05 prosince, 2016

KRTINEC č.171

203 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Zeman má víc odpůrců než zastánců. Věří mu nejméně lidí za poslední rok

      Vymazat
  2. Zdravím všechny v Noře!
    Ano, mně taky dnes mizely příspěvky, myslím si, že to bude spíš tajemství internetu než nějaký zlý úmysl. Tedy věřím!
    Já vždy napřed sakruji (když mi zmizí delší příspěvek), pak si ho už raději napřed napíšu ve wordu, aby mi to nebylo líto, kdyby zase zmizel.. pak raději zmizím a tak po hodině (když mám čas) to zkusím znovu a většinou už to pak jde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napadlo mě, že to je přetížená re-captcha - bývá to v podvečer a večer. I Nora je součástí systému..

      Vymazat
  3. Vykrádá Jiří Pehe Kosu Nostru Zostra?
    http://jdem.cz/cqswz4
    ..."Obyvatelé ČR nejsou povinni pomáhat komukoliv na území ČR a nejsou povinni přijímat kohokoliv, koho jim pošle nějaký ouřadaa z Bruselu, Itálie nebo Německa. Stát se občanem ČR je privilegium, na které není právní nárok...
    ...Z Německa přichází další zhoubná ideologie. Po marxismu a nacismu je to evropanství. Normálně bych si myslel, že dvě nefunkční ideologie a zkušenosti s nimi budou Němcům stačit, ale místo toho do nás hustí další stejně hloupou ideologii, jen novou a stejně nefunkční..."
    atd., atd. dobrých 16 bodů. Stojí za přečtení!

    OdpovědětVymazat
  4. Server Hlídací pes zakoupil šokující video, na kterém je prý Jindřich Forejt
    http://jdem.cz/cqsxj4
    Video je kompromitující, oneman sex a drogy atd. Ve videoklipu jsou prý patrné osobní věci Forejta, mimo jiné například kreditní karta Kanceláře prezidenta republiky či pečetní prsten...
    Hlídací pes za video zaplatil dost peněz (kdepak je asi vzali...?)
    K tomu někdo píše koment:
    ..."Evropské hodnoty jsou ke shlédnutí zcela zdarma. A se vším všudy, nejen kreditka a prsten. Kdyby to s Forejtem byla pravda, byla by to nejlepší kvalifikace do Vatikánu."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teĎ vážně, Forejt měl napíchlý byt, kancelář a kdo ví, kde jinde ještě štěnice byly. Proto asi taky vyhodili toho Prskavce...
      Videa nabízel někdo už delší dobu, takže Kavárna měla FOrejta v hrsti - proto asi taky musel volat Bradymu a mohla vzniknout celá tato tragikomedie kolem strýčka z Kanady.
      Proto ty chybné kroky, Kavárna chce Zemana zlikvidovat a pije jí krev, že je u lidí v oblibě. Tak se ho snaží zdiskreditovat jinak.
      Nejde to ani přes peníze, ani přes ženské, ani přes drogy - nic na něj nemají. Pořád dokola omýlají, jak se motal u klenotů někdy v roce 2013!, jak zakopl v televizi a chtěl popelníček v roce 2013, jak jezdil na rybníce ve člunu - vždyť je to tak ubohé, slabý čajíček. Fotí ho pořád zespodu, aby vypadal hnusně, zkoušejí habaĎúry na jeho ženu a dceru-ubožáci.

      No, tak teď našli slabý článek - já bych to, být Kanceláří presidenta, vybalila vše naráz -a co? Však to veřejnost unese, my jsme už viděli Topolánkovo nádobíčko u Bertolluciho v Itálii, když tam byl s tou svou d.vkou; my víme i jak se Nečas se svou d.vkou honili ve Strakovce nahatí a stříkali po sobě šlehačku; zájemci mohli též vidět Evropské hodnoty v gay pornu (já se nekoukla, na to nemám žaludek), takže nás nahatý Forejt nebo jiný borec z Hradu nemůže rozházet.
      Hlavně ať je vyrazí a to je vše.
      Ovšem Zeman s tím měl počítat, myslím si, že udělal zásadní chybu, když si tam nevzal Šloufa. To je pořádný dáreček, ale špinavou práci by za Zemana odvedl a ohlídal by mu záda.

      Vymazat
    2. To je starostiii☺

      Vymazat
    3. Hm, od časů Pussy Riot mi všechno toho druhu přijde jako čajíček. Akorát tak se zeptat - cui bono?

      Úklid a vymetání pavučin má prospět pořádku a čistotě. Tady jde jednak o nekalé prostředky - bonzování, natáčení, štěnice, udávání, které samy o sobě vzbuzují odpor. A jednak je cílem nikoliv nastolení pořádku, to by se s tím přišlo hned, a ne, když se to právě politicky hodí. Takže celkově - horší je ten, kdo udává ve svůj prospěch, než ten, kdo je udáván. Vadí snad jen ty drogy.

      Vymazat
    4. a ty svatý Vavřinečku07 prosince, 2016 13:00

      i s tebou to šlo s kopečku...
      ...Poutě se zde konaly až do roku 1949, poté byly komunistickým režimem opět zakázány. Jako jejich náhrada začaly být pořádány akce estrádního charakteru – v roce 1951 při příležitosti výročí bitvy u Domažlic, v následujících letech v podobě dožínkových slavností. Jejich návštěvnost však postupně klesala. Od roku 1955 se namísto pouti konala každoročně přehlídka českých folklórních souborů s názvem Chodské slavnosti. K i i is tebou to šlo s kopečku
      potlačení náboženského charakteru svátku byl jejich termín od roku 1963 přesunut na červencový Den pohraniční stráže. V letech 1968 až 1969, kdy se poutě opět mohly uskutečnit, celebroval poutní mši na Veselé hoře českobudějovický biskup Josef Hlouch a součástí pouti byly i Chodské slavnosti. Normalizace přinesla opětovný zákaz poutí a pokračující Chodské slavnosti získaly politický podtext, kterého se začaly postupně zbavovat až v 80. letech 20. století, kdy se mohly více zaměřit na národopis.
      V roce 1990 byly svatovavřinecké poutě opět obnoveny a postupně se staly největší církevní událostí na Chodsku. Jejich součástí jsou i pokračující Chodské slavnosti,

      Vymazat
  5. A ještě jedna věc, co mi taky vrtá dlouho hlavou
    Tajemství vietnamských večerek
    http://pravyprostor.cz/tajemstvi-vietnamskych-vecerek/

    Já už jsem taky přemýšlela jak to, že u nás nevydržel český obchod a drží se tam Vietnamci, kteří mají daleko užší sortiment.. no dobře, mají otevřeno déle, mají zeleninu atd.
    Ale, když jsou tak asimilovaní a jejich děti tak dobře studují -kdepak jsou? Kde jsou ti vietnamští lékaři, inženýři, architekti, učitelé, úředníci... vždyť to je už 27 let? Kolik jich ve svém okolí znáte? Já nikoho.
    Buď tu zadarmo vystudují a rozjíždějí pak byznys doma, ve Vietnamu, anebo se v dospělosti zapojují do sítě... Obojí je našemu státu nanic, to druhé je pro český stát zhoubné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voli je vypili, páni je snědli, na hřbitově zakopáni. My to platili.

      Vymazat
  6. Kam se hrabe Ládik!!!06 prosince, 2016 07:07

    Autorem následujících textů je Radek Banga z kapely Gipsy.cz, ten, který s hrstkou odvážných začal při předávání cen Ortelu pískat a vykřikovat cosi o netolerovatelném fašismu. Nejsem první, kdo na souvislost upozorňuje, tak jsem pro laciné pobavení publika vybral jen jednu ukázku z Bangovy tvorby. Jste-li už po jídle, poslužte si laskavě textem „Chceš prcat“.

    Pořádně tvrdýho ptáka v ruce mít, lízat pičku, dívat se ti při tom do očí. Nezdržovat se, chvíli svádět, přirazit tě ke zdi a čtyři prsty do píčy. Chceš mý koule? Chceš to zezadu? Jsi horká jako magma. Chceš víc? Přitvrdit, zachovat čardáš a ve finále prosit boha ať v peklu skončíš.

    Tak co to na mě zkoušíš?
    Už se vidíš, jak mi ho kouříš.
    Tak co to na mě zkoušíš?
    Vim dobře, po čem toužíš.

    Chceš prcat, prcat, prcat,
    jenom proto přicházíš.
    Chceš prcat, prcat, prcat,
    celou dobu o tom mluvíš.
    Chceš prcat, prcat, prcat,
    marně se tomu bráníš,
    vždyť nakonec mě stejně vykouříš.

    Teď, když Nobelův výbor odměňuje cenou i písničkáře, dočkáme se možná brzo laureáta. Banga se záhy omlouval, že tyto texty zpíval před patnácti lety, a že se mezitím polepšil. Polepšení mu věřím, ale čísla ne. Ukázka byla z CD Rýmy a blues, které vyšlo roku 2005. Ještě na CD Desperado z roku 2011 má výživnou píseň „Kdo jebá, ten jebá“. Pravda, nějaký ten pátek už jsem ze školy venku, snad proto mi počty jaksi nesedí, ale možná mají u Bangů jiný kalendář, podle něhož utíkají roky rychleji.
    Já dodám: Cigánský kalendář neexistuje v psané formě, šíří se jen ústním podáním, neb cigánština psanou formu nemá, smůla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gipsy jsou výborní muzikanti (jak by taky ne, s jejich geny! :-) ), ale počítat neumějí. Tuhle akci předem propočítali špatně - víc si ublížili a upozornili na své slabiny, než kdyby nic.

      Vymazat
  7. Mě ta usvědčující videa neberou, nedívám se na ně. Takovým náhodám se přece musí hodně pomáhat a vždycky za tím je něčí vypečený zájem. Zeman se tomu chtěl vyhnout, posílal proto novináře od začátku za hrazení. Ač mi na něm vadí plno věcí, tak na ochranu soukromí má právo, jako každý. Veřejnou osobou je až v práci - u něj v době, kdy už je na očích cizím lidem. Forejt byl ambiciozní a neměl na to.

