18 února, 2021

KRTINEC č.521

207 komentářů:

  1. Mám kompresní návleky na nohy BORA, v jakých jezdí Peter Sagan. Paráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narodnostni spory???
      Ja som napisal, ze Slovensko "žebrá.." na co aj Vy ste ako jediny na tu sprostost zareagoval, a o tom som pisal?

      Kedy naposledy som ja nieco pisal podobne???

      Vymazat
    2. Někdy tady národnostní spor zaznamenám a to mě mrzí nejvíc, Slovensko mám rád.

      Vymazat
    3. Já mám, Ládiku, Slovensko tak ráda. Nechápu, proč sem Jaha pořád tahá slovenské problémy, ve kterých se my dnes už neorientujeme a ani je nesledujeme nijak do hloubky.
      Nejlépe by pro něj bylo buď debatovat na slovenských blozích anebo na nějakém politickém fóru.
      A nekňučet a neosočovat ostatní diskutéry, když nikdo nereaguje. Tak k tomu prostě nikdo nemá co říci...

      Vymazat
    4. Návleky jsou boží, Sagan je proti vám břídil! :-)

      Vymazat
    5. Hezké,to jste potřeboval. I tyrkysová barva dobrá

      Vymazat
    6. "JAHA11 května, 2016 14:42
      Pockal som a precital som si komentare. Vyjadrenia, ako som ocakaval. Absolutne chybajuce logicke uvazovanie. Predpokladal som to, predpokladal som, ze Benesom natlacena "ceska historia" nedovoli ludom SLOBODNE!!! rozmyslat. Ale netusil som, ze je to i v tomto priestore take VAZNE!!!.


      Zopakujem zakladne veci:

      Tiso NEMOHOL!!! vediet, kde idu Zidia zo Slovenska, lebo to nevedel NIKTO, okrem Hitlera a jeho najblizsich. Pokial by to niekto VEDEL, urcite by v roku 1944!!! tri roky po odsune Zidov zo Slovenska!!!, predsa nepresvedcil Zidov z Madarska, aby si sadli do vlaku a isli do Osvietcimu. Ste naozaj DEBILI???, alebo to naozaj nechapete, co pisem, a co su FAKTY???

      Tiso ZAPLATIL!!! ako jediny zo vsetkych statov za Zidov za osatenie a za ubytovanie. Boli to VYSOKE!!! financne ciastky, ZIADNY stat, ktory posielal Zidov na prace NEDAL pre Zidov ANI cent!!!, iba Slovensko!!!


      OPAKUJEM!!! pre hlupakov - precitajte si dokumenty z procesu s Tisom. NIKDY!!! nebol sudeny ako vojnovy, ci iny ZLOCINEC!!! Zabil ho jednoducho zradca, hajzel, posera Benes. To je fakt. Lebo Benes USIEL, ZRADIL, celu vojnu sa skryval vo VB, ABDIKOVAL!!! na prezidenta!!! a potom, ako NIE PREZIDENT!!! (ked abdikoval, ze!!!), podpisoval nejajake znluvy s Rusmi, ktori prave VTEDY!!!! ODVLIEKLI!!! z vychodneho Slovenska ludi do ruskych gulagov!!!. V Kosiciach podpisoval s Rusmi podvodnu zmluvu a zaroven sa tvaril, ze NEVIDI!!!, ze cca 10 km odtial Rusi odvlacali Slovakov do ruskych gulagov!!! na nutene prace.

      HAVADO PRVEJ KLASY. ZLODEJ, ktory premrhal peniaze ceskych a slovenskych narodovcov v kasinach!!! Hovado, ktory dal popravit Ceskych dostojnikov, ktori svedcili o tom, ako mu spreneveru penazi VYKRICAL pred vojenskymi velitelmi STEFANIK!!!

      Hovado, ktory zariadil, ze DODNES sa neodtajnili spisy z vysetrovania "nehody" Stefanika!!! (Pilot, jediny z ceskoslovenskych predstavitelov, ktory ROKY!!! ovladal riadenie lietadiel, zrazu nevedel pristat, ze !!!???)

      Je potrebne pre NORMALNEHO cloveka, ktory NAOZAJ chce vediet pravdu este nieco viac pisat?


      Vymazat
    7. Máte správné číslo?

      Vymazat
    8. Snad si zvyknete. S tímhle zkušenost nemám.

      Vymazat
  2. Dobra vtip.

    Pani Marie zrazu nevie, o com je rec, aj ked je to v mojom prispevku a texte JASNE napisane. A ona zrazu nevie, ci ide o nejaku policku temu, ci vlastne o com.

    Hulvata toleruje, ona o nicom nevie:-)))

    Dobre som sa pobavil:-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "JAHA11 května, 2016 16:19
      Este raz skusim napisat, aby sa Cesi, Moravaci a Slezania zamysleli.

      Ako mozu obhajovat cloveka, ktory:

      1. Dokazatelne (vid vtedajsie noviny, vypovede ceskych vojakov a cinitelov ucastnych schodzky Benesa a Stefanika...) spreneveril peniaze nazbierane ceskymi a slovenkymi vlastencami v Amerike.

      2. Dokazatelne sa VZDAL funkcie prezidenta CSR a USIEL , ako posledny zbabelec do Londyna, kde v klude, pohode a financne zabezpeceny PREZIL celu VOJNU BEZ akejkolvek OBETY!!! pre Ceskoslovensko.

      3. Pomocou tajtrikov "anuloval" svoje vzdanie sa funkcie prezidenta republiky ked uz bolo JASNE!!!, kto vyhral.

      4. V rozpore so vsetkymi zakonmi a so svojimvlastnym prehlasenim o vzdani sa funkcie prezidenta CSR sa sa NECHAL PREHLASIT!!! za prezidenta CSR, BEZ VOLIEB!!!

      5. V case, ked na to nemal ZIADNU PRAVOMOC podpisal kosicky vladny program a pritom zaroven IGNOROVAL, ze ti, (ZSSR), ktori ho akoze uznali za prezidenta, zaroven ODVLIEKLI!!!, uz po VOJNE!!! obcanov CSR (samozrejme iba Slovakov!!!) bez sudu, bez dovodu, bez akehokolvek pravneho podkladu do ZSSR ako OTROKOV!! do ruskych gulagov!!!

      6. Napriek tisckam staznosti, vratane medzinarodnych, 4 roky nerobil NIC!!! pre nezakonne odvlecenych obcanov CSR - Slovakov!

      7. Do roku 1948 odstranil VSETKYCH CESKYCH skutocnych vlastencov, ktori by mohli svedcit o jeho zradach od roku 1918!!!

      8. Do roku 1948 sa OSOBNE zasadil za to, aby boli ceski a slovenski vlastenci a ludia, ktory NEUSli, ako on z republiky, ale napriek nepriaznivym celosvetovym udalostiam zostali v CSR (neskor Slovensku a v protektorate) pri SVOJOM lude - popraveni, sikanovani, vazneni...

      9. Svojim rozhodnutim (uz bez zdraveho rozumu, miesto abdikacie), ZAPREDAL CSR komunistickej zlovoli na najblizsich 50 rokov, napriek tomu, ze na Slovensku komunisti boli ako v JEDINEJ KRAJINE!!! po vojne TOTALNE odmietnuti a totalne prehrali.

      10. Na dlhe desatrocia zabezpecil pre komunistov, aby do ceskych hlav natlacili KAPUSTU o srdecnom prijati sudruhov komunistov, napriek tomu, ze Slovaci ich TOTALNE ODMIETLI a DODNES!!! totalne odmietaju (vid vysledky KSS na Slovensku avysledky KSCM v Cesku).
      11. Na dlhe roky zabezpecil, aby si ludia v Cesku vazili ZRADCU, HAJZLIKA, PODVODNIKA... a nadavali na tych, ktori poukazu na PRAVDU.

      Odpovědět"

      https://krtek-v-exilu.blogspot.com/2021/02/krtinec-c521.html
      "

      Vymazat
    2. Tady se taky přepisuje dějepis.A vy buďte rádi,že nemusíte platit reparace. Mnoho nezbývalo a bylo Slovensko poražený stát. Zachránilo vás dvouměsíční povstání 5 minut po 12.

