05 srpna, 2018

KRTINEC č.328

202 komentářů:

  1. Díky za každý nový krtinec. Z hospody Säntis.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://imgur.com/a/93eE41h
      Pršelo a svítilo Slunce, na zemi sucho, 27°C, kosa.

      Vymazat
  2. Taky přeji hezkou srpnovou neděli. Byla jsem se vykoupat, ale hned po koupeli jsem ujela. Spousta lidí, začínají nechávat po sobě nepořádek, zlobila jsem se. Zpracovávám přebytky, dělám rajčatovou šťávu a lečo. Až se mě zima zeptá...

    OdpovědětVymazat
  3. Tužka napíše,...Afghánistán,...strategicky proklatě zajímavá země. Proto o ní dva samozvaní ředitelé zemské osy tak urputně a dlouhodobě usilují. Tam ještě najdete nedotčená údolí elektromagnetickým smogem,...tam by se mohly mobilní rachejtličky všeho druhu umístit,...dobře chráněné horskými stíny,... a namířit je na další pokušitele ovládnout zeměkouli. Čína není daleko, Indie taky ne, kolem dokola hranic Afghánistánu vojenských základen jak na****o,...hodně zajímavé místo pro militarihráče.

    Tři mrtví čeští vojáci v Afghánistánu,...škoda jejich zmarněného života,....

    Podívejme se na to bez povinného sentimentu tváří v tvář smrti.

    Když se rozhodli být vojáky, byli dospělí, svéprávní,...není u nás povinnost být vojákem.
    Když se svobodně rozhodli být placeným žoldákem v cizí misií za cizí zájmy, byli dospělí a svéprávní.
    Nikdo je v té době osobně neohrožoval, neohrožoval ani jejich blízké i nejbližší, Afghánistán nebyl jako stát ve válečném střetu s Českou republikou,...takže,...?...byla to jen jejich osobní svobodná volba, stát se nájemným žoldákem, zabijákem v cizí zemi.
    Někdo tam v té cizí zemi se rozhodl, že udělá, to co udělal,...štěstí se k nim otočilo zády. Kdyby ten někdo, z očí do očí, na ně namířil svou zbraň,...váhali by, nebo neváhali ho zabít,...toť otázka dne,...a byli by zase, stejně, přesto,...hrdinové,...když by vystřelili dřív...a nebo by byli jen nájemnými vrahy za prachy v cizí měně.

    Prozřetelnost vložila prst na jinou misku vah než tu jejich....z jakého úhlu pohledu jim bude země lehká,... a bude, nebo nebude,...Toť otázka,...já ji mám zodpovězenou.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  4. Tužka napíše,...jeden poznatek,....jaký je rozdíl mezi psem a emigrantem,..?..VELIKÝ.

    Pes, když chce vycestovat do zahraničí,..tak musí mít, čip, pas s fotografií, zdravotní průkaz nesmí být starší tří dnů a musí mít všechna povinná i preventivní očkování a potvrzení, že byl odčerven. Povinným vybavením je obojek, vodítko a náhubek.
    Všechno to sumasumárum stojí dost prachů, a ještě se v některých zemích musíte zastavit u nejbližšího veterináře, nebo lékarně pro kontrolní potvrzení, že vše je tak, jak má být.

    No a emigrant, jede, jde si kdy chce, kam chce, nemá žádné doklady, žádná potvrzení, žádnou povinnou výbavu,... a ještě dostane docela slušnou sumu prachů každý měsíc na obživu.

    TOSOUVĚCI, ŽÉÉ.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíte vidět i pozitivní stánky věci ... co mají tyto 2 entity podobné: nejde je usadit tam, kde nechtějí být. Psa jde ale přivázat řetězem nebo oplotit. To u imigrantů není možné. Jediným řešením je: překrmit a zbavit odpovědnosti za své jednání. Pak zůstává jen otázka: kdo a proč to dělá a za čí peníze?

      Vymazat
    2. Homo homini lupus.

      Vymazat
  5. Dneska sem radši nejdu.
    Ládik klade úplně nezodpověditelné otázky.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak som si trochu "preletel" predchadzajuce dva krtince. Na zapade nic noveho. Pan Matyáš mudry ako poistka, ako vzdy:-). Pani Tuzka napise pribeh z letneho tabora, on ihned urci diagnozu (ktora je, samozrejme, roky po tabore, aj keby bola pravdiva - na prd). Takeho lekara by sme potrebovali:-))). A aj ked nevyvolava duchov, ako zmienene dievcinky, aj tak vsetko vidi svojim vesmirnym zrakom. I kto na koho ma, ci nema. Asi toho na hocikoho toho ma:-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pán Harčarik impertinentný ako vždy. Vlastnú sprostosť třeba zakryť, však, pán kostolník.

      Vymazat
    2. ...treba zakryť…

      Tyhle automatické editace se těžko uhlídají.

      Vymazat
  7. V sucasnej dobe sa trochu viac venujem mame. Pred styrmi dnami mala uraz. Spadla vo vchode bytovky, kde byva. Zlomila si krcek stehennej kosti, co v jej 88 rokoch je vaznejsi uraz. Nakoniec jej museli menit cely klb, pretoze - osteoporoza. Operovali je pri vedomi, pretoze mala velmi vysoky tlak, takze nemohli jej dat celkovu narkozu. Vyzera po opracii dobre, dolezite budu najblizsie dni, aby sa zacala hybat, nedostala prelezaniny, pripadne nejaky zapal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dôležitá správa pre všetkých, ďakujeme.

      Vymazat
    2. Jen ať si zachová hybnost a vitalitu!

      Vymazat
    3. sama už bydlet nebude moci

      Vymazat
    4. Ad: Ladik a gaia.

      No, uvidime, ci sa da presvedcit. Uz doteraz chodila horsie, ale nechcela ist k nikomu, ani do nejakeho domova. Mala opatrovatelku, ale nie cely den. Tak to vidim, s jej povahou, na problemy pri rieseni novej situacie...

      Vymazat
    5. A k tej impertinencii☺:


      Josef Kopíček31 července, 2018 01:12
      Na aktivity p. Harčarika su najvacsim lakadlom ateisticky naladene prispevky pana Kopíčka. ☺
      A to ani nemluvím o nevěcných, na ty on je jako vosa na med :-)
      Souznění s marií.
      Pečlivá Marta je zavrženíhodná. A Gaiu nechejte na pokoji, nemáte na ni.

      Vymazat
    6. Takhle je to celé:

      JAHA 30 července, 2018 10:26
      marie27 července, 2018 20:45
      Já bych měla nápad. Kdybychom dělali hodně pravopisných a stylistických chyb, jistě by se pan Kopíček nechal zlákat častěji....
      A to ani nemluvím o věcných, na ty on je jako vosa na med :-)


      Na aktivity p. Kopicka su najvacsim lakadlom cirkevne a nabozensky naladene prispevky Jaha ☺.


      Odpovědět
      Odpovědi


      Gaia30 července, 2018 11:28
      a to chápu...



      JAHA30 července, 2018 16:58
      A ja Vas tiez. Ze sa nesnazite ani trochu zamysliet sa, co vam predkladam...:-))).

      Len pouzivate zazite klise, (bez toho aby ste NIECO!!! z toho precitali, pozreli a zamysleli sa) ktoremu sa sama bojite odolat:-))). Lebo tak je to predsa lepsie, nez rozmyslat, zamyslat sa a pripadne zmenit zauzivane klise ze...



      Josef Kopíček
      31 července, 2018 01:12
      Na aktivity p. Harčarika su najvacsim lakadlom ateisticky naladene prispevky pana Kopíčka. ☺
      A to ani nemluvím o nevěcných, na ty on je jako vosa na med :-)
      Souznění s marií.
      Pečlivá Marta je zavrženíhodná. A Gaiu nechejte na pokoji, nemáte na ni.


      Ján Harčarik je nadutý provokatér, divím se těm, kteří toto individuum podporují. To už je však problém některých zdejších diskutérů.

      Vymazat
    7. Kéž bych tak mohla mít jedno jediné přání do Nory:

      aby si přítomný slovenský provokatér přestal už konečně brát mé jméno - a mé citace, vytržené z kontextu - do své křivé huby.
      !

