25 dubna, 2022

KRTINEC č.576

209 komentářů:

  1. Urob si sám!

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Udej-se-sam-Keller-a-dotaznik-spravneho-obcana-Nabidnut-Fialovi-700082

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otevřený dopis prof. Kellerovi:
      ---------------------

      Vážený pane profesore,

      dovoluji si Váš manifest či výzvu ve vší vážnosti podpořit.

      Jsem rád, že i my tímto významným způsobem přispíváme ke smelení společnosti!

      Jde o náš společný významný posun, podaná ruka ke spolupráci a přijetí společného údělu těch, kteří budou umírat hlady a zimou ve vězeních s těmi, kteří budou totéž činit v tuzemských městech, osvobozených, vyčištěných a dedenacifikovaných tisíci bojovníků praporů Azov a spol., vítězně ustupujících do předem připravovaných pozic!

      Jak jste nesporně zaznamenal, česká loňská úroda je masivně prodávána a odvážena z českomoravského prostoru na všechny světové strany - a ještě ani nevzrostlá pšenice je JIŽ z více než osmdesáti procent předem prodána do zahraničí za cca čtyřnásobek ještě nedávných cen. Nejen do spřáteleného Polska, ale i do (zřejmě bohatstvím kypícího) Libanonu, jehož vláda se populisticky a antitržně stále ještě snaží o přežití části svých obyvatel.

      Pevně věřím, že se Fialově vládě podaří před touto či příští zimou na dluh zajistit nejen dostatek banánů alespoň pro výživu svou, kapitánů českého exekučního průmyslu, ukrajinských uprchlíků, vládních, exekutivních a silových složek (tj. včetně silového Ústavního soudu).
      A že především zajistí i tolik potřebnou naftu pro bagristy hromadných hrobů!

      Protože plyn pro přetížená krematoria zřejmě brzy nebude.

      Nicméně s optimizmem hledím vstříc následujícím staletím, ba eonům:

      Život je jen obtížně zničitelný a já věřím, že nás zde nahradí nějaká inteligentnější životní forma, byť možná nikoli liberálně humanoidní.

      Třeba nebude schopna jak tolik očekávaného havlovského (a řeporyjského) jaderného humanitárního bombardování, tak zločinného putinovského jaderného antihumanitárního bombardování.

      Vymazat
    2. Výzvu nepodpořím, pane Jáchyme.
      Škoda, že jste ten umně panem profesorem "splácaný" dotazník nevyplnil - i odpovědi pravděpodobně nudícího se pana Kellera na vlastní otázky by mohly být lákavější než celý článek - pokud by se tedy neměl jít sám udat.
      Nedovedu si uvědomit, kdy mě jeho názory přestaly zajímat, když sociologie mě nebrala nikdy.

      Optimistkou zůstávám nadále i já. Když už konečně řádně spadlo 17 mm vody a slunce ráno opět vyšlo. Asi mi ke spokojenosti stačí opravdu málo. Když k posuzování současného dění doma i ve světě mám opravdu málo hodnověrných informací.

      Vymazat
    3. Manipulátoři.cz25 dubna, 2022 11:17

      "Václav Havel za svého života ostře odmítl, že by byl autorem termínu humanitární bombardování. „Obskurní pojem ‚humanitární bombardování‘ jsem samozřejmě nejen nevymyslel, ale nikdy ani nepoužil a použít nemohl, neboť mám – troufám si tvrdit – vkus. (Něco jiného je postoj k Miloševičovi a jeho genocidním praktikám, v tom se asi opravdu s panem senátorem rozcházíme.) Jinými slovy: co pan Falbr říká, je čistá a zlovolná lež. Mohu k ní dodat jen to, že lidé, kteří lžou, nepatří do Evropského parlamentu.“ Prvním výskytem spojení výrazů „humanitární“ a „nálety, bomby“ je článek z 20. dubna 1999 v deníku Právo, autorem je sociolog Jan Keller. Přesné slovní spojení „humanitární bombardování“ zmínil Richard Falbr, kandidující do Evropského parlamentu, v pořadu TV Nova Sedmička vysílaném 23. května 2004. Falbr následně vydal tiskové prohlášení: „Dne 29. dubna 1999 uvedl Václav Havel pro francouzský deník Le Monde toto: ‚Domnívám se, že během zásahu NATO na Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže pochybovat: nálety, bomby nejsou vyvolány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární…‘ – opravdu vkusné!“. Článek v deníku Le Monde byl převzatý z italského listu La Repubblica, kde vyšel 23. dubna 1999. Text článku má vycházet z rozhovoru, který Václav Havel poskytl 14. dubna 1999 před svou cestou do USA agentuře Reuters. Přepis tohoto rozhovoru se ovšem značně odlišuje, termín „humanitární bombardování“, dokonce ani slovo „bombardování“ neobsahuje. Obsahuje pasáž:

      „Já myslím, že nejdůležitější je, aby bylo zastaveno vyvražďování, aby se mohli uprchlíci zvolna vracet a aby nastalo opět nějaké nové kolo politických jednání o statutu budoucího Kosova. Ale ze všeho nejdůležitější se mi zdá být přítomnost mírových sborů, která samozřejmě by bylo nejlépe, kdyby tam byla za souhlasu Jugoslávie, aby tam nebyly jako okupanti nebo jako válčící strana. Neboť ta přítomnost mírových sborů je přesně tím instrumentem, který může znamenat klíč ke všemu ostatnímu. I k tomu zastavení toho vyvražďování a vyhánění lidí z domovů i k eventuálním – vytvořit jakýsi prostor pro eventuální další politická jednání, k zabránění té katastrofě humanitární, jak se to nazývá, k té humanitární asistenci. K tomu všemu by napomohla přítomnost těch mírových sborů.“

      A jak to bylo s bombardováním? Česká republika odsouhlasila letecké útoky Severoatlantické aliance na vojenské cíle v Jugoslávii. Souhlas za vládu podal předseda vlády Miloš Zeman. Vláda následně však provedla ještě jeden krok. 2. dubna 1999 přijala usnesení „o souhlasu s přelety vojenských letadel států Organizace Severoatlantické smlouvy (NATO) přes území České republiky v souvislosti s operacemi NATO v prostoru bývalé Jugoslávie.“
      ...................
      Takže zase Jan Keller
      Člověk, který v roce 1973 vstoupí do KSČ, protože to bylo výhodné a po roce 1989 z ní rychle odejde, zase proto, že je to výhodné.

      Vymazat
    4. naslintal dezinformátor?

      Vymazat
    5. Nic pro zdejší pappenheimské25 dubna, 2022 12:32

      Publicistický web Manipulátoři.cz se věnuje oblasti politického marketingu, public relations a komunikačních strategií, s přesahem do dalších společenských věd. Podporujeme nezávislé, otevřené myšlení za účelem otevírání kritické debaty o společenském a politickém dění v souvislostech České republiky.
      Např.
      Co si odnést z kauzy ulhané učitelky z Prahy 6?
      Převzato
      . 23.4.2022

      Vymazat
    6. Manipulátoři,nomen omen

      Vymazat
    7. Publíc co? Neumíte česky? Tolik keců o hovně!

      Vymazat
    8. Jaké hovno? Neurážej Kellera!

      Vymazat
    9. Ad:Manipulátoři.cz

      Havla som nikdy nemusel, ale je dobre, ze ste tu dali veci okolo Havla a jeho "humanitarneho bombardovania" na pravu mieru . Ale presvedcenych nepresvedci nic, a kratke hesla sa dobre pamatajú i tym menej obdarenym. Takze preto tento pojem prisudzovany Havlovi zije a zit bude:-).
      P. S. Inak, s Falbrom som sa dost dobre poznal. Niekedy v roku 1991 (tusim) sme boli, ako dve delagacie (cesku, asi 5 clennu viedol Falbr, slovensku, 2 clennu, Kalman) na celosvetovom stretnuti odborarov v Helsinkach:-).

