26 července, 2016

KRTINEC č.126

206 komentářů:

  1. Zdravím v noci do Nory.
    Dívám se na islandský seriál V pasti-Ófærð, má to atmosféru.

    OdpovědětVymazat
  2. a já přeji dobré ráno, chystáme se na houby. Snad je najdeme, rostou krásné lišky a ty já ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Gutském pekle bylo pár masáků a holubinek, nic nerostlo. Mě to táhne na borůvky nebo maliny.

      Vymazat
  3. Nakouknu do novin a hned 15 ubodaných japonců. Pěkně to dnes začíná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už 19 a další v klinické smrti. U japonců to islamista nebude, dá se očekávat široká publicita úchylům. Na Acz mají téma. Jestli to nebyl jejich zahraniční podporovatel.

      Vymazat
    2. No jo, ale ministr soc. věcí mu pošle děkovný dopis, uspoří na výdajích. Já vím, je to hnusné, ale retardy ve staré Spartě házeli ze skály. Uvedu jeden příklad, kde je celý tento problém k zamyšlení: Díky pokročilé vědě jsou udržování při životě i mladí cukrovkáři, ovšem zdravotnictví nemoc ještě neumí vyléčit na 100%. V podstatě jde jen o zaléčování. No a u mladých lidí je tu jeden problém. Díky tomu se pak stává, že tito lidé mají potomky, kde je téměř jistota, že tato nemoc se přenáší dál. Jsem líný vyhledávat příslušná data, ale je to ve vysokých %. Takže výsledkem je to, že nemoc v populaci se šíří resp. rozšiřuje vesele dál. Dřív to vyřešila příroda sama. Takže tady máme etíku s humálností proti zdravé populaci, co do celku. A tak je to u spousty dalších nemocí. Mají to lékaři opravdu někdy blbé. Podotýkám, že nemám nic oproti cukrovkářům, jen jsem nahodil problém, který je v současné době neřešitelný. Zatím.

      Vymazat
    3. Zaléčit ... je to podobné, jako podléčit? Myslím, že zde je lékař, který podá osvětu.

      Vymazat
  4. V rajchu je 410 islamistů. Zdá se, že to mají ošèfované, možná má každý přiděleno číslo. Určitě mají čipy a jsou monitorováni. Německo je tímto bezpečná země a nic tam nehrozí. Gott mít ihnen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Česko přijme 80 Syřanů z tureckých uprchlických táborů, přijet by měli na podzim
      -----
      Pražský výběr ?
      Erdoganem vybraní nejdemokratičtější zástupci Islámského státu ?
      Ještě v Turecku prý absolvují rychlokurs českých reálií.

      Vymazat
    2. Syrští češi
      nejsou pěší
      dostanou vozy
      místo kozy
      místo stanů byty
      a nám řeknou tyty
      budeš je mít rád
      nebo půjdeš do lesa.

      Vymazat
    3. Na palubě vládního speciálu absolvují pod vedením českých jeptišek rychlokurs používání misionářské polohy.

      Nejlepší účastník obdrží certifikát a jako osobní zbraň na obranu proti příliš agresivními českými fanynkami samopal značky Škorpion s vygravírovaným podpisem ministra obrany.

      Vymazat
    4. 80 syřanů včetně manželek a dětí ... to může být 1600 lidí, to by musel jet vládní vlak.

      Vymazat
    5. Emeritní ministryně Parkánová věnuje jako cenu za druhé místo tahací harmoniku a notový záznam na pergamenu z afgánské kozy svého nového hitu
      Dobrý den, Ahmede, já tě vítám !

      Vymazat
    6. Dobrý den ahmede z persie
      neseš nám divoké spermie
      to budou školičky plné dětí
      to bude základna do podsvětí.

      Vymazat
  5. Všechno nejlepší Anně. Chladné ráno není, 18°C, mlha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já se připojuji do fronty gratulantů !
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Já pro Annu přidávám:
      Stále platí: hodně štěstí, stálé zdraví - ať Vás život DLOUHO baví.
      Ať žije Anna!

      To: Ládik!!!
      Tak jsme slavně po více než třech letech došli i bez Vás (zvala jsem)s "fakultními chodci" na Měsíc - nejlepší přispěl 12232 km. Kdo ví, zda budeme putovat zpět, někam jinam či každý dle svého uvážení.

      Vymazat
    3. BJ -
      kolik vás bylo? Můj průměrný výkon je cca 9-10 km denně (poslední rok), to bych šel sám přes 100 let. Za 3 roky 10 tis. km, z toho 3/4 je běh. Kolik jste našlapala Vy?

      Vymazat
    4. Pozor na kolena, z Měsíce to jde jen z kopce.

      Vymazat
    5. 10456581 kroků - násobilo jim to obecně 0,7 m za krok, já dělám kratší - změřené je nemám. 1398 lidiček chodilo různě dlouhou dobu - tento měsíc 30.

      Vymazat
    6. To je kroků i na zpáteční cestu, nás učili vzdálenost 384400km.
      Krok si změřte (spočítejte na přesný 1km) ... můj běžecký (kopcovitý) je 0,88m, ale pravidelně prodlužuju.

      Vymazat
    7. Úplně jste mě zmátl, že jsem kroky nezkopírovala dobře. Vzala jsem si na pomoc kalkulačku - s délkou kroku 0,7 m je to skutečně jen necelých 7320 km - šla bych sama mnohem déle než Vy. Průměrně denně mám za těch 1159 dní 9022 kroků, do doporučených 10 tisíc, co na ně organizátoři jednotlivce v záznamech vyhodnocovali, ještě kus.
      No jo, chůze - nejlevnější léčba na leccos, zda je důležitější počet kroků či kilometry nezkoumám.
      Ale stejně obdivuji Vaši paměť - podobné údaje jsem asi v hlavičce nikdy neschraňovala. Tělocvikáři mají co cíl uvedeno 384403 km, splněno 549975069 kroky.

      Vymazat
  6. V Turecku probíhá řádnou demokratickou cestou islamizace. Nádherné! Ukazuje se, že demokracie umí sama sebe pěkně zahubit. Mimochodem,
    našel jsem info, že Erdogan o převratu, ve kterém měly prsty USA věděl. A sedněte si na zadek. Info dostali od ruské tajné služby. Tím se ovšem dost vysvětluje změna kurzu Erdogana k Putinovi. Navíc ruské letadlo sestřelili prý Amíci, resp. jejich instruktoři byli u toho.
    Zasraná politika, všichni proti všem, jen je tady jedna jistota, Američan nenávidí Rusa, to je jistota. No a islamizace Turecka není moc dobrá pro nikoho. Jen není jasné, proč EU, která má silné hospodářské páky na Turecko, drží jako beran a nechá se od toho nevzdělaného šmudlíka vydírat. Ale to zase může být práce Amíka, poněvadž SRN je pod jeho kuratelou a poslouchá neb by ho velký Sam vytahal za ucho!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maxime,
      "obávaná" ruská armáda má cca třičtvrtě miliónu mužů.
      Turecká přibližně stejně, někdo říká milión.

      S tím, že by nebyl problém v současné době navýšit stavy třeba na trojnásobek, stačí Erdoganův dekret.

      Vycvičených připrchlíků s dlouholetými bojovými zkušenostmi bude dost, stačí zapískat.
      Nemusí je ani oblékat, stačí jim propůjčit turecké státní občanství a poslat na bezvízovou turistickou dovolenku do Evropy.
      Výzbroj jistě zapůjčí hrdinní ministři a ministrně obrany států EU, stačí slušně zaklepat pažbou na dveře pracovny a poprosit.

      No a s armádou Ukrajiny a Polska v čele se všichni společně můžeme vydat ruskou skal a stepí divočinou preventivně bránit Česko před nebezpečím napadení vojsky Severní Koreje.

      Při nočních přesunech budou cestu osvětlovat jaderné světlice, které jako důkaz kajícného přátelství zašle meziinkontinentálně Otík, Killary, případně Kačer Donald.
      Názorová pružnost především !

      (V nejhorším případě se načnou v Turecku největší sklady jaderných zbraní, které má Amerika v Evropě.
      Klíče jistě ochotně poskytne americký vrátný po půlhodince přesvědčování. Co by pro druha ve zbrani, našeho partnera a spolubojovníka v Nato neudělal, že...)








      Vymazat
  7. Na tú svatú katerinu .... japonsky:

    čobodaj nebodaj čáry nebodaj
    bodaj bodaj bodaj bodaj
    čáry nebodaj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bodal českým prvorepublikovým bajonetem, který uloupil v našich armádních zásobách čínský špión a poslal jej v diplomatickém zavazadle na ruské velvyslanectví v Tokiu !

      Vymazat
    2. Příznačná je japonská zdvořilost. Pobodal, zašel na stanici a řekl "udělal jsem to". Žádný bordel okolo, materiální škody, mediální humbuk.

      Vymazat
  8. http://www.anonews.co/ww3-syria/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na průsečíku sedí Assad.

      Vymazat
    2. Doporučuji, informačně husté.
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Na-jednoho-pristehovalce-ktery-chce-vrazdit-pripadaji-stovky-tech-co-chteji-krast-Statistik-a-publicista-chladne-nastoluje-fakta-446287

      Vymazat
  9. Porušování zásady celibátu je podle sociologa Jozefa Baniaka z Mickiewiczovy univerzity v Poznani natolik rozšířené, že se tomu až nechce věřit. Podle posledních průzkumů více než 66 procent z 30 200 polských kněží žije nebo žilo v trvalých svazcích se ženami a 15 až 17 procent z nich má s nimi jedno nebo více dětí. Navíc tento trend v posledním období výrazněji sílí.
    Hříšníky nejčastěji přeloží

    Portál Natemat.pl. zároveň napsal, že celibát je mezi polskými kněžími v podstatě už jen formalita a církevní hierarchie řeší jen ty případy duchovních žijících se ženami a majících s nimi děti, které se dostaly do médií nebo jsou kolem nich nějaké velké aféry.

    Takoví hříšníci bývají obvykle přeloženi do jiné farnosti, vzdálené i několik set kilometrů od „jejich“ žen a dětí, a jen výjimečně je vylučují z kněžského stavu. „Zkrátka jde o to, aby po nich nedědily ženy a děti, ale církev jako celek, jak je tomu ostatně už po několik staletí,“ napsal Natemat.pl.
    ----
    Což zároveň znamená, že polští kněží buď používají (církví zakázané)spolehlivé metody antikoncepce, nebo chodí jejich partnerky opakovaně na potraty.
    Což by si třeba běžný irský katolík ani jedno ani druhé nedovolil.

