27 listopadu, 2019

KRTINEC č.430

201 komentářů:

  1. Zdraví vás Pan Pacíček
    Ten, zdejší Nory mazlíček.
    Pac a pussu.

    OdpovědětVymazat
  2. Srdečný pozdrav všem a už teď přeji pohodový Advent a příjemné prožití Vánoc, chci si dát pohov od počítače do 28.12.

    Dnes jsem na Aktuálně pod blogem pana Klána napsala:

    Děkuji za blog k zamyšlení, pane Kláne, ale omlouvám se, zřejmě potřebuju ještě odpočívat, hlava mi stávkuje..., tak jen - v podstatě s tím souzním, jen vidím místo matematiky vztahy, podle mě vše je založeno na vztazích - Vesmír, Země, příroda - vztah atomů a buněk, společnost... základem by měl být vztah k zákonům Přírody a Boha Přírody, bez života není život, proto smyslem života je život a u lidí život vytváří žena a muž, základem je tedy rodina a svoboda by měla vždy být neoddělitelně spojená s odpovědností, tak žít by se mělo ohleduplně k sobě, své rodině, ostatním lidem, ke zvířatům, přírodě, věcem, prostě ke všemu a všem a vychovávat k tomu společně děti, i k tomu, že všichni lidé jsou si rovni, tedy dodržovat a hájit princip rovnosti ukotvený v Listině základních práv a svobod, že nejsou jen svobody, ale jsou i povinnosti, k těm patří i dodržovat zákony, tedy chránit děti a hájit jejich právo od narození znát své rodiče a na jejich péči a že ženy a muži mají stejná práva a povinnosti, tedy že každá žena je povinna uvést otce svého dítěte, oba rodiče, tedy otec a matka mají od narození dítěte povinnost a právo o své dítě pečovat a vychovávat ho, stát by měl zajistit pro všechny děti stejnou úroveň vzdělávání, měla by být povinná školní docházka a stát by neměl podporovat separaci ve školách dětí bohatších rodičů nebo podle náboženství, tedy stát by neměl vůbec dotovat soukromé školy, stát by měl místo financování zbrojení dávat především na vzdělávání, protože vzděláním lze vést k mírovému soužití a ohleduplnému životu.


    Srdečně zdravím, Petře, potřebuju ještě odpočívat, tak dnes už nebudu na počítači nic číst a reagovat, rozhodla jsem se, že si odpočinek prodloužím až do soboty 28.12. a ten víkend strávím u počítače, budu se snažit účastnit se zdejších diskusí a to bez tapetování :-) a potom budu trávit u počítače vždy jen středy.

    Petře, přeju Tobě a všem pohodový Advent a příjemné prožití svátků vánočních a ještě jednou z celého srdce mnohokrát děkuju. Jsem šťastná, že se nám VE DVOU SE TO LÉPE TÁHNE povedlo.

    Renata
    --------------------------------------------------

    Přátelství
    https://www.youtube.com/watch?v=ablIo_j_9W0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky pozdravuji a přeji klidné vánoce... v textu jsou krásné myšlenky - já bych je ale v jedné větě, na jeden nádech, tak vyjádřit neuměl.

      Vymazat
    2. Jsem ve stresu od dětství,to je samé musíš nesmíš mělo by se

      Vymazat
    3. Že si něco děláte z místních žvanilů a přemoudrelych nudnÿch a suchých komentátorek.
      Jste zde jedna z mála normálních diskuterek. I vaše občasné úlety jsou zábavné a vtipné. Máte mladou duši, své přátele a to je hlavní.Jste plná života i ve ve chvílich smutku.
      Takže ,Gaio, vyderžat.....
      Přece nechcete být jako ony. Jak vidite, zavidí Vám i uklizený byt.

      Vymazat
    4. Jak se rozjasni život,když si clovek jednou za rok umyje porcelán ve vitrine a vylesti nábytek Prontem. Co vytváří smysl života může byt úplně jednoduché.

      Vymazat
    5. Jasná mysl a jasná okna27 listopadu, 2019 12:08

      Jasně, jde o ten pocit.
      U nas dvakrat do roka, velikonoce, vánoce....jinak to také nepřeháníme. Někteří si najímají paní na úklid, to ale není ono. Jde o to uspokojení z vlastní práce,že se člověk k tomu odhodlal.
      A radost z uklizené zahrady....

      Vymazat
  3. Na pálení větví je dnes trochu silný vítr, tak jenom 1 hromádku.
    https://imgur.com/4nB9fEd

    OdpovědětVymazat
  4. Už se těším,jak si v pátek dam vánoční ubrusy.Do kuchyně mam s balíčky a santovou berlou,do pracovny červený s vánočními růžemi a do obýváku,kde bude silvestrovska sešlost,jsem objednala šál doprostřed stolu s obrázky vánočních stromecku,balíčků a vloček Už se nemůžu dočkat,ale řekla jsem v pátek,tak v pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nás bývá tolik, že jsme zavedli švédský stůl.

      Vymazat
    2. Taky preferuji obložené mísy. K tomu účelu mam párty napichovátka od firmy Tescoma

      Vymazat
  5. 1 Kč rozhodla... že jsem si musela k obědu objednat sladkou rýži s rozinkami, na o korunu dražší řízek jsem na kontě neměla. Ó hrůzo! Honem dobíjím tři stovky u pokladny a nesu si s sebou dva kopečky rýže. Naštěstí byla výborná. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řízek jsem měla dnes já,ale mletý,i tak dobrý

      Vymazat
  6. Vítr trochu polevil a tak jsem založil další ohníček. Protože jsem pořád neodložil krátký rukáv, při přikládání něco zasmrdělo a mám holé ruce (je listopad a te je trendy.. máme holé ruce).

    https://imgur.com/cxNbGIa
    https://imgur.com/mZlrjoZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neni to Škoda,to by šlo ještě zpracovat a přikládat do Morsa ,ne?

      Vymazat
    2. Na hlupoty není čas, větve pod 4-5cm se pálí venku. Špalky dělám motorovkou, hned z ležícího stromu na místě .. nemá mi kdo držet větve a volnou tenkou neuřežu, to bych musel cirkulí nebo pokosovkou a to bych je musel vytáhnout ven. Malá výtěžnost.

      Vymazat
    3. To my dělali u tchyne otýpky a zbytek drtili a topili s tim v dílně v piliňákách.Nic nepřišlo na zmar a uhlikova stopa byla nízká

      Vymazat
    4. Shořelo to v pecku za delší dobu, při nedokonalém spalování (malý přebytek O2) vznikal jedovatý CO. Já to spálím s přebytkem, všechno je CO2. Jednou za x-let ... pralesy hoří denně a plošně a je to v cajku.

      Vymazat
    5. Si dělám srandu s tou stopou

      Vymazat
    6. Vím, děláte jen běžeckou stopu v zimě...

      Vymazat
  7. V neděli má sněžit, schovám trampošku a vytáhnu lopatu, do auta hodím řetězy. Už se začínám zajímat o důchodové auto, aby vydrželo 20 let a jelo bez lopaty. Mám favority.. Isuzu D-max, Toyka Hilux a Mičibuši L200. Než mi odeberou řidičák.

    OdpovědětVymazat
  8. Jáchyme,
    byla po Vás sháňka u Vidláka (matka, Alex), tak jsem s Vaším nesvolením zkopíroval část popisu Vašeho evangelia. Mea kulpa, až maxima kulpa.

    OdpovědětVymazat
  9. Umejt a spát. Na dnešek jsem spala asi 2 hodiny - hlava plná blbostí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím jste se tak ušpinila? Není to škoda vody?

      Vymazat
    2. Křídou, fixama.... a taky budu od nějaké té uhlíkové stopy, určitě.

      Vymazat
  10. Kontrola spáleniště: https://imgur.com/eTIrSjp
    Nechám bez úprav.

    OdpovědětVymazat
  11. Předvánoční vanilkové rohlíčky, autorkou byla N:
    https://imgur.com/Y4kdsip

    OdpovědětVymazat
  12. Tužka napíše,....pane Ládíku, půjčte mi to dítě,...budu ho hýčkat, snad překonám i Vaše opečovávání,...jen na pár dní, budu ji rozmazlovat,...třeba mi taky upeče alespoň jednu várku nějakého cukroví,....takové krásné rohlíčky.

    No, já se chystám, že z rohlíčkového těsta udělám suky,....když budou festovný, tak to mám razdvatři. U mne je to všechno o trpělivosti.

    Raději jsem jako dítě celé odpoledne nosila bančičkami vodu ze studny, než bych seděla nebo stála u nějaké nimračky.

    U nás se tenkrát peklo troje vánoční cukroví, každé z kila mouky.
    Linecké se vykrajovalo hrnkem na kafe, /pak taky jedno kolečko-kolo, stačilo k tomu kafi/.
    Pracny s bílým mákem byly vlastně čtverce šestkrátšest cenťáků.
    Ořechové preclíky,...to bylo vlastně linecké těsto, do kterého se nakonec přidalo pár lžic pšeničného kvásku a mleté ořechy/někdy tlučené v hmoždíři,to bylo lepší/,nenechávalo se to kynout, nakynulo až při pečení. A preclíky byly různě tvarované, a taky nejdříve snědené.

