24 srpna, 2016

KRTINEC č.138

212 komentářů:

  1. určitě, Jaguško, když jste Vy první ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulace k prvenství, Babo Jago.

    Nevím, jestli e můj příspěvek k trenkám v minulém krtinci zobrazí, tak ho dám ještě sem, když jsem to vyplodila:

    Jak by řekla vnučka: Hustý, fakt hustý:
    "Stát jako veřejnoprávní korporace musí být schopen akceptovat větší míru kritiky než soukromé osoby, řekl u soudu, který projednává kauzu umělecké skupiny Ztohoven, její advokát Marek Pokorný. Čin, vyvěšení červených trenek nad Hradem, je podle něj legitimním projevem názoru a legitimním způsobem svobody projevu."

    Několikrát jsem se na A.cz dozvěděla, že jsem jednoduchá. Zřejmě je to pravda, protože já vůbec nechápu sílu kritiky a názor vyjádřený ve výměně trenek za prezidentskou standartu.

    Já si na symboly nepotrpím, takže mě to nepobuřuje, brala jsem to za recesi. Spíš bych zvolila způsob sundat tu standartu s "Pravda vítězí", dát ji do sáčku na odpadky a ten tam zavěsit. Žádné trenýrky bych tam nedávala, nevidím v nich žádný názor nebo kritiku.

    Úplně mě dostal Fendrych s jeho:
    "Ztohoven jsou noví Jánošíci: Moc vracejí bezmocným, Zemana vidí jako rudé trenýrky
    28. 6. 13:00

    Umělecká skupina Ztohoven nás nutí přemýšlet, hledat vítězící Pravdu, neplést si ji s trenýrkami, které se za ni rády vydávají."

    http://nazory.aktualne.cz/komentare/ztohoven-jsou-novi-janosici-moc-vraceji-bezmocnym/r~9fb858023d1911e6a3e5002590604f2e/

    Štve mě, když ze mě někdo dělá vola. A to Zemana nemusím. Že jim to někdo žere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ztohoven „rozstříhali“ prezidenta. Takže se také řeší otázka, nakolik je standarta posvátná, nadčasová, a nakolik její kvalita, význam, přímo souvisí s tím, kdo na Hradě sedí a co tam tropí.

      Skupina Ztohoven se snaží, abychom k instituci prezidenta nevzhlíželi jako k někomu nad-řazenému, nad-lidskému, nad-politickému, není to pro ně nad-samec, ale stejný člověk jako my; mají se na něj uplatňovat zcela běžná měřítka.

      Vyvěšení trenýrek loni pečlivě zdůvodnili: „Nad Pražským hradem zavlála zástava muže, který se nestydí vykazovat zdravotně postižené děti ze společného vzdělávání, kundovat v médiích... držet ve funkci kancléře prezidenta ČR šmelináře bez bezpečnostní prověrky, vzdávat hold armádě, která utopila studentské hnutí v krvi“ atd.
      tak asi tak

      Vymazat
    2. To: Anna
      Dík za přání, Anno. "Zhotoveny" už bych nechala soudu a koňovi, kluky "jánošíkovské" (možná mezi sebou mají i umělkyně, co jim šily ty trenýrky, pokud nejsou oni sami tak šikovní). Zaplatí prokázanou škodu a mohou vymýšlet další "umělecký" počin. Či i vytvořit něco trvalého - nemám přehled.

      To: Lišce rovněž dík a dotaz na Ládika!!!
      Je T 138 šťastná? Lehce tápu. Více ta, která je možná někde v muzeu či ona, co pravděpodobně ještě brázdí naše silnice?

      Vymazat
    3. Tatra je naše národní rodinné stříbro - i Slováci pole ní pojmenovali své nejvyšší hory. Synonymum pro festovní a spolehlivou věc, takže určitě šťastné číslo.

      Vymazat
    4. To už je zase keců. Prostě nesnáší prezidenta, tak mu chtěli dát kopanec.

      Já si žádnou standartu s žádnou konkrétní osobou nespojuju. Ještě to tak! Nikdo si to v dějinách nezaslouží, každý člověk má nějaké to máslo na hlavě, však takový Vašík Havlů - ani nemluvit, ani Klaus nebyl bez chyb. A stříhali kvůli nim standartu, když se např. první z nich opilý válel ve vlastních zvratcích, honil herečky a dělal ostudu mnoha jinými způsoby? (nechytejte mě, anonyme, za slovo, nebo jich tu pár vymaluju, dám si tu práci).
      Nebo když druhý vyhlásil závěrečnou amnestii, to byl národ hodně naštvaný...

      Standarta je symbol země, státu, nás všech zdejších a našich předků. Proto by ji nikdo nerozstříhal z důvodu nějakého jednoho prezidenta; když ji nesou sportovci v čele národní delegace, napadlo by to někoho pošpinit tento symbol?

      Spojovat ji s momentálním prezidentem, a další kecy v článku, jsou nepodařený pokus něco svést na něco jiného, možná to i omluvit. Nevěřím umělcům ani slovo a jsou to zbabělci, ani přiznat pravé pohnutky neumí.

      Vymazat
    5. "Vyvěšení trenýrek loni pečlivě zdůvodnili: „Nad Pražským hradem zavlála zástava muže, který se nestydí vykazovat zdravotně postižené děti ze společného vzdělávání, kundovat v médiích... držet ve funkci kancléře prezidenta ČR šmelináře bez bezpečnostní prověrky, vzdávat hold armádě, která utopila studentské hnutí v krvi“ atd.
      tak asi tak"
      ---

      To si jako máme myslet, že si tam vyvěsí každý prezident vlastní standartu? To si Ztohoveni nevšimli, že tam visela stejná standarta i za Havla? Takže rozstříháním je možné to brát jako z každého prezidenta kousek.

      Standarta je jedním ze symbolů. Zeman je pouze prezident.

      Rozstříháním prezidentské standarty se máme dobrat toho, abychom nevzhlíželi k prezidentovi, ale ke knížeti?

      Vymazat
    6. oprava - spletla jsem státní vlajku s prezidentskou standartou, ale je to obdobný případ. Tahle přece nepatří právě jen Zemanovi, je tradičně prezidentská a patří národu a republice.

      Vymazat
    7. V dětském věku jsem byl poučen (už nevím, kým), že standarta na Hradě oznamuje přítomnost presidenta. Něco jako signalizace. Klidně bych za standartu přijal červené (nebo jakékoliv, třeba i ledkové se změnou barev podle situace) světlo. Nápis "Pravda vítězí" je stejně mnohdy neplatný a zavádějící. Pro mě to není symbol, ale signál.

      Vymazat
    8. Anno,
      máme podobný názor. :-)

      Navíc mně to nedá s tou inkluzí - zlatý Zeman, jediný se nebojí říct pravdu o tom, že (středně a těžce) mentálně postižené děti jen naruší výuku ostatním, i když to všichni vědí a je to stokrát potvrzeno zkušenostmi. Psát to tak, že chce "vykazovat ze společného vzdělávání zdravotně postižené děti" je sprosté překroucení a donebevolající nesmysl.

      Vymazat
    9. Vlajka prezidenta ČR
      Jediným legálním uživatelem standarty je prezident České republiky. Podmínky použití stanovuje zákon č. 352/2001 Sb., o užívání státních symbolů České republiky. Vlajku prezidenta republiky lze užít k označení:[2]

      sídla prezidenta republiky v době jeho přítomnosti v České republice,
      dopravního prostředku používaného prezidentem republiky.
      WIKI

      Vymazat
    10. Symbol (z řec. σύμβολον, lat. symbolum) je obvykle vizuální znak, znamení, emblém nebo značka, která odkazuje na určitý konvenční nebo tradiční význam.

      Prezidentská standarta je znakem toho, že v čele státu je prezident.

      Ztohoven chtějí z toho ven, tito noví Jánošíci nechtějí prezidenta, ale knížete. Tím by bezmocní získali moc.
      Z toho by se jeden podělal smíchy.

      Vymazat
    11. Je to přestupek, ne trestný čin, řekla soudkyně o trenýrkách nad Hradem
      24. srpna 2016 10:23, aktualizováno 16:36
      Obvodní soud pro Prahu 1 zprostil obžaloby tři členy skupiny Ztohoven, kteří loni v září sundali z Hradu prezidentskou standartu a nahradili ji obřími rudými trenýrkami. Soud proto postoupil případ obvodnímu úřadu Prahy 1. Za výtržnictví, krádež a poškození cizí věci původně státní zástupkyně navrhovala podmíněné tresty a po rozhodnutí podala stížnost.
      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/soud-rozhoduje-o-vine-a-trestu-pro-ztohoven-za-trenyrky-na-hrade-pxw-/domaci.aspx?c=A160824_095032_domaci_pku

      Vymazat
    12. To je podle mě rozumné rozhodnutí soudkyně.

      Vymazat
    13. byla to skupina Ztohoven
      a trencle laloka snad Odhoven?
      Fůj

      Vymazat
    14. Ad: anonymni 15:57

      Booze, Vy to schytate!!!

      1. Ste anonymny anonymni (co vadi aj mne, a to uz je co povedat, ked znesiem znasku totalnych trapnosti, urazok povodu Slovakov, urazok nasich najvacsich dejatelov Kollara, Bernolaka, Stura (este na Safarika zabudli, inteligenti:-), atd. od ceskych intelektualov a la Jachym, dalsich menovite nespominam, Jachym je asi ich VRCHOL - staci si precitat jeho prispevky na predchadzajucom krtinci, inteligencia len tak tryska z kazdeho jeho vetneho spojenia).

      2. To by ste chceli od tunajsieho osadenstva neprekonatelne rekordy (vid napr. Alena a jej otazka na rozdiel medzi slipami a trenirkami - asi ich nikdy nevidela, ked sa pyta:-)), a to - pochopit nepolopatisticky, ale symbolicky podany odkaz. (vid i Vas text, ktory 100hoven dali na zdovodnenie svojho cinu).

      3. A vobec - ste nas, stalinista, komunista, putinista (sme svoji:-))? Nie ste, tak ste spodina a hotovo.

      Vymazat
    15. Anonymní -
      díky za osvětu - tak je to signál o výskytu presidenta v ČR, nejen na hradě. Když signál někdo vypne nebo nahradí jiným, v podstatě se nic nestalo, nevznikla žádná škoda, jedině majetková. Jestli ty trenky byly vyšívané a policajti je nevrátili, dá se materiální škoda započíst.