    Jak to vypadá se sexuální revolucí slovenského kléru ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DOTAZ BYL, PŘIROZENĚ, PRO JAHU

      Vymazat
    2. Sice to nevím, ale podle plochy státu bych si dovolil tvrdit, že přemísťování bude v řádu desítek kilometrů. A také v důsledku vyšší životní úrovně je možné, že budou zřízeny školky pro děti prelátů.

      Vymazat
    3. Na venkově mirojesle, v okresních městech makrojesle.

      V nejmenších vesničkách jesličky vystlané slámou.
      Otopného oslíka na teplovzdušné zadýchávání zakoupí z církevních restitucí česká katolická církev jako poděkování za zásobování vymírajících českých farností plodnými polskými faráři.

      Vymazat
    4. Začínají se mi nad tím rdít rajčata:
      http://www.imgup.cz/image/qyt

      Vymazat
    5. Krásná rajčata, vše listí zelené, u nás už máme plíseň...

      Vymazat
    6. A krásné kopřivy a přesličky ... letošní záhon s "hlínou" jen z desetiletého kompostu z posekané trávy, za chvíli vyprchá do atmosféry.

      Vymazat
  10. Díky všem za přání. Už jsem celkem v pohodě, zvládla jsem si tu a na A.cz číst a nepsat, se čtením knížek mám trochu problém se soustředěním, ale to se zlepší po snížení léků.

    Vivaldi: Concerto for flautino in C major, RV 443 | Anna Fusek - Cappela Anna
    https://www.youtube.com/watch?v=kU5Q1mCMCKM&list=PLNqvJjuvGEf40m4aEBV5uf_rlSmIKObNf

    Anna Netrebko sings Solveig s Song by Edward Grieg
    https://www.youtube.com/watch?v=A8NOoG-AD_I

    Ana Vidovic | Altiplanos (Pierre Bensusan)
    https://www.youtube.com/watch?v=d2a_yfT84KQ&index=5&list=RDLxSGKBM5_t8

    ANA MOURA - CANSAÇO
    https://www.youtube.com/watch?v=eUQp-kyqg1w&list=PLEZ2X9WCTzAKbBY3HL_EqZLiOir8BHsdX&index=5

    Wabi Ryvola - Kamarád Les
    https://www.youtube.com/watch?v=FGRCD1pZ1tY&index=49&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno,

      i ode mě blahopřání k svátku - hodně štěstí a hlavně zdraví, držte se.
      Za "Anní" muziku díky, dobrý výběr.

      Vymazat
    2. Přidávám se na konec druhé frontičky gratulantů.
      Díky za muziku a opatrujte se.

      Vymazat
  11. Vrtá mi hlavou, jestli je Turecko lidově islamistická republika nebo už to je džamahírie. Zkrácený název "Turecko" je zahalující, ja burka. Nebo zahajlující?
    Z druhé strany do mě vrtá, co má turecká džamahírie společného se severním Atlantikem. Asi jenom řídící systémy. O pěchotě bych měl pochybnosti, u té budou panovat kmenové zvyky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. 1. Stroje F-16, kterých má Turecko ve výzbroji skoro 250, desítky z nich jsou už ve specifikaci Block 50+, tedy nejnovější variantě tohoto stíhače 4. generace vybavená skvělými raketami AIM-120, tedy těmi co sestřelily i ruský Su-24.
      2. Mobilní rušící systém Koral umožňující turecké armádě efektivní elektronické válčení. Vysoce mobilní systém s dosahem až 150 kilometrů je schopný blokovat a klamat všechny pozemní, námořní i letecké radarové systémy a tedy oslepit zbraňové systémy protivníka.
      3. Diesel-elektrické ponorky Gür vycházející z německé ponorky Type 209, patřící mezi jedny z nejlepších ponorek tohoto typu na světě. Vyzbrojené jsou protilodními raketami Harpoon a těžkými torpédy Tigerfish britské výroby a DM2A4 německé. Tyto tiché a smrtící stroje by mohly ohrožovat ruská povrchová plavidla.

      4. Stealth korvety ADA vyzbrojené až 8 střelami Harpoon Block II, 21 protiletadlovými střelami a torpédy ráže 324 mm.

      5. Elitní potápěčské jednotky SAT schopné pracovat v jakémkoliv prostředí a likvidovat přístavní zařízení nebo ukotvené lodě.

      Vymazat
    2. Turecká republika
      Turecko je formálně parlamentní zastupitelská demokracie. Je to jedna z mála zemí s muslimskou většinou a zároveň — v současnosti již jen formálně — sekulárním politickým systémem.[13] Vláda je rozdělena na tři větve – výkonnou, zákonodárnou a soudní –, které byly do pokusu o převrat v roce 2016 na sobě nezávislé.[14] V čele státu stojí prezident, kterým je od roku 2014 Recep Tayyip Erdoğan, jenž byl v letech 2003 až 2014 předsedou vlády. Podle turecké ústavy má prezident převážně ceremoniální funkci, avšak již od svého zvolení do této funkce vykonává Erdoğan v zemi de facto svrchovanou moc a usiluje o to, aby mu odpovídající pravomoce náležely i podle ústavy. Výkonnou moc tvoří Rada ministrů v čele s premiérem, kterým je od roku 2016 Binali Yıldırım. Zákonodárnou moc představuje jednokomorový parlament. Velký vliv na politiku má armáda, která funguje částečně nezávisle na civilní vládě.[15] Mezi státy Blízkého východu patří Turecko k demokratičtějším zemím. Volby jsou svobodné a spravedlivé. Podle ústavy mají všichni obyvatelé země stejná práva, nicméně ve skutečnosti jsou určitým etnickým (Kurdové) a náboženským menšinám některá práva odepřena. Vláda udržuje pořádek na většině území s výjimkou jihovýchodu, kde působí militantní kurdské skupiny. Evropská unie, do které chce Turecko vstoupit, od roku 1999 monitoruje situaci v zemi a pomáhá zemi s transformací.[13] Problémem v zemi je ve skutečnosti nezaručená svoboda projevu, kdy vláda postihuje kritiku na její stranu a na stranu státních organizací.[15]

      Aby se politická strana dostala do parlamentu, musí přesáhnout vysokou hranici 10 % volebních hlasů, což je hranice vyšší než u jakékoli země Evropské unie. Některé malé strany nechávají své členy do voleb vstoupit jako nezávislé, protože když se do parlamentu dostanou, mohou se ke svým stranám znovu přihlásit.[15] Nejsilnějšími stranami v Turecku jsou středopravá konzervativní Strana spravedlnosti a rozvoje (AKP), která ve volbách roku 2011 získala téměř 50 % hlasů, středolevá kemalistická Republikánská lidová strana (CHP) s 26 % hlasů a ultrapravicová Strana národního hnutí se 13 % hlasů. Celkem 36 z celkového počtu 550 míst v parlamentu získali nezávislí, z nichž většina se později přihlásila k prokurdským stranám.[16]


      Vymazat
    3. To jsou jen papírové údaje, něco jako emise TDI. Obsluhuje to turek nebo poturčenec.

      Vymazat
  12. Po Gutském pekle je na řadě Čerňavina http://zajimavosti.beskydy.cz/content/beskydy-prirodni-zajimavosti-chranena-uzemi-pr-cernavina-u-tyry.aspx
    Tam ale beru i kletr s hřebenem a bandaskou s víčkem.

    OdpovědětVymazat
  13. A už se na Acz trhá pytel s novými blogy, došly instrukce. Tenoristou se člověk nerodí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, Hvížďala si roztrhl pytel ?
      Chudák.
      JÁCHYM

      Vymazat
  14. Horká novinka:
    "Dvojice ozbrojených mužů drží v kostele v severofrancouzském městě Rouen rukojmí. Zatím nepotvrzené informace hovoří o tom, že v zajetí drží kněze, dvě řádové sestry a dva věřící. Kdo za činem stojí, zatím není známo, uvedla francouzská média."
    ********
    Tenoristé si kladou jako podmínku propuštění přijetí do kostelního sboru
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A přistavění minaretu vedle kostelní věže.
      Křičej Halík akabar !
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Už o tom referuje leon pod kvíčalou ... probrali jsme techniku výstavby minaretů.

      Vymazat
    3. trapné ,jako vždy Jáchyme

      Vymazat
    4. Dík za uznání, anonymní.
      Od vás mě to vždycky potěší.
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. Jeden rukojmí je mrtvý ,trapný Jáchyme

      Vymazat
    6. jedno rukojmí...oprava

      Vymazat
    7. Útočník měl vous a na hlavě muslimskou čapku? Tak to byl Putin!!
      Z diskuse: "Je dobře, že máme NATO v Polsku, Rumunsku, Litvě a Ukrajině. Odtamtud naši zemi od islamistů nejlépe ochrání. Jen nechápu, proč není NATO v Bolívii, tam by ta ochrana Českých hranic byla ještě účinnější!!
      Sobotka se nejspíš ještě více semkne a zašle svému podobně deformovanému příteli,socanovi Hollande plačtivou soustrastnou kondolenci...souběžně s tím navýší stav muslimských pomatenců a potencionálních vrahů v Česku..."
      http://jdem.cz/causv7

      Vymazat
    8. To nic neznamená. Podle novinářů je "motiv neznámý".

      Vymazat
    9. Jachyme jste trapny...
      josef

      Vymazat
    10. Vam Aleno neprijde trapne, delat si z takoveho cinu legraci?
      josef

      Vymazat
    11. kdo si dělá z vraždy kněze legraci? Kde to najdete? Já si dělám legraci z novinářů, co nedokáží napsat pravdu.
      Nechtěli přiznat, že ten starý kněz je mrtvý, pak mlžili o jeho věku... nepřiznali, že je to zrůdný, odsouzeníhodný čin, za který byl vrah po zásluze zabit... vše se ozřejmilo až poté, co už to nemohli nijak zakamuflovat.
      Jim se lidé vysmívají, těm, co za vším hledají Rusko a Putina, zatímco rozbíječe naší civilizace si sem dobrovolně taháme.
      Pokud to nedokážete pochopit, tak se tím nechlubte.

