22 listopadu, 2017

KRTINEC č.268

202 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. A já Vám od oběda posílám gratulace a panu domácímu díky ☺

      Vymazat
    2. Posílám salátek s pečivem: https://imgur.com/a/MjQcd

      Vymazat
    3. Přidám Gainu pracnu, až je večer upeču (těsto v lednici) :-)

      Panu domácímu aspoň výjimečně taky poděkuju - však je to nějakého hlídání nás nezbedných ukecaných krtků, aby byla nová krtina... A jsme rádi, že občas taky něco ukecnete, zdenku :-)

      Vymazat
    4. Dnes dělám úly, ty už nepečené

      Vymazat
    5. Úly jsou nejlepší cukroví. Mimo rohlíčky - ty jsou nad všemi kategoriemi bez rozdílu.

      Vymazat
  2. Brůna říkal, že naďová generálům vojenské rozvědky nedávala pokyny, nýbrž jen v neformálním rozhovoru vyjádřila své obavy.

    A tímto padla vláda a naďové napařili podmínku. Typicky demokratický postup při střídání vlád, týden po jednání Nečase v mosqě o rozšíření temelína.

    OdpovědětVymazat
  3. Novinář s vylízaným mozkem
    políben zemanovým bozkem
    určitě napíše další teze
    bo do novin se toho vleze.

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě fotku (nejspíše) zastupitelské restaurace v Havířově a končím se zamořováním prostoru:
    https://imgur.com/a/rwHPi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jenom ještě trochu kultury:
      https://www.stream.cz/krmelec/10020044-jelenovy-parohy

      Vymazat
    2. Slova paní Liškové tak nějak souzní s mým pohledem. Snad není jen liščí

      Dana Lišková
      Dříve jsme měli herce na vysoké úrovni. Nyní nám v televizi vystupují primitivní neschopná hovada.A ještě větší ubožáci píší konzumní,ubohé tzv. scénáře. Je to k zblití. Umění nám již vymřelo.

      Díky rekapče poznám autobus, semafor, vodní hydrant,a to není zdaleka úplně všecko ☻

      Vymazat
  5. Orgie v letadle a sexuální obtěžování. V síti MeToo uvázl i Bill Clinton

    Jestliže byl z osahávání obviněn devadesátiletý stařec na kolečkovém křesle George Bush, muselo dojít i na Billa Clintona. Už je to zřejmě tady. Nejde o Moniku Lewinskou a další ututlané skandály. Tohle se údajně stalo, když po odchodu z Bílého domu létal letadlem miliardáře Rona Burklea. Letadlu se výmluvně přezdívá Air Fuck One.
    Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/metoo-kampan-bill-clinton-znasilneni-sexualni-obtezovani-p3w-/zahranicni.aspx?c=A171122_365754_zahranicni_ert

    A co na to Killary_

    OdpovědětVymazat
  6. Pan doktor Honzák na mě má přece jen dobrý vliv. Vzpomněla jsem si pod jeho bloggem, že jsem kdysi na Havlíčka zabodovala u tabule, ale pamatuju si málo podrobností. To mě donutilo přečíst si pořádně životopis a o díle... a hned si můžu říct: ten Honzák už zase kecá a valí ty své obludoviny, on snad nic jiného neumí. Nechce.
    Koho to zajímá, stačí číst wiki. Ale starému pánovi se divím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JUDr. František (Franz) Dedera (15.11.1817 – 17.8.1878) byl policejní komisař, posléze vrchní policejní komisař pro Prahu a vrchní policejní rada. Svou kariéru završil jako vrchní vládní rada. Pocházel z Jindřichova Hradce. Snad nejznámější epizodou jeho života se stalo eskortování Karla Havlíčka Borovského do Brixenu. Pro tento úkol byl vybrán tehdy vrchní policejní komisař Dedera pro svůj český původ. 16. prosince 1851 došlo v brzkých ranních hodinách k Havlíčkovu zatčení v bytě jeho bratra v Německém Brodě. Mezi zatýkajícími byl i blízký Havlíčkův přítel, toho času okresní německobrodský hejtman, Ferdinand Voith. Po dvou hodinách, které Havlíček dostal na sbalení věcí, následovala Dederova a Havlíčkova cesta zvláštním poštovním dostavníkem č. 536. 22. prosince 1851 dorazili do tyrolského Brixenu. O průběhu cesty se Havlíček, kromě v legendárních Tyrolských elegiích, zmínil i ve své korespondenci, a to takto: „Zacházeli se mnou skutečně velmi dobře … Vrchní komisař a jeden převlečený policajt jeli se mnou. V Salcburku nás tamější ředitel policie prováděl po městě a ukazoval místní znamenitosti. Všude připraven byl dobrý nocleh i pohoštění ...“
      Velmi úsměvným paradoxem Dederova a Havlíčkova života je, že ve svých studentských letech Havlíček i Dedera dávali kondice stejnému studentovi, pozdějšímu slavnému skladateli Bedřichovi Smetanovi. Dedera v Jindřichově Hradci a Havlíček pak po přestěhování rodiny Smetanových v tehdejším Německém Brodě.

      Vymazat
    2. Mnohem více osvěty, k uvedení některých tvrzení páně psychiatra o K. H. B. na pravou míru, viz např. zde:

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Havl%C3%AD%C4%8Dek_Borovsk%C3%BD

      Vymazat
  7. Dávám trochu hudby, mé oblíbené Procoly ☺
    https://www.youtube.com/watch?v=1sBJcaqPqyE

    OdpovědětVymazat
  8. Igor Chaun

    Byl jsem minulý týden v Českém rozhlasu svědkem nepříjemné situace. Co se stalo? Byli jsme pozváni na stanici ČRo Plus do pořadu k výročí Listopadu. Já a Monika Pajerová jako bývalí studentští vůdci a Jefim Fištejn a Jan Macháček jako novináři a političtí komentátoři. Měli jsme se bavit o směřování naší společnosti po listopadu 1989, o náladách ve společnosti, výsledcích voleb a tak podobně.
    Mezi Monikou a Janem Macháčkem se tam odehrálo cosi, čemu se pak dostalo velké mediální pozornosti. Překvapilo mne to, protože jsem to vnímal jako interní záležitost, která se odehrála ve studiu a zůstane mezi přítomnými.

    Nabyl jsem však dojmu, že je to sama Monika Pajerová, kdo si na tom buduje mediální slávu a vytváří portrét cenzurované hrdinky. Za to, že se „postavila prodejnému Janu Macháčkovi“. A tak vám povím, co se tam podle mého názoru vlastně stalo.
    ....
    Přestože jsem měl s Monikou dosud přátelské vztahy, hájím zde redakci a pana Macháčka. Uvědomil jsem si, že Monika žije v jakémsi virtuálním světě „permanentního boje za vlastní pravdu“, přičemž tento svět povyšuje nad demokratickou realitu. Že v jistém smyslu od listopadu 1989 prostě nedospěla.
    http://www.reflex.cz/clanek/komentare/83378/ty-pi-o-jedna-zatr-je-monika-pajerova-dozivotni-majitelkou-studentske-pravdy.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jasné, zakyslý Chaun závidí jedné Pajerové mládí a sex-appeal, druhé Pajerové restituenta Burpsíka.

      Vymazat
    2. I my "postarší zakyslé ženštiny tupí inteligentní a pohledné ženy ,kterým viditelně nesahají ani po kotníky....."
      závidíme. Třeba ty zuby, ale i tu prudkou inteligenci, viz:
      https://www.youtube.com/watch?v=AaqnoSctY2o

      to přeci chce každá :))

      Vymazat
    3. Blbost ji kouká z očí.

      Vymazat
    4. a to ještě chtěla do Bruselu, divím se, že se tam nedostala, tam by se hodila

      Vymazat
    5. Božíčku, Lištičko i Gaio - ony snad hýbou světem? A jestli nějakým kouskem - proč jim to nepřát. Měla bych se o ně zajímat?
      Dnes s Liškou tedy souzním hlavně s Procol Harum, co si je teď hraju. By mě moc zajímalo, na co se paní Lišková v televizi kdysi koukala, že se takhle vyjádřila. Já jsem s výběrem spokojená, rozhodně je nyní pestřejší. Nebo mám malé nároky. Však už jsem tu psala, že mě pobaví i Mazalové na Déčku.

      Všem dík za přání k prvenství. Dnes večer u nás na lontu vysoké hvězdné nebe, měsíc začíná růst. Tak jsem se courla i s Andym.
      Zdravím i všechny, co už pečou a dělají tu chutě. U nás to cukroví zase tolik rozleželé být nemusí.

      Vymazat
    6. Jaguško, těším se na to, jak jednou budu mít Váš náhled! Zatím jsem stále ještě ovládána emocemi, občas chci upřednostňovat svůj pohled... a pak přijdete Vy, celá v bílém :D)

      Vymazat
    7. Ony nehýbou světem, ale tu naší Norou,tak proč o nich něco nenapsat.A vy paní Babo Jago už nám nějak Olgovatíte.Za chvíli vám bude stačit k životu, místo Boha Olgy, jen ta Vaše Hafuška.

      Vymazat
    8. To: Gaia
      Kdepak, Gaio, jazyk mám pořád jedovatý. Jen soudit lidi, které znám jen z novin a nezajímají mě, se mi jeví docela zbytečné. A ve zdejším malém dvorku občas napočítám do tří a nenapíšu nic (no, mohla jsem si asi i tuhle poznámku odpustit) - jak se tu stává zvykem tázat se, zda je možno se tázat, což potom dokonce i hodnotit. I když případné "kapky" by mě nerozhodily.
      Venku mlha jako prase, odpoledne nám prý na divadelní den bude slunit.
      Tak se tu mějte.