      Vymazat
    8. Krivu hubu mate vy. Pouzivajte rozum a nie fantasmagorie matyasa. Na vas som nereagoval a to uz dlho

      Vymazat
    9. Jste drzé prase, Harčariku.

      Vymazat
  8. 24letá česká závodní turistka spadla do Krimmlu a zabila se. Asi selfíčko... lidi snad neznají cenu života, že tak hazardují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsou zprávy z domova i ze světa jedna hrozná černá kronika. Typické léto... ?

      Vymazat
  9. To: JAHA
    Vaší mamince i Vám držím pěsti.

    K současnému dění bez komentáře - není ona "černá kronika" zveřejňována možná v menším obsahu odevždy? Asi jsou pro čtenáře tyhle zprávy o cizím neštěstí zajímavější než ty dobré (co jsou na ACZ v Magazínu pořád), tak se o nich více i píše.
    Jednu asi známou přidám - včera jsem se ve vlaku dočetla, že od 1.9. ČD pro mládež a seniory nad 65 spouští cestování za 25% - jsem docela zvědavá, z jaké ceny je konkrétně do Prahy bude počítat. Neb tam jsme včera na výletě byli, ne z povinnosti, Ládiku!!!, ale ze zvědavosti na Kramářovu vilu, kde už prohlídky od srpna nejsou každou, ale pro malý zájem jen první sobotu. Výhled na Prahu je tam překrásný, uvnitř fotit zakázáno - fotky dám, až bude JPEG opět funkční.
    Teploučko jsme přežili. Veřejné dopravní prostředky jsou klimatizované, nad Prahou pofukovalo. Vraceli jsme se dříve než jindy, neb jsme dnes od sedmi sklízeli brambory - už jen 3,5 řádku nás čeká.

    Na déšť to tu žel nevypadá, noc prý bude opět chladnější nežli dnešní. To nejnutnější mám zalito, tak vyrazím ven s Andym. On bude mít radost a já přidám něco kroků - na políčku a doma moc nepřibývají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na zakrmovanou vilu bych se dívat nejel ... udělal jsem místo toho projekt do toho šíleného skleněného baráku, kdoví, jak tam budou krámovat.

      Vymazat
    2. Ad: Baba Jaga

      Dakujeme☺.

      Vymazat
  10. Honem, než se vrátí Jaguška z výletů, se musím přiznat, že jsem včera koukala na ArtTv víc než dvě hodiny, a to prosím na vůbec žádnou operu.
    Dávali Vesmírnou odyseu (Kubrick, Clarke, 1968 Oscar). Je to jeden z kultovních fimů sci-fi žánru a měla jsem zkrátka náladu se podívat na "film pro pamětníky". Hodně rozdílný od dnešních filmů - málo "akční" děj, všechno nesmírně pomalé, do detailu vypiplané, technické triky i akce herců.

    Hlavní myšlenky- prý dvě nejdůležitější ve vývoji lidstva - jsem si musela domýšlet. První jasná - použití nástroje, zvířecí kosti, a tím posun vpřed. Ty další nejsou jednoznačné, řekla bych, že je jich víc, asi v přechodu lidstva do jiné dimenze myšlení a chování, ale je to vyjádřeno alegoricky. Nejaktuálnější je asi zrada robota - palubního řídícího počítače, který při cestě na Jupiter nakonec všechny až na jednoho zabil...
    Film mě zaujal, probíhá v až magicky pomalých tempech, ale má něco do sebe. Užita spousta krásné klasické hudby, hlavně Straussův známý valčík. Filmové umění, toť můj dojem.

    OdpovědětVymazat
  11. Co ty lidi táhne
    dobrovolně do války?
    Smrtka na ně sáhne.
    Doma přečtou obálky
    že přiletí v cínu
    v břichu ještě hlínu
    chodidla v Bagramu.
    Rakev je na rámu
    dobře letovaná
    máma zfetovaná
    rohypnolem
    chodí kolem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...někdo s terorem bojuje
      někdo, z postele stěžuje...

      Vymazat
    2. Někdo s tenoristy vyjednává.

      Vymazat
  12. Mám jít k Lidlu dláždit?
    To raději vraždit
    někde v Hindukúši
    nebo řezat uši
    coby vymahač,
    čert ví, co jsem zač.
    Jen mi dejte uniformu
    ňáký předpis nebo normu
    představte mi velitele
    já mám práci u prdele.

    OdpovědětVymazat
  13. Tužka napíše,....pozůstatky po krasavici Swift-Tuttle 1862 III se činí,...padají hvězdy, záblesky snad každých pět vteřin,...včera to bylo podobně,...některé roky tolik padajících hvězd z meteorického roje Perseidy nevidím. Teď jich bylo nejvíce na severozápadě. Nejčetnější bývají dvanáctého,...slzy svaté Kláry.

    Na noc dvanáctého srpna jsem si vždycky plánovala noční výlet do přírody, někam od světelného smogu,...někdy to byla skutečně úžasná noc,...nejen ty padající hvězdy. Noci na hradech,....na kopcích,...a čekání na východ slunce....a cesta ranní přírodou,...sidól na nervy.

    Tužka.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  14. Mám tady 28,8 klimačka hrozně hučí,to je tedy noc.Venku 21 to je úplně na koupání.

    OdpovědětVymazat
  15. Venku 16 a ani kapka rosy. Kýble jsem nanosil, trávník hnědne, slunko do ruda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tráva byla pořád jakžtakž zelená, ale od včera už se po ní chodí jak po strništi. Vypadalo to chvíli na bouřku, ale nic...

      Vymazat
  16. Češi střeží v Afghu území plné islamistů a hrdlořezů, píše idnes.
    Když je jich území plné, tak bude prázdné od holubičích lidí. A z tohoto území proudí do bohatých evr. zemí zubaři a srdcaři. Proč to tam hlídáme?

    OdpovědětVymazat
  17. Acz: teplo polevilo kvůli dešti ... tak u nás ne. U nás nepršelo. Praha je jinde, soudruzi novináři.

    OdpovědětVymazat
  18. Hutka ještě žije? a píše písničky? To jsou mi zvěsti, něco mi ušlo.
    Udavače z Těšína i tu jeho poslední slavnou jsem si musela najít.
    Ve zpěvníku pro 6. ročník máme Náměšť, zpíváme ji. Jaký to rozdíl proti té Hutkově poslední "tvorbě"!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psal Pepa Řepa, prý čeká další dítě. Inu plodný to on je :)

      Vymazat
    2. Hutka :)

      Tady je dobrý rozhovor
      https://ona.idnes.cz/rozhovor-profesorka-jana-dostalova-vscht-fi2-/zdravi.aspx?c=A180711_173323_zdravi_jup

      Vymazat
    3. Teď v červenci se mu mělo narodit 5.děcko v 71 letech s o 34 let mladší babou Zeman je jen o 2 roky starší takže nějaká píseň o něčí smrti to bych brala jako docela velké rouhání
      též chtěl dělat někde v zastupitelstvu,ale ne zvolili ho,důchod má jen deset litrů za odboj mi přidali 122 korun což on prezentuje jako bychom ho měli litovatpotvrzuje to moji domněnku, že většina disidentů bojovala s komunisty jen kvůli marihuany e a všeobecné pracovní povinnosti a jen jim mohou děkovat, že se dozili důchodu, jinak by se účtování už v mládí a to včetně Havlastní.

      Vymazat
    4. V "umění" je přece dovoleno všechno, nepoučili jste se u brněnských divadelníků?

      Vymazat
  19. Dnes je výročí Hirošimy a na Acz je ticho po pěšině. Asi se má zapomenout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fendrych a Lipold maju ine starosti. Akosi niet momentalne, do coho rypnut..., tak si asi zobrali sluzobne volno☺.

      Vymazat
  20. Ad: Ladik

    U nas SME ani buuu. Pravda si spomenula.

    https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/479322-japonsko-si-pripomenulo-73-vyrocie-zhodenia-atomovej-bomby-na-hirosimu/

    OdpovědětVymazat
  21. Inac - zomrel herec Dančiak. Neviem, ci v Cesku nieco o tom napisali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četl jsem to včera v nějakých novinách, i fotka byla.