      Na ČT24 promluvil Milan Badal z arcibiskupské diecéze, který řekl, že jen v roce 2014 bylo ve Francii přes 400 útoků proti křesťanským kostelům v Evropě, a že toto je důsledek mlčení a popírání pravdy.
      https://www.facebook.com/czech.WeAreHereAtHome/videos/vb.1491040544530242/1588287974805498/?type=2&theater
      Až teď, když zabili chudáka starého pána, doslova ho obětovali, na posvátném místě, tak to už nejde zamlčet. A tak novináři melou o tom, že ale křesťané taky ve středověku šířili víru mečem...
      O tom píšu.

      Vymazat
  15. Diazepam sněz
    rukojmím je kněz
    dvě sestry řádové
    holky bláhové
    a dva věřící
    teď už s mrtvicí.
    Kdo je drží v kostele?
    A má venku přátele?
    Zrovna u frantíků..
    Jasné do puntíku.

    OdpovědětVymazat
  16. Když byli malí
    krásně se smáli.
    Hnědá očka
    černá kočka
    v ruce kudlu
    hudru hudru
    alach alach
    koupí kalach
    zjasna čista
    tenorista.

    OdpovědětVymazat
  17. Tužka napíše,...můj nevlastní dědeček vždycky říkal,....Bůh miluje víc kajícího hříšníka než věrného farníka.

    A ještě dodal,...tak jdu hřešit, a zítra se budu kát, řeknu,...Bože, odpusť mi, a protože Bůh je dobrý a odpouštět má v náplni práce, tak odpustí. V životě nebyl v kostele, byl nekřtěňátko, narodil se v zimě, spousty sněhu, do kostela se nedostali,....no a pak se to odkládalo, až byl dospělý a křest už odmítl.

    Pan farář i pan katecheta se mu raději vyhýbali,....měl dokonalou paměť a zkoušel je z Bible,.....a když nevěděli, dělal si z jejich znalostí písma svatého šprťouchlata.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Staří byli z našeho pohledu nevzdělaní, ale mnohdy blíž k poznání, než vzdělanci. Platí stále.

      Vymazat
  18. Už je odpráskli. Možná přímo v kostele. Olánek se tam staví na cestě do prahy... Ani kostel jim není svatý. Určitě to bylí nešťastní žadatelé o azyl, když zaútočili na jeptišky.
    Kněz je po smrti, asi nožem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Identita neznámá..., tentokrát tam nenechali tradičně ležet doklady a identifikační karty?

      Vymazat
    2. Není jasný ani motiv vraždy...
      TAK PROČ JE TI POLICAJTI ZABILI????

      Vymazat
  19. Místo koltů u pasu
    kdyby chtěli klobásu
    utrh bych si o huby
    kapsy přendal naruby
    koupil bych i veku
    přinesl jim deku ...
    Ale s nožem na krku?
    Empatie v úprku
    v ruce pálka, židle
    sekyra i widle
    když nesmím mít kvér
    vyřídit to fér.

    OdpovědětVymazat
  20. Je to složitý případ, ale krišot ho určitě rozplete.

    OdpovědětVymazat
  21. Třeba je tam občané přivolali - jako lékaře k naléhavému případu, operace na místě byla nutná .... a policajti je nesmyslně zastřelili. Už omladili kněze z 86 na 84 let. Kdoví, jak to bylo. Možná volali dáješ, dáješ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když volali daeš, tak to nnic nemusíznamenat, třeba je daeš paštunský nářeční výraz pro hostii. Je to vina francouzského školství, že je nenaučili pořádně francouzsky.

      Potřebovali aby je farář rychle pokřtil a on se vymlouval, že musí dokončit mši. To se pak nedivte, že se oprávněně naštvou.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. trapné,Jáchyme,jako vždy

      Vymazat
    3. Mám ještě reezervy...JÁCHYM

      Vymazat
    4. Jáchyme, máš soukromého cenzora-dobrovolníka. Kdo to má! :-)

      Vymazat
    5. Jachyme jste trapny... Kolik je Vam prosim Vas let? 14, 15?
      josef

      Vymazat
    6. trapní proti trapným ...

      Vymazat
    7. ano,e-liško,máte pravdu
      antika

      Vymazat
    8. Názor MIlana Badala z Arcibiskupské diecéze, aby bylo jasno i těm, kterým je zde z diskuse "trapno"...
      https://www.facebook.com/czech.WeAreHereAtHome/videos/vb.1491040544530242/1588287974805498/?type=2&theater

      Vymazat
  22. Zaujimave citat vase komentare. Moslimski vrahovia prekrocili dalsiu pomyselnu ciaru. Vtrhli do KOSTOLA POCAS OMSE!!!, zobrali rukojemnikov - knaza, mnisky a dvoch veriacich. 84 rocneho knaza podrezali a jeden rukojemnik je v kritickom stave v nemocnici. A tu je velka sranda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měl jsem o generaci staršího židovského kamaráda, přežil holokaust, nosil hrdě své vytetované číslo z vyhlazovacího tábora.Stejně jako jeho žena. Oběma Němci zplynovali jejich první manželské partnery.

      My dva jsme pili mnohou číši spolu...
      Vyprávěl mi příběhy, které ještě nikdy nikomu nevyprávěl, ani svým dětem ne...

      I o superčerném humoru, se kterým šli jeho kamarádi do plynu...

      PROČ BYCHOM SE MĚLI VYHÝBAT STEJNÉMU HUMORU MY KŘESŤANÉ A POSTKŘESŤANÉ, KDYŽ JE TEĎ ŘADA NA NÁS ??

      Vymazat
    2. Jo, podpis.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. rozhovor dobrých přátel z očí do očí a nejapné poznámky na veřejném blogu o utrpení ostatních je velký rozdíl
      vám násilnosti přijdou jako humorné téma?Kdyby neštěstí postihlo vaší rodinu a ostatní nejapně vtipkovali-humorné?
      teď podstřelili lékaře v Berlíně-vtipné?
      xx

      Vymazat
    4. Anonymny anonymni.

      Clovek je preto clovekom, aby sa zo skusenosti poucil. Tu neide o to vediet si robit srandu zo seba, a Vy to viete, teda, aspon sa tak vyjadrujete (aj ked tazko spoznavat anonymnych anonymov). Ja som pisal o nejakej prekrocenej hranici, ktora BOLA akym-takym symbolom, aspon pre vacsinu Europanov. Ked v Afrike vypalili katolicky kostol a upalili vyse 300 katolikov - ani pes nestekol. Takze tu neide o konfesijne veci.
      Vas zatial nikto nepodrezava, ani nedrzi ako rukojemnika. Az to bude, mozete srandovat, co Vam hrdlo raci...

      Vymazat
    5. Čím se asi tak liší vraždy věřících ve jménu boha, od vražd nevěřících ve jménu téhož boha? Vražda v kostele je horší než vražda ve vlaku? Zase pyšný na své katolictví? Jen když se to hodí, že? Chápu pouze zděšení, že ani Váš pán na svaté půdě tomu nezabránil...

      Nezastávám se nikoho za vulgarity, ale rozumím jim jako krajnímu projevu zoufalství a zuřivosti, a to tu je! Denně zavražděno spousta nevinných lidí, ortodoxními vyznavači očisty. I já jsem "špinavá", tedy na řadě, mé děti, blízcí... mám k tomu být jen zticha a mluvit pouze s přáteli z očí do očí, když vypatlanci dál zvou a zvou? Můžu, nebo nemusím, Jáchym volí jinou cestu - jeho věc. Zatím se tu mluvit může. Radši zuřme slovně, než se sekyrou v ruce.

      Tento citát to dobře vystihuje:

      "Já necítím zoufalství ani šok, pouze určitý druh bezmocné zuřivosti. Máme-li jako kultura přežít, musíme se znovu naučit odplácet zlo zlem. Pokud se naše reakce budou omezovat na skládání truchlivých písniček, přebarvování fotek na Facebooku a skládání věnců a kytic na krvavé chodníky, bude s námi za chvíli konec.

      Zlo vymýtit úplně nejde, ale neznamená to, jen pasivně čekat, až zase udeří. Máme ruce, máme mozky, máme špičkovou vědu a techniku – s útoky primitivů s mačetami a bombami si rozhodně můžeme poradit. Budeme-li chtít. Základem je ovšem pojmenovat si problém, což je přesně to, čemu v Evropě brání fanatická politická korektnost. Evropský volič má jen dvě možnosti – buď si zvolí do vedení svých zemí lidi, kteří žijí v realitě a přistupují k problémům čelem, nebo tam nahoře ponechá stávající vrstvu snílků, mimoňů a pokrytců. Pak je ovšem jedinou vhodnou investicí do budoucna nákup rakve."

      V předvolebním boji jsou povoleny hodně nečisté zbraně - viz naši čelní představitelé.

      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Na-jednoho-pristehovalce-ktery-chce-vrazdit-pripadaji-stovky-tech-co-chteji-krast-Statistik-a-publicista-chladne-nastoluje-fakta-446287

      Vymazat
    6. " I já jsem "špinavá", tedy na řadě, mé děti, blízcí... mám k tomu být jen zticha "
      Bohužel je to čím dál tím blíže.Přijmete raději kondolenci nebo raději "černý humor"?
      Není lepší lidská solidarita než výsměch?
      Lidé se musí spojit a bojovat společně proti zlu.
      Komu jste adresovala tu hrůzu v prvním odstavci?On to zde někdo tvrdil?
      xx

      Vymazat
    7. Hrůzu o kostele si adresát přebere.

      "Lidé se musí spojit a bojovat proti zlu.." - keci, nic jiného. Zatím to nedokázal nikdo v historicky dohledné době. Co by se "mělo" nebo "nemělo", ví ovšem kde kdo... Je to něco platné?

      Přijmu případně stejně ráda kondolenci, jako černý humor. Jsou to jen různé prostředky - ten humor ale může být i prevencí, aspoň někdo, pokud vtipkuje na účet šílenosti a nezvladatelné hrůzy, se z té hrůzy nezblázní a sám nezešílí... ona to přestává být zábava, to všichni víme, jen vy se tváříte, že Jáchym vtipkuje pro ukrácení své nudy. Jste velmi neupřímný, házíte ušlechtilá slůvka, abyste odvedl pozornost od jádra - ale on vám to už nikdo nebaští.

