18 září, 2015

KRTINEC č.29

202 komentářů:

  1. Violo, tak kdy konečně přijdete na diskus? Chybíte tam. Nechám vám nick Viola.

    Viola z disqusu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to zkusím, ale neručím za výsledek :-)

      Vymazat
    2. Violo, smazala jsem svůj účet, takže se můžete přihlásit jako Viola. Budete vítána.
      :-)

      Bývalá Viola z disqusu

      Vymazat
    3. Už jsem tam, jen se zatím moc neorientuji a chtěla bych si udělat obrázek do toho panáčka a nevím jak. Zatím budu jen hodnotit komentáře.

      Vymazat
    4. Odříkaného chleba největší krajíc.

      Vymazat
    5. Zatím jsem na Vás na ACZ nenarazila, paní Violo - přibylo tam nějako moc komentářů. Ale uvidíte, že se Vám tamní systém zalíbí. I svůj profil se naučíte upravovat - já už tak nedělala dlouho, musela bych se řádně podívat, neb i tam nastaly změny.

      Vymazat
    6. Ládíku!!!

      jak se tam do toho profilu dává obrázek?

      Vymazat
    7. A ještě něco, palce dolů se nedávají?

      Vymazat
  2. Díky, zdenkub, za nový krtinec.
    ----------------------------------------

    marie

    Ke Spirituál kvintetu - Irena Budweiserová s nimi není asi pět let. Pro představu, jak je bez ní - na Folkovém Chvojení 2014

    https://www.youtube.com/watch?v=w6JPsvJc6XQ

    OdpovědětVymazat
  3. Tu: Anna, Marie 8:33 v 28, zdenekb
    Pustila jsem si Buiku. Na poslech i podívanou pro mě fajn, ale čekala bych, že se s ní dá potkat spíše v nějakém luxusním baru než v opeře.

    K paní IB už Vám bylo odpovězeno. Kdybyste chtěla vědět více:
    http://www.budweiserova.com/index.html
    Spirituál býval v okresním městečku často, paní IB měnívala často barvu vlasů - před koncertem jsme tipovávali. Vzpomněla jsem si na to při poslechu Anniny písničky na dnešní den, kde je krásně zrz.

    Hudby a interpretů všude opravdu nepřeberně, každý si vybere. Či zahraje a zazpívá sám.

    OdpovědětVymazat
  4. Anna, Baba Jaga

    Já diskutuju v předchozím krtinci, a Vy mi tady píšete - omlouvám se, nečetla jsem to, až teď.
    Poslechla jsem si tu Veroniku, zpívá krásně, ale je to úplně jiný projev než Irena... zatím, možná ji ještě objevím v jiných písničkách v jiné podobě. Nakonec i ten měkce folklorní projev k již ne nejmladším Tichotovým dobře ladí... :)

    Ke zdenkově Buice jsem byla rozhodnuta pomlčet, ale když už to tady promíláme: ten "chrapot" už je pro mé ucho přes hranu, to je jako když si Waits strčí do huby cigáro, odchrchlá a jede... Klidně si ji poslouchejte, je muzikální a prožitková moc krásně, ale jen kvůli tomu hlasu nemůžu. I když vím, že černoši mají často hodně zastřený, tohle mě doslova stahuje hrdlo. Jsem cimprlich.

    OdpovědětVymazat
  5. Jednou vzpomínkový Karel Zich - bez Spirituálů:
    https://www.youtube.com/watch?v=6t7EPbnZUz8

    Tuhle jsem se tázala paní Marie na Aktuálně, zda je totožná s Vámi. Není - tuhle jsme se potkaly na diskusi k elektronické evidenci tržeb a ona něco prodává, neb uvedla, že píše paragony.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)
      No jo, napadlo mě, že si taky změním nick. Možná budu muchomůrka, zelená, ale je to dost dlouhé. Tak zatím zůstávám, co jsem, snad nikomu nevadí, že jsme dvě. Já s malým m, na disqusu se nevyskytuju, tam je diskutérů habaděj.

      Vymazat
    2. BJ
      za Zicha moc díky, pustím až večer v klidu

      Vymazat
  6. Opásaný semtexem
    ze Sýrie utek sem;
    ve jméhu alláha
    chrání a pomáhá
    očistit nádraží
    jenom co dosmaží
    na rožni kozu
    omílá prózu
    svého proroka
    dýchá zhluboka
    a už to lítá
    alláh ho vítá.

    OdpovědětVymazat
  7. a nyní něco pro zasmání ... bejvalej primátor bém točil rozhovor na ulici k tunelu blanka a přišel k němu náhodnej černoch kterej zpočátku mluvil anglicky ale pak v pohodě přešel na češtinu , jak se rozhovor postupně vyvíjel se nechte překvapit ... :-)

    https://goo.gl/XhzXXh

    OdpovědětVymazat
  8. marie:

    Klidně se nesouhlasně vyjadřujte, já nejsem háklivý. Buika s Waitsem, to by byl dobrý duet... :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Bože, neeee... leda byste to pouštěl megafonem uprchlíkům, ti by jeli!

    OdpovědětVymazat
  10. bylo by dobré nepohrdat lidmi v nouzi,marie.
    nevíme dne ani hodiny,kdy budeme potřebovat pomoc my.

    OdpovědětVymazat
  11. Ba ne. Dodatečně mě napadlo, a domnívám se zcela správně, že tento typ hudby by právě uprchlíci vděčně ocenili.

    Na případné odpuzení bych použila spíše pravou českou dechovku s pořádnými žesti, basbombardónem, případně bych povolala do zbraně i folklorní soubory dudácké ze zdejšího pomezí. Cimbálovky ne, to už zní lehce východně...

    OdpovědětVymazat
  12. marie:

    Takoví uprchlíci by naopak projevili dobrý vkus a já bych je přijal...
    Dechovka patří do cel válečných zločinců.

    anonymní:

    Za sebe můžu slíbit, že až budu OPRAVDU potřebovat pomoc, nebudu ji vyžadovat jen a pouze ze Švédska. Vlastně ji asi vůbec nebudu "vyžadovat", spíš o ni poprosím...

    OdpovědětVymazat
  13. No já se chystala Anonymnímu sdělit, že jak si tady od včerejška hraje na "Violu", tak to je opravdová ukázka jeho solidarity s bližními. Vůbec ho neberte vážně, na krtčí ligu musí ještě hodně přidat... i provokovat se musí umět.

    Otázku třídění uprchlíků podle hudebního vkusu ještě probereme. Myslím, že v muzice bude jejich doména... a aspoň se ušlechtile vyřádí a zaintegrují. Hlavně je nesmíme pouštět do měst - na vesnicích se o ně domorodci, nebude-li jich moc, už dovedou postarat, těm neunikne ani myš od souseda a každého prokouknou na sto honů. Džihádistu na dvě stě.

    Co píšu v předchozím odstavci budiž bráno jako tragický scénář, k němuž doufám nedojde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, jisté je, že z Aktuálně Viola z disqusu (včetně komentářů) zmizela. A pobyla tam od 11.9. - koukla jsem do Disqus - mailů na jednu její reakci, tam už dodatečně nic změnit nelze.
      Kdo si hrál či nehrál - třeba se časem uvidí. Či zapomene.

      Uprchlíků blogy i zprávy plné. Jako že Váš tragický scénář předpokládá, že každý na vsi dostane přiděleného svého uprchlíka? Či kde by bydleli?
      Nevím, kde bydlíte Vy, paní Marie a jak to u Vás chodí - u nás se sice pořád všichni zdravíme, ale o sobě příliš nevíme. Snad jen ti obzvláště zvědaví, co se neváhají hodně doptávat.

      Vymazat
    2. Baba Jaga

      Já si myslím, že anonym v pionýru nasadil provokativní styl v jistém duchu a čekal Violinu zděšenou reakci. Hodně jsem se bavila, myslím totiž, že to tam Viola vůbec ani nečetla... pokud ano, Violo, promiňte, máte dobré nervy :))

      Čekám, až se tu Viola ukáže, jestli to dnes nahoře mezi 13-14 hod. opravdu psala sama. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby to měl ten šprýmař také na svědomí. Lidi se baví všelijak.

      Vidíte, a já si taky trochu dobírám nejen anonymního, ale všechny tady. Jasně že by to s umísťováním přistěhovalců nebylo nijak snadné a nejspíš by to opravdu nebyla legrace. Bylo by to případ od případu, mezi lidmi i tam odtud budou obrovské rozdíly, tak jako všude. Jen mě tak - bláznivě - napadlo, že pokud by ti lidé byli ochotní a schopní fyzicky pracovat na svém hospodářstvíčku i tam někde našli práci za mzdu, že by jim na vesnicích bylo líp než ve městech. Nevím, jaký je poměr obyvatelstva Sýrie z hlediska město-venkov.... A myslím si, že nejhorší pro ztrátu morálky se vším, co k tomu patří, je anonymita, která je především ve městech. Tam by takové ty labilní typy, co se snadno chytnou kriminality, byly jako ryby ve vodě. Na menších vesničkách, kde se lidi dokonale znají a vše dělají jaksi společně (taky to tak všude nefunguje, někde je to naopak důvod k sousedské nenávisti...), je přece jen předpoklad větší komunikace, vzájemnosti, tedy i neformální kontroly, jak ti noví žijí. A možnost sousedské pomoci, je-li o ni zájem. Možná to vidím idealisticky, vlastně tu o tom takhle rozjímám nepromyšleně a třeba je to blbost.
      Samozřejmě bych si přála, aby naše soužití, často i tak křehké, nezhoršili nevítaní narušitelé. Ale kdo z nás si umí představit, co by to bylo za lidi. A jestli toho zůstaneme ušetřeni.

      Vymazat
    3. Já teď poslední roky žiju na vesnici. Je velmi nepravděpodobné, že by si migranti koupili byť malinké hospodářství. Pronájem kusu pole asi taky nepadá v úvahu. Problém s bydlením. Nezaměstnanost tu je nemalá, takže těžko by tu zavadili o práci. Nevím, jak by zdejší lidé přijali migranty mezi sebe. Třeba dobře. Nás jako pražskou naplaveninu vzali velmi brzy za své.

