02 září, 2018

KRTINEC č.336

214 komentářů:

  1. Září je hezký měsíc, ukazuje, co jsme dělali od jara
    Díky, pane domácí.
    Z minulé nory sem hodím opáčko. Něco o Pražácích a jejich velkém charakteru. Třeba z Václaváku
    https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/873537-hledani-ztraceneho-casu/208522161510011-filmy-z-vaclavaku-10/titulky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Který program to bude dávat?

      Vymazat
    2. V Letohrad mají také Václavské náměstí.

      Vymazat
    3. 200 000 pravověrných pražáků složilo slavnostní slib věrnosti Říši!!!! Zřejmě předkové dnešních demokratů.

      Vymazat
    4. Pražanům nic jiného nezbývalo, chtěla bych vidět, jak by dopadl ten, kdo by se postavil na odpor. Jestli je někdo stvůra, tak ti s hákenkranci.

      Vymazat
    5. Zahlédl jsem fotku Karla Högera hajlujícího v průvodu. V komentáři však nebylo uvedeno, že byl členem protinacistického odboje. Prostě povrchnost se hodí pro propagandu.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tady video https://www.facebook.com/czatletika/videos/2042862639105346/
      čas 11:47:56-1:47:48 , i závod, též tam jsem (v kousek jiném čase) pěkně sejmutý.

      Vymazat
    2. oprava: 47:56 až 47:48 do konce přenosu.

      Vymazat
    3. Pan Ladik!!! Mali by ste svoj prispevok v 18:05 asi zmazat.

      Vymazat
    4. Smazal jsem, ale na streamu to je veřejně.

      Vymazat
  3. Už se sypou jádra ořechů. ...

    Jednou jsem se prejedla těch čerstvých ořechů a úplně ztratila hlas.

    OdpovědětVymazat
  4. Vařím povidla, voní báječně!
    Panu Kopíčkovi blahopřeji k úrodě, co s těmi hrozny budete dělat?
    Ořechy by po těchto deštích mohly praskat. Jen mi sem zase poleze spoustu sběračů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám už několik lahví v mrazáku, přidám další. Ochucuji si minerálku.

      Vymazat
  5. Co já si jen počnu bez plovárny, to zase přiberu a do vánoc nemam,mimo natírání žádný program.

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Ten, kto pise PRAVDU?

      Vymazat
    2. Tak kludne prekrucajte objektivne skutocnosti, ako sa vam to (myslim nielen Vam,) hodi. Naozaj, k tomu, i inemu (prekrucanemu) uz nema zmysel nic dodat. Nie je (asi, tak to vyzera) jediny clovek, ktory by priznal, ze co pisem, je objektivna, historicky podlozena PRAVDA. Takze, minimalne k tejto teme, - zatial cau.

      Marie sa nebude musiet strapnovat - vraj styri pismena - mizim - a o par munuit pise:-)))

      P. S. Kupalisko vo Vysokom Myte je (bolo) ceske, ceskoslovenske, slovenske, ci NASE?

      Pre lepsie rozmyslanie klasicka veta dochodcov , ale i inych navstevnikov Tatier, ktori vystupili z elektricky v Starom Smokovci (nielen) v obdobi existencie byvaleho spolocneho statu.

      "Podívej tatínku, jak jsou ty NAŠE Tatry krásne..."

      Vymazat
    3. Měl jsem na mysli monitor.

      Vymazat
  7. Kyby to někoho zajímalo,dva týdny starý článek od Šándora, který má hlavu a patu a není tendenční.

    ehttps://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Z-Afghanistanu-musime-odejit-Ale-Andor-Sandor-soudcuje-Klause-ml-i-jeho-oponenty-a-ma-silne-informace-547666

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Afgu nejde odejít, musí se odletět. Po zemi by náš kontingent nevrátil celý.

      Vymazat
    2. No, pokud by jel bojovými vozidly, která má naše čacká armáda k dispozici, tak máte určitě pravdu.
      Já myslel, že by pro ně mohli na zpáteční cestu v tamním bazaru koupit nějaké staré škodovky, moskviče, pro důstojnický sbor gazíky.
      Trabanty by byly ještě spolehlivější, ale ty jsou už dneska drahé a nevím, jestli jsou vůbec v Kábulu k sehnání.
      Snad byste proboha neriskoval a nenacpal naše chlapce do letadel Casa, nakoupených na přepravu koní Převalského ? Tam jsou ještě na podlaze naschlé kobližky.

      Vymazat
  8. Já se dnes vrátila zase po třech měsících do Prahy. Bylo to hořké i sladké léto, radovala jsem se z vnoučat a trápila při pohledu na chátrající matku.
    Dnes jsem ji zase usalašila v jejím bytě, je roztrpčená, protože si za léto zvykla na plný servis a stálou přítomnost rodiny. No uvidíme...
    Se starším vnukem jsem si moc užila minulý týden, on už chápe, co je to hrát si JAKO... na hřišti byla dřevěná stavba podobná lodi, tak jsme na ní JAKO pluli, lovili ryby, potkávali velryby, které nás ošplouchly úderem ocasu o hladinu, tak jsme se sušili; krmili žraloky zbytky ryb, přivazovali se ke stěžni při bouři atd. Hrál si skoro dvě hodiny, už jsem nevěděla, co si ještě vymyslet :-) Musím si přečíst Ostrov pokladů a Bílou velrybu, abych se trochu poučila o životě na lodi.
    Včera jsme ještě s dcerou sebraly ostružiny + mirabelky a udělaly jsme deset skleniček pečeného čaje. Máme dárky k Mikuláši pro kamarádky. Mimochodem, je to fakt dobré, já to vůbec neznala. Dáte si dvě lžičky roztoku s kousky ovoce, zalijete horkou vodou a máte chutný nápoj, dno vyjíte lžičkou. :-)
    Dcera ještě udělala pečený čaj z jablek a řekla, že to chutná jako tekutý štrůdl! :-) Recepty jsou v srpnovém Zahrádkáři.
    Mirabelka letos měla asi 30-40 kg (já to nevážila, ale včera jsem zvážila jednou to, co jsme setřásly, to samé sbíráme denně už měsíc). Už začnu česat jablka, začínají padat, přitom nejsou červavá.
    Tolik zpravodajství z jedné středočeské zahrádky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za idylickou četbu, Aleno :-)
      Tak ať se lehko aklimatizujete.

