09 září, 2015

KRTINEC č.27

206 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. No, no - spíše trvalá soutěživost, ne?

      Vymazat
    2. To těžko, není s kým...

      Vymazat
    3. ono by bylo, ale není moc času na legrácky :-)

      Vymazat
  2. Ládíku!!!

    Takové odkazy, který jste uvedl na předchozí stránce mám ráda, takové reportáže, které nejsou nijak upravované, jsou autentické, není na nich nic, o čem by se dalo pochybovat, jsou syrové.
    Petr Uhl také napsal k utečencům, zda nám budou věřit, protože stejně nás prý nemine, abychom jich přijali tolik, co se po nás žádá.
    Já si říkám, nebylo by dobré v centru - středu Evropy - Višegrádská čtyřka nechat místo pro azylanty z okolních zemí třeba z Německa, Maďarska, Makedonie, možná Bulharska,Řecka atp. ?

    OdpovědětVymazat
  3. jáchyme + další co tady fantazírovali o vlkovi a jeho kosa nostra ...
    vlk měl rozhovor na slovenském svobodným rádiu sk a nestačil jsem se divit ... cituji :

    - nevadil by mi americký radar v čechách
    - nevadila by mě americká základna v čechách
    - nevadila by mě americká základna na slovensku
    - chápu snahu pobaltských zemí mít americké základny na svém území
    http://goo.gl/wIFWzj

    nevím jak se slušně vyjádřit v brzkých odpoledních hodinách k takovým názorům , ale zkusím to ... ať se jde vlk vysrat někam do prdele ... a to jsem ještě přehnaně slušný ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ste ho spatne pochopil. On to tak nemyslel. On hovori vzdy pravdu. On je poctivy amatersky zurnalista. On dodrziava vsetky mozne i nemozne pravidla. U neho mozete napisat i nazor, s ktorym nesuhlasi. On...☺☺☺.

      Tak mu skuste poslat tu poslednu vetu na jeho mail a uvidite, ze pisem cistu pravdu☺.

      Vymazat
  4. Vzkaz od JdM Pepovi Řepovi:
    přepis SMS:
    Pozdravujte Řepu a uveďte můj postřeh, jak zase Německo zčernalo a zešátkovatělo, navzdory medální prolhané masáži, žádný NĚMEC není nadšený, naopak, "Eine Urkatastrofe Europas" a "Es wird Krieg".

    OdpovědětVymazat
  5. Vlk má příjemný hlas s jasným pražským přízvukem, ale nemám čas to dlouho poslouchat, možná tyto věty vyslovil proto, že by si NATO mělo jasně uvědomit, co způsobilo svou snahou svrhnout režimy v Africe, zvláště Kaddáfího (který chtěl vytvořit silnou Afriku a z jakéhokoli silného jiného světadílu má Amerika pupínky) no a mělo by teď dělat opatření - pomáhat zaregistrovávat uprchlíky na hranicích a dávat je do latě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlk své opononty urážel a povyšoval se nad ně. Musí se bavit jen se sobě rovnými, pro mě je moc vysoko.

      Vymazat
    2. paní violko ... je zbytečné to omlouvat , už jsem nejednou zažil překvápka u lidí od kterých jsem to nečekal , strejda vlk byť má dobré postřehy zkrátka není prvním a bůh ví že ani posledním prekabáťeným ...

      Vymazat
    3. Také jsem kousek poslechla, paní Violko. Pan Vlk si asi velmi na svých názorech velmi zakládá a dovede si je zdůvodnit jakkoliv (ale to umíme každý) a pamatuje si, co kdy napsal. Nu, ať si to užívá, je mu to přáno. Nevím, čím se živí - z povídání pro slovenské rádio asi ne. Mě by více oslovil se svou mírovou iniciativou pan Zajac - celé jsem neslyšela.
      Na "vlčí" blog mrknu jen úplně výjimečně, když tu na něj někdo upozorní.

      Vymazat
    4. Možná se opravdu snaží pochopit ty pobaltské státy, nevím jestli vlk překabátil, je na mě moc dlouhý, tak jak to psal Ládík!!!, ale názory, co jsem četla má podobné, ne-li stejné jako já. Je ovšem třeba číst celé a nevytrhávat, pak to dává jiný smysl. Ty věty, které jste uvedl xeroxi znějí podmíněně, jako by za nimi mělo následovat nějaké kdyby...
      Ale už zas se musím rozloučit, tak snad někdy večer :-)

      Vymazat
    5. paní violko ... jestli se má naše republika potažmo zbytek východní evropy stát west pointem us army , je naprosto buřt jestli to bude podmíněně nebo nepodmíněně , případně odmocněno a přes sínus kosínus a matematicko fyzikální tabulky dopočtené ...

      Vymazat
    6. Super odpoved od Violy☺☺☺. Ta ho bude obhajovat, keby jej i sam dokazal, ze si vo svojich prehlaseniach protireci, pokial teda celkom jasne neklame. Napr. o Ukrajine - ze vraj od zaciatku daval priestor na informacie z obidvoch stran konfliktu - loz c. 1 - par mesiacov iba od opolcencov, aj s jasnym nadrziavanim hocijakej ftakoviny, co Strelkov napisal. Bol taky horlivy, ze parkrat tam zverejnil taku blbovinu, ktoru mu ani pravoverni "kosíři" nechceli zhltnut. Tak to potom vselijako vykrucavackami retusoval☺.

      Celkom to (ta odpoved p. violy) zapada do kontextu, co som vyssie pisal xeroxovi o Jeho pravdovravravnej excelencii vlkovi I.

      Vymazat
  6. Zrovna jsem hledala Pepu Řepu a v těch přívalech příspěvků ho nemůžu najít.
    A Ládíku!!! nevíte, co je s čarovným zahradníkem, už vůbec na a.cz nepíše, věnuje se jen svému fejsbůku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím, jel jsem dneska kolem .... snad je přes léto někde na Sibiři nebo v Kanadě a začne zase psát.

      Vymazat
  7. Tužko,
    pan Klán Vám odpověděl.

    OdpovědětVymazat
  8. Chtít pomáhat všem je proti Božím záměrům!

    Ergo, dum tempus habémus, operémur bonum ad omnes, máxime autem ad domésticos fídei.
    (Nuže, pokud máme čas, čiňme dobré vůči všem, zvláště vůči lidem z domu víry.)
    Z epištoly sv. Pavla na dnešní 15. neděli po sv. Duchu, Galatským 6,10

    Jakoby přímo na míru do současné situace zní slova z dnešního listu svatého Pavla Galaťanům, která se dnes, patnáctou neděli po svatém Duchu, zpívají či čtou při každé „tridentské“ katolické liturgii.
    Co nám Bůh dnes skrze slova svatého Pavla doporučuje? Konat dobro? Jistě.
    Ale současně v této větě čteme i velmi praktický návod, jak to dělat, abychom nesklouzli do dnes tak oblíbeného stavu křesťanů i filantropů, a sice, že milujeme lidi, leč potíže či problémy jednoho konkrétního člověka vedle nás – skrze onu naši všeobjímající „křesťanskou“ lidumilnost – nevnímáme!
    Nelze zachránit všechny, nelze pomoci všem. To je realita jakékoli pomoci druhým, nikoli nějaký „kompromis“…
    A tak každý, kdo není pomatený blouznivec, dobře ví, že chci-li pomáhat, účinně mohu pomoci pouze někomu. A jsem-li postaven před dilema komu, apoštol Pavel nám to z pověření Ježíše Krista dnes říká naprosto jasně: Pomáhat zvláště těm, kteří s námi sdílí víru!

    To není diskriminace, to je realita křesťanského přístupu k bližním. (Ostatně už slovo bližní znamená „blízkost“, nikoli „jinakost“. Tedy blízkost víry, rodiny, vztahů!)
    A tak v duchu těchto slov Písma sv. k liturgii dnešní neděle znovu zopakuji základ těch pravých křesťanských postojů k potřebným tak, jak jsou jedině možné a reálné a které – jak jsme právě četli u sv. Pavla – jsou proto Všemohoucím Bohem nám, křesťanům, závazně doporučené:

    1) Nemá někdo ve tvé rodině problémy či starosti? Ani matka, ani otec, ani tvé děti či vnuci, ani tvoji sourozenci?
    Skutečně? Všichni v tvé rodině jsou opravdu bez potíží?
    2) …pak je třeba se rozhlédnout, zda z tvých přátel někdo netrpí nouzí – hmotnou, vztahovou či duchovní.
    Netrpí? Všichni tvoji přátelé jsou skutečně spokojeni? Ano?

    3) …pak jistě ve tvé farnosti, na tvém pracovišti či v tvé ulici se najde někdo, kdo strádá, kdo nemá před důchodem na jídlo či nájem, kdo je opuštěn nebo snad dokonce na ulici – či kdo je upoután díky nemoci doma! A ani není nikdo, komu bys (alespoň jednou za sedm let, jak přikázal Hospodin už skrze Mojžíše), odpustil jeho dluh vůči tobě?
    Ne? Opravdu? Nikdo z těchto lidí nikde kolem tebe není?

    Takže tvoje rodina je spokojená, tvoji přátelé rovněž, tvým známým také nic nechybí a i ve tvém okolí jsou všichni šťastni a žijí v hojnosti materiální i duchovní?
    Nuže, pak jsi tedy naprosto svatý člověk, když jsi zvládl, aby nikomu kolem tebe nic trvale nechybělo.
    Takže jedině v takovém případě, s klidným svědomím, a teprve nyní, máš právo pomáhat anonymním neznámým lidem přicházejícím sem z druhého konce světa!

    nejsem nijak věřící, ale tohle se mi líbí a mohu souhlasit s takovým přístupem
    Jinak zdravím na nové stránce, nemám stále čas, ale čtu vás ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tgm to parafrázuje v ideálech humanitních ... ( nejbližší je rodina ... atd. atp. ... )

      Vymazat
  9. liško,

    nevíme, kde jste to vyštrachala, tak to nikdo číst nebude. Je sprosté nedat autora.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně je to fuk, myslivče, nečtěte. Vy se zas nepodepisujete

      Vymazat
    2. Ad: anonymní.

      Zdroj tej mudrosti je tu:
      http://www.x-p.cz/2015/09/06/chtit-pomahat-vsem-je-proti-bozim-zamerum/

      Vymazat
  10. Nevím, za kolik a které lidi Anonymní bez podpisu mluví. Já jsem liščin příspěvek přečetla. Mám k tomu technickou - právo pomáhat kdykoliv komukoliv má každý - to je k větě: "Takže jedině v takovém případě, s klidným svědomím, a teprve nyní, máš právo pomáhat anonymním neznámým lidem přicházejícím sem z druhého konce světa!"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně, hodila jsem to sem tak, jak jsem to našla. Já měla spíš na mysli tu řízenou pomoc. Nabídne někdo bydlení bezdomovci? Postará se o něj, aby měl co jíst, kde spát? To je jen zlomek toho, komu by se mělo pomoci v první řadě, než se začne pomáhat těm ostatním...

