18 listopadu, 2016

KRTINEC č.166

208 komentářů:

  1. Gratulace k prvenství, Ládiku!!!.
    Malinko jsem si početla včerejšek. Zatím jen tady, na ACZ titulky blogů a odpověď - stěžování si pana Broma na Agu. Jako by bylo povinné cokoliv číst a když už, tak se k tomu vyjadřovat.
    Mě včera nejvíce udivilo, že byl dle pana Lipolda "svátek nákupního typu". "Den boje za svobodu a demokracie" je asi méně významný nežli "Den vzniku (neexistujícího) Československa".
    Já včera vytáhla paty jen krátce vedle k dcerence koupit vstupenky na generálku Mistra a Markétky, když my internetové bankovnictví nevedeme.
    Mžilo téměř pořád.

    OdpovědětVymazat
  2. tak třetí místo je taky pěkné...

    lišáka odvezla sanitka. Zase se začal zavodňovat a sestřička z charity mě postrašila, že by se ty oteklé nohy mohly někde otevřít. A nemuseli by mi jej vzít ke sv. Anně.
    Spala jsem asi tři hodiny a spustila se mi krev z nosu. Stres je pěkná potvora, nezažívám moc hezké období

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držte se, Liško - pomůžete tím i Lišákovi. Nic jiného s okamžitým účinkem žel poradit neumím.

      Vymazat
    2. Držím pěsti, aby se všechno srovnalo co nejdřív.
      Eagles - Hotel California
      https://www.youtube.com/watch?v=EqPtz5qN7HM

      Vymazat
  3. Blbískovi Josífkovi apod. stupídům:

    Většina vítačů a příznivců muslimské invaze jsou jarmulky, Chazarové. A to jak na vyšším evr. prostoru jako např. Merkel, Sarkozy, Hollande atd., či u nás. Tady u nás se jedná o všechny ty Rejžky, Tabery, Stropnické, Pehe, Zlatušky, Teličky, Menzely, Bartošky, Krnáčové, Fišerové, Štěpánové, Šiklové, Pithartové, Dientsbierové, Bendové, Šabatové atd. ani nelze vyjmenovat, prostor je zde příliš malý! Zarážející na tom ovšem je okolnost, že v Izraeli, zemi jejich souvěrců, se s araby moc nepářou a když arabák zaútočí např. na ulici nožen na žida, je okamžitě zastřelen! Myslí si snad ty jelita, že tady, pokud by muslimové získali "demokratickou" většinu a zavedli právo šaría, že by jim zrovna jako prvním neuřízli palice? Nikoliv, ti by šli mezi prvními!
    Mimochodem, islamistů je nyní na planetě 2,15 mld. kousků a denně se jim rodí představte si, 100 tisíc malých dětí! Už tušíte kam to spěje? Do hajzlu a bude střeet civilizací jako vyšitý.
    Pokud ne, tak je mi vás líto, blbísku pravdoláskařský a nezapomeňte Sorosovi jarmulce z USA, která to pěkně vehementně podporuje, lízat rektum! Třeba takový Kerry, Clintonová nebo Kiessinger mají také ty správné geny. Je to konspirace, když nám sem do Evropy pod tlakem výše zmínění cpou islamisty? Nikoliv, to je realita!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě dodatek.
      Oni rozšiřují svoji moc hned pomocí několika levelů. Jednou z nich je pavoučí 33 stupňová zednářská pyramidová lóžová síť, kterou řídí z dálky iluminátská parta cca 400 rodin, uspořádaných do pěti levelů. Velké procento politiků pak ve vládách zemí EU je v tétoi síti. Např. v současné fr. vládě je to celá 1/3 vč. Hollandeho. Zrovna tak je to u nás a jeto také stejný počet. Mají své koně rozsety např. i u komančů, dneska např. se doslova na Parl.listech vyzvracel Jiří Dolejš místopředseda této salónní party a jak mě jeden známý upozornil, je také uchycený v zednářské síti. Oni mají pak další šmejdský level ke svým záměrům, a to jsou neziskovky (dnes skoro většina), které sají ročně ze st. rozpočtu miliardy korun, loni to bylo 43 mld.! Systém je ovšem nastaven tak, že jen část financí jde zvenčí (max. 20%), většinu hradí náš státní rozpočet! No nekupte to, že? Jinak mozkový trakt hlavních šmejdů je ve spolcích, co se zovou Římský klub, Trilaterální komise, Bilderberg a CFR (Rada pro mezin. vztahy). Tady vymýšlí ta všechna svinstva, koho a kde oberou a napadnou a porobí. Mohu dodat názvy některých knih od autorů, kteří tato svinstva sledují drahně let, a není to veselé čtení. Jsme v hajzlíčku, jen Trump je na chvilku naděje, ale jen asi na chvilku.....

      Vymazat
    2. maximus konspiratus stupidus18 listopadu, 2016 15:02

      jmenuji se Maximus
      židobijce,vola kus

      Vymazat
    3. On vás Maximus bije, stupidusi ?
      Ne že bych vám fandil, ale dám vám dobrou radu: nedělejte mu zdarma reklamu a nezvyšujte mi preference! Vás by totiž ochotně mlátil skoro každý, bez ohledu na rasovou příslušnost,politické přesvědčení a případné kví kvé.
      Já mám lidi Vašeho typu rád. Celý život jsem mezi lidmi vašeho typu pracoval a teď mám asi absťák.
      Jsem nečestná výjimka, takový krtčí Mirek Dušín kombinovaný s Matkou, resp. Taťkou Terezem.

      Vymazat
    4. Stupidus Josífkus nemá žádné argumenty, jen nadávky a ještě blbé, jak příznačné. Kdyby mě argumentačně usadil, jak rád bych se veřejně omluvil. Jenže pravda se těžko bagatelizuje, nebo dokonce vyvrací. Muslimáci musí mít radost z takových pitomců, jako jsou výše uvedené veřejně známé jarmulky, kteří jim tady připravují půdu v převzetí moci. V takové Francii už na to mají našlápnuto a skončí to tam hodně špatně a krvavě. A jarmulky budou první po kom půjdou. Vzorem pro nás budiž Izrael, tam se s nimi opravdu nemažou, jinak by nepřežili. Doporučuji každého sluníčkářského blba od vítačů imigrantů poslat na stáž do Izraele, tam jim ten software v makovicích zresetují obuškem typu VUML tj. Vulkanický Učitel Marxismu Leninismu. Nakonec vždyť komunismus vymysleli sionističtí předkové bohatých Rothschildů a po roce 1917 zrealizovali jejich velkokibuc v Rusku, kde 95% revolucionářů ve vedení bolševiků by dovoz z NYC v USA, přivezivších těsně před výstřelem Aurory parníkem Jacoba Schiffa bankéřem Rudého štítu alias Roth-schilda. A vše bylo podle not podle jakéhosi Mardocheje Leviho známého spíše jako K.Marxe.
      A potomci marxistů nyní neomarxisti nalezlí v orgánech EU nám tady zavádí islamismus..... Tak to mi hlava nebere, to může dělat jen idiot, ale i toto se ví, proč to dělají.... Omlouvám se všem tady, že poněkud zde zaneřáduji zdejší milý blog, ale to nebezpečí a i pro nás je mnohem blíž, než si většina lidí občanů u nás uvědomuje. Oni se množí jako lumíci a zkuste zapřemýšlet o tom, co čeká nejen vaše vnoučata, ale zcela určitě vaše děti. Zajeďte se podívat do fr. Marseille, ať víte co vás čeká, tam už jich je na 60%!

      Vymazat
  4. Melody Gardot Some Lessons - The Bedroom Sessions
    https://www.youtube.com/watch?v=_h6KVAm82Ec

    Zvláštní znamení touha / Wabi Ryvola
    https://www.youtube.com/watch?v=aVylw02oObI&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7&index=4

    OdpovědětVymazat
  5. Taky myslím na liščí doupě.

    Dnes bylo pracovně, celých 5 hodin (do tmy), ale jen 1400 kroků. Běh vynechám.
    http://www.imgup.cz/image/LL2m
    http://www.imgup.cz/image/LL2Z

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda to je fascinující důkazní metoda....
      Škoda že to nejde všude.
      Já když vyfotím objekty svého opracovávání před výkonem a po výkonu, tak rozdíl nepoznáte :( , nebo dokonce "po" vypadají hůř než "před". Ach jo.

      Vymazat
    2. Marie,
      to je úděl některých povolání.
      Kromě učitelů k nim namátkou patří řezníci,dřevorubci a pracovníci krematorií.
      (Zas na mě leze komprese.)

      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Jáchyme, zkuste autosugesci.
      Říkejte si: leze na mě rýma, Případně: musím kloktat (sůl; pochybuju že vám pod okny roste šalvěj :-) )

      Já zase, když na mě leze rýma (ó bože), říkám si: snad na mě leze jen komprese....

      Vymazat
    4. marie:

      K Vašemu příspěvku z předchozího krtince... s Židy začala epocha jen u nás (a asi by - v jiné podobě - proběhla i bez nich). Číňani, Indiáni, ostatně i Arabové už své epochy měli slibně rozjeté. Nebuďme tak Kristostřední... snad Vás to uklidní. ;o)

      Vymazat
    5. To byla práce relaxační, voňavá, aktivní odpočinek.

      Vymazat
    6. zdenku,
      máte pravdu.
      Špatné je jen to, že teď ta síla v rukou případných monster, ať už jsou z toho etnika, nebo ne, může jedním vrzem zničit celou planetu, i s Číňany, Indiány aj.
      Arabové - bych řekla - že mají svoji renesanci teprve před sebou, ti ještě poslední slovo zdaleka neřekli, ...
      Nebudem to přivolávat.

      Vymazat
  6. Kdepak máme dneska paní Alenu? Snad nemokne na dvoře a nevyhlíží měsíc...? :) U nás už zase leje jako z konve, ale až teď večer, přes den bylo příjemně, i dost teplo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ty mé cesty se smetím musíte Ládíku brát trochu jako nadsázku, druhý den jsem jen koukala z okna a pozpěvovala, tolik odpadků nemám... :-)
      Ale je fakt, že k popelnicím musím jít přes velký dvůr v bloku domů a celou dobu mám výhled na jižní stranu, takže jsem měsíc ze dvora (i z okna) pěkně viděla.
      Včera jsem strávila den sledováním dění kolem výročí, tak dnes jsem si jela spravit náladu do přírody....
      Bylo to lepší, venku bylo krásně.

      Vymazat
    2. Sledovat dění moc nevydržím. Chvilku jsem dnes zahlídla zprávy, o té nové starostce Jirmanové - záběry, rozhovory, a ještě pár lidí kolem ní. A když vidím ty výrazy poslanců a funkcionářů, jak koukají nezúčastněně nebo se tváří jako mistři světa, přijde mi, že jsou pouze rádi, že mají svou funkci jistou, na pár let.. Vůbec žádný lidský náboj, odvahu tu být pro občany, něco prosazovat, z nich necítím. Zase jsem od televize utekla, deptá mě to všechno. Lež, přetvářka, prospěchářství - sotva otevřou pusu. Mám pocit, že jsem znávala charismatičtější politiky...

      Vymazat
  7. Francie na pokraji občanské války, Itálie u konce s dechem. Už tam nikdy nepojedu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, nemusíte nikam jezdit, vona přijede sem. Makrela ji k nám pozve...a pak zavře hranice. Od nás k ní.
      Už vidím vítání Pražského výběru s Angelskomuslimským brarstvem Erdoganovy pracky.

      Vymazat
  8. A nejste sám.
    Je to psina, po roce 89 jsme všichni byli šťastni, že můžeme konečně cestovat a poznat svět.. a dnes se nikomu nikam na "Západ" nechce, koukat se na to, jak se jim to tam rozpadá pod rukama, na to nejsme zvědaví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když tak proberu, co jsem chtěl - tak to byly hory. Za komanče mi stačily naše, ale dostal jsem se za 8000 na Kavkaz. Po 89 jsem jezdil do Skandinávie spíše za pocitem svobody z toho, že v Laponsku není noc a člověk tam ztratí orientaci v čase - je řízen hladem a únavou, to mi vyhovovalo nejvíc. Alpy mě nebraly - po Kavkazu to byly kopečky a všude už někdo byl. Island jsou třetihory, to bylo úplně mimo chápání. A v JARu jsem se bál mamby, lvů a černochů. Co jsem chtěl vidět, to jsem viděl. Ale doma je doma, tady je nejlíp. Sice švajc vloni nebyl špatný, ale moc komerční a pro mě drahý. Do budoucna počítám jen se Slovenskem a Polskem.

      Vymazat
    2. Raději dopřeju něco do života mlaďochům, budou ho mít těžší, než já.

