01 prosince, 2017

KRTINEC č.270

202 komentářů:

  1. Dobrý večer a pěkný adventní víkend. Pečeme.

    OdpovědětVymazat
  2. Jaguška si přispíšila s pečením. Mě to nebere, já raději vařím.
    K tomu pečení trochu Amadea ☺
    https://www.youtube.com/watch?v=YT_63UntRJE

    Díky pane domácí a všem taky hezký večer

    OdpovědětVymazat
  3. Nějak nám to tady vázne, ba téměř skomírá. Alena s Annou, ba i Tužkou záhadně mlčí, že by Nora opravdu přešla do zimního spánku?

    OdpovědětVymazat
  4. Na Acz taky už diskutuje málokdo, tam zřejmě každého vyštvali,kde jsou ty časy, kdy byly i 4 stránky diskusi.Asi si budem muset najít jinou zábavu.

    OdpovědětVymazat
  5. Tužka napíše,...čtu si,nějak se mi naštosovalo povinností,...a od konce října vozím v autě kola,....nemám přehozeno na zimní. Ještěže můj soukromý mechanik má pro mne pochopení,...sjednávám termín,...odvolávám termín,...a tak dokola.
    Sestavují se mezivánoční sportovní aktivity,...bez sněhu, ...se sněhem,...zajišťují se,...ruší se,....letos to nějak všechno drhne,...a taky to ubírá sil.

    Dnes začala meteorologická zima,...astronomická začne zimním slunovratem,....a tak sem napíšu zimní sonátu,....když s hudbou se přečasto míjím,...a večer pak už miluji ticho.

    Zimní sonáta.

    Když zvedneš hlavu k zenitu,
    sněží,....a snih na čele ti taje.
    Tichounká hudba zazní tu,...
    to sněhová vločka ti hraje.

    Hudba sfér snáší se dolů,
    skladby z mlhovin vesníru.
    Dychtivé, něžné,...i s trochou žalu,
    láska hraje na svém klavíru.

    Okouzlen nocí,hudbou, vločkami,
    darem z vesmírného kůru,
    spěcháš zpět známými cestami.
    Na prahu nemůžeš uvěřit tomu,...
    Sněhová vločka s hvězdami,
    přišly hrát do tvého domu.

    Vydržať to nostalgické období,....zadání osobního úkolu: Přežít prosinec.
    A panu zdeňkovi b dík za vyhloubený krtinec.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  6. Julian Assange je vděčný USA za zamezení přístupu k penězům. Vláda USA postupně zatlačila ns VISA, Mastercard a další, aby WikiLeaks zablokovaly přístup k penězům. WikiLeaks tak muselo přejít na bitcoin už v r. 2010 a nakoupit je za méně než 0,1 centu za bitcoin.
    Nyní 1 bitcoin stojí 9000 $, prostředky WikiLeaks se tak zhodnotily o
    50 000 %.
    Už dlouho jsem se tak nenasmál.

    OdpovědětVymazat
  7. Též nemohu spát a vzhledem k tomu,že se,jak ten hospodský z Vesničky střediskové, kolem čtvrté budím, to bude ještě veselé.

    OdpovědětVymazat
  8. Byl hektický den. Ale už jdu chrápat.

    OdpovědětVymazat
  9. Takový pohled se nám nenaskýtá a venku mrzne o něco méně, ale mám ráda, když sníh pokryje krajinu a uklidí. To člověk neumí. Stromy nemáme obalené, ale zahrada je pod bílou pokrývkou a mohlo by to klidně zůstat do vánoc.
    Zdravím paní Tužku a za zprávu o Julianu A. dík o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rizika Bitcoinu: zablokované účty v době největšího růstu i útoky na PC
      Dvě velké burzy Coinbase a Gemini byly v době největšího zájmu zahlceny požadavky a řada uživatelů se tak nemohla dostat ke svým účtům. Podle serveru Businessinsider se s menšími problémy potýkali i uživatelé GDax, obchodní platformy Coinbasu a bitcoinové burzy Bitsmap.
      Uživatelé si tak stěžovali, že se nemohli v době, kdy se cena Bitcoinu pohybovala na doposud nejvyšších úrovních a následně začala klesat, ke svým účtům přihlásit.
      Zdroj: https://technet.idnes.cz/bitcoin-nakup-prodej-0r3-/kratke-zpravy.aspx?c=A171130_084348_tec-kratke-zpravy_vse

      Vymazat
    2. Servis byl včera za babku, 1/7 bitcoinu.

      Vymazat
  10. Vidím to na volný den, výlet, stejk z mladého býčka. Trochu změnu po tom shonu. Jdu nasypat sýkorkám, oteplilo se na -6, zataženo.

    OdpovědětVymazat
  11. Dnes dělám koprovku s mletými kuličkami a hovězí vývar z žebra.Musim mít uvařeno i na zítra, neb v 10 začíná adventní neděle,půjdu na jarmark, pak na adventní výstavu a výstavu betlémů,v 5 večer rozsvícení stromečku, zpívání a videoprojekce na kostel.Jestli bude mrznout, tak se budu muset pořádně nabalit.Od firmy Teplo domova jsem zakoupila v e shopu vlněné termotriko,tak uvidím.Nebýt těhle adventních taškařic, tak se tohle smutné a tmavé období vůbec nedá přežít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://blog.postoj.sk/7384/advent

      Vymazat
    2. prorok Izaiáš, ktorý popísal viaceré jeho vlastnosti a hlásal „Pripravujte cestu Pánovi, vyrovnajte mu chodníky.“ po niekoľkých storočiach tieto slová od neho prevzal Ján Krstiteľ

      Vyrovnávání chodníků se leckde děje, zrovna v Brně i Ostravě se cesty i chodníky intenzivně opravovaly už od léta a zdá se, že už jsou hotovy.

      Vymazat
    3. Ad: Viola

      Pekne pozdravujem. Som rad, ze ste sa ozvala.
      Prave vcera som na Vas myslel, ked sa tu pisalo, kdeze su Anna, Alena, Tuzka. A chcel som napisat nieco v tom zmysle, ze "a Viola Vam nechyba?", ale nechcel som rusit tunajsie kruhy :-))).

      P. S. Stale opatrujete babatko?

      Vymazat
    4. Také pozdravuji a děkuji, že jste si vzpomněl. Opatruji dvě miminka a brzy i třetí, jestli to dcera (druhá) bude potřebovat, zatím tvrdí, že to zvládne sama s partnerem.

      Vymazat
  12. To: Gaia
    Ať Vás tam zítra neušlapou, Gaio - pěknou zábavu přeju. Mírný mráz je dle mého příjemnější než vlhká zima. Roční období beru tak , jak neomylně a stále jdou za sebou - žádné mi nepřipadá smutnější než jiné, každé má něco do sebe.
    Dnes na ARTu Donizettiho drámo Marie Stuartovna, zítra jdeme na pana Hudečka.

    K ACZ: včera blogů 7, ve čtvrtek 6 - kdo by stihl tolik komentářů hodnotit? Nezdá se mi, že by diskutujících bylo méně - no, no, čtu a pamatuji si pořád jen některé. Nechcete se přece jen znovu přidat? Však i Ládikovi!!! už jeho Pilíř drží docela pevně.

    To: Liška
    Možná je v předvánočním čase na internetové povídání méně času či z lecjakých příčin dočasně chybí motivace.
    Včera mě v mailu udivilo, co všechno lze zachraňovat:
    http://www.slepicevnouzi.cz/
    Kdo ví, kde ti ochránci mají slepic, když mrzne - naše jsou zavřené v nevytápěném chlívku. Občas snesou vejce - doufám, že se jim zadaří i za čtrnáct dní, aby byly žloutky na polevu úplně čerstvé.
    K pečení - s perníky jsme dle nějakého harmonogramu týden ve skluzu, na linecké jsem asi neměla mouku ze správného mlýna - no, jedlé je. Uvidím, co z té stejné učiní pracky od Gaii.

    OdpovědětVymazat
  13. V Ostravě Jihu je vánoční výzdoba ala Amerika, zatím jsem nenašla obrázek a sama ještě nevyfotila. U vánočního stromku jsou sobi a přejí do Nového roku. Tradiční symboly křesťanských vánoc se vytrácejí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náměstí se pokud možno vyhýbám - vánoční trhy přitahují hlavně děti s rodiči, letos i kolotoč, nic pro klidné procházení a prohlížení.

