10 února, 2020

KRTINEC č.442

201 komentářů:

  1. Hezký večer a dobrou noc!

    OdpovědětVymazat
  2. Tužka napíše pro paní Lišku,...četla jsem si,...Dny Dračích Děr jsem měla napsané na šmíráku,....před Vánoci jsem to půjčila k opsání,...a v tom čase úklidů a překládání a dohledávání dárků jsem to založila a doufala, že na to časem narazím a nebudu muset znovu počítat. Nestalo se,...vypočítám,...napíšu.
    Taky to potřebuji kvůlivá očkování psů.

    Doma i na chalupě vichřice nic nepoškodila,...ale podle zpráv si místy pěkně zařádila,...chudáci, co jim zničila bydlení,...a je jich dost.

    Svítí měsíc a je klid.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, vím, že většinou je to kolem úplňku a novu,ale některé měsíce jsou negativní energií předimenzované. Tu nebeskou energii toleruji a trochu i respektuji, nejsem až moc velký fanatik...

      Vymazat
  3. Ten vítr začíná byt dost drsný. Už me to štve.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mě. Je nepříjemný, ani se psem se nedá jít ven, natož s vnučkou!

      Vymazat
    2. Jak někdo hezky napsal v diskusi, tuším na iDnes:
      "Venčení menších plemen se plynule mění v pouštění draků".

      Vymazat
    3. Já si to pamatuju nějak takhle: "Myslel jsem si, že venčím psa, a zjistil jsem, že pouštím draka. " :-)

      Vymazat
  4. I u nás včera pofoukalo více než fest, popršelo, kolem 19 hod. jsme byli asi půl hodiny bez elektřiny. S hafuškami jsme s dcerenkou stihly vyjít neomoklé. Dnes zatím modro, vítr menší.

    To: Ládik
    Keltskou hlavu jsem si co myslí „Keltka“ prohlédla loni na začátku června v Praze. Kdybych věděla, jaký povyk s ní opět v Olomouci bude („Výstava bude podléhat přísným bezpečnostním opatřením, která budou minimálně stejně přísná, jako při výstavě Věstonické Venuše.“ – no, Pražáci možná nechají originál fotit), tak bych si zvěčnila i cedulku u ní. Takže se tam nechystám. Zda jsem hlavu loni zařadila v nyní již neexistujícím jpeg netuším (do mailů ne), tak zde:
    https://www.zonerama.com/Bj10/Album/5995152?secret=9j7ex8N4IfArsMeSWo3q80n5V

    To: Marie
    Pro Vás je tam k Vašemu prvenství virtuálně prstýnek či si hrábněte do zlatých mincí, případně oboje, když kytky tam nebyly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško, díky, to je tedy prsten obří velikosti, ten by asi vadil při hře. Tak možná jako přívěšek. Za oknem mi momentálně kvete a oku lahodí růžová kalanchoe, zatímco brambořík jsem umořila špatnou péčí - ale zdá se, že obrazil znovu a má poupata.

      U nás včera ještě tři velikánské nárazy větru, že jsem se modlila, aby to střecha a vše ostatní přežilo. Dnes střídavo, od slunečna po prudkou sněhovou vichřici, ale síla už není taková jako minulé 2 dny.

      Vymazat
  5. "Tak Ládíku, nejak si vymazal informaci, že přitom studiu TY DOSTÁVÁŠ "prachy/službu" zadrma na úkor státu."

    Píše mi "ass" na kydech.

    Hluboce se kaju. Já si tady studuju a stát mě přitom ze své pokladnice zasypává svými penězi. Nějak mě to nakrklo a vidím, že na VK nějak končí sranda. Zlatá domácí nora, škoda jen toho přístupu do ní přes debilní mobil. Nechám je tam nějakou dobu srandovat a budu raději dělat, i když to pořád není ono.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam už jim hrabe.

      Vymazat
    2. No jo, k vidlákovi se nastěhovalo spousta různých týpků, ale v té snaze o samozásobení má náskok, viz
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hovezi-drazsi-o-117-Kc-veprove-o-90-Kc-kureci-o-42-Kc-V-EU-se-uz-vazne-chysta-zdrazeni-masa-613212

      Vymazat
    3. To jsou ty vaše zkratky! Já se musím pořád domýšlet, jak co myslíte.

      "Deset hodin u pc dělám denně málem 30let, někdy i déle, někdy méně - jak společnost potřebuje. Potřebuji zaplatit daně..."
      ... tak z toho bych rozuměla, že je Vám tak <40. Dnes každý "maká" na PC od dětství. Navíc ten nick zdrobnělinka... pán Vás možná ani nezná (což je divné).

      Vymazat
    4. Já fakt nevím... první komp jsem koupil v roce 1992 (před 28 lety), předtím se na nich moc nedělalo, tak těch 30 let je nadsázka. A protože jsem ho koupil, tak jsem si na něj asi musel našetřit a to nejspíš z práce - v té době jedině po vojně. Takže i kdyby mě vůbec neznal - konec VŠ = 25, vojna, nějaký rok v práci ... řekněme 28 let... + těch 30 ... = min. 58 let, to by si mohl dopočítat z hlavy a netvrdit, že studuju.

      Vymazat
    5. Ale jinak je mi to ck putna, občas nakouknu, ale jen kvůli AH, Targuse a Gerda.

      Vymazat
    6. Pár rodin se snaží žít samozasobitelsky,ale s dotací dětských příspěvků a mateřských,při dostatečném přísunu děti ve vhodných intervalech,ale jedna rodina,co o ni byl dokonce film,to raději vzdala a na zimu jezdili žebrat do Španělska.Nebi ti,co měli Půlnoční bouři,tak tam táta dělal přes leto v lese,ale Bouře se v 15 radši nechala zavřít do Klokánku.

      Vymazat
    7. Každý člověk má svou osobní zkušenost, poměřuje to, co čte, s ní, a druhému pak často nerozumí. Já třeba mám na domácí práci počítač asi 16 let, třetí, a ještě ani jeden jsem nekupovala. Nejsem tedy, na rozdíl od vašeho psaní, u společnosti, ale zaměstnanec, což nemusí být rozdíl, některé společnosti taky dávají počítače zaměstnancům pro domácí práci, nebo jim na ně přispívají.

      ... to jen na ukázku, že druhý může vašim větám rozumět po svém, jinak.

      No a k tomu studiu - předpokládá se, že jste někde někdy nějaký obor vystudoval. Tedy tato služba státu vůči vám byla zdarma, to má pravdu.

      Vymazat
    8. Ale o tom jsem psal, že 0-20 (0-30) jsou příjemci daní. Je to příliš triviální na to, aby se takhle debilně diskutovalo.

      Vymazat
    9. Tady když se narodí mimino,tak hned dluží 200 litrů,jak tvrdil Kalousek na slozence. Hned je v minusu.A když ho nenahlasi na odpad,hned přijde exekutir

      Vymazat
    10. Co teda ta žena na porodním sále,rodí hladový krk,nebo dalšího daňového poplatníka?

      Vymazat
    11. Mlaďoši si myslí že počítače a mobily tu byly vždycky!:-)
      Přitom před deseti lety měl chytrý mobil jen málokdo, počítač domů jsem pořídila rodině v roce 97, a to jen díky tomu, že firma, ve které jsem tehdy pracovala, měnila techniku a starší PC prodávala zaměstnancům se slevou. S dětí, co chodily s mými dětmi do školy, tehdy počítač neměl doma prakticky nikdo.
      No, marie, to měl zdrama každý z nás, co jsme studovali, a státu jsme to odvedli prací (vyjma týpků Hilšer, Hřib a spol. co vydstudovali drahou medicínu a neléčili ani den, dojí stát).
      To Ládik - v anglickém slovníku pod heslem "ass" najdete - "osel, hňup", anebo dokonce "Zadek" (vulgárně). Tak to odpovídá! :-)

      Vymazat
    12. Tak je dobré, že se všichni shodujeme.

      Vymazat
  6. Stejně si myslím, že se nikdy nic nejedlo tak horké, jak se to uvařilo (až na výjimky - Stalingrad, Leningrad, Prochorovka atd). Tak ani to neolitické zemědělství se nevrátí v plném rozsahu nebo dokonce i se společenským systémem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude se muset najít nějaký zdroj energie, ropa je taky surovina,to čím nahradit? Za 3 nebo 4 generace to sranda nebude.

      Vymazat
  7. Zítra jdu s Kolombínkou na kastraci. Strašně miluju na jaře všecka mláďata - kuřátka, housátka, malé králíčky, koťátka... ta jediná mi zbyla, a nyní to ukončuji. Poslední koťata jsem neudala, naštěstí to jsou kocourci, ale nová si už nemohu dovolit. Budou mi ta nádherná malá stvoření chybět, jsem z toho smutná, k jaru patří nový život...

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím vespolek,
    děkuji Ládikovi za báseň, oslavující hrdinné bajgarské nárybníky (nejvyšší sorta námořníků) , jakož i pokus o odhalení příčiny orkánu.
    Byl jsem v tom nevinně,včera jsem byl ve finiši před kolonoskopickým vyšetřením, takže jsem popíjel po několika dnech hladovění litry projímadla, které mnou zcela tiše a bez zjevných překážek laminárním prouděním protékaly. Takže za zvýšení hladiny Nežárky možná můžu, ale proti implicitnímu Ládikovu nařčení z orkánu se co nejdůrazněji ohrazuji, neměl jsem sílu ani materiál !

    Odpoledne jsem prospal a nyní jsem pojedl včerejší snídani, oběd a večeři plus dnešní snídani oběd a večeři a jsem naprosto přecpaný. Kopnul jsem do sebe jeden nutridrink, dorazil se rohlíkem máčeným ve vodě a jako zlatým hřebem vše zapil černým lahváčem (ionty, cukry, léčivá bylina chmel!)
    Ještě si dopřeju jako zákusek multivitamin s minerály, možná asi si ho namočím do rumu a obalím práškovým cukrem.

    Takže díky za čtivo a panu domácímu za jamku, jakož i za ty minulé a budoucí!