      Vymazat
    3. To už tu bylo v Noře kolikrát.
      Jeden začne otravovat diskutéry tak, až se s ním nechce bavit nikdo.. a on sem naleze jako anonym hned druhý den a pokračuje...
      Druhý se zase vždy za čas dostane do varu tím, že dostatečně nesledujeme slovenské dění, začne psát o tom romány a nakonec rozzuřeně odpadne, aby se za pár dní vrátil, jako když nic.
      Proto Maximus napsal: "ti dva jsou tu pořád? Tak nic, já raději zase mizím..." :-)
      Pánskou část Nory drží nad vodou jen Ládik s Jáchymem. Díky!

      Vymazat
    4. Dámskou bohužel nikdo.

      Vymazat
    5. Ať skončíme zvesela:

      Oxide, oxide,
      kdo po tobě ide?
      Krtky si dojebal,
      kdo to tu pozdvihne?
      Krtky si dojebal,
      kdo to tu pozdvihne...

      Vymazat
    6. Oranžový bubák tu oxiduje stále.....

      Vymazat
    7. Někdo musí korigovat vaše lži.

      Vymazat
    8. Vy tedy máte drzost, lžete a otravujete tu jak nějaký uličník...

      Vymazat
    9. Lži Gai a marie jsem prokázal.
      Ale drzá štěkna si nedá pokoj..

      Vymazat
  3. Marie, dnes máme zase Sedláka kavalíra, docela se těším.
    A taky uslyším a uvidím poprvé Čajkovského Pikovou dámu, jednou to bylo na operním festivalu, ale já to nějak vynechala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pikovou dámu mám na deskách, vůbec tam mám plno skvostů, jen potřebuji pořádný gramofon. Jednou, až budu mít víc času. Pouštěla jsem si je kdysi k žehlení, mytí oken...

      Vymazat
    2. Vynikající č. 11. A pak mezihra. A další.

      Vymazat
    3. Met nám umožnila slyšet i pěvce 80. a 90. let - paní Troyanos během 14 dnů ve třech rolích - úplně se opájím jejím hlasem.

      Vymazat
    4. Troyanos má něco magického ve výrazu. Hlas se mi líbí zvlášť ve střední dynamické poloze a v pianech, když pálí vší silou, trochu moc vibruje. Ale v rámci přijatelnosti. Opravdu je působivá.

      Vymazat
  4. V Jindřišském Hradci už nemají kovidní lůžka, to může být průšvih.

    OdpovědětVymazat
  5. Sluší se poděkovat panu domácímu za jamku. Taky zdravím Annu Moniku, jsem ráda, že je v pohodě. Byla jsem v práci a nechce se mi zabývat žabomyšími spory. Ovšem ten odkaz na vibrátory byl nad rámec slušnosti vůči Gaie, otevřela jsem a nestačím se divit. To mělo být vtipné???
    Jáchym je doufám v pořádku, Jindřišský Hradec to jistě zvládne!


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,
      během několika dnů, maximálně týdnů to nezvládne vůbec nikdo v celé zemi .

      Covidová lůžka s plicními ventilátory se dají uvolnit jen tak, že se přemisťují ti, kteří by s 30% pravděpodobností přežili v umělém spánku na obyčejná, kde přežijí několik desítek minut až hodin.
      Jejich místa jsou zapotřebí pro mladší a perspektivnější.

      Vždyť podívejte, jak rychle zbourali v Praze před pár dny v Praze nepoužitou provizorní nemocnici, když nyní doopravdy "hrozilo" že ji budou potřebovat... nyní budou na nátlak opozice "uvolňovat opatření".

      A za humny (Rakousko) už máme i jihoafrickou variantu, na kterou fungují nám dostupné vakcíny na max. 30%. A umírají na ni i třicátníci a čtyřicátníci.
      Na nastupující brazilskou i děti.
      -----------
      Jinak se ale nevyděste, že po očkování se během jednoho až tří dnů dostaví zimnice, bolesti hlavy, třesavka a další reakce. To je normální.

      (Mám bezprostřední zprávu z jednoho lék.zařízení, kde se tyto příznaky, na jeden- dva dny vyřazující lidi z práce,projevily u čtyř zdravotnic z pěti, věk cca 30 až 50 let.(Vakcína Pfizer.) Ale přešlo to.

      Jestli ovšem vakcína zafungovala se uvidí.
      -------------
      Držím všem palce a usilovně přeju, ať se vás/či dokonce nás/ co nejvíc dožije podzimu.
      (Horší než Covid je snad už jen naše politická reprezentace)

      Vymazat
    2. Těším se k Bajgaru na kafe a pravou jihočeskou picu nebo propečený smažák.

      Vymazat
    3. Zdravím, liško, když jsem si přečetla ty zdejší spory, vybavilo se mi: "Pojďte, budeme na sebe hodní!" (z knížky Miroslava Skály Cesta kolem mé hlavy za 40 dnů)

      Vymazat
    4. "Hele děti, postavte kufry a pojďte si něco slíbit. Celej rok jsme na sebe takový vošklivý, tak si slibme, že aspoň tady za ty peníze budeme na sebe hodný. Jste pro? - Já jsem pro. - Já taky. - Tak hele, tak budeme jako všichni pro. - Ale já jsem doopravdy pro!"
      Homolka a tobolka.

      Vymazat
    5. Ad: Monika

      Som rad, ze fungujete a ste v poriadku. Ako pisal Jachym (aspon tak som prispevku porozumel) nech nam to vsetkym vydrzi a nielen do "podzimu". Potrebujeme sa v najblizsej dobe co najviac chranit, Boh vie, co sa na nas este chysta...

      Pozdravujem.

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Co to je za otázku? V(B)ajgar je plnohodnotný městský rybník, má své rybstvo i ptactvo!

      Vymazat
    2. Můžou být v rybníku úhoři?

      Vymazat
    3. Mám JH ve veliké lásce, každoročně jsme jezdili na výlet buď Lednice, Valtice, Mikulov, nebo Telč, Slavonice, JH. Letos si to zase zopakuju, i když bez lišáka.

      Vymazat
    4. Pokud ryby nechytily covidy, tak dosud jsou.

      Z ptacta převažuje divoké kacheňstvo.Resp. moc divoké není, některé skupinky ukázněně chodí po přechodech pro chodce v zástupu za sebou.
      Pouze odmítají respektovat semafor, čímž působí zmatek v dopravě.
      Přemýšlím o podnětu dopravnímu inspektorátu, aby hlavně pro autobusy MHD zřídil dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě kachnám zprava!

      Možná by pomohlo také umístit světelné semafory do výše očí kráčející kachny.

      Jejich převažující potravou jsou suché rohlíky z rukou nevinných dětí a vymírajících důchodců.

      Vymazat
    5. Ano, to znám. Obzvlášť nezodpovědné matky přecházejí po přechodu bez ohledu na intenzitu silničního provozu. Je pak mnohdy slyšet skřípot brzd a občas i plech o plech. Jaký asi dávají svým ještě jen ochmýřeným potomkům příklad?

      Vymazat
  7. Liško,
    v letošním létě bude nejspíš v plném proudu brazilská a jihoafrická varianta covidu, takže to moc reálné není, ale pokud bych náhodou přežil, přespříští rok byste mohli s Ládikem přijet. Pokud se nevyskytne celosvětová pandemie bajgarské mutace.
    Možná budu mít i slámový rybízák nebo ledové šípkové.
    (Letos se moc nepovedlo). Mám totiž na zahradě zplanělé růže, prorůstající koruny stromů a dosahující výše čtyř až pěti metrů. Trhat šípky z teleskopického žebříku by byla práce jako dělaná pro Ládika. Je totiž třeba stát na horní šprušli na jedné noze a v předklonu, druhá noha odtlačuje větev překážejícího sukulentu.

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Nádhera!
      Viděl jsem přímý přenos z Měsíce Apolla 11 v červenci 1969, teď z Marsu.
      Myslím, že ničeho lepšího se už nedožiju.

      Vymazat
    2. Starej dědek a pořád myslí na sex

      Vymazat
    3. Mars a sex??!
      Kdo psal o motoru a miláčkovi a vymlouval se na reklamu?
      Gaio, doporučuji Vám navštívit psychologa.

      Vymazat
    4. Touch down! svým Nádhera! mi připomněl jinou nádheru
      https://www.youtube.com/watch?v=HXKm4DFGSoo

      Vymazat
  9. Taky jsem koukal na přenos z Marzu.
    Od minule se tam nic moc nezměnilo, furt je to tam samej šutr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna to místo přistání, které si modul sám vybral, je velice hladké s malými šutýrky.