      Obávala jsem se, že už uslyším všude tradiční koledy - a taky jo, v obchoďáku se linuly na plné pecky. To je tak přehnané, nevím že to nikomu nepřijde ulítlé. Pak se úplně vytratí atmosféra kolem skutečných Vánoc, když už ty písničky nemůže nikdo vystát.
      Prostě - za zlaté tele by prodali i vlastní matku.

      Trochu jsem zagooglila, jaká muzika patří k Adventu a jestli se o tom vůbec někde píše. Jenže takové písně se nehodí obchodníkům!

      http://tisickrate.cz/prodavacka-vypnula-koledy-a-pustila-adventni-pisne-hrozi-ji-pokuta/

      Vymazat
    2. Marie, máte svatou pravdu. Já se těm sobům nemůžu vyhnout, neboť musím kolem nich procházet :-), ale je to náramná atrakce, protože se téměř každý kdo kolem jde zastaví a fotí a to i vnoci. Mám strach, aby tam do sebe nevrazila auta, jak řidiči přibržďují a koukají.

      Vymazat
    3. sobi připutovali se Santou Klausem, takže to spíš budou karibu.

      Vymazat
    4. Gaio, to je docela možné, že by to mohli být i karibu, ale proč jsou bráni jako symbol vánoc a navíc u nás?

      Vymazat
    5. tomu se říká Amerikanizace

      Vymazat
    6. Sobi žijí i na Sibiři, kupř., takže na nich mohl přijet i děd Moroz, kdyby na to přišlo :-) A dál se už pohybuje jen pomocí saní samochodek. Všechno se dá vysvětlit....

      Vymazat
  14. BJ
    mně se povedlo všechno, ale ještě budu 2 péci,respektive jedny péci a jedny sušit.
    Marokánky a bilkové rohlíčky.

    OdpovědětVymazat
  15. Teď pozoruji krmítko, tak převážně stehlíci, pak jeden vrabec a sýkora uhelníček,pak zvonek,to je hezký pták,takový načechraný a má hezkou siluetu,pak pěnkava a jeden hýl..

    OdpovědětVymazat
  16. Tak Herrman je židokřesťan a Jan Křtitel byl komunista

    OdpovědětVymazat
  17. Tak Mariino panenství prý byl hoax

    OdpovědětVymazat
  18. nejsem feministka,ale toto mi přijde též zvrhlé,takhle pasovat ženu do role služky

    objektivně nebo kladně popisovat přirozené uspokokjení heterosexuálních žen (které jsou, kupodivu, stále ve více než 90 procentní většině mezi ženami) z MATEŘSTVÍ a péče o děti, tedy z praktického hlediska (když uvaříme nebo vypareme prto dítě a pro sebe tak už to tolik extra nestojí uvařit a vyprat pro toho, kdo přináší výplatu?)

    OdpovědětVymazat
  19. V Praze se zřítila lávka pro pěší a cyklisty, lidi popadali do Vltavy. To bych teda nechtěla zažít, takový šok! Netradiční technologie - konstrukce zavěšená na opěrných blocích - se nějak nevyplatila.
    Teď jen počkáme, jestli za to může Zeman (P utin?) Honzák by věděl.

    http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/v-troji-se-do-vltavy-zritila-lavka-na-miste-jsou-zraneni/1557699

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco jsem se po ní nachodil, a přišlo mi, že má nepříjemný index prohupu.

      Vymazat
    2. Jo, s prohupem bývá potíž. Zdá se, že o tom něco víte.... :-)

      Vymazat
    3. Samozřejmě. Mám zápočet i zkoušku z předmětu "Pružnost a pevnost". :o)

      Vymazat
  20. Zavolala mi kamarádka. Že se půjdeme projít. Bezva odpoledne, sluníčko, sníh, procházka v národním parku. Našlapáno osm kilometrů a čistá hlava. Dopoledne jsem uklidila, tak mám pocit dobře prožité soboty :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Opravuju písemky, ještě dvě hodiny práce (pomáhám kamarádce češtinářce, je po operaci očí). Pak budu mít depku, jak hnusně a nečitelně děti píšou, bez lupy to ani nejde přečíst. Tak si spravím náladu pečením, těsto čeká.

    OdpovědětVymazat
  22. Tak v Praze už svítí stromeček, dám sem vhodnou píseň

    https://youtu.be/YVGW7otUtR4

    OdpovědětVymazat
  23. To: Gaia
    Kávu si víc neosladím (kazím si ji pořád smetanou), vypouštět chmury a žal ale doporučuji. Všechno je relativní a jde většinou překonat.
    Hlásím, že se mi pracky dle Vašeho receptu vykleply báječně. Jen nevím, zda jsem včera nepřidala zbytečně další mouku - po vytažení z ledničky se mi těsto zdálo dost tuhé. Přemýšlela jsem, zda je mám cukrovat - no, stalo se. Ještě jednou dík, tyhle se u nás budou nadále dělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty se po vyklenutí obalují v cukru s vanilkou.
      A těsto je tuhé po vytažení z lednice kvůli máslu,kdybyste nechala chvíli na stole,tak změkne.Ale pomohou i teplé prsty při zamačkávání

      Vymazat
  24. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/510147/skandal-v-koncentracnim-tabore-stutthof-nahaci-hrali-honenou-v-plynove-komore.html

    Nejsem puritán, nevadí mi nahota, ale tohle snad opravdu ne!

    OdpovědětVymazat
  25. joe disqus • před 2 hodinami
    Dnes je velky den vetsi nez svatek Tri kralu
    Sesli se pod sebou ne tri ale ctyri kralove ducha
    Payne
    Slama
    Herman
    Kucera��
    Je zkrátka skvělej, ten pan Řepa, Pepa :))

    OdpovědětVymazat
  26. V chrámu blaženého vasila
    mohla být na dva dny posila
    kdyby to nezkazil ministr herman
    po obou sudičkách germán.
    Lída nikam nepoletí
    ohlídá doma svoje děti
    vnuky i pra pra pra
    bota hermana si došlápla
    na její cestovní ambice
    jestli zas nemyslel na strýce.

    OdpovědětVymazat
  27. Televize ABC News se omluvila za mylnou zprávu, podle níž bývalého poradce Bílého domu Michaela Flynna pověřil během volební kampaně stykem s ruskými činiteli sám Donald Trump. Televize uvedla, že udělala „vážnou chybu“, a jednoho ze svých elitních reportérů Briana Rosse za zprávu na čtyři týdny suspendovala, napsala agentura AP.
    Zdroj: https://www.lidovky.cz/televize-abc-news-se-omluvila-za-mylnou-zpravu-o-trumpovi-redaktora-suspendovala-gj5-/zpravy-svet.aspx?c=A171203_073807_ln_zahranici_ELE

    Tuhle zprávu přejala i čt, zdali se taky omluví? A redaktor dostane dištanc?