      Vymazat
  11. V pomáhání druhým si asi nastavujeme různá kritéria, ale většinou se řídíme heslem "bližší košile než kabát". Ta blízkost je pro někoho rodina, příbuzenstvo, přátelé, pro jiného spoluvěrci... Ten článek čtu jako nabádání, abychom nezapomněli pomáhat i těm, kterým jsme to více méně povinni -svým blízkým. Je fakt, že dnes děti zapomínají na své rodiče, sourozenci se spíše okradou než si pomohou... Mnozí pošlou obrovské dary na zvířata, ale že jejich nejbližší příbuzný strádá a nemá na léčení, je opuštěný a živoří, jim nevadí... Možná že věřící křesťan má pro ten nepsaný mravní předpis víc pochopení, nevím. Asi taky jak který.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, katoličtí pohlaváři mají zvláštní mravní předpis, když přijali finanční vyrovnání v rámci církevních restitucí v době, kdy stát hospodařil s deficitem, zrušilo se pastelkovné, omezilo porodné...

      Vymazat
    2. Co tu zase trepete o katolickych pohlavaroch? Liska pise o tom, ze drtiva vacsina ludi da radsej psovy, ci macke, nez nudznemu, a to dokonca i pribuznemu nudznemu.

      http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/v-cesku-se-mame-velmi-dobre-malokdo-si-to-vsak-uvedomuje-rika-jana-rozehnalova-2.html

      Vymazat
    3. http://www.novinky.cz/domaci/261476-psu-a-kocek-je-v-cr-na-obyvatele-nejvice-v-evrope.html

      Vymazat
  12. Dr. Honzák v pionýru opěvuje "dvorního básníka medicíny", neurologa a milovníka hudby Olivera Sackse a jeho knihy. Chtěla jsem sem dát nějakou ukázku - v jeho knížce Musicophilia, která Honzáka údajně okouzlila, si čítávám dost často. Ale je to přece jen náročnější text, sice populárně, ale i dost odborně psaný, a něco zkracovat nebo vytrhávat z kontextu si netroufám.

    Jednu historku bych ale mohla vrznout, snad se Anny nedotkne, třeba naopak... Je o mladém, třicetiletém muži, který trpí od svých 19 let bipolární poruchou. Sacks píše o tomto případu, že jeho epizody mají těžký průběh. Jsou měsíce, kdy téměř nevychází ven a s nikým nehovoří, jeho manické epizody se u něj projevují tak, že nezřízeně utrácí peníze, v noci nespí, řeší matematické problémy a chodí stále ven do společnosti. Tento člověk objevil, že hra na klavír, kterou ovládá, má na jeho stavy mysli pozoruhodný účinek:

    "Když si sednu ke klavíru, mohu začít hrát, improvizovat a vyladit se do své běžné nálady. Je-li má nálada příliš povznesená, mohu ji sladit s hudbou a po nějaké době hry v takřka hypnotickém stavu ji dokážu srazit na nějakou normálnější hladinu. A stejně tak jsem-li deprimovaný, mohu svou náladu povznést. Jako bych dokázal hudbu využít podobně jako jiní terapii nebo léky ke stabilizaci své nálady... Poslech hudby v žádném případě to samé nezpůsobuje - musí to souviset s výkonem a s tím, jak jsem schopen ovládat každý aspekt hudby - styl, strukturu, tempo i dynamiku."

    To je to, o čem jsem Vám, Anno, kdysi psala v souvislosti s čínskými terapeuty: zapojit se do hudby jako aktivní interpret, mít možnost průběžně tok hudby ovlivňovat, tvořit... je nejúčinnější.
    Ale pokud máte dobrý pocit i z poslechu, budiž Vám to přáno :)

    Na dobrou noc - zpěvný Čajkovskij, Sacks jej často používá k terapiím.

    https://www.youtube.com/watch?v=FSRjnOjiw84

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čajkovského mám snad nejvíc, nebo jako Beethovena, tento koncert se Svjatoslavem Richterem jsem si vždy pouštěla k uklízení nebo žehlení ( tedy jasně terapie, protože žehlení nemám ráda ;o))
      Dnes jsem si pouštěla Vangelise v práci, ráno mě přepadla lehká depka z počasí, zataženo a pršelo od rána. Teď jsem zase pilnuše, uvařila jsem skvělou maminčinu fazolkovou polívku a peču musaku, zítra totiž budu hodnotit okurky na výstavě. Je to vždycky psina, nakládané, rychlokvašky, od malých i velkých výrobců, pak to zakončíme vítězným burčákem a já můžu zase do práce ;o))

      P.S.
      Šatičky podobných těm, jak má na sobě interpretka, mám doma asi patnáctero. Pařížské Hervé, samý hedvábný taft, tak se ozvěte, kdybyste potřebovaly! :-)

      Vymazat
    2. A kam tolik rób unosíte?? To abyste se živila jako tanečnice na plesech... Vy nám, liško, něco tajíte :)

      Hele a z čeho děláte musaku? dáváte cuketu?

      Vymazat
    3. ba ne, marie, já měla svatební agenturku. A musela jsem k tomu přidat i šatičky, holky to chtějí ;o) jenže přišla krize a nezájem o svazek manželský. V okresním městě to pocítíte jedna dvě...
      Cuketu ne, lilek, brambory, bešamel, masová směs

      Vymazat
  13. Od Sackse mám všechno, co v češtině vyšlo.
    Ale nějakej bejk mi nevrátil jednu knížku od Lurji, Sacksova guaru.
    Sackse vřele doporučuji ! Muž, který si pletl vlastní ženu s kloboukem
    je kniha, bez níž by neměli pustit nikoho ke státnicím - nejen z mediciny.
    JÁCHYM

    P.S.
    Ad Vlk:
    Cením si ho především jako "vydavatele" blogu.

    Někdy s ním souhlasím, jindy míň, někdy vůbec.
    Mimochodem - úplně stejně jakonapříklad se všemi děvčaty a chlapci v této útulné podzemní hospůdce.

    (Kdysi jště v Liborárně jsem opakovaně dostával dotaz Za koho kopeš ? Odpověděl bych Za zdravý rozum. Čím dál tím častěji dostane Rozum i já naprdel, ňák oba slábneme Pravda, často si dám vlastňáka.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme zdravý rozum je na vymření. Na moje slova vždycky /nebo skoro/ dojde, ale co je mi to platné? Říkejte někomu - já vám to říkal!
      Podobný názor na vlka, ale chvála bohu za takové vlky. Ještě mám ráda Bavora, je jiný, není to autorský blog, ale je fajn

      Vymazat
  14. Tužka napíše pro Ládík!!!,.....díky,...odpověď pana Klána mě potěšila a Vy máte na tom velký díl zásluhy.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  15. Mám startovní horečku. Brou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě že nemáte nic horšího!!!

      Držte se a hodně sil ;o)

      Vymazat
  16. Vlk - výstižnější by byl nickname Prase.

    amat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško,
      máte snad osobní důvod toho patologického nadutce obhajovat? Anebo u Vás jde o solidaritu mezi zvířaty?

      amat.

      Vymazat
    2. amate

      děkuji vám za vaše odpovědi pro mě, ale proč o vlkovi tak zle? On vám někdy také tak spílal? Mi se on líbí proto, že mu není líto času, aby vyšťoural, co je pravda, ikdyž se možná někdy splete, ale já ho opravdu nemám čas číst dopodrobna, nebo s ním dokonce polemizovat. Velmi se mi líbilo, jak se pustil do Ukrajinského problému.

      Vymazat
    3. Violo,

      vlka považuji za věcně dobrého, ale osobnostně zcela vyšinutého jedince. Běda tomu, kdo si dovolí kritizovat jeho omyly, jako např. zde:
      http://blog.aktualne.cz/blogy/alex-koenigsmark.php?itemid=12686
      30. 03. 2011 | 10:34
      30. 03. 2011 | 21:20
      30. 03. 2011 | 22:18 !
      30. 03. 2011 | 23:25

      Vždy byl a zůstal hulvátem.


      amat.

      Vymazat
    4. Dík za osvěžení paměti, to je nostalgie, číst staré diskuze :-)
      Měl jste pravdu, že na vás vyjel zcela zbytečně a tenkrát opravdu neměl pravdu s tou Lybií.

      Vymazat
    5. Nebylo to jenom s Libyí a především nebylo to jenom jednou, ale mockrát. Stejskal ho vždycky nechal proti mně rozparádit, až nakonec jsem mu to vrátil jeho vlčím způsobem a Stejskal na to čekal a smazal nás oba. Na moje námitky nebral ohled, on byl v podstatě podrazák. Je jenom dobře, že už je z Pionýra pryč.

      amat.

      Vymazat
  17. marie:

    Liška nám toho stopro tají až běda... :o)

    Díky za včerejší doplnění. Kdyby Vás fado jó zajímalo, pošlu Vám mejlíka.
    (Kdyby ne, nevnucuju...).

    Hudebně jste dnes zvážněli, tam se neorientuju...

    OdpovědětVymazat
  18. Teď už budu muset.

    OdpovědětVymazat
  19. přečetla jsem si Viewega, rozvádí se, že byl nevěrný. No jo, chlapi si to tak neberou...
    No a vlevo reklama na novou kolekci REPLAY. Teda ani kdyby je po mně házeli, bych na sebe takovou hrůzu neoblíkla!

    amat
    jo, my zvířata jsme docela v poho, co se solidarity týče ;o)

    Doufám, že si ten Ládik!!! vzal teplé prádlo.

    OdpovědětVymazat
  20. Dobré ráno všem a Ládikovi dobrý krok až do cíle vinšuju.
    Vrátím se k včerejšku - Nohavica patří k mým velkým oblíbencům a tedy pro dnešek vážně nevážně
    https://www.youtube.com/watch?v=-vvu5TtmsRQ

    Marie
    U mě taky o prvenství se dělí Beethoven s Čajkovským. Jako terapii hudbu užívám, ale pouze poslechem - nasadím si sluchátka a dám na hodně hlasito, tím se mi vyřadí mozek. Když se aktivně zapojuju, tak velmi hlasitě, což je pro okolí zatěžující, a mozek nevyřadím. Jen poslech mi vyhovuje víc.
    Od Sackse jsem četla jen Muž, který si pletl manželku s kloboukem. Seženu si tedy další jeho knížky. Teď jsem v období, kdy jsem schopná číst a čtené vnímat, tak jsem po Pratchettově Soudném dnu (díky za tip, Jáchyme), vzala oddychovku Humoresky od Štrunce a teď si užívám od Penroseho Makrosvět, mikrosvět a lidská mysl (což mi doporučil na A.cz Karel Mueller).