      Vymazat
    16. ad Jaha :)))
      nebyl jsem anonymní
      mám značku tak asi tak
      báseň je také ode mne
      to jsem se ze skromnosti nepodepsal a také ze strachu z těch fůrií
      jsem spodina a hotovo,zdravím-
      tak asi tak

      Vymazat
    17. Text skupiny Ztohoven
      Skupina doprovodila svůj čin na svém webu následujícím textem:
      rudé jak čínská vlajka
      snad trapností a taky vzteky
      vlají dnes nad Prahou
      (a hraje balalajka)
      prezidentské trenky
      smutně si pleskají
      nepostrádaje hýždí
      které je i celou zemi
      čím dál tím víc hyzdí
      nad městem vlaje
      zástava zeměpána
      jen on a nikdo jiný
      arbitr elegance
      a moudrost sama
      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/soud-ztohoven-standarta-rude-trenyrky-d9i-/domaci.aspx?c=A160629_093146_domaci_pku

      Vymazat
    18. Ad: anonymni - porozumel som:-).

      Vymazat
    19. Tak si tu teď lámu hlavu, kdo stojí na vrcholu ubohosti. Jestli Zeman, noví Jánošíci Ztohoven nebo Evropské hodnoty. Už to mám, že mě to nenapadlo hned - je to UBOHOST TROJJEDINÁ - tito tři v jednom (výhodné balení).

      Vymazat
  3. Karel Plíhal - Špína

    https://www.youtube.com/watch?v=IMTzv_Z1o9E

    OdpovědětVymazat
  4. Ad Maximus24 srpna, 2016 12:46
    To je zajímavá zpráva:
    Dudáka zabily cizopasné houby, které v jeho nástroji vyrostly


    Je to nějaké divné, žádný zdroj na ČTK kromě čsp. Thorax, kde to precizní interní vyhledávač nenachází.
    Asi hoax.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Visí resp. bylo to na Seznamu.cz

      Vymazat
    2. Omlouvám se, je to na:
      http://zpravy.idnes.cz/britskeho-dudaka-zabily-jeho-dudy-vyrostly-v-nich-cizopasne-houby-10o-/zahranicni.aspx?c=A160824_065511_zahranicni_pas

      Vymazat
    3. To vím, jenomže kromě ČTK žádný zdroj, na ČTK čsp. Thorax (lat. hrudník), ale tam nic takového nevidím.

      Vymazat
    4. Nějak vám nerozumím, s Googlem to jde snadno vyhledat. Pokud chcete dál pátrát kde to chlapci z redakce vyšťourali, nemohu posloužit.
      Hezký pozdní večer.

      Vymazat
    5. Pro úporné:
      http://www.livescience.com/55842-bagpipe-lung-hypersensitivity-pneumonitis.html

      Vymazat
    6. A pokud by to ještě nestačilo, třebas by tam chybělo Thorax
      http://www.telegraph.co.uk/science/2016/08/22/playing-the-bagpipes-daily-could-be-fatal-warn-doctors/

      http://edition.cnn.com/2016/08/22/health/bagpipe-lung-fungi-death-case-study/

      Vymazat
    7. Anna:
      Díky, byl tam odkaz na Thorax. Je to složitější, pacient byl léčene imunosupresívními léky (potlačujícími tvorbu protilátek), plísně a kvasinky byly izolovány pouze z dud, v tkáních po úmrtí se nenacházely.
      Nicméně závěr, že a jak by se měly dechové nástroje čistit, je namístě.

      Vymazat
    8. BEDŘICH SMETANA - Z ČESKÝCH LUHŮ A HÁJŮ

      https://www.youtube.com/watch?v=yI0NjgrFV6k

      Vymazat
    9. Wabi Ryvola - Hobo

      https://www.youtube.com/watch?v=SlzojUqvmCQ

      Vymazat
    10. Ad: Alena 00:02

      Palec hore☺.

      Vymazat
    11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  5. Jsme se učili o Pavlu Josefu Šafaříkovi, nikoliv Šafárikovi. Ale pže je z Gemeru, můžu si ho opravit na Šafárika.

    OdpovědětVymazat
  6. Ad: Anna

    Standarta je jedním ze symbolů. Zeman je pouze prezident.

    No ved prave o to ide, ze je SYMBOLOM. A hlavne ten napis - Pravda vitezi:-))).

    Ta pravda vitezila, len to tak ficalo. Hlavne od nastupu Benesa, jeho podlizovanie sa Moskve, potom Gottwaldova prevda a dalsich prevdivych "sevcu". Niekolko tisic zavretych, perzekvovanych, terorizovanych, mrtvych...

    Narod sobě:-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něčí pravda vždycky zvítězí. Podle mě je ten nápis v pořádku a nemá nic společného s tím, kdo je prezidentem.

      Jaký si to uděláš, takový to máš - to na Slovensku neplatí?

      Vymazat
  7. V Olomouci zemětřesení nebylo a přesto z památkově chráněného domu (rekonstruovaného před 14 lety, v majetku města) spadla římsa a zavalila 2 lidi. Tramvajový otřes.
    Znám jeden takový dům v Klimkovicích, ten řachne celý, dole je hospoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tady je ... už ho trochu pošroubovali, ale stejně spadne
      https://mapy.cz/zakladni?x=18.1322973&y=49.7859665&z=18&pano=1&pid=34299077&yaw=4.927&fov=1.421&pitch=-0.426

      Vymazat
    2. Z podobneho domu ( a to vyzeral este podstatne, podstatne horsie!!!, cakal som kazdy den, kedy spadne, bez okien, nic, iba ake-take mury, nakoniec urobili penzion na nepoznanie. Predstavte si, ze skoro 30 rokov stali iba ake take muru, nic ine. Teraz - penzion v centre mesta:

      http://www.ubytko.sk/penzion-adam/

      Vymazat
    3. Nejděsivější je, když padají veřejné budovy. U nás po r. 2000 (píšu schválně rok, protože v dřívějších dobách nevím o žádném takovém případu) spadl strop dvou hypermarketů, propadlo se celé patro konzervatoře a vím o dvou školách, kde se zřítila střecha v zimě pod sněhem. Vše naštěstí v noci nebo odpoledne, mimo provoz. Příčina - lajdácká přechozí práce stavebních firem a šetření materiálem, údajně.

      Vymazat
  8. Dovetok.

    Mate zakon, ktory riesi znevazovanie symbolov? Tak ho pouzite! Naco zbytocne kecy. Aj Nemecko malo svoje symboly, i za Hitlera. A znevazovanie sa riesilo...Aj ine krajiny maju svoje symboly a svoje zakony. Nebudte ako falosni, priposrati Francuzi - ked to takto pojde dalej, budem moooset pouzit zakon:-)).

    OdpovědětVymazat
  9. Na ráno:
    Gary Moore - Crying in the Shadows
    https://www.youtube.com/watch?v=i7duAoNQrCc

    Petr Skoumal - Starej pán
    https://www.youtube.com/watch?v=hCN7U2weuPU

    Extreme - More Than Words
    https://www.youtube.com/watch?v=UrIiLvg58SY

    Tarja - Until My Last Breath
    https://www.youtube.com/watch?v=G-i4wUTtkZc

    Miki Ryvola - Já jsem tak línej
    https://www.youtube.com/watch?v=lQ4vr6d_2OY

    Radůza - Žlutý gladioly
    https://www.youtube.com/watch?v=-qsAbJ7aDVI&list=PLFD2F575404C57B85

    OdpovědětVymazat
  10. Ad: Anonymni

    "arbitr elegance
    a moudrost sama"

    Super trefne. I tu sa to hemzi (na nore, myslim, staci citat predchodzi krtinec s intelektualnymi vylevmi asi SSV intelektualov) arbitrami. Jeden petronius vacsi, ako druhy. A ctitelky, mysicky, si polievaju klavesnicu...:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ad JAHA
      :)))
      tak asi tak

      Vymazat
    2. A nie inak:-).

      Vymazat
    3. Je to pěkný opruz, když vám dvěma, pánové, nikdo neklečí u nohou, že? Děláte si to sami, jste protivní a názor druhého nehodláte ani uznat, ani se nad ním zamyslet. Zato vás by měli všichni "žrát" a ani nemuknout... Ale zase je tu veselo.

      Vymazat
    4. marie,
      tak tohle se vám prohání hlavou?????????
      tak asi tak

      Vymazat
    5. tak asi taku, co se mi prohání hlavou?

      Vymazat
    6. Ad: Marie
      "Je to pěkný opruz, když vám dvěma, pánové, nikdo neklečí u nohou, že? Děláte si to sami..,"

      Keby ste to blizsie vysvetlila, aby som to mohol pouzit v nedelnej kazni.

      Vidite, ze i s Cechom si nerozumiete a kazdy myslite asi na nieco ine:-))).

      Ja tomu slovu jednak nerozumiem, a jednak ma uraza:-))).

      Vymazat
  11. Anno,
    upřímně obdivuji schopnost vaší sebereflexe a introspekce.
    Je jasné, že je to sysifovská práce a nejde to vždy a v každém okamžiku.

    Naprosto nesouhlasím - i když jej chápu a respektuji - s názorem, že byste měla být méně otevřená, porotože toho někdo zneužije.

    Bodejť že zneužije, sviňáci jsou všude, ale stydět se za hendikep, ať už trvalý nebo dočasný, je to nejhorší, co člověk může udělat...snad s výjimkou toho, snažit se jej zneužít k manipulování druhými.

    Což vám nehrozí.

    Myslím si, že Váš věcný přístup k vlastním - přechodným a nezaviněným - selháním - a to, jak se k nim stavíte a jak se s nimi perete a vyrovnáváte - inspiroval pár lidí, kteří mají srovnatelný problém a nejsou prozatím schopni se s ním veřejně vyrovnat.

    Osmdesát procent problémů, pocházejících z dlouhodobého neurologického či psyciatrického onemocnění pochází sekundárně z obavy, jak na můj problém zareaguje nejbližší okolí.

    Postoj :Jsem na tom tak a tak, budu dělat co můžu, abych vám přidělala co nejmíň práce a starostí - ale přeji si, abyste nic před přáteli a známými netutlali.