    OdpovědětVymazat
  9. To nevymyslíš :)

    Nová móda v USA. Bělošky u drahé večeře přiznávají, že jsou rasistky

    V americké debatě o rasismu se objevil nový fenomén. Bílé liberální dámy platí tisíce dolarů za večeři, během které si mají uvědomit svůj latentní rasismus a snažit se ho konfrontovat. Informuje o tom zpravodajský portál listu The Guardian.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-rasismus-vecere-race-to-diner.A200210_212837_zahranicni_aha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Americe už jim z toho fakt haraší ve věži, nevědí, jaké pokání by ještě činili...
      Já jsem se, liško, podívala na seriál The Morning Show (byl oceněn i cenami Emmy), říkala jsem si, že to bude zajímavý pohled do zákulisí televizních pořadů (co se děje za scénou, než se spustí kamerta a moderátoři se zubí na národ)... a ono to celé bylo vlastně o Mí-tů a o utiskovaných černoších (to míň). A černí tam dnes skučí jako u nás cikáni. když nedostanou práci - rasismus; když se jim nedaří - můžou za to bílí; atd. A když si ženské vlezou s nadřízeným do postele, prožijí orgasmus, ale druhý den si jich nadřízený v práci dostatečně nevšímá, tak z toho mají trauma a jsou tak ponížené, že spáchají sebevraždu, anebo položí celou stanici a ohrozí práci všech - no, to ať se jdou s celým Mí-tů vycpat!
      Kolik žen i mužů kdy zažilo náhodný románek, měli/y v hlavě, a druhý den byli/y rádi/y, že mohou dělat, jako že nic nestalo. Na služební cestě, na konferenci, na srazů, tisíce možností, ať jdou do háje.
      Asi to je skladbou obyvatel. Nedávno jsem znovu četla Mobergovy Vystěhovalce a tam je jasné, že třebas ze severských zemí se stěhovali nábožensští blouznivci, věrozvěsti, ti, co měli pocit nesvobody - a v Americe si hned šli po krku a svářeli se o náboženství právě tak divoce, jako doma.
      Nebo Anglie - tam posílali trestance na práci do kolonií - kdopak to byl (kromě zločinců)? Atd.
      Takže se tam sešla cháska, co jí dnes nestačí všechny svobody světa a sama si vymýšlí pokání a tresty. Nejvíc ohrožený je bílý heterosexuál.

      Vymazat
    2. Tak jsem si to v iDnesu, milé dámy, přečetla, a jen tak na okraj bych měla otázečku: Jakpak asi dnes vypadá rasová smířlivost v takovém Německu a Francii? Je tam nějaký rasismus, nebo to mají úplně v pohodě? .. :-)

      A ještě, co mě překvapuje: že rasistky, latentní, jsou mezi demokratkami!! No to mě přímo šokuje, byla jsem ze zpráv tamodtud přesvědčena o tom, že ti, kdo volili Obamu a vůbec demokraty, mají svůj rasismus vyřešený.

      Vymazat
    3. Zajímavé, že se k tomu tématu J. Aniston propůjčila? Asi MeToo Ameriku opravdu ovládá. My to u nás těžko chápeme, jsme jiní a společnost je jiná, pořád ještě o kus. Když už všechno selže, tak poslední, co uznávají jako smysl svého jednání je - udělej to pro Ameriku! A to funguje. Pak ten obrovský význam přikládaný vlastní kariéře, práci. V dialogu s Mitchem, na konci 1. dílu, by se v hysterii snad zabili, než ustoupit - zničil´s mi život, už s nikým nebude natáčení ranního pořadu tak dobré..... Zkrátka za Ameriku a kariéru by dali duši. Na druhou stranu - zřejmě se otevře téma upřímnosti žurnalisty a ukáže se, že ti největší vlastenci koukají hlavně, aby jim z toho po straně něco káplo... Nechtěla bych tam žít.

      Vymazat
    4. Já pořád čekala, co z toho bude, a ono nakonec jen Mí-tů, + natvrdo USA, tedy kariéra, prachy, jeden druhého udává (nahlašuje :-)), napřed chlapovi pokrytecky udělají neuvěřitelnou oslavu padesátin, a za pár dní ho ani nepustí do budovy, všichni od něj dají ruce pryč, jako by byl prašivý.
      Musela jsem myslet na Kevina Spaceyho, ten se zhroutil - jeden den na vrcholu slávy, druhý den vyřazený ze všech natáčení...ach jo.

      Vymazat
    5. Někde jsem četla, že je to pomsta žen vůči mužům za dávné procesy s upalováním čarodějnic, tyhle velké kampaně. Něco takového až osudového v tom být může.

      Vymazat
  10. Díval jsem se na blokádu Leningradu. Kdyby ti němci byli aspoň dobytek, ale tohle... jak to chtějí odčinit? To nesmaže ani 1000 let.

    OdpovědětVymazat
  11. No, oni se v posledních měsících namnožili podobnédo dobytčí týpky i u nás.

    Před chvílí jsem si zkopíroval jedem dnešní příspěvek od Čecha.
    "Kremelska pakaz uraduje.Tohle musi vychcipat,jinak nema civilizace sanci.Jak pravil klasik,na svete by bylo stokrat lepe,kdyby pro Leninovy pohrobky vseho druhu,kam lze zaradit bez skrupuli i putinovce, bylo dost chloroveho vapna. Bez diskuze."

    No a podobně pokračuje další génius, pochopitelně o proputinovském Zemanovi a jeho příznivcích.

    O návrhu vyvraždit Židy a Slovany se za Hitlera alespň diskutovalo. My tu máme superhitlery, kteří by to i s některými z nás zařídili "bez diskuze", pouze s chlorovým vápnem.

    Upřímně by mě zajímalo, jestli jsou už autoři příslušníky hlídek Chvilek pro demokracii...




    OdpovědětVymazat
  12. Díky za krtince, pane domácí.
    Nick Cave - To Be By Your Side
    https://www.youtube.com/watch?v=P0v9vd4JEeo

    Karel Plíhal - Děvče mi usnulo (doporučuji k poslechu i následujících 22 písniček)
    https://www.youtube.com/watch?v=H_5AA9JYJT0&list=PL3SfYY933sAxqnMggaNyf2jcTmVk9tCNF

    Wabi Ryvola - Slet divnejch ptáků
    https://www.youtube.com/watch?v=sdzWbUUWtPA

    Srdečný pozdrav všem :-)
    Můj muž odjel v sobotu s mladými na 14 dní na hory, tak se díky psisku víc venčím. Už jsem si přečetla příspěvky v tomto krtinci, což jen zvýšilo moji rozladěnost ze současného protimužského, protibělošského, protiruského a protiučitelského tažení. Dnes jsem byla s psiskem venku už asi ve 4 hodiny, pak jsem zalezla do postele, ale spát se mi nechtělo, tak jsem zašla na Aktuálně a pokračovala jsem v mém včera zahájeném vyjádření pod blogem "Známka odráží osobnost učitele aneb jak vzít dítěti chuť tvořit ". Nedodržuji mé předsevzetí na "počítačové středy" už od soboty před týdnem - to jsem po přečtení článku a shlédnutí proslovu Farage v poslední den v EU napsala pod Honzákův blog o skřiváncích, že jsem pro Czexit, důvody a co by podle mě měla ČR dělat. Diskutovala jsem pak na Aktuálně do středy, v tu jen chvilkově, protože jsem vyvářela, a taky jsem tam pod Koudelkovým blogem "Hana Lipovská - boj demokracie s oligarchií" napsala:
    Děkuji za blog, pane Koudelko, podle mě je to srozumitelné, vidím to stejně a dopis senátorů proti paní Lipovské mi připomněl dopisy v 50. letech proti Miladě Horákové.
    --------------------------------------------------------
    Ve čtvrtek jsme jeli k mladší dceři, užila jsem si tam mladší vnoučata a na Aktuálně jsem nakoukla až v neděli a pobavilo mě, jak to moje vyjádření pod Koudelkou vyvolalo v mnoha diskutujících přesvědčení, že nejsem příčetná a můj rozum není zdravý - přitom jsem v tu středu neměla vůbec žádné psychické problémy, jsem poslední dobou v normálu, tak jsem se bavila diskusí s Žákem a tu jsem uzavřela:
    Monika Vaclav Zak • před dnem • edited

    Děkuji za odpověď. Pokusím se ještě jednou vysvětlit můj názor.

    Znovu upozorňuji, že jsem napsala "dopis senátorů proti paní Lipovské mi připomněl dopisy v 50. letech proti Miladě Horákové", vůbec jsem je nepřirovnávala, zcela prostě se mi po přečtení o dopisu senátorů proti paní Lipovské vybavily dopisy proti Miladě Horákové.

    Podle mě má každý právo na svůj názor , na svůj názor na názor jiného (např. že je chybný), právo kandidovat kamkoliv a neměly by být snahy (dopisy...) kvůli jeho názoru mu neumožnit kandidovat, kvůli názoru chtít, aby zaměstnavatel (navrhovatel kandidáta) zakročil...

    Pod blogem "Moc rozkazovat přináší zhusta neschopnost myslet" jsem napsala:
    Monika Karel Martel • před 5 měsíci • edited

    Kde je zdravý rozum, mě teď napadlo po přečtení článku pod hlavičkou SVOBODNÉ FÓRUM - cituji z forum24 z článku "Konvička na univerzitu nepatří, stejně jako Semelová na základku":

    A nic neznamená to, že by Konvička se svojí specializací na život brouků neměl mít možnost zmanipulovat své studenty. Neexistuje omluva ve stylu „na mravence to je odborník, ale má trošku divné názory“. Konvičku měli z Jihočeské univerzity vyhodit už dávno. Vzdělávat děti a mladé lidi mají autority, ne podivíni a extremisté, u kterých je třeba filtrovat názory.
    --------------------------------------------------------------------------

    Vřele doporučuji k přečtení celý článek "Nechutný útok na starší
    generaci! ČT jak za normalizace. Drsný vzkaz programátora Cimbala těm, kteří nenávidí Babiše a Zemana" z 18.09.2019 - cituji: - tu citaci jsem tu musela smazat, bylo moc znaků v mém příspěvku


    (odkaz na parlamentnilisty tečka
    cz/arena/rozhovory/Nechutny-utok-na-starsi-generaci-CT-jak-za-normalizace-Drsny-vzkaz-programatora-Cimbala-tem-kteri-nenavidi-Babise-a-Zemana-596462)

    OdpovědětVymazat
  13. Napište tam něco sprosteho,oni vás zabanují a budete mít klid.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klid nemám díky genderismu, protimužskému tažení a Istanbulské úmluvě - nechci, aby moje vnoučata vyrůstala a žila ve společnosti, kde vládne genderismus a politická korektnost, tak se snažím na Aktuálně proti nim vystupovat.