      Vymazat
  2. Jáchyme, Targus děkuje a přeje kopec zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!
      Pokud by se Targus odhodlal přestavět bicykl Ukrajina na plochodrážní motocykl, poháněný hvězdicovým dvacetiválcem na dřevoplyn, jsem ochoten se podílet na vývoji!

      Vymazat
  3. Já děkuji zdejším znalcům sociologie vůbec a díla Jana Kellera zvlášť!

    Ani do jedné z těchto kategorií zatím nepatřím, ze sociologie jsem opravdu poctivě přečetl slabých třičtvrtěmetru knih, z nichž dobrá třetina byly skutečně propagandistické hovadiny.
    U Kellera jsem za posledních šest let na hovadiny nenarazil (na pár omylů ano),ale možná jsem něco minul.

    Co se týče Kellera, snad si ale někoho následujícím úplně čerstvým článkem udobří. Vyniká vstřícným gestem ke kolegovi Fialovi - připomenutím jeho nedávných neotřesitelných postojů k Evropské unii. :-)

    http://casopisargument.cz/?p=42117

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nu, já snad někde uvedla, že se vyznám v sociologii či díle Vámi oblíbeného pana profesora Kellera? Že tu právě bylo tak volno, dovolila jsem si vyjádřit se k Vámi danému odkazu i otevřenému dopisu.
      Přidávám se k Targusovi a přeju Vám rovněž kopec zdraví, pane Jáchyme. Vy se s ním teď snad nepotkáváte, že Vám bylo vyřízeno Ládikem!!!?

      Vymazat
    2. Fiallah má nesmlouvavý postroj. Čeká v předklonu na další rozkaz páníčka.

      Vymazat
    3. Jago, osobně jsem se dosud s Targusem v životě nepotkal.
      -----
      Ládiku,
      pokouším se představit si následky předklonu, učiněného v páníčkově rektu.
      Máš evidentně větší stereometrickou představivost než já.

      Vymazat
    4. Mistr Jan z FRÝDKU25 dubna, 2022 14:23

      Mytologie a lidově tvořivá ekonomie sociologa
      Jana Kellera
      Hynek Rk
      Institut Eugena von Böhm‐Bawerka
      Bawerk.eu
      Brno, 2016

      Vymazat
    5. Tak já se s Targusem potkám. Zavolám, dáme si scuka někde u něho v hospě a bude to...

      Vymazat
  4. Brusel konečně zavedl jednotný konektor!
    Dlouhá léta úporných jednání se díky válce vyplatila
    Teď už půjde v Evropě všechno hladce.

    Zbývá už jen zakázat a vyhodit všechna starší zařízení se starými typy nabíječek.
    Ty nové už budou pochopitelně buď na kliku nebo solární.
    Bez plastů a nejspíš i křemíkuprosté.
    -----
    A už dám na chvíli pokoj, vyčerpává mě to, je to tu placama příliš intelektuálně a argumentačně náročné, jak řikaji kucí u nás v hospodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsi na to vlítnul, jak Putin na Ukrajinu, a hned je to poznat. Tak Putin s tebou!

      Vymazat
    2. Upřímně řečeno mě Putin nasral.
      Problém není v tom, že bych jeho argumentaci nechápal - ani v tom, že bych nedejpánbu považoval vůdce našich "vůdců" či dokonce Zelenského za lepší a morálnější než je on!

      Jednoduše považuji jeho současné počínání za debilní, kdežto počínání kryptokratické vlády USA (Biden je nejspíš pouhá opička) za psychopaticky idiotské.

      To, že někdo krade mě ovšem neopravňuje krást také, jak řekl Andor Šándor, když se ho ptali na srovnání agrese vůči Jugoslávii či Vietnamu a napadení Ukrajiny.

      Nicméně plně uznávám, že bych mu radit nedokázal.
      Mám prostě v hlavě červené čáry jinde než politici, pro které je dnes lež stejně důležitá jako pro fotbalistu nohy.

      Do určité míry tomu tak bylo vždy, ale dnes došlo ke kritické přeměně kvantity v kvalitu.

      Vymazat
  5. Mně se moc líbí, jak se i to členství v KSČ připomíná přísně výběrově.

    Kdo není náš, to je prostě "starý komouš" (jednou komunista, vždycky komunista!).

    Kdo je náš, ten už je polepšený ("mladická nerozvážnost, ideové uklouznutí, brutální nátlak"). Namátkou jde o ředitele ČT, současného a bývalého rektora dvou největších českých universit, předsedu Ústavního soudu, možného budoucího generálpresidenta... A celou plejádu polepšených pravicových politiků a publicistů, co "prohlédli"... :o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Putin s námi a zlí pryč!

      Vymazat
    2. Však se dočkáte, Ládíku.
      Jan Urban: Putin je připraven na válku. V Evropě i v Česku mu slouží řada užitečných idiotů
      Napsal/a Jan Urban 26. ledna 2022

      Putinův sen o velké říši: Od Vladivostoku po Lisabon. Ruské imperiální choutky odkryl Medveděv.
      www.blesk.cz

      Vymazat
    3. Diága Urbana taky. O jeho užitečnosti pochybuji, o zbytku ne...

      Vymazat
    4. Zdeňku,
      potěšilo mě, že jste si na název Diag Urban vzpomněl.
      Před lety se u Stejskala kdosi úspěšně pokusil o přejmenování této krveslopné firmy a tím i o napravení jejího dobrého jména na jméno ještě lepší než jen dobré.
      Teď si honem nevzpomenu, jaký měl tehdy nick. :-)


      Vymazat
    5. JÁCHYM:

      Myslím, že to používal Pepa Řepa - ale jestli je to jeho vynález... to nevím.

      Vymazat
    6. Přece blahoslavená Řepa. Vždyť mu Jáchym vždy přicmrndával.
      Pepa Řepa napsal(a):
      pane Urbane
      býval jste sympatický chlapík.
      Kdy a kde došlo k té proměně, že jste se stal DIAG Urbanem?
      16.8.2012

      Vymazat
    7. Fízl na úrovni! Data sype z archivu, jak z rukávu!

      Vymazat
    8. Ad: zdenekb

      To s Vami plne suhlasim. Vzdy som nekompromisne tvrdil a tvrdim, ze komunisticka (cervena) hlava zostane komunistickou(cervenou), nech sa to clenstvo potom zdovodnuje hocicim. A nejedna sa len o nase domace komunisticke strany. Neberiem a nebral som ani argumenty typu - ak som chcel robit to a to, ak som chcel, aby deti mohli toto a hento...musel som vstupit. NEMUSEL!

      Vymazat
    9. Ten anonymny som ja. Neviem, ci aj vam vsetkym, ale mne teraz pri snahe publikovat dava celkom inu predlohu, nez donedavna. Dokonca ani nepyta nic ako predtym (reCaptcha), ani ci nie som automat. Tak neviem. Asi ma google niekde uz zaradil?:-).

      Vymazat
  6. Udej bábu udej dědka
    z obou padá jenom hnědka
    plácaj páté přes deváté
    co je staré to je svaté.
    Udej udej udej
    už nebudeš chudej
    třebas blbej jako troky
    zařídíš jim na tři roky
    pobyt ve zdech Mírova;
    tam ratolest mírová
    přiblíží jim svými trny
    cestu pod kytky a drny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udej bábu, udej dědka25 dubna, 2022 16:21

      https://pbs.twimg.com/media/FRMgdHoWUAQk6O3?format=jpg&name=small

      Vymazat
  7. Tužka napíše,....díky za novou Noru, pane zdenkub,....četla jsem si,...no nazdar,...to já si udržuji v paměti onačejší pojmy,...je to takový soubor činností pro poslední záchranu,...kdy už nejde vohovno, ale vozdraví a voživot.

