16 října, 2016

KRTINEC č.157

202 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Ještě za světla, prosím. Dnes na stejné trase co předevčírem. Mlžno, zajíci možná ti stejní, koně určitě. Foukalo a ani fógly slyšet nebylo, jen šumění listí. Ale včera a dnes po delší době přes 10 tisíc kroků - 5 kroků mně v říjnu chybí do 8 tisíc.

      Vymazat
    2. Tak to já dnes jen pár kroků, ale zato 70 malometrážních bytů v práglu (ještě to není hotovo, tak kolem 1 v noci). Asi pro ivazisty nebo číňany.

      Vymazat
    3. Ať se Vám to nezasukuje, nevypnou nedejbože proud a jste hotov i dříve.
      Potom klidné spaní (stejně mě vždy udiví Vaše brzké vstávání, na to já nejsem, raději ponocuji).
      I všem ostatním dobrou noc a zítra zase na psanou.

      Vymazat
    4. No jo, jenže potom mám ještě hájenku na ráno.. mi z toho jebne.

      Vymazat
  2. Bylo to o fous, tedy spíše o chloupek... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, teď už moje hláška vypadá divně, když se výše rozvinula diskuse, ale vtipkovala jsem, že jsem třetí...

      Vymazat
    2. Nesmíme Ládika rozptylovat. Chudák má tak skvělý reference, že nestíhá... a zima na krku, lidi ho tlačí... nezbývá než mu držet palce. On to dá.

      Vymazat
    3. Už jsem v podkroví, mezonety, šikminy, kouty... humus; ještě dole 2 hospody; tisknou si to v práglu, doufám, že to zaplatí.

      Vymazat
    4. Ale zase - jak jsem se tak přece jen mrkla na hahův blog a diskusi pod ním - stíhá toho náš Ládik opravdu dost. Dnes se dokonce nezalekl Arguna a skoro by se chtělo říci, že jeho bojové výzvy zneutralizoval. To chce dobré nervy! a náš borec je má.

      Vymazat
    5. Končím dnešní výbrepty a přeju dobrou noc :)

      Vymazat
    6. Taky s tím asi seknu a dám si budíka na 4 - ráno je mnohem větší výkon, než večer ... a den po probdělé noci je nanic. Čumnu na bednu.. horlivec je horší, než blbec.

      Vymazat
    7. Ještě úkoly z matiky...

      Vymazat
    8. Prágl je poslaný, tamní architekt určitě ještě chrápe.

      Vymazat
  3. Putin byl na oficiální návštěvě v Indii. Zatímco do Evropy proudí miliony nájezdníků (což je samozřejmě pro nás výhra!), tak v Indii se jednalo o budoucí prosperitě:
    - RF a India podepsali protokol o programu výstavby „rychlovlaků“,
    - Gazprom a Engineers India podepsali memorandum o výstavbě plynovodu v Indii,
    - Putin a Modi spustili druhý energoblok jaderné elektrárny Kudankulam,
    - Podepsali dohodu o vytvoření rusko-indického investičního fondu (s počáteční investicí do fondu: 1mld USD..)
    atd., atd.
    A pak byla tiskovka:
    http://leva-net.webnode.cz/news/tiskova-putina-po-zasedani-brics-v-indii/
    ..."Na otázku, zda Putin nezvažuje zmírnění ruských sankcí západu, odpověděl ve smyslu: „Figu borovú!“ (česky mě slušná odpověď nenapadla).
    Otázka na „vměšování“ Ruska do amerických voleb:
    - Chtěl bych všechny, včetně našich amerických partnerů uklidnit, že skutečně nemáme žádný zájem ovlivňovat volby v Americe, protože nevíme, co po těch volbách bude. -
    Putin odpověděl i na otázku ohledně „vztahů s Trumpem“, že Rusko vždy bude spolupracovat se všemi, kdo o to budou mít zájem. A Trump tento zájem už nejednou vyjádřil – včetně zájmu o společný boj proti terorismu. A to je dle Putina nutné, protože se nelze do nekonečna s někým hádat a vytvářet přitom hrozby jak sobě, tak celému světu.

    Na otázku, co říká Bidenově výhrůžce o „velké americké pomstě“ za kyberataky (Biden totiž vyhlásil, že USA „vrátí“ kyberútok, že se pomstí za hackované stránky Demokratů, že mají vypracovanou speciální tajnou akci a Rusko „se bude divit“, udeří na něj nečekaně a v libovolnou dobu – na to Snowden zareagoval poznámkou „tomu pánovi by měl někdo vysvětlit, co je to tajná operace“), odpověděl celkem výstižně:
    - Od amerických partnerů se můžeme dočkat úplně všeho. –

    Pak se jen pozastavil nad tím, že se americké sledování jak nepřátel, tak i přátel, přiznává z nejvyšších míst a ještě navíc „věci“, které jsou v rozporu s mezinárodním právem.

    Dál Putin mluvil o tom, že americko-ruské vztahy se velmi zhoršily (a jak říká Čurkin – jsou nejhorší od r. 1973), protože Amerika se již delší dobu snaží vytvořit obraz Ruska jako nebezpečného nepřítele. Novinář namítl, jestli se ty vztahy nezhoršily kvůli Sýrii, ale Putin si to nemyslí.
    Dle něj se vše začalo už od války v Jugoslávii. Tenkrát Rusové zjistili, že jejich protesty nebo jiný názor vůbec Amerika nebere – nebo ho bere jako výraz nepřátelství. I Jelcina, který byl pro Američany do té doby „nejlepší“, začali kritizovat až poté, co si dovolil nesouhlasit s bombardováním Jugoslávie.
    - Ne, není to kvůli Sýrii. Je to kvůli snahám jedné země diktovat svá vlastní rozhodnutí celému světu..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V ČT o indicko-ruských vztazích ani zmínka, protože začla NHL.

      Vymazat
    2. Nerozumím! V NHL proti nám hrají Indové nebo Rusové ???
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Snahy jedné země diktovat svá vlastní rozhodnutí celému světu jsou základní příčinou všech potíží na Zeměkouli kromě tajfunů a zemětřesení.

      Vymazat
    4. Maminka toho hokejisty plakala, když dal gól.

      Vymazat
  4. Vzkaz pro Maximuse:

    Překvapuje mne, že zatímco jste schopen neúnavně slídit po pohádkách o zlém arcižidovi, nejste si schopen dohledat, v čem jste neměl pravdu.
    Francie nevystoupila z NATO, opustila jen strukturu vojenské organizace, zatímco zůstala plným členem té politické. To, že navíc nevíte nic o plánech na zapojení Francie do případné obrany Evropy jestliže by došlo k agresi WP, už je jedno.
    Nevytahujte staré kostlivce ze skříní, když se jim neumíte podívat do tváře a uznat, že mýlit se je lidské.
    A ty řečí kdo co ví a co ne si odpusťte, to dělá jen pár ubožáků, co si taky nevidí na špičku nosu a nikdy nepřinesli relevantní argument do diskuse. Já se s Vámi taky nehádám o tom, co děláte, popř. co jste vystudoval.
    Jo, a nemarněte čas psaním mi těch židovských příběhů, stejně to nečtu.
    Mějte se a věnujte se něčemu smysluplnému :-)

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maximus už tady nějaký čas nepsal.

      Vymazat
    2. Jakelin
      S maxikem, je fakt sranda. Kolik roku uz to cekam na ty "existuji seznamy" Zidu v Charte?
      josef

      Vymazat
    3. Pozdravuji také, Maximus dal vědět, že se zdržuje na Pravém prostoru.cz.

      Vymazat
    4. JdM: Ješitný starý hádavý čurák, nic víc.

      Vymazat
  5. V Sýrii se strhávají masky

    http://jdem.cz/cha6x8
    ..."Existuje daleko přesvědčivější vysvětlení soudobého syrského konfliktu, ačkoliv není považováno za dostatečně vědecké.

    Totálně zdevastovat tuto zemi je pro globální elity naprostou nezbytností. Jedině tímto způsobem může dojít k žádoucímu rozšíření chaosu na celý Blízký východ, ze kterého se potom tyto destabilizační síly budou moci rozšířit po celé Eurasii a svrhnout alternativní ekonomická centra - zejména Čínu a Rusko.

    Federální rezervní systém údajně nemá šanci přečkat kupící se dluh a válka v Sýrii je používána jako nástroj k destabilizaci všech ekonomických soupeřů v tomto střetnutí kdo s koho....
    ...Ale pro Rusko samotné nemá konflikt se Západem nic společného s ekonomikou. Je bláznivé se domnívat, že ruská ekonomika, nehledě na růst v posledních 15 letech, by mohla představovat nějakou hrozbu americké globální ekonomice, jejíž součásti je stále i Čína.

    Ano, geopolitická uskupení, jako např. BRICS, by teoreticky mohla svrhnout současný měnový systém zavedený na konferenci v Jamajce, stejně jako Washingtonský konsenzus, ale znovu, nejde tu o ekonomická soupeření, ale o politicko-vojenskou konfrontaci.

    Ale co je jejím jádrem? Proč je Rusko opět ve středu globálního konfliktu, který hrozí, že se utrhne z řetězu? Proč byl ruský stát, který koncem 20. století prošel bolestnou transformací, ze které se ještě úplně nezotavil, donucen čelit útoku hegemona, který diktuje chod světových událostí a disponuje daleko modernějšími prostředky konfrontace?

    Abychom pochopili podstatu toho, co se děje, je nutné bezvýhradně uznat fakt, že činy těch, kteří jsou ve špičkách západní civilizace – nikoliv úředníci, kteří se lopotí na ministerstvu zahraničí a v Pentagonu, ale skuteční tvůrci globálního projektu Pax Americana, tito pragmatisté každým coulem – jsou řízeny specifickými ideály a nejvyššími cíli.