    Jedu do olmíku, návrat večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na omluvu Zemana je nutno dodat, že on Forejta zdědil po Klausovi a jistě pro něj bylo, alespoň v počátcích, lepší, když mu za zády stál někdo, kdo věděl, co a jak protokolárně.
      ALe jinak personální politika- to je Zemanova slabina, on si nedovede kolem sebe vybrat ty správné lidi, jedině snad Kmoníček držel prapor vysoko.

      Vymazat
  8. Je zivot v Cesku drahy, ako by sa zdalo z vyplakavania obyvatelov?

    http://www.dobrenoviny.sk/c/87801/60-najlacnejsich-krajin-sveta-prekvapi-vas-na-ktorom-mieste-skoncilo-slovensko?utm_medium=social&utm_campaign=postplanner&utm_source=facebook.com

    OdpovědětVymazat
  9. Zeby sa nasa p. Viola presunula na hlidaciho psa?

    Viola napsal - DNE 5.12.2016
    Ne, ale po netu koluje RTG vaší lebky, kde chybí polovina mozku. Inu, klobouk dolu,že s takovým postižením umíte číst:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To: JAHA 9:10
      "Naše" pětijedničková Viola chodí pravděpodobně jen na ACZ, kam ta druhá, lehce se bavící provokacemi,zkoumat nebudu.

      Obecně:
      Překvapilo mě opět, že pan Forejt je ještě mladý, když mu bude 40 teprve za necelý rok. Však on se jistě neztratí, když na Hradě vydržel tak dlouho.

      Nevím, zda je slohovka úplně správná, ale příliš toho asi pan Van der Bellen v Rakousku nezmění:
      http://www.cesky-jazyk.cz/slohovky/odborne-referaty/postaveni-prezidenta-v-politickem-systemu-rakouska.html
      Zabrousila jsem na tenhle web poprvé. Na dalším třídním srazu budu muset znovu naší báječné češtinářce složit velkou poklonu, že nás nenutila vést čtenářský deník.

      To: Liška včera 20:22
      Nemínila jsem Vám udílet "hraběcí" rady, Lištičko - pokud to tak na Vás zapůsobilo, omlouvám se převelice. Ztráta blízkého člověka, se kterým jsme navíc dlouho žili, snad úplně nepřebolí nikdy, potká žel převážnou většinu lidí a každý z nás tuhle situaci překonává jinak. Tak či onak - zvládnete to.

      Vymazat
    2. to ne, Jaguško, já možná reagovala jinak, jak jsem chtěla. Ono mi to sežvejkalo moji původní, tak jsem to zkrátila...

      Vymazat
  10. Žijeme v převratné době. Přinejmenším se převrací hodnoty. A názory.
    Článek českého emigranta v Rakousku o tom svědčí.

    "Situace v Rakousku

    Pětašedesátiletý muž v Rakousku po odvážném útěku z rudého Československa pracoval nejdříve jako dřevorubec, poté na stavbě metra ve Vídni a pak šel teprve do učení. "Přímá demokracie nevznikne tím, že o ní nějaká strana, třeba Hoferova Svobodná strana Rakouska, začne mluvit. Lidé musí začít opět myslet a ne se chovat jako lemry, co si po volbách lehnou na kanape, otevřou pivo a začnou čumět na fotbal. Není mi z toho do smíchu," stěžuje si pro ParlamentníListy.cz s tím, že když voličům "serou politici shora na na hlavy, je třeba je odtamtud shodit".

    Mluví hlavně o přílivu uprchlíků do Evropy. Někteří zdejší politici totiž podle něj zcela ignorují hlasy lidí. Když se totiž dřív zjistilo, že je někdo ekonomickým uprchlíkem, byl rychle poslán domů, teď to tak nefunguje. "Chápu uprchlíky ze Sýrie. Kdyby někdo bombardoval Vídeň, tak taky koukám, kde nechal tesař díru. Nicméně sem nechodí jen pokorné a zoufalé oběti války. A když je budeme pořád jen vítat a vítat, začnou nám shazovat kříže z kostelů, protože se jim nelíbí. Už si tady Turci stěžovali, že se jim nelíbí kříže visící ve školách. Nic jim do toho není. I ve třetí generaci jsou pořád jen hosty. Dokazují to tím, že německy prakticky neumí. Jsou hrdí na to, že jsou Turci, ale chtěli by rakouské občanství.

    Merkelovou do blázince

    Německé kancléřce nemůže přijít na jméno. "Divím se, že Merkelová už dávno neskončila v blázinci. Když ji tam neodnesli policajti, tak by to měli udělat obyčejný lidi. Vždyť ona sem ty miliony lidí zvala a slibovala jim hory, doly. Podle mě by si některé bez výběru měla vzít domů a postarat se o ně. Až na ní budou pořád vystrkovat zadky richtung Mekka, moc se jí to líbit nebude.

    Komunismus či křesťanství

    Když se zamyslí nad budoucností lidského pokolení, vypadnou z něj dvě možnosti: "Buď dokonalý komunismus anebo křesťanství. Když totiž nebudeme držet pohromadě, budeme v prdeli." Je divné, že člověk, který při útěku z bývalého Československa riskoval krk, jmenuje jako jednu z možností komunismus. "Ale u nás to byl pseudokomunismus. Marx byl svobodný zednář a o rovnou společnost nejevil žádný zájem. Člověk si jen ty všechny myšlenky musí utříbit. Stejně, jako když zlatokopové nabírali pánví zlatonosný písek, pak ho ve vodě prosévali, aby jim zůstaly zlaté nugety," podotýká.

    Lidé, opravdoví křesťané, by si měli vzájemně pomáhat. "Každý by se měl držet toho svého, ale tím pracovat pro dobro celku. Nad nikoho se nepovyšovat, před nikým se neponižovat, jak se to říká v pohádkách. Mám rád od Jana Wericha Štěstí a rozum. Každý chce v životě trochu štěstí, ale bez rozumu se neobejde. Spousta lidí fetuje, chlastá anebo jen pije kafe, což je také pěkný oblbovák. Snaží se tak vypnout část mozku, což je problém," zamýšlí se nahlas."

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hrozive-vypraveni-krajana-z-Rakouska-Turci-si-tady-uz-stezovali-ze-se-jim-nelibi-krize-visici-ve-skolach-Nemecky-neumi-a-chteli-by-rakouske-obcanstvi-Bezpecnost-se-tragicky-zhorsila-465587

    OdpovědětVymazat
  11. ... Merkelová však odmítla připustit, že by za případy znásilnění německých žen byla zodpověděná její přistěhovalecká politika otevřených dveří, a pouze zopakovala, že každý případ vraždy nebo znásilnění je třeba jasně pojmenovat a odsoudit.
    Ze svých vlastních selhání potom nezapomněla obvinit Merkelová ostatní, když vyjádřila nespokojenost se „solidaritou ostatních evropských států“.

    Merkelová připustila, že v přistěhovalecké politice EU vidí nedostatky. ..." Za zásadní problém však považuji přerozdělování uprchlíků. To se musí změnit,“ cituje kancléřku deník Die Welt s tím, že ARD byla kritizována za to, že v sobotu neinformovala konkrétně o zatčení afghánského uprchlíka.
    ********************
    Konečně mohu s Makrelou stoprocentně souhlasit!

    Je třeba pečlivě pozvané uprchlíky v Německu selektovat - a ty, z nichž by se jasně mohli vyklubat vrazi a teroristé, rychle přeposlat do okolních států.
    Tím skutečně poklesne zločinnost. V Německu.

    Je jen nelprve třeba vyměnit tuzemské politiky za vstřícnější než vstřícné v porocentu větším než velkém.

    Pehe jistě Blébotkovi poradí, on je zkušený americký thinktankista.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  12. Mohu tu ještě psát?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo,
      zdravím, jste vítána, pište ostošest! :-)

      Vymazat
    2. Violo, pište ostosedm, stejská se mi !
      JÁCHYM

      Vymazat
  13. Jahovi se mi nějak nedaří odpovědět, tak to zkusím tu.
    Haho pozdravuji vás, na Hlídacího psa nechodím, jen když dá někdo zajímavý odkaz a mrzí mě, že si myslíte, že bych něco takového, jak uvádíte mohla napsat. Ne, že by mě to nějak zvlášť zajímalo, ale moje dvojnice Viola-ufonka se už 19 dní neukázala na A.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava, pardon JAHO , to nebyl úmysl.

      Vymazat
    2. Ved to bolo len take kamaradske podpichnutie. Vas som takto tvrdo sa vyjadrovat naozaj doteraz nevidel.

      Vymazat
  14. Ale co, prostě mám radost z této zprávy.

    „Prezident republiky Miloš Zeman v úterý dne 6. listopadu 2016 telefonicky hovořil s nastupujícím prezidentem Spojených států amerických Donaldem Trumpem. Nastupující prezident USA Donald Trump v rozhovoru ocenil skutečnost, že prezident republiky „byl jediným evropským prezidentem“, který ho veřejně podpořil ještě před listopadovými volbami v USA,“ uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

    Trump podle jeho slov USA pozval prezidenta Zeman na návštěvu Bílého domu. „Oba představitelé se shodli na tom, že ideální příležitostí bude konec dubna příštího roku, kdy má prezident republiky v USA obdržet ocenění významných židovských organizací, které již v loňském roce ocenily Donalda Trumpa. Prezident republiky též pozval nového prezidenta USA k návštěvě České republiky a toto pozvání bylo přijato. Oba státníci dále diskutovali společná stanoviska v oblasti boje proti islámskému terorismu. Hovořili spolu též o dalších oblastech politické a ekonomické spolupráce, které naše obě země spojují,“ dodal Ovčáček."

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-bude-kavarna-koukat-Donald-J-Trump-pozval-Milose-Zemana-do-Bileho-domu-A-vime-mnohem-vice-465948

    P.S. Už zase zlobí re-captcha, asi konec vysílání

    OdpovědětVymazat
  15. Divím se, proč si nepořídíte identitu na googlu.

