20 ledna, 2022

KRTINEC č.568

201 komentářů:

  1. Díky.

    Schůze byla složitá
    hodil flintu do žita
    bo si to tak všici přáli
    někteří si guláš hřáli.

    Hodili ho přes palubu
    možná, že si rozbil hubu
    shodili ho z pravoboku
    Titanik stál ještě v doku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde mi vkládat na minulou stránku. Jak to teda včera dopadlo, točil jste dobře?
      Zajímalo by mě, čím. Leda řidítky. Kola se točí šlapáním, to snad musí řidič(ka), ne?

      Vymazat
  2. Tady se čerti ženili,chumelenice a u toho hřmělo,ale o tom už někdo psal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás totéž, bylo to děsivé. Hodinu poté - modro, na zemi jen vlhko, vše roztálo.

      Vymazat
    2. Tady taky ale v té číně jsem šla zrovna z města

      Vymazat
  3. Tak jsem včera objednala nejen sadbu brambor, ba i sebe na posilovací proticovidový píchanec. S tím jsem možná ještě mohla počkat - no stalo se. Večer krásně oranžový velký čerstvě poúplňový měsíc - nepotkaly jsme s Mišpulkou ani nohu.
    Dnes tu byla fujavice bez hřmění jen chvilku krátce po poledni, nyní sluní, "obláčky po modrém blankytu plynou". Špacír stihneme ještě za světla.

    10 minut soudobé muziky - asi se tu také ještě nehrálo:
    Lukáš Sommer: Gala Violin - for 8 violins and orchestra
    (s píšťalkou dirigentky v závěru): https://www.youtube.com/watch?v=nI_yUt-BWlc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ: Vám se ta skladba líbí?
      Já vydržím s gustem poslouchat tak minutu, pak už je to na jedno brdo a otravné. Stále v "moderním hávu" - zběsilé tempo, čím rychleji - tím lépe, žádná kantiléna, šrumec a chvat. Jediné místo někde ve 3/4 skladby jako by trochu zvolnilo, ale to je jen nadechnutí a šup - honem zase zběsilý úprk vygradovaný až do konce. Sama bych si to nepustila. I když smetánka našich houslistů je vybrána a hraje výborně.
      Hezké jsou folklorní názvuky ve skladbě. Ale kytarista pan Sommer by měl psát spíše pro svoji kytaru, než pro housle. Nemám pocit, že jim rozumí.

      Při procházkách pozor - tady už proběhly dva další vichrové sněhové nápory, přeháňky bez bouře. Přiženou se znenadání. Nechtěla bych v tom jít...

      Vymazat
    2. modré housle - asi Šporcl

      Vymazat
    3. To: Marie
      Ano, líbí - jinak bych sem odkaz nedala. Omlouvám se, že jsem Vás připravila o 10 minut, které jste mohla věnovat něčemu jinému. Skladby, které zatím neznáte, si pouštíte (či jdete třeba na ně jdete na koncert) dle jaké metody, Maruško?
      Co tenhle také nekytarový "Sommer"? Ne, nenutím Vám ho.
      https://www.youtube.com/watch?v=6j1fLTkjB24&list=RDnI_yUt-BWlc&index=5

      U nás už žádný další vichr nebyl. Nakonec bylo venčení opět až za tmy, neb jsem s dalšími dvěma poskajpovala déle než obvykle. Dříve než včera - hvězdy byly jasnější, ale měsíc ještě nevyšel.

      Dobrou noc všem.

      Vymazat
    4. BJ, omlouvat se za tipy na hudbu určitě nemusíte! :-) Kdybych nechtěla, tak si to nepustím, přece. Byla jsem zvědavá a určitě už jsem skladbu někdy slyšela, tak je dobře, že jste mi ji připomněla. Prostě to není můj šálek čaje, na běžný poslech. Třeba za rok budu mluvit jinak.

      Dnes jsem u počítače pečená vařené, spisuji skoro celý den, musím si zacvičit a už toho nechám.
      Také všem dobrou noc.

      Vymazat
    5. Ještě dlužím odpovědi Babě Jaze.
      Skladby, známé i neznámé, si pouštím jen podle toho, na co mám momentálně náladu, co potřebuji, tedy metodou "intuitivní", jestli taková existuje.
      A ten druhý Sommer - no, zase ty neklidné prsty, co ho žene stále vpřed? No jasně, mládí. Ale 3 minuty poslouchat se dá, zvuk hoboje mám velmi ráda.

      Vymazat
  4. Po menší húlavě:
    http://imgway.cz/s/8SoR

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes jsem prolezl sklepy Hornické polikliniky. Jsou 2 - první podzemí a druhé podzemí (kryty), docela "maso" - takhle festovně se dnes už nestaví. Velkorysé světlé výšky podlaží (3,1m), vysoký podíl zasklení, bazén, tělocvičny, sauna, zařízení špičkové nemocnice. Topení vše v podlahách a stropech (ocelové trubky - "crittal") už za hranicí životnosti, proto bude všechno nové. Můj odhad za topení (včetně 2 výměníků) = 10 mega. 40 mých motorů.

    OdpovědětVymazat
  6. CESTIČKA K DOMOVU
    KAREL VÁCLAV RAIS
    Cestička k domovu
    Karel Václav Rais
    Cestička k domovu
    známě se vine.
    Hezčí je krásnější
    než všecky jiné.

    Douška a šalvěje
    kolem ní voní,
    nikde se nechodí
    tak jako po ní.

    A kdybych na světe
    bůhví kam zašel,
    tu cestu k domovu
    vždycky bych našel.

    A kdybych ve světě
    smutně se míval,
    na téhle cestičce
    vždy bych si zpíval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je k té hůlavě

      Vymazat
    2. U těch veršů čtvrtka brečí.

      Vymazat
    3. Já taky děkuju za ty milé verše. Dojímají, prostotou a taky asi vzpomínkami. Vracejí se ty pocity z mládí, jak tomu člověk tenkrát rozuměl a jak ho to oslovilo, pravdivě.
      Mimochodem, všimněte si, co amerických písniček, country i spirituálů, opěvuje návrat domů. Ať už je to "doma" na zemi, nebo tam na druhé straně.

      Vymazat
    4. Tak ještě něco na dané téma,představte si Ládika za volantem jak jede z Třince Havířova nebo Těšína a na konci ten jeho obrázek

      https://youtu.be/R4PNZoxoG3s

      Vymazat
  7. Mě ten Sommer silně překvapil...pustil jsem si to původně dílem ze zvědavosti, dílem ze srandy.
    Musím se přiznat, že se mi to k mému překvapení líbilo.
    Akorát mi hrozně pomohla ta dirigentka - prostě ukazovala i mně, na co si dát v každé chvíli pozor, co je důležité a co méně. Bez té její "videosložky" bych se asi ztratil.
    No a měl jsem dojem, že si provedení užívala i většina hráčů.
    A že to nastudování nebyla žádná sranda, že si mákli. A že té skladbě/autorovi jak dirigentka, tak hráči věří.

    Přitom tohle není fakt druh hudby, který bych normálně preferoval, většinou mám tendenci považova apriorně podobné skladby za samoúčelnou exhibici, kterou si snad lépe vychutná zasvěcený čtenář partitur než posluchač.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezky napsáno, to musím uznat, Jáchyme.

      Vymazat
    2. jaxi

      Zdejším znalcům hudby (bez ironie) nesahám ani po kotníky, ale ze zvědavosti jsem si to také pustila a - prostě se mi to líbilo. Takže děkuji.

      Vymazat
    3. Jaxi,
      já také nejsem ZNALEC hudby!
      K tomu, aby mi zachutnal dortík nebo jitrnice, taky nemusím být cukrář nebo řezník, dokonce ani čtenář kuchařských knih ne. :-)

      Vymazat
    4. Stačí mít "hudební sluch".

      Vymazat
    5. Ani hudební sluch nepotřebujete. Nemusím mít extra vyvinuté chuťové rozlišování, a můžu si na té jitrnici pochutnat.

      Kromě toho se hrozně těžko určuje, kdo nemá hudební sluch. Ne každý, kdo zpívá falešně. Nejčastěji to bývá nerozezpívanost, prostě netrénuje a svaly hrtanu a hlasivek špatně koordinují a nemají vazbu na sluch, sebekontrolu vnitřním slyšením. V podstatě hudební sluch má každý, od přírody.

      Vymazat
    6. To s tou nerozezpívaností a špatné koordinaci svalů hrtanu a hlasivek je pravda, a kupodivu to často nedovedou pochopit ani dobří hudebníci.

      Já jsem býval schopen přesně intonovat tak po třech dnech zpívání.
      Jinak jsem přesně vnímal, že je jsem placama o čtvrt tónu mimo, ale nic jsem s tím nenadělal.

      Moje bývalá žena zpívala natolik falešně, že byste v jejím podání nepoznali ani Kočka leze dírou.

      Spoustě lidí chybí absolutní hudební sluch - jí chyběl relativní, pamatovala (nebo si představovala) každý tón zvlášť, bez ohledu mna ty sousední - plus blbě intonovala. Strašné!

      kdysi jsme s nynějším violistou a tehdejším bigbíťákem Petrem Přibylem potřebovali vymyslet něco jako scénickou hudbu - a ona mu krákorala své představy a on to převáděl do poslouchatelné podoby, která pro všechny z nás neměla s původními zvuky nic společného....

      Byl jediný, kdo dokázal dešifrovat i známé melodie v jejím podání...

      Vymazat
    7. S tímhle mám taky problém - žáček zpívá písničku, a nikdo (já už vůbec ne, to někdy spíše ostatní děti) nepozná, co to je.

