19 listopadu, 2023

KRTINEC č.607

207 komentářů:

  1. Děkujeme

    Pro Ládika k vojenské fotce, u vidlaka mně nejde odesilat

    https://youtu.be/9sBe-maIuyM?si=XvAuRFhuC9J4nvVx


    There's a boy I used to know
    He was different from me
    There was nothing that he
    Thought he couldn't do, no no
    There's this boy I used to see
    Now I see him no more
    If he's gone forever
    I don't wanna know

    OdpovědětVymazat
  2. Tužka napíše,....když je 17. listopad, tak u mne se váže s dalším zážitkem.

    Zůstal pevně ukotven v paměti,....ten den jsem se vracela z prohraného utkání volejbalu a probírala v myšlenkách zápas znovu,.... a kde byly chyby, že jsme to provařily.
    U chodníku přibrzdil můj kamarád z gymplu, který dělal veterináře,....a řekl něco v tom smyslu, že má velmi špatný týden, a jestli mu nechci něčím zpříjemnit příští hodiny, protože ho čeká další závažný úkol.

    Jela jsem s ním k majitelúm chovné stanice psů boxerů. Jejich fena včera měla první vrh, byl problémový, tělo se nezavírá, fena krvácí, má vysokou teplotu, sepsi,...a bude třeba rozhodnout s majiteli jak to řešit dál.

    Stála jsem na zahradě před domem majitelů boxerů,....tři další feny a jeden pes mě hlídali,....čekala jsem na svého kamaráda, až vyřeší problém.

    Vyšel ven a konstatoval,...dohodli jsme se, že dáme fence šanci se uzdravit a štěňata utratíme, aby měla klid a byla možnost podávat určité léky. Fenka byla mezinárodní šampionka mnoha výstav,...rozhodli, že jí dají větší šanci, .... ponecháním štěňat a bez možnosti podání léků, by riziko úhynu bylo podstatně větší.

    Majitel požádal, zda uspaná štěňata si může ponechat a udělat jim na zahradě hrob,....to ale zákon nepřipouštěl a nepřipouští stále.
    Kamarád jim chtěl vyhovět,....takže pán šel vyrýt hrob a mezitím k tomu místu přinesli zahradní stolek pro náčiní a umyvadlo s zabalenými pěti štěňaty.
    Pozorovala jsem vše v patřičné vzdálenosti, už bez psích hlídačů,
    Kamarád se na mne podíval, zaťal zuby a vyndal z podlátky první štěně,....vykonal, co bylo třeba, zanesl do hrobu, nasypal chlórové vápno a přikryl lopatou hlíny. Majitel stál opodál, zády ke smutnému představení, byl 17. listopad, slunce zapadalo a bylo stále příjemně teplo.

    Když můj kamarád ukládal druhé štěně do hrobu,....byla to neplánovaná, okamžitá reakce,....několik kroků, sáhla jsem do lavoru pod látku, bleskem vyndala jedno štěně, dala do kapsy u kabátu a rychlými několika kroky zaujala stejný postoj.
    Jen ruku jsem měla v kase, pohybovalo se pod ní holé, teplé tělíčko, našlo si můj malíček a začalo ho dudat.

    Bude to delší,....bude pokračování....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím pana domácího i všechny ostatní, včerejší mraky nad Horňákem dám až z PC. Když dnes vytrvale 🌫️ a 🌧️.

    To: JAHA
    Dík za odkaz na Tatry a Teryho chatu. Ve sněhu jsme se nikdy po kamení do kopců nepouštěli. Vzpomínali jsme teď chuťově. Tatramelky přímo ze Smokovce a Tatranský čaj, obojí jsme vozívali a nyní v rámci globabalizace od nás. Čaj Mistral už jsem ale nezahlédla dlouho.
    BJ ☔

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inak, ten facebookovy profil Tip na trip ma tam viacero peknych videi. I z cesty na Zbojnicku, potom na Hrebienok, kde robia teraz ladovu jaskynu. No a mnoho peknych veci predtym, nielen z Tatier...

      Vymazat
  4. Tužka napíše,....pokračování.
    Smutné představení pokračovalo,...můj kamarád šmátral pod látkou a hledal páté štěně, rozbalil látku, štěně nebylo,...šel ke hrobu, ale hrabání v něm si rozmyslel. Došel k majiteli štěňat, něco si ještě povídali, rozloučili se s tím, že další den přijede fenku vyšetřit.

    Mlčel,...nastoupili jsme, ... jeli, nemluvil,...po několika minutách povídá,....jsem tak vyčerpaný a unavený, vždyť už ani neumím počítat do pěti. ...už pár týdnů přemýšlím, že veteriny nechám,....zjišťuji, že to stále dost prožívám,....budu dělat něco jiného, sice nevím co,....máma s tátou z toho radost mít nebudou,...

    Zalovila jsem v kapse a na klín jsem dala holé a růžové, slepé štěně.
    Podívej, co mám, řekla jsem mu s úsměvem.
    Vyhrkl,....tybláho, dyť ti to chcípne. To neudržíš při životě.
    Pokračoval,...ale nikdo se nesmí dozvědět, jak jsi ke štěněti přišla,....budeš muset mlčet, nebo si něco, vzdáleného pravdě, vymysly. Mně by pozastavili činnost za podvod,....ještěže se chystám toho nechat.

    Nenechal veteriny,.....nikdy jsem o tom s nikým nemluvila,.... jo, dneska to píšu na internet. Poprvé, majitelé chovné stanice už nežijí, chovná stanice zrušena,....přestupek promlčen.
    Nikdo nevěděl, že šťěně mám, nosila jsem ho nejprve v ušitém kapsáři přímo na břiše, aby měl teplo, pak v mošničce u pasu,....v tašce přes rameno, v krosně na zádech, pořád byl se mnou.
    Hned první den jsem si ve vedlejší vesnici zajistila přísun kozího mléka, společně se žloutkem jsem ho osm týdnů krmila tak, že,....malík do vlahé směsi a šup, štěněti do tlamičky. rostl,....pes, dostal jméno Alan,...jasně, po francouzském idolu, volala jsem ho All.
    Nenaučil se štěkat,...naučil se sám, být obranář. Ruku mi v té době nikdo nemol podat, hned mu visel na zápěstí, nekousl, držel, v dospělosti čtyřicet kilo živé váhy. Prožili jsme spolu krásných deset let.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný příběh, paní Tužko.
    Návštěvnice:
    https://ibb.co/dtm3sGj

    OdpovědětVymazat
  6. Tužka napíše,...malý dodatek,...ale, vypovídá něco o psech a jejich schopnostech.
    Bude to k boxerovi Alanovi. Po třech letech.

    Byla jsem se psem v čekárně u kamaráda veterináře,....pravidelné očkování.
    Ve chvíli, kdy kamarád vyšel z ordinace, takže rovněž všechno viděl,....vešli do čekárny majitelé chovné stanice o které jsem psala.
    Dva dospělí, dvě odrostlejší děti, čtyři feny a jeden pes.
    Alan vystartoval, a s radostným vrtěním ocasního pahýlu a tlumeným, šťastným kňouráním, začal olizovat tlamu jedné z fen. Jasně, byla to jeho matka,...
    Dospělí i děti ho začali hladit,....poprvé a naposled přátelská reakce na,.....nemohu napsat cizí jedince. On si je uložil do paměti, a to byl v jejich blízkosti pouhé dva dny a pár hodin.
    Můj kamarád mi naznačil, že je odbaví přednostně,....pak jsme si dlouho vyprávěli příběhy o psech, o jejich paměti a schopnostech. A taky litoval, že to nemůže už nikomu dalšímu vyprávět,....jak si dvoudenní slepé štěně zapamatovalo vůně a pachy po dobu víc jak tří let.
    A taky nám zatrnulo,...Alan byl naprosto stejný jak jeho matka,...i stejný bílý znak na prsou. Chovatel si taky toho všiml, ...a začal se vyptávat z které chovné stanice pes je, že by dohodli krytí, ...aby byla šance, že více štěňat bude mít tu zajímavou , abstrakní kresbu na prsou.
    Ubezpečila jsem je, že není čistokrevný a je to dárek, že bych se musela doma podívat, odkud byl přivezen.
    Tužka.

    Pane zdenkub,....díky za novou Noru,....ponořila jsem se v ní do minulosti,....nojo, stále ta dušičková atmosféra u mne sídlí,...

