04 května, 2017

KRTINEC č.216

211 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Nový obří stepler pro Jáchyma! (co s květinami..)

      Vymazat
    2. Chvěla se Vám ruka, je ti vidět na písmu.

      Vymazat
  2. Sodoma komora!
    ládik na drogách - a člověk aby to tady oddřel.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  3. Malá rozcvička na dobrou noc. Takhle jsem neválela ani za mlada!

    VIDEO: Důchodci válí jak zamlada. Jejich tanec je hitem internetu
    1url.cz/ftTEj

    OdpovědětVymazat
  4. Mám fertig. Jenom bych připodotknul, že houpací kůň byl mým největším učitelem v raném stadiu studia a celého jsem ho olysal.

    OdpovědětVymazat
  5. Sa mi velmi paci, ako reagujete na saskarnu, co sa deje v Cesku. Ale vobec ma to neprekvapuje. Svejkovstvo a knedlikarstvo je, ako je to jasne i teraz, je skratka typickou vlastnostou, asi uz zakodovanou v genoch. Kazdy nezaineresovany clovek, s troskou nadhladu, musi sa perfektne bavit hlavne z prijatia Sobotku u prezidenta. Dvaja saskovia, jeden vacsi, ako druhy. A k tomu skoro 30 minut "grilovania" Babisa u Drtinovej, ktore sa akosi nepodarilo, lebo Babis ataky a utoky, asi 10 x opakovane so zaujmom podchytit ho v reci, ZLYHALI:-))). Babisa vobec nevnimam ako nejakeho cistica korupcneho prostredia. Vnimam ho, aky je - v prvom rade podnikatel a ako taky sa spraval a vyuzival ceske zakony. Tie mu dovolili, dostat sa (hoci ako Slovakovi) do najvyssich poschodi ceskej politiky. Skor ma zaujal ten "diapazon" tunajsich "cestnych, objektivnych, slusnych..." krtkov.

    Prekopirujem sekvenciu z debaty o tom, ze vojaci sovietskej armady znasilnovali zeny. Islo o to, ze p.Marie odviedla rec inde, tym padom relativizovala zlociny, takze som nieco napisal. A potom nasledovali dalsie veci:

    JAHA30 dubna, 2017 23:47
    Ad: Marie

    "Krasa relativizovania, super...:-(


    marie01 května, 2017 08:22
    JAHA
    Bodejť by se to zrovna Vám líbilo!
    Ale třeba přiznat, že při osvobozování Československa zahynulo v bojích 140 000 vojáků RA, nejvíc z nich na Slovensku, to se Vám nehodí do demagogie, že?!
    U násilníka mě ten postoj nepřekvapuje.


    JAHA01 května, 2017 12:41
    U násilníka mě ten postoj nepřekvapuje.

    Co si do dovolujete voci mne? O akom nasilnikovi pisete. Vy ste povolanim ucitelka? A co ucite deti - klamstvam, zatajovaniu a sprostym ohovaraniam?

    Napisal som slusne, ze relativizujete a odvadzate pozornost od meritu veci, ktore bolo v tom, ze vojaci CA pri postupe na zapad casto sa dopustali znasilnovania. Zaroven dal slusnu odpoved pan Kopicek, ze vacsinou boli za to bud zastreleni, v lepsom pripade odoslani na Sibir. I nasu rodinu prepadli ruski vojaci, kradli, co sa dalo a chceli znasilnovat dievcata (moju babku, tety a mamu - vtedy mlade zeny a dievcata). Ale mame s jednym jej bratom sa podarilo ujst, utekali to oznamit, prisli vojaci s dostojnikom, aj sa b nasom dome strielalo, zatkli tych dvoch, ci troch nasilnikov, odviedli ich a dostojnik sa vsetkym ospravedlnil.

    A vy sa vyjadrujete, ako ...skoda i slov.

    Pokial mate nieco so zdravim a psychikou a Vase vyjadrenia vyplyvaju z toho, viete kde sa taketo veci riesia."


    Mohol som na sprosty atakt p. Marie "U násilníka mě ten postoj nepřekvapuje." napisat nieco ine, ostrejsie, nez som napisal. Napr. "krava jedna sprosta, ja som s Vami husi nepasol", alebo nieco podobne.

    Ak by som to napisal, skoro vsetci tunajsi "slusnaci" by sa do mna pustili. Ale ze ma BEZDOVODNE urazala p. Marie - na to nezareagoval NIKTO!!!

    To je ukazka tej vasej spravodlivosti, rovnakeho pristupu...

    Takze tak, sudruhovia. Dvojaky meter u vas funguje DO JEDNEHO!!!

    A pani Anna, Renana, ci ako si bude v buducnosti hovorit, vyzera v tomto kontexte ako najzdravsia zo vsetkych. lebo, ked nic ine, tak bud je uprimne naivna, alebo za to nemoze.

    Vy, ktori ste sa na sproste vyjadrenie Marie voci mne neozvali, lebo ju urcite citate vsetci, teda vedeli ste, co napisala, vystavili ste si vysvedcenie o svojej moralnosti sami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neotravujte a starejte se o dění na SLovensku. Proč jste pořád nalepený na nás?
      A kopírovat si staré diskuse, ukládat si je a pak s nimi argumentovat ve vytrženém kontextu - to je fakt ubohost!

      Marie, prosím, nevšímejte si ho.... je to slovenský troll.

      Vymazat
    2. Pracoval jsem desítky let na Slovensku a mohu zodpovědně říci, že takového nacionalistického vo.a jsem tam neviděl. Ján Harčarik je něco jako slovakistický mutant.

      Vymazat
    3. Nejde reagovat na všechno. Někdy se ani nechce. Z mnoha důvodů - lenosti, nezájmu nebo jen tak.

      Vymazat
    4. No iste, Vy mi budete rozkazovat, co mam robit:-).

      Podajte si radsej (hoc virtualnu) ruku s p. Kopickom. Pavlovove reflexy u vas funguju znamenite. Vy vzdy bez zamyslenia napisete "neotravujete,nestarajte sa..." a dochtor zasa vzdy ako prvu reakciu napise moje meno.
      Nepredpokladam, ze si mysli, ze tym nieco dokazal, ci zabodoval, takze musi to byt ten reflex :-))).

      Vymazat
  6. Tužka napíše,...klídek,....do voleb se ještě uspořádá divadelních představení,.....noóó,....panu Sobotkovi ujíždí nervy z průzkumů, že jeho stranu čeká pěkný propadák,.....tak oni vytáhnou kde co,....to o tom nevěděli dřív,..?..pan Sobotka se panu presidentovi naservíroval na stříbrném podnose, až pod nos,....a pan president si ho vychutnal,...to se halt stává,...a že to bylo v přímém přenosu,....já bych chtěla vidět a slyšet ještě ten rozhovor za zavřenými dveřmi, co pak následoval...snad to nějaký Kukulín nevydrží a něco se dozvíme.

    A opravdu se mi líbilo, jak pan president na pana premiera namíříl hůlkou,...a mikrofon byl špatně nastavený,....no gagů tam měli neuvrekom,...pročbychom se nebavili, když nám pánbůh dal takové komiky,...ale v kůži těch úřednic na sekretariátech bych právě teď být nechtěla,....to sjede až k nim, že to všechno byla jejich špaténka, jak to domluvily a napsaly.

    Budou dozvuky,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  7. Je po puči.
    Andy s kytkou v náručí
    přežil útok mloka
    otvírá se stoka
    pro množení krys,
    kolem bzučí hmyz.

    OdpovědětVymazat
  8. Já nevím, jak tak můžu furt někoho zajímat...
    To víte, že to nečtu.
    Hezký den přeju. Tady stále mokro, obloha jak pytel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtu jen málokdy, navíc psané po 23. hodině bývá toxické. S Burešem mají jedno společné, nazývat ženy kravami...

      Vymazat
    2. Nazývá je tím, čemu je nejblíž.

      Vymazat
  9. Slunce nikde. Večer jsem odpadla po přípravě na dnešní akci, ani jsem nečekala, vlastně nečíhala :o), na otevření nového krtince. Tak Jáchymovi velká gratulace a z minulé jamky: vrchního provianťáka bych klidně brala. Zvláště po té, co bylo sem již vloženo, že pití vína je lepší a přínosnější pro lidský mozek, nežli řešení rovnic :o))

    OdpovědětVymazat
  10. Minule jsem to hodil Machovi - ten usnul v brusli. Teď hodím do urny Okamuru, protože mám plno japonských věcí, Olympus, Pentax a tak. Proč bych to měl házet skopčákům? Ti budou mít cinklé motory i v tancích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím to stejně. Sayonara!