      Vymazat
    9. Dobré ráno. Já bych se, milá BJ, lišky i Gaiy zastala. Srovnávat je s nimi začal anonym, a to dost nevybíravým způsobem.
      Jsem za ty komentáře ráda, aspoň vím, kdo je Pajerová (vůbec si ji nepamatuju) a Smetana.
      Užijte si divadelní den, u nás taky slunečno, kdybych nebyla do večera v práci, posekala bych naposledy trávu. Takhle budu doufat, že to ještě do zítřka vydrží.

      Vymazat
    10. No tak něco tu řešit musíme, když už sem chodíme a povídání s virtuálními lidmi máme radši, než s těmi reálnými.A můžem si zanadávat a zbavit se emocí.

      Vymazat
  9. To je zajímavé, že se každý den budím v tuhle dobu, ale kdybych měla vstávat, tak by mě to zabilo.Jsem strašně unavená a ještě tak 2 hodiny to chce na dopečení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To raději vstanu23 listopadu, 2017 07:33

      Některá představa děsí.

      Vymazat
    2. Známá poučka
      To už je známo z Koránu, nejlepší je to po ránu.

      Jestlipak jste pánové šli příkladem?

      Vymazat
  10. Fatry a Tatry před východem Slunce, z Lysé hory (CHMI):
    https://imgur.com/a/pIJFz

    OdpovědětVymazat
  11. A počmáraná obloha..
    U nás bylo v noci jasno, teď mlhovno, ale snad se slunko brzy vyklube.
    Jakou má trvanlivost nafta? Dnes doveze vlak poslední várku z Německa, prý dva roky k ní nikdo nemohl, její kvalita tím neutrpí?

    OdpovědětVymazat
  12. Čtyřprocentní bude řídit pět % z Bruselu aneb:
    Pospíšil: TOP 09 zvládnu řídit i z Bruselu
    Europoslanec TOP 09 Jiří Pospíšil se na víkendovém sněmu TOP 09 chce stát předsedou. Věří, že funkci zvládne, i když bude pendlovat mezi Prahou, Štrasburkem a Bruselem.

    OdpovědětVymazat
  13. Pane Ládiku !!!, tady máte jeleny. Těch je!
    https://www.tyden.cz/rubriky/relax/zvirata/video-ridice-v-madarsku-sokoval-nekonecny-proud-jelenu_455897.html

    OdpovědětVymazat
  14. Zimmermanovo podání klavírních koncertů mám moc ráda, zvlášť pod taktovkou Bernsteina...
    https://www.youtube.com/watch?v=vzm63h1Cj7s

    OdpovědětVymazat
  15. Herman podepsal odkup vepřína v Letech za půl miliardy. Stát zaplatí i sanaci
    Ministr kultury Daniel Herman podepsal smlouvu se společností AGPI o odkupu vepřína v Letech za 450 milionů korun. Stát vedle kupní ceny za vepřín zaplatí i asi 120 milionů za sanaci. Chov vepřů má v Letech skončit do jara, důstojný památník by mohl na místě vzniknout během nejbližších let.
    Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/ministr-herman-podepsal-odkup-veprina-v-letech-za-bezmala-pul-miliardy-korun-20171123.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, vykroužkovanej ministr ☻

      Vymazat
    2. Odkup je na základě usnesení VLÁDY ze dne 21. srpna 2017 č. 609 .
      Herman jako ministr podepsal.
      Počátek : Kocáb, Dienstbier

      Vymazat
  16. Zdravím, JÁCHYME a KOLEMJDOUCÍ, moc prosím o konzultaci.

    Mám vždy noční, muž dopolední, tak dopoledne dospávám, protože v noci toho kvůli vnukovi moc nenaspím - a tak probírám v duchu různé věci. Tuto noc jsem si vybavila Vaše slova, Jáchyme, jak jste mi nabídl pomoc a jak jste se hned zmínil, že teď mi může pomoct hlavně Kolemjdoucí. Nepamatuju si, kde a kdy (tak se mi to nechce hledat) se Kolemjdoucí vyjádřil, že jsem měla pocit, že se mi snaží pomoct, dal tenkrát odkaz na "oslavná slova" vyléčených na nějakého slavného léčitele, což jsem vzala jako "Víra tvá tě uzdravila." - s tím souhlasím, ale nevěřím, že by mi ten léčitel pomohl, tak jsem se tím víc nezabývala. Až dnes v noci jsem uvažovala, co mi vlastně Kolemjdoucí tím chtěl asi říct, když jste se o něm zmínil, Jáchyme. Tak jsem začala probírat, čemu věřím (co se týká mého onemocnění bipolaritou), věřím, že:
    - platí, že Víra tvá tě uzdravila.
    - platí Člověče přičiň se a Bůh ti pomůže. Bůh je myšlenka.
    - bipolární porucha je nevyléčitelná
    - z nejhoršího se dostanu jen medikací (poznatek z dvou hospitalizací v Bohnicích)
    - z paranoii mi pomůže, když bude Praguefrank-rejpal v noře (fakt to ihned funguje, přesně Víra tvá tě uzdravila.)
    - jsem v klidu (přestože mnou stále mávají emoce, k slzám mě dojímá kdeco, záchvaty smíchu dostávám z každé blbiny...)
    - je zbytečné chodit k psycholožce (jsem v pohodě a beru stále lithium a k němu Olanzapin (ten ne stále), vím od ní a z knížek, co mám dělat)
    A dospěla jsem k tomu, že moje víra v poslední dva body je blbost. K psycholožce jsem chodila asi dva roky po onemocnění, pak jsem usoudila, že je to zbytečné. Kdybych teď projevila touhu po radách psycholožky, tak mě tam muž samozřejmě bude vozit, ale bude nervózní, co se se mnou děje.
    Jáchyme a Kolemjdoucí, vzhledem k tomu, že jste přišli na moje slabé místo, prosím, poraďte mi, co mám dělat (ataky mánie mám dost časté, přestože beru předepsanou medikaci - psychiatra mám výborného). Vím, že je neobvyklé řešit to veřejně, ale Vaše rady by třeba mohly pomoci i někomu jinému. Nespěchá to, věřila jsem tomu roky a jen díky Vám dvěma už tomu všemu nevěřím - DÍKY MOC :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Anno,
      nejprve omluva - měl jsem na mysli Praguefranka-rejpala, nikoli Kolemjdoucího. Oběma se omlouvám, přehazování jmen - včetně jmen rodinných přislušníků - je bohužel zase moje nevyléčitelná porucha, asi dědičná, babička byla v tomhle ještě horší než já.
      *****
      - Ad "víra tvá tě uzdravila": je to hezké a pravdivé biblické heslo, leč intrpretovat jej lze zcela materialisticky - jakýkoli podnět může "přehodit přepínač" v mozku; může to být asociace...
      takhle působí i některé hudební skladby, jak jste sama zjistila... Působení ovšem silně individuální, na každého jiné.

      - Dal bych si paradoxně pozor na skladby, které ve Vás vzbuzují euforii - v době, kdy máte dobrou náladu, hrozí, že pokud si ji budete chtít ještě zlepšit a "užít si ji", překmitnete do deprese.

      Ale třeba to máte nastavené jinak - vaší mimořádnou výhodou je nadprůměrná schopnost sebereflexe,v době, kdy jste ve stabilizovaném stavu. Dokážete se na sebe dívat s odstupem. Takže se snažte vypozorovat, co Vás V NEDÁVNÉ MINULOSTI rozhodilo a najít v tom nějakou zákonitost.

      Ad pomoc psychologa:
      Nepodceňoval bych ji - jenže jsou tu dva problémy. Bipolární porucha by v ideálním případě vyžadovala někoho, kdo je stejně dobrý v psychlogii, neurofyziologii a psychiatrii.
      Moje znalosti jsou velmi povrchní.
      Druhým problémem je to, že i vynikající psycholog si vůbec nemusí sednout s konkrétním pacientem - a naopak i laik nebo začínající a nezkušené psychologické "ucho" vám může pomoci, pokud jaksepatří zarezonujete. Totéž ve zvýšené míře platí pro psychiatra - jak jste už zjistila.

      (Lehčí bipolární poruchou trpí mladší dcera - naštěstí pro ni je převážně spíše v manické fázi. Ale stav se během několika let značně zlapšil, bez medikace. Ostatně já ji mám ve slabší formě také. )

      Hodně mi pomáhalo běhání - a naopak spolehlivě mě dostane do deprese nedostatek fyzické zátěže; považuji to za dost zásadní - a právě proto bych doporučil svůj oblíbený stepler u otevřeného okna, pokud člověk nemá možnost doopravdy běhat - třeba kvůli ztrátě fyzické kondice nebo proto, že se bojí vyjít ven (fobie)...nebo je venku prostě hnusně.
      Fyzická zátěž silně ovlivní a normalizuje produkci endorfinů.
      Ládik by mohl vyprávět!

      Zatím končím, pokračování příště :-)

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. a co aromaterapie, koupele v éterických olejích, taková meduňka, pelargonie nebo levandule vždy pomůže.Ja si koupila k Vánocům testovací soupravu, 24 koupeli, ale už jsem to načla.

      Vymazat
    3. Maminka měla alzheimra. Umřela roce 1992, kdy tady ještě ani tu nemoc neuměli pojmenovat. Dělala jsem vše, co bylo možné, dokonce jsem oslovila i tehdy snad nejznámějšího léčitele, jméno mi vypadlo. Řekl mi, že dokáže mnoho, ale takovouto nemoc nedokáže eliminovat.
      Doufám, že na tu Vaši, Anno, se lék najde. Lék, byť bych Vám přála, aby Vás Vaše víra uzdravila...