    OdpovědětVymazat
  7. Včerejší Přerov:
    https://eu.zonerama.com/Bj10/Photo/9327484/425799682?secret=d3Be3U5lOM67mK9DExM9AbBGN

    OdpovědětVymazat
  8. Opět šedo, právě neprší.
    A Ládik!!! na Ozvěny tentokrát z Macka kopíroval od Lištičky. U Vidláka opět nové nicky a před somrováním (jen na závěr se dívám) si tento pronajímatel Lit. webu už i myká, možná už déle.
    Zdravím paní Matku.D4. Jak se vede? U nás nového nic, slepice omezují snášku každoročně.
    BJ 🙋‍♀️

    OdpovědětVymazat
  9. Nové rádio z Číny… hraje jako věž.. dřevo, retro.
    https://ibb.co/DpcydBT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už piju z hrníčků s vánočním dekorem

      Vymazat
  10. Osmý den v kuse prší. Nemůžu porýt.
    https://ibb.co/pKRz92k

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzor z Institutu20 listopadu, 2023 20:20

      "Vidlák si po čase zase krásně zapracoval na svém milovaném políčku.
      Však byl taky nejvyšší čas, ten kus země si o zorání přímo koledoval. Jeho půda byla na pouhý omak vlhká tak akorát, ani suchá, ani mokrá. Ano, byla přesně taková, jaká byla i tehdy, když za Přemyslem Oráčem dorazila delegace od kněžny Libuše, jestli by si jako Přemysl nechtěl jako tentonoc vzít jejich paní za svou zákonitou manželku.
      Však taky Vidlák při orání vzdychal blahem.
      "To je nádhera, bože, to je nádhera!" zalykal se štěstím, zanechávaje za sebou nikoliv spálenou zemi jako fijalový hnus, ale čerstvé, nezaměnitelně opojně vonící brázdy rodné hroudy, přičemž si lebedil, "ani otku nepotřebuji, abych seškraboval půdu z radlice. A aby toho nebylo málo, držím řídítka jen dvěma prsty, vlastně se jen procházím po poli, jako by nebyla žádná bída a benzín nestál sto korun za litr.
      Uff, však jsem to už potřeboval, něco konečně zorat, ne jen pořád někam jezdit a tam dokola řečnit, jako bych byl synek, kterému se polámalo kolečko!
      Však se mi taky polámalo, protože v politice je to stejné, jako na poli!"
      @vidlakovyhnidy

      Vymazat
    2. Práce na zahradě vyčistí hlavu, o tom žádná

      Vymazat
  11. Čeká mě pěkná práce… před pár lety jsem dělal Bezručovku na Lysé h. a teď budu mít chatu Kameňák, hned vedle vysílače. Chtělo by tam zajet autem, ale to už asi nevyjde…

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc vám ta hořčice nenarostla, to moc nepohnojíte.

      Vymazat
    2. To je řepka, stará měsíc. Fazole jsou zelené…

      Vymazat

  12. Dnes jsem byl svědkem policejní autostíhačky v Těšíně. Fízli v kodiaku s majáky jeli za prdelí malému saxu, chtěli ho zastavit. U autobusové zastávky saxo projelo, tak pustili sirénu. Autíčko uhánělo, odbočilo vlevo k tesku a přistálo mezi auty. Fízli zablokovali autu výjezd a vyskákali 3 nadržené gorily. Ze saxa se vysoukala šedivá paní maličkého vzrůstu, nejspíš hluchoslepá. Ale jela dobře!

    OdpovědětVymazat
  13. Zdravím všechny a jako obvykle - není zač!
    A omlouvám se za delší absenci.
    Moje chuť psát (cokoliv-kamkoliv) jaksi setrvale klesá...
    Ale zkusím se polepšit.

    Nořte se klidně do minulosti, a pište, paní Tužko, v noře se to noří...! ;o)

    Dobrou noc a hezké dny všem.

    OdpovědětVymazat
  14. V noci je nejlépe nořit se do spánku, pane domácí. V každém věku.
    Co zajímavého v Praze? My se včera vydali s panem Čapkem, interpretovaným panem Hanákem za doprovodu kytary tance echt Španělky na Výlet do Španěl. Takže se ponořím do jeho stále neotřelých myšlenek a krásné češtiny.
    Když je tu těsně nad nulou a fučí převelice.
    BJ

    OdpovědětVymazat
  15. Hnůj nad zlato v dnešní době.
    Je to víc, než Národ sobě.
    Žížaly se v hnoji vrtí,
    válí se v něm kokři, chrti.

    Když zavane vůně hnoje
    ajťák zvedne hlavu: Co je?
    Močůvka když z hnoje teče,
    úředníci tasí meče,
    pozjišťují majitele
    a už se to v kanclu mele.

    Na vesnici jsou i tací –
    mají vozy rozmetací,
    za lopatkou stříká sprška.
    Přilepila se mi na krk, mrška.

    OdpovědětVymazat
  16. Zdravím po dlouhé době.
    Žiju, jen su nějak zpomalená.
    Možná je to nedostatkem sluníčka.
    Venku máme hotovo, zbývá ve skleníku sklidit poslední papriky, zrýt to tam,...
    Zatím od toho utíkám, i ke svým říkankám,...

    OdpovědětVymazat
  17. Jemná pavučinka
    kuličkami rosy zdobená
    mezi zvonky utkaná.
    Chrám pro pavoučka.
    Sluníčko, rosa i vánek
    se jí dotýká.
    Zní jemné zvonky,
    září vodní korálky,
    než je slunce prozáří,
    vánek vysuší.
    Chrám pro pavoučka.
    V dáli bílá Pálave
    i duhou zdobená.

    OdpovědětVymazat
  18. Kdesi na Sinaji -
    Hořící keř, nyní obklopen zdmi chrámu,
    lidmi postaveného z kamene.
    Člověk kráčí kolem,
    keře se dotknout nemůže a nesmí.
    Snad i v něm si jednou pavouček
    svůj jemný chrám utká,
    keř jím ozdobí,
    a vycházející sluníčko společně s keřem
    pozdraví.
    Sluníčko vše živé spojí a prozáří,
    dar nebeský

    OdpovědětVymazat
  19. To: Matka D.4
    Verše plné poezie. A zpomalení dle mého ničemu neškodí, často je i naopak. My nemáme nasázený česnek, 80 kousků snad stihneme.
    Včera v okresním městečku:
    https://eu.zonerama.com/Bj10/Photo/9327484/426453472?secret=d3Be3U5lOM67mK9DExM9AbBGN

    OdpovědětVymazat
  20. Díky, paní matko.

    OdpovědětVymazat
  21. https://www.facebook.com/100000287968478/videos/3554226344818923?idorvanity=82618591890

    OdpovědětVymazat
  22. Pohled z okna právě teď:
    https://ibb.co/m492KHM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás padaly takové divné krupky. Ale ve výsledku to vypadalo stejně.

      Vymazat
  23. V Těšíně odhalili murál Kopernika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkná nepřeplácaná venkovní freska. Kdo ví, co pan Koperník právě s Bohem řeší...

      Vymazat
    2. Znala jste výraz murál? Já ne.

      Vymazat
    3. V paměti ho nenosím, i když je jich plno. Tuhle zrovna jeden nový přeplácaný ve Štbk a v Olomouci už třeba na divadle i hýřivě přemurálovali.
      U nás dnes sýkorky po týdnu našly slunečnicovou misku, na focení nečekal. Tak jedny listopad, včera už jsem první sníh nestihla.
      od Bj1 | 75 z 75 fotek | smart https://eu.zonerama.com/Link/Photo/427064631/9327484?secret=d3Be3U5lOM67mK9DExM9AbBGN
      Hm, abych mobilové nahrávání trénovala, moc mi nešlo.
      BJ 🤔

      Vymazat
    4. Automatické ostření máte na střed snímku a hlavní objekt je mimo hloubku ostrosti. Zkuste prstem označit místo ostření (kopretinu vpravo) - možná by do hloubky ostrosti vešlo i pozadí. Nebo Vás to přinutí dát objektiv o pár cm dál a pak bude všechno OK. Jenom při snímcích zblízka nespěchat, ohnisko na mobilech je překvapivě krátké.

      Vymazat
    5. Pořád si fotím vzpomínky a počasí, Ládiku!!!. Ty listopadky jsem si v PC zmenšila, neb to v mobilu neumím, radu uvítám. Takže původní odkaz nefunguje. Jsou ale stále 75. fotka, vedle téhle ze špacíru. No nebylo dnes krásně? Odpočívající srnčí v protější stráni je jen ďubka.
      https://eu.zonerama.com/Bj10/Photo/9327484/427168621?secret=d3Be3U5lOM67mK9DExM9AbBGN

      Vymazat
    6. To je velmi povedený snímek.

      Vymazat
  24. A je zima, hladce zasněženo, na modřínech žluté jehličí, listí drží na břízách a dubech.

    OdpovědětVymazat
  25. U nás chladno, fouká, zvlášť na kopci, sníh není, jen jinovatka, voda venku zmrzla, dnes bude vánoční strom řemesel,....rozsvícení vánočního stromu a adventního věnce,...

    OdpovědětVymazat
  26. Ani som nevedel, ze taka kapela existuje, ani ze mala vystupenie v Presove. A ako pisu - vypredane.
    No, asi preto, ze spievaju rusinske pesnicky. A v Presove zije nejake percento Rusinov. Vacsinou z vystahovanych dedin, kde sa budovala priehrada Starina za ucelom pitnej vody pre Presov a Kosice, ale aj z chudobnejsich casti okolo hranic s Polskom na severe Presovskeho kraja, pripadne studenti na strednych a vysokych skolach v Presove, ktori tu zostali...

    Ale, asi sa ludia bavili dobre.

    https://www.facebook.com/rollandzcirca

    A este na youtube tu istu pesnicku asi ako klip.

    https://www.youtube.com/watch?v=cLRVA1jhJk0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inak, v Presovskom kraji by mal problem sa dorozumiet hociktory Slovak mimo tohoto kraja. Rozprava sa tu spissky, sarissky, zemplinsky, rusinsky (my vravime rusnacky) a goralsky. A to este kazdy dialekt ma svoje odchylky...😎.