      Hlavně NIKOMU, jehož partaj je teď ve vládě.

      Vymazat
    2. Jasně, voličský lístek zahodit.

      Vymazat
    3. Škoda, že tu nepíše Tencokida hnuj. Ten by volil VV.

      Vymazat
    4. sem už píší jen komouští pohrobci a xenofobové

      Vymazat
    5. ...a čtou je hloupí čtenáři neschopni něco napsat.

      Vymazat
  11. U nás po 2 nočních milimetrech vláhy sluní.
    Kdo bude naším presidentem mě nebere pořád (hlas bych ale dala Ládikovi!!! i Lišce), vybírat někde za cokoliv mě neláká, pane Jáchyme. Však aby se nakonec za podobné aktivity i doma v soukromí nemuselo platit, aby "byla Češata"...

    OdpovědětVymazat
  12. Odvezl jsem souseda do špitálu v 3nci; na parkovišti chce chrenek peníze, všude kolem zákaz zastavení, tak stojím kilometr od nemocnice, v lese. Byznys je byznys. Někomu prachy nedám, i kdyby mě to mělo položit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, nic mu není, jenom mu mají trhat žíly či co. Ale ne dneska.

      Vymazat
    2. Ládiku, tak to je zázrak, že ten les není soukromý a že vás tam nechají stát!
      Ve Francii jsme do žádného lesa nesměli ani odbočit na cestu, vše soukromé. Svačily jsme v autě na krajnici, v pangejtu, neustále. Motoresty byly nějak jinými směry, asi.
      Naši mladí letos ve Skotsku museli šlapat 5 dalších km, než došli k nesoukromému pozemku, kde se dalo rozbalit stan na přespání. Ani u hospody to nešlo. Má ten kapitalismus u nás ještě rezervy!

      Vymazat
    3. Vezla jsem vloni v noci lišáka do špitálu, prodělali jsme vyšetření, nechali si jej tam a já zaplatila při výjezdu 150,- Nejede v tom jen Chrenek.

      Vymazat
    4. jó, v areálech nemocnic musí zadarmo parkovat doktoři a personál, kde jinde by se mohli pochlubit a vystavit svá fára? Špitály dnes přeci nejsou pro pacienty a jejich nemoci, ale kvůli byznysu. A když se pacošovi uškodí, tak přeci fajn, přijde zas a prachy se točí, nač by byl špitálu někdo uzdravený a tím pádem zdravý?

      Vymazat
    5. Nebudu ani psát o tom, jak jsem platila obden parkovné v areálu nemocnice, kam jsem vozila muže půl roku...
      Les v Havle nablízku nebyl...

      Vymazat
  13. Odpovědi
    1. Hrozný ťulpas.
      Udělá podle svých slov z Babiše mučedníka.
      Ten člověk se stal premiérem nedopatřením a věřím, že už se nestane.
      Není schopný vést ani sbor svíčkových bab.

      Vymazat
    2. Takovou estrádu by nevymyslel ani Izer. 🎪

      Vymazat
    3. https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/zeman-levitujici-zeman-strilejici-vtipalci-uchopili-hradni-tyatr-po-svem-31009?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

      Vymazat
  14. Zemřela Bílá holubice. Legendy odcházejí, stejně jako obyčejní smrtelníci.
    Ve filmu jí to slušelo.

    http://kultura.zpravy.idnes.cz/zemrela-daliah-laviova-0bl-/filmvideo.aspx?c=A170504_180153_filmvideo_spm

    A píseň s K. Gottem, na videu: Ich bin da, um dich zu lieben
    http://www.tyden.cz/rubriky/zemrela-herecka-z-old-shatterhanda-zpivala-s-gottem_428675.html

    Goťák musel být v Německu hodně oblíbený. Že tam zpíval naši Vltavu, jsem nevěděla:
    https://www.youtube.com/watch?v=gHLS39owG0s

    OdpovědětVymazat
  15. Tak jsem si dnes vyzvedla novou občanku a šla výměnu oznámit bance, že jsem to měla kolem. Nechali si (prý dle požadavku ČNB) podepsat, že nejsem politicky exponovaná.
    Kádruje se holt nejen zde. No jo, možná jsem měla tvrdit, že jsem - třeba bych měla větší úroky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A když jsem svému dospělému dítěti umožnila získat vstup do mého sejfu v bance, museli jsme potvrdit kolonku, že není americký občan!!! Letos v únoru!
      To je tedy lustrování, dřív by to člověk svedl na komouše, ale co teď?

      Vymazat
  16. Všichni antibabišovci by si měli přečíst následující fakta investičního manažera. Tam by se také dozvěděli, proč dluhopisy byly emitovány v hodnotě 1.- Kč.
    Podle zákona musíte zdanit úrok 15% daní. Ovšem úroky v tomto případě musíte zaokrouhlit na koruny dolů. Pokud dostanete úrok z jedné koruny (klidně i 30 % z jednokorunového dluhopisu, což je 30 halířů), tak výsledná daň bude vždy nula. Výsledkem je, že úroky byly zdaněny, ale podle dikce zákona je daň nula.
    http://blog.aktualne.cz/blogy/martin-masat.php?itemid=29212

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Zbyňku, přečetla jsem. I reakce diskutujících. Přesto jsem stále antibabišovka. Pro mě je to člověk, kterému nevěřím mu ani dobrý den, arogance z něj kape. Jak jsem psala, je-li pro něj kolegyně kráva, jiná zase p..a zrzavá, je to stále estébák s estébáckými způsoby, i kdyby byl stonásobný miliardář, je to buran Bureš

      Vymazat
    2. Sám je vydal, sám je koupil, zdanil nulou podle zákona. Ale na veřejného činitele je to nemorální jednání, neměl jít vůbec do politiky. Kdoví, jaká svinstva praktikuje u koryta.

      Vymazat
    3. Potrefení antibabišovci se ozvali. ☺
      Zásadně je třeba zdůraznit, že nepřekročil zákon. O krávě slyšel snad jen ten vyhozený novinář.
      Babiš samozřejmě plánuje další svinstva, určitě bude přidávat řepkový olej do odstředěného mléka.
      Díky za pobavení, dalším po slovakistickém mutantovi. ☺
      P.S.:
      Paní liško, také bych rád Vás pěkně oslovil, pěkně prosím, prozradíte svoje ctěné křestní jméno?

      Vymazat
    4. Mám syna téhož jména, tak asi proto, pane Kopíčku ☺

      Vymazat
    5. JK -
      mám totiž info z první ruky z let 97-99, co je babiš zač, přímo ze stavby a soudní síně, to ještě snad nebyl na světě PKM Orlen. Nevěřím, že by se babiš polidštil, spíše naopak. Pro mě je to vzor nejhoršího humusáka.

      Vymazat
    6. Já zase vím, jak to probíhalo, když převzal Agrodružstvo Jevišovice! Spolkl je jak malinu. Teď se fotí s krokodýlama... A tak to udělal s všemi, nejdřív v poho, já půjčím na semena, na hnojiva, postřiky, pak je schlamstl i s chlupama.
      Říká jeden známý, že chlapi dostávali výplatu pozdě, ale když byly žně, kampaně, orby, nosili domů 30000,-. Teď mají každého 10. dne v měsíci peníze na účtu. 11 tisíc. Na oběd mezi ně do jídelny dorazí s ochrankou, nepozdraví...

      Má nás ve vlastnictví. Tady je Babišovo. Zemědělství, chemie, potravinářství, media a zatím jenom vicepremiér...

      Vymazat
    7. Ještě znám osobně případ kamioňáka (zítra ho uvidím), co mu rozvážel maso ... jezdil na příkaz, jednou usnul za volantem, má těžké následky a nebyl to pracovní úraz.

      Vymazat
    8. Ládik!!!
      Jestli Vaše info je stejné ceny jako to o lití rostlinného oleje do odstředěného mléka, tak byste je měl ihned zapomenout.
      liška:
      Neptal jsem se na jméno Vašeho syna.

      Vymazat
    9. No tak, pane Kopíčku, proč by liška nemohla zůstat v anonymitě? Baba Jaga jí říká "lištičko", proč Vy byste nemohl taky tak?
      Stejně nevíte, jak se kdo doopravdy jmenujeme.