      Vymazat
  9. Seriálové zpravodajství:
    Dokoukala jsem Sharp Objects, to stojí za shlédnutí. Dále se dívám na Better Call Saul, ale to je jen pro "znalce" souvislostí. Prostě jsem kolem roku 11-12 měla dost času, tak jsem se koukala na Breaking Bad (Perníkový táta - mimochodem vynikající věc, ovšem smutná a pesimistická, vše tam dopadne hůř, než jste mysleli). No a třetí sérii seriálu se objevil takový legrační právník, co pracoval pro narkomafii a pomáhal jí čistit peníze. Saul Goodmann. Lidi postava moc bavila, tak se po skončení seriálu tvůrci rozhodli, že natočí seriál přímo o Saulovi, jakou cestou došel k tomu, že se z něj stal právník největších bossů mafie. Protože ono není nic jednoduché, málokdo se narodí už s jasným určením - dobrý nebo špatný. Život si s námi může všelijak pohrát...
    Možná už jsem tu o tom psala, já si své příspěvky neukládám, tak když tak to přeskočte :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z té matky Adory a okolností jsem byla v šoku! Ostatní seriály neznám, ale ukládám si jako tipy ke koukání. Zatím se musím uvést do klidu, a na to je pro mě nejlepší např. Otec Brown :-) Dobrá terapie na začátek září.

      Vymazat
    2. Mě se to trochu dotýkalo i osobně, ne snad že by moje matka trpěla mylhauzenem v zastoupení, ale byla a je hysterka, v pravém slova smyslu. Mají to v rodině, naštěstí jsem to nepodědila já, ani mé děti.
      A když mi dělala v dětství peklo ze života (vždy to spustila nějaká maličkost, třebas mi něco nechutnalo a řekla jsem to, nebo jsem nějak odsekla, nebo jsem správně neodpověděla na návodnou otázku - koho máš radši? Následovaly výčitky, řev, házení věcmi, válení po zemi, obviňování, že kvůli mě umírá; vyvolávání pocitu viny za vše, ponižování -jsem ošklivá, nikdo se se mnou nebude kamarádit atd..), zatímco otec byl zalezlý v dílně jako ten Alan tady u gramorádia. Muži často tyto věci raději nevidí, aby měli svůj klid. Neříkám, že všichni, to ne.
      Já to svému otci nikdy nezapomněla. Že za mnou nestál, že nechal svou dceru tak bezdůvodně trápit a nezastal se mě. Něco se mezi námi přerušilo a leželo to mezi námi až do smrti. Když umíral, tak jsem mu řekla, že mu to odpouštím, aby odešel v klidu.
      Svým dětem bych to nikdy neudělala, ty měly klidné a pěkné dětství.
      Proto se teď tak těším s vnoučaty, ty jsou bezelstné, věří mi, mají mne rády. Já vím, že to pomine, že budou dospívat a budu pro ně jen stárnoucí babička, ale i těch pár let je prima. Láska bez podmínek.

      Vymazat
    3. Já si taky vyčítám. Že jsem svým dětem nenašla hodnějšího, láskyplnějšího otce. Odešly od nás, co nejdříve to šlo, a nechtějí o svém tátovi ani slyšet. Tak už jen taky doufám v potěšení z nějakého toho vnoučete, jestli osud dá. A taky práce mě naštěstí pořád těší.

      Vymazat
    4. špatný bonding. Třeba Marie Terezie měla dcer 11 a přitom ráda měla jen jednu,tě lecos dovolila a chápala, pro zbylé dcery byla věčný kritik a mravokárce.
      Jsou věci mezi nebem a zemí. ...
      Nebo nektere matky.jsou hodné. dokud je holka malá,ale jak dospěje, tak jakoby záviděly,ze pro ne je mladí pryč a nechtějí té holce nic dopřát.

      Vymazat
    5. Naopak, Gaio, myslím si, že kdyby moje matka měla třebas namísto mě syna, tak by ho úplně zničila, protože hošíčci tolik nevydrží.
      Já jsem dost odolná, tak jsem to přežila, vypořádala jsem se s tím, nezlomila mě, měla jsem normální rodinu a s rodiči jsem styk nepřerušila, jen jsem stanovila limity. Matce pomohla psychoterapie, po mém odchodu z domu se zhroutila a rok byla na neschopence. Ztratila totiž hromosvod :-). Ale protože zbožňovala vnoučata, tak se kvůli nim ovládla. Dala se dohromady, jakž takž. Ale je to v ní, i teď. Jen cestou z chaty mi vyčetla asi deset věcí, brečela, vykládala mi, jak žije jen pro mne, loučila se s chatou navždy atd... jenže v devadesáti už tomu chybí ten náboj, už nemá sílu na pořádný výstup. Smutné.

      Vymazat
    6. Tomu se říká Oidipovský komplex.

      Vymazat
    7. No, to si to kapku zjednodušujete, to je tak postřeh z Ženy a život. :-)

      Vymazat
    8. Megery xantipy furie sirény putifarky gorgony to je celá antická mytologie ženské plémě nevychází moc dobře.

      Vymazat
  10. Tak tu máme zase vraždu(?) Kramného jako přes kopírák.
    Tentokrát ti Britové.
    U Kramného vyšla čtvrtá tutová příčina smrti, tak se necháme překvapit, co vylosují lékaři a právníci tentokrát.
    https://www.expres.cz/petr-kramny-vrazda-manzelky-a-dcery-hurghada-smrt-otrava-masem-p7u-/zpravy.aspx?c=A180828_125020_dx-zpravy_stes#utm_source=parlamentnilisty&utm_medium=article-referral&utm_campaign=expres-pl


    https://www.expres.cz/petr-kramny-vrazda-manzelky-a-dcery-hurghada-smrt-otrava-masem-p7u-/zpravy.aspx?c=A180828_125020_dx-zpravy_stes#utm_source=parlamentnilisty&utm_medium=article-referral&utm_campaign=expres-pl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom Egyptě musí být poměry. Je tam tolik nevyjasněných a podivných případů na turistech, jako snad nikde jinde.