    A díky tomuto souboru jsem dožila do dnešního dne. I když, dnes to nebylo nic moc, zatažená obloha jedním hutným mračnem, pološero, truchlivo jak od Erbena.

    A pane Jáchyme, jak jste psal v minulé Noře o Občanovi,..pamatuji si na ten nick,...jevil se docela mírumilovný, že by měl s někým dlouhý a vyhrocený spor, to si nevybavuji,...no,....mnoho autorů blogů jsem úspěšně míjela a vynechávala.
    Pamatujete si, kdy jste začal psát na Akt. pod blogy?...a měl jste nějakého oblíbenějšího autora?...u mne to je jasné,..pan Petr Klán. V současné době si už nepřečtu, co píše pod své blogy za odpovědi, a kdo mu tam co utrousí. JÓÓóó,...časy se mění, a furt mám utkvělou představu, že to není zrovna ta nejlepší konstelace pro naší Planetku ve Sluneční soustavě.

    V mých představách to Hvězdný Rozsévač mohl zorganizovat poněkud jinak. Co nadělám,....ale slunce výjde, a možná i přelstí mračna a zasvítí a zahřeje,...mám už několik týdnů zasetou zeleninu, a vononic...víc tepla by to chtělo... jojo... i toho lidského, vstřícného, laskavého,....toleranci.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  8. Tužko,resp. PANÍ Tužko,
    Občan je stále lidský vstřícný a laskavý dobrák, podobně jako já nebo cumbajšpíl Ládik. Jen ho nesmí nikdo nasrat...pak je sice furt dobrák, jen poněkud toxičtější.
    ---
    Co se týče mého startu na Aktuálně - je to určitě přes deset let, přesně si to nepamatuji, ale náš zdejší bretschnaider to jistě bude vědět.
    Oblíbených autorů jsem měl víc, tehdy se mnou i diskutovali.

    OdpovědětVymazat
  9. Asfaltový holub25 dubna, 2022 23:42

    " Někdejší místopředseda ODS Miroslav Macek se ve své pravidelné glose zaměřil mimo jiné na dezinformace – a srovnal je s převážnou většinou informací českých sdělovacích prostředků. Poukazuje totiž na větu, kterou české sdělovací prostředky podle jeho slov po informacích uvádějí: Tvrzení nelze nezávisle ověřit.
    „Fiala przní malá děvčátka. Tvrzení nelze nezávisle ověřit.“

    „Víte, jaký je rozdíl mezi dezinformací a převážnou většinou informací českých sdělovacích prostředků? Po ‚informaci‘ českých sdělovacích prostředků následuje věta: ‚Tvrzení nelze nezávisle ověřit‘ nebo ‚Tvrzení nelze ověřit z nezávislých zdrojů‘,“ uvádí Macek.

    A přidává příklady.

    „Premiér Fiala przní malá děvčátka. Tvrzení nelze nezávisle ověřit. – Preferenční hlasy Markéty Pekarové Adamové v posledních volbách, a to celých 49 074 hlasů, byly hlasy jejích klientů z několika pražských nevěstinců. Tvrzení nelze nezávisle ověřit. – Andrej Babiš je podle náznaků jeho spolužáků nemanželským synem Putinova otce, tedy jeho nevlastním bratrem. Tvrzení nelze nezávisle ověřit. – Opoziční poslanec Tomio Okamura se měl podílet jako nezletilý na útoku Japonců na Pearl Harbour. Tvrzení nelze nezávisle ověřit. – Všichni, kteří věří takto označeným zprávám, jsou značně zmanipulované ovce. Tvrzení nelze nezávisle ověřit, nicméně je to tak,“ zmínil Macek."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zeman se na dětské porno proklikal sám, naznačila policie. Vyšetřování končí
      SEZNAM ZPRÁVY, ČTK
      3. 4. 2017 20:15

      Vymazat
    2. A tvrzení, že Fiala skutečně existuje, nelze nezávisle ověřit.

      Vymazat
    3. JÁCHYM:
      Pokud mohu soudit podle výsledků, ČR žádnou vládu skutečně nemá a to, co vidíme v televizi, jsou pouze zdařilé počítačové animace amerického filmového průmyslu, resp. jeho poboček na americkém velvyslanectví v Praze.

      Vymazat
    4. Na proradnou paní Schwarzenbergovou?
      „V rodovém sídle, kde pobývá jeho manželka Therese, dosud visí obrazy s hákovými kříži a hajlujícími lidmi," opřel se do Karla Schwarzenberga volební tým Miloše Zemana.
      Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/schwarzenbergove-vycitaji-hakove-krize-hrad-ji-ale-nikdy-nepatril-20130121.html

      Vymazat
  10. Díky za krtince, Zdenkub.
    Katie Melua - I Will Be There
    https://www.youtube.com/watch?v=7IRIP-hSfJ0

    Wabi Ryvola - Slet divnejch ptáků
    https://www.youtube.com/watch?v=sdzWbUUWtPA

    Synkopy 61 - Válka je vůl (1975)
    https://www.youtube.com/watch?v=VJcMXC4m5rM

    Zdravím vespolek.
    Jáchyme, koukám, že jsme oba měli 25. den psaní otevřeného dopisu :-) Já jsem ten den poslala otevřený dopis předsedovi vlády - kopii jsem dala pod 13. část mých Zápisků (přeposlala jsem ho ze zdejších Zdenkovib a Babě Jaze).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JÁCHYM
      Zdravím Anno,
      jen upřesňuji, že jsem onen dopis nepodepsal.
      Mimo jiné proto, že odmítám podepisovat bianco šeky.

      Je zřetelně vidět, že by ho v původním znění dnes nepodepsal ani Vidlák.

      Vymazat
    2. https://twitter.com/i/status/1519349138688729089

      Vymazat
  11. Anna:

    Děkuji za mail. Napsala jste to moc hezky, ale pochybuji, že splachovací pán s vůní fialek Vám jakkoliv odpoví. Stačí srovnat jeho dřívější ostré postoje k EU s těmi dnešními, tupými.

    Dobrou noc všem.




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Zdenkub, potěšil jste mě (i Petr Klán, kterému jsem to taky přeposlala), že se Vám líbilo, jak jsem to napsala. Nečekám, že mi premiér odpoví. Jen jsem si řekla, že za zeptání nic nedám, když z ledna 2022: "Prioritami českého předsednictví v Evropské unii by mohlo být například odlesňování, kyberbezpečnost a také svoboda a odpovědnost médií. Tvrdí to ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek." https://echo24.cz/a/SMLD6/bek-chce-nastolovat-hodnoty-a-uz-se-pripravuje-na-kritickou-debatu-s-madary-a-polaky

      Vymazat
  12. Teď jsem si užila parádní zahájení dne poslechem
    Boogie Woogie Queen Shows Up For An Epic Jam
    https://www.youtube.com/watch?v=_ZlFOZMPbdY

    OdpovědětVymazat
  13. jaxi
    Před chvílí jsem se na Seznamu dočetla, že argentinská vláda dává chudým občanům maté, které tlumí pocit hladu.
    Odkaz nemám, článek už nemohu najít.
    Údajně se o něj zajímala naše vláda a uvažuje o vhodné domácí bylině s podobným účinkem.
    Po podrobné analýze očekávejte signál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi to byl tenhle článek https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/argentinska-vlada-bude-davat-lidem-v-nouzi-mate-napoj-tlumi-pocit-hladu-40395195
      Ale o naší vládě se v něm nepíše - takovou úvahu bych ani od naší vlády nečekala :-)

      Vymazat
  14. Chcem sa informovat, ci aj vam ostatnym sa zmenila sablona pri pisani odpovede, ako som to spominal vyssie. Tiez od vas neziada ani len potvrdenie, ze nie ste robot?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-) Taky se mi tu změnila šablona pro napsání odpovědi. Nedokážu si vybavit, jestli to po mně chtělo i před touto změnou potvrzení, že nejsem robot. Mám dojem, že od doby, kdy jsem si zavedla účet u Googlu, aby tu nikdo nemohl psát pod mým nickem, tak to po mně nic nechtělo, ale ta šablona vypadala jinak než teď.