      Vymazat
    10. Tak proč nechce respektovat anonymitu mou?

      Vymazat
    11. JK
      nikdy jsem si nepotřeboval nic vymýšlet.

      Vymazat
    12. Aha, teprve teď jsem to našla, ve 14:09. No ale kdysi dávno jste pod tím jménem psal na A.cz, pamatuju si je, občas něco čtu z dávných dob. Já to od lišky beru jako takové familierní, že jste se asi dobře znali coby diskutéři. Tak snad postačí, když lišku požádáte, aby to jméno nepoužívala. Stejně nikdo neví.... jak jsem už psala. To můžou všechno být nicky, včetně Ládika nebo mě, a dalších.

      Vymazat
    13. Ládik!!!
      Tak se Vám to zdálo.

      Vymazat
    14. marie:
      Požádal jsem, marně.

      Vymazat
    15. Promiňte, pane Kopíčku. Nevěděla jsem, že se Vás dotýká používání Vašeho jména. Byly doby, kdy jste je běžně užíval a mně to přišlo milé, že mám doma taky člověka téhož jména. Již se to nestane. Čtu až teď, takže má omluva je možná opožděná, nicméně upřímná.

      Vymazat
    16. Zato moje jméno tu je naostro.

      Vymazat
    17. Josef Kopíček05 května, 2017 18:27
      Tak proč nechce respektovat anonymitu mou?

      To je vrcholna ukazka pretvarovania sa a dvojiteho metra v praxi!!!
      Napisala mu Zbynek, Matyas uz nie a vzrusuje sa. Ked in pisal cele meno, v pohode.

      Zasa si to ale, pre istotu, nikto nevsimol? :-).

      Vymazat
    18. Harčariku,
      laskavě se starejte o anonymitu svou.
      Obsesní slovakistický kecal musí strkat do všeho nos.

      Vymazat
  17. Stručné shrnutí včerejšího vystoupení. Převzato z diskuze ☺

    Školní vyšetřování

    Jednoaktovka

    Pepíčku, někdo počmáral dveře na záchodě, nebyls to ty?

    - To mě nezajímá. O tom se nechci bavit.

    Počmáral jsi je, nebo ne?

    - Franta snědl Ferdovi svačinu!

    Počmáral jsi ty dveře?

    - Ty dveře byly hnusné a špatně natřené. Kdo to dělal? Skandál!

    Tak jsi je počmáral, aby byly hezčí?

    - Dveře mě nezajímají. Na sousední škole taky kdysi někdo počmáral dveře.

    Počmáral jsi ty dveře, nebo ne? - A co ta svačina? Proč se neptáte na ni? I na to dojde. Ale teď se ptáme tebe. Počmáral jsi ty dveře? - Proč se ptáte mě? Mě to nezajímá. Je to tužkou, jakou máš jenom ty, tak se tě ptáme. - To mě nezajímá. A vás by taky nemělo. Vás by mělo zajímat to, co mě. Mě zajímá svačina, proč vás ne? Je to kampaň! A co ta sousední škola? Tu vyšetřujte. Počmáral jsi ty dveře? - Proč mě nenecháte domluvit? Svačina. Franta. Dveře. Nezajímá. Kampaň! Svačina. Franta. Dveře. Nezajímá. Kampaň! Svačina. Franta. Dveře. Nezajímá. Kampaň! Svačina. Franta...

    OdpovědětVymazat
  18. No, já jsem viděla jen kousek.. ale spíš mi to připomnělo jinou situci. Pokud Drtinka v roli vyslýchající učitelky, tak nějak takhle:

    "Pane řediteli, teď nám tu před celou třídou řekněte, jestli ten pornočasopis, co kluci našli ráno na záchodě, je váš?"

    atd., pokračování je známé.

    Proč tam ten Babiš vůbec chodil, dyť to musel vědět, jak to z něj bude tahat :-)
    Pro mě je to ukázka práce médií.

    OdpovědětVymazat
  19. čtenář05 května, 2017 10:19

    sem už píší jen komouští pohrobci a xenofobové
    ******
    Já nevím, jestli by to xenofilní nekrofilové vylepšili, ale klidně pište dál, ostatní čtenářové se rádi zasmějou.

    I když by možná neškodilo obohatit Vaši poněkud jednotvárnou argumentaci alespoň jednou novou myšlénkou za čtvrt roku...Takhle tu budete co nevidět za Hovena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..."sem už píší jen komouští pohrobci a xenofobové".... a GERONTI
      obohacuji svoji slovní zásobu
      lépe býti být Hoven
      než některým nickům zde roven

      Vymazat
    2. Nějaký dvojjediný vítač či co.

      Vymazat
    3. nějaký pakoš-strakoš

      Vymazat
    4. Mohla bych na anonyma-čtenáře udělat ošklivý rým, ale nestojí mi za to...

      Vymazat
  20. Stavil jsem se cestou z 3nce v kamenolomu Řeka, odkud mám godulský pískovec na sokl, co chci letos dokončit. Nechce se mi dělat klenbu nad dveřmi, tak mě napadlo, jestli nejde štípnout kámen na míru ... a jde, potřebuju 2ks (120x30x15cm) ... budou příští týden, každý má mít 150kg, budu muset trénovat, ať je dostanu nahoru.
    Takhle nějak vypadají:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gkiQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, ale co na to řeknou Vaše záda! Nechci být osobní, ale 130 kg a vzpírat to do výšky.... To ať Vám s tím raději někdo pomůže.

      Vymazat
    2. Pomůže mi koza a rozumek.

      Vymazat
    3. Kdepak, Ládika nemá cenu varovat před fyzickým výkonem. V minulém životě byl nejspíš gladiátor. :-)
      Doufám, že ten rozumek je soused, s velkým R.
      Náš druhý pes má něco se zády, nemohl na nohy, dostal injekci na bolest a mají starost..

      Vymazat
  21. Si myslím, že černého petra má teď zeman.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je povinen konat, podle Ústavy. Bez zbytečného odkladu, neprodleně. Na to jsem hodně zvědav.

      Vymazat
  22. Komentar internetoveho dennika Konzervativny vyber.

    Tak komédia pokračuje. Zmena plánu. "Odvolávam co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil..." :-D


    https://www.facebook.com/konzervativnyvyber/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf


    Ale, ze nieco podobne napisal vcera JAHA, tak je sovinista, nacionalista, slovensky trol!(?)...aaach. Vepro, kledno, zelo a svejkoviny nedovolia pozriet sa objektivne na komentare JAHA:-))).

    Alebo, VSETCI normalne zmyslajuci o situacii v Cesku, ktori pochadzaju zo Slovenska, a dobre sa zabavaju, lebo pre kazdeho normalneho, je Z COHO, to su ti zli.

    Keby to napisali Rusi, alebo Americania - to by bolo ine kafe...:-). To by bolo zdrave zhodnotenie situacie v Cesku:-))).

    OdpovědětVymazat
  23. Vidím, že neprodleně bude po Číně, po 18.5... bureš zatím zamete stopy a nastraží miny.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak situace se současnou vládou je jasnější. Babiše musí podle ústavy prezident zřejmě odvolat, je jen otázkou, v jakém termínu. Pak by logicky měla následovat abdikace ministrů ANO, a tím položit vládu a pak by prezident pověřil pravděpodobně znovu socdem (i když nemusí) k sestavení vlády, je však otázkou, zda by to účelové srocení ČSSD, Lidovců a TOP09 dalo dohromady parlamentní většinu. Hlasy KSČM a ODS nejsou zas tak jasné.
    Bohužel v ANO se ukazují první krysy, dnes Faltýnek a Šlechtová se nechali před novináři slyšet, že si dovedou představit vládu bez Babiše! Holt, krysy zůstanou krysami a jim jde hlavně o peníze. Babiš by si měl vyčistit chlív!
    Jinak zatím jediná větší volitelná strana je SPD, tedy vzhledem k tomu, že její program kopíruje z velké části švýcarský politický systém. SPD chce dát pomocí referent vybrat občanům voličům v referendech zda nadále setrvat v EU a i "obranném" paktu NATO.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Už jsem získala dva další voliče - rodiče! Pohrozila jsem jim, že jim jinak nebudu vařit... :-)
      Ne, žertuji...

      Vymazat
    2. Zrovna jsem chtěla Maxima pozdravit, po delší odmlce, a díky za příspěvek.
      Jak se jinak máte?