    Jejich slova o americké jedinečnosti jako ideální svobodné společnosti, majáku demokracie a poslední nadějí světa, jsou více než uhlazenými frázemi a reklamními spoty – reprezentují totiž to, jak vnímají sami sebe, jako elitní hybnou sílu této planety. Bylo to již v 18. století, kdy Jonathan Edwards prohlásil, že Američané nahradili Židy, jako Bohem vyvolený národ. A dokonce i zakládající otcové Ameriky viděli ve svém úsilí jakousi osudovost světových dějin.

    Ke konci 20. století, Ronald Reagan, který nazval Sovětský Svaz „impériem zla“, otevřeně mluvil o USA jako o „impériu dobra“. V tomto smyslu, Bušové, Clintonové a Obamové nedělají nic nového, jen používají jiná slova k popsání této mesiášské role USA.

    Tato ideologie se přirozeně prezentuje v zahraniční politice moderních Spojených států, coby „exportéra demokracie“ a světového rozhodčího a policajta. Zmocnění se zdrojů (ropa a zemní plyn), stejně jako finančního bohatství, jsou jen bonusy a nástroje, kterými se dosahuje plnění těchto ideálů....
    ---

    Lidi, já nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takze mam celou dobu pravdu, ze Alena nevi...
      josef

      Vymazat
    2. Je dojemné, že si mě tak všímáte a skoro na každou mou zprávu či informaci reagujete, ale neberte si to tak! Každý máme přece svůj život, běžte se projít a vydýcháte to! :-)

      Vymazat
    3. Co se skadliva, to se rado miva...
      josef

      Vymazat
  6. Zpráva v idnes:

    „S Islámským státem bojujeme už více než dva roky. Tento boj začal na předměstích Bagdádu a nyní pokračuje na předměstích Mosulu. S boží pomocí brzy skončí,“ řekl Abádí v televizním vystoupení.

    Alách Agbar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mosul bude vzorem, jak by pan Asad měl osvobozovat Alepo.
      Všichni zainteresovaný se na to těšej :-)

      Vymazat
    2. Tak to především :-))

      Vymazat
  7. Snížíme to na nulu
    počty lidí v mosulu
    lidi budou šílet
    jak umíme střílet;
    kdo vykope hroby?
    pod pískem jsou droby
    ještě níže flyš
    pohřbíme je výš;
    vše se ve vzduch obrátí
    říkala to pramáti.

    OdpovědětVymazat
  8. zurčící potok Činky z Chán • před 17 hodinami
    JAHA - z psance se stal opět psavec.
    Pan Harčarík byl psavcem vždycky, psal však jinde, a nevhodně. Sem se vrátil proto, že tam jej poslali do pr dele. Kdoví, kdy k tomu dojde i zde. ☺


    ♂☺☺☺♂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč pane JAHA nediskutujete pod svým blogem?

      Vymazat
    2. tak si tu s ním violo diskutujte, když jste ho sem zatáhla !

      Vymazat
    3. Ad: anonymní

      Ad: anonymni:
      Palec hore.:-)))

      Je jasne, ze prevaznej vacsine z tu pritomneho osadenstvo VOBEC NEDOCHADZA a asi NEDOJDE, o com bola rec. Takze len potvrdzuju moje predpoklady a nahlady o stave ich mysle:-).

      Ze "najvacsia intelektualna hviezda" tunajsieho priestoru napise nieco o zrnkach, o stvrtej, ci piatej skupine - tot vykladna skrina tunajsej partie "soltysov", ktori si privlastnili, co nestvorili:-))). Ktori chceli prebasnovat Ladika!!! kvoli rytmu a po tazkej praci ten rytmus nakoniec nedosiahli:-))) Ale, kto by to kritizoval - je to NAS!:-))).

      P. S. Ked mi nieco mozno trochu vadi, tak je to nepochopenie mojich textov od Ladika!!! V literarnej "mluve" sa pouzivaju bezne zovseobecnenia, kvoli skrateniu a zhusteniu textu, hyperboly, a pod. Ze to nepochopil pri prvom texte (Je suis...) a ze zostal v tejto polohe i teraz, tak to som prekvapeny a tak trochu aj sklamany. Mal som o nom inu predstavu. Ale mozno len nemal cas si to v klude (pri jeho vytazeni) precitat. A mozno som sa mylil od zaciatku ja a nema nadhlad.


      P. S. 2
      A ked uz pisem ( pripomenuc si podobenstvo o odrobinkach zo stola...), tak pre pani BJ mam konstatovanie.

      Ano, bradu a fuzy nosim desatky rokov. A samozrejme, ze som sa, ako konstatujete, dobre popod nich zasmial. A viete na com najviac? Na porovnani avizovania Ladika!!!, ze mi to ktosi natre, so skutocnostou. Celkovy dojem ale je, ze okrem multiplexnych vykrikov cloveka, ktoreho je zbytocne komentovat, i s jeho bonzactvom, no a okrem tradicnych bavicov(ky?) (i tam opakovane kritizovanych), tak je to skor opacne.


      Hlavne, vyzera to tak, ze skoro nikomu, okrem drobnemu zablesku mysle pani BJ, nedoslo, ze na ACZ nemate nejake vyarendovane miesto na zverejnenie.
      Ktovie, kolkym z vas neuverejnili nic, i ked ste pisali (nemyslim len z nory, ale aj ostatnych).
      Kto by predpokladal, zvlast po mojom tvrdom rozchode s nimi, ktory som popisal a vtedy davno zverejnil citovanim nasej komunikacie, ked prechadzali na disqus, ze tak teraz urobia.

      Nikto, ani hrac stvrtej, ci piatej cenovej skupiny NIC nepochopil:-))).


      P. S. 3
      Stacilo by miestnym intelektualnym hviezdam si spomenut na moje vyroky, davno uvedene. Mnoho mojich veci, textov (a teda i cinov a skutkov) su MINIMALNE dvojvyznamove, mnohokrat troj a viac vyznamove. Teoriu hier treba najprv postudovat a porozumiet jej v oblasti exaktnych (?) vied. Napr. v oblasti matematickych metod v ekonomii. Potom sa zvladnu (na pochopenie) postupne i dvojvrstvove (a viacvrstvove) vyroky, vyrazy, vyjadrenia a skutky.

      :-))).

      Pozdravujem pana Olda do Ch.

      Vymazat
    4. Kristepane, to je užvaněný blbec.
      Dotěrný a vlezlý.

      Vymazat
    5. Matyáši. Takeho debila je tazko hladat, fakt. Cim ste okrem fizlovania na ACZ, ci v NORE prispel? Vy, tajtrliku, napisete na moju adresu, ze som "vul":-))).

      Co ste potom, roky rokuce, Vy. Naozaj nevidite, ze ste VSETKYM!!! tu i inde iba na SRANDU?

      Nereagujem na Vas tvrdo (kde by som Vas denne vysmial, ponizil, znicil, vysmial na zaklade Vasich blbosti) len z jedneho dovodu. Chapem Vasu domacu situaciu a tym aj Vas dusevny stav. Ci verite, alebo nie, myslim na Vas a hlavne na clena Vasej rodiny aspon raz tyzdenne pri svojich modlitbach. Myslite si o tom, co chcete.

      Vymazat
  9. Co se stane, pokud prezidentské volby v USA vyhraje Donald Trump?
    Bude to poprvé, co se miliardář bude stěhovat do státního bytu po černošské rodině...
    :-))

    OdpovědětVymazat
  10. Killary je optimistka :-)
    Cítila jsem se opravdu divně, když stál Trump za mnou, říká Clintonová a naráží na sexuální aféry

    OdpovědětVymazat
  11. neziskovky a opozice, hmmm

    Tisíce lidí v neděli v centru Budapešti demonstrovaly za svobodu tisku a proti údajně zkorumpované vládě premiéra Viktora Orbána. Nevládní organizace a opoziční strany shromáždění svolaly v reakci na nečekané oznámení z minulého týdne o pozastavení levicového deníku Népszabadság.

    Vydavatelská firma Mediaworks oznámila, že vydávání deníku kvůli těžkým ztrátám pozastavuje a nyní pro něj hledá nejlepší podnikatelský model, aby ho "zachovala pro budoucnost". Společnost uvedla, že Népszabadság měl od roku 2007 úhrnnou ztrátu přes pět miliard forintů (444 milionů Kč).

    Redakce o tomto kroku dopředu údajně nevěděla a někteří novináři označili náhlý konec vydávání tištěné i internetové verze deníku za "puč" řízený z pozadí vládou.

    Na nedělním mítinku zazněla kritická slova na adresu Orbána, který podle demonstrantů nechce připustit fungování opozičního tisku. Miklós Hargitai, novinář propuštěný z Népszabadságu, vládu obvinil, že je první od pádu komunismu, která netoleruje žádnou kritiku. Sám Orbán prý listu neposkytl rozhovor dlouhých deset let.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ztráta 444 milionů Kč, tomu konečně říkám pravá a nefalšovaná neziskovost. :o)
      Prodělečný podnik krachuje, a není uměle udržován při životě.
      Nedivím se, že neziskovky se diví.

      Vymazat
  12. Mládek je dobrý vtipálek
    položil hlavu na špalek,
    věděl, že dělá estrádu
    když bohuš nechce šarádu;
    musel by padnout bohuš
    nejspíš babišovi pod nůž,
    pak by letěl i parazit
    i ostatní by šli dorazit
    a andy by seděl na trůně
    socani s krkem na struně.

    OdpovědětVymazat
  13. Filosof V. Běhohradský má, ač poražen, v některých věcech pravdu.

    "Jakou zkušenost jste si z kampaně odnesl?

    Především jsem pochopil, do jaké míry existuje rozkol mezi občanskou společností a politickým systémem. Že něco takového je, jsme věděli vždycky. Politici se dívají na občanskou společnost jako na vetřelce, který strká nos do věcí, do kterých mu nic není. A občanská společnost vidí v politickém systému predátora.