      Vymazat
    2. Podle mě to byl Novičok, ale nikomu to neříkejte. Kramný se určitě v mládí učil azbucky a měl stavebnici Mladý chemik.
      A na jeho pokoji ji teď objevil ten Brit a nechal ji kolovat po hotelu, aby zmátl stopy.

      Vymazat
    3. No jo, novej čok má mnoho obJETÍ, ale vy byste se furt jen objímali :(:)

      Vymazat
  11. Tam už asi ani nepojedu. Ne, že zrušili nuda pláže, my se slunili nazí na odlehlých místech, ale bez lišáka není Jadran tím, co býval
    Jadran zažívá soumrak nudismu. Z Chorvatska mizí naturistické pláže, zavře i historicky první nudistický kemp
    Zdroj: https://www.lidovky.cz/jadran-zaziva-soumrak-nudismu-z-chorvatska-mizi-naturisticke-plaze-zavre-i-historicky-prvni-nudist-ito-/zpravy-svet.aspx?c=A180831_102842_ln_zahranici_ele

    OdpovědětVymazat
  12. Já na Jadranu nebyl nikdy a nikdy mě tam netáhlo, k jihu do horka a mezi jižní národy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jen na Balt!
      Mně se Balt líbil, ale jela bych tam spíš v květnu nebo v září, někam, kde jsou dlouhé pláže a dá se chodit podle vody na vycházky, i ve větru nebo v dešti. To by mě bavilo. Tak třebas jednou to uskutečním.

      Vymazat
    2. Také Severní nebo Barentsovo moře. A samozřejmě Botnický záliv, v Pitea Slunce nezapadá a voda má 20°C.

      Vymazat
    3. Dnes má každý mobil a může vás kdykoli a kdekoli vyfotit a pověsit to na síť, tak kdo by taky na ty nuda pláže chodil se výstavovat.

      Vymazat
  13. No, myslim, ze este by som mal tu dat jednu vec.

    Ako som davno pisal (kto nie je debilko, tak to cital davnejsie a zapamatal si to), ze mnoho svojich bratrancov a sesternic mam v Cesku. Samozrejme, ich otcovia a mamy su Slovaci a Slovenky, narodili sa v Sabinove, ale zivot sa tak vyvrbil, ze sa stali obcanmi Ceska. Niektore (i) z nich posledne tri roky chodia na Slovensko, kde sa stretavame. A to vzdy 1. 9.

    Tak to bolo i tento rok. Takze zajtra rano idem odprevadit moje sesternice na LEO expres- smer Cesko. Posedeli sme si, podebatovali, zobral som ich do opalovych bani...Ich deti (ako aj deti mojej dcery!) su Cesi, aj ked su vlasne Slovaci:-).

    Chcem tym povedat - nie som ako Kopicek a ini nenavistni ludia, ktori NENAVIDIA KAZDEHO, KTO NAPISE pravdu O CESKOSLOVENSKYCH realiach.

    Mnoho mojich bratrancov a sesternic su oficialne CESI, aj ked su vlastne Slovaci. A ich deti a deti ich deti... Nie je mozne nic ine, ako to respektovat, aj ked sa mi to nemusi pacit.

    Ale KLAMAT, podvadzat, zatajovat...skutocnosti z ceskoslovenskej historie, ako to tu vy, skoro vsetci robite - tak s tym nebudem suhlasit a voci tomu VZDY napisem PRAVDU!!!

    OdpovědětVymazat
  14. Jáchyme, po stepleru jedině Trigerrpoint Grid Vibe Foam roller. Možná by svou frekvencí dokázal odlehčit hlavě a přispěl k horizontálnímu plování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Noumání váleček na nudle s vestavěným motorkem a excentrem.
      Váleček na nudle nikdy žádné hlavě neodlehčil!
      Potvrzuje devět opileckých manželů z deseti.

      Vymazat
    2. Ke všemu EU zakázala plastová šťourátka do uší.
      Teď abych používal vývrtku, když budu chtít hlavě odlehčit.

      Vymazat
    3. Aleno,
      tady v žádném případě vysavač nepostačí.
      Mám tak hluboké myšlenky a pevné morální zásady, že bych si do jednoho ucha musel strčit hadici od kompresoru a do druhého šlauch olejové vývěvy, aby to povolilo.

      Vymazat
    4. V uchu se nemáte ničím rýpat.

      Vymazat
  15. Příběh pro Alenu:
    Jedné matce jednou umřel půlroční kojenec na ´žaludeční katar´. Stalo se v době předantibiotické. "Za to můžeš ty," křičela na osmiletého bratra, který také t.č. trpěl zažívacími potížemi, "dostal tu nemoc od tebe!"
    Dozvěděl jsem to až po několika desítkách let.
    Oba byli moji bratři, byť druhého jsem nikdy nepoznal.
    Prostě hysterie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posléze tu smutnou událost interpretovala jako následek špatné výživy v době Protektorátu, tedy "Dítě mi zabili Němci."
      Pointa: Studium mikrobiologie mi dalo znalosti, jak to tehdy bylo.

      Vymazat
    2. Ale nepíšu o tom romány.

      Vymazat
  16. liška:
    Z 1 kýblu hroznů 3½ litrů moštu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zítra zkusím vylisovat hrušky a ryngle.

      Vymazat
    2. To je slušná výlisnost.

      Jo a takhle se bojuje o mušle svatého Jakuba. Angláni s frantíkama
      https://www.reflex.cz/clanek/video/89588/valka-rybaru-v-la-manche-anglicke-a-francouzske-lode-do-sebe-vrazeji-perou-se-o-hrebenatky.html

      Vymazat
  17. Nerýpej se lžičku v uchu
    přivodíš si vadu sluchu
    hluchotu jak poleno,
    pak si vrtej koleno.
    Kup si ušní vývěvu
    to ti bude do zpěvu
    uslyšíš i vyšší tóny
    nebo v dálce věžní zvony.