      Vymazat
  9. Vraťte naše peníze za šíření vaší pravdy a lásky do státní kasy!
    http://holotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=567875

    Jestli jsem to sem včera nepsala, že všechny ty trapnosti včetně ozvučení, kostýmů a letáků/plakátů, herců a zpěváků, režisérů včerejšího panoptika platí stát.
    Neobjednali jsme si to, ale dostáváme to- vrchovatě. Jako propagandistický program ČT a rozhlasu + novin.
    DNes mají kocovinu a zlobí se, že Zeman nepřišel - měsíc též nevyšel! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. A dotaz Velebovi na PL:

    Demonstrace pražské kavárny, umělců a studentů se dělají za peníze daňových poplatníků
    Dobrý den. Přečetl jsem si zajímavý blog http://holotova.blog.idnes.cz/blog.aspx s názvem "Vraťte naše peníze za šíření vaší pravdy a lásky do státní kasy!"
    Myslím, že se s tímto článkem dá souhlasit. Autorka píše, že "Člověk v tísni, Sdružení pro integraci a migraci a jiné neziskovky (stačí se podívat, kdo je v jejich čele), ale i vysoké školy atd. opět dostaly i NAŠE peníze a za ně se postavily stánky, pódia, zajistila se zvuková a světelná technika, koncerty, vystoupení... Na náměstí Václava Havla, na Albertově, na Václaváku i jinde po Praze se za naše peníze šlo proti prezidentovi republiky, proti myšlenkám národní identity a hrdosti, pro přistěhovalectví. Vytiskly se tísícovky propagačních materiálů nejen i k uprchlické krizi a na podporu politiky EU, zaplatilo se firmám a lidem, aby se propagovala JEJICH PRAVDA A LÁSKA!
    Kdy už těmto politickým neziskovkám stát zatne tipec a peníze dá raději spolkům, jako jsou Hasiči, Skauti či Svaz tělesně postižených?
    Odpověď
    18. 11. 2016 21:40:15 - Jan Veleba

    Nechci Vás opravovat, ale přesnější otázka zní - kdy nastanou podmínky k tomu, aby se těmto neziskovkám zatnul tipec? Moje stručná odpověď je, že tehdy, až zmizí ze scény Slávek Sobotka, velvyslanec Shapiro (kam Sobotka pilně dochází, naposled ihned po zvolení Trumpa), Herman a další.

    A až se to stane, o čemž nepochybuji, tak bude záležet, kdo přijde po nich. Myslím si ale, že v horizontu dvou let se vstřícná politika k neziskovkám otočí. Bude se měnit politická mapa v mnoha zemích EU (volby v Německu, Francii, opakovaná volba v Rakousku) a začne působit politika nového prezidenta USA Donalda Trumpa.

    OdpovědětVymazat
  11. V kapitalismu mají být organizace ziskové. Neziskové by měly být jenom odbory.

    OdpovědětVymazat
  12. A jeden noční vtip z NP, omlouvám se za vulgaritu, ale nevím, jak bych to slušně opsala...:

    V kanadském národním parku se ztratil pan Jiří Brady.
    Správce říká záchranářům: „Nechci vám brát naději, ale medvěd už tejden sere metály!“
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak by se zvonečky dostaly do medvěda?

      Vymazat
    2. Ládik!!! pracuje, ale doufám, že mi ten vtip poví.

      Náhodou, některý medvěd vůbec nese.e! Když jsem byla prcek, byla u nás v parku jedna velká klec medvědů. Jako děti jsme je snad všichni milovali... a okoukávali, jak žijí a co dělají. Nikdy nikdo v kleci neviděl hromádku. Asi ji v noci někdo odklidil, ale my věřili tomu, že takový hodný, šikovný, chytrý a vtipný medvěd vůbec nenadělá. Ani bobek. :)

      Vymazat
  13. Hamáčkova manželka
    slétla dolů s bidélka.
    Podnikala s dotací
    za socanských ovací.
    Kaj se julčo, kaj!
    Který to byl kraj?
    Hašek ti dal stovku
    nejspíš na pohovku
    další stovky druzí
    hamáčkovi druzi
    samí troníci
    bílí koníci
    hejtmani rudí
    pořád tu prudí.

    OdpovědětVymazat
  14. Utekli nám piloti
    to jsou ale kokoti.
    Utekli k Angole
    nechtěli fazole
    čuchat v kabině
    chtěli na kmíně
    kozí flákotu;
    českou holotu
    pustili k vodě;
    k jejich škodě
    je sem vrátí
    budou sťati.

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  16. Relaxing Blues
    https://www.youtube.com/watch?v=D93PBlwBp8s

    Radůza - Až půjdu po úbočí
    https://www.youtube.com/watch?v=aAgD5-x8F08&index=1&list=PL84FF37424000B61E

    OdpovědětVymazat
  17. Smazal jsem příspěvek pro jeho malou angažovanost. Nahrazuji jiným:

    Piloti z Kábulu
    nasedli na mulu:
    Alláh je veliký
    proč mám žrát knedlíky
    v české kotlině?
    Chci kozu na víně
    a ovci na pepři
    a tady furt vepři
    Abdule sedni za mě
    jdem k Angole mámě
    tady pšenka nekvete
    ten smrad ze selete
    už nemůžu čuchat
    jedem juchat
    k brandenburské bráně
    tady kašlem na ně.

    OdpovědětVymazat
  18. Do třetice všeho dobrého:

    Afghánští letci.
    Málem vědci.
    Vzali roha
    ve jménu boha
    velkého aláha
    co jim pomáhá
    řezat hlavy
    kosit davy
    sapíkem či autem;
    potom rautem
    s Angolou u stolu
    zakončí tombolu.

    OdpovědětVymazat
  19. Zakryl jsem hromadu dřeva
    teďka jí déšť neva.
    Co s deštivou sobotou?
    Vyplním ji robotou;
    zavařím myšku
    očtu knížku
    dám si kávičku
    keksy v balíčku
    zapnu kanál dvacet čtyři
    který pravdu vzduchem šíří
    sem tam hodim šlofíka
    kéž je tohle klasika.

    OdpovědětVymazat
  20. končím...

    Až přiletí trump
    řeknou: to je lump!
    Generál tuhý
    se svými druhy
    nasadí mu klepeta
    akce už je rozjeta.
    Generál Ondráček
    dopeče špekáček
    roubík mu vrazí:
    "To jsou ti vrazi!
    Zabili hylary
    chybí nám dolary
    na pravdu lásku
    prohrál jsem sázku
    o vejce zlaté!
    Demokraté!
    Tady ho máte
    i s Flynnem pinčem
    začněte s lynčem!"

    OdpovědětVymazat
  21. Nojo, no...
    Demokracie je když... zvítězí ten, koho nám Sereš zaplatil.
    Dokud se nepoučíme a dokud budou do výběru na volebních lístcích připuštěni alespoň členové Strany mírného pokroku v mezích zákona,
    musí nám neziskovky, mající zisky ze státního rozpočtu, pořádat majdan za majdanem abychom si přiznali, že zachování vlastní existence by pro nás mohlo být setsakra nepohodlné a že bychom se tudíž ve vlastním zájmu měli co nejrychleji odebrat do nebytí, pokud jsou ještě k dostání špagáty.

    „Řekl jsem, že poslanci a senátoři by měli využít paragrafu 66 Ústavy a Zemana zbavit úřadu, protože není schopen z vážných důvodů vykonávat svoji funkci. On se pak může hájit u Ústavního soudu,“ uvedl bývalý ministr vnitra Jan Ruml.

    Herec Pavel Liška zdůraznil, že „přece nemůžeme, jako národ, být tak slepí a tak nepoučitelní! Tenhle okamžik nesmíme pustit a musíme se pokusit změnit naši politiku. A změnit sebe“.

    „Řekla jsem, že kdysi tady bylo takové srandovní heslo: ‚Republiku si rozvracet nedáme.‘ Dnes bych to upravila na: ‚Republiku si od monstra z Hradu ani slovenského pána rozvracet nedáme,‘“ sdělila serveru herečka Barbora Štěpánová.

    „K večeru mi ale volali, že se moje věta už do vysílání nedostane. Nikdo mi neřekl, že je to otázka cenzury. Všichni byli zahlcení, což myslím, že někomu hraje do krámu, ale to jsou jen moje úvahy,“ dodala.
    ----
    Po odstranění několika málo miliónů nedovtipných českých monster bude konečně dost lébensraumu pro demokratické Makreliny bojovníky tureckého islámského státu.

    OdpovědětVymazat
  22. Novináři už mají rozdané noty. Každý den jeden hanlivý článek o Trumpovi. Dnes je to o tom, že založil školu, která neměla tu správnou akreditaci a studenti napřed dostudovali, a pak ho žalovali.

    K tomu ale na Idnesu lidé uvažují:
    - "Mě fascinuje ten zájem o falešné univerzity ve spojitosti s Trumpem jako vlastníkem. Přitom velice podivuhodní lidé, ale absolventi, se pohybují mezi námi, a to novináře vůbec nezajímá. Například český Sheldon Cooper Milan Chovanec, který absolvoval práva za devět měsíců. Nebo falešný kněz i profesor Halík, který se významně podobá Leonardovi DiCaprio ve filmu Chyť mě, když to dokážeš. .."
    - "Určitě se tam naučili víc než na rychlokurzech v Plzni.."
    - "V této souvislosti si dovolím citovat jedno pěkné židovské přísloví: "Když nedosáhneš na kliku, tak na ni aspoň plivni."
    ---
    A já dodám, že novináři by si měli zjistit, jak je to ve světě s "univerzitami". Protože u nás je toto slovo spojené s regulérním vysokoškolským vzděláním. ALe v Anglii nebo USA může být univerzita soukromým, velice podivným zařízením, kam vezmou každého platícího - např. Esoteric University :-). Všude jistě dostanete diplom, ale asi nepočítáte s tím, že je to Harvard nebo Eton...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já pořád, odkud to ta naše právnická okoukala.

      Vymazat
    2. Univerzita Jana Amose Komenského Praha, s.r.o.

      Vymazat
  23. Po včerejším před večerem slunném a procházkovém dnu prší - tak se přece jen vydáváme do krajského městečka na Noc divadel.
    Ale že má pan Hořejší diskutovanost, když dnes žádný nový blog na ACZ nepřibyl. I já mu přeju, že je na stará kolena spokojenější a neměnil by.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ
      Tak si Noc divadel dobře užijte, ať se líbí.
      Mně se nakupilo několik koncertů konzervatoristů, které znám a nemůžu odmítnout pozvání, tak si taky užívám. Ale chodím na ně ráda, mládí potěší svým pelem a nadšením, občasné chyby nevadí.

      Vymazat
  24. Mně zaujali ti afgánští letci - bojovníci za euroamerické hodnoty, kteří se nenadále chystali rozplynout v německém několikamiliónovém moři přistěhovalců.

    Nedokážu si představit pečlivěji prověřené afgánské či jiné spřátelené připrchlíky, než byli ti dva, kterým CIA svěřila do opatrování české ocelové ptáky!

    Určitě to byla superelita těch nejumírněnějších hrdlořezů Talibánu, které se v zemi Američanům podařilo ukecat.

    Nejspíš dali čestné pionýrské, že s výkřikem Kalach je velký! nenabourají do Temelína a nezpůsobí tím Westinghausovi vrásky s nenadálou objednávkou nové a lepší jaderné elektrárny na některém sousedním,dosud neozářeném pozemku.

    Třeba v Praze.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  25. Tužka napíše,...co mě v posledních dnech potěšilo na politickém poli,..?..To, že pan president Zeman se rozhodl nezúčastnit se politických rejdů všeho druhu 17. listopadu.

    To byl od něho geniálněstrategický tah. Pokud to bylo z jeho hlavy,...tak tentokrát ovládl svou touhu provokovat protivníka,...pokud mu to někdo poradil,...a on dobré rady uposlechl, tak má dobrého našeptávače.

    Měla jsem puštěné rádio,...noó, ti, co vostrouhali, ti alespoň stále připomínali, co udělal minule, a mleli jen o tom,...těm ten sedmnáctý listopad značně znechutil.

    Znovu napíšu, když se podívám zpět na kandidáty na volbu presidenta, žádný z nich by se do dnešní turbulentní evropské politiky nehodil tak, jako právě pan Zeman,...ale,...má volba to nebyla,...ovšem,...starý politický harcovník, kterého hned tak někdo nevykolejí, je dnes potřeba. Protože sebranka na druhém břehu Vltavy si s morálními zásadami taky hlavu neláme.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Tužko, máte recht.
      Se Zemanem jsem si kdysi dávno vyměnil pozdrav po jeho geniální aféře - článku v Technickém týdeníku, podařilo se mi tehdá skoupit posledních deset kousků, než to stačili pomalí estébáci zabavit.

      Pak dlouho nic, až jednou v Třeboni jsem byl s ním na večeři..pozval mě Špidla, to ještě spolu chlapci mluvili a ani jeden z nich nebyl dosud na vrcholku.