    Tyhle tři druhy dělám průběžně celý rok,...jen letos byl bílý mák nějaký hořký,...asi zdegeneroval,....musím se poohlédnout po novém semínku. Vím o jednom semenářství, kde ho před pár lety prodávali,...tak snad bude i na jaře,...zajedu tam.

    Ještě nevím, co upeču,...paní Gaia je jednička, už začala.

    Jednou jsem to někde psala, že jsem na Štědrý den dopoledne pekla jediné cukroví,....boží milosti různých tvarů, ty jsem slepovala nebo zdobila různě, co mě napadlo,...nakonec to vypadalo jako devět druhů.
    Přiznám se, jak to bylo,...byla jsem rozhodnutá, hodit na pečení i celé Vánoce kakáč,...ale den před Štědrým večerem, v deset večer přivezli z pošty telegram, že se zastaví na Štědrý den odpoledne, dávná láska. Byl to šok,...a byl z toho příliš Štědrý večer na spoustu událostí. Óóvšem, neplatilo, že stará láska nerezaví,....kdenic-tunic.

    Celý Štědrý den a večer jsem si vyčítala, že jsem obratem nenapsala telegram, že nebudu doma,...někdy se zdvořilost nevyplácí a za dobré skutky bývám občas potrestána,...já tomu říkám,..trest za to, že jsem se slušně vychovala.

    No jo, tak Vánoce,...už o nich, fakt, přemýšlím,....teď momentálně řeším, zda vánoční stromek,stromeček, nebo něco jako stromeček,...mám v květináči malý smrček,...asi na něj navléknu miniaturní perličkový řetěz,...mají jich v nabídce v mnoha barvách,...dám na schody, když nebude sněžit, a bude vánočně vymalováno.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  13. Svítí slunce. To je úleva, už mi to depresivní počasí začalo vadit na duchu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Umyjte si porcelán a hned se rozjasní

      Vymazat
    2. Já na porcelánu jím, já jej nemám vystavený, takže se myje průběžně ☺
      Mám za sebou inventuru, vyúčtování akcí i další povinnosti, tak je docela dobře, sice mě čeká pracovní víkend, ale snad to přežiju v pohodě.

      Vymazat
    3. Na míšenském nebo na Wedgwood či jiné značce?

      Vymazat
  14. Pro na Vánoce již zcela připravenou Gaiu (dorazilo mi tuhle s tvrzením, že k Elvisovi je umně „přidána“ jeho dcera Lisa): Elvis Presley, Martina McBride - Blue Christmas
    https://www.youtube.com/watch?v=3KK6sMo8NBY
    Kateřina nebyla na ledě – kdo ví, jak bude na Vánoce.

    Pozdrav všem a koukněte třeba do Olomouce ve 30. letech 20. století
    https://www.youtube.com/watch?v=fozFFlv133w&feature=youtu.be

    OdpovědětVymazat
  15. Blíží se příchod studeného vzduchu, snad v sobotu. Ještě pokácím a zpracuju 2 stromy, rozpojím Dakr a dám ho do sklepa, poryju 2. záhon... to bude venku všecko, přesunu aktivity dovnitř baráku. Už jsem koupil pořádný led-reflektor na stojanu, ať nemžourám. Bílé Slunce...

    OdpovědětVymazat
  16. Dnes upeču pařížské rohlíčky.

    OdpovědětVymazat
  17. Po spoustě temných deštivých dní konečně trocha slunce.
    Nevím, co budu dělat, co bude třeba.

    OdpovědětVymazat
  18. Maďarsko se nezúčastní příštího ročníku mezinárodní písňové soutěže Eurovize. Oficiálně žádné důvody tohoto rozhodnutí nebyly oznámeny, ale v zákulisí se podle britského deníku The Guardian hovoří o tom, že zábavná show je „na vkus krajně pravicové vlády a šéfů veřejnoprávních médií příliš homosexuální“.

    https://www.lidovky.cz/kultura/jecici-transvestite-nici-vkus-madarsko-se-nezucastni-dalsi-eurovize-pry-je-moc-lgbt.A191128_142638_ln_kultura_jto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však stačí zadat poslední vítěze Eurovize, a to nepočítám toho "vousatého úchylku".
      2019 teplouš, ale alespoň zpíval jakous takous melodii
      https://www.youtube.com/watch?v=92a9OaLUQ04
      2018 - pro toto stvoření nemám slov
      https://www.youtube.com/watch?v=CziHrYYSyPc

      Vymazat
  19. Já jsem dnes zažila hororové odpoledne.
    Jedna známá mé matky, které jsem poslala parte mailem (nemám její adresu), mě prosila, abychom se sešly, je prý nemocná a na pohřeb nedojde, ale že by si se mnou chtěla popovídat - "o mamince".
    Tak jo, paní je hluchá, takže domluvit si schůzku po telefonu byl horor, už tehdy mě měl zarazit proud řeči...
    Přišla jsem tedy v půl jedné do restaurace, najedly jsme se a... na hovor o matce bylo asi čtvrt hodiny, jinak mě zásobovala svou historií, od války přes příběhy s muži až po dnes. Tak kolem čtvrté už jsem nevěděla fakt co dělat, možná by to pro někoho bylo zajímavé vyprávění, ale já se tak nudila. Přemýšlela jsem přitom, proč mě to nebaví, no asi proto, že o té paní doktorce nechci nic vědět, že už mám dost cizích osudů.
    Ona žila nádherný život, i když za totáče, tak v luxusu jak na západě, měla bohaté milence, byla krásná a vzdělaná, výstřední. Bezdětná.
    A teď je osamělá - ale to není můj problém, já už jsem se o lidi kolem sebe nastarala dost.
    V šest hodin jsem se definitivně zvedla, vymluvila se na něco a odešla. Hlavu mám ještě teď jak věrtel. A navíc strašila během řeči, že prý víc si povíme po telefonu! :-)
    Tak jsem si zapsala její číslo do mobilu a dám si dobrý pozor, abych to nezvedla. Ještě jsem to nikomu neudělala, ale u ní začnu. Nehodlám s ní telefonovat ani pět minut.
    Tak jednu hororovou písničku o telefonování:
    https://www.youtube.com/watch?v=2IJjmxu3UxQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však vás taky neubylo,že jste vyslechla osamělou duši, jinak byste stejně jen kopala do hlíny nebo dělala otroka svym deckam.takhle aspoň změna.

      Vymazat
    2. To máte výdrž! :-) Já bych prchla po hodině. S takovými dámami se ale naštěstí neznám.

      Vymazat
    3. Zlaté děti a vnoučata, ty mě baví, ty vyslechnu ráda kdykoliv, a hlína taky nezarmoutí! :-)
      Ale tahle sebestředná bába, co mi líčila své milostné romány a válečné utrpení, prostě mě nezajímá. Pokud by Gaia chtěla, můžu je seznámit :-)

      Vymazat
    4. Skoro 6 hodin s nějakou bábou bych taky nevydržela

      Vymazat
    5. Max. 15 minut ze slušnosti.

      Vymazat
    6. Ona mě prosila, ať přinesu nějaké fotky matky a otce z poslední doby, tak jsem jich pár přinesla, ale vybírala jsem fakt citlivě, abych ji nezahltila fotkami dětí, vuků a pravnuků rodičů. Jenže i těch pár fotek stačilo k tomu, že mi čtyři hodiny vlastně vysvětlovala, proč nechtěla děti. Heslo její rodiny je - jen nebýt sentimentální (míněno ve vztazích).
      Tak jsem šla odtamtud a říkala jsem si, sentiment stranou, už tě, babo, nechci vidět, ani slyšet! :-)
      To byl můj poslední dobrý skutek v tomto směru, a byl po zásluze odměněn... :-)

      Vymazat
    7. Mě živí lidi taky celkem maximálně serou, to se přiznávám a kór žvanivý báby.

      Vymazat
  20. Někdo tu jednou ošklivě psal o Gottovi a jeho plastikách z mládí.
    Tak abych to uvedla na pravou míru, v roce 64 Gott vypadal takhle.
    Maria - 1964
    https://www.youtube.com/watch?v=Z9BN4FVcewo
    Pak si nechal upravit zuby (srovnat a taky kousek ubrousit, aby je tak necenil) + upravit odstálé uši. To podle mne bylo vše. No a pak nějaké retuše s přibývajícím věkem, jako každý mediální profesionál.
    A tady dva nádherné hlasy najednou:
    Je krásné lásku dát
    https://www.youtube.com/watch?v=oNZW4bBohfU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koho by to nevzalo... Písničky k srdci.
      Jen si říkám - kdyby tenkrát nebyly ty zkrašlující operativní zásahy, že by ho dnes lidi neobdivovali o nic méně, i s těma ušima. Zuby si stejně nechává srovnat kdekdo.. ale jen tak uvažuju, že by to většina jeho posluchačů s klidem přehlídla. Právě že jeho zpěv se tak silně dotýká srdcí, to ostatní je nedůležité.