      Vymazat
  10. Docela zajímavá musí být konstrukce vrtule a pohonné jednotky.
    Při tak řídké atmosféře musí mít otáčky pomalu jak jak zubní vrtačka.
    Řekl bych, že i pouhé asymetrické znečištění rotoru musí způsobit docela slušnou dymamickou nevyváženost....ale asi se to při tom fofru zase odstředivou silou otřepe. No a taky by mě zajímaly baterky, pracující při tak extrémních teplotách.
    Je fakt, že kdybych před pár lety četl, že na Marsu bude lítat elektrická helikoptéra, ťukal bych si na čelo.

    OdpovědětVymazat
  11. a tak spíš to byla animace přistání, až pak přišly první fotky,...
    v 69 jsem to taky viděla,
    a pád dvojčat taky,
    covid vidět nechci,...

    Jo a ten Štefánik - no, říkalo se mnohé,...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda,animace. Kdo by to tam mohl natáčet. Paroubek? Přistání na Měsíci je taky prý z dílen v Hollywoodu

      Vymazat
  12. Líško, vy máte spády, prý jste chtěla s dalšími lištičkami vyloupit slávistický chrám a nějak to nevyšlo? :-)

    Statečný výkon v Evropské lize! Lišky slávistický chrám nevyloupily
    http://jdem.cz/fguv55

    OdpovědětVymazat
  13. Tužka napíše,...pane zdenkub, díky za novou Noru...

    Doufám, že svěží skorojarní povětří si najde cestu i do jejího podzemí,...a bude vyvětrávat zatuchlé informace.

    Vždyť bohatě stačí to kolem koronaviru. Bude třeba si nějakou přívětivou a radostnou zprávou podepřít běh každého dne.

    Mám pro sebe dobrou zprávu,...napekla jsem si flákotu, nepůjdu do viroviště, ale jen do přírody a do lesa, stanu se na pár dní vzorným občanem, co dbá protipandemických opatření,...a k tomu mi dopomáhej má slaběsilná vůle. Jinak,...šla bych i do cukrárny, šla bych do restaurace na gáblík,/vaření není moje nejoblíbenější činnost,/šla bych na nějaký pokec se známými a kávou, šla bych do tělocvičny si zaházet na koš,...to bych mohla, mám od sokolovny i tělocvičny klíče a míč mám taky,...ale, musím jít příkladem, že sedím doma,...teda nesedím, chodím tam, kde nikoho nepotkám,.....takasi.

    Měste se, jak nejlépe umíte,...Tužka....koronaviru navzdory.

    OdpovědětVymazat
  14. Tužka napíše,...Mars,...hvězdopravci mu v astrologii přidělili nezáviděníhodnou úlohu,....jak se s touto planetou vozítko z planety Země popasuje,...uvidíme.

    Záležet bude na úhlu pohledu,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  15. Kde se na té zemi vzalo tolik vody?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z vesmíru.
      https://www.astro.cz/clanky/vzdaleny-vesmir/kdy-se-objevila-ve-vesmiru-voda.html

      Vymazat
  16. Tužka napíše,...paní Gaio,....kyslík a vodík se měli po nekonečně miliard jenotek času opravdu, ale opravdu, skutečně rádi,...a takhle to dopadlo,....voda, ta slaná, a je jí tolik,...ta je důsledkem nešťastné lásky,...sejně jako v lidském životě,...jsme součástí vesmíru,....poměry, ty matematické, přírodní i lidské, kopírují stejné křivky, jen v různých velikostních měřítcích.

    Pan Prymula je zajímavý případ,...jeho chování, řeči a jednání,...lze si vysvětlit různě,...třeba nám tím něco chce naznačit,...třeba, třeba to udělal schválně, protože věděl, že bude odsunut a přál si to,...třeba je jen nezodpovědný jedinec, jako dalších několik miliónů jedinců v naší republice,....a třeba je to ještě i jinak....kdo ví, jak.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde se ve vesmíru vzal kyslík,ten je produktem živých organismů. Mlhoviny byly z vodíku a helia Mars hned vedle je vysušený,vodu si neudržel.

      Vymazat
    2. Kyslík ve vesmíru není produktem živých organismů.

      Vymazat
  17. Zdenkub, díky za krtinec a taky děkuji za možnost dávat sem své úvahy, na základě odkazu, který jste včera dal, jsem napsala úvahu.

    31. Kapitalismus nebo socialismus?
    Kapitalismus je zaměřen na kapitál, vlastnictví - to je nedotknutelné, a na konzumní způsob života, což neomezuje názory na ostatní záležitosti života a to je jeho největší výhoda - svoboda. Ale vlastnictví vytváří nerovnost mezi lidmi nejen v množství majetku a způsobu života, ale i ve vzdělávání.
    V současnosti jsou na Západě různá sociální hnutí - politická korektnost, genderismus, cancel culture..., která vedou k omezování svobody vyjadřování a názorů, což je velmi špatně. Princip rovnosti je ukotvený v Listině základních práv a svobod (v ČR je ústavním zákonem č. 2/1993 Sb.), přesto tento princip rovnosti porušují Istanbulská úmluva a Usnesení Evropského parlamentu ze dne 26. března 2019 o základních právech lidí afrického původu v Evropě, což je velmi špatně.
    Z toho mi vychází, že lepší je kapitalismus, ale mezi základními právy má být i právo na práci a právo na soukromí a vzdělávání má být jako bylo ve Finsku kolem r. 2000.

    OdpovědětVymazat
  18. "Havlíčkova pravidla otevření obchodů: povinný respirátor, nebo dvě roušky..." (idnes)

    Dvě roušky na sobě
    a máš vole nano
    třetí máš v zásobě
    bože, marjá panno.

    To už kovid neprorazí
    takovéhle bludiště
    je to prosté, lidé drazí
    kovidí to rumiště.

    OdpovědětVymazat
  19. Japonci jsou drsňáci.

    Protože vlasy studentky nebyly podle školy „dostatečně černé“ a porušovaly tak zmíněná pravidla, dívka nemohla vyrazit se třídou na výlet, několikrát nebyla vpuštěna do hodiny, její jméno bylo smazáno z třídní docházky nebo jí byl odepřen přístup k jejímu místu v lavici.

    Kvůli tomu nakonec školu předčasně opustila. Přísná pravidla ohledně vzhledu studentů má spousta japonských škol, poznamenává BBC. Některé podle serveru dokonce studentům nařizují konkrétní barvu spodního prádla.
    https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/japonku-skola-nutila-obarvit-si-vlasy-byly-malo-cerne-40351385

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo ví,jak to bylo,známe tyhle můry,když bojují za svou podvodnou pravdu. Ale u nás by vyhodili učitele a ředitelku

      Vymazat
    2. Jo, každou zprávu je lepší brát s rezervou. Ale oni se na Východě s nějakými lidskými právy moc nemažou... Před pár lety tady koloval dopis Tygří matky, ještě ho mám někde schovaný - k výchově tam. Z toho by se západní děti potento. A disciplína přináší výsledky, ať si je kdo chce hodnotí jak chce.

      Vymazat
    3. Ale dril zanechá šrámy na duši,příkladem je korunní princ Rudolf i Hitler prý měl drilovou výchovu ze strany otce a víc

      Vymazat
    4. Gaio, vy máte vždy na vše nějaký hrozivý příklad...
      Ale na dnešní mladé generaci je snad vidět, že by disciplínu a kázeň pořtebovala, ne? Co to má co společného s Habsburky?
      (Ještě jste zapomněla na Charlese v internátní škole :-)).

      Vymazat
    5. Dnes je druhý extrém. Ale mladým se divím, že si dobrovolně barví vlasy. Tolik chemie a půl hodiny života. Já vždy trpím, ale šedivá ještě nechci chodit a teď ty zavřené salóny, hrůza

      Vymazat
    6. A ještě větší starost mají ti, co si plánovali novou kérku! :-)

      Vymazat
    7. Zrovna jdu z drogerie a na regálu s barvami na vlasy a barvicími šampony je největší binec - vše přeházené a poházené, je vidět, že se v tom spousta zákaznic přehrabuje kvůli domácímu barvení.
      Já bych už zase ostříhání uvítala, lezou mi vlasy do obličeje, ale obarvení mi od začátku prosince drží dobře - svrchní vlasy překrývají odrosty, pěšinku jsem dobarvila, vydržím docela dlouho (teď to dělá čtvrt roku na jedno obarvení L´Oréalem).