      Vymazat
  27. Ježíšek se ptá Ládíka !!!!
    Kdy vyjde tolik očekáváná Sbírka poezie, inzerovaná u Vidláka. A jaká bude cena?
    "Speciálně pro čtenáře Litterate chystám knihu básniček od našeho věrného diskutéra, čtenáře a barda Ládika."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S mými rýmovačkami mám společné jen to, že jsou z mé hlavy a jsou volně šiřitelné; když je někdo bude chtít opravit, tak oprava je jeho. Já jich napíšu kolik budu chtít a kdy mě napadne. Mým hlavním příjmem je starobní důchod a druhým hlavním je vázaná živnost. Vedlejší přímy nepotřebuji.

      Vymazat
    2. "volně šiřitelné". Takže kdokoliv může vydat , šířit a prodávat bez Vašeho souhlasu?

      Vymazat
    3. Ano. A Vidlák může nejvíc, má k tomu moje poźehnání.

      Vymazat
    4. Je to hezké,že to někdo sesbírá a neztratí se to v hlubinách internetu

      Vymazat
  28. No jo, kdo ví, zda pan Vidlák demonstruje v Praze. Pan domácí nejspíš ne. Zatím jsou na tom odboráři dobře, když jim netřeba mzdy za 1 den a do Prahy je zavezou. No, já si mohu zastávkovat doma, i když u vlastně mám rozvařeno. Takže symbolicky, důvod nepotřebuji.
    Naše středoškolačka má dnes 3 volné hodiny, učitelé se na protestech nesjednotili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidlák a stávka27 listopadu, 2023 12:09

      Vidlák burcující.
      "Bohumír Dufek byl na pódiu se mnou, teď budu já na pódiu s ním… i kdyby to měla být prohra.
      Budu pod platanem od 11.00. Případně někde poblíž pódia. Rád si s vámi podám ruku."
      Vidlák energetik
      "Dneska na demonstraci budu mluvit o energiích. Jejich láce je to to jediné, co může zachránit tuto vládu i současné směřování. Pokud toho vláda není schopná, ještě chvíli bude v agónii a pak se to celé prostě sesype. Jestli nebude stačit dnešní demonstrace a stávka, tak zakrátko přijdou ještě větší stávky a větší demonstrace. Jinak to být nemůže, když se národ každý den dozvídá o směšnosti a ubohosti celé vlády"
      Snad nezapomene na tu plačící maminku a stařenky, kterým ČEZ na Moravě ani nenechali dovolit dovařit oběd.
      "Nejhorší jsou prý ty brečící matky, které ho prosí, aby ještě deset minut počkal, že ještě rychle alespoň dovaří poslední oběd. Nebo babičky, které se ho ptají, co mají dál dělat"

      Vymazat
    2. Asi máte nějaký komplex.

      Vymazat
  29. Dnes ve škole v cikánské čtvrti:
    https://ibb.co/VVvD40v
    Děti ve třídách.

    OdpovědětVymazat
  30. Policejní škola v Holešově nestávkuje.

    OdpovědětVymazat
  31. Středula = trapas. I to moderování, pískání. Hrůza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stávkující záhumenkář pan Vidlák tam propagoval svůj Institut či snad dokonce svého zaměstnavatele?
      No, snad pražský výlet moc účastníků neodstoná, kdo ví, co zahřívá přítomné děti, které doma neměl kdo hlídat.
      Budoucí policajty učit stávkovat netřeba. I když i oni asi bez služební zbraně mohou.
      BJ 🤔🤔🤔

      Vymazat
    2. Nic tam nepropagoval, Babo Jago. Byl tam na pozvání organizátora pana Dufka, aby promluvil, protože to má v hlavě uspořádáno. Na rozdíl od zrádce a plantala středuly.

      Vymazat
    3. Ten sudeťák Sterzik to má v hlavě opravdu uspořádáno, ale od svých soukmenovců z Mnichova! Je to sudeťácká pátá kolona a patří do koše a namáčet z Karlova mostu jak se kdysi dělalo s podobnými šmejdy!

      Vymazat
    4. Horší než ta vládnoucí sebranka snad už nemůže být nikdo a namáčet koho, to bych napsala dlouhý seznam

      Vymazat
  32. https://twitter.com/i/status/1729109366681583873
    https://twitter.com/i/status/1729117253831122969
    Martin Bartkovský
    Na pódium právě přišel bloger Vidlák. Veškerá legitimita akce je definitivně pryč. Dezinformátor vydávající se za zemědělce nedávno opustil Rajchla a má kandidovat do europarlamentu na společné kandidátce komunistů. Křičí, aby se zrušilo min. zemědělství. Gratuluji, pane Středulo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marně tady lžeš.

      Vymazat
    2. Ten záhumenkář tam by za pomocné síly v kuchyni.
      Dostikus
      @dostikus3110
      ·
      3h
      No to je obrovskej dement!! Plácal tam totální nesmysly a ještě se vlastní hlouposti smál jak debil! To je sebranka!😫

      Vymazat
  33. Tak Vidlák prý vylezl na podium a Česká televize ho přestala zabírat.
    Já se jim nevidím, podle vzhledu si museli myslet, že je to nějaký vágus, který se tam přimotal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako vagus už vypadalo politiku a jakou udělali kariéru. Příklad vagusů Vondra Schwarzenberk Vystrčil Bartoš, ten v současnosti vypadá obzvlášť blbě, mohl by sloužit jako názorná ukázka, jak dopadnou vzhledově fetky
      příklad čarodejnic Langšádlová Parkanová Cernochová

      Vymazat
    2. Takže ze stávky škol, která mohla mít i docela rozumné opodstatnění, se stala dezo show odborů a protivládních lidí?

      Učitelská platforma
      @ucitele
      Ostře se vymezujeme proti akci odborů, která původní záměr učitelské stávky zneužívá a spojuje s lidmi, kteří jsou pro demokracii ohrožením a nikdy na demonstraci neměli vystoupit! O programu odborářských protestů jsme nebyli předem informováni nijak jsme se na něm ani nepodíleli

      Vymazat
  34. To: Ládik!!!
    Skoukla jsem, kdo že je pan Dušek a co odborářské ASO. Páníček jistě brzy dorazí do Vidlákova na zabíjačku, pokud tam ještě nebyl. Jak to má pan Vidlák v hlavě srovnané posoudit nedovedu, mně vždy připadal jako naivní brouk Pytlík a nějako se mi jeho dlouhé elaboráty číst nechce. No nic, možná se mýlím. Hlavně ať mu jeho politické ambice nenaruší ty rodinné a zaměstnanecké, na jejich záhumenek je jich dosti hlav.
    Tady dnes bylo celý den pošmourno, s psisky jsem se stihla provenčit ještě za světla. Nově jsem zjistila, že v naší vísce vybírají schránku v pracovní dny v 8. Pohlednici s béčkovou známkou jsem do ní vhodila po obědě a jsem zvědavá, zda bude do konce týdne do Štbk doručena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava - Dufek se ten ještě ne sedmdesátiletý odborářský boss jmenuje. Kdo ví, jak mu přezdívá lid, možná nijak.

      Vymazat
  35. Idu sviatky. Milovnikom Spisskeho hradu, Spisskej kapituly a Tatier na vyber obrazy od mojho synovca, Mgr. art. Juraseka.

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=671537594961911&set=a.670897215025949

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=671013965014274&set=a.670897215025949

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=671012648347739&set=a.670897215025949

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=671018931680444&set=a.670897215025949

    Viac obrazov (i zo Spisa), sperkov...sa da najst napr. i na linkoch umeleckych agentur, napr. tu:

    https://www.artdiela.sk/sk/64-jurasek-kamil-mgr-art

    tu:

    https://www.mgallery.sk/sk/autori/detail/jurasek-kamil-mgr-art/18

    a pod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Este nieco k jednej z jeho technik.

      https://www.facebook.com/artdiela/videos/236344104370557/

      Vymazat
    2. Ten fosforový obraz je novinka?

      Vymazat
  36. https://twitter.com/i/status/1729229664076349509

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A dejte pokoj.
      Každej nemůže být sebejistej jako někteří lidé jsou, či si na to hrají.. Vidláci se holt řídí zdravým selským rozumem a že neopisují, nepoklonkují,.... jsou za dezinformátory.
      Bohumír Dufek .... divím se, že ze studia neodešel, když mu moderátor věčně skákal do řeči a Dufkova slova tím vytrhal z kontextu a bude snadné ho nazvat též dezinformátorem.

      Vymazat
    2. Netuším, o co se od r. 1990 odborářský funkcionář a
      "Viceprezident Evropské federace odborových svazů pracovníků v zemědělství, potravinářství a turismu, Brusel (1999–dosud)." pan Dufek zasloužil. Vy ano, Matko.D4? No, neviděla jsem to a do včera ani nevěděla, že takové odbory jsou. Na "zdravý selský rozum" opravdu nevěřím.
      U nás nového nic, co Vy?
      BJ 🙂

      Vymazat
    3. Proruský šváb28 listopadu, 2023 09:42

      Vážený pane prezidente Ruské federace,

      My, níže podepsaní občané České republiky, sledujeme s velkým znepokojením dění na Ukrajině. Naše mainstreamová média nám každý den přinášejí zprávy o eskalaci napětí ze strany Ruské federace, pohybu vojsk v blízkosti hranic a analýzy různých expertů předpovídajících válku. Zjišťujeme, že státy NATO vysílají na Ukrajinu vojenské jednotky a instruktory. V posledních dnech jsme se dozvěděli, že také naše vláda plánuje
      darovat Ukrajině dělostřeleckou munici a je ochotná uvažovat i o vyslání vojáků. Dle prohlášení našich vládních činitelů je však za eskalaci napětí odpovědná výhradně Ruská federace.