      Vymazat
    2. Přesně. Zpíval jako bůh, a Chladil taky tak. To je tak osvěžující, poslechnout si krásné hlasy!
      Tak pro vystřízlivění z hlasového opojení dám ještě jednoho herce, který má pravdu:
      Pět strun
      https://www.youtube.com/watch?v=9U_M9RMCmyM

      Vymazat
    3. Je otázka, jestli bůh umí zpívat? :-)) Ten náš, český, umí! (pořád se mi nechce psát minulý čas).
      A Effa má pravdu, a hlas není všechno, u někoho. Toho jsem měla taky ráda. Snad bych si na některé role vzpomněla.

      https://www.filmovyprehled.cz/cs/person/4733/karel-effa

      Vymazat
  21. Dnes upeču Míša řezy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se podaří.
      Včera jsem si upekla mrkvový dort a beru si ho pořádný flák s sebou k jídlu, na mimořádnou šichtu. Budu až večer.

      Vymazat
    2. Pečení se mi daří vždycky,kdyby ne, nedělala bych to

      Vymazat
    3. Pečení je Hera. Hera je pečení.

      Vymazat
    4. Co do ni začali dávat palmovy tuk,tak pečuje jen z másla,dnes v Albertu polské za 22

      Vymazat
  22. Další švestkoň s barvou uzeného.
    https://imgur.com/tDG4uAY
    https://imgur.com/vNSJ3fl

    OdpovědětVymazat
  23. Chvíli sněžilo, +8°C, teď to přešlo ve slabý deštík. A to má N zpívat sóla na náměstí při rozsvěcení stromu. V takovém marase.

    OdpovědětVymazat
  24. Čeští poslanci píší kongresu USA. Vadí jim dezinformace na sociálních sítích

    Před nebezpečím, které představují dezinformace na sociálních sítích pro demokracii, varují poslanci sedmi z devíti stran ve Sněmovně. Obracejí se proto na americké kongresmany, aby působili na Facebook, Google, Twitter, aby se tyto firmy chovaly zodpovědněji. Nepřidali se jen komunisté a SPD.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dopis-do-usa-poslanci-tlak-na-socialni-site-dezintormace.A191129_102611_domaci_kop

    Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jenom to, co vědí a co lidí, např. ve sdělovacích prostředcích, by bylo bez práce ...
    Karel Čapek

    OdpovědětVymazat
  25. AH se přihlásil do systému VK, chválapanubohu za každé nové guáno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Ládiku,
      my dva s Asfaltový holubem jsme museli.
      Protože jak Vás nikdo nepoňouká, zanedbáváte službu Národu, necháváte oxidovat svou poetickou hřivnu a Múza pláče a obrůstá mechy a lišejníky.

      Vymazat
    2. Člověk se má prý těšit i z maličkostí, dobře děláte,hoši.

      Vymazat
  26. Na slavném londýnskm mostě se střílí, hlásí BBC
    http://jdem.cz/ffnc85
    Strážci zákona důrazně žádají obyvatele, aby se k mostu nepřibližovali.
    ....Není bez zajímavosti, že až do roku 1750 most představoval jediné pevné spojení obou břehů Temže v Londýně.
    -----
    K tomu pár komentů:
    - Není bez zajímavosti ani to, že před otevřením metra v roce 1863 a vynálezem automobilu představovaly jediný dopravní prostředek v Londýně drožky....
    - Nosí angličané u sebe preventivně svíčku?
    - Tak to dopadá, když jsou inženýři v depresi z práce
    - Ten Putin už se neštítí ničeho. Začal s novičokem, a jde to dál...
    - Uf, Tady se ukazuje, jak je takovej most nebezpečnej...
    - Tak doufám že měl rodiče, aby se neukázalo že je to sirotek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem koukla na holuba, mám radost, Jáchyme, že se lepšíte:)

      Vymazat
  27. Dnes jsem si naplnila adventní kalendář, mám z filcu takové santovske sáně s 24 kapsičkami. Do nich jsem koupila andělské karty a na každé je nějaké ponaučení, vybrala jsem náhodně, tak jsem zvědavá, jaké budu mít denně heslo. No a k tomu nějakou sladkost. A v pondělí začnu. Hesla vám sem budu opisovat.

    OdpovědětVymazat
  28. Není to nic lacineho, takový advenťák. Karty stály skoro 2 stovky a pak 24 kapsiček a půl litru fuč. Vůbec nám roztočili inflaci a tento měsíc jsem litr a půl v mínusu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to myslíte, v minusu?

      Vymazat
    2. Že jsem utratila víc, než mi na účet přišlo.

      Vymazat
    3. A kde jste tedy peníze vzala? To máte kontokorent? Anebo si počítáte, kolik můžete měsíčně utratit?
      Promiňte, že se vyptávám, já takhle neuvažuji, tak mě to překvapilo.

      Vymazat
    4. Tak člověk nějak hospodaří aby vyšel a ví, kolik může utratit za měsíc i když se před vánoci s těmi zvýšenými vydají počítá

      Vymazat
    5. Vy nemusíte počítat, Aleno? To já ano, každý měsíc kontroluji, kolik jsem v plusu, nebo v mínusu. Prostě na účet jde určitý obnos a zbytek doplňuji buď penězmi z akci, nebo z pracovního úvazku. Zatím jsem dost aktivní na obou stranách účtu, ale až skončím, budu muset hodně počítat. Hodné podražilo vše, hlavně krmení pro zvířata mě ale stojí hodně peněz...

      Vymazat
    6. No, já to nijak nepočítám, protože ty výdaje stejně mám, tak jaké minus nebo plus.
      Na účtech mám vždy tolik, abych v minusu nemohla být, když bych tam měla nějak málo, tak zbystřím a nějaké výdaje odložím.

      Vymazat
  29. Posledních pár dní jsem chodila pozdě spát a ráno musela vstávat s budíkem, tak dnes jsem se na to vykašlala. Však jsem měla jet na chatu vyvézt popelnici a popeláři jezdí až v poledne, tak co?
    A jeje, vzbudila jsem se v 11 hodin!
    No tak bez snídaně do auta a už jsem fičela. Protože popelnici mám plnou, navrch jsem ještě hodila dvě hnijící cukety ze sklepa a další vyvezení bude až za 14 dní!
    Když jsem přijela do naší uličky, první věc byla zkontrolovat popelnice sousedů - hurá, ještě byly plné! Tak jsem tam ještě něco přidala, vykoulela popelnici a než přijeli, tak jsem ještě stačila vybrat tři sudy a shrabat trochu listí.
    Pak jsem si nakoupila, vybrala peníze, natankovala, dofoukla pneumatiky a umyla si skla, no a už jsem mohla, ještě za světla odjet. Jsem moc spokojená, protože v Praze nemám věci kolem auta kde zařídit.
    O víkendu budu nečekaně hlídat prostředního vnuka, tak odpočívám a sbírám síly. Protože v zimě musí člověk dítě obléct jako cibuli, kolik vrstev, pak to zase všechno dát dolů, dcera bydlí v prudkém kopci, takže na hřiště musím někam nahoru.
    Rozhodla jsem se, že přátelům - vrstevníkům dám k Mikuláši něco netradičního. CD s nahrávkami písniček našeho dětství, těch, co je hrála rádia - Adam, Cortés, Simonová a Chladil, Šuba, Čeřovská, Jana Petrů, Vašíček, Štaubertová, mladičká Vondráčková atd. Asi třicet písniček, pořád ještě doplňuji, na Youtube dnes lidi dávají úplné perly. :-)
    Např. Pozvání - Simonová, Zíma:
    https://www.youtube.com/watch?v=cQUsZLUPeDY
    A jak ti chlapi hrají na klavíry! Malásek a Bažant.
    A jak zpívali naživo! Tady Simonová:
    https://www.youtube.com/watch?v=zi7WYL4YGRA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi přijde, že musíte být tak o 50 let starší než já,podle té hudby. Což je blbost .

      Vymazat
    2. Ještě že nepatřím mezi přátele.

      Vymazat
    3. Šmankote, to jsou klenoty! No jasně, Gaio, že jsme tenkrát, když začínali zpívat, nebyli na světě - vždyť Simonka je roč. 1928 a zpívat v Lucerně začala hned po válce. Tak do té doby, než třeba my doma koupili televizi (1964) nebo ji poslouchali v rádiu (to taky každý neměl) toho plno nazpívali a natočili. A to je teď úžasný vidět a slyšet, něco i vůbec poprvé. Moc roztomilé písničky, i zpěvákům to sluší, nepřetvařují a nestylizují se, a nebo právě ano - ale srozumitelně.

      Vymazat
    4. Mi už historie splývá a nerozlišuju, co bylo před 40 nebo před 120 lety.

      Vymazat
    5. Ona Gaia asi myslí, že jsem tam na Simonce byla v publiku! :-)

      Já to dala jen jako ukázku, jak se v 50. letech muzicírovalo, naživo, zpěvák měl mikrofon, a když měl muzikant sólo, tak musel stát vedle něj.

      Vymazat
  30. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida, jak jí to při tom "krákorání" sluší!

