22 února, 2017

KRTINEC č.194

201 komentářů:

  1. Včera jsem dostala mail. Posílám pro inspiraci, jen jsem to našla i na tn.cz raději, někdy maily nejde zkopírovat
    https://www.email.cz/download/k/E3UFbVEyu3dSPcKWp9laEjbdP480vAacyqDMY9VGC9dcRunbOvwBgG7dsOd6abxzt_XI_7o/1486303072326.mp4

    http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/zajimavosti/novy-hit-zahradkaru-na-jedne-rostline-rostou-rajcata-i-brambory.html

    Kdysi jsme roubovali skleníkové okurky na nějakou dýni se študákama. Požívala se olověná folie na zavazování. Docela dobře to rostlo.

    OdpovědětVymazat
  2. Nic zvláštního, oba druhy patří do rodu Solanum = lilek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. samozřejmě, že jsou to obojí lilkovité rostliny. Stejně jako se na mirabelku roubují meruňky nebo hrušeň na kdouloň, ale u jednoletých rostlin mi to přišlo zajímavé. Možná bych mohla zkusit.

      Vymazat
  3. Právě jsem se vrátil z jednání.
    Pan investor mé návrhy přijal.

    Gratulace Ládikovi!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blíží se nám výročí. Zřejmě se návrhy v tento čas přijímají ☺

      Vymazat
    2. Gratulace k úspěchu u investora. Venku +9, bežím.

      Vymazat
    3. Ad: Zdenekb

      Tiez gratulujem k uspechu z jednania.

      Vymazat
  4. Ládik!!!
    Já myslel, že letěli jenom v neděli a od pondělí do soboty opravovali balón.

    22 února, 2017 18:53

    Ládiku, tehdejší balóny ještě neobsahovaly dnešní standartní SÉRIOVÁ kurvítka!! TO JE VYNÁLEZ POSLEDNÍCH CCA TŘICETI LET!

    Tušil jsem, že to cizozemec a bigotní nacionalistický neokatolík JAHA netuší, ale Vy jste mě coby technik zklamal!
    /Je zřejmé, že navíc podceňujete tehdejší gutaperčová kontaktní lepidla a cestovní turbobobource morušové/

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ste dal v minulom krtkovi. Zabudol ste?

      Ci sa bojite, aby si niekto nevsimov Vas "skvely" bonmot z predchadzajucej strany?☺.

      Vymazat
  5. Nevím, jestli je pan Rath matematik, že se k tomu tak vehementně vyjadřuje. Podle řečí si spíš myslím, že je to pro něj hůl, kterou někoho mlátí politicky po hlavě, a to zrovna svoji rodnou stranu.

    K těm jeho procentům musím doříci: jestli 90-95 % žáků nenávidí výuku matematiky, tak ze stejného výzkumu jich 88-93 % nenávidí výuku češtiny, a 85-90 % nenávidí výuku angličtiny. Mám na to grafy, ani Hv a Vv nejsou zrovna nejoblíbenější, nejvíce tam boduje výpočetní technika, tedy IT, a ještě i Tv. Na 2. stupni ZŠ podobně jako na gymnáziích. To z toho budeme taky něco vyvozovat, pane Dr.?

    Prý je hlavním cílem školy naučit rozumět textu a mluvenému projevu. Pokud můžu za sebe, tak já se nejvíc naučila rozumět textu právě na zadání matematických příkladů - to si musel člověk sakra dobře rozmyslet, co je tam přesně napsáno a jak je to myšleno. To je právě ta logičnost matematického jazyka, ale i českého jazyka, na jejíž přesnost se tam musí dbát.
    Celý blog mám za jeden velký, účelový kec. O tu matiku mi ani tak nejde, ať ji nahradí čím chtějí, ale na většině škol bych ji nechala. Určitě radši než všechny by nesmyslné měkké vědy a výchovy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevidím to tak tragicky. U nás doma to bylo 50:50. My se mladším synem měli matiku v oblibě, starší syn a lišák ji dvakrát nemuseli. Úžasný starý pan profesor/podobný tomu z článku od marie/ mi dával dvojku jen proto, že jsem si četla pod lavicí. Stíhala jsem oboje. A syn zase měl nabídky z matematicko-fyzikální fakulty. Jen nevěděl, co tam. Holt mladej ťulda

      Vymazat
    2. a tak šel radši dělat pingla

      Vymazat
    3. anonymní estébáčku, já psala o mladším. Ale ten vám nějak vypadl z hledáčku. Jste vzácný kus hnusu, ale to už tady všichni vědí.