      Vymazat
    3. Maruško dík za vlídná slova, už je to lepší, byl jsem dost nemocen.
      Zdravím rovněž Alenu. Mějte se holčiny!

      Vymazat
    4. Maxime, také zdravím. Chyběly mi vaše břitké a úderné, nemilosrdné verše! :-)
      Držte se, ať je líp!

      Vymazat
  25. jen aby to SPD nebyla zas strana na jedno použití, jako byli Zelení, Véčka a ANO

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možná, není koho volit

      Vymazat
    2. Ládik!!!
      Anebo chytří, že prohlédli pozadí té babišiády.

      Vymazat
    3. Ani babišiáda není moje kafe. Tyhle špíny měli socani vytáhnou hned, když babiš zamířil do politiky. Nevěřím, že na něj neměli nabito, on na ně měl. Žili v symbióze, soudruzi.

      Vymazat
    4. Jaké špíny? Nic konkrétního dodnes nevytáhli. Čapí hnízdo? Co je tam konkrétně špinavého? Korunové dluhopisy? Tam není vůbec nic.
      Je to předvolební cílená kampaň.

      Vymazat
  26. Tuleni přicházejí o sluch. Může za to hluk na frekventovaných námořních trasách
    Čím dál hustší lodní doprava ohrožuje tulení sluch.

    jsem zvědavá, kdy přijde nějaká strana s programem omezení porodnosti lidstva , takhle to dál nepůjde, lidí zničí všechno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strana to nezařídí, na to jsou jinší páni. Ti, kdo se přičinili, aby lidi zlenivěli a nechtěli už ani rodit. Bílá rasa vymře dost brzy, bych očekávala.

      https://www.blesk.cz/clanek/regiony-plzen/467172/konec-rokycanske-porodnice-bylo-malo-rodicek-a-jeste-mene-lekaru.html

      Vymazat
    2. tak vesnice a periférie se vylidňují, celosvětově roste procento lidí žijících ve městech a to ještě v těch megaměstech, kde žije víc než 10 milionů lidí a tam se před porodnicemi čeká fronta nebo se rodí na chodbách, kvůli návalu, takže tak,co se někdejší v Rokycanech, odrodí se v Praze na pořadník, ano, zde se musí maminky zaregistrovat a běda, když neporodí v tom týdnu, tak se stresují, aby to vyšlo.

      Vymazat
  27. Zítra jsem na Zachariáše z Hradce, už se těším na výlet.

    OdpovědětVymazat
  28. Na dobrou noc vtip k předčerejší debatě o Wagnerovi:
    "Parsifal je zvláštní opera. Začne v 6 hodin večer, posloucháte tři hodiny, pak se kouknete na hodinky a ono je 6.30! " :-)

    A ještě jeden obrázkový z dnešního Psa:
    https://s24.postimg.org/706zwr82d/upozorneni.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)
      Jak už tady kdysi některý anonym vyprávěl, při Wagnerovi se snadno usne, i když je to přenos z Metropolitní.
      Doma vás ovšem neprobudí uvaděčka...

      Vymazat
  29. Baterky nabité, flašky napuštěny a hurá za zachem. A na Oslednici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice opět nic nechápu z těch šifer, ale ať se daří!

      Vymazat
    2. Hm, pak že nemáte rád davy. Helfštýn, Spartan, Telč... Snad Vám žádné nebezpečí nehrozí (jak jste mne loni varoval před Prahou)...
      Přeju daleký výhled. Tady zatím šedo a na Hostýně mlha, v kostele na mši lidu, zabraných kamerou, 15.

      Vymazat
    3. Tam jsme to procourali před léty, krása! Ale na rozhledně jsme nebyli...
      A pak vykoupáníčko ve Velkém pařezitém... nikde nikdo, tak bez plavek... jo, to byly časy...

      Vymazat
  30. Sluníčko, nejvyšší čas se věnovat zahradě. Dám si kafe, něco na zub a půjdu na to.

    Jinak zajímavý článek:
    Ministra školství Marcela Chládka premiér Bohuslav Sobotka odvolal v květnu 2015 po v MF DNES uveřejněném článku popisujícím jeho nevhodném chování k zaměstnancům úřadu. Hádejte, kdo jej napsal? Marek Přibil, který se na skandální aktuální nahrávce domlouvá s Babišem o článcích kompromitující ČSSD.
    http://www.sportovnilisty.cz/pozice-1-top/premier-sobotka-vyhodil-v-roce-2015-ministra-skolstvi-chladka-po-pribilove-clanku-v-mf-dnes/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zastrkám do hlíny mečíky, abych měla na podzim co vykopávat. Třeba letos všechny i vykvetou.

      Na Hostýně zatím jen příprava na mši - modlení z CD či z čeho.
      Jak jste tu tuhle přebrali pana Babiše - podobně privatizovali i jiní. Jen nás - Čehúny, Moraváky a Slezany - nešel každý z čiré lásky zachraňovat do politiky. Jo, jsou lidé schopní i všeho schopní a paragrafy proto tak klikaté, aby umožnily leccos.

      Vymazat
    2. Sobotka chce politikařit, Babiš hospodařit. Každý to, co umí. Ti dva se proto nemůžou v jedné vládě shodnout.

      Vymazat
    3. Mně vloni mečíky taky nevykvetly, vlastně jen pár až v září. Ale letos mám tulipány, že mají na jednom stonku pět květů. Moc si nepamatuju, kdy a kde jsem je koupila, dávala jsem je do země téměř v agonii, tak se mi asi chtějí odvděčit, nebo mě potěšit...

      Vymazat
    4. Ježiš, už mečíky? No, dám je až koncem května, teď to prostě nestíhám...
      Loni mi vykvetly všechny, byla to krása! Dávám k nim kolíky, protože je mám na větru, a tak vím, který vylezl a kvetl...

      Vymazat
  31. Tak tu máme vládní krizi,
    Bohouš měl prý jasnou vizi,
    odvoláním toho bači Babiše,
    pudou socdem preference výše!
    Jen aby se chlapec nesplet,
    vypadá to na propadák komplet,
    dnes má socdem procent tolik,
    jako by měla v zadeli kolík,
    víc než 10% to fakt nedá hoši,
    skončíte dole ve volebním koši!
    Každému však co si zaslouží,
    Bohouš se žalem usouží......

    OdpovědětVymazat

  32. PŘÁTELÉ,
    chlapci inkasujou vklady, co do nich kryptokrati vložili...
    Jsem zvědavý, kolik budou inkasovat členové SOUČASNÉ protektorátní vlády za přednášky pro Posseltovo sdružení vlastníků Postszeska.

    (A o kolik si řekne Doníček.
    Demokracie, ta vláda lidu, holt není zadarmo! Ještěže to za nás lid ti banksteři obětavě zatáhnou!)
    ********************************************

    Guardian.
    Britský Guardian přináší informaci o vystoupení Baracka Obamy, bývalého amerického prezidenta, na konferenci firmy Wall Streetu. Honorář je 400 000 dolarů.

    Guardian upozorňuje, že Barack Obama dříve finanční sektor kritizoval. Odměna za přednášku je ve srovnání s Hillary Clintonovou a jejími přednáškami pro Goldman Sachs téměř dvojnásobná.

    Ještě v roce 2009 Obama tvrdil, připomíná dále Guardian, že nebyl zvolen proto, aby „pomáhal hromadě zazobanců, bankéřů na Wall Street.“

    První zprávu přinesly Fox News, citujíc Hanka Sheinkopfa, demokratického konzultanta: „On šel do útoku proti Wall Street a teď ho krmí ti, které nazýval zazobanci. Je to více pokrytecké než ironické.“

    Není ovšem jediný, spíše se tak zařadil mezi ostatní politické veterány, píše Guardian. Bill Clinton údajně za projev v Hong Kongu pro Ericsson inkasoval 750 000 dolarů. Podobně jsou na tom britští politici.

    Například Blair ( vzor a ikona našeho Sobotky!!, viz jeho někdejší devótní vyznání na blozích Aktuálně.cz, pozn. já)dostal za projev na Filipínách 390 000 liber.

    (jáchym)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, já to teď sleduji a docela se bavím... to jsou komedie, to jsou zvraty! A to je ubohost! Ach jo, jediné, co zbývá, je - tuhle squadru už NIKDY nevolit!