      Vymazat
  22. Byla jsem v práci zalít kytky a pro poštu. Jak tak jedu kolem střední školy, naskytl se zvláštní pohled. Tam, co jindy pobíhají a posedávají studenti, se na trávě i na lavičkách rozvalovalo a posedávalo několik maminek - hlavy zahalené šátky, dlouhé hábity. Každá kočárek, několik menších dětí pobíhalo a hrálo si kolem. Zvláštní pohled. Určitě to nebyly turistky.
    Proč o nich Hutka nenapíše píseň? Určitě je to zajímavější téma než ta jeho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To uvidíme za chvíli všude, ony nechodí do práce, mají X dětí a celé dny tráví v parku.... v Londýně už Londýňané mají parky plné zahalených, nedávno byl problém v Hyde Parku.
      V královských parcích je dovoleno ledacos, ale nepovolují zde kolektivní projevy víry na svých pozemcích. Paní- Angličanka se ohradila proti hromadným muslimským modlitbám v H\de Parku, policie nezasáhla, ale druhý den přišla pro paní do bytu a odvedla ji k výslechu na policii...
      http://jdem.cz/ec2cj9

      Vymazat
  23. Nebol niekto z blizkej Moravy na Janosikovych dnoch v Terchovej? Citam same chvaly, tak ci niekto nema ine skusenosti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom na Kubínskej holi na Spartan Race ... ale je potřeba do těch míst zase jezdit, krásné hory a doliny, i když na Rozsutci uštkla turistu na chodníku vretenica. Potřebuju sehnat gorolský klobúk.

      Vymazat
    2. Já byla na Královej holi až nahoře

      Vymazat
    3. Tam sa ide z Telgártu (Švermovo), na Rozsutec z Terchovej a na Kubínsku hoľu z Beňovej Lehoty.

      Vymazat
    4. Klobúky dostat na vselijakych trhoch. Ale lacnejšie možno tu:

      http://www.kroj.sk/sk/klobuk-krojovy-goral.php

      Vymazat
    5. Díky, tak to je jednoduché, jenom bez lemování ... ale to najdu.

      Vymazat
  24. https://echo24.cz/a/SPfJB/herec-steven-seagal-se-stal-zvlastnim-vyslancem-ruske-diplomacie

    Hrdina amerických akčních filmů 90. let Steven Seagal se stal v roce 2016 ruským občanem. Občanství mu svým výnosem udělil sám prezident Vladimir Putin, který patří k jeho fanouškům. Seagal je v posledních letech častým návštěvníkem v Rusku, kde se objevoval po boku Putina, jehož politiku také veřejně obhajuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další rána vrahům z Wall Streetu.

      Vymazat
    2. Mají J. Bonda, ať pro ně dělá něco užitečného!

      Vymazat
  25. Ke smrti 3 vojáků v Afghu:
    Česká mise není bojová mise, není to ani mírová mise. Je to taková mise mezi tím, polovičatá ... říkají, že strážní mise. Dnes je v novinách na hlavních stránkách, že jde o území islamistů a hrdlořezů. To hlídají, aby nikdo nemohl dovnitř nebo ven?
    Kábulská vláda ovládá jen Kábul a přilehlé okolí. Zbytek Afghu má v rukách Taliban. Taliban je teroristická organizace (podle měřítek Západu); USA s teroristy nevyjednávají. S Talibanem ale vyjednávají, přímo, bez prostředníků (USA to přiznaly cca před 10 dny). To je výjimka nebo už Taliban je zařazen do jiné kategorie? V průběhu jednání USA-Taliban jsou zavražděni čeští vojáci, kteří tam nejsou v bojové misi.
    Zdá se mi to divné. Zdá se mi divné, že ti 3 zabití jsou hrdinové v boji, když to není bojová mise. Hrdinové jsou jenom v tom, že vylezli z obrněného vozidla - ale to dopředu všichni ví, že mimo toto vozidlo riskují život.
    Ve středu je přiveze speciální letadlo AČR a čekám demokratické orgie, až kvílení. Mě by ale zajímalo, proč jsou vojáci cizích armád v Afghu, co tam dělají. Našich tam je 250, schovávají se za zdmi a v OT.. přitom údajně bojují proti tenorismu. Uvnitř základny v Bagramu. Hranice Afghu je zcela prostupná a tenoristé se pohybují podle libosti.
    Taliban podporuje Pakistán - spojenec USA, dále Čína a čert ví, jak to s nima pytlíkuje Írán.
    Nevím, proč se tam všichni tak derou. Rusi to zkusili a dávno utekli - mudžáhedíni (Talibanci) měli podporu USA.
    Nebo nám tady někdo permanentně lže.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pupek světa plus spousta barevných kovů v zemi.

      Vymazat
    2. Nékdo ke článku v Idnes "Češi střeží v Afghánistánu nebezpečné území plné islamistů a hrdlořezů." (http://jdem.cz/ec2c63) napsal:

      "Nebylo by rozumnější, kdyby Češi střežili v Česku území plné Čechů před islamisty a hrdlořezy?" :-)

      Vymazat
    3. Slyšela jsem mluvit voj. experta v rádiu, velmi rozumně, bohužel si vše přesně nepamatuji. Tali ban po útoku prohlásil, že se podařilo zabít 10 vojáků okupantů... i naši jsou pro ně okupanti, samozřejmě.
      Je nějaká šance Tal-b. porazit a nastolit v oblasti mír?
      Prý téměř nemožné. Příznivci (paštunové) jsou rozeseti v mnoha rodinách, ti je chrání, je jich kolem 20-40 % obyvatel. Pro mě vyznělo, že ty boje nemají řešení, vztahy Tal. s vládou jsou absolutně neslučitelné a vyhrocené.
      Naši vojáci jsou tam jen proto, že ČR se zavázala bojovat proti terorismu (tak nějak to bylo řečeno).

      Vymazat
  26. Dnes bylo na plovce krásně voda tak akorát teplá a příjemné slunce,škoda,že na dně byly jen odlepené náplasti a gumičky z vlasů a sponky,žádná petikorunu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaio, Vy mě skoro vždy dostanete :)) A tihle němečtí senioři taky!
      https://zpravy.idnes.cz/starici-utekli-z-domova-duchodcu-wacken-metalovy-festival-pnx-/zahranicni.aspx?c=A180806_091325_zahranicni_mko

      Vymazat
    2. Já Vám tam zajedu hodit dvacku, na tu Tyršovku.

      Vymazat
    3. Gaio,
      pokuste se transformovat svou podvědomou touhu po mamonu ve zdravého sportovního ducha.

      Pokud rozměníte každý den pětistovku na pětikoruny a večer je naházíte na plovárně po dně, máte příští den co dělat (a plavčík také).
      Přispějete nejen ke sportovnímu rozvoji osazenstva plovárny, zvýšíte fyzickou kondici svou i plavců a podle Darwinova učení postupně eliminujete slabší chovné kusy, takže přispějete i k celkové fyzické kondici budoucích generací.

      Není vyloučeno, že z lovení bůra by se mohl postupně stát i olympijský sport, což by posílilo prestiž pětikoruny, která by se mohla nenápadně stát světovou rezervní měnou.
      Czechia first!

      Vymazat
  27. To: Marie
    Kdepak, Maruško - nic Vám nedám. Však já ani doma sledování čehokoliv nikomu nevnucuji.
    Jinak držím pěsti k brzkému uzdravení i Vašemu manželovi. Všem ať se bolesti zhojí a nemoci rychle pominou.

    K národopisným dnům kdekoliv se vyjádřit nemohu - těm, kde je plno diváků, se vyhýbám stejně jako poutím. V Jablunkově plstěné klobouky nemívají, Ládiku!!!?
    Jinak má můj obdiv Gaia - na Královu holu se já vždy se zalíbením kouknu zdáli, v její blízkosti jsme nikdy nebyli tak dlouho, abychom se tam pro nedostatek jiných cílů "ze zoufalství" vydali. Však jsem tu už určitě psala, že v Nízkých Tatrách a Roháčích to pro mne vždy už s dcerenkou a potom vnučkami bylo všude daleko a znám je systémem "všude jsem byl, nic jsem neviděl".