      Solidarita! Stokrát ano, ale koho s kým? Myslíte, že budu-li solidární s oběťmi například tak, že jim budu denně zpívat a posílat plyšáky na hrob, případně objímat jejich pozůstalé, někomu zamezím, aby dál vraždil?
      Jste Merkelová nebo její poskok, jinak to nevidím. Stejné blbosti.

      Vymazat
    8. Jsem poskok Vladimíra Vladimíroviče.
      Nikdo mi nic "baštit" nemusí.Máte divný slovník a divný způsob uvažování.
      xx

      Vymazat
    9. xx

      Ale no tak, Violko od Klingonů, už se zklidněte! :-)

      Vymazat
    10. Osobně jsem stál dvakrát v životě proti nabité pistoli, která mi mířila mezi oči.
      Jednou to trvalo jen asi minutu, ten hoch byl ožralý. Zvládl jsem to hodně černým absurdním humorem, ten hoch se začal smát, pistoli zajistil a zval mě na frťana. Nějak jsem ale neměl chuť.

      Podruhé to bylo horší, trvalo to snad hodinu...a ten hoch byl syn právníka a vcelku věrohodně mi vysvětloval, že se mu nic nestane.
      Hodinu se dá předstírat, že nemáte strach, jsem docela obstojný herec. Ale celý večer bych to nejspíš nezvládl ani kdyby mi napovídal duch Stanislavského.

      Nakonec zvítězila chladná logika a kalkulace ztrát a rizika.
      Ten psychopat se později uplatnil v politice, potkali jsme se a oba předstírali, že se neznáme.
      JÁCHYM

      Vymazat
    11. Vmísím se. Viděl jsem na ČT24 živě olánka u kostela. Co mě napadlo ihned při projevu: KECY. "Útok na všechny Francouze". I na ty miliony muslimů, z nichž mnozí toto násilí minimálně schvalují nebo se dokonce veřejně radují (jako když viděli pád dvojčat)? Pokrytectví, kecy, bezmocnost, blbost, podřízenost nebo všechno to dohromady. Mi je černý humor milejší, než kondolence, je lidský, není strojený. A Jáchymův je zvlášť lidský.

      Vymazat
    12. Jáchyme,
      do takových situací se dostáváte profesně?

      Vymazat
    13. marie
      Uklidněte se..Viola by vám to napsala daleko lépe a vtipněji.
      xx

      Vymazat
    14. Mimoidní Viola by to možná lépe a vtipněji napsala, zato vaše "lepost" a "vtipnost" za moc nestojí.
      Jáchym vám vadí? Lehká pomoc. Nechoďte si ho sem číst.

      Damúza

      Vymazat
    15. Damúzo,
      zdravím, to, co Vy, radíme záhadnému xx v jeho mnoha nickových obměnách už dlouho.. ale nedá si říct. Tak mu musíme tu zábavu dopřát, jsme dobrodějové :-)

      Vymazat
    16. Ládiku,
      profesně tohle nebylo.
      Víceméně v souvislostí se svou profesí jsem stál dvakrát proti cvokům s útočnými noži...nakonec jsem je ukecal. Jeden z nich si později šel sednout pro pokus o vraždu, ale ne mojí.
      Věřím, že ještě tak dvě další vraždy do důchodu zvládne, páč jsme v Česku.

      V popisu práce jsem to ale nikdy neměl. Ani za to nebyl příplatek. Coby potenciální oběť vraždy jsem vyslovený amatér.

      Na rozdíl od mladší dcery, která skončila ve špitále po napadení tamilským exulantem (a jejího spolužáka z gymplu, který skončil v márnici po zastřelení arabským kamarádem/sám byl taky Arab/, jsem nikdy neměl ani škrábnutí, akorát trochu chrapot od hlasitého mluvení.
      Dokonce jsem si kupodivu ani necíknul do slipů, ačkoli nejsem žádný hrdina. Chce to prostě rychle vypnout emoce.
      Ale pak si to tři dny promítáte v hlavě ze záznamu a mozek nejde vypnout.
      JÁCHYM

      Vymazat
    17. "Dokonce jsem si kupodivu ani necíknul do slipů, ačkoli..." jsem žádné neměl. To mě napadlo.
      Ale dostáváte se do pěkných divokostí. Třeba je to prahou. U nás platí Elstnerovo moudro "obzorová čára - neprojdeš". Jinak, než po obzoru k nám nikdo nepřijde. Z druhé strany hlídají srny.

      Vymazat
    18. Tu prahu (nebo Prahu ?) jsem nepochopil.
      Pámbu vysoko, do Prahy daleko...
      JÁCHYM

      Vymazat
    19. Jáchymovi

      Píšete, že na vás 2x v životě někdo mířil pistolí. Mám stejné zážitky, poprvé to bylo v r.2000 a bylo to na hraně, ale tehdy jsem mělprostě štěstí. Podruhé to byla moje předchozí o 20 let mladší manželka, která na mě vlítla do koupelny, já stál nahý ve vaně a ona ta slepice na mě mířila nabitou devítkou (kterou jsem jí koupil). Mířila mi někam na něj a ani mě nedala šanci, abych ho rozhoupal.... Tehdy jsem poprvé použil ránu typu karate a tu kravku složil a odzbojil. Jinak jsem proti mlácení žen, natolik je mám rád a neuznávám vůči nim násilí. Šla si na mě stěžovat na policii a předtím byla u doktora, že má modřinu a že jímlátím, ale nějak jí klucí moc nevěřili a šlo to do ztracena. Zřejmě si zjistili své, jak jsem později zjistil. Teď mám babu, která je skvělá, jen škoda, že jsem ji nepotkal dřív.
      Ale k tomu tématu, kdy komu šlo o život. Kdysi někdy v r.1985 jsem šel s kámošem z JZD Blatnička a dole na Václaváku u Myčí díry jsem se díky opici dostal do konfliktu s dvěma frajery, co se tam hádali. Najednou se jeden z nich vůči mě otočil s napřaženou rukou, ve které držel dlažební kostku. Šlo o vteřiny. Já jsem se na něj usmál a řekl něco, jestli by spíš nešel na pivo, že to nemá cenu atd. Frajer kostku pustil z ruky, až to žuchlo a otočil se ke mě zády a finito. Střízlivý bych možná byl schopen reakce, ale v opici by to skončilo tragédií. Stejný zážitek jsem měl v metru (zase jsem měl v sobě vínko), kde jsem se zastal ženy, kterou obtěžovat nějaký vagabund. Ovšem ten na mě vytáhnul pořádnou kudlu. Naštěstí zrovna metro zastavilo a do vagónu vplula parta frajerů a okamžitě zjistili o co jde a blbečka zkopali do kulata, že zůstal ležet na zemi. Další stanici jsme všichni vypadli. Jo někdy se stávají věci, ale hlavně se neplést do cizích věcí, když má člověk naváto.
      Mějte se.

      Vymazat
    20. Pro mě je praha celé okolí prahy, od plzně po liberec a od mostu po větrný jeníkov.

      Vymazat
    21. Jachyme Vy jdete na posledni cestu?
      josef

      Vymazat
    22. Abych nekazil praze/Praze pověst - ty příběhy mé dcery byly z Norska a jsou, jak jsem si se smutkem spočítal, už přes dvacet let staré... Utíká to.

      Ten Tamil trpěl posttraumatickým stresovým syndromem a já, ač jím netrpím, bych jí tehdy asi taky jednu výchovnou fláknul. Ale on nějak neměl ten cit v pěstech čico a amygdala mu nesprávně kooperovala s malými šedými mozkovými muňkami.

      Tehdy jsem obdivoval velmi profesionálního psychologa, který oba puberťáky dal dohromady. Byli potom dobří kamarádi. Oběma to prospělo, trochu víc si uvědomili, že vocamcať pocamcať a že je třeba dřív začít šlajfovat, dokud se to dá ubrzdit.

      JÁCHYM

      Vymazat
  23. Po kostelním násilí
    se kostel vždy přebílí
    pak znova vysvětí
    v souboji s pamětí
    vzpomene Dylann Roof
    a teď mluv ...
    byl to vzor
    nebo vzdor
    nebo mor?
    Co si takhle všímám
    bude za tím imám.

    OdpovědětVymazat
  24. Les plus belles chansons d'amour françaises
    https://www.youtube.com/watch?v=DaUYBpo9uLM

    Na ráno:
    Sharon Robinson - Caffeine
    https://www.youtube.com/watch?v=DGgy8iLBYPQ

    Leonard Cohen, Sharon Robinson - Boogie Street
    https://www.youtube.com/watch?v=yZ0uHNruAA4

    En las Cuevas by Paco Peña
    https://www.youtube.com/watch?v=sBCN2UAG9AM&list=PL1831ABB2BC93FCDE

    LETOKRUHY - WABI + MIKI RYVOLOVÉ
    https://www.youtube.com/watch?v=bAzTf0esXOo

    OdpovědětVymazat
  25. zřejmě nejpopulárnějším filmem který musí na západě letět je film :

    Čtyři lvi - http://goo.gl/kz59ZZ

    https://goo.gl/crU3Tf

    sice je točenej jako černá komedie dokumentárním stylem , ale primitivnost myšlení teroristů se ani jinak pojmout nedá ...

    jinak co chce řešit francek holanů s těmi tukany mi není jasné ... jedině snad se zemanem ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná rozdá píšťalky na krk.

      Vymazat
    2. Este pobede som napisal anonymnemu anonymnemu na jeho pripoviedku o zidovskom kamaratovi odpoved. Ako pozeram teraz - zmizla. Mohol by sa ZdenekB pozriet do kosa, ci tam nie je? Lebo dalsie reakcie zdejsich zdejsich len mi ukazuju, ze znova nepochopili NIC, co a preco som napisal. Poukazoval som na PREKROCENIE urcitej HRANICE - Europa - bohosluzba (obrady najvyssej obety, teda mysterium krestansko-zidovske)-mnisky - knaz - veriaci. Myslel som, ze zdejsi zdejsi publikum je inteligentnejsie a pochopi tu symboliku cinu. A pochopi, ze tu neide o ziadne konfesijne veci.

      Teda - myslel som si, ze pochopi. Po precitani reakcii...?