      Vymazat
    2. Anno, prosím, napíšu vám něco, ale snad to nebudete brát jako nějaký útok, píšu to jen proto, že sem obě chodíme už řadu let.
      Chodíte do diskusí na Aktuálně, no, proč ne, ale - je nutné, abyste se tam svěřovala se svou diagnózou? To přece vede blbečky typu - Belgičan, Brom (když řepy stárnou), SUp a spol. jen k laciné odpovědi typu - zapomněla jste si vzít prášek; běžte si raději lehnout apod.
      Proč se těm omezencům vydáváte do rukou? Myslíte si, že čtou vaše informace?
      Já vím, že máte pravdu, a chápu důvody, proč se do diskusí na A.cz vrháte, ale neděláte to zrovna obratně. Hodně kopírujete dlouhé texty a když napíšete "cituji", sama po pravdě přestávám číst dál.
      Lepší by bylo si připravit dvě tři pádné věty s argumenty a na text Istanbulské dohody jen odkázat, on si to každý najde. A podobně i u dalších témat. Berte to jen jako názor, nic tím nesleduji.

      Vymazat
    3. Aleno, napsala jsem dlouhé vysvětlení, proč píšu o mém psychickém onemocnění... a zmizelo to ve chvíli, když jsem dala Anna k odeslání příspěvku. Pak jsem Vám takhle o tom napsala a Zdeňkab poprosila, kdyby to našel v někde v "koši", aby to sem dal, a zmizelo to taky.

      Vymazat
  14. Nejsou kapitalismus (zisk za každou cenu, i za cenu války) a demokracie (vláda lidu, toužícího žít v míru) v antagonistickém rozporu?
    Není demokracie pro kapitalismus jen pláštíkem a nástrojem pro uskutečňování jeho cílů?

    Neměla by se přehodnotit definice "demokratické" strany? Pokud pracuje proti zájmům většiny, neměla by mít místo v parlamentu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Války jsou až v imperialismu,vrcholné fází kapitalismu. Teď je fáze zahnívajícího kapitalismu.

      Vymazat
    2. Tak to jsem v klidu, jen ať pěkně zahnívá.

      Vymazat
    3. A není ale ten zahnívající kapitalismus imperialismem? Začínám mít v těch fázích bordel.

      Vymazat
    4. Já mam z toho marxismu státníci,ale to vy taky.Ale už je to dávno.Takže už paměť vynechava. Ale po zahnívajícím přijde ta válka,nebo revoluce.Na revoluci musí být revoluční nálada a vůdce mas.Tuhle Pixová chtěla na jednoho upozornit. Možná,až zakážou maso,tak ta nálada přijde.

      Vymazat
    5. Nebudu gůglit, ale pokusím se vlastní hlavou:

      "Imperialismus je nejvyšším stadiem kapitalismu".

      Zanívání začíná až potom. Myslím, že v tom jeli i paraziti - t.j., že taku budu mít dějinnou úlohu.

      Vymazat
    6. Imperialismus je pojem užívaný k označení velmocenské, dobyvačné, expanzivní a militantní politiky, vedené snahou o rozšíření vlivu jednoho státu nad jinými s cílem vytvoření velmoci nebo získání dominantního vlivu nad územím, na které si tento stát činí nárok z historických, nacionálních, náboženských, ekonomických nebo politických důvodů (přírodní bohatství, levné pracovní síly, strategické body).

      Původně byl tímto pojmem označován růst a upevňování britského impéria. Pod různými záminkami byl původcem vzniku dalších koloniálních říší ovládajících Afriku, Oceánii, Asii; byl užíván například Francií při rozšiřování civilizace, Ruskem (myšlenka panslavismu), Německem (víra ve výjimečnost německého národa), Japonskem (nové uspořádání východní Asie) či USA. Imperialisté svoji expanzivní politiku vždy zdůvodňovali jejím pozitivním dopadem – šířením civilizace, kultury, ekonomické prosperity, lidských práv nebo demokracie.

      Lenin
      Vladimir Iljič Lenin použil výraz imperialismus pro označení své politické současnosti. Podle něj se jednalo o poslední fázi vývoje kapitalismu, kterou charakterizovaly vláda monopolů a dělení světa a jeho bohatství mezi největší kapitalistické mocnosti, doprovázené krizemi a válkami. Tuto svou teorii sepsal v díle Imperialismus, poslední stádium kapitalismu /1916/.

      Vymazat
    7. Ten zahnívající kapitalismus se též dá vygooglovat.Maslim,že je to,co tu teď máme

      Vymazat
  15. Po včerejším větru dole v lese:
    https://imgur.com/agfodu3

    OdpovědětVymazat
  16. Zahnije či nezahnije?
    Toť otázka.
    Nebo jenom poodhnije
    a popraská.
    Na tuhletu těžkou vědu
    asi nemám buňky
    potřebuju nápovědu
    nebo vodu z tůňky.
    Podívat se do zrcadla
    co tu blbneš, vole
    namazej si trochu sádla,
    ještě zbylo dole.

    OdpovědětVymazat
  17. Kto rozumie rusky, zasmeje sa spolu s redaktorkou.

    https://lnk.sk/tAH2

    OdpovědětVymazat
  18. Dnes se bije křeček čacký
    o své místo na Slunci.
    A my si tu pečem placky
    brambor máme dost uncí.
    Křeček má 2 protihráče
    jsou naprosto neznámí
    oko mi z cibule pláče
    snad se ruka nezraní
    (o to hnusné struhadlo
    už mi málem upadlo).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zahnívající kapitalismus aspoň nesmrdí. Zato zahnívající brambora, za regálem na zemi, to byla síla, než jsem ji tam objevila. Dobře činíte, že konzumujete, ať žijou placky.

      Vymazat
    2. křeček dostal 60 hlasů ze 178 přítomných posranců, bude muset přitlačit!

      Vymazat
  19. Tužka napíše,...člověk je živočišný druh, který se ve vývoji přírodě trochu vymkl kontrole,...jako mutant získal šedou kůru mozkovou,....a ta mu halt brání se řídit jen přírodními zákony, ale i vlastním, někdy nevyzpytatelným myšlením.

    A v lidském myšlení od prvopočátku se uplatňuje jeho vlastní jedinečnost. Nápad jedince ve skupině. Škála toho jedinečného myšlení je tak pestrá a rozmanitá,...jen si ji sestavte od doby před jak stotisíci lety po dnešek,....co všechno lidé vymysleli, co udělali,.....a hlavně, po celou dobu bojovali. Nejprve se zvířaty o jejich ulovení, pak s jedinci dalších lidských enkláv o to, co oni měli lepšího a dokonalejšího. Ve své namyšlenosti se snažili podrobit si jiné jedince a vtisknout jim své pojetí světa a své názory. No a k tomu potřebovali stále lepší a dokonalejší prostředky k šíření své vlastní jedinečnosti,...a jsme tam, kde jsme,...u stále se zdokonalujících zbraňových systémů.

    Jako drobky od tohoto snažení odpadávají nápady, které jsou civilizačním snahám ku prospěchu,...nejedna myšlenka, cílená k dobru a pokroku, byla záhy zneužita k mocenským a bojovým účelům,...historie je toho dokladem.

    Když jsem vzpomenula historii,...jsou dvě civilizační kolébky, které dokázaly, že člověk ve skupině i mnoha tisíc jedinců, dokáže žít po staletí v míru a pokoji, bez bratrovražedných válek, opravdu bez bojů.

    První je Mínójská civilizace na Krétě. Dokázala to patnáct století,...úctyhodná doba. Na jejích zbytcích nikde nenajdeme válečné výjevy, ve vykopávkách nejsou meče, luky, šípy,....jen dvojsečné sekerky,...ty ale používali k běžné, každodenní práci.
    Tuto civilazici oslabil výbuch sopky a pak následovalo podrobení jinou civilizací z evropské pevniny.

    Druhá kolébka civilizace, která žila sedm století bez vlastních výbojů a válek byla na Cejlonu. Její zničení zavinil technický pokrok,...nové, dokonalejší lodě, kterými se dobyvatelé dostali z pevniny na jejich ostrov, ukončil jejich mírové soužití a veškeré obyvatelstvo bylo buď pobito, zotročeno, nebo odvezeno na pevninu. Ani tam z tohoto období nenajdete zbraně a útočné nářadí,...jen to, na obdělávání rýžových polí.

    Společným znakem je, že to byly ostrovy,...na žádné z pevnin nenajdete větší území, které by bylo sto let a více ušetřeno bojů a válek,...i to o něčem vypovídá.

    Takže, co udělat s historickými fakty,....to jsou výzvy do budoucnosti,...napíšu, že pro každého jedince,.....i oceány jsou z kapek.

    Tužka.....a koronavirus je výzva od přírodních zákonů,...

    OdpovědětVymazat
  20. Tužka napíše,...ha,...abych předešla répalům,...tak do věty,....na žádné z pevnin,...tak vložím, s dlouhodobými civilizačními sídly,... nenajdete větší území...a.t.d....

    JÓÓ jo,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co Alakalufové, Onové a Jagatanové na Tierra del Fuego? Tam se kolíbali na člunech z kůry s oštěpem v ruce a lovili velryby pod horou Monte Sarmiento nebo kolem Isla Hornos nebo v kanálu Beagle. Než přišli objevitelé.

      Vymazat
  21. Sametová prdel v rukou cizáka
    Sama, Helmuta nebo Izáka.
    Co s ní náš přítel udělá?
    Nedávno ještě prděla.