    OdpovědětVymazat
  16. Lidostarci.
    http://blog.aktualne.cz/blogy/vojtech-navratil.php?itemid=28502

    OdpovědětVymazat
  17. před 43 minutami | Zprávy / Zahraničí
    Němci zatkli iráckého uprchlíka. Je podezřelý z napadení a znásilnění dvou čínských studentek Iráčan patří mezi žadatele o azyl a do Německa přišel loni se svou ženou a dětmi.
    **********************
    Určitě byl jednak nezletilý
    a druhak sexuálně flustrovanej z toho, že mu nepovolili víc než jednu manželku.

    A třeťak:
    Prokázal svůj multikulturalizmus a antirasizmus tím, že znásilnil i asiatky!

    Čtvrťak:
    Pokud by navíc otěhotněly, mohl mít Makreland o dva rodilé Němce víc!

    (Božebože, že já se nestal právníkem, jako advokát jsem moh bejt v eurobalíku!)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páťak
      je Jáchym.
      Takový češtin jsem ještě nečetl.

      Vymazat
    2. My rusofilové píšeme Treťjak.
      Jinak z hlediska čeština nemám výhrady...

      Vymazat
  18. 19:00
    Dochtore,
    to je tím, že mě dostatečně neznáte z dřevních Stejskalovejch dob!
    Jazykový purismus jest mou druhou přirozeností!

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mudře Kopíčče,
      odjakživa jsem byl proslulý coby propagátor spanilé mluvy a pomáhal jsem cenzorovi při její propagaci.
      Anžtož se tehdá mazalo i za takové píčoviny jako jest označení parnera v diskusi za vola, operativně jsem vyplodil neologismus - nadávku "boviformní entito" a vysloužil si pochvalu před nastoupenou jednotkou.
      JÁCHYM

      Vymazat
  19. dnes to šklhalo
    http://www.imgup.cz/image/L9lM
    a prý sem jede Trump.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak, sníh a led - to je moje noční můra. Páč nemám školu smyku...
      To je to autíčko, co už je celé vaše?

      Vymazat
    2. Jo, to se štěstí konečně unavilo.

      Vymazat
    3. štěstí si musíte hýčkat
      mně se zase dějí věci, padá mi úplně všecko, vybitá autobaterie, prasklý odpad, dnes jsem odpojila část provozovny od el. proudu, rozbila jsem skleněnou poklici...

      Vymazat
    4. Střepy přinášejí štěstí.

      Vymazat
    5. Liško, to jsou nervy (poklice, odpojení), protože teď jedete jen na autopilota a ten ještě občas vypíná...

      Určitě vám někdo pomůže, věci se dají pomalu zase do pořádku, nebojte. Držte se!

      Vymazat
  20. kam se nám ztratila Anna Renata? Nějak jsem nevnímala, teď ale nevidím žádné odkazy na její hudbu a chtěla jsem jí říct, že si poslouchám Melody Gardot...

    OdpovědětVymazat
  21. Tak na hezkou a klidnou dobrou noc... Bolek Polívka měl smůlu, zkolaboval.

    http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/435277/polivka-zkolaboval-v-parku-na-pomoc-pribehla-holubova-se-studenkovou.html

    OdpovědětVymazat
  22. Rorýsi - ryby ovzduší.
    Rorýsi z Evropy nelétají zimovat ani tak do Afriky, jako spíše nad Afriku. Švédští ornitologové po dva roky sledovali několik rorýsů obecných (Apus apus), které vybavili pohybovými čidly a moduly pro záznam polohy.Žádný z rorýsů nestrávil od vyvedení mláďat do návratu do hnízdišť v jižním Švédsku méně než 99,5 % času.
    čsp. Vesmír

    OdpovědětVymazat
  23. Zeman je na seznamu
    návštěvníků vigvamu
    s pracovnou oválnou.
    S řečí pochvalnou
    vítá ho president
    stoupá mu kvocient
    a Fortuna Michal
    do hovna píchal.

    OdpovědětVymazat
  24. Dobrou všem.

    https://www.youtube.com/watch?v=XBTIJ04GBsM

    OdpovědětVymazat
  25. Sudetoněmeckou výstavu na oslavu lancmanšaftu nemá kdo dokončit. 50 mega.

    OdpovědětVymazat
  26. Zbožňuji hermána
    daniela germana
    prototyp to fajny
    porážkové fauny.
    Ten se s vrahem domluví
    vlastní mámu pomluví
    připraví mu výstavu
    jak plánoval popravu,
    celého národa
    škoda přeškoda
    že to krachlo.
    Chvíli to páchlo
    teď to zas voní
    tak rychle, vesele
    do německé prdele.


    OdpovědětVymazat
  27. Řád čestné elegie dostal i špidla. Hned po prouzovi.

    OdpovědětVymazat
  28. zrejme opet zastavili mobydickyho leona
    ... syndrom rizeneho psa ...


    .

    OdpovědětVymazat
  29. Včera jsem pobyl (jako doporovod) v aereálu olomoucké fakultní nemocnice. Zaujaly mě venku 3 skupiny lidí, v počtu 3, 3 a 4 kusy. Všichni byli hodně tmaví, málem černí, ve věku 20-30 let, pohybově nadaní (šilo to s nimi), na zádech měli jednotné ruksaky. Ruka mi mimoděk vjela do kapsy, reflexivně, mám tam nůž. Ale až dnes ráno jsem se uklidnil, když jsem o tom přemýšlel. Vždyt to mohli být doktoři a šli na šichtu.

    OdpovědětVymazat
  30. Z dnešního Macka:
    Malá lekce mainstreamové výrokové logiky:

    Zeman nás vrací na východ, a proto si domlouvá schůzku s Trumpem.

    Trump je xenofob a rasista, a proto obdržel ocenění od židovských organizací.

    Někdo něčemu nerozuměl?”

    OdpovědětVymazat
  31. Já jsem černý šaman
    nebudeš ty zklamán
    nemusíš už naříkat
    já ti budu zaříkat
    išias i mrtvici
    syfilis i příjici.
    Ouagadougou, Ouagadougou
    pojď ke mě, gou, gou
    jsem já doktor z Horní Volty
    nemusím mít ani kolty
    nesu ti tu ebolu
    extrakty od bůvolů
    krokodýlí exkrementy
    likviduju pacienty
    intenzivní prací,
    hned se domů vrací.

    OdpovědětVymazat
  32. M. Zeman přednesl výborný projev ve Sněmovně k státnímu rozpočtu. Jasný, stručný, výstižný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I u nás doma byl pochválen, já slyšela jen závěrečný bonmot, který mi neutkvěl a komentář, jak je teď pro státy výhodné půjčovat si.
      Jeví se mi, že pan president nechodí do sněmovny příliš často, jak asi sliboval...

      Vymazat
    2. No, tak se na tom přece něco našlo, že, BJ?

      Vymazat
  33. Pro slepou a hluchou Marii:
    http://brno.idnes.cz/augustin-navratil-byl-prorok-z-lutopecen-fgp-/brno-zpravy.aspx?c=A091006_1267974_brno_krc

    "Za normalizace v 70. a 80. letech pak bojoval ještě usilovněji proti odstraňování křížů, božích muk a svatých soch či obrazů ze svého okolí. Tehdy zorganizoval svou první podpisovou akci. Jako jeden z prvních podepsal také Chartu."
    josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesouhlasím, brečet kvůli tomu nezačnu...

      Neznala jsem v 70-80. letech nikoho z Brna a nevím, jací tam eventuelně žili magoři, kteří by odstraňovali křížky. U nás to nebylo a není.

      Vymazat
    2. a ty svatý Vavřinečku07 prosince, 2016 13:05

      Poutě se zde konaly až do roku 1949, poté byly komunistickým režimem opět zakázány. Jako jejich náhrada začaly být pořádány akce estrádního charakteru – v roce 1951 při příležitosti výročí bitvy u Domažlic, v následujících letech v podobě dožínkových slavností. Jejich návštěvnost však postupně klesala. Od roku 1955 se namísto pouti konala každoročně přehlídka českých folklórních souborů s názvem Chodské slavnosti. K potlačení náboženského charakteru svátku byl jejich termín od roku 1963 přesunut na červencový Den pohraniční stráže. V letech 1968 až 1969, kdy se poutě opět mohly uskutečnit, celebroval poutní mši na Veselé hoře českobudějovický biskup Josef Hlouch a součástí pouti byly i Chodské slavnosti. Normalizace přinesla opětovný zákaz poutí a pokračující Chodské slavnosti získaly politický podtext, kterého se začaly postupně zbavovat až v 80. letech 20. století, kdy se mohly více zaměřit na národopis.
      V roce 1990 byly svatovavřinecké poutě opět obnoveny a postupně se staly největší církevní událostí na Chodsku. Jejich součástí jsou i pokračující Chodské slavnosti,

      Vymazat
    3. Většina a tedy drtivá většina z Chartistů byli kucí židovští!
      Shalom.

      Vymazat
    4. a ty svatý Vavřinečku:
      inu, není nad ten správný, ideologicky vyhraněný pohled.
      Vavřineckou pouť byste měl nechat na pokoji. Všichni vědí, že to byla jedna z nejslavnějších národních manifestací v dějinách... V srpnu 1939 se na Vavřinci sešlo 120 000 lidí a slavných mluvčích národa, byli tam nejen věřící... Ani režim nejtužší si nedovolil pouť zcela zrušit, já tam chodila s rodiči každý rok a bylo tam aspoň pár stánků, pokud se nesloužila mše, nikdo tam nestál a nic nezakazoval.

      PSALO SE TADY O RUŠENÍ KŘÍŽŮ a BOŽÍCH MUK. K tomu nemáte nic?? ani nemůžete.

      O Vavřineckých poutích a jejich historii bych doporučovala přečíst si nezaujatý nebo aspoň trochu objektivnější historický pramen, a ne písma ideologů vidících rudě.

      http://www.chodskeslavnosti.cz/

      Vymazat
    5. Z těch oblastí mě zajímají zejména Šumavské jahůdky.

      Vymazat
    6. a ty svatý Vavřinečku07 prosince, 2016 15:50

      Deník národní správy
      Zásadní zlom v nazírání na sakrální památky, které na našem území vznikaly od 10. století až do 2. světové války, přinesl únor 1948. V očích nového režimu představovaly kostely, kapličky, kříže či sochy svatých ztělesnění náboženského tmářství, jež bylo třeba vykořenit. Pro tento primitivní ateistický přístup bylo vyvrácení kříže, ničení kaple, či chátrání kostela drobným vítězstvím v dlouhém boji.

