20 prosince, 2016

KRTINEC č.176

207 komentářů:

  1. Komentáře zmizely, zkouška připojení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omluva - planý poplach!
      Záměna 176 za 177 :-)
      JÁCHYM

      Vymazat

    2. Trestní zákoník
      ČÁST DRUHÁ
      HLAVA X
      Díl 6
      § 357

      § 357Šíření poplašné zprávy

      (1) Kdo úmyslně způsobí nebezpečí vážného znepokojení alespoň části obyvatelstva nějakého místa tím, že rozšiřuje poplašnou zprávu, která je nepravdivá, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.

      Vymazat
  2. Tady orel, tady orel, přepínám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      jdu si za trest sednout na záchod projevit účinnou lítost.

      Dva roky je moc, kolik je za poplašnou zprávu podle práva šaria?
      Žebych jako konvertoval, dřív než mě předstihne Herman.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Za vyjímečného stavu 8 let, a ten může být u nás vyhlášen i zpětně.

      Vymazat
    3. A napřed se musíte Hermanovi omluvit za odsun!

      Vymazat
    4. Ládiku, Aleno,
      včera jsem se odsunul
      do postele.
      Ale Herman v ní naštěstí nebyl.
      Jinak bych od něj vyžadoval omluvu za přísun.
      JÁCHYM

      Vymazat
  3. Hilfe, hilfe!
    Tady tunisan Ahmed Mohammad K., ztratil jsem se v Berlíně, zapomněl jsem v kabině náklaďáku svůj ausweis. Jsem nyní v Česku kam jsem zabloudil. Nedivte se, že umím česky, ale můj fotr tady studoval a pak zůstal zde diplomačit a já zde vyrůstal a tak jsem se trochu té češtině naučil. Hilfe, potřebuji se dostat do nějaké naší komunity. Dejte mi návod.

    OdpovědětVymazat
  4. Už to na mě práskli, jmenuji se Anis Amrí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tunisane, prý jsi v Itálii podpálil školu!
      Ale my v krtkovišti nejsme dnešní a odhalíme tě! Máme tu dlouhé i krátké zbraně, tak bacha.

      https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/424373-tunisan-podezrely-z-atentatu-uz-v-italii-vypalil-skolu-berlin-vypsal-tucnou-odmenu.html

      Vymazat
  5. To jsem zvědav, proč má kostlán zadní nohy křížem.

    OdpovědětVymazat
  6. Pan Janeček hledá nového presidenta na internetu - jeho navrhnout nelze.
    https://www.prezident21.cz/news
    K návrhu je třeba dát číslo mobilu pro ověřovací SMS a asi i foto kandidáta. Takže Ládikovi !!! ponecháme stejná práva jako panu Janečkovi, ne? Hlasovat já půjdu až k volbám.

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, jako hra dobré.
    Janeček mě kdysi zaujal - asi nonkonformností, nadšením pro spravedlnost, kterou tvrdil že hájí.... pak mi ale z oka vypadával víc a víc. Mám dojem, že se vším jen baví, ale nechci soudit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě skončil stavbou baráku (psanou na otce) v chráněném území. Vyčuránek.

      Vymazat
  8. Sice trochu starsie, ale celkom prierezove video o Presove. Kto tu este nezabludil, ma moznost sa aspon co to o nom dozvediet.

    https://www.youtube.com/watch?v=7_TkU8KvYTA

    OdpovědětVymazat
  9. A Vlk st. na Psu:
    http://jdem.cz/ctf9j2
    "Putin a Trump jsou pro náš tisk a hochy, co sami sobě udělili titul „vůdčí role“ ve společnosti, něco jako kombinace Hitlera a Pinocheta, Babinského a Jacka Rozparovače, moru a neštovic, Belzebuba a Godzilly atd. ...
    ...Obama, pokud se mu nepodaří na posledních chvíli rozpoutat konflikt Ruska s USA (a že se v poledních dnech snaží, že?!), odejde. Čím déle pak bude Merkelová ve funkci, tím hůř pro Evropu a pro nás. Člověku se až nechce věřit, že Němci - po strašlivých zkušenostech s nacismem a po strašlivých zkušenostech jejich východním části s komunismem - jsou už zase jako stádo. A jdou vstříc záhubě Německa, jak jej známe. A muslimské Německo nebude o nic lepší, než bylo nacistické.

    ...Vrcholem totální neschopnosti Unie vést a motivovat své obyvatele je nápad boje proti „rozvratným proruským webům“. Jak tyhle nápady Unie a u nás ministra vnitra Chovance dopadnou? Jak zajistí, aby obyvatele „ruský nepřítel“ nemátl svými nepřátelskými řečmi? Jak zajistí, aby lidé nepodléhali „nepřátelské propagandě“, která je podle sovětského vzoru trestná, i kdyby byla pravdivá? Co budou dělat? To pak budou následovat příklad nacistů, kteří papírovým kolečky na knoflících radiopřijímačů hlásali „Pamatuj, že poslouchání zahraničního rozhlasu je zakázáno a trestá se káznicí nebo i smrtí“? A budou před spojením na každý podezřelý web posílat do počítače výzvu, že je dotyčný při napojení registrován policií? ...
    ...Čtenáři se mne často ptají, co si myslím, že bude následovat u nás. Osobně se domnívám, že naši pravdoláskovníci se budou do konce své ideologické vlády chovat jako Jakeš v roce 1989. I v době, kdy už jinde padne, myšleno obrazně, nová „eko-femino-gay“ Berlínská zeď. Ostatně, až padne u nás, tak značná část takzvané „prostituující se inteligence“ podobně jako po roce 1989 náhle zjistí, že to, co přišlo, vlastně vždycky chtěla. A vrhne se na budování dalších světlých zítřků. Za naše peníze.
    Už je přímo vidím!"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že Vlk to napsal výborně.
      Každý asi přemýšlí, jak a kam to může jít dál, co bude následovat. Srovnání s Jakešem - ano, ale jen do jisté míry. Dneska si mnohem víc lidí už nenechává nic nabulíkovat, troufnou si, mají vlastní informační zdroje a možnosti zjistit si, co se kde děje a kdo nám moc kecá. Pravdoláskaři, ti nejprolhanější a nejvíc finančně závislí, už cítí vodu v botách a začínají ztrácet nervy.
      Souhlasím, že ať to radši postupuje pomalu a bez - teď už asi těžko sametové - revoluce.

      Vymazat
  10. Na odlehčení: Gérardu Dépardieu v Rusku chutná! Inu zdravé povětří... A na Putina nedá dopustit. A hraje Cyrana.

    http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-svetove-celebrity/438853/gerard-depardieu-na-divadelnich-prknech-ukazal-odulou-tvar-a-obrovske-bricho.html

    OdpovědětVymazat
  11. Ládiku, s Rosickým to prý vypadá nadějně, zase možná vyběhne na trávník za Spartu!
    „V úterý jsem s Tomášem strávil hodinu a půl příjemného rozhovoru. Jsme pozitivní, máme konkrétní představy o tom, jak by se měl vyvíjet jeho tréninkový proces,“ podotkl Požár.
    „Tomáš se do přípravy zapojí v jejím průběhu,“ poznamenal jeden z Požárových podřízených u prvního týmu trenér David Holoubek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni snad přes něho nějak perou peníze. Proč se s ním bavil 90 minut? Hrát může i bez keců.

      Vymazat
  12. Nemůže, je zraněný.
    https://www.o2sport.cz/fotbal/prehledne-mapa-zraneni-tomase-rosickeho-co-ho-v-kariere-trapilo-nejvic/

    OdpovědětVymazat
  13. Tužka napíše,...Tomáš Rosický je přesně ten somatický typ, který se na fotbal nehodí. Lépe,....na dnešní pojetí fotbalu.

    Dnes se hraje silový ,útočný způsob hry, velmi silně kontaktní, a to jedincům s lehkou, křehkou, ptačí kostrou a osvalením nevyhovuje.

    Pan Tomáš Rosický má velice dobře propracovanou techniku hry, umí vymýšlet dobrou taktiku kolektivní hry, to je na něm velice cenné,...ale,....

    Ale,...měl se narodit v první polovině dvacátého století, kdy se hrál převážně technický fotbal, málo kontaktní, pravidla byla přísná, dotyk na tělo soupeře byl nekompromisně trestán. A nehrálo se v zimě a chladu,....byla to vyloženě jarní a letní hra.

    S chladem přichází stahování svalů, jejich trhání, praskliny v úponech a šlachách,....on je má méně mohutné a tím víc zranitelné.

    Před osmdesáti lety hráli vrcholový fotbal i drobní subtilní hráči,....dnes mezi těmi dravci neobstojí.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jemu není 18, má 36 a věděl, jaký je a do čeho jde. Proč nešel do nekontaktního kolektivního sportu?

      Vymazat
    2. Mohol by ist do Saudskej Arabie, Kuvajtu...tam je teplucko...☺.