    Někteří odpadnou, někteří se budou bavit - ale to je JEJICH problém, nikoli můj, tím méně nějaká moje "vina".
    STRUČNĚ - myslím, že ke svému problému přistupujete ne-li na jedničku, tak na jedna mínus. :-)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky o tom hodně víte...

      Vymazat
    2. Díky, dělám, co můžu :-) Já mám obrovské štěstí, že mám skvělou rodinu. Můj muž to nemá se mnou vůbec lehké, přesto mě opečovává s příkladnou péčí a starostlivostí. Všem psychicky nemocným bych přála mít takové zázemí.

      Vymazat
    3. Já jsem na to jen upozornila, je to každého věc, jak dalece otevřený chce být (a kde?!).
      Anně přeji jen vše dobré.

      Vymazat
  12. Zejtra mám,
    zejtra mám svůj den.
    Zejtra se mi splní
    moje tajný přání,
    můj sen.

    Dlouho ji znám,
    dlouho ji znám,
    mám ji rád.
    Přijede k nám,
    ta co dlouho znám,
    tak nebudu sám!

    Přijede k nám,
    přijede k nám,
    tu co dlouho znám,
    je to hezká paní,
    čekám dlouho na ní,
    tě Makrelo rád mám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, vidno, ze ste popracoval. Zacina to mat rytmus.

      Vymazat
  13. To: marie 23.8., 18:09
    Vy tedy určitě učíte moc ráda a báječně, díky za vyjádření. Na mnoho svých kantorů vzpomínám s úctou. I když - naučili nás to, co měli, všichni.
    Jako dobrého učitele mám zatříděného i pana Broma, i když Vy co profesní kolegyně máte možná názor zcela opačný. A mb slibovaný blog nedodal, upomínat ho nebudu. Tuhle jsem se ho na ACZ chtěla doptat, zda náhodou nepovýšil na ředitele, že asi času málo...
    Tak pěkný poslední prázdninový týden a páníčky není dle mého nutné "žrát", stačí se mezi ně nemíchat. Ať si svá peříčka počechrají, ne? Počet krtinců v měsíci panem domácím omezen není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ
      Chvála lichotí, ale nepřijímám - na to mě znáte moc málo :-)

      S p. Bromem bych se asi profesně docela shodla, pokud se pamatuju na některé jeho názory. Spíš v politice bychom se občas pohádali, ale to není moje parketa, takže do sporu bych nešla.
      Děkuji za přání, Vám totéž!

      To žraní - pošťouchl mě JAHA, však si ho přečtěte - o těch "ctitelkách, myšičkách" s pobryndanou klávesnicí... dědek ješitnej. A to jsem včera naše chlapy pochválila jen neadresně...

      Vymazat
    2. Chtěla jsem se zeptat - Vaše vnučky jsou ve školním věku? Jakpak ty se těší do školy, nebo ani ne? :-)

      Vymazat
    3. měla jsem navečer nachystáno k odeslání, ale zrušila jsem to ... něco o suterénu, co si hraje na šéfa etiky...

      Vymazat
    4. na šéfa etiky,či snad i antiky ?
      Jarouš

      Vymazat
    5. fízlování se člověk těžko vzdává, že pane Jarouši? Zvyk je železná košile, tak když musíte, není co řešit...
      ;o)

      Vymazat
  14. Tak se nám zase Bimbo v rozhovoru s našimi velvyslanci rozhovořil. Pak ještě zhováral s Bleskem.cz a dal mu "intervjů". Je zatím názorově konzistentní. Migranty nemá rád, s tím souhlas, chtěl by tady chránit hranice, ale zase pindal něco, že je eurofederalista a příznivec euroarmády. Holt, nechce jeho majestát pochopit, že tento model EU je nereformovatelný a že je potřeba jej vystavět na zcela jiných základech. Nový bordel se nevotvírá, se starými kurvami, řekl klasik. Holt Bimbo má jisté meze ve své jinak širokém rozhledu a ty není schopen překročit. Ale jinak pozitiva u něj silně převažují a tak se na něj nezlobím. Možná je to také trochu tím, že se osobně zná s těmi všemi přeplacenými línými všiváky z EU jako je ožrala Juncker, ale někdy je starým kamarádům třeba řící, že jsou trotlové a finito. Jinak vás strhnou down.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maxime, já si myslím, že to je taktika a dělá i to dobře.
      Umíte si představit, kdyby ještě vybalil upřímný názor na ten spolek?
      Naopak, on se jistí, je pro EU, vyvěsil EU vlajku atd. - ale na této platformě pak rozvíjí vše další - migranty, hranice, obranu...

      Vymazat
    2. Já si Maxime taky myslím, že bimbo moc dobře ví, co komu říká a proč.

      Vymazat
    3. Třeba máte pravdu. Čas ukáže....

      Vymazat
  15. Přátelé,
    vzhledem k tomu, že ze sebe aktivně a rád dělám vola (i když - jak říkával jeden klasik - délku rohů si určuji sám) mi naprosto nevadí, pokud někdo dělá vola ze mne.

    Naopak!
    Jsem rád, když mi v této mé oblíbené činnosti někdo ochotně pomáhá.
    Kromě toho pak poskytuje vítanou omluvu tomu, abych mu službičku oplatil a pokusil se udělat vola já z něho.

    Protože jsem stydlivé a nekonfliktní povahy, rozený slovanský dobrák, styděl bych se nasazovat volské rohy někomu, komu už jednak přirozeně nepučí, druhak rád dělá blbce i z těch, kterým to (na rozdíl ode mne) vadí a deprimuje.

    Rád nbych touto cestou poděkoval JAHOVI, neutuchajícímu zdroji poučení, ale hlavně zábavy a inspirace.
    Kam se hrabou Anály patafyziky blahé paměti !

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy ste patafyzik "uvedomely", ako Jara Cimrman, alebo sa ho len snazite napodobnovat?

      Vymazat
    2. "jeden petronius vacsi, ako druhy. A ctitelky, mysicky, si polievaju klavesnicu..."...
      Už jsem si notebook utřela :-)

      Vymazat
  16. Kamarád je dnes na Lysé - poslal mi mobilem fotku, o sviních:
    http://www.imgup.cz/image/5Ht

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už běhá i po internetu. Pomůže taková výchova?
      To mě dnes přišlo tohle - kdo ví, jak byly účinky objímaní jednotlivých stromů zjišťovány. Ale objímat jeden 15 až 20 minut - už někdo zkoušel?
      Magie stromů:
      https://www.youtube.com/watch?v=sJnFMrCgXV0&feature=youtu.be

      No, jdu s hafuškou "nasávat energii" ze západu slunce.

      Vymazat
    2. Nevím, Babo Jago, jestli takováto výchova pomůže, ale za pokus to rozhodně stojí. Kdyby pár sviní zmizelo, bude svinčík menší, což bude pro všechny příjemnější.
      Já se ráda opírám zády o jakýkoliv velký strom, opřu si o něj i hlavu a relaxuju. Ale 15 až 20 minut to nikdy není. Přesto je mi to příjemné.

      Vymazat
    3. Do problematiky objimania stromov by som sa ja osobne neangazoval, lebo som v tom amateuer. Vy v Cesku mate na to naslovozateho odbornika, ktory si to prakticky vyskusal na Vysocine.

      Tu, v nore, by nam o tom vedela, myslim, ze fundovane, napisat nieco p. Tuzka. Rad si precitam.

      Vymazat
    4. Mě každý mohutný strom fascinuje, ani ho nemusím objímat. Mohutný ve svém druhu, nemusí to být třeba buk, stačí stará jabloň nebo vrabčůvka. Nebo tis starý 900 let, u něj těch 20 minut vydržím.

      Vymazat
    5. H. a P. Ulrychovi a Javory - Javory

      https://www.youtube.com/watch?v=OGS8eXSrjpU

      Vymazat
  17. Tak jsem zkouknul záběry ze zemětřesení z třítisícového městečka Amatrice a uvědomil jsem si, po shlédnutí leteckých záběrů na "seznamu/mapy", že jsem jsem tam v tom prostorově stísněném městečku před léty s kámošem si dával kávičku. Tehdy jsme se přesunovali napříč Itálií z Říma do Pescary na jaderském pobřeží. Tehdy mě to tam připadalo jako ve středověku, ty na sebe natlačené domy a vysedávající dědkové na náměstíčku. A to mají jako jsem se podíval ma mapu nad sebou velké jezero "lago di něco". Ta voda, pokud by se uvolnila, tak tsunami by byla proti tomu jen malá vlnka! Italové mají smůlu, většinou jim vládnou zednářští pacholci nebo mafiáni či obé dohromady a ti bklbci je volí a volí. No a když se nazlobí, tak zase ti troubové inklinují ke komunistům. Je mi jich líto a ještě jim tam cpou horem dolem černé tlamy z nitra Afriky. Neskutečné, a to byl hrdý národ římských dobyvatelů a velké říše! Dnes, škoda mluvit....
    Hezkej večer.

    OdpovědětVymazat
  18. Dvořák Symphony No.8 Karel Ančerl 1960

    https://www.youtube.com/watch?v=JvkFMm10sVs

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásná nahrávka, Anno. Připomněla mě kouknout se na ČT, zda jsem nepromeškala reprízu pořadu Devět symfonií Antonína Dvořáka (2x jsme při vysílání záznamu bez reprízy nebyli doma). Hm, od závěru roku 2014 nic, třeba se dočkáme letos.

      To Marie:
      V pondělí 5.9. je v ČT zahájení Dvořákovy Prahy - s Beethovenovým Koncertem pro housle a orchestr D dur op. 61.
      Ještě mě při prohlížení zaujal Rodinný den:
      http://www.dvorakovapraha.cz/program/detail/igudesman-joo-rodinny-koncert/
      O Igudesman & Joo jsem zatím nevěděla nic, nejsem si jistá, že bych na ně šla:
      https://www.youtube.com/watch?v=Ov_qBR79e08
      Vyberte si třeba něco jiného - snad tohle?
      https://www.youtube.com/watch?v=CFltd2838gc

      Máte pravdu, že Vás znám málo - ale i z toho, jak se o škole vyjadřujete, lze usuzovat. Tož tak. Jo, nevím, kolik je panu JAHovi let. Ale dědci jsou teď až tak přes osmdesát, ne? Co a proč komentoval už zkoumat nebudu.