      Na hudební sluch jsou testy, kdy člověk zapisuje na papír, co slyší - jestli je druhý tón vyšší než první, jestli je správně zakončená melodie (1. stupněm tóniny), jestli byl v ukázce zahrán nějaký mimotonální tón, kolik slyší tónů v souzvuku, atd. Ale zase - tyto úkoly se dají naučit, jak to poznávat, když to s vámi někdo procvičuje. Málokdo je opravdu hudebně hluchý, že to ani po ročním tréninku nezvládne. A to by se všechno měly učit děti od zpívající maminky, babičky, kamarádů... ještě před vstupem do školy. Protože tohle všechno je v obyčejných lidových písničkách... tam se to má naposlouchat.

      Nevím, kolik lidí je opravdu hudebně hluchých. Ale podle toho, kolik jsem za život dětí "rozezpívala", od naprostých falešňáků, kde nebyla nota na notě, až k velmi hezky zpívajícím, tvrdím, že málo. Musí se pracovat jak s technikou tvoření hlasu při zpěvu, tak i procvičovat intonaci - úkoly, které rozvíjejí h. sluch. A jde to přímo zázračně, trvá to od jednoho měsíce až do několika let, různě u různě "zamrzlých" nešťastníků.
      Ale hlavní je - že dotyčný musí chtít. Kdo nemám zájem, tam je to ztracené.

      Vymazat
    8. Takhle jsem přivedla učitelku houslí k úplnému šílenství. Hrála jsem falešně na housle, ona začala mlátit do klavíru tóny a že já mam hrát po ní. Já nevěděla co,tak jsem zkusmo něco hrála ona ne,že špatně,tak já zas něco jiného,ona pořád ten stejný tón,po chvíli si začala myslet,že jsem drzá a dělám to schválně,běžela do reditelny,aby se ředitel šel podívat,jak jsem drzá. Ředitel ji pak vysvětlil,že ze mne Paganini nebude,že si docházky přejí moji rodiče a ona se nakonec musí nějak živit. Ale na konci roku mi předala vysvědčení a na něm 5 a uštěpačný dotaz,co jsi měla na vysvědčení ve škole. Já bezelstně, samé jednicky a ona s odporem,ty JSI ale drzá holka. A tim skončila moje dochazka do hudební školy.

      Vymazat
    9. Duch - to jste dopadla dobře. Mi diagnostikovali výborný hudební sluch (učitel hudby p. Hanousek - jeho synové (mí vrstevníci) hrají po filharmoniích) a zejména výtvarné nadání (realistické 3D výkresy v předškolním věku), ale pan primář mi po 2 návštěvách zakázal docházet do LŠU mezi děti a tím moje humanitní vzdělávání skončilo nadobro.

      Vymazat
    10. Hrát na housle je to úplně nejtěžší. Ani zpívat není tak těžké, právě pro čistou intonaci, protože u houslí každý tón tvoříte, dolaďujete. To chce nejen hudební sluch, ale dost velké nadání.

      Jestli to bylo v 1. ročníku ZUŠ, co popisujete, tak to bylo špatné. Dítě má navštěvovat přípravný ročník, kde se zjišťuje, jak je na tom s hudebností a pro který nástroj má předpoklady, učí se zpívat a slyšet. A ani v 1. ročníku houslí se na čistotu hry příliš nehledí, to až později. Bere se za normu i jen přibližná intonace.

      Vymazat
    11. To k tomu dotazu marie Nevím, kolik lidí je opravdu hudebně hluchých.
      Takže se hlásím,že já a nikdo neměl trpělivost mě toho zbavit. První učitelka mě nechala klidně hrát falešně ty nudné opusy ševčík a Micka ,pak se spustila s farářem a to se neodpoustelo,druhá zas byla mstivá hysterka,co si myslela,že budu hrát hezky sama od sebe.

      Vymazat
    12. pro který nástroj má předpoklady

      to se vůbec nikdo nepokoušel zjišťovat. Já nechtěla do hudebky chodit vůbec,pak když na tom matka trvala,tak jsem chtěla klavír,kytaru nebo flétnu,ale matka byla držgrešle a housle ji půjčila kamarádka,která je zdědila a hodit je do popelnice ji přišlo škoda a prodat se he nepodařilo.

      Vymazat
    13. S nástroji se to tenkrát tak dělalo. U nás na půdě se našly staré housle po panu domácím, tak se na ně začal učit můj bratranec o 2 roky starší. Nešlo mu to, tak jsem byla na řadě já. Taky nikdo nezjišťoval, co a jak... Jenže mně to celkem šlo, začala jsem hned chodit i do pěveckého sboru a folklorního souboru, takže hudebka se stala mým osudem a koníčkem. Já i brácha jsme ale muzikální po tátovi i mámě a jejich rodičích, takže nic nečekaného. I moje dcera je profesionální houslistka.

      Nesmíte si to - negativní - tak brát. Já jsem zase byla dřevo na jiné činnosti, které Vám jdou skvěle. A že plno učitelů tenkrát i dnes by vůbec učit a pracovat s dětmi nemělo, je jasné. Tak se tomu vysmějte a držte se toho, v čem si sama sebe vážíte. A matka, v tom bychom taky našly podobnosti. Mě naši jaktěživo nepochválili, za nic, to se prý nesmělo, aby dítě nezpychlo... To moje dcera se za takové jednání (ovšem jsem v tom napodobila svou matku) už pěkně ozvala a vyčetla mi je, že jsem se z toho probírala týden. Ale má pravdu. Ještě jsem na to přišla včas, na rozdíl od Vaší matky, měla jste smůlu. Ale kdo ji nemá, aspoň milionkrát za život.

      Vymazat
    14. ad.
      Marie21 ledna, 2022 20:07

      !!!

      Vymazat
  8. Tužka napíše,...všechno jsem si tady přečetla,...hezky jte si povídali,....jen tak dál, ať má pan zdenekb radost, že jeho práce přináší radost.

    Díky za novou Noru,...zas se do vašich příspěvků ponořím, pořád si hezky vyprávějte.

    Nasněžilo, mokrý sníh, uklízela jsem,...a sněží, uvidím, jak to bude vypadat ráno, jen aby to nepřimrzlo. Neprotahovali, ulicí nikdo neprojel. Napadlo mě, že bych zalyžovala ulicí,...jenže by ráno viděli, kdo nemohl spát a rajtoval nahoru dolů ulicí. Nikdo nešel, žádná stopa. Tak jsem jen zametla padesát metrů chodníku, krásně jsem se prodýchala,....chtělo by to hory,....uvidíme.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  9. Hudbu bych si pustil, kdybych měl čas. I knížky bych zase rád četl. Dorazím tu Hornickou, ZOO Ostrava a Psychinu Šternberk a fertig, jenom domky.. sem tam, 2 týdně.

    OdpovědětVymazat
  10. Venku je taková zima, že zmrzla nemrznoucí kapalina, kterou mám v ostřikovačích neředěnou. -3°C.

    OdpovědětVymazat
  11. Vyčasilo se, modrá obloha a slunečno, asi se půjdu opalovat (čerpat déčko). Pár minut stačí... Sníh vydržel, tenký poprašek, ale je zvláštní - samé ledové krupky, jak se to mohlo stát? Že by smísením s deštěm, vznikly sněhové kroupy? Je toho plný parapet i na zemi. Také bych zametala chodník, jako vzorná paní Tužka, ale náš je po výkopech ještě samý štěrk, sice udusaný, ale mést ani hrabat se to nedá.

    Úspěšně jsem objednala (na 2. pokus, zlobí mě registrace - nebere to heslo) nákup od Penny, rozvoz je za 69,-, tak aspoň v nejhorších týdnech, aby člověk nemusel do davu. A po závozu vyrazím na tůru, možná celou, co jsem chodila s psíkem, podél řeky. Venku je opravdu lákavě hezky. Tak si ten den taky užijte.

    OdpovědětVymazat
  12. Hornická poliklinika.
    (inspirováno Duchem)

    Horníci zmizeli
    dneska je Agel
    měli krok gazelí
    na hřbetě bágel.

    Kde jsou ti horníci?
    kdo je to Agel?
    Všude jsou amíci
    a Silbernagel.

    Horníci v hospodě
    propíjí rentu
    dva leží na schodě
    o adventu.

    OdpovědětVymazat
  13. Janeček zahájil kampaň na prezidenta. Tak to snad už radši toho Janouška ten byl aspoň trestaný,kvalifikace našich prezidentů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaio,
      proč si říkáte Duch a ne Duchna?
      Mně to zavání transsexualitou ... :-)
      (Ne že bych proti transsexuálům něco měl, chraň Freud!)

      Vymazat
    2. Kolikrát si říkám, že mezi těmi vlčáky na kydech si ženská musí oblékat vlčí kůži, aby ji nesežrali. Gaia jo, ta je za půl chlapa, někdy za celého :-)

      Vymazat
    3. Vy byste si mohl říkat Debil,to by nejlépe vystihovalo vaši podstatu a i bez genderu

      Vymazat
    4. Marie,proto Duch,něco nehmotného neuchopitelného ,kterého nejde okopávat,protože je nehmotný,jako Hopkirk mohl projít zdí,aniž by se bouchl a Duch tu vlastně je i není.

      Vymazat
    5. Já vím, milý Duchu, přesně tak to chápu od začátku. Ten rod je sice vachrlatý, když máme za tím nickem i lidskou představu podoby jeho nositele(lky), ale já už jsem si zvykla.

      Na Jáchyma jste teda ostrá...

