23 ledna, 2016

KRTINEC č.65

207 komentářů:

  1. Příspěvky na A.cz šly ještě včera upravit. Dnes už ne. Volba je jen "odpovědět" nebo "sdílet".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepovídejte. Vlastně povídejte, které nejdou upravit? Moje jdou, teď jsem to otestoval.

      Vymazat
    2. Že by proto, že máte dvě loga se stejným nickem? Ptám se Vás na to na konci 64.krtince, vidno u blogu pana Špidly.

      Vymazat
    3. Zkusil jsem teď ty 4 první (od klímy po arnoštka) - nemůžu "upravit" žádný. Ještě zkusím restart.

      Vymazat
    4. Po restartu jsem měl identitu se bosýma nohama a jiným mailem, než u bot. Tak jsem ji odhlásil a přihásil se s botama. Už tam je "upravit". Chyba je vždycky mezi klávesnicí a židlí.

      Vymazat
    5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    6. Mezitím jsem to napsal, tak vzápětí smazal. ☺

      Vymazat
  2. Uplynulá tuhá zima mi zahýbala s dřevem, denně 2 nosičky - lépe to dobrat v březnu, než pálit v květnu, potřebuju zdít..
    http://www.imgup.cz/image/Ooo

    OdpovědětVymazat
  3. Kozlík Matěj se dnes stane stranickým šéfem a může si v bdoucnu vybírat koaličního partnera i ministerstvo. Kdo za ním stojí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je zastropovaný.

      Vymazat
    2. Navíc za ním bude ležet Žílková.

      Vymazat
    3. A kdo tlačí stropnického? Průměrný herec vysrancem ve vatikánu a pak ministrem. Kdo ho vodí? Ten, co ho stříhá?

      Vymazat
    4. Ktovie. jeho priemernost vo vsetkom je mozne zdokumentovat i napr. tu:-):

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Martin_Stropnick%C3%BD

      Vymazat
  4. Ella Fitzgerald - Bluella, Sings The Blues [Full Album]

    https://www.youtube.com/watch?v=W-XC2ZQEvbI

    OdpovědětVymazat
  5. Neexistuje žádná hranice průhlednosti u lží, šířených opičkami Evropské unie ...

    Já prohlašuji, že včera a předvčírem nevyšlo slunce v důsledku manipulace s rotací Země Vladimírem Putinem (Barackem Obamou).
    Tvrdíte-li opak, je to důkaz toho, že jste loutky Kremlu. (Washigktonu)
    a budete dříve či později vyvezeni na Sibiř (Qantanamo).

    Nehodící se (lidi) škrtněte.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TO BYL KOMENTÁŘ K TÉTO JEDNODUCHÉ ZPRÁVĚ:
      Koudelka
      21. 01. 2016 | 17:19
      Přečteno 2398 krát
      V pořadu České televize Události, komentáře, ČT 24, 19. 1. 2016 byla debata o kritice bruselských evropských centrálních institucí vůči Polsku, které si zvolilo vládu, jež není eurohujerská. V pořadu zaznělo nepravdivé tvrzení europoslance Stanislava Polčáka (TOP 09), který prohlásil, že nová polská vláda odmítla publikovat rozhodnutí polského Ústavního tribunálu z 9. 12 2015 ve věci ústavnosti zákona o Ústavním tribunálu. Tento nesmysl potvrdil přítomný premiérův tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Pravdou však je, že rozhodnutí bylo publikováno v polské sbírce zákonů již 18. 12. 2015 č. 2147/2015 Dzenniku Ustaw. Na tento nesmysl nedokázal reagovat redaktor České televize. Jde o příklad lží a polopravd o současném Polsku a příklad nekvalitních informací šířených Českou televizí, jejichž redaktoři by měli v rámci přípravy na politické diskuse získat znalosti o věci. Porovnejme nález našeho Ústavního soudu č. 299/2015 Sb. Datum rozhodnutí je 15. 9. 2015, datum ústního vyhlášení 23. 9. 2015, datum publikace v naší Sbírce zákonů je až 10. 11. 2015. Zatímco Polsku se vyčítá publikace po 9 dnech, u nás se totéž publikuje až po měsících.

      JÁCHYM

      Vymazat
  6. Za oknem podél lesa právě proběhla 4 prasátka. Celkem rychle, ani jsem nefotil. Kdeže mají ti zelení schůzi? Běžely 4 hlasy.
    Ale vyšel jsem se podívat na stopy; sníh měkne, je nula; voda ve studni ubývá. A přijel myslivec, zřejmě někdo bonzoval. Rači jsem šel zase dělat, než mě picne.

    OdpovědětVymazat
  7. "Musíme vyvolat emoce, strhnout voliče, burcuje zelené Stropnický
    Matěj Stropnický"
    ******************************
    Já už jsem strženej.
    J.

    OdpovědětVymazat
  8. In memoriam:

    Randsdorf prozradil, co se stalo, když chtěl vidět utajovanou smlouvu TTIP...
    a kdo sem žene uprchlíky.
    (Pak ať se nediví, že se už ničemu nediví.)

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ransdorf-se-odvazal-na-akci-Prozradil-co-se-stalo-kdyz-chtel-videt-utajovanou-smlouvu-TTIP-i-kdo-pry-smeruje-uprchliky-do-Evropy-400751

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jo, byl holt šťoura, škoda ho. Myslím, že se ještě chvíli bude spekulovat, na co vlastně umřel...

      Vymazat
  9. I TEN KŘEČEK UŽ JE DRZEJ ! (Není to náhodou vyšísovanej Krtek ?)


    Domnívá se také, že nový zákon nařídí obcím, aby ghetta, pokud se nacházejí na jejich katastru, přeměnily ve čtvrti s úhlednými domky se zahrádkami, neboť stejně, jak někteří tvrdí, vznik ghett umožnili občané svojí xenofobií a rasismem.
    "Námitka, že v ghettech, přes tyto údajné negativní vlastnosti českého národa, nežijí Vietnamci a Ukrajinci, protože ti pracují, bude odmítnuta jako zvláště potměšilá forma xenofobie," myslí si Křeček.

    "V oblasti církevního práva bude stále hlasitě slyšet ty, kteří si pletou víru a vyznání a budou požadovat „zákaz islámu" namísto toho, aby rozumně požadovali jeho zákonnou regulaci, jaká je třeba v Rakousku.

    Občanům, kteří toto budou sledovat s rozpaky, bude sděleno, že jejich postoj je vyvolán jen strachem a nedostatkem informací a budou jim patrně doporučena nábožensko – historická studia, aby poznali rozdíl mezi alávity, vahhábity, sunnity a šiíty, a konečně pochopili to, co je již dnes části našich elit zcela jasné: co vlastně do islámu patří a co nikoliv.

    i, kteří naopak budou mít informací příliš mnoho, budou „uklidněni" sdělením, že „ustanovení, která jsou na Západě chápána jako krutá nebo diskriminační, jsou aplikována jen v několika muslimkách státech".

    Bude prý také vytvořen nový druh práva, a to "právo na ochranu urážených, podle kterého zrušíme urážející symboly (křížem jesličky, prasátka, psy)
    zakážeme literární díla (od Božské komedie po Kocoura Mikeše)

    a přejmenujeme výtvarná díla, jak to učinili z téhož důvodu v amsterodamském Rijksmuzeum, kde obraz 115 let nazývaný „Černošská dívka byl nazván „Dívka s vějířem" a „Černošský sluha" nahrazen názvem „Mladý sluha".
    Těmito zákonnými úpravami bude ovšem podpořen textilní průmysl, neboť přestaneme některé urážet dekolty, miniaturními plavečkami a tangy

    a zahalování bude zakázáno jen na protivládních demonstracích.
    A zakazovat výstavy fotografií obnažených žen nebude výsadou jen Akademie věd," píše Křeček.

    OdpovědětVymazat
  10. Ti, kteří naopak budou mít informací příliš mnoho, budou „uklidněni" sdělením, že „ustanovení, která jsou na Západě chápána jako krutá nebo diskriminační, jsou aplikována jen v několika muslimkách státech".
    *****************
    (Shodou okolností těch, které jsou nejvýznamnějšími strategickými partnery USA v regionu ...dokud je nevystřídají noví, mladší...kteří se nezakecaj)

    OdpovědětVymazat
  11. Když jsem si vzpomněla na pana Ládika!!! odkaz na dnešní Lysaňu, byla tam už výsledková listina.
    V kategorii žen jsem zahlédla "Ryzí radost" - to by také byl dobrý nick, obrázek téměř cokoliv.

    A že má dnes pan domácí jmeniny - všechno nejlepší všem Zdeňkům přeju. Ryzí radost dle vlastního výběru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos tam nemáme žádné želízko.
      Ale na jaře (až potrénuju) zkusím LH na čas od přehrady Šance po žluté. Rekord je 41 minut. Trénovaný jedninec mého věku dokáže tyto rekordy násobit dvěma, čekám 82 minut. Každá sekunda méně bude úspěch. Tam je málo lidí a vyberu si deštivý den nebo tmu, abych někoho nesrazil.

      Vymazat
    2. Měřím to - je to 6,5km s převýšením 850m - to by měla být nahoru hoďka, dolů 35 minut.

      Vymazat
    3. Také jsem měřila - ale kopec by se mi nelíbil ani dolů - nešli jsme tama. Abyste se neuštval...
      Z Gottwaldova údolí (na naší staré mapě) Masarykovo - to už si nepamatuji, kterým jsme tehdy po povodních šli. Na Šance už asi nemusím.

      Vymazat
  12. Já si nevšimla, že už jste na pětašedesátce, tak to sem ještě taky zkopíruju

    Pětice ambasád v Praze zahájila šestitýdenní protikorupční kampaň. Chtějí povzbudit k transparentnosti a odpovědnosti.
    Projektu se účastní velvyslanci Kanady, Jižní Koreji, Norska, Velké Británie a USA.
    Každý týden budou informovat o některém z témat spojovaných s korupcí i o negativních vlivech a rizicích, které s sebou nese.
    Do protikorupčního projektu se zapojí i americký velvyslanec v Praze Andrew Schapiro
    Velvyslanectví Kanady, Jižní Koreje, Norska, Británie a USA v České republice zahájila šestitýdenní protikorupční kampaň. Cílem projektu, který zaštítilo pět velvyslanců, je sdílet zkušenosti s bojem proti korupci v různých oblastech. V každém z následujících šesti týdnu budou ambasády prostřednictvím sociálních sítí vydávat informace k jednomu tématu. Zaměří se například na zákon o státní službě, státní zástupce nebo veřejné zakázky. V prvním týdnu se budou věnovat financování politických stran.
    Americký velvyslanec Andrew Schapiro v něm říká, že korupce je pro velvyslanectví důležité téma, protože chce zlepšovat obchodní vztahy mezi Českem a USA. "Abychom to mohli dělat, musíme být schopni říci americkým investorům, že podnikatelské prostředí je tu skutečně otevřené a svobodné," uvedl Schapiro.
    Norská velvyslankyně Siri Ellen Sletnerová ve videu zdůraznila důležitou roli aktivních občanů a svobodných médií. "Významným nástrojem v boji s podvodníky je veřejnost. Posílením transparentnosti posílíme také důvěru lidí v demokracii," řekla diplomatka.

    Rizika korupce a její negativní vliv na demokracii zmínili také kanadský velvyslanec Otto Jelinek, britská ambasadorka Jan Thompsonová a velvyslanec Jižní Koreje Mun Ha-jong.

    Chce se mi říct slovy Jáchyma JÁ SU TAK ŠČASNÁ!

    OdpovědětVymazat
  13. NAKUPUJTE U ODBORNÍKŮ - TĚCH NEJLÉPE INFORMOVANÝCH !

    Právo sobota 27. června 2015, str.5 :
    Šéfka české mise mezinárodní organizace pro migraci LUCIE SLÁDKOVÁ:

    Název rozhovoru:
    Problém s uprchlíky je strach

    "V poslední době se mluví doslova o přílivu nových uprchlíků a o vlně, která se na nás valí. Je to přirovnání namístě?

    "Ta čísla ..nejsou nic nového. Podobné statistiky jsme registrovali i minulý rok.Jestliže v roce 2014 jsme monitorovali 200 tisíc lidí, kteří přicházejí do Evropy, tak dneska jsme na STO TISÍCÍCH a jsme v půlce roku. S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ BUDEME /v roce 2015/ mluvit ZNOVU o podobných číslech.
    *********************************************************************
    ********************************************************************
    OFICIÁLNĚ JSME NYNÍ NA PĚTINÁSOBKU cintů této profesionální lhářky.

    Takže - bude to letos JEN PĚT MILIÓNŮ - nebo víc ?
    A příští rok pětadvacet miliónů - nebo víc ?

    OdpovědětVymazat
  14. Liška 15:30
    Já skládám do výstupů ze šapitó ty největší naděje:
    copak jste si nevšimla, jak čistoskvoucí režimy byly a jsou vždy po každém americkém převratu na zadním dvorku USA - v jižní Americe ?

    A existuje snad na této planetě země, jejíž vládní elity by měly USA pod palcem víc než Ukrajinu?

    A jak to tam klape !
    Nechápu, proč přebíráme ukrajinskoamerické zkušenosti tak laxně a proč tamní demokratičtí banderovští warlordi v Praze dosud chybějí.

    Furt ještě máme co dohánět!
    Spoléhám, že se syrští uprchlíci co nejdříve naučí pindžiningliš a převezmou místa českých státních zástupců, kteří nechápou, že i korupce je dvojí - ve prospěch USA a Ostatní - tj. nežádoucí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teprve loni si Bacheletová dovolila odtajnit, že Pabla Nerudu (13 dní po převratu) zavraždili.

      Prostě k posteli, kde ve špitále ležel přišel nějkej uplně neznámej člověk v bílym plášti a vrazil mu do břicha injekci.
      Svědkem Nerudův šofér, navíc Neruda, kterýmu se začalo dělat zle zavolal manželce a popsal jí to.

      Pitva: přirozené příčiny.
      Jestli to byli lidi vod Pinocheta (s kterým se znal, byli rodáci) nebo vod CIA (která se obávala jeho chystaného odletu do Mexika, kde by se mohl stát exilovým prezidentem a reprezentantem protipučistických hnutí v Jižní Americe)Bacheletová
      raději neuvedla.

      Pokud zase nezačnou bombardovat prezidentskej palác a holka do léta přežije, asi se tam po prodeji nemovitostí vodstěhuju.