    OdpovědětVymazat
  21. Potřeba číst (natož kupovat) knihy o nemocech, stavech duše a podobné mě zcela minula. Kdysi měli rodiče bichli o nemocech domácích zvířat - ani nevím, zda se zachovala, neb se k velkému přerovnávání knihovny už asi nedonutím.
    Z klasiky mám ráda mnohé, nejvíc asi všechno od Antonína Dvořáka a Verdiho opery.
    Přidám trochu populární filmové hudby (kino jsem neviděla):
    https://www.youtube.com/watch?v=C5UL1YN2-M4

    OdpovědětVymazat
  22. Při zmínce knihy o nemocech se mi vždy vybaví pasáž z mé oblíbené Jerome Klapka Jerome Tři muži ve člunu..:
    Byli jsme čtyři - George, William Samuel Harris, já a Montmorency. Seděli jsme u mě v pokoji, kouřili jsme a každý z nás vykládal, jak je špatný - špatný z hlediska zdravotního, pochopitelně.
    Ani jeden jsme se necítili ve své kůži, a to nám šlo na nervy.
    Harris říkal, že chvílemi se s ním všechno začne tak prapodivně motat, že si stěží uvědomuje, co dělá; a pak říkal George, že s ním se taky chvílemi všechno motá a že i on si stěží uvědomuje, co dělá. A já, já zas měl v nepořádku játra. Věděl jsem, že jsou to játra, to, co mám v nepořádku, protože jsem si zrovna přečetl prospekt na zázračné jaterní pilulky, kde byly podrobně popsány příznaky, podle nichž člověk pozná, že má v nepořádku játra. Já měl ty příznaky všechny.
    Prapodivná věc, ale já když si čtu reklamní oznámení na nějakou zázračnou medicínu, tak vždycky dojdu k závěru, že tou dotyčnou nemocí, o které se tam pojednává, trpím v té nejvirulentnější podobě. Pokaždé odpovídá diagnóza přesně všem pocitům, které mám odjakživa já.
    Vzpomínám si, jak jsem si jednoho dne zašel do knihovny Britského muzea, abych se poučil, co má člověk podnikat proti jakési nepatrné chorůbce, která se o mě pokoušela - mám dojem, že to byla senná rýma. Vyhledal jsem příslušnou publikaci a prostudoval jsem si všechno, co jsem si prostudovat přišel; a potom jsem tak nějak bezmyšlenkovitě a bezplánovitě obracel listy a naprosto lhostejně si začal číst o jiných nemocech, jen tak povšechně. Už si nepamatuji, co to bylo za chorobu, do které jsem se poprvé víc zahloubal - vím jenom, že to byla nějaká strašlivá, zhoubná metla lidstva - ale ještě jsem ani zpolovičky nepřelétl očima výčet "varovných symptomů", a už na mě dolehlo poznání, že tu chorobu mám.
    Na chvilku jsem úplně zkameněl hrůzou; a pak jsem, už v naprosté apatii zoufalství, zase obrátil pár stránek. Narazil jsem na tyfus - pročetl jsem si příznaky - objevil jsem, že mám i tyfus, že ho mám zřejmě řadu měsíců a že to vůbec nevím - a ptal jsem se v duchu, co mám ještě; nalistoval jsem tanec svatého Víta - zjistil jsem, jak jsem očekával, že ten mám taky - začal jsem se o svůj případ zajímat a rozhodl jsem se prozkoumat ho důkladně, a tak jsem se do toho dal podle abecedy. Prostudoval jsem Addisonovu chorobu a dověděl se, že na ni stůňu a že se do čtrnácti dnů může vystupňovat v addisonskou krizi.
    O Brightově nemoci jsem se ke své úlevě dočetl, že ji mám jen ve formě zcela mírné, takže v mém případě se s ní snad dá ještě nějaký čas žít. Zato cukrovku jsem měl s vážnými komplikacemi a s cholerou jsem se zřejmě už narodil. Svědomitě jsem probádal všechna písmena abecedy a pouze o jediném neduhu jsem mohl s jistotou usoudit, že jím netrpím, a to o sklonu k samovolným potratům.
    V první chvíli mě to dost zamrzelo; připadalo mi to jako urážlivé přezírání. Jak to, že netrpím sklonem k samovolným potratům? Jak to, že zrovna já mám být takto omezován? Po nějaké chvíli však ve mně převládly pocity méně chamtivé. Uvážil jsem, že mám všechny ostatní ve farmakologii známé nemoci, začal jsem se na celou tu věc dívat méně sobecky a došel jsem k rozhodnutí, že se bez sklonu k samovolným potratům obejdu. Záškrt, jak se ukázalo, mě zachvátil, aniž jsem si toho povšiml, rovnou ve svém nejzavilejším stadiu a žloutenkou infekční jsem se očividně nakazil už ve věku jinošském. Po žloutence už tam žádné další choroby nebyly, usoudil jsem tudíž, že ani ve mně už nic jiného nehlodá.
    ---------------------------------------------------------------------------------------

    Tímto poučena již v mládí, knihy o nemocech jsem nečetla. Až do doby, kdy jsem onemocněla bipolaritou. Nikdy předtím jsem o ní neslyšela, nevěděla jsem, co mě čeká..., tak jsem začala vyhledávat a četla a četla, až jsem usoudila, že čeho je moc, toho je příliš. Tak jsem toho nechala a čtu, tedy když jsem toho schopná (mívám velké problémy se soustředěním a s únavou), knížky jiného zaměření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co teprve internet, že. Ale je dobré se dozvědět, čeho se vystříhat a co pomůže, i když jsou rady možná někdy zcela protichůdné. Takže při zdravotních problémech dám na ty od příslušného lékaře.
      Já snad z Tří mužů ve člunu ani žádný výpisek nemám a nečetla jsem je již hodně dlouho. Kousek byl i v naší učebnici angličtiny - jen si už nevybavím, s jakým předmětem dotyčný do vody spadl.
      Ale že Vám ten osamělý čas jen s pejskem ubíhá - zanedlouho budete vymýšlet, co uvaříte na uvítanou, paní Anno.

      Vymazat
    2. Internet je kapitola sama o sobě, někdy pomáhá, někdy škodí...
      Já mám výhodu, že "můj" psychiatr je skvělý a podílel se na dvou výborných příručkách pro bipolariky (jsou tam uvedeny konkrétní rady jak postupovat...).
      Tři muže ve člunu máme i v angličtině, ale jsou u holek, tak jen co si vzpomínám, jeden z nich spadl do strouhy s paštikou, pak s košilí ve vodě...
      Utíká to, jsem stále v obraze, muž, když to jde, tak mi volá. Jedou ve čtyřech, můj muž má na starost vaření. Výborně vaří. Už jsem přemýšlela, co uvařit a vybrala jsem, co tam jistě nedělal a co má rád: cmundu (bramboráky), francouzské brambory, kachnu s chlupatými knedlíky a zelím, kuře na červeno, omeletu se špenátem, musaku, řízky, svíčkovou. Jsem zvědavá, co bude chtít. Těším se. Jsem zvyklá, že jsem tu někdy týden sama, když jedou pánskou jízdu. Ale tři týdny, to je dost dlouhé. Ještě štěstí, že tu mám psisko. A utíká to.

      Vymazat
  23. Lišce i Anně díky za Nohavicu, vždycky potěší.
    Baba Jaga má pravdu s těmi nemocemi - konkrétně Musicophilia je dost o diagnózách, není to moc uklidňující čtení..., spíše asi pro odborníky. Myslím, že jsou jiné, povzbudivější knihy, Anno, možná ty další od Sackse, co píše Jáchym.

    zdenkub, o fadu se ráda dozvím víc, pošlete. Mimochodem o ně jeví zájem i študentíci - poté, co získali jisté zkušenosti o životě a už jim není jen veselo... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povzbudivějších knížek mám naštěstí dost - počínaje Vejce a já, přes všechny knížky Ermy Bombeckové, Geralda Durrela, Ephraima Kishona... po Pana Kaplana, Saturnina a Švejka. K těm se vracím často a i přesto, že některá místa znám už téměř zpaměti. Vždycky se u toho hihňám, jako kdybych to četla poprvé.

      Vymazat
    2. Já zvláště Saturnina. Už po desetiletí.


      amat.

      Vymazat
    3. U mě je Saturnin stejně stará stálice. Byla jsem zvědavá, jak se podaří filmová verze. A s Víznerem se mi to líbilo.

      Vymazat
    4. Mně vůbec. Nehledě na nepřesnosti - my fanatikové známe celé pasáže nazpaměť - duch díla jsem v tom neviděl. Do filmové podoby Saturnina asi převést nelze.

      amat.

      Vymazat
    5. Asi záleží, co kdo od filmového zpracování čeká. U Saturnina jsem nečekala nic dobrého, takže jsem byla mile překvapená.
      U filmových zpracování je to vždy horší, protože je možné srovnání s předlohou. Filmová zpracování klasických děl se dařila Rusům. Z našich bylo vydařené zpracování Švejka s Hrušínským a filmy podle Hrabala.

      Vymazat
    6. a jak jste na tom se Steinbeckem? Jeho Na plechárně a Sladký čtvrtek mě taky spolehlivě pobavil, musím si znovu připomenout ;o)

      Vymazat
    7. Steinbecka já ráda. Doma máme Toulavý autobus a Na východ od ráje, což i jako film se mi líbilo. O myších a lidech jsem kdysi viděla v divadle a pak jako americký film v televizi, obojí se mi líbilo. Četla jsem toho od Steinbecka poměrně dost, ale Sladký čtvrtek ne. Tak se pokusím to dohnat, kouknu se, jestli to ve zdejší knihovně nemají. Musím využít toho, že jsem schopná číst.

      Vymazat
  24. A pan Ládik!!! už možná zvítězil či zanedlouho zvítězí. Gratulace převeliká.
    Dobré počasí si vybral (no má se, když není státním úředníkem) a jistě se s námi o své dojmy podělí. Já jen nepostřehla, odkud přesně (do kopce?) se v Rychlebkách chystal vyběhnout a kde končí.

    OdpovědětVymazat
  25. Babuško Jaguško,

    měla byste odpovědět panu dolejšovi ohledně zásahu NATO proti imigrantům.
    NATO by si mělo uvědomit, že ten chaos způsobilo a mělo by dělat, aby jej napravilo, když je evidentní, že policie Maďarska ani Řecka, ani Makedonie, ani Rakouska na to nestačí.
    Mělo by pomoci urychleně postavit stanové tábory, kde se ti utečenci pohybují a měli by je registrovat a předávat údaje všem, abychom věděli alespoň koho tu v Evropě máme a ne pak až někteří něco vyvedou plakat. Babiš uvažuje velmi správně na rozdíl od třeba Kalouska, který zas místo argumentů nálepkuje oponenty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá paní Violko, dovolím si nedbat Vaší rady a nechám to tak.
      Vy byste byla na Aktuálně s registrací na Disqusu či jinde jako ryba ve vodě - proč to přece jen nezkusíte? Odhlásit se jde vždy. To jsem zvědavá, jak se bude projevovat ta další Viola (viz níže), když asi už nějaký nick užívala. Nebo ne a je zde poprvé?
      Tuhle jsem v KRTINCI zahlédla, jak paní Tužka "vzdoruje vědeckotechnické revoluci", ale s internetem. Že by i Vy? Přece sama nevěříte, že byste někam napsala něco nepatřičného, jak jste mi tuhle napsala.
      (No, my si s paní Tužkou vyjasnily názory už kdysi dávno a úspěšně se míjíme. Tenhle dle mého hodně kuriózní "vzdor" asi byl buď v nějakém krátkém písání či hodně na začátku, že mně padl do oka i paměti. Tímto se jí omlouvám, že jsem si ho zde dovolila použít.)

      Vymazat
    2. V dohledné době mám v plánu na diskus jít, je tam poměrně už dost lidí, tak se dá ztratit v tom množství. Jen se musím nějak osmělit :-)

      Vymazat
  26. Violo
    Chci se přihlásit na disqus jako Viola.
    já se jmenuji taky Viola a vy tam určitě nepůjdete, jak jste psala, tak by vám to nemělo vadit.

    Viola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahoušku, já se Viola nejmenuji, ale používám nick Viola a mělo by platit, že nicky se neberou, dejte si tam třeba Irmu, ta je také zajímavá a má dnes svátek. Já jsem si prostě vybrala jméno v ten den, kdy jsem do diskuze na a.cz vstoupila.
      Nechci, aby si mě někdo spojoval s někým jiným, vůbec neznám vaše názory.