      Vymazat
    2. Měli jste to tam krásné.
      Ale, Ládiku, já bych pro příště obličej Natálky rozostřila, chodí sem magoři, viz ten "Pacíček".
      Já vím, je to škoda, protože ona je moc hezká a vy z ní máte radost, ale proti úchylům na netu není obrany.

      Vymazat
  31. Jáchyme, co to slyším? Ládik tu šíří, že Vaše přelétavá polovice se dává do kopy s VK - akorát nevím, jestli s mladším, nebo starším? Upřesněte!
    Vy se nezdáte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. VK jsou asi V. Kydy, ne? :-)

      A ještě jsem při hledání našla úžasný koncert, snímaný naživo, jedna z prvních vystoupení Rangers, kdy ještě byli mladí kluci, strojaři, muzika je bavila spíš, než živila.
      A s nimi zpívala Jana Hadravová, pěkný zvučný Country hlas. A Radek Tomášek na kytaru...
      Já jsem je zažila později, po roce 70, a to už nebylo takové spontánní.
      https://www.youtube.com/watch?v=8RoJqxmYOzA

      Vymazat
    2. Nic o žádné polovici jsem nikde nepsal, to bude asi hoax.

      Vymazat
    3. (chabý pokus o provokaci k humorné reakci... ale napadla mě ta zkratka jako 1. asociace)
      Díky, super pozvání! :-)
      Je vidět, že hudební talent se neschová a vynikne, když se mu pomůže, i u technických pracovníků :-) Ta moje sousedka elektrikářka už je nachýlená paní, ale potkám ji na každém koncertu, prostě bez muziky ani ránu. Rangers byli třída!

      Vymazat
    4. Ale Ládiku, vždyť Vás jen napodobuju - neustále tady píšete dvojsmysly, které třeba já vůbec nechápu a domýšlím se většinou blbě... Píšete o AH, ne? To není polovina Jáchyma? Nebo druhé já? Tak asi čtvrtka.

      Vymazat
  32. Na londýnským mostě
    ptá se seržant kdo stě
    ja som doktor zo syryje
    aláh vo mně rostě.

    OdpovědětVymazat
  33. Na mostě zemřel útočník
    nepodívá se na Točník
    ani na věž Žebráku;
    ten už uhání na draku
    do království lucifera;
    nepřijme ho atmosféra
    jedině pekelný kout
    tam může pikle kout.
    Vraždil ve jménu aláha
    zabil dva a hahaha
    splnil svůj dětský sen
    než byl střelbou pokosen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude ten chudák policajt vyšetřován, muslimský primátor Londýna to jistě jen tak nenechá! Viděl v rukou útočníka zbraň? Proč střílel do ležícího člověka atd. atd. ? Dopředu ho lituji, přitom to jediné, tedy zastřelit na místě, by trochu pomohlo v nerovném boji s teroristy.

      Vymazat
    2. Ještě pár dalších komentů, první je variací na Ládikovy verše:
      - Na londýnském mostě, berettu si nostě...
      - Tak jsem zkoukl video a jednoznačně je tam vidět, že jej bílí Londýňané napadli, jeden mu ukradl nůž a bili jej. Doufám, že právu bude učiněno zadost.
      - Smutné! Jediné štěstí, že v Británii je zakázáno nosit nůž!....
      - Ještě že v Brně žádný most nemáme
      - "Muž ukázal vestu a policisté se rychle stáhli, řekla svědkyně"… Také nechápu, že je zakázáno nosit pod svrchníkem vestu a ještě k tomu v zimě.
      - V Severním Pákistánu to žije...
      - Co k tomu řekne londýnský starosta Sadiq Khan, původem Pákistánec a muslim? Co k tomu řekne britský ministr vnitra Sajid Javid, původem Pákistánec a muslim?

      Vymazat
  34. Fotbal to je hra29 listopadu, 2019 22:55

    Záhada Zemana na stadionu Slavie rozluštěna: Je to klasický hybrid, říká Ovčáček

    Zdroj: https://www.extra.cz/zahada-zemana-na-stadionu-slavie-rozlustena-je-to-klasicky-hybrid-rika-ovcacek

    OdpovědětVymazat
  35. Tužka napíše,...byla bych obzvlášť ráda, aby mé obavy byly liché,...ale,...začná Advent, blíží se Vánoce, nejoblíbenější křesťanské svátky,....a to se alláhovistum náramně hodí, aby rozsévali bolest a neštěstí,...a strach,...a přidali do vánoční atmosféry kapky krve a slz.

    V Londýně by to mohla být ojedinělá akce,...ale, této svojí větě nevěřím, i když mám přání, aby stoprocentně platila.

    Tak PŘÍCHOD,...ALE ČEHO,...?

    Projížděla jsem několika městy,...všude už měli nazdobené vánoční stromy a na lucernách vánoční světla,...mám před domem čtyři lucerny se svíčkami,....tradičně budu postupně rozsvěcet,...nedělám adventní věnec,...nikdy se u nás nedělal,....můj nevlastní dědeček o něm s pohrdáním říkal, že je to germánský zvyk,....u nás byla na stodole keltská větev a pod ní velká, dědečkem vykovaná petrolejová lampa,....kdopak ji asi hned po pohřbu druhého z mých nevlastních pěstounů ukradl.....

    Než jsem se vrátila ze hřbitova, zdržela jsem se ještě na faře u pana faráře,....byly na statku vylámany všechny dveře a nejcennější věci zmizely. Když jsem šla znovu na faru, poradit se s panem farářem,....odpověděl mi,...smiř se s tím, čekal jsem to.
    A když jsem se po několika hodinách vrátila, byly všechny dveře zatlučeny prkny křížem do futer. U dvora stálo auto esenbáků,...šla jsem dál, jakože k domu a místu nepatřím,....stmívalo se, bylo chladno, začínal podzim.

    Jo,...život nebyl peříčko....a parkrát jsem měla co dělat, abych nešla na kolena,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máte taky pár trpkých vzpomínek, viďte, Tužko.
      Ach jo...

      Vymazat
    2. Tady taky jeden čas byla aféra,ze nějací zloději sledovali parte na vyvesce a v době pohřbu vykradali baráky,neb měli jistotu,ze nikdo nebude doma. Hyenismus vyššího zrna.

      Vymazat
  36. A jeden smutný a pravdivý vtip z Neviditelného psa:

    Dřív Pavel, co si myslel, že je Dáša, bydlel o dveře vedle Franty, co si myslel, že je Napoleon. Ty dveře byly silně polstrované a zevnitř neměly kliku.
    Dneska se ovšem musí Dáše zatleskat, jak jí to sluší. A s Frantama, co si myslí, že jsou Napoleon, brzy povinně s jásotem potáhneme na Rusa.
    Zlaté časy, kdy se to řešilo medikací! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pocitům se dává moc význam. Navíc se to medializuje.Tak nevyrovnani mají v hlavě guláš.

      Vymazat
  37. Země budou v roce 2100 vystaveny smrtícímu teplu

    TÉMATA: podnebí | klima | studie | globální oteplování
    user-avatar
    Tomáš Chalupa
    Pokud zůstanou emise oxidu dusíku na stejné úrovni, respektive nebude se nic dělat pro jejich snižování, v roce 2100 bude 74 procent obyvatelstva Země vystaveno smrtícím vedrům. Podle vědců lidstvu dochází čas i možnosti s celou věcí něco udělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I kdyby se začaly emise ihned výrazně snižovat, i tak zasáhne horko 48 procent populace. Efekty na globální podnebí se totiž projevují jen velmi zvolna a s velkým zpožděním. "Docházejí nám do budoucna možnosti. Už nyní volíme mezi špatnými a hroznými variantami," říká profesor Camilo Mora z univerzity na Havaji.

      Lidské tělo dokáže správně fungovat pouze při vlastní teplotě 37 stupňů Celsia. Pokud jsou vedra silná a dlouhodobá, může to vést ke zvyšování tělesné teploty, což je pro samotný organismus ohromný problém. Studie dokládá i konkrétní případy. Vlna veder v Evropě v roce 2003 zabila 70 tisíc lidí. V roce 2010 v Moskvě kvůli horkům zemřelo 10 tisíc lidí. V Chicagu v roce 1990 zahynulo při vedrech 700 lidí. Samozřejmě takto se čísla nikdy neobjevila v médiích, protože vypadají hrozivě a nereálně. Mnoho úmrtí se totiž nedává přímo do souvislosti s vedry, ale jsou jeho primární příčinou.

      Vymazat
    2. Gelove oblečky,které budou chladit a na noc dávat do ledničky to spraví,ono si lidstvo pomůže.

      Vymazat
  38. O Babišku, ó ty náš nový Ježíšku30 listopadu, 2019 08:55

    Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) v pátek dopoledne vystoupil s projevem na konferenci Rady seniorů ČR, jejímž hlavním tématem je participace seniorů na věcech veřejných. Premiér využil projev vysílaný živě na ČT24 k tomu, aby důchodcům prezentoval sociální témata, která označoval za úspěchy jeho vlády. Zmínil zvyšování důchodů či slevy na jízdném.
    Důchodci na konferenci předsedu vlády horlivě uvítali, podle moderátora konference napravuje Babiš nespravedlnosti, a to na úkor svého zdraví. „Vážíme si, pane premiére, vaší přítomnosti, která je projevem nadlidské píle a vážíme si, že na úkor svého zdraví napravujete různé nespravedlnosti, které zavedly předchozí garnitury našeho kapitalistického řádu,“ pronesl moderátor konference s názvem Mají mít senioři zákonný nárok spolurozhodovat o věcech veřejných?, za což sklidil potlesk přítomného publika.