    OdpovědětVymazat
  28. Zdravím :-)
    odmlčela jsem se - zkoušela jsem moji současnou závislost na noře. Minulou neděli jsem si dala předsevzetí sem týden nejít a vydržela jsem to, tak jsem spokojená. Taky jsem promyslela a rozhodla se řídit všemi radami, které jsem tu asi před 10 dny dostala k boji proti bipolaritě. Vyšla jsem ze "Ve zdravém těle zdravý duch.", jsem teď v normálu, tak jsem se rozhodla dostat do normálu mé tělo. Před týdnem jsem přestala brát lithium a neřekla jsem o tom mému muži ani psychiatrovi (ten by se mě zeptal, co tomu říká můj muž, vždy chce vědět, jak to vidí, muž tam byl se mnou několikrát a s psychiatrem můj stav probírali). Lithium beru od mé druhé hospitalizace (takže asi 7 let), díky tomu nemám mánie tak silné, ale vedlejší účinky má nabírání na hmotnosti, únavu a zátěž na játra, což se už projevilo. Mám teď děsnou nadváhu, díky tomu vysoký tlak, jenže při lithiu nezhubnu a jsem pořád unavená. Tak jsem se rozhodla lithium vysadit, nastavila jsem si denní, stravovací a pitný režim (ten mám největší problém dodržovat), denně cvičím 20 minut taiči a chodím minimálně 3 km a snažím se zvyšovat tempo chůze (poslední dobou jsem chodila hodně pomalu). Za ten týden jsem 3 kg shodila, tak jsem spokojená. Nechci říct mému muži, že neberu lithium, protože by s tím nesouhlasil, byl z toho nervózní, že zase budu tak vyšilovat a ve všem by viděl, že mi začíná mánie (je nervózní i když spím denně míň než 8 hodin - když jsem v mánii, tak spím málo). Já bych byla nervózní, že on je nervózní, takže bych se rychle "rozjela". Taky jsem se rozhodla, že nebudu chodit na Aktuálně, mám už dlouho nepříjemný pocit, že je mi tam věnovaná extra pozornost, tak abych se nerozjela z toho.
    Před časem, když jsem začínala vyšilovat, mi tu někdo anonymně napsal: RENATO, VEMTE SI PRÁŠEK. Moc prosím, budete-li mít pocit, že se zase rozjíždím, napište mi tohle. Já okamžitě nasadím medikaci.
    Díky moc.

    Petr Novák - Přátelství na n-tou
    https://www.youtube.com/watch?v=M3ByQChXeHo

    Amália Rodrigues - Fado Português
    https://www.youtube.com/watch?v=ARS7Zi-Zpkw

    Simon & Garfunkel Greatest Hits
    https://www.youtube.com/watch?v=mM1H3zHOqDc

    Josef Suk, Dvořák Romance in F minor Op.11, Karel Ančerl
    https://www.youtube.com/watch?v=spFMTbreJYw

    Dvorak: Rusalka - FINALE (1962), Šubrtová & Švehla and Malachovský
    https://www.youtube.com/watch?v=Xj2hBRk68lY

    The Singers Unlimited
    https://www.youtube.com/watch?v=NMGM-N3lkeU

    Amy Winehouse // Frank (Jazz Version) // Full Album // Fanmade
    https://www.youtube.com/watch?v=4a-Au0t1bKA

    KAMELOT- Já zas jak dřív
    https://www.youtube.com/watch?v=txy-yZZvtkw

    Radůza a Plzeňská filharmonie
    https://www.youtube.com/watch?v=98o7WlXklmg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím,jestli byste měla brát prášky podle toho, co vám vzkáží na netu,to už radši ten manžel.

      Vymazat
    2. Já vím, Gaio, jenže mé vyšilování tady se může projevit dřív, než mé vyšilování doma. Doma jsem pod dohledem, můj muž je pozorný, ale neví, že a co sem píšu. Tak se jistím tady, nechci mu přidělávat nervy a práci, kterou se mnou má, když vyšiluju. Muž by nesouhlasil s tím, abych vysadila lithium, tím jsem si jistá. Nutně potřebuju zhubnout, nadváhu mám kritickou a s lithiem se mi to nedaří, i když jsem snahu měla.

      Vymazat
    3. Anno,
      žádná psychofarmaka či jiná léčiva, ovlivňující činnost mozku bych neradil vysazovat skokově, naráz, tím méně bez vědomí lékaře.
      Dokonce ani tehdy, pokud by u někoho (což pravděpodobně není Váš případ) byla nasazena omylem.

      Mohlo by Vás to rozhodit.
      Spíše bych zkusil opatrně, postupně a pomalu snižovat dávku.

      Co se týče pitného režimu - vezměte dvoulitrovou Pet lahev se zeleným nebo bylinkovým čajem, nalepte na ni svisle lepící pásku a udělejte značky řekněme po hodině - čas k nim napište.
      no a nařid´te si minutky, když crnknou, ucucněte třeba deci, dvě.

      jde o to, nespoléhat na vlastní vůli či odhodlání, chce to mašinu, která vás bude buzerovat.
      Sledujte, jestli jste nevynechala (třeba po procházce) a dožeňte rest.
      Nespoléhejte na to, že vás na potřebu napití upozorní pocit žízně.

      Držím palce se zvyšováním fyzické zátěže, nenechte se znervóznit, že hubnutí se i při stejné životosprávě za nějaký čas proti tomuto týdnu zpomalí.
      JÁCHYM




      Vymazat
    4. Díky moc, Jáchyme.
      Já jsem denně brala jen lithium (k tomu Olanzapin, když jsem vyšilovala a Sertralin jen v těžších fázích deprese), to jsem před týdnem brát přestala, ale měla jsem ho v sobě určitou hladinu. Tak ho teď budu radši týden brát jen večer, aby to nebyl takový skok, pak 3 dny ne, pak 6 dní brát, 3 dny ne, 5 dní brát...

      Láhev si jdu takto upravit. Já jsem vždycky málo pila, žízeň nemívám. Většinou jsem nevypila ani 1,5 litrovou láhev, kterou jsem si na každý den brala. Dvoulitrovou tu mám a takhle po hodinách to bude dobrá buzerace :-)

      Je mi jasné, že hubnutí takhle rychle šlo a půjde jen zezačátku mé děsné nadváhy - fyzickou zátěž mám díky ní fakt velkou, je to fuška nosit takovou zátěž navíc.

      Díky moc všem za podporu.

      Vymazat
  29. https://imgur.com/a/1DwMa

    Adventure dance.
    Josef splašil mamce
    levný privát v chlívku;
    zašel na polívku
    dal do hlavy kelíšek
    a v chlívku byl Ježíšek.
    Už tam jedou ti tři králi
    jako Josef se též sťali
    přišli o nějaké věci
    myslí si to lidi všeci
    že to vlastně vezli dary
    Míru zlato kadidlo
    a teď je to pravidlo.

    OdpovědětVymazat
  30. Jak na vytrvalost:
    https://rungo.idnes.cz/priprava-na-ultra-trail-treninkove-tipy-a-triky-ftq-/behani.aspx?c=A171127_224320_behani_ize

    OdpovědětVymazat
  31. Tak zapalují virtuální adventní svíci v našem krtinci a dnes budu žít duchovně vánočně a mažu na trhy.
    ����

    Svíčku nebo něco vánočního jsem však mezi emotikony nenašla,tak aspoň dort se svíčkami a zvoneček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávám pod svíci virtuální azbestovou podložku.

      Vymazat
    2. Nemajíc smajlíků dávám písničku Hradišťanu. Připadá mi celý takový adventní, každá písnička má poselství naděje.

      https://www.youtube.com/watch?v=iO0w5ijQXhM

      Vymazat
    3. Přidávám putující vánoční světlo. Pozor na požáry všeho druhu:
      http://www.postimg.cz/i/kZSuB

      U nás sníh mizí, sýkorčí potrava také. Žádné jiné strávníky jsem zatím na krmítku neviděla, kosi mají zbylá jablka na zemi. Dnes jedno domácí vejce.

      Vymazat
    4. Dík za světýlko, BJ. Místo toho, aby byli lidi rádi, že vůbec nějaké světlo mají, tak jen skuhrají, jestli přišlo od západu, nebo snad od východu. Zabedněnci uznávají jen jednu světovou stranu, opačná je přímo vchod do pekla! Lidstvo blbne, musí hrát ty své ubohé válčičky.

      Vymazat
    5. Betlémské světlo

      Betlémské světlo je plamínek, který putuje napříč Evropou. Světýlko zažehnuté v místě narození Ježíše Krista – Betlémě – k nám letos dorazí již popětadvacáté. Myšlenka šíření předvánočního pokoje a míru vznikla v Rakousku, odkud se rozšířila do pětadvaceti zemí světa. Tak byla založena novodobá vánoční tradice. Úplně poprvé plamínek přicestoval v roce 1986 letadlem do Lince, kde se stal součástí vánoční sbírky rakouského rozhlasu a televize na pomoc znevýhodněným dětem. K nám se Betlémské světlo dostalo po pádu čtyřicetileté komunistické vlády a v rukou skautů a skautek poprvé putovalo v prosinci 1989 až pod sochu sv. Václava v Praze.