      Vymazat
    6. Takovýmhle vyjádřením lze taky Noru zašlápnout, nedivil bych se.

      Vymazat
    7. Myslím tím pochopitelně vyjádření Gaii, ne Jáchyma.
      Já si při vyslovení slova duch představím Ducha svatého. Ve jménu Otce, i syna i Ducha svatého ... ty první 2 v mužském rodu, doho ducha jsem nikdy nevěděl, dokud se neobjevilo Alžbětko. To může být příbuzenstvo. Duchna je novátorství a to dnešní pokročilé doby patří.

      Vymazat
    8. Až na to,že je to obráceně. Jáchym vždy zaútočí a snaží se otrávit. Asi mu vadí,že nás je tu pět a půl a chce jen čtyři a půl. Ctihodný následovník kopíčka.

      Vymazat
    9. To není útok, ale štenkrování, škádlení. Co se škádlívá, to se rádo mívá.
      Jáchym není útočník, to bych se ho musel bát nejvíc já, který do něj ryju.

      Vymazat
    10. Takové projevy "lasky" ať si nechá na doma

      Vymazat
    11. Osiřelá dvojička si nedá pokoj... :-(
      Gaio, kašlete na to.

      Vymazat
  14. Idnes
    Smrdutý dech z tlamy vašeho psa může mít řadu příčin, i požírání výkalů

    to zvládne Jáchym i bez toho. Ale pejskaře fakt obdivuju.něco takového mít dobrovolně doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsem nepochopil vůbec. Holt stárnu.

      Vymazat
    2. https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/zapach-psi-tlama-mazlicci-reseni-zaludek-jatra.A220120_093937_hobby-mazlicci_bma

      Vymazat
    3. A co s tím má společného Jáchym...

      Vymazat
    4. Asociace,zrovna jsem četla článek pak Jachymovu repliku,tak se mi to nějak spojilo. A že někdo může mít doma smrduteho psa s tlamou od hoven,to mi vůbec nejde na rozum.

      Vymazat
    5. Ale Ládiku,
      nech to bejt,
      vždyť se nic mimořádného neděje.
      Stará dobrá upřimná gaia: Co u sedínky - to na jazyku...
      Proti gustu žádný dyšputát, řekl by pan Prošek.

      Vymazat
    6. Jáchyme, Gaia je snadný terč. Nechcete si střílet třeba ze mě? Nabízím se, snad to přežiju, jsem čerstvě trénovaná školní havětí.

      Vymazat
    7. Marie, Vaši nabídku vnímám jako mimořádně ušlechtilou :-)

      Nicméně - jedna z mnoha možných námitek:

      Gaia je přece TAKÉ bývalá učitelka!
      Ostatně - když už je o tom řeč, i já jsem - mimo jiné - léta učil, mám na to (podobně jako Vy a Gaia) - dokonce i papíry! :-)

      Vymazat
    8. Kdepak, nic ušlechtilého v tom nehledejte. To už spíše prostředek vaší převýchovy (vás dvou).
      Ale kdepak, v tomhle věku...
      Kopíček by se radoval: převzali jste jeho štafetu - mlátit nepohodlné (nebo jaké vlastně? já vůbec nechápu, čím vás ženské tolik serou, hned jim mlátíte o hlavu, že jsou hnusní pražáci nebo učitelky... ??) odkazem na slepice či diagnozu učitelek.

      A copak na tom záleží, čím kdo byl/je? Jestli učitel, nebo prodavačka, nebo umí rýsovat a dělat projekty? Spíše bych se ptala, jaký kdo je, než čím je.

      Možná že moje povídání o práci ve škole bere někdo jako vytahování se. Já v tom případě ale nemám o čem psát, než o počasí. Jinou profesi jsem bohužel nezkusila. Ale stydět se za to, že jsem učitelka, taky nehodlám.

      Vymazat
    9. Kde někoho mlátím? Častován nadávkami jsem já, bo nezapadám do čísi normy.

      Vymazat
  15. Dnes večer za Olzou:
    http://imgway.cz/s/8SpU

    OdpovědětVymazat
  16. 15cm sněhu typu písek, 3000 kroků s lopatou.
    http://imgway.cz/s/4Gha

    OdpovědětVymazat
  17. pro paní Alenu:

    V místě, kde jste mi doporučovala zastavit, byl včera vpodvečer smrťák + 4 zranění. Pěkně děkuju za Vaše rady, ty si nechejte pro pražáky. Já tam jezdím denně a vím, co se v tom úseku děje. Sám tam jedu zespodu 140km/h a najíždím si na plnou čáru, abych viděl "za roh". Jiní tam jedou rychleji bez zábran. Nehod tam bylo již hodně, vím to, viděl jsem je.
    Tahle je čerstvá.
    https://moravskoslezsky.denik.cz/z-regionu/z-terlicka-senior-se-otacel-kde-nemel-zena-za-nim-ho-sestrelila-20220121.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A už je to tady zase...pražáci atd...

      Vymazat
    2. Důvod mého textu je úplně jinde...............

      Vymazat
    3. Bezpečnosti místa hodně pomáhá, když si řidič do nepřehledné zatáčky najíždí rychlostí 140km/h přes plnou čáru.

      Vymazat
    4. Víte, Ládiku, text je potvora: každý si z něj vezme to, co ho nejvíc zajímá. S těmi pražáky, kterými častujete nejobyčejnější obyvatele, kteří za nic - na co dštíte - nemohou, jste už dost známý.

      A že měla Alena prostě jen svůj názor, co by v podobné situaci udělala, je v pořádku, nemusíte jí nadávat, že radí špatně. Co sem dáte, na to čekejte odezvu. A když není podle vašeho gusta, tak máte smůlu. Příště to sem nedáte.

      Vymazat
    5. Mi vadí, když mi někdo radí a nezná okolnosti. A kdyby jenom to, to bych přešel. Ale dělá ze mě blba, ignoranta (a plno jiných nálepek). Já bych to třeba nikdy neudělal a proto nečekám, že takový někdo je. Pak jsem překvapen - ale poučen.
      Vidíte - přes plnou čáru bych nepřejel, najedu si "NA" ni, ne za ni. Nejen, že nezná způsob jízdy, ale ještě překroutí text v můj neprospěch. To je prostě jen zášť.
      "Pražáky" nečastuji konkrétní osoby, ale rasu - nadřazenou, povýšenou, tu která bere nepražáky jako "venkov".

      Vymazat
    6. Tak to se nezlobte, ale nesouhlasím.
      Jak může znát okolnosti, když všechno jen nakousnete, nebo dáte fotku bez vysvětlení? Zásadně dáváte jen náznaky, kdykoli vám chci odpovědět, tak se musím domýšlet.....

      Tak pražáci jsou rasa, jo? A kdo to je, ta rasa? Snad duchové, nebo živí lidi? Prostě dva zdejší diskutéři jsou Pražáci, pokud vím. Takže píšete i o nich.
      Chtít od Vás trochu taktu a rozmyslu, než něco plácnete ve vzteku, je moc.

      Vymazat
    7. Pražáci mají u mě smůlu. Odtáhli mi auto a musel jsem jim zaplatit výpalné, za podpory jejich policajtů. Od té doby se prase vyhýbám... někdy tam musím, ale to neopustím auto. Nejsem padlý na hlavu.

      Okolnosti sice všechny nezná, ale přesto podá podrobný návod k jednání. To nechápu. Ale nezlobím se. Příroda je rozmanitá.

      Vymazat
    8. Aha. Takže k Vašim komentům můžeme psát jen chválu a poklony (jako tu někteří dělají), a jinak se žádných úvah a vlastních názorů, natož snad opačných názorů! nedopouštět, protože víme prd. Budu si to pamatovat.

      Vymazat
    9. Můžete, co chcete... psalo se to i do deníčku: můžeš kreslit, můřeš psát, jenom listy netrhat.

      Vymazat
  18. Dnes v práci:
    http://imgway.cz/s/4Ghd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašné!
      Kdo umí, holt umí.
      (Co to máš za širokoúhlý monitor?)

      Vymazat
  19. Slunečnice v sáčku šustí
    aby ptáci byli tlustí
    aby zvládli zimní mrazy.
    V krmítku ať nenarazí
    zobákem na prázdnou desku,
    seženu krmení v Tesku,
    Kaufu, Penny nebo Lidlu
    ať maj pořád něco k jídlu
    než uloví první muchu,
    pak už to zas bude v suchu.

    OdpovědětVymazat
  20. Za oknem je mráz a zima
    Indigirka a Kolyma;
    vítr roztrh sněžné duchny
    kdo můžeš, tak domů prchni!
    Kdoví, kde se srny choulí
    kde hovnivál hovno koulí
    kam zalezl zajíc Ušák
    jestli má v pelíšku sušák?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty "sněžné duchny"...to sis dovolil dost!!!

      Vymazat
    2. Viděl jsem ji z okna; duchna byla inspirace.

      Vymazat
    3. Já včera před půlnocí chtěl už-už vlézt pod duchnu... ale pak jsem se zarazil a rozhodl se přejmenovat ji v rámci vstřícného pokání na ducha...a pak mi došlo, že by se to mohlo za pár let rozležet a mohl bych být stíhán za verbální sexuální harašení...a tak jsem si pro jistotu povlékl letní prošívanou deku.

      Zdálo se mi pak, nevím proč, o pětikoruně v závěji sněhu.

      Vymazat
    4. Skládáš duchnu? Já bych ji nejraději nechal na povrchu k okamžitému upotřebení, ale že tady občas někdo přijde, tak nemůžu. Jenom ji protřepu a pak ji skrčím jako spacák, aby si nezvykla na nějaké sklady a neslehla se. A strčím ji do peřiňáku.