      Vymazat
  20. Tužka napíše,...dovolím si trochu vlastních spekulativních myšlenek do budoucnosti,...teda k boji s koronavirem u nás.

    Jak s ním vést boj,...není a nejsou dobrá řešení,...jsou jen špatná, samá špatná řešení,...protože koronavir válcuje přes naší republiku a dost občanů mu v tom pomáhá,...vidím to dnes a denně.

    Stěžejní je, že nevíme, co koronavirus udělá v příštích dnech, týdnech, měsících a letech....něco podobného tu nikdy nebylo,...takže naše vedení zákonitě tápe v mlze budoucnosti,...co navrhnout, co udělat, čemu se vyhnout,....

    Přirovnám to k lodi v bouři,...kam manévrovat, který stěžeň podříznout a který nechat,...
    Až se fregata, značně poničená, s mrtvými v podpalubí, dovleče do přístavu, bude její velení pohnáno k odpovědnosti, co udělali a co neudělali a měli udělat,...a zapomene se, že nebyla dobrá řešení.

    No, a vstanou noví, mladí, odredovaní kormidelníci, a budou si tahat triko, že jim by se to nestalo, že oni umí, lépe, chytřeji,...houby,... hubou se nakecá spousta nápadů, co nejdou realizovat,....ale vsadí na vlnu všeobecného rozhořčení nad ztrátami všeho druhu.

    Jak to všechno bylo, neříkají a nepíšou poražení, ale soudci a vítězové.

    No, a pan Prymula se třeba právě tomu přál vyhnout, tomu obvinění, tomu, volit špatná řešení,,...nechtěl být za krysu, co opouští loď, když nabírá vodu, tak se rozhodl, že se nechá hodit přespalubu,...záchranný člun má v dohledu,...takvocogóó.

    To je jen taková, nahozená obrazy,...moje úvaha.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré řešení je vakcinace.
      Jediné.

      Vymazat
    2. Jenže nyní dostupných vakcinací je nedostatek a je otázka, jestli budou účinné i na různé mutace covidu-19.

      Vymazat
    3. Další (hypotetický) problém je v tom, že ve dvou stejných ampulích či krabicích s vakcinační látkou nemusí být ta samá látka, přestože viněta je stejná.
      Je to podobné jako s konzervami v (německém) hypermarketu - tentýž řetězec prodává odlišné potraviny u nás a v německu. Liší se jednak cenou (u nás je vyšší) jednak poživatelností (u nás je nižší).

      Podobně tomu bylo u různých variant očkování proti ptačí chřipce: Zahraniční prominenti tehdy dostávali látku bez rtuti, my a západní plebs se rtutí(ta rtuť tam byla funkční, látka déle vydrží a údajně aktivuje imunitní systém. Nejednalo se tedy o úmyslné poškozování zdraví. Prominentovi se dopraví neškodná vakcína bleskurychle. současné vakcinační látky rtuť neobsahují)
      ----------------
      Před půlhodinou se vrátila z očkování matka čtvrtky (věk 90+).
      Pfizerem .
      Někde je, protože ho odmítají NĚKTEŘÍ zdravotníci. Jedni proto, že už covida (možná) prodělali, druzí proto, že reakce na něj dokáže nejméně na den vyřadit člověka z práce (třesavka, svalová slabost, silná bolest hlavy, někddy/zřídka/ horečka.

      Takže při naočkování celého špitálu nemá ani kdo odvážet zesnulé a navážet do jejich postelí nové pacienty. Už teď jedou mnohde daleko za hranou.

      Jiní proto, že buď nevěří v účinnost, nebo nevěří v bezpečnost.
      Můžeme si vybrat. Doporučuji hodit si pětikorunou.

      Vymazat
    4. Logistika vakcín je největší problém.

      Vymazat
  21. Bronzový kůň
    https://imgway.cz/s/2qWv

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pes,ohař

      Vymazat
    2. http://www.mzm.cz/e-shop/darkove-predmety/bronzova-stylizovana-plastika-kone-kopie/

      Vymazat
    3. Kdoví, jak mu před 3 tisíci let říkali.

      Vymazat
    4. Nejspíš keltsky: capall

      Vymazat
  22. Boltka už běží za ženy, na MČR.

    OdpovědětVymazat
  23. Tužka napíše,...i výrobci vakcín připouští, že vakcína neučinkuje stoprocentně, že má poměrně krátkou dobu ochrany,...uvádí jen v počtu měsíců, odhadují to, nemajín a nejsou ověřené zkoušky,...takže,.co?..i ti, co koronavir prodělali ho dostávají znovu,...ani tady se neví, jaká je časová délka vlastní obrany těla,....jistě to bude variabilní, jako všechno v souvislosti s viry.

    A pak, koronaviry mutují,...jsou velice variabilní,....a kdo bude hradit vakcinaci furt dokola,..?..je to prozatímní řešení,....za dobré ho nepovažuji, protože nás, jako lidi, může dostihnout rychlá rezistence koronaviru na principy vakcín.

    A co finanční otázky, ?, ty jsou prozatím odsunuty,...dříve, nebo později se dotanou na pořadí dnů,...

    Votomtoje.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vakcína je účinná na všechny zmutované covidy.
      Rychlá rezistence koronaviru na principy vakcín je nesmyslný blábol.
      Diletantství je bída většiny lidské populace.

      Vymazat
    2. U lidí nad 80 bych se hodně rozmyslela, můj otec zemřel 3 měsíce po očkování na chřipku, měl rekaci,kterou neustál, měl teploty,odvezli ho do špitálu,tam teploty zvládli,ale po 10 dnech vrátili ležáka s proleženinou,kterou se nepodařilo vyléčit a mobilita se též nevrátila.Takže jen ležel na té proleženině a trpěl. Očkování nabídl sám praktický lékař s tím,ze chřipky dostat už nesmí

      Vymazat
    3. Já vůbec nepředpokládám, že virus je rezistentní na principy.
      On virus o principech třeba ani chudák neví.
      Ona na něj prostě a jednoduše ta vakcína z velké části nefunguje.
      Přiznávají to sami výrobci, ale koncem roku už bude všechno vpořádku, pracuje se na tom.

      (Včera citovali ve zprávách britského ministra zdravotnictví, konstatoval, že vakcína u nových variant funguje tak z jedné třetiny.)

      Nicméně nové mutace nicků, pravda, fungují dokonale a vakcína proti nim se na obzoru nerýsuje)

      Vymazat
  24. Kopce:

    https://rungo.cz/2021/02/19/kdyz-dodrzite-tato-pravidla-nebudete-na-kopci-odrovnani-spravnou-technikou-usetrite-energii/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důležitá věta z článku
      Proto je mnohem lepší nastavit takovou rychlost a intenzitu, která je vám příjemná

      Takže pro mě kopec jen lanovkou

      Vymazat
    2. Kopec na pocit, ne na čas...

      Vymazat
  25. Tužka napíše,...Anonymus,...dnes ve 12:OO,...UŽ SE MŮŽETE ZASE PODEPISOVAT JEDNÍM ZE SVÝCH NICKŮ.....je to velice lákavé, ach ta Nora, ta má své neodolatelné kouzlo,...

    Troufnu si tvrdit,...že to nebude tak nesmyslný blábol,...dám svému blábolu tři měsíce,...a uvidíme,...když se toho dožiju a koronavirus mne nepošle pod kytky....tak do tří měsíců...dvacátého května se k tomu vrátím,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechte laskavě na mně, jak se budu ne/podepisovat.
      Uvidíte, nepřiznáte.

      Vymazat
  26. Tužka napíše pro pana Ládíka,....všechno, co se týká organismu, ať lidského, nebo jiného,...tak u jednotlivce jsou vždycky větší nebo menší odchylky.

    Ano,...zjistit, o čem nás informují zprůměrované hodnoty,...pak, kdo je jak vykládá,....je to o té sklenici naplněné do poloviny vodou,...je naplněná JEN do poloviny,...nebo, je naplněná UŽ do poloviny,....

    Chce to vždycky vyzkoušet,...opatrně, přískokem vpřed,...mám takový sešitek,...tam si už od mládí píšu, co se mi osvědčilo, co né,...a taky zjišťuji, jak se tělo i duše i city mění,...jak reagují tyto složky pod náporem času a zkušeností jinak, než kdysy.

    Je třeba si vzít v potaz, že cizí zkušenost je dobrá, informativní,...ALE, JE NEPŘENOSNÁ,...pořád to je jen informace, s kterou naložíme podle vlastních zkušeností.