      Vymazat
  33. Nielen moralku veducich garnitur, ale i niektorych zdejsich vyjadruje vyborne toto:

    https://www.youtube.com/watch?v=usBW44__tE8

    OdpovědětVymazat
  34. Věštírna! (z diskuze na jiném blogu):

    K.O. nastane, až Zeman prohlásí, že:
    “Sobotka už není schopen vést vládu, neumí držet slovo (na rozdíl ode mě!) a měl by se, pokud se necítí dobře, léčit a proto ho, na základě jeho veřejného příslibu, že podá demisi,který nedodržel, odvolávám z funkce předsedy vlády, aby na to léčení měl čas.
    Zároveň vyhovuji jeho poslednímu přání a odvolávám Babiše z funkce ministra financí a jmenuji jej tímto premierem…
    Blahopřeji Vám, pane premiere!
    A Sobotku jako ministra financí mi prosím nenavrhujte!"

    Vo co? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je zatial najlepsia hlaska, co som k situacii cital a videl. To by bol tah, ktory by Zemanovi urcite neuskodil, len mu ziskal popularitu a preslavil by sa i ako jeho najlepsi bonmot doteraz:-).

      Vymazat
  35. Vtip z Vlkovobloguje:
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/05/06/vtip-na-tento-den-419/

    Pro nedovtipné - je to určeno pro ČESKÉ voliče!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pre tych, co si myslia, ze su dovtipne - plati to o vsetkych volicoch vo vsetkych krajinach:-).

      Vymazat
  36. Pravny nazor k niektorym pravnym nazorom o ustavnych zvyklostiach a praxi pri demisii.

    http://blog.aktualne.cz/blogy/pavel-hasenkopf.php?itemid=29210

    OdpovědětVymazat
  37. Já nevím, co si myslet o osobě, která leze na blog v jiné zemi, uráží Čechy a nadává konkrétním diskutujícím, reaguje na jejich příspěvky, i když si ji nikdo nevšímá a každý ji ingoruje - tedy já vím, co si myslet, ale nenapíšu to... :-)

    Marie, jedu sekat na parcelu, napíšu víc večer. Jdu tam sestavit zajímavý bazmek, vyfotím a podám zprávu, možná to vás či jiné dámy, co mají zahrady, zaujme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja neviem, co si mysliet o osobe, ktora si mysli, ze niekto lezie na blogy. Co si mysliet o osobe, ktora si mysli, ze blog vytvoreny v nejakej zemi je urceny iba ludom z tejto zeme. (To uz zavana uplnym...no, zdrzim sa exaktneho pomenovania veci). Co si mysliet o osobe, ktora si nevsim nadavanie na osobu z inej zeme, ale tvrdi, ze ta osoba nadava na niekoho. Co si mysliet o osobe, ktora prekruca text napisany osobou z inej zeme a na zaklade takto prekruteneho textu klame. Co si mysliet o osobe, ktora...

      Dalo by sa pisat na 100 stran o tejto osobe a jaj "křivactve".

      A viem, co si mam mysliet. Aj si to myslim:-)...

      Vymazat
  38. A ještě k hokeji (z diskuse jinde):

    Jak to ti uhnijní a „evropští“ psychopati během krátký doby dotáhli k naprostý dokonalosti:
    "Šampionát ve Francii se koná ve stínu výjimečného stavu, obav z teroristických útoků a téměř naprostého nezájmu domácího publika..."

    OdpovědětVymazat
  39. Nie si z našej zeme,
    my ťa tu nechceme.
    Iba v tom prípade,
    keby si stál v rade
    nie na plný válov,
    ale do análov.
    Našich.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Volakto zas serie.
      Zatvor aspoň dvere.

      Vymazat
    3. Dakujem za uznanie za trefnu basnicku na vas, poniekktorych krtkov.

      Neviem, co ste napisal, ked ste mazal. Ja mazat svoje nemozem, takze, co napisem z hlavy, tak to tam je na vecne casy a nikdy inak.

      Nechcem Vam v buducej tvorbe radit, ved Vy viete vsetko najlepsie. Ale, ked uz, tak ste to mohol napisat tak, aby to malo rytmus a rym.

      Napr. Voľakto (nie volakto!) zas sere.
      Zatvor aspoň dvere!

      alebo

      Voľakto zas sere.
      Nech zatvorí dvere!

      alebo



      Zas ten JAHA sere.
      Aspoň zatvor dvere!

      alebo

      Zas ten JAHA serie.
      Čo to za veselie...

      atď.

      :-)))


      Vymazat
  40. Ládik!!!u,
    mohl byste mít kšeft až v Mongolsku:
    http://blog.aktualne.cz/blogy/miroslav-bobek.php?itemid=29220

    OdpovědětVymazat
  41. Posečeno, ostříhány suché a moniliózní větve u meruněk, zasazena sadba a mečíky, vypráno a úplně hotová liška...
    Meruněk bude hodně, nepřijde-li kropobití, silný jarní mráz, nebo jiná katastrofa. Nevím, mám-li se radovat, trhat je na prodej za 15,- není žádné terno, sbírat je do sudu na pálenku je pracné a vypálení drahé. Ach jo (:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Keby som siel za dcerou v obdobi zberu, nejake kilka by som kupil:-).

      Vymazat
    2. Kein Problem.

      Zbylo mi deset košil na vyžehlení, zbytek jsem zvládla, ale na košile už mi chyběla energie. Navíc si mě vyštěkává pesák, ať mu jdu házet uzlík. Nabírá sílu a hojí se mu rány, už vezme do své tlamičky kde co, jen kosti mu nejdou. Se mi ulevilo, bála jsem se o něj.

      Vymazat
    3. Já tolik pilná nebyla, Lištičko. Potěšilo mě, že je pesákovi lépe - já dnes půjčeného stárnoucího Andyho docela unavila, i tahat do kopce přestal.
      Jdu koukat na pana Zindulku na Art. Dobrou noc všem.

      Vymazat
    4. Jaguško, já musím. Nikdo to za mě neudělá. Ale dnes to hezky "odsejpalo"

      Vymazat
    5. Já jsem dnes taky sekala, ale asi mám jinou rozlohu než vy, liško, nebo jsem starší anebo nemám formu :-), ale jsem úplně hotová. Sekala jsem pět hodin, vysypala jsem 56! košů od sekačky, takhle to dál nepůjde...
      Začnu taky mulčovat....
      Jinak, liško, jak to mají meruňky dělat? Zmrznou, nejste spokojená; bude jich hodně, taky to nevítáte... :-)
      Já, v chladném, větrném údolí, vám závidím!

      Vymazat
    6. Poslouchala jsem teď chvíli při pečení Honzáka, mluvil na Radiožurnálu s L. Výbornou. Když tam není politika, tak umí. Bylo to myslím že na téma Jak se zamilováváme, z hlediska psychiatra. Přiznal, že každá věda o člověku - např. biologie, psychologie, sociologie, případně spirituální nauky, vidí problematiku ze svého pohledu, takže se vůbec nemusejí shodnout. A že věda vůbec člověku velmi málo rozumí, i když něco je probádáno... Že současná mladá generace jde dosti do pr..., neboť jsou přechemizováni užíváním všeho možného i prostředím, no řekl to hodně drsně. A že dívky podle nějakých pokusů, které berou hormon. antikoncepci, úplně ztrácejí pudy, citlivost k plodným chlapcům s vysokou imunitou, a vybírají si ty nejhorší.. Dřívější studie před desítkami let dopadly přesně opačně, ještě bez HA.

      Vymazat
    7. marie, asi to tak bude. Já jsem celý život pilulkám fandila, brala jsem je něco, co osvobodilo ženy od hrůzy nechtěného těhotenství. ALe teď to začínám vidět jinak....

      Vymazat
    8. No jo, tomu se nedá zabránit, holky chtějí užívat. Mě vytočilo, že se nám věci neříkají na rovinu. Berou se a mají spolu děti ti, kteří se (i podle Honzáka) k sobě biologicky vůbec nehodí, protože přirozené instinkty žen díky hormonálnímu oblbnutí nefungují. Mně může být upadající genofond lidstva už nakonec fuk, ale ta představa, kam se civilizace ubírá, a z kolika různých důvodů, není veselá.
      A naproti tomu jen čteme, jak je věda úžasná a co člověku umožnila. Cena neuvedena.
      Tak jo. Hezkou neděli všem.