      Vymazat
  21. Asfaltový holub22 ledna, 2022 14:35

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Basta-tvrde-Zeleny-plan-EU-Koncentrak-plny-skromnych-lidi-Vi-jak-to-skonci-690332

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Baštu mám nějaké negativní vzpomínky, když byl ministrem za čssd a vystupoval proti mým zájmům. Že přelezl do SPD ... to je jeho problém. Třeba otočil méně, nez Soukup, ale pro mě je podezřelý.

      Vymazat
  22. Musím se podívat, jestli neexistují nějaké granule pro důchodce. Čtvrtka pořád něco vymýšlí ... dnes chlupaté knedlíky, segedínský guláš, bábovka ořechovka, proteinový chleba, med, vánoční cukroví ... pro mě to je strašně složité a hmotnostě demotivující, marně ojíždím trenažér, marně hážu lopatou i tam, kde bych nemusel (běhat pořád nemůžu). Přivítal bych vyváženou granulovanou stravu, odsypal bych si z pytle denní dávku a zavedl pitný vodní režim (pořád pocucávám portské od vánoc).
    Pro psy se dělá všecko, kočky mají whiskas a důchodci nemají k jídlu nic.

    OdpovědětVymazat
  23. Kolonie z vlastní země.
    Skopčák na mě volá: ke mě!
    Udělej mi elektřinu!
    Slzy se mi z očí řinú.
    Musím přivézt z Ruska uran
    Rus mi řekne, že jsem buran
    že jsem skolil Koněva
    nadával na Brežněva
    teď lezu do řiti Leynu.
    Rety mají úsměv cejnů.
    Mám si hodit mašli?
    Ještě by mě našli
    a hodili do výseku.
    Co mám dělat? Je to k vzteku.

    OdpovědětVymazat
  24. Jáchyme, chceš Supa? Mám na něj číslo, chceš ho do mailu? Mám i mail.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, já byl jen zvědavý.
      Já se s ním hlavně pošťuchoval, názorově i založením jsem byl tehdy dost jinde.
      (Kdybys měl mail na Pepu Řepu (jestli žije) tak tomu bych napsal rád..)
      Pokud ale Sup někde publikuje, přečetl bych si od něj něco rád, patřil k těm nadprůměrným.

      Vymazat
    2. Žurnalistický sup by mohl být on u vidláka,blbíš je Richard jožinek zastane mnoho dalších nicků,hlavně ty s ženskými jmény a prijmenimi plus jablko a tak. Ten by Mel mít už na grafomanství diagnózu a invalidní důchod,i když ten má možná na něco jiného.

      Vymazat
    3. Sup je letecký konstruktér, stavil se u nás před několika lety, když byl se ženou ve Vendryni.. Už si několik roků nepíšeme. Na PŘ bych taky měl rád spojení.

      Vymazat
  25. Tak mě tu ze včerejška a dneška nejvíc překvapilo, jak je ten, který se sem už nikdy vrátit nemůže, neopomenutelný - hnedle 2x. Ostatní názory za mě bez komentáře, povídání o hudbě si teprve pořádně pročtu.

    To: Ládik!!! 16:28
    Vy byste opravdu rád jen granule? Neb kočky i psi jim dle mého přednost nedávají, hlad je ale hlad. Jsem si našla, co je Vámi zmíněný proteinový chleba. Ten by Vám je mohl nahrazovat. Ale žádné portské - pěkně voda přímo z vodovodu, je-li ta z Vaší studny nezávadná.
    Ale ne, jezte všechno, na co máte chuť. Máte štěstí, že je Vám podstrojováno, regulace okamžitého množství je zcela na Vás. Na "klábosnici" máte stejně jako já nejopotřebovanější písmeno "O". Já už bych tu svou měla vyměnit.
    Vaše nechuť k Pražanům opravdu malicherně pochází jen z toho, že Vám tam odtáhli auto? Máte zjištěno, že to třeba nebyli Vaši krajané? Ví tu někdo, kdy se ten, kdo si v Praze najde zaměstnání, tím pravým Pražanem stane? Příležitostně se doptám draka Fafnira.

    To: JAHA
    Nejen pana Nohavicu zvou do slovenské televize.
    Československá | POKÁČOVA RYCHLOVKA https://www.youtube.com/watch?v=DMNKH2d6wSo

    U nás padal od večera do dnešního rána prašan a na asfaltových polňačkách bylo namrzlo, kroků před venčením před spaním 10961. Vánoční kaktus kvete naplno, ptactvo stále dává přednost sekaným ořechům.
    A není nutné mladé zatracovat, jak se často na webech děje. Včera ve 20:30 přestal fungovat plynový kotel, dnes dopoledne ho uvedl do provizorního chodu mladší synek našeho opraváře. Čítám, že možná budeme mít nový dříve než tu klávesnici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pražáky nazývám množinu lidí v prase a kolem. Znám ale jednotlivé Pražáky, kteří se chovají normálně, možná 2-3, čili i takoví existují. Výjimky potvrzují pravidlo.

      Vymazat
    2. ládiku,
      optimisté mého typu to vidí jinak.
      V praze stále žije velké procento, minimálně desetitisíce, slušných lidí, i když pochopitelně zčásti v ilegalitě.

      Mnozí z nich jsou slušnější než třeba já - jsou odolní, zoceleni životem v morálně toxickém prostředí a nenechají se vnitřně nakazit.

      Vymazat
  26. Tužka napíše,...tak jsem si zas četla,...no,...
    Jen podotknu, že svým milým a oddaným psím společníkům nedávám granule. Vařím jim. Granule na cesty a pohotovostní, když není čas uvařit, dělám tak, že,....usuším kostky chleba a pak je namočím do vlastnoručně vyškvařeného sádla, vychladlé dám do dózy do lednice...a když nemám navařeno, tak dostanou do misky toto, chroupou,...jsou spokojení. To ale nepoužívám často. Dělám to v létě na cesty.
    Moji psi se dožívají poměrně vysokého věku v dobré kondici,...můj kamarád veterinář mě chválí,...patnáctiletých a víceletých psů zas moc v registru nemá. Ovšem, do pokrmů jim přidávám pampelišku,...v létě syrovou, v zimě sušenou,....jsem přesvědčená, že právě pampelišky /malounko jen, podle váhy psa /, je to kouzlo jejich kondice,...a vařená mrkev.

    Ostatně,...dávám si to i sobě do polévek,...celý život.

    Tak se mějte fajn,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Tužko!
      už píšete knihu svých vzpomínek ?

      I kdybych si ji už nestihl přečíst, upozornil bych kamarády, děti a vnuky, aby si na ni počkali a neprošvihli ji.

      Byl bych i ochotný věnovat drobný sponzorský dar na propisky, linkovaný papír, papír do tiskárny a tak...

      Vymazat
  27. Dnes u krmítka vedou vrabci. Pod ním jsou 2 žluny, dolují ve sněhu mravence. Foťákovi dobíjím baterku, tak tvrzení je bez důkazu.

    OdpovědětVymazat
  28. nabito
    http://imgway.cz/s/4Gip
    http://imgway.cz/s/4Giq

    OdpovědětVymazat
  29. Neopomenutelný,co to je za slovo,neopomenutelný může být dědic,ale ten, který se sem už nikdy vrátit nemůže ? Je neopomenutelný?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Váš trvalý zájem o dotyčného, Duchu, lépe vystihuje "nezapomenutelný"? Kolikrát už Vámi nebyl zde v krtincích opomenut počítat nemíním.
      Jinak jsem dnes při prohlížení článků TV programů v příloze Práva zjistila, že asi užíváme stejný. Či "stáří" není totéž co "staroba"?
      https://www.csfd.cz/film/688701-stari-neni-pro-sraby/galerie/
      Překvapilo mě, že tento prý milý příběh o plnění si přání staříky na Primě už za týden, to u nás asi poběží Devadesátky na ČT1.
      Kovy dnes o televizích - mnohé jsem nikdy neviděla, i když se na různé limonády dívám: https://www.youtube.com/watch?v=CpPvl_uLpng
      No, víc mě Kovy poučil před 2 týdny souhrne vědomostí o budhismu a Dalajlámovi https://www.youtube.com/watch?v=SUevDP48jHM

      Tohle možná Duch také nepřehlédl užitečné "noudro", když je v rozhovoru s moderátorem Liborem Boučkem (40) červeně:
      "Člověk se má ze všeho, co se mu v životě stalo, poučit, to špatné škrtnout a vzpomínat jen na to dobré."

      To: Ládik!!!
      Nabil jste včas - máte u Vás mnohem pestřejší ptactvo než my. Kterého byste navrhl za národního - že se o něm znovu diskutuje na Ozvěnách? Mně netřeba žádného. U nás i dnes jen sýkorky a brhlíci, vrabci do naší dvorní džungle kupodivu nelétají. Přemístila jsem lojové kuličky - jedna modřinka si je prohlédla a nic. Nechat jim je co jedinou dostupnou potravu nevydržím.