      Vymazat
    2. Cesmína paraguayská: Jediná jedlá. Co se z ní připravuje?
      Na světě existuje asi šest set druhů cesmín a všechny až na jednu výjimku mají jedovaté plody. Onou výjimkou je cesmína paraguayská (Ilex paraguarinensis)

      Vymazat
    3. Ad:Mičurin
      Mate (cesmina paraguajska).
      U nas sa pije sama ako caj, alebo sa pridava do zmesi (napr. zmes - cistiaci caj Detox).

      Vymazat
    4. Ja ho pijem cisty (mate green), alebo uz spomenutu zmes. Hlavne kvoli znizovaniu cholesterolu, ale aj pre dalsie ucinky.

      https://www.tee.sk/CISTE-MATE-Green-50g-1?gclid=CjwKCAjw9qiTBhBbEiwAp-GE0aWcJ1kwSUGdZ5JGULR3L-4G7PncIK2toMCTlfJt-yqoSSMYqjPwxxoC52IQAvD_BwE

      Vymazat
  15. jaxi:

    Vysílání signálů od našeho fejkového Masaryka prostě miluju... :o).

    všem:

    Ano, změnila se grafika posílání příspěvků. Také mě to včera překvapilo.
    (Ale už jsme si zvykli i na horší "pokrok"...).

    OdpovědětVymazat
  16. JAHA:

    Já nevím (ohledně členství v KSČ)... - máte v principu samozřejmě pravdu, ale umím si představit, že někdo prostě podlehne. Nebo je příliš vyčůraný.

    Co mi velmi vadí, je, že se to selhání dnes někomu předhazuje a někomu ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ad: zdenekb

      "Co mi velmi vadí, je, že se to selhání dnes někomu předhazuje a někomu ne."

      Plne s Vami suhlasim. Sam som zazil, ze dokonca clenovia KDH (ktore malo pod palcom urcity statny urad) radsej menovali za riaditela cloveka, ktory vstupil do KSS za normalizacie, potom opatrne pockal, ako sa vyvinie situacia a potom zlozil knizku, ktory prezliekal kabaty podla toho ako fukal vietor. Ale, bolo jasne, ze bude sluzit a pocuvat a nediskutovat a nereptat. Takze bol ovela prijatelnejsi, ako nestranik, cestny, s neohnutym chrbatom, ktory by s kseftikmi nesuhlasil:-).

      Vymazat
  17. Ládik dneska pauzíruje,tady i u Alefa.

    OdpovědětVymazat
  18. Nějak to zkomplikovali to nebude pro blondýny

    OdpovědětVymazat
  19. Tužka napíše,...zkusmo, zda to po novu správně odfajfkuji. No uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  20. Tužka znovu,...ani se mi nechce věřit, jsem počítačový samouk, žeby napoprvé, tak ještě jednou, zda to předtím nebyla náhoda.

    OdpovědětVymazat
  21. Gartuluji paní Tužce - je hotový "ajťák"! ;o)

    Gratulace panu Ládik!!!ovi - a Třinci.
    Zaslouženě vyhrál. Berani letos (stejně zaslouženě) doducali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládik je v nemocnici, snad se nebude zlobit, když to prozradím.
      Držme mu palce, ať je brzy doma.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Držím čtyři.

      Dobrou noc všem.

      Vymazat
    3. Držím pěsti.

      Vymazat
    4. A ať je zpět doma co nejdříve. (V 7:28 jsem odentrovala předčasně.)
      Všem klidný víkend.

      Vymazat
    5. Mají nějakého excentrického lapiducha.

      Vymazat
    6. https://imgway.cz/s/8U3h

      fotka jeho pokoje.

      Vymazat
    7. Ad: Jachym
      Predosle problemy, ci nieco nove? Dufam, ze s Ladikom to nie je nic vazne.

      Vymazat
  22. Tužka napíše pro pana zdenkab,...díky,...ocenění si považuji, velmi,...jen jestli dotřetice,....mám pravidlo společenské matematiky,...na všechno.

    Jednou,...je jako nikdy.
    Dvakrát,...je jako jednou.
    Třikrát,...je mnohokrát,...a pokud jde o dobré skutky,...tak bacha, někdy za ně můžete být i potrestáni....nebo z nich udělají pro vás samozřejmou povinnost.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  23. JÁCHYM
    S Ládikem jsem dnes ráno mluvil, děkuje všem za přání, je na kapačkách, subjektivně se cítí vcelku dobře, pokoušejí se mu teď rozpustit žlučový kámen, aby nebylo nutno operovat.(Neměl nic proti informování o svém zdravotním stavu na Noře, kam ovšem nemůže z mobilu psát.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda,že mu nejde ten mobil

      Vymazat
    2. Chválabohu, že mu nejde mobil. Potřebuje klid a ne, aby ho nějaký Duch otravoval.

      Vymazat
    3. Kdo koho otravuje nechte na něm.

      Vymazat
    4. Když se někomu zjeví Duch, není to dobré...

      Vymazat
    5. Ad: Jachym

      Vdaka za info.

      Vymazat
  24. Nejde se přihlásit přes gůgle (z mobilu). Tzn., že sem nemůžu psát, jelikož jméno mi ukrade zdejší fízl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebo jenom s fotkou, z níž je jasné, že je moje.

      Vymazat
  25. A tak ať se kámen brzy rozpustí a neobtěžuje tělo.

    OdpovědětVymazat
  26. Ládiku!!!, přeju Vám, abyste byl co nejdřív ok, a posílám
    Poselství Wabiho Ryvoly
    https://www.youtube.com/watch?v=vYTQ2QHiCr4

    OdpovědětVymazat
  27. Východ Slunce http://imgway.cz/s/8U4v

    OdpovědětVymazat
  28. Po nějaké době jsem se podíval k Vidlákovým sirotkům. Houstne tam atmosféra. Kdo se tam odváží jen trochu narušit stranickou linii je okřičen nebo ostrakizován. Ideologickou čistotu hlídá paní Alena Z. Pan JAHA se tam pokusil o nějaký názor ale moc nepochodil. Dokonce i Asfaltový holub moc neuspěl s odkazem na pana Baštu. Jediný berrnard se drží.

    Jarda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám,že konvenujete s největším pitomcem tamní diskuse

      Vymazat
    2. A vy, Gaio, s ním zase diskutujete o sto šest. Vy dva jste to tam zaplevelili diskusí o .. ničem neuvěřitelně.
      Alena

      Vymazat
    3. Alena se zlobí30 dubna, 2022 17:14

      Alena Z. napsal:30 dubna, 2022 (17:04)
      Díky :-(, že se tu pořád bavíte o berrnardovi a dáváte mu podněty k dalším provokativním žvástům.

      Vymazat
    4. Jo, když anonymy u Alefa nechtějí, tak si musí kopírovat diskuse odtamtud sem. Smůla! :-)

      Vymazat
    5. Alena je praštěná, otravná a únavná, stěžuje si Blbiš
      :-)

      Vymazat
  29. Včera v Brně - jaro je tam "dál" než v naší vísce:
    https://eu.zonerama.com/Bj10/Album/8358935?secret=mpLQKnn524PdPoj5443E0aqFf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nas uz jedna dlha a krasne zakvitnuta ulica odkvita.

      https://imgway.cz/d6dI/video-1651231042.mp4

      Vymazat
    2. Radost projít se tak s Vámi, pane JAHo. Marně dumám, zda i virtuálně voňavá a kdy jsem si naposledy ukládala obrázky pohyblivé já. Když už na besídky vnuček nechodíme a na prodloužené mě to nenapadlo.