      Betlémské světlo k nám tradičně poputuje z Vídně, kde ho rakouští skauti a skautky předají skautským delegacím z celé Evropy. Za Česko tradičně přeberou plamínek skauti a skautky z Brna.

      Vymazat
    6. ~ ~ ~ ~
      [] [] [] []

      Vymazat
    7. Na grafiku je expert xerox.

      Vymazat
    8. Violo, bezva inspirace :-)
      Mám novou klávesnici, budu si hrát a hledat, třeba svíčky :-)

      Anonymní, pletete si živé světlo a zde poslané virtuální. Zahřát ale nakonec můžou obě.

      Vymazat
    9. Je třeba hledat v mapě znaků.
      Pozdravuji a přeji příjemný Advent.

      Vymazat
    10. Nic si nepletu.Já psal o Betlémském.
      Vy si dejte o vánocích třeba rudou pěticípou hvězdu. Zahřeje vás na duši.
      ... "tak jen skuhrají, jestli přišlo od západu, nebo snad od východu. Zabedněnci uznávají jen jednu světovou stranu, opačná je přímo vchod do pekla!" ...

      Vymazat
    11. Ale copak, měl jste připálený oběd? :-)

      O betlémském netřeba tu psát, všichni ho známe a mnozí i šíříme. Každá hvězda je dobrá, nebuďte tak vybíravý.

      Vymazat
  32. Torzo plotu a kolouši na návštěvě. Myslel jsem, že jmelí je jedovaté - jenže zvířata ho žerou jak zákusek.
    https://imgur.com/a/buATa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V malém množství jako lék, ve velkém jed.Tak fungují všechny byliny. Jmelí pročišťuje a je dobré hlavně pro ženy.

      Vymazat
    2. Keltové věřili, že rostlina léčí všechny nemoci a odstraňuje neplodnost jak u lidí, tak u zvířat.[23]
      Díky svým lepivým složkám prý jmelí umí udržet svazek mezi mužem a ženou
      Magický účinek rostliny se umocňuje, je-li snítka darována, nikoli zakoupena.
      Bylina bývá součástí čajových směsí používaných při zvápenatění tepen, diuretických obtížích a vysokém krevním tlaku. Mezi další účinky jmelí patří schopnost zpomalit pulz, vyvolat děložní stahy a podpořit peristaltiku střev. Jeho podání zlepšuje i imunitní reakci u lidí postižených AIDS.[35] Má též příznivé účinky při příznacích stáří a je schopno uklidnit srdeční činnost

      Vymazat
    3. Navzdory častým tvrzením není jedovatost jmelí jednoznačně prokázaná.

      Píší ve Wiki

      Vymazat
    4. Jmelí nám zahubilo už 3 staré jablkoně.

      Vymazat
    5. Tam je podstatné to slovo staré.

      Vymazat
    6. Imelo je jedovate, aj liecive. Podla rocneho obdobia zberu. A tiez podla toho, co pouzivate - listy, stonky, plody. Plody su jedovate.

      Vymazat
  33. Tak ještě Alena a je to v cajku :))

    Zdravím, Anno. Držím palce a být Vámi, dám na Jáchymovy rady. Něco mi říká, že ví, o čem píše o))

    OdpovědětVymazat
  34. Taky písničku: https://www.youtube.com/watch?v=M_65fl8WVns

    OdpovědětVymazat
  35. Tohle je zvláštní logika, rodiče dítě neuživí,ale muž manželku ano?

    Řeka vyschla, úrodu smetly záplavy. Dětské sňatky pohání i změna klimatu

    OdpovědětVymazat
  36. Ládiku,
    posuzovat jedovatost či nejedovatost čehokoli podle toho, zda to jedí zviřátka je ošidné až nebezpečné.
    Takový králik v poklidu sežere muchomůrku hlízovitou.
    Nedoporučuji ho napodobovat.

    Naproti tomu před pár lety otrávil celý chov svých milovaných papoušků jeden chovatel, když se s nimi podělil o drahé ovoce, zakoupené v Lidlu.
    ne, nebylo stříkané dodatečně se dozvěděl od veterinářů ze ZOO, že je to pro ně smrtelný jed.... nevzpomímnám si, které ovoce to bylo... žeby mango?

    Ale pokud poobědváte onu muchomůrku hlízovitou a pokud zrovna nebude mít primář ve špitále dovolenou či nebude stávkovat, podají vám antidotum z králičích jater.

    Ačkoli se coby adrenalinová krmě nabízí smažená králičí játra na muchomůrce hlízovité, stejně bych to bez sepsání závěti nedoporučoval.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Váš králík Balboa už tu mochomurku baštil?

      Vymazat
    2. Bilbo je co do stravy srašně konzervativní a kromě toho na houby nechodí.
      A já ho nechci rozmazlovat. Prozatím se spokojuje s banány a nevařenými vietnamskými nudlemi, obojí z Lidlu. Až budou v Lidlu prodávat muchomůrky hlízovité se speciální slevou pro důchodce (ve spolupráci s penzijním úřadem a VZP), projednám to s ním.
      Řeknu mu Žer - nebo naval játra!
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Kamarádka mojí sestry je zootechnička. Někdo vysekal tis a hodil to ke stádu pasoucích se krav. Tehdá jich mnoho zahynulo, ta holka byla na infarkt!

      Vymazat
  37. ⌠⌠⌠⌠

    tak to také jde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, Violčino adventní rozjímání.
      Ještě jednu pohodovou, kde se zapalují svíčky.
      KAREL GOTT - ALŽBĚTÍNSKÁ SERENÁDA
      https://www.youtube.com/watch?v=iAYf2pIU5xw

      To: Anna
      I já Vám držím obě své pěsti. Opět bez dálkových rad.

      Vymazat
  38. K oné spadlé lávce...
    Není vidět, že by to byla nějaká příhradovina nebo zavěšení na lanech/řetězech. Vidím jenom nějaké panely a zábradlí. Vypadá to, že most držela ocelová výztuž v panelech, namáhaná téměř 100% tahem. Není možné, aby k ní jednou nepronikla voda a nezeslabila korozí průřez. Na to bych revizní zprávu nepsal, ani kdyby byla lávka nová...
    Plynovod taky nesmím vést ve stavbě v dutině, musí být kontrolvatelný nebo v chráničce. A tady byl zajíc v pytli zcela programově. Na takový most bych ani nevlezl.
    Dalším adeptem ke zřícení jsou mosty na D1 nad Vltavou a na pohyblivém svahu na D8.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tohle je přece jistější: https://imgur.com/a/TGACZ

      Vymazat
    2. Soudní znalkyně kritizuje diagnostiku i postup úřadů. Vadných mostů je prý po Praze přes 120... Za vším hledej prachy. A šlendrián. Kdyby spadl most s tramvají, tak to nechci vidět. A přesto se riskuje.

      https://zpravy.idnes.cz/troja-lavka-zriceni-trojska-lavka-katastrofa-mosty-miloslava-posvarova-praha-1h8-/domaci.aspx?c=A171202_171406_domaci_hell

      Vymazat
  39. Ládiku,
    ta lávka měla velmi jednoduchou konstrukci:
    Dvě (?) ocelová lana a na nich jako korálky navlečené betonové panely, tvořící ... řekněme mostovku.

    Ta ocelová lana byla nejspíš od roku 1985 (?)vystavená postupné korozi.
    Drát po drátě, mezikrystalická koroze, zaplavení vodou při povodni, moc bych se divil, kdyby je někdo za tu dobu vyměnil.
    Vzhledem k tomu, že do včerejška most nespadl, nic do předvčerejška nenasvědčovalo tomu, že spadne.
    Před pár týdny prošel moist bezpečnostním okukem, který konstatoval, že dosud nespadl a tudíž nic nenasvědčuje tomu, že by měl spadnout pár dní poté.

    To máte jako s migrací: U nás dnes zatím téměř žádní migranti nejsou, je tudíž srandovně nemístné se jich obávat.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon, slova znalkyně jsem si přečetl až teď.
      Říká totéž, ale odborněji.
      To, že se u konstrukce zavěšené na lanech, kde navíc byla delší dobu konstatována koroze omezili na pouhé sledování momentálního průhybu, mě i při mém pesimismu nenapadlo.
      Asi nikdy neviděli postarší šňůru na prádlo před- a po pádu mokrých cích na záhon.
      JÁCHYM
      ******
      Řešení je tak jednoduché:
      Na všech stopadesát pražských mostů dát z obou stran cedule s nápisem Přejezd a přechod mostu jen na vlastní nebezpečí!