      Postupná devastace sakrálních památek či v lepším případě nezájem o ně trval dlouhých 40 let. Pád komunismu zachytil českou krajinu ochuzenou o tisíce památek, z mnoha set dalších zbyla torza či se nacházely v havarijním stavu.

      Vymazat
    7. .. a přesně k takovému barbarství dnes směřujeme, díky našim multikulturním bratřím.

      Vymazat
  34. Ad: liska

    (Vyzera to, ze na osmy krat sa to podari zverejnit...)

    Odporucam Vam bylinny caj od p. Vani. Vyskusal som i slovenske podobne, ale tento sa mi osvedcil. Pijem ho z casu na cas, hlavne pred spanim. Lepsie, ako lieky, myslim.

    https://www.lekarna.cz/caj-vana-uklidnujici-n-s-40x1-6g/

    OdpovědětVymazat
  35. Zdravím, hlídám vnoučata, dcera nastoupila do práce a vnoučata začala marodit. Tento týden už tu máme jen vnučku, vnuk už byl fit a tak chodí do školky. Příští týden už si snad tady počtu. Jsem tak zapřažená, že ani nemám absťák :-)
    Leonard Cohen - "Ten New Songs" [FULL ALBUM - 2001]
    https://www.youtube.com/watch?v=uCDVGTYKWoA

    OdpovědětVymazat
  36. 1 střední vanilkový rohlíček = 400 m běhu.

    12km = 30 rohlíčků ... to stojí za to.

    OdpovědětVymazat
  37. http://zpravy.idnes.cz/syrie-aleppo-valka-asad-povstalci-dl7-/zahranicni.aspx?c=A161207_083007_zahranicni_ane


    Dobre zpravy, vypada to, ze uz to ti tzv. "rebelove" maji za par...
    josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. z diskuse
      Rebel je další slovo, u kterého se médiím podařilo zcela převrátit jejich původní význam. Já jsem si vždycky představoval rebela jako sympatického darebu, něco jako Fanfána Tulipána. Dnes je to označení zvrhlíka, který řeže 12-letým klukům hlavy.

      Vymazat
  38. Ve stručnosti - co mě dnes zaujalo:

    Klaus se zastal Forejta, chce nechat prošetřit dotyčné video. (a.cz)

    Merkelová obrací, CDU chce zpřísnit azylovou politiku, zvýšit daně a zakázat burky. (iDnes)

    "Vedení České televize a Českého rozhlasu by mělo být pod výrazně větší kontrolou než dosud. S návrhem, který může počítat s podporou zákonodárců nejen z koaličních stran, vystoupila ve středu po poledni skupina poslanců v čele s Martinem Komárkem z hnutí ANO. Podle návrhu by na veřejnoprávní média "dohlížela" rada, která by nově měla větší kompetence než ta dosavadní, a navíc by neměla být zdaleka tolik závislá na politických stranách. Česká televize vydala stanovisko, ve kterém návrh kritizuje a uvádí, že pokud začne platit, bude funkce generálního ředitele ČT zbytečná." (a.cz)

    OdpovědětVymazat
  39. Zelené fotovoltaické dotace stojí státní rozpočet 45 miliard ročně, pravil Zeman ve Sněmovně.

    OdpovědětVymazat
  40. Tak dementi z EU vymysleli pro příští rok nová označení paliv pro samohyby:
    E bude benzín a B bude diesel atd. dále u toho bude čísílko, které bude určovat podíl biosložky a na oktany a centany jaksi zapomněli, i když to je zejména u zážehových motorů dost důležitý údaj.
    Snad celý svět rozumí tomu, že "D" vypadá na diesel a "B" je benzín, ale dementi to vidí jinak. Do hajzlu s tím Eurobordelem alias RVHP. Ještě by mohli zavést chozraščot!

    OdpovědětVymazat
  41. Pardon, překlep, píše se cetany....

    OdpovědětVymazat
  42. Chválím zdenkab za Imany. Měla jsem ji dnes několik hodin puštěnou jako zvukovou kulisu (vedle byl dost kravál) a fungovala. Tím nechci říct, že je pro mě dobrá jen jako zvuková kulisa, ale i tak.. Dík.

    OdpovědětVymazat
  43. Měla by snad i o ARTu rozhodovat nějaká nová rada či by ho rovnou zrušila?
    Opravuji - i dnešní téměř přímý přenos (zpožděně a potom bez přestávky z La Scaly bude na internetu.
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11599104618-g-puccini-madama-butterfly/21638775383/
    http://www.teatroallascala.org/en/season/2016-2017/opera/madama-butterfly-7-december.html

    OdpovědětVymazat
  44. BJ
    O ARTu se v článku nepíše, ani nevím, jestli je pod ČT nebo pod něčím jiným, koukám na něj jen na internetu.
    To by museli být pitomci, rušit něco takového, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přes den Déčko, večer ART, Maruško. Asi se na televizi moc nekoukáte, ale jak vybíráte, co chcete vidět? Já v tištěném programu.
      http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/
      Netuším, jakou má sledovanost, ale mě venkovanku potěší často.

      Hm, to já před polednem od pana presidenta slyšela jen to, že přijde bonmot, takže mě utkvět nemohl. Teď jsem si ho přehrála (je vůbec něco o tolika slovech ještě bonmot?)ze záznamu a vím, že bude muset pana Babiše navrhnout na Nobelovku, když hodlá počkat jen do ledna. To už budou muset kouzelníci na financích nějako zařídit, protože i jen přečíst si onen návrh bude určitě stát za to.

      To: Ládik!!!
      Já pekla vanilkáče z lískáčů včera - malinké, těch byste mohl asi více. Vy je letos tvořit nebudete? Dnes nahraďte čokoládou.

      Vymazat
    2. BJ
      Párkrát jsem tu psala, že na televizi nekoukám. Pouze chvilkku u dcer, když tam jsem, případně na návštěvě. Odepsala jsem ji už dřív, bylo mi líto trávit čas s takovou lživou propagandou. Takže přiměřené odpolitizování, nebo spíše nezávislost na konkrétních politických stranách, bych jedině uvítala.

      Vymazat
    3. Budu. Dneska mě zmohla zima, zalomím to.

      Vymazat
    4. BJ, když jste presidenta neposlouchala a nevíte, co řekl, tak proč zde jeho projev už podruhé komentujete?

      Marie, já bych to taky uvítala, jenže to asi nepůjde bezbolestně a snadno, ti škůdci jsou tam usazeni ve svých penězovodech a jen tak se toho nevzdají!
      Já už neposlouchám ani rozhlas, a přitom jsem byla donedávna jeho věrný posluchač. Ale oni už nalezli i na Vltavu, od 18 tam běží příšerné rádio Wave, dopoledne je to samé mluvení (neříkám, že někdy rozhovory nejsou zajímavé, ale já chci poslouchat hudbu), zprávy jsou stejně propagandistické všude, na každé stanici, a mě to vždy tak namíchne, že to vypnu.
      A pustím si nějaké CD.

      Vymazat
    5. Alena:
      To je jasné, že to nepůjde rychle ani snadno. Přesto je to dobrá zpráva, že se o tom vůbec na této úrovni mluví, zatím pokud vím jen nadávali lidi na sítích... Tak jen houšť, třeba se dočkáme, i jiných změn. Bože, nesmím být optimista, to neee... :-)

      Mám kliku, že vařím vždycky, když mluví Patricie Strouhalová nebo Lucka Výborná (RŽ), které mi sedí. Jinak zprávy tam proběhnou jen stručné, tak si to, co mě zajímá, pak hledám na netu, někdy. Nebo čtu Ládika, to mi vcelku stačí k rozhledu. :-)
      Dobrou!

      Vymazat
  45. Teď bych mohl 40 rohlíčků, ale nejsou. Něčím je nahradím.

    OdpovědětVymazat
  46. Incident v Berlíně (video). Sestupovala do podzemky – a nedívala se za sebe. Zvěrské chování k ženám – tak typické pro nově příchozí či jejich potomky. Taková kultura upalování, kamenování. V jejich rodných zemí, kde řidič naloží na korbu manželku a kozu si dá vedle sebe do kabiny. To aby zvíře neutrpělo úpal.
    http://www.bild.de/regional/berlin/koerperverletzung/maedchen-treppe-runter-gestossen-49095948.bild.html

    OdpovědětVymazat
  47. "Mašínům bych dal vyznamenání

    V závěru pořadu Robejšek prozradil, že je věřícím člověkem a občas chodí do kostela, ale nenavštěvuje ho pravidelně. Víra podle jeho názoru člověka učí pokoře,(Sic!) bez níž se podle jeho názoru neobejdeme.

    Nakonec se vyjádřil i ke státnímu vyznamenání, které dostal od prezidenta Zemana. Velmi si tohoto vyznamenání cení a považuje ho za zasloužené.

    Pokud by bylo čistě na něm, dal by prý vyznamenání bratrům Mašínům. „Teď mluvím za sebe, dal,“ ukončil Robejšek definitivně rozhovor.
    ********
    Tak tím u mě Robejšek jako volitelný politik končí....
    I když i nadále souhlasím se značnou částí jeho názorů.

    Stejně jako by u mě končil kterýkoli politik, který by chtěl vyznamenat komunistického prokurátora Urválka z inscenovaných procesů.
    Nebo amerického velitele, co nechal povraždit a vypálit My-lai, nebo jak se jmenovala ta vietnamská obdoba Lidic.

    Spíš bych dokázal omuvit primitivní zfanatizované nablblíky z islámského státu, než inteligentní psychopaticé vrahouny mašínovského typu.
    Dokázal bych jim tolerovat třeba atentát na Gottwalda, ale kdo by je třeba jen za pokus o zastřelení hasiče, který hasil jimi hrdinně podpálené stohy - chtěl vyznamenat...

    Pokud Robejšek skutečně zná podrobně jejich činy odjinud než z nablblých zkreslených článků či knihy - a vyznamenal by je, má u mě smůlu.