      Vymazat
    3. JAHA
      Vy jse si jeste nezvyknul?
      josef

      Vymazat
  26. Z IDnes... "Jedinou obětí útočníků, kteří se hlásili k takzvanému Islámskému státu, je tak pouze starý kněz."
    Pouze - to jsme rádi. Ještě by pan redaktor mohl zmínil, že knězi bylo 92 let a že by stejně brzy umřel...
    To jsou hyeny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víte, novinářské řemeslo velí - pocitově je čtenář vždy na straně dětí a mladistvých, tak co by se zastali starého muže. To takový mladistvý, který obětuje vlastní život za Alláha a IS - ten sem tam i někoho dojme, svým mládím, no ne? Politujme ho..., škoda ho..

      V diskusi pod článkem jsem našla nejvíc lajkovaný tento příspěvek, dám ho sem, bez komentáře.

      Viet Xuan Nguyen 15536
      Ocekavam tiskovku ohledne toho, ze to byli dva vysinuti blazni, kteri jednali samostatne, co jineho. Vite ja mam Evropu rad, obzvlaste Ceskou republiku, zemi, ktera nam Vietnamcu dalo druhou sanci a novy domov. Nepatuji se ze bychom nekdy umyslne vzaly zivot Ceskemu obcanu, a jestli se pletu, tak se omlouvam, takze v tomto ohledu narceni ze Cesky lid je rasisticky... jsem ochoten dosvetcit opak. Jiste, obcas se najde nekdo, kdo ma nelichotive keci, ale to ja vetsinou odmavnu rukou a zasmeju se tomu.

      Takze je pro me tezke hodnotit a odsuzovat situaci migrantu Francii a Nemecku, ale co je moc to je moc. Obzvlaste, kdyz se to muze tykat ZEME, ktera je mi blizka. Jak jsem uz jednou psal, i jeden radikalni islamista, ukryty mezi statisice uprchliky, je moc natoz treba 10. Stoji zato prijmou statice migrantu a objetovat desitky, mozna i stovky zivoty vlastnich obcanu?

      Je to mozna histerie navazana o udalosti nedavnych dni, ale nechci prijit o pocit bezpeci, ktery mi Evropa dala. Doufam, ze za toto nebudu smazan, je to muj osobni nazor, ale ISLAM je zlo, uz jenom z principu. Hodne lidi mi pak opomuje, ze je to jina kultara a ze musim byt tolerantni, NE nemusim, proc? K nabozentvi, ktere pravdepodobne slovo TOLERANCE ani nezna? rovnopravnost? cena lidskeho zivota? tyto slova toto nabozentvi nezna, tak proc bych ja mel neco takoveho tolerovat. V[>-]

      +1017/−5

      26.7.2016 12:21

      Vymazat
  27. naše kočička zabila potkána. Nic jí nedělal, ale má venku koťata, přeci je musí chránit. Normální. Místo, kde žiju, mám rodinu, zázemí, musím chránit. Hotovo. A lékař tohle nechápe? Zvlášť po všech událostech z poslední doby? A že se zdejší osazenstvo nehroutí, nýbrž tomu čelí snahou obrátit vše v přijatelnější podobu je špatné? Běžte se bodnout, vy neustálý poučovateli!

    OdpovědětVymazat
  28. Už ani všechno nezveřejňují:

    79-letá žena byla znásilněna na Ústředním hřbitově v Ibbenbürenu (Nordrhein-Westfalen) v neděli ráno 24.6. Pachateli je 40 let, pochází z Eritreje a je azylant.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otřesné případy, hnus.
      A Die Welt už je černá kronika, jedna vražda a znásilnění vedle druhého.

      Vymazat
  29. http://www.welt.de/regionales/nrw/article157308562/79-Jaehrige-auf-Friedhof-vergewaltigt.html
    Odporná pakáž, svoloč! Doma souložili tak leda s kozou, tady se neštítí násilnit staré babičky a děti - zranitelné a snadno zneužitelné cíle pro dvacetiletého testosterona.
    Já to tu NECHCI!

    OdpovědětVymazat
  30. ze Zvědavce. Aktuální na neaktuálně :-)

    „Halo, vy lidé! Zachovejte klid. Nemáme vůči vám nepřátelských úmyslů. Potřebujeme jenom víc vody, víc břehů, víc mělčin pro svůj život. Je nás příliš mnoho.

    Už pro nás není místa na vašich březích. Proto musíme odbourat vaše pevniny. Uděláme z nich samé zálivy a ostrovy.

    Tím se dá délka světových břehů zpětinásobit. Budeme stavět nové mělčiny. Nemůžeme žít v hlubokém moři. Budeme potřebovat vašich pevnin jako materiálu k zasypání hlubin. Nemáme proti vám nic, ale je nás příliš mnoho. Můžete se zatím odstěhovat do vnitrozemí. Můžete se uchýlit do hor. Hory se budou bourat až nakonec.

    Vy jste nás chtěli. Vy jste nás rozšířili po celém světě. Nyní nás máte. Chceme s vámi vyjít po dobrém. Budete nám dodávat třaskaviny. Budete nám dodávat torpéda. Budete pro nás pracovat. Bez vás bychom nemohli odklidit staré pevniny. Hallo, vy lidé. Chief Salamander vám jménem všech mloků světa nabízí spolupráci. Budete s námi pracovat na odbourání vašeho světa. Děkujeme vám. “

    Karel Čapek, Válka s mloky, 1935

    OdpovědětVymazat
  31. JAHA:

    Byl jste vytažen. Do košíku jsem se dlouho nedíval (pardon), ještě tam byli tuším paní Marie a jeden Jáchym, a samozřejmě plno Anny. Ale už dost staré příspěvky, tak je tam, s dovolením, nechám...

    xerox:

    Čtyři lvi jsou jedním z mých nejoblíbenějších filmů.
    Ale myslím, že při dnešní realitě bych se smál o trochu míň než dříve... asi jej nechám před další reprízou ještě trochu odležet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ad: Zdenekb
      Dakujem, vsimol som si, ze prispevok uz je na mieste, kde mal byt.

      Vymazat
  32. Muslimové ohrožovali koupající a vykřikovali Allahu Akbar

    Muslimové ohrožovali koupající a vykřikovali Allahu Akbar
    Muslimové ohrožovali a uráželi koupající se v bazénu v Severním Porýní-Vestfálsku v Geldern.

    26.červenec 2016 - 19:05

    Návštěvníci bazénu si nejdříve stěžovali zaměstnancům.

    "Požádali jsme muže aby byli zticha,“ uvedla zaměstnankyně Lisa-Marie Theunissenová pro Rheinische Post.

    Výtržníci ale dále uráželi koupající i personál a jeden z nich vstoupil do bazénu. Plavčík se ho pokusil eliminovat a povalil muže na zem. Potom se ale opět muslimové vrátili k bazénu a pokračovali v nadávkách. Plavčík na jejich chování upozornil policii a trval na tom aby odešli z prostoru bazénu.

    Rozsah celého incidentu, který se stal minulý týden je znám až nyní.. Skupina muslimů se dostala do nudistické zóny. Dva z výtržníků plavali v nudistické části a zbytek běžel podle bazénu.

    Dochází v německých bazénech k hromadným sexuálním útokům?

    Po ženách pokřikovali, že jsou děvky. Uráželi děti i muže koupající se v nudistické zóně a plivali na ně.

    Ve skupině bylo šest mužů, všichni s plnovousem. Uráželi návštěvníky a hrozili v němčině i mimo jiné islámskými výkřiky "Allahu Akbar".

    "Podle nich jsou všechny ženy děvky a že by nás všechny vyhladili," řekla jedna z návštěvnic, která si myslí, že to nebyli žadatelé o azyl, protože mluvili německy velmi dobře.

    "Ale to pohrdání námi a ten agresivní tón nás opravdu vystrašil,“ dodala.

    Pachatelé další koupající označovali jako "nevěřící". Policie celý případ šetří.

    (jungefreiheit)

    OdpovědětVymazat
  33. francek zase nepřijede ... ale dobrou zprávou je , že škeble slávka dotáhne odněkud z prdele nějaké kvótové signalisty , tak aspoň že tak ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není osmdesát málo? Abychom byli dostatečně obohaceni!

      Takhle ten olánek nepřijede nikdy! Nemůžou si dát týden pohov?

      Vymazat
    2. Řekl bych, že Olánek si celkově už moc zahraničních cest neužije.
      Při tomhle tempu. Ale po Francii se nejspíš najezdí dost.

      Vymazat
    3. Ale zase ten jeho holič má pořád co dělat, musí olánkovi uhlazovat vlasy, co mu hrůzou vstávají na hlavě...

      Vymazat
  34. http://kosice.korzar.sme.sk/c/8225838/kosicke-kupalisko-ch-zatvorili-pre-podozrive-spravanie-cudzinca.html

    OdpovědětVymazat
  35. Zrovna na ČTV 24 je A.Tomský a Lída Rakušanová. Tomský mluví rozumně, chce zarazit příliv lidí do EU ze zemí kde je islám, ale Rakušanová je naprostá slepice, která se kroutí jako žížala a k islámu má pozitivní vztah. Redaktor, teď mi vypadlo jeho jmého bečí taky kraviny pravdoláskařů. Nicméně, Tomský je o jeden level argumentačně převyšuje.
    ČTV je banda idiotů a zaprodanců.