      Počítám, že při správně formulovaném výběrovém řízení zvítězí cedulárna, u které výroba tří set cedulí nebude stát víc než dvě miliardy korun...

      Vymazat
    2. Já čtu celý případ jako detektivku - ani ne kvůli pochopení technických záležitostí, ale jako ilustraci, jak se u nás spravují věci veřejné.
      A to přirovnání k obezřetnosti před migrací, Jáchyme, to sedí!

      Vymazat
    3. Prý co 2 minuty monitorovali stav mostu. Destrukce po překročení meze kluzu oceli je okamžitá - ve vteřině. To měli monitorovat každou tisícinu vteřiny, aby znali průběh. Ale pracovní diagram oceli se učí v první třídě na strojní průmce.
      Jedná se hovadismus celého magistrátu, lépe řečeno magorátu. Viníci jsou tam všichni.

      Vymazat
    4. A to hovoříme zatím o statickém zatížení. Jenže na provozovaném mostě jsou i dynamické síly a může se k nim přidružit i nějaká vyšší harmonická - třeba tam ti 2 důchodci tančili na nevhodné frekvenci a uvedli most do nekontrolavých kmitů.

      Vymazat
    5. nekontrolovaných (to udělal ruka, já ne!)

      Vymazat
    6. Ono stačí vykročit stejnou nohou.My starší víme z civilní obrany,že při příchodu na most nutno zrušit pochodový krok.Ale ti mladí to nevědí.

      Vymazat
  40. Tak náš vánoční strom rozžatý a poprvé cesta k nám na náves zatarasena velkým hasičským vozem, doposud stačily jen bílo-červené pásky.
    Začíná nový věk,věk strachu z běženců.

    OdpovědětVymazat
  41. Ládiku,
    to monitorování mostů po tisícině vteřiny mne nenapadlo !
    Ovšem chtělo by to ještě na obou stranách mostů půjčovnu s padáky s pyrotechnickou výmětnicí pro každého chodce či cyklistu. Radiově odpalované setinu vteřiny před zřícením mostu.

    Jinak máte pochopitelně recht.

    Naštěstí jistě někloho napadne, že se situace dá řešit povinným pojištěním pro každého Pražana plus každého, kdo byť jedinkrát v roce navštíví Prahu.
    Pojištění uhradí náklady na oškrabání a vylovení ostatků ze dna Vltavy plus pohřebné s rozptylem popela do vodárenské čističky vltavské pitné vody.
    Plus společnou modlitbu pražského arcibiskupa, pražského rabína a pražského ajatoláha.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  42. My si to úžasně užily! Bezva punč (bez fronty, protože můj študent...), okolo samí přátelé, nebo mladí lidé s příjemnou náladou, hezký večer, a to se i tam ani moc nechtělo!

    OdpovědětVymazat
  43. Skotský reverend k Angličanům: Modlete se, aby princ George dospěl v homosexuála
    Reverend skotské episkopální církve Kevin Holdsworth se rozhodl popíchnout anglikánskou církev, která na rozdíl od své skotské sestřenice neschvaluje sňatky homosexuálů, neobvyklým způsobem. Na svém blogu vyjádřil v několika bodech kritiku směrem k jižním sousedům. Měli by se prý modlit, aby syn vévody a vévodkyně z Cambridge a britský následník trůnu princ George našel v budoucnu lásku v náručí mladého gentlemana. Pomohl by tak církev přesvědčit o blahodárnosti liberalizace jejího zkostnatělého postoje. Příspěvek se mezi Angličany dočkal odsouzení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Britských panovnických rodech se to úchylkami jen hemžilo, ani Winsorové nejsou výjimkou, až bude princ v pubertě, na to se čtenáři britského bulváru mohou hodně těšit,jistě nějakou úchylku mít též bude.

      Vymazat
  44. Tužka napíše,...čtu si, jste všichni velice inspirativní,...a už jste nasáli vánoční atmosféru a rozdáváte ji dál. Protože rovněž miluji punč a dělám různý, ale vždycky z pěti ingrediencí,....zeptám se paní Lišky,....jaké složení měl ten Váš,.?..zkusím, pokud budou doma příslušné doplňky. Ono taky záleží na jejich poměrech,...a jistěže i na okamžitém rozpoložení psyché i soma, ....podle toho to taky zachutná.

    Tak pokračujte ve zprávách,....jak ve vašem okolí houstne vánoční atmosféra,....u nás se na mnoha zahradách, zahrádkách, domech, balkónech už rozžala světýlka.
    Cesta na hroby v době Adventu mě teprve čeká,...snad příští týden,...už můžu do sněhového marastu, už mám kola se zimním obutím nasazená, a protože to mám jen kousek,...tak jsem si trochu, ale opravdu jen několik slz,...odlila ze sklenice mechanikova horkého punče. Netopil,...ale staré klubky tam má,...roztopí, až bude víc práce,....měl to natošup.
    Už jsem to chtěla heverovat sama, bylo mi trapně, když mi v neděli dopoledne volal, že to sklidem přehodí, že má čas.,...kolo po kole, to bych u toho tancovala kdoví jak dlouho.

    Přeji trpělivé čekání na Příchod Jezulátka,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
  45. Violo,
    v úterý budete mít na Barrandově ovčáčka se soukupem.

    OdpovědětVymazat
  46. Makrela nabízí registrovaným islamistům 3000€ jako příplatek k dávkám, když vypadnou. Zatím jich je 11 tisíc ze 2 milionů. Musí jim připlatit nebo je vysídlit. Nebo jimi vylepšit germánský genofond.

    OdpovědětVymazat
  47. Zrovna sepnul kotel
    co nedělá popel
    jenom noxy pouští
    za barák do houští.
    Srnec tam chtěl dýchat
    teď ho slyším kýchat
    kdo ho vezme k lékaři?
    Dřevaři či hrobaři ?

    OdpovědětVymazat
  48. Než zazvoní budík
    tak ho rychle vypnu
    mám pocity v hrudi
    že z řinčení chcípnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem kdysi měla takový kulatý plechový budík s paličkou, která tloukla nahoře do takových gongů, ten když začal zvonit, respektive ty paličky tlouci,tak to bylo o infarkt.Taky se můj organismus přizpůsobil, že jsem se budila bez budíku 5 minut předem, abych ho stihla včas vypnout. Možnosti lidského organismu jsou netušené a ještě neprobádané.

      Vymazat
    2. To je pravda, s těmi možnostmi.
      Mně se letos celé léto až do podzimu dařilo určit, kolik je hodin, těsně po probuzení. Podle úhlu slunečního záření (okno na severovýchod) nebo bůhví podle čeho. S přesností na 5 minut. Jak se ztratilo slunce a prodlužovala tma, už to tak nepoznám.

      Vymazat
    3. Zajímavé je, prý se dřív otáčela země pomaleji a den měl 25 hodin a dnes, když se dělají pokusy a lidé zavření v místnostech bez oken a bez hodinek, tak se jim ustálí denní rytmus spánku a bdění na 25 hodin.

      Vymazat
    4. Jistě jsme přišli o nějakou pěknou fotečku

      Vymazat
    5. Fotečka je na mě? Přikládám.
      Byl jsem teď v ústrety Toptransu, vezl rošt do Morsa a nechtěl jsem, abych ho musel vyprošťovat. V euforii pracovní nálady jsem vymyslel, že převrátím 90 litrový škopek ledu, když je kolem nuly a povolilo. Převrátil jsem ho a nic, byl pevný. Pak ale povolil, led se pohnul... jenomže to nebylo promzlé do dna, jenom 10cm, zbytek voda - ta byla v tu chvíli po kotníky. Tak suším boty u morsa.
      https://imgur.com/a/ZIWiq

      Vymazat
    6. Jejku, letní boty,to byste už snad měl též přezout

      Vymazat
    7. Univerzální inovejtky na tvrdý terén, snadno schnou a neurazí v žádné společnosti.