      Vymazat
    2. Proč bych se měla jmenovat Irma, já jsem Viola.
      Váš nick vám přece neberu, vy na disqus nepůjdete.
      A o záměnu se nemusíte bát, vy píšete originálně a to já tak neumím, každý pozná, že je to někdo jiný.

      Viola z disqusu

      Vymazat
  27. Popadla mě zase marmeládová mánie...

    Pokud by někdo potřeboval, posílám nabíječku a čekání na slunečný den. Tady leje od rána.
    Ten chlapík Springsteen to mastí jako o život... Nákaza je nezvratná.

    https://www.youtube.com/watch?v=TiCxqhu9cio

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě tak rozparádilo, že si tu s OPSO zpívám Šoupni mě do ledu

      https://www.youtube.com/watch?v=FwArJV6a5iY&list=PL9B884DED262D12D8&index=11

      Vymazat
    2. Ježiš, Anno, nechci Vás mít na svědomí.... Mě ten Havelka moc nezmrazuje, radši bych hledala nějakej funebrmarš....Nebo Tom Waits je dokonale morbidní...

      https://www.youtube.com/watch?v=knII3S0MZtY

      Vymazat
  28. Uprchlíci XIV. -kapitulace, totální hloupost a lhaní! Plus indoktrinace dětí v ČT!
    Posted on Září 10, 2015 by vlkp






    182 Votes


    Čekal jsem s dalším pokračováním Uprchlíků na Junckerův projev v Europarlamentu s tím, že vyčkám jak chce šéf bruselské administrativy řešit současnou migrační tsunami, která má opravdu rozměr totální pohromy. Část racionalisty a logika ve mně přirozeně vysílala jasné varovné signály – to od něho a těch ostatních panáků fakt čekáš něco rozumného, když doposud osvědčovali jen zoufalou neakceschopnost,hledání zástupných problémů a viníků a zásadně se vyhýbali tomu, aby problém skutečně nějak aspon trochu řešili tam, kde se řešit má – tedy zabránění vstupu dalších migrantů do Evropy? Jenže každý normální člověk má v sobě ještě druhou část – takovou tu, co věří na lepší příští, co má sny, co si říká vždyt nyní už to přece musí být jinak… A tahle mi podsouvala, no snad už v té záplavě běženců všeho druhu konečně i Brusel a Merkelová snad chápou… Doufal jsem například i proto , že v hlavních televizních zprávách na německé ARD v úterý /8.9./ odvysílali moc pěkný příspěvek z nádraží Lübecku! Kde mama Merkel dostala, podle mého názoru osobně na dálku nafackováno jak se patří -od migrantů, kteří ještě před pár desítkami hodin skandovali v Budapešti -Germany, Germany!!!

    Tak na tomhle linku ARD

    http://www.tagesschau.de/multimedia/sendung/ts-10053.html

    v čase 04:41 je uvidíte na nádraží v severoněmeckém Lübecku, jak houfně vykřikují Sweden! Sweden! Germany už pro ně není dost dobré a komfortní. Chtějí radši do Švédska. A vynucují si to silou!!! Obsadí nástupiště, posadí se tam, odmítají dokonce – stejně jako před tím v Madarsku – jídlo a pití! Dokud před nimi Německo se Švédskem nekapitulují a nepřistaví příslušný vlak! Což se – přirozeně -stalo!

    Vůbec speciálně tohle vydání Tagesschau se ARD mimořádně vyvedlo!!! Vzápětí prezentují výstup z tiskové konference německé kancléřky a švédského premiera, kteří hlasem společným a nerozborným žádají zavedení povinných evropských kvót pro přijímání migrantů! To je to pravé ořechové – povinné kvóty!!!!

    Řekl jim vůbec někdo o tom Lübecku? Že jako emigranti si zásadně velmi vybírají? Nevím. A není to důležité. To hlavní přijde v čase 09:22 záznamu ! Jsou to záběry z Lesbosu. Kam míří, v pravidelném taktu, jeden přeplněný člun s migranty za druhým!!! A všichni prý chtějí do Germany…..Minimálně v tomto okamžiku! Co budou chtít zítra?

    Je evidentní, že mohou chtít cokoli! Evropa před nimi přece totálně kapitulovala!!! Sama a dobrovolně degenerovala svoje hranice na nic neznamenající čáru na mapě! Heslo – hranice musí být hájeny a uhájeny a kdo je poruší, je vetřelec a tak s ním, se vší tvrdostí bud ezacházeno! je dávno nejen mrtvé, ale předmětem naprostého pohrdání nejen migrantů, ale hlavně těch, kdo nesou odpovědnost za jejich ostrahu a dodržování zákonů. Nemyslím přímou – tedy zbrojnoše na hranicích. Ti jsou stejně zrazeni jako kterýkoli soudný člověk v EU!Pokud nesouhlasíte s mým stanoviskem, vřele doporučuji tu sekvenci s přistávajícími čluny na Lesbosu! V pravidelném taktu. A ten takt je nekončený!!! Miněni jsou Merkelová, Siegmar Gabriel a další členové německé vlády. Jejímž jménem Merkelová vyhlásila, že Německo přijme každého syrského migranta!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsem zkopíroval já - autor VLK

      JÁCHYM

      Vymazat
  29. Doporučuji si přečíst: Syrský chargé d’affaires v Česku: Kvóty pro uprchlíky jsou jen kosmetická operace

    http://www.novinky.cz/domaci/380171-syrsky-charge-d-affaires-v-cesku-kvoty-pro-uprchliky-jsou-jen-kosmeticka-operace.html

    OdpovědětVymazat
  30. I u Jílkové bylo veselo a Kmoníček je dobrej kousek.

    OdpovědětVymazat
  31. Report až zítra.

    OdpovědětVymazat
  32. Zprávy dne:

    Uprchlíci nechtějí být v Dánsku.
    (Který válečný uprchlík by se spokojil s tak nuzáckým státem?)
    Pepa Řepa je nově kníže Potěmkin.
    Lola!!! běží o život (snad přežije).
    Paní Marie má poštu... ;o).
    Zítra začíná extraliga!!! (...už jen jednou se vyspím...)

    https://www.youtube.com/watch?v=sn2Y7Ycr_Ls

    Dobrou.

    OdpovědětVymazat
  33. Tužka napíše,....dobrá, trochu těch nadNOROvých postřehů ze záběrů,...co jsem viděla,..
    Imigranti v Mnichově vystupují z vlaku a hned se zastavují, aby si zapálili cigaretu,.....nad nimi světelná tabule s přeškrtnutou kouřící cigaretou,....

    Opět Mnichov,...jdou kordonem policie,....najednou se tu a tam objeví letící odhozený obal od sušenek,.....vně kordonu jde v zástupu několik mladých mužů, podle světlejší pleti a vlasů soudím na Evropany,....a mají kbelíky a hroty na klacku, lopaty a smetáky,...a odpadky promptně uklízí,....jak symbolické pro budoucnost.

    Opuštěný berlínský aerodrom je připravován na ubytování několika tisíc uprchlíků,....budou mít na zimu alespoň střechu nad hlavou,...tvrdí místní pesimo-optimisté. To nechám bez komentáře, byl by dlouhý,......

    Dále jsem osobně přesvědčena, že si Němci z emigrantů vyzobou to nejlepší a potřebné pro svou ekonomiku a společnost, a to co neprojde jejich požadavky, přerozdělí.

    Třicet procent občanů Sýrie nad patnáct let je negramotných. Od roku 2011 je v části Sýrie válka,....tam je školství rozvrácené, takže se lze domnívat, že hodně dětí sem přicházejících ve věku nad šest let, nebude umět psát a číst ani v rodném jazyce.

    Když si připustím osudy jednotlivců toho valícího se zástupu,...cítím lítost s jejich osudem,....chápu, že se snaží najít lepší způsob života,....mnohým se to podaří, ...a ze srdce jim to přeji,....mnohé semele kolo nepříznivého osudu. Někteří z nich budou Evropu a Evropany proklínat,...a,...?..doplní si každý sám podle nátury.

    Mrtví zahrabaní na svazích Kosova Polje, a jsou tam v několika vrstvách z válek v různých staletích, by měli vstupovat do snů dřímajících pánů kormidelníků v Bruselu a probrat jejich taktiku slepých, němých a hluchých opičáků a narůstajících kvót. V hodinách dějepisu asi taky spinkali.
    Vidím to černě.
    Porušila jsem předsevzetí, které jsem si dala, že nebudu NORU, obohacovat politikou a událostmi vnějšího světa, aby zůstala tou potřebnou oázou hudby, příjemných a mír a klid rozdávajících slov a jen všedních, drobných radostí.
    Musím se opravdu polepšit.....ovšem,....ve skutečném životě tomu neunikneme.
    Tužka....někomu jsem nahrála na smeč,.....ať si poslouží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Len si nijake take predsavzatia nedavajte a piste slobodne o tom, o com mate chut napisat, ci vyjadrit sa. Ja som si to precital so zaujmom.

      Vymazat
    2. Mluvíte nám, Tužko, z duše. Proč jen oáza hudby a míru... já bych třeba nadávala na současný stav a vyhlídky, až bych brečela... Jenom si nejsem jistá, jestli zrovna my tady se potřebujeme přesvědčovat o vší té bídě. Radši šetřím síly na příští časy, a že lehké nebudou.

      Vymazat
  34. Tak pan Pepa je Potěmkin...
    Nějak se nám to zamotává.
    Ale na druhou stranu z toho zas plyne poučení, že v Rusku se v době minulé carské, stavěly Řepovy vesnice.

    Ke komentářům na výstup nicka vlka v rádiu Jerevan, či jak se ta obskurní stanice zove, podotknu, že vlk přestal být vnímán některými jako lupus a budiž tedy brán alespoň jako zapařený konečník. Koneckonců je to taky vlk...a bude i nadále zřejmé, o koho jde.
    Není nad to zvolit si spolehlivý nick.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdyby ho jistí lidé tady furt nezmiňovali tak bych o něm vůbec nevěděl a bylo by mi buřt , takhle jsem ho měl zafixovanýho jako alternativu proto mě to vytočilo , nechal jsem se zkrátka nachytat ...
      to je tak když se člověk spolehne na blafy ostatních ... jinak ať si žvaní co chce , může jít dělat z fleku do americké vysílačky se zuzikem a do zadku ať si narve dildo v us barvách ... myslim tím vlka , zuzik tam má už v téže barvách fasované oboustranné venušiny hlíněnky ...

      Vymazat
    2. Potěmkina asi už smazali⌛��

      Vymazat
  35. Tužka napíše,....tak ten můj příspěvek se tady dlouho nevyhříval,.....

    No dobrá,...a že to není poprvé,.....a tentokrát jsem tam neměla ani jeden překlep,...to jsou věci,....
    Halt,...je cosi mezi nebem a zemí, co mi klade otázky k přemýšlení,....
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mezi nebem a zemí je google, a ten Vás hodil do spamu. Nevím proč.
      Ale už jste venku... ;o)

      Vymazat
  36. Dobré ráno všem,
    u nás mlha, tak na proslunění E.Fitzgerald & L.Armstrong, Duets and more

    https://www.youtube.com/watch?v=wjrOKg8wH44

    Marie, nebojte, i po rozparádění jsem včera usnula mimořádně brzy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sem byla já. Gratulace k dobrému spaní :) a ať Vám to vydrží i přes den (teda ne to spaní, zrovna)

      Vymazat
  37. To: Ládik!!! 10 září, 2015 23:29
    Oslava asi byla velkolepá. Nebo únava? Stejně jste dobrý.