      Vymazat
  14. Teroristický postup českého národního výboru při odpojování dodávky tepla z předraženého centrálního zdroje a jeho nahrazování levnějším zdrojem:

    Jedna z připomínek "úřednice":

    "Projektová dokumentace musí obsahovat řešení jak budou dotčena naše práva vyplývající z věcného břemene rozvodného tepelného zařízení a jak bude naloženo s přípojkou včetně stanoviska vlastníka pozemku."

    Těžce se na to odpovídá, aby baba vydala kladné stanovisko. Před 2 lety jsem měl podobný případ, skončil u soudu (kupodivu vítězně pro levnější variantu) a babu nadřízený vyhodil z práce (možná výš, čert ví). Člověk se musí nasírat hned po ránu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úřednická kravina. Normální soud takovou hloupost by neměl podpořit.

      Vymazat
  15. Spaciál na Acz: 9 portrétů uprchlíků.

    Po kliknutí se mi zobrazí černá stránka. Nejde na ní ani rolovat, abych ověřil, zda na ní nenajdu nějaké klikyháky. Asi se soudruhům z Acz něco nepovedlo, možná to napraví. Třeba našli 9 černých ovcí nebo 9 bílých vran v milionu saracénských nájezdníků. Njn, stane se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na upoutávací stránce jsou vpravo 2 hlavy s jednou dvojtou burkou a 2 rameny, normálně bych to nazval siamská dvojčata, tady ale možná půjde o islámská dvojčata. Budou pobírat dvojtou dávku? S těma bude muset chodit právník.

      Vymazat
  16. Policie zveřejnila podobu grázla, o kterého se zranila Kvitová. Jak jsem včera předpokládal, jeho poznávacím znamením je pobyt v solárku. A ona ho pustila dovnitř!! Asi bydlí víc v Monaku, než tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý se představil jako revizní technik.

      Vymazat
    2. Nejdřív psali, že šel odečítat elektroměr. Ten bývá mimo byt, na veřejně přístupném místě. Revizákem byl až posléze.

      Vymazat
    3. Len debil, alebo nejaka tenistka pusti do bytu cloveka v dnesnej dobe, ktory tvrdi, ze robi reviziu, ci odpocet cohokolvek. Vsetky taketo akcie su s dostatocnym predstihom VOPRED oznamene obyvatelom, s uvedenim dna, hodiny a pod. Ze si to neprecitaju na oznamoch vchodu (bloku, domu...) poniektori dovercivi dochodcovia, to by som, aj ked s istou davkou skepse, chapal. Ale ze do bytu pusti cudzieho cloveka akoze inteligentna osoba (ved jazdi po svete a cosi uz by mala vediet, nie?), tak to mi nejde do hlavy. Alebo je na tom s IQ horsie. Akurat, vie hrat tenis...

      Vymazat
    4. P. S. Moja mama ma 86, nestihla, ako je zrejme, vystudovat vysoku skolu, ale do bytu nepusti pomaly ani svoje deti, nie ze niekoho cudzieho...

      Vymazat
  17. Z Nerudy mám jedničku a prý je to pěkné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. gratulace! Je bezva, když člověk zjistí, že na to stále má ;o)

      Vymazat
    2. A zanedlouho začne Ládik!!! trénovat na maturitní testy (za penízky se asi k testům SCIO může přihlásit kdokoliv) a za další chviličku na státnice. Kam se Vaše želízko chystá - na gympl v Těšíně, aby krasobruslila nepřerušeně? Vlastně by tam mohla najednou i s Naty, je-li tam i od primy.

      Jak ve Znojmě a pod Beskydami - tady prudce šedo. Včera jsme viděli na večerním špacíru ze dvou světových stran ohňostroje, ani žádného svatého nebylo.

      Vymazat
    3. Jsou nahlášeny 3 školy, uvidí se. Pravomoci mají rodiče, my ne. Já bych ji šoupnul někam do migračního oddělení PČR, tam bude do budoucna hodně práce.

      Vymazat
    4. Nejvíc práce v uprchlických centrech budou mít antifrustrační sexuální asistentky.
      Ale je to náročný třísměnný provoz, vyžaduje se VŠ, komunikační schopnosti a znalost turečtiny,arabštiny alespoň tří dalších azijských a čtyř afrických jazyků.
      JÁCHYM

      Vymazat
  18. Prý uvalili sankce na Putinova kuchaře. Ten z toho musí mít psychické trauma!

    Putinův osobní kuchař nesmí do USA kvůli širším sankcím
    Petrohradský podnikatel Jevgenij Prigožin, označovaný za osobního kuchaře ruského prezidenta Vladimira Putina, se ocitl na sankčním seznamu USA.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Čechách dělal nejvyššího číšníka koncem 17.stol. Jáchym Slavata. Kdoví, jestli je Jáchym jeho potomek.

      Vymazat
    2. Neděste mě!
      je to sice hezkých pár generací a potomků levobočků bude už hezkých pár tisíc, ale co když si někdo dá tu práci a taky na mě uvalí dědičné kuchařské sankce?

      A Pirožkin se tak těšil, že na rozlúčku bude v bílým baráku péct Oblbamovi prigožky!

      JÁCHYM

      Vymazat
  19. http://zpravy.idnes.cz/pohansky-knez-kozi-rohy-fotografie-ridicsky-prukaz-usa-pjb-/zahranicni.aspx?c=A161221_071907_zahranicni_ekl

    Tak to s tou legracej zkusim dnes znovu...
    josef

    OdpovědětVymazat
  20. Tereza Spencerová dodává, co nikdo neřekl k masakrům tohoto týdne. Západ letos přišel o všechno
    http://jdem.cz/cthsv6
    Terezka zase perlí:
    ..."Putin organizuje totiž teroristické útoky vždy od dvou odpoledne, zatímco ráno, od sedmi do desíti, okupuje Pobaltí a Švédsko, a pak, před obědem, ještě dvě hodinky – než začne ruským sportovcům osobně rozdávat doping – hackuje americké demokraty a jejich Hillary… To vždycky zmáčkne „Entěr“ a tváří se u toho prý náramně spokojeně.... :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Vražedný kamion samotář se potuluje vánočními trhy, ale on přece jen má své řidiče!

    http://jdem.cz/cthte5

    OdpovědětVymazat
  22. Jak naučit své dítě finanční gramotnosti:

    http://jdem.cz/ctht66

    OdpovědětVymazat
  23. Jdou na mě emoce
    asi jsou vánoce
    zboží jde na dračku
    hrachovka ze sáčku
    dávno už není
    v obchodech plení
    dělný lid regály
    na stromcích zavlály
    vysoké cenovky
    dost bylo hladovky
    dáme si do nosu
    kapra na podnosu
    a salát z kobzolí
    ať žlučník nebolí.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak ještě dvě haldy, a mám hotovo. Už mi z těch čísel a opravováního jde hlava kolem. Počítám, že do půlnoci bych mohla být hotova...
    Pak konečně vyhlásím sváteční klídek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ještě jeden barák, jednu obchodní schůzku večer, kolem 23 plánuju konec a ráno jedu vybírat prachy. Pak bude čas na dárky a v sobotu na stromek.

      Vymazat
    2. Buquoyovi jste to tam pěkně nasolil, Ládiku - že prý říct to důležité bez obalu. Přesně tak!

      Vymazat
  25. Jak tak slyším různé komentáře, někdo to asi myslí vážně s myšlenkou, že až bude těch atentátů a výbuchů po Evropě tolik, že už na ně média ani nebudou reagovat, nebo jen sotva znatelně, že to chlapíky, kteří je provádějí, přestane bavit a skončí s tím. Že to dělají jen pro poděšení lidí. Vyvrátit se to nedá, ale stejně, kolik obětí by to ještě stálo? a stát bude, to je jasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1% nic není ... v EU je prý 500 000 000 lidí, 1% je jenom 5 milionů, to se ani nepozná. To nebude stát novinářům za zmínku.

      Vymazat
    2. No protože jinak se ten cynismus a vyhýbání se pojmenování jevů jako zabití, zavraždění, zločin... a téměř úsměvné reakce, jak už jsou tam zase lidi v pohodě a pěkně se veselí a nakupují, aby ukázali... ani nedají pochopit. Jen aby se neřeklo - za to zase může ta baba, všechna krev padá na její hlavu. Kdepak.

      Vymazat
    3. Na rynku jsem hepy
      dám svařák do řepy
      hraje na mě amplion
      blíží se sem kamion
      lidi někam běží
      někteří už leží
      ještě jednu rundu
      rozepnu si bundu
      na hradě chci horáčka
      než mě ahmed rozmačká.

      Vymazat
  26. znovu jsem si našla pořad s paní Filipi, tady to vše teprve začínalo. I klepetko ještě byl docela normální. Hlavně druhá půlka stojí rozhodně za shlédnutí
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/212411058040827/

    OdpovědětVymazat
  27. Dnes bol v Slovenskej televizii dalsi diel zo sestdielneho serialu Pribehy tatranskych stitov. Fascinujuce, uchvatne, poucne a inspirujuce. Ako darcek pod vianocny stromcek - SKVELE!!!