      Vymazat
    4. pozor, ono nejde o matematiku, ani o maturitu z matematiky, ale o státní maturitu z matematiky a to je průšvih. Ono kdyz je něco povinné, jednotné, státní celoplošné a ještě z Prahy, tak to je průšvih nad průšvihy.

      Vymazat
    5. První příklad zvládl policista bez problémů, jednalo se o následující výpočet: (8+29)x15. Správně dívce poradil, ať nejdříve sečte hodnoty v závorce a pak je vynásobí. U druhého dotazu už ale zaváhal, jednalo se o maličko složitější příklad: (90+27)+(29+15)x2. Gruber napsal, ať k sobě Lena přidá součty obou závorek a pak je vynásobí dvojkou. To bylo ale špatné řešení, součet závorky vpravo se totiž násobí dvojkou a pak se k němu přičte levá strana, což dává výsledek 205. Podle policistovy rady by to vyšlo na 322.

      Vymazat
    6. Anonymní 09:38
      Souhlasím a díky za upřesnění, s tou maturitou. Já to taky tak chápu. Jenom si maně představuju, že "úřední" posílení významu matiky, formou státní maturity, by přispělo k tomu, že by ji děti a rodiče brali vážněji, a ne jako něco, čemu se lze při šikovné snaze (tak jako mnoha dalším, ještě důležitějším věcem v tom našem českém rybníčku) vyhnout.
      Proč by se nemohla začít učit jinak, zajímavěji? Aplikovaně na IT? A s pořádným základem ze ZŠ, aby studentíci na SŠ nebyli tak hrozně moc stresovaní.. ?

      Vymazat
    7. Marie, studentíci nejsou stresování z matematiky, ale z těch státních zkoušek pochybné kvality. Ten maturitní stres kvůli nim začíná už v půli března, a skončí až počátkem června, pokud žáci prolezli. 3 měsíce stresu je v dnešní době na puberťáky moc, zvlášť když se jim školství celou dobu snažilo podbízet a stresu je nevystavovat. Nejhorší je, že se na to nikdo nemůže připravit, neb "kreativita" tvůrců testu, těch různých vágusů Zelených, Stefflů a mimoňů z Cermatu je skutečně neomezená.
      Stát zde dle mého páchá pokusy na dětech srovnatelné s těmi Mengelovými. Je to jako ta jeho rampa. Ale asi výroba lumpenproletariátu je nedílnou součástí kapitalismu a jak ho nejsnáze vytvořit? Ve 20 vykopnout adolescenta ze systému bez kvalifikace a ničeho, co by mohl v této tržní džungli nabídnout.

      Vymazat
    8. Co sa tyka cestiny.

      Az tento tyzden, na nejaky popud, uz ani neviem, co to bolo za debatu, som sa pozrel pisanie (sklonovanie) slova "ja" v cestine a pouzitia pisania mě, mně i inde. Bol som prekvapeny zlozitostou (preco raz mě, raz mně/mi).

      A tak som si spomenul, ze u nas to mame podobne, len to clovek berie ako samozrejmost...☺.

      Vymazat
  6. Šebike Achundovové z Ázerbájdžánu je sto jedenáct let. Narodila se za cara, jako mladá dívka zažila bolševickou revoluci a přežila Sovětský svaz.

    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/prumerna-delka-zivota-muze-vedcu-brzy-prekrocit-devadesatku/r~4c16296cf91211e69d89002590604f2e/

    A co paní radí k dlouhému žití? Mimo jiné nekouřit, nepít alkohol, nepomlouvat druhé a nemluvit o nich. Nikomu nezávidět. Žít pro samy sebe a pro svou rodinu.