      Moc jsem si to užíval - se zdvořilými úklonami jme se se s úsměvem vzájemně uráželi... moc jsem si u něj šplhl, když jsem mu předestřel myšlenku, že není levičák, tím méně sociální demokrat, anébrž středový politik se sociálním cítěním, na kterého už nezbyla žádná volná politická strana, a tak se rozhodl jednu ukrást před nosem agentovi CIA, který jí tehdy předsedal.

      Pochopitelně mi přímo neodpověděl (to jsem ani nečekal),ale významně mu zablesklo v oku a evidentně mě od té chvíle začal považovat za menšího vola než předtím.

      JÁCHYM

      Vymazat
  26. V Americe se po volbách dějí věci. Demokrat Bernie Sanders podpořil Trumpa a dokonce mu nabídl spolupráci
    19. 11. 2016 14:12

    Bernie Sanders prohral v demokratických primárkách s Hillary Clintonovou. Podle celé řady Američanů to byl až příliš levicový politik. A tento muž učinil po vítězství republikána Donalda Trupma cosi v politice dlouho neviděného – Trumpa podpořil. Pokud zasáhne proti velkým americkým korporátním firmám, jak sliboval v předvolební kampani, pak si Trump zaslouží mou podporu, prohlásil Sanders. Informovala o tom CNN.
    *****************
    To je fakt v prdeli!
    Jestli ten náš demokratický svět nezachrání pražská kavárna pod vedením tandemu Merkelová-Erdogan, s temenem hlavy krytým v česku vycvičenými letci americko-afgánského Talibánu,
    tak za Euroatlantidu fakt neručím!
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  27. Fleret - Ukažte mi cestu dom
    https://www.youtube.com/watch?v=ItpDjpJPy4k&list=PLpMeh3O-Mdfo3sG5QJDjfhWCx8GH-b6A6&index=8

    Stacey Kent Close Your Eyes
    https://www.youtube.com/watch?v=tBNSzr2DgBY

    Mischa Maisky plays Antonín Dvořák's Cello Concerto in B minor, Op. 104, B. 191
    https://www.youtube.com/watch?v=4gs-vhwBrD0

    Procol Harum - A Whiter Shade of Pale
    https://www.youtube.com/watch?v=St6jyEFe5WM

    Radůza -- Lvi ještě spí
    https://www.youtube.com/watch?v=tsoXgr_83I8&list=PL0qdQjQcvfu0LRjkobhEv1rroohOtlzqb

    OdpovědětVymazat



  28. Avatar
    Ladislav Groessling • před dnem

    V posledních dnech jsem četl řadu srovnání, jak se vlastně máme nejlépe ve své historii. Dokonce, že i chleba je s ohledem na inflaci podstatně levnější, než za Husáka atd. a tak podobně.
    Nikde jsem ale nečetl porovnání naší současné situace se světem (tedy až na krátkou zmínku zde, že SRN ani Rakousko nikdy v ekonomice nedoženeme).

    Jenže ono je to všechno ještě horší. Pokud jde o HDP na hlavu, mělo Československo v roce 1937 21. pozici na světě,
    v roce 1950 23. pozici,
    v roce 1989 28. pozici,
    v roce 2015 45. pozici.

    Takže na pád o 1 příčku jsme do roku 1950 potřebovali 6,5 roku,
    za komunistů 7,6 roku
    zato po sameťáku padáme o 1 příčku každého 1,5 roku.

    A to máme v onom HDP zahrnuty rozprodeje majetku ze socíku a současného stavu jsme dosáhli díky astronomické státní zadluženosti 1,6 bilionu Kč a darům z EU ve výši cca 500 miliard Kč. Jakou pozici bychom zaujímali bez onoho zadlužení, rozprodejů a darů Bůh suď.
    Skvělý výsledek.
    Vážení žijící i nežijící členové UV KSČ. Skláním se v úctě před Vaším 40letým dílem ve srovnání s výsledky pravdoláskařské elity kombinované s klakou peněz až na prvním místě.


    Karel Mueller Ladislav Groessling • před dnem

    Excelentní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. zurčící potok Ladislav Groessling • před 18 hodinami
      Chtělo by to více střízlivosti. Ekonomika v reálném socializmu skončila s obrovským vnitřním dluhem v občanské vybavenosti a ve zboží. Mnohé položky se vyráběly pro plnění direktivně nařízeného plánu aniž by bylo pro ně praktické uplatnění. Pamětníci jistě pamatují tzv. Trhy nadnormativních zásob každoročně pořádané na brněnském výstavišti. Výroba pro výrobu spolu s nízkou kvalitou byla základní příčinou ekonomické prohry reálsocializmu. Současná ´demokracie´ nezvítězila ušlechtilými myšlenkami zastánců lidských práv, nýbrž zásadně racionálnější ekonomikou.
      Zdejším agitátorům to nedošlo dodnes.

      Vymazat
  29. VÍDEŇ Před opakovanými prezidentskými volbami je kandidát populistické Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Norbert Hofer přesvědčený, že­ tentokrát nad svým protikandidátem Van der Bellenem vyhraje. Už také spřádá plány, že využije svých dobrých kontaktů na Spojené státy a Rusko a ve Vídni uspořádá summit prezidentů Donalda Trumpa a­ Vladimira Putina, řekl v rozhovoru, který vychází v sobotních LN.

    http://www.lidovky.cz/vyhraju-jako-trump-podle-rakouskeho-kandidata-na-prezidenta-se-nalada-meni-1th-/zpravy-svet.aspx?c=A161118_201722_ln_zahranici_ELE

    Tak to vážně vypadá na fázi sbližování Západu s Východem (zjistili, že po zlém to nepůjde? :) ). A bude zapotřebí mít společného nepřítele. Tučňáci ze Severu to nebudou, tak tedy jižní hordy? Že by to všechno do sebe tak zapadalo?!?

    OdpovědětVymazat
  30. nemůžu psát, nejde to, jsme v stádiu, kde každé slovo je velmi intimní.
    Kéž nám to dlouho vydrží... bojím se však, že ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. liško,
      nemusíte psát. Jsme s vámi a držíme palce.

      Vymazat
    2. Melody Gardot - Our Love is easy
      https://www.youtube.com/watch?v=lLSjZHshqj0&list=PLB8SxffXgMtYPkVjzBtYEyg9Aak7TQoOt

      Vymazat
  31. Liško,myslím na vás.
    Ale lišák má pořád naději, ne?
    Kéž by se podařilo dostat lišáka na tu operaci, kéž by to dokázal! Pak by snad vše ještě začalo nabírat lepší směr, ne?
    Ach jo, ach jo...

    OdpovědětVymazat
  32. Zdá se, jako by studenta Jana Opletala zabil v roce 1939 nějaký Rus a když už ne Rus, tak alespoň prezident Miloš Zeman...
    http://jdem.cz/cnc4w3

    V komentáři pro První zprávy.cz Zdeněk Zbořil konstatuje, že oslavy 17. listopadu se letos nějak posunuly. Měli bychom si připomínat smrt studenta medicíny Jana Opletala, který zemřel během protestů na počátku války v roce 1939. Od roku 1941 se na počest protinacistických protestů slaví Mezinárodní den studentstva.

    Letos se ale zdálo, že studenta nezabili nacisté, ale nějací Rusové, protože demonstranti nesli Prahou nápisy ve stylu „Patříme na Západ a ne na Východ“. „A když už ne Rus, tak alespoň prezident Miloš Zeman, který podle hesel a transparentů těch letos demonstrujících, má k ‚Rusům‘ podezřele blízko. Dokonce mluví rusky, sice s těžkým českým přízvukem, ale žádné typicky české ‚já bydláju v chotěli za rogom‘ to není. A kdyby si prý stočlenný tým pana ministra vnitra Chovance dal práci, zjistil by, že Miloš Zeman čte některé knihy dokonce i v ruštině,“ napsal Zbořil.

    Politolog si k tomu dovolil podotknout, že druhá světová válka byla rozpoutána národem sídlícím na Západ od nás, totiž Německem. Demonstranti možná také zapomněli, že lidé z Východu umírali v koncentračních táborech právě v Německu – tedy na Západě....

    OdpovědětVymazat
  33. Toto by mě taky nadzvedlo. A což teprve pamětníky. Ignorantství prvního řádu, nebo provokace? Nejspíš obojí.
    Jako kdyby u pomníku zavražděné oběti stál veřejně stráž její vrah.

    "Vrcholný skandál na pietě. Letcům z Británie stál čestnou stráž esesák. Veteráni v šoku těžko hledají slova

    „Možná si aktéři z KVH neuvědomili, že ten wehrmacht tam z morálního hlediska nemá co dělat. Ti mladí ale už to nevnímají jako my, co máme ztracené rodinné příslušníky; my vnímáme německé uniformy do konce života jako Satanovo znamení.

    Velmi silný apel na rakovnický skandál přišel od Antonína Nešpora, syna jedné z nemnoha žen z Lidic, které přežily své muže a německý koncentrační tábor. „Je to pro mne nepředstavitelné a nepřijatelné. Máme s esesáky svoje zkušenosti. Mně například uloupil esesák Boehme sotva šestinedělní sestru Věrušku a dal mojí mamince „čestné slovo německého důstojníka“, že po výslechu jí miminko vrátí. Nestalo se! Proto protestuji proti prezentaci nacistických symbolů SS kdekoliv a kdykoliv, obzvláště pak při takových příležitostech, kdy vzpomínáme na naše hrdiny. Ti muži v uniformě SS v Rakovníku jsou výsměchem těm na pamětní desce uvedeným,“ dodal Antonín Nešpor, oběť německé bestiality."

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vrcholny-skandal-na-piete-Letcum-z-Britanie-stal-cestnou-straz-esesak-Veterani-v-soku-tezko-hledaji-slova-463518

    OdpovědětVymazat
  34. Alkoholový výpadek.
    Se čtvrtkou procházka, za 300 metrů konec u Edy, 4 piva venku na mraze. Poskládané dřevo (3/4 objemu), Eda svařuje vozík na dřevo ke krbu (uprajzačil v kaufu ucho od vozíku) a Edův počítač.
    http://www.imgup.cz/image/LLzR
    http://www.imgup.cz/image/LLz8
    http://www.imgup.cz/image/LLzK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je prima kamarád a soused. A počítač nemá chybu!
      A to dřevo, bolí mě ruce, jen se na tu vyskládanou zeď ze dřeva podívám...udělal jste kus práce!

      Vymazat
    2. Poprvé dnes přestalo pršet, tak honem se psem - dnes mě hnala, možná 3 km.
      Studené pivo, a ještě k tomu na mrazu, by mě složilo. Na studený pití jsem chcípák.
      Eda je asi fajn. Dodnes mi sedí vesničani, rovní a přímí, co na srdci, to na jazyku - asi je takový. Já vlastně do svých 19 jiné lidi nepoznala.
      Ten počítač jsem taky měla, asi slavný český patent! a už před cca 50 lety.... Nejhezčí je to dříví.

      Vymazat
  35. Uznávaná novinářka Drtinová sedí ve správní radě Sorosovy neZiskovky OSF, v roce 2013 od ní obdržela novinářskou cenu. Sorosova OSF také sponzoruje Think Tank, jehož členku Drtinová přátelsky zpovídala v DVTV.
    "A ze všeho nejhorší jsou neZiskovky. Ty potvory vám vlezou všude,"

    http://jdem.cz/cndaz8
    Kroměřížská výzvo, pražská kavárno, budíčkáři, sluníčkáři, týdny neklidní herci! Proč, do kopyta, nesepisujete petice a nedemonstrujete teď? Protože právě odsud sosáte chechtáky na ty své novododobé spartakiády, estrády a barevné revoluce, no ni?

    OdpovědětVymazat
  36. LIDSTVO VYMŘE ZA 1000 LET

    Technologický vývoj postupuje kupředu a lidstvo stále vyvíjí nové systémy, technologie, ale také zbraně. Tím se podle Hawkinga ale blíží k jisté záhubě a vyhynutí lidského druhu. Moc času na záchranu už mu nezbývá.

    Lidstvo podle Hawkinga nepřežije na této planetě dalších 1000 let. Fyzik tvrdí, že klimatické změny, atomové bomby a roboti změní Zemi v neobyvatelnou a budou mít za následek konec lidského druhu.

    Fyzik ale má řešení. Pokud chce lidstvo dlouhodobě přežít, musí podle něj založit kolonie na jiných planetách. "Pravděpodobnost katastrofy je sice v následujících letech poměrně nízká, postupem času se ale zvýší," uvedl Hawking na Oxfordské univerzitě v Anglii.

    http://veda-a-technika.eurozpravy.cz/veda/174568-lidstvo-vymre-ma-posledni-moznost-se-zachranit-varuje-hawking/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V nejoptimističtějších odhadech podle něj lidská populace zanikne mezi 1000 a 10 000 lety

      Vymazat
  37. VELKÝ NÁVRAT ČEDOKU? Do tří let bude jedničkou na českém trhu, plánuje nový majitel

    Praha - Čedok se do tří let vrátí na pozici největší cestovní kanceláře v Česku, slibuje polská cestovní kancelář Itaka, která je od letošního srpna majitelem Čedoku. Koupila ho od skupiny Odien Group.