      Vymazat
  49. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  50. Jemine jemine
    už jsem zase on-line
    už jsem zase na síti
    ještě slunko nesvítí.
    Je to vůbec normální?
    Nebo je to totální
    vyplavení mozku?
    Vyrobil jsem trosku
    z bývalého člověka?
    Vždyť i pes si zaštěká
    jenom když má důvod.
    Mi zas chodí průvod
    černých myšlenek,
    to už od plenek.

    OdpovědětVymazat
  51. Jeden mě táhne do ruska
    druhý mě táhne do říše
    ruce mi svázali za záda
    a ležím na břiše.
    Proč bych měl někam chodit
    nechte mě sedět doma
    nechci se blátem brodit
    kdo bude živit Roma?
    Jsem tady domorodec
    znám tady každý kámen
    proč mám na zádech bodec
    nebudu říkat amen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale, ale, copak se stalo, že máte depku? Vždyť už musíte být zvyklý, dennodenní masáž přeci musí zanechat účinky: hroší kůži.
      Ani u nás slunce nesvítí, mě však nebudí hlasitý budík, ale jen si tak otevřu oči. Zajdu si koupit kytku pro radost a navařím dobroty pro kamarádky. Včera jsem vyhrála pátou o))

      Vymazat
    2. Už je to OK, jsem v procesu. Jeden den bez práce a jsem vykolejený.

      Vymazat
    3. Není to alergická reakce na čtvrtku?

      Vymazat
    4. No že když jste s ní strávil neděli,tak se vám přitížilo a když jste při pondelku vypadl z dosahu alergenů,hned se ulevilo.

      Vymazat
    5. Nikam jsem nevypadl, mám pracoviště metr od postele.

      Vymazat
    6. Tak vypadla do práce čtvrtka.

      Vymazat
  52. Uhnila táhla
    plesklo to na zem
    smrt byla náhlá
    a most je plazem.
    Kolečko se polámalo
    nemá ho kdo spravit
    vypadá, že natrvalo
    budeme se plavit.
    Plavit v řídké konzistenci
    mnozí budou utopenci
    někdo umře smradem
    ještě v těle mladém.

    OdpovědětVymazat
  53. Éro lítá nad koreou
    raptor stal se dulcineou
    všude skví se bílá lanza
    světu vládne sančo panza.

    OdpovědětVymazat
  54. Ládiku,
    já vím, mám resty, už trapně dlouho jsem vás nepochválil...

    Díky Vám jsem nějaké to kilo shodil. Nemusím totiž kvůlivá vyplavení endorfinů mlsat kalorické bomboinéry, stačí vaše poezie, která naopak navozuje zdravý zrychlený metabolismus, tuky odbourávající.

    Jak se odvděčit?
    Snad jen pozitivním článkem !
    Moc jich dnes není, ale kdo hledá, najde.

    http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/25321-z-damaku-o-obnov-a-eleznici-do-iny


    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý článek. Jenom těch "syrských" uprchlíků je pořád nějak moc. Korejští uprchlíci nebudou, protože je nikdo nerozezná od číňanů. Ale můžou se převtělit v palestince.

      Vymazat
  55. Mezi KLDR a USA to vůbec nevypadá dobře.

    https://zpravy.idnes.cz/kldr-severni-korea-manevry-f-22-dkm-/zahranicni.aspx?c=A171204_082049_zahranicni_aha

    OdpovědětVymazat
  56. Hrej si, tumáš kapouna!

    http://casopisargument.cz/2017/12/03/konference-jako-neskodna-spolecenska-hra/

    (jáchym)

    OdpovědětVymazat
  57. 4 hodiny a už je tma a ještě lézavá.Děs.Tech svíček,co člověk vypálí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 4 svíčky stojí 5000, vč. DPH.

      Vymazat
    2. Já si zapaluji aromalampu a kapu na ní vánoční éterický olej,10 ml za 237 korun.Tak mi to přijde dost draho. Nyní v předvánočním čase kapu olej s názvem vánoční koleda, ta je spíš taková ovocná, citrusové plody a koření, na vánoce jsem vybrala s názvem romantické vánoce,ty budou spíš s vůní jehličí a santalu , ty vůně miluji a zlepšují mi mou depresivní náladu.Jsem též trochu psycho, ale nemohu za to, mám to z toho,že jsem sama na světě a ty, které jsem měla nejvíc ráda, už jsou v hrobě.

      Vymazat
    3. Moje svíčky zapalují benzinovou směs.

      Vymazat
  58. Jáchyme, zjistila jsem, že pití dvou deci vody každou hodinu hrozně zkracuje čas, moc rychle ta hodina vždy uteče a že pro mě by bylo asi snazší ujít každou hodinu kilometr, než vypít každou hodinu 2 deci - nemůžu některé nahradit ujitím kilometru?

    Cesaria Evora Live D'amor 2004 (Complete Concert)
    https://www.youtube.com/watch?v=oWYKTiqPvYA&list=RDMMNRjxfCeZxY4&index=12

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE&index=16&list=PLnSYu-5Yu7JUk4p7ftts2BDSLLZnNSWrX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno,
      buďte na sebe tvrdá!
      Zkuste to zkombinovat:
      Pořiďte si nyní moderní cyklistický batůžek s vakem na tekutiny - s hadičkou.

      Můžete současně PRŮBĚŽNĚ cucat a jít těch několik kilometrů.

      Můžete si do vody rozmixovat něco ovoce či zeleniny - kupte si smothie mixér - a tím zároveň zvládnete jídlo, pití a pochod... :-)
      Po návratu z trasy vak zvážíte a zjistíte, kolik jste ucucla....
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Když někomu dělá problém se 5x denně napít, tak to už musí být opravdu blázen, chodit ještě s hadičkou by dojem zbytečně umocňovalo.

      Vymazat
    3. Camelbak je minulostí, dnes se preferují flašky v ledvince
      https://www.rei.com/product/846112/salomon-xt-twin-hydration-belt
      nebo v ruce
      https://www.rei.com/product/883565/amphipod-hydraform-ergo-lite-ultra-handheld-water-bottle-16-fl-oz
      dá se to dávkovat a mít 2 chutě.

      Vymazat
    4. Jáchyme, Vy mi dáváte, ale jsem evidentně na dobré cestě - jsem natvrdlá.

      Tak to jsem opravdu blázen už od dětství, vždycky jsem málo pila a normální jsem byla pouze když jsem chodila s kolegy do hospody, to jsem vypila i dvě piva, Gaio.

      Vymazat
  59. Amíci před Vánoci provokují nad Koreou.

    OdpovědětVymazat
  60. Babinec a holčinec je u konce. Nastříhaly jsme barborky, užily si dobrého jídla a pití- vína z Bordó, Chianti a jedno úžasné
    http://www.chovan.cz/umbrie/montefalco-sagrantino-docg - to jsem podávala s mufloní panenkou, mňam.
    Abych si kazila večer, tak to raději zabalím a zítra...
    Hezký a nerušený večer všem :))

    OdpovědětVymazat
  61. Pro mě náročné období - denně nějaká porada nebo schůze, spousta administrativy. Nácviky na vánoční akce, besídku, vystoupení pro důchodce, zpívání koled na náměstí. Domů denně za tmy, spím jak dřevo.
    Pro dnešek už dobrou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždy mi vrtalo hlavou,proč se ve škole schůzím říkalo pořady, když se tam nikdo s nikým neradil, jen se přidělovala práce a všichni museli držet hubu a krok.

      Vymazat
  62. 17600 kroků po sněhu a ledu, s holemi. Vítr, šlo dýchat jen nosem. Ruce šly samy, soupaž i střídavě, nezávisle na vůli, do krajní polohy. Občas sněhánka, slabě pod nulou. Pocity boží.

    OdpovědětVymazat
  63. Povídal moderátor, že v praze je 600 mostú. Tak teď už jen 599. Bohatě to stačí. Jak je vltava v praze dlouhá? 20km? 30 mostů na 1km, co 33m jeden most. Je ta vltava vůbec vidět? Nebyl lepší ji zatrubnit?