      Vymazat
  30. Tužka napíše,...první máj,...lásky čas i svátek práce a v Noře ticho, ...to si všichni užívají lásky nebo odpočívají po práci,....nebo,....nebo drží bobříka nepsaní....že je ještě mnoho dalších nebo.
    Takže píšu,....byl krásný den. Už jsem se v minulosti byla prvního května i koupat v řece, měla už šestnáct stupňů, tenkrát. Taky jsem zažila, že jsem na peróně prodávala horké párky pro příslušníky modré armády a další cestující,...jo, a nohách jsem měla kozačky, zimní kabát, šálu, čepici a byl vítr a poletoval sníh a lidem zakoupené párky rychle chladly. No, byly různé máje.

    Líbání pod rozkvetlým stromem, dnes jsem pod rozkvetlými stromy pracovala,...málo včel, díky alespoň za těch pár. Pryč jsou časy, kdy na každé jabloni jich byly stovky, bzukot byl slyšet na mnoho metrů od stromů.
    Kolem hřbitova, kam jezdím jsou vysázeny lípy, mnoho stromů, když kvetou a je teplé odpoledne, ta úžasná vůně a bzukot podobný hukotu...ve vesnici mají včelíny, takže tam se nic celkem nemění. Alespoň někde zůstaly některé zaležitosti tak, jak mají být.

    Žíjte si blaze, Vám, pane Ládíku, přeji brzké uzdravení.

    Tužka

    OdpovědětVymazat
  31. Tak berrnard to má za sebou. Aspoň ve Vidlákově. Narušoval stranickou linii, byl proto vyloučen ze strany.
    Paní Sibyla a jiní vzpomínali na ty štastné doby májových průvodů a budovatelských písní.
    Tak nevím, přichází s pokročilejším věkem neodvratně i senilita?

    Jarda

    OdpovědětVymazat
  32. http://imgway.cz/s/8U75
    Nemohu si pomoci, ale Jarda je ukázkový kretén.
    Děkuji paní Tužce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JÁCHYM
      Ládiku,
      obecně - nikdy nepodceňuj inteligenci psychopatů!
      ---
      Jarouš má zřetelně velmi nízkou míru kreativity, z čehož plyne nudná stereotypnost jeho pokusů o nasírání. Může to souviset s jeho nízkým IQ, ale nemusí: Můj poslední králik Bubák má například vysokou míru kreativity, jakoli si dovoluji odhadnout, že ve co do IQ na tom nebude ve srovnání s Jaroušem o mnoho lépe.

      Co se týče výše Jaroušovy IQ - těžko soudit, zatím ji nepoužil, takže je obtížné přiložit k ní patřičné měřítko.
      ------
      Srdečný pozdrav pro /paní/ Tužku!

      Vymazat
    2. JÁCHYM
      Anakoluty a pahýly po sobě neopravuji - to bych nenestíhal nic jiného! :-)

      Vymazat
    3. Přání Jáchymovi02 května, 2022 13:56

      Kéž by šlo pouze o vyšinutí z větné vazby.
      „pýcha jde (jde) před zničením, povýšený duch před pádem“

      Vymazat
    4. Ad: Ladik!!! a Jachym

      No, neviem. Odhadovat podla niekolkych reakcii opacnych, nez ma byvala skupina okolo vidlaka, ze je niekto kreten, ci meditovat o jeho IQ sa mi zda minimalne rovnake...

      Vymazat
    5. Taky nevím. Nikdo normální neútočí na druhého, nějaký Jarda ano. Proto u mě je a zůstane kretén, klidně to mohu vylepšit přívlastkem. Už to tady tak zaprasil, že když použiju slovo "zkurvený", tak situaci jenom urovnám.

      Vymazat
  33. Pochod rudých námořníků
    https://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_QM_r/N96B3d.jpeg?fl=cro,33,0,730,411%7Cres,1024,,1%7Cwebp,75

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Halí holá od lodí k lodí od fabriky k fabrice jdem

      Vymazat
    2. Rudí námořníci. Bacha na protilodní střely Neptun .

      Vymazat
  34. https://twitter.com/notKyoshi/status/1521190928454766593

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak to zavádíte za novoty? Na kadibudce vždy bývalo srdíčko. Za zetko a jeho šíření Vás patří dle zákona zavřít.

      Vymazat
    2. https://pbs.twimg.com/media/FRu04brWYAEWkFA?format=jpg&name=large

      Vymazat
    3. https://twitter.com/DarthPutinKGB/status/1521395287591325697

      Vymazat
    4. Taky vtip sa da pouzit na vsetkych. Tak na vychode, ako aj na zapade. Staci miesto Z (a co s tymi, ktori mali na vojenskej technike V?, ti zostali ludmi) dat nejaky iny symbol...
      Ale vtip je aktualny a uderny:-).

      Vymazat
    5. Text napisany slovensky je moj - JAHA. Zabudol som v tej novej sablone to napisat...

      Vymazat
  35. Propuštěn.
    http://imgway.cz/s/8U8r

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zcela uzdraven?
      Idylické jarní foto - potěší každé oko.

      Vymazat
    2. Tak to je pozitivní zpráva aspoň jedna dnes

      Vymazat
    3. Neuzdraven. Žlučník emituje kameny, které při pouti žlučovodem ucpou vývod ze slinivky břišní, čímž způsobí její zánět (pankreatitida), což je srandy kopec. Teď mi měli uvízlný kámen vyprostit ve FM, kde na to mají vercajk, ale pdole CT už je kámen venku sám a vše se uklidnilo. Pro jistotu jsem 3 dny nejedl, než jsem kontaktoval doktora, a ve špitále další 2 dny bez jídla, což vedlo k poklesu hmotnosti o 3kg. Kontrola za 3 týdny a tam se dohodne termín odebrání celého žlučníku, včetně kamenolomu. Příčina vzniku kamenů není známá, ale zcela jistě se tam dostaly ústy látkovou výměnou.
      Dávám si rohlík s piškotem, střídám různé čaje, acidomléko, ustiskám* si brambory a celer (místo řízku), špagety s kečupem, nudle s mákem... máslo můžu denně 40g, ale minimálně ve 3 dávkách.
      *) přitusknu horní pečnou desku kontaktního grilu Catler ke spodní.

      Vymazat
    4. Jo, 66 hodin v kuse jsem měl kapák, zvonil jsem na odpojovače jen v případě nezbytné urinace.

      Vymazat
  36. Zběhovec.
    http://imgway.cz/s/d6hL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ad: Ladik!!!

      Pekne obrazky po prepusteni z nemocnice (i ten prvy). Dychaju majom. Tak to vyzera, ze aj Vy mate lepsiu naladu.

      P. S. Ta operacia sa ukazuje ako nutna? Poznam viac ludi, ktori to nakoniec ustali zmenou stravovania a pod.

      Vymazat
    2. Když doktor potřebuje řezat, ať řeže. Jeho otec dostal prachy na celé auto, aby 15letému klukovi neuřezal nohu po úraze. Lidi jsou různí.

      Vymazat
  37. Na vidlákovišti se vrchní vidlák svěřil, že by pro případnou politickou činnost potřeboval aby mu tak 10 000 lidí dávalo měsíčně 100kč. Milion měsíčně, to už je slušné živobytí. V tomhle vyniká Okamura, ten takových naivků, kteří mu pošlou své peníze, najde dost.

    Jarda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mezi antivaxery se také najdou takoví, kteří si z toho udělali slušné živobytí. Vy byste přispěla?

      Vymazat
    2. Byla dobrá jeho snaha založit sbírku na úplatky pro jistého ukrajinského " co se zatím potuluje po Ukrajině a snaží se nenarukovat. Zatím prý stále berou do války dobrovolníky, ale začíná to tam být dobrovolně povinné. On tomu zatím uniká tím, že ve všeobecném bordelu mu zatím nedokázali předat povolávací papíry. Ale je to jen otázka času."
      I s číslem účtu, 3000 euro.
      Takže další šance se složit.
      Následně sice smazal, ale snaha byla.