      Na rozdíl od našich sdělovacích prostředků, vládních činitelů a expertů, docházíme k jiným závěrům než oni. Nepovažujeme Rusko ani Vás za viníky této krize. Věříme, že Ruská federace není původcem této vyhrocené situace a nemá zájem na válce. Nevěříme zprávám našich médií o tom, že chcete obnovit ruské impérium a k tomu potřebujete Ukrajinu zabrat. Rozumíme, že pro bezpečnost Ruska nemůžete připustit základny NATO na Ukrajině a věříme, že nic víc Ruská federace od Ukrajiny nežádá.


      Den ode dne jsme přesvědčenější, že napětí stupňuje ukrajinský režim, protože je v politické i ekonomické pasti a ve vleku událostí je přesvědčován státy NATO, aby své problémy vyřešil válkou. Jsme znepokojeni zprávami o rostoucím počtu zbraní, vojáků i techniky pro Ukrajinu. Obáváme se, že tyto zbraně budou použityk vyprovokování Ruské federace k útokům proti oblastem, které ukrajinský režim považuje za separatistické.


      Domníváme se, že současné protiruské nálady v naší společnosti organizuje a eskaluje menšina vlivných lidí, bez ohledu na názory a zájmy obyčejných občanů.
      Nesouhlasíme se zahraniční politikou naší vlády. Nesouhlasíme se stupňováním napětí dodávkami zbraní ani uplatňováním ekonomických sankcí. Nejsme nepřátelé Ruské federace. Nevěříme oficiálním tvrzením, že u nás Ruská federace organizuje teroristické akce, či ohrožuje naše politiky na životě.
      Nemyslíme si, že se dá dosáhnout míru a spravedlnosti nakupením vojenských sil, válečnou rétorikou a přetrháváním obchodních vazeb. Chceme mezi Českou republikou a Ruskou federací korektní a přátelské vztahy založené na vzájemném respektu.
      Naši politici nehovoří jménem všeho lidu. Vláda České republiky nemá náš souhlas a nekoná naším jménem.
      Vidlák Kontaktujte autora petice

      Vymazat
    4. To je dobrý text.

      Vymazat
    5. Proruský šváb28 listopadu, 2023 12:38

      Pobavil. Díky. 😄

      Vymazat
    6. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

      Vymazat
  37. Ad Ládik

    Zacal s tým pred asi 4-5 rokmi. Vytvoril odvtedy mnoho iných obrazov touto technikou. Vtedy to bola novinka, pre niekoho, kde ešte nevystavoval a vidí to, tak aj dnes je to novinka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fosforový obrázek bych si doma asi nepověsila - Vy máte? Užívá Váš sympatický příbuzný mnoho technik, pane JAHo. Já si pro sebe virtuálně zatím vybrala jeden A3 akvarel, zatím jsem prohlížela jen na mobilu.
      BJ

      Vymazat
    2. AD: BJ

      To nie su fosforove obrazky. To len trocha primiesava, zdraviu neskodiace mnozstvo, aby sa dosiahol efekt druhej malby na tom istom podklade, aby bola viditelna v tme.

      Inak, fosfor je nepostradatelny pre ludske zdravie😉. Pouziva sa, okrem mnoho inych veci prospesnych pre zdravie, i do prasku do peciva, do napojov...

      Techniky pouziva asi takmer vsetky. Ma i trojrozmerne obrazy (tvar vystupuja z obrazu, napr., rytiny,...ale robi i šperky a kadeco ine. Vo Svedsku napr. robil velkoplosne obrazy na stenu v detskom kutiku, maluje aj izby (detske, obyvacky, spalne) tak, ze je tam namet, kto si aky zvoli. Napr. nocnu oblohu, scenu z rozpravky, akoze pohlad z okna na rozkvitnutu zahradu...(to pisem o tych, co som videl, ze realizoval)...

      Ak chcete vidiet viac, tu je link. Ak sa objavi, vlavo mate listy, kde si mozete pozriet vsetko mozne, pocnuc od grafiky.

      http://www.fantasyfactory.wbl.sk/

      Vymazat
  38. Dnešní nadílka
    https://ibb.co/F0hn1gj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běloučký snížek. U nás popršelo, k ránu pochumelilo a je opět pošmourno a taje.
      Na ten "dobrý text" pan ruský president odpověděl? Pokud tedy k němu doputoval. Kdy to bylo a zda jste signatářem mi neutkvělo.
      Gratuluji k již asi připravenému vydání Vašich textů. Mají ty knížky i své ISBN? Snad napíšete, jaký bude náklad. Kdyby byly běžně k dostání, jednu si koupím. Však se virtuálně známé dlouho.
      BJ 🙋‍♀️

      Vymazat
    2. S mými rýmy nemám nic společného, kromě autorství.

      Vymazat
    3. Že by souhlas s vydáním? On i výběr asi bude zajímavý, i pravděpodobně nutné vysvětlivky k datu vzniku. U lyriky netřeba, pokud bude.
      Škoda, že úvodní slovo i doslov už žel nenapíše Vás obdivující pan Jáchym.
      BJ

      Vymazat
    4. Ládík byl na Vidlákově petici Putinovi jedním z prvních signatářů.

      Vymazat
    5. Zdá se, že jste nadmíru informován, Anonyme. Nejspíš si o tom více pokecáte na pana Vidláka webu, třeba přímo s ním. Anonymní je pouze Váš nick či je Vás tu víc? Já se z mobilu neumím jako BJ přihlásit, podepsat se nicméně zapomenu jen občas.
      BJ

      Vymazat
    6. Ukojila jsem svou zvědavost - všechny náležitosti Vidlákovy knihy z jeho vydavatelství mají, ba se i přeprodávají.
      https://knihobot.cz/g/3486066
      Napršelo dnes 8 mm, teď je mínus 1,1 a sněhový poprašek.
      Dobrou noc všem.

      Vymazat
  39. To: JAHA
    Dík, potěšila jsem oči. Akvarel, co se mi líbí a jeden akryl na dřevě, co by se u nás také hezky vyjímal.
    I když já už doma doplňovat či měnit nebudu nic.
    https://www.artdiela.sk/sk/jurasek-kamil-mgr-art/3602-na-zaciatku-cesty-mgr-art-kamil-jurasek-originalny-rucne-malovany-obraz.html
    https://www.artdiela.sk/sk/jurasek-kamil-mgr-art/9408-spis-s-tatrami-mgr-art-kamil-jurasek-originalny-rucne-malovany-obraz.html

    OdpovědětVymazat
  40. Už jsem dala vánoční ubrus. Ubrusy, to je moje. Mám 4 a budu je měnit místo zapalování adventních svíček.Tenhle první je spíš takový zimní než vánoční, se zimnimi ptáčky, sýkorka hejl a pak veverky s oříšky. Pak dám s mikulášskou berlou a balíčky, potom vánoční růže a nakonec ten pravý vánoční, vyšívaný( svíčky smrkové vétvičky hvězdičky) s krajkou rišelie , ten na svátky.

    OdpovědětVymazat
  41. Dědeček dře v lese;
    těžkou kládu nese.
    Pomoz babko, zapři rámě,
    už ji neunese!

    “Ty můj dědku, myslet začni!”
    “Však jsem Físmann kondenzační
    před pár lety koupil.
    Myslíš, že jsem loupil?

    Koho by to napadlo,
    že tepelné čerpadlo
    stojí ročně víc, než plyn!
    Babko, uvař blín”.

    OdpovědětVymazat
  42. Děda s babkou v jednom pecku
    topí jednu světnici.
    Oba sní o krásném plecku,
    z koupelny maj lednici.

    Kastrol hostí kosti vepře,
    hovězí je minulost.
    Jíst si člověk neodepře,
    oddálí tím strnulost.

    Kost z kauflandu je vždy fresh
    jenom říšský pes ji zvrátil.
    Babko, dědku, co tu řveš!
    Kapitalismus se vrátil.

    https://ibb.co/0c5kT0d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za trochu sádla šli by světa kraj..
      šli s hlavou skloněnou
      a šli by třeba bosí.
      By na tom kousku sádlíčka
      si opekli pak kosy.
      "Sloužím lidu. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání."

      Vymazat
    2. Ale dokud jsou babka s dědkem, tak se 2 důchody to jde. To mohou občas i do restaurace. Zatím .

      Vymazat
    3. Dokud důchod je přilepšením k výdělku.

      Vymazat
    4. Pokud má člověk i jiné zdroje, tak je to fajn.A práce to být nemusí, jsou i jiné možnosti, jak přijít k penězům.

      Vymazat
  43. "Co jste měl dnes k obědu", Ládiku!!!? Chabá "mravenčí" inspirace. Ale má se dědeček, že má les a s babičkou umějí šetřit. Blínu jim i bez sociálních dávek netřeba.
    Já už dnes 10000 kroků nachodila dopoledne po městečku, na hřbitově mimo mne 1 zajíc, 1 muž, veverka tentokrát žádná.