    V Česku má Čedok 36 poboček a ročně obslouží přes 400 tisíc zákazníků. Kancelář loni prohloubila ztrátu na 160 milionů korun z předloňských šesti milionů. Letos Čedok očekává zisk.

    http://cestovani.eurozpravy.cz/cestovky/173499-velka-navrat-cedoku-do-tri-let-bude-jednickou-na-ceskem-trhu-planuje-novy-majitel/

    OdpovědětVymazat
  38. EMOCE, KTERÉ ZPŮSOBUJÍ NEMOCE

    Nemoc je volání těla o pomoc. Pokud nevnímáte signály, varovné signály, které vám vaše tělo dává, objeví se nemoc.

    Stres způsobuje 99% všech nemocí, včetně nachlazení. Vždy se nám něco děje z určitého důvodu. Dennodenně prožíváme různorodé pocity a emoce. Všechny do jednoho mají vliv na naše zdraví. Jak ty pozitivní, které proudí naším tělem a harmonizují ho, tak ty negativní, které drtí mentální energii a blokují její tok.

    Pokud začnete mít své myšlenky alespoň trošku pod kontrolu, najednou bude vaše tělo zdravější a šťastnější. Projevy na těle jsou až to poslední varování. Nenechávejte to zajít příliš daleko.

    HNĚV

    Hněv a vztek obecně oslabují játra. Játra jsou největší tkání v těle a tak, pokud je něco v nepořádku, ihned to poznáme. Často nastupují problémy s pletí, které se lidé snaží marně "léčit kosmetikou.

    Pokud hněv obrátíte ve štědrost a laskavost, je to jako byste spolkli antibiotikum.

    STRACH

    Každý z nás ho v životě někdy pocítil. Obava o naše blízké, o zajištění rodiny či o své zdraví. Pokuste se ale strach obrátit v radost, klid a mír. Pošlete do hlavy myšlenku, že je vše v pořádku a tak, jak má být.

    Strach je zvláště zničující pro ledviny. Dopřávejte jim teplo, klid a bezpečí. Tím můžete strach regulovat.

    SMUTEK A ŽAL

    Této emoci je velmi těžké se vyhnout. V životě mohou nastat situace, které si je přímo vyžadují. Není špatné si poplakat. Důležité je dostat smutek ven z těla. Pokud tak neučiníte, oslabujete si plíce a dýchací soustavu.

    Pokud se pokusíte vše přijmout pozitivně, s láskou a odvahou, plíce naopak posilujete.

    STRES

    To je mocný čaroděj. Chronický stres ovlivňuje celkovou činnost organismu. Dokáže způsobit opravdu velké zdravotní problémy. Zkuste ho eliminovat. Nic na světe nestojí za to, abyste si ničili zdraví.

    Stres nejvíce ovlivňuje mozek a srdce.

    http://izeny.eurozpravy.cz/zivotni-styl/173956-emoce-ktere-zpusobuji-nemoce/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně tomu věřím.
      Pro dnešek dobrou, a ať vás netrápí emoce. :-)

      Vymazat
    2. Mně to řízené "posílání pozitivních myšlenek do hlavy" moc nejde.
      Jakmile mě něco nasere, vyděsí nebo rozesmutní, játra, ledviny i plíce mají smůlu... o mozku a srdci nemluvě.

      Vymazat
    3. Pregnantní příklady inverze reality. Vyskytuje se často u pracovníků společenských oborů, málokdy u přírodovědců.
      Emoce jsou (také) vyvolávány nemocemi, ne naopak.

      Vymazat
    4. Tužka napíše,....poslední věta je chybná. Podle Vašeho dalšího tvrzení, 20.11. 1:59, jste měl napsat, že,.... Nemoc je podnětem, který může vyvolat emoce.

      Tužka.

      Vymazat
    5. Bipolární porucha je duševní onemocnění a jednotlivé ataky mohou být vyvolány emocemi, což jsem zažila mnohokrát.

      Vymazat
  39. Ne se vším souhlasím, ale zajímavé (a myslím, že pravdě-podobné) čtení...

    http://petrcejka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=568324

    Dobrou všem.

    OdpovědětVymazat
  40. Tužka napíše,....emoce, ty silné, náhlé, jak úder neměřitelnou silou dokáží vyvolat i smrt,...nejen nemoc.

    Mám příběh ze vzdáleného příbuzenstva svých pěstounů,...psala jsem ho na Akt. hned v prvních měsících jeho chodu.

    Staří manželé,...neměli děti,...celý život žili spolu,...každou práci dělali společně....nikdy jsem žádného z nich neviděla jít někam bez svého druha,...vždycky společně.

    Moje nevlastní babička o nich říkala,...jsou jak jedno tělo, jedna duše.

    Šly jsme je v neděli navštívit,...starý pán zrovna vyšel ze dveří domu,....a babička řekla,...-něco se stalo, celý se proměnil,-....jen velice smutně řekl,...-právě zemřela, jdu si k ní ještě nachvíli lehnout, pak půjdu ke kostelníkovi, aby zazvonil umíráček,-....a odešel zpět do domu.

    Šli jsme na hřbitov,....moje nevlastní babička měla zvyk,...seděla na okraji hrobky a rozmlouvala s těmi zemřelými,...šeptem. /Dělám to taky tak./

    A pak řekla, ....nějak dlouho nezvoní,....vrátime se, podíváme se proč.

    Starý pán ležel vedle své ženy a zemřel rovněž.....jednu,dvě? hodiny po smrti své ženy.

    Stálý a trvalý příliv adrenalinu vyvolaný city všeho druhu, dokáže skutečně nahlodat orgány, které jsou zaúkolovány adrenalin odbourávat. Adrenalin a krevní tlak a tep spolu úzce souvisí,...a od tohoto vztahu je už cesta k onemocnění cévního řečiště, srdce, mozku, plic,...

    Jóó, emoce,....jóga učí, jak je mít podkontrolou.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Vám za důkaz mého tvrzení.
      Dovolím si poopravit souslednost. Šokem vyvolané vyplavení hormonů, zejména adrenalinu, je evolučně starý mechanizmus živých organizmů a slouží jim především k rychlé reakci (boj či útěk). Pokud reakce na podnět neproběhne, což bývá u lidí vzhledem k nepotřebnosti fyzické odpovědi, bývají důsledky patologické a mohou vést ke smrti. Adrenalin perzistuje v oběhu v důsledku absence metabolického odbourání ve fyzické reakci, nikoliv v důsledku nějakého "nahlodání zaúkolovaných orgánů".
      Toto se děje i u zvířat, pokud je jim zabráněno v útěku či v boji, zvíře v takových případech obvykle hyne.
      Není tedy pravdou, že emoce dokáží vyvolat smrt, emoce jsou průvodními jevy somatických reakcí na podněty, např. zvýšená hladina adrenalinu z jakýchkoliv příčin (tedy i bez vnějšího podnětu) vyvolává pocit strachu, nikoliv naopak. To bylo experimentálně prokázáno.

      Vymazat
  41. Elektrárna Yunus Emre je v těžkém průšvihu, nejede. ČR bude podle novin platit 16 miliard. Kámoš, který toho kus projektoval, říkal, že uhlí, kterým zkušebně topili, mělo více síry, než ve smlouvě a poškodila se tím primární část. To ale naše noviny nepíší. Poptám se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://ekonomika.idnes.cz/elektrarna-yunus-emre-v-turecku-se-zastavila-fa0-/ekonomika.aspx?c=A160203_151313_ekonomika_jvl

      Vymazat
    2. Byla zaznamenána minoritní porucha na turbíně - odstavila se a chladí se, aby se na ni mohl podívat technik výrobce. Nejde o nic fatálního,“ myslí si ředitel České exportní banky Karel Bureš. Dodavatelem turbín je plzeňská Doosan Škoda Power.
      „V průběhu pátku a soboty byl první blok průběžně testován v různých úrovních výkonu, a to až na zhruba dvě třetiny maximálního výkonu. V rámci testování došlo k občasných vibracím turbíny. Proto byl na doporučení výrobce turbíny blok odstaven a po vychladnutí turbíny dojde k diagnostice turbíny a následně k optimalizaci jejího chodu. Jedná se o standardní proces spojený s najížděním bloku,“ uvedla mluvčí Vítkovic Eva Kijonková.

      Těžký průšvih? Sotva.
      Obsah síry v palivu sotva může ovlivnit vibrace turbíny.

      Vymazat
    3. Nemůžete věřit všemu. Já znám kámoše od první třídy ZDŠ, maturovali jsme spolu na strojní průmce. On pak studoval v Brně motory. O síře mi psal dávno před turbínou, že bude průšvih. Byl na stavbě víc, než doma. Poptám se.

      Vymazat
    4. Ládik !!!:
      Nevěřím všemu, tedy ani té síře. Jak by mohl obsah síry v palivu ovlivnit složení páry pohánějící turbínu nelze odůvodnit. Pokud je mi známo, parní turbíny nejsou spalovací jako plynové.
      Taktéž, pokud vím, turbíny při náběhu do provozu se teprve vylaďuji, tedy vyskytnuvší se vibrace se technicky odstraňují.
      Snad Vám to kámoš vysvětlí.

      Vymazat
    5. Koukám jako blázen, že by turbínu mohla poškodit síra v palivu kotle. Dělal jsem nějaký ten rok na velké závodní elektrárně s protitlakými turbínami a tak o tom něco vím. Parní okruh tvořený přehřátou parou je samozřejmě fyzikálně odddělen od toho co se děje v topeništi kotlů a opravdu se sírou v uhlí nemá nic společného. Ale u arabáků je možné všechno, Alláh může všechno..... (-:

      Vymazat
    6. Nikdo mi nic nemusí vsvětlovat, mám strojárnu. O síře mi psal ještě před montáží turbíny. To ale v novinách nebude, to je chyba na straně turecka a tedy politicky nekorektní informace. Vyvážení turbíny je marginalita, to se musí dělat pokaždé ... proto ten průser nebude.

      Vymazat
  42. K emocím: stres odbourávám vytrvalostním během celkem úspěšně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Srdce zvětšilo objem o 10%, mozek asi ne. Měl jsem ho plnou hlavu už od mala.

      Vymazat
    2. hydrocephalus??

      Vymazat
    3. Tak já taky ještě k emocím - reaguji i na zdenekb: "Mně to řízené "posílání pozitivních myšlenek do hlavy" moc nejde.
      Jakmile mě něco nasere, vyděsí nebo rozesmutní, játra, ledviny i plíce mají smůlu... o mozku a srdci nemluvě."

      Zvládání emocí není snadné a v článku z magazínu pro ženy to podávají zjednodušeně.
      Řekla bych, že s negativními emocemi je možné pracovat-bojovat na úrovni těla, tady má pravdu Ládik, běh a pohyb jsou skvělí pomocníci.

      Nebo též na úrovni psychické, včetně bylin, ale s podmínkou, že dotyčný si své emoce uvědomuje a snaží se uvědomit, z čeho plynou a co je jejich příčinou, na tu se pak zaměří. Existují metody autogenního tréninku.., jistě i jóga, aj.

      Většina emocí má ale přesah do oblasti sociální, etické, duchovní, tedy souvisí se vztahy k tomu, čemu v životě nejvíc věříme, co nás převyšuje, např. k Bohu, dále otázky svědomí, uznání a hodnocení naší osoby ostatními, atd. S nápravou v této rovině je to obtížné a dlouhodobé - najít a odstranit příčinu dá práci, někdy celý život.

      Souhlasím se zdenkem, že nařídit si, naprogramovat si emoce, dlouhodobě a účinně nelze, pokud neodstraníme nebo nepochopíme spouštěč. A určitě je zdravější svůj vztek ventilovat, ihned, jen nějakou přijatelnou formou, než jej v sobě dusit.

      Příklad nepřijatelné formy - u dítěte. Když se narodil brácha, měla jsem často pocit, že si mě nikdo nevšímá... žádní kamarádi v okolí, pusto v duši... a hle, vztek a agrese jak vyšitá: šla jsem a ve vzteku paní spolunájemnici podupala běloskvoucí prádlo na bělidle. Vztek opadl, leč nářez, který následoval, byl ještě účinnější. Příště jsem hledala lepší formy. :-))
      P.S. To abyste věděli, jaký jsem byla "svatoušek".

      Vymazat
    4. P.P.S. Ten nářez nebyl za čin sám, ale za to, že jsem lhala a zapírala, že jsem viník (ovšem ze strachu z výprasku). Díky, táto! :)

      Vymazat
    5. marie:
      Poznámka:
      též na úrovni psychické, včetně bylin
      Byliny evidentně působí na úrovni metabolické, tedy materiální.
      Ostatně jakož i "psychické" podněty, ale to Vy nepřijmete.