      Jo, jo - stmívá se každý den dřív, jak napsal Ládik!!!. Já už od slunka dnes viděla jen červánky (Andymu to bylo fuk). Ládik!!! už asi při vyběhnutí tmu - to my se vrátili. Všem dobrou noc.

      Vymazat
    2. Jaguško,
      moc díky za upozornění, všechno vypadá zajímavě, tak uvidím podle nálady. Mám teď dvě pozvání od potomka, naživo, tak na to se samozřejmě těším nejvíc :-)

      Toho "dědka" myslím s nadsázkou, asi tak, jako "babu". Nejde o věk, jde o náturu, a už o tom nebudu mluvit.

      Vymazat
  19. Slavnostní pochod pro přivítání makrely v ČR:
    https://www.youtube.com/watch?v=sLdgM8VQu7I

    OdpovědětVymazat
  20. Pudu poběhat, stmívá se znatelně dříve.

    OdpovědětVymazat
  21. Myslivec v Srbsku v lese zastřelil imigranta. Tak pozor, naši ozbrojenci - nebo jenom Maximus připadá v úvahu?

    http://www.denik.cz/ze_sveta/lovec-zvere-zabil-v-srbskych-lesich-mladeho-afghanskeho-migranta-20160824.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško,
      zřejme jistá forma "ipsc". Zjistěte si o tom něco. Střelba na pohybující se cíle je moc vzrušující..... (-:
      Vy si nějak pořád myslíte, že bych chtěl na někoho střílet. Kdepak, přesně naopak, můj táta byl myslivec a docela mě zabíjení zvířat už jako malému klukovi zošlivil. Pamatuji si jak jsme šli v rojnici a naháněli zvěř k myslivcům a třeba jak jeden střelec co šel s námi v rojnici ukrývajícího se zajíce v pelechu zastřelil. To se samozřejmě nesmí, nedal mu šanci ten hajzl. A bylo toho víc. Zbraň bych použil jen v sebeobraně sebe nebo svých blízkých a samozřejmě v případě, že bychom museli hájit naši malou krásnou zemičku.
      Mějte se.
      P.S.
      Být držitelem zbraně je zodpovědnost a pokud ji chce někdy člověk použít, musí to mít v hlavě dost srovnané a musí být na to připravený a vnitřně o tom dopředu rozhodnutý. Měl jsem podvakráte v životě to "štěstí" kdy na mě mířil chladný ocelový lauf a už vím o co jde, a není to nic dobrého, ale něco se ve vás zlomí a do jisté míry vás to změní. Vedl jsem o tom debatu s chorvatskými kamarády a ti bohužel poznali co je to válka z blízka a něco podobného mě říkali. Moc bych si přál, aby Česko bylo od něčeho podobného ušetřeno!

      Vymazat
    2. Maxime,
      to víte, že jsem to nemyslela vážně s tou střelbou na lidi... Vidím už zase, že prostě musím dávat smajlíky, jinak lidem motám hlavy.

      Na Balkáně je ale jiná situace. Jak vyplývá z článku, mohl to být i záměrný čin, to už se ale asi těžko zjistí.

      Vymazat
  22. Ládiku,
    chtělo to důstojně přivítat Führerin chlebem a uzenou makrelou.

    A hudba hradní stráže mohla vystřihnout Pochod na hlavu padlejch revolocionářů v úpravě pro hřeben, valchu, triangl a vozembouch.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten hřeben můžu já? Fakt neudělám ostudu :-)

      Vymazat
    2. Jé, já si tady dávám do nosu kozí sýr s pískavicí a koriandrem - jestlipak to makrela taky zná? To je taková dobrota... Dneska jsem po vzoru lišky jen pila vodu a k večeru jabko, teď mě ale přepadla chuť na něco - tak dojídám malý kousek, aby mi v noci nekručelo v břiše :-) Hned bych brala kozí farmu.

      Vymazat
  23. Včera jsem tu psala o akci Zvon Václav (Nadace Charty 77 vyhlásila a podporuje veřejnou sbírku Zvon Václav. Sbírka probíhá od poloviny června a potrvá do 31. ledna 2017...atd). Akci organizuje kavárna, která očekává, že platit budou občani (ti, kterými jinak pohrdají), ne "elity"...
    Tak ne, lidé si uvědomili svou odpovědnost vůči velikánovi a rozhodli se uspořádat sbírku na Zvon Václava Havla sami
    https://s4.postimg.org/3moy0uwa5/Projekt_Zvon_V_clava_Havla.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, takový zvon si Václav zaslouží! :-)
      Já jsem po přečtení měla silné asociace - úplně mi zněl ten zvon v uchu. Trochu divný, nakřáplý, chraptěl a asi byl prasklý, kdo ví, kde se to vzalo... Ale ten gumový bude akorát.

      Vymazat
    2. -----------uznalo konsilium profesionálek z WC?----------------
      tak asi tak

      Vymazat
    3. Vašich kamarádek-profesionálek (oceňuji váš coming-out, každý to veřejně nepřizná :-) ) se zeptejte, třebas taky přispějí...

      Vymazat
    4. A jeje ,
      Profesionálka z wc ,ALena ,má velký problém s pochopením napsaného textu.Nu což,u této profese to lze předpokládat.
      Tak asi tak

      Vymazat
    5. Na Zvon od lidu jen tak nezapomenu. Jsem pyšná na český lid :-)
      Kolik na něj asi dali noví Jánošíci?

      -------------------------------

      Cituji:
      Proč se raději místo statistikám a bezduchému politikaření nevěnovat česneku a žen-šenu? Zdraví je přece to nejdůležitější. A Čína také pěstuje dvě třetiny světové produkce česneku, latinsky Alivum sativum. Obsahuje silici s dráždivým účinkem, typickým zápachem a antibakteriálně působící látky – fytoncidy.

      Zkrátka smrádek, letos cennější než zlato.

      http://olser.cz/1861/budme-soudni-pragmatici-aneb-smradek-cennejsi-nez-zlato/
      ----------------

      Navrhuji uspořádat průvod PRIDE BEZMOCI s transparenty:

      Když se pravidelně zvoní, odpad nesmrdí a voní !

      Díky nový Jánošíkům jak z toho ven víme:
      knížectví tu založíme,
      tím bezmocní se dostávají k moci,
      což nevědí jenom cvoci !

      Kdo nemá knížecí číro, není Čech,
      lepší hop nežli leh !

      Určitě se ještě další hesla objeví, česká lidová tvořivost je na vysoké úrovni (potvrzuje jedna z jedné pamětnic).

      Proč bychom se netěšili
      https://www.youtube.com/watch?v=Na6piObEzws

      Vymazat
  24. Marie,
    já bych Maximuse nestřílel ani kdybych byl myslivec a on migrant.
    Mimo jiné je to neekologické:
    Člověk se netrefí a matka Příroda se s olovem z broků vypořádává po staletí. Sezobou je nevinná ptáčátka apokud nemají průjem, zesnou.
    Pokud mají průjem,sežerou to vzápětí jejich bratříčkové, sestřičky a chcípnou ony.
    Mrtvolky se rozložej - a kterýžeto slintající mrchožroutek se to hrne k prostřenému stolečku prostři se?

    A kdože zblajzne broček a odebéře se k Všemohoucímu dělat stafáž v nebeské rajské zahradě při každodenních nudných harfových koncertec, kde nemají Annu coby hudební dramaturgyni ?

    Takže - bez ohledu na momentální barvu uprchlické Maximusovy pokožky bych zajistil flintu, otevřel placatici se Starou mysliveckou a řekl:
    Pij, bratře! Kalach akabar !
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme,

      však on to od Vás, jako skrytého multi cool - tentononc - taky nikdo nemůže žádat! To by ještě tak scházelo.

      Vymazat
    2. Bratře Jáchymě, tvé duševní výplody mají jednu zásadní chybu. Žádný bratr islamista neexistuje, navíc oni opravdu nepijí, mají to zakázáno od Alláha a pedofila Mohameda. Oni mají specifický svůj náhled na postavení žen ve společnosti a jsou proti chlastu,
      už tyto dvě okolnosti mě hodně vadí, to se neslučuje s mojím náhledem na život. Ženský a chlast, to bylo svého času moje a mám na to bohaté vzpomínky, život jsem si opravdu užil.
      Měšj se bratře křesťane.

      Vymazat
    3. Vzpomínka na doby v alkoholové mlze:

      Maminko mámo, flámuju,
      já jinačí už nebudu,
      maminko,
      maminko mámo zlatá,
      pivo a štaprdlata,
      ty já mám tolik rád!

      Vymazat
  25. 16366 kroků.
    Horko a přežrání šopákem, proto jen výklus bez rychlostních ambicí, jen technika běhu, dnes v salomonkách XT. Jedna zapomenutá svatojánská muška, cvrčení cvrčků a hlavně tma jak v pytli, měsíc ještě nevyšel. Jeden ožralý kolár bez lucerny, strašně se mě lekl. Bezvětří, dusno.

    OdpovědětVymazat
  26. Ad: Marie 20:13

    To žraní - pošťouchl mě JAHA, však si ho přečtěte - o těch "ctitelkách, myšičkách" s pobryndanou klávesnicí... dědek ješitnej. A to jsem včera naše chlapy pochválila jen neadresně...

    Vzrusujete sa zbytocne, mysliac, ze to bolo k Vam a Vasej neadresnosti:-). Precitajte este raz, asi na co som reagoval. Presne na jedneho pana a jeho straaasne ftipneee enteligentne veci v minulom krtinci.

    OdpovědětVymazat
  27. BJ:

    Já bych na představení Igudesman and Joo zašel docela rád, tenhle druh humoru mi vyhovuje, ale nevím, jestli se u nás vyskytují. Většina scének pochází z představení, na které jsem odkazoval už asi v Noře 001 pod Liborem Ámosem...

    https://www.youtube.com/watch?v=hSF4wt50TcI

    Doporučuju zejména úvodní bondovku, předplacené piano (cca od času 23:50), a Rachmaninova (od 40:05). Ale jestli máte volnou hodinku, klidně si to dejte celé...

    Dobrou všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, taky mi tenhle druh humoru vyhovuje. Ten odkaz mě dostal k upozornění, že to video už není k dispozici, ale mají jich tam víc. Tak jsem si užila.