      Vymazat
    4. Nejsou jen střední Čechy. V bývalém pohraničí je opuštěných pozemků hodně, většina obyvatel odešla "za lepším".. Pokud vím, tak na Tachovsku se zabydluje mnoho rodin Volyňských Čechů, kteří se sem vracejí..

      Vymazat
  14. Uprchlík neuprchlík, mám 14300 kroků a jde se na ragby Fidži-Anglie k televizi, čipsy se škvarkama to jistí.

    OdpovědětVymazat
  15. Tužka napíše pro Ládík!!!,....psal jste o švestkách,...máte nějaký oblíbený druh,.....takové alkoholičky, co dají dobrou slivovici?

    Mám švestky rozdělené do tří skupin,...dobrotky na jídlo, ...musí se dobře odloupnout pecka a dužnina musí mít lehce navinulou chuť. Pak povidlovky,....na to mám strom, který pamatuje Rakousko-Uhersko, nevlastní prateta si ho, jako malý proutek, přivezla z Bosny a říká se mu bosenka. Mám od ní i odkopky-povidlovky. Jsou to velké, macaté plody s medovou a sladkou dužninou. Na chuť pro mne až moc sladká, ale někdo to má rád. A slupku má černou a krásně obarví povidla. A třetí hutné s malým množstvím šťávy na koláče a rozpíčky Káji Maříka. Tyhle švestky se dají dobře kompotovat, protože se nerozpadnou na bláto. A sušit.

    Slunečné léto zapracovalo,...ovoce je sladké a krásně vybarvené,...jablka,....malináč je úplně celý rudý,...a kompot z nich má skutečně malinovou barvu i vůni.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. byly švestky damascenky a durancie, jedny šly špatně od pecky...
      Chystám se osadit zahradu starými odrůdami - Malinovského jablíčko, Matčino, nějakou renetu, brala bych i meruňku ananasku ...

      Vymazat
  16. Když o těch menšinách, tak tohle dala kdysi do placu aga. Stojí za připomenutí :)
    Dobrou.

    https://www.youtube.com/watch?v=hR-uy1qi5n4

    OdpovědětVymazat
  17. Jsou to trnky, nejdou setřepat, přischly.

    OdpovědětVymazat
  18. Nemůžu usnout (asi samou radostí, muž by měl dnes v noci přijet), tak jsem si teď vzala prášek na spaní. Ráno možná budu dospávat, proto písničku, kterou mám ráda, dávám teď - pro Marii krásný hlas a její oblíbený nástroj - Hana Ulrychová Housle a mříž

    https://www.youtube.com/watch?v=SzohxTx9w00&list=PL11F7EE3D6A105054&index=16

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno, díky, krása.... proč písní lidi nedbají a chápou jenom stěží...

      Vymazat
  19. Zase po nás dupou
    okovanou botou
    mein kampf v hlavách
    v ruce nůž
    povstaň Česko
    čas je už.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítání občánků...
      za ranních červánků
      armáda na tanku
      rozvíjí žiletky
      řekly rozvědky
      budou jich tisíce
      po D2 nejvíce
      Fico je pustí
      prý jsme moc tlustí.

      Vymazat
  20. Až tu bude černo
    to bude terno
    Ostrava je zvyklá
    tam když vnikla
    masa romů
    to bylo domů
    bez oken, dveří
    ve dne příšeří
    kdy tě udeří
    něco do hlavy
    běží postavy
    s lupem pryč
    měls mít tyč...
    Ale co praha?
    ta je nahá
    až ta zčerná
    samá herna
    ze svatého víta
    bude mešita.

    OdpovědětVymazat
  21. Tužko -
    na švestkoně nejsem odborník. Tady rostou po generace stále ty stejné, množí se odkopky, taky já jsem takhle nasadil alej (cca 150m) - v roce 2000. Sadil jsem i šlechtěné, některé jsou tak velké, že z 1 švestky jsou 3 sousta (modré švestky), pak mám žluté (asi špendlíky, ale mají z poloviny oranžovo růžový nádech, jsou malé a kulovité), pak nějaké ryngle - nejlepší jsou zelené žlutomasé, z těch stříká sladká šťáva... Kupoval jsem je tak, aby měly různou dobu zralosti. Od června stojím pod stromy a jím - od třešní a višní, přes hrušky, jabka, ryngle a švestky až po ořechy. Mapu odrůd jsem si napsal do nějaké zahradnické knížky, ale nevím, do které. Do beček dávám jenom švestku "domácí", ničím jiným to nekazím. Ničím nic neošetřuji, dělám jenom výchovné řezy, prořezávky a začnu zmlazovací řezy. Všechny staré stromy jsem ponechal, zejména jabloně (jsou hořké), mají hnízdní dutiny a zahubí je jmelí. Pozoruju na ovocných stromech vliv lesa: pozemek mám 100x200m, JV expozice (delší osa k JV, převýšení cca 35m), JV a JZ strana přiléhá k vysokému smíšenému lesu. Čím blíž jsou stromy k lesu, tím více mají vláhy, jsou větší a mají větší ovoce; na východní straně jsou velké výkyvy teplot i vláhy, stromy jsou menší .... právě tam jsem z neznalosti nasadil ty švestky.

    OdpovědětVymazat
  22. Ještě několik vět... sehnal jsem si podrobnou geologickou mapu oblasti, protože tady nejde nic vypěstovat. Měl jsem stromkové angrešty a rybízy, chráněné proti srncům - ty za 10 let zbonsajovatěly, zmenšily se. Stejně tak kanadské a sibiřské borůvky, rakytník, mahon. Ani kořenová a listová zelenina nejde, nejlépe prosperuje jasan, javor a modřín. Zemina je "zahradnický jíl" - mokrý nejde sundat z bot, suchý je jako beton. V lese je zemina jiná a u sousedů taky. Podle mapy jde o okraj pevninského ledovce, zemina je přeoraná a čočkovitě pestrá. Přitom žádné kameny, ty musím dovážet. Hnojením se nic nezmění. Tak mám radost ze zelené trávy a stromů.

    OdpovědětVymazat
  23. Teď slyším, že AČR+PČR budou mít jednodenní nácvik na vítání občánků koncem září. To ale může být pozdě.

    OdpovědětVymazat
  24. To: Marie 22:01
    Ještě by také bylo možné, že tím vtipálkem je sama paní Viola, co? Zkusila, odešla. Pro mě by v tom asi bylo více logiky než že ji takto lákal k registraci někdo jiný. A jak tak zdaleka vše nečtu, nedozvím se už, jak tam bylo delší pojednání, jak se ke čtení Parlamentních listů (?) obléká do svátečního.
    Ale co, určitě nám tu k tomu paní Violka napíše - pokud se nevydala po oba dny do Mošnova koukat na letadla NATO zblízka.

    O bydlení a hospodaření na vsi máte hodně idealistické představy. Lidé tu žijí stejně jako ve městě, jen to mají trochu složitější se službami a všude dál. A buď jsou družní nebo ne. Obdobně jako třeba v paneláku.
    Jak je to na Tachovsku netuším, ale pozemky k hospodaření už jsou pravděpodobně i tam rozebrány.

    Ale co, ono se všechno časem vystříbří a doufejme, že i urovná. V celém světě.

    To: Anna
    Pánové domů asi jedou, když není termín návratu pevně stanoven. Tak ať je nepotkají žádné komplikace.

    To: Ládik!!! 8:09
    Všechno je možné a uprchlíky možná budeme do obcí přidělovat stejně jako EU - podle počtu obyvatel. Vesničkám podle všelikých těch mikroregionů - aby se dostalo na všechny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi vesnicemi - jak kde. V té, kam jsem jezdila k babičce, je ze třiceti původních stavení a statků jich dnes dvacet v rozvalinách a pustne, o zbývajících deset se dělí polovina původních usedlíků, dnes vesměs starých lidí, s polovinou pražských chalupářů. Jaká škoda, nikdo nemá zájem sem jít.
      Tím neříkám, že je to terno pro přistěhovalce, ti asi půjdou za "lepším".

      Vymazat
    2. V Hraničkách V Rychlebách zmizely domy úplně, zbyl jen kříž.

      Vymazat
  25. K Hraničkám:
    "Po válce z nich byli odsunuti téměř všichni obyvatelé, neboť Hraničky byly ryze německy mluvící vsí. Noví osadníci však do hor nechtěli, a tak osada pomalu chátrala. Noví obyvatelé zdejšího kraje si do zdejších domů jezdili pro materiál a i další věci, které se jim hodily. Na počátku 60. let dokonali dílo zkázy armádní ženisté, kteří zbylé stavby vyhodili do povětří. Mezi nimi i zdejší kostel, který dnes připomíná už jen dřevěný kříž."
    http://www.rozhlas.cz/kraje/cesko/_zprava/zanikla-horska-ves-hranicky-je-udajne-nejkrasnejsim-mistem-rychlebskych-hor--1493793

    Příští rok vede Hraničkama 1. ročník BKB, vřele doporučuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obrázek hraničního hřebene - trasy BKB:
      http://www.rychleby-jeseniky.cz/?cube=galerie&c2=944

      Vymazat
  26. Už mi to škube nohama
    už čeká stezka neznámá
    až se jí dotkonou salomony
    snad ji proběhnu bez úhony
    už napřed mám hlad a žízeň
    nečekám od počasí přízeň
    jen ať na ní nepotkám lidi
    co se za kilometry pídí
    klidně může být i mlha
    nejkrásnější je, když se trhá.

    OdpovědětVymazat
  27. Ládiku,

    tam to vypadá nádherně, turistů ráj... aspoň nějaký užitek, když je to tak vysoko...
    Pohraniční vsi na jihozápadě tak vysoko nejsou, ovšem železnice a autobus nejezdily úplně všude, ale lidi nebyli líní ujít kilometr nebo dva na vlak. V té vsi, kam babi s dědou a dospívajícími dětmi osídlili, byla prodejna potravin i škola, řekla bych, že se tam nežilo zle, fungovalo tam dobře JZD, lidi nemuseli nikam za prací, jen někteří. Jenže postupně to začalo upadat, jak se u nás nepodpořilo zemědělství, zvlášť po nástupu kapitalismu...