    Za to, co Mašínové udělali, by je i za války nechal zastřelit každý JEJICH solidní velitel, kdyby nějakého měli.
    Není vyloučeno, že i jejich táta.

    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych nevyznamenal nikoho. Ani bych nechtěl nikomu ublížit, bezdůvodně. A historické události (nad 60 let) už nechávám ležet.

      Vymazat
    2. Ale Jachym v nich ma jasno, on vie presne, co a ako bolo:-). A podava i svoje pohnutky a reflexie, vid: "...Spíš bych dokázal omuvit primitivní zfanatizované nablblíky z islámského státu..." Rezaci hlav netusili, akeho maju fandu...

      Vymazat
    3. Mozno pan Robejsek, okrem komunistickych pohladov cital i ine knihy, preto ma taky nazor, aky ma, napr. tuto:

      http://www.databazeknih.cz/knihy/odkaz-pravdivy-pribeh-bratri-masinu-100493

      Vymazat
    4. Vedle příspěvků fandů oněch vrahů se v diskuzi objevily dva rozumné:
      Grossberg13 25.05.2013 odpad!
      Trapný pokus o glorifikaci vrahů.Pokud bych bojoval proti nějakému systému budu se snažit jít po vedoucích představitelích,rozhodně bych nevraždil obyčejné táty od rodin,navíc v letech.Vražda zůstane vraždou ať je motivace jakákoliv.Podle mě by oba zasloužili oprátku.
      Samdelas 6.01.2013 odpad!
      Subjektivní pohled zaujatého rodinného příslušníka na případ bří Mašínů, ignoruje fakta a přetváří si je podle potřeby. Opak toho co prováděli s případem bří Mašínů komunisté. Nejedná se o seriózní dílo, ale o fikci.

      Je výstižné, kdo a jak hodnotil tyto příspěvky a že tento výtvor glorifikuje i slovenský šovinista.

      Vymazat
    5. Já vím od začátku, že s Robejškem to nebude jasná volba. Mně zase vadí Penta, pět Slováků by chtělo ještě dorozebrat to, co v ČR zbývá. Na to stačí naši borci, ne?

      Vymazat
    6. Ad: Josef Kopicek

      Sovinista ste Vy, trapny tajtrliku, co vyskakujete z krabicky ako ten saso z hracky pri skoro kazdom mojom komentari ☺. Ja som poukazoval iba na to, ze Robejsek sa asi na vec pozeral z viacerych stran, nez mnohy cesky bolsevizmom ovplyvneny zaprdenc, napr. taky ako Vy, Kopicek.

      Mne su Masinovci, viete kde...

      Vymazat
    7. Z tehdejsich diskuzi:
      "Masini jsou pro me sprosti vrazi. Mohli vzit doma pasy a na ten Zapad normalne vycestovat"

      josef

      Vymazat
    8. Harčariku, zase se tady začínáte nevkusně roztahovat.
      Obhajovat vrahy je hřích, kostelníku.

      Vymazat
    9. Matyáši, zase zacinate nevkusne kecat. Vrahov obhajujete Vy, zvlast tych masovych, tajtrliku.

      P. S. Pokial chcete mat posledne slovo, nech sa paci, zareagujte este aspon raz. Mne sa pingpong s Vami hrat nechce. Zabavat to moze akurat takych, ako Vy, a Vam podobnych, ako vidno na roznych forach, kde sa snazite vehementne na seba upozornovat.

      Vymazat
  48. Fendrych se v komentářích na A.cz vyzvrátil z podoby v článku o tom, jak pozvání do USA vlastně nic neznamená, ba naopak...
    Někdo k tomu dal obměnu známého vtipu:
    "Miloš Zeman kdyby přešel moře suchou nohou a jednou rybou nasytil zástupy hladových, tak by druhý den vyšel článek s nadpisem " Zeman neumí plavat".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, konecne aj nieco, co je sice prozemanovske, ale zaroven vtipne.

      Vymazat
  49. Na chvíli jsem se probral z komatu.
    Vůbec nevím, jak bych se choval na místě Mašínů před 80 lety, ani v bitvě u Lipan nebo na místě Bruncvíka. Těžko mohu dnes znát jejich pohnutky ~ záleží na tom, z čeho čerpám informace. Měl bych vyznamenat Prokopa Holého? A co starý Magdon? Nebyl to ožrala, zanedbávající výchovu? Nechal bych to koňovi a staral se, ať mi do baráku nevleze nezvaný host.

    OdpovědětVymazat
  50. Jisté je, že až budu zase volit, nebudu volit menší zlo. Abych si nemusel nadávat.

    OdpovědětVymazat
  51. :-)
    A jak snadno tomu šlo zabránit!!!
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/12/08/vtip-na-tento-den-293/
    :-)

    OdpovědětVymazat
  52. Odkazy zítra, v mobilu ne.
    Myslím, že člověk má přirozené obranné reflexy, jako každý živočich. Na hrdinu si může hrát až v bezvýchodné situaci, ale v takové jsem nebyl, tak nevím, co bych v ní dělal. Prvotně bych se do ní nechtěl dostat.

    OdpovědětVymazat
  53. Zítra je taky den. Vlastně dneska....

    OdpovědětVymazat
  54. K těm Mašínům, jak se zde objevilo.

    To, že chtěli odejít ze země, která byla pod nadvládou komunistů lze samozřejmě pochopit. Ale jejich hlavní vinou je to, že k tomu, aby se mohli dostat ven si opatřili zbraň vraždou nevinného vrátného. To z nich dělá obyčejné vrahy a obyčejný lidský povl. Ten děda s pistolkou, se kterou ani neuměl moc zacházet a kterou musel podle tehdejších předpisů mít ve službě, se přece ničím neprovinil. A ta zvěř ho zavraždila jako psa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anebo toho řidiče sanitky.
      Vnučka obhajovala dědečka-vraha a jakýsi Slovák má drzost to zde doporučovat, protože Robejšek "okrem komunistickych pohladov cital i ine knihy, preto ma taky nazor, aky ma".

      Vymazat
    2. Matyáši, nebud blb a nekecaj, nepodvadzaj a neries si svoje problemy!!! NIKOHO a NIC som NEDOPORUCOVAL!!! Prestan tajtrliku KLAMAT a PODVADZAT!!! Pokial si chory, chod sa liecit!!!

      Vymazat
  55. Africký němec polil svou ženu na ulici benzínem a zapálil. Zemřela. A to už byl asimilovaný germán.

    OdpovědětVymazat
  56. MOBYDIKUS je zpatky... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a navrhuje Kostlána a Mephista do rady TV

      Vymazat
  57. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/o-americka-viza-v-africe-je-obrovska-poptavka-falesna-ambasa/r~60ddb668bbb811e687f70025900fea04/
    --------
    Že by o tomhle Američané deset let nevěděli je exrémně nepravděpodobné.
    (Nejen!)americká zpravodajská služba v každé zemi spolupracuje/využívá podsvětí. Nikdy to ani nepopírala.
    Podvedení lidé byli použitelní naprosto k čemukoliv - nejen na území Ghany. Zlatý důl jednorázově využitelných bílých(v tomto případě černých bílých) koní.
    Nechtěl bych vidět tu hromadu mrtvol "jednorázových agentů" po použití - za ta léta.
    Zajímalo by mě, jestli v dokladech taky měli zašifrované heslo "Návrat nežádoucí".
    Ale možná se s těmi perspektivnějšími a osvědčenými potkáme v nějaké české hospodě těsně před výbuchem.

    OdpovědětVymazat
  58. Tohle není špatně napsané:

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Protektorat-USA-novinarska-nakaza-ohlupovani-lidi-Reziser-ktery-videl-majdan-proti-Zemanovi-zasazuje-nove-udery-466154

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda "neni spatne", naozaj. Ako spieval Kryl - vrah o moralke kaze.

      Svoboda -

      Od roku 1975 do 1989 byl členem KSČ, poté až do června 1993 členem KSČM. I. sjezd KSČM v říjnu 1990 ho zvolil předsedou strany. Jeho volba měla vyjádřit posun komunistické strany k reformám a oslovit širší voličskou veřejnost.

      sa zrazu dnes vyznava-

      "...a stále vnímám Evropu jako část světa, která říká, že má své kořeny v judaismu, helénské kultuře a křesťanství."

      Tak krestanske, helenske a judaisticke korene☺.

      Preco sa ako aktivny clen zlocineckej organizacie v case normalizacie podielal na ich vytrhavani, pokial "STALE" (sic!) "VNIMA" . Teda vnimal i vtedy, ale zaroven bol proti tomu?

      Teda, to jsou mi paradoxy. No, ale dnesnym ludom sa to asi paci...

      Vymazat
    2. A vás to, Jaho, trápit nemusí, vy máte dost svých....

      Vymazat
  59. Znama piesen, ale velmi pekne podana. Kto rozumie textu, a zapocuva sa...pociti.

    https://www.youtube.com/watch?v=7n145-J8ejg


    "Píseň „Amazing Grace“ napsal a složil v roce 1779 John Newton a jedná se o jednu z nejkrásnějších slavnostních písní. John byl námořník z Anglie, který obchodoval s otroky. Když jeho loď na zastihla na moří strašlivá bouřka, málem přišel o život. Po této události se stal křesťanem… a stal se zarytým odpůrcem otroctví.

    Píseň „Amazing Grace“ na vás udělá velký dojem, obzvlášť v provedení a capella skupiny „Home Free“."

    sdilejte.to

    OdpovědětVymazat
  60. Včera jsem přešel kolem kývača v Havu, byli tam stánkaři. Čučo stojí 180Kčs, 2 litry. Vozí ho ze Strážnice, ale možná to je ořechovka, uvidíme.
    http://www.imgup.cz/image/L9dO

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď čtu, že vyrobeno v SK, takže dovoz.