      Vymazat
  28. Se dívám ... že od 21. září bude 1 dračí díra za druhou, celkem 9.

    A ještě si myslím, že se dnes v noci něco semele a makrela nepřijede, protože bude řešit nějaký německý průser, jako Olánek, když sem měl namířeno. Nechci malovat čerta na zeď, ale už ho tam vidím.

    OdpovědětVymazat
  29. Tužka napíše,...četla jsem si,...

    Pan JAHA mne přímo oslovil,....stromy,....obzvlášť rozsáhlé téma.
    Tím bych zaplnila několik krtinců.

    Jóga všechny cviky pojmenovává,...jako pozice,....nejčastěji podle indických božstev, přírodninách, přírodních úkazech, zvířatech, rostlinách,....a s pojmem strom má, jak si vzpomínám, jen jeden cvik. Přesněji, energetický cvik.

    Jmenuje se Strom ve větru.

    Doporučuje se cvičit, když vlivem vlastní psyché máme pocit smutku, cítíme se nešťastní a nemilovaní, odmítaní, osamocení,...když jsme vlivem našich pocitů sevření a pronásleduje nás pocit vnitřního i tělesného chladu.

    Tak ten cvik.
    Stojíme, nohy u sebe, po celou délku cvičení se snažíme jakoby nohy upevňovat do podložky. Cvičíme bez obuvi, buď v bavlněných ponožkách, doporučuje se bosky na dřevěné podlaze, nebo na trávě, písku. Chodidla představují kořeny stromu.

    A vítr začíná proudit, máme zavřené oči, pokusíme se na nic nemyslet, jen na pohyb našeho těla....Pomalu pohybujeme rukama, tělem, hlavou,...pohyby jsou zcela náhodné, co nás momentálně napadne. Mají ze začátku rozsah jen několika centimetrů,.. do všech stran. Pohybujeme i prsty na rukách a nohách tak, že je svíráme a napínáme.

    Tak, jako vítr nabývá na rychlosti a síle,..tak i pohyby těla se zrychlují a mávání, zcela uvolněnýma rukama se zvětšuje. Tělo se naklání, uklání, předklání, zaklání,... hlava dělá rovněž různorodé pohyby.

    Když je síla větru největší, začnou se i chodidla odlepovat, ČÁSTEČNĚ, od země,...stavíme se na špičky, na paty, alespoň jedna noha je nějakou částí u země. Kolena jsou po celou dobu přitisknutá k sobě, silou.

    Nadechujeme, vydechujeme, mohutně, pak zas trhaně, jako pes v horku.

    I vítr se časem uklidňuje, takže tak po deseti minutách tohoto zcela chaotického zvláštního tance, kdy ruce opisovaly kruhy a kroužky, osmičky i oblouky,....se začíná pohyb zklidňovat, zmenšovat jeho rozsah a frekvence,...až úplně ustane.

    Několikrát si mohutně vydechnete a nadechnete, otevřete oči.
    V těle by měl být příjemný pocit tepla.

    Ale POZOR,...ať si při tom nevyhodíte některou plotýnku mezi obratli, zkuste napoprvé jen malý rozsah.

    Jinak, když se to zacvičí těch doporučovaných patnáct minut, ve velkém tempu a rozsahu, brní celé tělo, je teplo uvnitř i vně.

    Tak to je energetický cvik,....Strom ve větru.

    Krásně procvičí i všechny závěsy orgánů uvnitř trupu.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  30. Makreliny rybí oči
    spočinou na louži moči
    do podlahy vsakující
    pod kvalitní nohavicí.
    Tekutina uniká
    ze staršího státníka;
    tak se mi to jeví,
    že on o tom neví.
    "Už vám tady budík tiká,
    to nemáte náhradníka?"
    "Tenhle ten je emeritní,
    funguje mu otvor řitní.
    Ten nebude střídat,
    klidně může přidat
    k louži ještě hromadu
    když půjde na poradu".
    Tak to u nás chodí
    lidi se tu brodí
    po kolena v hnoji,
    hlavně, že si pojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Název díla: Pozor, vizita!

      Vymazat
    2. Kudrnáč Bob by si měl na zítra půjčit od Kchárla jistou denní pomůcku, pro sichr... :-)

      Vymazat
  31. Tužka napíše,.... tak asi za hodinu, se k Sluneční Panně, která bude cudně přivírat zrak a dívat se na špičky svých bot,...přidají za svitu měsíce Blíženci. Upovídaní, dvojice, která hodně slibuje, ale málo splňuje,....

    Takže řečičky půjdou jedna báseň,...no uvidíme, jak to paní kancléřka tady zaonačí,...a chystá se do Pobaltí,.....nojo, rachejtličky, ty tam musí dobře usadit.

    Ta se do toho vobula,.....uvidíme,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen aby se
      Paní kancléřce nepritizilo z blízkosti našeho drahého
      Lihovara.To bych ji nepřál .I tak to bude pro ni dosti traumatizující zážitek.
      Tak asi tak
      Tak asi tak

      Vymazat
    2. Nepřitíží, ona je zvyklá na to od kámoše Junckera, se kterým se často setkává, a který je soustavně nasáklý etanolovými výrobky, stejně jako lihovar Kalousek!

      Vymazat
  32. ČTK...Z Úřadu vlády zamíří kancléřka do Dejvic, konkrétně na prohlídku moderního vědeckého centra ČVUT. Právě věda a výzkum má být do budoucna jedním z pilířů vztahů mezi Českem a Německem. Nakonec se neuskuteční původně zvažovaná debata se studenty. Důvodem je i to, že z německé strany připadalo v úvahu jen téma reformy EU, na které je ale zatím podle diplomatů brzy....
    Aha...
    A nemohla by se Merkelová setkat s vědci z Výzvy proti strachu a lhostejnosti?
    http://www.vyzvavedcu.cz/
    Mohli by se navzájem ujistit, že se " nenechají znepokojit prudkým nárůstem xenofobních nálad ve společnosti a aktivitou extremistických skupin, které nemají dostatečnou protiváhu. Že není správné, když se o imigrantech, lidských bytostech, píše, jako by šlo o škodnou zvěř či parazity valící se do naší vlasti, aby vysávali sociální systém nebo rovnou vraždili a znásilňovali..."

    Přitom je to úplně jinak, ne?
    A pozítří do Pobaltí "Merkel muss weg"...

    OdpovědětVymazat
  33. Na zahnání chmur:

    Povídky Š+G
    https://www.youtube.com/watch?v=kmzPPPgbhIg

    OdpovědětVymazat
  34. Dneska je tvůj den Bohouši Sobotko,
    po žních půjdeš k Turkovi!

    OdpovědětVymazat
  35. Zrovna jde anděla na záchod. Kdoví, jestli už má doma turecký. A co bude snídat? To možná uvidíme v šavli, v té davli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto dávám ještě jednou sem:

      Na Zvon od lidu jen tak nezapomenu. Jsem pyšná na český lid :-)
      Kolik na něj asi dali noví Jánošíci?

      -------------------------------

      Cituji:
      Proč se raději místo statistikám a bezduchému politikaření nevěnovat česneku a žen-šenu? Zdraví je přece to nejdůležitější. A Čína také pěstuje dvě třetiny světové produkce česneku, latinsky Alivum sativum. Obsahuje silici s dráždivým účinkem, typickým zápachem a antibakteriálně působící látky – fytoncidy.

      Zkrátka smrádek, letos cennější než zlato.

      http://olser.cz/1861/budme-soudni-pragmatici-aneb-smradek-cennejsi-nez-zlato/
      ----------------

      Navrhuji uspořádat průvod PRIDE BEZMOCI s transparenty:

      Když se pravidelně zvoní, odpad nesmrdí a voní !

      Díky nový Jánošíkům jak z toho ven víme:
      knížectví tu založíme,
      tím bezmocní se dostávají k moci,
      což nevědí jenom cvoci !

      Kdo nemá knížecí číro, není Čech,
      lepší hop nežli leh !

      Určitě se ještě další hesla objeví, česká lidová tvořivost je na vysoké úrovni (potvrzuje jedna z jedné pamětnic).

      Proč bychom se netěšili
      https://www.youtube.com/watch?v=Na6piObEzws

      Vymazat
    2. Hana Ulrychová - Zvon

      https://www.youtube.com/watch?v=lTtFG0jCAAo

      Vymazat
    3. Karel Kryl - Demokracie (1993)
      https://www.youtube.com/watch?v=Ak8o5lSU6xQ

      Karel Kryl - Demokracie (1993)
      https://www.youtube.com/watch?v=Ak8o5lSU6xQ

      Karel Kryl - Demokracie (1993)
      https://www.youtube.com/watch?v=Ak8o5lSU6xQ

      Vymazat
    4. Chinaski - 1.Signalni
      https://www.youtube.com/watch?v=RuWfykUIlrY

      Chinaski - 1.Signalni
      https://www.youtube.com/watch?v=RuWfykUIlrY

      Chinaski - 1.Signalni
      https://www.youtube.com/watch?v=RuWfykUIlrY

      Vymazat
  36. Vítáme tě Angelo,
    bude tady veselo,
    dáme si Malagélo,
    bude tělo na tělo.
    Angela zkoukne pak,
    palác vědy gůtěň ťák,
    je to Dejvický barák,
    ještě ho staví tak nějak,
    budou tam chodit prý roboti,
    zatím to jsou z UA kokoti,
    je to zas pěkná konina,
    jak od strejdy Potěmkina,
    ale je to jedno přeci,
    Angele jde o jiné věci,
    naprat sem do české země,
    uprchlické zdravé sémě,
    arab a negr ten má sperma,
    do Čech ho dodá třeba zdarma,
    o to tady jde milí ovčani,
    poslat sem tyhle potkany,
    Dojčáci už neví co s nimi,
    pošlou je k vám vy diliny!
    Andělka to dojedná u Bohouše,
    tomu šmudlíkovi co nekouše.

    OdpovědětVymazat
  37. To: Zdenekb 24.8., 23:54
    Já si je včera přehrávala. Na YT ano, ale penízků by mi za ně bylo líto, neprojevily-li by o jejich koncert náhodou zájem vnučky a byl blíže než v Praze.
    Pokud Vám nebudou vadit přítomné dětičky (či zda byste také nějaké vzal s sebou), tak ještě pár vstupenek na sezení mají:
    http://dp.colosseum.eu/dvorakova-praha/standard/hall/id-98049

    Já dnes s mladší razím do přírody - vždy jsme obcházeli Schwaigrovku v Hostýnkách zdaleka, tak to dnes na "holčičím" výletě napravíme.
    Tak se tu mějte. Paní Merkelová Prahou "proletí" a bude pryč coby dup.