    Tak jsem si díky časopisu Vlasta opět rozšířila obzory o možné vylepšování nálady, poučila jsem se u WIKI: "Merengue ([meˈɾeŋɡe], ze španělského meringue, cukroví pusinka) je latinskoamerický žánr hudby a k ní patřícího tance původem z Dominikánské republiky."
    https://www.youtube.com/watch?v=u-zdumglXhA&list=PLVwXkzK42QWpFLFJRVMBAg-nCKKAeonfX
    Možná by se s těmito rytmy i dobře uklízelo.

    Včera jsem počasí moc neodhadla. Než jsem se vykecla se svou milou sestrou, začalo pršet - celé 2 mm spadly, snad se brzy dočkáme dalšího zahradnického přídělu, neb nádrž plná není. Hraboši Andymu to vynahradím dnes, až teplota z nynějších 27 ještě malinko poklesne.

    To: Gaia
    Vedete si statistiku, kolikrát už jste letos na plovce byla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Jablunkově měli vždycky kulové. I na Hrčavě. Možná na druhé straně ve Wisle něco je, ale tam jsou procesí lidí a aut, to není můj kraj.

      Vymazat
    2. BJ
      Dík za přání.

      Vymazat
  28. Letos jsem si permanentku fakt užila od června téměř denně, nemít tu zuboženou zahrádku,tak tvrdím super léto.
    Králové horu jsme dělali se zájezdem, měli jsme autobus a dělali slovenský ráj, vždy se někam šlo na túru, ale nemuselo zpět, neb autobus někde čekal a odvezl nás někam na nocleh a poslední den při cestě domů se dělala ta hole a my pořád vtipkovali, jestli najdeme tu botu,co tam Šverma ztratil a kvůli tomu umrzl.

    OdpovědětVymazat
  29. Vida, vida, a co na to náš apík?
    http://www.reflex.cz/clanek/komentare/89047/politruky-nema-jen-putin-v-evropske-unii-funguji-hlidaci-spravneho-nazoru-jiz-dlouho.html

    OdpovědětVymazat
  30. Trochu se ochladilo, jen 27°C, takhle hnědne tráva, krátce střižená:
    https://imgur.com/a/0Gbb8t7
    Delěí tráva je pořád zelená, asi přestanu sekat, jenom pod švestkoněma to vezmu kosou. Dnes 16000 kroků, polovina za rotačkou, polovina za vřtenovkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nedávám fotku naší trávy na chatě, je to jedna sušina. Jeden z mých vnuků (je trochu bolestín) po ní nechce chodit bos, že prý ho to píchá!
      Soused, který má jen okrasnou zahradu, stříká trávník!!! Ale myslím, že už ho někdo umravnil, protože u nás lidem vysychají studny, nemají čím zalévat stromy a keře, chataři nemají čím splachovat a v čem se mýt.
      Tady nepršelo tři týdny, včera krátce sprchlo, ale to se vypařilo a je zase úmorné vedro a sucho. Každý den, když zalévám jabloně a mirabelku, myslím na muže, jaký byl prozřetelný, že udělal spodní nádrž na dešťovou vodu. Díky tomu máme ještě pořád čím zalévat. Stromům dávám kařdý den vodu pod vrstvu mulče + rosím jim korunu s listy a plody. Jablka nepadají. Zatím.
      Soused má každý týden 5-6 kýblů padanek, tak moštuje, ale ono je to kyselé.
      Vlašský ořešák shazuje listy, shrabala jsem jich velký zahradnický vak.
      Snad má zapršet v pátek, doufám...

      Vymazat
    2. Vždy sekám výš, nízká tráva rychleji schne.
      ad Alena, chápu toho prcka, ano, píchá. Přirovnávám trávník ke strništi, když jsem byla malá, strniště strašně píchalo, až do krve. Od mala běhám v létě bosa, vím, o čem mluvím. :))

      Vymazat
  31. Tu Švermovu botu jsme už kdysi dávno probírali, prý mu je ukradli, ale na Chabenci.
    BJ - hřebenovku NT mám prochozenou natěžko, s noclehem na Chabenci (v dubnu, byl ještě sníh). Já mám zase prolezlé více NT, včetně bočních rozsoch (Salatín, Baba, Velký Gápel...). VT mě tak moc neberou, jsou tam zástupy lidí, člověk musí furt říkat ahoj, uskakovat a předbíhat, není to žádná pohoda na focení; vzdal jsem je už dost dávno. Kupodivu - čím jsem starší, tím menší se mi zdají vzdálenosti. Na Mapy.cz uvádějí i přibližný čas na přesun po značce - mám odzkoušeno, že když trochu šlápnu (nesmí se mnou nikdo jít), dělám časy přesně poloviční. A na závodních tratích dělá zase vítěz přesně poloviční můj čas... Škoda, že mám moc práce, byl bych pořád jenom na horách.

    OdpovědětVymazat
  32. Zdravím do Nory. Přijela jsem zalít kytky a taky si pochovat nového vnoučka! Narodil se ve čtvrtek, tak je to čerstvé miminko. Uvařím a budu si hrát se starším vnukem, ten je nyní sesazený z trůnu :-), tak ho musím trochu potěšit.
    Jinak na chatě s matkou vše stejné, sloužím a mudruji, co udělám po návratu do Prahy. Ale to si musíme vyřešit samy. Matka nikam nechce, tak ji asi nechám chvíli v bytě s mou a pečovatelskou pomocí a uvidíme, jak to půjde...

    Z příšerného vedra jsem si udělala pomocníka - suším na slunci mirabelky a křížaly z raně podzimních jablek. Za pět dní je dávka usušená! Neuvěřitelné! Otec kdysi udělal rámy se silonovým pletivem, mám jich šest, pořád se na nich točí ovoce, člověk má alespoň pocit, že úroda plodů bude zužitkovaná.
    Máme nancyjskou mirabelku, je velice chutná, sladká, jde od pecky a letos má asi metrák plodů. Ty dozrávají postupně, takže peču koláče, suším je, rozdávám... do džemů se mi nechce, už mám asi sedmdesát sklenic od jahod po broskve.
    A taky začínají černat ostružiny, to fakt nevím. V letošním Zahrádkáři vyšel recept na pečený čaj z ostružin, dnes jsem si koupila v Baumaxu hezké skleničky a víčka s obrázky ovoce, tak bych mohla něco vyrobit a rozdávat to na Mikuláše či jako dárek kamarádkám. Na víčkách jsou ostružiny a maliny...
    http://akce.najdislevu.cz/1246133-zavarovaci-vicka.html

    Kvetou mi nádherně jiřiny, ale fotky nemám, ani mě v tom vedru nebaví fotit.
    Jsem v Praze do zítra, a pak až za 14 dní, protože dcera pojede na dovolenou, tak mám službu u matky, ona už nemůže být sama přes den, natož přes noc...
    Bez internetu je to dost otrava, ale mám sebou externí disk se seriály a s filmy, tak mám na co se koukat po večerech. Poslouchám hudbu, ale jen občas, to si nechám zase na podzim ve městě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Srdečná gratulace k vnoučkovi, ať je i s maminkou hodně zdráv. A užijte si ho.

      Vymazat
    2. Do |Baumaxu jsem jela koupit něco jiného - tmel na hrob. Mezi mramorovými deskami se vydrolil tmel, je tmavě šedý, tak jsem jela do prodejny hrobových propriet na Olšany a tam nic takového nevedou. Minule jsem na hrbitově zastihla nějakého kameníka, tak jsem se s ním poradila a on mi doboručil Baumax či Obi - silikonový mrazuvzdorný tmel.
      Tak jsem to dnes při cestě do Prahy vzala přes Baumax a u pokladny přede mnou paní platila sklenice a víčka. Tak jsem se vrátila a nakoupila :-)
      Hrob opravím na podzim. Pánové, možná byste mi poradili, když spáru vyškrabu od starého tmelu, očistím a začnu pistolí tlačit tmel - dá se přebytek něčím utřít? Aby mi to neudělalo na mramoru fleky vedle spár...

      Vymazat
    3. I já blahopřeji, ať je zdravý, spokojený a šťastný. A všichni s ním!

      Vymazat
    4. Já bych tam dal “medvědí hovno”.