    OdpovědětVymazat
  36. Evropě jak to vypadá hrozí velké nebezpečí, zřejmě v kontextu několika let. Na hranicích jsou miliony negramotů (měřeno měřítky Západu) a náboženských fanatiků, kteří mají namířeno do Evropy. Tu "vedou" naprosto neschopní pitomci nakřížení s politiky, kteří jsou řízeni zednářskými iluminátskými spolky a ti mají za úkol islamizovat Evropu, takový je chmurný projekt těch blbečků v pozadí. Jen pro zajímavost je zde částečný seznam gerontosviňáků:
    D.Rockefeller (1915), H.Kissinger (1923), H.Kravis (1944), V.Halberstadt (1939), V.Davignon (1932), B.Armgard (1938), R.Perle (1941), J.Wolfensohn KBE (1932), D.Rumsfeld (1932), P.Wolfowitz (1943)......
    Největším nebezpečím je nyní Turecko, které se rychle tvrdě islamizuje a které má armádu velkou jako Německo, ale zřejmě funkčnější. Bude dost záležet na Rusovi, jestli bude netečný k Turkovi, nebo si Evropu za ta všechna příkoří vychutná! Na Američana se nespoléhejme, ten je neschopný, ten umí jen dělat převraty v cizích zemích, rozbroje a podrývání pomocí neziskovek a podstrkáváním financí politickým režimům, kde má nějaké zájmy např. hospodářskokoloniální. Má sice největší armádu na světě, ale ta už si vylámala zuby ve Vietnamu, Afghanistánu či Iráku. Někde je chyba, zřejmě tu armádu vedou volové, naštěstí. Takže shrnuto, kdyby se spojil Rus s Turkem (což je vojensky naštěstí blbost) tak by bylo zle, ale to, že Rus nechá Turka trojčit a vydírat Evropu je velmi pravděpodobné. Představte si, že by např. EU přijala (žádoucí) zákon o zákazu islámu a odstranění mešit atd. Korán totiž obsahuje násilné pasáže, neslučující se s euroatlantickou civilizací. O tom není pochyb a navíc jejich vztah k ženám je též proti našim zavedenostem a morálce.
    Dovedete si představit, co by se dělo? Zřejmě by eskalova násilí, ale stejně na to dojde, jiné cesty nebude.Oni ti nevzdělanci a náboženští zabedněci neustoupí! V Japonsku si toto nenechali přerůst přes hlavu a islám tam je zakázán a finito! Nyní se začíná ukazovat, že Brexit nebyla žádná náhoda, ale spíše plánovaný odstup od Evropy, kde se začnou dít nepěknosti.
    Franklin Delano Roosevelt, am. president 1933-1945 řekl:
    "V politice se neděje nic náhodou. Pokud se něco děje, tak si můžete být jisti, že to tak bylo naplánováno."
    Mějte se a dobrou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, víte, Maxime, oni si jich tam Angláni natahali taky dost, já si myslím, že si se svou muslimskou svoločí vystačí....

      Pamatuji si, jak jsem v roce 2007 měla být v rámci poznávacího zájezdu den v Londýně (kdy řidiči jsou spát osm hodin atd.), no a já zatoužila navštívit obchodní dům Harrods, z reálií ve Státní jazykové škole nacvičených, tradiční, typicky anglický obchodní dům.
      Vlastníkem už tehdy byl otec milence lady DI, Mohamed Al-Fayed, a ... v luxusních odděleních -šperky, kosmetika - byly jen samé zákaznice v nikábech, já to viděla prvně v životě, zírala jsem na to jako na něco exotického, to jsem ještě netušila souvislosti...
      Pak jsem šla do Kensingtonských zahrad - tam arabáci všude, rodinky roztahané jako v parku v Teplicích, Angličana nevidět.
      O lidech v metru a busech nemluvím, jen černí a hnědí...
      Takže Brexit nebrexit, kukačka už vejce v Británii dávno snesla.

      Vymazat
    2. Z JARu odešlo za posledních 10 let 2 miliony bílých. Ze strachu. Info z první ruky, z rodiny.

      Vymazat
    3. "Největším nebezpečím je nyní Turecko, které se rychle tvrdě islamizuje a které má armádu velkou jako Německo, ale zřejmě funkčnější."




      Turecka armada - 630 000 vojaku(vcetne 50 000 civilistu pracujicich u armady),povinna vojenska sluzna

      Nemecka armada - 176 000 vojaku, profesionalni armada



      Uz jsem to jednou psal, zakze zase:
      V Japonsku neni islam zakazan.
      josef

      Vymazat
  37. Ještě k tomu atentátu ve Francii, kde dva magoři od IS zavraždili starého kněze (1936) nechutným způsobem a zranili další lidi. Zabít starého nevinného pána může jen zfanatizovaná bestie!
    To svědčí o tom, že končí veškerá ohleduplnost a solidnost k nim a Francie, musí začít vůči nim začít tvrdě bojovat a nikoliv kecy. Ale zatím to vypadá, že je Francie ztracená, vedou jí neschopní lidé a v zemi mají 7% islamistů! Jednou z reálných cest je udělat islámu příkoří a oni se naježí a budou "jednat" a tím budou lehce identifikovaní. Ta příkoří je zákaz islámu a odstranění mešit, samozřejmě by stačilo o tom začít veřejně jednat a vše se zviditelní. Vsaďte se, že k tomuto kroku budou muset přikročit, jinak bude Francie za jednu generaci mrtvá.

    OdpovědětVymazat
  38. Na Konvičkovu demostraci před brněnskou mešitou Radnice městské části Brno-střed zareagovala razantním způsobem: v parku před mešitou zakázala konání jakýchkoliv akcí.
    „V parku je tráva. Když naprší, může se tam třeba někomu svézt noha a zraní se. Z bezpečnostních důvodů nemusíme akce povolit,“ zdůvodnil rozhodnutí radnice tajemník Brna-střed Petr Štika.
    http://jdem.cz/cavnv9

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tráva je nesmírně nebezpečná.
      Všechny parky v Brně preventivně vyasfaltovat!

      Vymazat
  39. V PLR už začly mše pro desetitisíce lidí. Tam to vidím bezpečné, monotónně katolické.

    OdpovědětVymazat
  40. Na PL Jaroslav Štefec píše zajímavé věci, např.:

    Česká republika přijme nově 80 syrských uprchlíků. Jaký na tohle máte názor?

    Je tu jeden zásadní obrovský problém. Vláda byla zavázána usnesením sněmovny, která odmítla kvóty. Premiér Sobotka prohlásil, že se tím necítí zavázán, protože to bylo v Bruselu už stejně odsouhlasené, takže je to jedno. Ale ono to není jedno. Je to v rozporu s ústavou. Rozhodnutí sněmovny je závazné pro vládu, nikoliv naopak. Sněmovna se většinou hlasů usnesla, že tady nebudou žádné kvóty. A teď je na jejich základě přijímáme. Tady je něco špatně. Někdo by to měl řešit. Měla by se sejít sněmovna. Ale oni mají teď prázdniny.
    ............

    Vypadá to, že Sobotka naplnil příslušné paragrafy o vlastizradě a zřejmě by někdo měl začít jednat. Pravice mlčí, jsou to veskze přímí nebo skrytí vítači muslimáků a levice je prošpikovaná zrádci, kteří slouží cizákům. Komunisti jsou kabaretní salónní lvi. Nakonec mají mezi sebou zrádce jako je např. jistý J.D. ANOfert je rovněž celý prolezlí vítači imigrantů a eurohujerů, není třeba je tady spešl vypisovat. A starý Kobliha se stará jen své dotace a peníze pro neziskovky, které jsou z jeho minisťérstva, naozaj.
    Konat by ovšem mohl konečně prezident a tuto vládu odvolat! Nyní na to má faktické argumenty a ohromnou podporu veřejnosti. Jedniná věc dobrá na tom všem je to, že čím dále je tato vláda u koryta, tím více lidé pochopí kdo je kdo! Např. dluhostrana Socdem by měla dnes problém získat 10% voličských preferencí a skončí někde jako ODS, tak daleko to Bohoušek
    žvanivý, dostal.

    OdpovědětVymazat
  41. Kokotka si sem zve uprchlíky
    a děkuje EU, díky, díky,
    slizoun plešatý, hustovlas,
    má v hlavě asi pěkný marast,
    je zřejmé, že by chce do EÚ,
    tam zaměstnali kdejakého troubů,
    autistu nebo blbku Šťourovou,
    co šlápla na šlupku banánovou,
    kdepak blbství je nakažlivé,
    socan s TOPkou do pekla zve!
    Evropu zasereme burkami a nikáby,
    a zem zaplevelíme těmi neřády,
    kdo je proti je nácek a xenofob,
    Kokotka, Hrabiš, Lidobrad to je TOP!

    OdpovědětVymazat
  42. safraporte safraporte , vosmá vodbila a žádnej signál ... v kolik ti signalisti vlastně vstávaj , že by je dneska nevypustili z tělocvičen ... ? ...

    OdpovědětVymazat
  43. Bohuš by měl bručet, o tom žádná.

    OdpovědětVymazat
  44. V mezičase se můžeme vzdělávat, jak správně zacházet s uprchlíky.
    Potřebují život ve velkých městech, žádná malá místa a samoty (6500 obyvatel...), kde všichni jen "čekají na smrt"! Nebo nedej bože ostrov. No věděli jste to vůbec, vy z malých míst, jak jste ohroženi depresemi?

    http://globe24.cz/svet/10160-migranti-odmitaji-nove-bydleni-je-tu-moc-starych-lidi-poslali-nas-sem-umrit

    OdpovědětVymazat
  45. V Noře nám fungují samozvaní cenzoři a kritici, kteří jasně vědí, co je trapné. Pak by se ale mohli podívat, co je skutečně trapné: kauza hejtman Hašek a jeho podvržená "tisková mluvčí". Editorské kontrolní mechanismy naprosto selhávají a největší ostuda je na straně veřejnoprávní ČTK, neboť i ta přebírala informace bez ověření. To máme věrohodná média!

    http://hlidacipes.org/selhani-medii-jake-tu-dlouho-nebylo-neexistujici-mluvci-ukazala-diry-v-redakcnich-kontrolnich-mechanismech/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dost dlho prevarena tema, v dnesnych fofry casoch☺.

      Vymazat
    2. Tak si Marie predstavte, ze zrovna o to jsem tady uz psal a JAHA jako jediny reagoval...
      josef

      Vymazat
    3. Co je provařené, nemusí být zažité. Na uvedeném odkazu jsem poprvé četla reakci ČTK, ale to je jedno. Omlouvat se kvůli opakované zprávě nehodlám. A Jahu nečtu, ze zdravotních důvodů.

      Vymazat
  46. Česká republika se podruhé ujme předsednictví Evropské unie ve druhé polovině roku 2022. Plyne to z doplněného pořadí předsednictví do konce roku 2031, na kterém se dohodly unijní země. Nový seznam má na zřeteli odchod Velké Británie ze společenství a potvrzuje týden staré informace, že místo Britů Unii bude ve druhé polovině příštího roku předsedat Estonsko. Nyní byl seznam doplněn až do konce roku 2031. Plyne z něj například, že zatím nejčerstvější člen, tedy Chorvatsko, Unii povede od ledna do června roku 2020. Nynější předsednickou zemí je od počátku měsíce Slovensko, následovat bude v první polovině příštího roku Malta. Pak měli přijít na řadu právě Britové...
    tolik optimismu! Plánovat předsednictva EU do roku 22, respektive 31? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rok 2022 je tu co by dup, i 2031 - jako byste se snad na ně a naše předsednictví netěšila, Liško.
      Plánovači něco dělat musí a dlouhodobé jsou nejlepší. Pokud se EU náhodou nerozpadne, tak se nejspíše na rozdíl od dlouhodobých výhledů výroby a hospodaření i splní.