    OdpovědětVymazat
  38. Čestna straži! Hajl!
    Pšišel vám ten majl?
    Že ci vidět pšátele,
    žádne hole pldele?
    Kde je přítel Plouza
    co tak tobže klouzá
    a gdepak je bohušek
    a ten jeho obušek?
    Notak čestna sraži
    znova se vas taži?
    Kde sou moji lidi
    uš se po mě pídí?
    že oni sou v hajzlu
    nebo někde v pajzlu!

    OdpovědětVymazat
  39. Slova Karla:

    ..."Pár tisíc by jich neškodilo. Myslím, že několik tisíc by se jich u nás rozpustilo jako kostka cukru v čaji. " ...

    Myslím, že čaj by tím ztratil chuť a cukr by získal nadvládu nad chutí čaje. A rafinovaný cukr je škodí zdraví, ví to každý dietolog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nechápu. Máme tu nezaměstnanost, problém se zaměstnáváním Romů, je známo, že třeba ve Francii se radikalizují 2. až 3. generace imigrantů, kteří jsou bez práce.

      Proč těm několika tisícům místo rozpouštění tady nevypomáháme v prvních zemích bez války, kam se imigranti dostali? Pomohlo by to výrazně většímu počtu imigrantů, protože by se ušetřily peníze na zdejší neziskovky, které se výpomocí při integraci zabývají.

      Kolik miliard že se to dosud vynaložilo na integraci Romů? Nedávno jsem to tu někde četla s odkazem na čísi zprávu snad pro ministerstvo, to si teď nevybavuju. Po přepočtu na jednoho Roma to dělalo nějak přes 20 tisíc. To by problémy s jejich integrací vyřešilo spíš, kdyby to dostávali rovnou na ruku.

      Vymazat
    2. Cituji:

      My tady trochu hysterčíme

      Stranou jeho pozornosti nezůstala ani role Kataru v uprchlické krizi. „Katar to z mého pohledu dělá chytře. Jim jde o udržení společenského a sociálního smíru. Pro ně je třeba nemyslitelné, aby někdo překročil hranici a oni nevěděli, o koho jde. Takhle to prostě nefunguje. Na straně druhé se snaží pomáhat opravdu velkými finančními částkami v místech utrpení, jako je teď třeba Sýrie. Myslím si, že Evropa by si z toho měla spíš vzít příklad, a ne to kritizovat,“ je přesvědčen Jaroš.
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kostel-v-muslimske-zemi-Je-plny-ale-nesmi-byt-videt-ze-je-to-kostel-vypravi-cesky-odbornik-ktery-zil-v-Kataru-448983

      Vymazat
  40. Malá místnost ztmavla.
    Zvon Václava Havla.
    Pod ním hnědé kulisy -
    ponořil se do mísy.
    Buch buch buch!
    Nesmí pod něj vzduch!
    Pravidelné vodní rázy
    do kanálu cestu razí
    ať to plave do Labe
    nechť se němec nadlabe.
    Chrrrrr, to byl cuc!
    Člověk hledí jako puc.

    OdpovědětVymazat
  41. Vítejte, paní Merkelová. Ale české noviny raději nečtěte

    "Průzkum ukázal, že
    - tři čtvrtiny dotázaných nevěří, že Evropa zvládne nával uprchlíků,
    - více než polovina si pak myslí, že by kontinent neměl žádné přijímat nebo případně jen z oblastí válečných konfliktů;
    - osm z deseti Čechů pak nesouhlasí s přerozdělováním běženců pomocí povinných kvót či nemá pochopení pro vstřícnou politiku Merkelové právě k migrantům.

    Lidé se v souvislosti s migrační krizí nejvíce obávají islamizace Evropy a teroristických útoků. I z toho důvodu tak Merkelovou přivítá řada demonstrací.

    Kancléřka však do Česka nemíří kvůli migrační krizi, ale za inteligentními roboty (!). Hodlá totiž navštívit špičkové vědecké centrum, kde je mimo jiné vyvíjejí. A právě návštěva centra je prezentována jako hlavní cíl její cesty. Píše o tom MF Dnes. Jak následně dodávají Lidové noviny, jinak ji v Praze čeká názorové míjení. Prezident Miloš Zeman, jenž kancléřku na Hradě přivítá, totiž nesouhlasí s její vstřícnou politikou vůči migrantům, a dokonce ji nazval falešnou humanistkou. Kritikou nešetří ani vicepremiér Andrej Babiš (ANO), jenž bude jejímu přijetí rovněž přítomen. Podle zdroje Lidových novin se tak neočekávají ani žádné konkrétní výsledky jednání.

    Z Česka pak míří kancléřka do Varšavy, kde poobědvá s premiéry Visegrádské čtyřky. A právě na toto setkání ji může nabrífovat premiér Sobotka – kancléřka jej uvidí hned dvakrát po sobě.

    „Na rozdíl od Prahy se ve Varšavě očekává jen striktně politický program. O důvod víc, proč by obě strany mohly z české návštěvy vytěžit to, co si od ní slibují,“ uvedl k tomu vysoce postavený německý úředník. Navíc Česko je z Visegrádské čtyřky tím vstřícnějším partnerem, Slovensko i Maďarsko se například proti kvótám brání u soudu."

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vitejte-pani-Merkelova-Ale-ceske-noviny-radeji-nectete-450505

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mě zajímalo, jak to vidí Merkelová do budoucna: už teď je v Německu nezaměstnanost, je jisté, že se tam nepodaří zaměstnat všechny imigranty a mají se do výroby dávat inteligentní roboty. Takže větší nezaměstnanost a Merkelová nechce stanovit maximum pro příjem imigrantů. Z čeho budou Němci mít na sociální dávky?

      Vymazat
    2. Někde psali, že firmy budou platit za roboty i sociální a zdravotní pojištění. To proto, aby lidi, nahrazení robotem, měli z čeho dýchat.

      Vymazat
  42. Krtinec 137
    BJ to Alena

    ...Malinký dotaz na závěr. Kam to ti fízlové, co je odhalujete, dle Vás udávají?

    Alena:

    Kam to fízlové ukládají? No to se zeptejte těch, kteří pořád na druhé něco vytahují, já to nevím...


    "Malinke" nedorozumenie. Ako vieme z knih Solzenicyna, v zemi, kde ...to znamenalo casti gulag a casto smrt...

    OdpovědětVymazat
  43. na dvojce jsou Všechny moje děti ( s farářem Mariánem Kuffou )

    OdpovědětVymazat
  44. Zaujala ma tato veta od p. Marie:

    Jé, já si tady dávám do nosu kozí sýr s pískavicí a koriandrem - jestlipak to makrela taky zná? To je taková dobrota...

    Totizto, je tam dalsie ceske slovo, ktoremu som nerozumel. Tak som si vygooglil preklad a potom i tento odkaz:

    https://www.topmagazin.sk/zazrak-prirody-semienko-ktore-prirodzene-zvacsi-prsia-a-znizi-hmotnost/

    Skusim, mozno to zaposobi i na dedkov jesitnych (hlavne by sa mi teraz hodilo znizenie cholesterolu a cukru, to ostatne zatial nie☺).

    OdpovědětVymazat
  45. Přátelé,
    tentokrát je Spencerová ještě mnohem více panoramatická než jindy.
    A její pohled na AKTUÁLNÍ události zabírá i minulost...

    http://www.literarky.cz/politika/svet/22651-jsou-rusko-a-turecko-jen-nahodni-souputnici-nebo

    Základním problémem téměř každého z nás je pochopitelná a našemu živočišnému druhu vrozená snaha vidět veškerý vývoj lineárně a národní státy jako víceméně monolitní organizace.

    Snad to paradoxně dnes platí více pro kryptokratickou diktaturu s demokratickou kamufláží Spojených států než třeba i pro Turecko nedávné minulosti, které se pro většinu Turků kýženou diktaturou teprve stává.

    No, ale nebudu kázat, přečtěte si sami.
    Nejlépe dvakrát.
    Pokud se vám bude chtít uprostřed článku blejt, šetřete materiálem.

    Bude to chtít spravedlivě podělit natráveninou více světových stran než jen jednu či dvě...

    Nuže, čtěte, ať to máte za sebou a můžet se znovu nasnídat.
    http://www.literarky.cz/politika/svet/22651-jsou-rusko-a-turecko-jen-nahodni-souputnici-nebo

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ale na to teď nemám žaludek ani náladu. Ale časem si to určitě přečtu.

      Vymazat
    2. Nebojte sa p. Anna, ziadne zvracanie Vam nehrozi. Nie je tam nic, co by netvrdil napr. Pjakin, ale i ini (napr. potencialna mapa oblasti tu:

      http://svet.sme.sk/c/6960632/co-keby-sa-blizky-vychod-rozpadol-pozrite-si-nove-staty-a-hranice.html

      uz nejaky ten rok☺.

      Kamaratshafy Ciny a Izraela napr. tu:

      http://eretz.cz/souvisi/cina/

      Vymazat
    3. Jáchyme,
      celé je to logické a nic nového.
      Mně se to jeví, že poslední půl století šly kupředu západní Evropa a USA, celý zbylý svět věřil, že jsou povolány k vládnutí světu a jen čekal, jak se vše vyvrbí a jaké upozadněnější místo připadne v tom systému té které další zemi.
      Ukázalo se však jasně, že i tyto silné demokracie mají svůj strop, o nějž se právě momentálně dost silně bouchají... viz všechny průšvihy politické, ekonomické, společenské... Síly Východu si zcela pochopitelně uvědomily, kam je táhnou kořeny vlastní mentality, kultury a historie... a prostě i normální prospěch obyvatel jejich zemí.

      Putin ani Erdogan nejsou žádní začátečníci v mezinárodních vztazích a jsem si jistá, že co udělají, bude správné. Nejen pro jejich země, ale - a tomu věřím - i pro mnoho dalších, což z článku vyplývá. Poslední odstavec podepisuji extra.