    To: JAHA
    Děkuji za další potěšující odkaz.
    Sluní, vyrazím s hafuškami.
    BJ 🐾🐾 🐾🐾

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemohu Vás pořád zásobovat jen originály, to by byla přece nuda. Oběd byl výtečný, o 2 chodech.

      Vymazat
    2. Já ještě scháním telecí, na vánoce na vídeňský řízek a zatím neúspěšně. Nény.

      Vymazat
    3. To: Ládik!!!
      Rýmy po špatném obědě by byly optimistické? Kroků mi přibylo necelých
      6 tisíc a pohlednice s béčkovou známkou už dnes do Štbk dorazila.
      Mějte se, jdu loupat mandle.

      Vymazat
  44. Tužka napíše,....byla jsem na cestách,....mimo mizerné počasí jsem zaznamenala docela nepříjemný příběh jedné větší vesnice.
    V té vesnici bydlel můj spolužák ze základky.
    Už jako dítě jsem si o něm myslela, že má rozumy jako starej.
    Byl veliký patriot své vesnice.
    Jeho věty vždycky začínaly,...To mi u nás máme,....xxxxx, a to vy u vás nemáte, ..... náš děda říkal, že jsme nejlepší vesnicí široko daleko.
    Třídní učitel o něm říkal, že nás ve třídě převyšuje o dvě třídy, takže musí být starostou. A každý rok na základce tím starostou byl.
    V dospělosti byl dlouhé roky předsedou JZD.
    Pro vesnici a JZDdružstvo udělal neskutečně mnoho práce. Založili si traktorku a přidruženou výrobu pracovních rukavic pro vesničany, co nemohli těžkou a namáhavou práci v zemědělství dělat.
    Vesnice prosperovala.
    Téhle vesnici se říkalo Malé Slušovice.
    Jeho zaujetí stále něco dalšího vymyslet a udělat, bylo obivuhodné.
    Postavili si Družstevní dům. Tříposchoďový panelák
    Suterén skladiště.
    Přízemí bylo zdravotní středisko. Obvodní lékař, zubní lékař každý den. Dětská lékařka dojížděla třikrát do týdne. Oční lékařka dvě dopoledne v týdnu.
    První patro služby-opravny: Kadeřnictví, čistírna, obuvník, elektrospotřebiče.Pošta.
    Druhé patro obchody: Konzum, drogerie, papírnictví, A obchod s názvem Cokoliv.
    Třetí patro kanceláře.
    Ráda jsem se tam zastavovala,....daly se tam někdy koupit věci jak v TUZEXU nebo PRAGAIMPU. Asi s tím měli družbu.
    Pak přišla sametová změna,....první, kdo odešli a neobnovili smlouvu s vedením vesnice, byli doktoři.
    Doroka ani jeden už neordinoval,....zahraničí zlákalo.
    Přišla privatizace a navrácení majetku...JZD ukončilo činnost, rozpadlo se.
    Družstevní dům se postupně vyprazdňoval, Bývalé JZD v Družstevním domě hradilo vše,...ele, vodu, teplo, plyn, údržbu,....bylo to jeho. Najednou to nebylo ničí....a dluhy narůstaly.
    Finance radnice to nemohly utáhnout.
    Pár let to bylo úplně prázdné.
    Dnes jsem po několika letech zírala.
    Štít Družstevního domu pryč,....budova osvětlená girlandami jak tanzschiff.
    Mají tam obchoďák Vietnamci.
    Neuvěřitelné množství naprosto nepotřebného šuntu.
    Celé přízemí věnované Vánocům.... dekorace,....andělů a andělíčků nemají tolik ani v nebi, kolik jich bylo natěsnaných v regálech....nekonečné množství vonných svíček a chemického smradu z nich.
    V prvním patře smrad z bot a kabelek a kabel a....opět samá umělá hmota.
    Další patra byly hadrárny,....tam jsem už nešla.

    Nic jsem si nekoupila,....co asi udělají s tím šuntem,.....vždyť ty tuny vonných svíček nemohou prodat.
    Ekologie, drž si klobouk,....bude to sešup.

    Mám jen ty z včelího vosku, tak, jak jsme je mívali v době mého dětství.
    Tam už jela reklama Vánoc na plný pecky.

    Ještě pauzíruju,....až první adventní nedeli začnu se zdobením.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  45. Otočila jsem v předstihu poslední listy kalendářů. 2x Praha, Dereše v N. Tatrách a hnědě tečkovaný dalmatin. A další rok bude za měsíc a den za námi.
    Asi zkusím do země zastrkat česnek, promrzlá zatím není.
    BJ 🧭

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dereše důvěrně znám. Na Chabenci jsem přespal.
      Taď návrat z Jablunkova, zima jak v zimě.

      Vymazat
    2. Naše cestičky se hodně míjely a míjí.
      Česnek je v zemi, hodinu to zabralo i s cestou, bylo na políčku příjemně, leč blátivo. Úroda snad bude - stejně jako letos - pro nás dostatečná.
      BJ 🙂

      Vymazat
    3. Moje cestičky kopírují i Cestu hrdinov SNP.

      Vymazat
    4. Jakože cíleně a kde všude - mimo Nízké Tatry? Já už jistě psala, že my ještě s dcerenkou z obou stran, když jsme byli na Donovalech, jinak jen na krátké čumendě - napadá mě Dukla a Bratislava.

      Vymazat
    5. Cíleně jen NT, najednou.

      Vymazat
    6. Sám, odkud kam a kolik dnů Vám to trvalo, Ládiku!!!? Přímo v kopcích my nenocovali nikdy.

      Vymazat
    7. No, je to z Telgártu na Donovaly pěkný kus.

      Vymazat
    8. Bylo to z Korytnice na Čertovicu, v dubnu za komanče, natěžko, 2 noclehy.

      Vymazat
    9. Dnes bych dal D-Č nalehko za den.

      Vymazat
    10. Králova hola ještě čeká…

      Vymazat
    11. Jakože Vás opravdu láká? Tu mi vždy stačilo vidět z dálky. Nemýlím-li se, byla na ní Gaia, už se tu tenhle kopec kdysi probíral.
      Hezky jsem si s Vámi a mapami.cz poturistovala, dobrou noc.

      Vymazat
    12. Nikdy jste nespala pod širákem? Já na Islandu celý měsíc a na lodi na palubě. V Norsku to bylo ještě déle, ale po kratších úsecích. Ve Švédsku a Finsku taky, dokonce i v Dánsku - tam pod lžící velkého bagru, to byl ocelový stan. U nás na Lysé, Smrku, Petrových kamenech a jinde v okolí.

      Vymazat
  46. "Moje úvodníky v tištěném Reflexu proto od příště nahradí texty kolegy Martina Bartkovského, který se stane šéfredaktorem Reflexu. Předtím byl zástupcem šéfredaktora a vedoucím našeho webu"
    Viliam Buchert
    23. listopadu 2023

    OdpovědětVymazat
  47. Tak Fiallah podrazil Válka, vlastního ministra. Je to charakter. Petr Veliký, zvaný Blbý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůže být každý znalý a dokonalý jako Vy i další internetoví znalci a tvůrci rádoby vtipných přezdívek, Ládiku!!!. Ulevil jste si hodně?
      Mělo chumelit, stalo se. Jdu doplnit misku ptactvu. Koupené lojové kuličky zatím fógli nezobou, minulou zimu 2 že 4 zbyly.
      BJ 🐦🐦🐦

      Vymazat
    2. Jakou přezdívku jsem vytvořil? V čem jsem si ulevil?

      Vymazat
    3. Vy jste skutečně odporná jedovatá ježibaba, BJ...

      Vymazat
  48. Na dveře nam klepa bida,
    berňak si ovečky hlida.
    Vodu mame ale svoju
    teplo mame enem v hnoju.
    V lampě mame malu ledku
    na piti plnime petku
    svojou šťavou z bezinek.
    Kastrol je od topinek
    kere pečem bez tuku.
    Čtem vidlaka z fejzbuku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyhlásit na Vás na Ozvěnách sbírku?
      BJ

      Vymazat
    2. To není autobiografie.

      Vymazat
    3. Mykáte si tím "češtinem" tedy za koho, Ládiku!!!? Je Vám našeptáváno?
      Možná jste zkomoleninu jména pana Fialy jen opsal a ulevil jste těmi přídavnými jmény. Možná je to někde prudká známka inteligence pisatelů, nevím.
      Lidovou tvořivost občas nepochopím, někdy se dokonce musím doptat, o kom je řeč.
      Pod širákem jsem opravdu nespala nikdy a nemyslím, že jsem o něco přišla. Na sever mě to také nelákalo - jen v Dánsku jsem shodou náhod krátce a s půldenním výletem do Malmö pobyla 3x (žádný most z Kodaně tam ještě nebyl, tak lodí). Na dovolené v kuse nejdéle 2 týdny. No nejsem zcestovalá BJ.

      Vymazat
  49. Vrba obrostla krmítko.
    https://ibb.co/kgxVZhx

    OdpovědětVymazat
  50. Tenhle "zázračný dub" jsem si snad ještě ani nefotila, většinou si ale něco přeju. Osobák si to fičel rychle:
    https://eu.zonerama.com/Bj10/Photo/10650671/428151202?secret=YD0Kv6Ve2isWgIg8tWE6L916P

    OdpovědětVymazat
  51. Sněží.
    Tělo v lůžku leží
    dřevo v Morsu praská
    a zima, má láska
    může býti kratší;
    jaro už mám radši.