    V horách Ázerbájdžánu žijí duchovně vyspělé bytosti. To my jsme na tom hůř.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 95% populace jsou muslimové.

      Vymazat
    2. a proč ne? Muslimové nejsou jen ti, o kterých jsou teď plná media. Všichni jistě viděli dokumentární filmy z dob před 20-30 lety, nějaký džihád neexistoval a ženy měly svou neopomenutelnou roli v rodině

      Vymazat
    3. 20:50
      Na rozdíl od našeho současného a našeho budoucího prezidenta (rozuměj Ládika) proti většině muslimů nic nemám, podobně jako proti většině křesťanů a většině ateistů.
      Jen nesmí být jeden, druhý ani třetí skalní.
      To je pak průser jak mraky.
      (Ládik trochu skalní být může - jednak je skoro Ostravak a druhak významný slovesný umělec,což obé rozšiřuje toleranční pole)
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Taky bych proti nim nic neměl, kdyby neměli v manifestu, že mi půjdou po kejháku.

      Vymazat
    5. Je pravda, že mezi Ázerbájdžánci a Armény zuří dodnes hodně líté nepřátelství. Nejen kvůli Náhornímu Karabachu.. Těžko říci, jestli za to může více mentalita islámská, nebo křesťanská. V takto geograficky izolovaných podmínkách bych řekla, že to bylo fifty fifty, prostě boj o území, nebo tak něco, možná právě nábožensky podnícený. Neznám tamní historii.

      Vymazat
    6. Azerbajdzanci su turkisticke kmene. Svojho casu (na mape Armenska, ktoru uvadzam), boli osidleni na severovychode vtedajsieho Armenska, v casti nazvanej Kauzazske Alebansko.

      https://sk.wikipedia.org/wiki/Dejiny_Arm%C3%A9nska#/media/File:Armenian_Empire.png

      Turci, ktori su velmi spriazneni s Azerbajdzancami, vyhladili aj za pomoci Azerbajdzancov pocas genocidy 1915-1918 Armenov hlavne vo vychodnej casti Turecka, kde zili Armeni.

      https://cs.wikipedia.org/wiki/Arm%C3%A9nsk%C3%A1_genocida

      Vymazat
  7. Marie,
    souhlasím jen velmi částečně.
    Jsem ale VELMI atypický případ.

    Tzv. měkké vědy, psychologii, sociologii, antropologii nepodceńuji ani náhodou. Jejich problém je v tom, že devadesát procent jejích milců jsou kydometní exhibicionisté se sklonem k prostituci. Takže prohrabat se tím pseudointelektuálním hnojem dá tolik práce, že se nedivím těm, kdo dostanou předčasně osypky a vzdají to.

    Naproti tomu jsem sice nenáviděl matematiku - ale miloval fyziku. Ta nenávist k matematice (coby vyučovacímu předmětu, nikoli vědě) pramenila v mé neschopnosti, dysfunkci. Obejít ji či vykompenzovat byla docela makačka. Ale nekladl jsem to za vinu matematice.

    Vinou poněkud nabouraných kognitivních funkcí jsem se pohyboval dost nestandartními cestami, takže jsem dost často našel řešení problému, na které standartně uvažující odborník a uznávaný machr nemá šanci narazit.

    Přibližně dvě třetiny odborníků ovšem rozzuří, když zdánlivý poloviční laik najde během hodiny technické řešení, na kterém si oni lámali zuby dva roky.
    A já se strašně nerad dívám na rozzuřené odborníky, protože jsem mírná slovanská holubičí povaha, milující i měkké vědy, pokud je nepraktikuje blbec.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Optimisto Jáchyme. Kéž by se tam (2. st. ZŠ, nižší G) probíraly opravdu základy společenských věd. V těch různých rodinných, sexuálních, multikulturních a občanských výchovách, apod., se žáci učí o potřebnosti feminismu a globalismu, genderové rovnoprávnosti, mnohdy hází hnědou hmotou na obraz současného prezidenta. Možná by ještě mohli močit na korán, ale to neprojde.