      Vymazat
    5. Děkuji všem za přání. Kdysi, po smrti muže, jsem k dětem vyslala poselství - dejte mi vnouče! No, mám rozum, člověk nemůže děti nutit, ani to za ně nějak zařídit, ale osud mi to přece popřál a teď mám už třetího drobečka. Je to moje velké potěšení. Už se těším, jak si ho zítra vezmu a pochovám.

      Vymazat
    6. Ládiku, to je zajímavé, už jsem si to našla. Koupím to taky, mě děsí právě práce s tou pistolí, toto bych mohla krásně aplikovat stěrkou a kraje mramoru prostě otřít, ne?

      Vymazat
    7. Ta pistole je pro blbý s tím umím i já to se toho nebojte nejdřív někde vedle zkuste jaký tlak a grif a pak teprve naostro hlavně rovnoměrně a ne zastavovat on ten silikon je průhledný takže žádné fleky pak mají ještě beton ten je šedý

      Vymazat
  33. Jo, Marie, to je moje radost. Zpívám vnukům každý den, rozšiřuji si repertoár, na chatě s dcerou vnukovi zpíváme dvojhlasně. Tomu v Praze zpívám u knížky, on už to bere jako hotovou věc, babička zpívá. :-) Má teď nejradši Koulelo se, koulelo;a Andulko šafářová. Ono je to s lidovými písněmi jako s hity, chvíli pořád dokola zpíváte tu, pak vás trochu omrzí a zase jedete jinou... :-)
    A teď do party přiberu miminko, tomu budu zpívat u kočárku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se mi moc líbí, jen zpívejte! :-)

      Vymazat
  34. Omlouvám se všem, že jsem sem tak vtrhla a vychrlila na vás plno věcí - mám norový a vůbec komunikační absťák!
    Pročetla jsem vše, i staré krtince, ale reagovat ex post je už obtížné.

    OdpovědětVymazat
  35. Tak se mi znovu začal toulat pes. Vloni v dubnu měl kolizi s autem a bál se proto aut. Jenže teď nás zavřeli a žádná auta tu nejezdí. No a náš pan pejsák hned objevil kouzlo svobody. I soused Svoboda mě na to upozornil

    OdpovědětVymazat
  36. A já jsem zas ráda,že žádné vnouče nemam, do čeho ty děti rostou a do důchodu půjdou ve sto letech a holky budou muset nosit burky,žádné vyvalovani se na plovce a nastavování kůže vesmírným fotonům budou chudáci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Racionalizace nihilismu.
      Škodíte si.

      Vymazat
    2. a není to pravda?ve Stoparove průvodci galaxií to je vyjádřeno. .
      Ti chytřejší obyvatelé ,např delfíni a primáti planetu už dávno opustili.

      Vymazat
  37. Paní Tužka popisovala velký roj perseoidů. Přišlo mi to brzo, létají kolem 12-13.8. Šla jsem ven, ale ani jedna padající hvězda za cca 15 minut. Tady je zřejmě důvod, prostě teď nelétají. A 60-70 za hodinu, ne za minutu...
    https://www.astro.cz/clanky/ukazy/meteoricky-roj-perseidy-ma-letos-idealni-podminky.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manžel každý rok sedával kolem 16. na zahradě a díval se na padající hvězdy. Já na to nějak nemám trpělivost... nikdy jsem s ním nešla. A taky, měl tam svůj klid, psa u nohou, dýmčičku nebo doutníček, pivo, panáčka/y - byla jsem vždy zásady, nechat muži prostor, ten pánský - výlety s kamarády, na vodu s kamarády atd - proč ne. Je to jeden z receptů na dlouhé manželství... :-)

      Vymazat
  38. LádikU, to je kouzlo jednotného školství, že znáte také tu historku se Švermovou botou.A fakt,bylo to na Chabenci ,na Královej holi jasný ohnik horí tam byl asi Jánošík

    OdpovědětVymazat
  39. však kvůli té botě byly potom ty procesy v 50.letech,neb chtěli ututlat,jak to bylo doopravdy a kdo kradl ty boty.

    OdpovědětVymazat
  40. Anketa
    Je slušné doufat, že Miloš Zeman brzy umře?
    Ano, Zeman je hrozný prezident 8%
    Ne, není to slušné 92%

    hlasovalo: 13868 lidí

    OdpovědětVymazat
  41. Ruplé rohy na hrobním rámu značí porušení výztuže. Trvale pružný tmel je kosmetika na zlomeninu. Já bych hroby zrušil, stačí náhrobek nebo nic. Lidi se mají navzájem vážit za živa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, na hrobě se vydrolil jen tmel mezi deskami.
      V rodině mého muže se řešily "hroby" (kdo kam půjde po smrti) velice intenzívně. Tak jsme během desítek let a řady úmrtí pochopili, že kdo má papíry k hrobu, rozhoduje o tom, kdo může a nemůže do hrobu být uložen. A navíc jsme s mužem chtěli být po smrti spolu a ne jeden u rodičů někde a druhý jinde.
      Někde být musíte, ledaže se necháte rozptýlit.
      A v praze je to složité vůbec, moc lidí a málo hrobů...

      Vymazat
    2. Navrchu ještě nikoho nenechali.

      Vymazat
    3. Já mám též ruplé sváry na hrobě a vydroleny tmel a uvnitř hrobu klíčí svlačec a dere se tou skvirkou za světlem a rozlézá se po tom rozpáleném náhrobní kameni z terasa ,život obecně je nezničitelný.

      Vymazat
    4. Nejlepší by byla skruž.

      Vymazat
  42. Ráno řádně vychladit barák a zavřít do pátku bude peklo, i v noci.
    Cvičně kýbluju, denně 500 litrů, studánka jede. Na běhání to není, budu muset začínat od píky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už zase studánka a kýble? Já myslela, že letos u vás prší víc než tady.

      Vymazat
    2. Pršelo jednou před měsícem, 2 dny v kuse, 150mm. Spodní vody je ještě dost, povrchová zmizela.

      Vymazat
    3. To jste dobrý, že máte tak izolovaný barák a do patku to vydrží, já celou noc větrám a vydrží mi to tak do oběda a už tu mám zas vedro

      Vymazat
    4. Jenom se nesmí vařit nebo otevírat okna... a to nejde; kafe, počítač, televize... 105W vydává sedící osoba. Ale klimošku moc nechci, stačí v autě.

      Vymazat
  43. Tužka napíše,..četla jsem si,...krásně jste to tady zaplnili takovou milou člověčinou,...radosti, starosti,..jóo, chodí v dvojstupu a drží se za ruce.

    Afghánistán je země s tak specifickými podmínkami a problémy, že jinou podobnou na zemi nenajdete.

    Vysokohorská krajina, veliká rozloha, 33% státu má madmořskou výšku 1800-3000 m. 10% jsou hory nad 3000 m nad mořem. Polovina státu jsou bezodtoká vysokohorská údolí a polopouště a pouště. Jednotlivá území jsou pro obyčejného obyvatele místem, kde se narodí a obyčejně i zemře.

    Obyvatelstvo,...asi 60% Afghánci, zbytek dvacet dalších národností, ve svých enklávách hovoří a učí se svým jazykem, úřední řeči jsou dvě. Když se potkají příslušníci dvou různých národnosti, třeba právě v armádě, musí se nejprve naučit úřední jazyk, aby se vůbec domluvili.
    Dějiny dvacátého století jsou přehlídkou jednoho puče za druhým a veřejnými popravani sesazených vládců.

    Pak pozvání části vládnoucích sil na pomoc sovětskou armádu, proti které vystoupila a bojovala ta druhá strana. Rusové dostali pěknou nakládačku,...v těch horách nelze vést regulérní válečnou strategii, cesty jsou většinou tak úzké, že tam projde jen osel a to ještě bez širokého nákladu.
    Ruská bojová technika se zasekla v průsmycích a nepřítel je z horských ramp masakroval.
    Odešli,...vyklizený prostor okamžitě obsadili američani,...dohodou s ruským protivníkem, neprodleně vytvořili polní letiště, jenže,...druhá strana, co stojí proti amíkům s nimi válčí dál, svojí stále stejnou taktikou.