    Ukazka:

    http://www.k2studio.sk/filmy/pribehy-tatranskych-stitov

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, pane JAHo. Prohlížela jsem si po Vašem prvním upozornění tady: http://www.csfd.cz/film/310074-pribehy-tatranskych-stitu/prehled/ a dívala jsem se, že u Vás už jdou opakovaně.
      Od pana Barabáše ČT dokumenty kupuje - nevím, jak dlouho po jejich natočení. Já určitě viděla "Vysoké Tatry - Příroda zamrzlá v čase" - ty u nás šly 4 roky po natočení v roce 2007 v roce 2011 a pak ještě jednou. Snad koupí i tyhle. Klidně si počkám (DVD nechci)- nebo se lze kouknout na internetu? Příležitostně pohledám.
      Dnes je na ARTu paní Gruberová:
      http://www.ceskatelevize.cz/porady/11275454968-cosi-fan-tutte/21638665098/
      Pokud náhodou opět neklamou, bude i na internetu.

      Vymazat
    2. No, my sa zo skromnosti svojime svetovo znamymi ludmi radsej ani nechvalime. Sme radi, ze nasi ludia mozu NIELEN v Cesku a okolitych krajinach studovat, riadit podniky, nemocnice, divadla, rezirovat, riadit ministerstva...reprezentovat, filmovat, hrat (divadlo, na nastroje, v sporte...), ucit,...Prilisna chvala nasich by mohla toto vsetko poskodit:-).Takze - sme radi, ze mame aj umelcov, ako je aj Gruberova a ze ich aj ini uznavaju:-). Pekny zazitok.

      P. S- Prave teraz je u nas problem, kto bude sportovec roka, napr. Sama svetova spicka...

      Vymazat
  28. "Během dne se objevily informace o dalších důkazech, které policii navedly na stopu Tunisana Anise Amriho. Úplně na začátku to však byly doklady nalezené v kabině nákladního vozu. Ty ale policisté našli až den po útoku. Podle deníku Süddeutsche Zeitung to bylo proto, že policisté nechtěli hned v pondělí kabinu "kontaminovat" svým zápachem, než k ní pustí speciálně vycvičené psy"
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Skoro dva dny hledali speciálně cvičené psy, kteří by
    a) byli odolní proti německému policejnímu zápachu této zhodlařené frašky

    b) dokázali do kabiny donést a nainstalovat jednu ze sad falešných dokladů, které vyráběli na míru vytypovanému blbečkovi, která bude zastřelena v sebeobraně čackými německými policisty.
    Pokud ho už nemají čtrnáct dní před útokem v mrazáku a nečekají, až Makrela odpíská jeho přesun do mikrovlnky.

    Zatím poslušně hlásej do médií den předem každou plánovanou razii.

    Ale koordinace vázene - i v novinách ohlášené razie pozdržel úřada kvůli pravopisným a jiným chybám v rozkaze o 24 hodin.

    Pokud by "pachatel" už nebyl předem prtvý, dalo by se to vysvětlit nadějí, že zapomněl vystoupit v Austrálii protože zaspal a je naděje, že po obletu zeměkoule opět přistane v Německu a nechá se (spolu s několika kolaterálními ztracenci) rozstřílet hrdinnými německými policisty na letišti v Berlíně.

    Jen doufám, že nebude mít českou hnědou bundu a arafatovsku šálu, poznávací to chovanecké znamení.
    To by si chlapec za své služby nezasloužil!
    Mimochodem - už prohledali kliniku??
    (Black Duck)



    OdpovědětVymazat
  29. Prý jsou němci nejlepšími zemědělci v evropě. Dokázali ji celou pohnojit jednou krávou.

    OdpovědětVymazat
  30. Je viac ako smutne a signifikantne, ze k SKUTOCNYM udalostiam a vyrokom uvedenym v samotnom CLANKU dabl doktora sa akosi NIKTO nevyjadroval tak, aby Zemanove BLABOLY (uvedene dabldoktorom) nejako VYVRATIL (ze neboli povedane, napr.). Preto, ze asi NEMALI NIC, co by dabldoktorove citaty vyvratili, vsetci odporcovia dabldoktora radsej ODVIEDLI pozornost od Zemanovych kecov na nieco ine. I to o niecom svedci...

    OdpovědětVymazat
  31. Až se Afričané a Asiaté skutečně zvednou, tak nás prostě převálcují. Znalec kultur Atapana Zelený radí, jak to přežít

    "Evropská společnost je strašně slabá, vyšeptalá historií i vývojem a ztratila pud kulturní sebezáchovy. Tvrdí to etnolog Mnislav Zelený, jemuž amazonští indiáni dali v dobách jeho častých pobytů mezi nimi jméno Atapana. Při zamyšlení nad migrační vlnou, které starý kontinent už druhým rokem čelí, poukazuje na nepřekonatelné rozdíly mezi migranty a místními. Platí to jak pro vztah muže a ženy, jenž je součástí víry nově příchozích a nemůže ho změnit několikahodinový kurz chování, tak postoj k práci, který je u nich zcela jiný než u nás."

    Píše se o tom, jak jsme zemím bývalých kolonií „ublížili“. Je namístě se tímto způsobem ohlížet do minulosti?

    "O tom mluvím velice často a je to tak. Při objevování světa, kdy už tenkrát před těmi pěti šesti lety byla zahájena globalizace, jsme ten svět dobývali. Ale dobývaly ho jen určité země, které byly na tu dobu vyspělé, a ty řešily věci z dnešního pohledu bezohledně, ale z tehdejšího tak, jak to tenkrát bylo vhodné. Když ty historické události hodnotíme dnešním pohledem, tak je pochopitelně hodnotíme jinak, než je hodnotili tenkrát. Tenkrát byla spousta věcí normálních. Ale samozřejmě je třeba uznat, že jsme jim ubližovali a ublížili, rozkradli jsme je a ničili jsme je fyzicky i duševně. Ale neustále říkám, že teď se karta obrací. A my se v tom svezeme s celou západní Evropou, která si je kolonizovala a my jsme třeba jen nečinně přihlíželi."

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Az-se-Africane-a-Asiate-skutecne-zvednou-tak-nas-proste-prevalcuji-Znalec-kultur-Atapana-Zeleny-radi-jak-to-prezit-468183

    OdpovědětVymazat
  32. Tak Zeman má prý "horoucí výmysly" (Buquoy), a já zase horoucí jazyk. Olízla jsem omylem horkou čokoládovou polevu rovnou ze sporáku.... ou ou ou ou! Ještě že už nemusím mluvit :-) Jo, a proč to sem píšu: rada - osvědčuje se studená voda, nechat vždy chvíli v puse chladit. Až si taky spálíte jazyk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A horká zpráva o prezidentských kandidátech: kandiduje prý i princ Bajaja. Kavárna je nadšena - ten bude málo mluvit a na vše jim kývne. Jako ostatně už jeden aristokrat.

      Vymazat
  33. Tužka napíše pro pana Ládíka,....mám prosbu,...pokolikáté už,...prosbu o přeposlání trochu textu pod poslední blog pana Petra Klána.
    Čekala jsem s tím, až pachuť z událostí v Berlíně se mi trochu rozptýlí v podvědomí.

    Děkuji moc,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  34. nevíte náhodou, kam se podělo cca dvěsta tisíc lidí, co trpělo dosud v Aleppu?

    Druhé největší syrské město Aleppo je opět celé pod kontrolou vlády, oznámila syrská armáda. Byla tak ukončena čtyři roky trvající nadvláda povstalců nad některými částmi města. Z obléhaných oblastí ve čtvrtek odjely poslední konvoje s rebely i civilisty.
    Podle mluvčí MVČK Kristy Armstrongové bylo z města za týden evakuováno kolem 34 000 lidí. Evakuace začala před týdnem. Východní Aleppo byl poslední významnou baštou odpůrců syrského režimu, povstalci východní část města obsadili v roce 2012. Nyní byli stejně jako evakuovaní civilisté odváženi hlavně do oblastí, které jsou v rukou opozice a také radikálních skupin.


    a ještě vánoční strom v Aleppu https://www.youtube.com/watch?v=rYiJF5OCgFQ&t=3s

    OdpovědětVymazat
  35. a ještě komentář z Týdne
    K dobytí Aleppa pomohla syrskému režimu ruská armáda, která je v Sýrii od loňského září. Ruský ministr obrany Sergej Šojgu ve čtvrek řekl, že při ruském bombardování bylo v Sýrii "zlikvidováno" 35 tisíc bojovníků. "Od zahájení aktivit ruské letectvo podniklo 17.800 operací, zasáhlo v 71 tisících případech infrastrukturu teroristů, zlikvidovalo 725 výcvikových táborů, 405 výroben výbušnin, 1500 kusů vojenského zařízení, 35 tisíc bojovníků a mezi nimi 204 velitelů," řekl Šojgu.