      Vymazat
    6. Dodatek:
      To abyste věděli, jaký jsem byla "svatoušek".
      Taktéž evolučně starobylý mechanizmus. Příklady: zárodky žraloka se během vývoje živí kanibalisticky zárodky sourozenců; nejsilnější mládě hyeny zabíjí slabší sourozence; totéž u mnoha druhů ptáků...atd.
      Z biologického hlediska není rozdílu ve způsobu vývoje mláďat vs. parazitů kromě genového.

      Vymazat
    7. JK
      ad Dodatek: takže nepřímo konstatujete, že jsem "z toho" vyrostla..? Díky, jsem potěšena. :-)

      ad Poznámka: já jsem se počtu "úrovní" ještě nedopočítala, vím jen, že jich je více, než si umím představit. Takže - proč nesouhlasit, máte pravdu. Jen s tím, že účinky zasahují do více úrovní, nejen do metabolismu. Když se suprově najím, lebedí si nejen metabolismus... zeptejte se Ládika gurmána.

      Takže se nehádám o úrovních, ale - když jste si začal - uvedu bylináře, které mám pro ruce: M. Treben, Sv. Hildegarda, Fr. Geiger - všechny znají a doporučují bylinnou léčbu na problémy nervů, také např. nespavost, nervozita, deprese, a mn.j. Nemám to osobně odzkoušené, ale mám dojem, že meduňka nebo levandule na mě má uklidňující účinek, podobně jako některá hudba v konkrétních situacích. A z jiného soudku, když už jich je tolik (asi na tom něco bude!):

      http://bylinkopedie.cz/bylinky-na-nervy/

      Hledat v učených knihách se mi momentálně nechce, pro někoho by ani vědecká kniha nebyla důkazem.
      Takže - každý ať si pomůže, jak umí a pomocí toho, čemu věří. S tím byste snad souhlasit mohl.

      Vymazat
    8. marie:
      Doplněk poznámky: Základ "lebedění si" po suprovém jídle je materiální, o působení endorfinů jste snad někdy slyšela.
      Byliny působí přímo metabolicky, většina léků má původ v extraktech z bylin.
      Hudba v této souvislosti je velmi zajímavé téma, harmonie tónů, rytmy, barva tónů (tzn. násobné kmitočty) - to všechno působí na vyplavování různých endorfinů a neurotransmiterů s následným efektem určité nálady vedoucí až k vytržení. Hudbu také vnímají i zvířata, někteří psi se přidávají k produkci. ☺

      Vymazat
    9. JK
      Když je to tak, moc Vás tedy prosím, abyste mi udělal tu radost, navážil potřebné množství endorfinů a neurotransmiterů, a způsobil, že budu upřímně jásat při poslechu hardcore punku, nejlépe pokaždé. Určitě bude maličkost také způsobit, abych se vždy chovala zcela slušně a nikdy neměla na nikoho zlost. :-)
      Díky předem!

      Vymazat
    10. To dělá Váš organizmus bez Vašeho vědomí sám.
      Můj zase pro mne.

      Vymazat
    11. Plácáte, neumíte nic se svou hmotou.

      Vymazat
    12. Endorfiny jsou opioidní polypeptidy, obsahující obvykle 16–31 aminokyselinových zbytků. Vznikají štěpením prekurzorové bílkoviny v mozku, pankreatu, placentě a pravděpodobně i v dalších tkáních. Podobně jako morfin a jemu příbuzné látky (proto také bývají nazývány endogenní morfiny) se váží na opioidní receptory v plazmatické membráně cílových buněk. Působí jako neurotransmitery a neuromodulátory. Mají modulační funkce centrální (spánek, nálada, analgezie) a periferní (endokrinní regulace).
      Endorfin bývá také nazýván jako hormon štěstí, protože se uvolňuje do mozku a způsobuje dobrou náladu, pocity štěstí, tlumí bolest, ovlivňuje výdej některých hormonů, vyplavuje se při stresu a svalové zátěži (při porodu, sportování, sexu). Také hraje důležitou roli v některých tělesných funkcích (při regulaci teploty). Vylučování endorfinu v mozku podporují některé potraviny. Tento efekt byl popsán např. u krys, jimž byla podávána čokoláda.
      Existují minimálně tři různé rodiny opiodních peptidů. Endorfiny jsou produktem genu kódujícího velký prekursorový peptid pro-opiomelanokortin (POMC).
      Mnoho sportovců, zejména dálkových běžců, se při běhu setkává s nepříjemnými pocity – těžce dýchají, těžknou jim nohy, píchá je v boku nebo v prsou. Najednou – po určité době tělesné zátěže – však dojde ke změně a začnou se cítit dobře, pociťovat radost z běhu a zdá se jim, že by mohli běžet celý den. To popadli „druhý dech“, tzn. že se jim začal uvolňovat hormon endorfin
      Neurotransmiter je zpravidla nízkomolekulární chemická látka, která přirozeným způsobem vzniká v nervové soustavě živočichů a slouží v ní k přenášení vzruchů. Buňky nervové soustavy, neurony, jsou vybaveny speciálními receptory, citlivými na výskyt specifického neurotransmiteru. Mezi nejdůležitější neurotransmitery patří acetylcholin, aminokyseliny glycin a kyselina glutamová, katecholaminy dopamin, noradrenalin a adrenalin a biogenní kyselina gama-aminomáselná (GABA), β-alanin, histamin a serotonin. Někdy se používají jako léčiva některých závažných neurologických a psychiatrických nemocí.
      Adrenalin (epinefrin), je hormon vyměšovaný dření nadledvin; patří do skupiny katecholaminů. Připravuje tělo na výkon, je základním hormonem stresové reakce „útok nebo útěk“. Adrenalin se společně s kortizolem podílí na udržení organismu při životě při stresové reakci. Tyto látky působí proti sobě. Adrenalin způsobuje, že tělo podává extrémní výkony. Kortizol brání před poškozením od účinků adrenalinu.
      Působení[editovat | editovat zdroj]
      zúžení periferních cév díky působení na alfa receptory a následné kontrakci hladkých svalů, tím dochází k tzv. centralizaci oběhu, krev se soustřeďuje v životně důležitých centrálních orgánech (srdce, mozek, plíce), působí také pozitivně na srdeční činnost a dochází ke zvýšení krevního tlaku a tepu.
      urychlení srdeční činnosti, zvýšení síly stahu srdečního svalu
      působí také na hladkou svalovinu průdušek – rozšiřuje jejich průsvit (bronchodilatace) a zlepšuje tak ventilaci plic
      rozšíření zornic, do očí vstupuje více světla (mydriáza)
      aktivace potních žláz
      zvyšuje glykémii (hladinu glukózy v krvi), tím že zvyšuje hladinu glukagonu, který dává povel játrům, aby štěpily glykogen (živočišný škrob) na glukózu (zdroj energie).
      Dále zvyšuje glykémii tím že:
      snižuje hladinu inzulínu – což se zdá trochu kontraproduktivní, jelikož inzulín transportuje cukr do buněk (i do těch svalových). Avšak inzulín ukládá cukr do tuků nebo z nich v játrech tvoří glykogen (což při stresu není moc vhodné).
      zvyšuje syntézu glukagonu, který štěpí glykogen v játrech na glukózu.
      V akutní medicíně. Pro své mohutné účinky na srdce je používán v resuscitaci.
      Psychika:
      Aktivity spojené s uvolňováním adrenalinu do krve pozitivně ovlivňují lidskou psychiku. Podle sexuologa Radima Uzla zvyšuje adrenalin chuť na sex.

      Vymazat
    13. JK
      Kvanta poznatků nenahradí jádro problému.

      Tvrdil jste, že byliny působí prostřednictvím hormonů na metabolismus, a tím způsobují a ovlivňují naše emoční stavy. Emoce tedy jsou materiální podstaty, jestli dobře rozumím, co chcete sdělit.

      Pak se tedy ptám: proč nedokážete (ani žádný vědec) ovlivnit cíleně moji psychiku, tedy emoce? Stačí přece dodat mému metabolismu žádoucí dávku hormonů, abych se zamilovala do Petra, a ne do Pavla, je to tak? Nebo ne? Aby se mi líbil Janáček, a ne hardcore, nebo ne? Pokud ne, pak nemáte pravdu, je tu ve hře ještě něco jiného.

      Poznat mechanismy fungování jevu neznamená, že jej umíme ovlivnit, nasměrovat.
      Proč někteří lidé mají hudební sluch, a někteří ne? ačkoli mnohdy mají úplně stejné anatomické a neurofyziologické parametry?

      O vlivu hormonů přece vůbec nepochybuji, není třeba zde rozvádět.

      Vymazat
    14. marie:
      Tvrdil jste, že byliny působí prostřednictvím hormonů na metabolismus
      Netvrdil.
      proč nedokážete (ani žádný vědec) ovlivnit cíleně moji psychiku, tedy emoce?
      Dokážeme.
      Stačí přece dodat mému metabolismu žádoucí dávku hormonů, abych se zamilovala do Petra, a ne do Pavla, je to tak? Nebo ne?
      Není.
      Proč někteří lidé mají hudební sluch, a někteří ne? ačkoli mnohdy mají úplně stejné anatomické a neurofyziologické parametry?

      Nemají.

      Z další diskuze se omlouvám, jste příliš inkompatibilní.

      Vymazat
  43. Včera měly být ve Slezsku intenzivní deště s úhrnem 35mm. Skutečnost = 2mm, 16°C. Trochu vedle.

    OdpovědětVymazat
  44. Obecná připomínka: Vnímání převážně jevové stránky projevů života bez základní znalosti jejich mechanizmů poskytuje pouze povrchní poznatky.


    A teď to schytám.

    OdpovědětVymazat
  45. Lezeme do prdele čínskému drakovi, vracíme se do totáče, ulevil si Karel Schwarzenberg.
    http://jdem.cz/cnggr5
    ---
    Zeman je strašný sprosťák, kdežto kníže, to je jiná - noblesní a slušný tak, že by mu Ivan Trojan klidně svěřil do výchovy své děti (jak už jsem tu jednou psala o Trojanově volebním klipu v roce 2013). :-)

    OdpovědětVymazat
  46. Maxiku uklidne se, ja te mam u zadele a basnicky psat neumim, ver, nebo ne...
    josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápodobně blbísku. Je to legrační, já jsem tady dva dny nebyl a blbísek Josífek na mě po té době reaguje. Samozřejmě má mnoho argumentů...jako vždy, nic. Shalom duševní gigante!

      Vymazat
    2. Ted si predstav maxiku, ze ja tady taky nejakou dobu nebyl...
      Jako argument ti nestaci, ze basnicky psat neumim?
      Zdenekb, by se mohl podival odkud poeta pise. To se da poznat...
      josef

      Vymazat
    3. Pres basnicky je Zeryk multinick.

      Vymazat
  47. Melody Gardot - Deep Within the Corners of My Mind
    https://www.youtube.com/watch?v=_73uTKS9MwY&list=PLB8SxffXgMtYPkVjzBtYEyg9Aak7TQoOt&index=16

    Deep Purple-Child in Time
    https://www.youtube.com/watch?v=PfAWReBmxEs

    Waldemar Matuška-Tvá země
    https://www.youtube.com/watch?v=hliOswR_nNE

    Radůza - Už břízy zlátnou
    https://www.youtube.com/watch?v=tcKlSxcTx6g&list=PLFED5AD62D63846E9&index=39

    OdpovědětVymazat
  48. Zdá se, že se včera místo v Ládikovu!!! vypršelo v naší vísce - 17 mm. Od divadla k divadlu v krajském městečku ale naštěstí vždy bez deštníku. Do Tramtárie jsem jen cvičně před pohádkou pro děti nahlédla, nejdéle jsme pobyli na výstavě a kombinovaném programu ve studentském Konviktu a na improvizacích v Divadle hudby, v Moravském nic moc a dvě další jsme nestihli. Opravdu příjemné odpoledne a večer. Dokonce s předvánoční atmosférou na hlavním rynku i s krásně nasvíceným "zvířecím" kolotočem. No, už se na něm asi nikdy nesvezu, i když mě včera můj jedinec samostatnou jízdu nabízel a třeba slon by mě pravděpodobně unesl. Ponechám si ale raději tu krásnou představu a vyhnu se tak možnému zklamání.

    To: Marie
    Endorfiny sem, hormony štěstí tam. Určitě k Vám doputují samy, třeba když jste koncertech svých žáků či kdekoliv.

    U pana Hořejšího na ACZ už diskusních příspěvků přes 800. Je možné, že tohle množství zpomaluje psaní u dalších - alespoň mně se to nyní poprvé (no, já se málokdy někam k psaní vracím) přihodilo?