    Ještě popřeji úspěch dívce v běhu,...a radost z pohybu, a odhodlání nevzdat se, když se úspěchy nedostavují,...

    Je krásný slunečný den,....pět stupňů,...parádní předjaří,...pomalé tání,...co víc si pro dnešek přát.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  27. Všimli jste si,jak zdražili oříšky?

    OdpovědětVymazat
  28. Ad: Tužka

    "No, a vstanou noví, mladí, odredovaní kormidelníci, a budou si tahat triko, že jim by se to nestalo, že oni umí, lépe,..."

    No, ja sa (ak sa dozijem), obavam nielen toho, co pisete (zacnu sa stvanice na tych, ktori vladli pocas korony a bojovali s nou, kazdy ako vedel), ale ze ak nastane naozaj oslobodenie od korony, aspon na nejaky cas, tak ocakavam obrovsky vzostup kadejakych populistov, ktori lubivymi heslami strhnu dav do ulic a nepokojov, a medzitym sa potichu rozbehne dalsia vlna dodavky emigrantov zo vsetkych moznych smerov do Europy, to vyvola na roznych miestach urcite i nasilne reakcie z dlhodobej frustracie...

    No, obavam sa, ze tak, ci tak, necakaju nas dobre casy. Tie sme uz asi (aspon nasa generacia) prezili, co sa dalo, hoci aj s roznymi ranami. Novi bojovnici sa nas pokusia naucit tancovat, ako budu hvizdat. A ze to bude multikultigenderkvotoneomarxistickoprogresivne hvizdanie, to mam za iste...

    Nechcem byt velmi pesimisticky, ale relativne dobre casy asi prave koncia...

    OdpovědětVymazat
  29. Nasa vlada vcera neschvalila Sputnik V, lebo jedna strana (Za ludi) to vetovala, lebo ze to nie je schvalene, ako dalsie vakciny, co sa pouzivaju. Dnes Matovic mal tlacovku a oboznamil pritomnych s tym, ze dohodol s Rusmi 2 mil. vakcin najneskor do konca juna (a vcera, ze do konca februara 160 tis.). Pouzitie vakciny napriek tomu, ze to nie je v EMA schvalene bude vraj mozne rozhodnutim ministra zdravotnictva. No, na toho ako besni uz mesiace utocia slnieckari, na cele s prezidentkou, tak uvidim, ako to ustoji a ci nakoniec podpise povolenie.

    OdpovědětVymazat
  30. Konečně doma. Soused kácí sušky:
    http://imgway.cz/s/2qWJ

    OdpovědětVymazat
  31. Moje první rouška bude tedy i poslední. Koupil jsem 10ks ffp2 za 149Kč v lekárně. Nová doba žádá nový přístup. Šálu si ale nechám.

    OdpovědětVymazat
  32. Mám prúser. Kortikoidy způsobují redistribuci tuku. Mi se tuk z prdele přesouvá na obličej a teď nevím, co je co. Kde mi budou dělat PCR? Co dám na občanku? Možná budu muset změnit avatara.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je u nich běžná záležitost, hlava jako kopací míč. Sousedka to tak měla, kamarád, co je bral, taky. Ono to pak zase zmizí. To vydržíte.

      Vymazat
    2. Doporučuju fotku Dády Patrasové,tu vyhodí vyhledávač když zadáte měsíčkovitý obličej( vedlejší vysledek užívání kortikoidů)

      Vymazat
  33. Myslim, ze skoro kazdeho z nory tato tlacova konferencia Matovica zaujme.


    https://www.ta3.com/clanok/1203514/tb-premiera-i-matovica-o-vakcine-sputnik-v.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezaujala.

      Vymazat
    2. Ja som myslel, ze ano, lebo ako to, ze predseda vlady clenskej krajiny EU si dovoli jednat potajomky s Rusmi o dodavke ich neregistrovanej vakciny na Slovensko?:-)

      Vymazat
    3. Když vidí,že z Bruselu by jim nic nedodali...

      Vymazat
    4. Ad: Gaia

      Ved o tom to je. I vas, teda nas (:-)) Babis pred casom mal podobne chutky, mal nejake reci o tom, ze vakcinu Rusov sa bude snazit ziskat, dokonca tusim bol i s Orbanom na jednacky ako na to, a nakoniec sklapol a drzi liniu EÚ - nejednat s Rusmi. Prave preto sa cudujem, ze taky Matovic si dovolil potajomky jednat priamo s Rusmi (ministrom hospodarstva, dalej so sefom spolocnosti, ktora ma na starosti predaj a kontrakty so zahranicim, co sa tyka vakciny - maju uz zavody na vyrobu v J. Korei, Indii, Cine... a este jednym sprostredkovatelom, bez toho, aby do toho zapojil ministerstvo zahranicnych veci, ci niekoho ineho).

      Mozno taka vec, ktora zostala nepovsimnuta, z jeho nedavnej navstevy vo Francuzsku, s Macronom. Bol tam na vyslovne pozvanie Macrona a nase progresivne multikultigenderkvotohomolobo progresivne platky, ktore po nom idu od zaciatku, sa venovali len vysmievaniu sa jeho navstevy, aky bol nediplomaticky, ako urobil Slovensku hanbu...On ale, celkom otvorene hovoril, ze cielom navstevy bola jedna vec, na ktorej sa s Macronom dohodol, ale bolo to tajne jednanie, ze to teraz po navsteve nemoze hovorit, ale ze budeme VELMI prekvapeni. A ze to ozrejmi, az na to bude cas.

      Tak si myslim, ci nahodou sa nedohodli, ze Slovensko sa odvola na to, ze Sputnik uz je registrovany v krajine EÚ (Madarsku) a preto to moze urobil i Slovensko s odvolanim sa na registraciu v Madarsku. No a Francuzsko sa potom odvola na dve krajiny EU, ktore vakcinu pouzivaju a nakupi ju tiez.

      Viem, vyzera to konspiracne, ale - nebol ziadny dovod teraz, aby Macron len tak irnix-mirnix prijal nejakeho Matovica v Elizejskom palaci so vsetkymi poctami. No a mozno je to aj dohoda Frantikov s Merkelovou (nezabudnime, ze jej ako prvej povedal na navsteve Nemecka, ze budeme robit celoplosne testovanie v novembri a az potom sa to dozvedela nasa prezidentka i ministri). Nezda sa mi, aby predsedu vlady takej v EÚ malo vyznamnej krajiny behom 2-3 mesiacov prijali na medzistatnej najvyssej urovni Nemecko (Merkelova) a Francuzsko (Macron).

      Uvidime...

      Vymazat
    5. Je to jak před válkou, kují se pikle,každý s každým a všichni proti všem a my budem mít zas černého Petra

      Vymazat
  34. A tohle si nenechte ujít ☺☺☺
    https://www.idnes.cz/revue/modelky/modelka-ella-emhoffova-macecha-kamala-harrisova.A210219_115139_missamodelky_zar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, tak spíš jsem si to měla nechat ujít... :-) Harry Potter?
      Musím se taky naučit vyzařovat drzost a radost, neboť chci být in, přátelé.

      A když už čtu klepy, tak prý Jágr má novou kočku. Potřeboval by do chomoutu, léta letí, zdraví má taky jen jedno, maminka se furt starat nebude...
      (Je to pod modelkou drze radostného vzezření, co se uvedla při té NY inauguraci.)

      Vymazat
    2. Já pročetla i diskusi pod tím a nejvíc mě zaujal koment:
      Harry Potter po změně pohlaví a hle,teď marie má podobný názor.

      Do modelingu úplně ideální,bezprsá tyčka neurčitého pohlaví s pupínky na bradě,akorát nevím,jestli si tohle budou námořníci lepit do skříňky aby u toho onanovali,kvůli čemuž se ty modelky dřív fotily do pánských časopisů.

      Vymazat
    3. Někdo pod informaci o "modelce" napsal: Není to bioložka Ekrtová? :-)

      Vymazat
    4. To byla taky dobrá hláška,ale té už rozumí tak 60+

      Vymazat
    5. Asociací mnoho... škoda že bioložku Ekrtovou neznám. Není to zakuklený zdejší anonymní, s úchylnou orientací? :-)

      Mně se někdy i holky klučičího vzezření líbí, ale musí mít nějaký půvab a ženskost, ta se nesmaže krátkými vlasy a pánským sakem. Ale tohle je fakt kousek. Co čert nechtěl, vedle článku o modelce se mi zobrazuje reklama na dámské oblečení od Witta, Alenu jsme do toho s Monikou kdysi uvrtaly... :-) A tam jsou na fotkách jako modelky docela normální holky, a přesto - proti této obdivované progresivistce - je to nebe a dudy.