    OdpovědětVymazat
  39. Zdravím všechny při sobotě.
    Já uvařím, a protože venku to vypadá optimisticky, něco na zahradě ostříhám a dovytrhám. Pak si dám opravování sešitů, na stole čekají 4 hromady, tak aspoň půlku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela vám závidím, taky bych dnes raději něco kutila na chatě..., ale opravovat sešity - to taky není žádný med. :-)

      Vymazat
    2. Však já bych sešity i zahradu ráda vyměnila za vnoučátka.

      Vymazat
    3. Co se může v hudebce opravovat za sešity?

      Vymazat
    4. Leccos. Toto je čj.

      Vymazat
  40. Vyrážím na svou hlídací misi. Tak ať to dobře dopadne, neobávám se vnuka, ale nemám žádnou formu a tahat se s ním v prudkém kopci na kočáru (protože pěšky bychom na hřiště došli za hodinu) bude vysilující.
    No, snad to nějak zvládnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aby vás nekleplo

      Vymazat
    2. Dala jsem to se sedmi zastávkami. Vnukovi jsem vysvětlila, že babička je už stará.... Ale vše dobré, dcera dojela do hor v pořádku a vnuk už spí...

      Vymazat
    3. To jednou povídala babička mému synkovi a on odvětil,ještě že maminka je nová.

      Vymazat
    4. Nejvíc je rozčílená jejich kočka! Sice mě zná, ale nemůže si srovnat v hlavě, že ležím v paniččině posteli (dcera mi ustlala u sebe, nač roztahovat kanape v obýváku). Napřed si mi lehla před vanu, aby se mi špatně lezlo ven, pak si lehla na dceřinu postel a musela jsem jí vyhodit. Snad po mně v noci nebude skákat... :-)

      Vymazat
  41. Tak už svítí v oknech,předvečer adventu,už to začíná

    OdpovědětVymazat
  42. Královna je v Košicích a posmutnělá N dostala stříbrný řetízek (jakože už Mikuláš) a péřovou deku, tak přede u mobilu. Voní cukroví..

    OdpovědětVymazat
  43. Megalitické stavby minulosti a další záhady, zajímavá přednáška.

    Jaká byla skutečná minulost? Všechno je jinak - Jiří Nitsche
    https://www.youtube.com/watch?v=KJrmIPe8vrA

    OdpovědětVymazat
  44. Zdravím vespolek,
    já vím, že to tady flákám, je mi přitom v rámci možností docela dobře.
    Ale přece jenom je moje výkonnost asi tak na třetině normálu.
    No a musím, nebo spíš chtěl bych, vyřídit i pár věcí, které jsem za cca měsíc zanedbal.
    Což vzhledem k tomu, že ještě nechodím ven, mobila mám pořád ještě blbého a před rozpadajícím se noťasem se bojím kýchnout, aby zase neklekl, není pro lenocha mého typu jednoduché.

    Takže na mě nezanevřete.
    Jdu spát (dneska už asi popáté).
    Jen si ještě šlápnu na stepleru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ničíte stepler, je všechno v cajku. Já od pondělí (17400) neběhám, bo postranní kolení vazy na pravé noze. Prý to chce klid, zábal do ketazonu a bude to. Jenže nosím vodu a chodit stejně musím. A dnes taky intenzivně dělat, přitom na oběd jdeme k nejstaršímu sousedovi v okolí (včera měl 93, měl u sebe zrovna rodinu), tak pomluvíme o wehrmachtu, kam narukoval.

      Vymazat
    2. Doufám, že ten oběd nemusel stařík sám uvařit! Pro takový regiment hladovců....

      Vymazat
    3. Ne, zajeli jsme tam na kafe a pokecat, oběd fakt nepotřebujeme. A jen 2 lidi, žádný regiment.
      Pán dává rozumy kronikářům, kteří ho ani neuvádí jako zdroj informací. Všechno si pamatuje, jména, místa, vztahy ... mnohdy nepohodlné. Teď třeba říkal, že Němci odcizili 2 zvony na kostele a dosud nejsou zpátky. Tak hned za Lobkowiczem, ale ten je na vozíku a vyřizuje to teď nějaký poskok... asi je vše ztraceno, Němci vyplatili náhradu a ta se v církvi ztratila...
      https://imgur.com/flX5rxX

      Vymazat
    4. Já jsem myslela dohromady s rodinou, ten počet... :-) Včera haldu jídla, dnes další - to by mě položilo!

      Vymazat
    5. Včera jsme to odbyli mezi dveřmi na verandě a dnes bylo kafe, jídlo doma.

      Vymazat
  45. Heslo na dnešní den z mých ezoterických adventních andělských karet za 170 Kč

    Věř si.

    OdpovědětVymazat
  46. Tak přemýšlím, odkdy se na Mikuláše dávají dárky? A pak znovu na Vánoce? Vždycky byly od Mikuláše nějaké sladkosti v nadílce pro děti, ale věcné dárky dospělým? O tom slyším prvně.
    Není to důsledek zblbnutí z reklam?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. do Betléma k jesličkám nanosili plno darů,tak se to kopíruje a Mikuláš si vyzevral,když přišel o kabát.

      Vymazat
    2. Dárky se jistě k Mikuláši nedávají. Ale nějaký důvod bylo dobré vyslovit.. přece neřekneme, že to je k vánocům. Nebo k 17. listopadu - když už byl. Nebo ke dni zárodnění. Nejbližší byl Mikuláš.

      Vymazat
    3. No jo. Já mám nejradši dárky jen tak.

      Vymazat
    4. Přece jí nebudeme říkat "nebuď smutná, tu máš dárek". Tak se důvodem udělal Mikuláš, protože je po ruce. My si (se čtvrtkou) nepotřebujeme dávat dárky ani na vánoce, materiálno mezi námi nehraje roli.

      Vymazat
    5. Gaia tvrdila, že je to PMS.. :-))
      Ládiku, nevyčítám a nekritizuju, jen se občas zarazím, jak se mění časy. Asi je to dnes normálka, pořád dávat dárky, i když dítě smutní. Měli jste si s ní zazpívat!!!

      Vymazat
    6. Nebo jí kupte kytaru, teď jsou velký hit ty malé - ukulele, každý puboš na to chce hrát... Já si takhle v 15ti léčila depky ze světa, kytara byla nejlepší, když si k tomu umí i zpívat. Písniček je všude spousta, i zpěvníků, internet, to se to hraje. Nebo klávesy. Ale kytara je taková srdeční věc.

      Vymazat
    7. Tak bych ji nechala smutnit, pokud se jí to líbí. Někdy i vyplakat se pomůže. Ale už končím s hraběcími radami.

      Vymazat
    8. Stačilo jí pomazlit babičkou.

      Vymazat
  47. Jiří Ovčáček
    @PREZIDENTmluvci
    Požehnaný advent, milí přátelé.

    OdpovědětVymazat
  48. Hezkou adventní neděli, milí krtkové! Taky máte krásně bílo a slunečno? Já si to vychutnala cestou do práce, taková hezká zimní idylka. To bílé sice není sníh, ale i jinovatka dokáže vytvořit krásné scenérie.
    Jinak jsem se pobavila u tohoto ☺https://www.reflex.cz/clanek/video/98710/neseriozni-udalosti-ludka-stanka-multikulturni-stromek-promuslimska-top-09-a-pavel-novotny-proti-rusku.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás nic bílého, naopak se zdá, že podzim je v plném rozpuku, příroda se v sluníčku zelená ostošest. Spadané listí zmizelo - až se divím, kam. Buď všechno odvál vítr, nebo tu uklízeli tmavší spoluobčané. (je tu několik takových uklízecích firem)

      Začala jsem krmit ptáčky. Nemajíc krmítka, dala jsem nejprve jen tak na zkoušku na zatíženou misku pár kousků starých ořechů. Je to ale v patře, dot vysoko... no ale před domem je vysoký jehličnan, plný ptactva... a hned ten den si krmi našli! :-) Miska byla večer prázdná, takže dodávám postupně drobné kousky i se skořápkami, oni si s tím poradí. Dám asi další misku i ze strany zahrady, za okno, kde to bude chráněno před deštěm a kočkami, bloudí jich tu v okolí několik. Dnes bylo na nule nebo i pod ní, oříšky přijdou k chuti.