      Vymazat
    4. Díky moc všem.

      Jáchyme, přehazování jmen dělám běžně, možná je to věkem :-) Z deprese strach nemám, jelikož se u mě jedná o atypickou - tedy nemyslím, spím, jím a jsem hrozně unavená. Pro mě jsou děsné mánie, jednak se v nich dostávám mimo realitu a k tomu vždy mě postihuje paranoia, což je pro mě to nejhorší.
      Fyzická zátěž je dobrá, ale v mánii mi vůbec nezabírá. Blbé je, že díky lithiu jsem pořád unavená.
      Těším se na pokračování :-) (chodím sem, když vnuk spí)

      Určitě zkusím, Gaio.

      Vymazat
    5. Jáchyme, tak jsem Váš podnět zpracovala do rozhodnutí, že zase začnu cvičit taiči. Myslím, že to bude dobrá cesta. Ještě jednou díky.

      Vymazat
  17. Petr Novák - Přátelství na n-tou
    https://www.youtube.com/watch?v=M3ByQChXeHo&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMmf3EDgRVVEM&index=19

    OdpovědětVymazat
  18. pro milovníky češtiny23 listopadu, 2017 15:18

    ...........Nemohl jsem si nevšimnout dopisu pana Okamury, který adresoval panu prezidentovi Zemanovi.
    A že je dopis opravdu výborně připravený a k jeho tvorbě bylo přistupováno s vážností, kterou si hlava státu zaslouží, dokládá to, že jsem v něm nalezl jen čtyři chyby, což je na tento nepříliš dlouhý text dle pravopisných standardů SPD výtečný výsledek..........
    Zdroj: https://maca.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=633577
    Tento precizně zpracovaný dopis tak jednoduše vyvrací tvrzení: "Čeho se v SPD bojí více než diktátu z Bruselu? Diktátu z češtiny."
    Zdroj: https://maca.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=633577

    OdpovědětVymazat
  19. Nevím, co je nového v politice, a nechce se mi to zjišťovat. Už máme vládu?
    :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Byl jsem u bývalého kolegy z práce (ročník 1934), tak mám časový deficit. Sežral 3 rulíky a vrátil se ze špitálu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To měl ten kolega takový hlad, nebo špatně vidí? Nebo pokus o vraždu... ?!

      Vymazat
    2. Třeba ho všechno už sralo

      Vymazat
  21. Radši začnu nové vlákno, k Annině nemoci, protože jsem nebyla oslovena a nechci se vůbec vnucovat s názorem. Pokud by si to přece Anna chtěla přečíst, zde je můj pocit (za dobu, co Vás tady mám možnost číst).
    Na mě to tak všechno působí, Anno, jestli nemáte nějaké vnitřní trápení, problém, který v sobě tutláte a nemáte ho zpracovaný, promyšlený, překonaný. Už jen to, že se pořád a vždycky obracíte o radu a pomoc jedině k mužům, mi přijde zvláštní. Jestli to něco nenaznačuje... Nechci Vás ale ovlivňovat, možná to vidím ze svého pohledu nesprávně. Rozhovor s psychologem, jak píše Jáchym, nejen o nemoci, ale i o celkovém životě už před onemocněním, by možná nebyl od věci.
    Omlouvám se, pokud se mýlím. Každopádně přeju dobré myšlenky a zlepšení stavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já psychology moc neuznávání, ono stačí jen na Acz. přečíst Petráka nebo Spoka a hned si řeknete,s čím by vám takoví mohli radit.A taky mám psycholožku sousedku a to je pěkná megera.Takova lehkoživka.

      Vymazat
    2. Díky za názor, marie. Já opravdu, ale opravdu nemám jiné vnitřní trápení než bipolaritu. K mužům se tu obracím z prostého důvodu, přijdou mi vyrovnanější než zdejší ženy, kromě Baby Jagy, na kterou se neobracím, protože se po mém prvním veřejném bláznění na Aktuálně zmínila, že o bipolaritě nic neví, a kromě paní Tužky, která má momentálně dost svých problémů a myslím, že by mi už dřív poradila i bez vyzvání.
      Já jsem po onemocnění docházela asi po dva roky (možná tři) k psycholožce, probíraly jsme tam i můj poněkud "hektický" život před onemocněním. Vzhledem k tomu, že počátek onemocnění se mi projevil depresí, při které jsem půl roku spala kolem dvaceti hodin denně a když jsem nespala, tak jsem jedla, tedy přecpávala se, což jsem dělala i dál (po roce po onemocnění jsem měla o 30 kilo navíc), kdy deprese pokračovala sice jen asi osmihodinovým spánkem denně, ale hroznou únavou a neschopností myslet, tak to vypadalo a psychiatrička mi to předestřela jako obranu mého organismu proti mému dřívějšímu velmi aktivnímu stylu života a proti stresu. Přes rok jsem brala různá antidepresiva, což asi vyvolalo mánii, kterou ale psychiatrička v počáteční fázi nepoznala, obě jsme to braly, že jsem vyléčená, po depresi ani památky. Psychiatričce jsem poděkovala za vyléčení a přestala k ní docházet. Vůbec jsem netušila, že mířím do těžké mánie, se kterou jsem pak byla 7 týdnů hospitalizovaná. K psycholožce jsem pak ještě několikrát zašla, ale probíraly jsme tam různé projevy mánie, že se mám vyvarovat stresu, snažit se být v pohodě, vyvarovat se rozrušení a vést si deník, kde jsem měla zapisovat i stav nálady ve stupnici 1 až 10, co jsem jedla... Vést si deník jsem nezvládla, opakovaně jsem se pokoušela, maximálně jsem to vydržela 6 dní za sebou.
      Nemáte se zač omlouvat. Já jsem momentálně jakžtakž v normálu a chtěla bych v něm vydržet víc než rok, tak jsem přemýšlela, jak toho dosáhnout.

      Vymazat
    3. Ja nevidim nic zvlastne, ze sa obracia k muzom. Pracoval som v piatich roznych podnikoch, vacsinou som mal v kolektive zeny. Chodili za mnou s beznymi, ale i s celkom intimnymi, da sa povedat, problemami, tak pracovnicky z kolektivu, ktory som riadil, ale aj ine. Pokial som za tie roky zistil, a same to castokrat povedali, zenam, a to i akoze priatelkam, neverili. Nie preto, ze by im nevedeli poradit, ale neverili, ze dokazu drzat jazyk za zubami. Nejedna mi povedala skusenost, ako sa z velkych priateliek stali skoro nepriatelky, prave z toho dovodu.

      Vymazat
    4. Já jsem měla kliku na příjemnou a rozumnou psycholožku. Nechce se mi k ní znovu chodit, protože myslím, že mi nic nového neřekne, navíc můj muž by byl nervózní, že co se se mnou najednou děje. Díky tomu, že Jáchym zmínil Kolemjdoucího, tak jsem si myslela, že je psycholog. Já jsem tady a na Aktuálně vyšilovala v přímém přenosu, tak bych nemusela mé bláznění popisovat. Přemýšlela jsem i nad nepochopitelným počínáním mého mozku v paranoie, kdy jsem nabyla přesvědčení, že Praguefrank-rejpal mi pomůže, když se objeví v noře, a ono to vážně funguje. Možná to bylo tím, že tenkrát jsem měla pocit, že jsem i v noře sledovaná a byla jsem si jistá, že Praguefrank-rejpal mě nikdy nesledoval a navíc jsem ho roky považovala za spřízněnou duši, protože asi pod vše, co na Aktuálně psal, bych se klidně podepsala. Je praštěné, že potřebuju, aby se objevil v noře (no, co čekat od chorého mozku), s Praguefrankem jsem teď ve spojení mailem, ale je mi třeba ho mít tady, asi aby všechny krtky od sledování odradil :-) Je úžasné, že můj mozek reaguje ihned, jak jsem ho tu zahlédla, paranoia zmizela.

      Vymazat
    5. Možná se obracím na muže, protože jsem dělala převážně mezi muži a mám víc kamarádů než kamarádek, p. JAHA. Ale v tomto případě to je hlavně tím, že Jáchym mi nabídl pomoc a u Kolemjdoucího, kterého Jáchym omylem zmínil, jsem měla před časem pocit, že se mi snaží pomoct, dal odkaz na léčitele. U Praguefranka-rejpala taky jen odhaduju, jak to bylo.

      Vymazat
    6. Můžete mít v mozku nějaký zánět nebo parazita, co třeba dělá s ovcemi prvok motolice.O vlivu parazitu na psychiku píše profesor Flegr.Na to je psycholožka krátká a i psychiatři jsou na nic.S autistou též nic nesvedou.

      Vymazat
    7. Holku nikdo nchce24 listopadu, 2017 09:14

      ... nikdo ji nemiluje ... nikdo neobdivuje.... tak si vynucuje pozornost

      Vymazat
    8. Pravda a láska si tu trošku ublinkla o(

      Vymazat
    9. Holku nikdo nchce, to by taky byla možnost. Ale nedovedu si představit větší projev lásky od muže, než že se mnou šílenou dobrovolně zůstává (jsme 20 let rozvedení), stará se o mě s láskou a k tomu na stará kolena souhlasil s tím, že s námi v bytě 3+kk teď bydlí moje máma, kterou vozí do Prahy k doktorům. Tady si ulevuju od starostí a tou největší je pro mě bipolarita. Víc hlav víc ví a jsem vděčná za každou radu.