    OdpovědětVymazat
  36. Clintonová dostala nejvíce hlasů ze všech poražených uchazečů v dějinách. Konečné číslo se vyšplhalo na 2,9 milionů hlasů navíc oproti vítěznému Donaldu Trumpovi. Jde o pátý případ v amerických dějinách, kdy kandidát získal více hlasů od voličů, avšak prohrál ve sboru volitelů. Konečná bilance Clintonová vs. Trump je 227 ku 304 volitelským hlasům.

    no a jak je jí to platné? Prý je dokonce něco jako nejméně důležitá osobnost na světě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli by zveřejnit, jaký důchod jí sociálka vyměřila.

      Vymazat
  37. "Podle americké Asociace pro kontrolu zbraní (ACA) nyní USA vlastní 7 100 jaderných zbraní, zatímco Rusko jich má 7 300." (idnes).

    Myslím, že sbližování je na dobré cestě, že můžeme klidně spát a budovat šťastné zítřky pro naše muslimské nadřízené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ono to s tím muslimským štěstím nebude tak horké. Bude jaderná zima, v létě Postpraze hice třicet pod nulou... a pak jednotvárná strava:
      Ráno a vpoledne dorůžova vypečený radioaktivní křesťan, večer na bolení břicha radioaktivní křesťanské živočišné uhlí z mětských dolů poblíž epicenter výbuchu.
      Doufám, že jsem halal, kdyžuž jsem nechutnej.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Já su tak vyšťavený po dnešku, že by mě nevypařil ani jaderný výbuch. Jdu čerpat sílu na zítřek.

      Vymazat
  38. Tužka napíše pro pana Ládíka,...díky ještě jednou.

    Tak ten text.

    Tužka napíše,...vážený pane Kláne,..díky vstřícnosti stálého přeposílatele, Vám mohu napsat.

    Těší mě to. Jak jsem si přečetla Váš text, hned se mi vybavilo, jak jsem si na jednom řeckém ostrově koupila alabastrový valoun a na něm je kresba jakéhosi dravce,...jen hlava a nádherně vykreslené oči.

    Byl večer, přítmí, takže jsem neobjevila všechny nuance kresby. Za denního světla se na mne ten dravec dívá, ať stojím vpravo, vlevo,uprostřed, stále mě sleduje,...pohled není zrovna přátelský,...a tak skončil zabalen v černé látce ve sklepě, kam odkládám to, co se mi dvakrát/ani jednou/ nelíbí, ale pro jejich zvláštnost to nevyhodím,..a darovat se mi to nechce,...síla, která z toho vyzařuje, není dvakrát příznivá.

    Teď mě napadlo,..až půjdu po Vánocích k řece, tak ho tam hodím,...budu si pamatovat místo, a když se zadaří, tak ho budu v létě hledat, doufám, že se při potápění neutopím.

    Už jsem se několik let a něj nedívala,...třeba změnil pohled,.....uvidíme.

    Díky za blog,....přeji krásné Vánoce a samé štěstí v časech příštích.
    Totéž přeji svému ochotnému přeposílateli,...a budu mít dobrou vůli dát mu pokoj, dokud zase nenapíšete zajímavý blog.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  39. Sbohem moje palando
    nahání mě komando
    zakuklených helmutů
    jdou jak stádo mamutů
    dělat pozdní razii
    myslí, že mě zabijí
    krátkou dávkou z kulometu
    jenže já jsem v minaretu
    tam se střílet nemůže
    v něm mi alách pomůže
    v něm mě alách chrání
    jenže nemám stání
    potřebuji mezi lidi
    ať je alách neošidí.

    OdpovědětVymazat
  40. Tužka napíše,.....navzdory vánoční oblevě to bude,....


    Zimní sonáta.

    Když zvedneš hlavu k zenitu,
    sněží,....a sníh na čele ti taje.
    Tichounká hudba zazní tu,
    to Sněhová Vločka ti hraje.

    Hudba sfér snáší se dolů,
    skladby z mlhovin vesníru,
    dychtivé,něžné,...i s trochou žalu,
    láska hraje na tvém klavíru.

    Okouzlen nocí, hudbou, vločkami,
    darem z vesmírného kůru,
    spěcháš zpět známými cestami.

    Na prahu nemůžeš uvěřit tomu,...
    Sněhová Vločka s hvězdami,....
    přišly hrát do tvého domu.

    Je to jako vánoční přání návštěvníkům Nory.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkné, konečně jsem začala pociťovat vánoční náladu. Díky, Tužko!
      Pěkné, klidné Vánoce, takové, jaké je chcete mít.

      Vymazat
    2. Ad: Tuzka

      Mile, vdaka.

      Vymazat
  41. Na polopravdy a lži nejsem zvědavý a tak blogy doubledoctora obvykle nenavštěvuji. Protože však jeho polopravdy zde šíří jeden profláknutý žvanil, zběžně jsem zrakem přelétl blog a jedna závažná polopravda mi ihned vběhla do očí.
    Nic nového pod sluncem, lhář obviňující jiné ze lhaní sám zůstal lhářem.

    OdpovědětVymazat
  42. Čtu si o Janečkově hře, a je to síla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hajzl non plus ultra.

      Vymazat
    2. Jak to myslí s těmi telefonními čísly, to jako doopravdy bude chtít?

      Vymazat
  43. Berlínský advent nepřežila Češka Naďa Č. V novinách se už pomodlili Luboš i bohuš.

    OdpovědětVymazat
  44. Na náměstích zátarasy,
    fízl s puškou plavovlasý
    bodá svůj zrak ostříží
    zda se Amrí neblíží
    v liazu či v tatře,
    policajt ho natře.
    Nahlásí ho veliteli
    "ten uhání, ten metelí,
    právě projel kolem
    přes stánky, jak Golem.
    Šéfe, co mám udělat,
    nechci problém přidělat,
    těch už máme dosti,
    mám uklízet kosti?"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Nejdřív vyplň hlášení
      že byl viděn strážemi;
      nenadělej chyby
      čtou to velké ryby.
      Počkáme na právní výklad
      v úsilí nás nesmí zviklat
      ani ztráta času,
      sleduj jeho trasu.
      Eviduj mu přestupky
      nestrpíme ústupky,
      na konci mu dáme účet,
      takový, že půjde bručet".

      Vymazat
  45. Kolonie Österajchu
    jednoho dne zatla glajchu
    do hradní střechy,
    vyskákaly blechy.
    Kdo to fanglí máchá?
    To president Hácha.
    A po slavné bitvě
    ležíme na pitvě
    na pitevním stole
    to bolí, ty vole!
    Stali jsme se kolonií
    jiní z mojí práce tyjí.
    Tasili jsme šavle.
    Na ně! Vašku havle!
    Tak nám vládnou Sasi,
    mi z toho jebne, asi.
    A teď nám to vemeno
    chce poprznit plemeno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rumunsko bude mít první muslimskou premiérku v dějinách EU !
      " Jak uvádějí, dosud nepříliš známou političku, která vstoupila do partajních řad teprve loni, oznámili jako kandidátku na premiéra socialisté, kteří vyšli z parlamentních voleb počátkem prosince jako nejsilnější strana.
      Navzdory masivním skandálům, které je provázely celý loňský i letošní rok, se jim podařilo získat více než 30 procent hlasů současně v obou komorách parlamentu.

      Jak list dále píše, oficiálně Shhaidehovou ještě musí pověřit sestavením vlády prezident Klaus Iohannis. Formálně však nemá žádný důvod ji odmítnout.
      Předem avizoval, že sestavením vlády nepověří jen politiky, kteří byli zapleteni do korupčních skandálů, či za to dokonce již byli odsouzeni. To je případ současného lídra rumunských socialistů Livia Dragney a také důvod, proč sám neaspiruje na premiérský post.

      Dragnea si letos v dubnu vyslechl dvouletý podmíněný trest za volební podvod. Tento týden se nicméně stal šéfem dolní komory."
      (Zvolit si ve volbách můžeme koho chceme, ale jen z kandidátky, kterou nám přikážou.)

      Vymazat
    2. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rumunsko-bude-mit-zrejme-muslimskou-premierku-468317

      Vymazat
    3. První byla makrela. Akorát ještě nenosí burku.

      Vymazat
    4. Ládík zase básní! Výborně!

      Vymazat
  46. Všem krtkům dobré vůle
    krtajícím v žule
    bohatého ježíška
    žížalky do bříška;
    adventní rotyku
    měkkou motyku
    klídek pod zemí
    málo kamení.