    Vždycky jsem si říkala, jak ti Němci, co tady ty statky zbudovali a dobře udržovali, byli pracovití a houževnatí, muselo se na polích a ve stájích hodně dřít, celé rodiny. Naši to taky dokázali, ale bez podpory to nejde do nekonečna. Kdoví, jak zápasí s globalizací a marketingem, prodejními řetězci, dnešní farmáři v Bavorsku a okolí... Určitě se jim ale žije a pracuje mnohem líp, než našim, kterým každá novodobá vláda jen házela klacky pod nohy. Proto tam dnes chcíp pes.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokusil jsem se dát pár fotek na "rajče" z BKB ročník 0, (heslo 1ladik) - na fotce Hraničky je vzdadu vlevo na louce vidět štít toho posledního baráku..

      Vymazat
    2. To: marie
      Turistů ráj - někdy nepotkáte i za krásného počasí ani nohu, jen v pracovní dny a vlastně i o víkendech slyšet motorové pily.
      Ta vesnička, o které píšete, je stejná jako ona zmíněná výše a bylo tam 30 domů, z toho jeden škola?

      To: Ládik!!!
      Všude krásně. A znám jen takové, co běhají s davy půlmaraton po kostkách v Olomouci či v rámci triatlonu. Ti by se na BKB nalákat nenechali. Ale třeba nebudete jen 2, jak jste tuhle psal a poběží se Vám lépe a radostněji.

      Vymazat
    3. Baba Jaga
      ano, v 60. letech tam pro tuto a ještě asi dvě sousední obce fungovala dvoutřídka pro 1. stupeň, myslím že tak do konce 70. let. Pak začal odliv obyvatel, mladí odcházeli do měst a škola zanikla.
      Nebyly to domy v městském slova smyslu, ale chalupy nebo stavení s hospodářskými budovami, kde žili mladí i staří pohromadě na jednom gruntu.

      Vymazat
    4. Pěkná fota, stihnete toho moc.
      Album zaheslované nemáte. Ale chtěla jsem si Vás v očekávání dalších obrázků přidat do oblíbených. Na 1ladik se mně zobrazila 0. Nezměníte zadávání?
      No, jdu ohřát oběd. Asi bych Vás neuctila - polévka čočková a těstoviny. Zbylo i kus jablkového dortu.

      Vymazat
    5. BKB má plovoucí termín, nečekám, že poběží 2 lidi pohromadě. Na rajče se za chvíli podívám, co se s tím dělá, musím na zimák.

      Vymazat
    6. Dalším zájemcům o fotečky z BKB se omlouvám (nejhorší je opravdu aktivní blbec - tedy já, co jsem se bez problémů podívala) - již je na:
      http://1ladik.rajce.idnes.cz/ zaheslováno. Ale pan Ládik!!! nám jistě sdělí i uživatelské jméno ke svému albu a heslo, pokud ho třeba změnil. Nebo ho nejraději odhesluje, neb to povinné a v tomto případě snad ani nutné není.

      Vymazat
    7. Heslo bylo 1ladik a nedostal jsem se tam ani já, tak je pryč.

      Vymazat
    8. A je to - podívat se opět může každý. Díky.

      Vymazat
  28. "Já si myslím, že anonym v pionýru nasadil provokativní styl v jistém duchu a čekal Violinu zděšenou reakci. Hodně jsem se bavila, myslím totiž, že to tam Viola vůbec ani nečetla... pokud ano, Violo, promiňte, máte dobré nervy :))"

    O co jde? Na co bych měla zděšeně reagovat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo,
      zdravím, jenom obdivuju Vaši odvahu a přeju hodně radosti a potěšení na disqusu.
      Nezapomeňte na nás a přijďte poreferovat, jestli jsou tam na Vás hodní :)

      Vymazat
  29. zdravím v noře!
    Violko, ta druhá byla taková ... ne moc chytrá, trošku neonovitá ;o)
    Lišák je ode dneška doma. Zatím je sám s pejsákem, ale mně to tu za hodinku končí, tak budu spěchat za nimi.
    Jinak ovšem situace je děsivá, syn jel dnes do Chorvatska na loď s kamarádama a abych se o něj bála. Nevíte, Anno, co říkal váš muž, byla cesta klidná? Narazil někde na uprchlickou vlnu?
    Přečtu až zítra, zatím se tu mějte

    OdpovědětVymazat
  30. Taky zdravím,
    muž dorazí dnes v noci, tak zítra k počítači asi nesednu a tak v pondělí poreferuju.
    A písnička pro zítřek - Vlasta Redl a AG Flek Ve vysokých horách

    https://www.youtube.com/watch?v=BCG1Iux87xw

    OdpovědětVymazat
  31. Ládik!!!

    To je skvělé, že jste udělal fotky z BKB. Ta první - za Smrkem - mě naladila, že bych se příští rok vydala na POB (Ploužení, neb tomu, co bych prováděla, se nedá říkat chůze, Od Blázince). Zato fotka - masáž kotníků - mě od toho poněkud odrazuje. Po těch mokrých šutrech se i ploužit je o zdraví. Ale namlsala jsem se a zvažuju, že bychom mohli příští rok zjara vyrazit do těch končin. Ráda bych se znovu podívala k Bučacím vodopádům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bučací potok teče ze severní strany Smrku v Beskydách. Tohle je Smrk v Rychlebách - severně od Ramzové...

      Vymazat
  32. Ad: Baba Jaga

    Iver - to je TRIESKA, KUS dreva, ktorý sa odstiepi (odletí, odskoci...) pri RUBANI dreva, samozrejme, kedysi iba rucnom, so sekerou. (rubal, len tak iverceky lietali...).

    Trieska je KUS dreva, ktory sa odstiepi pri roznej cinnosti - napr. chytite hocijaku drvenu vec (kolik, latu...) a odstiepi sa trieska a ta sa vam zapichne napr. do ruky. Sadanete si na drevenu "zašuverenu", teda skrutenu, zoschnutu, neopracovanu...lavicku, ci na dreveny pen, dosku...a trieska sa vam moze zapichnut do riti.

    Iver teda vznika pri AKTIVNEJ cinnosti (rubani), trieska je akykolvek maly odstiepok z dreva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To u nás se štípou třísky na zátop, tedy vznikají při aktivní činnosti, ale je to též malý kousek dřeva, zadřít si třísku...

      Vymazat
    2. Ano, aj ked stiepite drevo na zatopenie, tak sa snazite nastiepit co najtensie - to su triesky. Ale pritom NERUBETE, az ivery odlietavaju :-))).

      http://terchovskamuzika.sk/text/tak-rubali-do-mna/

      Vymazat
    3. Dík, pustila jsem si Rybárovce. Mému jedinci vše povím, až se vzbudí.

      Vymazat
    4. iver ? i vertě takému somárovi čo umláti drevokocúrom ...

      Vymazat
    5. Ad: mb

      Ste povodny mb, alebo tajtrlik, co nie je schopny udrzat v hlave ani nazov svojho nicku a preto ZVRACIA?:-))).

      Vymazat
    6. to byl vtip, jaha, vtip ... nežereš maso ... nepoznáš vtip ( cit. ) ...

      iver - i ver tě takému ...

      slovní hříčka jaha
      veď s tě na to kanón
      blavu zdraví praha
      víťa píše manon

      Vymazat
  33. Nuž, teraz už viem, prečo som slovo ´iver´ na Slovensku nepočul. Nemal som príležitosť sa porozprávať s drevorúbačom.
    Vďaka za vysvetlenie.

    amat.

    OdpovědětVymazat
  34. Tužka napíše pro Ládík!!!,...díky, s chutí jsem si četla,...autentické informace mám v oblibě,....informací není nikdy dost.

    S ovocem a zeleninou se piplám proto, abych měla jistotu, z čeho je vypěstovaná,....a taky,....neprochází velkosklady, jako většina z obchodů. Ve velkoskladech ji chladem k nule a dusíkem obohacenou atmosférou zmrtví,....už to není živý organismus, ztratila většinu enzymů, spotřebovala je v boji o vlastní přežití.

    Když se nakloním na záhonu nad hlávku salátu, krásně zavoní,...kapusta, zelí,...kopr.
    Týden zpět jsem byla v jednom velkoobchodě,....oddělení zeleniny,.....ani stín nějaké vůně,.....jen krásně vypadající mrtvoly.

    To je rozdíl, když si dám svou zeleninovou polévku, nebo stejnou někde v jídelně.
    Zeleninové polévky jsou základ mé výživy.

    Rovněž nepoužívám chemii,...všechno postaru,....půda u nás taky není úplně nejlepší, a protože půda je základ, tak vylepšuji,.....je to ale běh na dlouhé časové tratě.

    Z letniček se dělá velice dobrý kompost na zeleninu,....letničky a dvouletky jsou krátkověké a musí rychle shromáždit všechny potřebné látky pro tvorbu semen, tak se jejich kořeny pěkně smekají, aby dodaly, co je třeba.
    A protože stvoly nejsou ztvrdlé, rychle se rozpadají. Na podzim zlikvidované rostliny srovnám do pruhu, prosypu zemí, pokud nezaprší tak zakropím,.....počkám pár dní, záleží na teplotě a průběhu počasí, a vezmu motyku a překopu,...jde to raz dva,....a tak víckrát zopakuji,....přes zimu se to rozpadne,....na jaře prohrabu a zakopu do záhonu na zeleninu

    Mám na zahradě dost místa, tak mám víc druhů kompostů.
    Největší je šlickompost,....vykopaný rygol, rostlinný odpad zasypu vápnem a přikryju zemí, aby si psi, ptáci, ježci, nespálili tlapičky,....tak to vrstvím, nakonec překryju zemí a nechám přírodě, ať dělá co umí. Za dva roky na to nasadím kabačky, nebo dýně,....ty se postarají o dokončení rozpadu,....pak už je jedno, co tam dám.
    Tužka....ještě něco k tomu vylepšení půdy napíšu.