      Vymazat
    2. Marie,
      Navštívte Církevní gymnázium na Mikolášském náměstí.Budete koukat.Jak na výuku společenských předmětů,tak i na výuku hudební výchovy

      Vymazat
    3. Anonymní, tu školu znám a vím, co máte na mysli. Souhlas. Bohužel jsou i jiné školy s jiným vedením.

      Vymazat
  8. 9km, po roce měřený okruh. Převýšení +-200, 0:58.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám zlepšení o 11 minut, přitom jsem neběžel na čas, jen trochu rychleji, než na 12km, tak od oka, na pocit. S kšiltovky ale tekl čůrček. Nejspíš kvůli váhy, bo semse zase prožral na 101. Musím bojovat s cukrem a tukem, to je stejné svinstvo, jako islám. Prodloužil se mi krok, na 9km to bylo 10200 kroků. Nejspíš prodlužuju letovou fázi. Abych nakonec nelítal. To bych nepotřeboval balón na neděli.

      Vymazat
    2. To bych nepotřeboval balón na neděli.

      ☺☺☺

      Vymazat
  9. Karel Plíhal - O písničce
    https://www.youtube.com/watch?v=85ZKwiUpHqM

    Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien
    https://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88

    CARPE DIEM - AG FLEK
    https://www.youtube.com/watch?v=onbkJlsQiYs

    Jiří Suchý - Kamarádi
    https://www.youtube.com/watch?v=Kwx_npcYG4Q

    Wabi Ryvola- Věřím
    https://www.youtube.com/watch?v=Vj1xLhlJ_3c

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím v Noře. Jela jsem zkontrolovat latifundie, pak na pár návštěv, taky na hrob, dát něco jarního... no, jsem ráda zase doma.

    Hned jsem se pobavila.
    Idnes vynalezlo nové slovo. Ti, kdo ve Švédsku zapalují auta, házejí kamení po četnících, rabují krámy a kšeftují s drogami, jsou prosím pěkně POTÍŽISTÉ. Nové slovíčko do slovníku. Tak si zapamatujte – v Čechách páchají trestné činy MLADÍCI, ale ve Švédsku jsou to POTÍŽISTÉ!
    http://jdem.cz/c2ww89
    Redaktor IDnes Mánert tak dojemně pojmenoval imigranty, co zničili a zplundrovali část předměstí Stockholmu.
    Pár komentů:
    - Mánerte, pokud vám někdo zapálí auto, oloupí vás, zlomí vám ruku a policista po něm musí střílet, je to asi potížista, že.....
    - Když jim ještě nepostavili velbloudí park, tak si alespoň udělají válečnou zónu, aby se cítili jako doma .....
    - Jakto, že jsou nezaměstnaní? Nepřišli tam náhodou studovat univerzity, aby mohli pracovat pro švédskou společnost?....
    - Před rokem Mánert napsal, že švédské nogo zóny jsou v pohodě, že je tam bezpečněji než v Kladně. Tak to fakt nechci ani vědět, jaké hrůzy se musejí dít v tom Kladně.....
    - Švédští nacionalisté se samozřejmě hluboce mýlí, když nepokoje spojují s přistěhovalci, protože jenom duše prostá si může myslet, že ve čtvrti, kde nikdo jiný než přistěhovalci nebydlí, dělají bordel právě přistěhovalci. Směšné. Měli by být odesláni na převýchovu....
    --
    Napsala jsem, že jsem se pobavila? Možná je to spíš k pláči, nevím...

    OdpovědětVymazat
  11. A něco fakt dobrého pro pány i dámy!

    Kde se inspiroval módní návrhář Gucci?
    https://s27.postimg.org/ncrnnqndf/gucciho_inspirace.jpg
    :-)

    OdpovědětVymazat
  12. "V Německu v rozmezí několika měsíců výrazně přibylo islamistických radikálů. Ve středu to oznámil šéf Spolkového úřadu pro ochranu ústavy (BfV). Jedním z varovných trendů je, že mladí lidé mohou být snadno a potají zradikalizováni prostřednictvím internetu. Uvedly to agentura DPA a server Deutsche Welle."
    "Maassen upřesnil, že ze 1600 podezřelých je podle úřadů 570 lidí nebezpečných, tedy takových, kteří jsou schopni podniknout krvavý útok."