    OdpovědětVymazat
  18. Nerýpej se nejen v uchu;
    když znáš bonton, je to v suchu.
    Nerýpej se ani v nose
    ani v teple, ani v kose
    nevytahuj holuby
    spadl bys do záhuby
    kdybys tahal v divadle
    čerstvé nebo povadlé
    budil by jsi pohoršení
    měl bys svoje představení.

    OdpovědětVymazat
  19. A co teprve, kdyby z nich dělal kuličky a cvrnkal je do sousední lóže! :-)´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

    OdpovědětVymazat
  20. Tužka napíše,....v nádražní restauraci se pekla jednou za týden kokosová buchta. Byla velice oblíbená,..sobotní odpoledne jí bylo zasvěcené,...cestující, a, / i lidé z okolí/, si ji kupovali do vlaku společně s černou kávou kterou si nechávali lít do termosek. Ta kokosová buchta se dělala s kokosovým mlékem. A to kokosové mléko dělala jedna mlékárna, právě pro potřebu cukrářů a pekařů,..a to tak, že odstředili kravské mléko a homogenizací vpravili do tohoto mléka kokosový olej.

    Jak jednoduché,...a ta buchta byla moc dobrá, pekla se jako placka ve velkých pekáčích,....ovšem, nenapsala jsem si předpis, zkoušela jsem to po letech, když už kuchař nežil,.. mixovala kokos s mlékem, a pak přecedila,...ale chyběli mi další ingredience,odhadovala jsem co a jak,...dalo se to jíst, ale nebylo to ono.

    V Berlíně,...v dobách NDR, prodávali kokosové mléko v lahvích. Stálo jen o něco málo víc než běžné mléko,.....určitě to nebylo to originál vylisované z kokosu. Vždyť ho měli ve všech mlékárnách každý den v tisících lahví,....

    Takže,.....olej v mléce,....tedy přesně,...kokosový olej v mléce,...
    a proč ne, bylo to dobré.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan Kopíček je opět v mléce... tak jsem pro srandu zkusil gůgla a hned skočila diskuse
      https://ekonomika.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A061006_596723_test_plz
      kde nick Daniel píše o řepkovém oleji v odstředěném mléce, v roce 2006.

      Nejsem mlékarénský technolog, ale topenář - navrhoval jsem rekonstrukci kotelny do mlékárny (ne jedné) a potřeboval jsem teplené bilance,... pasterizaci, oplachy... zkrátka výkony a provozní cykly; pro dimenzi trubek jsem potřeboval průtoky a tam jsem počítal s viskozitou oleje, co mi dali (bylo mi jedno jaký); a protože jsem tam byl měřit, ať to dílo můžu zakreslit, tak jsem to viděl. To mi pan Kopíček z mysli nevymaže, nebyl jsem tam sám, ale se svojí čtvrtkou.. a občas své poznatky z potravinářského průmyslu dáváme "k dobru" při nějakých odlehčených pindech se známými. Čili to nevymizelo z paměti. Nebyly to ale roky kolem 2006, ale mezi 1983 a 1989, za komanče.

      Vymazat
    2. Už zase blbnete, ta diskuze nic takového nedokazuje.
      Pracoval jsem v hygienické službě při kontrole výroby potravin a proto vím, že se nikdy do odstředěného nepřidával rostlinný olej.
      Prostě nemáte pravdu. Nepoznal jste mléčný tuk a neuměl odlišit od svých představ. Za komančů by si mlékaři nedovolili takové porušení technologické kázně, to ještě nebyl dnešní bordel.
      Tím však nepopírám drobnou výrobu různých mléčných specialit, jenom Tužce zopakuji, že řeč je o konzumním mléce, nikoliv o cukrářských specialitách.

      Vymazat
    3. Mléčný tuk nebo olej fakt na pohled nepoznám, to beru. Nepoznám ani slanou vodu od pitné.

      Vymazat
    4. Na tak jak jste je rozeznal tehdy?

      Vymazat
    5. I v různých polohách. ʚ
      OS Windows umí všechno. :)

      Vymazat
  21. Celou noc se tu motaly bouřky, jedna střídala druhou. Napršelo 38 mm. Den vhodný ke spánku, aby nedošlo na depky. Ani psovi se ven nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se máte, tolik vody...

      Zeman byl v první třídě (živé vysílání), bohužel ochranka byla s ním uvnitř. Ta banda lidí mohla být před dveřmi do třídy, ne mezi prvňáčky.

      Vymazat
    2. Aha, nemám puštěné zprávy. Teď jsem pustila, byl tam Strach :)

      Vymazat
    3. Že by Vendlová? Že je vůbec do té školy pustí a dovolí zneužívat prvňáčky k politickému boji.

      Vymazat
    4. šel shlédnout objekty své sexuální orientace in natura

      Vymazat
    5. Na to jste přišel jak?

      Vymazat
    6. Zeman se k dětskému pornu zřejmě proklikal sám, prověřování skončilo
      pondělí 3. dubna 2017

      Vymazat
  22. Receptů na kokosové buchty mám tolik, že bych mohla vydat kuchařku. Ale ani je moc nedělám, občas jen kokosovou bábovku, což je spíš bábovka s kokosem,neb jsou zbytečně kalorické a neekologické. Ale že by některé pekli v restauraci,to jsem nezažila. Tuhle jsem objednala v bistru, když mě už maso lezlo krkem,kokosovou buchtu a byla to obyč Margot,ale v té už též není to,co bývalo, misto kokosu spiš éčka,takže žádný zázrak.

    OdpovědětVymazat
  23. Vůbec jsem po revoluce nepochopila,proč začli prodávat ty vatové tyčinky do uší a dokonce i pro kojence. Kam by to lidé takovému miminečku strkali, přesto asi strkají,když se to prodává.

    OdpovědětVymazat
  24. Jak jinak čistit uši kojencům po koupeli?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně ničím, co je na tvrdé tyčince.

      Vymazat
    2. Tak tedy čím?
      Vatička pro kojence je větší a tvarově přizpůsobená, aby nebylo možno s ní proniknout hlouběji do ucha.

      Vymazat
    3. Celé generace lidí se během toho obešly a najednou po revoluci je to nezbytné zboží?Plus otřesný obrázek v minulém NG,jak je na tom růžovém hnusu přichycen mořský koník, který stébla používá jako stabilizátor.