    OdpovědětVymazat
  64. U filmových kritiků z Los Angeles vyhrálo drama o lásce mezi dvěma muži
    ... ani nechci číst dál, doufám, že gay stačí, ale možná to bude ještě podtrženo multikulti, aby to bylo co nejvíc sluníčkové

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. „Tvrdit, že někteří naši kolegové mají rysy, které je činí méně biologicky vhodnými pro tuto práci, je urážlivé a není to v pořádku. Je to v rozporu s našimi základními hodnotami a kodexem chování, který očekává, že každý zaměstnanec Googlu udělá vše pro to, aby vytvořil na pracovišti kulturu bez obtěžování, zastrašování, předpojatosti a protiprávní diskriminace.“
      Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=636526
      DOPORUČUJI!!!

      Vymazat
    2. Ty dva příspěvky spolu vlastně nesouvisí. Ale právě že jo.

      Vymazat
    3. Včera jsem koukala, jak v Austrálii žádal poslanec svého přítele o ruku přímo v parlamentu, oni s tam už mohou mít svatby homouši a hned na tomhle případě mi to přišlo nějak nepatřičné,i když jsou homo, tak ten jeden asi stejně dělá holku, protože žádost přednesl ten od pohledu machističtější a ten druhý se červenal a upejpal,jak nějaká panna.A vydělává zřetelně ten poslanec,když ten druh, má tolik času se tam na něj chodit , naštěstí máme genderově neutrální slovo karty me, to u nás to ještě komplikuje dvojí, zenit,vdávat.

      Vymazat
    4. 2 muži se mohou milovat, ale těžko vdát.
      To jen v Americe tam se marry mě říká bez ohledu na pohlaví

      Vymazat
    5. No jo, holky - lidé už jsou odevždy tak různí a jiní. Někdo své city zveřejňuje rád, jiný ne. Nepohoršuje mě to nikterak, kdo ví, co koho z nás ještě potká.
      Jak jste si tuhle postýskla na samotu, Gaio - nemusí to přece být konečná. Pokud byste tedy ještě vůbec s někým chtěla v jedné domácnosti být, lepší je možná jen občasný pokec. Mně od loňska žel také ubylo těch, co ochutnají našeho domácího cukroví. Obvyklou prosincovou svíčku s daty jsem letos nepotkala, tak nepálím nic.

      Koncert byl bezva. Příští rok k nám přijede mimo Moravské filharmonie i pan Margita a Cikánší ďábli, naše starší vnučka je teď modrovláska a mladší založila jejich kočce Instagram. Nechám si ty fotečky příležitostně předvést, naší Líze prý nic takového nechybí.

      Vymazat
    6. Pan Margita je marod,viděla jsem ho v Blesku a nevypadá dobře, kdoví, jestli do za rok vydrží.

      Vymazat
    7. Já jsem sama ráda, mně lidi serou a jen jsem si posteskla,že ti,co mě nesrali jsou už v pánu.

      Vymazat
    8. Manželství homosexuálů vítám - jako rozbušku na islamisty.
      A že zrovna v Rakousku!
      Až muslimské elity ve vedení země vyhlásí pogromy na gaye, budou se tito honem houfně rozvádět.

      Vymazat
  65. "Chtěla jsem volit drahoše,
    je to prý pedofil"
    má díru v punčoše
    na botách chlorofyl
    trčí mu z nich Sláma
    vivat dalajláma!
    Nerozbil ani zkumavku
    nemíval v práci přestávku
    chemii míchal s fyzikou
    tvrdil to dechovou muzikou,
    chodil v černém taláru
    když uslyšel fanfáru.

    OdpovědětVymazat
  66. Vypadal by důstojně
    netváří se odbojně
    jenom trochu tupě
    byli bychom v dupě.
    Na hrad patří rošťák
    kterému i pošťák
    dává dopis pod dveře;
    vyčurá se do keře,
    neváhá dát facku
    jako Míra Macků;
    pošle hňupa do riti
    a na lhůtu dožití
    xere z vysoka,
    střílí od oka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      to tu svou předvolební kampaň zahajujete pěkně pozdě...

      ...Nebo žeby...
      Podle mého názoru bude Zeman po případném vítězství zemřen přirozenou smrtí následkem něčeho v potravě.
      Takže bych typoval, že zahajujete už PŘÍŠTÍ prezidentskou kampaň, která bude následovat po již dnes předem plánovaném Zemanově pohřbu.

      Já bych ale začal tím, že slíbíte Jakubovi Jandovi v případě vítězství hlavní roli v erotickoeurodemokratického velkofilmu - Jak jsem ojebal Putina.

      A znárodnění Babišových vodňanských kuřat; mražená by se mohla na výjimku z embarga exportovat do Ruska pro hnutí Pussy Riot coby osvědčená demoerotická pomůcka.

      Po morálním zhroucení prohnilého putinožkova režimu následkem demokraticky mrazivého sexu s babišovskými kuřaty bude pro Vás jako pro vrchního velitele ozbrojených sil hračkou vydat rozkaz čackým bojovníkům generála Pavla k Drang nach Osten.

      Po konečném vítězství českých ozbrojených sil, zajištěném jednoznačnou morální převahou všech jeho složek a taktickostrategickým mistrovstvím velitelských kádrů bych daroval území Ruska spřátelené zámořské velmoci jako náplast za to, že v rozporu s Vůlí Václava Ruzyňského nebyla Madla dosazena na Pražský hrad.
      Místo prezidentské zástavy (resp. Vašich trenýrek) bych na znamení vděku a úcty našeho národa nechal navždy vlát nad Hradem olbrightovské bombarďáky s nápisem Americká Pravda vítězí!
      JÁCHYM



      Vymazat
    2. Malujete čerta na zeď pražského hradu zrovna na mikuláše.
      "Babišova kuřata" je ovšem dobré sousloví, to se ujme (s Vaším dovolením to budu používat). Byl bych zvědav na "Babišovy dekrety" ... možná to budou jemom sekrety nebo exkrementy.

      Vymazat
  67. Co se mi teď zdálo:

    Dneska na mě přišel čert
    zuřivý jak Dagobert
    přines kobzol, uhlí
    lidi kolem ztuhlí
    v pytli hlavu mikuláše
    v ruce cáry otčenáše
    čerstvý výtisk koránu,
    jako by měl nirvánu...

    OdpovědětVymazat
  68. V naší vísce už dnes Mikuláš naděloval v školce a právě i s andělem a čertem přechází kárat hříšníky a chválit děti hodné do školy.
    Třeba nám také něco milého přinese. Až jsem se teď podivila, jak brzy po Novém roce nastane volební presidentská kratochvíle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechodili za našeho dětství Mikuláši na Mikuláše a ne na Jitku?

      Vymazat
    2. U nás hezky na Jitku večer a tak je to pořád.

      Vymazat
    3. Že jste mi připomněla,půjdu si koupit sněhového čerta.To u nás v cukrárně vždy mají indiánka,ale ve vzhledu čerta a sněhové cukroví obarvené na černo,jako uhlí.

      Vymazat
    4. Ano, máte pravdu, nemám okolo malé děti, tak jsem již zapomněla :))
      http://tn.nova.cz/clanek/proc-chodi-mikulas-o-den-driv-je-to-ceska-rebelie-proti-casu.html

      Vymazat
    5. U nás se i na Štědrý den dárky dávají dřív než u anglosasu ,ti musí vyčkat až do rána 25.

      Vymazat
  69. Nejde mi vstoupit do vlákna ke schůzím.
    Gaio, pamatuju porady, kde se radilo, učitelé jednoho předmětu (předmětové rady), a bylo to k věci a fajn.
    I teď jsou porady, pracovních týmů. Nesmí tam ale být nikdo z vedení :-)

    OdpovědětVymazat
  70. V Kyjevě zatkli Saakašviliho, jeho stoupenci ho osvobodili

    z diskuze...
    Ukrajina je na cestě do EU. Konečně se vymanila ze spárů Ruska.... Ono sice už 8 milionů Ukrajinců uteklo, z toho 5 mil do Ruska, které na ně útočí, ale jinak je vše super :-))))

    Soudruzi z Brusele asi udělali někde chybu.
    ...