    OdpovědětVymazat
  35. Tužka napíše,...ještě k půdě,....
    Co lze z odpadu na zahradě usušit, tak usuším.
    Na zahradě byl skleník,....tam nic nepěstuji,...jen na jaře tam mám místo pro sadbu,...jinak tam suším rostlinný odpad,....dokonale, aby jen hořel a nedělal kouř. U nás je zakázané rozdělávat volně na zahradě oheň bez oznámení hasičům a bez jejich povolení. Udírny a grily jsou povoleny,.....takže jsem si přivezla velký vyřazený kotel z jedné jídelny,....zasadila do ohrádky ze šamotových cihel, a místo vaření guláše ve velkém,....pálím suché listí, větvičky,.....
    Tenhle popel je součástí dalšího kompostu,......horký nasypu na vyhrabaný mech, plevele, co se rády a rychle množí,.. zasypu zemí,...a později překopávám. Ten tedy zůstává na místě roky, kvůli těm plevelům,....a překopávám a překopávám.
    Část už vychladlého popela zakopu na záhony, které odpočívají,....popel dodá půdě tmavší zabarvení a ta se lépe zahřívá,...i strukturu to vylepší,...a stopové prvky se vrátí zpět do půdy.

    Tuto sobotu a neděli češu jablka,.....miluji česání jablek,.....je to moje nejoblíbenější práce na zahradě,...dnes u nás bylo krásně, 20 stupňů ve stínu,....tak akorát na výlet do přírody, nebo na to česání,.....

    Zdravím všechny v NOŘE,...čtu si,.....pište,...hrajte,...a mějte se jak nejlépe to jde,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  36. Ládik!!!

    Díky za fotky. Nejspíš jsem Vaše trasy taky absolvoval, táta Jeseníky miloval, a týral nás tam túrami každé prázdniny. Jako děti jsme to upřímně nesnášeli, ale zpětně musím uznat, že tam bylo (a je) krásně.

    Anna:

    Měla byste se manželovi ke zdejší diskusi přeci jen možná přiznat (a nepředstírat sledování romantických filmů... :o) ). Kdyby viděl, jak jste se na něj celou dobu těšila, jistě by mu to udělalo radost...

    OdpovědětVymazat
  37. Tužka napíše pro Lišku,....dovolím si několik poznámek,....odrůd švestek je mnoho,.....nejlepší je vybrat si zdravý strom, /teda dnes se to už moc nedaří,...protože viróza šarka je už hodně rozšířená./

    Bohužel, šarkou trpí i meruňky, protože je to virové onemocnění, tak nic nepomáhá. Některý strom, ač je nemocný, tak s ní úspěšně bojuje a dokáže dávat dobré a kvalitní plody.

    Stromky obyčejně kupujeme bez listí,...tak toto virové onemocnění nepoznáme. Jinak,...list dáme proti světlu, a pokud má takové, jakoby rozmyté zelené světlejší skvrny, má šarku. Je třeba zkontrolovat alespoň deset listů z různých míst na stromku. Někdy jsou na listech světlejší spirálky,...plody pak mají v sobě ztlustlá místa, nebo dokonce průhledné kamínky ze ztvrdlé šťávy, jindy místa porézní jako houba. Na pecce bývají červené skvrny, otvírá se, nebo ji část chybí. Ty červené skvrny jsou i na dužnině. Plody lze bez obav jíst, je to problém srtomu, na nás nepůsobí.

    Dobré je, nakupovat přímo u šlechtitelů, a někde poblíž, aby stromky byly zvyklé na klima oblasti. Nekupovala bych dovoz z Maďarska nebo z Holandska,...stromku trvá déle, několik let, než se přizpůsobí,...a pokud příjde mrazivá zima, je v ohrožení. Meruňka má v kůře největší průduchy ze všech ovocných stromů, a z nich vymrzá voda a on vlastně uschne, i když říkáme, že zmrzl. Trochu se tomu dá předejít, že ho obalíme na kmínku slámou, tu můžeme připevnit gázovým obvazem, obojí je porézní, dýchá, takže se netvoří tak rychle prostředí pro plísně, a při tom to snižuje přímý odpar,...voda se zadrží a zpětně vrací do kůry.
    Nejodolnější odrůdy jsou Velkopavlovická,.....má červené líčko na plodu,.....a Rakovského,...má macatější plody a menší pecky. Chuťově je Velkopavlovická víc meruňková....i když není zrovna slunečné léto.

    Stromek je třeba zasadit tak, aby na meruňku nedopadaly první sluneční paprsky po východu slunce v březnu a dubnu,....raší totiž brzy a brzy kvete, kdy ještě klesá teplota pod bod mrazu,....a tady je důležité, aby přechod od podchlazení do oteplení probíhal pomalu, jinak se vnitřek květu s tím nedokáže vyrovnat.
    A nemá ráda průvan,...taková ta místa, kde vznikají vzdušné proudy při různém postavení staveb, keřů,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  38. liška

    Muž se teď dívá na Formuli, tak můžu poreferovat. Včera při návratu čekali v Chorvatsku v šestikilometrové koloně, ale šlo to prý rychle - museli ukázat pasy. Ve Slovinsku to bylo horší, tak zvolili cestu ke staré celnici (nepamatuju si název toho městečka) a tam prý to šlo, ale taky s kontrolou pasů. Tam to byl jediný případ, kde viděli migranty.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    zdenekb

    Můj muž ví, že jsem se na něj těšila. Neskrývám před ním, že v něm mám poklad :-)
    Z jeho slov a chování usuzuju, že trpí silnou alergií na jakékoliv mé psaní přes internet. Tak mu nechci vyvolat další záchvat. Vím, že to myslí dobře. Navíc je to on, kdo na svých bedrech nese tíhu mého vyšilování (a není to jednoduché). Jenže mně to nedá a píšu (jen sem a na A.cz), tak to radši tajím. Jsme tak oba v klidu.

    OdpovědětVymazat
  39. Pozerajte:
    http://www.tvlux.sk/nazivo/

    i to, ako sa mainstream snaží kaziť stretnutie, prenos...

    OdpovědětVymazat
  40. Vsimnite si HLAVNE!!!, ze 90% z prítomných (bude to asi okolo 100 tis. ludi!!!) su MLADI Slovaci!!!

    neda - sme ini, ci je, ako som pisal pred par dnami??? Namestie SNP je DAVNO PLNE!!! a to este len prichadzaju desattisice z pochodu Bratislavou, ktori este len PRIDU na namestie SNP. V roku 1989 bolo pri manifestiaciach neznej revolucie plne akurat namesti SNP - a to tvrdili, ze tam bolo 100 tis. ludi. Som zvedavy, co o tom napisu zajtra svetove media, a ci to vobec spomenu. To len, aby ste vedeli, aka je akcia, o ktorej NIKTO nepise!!!

    Urcite bude na TV LUX zaznam zajtra. Odporucam si to cele pozriet. Budete VYVALOVAT oci!!!

    OdpovědětVymazat
  41. vynikající článek Mnislava Zeleného Atapany ve včerejších LN ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mb

      Tak aspoň už se nemusíte cítit dotčený, když Vám někdo nadává do zelených... je to pocta, aspoň pro indiány určitě... :)

      O tom panu Zeleném jsem už slyšela. Docvakává mi to ale citlivěji - zrovna si píšu s potomstvem, které tam někde narazilo na úplně odlišnou mentalitu lidí, kteří skoro nic nemají, a skoro nic nechtějí. I běžné obyvatelstvo vesnic, kudy procházejí, žije v jakémsi mnohem víc duchovním světě než hmotném. Myslím, že naši z toho jsou docela v šoku. Projevuje se to tam i určitým nepořádkem... pro ně tam ale normálním a pochopitelným. Příroda je neskutečná, překrásná, dokonalý rámec té životní filozofie...

      I k běžencům jsou v článku dobré myšlenky - proti míchání kultur. Souhlasím zcela.

      Tak díky za článek.

      Vymazat
  42. Konečně slyším veřejně rozhodná slova, odsuzující EU za její selhání a chybné kroky (Zahradil, od 9´, Robejšek od 10:40´).
    Tvrdě, ale naprosto pravdivě je řečeno, jak zabránit další invazi již na Středozemním moři (Robejšek, od 27´), nutnost finančně podporovat uprchlické tábory na BV, místo cpaní peněz do bojů UA proti Rusku.
    Evropská solidarita znamená, že velcí udělají špatná rozhodnutí (duševní choroba elit) a pak nutí malé členy podílet se na jejich financování.
    Neustupovat ve věci povinných kvót - země V4 v tomto musí držet linii.
    Je tu nekompatibilita hodnotových systémů obou stran (Robejšek, od 43´). Samková vyzdvihuje ideologický rozměr problému (37´).

    http://play.iprima.cz/partie/partie-2092015

    OdpovědětVymazat
  43. Je zaujimave, ako mnohi vrieskaju (vratane superobjektivneho vlkovobloguje, aeronet, ..., )ked dvaja - traja blazni cosi povedia, ci napisu a hlavne spravy to neuverejnia.