    OdpovědětVymazat
  22. Na vidláka klekla depka
    přitom kolem žlutá řepka
    se tak mile v lánu vlní
    kolem lidé láskyplní
    nesypou už dédété;
    nic nevadí eet
    ni kontrolní hlášení
    nikde žádné vzrušení.

    OdpovědětVymazat
  23. Tak Křeček!?! A proč ne krtek???

    OdpovědětVymazat
  24. Avatar
    Sylva Sauerova Karel IV. • před 16 minutami
    V 82 letech se cpát na flek, kde je šestiletý mandát ... to už se člověk musí jen smát
    Podplukovnice musí být velmi velmi rozvrkočena ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sorryjako, ale v životě by mě nenapadlo, že by to mohl být právě Kčeček, ba ani ve snu ;o)

      Vymazat
    2. A ještě dojíždět do Brna, v jeho věku, mladí na pracáku a tady vládne gerontokracie

      Vymazat
    3. Ale si vezměte, že bude jezdit za 25% ceny, takže velmi úsporně :D)

      Vymazat
    4. Křeček je volený jen na truc pravdoláskařům. Ale nakonec co? Tak blbě, jako to dělala Šabába, to snad dělat nemůže nikdo. A když nevydrží, nastoupí za něj jeho zástupce.
      Mináře si vychutnám, ať se kluci proběhnou s mávátky, už jim to od listopadu scházelo. :-) Demisi, demisi! Odstoupit, odstoupit!

      Vymazat
    5. Kdo ví, zda pan Křeček začne tím, že udělá všechno, co se mu na tom "veledůležitém" úřadě po dobu jeho tamního přes 6 let prodlouženého působení nepovedlo realizovat. Zda se tam o něco i zasloužil netuším.
      Volit na truc komukoliv se Vám opravdu zdá jako vhodné řešení, paní Aleno?

      Vymazat
    6. Kde píšu, že se mi to zdá jako vhodné řešení?
      Ty vaše zavádějící otázky...
      Já jen píšu, že se domnívám, že to mohla být reakce na úporný protitlak opozice a chvilkařů.
      Včera jsem musela jet v Praze autem v tunelu Blanka, tam z rádií hraje jen Radiožurnál, zrovna byly zprávy a oni hned, že proti Křečkovi se vyslovila v Parlamentu celá opozice, že ho volit nebudou, pškně to vysvětlili atd. Pak to na konci zpráv celé zopakovali, aby náhodou to někomu neuteklo .. a hned to začali probírat v následujícím zpravodajském pořadu - já si raději namísto té nalejvárny pustila CD.
      Večer začal vyhrožovat Minář, že budou stávkovat, když nebude po jejich. Člověk v tísni prý psal před volbou předsedům politických stran (oni to dementovali, ale kdo ví).
      No, a tak když pravda a láska tolik řve, koho nevolit, dopadlo to tak, jak to dopadlo. Trucpodnik.
      Mimochodem, kandidát Senátu Schorm dostal 53 hlasů, tedy opozice v parlamentu nedala dohromady ani hlasy svých poslanců! Tak co?

      Vymazat
    7. Volit na truc politickým impotentum je v pořádku.

      Vymazat
    8. Na A.cz jsem se dočetla, že Křeček dělal zástupce ombudsmanky a že často šel proti rozhodnutím Šabatové - tak to je pro mě správnou volbou. Ta ženská nadělala kiksů nepočítaně.

      Vymazat
  25. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-zacina-zaostavat-a-zahnivat-predseda-fiala-jeste-prekv/r~b4007e38495511ea8776ac1f6b220ee8/

    Koukám, že se Fiala začíná opičít po naší ranní debatě o zahnivajicim kapitalismu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se totiž o současném kapitalismu nic, ale opravdu nic jiného říct nedá! :-)

      Vymazat
  26. Jáchyme, dnes jsem malinko začala likvidovat papíry u rodičů. Přitom jsem narazila na příručku Rady při střevních onemocněních (Avicenum, 1973) a tam je návrh jídelníčku a plno receptů (tehdy se to tak dělalo, ne jako dnes, kdy vám pár receptů draze prodají v knize na křídovém papíře s obrázky). Jen pro zajímavost těch pár stránek naskenuji a dám vám to sem. Asi zítra.
    Jinak je to smutné, vyhodila jsem asi dvacet sešitů, hustě popsaných otcem, vše o homeopatické léčbě + léčbě kyvadlem a vysíláním proudů + a - ze zářičů (kousek měděného plíšku). Léčil tak i všechny ovocné stromy a keře na zahradě, podrobně to tam popisuje. Vyhodila jsem i jeho obrazy z mládí ve skicáři, bylo mi to líto, ale mám asi dvacet jeho dobrých obrazů a všechno si schovat nemůžu. Ani bych to neměla kam dát. Otec fotil, filmoval, to mě ještě čeká, alba, kotouče 16mm filmů, ty vyhodit nemůžu, ale kam s tím? A tak pomalu pokračuji, člověka přitom bolí srdce.
    Na druhou stranu je to jedno, kdo to vyhodí, leda tak šetřím práci dětem, ty budou nemilostrdné! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Digitalizovat.

      Vymazat
    2. Souhlasím!
      Digitalizovat, digitalizovat, digitalizovat!
      Používám obyčejný foťák, je to rychlejší než skenování.
      A ještě rychlejší je slušný smarfon, kupodivu mnohdy dává i lepší výsledky. Chytrým telefonům jsem se dodneška vyhýbal, ale dcery se mi na něj složily k loňským narozennám...

      Na externí disk za jednu-dvě tisícovky se vejdou všechny dokumenty, knihy(v textovém formátu) a zápisky i fotky a obrazy za celý život jednoho člověka.
      Digitalizace filmů sice něco stojí, ale není to cenově nedosažitelné.

      Vymazat
    3. Jo, a dík, Aleno!
      Když já mám symptomální léčbu či spíš kompenzaci jakžtakž zvládnutou, ale potřeboval bych se dopátrat příčiny.Zatím to vypadá na potravinovou alergii.
      Nicméně pokud pošlete nějaké recepty, rád si je přečtu.

      Vymazat
    4. Obrázky jsou už v popelnici... já jsem docela digitalizační fanda, a nakonec to s těmi věcmi na externích discích dopadne stejně, jen namísto vyhození do popelnice děti zmáčknou Delete.
      Před deseti lety jsem dala spoustu peněz za převod fotek z filmů na digi. Taky jsem nechala převést filmy z cívek na videa. Důležité nahrávky - audio i video - jsem vypálila ještě na DVD/CD a dala dětem. Ale myslím, že si to zatím nikdy nepustily, možná jednou, a to na nich jsou především ony samy, jejich dětství a náš rodinný život.
      Dívám se tedy i na digitalizaci skepticky, jo, fajn, ale pro koho? Koho to bude zajímat?
      Takže i pro případnou digitalizaci proběhne přísný výběr, a otcovy homeopatické deníky ve mně vzbuzují spíš smutek, takového času věnovat tak zbytečné věci, jako je promýšlení zářiče na mirabelku (po dvou letech objevil, že tam zářiče dal špatným pólem ke stromu, tak musel vše otočit... :-) ).
      Ti, co podobných vzpomínek a památek mají málo, možná po nich touží, ale já jich mám tolik, že jsem plně nasycena, už teď.
      Rodiče napsali životopisy, když jsem jim je vydala (jen pro domácí potřebu), musela jsem digitalizovat staré rodinné fotky. Muž dělal rodinný strom, takže totéž, stovky fotek digi.
      Takže tak.

      Vymazat
  27. Dík, Anno - pěkné. Listuji si tu v 2. vydání Zákonů profesora Parkinsona z r. 1967 - opravdu se mění málo. Důchodová otázka, Marnotratná válka, ... No jo,"Odborní poradci" k nám dorazili opožděně.

    To: Alena
    Váš způsob uvažování jde žel dost mimo mne, asi s tím nenadělám nic. Jak dlouho už tu s námi vlastně jste?

    OdpovědětVymazat
  28. Je fakt,že v té funkci bude mit lepší peci nez na nejlepší LDNce, vzor Havel i Zeman,co by si počali,kdyby se o ne při stařeckých neduzich musela starat jen rodina nebo nemocnice.

    OdpovědětVymazat
  29. Asfaltový holub12 února, 2020 21:51

    No,
    protože Křečka docela sleduju, musím uznat, že jeho myšlení je mnohem mladší, a méně rigidní než např. myšlení Gaii.
    I když uznávám, že Gaia není zas až tak vysoká srovnávací laťka, jak by se na ombudsmana slušelo.(A nohama se neombudsmanuje ani neprezidentuje.)
    Jenže kde brát, když mezi mladými nejsou lidi - a když, tek jsou v miliónovém chlívku nebo na všechno prděj.

    OdpovědětVymazat
  30. A pan domácí pod článkem Peheheho boduje. Pussyriotská a Svatomajdanská ulice!!! :-)
    V Aktuálně píší, že "Ombudsmanem se stal těsně Křeček". Tak podle nich 91:53 je těsné vítězství, anebo jinak řečeno, ze dvou kandidátů se Křeček umístil jako předposlední: :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Trochu starý křeček, měl mít nakřečkováno už dávno. Jeho názory mě nezajímají - bydlel v dotovaném bytě (byl přitom v dobře placené funkci) a zastupoval nájemníky. Uj s nim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ombucman je stejně naprd - taková opička, tam jde o těch 80 placených asistentů, kteří mi ssají daně.