    Ráno vyjdu s lopatou
    nakrmím zvěř pernatou
    (parukářku, babku, sojku)
    otřepu tis, sosnu, chvojku.

    Vzor je Juha Mieto.
    Nejkrásnější mi je to,
    když na Karhu máznu vosky
    a pak pěkně bez termosky
    sám si razím horou stopu,
    s tepem na samotném stropu.

    OdpovědětVymazat
  52. Včera mě napadlo koupit ořechy. A to zrovna na předvánočních trzích v Havířově. Neměli. Tak snad příště, až se kapitalismus vzpamatuje.

    OdpovědětVymazat
  53. Sněhová kalamita. Holešov 5cm, Kohútka 15, Brno 0cm, Staré Město 2cm.

    OdpovědětVymazat
  54. 9400 kroků
    https://ibb.co/YP4Y899

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dočista černo-šedo a před Vámi ani stopa.
      Tady od rána metelilo, odpoledne fest nachumelilo a sníh ještě poletuje. Mišpuli se ani ven nechtělo, však ani mně. Takže kroky jen ty nejnutnější.

      Vymazat
    2. Bílo-šedo tam pravda mělo být. Už nechumelí, prašanu tu máme "přes lopatku" přes 15 cm a na venkovním teploměru v poschodí -0,6.
      Dobrou noc. ☺

      Vymazat
  55. Jmelí na vánoce:
    https://ibb.co/b7nKHVb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jmelí je horší kalamita, než kůrovec. A zatímco kurovec se nějak řeší, jmelí je mimo zájem veřejnosti.

      Vymazat
  56. Po pošmourné sobotě slunečná neděle. Sýkorky hodovaly na lojových kuličkách, když v misce zůstaly jen slunečnicové slupky.
    Zázvorkami a žitnými perníky začneme jako vždy pečení. Tak nevím, jak ti věhlasní cukrářji dávkují vejce na gramy. Já kombinuji, když se ta od našich slepic velikostně notně liší.
    BJ 🥚🥚🥚🥚🥚

    OdpovědětVymazat
  57. Vidlákova Jordanka03 prosince, 2023 10:57

    https://pbs.twimg.com/media/GAOe-gxXEAAySft?format=jpg&name=large
    https://i.ytimg.com/vi/fAQDnv9O9Bo/maxresdefault.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/GAOe-g0WEAAYvUf?format=jpg&name=large

    OdpovědětVymazat
  58. Tak adventní strom rozsvícen, farář mluvil o ztišení a klidu, ale lidi žvanili a huby nezavřeli, skoro nic jsem neslyšela. Tak aspoň andělské poselství: Zaujmi své místo v životě

    OdpovědětVymazat
  59. Vánoční trhy, jedna kokoska 60 Kč

    OdpovědětVymazat
  60. Tužka napíše,.....Vánoce 2023.
    K tomuto datu se traduje, že uplynulo 800 let od postavení prvního vánočního betlému.
    Měl ho postavit Svatý František z Assisi.
    V roce 1223, ještě nebyl prohlášen za svatého, byl zakladatelem řádu Menších,/ nebo Malých bratří,....název se v průběhu staletí měnil./
    Je písemně doloženo, že sestavil živý betlém i se zvířaty, tak, jsk se od té doby sestavuje.

    V Praze, v podzemí Betlémské kaple, je rovněž výstava betlémů. Letos je zasvěcena sklu a skleněným betlémům, ale jsou tam i betlémy z různých dalších materiálů.
    Dokonce te tam i háčkovaný betlém i háčkované vánoční cukroví. Tak pečlivě uháčkované,....že v nepříliš ostrém osvětlení z dálky vypadá jako by bylo z těsta.
    Ze skla tam jsou různé objímky na svíčky,....opravdu neotřelé nápady a vzory.
    Vánoční výstavy přímo v kapli a i v podzemí Betlémské kaple mají dlouhou tradici.
    Advent začal,....mějte se fajn,.....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  61. Zdravím,
    venku je i tady nasněženo, při cestě do města je na cestě náledí, tak člověk musí opatrně. No, zatím jsem letos nespadla.
    Sestavila jsem si skříňku na ručníky do koupelny, teď potřebuji udělat "papíry" - daňovou evidenci a pak mi snad zbude pár dnů na pečení a úklid.
    Dnes jdu za kamarády na vánoční setkání, tak snad to bude fajn.

    OdpovědětVymazat
  62. Zdravím vespolek,
    dávám si do konce roku volno od počítače (jen přes něj nakupuji a občas nahlédnu do mailu), tak všem přeji pohodový Advent, veselé Vánoce a vše nejlepší, hlavně zdraví v novém roce.

    OdpovědětVymazat
  63. ZDRAVÝ ROZUM VS. ZAPRODANÉ ELITY

    PAN VIDLÁK ZAKLÍNÁ SLOVA A SVOLÁVÁ LID PROTI NOVINÁŘŮM
    Ivana Svobodová, Jaroslav Spurný
    4. 12. 2023

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Informace se kupují? Abyste nekoupil špatně!
      https://www.respekt.cz/kontext/pan-vidlak-zaklina-slova-a-svolava-lid-proti-novinarum

      Vymazat
    2. Ládíku, Vám ten článek nejde otevřít_?

      Vymazat
    3. Ivana Svobodová

      Ve dveřích svého domu v Miroslavi vypadá Daniel Sterzik (43) o něco přívětivěji, než když jsme se viděli poprvé. To bylo v květnu, na mítinku šéfa nově vznikající strany PRO Jindřicha Rajchla ve Šlapanicích, kam byl pozván jako předřečník a z přítomnosti novinářky Respektu si udělal hlavní téma své bouřlivé řeči k publiku. Pojednávala o prolhaných, lokajských a bezcitných médiích. „Nevykročili jsme správnou nohou,“ vrací se teď pan Sterzik smířlivě k momentům, kdy mě označil za hyenu a vyzval narvanou sokolovnu, ať mi sdělí, co si o mně myslí. (Bylo to „fůůůj“.) „Proč sem ti lidé přišli za mnou, a ne za vámi? Protože ztrácíte, ztrácíte, ztrácíte,“ říkal tam také, „a my rosteme, rosteme, rosteme.“

      Tehdy ho pod přezdívkou Vidlák znali vesměs jen čtenáři jeho blogu Vidlákovy kydy nebo účastníci setkání PRO či demonstrací konspirační scény, na nichž vystupuje. Minulý týden už Daniel Sterzik pečlivě prohlížel zpravodajské výstupy českých novin a televizí a počítal, kolikrát se v nich objevilo jeho jméno. Média na něm v posledních dnech zaujal fakt, že jeho přítomnost na demonstraci svolané vedením odborů do Prahy na den vyhlášené stávky škol rozzlobila učitele.

      Profesní spolek Učitelská platforma se ohradil proti zneužití akce, protože odboráři pozvali na tribunu řečnit dezinformátora Sterzika, s nímž pedagogové nechtějí mít nic společného a nyní žádají rezignaci šéfa Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly. Ten je v tom sice nevinně, protože blogera na pódium na Malostranském náměstí pozvala konkurenční Asociace samostatných odborů ČR, ale pro Daniela Sterzika to vyjde nastejno: už se o něm ví a on teď čtenáře svého blogu pravidelně informuje, kde všude už padlo jeho jméno. V mnoha z těch, kteří jeho Vidlákovy kydy nečtou, se kvůli čerstvému věhlasu probudila otázka, kdo pan Sterzik alias Vidlák je a jaký svět si kolem sebe buduje.

      Do menšího
      Novinářská návštěva v Miroslavi je na třetí listopadovou neděli domluvena delší dobu a Daniel Sterzik je na ni připraven. V kuchyni čekají dva starší muži, Sterzikovi známí, které k rozhovoru pozval. „To jsou zástupci lidu,“ představuje je. Muži vypadají mile, usmívají se, jeden si sedá ke stolu, druhý zůstává stát a o stůl se jen opírá – bolí ho záda a sedět nemůže. Na lednici si pan Sterzik připraví mobilní telefon v režimu video a natočí ho tak, aby zabíral stůl. Nalévá do skleniček portské, odmítám. Trvá na tom, že se musím nechat vínem pohostit, odmítám znovu. Odmítám i potřetí. Chvilku přemýšlí, pokukuje po mobilu na lednici. „A můžu před vás aspoň položit prázdnou skleničku?“ ptá se pak.

      Zvládá polohu lidového baviče i kadenci vůdce s pochodní na vítězném tažení.

      Nepřišla jsem do videa předstírat popíjení portského, přišla jsem se něco dozvědět o práci člověka, o němž návštěvníci demonstrací a čtenáři jeho blogu mluví jako o mém kolegovi, o „našem novináři alternativy“. A taky tady někde v Miroslavi žijí lidé, o nichž mluví se svým publikem a kteří trpí pod současnou vládou tak, že přišli o střechu nad hlavou, celou loňskou zimu netopili a musí chodit do potravinové banky. „Přijeďte, ukážu vám je,“ říkal ve Šlapanicích.