    Ta zem a její obyvatelé meměli za posledních tak stopět let ani jednu pětiletku bez občanské nebo mezinárodní války. Ani sousední Pakistán pro ně není bezpečným a mírumilovným sousedem,....tohle téměř nedotčené území má veliké bohatství pod povrchem, zásoby jsou, kdo je urve, má na mnoho let dopředu vystaráno, halt amicí chtějí mít toto území,jak už jsem psala,... proklatě dobrá strategická poloha...a militaristická lobby drží opratě cesty ke všem konfliktům. Když mají na zeměkouli přes osmset základen, tak se jejich osazenstvo nebude dlobat v nose, ale budou se rozdmýchávat konflikty,...pokrok ve vývoji zbraňových systému pádí vpřed,...no a ty staré je třeba nějak zlikvidovat,...válka je ten nejjednodušší způsob,...tedy přesněji válka na cizím území, za pomocí cizích žoldáků,...za jidášský groš.

    Mám spolužáka veterináře, který byl opakovaně s mezinárodní expedicí při mapování argali, původního plemene ovcí v Afghánistánu a v Mongolsku. Když vypráví,...úžasné zážitky,...a taky úděsné. Na expedici byli vybráni jen muži, museli si nechat narůst plnovous a museli mít podobu blížící se podobě tamních obyvatel. Mimikry pro přežití.

    Tužka.






















    OdpovědětVymazat
  44. 14°, vše dokořán, soused nám kosí louku traktorem, to bude vůně.

    OdpovědětVymazat
  45. Pan generál volá: Ke mě!
    Budeš v žoldu naší země
    hlídat hrdlořezy
    máme ovce březí
    je tu mléko, strdí
    nikdo tu neprdí,
    tak budeš stát na stráži.
    Tvoje mise vyráží
    za čtvrt hodiny
    bacha na muslimy,
    nevycházej z tanku
    naplním ti banku
    a když skočíš skrčku
    dám ti další frčku.
    A tak letím na misi
    v práci jsem dal demisi
    prachy jsou potřeba
    nemám na chleba.

    OdpovědětVymazat
  46. Na stráži míru a kapitalismu
    stojím já, hrdina.
    Konec Kašmíru a kanibalismu,
    za chvíli je svačina.

    Jezdím tady v transportéru
    tlačím válec na miny
    v asfaltu je málo téru
    kolem chodí maminy.

    Nebo to jsou černé vdovy?
    Pod nikábem cosi drží,
    je to dítě? Kdo ví?
    Chodí támhle nad tou strží
    nebo to je kráter?
    Na obloze supi krouží,
    tamhle už jde páter.

    OdpovědětVymazat
  47. Čerstvě pokosená louka, voní řebříčkem:
    https://imgur.com/a/1I8zE9z

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též mi z trávníku nic jiného nezbylo,ten řebříček se v tom suchu drží. Mam i 3 druhý okrasných, fialový, žlutý a oranžový, teď je to móda, tak jsem si též pořídila, květy jdou usušit a hodí se do zimních ikeban nebo na hřbitov.

      Vymazat
    2. Úplně z té fotky cítím tu trávu :-), a vzduch kolem.
      S trávou teď stagnuju - nesekala jsem už delší dobu, pomalu budu muset. Jak píše liška, sekání vysušuje. Tráva teď skoro neroste, jen trčí šlahouny řebříčku a hlavně jitrocele, ten vytáhne do výšky hrozně rychle. Řebříček, jak ho pořád seču, se velmi zahustil u země, jsou tu úplé koberečky těch žebříčkových útvarů hned u země, tam už asi tráva nebude mít šanci... ale třeba se zjara prodere.

      Sice tu občas zapršelo, ale sucho je mimořádné. Trávu jsem ještě letos nekropila. Zatím totiž vždycky přežila, mrazy i vedra, sama se zregeneruje, i když vypadá hrozně.

      U kytek je smutné, že moc rychle vykvetou a brzy odkvétají. Nejlíp se, zdá se mi, obnovují floxy, fialy. Mám tři barvy na třech kopečcích (podělila jsem se s mámou, ta je za ně moc ráda) a sleduji, jak na hroznu květu jedna vrstva poupat rozkvete, do dvou dnů je odkvetlá, ale do rána už zase nastoupí další poupata, a tak pořád - ta je k neutahání! :-) Ještě že jsem poprvé odkvetlý hrozen neodstřihla.

      Vymazat
    3. Co, slivky nemate rad? Ci este nie su dozrete? Mne sa na dobre stare bystricke slivky zbiehaju sliny pri pohlade na ten obrazok☺.

      Vymazat
    4. Chodím pod stromy jíst, jsou toho metráky. Naplním všechny bečky, asi 600 litrů a zbytek nechám na zemi.

      Vymazat
    5. Cínie mi odolávají suchu a krásně kvetou

      Vymazat
    6. Cínie ano, ale v mé zdejší půdě se jim nelíbilo, zkoušela jsem je pár let. Narostly malé a málo kvetly. Než lít stále chemii, zkoušela jsem dál, a celkem našla takové, které to tu snesou. Jen tak dvakrát za sezónu přihnojím zálivkou.

      Vymazat
    7. Booze - taka skoda!!! Ak su to bystricky, a zdrave, som schopny vycestovat k Vam, poooberat sam a este Vam samozrejme, zaplatim.

      P.S. Domaci majster a majitel ma moju adresu, myslim ZdenkaB. A myslim to vazne. Nie na slivovicu, ale na jedenie a zavaranie, zmrazenie.... Dohodol by som sa so sestrou a dalsou rodinou, ci, a kolko by chceli zavarit a prisli by sme. Skoda ZDRAVYCH sliviek...

      Vymazat
    8. P.S.

      Ak by ste sa nahodou "obavali" stretnutia na zaklade reakcii zdejsich zdejsich, budte spokojny. Medzi certami, ktori Vas pripadne navstevuju, ani ma nespoznate:-)))). Kolegu, ktory ma so mnou problem, mozeme na Valassku navstivit cestou:-).

      A nakoniec - ked uz by som tam bol, tak si nejaku masku zoberiem a navstivim i BJ, i lisku. Nakoniec - od nej som chcel kupit kedysi marhule, ale akosi sa to nedotiahlo do konca. V Slapaniciach mam dceru , vnuka vnucku, v Renotach svokru a svokra, takze, mam kde spat na tej Morave:-))).

      Vymazat
  48. Pod pahorky Hindúkuše
    český voják chutě kluše
    ač má gatě samú latu;
    kluše totiž pro výplatu.

    V eurech nebo dolarech
    bere každou měnu
    rozhází to po barech
    už to chtělo změnu.

    Pod pahorky Milovic
    tam to bylo slabé
    nedali mu skoro nic,
    v Afghu se to hrabe.

    OdpovědětVymazat
  49. Tužka napíše,...už je to nějaký čas zpět,...jen tak pro zajímavost jsem si vyhledala, za kolik je ochoten náš žoldák zaprodat své zdraví a i život do rukou gehenny.

    Když dostanou k žoldu všechny ty koeficienty, povyšující tu zkladní částku.....třeba za práci v zvlášť extrémních podmínkách, za práci v oblasti ohrožující život,...je to všechno docela podrobně vypsané, ... vojenský intendant rozebere vše důkladně, píše nejen zeleně, ale i zeleně myslí,...tak i obyčejný vojín si za měsíc příjde na o dost větší prachy než náš prezident, to v naší měně. V zahraniční to nebude menší, to tam není, neb je to v osobních smlouvách a to je pod přísným utajením.

    Kdo touží po mamonu, splní podmínky,...inferno ho příjme s otevřenou náručí.

    Pekelná výheň čeká mojí zahradu, ty rostliny se nemohou ukrýt,...musí se s tím nějak popasovat,...nebo uhynou. Pomáhám jim, že zalévám,...tak snad přežijem,...taky už toho mívám odpoledne plnýkecky.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se pokusím podívat se na svět očima těch -trochu odrostlejších - chlapců, problém mi přijde v tom, že nejen oni, my všichni, jsme v těchto dobách tak nějak ukolébáni tím, že když budeme dostatečně opatrní na své zdraví a bezpečnost, dodržovat předpisy, že se nám nemůže nic stát.
      Vím, že i moje máma by mě nabádala, abych na sebe dávala pozor, atd. Jenže mezi fanatiky to je málo. Tam pravidla běžné bezpečnosti pro zachování života nestačí.
      Neumím si ani představit to dusno, tíhu nebezpečí, jaké v takových zemích neustále číhá. Nešla bych do toho za žádné peníze. Možná to ti chlapi dělají "pro rodinu", ale vydělat se přece dá i jinak. Nu, jejich volba.