    Dnes sa zislo v Bratislave vyse 100 tisic ludi, 90 % z toho mladych, s rodinami, detmi, kde manifestovali PROTI POTRATOM, za ZIVOT od pocatia po prirodzenu smrt. Podujatie je od rana!!!, ziadne spravy ale nie su a sudruhom obhajcom PRAVDY to vobec nevadi. Ukazali PRESNE, co si o nich myslim. ZIADNA objektivnost, ZIADNY ZAUJEM o PRAVDU!!! Pritom par dni pred pochodom vsetko co malo nohy a ruky (homolobomultikultigenderkvotky) odhovaralo ludi od pochodu a prichodu do Bratislavy (bude prsat, zbytocne ist, bude par desiatok ludi...Samozrejme NIKTO!!! NEPOZYVAL ludi na pochod ANI VEREJNOPRAVNA!!! televizia, ktora NAOPAK na stretnutie homolobomultikultigenderkvotkarov (v pocte 10 registrovanych, z toho vsetko statnych zamestnancov) , samozrejme dva tyzdne pred akciou otravovavala vo verejnopravnej televízii za PRIDE pochod!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tvlux nejde spustit ... plno ostatních ano

      Vymazat
    2. sestro yahoo ... poradil bych vám v tom smyslu , že to chce pořádného píár managera a napsat o tom článek včetně videí a případných rozhovorů , ale protože žijeme v demu kde jak známo názory veřejnosti je to poslední co vládnoucí chuntu zajímá , neberte tu to radu vážně a soustřeďte se jak s oblibou říká ládík - na vítání nových občánků v burkách ...

      připravte si kropítko , mám tím na mysli ponoření do octa aby řádně kropilo , zelenej dodá štokrdle v podobě švédský aby jste měl dostatečný rozhled , doporučuji rozbít poutní místo blízko pumpy , příchozích bude požehnaně a zelenej není rozhodně ládík aby vydržel běhat celý boží den s kýblem , ještě k tomu s plným ...

      Vymazat
  44. první záběry z toho dnešního bratislavského pochodu jsou zde ...
    https://goo.gl/l2cE98
    https://goo.gl/IprGjA

    ale co mě zaujalo jak slovenský poslanec protestoval před 14 dny proti jakési pochybné společnosti co poskytovala neoprávněně půjčky veřejnosti bez licence a takhle s tím poslancem policie zametla ...
    https://goo.gl/ZvDrcJ

    a navrch mu přišila : ,, Hlina je podozrivý z dvoch trestných činov
    Poslanec Národnej rady Alojz Hlina je podozrivý z trestného činu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu a nebytovému priestoru v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody. ,,
    http://goo.gl/8Ssq2j

    copak asi provede demo s běžným občanem , jenž by chtěl taky trochu radikálně proti něčemu protestovat , třeba proti nějaké blbé úřednici z magistrátu ... ? ...

    OdpovědětVymazat
  45. Mne je to jasne, vid:

    https://www.facebook.com/ImigrantiNie/videos/vb.463605650470220/510835519080566/?type=2&theater

    Týchto nemeckych hajzlikov asi tiez na hlavnych spravach v cesku, ani na Slovensku nedavali!!! Obdivujem uroven Sulika, ze na primitivneho spuchnuteho Nemca, ktory sa pokusal vysmievat sa Sulikovi, urazat, vysmievat a VYHRAZAT sa Slovensku(a to je MINISTER!!!) reagoval jasne, presne, slusne pravdivo a distingvovane. Mali by ste tento zaznam sirit, aby kazdy i v Cesku vedel, co su Nemci zac!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smekám před Sulikem, jeho logika imponuje.
      Německá samozřejmá nadutost je známa i u nás. Nešlo jenom o pana Gabriela, ale o celé publikum složené z mladých pomatenců. Sám Gabriel nestoudně lhal.

      amat.

      Vymazat
  46. Hlina protestoval OPRAVNENE, pretoze tam fungovala a FUNGUJE!!! nadalej spolocnost na poziciavanie uzernickych penazi, ktora to robi PROTIPRAVNE!!! a NEMA na to POVOLENIE!!! Samozrejme - sikanovali Hlinu, jnie aby zavreli okamziete firmu a jej statutarov za protizakonne podnikanie!!!-

    OdpovědětVymazat
  47. https://www.youtube.com/watch?v=Up-rDMn_bvA

    OdpovědětVymazat
  48. http://www.konzervativnyvyber.sk/video-policajny-prezident-gaspar-klamal-o-zatykani-hlinu/14050/

    OdpovědětVymazat
  49. Ked si pozriete posledne moje odkazy - pochod, Sulik, Hlina...je JEDNOZNACNE!!!, na Slovensku politici NEPRDLI na dosku, nedaju sa zastrasit a v tomto zmysle je signifikantne, ako si Sulik podal ministra Gabriela a Nemecko!!!

    Ako 100 tis. ludi ukazalo statom zamestnavanych homolobomultikultigenderkvotkam a statom vytvorenym neziskovkam, aby prestali poza chrbat financovat smejdov proti voli ludi. Take mnozstvo sa nepodari nikomu zvolat do ulic, ani keby sa potentovali. A to ZDORAZNUJE!!! boli vacsinou mladi ludia a mlade rodiny, lebo ich rodicia a stari rodicia z pochopitelnych dovodov zostali doma. Dufam, ze Lajciak, ktory poza chrbat buduje LGBT centra, pochopi, ze ma s tym prestat, ze na Slovensku nebude nejaka klika brnkat ludom po nose!!! Ked im nestaci dnesna pokojna demonstracia, vieme zorganizovat i masovejsie protesty, ktore stat uz budu i boliet!!!

    OdpovědětVymazat
  50. http://www.topky.sk/cl/1000851/1498855/VIDEO-Televizia-nechtiac-zachytila-odkaz-maleho-utecenca--Europania--podrezeme-vas?utm_source=facebook&utm_medium=topky&utm_campaign=sept2015

    OdpovědětVymazat
  51. Dobré ráno
    Vasjo, Babo, Anno
    občánky vítáme....
    Tě pic immáne
    kde se tu bereš
    kam se dereš?
    Nejsi slabý?
    Kde máš baby?
    Chalífo ahoj
    čouhá ti náboj
    a co ty Kálí
    co tě pálí?
    Nazdar šajchu
    chystáš glajchu?
    Tamhle běží Hasan
    celý opásán
    ta nám Mullah
    dělá průtah
    pro své bratrance
    to je razance....
    Tak vás tady vítáme
    ale prachy nemáme,
    musíte jít na západ
    tady prosím nešlapat.

    OdpovědětVymazat
  52. I Vám, pane Ládiku!!! a všem ostatním zdejším, dobrý a ničím nerušený den.
    Jo, tvlux jsem zkusila pustit - hraje. Odkaz jsem nehledala.
    Ke snaživým vtipálkům ze Zhotoven verš žádný? Udivila mě včerejší vlna diskuse k tomuto tématu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už mám fofr, až se situace zklidní...

      Vymazat
  53. Dobré ráno všem,

    před časem byla na A.cz zmínka - něco jako, že šlapu po záhoncích diskusní zahrady jako slon. Gaia mi potom poslal písničku Coldplay - Paradise
    https://www.youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg

    Přidávám Coldplay - Paradise (Peponi) African Style (ft. guest artist, Alex Boye) - ThePianoGuys
    https://www.youtube.com/watch?v=Cgovv8jWETM

    OdpovědětVymazat
  54. Ako multikultihomolobogenderkvotky klamu "v priamom prenose". Precitajte si sudr. Marii Hermanovu http://blog.aktualne.cz/blogy/pohled-zblizka.php?itemid=25935
    a sucasnu reakciu uznavaneho komentatora, fotografa, novinara...Šibíka
    Jan Sibik
    Ac jsem na Kube, kde je značný problem se připojit na internet, tak chci reagovat na množství agresivních az sprostých a vyhrožujícich mailu, ktere mi přišly od lidi, od kterých bych to nečekal. Jsou to lide, kteri chtějí pomáhat uprchlíkům, coz velmi oceňuji, ale zároveň jsou zřejmě slepí k negativním vecem, ktere nekteri uprchlici dělají. Aby bylo jasno: ja osobne chci, aby se uprchlíkům pomohlo v max. mozne míře a proto jsem publikoval radu reportáži, rozhovoru a videí na jejich podporu. Proto jsem je fotografoval na italsko-francouzke hranici, Calais, na Lesbosu i v Maďarsku. Za to jsem si vysloužil radu nenávistnych mailu a sms. To me vzhledem k velké míře nesnášenlivosti v naši republice bohuzel nepřekvapilo. Ale překvapilo me,ze nekteri lide kteri uprchlíkům pomáhají použili pri komunikaci se mnou stejne primitivní slovnik. Nekteri mi dokonce vyhrožovali, ze pokud nestahnu video ktere jsem natočil na maďarsko-srbské hranici, tak ze budu litovat. Co jsem tedy natočil? To co jsem za týden meho pobytu videl. Videl jsem, jak se ve velkém plýtvá s jídlem, jak se páli karimatky, stany, deky. Jak udělali uprchlici neuvěřitelný nepořádek podél cesty i mista, kde nocovali. A proto, ze uprchlíkům fandím, proto to neukazi, nenatocim nebo to budu bagatelizovat? Ani nahodou! To, ze lide, kteri pomáhají světu to videt nechtějí, protoze se to nehodí do jejich viděni světa, je jejich přístup. Ja se snažím byt vzdy co nejobjektivnější. Nebo mi snad chcete tvrdit, ze jsem si ty desítky záběru vymyslel a naaranzoval? To je ma odpověď na smršť reakci, ktere jsem dostal. Mozna by ti,kteri mi napsali, meli nejdříve neco videt a zažít a pak me teprve napadat. Zdravim z Kuby. Jan Sibik

    OdpovědětVymazat
  55. To: Anna
    Zdravím. Zaujal mě názor zdenkab o Vašich diskusích. Já být Vámi, tak o tom manželovi řeknu, neb náhoda je blbec a kdyby někdy koukl do historie, mohl by to rád či nerad uvidět. My doma máme třeba i přístupové heslo společné, pravda počítač jen jeden. I když - Vy jistě víte nejlépe, co dělat.

    To: Viola
    Jste na nás tady i na ACZ zanevřela, paní Violko? Disqus Viola dosud neodhalena?

    OdpovědětVymazat
  56. Baba Jaga

    My taky máme přístupové heslo společné. Muž ví, že si na internetu čtu. Já jen zapírám své psaní. Vím, že to není dobré. Ale takhle jsme oba v klidu. Muž je přesvědčený, že nikdo normální pod blogy nepíše, má strach, aby v diskusi na mě něco nezapůsobilo jako spouštěč...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by zjistil, že tomu tak není a že to s námi a hlavně s Vámi zase tolik zlé není. Co na to Váš lékař?