      Vymazat
    4. https://m.facebook.com/associazione.menkab/photos/a.452584344775552.107699.451606404873346/1926656447368327

      Vymazat
    5. ORL doktorka mě vždycky nabádala, abych dětem ničím uši nečistila a nic do nich nestrkala, že se tam mázek a případné nečistoty mohou zatlačit jen dál. Prý nechat volně, co tam nemá být, že samo odejde při spánku nebo koupání. Jen lehce vysušit žlábek hned zkraje ucha a kam dosáhne prst, což je jen začátek zvukovodu.

      https://www.dama.cz/clanek/nestrkat-do-usi---nic

      Vymazat
    6. Nejsme v Indonesii na Sumbawě.

      Vymazat
  25. Rušení revolučních sametových šťourátek do uší považuji za nebezpečný návrat komunistické totality !!!
    A ke všemu v Havle bouchly hovna!

    https://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha/v-praze-6-explodoval-kanal-do-okoli-se-rozletly-fekalie-poli/r~5c3714dcaf5f11e890ecac1f6b220ee8/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Totalita osvobodí mořské koníky

      Vymazat
    2. Ještě bych z ekologických důvodů zakázala kokos,s výjimkou jednoho balíčku na vánoce.

      Vymazat
    3. Kokos je jediný exportní artikl osamělých trosečníků!
      Za co by si koupili ajfoun, jediého společníka a utěšitele ve chvílích vlahých tropických večerů?

      Jedna kokosová palma představuje jak známo z kteréhokoli kresleného vtipu,veškeré ostrovní zemědělství.

      Kdo nežere kokos, ohrožuje duševní rozvoj globálního trosečnictva!
      Trosečníci všech oceánů, spojte se!



      Vymazat
    4. Co se týče kokosu, prosím zvláštní povolení pro Rafaelo pralinky! Převeliká dobrota! :-D

      Vymazat
    5. Konzumentky Rafaelo pralinek budou platit trosečníkům kozí daň.

      Za obnos, který bude součástí ceny pralinek, bude každému trosečníkovi zakoupena koza, která postupně zajistí plně uzavřený ekologický cyklus a ostrovní autarkii.

      Trosečník ráno vstane,pomodlí se na modlitebním koberečku z kokosových vláken a podojí kozu.

      Pohnojí palmu kozími bobky a posnídá kokosové a kozí mléko.
      Poobědvá kozí sýr se strouhaným kokosem.
      Pomodlí se na koberečku z kokosových vláken.
      Pohnojí palmu vlastními bobky.
      Posvačí pralinky Rafaelo vlastní výroby.
      Oddá se meditaci a zpěvu zbožných písní
      pomodlí se...atd.
      Nakrmí kozu kokosovými listy.
      Lehce povečeří rybu, kterou ulovil na kokosovou udici.
      pom...(atd.)
      Oddá se rekreačnímu sexu s kozou
      Vyčistí si zuby, vyprodukuje něco hnojiva pro palmu, vyleze na palmu, zpěvem svolá sám sebe a kozu k poslední večerní modlitbě a šťasten usne po dni, naplněném činorodým ruchem.
      ***
      poznámka pro Gaiu: Všimněte si, že se v tom fofru nestačil za celý Boží den den ani jednou vykoupat!)

      Vymazat
    6. Jáchyme, jste génius jako vždy. Jen v tom postupu hledám mezeru, kdy a jak vyrobit kondenzované mléko a sehnat mandle, bez nichž ty božské kuličky nevyrobíte! (leda pro ně zaběhnout do jistě blízkého kaufláče).

      Vymazat
    7. Marie,
      zkondenzovat kozí mléko není pro trosečníka-rutinéra problém.
      Mandle lehce nahradí např.jikrami, obalovanými v jemě strouhaném...kokosu.
      Nabízejí se i drsnější rafaelovské varianty pro pravé muže, ale jsou tady dámy.

      Vymazat
    8. Jáchyme, vy jste génius! :-)

      Vymazat
  26. Na Evropské třídě
    evropská hovna
    směrujte přídě
    cesta je rovná.
    Hovno po levoboku!
    Hovno na obzoru!
    Plujeme z doků
    k Brusli pro podporu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "...Kolem jedné hodiny už bylo místo plně průjezdné a fekálie odklizeny. "Kanál je opraven, je tam normální provoz," sdělil mluvčí Pražských vodovodů a kanalizace Tomáš Mrázek.

      Příčinu výbuchu ale netuší. "Zřejmě tlakem, přesnou příčinu nevím," dodal mluvčí. "
      *****
      Nájemníci v okolních domech naráz silně a koordinovaně tlačili.
      Protiteroristická jednotka zjišťuje, jestli tlačení nekoordinoval Putin.

      Vymazat
  27. Místo vatových tyčinek
    Spirálový čistič uší
    Kód produktu:56167
    Skladem 20+
    https://www.essentino.cz/produkty/spiralovy-cistic-usi-56167/p?utm_source=ahla&utm_medium=ahla&utm_campaign=ahla
    249 Kč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci brát Gaie její téma čisticích tyčinek, ale přece jen mi to nedá. Na letáčku se spirálovým čističem jsem na 1. kliknutí našla i hodinky, které mi kdysi koupila z e-shopu dcera. Šly přesně týden, nepomohla ani výměna baterie. Z náušnic "Kočička" měly dvě naše žákyně zánět boltce, kdoví z čeho jsou vyrobeny (obojí v sekci Doplňky). - Takže bych byla opatrná - obchodník musí nabízet a prodávat, zdraví - nezdraví.
      Převažují rady - nečistit, mázek je přirozená ochrana ušní sliznice.
      A nechala bych to na každém, možná že má někdo ty uši fakt prasečí.

      https://ona.idnes.cz/jak-cistit-usi-0fy-/zdravi.aspx?c=A171019_134251_zdravi_brv.