    Ale že je rozkol tak veliký, jsem pochopil až v této kampani. Až když jsem na vlastní kůži okusil tu cizost politického systému a občanské společnosti, tak jsem pochopil, jak tragická dimenze našich dějin je tento rozkol."

    https://www.novinky.cz/domaci/417650-belohradsky-vedel-jsem-ze-nevyhraju-cssd-je-v-zasadni-krizi.html

    Vrtá mi hlavou, jestli je to podobné všude, ta odcizenost zájmů politiků od zájmů občanů, nebo je to naše národní současná specialita.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, trefně mu odpověděl pan Tyl zde:
      http://pravyprostor.cz/spinave-volebni-spodky-vaclava-belohradskeho/
      ..."Myslím, že už ta úvodní fotka, kde Václav Bělohradský aka bezdomovec z Hlaváku u pípy kouká na levicového kavárníka Kobzu (jo, to je ten, co mu počmárali výlohu a Feri mu ji přijel umýt… no, my zas v Brně myjeme Feriho, takže to je takový koloběh…) hovoří docela o hodně věcech...

      ...Skutečná hrůza je však při tom odkopávání se pohrobků Pravdy a Lásky. Ty špinavé děravé spodky výmluv a nápadů na Ztracený Ráj... „ČSSD… S tím je třeba skoncovat a být jako všude na západě stranou pokrokových městských liberálů. Je třeba opustit tradiční elektorát. O to se teď bude hrát. ČSSD by měla hájit integraci, inkluzi, Evropu, otevřenost, zkrátka sociálně demokratické hodnoty.“ – áááha, takže ČSSD je stranou debilů z venkova a do roka budeme Zelení všichni, jinak zemřeme.

      No, pane profesore a co když je to přesně naopak? Co když lidé už mají dost samozvaných Vyvolenců, kteří se pro fotografy nonšalantně opírají o pípu a pijí bahno ze stylového skla, aby se stejně ožrali do němoty jako psi a o dovolených se nechávali bičovat děvkou z Ukrajiny?!

      „Tragická dimenze našich dějin“ je, PANE PROFESORE, jak takzvané elity nechápou obyčejné lidi. Jak se od lidí programově odtrhávají, jak se stále více ukazuje, že myšlenky „Pravdy a lásky“ jsou dobré jen proto, aby je někdo vykládal po svém a tloukl s nimi po hlavách ty, kdo nesouhlasí. A protože jste to tragicky nepochopili a děláte vše proti lidem ..., tak celou tuto zemi sežere estébácký koblihář – vy hrobaříci České země žijící z mršiny pokusu o demokracii! A můžete za to Vy a jenom Vy!..."

      Vymazat
  14. Takže si to pro ČT o Kalouskovi shrňme
    Pondělí, 17 Říjen 2016 08:33 Lubomír Man

    Až do krajských a senátních voleb z minulého týdne nebylo snad jediného dne, aby nás ČT vstoupením tohoto svérazného politika neoblažila. Takže třeba cizinec bez znalosti o rozvrstvení politických sil u nás, který by si představu o onom rozvrstvení chtěl udělat z toho, jak často se zástupci jednotlivých našich politických stran na monitorech českých televizorů objevují, by musel dojít k závěru, že právě strana tohoto na ČT tak frekventovaného muže je u nás nejen nejsilnější, ale určitě též strana s minimálně 50 procentní podporou našich občanů – čili strana obr. Třeba něco jako Korejská strana práce v Severní Koreji.

    Právě proběhnuvší krajské volby tu sílu ukázaly: 3, 40%.

    Takže: Jestliže se ČT bude chtít polepšit a být politicky za všech okolností objektivní a nestranná, jak je to v její chartě tak ušlechtile vyjádřeno, měli by se napříště politici strany ANO objevovat na obrazovkách ČT pětkrát až šestkrát častěji než politici TOP 09 – nu a jelikož za tuto stranu hovoří vlastně jen sám Kalousek – pak tedy pětkrát až šestkrát častěji než Kalousek. Politici ČSSD by pak měli být na obrazovkách čtyřikrát až pětkrát častěji než Kalousek, KSČM zhruba třikrát častěji než Kalousek, ODS zhruba dvakrát častěji než Kalousek, SPD zhruba jeden a půlkrát častěji než Kalousek, a STAN zhruba jeden a čtvrtkrát častěji než Kalousek.

    OdpovědětVymazat
  15. Ještě že nemám televizi, ale vidět tam každý den Kalouska, to je ještě ta lepší varianta než vidět tam každý den rakouského degena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud by si tu někdo tak jako já naivně myslel, že Kalouska už do ČT nezvou, tak zde je info P. Žantovského:

      "Už dlouhodobě říkáme, že Česká televize je v podstatě hlásnou troubou TOP 09. Když se podívám na analýzy, které mám k dispozici, tedy analýzy výskytu politických a novinářských osobností ve vysílání publicistických pořadů České televize, zejména v pořadu Události, komentáře, tak zjistím, že pan Kalousek je nejčastějším hostem za období zhruba posledního roku a půl navzdory tomu, že jeho strana má v Parlamentu v podstatě marginální postavení a už dávno není tou dominantní silou, kterou kdysi chtěla být a dokonce i jednu dobu byla se svými tehdy asi 17 procenty. Přesto jsou pan Kalousek a lidé z TOP 09 nejčastějšími hosty diskusních pořadů České televize,“ připomíná mediální odborník.

      Voličům pravice dochází, že TOP 09 byl projekt na získání vlivu a peněz

      Tatáž analýza v případě novinářských osobností mimo Českou televizi přisuzuje pozici nejčastěji zvaného hosta Jindřichu Šídlovi, donedávna komentátorovi Hospodářských novin, patřících Zdeňku Bakalovi. „A pan Bakala, pokud vím, má společné byznysy s panem Schwarzenbergem. Pan Schwarzenberg je k tomu čestným předsedou TOP 09. Takže ty vazby a provázanosti navzájem jsou naprosto zřetelné a jasné, Česká televize se dlouhodobě profiluje jako televize patřící straně TOP 09. Koneckonců byl to právě pan Schwarzenberg, který v souvislosti s televizní krizí na přelomu let 2000 a 2001 prohlásil velmi jednoznačně, že Česká televize patří těm, kteří v ní pracují. Já si myslím, že na to svým způsobem jeho strana teď navázala dominancí v jejím vysílání,“ míní Petr Žantovský.

      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Je-to-naprosto-jasne-Petr-Zantovsky-ma-v-ruce-analyzu-tykajici-se-nejcastejsich-hostu-v-CT-458315

      Vymazat
  16. Vždy se musím smát, když si vzpomenu, jak lidé úplně tekli blahem, jak se předháněli v úsluhách pro Karla, noblesního šlechtice, se kterým k nám, zaprděným čecháčkům, teprve přijde ta pravá západní, vysoká společenská i státnická úroveň.
    A tak v zápalu vlastenectví, ve svatém nadšení zanotovala jedna ctitelka českou hymnu (to je jedna z věcí, kterou snad opravdu zná každý Čech nad dvacet let), a ona to naneštěstí přebírala televize...
    https://www.youtube.com/watch?v=lZkjlJmTo9U
    Prosím, neposmívám se tomu, že Karel nemá hudební sluch, ale ten výraz v obličeji -ten byl rád!
    Od té doby získal přezdívku Boryš umí!

    OdpovědětVymazat
  17. http://zpravy.aktualne.cz/domaci/kvuli-zemanovi-museli-zastavit-kovacovu-rakev-klanel-se-ve-d/r~afa62e5e91fd11e69698002590604f2e/

    OdpovědětVymazat
  18. http://www.topky.sk/cl/100535/1582245/Cina-sa-vyhraza-Slovensku--Odveta-za-prijatie-dalajlamu-Kiskom-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se posílá slovensky do p.dele?

      Vymazat
    2. Na východě však do rici.

      Vymazat
    3. A jak se čínsky posílá do prdele Jaha ?

      Vymazat
    4. Jaha,你他媽的!

      Vymazat
    5. Ale no tak...
      josef

      Vymazat
    6. Pro josefa ještě šariátnicky, teda musulmansky

      Vymazat
    7. Hollander se na dalajlamu vykvák a pařížská kavárna ani nehafla.

      Vymazat
    8. Ad: Vasja

      Tiez patrite k tym, ktori nechapu moje dva odkazy za sebou? Skusim POLOPATISTICKY. (To su tie dva az tri urovne myslenia, ktora zatial asi nikto, ani superman Jachym nie je schpny zachytit).

      Takze, prvy odkaz bol na to, ako sa VAS PREZIDENT, ktory REPREZENTUJE VAS, CELU REPUBLIKU, choval ako posledny BURAN, napriek tomu, ze slovenska diplomacia sa snazila aspon trochu ZAHLADIT stopy jeho BURANSKEHO spravania!!!

      Druhy odkaz bol na to, ze slovensky prezident, na rozdiel od ceskeho NELEZIE do RITI CINANOM (Vy ste Cinanom do riti vlezli, dokonca ste policajtmi bili svojich obcanov a nechali ste svojich CESKYCH!!! obcanov bit cinskymi sovinistami so zastavami).


      Je niekto (napr. pan Ladik!!!) ochotny tento moj prispevok dat na ACZ?

      Vymazat
    9. To tam mám napsat, že lezu do riti číňanům? To já nelezu.

      Vymazat
  19. Tužka napíše,....Jean Effel,....fr. malíř a karikaturista,....opakovaně a dlouhodobě pobýval v Českoskovensku.

    Náhoda tomu chtěla, že se mi podařilo dostat se na jeho besedu s mladými tehdejšími umělci,....teda, byla jsem jen umělec samouk, to jsem až dodnes.