      Vymazat
  30. U kostela ve Smilovicích http://imgway.cz/s/4Giy

    a polském Cieszyně na mistrovsví - královna měla dnes další želízko, bylo bronzové (děvče 11 let) http://imgway.cz/s/4Giz

    OdpovědětVymazat
  31. BJ -
    Váš oblíbenec fafnir tvrdí, že ostravské uhlí už není koksovatelné a musela přijet australská loď s uhlím, aby ho převezli do kosovovny Svoboda a udělali z něj 800 000 tun kosku ročně. To je podivuhodné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už se s Drakem virtuálně známe dlouho. Na Disqusu jsme stejně dlouho, ale kam se na něj já počtem příspěvků a hlasů hrabu. Zdá se, že odkaz na iDNES jste nedočetli ani jeden: "V ČR je jediným producentem černého uhlí společnost OKD. Těžba ale postupně končí, protože se nevyplácí. Firma těží už jen v Dole ČSM, kde se má těžit do konce letošního roku."
      Copak uhlí - k dotazu na echt Pražany od něho zatím nic.

      Královna svá želízka trénuje distančně, je-li mimo Těšín? Šikovná je má.

      Projela jsem rychle tenhle krtinec. Vy víte, kdo z nás a proč je zakastován do "osamělé dvojičky"? Žádnou takovou tu nevidím, jen své množící se nechtěné překlepy.

      Vymazat
    2. Nechápu, proč se ještě stále nedováží v chladících lodích sníh z Antarktidy pro krkonošské sjezdovky.Přírodní, ekologický!

      Vymazat
  32. Duch -
    ještě mám jednu asociaci - Duch Llana Estacada, Bloody Fox.. to jsem četl kdysi dávno, edice KOD (Knihy odvahy a dobrodružství, z této literatury si pamatuju nejvíc). Na Llanu je zajímavé to, že je tam Odessa.

    OdpovědětVymazat
  33. Uzavřela bych problém zadřeného motoru asi tak, že za chybu se prostě platí.

    OdpovědětVymazat
  34. Tužka napíše,...opět si čtu a něco připíšu pro pana Jáchyma. Díky, Vy mně lichotíte tím, žebyste si četl mé vzpomínky....upřesním,...

    Můj život je v podstatě o práci,...práce, práce a zase práce, proložená občas událostmi o které není co stát. Všechny jsem je ustála,...pozavírala do třináctých komnat svého podvědomí.
    Některé z těch komnat časodčasu otevřu, navštívím tam uzamčené démony, a s každým dalším rokem dokážu se s nimi pobavit, dnes už bez velkých, někdy žádných emocí. A to je fajn.

    Pár komnat ale obcházím pošpičkách, je tam halda životních zklamání, která vznikla tak, že byly jen dvě možnosti, ale ani jedna nebyla dobrým řešením....pokud zůstala snaha dál žít.

    Radosti taky přichází, když se něco zadaří dobře udělat, když mě mí chlupatí kamarádi potěší. Když vyváznu z prekérní situace....ta úleva a chvíle štěstí, jistě díky Andělu Strážnému, že mávl křídly a ono to dobře dopadlo.

    Nějakou veselou vzpomínku bych měla sem pro Vás napsat, trochu pobavit,...byla řeč o pražácích,...tak jednu.

    Léto, na Václaváku jsem si koupila zmrzlinu a dodavek dala do velké a hluboké kapsy na sukni letních šatů.
    Jedu za kamarádem tramvají na Bílou Horu. V Břevnově u Kaštanu přistoupila osoba, na první pohled problematická, a ačkoliv byla tramvaj poloprázdná, hrnula se ke mně do mé blízkosti,...stojím, nechtěla jsem si propotit oblečení při sezení, byl horký den. Osoba se ke mně,při každém pohybu tramvaje, po krůčcích přibližuje. Už není couvnout kam, jsem na konci vozu. Při brzdění se o mne jen na vteřinu opřela,...nic jsem nepostřehla, nic necítila. Vystoupila.
    Když jsem vystoupila já, chtěla jsem si koupit další zmrzlinu,...nekoupila, kapsa byla prázdná, stačila ve vteřině vytáhnout papírové peníze i drobáky do koruny. Ještěže, já nedůvěřivec, nosím na těle vlastnoručně ušitou látkovou kapsu na doklady a rezervní obnos peněz. To se vyplatilo, jenže v cukrárně nadzvedávat sukni a štrachat se pro peníze na břiše jaksi nešlo....
    Moje celoživotní nedůvěřivost,...jinak bych musela jít z Bílé Hory do vnitřní Prahy pěšo a ještě bez dokladů.

    Do Prahy jezdím ráda, mám na období života v Praze moře krásných vzpomínek,....žít bych tam nechtěla a strádala bych. Potřebuji mít pořádný kus zeleně pod okny a pohled na stromy a keře a v blízkosti mít les.

    Pane Jáchyme, jak se má králíček,...už jsem psala, jako dítě jsem měla pěkného macíka, českého strakáče, na hraní. Byl úžasný, slyšel na jméno,...Kájoušek.

    Taje, tři nad nulou....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,
      až teď jsem zaroloval nahoru a přečetl si vaše povídání.
      Dík... Ale myslím, že kdybyste napsala knihu třeba i pod pseudonymem, nejspíš by to pomohlo i vám. To je vyzkoušené, jak jistě víte.
      -----------
      Co se týče posledního králíčka zvaného Bubák, tak to je první problémový králík mého života,asertivní, úmyslně zlobící, jediný, kterého není možno nechat bez dozoru v místnosti, neustále se snaží něco zničit...ale už jsem si zvykl. Je to takový věčný puberťák, který se snaží být neustále šéfem domácnosti.
      Ale dost často je s ním sranda. Má zatím nejširší škálu zvukových projevů ze všech, které jsem poznal.
      ---
      Kdysi dávno měly moje sestra a "skorosestra", (kterou vychovávala babička a která s námi žila) obyčejnou králici Johanku. Oblékaly jí jako panenku a vozily ji v kočárku, nechala si všechno líbit.
      ----
      Něco na mě leze, buď obyčejné nachlazení nebo kovid.


      Vymazat
  35. paní Tužka (a pan Jáchym):

    "Práce a zase práce, proložená občas událostmi o které není co stát." - to mi něco připomíná... že by můj život? Ale i ty radosti se najdou, zvlášť poslední dobou.

    Každopádně od Vás i pana Jáchyma bych si rád (zakoupil a) přečetl cokoliv - brožovaného, nebo vázaného. Pan Jáchym chtěl s kamarády kdysi vydat sbírku raných básní - stále čekám na výtisk s věnováním...?!? ;o).

    K diskusi o "Pražácích" jen následující: dvě pětiny života jsem strávil ve Zlíně, pětinu v Brně, dvě pětiny v Praze. Z této vlastní zkušenosti jsem vyvodil moudro:

    "Pitomci jsou po republice rozmístěni rovnoměrně a spravedlivě".

    Dobrou noc všem.




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Zdeňku,
      jen drobná oprava: kamarádi chtěli, abych přispěl do sbírky básní svými příspěvky. Já jsem to zdvořile odmítl.
      Ty moje starší básničky nebyly vyloženě blbé, asi bych byl i schopen dopsat další, možná i dokonalejší, ale nemám v tomto ohledu žádné puzení. A ujišťuji vás, že česká literatura o nic nepřišla a nepřijde. To není skromnost, prostě mi chybí motivace publikovat průměrné básničky.
      A posledních několik let mi bohužel dokonce chybí i motivace číst knihy s dobrými básničkami. Nejspíš mi poetické potřeby saturuje Ládik.
      --------------
      Co se týče rozmístění pitomců - víceméně s vámi souhlasím , nicméně každý biotop láká přednostně živočichy určitého druhu.
      A kromě genetické dědičnosti existuje i dědičnost sociální.

      (No a příroda si na spravedlnost nehraje, o čemž svědčí fakt, že 99% /a nějaké ty drobné/ živočišných druhů v historii vyhynulo.)




      Vymazat
  36. pro p. Alenu:

    Vaše věta je krátká, podstata je jasná, ale obsah je zcela chybný.

    Motor nebyl zadřený.
    Poškodil jsem sice vanu nárazem, ale nebyla nárazem roztržena.
    foto servisu: http://imgway.cz/s/4Gju
    Jsou v ní malé dírky, zevnitř.
    Nesvítila nikdy kontrolka oleje.
    Hlášení po nárazu bylo "omezte otáčky na 4000" - oranžově
    další bylo červeně "zastavte" - poblíž místa, kde byl v pátek smrťák a předtím mnoho vážných nehod;
    - auto jelo dolů na volnoběh
    - motor zastavil cca po 8-10s volnoběhu.
    Olej tekl ze stojícího auta.
    V dílně šlo motorem (račnou na klikovce) otáčet.
    Přeskočil řetěz náhonu vačkové hřídele, ztrátou tlaku oleje.
    Škodovka nevykupuje zadřené motory. Tenhle vykoupila. Nový blok motoru stojí 272, já ho mám za 167 ... rozdíl je 105, to je hodnota Škodovkou vykoupeného poškozeného motoru (zbytek platby jsou další díly a práce).

    Kdo jede tím místem, říká, že jsem neudělal chybu a že se mám s pojišťovonou soudit. Na to já nemám žaludek a čas. Nový motor běhá jako hodinky; sice mě to stálo čtvrt mega, ale nevystavil jsem nikoho riziku smrtelné havárie a nemám srolované auto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to slovo "problém" je špatně. Pro mě to problém byl možná hodinu, víc ne. Než přijela odtahovka.

      Vymazat
    2. To je hezký přístup k problémům

      Vymazat
    3. Ládiku,
      kdyby sem zabloudil někdo mladší, vytkne ti samotné použití slova "problém". Neřiká se problém, řiká se výzva!

      Hjůstne, máme výzvu!

      Vymazat
    4. Mám časovou výzvu (pracovní) a zítra musím zabít dopoledne v Jašově u srdcaře se svým syndromem náhlé smrti. Načepuju flašku a zkusím zavolat Targusovi, jestli bude poblíž..