      Vymazat
    6. Biolozka Eckertová byla učitelka přírodopisu z povídky volba miss od Šimka a Grossmana ,opravdu dnes aktuální,dřív to byla ironie

      http://jan.patera.name/old_www/povidky/s29.htm

      Vymazat
    7. Gaio, dík, přečtu si ráda. Jak jsem to odklikla, došlo mi, že to bude cimrman nebo něco takového... :-)

      Vymazat
    8. Vtipné je to i dnes, to nevyčpělo! "Přece nevyhynu!" :-)
      Moje matka nějak měla možnost sehnat lístky do Semaforu, tak jsem tam Besídku viděla. To šel člověk domů úplně ubrečený smíchy. Bydlela jsem na Vinohradech, tak s kamarádkou pěšky po Vinohradské až k vozovně. Tramvajenku jsme neměly, všude se chodilo pěšky a rodiče se o nás nebáli, bylo to bezpečné.

      Vymazat
    9. tam bydlel můj strejček, asi jste se potkávali,...

      Vymazat
    10. Ad: gaia

      "...akorát nevím,jestli si tohle budou námořníci lepit do skříňky aby u toho onanovali,kvůli čemuž se ty modelky dřív fotily do pánských časopisů."

      Vy ste stale este v nasich normalnych pomeroch. Ale dnes je ina doba. Nikto nevie, ci ti Vasi "namornici" su naozaj namornici, ci namornicky, ci rano namornici a poobede namornicky, alebo niekto z 59 registovanych a uznanych gender pohlavi.

      Takze dnes je potrebne vyberat modelky (ov, mode...???), ktore (i, eeeii..) budu vyhovovat co najvacsiemu poctu orientacii. A tato osoba pasuje asi pre skoro kazdu...

      Musite byt moderna, sucasna, mysliet perspektivne...:-))).

      Vymazat
  35. Já jsem se zčistajasna musela rozjet do Prahy. Sousedka mi dopoledne! zavolala, že dnes probíhá odečet plynu a na upozornění byl jen kontakt na sídlo PP Na Hroudě xy. To znám, tam se pak člověk nedovolá a nemá jistotu, že si stav skutečně zaznamenali.
    Tak jsem jela na otočku, dceři jsem dovezla jablka a brambory, nakoupila jsem si ve "Výprodejové" prodejně kupu jogurtů, salámy a sýry z Německa. Nic není prošlé a jsou to takové dobrůtky...
    Těď zrovna večeřím, francouzský sýr a výtečný salám s krajícem chleba a trochou zeleniny. Mňam.
    Ale zástřih vinné révy jsem musela odložit na zítra.

    Marie, včera jsem byla uchvácena Komedianty, bylo to hvězdné obsazení, Domingo vynikající, musím říci, že proti němu byl Franco trochu moc exaltovaný, Plácido to sehrál srdceryvně, ale bez hysterie, ke konci jsem měla fakt slzy v očích. Paní Stratas, taková droboučká osůbka a takový hlas! A Allan Monk a Sherill Milnes v netradiční roli padoucha, prostě nádhera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bohužel Komedianty nemám ráda, nevím proč, nějaký předsudek. Ale věřím, že výkony byly vynikající. Tak jste si přišla na své, to je dobře :-)

      Já jsem si taky pochutnala na sýru, měla jsem kozí, měkký, moc dobrý, jen kousek, a kousek paštiky. Poslední dobou ujíždím na bruselské s brusinkami, už jsem to tu možná psala. Tak taky kousíček, bude na víckrát. Je od farmářů, ale levná a dobrá.
      Dnes bylo hezky a vonělo jarem, ale začalo studeně foukat, takže 10 nad nulou, ale za kamna vlezem.

      Vymazat
    2. To chodí po bytech roznášet kovid? U nás voda i plyn po SMS,však oni ví dlouhodobě,kolik kdo spotřebuje a přijdou jen když se jim to nezdá.

      Vymazat
    3. U nás taky chodí odečítat, plyn, vodu, elektriku, pravidelně. Dají do schránky předem výzvu. Teď tu byla paní a ani roušku neměla, šla jen pár kroků do sklepa, akce na 3 minuty.

      Vymazat
    4. U nás chtěli, abychom dali cedulku na dveře (číslo plynoměru a stav). Právě proto, aby nelezli do bytů...

      Vymazat
    5. Nám nabízejí vlastně dát cedulku taky, kdo nemůže být tou dobou doma. Možná že to někteří lidi běžně dělají...

      Vymazat
  36. Dnešní příděl b vitamínů ☻
    http://obrazky.vysmatej.cz/nejlepsi-obrazky/287-5/2435/#2435

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a vinaři přece nezůstanou stranou!
      Jedno deci bílého - B1
      dvě deci bílého - B2 atd.

      Ale k tomu se musí brát i Céčko, to zvyšuje účinek a imunitu. Takže k tomu
      půl litru červeného - C malá dávka
      láhev červeného - C forte

      Čepuje se výhradně u lišek na Moravě, nejlépe v okolí Znojma. ☻☺

      Vymazat
    2. Ad: Marie

      :-)))

      pekneeee a trefneeee

      Vymazat
    3. Já to nevydržel a hodil do sebe 1 slivku.

      Vymazat
    4. Marie, céčko samozřejmě taky doplňujeme, někdy i forte ☻
      Ten pivní obrázek jsem našla, ten vinný ne ☺

      Vymazat
    5. Čekám na slovo odbornice - jak klasifikovat slivku? Já bych řekla - multivitamín. Pro rekonvalescenta je počet 1 tak denní maximální dávka, ne?

      Vymazat
    6. Rozhodně. V lednu jsem nepila víno a večer si dala jeden kalíšek meruňkovice. Za celý leden jsem neměla prakticky problém se spaním a z půl litru mi ještě zbylo i na únor. Mulťák jak vyšitý ☺

      Vymazat
  37. Kde jsi, můj rubíne?
    Františku Hrubíne!
    Co jsi to stvořil
    všechno jsi zbořil.
    Kráska a zvíře -
    ne na papíře.
    Naproti sedíme
    na sebe hledíme...
    Zvíře a zvíře.
    Kráska a krasavec
    vrána a krkavec.
    Krasavec a kráska
    otok pleška vráska.
    Který je který?
    kam na výtěry?
    Z prdele nebo nosu?
    Přenechám to losu.
    Prý se to zas spraví
    supi mrchožraví
    nade mnou se točí
    vyklovou mi oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O krásu se nebojte, ona se zase vrátí. A nebo holt budete méně krásný, čtvrtka to zvládne. Zrcadlo lže.

      Vymazat
  38. Vyvalily se vlny z Bajgaru
    Cepelín vyjel z hangáru
    Jáchym dal sirku k cigáru.
    Cepelín plný vodíku
    Jáchym mi říká: Ladíku,
    předvedu ti, jaký brajgl
    udělá můj blbý vajgl
    když ho típnu o ten hadr,
    to poletí i ten kvádr
    žulový žulový
    jako ten blesk kulový.

    OdpovědětVymazat
  39. S karlovarskou mutací
    bude práce sčítací
    fertig coby dup;
    to pak každý hňup
    zvládne sčítání lidu,
    cikánů, Vietnamců, židů.
    Hotovo za odpoledne.
    To i helmut bledne
    závistí nad rychlostí
    a nad českou štíhlostí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zabrala až ve 4.
      V jednu jsem si šla vybírat CD přehrávač - musím žactvu při výuce přehrát nějaké skladby. Pak jsem ho objednala platbou z banky, ale lekla jsem se platebního okna a vše zavřela. Začaly chodit SMSky a robot mi radil, co dělat... je to napínavý, kdoví jak to dopadne :-)

      Vymazat
    2. Zabral ve 4:30, odebral v 7:30... to bylo dnes slabé.

      Vymazat
  40. Ládiku,
    Asfaltový holub připsal ještě pod včerejší reakci Vidláka doplněk.
    Ten tvůj dýchač má něco do sebe.

    Já si jdu dýchnout taky, dýchám něco podobného, co ty mlsáš.
    Ať jsme tlustý na tři prsty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Testování na symposiální kovid by mohlo být čichové: příchozí by musel čichem rozeznat slivku, meruňku a hrušku - nebo to, co bude na čepu.