      Vymazat
  49. Mám letos často rebelskou náladu, a tak i odmítám slavit a uznávat Advent. Před nějakými 10-15 lety jsem ani nevěděla, co to znamená. Tak nebudu měnit své zvyky a svůj život, když to necítím jako potřebu. Vám ostatním přeju hezký svátek, nebo co to je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak co dělat v tomto období, když zima lezavo a ve 4 už tma? Tak člověk jde na výstavu na trhy zevluje u stromu a potká známé, poklábosí a tak mu to uteče bez depky

      Vymazat
    2. Ale ano, já to chápu a docela by se mi to i líbilo, obdivuju adventní hudbu a nějaké ty výzdoby v kostelích atd., ale prostě sama se s tím neztotožním, nějak vnitřně. Přeju to každému.
      U mě je toto období už spíše o stresu koncem školního roku, takže mám možná tendenci si ubírat a oprostit se od všeho ne-nutného.

      Vymazat
    3. Já to vidím taky tak. Nikdy jsem žádný advent neslavila, tak s tím teď nezačnu. Nám sousedka nosila roky betlémské světlo, ale ono nám stejně zhaslo, rozsvítila jsem to znovu, aby děti nevěděly, a byl klid. Stejně je to jen taková homeopatie - tisíckrát ředěné světlo. :-)
      Jinak dcera uvízla na horách, jsou na nějaké horské boudě a ono "nečekaně" :-) v prosinci nasněžilo! Tak tam uvízli a k tomu má migrénu.
      Ty její migrény už mě nebaví, ať je, co je, vždy má migrénu.
      Vzala si silný prášek a s tím není dobře řídit, tak nevím. Asi tu budu trčet až do večera. No, nechci se rouhat, hlavně ať dorazí ve zdraví.
      Uvařila jsem vnukovu oblíbenou polévku, do vaječné zavářky dávám špetku muškátového květu, tady jsem to nenašla, tak špetku pepře, jenže měli jen mlýnek na pepř, z toho vypadly takové větší kousky, no dobře... Dala jsem vnukovi talíř, vzal si dvě lžičky a šklebil se, že to nechce. Začala jsem jíst svou porci, ježišmarjá, ten pepř pálil, hořela mi celá pusa! :-) Tak jsem to za stálého míchání... vylila do WC.
      Snad teď na chvíli usne, abych měla hodinu pokoj.

      Vymazat
    4. No jo, když já jsem od fochu, takže adventní věnce se dělaly prakticky skoro od dušiček. pak se dozdobily a začal blázinec. Asi že máme ty Rakušáky hned za humny. Jinak můj advent se skládá z toho, že jdeme s holkama na punč a k vánočnímu stromu, tam si zazvoníme zvoncem a něco si přejeme, když mám čas, jdeme na nějaký koncert, to je tak všecko...

      Vymazat
    5. Tak jsem zrovna poslouchala pořad o adventu, že to celé tisíciletí bylo o tom, že to je období, kdy lidem skončily venkovní práce, drželi se ponejvíce doma a život se zklidnil, produchovněl. To až dnes (a vlivem koho, také víme) sloužíme bohu konzumu a libujeme si v nákupní horečce. Kdybyste viděli ty stovky svázaných stromků všude u obchoďáků, plná parkoviště tam toho jsou - to by bylo na celý les! Možná dva. A krásné rovné stromečky to jsou.

      Liško, Vy musíte držet krok, to jinak nejde. Ať se daří.

      Vymazat
    6. Aleno, mně jeden čas taky občas bolívala hlava. Přišla jsem na to, že je to zřejmě od krční páteře, při dlouhém sezení a tak. Aď dcera cvičí nějaké protahování, stačí pár minut - mně to vždycky pomůže! (Kromě nafoukání a nastydnutí v zimě, to je něco jiného, proto si pořád balím hlavu aspoň něčím lehkým a nesmím do průvanu; kdykoli někam dál cestuju, hrozí bolest hlavy asi z průvanu.)
      Třeba "kolíbka" vleže na zádech - ta projede obratle úplně skvěle. Nebo cokoli, co uvolní svaly a hlavně krční páteř.

      Vymazat
  50. Já třeba nevěřím na to Betlémské světlo , ale lidé se o to mohou utlouci, stojí frontu třeba půl hodiny před kostelem

    OdpovědětVymazat
  51. Napsal uživatel Immanuel Kant (neověřeno) dne Ne, 01. 12. 2019, 11:00

    Pavel dobře posloužil

    Pavel Novotný je mimochodem fakt chytrý a inteligentní kluk ve smyslu vzdělání a znalostí, to je prostě fakt, ale bohužel sociálně patologický moula. Dlouhou dobu suverénně přehrával každého novináře, protože z pozice bulvární prodejní prostitutky dokázal použít svoji inteligenci tak, že nastavoval správně zrcadlo mediálním kreténům a usvědčoval je z jejich chyb. Stejně tak díky tomu odhalil pro méně znalé systém práce moderních médií, které v rámci touhy po zisku se postupně bulvarizují a ochotné protihráče jim dělají tzv. celebrity. Ty se médiím za mediální protislužby jakoby odhalují, spolu s bulvárem servírují "šokující" odhalení nebo "překvapující" rozhodnutí. Jak říkával jeden můj moudrý známý, že je překvapován, proč vidí v každém časopise, který kupuje jeho žena, tolik modelek nebo mladých holek, které jsou představovány jako intelektuální záchrana lidstva, když je jasné, že jsou to jenom kurvy... Promiňte tak ostrý výraz.
    Pavel Novotný byl v této "odhalovací" hře dokonalý, a proto byl žádán ke spolupráci s mnohými. Osazenstvo zdejšího dvorku by bylo překvapeno, že pracoval pro mnoho chytrých lidí, naposledy namátkou pro Soukupa (pro všechny - můžete mít námitku že je to narcis, atd., atd., je ale pravdou, že jde chytrého chlapa).
    Nakonec se ale ukázalo, že "mediální schopnosti" Pavla Novotného jsou na jedno brdo a nelze je použít obecně. Proto s ním všichni postupně ukončovali spolupráci, neboť jinak se připravuje svíčková a jinak mořský ďas. Tohle Pavel Novotný nepochopil, stejnou notu zkusil použít v politických komentářích (viz Parlamentní listy), a postupně se ztrapňoval, neboť politika vyžaduje určitý sociální "public" kontakt. Proč byl zvolen, na to se mě neptejte, nevím jaký se soused. Možná také kvůli jeho tátovi, kterého znám a vážím si ho.
    Jeho "vlasovské a ruské" extempore má jediné, a to "gretovské" vyústění. Tedy, tak dlouho hraju na jednu notu, až to řeknu na místě, kde to není možné říci. Po vystoupení Grety v NY jsem napsal, že tohle je její konec, a byla to pravda. Všichni pochopili, že je to duševně nemocná holka a navíc všichni začali počítat zisky. Proto např. poslední demonstrace Friday for future jsou už médii zcela opomíjeny. Místo toho se plánuje útok na naše peněženky pomocí speciálních daní, příplatků za letenky, jízdenky atp., protože od samého začátku nedošlo o nic jiného, než o to, jak z lidí vymáčknout další prachy. Tuhle šarádu totiž zaplatíme (odevzdáme peníze) my, ne Petr Kellner.
    To jsem se zase doprčic rozepsal...
    Souhlasím s Gerdem. Novotného výstup je to nejlepší, co se mohlo stát. Plánoval svoji obvyklou bulvární šarádu, uskutečnil ji a bylo dokonce možné zahlédnout, jak duševně masturbuje nad tím, jak se to povedlo a jak je přehrál. Dokonce v přímém přenosu na Federální ruském kanálu v prestižním diskuzním pořadu. Dokázal ve skutečnosti toto:

    1, Zničil ODS. Nevím, jestli to vedení ODS dochází, ale jestli Klause vyloučili za slova, navíc pravdivá, tak tady to musí udělat také. Neudělají to, a tím skončili. Lidé nemusejí mít rádi Rusko a Putina, chtějí ale vidět inteligentní a chytrou debatu, ne močůvku. Mohl vystoupit v té ruské televizi jinak, a možná bych s ním stejně nesouhlasil, takhle ale ukázal, že ODS má ve svém středu pitomce, který je schopen pro svoje ego rozpoutat válku bez ohledu na následky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 2, Bylo odhaleno, že v ODS je skupina lidí (Žáček), kteří mají jiné úkoly, než je blaho Česka. Protože mezi naše zájmy patří také dobré vztahy se všemi státy na světě, i když pro nás nemusí být jejich politika to, co bychom obdivovali. Lidé to cítí a proto je tímto ODS zničena, protože nikdo nechce (v Česku), aby sloužili jako politická strana, která má naštvat jiné země proti nám.
      3, Zvýšil množství proruských sympatií. Jestli dobře nebo špatně, ať si každý vybere. Přirozená reakce.
      4, Posloužil Putinovi a Rusům tím, že je utvrdil, že liberální demokracie plodí také takovéhle kretény, kteří mohou zapálit nevědomky doutnák a nikdo ho už neuhasí. Až si bude někdy stěžovat na politickou situaci v Moskvě, může se podívat sám na sebe. Znaje ho, až si říkám, jestli se nenechal od Putina za mrzké ruble najmout. Jinak mi to hlava nebere. To je jediné možné vysvětlení.
      5, Posloužil českému obyvatelstvu tím, že nás utvrdil, že liberální demokracie plodí také takovéhle kretény. Tím napověděl mnoha lidem, jak volit.
      6, Zhoršil vnímání Čechů u normálních ruských lidí, a to je to, co mě nejvíce štve. Tím také prokázal, že nerozumí médiím, i když ze sebe dělá Barnuma. Nepochopil, že to na něj v té ruské televizi nastražili. Chtěli to. A on posloužil, Pavlíček.
      7, Češi zjistili, že v Rusku existuje svoboda slova, neboť se nebáli pozvat člověka s jiným názorem do hlavního vysílacího času. Co na to Člověk v tísni? Mimochodem ten pořad fakt doporučuji.
      8, Nic se mu nestane, nikdo mu nebude domlouvat. Na pandu se chodí lidé dívat a obveselovat se tím. A tak to dopadne i s ním. Být jím, bál bych se jiných než ruských služeb..... Jim to nic nepřinese.