    OdpovědětVymazat
  47. Pohlad na mesto, kde som prezil cast svojej mladosti. Asi od 1:28 do 1:32 je na zabere i nas dom v centre, kde mala babka na prizemi obchodik (samozrejme, to som este nebol, lebo po vojne to sudruhovia zabrali) a my sme byvali hore. Odtial nas potom sudruhovia stahovali kade-tade (ja si pamatam za cca 6 rokov asi 7 miest).

    https://www.youtube.com/watch?v=yN7PkTldoHY

    OdpovědětVymazat
  48. Štědrý den již zítra, milí virtuální kamarádi... Všem přeji:

    Pod stromeček balík zdraví, vzácný poklad, jak se praví,
    lásku, štěstí, žádné hádky, spokojenost, hezké svátky,
    radost, úspěch, pevný krok a pak šťastný nový rok.

    K tomu trochu sněhu od Lady se semaforskou Purpurou:
    https://www.youtube.com/watch?v=Y8GzAZLadbw

    Včerejší přes 3 hodiny Mozarta na internetu ČT do 5.1., na dnešního Pavarottiho v MET z roku 1988 se lze kouknout na YT:
    https://www.youtube.com/watch?v=lktl9i_VFfY&list=PL901AE76D63554102&index=2

    OdpovědětVymazat
  49. Jé, krtci už vítají Vánoce. To nám sem přijde i Ježíšek? Tak i ode mě - pár veršovaných přání, od srdce poslaných.

    Dnes je na domovské stránce googlu animovaná skupinka dětí, prý "Veselé vánoční hody":
    Veselé vánoční hody!
    Zpívejme, bratři, koledy:
    o tom, co se vskutku stalo,
    že se lidem narodilo Děťátko.

    A jedno aktuální přání, ne že by bylo právě poetické:
    Věc je to už víc než jistá,
    přepadne nás terorista,
    ví se datum útoku,
    jezdí v saních,
    má berlu u boku.
    Zdraví, láska ať je s váma,
    třeba je to jenom fáma.

    Přichází čas zázraků,
    čas setkání, čas nadějí i splněných přání... Krásné svátky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zázrak by byl, kdybych vybral všechny prachy od dlužníků...

      Vymazat
    2. Skuste im pohrozit kontaktmi s uprchlikmi ☺.

      Vymazat
    3. Kupte si v hračkárně hračkový samopal, oblečte si burku a zpívejte koledy!
      JÁCHYM

      Vymazat
  50. Jdu kupovat rybu... kdyby to byla zlatá rybka, tak vím, co si budu přát!

    OdpovědětVymazat
  51. Scenar sa plni do puntika...

    http://ix.sk/NUnKv

    OdpovědětVymazat
  52. V Aleppu rozsvítili vánoční strom, ale o tom se v našich novinách nepíše:
    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/9426-aleppo-vanocni-strom-vitezstvi

    OdpovědětVymazat
  53. Muž podezřelý z útoku v Berlíně byl zastřelen v Miláně
    23. 12. 2016 10:36

    Muž, který byl podezřelý z teroristického útoku v Berlíně, byl podle informací agentury Reuters zastřelen během přestřelky v italském Milánu.
    Muž podezřelý z útoku v Berlíně byl zastřelen v Miláně
    Foto: Archiv
    Popisek: Italská vlajka

    Pravděpodobný pachatel teroristického útoku ba předvánočním trhu v Berlíně Anis Amri byl podle informací agentury Reuters zastřelen v Miláně. Stalo se tak v brzkých ranních hodinách. Informaci podle všeho potvrdily i německé úřady. Bližší informace však německé úřady neposkytly.

    NIKDY NEBYLO TAK SNADNÉ BÝT VĚŠTCEM JAKO V TĚCHTO DNECH!
    (Doufám, že se jim předmražený "podezřelý" při zatýkání nezlomil a skutečný pachatel dostane druhou šanci hodit vinu za další atentát na polského, ruského či českého teroristu - podle akutní potřeby Vůdkyně a jejích nadřízených.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já su tak ščastné!
      Veselé svátky a pokoj všem muslimům dobré vůle!

      Vymazat
    2. 11:12 som na to dal odkaz...☺.

      Vymazat
    3. Pet identit....kde beha ten zbytek vi jen Allah.

      Vymazat
  54. Mám stromek a kapry, nikde ani noha, už balili.. ještě za tatu na chatu
    http://www.imgup.cz/image/LrJ0

    OdpovědětVymazat
  55. Nova taktika migrantov. Nebudu sa predsa trapit na lodickach. Uspori i EU, nemusia chodit k Libyjskym brehom a nakladat a prekladat. Sorosove zdroje sa lepsie zhodnotia ☻

    http://ix.sk/ovsoe

    OdpovědětVymazat
  56. " A co Evropa, tím myslím Evropskou unii? Může ji válka s terorismem více semknout, či naopak rozložit? Co je podle vás z psychologického hlediska pravděpodobnější?

    Nejprve kapku terminologické přesnosti. Mluvíte o válce s terorismem, tak mluví většina politiků. Je to velmi nebezpečné zjednodušení. Současná migrační krize s sebou nepřináší pouze terorismus, ten je tím okamžitým a nejviditelnějším efektem. Nebezpečí z migrace plynoucí má mnohem širší záběr – jde o negativní, devastující dopad na celou naši civilizaci, na způsob života, který se v této oblasti vytváří po tisíciletí. Taková devastace není vidět hned, nejde však na druhou stranu o něco plíživého. Negativní změny vidíme již v zemích, kde islámská ideologie měla možnost zapustit kořeny, v zemích sousedících s námi. U nás tyto nežádoucí a zničující změny mohou nastat v řádu ne desetiletí, ale let. A dopad na Evropskou unii? Uvažujme logicky. Doposud nebyl schopen systém s názvem EU vyprodukovat jediné smysluplné opatření, které by přispělo k řešení problému, ať problému s migrací, či problémů ekonomických. Jediná smysluplná řešení nalézají jednotlivé státy.

    Z toho vyplývá:
    pokud se NEFUNKČNÍ systém utuží, semkne v „nerozborné jednotě“, bude efektivnější? Odpovězte si."
    (Psycholog)

    OdpovědětVymazat
  57. Pochvala stepní myslitelky ze včerejška. Další prognostik!





    Avatar
    Lead Belly • před dnem

    Paní Džamilo jste velká stepní myslitelka. Vašich 6 verzí nápadně připomíná 6 vyšetřovacích verzí německé policie po berlínském masakru.

    Vědělo se, že někde k útoku dojde, nicméně nikde nebyl v dohledu svědek, natož policita. První í podezřelý nevyhovoval, byl loňským migrantem, to by nedělalo dobře. Tak se po 12 hodinách pustil a ejhle, našly se doklady jiného ve voze. Ten byl v Evropě alespoň tři roky. Sice měl tři identity, ale víme, i kde se narodil a kde bydlel.
    Tak se dvě hodiny předem ohlásila razie v táboře, kde už půl roku nebyl, aby stihli uklídit. Německý policista má rád pořádek, všechno v komínku.
    150 policistů oibklíčilo tábor qa šlo zase domů, protože byla v příkazu gramatická chyba.
    Asi místo der bylo das.
    Tak hledáme a hledáme.Během Vánoc to vyšumí, další obohacení na Silvestra to překryje.
    Myslím, že ve finále najdeme agenta Kremlu.Džamala Novikova. Bude mrtvý. Mrtvý prd ví a prd vypoví.
    Možná by po takové bleskové policejní akci odstoupil i ministr vnitra stepních Kazachů, ale Němec drží hubu a krok a má úctu k autoritám."

    (Ale zas se něco pokazilo... Nezoufejte ale, pachatel měl šest identit, určitě jedna z nich byl agent Kremlu!
    Stačí ještě třikrát či čtyřikrát opakovaně den co den během následujícího týdne pečlivě prohledat sedačku jeho auta a máme to! V nejhorším se zjistí, že to byl kuchtík Putinova kuchaře. Po atentátu jel ještě honem do Itálie pro autentický recept na vánoční italskou pizzu.)

    OdpovědětVymazat
  58. Aspoň pro mě - stále ještě nabíjecí písnička. Každopádně hlasové pohlazení od 75leté dámy zpěvačky, která umí. Z koncertu v O2 aréně, 20. 12. 2016

    Marie Rottrova -Kun bily zive 2016
    https://www.youtube.com/watch?v=isluSUbb7QI

    http://musicserver.cz/clanek/54732/marie-rottrova-a-hoste-o2-arena-praha-20-12-2016/

    OdpovědětVymazat
  59. jedny šípky..
    http://www.imgup.cz/image/Lrm9

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olympus fotí krásně, čistě.
      Aspoň tam u Vás máte trochu bílé zimy, jinak asi všude bláto.

      Vymazat
    2. u nás nádherně bílo, námraza jak u Mrazíka, ale cca 300 metrů vzdušnou čarou je to pryč. Je na mě ten nahoře hodnej. Teda zatím, ráno moudřejší večera...
      Mám hotovou rybí polévku a salát, taky jsem přepouštěla máslo (Marie, dost drahá záležitost, však víte), zítra pro mladšího syna dělám "víneršnytzel", pravý, telecí...
      a pesák je zase v čudu. To abych si připravila teplé spodní prádlo, vlastně pětikilo. Ach jo...