      Vymazat
  41. Velmi dobreho priatela z urcitej partie i s jeho manzelkou dobehol kovid. Nakoniec musel do nemocnice, potom i manzelka, doma zostala dcera s kovidom. Nakoniec kamarat musel byt prevezeny na ARO a na kyslik. Vcera poobede som dostal taku spravu:

    "Tibor je uz v kome, je v umelom spanku, srdce zlyhalo, pluca idu na 15 percent a zacina to chytat pecen."

    To sa cela nasa partia (cca 50 na Slovensku) rozhodla (pre mnohych zbytocny a smiesny pocin) na sustredenu modlitbu vsetkych v urcitom case za jeho zdravie, ale s tym, nech je vola Bozia.

    Dnes o cca 10,30 som dostal tieto spravy:

    "Čaute všetci
    Tiborov stav sa nateraz veľmi zlepšil
    Ma veľmi dobrú starostlivosť a pokračujme aj my."
    "LekárkaARO mi povedala že také zlepšenie kyslíkových parametrov u takéhoto pacienta ešte nevidela."

    P. S. Je to clovek blizko dochodkoveho veku. Takze uvidime, ci to nie je len nieco docasne, alebo ci je mozne sa z takeho vazneho stavu dostat. To davam na povzbudenie, ze niekedy i zdanlivo neriesitelna a nemozna vec sa moze stat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybyste se nemodlili, tka by Tibor umřel, že.
      Svatá prostoto!

      Vymazat
    2. A navíc je pochybné, zda jde o definitivní vyléčení, což mu určitě přeje každý člověk, ale...

      Vymazat
    3. Hlavně, že se uzdravuje!

      Vymazat
    4. Ad: Ladik!!

      Dakujem, ze ste asi jediny, ktory si moj text precital cely a porozumel. Pisal som jasne, ze, citujem : "To sa cela nasa partia (cca 50 na Slovensku) rozhodla (pre mnohych zbytocny a smiesny pocin) na sustredenu modlitbu vsetkych v urcitom case za jeho zdravie, ale s tym, nech je vola Bozia."

      Takze trapne komentare "blbeho" anonyma, jedneho, ci druheho som cakal. Nedocitali koniec vyssie uvedenej vety.

      No a ked sme uz pri tom, tak mi urcite pan Ladik!!! prepacite, ze ked ste robili, podla mna hluposti, ktore mohli znamenat fatalne dosledky na Vase zdravie, tak som kamaratov poziadal tiez o to, aby sa zjednotili v myslienkach pri modlitbach na Vas a na Vasu situaciu.

      Ja netvrdim, ze to pomohlo kamaratovi, ci Vam. To je, myslim, z mojho prispevku jasne. Len som robil to, co desiatky rokov nase spolocenstvo robi. V urcitej chvili sa zjednoti v UMYSLE za nieco.

      Kto chce rozumie, kto nechce pise trapne veci.

      Vymazat
    5. Takže co mi ušlo, čemu posloužila vaše společná modlitba? Vašemu sjednocení?

      Vymazat
    6. Ad Ládik:
      Uzdravoval by se tak jako tak, modlitba-nemodlitba.
      Teda pokud se skutečně uzdravuje.

      Vymazat
    7. Ad: anonymni

      Uslo Vam VSETKO!!!

      Spolocna modlitba posluzila ZJEDNOTENIU dost ludi, ktori veria v silu spolocneho a jednotneho umyslu na nieco DOBRE!!! V urcitom okanziku, v urcitej chvili, na jeden urcity umysel. My sme zjednoteni v podstate neustale, takze to nasemu zjednoteniu nesluzi. Sluzi to na, OPAKUJEM pre NECHAPAVYCH!!! na ZJEDNOTENIE skupiny, v urcitom case, na nejaky SPOLOCNY!!! UMYSEL.

      V podstate, nerobime NIC ine, ako reagujeme na jednoduche a kazdemu (mozno okrem Vas) zrozumitelne slova z pisma.

      Aj ja vám hovorím: Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám! Lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde, a kto klope, tomu otvoria.

      Tak sa o to pokusame, nic viac a nic menej.

      Vymazat
    8. Nezamy som ja, JAHA.

      Mal som problemy s odoslanim a takto to skoncilo:-)

      Vymazat
    9. Samozřejmě děkuji za empatii.

      Vymazat
    10. Ladik!!!

      To je u normalnych ludi normalne.

      Vsetko dobre, v pohode musite prezit i docasne vplyvy liekov. Jednoducho, nepozerajte sa do hlupeho materialneho zrkadla, ale do Vasej krasnej duse.

      To materialne sa meni, podla casu. Dusa a duch je u Vas, pokial vidim, stabilny. Tak verte tomu a podla toho sa orientujte. Bude dobre, verim.

      To najhorsi, boj sam so sebou, ste, myslim vyhrali. Teraz i de o to, pomaly, rozumne...sa postupne vratit k veciam, ku ktorym sa vratit mozete. A ku ktorym sa nemozete vratit, tak ich berte ako pre Vas zivot momentalne NEPOTREBNE!

      Vymazat
    11. Prostě náboženství.
      Z toho jsem už vyrostl i díky svému bratru - faráři, který mi umožnil nahlédnout do církevní kuchyně.
      Proto nepotřebuji kořenit realitu slovní omáčkou.
      P.S.: O nějaké výhře kohokoliv sama nad sebou nevíte vůbec nic.

      Vymazat
    12. A jakou berličku používáte vy,když jste vyřízený?

      Vymazat
    13. Kdo?
      Já nejsem vyřízený.
      Vy ano?

      Vymazat
    14. Ad: anonymni

      Vy ste vyrastol zo vsetkeho. Co sa necudujem, lebo clovek, ktory vsetko vie, vsade bol..., co uz moze pisat...

      Akurat, jednu starost mam o Vas. Mate suhlas Astana Serana? Labo sa pasujete za najmudrejsieho na svete, zatial som neevidoval, ze by mohol mat niekto iny pravdu, ako Vy. No a Astan Seran je predsa len ine kafe. Jedine, ze ste jeho splnomocnencom na Zemi a ze Vam toleruje tieto Vase egocentricke bludy, kym sa nerozhodne vsupit na zem a poucit nas:-))).

      Vymazat
    15. Ad JAHA:
      Nikdy bych neklesl tak hluboko jako Vy, abych např. obhajoval zločinného kněze Jozefa Tisa a vulgárně nadával prezidentu Benešovi.
      O dalších Vašich blábolech škoda slov.

      Vymazat
    16. Ad: anonymni

      Ako vzdy, kecy o nicom, od veci a, samozrejme, ako rad pisete inym, LZI!!!

      Zlocinny ste Vy, Benesa povazuje vacsina (informovana) ceskeho naroda za klamara, podvodnika, defrandauta, a na zaver jeho kariery i tajtrlika, zradcu a zapredanca.

      Vy ste klesol davno a tak hlboko, ze Vas uz nikto prekonat nedokaze.

      Dufam, ze zacnete ku kazdej veci, kde nemate co povedat, vytahovat tuto Vasu nocnu moru.

      Prajem Vam, aby ste frustraciu prekonali a spokojne spali.

      Vymazat
    17. Buďte tak laskav, nechte Beneše Benešem, starejte se o co máte a fakt nepruďte. A kašlete na oponenta, je na tom podobně jako Vy.

      Vymazat
    18. Na hrubý pytel hrubá záplata.

      Vymazat
    19. Ad: Liška

      Vy ste teraz oponentom koho, ked reagujete? Hlavny prispevok som pisal ja, o kovide a znamom. Potom sa objavili zopar anonymov, Ladika a mna.

      Vymazat
    20. Nechutné vulgarity o prezidentu Benešovi tady šíříte jenom Vy, Harčariku.
      Vaše chování může omluvit jenom Vaše imbecilita.

      Vymazat
  42. atletika v Ostravě live:
    https://www.facebook.com/czatletika/videos/727806904793485

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte tam někoho, komu držet palce?

      Vymazat
    2. Osobák 57:75 http://imgway.cz/s/2qXA

      Vymazat
    3. Boltka 18let 400m, za gympl Plzeň, vnučka čtvrtky.

      Vymazat
    4. Jestli to byl poslední rozběh, tak jsem to viděla,... ať se daří i nadále. Čse je přesmyčka, bude se dobře pamatovat,...

      Vymazat
    5. Prostřední ze 3, Anežka.