      Vymazat
    2. ve 20 si každý myslí, že je nesmrtelný

      Vymazat
    3. a milion že je hodně peněz

      Vymazat
  50. Tak jsem obdržela další várku vzorečků vůní, tentokrát za 511 Kč, ty minulé jsem zavrhla, alien mugler moc těžký jako ruské voňavky blahé paměti, jasmín noir málo jasmínový a diorky moc drahé, takže tentokrát je to cliniquqe happy tím se prý voní Julia Roberts pak 2 růže od bvlgari dle složení by se mi líbily k vánocům a pak ještě jednou ta dior jadore ale zas moc drahá to váhám ale voní dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě Tom Ford White pachouli na tu pačuli jsem zvědavá ta krásně voní, co to udělá na kůži

      Vymazat
    2. V těle vedrech se člověk musí vonět, aby nesmrdel

      Vymazat
    3. Nejlepší dělat obojí

      Vymazat
  51. Mobil neumí zaostřit na blízko, je starý.. je potřeba švestky kombinovat s rynglema, ale ty žluté jsou ještě tvrdé; a v to horku (28°C ve stínu) je lepší to vzít do chládku doma.
    https://imgur.com/a/z6v5QcI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťastný to muž

      Vymazat
    2. Včera jsem z renklód uvařila marmeládu do čtyř skleniček. Švestky, respektive slívy, mi právě začínají zrát. Letos bez červů, zkusím nasušit a nadělám čatní.

      Tady si M.Koller pokládá stejné otázky, jako včera Vy. Taky na ně i odpovídá. Pravdivé čtení
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Martin-Koller-Hykate-nad-smrti-vojaku-Na-kolenou-proste-politici-Zde-je-pravda-o-Afghanistanu-546698

      Vymazat
    3. Liško, to je přesné! A lidi u nás to nesmyslné zabití hodně naštvalo.

      Vymazat
    4. Koller si s tím dal práci, ale to je asi jeho job...

      Vymazat
  52. Teď mi přivezli výkresy zámku k rekonstrukci, to se z toho opíchám, samá klenba a bez zateplení.

    OdpovědětVymazat
  53. Nebude to žádný potlach,
    spíše nečekaný poplach.
    Vyklízí se letadliště
    možná je to úložiště
    bouchacího matroše,
    už tam vezou zbrojnoše.
    Fe frakfurtu nad mohanem,
    snad to nesl pod kaftanem.

    OdpovědětVymazat
  54. Teď jsem se dozvěděla, že umřel můj známý. Stejný ročník. Ještě jsme se spolu bavili na dnech partnerských měst a na otevřených sklepech ve Vrbovci. Včera jsem jela okolo jeho práce, myslela jsem na něj, dělávali jsme spolu firemní kalendáře.
    Bohatý můžete být, stejně vás to od smrti neochrání...

    OdpovědětVymazat
  55. Mrtví jsou teď praporčíci
    jen kdo jim to může říci
    že to stálo za to,
    možná kašlou na to.
    Třeba měli pojistku
    když už síla čtyřlístku
    u Bagramu vyprchala;
    poslechnou si kardinála
    presidenta premiéra
    a pak podle režiséra
    ještě salva zazní
    všichni budou vážní
    proletí dva gripeny
    a už pučí pupeny..
    Rozkvelý hrob,
    vojáka džob.

    OdpovědětVymazat
  56. Tak zas odplavano a šla jedna řeč, že v patek se ochladí a bude utrum.

    OdpovědětVymazat
  57. To: Alena
    Velká gratulace k dalšímu vnoučkovi - ať je vždy zdravý a šťastný a všichni jeho blízcí taky.

    K probranému odchodu ze života, který čeká nás všechny, nedodám nic, ani ke hřbitovům. Už ani dceři nepřipomínám, jak by to mělo být s pohřbem či umělými náhrobními kytkami - však už mi to bude jedno.

    Tak nevím, Gaio, kdy se ochladí u Vás - u nás právě předpověď tropického léta prodloužena do neděle, tropických noci do soboty a ochlazení příští úterý. Kéž je to pravda. Ráno u nás bylo 14 jako u Ládiků!!!, kdo ví, zda ochlazení zdí vydrží alespoň dva dny.
    Včera mě udivila místní vyschlá struha - jak je to při vtoku do obce se zajdu podívat dnes.

    Sobotní Praha - na obrázku se 71 to není žádná vzácná vegetace, ale nesečený nezničitelný zelenající se plevel (převážně lebeda?) mezi parkem a muzei na Letné, 94 je z expozice zemědělského muzea o vodě:
    https://www.jpeg.cz/album/1HM3/?sort=date_asc&page=1

    Na ACZ mě na první pohled nezaujalo nic až tak, abych se musela přidat, třeba až na druhý. Prý vedro vede k vyšší agresivitě, ale zdá se mi, že diskuse je tam vedená stále stejně.

    OdpovědětVymazat
  58. Velmi scestné a pro mě nepřijatelné názory předvádí p. Jazairiová ve videu, kde i politicko-korektní Drtinová měla co dělat, aby jí neodpovídala neslušně, na tu smršť demagogií.

    Jazairiová: Prospěla by nám nová krev, ale Češi se bojí mísení kultur. Na čele máme Radši ne!
    https://video.aktualne.cz/dvtv/jazairiova-cesi-se-boji-miseni-kultur-ale-prospela-by-nam-no/r~8bea1ecc8b7911e8b0fbac1f6b220ee8/

    Už je i v blozích, tak honem přelítnout a radši si řečené nepouštět do hlavy. Konec beru - kéž Boží mlýny melou a snad dojde na každého, i na paní, která tak ráda vítá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. množit se s Afričany,když každý druhý má AIDS, to je o zdraví.

      Vymazat
  59. Napršelo pět milimetrů. Je to super. Líp se dýchá, a mám zase plný sud vody.

    OdpovědětVymazat
  60. Schillerová chce škrtnout z rozpočtu neziskovek až tři miliardy korun. Je to jako vyhladovění, hrozí nám zánik, stěžují si organizace
    Až tři miliardy korun chce příští rok ušetřit ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na penězích pro neziskové organizace. To je téměř čtvrtina z 13,6 miliardy korun, které si rozdělily loni. Představitelé neziskovek se brání, místo o úsporách hovoří o likvidaci a poukazují na přebujelou administrativu.

    Zatím není jasné, kde přesně chce ministryně financí peníze ušetřit. Podle ní se nemají ořezávat rozpočty pro organizace, které pomáhají postiženým. Premiér Andrej Babiš se zase nechal slyšet, že nechce krátit peníze na sport, kam míří nejvíce prostředků. "Myslím, že je obrovský prostor ušetřit například za provoz jednotlivých neziskových organizací," uvedla Schillerová pro Českou televizi.

    OdpovědětVymazat
  61. Atletické závody
    jsou dneska jen podvody.
    Závodí tam Evropani
    a ne žádní habešani
    černoši či indiáni.
    Tuhle běží černý němec
    a už má na krku věnec
    že je mistr Evropy,
    doma mává na opy.
    Tamhle skáče černý Sas
    vedle koulí vrhá zas
    indonéský orangutan
    už plápolá propan butan
    na počest vítěze
    co včera sněd kněze.
    Už se na to nechci dívat
    nebudu přec křičet vivat
    teď vyhrála antilopa
    co předběhla toho chlopa.

    OdpovědětVymazat
  62. Odpovědi
    1. To je šílený čas

      Vymazat
    2. Měl jste jít na učitele.

      Vymazat
    3. To by nešlo, nejsem humanitní typ.

      Vymazat
    4. Tak byste učil dílny, pozemky, matiku, tělák nebo výpočetní techniku. :-)
      A vstával v 7.

      Vymazat
    5. Vezl jsem souseda na šichtu do sadů, začínají v 5 (ten, co pustil auto do lesa...). Jinak bych spal.