      Vymazat
  46. Poutníci - Napsal jsem jméno svý na zdi

    https://www.youtube.com/watch?v=6AvTi74czLk

    OdpovědětVymazat
  47. Přidejte se k obludariu
    U příležitosti dnešní návštěvy Angely Merkelové v Praze se chystají demonstrace na její podporu i akce, které mají vyjádřit nesouhlas s její politikou. Proti politice Angely Merkelové na Malostranském a Loretánském náměstí vystoupí například Martin Konvička, Tomio Okamura, Ladislav Jakl, Václav Klaus ml. či Klára Samková, nebo Petr Mach. Akce na její podporu se naopak uskuteční na Hradčanském náměstí nebo před Úřadem vlády.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale že ti mávači jsou zrovinka na Hradčanském náměstí a před Úřadem vlády :-) To si museli zamluvit dostatečně včas, aby mohli Merkelovou vidět. Zřejmě jim to nestačí v televizi.

      Vymazat
    2. Co se stane, když na Hradčanské náměstí a před Úřad vlády přijdou i odpůrci migrační politiky Merkelové?

      Vymazat
  48. Moje se teď dívala v TV na psovody, co se připravují do Itálie hladat v sutinách. Měla k tomu tuto připomínku: "po třech dnech bych ty mrtvoly načuchala sama".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I zázraky se dějí
      Ve středu pozdě večer záchranáři vyprostili z trosek ve vesnici Pescara del Tronto živou mladou dívku, která tam byla uvězněná 17 hodin. Ve vesnici se zřítily téměř všechny domy, uvedl tamní starosta
      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zemetreseni-v-italii-uz-ma-247-obeti-lide-neprestavaji-hledat-prezivsi-1jh-/zahranicni.aspx?c=A160825_064037_zahranicni_pas

      Vymazat
  49. Dnes ma, ako som si nahodou vsimol v kalendari, meniny velmi dobre vsetkym znamy harcovnik z byvaleho Stejskalova.. Tak ked tu nahodou zakukol, pozdravujem.

    OdpovědětVymazat
  50. Ad Jaha 9:15
    https://www.topmagazin.sk/zazrak-prirody-semienko-ktore-prirodzene-zvacsi-prsia..
    Z Vašeho příspěvku jsme pochopili, že toužíte zapůsobit na ješitné dědky a za tím účelem si zvětšit poprsí pomocí semínek.
    Nedoporučuji!
    Semínka vesměs postupem času bobtnají a několikanásobně zvětšují svůj objem.

    požádejte raději syna, ať Vám zakoupí nějaké levnější asijské prsní implantáty, silikon je rozměrově stabilnější.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Vašeho příspěvku jsme pochopili...

      No, niektori z Vas, Jachyme, to pochopili tak, ini to pochopili, ako je napisane.

      Ale je tu aj moznost, ze na Jaru sa nehrate, co sa patafyziky tyka.


      P. S. Mali by ste pri pisani prispevkov (teda aspon niektory z Vas, Jachyme), brat ohlad na damy. Preco by mali furt po Vasom prispevku cistit klavesnice?

      Vymazat
    2. Doporučuji tohle: http://www.cnews.cz/logitech-washable-keyboard-k310-odolna-omyvatelna-klavesnice

      Vymazat
    3. Ještěže jsem se podíval - měl jsem napsáno totéž, akorát s jinou značkou silikonové klávesnice :-)

      Mám ji doma, dá se srolovat, ale na dlouhé psaní to není.
      Nicméně je odolná protičeskému prskání, takže by Jahovi uspořila spoustu peněz.
      Dá se opláchnout i v potůčku.

      A pokud by Jahovi nevyhovovala, mohl by si ji namlít do svých vytoužených prsních implantátů.
      Rozhodně dobrá investice!
      JÁCHYM

      Vymazat
  51. Karel Plíhal - O písničce

    https://www.youtube.com/watch?v=85ZKwiUpHqM

    OdpovědětVymazat
  52. Padla na mě obrovská únava. Tak se teď na všechno vykašlu. Obrazně i doslova, protože už dva dny chrmlám.

    OdpovědětVymazat
  53. http://maca.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=545817


    Po ranu jsem se dobre pobavil...
    josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ťulpasi se vyskytují všude. PM je reverz averzu JAHA.

      Vymazat
    2. josef
      Vidíte, jak dobře Vám jde hledání zajímavých článků... Aspoň jste užitečný.

      Vymazat
  54. https://www.novinky.cz/koktejl/412796-stozar-uprostred-nove-slovenske-silnice-vyvolava-pobaveni.html

    Slovenské městečko Sere Ď by se klidně mohlo přestěhovat do Čech, zapadlo by.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. „Na Slovensku je možné vše,“ konstatuje lakonicky server.

      Vymazat
  55. Sereď je jistě poslovenštěná Seregy. Sereg je houf, seregy jsou houfy - lidé v houfech. Jak jednoduché. Nemusí se hned myslet na nejhorší.

    OdpovědětVymazat
  56. Už trhají kytku
    pro německou lidku.
    Bohuš češe hřívu
    bimbo dopil slívu.
    Vráťa píše zápis
    už vymyslel nadpis;
    forejt chutná polívku
    tuhý zašel do chlívku
    klepnout větší prase
    rád se hrabe v mase;
    pěnice si ladí hlas
    na večer se chystá kvas
    vyzujou si boty
    dojednají kvóty.

    OdpovědětVymazat
  57. Snad skončí ty grotesky
    a najde se Sobieski.

    OdpovědětVymazat
  58. Klímův černý humor mě baví. Rovnou do reality... a tu chápe naprosto přesně. Takže zatím je to sice pořád ještě humor nebo nadsázka, ale co není dnes... Nedávno jsem byla v Praze a potvrzuji, že se to tam hemží cizinci jistého druhu. Stačí i stát ve frontě v supermarketu a dívat se kolem sebe, kdo nakupuje.

    Pokud někdo zesměšňuje Čechy, že mají v kalhotech, když tu ještě žádný teroristický čin nehrozí, tak Klímu na něj:

    "Nikdy jsem nepsal, že nám hrozí hlavně teroristické útoky. Mnohem více nám hrozí tradiční útoky od zlodějských band, ženám od sexuálních útočníků a v neposlední řadě i od psychicky labilních a frustrovaných jednotlivců."

    A protože se naše vláda chová tak jak se chová, budeme se muset na příchod nebezpečí připravit a začít profilovat a trénovat. Nedá se nic dělat, směřujeme tam jasně... Máme tu konec klidných časů.

    http://blog.aktualne.cz/blogy/vit-klima.php?itemid=27889

    OdpovědětVymazat
  59. Chinaski - Zadarmo

    https://www.youtube.com/watch?v=_aOxBVCGza4

    OdpovědětVymazat
  60. Mercedesy řady es
    všude policajt a pes
    všude žlutá vesta
    zajitěná cesta
    do úřadu vlády
    to jsou maškarády ..
    už jedou, už jedou!!!
    zřím audinu šedou
    už to píská, houká
    každý hlupě kouká
    nebyla to ona
    jenom ňáká clona..

    z přímého přenosu:
    http://zpravy.idnes.cz/merkelova-v-praze-0m0-/domaci.aspx?c=A160824_103153_domaci_jj

    ty ruchové mikrofony ... srandy kopec!

    OdpovědětVymazat
  61. Karel Kryl - Hle jak se Perou

    https://www.youtube.com/watch?v=ZhnJQY7ejOU

    OdpovědětVymazat
  62. Až ta baba dorazí
    bohuša to porazí
    čůrek teče z temena
    podlomí se kolena
    vizita je tady
    nemá žádné vnady
    ať už jede pryč
    Pepo, vlajku vztyč
    ne tu černou!
    tu rozměrnou
    schováme se za ni
    před tou mocnou paní.

    OdpovědětVymazat
  63. Karel Kryl - Pasážová revolta

    https://www.youtube.com/watch?v=6OYbqsp_KRM

    OdpovědětVymazat
  64. Karel Kryl Píseň neznámého vojína

    https://www.youtube.com/watch?v=JYcDjz3MJ0E

    OdpovědětVymazat
  65. Vlasta Redl - Čarodějova píseň
    https://www.youtube.com/watch?v=zeo9FxM6aAA&list=PLb56ep6lB0EdFnRsiY3oWsZfxwP_ObP4T

    Řetězy z papíru - Wabi Daněk
    https://www.youtube.com/watch?v=CIelAyYJ-KQ

    OdpovědětVymazat
  66. Jan Werich- Konšelská

    https://www.youtube.com/watch?v=S6lKeO8_2Fc&index=7&list=PLansDaQEJSbUzQTWuEiCjV67e5VTwRYzC

    OdpovědětVymazat
  67. Princové jsou na draka - Statistika nuda je

    https://www.youtube.com/watch?v=ETRuNwFeRjo

    OdpovědětVymazat
  68. Žalman - Jdem zpátky do lesů

    https://www.youtube.com/watch?v=NhHFLvE-ucY

    OdpovědětVymazat
  69. Brontosauři - Sílu mi dej

    https://www.youtube.com/watch?v=ea92mPPKtQY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno-
      proboha dost už, nedá se tu číst !

      Vymazat
    2. To mám dávat k písním texty, je-li potřeba číst? Mojí generaci stačilo písničky poslouchat a zpívat - to abychom se je naučili jsme si slova zapsali.

      Písnička nemusí být protestsong, aby měla co říct.

      Vymazat
    3. Vemte si prášek !

      Vymazat
    4. Díky, teď jsem provedla.

      Vymazat
  70. Petr Novák - Přátelství na n-tou

    https://www.youtube.com/watch?v=M3ByQChXeHo

    OdpovědětVymazat
  71. Princové jsou na draka - Statistika nuda je

    https://www.youtube.com/watch?v=ETRuNwFeRjo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netušila jsem, že jsem tuhle písničku sem dala 2x. Ale to nevadí. Chtěla jsem touhle písničkou naznačit, že i děti bývají rozumné a že je dobré je vést ke kritickému myšlení.

      Vymazat
  72. PANI ANNO

    To, ze Vas pan Jachm pochvalil je v poriadku. Ale teraz by ste si, myslim, dat PAUZU ASPON DEN.

    Vsetko dobre Vam prajem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, zkusím to. Ale ono to není nijak jednoduché. Dneska před písničkama jsem byla přesvědčená, že si dám delší pohov. A jak to dopadlo, je tu vidět. Posílím prášky a snad to rychle pomůže.