      Jen na okraj k Ransdorfovi, teď, když už u to nemůže škodit. Od něj, jako člena prognosťáku jsem se dozvěděl o misi 40 "expertů" k orgánům EHS a představitelům nejdůležitějších zemí, odkud přijeli s katalogem fabrik, které musíme zlikvidovat (vyjma jiných, např. politických věcí, ale ekonomická část byla základní a určující).

      Už tehdy to hodnotil hodně pochmurně a to ještě netušil, jací zapálení realizátoři se z některých jeho kolegů (Vladimíra Dlouhého, kterého hodnotil jako nejinteligentnějšího z Komárkových fámulů) stanou.

      Rozhovor proběhl na parkovišti Erpetu, za chůze sem a tam, nejbližší budova 30m, záminkou bylo něco jiného než rozhovor.

      Byl to specielně tenhle zážitek, který mě přiměl zkusit přemluvit mou ex (věděl jsem, že to bude jak s kozou na ledě, ačkoli uměla německy obstojně), abychom vzali draka a začli u lidí, kteří o mě stáli a s kterými jsem tu možnost probíral už v roce 89 (měl jsem služební pas a záminka by se našla).
      Přišel jsem domů a začal si k tomu rozhovoru doplňovat mě známé souvislosti, výsledek byl jasný.
      Takže posmrtně, pane Ransdorfe, děkuji za orientaci v proudu sr.

      Vymazat
    2. Multinicku,
      co si myslíte o W. Komárkovi ?
      Já ho považuji za slušného člověka, který se prostě oprávněně bál o život a o život své rodiny.
      Mýlím se ?

      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Nechtějte to slyšet.

      Vymazat
  15. Jaroslav Bašta: Další šílený nápad Angely M.
    Jaroslav Bašta: Další šílený nápad Angely M.

    Kdysi dávno jsem měl ve vládě na starosti také protidrogovou problematiku. Bylo to v době, kdy mezi částí odborníků podporovaných tehdejšími mladými politiky těšil vysoké popularitě tolerantní přístup k drogovým deliktům, protože měli pocit, že represe není úspěšná.
    Jaroslav Bašta
    23.leden 2016 - 17:05

    Nejznámějším plodem těchto snah se stal termín „Množství menší než malé“. To ovšem představovalo pro drogové liberály jen zlomek realizovatelných nápadů. Vzpomínám si, jak přišli se statistikou, která tvrdila, že výrobní cena jednoho gramu heroinu tehdy byla cca 10 Kč, na drogovém trhu se však prodával za 1 000 Kč a drogově závislí, kteří si na něj opatřovali peníze krádežemi, způsobovali škodu až 10 000 Kč denně. Píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz Jaroslav Bašta.

    Z těchto ekonomických dat pro zastánce liberálního přístupu vyplývalo, že by se výroby narkotik měl chopit stát a drogově závislým je distribuovat za režijní cenu ve specializovaných lékařských ordinacích, čímž by se jednak zabránilo obrovským škodám, druhak by narkomani jako osoby nemocné přestali být romantickými vzory pro mládež. S výjimkou nadšených liberálů všechny zainteresované ochromila hrůza z toho, k čemu by tento experiment vedl, a již nikdy se o tom nápadu nemluvilo.

    Vzpomněl jsem si na něj až dnes, když jsem si přečetl o návrhu německé kancléřky, který zazněl na jejím jednání s tureckým ministerským předsedou, aby se ilegální migrace změnila na migraci legální a turecké a evropské námořnictvo sebralo pašerákům jejich výnosný kšeft. Přeprava migrantů by se stala bezpečnější, pro ně lacinější a zřejmě by se povedlo výrazně zvýšit počet přepravovaných osob. To, že v roce 2015 přišlo do EU 16x více zájemců o evropský blahobyt než v roce 2014, je pro záměry paní Angely Merkelové zřejmě málo.

    Jaroslav Bašta: Konspirační teorie a praxe

    S ohledem na to, že o dosavadních příchozích nevíme téměř nic – neznáme jejich totožnost, tedy ani zemi původu, nevíme, zda nemají kriminální či teroristickou minulost, u několika stovek tisíc z nich ani to, kde se v EU momentálně nacházejí – předpokládal bych, že evropské instituce migraci přibrzdí a začnou řešit bezpečnostní aspekty masové migrace. A budou zjišťovat kapacitní možnosti jak Německa, tak ostatních zemí. Zdá se, že nic z toho se dít nebude. Co by také člověk čekal od hlavy státu, který své vojáky v zimě vystěhuje z kasáren pod stany, aby bylo kde ubytovat migranty.

    Když jsem hledal historické analogie podobné tvrdohlavosti, vzpomněl jsem si na portugalského prince Jindřicha Mořeplavce, který si na svůj erb namaloval heslo „Navigare necesse est, vivere non necesse“ (je nutné plout, žít nutné není). Paní Angela by mohla místo navigare dát migrare a bude z toho krásný epitaf na hrobě Evropské unie. A jen tak mimochodem – Jindřich Mořeplavec nikdy v životě na moře nevyplul...

    OdpovědětVymazat
  16. Přečtěte si článek od MUDr. Vladimíra Rogozova na PL, který žije a pracuje v Anglii a bude Vám z toho smutno. Zde je úryvek textu:
    Dnes je již naprosto zřejmé, že v Evropě probíhá sílící konfrontace dvou civilizací – evropské demokratické a islámské teokratické. Evropská kultura je založena na demokracii, svobodě, právu, jednotlivci, kritickém uvažování, rovnosti lidí různých názorů a pohlaví. Naproti tomu islámská kultura je založena na religiózním dogmatu, absolutním uctívání náboženství, iracionální poslušnosti textu koránu. Z toho pak vyplývá její netolerance k lidem odlišných názorů a sexuální orientace nebo nerovnoprávnost mezi mužem a ženou. Hodnoty obou systémů jsou natolik rozdílné, že spolu nemohou existovat v jednom prostoru a čase tak, aby spolu nesoupeřily. Vyústění tohoto soupeření může být jen dvojí – buď pokračující islamizace, nebo dlouhodobý konflikt. Možnost, že by islám prošel jakýmsi obrodným osvíceneckým procesem, je málo pravděpodobná. Pro některé země už prostě neexistuje dobré řešení. Věřím, že Česká republika se ještě může tohoto vývoje vyvarovat. Prvním krokem bylo o tomto problému v Česku vzbudit povědomí, teď je potřeba jednat. Času totiž mnoho nezbývá.
    .......
    Jak to vypadá, jediná cesta jak se zachránit, je zakázat u nás islám jako takový, stejně jako tomu je např. v Japonsku. Zřejmě k tomuto kroku bude nutné vystoupit z EU! Západ je totiž dnes již ztracen....více Vám řekne citovaný text.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drobná připomínka:
      Turecká armáda má řádově srovnatelný počet mužů jako zbytek armád NATO.
      Turecká armáda na rozdíl od nich podléhá jednotnému, tj. tureckému velení (pochopitelně s přihlédnutím k tomu, že se zřejmě neodváží podniknout cokoli významnějšího bez svolení zaoceánských supersamců)

      Nicméně se tu a tam jistě mohou iniciativně a podle vlastního uvážení uprdnout, čímž se liší od estrádního loutkového sborečku Armády ČR.
      Pravda, samostatně myslícízelený supermozek Stropnický a jeho zelený podvěsek mozkový Stropnický ml. jsou zárukou, že ještě czeska nezgynula !
      Zvláště pokud jejich rodinný mozkový think-tank t.č.doplńuje Žilková, to je přímo thinkpandur.
      (jinak ovšem uznávám, je je z rodiny Relativně nejchytřejší)



      Vymazat
  17. Maximusi,

    ať to nemusím hledat - to ten Rogozov myslí vážně, že tu v Evropě (VB) vládnou "hodnoty demokracie, svobody, práva, jednotlivce, kritického uvažování, rovnosti lidí různých názorů a pohlaví"? Jo, meleme o nich pořád zleva doprava a shora dolů, ale reálně a pevně tu neexistuje ani jedno z těch hesel, to přece každý ví. Nebo jen tak slaboučce, že stačí fouknout...

    Islámská kultura se svým "religiozním dogmatem..." přichází přesně včas, aby nám nastavila zrcadlo a vyzvala nás na souboj. Lze ji porazit, ale ne zničit, jak správně píše Hubinger a jiní. Pokud v sobě nenajdeme hodně rychle stejnou sílu a odhodlanost, jaká pohání je - protože tyhle hodnoty, které jmenujete, jsou jen vybledlá fangle - pánbůh s námi.

    Lidi si myslí, že oni jsou prostě zlo, fanatismus, který stačí vymýtit jako plevel a bude zase dobře. Jenže tak to není. "Oni" jsou a budou stále silnější, protože jejich síla je v srdci, nejen v mozku. Tuto sílu jsme my dávno ztratili, i věřící věří víceméně formálně, kdo by dnes položil život za svoje přesvědčení? A máme vůbec nějaké?
    Postavit se božím bojovníkům se dá jedině stejným druhem zbraně - vzpomeňte na Ktož jsú boží bojovníci. I když nám nevěřícím to může připadat stokrát směšné...
    Že dojde k převýchově našich nových generací v boží bojovníky nebo aspoň ideově přesvědčené (co by mohlo být tou silnou ideou?), tomu se mi nechce věřit. Pak už ale zbývá asi jen ten hašiš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bingo, Mařeno!
      Akorát drobná připomínka - mezi jednotlivými "islámy" je mnohem větší propast než mezi Filipem, Dukou, Sobotkou a Klausem.

      A o islám tu vůbec nejde.
      Jde o programované vzájemné vyvraždění.
      Člověk člověku zbraní hromadného ničení.

      Jistě má Pentagon v laboratořích spoustu patogenů, proti nimž neexistuje imunita a sklady přetékají jadernými zbraněmi ... ale jako kolaterální ztráta by mohli zařvat i ti, kdo zmáčknou čudlík.

      Není nad pečlivou ruční práci - a kdo vyhraje, toho rozeštvem a budou se vzájemně mordovat dál...
      To by bylo, aby nebyl splněn plán - vymlátit pětaosmdesát procent pozemšťanů , dá-li pánbu bez jaderné zimy!

      Vymazat
    2. Chtěl jste napsat Mařenko, že?

      Zřejmě jste sám Pánbůh, když si s lidma tak rád šoupete po šachovnici a baví vás představa Armagedonu. Tak daleko v úvahách já ještě nejsem, a snad ani jich netřeba - pak už nebudeme muset řešit nic, dojde-li k zmáčknutí čudlíku.

      Ať už do toho jdou naši militantní džihádističtí partneři v boji s jakých chtějí úmyslem - myslím, že nejdřív budou chtít dobývat, touha po pomstě je sladká a většina z nich má žízeň - stojí za to se jim postavit. Vy byste to ani nezkusil, hrdino??
      S našimi politiky a duchovními vůdci ovšem do svého pluku nepočítejte, to už snad radši ta práčata a ženské.

      Vymazat
    3. Méte pravdu, vypadlo mi k, MařenKo :-(

      Vymazat
    4. Maruško,
      řekl bych, že jste tak trochu zmatená. O demokracii tady v Evropě nemeleme, ta tady je, samozřejmě má různé formy a proces se neustále vyvíjí. Oproti musulmanům tady ovšem máme velmi rozvinutou demokracii, o které se těm magorům ani nezdá. Nejblíže k ní byli v Sýrii, ale Amík to tam před několika lety rozjel ve stylu ukrajinského Majdanu. Samozřejmě jsou také různé formy islámu ve světě a např. dnes v takovém Iránu se dirigistický tvrdý islám pomalu vytrácí a podle lidí co tam byli, se to tam mění k lepšímu (měřeno naším pohledem). Bohužel u nás v Evropě byla demokracie v řadě zemí znásilněna a upravena pro potřeby jistých skupin, co nám tady dělají právě tu svinskou politiku, a které se dostaly k moci. Ale i to se může zlomit. Dále píšete, že nevěříte ve víru u našich lidí, ale to přece není o náboženství, ale o lidské sounáležitosti a kultuře našich lidí a věřte, že kdyby šlo o věc, tak by se naši lidé rychle sjednotili. Mimochodem, zřejmě jste věřící, ale musím vám sdělit smutnou informaci, za většinou svinstev v historii lidstva a i nyní je náboženství! Např. za svinskou politikou např. USA jsou zase sionisté, které USA ovládají a ti mají své náboženství nadřazené světským zákonům. Např. i ten "jako" mimořádně kulturní Izrael nemá ústavu, ale ji nahrazuje 10 zákony, páč jejich moudří pravili, že žádný zákon nemůže být nad vírou. A výsledky toho známe.... A aby nedošlo k násilí, které od musulmanů latentně hrozí a některé země jako GB a F jsou už ztraceny, je nutné se od EU odpoutat a spojit se např. se zeměmi V4.
      No nic musím končit, jen bych vám chtěl říci, nepodceňujte naše lidi, nakonec možná už na jaře se začnou dít věci....

      Vymazat
    5. Maximusi,

      zmatené jsou hlavně pojmy. Tohle, co tu je a nejen u nás, já za žádnou (chvályhodnou) demokracii nepovažuju. Říkáme, že vládne lid, ale sám víte, jak to je. Nebudu se pouštět do politických rozborů, ale řekněte mi, čím to je, že většina lidí, s nimiž se stýkám, tvrdí, že kromě svobody cestování není snad nic, co by bylo lepší než v minulosti. Nebyla jsem disidentem, tak to mám možná jednodušší ke srovnávání, ale vím, že kdyby můj táta dnes žil a viděl do toho bince, že by se mu udělalo špatně nad tou veškerou špínou a chatrností, kam to s celou společností dospělo. Můžete mi snad jmenovat jediný rezort, který jakž takž dobře a spolehlivě funguje?

      Ve Vašem komentáři stojí za pozornost myšlenka, jestli by se lidi v případě ohrožení byli schopni semknout. Denně vidím drobné případy. Někdo začne vyvádět v tramvaji - ohrožuje cestující. Ani jeden chlap se nezvedne a nezakročí, řidič se nenamáhá - nic se neděje, lidi po sobě koukají a nic. Na ulici rvačka - každý to obejde obloukem. Většinou jsou lidi podezíraví, ve všem se obávají provokace a zlých úmyslů, případně skryté kamery a zesměšnění. Lhostejnost k druhým, i k jejich utrpení, je daň za "demokracii". Je vysoká a málokdo je ještě ochoten ji platit.