      Vymazat
  22. Tužka napíše,...čtu si.

    Paní Anno,...psychické problémy jsou tak variabilní,...podstatně víc, než prblémy tělesné.
    Mnoho problémů těla nahmatáte,...ale do duše a mozku jedince nevidíte.

    Radám z oblasti psychiky se vyhýbám,.....můj nevlastní dědeček říkaval v kovárně chlapům, když mu chtěli, laici, pomoci při kování koní,.....ochotný vůl udělá víc škody než užitku. Musím hlídat oheň, podkovu, koně, a návíc ještě pomocníka. Ty tři první věci mi bohatě stačí.
    Jóó, já jsem byla jediná vyjímka. Mohla jsem držet podkovu nad ohněm, nebo za ohlávku hlavu koně a hladit ho. Má v přední části hlavy srst stočenou do kruhu, uprostřed má místo, které, když jemným kroužením ve směru položených chlupů hladíte, tak koně,...a nejen koně, mají to všichni turovití, takže, když je tam hladíte, tak je uklidníte. Dokonce tak, že mi jednou jeden kůň lehl,...pak nechtěl vstát.

    Až po letech, když jsem pronikla do tajů jógy a akupresůry,...a ta je vypracovaná i pro koně,/ pan Váňa ji taky používá/,jsem zjistila, že jsem třením navodila koni nirvánu.
    Napíšu ještě něco,....před lety,...mě jedna dlouholetá spolupracovnice požádala o pomoc. Měli miminko,....a to si nějak přehodilo čas spánku a bdění,...a ve dne spalo, a v noci řádilo. Když se naučilo lézt, lezlo kolem dokola postýlky, vším lomcovalo, řvalo, dožadovalo se pozornosti, pití, jídla. Celá rodina i s pracujícími prarodiči v jednom bytě. Za pár týdnů byli se silami na dně.

    Nechtělo se mi do toho,...vůbec,....ale nakonec jsem se nechala oblomit, když jsem v jídelně viděla, jak už nemůže ani udržet lžíci s polévkou, protože vnouče-holčička, celé noci řádí.
    Dojela jsem k nim a udělala akupresůrní masáž na nespavost večer po koupání dítěte. Přesně jsem to propočítala,...dítě mělo osm kilo, tak jsem udělala desetinu pohybů a poklepů, než jsem dělala u dospělých.

    Za dvě hodiny telefon,...dítě spí,...jásající telefon.
    V práci jásající informace,...dítě celou noc spalo, nepočůralo se,...a ještě spí.
    To už mě znervóznilo, deset hodin spánku. Za hodinu telefonovala maminka dítěte, babičce, že dítě pořád spí,...a to já už jsem šla dokolen.
    Mám spolupracovnici dětskou doktorku na poúrazovou rehabilitaci dětí, tak za ní do nemocnice, poprosit, aby šla uspané dítě zkontrolovat.
    Byla jsem tak vyděšená, že nemohla odmítnout. Bylo kolem jedenácté,...zkontolovala spící dítě, tep, teplota, tlak, všechno v normě,...prostě spí, řekla tenkrát.
    Nad postýlkou jsme stály a bavili se, co udělat, měla jsem strach, zda jsem ho nepřivedla do hypnotického spánku.
    Já jsem se modlila k Pannence Marii, jak je mým zvykem, když jsem v mezní situaci, a k Andělu Strážnému,....aby dítě probudili.
    Dítě se opravdu vzbudilo, posadilo, pak postavilo a začalo putovat kolem postýlky,....Bylo to půl Everestu, co mi spadlo ze srdce.

    Zařekla jsem se, nikdy více,...i když výsledek byl úspěšný, dítě začalo v noci spát, bez probuzení a pomočení,...ale,....nikdy nevíte, jak silná reakce na některé záležitosti bude,...poučila jsem se a nastolila ještě větší opatrnost i u obyčejných masáží.

    Na dálku se špatně radí,...ono se to někdy nedaří ani při přímém kontaktu,...každý je jiný, každý má trochu jiné parametry citlivosti na slovo i doteky.

    Paní Anno, přeji Vám sílu to vyřešit,....Tužka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, paní Tužko. Masáže jsem nezkusila, protože vím o několika případech, kdy po masáži došlo k výraznému zhoršení psychického stavu. Ale Vaše slova mě dovedla k vyhledání něčeho pro mě použitelného z akupresury a našla https://behejsrdcem.com/clanky/prvni-pomoc-pohledem-akupresury-jak-efektivne-na-prokrastinaci-nespavost-nebo-stres/
      tak něco z toho zkusím.
      Ještě jednou děkuji, paní Tužko, a přeji samé dobré dny.

      Vymazat
  23. Já bych věřil tvrzení “v zdravém těle zdravý duch”.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se to tělo i duch časem opotřebovává a může se i poškodit

      Vymazat
    2. Občas je třeba vidět i něco takového:

      https://video.aktualne.cz/deti-uplnku-helenka-je-rocnim-ditetem-uz-patnact-let/r~762991f2d03111e7be860cc47ab5f122/?_ga=2.65134250.547900287.1511509394-525824396.1511509394

      Vymazat
    3. co ty matky udělaly špatně, že mají takové děti? Že by ultrazvuk v nevhodnou dobu, infekce či početí v opilosti?

      Vymazat
    4. Jenže já jsem před boreliózou, která mi vyvolala bipolaritu, měla tělo i ducha zdravé. Tělo jsem si zhuntovala hned na začátku onemocnění bipolaritou, která mi začala depresí a to atypickou (všechny ataky deprese jsem měla takové) - spím a spím a jím a jím a vůbec nemyslím - takže jsem přibrala v prvním roce marodění 30 kg. Při obou mániích, se kterými jsem byla hospitalizovaná, jsem zhubla přes 20 kg - nespala jsem (denně jsem spala max 2 hodiny), nejedla jsem (neměla jsem vůbec hlad) a chodila jsem (denně přes 20 km). Bohužel u léků, které musím brát je nežádoucí účinek nabývání hmotnosti, takže jsem ta kila velmi rychle pak zase nabrala. Takže díky nezdravému duchu mám i nezdravé tělo (obézní a díky tomu mám vysoký tlak).

      Vymazat
  24. Fialova Milka viděla žádost o vydání

    Miroslava Němcová z ODS naznačuje, že Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek by mohli předstoupit před Sněmovnu ještě letos.
    Poslankyně Miroslava Němcová je stejně jako v minulé Sněmovně členkou mandátového a imunitního výboru. Patří tedy mezi první poslance, jimž se dostala do rukou nová žádost policie o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo.

    „Jsem ráda, že žádost přišla. To je utvrzení v tom, že funguje spravedlnost,” řekla Seznamu politička ODS, která v minulém období mandátový a imunitní výbor řídila a zná tedy podrobně i první žádost o Babišovo a Faltýnkovo vydání, jež přišla do Sněmovny před volbami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem tuto tetku viděla opět řečnit ve sněmovně, 28 let pořád stejná a stejně, bílá halenka a naaranžovaných šáteček na krku, pomyslela jsem si, že by účinkování v parlamentu mělo být časově omezené, tak na 3 období, maximálně, tato dáma, která 28 představuje impotenci v oblékání je zárukou impotence i v jiných oblastech.

      Vymazat
    2. Bureše a Faltýnka24 listopadu, 2017 14:25

      nevydají.
      Koalice ANO + SPD + KSČM to nedovolí.

      Vymazat
    3. Třeba vydají policii ke stíhání babišovi.

      Vymazat
    4. Gaio,
      když ona je Milka tak sladká...
      Pravda, víc by jí to slušelo, kdyby se místo pradélka obalila do Alobalu a navrch natáhla stylový župan s fialovým hovádkem Božím.

      Jinak bych stylovost v oblékání žádné ženě v parlamentu nevyčítal, tím méně šáteček na krku proti parlamentnímu chrapotu.
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. Já bych tetě Miruně odpustila i ty bílé halenky s šátečky, proč ne. Ale jak jsem ji tuhle zahlédla, jak se šine k řečnickému pultíku a pak zase od něj do lavice, úplně se mi jí zželelo: nahrbená, šouravý krok, kyselý výraz, celá jako zdrcená - to má být ikona české politiky?! Jestli se ze zdravotních důvodů nemůže už ani narovnat, tak bych k tomu pultíku radši vůbec nechodila. Co říkala, ztrácí v takovou chvíli informační hodnotu (o přesvědčivosti ani nemluvě).

      Vymazat
    6. narostla ji za těch skoro 30 let hodně prdel.

      Vymazat
  25. Na dnešní zamlžený den se hodí Rachmaninov. Docela mi kopíruje mé rozpoložení
    https://www.youtube.com/watch?v=xa7GhdVLg1c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rachmaninov... to je ten s velkýma rukama? :o)

      https://www.youtube.com/watch?v=ifKKlhYF53w

      Vymazat
  26. Čtyři dny sháníme po netu a po obchodech sedačku a nakonec jsme objednali její zhotovení na míru v Polsce. Platba byla předem tak jsem zvědav, jak to bude fungovat.

    OdpovědětVymazat
  27. Tak jsem doryla skleník a tím udělala definitivní tečku za letošní sezónou.Ted ještě vyprat montérky a další zahradní oblečení a vzhůru světit adventní čas.A 5. prosince dát do vázy barborky, já nahrazuji zlatým deštěm, neb třešni na zahradě nemám.A pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty, až se na jaře zima zeptá a budu doplácet za plyn, neb prý mají zdražovat a k tomu ještě elektřinu, tak se mi protáhne ksicht a budu toho muset obdělat víc,abych ušetřila za jídlo.