    Pozor hlášení:
    Konec kočkování!
    Stát už nezabrání
    bombě v tlumoku
    a krvavému útoku.
    Andělin nábor
    rozšířil tábor
    mladých radikálů
    plných ideálů
    že učení aláha
    do nebe pomáhá!
    Radikálů už je moc
    nevolejte o pomoc
    obujte si kanady
    postavte se do řady
    a vyražte k útoku
    boha máte po boku!
    Bond mit uns!
    Konec hlášení.

    OdpovědětVymazat
  13. Valím měřit, dopoledne v háji.

    OdpovědětVymazat
  14. Ázerbájdžán vydal mezinárodní zatykač na tři členy Evropského parlamentu, včetně českého europoslance Jaromíra Štětiny (za TOP 09, EPP). Poslanci se totiž zúčastnili jako pozorovatelé referenda v Náhorním Karabachu, odtrženém od Ázerbájdžánu. Trojici proto viní ázerbájdžánské úřady z nezákonného vstupu na okupované území.

    Když oni vždy jen slibují o)

    OdpovědětVymazat
  15. tak Bakala zakládá po světě psychosociální kliniky a začal v Dubaji."Pěkný"posun od dolů a bytů.

    OdpovědětVymazat
  16. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Petr-Schnur-Planuji-vykastrovat-Donalda-Trumpa-Vy-nevite-kde-je-zapojen-Martin-Schulz-Varuji-vas-mezi-Ruskem-a-Nemeckem-to-bude-jinak-476614
    ******************
    Jestli máte čas, pročtěte.
    Jestli nemáte čas,
    rozdělte si rozhovor na tři části a postupně pročtěte také.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Najdu čas, brzy doměřím, doma je doma.

      Vymazat
    2. Takhle si představuji roli skopčáků už dávno. Nic nového.

      Vymazat
    3. Přečtu si až večer, vnuk se právě probudil.

      Vymazat
    4. Já jsem to radši neměla číst. Přečetla jsem si i
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-nema-obdoby-Stropnicky-predal-polovinu-nasi-armady-pod-nemecke-veleni-Vojensky-analytik-vstava-ze-zidle-476428

      Jaký život čeká vnoučata?

      Vymazat
  17. Včera ukončil svůj život pan Janota, mimo jiné blogger na Idnes. Měl jít do vězení kvůli exekuci a útoku na exekutory.
    Tak přísný zákon se všemi výhodami pro exekutory má na svědomí Jiří Pospíšil, kdyby ho náhodou někdo chtěl volit v presidentské volbě.
    IDnes blog hned smazala, ale někdo ho uchoval...
    http://janota.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=588297

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to tragédie, v tomhle státě páchá sebevraždu průměrně 5 lidí denně a každému je to jedno.

      Vymazat
    2. Rozhodně prověřit postup exekutorů při zásahu. Ale to měli hned, copak na případu nebylo nic neobvyklého?! Zvonili vůbec ti exekutoři, dali výzvu? Doufám, že to teď média dostatečně rozmáznou.

      Vymazat
    3. neudělá se nic, brzy tu tragédii překryjí zas další tragédie, psát bude pořád o čem, ale tady se nic neřeší už 27 let.

      Vymazat
    4. Z komentářů k případu:
      - Jeden "hrdina", druhý "blázen"?, Někdo se "upálí" a je "oslavován a veleben" jako "oběť nelidského komunistického systému", pořádají se shromáždění atd. Zde je člověk dohnán k sebevraždě zdivočelým policejně-kapitalistickým systémem a "odbude" se to nějakými články, možná i konstatováním, že "to neměl v hlavě v pořádku". Oba dva proti něčemu protestovali, ale "oslavován" je jen ten, který se některým lidem ke "splnění jejich cílů" hodí!