    Tak ta beseda,...nezapomenutelná,...pan Effel se rychle a poměrně dobře naučil česky,...říkal, že pro to, že žádný národ nemá tak citlivý, a zejména na politické vtipy rychlý instinkt, jako Češi. Že jim musí rozumět, protože sypeme vtipy jeden za druhým, a dokonce vytváříme i vtipné situace jak na běžícím pásu. Že nikde nenachází tolik inspirace,...no, to bylo za totáče.

    Co by tomu říkal dnes,....?

    Pane JAHo,...možná by nakreslil Klanění jednoho mouřenína na Bratislavském Hradě.....a kolem v bludném kruhu spoustu vel....bloudů. Neberte si to tak,....vocogo?, pár minut,...za život se stane ledasco,....a po smrti,...?....někdy taky.

    Znáte ten záběr z paláce Britské královny, kdy si královna při vstávání, aby pozvedla číši k přípitku, převrátila židli.
    Všichni držíce se protokolu, zůstali na místě,...jen jediný Čech/ novinář nebo reportér, fotograf?/, přiskočil a královně židli narovnal, aby si měla opět na co sednout,...a nedej béže, aby si nesedla vedle.
    Myslím, že byl tenkrát odměněn osobním pozváním od královny na čajopáté. Je to teda pěkná řádka let.

    Na tu překlopenou židli si pamatuji, i na to, jak ji rovná královně pod pozadí. Fotografie obletěly zeměkouli,....to nebyl internet,...dnes bychom si pošmákli,....a kdyby to kolidovalo se zastavenou prezidentskou rakví na Slovensku, tak o té události někde v Bratislavě, by se nikdo neobtěžoval psát,...ale o Londýně, ?, určitě,...a to vídeo, milióny shlédnutí za dvacetčtyři hodin. Garantuji.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  20. "Tak ta beseda,...nezapomenutelná,...pan Effel se rychle a poměrně dobře naučil česky,...říkal, že pro to, že žádný národ nemá tak citlivý, a zejména na politické vtipy rychlý instinkt, jako Češi. Že jim musí rozumět, protože sypeme vtipy jeden za druhým, a dokonce vytváříme i vtipné situace jak na běžícím pásu. Že nikde nenachází tolik inspirace,...no, to bylo za totáče."



    Uz zase? Nejkrasnejsi zeny, nejkrasnejsi zeme... a ted uz zase neco...
    josef

    OdpovědětVymazat
  21. Kdo pohostí dalajlámu
    dá mu misku ze salámů
    a pár hrstí rýže?
    Vždyť už těžko hryže,
    už má taky osm křížků,
    možná půjde do koblížků
    když ho pozve babiš.
    Bílá brado, čím ho vábíš?
    Že by prahnul po hostii?
    Takoví nás nezabijí,
    jenom zhatí obchody
    s radary do pagody.

    OdpovědětVymazat
  22. Podívejte, milé děti!
    Zlatý padák k zemi letí!
    Vlaje rudý kabátec
    míří to na rohatec.
    Přistává to do bazénku
    do ruky to bere sklenku
    nejlepšího šampusu
    za velkého rámusu
    sypou se zlaťáky
    (byly pro parťáky)
    zdendovi do díže.
    Nějak se vylíže
    z tohoto přízemí
    nechodí po zemi
    aby klad ohradník
    o není brigádník,
    ozdoba zahrad
    ten patří na hrad.

    OdpovědětVymazat
  23. Rodný dům hitlera
    sežere cholera
    ač je z renesance
    vábí odchovance.
    Působí na city
    zbraně jsou nabity
    dají tam lavičku.
    Dušička v nebíčku
    spinká na obláčku
    na palci visačku.

    OdpovědětVymazat
  24. Priznam se, ze nerozumim kde ten Ladik bere ten cas. Zamestnani, dum, rodina a do toho nekonecne diskuze na internetu. Ja do zadne prace nemusim a stejne nic nestiham...
    josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to představuji tak, že zadává práci počítači a než to program "sešrotuje", brouzdá po diskusích a rýmuje. Mohu se ale zcela mýlit, pane Josefe - třeba Vám to vysvětlí lépe. Také "einšteinuje" - relativně málo spí.
      Co probůh nestíháte Vy? Něco, co opravdu nepočká?

      Já už dnes koupila na Vánoce první knížku a 4 zvířecí záložky. Kroků zatím 13611.

      Vymazat
    2. Kdo umí, umí !
      Já taky závidím.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. my vodnáři jsme strašně flexibilní - nápad, realizace, lítání sem a tam je naprosto normální! Já mám třeba velký podíl ohně a vzduchu, takže jasný požár. Ládík !!! to může mít podobně. Navíc jsou některá zadání jen technická, nikoliv emocionální, na to pak sejří pes :-))

      Vymazat
    4. Začínám si myslet, že na prezidenta by Ládika byla škoda a zvířecky by se nudil.
      Leda mu ještě přidat jako vedlejšíák třeba koordInátora a náboráře imigrantů. Zatím je ZAČLEŇOVACÍ rozpočet něco kolem půl miliardy, kdyby to zvládl sám, bylo by to zajímavé kapesné k prezdentskému platu.

      Za to by se dal sehnat nějaký ojetý tryskotaxík se svislým startem, kdyby si potřeboval v noci odskočit a dotáhnout na zádech pár kubíků vody z potoka do studny na chalupě...
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. A my, línější znamení, se s hyperaktivními Ládiky a liškami nesmíme poměřovat! Mohli bychom být snadno flustrováni.
      Tedy frustrováni.

      Vymazat
    6. Nejsem hyperaktivní. V podstatě jsem líný, jen okolnosti a povinnosti mě nutí do díla. Ten pražský architekt asi ráno čuměl, co se mu vysypalo z mejlu. Zareagoval až odpoledne, asi v šoku. Na Ostravsku se dělá jinak, než v práglu.

      Vymazat
    7. BJ-
      aby měl program co šrotovat, musí dostat zadání. Koncepci, výkres (rozměrová data), materiálová data, logické schéma a teprve potom jede. Zpravidla dělá soustavy Bernoulliho rovnic o více neznámých, než je rovnic - řeší to iterační (přibližovací, po krocích) metodou a než to vyplivne, trvá mu to 1 až 2 vteřiny. Za tu dobu si můžu uvařit kafe.. Ale je fakt, že co jsem za komanče stíhal za měsíc, to udělám za den a v lepší kvalitě.

      Vymazat
    8. Architekti v práglu vstávají až na polední pauzu... :o)

      Vymazat
    9. No, když už nic neděláte, tak byste mohl začít, třebas tím, že budete psát s diakritikou, josefe.
      A čas člověk získá taky tím, že se nestará tolik o druhé, co dělají, jak to dělají, kolik toho dělají. Zkuste to!

      Vymazat
    10. To: Ládik!!!
      Dík - po tom zadávání stačilo pro mne to o vteřinách, podobné výpočty už se učit nebudu. Ale líný nejste - pominu obživu (ještě jsem zapomněla na úsporu času na pravidelné dojíždění do zaměstnání), ale že by se někdo líný vydal na BKB?

      To: Alena
      Tuhle jste napsala, že i pro Vás je způsob mého vyjadřování nejasný (či nějak podobně, hledat to nebudu). Ani Vy pro mne nejste průzračná. Umíte třeba "ostře" posoudit jiné a poradit jim a sama se trápíte s MHD. A kdo ví, proč už jste se znovu zmínila, že nemáte televizi...

      Nu, ať žijí Vodnáři, na Liškou zmíněný "požár" se příležitostně kouknu, už jsem si dlouho žádný horoskop neprohlížela. Tuhle se vlastně v jednom tvrdilo, že i výběr křestního jména ovlivní náš osud - pomůže přejmenovat se?

      Vymazat
    11. Jaguško, na ta jména Vám asi těžko někdo seriózně odpoví. Možná o tom Alena nebo liška, Tužka něco vědí. Dělá se z toho "věda" nebo spíše zábava, případně zdroj výdělku pro různé věštkyně.

      Asi na tom něco je, že stejně jako každá číslice, tak i každé písmeno má svoji vnitřní energii, a v součtu písmen může jméno "vyzařovat" nějaký psychický potenciál. Je vypočítáno statisticky, nositelé kterých jmen jsou v životě úspěšní, která jména se hodí k sobě partnersky, apod.
      Já bych přejmenování neriskovala - když už mi je rodiče vybrali, měli k tomu důvod. Jen pokud by mě vlastní jméno silně vadilo..., tak možná ano. Nebo jen užívat zdrobnělinu, jiný tvar, nebo tak něco. Ale určitě se o tom dočtete spoustu děsně důležitých článků, protože magazíny už neví, co by ještě lidem naservírovaly.

      Vymazat
    12. Ani já bych se nepřejmenovávala, Maruško. No, na vnitřní energie také lze svést leccos - však víte, že jsem toho názoru, že jak si co udělám, tak to mám.
      Počtu si ještě řádně povídání u pana Šteffla, zatím jsem zaregistrovala jen finance. Dobrou noc.

      Vymazat
    13. Vidíte, jak zase rozebíráte, co kdo napsal....
      No, tramvají jezdím, protože žiji a pracuji v Praze a protože v milionovém městě není snadné mít práci za rohem, tak celý život do práce dojíždím - tramvají. Hodinu a půl denně.
      A že nemám televizi - no, ono to není běžné. Takže to zmiňuji, když se mi to zdá vhodné. Opakovaně? Tomu nerozumím...