      Vymazat
    2. slušná marže, nabízeli mi jej litr za 35,- bez DPH, taky z Sk...
      ale stát s tím u stánku, to se prodraží

      Vymazat
    3. ne, měla jsem vzorek a klidně bych nakoupila, ale bojím se, že bych neprodala. Fakt bylo dobré

      Vymazat
  61. Zkopírováno do Jaroslava Duška:

    1. Když se ti něco líbí – řekni to.
    2. Když se ti něco nelíbí – řekni to.
    3. Když se ti po někom stýská, zavolej mu.
    4. Když něčemu nerozumíš, zeptej se.
    5. Když se chceš s někým setkat, pozvi ho.
    6. Když něco chceš, popros.
    7. Nikdy se nehádej.
    8. Chceš-li, aby ti porozuměli, vysvětluj.
    9. Když ses provinil, řekni to rovnou a nehledej výmluvy.
    10. Mysli vždy na to, že každý má svou pravdu – a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní.
    11. Nestýkej se se špatnými lidmi.
    12. Nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti.
    13. Naše problémy jsou pouze v naší hlavě.
    14. Okolní svět není ani dobrý ani špatný – je mu zcela lhostejné, jestli existuješ.
    15. Z každé události se snaž získat pro sebe něco užitečného.
    16. Nebuď suchar.
    17. Pamatuj, že nikomu nejsi nic dlužen.
    18. Nezapomeň, že nikdo není nic dlužen tobě.
    19. Nelituj ani času ani peněz na štěstí z poznávání světa.
    20. V životě vždycky spoléhej pouze sám na sebe.
    21. Věř svým pocitům.
    22. K ženám (ostatně i k mužům), stejně jako k dětem buď trpělivý a trochu shovívavý.
    23. Pokud máš špatnou náladu, zamysli se nad tím, že až zemřeš, nebudeš mít ani tu
    24. Žij dneska, protože včerejšek už není a zítřek být ani nemusí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V kolika letech na to přišel?

      Vymazat
    2. Bodem 22 by mě naštval. Kdybych nebyla shovívavá k "machům", ale dá to moc práce a asi přestanu být.

      Vymazat
  62. Mně se Dušek zprotivil, je to mužská hysterka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o něm jenom vím, že žije někde v jeskyni nebo že mu jeblo. Ale tyhle body mi celkem sedí.

      Vymazat
    2. Chtěla bych vidět, jak je plní! :-)

      Vymazat
  63. To: Marie
    No, možná v televizi není jen lživá propaganda - kdo a podle čeho také určí, co přesně je ta "pravá" pravda. Povinné není koukat se na cokoliv, natož mít stále něco puštěné třeba jen jako zvukovou kulisu, když prý ticho léčí. Ale Madam Butterfly z La Scaly si alespoň projeďte - byl to včera s ČT moc příjemný večer.

    To: Alena
    K panu Zemanovi jsem se vyjádřila proto, že o něm pan Kopíček napsal a komentovala jsem nikoliv jeho projev, ale jen onen "bonmot" - netušila jsem do včera, co všechno, navíc zbytečně mnohoslovné, může být považováno za vtipné. No, asi mě jeho osoba či to, kdo na Hrad přijde po něm, zajímá mnohem méně nežli Vás či další. Nemyslím ale, že o něm proto nemohu psát. Nebo to tu snad někdo určuje, nejlépe Vy sama?
    "Odpolitizování ČT má společného s ARTem" tolik, jako že všechno souvisí se vším. Napřed třeba učiníme "lepší radu" a potom zrušíme to, co má malou sledovanost. I když pro mne by byly 2 programy ČT s občasnou kulturou úplně dost.

    To: Ládik!!!
    Potom napište, zda v tom rybízáku byly i vitamíny.
    Neviděl jste asi v ČT náhodou Žida, co měl říkat, že neví, zda by se v nebi chtěl potkávat se všemi, co je na zemi nemusel? Mají vůbec Židé nebe?
    Můj jedinec si žel nemůže vzpomenout, v kterém pořadu ho to při luštění křížovek zaujalo, abych si to mohla ověřit.
    Moudra pana Duška bez komentáře. Mně k životu docela stačí známé: nečiň jiným to, co nechceš, aby dělali tobě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško,
      zdravím. Já netvrdila, že je to tam jen lživá propaganda, ale ta, kterou jsem slyšívala, překročila meze mé tolerantnosti.

      Kulisu užívám jen tehdy, musím-li se soustředit na duševní práci v prostoru, kde se hlukem málem třesou stěny. Doma to naštěstí není, proto nejraději pracuji doma večer, místo té Butterfly, nedá se nic dělat.
      Scalu záměrně nechci vidět před tou plzeňskou inscenací, to připraví o zážitek, dojmy se míchají. Možná si ji někdy pustím až posléze, zatoužím-li po srovnání. Nejsilnější dojmy si uchovávám na díla, která jsem viděla jednou jedinkrát, každé další provedení už něco z toho dojmu rozmělňuje. Tak to u mě prostě je.

      Vymazat
    2. Těch 400m běhu platí pro 50g vanilkových rohlíčků. Za včerejší běh bych mohl sníst 400x50 = 2 kila!! Normový EUrohlíček má 8g, t.j. 125ks do kila, 250 ks za včerejší večer. To byste nestačila péct.
      V čuču z rybízu (100ml) je 530kJ, o vitamínech nepíší.
      http://www.kaloricketabulky.cz/vino-dezertni-rybizove-14--obj-/

      Vymazat
    3. To: Marie
      Tak na ČT včerejší gala (i s hymnou před začátkem, vůbec nevím, kdo byl v té "opentlené" lóži) Madama Butterfly jen do 21.12., ale nejspíše se časem objeví i na YT.

      U nás dnes venku neveselo truchlivo, půjdu se bavit dalším pečením - asi i na Annin recept "Non plus ultra" dojde. Na chození v povětří asi dnes ne.

      Vymazat
  64. Marie,
    co se týče Duška, připadá mi, že se upřímně snaží.
    To, že mu to často nejde, bych mu toleroval - v tomhle punktu je na tom jen o trochu hůř než já.

    Co se týče trpělivosti a shovívavosti k druhým - tam je ta snaha až moc vidět. a pokora mu dost chybí.

    Co se týče bodu 22 - no... V adolescentním věku jsem zformuloval bonmot "Ženy a muži jsou největší nepřátelé lidstva" a dosud jsem neměl důvod ho měnit.

    Podotýkám, že osobně mi Dušek nijak přehnaně sympatický není - ale snaží se, což sympatické být může - a zvláště mnoha ženám je.

    Z hysterie bych ho, Aleno, nepodezíral. Ale pod pojmem hysterie si každý kromě psychiatrů představuje něco jiného, takže Vaši soukromou definici možná splňuje.

    Já osobně každého, kdo neběhá po stropě, neječí hrůzou a neslintá, považuji v současné době za poněkud flegmatického optimistu. To, že i já jsem optimista, vysvětluji každému na potkání, ale zřejmě nemám dar přesvědčivosti, furt mi většina lidí nevěří.
    Musím říct, že jim to závidím.(Všimně te si všichni, jak jsem tolerantní!)

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Půjdu se podívat po šípkách, že bych měl k ořechovici i šípkovici. To také vyžaduje trpělivost.

      Vymazat
    2. Ládiku,
      poslat vás k šípku by bylo v tomto kontextu redundantní. :-)
      Jáchym

      Vymazat
    3. Ale potřeboval bych směr. Kolem plotu jsem všechno vyřezal.

      Vymazat
    4. Vědecké důkazy podporují mínění, že lidé jsou evolucí přizpůsobeni k tomu být běžci. Náš pohybový aparát se vyvinul spíše pro vytrvalostní běh, který hrál významnou roli při lovu zvěře a tudíž obstarávání potravy. Na druhou stranu současný moderní styl našeho života má významný vliv na kvalitu našich šlach, vazů, kloubů, svalů i celého pohybového aparátu. Lidé často začínají s během v pozdějším věku, kdy chtějí bud hubnout nebo trénovat kardiovaskulární systém ale při stanovování cílů nerespektují možnosti a omezení svého těla. Nejpřirozenější a tělu prospěšný je pohyb v přírodě. Spíše než běhací pás, si raději pořiďte psa a choďte s ním běhat ven.
      http://www.rehabilitacniustav.cz/behani-po-asfaltu-muze-kloubum-uskodit-rika-odbornice.htm

      Vymazat
    5. Ládiku,
      běžci jsou mi sympatičtí - je to druh nelétavých kachen.
      Na jednu stranu jim fandím v tom, že žerou jako jediní tuzemští predátoři na zahradách odpudivé španělské maxislimáky.

      Což je ale zároveń důvod, proč váhám vstoupit do jejich řad. Nejprve bych potrénoval na jiných měkkýšíc - ústřicích a hlemýždi zahradním po francouzsku.

      jáchym

      Vymazat
  65. Ládiku,
    přiznám se, ještě relativně nedavno jsem běhal. Za jednou sympatickou dívkou. Ale nějak mi vadilo, že je mladší než moje dcera. Jí, kupodivu, ne. Vysvětloval jsem jí, že je nejspíš gerontofilní.
    Ale máte pravdu, že co se týče kardiovaskulárního systému a jiných souvisejících orgánů (např. mozku, namátkou)to byl zdraví prospěšný trénink.

    Zkusím ten lov zvěře, pokusím se uštvat v zimě srnce. Pořídím si sněžnice - on na ně nemá, ale dám mu náskok.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pamatujte, že výhody sněžnic se projeví až na sněhu!

      Vymazat
    2. Jen se tu, vy dva běžci, moc nenaparujte.
      Zpívání je zrovna tak zdravé. Pro úplně všechny systémy, hlavní i související.
      A je moc divný, že dřív lidi běhali i zpívali nějak mnohem víc. Čím to mohlo být..

      Vymazat
    3. Půlhodina zpěvu koled má energetický obsah 1 deci vína.
      http://rungo.idnes.cz/vanoce-vino-punc-cukrovi-nadvaha-kaloricka-kalkulacka-pfu-/behani.aspx?c=A161206_064028_behani_ura

      Vymazat
    4. Ládik
      Ale doufám, že v případě Naty to na víno nebudete převádět..

      Vymazat
    5. To bych kolikrát musel zpívat celý den, abych ty večery dorovnal...

      Vymazat
    6. Dobrý nápad, otevřu to čučo.