    Saakašvili byl jako gruzínský prezident hvězdou a miláčkem západních politiků, kteří slibovali Gruzii vstup do EU a NATO. Když přivedl zemi do chaosu, ekonomického úpadku a války s Ruskem, byl sesazen, utekl do USA a gruzínská vláda na něho podala zatykač za zpronevěru státního majetku a násilí proti politické opozici. V době slávy majdanu si ho na Ukrajinu z USA pozval Porošenko-Weltzman jako poradce a jmenoval ho posléze do funkce gubernátora Oděsy, kde měl vybudovat prosperující a demokratickou oblast. Skončilo to jako v Gruzii politickým chaosem a ekonomickým rozvratem a opět utekl do USA. Byl zbaven ukrajinského občanství, ale přicestoval s podporou svých příznivců do Kyjeva a pokouší se o to, co umí nejlépe: Vyrábět chaos. Jakoby ho na Ukrajině byl nedostatek.
    ...
    Psychopat, americký občan a hryzač kravat Saakašvili, který ještě jako prezident Gruzie v předvečer Olympiády zaútočil raketami na sídliště plné lidí, Tenhle chlápek byl vždycky koněm Američanů na tu nejšpinavější práci. Patří mezi ně i pozdější střelba ostřelovačů na Majdanu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://casopisargument.cz/2017/12/05/o-diplomacii-a-chaosu-rozhovor-s-oskarem-krejcim/

      Teorie a praxe chaosu...
      (Jáchym)

      Vymazat
    2. "Podle Ministerstva vnitra ČR je evidován v seznamu spolupracovníků Státní bezpečnosti v celé řadě kategorií[1] pod krycími jmény Oskar a Kaláb od roku 1975. Krejčí spolupracoval s 11. oddělením II. správy StB (zaměřena na mládež, vědu, školství a kulturu) a s X. správou StB (zaměřena na boj proti vnitřnímu nepříteli) jakožto důvěrník, agent a jako rezident, tedy zvláště spolehlivý a prověřený tajný spolupracovník, jenž organizoval práci dalších agentů, kteří mu byli svěřeni, a předával výsledky jejich činnosti."

      Vymazat
    3. Nu dobrá, Oskare. Ale co praví Ministerstvo zahraničí na Saakašvilliho a na ukrajinské poměry?

      Vymazat
  71. V útrobách Morsa:
    https://imgur.com/a/dJNz7

    OdpovědětVymazat
  72. Dům, ve kterém už asi nikdo nechtěl bydlet (kdo ví, co tam bude):
    http://www.postimg.cz/i/NbYoG
    Kaktus čeká na zazimování - až po pozdním odkvětu (omluva za informativní nekvalitní fotečku). Vánoční to pro změnu asi včas nestihne, ale nakvétá.
    http://www.postimg.cz/i/NbeLp
    Tenhle čert baby do pytle nesbíral, ba ani v Knize hříchů jsem kupodivu neměla záznam:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Denní Mikuláš se stejným čertem znovu, venku se jiní zatím nerojí:
      http://www.postimg.cz/i/Nbg36

      Vymazat
    2. Letos mi vykvetl vánoční kaktus jen z vody! netušila jsem, že ho lze pěstovat hydroponicky :-)

      Někdy před rokem jsem si odlomila ve škole z takového (viz obrázek) tři výhonky, protože byl přerostlý a olámali jsme ho:

      http://www.magazinzahrada.cz/galerie/vanocni-kaktus/20.html

      Zapomněla jsem ho ve vázičce s úzkým hrdlem, ani nevím, jestli jsem mu občas dolila vodu, skoro "nepil". A najednou koukám - kvetou už krásně dva výhonky, třetí má poupata. Tak jsem ho přenesla na důstojnější místo a kochám se pohledem. Slíbila jsem mu, že ho co nejdřív zasadím do země, ale asi počkám, aby neměl šok.

      Vymazat
    3. Hydroponicky lze pěstovat kteroukoliv rostlinu.

      Vymazat
    4. No jo, ale u některých bych předpokládala, že jim voda nedělá dobře. Některé kaktusy se smí zalívat jen minimálně... tak mě to spletlo.

      Vymazat
  73. Jaroslav Ježek - Bloody Moon Rhapsody
    https://www.youtube.com/watch?v=VZKWYIQNCoA&list=RDmJj9N7ngu4A&index=18

    Suchý & Šlitr - Blues na cestu poslední
    https://www.youtube.com/watch?v=MDpfUGDn_BU&list=RDmJj9N7ngu4A&index=34

    Radůza: Mikuláš
    https://www.youtube.com/watch?v=PuZGA4vHWHo

    OdpovědětVymazat
  74. "Občané, občanky, soudruzi, soudružky. Posel se vrací z Hradu od prezidenta republiky. Dnes ráno jsem panu prezidentu republiky poslal návrh na přijetí demise ministrů, kterým uplynula pracovní doba. A současně jsem panu prezidentu navrhl i demisi svoji. Mohu vám sdělit, že pan prezident všechny mé návrhy, přesně tak jak byly podány, přijal!!!“

    OdpovědětVymazat
  75. Tony Bennett, Amy Winehouse - Body and Soul (from Duets II: The Great Performances)
    https://www.youtube.com/watch?v=_OFMkCeP6ok

    Leonard Cohen - Bird on the Wire 1979
    https://www.youtube.com/watch?v=BmPUu-rMpWA

    OdpovědětVymazat
  76. Dohráno a dozpíváno, adventní koncert se povedl, zase jedna starost za mnou.

    Když kultura, tak dávám připomínku známého Ladova obrazu Mikuláš, čert a anděl, z r. 1944. Moc se mi líbí, ta jeho nálada je svým poklidem až posvátností úplně pohádková. Na dnešní dobu.

    ttps://kultura.zpravy.idnes.cz/josef-lada-zlomil-svuj-rekord-jeho-mikulasske-platno-stalo-milion-1c6-/vytvarne-umeni.aspx?c=A120310_183137_vytvarneum_ob

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chybí tam reklamy, pouliční osvětlení a auta.

      Vymazat
    2. Jé, uteklo mi první písmenko - Ládiku, díky!
      Ano, něco takového tomu chybí, mně i tramvaje, trolejbusy a davy lidí. A hlavně tam neslyším řinkot a houkání všudypřítomných sanitek a policie.

      https://kultura.zpravy.idnes.cz/josef-lada-zlomil-svuj-rekord-jeho-mikulasske-platno-stalo-milion-1c6-/vytvarne-umeni.aspx?c=A120310_183137_vytvarneum_ob

      Vymazat
    3. Myslím ty reklamy, co chybí...

      Vymazat
  77. Kdo chce vidět Ladovy originály, zajde.
    https://www.prazskypatriot.cz/vyroci-130-let-od-narozeni-josefa-lady-pripomene-vystava/
    My byli na výstavě pana Lady v Obecňáku, takže tentokrát nemusíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi rozbijeme všechna prasátka - pokladničky, a uděláme exurzi :-)

      Vymazat
  78. Tak Rusáky vyloučili z olympiády. Křeč, politika, no, myslím, že se moc dívat na olympijské hry nebudu. Oni ani ti naši / suď bůh, zda pokles formy je jen zdravotního rázu/ nejsou zrovna k fandění...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když byly hry v Pekingu,tak na Phelpse jsem jak blbec ráno vstávala v 5, ale pochybuji,že v té Koreji bude někdo tak zajímavý.

      Vymazat
    2. https://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha/v-prazske-vinori-hori-hala-ozyvaji-se-z-ni-vybuchy-hasici-vy/r~7bdab046d9ef11e7984d0cc47ab5f122/
      Praha:
      Požár, výbuchy, nejvyšší stupeň poplachu, poblíž benzínová pumpa, obytné domy.

      Vymazat
    3. Jan Hrohmann • před hodinou

      Prý tam našli ruskou stopu.

      Kecy01 Jan Hrohmann • před 10 minutami

      Yeti už byl odhalen je to medvěd že by ruský ???

      Vymazat
  79. Májovka unikla atenrátu, mohla to mít za sebou.

    OdpovědětVymazat
  80. Bodré ráno? Ani náhodou, ba ani modré.
    Májovce možná chybí body, tak odhalili atentát.

    OdpovědětVymazat