    To: Marie
    Vaši "marmeládovou mánii" zdraví naše ostružiny. Já letos vyrobila na vánoce marmeládu jen meruňkovou - ale to jsem tu asi psala. Škoda, že nejste naší vísce blíže, ostružiny spásáme, ale na pár skleniček by se dalo nasbírat. Stejně je zajímavé, že velká vedra jejich zrání neurychlila, spíše naopak.

    To: Anna
    Duets and more jsem si pustila k psaní - jen mě před chvilkou obšťastnila reklama.

    Hezký pátek a celý víkend všem.

    OdpovědětVymazat
  38. Ziadne spravy od p. Ladika?

    Ad: buldatra - V ktorom blogu sa PR stal Potemkinom, chcel by som si to pozriet☺.

    OdpovědětVymazat
  39. Vydržať! musím do terénu....

    OdpovědětVymazat
  40. Baba Jaga

    Jste moc hodná, že na mě myslíte :)
    U nás se o všechny ostružiny v okolí, roste jich tu v různých zákoutích a pololese plno, starají místní dva bezdomovci. Nějak se mi ostružinová chuť neevokuje - ale mohla by být dobrá, ostatně jako všechno, se mi zdá. Zatím ujíždím hlavně na nektarinkách a broskvích s jablky, občas přidám něco vlastního, ale tyhle dvě chutě mi naprosto vyhovují. Na zimu toho moc nezbude, konzumuju spolu s dalšími mlsouny rovnou za chodu... :)

    Z velké úrody švestek - z malinkatých pak ještě stačily trochu nabrat objem, po prvních deštích - dělám kleveru, to je podobné, ale konzervuje se jen rumem a cukrem. Hodně jich mám zamraženo, na knedlíky a koláč.

    OdpovědětVymazat
  41. já dnes musím MAD, to bude zážitek! Tak mi držte pěsti, bývám někdy vznětlivá - začíná vinobraní, mám k němu vztah asi jako někteří muži k tchyni ;o)

    zdenáleb, tak ať jsou ševci ( berani) pořádně vidět, držím palce!

    Ládik!!! přežil, tak je všecko ok

    OdpovědětVymazat
  42. To: Violy 10.9. 16:47
    Tak jste asi zaváhala, paní Violko. Doufám, že Vás to neodradí a buď si třeba ke jménu přidáte A jako paní Anna či znovu kouknete do kalendáře. A sdělte nám to potom, prosím.

    OdpovědětVymazat
  43. Doporučuji:
    http://echo24.cz/a/wT2kn/pokud-zmizi-stat-aneb-jak-to-myslim-s-temi-myslivci

    Cílek sice občas plácne nějakou tu pitomost -
    - ale kdo nic neříká, nic nezkazí, že.

    Zkuste si obstarat jeho knížku Tři svíce za budoucnost.
    Je tam sice dost úsměvného balastu, ale jako způsob k nastartování myšlení pro ty, kdo se rozhodnou přežít to je docela dobrý úvod.

    Je dobré vědět, že tu a tam se ještě někdo snaží přemýšlet nad věcmi, které by měly být v kompetenci vlády - kdybychom ještě nějakou měli /současnou operetní nepočítám/.
    (Mezi norníky nad touto problematikou - v mnohem užším rozsahu -občas přemýšlí Ládik)

    Mimochodem - Ládik: typnul bych, že to nešlo úplně podle jeho představ, nicméně ať tak či onak, smekám před ním a tak trochu se stydím. Odcházím do koupelny šlapat na stepleru.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  44. Jáchyme,
    tak jsem ten článek v rychlosti přelouskla. Pocity souhlasné i rozpačité... kam jsme to došli v úvahách o obraně v civilizovaném státě.. no, člověk se dnes ničemu nediví.

    Jen bych chtěla poznamenat, že takové myšlení, k jakému nás vybízíte a k němuž si máme ještě načíst další knížky - to teda pěkně děkuju. Tohle zná každý, kdo přečetl Medvídka Pú, třeba, jistě by se těch dětských poučných knížek, v nichž je všechna moudrost světa, našlo spousta. Že má mít člověk kamarády, aby se nemusel spoléhat vždy a ve všem jen na sebe. Že každý jsme nějaký a někdo ještě jinačejší. Jak bránit svou noru a pelíšek, jak se chovat k lidem a ostatním zvířatům. Myslím, že kdyby to přečetla nebo se na své dětské rozumy rozvzpomněla naše vláda, nebylo by se čeho obávat. Bohužel, naši vzdělanci ve vládě, parlamentu i jinde si myslí, že čím víc toho přečtou, a zvlášť v cizích řečech, tím budou chytřejší. Zatím to tak ale vůbec nevypadá.

    OdpovědětVymazat
  45. zajímavé, co všechno je v Minských dohodách, že?

    Všichni zahraniční žoldáci mají být vyvedeni z území Ukrajiny v souladu s minskými dohodami, prohlásil ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov.

    Připomenul, že všechny body komplexu opatření pro plnění minských dohod se mají plnit důsledně. První etapou je úplné příměří, které nyní, po nastolení na Donbasu od 1. září „režimu ticha", se může stát stabilním

    Ministr zahraničí RF vytýčil rovněž nutnost odsunu zbraní ráže pod 100 mm, po čemž je třeba zahájit plnění politické části dohod. Kromě toho, podle slov Lavrova, je nutno také vyvést všechny zahraniční žoldáky.
    „Mají být vyvedeni všichni žoldáci a další cizinci, kteří tam nyní bojují na obou stranách. Vidíte v televizi, jak ze Západní a Východní Evropy, z Balkánu přijíždějí lidé na Kyjevem kontrolované území, mj. také ze severu Evropy — z Pobaltí a Skandinávie, jak poskytují interview. Minské dohody předpokládají, že tito cizí bojovníci budou z území Ukrajiny odstraněni", prohlásil Lavrov na tiskové konferenci v Moskvě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kremelský propagandistický server Sputnik (http://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/20150701/627483.html).

      Vymazat
    2. minotaur zase vyskakuje jak čertík z krabičky ;o))

      Vymazat
    3. Mozno vyskakuje a mozno len chcel uviest zdroj, ktory nebol uvedeny?:-).

      Vymazat
  46. a ještě náš známý minoutar, ten je boží ;o))

    Mate zrejme pravdu, ze ze Syrie prisly i stovky Assadovych loayalnich Syranu, kteri mohli nacasovat tento exodus. Kdo jiny, nez dobry kamarad Putin, jehoz zeme se sankcemi polozila, naseptal, co delat? Nejsem si jisty, ze je to dano situaci na Ukrajine, nebot tomu nevenuji pozornost, ovsem hospodarsky kolaps Ruska s tim bude souviset.

    Putin nasadil placene trolly, coz je prokazane, ma k dispozici i oddane ceske duchodce komunisty, kteri nemaji co delat, takze volny cas a frustraci vybijeji na internetu. Proti komu se obratit, nez proti tem, kteri maji, ci proti tem, kteri potencialne mohou mit, tedy bezenci.
    Je pozoruhodne a neskutecne mile, ze i Cesi dokazi pomoci, jak pise dnesni Idnes, zacinaji se sbirkami, pomahaji financne a take osobne ubytovanim a vybavenim uprchliku, kteri prisli o sve nuzne financni zdroje v lagrech. Naprosto neslychane, ze by uprchlik musel platit za pobyt ve sbernem tabore, to jenom mimochodem.

    Zavilym a neprejicim duchodcum s 10 tisici mesicne a prilezitostnou praci hlidani nocnich parkovist (malomestak) musi takstacit ke spolecenskemu kontaktu socialni internetove site, nebot nekde ve slusne hospode by dostali zkratka po drzce za svoji lasku k Vovkovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V hospodě by spíš dostal přes držku minotaur za přiblblou amerikanofilii.

      amat.

      Vymazat
  47. Marie 15:30
    Zdravím !
    Aniž bych jakkoli snižoval filosofickou hloubku Medvídka Pú,
    přece jenom mám dojem, že tématiku jím pojednávanou Cílek v lecčems výrazně rozvíjí, aktualizuje a prohlubuje. :-)

    Pravda, zrovna ten dnešní text je poplatný tomu, proč byl napsán - jako obrana proti neskutečně hovadské manipulaci s jeho půl roku starým výrokem o myslivcích....
    Asi víc rezonuje, pokud člověk sleduje jak Cílka, tak koordinovanou novinářskou kampaň proti každému, kdo se kapku vymyká vytí s prestitučním davem.
    ----------
    Já osobně dnes oceňuji každého, kdo vypouští z úst alespoň každou třetí větu, které lze označit za produkt myšlení vlastní hlavou.

    (Nebo, pokud už musí plácat blbostě, nechť to alespoň činí formálně esteticky a s uměleckým citem - mimo jiné i proto se skláním před Řepou a Ládikem - nebo tu a tam před Ládikovým pokrevním příbuznýma prezidentským předchůdcem Milošem Zemanem. Sám jsem měl léta ambice klauna, ale dokážu s respektem uvolnit tuto ekologickou niku, přijde-li jinší sekáč. Kdo umí, umí..)

    OdpovědětVymazat
  48. Kdyby bylo všechno podle představ, byl by život nudný.
    Start byl v 10:42 na Ramzovském sedle, cíl plánován cca v 17h u psychiatrické léčebny v Bílé Vodě 50.4389553N, 16.8928528E. Jednalo se o nultý ročník BKB (běh k blázinci), účastníkem jsem byl sám. Pro příští ročník mám přislíben 100% nárůst účasti.
    Na startu 10°C, vítr, Šerák v mlze, Obří skály venku. Zvolil jsem dlouhé nohavice (kompresní), větrovku a čelenku. Litr magnezky + 2tatranky + 1rozinky v ledvince (+občanku + 200Kč + mobil). Jinak jsem to měl na lačno, večer topinky. Prvních 5km je do kopce (Smrk 1125m) - zahřátí na provozní teplotu; pak slušná pěšina, celkem euforie, asi až na 13.km (2 hoďky a něco) - z ničeho nic kroupy, pak bouřka (hromy+blesky) a slejvák, trvání cca 40minut. To nevadilo, stejně na mě nebyla nitka suchá; vadila teplota - tuhly mi ruce, byl silný východní vítr; odhad 7-8°C. Pak to přešlo a bylo slunko - jenže pěšina (pořád podél hraničních kamenů) není moc chozená, na mýtinách je tráva do pasu, z níž přes kalhoty beru všechnu vodu shora do bot. Větve smrčků taky napité, od ramen dolů jako vodník. To by se pořád dalo, jenže po cca 3,5 hodinách se ozvaly porušené zadní kolenní vazy, pozůstatek nevydařeného odrazu v bazénu před 4 lety. Při bězích po cestách nějak zarostly a zvykly si, jenže tady po kamenité a kořenové stezce se samými výšvihy a seběhy (rovinka v podstatě žádná) se něco pohlo. Už nešlo dělat seběhy čelem dolů, ale bokem, s došlapem jen na pravou nohu. Tak jsem to po 4:24 hod. odpískal (cca 27km) zde na asfaltce 50.3700469N, 16.9190419E - servisní vozidlo nešlo přivolat (bez signálu), musel jsem do Javorníku (asi 8km) po asfaltu.
    Pocity: z neúspěchu nejsem otrávený - zkusím v tréninku ubrat na intenzitě a přidat na objemu; vnímání okolí je téměř nulové - soustředění jen na došlap (každý je jiný, mokré kameny pod mokrým listím, servisní vůz 20-50km daleko); mobil na prd - na mokrém displeji můžu šuchtat jak chci, zapnout nejde, usušit taky ne; tatranky jsem přinesl do Javorníku, kde jsem dopil 2 deci magnezky; úbytek váhy 3kg. Nejlepší je na konci suché prádlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smolné počasí - ale stejně jste dobrý, že se tak sám překonáváte. Zda Vám běh prospívá, cítíte sám na sobě. Chodit Vás asi nebaví, co?
      Krásný název běh má. I jasné propozice, jak koukám níže. Tak ať se příště zadaří.