      Nepatřím k žádné církvi a nepovažuju se za věřící. Jsem vychovaná k hodnotám podstatně jiným, než dnes platí, možná více křesťanským, než jsem si kdy uvědomovala. Vůbec si nemyslím, že je křesťanství lepší než jiná náboženství, ale něco mi říká, že bychom se s ním měli vyrovnat. Buď je přijmout, nebo vyměnit za jiné nebo za jinou ideologii. Mí rodiče věřili v poválečnou ideu svobody a míru, s jejich křesťanskými zásadami (také nebyli věřící, ale lidé v tom žili) to šlo dobře dohromady. Lidi jejich generace jsou pro mě vzorem čestnosti, poctivosti, pracovitosti... Dnešní člověk se ohání jen tou prohnilou, zasmrádlou demokracií, kterou ještě nikdo nikdy neviděl. Jsme chudí duchem, tak to vidím.

      Vymazat
    6. Paní Marie
      pan Maximus sapiens sapiens samozřejmě chtěl vyjádřit, že ta demokracie tady je formální, nikoliv reálná.
      Co se týče jeho názoru, že za všechno zlo mohou lidé židovského původu, tak má pravdu: Eva přece byla židovka (utrhla to jablko) a Židovství se odvíjí od matky, nikoliv otce.
      Pierre

      Vymazat
    7. Pierre
      Ano, tak to dostává smysl. :)

      Vymazat
  18. Pro příjemnější večer
    Charlie Byrd ‎- Blues Sonata [Full Album]

    https://www.youtube.com/watch?v=sgL-0zZzrfk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase nelze zadat příspěvek, tedy "odpověď", omlouvám se Anně:

      KŘEČEK:
      Po některých problémech s odvoláváním a jmenováním ředitelů věznic a po vyhodnocení zkušeností s amnestiemi, ze kterých plyne, že po každé amnestii se věznice opět rychle naplní plnoprávnými občany, bude se příslušné ministerstvo zabývat zlepšením podmínek jejich života ve věznicích a přes odpor ministerstva financí i zvyšováním mzdy těch vězňů, kteří pracují.

      V důsledku toho úsloví „mít se hůř než vězeni“ se bude týkat nejen nezaměstnaných, ale kupodivu i některých zaměstnaných, důchodců a samoživitelů.

      Ve školství si nadále nebudeme příliš vědět rady s tím, v čem vyrůstají některé děti předškolního věku, neboť se jaksi nemůže dotknout rodičovských práv, ale o to více se na ně vrhneme v době jejich školní docházky, kdy problém s tím, že některé dítě než jde do školy, nevidělo knihu a nezná český jazyk, budeme ve jménu inkluze řešit tak, že pomocí nejrůznějších asistentů a výchovných poradců budeme předstírat, že se nic podstatného neděje.

      V oblasti mezinárodního práva budeme stále hlasitě tvrdit, že oddělení Krymu „patřícímu“ Ukrajině „nikdy neuznáme“, ale patrně budeme připraveni méně hlasitěji „neuznávat“ oddělení částí Turecka, Sýrie a Iráku, pokud by zde vznikl samostatný stát Kurdů. O očekávatelném spojení Albánie a území Kosova, o kterém se mnozí domnívají, že „patří“ Srbsku, ani nemluvě.

      Není vyloučeno, že ten, kdo by chtěl koncem roku přát někomu PF 2017, bude muset, nemá-li být některými obviněn z diskriminace, přát současně též PF 1437, PF 5777 a PF 2550, tedy podle muslimského, židovského a budhistického kalendáře.

      Jinými slovy: budeme se stále usilovněji držet větve, kterou současně budeme odřezávat…
      (Zkráceně publikováno v LN dne 21.1 2016)

      Vymazat
  19. Neuvěřitelné rozhodnutí švédského soudu.

    Uprchlíci v této severské zemi nejsou povinni mít pří řízení motorových vozidel svoje řidičské průkazy. Na tento nesmysl poukázaly švédské noviny Fria Tider s odvoláním na švédský rozhlas.

    Švédský soud totiž zamítl žalobu proti mladému uprchlíkovi z Bosny, který u sebe neměl řidičský průkaz, když ho kontrolovala dopravní policie. 22 letý muž se před soudem hájil tím, že údajně průkaz má, ale "ztratil ho před devíti měsíci, než se přestěhoval do Švédska". Přestože soudu neprokázal, že skutečně průkaz vlastní, soud ho osvobodil, "protože státní zástupce nepředložil žádný důkaz o tom, že obviněný muž řidičský průkaz nevlastní. Proto se soud domnívá, že nebylo prokázáno, že muž nebyl způsobilý řídit vozidlo," uvádí se v rozsudku.

    "V praxi to znamená, že nově příchozí migranti mohou řídit vozidla bez řidičského oprávnění," uvedl švédský deník a dávají mu za pravdu i policisté. Jenom ve městě Karlskrona mají podobných případů asi třicet. Ve všech případech se jedná o uprchlíky, kteří sice tvrdí, že mají řidičský průkaz ve své zemi, ale jejich tvrzení není možné ověřit.

    V praxi to bude znamenat, že všichni uprchlíci, kteří si vymyslí věrohodný příběh, budou moci beztrestně řídit vozidla bez řidičského průkazu po libovolně dlouhou dobu.

    Dopravní policisté kritizují rozsudek, protože důkazní břemeno přenesl na stát a nikoliv na obviněné "řidiče". Obrovská kritika soudního rozhodnutí se objevila i na sociálních sítích, kde ho komentují slovy: "Švédsko opět vpředu, fantastické!", "Systém mimo realitu," "Naivní Švédsko!" "Blahopřejeme, jak se Švédsku povedlo vyřešit problém s řidičáky".
    Zdroj: Security Magazine

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neztrácejte naději !
      Objeví se spousta syrských neurochirurgů z rovníkové Afriky, tvrdících, že si doma zapomněli diplom.

      Bude vašim důkazním břemenem prokázat , že vám tu lobotomii udělali neodborně.

      Vymazat
    2. Já vím, to umí a taky mají spoustu inženýrů, co umí výbušniny.

      Vymazat
  20. Blues:
    Taj Mahal
    https://www.youtube.com/watch?v=cObpiYMF5Eo

    jÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  21. Našemu zdenkovib všechno nejlepší k dnešnímu svátku přejí krtci!

    https://www.youtube.com/watch?v=iQrhEnWb42s

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zapomněla, přidávám se k přání a k hudebnímu dárku ještě

      Loreena McKennitt Greatest Hits
      https://www.youtube.com/watch?v=5Bkg0hxEiE4

      Vymazat
  22. Na ráno:

    Ernestine Anderson - Never Make Your Move Too Soon
    https://www.youtube.com/watch?v=ERF90xAqJhg&list=PLZ_qqiY_bKC9aY1LTku5btgLVVUGCieoN

    Jablkoň Bláznivá
    https://www.youtube.com/watch?v=3160EYKwbZY&list=RD3160EYKwbZY#t=109

    Vladimír Mišík Variace na renesanční téma ( Večernice)
    https://www.youtube.com/watch?v=dw-Tz255GFg&list=RD3160EYKwbZY&index=5

    Paco Peña - Alegrias & Mantilla De Feria
    https://www.youtube.com/watch?v=wq0ZLCvvwsY

    Itzhak Perlman "Zigeunerweisen" Sarasate
    https://www.youtube.com/watch?v=x8c_0B96v48

    Hoboes - Barevný stíny
    https://www.youtube.com/watch?v=9y8ycvUzJto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať žije Zdeněk - největší z Krtků !
      Nechť se mu Nora noří !

      JÁCHYM

      Vymazat
  23. Dobrá a nepropagandistická reportáž ze současné Syrie a okolí:

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Silna-migracni-vlna-pres-Libyi-vybrani-silni-mladi-muzi-medialne-upozadene-masakry-Svedectvi-valecne-reporterky-ze-Syrie-418492

    OdpovědětVymazat
  24. pokud by režim prezidenta Bašára Asada v Sýrii padl a nastalo bezvládí, Izrael by dal v zemi přednost nástupu Islámského státu, než dopustit vládu pod vlivem Íránu. Prohlásil to izraelský ministr obrany Moše Jaalon. Džihádisti podle něj nemají takové kapacity jako šíitský Írán, který pro Svatou zemi představuje „největšího nepřítele“.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/iran-je-vetsi-nepritel-nez-is-mini-mose-jaalon-foi-/zahranicni.aspx?c=A160121_123403_zahranicni_kha

    OdpovědětVymazat
  25. Židé se ve Francii necítí bezpečně, ve velkém emigrují

    Téměř osm tisíc francouzských Židů se loni odstěhovalo z Francie do Izraele. Je to téměř čtyřikrát víc, než jich odcházelo před třemi lety, píše server CNN. Vlna odchodů následuje po několika teroristických útocích na Židy ve Francii v posledních letech.

    Přitom většina předních politiků EU a států EU jsou žid. původu! Třeba Merkelová (Jentzcheová po matce) je Židovka, Sarkozy, Hollande, Juncker, Schulz atd. atd. U nás všichni podporovatelé islámské agrese jsou rovněž žid. původu, např. Dientsbier, Šabatová, Zlatuška, Pehe, Telička, Stropnický, Kalousek, Krnáčová a spousta dalších. Jsou tak (1) blbí nebo (2) navedení? Za Bé je správně....

    OdpovědětVymazat
  26. 27000 kroků
    po sněhu a ledu, -5°C, vítr, zvířený sníh, výšková mlha, přes ni měsíc. Myslel jsem, že po doběhu budí mít euforický pocit (že bych to mohl dát ještě jednou), ale byl jsem rád, že jsem doma...
    Měsíční záznam:
    http://www.imgup.cz/image/O6Z
    - vysoká základna jsou kroky s kýblama (do 9.1).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bylo na počest zdenkab.

      Vymazat
    2. Děkuji. Po Vašem vzoru jsem si založil profil na IMG.UP, abych občasně mohl přispět i obrázkem... Tak tady je adminský monitor a statistika dříve žádaná xeroxem:

      - za dnešní den:
      http://www.imgup.cz/image/O6K

      - celková (dle zemí a prohlížečů):
      http://www.imgup.cz/image/O6i

      Rusko poslední měsíc silně posiluje, Keňa se stabilizovala, dnes nahlédli dva Saúdové... :o) Dobrou všem.

      Vymazat
    3. Chybí prohlížeč EGE

      Vymazat
    4. Nevím přesně, o co jde. Ale pokud chybí, zřejmě se neumístil, nebo jej google prostě nemá rád. Nespravím to... ;o)

      Vymazat
    5. Keňa má už 22 nahlédnutí, to mohou být obamovi příbuzní.

      Vymazat
  27. Kozlík matěj je zahradníkem, jak jsem předvídal ráno. To by ale předpověděl i blbec.

    OdpovědětVymazat
  28. Milé soukrtky a soukrtci, děkuji za přání (a Tracy a Loreenu).

    Přidávám svou oblíbenou čupr indiánku z Argentiny.
    Zn. Ryzí radost. :o)

    https://www.youtube.com/watch?v=puP_0ElM2Fg

    https://www.youtube.com/watch?v=h_C332zN3pc

    OdpovědětVymazat
  29. Tužka napíše,....abych si dodala trochu nadějné důvěry do dalších měsíců a i let,....četla jsem si v historii.
    Určitou nadějí evropské civilizace v současné migrační krizi bude to, že vlna migrantů je různorodá. Oni si sebou nesou své národnostní nenávisti, a ani jejich islámská víra není pevným monolitem.

    Šíité, sunnité a jejich sekty,...jejich vzájemná nevraživost se bude odehrávat i na půdě Evropy, nesou si to v sobě, už to do Evropy dopravili,....to je ta špatná zpráva pro domorodé Evropany,...budeme postiženi jejich malými soukromými válkami,...kdo bude z domorodců ve špatný okamžik na špatném místě,...zákonitě to odskáče.

    Ta dobrá zpráva je, že je jejich vlastní vnitřní náboženská a národnostní nenávist bude oslabovat a rozdělovat,....a tady bude šance nepodlehnout celoevropské islamizaci.

    Doufám do budoucna, že zůstanou v Evropě enklávy bez islámu,...třeba i ta Česká kotlina, Morava,....třeba i braťja Slováci si svoje kotlinky taky uhájí,...

    Český stát má tisíciletou historii,....mnozí vládcové se pokoušeli Čechy podmanit, zadupat do země ve válečných konfliktech, zaprodat, vyhladit, vysídlit,....
    Jsme tu, je nás skoro deset miliónů,....to není tak málo,....a Gaussova křivka pravděpodobnosti nebyla ještě nikdy zdeformována,....

    Příklad z pravděpodobnosti v sociosféře,...pokud jsou různí /různí-to je stěžejní požadavek/, žijící jedinci alespoň v počtu sto, vždycky se jich najde kolem třiceti, kteří stojí v oblasti,...řečeno matematicky, v oblasti kladných hodnot.
    Tak na ty kladné hodnoty/ vlastnosti/, třetiny populace spoléhám,...z půlmiliardy domorodých Evropanů je to asi stošedesát miliónů,....

    To abych ty zítřky neviděla tak černě,....
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  30. Ujíždím na Vikinzích a Ynglinzích.... Je mi divné, že jsou tak tolerantní.

    OdpovědětVymazat
  31. Ne všichni Sobotkové jsou hajzlíci, např. tenhle napsal:

    Vladimír Sobotka, Praha 4
    Neděle, 24. ledna 2016, 03:17:56 | Souhlasím |
    Nesouhlasím |
    +14

    V muslimských zemích je obrovský přetlak, protože se množí jako vepři. Porodnost 8, jako naši cikáni. Je jich za 15 let 2x tolik. Mladí se tam nevejdou, nemají obživu. Hrnou se ven a samozřejmě ne na východ, tam je lidí víc, než dost. My vymíráme, a tak se hrnou sem. Nebylo by na tom nic zlého, kdyby s sebou nepřinášeli fašistickou islámskou ideologii, svou světovládu a porobení a vyhubení ostatních. Ať přijde kdokoliv, kdo nás nechce porobit, ovládnut a vyhubit. I podle Listiny základních práv a svobod jsou povolena všechna náboženství a hnutí, která neusilují o porobení jiných, o potlačení lidských práv jiných. Islám je zcela nepochybně právě takovým náboženstvím a hnutím a nechápu, proč není v demokratických zemích zakázán, když to nařizuje Listina ZPS. Toho přetlaku využívají imámové k ovládnutí, porobení a vyhubení nevěřících, protože povinností každého Muslima je šíření Islámu - Džihád. Nejvíc to dopadne na naše ženy, dcery, vnučky. Zbourají naše památky, protože je urážejí.
    ..............