    OdpovědětVymazat
  49. sleduji krásný západ slunce respektive nebe po něm. Je nádherně zabarvené, od růžovek přes nebeskou modř, uklidňuje mě to...
    pes v noci bouchal do dveří, nakonec spal se mnou. Jakoby soucitně s porozuměním mi přiložil svou chlupatou líc na moji, byla to zvláštní chvíle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Liško. Na vodítku jste Vašeho útěkáře nevyvedla, aby se Vám oběma spalo lépe?

      Vymazat
    2. Liško, pokud si dobře vzpomínám, jednou jste zmínila, že se Vám líbí Yanni. Tak pro příjemnější večer
      The Best Of Yanni
      https://www.youtube.com/watch?v=5MNKupA6Lig

      Vymazat
    3. Jaguško,
      nevyvedla, chystala jsem se za lišákem a byla tam celé odpoledne, ale dík za tip.Přiznám se, že za ten měsíc permanentního nevyspání mi trochu chybí i kondice...
      Anno,
      Yanni je dobrá volba, díky

      Vymazat
  50. Strašná představa, že by Merkelice strašila jedno celé další období.
    Na druhou stranu - bych jí to přála. Ať si to, co nadrobila, sní do důsledků. A že určitě na sebe nenechají dlouho čekat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U příštích německých voleb se ukáže stupeň blbství Němců! Jestliže zvolí svazačku FDJ Eriku (přezdívka STASI) a ve skutečnosti pravou Chazarku (matka se jmenovala Jentsche a to je podle žid. zákonů rozhodující), co má izraelský pas a plynně mluví jidiš, tak jim není pomoci. Můj kámoš, co dělá už dlouho velký byznys s Němci a tak je dobře zná, tvrdí (a prý to Němci říkají), že všechno je to odplata za holocaust. Sice s ním nesouhlasím, tak jednoduché to není, ona ta bába je v zednářské lóži např. ve spolku Atlantik-Brucke, kde se to jimi jen hemží, ale dostala i jako první politik EU cenu (2010) Coudenhova-Kalergiho, idiota, který chtěl namixovat Evropu Asiaty, Araby a černochy a ta bába jede předně podle itineráře programu EuroMed, za kterým je schovaná islamizace Evropy! Situace je dnes velmi vážná, sice u nás je zatím pohoda, ale brzo to na Západě vypukne a zřejmě první bude na řadě Francie. Mimochodem ve fr. vládě je 1/3 zednářů vč. Hollandeho a hlavně těch na důležitých ministerských postech a ti právě blokují a paralyzují činnost policie, aby tvrdě nezasáhla proti stále drzejším imigrantům a fr. muslimům! Podle B.Kurase je ve Francii už dnes 10-12% muslimů a za nějaký čas se zhroutí sociální systém, na kterém hlavně oni parazitují a pak to začne! Všechno je jen otázka času, zřejmě do 3-5 let. Celá síť zednářských blbců je řízena paralelním způsobem ze zahraničí a vše financůje ta nejbohatší radoby elita od velkých peněz usalašená v anglo-americkém prostoru, pracovně se jim říká ilumináti. Ti nejbohatší elita ovšem bydlí a žije ved vzdálených velkých komplexech v Kanadě a na N.Zélandě aj. jak nějteří investigativní novináři a i jiní šťouralové zjistili. Dokonce mají i velká podzemní města pro případnou 3.WW - viz např. autoři knih co se tím zabývají jako Jan van Helsing, Gergard Wisnewski, Michael Morris aj. Ano, situace je vážná a zvolení Trumpa jen jejich šílené nápady připozastavilo. Ale zřejmě jen na chvíli.....

      Vymazat
  51. A na A.cz vypnuli k Merkelici diskusi, byla tam asi hodinu a nějak se to soudruhům bortilo, jakoby občané proti Merkelové něco měli? :-)

    OdpovědětVymazat
  52. Mám lehké obavy o Ládika. Nezůstal někde vklíněný mezi dva pařezy na lesní cestě? Snad se do rána ozve.
    Dobrou, hlavně lišce.

    OdpovědětVymazat
  53. Včera a dneska (myslím ještě neděli) jsem dělal dřevo a připravoval zahradu na zimu, na nohách jsem byl celé 2 dny. Ale při práci jsem zjistil, že neudělám dřep. Za ty 2 roky běhání mám za sebou cca 5200 km a to asi zanechalo následky ve formě zkrácených svalů. Bude to chtít údrźbu - nějaké protahovací a kompenzační cvičení, aby se obnovila pružnost. Nevěřím, že tuhnu stářím.

    OdpovědětVymazat
  54. Tužka napíše pro pana Ládíka,,....chce to takovou každodenní malou spartakiádu,...nebo,...pozdrav slunci,...několik podob tohoto cvičení lze dohledat. Stačí každý den několik málo minut.

    Začít opatrně,...kolena jsou nejsložitější klouby v těle a jejich uspořádání nejcitlivější na náhlé změny.

    Ideální jsou vlastní masáže,...teplá voda, jemný kartáček/dětský na vlasy/, třeba trochu mýdla, a krouživým pohybem celá kolena prokrvit,...přidat i oblast dvacet cm nad i pod kloubem.

    Právě mám masáž kolen zasebou,...tři dny zpět jsem sebou sekla jak šraňky, když vypadnou ze řetězu,...noc, ... běžela jsem s Kazanem a zakopla,...padla jsem na všechny čtyři,...nejprve vypadalo mizerně rameno,...pak zápěstí,...to všechno je už dobré a dnes začala bolet kolena,...halt to tam uvnitř dostalo petelici a naraženina se teprve rozjíždí,...snad to rozchodím a rozmasíruji.

    Váš věk není stáří,...to jsou nejlepší léta,...nebezpečná padesátka překonána,....tak do třičtvrtě století dobrý,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší... Rozcvičku a protahování vynechávám a mám výsledek.

      Vymazat
  55. Jeden smutný vtip (pánové prominou):
    https://s21.postimg.org/4m5j3kmlj/evropan.jpg

    OdpovědětVymazat
  56. Němci! Huby utřete!
    Angola chce repete!
    Prý j máte rádi.
    Přijdou kamarádi
    Každoročně milion
    co minutu kamion
    arabských bratří
    ti vás zaopatří
    ti vám zlepší genofond
    němec už nebude blond
    ale černý kudrnatý
    od výplaty do výplaty
    živořící pobuda
    aláhova odrůda.

    OdpovědětVymazat
  57. Konečné řešení dřevěné otázky:
    http://www.imgup.cz/image/Lk9z

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak za to zasloužíte pochvalu před nastoupenou jednotkou! (rodiny):-)

      Vymazat
  58. A je tu opět problém velký jako noha,
    otáčivé hlediště v Krumlově zrušit znova,
    vadí to důležitým úředníkům a UNESCu,
    vždyť to říkávál i soudruh Čaušescu!

    Soustruzi, vadí nám prasečák v Letech,
    točivé hlediště, ale Chánov nám zanech!

    Mějte o nás starosti v UNESCu a ÓeSeN,
    chvíli se mi zdálo, že mám zlý sen.....

    OdpovědětVymazat
  59. Jedu na registr vozidel, opět se pokusit přehlásit auto. Se stejnými doklady, jiné nemám, všechno v cajku, jenom do těch úřadů je potřeba hodit atomovou bombu. Snad to natahují nad 10 dnů, aby ze mě mohli páčit pokutu 50 000, že jsem to včas nepřehlásil. Svině zkur,,,

    OdpovědětVymazat
  60. marie18 listopadu, 2016 14:37
    jak je možné, že těm nejvyšším, kdo doopravdy o dění ve světě rozhodují, nevadí invaze migrantů, ba zřejmě ji na Evropu směřují?
    To prostě lidský mozek nepojme


    Pojme, pokud se soustředí na ekonomickou podstatu, zejména finanční toky.
    1) Dnes v Evropě není problém zboží vyrobit, nýbrž prodat. Milióny imigrantů jsou přírůstkem miliónů spotřebitelů. Výrobcům a prodejcům - především mezinárodním řetězcům - se podstatně zvýší odbyt a zisky, jejichž bezpečnost je zajištěna sociálními dávkami imigrantům-konzumentům na úkor států. Již dnes Švédové si pochvalují zvýšení HDP, který, jak víme, se zjišťuje podle spotřeby.
    2) Veškerou tíhu řešení imigrace nese Evropa a v menší míře Austrálie a tím se snižuje globální konkurenceschopnost světadílu. Komu to vyhovuje, je možno vidět na Sorosově aktivitě. Jeho angažovanost v kritice výstavby maďarského plotu proti migrantům byla příznačná, možná z počátku obtížně pochopitelná.
    3) Z toho všeho lze vcelku snadno usoudit, komu taková situace ve světě vyhovuje a nahrává: globálním kapitalistům. Sociálními a kulturními problémy zahlcená veřejnost se bude obtížněji domáhat dodržování jejich práv a respektování veřejného zájmu.
    Být Sorosem bych si řekl: No nekup to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezky napsáno.
      Prostě nejde o to chápat, ale vydělat.
      Zajímalo by mě, do jaké míry si Soros a jeho parta připouštějí, že se lidi doopravdy naštvou. Domobrana už leckde maká víc než dost.

      Vymazat
    2. Tohle co jste napsal je pravda, ale je to bohužel jen jedna část pravdy. Leccos jsem o tomto problému přečetl a je za tím též snaha zednářské party, která je podřízená penězoměncům Západu, aby tady prosazovala program EuroMed Karnegiho a Barnetta, kteří vymysleli namixování občanů Evropy asiaty, araby a černochy. nakonec jeho cenu jako první politik dostala Merkel (2010) a druhou Van Rompuy (2012), cena se udílí jednopu za dva roky. Velmi obsáhle o všech těchto dnes už reálných pochodech nejmocnějších uvádí autoři knih jako je např. Michael Morris nebo Gerhard Wisnewski či Henry Makow aj.
      Jo a k těm zednářům, např. ve Francii je dnes ve vládě 1/3 ministrů, kteří jsou v zednářských lóžích vč. Hollandeho. U nás je to nemlich stejné a téměř už od r.1990.
      Mějte se.

      Vymazat
    3. Maxime,
      to, co píšete o zednářích a iluminátech mě mrzí a štve. Měla jsem je dlouho spojené s názorem, že jsou pokračovateli řádu Templářů, o nichž mám díky historickým knihám romanticky kladné představy. Asi se to časem zvrtlo, jako vše.

      Vymazat
    4. marie21 listopadu, 2016 11:49:

      Úsilí o dosahování profitu je hybnou silou vývoje lidstva.

      Vymazat
    5. Tak, tak. A já jsem mimo tu hybnou sílu, proto taky můj profit nestojí za řeč.. :-)

      Vymazat
  61. Ženy, nevezmeme situaci do svých rukou? Já bych pro tu Melánii klidně šila... jestli jí ta dvorní švadlena dala kopačky.

    Máte někdo průpravu? No já ušila dvoje kalhoty na hraní s laclem a kapsama, pak asi dvě bundičky z teplákoviny a myslím že i jedny letní šaty. Dnes už si, pravda, troufnu spíše na rovné šití, jako záclony, ale to by nemuselo vadit - ona je paní Trumpová taková rovnější, celkově.
    Já bych tedy do toho šla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já asi šila naposledy na panenky, Marie - takže ne. Paní Trumpovou budou jistě rády šatit jiní či jiné, co se raději zviditelní svou módou nežli názory.

      Venku krásně, tak se vyrazím s hafuškou kouknout na volavky na rybníku. Většina z nich už pochopila, že je tam rybolov zakázán.

      Ládik!!! stále na registru vozidel? Snad už dnes uspěl. Sedmikrásky u nás kvetou prakticky celý rok (mimo dobu, kdy mrzne).

      To: Maximus
      Vás to k zednářům neláká?

      Vymazat
    2. BJ:
      Co moderátor Lipold, už Vám odpověděl? Když tak dejte vědět.

      Vymazat
    3. To: Marie
      Zatím nikoliv, tak to už se asi nedočkám. Jdu koukat na Rapla.

      Vymazat
  62. Pondělí, 21 Listopad 2016 08:58
    Vladimír Franta Komentáře

    Pamatujeme si ještě větu Henry Kissingera? Kdyby válka nebyla, museli by si ji Američané vymyslet. Proč? Protože bojuje-li celý svět kromě USA, v Americe není nezaměstnanost, vládne blahobyt a točí se muzikály.