      Vymazat
    7. To není kal, to je orosená sklenice, bylo v lednici (asi špatně, vím).
      http://www.imgup.cz/image/L9yC

      Vymazat
    8. Svařák má 880 kJ (deci). 80kilový člověk to uvede do rovnováhy 14-minutovým během. Litr svařáku je 2:20h běhu - to je cca 15-20 kiláků (podle trénovanosti). To je fakt lepší svařák, než se přejíst vanilkovýma rohlíčkama. A nejlepší je běžet 2:20 od svařáku ke svařáku a pak se uložit k spánku, člověk má v nohách maraton a ještě se ožere.

      Vymazat
    9. pIVO JE TEKUTÝ CHLÉB.
      sVAŘÁK JE TEKUTÝ ROHLÍČEK.
      JÁCHYM

      Vymazat
    10. A já zrovna chtěla zdenka požádat o nějakou fotku s normálním nosem, přiměřeným jeho zdejší autoritě. Tak to tedy beru zpátky....

      Vymazat
    11. Marie,
      ten velký nos si Zdenek pěstuje, aby mohl zpívat s kaloricky náročným francouzským nosovým přízvukem.
      JÁCHYM

      Vymazat
  66. Za forejta sklenář
    asi čínský scénář..
    na praporu čínské znaky
    na nádvoří krmí jaky
    všechny české skleníky
    najímají dělníky
    na výrobu bambusu;
    dost už bylo srandy
    teď krmíme pandy.
    Všechny oční kliniky
    najímají mediky
    stehují se víčka
    zahazuje lžička
    na rýži jsou hůlky
    pro odpůrce kulky.

    OdpovědětVymazat
  67. Ten svařák coby energetický zdroj mě zaujal...
    Ryze teoreticky, pro mladší ročníky Zdeňkubovy kategorie:

    Kdyby se čovek věnoval umírněnému rekreačnímu sexu a při tom kontinuálně cucal hadičkou svařák z ešusu na vařiči - jak dlouho by vydržel?
    (Ten svařák myslím, Zdeňkuba nepodceňuji)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dlouho ne, po 5 minutách by si spařil čepec i knihu.

      Vymazat
    2. Mám desetistupňový indukčnívařič, na jedničku bych si jen mírně otemperoval bachor.
      jáchym

      Vymazat
    3. No jo... ne každý jde s dobou, já bych musel mít ešus na morsu a občas bych přikládal. Ale hadička vidí na Iguaně, ta je ihned k dispozici.

      Vymazat
    4. Foto jako důkaz, že tam je... DN 8mm.
      http://www.imgup.cz/image/L9yj

      Vymazat
    5. Ládiku (17:12),
      tady nejde o to, že bych bůhvíjak zbožňoval pokrok, ale jednak nemám dřevo, druhak má indukční ohřev minimálně o jeden řád vyšší účinnost....a třeťak by dáma mohla vychladnout, kdybych odskakoval přikládat. O sobě raději nemluvím.
      Když člověku pomalounku začne táhnout na sedmdesátku, jsou technické přestávky čím dál tím riskantnější. Zadíváte se do plamenů a zapomenete, do čeho jste se před pár minutami pustil.
      Některé dámy pak začnou být nervózní.
      JÁCHYM

      Vymazat
  68. Tereza Spencerová: Hlásím se přímo ze Sýrie
    Čtvrtek, 08 Prosinec 2016 14:00

    Lidé v Damašku jsou nadšení, že se blíží osvobození Aleppa, nicméně Sýrii čeká další fáze války, válka gerilová. To sděluje přímo z Damašku Tereza Spencerová.

    - Jak se lidé baví, jakým způsobem vnímají vývoj války

    - Když jsem vyšla ráno na ulici, tak jsem viděla normální pracovní den. Děti s taškami na zádech mířily do školy, dospělí do práce – ti, kteří pracují ve státních službách, a těch je většina, v oblecích a kostýmcích – a další třeba za nákupy. Ta každodenní realita Damašku se za poslední tři roky změnila v cosi neuvěřitelného – zvuky dělostřelecké palby nebo výbuchů granátometů a přelétajících stíhaček poté, co se misky vah převážily (s ruskou pomocí) na stranu vlády, vystřídala normalita, která je svým způsobem nenormální. Něco jako mír ve válce. Je to vlastně jakýsi protimluv. A když k tomu ještě na modré obloze svítí slunce a všechno vypadá jaksi optimisticky, tak mi ta válka „kdesi tady za rohem“ připadá ještě neuchopitelnější.

    Včera jsme po příjezdu do Damašku na hotel dorazili asi v šest ráno a napadlo nás, že si dáme ještě kafe na probděnou, procestovanou noc. A v kavárně jsme narazili na tři odredované študáky, kteří to táhli nonstop. Dva kluci, jedna holka, kytara a litry kafe, mátového čaje a pod stolem láhev stoličné. Tvrdili, že nejdůležitější je nenechat, aby se člověku válka dostala pod kůži, aby začala ovlivňovat jeho život, aby se jí začal bát. Je jasné, že v relativně bezpečném Damašku, kde „už to až zas tak moc nebouchá“, podobné řeči znějí možná uchopitelně, ale lidem v Aleppu a dalších městech, kde se ještě válčí, to může připadat jako provokace. Umím pochopit všechny strany, jen nevím, se kterou souhlasit. Byl to surrealistický vstup do prvního dne pobytu v Sýrii, která v těch hodinách ještě vesměs spala.

    Bašár Asad?

    Z Bašára mám pocit, že se u nás – na tom Západě, jak říkáte – ptáme špatně.
    Otázka nezní „Je Bašár Asad diktátor, který musí padnout?“ Koneckonců, v diktátora se zničehonic proměnil rovnou z „drahého přítele“, víceméně ze dne na den, a dnes, díky WikiLeaks a informacím o Clintonovic nadaci, už si můžeme navíc představit i to, že se tak stalo v nějaké „klubovně“ západního mocenského establishmentu, jemuž Saúdové či Katařané adekvátně zaplatili za splnění zakázky – nebo přání, chcete-li. I z hlediska budoucí bezpečnosti Evropy by otázka měla znít: „Bašár, nebo Daeš s al-Káidou?“ Je neuvěřitelné, že mnohé politické nebo mediální „mluvící hlavy“ dál odmítají akceptovat realitu.

    A jak se tváří na mne, Evropana, ze Západu - „bledou tvář“ na ulici? Asi normálně. Někteří se usmějí a jiní ne, jdou si po svém. Co taky jiného?

    OdpovědětVymazat
  69. "Autoři studie položili otázku, zda považují za nezbytné žít v demokratické zemi, lidem ve Spojených státech, Velké Británii, Švédsku či Austrálii. Byli to lidé, kteří se narodili mezi lety 1930–1990. Jak následně studie uvádí, většina starších lidí si přeje žít v demokracii, kdežto mladým lidem je to de facto jedno. Zajímavá jsou přesná čísla: Dvě třetiny Britů narozených ve 30. letech uvedly, že je pro ně nezbytné žít v demokracii, u lidí mladších je to nezbytné jen pro čtvrtinu. Stejná situace je podle výzkumu i u Američanů."
    ---------
    Taky bych chtěl žít v demokracii.
    Nevíte o nějaké zemi, kde ještě za pět-deset let bude nějaká existovat? Jenže to by tam nemohli mít americké ani ruské velvyslanectví, že.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mlaďoši nevědí, co to ta hentá oná demokracie vlastně má být.
      Abych se přiznal, mně to už také přestává být jasné.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Doporučuji poradit se s xeroxem (pokud se tu ještě někdy mihne).
      Ten už Vám to demo vyžene z hlavy.

      Vymazat
  70. Urcite si mnohi, ktori neustale "kecaju" do svetovych politik (najma teda kopicek, sem tam Jachym, atd. Aleny a jej podobne nepocitam, lebo nevedia vobec, o com je rec:-)) vsimli, ze ich sudruh, hlupak a neschopny clovek, Remzi, urobil nejaku akciu, v ktorej SAMOZREJME! prehral. Mna z hladiska NORMALNEHO rozmyslania (ktory som vedel, ze marxisticky debil Remzi prehrat MUSI), samozrejme zaujima, ako to bude pokracovat.

    Dovolim si, vsetkym hlupakom dat na vedomie, ze Taliansko minimalne 20 rokov PODVADZA!!! Preco???

    Lebo sa vzdy robia ako krajina, ze im treba pomoct, ze su na rade v pomoci, po Grecku, ze to bude stat EU miliardy...

    Jednoducho - klamu, podvadzaju, snazia sa vydierat EU a chudobnejsie krajiny.

    Preco???


    Vacsinou diskutujucich na hociakych forach narabaju vzdy s nejakymi udajmi Talianska. Ale Taliansko PODVADZA!!! A trhy to VEDIA!!! Iba hlupaci, ako Kopicek and comp., nevedia NIC!!! Vie to VELMI MALO LUDI, ze Taliansko ma take ZLATE!!! rezervy, ze by zachranilo nielen Taliansko, ale i celu Európsku uniu!!! Da sa povedat, ze ZIADNY stat EU nema tolko ulozenych rezerv v cistom Zlate!!!, AKO tALIANSKO. tEDA tALIANSKO BY SA ihned!!! ZBAVILO PROBLEMOV, KEBY PUSTILO DO OBEHU ASPON polovicu SVOJICH zlatych REZERV!!!

    Samozrejme, informovani ludia to vedia, a preto sa usmievaju na talianske kecy. Hlupaci medituju a cosi riesia, co riesit netreba, lebo clovek s priemernym IQ vie, o ide, no, ale p. Kopicek reagovat skratka MUSI, aj ked vobec NIC nevie-))).

    OdpovědětVymazat
  71. Zopakujem, keby nahodou niekto NEROZUMEL!!!, co som napisal (lebo predpokladam velmi slabu uroven porozumenia).

    Taliansko, napriek tomu ze KECA!!!, ze im treba pomoct, napriek tomu, ze tzv. objektivne analyzy bankovych domov (samozrejem, vsetky riadene z jedneho miesta) tvrdia, ze pride vacsia kriza, ako v pripade Grecka, ked bude treba zachranit Taliansko, tak VSETCI!!!, vratane TALIANOV!!!, PODVADZAJU, KLAMU, a snazia sa vycucat ostatne staty EU!!!