    Naši lidé přemýšlí a vyvozují správné dedukce. Stejně tak jako komunisté měli ve svých stanovách vládnoucí roli a tudíž usurpovali ostatní pol. strany, tak stejně lze vůči islámu uplatnit a tvrdě zákaz fungování na našem území. Běda tomu, kdo toto nechápe. Čas pracuje proti nám.

    Jo a poznámka k hlášce paní Tužky, která ty zítřky nevidí zas tak černě.

    Tak to má dost slabin, takto uvažovat! Nikdy na planetě nebylo 7 mld. lidí a tak zde nebyl takový přetlak v populaci zejména v oblastech, co se od nich do Evropy valí statisíce pologramotných (70% má jen jakési zákl. vzdělání) lidí ze středověké kultury! To, že "to" je směrováno jen kousek od nás by nás nemělo uklidňovat, je to sem jen co by kamenem dohodil a dnes země jako Anglie, Francie, Belgie už mají namířeno na překročení jisté rovnováhy (domorodci/přivandrovalci), kde vrátit stav k normálu by znamenalo už jen holé násilí. Německo má díky šílené kravěně Makrele k tomu nakročeno. Myslím, že v Evropě je z tohoto hlediska stav 5 minut po dvanácté....
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  32. Tak pidistrana Zelených si do čela zvolila pozéra, netáhlo a masturbanta Stropnického juniora. Úžasné. Média referují jako kdyby to byl sjezd ČSSD, TOP09, ODS nebo svého času KSČ. Chybí jen průvod a alegorické vozy. Havloidní, Schwarzenbergovská strana a Trojský kůň těch co jsou schovaní v povzdálí a dělají politiku Západu (strkají rypák i k nám) a na piedestal moci vystrukují různé Makrely, Havloidy a další směšné figurky, které zrovna mají za úkol zlikvidovat v EU státy a národy a z masy občanů udělat tupé lehce ovladatelné stádo s průměrným IQ 90 (program EUROMED). No a podobné strany jako Zelení jsou k tomu určeny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co tolik kritiky hned po ránu... Blbý není a je to pěkný kluk. Co vadí víc?

      Vymazat
    2. Otázka je, co je to "blbý". Ransdorf také nebyl blbý, neváhal dělal europoslance a ještě podvádět s poslaneckými náhradami. "Pěkný kluk" není kvalifikace do politiky. Že má symetrickou tvář, neznamená, že nebude krást jako Rath. Podíval bych se na rodiče, mohl by mít kombinaci jejich genů a možná i jejich výchovu, pokud to stíhali.

      Vymazat
    3. Bábušce Jagušce
      Myslel jsem, že jste poněkud chytřejší, ale to co jste uvedla za argumenty vás řadí k těm co si na palice dávají poslušně šádory a burky a jejich místo je jen u plotny a u těch mladších v posteli kde slouží pro ukájení svým samcům. Takovém tady "oni" potřebují. Mimochodem strana brčálníků je opravdu zaplevelená právě těmi co mají instrukce z Bilderbergu a spol. Jeden z jejich protagonistů byl nějakej Schwarzenberg a i Havel svého času je prosazoval. Víte, dost jsem o politice přečetl za poslední léta knih, článků atd. a celkem mám slušný obraz o tom kdo je kdo a o co tady jde a buďte si jistá, že strana Zelených je jen poslušná parta těch, co jsou řízení zvenčí a ti nemají s námi Čechy nějaké dobré plány. Lidé jsou u nás velmi zmatení a nemají přehled o tom, jaké nebezpečí se na nás valí, resp. číhá za hranicemi. Sice se to trochu lepší, ale pořád je to slabé. Kvalifikace že je někdo pohledný a údajně chytrý je úžasná, tohle slepice říkávali o Vendelínovi Klausovi. Mám ženy rád, ale některé jste opravdu slípky a patříte max. do kurníku.

      Vymazat
    4. Maxime -
      jsme v noře, ne na hnoji.

      Vymazat
    5. Knihy o politice či politiků nečtu, pane Maxime, osud Zelených mě nechává v klidu, se slepicemi je někdy i lepší pokec nežli s rádoby pány tvorstva a často bývají (no, naše teď nesnášejí) i užitečnější.
      A můj jedinec vždy praví, že "myslet znamená houby vědět" - to k té Vaší poznámce o chytrosti mé či jiných.

      O genech rodičů mladého pana Stropnického nic nevím, pane Ládiku!!!. Vzhled často klamat může, to uznávám, mluvit jsem ho asi neslyšela - možná má i příjemný hlas. I když jste mi na ACZ napsal, že nemáme všichni stejnou šanci - to pravda není. Jen chtít a mít na to (schopnosti a chuť mám na mysli).

      Vám oběma a všem tady krásnou neděli přeju.

      Vymazat
    6. To: Ládik!!!
      Mě se virtuální čechrání pánských peříček dotýká minimálně a to slepičí přirovnání beru jako folklór. Tož tak - ať si ho pan Maximus užívá.

      Vymazat

  33. Dreikönigsliedsgesetz
    ---------------------

    (Překlad do češtiny)

    Zákon

    ze dne 7. ledna 2016

    o způsobu veřejného provozování tzv. koledy My tři králové

    (Tříkrálový zákon)

    Vedeni snahou zaručit všem občanům jejich demokratická práva, přijímáme tento zákon

    § 1

    Text tzv. koledy My tři králové se mění takto:

    a) slova sloky 6

    Co ty, černej, stojíš vzadu,

    vystrkuješ na nás bradu?

    jsou nahrazena slovy

    A ty afrického vzhledu,

    přišel jsi též na koledu?

    b) slova sloky 7

    Hrdě se k tomu hned přiznám,

    že já jsem mouřenínský král.

    jsou nahrazena slovy

    Copak na mně není znát,

    že jsem naší země delegát?

    c) slova sloky 8

    A já černej vystupuju

    a Nový rok vám vinšuju.

    jsou nahrazena slovy

    Afričany zastupuju, hned se tady ubytuju

    a Nový rok vám vinšuju.

    Ostatní text zůstává beze změny.

    § 2

    Při provozování tzv. koledy My tři králové nesmí být zpívajícími zesměšňován ústroj obvykle užívaný v Severní Africe a zemích Arabského poloostrova. Zároveň se zakazuje používání křesťanských symbolů, dotýkajících se náboženského cítění našich nových spoluobčanů. Naopak navštívení musí osvědčit vysokou míru tzv. vítací kultury*** a jsou povinni poskytnout ve svém obydlí zejména tzv. černému králi bezplatně ubytování podle jeho výběru a to na tak dlouho, jak si tento monarcha sám určí.

    § 3

    (1) Po skončení produkce tzv. koledy My tři králové se s ohledem na výše uvedený zákaz urážlivých symbolů mění zápis nade dveřmi K + M + B + 2017 na AD 2017*).

    (2) Způsob nadedveřního zápisu v následujících letech bude určen po konečném vyřešení**) otázky eventuálního dalšího užívání tzv. latinského písma.

    Ustanovení přechodná a závěrečná

    § 4

    Pokud je staré znění tzv. koledy My tři králové obsaženo v knihách, které jsou zapůjčovány veřejnosti, provedou správci knihoven úpravu textu ve lhůtě do tří měsíců od vyhlášení tohoto zákona.

    *) Angela Danke

    **) V originále Endlösung

    ***) v originále Willkommenskultu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karel Hvížďala nyní spočítal, že k prostému udržení počtu obyvatel mMUSÍ Česká republika přijmout KAŽDÝ ROK nejméně šedesát tisíc migrantů.

      Dále spočítal, že Armáda ČR (doufám, že se tento sbor Stropnického dobrovolných hasičů stále tak jmenuje)
      má cca osmnáct tisíc lidí.
      ------
      Z toho vyplývá, že bude - li každý třetí přišelec vycvičený ve zbrani, mohlo by být brzy po problému - stačí uzavřít smlouvu s Islámským státem o převzetí úkolů Armády ČR a bojovníky si pronajmout.

      Vyjde to levně - ubytování si podle vlastního uvážení najdou sami.

      V nejhorším případě jim uvolníme školy - beztak jsou zbytečné, podepsat se a počítat do sta pro českého Slovana stačí, to říkal už Hitler.

      Vymazat
    2. Turek jim natiskne české pasy.

      Vymazat
    3. České pasy v Středoevropském Chlívátu??
      Nejste ňákej nacionlista ?

      Vymazat
    4. Já myslel na první vlnu.

      Vymazat
    5. První vlně tisknou německé pasy v Německu.

      A Švédové a Britové dodají provizorní průkazy totožnosti všem mužským dětem nad 30 let.

      Blébotka to dojedná. Od čeho bychom ho jinak měli, kromě mávání ručičkama a blýskání lebčičkou.
      (Připrchlíci nad 40 letdostanou seniorské pasy pro důchodové zabezpečení v německé výši.)

      Odúmrť čtyř českých na jednoho demokratického protodžihádistu zajistí, že zdoje budou!
      Ona smrt hladem a zimou není prý ve finále zdaleka tak nepříjemná jako pohled na makrelu.

      Vymazat
    6. Die Endlösung je důležité německé slovo, použil je i R. Heydrich ve spojení s námi jako Endlösung der tschechische Frage (konečné řešení české otázky).

      Vymazat
  34. Kurier.at:

    Fatwa

    Großmufti von Saudi-Arabien verbietet Schach

    Schach sei unislamisch und könne dafür sorgen, dass Muslime ihre Gebete vergessen, erklärt der Großmufti.
    ...........

    Tak těm debilům už vadí i hra "šachy" a že mají díky ní musulmani málo času na modlení.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, přiznávám, že už mám taky málo času na modlení.
      Což je, zdá se, to jediné, co bude zanedlouho svobodně povolené coby způsob vyjádření.

      Pokud se budete modlit k tomu či onomu v daný týden povolenému(makrelizovanému) odstínu Boha.
      Jinak skončíte jako křížovkářské Palivo na tři písmena:
      (HUS)

      Vymazat
  35. Odpovědi
    1. Vtip na dnešní den
      Posted on Leden 24, 2016

      – věnovaný Liboru Dvořákovi a podobným

      Z mainstremových sdělovadel ….
      Putin vybidl Asada k složení zbraní …

      Z ruského tisku…..
      Ruské námořnictvo dopravilo do syrského přístavu Tartus několik lodí zbraní.
      Putin vybídl Asada ať si je složí….

      Vymazat
  36. Hledání ochrany? Spíš ekonomicky nejatraktivnější země!

    Rakousko dosáhne stanovené horní hranice na počet přijímaných uprchlíků pravděpodobně ještě před začátkem léta. V rozhovoru pro vydání německého listu Die Welt to řekla rakouská ministryně vnitra Johanna Miklová-Leitnerová. Vídeň ve středu oznámila, že letos přijme již jen 37 500 žadatelů o azyl a do roku 2019 jich má být celkem nejvýše 127 500. Loni Rakousko přijalo 90 tisíc žadatelů o azyl.

    "Zastavíme se letos u 37 500 žádostí (o azyl). Podle odhadů by se tak mělo stát do léta," uvedla ministryně. Vídeň bude nyní zkoumat další možné scénáře, totiž zda bude muset přijmout žádosti nad tuto horní mez, nebo zda bude moci zadržet žadatele o azyl přímo na hranici v bezpečných sousedních zemích.
    "Musíme se vrátit ke kořeni práva na azyl. To, co nyní zažíváme, nemá nic společného s hledáním ochrany, ale s hledáním ekonomicky nejatraktivnější země. Nemůže to takto pokračovat," uvedla také ministryně.

    Rakouský plán na limit pro běžence vyvolal v Evropě vlnu reakcí. Německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier tento týden uvedl, že způsob praktického zavedení rakouského limitu je značně nejasný. Německý ministr financí Wolfgang Schäuble v rozhovoru pro týdeník Der Spiegel připustil, že když se o rakouském rozhodnutí dozvěděl, musel jít na čerstvý vzduch.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tech. pozn. :De facto mám zablokované zadávání příspěvků jiným způsobem než jako Odpovědět)


      Filozof Cílek: Veřejná diskuze se stává více konfliktní, či dokonce nebezpečnou
      24. 1. 2016 9:59

      Vědec Václav Cílek se na základě svých zkušeností vyjádřil k proměně veřejné diskuse. „Jako určitý bod obratu vnímám počátek uprchlické krize, kdy jsem měl pocit, že se veřejná média rozešla s tím, jak situaci prožívali a hodnotili lidé kolem mě, nejvíc od roku 1989,“ poznamenal a zauvažoval nad tím, jestli nepřicházíme opět o svobodu slova.

      Diskuze se stává více konfliktní, či dokonce nebezpečnou /pro přednášejícího/
      Foto: Hans Štembera
      Václav Cílek

      Podle uznávaného filozofa a geologa nastaly velké změny především na akademické půdě.

      „Mám pocit, že se veřejný prostor mě samého i mých vesměs akademických kolegů zužuje a stává se stále více konfliktním, či dokonce nebezpečným,“ domnívá se Cílek na stránkách deníku Echo24

      a přiznává, že na veřejných přednáškách je už teď problém být otevřený, protože na ně mnohdy zavítá novinář, který z přednášky sestaví článek, v němž je vše, co řekl, ale ve zkratce a většinou bez kontextu.

      „Nedávno jsem přednášel zdarma a z dobré vůle pro jeden výzkumný ústav,
      kde jsem však musel slíbit, že se budu některým aktuálním tématům vyhýbat,“
      napsal Cílek, který prý nejdříve musel podat abstrakt přednášky.
      „Celé to bylo velice seriózní, ale cítil jsem za tím alibismus, abych neřekl něco nevhodného, co by mohlo škodit,“ poznamenal ve svém příspěvku klimatolog

      s tím, že to jako bývalý ředitel akademického ústavu chápe.
      „Avšak jako přednášejícího mě nebaví dávat si pozor na každou větu, protože tím přicházím o část svobody slova...,“ dodal.