      Vymazat
    2. Asfaltový holub12 února, 2020 22:34

      Immanuel Kant se mnou taky nesouhlasí...
      ------------------

      "Lysenko a Křeček

      Milý AH, dnes podruhé, a speciálně Vám. Vůbec z té volby nemám radost. Respektive mám ji asi takovou, jako v tom vtipu o tom, jak se zabije hrdinova tchyně v jeho novém Porsche.... Ano, Zeman tuto partii vyhrál, a já jako prognostik zklamal (měl jsem jiné info - viz dále). Mirek je vzteky bez sebe a kavárna dostala další, a to po právu, zásah. Další přijde při volbě rad. Vztek kavárny se dále správně obrací proti bratrům Čižinským a jejich Milionu chvilek. Ti budou dnes obviňování z toho, že tím, jak zatlačili na pilu, musela Poslanecká sněmovna ukázat, kdo v domě ve skutečnosti pánem. Také dobrý...
      Všechno tohle je dobrý, kavárna prohrává, z úřadu Ombudsmáni odejdou mnozí (podobně jako z Lidického památníku, kam je revanšisté poslali), úřad se začne profilovat jinak a prostě bude všude kolem prima počasí. Fakticky dle mých zpráv mělo být vše jinak, Křeček dnes neměl projít, a na stůl měla přijít jiná jména, poměrně překvapující a z hlediska úřadu i dobrá. Vše právě přepískli hoši z Vodňan a pak už bylo pozdě. V PS z toho radost není, protože teď je jasné, jak dopadnou rady(televizní a rozhlasová).
      A teď k nám. Já opravdu z Křečka, mimo radost politickou, žádnou jinou nemám. Opravdu si Asfaltový holube myslíte, že chlap v jeho věku a s jeho "znalostmi" je tím pravým? A to nemluvím o znalosti jazyků. Jak mi dnes řekl jeden ze šlechticů českého práva, muž slovutný a nadmíru vzdělaný, cituji: "Nu von si každej panovník udržoval dřívěji nějakého klauna pro své obveselení. Tak to tomu Milošovi přejme." Nu AH, nevím. Mezi Lysenkem a Mičurinem volím toho druhého. A pan Křeček, to je takový Lysenko českého práva. Působí hezky, že řekne, že Cikáni se mají starat o sebe především sami, s tím souhlasím, obávám se ale, že v čele s Křečkem tak budou muset postupovat všichni.
      Vlastně kouknou - není tam ale právě od toho? Pak už by bylo jenom krok ke zrušení toho úřadu, který je stejně k tomu, o čem vyprávěl jiný vtip: Jaký je rozdíl mezi Poděbrady a ROH? Nu Poděbrady jsou na srdce a ROH je na..... . A pak by ten Havlův relikt mohl zaniknout navždy, a kavárna ztratit jeden ze svých opěrných bodů.

      V každém případě, za vztek Mirka Kalouska to stojí."

      Vymazat
  32. Zákony profesora Parkinsona stojí za přečtení. Já jsem si nedávno znovu četla "Jistě, pane ministře" a "Jistě, pane premiére", máme to i na DVD, tak při čtení "vidím" a "slyším" jednotlivé aktéry a vždy se bavím.
    Včera jsem začala číst, ještě jsem to nečetla, Příběh o lásce a tmě, autor Amos Oz a údajně je to jeho nejosobnější dílo, které spojuje rodinnou ságu se vznikem židovského státu.

    OdpovědětVymazat
  33. Tužka napíše,....ombudsman sem, ombudsman tam,....od mládí jsem byla osudem naučena se z každého srabu vyhrabat vlastní svépomocí.

    Nikdy jsem si nepujčila ani haléř,...nikdy jsem nikoho nepožádala, aby mi dal, nebo půjčil,...zase třeba jen ten haléř. Jedno z přikázání,... nepožádáš bližního svého, ani statků jeho. Nikdy jsem ho neporušila.
    Vše vedeno v normě,...že hoden je dělník mzdy své, když na vinicích díla, práce odevzdal.

    Prala jsem se, a todoslova,....měla jsem štěstí a díky Pannence Marii a Andělu Strážnému jsem přežila,...a že to bylo parkrát fousový. Jizvy jsou, natěle i naduši,...áále co, je to za mnou.
    Kdyby Prozřetelnost řekla,....chceš, vrátím ti čas, budeš žít svůj život znovu, ale,....nic, vůbec nic se nezmění,...tak bezrozmyšlení odpovím,...že nechci,...bylo toho dost, dobrého i špatného,...tak akorát, že to stačilo,...už se pomalu připravuji na zvládnutí toho posledního úseku,...a jestli by mi byla Prozřetelnost jen trochu nakloněna,....dá mi na mé Váhy Života více toho dobrého,...mohu se kochat nadějí, že za dobré skutky by mne mohla odměnit. A nebo se jí zachce mě vyzkoušet, co ještě vydržím a ustojím,....

    Poslední dobou vzpomínám na svojí nevlastní babičku, jak mi před spaním říkala,....pomodli se Zdrávas Maria za mou rychlou a pokudmožno bezbolestnou smrt.

    No,....zatím si plánuji, co zítra,...a co zachvíli,...zachvíli napíšu odpověď panu Ládíkovi ke vstupu v 15:49.

    Všechny akce na sněhu, na které jsem se napsala, byly zrušeny...mám víc volného času,...ale vánoční cukroví jsem si ještě neupekla,....plánuji v pátek,...uvidíme.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vánoční cukroví je brzo.

      Vymazat
    2. Za dobré skutky je člověk náležitě potrestán.
      O co nepožádáš,to nedostaneš.
      Nehřeš slovem

      PS. mohla bych vydat vlastní andělské karty.

      Vymazat
  34. Tužka napíše pro pana Ládíka, 15:49....otázku ke státnici z matematiky jsem si vytáhla ze zakrytého košíku o statistice. Statistika, její užití a možnosti.

    Načetla jsem k této otázce spoustu informací, chtěla jsem se dotknou celého spektra činností, kde se statistika využívá. A i historie dělá různé statistiky,...tu, co jsem zmínila, se týkala lidského společenství vykazujícího znaky národa,...tedy s trvalými sídly na daném území,kdy v časovém rozpětí jednoho století dosáhlo s největší pravděpodobností počtu padesáti tisíc jedinců a více, využívající společný jazyk s vlastním, třeba jednoduchým písmem, nebo znaky pro výpočet základních početních operací, sčítání, odčítání, násobení, dělení v rozsahu přirozených čísel a nuly.
    Takže tam nebyly zahrnuty malé rodové enklávy, kmenové diaspory, nomádi, malé národnostní menšiny přežívající ve stínu velkých národů.

    Po dlouhé době jsem si četla ve své diplomní práci,...a musím konstatovat, že bych to dnes psala docela jinak,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jsem o té oblasti hodně četl, byla nepřístupná, pevninská populace tam nezasahovala - tyhle místní kmeny se vyvíjely po stovky let v nejnepříznivějších podmínkách.

      Vymazat
  35. Tužka napíše,...peču vánoční cukroví po celý rok, hlavně linecké sušenky,...teď se chystám,...přidat do nich trochu medu a budu slepovat mletými oříšky s medem,...abych čelila všem těm bacilům,...někteří jedinci teda pěkně chrchlají a smrkají,...tak doufám, že ty viry a bacily udolám.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za odpověď, mnoho zdaru.

      Vymazat
    2. Proti bacilum tak křen,česnek,med v čaji a vitamíny. Vánoční cukroví je pasé už i pro mě.Kdo by se s tím patlal.

      Vymazat
  36. Já už mám všechno vánoční pryč a teď promyslim osevni plán.Člověk se musí i na to jaro naladit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale teď si užívám,že na zahradu ještě nemusím.

      Vymazat
  37. Musím někdy na střechu. Sfouklo to víčko z jedné tvarové tašky, moc se mi tam nechce, je pod hřebenem.. žebřík je jen k okapu.

    OdpovědětVymazat
  38. Tak mně přišly vánoční hrníčky a jsou k sežrání. To se bude těšit na příští advent,až je vytáhnu. A letos jsem to prožívala tak silně proto,že jeden člen z té mojí party,co s nima slavík,už je hodně nemocný a možná už nic nebude jak dřív,za rok.. Tak to jsem udělala definitivní tečku za Vánoci.A příští rok pro radost aspoň ty hrnky

    OdpovědětVymazat
  39. Paní Tužko, a vidíte nějakou naději pro lidstvo? Když doposud každá vzniklá civilizace se sama zničila, nebo byla zničena. Když vlastností člověka je přít a svářit se, i v dobách míru?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nadějí je Bulava, pouštěli ji z polygonu Kura v BM. 6 samostatně naváděných hlavic, každá po 150 kt. Z institutu termální technologie.

      Vymazat
  40. Dnešní jehnědy
    https://imgur.com/pRV9ohA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, žluté nebezpečí - jen je vidím, už kýchám!!!
      :-)

      Vymazat
  41. V tom Zlíně se tedy dějí věci ☺

    Pes jel trolejbusem bez placení a náhubku, jeho pán pokousal revizora

    Lékaře musel vyhledat revizor zlínského dopravního podniku, kterého v trolejbuse napadl cestující. Muž sice měl platnou jízdenku, postrádal ji ale jeho pes, který navíc neměl náhubek. Provinilý pasažér se zvířetem pak zkoušel utéct a revizora pokousal.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/pasazer-pokousal-revizora-pes-bez-placeni-a-nahubku-trolejbus-zlin.A200213_153019_zlin-zpravy_ras

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud pes neřídil, tak to ještě šlo... :-)

      Vymazat
  42. Zítra máme Valentýna,upeču Božský koláč.Sice tyhle importované svátky nedržím,ale život si osladím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jdu spolužákovi na pohřeb...
      Já vždycky dostávala kytky, jakýkoliv svátek byl příležitostí mě jimi obdarovat. A nemusel to být vždy jen svátek. Nosil mi rád žluté růže.

      Vymazat
    2. Já mám nejraději červené gerbery a krabičkové orchideje.

      Vymazat
    3. Diametrálně se lišíme ve výběru, ale to vůbec nevadí. Miluju jarní kytky, tulipány, narcisy, modřence,hyacinty, potom konvalinky... Vlastně mám ráda všechny kytky a žluté růže miluju, ale nikdy jsem mu neřekla, že nejsou "first"

      Vymazat
    4. Význam růží podle barev – žlutá
      Žluté růže vyjadřují platonickou lásku, avšak bez žádného sexuálního podtextu. Dále lze jimi vyjádřit také přátelskou lásku mezi ženami, případně přání radosti, štěstí nebo brzkého uzdravení.5. 2. 2019

      Jinde se píše,že jsou symbolem žárlivosti

      Vymazat
    5. Rozhodně by za jejich darováním neměl být žádný lechtivý podtext, ani touha měnit vztah mezi dárcem a obdarovanou. Pokud totiž je, jsou žluté růže důkazem žárlivosti a panovačnosti.