      Tihle dva muži v kuchyni to ale nejsou, ti sem jen přišli posílit kontrolu k nahrávce mobilem. Předpokládá pan Sterzik, že mu chci nějak ublížit? „Nemůžu to vyloučit,“ říká, „takové zkušenosti s vámi jsou v naší komunitě hojně sdílené.“ Se mnou osobně asi těžko, tak kdo se pod tím „s vámi“ skrývá? „No, vy, mainstreamoví novináři. Liberálové. Největší mor,“ vysvětluje pan Sterzik. A dodává, že vlastně i já osobně. „Stačí se podívat na diskusi pod článkem, který jsem o vás napsal a který dodnes visí na všech platformách,“ vzpomíná na blog, kde mě nazval jedubabou. „Lidé píší, že je Svobodová hrozná. Jste další liberál v zemi. Nemluvíte hlasem obyčejných lidí.“

      Vymazat
    4. Dělení světa na zhýčkané nebo zaprodané elity a zdravý prostý lid se selským rozumem, kterému není nasloucháno, je oblíbená komunikační strategie populistů a revoltujících hnutí po celém světě a používá ji i Jindřich Rajchl ve své straně PRO, která pana Sterzika dosud nejčastěji zvala promlouvat na své akce. Teď se PRO rozpadá, opustila ho po neladu kolem kandidátních listin celá jihomoravská buňka vedená zdravotní sestrou Petrou Rédovou, která se do veřejného života zapojila v době covidu – tehdy pod domácím mikroskopem našla v očkované krvi čip a dala o tom vědět veřejnosti. Petry Rédové si miroslavský bloger velmi váží, jak sdělil na sociálních sítích, ale je ochoten dál jezdit všude, kam ho pozvou – na její akce i na akce Jindřicha Rajchla.

      K základům protestně konspirační práce patří neustálé boření důvěry veřejnosti v seriózní média. Celosvětově známým a úspěšným praktikem byl v tomto směru Donald Trump, v našem středoevropském prostoru pak třeba Miloš Zeman nebo nedávno zvolený slovenský premiér Robert Fico. Média a novináři se táhnou jako nejstabilnější téma i internetovou tvorbou pana Sterzika. Vykresluje je jako prvek společnosti s jednoznačně zlými úmysly, který už, jak si všímá, naštěstí schází na úbytě. „Vaše lež vydržela zhruba do roku 2020, zlomilo se to dobou covidovou. Lidé zjistili, že jste tady kvůli mocenským skupinám, které ovládají zemi, a abyste protlačovali hlas Evropské unie a potlačovali kritické hlasy. A od té doby ztrácíte,“ říká. „Však jste se taky teď s Respektem museli přestěhovat do menších prostor.“

      Takhle si vysvětluje osamostatnění našeho časopisu, který odešel z velkého vydavatelství Economia, oslovil nové investory, pronajal si prostory v paláci Lucerna a sami redaktoři se stali akcionáři časopisu – jako akci z nouze? „Já vím, jako osamostatnění se to bude pojmenovávat,“ říká Sterzik ironickým tónem, „ale my jsme si to zjistili. Odešli jste do menšího. A já rostu.“ Poznat, jestli tyto vývody dělá kvůli fotoaparátu mobilu na lednici k dalšímu využití, nebo je myslí vážně, nelze.

      Kydy už ho uživí, žije z příspěvků lidí, má svou účetní i specialisty na sociální sítě.

      Každopádně roste dokonce tak, jak říká, že už nemusí chodit do práce. V Miroslavi pracoval tento otec pěti dětí, technik na obilných silech, v zemědělském podniku Navos z koncernu Agrofert, ale teď už si jen tak pro zábavu hospodaří na svém záhumenku a vydělává psaním blogu. „Už mě to uživí,“ říká. Na konci každého textu je výzva čtenářům, aby mu posílali příspěvek, a číslo účtu. Technicky mu pomáhá jeho bratr, který umí programovat, a – jak říká – má už i svou účetní a lidi na obsluhu sociálních sítí.



      Vymazat
    5. Ojrohodnotná žurnalistika
      Blog Vidlákovy kydy si založil v roce 2017 a zpočátku psal hlavně o zemědělství. „Zjistil jsem, že základem čtenosti je, aby lidi našli každý den nový článek. A psát o zemědělství 365 dní v roce nejde. Začal jsem glosovat politiku a celkovou situaci,“ popisuje Sterzik svůj postupný růst. Přišel i na různé čtivé fígle: „Přezdívky novinářům, přezdívky politikům, slovní hříčky, to funguje. To děláme všichni,“ říká. Petr Fiala se tak v jeho textech stal Blyštivým Péťou, hypermarkety překřtil na hytlermarkety, média na mééédia.

      „Dávám do veřejného prostoru slova. A samozřejmě bych chtěl, aby rezonovala a chytla se. No, a když nerezonují, hledám jiná slova,“ popisuje svou metodu. Z médií má, jak říká, nejraději Rádio Universum, Parlamentní listy a První zprávy, všechno stránky obracející se na stejné publikum, jako má on. Klasická média si nepředplácí ani je nekupuje. „Čtu i Respekt,“ říká. No, to by asi měl, když píše zasvěcené soudy o tom, že je to „ojrohodnotná žurnalistika“. „Dívám se na ČT a u vás v Respektu čtu, co není zaklíčované.“ Ale v Respektu je za paywallem všechno, tak jak to dělá? Zarazí se jen na vteřinu: „Vždycky mi to někdo zkopíruje a pošle,“ říká. Co četl naposledy, si nevzpomíná.

      Hlavním zdrojem inspirace v tom, co se ve světě děje a co by bylo dobré komentovat, jsou mu ale, jak říká, jeho čtenáři. „Sleduju diskusi a vidím, co čtenáři řeší a na co dávají odkazy, a podle toho si vybírám témata na další dny,“ popisuje svoji dramaturgii.

      Vymazat
    6. V médiích se k jeho jménu v posledních dnech nejčastěji pojilo slovo „dezinformátor“ a vymyslet výstižnější pojmenování jeho životní činnosti dá trochu práci. Jeho metodou tvorby nových slov by mu asi nejvíce sedl zaklínač nebo nadávač. „Je třeba vydržet a snažit se, je třeba se bouřit a křičet, protože kdo nekřičí, ten nic nedostane. A je třeba nevěřit České televizi,“ píše v blogu. Jeho rejstřík psaní je podobný jeho mluvenému projevu: od polohy rozšafného lidového baviče až po kadenci rebela, co třímá v ruce pochodeň a vede dav k vítěznému tažení proti různým věcem, hlavně proti současné vládě, Evropské unii, Německu, green dealu, návštěvám politiků na válkou stižené Ukrajině, cenám zboží a novinářům.

      Návštěva v kuchyni pomalu končí, oba svědci z lidu jsou s jejím průběhem spokojeni. „Myslím, že to proběhlo pěkně,“ komentuje to jeden z nich. A dobře naladěn je i pan Sterzik: „Co se sejít u vás na domácí půdě? Máte oblíbenou restauraci, až budu v Praze?“ ptá se. Je to trochu zvláštní, došly mu snad náměty a potřebuje mě pak v textu zase použít jako potravu pro své fandy? „Zkusme to prolomit bez kamer,“ navrhuje. „Možná bychom trochu té důvěry k sobě třeba našli.“ A co ti jeho sousedé a známí bez střechy nad hlavou, mohl by mi je tedy ukázat nebo mi poradit, jak se k nim dostanu? „Jsou tu, jsou tady kolem, ale takové nepříjemné osobě, jako jste vy, bych je nikdy nepředhodil.“

      Vymazat
    7. Proč nám sem taháte "Respekt"? Kdybychom ten plátek respektovali, předplatili bychom si ho a četli místo Kydů třeba. Tapetovat umí každej, kdo si neumí dát pořádnej anonymní nick a kdo jaksi neumí, že ano.

      Vymazat
    8. Dík za ten článek. Mi to naopak nevadí, je to výjimka, ne?
      Nechápu proč se Sterzik bojí novinářky a přivzal si nějaké důchodce?

      Vymazat
  64. Dnes bude chodit Mikuláš, tak pozor, ať si někoho čert neodnese v pytli.
    U nás už posnídali brhlíci i sýkorky. Velmi ostražití, i když se Macek vyvaluje doma. Nakrmené zavřené slepice by rády ven. Je tam mínus půl stupně a ve výběhu dosti sněhu, takže až jindy.
    A já začnu vyrábět linecké, išeláky, vanilkáče a co ještě stihnu, jde mi to letos opět pomaleji. Cukrovat odpoledne přijde dcerenka.
    BJ 🍋🍊🍋

    OdpovědětVymazat
  65. "A taky tady někde v Miroslavi žijí lidé, o nichž mluví se svým publikem a kteří trpí pod současnou vládou tak, že přišli o střechu nad hlavou, celou loňskou zimu netopili a musí chodit do potravinové banky. „Přijeďte, ukážu vám je,“ říkal ve Šlapanicích."

    Matko, to je otázka pro Vás. Vy znáte v MIroslavi takové lidi?

    OdpovědětVymazat
  66. Pozvat si zaprodanou novinářku do kuchyně je odvaha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I: „Od koho je káva"
      D „Od žida"
      I „A proč ne ze spolku"
      D „Měli zavříno.“

      Vymazat
  67. "V Itálii lidi volí Salviniho, Melloniovou, Berlousconiho nebo Draghiho"
    Tak hlavně Berlousconiho, to bude asi nějaká nová persona. Silvio Berlusconi zemřel v červnu 2023.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady volí Hitlera.