      Vymazat
    3. Já dávám 4 stovky ročně postiženým umělcům. Oni třeba nemají ruce nebo jsou ochrnutí,tak vezmou štětec do pusy nebo nohama a malují obdivuhodně. Dostanou kreslici pitreby za ty mé penize.Za to mi pošlou na vánoce kalendář a pohledy a jmenovky na dárky a na Velikonoce pohledy a obtisky na vajíčka. Oni se zabaví a má to smysl pro ně i mě. Tuhle charitu podporuji. A pak ještě dávám stovku 3 králům.

      Vymazat
  38. Hip, hip - hlásím, že u nás včera spadlo 13 mm, dnes modro a ☼.
    Žel i po mně lezoucí první klíště, možná bych měla zvýšit dávku béčka. Či se možná nechat i naočkovat - nabízela mi to tuhle ještě s pneumokokem naše obvoďačka.

    To: Ládik!!!
    Přeju objevování mnoha nových chutí a vyzdravení se. Lékaři i příroda jsou mocní. A šetřete své tělo...

    To: Jarda
    Je nutné sem přenášet dění z Vidlákova dvorečku? Kdo má zájem, ten tam trefí sám a může se vypovídat na místě samém, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ad: Baba Jaga

      Suhlasim a podporujem Vas odkaz Jardovi. A rozsiril by som ho aj na inych. Miesto kopirovania textu, sumaru debaty... nechat odkaz a max.pripadne svoj kratky koment (nazor) ku konkretnej veci.

      Vymazat
  39. trocha zeleně: http://imgway.cz/s/4I2b

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu "trocha poezie, co nikoho nezabije" - byť malinko od vedle:
      https://www.ceskatelevize.cz/porady/14728487144-jedna-basen/222553111850013/

      Vymazat
  40. "Slovenské Živly a zázraky" u Caesara v Olomouci:
    https://eu.zonerama.com/Bj10/Photo/8049611/319872710?secret=p6i54681Vi1oPfX0JFAeN5cy0

    OdpovědětVymazat
  41. Přátelé Norníci, od pondělí mě čeká velká akce, a sice malování...
    Takže u počítače nebudu vůbec nebo jen velmi zřídka (asi tak týden).
    Ostatně, ani teď jsem se moc neúčastnil - vyklízím... :o(.

    Dám včas jednu rezervu.

    Dobrou noc všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malujete štětkou nebo válečkem? Já mám štětku z koňských žíní a necákám, nemusí, po sobě vytírat, sem tam kapka, to se dá setřít ukazováčkem a slíznout. Ani ruce si po malování nemusím mýt.

      Vymazat
  42. Vymalovat bych taky potřebovala,ale nejsou lidi.

    OdpovědětVymazat
  43. Neviem a nechce sa mi zistovat. Su aj u vas, v Cesku, pocas sviatkov a niektorych dni pracovneho pokoja zatvorene v podstate vsetky predajne tovaru (u nas otvorene len ceracie stanice, lekarne a pod.)? U nas je zatvorene v maji uz druhykrat (1. a 8. maja). Kto zabudol vcera na nejaku tu kyticku, ci iny darcek, pripadne chlieb, maslo, maso...- ma smolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrůza! Když si nemůžete JEDEN den nakoupit....

      Vymazat
    2. A ještě v neděli,takový uvědomělý křesťan ten JAHa je

      Vymazat
    3. Obidvaja (obidve?) ste vedle, jak jedle. Ja som osobne dlhe roky bojoval (peticie, cez kontakty v strane KDH a pod.), hlavne proti byvalym komunistom (SMER), liberalom a progresivistom, za zatvorenie predajni AJ pocas VSETKYCH NEDELI (osobne predseda SaS Sulik tvrdo bojoval a bojuje proti, takze zatial je to iba v niektore sviatky).
      Pokial nechapete, alebo nerozumiete co som sa pytal a preco, to nie je moj problem:-).

      Vymazat
  44. Ranní Telč
    http://imgway.cz/s/8UcM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pekne mestecko podla obrazku. Bol som v Cesku kadekde, ale tym smerom som akosi nikdy cestu nemal...

      Vymazat
  45. Čtvrtka si koupila v Telči sukni, což kvituju. Baba má být v sukni, ne v riflích.
    http://imgway.cz/s/4I4i

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasná zpráva. Fotečka sukýnky je kde? Či alespoň popis, že.

      Vymazat
    2. Fotečka sukýnky nebude. Je jednobarevná.

      Vymazat
    3. Vy jste měl po nemoci sedět u toho suchého rohlíku.ne?

      Vymazat
    4. Však jsem fotil svoje jídlo.

      Vymazat
  46. Zaujimavy rozhovor. Neviem, ci momentalne nie je Kosatik v urcitej casti v Cesku vnutorny nepriatel, ale matne si spominam, ze bol v diskusiach v nore niektorymi spominany.

    https://www.postoj.sk/105375/nie-som-lichotnik-ale-slovaci-su-vitazmi-20-storocia

    OdpovědětVymazat

  47. To: Ládik!!!
    Takže i barva je tajná. To já dnes na políčku ekologicky ničila plevel v modré rozšířené sukni a šedém triku, naboso. Pod dohledem dvou vlaštovek (nám se naše zatím nevrátily) a jednoho běláska. Po hlíně mezi povyrostlými bramborami se zatím promenoval jediný pár mandelinek.
    No jo, rifle už já mít nebudu, když jsem bez nic vydržela až "dofčil". Co Vás vlastně přimělo zveřejnit u sdělení o koupi oděvu v 8:59 právě tenhle "příběh"?

    To: JAHA
    Zítra se chystám pro "svatební" zvonek pro synovce - vnuka sestry, však má od nich jeden už 7 let i neteřinka. Jejich kostelní jsme slyšeli zvonit v Bardějově a Olomouci, na Hostýně mají (asi) z Pasova.
    http://www.zvony-tomaskova.cz/
    Kratičkou gratulaci k tomu snad také stvořím. Co se píše u Vás? A kdo ví, co u Jardy...
    Když předtištěné na ní je: "Manželství je nejkrásnější dobrodružství" - no u nás úplně nej- pořád ne, ale nenudíme se spolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mate zaujimavu rodinu. Pozrel som si ponuku. Inspirativna.
      Co sa tyka gratulacii, tak ja to vzdy nechavam na inspiraciu na poslednu chvilu. Silit sa k niecomu formalnemu, to mi nikdy nevonalo.
      S tym dobrodruzstvom - to naj v tom zelani berte skor ako tuzbu autora po niecom nedostiznom:-).

      Vymazat
  48. Soused zasadil brambory http://imgway.cz/s/8UdD

    já poryl úhor na 16 brambor
    http://imgway.cz/s/8UdE

    Změna z riflí na sukni je změna k lepšímu. Není to příběh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příběh je k vidění na tom zaplněném stole, k tomu jedny ruce a oriflovaná noha. Oslava čehokoliv s "aperitováním" až po jídle? Atd....
      Co vnučky Vaší čtvrtky, všechno v normě? Spartan se zatím ženit - jako ten náš - nechystá?
      Všem přeju úspěchy při jakémkoli činnosti, na zahrádce obzvláště a dnes už dobrou noc.

      Vymazat
    2. Je neteřinka,proč ne i synoveček?

      Vymazat
    3. Vnučky jsou v normě, hledají a nacházejí stále lepší partnery. Spartan je usedlý a má Conora.

      Vymazat
  49. Manželství je pevnost,kdo je venku chce dovnitř a kdo uvnitř chce ven

    OdpovědětVymazat
  50. V Holešově je den otevřených dveří a přihlášeno je přes 1000 dětí. Každý chce mít definitivu.

    OdpovědětVymazat
  51. Objednal jsem "Lodge Cook-it-All" - bo vidím, že jídlo budeme připravovat na ohni. I v zimě. V létě udělám kus zídky s ohništěm a nějakou stříškou.