      Vymazat
    3. liško,
      toulavého pejska nezávidím, to máslo ano. Mě ten nahoře vůbec nemá rád, nejspíš za ty žerty s máslem. Zdá se mi, že jedna várka vanilkových rohlíčků je cítit jakoby mírně žluklým máslem.. tak jen doufám, že aspoň ty, co jsem už rozdala, byly v pořádku. Mně se vrací čich po rýmě vždycky hrozně dlouho, a ani chuť není nic moc.
      Zvládněte útulek a pesáka holt berte jako dáreček, co se dá dělat.

      Vymazat
  60. Řekl jim někdo, že si těch dvaasedmdesát panen musí každej večer sami nafouknout?

    https://twitter.com/paulczynski

    oldo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná že to tlumočníci neumí přeložit!

      Vymazat
    2. ten pan Petr je docela moje krevní skupina ;o)
      pro blba, co by mě snad zase chtěl chytit za slovo, míním tím, že stejně by byla mou krevní skupinou i žena podobného humoru...

      Vymazat
    3. Na plnou pláž lidí se přivalí poloslepý chlápek, rozbalí deku, svlékne se do plavek a vytáhne z tašky nafukovací pannu a začně ji nafukovat. Okolo se povalující lidé zkoprní. Náhodou vzadu u stánku občerstvení je místní policajt a rychle přijde k pánovi a jelikož ho zná, povídá: Karle, co to tady vyvádíš, vždyť tady nafukuješ gumovou pannu? Ten se zarazí a povídá, sakra, tak to jsem se spletl, asi jsem celou zimu spal s kajakem!

      Vymazat
    4. Liško, to je hrůza, když už člověk musí vysvětlovat napsané kvůli pár blbům, co lezou za ním i do Nory...
      Já mám taky hotovou polévku a kapra naporcovaného a ocitronovaného v lednici - smažit budu až v poledne. Vínršnicl z telecího bych si dala hned, ale musíme kapra...

      Vymazat
    5. Maxime :-)

      Alena asi neuvidí zlaté prasátko, když se v poledne nebude postit. U nás čočka s vejcem v poledne, až večer ryba. Ale je to spíš kvůli odlehčení, vidina zlatých prasátek mě fakt nevzrušuje :-)

      Vymazat
  61. Zrovna na ČTV24 probíhal rozhovor Kata (přezdívks u StB) Kavana s Cyrilkem Svobodovic a než jsem to přepnul, tak jsem stačil zaslechnout moudrost Cyrilka, že se musí přestat do zemí, kde probíhají války a zejména Sýrii zbraně a musí být od OSN prosazeno tvrdé embargo na tyto dodávky zbraní do takových zemí.
    Strašně rád bych se Cyrilka zeptal a bez ohledu na to, kdo tam ty zbraně vyváží, Cyrilku: Kdo ty zbraně platí? Jinak by tam nikdo ty zbraně nedodával! Zadarmo nehrabe ani kuře. Taková Sýrie, tedy ta část proti Asadovi nemá dnes ani penny, leda že by prodávali na úvěr písek, toho tam mají dost. Takže Cyrilku, kdopak ty velmi drahé zbraně do zemí jako je Sýrie platí. Že by měli pravdu konspirátoři co ukázují na USA, SAE, Katar apod. hodné zemičky?

    OdpovědětVymazat
  62. A jeden vtípek z diskuse:

    Malá děvčátka než jdou spát, dívají se pod postel, jestli tam není bubák.
    Bubák než jde spát, dívá se pod postel, jestli tam není Chuck Norris.
    Chuck Norris než jde spát, dívá se pod postel, jestli tam není Putin.:-)

    OdpovědětVymazat
  63. Já bych, být Googlem, to "vánoční" vůbec vynechala a psala bych k obrázku jen "Veselé hody"! To by snad soudruhy muslimy neurazilo...
    Korektnost nade vše!

    OdpovědětVymazat
  64. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  65. Člověk by neřekl, co se do něj vejde jídla. Dnes budu jíst až večer, běžet bych měl nejmíň 2 maratony za sebou. Normálně bývá tatarák v misce, ale včera mi ho připravili do lavoru. A zákusky, a té šlehačky. Boule za ušima.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kde jste na té hostině byl? To už Vás nějaká neziskovka lanaří jako svého předsedu? Nebo oslava úspěšného vymáhání?

      Vymazat
    2. Narozky táty + ségry v Jes. 87+60.

      Vymazat
  66. Na nadělování dárků „Ježíškem“ se sice skoro všichni těší a tradice je to prastará. Ovšem to, co Ježíšek představuje, do pokrokové společnosti vnáší celou řadu negativních jevů a naší mládeži dává špatný příklad již od raného dětství.
    Už dost toho bylo napsáno o nehygienických podmínkách, do kterých matka Maria Ježíška přivedla. V chlévě, kde porodila, jistě nikdy nebyla žádná inspekce ze zemědělské a potravinářské správy, natož z hygieny. Rovněž u porodu zúčastněná(!) zvěř zjevně neprošla prohlídkou České plemenářské inspekce.

    Porod se navíc nedá do statistik zanést ani jako porod v nemocnici, ani jako domácí porod. Už od začátku z toho tedy dělala rodina holubník. K dobru by se Marii dalo přičíst, že ve své době měla odvahu počít nesezdána, ale ty její následné trapné výmluvy…

    Maria s Josefem jsou podezřelí z krácení daně. Dostali hromady vzácných prezentů, darovací daň ale neplatili z ničeho. Vzhledem k tomu, že minimálně část jich pocházela ze zahraničí, měla by o darech mít informace celní správa. Ale nemá. Zřejmě tedy ještě došlo k pašování a stát přišel o příjmy z cla.

    Ani v dospělosti to s Ježíškem nebylo lepší. O Ježíškových daních z příjmu nikde neexistují záznamy. Přitom tento živnostník prokazatelně provozoval činnosti v oblasti poradenství, koučingu a meditací.

    Víme bezpečně, že platby za tyto služby nebyly hrazeny bezhotovostně a že Ježíšek nefakturoval. V tom případě měl být zaregistrovaný k EET, ale ani to neudělal. Zjevně proto také neustále měnil místo podnikání a provozovny.Maria s Josefem jsou podezřelí z krácení daně. Dostali hromady vzácných prezentů, darovací daň ale neplatili z ničeho. Vzhledem k tomu, že minimálně část jich pocházela ze zahraničí, měla by o darech mít informace celní správa. Ale nemá. Zřejmě tedy ještě došlo k pašování a stát přišel o příjmy z cla.

    Ani v dospělosti to s Ježíškem nebylo lepší. O Ježíškových daních z příjmu nikde neexistují záznamy. Přitom tento živnostník prokazatelně provozoval činnosti v oblasti poradenství, koučingu a meditací.

    Víme bezpečně, že platby za tyto služby nebyly hrazeny bezhotovostně a že Ježíšek nefakturoval. V tom případě měl být zaregistrovaný k EET, ale ani to neudělal. Zjevně proto také neustále měnil místo podnikání a provozovny.
    Patrně mu v tom pomáhal znalec daňového systému Matouš, sám bývalý výběrčí daní. Aby toho nebylo málo, Ježíšek za Matouše coby svého zaměstnance (živnostenský list neměl) nehradil sociální a zdravotní pojištění. Dokonce snad svým dvanácti zaměstnancům nehradil ani minimální mzdu. Není divu, že mu třináctý pracovník utekl.

    Tak tedy neplnění hygienických standardů, krácení daní, zatajování příjmů, neodvádění pojistného, obcházení cla. Není divu, že má Ježíšek každý rok na rozdávání...
    http://www.reflex.cz/clanek/komentare/76696/davam-jeziskovi-rok-maximalne-dva-a-pak-bude-mimo-zakon.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. se mi tam zkopíroval dvakrát stejný odstavec, ach jo...

      Vymazat
    2. Já bych řekla, liško, že to účetnictví bude ještě celkem malý problém. Horší to bude, až Ježíškovi a celému příbuzenstvu vytmaví ideovou stránku, a to se s nimi pak vůbec mazat nebudou. Ti ostří hoši.

      Vymazat
    3. LIŠKO,
      (A POCHOPITELNĚ I VŠICHNI OSTATNÍ)
      Vánoční sazby:

      https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/12/24/vtip-na-tento-den-253/

      (Jáchym)

      Vymazat
    4. Lidi, když si vzpomenu, jak se nesměly ve školkách a školách zpívat koledy, ve kterých se objevoval Ježíšek, zpívala se třebas neškodná: Stojí vrba košatá, pod ní koza rohatá...atd.
      Lidé chodili na Choreu Bohemicu, byla to oáza pokoje, češtví, tradic a nakonec se vždy zpívala Narodil se Kristus Pán... jako odboj...
      No a kruhem jsme se vrátili zpátky, Na Googlu namísto Svaté rodiny jsou Veselé vánoční (zatím) hody, leckde v evropských městech není vánoční strom (za totáče taky nebyl), začínají se objevovat první připos.ané "vlaštovky", které jsou horlivější, než je nutné - ve školách, v úřadech..
      Ježíšku, ty to vidíš!