      Vymazat
    2. Myslím si, že jde o přecenění PN. Tohle je dostatečně výmluvné:
      https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/pavel-novotny-ukazal-holy-zadek.A131013_175440_lidicky_ved

      Vymazat
  52. Tady něco vhodného pro dnešní odpoledne, takové pohlazení ♥
    https://www.youtube.com/watch?v=x8f-xsVl_j0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Spotify má tenhle manik bezva vánoční playlist. Už si ho asi pustím,abych se dal naladila,teď jsem se vrátila od rozsvěcení vánočního stromu.Byla už docela kosa.

      Vymazat
    2. Teď jsem zkusil cca 300m tam a zpátky, bežet se pořád nedá. Půjdu na kolo. Práci ještě nějakou večer, ale hlavně brzo ráno.

      Vymazat
    3. Tak jsem si to poslouchala, je to asi tak na podkres do příjemné restaurace, jinak mi to nic neříká.
      Ale proti vám jsem už stará páka a navíc se teď hrabu ve českých oldies popnahrávkách, takže jsem tím ovlivněná.
      Chtěl bych mít kapelu - Milan Chladil 1962
      https://www.youtube.com/watch?v=QVhJBQcTL0Q
      První hudební film se jmenoval Ztracená revue, viděla jsem to někdy v 60. letech, když rodiče koupili televizi (měli jsme ji první na patře a pomatuji ještě, že se k nám chodili koukat sousedi a byla to taková společenská událost, protože televizní vysílání bylo jen večer a omezenou dobu, myslím).
      No a ta Ztracená revue byla na svou dobu revoluční, natočil ji mladý Zdeněk Poskalský a uvidíte v ní Prahu, tak jak si ji pamatuji - Zámecké schody, po kterých nešel nikdo!, prázdný Karlův most... jo, je poplatná době - schůze, sekretářky, lešení, tsaré tramvaje a trolejbusy, letěl charleston, pantomima a černé divadlo. Václavák plný lidí, bylo to korzo pro Pražáky i pro venkovské lidi (svítilo tam na tu dobu vzácně pár neonových reklam, pamatuji si takový citrónek!). Kolem Muzea i přes Václavák jezdily tramvaje, to metro prostě nemůže nahradit, to je běhání dolů a nahoru.
      Mladičká Jana Brejchová a docela fešný Kopecký...
      A proč jediný, kdo ji na Tvéknize vystavuje, je nějaký ruský milovník cirkusu, nevím. :-)
      https://www.youtube.com/watch?v=DMeSBndRKJk
      Ono to je spíš zajímavé pro starší Pražáky, ale na muziku se koukněte od cca 20. minuty, kdy se klaunovi rozletí noty a po Praze se rozpoutá hudební divočina (na tu dobu).

      A dám ještě nádherný souzvuk hlasů - Kubišová-Matuška - Jako D'Artagnan
      https://www.youtube.com/watch?v=-PiTB3AQhXg




      Vymazat
  53. Jo, 1961, to na domažlickém náměstí bylo možné potkat tak maximálně dudáka s klarinetistou... a babičky i ženy středního věku ve flámišce (denní kroj). :-)
    Díky za revue, podívám se někdy na celou, dnes mám ještě práci.
    K těm sebraným pop-nahrávkám byste měla připsat průvodní slovo pamětnice!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já nevím, myslím si, že v každé domácnosti tehdy byl rozhlas po drátě a tam se nové písničky objevovaly hned, rozhlas si je natáčel (asi), anebo je bral z SP desek. Takže je slyšel asi každý z nás. Hráli nové i ty starší, proto si je pamatuju.
      Dechovku a budovatelské nehledám, ty hráli taky. :-)

      Vymazat
    2. Já jsem myslela ta videa z pražských ulic, když o tom výše tak pěkně povídáte..., :-)

      Vymazat
    3. Jo, nad tím se zamyslím, ledacos poznávám, třebas ta budka strážníka, řídícího dopravu, stála dole na Václaváku.

      Vymazat
  54. Ládik nás šidí!!! :-)
    Verše dává k Vidlákovi a nás ochuzuje o duševní potravu.
    Například to skvělé čtyřverší o Pavkovi Novotném! Kde je? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když z mobilu sem nemůžu... tak jsem zapl komp.

      Obojetník.

      Ať si Pavka co chce říká
      obličej má od vepříka
      nebo je to prdel?
      Mluví z obou hrdel.

      Vymazat
    2. Trefné, díky!
      ----
      Útok Bakalova tisku na psychiatra Höschla. Jde o donášení na Ivana Havla
      http://jdem.cz/ffnve4
      Psychiatr Cyril Höschl v rozhovoru pro Deník N poprvé promluvil o své spolupráci s komunistickou Státní bezpečností. Přiznal, že komunistům prozrazoval víc, než musel, a nejen na sociálních sítích si za to vyslechl nejednu kritickou poznámku. Komentátor Lidových novin Petr Kamberský se naopak Höschla zastal….

      K tomu dobrý koment:
      - Vždycky mě pobaví, když dobroseři zaútočí i na dobrosery, jak se stalo rektorovi Zimovi, Marku Ebenovi a teď Höschlovi, ze srdce jim to přeji, ochutnávají svou medicínku.
      Je dojemné, když jakobín Kamberský odmítá jakobínsky vyčítat Höschlovi spolupráci s StB. Psychiatr spolupráci s StB sám doznal, ale agentem prý nebyl, to je opravdu groteska a co asi tak dělal agent StB? No, spolupracoval, donášel,. Co víc mohl asi tak ještě dělat? Höschl žádná hlášení nenapsal, protože pokládal za bezpečnější vše vyzvonil osobně.
      Vzpomeňme, jak byl dehonestován Nohavica a tady pan dochtór donášel StB i informace o zdravotním stavu svého pacienta, takže překročil nejen pravidla morálky, ale i lékařské etiky.
      Karel Gott byl dehonestován za to, že fantasticky zpíval, místo, aby bojoval ... a u Höschla není problém ani to, že donášel na své pacienty.
      A tento ubožák Höschl se dnes cítí být povolán, dělat nám kázání o migraci i klimatu. .. Höschlův základní problém tkví v nezvladatelné ctižádosti a evidentně tím trpí i jako stařec nad hrobem, tak čeho byl asi schopen zamlada...
      Navíc, pan Höschl nejenže donášel Stb, ale ještě kšeftoval s modrými knížkami a invalidními důchody, možná že jej zajistil i gangsterovi Mrázkovi a dalším zločincům, Mrázek měl opravdu invalidní důchod, docela by mně zajímalo, kdo mu jej opatřil, nemohla by se toho ujmout investigativní bojovnice Slonková nebo Kubík či Kroupa? Opravdu by stálo zato zjistit, zda ti podvodní invalidé pobírali důchod i po hadráku, něco mi říká, že nepochybně. Jakou měl pan doktor taxu, kolik stála modrá knížka a kolik invalidní?

      Vymazat
    3. Invalidní důchod na hlavu by zrovna vás nestál ani haléř.

      Vymazat
  55. Sedm hodin a tma jako o půlnoci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Necelých osm, jsem vzhůru půl hodiny, a už dvě bouračky. Skrz zavřené okno slyším houkačky, hasiče a policajty. Týden začíná.....

      Vymazat
    2. U nás sněží, heč :))

      Vymazat
    3. Tady Martin ještě nebyl

      Vymazat
    4. Brr, jen ať tam sníh ještě někde je :-((

      Vymazat
    5. Kuchařovice mají fakt bílo.. https://imgur.com/dGHDFos

      Vymazat
  56. Hrdý albion.

    Admirál Nelson to vidí
    jací jsou po sloupem lidi.
    Je tady mrtvým vítězem.
    Čecha umlátí řetězem.
    Tady se může každý
    dopustit beztrestně vraždy.
    Možná i rychart lví srce
    by dneska plakal trpce
    a ani války růží
    nebyly o černou kůži.
    Zdarávas královno
    máš to tam na hovno.
    Můj zlatý Řípe.
    Skřípal jim skřípe
    londýn je bombají
    lordi se bodají.
    Tak ať se bodnou,
    vždyť jde o škodnou.

    OdpovědětVymazat
  57. Kde jsou?

    Marusja, Janek a Šaryk.
    Furt jenom megan a haryk.
    Jediný, kdo nám pomáhá
    je rájen na pláži omaha.