      Vymazat
    14. Alenko muj problem je, ze spim v prumeru kolem 14-16 hodin denne. A jini lide? Ti me opravdu nezajimaji, dokonce uz ani zeny ne..., jenom nechapu jak to Ladik vsechno stiha...
      josef

      Vymazat
  25. Znovu:
    Turandot - "Nessun dorma" - Plácido Domingo
    https://www.youtube.com/watch?v=GucXt7eaWRI&list=RDGucXt7eaWRI#t=30

    Hana Hegerova - Kdo by se dival nazpatek?
    https://www.youtube.com/watch?v=n7LpKFIJLZM&list=PLF20060F588D5B6D5

    Michel Sardou - les lacs du Connemara
    https://www.youtube.com/watch?v=l11GyqVu_-o&index=19&list=PLxEAJlX_TfTwnN4NGBl_ozVHM-Iv9KBdB

    AŽ KOČKA ZAPŘEDE - RADŮZA
    https://www.youtube.com/watch?v=9uZzGlyV9LA

    Wabi a Miki Ryvola - Rezavý šporny
    https://www.youtube.com/watch?v=sCcgAlSuyJw

    OdpovědětVymazat
  26. 15,6km, kopce +-366m (počítadlo 18460 kroků) 1:52h, kapalo z obou rohů kšiltovky, pozádech to steklo až do.... musel jsem přerazit tu dnešní noc, aby mi nezpuchly hnáty.
    Josefe, to jsem ještě dopoledne stihl vyexpedovat Domov důchodců, co čekal jen na schválení a odvézt holky do péče matky (Naty: "zas nás bude vážit" a "už vím, kam si schovám ty bebečka" ... jeden by se z nich podělal).
    Čas v noře je pro mě relax, otevřu, mrknu, štěknu zavřu a dělám. Něco jako přestávka ve škole.

    OdpovědětVymazat
  27. JK -
    dneska jsem lustroval jednoho přímo na katastru, abych věděl , co je jeho a nevodil mě za nos.

    OdpovědětVymazat
  28. Nad mosulem rudá záře
    amík se s tím dlouho páře;
    bude zářit roky
    aby mohly toky
    iráckáho zlata
    zmizet natotata
    v útrobách tankerů
    já se z nich poseru.
    Až mosul dobudou
    ještě tam pobudou
    protože i v kirkúku
    udělají proluku
    mezi baráky
    nadělají mrzáky
    pošlou je za Mohan
    ber si je, na Johann!

    OdpovědětVymazat
  29. Z jedné diskuse o volbách:
    ..."volil jsem vždy ODS, až do roku 2006 včetně. Pak jsem vynechal a naposledy jsem volil KSČM, právě kvůli jejich „konzervatismu“ – nestavějí svět na hlavu. Nebylo to „z protestu“, tedy ne prvořadě."

    "Vy jste volil komunisty?"

    "A koho jiného? Taxativně „pravicové“ strany se přiklonily k americkému zločinci, obhajují jeho vraždění a potírání mezinárodního práva. Ke „kulturnímu marxismu“. Ke genderovému, ekologistickému, LGBT, multi-kulti šílení. K sudeťákům.

    Fungují, jako by hlavním cílem bylo zničení našeho státu a národa. Napadají všechny národní narativy, naši historii i současnost. Je to esence zrádcovství a špíny, dokonce i úrovní a kulturně. Prasata v kravatách a motýlcích, kteří soukromě mluví jak banda gangsterů z Pulp Fiction. Je to v podstatě „Pulp Faction“, tedy „Pulp Reality“. Povýšená verbež.

    Levicové žádné strany nejsou. ČSSD je zločinecká korporátní pakáž druhého nebo třetího řádu – zmrdi, které nevzali do ODS ani TOP09. Nejen, že nemá žádnou politiku – kromě hrabání a placených funkcí – ale s levicí nemá nic společného, je to „béčko“ TOP09..."

    "No, musím uznat, že při hledání volby kohokoli alespoň elementárně loajálního k tomuto (pořád ještě) úžasně normálnímu a lidskému národu a státu, lze dospět i ke komančům model 2016..."
    ---

    Já jsem v Havle volit nemusela, ale kdyby mi někdo řekl, ještě před deseti lety, že se nad touto diskusí budu zamýšlet, že ji šmahem neodsoudím, tak bych se mu vysmála...

    OdpovědětVymazat
  30. orsolopolarenellanebbia • před 3 hodinami
    Honzo, já zase nechám na inteligenci mých přátel na Slovensku, jestli je nějak urážím, a nebo ne. Fakt je ten,že v ten čtvrtek létala mezi Prahou a Brnem ve vzduchu prasata,dokonce jich museli několik utratit. Jistě pochopíte,že výmluva na nevhodný vítr a cizí stroje je poněkud důstojnější i když se jedná o Českého prezidenta.Chápejte nejsou lidi, kromě různých kancelářských rybiček už nemáme ani vlastního ministra financí,tak se nedivte nad naším prezidentem. BTW na těch záběrech od Vás nevypadal v dobré kondici a třeba nám to budete moci brzy vrátit. Psy máme ovčácké.

    Ad:orsolopolarenellanebbia

    Asi sme si nerozumeli.Ta moja posledna veta neznamenala, ze si myslim, ze ste blbi, alebo vsetci zodpovedni za svojho prezidenta, alebo nieco podobne!!! Pisal som to VSEOBECNE PRETO!!!, ze asi by bolo smiesne, ako to niektori pozaduju, menovite vymenovat hlavnych hlupakov. Takze to bol OBYCAJNY APEL. Na koho a na co, to urcite viete:-).


    Fakt, tak narychlo, ani netusim, kto "orsolopolarenellanebbia" to je. Predpokladam, ze jeden z byvalych nickov ACZ. A podla inteligentneho prispevku si aj tipujem (vela inteligentov tam nebolo, tak vyber sa zuzuje:-)). A asi TUSI!!!, ze som VOBEC nemal v umysle niekoho urazit. Ved aj posledny blbecek pochopi, ze islo o nejaky celkovy nahlad, ze neslo o Cechov, ako takych, ze som v blogoch pouzil hyperboly, zovseobecnenia, ktore BEZNE!!! robia drevorubaci, ovcacski psy a ine elementy. Rozdiel je jeden, JA NEKLAMEM, teda NEMUSIM kazdych pol hodiny MENIT svoje vyjadrenia k veci.


    Teda, suma sumarum.

    Len cesky idiot si moze z mojich blogov vyvodit zaver, ze som sovinista. Ked existuje nejaky priatel Cechov - to som ja.

    Problem, ktory ceski idioti nechapu je ten, ze ked im priatel poukaze na ICH problemy a chyby, neznamena to, ze je to ich nepriatel. Prave naopak!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenomže, Harčariku, my Vám na Vaše opakované upozorňování na naše české chyby sereme.
      Dotíráte jako obtížný hmyz a vlezlý jste jako osina v prdeli.
      Jenom neomalenec se cpe tam, kde není vítán.

      Vymazat
    2. Tím se stavíte do čela nory?

      Vymazat
    3. Ne, za Vás bych si hovořit netroufal a ani nechtěl.
      Avšak mnozí další, se kterými Harčarik zde má spory a vydatně je živí, už dříve projevili v zásadě stejný názor. JAHA je prostě patologický případ s nutností výjimečného přístupu, jinými slovy není normálně slušný a proto na něj uplatňuji přísloví o hrubé záplatě.
      Stačí?

      Vymazat
    4. Ale jo. Já jenom, že jste psal v množném čísle pod svým jménem.

      Vymazat
    5. Popsal jsem tak přesněji situaci.

      Vymazat
    6. Měl by snad v Noře být ustaven vítací a prověřovací výbor?
      Komentáře někteří místní na ACZ rozhojnili u pana JAHy dosti - to není právě výraz nezájmu. Či ano?

      Vymazat
    7. Strom roste od kořene, ne naopak.

      Vymazat
    8. Já si myslím, že jsme se tu v Noře už na začátku domluvili, že se nebudeme urážet a budeme ctít pravidla, která nám kdysi, kdysi dávno vetknul pan Stejskal. No a jak se ukazuje, tak pan JAHA to prostě nepochopil a vůbec nešetří výrazy jako debil, vůl, tajtrlík a mám to všechno vyjmenovávat?

      OPRAVDU JSTE TO TU NEPOCHOPIL PANE J A H A ?

      Vymazat
  31. Ještě k presidentu Zemanovi a jeho letu na pohřeb presidenta Kováče.
    President se Slovákům a české havlokavárně omlouvá a slibuje, že na pohřeb dalšího slovenského presidenta už určitě přiletí včas!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A k tomu Zemanovu zpoždění.. mám spolužáka ze střední, který pracuje v podobné funkci, ne na vládní úrovni, pochopitelně. A ten mi vykládal, že takoví lidé jako jsou ministři apod. mají naplánován program, oni o něm jistě vědí, jako co ten den mají dělat, kde budou atd.- ale sami si to nezařizují, mají na to lidi, kteří jsou za to placeni, a ti musí vše zařídít tak, aby to klapalo. Jinak dostanou sodu nebo letí.
      A podle toho, jak se toho chopila média, jak vypočítávali minutu po minutě, proč nešlo dát přednost letu presidenta - z toho je jasná škodolibá radost, jak to zase vyšlo... ale vyšlo co?
      Ředitel v.z. Řízení letového provozu mohl jen říct - že prezident za zpoždění nemohl, což je pravda a více se po něm nechtělo. Copak president řídí letadlo nebo letiště nebo organizuje odlet? Ten jen přijede na letiště a počítá, že vše bude v pořádku.
      Je to prostě zase ve stylu - kopněte si do svého presidenta. Naštěstí Zemanovi je to u... a president Kováč by to jistě pochopil.

      Vymazat
    2. Stejně nikdo neví, jestli ho v té rakvi nesli nohama napřed.

      Vymazat
    3. http://zpravy.aktualne.cz/domaci/vladni-special-jsme-nezdrzeli-brani-se-dispeceri-nemate-zadn/r~bd61023e945611e6ac5a002590604f2e/
      http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zprava/mluvci-dispeceru-se-pustil-do-ovcacka-neumi-pracovat-s-informacemi-nechape-letovy-provoz--1660331

      Vymazat
    4. Alena
      to mi vypravovala jedna učitelka střední zemědělky, jak k nim na školní statek přijel pan senátor Pithart.
      A jak vylejzal z auta, tak se ptal řidiče: "Kde to sem?"