      Vymazat
    5. Skandál ve Švédsku: škrtaly se odkazy na křesťanství ve vánoční koledě

      „První verš jsme zpívali normálně podle původního textu. Ale už druhý, kde se hovoří o narození Ježíše Krista, byl přeškrtnutý tužkou. U třetího verše bylo zrušeno slovo Betlém a nahrazeno ‚nás všech‘. A takto podobně to šlo i s dalšími verši, kde se vyskytoval odkaz na křesťanství. Považuji něco takového za velmi frustrující. Není to poprvé, kdy má vedení školy strach, když přijde řeč na křesťanskou víru,“ říká pastor." (PL)

      A tohle se děje ve Švédsku nyní (před týdnem). Přesně, vybavilo se mi, jak jsme v 70. letech museli vymazávat slovo ježíšek a nahrazovat je např. slovem bratříček. Némlich to samé!!

      Vymazat
  67. a Teď tu naší
    "Děduška Moróz, jólku nam priňós, lůčšej jólky nět, što priňos nam děd".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste musel/a být nějaký premiant/ka v ruštině, to já už bych si to tak nepamatovala.

      Vymazat
    2. No, anonyme, teď to bude bez koled, jen kobereček a 5x denně. A koledy si budeme zase zpívat tajně, v domácí konspiraci, zapřísahat děti, že o tom nesmějí před immámem mluvit.

      Vymazat
    3. A z dnešního pohledu, děduška Moroz nám nakonec moc neublížil, mluvilo se o něm ve škole, "přijel" k rodičům do práce, dostali jsme kolekci a pak se slavily Vánoce v rodinách normálně. Nevím o nikom, kdo by musel slavit 24. dědušku Moroze.
      ALe teď to bude něco jiného, teĎ přijde ten mladý a ten se nezakecá....

      Vymazat
    4. Děduška Marórazík rozhodně nebyl tak vlezlý jako Santa.

      Pravda, vzpomínám, jak se v 70. letech prodával asi dva roky perníkový Mikuláš s (tehdy) politicky korektním označením Vánoční muž.
      (Napadá mě, jestli feministky pro příští rok neprosadí, aby vykastrované Mikulášo mělo kromě plnovousu ještě genderově vyvažující ňadra dmoucí.
      Tedy - jestli nebude mít tou dobou už burku.)
      JÁCHYM

      Vymazat
  68. sv.Mikuláš
    V západní liturgické tradici jeho svátek připadá na 6. prosinec a oslava tohoto svátku je spojena s rozdáváním dárků dětem (obvykle v předvečer 5. prosince). Byl inspirací pro vytvoření mýtické postavy Santa Clause, dodáním dalších atributů.[2]

    OdpovědětVymazat
  69. Čím křivější stromek, tím stabilnější... http://www.imgup.cz/image/Lr01

    Zdravím všechny krtky http://www.imgup.cz/image/Lr0F

    OdpovědětVymazat
  70. Přeji všem krtkům v Noře klidný Štědrý večer. Zařiďte si to, jak dovedete, já vyrážím na velkou rodinnou večeři, která může dopadnout dobře nebo to bude horor, uvidíme.
    Pak se budu věnovat duchovním věcem...zítra na shledanou.
    A jako dárek ode mne je zde moje oblíbená písnička o Vánocích od pana Bulise:
    https://www.youtube.com/watch?v=g2wh1eSMx34

    OdpovědětVymazat
  71. Cital som dnes doobedu. Celkom zaujimava uvaha:

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/12/24/buh-se-stava-clovekem/

    OdpovědětVymazat
  72. Taky se vydávám pomalu na štědrovečerní večeři.

    (Letos asi druhou nejsmutnější za svůj život...Tak to chodí.)

    Přeji všem krtkům i nekrtkům, ať mají Vánoce co nejhezčí to jde !
    A pokd to z nějalého důvodu nejde, tak se to třeba vylepší napřesrok!

    Zázraky se dějí - už jsem jich v životě pár zažil!

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vám taky, Jáchyme, a dobré zažití. Toho všeho.

      Vymazat
    2. Všechno špatné se v dobré obrátí. Říkal někdo.

      Vymazat
  73. Letos byly větve až k zemi, na dárky nebylo moc místa, jenom na placaté a malé. Stromek byl vyhodnocen jako nejhezčí v historii, stojí bez podstavce.

    OdpovědětVymazat
  74. Lunapark je perfektní, decentní, na fotku moc ne, na oko ano. Foťák to bez stativu nepobere. A holky jsou suprové... jen ty anglické či jaké koledy mi nesedí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluju ke stromku, jak jinak s takovou sekyrkou a nářadím... to musela být paráda přímo stavitelská. Zdobily holky samy, nebo přišly k hotovému?
      A heleďte, kdo by to do lunaparku řekl- tak paráda. A já měla předsudky, že to bude moc divoké.
      Anglické koledy je pustí, to je teď ve školství móda, všechno ingliš.

      Vymazat
    2. K hotovému. Menší to obrečela, jenže dávala přednost mobilu. Tak příště.

      Vymazat
  75. Dojedeno, dopito, dozpíváno. Včetně dnes velmi dobře ladícího psa. Bylo radostně všem pospolu, jenom prázdná židle po tom, kdo ještě před rokem byl, a už není, je důvod ke smutku.
    Potěšilo mě darované velké kuchyňské prkénko, lepší než ta malá, co z nich všechno padá. A stolní kalendář s legračními fotkami mlaďochů, domluvili se na mě. To si snad ani v práci na stůl nemůžu postavit, pořád bych se chechtala. Nebo možná zrovna jo...

    Nebudete mi, krtci, věřit, ale celý večer jsem se těšila na jeden zákusek. Českou barokní muziku. Vřelý dík Aleně za to připomenutí před pár dny, pouštím si ji skoro denně a nemám slov. Dýchly na mě pocity ze zpěvu Michnových Nebeských kavalérů a dalších kousků z Loutny české, kdysi v mládí ve sboru…, Andělsky nádherná melodika, něha i expresivní citovost textů - zážitek z jiného světa, jinak se to nedá říct. Ty sbírky jsem téměř neposlouchala, u nás se na koncertech často nedávaly a nic mě k nim nepřivedlo, až teď to doháním. S chutí a nadšením. Inu, všechno má svůj čas.
    Přeju všem příjemný zbytek večera, a kdybyste náhodou...

    Zavítej k nám, Dítě milé (Bedřich Bridel)
    https://www.youtube.com/watch?v=_pdcaz3YbDk

    Vánoční hudba českého baroka (A. Michna, Česká mariánská muzika)
    https://www.youtube.com/watch?v=o-3PB9fGM-E

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Bridelovi ako barokovom skladateľovi hudby som nepočul. Krasne, milo jednoduche...

      https://www.youtube.com/watch?v=o-3PB9fGM-E

      Vymazat
  76. Včera v záři mléčné dráhy
    přejed jsem se bez rozvahy;
    dneska jsem se postil
    úkolů se zhostil;
    v černočerné temnotě,
    na kopci, na samotě
    žene vítr mraky sněhu
    aby přidal do příběhu
    dalších krásných vánoc
    bílou duchnu na noc.



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skoro tak hezký, jako ten Michna z Otradovic. :)
      Tak dobrou.

      Vymazat
  77. Já dnes baroko nevolím - poslechnu si zítra, Marie.
    Ale tohohle Neckáře (Půlnoční) jsem teď slyšela poprvé - to mám za to, že neposlouchám rádio a nekoukám na vyhlášení Slavíků. (Oficiální video mě zpracováním příliš nenadchlo.)
    https://www.youtube.com/watch?v=3Mo9wk1rzU8

    Štědrý den fajn, úplně překvapivý dárek pro mne letos žádný. Nejvíce mě asi potěšilo CD Adama Plachetky. A ještě více starší vnučka, co té mladší darovala plyšáka ve vlastnoručně oblepené krabici. "Destrukční deník" začal být požíván - už si ho přeje i ta mladší.
    Venku malinko pochumelilo a taje.

    To: Ládik!!!
    Ten Váš "lunapark" Vám tak světelně flekatí dům? To tu také jedni mají, ještě s krápníky či čím - včera jsme potkali na procházce. Fakt vyfotit nelze? Ze zvědavosti příležitostně zkusím.

    Tak jsem si tu hezky porovnala záda a jdu si číst. Také všem dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám 1 fotku, ale chtělo to přisvětlit něčím jiným, ať jsou vidět obrysy domu. Tady je tma jak v d..., když nesvítí hvězdy.

      Vymazat
    2. Má to další plus - podle intenzity chvění skvrn na okně se dá poznat síla větru.