      Vymazat
    5. Pozdravuj ho a pak si oba dejte po skleničce navíc za mne!
      (Vlastně - ty zpátky řídíš...tak ne, ať si dá Targus dvě skleničky za mě, on se určitě obětuje.)

      Vymazat
    6. Volal jsem mu - bere mobil po druhem zvonění, ale nebyl doma. Jedu do Jašova ještě ve čtvrtek a v pátek (holter), tak tam to vyjde.

      Vymazat
  37. pro p. Tužku:
    Jáchym a zdenekb nejsou sami, kdo by rádi četli Váš příběh. Taky se k nim řadím; každý Váš příspěvek zde je posilující (nemyslím tím 3. dávku).
    Daly by se opět zveřejnit DDD? Díky.

    OdpovědětVymazat
  38. Jak svěží vánek
    napsaná slova plynou
    slunce, voda, vzduch
    život pulsuje

    OdpovědětVymazat
  39. Jsem vykořistěný, jdu si udělat volno.

    OdpovědětVymazat
  40. Včera -14, dnes -1°C, ale mrznoucí mrholení, hnusek.

    OdpovědětVymazat
  41. Houfují se vločky bílé
    jeď pomalu, ty debile
    cesta celá bílá, hladká
    šikla by se čokoládka.
    Motor přede jako kočka,
    nikde řepka, nikde močka
    jenom bílá krajina,
    je to oblast krajinná.

    OdpovědětVymazat
  42. Slunce za mraky je schované,
    šedé mraky celý den.
    Schovaly i modrou oblohu.
    Ani vítr nevane,
    mraky jsou jalové,
    nebo vločky sněhové
    jinde pouští na zem.
    Vše jako by spalo,
    jen sněženky nasadily na květ,
    buď brzy rozkvetou,
    nebo sněhem zapadnou.

    OdpovědětVymazat
  43. Taka mala pripomienka na "mládí". Mozno sme niektore pesnicky uz aj zabudli, niektore mozno ani nepoculi��

    https://www.youtube.com/watch?v=hDWPNgRNdHI
    https://www.youtube.com/watch?v=i0MzvQhl23U
    https://www.youtube.com/watch?v=sTjjS5nN7xM

    OdpovědětVymazat
  44. AD: Baba Jaga
    Neskoro vecer pozeram (neviem preco) malo, takze vdaka za zabavnu ukazku. Pozeram i vaseho Krausa, ale zda sa mi, ze ide to s jeho relaciou dole vodou. Celkom sa este drzi Šíp. Jeho reláciu si pozriem skoro vzdy a rad. Ak kvoli jeho hostom. Niektorych som nepoznal sa su celkom zabavni.

    OdpovědětVymazat
  45. Tužka napíše pro pana zdenekb a pana Jáchyma, taky pana Ládíka,....díky za odezvu,...dobrá, něco sem občas, ze své pestré minulosti, napíšu. Dnes to bude ale o DDD.

    Pane Ládíku, Vy jste si je přál, tak pro Vás k nim rovnou napíšu upozornění, na co si dát pozor.
    Jak jsem psala víckrát, nenechám v těch dnech očkovat psy a sama se snažím vyhnout enormní zátěži v těchto dnech. Jen běžný režim.

    Tentokrát to bude trochu odlišně napsáno,...leden už skoro končí,...problémové dny byly 17.-18.

    Unor: 1. 17.tady je soustředěna největší zátěž na cévy a žíly na nohách, od kolen dolů, odlehčit, leh na zádech, nohy kolmo k zemi a jakýkoliv pohyb, aby tekutiny stékaly z lýtek a chodidel ke kolenům, za den víckrát, alespoň 5 minut.
    Na očkování je nevhodný den 3. a i6.

    Březen: 3.-4.zase nohy, jako v únoru. 18. nepřetěžovat trávení, lehkou potravinu a málo.
    Neočkovat: 13.14.15.

    Duben: 1.-2. nepřetěžovat výkon srdce a tepen v horní části těla. 16.-17. dopřát ledvinám teplé, lehké nápoje, žádný alkohol a mnoho koření.
    Na očkování vhodný celý měsíc.

    Květen: 1.-2. odlehčit trávení. 15.16. dny nebezpečné pro těhotné ženy,...nejlépe zalehnout a šetřit se.
    22. je nejhorší den v roce na jakýkoliv krvavý zásah do těla, a to i do rostlin. Neočkovat. Ovšem, jde li o život, tak to vložit do péče doktorů, ať si s tím poradí a nepříznivou konstelaci planet a hvězd zvládnou.

    Bude další díl,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  46. Tužka napíše,...pokračování, další díl.

    Červen: přidám už i 31.květen a 1. červen, šetřit plíce, žádný maraton ani výstup na osmitícovku, omezit kouření. 14.-15. nohy jako v únoru, šetřit je, zejména bude li horko a dusno. 29. znovu plíce.
    Neočkovat 17.

    Červenec: 29.-30.-31. šetřit srdce, zejména, bude li horko a dusno.
    Neočkovat 22.

    Srpen: 12. nohy jako v únoru. 26.-27. nepřetěžovat srdce.
    Neočkovat 1. 21. 22.

    Září: Problematická šňůra dní kolem podzimní rovnodennosti....Od 20. do 28. značná celková energetická nerovnováha. Na očkování rovněž nevhodné. I psychika vykazuje větší vnímavost, neřešit vážné osobní problémy,...dávat bacha.

    Říjen: 9.-10.-11. problémy v oblasti krku,...kloktat vlahou, mírně slanou vodu. 24.-25. šetřit ledviny, teplo a tekutiny bez alkoholu.
    Očkování bez omezení.

    Listopad: 8.-9.-10. šetřit oblast břicha, lehké potraviny a málo. 24.-25. nohy jako v únoru, šetřit, pozor na poškození svalů, kloubů, šlach i vlivem chladu a zhoršeného prokrvení.
    Neočkovat 12.

    Prosinec: 8.-9.-10. zátěž na psychiku, bolesti hlavy,...Vánoce na obzoru,...ale Štědrý den je zas a vždycky nejšťastnějším dnem v roce.

    Vrátím se ještě k únoru. K tomu neočkovat: 3. a 16....ta šestnáctka se mi jeví v hořením textu trochu jinak, tak aby nedošlo k záměně.

    Nepřízni Osudu lze čelit pevnou vírou v jedinečnou pravdu...TO PŘEJDE.
    Mějte se jak nejlépe umíte,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, paní Tužko - mám to přepsáno v kalendáři.

      Vymazat
  47. Škodovka kolem roku 2010 i později vyráběla motory, které měly závadu. Já jsem také vlastnila Oktávku kombíka a musela jsem do ní po deseti-dvaceti tisících ujetých kilometrů dolévat olej. Napoprvé to bylo pro mne překvápko, pak už jsem sebou vozila běžně litrovku oleje. Škodovka se byla ochotna podílet na výměně motoru cca 50 %, protože závada nebyla opravitelná. Mně to za to nestálo a koupila jsem si raději nové auto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měl Oct1 i Oct2, obě naftové, 1,9l a 2,0l, TDI. Žraly olej, oba to byly motory VW.
      Oktávku3 jsem vybíral podle motoru a spojky, protože ne vždy se jim to podařilo sladit. Vybral jsem si benzin 140kW od AUDI a mokrou dvouspojku - dali to do auta až na konec produktové řady, jenom rok 2019. Stejné soustrojí je teď ve vrcholném Kodiaqu - tak si dovedete představit, jak to s lehkou oktávkou cvičí. Nechtěl jsem velké auto - ale odpovídající statusu důchodce. Mazdu6 (spolehlivou) jsem daroval Bílé rukavici, jezdí v ní 2 roky a přepisuje ji až teď - platil jsem na ni ještě havarijku (do nákladů). Oktávka byla za hotové, mimo účto... Nevím, co se stalo, náraz do šutru byl zřejmě nějaký impuls pro rychlou sérii dějů v motoru, kontrolka oleje nani neproblikla ... nikdo neví. Likvidátor to označil za moji chybu - klidně to beru - měl jsem dupnout na brzdu a zastavit v rizikovém místě. Jenže reálný reflex nebo instinkt byl jiný - kdyby bylo klíčkové zapalování, vypnul bych motor a sjel. Jenže u tlačítka jsem myslel, že si zamknu řízení, což se stalo třeba tátovi, když jsem byl děcko a pamatuji si to.
      Mám poučení.. auto si zatím nechám a uvidím. Myslel jsem, že bude posladní, než mi vezmou papíry. Ale už mimovolně listuju v nabídkách japonců.

      Vymazat
  48. Sněží celkem hustě, na zemi je 10cm starého sněhu. Jdu nasypat slunečnici, nic jiného nemáme.

    OdpovědětVymazat
  49. Signatářem jsem ještě nebyl.

    OdpovědětVymazat
  50. Netušila jsem, jaké aktivity vyvíjí náš krajan z druhé strany okresního městečka Marian Jurečka: Porta Benefica Píseň osamělého pastevce
    https://www.youtube.com/watch?v=swxMx9k7YOE

    To: Ládik!!!
    Co snad důležitého (ne)hodláte signovat? Až něco takového, že: "když podepíšeš, tak se nediv"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důchod Vám mohou zdanit:

      "pro zdaňovací období roku 2021 je tedy od daně osvobozen důchod až do výše 547 200 korun za rok. Měsíčně to představuje příjem z důchodů ve výši 45 600 korun. Pokud průměrný příjem důchodce v roce 2021 přesáhne 45 600 korun měsíčně, je povinen podat do 31. března 2022 daňové přiznání."