      Sám se prý setkává se situací, kdy se lidé mladšího a středního věku stávají mluvčími názorů, které vypadají ušlechtile, demokraticky a evropsky, ale prosazují je se sníženou tolerancí a stylem, jenž podle něho nemá daleko k eurosvazáctví.

      „Myslel jsem, že třeba mají málo zkušeností anebo že já sám už této době nerozumím, ale pozorováním a srovnáním se svazáky minulého režimu si už myslím, že v jejich chování je kus profesní kalkulace,“ poznamenal Cílek v závěru své úvahy
      s tím, že
      ten, kdo se skloní před evropskými strukturami, má větší šanci si v nich vybudovat kariéru.

      „Opět jde o sklánění se před mocí, jev, který tady byl vždycky, ale internet jej dokáže někdy eliminovat, jindy neúměrně zesílit,“ zakončil pochmurně svou tezi.

      Celý příspěvek vědce Václava Cílka si můžete přečíst ZDE
      (PL(

      Vymazat
    2. Zrovna jsem dostal chuť (po přečtení článku nějakého chromého heřmana) si pustit Kryla.
      Co řeknou ti páni..

      Muset za života vidt totéž imbecilní představení popáté (1. jako dítě, soudružky vedoucí jisker byly prsaté svazačky z ambasády, samé heil, 2. jako puberťák, představitelé obrodného procesu byli staří stalinisté a jinak to neuměli, 3. hned na to, stále ještě na konci puberty vida první velikány Leninského svazu mládeže, ještě se jim všichni smáli, 4. v druhé půli osmdesátých, kdy svazáci neváhali nosit tlusté zlaté řetězy jak nějací vajdové a k tomu mluvit ptydepe, 5. když se staré normalizační kachny učily v devadesátých zbytečně ponovu kvákat, neb byly určeny k zaříznutí a nahrazení privatizátorskou zlatou mládeží a nyní již opravdu totální calergiovské ptydepe sebevražedných novosvazáků, kteří vůbec netuší do jakého ošklivého stroje to v té drůbežárně strkají hlavu.
      Takže pošesté, už ani nemá cenu počítat.L.

      Vymazat
  37. "Potřebujeme víc Evropy, říká nový šéf zelených Matěj Stropnický"
    *****************************************
    Moje řeč !
    potřebujeme ten kousek Evropy, kterému se ještě furt říká ze setrvačnosti Česká republika.

    A o kterém není jasné, jestli teď patří Německu nebo USA nebo jestli si ho jen držej jako oboru pro banderovce nebo isisáky.
    Pochopitelně pro ty demokratické a (euro)atlantické hodnoty (na rozdíl od čecháčků) respektující, to je jasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle mě napadlo u pěkného blogu pana Millera u bakalíků.
      Samořejmě z asi padesáti důvodů nezveřejnitelné, ale koho aktuleň ještě zajímá. L.

      Trump. Z toho musejí být Saudi a CIA uplně šílení.

      Když uvážíme, že německá tornáda napočítala 12.000 cisteren, které kradou ropu z Iráku a vozí ji do Turecka, tedy docela kapacitní ropovod na kolech, který, jak se ukazuje, je hlídaný americkou leteckou koalicí proti zásahům zvenčí, jako byly ruské nálety na podobné, i když mnohem méně vydatné zařízení v Syrii, mohl by se na nikom a ničem nezávislý prezident stát pohromou pro jejich dezorganizaci a rozkrádání kolébky civilizací.

      Pokud by USA místo kryptomuslima (ve skutečnosti člověka bez kořenů, skutečného calergiovského nespolehlivého a zlostného mischlinga) měly v čele prezidenta se zdravým obecným rozumem, který se snaží věci sám za sebe chápat (a některá Trumpova vyjádření svědčí o tom, že si od obcně troubených amerických doktrín udržel záviděníhodný odstup), stál by establishment tváří v tvář nové demokratické výzvě, podobné JFK, ale tentokrát bez všeho schopného a všechny páky ovládajícího Allena Dullese, který by hrozbu dokázal smést s cesty.
      Admirál Clapper je v takové roli figurkou k zasmání.

      Situace mě včera znova přiměla se podívat na Stoneova W., film, který tu snad nikdy neběžel. Stone v něm nechává Bushově administrativě projít celou historku s iráckými zbraněmi hromadného ničení s povrchním zdůvodněním, že otázku Rumsfeld delegoval tak hluboko do aparátu Pentagonu, až se v něm ztratila. Když pak na sezení vlády přizvou nějakého doktora buhvíčeho z ministerstva obrany, který mluví velmi kultivovaně v brýličkách bez rámečku a řekne, že teda rezignuje, zní vysvětlení tak, že Sadám vlastně nechtěl před svými lidmi přiznat, že ty zbraně nemá.

      Kdo si ještě vybaví příběhy manžela Valerie Plameové a Davida Kellyho a všechno, co kolem nich vyplavalo napovrch, například o úkolování a cenzurování práce CIA, kdy si Dick Cheney objednával analýzy na míru a nepohodlná zjištění likvidoval, těžko uvěří tak prostinkému zdůvodnění. Stone tedy asi oprávněně říká, že se mladému Bushovi (kterému ho půjčil Bill Clinton) film líbil.
      Bushův kabinet také vědomě používal Achmeda Šalabího, o kterém CIA jasně říkala, že je absolutně nespolehlivý a snaží se hrát svoji hru manipulováním USA. Jako každý poobný blázen, skončil jako "a pawn in their game."

      Poslední obrana Bushovy rodiny byly rozhovory starého G. H. W. Bushe z loňska, když, zase jednou, říká, že mladej všechno zvoral, když neukočíroval Rumsfelda (o kterém říká, že je to odporný charakter - stačí se podívat na dokument The Unknown Knowns) a Cheneyho. Oba asi o sto budů inteligentnější než W.
      A zapomíná podotknout, že mu je v rámci kontinuity jako své nějvěrnější spolupracovníky předal.
      Starý si stěžuje, že se brutálními zákroky na Blízkém Východě zničila důvěra v USA ve světě. A zapomíná na tu Jugoslávii, kterou v jeho režii CIA a BND začaly podkopávat hluboko v osmdesátých letech.

      Vymazat
    2. Díl II.
      Každopádně se zdá, že v Americe po sto letech končí linie politiky postavená na polaritě blízkovýchodní ropa - kanibalizace Evropy.
      Přechodná éra Obamy, kterému se nepodařilo nic, ani ten Pacifický pivot a který je prostě Nikdo, jedno jestli kryptomuslim nebo kryptomarťan, zřejmě tuhle kapitolu uzavírá (proto takový tah na potopení Evropy s pomocí rozikruciánů - teď se teprve přes Frances Yatesovou dostávám k jejich podpoře Warburgy: aga tady mohla být docela blízko k skutečný silám, které jsou nástrojem, dejme tomu Satanova, díla), než dojde ke skutečnému zhroucení domina.

      Spolupráce s Ruskem by ji byla mohla posadit na místo Impéria, což dnes skutečně už nehrozí, ať s Merkelicí nebo bez ní.
      Co hrozí je, že se USA rozloží dřív, než k volbám dojde (uvážíme li, jak velký je nezájem establishmentu o Trumpa v roli prezidenta) a tentokrát zvítězí secesionistické státy, Texas, Kalifornie na úkor Unie a Východního pobřeží.
      Které žije z fabrikace lží (což Trump geniálně vystihl) a prázdných finančních spekulací, o kterých se teď i v značně roztřeseném Davosu významné hlasy shodují, že je s nimi konec.
      V okamžiku, kdy těžká váha jako je Čína začala se svou měnou hrát stejný podfuk, jako Fed s dolarem, zavírá se krám.
      L.

      Vymazat
  38. Great Pink Floyd Selection of Great Musical Moments

    https://www.youtube.com/watch?v=bWX2fqCEEP8

    OdpovědětVymazat
  39. On-line krmítko pro ptáky, jsou tam i srny:
    http://www.makov.cz/?action=webkamera

    OdpovědětVymazat
  40. Josef Suk, Dvorak Violin Concerto ( 1 )
    https://www.youtube.com/watch?v=xo3o4oxaUV0

    Josef Suk, Dvorak Violin Concerto (2)
    https://www.youtube.com/watch?v=sQT7gSln-VU

    Josef Suk, Dvorak Violin Concerto ( 3 )
    https://www.youtube.com/watch?v=kouKmC3yUOA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno, vybrala jste nejlepšího soudobého interpreta tohoto Dvořákova koncertu. Nechce se věřit, že nahrávku Suk pořídil 2 roky před svou smrtí, od níž letos uplyne už 5 let.

      Vymazat
  41. Lanovka nad Ostravou (si ji pamatuju z dětství):
    https://www.youtube.com/watch?v=9kXMyvYx5JE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle se mi líbí:
      Frajer Boris Rudý.
      Doporučuji dokoukat do konce ...

      Takhle nějak by měl vypadat ( a uvažovat !)český demokrat současnosti !:-)
      Navíc je to pěkná podívaná i pro dámy !

      http://video.aktualne.cz/dvtv/developer-z-ghetta-nasili-rad-nemam-na-fetaky-a-zlodeje-dela/r~60b09174c10911e5aa720025900fea04/

      JÁCHYM

      Vymazat
  42. Tužka napíše,...trochu k poznámce pana Maximuse v 7:28,....o problémech s nadměrným počtem lidské populace jsem psala na Akt. víckrát.

    Znovu se mi potvrzuje zásadní problém, který se týká Hindúkuše, Himálají, celého věnce pohoří v této oblasti.
    Ledovce v tomto prostoru jsou každým dalším rokem víc a víc znečišťovány. To je krutá daň rychlému technickému pokroku zejména Číny a Indie.
    Ledovce znečištěné emisemi tmavnou, tím se rychleji zahřívají,...rychleji odtávají, jejich vrstvy se propadají do starých znečištěných pásem v podloží, tím vrstva emisního spadu sílí, déle udržuje teplo ze slunečního záření,...a tak znovu dokola každý rok,....s obohacením dalších emisí. Tady jede ďábelský přírodní kolotoč.

    Až ledovce odtají a skončí jejich pravidelné napájení největších asijských řek prostřednictvím desetitisíců pramenů říček, které tvoří ty životadárné veletoky na všechny světové strany, tak tady dojde k těžké humanitární katastrofě. Dvě miliardy lidí, které jsou na této vodě závislé, budou mít kardinální problém,....o zvířatech, rostlinách není třeba psát,...vše souvisí se vším.

    A další problém,...který se nikdo neodváží modelovat,....co odtátí ledovců udělá s pravidelnou cirkulací monzunů,...

    Co když se monzun dostane až do oblasti permafrostu,...nad pohořím bez sněhu a ledu se neochladí,....permafrost začne tát a uvolní do ovzduší vázaný metan,.... tající věčnaja merzlota Sibiře je další ekobomba hromadného ničení.

    Že ledovce netají,....podívejte se na fotografii Kilimandžára, když na něj vystoupili před 64 lety H+Z,...jak velký ledovec tam byl,....a dnes,...po sněhu a ledu ani památky,...a sahel, tenkrát zelený, se stotisícovými stády slonů, je čím dál tím víc vyprahlejší a pravidelné období dešťů, které v době cesty H+Z bylo tři měsíce, tak tohle období dešťů v posledních letech netrvá ani tři týdny,...

    Problémy se hromadí, časové intervaly zkracují,....jo, padající mosty Kassandré jsou na dohled.
    Lidstvo jako celek nepřejde,....jen někde, některé enklávy,...snad ano,....padesátá rovnoběžka má šanci,...padesát na padesát.

    Ale,...zas jsem poslem špatných zpráv, nenechte si ztrpčit odpolední kávu,....

    Carpe diem-carpe notte.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte bohužel pravdu, Tužko.

      Jenže:
      Přelidnění ....
      Mravenců žije na zeměkouli POČÍTÁNO NA KILA, nikoli na kusy, tedy přibližně stejná váha lidské biomasy jako mravenčí biomasy.

      Mravenci jsou stejně jako lidé sběrači, lovci - a zemědělci, mají své zahrádky i svoji živočišnou výrobu, pastevectví.

      Metrák mravenců vyprodukuje přirozeně mnohem více práce a spotřebuje tudíž mnohem více energie/potravy než metrákový člověk za stejný čas (nebýt studenokrevnosti, mělo by mravencovstvo ještě větší spotřebu energie ve srovnání s lidstvem před pár staletími).

      Člověk našeho století a civilizace spotřebovává asi třicetinásobek energie, kterou spotřebovává člověk před historicky krátkou dobou.
      Jinými slovy:

      Většina z nás prožere, propálí a spotřebuje tolik, že by to stačilo uživit třicet generací .

      Každý z nás V SOUČASNOSTI propálí - a znemožní přežití - potomkům na více než dva tisíce let, každž z nás je malým hřbitovem pro třicet nenarozených... historická preetnocida.
      KAM SE HRABE SE SVOU CELOŽIVOTNÍ SPOTŘEBOU OSM ČERNOUŠKŮ Z BUŠE NA JEDNOHO "PŘEMNOŽENÉHO" AMERICKÉHO či českého JEDINÁČKA !

      Počítat s tím, že nad padesátou rovnoběžkou se bude dát přežít ?
      Jistě.
      Věřím, že deset procent nejinteligentnějších a nejagresivnějších lidí z Asie a Afriky U NÁS přežije - za předpokladu, že nás odstraní mnohem razantněji, než odstranili Britové a Španělé Indiány.

      Dalo by se s tím něco dělat ?
      Jistě... Ale nikoho to ani nenapadne.
      Znamenalo by to naprosté přeorání priorit.

      Rozhodně by to však nešlo řešit návratem ke stylu života našich předků !

      JÁCHYM



      Vymazat
    2. Naprosté přeorání priorit nás nemine.

      Vymazat
    3. Ano, naprosté přeorání priorit lidi nemine.
      Ale mine NÁS. My budem přeoraní a zaoraní dříve než ty priority.

      A u zbytku lidstva nedojde k tomu, že by si tyto priority zvolili sami,změna jim bude vnucena.
      Vnucena přírodními katastrofami, přívalem uprchlíků, hladem... v první fázi.
      V druhé fázi těmi, kěmi, kteří si své současné priority měnit nechtějí a nedovedou - prostě proto, že se jedná o superúspěšné psychopaty.

      A jejich prioritou je moc an sich... - v jejich pojetí je moc schopnost nutit lidi dělat to, co dělat nechtějí. K tomu, abyste přiměl lidi dělat to co chtějí, moc nepotřebujete.