      Vymazat
  32. Vítězství bude naše
    proč se dívat plaše
    bohušu vylez ven
    na co máš v ruce fen
    kam si to s nim fukaš
    ukaž to, no ukaž!
    Podepiš výdejku
    tu nejsi u švejků
    vydávej náboje
    ty nevíš, co to je?
    Na co máš luboša
    študuje soroša
    ať pošle na frontu
    zásoby z diskontu!
    Tak přece zavel
    ať Petr a Pavel
    generál šedivý
    napíná tětivy
    nemusí furt lopat
    moh by hroby kopat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se uřehtám. Kam že si to ten bohuš fúká? Nemohl by to v 2. dílu básně odtajnit?

      Vymazat
    2. No to je asi podle Macka:
      ..."Bohuš Sobotka sdělil, že se musí (dle Pirátů) zaměřit více na mladé lidi. Jako první počin si nechá narůst dredy..."

      A někdo dodal: "S barevným čírem počká, to se více hodí pro staré aristokraty..." :-)

      Vymazat
    3. Sobotka má bráchu Wolfa Ganga, ten dělá ministra chovance vnitra rakušákům. Až bohuša prouza vyhodí, může jít nosit tašku bráchovi.

      Vymazat
  33. Tak Radůza to schytala na plné pecky, za ten rozhovor s Drtinovou. No, taky jsem ji měla za normálnější a některé její hlody těžko skousávala.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Pisnickarka-vynadala-bile-rase-za-zatazeni-sveta-do-valek-A-Koller-se-neudrzel-Dopln-si-ubohe-vzdelani-a-misto-intelektualskeho-zvaneni-v-tradici-pokryteckeho-globalisty-Havla-458730

    OdpovědětVymazat
  34. Odpovědi
    1. Bob Dylan se z Nobela
      nepodělá....
      :-)

      Vymazat
    2. Určitě si to převezme. Bob není Dylina.
      Tolik lidí už to dlouho nikomu nepřálo, jako Cimrmanovi.

      Vymazat
    3. Tak nenapínejte - kam jste ho schoval?

      Já našla ve zprávách jen recenzi na koncert M. M. - musela to být paráda. A něco o P. Simonovi, taky v Praze... co tam všichni hledají? Snad nechtěli stihnout koncert na počest Havla? a zmeškali let. :-)

      Vymazat
  35. Ke zpoždění startu prezidentského speciálu:
    je dobré si poslechnout v Radiožurnálu duel Ovčáček vs. Richard Klíma z ŘLP, kde Klíma (nedopatřením?) přiznal, že přistávající letadlo dostalo příletové povolení během pojíždění prezidentského speciálu po dráze letiště a start se tak zpozdil o 10 minut.
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3725643
    od 9.-16. min.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prestante sa , preboha, bavit o desiatich minutach!!! Aj bez tych 10 minut to bol to bol neskory prilet. Aj po tych 10 minutach sa Zeman (pripadne jeho ovcacek) chovali ako posledni BURANI!!!, ked boli vyzvani, aby NEOTRAVOVALI na HRADE!!! Napriek tomu DRZO !!! nNARUSILI!!!! PROTOKOL!!! - skratka , gadzo je gadzo. O tom je rec, takze prestante kecat o desiatich minutach!!!


      P. S.

      Pan Ladik!!! toto uz by ste mohol dat na ACZ? Aby bolo vsetkym blbeckom jasne vo co go?:-).

      Vymazat
    2. Ale miluje Čechy, na to nesmíte zapomínat! :-)
      Ovšem vybírá si, gadžy ne, asi jen cikány! :-)

      Vymazat
  36. Mluvčí ŘLP Klíma řekl „Pan Ovčáček naprosto nechápe systém služeb řízení letového provozu. A nepochopil ani slovo. Absolutní přednost se neaplikuje,“ zopakoval. "Letadlo společnosti Travel Service již mělo přistávací povolení."

    V radiové komunikaci je :
    10:41:58 TWR uděluje CAF001 instrukci čekat před vstupem na dráhu kvůli letadlu TVS106, protože to už je těsně před přistáním
    10:42:06 TWR uděluje letadlu TVS106 povolení přistát
    ---
    Takže zastavili start presidetského speciálu, a pak povolili přistání letadlu Travel Servisu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jeden všeshrnující koment:
      "Kdyby havloidi neřešili a nezneužívali každou příležitost, kvůli které můžou do prezidenta kopnout, tak by se teď neřešily úplně zbytečně provozní podrobnosti a záležitosti toho letu. Prezident tu není od toho, aby řídil letový plán a hlídal komunikaci posádky letounu s řídící věží, jestli něco domlouvají o minutu, dvě, tři dříve nebo později. Prostě to je uměle vytvořený případ..."

      Vymazat
    2. ACZ zkoumá pravost nahrávky komunikace věže se speciálem.

      Vymazat
    3. Jenomže ze strategického hlediska je třeba soustavnou dehonestací zabránit Zemanově druhé kandidatuře resp. oslabit.

      Vymazat
    4. Co se týče případné druhé Zemanovy kandidatury, zatím "zvažující" adepti kavárny jeho šance jen posilují.

      Já osobně bych si ale přál, aby do toho nešel. Názorově a věcně se Zemanem nemám příliš problém (vadí mi spíš "umělecký dojem" - zbytečně konfrontační styl, ješitnost, a jeho tradičně mizerný výběr spolupracovníků). Přijde mi ale, že fyzicky to nezvládne.
      Měl by trochu užít důchodu a nechat to mladším.

      Vymazat
    5. Já tedy nečekám, že by pan Zeman znovu kandidoval. Kdo asi by jeho volební kampaň sponzoroval?
      Příliš jeho konání nesleduji, ale cele souhlasím s názorem pana Zdenkab.

      Vymazat
    6. zdenekb:
      Neměl jsem na mysli případnou druhou kandidaturu M.Z., ale motivaci kavárny k jeho dehonestaci

      Vymazat
    7. A proč by měl někdo jeho volební kampaň sponzorovat?
      Podle mne by mu stačil autobus a ten by si zaplatil sám. :-)
      ALe já to vidím též špatně, diabetická neuropatie má blbý průběh. No, možná to ještě dá, ale bude část mandátu na vozíku a to se kavárna úplně po...
      Vzpomínáte? Chudáček hůlčička...
      http://jdem.cz/chbk49

      Já se nemůžu ani dívat na starší filmy, přitom jsem Hanáka měla docela ráda. Ale dnes, když vidím ty ubožáky herce, jak se staví do rolí nějakých morálních arbitrů národa, je mi zle, jen je zahlédnu, natož si za to ještě platit.

      Vymazat
  37. Tak teraz som pocuval ministra zahranicnych veci Ceska k situacii v Syrii. Uz som si myslel, ze som sa asi mylil, ked som komentoval posledne roky cesky postoj k udalostiam vo svete. Minister Zaoralek ma definitivne ukludnil. Som velmi rad. Svejkovsky pristup nadalej pokracuje:-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak, pane JAHo. Stačilo, vždyť už všichni víme, že jste neomylný.
      Proč se vlastně někde neregistrujete, abyste se mohl v diskusi na ACZ svobodně vyjadřovat a hledáte prostředníka?

      Vymazat
    2. JAHO, starejte se o svého ministra zahraničí, my máme toho našeho takhle dost.
      Co pořád strkáte do českých záležitostí nos?

      Vymazat
  38. Aby nahodou nemal Ladik!!! problem, vo co go, tak to napisem suhrne.

    BURAN, cesky prezident, prisiel neskoro na STATNY pohreb prveho prezidenta Slovenskej republiky. Datum a cas pohrebu VEDEL dlho vopred, teda VCASNY PRICHOD sa dal za takmer tyzden naplanovat, ked sa da naplanovat stretnutie na ruskej ambasade.

    Ked uz ako BURAN prisiel neskoro, tak mal posluchnut pokyny slovenskeho diplomatickeho protokolu a ist rovno pred prezidentsky palac. Tak tak by to akurat stihol.

    BURAN, ktory vsetko vie a vsetko videl a pocul, NEPOCUVOL pokyny diplomatickeho protokolu HOSTITELSKEJ krajiny!!! a ako sprosty BURAN sa VOPCHAL na nadvorie hradu!!! Okamzite faux pas vyvolane BURANOM museli riesit protokolari ZASTAVENIM!!! rakvy s prezidentom Slovenskej republiky pred BRANOU!!! (vychodom!!! z hradu) a umoznenim BURANOVI urobit uklon, po ktorom nasadol do auta a dal sa odviest na miesto, ktore mu predtym odporucil (uz pri pristani na letisku!!!) diplomaticky protokol Slovenskej republiky. Dalsie spravanie sa BURANA nebudem kometovat. To uz mohli vidiet vsetci.

    Takze, bojujte, brante, ospravedlnujte...BURAN zostane BURAN. Nie kvoli 10 minutam. Kvoli svojmu buranstvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Harčariku, za burana jste (nejen) tady jenom Vy.

      Vymazat
    2. Ano,pane Jaho,přesně tak .Je to buran ,burany byl zvolen a burani jej obdivují.Pro bývalé i současné komouše je králem,ať řekne jakoukoliv pitomost.Je tím ,co představuje a co z něho vyzařuje.
      Petriho miska

      Vymazat
    3. Teda já nevím, neznám, neumím... Hodili kost, pán H. a ostatní se o ni jako psi servali. Tak toto se jim podařilo. Pséci dívají se jinam, než by měli, účelu bylo dosaženo. Nesporný fakt je, že figurky typu pana H. tento svět obohacují a bez nich by tu nebylo veselo. To, že zpoždění vládního speciálu mohlo být zapříčiněno např. i teroristickou hrozbou, která se veřejnosti již z principu neprozrazuje, zde zdá se nenapadlo nikoho. Hm, zajímavé...
      RedNeck

      Vymazat
    4. RedNecku, no mě zas napadlo, že mohlo jít i o setkání s UFO, neboť se to často stává prezidentům, hlavně v Americe. A když k něčemu podobnému dochází, většinou je to spojeno s nějakým posunem času, zřejmě z toho jak oni využívají tu zakřivenost protoru a času a kloužou na těch vlnách obrovskými rychlostmi.