    OdpovědětVymazat
  58. Polak.

    Skopčak ho posune za Wislu.
    Bude mit ojčyznu zavislu.
    Chybi mu ochranna ruka.
    Už teď ma v hlavě bruka.

    OdpovědětVymazat
  59. Západ je ztracená varta. To…

    Západ je ztracená varta.
    To ví dnes celá charta.
    Ví to i václav havel
    tuší to petr a pavel.
    Demošku hodili do koše
    v mešitách mají pakoše.
    Dáme kebab, dáme
    hoří notre dame
    sereme na picu
    sledujeme špicu
    nejbližího minaretu
    5x denně nám jde z retů
    budliky budliky
    alach je veliký.

    OdpovědětVymazat
  60. Klec nám spadla

    klec nám spadla
    kdopak nám ji otevře?
    Dizidenti nejsou doma
    mladí jsou na katedře.

    OdpovědětVymazat
  61. To výše jsem psal ráno do mobilu a tím pádem do kydů, tak to přeposílám, ať nemám reklamace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezky se to rýmuje!
      Ale když nečtu zprávy, nevím nic. Což je možná lepší než vědět všechno.
      Jdu k holiči, už je to zase 6 týdnů, jsem zarostlá jak mauglí z pralesa.

      Vymazat
  62. Sereme na bídu
    vzhůru do madridu
    Gréta taky jede
    pojď též, lidojede!
    Ucpeme si kouřovody
    dovezeme chámovody
    vejcovodů máme dost
    aláhovi pro radost.

    OdpovědětVymazat
  63. Pater noster 2:

    Soroš náš, jenž jsi v americe,
    posvěť se jméno tvé.
    Přijď království tvé.
    Buď vůle tvá jako v nebi, tak i na zemi.
    Chléb náš vezdejší dej nám dnes.
    A odpusť nám trestné činy
    jako i my odpouštíme našim viníkům
    A neuveď nás v pokušení,
    ale zbav nás od zlého.
    Amen.

    OdpovědětVymazat
  64. Díky, Ládiku.
    Ale je to smutné...

    OdpovědětVymazat
  65. Jazykové okénko.

    Mečiar - mečiarovci.
    Havel - havlovci.
    Zeman - zemanovci.
    Babiš - babišovci.
    Hitler - hitlerovci.
    Vlasov - vlasovovci. Proč jsou jen vlasovci? Není tam chyba?

    OdpovědětVymazat
  66. Zdravím všechny, Ládika především.
    Už je zase v obvyklé formě.

    Přešaltoval jsem se do Nory s úmyslem zkopírovat sem Ládikvy verše z Vidlákových Kydů, ale Ládik to už udělal sám, sláva mu, nezapomíná na rodnou noru.

    Já pořád pospávám a ve chvílích bdělosti se snažím přinutit stále ještě narkózou přiblbené synapse, aby spínaly rychleji. Občas i z ryze praktických a mimointelektuálních důvodů - třeba abych byl včas na záchodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rád, že se uzdravujete. Á propós - podíval jste se, co Vám dělali? Aby Vám neudělali 184. pohlaví!

      Vymazat
    2. Nora je pro mě rodná vždy. Až bude mobil chytat přihlášení přes gůgle, půjde vše ve starých kolejích. Kravina a koniny mě napadají vždy jen v noci, kdy tiše sviští ventily v radiátorech, houká sova a chodí kuna. Za bílého dne mě ruší vnější a vnitřní vlivy, to upadám do normálu. Teď zrovna honím termín, který byl ráno - posunul jsem ho na večer a stejně dělám něco přednějšího.

      Vymazat
  67. Byl to ale pech
    musel jsem sníst plech
    plný hnědých rohlíčků..
    snědl bych i košíčků
    zcela plnou misku
    k tomu zprávy z tisku
    v otáčecím křesle
    na židli jen sklesle
    dělám svoji práci
    jako poškoláci.

    OdpovědětVymazat
  68. Tak dnešní adventní heslo


    Sdílej své nadšení se světem


    No nadšená já jsem málokdy. Marně vzpomínám,kdy jsem byla naposled.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byl nadšený před chvílí. Sekal jsem tu sukovitou švestku, špalek od země - a podařilo se mi ho rozmlátit krásně mezi sukama, aniž by nějaké rány padly vedle. A druhé nadšení bylo teď z mailu, ať si napíšu fakturu na provize. Bylo toho až dost, tak jsem zvědav, co se vyxere na opačnou stranu.

      Vymazat
    2. Jitřní písně (Gaie pro inspiraci)
      Svatopluk Čech
      Nadšení

      Svaté ty nadšení,
      nebeský plameni,
      šlehni nám do srdcí,
      otčinou vzplaň!
      Bez tebe nevzniká
      myšlénka veliká,
      v tobě jen kuje se
      vítězná zbraň.

      Sloupem tys ohnivým,
      oblakem zářivým,
      vedoucím národy
      v slíbenou zem;
      bez tebe pustinou
      širý svět jedinou,
      lidstvo se potácí
      bez cíle v něm.

      Báječné poklady,
      žulové ohrady,
      nesčetných zástupů
      válečný třesk,
      odvaha, vtip a lest -
      bez ceny všecno jest,
      neplá-li na skráních
      svatý tvůj blesk.

      Tebou jen do světa
      zasvitla osvěta,
      prapory tyranství
      strhány v cár;
      národů mrákotu
      rozjasnil k životu,
      rozpadlé sjednotil
      božský tvůj žár.

      Kdysi též k Vltavě
      v krvavé záplavě
      z kostnické hranice
      plápol tvůj vlet’,
      v tábory dědiny,
      oráče v hrdiny
      proměnil, cepem jich
      pokořil svět.

      Svaté ty nadšení,
      nebeský plameni,
      opět k nám prošlehni
      malátnou hruď,
      na místo těkavých
      bludiček, mrkavých,
      Vůdcem nám ohnivým
      ku slávě buď!

      Vymazat
    3. Díky, Marie! Tak nějak bych potřebovala, aby mi prošlehlo malátnou hruď taky...

      A Gaie dodám po gaiovsku: To jste si koupila kravinu! :-)

      Vymazat
    4. Ale byla jste nadšená do bazénování, a minimálně ještě do úklidu Prontem a porcelánu, i do pečení - tak jaképak že ne. A s námi to sdílíte, tak je vše jak má být. :-)

      Vymazat
    5. No kravinu...když se s tím člověk zabaví.A má o čem přemýšlet,co tady mám celý den sama dělat.

      Vymazat
    6. Ale mit radost nebo se něčím zabavit,to je myslim nižší level,nadšení je víc.

      Vymazat
    7. Provětrejte ty žluté boty, 7km/h, alespoň hoďku a nadšení se dostaví.

      Vymazat
  69. Adventní.

    Připnu si paruku k hubertusu
    vezmu pár mincí, ať jsem v plusu
    zmijovku rozevřu do dlaně
    dlouho jsem neležel ve vaně.
    Rozjedu adventní žebrání
    příjmům mi nikdo nebrání
    sednu si na rynek pod stromek
    že už jsem poslední potomek.
    Vystrčím jen jednu nohu
    budu se modlit k bohu
    všechno je drahé tak strašně.
    Klíče od volva mám v brašně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím to je, že neznám jedinou hudební skladatelku? Jedinou básnířku (no, jednu bych asi vyvzpomněla), jedinou proslavenou malířku? Talentem to nebude. Spíš bych řekla, že jim chybí odvaz - takový, jako má Ládik !!! a chlapi jeho typu, kteří si z věcí bez váhání dělají p.del... :-)

      Vymazat
    2. Ládiku, to jste trefil přesně! Já podobné "žebráky" v Praze potkávám léta, jsou vysmátí...

      Vymazat
    3. Protože " učitelky"02 prosince, 2019 15:07

      Tak namátkou.
      Vítězslava Kaprálová- skladatelka
      Toaen malířka

      Vymazat
    4. Tak přesně tyhle dva případy jsem čekala. O dalších nevíte? A poměr oproti mužům jste si spočítal?
      Jinak moje poznámka je spíš úvaha, jejímž cílem bylo oslavit našeho poetu.

      Vymazat
    5. Protože " učitelky"02 prosince, 2019 15:16

      Česká básnířka Hana Gerzanicová, ta bydlí přímo u vás v Plzni.

      Vymazat
    6. Jo, takže přesně Vy jste ten typ, se kterým musí být děsná nuda.

      Vymazat
  70. Tak mně udělala radost jedna žákyně. Našla jsem u opravovaných testů dva, kde bylo z 63 úkolů přesně 15 shodných chyb a i podobný způsob psaní/vyjadřování.
    Vyzvala jsem obě podezřelé, aby mi daly vědět, která opisovala. Že výsledek jedné uznám, druhá si napíše test znovu. Dotyčná se přiznala, omluvila, a abych body uznala té druhé, ona že si napíše test znovu. Aspoň že tak, pochválím ji za odvahu přiznat se a napravit chybu.
    Já dokud jsem mezi těmi mladými, tak mám radost i nadšení skoro pořád. Kdyby někdo chtěl, můžu trochu předat! :-)

    OdpovědětVymazat