      Vymazat
    2. S doktorem jsem mé psaní nekonzultovala. Můj psychiatr ví, že se můj muž o mě skvěle stará, muž tam se mnou několikrát byl, takže když přijdu na kontrolu, tak se ptá, co říká můj muž. Ono je to složité. Jako spouštěč může zafungovat cokoliv, třeba i slovní napadení na internetové diskusi. Já se tady cítím naprosto v bezpečí, jenže můj muž je kovaný pesimista a od lidí, které nezná, nic dobrého nečeká. Ode mě čeká, že se nebudu vystavovat zbytečnému riziku a chce, abych respektovala jeho přání a nikam nepsala. Já to chápu. Navíc on respektuje mj. moji po onemocnění propuknuvší sociální fobii, takže nakupuje pouze on (přitom nakupování z duše nenávidí).
      Jakýkoliv stres u mě může zapůsobit jako spouštěč. V posledních letech mám frekvenci atak mánie a deprese poměrně velkou a proč tomu tak je, těžko říct. Třeba kdybych nepsala, tak by tomu tak nebylo :-) Biochemii mozku mám značně rozbouřenou. Ale někteří jsou na tom hůř.

      Vymazat
    3. Já to co laik vidím tak, že lépe s někým povídat než být dlouho sám. Možná byste mohla zkusit i to nakupování - cvičně třeba v místním obchůdku, je-li u Vás a třeba i vyrazit s někým blízkým mezi lidi za něčím, co Vás baví.
      Někdy je možná lépe vědět o chorobách i jiných věcech - třeba daňových zákonech mě napadlo (ale ty daně platit včas) - podrobností méně a hlavně - věřit sama sobě.
      Ty tři týdny bez muže jste přece zvládla báječně. Další změna Vás čeká, až zůstane trvale doma i on.

      Vymazat
    4. Vidíte to dobře, já s Vámi souhlasím. Navíc jsem bývala velmi společenský člověk, tak je pro mě nepochopitelné, že nedokážu zvládnout úzkost i jen při představě, že bych měla jít mezi lidi. Obzvlášť, když v mánii naopak jsem velice družná.
      Věřit sobě - už věřím, že jsem schopná čehokoliv, z extrému do extrému. O bipolaritě jsem toho přečetla dost, abych získala představu, o co se jedná, a abych věděla, jak to zvládat. Co vím jistě, že bez prášků to zvládnout nejde, že je dobré vyvarovat se stresu, rozčilení a všeho, co působí jako spouštěč... Vždycky jsem byla tvor zodpovědný a byla jsem přesvědčená, že co bude záležet jen na mně, to zvládnu, byla jsem aktivní, organizovala kdeco, včetně společných dovolených na vodě... a to až do mých pětačtyřiceti. Pak stačilo jedno klíště a já už nebyla a nejsem to, co jsem bývala.
      Bez muže jsem ty tři týdny zvládla, ale před jeho odjezdem jsem nabírala směr mánie, takže jsem kvůli tomu posilovala dávku prášků (stabilizátor nálady). Prášky mají spoustu nežádoucích účinků, včetně např. velmi nežádoucího účinku - vzácné nevyjasněné úmrtí. To mi připomnělo u bipolarity se každý druhý pokusí aspoň jednou o sebevraždu. Nechtěla bych patřit k těm druhým. Jenže jak v mánii, tak v depresi nejsem sama sobě pánem.
      Na jednu stranu jsem ráda, že muž už nebude dělat, přece jenom ho to už zmáhá (jenom denní dojíždění autem do práce a zpátky cca 100 km). Na druhou stranu se bojím, jestli si nepolezeme na nervy, když tu budeme pořád spolu. Muž už teď řeší, co bude doma pořád dělat. Má taky obavy, je zvyklý na práci.

      Vymazat
    5. Muž před chvílí dorazil z práce a je všechno zase jinak. Bude dělat ještě v prvním pololetí příštího roku. Je znát, že si opravdu odpočinul.

      Vymazat
  57. tak nám uschopnili bláňu ... po sérii operací vnitřku jí konečně hlavní gynekolog uznal vhodnou pro výkon služby veřejnosti , už se smí ojíždět i 70-ti km rychlostí , ten pokrok ... kde se to zastaví ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se do Blanky v životě nepodívám. Jezdím občas lochovickým a tím druhým tunelem, mezi nimi je most přes vltavu, který má vadné svary ... je tam omezená rychlost (snad na 100-110, ani nevím), vždycky to profrčím rychle, jako při traverzu lavinovým svahem .... v tunelu po stranách by se našlo hodně místa pro zimní pobyt.

      U nás /na Opavsku/ bydlí bezďáci v opuštěných bunkrech, uvnitř dole je stálá teplota +8°C bez topení, národní výbory tam zazdívají vchody... tam by se též vešlo dost lidí. Pod mosty je plno - policajti odtamtud vyhazují matrace. Jinde se pálí karimatky a stany, čověk je zmatený, co se děje.

      Vymazat
    2. při tak nízké teplotě se sice nedají pěstovat ani žampióny , ale jako zimoviště dobrý ... snad se někdo koukne před zazděním do toho bunkru , aby nebyl vejbor obviněn ze středověkých praktik ...

      Vymazat
    3. V jeskyních se za léčebný pobyt při +8°C platí a od bezďáků obce nic nevyberou, tak je vyženou na mráz nebo do teska.

      Vymazat
  58. Dobré odpoledne, pane Ladik!!!
    Večeři vařim a tak se najim.Mám radost.
    Na černochy a jiný bubáky nebudu myslet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozjel jsem výrobu moštů, všechno nachystané, jabka na čtvrtky (bez jader) a odešel drtič, dělaný nějakým inženýrem ze sýrie asi, bo odešel motor, co má 2,2kW, 4pólový. Jabka půjdou Robátkovi do lesa, už na mě čuměl.

      Vymazat
  59. Na disqusu dnes nějak řádí ta viróza, jak se to... slovní průjem :))
    Dobře děláte, Anno, že se držíte zpátky. Jen o Violu mám strach, jestli to taky nechytila a neleží.
    Taky bych slovně řádila, ale jdu se utopit v lejstrech, příkaz shora.
    Přeju hezký večer všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se vydováděla v sobotu pod Minaříkem, dohadovala jsem se tam s Richardem. Teď si užívám Vzduchoprázdniny
      https://www.youtube.com/watch?v=OHMN9vNgUa8

      Vymazat
    2. Koho to baví, ať si dovádí. Někdy mě to chytne i při pročítání a nestíhám klikat na odpovědi... je to fajn.
      Jak jste mi poslala H. Ulrychovou, koukala jsem a je tam tolik hezkých písniček... Už dva dny mi zní v hlavě starý dobrý Ideál, třeba se Vám taky trefím do noty.

      https://www.youtube.com/watch?v=xDrkrTz3wRE

      Vymazat
  60. Na jabloních sršňů jak much, jeden aby se jich bál, jsou takoví tvrdí, blbě se mačkají. Všechna jabka pobodané, na uskladnění nebude nic, musí se to zkapalnit. Drtič nutný, jdu něco vybrat na netu. A cosi mi leze pod trikem, asi veška jelení nebo jiné hova.o.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už bych měl http://www.vares.cz/product/fruit-shark-16-drtic-ovoce-117/
      ale to bude ten mošt dost drahý, to už je lepší zajít 23x ve dvojko na tatarák ke Koníčkovi.

      Vymazat
    2. Používám drtič na lidský pohon za dva a půl tisíce. Letos ze skorých jablek jednoho stromu jsem získal 80 litrů moštu.

      amat.

      Vymazat
  61. milí krtci, mám toho stále plno, chystám dvě akce a stíhám si akorát něco přečíst, ovšem nikoliv přispívat.
    Anno, dík za informace, snad se situace nijak dramaticky nezmění
    Ládik!!!
    o víkendu budu sklízet jablka, championy jsou všechny nabodané, jinak pár jonagoldů, Ggldenů a redstarů, holt co půjde zmoštuju, vloni jsem měla 50 litrů a vypil se všechen..
    Tužko,
    trochu se vyznám, umím si naroubovat, naočkovat i jinak namnožit, ale toho času, co mi chybí!
    Jaha
    Sulíka jsem zaregistrovala dávno a tohle bylo jeho opět typické vystoupení. No jo, ale těch ostatních vyžírků, co zbůhdarma jen kývají hlavou za nekřesťanské (dost pravdivé!) peníze...

    OdpovědětVymazat
  62. 13,4km za 1:28, převýšení 350m, divně dobrý výkon, měsíc v 1.čtvrti, 11st.C, krátký rukáv, naprosto v pohodě, velká rezerva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude BKB letos ještě 1,5 ročník, ne? Nezačnou-li brzy plískanice.
      Dotaz k 19:10: U vás se vosám říká sršni? Z jablek v nejhorším i pálenka dobrá. Jenže se asi také musí před kvašením zpracovat, že. No, já ani v pálenici nikdy nebyla, jen švestky sbírávala.

      Vymazat
    2. Sršeň je cca 5x větší, než vosa. BKB letos nebude - někde jsem četl, že příprava začátečníka trvá rok, já tomu dal 5 měsíců a pak to nedopadlo. Plískanice mám rád. Kalvados nedělám, jen slivku. A v pálenici to božsky voní, je v ní nuda - vždycky jsem autem, tak ani košt neproběhne.

      Vymazat
    3. Ti letošní byli cca 2,5 cm dlouzí.

      amat.

      Vymazat
  63. Pro příjemné ponocování Piano Concerto No. 1 - Tchaikovsky (Herbert von Karajan)

    https://www.youtube.com/watch?v=kzoPBj5NKRg

    OdpovědětVymazat
  64. Kdo by si chtěl dát přídavek z klasiky tak doporučuju Evgeny Kissin - Chopin - Piano Concerto No 1 in E minor, Op 11

    https://www.youtube.com/watch?v=JabdPTvA3Go

    OdpovědětVymazat
  65. Jo, sršni.
    Ťěch sem do petek nachytal desítky a vos stovky. Na povidla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sršeň je chráněný.