      J.

      Vymazat
  43. Na večer:
    The Best of Edith Piaf
    https://www.youtube.com/watch?v=IxJQ8VKc4k4

    Na ráno:
    The Rolling Stones - Wild Horses
    https://www.youtube.com/watch?v=SQTHB4jM-KQ

    The Wailin' Jennys | Bird Song
    https://www.youtube.com/watch?v=9h2QC3nM-Ec

    Ballad of the Absent Mare - Leonard Cohen
    https://www.youtube.com/watch?v=riWzWWIubNk

    Melody Gardot - Baby I'm A Fool
    https://www.youtube.com/watch?v=_qphknagXqA

    One - Apocalyptica
    https://www.youtube.com/watch?v=8JjQGt7WjK0

    Bratři Ryvolové - Příběh šíleného hráče
    https://www.youtube.com/watch?v=dYuV6JHBEJc

    OdpovědětVymazat
  44. Ryzí radost udělala Lysačku 7x/24h, šťastné číslo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší muž 13x, žena 11x, dvojice 15x, všichni ve věku 31-40.

      Vymazat
    2. Všichni, kdo se účastnili, jsou dobří a každé číslo šťastné.
      BKB 1. ročník bude opět jen pro jednoho? I když je to z hlediska výběru termínu výhodné.
      A jen tak cvičně - když tak u paní Hamlové kádrují mladého Stropnického sem a tam - v kolika letech jste nabyl pro svou práci dostatek zkušeností Vy? Já v 32. A učí se novému každý stejně celý život.

      Vymazat
    3. BKB1 má jediné pravidlo: start Ramzovské sedlo, cíl Psych. nemocnice Marianny Oranžské Bílá Voda 1. Počet startujících a čas startu jsou libovolné.

      Tarifní třídu T12 (vedoucí projektant) mi dali po 6 letech praxe, tedy ve 32. T11 (samostatný proj.) po 3 letech. S učením máte pravdu, učím se pořád - ale čím dál tím víc jen to, jak nenaletět hajzlíkovi.

      Vymazat
    4. Upřesnění pravidel: po vlastních podél hraničních kamenů v Rychlebách, t.j. převážně po turistických značkách.

      Vymazat
  45. Skupina deseti uprchlíků z Iráku... Kdyby to šlo takhle dobře organizovaně, a opravdu jen lidé v nouzi, tak by člověk ani obavy neměl. Přeju jim vše dobré, snad to jsou slušní lidé.

    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/skupina-krestanskych-uprchliku-pristala-v-praze-miri-k-jihlave_369996.html

    OdpovědětVymazat
  46. Levná ropa se již nezdá Západu blahem
    Západní státy, jako je Německo, si zvykly těšit se ze snížení cen ropy, které se jim zdálo svátkem. Ale dnes si začaly uvědomovat, že globální ekonomická destabilizace pro ně dopadne špatně, píše Frankfurter Rundschau.

    Ceny surovin rozhodují nejen o příjmech milionů lidí, závisí na nich osud vlád a politická rovnováha v takových regionech jako Latinská Amerika a Afrika. Levná ropa může vzbudit nespokojenost v i beztak křehkých zemích a vytvořit na světě zóny hrozící výbuchem, píše Frankfurter Rundschau. „Následkem surovinové krize je radikální změna světového politického řádu," poznamenal Michael Klare, profesor z britské koleje Hampton.
    Die Welt vysvětlil, čím hrozí Evropě pokles cen ropу
    Země, jež závisí na cenách plynu, ropy, mědi nebo sóji, prožívají krizi velmi těžce. „Africké těžké váhy" JAR a Nigérie mají, například, obrovské ztráty a táhnou za sebou ostatní země kontinentu. Mnohaletý cyklus surovinového zisku, který živil ekonomický růst v Africe, byl narušen, píše Frankfurter Rundschau.
    Lidé znepokojení hrozbou rozpadu ekonomiky se snaží emigrovat do zemí EU, navzdory tomu, že běženecká krize již dnes podkopává blahobyt a stabilitu „prosperujících" států. Podle údajů vydání, chce každý třetí mladý člověk z Alžírska opustit vlast a vydat se do Evropy za lepším životem.
    Pod tlakem nízkých cen surovin dochází k masové destabilizaci právě těch regionů, z kterých směřuje na Západ nejvíce přesídlenců, což znamená, že takový kladný, avšak ne moc podstatný faktor jako nízké ceny benzínu, může být přeškrtnut škodami z dodatečné vlny migrace, připomíná autor článku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JAR nemá ropu. Vždycky vyráběla benzin z uhlí.

      Vymazat
    2. V době Apartheidu. Ostatně Adolf vyráběl benzin z uhlí v Záluží, za komančů to bouchlo.
      Pierre

      Vymazat
  47. Leon (?) v 15:00 mi málem utekl...
    koukáte všichni dozadu, na již pročtené příspěvky ?

    Pustneme přátelé - chtělo by to vrátit se k lineárnímu CHRONOLOGICKÉMU řazení, jako kdysi za Libora, kde je mu asi konec...
    Stejská se mi, Stejskale...

    JÁCHYM
    p.s.

    DÍKY, LEONE !

    OdpovědětVymazat
  48. A zase starý, čiperný a nasraný Petránek:

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pet-set-vedoucich-politiku-Evropske-unie-zrazuje-Evropu-Jan-Petranek-se-rozjel-v-Ceskem-rozhlase-418693

    OdpovědětVymazat
  49. A ještě Zeman - hlavně pro Ládika.
    Pak že nefunguje teorie konvergence !

    Za měsíc bude Ládik kulhat a Zeman psát básně ...
    Měli bychom mu vyhrabat noru - do žádného sdělovadla ho nepustěj ...

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Pocit-strachu-Armagedon-pripominka-druhe-svetove-valky-ci-Cernobylu-Po-Zemanovu-vyprasku-komisari-OSN-prisel-dalsi-418678

      Vymazat
  50. Jáchym:

    Já s linearitou "po staru" nemám problém... ale po pár prvních krtincích jsem ty výzvy vzdal. Nechal bych tomu volný průběh, nejsme na pionýrském táboře. :o) A v počtu 200 příspěvků se většinou dají dohledat i nově přidaná vlákna.

    Že se vrátil (?) Leon samozřejmě vítám. A co je s exšéfinspektorem, to by mě taky docela zajímalo. Jestli už našel fleka, když byl špatný hlídací pes. (Jsem nostalgik....)

    Dobrou všem. Něco nostalgického.
    (Pro Marijánu napsal, a do kláves buší sám Mistr!)

    https://www.youtube.com/watch?v=fSDV2W7Ac9Y

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já linearitu také porušuji!
      Naposled před chvílí, když jsem odpovídal Kopíčkovi.
      V Pionýru jsem se snažil vždy zkopírovat na začátku svého vstupu klíčovou část toho, na co jsem reagoval...

      Převzal to jen mizera YosefK (stejně jako dvě jiné "inovace")
      Jsme prostě všichni pohodlní...
      J.

      Vymazat
    2. Zdenku, přiznávám, že jsem už zase nekompatibilní s doporučenou ukázkou... tyhle nemocný hlasy posílám vždy rovnou k foniatrovi ( :)). Ale o tom mistrovi kláves mě poučte -kdo to je? (teda podle mě taky nic moc... třeba padnu na zadek před jeho Jménem).

      Vymazat
    3. To já některé nemocné, mírně ječivé nebo nakřáplé hlasy docela rád. Když z nich hovoří taková ta otřískanost životem... což u Marianny platí.

      A Mistr? Já mám jen jednoho, zapište si za uši! ;o)
      Asi jsou i lepší pijanisti (nerad uznávám), ale je to rozhodně mistr zádumčivé, nuštalžické, a skvěle vystavěné melodie.
      Pokud padnete, tak pak zas vstaňte.

      https://www.youtube.com/watch?v=P1C8JefPfj4

      Vymazat
    4. Tak jen na uklidněnou - tohodle mistra já přece beru, a jak. Líp klávesuje než zpívá, ale držte se - líbí se mi i ten zpěv. Řve jako tur, ale je to o něčem, a hlas není nemocnej.

      Vymazat
    5. Jojo, dyť to nebylo nic ve zlém...
      Ale když budete zlobit, nasadím Buiku. ;o)

      Vymazat
  51. Zasa som sa dostal k PC neskoro, teraz som konecne docital.
    K vykladom Leona o cca 15,00 II. diel, pre pripadne doplnenie suvislosti (kto by nahodou o tom nevedel, o com L pisal)

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Georgijsk%C3%A9_poradn%C3%AD_kameny

    OdpovědětVymazat
  52. Tak jsem tady zahlédl několik úvah o změnách cen surovin a ropy, které vedou k rozvrácení ekonomické stability celé řady států a s tím souvisejících nastálých pochodů vč. třeba migrace velkého počtu lidí. Ano, ty úvahy jsou naprosto správné. Mám ve zvyku číst hned několik knih současně a nyní asi dorazím knihu, která ovšem je jediněčná. Jde o knihu od prof.Hanse-Joachima.Zillnera "Energetický blud", kde autor velmi zajímavými argumenty dokazuje, že ropa a zemní plyn jsou pro lidstvo nevyčerpatelné a že např. energetický hegemon ropa vznikla abiogenně, tedy ne biologicky. Ropa vznikla podle autora za obrovských tlaků a teplot, které neumíme nastavit, hluboko v podzemí Země z metanu CH4 a když si prohlédnete chem. vzorec ropy, tak zjistíte, že jsou to opravdu jen vazby skupin prvku C,H,H2,C2,H2 atd. a jejich skupin. Jiný prvek tam není, max. jen přímíšeniny vzniklé interakcí s místy kde je uložená. Pokud je to pravda, je to zásadní informace a může to v budoucnosti mít na lidstvo velké tlaky na změny a praktiky ve všem. Zatím jsme my lidé jen nedokonalá ne moc chytrá namyšlená hovádka,která sice ovládla spoustu vědeckotechnických objevů, které rádi a spíše používáme ke svému ničení v nesmyslných válkách. Ta chytřejší menší část lidstva si žije nad poměry a ta větší část zápasí o žvanec denní obživy. Ta větší část lidstva věří náboženským chimérám a mantrám a z ní velká část té nejbizardnější nejhloupějí, se zove islám. Neskutečné! Ta hloupější část se množí jako lumíci a hrozí, díky své koherenci a přesvědčenosti o své pravdě, že zlikviduje tu menší část lidstva, kterážto se nyní ukájí lidskostí a multikulti blbstvím. Ta hloupější a zamindrákovaná a nevzdělaná část lidí se chce mít stejně jako ta chytřejší menší a nazveme ji správně euroatlantická část vč. třeba Japonců a Austrálie. Stav pomalu dojde k jakémusi vrcholu, kde bude muset ta menší schopnější část lidstva využít své technologické převahy a tu větší agresivní část zatlačit zpátky či zřejmě zlikvidovat systémem Kartágo, jak je známo z dějin Říma. Pujde totiž o holé žití. Velmi rád bych se mýlil, ale vývoj o tom, že se budou dít špatné věci, svědčí. Letošní rok na jaře ukáže, zda Evropa matka té úspěšné pokrokové civilizace si poradí s nájezdem islámských nomádů, který má činit prý podle znalců 3 mil. kousků! Navíc při jejich natalitě už i těch usazených a domestikovaných zejména ve Fr, GB, B atd. lze očekávat, jen a jen problémy. Oni se nepřizpůsobili zdejšímu způsobu života (ničím ho neobohatili, max. kebabem a dílerstvím drog) a záp. kultuře a to je zásadní problém. Ta jejich víra vystrkování zadků k nebi a náboženské manty a obrovská neúcta k ženám je neskutečná. Oni vyznávají násilí a nepleťte se, ti zatím tiší, jsou schopni se rychle zaktivizovat a jednat podle návodu a příkazu příslušného muftího či imáma! Ano, je to obdoba rakoviny a lidstvo má rakovinu a ta se má operovat, jinak metastázuje.
    Kurňa, jak já bych se rád pletl a neměl pravdu.
    Hezký den všem v nořinci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za obrovských tlaků
      za dohledu ptáků
      uhlíky a vodíky
      dělaj z lidí tlouštíky
      ale jenom z někerých
      světem protřelých.

      Vymazat
    2. Ad: maximus

      Az sa uvolnia plyny po roztopeni permfrostu (nielen v Rusku!), to este len bude zabava (PLYNOVA). Metanu je tam az nadbytok a to je zakladny uhlovodik organickej chemie.

      http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2006060001

      Vymazat
    3. Vřelý dík panu Maximusovi: Jako polovzdělanec v oboru jsem se 50 let živil analytickou a fyzikální analytikou. Veškeré mé znalosti a výsledky práce byly bludy. Až přišel ON, encyklopedicky vzdělaný se svým vzorcem ropy. Smekám jarmulku
      Pierre

      Vymazat
    4. To máte z toho, že nečtete několik knih najednou. Nemáte tak souběžně získané informace potřebné k syntéze originálních závěrů.

      Vymazat
  53. Maximusi,
    křesťanství bylo jen jednou z mnoha marginálních sekt monoteistického judaismu, která po několika generacích po smrti svéhozzakladatele a jeho několika vzájemně si odporujících učedníků byla očesána, přičesána a použita k mocenským účelům.

    No a islám je kompilací původního judaismu a křesťanství, obohacený o halucinace geniálního epileptika Mohameda.
    Přičemž Mohamed byl holt větší praktik než Ježíš a pustil se do budování Království už na zemi.

    Že by byli křesťanští (a dnešní postkřes´tanští)vládcové v historii chytřejší, ohleduplnější a lidštější než to islámští ?
    Jak kdy, jak kde a jak kteří.
    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je velká škoda, že mohamedáni klekají. Kdyby 5x denně padali přímo a neohroženě hubou na tvář k mekce ze stoje, bylo by jich určitě méně. V písku by to nevadilo, ale na evropské dlažbě ... nevím, nevím.

      Vymazat
    2. Už před několika sty lety vynalezli za tímto účelem malé ručně tkané karimatky, Ládiku. A fšude je tahaj s sebou.

      Zase už je podceňujete !

      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Kobercáři budou týt
      na zápěstích samý třpyt
      žádný nový muslimáček
      nezůstane jedináček
      peršan kovral jekor
      jedno jaký dekor.