      Vymazat
    2. Odkaz jsem dal z recese. :)
      Ovšem na to Vašem je také počteníčko:
      Proč někomu páchnou nohy a jinému z úst?
      A co když je to ten samý? :)
      https://ona.idnes.cz/priciny-telesneho-zapachu-dcu-/zdravi.aspx?c=A141103_113513_zdravi_pet

      Vymazat
    3. Pane Kopíčku, to jsou změny. Recesi bych u Vás vskutku nepředpokládala :-)

      Vymazat
  28. Tak poprvé, co ho čtu, bych se dnes s LaĎou Větvičkou pohádala. V anketě se lidi vyjádřili proti letní změně času, a jemu se to nelíbí:

    To je demogracie. Kvuli štyrem milionum budeme mět slunko za oknem už ve tři rano?
    https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=677041

    Pomalu už si neumím ten přirozený čas, jak byl dříve, představit. Ale určitě to šlo, mělo to význam pro šetření proudem v některých provozech, atd. Nejhorší je vždycky ta změna, než si člověk zase zvykne. Suma sumárum jsem zajedno s Evropany.

    OdpovědětVymazat
  29. Tak za červen, červenec a srpen je úhrn srážek na našem dvorku 100 mm, ze od soboty ráno do neděle mm 84. Takže "v potoku se voda točí", pes trávu žral a další vodu přivolal, však ještě krape:
    https://www.jpeg.cz/obrazek/bfQaO
    Naše mladší -teen se včera s rodiči vrátila z Chorvatska, dnes obě vyrazily spořádaně do školy.
    Jo, vodu z uší si vatovými tyčinkami po umytí vlasů lehce vytírám, jak to bylo s malinkou dcerou už nevím. Pana Větvičku nesleduju, takže bez komentáře.
    Že máme 5 nových nyní už slepic jsem asi psala, slavně už i dvě vejce od nich. Mini-hejno rozhojníme až na jaře, pokud vůbec.
    Mějte se, dnes zkusíme na ČT1 Labyrint.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem chtěla také pět slepic, ale sousedi z jiné strany, než jsou ti naši přátelé, jich mají 200! Takže jsem od svého úmyslu upustila. Neskutečný smrad a plno much, nemáme to zrovna jednoduché, ale sousedy si stejně jako rodinu nevybíráme...

      Vymazat
    2. To musí být hrůza, to ty moje 50 let smrky s kmeny na plotě a koreny pod celou zahradou od hovad sousedů jsou úplná prkotina a štve mě kdykoli vykouknu z okna,ještě 200 slepic,to by mě šlehlo
      a já si říkám každý rok,na jaře už nic nenasadim, teď si říkám, natírám naposled,ale pak mi to zas nedá a asi se budu plahočit dokud mě smrt nevysvobodí

      Vymazat
    3. Právě mi zdrhnul pes, zrovna nebouří, to by si rozmyslel, jsem naštvaná na něj, na to, že prší vinařům do sklizně, sestra je z toho celá nešťastná, jsem naštvaná a bolavá, že si dovolil umřít a nechat mě tu samotnou, prostě depka přišla a k tomu smrad od slepic...

      Vymazat
    4. Psa bych dala utratit a pořídila si nějakého hodnejsiho třeba buldočka ten by určitě neutikal

      Vymazat
    5. Nebo vestíka, ti jsou boží a chytří.

      Vymazat
  30. Gaia:
    Který zájezd si vyberete?
    https://www.nikal-zajezdy.cz/cina-napric-vlakem-8181
    https://www.nikal-zajezdy.cz/cina-yangze-8223
    Anebo nějaký jiný?
    https://www.nikal-zajezdy.cz/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=CZ18NTN091&utm_term=main%3E
    Teskně hučí Niagara...
    https://www.nikal-zajezdy.cz/usa-kanada-8289

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že bych taky prodala barák a peníze odnosila do cestovky?
      A zrovna tuhle jsem četla román, jak někdo schválně vytipovával osamělé ženy a vylákal na luxusní plavbu lodí a tam prodal na orgány.

      Vymazat
    2. Jela bych do Yellowstone

      Vymazat
    3. Ehmm, s těmi orgány jste mi vzala dech. Btw přibližně dvakrát do měsíce projíždím Vaším krajem do Prahy, takže...
      Nikal Yellowstone nenabízí, ale jiný národní park Sequioa v Kalifornii:
      https://www.nikal-zajezdy.cz/usa-zapadni-pobrezi-7872
      V programu je i Malibu (2½ chlapa).
      Zájezd do Yellowstone na příští rok jsem nikde nenašel, tedy později.
      P.S.: Pozvaný host neplatí.

      Vymazat
    4. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/yellowstone-steamboat-usa-gejzir-erupce/r~4afa849a4c6a11e8b8310cc47ab5f122/?redirected=1536004229

      Vymazat
    5. Zvířata opouštějí prostor.

      Vymazat
  31. Já bych do USA nikdy neletěl, max. do Nome, jak tam dojíždějí.

    OdpovědětVymazat
  32. A jinak - mám průser, tak asi až zítra.

    OdpovědětVymazat
  33. Když už tak vytrvalí vzpomínači na A.cz a jinde stále nemohou zapomenout na 50. výročí invaze sovětských vojsk, tak tady je ještě jedna zajímavá úvaha:
    http://petr-kubac.blog.cz/1808/invaze-1968
    Autor-blogger tam má i další zajímavé články.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vskutku ´zajímavý´ článek.
      Takže celý život poslouchám od starší generace jaká že to byla "zmařená příležitost", jak jsme mohli mít 20 let náskok a "dnes být jako Rakousko". Souhlasím se zmařenou příležitostí. Komunisti nedostali díky invazi možnost se definitivně historicky znemožnit a proto tady zasmrádají dodnes. Kdyby invaze nebyla - byl by morální krach "komunismu s lidskou tváří", ze kterého by vyplynul ekonomický krach, potom krvavý převrat, pár jedinců by viselo na pražských lampách
      Jak pro koho.

      Vymazat
    2. Když někdo nechápe smysl slov "zajímavá úvaha" a má nutkání se vymezovat, tak prosím.

      Vymazat
    3. Dodal jsem ukázku nezajímavosti, Vás může omluvit jenom, že jste to mínila ironicky. Pak by byly namístě uvozovky.