      Vymazat
  43. Jasno, modro, 5°C, komplet vysněženo, zářivě bílo... půl hodiny nahoře bez, sběr vitamínu D.

    OdpovědětVymazat
  44. Kroky s cestičkou k domovu, před západem Slunce:
    http://imgway.cz/s/20Z9

    OdpovědětVymazat
  45. Kto by si bol myslel, ze budu hovorit v podstate o dnesku...

    Kto chce, zabavte sa.

    Jedno z dlhorocnych zabavnych predstaveni partie Drišľak v presovskom divadle, ktore sa v priamom prenose pravidelne vysielalo na Slovensku. Dalsie predsavenia si, ak budete chciet, urcite najdete:-)

    https://www.youtube.com/watch?v=hmc1x4L2p2s

    OdpovědětVymazat
  46. Pre milovnikov umenia na vikend.

    Povodny sloven sky muzikal, svetova premiera v DJZ Presov.

    Zaznam z reprizy.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZxAeVLBv_0g

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajte si, samozrejme, rezim kino, a od zaciatku:-).

      Vymazat
    2. Dělám složitý domek a zítra dubovou podlahu, počítám minuty..

      Vymazat
    3. Doháním přes víkend práci, jsem ve skluzu.

      Vymazat
    4. Ved vam to neutecie. Mozete pozriet, ak budete mat chut a cas.

      Myslim, ze to stoji za to.

      Vymazat
  47. Ad Gaia:
    Berlička:
    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/obrazem-nejlepsi-fotky-z-hubbleova-teleskopu/r~32ae7504dde111e485d7002590604f2e/r~9f596a6eddd811e48da50025900fea04/

    OdpovědětVymazat
  48. V americké armádě si teď může lakovat nehty i muž, ale nesmí říct slovo číro,

    OdpovědětVymazat
  49. http://imgway.cz/s/20Zs
    http://imgway.cz/s/20Zt

    OdpovědětVymazat
  50. http://imgway.cz/s/20Zu
    http://imgway.cz/s/20Zv
    http://imgway.cz/s/20Zw
    http://imgway.cz/s/20Zx
    http://imgway.cz/s/20Zy
    http://imgway.cz/s/20Zz
    http://imgway.cz/s/2r0u
    http://imgway.cz/s/2r0v

    OdpovědětVymazat
  51. Tužka napíše,...co bylo zdokumentováno,..o síle vůle i síle modlitby....a energii, kterou naše současné přístroje nedokáží měřit.

    Pyramidy v Gíze. Dnes už se ví, že nesloužily jen jako pohřebiště pro faraony a úložiště jejich pokladů,...ale že působí jako ohromující energetický zdroj.
    V blízkosti Cheopsovy pyramidy žil po několik desetiletí muž, který se sázel s turisty, kdo dřív vyběhne na její vrcholek. /Dnes už to není možné, aby se povrch nepoškozoval. Hanzelka se Zikmundem ještě na vrcholku jedné z pyramid přenocovali./

    Tento muž, třeba i víc jak třicetkrát za den, vyběhl na vrcholek pyramidy, sázel se o peníze, z vyhraných sázek udržoval v Káhiře samaritánský útulek pro nemocné a opuštěné děti.
    Tvrdil, že jeho vítězství jsou díky energii z pyramidy a díky své vůli a modlitbě těch, kterým pomáhá.

    V roce 1960 přiletěl do Káhiry Američan H.J.Morton, běžec na 1500m účastník i olympiády. Přivezl si kameru a dokumentoval domorodého běžce při jeho sázkách.
    Pak se s tímto mužem neurčitého věku vsadil o dvatisíce dolarů, že bude on na vrcholku první.
    Domorodý běžec mu dal náskok třičtvrtiny trasy,...a přesto zvítězil. Na dokumentárním filmu máte dojem, že ten muž letí jako pták a jen občas se špičkami prstů dotkne pyramidy.
    Morton zuřil,...byl druhý.

    Po víc jak roce se Morton do Gízy vrátil,...nechal si odbarvit vlasy a narůst bradku, chtěl s domorodým běžcem znovu závodit.
    On mu odpověděl,...pamatuji si vás, prohrál jste dvatisíce dolarů, prohrajete zase. Vítězím, protože konám dobré skutky, pomáhá mi energie pyramidy, moje vůle a modlitba těch pro koho to každý den podnikám.

    O tomto běžci je několik dokumentů v Káhirském museu.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A běžec už leží v Údolí králů.

      Vymazat
    2. Ad: Tuzka

      Pekny pribeh, nevedel sam o nom.

      No, niekedy je zbytocne sa snazit niekomu nieco hovorit, ci vysvetlovat. Pokial sa pamatam, tak prof. Zeleny svoje blogy koncil trefnym cinskym prislovim.

      "Letnímu vánku o bouři, studniční žábě o moři a polovzdělanci o tom, co nikdy ve škole neslyšel, nevyprávěj."

      Vymazat
    3. Třicetkrát za den vyběhnout na vrchol Cheopsovy pyramidy nejkratší cestou znamená uběhnout nahoru 5,34 km, dolů totéž.
      Inu, Tužka.
      :)

      Vymazat
    4. Tužka jako často šíří nepravdy. Žádný běžec H.J.Morton neexistuje ani neexistoval, natož aby se někdy zúčastnil OH.
      https://www.atletika.cz/zaostreno-na/casopis-atletika/jednotliva-cisla/atletika-jednotliva-cisla-2004/historie-olympiad-behy/
      Od zkušeného praktického běžce bych očekával víc realismu.

      Vymazat
    5. Sklon Cheopsovy pyramidy je přibližně 51°50´.

      Vymazat
  52. Odpovědi
    1. Na Spyridona Luise google okamžitě vyplivnul 160 odkazů, na údajného Mortona ani jediný.

      Vymazat
  53. Ach, to je tedy nedělní ráno! Šedivo, mrholí, psa by jeden nevyhnal!
    https://www.youtube.com/watch?v=KcaqR_3uOYg

    OdpovědětVymazat
  54. Výkon vesmírného střediska ani moderátorů přenosu nechci snižovat, je jistě výborný.
    Ale může mi někdo vysvětlit, proč chceme na Mars? Kam člověk vstoupil, tam tráva neroste. Země je díky jeho činnosti už téměř neobyvatelná, jak píše Gaia a je blízko pravdy. Dusíme se ve zplodinách všeho možného a topíme se v odpadcích... Takže další kolonie pro naše řádění? Nebo rovnou příprava na odchod, až to tady jednou bouchne?
    Ještě že mé dny už jsou sečteny.

    Přímý přenos z Marsu | Mars Perseverance Rover
    https://www.youtube.com/watch?v=iJe7_OmRfxQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jaxi
      Proč chceme na Mars? Někam přemístit přebytečné lidi. O kolonizaci Marsu se uvažuje už dlouho, Elon Musk tam chce za třicet let mít město s "kyvadlovou" dopravou mezi Marsem a Zemí, letět prý může, kdo chce.
      Jídlo a nějaké molekuly H2O zatím s sebou.
      Tráva tam ze strachu věcí příštích zatím ani nezkouší růst.

      Vymazat
    2. Zas hezky úspěch,když....„To, co nyní řeknu, není projevem univerzitní povýšenosti ani sarkasmu. Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní, nebo alkoholik a zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt." Tak pravil Miloš Zeman...

      Vymazat
    3. Tak přemýšlím, kdo budou ti přebyteční a kdo o tom rozhodne. Budou tam deportováni za odměnu, nebo za trest? A možné je i to, že přebytky lidstva vyřeší nemoci, pak ten projekt padne. Ale to asi nehrozí, Eloni Muskové potřebují nové a nové hračky.

      Vymazat
  55. Celý vesmír, ve kterém žijeme, vznikl a někam se vyvíjí. Může lidstvo být výjimkou?

    Konstantin Ciolkovskij:
    „Země je kolébkou lidstva, ale v kolébce nelze zůstat věčně…“

    Cyril Höschl:
    "Třetina obyvatelstva ČR je slabá duchem, každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik a cca polovina obyvatelstva má podprůměrný intelekt."
    To znamená, že druhá polovina obyvatelstva má intelekt nadprůměrný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se odečtou ti průměrní,kterých je většina a na Mars by nikdy neměli,kolik je těch nadprumernych? Polovina jistě ne a to ještě nevylučuji,že ti alkoholici se musí odečíst i z těch nadprůmérných

      Vymazat