      Vymazat
    2. "Tady volí Hitlera". A já to nechápu. A padlí se otáčejí v hrobech.

      Vymazat
  68. k
    Jarda 05 prosince, 2023 10:34
    Kromě pár vyjímek se lidem dost vyhýbám. A pokud již někoho potkám a pohovoříme, neptám se ho, jak s penězi vyjde.
    Ale ne každý vyjde. Ať již kvůli chlastu, prostituci, schizofrenii, nebo třeba i díky rozvodu rodičů,... Takový člověk má potom problém, pokud mu nepomohou příbuzní, nebo přátelé. Nikoliv však žebračenkou, ale účinně.
    Na lavičce si všimněte batohu,... nikdo však u něj není. A co na to zdejší lidé ? Říkají: ´´ Á, Pepa není doba,..."
    Jo a letos jsem si vyzkoušela, jak bych zvládla individuálně ufinancovat domácnost včetně inkasa, i když můj důchod nedosahuje ani zdaleka na republikový průměr.
    Takže vydělte průměrný důchod nejméně dvěma a pak zkuste vyjít.
    Já to dokázala. Tedy pokud nezdraží ceny energií a nezruší výchovné.

    OdpovědětVymazat
  69. Žije svou pravdu, nabádá mě dnes andělská karta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já odvezl čtvrtku na pedikúru a mezitím jsem hoďku poběhal.

      Vymazat
    2. https://ibb.co/0G1PNpH

      Vymazat
    3. Já byla už 3x na běžkách, ale zítra už asi nebude sníh. Kdyby nás viděl Jurečka, tak posune odchod do důchodu o další roky :-)

      Vymazat
    4. Na běžky jsem to zatím neviděl, je moc sněhu a hlavně nemá podklad. Dole je to mokré (zem není zmrzlá) a měkké. Sněhu je dnes méně, bylo +1°C a sesedl na 30cm, typ "vata" - blbě se trefují vosky. Teď ale sněží při 0°C a připadly 2cm.

      Vymazat
    5. To já jela autobusem až do nadmořské výšky 600m a tam byly stopy vyjeté normálně strojem.

      Vymazat
  70. Doporučuji 1 hodinu času:
    https://m.youtube.com/watch?v=y13JsbpHaT4&pp=ygUcc2liZXJpYSA0ayBzY2VuaWMgcmVsYXhhdGlvbg%3D%3D

    OdpovědětVymazat
  71. Na Litterate je sranda. Nula se pohádal s Targusem a přepisuje jeho nick. Z Targusu na Trambus. Také Sibyle někdo smazal příspěvky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nula se prezentuje jako rádoby estét, decent a gentle man a přitom to je neomalený všivák a hovado.

      Vymazat
  72. Od večera jemně sněží, takové zmrzlé mrholení při -5°. Připadlo 5cm.

    OdpovědětVymazat
  73. Ať již to bylo a je jakkoliv,
    lidé slaví advent, vánoce.

    Sníh bělostnou barvu vůkol rozprostřel,
    jsme jako v čistém chrámu.
    S každou vločkou, tónem houslí
    se k nám snáší hudba nebeská.

    Snad že andělé nebeští
    nám je přináší,
    do duší vkládají,
    lidská srdce i křídla polámaná léčí.

    Ať již to bylo a je jakkoliv,
    přítomný okamžik posvátný
    třeba i spolu s bytostmi světla
    slavme
    lásku svou rozdejme....

    bez interpunkce

    OdpovědětVymazat
  74. Rohlíčků je 192.
    https://ibb.co/ySrtVPB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://ibb.co/ZcRyrYp

      Vymazat
    2. Dařilo se Vám, Ládiku!!! - jako vždy a všechno. Je jich pořád 192?
      Já dnes trajdala. Pěkně se ve výtvarném umění svatí Janové Nepomucký a Sarkandr potkávají. Tyhle mobilové fotky opět nahradím malými ze Sony:
      https://eu.zonerama.com/Bj10/Photo/10788780/429355864?secret=rithLf29y7YDgpDCjviFG3Ra6

      Vymazat
    3. část rohlíčků balívám v cukru, další v cukru s kakaem. jako bych měla 2 druhy cukroví. totéž i některé další kousky (medvědí tlapky,...)

      Vymazat
  75. dokončila jsem "papíry", mohu začít péct a uklízet na vánoce. Konečně se dostanu i ven.

    OdpovědětVymazat
  76. Rohlíčků ubylo cca 50, dodělají se. Zítra i tlapky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dělám dávky po 80. U všeho mám takové dávky z receptů. Většinou z Praktické ženy.

      Vymazat
  77. Buď na sebe hodný, vzkazuje mi andělské poselství

    OdpovědětVymazat
  78. U nás postupně jako jindy, perníky jsou v jiné krabici, sněhové pusinky a polotovary taky.
    od Bj1 | 34 z 34 fotek | smart https://eu.zonerama.com/Link/Photo/429434228/7505416?secret=tdOx6Ds1YWV502lJo8jNQefqk

    To: Matka.D4
    Zvládáte toho mnoho stejně jako Ládik!!!. Včetně papírování. Ať Vás to stále těší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty pusinky!

      Vymazat
    2. V Bille 250g za 99 dnes s kartičkou za 67 . To se nám tu rozmáhá nešvar dvojích druhů zakazníků.

      Vymazat
    3. od Bj1 | 35 z 35 fotek | smart https://eu.zonerama.com/Link/Photo/429523701/7505416?secret=tdOx6Ds1YWV502lJo8jNQefqk
      1 bílek, 17 dkg cukru, 1 lžíce octa ušlehat do tuha, na plech s peč. papírem dělat pusinky - já dvěma lžičkami, sušit na 50 asi 2 hodiny
      No jo, čistý cukr a jak se tak doma v otevřené krabici zbavují pachu octa, ubývají. Dávka je na 1plech, děláme 2 najednou, když už špiníme šlehač. V horkovzdušné troubě najednou i sušíme.
      BJ ❄️❄️❄️

      Vymazat
    4. Zkusím kokosky.

      Vymazat
    5. Místo octa citrónovou šťávu.

      Vymazat
  79. Tlapek 5 plechů. Recept od Pauluse, samy šly z formiček.

    OdpovědětVymazat
  80. Olomouc 7.12.2023
    https://eu.zonerama.com/Bj10/Album/10788780?secret=rithLf29y7YDgpDCjviFG3Ra6

    OdpovědětVymazat
  81. Tužka napíše,...jste pilní,...vánoční atmosféru už máte i s cukrovím.
    Stále pauzíruju,....něco výzdoby mám. Venku mi to narušil sníh,....a teď padá mokrý, je na nule,...vánoční stromek v květináči, co má dělat dekoraci u dveří, přimrzl na trávníku. Čekám na oblevu,....v prostřed týdne má dorazit,....tak doufám, že ho stihnu přenést a dozdobit. Nabízí se řešení s teplou vodou, ale to nechci, má kořeny i v misce, byl by to pro stromek teplotní šok,....chci aby to šlo postupně, přirozenou cestou.
    Jinak udělám náhradní program,....nařežu větve a větvičky do kbelíčku,....ten zabalím do alobalu,....dám ke dveřím,...ozdobím a bude.

    Před lety jsem ozdobila stromek u dveří jen zlatými zvonečky zakoupenými za pár korum u Vietnamců.
    Zvonečky se ztrácely. Podezřívala jsem psy, že z nich cítili moje ruce a někam to na zahradě zanesli.
    A pak jsem za slunečného dne viděla ve větvích vzrostlého jehličňanu něco blyštivého. Nelenovala jsem, vzala žebřík a lezla se přesvědčit. Na nánosu jehličí byly dva zvonečky. Další jsem nenašla,....kdo to byl, kdo si taky dělal vánoční výzdobu nevím.
    Možná straka, možná sojka, možná i veveruše,...a taky někdo jiný. I kavky v té době občas zavítaly na zahradu.
    Přeji úspěšné práce v kuchyni,...ať se daří,.....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  82. Tak jsem ze záznamu přelítla kus finále kraso Grand Prix. Krásného čtverného axla vystřihl Američan Malinin už v krátkém programu.
    Nechumelí, ale tichou noc na návsi máme také. Tak dobrou noc s vánoční přípravou. Kdo ví, co by nám přehrála A.M.Re...
    https://www.youtube.com/watch?v=IJsy77j56gA

    OdpovědětVymazat
  83. Najdi svou vnitřní rovnováhu

    OdpovědětVymazat
  84. Sněží od rána. Tonga Huonga.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://m.youtube.com/watch?v=Y4NpOIdV8To

      Vymazat
  85. I u nás od rána pochumelovalo asi tak do 16, současně tálo. Pekly jsme a něco přes půl hoďky už potmě byly za doprovodu Macka s hafuškami. No nic, jdu hádat dnešní slovo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šlo mi to i s dopomocí mobilu docela tupo, "várka" se dnes dnes hádala. Tuhle mě pohoršili slovem "otřep", když Hanák u nich ve slovníku není. Pokud ho tedy nedoplnili.

      Vymazat
  86. U nás 0°C a moji sousedi pod pergolou, mají tam takový plynový plamen, aby nezmrzli a grilují. Asi jsou ty energie pořád moc levné.

    OdpovědětVymazat