    OdpovědětVymazat
  52. Zdravím vespolek :-)
    Teď jsem si přečetla článek "Proč ČEZ podepsal duhové memorandum? Body jsou body, přátelé" https://www.konzervativninoviny.cz/proc-cez-podepsal-duhove-memorandum-body-jsou-body-pratele/ a vybavil se mi článek "Firmy obchodované na burze NASDAQ budou muset mít ve vedení LGBT nebo rasové menšiny" https://www.echo24.cz/a/SMwU4/firmy-obchodovane-na-burze-nasdaq-budou-muset-mit-ve-vedeni-lgbt-nebo-rasove-mensiny
    Na Západě směřujeme k duhovým zítřkům - kam se poděl zdravý rozum?

    OdpovědětVymazat
  53. Dnes jsem se střetla s úředním šimlem a kopal hodně

    OdpovědětVymazat
  54. Pro BabaJaga
    Rozumím, chápu, že ne každý má zájem sledovat dění ve vidlácké žumpě. Sám nevím, proč to vlastně čtu. Asi proto abych byl v obraze jak žije ruSSácká pátá kolona.

    Jarda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nezapomeň to zase nahlásit!

      Vymazat
    2. Komu? Leda tak do Bohnic. Tihle jsou už neškodní. Stačí si jen přečíst, jak uvažovali, jak na svou stranu přilákat mladé. To byl slušný bizár... :-)
      Jarda

      Vymazat
    3. Ad: Jarda
      Ja tam tiez chodim sem tam, pozriet co noveho nasli pre potvrdenie svojho presvedcenia. Niekedy je to taka lajna, ze nema ani zmysel reagovat, no sem tam sa ozvem. U stareho madarsko-slovensko-svajciarskeho Oldu som sa uz dostal do pozicie Hitlera:-).
      Ale co sa tyka veci okolo polnohospodarstva, to sa da citat (aj ked pravda, mozno sa na veci pozerat i inak). No a obcas tam da zakladatel i nieco, za cim sa oplati tam pozriet.

      Vymazat
    4. Ad:Jarda
      Tak jako na dnes na kydovišti to asi muselo vypadat ve 30. letech v Německu. Proto mi to tam přijde zajímavé. Fírer/Putin má vždycky pravdu, o tom se nediskutuje. Německo/Rusko mělo určitě důvod proč napadlo svého souseda, muselo chránit sudetské Němce/ukrajinské Rusy před zabíjením ze strany Čechů/Ukrajinců.

      Vymazat
    5. napsal Jarda

      Vymazat
  55. Zasadil jsem 30 brambor na husto.
    http://imgway.cz/s/4I6d

    OdpovědětVymazat
  56. Včera jsem si přečetla článek Proč ČEZ podepsal duhové memorandum? Body jsou body, přátelé https://www.konzervativninoviny.cz/proc-cez-podepsal-duhove-memorandum-body-jsou-body-pratele/ a to zapůsobilo tak, že jsem dnes napsala a odeslala e-mail "Prokazatelná lež v matričním dokladu - Otevřený dopis CEDMO" (přeposlala jsem ho Babě Jaze) a kopii jsem dala pod tento článek (nevím, jestli se tam zobrazí, nechala jsem tam odkazy, tak to čeká na schválení Konzervativní noviny).

    OdpovědětVymazat
  57. Cook-it-All je doma. http://imgway.cz/s/4I6u

    OdpovědětVymazat
  58. Tak jsem dnes ještě napsala (já - liberálně smýšlející) a odeslala e-mail "Co děti? - Otevřený dopis předsedům parlamentních stran" a kopii jsem dala pod článek Konzervativní revoluce – politika https://www.konzervativninoviny.cz/konzervativni-revoluce-politika/ (Babě Jaze ho teď přepošlu).

    OdpovědětVymazat
  59. Je po akci... konečně.

    Ládik!!!

    Sám - osobně - jsem zkoušel malovat jednou a dopadlo to... nevalně.
    (Dlouho jsem přemýšlel, jak to slušně opsat). :o)
    Takže dilema váleček vs. štětka neumím rozlousknout.
    Nechal jsem to na odbornících - předal klíče a utekl.
    Výsledek je moc hezký. Ale co používali, netuším.

    Dobrou noc všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja som si kedysi tiez maloval izby sam a so stetkou. (Tak som bol nauceny, doma som od mala pomahal otcovi. Akurat tie rozne vtedajsie vzory na valcekoch robil otec sam).
      No postupne ma to prestalo bavit a tak som to pozvolna nechal na odbornikovi - kamaratovi.

      Vymazat
    2. Ládik!!!

      Nejste šetřílek, jenom nejste levý jako já... :o).

      Vymazat
  60. Dnes jsem napsala a odeslala e-mail "Svoboda projevu a rovnost - Otevřený dopis CEDMO" (asi zapůsobilo přečtení článku Více svobody slova na Západě https://www.konzervativninoviny.cz/vice-svobody-slova-na-zapade/ , pod něj jsem dala kopii bez odkazů, aby tam zůstala viditelná. Z místních jsem ho přeposlala Babě Jaze a Zdenkovib),

    OdpovědětVymazat
  61. Tak jsem objednal invertorovou elektrocentrálu, 2kW, s profi-motorem Rato, nádrž 4 litry, spotřeba 0,75l/h (cca 5 hodin provozu na jmenovitý výkon; při nižším výkonu šetří až 40% paliva); 230V/50Hz, žere natural. Utáhne mi vodárnu. Pro ohřátí vody v el. bojleru bych musel koupit ještě jednu.

    OdpovědětVymazat
  62. Tužka napíše,....ááá, malování a bílení. Bílým vápnem,...tak, jak se to u nás dělalo. Každé léto se bílily chlévy a stáje, zděné kotce pro ovce a kozy. Záhy mi nechali udělat brejličky jen se skly bez dioptrií, abych si nenacákala vápennou vodu do očí, dali mi malou štětku a dostala jsem za úkol, všichni tvrdili, že nejdůležitější,... Teplou vodou mýt mušince na zdech kam jsem dosáhla.
    Vyklidim, vymaluji, uklidim,...děsně nacákám. Bez toho to neumím, chci to mít rychle hotové. Kvůlivá tomu cákání mám v garáži staré koberce a igelity, všechno přikrývám, aby toho úklidu nebylo moc.
    No, že bych si v tom libovala, tak to ne,...ale, nenašla jsem žádného malíře, který by byl ochotný jen bílit vápnem. Ono to dělá čmouhy, stačí různá hustota nátěru a už to dává i jiné odlesky,...vždycky to musím po zaschnutí opravovat a vylepšovat,...nikdy narovinu neřekli, proč to nechtějí vápnem udělat,...jen suše konstatují,...to neděláme. Tak si to udělám sama,...navlíknu staré plavky, na ně starou pláštěnku s kapucí, slamák, brýle,...a makám,...splavená jak pískařská kobyla, mám to současně jak koupel ve vlastním potu.
    Nejsem kuřák, u mne uvnitř baráku se nesmí kouřit, ...takže mimo kuchyně, není třeba bílit často..

    Každé jaro prohlédnu všechny kouty, zda jsou ještě dostatečně bílé, dám si perfektum prézens, rezultát,....nejoblíbenější, že letos se nebude nic bílit.
    Letos furt váhám,...ta kuchyň by to možná už potřebovala,....uvidíme.
    Zatím se mi líbí pracovat venku. Mohlo by znovu napršet.

    Mějte se, je krásné počasí, motorky jsem už sundala ze stojanů a už jsem jim vyhnala pavouky z vejfuku, tedy kartáčem, abych je následně neupekla.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prajem peknu motorkarsku sezonu, hlavne vela zazitkov a v zdravi!