      Vymazat
    2. Verim, ze je to tazke a nie jednoduche len tak sa stopnut. Drzim palce a myslim na Vas. Drzte sa!

      Vymazat
  73. Šokující dopis prezidenta Putina poslancům evropského parlamentu: Zbývají 4 minuty do katastrofy! srpen 25, 2016

    „Vážení páni poslanci, v uplynulých dnech jsme aktivovali systém družicové protiraketové ochrany Metatron II. V souvislosti s našimi zpravodajskými poznatky jsme aktivovali systém Metatron II. dnes v neděli 21. srpna 2016 v 13:00 hodin. Naše poznatky naznačovaly jaderný útok na území Ruské federace a jejich spojenců dnes 21. srpna 2016, který měl být zahájen ve 14:00 SELČ.
    V souvislosti se zhoršující politickou situací v Evropě jsme postupně podnikli několik kroků, které jsou v dnešním světle chápány jako záchrana světa.

    Nejprve jsme v minulých letech ochránili území Krymu, které mělo být nástupní střelnicí jaderného útoku na Rusko. V tomto kontextu jsme zachránili lid Ruska a také Ukrajiny před totálním zničením, jak by si některé politické síly ze zahraničí přály.

    Zadruhé jsme aktivovali systém osobní ochrany jeho excelence tureckého prezidenta Recepa Tayipa Erdogana. Pan prezident dlouhou dobu stál na druhé straně politické šachovnice a americkými zpravodajskými službami zinscenovaný pokus o převrat v Turecku naznačil, že s ním již jeho spojenci nepočítají. Ačkoli bezprostředně po potlačení převratu hrozil masakr na muslimy a křesťany, postupným vyjasňováním pozic jsme dospěli k obratu pozic pana prezidenta. V konečném důsledku se změna jeho zahraničněpolitické orientace projeví pozitivně ve prospěch Turecka a jeho lidu.
    Zatřetí jsme zahájili manévry na Krymu v uplynulých dnech, kdy jsme se chystali na případné odražení útoku na Ruskou federaci.

    Začvrté jsme dnes aktivovali družicový systém Metatron II. Jeho funkce spočívá v rušení naváděcích prvků balistických raket. Mezikontinentální střely a také balistické rakety nižších stupňů nejsou schopny úspěšného letu do svého cíle v okamžiku působení našeho systému.

    Podle našich družicových snímků skutečně dnes ve 13:45 začalo odpočítávání do startu raket Severoatlantické aliance a ve 13:51 došlo k otevření poklopů jednotlivých šachet. Garantuji vám, že pokud by byly vypuštěny, neopíší balistickou dráhu, která jim byla určena, avšak vrátí se námi vypočítanou trajektorií do místa jejich odpálení. Na tuto skutečnost jsme upozornili styčné důstojníky NATO a vysílali jsme ji také prostřednictvím stále vojenské rádiové frekvence, kterou poslouchají naši partneři ze Severoatlantické aliance.
    V návaznosti na naše upozornění došlo již v 13:56 k uzavírání raketových sil. Upozorňujeme vás na morální hazard obranné aliance, kterou tvoří vaše země. Ruská federace je sdružením národů mnoha náboženství a všechny naše národy a náboženství si přejí mír. Ve funkci ruského prezidenta jsem zároveň ochráncem pravoslaví. Na základě všech proroctví, která byla v minulosti učiněna, vám garantuji, že Ruská federace požívá plné Boží ochrany a nebude nikým zničena, ani ohrožena.

    Vladimir Vladimirovič Putin
    ...........................

    Je to na serveru Lajkit.cz a pokud to není hoax, už jsme to mohli mít všichni odbyté........
    Faktem je, že EU spravují slouhové USA a všechno je to banda hamižných všehoschopných debilů, které vodí ze zákulisí zosobněné zlo, tzv. penězoměnci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě není vyhráno,občas mávají spoždění
      "Je krátce po páté hodině ráno místního času, když z ruského kosmodromu Vostočnyj startuje vůbec první nosná raketa Sojuz. Do vesmíru má dopravit tři menší družice. Na rozdíl od včerejšího nezdařeného startu mise slaví úspěch."
      nákup zásob na deset dní zatím odložím

      Vymazat
    2. Ad: maximus

      Neviem, ci si teraz robite prdel zo vsetkych, alebo...

      Samozrejme, ze je to HOAX a uz dost PREVARENY!!!


      Putinko ma teraz (a uz par rokov INTENZIVNE!!!) INE starosti:-).

      Udrziavat hlupacikov po celom svete v nejakom napati, narodnostne a nacionalne na nich vplyvat..., pricom si on robi SVOJU ROBOTU!!! (a robi si ju dobre, ako vidno nielen v Cesku:-))) - zabezpecit,
      - aby Cina neovladla "hodvabnu" cestu
      - aby v okoli Ruska udrziaval napatie (NOTORICKY OPAKUJEM!!! - uzemia STABILNEJ NESTABILITY!!! - teraz aj Donbas, Podnestersko, Abchazko, Osetinsko, Nahorny Karabach, Azerbajdzan, Armensko, Turkmensko, Tadzikistan, Uzbekistan (na Kazachstan si zatial netrufa - i to by ste mali POCHOPIT a vziat do uvahy!!!)
      -aby mal super vztahy s Izraelom
      -aby dalej pokracovala vojna v Jemene (vie, ako vyzera buduca mapa a vie, ze Saudski Arabi su pribuzni s byvalou Juhojemenskou republikou - vyvoj vid mapu, co som dal predtym)
      -aby sa robil spasitel Kurdov a aj tak sa na nich vyserie a ziadny Kurdistan v hraniciach na mape, co som ukazoval, nevznikne. Preco, lebo??? Jednoduche (Spencerova na to pride o 3 roky:-))). Aj na severe Iranu (a tym padom na hraniciach s Ruskom) su Kurdi. Tak preco by nemali chut nielen na kusok Iraku na severe (kde su s posvatenim Turecka!!! panmi, ale i sever Syrie a sever Iranu a tak trochu juhovychod Turecka...Myslite si, ze Putinko je na hlavu a ze by to odklepol??? Mozno, az to bude POTREBOVAT PROTI CINE!!!.
      - aby...to vam zatial nepoviem:-))). Cakajte na vizie Pjakina, Spencerovej a Jachyma:-))).

      P. S. Napriek vsetkym dristom sovinistu, nacionalistu a choreho cloveka Pjakina, budte spokojni!!! Europsky EMIRAT pod vedenim inteligentnej formy islamu pod vedenim IRANU sa sice konat BUDE!!!, ale nie na uzemi SLOVANSKYCH statov. Pokial, teda, niektore NEPRDNU na dosku a neprisposobia sa. No a Slovania, ktori si urputne hovoria Madari - ti sa budu chovat pdla SVOJEJ SLOVANSKEJ KRVI, nie podla svojho ugrofinskeho jazyka!!!

      Takze, budte pokojni, nemusime sa dat do spolku s Ruskom, aby sme prezili.

      Pekny den, uvazujte, citajte, vzdelavajte sa a nedajte sa oblbovat neschopnymi:-))).

      Vymazat
    3. Zabudol som este na nejaky zaver:-)))

      Pokial nejaky (vobec!!!) konflikt vznikne, tak bude okolo Spratlyovych ostrovo a ovladnutia namornych ciest v tejto oblasti!!! Bud sa podari USA DOSTATOCNE!!! zastrasit a ZASTAVIT Cinu v tejto oblasti, alebo sa STIAHNU na svoje tichomorske ostrovy a zakladne a UVOLNIA tento priestor Cine. Na oplatku Cina sa vzda na ukor Ruska monopolu hodvabnej cesty, pripadne necha Rusko urobit severojuzny koridor (vsimnite si naroky Ruska na PRIRODNE ZDROJE okolo Arktidy, kde uz pomaly, ale isto vybudovali svoje zakladne!!!).

      Takze, Cesko, v pohode. Nic vam nehrozi. Jedine, pokial ZNOVA prdnete na dosku a Nemci sa pokusia vas zahrnut do stabilne nestabilnej oblasti v Europe, kde by vam nejakych tych moslimov prerozdelili.

      Vymazat
  74. To je strašení. Navečer posekám trávu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já zítra vykopu brambory a taky poseču. Večer máme Krále vín, tak si to užijem s přáteli. Stejně se snaží nás k smrti vyděsit... nevědí, že jsme smějící se bestie (nebo na to zapomněli?)

      Vymazat
  75. To: Ládik!!!
    V Brusném jsem v hospůdce nikdy nebyla, takže mně o vodníkovi není nic známo.

    To: JAHA 8:52
    Tak jsem si díky Vám přečetla popůlnoční repliku paní Aleny. Nedozvěděla jsem se nic. Holt se - asi na rozdíl od Vás "nevtípím".
    Příliš nedumám, co má lidičky k tomu, aby se na internetu vzájemně uráželi či nutně potřebovali dokazovat anonymním "protivníkům", že právě jejich názor je ten nejsprávnější. Pokládám je za lidi pravděpodobně nešťastné. Jak to má naopak "ostrá" paní Alena netuším zrovna tak.

    To: Marie
    Naše starší je na střední, školu už jsem s ní neprobírala už dávno - tak nevím - ale asi se do školy těší. Mladší rovněž - ta přechází ze zdejší trojtřídky na druhý stupeň do okresního městečka, tak i s lehkou obavou. Uvidíme - připraveny bývají zdejší děti kvalitně.

    To: Liška
    My snad s bramborami skončíme slavně v sobotu. Potom napište, po kterém "králi" vín se v obchodech podívat, mohla bych se zase jednou dát na marnost.

    Výlet fajn, míst Šwaigrovky jsem viděli Kašparovo obydlí, mimo Hostýna, kde bylo lidu plno, v lese po zvolené trase takřka pusto. Jdu si počíst, co kde nového.



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo - k vidění byly plné tašky (s košíkem kupodivu nikdo) i s praváky. My nehoubaříme, tak jsme potkaly jen houby u značených cest či na nich, možná i jedlé.

      Já myslela, že už je paní Merkelová spořádaně doma a ona naopak večeří na Hradě. Kdo ví, zda bude procházet bezpečnostním rámem.

      Vymazat