      Vymazat
    9. Sekám bez koše, trvalo mi to dvě a půl hodiny. Vyhýbám se překážkám, jako je dlažba, různá lešení a všecko možné, protože se bude dláždit, stavět pergola, vše, co jsem chystala pro lišáka a nestihla udělat. Aby byl pyšný, že to zvládám...
      Meruňky mi nevadily, ale teď z toho mám obavu, jsou to staré stromy, vysoké a trhat je ze žebříku není legrace. Navíc lišák chystal kvas, že ovoce vypeckovával, drtil, na to já nemám čas ani trpělivost. Ještě neuzrály, uvidíme ...

      Vymazat
    10. No, já bych ty plody, co jsou vysoko, nechala spadnout, sbírala je každý den a dělala džemy... Z meruněk se to ani nemusí mlet.
      ALe asi máte hodně stromů a ono to dozraje skoro naráz, já vím.
      No, vy si poradíte.
      A ještě se zeptám, jak často sekáte?

      Vymazat
    11. Džemy pak budu prodávat na farmářských trzích :o)
      Náhodou jsem dnes dělala taštičky s povidly vlastnoručně vařenými. Jsou úžasná, dají se krájet. Džemů spotřebuju tak dva tři. Ale možná bych mohla dělat čatní k sýrům při ochutnávkách.

      Vymazat
  42. Totalny trapas, ktory ale asi nikomu zo zdejsich zdejsich nevadi. Keby tak Cechii zahrali slovensku hymnu, to by bolo komentarov, ze sudruhovia krtkovia. A vraj "bratia":-).

    Asi - kedy, ako a preco. Inac by sme poculi a citali opravnene odsudenia organizatorov, ze. :-)))

    https://lnk.sk/gFQ3


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slovinsko a Slovensko se holt Románům (stejně jako Anglosasům a kdoví komu ještě) plete. Dělat z toho aféru a ještě nás obvinit, že proti tomu nebrojíme, když to ani nevíme a co bychom nabrojili, že, je od Vás přinejmenším nefér, pane Jaha. Hezký večer a lepší výsledky Vám přeji

      Vymazat
  43. Oslednice zavřená, slunko zapadlo, 9000 kroků po Telči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Telč a Lednici jsem navštěvovala každý rok. Do Telče budu mít problém, vždy jsem brala s sebou lišáka, každý krok tam s ním mám spojený. Obě města se ale za ty roky strašně změnila. Přeturistováno, v Telči auta na tom krásném náměstí... Dopuručuji Slavonice. Budete nadšeni. Menší Telč, ještě ne tak zprofanovaná. Od Telče navíc docela kousek.

      Vymazat
    2. Díky, podíváme se dnes.

      Vymazat
  44. Komentář z jiného blogu:
    "další taktický Putinův čin, kterým chce rozvrátit stabilitu naší demokracie se udál v Praze. Zločinní Noční vlci – Putinovi pohůnci – přijeli do Prahy a zcela zákeřně se vykašlali na skupinku dobroserů s plakáty, očekávající je na Václavském náměstí, a odjeli na Olšanské hřbitovy, kde za "naprostého nezájmu veřejnosti" se prodrali zanedbatelnou skupinkou asi dvou set lidí, aby se poklonili památce padlých rudoarmejců. Pak odjeli do pravoslavného kostela na mši a po ní znovu zločinně a naprosto neomluvitelně minuli Václavák s aktivisty a odjeli..."
    http://jdem.cz/c7zdt5

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)
      Něco podobného mě napadlo, když jsem tu zprávu včera zaslechla.

      http://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/467367/putinovi-nocni-vlci-dorazili-na-olsanske-hrbitovy-uctili-sovetske-vojaky.html

      Vymazat
  45. titulek: Španělé zachránili u Libye přes 600 migrantů...
    "Dnes 20:46 - Madrid (Aktualizováno: 21:04)"

    Posádka španělské lodi Canaris vyzvedla migranty poblíž libyjských břehů. ...
    Skupinu migrantů tvořili lidé ze subsaharské Afriky, hlavně z Gambie a Nigérie. ...

    zdroj:
    www.novinky.cz/zahranicni/evropa/437099-spanele-zachranili-u-libye-pres-600-migrantu-dalsi-byli-na-mori-oloupeni.html
    (cit. 23:35 06.05.2017)

    Komentář: Neskutečné(?). Evropa si kope příkop, do kterého se zahrabe. Ratatata. Za to taky může Putin?
    Mimochodem, ještě že zmizelo ze Sputniku zpráva o o novém viru v Libérii. Putinův fejk. Doufám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cz.sputniknews.com/svet/201705065238521-rusko-nove-smrtelne-onemocneni/

      Vymazat
    2. Tak s Italama je to 3600...

      Italská pobřežní stráž v sobotu zachránila ve Středozemním moři celkem kolem 3000 uprchlíků, kteří se pokoušeli dostat do Evropy. Oznámila to agentura Reuters. Migranti byli vytaženi z moře ve dvaceti záchranných operacích na různých místech Středomoří.
      Zdroj: http://www.lidovky.cz/italsti-zachranari-v-sobotu-vyzvedli-z-more-3000-uprchliku-pzu-/zpravy-svet.aspx?c=A170507_075942_ln_zahranici_ELE

      Vymazat
  46. - Prezident Zeman přece jen nadržuje Sobotkovi (?) Ten si toho neváží (?).
    - SocDem hlavouni jsou něco jako stalinsko-vorošilovské vedení v 30tých letech (Ev. jako nac.soc. vedení po Noci d. n., nebo ne?).
    - Babiša bych býval nevolil ani za nic, teď nevím. (!!!).


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sobotkovi prý radí P.R. agentura s americkými kořeny.
      Tak to jo. Potom nemusí být kroky náhodné, nebo neplánované.
      Jak se Kalousek a ČSSD zduřili za Sobotkou, slušný výsledek.


      Ví někdo, co znamená gesto - ukazovák pravé ruky šikmo u pusy,
      ukazují nám tak B. Sobotku, P. Bělobrádka ??
      http://zkr.cz/IJyMH
      http://zkr.cz/RTCHn

      Vymazat
    2. pravé, levé

      Vymazat
    3. To je jasné.
      Sobotka - takhle si praváci utírají nudle z fousů. Bohuš je však holobrádek, takže jako ve všem pouze simuluje.

      Bělobrádek - vzhledem k tomu, jak se všichni kolem něj nudí, je jasné, že si říká: Teď ještě drž hubu, Pájo, rozbalíš to až v neděli u Moravce.
      :-)

      Vymazat
  47. Mimochodem, vidím to jen já, nebo se mi to jen jeví...
    ... normální lidi v 7 AM spí ... normální politici, tj. ne-zoufalci, mluva je o politicích, ne o lidu (normální lid v sedm je v práci, nebo nejpozději na cestě, většinově, zřejmé, normální člověk (já) pochopí, že se mluví bezohledu na první signální, signál pro Sobotku (marný ?), nebo byl Sobotka toporný z podstaty?

    OdpovědětVymazat
  48. Na Hradě vše připravili dle oznámení...
    Kdyby druhý den přistoupili na zadní příchod na "konzultaci", kdo by předstoupil před "novináře" a novináře. Asi Ovčáček. Sorry jako, něco je jinak. Děkujeme odejděte...
    ... Příště nepřijdou. (?!) Navíc nebylo zadarmo, kdyby jen elektřina...

    Toto je jasné, aspoň mně. Jen že nikde nepíšou.



    No, a to je vše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle zmateného textu, který jste, anonyme, vyplodil, Vám to moc jasné není.

      Vymazat
    2. ovšem, samé otazníky a otázky

      Vymazat
  49. Díky Bohu, že je to vše.
    Nemá to hlavu ani patu, vůbec nevím, co to vlastně píšete....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno,
      anonym má patu nejspíš nejspíš na svém místě.. S hlavou je to výrazně horší, hledejte ji o patro níž.

      Vymazat
    2. pater noster není moje oblíbená forma cestování, když to jinak nejde, tak ...

      Vymazat
  50. Marie a Ládiku,
    prosím, napište mi víc o tom mulčování. Hlavně jak často mulčujete? Protože já jsem si naplnila nový kompostér hned první sečí (ještě mám hromadu vedle). Koupila jsem si totiž takový nezavřený kompostér na 800 l, prý pro zahradu do 800 m2 (já mám 1000 m2), no a je přeplněný po prvním sečení...
    Sekala jsem 5 hodin, s pojezdem, nachodila jsem sto jarních kilometrů...Jsem vyřízená.
    A představa, že budu sekat každý týden, mě neláká...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno,
      já jsem si vzpomněla, že jsem kdysi, když jsem ještě měla 4 záhony se zeleninou a jahodami, a musela na podzim rýt, zarývala do brázd i posekanou trávu - jako zelené hnojení. Ona se přes zimu více méně rozloží a trochu to prohnojí nebo aspoň provzdušní. Teď jsem nechala už jen dva záhony, rýt budu minimálně i přidávat toto "zelené", ale občas se k tomu vrátím.