      Vymazat
    2. Ale že jich máte tolik... U nás výskyt minimální.
      Pálenky mému čuchometru nikterak nevoní, proč nevím a už s tím asi neudělám nic.

      Vymazat
    3. Já tam pěstuju ostružiny a letos mi je vosy všechny sežraly a mezi nima i sršni
      Nedalo se ani přiblížit, kolik jich bylo.
      A třebas krmení liškám sem musel dávat jenom na noc, páč hned se na to vosy vrhly.

      Vymazat
    4. máme vosí hnízdo pod střechou. Ani jednou nás žádná nebodla. Měla jsem vosu ve vinotéce, říkám jí pojď ven, vosičko, tady je chladno a nic k jídlo a otevřela jsem jí dveře. Nechala se vyprovodit až ven...

      Vymazat
  66. Báječný výběr, Anno.
    Ještě se tu koukám na současnou mapu okolí, kam možná zítra vyrazíme. Za kopec (asi 350 m a s výhledy) autobusem, k nám přes něj po svých po polňačkách. Chtěla bych tam nahlídnout i do lesa na kapličku s pramenem, u níž jsem nikdy nebyla. Možná nezakufrujeme.
    Ještě k tomu dnešku - všechno bude fajn, doma určitě. Vzpomněla jsem si, že se to i hrávalo. No jo:
    https://www.youtube.com/watch?v=0mSpTmvfKjs
    I bez zavírání očí či s netopýrem... Ten text vůbec neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslel jsem, že Vaše okresní město je Šumperk, a ono to bude Uherské Hradiště, tam jsou hory 350m.

      Vymazat
    2. Někde kolem Hluku... kaplička Sv. Antonínek, 348 m n.m.

      Vymazat
  67. Kde dnes jste, pane Ládiku!!!?
    Pozdrav všem.

    OdpovědětVymazat
  68. Na pionýru se nesměj dávat odkazy.
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=XA3E_U7MxgI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Názorná ukázka, jak se řeči politiků diametrálně liší od skutečnosti.

      Vymazat
    2. https://www.youtube.com/watch?v=3DqPtV2KNas

      Vymazat
  69. Dobré ráno všem,
    ať se vydaří výlet, Babo Jago,

    Sedávám na domovních schodech - Zuzana Navarová
    https://www.youtube.com/watch?v=GEM1ImKQvoY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík. Ráno 3,8, teď už slunce svítí zdatně. Takže určitě.

      Vymazat
  70. Vylez jsem ven - jasno, kosa, vítr. To mi připomělo datum, jaké je. Prk jsem cítil už na BKB, nad Jeřábčí chatou, ale zdálo se mi to brzno. Budu muset někam zajet na adrenalinový zážitek, nejlepší mám z Jeseníků, nad Medvědím dolem. To ještěpřed Zamčiskem stála kazatelna se spodním vchodem a padacím zavíráním, se skleněnými pusuvnými tabulkami. Měl jsem prst na spoušti (Praktica s plátěnou závěrkou), dole troubil 14terák. No nevyfotil jsem ho - venku bylo kolem -10°C (voda mrzla dost rychle) a prstem jsem nehnul, byl tuhý, musel jsem ho rozmrazit v ústech a jelen se přesunul.... Když ale zatroubí v lese za prdelí, to taky nejde moc fotit.
    Jenže mám venku míchačku a koupený cement, tak to bude s výletem problém.

    OdpovědětVymazat
  71. Hamplová se rozjela, rači to napíšu sem a zkopíruju tam, určitě mazal nespí.

    Saracéni útočí
    na hradčanské úbočí
    už jsou v Rajské zahradě
    kdo teď bude na řadě...
    Co to kouká z trávy?
    Uřezané hlavy
    hledí smutně do nebíčka
    do sluníčka, do sluníčka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádné strachy, rakouská policie má situaci pod kontrolou... dokonce vyžaduje doklady! :o)

      https://www.facebook.com/481609182000318/videos/488355541325682/?fref=nf

      Vymazat
    2. Si pište že nespí.
      Řikal jsem Vám co maj rádi.

      Vymazat
  72. Teda vás na pionýru mazači moc nemusí. Zase tam něco zmizelo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk jim poskytne poezii zdarma a takový je vděk.

      Vymazat
  73. zděnda bé by to tady taky mohl začít mazat , aspoň by to tu připomínalo synagogu ...

    ale jinak pro změnu k uprchlíkům ... když už si člověk řiká že ho nemůže ze strany ebolistů a šariátniků nic překvapit , vždy se to posune na vyšší level ... ta banda normálně kempuje přímo na hřbitově mezi pomníky zesnulých , video ...
    http://goo.gl/uUkuz9

    OdpovědětVymazat
  74. Tak na Disqusu nemají rádi Ransdorfa, protože mi nechtěli uveřejnit toto:
    "Když tu vzpomínáte pana Ransdorfa, ten byl v OVM skvělý a skvěle i vypadal, světle šedý oblek, kravatu do temně ruda, oči šedomodré a jemné opálení. A rozhodně měl dobré argumenty a uváděl jasná fakta, je dobře, že dělá toho europoslance a vůbec v současné době jsou všichni komunisti skvělí až na Dolejše, ovšem ten je asi jen jako návnada pro nerozhodnuté voliče."

    OdpovědětVymazat
  75. xeroxi

    to už bych rovnou brala jako provokaci.

    OdpovědětVymazat
  76. Syřan podražený kameramankou bojoval za islamisty, tvrdí Kurdové
    http://zpravy.idnes.cz/podrazeny-syran-bojoval-za-an-nusru-tvrdi-kurdove-fwg-/zahranicni.aspx?c=A150922_141445_zahranicni_ert

    tady se zase ukazuje, že mu ta holka nohy nepodrazila...
    https://www.facebook.com/Tibike53/videos/836686199733399/?pnref=story

    Violko, vy jste báječná! Trošku provokatérka, ale fakt dobrý ;o)) Jste na disqusu jako Viola? Musím kouknout

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem tam jako Viola a už na druhý vstup mě mazali vícekrát, no použila jsem sprosté slovo, to musím říct, ale opravdu se nedalo obejít, co je pravda, je pravda a ta se nemá obcházet.

      Vymazat
    2. Vy a sproste slovo???

      Neverim☺.

      Vymazat
  77. liška:

    Já mu ten kotoul nevěřil, hned jak řekli, že trénuje fotbalisty...

    OdpovědětVymazat
  78. praguefrank,

    to máte dobrý postřeh. Já byl dnes zabanován na disqu za to, že jsem upozornil na místní cenzuru horší bolševika. Také mě dříve nenechali publikovat pod nickem "havloidní fligna", ale přezdívka "demokradova retribuce" á la masový vrah E. Beneš jim nevadila. Nebo možná jo, a dnes si k banu našli důvod :-)

    ld

    OdpovědětVymazat
  79. No jo, kvokvokvoty byly přijaty...

    Usnesení o kvótách na přerozdělení 120 tisíc migrantů bylo přijato na zasedání ministrů vnitra Evropské unie. Proti byla Česká republika, Slovensko, Rumunsko, Maďarsko a Finsko se zdrželo, napsal na svém Twitteru český ministr vnitra Milan Chovanec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juzek zradil.

      Vymazat
    2. No jo, velké Polsko se cítí na víc než se paktovat s pidi-státečky. Jistě bude náležitě odměněno.

      Vymazat
    3. posypová sůl byla vždycky darebná ... už za strejdy ády , ohambího a nýčkonc za tety andělky jakbysmet ...
      andělka přivede evropu do nahejch prdelí , že to tu bude vypadat jak když skutečně všichni nosíme jenom ty andělíčky ...

      Vymazat
  80. Výlet se vydařil. Počasí jako malované, celkem dobrá viditelnost - pravé babí léto. Více jsme se rozhlíželi a fotili než nachodili.

    To: Ládik!!!
    Někde mezi těma dvěma městy, co jste tipoval, je naše okresní městečko. A ta kaplička, co jsme u ní dnes byli, je i se svou "svatou" vodou známá nejspíše jen v okolí. Kdepak Sv. Antoníček...
    Lehce jsme zakufrovali při cestě z kopce - o jednu polňačku. Kupodivu tama šel poprvé i můj jedinec.
    Podle mapy bez všelikých pochůzek za lepšími výhledy tak 11 km, 100 m nahoru a 140 dolů - zastavili jsme se na závěr pojíst a poslední kousek dojeli autobusem, neb to bylo po asfaltu a nohám už se nechtělo. Kroků mám dnes i s domácími necelých 21 tisíc.

    Nevím, zda jste zaznamenal na začátku stránky žádost paní Violy a postup při vkládání vlastní ikonky. Já jí ho popsala v sobotu u pana Minaříka Odpovědnost za civilizaci asi lehce zmateně, neb zatím píše bez ní. Tak to, prosím, zkuste lépe.
    Nějako mám v konání obou Viol guláš - tam své detektivní úsilí nezaměříte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V půlce je Prostějov, to už mám mimo pracovní rajon, kdysi jsem dělal něco pro JZD Lešany...
      Viola si ikonku dosadí sama, mi to šlo taky samo, bylo to intuitivní.
      Detektiv bych nebyl dobrý....

      Vymazat
    2. Ještě by to mohla být Kroměříž, to je lepší, než Sprostějov.

      Vymazat
    3. Babuško Jaguško a kde je ta druhá Viola? Na diqus jsem se už přihlásila, ale nějak toho avatara nemůžu vybarvit ani po vašem vysvětlení.