    Jistě, partyzáni z Donbasu také nejsou humanisté, ale válčí na vlastním území. Nepáchají zatím teroristické diverze v centru Kyjeva: nebombardují Kyjev s ruskou podporou, neostřelují jej balistickými raketami ani systémy bateriové palby. Nestřílí tam po školách a nemocnicích. V Kyjevě kvete běžný život a jen občas tam v cukrárně bujaří účastníci všelijakých party krájí dorty stylizované do ruských nemluvňat. Tohle všechno jsme mohli vidět v médiích kromě jednoho – regulérní ruské armády na východní Ukrajině. Nechť si teď čtenáři představí, že by Rusové lili tekutý fosfor na současnou Kyjevskou vládu, že by tam použila ruská armáda radioaktivní projektily, zaminovala komunikace a ještě nechala popravit Prezidenta po té, co by jej nechala opozicí předtím mučit. Připadá vám to absurdní? Bohužel to není ani absurdní ani směšné, protože spojenci přesně tohle učinili po roce 1999 v rámci NATO jinde ve světě.
    Přičemž opakovaně. Před jejich zásahy neexistoval Islámský stát. Začalo to v Kosovu, když muslimští radikálové zničily místní pravoslavné kostely vypálením. Citujme opět slavného anglického dramatika: „Něco tu smrdí…“

    OdpovědětVymazat
  63. Melody Gardot - Les Etoiles
    https://www.youtube.com/watch?v=F6Dm5hldI-k&index=21&list=PLsPginwoxUedaqnnb7yVWlON35EB88zD_

    Classical Chillout - Pachelbel,Mozart,Beethoven,Debussy,Janacek,Bach,Handel
    https://www.youtube.com/watch?v=hSnD30bcAS8

    GARY MOORE - THE SKY IS CRYING
    https://www.youtube.com/watch?v=Xp322gvIRSw&list=PLywNr_8f9Gx8D4dAmEAz2rPoD__RJoqWx&index=13

    Wabi a Miki Ryvola - SAMOTA
    https://www.youtube.com/watch?v=Ze6t7SCuU2Y&list=PLjIHStpGb1sxv6dZlXHHRk4GwcAJRojN8

    OdpovědětVymazat
  64. Možná si pamatujete, jak jsem zde konspirovala ohledně adopce dětí homosexuály.. tvrdila jsem, že je to systém Overtonova okna, že další na řadě je pedofilie (tedy, že nebude trestná), že se k tomu otužují děti.
    Jednak nevhodnou sexuální výchovou v raném věku a jednak tím, že dítě přestává patřit rodině, ale začíná patřit státu, který může dítě rodičům odebrat a dát je placeným pěstounům...atd. atd.
    Upozorňovala jsem přitom na Němce Kchóna-Banditu, evropského zeleného europoslance, co propagoval pedofilní aktivity ve školkách už před řadou let (lze dohledat na internetu, já už na to nemám žaludek...).

    No a toto napsala na Facebooku paní, která žije v Německu, pod přezdívkou Lili Marlen (dále LM):
    Z FB:
    Lili Marlen
    17 listopad v 16:21 ·
    Dětská knížka pro mateřské školky určená hned do několika spolkových zemí Německa. Tento paskvil vznikl ve spolupráci SPD – socani a německých Zelených–-
    Už mě nebaví nic překládat, ale tohle ještě pro ilustraci německé zvrhlosti dám… takže paní učitelka předčítá, o čem si povídají myšky:

    https://s18.postimg.org/a5e6jkmt5/skolka.jpg

    „Někdy si tatínek lehne na maminku a někdy maminka na tatínka. A někteří to dělají jako my. Jako my myši. (LM : dobrý příklad, havěť se množí jako krysy). Vpředu je maminka a zezadu tatínek.
    V poslední řadě obejme Tütü, Didi Neumanna jako popínavá rostlina a políbí ho znovu na ústa. ,, A potom strčí otec svůj kůl.. ,, oh! to dělá můj tatínek také, křičí Leopold .. a strčí ho do její dírky´´ Tomu se říká vagína,opraví ho pan učitel Schröder. ,, a potom vystříká semeno do maminky´´ …
    (LM: nikdy mne nenapadlo, že budu překládat dětskou pornografii … tohle je výsledek RUDO-ZELENÉ vlády v Německu a pokud mě je známo, tak tohle je ještě hodně slabý čaj… už vidím jak v křesťanském, konzervativním Bavorsku přijde tříletý syn mé šéfové domů s takovými ,,literárními´´ zážitky …)...
    ---
    No, já vím, vy znáte moc hodné pedofily, co mají jen děti rádi, nic špatného by neudělali...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jak ostatní, ale já žádného pedofila neznám.

      Vymazat
  65. S kým o problému porna (protože sexuální výchova v této podobě do MŠ opravdu nepatří) mluvím, ten to odsuzuje. A zároveň každý přiznává, že taková výchova se ve školkách děje. Někdy stačí i méně "divoká".

    20708 příspěvků
    06.01.15 07:15
    Sexualna vychova v skolkach?

    Vybíráme z vašich komentářů.
    Dnes jeden velmi znepokojující. Posuďte sami:
    „No, dnes jsem měl opravdu velmi špatné ráno-vysvětlím. Vezl jsem tchýni na polikliniku na odběry a cestou autem padla řeč na mou pětiletou neteř. Je to neuvěřitelně milé a chytré dítě, ale před svátky byla zamlklá a jakoby zmatená. Zkrátím to. Jednoduše babičce prozradila, že se ve školce velmi styděla, když se měli pod vedením učitelky obnažovat jedni před druhými(chlapci před děvčaty a naopak)a vysvětlovat si a prakticky předvádět kde a co na lidském těle mají a to včetně intimních partiií(říkala, že musela ukazovat dupku),kde se vysvětlovala i rozdílnost pohlaví. A já se ptám? Je tohle ku.rva normální? Je to,,bohužel“ neteř, protože, kdyby to byla dcera, tak ta učitelka je v nemocnici a já v base.Za rodiče jednat nemohu, ale fakt jsem na tuhle morbidní společnost nasraný: Tak kde je do hajzlu ta hranice sexuálního zneužívání dětí a učitelských osnov. Čeho jsem se to dožil? Jak to mám změnit já za sebe? Je to čiré zoufalství si tyto věci nechat líbit. Konkrétně se jedná o školku v Kunčičkách u Bašky na Frýdeckomístecku." -Březen Antonín-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, pedofilové potřebují malé děti "otužit", aby jim to vše kolem sexu připadalo normální, běžné, aby kolem toho nebylo nic pro dospělé...
      Já prosím nechci nějaké viktoriánské praktiky, kdy děvče do svatby nevědělo vůbec nic, kdy se zakrývaly nohy i u klavíru..
      Ale toto mi přijde podezřelé, přinejmenším sex je věc intimní, zatím nesouložíme na ulici a ani před dětmi!
      A naše děti, především malé děti by o sexu neměl poučovat stát! A trénovat je, jako by to byl nějaký předmět výuky: "Petříčku, ukaž nám, kde má Janička klitoris a kde má Jiřinka bod G! A Kája nám tady s Davídkem řeknou, jak to dělá tatínek s tatínkem. A když to všechno hezky dokážete, tak pak půjdeme ven na školkové hřiště!"

      Vymazat
    2. "Petříčku, ukaž nám, kde má Janička klitoris
      V tom věku mě to taky zajímalo, tak jsem se podíval Helence.

      Vymazat
    3. ALe nedostal jste to jako úkol před dětmi ve školce...

      Vymazat
    4. První teoretické poznatky jsme dostali v 8. třídě v přírodopisu - to se probíralo nějak to kolem porodu. Pak měly holky v 9. třídě předmět péče o dítě - tam jsme se učily na panenkách, jak je správně chovat, oblékat, přebalovat... A v 18ti už se pár holek vdalo a mělo děti, i bez sexuální výchovy.
      Dneska? Myslím, že to SV nezachrání, mladí mají jiné priority než rodit děti.

      Vymazat
    5. Však taky o to nejde, ba naopak - jde pouze o tom aby malým dětem připadal sex jako něco normálního, běžného, co se dělá - a aby se nedivily, když to někdo bude chtít dělat s nimi, když je to normální a učí se to ve školce...
      Promiňte, je to odporné, nerada to píšu....ale to se musí zastavit!

      Vymazat
    6. Chápu, že jde o pohnutky "politické", kdy se má (tak je to aspoň na venek vnímáno) ukázat, jak jsme pokrokoví, osvětoví, moderní, i v těchto věcech. Odpůrci jsou stavěni do role zpátečníků... Vůle zastavit to je, většina rodičů se staví proti. Myslím si, že v Německu jsou větší urputníci než u nás, tady toho tak moc neprochází. Snad jsou už tendence spíše proti tomuto liberalismu, doufám.

      Vymazat
    7. On si asi málokdo dovede představit, že by tu mohl být záměr zneužití této výchovy, a hlavně zneužívání dětí v jejím důsledku. Já to vidím jasně, kam to může vést, když vidím sociální inženýrství v Norsku, už i u nás... Paní Vodičková asi taky leccos ví.

      Vymazat
    8. Alena21 listopadu, 2016 22:13:
      Nedostal, ale tenkrát bych to bral. Zato jsem dostal doma nářez, Helenka se svěřila své mamince a ta informovala moji.

      Vymazat
    9. No, kdo si jako dítě nehrál na doktora? :-)
      Ale vše bylo tajné, hlavně právě před dospělými, bylo to jen dětské objevování, rozhodně se přitom nic nepraktikovalo. Protě holčičky i chlapečci byli zvědaví, jak to mají druzí, to bylo celé.
      A vše také v raném dětství odeznělo, aby se mladí začali jeden o druhého zajímat kolem puberty.
      Teď je bohužel na tahu státní mašinerie, podporovaná norskými fondy (vzpomeňte na chlapce s Kuřimi a kdepak je teĎ ta Šabatová, co matku chránila a hrála s Jakubem Patočkou hru na 11.letou Aničku - to vše je cípek podhoubí, do kterého nevidíme), a jak to vedou v Severských zemích a v Něměcku,o to se raději nezajímat.
      Přinejmenším, naše země neměly za Rakouska, v 17., 18. i 19. století dětské nevěstince, jako byly v Anglii, v Itálii a ve Švédsku a vůbec v severských zemích.
      A tam zase neměli povinnou školní docházku, jako jsme měli od dob Marie Teresie my.Jak to hezky napsala autorka jedné knížky na toto téma, když se pokoušela i na nás něco vyšťárat - "u nás tehdy doznívaly reformní snahy Marie Teresie". ZaplaŤpanbůh!

      Vymazat
    10. Váhám, jestli sem ještě psát vůbec nějaké opoziční myšlenky, když se i ve mně všechno bouří proti zneužívání nebo dokonce uzákonění sexu s dětmi. Tak snad jen jako pokus vidět - snad - i světlejší stránky jevu "sex ve školce":

      - Nejvíce zneužití dětí se děje ze strany příbuzných, v úzké nebo širší rodině. Dítě to nehlásí proto, že je zastrašováno člověkem, kterého dobře zná a nedovolí si ho zklamat. x Školková výchova by mohla pomoci dítěti uvědomit si, že "to" dělají mezi sebou jedině a pouze dospělí, nikdy děti (vidět a vědět, kde mám jaký orgán, není o tom, že to my děti "děláme").

      - Dítěti bude akt zneužití ze strany dospělého (muže) vždy nepříjemný, bolí ho to, je mu to nepřirozené fyzicky i psychicky. Proto jediná přirozená reakce je obrana, odpor, odmítnutí. To nezvrátí ani častá SV, různé ukazování a povídání si o tom.

      - Pokud vím o konkrétních případech (bohužel!!), hlavní problém usvědčení viníka je v tom, že dítě se při rozhovoru o tom, co se mu dělo, rozbrečí a odmítá mluvit, nebo neumí říci, namalovat ani vymodelovat, co kdo dělal, nebo to popisuje pokaždé jinak, neumělými slovy, těžko se vyjadřuje. Snad by pro tento ohled pomohlo znát pár základních slov z té "průpravy" - dítě by znělo věrohodněji i pro soudní znalce. Jinak bohužel zcela platí, co píše p. Vodičková - u nás se dítěti nevěří! V případech, které znám, naprosto selhávají naše sociální orgány ve spolupráci se soudy, ve prospěch viníka a proti zájmu dítěte.

      Vymazat
  66. snad moje první pozitivní zpráva dne. Prý jsem prošla...
    http://cs.what-character-are-you.com/d/cs/5881/index/36483.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hádala jsem dost často, ale prošla! to koukám, nevěděla jsem 2. nejvyšší horu a pak tu Paraguai, musím se podívat, jestli jsem to trefila.
      Že by fakt jen 4 %? Není to hoax?

      Vymazat
    2. Mi nesedl jen počet lidí v Antarktidě, jinak to bylo triviální. Zkoušel jsem tu odpověď 3x - všechno špatně.