      Nejvíc mulčuji tam, kde nechci, aby rostl plevel - na volné ploše: kolem stromu (máme už jen jednu švestku), keřů - rybízy, angrešty, okrasné - prostě vše. Aby to přitom vypadalo trochu esteticky- tedy ne nějaká velká kola. Ale obsypu asi téměř celou zahradu po obvodu, protože tam nemůžu se sekačkou. Tím mulčem se loni přes léto úplně "udusil" děsně zarostlý "kompost", rostly na něm metrové plevely, nestíhala jsem plejt. Hodila jsem přes celý černou folii a po stranách i středem zatížila přímo z koše vysypaným mulčem - takže i bez kamenů pro zatížení se vše udusilo.

      I na skalce a v předzahrádce (minirozměr) sypu trávu v malém kolečku přímo z koše kolem keřů a tam, kde není u jehličnanů mulčovací kůra (tu kupujeme) a prorůstá plevel, třeba jen na 20ti cm pruhu... nebo v rozích. Přes zimu vše seschlo, snadno by se seškrábl a vyhodil zbytek. Já ale vše nechávám a budu přisypávat čerstvé.
      Vůbec neručím, že to dělám správně, ale mně to vyhovuje!! :-)

      Asi v tomto duchu, jsem původně uvažovala:
      http://www.dumazahrada.cz/bydleni/2012/8/22/co-s-posekanou-travou/

      Jiná věc je asi mulčování trávníku - to se rovnou ze sekačky rozhazuje drť po trávníku, to asi má na mysli Ládik.. ? Taky je to na netu.

      Vymazat
    2. Proti vám, s liškou, jsem žabař - úroda trávy z jednoho běžného sekání je u mě tak max. 5-6 košů, poměrně malá sekačka. A ještě část hodím do popelnice, která je přes léto poměrně prázdná (nechám to trochu seschnout a pak shrábnu a vyhodím). Měli jsme tu poblíž kontejner na bio, ale zrušili ho. Pouze 1x za měsíc velkokapacitní.

      Vymazat
    3. 6 košů? To bych u vás sekala hned! :-)

      Vymazat
  51. Na diplomatické trapasy s hymnami se dá reagovat různě - prostší a dipolomaticky nevyladěné duše holt reagují občas poněkud jahisticky.

    Vzpomínám na příhodu, kterou mi kdysi vykládal jeden jeden člen diplomatického sboru.

    Do jisté země přijela po delší době napjatých vztahů státní návštěva.

    Ministerský přeceda se chtěl vycajcnnovat a za účelem uvolnění napjaté atmosféry před začátkem diplomatických jednání pozval svého kolegu s chotí na ples.

    Když vstoupil vysoce postavený host s chotí do sálu, taneční orchestr rychle přehodil noty a začal hrát hymnu.

    Hymnu (stejně jako slovenskou hymnu) devadesát procent návštěvníků plesu neznalo či v životě neslyšelo.

    Začali k hrůze premiéra-hostitele a jeho ženy, kteří stáli v předpisovém pozoru, tančit.

    Hostující premiér pohlédl na zelenou a zoufalou tvář hostitelovu, mrkl na něj, usmál se na jeho ztuhlou ženu,
    uklonil se pořed ní, nabídl jí ramě,
    pošeptal jí do ouška pár slov a začal s ní na hymnu vlastní země tančit.

    Vstoupil do análů diplomacie a tento příběh se údajně dodnes občas uvádí elévům jako příklad, jak poznat člověka s diplomatickým taktem a schopnostmi řešit průser
    (včetně průserů svých protějšků)
    od - řekněme - lidí jahoidní orientace.

    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
  52. Včerejší záznam divadelního představení Návštěvy u pana Greena ze života dvou Židů (z toho jeden gay) s pány herci Zindulkou a Hádkem pro mne opravdový herecký koncert.
    V pátek v ČT přímý přenos zahájení Pražského jara, Vídeňská filharmonie a Má vlast - půl hodiny se překrývá s Panstvím Downton - to budu mít problém si vybrat, když na sobotní opakování asi nebudu doma.

    K sekání trávníků - nikdy já holka z lontu nepochopím, k čemu je třeba vlastnit pozemek proto, aby na něm byla tráva s nutností pravidelně ji za své vlastní penízky sekat a potom řešit, co s ní. A není vůbec i taková parková, co roste málo?
    Ale možná to také přináší stálou radost nejspíše z pohybu - stejně jako některým kritizování či hodnocení názorů jiných.

    Včera a dnes u nám celkem 4 mm. No, jdu vyrábět oběd - všem přeju dobrou chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Babo Jago, vlastně máte pravdu... ALe, já jsem celý život pracovala na zahradě - mých rodičů, tchánů a manžela - a nemohla jsem si tam o ničem rozhodnout. Tak teď, když jsem po mužovi zdědila nějaké parcelu u Prahy, jsem se musela začít o ni starat, protože je mezi vilami s udržovanými zahradami.
      Fakt je, že bych to nemusela sekat tak často, ale bohužel, mě tam nenaroste hezká polní tráva, jen samé bodláky a ostřice, takže když to sekám vysoké, je to ještě horší a tráva nezetlí. A když bych to nesekala vůbec, tak mě bude honit radnice jako mého souseda....
      Tak jsem se dostala do kouta... K tomu mi rodiče dali zahradu s chatou, tím mám na starosti dvě zahrady....jo, teď si tedy můžu rozhodovat :-), ale přišlo to pozdě, v době, kdy o to vlastně ani nestojím...
      Ale něco prodávat teď se mi taky nechce, tak holt musím spalovat sádlo a makat.

      Vymazat
    2. ANo, mohla bych to dát dětem, ať se starají, ale myslím si, že by to hned prodali a to se mi nezamlouvá...
      Tak se budu starat, dokud můžu, a dám jim to až na to nebudu mít sílu... to bude asi brzo :-)

      Vymazat
    3. na uklidněnou si přečtěte od Foglara Hoši od bobří řeky, jak oni bojovali se zelenou příšerou.A nakonec se pobavili a zažili spoustu legrace.
      A zahradu dejte firmě zrekultivovat, ať tam máte trávu a ne rumiště a pak už to půjde sekat.

      Vymazat
    4. Díky, Gaio, ono to jde sekat už teď, jen prostě, kdybych to nechala vyrůst, tak tam nemám louku...
      Jedu na chatu, na další směnu...

      Vymazat
  53. Zážitky z volební Francie
    http://jdem.cz/c728a7
    "Ve Francii je druhé kolo voleb velice oidipovské. Rozhoduje se mezi tou, která zabila svého otce, a tím, jenž se oženil se svou matkou," koluje po sociálních sítích vtip s portrétem otce psychoanalýzy Sigmunda Freuda. Vtip naráží na to, že za předsednictví Marine Le Penové byl její otec Jean-Marie vyloučen z Národní fronty. Poté na fakt, že si Emmanuel Macron vzal za ženu o čtyřiadvacet let starší, vlastní učitelku Brigitte...

    OdpovědětVymazat
  54. Spissky hrad-

    https://lnk.sk/sPSZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík. Byli jsme nahoře jen jednou - a jak je většinou vidět zdaleka, byla zrána mlha zrovna taková, až jsme se museli v místním infocentru udiveného chlapce doptat, kterou cestou se dát. Pak se nám hezky vynořoval. A těch syslů, co tam je...

      Vymazat
  55. Včera jsem taky sekal svou již několikrát odepsanou a o5 resuscituovanou sekačkou trávník za domem.

    Mnohem větší plochu máme kolem chalupy mé čtvrtky.
    Když si po dvou hodinách usilovné práce jdu svlažit hrdlo do dva kiláky vzdálené hospůdky, chodím kolem novostavby, kolem níž vytrvale jezdí a tiše hučí jak miniaturní Niagara robotická sekačka, pokud zrovna nepádí nacucat se elektřtiny ze zásuvky.
    Pracuje pomalu a neúnavně, podle nastaveného programu, někdy i v noci.