    Taliansko ma od dob Mussoliniho!!! NAJVACSIE!!! ZLATE!!! REZERVY!!!

    Len ich MARXISTI? TROCKISTI...ako napr. Remzi a predchadzajuci, NECHCU UVOLNIT!!!, podobne, ako ich MUssoliniho FASISTI!!! Taliansko je v sucasnosti v podstate najbohatsi stat - len podvadza, ako VZDY!!! Tam NIKDY!!! za poslednych 200 rokov od Garibaldiho nevladol slusny clovek, len PODVODNIK!!!

    Ale hlupacikovia v celej EU, to, samozrejme, nevedie. Ved ako by kadejaki mafiani, leninisti, trockisti, maoisti...mohli i vediet rozmyslat, ze:-). N

    No a potom sa cudujete reakciam takych kopickovcov, alien, marien.:-).

    OdpovědětVymazat
  72. Komu este stale nedochadza, o com pisem, tak nech si porovna zlata rezervy statov. A nech si k tomu da vydavky a HDP!!! krajiny, a urobi analyzu. Pokial je teda schopny tomu rozumiet, co v tomto prostredi Nory o tom uprimne POCHYBUJEM. Aj ked, mozno sa mylim a je tu NIEKTO, kto vie pocitat trochu zlozitejsie formuly:-))).


    http://www.financnytrh.com/ktore-krajiny-maju-najviac-zlata/

    http://www.financnytrh.com/ktore-krajiny-maju-najviac-zlata/

    OdpovědětVymazat
  73. Žirafy pomalu vymírají, z velké části vinou člověka

    "Žirafy velmi nenápadně vymírají, vyplývá to z posledního sčítání těchto zvířat. Podle přírodovědců z Mezinárodního svazu ochrany přírody (IUCN) je nejvyšší savec již velmi ohroženým druhem. Oznámili to po aktualizaci Červeného seznamu ohrožených druhů. Slavný přírodovědec David Attenborough již v červnu podle serveru The Guardian upozornil, že v sedmi státech žirafy vyhynuly. Z velké části za to mohou lidé."

    A názory "jednoduchých občanů" v následné diskuzi - nelze než s nimi souhlasit.

    https://www.novinky.cz/diskuse?id=468067&articleId=/veda-skoly/423104-zirafy-pomalu-vymiraji-z-velke-casti-vinou-cloveka.html&sectionId=986

    OdpovědětVymazat
  74. marie:

    Fotku s nosem, odpovídajícím mé zdejší autoritě si nechci ani představovat. (Právě jsem si nalil první půlhodinu zítřejšího zpěvu.)

    Jáchym:

    Děkuji za důvěru. Bohužel nemám hadičku, která by dosáhla z postele až na sporák do ešusu. A radovánky na lince přímo u vroucího svařáku by mohly být nebezpečné pro všechny zúčastněné.
    ("Všechny" myslím 2 ks - v některých ohledech jsem nudně konzervativní...).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslel jsem si to. Švéd.
      Vy a 2ks přítelkyňů
      Protože jak každý znalec češtinu ví, jinak byste musel napsat OBA místo VŠECHNY.
      Ne každý má to srdce prznit mateřštinu tak jako já - zvláště slušně vychovaný multikulturní konzervativec Vašeho typu.
      JÁCHYM

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Přiznávám, že jsem o užití slova OBA uvažoval, ale to zas nepříjemně sugeruje, že není přítomen ženský rod. Což by byl omyl! Tak jsem raději dal mateřštině na frak.

      Ale že chovám lásku ke Švédsku jste trefil.
      (Možná už jsem to zmínil).

      Alternativní profilová fotografie, kdyby vás omrzel nos...

      http://www.imgup.cz/image/L946

      Vymazat
    3. ... sa mi prevelice páči, protože má kučeravé vlasy :o)

      dobré ráno přeju

      Vymazat
    4. To je přímo z gamlastanu. Někde u té lezecké stěny?
      Gamla Stan - gazdíkovli mladí starostové a nestraníci.

      Vymazat
  75. Pokud by nenapadne vyhynuly zirafy - pro zdejsi ucastniky, urcite pro mne, je zirafa v predstavach zazita jako ponekud vsedni, samozrejmy obyvatel savan v Africe - to by tedy byl gol.
    K tomu pridat prichazejici vyhynuti bedveda mledniho v puvodni, ciste bile verzi - zacina to byt huste. Cele zrychlene. A zjevne. Zmeny.
    Lidstvo se blizi ke svemu Stalingradu? Smerem od zapadu (navzdory)?

    OdpovědětVymazat
  76. ty žirafy mě fakt mrzí. Je tolik jiných organismů, které by vůbec nemusely být na světě, a zrovna někdo ukáže na žirafu!

    OdpovědětVymazat
  77. Tužka napíše,...se žirafou mám ze ZOO ve Dvoře Králové jeden zážitek,...který mne nejprve šokoval,...pak ale mi došly souvislosti.

    Byla jsem u žiraf a jedla jablko,...jedné se zachtělo si taky kousnout,...ale,...poučena z knih pana Vágnera,/ JSOU TO KRÁSNÉ KNIHY/, jsem ji okousané jablko nedala, abych ji nezanesla do těla nějaký ten svůj bacil, či vir. Zato jsem ji začala hladit po hlavě, kterou ke mně sehnula. Pysky a okolí tlamy má velice tuhé a drsné,...ale,...když mě za odměnu láskyplně olízla po tváři jazykem,...bylo to, jakokdyž vám tvář přejede smirkový papír. Rudou a napuchlou jsem ji měla až do druhého dne,...pak to pomalu začalo mizet.
    Na to, čím se živí v buši musí být dobře vybavena.

    Taky odtamtud mám zážitek s orangutanem,...někde jsem o něm už psala,...

    Na safari ve Dvoře Králové se můžete i ubytovat,...krásné letní ráno a iluse opravdové savany plné zvířat skoro dokonalá.

    Tak schválně, zadaří se to poslat,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
  78. Přidám jednu historku o žirafách, která se skutečně před několika lety stala. Jen jsem už zapomněl přesné místo. V jedné rezervaci v Africe se v jisté době za nějaký čas přemnožily žirafy a pak se stala podivná věc, žirafy začaly umírat. Ihned nastoupili odborníci a zjišťovali příčinu úmrtí hned několika kusů těchto zajímavých a krásných zvířat. Za čas se na to přišlo. Jelikož bylo v rezervaci moc těchto zvířat a ta velmi ožírala listy jistých stromů, tak ty zareagovaly zvýšenou tvorbou jedovatých alkaloidů a tento jed byl za úmrtím žiraf. V předchozí době, kdy byl počet zvířat v rezervaci přiměřený, tak tyto stromy tento jed neprodukovaly, resp. jen v omezeném množství a to žirafám nevadilo. Zde se nabízí nádherná otázka, není ta příroda neskutečně zajímavá? No hlavně, aby něco nevymyslela na přemnožený druh Homo sapiens.
    Prosil bych zdejšího vzdělaného přírodovědce, aby na mě nebyl přísný, jak jsem nakoupil, tak jsem to zde prodal. Prostě mě to zaujalo.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je žirafa nejpěknější zvíře, jaké jsem v jaru viděl. Pořád se směje.

      Vymazat
  79. Ládikovi!!!

    Pod blogem von Poserplíny Vopěnky Schwarzenberga máš velmi pěkné hlášky a i rýmy. Moc si mě potěšil a rozveselil. Ti ubožáci nevzdělaní co tam do tebe vandrují neví, která bije! Evropa je čím dál tím více v hrozném sajrajtu (islamizace a plán NWO), co tady dělají záměrně zednářské partičky, které ve skutečnosti jí vládnou a jsou ovládané partou od nejbohatších rodin Západu, tzv. penězoměnců resp. iluminátů. Většina z nich je bohužel spojená se sionismem. Obyčejní židé s tím nemají nic společného.
    Starý Poserplína samozřejmě s nimi spolupracuje a často se zúčastňoval akcí Bilderbergu či CFR a několikrát byl přednášet svá moudra v žid. zednářské velmi významné lóži B´nai B´rith. Tahle parta byla i za přípravou na konci 19.století rozpoutání 1.WW, jen se to moc nikde neventiluje.
    Tehdy rozhodli kucí, zmocnit se finančního systému USA a to se jim před koncem r.1913 podařilo a také se tam rozhodovalo o rozbití německých mocností jako bylo Německo a Rakousko-Uhersko! Ve světové politice se nic neděje náhodně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rakousko uherské vyrovnání bylo v 1867. Teď bude rakousko muslimské vyrovnání a rakousko zmizí.

      Vymazat
  80. Teď jsme s Naty opakovali vlastivědu a dověděl jsem se, že hlavním spojencem Německa byla Brazílie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naty má ještě čas se doučit.
      Před nedávnem u maturity pravil jeden z maturantů na dotaz komise, kdože to bojoval za II.světové války,
      že Němcí spoečně s Američanama a Angličanama bojovali proti Rusákum.

      Maturitu nakonec dostal, dnes nejspíš buduje evropské hodnoty.
      Nebo připravuje nové Libri prohibiti, podle kterého budou ekologicky páleny knihy, ve kterých je tradiční pojetí dějin.

      Koneckonců - proč ne? Do čtyřicátých let se nepodíváme, do přítomnosti ano - a v televizi se dá vidět a slyšet i přesný opak toho, co vnímáme naživo.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Už je poučená. Ale tak, že možná chytne pětku.

      Vymazat
  81. liška:

    Už to není taková sláva... je to deset let zpátky.
    Ale pořád něco zbylo :o)

    Ládik!!!

    Přes vodu z Riddarholmenu. Pokud si trochu pamatuju názvy.

    OdpovědětVymazat
  82. http://brno.idnes.cz/zena-naletela-podvodnikovi-dfe-/brno-zpravy.aspx?c=A161207_152028_brno-zpravy_vh


    Neverim, ze muze byt nekdo tak blby...
    josef

    OdpovědětVymazat