      Pro rok 2022 se částka 45600,- zvyšuje na limit 48600,-

      https://www.naseduchody.cz/clanek_50-zdaneni-duchodu.html

      Ovšem pokud míníte být signatářem a zavřou Vás za to, nevím, jestli neztratíte občanská práva a místo vyplácení důchodu se o Vás postará stát za bránou...

      Vymazat
    2. No jo, ale až mě pustí, budu odbojář první vlny! Dostanu náhrady, vyznamenání na klopu (spíš na límec svetru) a budu pohřben na čestném pohřebišti v hromadném hrobě.

      Vymazat
    3. Sazba dle aktuálního zadání ... no, Jáchymov či Rožínku Vám snad nedají,...
      nebo jak říkal Ráth, budete v dobré společnosti s možností následně kandidovat, díky dobrému kádrovému profilu, na presidenta.

      Vymazat
    4. Jáchym by se v Jáchymově mohl cítit jako doma, nemůže ani do Holubic nebo dokonce do Holubova (u Budějiček), tomu napaří Ruzyni a na vycházkách bude sedávat na lavici VH.

      Vymazat
    5. To: Ládik!!! 10:48
      "Signatářem jsem ještě nebyl."
      A teď jste, když sice nepíšete, čehože se to týká, ale napadlo Vás možné odebrání důchodu? O takovém "trestu" jsem zatím nikdy neslyšela.

      Vymazat
    6. Signatářem dopisu Putinovi, který se dostane tak maximálně ke koudelkovi. Odebrání důchodu ... nevím nevím, ale spíše to bude možné, protože u nás je možné všecko.

      Vymazat
    7. Ach jo - ono je to "vidlákovina" a všichni se teprve podepisovat chystají. Projedu si to zítra.
      Dobrou noc.

      Vymazat
  51. farský je zpátky!

    "Tys zdravil Vé Vé Putina?"
    Farský mi jazyk utíná
    tak, jak se naučil v Oregonu
    a už se dívá do vagonu.
    "Nebudu tady za kruťáka
    vyhoďte dolů Asfalťáka
    ten ani zdravit nemusel.
    Namotej ho na karusel!
    Máš k tomu, Targusi, připomínky?
    Ty jsi takový skromňulinký
    bude ti stačit jedna ruka!
    A hele, Občan! Proč se cuká?"

    OdpovědětVymazat
  52. snímek obrazovky
    http://imgway.cz/s/4Glf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou přece ty tanky, sešikované těsně pár set kilometrů u hranice tábora banderovského míru! Poznal jsem je podle toho, že jsou natřené narůžovo.

      Vymazat
  53. Strážce krmítka http://imgway.cz/s/4Glx

    OdpovědětVymazat
  54. Ranní Jašov. http://imgway.cz/s/8SuC
    Tg má kovida (říkal), pošle sms, až bude fit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. držím palce, ať to zvládne bez následků.

      Vymazat
    2. I já držím panu Targusovi (po našem) obě své pěsti a přeju mu rychlé bezproblémové vyzdravení. Projela jsem teď letecky dnešní diskusi u pana Vidláka a ani ho tam nepostřehla. Nu, snad mu není zle až tak moc a stoná doma.
      Mně byla připomenuta posilovací dávka. Doufám, že mě ji opět píchnou bez jakýchkoliv následků a další už bude netřeba.

      K peticování jen to, že mě na Kydech udivily nejen další nové nicky, ale i to, kolik je tam znalců politiky naší i zahraniční. Nikdy se netajím tím, že jsem pacifistka a věřím, že se jednou lidi na mírových řešeních domluví. Ale informací k tomu, co a komu věřit, opravdu dostatek věrohodných informací nemám.
      Ta "stéla věrných" (komu, čemu?) je důležitá? Nemohu posoudit pohnutky pana Vidláka a z jeho článků co venkovanka jen částečně ty jeho o zemědělství. Kdepak, věřit se v nich dá jen tomu, že ho jeho pidihospodářství, které stíhá při zaměstnání se stálým platem, baví.
      Nemyslím, že jsou jeho pojednání o jiných problémech kvalifikovanější. Jistě, mohu se mýlit - on má minimálně věkem mladší hlavu než já.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Když jsem v devětaosmdesátým cinkala klíčema, tak holt teď budu muset peticovat, protože toaleťák a nahnilý banány mi nestačí. A za prodej nábojů ani za jakékoliv "humanitární bombardování" jsem necinkala. Rovněž za vstup do NATO a EU jsem necinkala ani nehlasovala. Je to proti zájmům republiky.

      Vymazat
    5. Škoda, že jsem Váš koment v 16:40 neviděla, Matko.D4 - mohla jsem možná být poučenější než z tohohle.
      V naší vísce se necinkalo. Na neutralitu země prý se nedosáhne lehce a tak mne docela zajímá, co je dle Vás v zájmu naší republiky. Vzájemně výhodné spolupráce s jinými státy? S kterými a za co? Úplné zrušení armády či by ta naše "profi-" cvičila jen doma?
      Nu, o takto globalizovaném světě jsem toho v r. 1989 moc nevěděla. I když třeba v Rakousku už ho zažitý měli. (I naše teta Mici na něho, ba i hospodaření místních politiků frfňala fest.¨)
      Tak ať ona petice či dopis má hodně podpisů, pan Vidlá se proslaví a signatáři se v naší zatím demokratické zemi cítí hrdinně. I když je za jejich názor jistě nikdo stíhat nebude a možná jim ruský president i odpoví.

      To: Ládik!!!
      Pěkného fógla jste opět na krmítku zachytil. Kamenné máte pořád?
      A co ti "špačci" - odtáhli jinam?

      Vymazat
    6. A tak je jasné, že ona petice je utopií, protože politikům, bankám, korporacím,... je náš názor lhostejný.
      Stačí nás ignorovat a vydávat další zákony, rozhodovat tak, jak rozhodují, zneužívat nás i nadále, čeřit klidnou hladinu, harašit zbraněmi a jinak strašit.... a již docílili toho, že jsme opět ztratili vládu nad svými věcmi.
      Komu ku prospěchu?

      Vymazat
    7. Možná trošičku vlastnímu svědomí.

      Vymazat
    8. - komu ku prospěchu - myšleno jednání vlády, banky,... myslím, že jsme opravdu opět ztratili vládu nad svými věcmi.
      To, proti čemu jsme v 1989 případně cinkali, se objevilo v jiné podobě, snaze ovládat,...
      Svědomí? Inu Vy jste podepsal pro vlastní svědomí ?


      Vymazat
  55. Na prsou mám elektrody
    jak mám býti činorodý?
    Vedou od nich dráty k pasu.
    Jakou zvolím cyklotrasu?
    Oči míří k televizi
    příroda je mi dnes cizí
    za oknem se čerti žení
    hlásí zákaz vycházení.
    Vyjíždím na Javorový
    sněd bych placek bramborový;
    říkám si: a tvrdý buď!
    nech si dneska zajít chuť.

    OdpovědětVymazat
  56. Vyčuměné oči z kompu, mrknu se do bedny a potočím klikama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asfaltový holub28 ledna, 2022 08:09

      Ládiku,
      pošli, prosím tě, ode mě SMS pozdrav Targusovi, že mu přeju, ať je brzy zdravý. (Bez jeho kýblu fekálií na své hlavě za to, že jsem nepodepsal Vidlákovu dopisopetici se cítím nesvůj. Ale to mu psát nemusíš.)

      Vymazat
    2. Taky se těším, až to od něj schytáte :-)
      Tedy za cokoliv, nemusí to být zrovna za nepodepsání.
      Samotné se mi podpis natolik ekloval, že jsem ho skryla,
      aby nebyl vidět. Ale tak dala jsem si limit, když to bude 400-500 podpisů, že tam bude i ten můj. A kupodivu stále přibývají. I ty skryté.

      Vymazat
    3. SMS odeslána.
      Dnešní Jašov: http://imgway.cz/s/4Gmi

      Vymazat
  57. Se mi zdá, že Kydy se nějak mění, nabírají jiný směr, než byl původní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to se ti nezdá...
      Jenže na druhé straně je pravda, že se dnes měníme skoro všichni, bohužel k horšímu, pozoruji to i u sebe.
      Takhle nemocná doba může značnou část lidí doslova "přepólovat", obrátit ve svůj názorový či morální opak. Druhou část zase přinutí rigidně stát na svém, bez ohledu na měnící se realitu, jen aby se vyhnuli kognitivní dizonanci.
      Vůbec to bohužel nemusí záviset na inteligenci, víře ani na morálce, kterou předtím upřímně, přesvědčeně a jednoznačně hájili.

      Pro mě je to fascinující a děsivé.



      Vymazat
    2. Jdeš na to odborně, podle svých odborných poznatků. Já se k tomu vykecám laicky, až doreguluju tu svoji Hornickou polikliniku. To jsou desetitisíce kliknutí a nemůžu dělat chyby, to se po několika krocích projeví. Musím říct, že mě soustředění už unavuje. V 8 večer jsem mrtvý a v 11 usnu. Teď 2 rána vstávání na budíka, to mi bere vitalitu a musím ji získávat jídlem..
      Ani jsem neonesl pu-dopis na poštu, není čas... až příští týden. Termín v pondělí, ale víkend mám ještě celý.
      Fučí, sněží, ptáci zobají semena a rozebírají lojové cáry.