    Před barákem sedí majitel, cucá lahváč.
    Trávník neustále připomíná golfové hřiště a naplňuje mou duši závistivým smutkem. Bodejť bys ztloustnul, říkám si v duchu při pohledu na skorosouseda.
    Na druhé straně - robotický vysavač už mám a říkám vám, má něco do sebe...

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudáci sousedovi krtci! Určitě je ta potvůrka všechny zažene.
      Ale jo, takhle to bude za pár let skoro všude, stejně jako s robotickým vysavačem. Mladé to láká, jako nová hračka, a pak už si zvyknou.

      Vymazat
    2. Vzpomenu si na Horníčkovo Chvála pohybu
      „Budiž pochválen pohyb! Budiž pochváleno úsilí každého, kdo cosi na tomto světě překonává. Kdo cosi rozšiřuje. Kdo překonává čas či výšku nebo vlastní lenost, kdo rozšiřuje oblast našeho poznávání, našeho citu.“
      Myslím, že i ten robotický se pohybuje, takže to vlastně není nic proti ničemu :o)

      Vymazat
    3. Možná by Vám, liško, Jáchym sestrojil robotický trhač meruněk...

      Vymazat
    4. Přičiním tu moudro od plavce pana Venclovského, co jsem si tuhle přečetla:
      "Nebojte se překážek Ať žádná hora není pro vás dost vysoká, ať žádný cíl není dost vzdálený, ať žádná řeka není dost široká."

      Nebojme se ani robotů. Ale ať nám zůstanou i trávníky s kytkami, neohraničené dráhami pro tyhle téměř bezhlučné požírače energií - dodávám já.
      Hafuška na mě po včerejšku nezanevřel, ale malinko nám tu odpoledne bouřilo a lilo (mám okna umytá dočista do čista) a teď poprchá znovu. Vynahradím mu to zítra dopoledne.

      Vymazat
    5. Jaguško,
      to my víme, že musíme přes překážky ke hvězdám, však nás tu v tom duchu Ládik, Mistr sportu i fyzické práce, vychovává a školí již delší dobu! :-)

      Ono to s p. Venclovským taky není tak růžové. V 50. letech - špička čs. boxerů. Pak měl úraz krční páteře, ale začal s plaváním a v 70. letech 2x přeplaval La Manche. Takže OK. Jenže jak se dívám, umřel v 64 letech!! hrůza, kdoví, jestli se neuhonil.... (přeháním)

      Vymazat
    6. taky mi ty jeho vize, pořád výš, dál a silněji, přijdou takové upocené a vlastně nač si honit pořád triko, pořád platí, že ranní ptáče dál doskáče ale víc se unaví a dřív chcípne, ale chlapi to mají asi jinak, pořád nějaké puzení a musí to nějak aspoň vypotit, když není nic lepšího.

      Vymazat
    7. To by mohl být dron. Všecko už tu je!! Takže dron do každé zahrady! A podle situace lze využít klidně i jako zbraň. Doba si to žádá, neboť doba je vykloubená ....z čeho vlastně?

      Vymazat
    8. z kořenů. Vyprávěl mi tchán, ročník 1919, již bohužel mrtvý, ale dost pamatoval, po revoluci přestali lidí pěstovat drobné zvířectvo a pankejty a meze začly zarůstat, on pamatoval, jak se lidé o trávu prali, o sekání jednoho břehu se 2 sousedé, kteří si ho naráz nárokovali, poprali, když se tam s kosami naráz potkali a zlomili o sebe násady. A vy dnes máte ze sekání kopřivku.

      Vymazat
    9. To: Gaia a Marie
      No, není nutné zrovna "ke hvězdám a pořád výš a silněji" - vztáhnout lze na lecjaké překážky, ne? Třeba i ve vzájemné komunikaci. Občas docela obtížné.

      S Andym jsem se nakonec prošla, kroků za celý den mírně přes 9 tisíc.

      Vymazat
    10. BJ
      Ale copak, Jaguško, zase se to na A.cz mydlí? :-) Tam to jiné nebude.

      Vymazat
    11. Proč právě na ACZ - tam mě to neštve. Tady je furt a pořád přátelské prostředí, Maruško?
      No, ještě si chvíli pustím Doktora Živaga a mám v plánu kouknout se na Tichého Američana. Grahama Greena už jsem nečetla hodně dlouho.

      Vymazat
    12. proč pořád bojovat s nějakými výzvami?

      Vymazat
    13. BJ
      No, řeknu to s lehkým humorem - není cílem se vždy ve všem shodnout, to nemůžu chtít od nikoho, aby myslel jako já, a k čemu by to bylo? Leda nuda, na vše si jen kývat (jak správně občas připomene Ládik, jednobarevnost není nic moc).
      Takže ano, já se tu cítím přátelsky, a to stále - až na krátké výjimky, ale jak říkám - beru to jako normální. Vy tu vnímáte prostředí jako nepřátelské? Často?

      Vymazat
  56. tedy ta skautka, co by jako prý měla být vyznamenána na hradě, že si nechala už v 16 tak nevratně zprznit ucho, to mi přijde tedy velmi podezřelé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "O čem přesně se svým oponentem diskutovala? „Muž na fotografii se se mnou a mým kamarádem bavil o státu, hranicích a migrantech. Snažila jsem se mu vysvětlit, že když jde o život, hranice ani stát neexistují."

      http://brno.idnes.cz/skautka-lucie-myslikova-fotka-demonstrace-brno-extremiste-poh-/brno-zpravy.aspx?c=A170505_112136_brno-zpravy_krut

      Já bych se dívenky pouze optala, o čí život(y) podle ní jde, a proč si to myslí. Odpůrkyně nadutosti bílé rasy. Skoro bych její myšlení chápala, kdyby... škoda řeči.

      Vymazat
    2. to ucho hovoří za vše, do roka přibude tetování, piercing, podkožní rohy a dívenka bude jasná, Zelení po ní skočí jak Kubera po Ferim.

      Vymazat
    3. V časech morální chudoby každý vzor dobrý.

      Vymazat
    4. vytahané ucho je nějaký vzor? Čeho? Blbosti? To africké ucho bude mít do smrti, třeba v 80, fuj, to bude lalok.

      Vymazat
  57. Odpovědi
    1. Telč? Byla jsem tam asi 2x. Hezký zážitek.

      Vymazat
    2. Podle tvaru náměstí by to měly být Slavonice. Líbilo?

      Vymazat
    3. Že by Slavonice? Jsem volako zmatená.

      Vymazat
  58. Odpovědi
    1. Srdečně mu to přeju a rozhodně nezávidím!

      Vymazat
    2. Francie z filmů, na které jsem chodila, je dávno mrtvá!

      Vymazat
  59. Tož to vám, Francouzi, přeju. Nebylo to lehké, ale ať to bylo tak, nebo tak, stálo to pořád za velké kulové. A včil mudruj (o)

    OdpovědětVymazat
  60. Volbou Macrona zvolili Francouzi v budoucnosti krvavou občanskou válku.
    Důvod je prostý, muslimů bude přibývat a v podstatě budou jen dvě varianty, pomalá, to je že demokracie bude nahrazena chalifátem se šaríou, neb muslimové získají při průměrné natalitě ve Francii 8,1 oproti původním Francouzům co mají natalitu 1,4 prostou většinu ademokraticky převezmou nadvládu ve Francii, druhá varianta spočívá v tom, že většina muslimů cca 3/4 je neproduktivní a je závislá na sociálním systému státu a ten nebude schopen tyto lidi uživit a systém zkolabuje a začne násilí!
    Volbou Le Pen by sice vše bylo urychlené a násilí by jistě přišlo, ale "bílá" Francie by ještě měla sílu se bránit. Za pár let tomu tak už nebude. Sbohem Francie, už to podělal Ch. de Gaulle, když do Francie natáhnul Alžířany, ale nyní už je vymalováno! Konspirativní plán NWO, který spočívá v nahrazení původního obyvatelstva Evropy cizím etnikem a k tomu byli vybráni arabové a černoši, získává chmurné kontury! Zednářské "ordo ab chao" v praxi! Do Evropy bylo nataženo za poslední dva roky cca 2 mil. imigrantů, ještě někdo si myslíte, že to je náhoda a nikoliv záměr jistých skupin lidí? A Česko? Za nějaký čas i nás to dohoní, tedy určitě naše děti a vnoučata.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řečeno drsně, ale musím souhlasit, vidím to taky tak.

      Vymazat