      Vymazat
  63. 21°C, seno schlo i v noci, silný vítr, ani nešlo otevřít všechna oka. Jabka v sadě se budou snad stříkat i v bednách.

    OdpovědětVymazat
  64. Bydlení na zámku v nouzi: https://imgur.com/a/sKXMVt4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Murphyho pravidlo

      Velikost baráku je nepřímo úměrná velikosti penisu majitele

      Vymazat
    2. Ad: gaia - palec hore☺.

      Vymazat
  65. pane Jaho,
    všiml jsem si, že je Vám líto nechat popadat švestky u nás na lukách... Nesmíte se zlobit, ale... nejdražší je mi soukromí. Sice mám firmu doma, ale nejezdí sem ani zákazníci, jenom vyjímečně některý dodavatel nebo obchodní zástupce, známý osobně přes 25 let. A samozřejmě rodina, sousedi nebo projde myslivec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych si přijela natrhat 89 korun za to samé z Francie nedám a rajčata mi už lezou krkem

      Vymazat
    2. Rozumiem, beriem na vedomie a akceptujem.

      Vymazat
  66. gaio -
    majitelem toho zámku je žena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdo ví, co má mezi nohama,v Americe už mají 71 pohlaví

      a dochází na planetě písek

      Vymazat
    2. To je novostavba?

      Vymazat
    3. Starý zámek, rekonstrukce, topí uhlím a strká lidem ruce do kapes pro tepelné čerpadlo. Samozřejmě, že zámek se nesmí zateplit, tak jenom stropy.

      Vymazat
    4. Tak kdoví kolik pohlaví už tím prošlo... :-)

      Vymazat
  67. Moje vlhčená zahrada přilákala v noci hryzce a pěkně mně to proryl toho jsem tu neměla ani nepamatuji cítí vodu asi na hony
    a vyměnila jsem se sousedem misku rajčat za misku broskví tak jsem šťastná myšlenky asi opravdu přitahují činy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začlo lít (do toho suchého sena, má posekaných 7 hektarů), 22°C, otevírám okna.

      Vymazat
    2. Za oknem zase 46, na slunci, po 8. hodině. To už je jako ve Španělsku ve stínu.

      Zrovna mi píšou dva bývalí žáci. Po Erasmu (stáž) ve Španělsku se tam rozhodli zůstat, dostali práci, učitelé, on a ona. Vidina moře, čerstvých pomerančů atd. - lákavé. Ale na vedra i jiné věci si nemůžou zvyknout, po vypršení smlouvy se prý vrátí, už teď se těší domů.

      Vymazat
  68. Tak mě napadá "Pyrrhovo vítězství", jakýpak je k tomu sousloví opak? Snad jedině Putinovo vítězství, ve spojitosti s Krymem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, to je těžký, Pyrrhovo vítězství je v politice snad úplně všechno. První mě napadla Ukrajinská oranžová revoluce.

      Vymazat
    2. Putifarova žena

      Vymazat
    3. Kupředu, zpátky ni krok08 srpna, 2018 09:54

      Opak Pyrrhova vítězství je vítězství pracujícího lidu v únoru 1948.

      Vymazat
    4. Co říkáte, liško, že se Evička pod naším vlivem hezky rozvíjí?

      Vymazat
    5. Evička už dávno drhne svou vodnatelnou hlavičkou svůj intelektuální strop, Krtci !

      Vymazat
    6. čtyřsemestrový neurolog08 srpna, 2018 11:54

      Na dosažení zdejšího "intelektuálního stropu" nemusí mít Evička nutně hydrocephalus.

      Vymazat
    7. Ad: anonymni 10:54

      Piste, ak ste naozaj frajer, ADRESNE!!! a aj zo svojej strany!! Ako napr. ja, pisem VZDY. Lebo takymi poznamkami vacsinu krtkov URAZATE! A seba sameho skryvate - teda ste HORSI ako ten najposlednejsi "krtek". Chapete???

      Vymazat
    8. čtyřsemestrový neurolog:
      Trefená husa zakejhala.
      Není tady však sama. :)))

      Vymazat
    9. Potrefená husa08 srpna, 2018 15:33

      .........ga, ga......
      ......kejh, kejh.........
      :))))

      Vymazat
  69. Venku je teď báječně, snad to vydrží a nevyschne ta trocha deště hned.
    Pan Ládik!!! nechystá švestkobraní, ale náhodou by to bylo príma. Udělat k tomu kulturní program spojený s pojídáním švestkových knedlíků, ochutnávkou slivovice a Natalka by zatančila a zazpívala s tím souborem, co s ním vystupuje, no to by bylo něco :))
    Jinak jsem byla v noci venku, měsíce ubývá, ale hvězdy ne a ne padat. Zato mě pořádně zkontroloval rakouský policajt. I přes počítač. Nakonec ale popřál šťastnou cestu, aniž by sdělil, že o čtyři kiláky dál je objížďka. Ještě, že to tam znám, zkrátila jsem si ji asi o deset, řidič za mnou mě následoval, snad byl taky rád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to viděl na pojídání knedlíků bez kultury... slivovice se pije až v zimě.

      Vymazat
  70. Je krásných 18°C a spadlo bohužel jen 2mm vody ... byl jsem v sadech a stěrače nestačily.. měli předčasný konec šichty, tam nalilo nejmíň 10mm. Beskydy jsou v čistém vzduchu a za nimi jde jasno, asi to peklo.

    OdpovědětVymazat
  71. Calimera Habibaba Beach Resort!!!!
    Tak tam bych teda letěl a ještě vzal děcka! Češi jsou nepoučitelní. A plavčík arab. Místní v onu osudnou dobu do moře nelezou, bo vědí, že tam jsou žraloci. A nic pochopitelně ďaurům neřeknou.
    A ještě prý "dobytkářská" loď! Prý na to, aby zdechlý dobytek shazovala do moře ... To ta čuňata nemají kafilerku???
    Hnus, hnus, hnus! Kdo tam po tomhle pojede, je normální ignorant a debil a žralok nechť ho klidně sežere.

    OdpovědětVymazat
  72. Někdo počmáral nechutně alabastrovou soChu na katedrále zapsané na seznamu UNESCO, pěkná prasarna

    OdpovědětVymazat
  73. Skaut už asi netáhne, teď se mládež zasvěcuje do dospělosti pomocí adrenalinových her jako ten "cestovatelský závod LowCost Race", v němž už jedna dívka před pár dny zemřela.
    Celkem bych jim přála zážitky, ale pustit je amatérsky k řízení metra nebo MHD, to tedy ne!! Nikdy se nedá předvídat, co se stane a kde hraje roli desetina vteřiny na reakci. Kolik mu zaplatily??
    A co vůbec nechápu, je jak můžou být ty holky tak hloupé a vystavit to veřejně, ještě se tím chlubit ("sdílet"). Že by až taková naivita, vymyté mozky?

    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/metro-b-divky-v-kabine-strojvedouciho-black-ginger_1808071745_ako

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidé ztrácejí zábrany a pud sebezáchovy, takoví směřují k rychlému konci.

      Vymazat
    2. Kolik mu zaplatily??
      A čím a jak? :)

      Vymazat
  74. Dnes je mezinárodní den koček. Večer dostanou ty moje nějakou dobrotu, pokud si ji samy neuloví ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A něco z muzikálu Cats pro kočky a jejich pá(a)ní(i)čky
      https://www.youtube.com/watch?v=8gd_ohoPzYc

      Vymazat
  75. Paní Gaio, doufám, že tak dramatické scény u vašeho koupaliště nezažíváte...
    https://usti.idnes.cz/konflikt-koupaliste-dubi-romove-utok-zbiti-mladika-zastal-se-zeny-policie-vytrznictvi-gt1-/usti-zpravy.aspx?c=A180808_103607_usti-zpravy_vac2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechoď Gaio s romem do bazénu
      mnohý případ známe
      že rom sklouze
      a násilí na jednotlivci máme.

      Vymazat
    2. Podle Světlákové zatím nic nenasvědčuje tomu, že měl konflikt rasový motiv.

      (Svědci nebyli tmavé pleti.)

      Vymazat
  76. Absentérovi Jáchymovi inspirativní píseň "Požár":
    http://www.konvrzek.cz/mp/pozar.mp3

    OdpovědětVymazat