      Vymazat
    4. Nejsme ve sporu. Nemám rýád náboženství jako celek, ale třeba vámi zmíněné křesťanství se přece jen od doby středověku trochen posunulo. Ale islám je zhouba a rakovina lidstva a nyné jde jen kdo z koho. Oni nás tady chtějí v Evropě vyhubit a v tom lepším případě porobit. Tady nejde nastavit remízu, jak si někteří hlupáci z vrcholné politiky myslí. Remizovat s islámem nelze, to není fotbal.
      Mějte se.

      Vymazat
  54. Ačkoli Bílka coby myslitele moc nemusím,
    dokáže často vybrat a precizovat myšlenky jiných ...

    Tohle se mi líbí:

    http://www.literarky.cz/offline/8-den/21380-ped-rozevenou-knihou

    Je to o čtení a psaní - i o tom našem, krtčím, pro pár hospodských štamgastů...
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  55. Jáchyme,
    nemohl byste mi, prosím, doporučit nějakou knihu? (ne červenou od junga); Původ ctnosti mě zaujal, i když Ridley se mi nelíbí (jako jméno). Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LÁDIKU, TO BYCH TEDY MOHL !
      To je snad telepatie - už dva dny se k tomu chystám !
      A nejen Vám !

      Mám jednu knihu, kvůli jejíž DOSAVADNÍ neexistenci jsem zanevřel na jejího autora - protože jsem byl přesvědčen, že ji může napsat jen a jedině on a že na nás prdí.
      Naštěstí se dodatečně rozhodl, že ji napíše.

      Doufám, že to není jeho epitaf

      Napíšu o tom víc !

      Vymazat
  56. Závidím Bílkovi, že dokáže - navíc při práci - týdně přečíst tři knihy.

    Kdysi jsem to dokázal také - a záviděl tehdy svému otci, který jich týdně přečetl pět - a to měl hodně náročné povolání, kupu funkcí a hrál závodně šachy.

    Také jsem dokázal kdysi, stižen lehkou chorobou, která mě vyřazovala z pracovní činnosti, leč jinak mi bylo prd, napsat za měsíc román.

    Základní dvě myšlenky byly geniální - deset a patnáct let po mmně mi je nevědomky ukradli dva světoví klasici. :-)

    Navíc, když jsem si román po letech přečetl, zjistil jsem, že je tam mj. čtyřicet po sobě následujících stran, čistých jak panenská sněhová pláň, nepoznamenaných jedinou stopou myšlenky.

    Kdybych odstranil ty rušivé myšlenky, mohl bych mít úspěch, mohl by z toho být celosvětově úspěšný televizní seriál.

    A myšlenkově vymatlané lidstvo by mým přičiněním skončilo v prdeli o několik hodin dříve !

    Naštěstí to PRO LIDSTVO dobře dopadlo a píšu do nory.
    Ale co si Lidstvo počne s tím o několik hodin nastaveným časem, to teda nevím.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a to je dobře, že to takhle dopadlo! Knihu bych si možná nekoupila a tady Vás čtu ráda a asi nejen já ;o)

      Vymazat
    2. Liška má pravdu, předsedo. Já jsem Vaše fanynka už léta :-)

      Vymazat
    3. Anonymní řekl(a)...

      Nojo, holky, dík!
      Já jsem taky váš fanouš !
      JÁCHYM

      Vymazat
  57. Bach Prelude from lute suite 4 - John Williams

    https://www.youtube.com/watch?v=oPfZVflJdp0&index=2&list=RDlBJ8BmFPt3U

    OdpovědětVymazat
  58. Dík !
    Dám si BACHA
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  59. Ne, u toho nemůžu dělat, rozhazuje mě to, moc složité na poslech. Vypínám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, pokoušet se u Bacha dělat cokoli jiného než poslouchat je buď zvrhlost, nebo pokus o to, jak si uhnat schizofrenii.

      Skuteční Odborníci bachologové tvrdí, že poslouchat Bacha nestíhají ani při plném soustředění.
      Prý jediný způsob, jak si plně vychutnat jeho fugy je číst partituru.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Dalo by se u toho kopat studnu nebo házet do míchačky. Ale myslet opravdu ne.

      Vymazat
    3. Tak jsem Vám k práci dala Ryvolu a koukám, že tu není. Tak znovu
      Miki Ryvola Folková Ohře 28.8. 2011

      https://www.youtube.com/watch?v=CTdDwtu_O8A

      Vymazat
    4. Okrem Bacha, jedna z mojich oblubenych, ktore si rad obcas zahram. Skuste tuto, p. Ladik!!!☺

      https://www.youtube.com/watch?v=CbW1nNBqVnI

      Vymazat
  60. Něco opíši:
    "Kdo je na světě nejchytřejší?

    Odpověď z titulku bych také rád znal.
    Charlie Chaplin říkal, že nejchytřejší není nikdo. Kdyby se někdo takový objevil,ti hloupější se ho budou chtít co nejrychleji zbavit.
    V tom mu po svém sekundoval Josef Švejk, pověřený svým literárním tvůrcem, aby nezapomenutelně prohlásil, že "každdej jsme blbej jinak""

    (Jan Petránek)
    J.

    OdpovědětVymazat
  61. Mé pondělní deprese poněkud rozjasnil pan Maximus svou úvahou o ropě a MUDr Macek na svém dnešním blogu:http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=new
    Pierre
    P.S. Snad to pán JAHA najde a pobaví to i paní Babu-Jagu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobreee. Netusil som, ze Macek pise ☺.

      Akurat, ze na prispevkoch "ctenare", "pritele" a "Snajdra" som sa nepobavil. Veci su stare niekolko (desat?)roci, len maju aktualne dnesne obsadenie.

      Africania makaju na cierno v Spanielsku v sklenikoch uz roky, inac by sme nemali paradajky a uhorky v zime - http://www.respekt.cz/tydenik/2004/21/hrozba-prichazi-z-afriky

      Viac, ked si date El Ejido do vyhladavaca.

      Co sa tyka farby pleti, v USA sa uz nove vydania starych knih nezaobidu bez "korektnosti". T. j. ziadny neger, dokonca ani cernoch. Ani v klasikach.

      No a teraz objavil Snajdr, ze VSETKY spravy, zdovodnenia, vysledky kontrol, riesenia, kadejake certifikaty kvality a cojaviemcoho sa skladaju najmenej z 95 % z dristov. Niekedy som dokumentaciu k zmene programu urobil na dvoch - troch stranach. Rozbor celeho! informacneho systemu nejakeho podniku na 40 -50. Dnes miniaturna zmena programu ma 50 stran a analyza informacneho systemu materskej skolky pre cidanov - to je rok prace pre troch ludi a 5 hrubych knih.

      Toz tak.


      Ale vtipy boli dobre☺.

      Vymazat
    2. Tak jsem panu Mackovi zvedla návštěvnost.
      Dík, pane Pierre, už jsem o něm neslyšela hodně dlouho. A že Shakespearovy Sonety přebásnil moc hezky. Kdo ví, zda stále provozuje zubařské řemeslo alespoň pro přátele.

      Vymazat
    3. Nemá čas na zuby, má celkem novou poměrně mladou partnerku
      Pierre

      Vymazat
  62. MIREK PALEČEK

    https://www.youtube.com/watch?v=cMwDUVURoDw

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (zase mi nejde vkládat komentáře)
      Z Robejškova textu:

      Francouzi platnost výjimečných pravomocí policie a justice prodlouží.

      22. ledna zveřejnil prezident Hollande svůj záměr, výjimečný stav prodloužit o další tři měsíce.

      Do toho všeho přišel bavorský ministr financí Markus Söder s návrhem zcela před migranty uzavřít německé hranice. I v současné době podle něj do spolkové republiky přichází
      denně
      až 4 tisíce lidí a po odeznění zimy číslo opět naroste. Nakolik je pravděpodobné, že by Německo k uzavření hranic přistoupilo? A jaké důsledky by to mělo pro nás?

      Bez Angely Merkelové by se to stalo velmi rychle.

      Ostatně i s ní pozorujeme jasné kroky k (postupnému) uzavírání hranic. Jenomže se nepoužívá tento pojem. Angela Merkelová nechce přiznat, že otevřením hranic udělala chybu, a snaží se udělat všechno pro to, aby místo ní „zavřel hranice“ někdo jiný.

      Na Turecko její vliv podle (ne)výsledku jejího pátečního setkání s tureckým premiérem Davutoglu nestačí. Kancléřka zřejmě nedokáže prosadit ani uzavření vnějších hranic schengenského prostoru; Řecko a Itálie nespolupracují.

      Je pozoruhodné, že Merkelová nedokáže přivést k rozumu ani Řecko, jehož existence záleží převážně na německých penězích a dobré vůli. Atény považují svoje území za transferový koridor do Německa.

      Část práce s uzavíráním hranic Angele Merkelové odebralo Rakousko, ale migrantů neubylo dost. Kancléřce teď již zbývá pouze šance, že hranice v dohledné době uzavře Chorvatsko a Slovinsko. Řecko by pak bylo donuceno plnit své povinnosti člena schengenského prostoru a Merkelové by bylo pomoženo, protože by radikálně poklesl příliv migrantů.

      Hranice by byly zavřené, ale ona by to udělat nemusela.

      Pro Českou republiku znamená již současné německé „přivírání“ hranic, že se část migrantů pokusí dostat do Německa přes zelenou hranici v západních Čechách.

      Při úplném uzavření hranic by jejich počet ještě vzrostl.
      Chci věřit, že se česká vláda na tuto eventualitu intenzivně připravuje. Je to její úloha a odpovědnost.

      Musí přitom počítat s tím, že Německo nemá zájem na tom, usnadňovat české vládě kontrolu vlastního území a hranic.

      Premiér Sobotka musí zároveň počítat s tím, že čeští občané budou chování své vlády velmi pozorně sledovat.
      Prvním testem bude únorový summit EU.

      Vymazat
  63. Tak hlásili v rádiu, že Bohoušek odeslal do Iráku další tisíce samopalů a milióny nábojů.

    Zajímalo by mne, jestli půjdou do rukou přímo spolubojovníkům Islámského státu, nebo jestli na nich ještě vydělají nějací euroameričtí prostředníci.
    Ale být zastřelený českou municí z českého samopalu přece jen vlastenecky zahřeje.

    Nicméně - hlavní úkol šapitó je plněn - pokud by se v případě invaze nějaký tuzemec přece jen chtěl bránit, nebude mít čím, snad prakem z podprsenek obětavých manželek.

    A vo to de !!!

    (Už se těším na to čvachtání Bohušových pysků. Ale já věřím, že není jen jen navedenej, že je současně i blbej)

    OdpovědětVymazat
  64. Aneta Randsdorfová píše:


    Už od pátku přemýšlím, co vám říct. Především moc děkuji všem, kteří si na mě a na mou rodinu vzpomněli, vyjádřili soustrast nebo nabídli pomoc. Včera jsem přiletěla z Finska a nevím, kdy se tam vrátím, na zařizování toho zbývá tolik a nikdo nevíme, co bude dál. Předpokládám, že mi to plně dojde až později, co se stalo mi pořád připadá nereálné. To, co teď pociťuji nejsilněji, je zhnusení – nad našimi médii, která pod články o jeho smrti opakují lži, které teď už nemá kdo vyvrátit, nad diskutujícími, kteří jak hyeny jásají nad smrtí člověka, aniž by mu kdy dosáhli po kotníky, mnozí z nich jsou dokonce zaplacení provokatéři, kteří pravidelně pod jeho články uváděli zavádějící informace nebo ho vulgárně napadali. A samozřejmě nad politiky, kteří se k němu chovali jako křiváci, ač měli stát na stejné straně, ale teď předstírají lítost. Pokud je to skutečně tak, jak mnozí píšou, že "boží mlýny melou", tak i na česká média dojde, protože ho mají na svědomí, stejně jako ti, kteří mu léta dávali falešné naděje. Ta honba, kterou na něj rozpoutali, byla strašná i pro nás, jaké to bylo pro něj si ani neumím představit. Sama ale nevěřím, že ti lidé kdy budou potrestáni. Když tahle společnost může v honbě za senzací pomocí lží a dohadů uštvat člověka, který se celý život dřel pro druhé a na svůj vlastní život a zdraví nedbal, tak spravedlnost vážně neexistuje.

    Děkuji těm svým přátelům a známým, kteří lži o něm nešířili, nebavili se nad nimi a neuvěřili každé pitomosti, kterou jim pisálci naservírovali. Pokud jste se přenesli přes tu mediální masáž a podívali se na jeho skutečnou práci, na jeho nabitý rozvrh, kvůli kterému i často nespal, na jeho články, které pravidelně publikoval na Parlamentních listech, nebo jste dokonce četli jeho knihy, pak jste ten typ člověka, kterého by si můj otec vážil.

    OdpovědětVymazat
  65. Nieco noveho na meditovanie . (Idem si zahrat toho Scarlatiho na piane) ☺:

    http://www.nwoo.org/2016/01/23/srazka-iranu-se-saudskou-arabii-o-syrii-na-tajne-schuzce-za-zavrenymi-dvermi-v-davosu/

    vid aj mapu na konci, zaujimava!


    http://southfront.org/international-military-review-syria-jan-21-2016-turkey-prepares-invasion/

    http://southfront.org/international-military-review-syria-jan-22-2016/

    OdpovědětVymazat
  66. Kronika ohlášené smrti:
    objevují závažné signály o tom, že německá vláda nápor migrantů příliš nezvládá. Podle zjištění britského deníku například vláda neví nic o osudu více než poloviny z 1,1 milionů lidí, kteří v zemi požádali o azyl. „Mluvčí ministerstva vnitra Harald Neymanns připustil, že proces registrace uprchlíků je zpožděný. Hlavní zodpovědnost leží na jednotlivých spolkových zemích. Nejvíce z uprchlíků, více než pětinu, doposud přijalo Severní Porýní – Vestfálsko. Pět procent potom přijal například samotný Berlín. Doposud se celkově registrovalo jen 326 529 mužů a 50 120 žen. To znamená, že dalších 600 000 uprchlíků je nezvěstných,“ uvádí The Daily Mail.

    /hledají daňový úřad, kde budou odvádět daně/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všimněte si, že jen každý šestý v Německu oficiálně registrovaný uprchlík je žena.

      Mezi dětmi je děvčat mezi deseti a patnácti procenty.