      Vymazat
    2. Na chůzi není čas.

      Vymazat
    3. Proč se tak týráte, není nad krásnou procházku, kdy je teplo, svítí sluníčko a hezky zlehka, žádné běhy.

      Vymazat
    4. Běh je přirozený pohyb člověka.

      Vymazat
  49. Propozice BKB, 1. ročník:

    - start: Ramzová, cíl: Bílá Voda blázinec
    - termín: BSP (bez sněhové pokrývky)
    - čas startu: plovoucí
    - limit: není
    - registrace: po absolvování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIPLOM ZA STATEČNOST
      1. ročník BKB

      pro: Ládik!!!

      za projevenou statečnost vydat se sám a dobrovolně do blázince po vlastních

      Vymazat
  50. Ládik!!, ta tři kila ani nebyla plánovaná, ne? Tak to vlastně dopadlo dobře. Nevím, nebude to mít spojení s lunou, ubývá, tak je možná míň energie...

    OdpovědětVymazat
  51. Gratulovala bych, ale znáte xeroxe....

    OdpovědětVymazat
  52. Ládiku,
    tak gratuluji alespoň já.

    Účast jste zajistil sám ze sta procent, pobral zlatou, stříbrnou i bronzovou - co si přát víc ?

    Navíc se ukázalo, že to s tím letošním vláhovým deficitem nebude tak zlé - i živly smekly, aby oslavily Váš sportovní výkon a nezlomnou odvahu !

    (Malá technická rada: Není nad obyčejný mobil - nýčko k dostání od tříset padesáti korun !)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  53. Jáchyme, Vy rád čtete, dejte si nášup:

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/09/11/davno-jsme-prohrali-ale-aneb-v-cem-se-lisi-eu-od-stareho-rima/

    OdpovědětVymazat
  54. Marie
    ad
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/09/11/davno-jsme-prohrali-ale-aneb-v-cem-se-lisi-eu-od-stareho-rima/

    Jo, dobrý.
    Trochu přehnaně optimistické, ale jinak dobré.

    Ten optimismus evidentně plyne z toho, že autor počítá předpokládanou dobu svého života na měsíce a nikoli na roky.

    A že je NEVĚŘÍCÍ. Tedy - že nevěří v posmrtný život.
    Protože koukat se z rajského záhrobíshůry na to, co tady zbyde a v čem dožívají naše děti či vnukové - to by vyžadovalo být sadistou opravdu božského formátu.

    OdpovědětVymazat
  55. Viola:
    Váš plagiátor se už ozval pod Lomovou:

    Viola • před 43 minutami
    Náš pan prezident Zeman se nenechá řídit někým ze Západu. Patřili jsme, patříme a budeme patřit vždy jen a jen k Východu. Buďme hrdí, že našeho prezidenta řídí Peking.


    amat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viola • před 6 hodinami
      Od Číny se máme mnohé co učit. Potřebovali bychom více čínských poradců. Kdyby si každá česká rodina vzala domů jednoho čínského poradce, tak bychom se potom měli všichni mnohem lépe.

      Vymazat
    2. diky amate, co nadělám, nic, leda bych na ten diskus začala psát taky.
      Zdá se mi podle prvních příspěvků, že je to nějaký šprýmař.
      Jestli ovšem je to skutečně žena, která se jmenuje Viola, jak napsala výše, ta by ji nemělo dělat problém za jménem uvést i příjmení, popřípadě začáteční písmeno příjmení, aby se nějak odlišila. Ono to bude zas jakási psychologická hra.

      Vymazat
    3. Niekto Vas chce vyprovokovat, aby ste sa na disqus prihlasila:-).

      On sa ten sprymar nejakym sposobom prezradi. Tusil som nieco hned po prvom zverejneni textu "disqusovej Violy" tu na Nore. No uvidime.

      Vymazat
  56. Ládik!!!

    Ale v těch podmínkách - špatně schůdné pěšiny, nahoru dolů a blbé počasí - uběhnout 27 km za 4 hodiny je výborné. Dřívější zranění po takové zátěži mívají tendenci se ozvat.
    Příště doporučuju prohodit start a cíl. Podvědomí někdy funguje a je lepší běžet od blázince, mně to můžete věřit :-) Každopádně máte můj obdiv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běh od blázince (BOB) už by neměl to kouzlo.

      Vymazat
    2. BOB by už neměl to kouzlo, ale než byste vyběhl, barvitě bych Vám vylíčila život v blázinci a pak by Vám to od něj běželo samo díky pudu sebezáchovy :-)

      Vymazat
    3. for ládík ... ,, TEST: Čelovka, kterou sice nepotřebujete, ale přesto budete chtít ,,
      http://goo.gl/MisnGF

      Vymazat
  57. Viola • před 9 hodinami
    Z Číny můžeme převzít mnoho dobrého.
    Mohli bychom u nás zavést něco jako mají v Číně Maovy rudé knížky. Po bibli je to prý nejvydávanější kniha. U nás by to byla Zemanova knížka s jeho citáty a moudrými postřehy. To by mělo u občanů velký úspěch a někteří by si ji určitě koupili vícekrát, pro případ ztráty či krádeže.

    Baba Jaga > Viola • před 9 hodinami
    I Vy byste kupovala, paní Violo? Já nikoliv.
    Zdravím a vítám Vás - i když nejste ta zdejší původní, která sem doufám doputuje také.

    Viola > Baba Jaga • před 9 hodinami
    Také Vás zdravím, paní Babo Jago
    Ta "původní" Viola jsem asi přijít nechce. Psala jsem jí už předtím, že chci jít na disqus a ona nic.
    Pokud si to ale rozmyslí a bude chtít sem, ráda se svého nicku vzdám a přenechám ho pro ni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo ví, co dovedlo tuhle disqus Violu do zdejšího krtince či kdo zdejší zvolil tenhle nick... Ví
      Dívala jsem se právě před chvílí - jiný blog či zprávu dnes nekomentovala. Já do doby své odpovědi četla jen sem zkopírované. Tož tak.
      No, jdu se dívat na Panství Downton.

      Vymazat
    2. Babuško, vyřiďte ji, že pokud bude psát hlouposti, tak ať sem ani nechodí a svolení jsem ji nedala a když používá své vlastní jméno, ať použije i příjmení a bude to.

      Vymazat
    3. je to zase minotaur nebo rudej koutek. Jen oni dokážou být tak šáhlí. Bylo mi to jasné, že to je provokace. Prý Viola! Na to má v hlavě guláš jen ten trouba jedna nebo dva ;)

      Vymazat
    4. Liško,
      Chci se přihlásit na disqus jako Liška
      já se jmenuji taky liska a vy tam určitě nepůjdete, jak jste psala, tak by vám to nemělo vadit.
      Protož e mám v hlavě guláš, jak pīšete, tak vás tam budu raději simultánně tlumočit.
      Liška

      Vymazat
    5. To: Viola 22:59
      No, nick disqus Viola zatím nepřipsal nic, ale našel obdivovatele. A já si dovolím opět nedat na Vaši radu a budu ho ignorovat. Tady by další Violu majitel blogu mohl mazat, pokud by chtěl - ale to tenhle nick by mohlo dle mého spíše povzbudit.
      Záleží na každém, na co reaguje či ne - a to by možná bylo řešení i pro Vás, Violko. Nevšímat si. Já původně myslela, že Vás tak někdo chtěl přimět k povídání u blogů na Aktuálně. Třeba jako "Viola A" byste to přece jen zkusit mohla, ne? Určitě se Vám tam bude líbit a napíšete si každému, co Vám libo.
      (Jindy jistě ráda cokoliv vyřídím, ale za sebe míním psát pouze to, co chci a nepopularizovat dál ty, co mně za to nestojí. Snad ani Vám milost od disqus Violy, kdy by Vám Váš nick přenechala zpět. Ale záleží to jen a jen na Vás, paní Violo.)

      Vymazat
    6. No, dnes po půlnoci vlastně jedna diskuse Violy u paní Lomové přibyla, tu jsem hned nepostřehla. Jaký si asi přidá obrázek, pokud vůbec nějaký?

      Vymazat
  58. Jinak dnes Robejšek ve čtyřiadvacítce po desáté to řekl dobře "Kdo ví, zda právě USA nejde o to destabilizovat EU." Já to říkám pořád, USA nechce ztratit pozici celosvětového vůdce. Možná je to tím, že po druhé sv. válce tam utekli mnozí nacisti z Německa.

    OdpovědětVymazat
  59. A jak poznat ekonomického migranta,
    zcela jednoduše, chce do Německa, Švédska, Dánska, Francie popř. dalších bohatších zemí.

    OdpovědětVymazat
  60. Dobré ráno všem,
    dnes tu nebyla rosa, tak aspoň BLUE EFFECT Ej padá, padá rosenka

    https://www.youtube.com/watch?v=yUJfHvQielI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás rosa docela veliká. Svítíčko sluní.

      Všem krásný bezkonfliktní den přeju. Nebudu robot opět bez obrázků? Kdepak, poznávat čaj či něco jiného (obrázky se mění) budu.

      Vymazat
  61. Já jdu stavět lešení a rovnat pokřivené háky na rýny, už se na to chystám 15 let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já neska nebudu dělat nic.
      Jenom dám zviřatum, upeču králíka, dáme víno.
      Řezání zejtra.

      Vymazat
  62. mně jste zcela ukradený, zloději, zřejmě nejen jmen a nicků

    poledne v to okamžení a mně hasne u vaření ;o)
    dnes mám volno a jdeme s mladým lišákem kouknout na vinobraní. Po mnoha letech. Dáme trochu vínka, burčák nemusím, nějakou živánskou, přidáme k tomu něco málo z kultury a bude po sobotě.
    no a tady nás prý čeká další vlna
    http://www.hlavnespravy.sk/novy-exodus-na-obzore-osn-zastavila-potravinovu-pomoc-pre-200-tisic-syrskych-utecencov-v-jordansku/676096

    OdpovědětVymazat
  63. ve 20:30 vystoupí blue effect, tak to si půjdu poslechnout, třeba dají i Rosenku ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať se Vám líbí, paní liško. %-)
      http://pcworld.cz/internet/smajliky-aneb-co-jsou-zac-ty-podivne-obliceje-15182
      Zjistila jsem, že neznám význam ani základních smajlíků, nejvíce mě tu asi okouzlil tento:
      =t==

      Vymazat
  64. pokud ládík vypráví že byl kdysi rakeťák není to tak zcela pravda , sloužil i jako pohraničník ...

    zatímco ostatní ze skupiny - neprojdou , hlídali hranici s německým ovčákem a ákáčkem na zádech , ládík měl své neortodoxní metody , né že by mu je nadřízení zrovna schvalovali , přesto mu je tolerovali ... a jaké to byli , ani se neptejte ...

    v noci chodil strašit potenciální narušitele s čelovkou na hlavě , potíž byla akorát v tom že tato metoda fungovala akorát v noci , přes den se počet narušitelů neměnil ... snad proto mu velitel přidělil pouze noční směny a daroval mu reflektor ze starého nepojízdného džípu se slovy - takového pohraničníka jsme tu ještě neměli ...

    od té doby co ládík začal sloužit pravidelně noční se mu usilovným nočním během podařilo narušitele takřka vymýtit a získal nejedno vyznamenání , vysloužil si i několik odměn a na posádce získal přezdívku - kyklop ...
    problém však vyvstal jinde ... úměrně tomu jak se postupně snižoval počet nočních narušitelů se zvyšoval přes den , takže počty nelegální pokusů o přechod hranic zůstávaly stejný ... zkrátka jak se šířila pověst mezi domácím disentem že na čáře v noci straší , brali dráhu pouze přes den ...

    kolegové jenž drželi denní službu si ztěžovali na množství práce a ládíka nakonec nadřízení převeleli jinam ... ale to už je jiný příběh ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A na které že na hranici, prosím? Utkvělo mně, že "vojákoval" někde u Brna.
      No hezké písání to je, pane xeroxi, Ládik!!! jistě zájem o svou osobu náležitě ocení.