      Vymazat
  39. Tužka napíše,....jednou jsem mluvila s pánem, který byl ředitelem léčebného ústavu pro nervově choré v době mezi světovými válkami.
    Ten říkal, že měli na chodbách a v pokojích fackovací panáky. Z kůže jednoduše ušité a zavěšené na zdi. Chovanci na ně psali vzkazy pro své protivníky a bili postavy podle svojí nátury.

    Pán říkal, že napadení pacientů mezi sebou, nebo personálu, bylo jen výjmečné.

    Dost možná, že by se fackovací panáci osvědčily/i/...ledoborci vypluli, a ledoborce vypluly,/...tak fackovací panáci s mek. i / i dnes,....byli by rychle po ruce, a živý bližní by nebyl,....třeba,...tak často napadán.

    Výrobce by mohl mít slogan,....fackovací panák do blízkosti každého vzteklouna.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi dobrý nápad! Já bych je instaloval před každý národní výbor. Pak bych jezdil často do města.

      Vymazat
    2. Jako že si vzteklý JAHA vyrobil fackovacího panáka z nory? Docela mi to tak připadá.

      Vymazat
    3. A v Praze bychom jich potřebovali celý háj! A já jednoho na zastávce tramvaje... :-)

      Vymazat
    4. A tady je další SLovák, co to s námi myslí dobře! A chtěl by získat pořádný kšeft v ČT, aby nám vysvětlil, koho máme ctít a koho si máme vážit.
      http://jdem.cz/chbrb8

      Někdo k tomu v diskusi napsal:
      "Fenič uhodil hlavičkou o hřebíček, když se dovolává R. Heydricha v souvislosti s Havlem.... I když zřejmě neúmyslně... Stejně jako jiní slouhové nepřátel tohoto národa nepochopil, že když za ním stojí okupační moc, může si sice přejmenovávat náměstí a nábřeží na Adolf Hitler Platz či Stalinovo nábřeží, ale lidi se mu budou stejně vysmívat..."

      Vymazat
  40. Pane JAHA, píšete, že blbeček neví, vo co go. A teď abych já věděl, vo co go. Myslíte, že ještě pořád jsem se nedovtípil? Nečetl jsem dále Váš text, ztratil jsem zájem. Váš problém s mrtvolou mě nezajímá. Raději jdu hledat Boba Dylena.

    OdpovědětVymazat
  41. Přišel s křížkem po funuse
    teď ho za to v jednom kuse
    protahují pod kýlem
    jakým to je úchylem.
    Nejdřív zády, potom břichem,
    že už i já poznám čichem,
    že tu něco smrdí,
    asi to strdí.

    OdpovědětVymazat
  42. nějaký pan Doležil dal do diskuze na iDěsu k článku PŘEHLEDNĚ: Islamisté čelí drtivé přesile, bez boje však Mosul nedají

    Propaganda v praxi: "Bíle helmy" zachraňují v ALEPU stejnou dívku třikrát během posledních tři měsíců

    Xhttps://twitter.com/HalayjHalayk/status/787240563955359744

    Xhttps://twitter.com/pugilist22/status/786842495619563520

    Xhttps://twitter.com/MicheleAntaki/status/787852205973970946

    :-/

    V Mosulu asi budou skutečné mrtvé a zraněné děti. Uvidíme jestli západní media pochlapí a zobrazí je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti Arabove v tom maji zkusenost, uz roky uspesne funguje pallywood...
      josef

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Pallywood

      Vymazat
  43. a Gróňané a Gróňanky chtějí, aby Amíci uklidili svůj binec, Ona ta Vláda je docela dobře aktuální, myslím ten seriál, něco takového tam bylo...

    Vláda Grónska vyzval a Spojené státy a Dánsko k vyčištění území rezivějících 30 amerických základen z doby studené války.

    OdpovědětVymazat
  44. Nejde mi psát do nižšího vlákna... bob dylan si nevyzvedl nobelovku, nebere telefon a nikdo neví, kde je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aha, to jsem nevěděla. Třeba má na nobelovku podobný názor, jako mnoho jiných, tedy že to není až taková skvělá cena, jak se kdysi jevila

      Vymazat
  45. Zprávy na ČT24, před chvílí.

    "Osvobozování Mosulu bude trvat několik týdnů.
    V průběhu několika měsíců opustí Mosul až milion lidí."

    Myslím si, že měsíc má normálně 4 týdny. Čili ještě dlouho po osvobození Mosulu z něj budou utíkat statisíce lidí, a ví se to dopředu, je to plánováno. Proč? Proč nemohou zůstat doma?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. měli by to stihnout do listopadových voleb, aby také nobelista měl alespoň nějakou výhru. Milion lidí za to stojí (jak řekla Madla o půl milonu iráckých dětí)...
      https://www.youtube.com/watch?v=fvhOgZT52fQ

      Vymazat
    2. V praze je cca 1,3 milionu lidí, v mosulu prý 1,5mil. Kdyby bylo v praze 10 000 islamistů, bylo by adekvátní několikatýdenní dělostřelecké ostřelování prahy nebo jení humanitární bombardování? Nebylo by jednodušší islamisty pozatýkat?
      Něco jako probírka v lese. Plošnou těžbu upřednostňovali jenom komunisti. A i ti stanovili max. šířku paseky na 2x výšku okolních stromů.

      Vymazat
    3. Viděli jste záběry iráckých vojáků?
      Jen aby to za těch pár týdnů stihli.

      Vymazat
    4. Jsou pod účinným velením spojeneckého velitelství.

      Vymazat
    5. Není vítězství bez obsazení území pěšáky.
      A když Alláh nepomůže.....

      Vymazat
  46. http://zpravy.idnes.cz/francouzsky-urednik-deset-let-pobiral-plat-a-nepracoval-p2r-/zahranicni.aspx?c=A161018_064321_zahranicni_fka

    Taky dobry...
    josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 3700 euro měsíčně zase není tolik. Kolik je minimální mzda ve Švýcarsku? 4200 CHF? U nás je to kolem 10 000, takže u nás by bral cca 9000, x 120 měsíců = 1,08mega. Škromach vezme jednorázově 600 000, když odchází ze senátu. A není sám. A to není určitě všechno.

      Vymazat
  47. Rath bude nakonec očištěn, bude požadovat odškodnění, ušlý plat hatemana, poslance, ztrátu zisku ze všeho možného a satisfakci za poškození dobrého jména.

    OdpovědětVymazat
  48. Zaujal mě ten fackovací panák, hodně. Díval jsem se, kolik stojí. Není moc levný. Dnešní typy nevisí, mají podstavec. Jednou měli něco podobného v Decathlonu. Natáh jsem mu takovou, že letěl i s podstavcem.
    http://www.fightershop.cz/p465-volne-stojici-boxovaci-panak-bob-xl-century.php

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Největší fackovací panák je prezident Zeman. A heleďte, pořád drží.

      Vymazat
    2. Za patnáct litrů bych jej jen oprašoval, a ani se na něj křivě nepodíval...

      Vymazat
  49. Dala jsem to omylem jinam, tak znovu:

    A tady je další Slovák, co to s námi myslí dobře! A chtěl by získat pořádný kšeft v ČT, aby nám vysvětlil, koho máme ctít a koho si máme vážit.
    http://jdem.cz/chbrb8

    Někdo k tomu v diskusi napsal:
    "Fenič uhodil hlavičkou o hřebíček, když se dovolává R. Heydricha v souvislosti s Havlem.... I když zřejmě neúmyslně... Stejně jako jiní slouhové nepřátel tohoto národa nepochopil, že když za ním stojí okupační moc, může si sice přejmenovávat náměstí a nábřeží na Adolf Hitler Platz či Stalinovo nábřeží, ale lidi se mu budou stejně vysmívat..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fenič volá po návratu k západoevropským hodnotám.
      Stejně je paradoxní, že nejvíc prozápadní jsme (myslím, že můžu mluvit za spoustu lidí) byli v době socíku. Pro ty vymoženosti (spotřební zboží, občanské výhody, svoboda podnikání, cestování, slova...) jsme západní svět viděli jako nedostižnou vizi, které se nedočkáme, leda zázrakem.
      Ten zázrak přišel, máme ji, evropskou demokracii - vnějškově, ale rádi za ni nejsme a uvažujeme o odejití, protože z ní máme spíš obavy a ztráty. Jen ti, kdo si z "cesty na Západ" učinili živnost, se jí drží zuby nehty. Patří k nim i p. Fenič?

      Když jsme u těch paradoxů.
      Na tvrzení p. Džamily, že Havel se žádných konfliktů a přepadení bát nemusel, protože kolem sebe vytvořil atmosféru lásky a pohody, bych řekla - to je ale vizitka tehdejších Havlových nepřátel, paní Stehlíková! Pokud vím, neměli ho rádi komunisté, ale i bezpartijní, ne každý mu věřil čistotu úmyslů... A přesto, že ho mnozí nesnášeli, nikdo z nich by si nedovolil fyzické útoky a různá zesměšňování jeho osoby i úřadu. O čempak to tedy asi svědčí?
      Jo, že tenkrát byli lidi mnohem slušnější. O tom taky.

      Vymazat
  50. Fero by v příští vládě mohl andrejovi dělat hermana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebo hermanovi harmasana.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. na Fera myslíte, přitom se za vás modlí sám pan Jaha ☻

      Vymazat
    3. Jednou z částí Eperjesu je Šalgovík, přitom Lívie má něco od Šalgoviče Vilijama, i tam by se dala vysledovat stopa kontaktu našich zemí.