    OdpovědětVymazat
  28. Odpovědi
    1. A v Brusli řádili mírumilovní Maročané
      http://www.hlavnespravy.sk/marocke-oslavy-futbalovej-kvalifikacie-v-bruseli-znicene-vianocne-trhy-horiace-auta-vyrabovane-obchody-zraneni-policajti-marocania-za-sebou-zanechali-doslova-spust/1217622

      Fakt obohacující a kulturní rasa, ti Arabové...

      Vymazat
    2. Doufám, že ten bengál udělali před evropským parlamentem.

      Vymazat
  29. To: Anna
    Pořád o bipolaritě nevím nic, Vy se s ní ale dle mého dálkového náhledu vypořádáváte v rámci možností úspěšně. Lékaře nezanedbáváte, věříte mu, máte kolem sebe báječnou rodinu, kde jste nejen opečovávána, ale dle potřeby i pečující - to na Vás opravdu obdivuji. Tak se držte - zázraky vyloučit nikdy nelze a třeba i ten nový lék, co vzpomenula Lištička (té za Rachmaninova dík), bude.
    Nevíte náhodou, kde najít tenhle text? " Ženu zlou, ošklivou, co trápí svého muže denně"? Můj jedinec také neví - no jsem to celá já, ale trápím ho jen obden.

    I u nás pošmourno, ale česneky jsou v zemi. V Olomouci vera mlžno až do odpoledne - bruslilo se na Dolním rynku i tak: http://www.postimg.cz/i/k7Ion
    To večer už byl rozžatý strom na Horním vidět zdaleka, lidí přemnoho, kolotoč kolotočoval a pan Patejdl, co jsem ho ani nezahlédla, zpíval hity Elánu: http://www.postimg.cz/i/k7fLs
    Přidám ještě fotku z generálky Cyrana - scéna úsporná, zahráno poutavě:
    http://www.postimg.cz/i/k7s4y
    Večer na Kouzelné flétně jsem nefotila, líbila se nám rovněž. Bylo plno mladých. Při návratu v osobáku si dvě nastrojené divačky - nejspíše ještě středoškolačky - o opeře nejen povídaly, ba si Mozarta i prozpěvovaly.

    To: Ládik!!!
    My máme dole i nahoře stále původní nábytek, neb slouží bez vady. Nechali Vás Poláci na nějakém vyrobeném vzorku posedět a třeba i poležet, než si nechali zaplatit?
    K tomu zabíjení - je svět zlý furt a pořád, kéž jednou nebude.

    Marné diskuse s chameleonskými anonymy už asi zbytečno komentovat - zkuste před publikováním pro ně také třeba počítat do tří, mé milé spolukrtkyně. Není třeba jim činit radost, nechť si vystačí sami.

    To: Gaia
    Jó, co se má stát, to se stane a nějako se s tím srovnáme. Přece byste si to důchodové přidání nestřádala do kasičky.
    Pokud "vyrábíte" v malém levněji než ve velkém, jste šikovná. To my ne, ale každá zábava přece něco stojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych nemusela zalévat, tak by se to vyplatilo, s náklady na vodu to je tak šul nul, práci a čas nepočítám.

      Vymazat
    2. Posezení bylo fajnové. U nás po koupi baráku a následném vyhoření nebylo nic, kupovali jsme levnou. Ta se cca před 9 lety znelíbila a koupili jsme novou... jenže nerozkládací, protože jsme nepočítali s přírůstkem 2 spáčů téměř natrvalo. Tak ta nová sedačka byla 8 let zabalená na půdě. Před rokem šla do služby a neosvědčila se, ač je moc pěkná. Půjde k turkovi a místo ní bude opět účelnější varianta.

      Vymazat
    3. Babo Jago, text " Ženu zlou, ošklivou, co trápí svého muže denně" bych hledala v Shakespearově Zkrocení zlé ženy. Mně terapie vnoučaty dělá dobře. Snad se brzy najde nějaký lék na bipolaritu, naděje umírá poslední. Demence mě děsí a spěju k ní :-(

      Vymazat
  30. Půjdu se modlit na Sinaj
    v teple tam nikdy nezebe
    tam život rychle zhasínaj
    a rychle lítaj do nebe.

    OdpovědětVymazat
  31. Náměstek ministra obrany Pavel Beran se na výjezdním zasedání svého resortu popral s vojenským policistou. Dvojici opilých bojovníků museli od sebe odtrhávat. Náměstek má zlomený nos, jeho protivník otřes mozku a další zranění.

    OdpovědětVymazat
  32. „Ďábelská koalice“ funguje. Babiš upřednostnil extremistu před šéfem ODS Fialou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V parlamentu je poryto
      fiala přišel o koryto
      prebendy mizí v dáli
      kdo umí ten kálí
      stříká domácí kejdu,
      s agrofertem nejdu.

      Vymazat
    2. ANO, bude líp.............................
      S Grospičem na věčné časy....nedo do p..e
      Okamura to jistí.

      Vymazat
    3. Bureš je větší.
      Češi jej milují. Dostal téměř 30% .

      Vymazat
    4. A svět je hnedle veselejší :-))

      Vymazat
  33. Ještě že jsem si v půl čtvrté nedala šlofíka a šla hned sekat. To ještě bylo modráčkově, slunečné teplé odpoledne, sekalo se prima, i když tráva už polehávala. Pak se zatáhlo a když jsem za sebou zavírala venkovní dveře, už spadly první kapky. Taková změna počasí během chvilky... Ale dnes mi to fakt vyšlo, těsně, a mám radost z posekaného trávníku.
    Teď je černo až strachlivo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My od včerejška máme ošklivo, o slunci si můžeme nechat zdát. Proto mám náladu truchlivou o něco víc. Našla jsem Misantropův blog a čtu si. Takový balzám na duši.
      https://sites.google.com/site/novamisantropovacitarna/misantrop-vanaprastha

      Vymazat
    2. Já jsem se dnes zmohla jenom na Maigreta, ale dobrý.

      Vymazat
  34. U londýnského metra prý incident.
    Jsem zvědavý, co tak novináři pojmenovali tentokrát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Policie evakuovala londýnskou stanici metra Oxford cirkus, která se nachází v centru města britské metropole. Při blíže neupřesněném incidentu měla být zraněna jedna osoba. Svědci popsali, že slyšeli výstřely.
      Na místě jsou policisté, kteří metro a jeho okolí evakuovali. Lidé se měli ukrýt do obchodů a restaurací v okolí. Uzavřeli i vedlejší stanici metra Bond street.

      Vymazat
    2. Zdenkube,
      tentokrát to byl opravdu incident, protože to bylo V metru, tedy IN- , protože předpona In- znamená V.
      Kdyby to bylo venku, byl by to pouhý cident.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Dent je zub, ne? Inci je mezinárodní nomenklatura kosmetických přísad.

      Vymazat
    4. nominativ dēns dentēs
      genitiv dentis dentium
      dativ dentī dentibus
      akuzativ dentem dentēs
      vokativ dēns dentēs
      ablativ dente dentibus

      zub

      Vymazat
  35. My žáné tenoristy nepotřebujem, naši chrabří vojevůdci si stačí sami!

    Ke střetu došlo v resortním hotelu ve Špindlerově Mlýně po výjezdním zasedání ekonomické sekce Stropnického ministerstva obrany, kterou Beran jako náměstek řídí.

    - Podle zasvěcených kruhů došlo nejprve k řeznému poranění podřízené náměstka (náměstek ji přeřízl)

    - poté, jak už to u na výjezdních zasedání bývá, k neletální intoxikaci přítomných ušlechtilých obránců vlasti neméně ušlechtilým etylalkoholem.

    - následovalo tříštivé poranění náměstkova nosu (náměstek narazil nejprve na nepochopení, poté na pěst vojenského policisty, který neschvaloval pořez své milé. Nepochopil, že policista, ač vojenský, je v jebacím pořadí hluboko pod náměstkem.)

    - vzápětí otřesný otřes mozku vojenského policisty, který nutno hodnotit kladně: Náměstek s rozdrceným nosem prokázal, že vojenský policista mozek má, navzdory tomu, že je zaměstnamcem ministerstva obrany tím, že mu oním mozkem otřásl.

    Pokud správně počítám, jedná se tedy o minimálně o pět pracovních úrazů, které bude nutno proplatit.

    Zaplaťpánbu neměli u sebe účastníci debaty pistole, jinak by bylo nutno proplatit i vystřílené náboje a rakvovné.
    ****
    Já bych to nicméně hodnotil jako chvályhodnou ostrou bojovou přípravu
    a všechny dva ůčastníky a účastnici vyznamenal medailí Za statečnoct před nepřítelem.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a nakonec se všichni sejdou na kožním.