      Vymazat
    2. babka jégrovka ... kdyby vám ládík nebo já prozradil kde sloužil , musel by vás eliminovat ... podléhá to totiž pořád vojenskému tajemství , nicméně vám mohu sdělit , že na čáře nepoužíval běžnou výzbroj ani vojenský stejnokroj ...

      Vymazat
  65. A tohle jste viděli?
    http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-uprchlicka-krize/342444/fotky-z-ostrova-lesbos-citat-o-konci-sveta-i-fanatismus.html

    OdpovědětVymazat
  66. A tu je přiznání
    Nemenovaný Sýrčan, ktorý sa zapredal do služieb džihádistov prezradil, že do západných krajín prepašovali až 4 tisíc svojich bojovníkov. Tí sa majú skrývať v radoch nevinných utečencov, píše britský portál Express s odvolávaním sa na informácie portálu Buzzfeed. Ten túto správu zverejnil ešte v januári.

    Portálu to prezradil bradatý bojovník, ktorý má cez 30 rokov. Podľa neho ide o veľký úspech. „Len počkajte,“ povedal terorista s úsmevom na tvári. O plánoch radikálnych islamistov sa špekulovalo už dlhšie. Teraz to potvrdil americkému portálu samotný zdroj z radov Islamského štátu.

    http://www.topky.sk/cl/1000851/1496769/Strasidelna-spoved-bojovnika-IS-o-utecencoch--Su-medzi-nimi-tisicky-nasich-zabijakov

    Takže, jestliže skutečně NATO bojuje s IS, tak by rozhodně mělo na hranicích EU pomoci s registrací uprchlíků, protože jsou ohroženi její členové.

    OdpovědětVymazat
  67. "„Všetci putujú ako utečenci,“ povedal terorista. Dvaja prevádzači z Turecka dokonca potvrdili, že bojovníkom z IS pomáhali do Európy. Raz ich jeden z nich naložil viac ako desať na jednu loď. Druhý povedal, že ich prevádza už niekoľko mesiacov. Portál Buzzfeed si overoval tieto informácie u prevádzačov. Tí mu ich potvrdili. Niektorí bojovníci pochádzali zo Sýrie, iní z EÚ a ďalší dokonca zo Spojených štátov."

    Jak to, že tohole bezpečnostní analytik Schneider neví, anebo se bojí to říct a uklidňoval tím, že přeci si bojovníci IS zvolí lehčí a komfortnější cestu :-/

    OdpovědětVymazat
  68. "Jeřáb patří německé společnosti řízené konsorciem rodiny bin Ládin. Stavební firma Saudi Binladin Group,která měla na starosti rozšíření mešity, byla založena Mohammedem bin Ládinem, otcem obávaného teroristy."

    To jsou věci. Duch Bin Ládina uznal, že je třeba něco napravit.

    OdpovědětVymazat
  69. Ještě jedna poznámka, uprchlíci by se měli kontrolovat podle vousu, s plnovousem vracet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uprchlíci se stanou vítanou změnou na jídelním lísku pro některé nepřizpůsobivé , neboť jak jste si určitě stačila všimnout ... doba je zlá a toulavý psi a kočky před drahnou dobou už poněkud vymizeli ...

      Vymazat
  70. "Řecko zadrželo loď s humanitární pomocí pro uprchlíky v Evropě. Uvnitř bylo 5000 brokovnic a půl milionu amerických nábojů!

    Už je to tady? Za uprchlíky do Evropy následuje hned po nich i jejich nádobíčko? Řecká pobřežní stráž zadržela před několika dny loď se syrskou a egyptskou posádkou plující pod bolívijskou vlajkou, která obsah nákladu své lodi deklarovala jako humanitární pomoc pro uprchlíky, což bylo v rozporu s dokumentací nákladu, která uváděla nábytek a stavební materiál, což není typické pro humanitární pomoc. Celníci tak pojali podezření a při kontrole kontejnerů se nestačili divit. Našli v nich kromě nábytku a stavebního materiálu i 5,000 brokovnic policejního a military typu různých verzí s dlouhou, ale i se zkrácenou hlavní (tzv. karabiny, zřejmě americké Remington Anti-Riot a Military verze, ale takhle z videa to nelze přesně určit), dále půl milionu 9mm nábojů americké značky Yavex a další neupřesněný kontraband "
    http://aeronet.cz/news/recko-zadrzelo-lod-s-humanitarni-pomoci-pro-uprchliky-v-evrope-uvnitr-bylo-5000-brokovnic-a-pul-milionu-americkych-naboju/

    OdpovědětVymazat
  71. A ještě k tomu utopenému chlapečkovi:
    "„S nešťastným utopeným tříletým Ajlanem Kurdim nám bohužel někdo neřekl celou pravdu. Jeho rodina podnikala riskantní plavbu do Evropy proto, aby si tam otec mohl nechat udělat nové zuby. V Turecku, kde měli práci a bydlení, by totiž ty zuby byly moc drahé. (...) Viz zdroje zde, především video na YTB, kde Ajlanova teta vysvětluje zuby jako primární důvod plavby do Evropy"

    OdpovědětVymazat
  72. xx-
    VÚ 6110 Ketkovice, 82/83, nic víc.

    OdpovědětVymazat
  73. amate

    http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1927-vsechno-je-jinak-medialni-propaganda-se-nestiti-niceho-aranzovana-mrtvolka-ditete-nemecky-prezident-jazyk-barva-kuze-vira-vse-musi-byt-zmeneno-posledni-dny-narodu.htm

    viz video, kde o tom mluví jeho teta.

    OdpovědětVymazat
  74. no a ještě něco navíc

    http://zpravy.idnes.cz/ajlanuv-otec-podle-prezivsich-z-potopene-lodi-lhal-uprchlici-uprchlicka-krize-1y2-/zahranicni.aspx?c=A150912_100715_zahranicni_san

    OdpovědětVymazat
  75. A ještě něco : u pana Šafra napsala



    Hana Vlková • před 7 dny

    Stejně jako 3 bird jsem četla (z několika zdrojů), že rodina malého chlapce již 3 roky žila v Turecku, kde žádná válka nezuří, měla pronajatý byt a kromě toho, že otec měl práci jim přispívala finančně teta z Kanady. Žádali o azyl do Kanady a nedostali ho. Dle mého tedy neměli důvod riskovat tu nebezpečnou cestu. A co mi vadí nejvíc- záchrannou vestu měl otec, matka a děti nikoli.
    Zodpovědný za smrt svého syna je především jeho otec, pane Šafre. On není oběť a vy máte dost pokřivené vidění světa. Nedivím se, že se s vašimi názory neztotožňuje "většina".

    OdpovědětVymazat
  76. Další zdroj Na webu britainfirst.org

    OdpovědětVymazat
  77. Dnes je Marie, tak všechno nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  78. Dost pozdě, snad se Marie nebude zlobit, tak také přeji vše nejlepší.
    Díky Ládíku!!! za připomenutí.

    OdpovědětVymazat
  79. Pozdě, ale přece - všechno nejlepší, Marie. Snad jste to dnes pořádně oslavila.

    https://www.youtube.com/watch?v=VpdB6CN7jww

    OdpovědětVymazat
  80. A já byla od rána zticha, abyste náhodou nechtěli nalít štamprli :))
    Dyť já tu mám jen zbytek rumu do těch švestek... No jo, no, chudej českej kantor....
    Díky moc, potěšili jste mě s přáním. Dobrou.

    OdpovědětVymazat
  81. Violo,
    moc děkuji.

    amat.

    OdpovědětVymazat
  82. Není zač amate.
    Přeji dobrou noc :-)

    OdpovědětVymazat
  83. marie:

    Rychle, rychle... ještě jsem to stih' !
    Gratuluji Mariím...!!!

    A posílám jednu Maruš... pohled-břitva-feferón... :o)

    https://www.youtube.com/watch?v=cgIzXBCTxXQ

    Dobrou všem.

    OdpovědětVymazat
  84. Dobré ráno všem,
    pro dnešek Jiří Stivín - swinging bach

    https://www.youtube.com/watch?v=OIzqxUfqQQM

    OdpovědětVymazat
  85. To: Ládik!!! 12.9. 22:16
    Někdy možná ani nestojí za to, uvádět věci na pravou míru...
    Prohlídla jsem si včera trasu a výškový profil Vašeho hraničního běhu. Po těch kilometrech nahoru dolů ještě hodný kus z kopce po asfaltce - Vy jste nejen dobrý, ale nejlepší.
    Jen si nejsem jistá, zda je nutné tolik si týrat vlastní tělo.

    To: Marie
    Pozdní "jmeninové" přání i ode mne - ať se Vám vše daří. Kdysi bývalo Marií v kalendáři povícero - vždy jste slavívala takhle v září?

    To: Anna
    Tak už jen týden samoty s hafuškou.... Zahajovat hudbou den i pro nás ostatní byste ale mohla stále - mnohé z Vašeho výběru neznám a vždy mě potěší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neberu to jako týrání těla, ale jako hlazení duše. A na víc se říká, že tělo má přijít do hrobu zhuntované.

      Vymazat
    2. To joooo. Ale inym sposobom:-).

      Vymazat
  86. zdenkub - dík za přání, kde jste tu Rottrovou vyhrabal?!

    Baba Jaga - také děkuju pěkně, ano, s mámou jsme to vždy držely takto, ale termínů bylo víc, máte pravdu.

    Ještě Vám všem napíšu, že po půlnoci mi dorazilo přání od dcery, z Jižní Ameriky. Prý je jim všem mírně blbě z řídkého vzduchu (po patnácti hodinách letu a deseti jízdy autobusem se tomu nedivím), ale jinak jsou spokojení. A že mi právě koupila dárek od peruánské babičky.
    Na dárky nejsem, ale na tenhle budu zvědavá. Jestli se ti blázínkové v pořádku vrátí, napíšu, co to bylo :)

    OdpovědětVymazat
  87. Baba Jaga

    Je to fajn, už jen týden. To bude pryč raz dva. Hudební rána budiž zachována :-) Nemám s tím žádný problém. Jen si vůbec nepamatuju, co jsem sem dala, takže se někdy budu opakovat. Běžně poslouchám opakovaně to, co se mi líbí. Ale to asi každý.
    Hezkou neděli Vám i všem přeju.