      Kolika "dětem" je nad dvacet let, kolika je třicet a kolika čtyřicet (jméno, věk a původ si každý průběžně určuje sám, pokud nemá jeden či několik z desítek tisíc falešných pasů.
      Ty ovšm má jen elita ... podle toho, že v žádném pase dosud není napsáno Islámský stát, lze soudit, že naši turečtí spojenci bratři ve zbrani jsou při jejich tisku bdělí a ostražití...a pečlivě platící zájemce o pas prověřují.

      Není se čeho bát - čeští policisté prý mají už padesát neprůstřelných vest a další už léta slíbené.

      Doporučuji vyzbrojit policii stříkacími pistolkami se svěcenou vodou.

      Duka či Halík by za ty restituční prachy mohli za pár miliónů vysvětit nějakou tu vyřazenou cisternu Vodovodů a kanalizací.

      Vymazat
    2. Já myslím, že už v první generaci potomků se poměr pohlaví vyrovná.
      Jde jen o to, aby tuzemské rodičky byly dostatečně vstřícné.

      Vymazat
    3. Vstřícnost se dá zajistit legislativně.
      Makrellébensborn.


      Vymazat
  67. Virus poškozující mozek dětí se rozšíří po celé Americe, varuje WHO
    25. ledna 2016 14:47
    Nebezpečný virus Zika, který může poškodit mozek nenarozených dětí, patrně zasáhne téměř všechny země Severní i Jižní Ameriky. Světová zdravotnická organizace odhaduje, že se nákaze vyhne jen Kanada a Chile. Těhotné ženy, které plánují cestu do některé z postižených zemí, se mají poradit s lékařem.

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/virus-zika-podle-who-zasahne-celou-ameriku-f20-/zahranicni.aspx?c=A160125_142413_zahranicni_mlb

    /asi virus nedostal pas nebo kanadské vízum/

    Než bude virus adaptován na jiného přenašeče, nehrozí virus ani v Evropě.
    A ani potom neohrozí evropské elity. Funkční mikrocefalii už totiž mají.

    OdpovědětVymazat
  68. Znovu:
    Oh, You Crazy Moon - Petra Ernyei Quartet LIVE 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=V-qT58jJhCg

    I Let A Song Harlemania LIVE 2011
    https://www.youtube.com/watch?v=lEzBZGQbWCw

    OdpovědětVymazat
  69. Tak pan Ransdorf se prý celý život dřel pro druhé...
    ?

    Udřený soudruh

    OdpovědětVymazat
  70. Na večer:
    Dexter Gordon - Ballads
    https://www.youtube.com/watch?v=geCLMB5N-90

    Na ráno:
    The Rolling Stones - Paint It, Black
    https://www.youtube.com/watch?v=O4irXQhgMqg

    Karel Plíhal - Vzduchoprázdniny 02 - Každé ráno
    https://www.youtube.com/watch?v=N4Ay-eIZ1Cs&list=PLprxQG_MB1BmukSNpW8z47fOCbaSv9EeP

    Sima Martausová - Cirkus
    https://www.youtube.com/watch?v=WzrI0DFmW0Q&list=RDEDzzaEA1ano&index=2

    Wabi Ryvola - Šestačtyřicátej
    https://www.youtube.com/watch?v=1wjvRYDd3gQ&list=PLLmI1LYNNUnnKn7V44xmtZrjulIG92JNw&index=2

    OdpovědětVymazat
  71. Předscény Werich + Horníček

    https://www.youtube.com/watch?v=K1_NxfigyYU

    OdpovědětVymazat
  72. Angela markýza Arabú
    zatáhla do svrabu
    německou říši
    už o tom píší
    v gdejakém plátku
    už nechcou matku
    ať vrátí klíče
    a jde do .... divadla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec se to nerýmuje.

      Vymazat
    2. Máte hezké inspirující jméno, Ko3,14ček... (-: Ale to neva, poznal jsem spoustu zajímavých lidí s divným jménem a nakonec se ukázalo, že to byli celkem fajn lidi. Pamatuji si např. na pana Furáka, ale ten s jménem kdy jednoho napadaly jisté asociace neměl moc problémů, byl totiž mistr republiky v judu v těžké váze a tím bylo řečeno vše. Naposledy jsem ho zahlédl na odborech v Seifertově ul. v Praze 3 a zůstal veliký.

      Vymazat
  73. Kopíče,
    jděte do ...dívadla!

    (A víte, že máte pravdu? Fakt se to nerýmuje !
    J.

    OdpovědětVymazat
  74. Tak letos do 23.1. přišlo do Řecka 44 tis. musulmanů, skladba se poněkud mění, většina je z Iráku. Politici EU a ze zemí EU melou pořád něco o přerozdělování. Obama telefonoval Makrele, že jí pomůže. Jenom neřekl jak. Švédský býv. premiér se navážel do Zemana. Idioti řídí Západ, idioti to na BV rozšťourali a idioti nejsou schopni nějakého rozumného účinného řešení. Vlastně ani nechtějí něco řešit, plán EUROMED (řeší likvidaci bílé rasy v Evropě) již běží. Potřebujeme, aby se zločinný projekt EU rozpadl, to je jediná šance, jak se vyhnout budoucímu násilí! Po rozpadu by totiž šlo účinně chránit státní hranice spolu s celou V4.

    Zajímavá reakce na Eurozprávách od nicku "pav" a takových je spousta:
    Švédský premiér si myje ruce jako Pilát, neboť právě jeho země participovala na zhoubném merkelovském řešení migračního problému. Právě Německo a Švédsko nejvíce ohrožují Evropu svojí zvrácenou imigrační politikou s možnými fatálními důsledky pro Evropu. Švédský premiér se ztotožňuje s falešnou morálkou, licoměrností a podlostí Merkelové - hlavní destruktivní persony a jakési politické dominy, která si ochočila partičku Hollande, Juncker, Schulz, Juncker a spol. Jde o jakési merkelovské panoptikum vedoucí Evropu do migračního marasmu.

    OdpovědětVymazat
  75. Ládiku,
    jak jste na tom ve vašich končinách s vláhou?
    Tady už hrozí potopa, po oblevě je všude vody že nestačí odtékat.
    Divím se, že nezabásníte ve stylu Aláhu, dej nám vláhu. S Vašimi básnickými schopnostmi by to muselo fungovat do hodiny.

    OdpovědětVymazat
  76. Trochu osvěty:
    Směšný a trapný Babiš. Nechce přistěhovalce? Tak ať táhne na Slovensko, rozjel se teolog

    18. ledna 2016 15:26 — Autor: Martina Učňová

    Ministr financí Andrej Babiš v rozhovoru pro deník Právo uvedl, že Česká republika nemůže přijmout žádné uprchlíky z Blízkého východu. Ještě v září ale mluvil o tom, že by migranti mohli zaplnit prázdná pracovní místa. Není to přitom jediné téma, na které předseda hnutí ANO radikálně změnil názor. o chvíli ani nemůžeme vůbec nikoho přijímat. Odpovědností politiků je v prvé řadě zaručit bezpečnost našim občanům a až pak uvažovat o případné solidaritě s uprchlíky," uvedl Babiš mimo jiné v rozhovoru.

    „Ministr Babiš, jak dnes čtu, se vyslovil proti přistěhovalcům. Tak ať táhne na Slovensko," rýpnul si do něj religionista, teolog a vysokoškolský pedagog Ivan Štampach. „Jeho výrok mi připadá stejně trapný a směšný, jako když se Tomio Okamura projevuje rasisticky. Myslím, že se na to musí reagovat," dodal.
    .............
    Na vysvětlenou. Ivan Odio Štampach (religionista) je vysoký zednářský hajzl se specializací na ČSSD a je podle některých lidí za oblbnutím B.Sobotky a přijetím mezi zednáře v ČR. Přezdívka B.S. je prý Nedělka.... Tím se i vysvětluje chování truhlíka Sobotky. To co se děje v Evropě je pod kontrolou právě zednářských hajzlů, kteří jsou rozmístěni ve většině pol. subjektů a hrají své hrátky, často na oko jdou proti sobě. Celé to má pyramidové schéma v 33 levelech a nad tím je 5 dalších tajných sionistických lóží. Vcelku "chycené politiky do jejich sítí" můžete identifikovat (nikoliv všechny) podle postojů k imigraci. Hrají s námi betla.

    OdpovědětVymazat
  77. Tužka napíše,...pod blogem pana Kuchaře na Akt. bude jistě extra pokec.

    Jestlipak někdo vynese žolíka s reálným řešením,...

    Blog, jako teorie od zeleného stolu, by ušel,.....ale skutečnost roku 2016 bude tristní,...

    Tužka,...perspektiva událostí v budoucnu je,....doplňte si každý podle sebe,....

    OdpovědětVymazat
  78. Ještě jedna úvaha nad neskutečnou migrací a chováním Turecka, které sem do Evropy lifruje statisíce migrantů. Proč lezou do Evropy? Existují přeci 4 světové strany a oni přes Turecko se kvartírují jen do EU! Okolo Iráku a Sýrie je spousta velmi bohatých arabských států a i další země jako Irán, Jordánsko atd. Jednoznačně tady jde o obyčejnou ekonomickou řízenou migraci a vyčůranost těchto lidí při současném záměru západních "elit" tady v Evropě vše přeorat a rozvorat, aby se z toho Evropa už nikdy nevzpamatovala. Je dnes jasné, že je to řízené a že je to záměr, v Evropě zničit státy a národy a udělat z toho neskutečný lidský mišmaš s IQ 90 jak už bylo např. v programu EUROMED nastíněno. Všimněte si, předtím tady byly programy nejen multikulti, ale i gender, vyvyšování homosexuality, rozbíjení morálky, snížení kvality vzdělávání, devastace základního článku naší civilizace tj. rodiny a mohli bychom pokračovat. Vše organizují lidé spojení se sionisty a jen u nás, ale i v EU výčet jejich jmen to přesně dokládá. Zjistěte si kdo jsou ti Junckerové, Schulzové, Merkelové, Hollandeové atd. a u nás Dientsbierové, Šabatové, Hermanové atd. atd. Jsou naprogramovaní a řízení zvenčí, stačí si přečíst plky jednoho z jejich polírů Sorose, jak si představuje Evropu za pár let!
    Je zle a bude letos hůř! Oni nedají pokoj a neustoupí od zadaného a jim nadirigovaného plánu sem letos nacpat 3 mil. musulmanů a černoušků. Jediná záchrana i když nedokonalá je rozbití a rozpad spolku EU vč. NATO a spojit se se zeměmi, se kterými máme společnou historii, tu lepší. A to jsou země V4 a možná, že i Rakousko si včas uvědomí, kdo je ohrožuje a kdo nikoliv.
    Dobrou noc, vlastně dobrý den.

    OdpovědětVymazat
  79. Vláha není. Včera kolem poledne jsem kontroloval studnu, voda je 15 Cm pod sacím košem. Sněhu bylo 6cm = 6mm vody, za poslední den namrholío 2mm.. To do promrźé půdy nepronikne, nebo nebude mít vliv na spodní vody. Blíží se katastrofa, v praze o tom netuší.. Předvídači se snaží předpovídat déšť, ale tady byl poslední vydatný loni na jaře.

    OdpovědětVymazat
  80. Evropa těhotná araby
    ztratila všechny půvaby.
    Nebyla ani vsaná
    přestala býti panna
    ještě roztáhla nohy
    asi má k tomu vlohy.
    Otec z bílého vigvamu
    myslím tím přímo obamu
    ještě předloží účet,
    Evropa bude skučet.

    OdpovědětVymazat
  81. Slovenský kupec Babiš
    komunistický Záviš
    plní si kapsy v Praze
    strhnul tam všechny hráze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poraven bude na hradě
      ve švarcenberské zahradě
      za jásotu všeho lidu
      však mohl za jeho bídu.

      Vymazat
  82. Sobotkovi družiníci
    přiloží samopal k líci
    a jednou krátkou dávkou
    skoncují s touto kafkou.

    OdpovědětVymazat
  83. Evropo nastav rohy
    neroztahuj furt nohy
    dyť tam dole je průrva
    chováš se jako ... Politik.

    OdpovědětVymazat
  84. Levná ropa odkrývá pláže
    pak tsunami jak zákon káže
    zamete všechno nízké
    zachraňte svoje blízké.

    OdpovědětVymazat
  85. Jakmile pohostíš Turka
    už je v kostele burka,
    jakmile přijmeš Rusa,
    čekej ve dveřích USA
    naštěstí tady bdí Saša
    ten vždycky zachrání nás.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má tam být "Sas" - blbý ajfon.

      Vymazat
    2. Sakra, Ládiku, kdy spíte ?
      (Já trpím nespavostí, ale mně už z toho hrabe, kdežto vy vypadáte furt stejně...)
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Dneska jsou asi skvrny na Slunci, nespalo mi to.

      Vymazat
  86. http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/kde-vzit-na-novy-kotel-kdyz-neziskam-dotace-zakaze-mi-stat-topit/

    NECHCEM SLEVU ZADARMO !
    (Chceš padesát tisíc ? Zaplať půl miliónu za úpravu domu. Co na tom, že už teď ti po zaplacení léků a složenek zbývají na jídlo a oblečení a dopravu tři tisíce.)

    OdpovědětVymazat
  87. Přímý vstup do politiky, tragikomedie, podpora oficiální korupce. Tak komentují politici protikorupční iniciativu velvyslanců Kanady, Jižní Koreje, Norska, Británie a USA. Velvyslanci minulý týden spustili šestitýdenní kampaň, jejímž cílem má být sdílení zkušeností s bojem proti korupci. Podle mnohých politiků jde ale o vměšování se do záležitostí hostitelského státu. A třeba premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka deníku ECHO24.cz řekl, že státy účastníci se kampaně nemají Česku co vyčítat.

    Pětice velvyslanců chce v každém z následujících šesti týdnů prostřednictvím sociálních sítí vydávat informace k protikorupčním tématům. V kampani #protikorupci se zaměří na veřejné zakázky, financování politických stran nebo na problematiku státních zástupců. Avizovaný projekt ale vzácně spojil politiky z koalice i opozice. Podle nich není rolí velvyslanců dělat v hostitelském státu kampaně.

    Šapitó se rozšiřuje.

    Když korupce - tak proamerická.
    Do protikorupční akce vrazily USA hned ze začátku čtyři miliardy dolarů - na Ukrajině - a jak to tam klape !

    Už tam nenarazíte na jediného politika, který by se nechal jakkoli ovlivnit zájmy 99% Ukrajinců.

    OdpovědětVymazat