      Vymazat
  81. a podobnost čistě náhodná? Že by s lidmi i ta zvířena?
    V Polabí se objevil živý šakal, zachytila jej fotopast
    Šakal obecný pochází a přirozeně se vyskytuje na území severní Afriky, Balkánu, od blízkého Východu po Indočínu. Nejstarší záznamy o jeho přítomnosti v Evropě pocházejí z Chorvatska, Řecka a Bulharska. Největší roli v šakalí migraci pravděpodobně hraje změna klimatu. Kromě toho v měnící se krajině mohou vznikat nové koridory šíření, které pomáhají zvířatům překonat dříve neprůchodné oblasti.

    OdpovědětVymazat
  82. Baba Jaga:

    A jaké bylo zadání té zeměpisné hádanky?!? Jsem to prošvih'.

    liška:

    Doufám, že JAHA aspoň zazpytuje svědomí... není to tak dlouho, co předvídal, že země V4 podrazí (jeho slovy) "jako vždy" proradní Češi. A přitom to byli (mými slovy) "jako obvykle" Poláci.

    Jinak jsem měl dnes v podvečer přízračný zážitek, potkal jsem u nás v sámošce expresidenta Klause s ochrankou, dokonce stál za mnou v řadě u kasy (pan Vasja bude závidět). ;o)
    Kdyby to byl ve snáři, asi by tam stálo: "Klause viděti, bruselské kvóty přijati".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klause viděti, celý den zkažený míti. To je vše k tomu pánovi. A ke kvokvo? Raději nic :-(

      Vymazat
    2. Žádné zadání nebylo - pan Ládik!!! určoval dle výšky kopce, přes který jsme dnes putovali, naše okresní městečko. Je zvídavý - ale to já také, jen ne tolik důkladně.

      Že by pan Klaus chodil po kšeftech zjišťovat mínění občanů? No, nakupovat asi občas musí, když paninku vyštval do Blavy a služebné dal volno.
      O co všechno my na vsi přicházíme... Do našeho obchůdku už by se mimo něho a ochranku moc dalších stejně nevešlo.

      Vymazat
    3. JdM jsem lokalizoval podle fotky z okna, když jsou na obzoru hory...

      Vymazat
    4. U nás v těšíně byl dnes bimbo, ve škole. Budu mít info z 1. ruky.

      Vymazat
    5. BJ:

      To se nedivím, já jsem taky důkladně zvídavý!

      Pan Klaus nevypadal, že přišel mezi prostý lid cokoliv zjišťovat. Spíš mu vyhládlo. Ale co kupoval nevím, nechtěl jsem jej očumovat nebo jinak obtěžovat. Nejsem ten typ.
      A taky měl za sebou tu gorilu se sluchátkem... :o).

      Vymazat
    6. zdenekb: Ty 2 okresy (PV + KR) zřejmě byly trefa ... zajímá mě to zejména kvůli počasí, BJ občas píše, jak tam je ... je to taková "plonkovní" oblast, kde nejsou hory ani poblíž...

      Vymazat
    7. zdenek ... měl jste pohotově vytáhnout kuličkovku hele ...

      Vymazat
    8. mb:

      Já chodím neozbrojen. Ani softwarové kuličky nemám... :o)

      Vymazat
    9. ... to je ale velice veliká škoda ...

      kebyste byl skaut(em) tak byste byl ( s hentými softairporkuličkami ) připraven ...

      hezký večer a brou ...

      Vymazat
  83. tož tak...
    jdu dělat paštičky, péci kachničky a budu k tomu popíjet nějaký dobrý nápoj. Užijte si pohodový
    večer a nemyslím si, že ráno moudřejší večera, z toho jsem už vyrostla. Takže líp už bylo, vypadá to tak, přesto zůstávám optimistou. Realistou bych byla radši, ale nemám z čeho střílet...
    Zítra napřečtenou!

    OdpovědětVymazat
  84. Poláci tradičně.
    http://remembers.rajce.idnes.cz/Spojenci/

    amat.

    OdpovědětVymazat
  85. tak to, že si někdo pozve uprchlíky k sobě do vlasti a pak je CHCE PŘEROZDĚLIT do vlastí jiných ... je faul jako prase jako prase jako hovado ...

    Frau Merkel, das is aber eine rechte Schande !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až budou zase nějaký volby, tak se tuna zeptejte, komu to hodit.
      Ať to neni zase Dinsbír :-)

      Vymazat
    2. tak zas než opilec Dinsbír furt lepší ...

      Vymazat
  86. ládíku ... vopatrně s tím bumbáním u sósedů ... :-)

    ,, Ind v opilosti spadl do výkopu, silničáři ho zaasfaltovali
    Silničáři si ničeho nevšimli a povrch upravili parním válcem. Vesničané, které zalarmovala manželka dotyčného, však později poblíž místa našli mužovu košili. Když pak asfalt rozbili, zjistili, že nešťastník skončil pod ním.
    Tělo bylo odesláno k pitvě. ,,
    http://goo.gl/dJPQjH

    OdpovědětVymazat
  87. Pionýrská perla:
    Čím méně Syřanů v Sýrii, tím větší mír v Sýrii, to je logické ne?

    amat.

    OdpovědětVymazat
  88. Dobré velmi brzké ráno,
    před chvílí jsem se vzbudila a nemůžu znovu usnout, takže je možné, že ráno budu vyspávat. Předpověď pro dnešek byla, že bude pršet. Tak pro větší pohodu Lizz Wright & Raul Midon Estival Jazz 2012
    https://www.youtube.com/watch?v=nvF3okXo8YA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je změnou počasí.
      Dycky mi bolí v hlavě.

      Vymazat
    2. Počasím to bude. Já ty změny snáším čím dál hůř.

      Vymazat
  89. amat
    Dobrej odkaz :-)
    Třebas pro pana Ladik!!!
    -----------------------------------------
    1. maršál Rydz-Šmigly a plukovník Studnitz, Varšava, 11. 11. 1938.
    2. německo-polská hlídka na mostě u Bohumína, říjen 1938.
    3. němečtí důstojníci pozorují polský zábor Bohumína, říjen 1938.
    4. polské jednotky okupují Spiš, listopad 1938.
    5. polské jednotky okupují Těšín, říjen 1938.

    OdpovědětVymazat
  90. zdenekb
    V rodnym městě mám barák se zahradou a onehdá mi tam navezli rašelinu a já jí rozvážel a byl sem špinavej jak prase. Noa dal sem si pauzu na cigárko, stojim na chodníku opřenej o lopatu a zastavilo černý auto, páč tam je stopka a na zadnim sedadle prezident Klaus. Měl otevřený okýnko a tak sem mu ukázal palec nahoru a řikám "dobře děláte" a on mi pokynul a on kňouravě: "však koukám, že vy taky"
    A hned se mi pracovalo líp :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jste rozvážel černý matroš.

      Vymazat
  91. Ochladilo se, bere mě vánoční nálada.... a koledy.

    Půjdem spolu do Německa
    uhaj mumraj mumraj dál
    Andělko, merklová, já tě budu utínati
    Andělko, Merlová, já tě budu utínat.

    Začni Mullo na ty dudy
    uhaj mumraj mumraj dál
    Andělko, merklová, já tě budu utínati
    Andělko, Merlová, já tě budu utínat.

    ...

    OdpovědětVymazat
  92. vasja -
    včera skoro celý den jsem dával do kupy sedačku "Stockohlm", uskladněnou 8 let na půdě (ta prodleva byla vlivem jiných událostí). Bylo v ní hodně dřeva a železa. Proč to píšu: vyrobeno v Malajsii. Kdybych neměl sady závitníků, neposkládal bych ji - prořezával jsem každou druhou (atypickou) matku. Jestli takhle sestavují nebo servisují letadla, tak se vůbec nedivím, že jedno zahlo nad indický oceán a spadlo. A to druhé ... třeba ho sestřelili z humanitárních důvodů, mohlo se rozpadávat za letu, klidně bych to uznal jako důvod.

    OdpovědětVymazat
  93. A Mlynář má utrum, může jít zasněžovat sjezdovku v osvětimanech.

    OdpovědětVymazat
  94. Teď by mělo někoho napadnout prověřit bimba.

    OdpovědětVymazat
  95. Když tu je vánoční koleda, přidám vánoční písničku, u které skoro vždycky slzím - Řetězy z papíru - Wabi Daněk
    https://www.youtube.com/watch?v=CIelAyYJ-KQ

    OdpovědětVymazat
  96. Jedu takhle z Jablunkova kolem těšínského divadla a kdo tam sedí venku na lávce s krikou v ruce - bimbo. Kolem plno fízlů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedu takhle tábořit
      Škodou 100 na Oravu
      Spěchám, proto riskuji,
      projíždím přes Moravu
      Řádí tam to strašidlo,
      vystupuje mu faldík,
      žere hlavně Pražáky,
      jmenuje se Ládík!!!

      Vymazat
    2. Tajní v černých oblecích a s černými brýlemi (po dvojicích, s vysílačkami) byli ještě na cestě do Havířova.

      Vymazat
  97. vráťa mynářů nezískal bezpečnostní prověrku kvůli podnikatelským aktivitám včetně podezřelé levně koupené nemovitosti v praze , není divu je to demokrat ... zajímalo by mě kterej z tzv. demokratů tu tzv. bezpečnostní prověrku má , když je to všechno stejná demo pakáž ... ? ...

    a druhak by mě zajímalo důvody proč jí vráťa nebo kdokoliv jiný z demo pakáže nemůže mít , protože neshledávám na všeobecné vychcanosti a zlodějnách důvod proč by nemohl mít přístup k tajným informacím ... ? ...

    a třeťák ... když našli tzv. nejasnosti v jeho podnikatelské a životní činnosti proč ho nedají k soudu ... ? ...

    OdpovědětVymazat
  98. kratičké video jak lákala kdysi roithová k podpisu lisabonské smlouvy ... prý lisabon bude proti uprchlíkům ... hit internetu ... :-)

    https://goo.gl/WmonzU

    OdpovědětVymazat
  99. Za chvíli je Skotsko-Japonsko a pak Austrálie-Fidži, to moc práce neudělám.

    OdpovědětVymazat