      Vymazat
    2. Že se kluci nedrželi zavedeného scénáře o))
      https://www.youtube.com/watch?v=asiV4wxYQRg

      Vymazat
  36. Před konzumací ovoce nebo zeleniny potravinu většinou opláchneme pod studenou vodou. Mnozí z nás to dělají proto, aby ji zbavili nežádoucích pesticidů, jiným vadí, že na mohl sahat v obchodě cizí člověk, a další to dělají už jen ze zvyku. Podle odborníků ale většina lidí dělá tento jednoduchý úkon špatně...
    Odborníci ale tvrdí, že existuje jednoduchá metoda, jak mít vaše chystané jídlo čisté a bez chemikálií. Stačí k tomu roztok sody bikarbony, tedy jedlá soda. Ta v jednoprocentní koncentraci dokáže odstranit z povrchu ovoce či zeleniny až 80 procent nežádoucích látek

    Jsem si myslela, že by vás mohlo zajímat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavé, liško, díky za poučení. Jen nevím, zda odhadnu tu správnou koncentraci.. :-)

      Vymazat
  37. Dámy, co říkáte na toto? :D)
    https://www.balenciaga.com/cz/women/coats#{"ytosQuery":"true","department":"wmncts","gender":"D","season":"A,P,E","yurirulename":"searchwithdepartmentgallery","agerange":"adult","page":"1","productsPerPage":"24","suggestion":"false","totalPages":"2","totalItems":"36","partialLoadedItems":"24","itemsToLoadOnNextPage":"12","departments":[{"id":"wmncts","page":1}]}

    Já se děsně bavím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První čtyři jsou zřejmě migrantky na cestách, takže celkem funkční ohoz.

      Vymazat
    2. Migrantky, nemigrantky - jsou mladé- těm sluší i pytel. Už máte novou kabelku?

      Vymazat
    3. Jen se, Evičko, nebojte, my se líbíme i bez kabelky. A což teprve s kabelkou.

      Vymazat
    4. To jsou ty kabáty, co se z nich dá na noc udělat stan,tuhle o tom bylo v TV.

      Vymazat
  38. Ale ano, marie. Dokonce si Vás dovedu představit.

    OdpovědětVymazat
  39. 21700 kroků pod Orionem, Měsíc zmizel na západě. Kosa, propcený a zmrzlý i při běhu, měl jsem potíž otočit klíčem v zámku. Žádné otužování a protahování, jenom horká sprcha a přiložení do Morsa. Asi špatně zvolená ústroj, chyběly rukavice a 1 vrstva. Větrovka s krátkým rukávem na lehkém tričku byla málo.

    OdpovědětVymazat
  40. Ajfelovka zhasla. Na počest muslimského atentátu s 235 mrtvými. Útočníků bylo 40 ( jako družina alibaby). To přece policajti nemůžou nikdy vyšetřit - kam by útočníky zavírali, když jich je třeba 20% populace? A kdo by je živil? Tady nepomůže ani semknutí, ani potažení ajfelovky černým suknem.

    OdpovědětVymazat
  41. Ajfelovka v černém suknu.
    Do hlavy se ťuknu....
    Oděná barvou islámského státu
    či jiného emirátu ....
    Je suis Abdul Azíz
    kdoví co zas naříz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu Ladiku nezabranite. Civilizace vznikajī a zanikaji.Drive kolebky,nyni narodu rakev. Kolo dejin se opakuje.Tak to na svete chodi.Jsme jen kapicka v mori.



      Vymazat
    2. Ale že zaniká zrovna ta moje...

      Vymazat
  42. Umírnění demokrati
    budou rovněž houževnatí;
    když tu vládli ortodoxní
    nepřišlo mi paradoxní
    jejich sání z cecíku;
    Karlíku, karlíku
    dobrá kaše na mlíku
    ještě lepší na smetaně....
    tu už karlík nědostaně.
    Tu si slízne nakonec
    houževnatý japonec.

    OdpovědětVymazat
  43. Jak je v kraji zvykem
    nad rozlitým mlíkem
    brečí česká elita
    demokrad i husita.
    Ač máme stran devět
    porcuje se medvěd
    na jeden díl, bez nože,
    víťaz už žrát nemože.
    Už mu maso leze krkem
    už se lehtá v krku brkem
    ať udělá místo
    ať má v břiše čisto.

    OdpovědětVymazat
  44. Semafor.
    Červená, žlutá, jede se.
    Mi však dopředu nechce se.
    Nesvítí mi tam zelená
    nenapodobím jelena
    proč bych měl rychle skákat
    chce se mi z toho plakat.
    Barvy z německé vlajky
    žádné zelené hájky
    kupředu svítí černá.
    Čemu ta bývá věrná?

    OdpovědětVymazat
  45. Je osm hodin a tma, to je depresivní. Ještě že mám ta zvířata. Ale strávníci to jsou pořádní, za své jídlo dám míň...
    Musím do práce, večer možná zajedu do Hollabrunu na čerty. Pokud nebude mlha, to by se mi asi nechtělo.
    Evička/trocha osvěty bude zřejmě hermafrodyt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Hollabrunu již začal advent?

      Vymazat
    2. Má to spojitost spíše s Mikulášem. A čerti putují, dnes v Hollabrunu, příští týden v Retzu, jsou tuším na návštěvě i v Brně

      Vymazat
    3. Tak to jsou Rakušáci i se sv.Mikulášem o týden dopředu.

      Vymazat
  46. Přestávám číst Ládikovy informační básně. Jsem ouplně dezorientovaná. Hledám, co zase bouchlo po Eiffelovkou, a on jim jen utekl tygr z cirkusu.
    Než bych všechny ty zprávy dohledala... budu neinformovaná, prd se stane.
    Hezkou sobotu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera zhasli ajfelovku na počest atentátu s 235 mrtvými muslimy.

      Vymazat
    2. Možná ne na počest, ale z nějakého zástupného důvodu.

      Vymazat
  47. Začíná schůze TOPky
    už se chystají škopky
    bude se vylívat špína
    hledat, čí je to vina
    že mají odřená záda
    a že bez nich je vláda.
    Přecedu nikdo nechce dělat
    jsou jenom stádečko telat
    chybí jim plemenný býk.
    Ozval se zženštělý vzlyk
    jiříka pospíšila
    že by se podvolila
    a že to tedy bere
    na ostatní teď xere.

    OdpovědětVymazat
  48. Tak jsem byla zvědavá, jak vyhlíží ten pomník v bývalém Sverdlovsku (no jo, gúglila jsem) - je za ty penízky na hranici Evropy s Asií veliký dost:
    https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensk%C3%A9_legie#/media/File:Yekaterinburg_Czechoslovak_Legion.JPG
    A bude stát prý budovat i další - i tam, kde je dosud nechtěli. Kdo ví, kdo je udržuje - možná malinko pomáháme umenšovat místní nezaměstnanost.

    To: Gaia
    Tak prý Innogy plyn zdražovat nebude - že by nám proto posílal na začátku topné sezóny svou malinko dražší nabídku? No, hlavně jim nesmím zapomenout dát včas znovu výpověď - pěkně nás stálé zákazníky asi za odměnu udržují ve střehu.
    Vy, Gaio, dodavatele měníte? Na to já jsem líná, ale na povídání o ceně u toho jednoho jednou za dva roky si zajdu. Neskutečná kratochvíle, co už mě ani nevytáčí.

    To: Liška
    Prošla jsem si doporučenou módu - na žádné správně kredenciózní polní šaty jsem opět nenarazila.

    Jarek Nohavica - Milionář 2 - staré a neznala jsem
    https://www.youtube.com/watch?v=dl8CqcdXCp0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško, tyhle by se Vám nelíbily?
      https://www.balenciaga.com/cz/jersey_cod12118077em.html#/cz/women/jerseysJá myslím, že jsou do pole jak dělané ☺

      Vymazat
    2. Do pole musí být rukávy na knoflíky a hadra z hrubého plátna. Z toho se hlína nejlíp loupe, paní gaia by mohla vysvětlovat.

      Vymazat
    3. Nejlépe se hlína loupe z kůže, takže přes léto vyběhlé opalovačky , co už nejdou na plovku a mezi lidi a když je chlad, tak montérky s laclem, ty skutečně stačí vyprat jednou za rok.

      Vymazat
    4. BJ
      já jsem na změny poskytovatelů též líná,příští rok to na zimu možná zazimuju a půjdu bydlet k sousedovi.Možná, je to ještě za dlouho a letos asi vypnu už v březnu a budu chodit do kaváren nebo se usádlím na 2 týdny u sestřenice

      Vymazat
    5. Já myslela jako strašák. U toho se na knoflíky háže bobek ☺

      Vymazat
  49. Kalousek byl dobrý rétor
    něco jako v orbě zetor
    zejí za ním pěkné rýhy
    možná jsou to krásné pihy
    snad měl dobré úmysly
    jenomže byl závislý
    na chlastu a moci
    a to ve dne, v noci.

    OdpovědětVymazat
  50. Druhý pokus o přečtení něčeho - zase fiasko. U Palika jsem se zakousla do tří namátkou vybraných odstavců, abych zjistila, o čem to je. Když ale v každém najdu nejméně dvě hrubky... to si člověk řekne: prostě tomu nerozumím, není to určeno mně, a nehnu s tím. Kdyby byl autorem svářeč nebo dojička, četla bych to s úctou a snahou, ale u autora, který se vydává za vysokého vzdělance....
    Dnešek mám za den averze. Radši už nic.
    Jestli mě ve školství nahradí robot, o tom může autor vědět leda kulové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Palík k vyjádření myšlenky potřebuje nakupit stoh balastu a hrubky neřeší.

      Vymazat
    2. Jo, romanopisec, jak tam někdo poznamenal. Jenže na román to má slabý děj.

      Vymazat
    3. lidí je na světě jak sraček a snažit se jim porozumět je ztráta času, neb je to nemožné.To už lepší myšlenku napsal minule ten kouč, že lepší inteligentní samota než společnost blbů.

      Vymazat
    4. A nejlepší bonmot z NG

      kdo má WiFi,ten není nikdy sám.