      Vymazat
  34. Pan Poche fakt chce a chce být ministrem zahraničí. Pár skutečností ze socanského zákulisí najdete zde:
    http://jdem.cz/eesh96

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anketa
      Myslíte, že Andrej Babiš provádí jménem České republiky dobrou zahraniční politiku?

      Ano
      90%

      Ne
      10%

      hlasovalo: 13783 lidí

      Vymazat
  35. https://imgur.com/a/XFOd7kj
    Včerejší moštování hrušek a rynglí se nepovedlo. Ryngle jsem nepodrtil a samotný tlak švestkobuňky nerozmáčkl. Hrušky nebyly zralé, ale zato sladké. Ze slív jsem vyždímal 2 deci a jely do lesa.
    Hruškového moštu jsem vypil 2 litry po 8000 krocích za sekačkou témeř na ex a posléze jsem se 3 hodiny svíjel na zemi. Říká se, že z hrušek bolí břušek a bude to pravda, ověřil jsem to. Jabko mi neudělalo nic.. ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrušky miluju, ale víc jak jednu denně bych si nedovolila (bez následků..)

      Odrůdy hrušní na moštování
      host
      21.4.2010 8:07

      Hrušky většinou skončí v zavařenině nebo se suší, některé vhodné druhy jdou do kvasu.Zralé plody dost hniličí a drcené je obtížně moštovat.Navíc mošt hrušek je nevyvážený, kyseliny nutno dodat(např.z jablek).Pokud někdo hodlá hrušky moštovat, pak musí vybrat kyselejší druhy, které nehniličí.Moštování hrušek se věnuje málokdo. AB

      https://www.zahrada.cz/forum/hrusne/odrudy-hrusni-na-mostovani-203046/?kotva=odrudy-hrusni-na-mostovani-208078

      Vymazat
    2. Udělám sušárnu. Je mi líto nechat tolik ovoce zmařit.

      Vymazat
    3. To se vám nedivím...
      Něco zkuste. Člověk se učí (pokusem a omylem) celý život.

      Vymazat
    4. Ládiku, já jsem využila letošního tropického počasí a sušila jsem ovoce na slunci na sítech. Mám cca 5 kg sušeného ovoce. Za tři dny byla dávka na sítu usušená-zadarmo.
      https://s22.postimg.cc/qa6xy7q9t/a-ovoce.jpg
      Teď přemýšlím taky o sušárně, spotřebovala bych alespoň dřevo, kterého mám nadbytek. Sušičku jsem měla a zase jsem se jí zbavila, nějak mi to v ní nešlo, neschlo to rovnoměrně.
      Kamarádka suší všechno ovoce v elektrické troubě, na 50 stupňů, 12 hodin. ALe to je pro ženské, co jsou doma a mají čas.

      Vymazat
    5. Suším vypeckované švestky, na sítech na slunci, a pohoda. Půlky švestek schnou tak týden.

      Vymazat
    6. A sušené hrušky, to je lahoda! :-) Mňam!

      Vymazat
    7. Tak hruškové křížaly jsem ještě nejedla. Musím se zeptat v HerBiu, jestli je mají, tam mají všechny zdravé dobroty.

      Ale Ládiku, to se musí krájet na plátky! takže zaměstnat nějakou sukni, nejlépe :-)

      Vymazat
    8. Babička i máma hrušky sušila na plechu v troubě nebo pekařské peci; říkalo se tomu pečky.

      Vymazat
    9. Však to kamarádka suší taky v troubě, na pečicím papíru, aby se to zpočátku nepřilepilo.

      Vymazat
  36. Asi budou volby; vrátil jsem se z Ostravy a podél cest nápisy:
    "Kašna není vana";
    "Řev není argument"
    apod.; pod tím nápis Hnutí Ostravak.

    OdpovědětVymazat
  37. "Západonilská horečka si letos vyžádala první oběť v Chorvatsku, kde bylo během letošního léta diagnostikováno 26 lidí nakažených touto nebezpečnou chorobou. V Srbsku, s nímž Chorvatsko sdílí část hranic, tato nemoc letos připravila o život už 21 lidí." (idnes)

    Afrika se vším všudy.

    OdpovědětVymazat
  38. Yngvar Brenna na Acz nejde v řadě. Něco se děje, pohnulo se kormidlo Baktuálně? Co sledují? Mají příkaz majitele?

    OdpovědětVymazat
  39. Na stole mám skleněnou zemljanku:
    https://imgur.com/a/3pD1FiN

    OdpovědětVymazat
  40. Zelení si chtějí v praze ubytovat 5000 islamistů! Snad je pražáci zvolí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohli by je ubytovat na Klinice! :-)
      Feryna by je tam obohatil/a, nebo oni ji/jeho. :-)

      Vymazat
    2. Vidím to na Muslimská centra a Muslimská střediska. Zelená je barva islámu.

      Vymazat
  41. Ten bloger Němec je ale puberťák, takhle vidí výchovu prvňáčků?!
    Aspoň že to není o české škole. Protože tam se ještě nikdy nestalo, že by hudebka byla až od 2. třídy, a dokonce aby učitelka prvňákům zakazovala zpívat národní písničky.
    To se chlapci, ač je slovutným akademikem, fakt nepovedlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Václav Němec je nadutý b|b.

      Vymazat
    2. No tak dnes mě o tom přesvědčil a budu si ho pamatovat.

      Vymazat
  42. Kapsička Poche v životě ani minutu nepracoval, jen asistoval a bafuňařil:
    http://miroslavpoche.cz/?page_id=209

    OdpovědětVymazat
  43. Alkohol léčí a uvolňuje.
    Dnes jsem byl v 3nci se sousedem na servisní prohlídce jeho krkavice a odpoledne (teď jsem se vrátil) u sousedky (79) popřát k narozkám. 3 velké štamprle slivovice a je mi fajn. Od té probdělé noci samý stres a teď to ze mě spadlo. Slivovice by měla být uznána jako lék a přístupná na lékařský předpis. Hned se mi bude lépe dělat a černé myšlenky budou srandovní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valaši to vědí už věky.

      Vymazat
    2. Ládiku, souhlasím, ale pouze individuálně! Mě by 2. štamprle zabila... kdyby to na mně nějaký osvícený doktor náhodou zkoušel :-)
      Ať Vám to nadšení vydrží co nejdýl!