      Vymazat
  43. A Větvička, dnes získal vysokou karmu.

    Ombucmáňa konči. Chybět mi nebude.

    Když byl vytvořeny uřad ombucmena, nikdo moc netušil, k čemu to je dobre. Jeho šef, doktor Motejl, ovšem dokazal ziskat respekt tomuto uřadu. Aji lidi ziskali pocit, že je tu kdosik, kdo se jich zastane proti uřednim prasarnam.
    https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745511

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten odkaz v blogu na blog z roku 2008 je boží, Větva je normálně vědma :)
      https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=51842

      Vymazat
  44. Odpovědi
    1. Někdy se to schumelí. Smolný pátek je až zítra, mám kurz, snad to přežiju.

      Nech to být
      https://www.youtube.com/watch?v=ht55-H2s9YA

      Vymazat
    2. Ale 13 bylo dneska

      Vymazat
  45. Prodám byt v Praze nebo vyměním za menší moravskou vesnici
    https://josefprouza.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745409
    Dnes nečekaně smutné povídání mého oblíbeného bloggera o bytech, o připravovaném stavebním zákonu a vůbec o tom, kam se to vše řítí…

    OdpovědětVymazat
  46. Tužka napíše pro paní Marii k otázce dnes 10:05...
    Nejprve něco faktických poznatků od historiků....

    Národy, které splňují společenskohistorická kritéria pro pojem národ, které zanikly na prozkoumaných územích.

    Evropa: Počet: 16
    Evropa a Sev. Afrika, kolem Středozemního moře: 11
    Amerika: 11
    Asie, Střední východ: 21
    Asie, Dálný východ: 7

    Důvody zániků:...podle četnosti, války a porobení obyvatel, jejich začlenění a splynutí s dobyvateli.

    Vyčerpání přírodních zdrojů.

    Neznámé důvody.

    Zemětřesení a sopečná činnost.

    Dost území není dosud zmapováno,...kdyby se připočítaly méně početné skupiny zaniklých dávnověkých kmenů, byla by ta čísla o dost větší.

    Jak s oblibou tvrdím, člověk je živočišný druh a nad jeho sociálnětechnické zákony jsou nadřazeny přírodní zákony,...a ty jsou silnější a prozatím neovlivnitelné. A právě tyto zákony budou ovlivňovat vývoj dnešní civilizace,...dodám, dokud člověk svojí nezodpovědností tyto přírodní zákony nepředběhne v síle jejich ničivosti.

    Rostlinná i živočišná společenstva se řídí podobnými zákony,...a zanikají podobnými důvody, jako v minulosti zanikaly staré civilizace.

    V botanice vytlačeny, překryty, umořeny, silnějšími jedinci, v zoologii vyhubeni nepřátelskými jedinci stejného, nebo podobného kmene/řádu/. Příkladů o ohrožených rostlinách a příslušníků živočišné říše je bezpočet.

    Vyčerpání zdrojů vody a potravy.

    Neznámé důvody,...co vím, z neznámých důvodů se vytratily horské druhy vstavačů na horách na severu Čech, zahrnuto do odůvodnění,...zhoršené životní prostředí.

    Jako přírodní katastrofu pro rostliny a živočichy můžeme dát rozvoj civilizace.

    V chráněných enklávách přežívají ty nejohroženější druhy,....

    Pro lidstvo by z toho vyplunulo, že v cháněných enklávách přežijí málopočetné skupiny z množství miliard rozmnoženého lidstva.

    Jaký to bude mít vývoj, ?, předvídání budoucnosti se s významnou přesností nikdy nikomu nepodařilo,....takže to je ve hvězdách.

    ?...kardinální otázky jsou,...kdy,?, jak rychle,?.. a budou vůbec nějaké chráněné enklávy k přežití?

    Zásuvková část civilizace bude ohrožena v prvním sledu,....když nebude proud v zásuvce, nepoteče nakonec ani kapka vody z vodovodu,....

    Ještě dodám,....Diamantová Princezna v Japonském přístavu je malou pokusnou laboratoří, jak se chová koronavirus,.....a jak se mohou chvat podobní mutanti v budoucnosti.

    Další laboratoře pro lidstvo nastanou, až roztají pevninské ledovce,...a tají dost rychle,....

    Tužka,...to je můj, ryze soukromý úhel pohledu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Tužko, díky za soukromý úhel pohledu. Ono taky jinak pohlížet nelze.
      V poslední době jsem měla v rukou několik knih a slyšela pořady o zaniklých civilizacích, které existovaly v historii čítající ne desítky tisíc, ale milióny let. Dá se věřit, že některé byly na velmi vysoké technické úrovni. A je smutné, že při všem technickém vývoji se člověk po stránce psychických vlastností nezměnil, téměř nikam neposunul. Z toho mám obavy, větší než z přírodních katastrof.

      Vymazat
  47. Pro ty, co vidí v letošním či loňském počasí nějaké osudové změny, něco, co dřív nebývalo...

    Počasí v zemích R-U v 16. a 17. století
    http://jdem.cz/ffvr67

    "1512 Byla velmi mírná zima, v Čechách padlo ale dne 11. března mnoho sněhu, na to zima; ve Vlaších byla zima a sníh až do máje. Léto bylo parné, v Čechách mokré s krupobitím a bouřkami. V říjnu kvetly z následku teplého podzimku růže na Vyšehradě podruhé; zemětřesení v Tyrolsku a v Konstantinopoli."

    OdpovědětVymazat
  48. Se mi ta selanka u vidláka zdá moc růžová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lípnout na net své telefonní číslo může jen blázen.Za chvíli bude muset měnit číslo a zbytečně se připraví o cenný čas svého života,který by mohl strávit lépe.Ty děti od nej brzy utečou a on skončí v pečovateláku.

      Vymazat
  49. Dnes budu slavit sebelásku

    OdpovědětVymazat
  50. Já bych to tak neviděl. Služební číslo se vyndá ze šuplíku a v pondělí zase vrátí na své místo. Taky jich pár máme v zásobě (v šuplíku nás stojí 1 Kč měsíčně).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V práci se musí dělat a i tak tam pořád někdo volá

      Vymazat
  51. Ani na zabijačku nikdo nechce jet. Maso si koupím jaké chci a pochlastat nemusím vůbec, nebo bez auta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. At ještě zkusí,jestli mu někdo vyfotí pohlavní orgány nebo pošle peníze na nemocné dítě.To se ve virtuálním světě taky dost často dělá.A obojí lidé často prý plní.

      Vymazat
  52. Taktika přátelství?

    Vřelost, lidskost, pochopení - to je podle mých osmáků na člověku nejdůležitější. Nějak z toho vypadlo kydání, rozebírání zleva i zprava, pravda i nepravda - kdo ji najde, potvůrku proměnlivou...? Na sítě chodit znamená sdílet, to je na tom krásné. Ale nesmí se to brát, jako že slova všechno vyřeší a že myšlenky, jimi vyjádřené, jsou nejdůležitější. Nejsou. Nejkrásnější lidé, jaké jsem kdy poznala, téměř nemluvili, nebo jen o nejprostších věcech kolem nás.
    Možná že chlapi to mají jinak, nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Němý Bobeš a Bajaja.

      Vymazat
    2. Řídím se příslovími... kdo rychle dává, 2x dává a kdo se ptá, nerad dá.

      Vymazat
    3. Nevím, podle mě přátelství jakoukoli taktiku vylučuje. Jako i láska.

      Bajaja - no jasně! :-) Němého Bobše já ostuda neznám, ale pustím si ho z YT.

      Přátelům bych peníze nedávala ani nepůjčovala, kromě nějakých nutných případů. Kdysi jsem půjčila známému, několika, a nevrátili mi ani korunu, bylo po kamarádství.

      Vymazat
    4. Půjčovat a dávat jsou 2 různé věci. Ale dar dokáže vytáhnout z průseru.. z kterého by se dotyčný hrabal hodně dlouho.. zrovna dneska se mi to podařilo a mám dobrý pocit.

      Vymazat
    5. Já jsem dnes až dojatá a pocity nejskvělejší. Bez jediné koruny. Dávat se dá i nehmotné věci, a podle reakce dospěláků i dětí to ocení stejně ne-li víc než hmotu.

      Vymazat
    6. „Nikdy jsem se žádné takové akce nezúčastnila. Jedná se o podvrh,“ citovala tehdy Kateřinu Zemanovou prezidentova mluvčí Hana Burianová.

      Zdroj: https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/katerina-zemanova-dcera-milos-zeman-prezident-pornovecirek-afera.A200214_153828_lidicky_sub

      „Mě to nikdy neštvalo, že jsem na té akci přihlížela. Doma jsme se tomu smáli. V životě jsem si negooglila svoje jméno, tak ani nevím, co se o mně tehdy psalo. Nikdy jsem se tomu tématu nevyhýbala, ani ho nijak neomlouvala.

      Zdroj: https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/katerina-zemanova-dcera-milos-zeman-prezident-pornovecirek-afera.A200214_153828_lidicky_sub

      Vymazat
    7. Šmíráckým žurnalistům se vůbec pravda říkat nemá, nejlépe nikdy. Stejně si vše převrátí, jak se jim chce. Není prolhanější verbeže.
      Katka je podle všeho hezká, sebevědomá, ale i skromná dívka, dnes už žena. Účast na večírku neznamená víc, než že se chtěla zavděčit kamarádům, protože kdyby ji podobné akce tolik lákaly, tak by na ně chodila stále. Zkusit se má leccos, já ji obdivuji za odvahu a její rodiče, jestli o té účasti tenkrát věděli předem, tak jsou pašáci. Ostatně, co vidíme na snímcích, je nějaká slabota, ne?

      Vymazat
    8. Pro někoho je účast na takovýchto akcích "normální" a "doma se tomu smějí". Budiž.
      Ale proč to prvotní lhaní?