      Vymazat
  51. jestli jste lidský a snažíte se rozumět jiným lidem a společenskému světu kolem vás, takovému, jaký svou podstatou je - jedinečnému, individuálnímu a především svobodnému (nacházejíc "příčiny" jevů uvnitř, v duchovním světě), počítače na vás nemají šanci

    tedy já ve svém věku se už vůbec nesnažím porozumět jiným lidem a společenskému světu,neb bohužel už mám zkušenost, že se tomu porozumět nedá a že vím, že nic nevím.Nebo spíš že už všemu rozumím a nic mě nemůže překvapit, že už vím své, takže mě může nahradit cokoli a kdokoli.A že něčemu porozumět je zbytečně, neb se porozumět nedá.

    OdpovědětVymazat
  52. Spartan přistál v Malaze: https://imgur.com/a/S0PPL

    OdpovědětVymazat
  53. K poslednímu Palíkovu článku:

    Má načteno z filosofie mnohem víc než já.
    Jsou tam asi dvě věty, kterým evidentně nerozumím (chybí mi kontext) a předběžně tři tvrzení, se kterými nesouhlasím ... možná jen proto, že používá termíny v jiném významu, než jej chápu já.

    Nicméně snad jediná podstatná výtka autorovi by mohla znít, proč článek ještě víc nezpřístupnil, nenapsal populárnější formou.

    Takhle je nepřístupný jak pro úplné laiky ve filosofii, tak pro pro úplné laiky v neurovědách a "neokybernetice", o technicích nemluvě.
    Autor se podle mého názoru velice poctivě snaží o vzájemné mezioborové pochopení.

    Na můj vkus je nezřízený optimista, který svůj optimismus tahá z paty.
    To je jediná podstatná výtka, kterou mám.

    Souhlasím s ním asi tak ze pětatřiceti třiceti procent - tedy asi o pět procent víc, než souhlasím sám se sebou :-)

    JÁCHYM
    ***************************************************************
    LÁDIKU,
    POKUD MOHU PROSIT, prskněte to pod Palika, aby si moc nezoufal.
    Dík!

    p.s.
    (jedná se o první dojem, ještě to dvakrát přečtu)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík! :-)
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Mně se náhodou Palík líbí. A přešla jsem na tu švédskou posedlost smrtí a řehtám se ještě teď. Díky, Jáchyme, za upozornění ☺

      Vymazat
    3. Den a noc (2004) - další film nám ukáže, že ve všech švédských snímcích se opakuje stejná úzká skupina 5-10 oblíbených herců a připomene tak, že Švédi prostě rádi to, co znají a neradi novoty. Hlavní herec z předešlého snímku se vydává na další smrtonosnou výpravu, na které jako nevyléčitelně chorý smrtelnou nemocí navštěvuje blízké, kterým ublížil, aby se s nimi rozloučil. V závěru, po nepovedené námluvě východoevropské prostitutky, aby jej zastřelila, si je nucen v opuštěném přístavu přestřelit hlavu sám.
      :D))

      Vymazat
    4. Jo, a švédská krajina - hlavně Norrland - sedí k dnešnímu počasí, k tomu Wardrunu či Garmarnu a přemýšlet, kam na běžky, až bude sníh..

      Vymazat
    5. Neteřinka bydlí na jihu, v Kristianstadu. To je asi 100 km od Malmö. Na lyže lítá do Rakouska

      Vymazat
  54. Kdo nemá program na večer - na ARTu opakují Rossiniho Otella.

    Všechna sláva polní tráva...
    Dmitri Hvorostovsky at the Met - v 55-ti už žel zpívá andělům:
    https://www.youtube.com/watch?v=Mt7wYGysu0Q

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani Garmarna nezpívá špatně: https://www.youtube.com/watch?v=Cy44ocuoWhE

      Vymazat
    2. Krásný hlas. Škoda jej. Taky věk na mnoho dalších let a ne na umírání.

      Vymazat
  55. Máloco mě tak potěší, jako správně a s citem zazpívaná naše národní hymna. Zvlášť z úst mládeže.
    Tento hokejový rozhodčí zazpíval hymnu za chybějící zpěvačku, a více než dobře! Stalo se v Plzni.

    https://sport.lidovky.cz/video-z-toho-az-mrazi-hymnu-pred-duelem-univerzit-zazpival-hlavni-rozhodci-1bk-/hokej.aspx?c=A171123_142857_ln-sport-hokej_atv&ref=strossle

    OdpovědětVymazat
  56. Když presidentem zimbabwe je Mnangagwa, nebude první dámou nikdo jiný, než Mčongwa.

    OdpovědětVymazat
  57. V brně byla zabijačka
    teďka vládne Křemenačka
    sobotkům a haškům
    všem socanským šaškům
    všude nové tváře
    skví se rudá záře
    socan vstává z hrobu
    v čele teď má robu
    věstonickú venušu
    poskládej bohušu
    poslanecký mandát
    přijde ti to nandat
    je to kvádr křemene
    od dolního pramene.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem na ni koukala v TV a vzpomněla si na svou obézní matku, blahé paměti, která nesnášela vysoké a štíhlé ženy, takovým typům říkala embryo k ničemu samá ruka samá noha, každý se o ní akorát popíchá a pak do ní kopne
      Tak se paní asi kvůli tomu dala na politiku , ten rudy kostým na té postavě neměl chybu

      Vymazat
    2. Vzpomínám na jednu prostorově výraznou vychovatelku v dětském domově, která ukázňovala nehodné svěřence slovy Dám ti vochlamec, že strávíš zbytek života v kotrmelcích....

      Jako ocenění práce Kalouskova kojence Sobotky by to od ní sedlo.

      JÁCHYM

      Vymazat
  58. Teď mě zaujalo na DVTV, jak vynést červené šaty, též se mi jedny líbí na Bonprixu, ale nevím, kam bych je vynášela, na vánoční večírek mě jistě nikdo nepozve a ono vlastně lepší, játra má člověk jen jedny a když si na ty všechny večírky vzpomenu, tak lepší sedět doma.

    OdpovědětVymazat
  59. Čierny Leon Nebogaj pod Palíkem nezklamal.:-)
    Ale jakkoli jsem vrozená tolerance, to srovnání se Slámou bych mu nedaroval, to je snad žalovatelné !
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je složitá filozofie a v podstatě ani jednomu nerozumím.
      Ale co budou dělat lidé, až vše zastanou stroje, docela jednoduše popsal Vladimír Páral ve scifi románu Pokušení 2300.Možná se budou opravdu více věnovat vztahům a mnoho lidí bude mít profesi negativní zahrávač.

      Vymazat
  60. Tak co budou ti lidičkové dělat v roce 2300.
    Romeo a Julie 2300 (1982)
    Děj této knihy se odehrává právě v roce 2300 v souměstí Praha-Ústí. Milan Kareta a Manka Lebdušková jsou do sebe zamilování a chtějí se vzít.Protože chtějí manželství klidné a trvalé nechávají se oba vyšetřit v institutu terenní genetiky. Terenní genetika je věda, která se zabývá lidskými vlastnostmi a hlavně problematikou vztahů. Výsledek vyšetření, ale oba překvapí. Mance naměří Iracionální Faktor 1000 a Milanovy 0, rovněž jsou změřeny velmi rozdílné zájmy a IQ. Manka je zdrcená. Pokouší se o sebevraždu vlítne do pražského digitálního orloje. Milan má strach si něco začínat z Mankou. Je opatrný a snaží se vše řešit racionálně. Primářka posílá na Manku negativní i pozitivní zahrávače. Ale nic nepomáhá. Manka má nařízenou cestu kolem světa. Když je Manka pryč zjišťuje, že nechce žádné ideální partnerky vybrané ze stovek neznámých dívek jen podle jeho vlastností. Vydává se za Mankou zastihne ji u Austrálie, je odmítán a tak se pokusí nějak upoutat Mančinu pozornost. Podaří se mu potopit loď na které plují. Do Austrálie je jim zakázán vstup.Manka se na nějaký čas vrací do své práce v kosmoarchívu i Milan se opět vrací učit se biokeramiku. Manka je, ale nespokojená a jednoho dne ujíždí pryč. Odjede do Austrálie zde se přihlásí jako inženýrky biokeramiky a pořídí si nádhernou vilu. Automatický robot pro ni najde práci kterou nemůže odmítnout.V práci se ukáže, že Manka nemá vzdělání v oboru. Je odsouzena a deportována do nejhoršího vězení dokud sebe sama nepozná. Každý den si musí vydělávat kopáním kanálů na vodu, jídlo. Milan poznává která je jeho jediná a opravdová láska. Vydává se za Mankou, aby se dostal úplně za ní vlítne letadlem do hodin a je uznán společensky nenapravitelným. Tak se dostane za Mankou do vězení, ta ovšem po třech dnech má letět domů kde na ní bude čekat ideální partner. Manka je Milanovým činem dojata a slibuje mu, že na něho počká. U Manky je zjištěn pokles IRAF a vzestup IQ. Naopak u Milana IRAF stoupl až na 500.I když primářka nechce svatbu doporučit nakonec se Milan a Manka vezmou. A snad spolu budou šťastní vždyť protiklady se přece přitahují

    OdpovědětVymazat
  61. Takže nové profese
    Pracovník kosmoarchivu
    Pozitivní a negativní zahrávač
    Primářka psychogenetiky
    Výzkumník biokeramiky
    Digitální orloj

    OdpovědětVymazat
  62. Porod začal na večírku, do porodnice museli utíkat
    hlásá jeden titulek v Blesku
    a druhý o stejných lidech
    Strávil v porodnici 24 hodin, než se dočkal syna

    to je tedy na palici a ti lidé zřejmě zmatkaři

    OdpovědětVymazat
  63. Duke Robillard - Grey Sky Blues
    https://www.youtube.com/watch?v=Nzjt5GfPgME&index=5&list=RDDKZklYC4gS4

    Gustav Mahler - Adagietto | Leonard Bernstein
    https://www.youtube.com/watch?v=yjz2TvC2TT4&list=RD50WIs0Rbm9Q&index=5

    Wabi Ryvola - Loudavý návraty
    https://www.youtube.com/watch?v=8m6S8bFHhYk

    OdpovědětVymazat
  64. https://www.novinky.cz/domaci/455964-neodstoupim-nenecham-se-zastrasit-odrazi-kritiky-sobotka.html

    Sobotka neodstoupí a neodstoupí!