      Vymazat
    3. BJ
      Neckářova Půlnoční je myslím z r. 2012, byl to hit. Dokonce ji vyžadovaly poslouchat i děti ve škole, hráli ji v rádiích. Pro mě to bylo zajímavé tím, jak V. N. zpívá, jakým způsobem a jak se změnila jeho technika a výraz... po těžké nemoci.

      Vymazat
    4. Teprve teď jsem si ji pustila a jak je patrno, je už z konce r. 2011, logicky. Pro upřesnění.

      Vymazat
  78. https://www.youtube.com/watch?v=D9gMoBV8zwM

    OdpovědětVymazat
  79. Kdepak jsou ty loňské kýble?
    Letos lilo podle bible,
    ale ne jak před archou;
    nemusel jsem pod ťarchou
    dvojky kýblů rovnat záda,
    kostra tomu byla ráda.
    Jenže mi to chybí -
    baštím řízky rybí
    prokládám je cukrovím -
    jak si potom odpovím?
    Co jsi dělal v zimě?
    Jakés nosil břímě?
    Rychle něco dělej
    hlavně dovnitř nelej
    žádné sladké vody
    nežer čtyři chody,
    bo se blíží BKB,
    měl bys lítat, jestřábe.
    A ne jako prase
    nadlábnout se zase.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládíku, to šlo přímo na komoru! Ach jo, není mi sukně, asi se srazila....
      Zítra začnu! :-)

      Vymazat
  80. zřítilo se letadlo s Alexandrovci... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to lidská tragédie. Upřímnou soustrast pozůstalým.
      Zpěváka lze nahradit, člověka ne.

      Vymazat
  81. R.l.P. Já už bych do letadla nevlez ani za kus masa.

    OdpovědětVymazat
  82. Celý den - tma jako v pytli.
    Nabízejí se dvě možnosti: svítit, nebo spát. Hádejte, k čemu inklinuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste fundamentalistka - BUĎ - NEBO !
      To já jsem si rozsvítil ... a usnul.

      Dá se při troše dobré vůle zvládnout obojí.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Jáchyme, hezký Boží hod přeju. Tak jste to včera zvládnul, zdá se. To je dobře.

      Vymazat
  83. Tak si tu přehrávám CD ARIAS pana Plachetky. Ve výběru je i Dvořák, Smetana a Pauer. Ale že mi Ježíšek nadělil i vánoční X MAS pana Margity, dávám sem tuhle - třeba ji vezme na milost i Ládik!!!:
    Adam Plachetka (na X MAS pana Margity)- Mary´s Boy Child
    https://www.youtube.com/watch?v=_pIKMbpdoOM

    Ještě k Alexandrovcům. Jejich vystoupení u nás příští rok prý zrušena nebudou. Pohledala jsem, že my na nich byli v roce 2009. Zážitek, ale znovu nemusím.
    Nevím, co na tohle neštěstí zde občas vzpomínané dračí díry, možná jsou v různých částech světa různě. Kéž jsou vždy alespoň vyváženy těmi šťastnými - jsou také některé dny lepší než jiné a spočitatelné?

    A protože "na Štěpána není pána", nezapomeňme zítra ty mužské, co budeme mít ráno poblíž, hezky umýt. "Prý proto, aby byli zamokření muži a chlapci zdrávi a otužilí."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. temný lunapark: http://www.imgup.cz/image/Lrv3

      Vymazat
    2. Tak už fotit zkusmo nebudu, Ládiku!!! - to je přesně ono. Kdo si asi pohledem na tu krásu u Vás vylepšuje náladu? Kolemjdoucí?
      Že se včera fotily stromečky, dárečky a obdarovaní - máme Olympus TG3, dokonce s nahráváním stereo jsem po více než dvou dvou letech zjistila. Udivilo mě, že je i vykupují zpět, kdo ví na co: https://www.megapixel.cz/olympus-tg-3-cerny
      Že se věci, co fungují, nemají měnit, tak vydržíme s tímhle a potom bych si přála nějaký na váhu poloviční - zbytečně chytrý a s velkým rozlišením být nemusí.
      Dohrálo mi i X MAS, tak se jdu poptat, co má na večer v televizi vybráno můj jedinec. Kočky jsem už viděla - že by na novou pohádku? Co u Vás - bez televize?

      Vymazat
    3. Bývalá pohádková mánie na mě přece jen zakývala prstem, a tak jsem si pod dojmem hádání se veřejnosti na netu přehrála z videa z čt1 včerejší pohádku Pravý rytíř. Asi mám pořád slabost pro některé věci, tak jsem měla dojem, že tomu rozumím a vcelku souzním s tvůrci, až na některé těžkopádné a zdlouhavé epizody. Myslím, že ani dětem shlédnutí neublížilo.

      Dnes se překonám a pustím Tv na Erbenovu Zlatovlásku, co z ní udělali. V krajním případě přepnu na Moravce, případně pohledám další Michny. :-)

      Vymazat
  84. Hm, nezavisly a originalni myslitel...
    Ten Robejsek je ale skromny...
    josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Josefe,
      Ani mně se genialita nevyhýbá!
      Dobrá zpráva vždycky je, že se po několikaměsíčním či několikaletém trapném plácání dopracuji k prokazatelně geniálnímu názoru.který obdivují intelektuální autority napříč glóbem.

      Špatná zpráva je, že už totéž napadlo někoho před stopadesáti až dvanácti sty lety a zapomněli mi o tom říct.

      Ale mám jenom kvůlivá falešné skromnosti podceňovat ty geniální myšlénky jen proto, že shodou okolností napadly i mne??

      Já Robejška i Járu da Cimrmana plně chápu - vím z vlastní zkušenosti, jaké to je !

      JÁCHYM

      Vymazat
  85. VÁNOCE 1938
    "I dnes touto fanglí zrady mávají ti, kterým nestačilo šedesát milionů lidských životů ve druhé světové válce, která byla v každém případě pokračováním té první / deset milionů ztracených lidských životů /.
    Fangličkáři, kryjící se tu funkcí ministra /jak příznačné, že KULTURY!!!/, tu funkcí tak zvané „neziskové“ organizace, kterých je u nás i jinde ve světě se stejným úkolem – zradit, mnoho. Za jidášský groš.

    Několik dnů před 25. prosincem 1938, volal telefonem Čapkův dobrý známý : “ Co je s Vámi Čapku ?“
    Dostal od mistra povídek, cestopisů, románů a divadelních her i výborného fotografa, tuto odpověď : „Umřel mi svět !!“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobré připomenutí. V TV o Čapkovi není nic, nemá parametry havla.

      Vymazat
  86. Myš, která řvala.
    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/napeti-mezi-izraelem-a-osn-roste-netanjahu-predvolal-velvysl/r~e23cd2b8cade11e6a8cb002590604f2e/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezvýznamné.
      Jenom americký poskok.

      Vymazat
    2. Schvalne by me zajimalo, kolik je takovych rezoluci ohledne Severniho Kypru???
      josef

      Vymazat
  87. Podle radaru točil zpět na Adler.

    OdpovědětVymazat
  88. Ani nepotřeboval přistát na dotankování, lítá se to najednou. Technickou závadou se ve výšce roztrhl trup, trosky hledá 3000 lidí. Nebo vysadil jeden ze 3 motorů. A nestačili ani poslat my day.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Adleru je ornitologická stanice, píší. Mají ji tam kvůli letadlům, aby jich spadlo co nejvíc. Dosud se asi nedařilo. Jak to může hlasatel vypustit z huby? To by ani ta korejka nesvedla.

      Vymazat
    2. A u meky na skalách
      zatleskal černý alách.

      Vymazat
  89. Franta myje vrahům nohy
    propaguje cizí bohy
    Evropu mít multi-kulty
    i poledník nultý
    chce posunout do meky
    pětkrát denně do deky
    tlačit čelo, kolena,
    beztak je má odřená.

    OdpovědětVymazat
  90. Z diskuze na Idnes:
    "Tam kde je stát Izrael bylo už Izraelské království v letech 931-722 před naším letopočtem.Po roce 135 našeho letopočtu je král Herodes vyhnal a dal ho kmeni arabů a pojmenoval po nich území na Palestinu.Tolik historie."


    A s takovymi "odborniky" ma clovek vest normalni a vecnou diskuzi...
    josef

    OdpovědětVymazat
  91. Ve svém projevu po útoku kancléřka řekla: „Vím, že by pro nás všechny bylo těžko snesitelné, kdyby se potvrdilo, že čin spáchal člověk, který v Německu hledal ochranu a azyl.“
    -----
    No, udělala snad všechno, aby se to nepotvrdilo. A bylo tak nadějně našlápnuto na tvrzení, že to spáchal xenofobní Polák!
    Na italské policajty - elévy není spoleh, koukají kam nemají.

    OdpovědětVymazat
  92. Stare, zname, ale platne.

    http://sdu.sk/s84cw

    OdpovědětVymazat
  93. Uz sa tesime!

    http://ix.sk/GJb4s

    OdpovědětVymazat