      Vymazat
    3. Protože tahle kratochvíle jde internetem už dlouho a zdálo se, že jsme všichni ve 4 %, zkusila jsem teď variantu se záměrně chybným výběrem odpovědí. K "neprošla" patří toto milé hodnocení:
      "Místo šprtání zbytečných faktů raději prozkoumáš svět za svých vlastních podmínek a budeš si věřit, když na sebe vezmeš pár rizik. Učíš se zkušenostmi, což znamená, že jsi v hloubi duše dobrodruh."
      Potěšte se ještě s tímhle testem o vzdělání, co také běhá maily kolem dokola a všichni jsme VŠ:
      http://cs.what-character-are-you.com/d/cs/1663/0.html
      Když neprojdete tady, dozvíte se:
      "Máš základní vzdělání! Zajímáš se více o své přátele a rodinu než o všeobecné politické dění. A tak je to taky dobře, protože jsi velmi láskyplný a pečující člověk s přehledem o podstatných věcech. Je dobré mít tě za přítele!"
      Prostě Vás zde nezarmoutí asi nic - já už více zkoušet nebudu. Na "opravdový" test inteligence u výzkumníků bych si ale asi netroufla. Zkoušel někdo?

      ☼ sluní, volavky ještě - v byť menším počtu - na rybníku jsou, ověřila jsem si, že jsem včera po setmění koukala mimo jiné na Kasiopeu.
      Mějte se fajn.

      Vymazat
    4. Dost bylo testů
      mám moře restů
      všichni mi volají
      vzteky modrají.

      Vymazat
    5. zase doktorát, Jaguško, tak to je jasné. Všichni jsme Gogo!

      Vymazat
  67. proč mi to přijde "napvosto noumální, Uďo?

    Fotografií roku se v novinářské soutěži Czech Press Photo stal snímek, který zachycuje protesty při návštěvě čínského prezidenta v České republice. Autorem snímku a hlavním vítězem soutěže je Michal Šula z vydavatelství MAFRA. „Ilustruje současný stav politické kultury,“ tvrdí porota.
    Zdroj: http://kultura.zpravy.idnes.cz/czech-press-photo-2016-0l0-/vytvarne-umeni.aspx?c=A161121_174135_vytvarne-umeni_vha

    OdpovědětVymazat
  68. Díky, liško! No, někde jsem kapku hádala... :-), ale taky jsem prošla...

    OdpovědětVymazat
  69. Zatímco pětileté děti vědí, k čemu je chlapcům vagina a děvčátkům penis,
    dospělým přestává být jasné i v pokročilém věku tržní ekonomiky, k čemu bude metro bez stanic!

    https://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha/stavet-metro-bez-stanic-je-to-nesmysl-kdo-by-jim-jezdil-divi/r~e8c0b30cb00311e686630025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=recombee2&utm_term=position-3

    Nechápou, že jde o to, aby stavební a tunelářské firmy dostaly svých padesát miliard.

    Zatímco symbol havlovského srdce na nočním klubu chápe už každé robě jako symbol toho, že si za paklík stovek může každý i v pokročilém věku koupit alespoň tu Pravdu, pokud mu už nezbylo na Viagru a tudíž Lásku.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věděla, že toto vážné téma chce Jáchyma. Hned to člověk vidí tak nějak reálněji, nebo snad relativně zamlženěji... čert ví.
      :-)
      Co kompenze? teda komprese?

      Vymazat
    2. Mně to náhodou připadá jako celkem progresivní přístup.
      Natáhneme pod baráky za veřejné peníze trasu metra, a necháme vycukat soukromé investory, aby na ní sami budovali stanice... Vyplatí se Novákovým vyhloubit vestibul ve svém obýváku?
      Nebo je předběhnou Dvořákovi? (Dveře se zavírají...)

      Vymazat
  70. To je dneska mládež, že je tam rodiče pouštěli. (ironie)

    Mladík spadl v Yellowstonském parku do vřídla. Za pár hodin se jeho tělo rozpustilo

    "Třiadvacetiletý mladík a jeho sestra hledali v Yellowstonském národním parku vhodné místo ke koupání. Výlet ale letos v červnu skončil tragicky. Muž spadl do jednoho z vroucích kyselých pramenů a záchranáři už jeho tělo ani ostatky nenašli."

    http://www.rozhlas.cz/zpravy/svet/_zprava/mladik-spadl-v-yellowstonskem-parku-do-vridla-za-par-hodin-se-jeho-telo-rozpustilo--1671716

    OdpovědětVymazat
  71. A lidová tvořivost veršovala někde v diskusi:

    "Sedmnáctý listopade,
    ty tajemný svátku,
    co jsi komu do života
    přines na památku?

    Zbohatlíkům „tunely",
    chudým exekuce,
    slabým, že jsou v pr...,
    církvi restituce!!"

    OdpovědětVymazat
  72. A pod Krásou na A.cz v diskusi:

    ..."Prožíváme dobu zmatení pojmů (pomluvu a kritiku už nerozlišují ani intelektuálové, vulgární myšlení slaví konjunkturu, manipulace je tak všudypřítomná, že už ji nelze téměř ani kritizovat, kultivované vyjadřování je zesměšňováno jako slabost, snaha o kultivaci veřejného prostoru je považována za skrytou formu "třídního boje" proti těm, co bojují "za demokracii".

    To, co jsme my starší znali z předchozího režimu, je tu opět jenom s opačnými znaménky.

    Namísto toho, aby se někdo pozastavil a položil si otázku: PROČ tomu tak je; je ten, komu se to nelíbí, ostrakizován, vulgárně ostouzen, vyčleňován ze společnosti jako agent, pátá kolona atd.

    Namísto odhalování příčin sílí hon na "nositele" myšlenek (jak příšerně nepůvodní!), jejichž cílem je (ať říkají, co říkají - pokud neříkají jen to, co mají...) "naleptávat" demokracii... kdyby to nebylo tak vážné, bylo by to pouze (tragi)komické, jenomže je to skutečnost pane Kráso, a lepší to nebude..."

    OdpovědětVymazat
  73. Unavilo se štěstí
    nebo dostalo pěstí
    sedlo si mi na záda
    je to paráda.

    OdpovědětVymazat
  74. Jenže co teď s koblihou?
    Nechci dělat pod tíhou
    představ, že mé dlaně
    budou dávat daně
    na podporu agrofertu,
    to by byly prachy čertu,
    budu muset s příjmem dolů
    chodit s řiťu skoro holú
    nechám prachy ležet v blátě
    nekupim si ani gatě.
    Jak udělat náklady?
    To jsou pro mě záhady.
    Tak budu mít více času
    nepodpořím státní kasu
    život bude frí a kúl
    nebudu furt dřít jak vůl.


    OdpovědětVymazat
  75. V sociální síti
    je prý plno nití
    co člověka podrží
    při životě nad strží.
    Dávky v hmotné nouzi
    pro ty, co se vzpouzí
    chodit denně makat,
    budou radši plakat
    na národním výboru
    ať navalí podporu.
    Přídavky na bydlení
    každý bulač ocení
    a zelené dotace
    vyvolají ovace
    u všech bohatých
    mořem ovátých.

    OdpovědětVymazat
  76. Před úřady plno aut
    pohoštění střídá raut
    každá čtvrť má vládu,
    zastupiče, radu....
    Dobré ráno po ránu!
    Práci najdeš v koránu!

    OdpovědětVymazat
  77. Aláh akbar soudruhu!
    Potřebuješ obsluhu?
    Čím ti mohu posloužit?
    Jak si mohu zasloužit
    tvoji lásku, tvoji přízeň
    nemáš třeba žízeň?
    Nechtěl by sis smočit pysky
    v kýblu skotské whiskey?
    Nebo kilo kaviáru
    přivítáš u samovaru?
    Chceš v pondělí pátek,
    pětkrát týdně svátek?

    OdpovědětVymazat
  78. Za oknem to fučí
    pupeny tam pučí
    teplo jako v rub al chálí
    zima v nenávratné dáli.
    Zase teplý listopad
    pokračuje vodopád
    islámského bohatství
    do každého opatství
    do každého kraje
    už to tady zraje.
    K tomu svítí půlka luny
    přiženou se písku duny
    připutují stáda koz
    to už budu chodit bos.
    Už nebudou sluníčkáři
    stanou se z nich měsíčkáři
    co pro pravou víru
    budou házet síru
    na hroby svých matek -
    jen aláh má svátek.







    OdpovědětVymazat
  79. Běžím štěstí v ústrety.
    Kde se žerou krevety?
    Nepřekážej, uhni
    já tam budu první.
    Nedá mi to pokoje
    jenom kurňa kde to je?

    OdpovědětVymazat
  80. jak i šachy mohou být součástí propagandy...

    Obecnou popularitu šachů letos umocňuje ještě jeden fakt. Mezi Carlsenem a Karjakinem se nehraje pouze o titul šampiona a o milion dolarů.
    Je to také střet Západu s Východem, měření sil mezi Evropou a Ruskem.

    Zdroj: http://sport.lidovky.cz/miliardova-show-aneb-jak-sachoveho-mistra-hlida-microsoft-pred-hackery-z-ruska-1yq-/ostatni-sporty.aspx?c=A161121_211022_ln-sport-ostatni_atv

    OdpovědětVymazat
  81. Ládik od půl třetí do čtvrt na pět krátce coby umělec zapracoval - a nyní, když nepracující třída vstala a právem očekává duchovní snídani, už se buď zase fláká, nebo vydělává na Babiše.

    Ach jo.
    Takhle tu islámskou demokracii nevybudujeme!
    To se nedivte, že k nám musulmani nechtějí a budeme se muset spokojit s několika málo milióny nenáročných ukrajinských banderovců!

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existuje i nitrožilní výživa, výživa rektální nebo žaludeční sondou.

      Při nich zůstávají ruce na klávesnici volné a duševní proces není rušen hlasitým chroupáním, natož mlaskáním.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Když budete při rektální pracovní snídani navíc ještě šlapat na stepleru, ušetříte na tvůrčí činnost ještě další dvě hodiny, které nyní proflákáte nočním během!
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. já v té době pekla chleba. Nespala jsem od půl druhé. Jídlo ale není v tuhle chvíli možné pozřít... jedu za chvíli zase do špitálu a už teď jsem plná stresu a strachu z příštích událostí...

      Vymazat
  82. To: Ládik!!! - k testu od Lišky, včera 20:05
    Jste hloubavější a důslednější než já, já se k němu přece po přečtení Vašeho názoru vrátila a teprve zjistila, že je správnost vyjádřena barevně. Přihodila jsem tam, co pěkného Vám napíší, když neprojdete - pokud to někoho zajímá.
    "Trump první den v úřadu ohlásí odstoupení od TPP." Kdo ví, zda si své úmysly někam zapisuje či spoléhá na svou paměť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. USA se dají uřídit levou zadní. Dělat tam presidenta není žádná věda, jinak by do toho Trump nešel.

      Vymazat
    2. TPP není TTIP! TPP se týká jiných zemí...
      http://jdem.cz/cnr6x9

      Vymazat
    3. Aleně dík za odkaz, o kus dál pak ještě pěkná rozcvička pro emoce i češtinské řádění.

      Rozšmelcuju ti rypák, osedlám si tvou starou. To budete koukat, kdo má dostat Michala Horáčka na Hrad

      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rozsmelcuju-ti-rypak-osedlam-si-tvou-starou-To-budete-koukat-kdo-ma-dostat-Michala-Horacka-na-Hrad-463793

      Vymazat
  83. Nádhera...Wyoming USA:


    www.youtube-nocookie.com/embed/_-pCeBDTQBE?rel=0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Island se mi líbil víc, a žádní lidi.

      Vymazat
    2. Maxime, hezký. Ale mě víc dostanou hory a vůbec krajina u nás, líbí se mi víc a ještě chytí za srdce, třeba podhůří u nás doma.

      Vymazat
  84. http://zpravy.idnes.cz/nemecko-friedrich-trump-vypovezeni-ze-zeme-fee-/zahranicni.aspx?c=A161122_061700_zahranicni_san

    Jak uz jsem jednou psal, dojde urcite i na zneuzivani deti...
    josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až teď jsem se já neznalá koukla, že zatímco německy neznamená "trump" nic, anglicky je to v kartách trumf. Bude pan Trump opravdu nejsilnější? Uvidíme.

      Vymazat
    2. josef:
      "Jak uz jsem jednou psal, dojde urcite i na zneuzivani deti..."
      Ano. Hlavně dětské nevěsty jsou fajn, že ano?

      Vymazat
    3. marie
      Vy mi marie nerozumite.
      Ja jsem psal o tom jak se kazdy den nachazi nejaka spina na Trumpa a ze jednou dojde i na to, ze zneuzival Ivanku...
      josef

      Vymazat
    4. josef
      Ale to by vypadalo, jako že jste na straně prezidenta Trumpa..? K nevíře... My tady jsme na nalézání a házení špíny na prezidenta zvyklí.

      Vymazat
  85. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/421316-policie-podle-sarie-islamska-mravnostni-hlidka-v-nemecku-zakon-neporusila.html

    To by si clovek tu hlavu ukroutil...
    josef

    OdpovědětVymazat