      Vymazat
    4. Máte na mysli Feriho, toho vymoděného mulata s bujnou kšticí?
      Ten by se věru hodil na ministra kultury a je nadějný a možná je i empatický, jen jestli není muslim.

      Vymazat
    5. Livie je rozená Mištinová
      Zdroj: http://www.lidovky.cz/klausuv-tchan-pracoval-u-tajne-policie-fasistickeho-slovenska-p7z-/zpravy-domov.aspx?c=A130208_180718_ln_domov_sk
      policie fašistického Slovenska

      Vymazat
    6. Vážená policie,
      můžeš prosím upřesnit, jaký vliv bude mít tato informace z r. 2013 na příznivý vývoj našeho zdravotnictví, školství a na výši důchodů v ČR od příštího kalendářního roku?

      Vymazat
    7. Viola - ne, Fero Fenič, vynálezce názvu ruzyňského letiště.

      Vymazat
    8. Aha díky, někdy jsem pryč z těch různých přejmenování a také z nedostatku času skáču ve čtení od jednoho ke druhému a pak mi souvislost unikne :-)

      Vymazat
    9. xx

      Jak jsem četla nějaké vzpomínky na Havla, tak tam bylo, že švagrová Havla se ozvala se slovy "Vždyť je to fašista" na nápad, že by Havel měl přizvat do vlády Klause.

      Vymazat
    10. marie, tak jak se dějiny pitvají dnes se budou pitvat i v budoucnu. Bude to pro historiky a hledání souvislostí.

      Vymazat
  51. Fyzik Ošťádal, kterého Zeman nejmenoval profesorem kvůli docentovým dřívějším kontaktům s STB, neuspěl ani s druhou žalobou na prezidenta.
    http://jdem.cz/aaaa9
    O tom mluví jedno staré české přísloví, že jaksi čím člověk víc do něčeho šťourá, tím více to ono smrdí....

    OdpovědětVymazat
  52. By mě zajímalo, jestli je na Slovensku nějaký český umělec, který by navrhl přejmenování bratislavského letiště na Letiště Jozefa Tisa nebo Andreja Hlinky.

    OdpovědětVymazat
  53. Jen tak pro informaci, kdyby jste si chtěli popovídat s umělcem Jiřím Davidem, který též píše blogy na A.cz, tak on zásadně pod blogy nečte.
    Včera jsem přepínala mezi TV kanály a na dvojce byl nějaký kecací pořad, kde zrovna byl a říkal to. Ovšem musím ho pochválit, že měl na pana Bělohradského úplně stejný názor jako já a také by ho volil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to mě uklidnilo, to je důležitá informace, umělec Jiří David by taky volil Bělohradského. Jen houšť, určitě jich bylo víc, kdo by bývali taky volili Bělohradského....
      Jenže ti proklatí voliči ho nezvolili! Proč nemohli volit takoví osvícení lidé, jako je umělec Jiří David?
      Já bych nechala zopakovat volby, a dala možnost volit všem takovýmto umělcům, to by bylo, aby to napodruhé nevyšlo! :-)

      Vymazat
  54. Od pepy Řepy



    Na Hradčanským bude jáma
    posvětil ji Dalajláma
    do ní slona chytíme
    už se na to těšíme

    Pak už bude všude mír
    bude vládnout pionýr
    dovezený od Kazacha
    ať si Bimbo dává bacha

    kde je Ládík? To ho mám suplovat?

    OdpovědětVymazat
  55. Liško, také pozdravuji,
    jestli vám ještě někdo neodpověděl (nestíhám číst všechno), tak Dylan se ztratil a není k nalezení, aby si převzal Nobelovu cenu za literaturu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do prosince, kdy se cena bude předávat, zatím relativně času dost, tak dočkejme. Kdo ví, zda už se stalo, že někdo neprojevil o penízky, co k Nobelovce přidávají, zájem a co se s nimi stalo.

      Hezky jste napomenula pana JAHu, Violko. Snad si jí bude řídit, možná i jiní, co by je za jejich výrazivo pan Stejskal smázl. Kdo ví, zda a jak by s panem JAHou i po výmazu pokecal či na jak dlouho ho vyloučil.

      Vymazat
  56. Heilige inkluze:

    https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

    môžete nastaviť aj české titulky

    oldo

    OdpovědětVymazat
  57. To: Alena
    Dovolím si odpovědět na otázku. Možná by nemusel volební kampaň kohokoliv skutečně nikdo sponzorovat. Na Vámi zmíněný pronájem autobusu lze vybrat rodinné úspory, řídit ho může samotný kandidát či někdo z jeho stoupenců. Všichni zúčastnění si vezmou na tuto "lidovou zábavu" řádnou dovolenou a vymyslí, jak se o ní lidičky předem dozvědí.
    Nebo třeba nedělat vůbec nic - jen ohlásit kandidaturu prostřednictvím poslanců či senátorů. No, sbírat hlasy lze také téměř zcela zadarmo.

    Potěšil mě pan Zeman tím, že se připojil k názoru pana Babiše na zrušení senátu - ať jim to dlouho vydrží. Další třeba bude na řadě presidentská funkce či změna její formy (čestná či vzor Švýcarsko).

    Opravdu zde - zřejmě na rozdíl od Vás - často rozebírám či komentuji, co kdo napsal (tu či jinde)? (= se řečnická otázka, abych neporušila to, že se Vás už na nic ptát nebudu)
    Praha a její MHD. Bydlení či zaměstnání tam snad není pro nikoho povinné - i když je pracovních příležitostí v Praze asi přece jen více než na lontu.
    Nemít televizi zase není tak zvláštní - kdysi byla dokonce v radě ČT panička, co ji doma neměla. Pokud v programech nenalézáte nic, co by Vás zajímalo, proč ji mít a utírat z ní prach, že. Ale přehled o ní Vám asi nechybí, takže Vás zajímá.

    To: všem
    Pro možné zájemce zopakuji psaní smajlíků, jak mi tu poradil pan Kopíček (nemýlím-li se). Stisknete Alt1 - a je tu ☺ (atd).
    Buďme tu na sebe laskaví či se v klidu míjejme - není to zase tolik obtížné. Fackovacích panáků nám dle mého netřeba - i když ono virtuální fackování fyzicky nebolí, že. Do mě strefovati se slovy dovoleno, jsem odolná babuška.
    Stejné názory a zájmy nikdy všichni mít nebudeme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ
      Já bych řekla, že se tu moc nefackujeme, až na výjimky, protože většina tu má vůli s ostatními vyjít. A aspoň se člověk naučí fackám uhýbat - to se pak v životě hodí. Nebuďme nedůtkliví (učím se to), je fajn, že občasné ostřejší slovo nebo dvojsmysl se posléze vyjasní a vysvětlí, to všude v diskusích nedokážou. A když ne, tak holt ne, nemusíme být ve všem za jedno - přesně jak píšete.

      Smajlíky bohužel musím psát jen ty primitivní, na přenosných zařízeních uvedený způsob psaní nefunguje. Občas Vám pošlu smajlík z práce, tam mám pevný PC. :-)

      Vymazat
    2. Jedno lákadlo bez smajlíků na sobotu, Maruško - poprvé my drobní hýřilové popatříme v přímém přenosu Čecha:
      http://www.metopera.org/discover/video/?videoName=don-giovanni-madamina-il-catalogo-e-questo-plachetka&videoId=5141472707001

      Hm, za více než tři hodiny jen jedna přestávka? Ale těším se.

      Vymazat
    3. BJ
      Díky za upozornění, nejspíš se podívám. Adama známe v Plzni skoro všichni, kdo se točí kolem muziky - trochu tady studoval, je to milý chlapec, tak se těším. Dona Giovanniho zpíval v létě ve Znojmě? Mohl by se taky stavit u nás, doufám, že ho uvidím brzy naživo. :-)

      Vymazat
    4. Do kina nutno v sobotu vyrazit - Vy asi do tohohle:
      http://cinestar.cz/cz/plzen/filmy/movie/2148-don-giovanni

      Vymazat
    5. Ano, od 18:45 - to jde.

      Vymazat
    6. Jdu také v Plzni.Těším se na Simona Keenlysida ,na Plachetku samozřejmě také
      Don Giovanni měl obvykle vždy jen jednu přestávku.
      Hezké těšení

      Vymazat
  58. ☺☻♥♦♣♠•◘○◙♂♀♪♫☼►◄↕‼¶§▬↨↑↓→←∟↔▲▼

    OdpovědětVymazat
  59. Baba Jaga
    dík ☺

    a tady něco ne příliš pozitivního, ale...
    https://www.youtube.com/watch?v=Dhyaa6wVfw0

    OdpovědětVymazat
  60. Anna Netrebko - Songs My Mother Taught Me (Antonin Dvořák)
    https://www.youtube.com/watch?v=9FX7pdH-0Zk

    2CELLOS - Shape Of My Heart
    https://www.youtube.com/watch?v=S7qZRbbfraw

    Peter Lipa - Stahovavi vtaci (Jaro Filip)
    https://www.youtube.com/watch?v=bhrzIOcvtuo

    Acordai, Tereza Salgueiro y el Ensamble Lusitania
    https://www.youtube.com/watch?v=es-3-psGMUU&index=17&list=RDZ23iac17VUQ

    LETOKRUHY - WABI + MIKI RYVOLOVÉ
    https://www.youtube.com/watch?v=bAzTf0esXOo

    OdpovědětVymazat
  61. https://www.novinky.cz/domaci/417909-vesnice-neplaticu-boura-jiz-ctvrty-vybydleny-panelak.html

    Hrozny...
    josef

    OdpovědětVymazat
  62. https://www.novinky.cz/domaci/417935-potrebuje-10milionove-cesko-vubec-senat-zamysli-se-zeman.html

    Ze bych poprve se Zemanem souhlasil?
    josef

    OdpovědětVymazat