      Vymazat
    9. Proč se tomu smát? Mně to nepřijde směšné ani humorné. Mladí ztrácí zájem o erotiku a sex, nahrazují je pornem a virtualitou, tak tyhle akce jsou z jednoho pohledu i prospěšné.
      Proč lhala - to se ptejte jí. Já bych se na jejím místě určitě cítila zaskočena, takové akce mají zůstat v určité intimitě. Spíše by mě tedy zajímalo, kdo to vynesl - jistě by organizátor nevpustil dovnitř legálně novináře. Takže to vypadá na zneužití Katky a potají natočených záběrů. Víc k tomu nemá cenu říkat; divím se, že celé věci někdo věnuje pozornost.

      Vymazat
    10. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/fotografie-z-berlusconiho-vily-zverejneny-i-s-topolankem-40228333

      Vymazat
    11. Holce bylo 18, otce zvolil národ presidentem a nějaký hajzl ji zatáhl na porno párty, ona tam jen seděla a přihlížela. A ten pablb spolu s jemu podobnými to od té doby občas vytáhne, bylo to tzv. kompro na objednávku.
      Pak zkusili kompromitovat Zemana, hackli mu stránky a narvali tam porno, ale on to hned nahlásil, tak z toho nic nebylo, žádný důkaz o tom, že by si je třebas jen pár minut prohlížel, to už by se v tom rochnili. To byl taky pokus o kompro, ale nevydařený.
      Ježiš, když si vzpomenu, jak jsme chodili v 18. na tahy noční Prahou, nalízlí, jediné štěstí bylo, že tehdy se takovéto věci neprovozovaly veřejně a že jsme obráželi jen diskotéky a vinárny.
      Liška sem dala správně odkzt na pana Dlouhé péro u Berlusconniho. A to by mě tak nepobouřilo, jako fakt, že Topol šel do voleb s billboardem, na kterém byl se ženou a svými třema dětmi - ODS podporuje rodinu - a přitom už měl v Parlamentu děvku, udělal jí dítě a hned po volbách v roce 2006 opustil manželku. A to bylo podle honičů "porna" morálně v pořádku, kdežto, když slečnu, která neví, kolik bije, zatáhnou na nějakou párty, je to mravní selhání.

      Vymazat
    12. Ano, Aleno, proto je tu ten odkaz. Táta od rodiny a premiér čr!!! versus osmnáctileté telátko...

      Vymazat
  53. Matovič může být zajímavý příapd.

    OdpovědětVymazat
  54. A zajímavé čtení z dob před koncem války. Dobrá i diskuse
    https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/pri-naletech-na-sklonku-valky-zemrelo-701-lidi-spojenci-si-mesto-pritom-spletli_539429.html

    OdpovědětVymazat
  55. Vidlák dnes ťápnul pořádně vedle se skenem A0 a borci se žerou ohledně EET do krve. Na mě spadne EET v květnu a pokladnu si kupovat nebudu. Hodně zvednu zápočtovou práci a bartrový obchod.

    OdpovědětVymazat
  56. Berlín gestern und hojte:
    "Na místě činu zraněním podlehl 42letý muž, další čtyři lidé jsou podle ČTK v nemocnici. Zranění některých z nich jsou vážná." (idnes)
    Nějaký turecký zábavní pořad, či co.

    OdpovědětVymazat
  57. pro lišku ..
    díval jsem se na toho Kamana, co te je - myslel jsem, že kopírka, ale ono to jsou projektanti. A ti můžou skener A0 mít, dá se koupit za 150tis., ale pro projektování nemá využití.

    OdpovědětVymazat
  58. Ládiku, tak Vám dávám za pravdu. Kdo rychle dává, dvakrát dává. :-)
    U regálu v obchodě mě poprosil starší pán, že mu chybí pět korun na brýle, prý pro družku, dioptrické, ve slevě, a jestli bych nebyla tak moc hodná..... Přišlo mi to správné, tak jsem mu chybějící rozdíl doplatila, až u pokladny, neměla jsem drobné. Chybělo mu 7 Kč, když u pokladny vysypal 72 kaček v malých mincích... Asi to pro něj byla událost, chtěl mě objímat a líbat ruku, což jsem zarazila (:-))..... no, prostě uznávám, ta hmota je taky důležitá, někdy i hodně. Pán zářil a málem odtančil radostí. Snad si paní brýle užije.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě nestálo v mincích ... spartan měnil byt a v novém chtěli 3nájmy dopředu, do toho garančka na auto, lednička a doplatek 26t za elektriku (elektrokotel v nezatepleném bytě, paušál mají 5000/měs jen elektro...) - mladí to mají na mašli.

      Vymazat
    2. Tak jestli je to v rodině, a osoba, která to neprohulí a neprofetuje, tak to je samozřejmá podpora, je-li z čeho. To ani za dar nepovažuju. Tedy je to dar, pro ně velký, ale pro mě nepřipadá v úvahu to nedat, když mám dost. A podělím je podle možnosti rovnoměrně, ne jednoho zvýhodňovat. Druhým to pak někdy dorovnat.

      Vymazat
    3. Když máte, dáte, až to nepůjde, tak si budou muset poradit sami.

      Vymazat
    4. Alena má samozřejmě pravdu. - Já si jen neumím vysvětlit, že máte všech 5 na starosti, oni nemají své rodiče, kteří by pomohli? Nemusíte odpovídat, jen že nemáme informace a je tu něco předkládáno, takže pak je člověk zmatený nebo za blbce, když třeba nějak odpoví, zareaguje, a ono je vše jinak. Nejlíp je pak držet hubu.

      Vymazat
    5. Přímou starost máme jen o 2, ty ostatní jsou v cajku a jejich podpora z naší strany je čistě nadstandardní.

      Vymazat
  59. Já jsem od pátka od rána byla u dcery a hlídala jsem vnuka. Mladí jeli na dva dny pryč. Bylo to docela náročné, a to tento vnuk je takový miloušek, pořád jsme zpívali, hráli si, dcera nám navařila a napekla, takže vše v klidu.
    Ale teď jsem doma, bolí mě celé tělo, možná na mě taky něco leze, nevím.

    OdpovědětVymazat
  60. Mě od úterka pobolívalo v krku - myslela jsem, že se z toho něco rozjede. Ale v úterý i ve středu jsem byla v práci a večer na kloktání šalvěje, která se na mě zubí ze záhonu, krásně voní a zve k požití, už nedošlo. Tak jsem to doplácala do pátku, a to jsem myslela, že mě úplně položí - 7 hodin mluvit a zpívat s docela velkým kolektivem. Sice mě to unavilo, ale hlas se nevím co, asi probudil, uvolnil, rozezpívala jsem se do normálu, a ani dnes necítím žádnou bolest. Tak to nějak samo přešlo! Jsem ráda.

    Odpoledne jsem načala balení Ceylonského čaje s jasmínem, že si pochutnám a krku prospěju. Kupodivu mi ten jasmín moc nechutná, asi čaj věnuju dceři, ta ho má ráda. A zítra utrhnu dva trsy šalvěje a nedám pokoj, dokud všechny lístky, krásně čerstvé, nesdělám na čajíky. Je i na pití dobrý. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi bylo blbě celé odpoledne, ale teď v noci jsem to všechno spálil alkoholem a je dobře, ráno bude ještě líp.

      Vymazat
    2. Není nad vlastní, osvědčené metody! :-)

      Vymazat
  61. Byli jsme na otevřených sklepích v Dobšicích, předtím nám Paul ukázal svoje skvosty, motorky od roku 1953 a nádherného Jaguára z roku 1967, doma má ještě větší drahokamy, ty jsou z roku 1932. Jednu z motorek vlastní jeho maminka, která bude mít za měsíc 87 let a stále na motorkách jezdí, vloni jela na Nortonovi na Vranov. Neskutečné, jsou tak v pohodě, původně jsem měla jet v sajdkáře z roku 1964, ale nakonec mi přibyly dvě kamarádky, tak jízda v tomto skvostu se odkládá. Jaguár boží, jen nevím, jestli bych z backhandu dokázala levou rukou řadit a přitom ovládat volant na pravé straně. Ale kúže, ořechové dřevo nejen na volantu, ale i na obložení dveří a palubní desky, to je prostě naprostý luxus a skvost, o kterém se snad ani nesní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.garaz.cz/clanek/jaguar-e-type-v12-coupe-series-3-neni-to-jen-o-vzhledu-21003433
      A tady zrovinka je o té kráse článek a fotky!

      Vymazat
  62. Dnes bylo MČR juniorů a dorostenců v atletice, v Ostravě. Boltka se na 400m nedostala doo zítřejšího finále, brečela... ale měla teplotu a tréninkový výpadek, byla cca 10.-11., pro mě OK.

    Vypil jsem litr portského, taky OK. Mám hodně info z automotive - mzdy: skopčáci 30E/h, irové 22, španělé 11,5, my 7,5, bulhaři 4,5 E/h. Skopčáci ustupují od elektromobility zpět k naftě, zatím ve vývoji (ne v novinách)..

    OdpovědětVymazat
  63. Podívejte se, jak se vše může zdát býti malicherné při pohledu na planetu Zemi z vesmíru (foto sonda Voyager).
    https://apod.nasa.gov/apod/ap200214.html

    OdpovědětVymazat
  64. Pročítala jsem zprávy a obavy vzbuzuje vývoj úmrtí na virus v Číně. Většina odborníků tvrdí, že se to k nám stejně dostane, přes přijatá opatření.

    A lidi nepřestanou cestovat. Kdykoli jedu kolem náměstí, vidím velké skupiny Asiatů, jak poslouchají průvodce a fotí jako o závod. Že je to baví, i v takové době, kdy je 400 miliónů lidí v karanténě a denně přibývají stovky mrtvých ("Ještě mě k předchozímu napadá, pandemie viru H1N1 v roce 2009 měla nejprve podle oficiálních čísel také „jen“ cca 14 tisíc obětí, po dlouhých letech jsou ale nakonec oběti uváděny v rozpětí 150 až 575 tisíc…
    Ve čtvrtek 13. února počet nakažených prudce poskočil, o 14.840 lidí za jeden den, a počet úmrtí vzrostl o 242 za den." - Kechlibar, PL)

    Tak snad aspoň ty roušky stačí dovyrobit, zdravotnictví podepsalo kontrakt s firmou na jejich výrobu na dobu 5 let... To mě fakt uklidňuje. :-)

    OdpovědětVymazat
  65. Zdravím všechny v neděli, k obědu dobrou chuť.
    K blogu pana Horkého jsem si našla, že o tom, jak je třeba začínat stále znovu, nezpívala jen paní Filipovská:
    Karel Gott - Proč se lidi nemaj´ rádi (1963)
    https://www.youtube.com/watch?v=JzDuoDX2AW8

    U nás modro, fouká přiměřeně - snad tak i zůstane.