    OdpovědětVymazat
  88. Také přeji příjemnou neděli.
    Dívala jsem se na otázky V.Moravce a zas ten Filip měl pravdu.
    A tu asociační dohodu s Ukrajinou by měl tedy pan Sobotka vysvětlit možná detailněji, když říká, že její podepsání by mělo zaručit, že se Ukrajina bude chovat slušně.

    OdpovědětVymazat
  89. Kdyby tak někdo ochotný mohl k panu Šmídovi okopírovat odkazy, které jsem tu dala ohledně lži o tom utonulém syrském chlapci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urobte si nick Viola F= viola first a KONECNE sa tam prihlaste!!!:-))).

      Vymazat
  90. angažuje se v té diskuzi nějaký Jensen, tak právě jemu by se ty odkazy mohly okopírovat.

    OdpovědětVymazat
  91. A tak pan Šmíd dal dodatek, tak by v diskuzi mohl říct, co si o tom myslí - vytváření lživých symbolů.
    Nikdo nepochybuje, že ten chlapec utonul, ale kdyby jeho otec nemyslel jen na své zuby, tak by mohl žít a takoví to jsou lidé, nezáleží jim na dětech a ženách, klidně je v moři utopí, jen aby měli nové zuby.
    Nakonec i bez zubů swe dá žít, dokladem je toho moje babička, která už 5 let nemá zuby a žije.

    OdpovědětVymazat
  92. A ještě by tam mohl někdo připsat, že ten obrázek utonulého chlapce by mohl být vedle obrázku maďarské novinářky kopající do utíkajících dětí - taková jsou media a takové pak Šmíd obhajuje a sám
    je jeden z nich.

    OdpovědětVymazat
  93. Ale že se v pionýru vyrojilo různých protivných šašků. Možná že by bylo záhodno tam vlítnout mezi ty divousy některé a zjednat pořádek, Violo. Na druhou stranu se nedivím, že se Vám mezi ně nechce.
    A co můj nick - o ten není zájem? Superoriginální chytrolíne, mohl byste vystupovat jako Marie Majerová, nee? Nu, hloupý, kdo dává...

    OdpovědětVymazat
  94. Ke Šmídovu blogu:

    emocionální sílu mediálních obrazů přece známe dávno - z Tv Nova. Člověk zhnusen zneužitím silných emočních scén a jejich působivostí na jedince určitých typů raději odcházel od obrazovky...Ta emocionální scéna se u některých zpráv prostě musela najít nebo vytvořit za každou cenu - vždy pro věc momentální propagandy.
    Pak jsme si na takový přístup zvykli i u dalších médií. Proto si myslím, že uvedený postup s fotkou nebohého chlapce celkově vzato až tak nikoho nepřekvapuje a že ho lidi vidí právě v takovém světle, jak byl svými strůjci nasvícen. Leč mnozí přece jen podlehnou... aspoň na chvíli, je to lákavé poddat se tomu...Skoro bych řekla, že člověk Západu podlehne víc - je vychován k tomu, že je nanejvýš důležité, jak se tváříme a jak co navenek vypadá...

    Autor článku píše o dopadu celé té mediálně zne/vy/užité události:

    "...zahýbala veřejným míněním. Agenturní zprávy uvádějí, že po 3. září v západní Evropě vzrostl počet dobročinných příspěvků na pomoc uprchlíkům, nepřátelské klima proti jejich příchodu se oslabilo, naopak fronta solidarity posílila..."

    Nedodává se ale, že současně s tím se zvýšil i odpor proti takovému zacházení s informacemi a zároveň - a to je důležité - proti uprchlíkům. Ze všech stran, včetně Německa a Rakouska, slyším zprávy o nárůstu různým forem odporu. Nechci z toho vyjádřovat přímo radost, ale prostě to tak je.
    Majitelům médií ku vzteku - ale vlastně si myslím, že oni si z toho těžkou hlavu nedělají. Takové věci jsou pro ně denní chléb, voda na mlejn mediálnímu šoubyznysu, celkem marginální epizoda. Hlavně že se prodává. O realitu jim přece vůbec nejde (těm, kdo média bezprostředně řídí, ne těm nad nimi).

    OdpovědětVymazat
  95. Znám mohameda mešitu
    kde jeřábů je les
    tam chodí tlupy banditů
    a nesmí vniknout pes.

    Tam davy chodí kolem káby
    pod obrovskou kopulí
    muži, ženy ba i báby
    projevit svou zlovůli.

    Když zamane se Alláhu
    a vítr foukne fest
    křápne jeřáb na podlahu
    mrtvých přes sto šest.

    OdpovědětVymazat
  96. „Vyzývám všechny muslimy, kteří mohou ublížit křižácké koalici, aby neváhali. Musíme se nyní zaměřit na převedení války do srdce domů a měst křižáckého Západu..."

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/nova-nahravka-ajmana-zavahriho-dzu-/zahranicni.aspx?c=A150913_142439_zahranicni_san

    OdpovědětVymazat
  97. Ja, napriek vselijakym kecom, napriek tomu, ze sudruha Fica mam roky na haku , podla mna by na Slovensku sa definitivne nastolil poriadok, keby Fico odsuhlasil so svojou partiou (ma na to dost hlasov v parlamente!!!) ZRUSENIE podvodnych Meciarovych amnestii na kriminalne ciny zavlecenia slovenskeho obcana, zmeuzitia SIS na zavleceni, zabitie Remiasa, triptych z B. B., diskeditovanie katolickej cirkvi sefom SIS Lexom, jeho utek do JAR atd. a prenechanie veci (po odblokovani) na vysetrovanie (to je zastavene!!!, aj ked je jasne, KTO, KEDY a AKO vykonal trestne ciny s pouzitim SIS!!! - ako som pisal kedysi, MAM VŠETKY DOKLADY z vysetrovania!!! - pisem to s OBROVSKYM RIZIKOM, ze ma za to budu prenasledovat, lebo VSETKO malo byt na zaklade rozhodnutia Meciarovych amnestii ZLIKVIDOVANE!!!). Je ale PRAVDA, ze KEBY to Fico urobil, MUSEL by nechat vysetrovat i KAUZY z jeho posobenia (Gorila, Ernest Valko,minister financii Pociatek a jeho odhad teploty na jachte s financnymi zralokmi na 30,126 stupnov celzia, (vymenny kurz koruny a eura pre PAKOV), za co dostal od Ficka zltu kartu - ale financnici zarobili stamiliony!!!), atd. , atd. Neviem, nakolko mu tecie do topanok. Moj odhad je.

    POZOR!!!

    VAZNA VEC!!!

    Slovensko bude na zasadnuti ministrov vnútra zajtra VETOVAT povinne kvoty. Na rozdiel od KECOV vlka o najslabsej pozicii Slovenska v tejto "HRE" a o sile jednotlivych krajin (vlkovobloguje...), ani jemny, ani tvrdsi, ani najtvrdsi NATLAK na SLOVEVSKO nedonuti ministra Kalinaka, aby nehlasoval PROTI!!! povinnym kvotam (jedine, ze by za poza chrbat s nami dohodli, ze si VYBERIEME utecencov, a to LEN krestanskych a to LEN maximalne 500!!!). Predpokladam ale scenar, ze budeme PROTI za kazdych okolnosti, unia PORUSI!!! jednomyselnost rozhodovania vo VAZNYCH veciach (uz spracovali Slovinsko, Litvu...), schvalia to PROTIPRAVNE kvalifikovanou vacsinou. Potom ocakavam od Fica jedno SOKUJUCE (zdanlivo:-))) vyhlasenie, ze sme boli PROTI VSETKYM ZASADAM EU PREVALCOVANI, ze rozhodnutia sa uz nerobia KONZENSOM vo VAZNYCH veciach, a ze ON sa na tom nebude podielat a odstupi.

    Co tym dosiahne???

    Volby su u nas v marci 2016.
    Prezident MUSI cosi robit - uradnicka vlada...
    Fico ziska na marec 2016 OBROVSKE body a volby s PREVAHOU vyhra (v sucasnosti hrozi, ze by ich mohol prehrat).

    Inac povedane - ak EU bude kapitulovat pred V4 a dohodne nejake ulavy pre Slovensko (mozno ostatne krajiny o to viac podrbe, i s vlkom:-)) - Fico vyhra!!!
    Ak EU NEbude kapitulovat pred V4 a NEDOHODNE ziadne ulavy pre Slovensko a bude nas chciet podrbat NAJVIAC:-))) - Fico vyhra este VIAC!!!

    Vidite, ze je to SCHOPNY manipulator, nie nadarmo mu poza chrbat radim. Neda sa PREHRAT:-))).

    Na Slovensku ZIADNI moslimovia NEBUDU!!! Krestanov prijmeme. Bodka.

    JAHA

    OdpovědětVymazat
  98. No, este niektorym menej zorientovanym na vysvetlenie.

    Sudruh vlk medituje v jednej svojej uvahe na vlkovobloguje o sile a postaveni jednotlivych statov VOCI natlaku, ktory sa na V4 deje. A poziciu Ceska vidi dost silnu. Ja si myslim, ze z V4 PRDNE na dosku ako PRVE Cesko (nakoniec, ako VZDY pri vaznych veciach:-))).

    A ked NEPRDNE - tak LEN vtedy, ked mu bude JASNY vysledok (t. j. Madari PROTI, Poliaci PROTI, Slovaci PROTI - POTOM vytiahne valasku a bude PRITI:-))).

    OdpovědětVymazat
  99. Oprava

    ...bude PRITI:-))). ...Myslel som PROTI, nie, ako by si niekto myslel VRITI :-)).

    OdpovědětVymazat
  100. Ukecanej jako vždy.

    amat.

    OdpovědětVymazat
  101. Furt se řeší následky. Příčinu nikdo ani nepojmenuje, natož aby naznačil řešení.

    OdpovědětVymazat
  102. Jdu spát s blahým pocitem, že jsem - nejspíš - součástí té křižácké koalice. Ach jo.
    Dobrou :)

    OdpovědětVymazat
  103. U krtků modré pondělí - zatím nikdo?
    Počtu si večer - mějte se tu fajn.

    OdpovědětVymazat
  104. Egyptští policajti omylem zabili 12 mexických turistů, ale omluvili se, tak to je v pohodě. Kdyby čeští policajti omylem zabili na pražském hradě 12 německých turistů, ani bychom se omlouvat nemuseli.

    OdpovědětVymazat
  105. Dnes pozdě, ale přece... Zašla jsem s psiskem k Berounce, takže se nám ranní vycházka časově protáhla. Tak pro dnešek Just A Closer Walk With Thee - Doreen´s Jazz - New Orleans

    https://www.youtube.com/watch?v=EbH3HJvh2N0

    OdpovědětVymazat
  106. Myslím, že na vánoce tady budeme mít vyjímečný stav. Nedovedu si to představit, ale připravuju se.

    OdpovědětVymazat
  107. Tak, že by Čeněk Jirsák byl Pepa Řepa?

    OdpovědětVymazat
  108. Čeněk Jirsák byl nadporučík.

    OdpovědětVymazat
  109. Šibík je dobrý
    http://video.aktualne.cz/svet-na-hrane/sibik-uprchlici-prekracuji-srbsko-madarskou-hranici-jak-chte/r~81c017c0589711e5974b0025900fea04/

    OdpovědětVymazat