      Vymazat
    3. Už nepálím dlouho, švestky daruji do kvasu sousedům.

      Vymazat
  44. Lidé bděte, hnus!
    V Aši našli trus.
    Trus od myší v Tesku
    píší to i v Blesku
    je to také v idnesu
    kde zbožňují noblesu.
    V regálech jsou hlodavci,
    co dělají psohlavci?
    Asi střeží hranici
    ať lapkové všelicí
    neprojdou tu. Jako kdysi.
    A mezitím krysy
    vylezly ven z kanálu
    a v klídečku, pomalu
    hodovaly v regálu.

    OdpovědětVymazat
  45. "Naslouchání je zapomenuté umění.
    Chceme naslouchat, chceme věřit, že nasloucháme, ale často jsme tak zaneprázdněni přípravou toho, co odpovíme, že při naslouchání ztratíme pozornost."
    http://www.pastorace.cz/

    OdpovědětVymazat
  46. Na stráži míru a kapitalismu
    daleko od kanibalismu
    nejíme vůbec pelmeně.
    Ve svojí režné haleně
    vítáme cizí konvoje
    oblíkáme se do kroje
    kdosi jim dává chléb a sůl
    ježíši, to je ale vůl.
    Někdo jim ukáže prdel
    a z demokratických hrdel
    zazní "zazdít do věže!"
    justice přitáhne otěže
    a v mekáči nový hepy míl
    je nových gurmánů cíl.

    OdpovědětVymazat
  47. Po slivovici raději nebudu psát, ještě by ze mě vylezlo něco protistátního.

    OdpovědětVymazat
  48. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Atrakce senzace!
      Bouchla kanalizace!
      Venku bylo pod mrakem
      hovna byla pod tlakem
      jako Starý Věrný
      gejzír pravověrný.
      Zřejmě koule tuku.
      A už jsou na štuku
      na oknech i sakách
      ba i na teplákách
      lidí střední třídy
      vzešlých z permu, křídy;
      dnes v moderní době
      spláchnou záchod sobě.

      Vymazat
    2. Máte si vše ředit, džus vodou a do toho panáčka, to je dobré na náladu, ale 2 litry neředěného a 3 panáky, to je o zdraví.
      V sobotu na výletě jsem měla hruškové Cappy za 36,ale bylo vynikající, ale jen 2 decky

      Vymazat
    3. Ale zase z Ládika pak přímo tryská invence a inspirace! To je škoda ho brzdit. On něco vydrží.

      Vymazat
    4. Tryská všemi tělními otvory,ještě že to nevidíme, jen čteme.
      Tuhle však bylo v Blesku,jak nějaká nanynka vypila 2 litry obyčejné vody naráz a z toho zemřela,

      Vymazat
    5. Právě že netryskalo. Jinak bych se nesvíjel.

      Vymazat
  49. Jednou mě povedla kamarádka, dala domácí slivovici do láhve od finské vodky a pak mě tím napájela.Finskou vodku já trochu můžu, ta nemá ten ocas,tenkrát mi bylo po té slivce tak zle, mohla jsem i oslepnout, tak s tou v uvozovkách kámoškou jsem přerušila styky.A ona ještě tak blbá, že mně kolik let psala maily, proč se s ní nestykam a nepřijdu popít, chápete někdo ten emoční autismus?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Finska je 40% a slivka 60% takže dost podstatný rozdíl

      Vymazat
    2. a vůbec, podvádět kámošku,to se dělá?

      Vymazat
    3. Nejlepší slivovice je 56%.

      Vymazat
    4. My tu slivovici nepijeme, když tak meruňkovici, co nemá víc jak 52%. Ale to je výjimečné, dám-li si malého panáka. Ale naše stará paní sousedka (babička) nepije nic jiného. V dubnu jí bude devadesát

      Vymazat
  50. Dělali jsme psovi zábrany, použili jsme kari síť + kameny a cihly jako základ, vše jsme zaaretovali drátem. Uvidíme, najde-li nějakou naši chybu. Dnes má volné pole působnosti. Jinak jsem dělala na zahradě, musím se podívat, je-li něco nového či naléhavého...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přivázat k boudě řetězem by vyšlo levněji a bylo méně pracné

      Vymazat
    2. Váš pejsek bude milovník dlouhých tratí, jako náš 10letý dědeček z útulku. Ten běhá jistě stovku pod 10 a navíc má výdrž. Proto si Váš tulák sám dopřává tu známou trasu k útulku (a zpět). Na takové běžce aby bylo několik "venčících", na jednoho - leda běžec na plný úvazek, několikrát denně.
      Házením hraček ho jen nabudíte a zahřejete do formy, pak musí vyrazit!
      :-)

      Vymazat
    3. Gaio, máme i řetěz, ale pes je prostě člen rodiny. Problémový, přesto milovaný. Řetěz dostane na hodinu, pak uvidíte ty psí oči a změknete.

      Vymazat
  51. Zajímavý postřeh o spaní z NG.
    Spaní je jako praní prádla. Neeušetříš čas, když prádlo vyndáš o 10 minut dříve. Musíšnechat dokončit cyklUS v pračce. Náš spací cyklus musí být též dokončen. Jinak se probudíme a cítíme se jako špinavé a mokré prádlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyhoďte budíky

      Vymazat
    2. Ke konci prázdnin jsem to dotáhla na probouzení se v 10 hod. dopoledne, spontánně, tedy bez budíků.

      Vymazat
    3. Kterej svatej spadl kousek od vás na to malé dítě? Že by to bylo nějaké znamení ve spojitosti s odhalenými praktikami kněží všude, kam se člověk podívá? A následným přiznáním... ano, zneužívali jsme a ani František to za nás neukecá, respektive neumlčí tu naši vinu???!!!!

      Vymazat
    4. Teď možná nebudete stresem spát vůbec

      Vymazat
    5. To nevím, co to tam měli, jen že to je teď nějaká móda pořád vyrezavat sochy, asi na to jsou nějaké dotace.
      Ve Svitavách jsem nebyla snad 10 let,je to díra.

      Vymazat