      To: Marie
      Cenzory nutno ponechat v osamocení - tak to vidím já.

      Vymazat
    2. přidám ještě fízly. Taky si jich není třeba všímat. Teda pokud zase nezačnou donášet, prý až 12 let navrhuje volavka, nebo pelikán? za schvalování teroristické činu. Což zdejší cenzor a fízl o nás tvrdí, že schvalujeme

      Vymazat
    3. to BJ
      Souhlasím, já s nereagováním nemám problém. Jen mi občas nedá se někoho nezastat, ale asi je to zbytečné.

      Vymazat
  47. Petr Bystroň: Budou vám nebezpečné teroristy vozit do Čech po hrstkách. Už to začíná....
    „Nejhorší je, že Sobotkova vláda se zavázala přijmout migranty dobrovolně. Snaží se je teď přivážet do Čech po malých hrstkách. Ale za celý rok jich bude celkem přes 2000. To je strašně hodně v porovnání s Německem, když si uvědomíte, že první rok přišlo do Německa také pouze 6800 tureckých gastarbeiterů, kteří se měli podle původních plánů za dva roky vrátit zpět. To bylo v roce 1961. Dnes jich tam je něco přes tři miliony.“
    http://jdem.cz/cavz98

    OdpovědětVymazat
  48. Vam prijde Marie normalni delat si srandu z neceho takoveho jako podrezani farare?
    josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. josefe,

      Vám přijde normální chytat tady každého za slovo, obracet významy a dělat z diskutujících šašky, kteří nechápou závažnost toho, co se děje ve světě a u nás? Myslíte to vážně? Tak se vyžívejte dál.

      Vymazat
    2. Nejak Vam Marie nerozumim...
      josef

      Vymazat
    3. Nikdo si nedělá ani nedělal legraci z vraždy kněze, proboha, vy dva, JAHA a josef, vy jste se snad hledali?
      Kde to kdo píše?
      Děláme si legraci z neseriózního informování médií, z jejich lží.
      Z plánované sebevraždy evropského kontinentu.
      Po lopatě - starého kněze je mně velice líto, nezasloužil si tak trpký konec, ve svém kostel. Je mi líto i dalších obětí musulmanů v Evropě. dnes např.
      http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/163581-v-nemecku-doslo-k-dalsimu-utoku-obeti-je-slovenka/
      Včera osmdesátiletá paní, co šla na hřbitov...
      Stačí?
      Ale asi to nemá cenu vám dvěma to vysvětlovat, tak nic...

      Vymazat
    4. .........Potřebovali aby je farář rychle pokřtil a on se vymlouval, že musí dokončit mši. To se pak nedivte, že se oprávněně naštvou...........

      JÁCHYM

      Vymazat
    5. Jáchyme,
      neměl byste - kvůli zachování duševního zdraví našich tří cenzorů - dát u své zprávy vždy do čtverečku značku "I", jako že "tj. ironie"? Možná to pak časem pochopí a už to nebude nutné.
      Mluví ze mě přípravy na inkluzi, musíme počítat s pomalejším chápáním postižených...

      P.S. Asi to sem nedal znovu Jáchym, ale cenzor, ale to nevadí.

      P.S.S. Důvody, které k ironickému vyjadřování vedou, tu už popsalo několik lidí. Nechápou je právě a zrovna jen cenzoři.

      A já na toto téma "co je trapné" končím a prohlašuji, že žáci z 3. ročníku ZŠ jsou chápavější než naši otázkáři.
      Ono jim totiž o pochopení vůbec nejde, chodí sem z jiných důvodů.

      Vymazat
    6. Já bych jel furt dál a dál. Per aspera ad astra.

      Vymazat
  49. Vraha z kostela sladovali už od 6 let. A přesto ho nechali dokonat dílo. Proč?

    OdpovědětVymazat
  50. Srnám naštěstí chutnají jen listy, po švestkách nejdou.
    http://www.imgup.cz/image/qUM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale chutnají jim dost. A třeba čekají, až švestky dozrají. Nejsou hloupé, aby je žraly nezralé ☺

      Vymazat
  51. Pelikán chce za schvalování terorismu napařit 12 let. Dovoz teroristů se v to počítá? Nebo to spadá pod imunitu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom abych nebyla za teroristu, až majznu muslima pánví po hlavě, když mi poleze na švestky.

      Vymazat
    2. Humannych a milosrdnych teroristov dovazat mozno. Podobnych, ako bol Adel Kermiche.

      http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/400275-adel-kermiche-zabil-knaza-ale-vydaval-sa-za-milosrdneho-moslima/

      Vymazat
    3. Za veřejné schvalování terorismu až dvanáct let vězení, navrhla vláda
      27. července 2016 10:04, aktualizováno 10:54
      Přitvrzení kvůli terorismu se má týkat i sociálních sítí. Novela trestního zákoníku, kterou navrhuje vláda, počítá s tím, že za veřejné schvalování spáchaného teroristického činu má pachateli hrozit tři až 12 let vězení. Dosud za takové jednání hrozí roční trest. Musí to ještě schválit parlament.
      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/za-verejne-schvalovani-terorismu-az-12-let-chysta-se-pritvrdit-vlada-11l-/domaci.aspx?c=A160727_100422_domaci_kop

      Vymazat
    4. No jo, když bratrem ministra Pelikána je muslim...
      http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/361209/ministruv-bratr-konvertoval-k-islamu-pelikan-je-to-jeho-soukroma-vec.html

      Vymazat
  52. http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-cyril-hoschl-teroristicke-utoky-v-nemecku-nasili-spolecnost-1mb-/domaci.aspx?c=A160726_111533_domaci_fer

    OdpovědětVymazat
  53. Spravy z ineho sudku.

    http://zpravy.idnes.cz/rakousko-duchody-slovensko-dpb-/zahranicni.aspx?c=A140516_145459_zahranicni_pul

    OdpovědětVymazat
  54. Papež už letí do Krakova na akci Světový den mládeže (16-30 let). Bude tam 1 000 000 až 1 500 000 modlících se (mezi nimi 6 000 Čechů), mají spát pod širákem. Toi toi bude mít kšeft.
    Hlavně ať mají oči otevřené a v ruce pádný kříž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sakryš, jste to schytal od škeble a dvaadvacítky pod Kučerou! Promiňte, ale pobavila jsem se ☻

      Vymazat
  55. Nešťastná náhoda
    myšlení nahlodá;
    jde jedna za druhou
    za ní rakev se stuhou
    před ní snědý muž
    v ruce dlouhý nůž
    delší než je zvykem
    vždyť je fanatikem
    islámského práva;
    státní správa
    dá mu náramek
    místo pod zámek;
    pak se diví
    že oči civí
    z hlavy bez těla;
    kde je Anděla?

    OdpovědětVymazat
  56. Anděla ani nepláče,
    když si farář odskáče
    životem její botu
    ta nadělá šrotu,
    lidského neštěstí;
    ta jenom zachřestí
    měšcem eurošů
    a davy hastrošů
    už plení samy
    valony, vlámy
    každého bezvěrce
    bez huby v zástěrce;
    kdo tu babu šéfuje?
    Vždyť už přece nechruje.

    OdpovědětVymazat
  57. Z titulku v Acz, to neodolám:

    "....Uprchlíci a muslimové jsou dnes nepřítelem číslo jedna polské krajní pravice. A s příjezdem papeže Františka do Polska na Světové dny mládeže se k nepřátelům řadí stále víc i hlava katolické církve. Papež, hovořící smírně o muslimech či o pomoci uprchlíkům, je v očích polských nacionalistů a konzervativního kléru něčím, s čím se jen těžko smiřují...."

    OdpovědětVymazat
  58. Venku jako v prádelně (i mě už napadlo, jestli to nepůsobí nepříznivě na mozky těch původně pouštních obyvatel, když na Západě je pořád dost vlhký vzduch...). Teď třaská bouřka na sucho, jinak denně několikrát prší. Potřebuju dosekat kus trávníku, a ono neuschne a neuschne.
    Ale jinak dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás ani kapka, ani blesk. Podle radaru je nad námi zelený odraz, ale venku prosvítá Slunce, 28°C, vítr slabý, nejbližší stanice má hodnoty http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/poboc/OS/KW/Captor/tmp/DMULTI-O1LUCI01.gif

      Vymazat
    2. Přízemní teplota byla ve 12:00 +45°C, to by měl jít krtek hluboko do země.

      Vymazat
    3. nám prší každý den, někdy i třikrát... tak 5 mm z každé přeháňky, dnes to vypadá na bouři. Zavařeno mám 25 sklenic okurek zatím jen ze dvou sběrů, rajčata jsou obrovská. Taky mi rostou jako z vody dýně hokaidó, cukety a sklidím první lilek. Ještě jsem takové léto nezažila, je to jak v subtropech

      Vymazat
    4. tak to vám přávidím, liško! Já vysadila v květnu dýně, kvetou jako divé, ale ani jeden plod...

      Vymazat
    5. Jdu naklepat kosu a do večera můžu trénovat vytrvalost..

      Vymazat
    6. Svatý Petr si rád hraje.
      Někdo tu v okolí pořád nemůže dočkat slunka a mraky - nemraky, rozjíždí sekačku. Během pěti minut ji musí zandávat, teď zase. Ta kosa je aspoň na ty úprky před deštěm a smotávání kabelu pohotovější :-)

      Těší mě pohled na "nový" plot. Z jedné strany je pozemek, o který se nikdo nestará (víc majitelů), a prorůstá k nám skrz drátěný plot džungle přímo nestydatě, nebo aspoň nalítávají semena plevelů. Letitý souboj s živlem...
      Napadlo mě (konečně!) potáhnout plot rákosovou rohoží, 1,4 m výška. Je to naprosto super, plevelům dělám dlouhý nos a navíc to i hezky z naší strany vypadá.

      To letošní léto dá rákosu asi zabrat, ale i kdyby 2-3 roky... A koukám, že existuje i bambusová rohož, někdy na výměnu. To bude teprve vončo, je ještě pevnější a hustá.
      Nad přírodou zvítězíme, ne že ne! :-)

      Vymazat
    7. marie, dejte prosím, link na tu rohož, pokud se vám osvědčila, já bych si to taky dala na plot... Mám souseda, který už třetí rok nebyl na pozemku a za drátěným plotem mám bodláky a další plevely pomalu ve výšce očí...