      Vymazat
  63. Včerejší vydařený "sesterský" výlet:
    https://eu.zonerama.com/Bj10/Album/8400442?secret=2nMWox21uFMah5ww3lM2xSfHn

    To: Ládik!!!
    Ten natural do elektrocentrály budete, prosím, vyrábět jak?
    Jinak se těším na foto-seriál o Vašem pěstování brambor. Takový záhon bude jistě vymazlený, když ne přímo přemazlený, příručky netřeba. Najdou ho i mandelinky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je Hvězdná Hora ecce homo.

      Vymazat
    2. Ad: Baba Jaga
      Tak to ste ma foteckami potesila. Zaspominal som si...
      Ako som pisal davnejsie, Šternberk bol moj druhy domov, ked som chodil do Holomoca za pracou, skolenim a pod. do Kancelarskych strojov. Dva-trikrat som sa ubytoval v Olomouci, ale potom som objavil, ze blizko je Šternberk, hotelik v centre, vlacikom Olomouc-Unicov a uz som chodil iba tam.

      Vymazat
  64. Možná budou i becoky. http://imgway.cz/s/4I7x

    OdpovědětVymazat
  65. Čekání na Slunce: http://imgway.cz/s/8UgI

    OdpovědětVymazat
  66. Conor: http://imgway.cz/s/8UgJ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ad: Ladik!!!

      Priznam sa bez mucenia, ze niektorym vyrazom (suvislostiam) nerozumiem. Napr. Možná budou i becoky. (co to je?), alebo Conor: a na obrazku zajac?

      Vymazat
  67. Becok je velký fazol a Conor je minikrálík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vdaka za vysvetlenie.
      P. S. U nas sa velkej fazuli (tmavej, alebo bielej) hovori papuča:-).

      Vymazat
  68. Dnes jsem napsala a odeslala e-mail "Pohlaví a Istanbulská úmluva - Otevřený dopis CEDMO". Kopii bez odkazů (aby se to tam zobrazilo) jsem dala pod článek "Konzervativní revoluce - politika" https://www.konzervativninoviny.cz/konzervativni-revoluce-politika/ a ze zdejších jsem ho přeposlala Babě Jaze a Zdenkovib.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V prvom rade Vam velmi pekne dakujem, ze som vdaka tomuto Vasmu odkazu nasiel dalsi zdroj informacii, ku ktorym sa asi budem vracat. Po velmi zbeznom prebehnuti ponuky a niektorych clankov to vyzera na serioznu spolocnost. Nielen spravami, uvahami a pod., ale i napr. videodiskusiami (napr. Tomsky-Duka).
      V druhom rade by som (s dovolenim a prosim, bez urazania sa) Vam odporucal neuvadzat siahodlhe komentare (stacia odkazy, ony prejdu, ak link date napr. do uvodzoviek, citatel sa v tom zorientuje a domysli si)

      Vymazat
    2. Díky za radu, ty mé dlouhé komentáře v Konzervativních novinách byly kopie mých Otevřených dopisů bez odkazů, ty tam v diskusích nejsou povoleny dávat. Tím jsem dokončila, co jsem napsat chtěla, tak už tady budu zase dávat muziku a případně klábosit. :-)
      Pro příjemnější odpoledne
      Ella Fitzgerald and Louis Armstrong
      https://www.youtube.com/watch?v=MpKK0n0iyHU

      Vymazat
    3. Já vždy se zájmem čtu články a poslouchám Proč? Martiny Kociánové na Rádio Universum https://www.radiouniversum.cz/

      Vymazat
    4. Nie som pravidelny posluchac, ci citatel radia universum, ale obcas sa tam mrknem. Mam ich na lište:-).

      Vymazat
  69. Ad JAHA
    14 května, 2022 07:43 je určeno pro vás, popletl jsem adresáta :-)
    Jarda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozrel som si. Ten sposob - to oni utlacaju nasich, my musime svojich chranit - neplati len pre Vami spominane obdobia. Povedal by som, ze to bola a je vzdy velmi dobra zamienka na plnenie imperialnych chuti. Len sa musi "vynorit" vodca, ktory to vie okecat tak, aby mu prevazna vacsina vlastnych na cas uverila. A netyka sa to iba narod proti narodu. Napr. bolsevicka ideologia nie tak davno, od Lenina po Stalina, dosiahla v boji proti vlastnym nevidane "uspechy", co sa tyka milionov ludi i milionovych skod...

      Vymazat
  70. Tužka napíše pro pana JAHA ,z 14.5. 12:35...díky za přání. Za ty roky, od mládí, jsem si jízd na moto opravdu užila.
    Něco z minulosti,....byly doby, že jsme parta kamarádů a kamarádek jeli v neděli odpoledne desítky kilometrů do Prahy. Do Domu potravin na Václaváku na točenou italskou zmrzlinu, kávu a něco dobrého k ní. Pak obešli Václavák a zase domů. Motorky jsme nechávali na náměstí Republiky, na řidítka navěsili helmy a do nich dali rukavice, já i motoboty, abych odlehčila nohám. Dopravní policie tam měla nad křižovatkou kukaň a dole vždycky skříňák, tak jsme to narovnali vedle nich, aby nám to pohlídali,...nikdy se nic neztratilo....jóó, časy se mění, na silnici kamioňáků, jako když naseje,...furt bejt vestřehu, žádné kochání se krajinou,...to jedině zastavit,...a ani od motorky nemůžete kousek odejít,...už se mi stalo, že auto přibrzdilo a nectná ruka chmatačka mi z nádrže sebrala odložené brýle,...já od motorky pár metrů. Ani mne nenapadlo je honit,...byli to hajzlíci a šla bych do nerovného střetu.

    A mohla bych pokračovat, zážitků jsou mraky.
    Už jsem to v minulých letech psala víckrát. Není hmyz. Pryč jsou časy, kdy jsem měla mšicemi oblepené brýle, že přes ně nebylo vidět a za sezónu se mi několikrát pod helmu zasekla vosa, včela, jednou i čmelák.

    Jezdím po okreskách,...stále mě to baví.
    Začalo pršet, jemně, zahradnicky, nebudu zalévat. V Německu jsou bouře a kroupy, tak to nás, doufám, mine.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hej. Nestresovy zazitok moze mat dnes clovek iba na okreskach. Ja si (sice autom) tiez obcas, pokial mam cas a nic ma nenahana dodrzat termin, odbocim z hlavnej a idem po bocnych cestach III. triedy. Minule som takto viezol bratranca a jeho manzelku z mesta Třebenice, ktori tu boli na vylete. Isiel som im ukazat trocha Bardejovske kupele a zo Sabinova (kde byvali u dalsej sesternici) som ich viezol mimo hlavnych ciest. Obcas sme i zastali a kochali sa prirodou. Na rozdiel od Hrušínskeho som ale dal rucnu brzdu i zaradil rychlost:-).

      Vymazat
  71. Bol uz niekto (alebo sa chysta) na Sky Bridge 721 ?

    OdpovědětVymazat
  72. Proti starostem a smutkům,
    lidské hlouposti a zlobě,
    na zahrádce mezi květy,
    stojí ochránce,
    nový trpaslík.
    Svíčku v lampě večer zapálím,
    všechny "můry" odhalím,
    nechť více neškodí.
    Dnes na něj po první prší,
    snad mu déšť neuškodí.

    http://imgway.cz/s/4I9b

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A, jeje. Bal som sa, ze to bude nieco velke a velmi farebne. Ale tento trpazlik je celkom nenapadny a pasuje tam. Tak nech Vas proti starostiam, smutkom, ludskej hluposti a zlobe pomaha chranit.

      Vymazat
  73. https://imgway.cz/4I9c/IMG_0709.MOV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ladova kralovna vo svojom zivle. Pekne.
      P. S. Vyzera to ako pod sapitom. Kde teraz dokazu udrzat lad pod sapitom?

      Vymazat
    2. Je to v Europa Park v Rustu, SRN. https://www.europapark.de/de

      Vymazat