    OdpovědětVymazat
  66. Jan Zahradil uveřejnil na Facebooku svou strategii, jak se stát presidentem :-)
    https://www.facebook.com/zahradil/posts/10216402409276220

    K tomu ještě přidal: Také Tomáše Halíka musím nějak zapojit. Jak žádal za Českou křesťanskou akademii stažení kandidatury paní Lipavské, teď by mohl označit kandidaturu pana Zahradníčka za výsměch naší demokracii. Nebo tak něco...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nora by mu taky mohla sehrát fejkový web, případně ruské trolly. Jde na to dobře, chlapec.

      Vymazat
    2. Taky jsem koukla na tu jejich konverzaci a pobavila se. Jsou ještě na světě normální lidi, to je uklidňující

      Vymazat
  67. Tak jsem dělala poprvé kynuté knedlíčky plněné malinami (sdělávám zásoby na mrazáku). Chuťově moc dobré. Pěstovat si maliny a ostružiny, ovšem i rybíz, angrešt, jahody, kdo umí, přece jen není k zahození.

    OdpovědětVymazat
  68. Byla jsem venku s tím mým pokladem. Je tak rozkošná, úsměvy nešetří, převaluje se ze zad na bříško a opačně, nechutná jí vařená zelenina, prostě přesně dítko, jak má být! Těším se na léto, to začne to pravé eldorádo! Jsem připravena na vše :))

    OdpovědětVymazat
  69. Dostala jsem pozvánku na padesátiny našeho souseda. to bude veliké! Už abych začala šetřit! A týden na to bude oslava kulatin mé sestry. Duben bude náročný ;o)

    OdpovědětVymazat
  70. Druhý den MČR, Boltka běžela 200 + štafetu.
    Fandění Bílé rukavice: https://imgur.com/rmwEjMJ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vidím, že Naty má s tetou hodně společného, jakkoliv vypadá, že se za tetu trošku stydí...

      Vymazat
    2. Asi to má logiku, že matka, dcera a vnučka, byť od jiného potomka, si jsou podobni.

      Vymazat
  71. A teď večer ještě končila VC Č.Těšína v kraso ... tak až teď doma a rychle pracovat, ráno jedu ve 4:00 do Ovy na nádr., bo ČSD nemělo listky do Práglu a Regio taky ne, ani nikdo. A pak jeďte někam vlakem.

    OdpovědětVymazat
  72. Kde nám zase lítá ten asfaltový Jáchym, nevíte?

    OdpovědětVymazat
  73. A vida, tak jinak :D)
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milion-chvilek-demokracie-krajska-mesta-protesty.A200216_185553_domaci_remy

    Proč bychom se netěšili ;o))
    https://www.youtube.com/watch?v=Na6piObEzws

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli asfalťák vystartoval na tu milionovou akci, tak letí na Plzeň - tady má být první. Až někde seženu vzduchovku nebo dlouhou malorážku, tak si na něj počíhám.

      Vymazat
  74. Dnes končím... soudruzi architekti vystavěli cihelnou zeď za jevištěm o tloušťce 20cm a zateplili 26cm. To by nic nebylo, ale je vysoká 8m. Kdysi se dělaly zlepšováky, dneska se dělají zhoršováky. A to ti architekti mají 70 let, tak bych čekal špetku rozumu. Jenže oni jsou akademičtí a dělají i sochy. Jak vůbec mohou dostat práci? (odpověď: jedině z národního výboru)

    OdpovědětVymazat
  75. Hektické ráno je pryč, ve Svinově jsem byl ve 4:28.. Vlak nenabral na délce 1 zastávky zpoždění.
    Ne 6:00 v nemocnici Havířov - odběry. Nemocnice žije. V 6h nebylo kde zaparkovat, tak jsem zajel dovnitř, když se zvedla závora a našel místo u popelnic. V odběrové místnosti jsem už měl číslo 28. Ale šlo to tam jak na porážce, jeden za druhým. Paní to píchla bezbolestně, už se na nic nedívala a dělala si levou rukou svoji administrativní práci na stole, v pravé za zády držela tu jehlu. Profík... denně určitě 500-1000 odběrů, vedle totéž dělala druhá paní. Odběr s celou administrativou vyřízený do 1 minuty. Rozbor a přesun do vedlejšího borelkového pavilonu už bude delší, 11 dnů.

    OdpovědětVymazat
  76. Příští víkend je Boltka zpátky, po MČR jun je v téže hale MČR dospělců - 18 měla před pár dny, tak ji tam napsali.

    Ovšem včera a v sobotu .. Tadeáš Plaček https://online.atletika.cz/vysledky-atleta/2017/10000011073 zaběhl 400 za 47:90, to je ročník 2003. Vymazal rekord Masláka o půl vteřiny!!!

    OdpovědětVymazat
  77. Se mi vidí, že u vidláka se bývalý košatý stromek změní v suché pometlo. Poznenáhlu tam diskuse přechází do osobních rovin, objevuje se zášť a jiné negativní lidské vlastnosti, mizí normální lidi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domluvit se ve dvou bývá problém, protože názory se vždy různí. Co teprve ve dvaceti, čtyřiceti diskutérech. A to slepicování vybudilo ega (to je to v nás, co vyžaduje pochvaly). Třeba to Kydy přežijí, ale nebude to vždy idylka.

      Vymazat
  78. Asfaltový holub píše, že si na WC pokapal noťas a asi proto omezuje zdejší noru. Doporučil jsem mu hračky na WC - když se tam tak nudí. Zatím jen golf a košíkovou, ale je k mání i stolní tenisek (o dveře).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On si načůral do noťasu?!?
      Jo, jak to, že o tom skvělém klukovi nikde nic nečtu, to by mělo být na titulkách sportu a ne o naštvaných astmatických norských biatlonistech!

      Vymazat
    2. Pak tam byl další borec, ze Šumperka (závodil za HK), vyhrál výšku. Moderátor asi něco věděl, tak ho moderátor na živo zpovídal a kluk říkal.. že 2x týdně si jde zaběhat, ale že neskáče. A skočil 2,10m bez tréninku!
      https://online.atletika.cz/vysledky-atleta/2020/10000007622

      A jiný dorostenec udělal 200m pod 22s. Kam se hrabe diamantová liga s opicemi!

      Vymazat
    3. Asfaltový holub17 února, 2020 13:14

      Liško,
      nevěřte Ládikovi!!! ani slovo.
      Pokusil se na mne spáchat atentát doporučením speciálního WC minigolfu.
      Když se mu to nepovedlo, začal mne dezinterpretovat.
      Pokud v Ostravě potkáte na Miliónu chvilek pro demokracii přerostlou a silně plnoštíhlou osobu v burce, s předraženými běžeckými keckami na nohouch, je to určitě Ládik!

      Budu si stěžovat Jáchymovi.

      Vymazat
    4. Tak hoši, nebuďte jak malí Jardové :D)

      Vymazat
    5. Prý je záchodová hračka vhodným dárkem k narozeninám.

      Vymazat
  79. Taky BJ se ještě nevrátila z procházky se psem a nikdo nevyhlásil pátrání.

    OdpovědětVymazat
  80. Dnes parafráze jedné písničky z Viditelného Macka:
    "Minářova smečka
    naháněla Křečka,
    ať ho nikdo nikam nevolí.
    Zdalipak sis, Křečku,
    vychutnal tu smečku,
    když jsou teďka všichni za voly?
    Dopadlo to výborně, jsem jen trochu v šoku,
    spravil by to náprstek nějakého moku.
    Šabatka už nebude nikde dělat bobky,
    hidžábům a volavkám nastavíme stopky."

    OdpovědětVymazat
  81. Tohle je taky dobrý dáreček! Svět Lustig! :-)
    Rasismus v hospodě
    http://jdem.cz/ffvvj7
    „Měl jsem štěstí, že strýc Josef Lustig vytáhl kartu, že je novinář, a ten sekuriťák, nebo spíš ta opice se zklidnila,“ zmínil, že se to celé odehrálo kvůli jeho barvě pleti.
    ----
    Búúú húúú, všichni, kteří mi nevyhoví, jsou rasisti a opice!...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je mazaný! Myslím, že to napsal proto, aby sem imigranti nechodili, tak to přece jasně vyznívá.

      Málokdo se v naší republice setkával s tolika cizinci jako my z hudebky. Už jsem to tu psala - měli jsme pravidelné družební večírky se zahraničními studenty (tenkrát ovšem jen Vietnamci, Korejci, sem tam Kubánec, ale i hodně Mongolů - ti vypadali hodně orientálně i se jinak chovali, byli zvláštní). S kulturním programem. Studovali VŠ a praktikovali ve Škodovce. Můžu prohlásit, že nikdy nedošlo k jakémukoli rasismu z české strany, ani se nepamatuju že by něco bylo ze strany veřejnosti, když jsme s nimi šli po ulici apod., ani se kluci nikdy o ničem nezmínili. Prostě Čech a rasista, to neznám - pokud nepočítám Cikány, ale i ti byli tehdy v mezích normy a zákona.
      Takže pokud teď někdo projevuje rasismus vůči hodně snědému člověku, tak to jsou podle mě extrémy. Vznikly ale na základě novodobé zkušenosti a obav z migrantů. Mně se ty historky p. Čecho-Inda zdají přitažené za vlasy. Mají odradit migranty, to jedině.

      Vymazat
    2. Že chodí včas, cítí se býti Švýcarem. Toť podivné. Já taky chodím včas a cítím se normálně.

      Vymazat