      Vymazat
    8. Aleno, to máte podobný problém... Mají je v každém hoby hypermarketu, kde jsou zahrádkářské nebo stavební potřeby. My je přivezli autem - jsou po 5 metrech balené v balíku, srolované, výška buď 1 nebo 1,4-1,5 m. Různé druhy, i přírodní nebo umělohmotné... je lepší si to osobně vybrat, případně pak nechat dovézt. Ta bambusová je asi k zasílání přes e-shopy, nezjišťovala jsem zatím.
      Já mám tuhle:

      http://pletiva-site.heureka.cz/rakosova-rohoz-1x5-m/

      Vymazat
    9. děkuji moc. Já plevely vyrýpávám... no a za plotem u souseda kvetou a semení. Já vím že to přelétnou taky, ale nemusím se koukat do bodláčí!
      A čím jste je přidělali na plot?

      Vymazat
    10. Zrovna jsem dávala psa do boxu na spaní a obhlížela po lijácích, co kde... a krtci, považte - našla jsem první malou hokaido! Ležela na zemi, tak jsem ji podložila, zem je úplně mokrá. Hlavička smetanově bílá, asi 8 cm v průměru - jsem z toho úplně dojatá! :-) Moje první dýně, kdo by to řekl... A je tam ještě nejmíň 10 květů. - Druhá sazenice je malá, zpožděná, kdo ví, jestli z ní něco bude. Dostala jsem tehdy na tržnici dvě poslední, nejmenší.

      Ali, rohož se dá přichytit asi vším možným. Nejdřív jsem to zkusila i svazkem trav, ale trhaly se. Tak normálně provázkem, dvakrát omotat - prstem se dostanete mezi stébla a protáhnete to, kolem drátu hradby. Nejlíp u sloupků, jsou pevné. Já to dělala jen na okrajích, s tím, že to dodatečně přivážu i dál k prostředku, ale zatím to drží i takto, přes silné větry. Prostě - jak Vám to půjde. Berte to jako neodbornou radu ovšem :)

      Vymazat
    11. Aha, taky to udělám provázkem a na zimu to sundám... až tráva polehne.

      Vymazat
  59. Melody Gardot Greatest Hits
    https://www.youtube.com/watch?v=RIHDCgX1WKc

    Na ráno:
    Metallica - Nothing Else Matters
    https://www.youtube.com/watch?v=HyrWd_gfQNQ

    Anita O'Day - That Old Feeling
    https://www.youtube.com/watch?v=lbwZ_dLgvR0

    Mark Knopfler - Romeo and Juliet
    https://www.youtube.com/watch?v=o7GJgncybV8

    Tenkrát v ráji-Radůza
    https://www.youtube.com/watch?v=VXCd7kUwiHU

    OdpovědětVymazat
  60. Políbíš synovi ruku nebo ti uříznu hlavu, křičel na lékaře arabský tatíček...
    http://jdem.cz/cav3s3
    Další obohacení v praxi. Myslím si, že naši lékaři se pomalu přestanou hrnout do Německa...
    Jeden postřeh z diskuse k článku:
    ..."Všichni jen kritizujete a pro samou zlobu nevidíte to obohacení, tu přidanou hodnotu, kterou ti muslimští MUDr-ci přinesli.
    Opět se potvrdil věhlas muslimské medicíny, který přináší úspory ve zdravotnictví. Tato věta to jasně potvrzuje: "V nastalé panice dokonce podle očitých svědků přítomný dvaaosmdesátiletý pacient utekl z čekárny oknem." Už se vám rozsvítilo? Přišel jako 82-letý pacient, měl problémy, možná chtěl po zdravotnictví vydyndat nějaké lázně či operaci, rehabilitaci. ..
    A ejhle, zaúřadoval muslimský MUDrc a bylo po problému, pán zcela zdráv opustil čekárnu oknem, jako mladý Jura. Začínám tušit, proč ta hádka mezi doktory a proč chtěl ten muslimský políbit ruku...však to byl skoro zázrak :-D ".

    OdpovědětVymazat
  61. http://www.tvlux.sk/nazivo/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prej místo svěcené vody používaj poláci posypovou sůl ...

      Vymazat
  62. Ceska TV NOE zacala vysielat priamy prenos neskor (neviem preco, co nechcela ukazat:-)).

    Takze teraz aj cesky priamy prenos:

    http://www.tvnoe.cz/live

    OdpovědětVymazat
  63. No a teraz skoncili vysielanie vsetci (nasleduje debata tête-à-tête s polskymi biskupmi, co bolo vopred avizovane ako neverejne!!!)
    Asi to nebude pre Frantiska prijemna debata, vzhladom na to, co si pod katolicizmom predstavujeme my a co homolobogendermultikulti nemecki, belgicki, francuzski, svajciarski, spanielski, rakuski...biskupi a papez Frantisek).

    :-))).

    OdpovědětVymazat
  64. Trochu jsem se podíval do blogů análně.cz astačí mi to na hodně dlouho. Blbů přehršel: Kostlán, Kučera, Zlatuška....sakra, kde je berou? A přispívající Mefisto, Catch22 a spol. je opravda úroda pitomců, kteří za každým patníkem vidí Rusa nebo Rusofila. Brrr. Ale s vývojem v naší drahé Evropě se vše bude více a více kalit, jo jako to napsal v názvu knihy jistý bolševik "Jak se kalila ocel". Vražd a násilností bude v Evropě přibývat, na to vezměte jed. Dnes jsem si byl s jedním policistou zastřílet a nevěřil jsem svým očím, ten příliv lidí, co si dělají řidičák na zbraně! A testy a zkoušky docela náročné, to mě překvapilo. Ale to je jen malá pozitivní stránka stavu, ve kterém se začínáme nacházet.
    Kde beru názor, že bude hůř? Tak to je velmi jednoduché. Najděte si vývoj populace v muslimských zemích, tam se počet lidí zdvojnásobil za krátkou dobu a pak si přečtěte korán a najdete tam přímo nabádání k násilí a zabíjení bezvěrců a jinověrců. No a už ta první okolnost, že se počet muslimů radikálně zvětšuje znamená přetlak v počtu lidí a jejich exodus jinam a když vycítí slabost těch co vedou Evropu, tak je jasné, proč se sem cpou pod tlakem a parazitují na hloupě nastaveném sociálním systému vyspělých zemí EU. Věřte, bude hůř a pokud se nyní nebudou v zemích jako je Francie (9% muslimů) dělat rázné kroky proti tomuto vývoji, tak samozřejmě s otálením bude každý další možný pozitivní krok těžší a těžší a mrtvých bude kvapem přibývat.
    U nás by mělo dojít rychle ke změnám v přístupu k armádě. Měla by být zavedena zase vojenská prezenční služba, min. na 6 měsíců a měli bychom se připravit na změnu ve vývoji událostí v Evropě, které nebudou moc pozitivní. Zřejmě ochrana hranic, ale technikou (která dříve nebyla k dispozici) a např. vojáci a policisti by měli mít k dispozici vrtulníky a silné SUV auta a měli by být rozmístěni s rozumných vzdálenostech od sebe, to kvůli rychlému zásahu. Naivní projekt "Schengen" velmi pravděpodobně skončí, tedy alespoň tato pološílená verze.
    Mějte se krtci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povinná vojenská služba? Kolik budov asi armádě zůstalo, aby třeba i čtvrtina počtu vojáčků měla kde spát? No, půl roku ve stanech se asi dá vydržet a jistě by přibylo i procento těch s modrou knížkou.
      A když jste tak viděl ten příliv lidiček, chtivých zbrojního průkazu - všichni vypadali velmi zodpovědně a není třeba začít mít obavy ze svých ozbrojených spoluobčanů?

      Vymazat
    2. Radši vám neodpovím, asi jste nic nepochopila, ale čarodějnice bývají staré (vás tipuji na 750 let) a tak třeba pamatujete středověšký islám. Měla byste se už těšit na burku nebo nikáb. Oni takové lidi přesně potřebují, tedy s takovým uvažováním. Ale třeba dopadnete dobře a skončíte jenom v kuchyni.....
      Hezký večer.

      Vymazat
    3. Maxime, jak se to chováte k dámě? 750 let je teprve holka jako lusk :-)

      Vymazat
    4. No jo, pamatuji ledacos, s islámem jsem se co moravská babuška ale nepotkala. To jako že on potřebuje takové pacifistky, jako jsem já?
      Spoluobčany, kteří použili různé zbraně nikoliv v sebeobraně, žel znám - i když mě přímo neohrožoval zatím žádný. Asi to máte v Praze a okolí komplikovanější nežli u nás na lontu, pane Maxime (Maximusi mně pořád psát nějako nejde.) Zda jste proto více chápaví posoudit nedovedu.

      Vymazat
  65. na čété naší střediskové dávají Vinetua. První sluníčkář. Klidně nechal Ribanu nějaké bílé tváři, prý v zájmu míru :-(
    Jinak názorný příklad, jak to může dopadnout, když si pustíte do svých území imigranty. Amerika a její původní obyvatelstvo ...

    OdpovědětVymazat
  66. Jak jsem slíbil, nakukuju do správcovské stránky o něco častěji, abyste nepadali do koše. A zaznamenal jsem neobvyklou návštěvnost... především z Ruska, za poslední týden dokonce častější než z ČR (viz statistika).

    http://www.imgup.cz/image/qmb

    Buď nějaký robot, nebo si Vladimir Vladimirovič konečně všimnul, kolik nadějných politických geografů pro něj ještě nepracuje, a za dlouhých kremelských nocí surfuje norou a sbírá poznatky... :o).

    To až se dozví falešný Viola a paní podplukovnice!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jestli sám VV, tak to se celá rdím :-D)

      Vymazat
    2. Zdeňkube,
      to je úplně přirozené.
      Když si ruští hackeři uvolnili kapacitu poté, co proluxovali do posledního smítka konverzaci volebního štábu Killary, zmanipulovali puč v Turecku, je jasné, že jsme třetí v pořadí.

      Kde jinde najdete takový koncentrát politického moudra než u nás V noře ?
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. To Rusko není vůbec malé, co?
      Takový dobře rostlý krokodýl Geňa. Na té mapce.
      :-)

      Vymazat