      Vymazat
    3. Jáchyme, odpověď Targuse:
      http://imgway.cz/s/4Gmv

      Psal mail, je OK...

      Vymazat
  58. Jaké má občan možnosti ovlivňovat politiky? Má se obrátit na své zastupitele, poslance, tedy jejich prostřednictvím. Jeho jeden hlas bude ovšem mít těžko nějakou váhu.

    Veřejné dopisy, petice, demonstrace? No nevím, asi jak kdy. Většinou se něco ve společnosti pohne, změní, až když věc hýbe nejméně polovinou národa a je donebevolající.

    Na dopise, viz VK, vidím toto: u řadových diskutujících - upřímná snaha vyjádřit odpor vůči zbrojení, a podpora Pu-vi, distancování se od kroků naší vlády.
    U autora textu cítím spíše snahu zviditelnit se, i prostřednictvím webu, a souboj s médii, někde to sám napsal - naštvat je nebo tak nějak. To nejsou dobré pohnutky. A vydává je za něco, čím nejsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krátký šlofík a hrozný sen: náš pan domácí odhalil, oč mu v Noře jde. Chce vstoupit do politiky a krtince mu sloužily jako skrýš pro obávané agenty, přímo jádrové (nebo jaderné?). Teď jsme tedy odhaleni! I šifry se tu najdou....

      Vymazat
    2. Sen byl barevný a agent je každý z nás - i ti, co se sem nevracejí, Maruško? Pan domácí je blonďák či černovlasý a třeba zajímavě zarostlý?
      Jinak jsem se tu jistě zmiňovala několikrát, že bych se ve "slepičárně" neuchytila. Nejen pan Vidlák, ba i tamní místní "věrní" (či ne-) jsou často dost upovídaní a prosazující své pravdy, které většinou nedokážu posoudit.
      Ten dopis pro pana presidenta Putina si přečtu znovu. Neb jsem tam nějako nepostřehla, že by byl vyzýván, aby zastavil zbrojení v Rusku a zasadil se o to, aby se spory na celé Zemi řešily bez použití zbraní.

      Vymazat
    3. BJ:
      Pan domácí má červený nos, a to ho přímo předurčuje pro vysokou politiku!

      Vymazat
    4. Pan domácí je špinavý (i když jinak vcelku čistotný) blonďák, a červený nos má, protože si jej tehdy spálil na sluníčku. Pak si jej digitálně ještě trochu dobarvil, a zvolil jako profil - protože je mu blízké "šaškovství".

      Jiné významy nehledejte, a mějte pokud možno příjemnější sny, než o mně... :o)

      Vymazat
  59. Doba je neklidná, snad alespoň tady se udrží relativní klid,...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady na východní frontě klid, morso hřeje, klapetků do něj mám ještě na 14 dnů, pak jdu do lesa.

      Vymazat
  60. sono - vydávat zvuk
    resonance - souznění (vyšší harmonické - ot. pro p. Marii)
    disonance - nesoulad
    a ještě k tomu kognitivní - poznávací
    se picnu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě ne. Určitě se Vám nejedná o rezonanci ani disonanci v hudbě.

      https://cs.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9ka%C5%99sk%C3%A1_ultrasonografie

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Kognitivn%C3%AD_disonance

      Vymazat
    2. Já myslel ty vyšší harmonické.

      Vymazat
    3. Už jsem tu o tom mockrát psala, v souvislosti s alikvotním zpěvem.

      Vymazat
  61. Jede se Šediváčkův long, 240km, dnes je bivak.

    https://www.facebook.com/sedivackuvlong

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ze středeční Šumavy, Trojmezí (z Messengeru) http://imgway.cz/s/4Gmx

      Vymazat
  62. Venku musí být krásně, u nás sníh není, dnes pečeme dorty,...

    OdpovědětVymazat
  63. Přečtěte si o sociálních schopnostech vran, je to pěkné počtení. Dokonce i v diskusi pod článkem je hezky a příjemno, když se najednou lidi nehádají o politice. Jako by kouzelným proutkem mávl.

    https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/behem-pandemie-se-zacala-starat-o-vrany-ty-se-ji-za-to-stedre-odmenily-40385477

    OdpovědětVymazat
  64. V noci na dnes žel shořela chata na Tesáku v Hostýnkách, zrzavému Mackovi jsem včera tahala první klíště - když čemeřice ještě nekvetou.
    Tuhle byl na ČT architekt Okamura. Při hledání informace o tom, že je to politiků Okamurů bratr, jsem narazila na nové obydlí pana Tomia Okamury - bratr s ním nemá nic společného. https://cs.wikipedia.org/wiki/Vila_Tomia_Okamury
    Tak nevím, k čemu mu má sloužit. Nechtěla bych v ní bydlet, zajímá mě názor druhých. Je možné, že jeho vkus souvisí s jeho povahou? A nevěděla jsem ani to, že jeho otec byl Japonec jen napolovic, zbytek Korejec.

    To: Marie
    Vy jste kdysi psala, že jste co studentka byla i v Rusku. Poznala jste tam i místní dialekty? Jsme se na tom doma neshodli a k tématu jsme se dostali od "šišlání" Sasů. Jó, životopis "Ulbrišta" mi můj dopisový kamarád Hardmuth, vystudovaný pionýrský vedoucí s otcem na Západě, mimo jiné věnoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ
      Co studentka jsem byla dvakrát jen na Ukrajině, v Oděse, tam jsme měli družbu s jedním vzdělávacím zařízením. Ukrajinština je odlišná, mírně, i když rozuměli jsme také celkem dobře.
      V Moskvě a Leningradě jsem byla až později, bydleli jsme i v rodinách, ale dialekt jsem nepostřehla. Na to by člověk musel žít v místě dlouho, aby měl znění jazyka naposlouchané.
      Řekla bych, že oficiální, úřední, spisovný jazyk vládne ve městech a centrech, na odlehlých vsích to bude různé, to je ale všude ve světě.
      Když jsem přišla se svou ne sice bulačinou, ale zpěvavou chodštinou do Plzně, tak se mi všichni smáli. Ještě ve 3. roč. na praxi mi kontrolující metodička češtiny vytýkala intonaci řeči... a to jsem se docela snažila té zpěvnosti zbavit. A to jsme oblasti 50 km vzdálené. Zrovna u nás, v Č. a na M., je těch dialektů spousta, tak jistě i u Němců to může být.

      Vymazat
    2. Jedná se o tři samostatné byty.

      V životě by mě nenapadlo něco takového navrhnout jako rodinný dům, zvláště s ohledem na energetické ztráty (velký povrch).
      Pochopitelně budou i problémy s vybavením a atypickým, na zakázku vyráběným nábytkem.
      Co se ale týče vnějšího vzhledu, nemám se stavbou problém, líbí se mi. Dokonce mi nepřipadá ani příliš agresivní vůči oklolí. Jen bych v ní nechtěl bydlet.Ale totéž mohu říct o značné části slavných a oceňovaných architektonických výtvorů.
      Škoda, že nemohou ukázat plánek a hlavně vnitřní zařízení.

      Vymazat
    3. Dojem kazí rovinná okna. Měla mít taky poloměr.

      Vymazat
    4. Typické české škudlilství, které nakazí i Japonce.
      Nechtěl nejspíš stavební firmě přidat k té dvacetimiliónové almužně dalších ušmudlaných deset miliónů. Přitom by mu ta zakřivená trojskla jistě ráda vyrobila každá výrobna autoskel.Možná dokonce i neprůstřelná.

      Vymazat
    5. Šetří na nepravém místě, to je možná povahový rys. Politik má být velkorysý.
      Tvarově mi ty válce připomínají Bastilu.

      Vymazat
    6. A co nábytek uvnitř? taky rovinný, nebo zakulacený? Docela by mě to zajímalo.
      Jinak, mít ho za souseda by mi nevadilo, zvyknu si i na divnější vyhlídky a svým způsobem je to zajímavé. Jen by nesměl dýmat z komína pálením plastů a odpadků, jako jeden vedle nás. A nestřílet dělbuchy a rachejtle, jako mnozí kolem.

      Vymazat
  65. Prokrastinační vycházka pod Ropici
    http://imgway.cz/s/8SwE

    OdpovědětVymazat
  66. Sáňkující vrána
    https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/vrana-sjizdela-na-vicku-zasnezenou-strechu-jako-na-snowboardu-142132?&sznclid=7cc1eb7e9e154fd3a0419b10b0e05933

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebuď takový proruský nacionalista! :-)
      Já měl českou kavku, sice nesáňkovala, ale taky nebyla blbá.

      Vymazat
    2. Tak vidíte, jak jsou vrány šikovné. A ještě nosí holčičky...
      A přesto mohou být i diskriminované, pro svou barvu.

      Za tou naší stodoličkou sedává vrabec, juchacha, sedává vrabec.
      Přiletěla černá vrána, dala mu klofec, juchacha, dala mu klofec.
      Co ty, vráno, co tu děláš, máš černý nohy, nohy,
      vždyť já bych se s tebou styděl jít do hospody, juchacha, jít do hospody.

      Vymazat
    3. Není to ovšem obyčejná vrána obecná, ale chytřejší vrána šedá.

      Vymazat
  67. Tesáku je škoda. Horské chaty stejně hoří nějak často. Ostravská chata na Lysé, Sokolská chata na Lysé (i s dětmi) Bezručovka na Lysé, Solárka na Ondřejníku, Libušín na Pustevnách.. Předtím Masarykova ch. za Bumbálkou, Tetřev na hřebenu za V. Polomem... kdoví, jestli tak hoří horské chaty i na českých horách.

    OdpovědětVymazat