    Vyhlašuji až do rána protestní hladovku a jdu si lehnout, abych vydržel co nejdýl.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neodstoupí. A slavíková je bílá. To za hladovku nestojí?

      Vymazat
    2. Jaké překvapení po ránu... "Slavíky mají Gott, Kabát, Bílá a Kubišová." Alespoň se to neplete, ne? A ještě jsem "objevila" objev roku:
      Mirai - Když nemůžeš, tak přidej
      https://www.youtube.com/watch?v=5Qc68DsQ4xo

      Opravdu se mohlo hlasovat z jednoho čísla až 5x denně? Jó, všechno je jinak, hlasovacího lístku netřeba.

      O tom, proč by měl řádně zvolený Sobotka odstoupit si počtu, zatím jsem se jen koukla, že měl na jižní Moravě ze socdemáků nejvíc kroužků.
      Bojovat proti něčemu vlastním hladověním jest pro mne nepochopitelné.

      Vymazat
    3. A pískal tam Cikán? :-)

      Vymazat
    4. U socanů nebo na Slavíku, pane Vasjo?
      Nevím, ale viděla jsem na fotečce, že se na jevišti účastnilo několik načesaných pudlů, možná i štěkali. A takhle docela nadčasově Slavíka loni okomentoval youtuber Kovy:
      https://www.youtube.com/watch?v=iZZGuPcrmug

      Vymazat
  65. Svedectvo mladych.

    Znamy tanecnik z Let´s Dance.

    https://www.youtube.com/watch?v=f07tcq2Uaoo

    A tu skorsie svedectvo natocene cez Misie filmom.

    https://www.youtube.com/watch?v=nLxUC2N5LBE

    OdpovědětVymazat
  66. Najnovsie video s Kuffom. Zaciatok (do 10. minuty) je znamy i z inych podujati, ale neskor podava zaujimave pribehy.

    https://www.youtube.com/watch?v=jAMbidoLZ70

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť mluví pořád jen o sobě..?

      Vymazat
    2. Na prve pocutie to tak moze vyzerat. Ale ludia ho volaju vsade prave preto, aby rozpraval o tom, ako sa k tomu, co robi, dostal a co vsetko prezil. Takze, to nie je o nom, ale o CESTE a tomu co robi a o PRACI, ktoru robi. Skuste sa pozriet (najdete to na internete, napr.), co vytvoril, s akymi ludmi sa zaobera a venuje sa im, napriek tomu, ze mu vyse 20 rokov skoro kazdy, kto mohol (od obce Zakovce, cez okresnych, krajskych...funkcionarov a dokonca i cirkevnych cinitelov. Ak by ste pozorne pocuvala, zistila by ste, ze bol uz na vsetkych moznych sudoch, vratane cirkevneho).

      Vymazat
    3. vlastní zkušenosti jsou nepřenositelné, a kdo nechce být farářem, tak proč by poslouchal o nějaké individuální cestě k tomu?

      Vymazat
    4. On hovori HLAVNE o ceste k tomu, ako POMAHAT tym, s ktorymi uz nikto nechce mat nic spolocne, nie o ceste, ako sa stat knazom. A PRETO to moze, dokonca mal by, pocuvat kazdy trochu socialne zalozeny a empaticky clovek a najst v tom inspiraciu pomahat.

      Dnes je nedela Krista Krala a toto je evanjelijove citanie dnesnu nedelu, ktore by malo oslovit kazdeho. Veriaceho, neveriaceho, pochybujuceho, hladajuceho...

      Je tam jasne povedana norma, "zakon", podla ktoreho nas bude posudzovat nielen Boh, ale zaiste i ludia.

      Tu je dnesne evanjelium:

      Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili
      Ježiš povedal svojim učeníkom: „Až príde Syn človeka vo svojej sláve a s ním všetci anjeli, zasadne na trón svojej slávy. Vtedy sa pred ním zhromaždia všetky národy a on oddelí jedných od druhých, ako pastier oddeľuje ovce od capov. Ovce si postaví sprava a capov zľava.
      Potom Kráľ povie tým, čo budú po jeho pravici: ‚Poďte, požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta. Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne.‘
      Vtedy mu spravodliví povedia: ‚Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe?‘
      Kráľ im odpovie: ‚Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.‘
      Potom povie aj tým, čo budú zľava: ‚Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom! Lebo som bol hladný, a nedali ste mi jesť; bol som smädný, a nedali ste mi piť; bol som pocestný, a nepritúlili ste ma; bol som nahý, a nepriodeli ste ma; bol som chorý a vo väzení, a nenavštívili ste ma.‘
      Vtedy mu aj oni povedia: ‚Pane, a kedy sme ťa videli hladného alebo smädného, alebo ako pocestného, alebo nahého, alebo chorého, alebo vo väzení a neposlúžili sme ti?‘ Vtedy im on odpovie: ‚Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili.‘
      A pôjdu títo do večného trápenia, kým spravodliví do večného života.“

      Vymazat
    5. Jako ateistovi se mi pravidelné církevní kázání jeví jako odvádění pozornosti od existenčních problémů; při vší úctě k obsahu sdělení.

      Vymazat
    6. Tak lemplové, kteří byli sami k sobě tak líní a jsou líní cokoli udělat sami pro sebe, aby se pozvedli, tak farář bude nabádat ty, co se dřou a jsou vymačkaní jak citron, proto taky něco mají, že se otáčejí, tak ještě aby pomáhali nějakým lemplům?Kterým mnohdy stejně není pomoci? Protože o tu pomoc nestojí nebo ani nedokáží přijmout. A 2 a čtvrt hodiny to pánbíčkáři poslouchají, místo aby konali něco užitečného...

      Vymazat
    7. Poslušné ovce král preferuje a samostatné kozly dusí,
      a nejsou ti..., s ktorymi uz nikto nechce mat nic spolocne,..právě ti..čo neurobili jednému z týchto najmenších, ..protože neudělali nic ani pro sebe, proto jsou na tom společenském dnu?

      Vymazat
  67. Mandát drží jak luterská víra
    sobotka ještě neumírá
    ještě v něm krev kolotá
    má čtyři roky života.
    Volič ho vyslal do lavice
    bude v ní brávat statisíce
    ať ukojí osobní potřebu,
    nebude žít jen o chlebu.
    Voliči v něj mají důvěru
    neudělali z něj chuděru
    a za minulé zásluhy
    bude si užívat výsluhy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takových tam je a ve Slavíku totéž, darmo mluvit.

      Vymazat
  68. Rozhovor TÝDNE
    "Zločiny banderovců jsou sovětský mýtus"
    Banderovci nepřišli po válce do Československa s nepřátelskými úmysly, naopak přesvědčovali obyvatele, že společným nepřítelem je komunismus, říká historik Volodymyr Vjatrovič, ředitel Ukrajinského institutu národní paměti.

    OdpovědětVymazat
  69. Pospíšil hřímá: "My jsme brusel!"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moravec mu nakousnul pusu, koukám :-))

      Vymazat
    2. Taky vidím, měl by to utřít aspoň rukávem.

      Vymazat
  70. V příštích volbách bude mít topka jen 4%.

    OdpovědětVymazat
  71. Co Vy na to, Lištičko - uživí se tahle restaurace?
    https://www.novinky.cz/muzi/455876-v-pruhonicich-otevreli-restaurant-paloma-babisovu-sanci-na-michelinske-hvezdy-v-cr.html

    No, zajímavější bude, zda nový předseda PS moravský advokát pan Vondráček pana Babiše hezky nenápadně zkultivuje, když si přeje "změnit politickou kulturu v České republice" či zda se spolu rozejdou. Doufám tedy, že v ANO není v pozici pana Faltýnka, co by se svou původní profesí už asi neuživil.

    Pokud TOPka získá více mladých "ferinů", může překvapit i tím, že jí hlasů přibude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meníčko za 1400 bez pití, tam bude nával!

      Vymazat
    2. Jaguško, já už tam byla. Na stránkách. Asi se uživí. Takových snobů, co chtějí utratit nekřesťanské peníze, se asi najde. Mě tam ale fakt nikdo neuvidí
      Mladých ferinů nebude přibývat, mladé moc politika nezajímá. Mladší syn volil piráty, starší raději vydělával peníze. Zvláštní je to, že mladí bývali většinou levicově zaměřeni, jen u nás je to naopak. Konzum u nás vládne.
      Starší vydělával peníze, aby mohl být každou volnou chvíli na rybách (sdělení pro anonyma)

      Vymazat
    3. Mají tam i cukroušku. Kdyby z centra Prahy nebylo do Průhonic tak daleko, možná bych se tam co drobná hýřilka na rychlé kafe zastavila.
      Do dalších voleb do sněmovny 4 roky, kdo ví, kdo do té doby třeba zaujme.
      Se u nás zamodralo, tak si jdu trochu vylepšit krokovou bilanci.

      Vymazat