      - Různé tresty: 47 mrtvých a na 120 různě postižených lidí v METANOLOVÉ AFÉŘE, daňové uniky za miliardy a trest 11 let!

      - Pokud by pan Janota chtěl toho exekutora skutečně zavraždit (za což byl odsouzený), tak přece z 1,5 metru nemůže o velký kus minout člověka. A navíc by střílel opakovaně, ale pan Janota vystřelil pouze jednou. Tady je případ, kdy pachatelé vylákali dívku do lesa, kde ji ubodali k smrti a dostali 8 a 4 roky. http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/dva-skinheadi-dostali-za-zabiti-divky-snizene-tresty_69151.html . A pan Janota za čin, při kterém nikoho nezranil, dostal 12 let!

      - Kdo nese vinu za parazitický exekutorský zákon v ČR - předkladatelé: Ing. Pavel Svoboda, Unie svobody: JUDr. Cyril Svoboda, KDU:: JUDr. Pavel Němec, Unie svobody: Ing. Jan Grůza, KDU: Zdeněk Kořistka, Unie svobody: JUDr. Karel Kühnl, Unie svobody: Ing. Pavel Pešek, Unie svobody: Vláda (Miloš Zeman) návrh projednala 1.11.1999 a vyslovila s ním nesouhlas.

      - Za té strašné totality, tedy když všichni museli dělat, tak pokud měl někdo dluh, tak dostal 3 upomínky a pokud nezaplatil, tak mu to strhávali z platu, protože měli z čeho. Ale pokud dlužil 1000 Kč, tak mu bylo strženo jen 1000 Kč A ne 50 000 Kč!.....

      Vymazat
  18. Ad: Jachym

    Tušil jsem, že to cizozemec a bigotní nacionalistický neokatolík JAHA netuší...

    Ked niet co povedat, tak nadavky a urazky su vzdy poruke, aj u zdanlivych inteligentov...


    To ste uz naozaj na tom biedne ☻.

    OdpovědětVymazat
  19. K Poličce vyjel traumaplán. Bomba v cisterně. To půjdou všechny ostatní zprávy do kopru. Víc novinářů, než hasičů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to jde o traumatologický plán - já měl představu, že vyjel autobus s psychology, feldkuráty a jinými humanitárními ochránci.

      Vymazat
  20. Popravili mládka.
    Nebyla to hádka
    byl to vnitřní kvas
    zazněl trubky hlas
    od anděly zpod sukně
    že i u nás vypukně
    vítání občánků
    opičích bratránků
    a k tomu je nutno
    (že jo, c.k. putno)
    dát do vlády ministranta
    na předsedu aspiranta
    vyrostlého pod sukní.
    Chytrého naťukni.

    OdpovědětVymazat
  21. 59


































    ♫ Pink Floyd - High Hopes
    https://www.youtube.com/watch?v=BGBM5vWiBLo

    05. Radůza - Verbují chlapce
    https://www.youtube.com/watch?v=umVMDDveOZQ&index=5&list=PLztyJWUZ0VOqie-KNzLhosrBVhKjijZpX

    Zvláštní znamení touha / Wabi Ryvola
    https://www.youtube.com/watch?v=aVylw02oObI

    OdpovědětVymazat
  22. Omlouvám se, nevšimla jsem si posunu první písničky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslel jsem, že máte narozeniny!

      Vymazat
    2. určitě má narozeniny. Rybička. Tak ať se Vám plave v pohodě ve vodě i v životě ☺

      Vymazat
    3. Tak to se přidávám ke gratulaci!

      Vymazat
    4. Díky za gratulace, ale já mám narozeniny v dubnu(letos 60), jsem Beran. A můj muž je Panna. Nemá to tedy se mnou vůbec lehké. Přesto to se mnou vydržel. Má svatozář :-)

      Apocalyptica - 'Nothing Else Matters'
      https://www.youtube.com/watch?v=mjvGjUovxPU

      Vymazat
  23. Vyrábíme munici
    ať bouchá na ulici
    někde v dálce, za horama;
    na ulici samá jáma
    lidi to tam netěší
    bouchá jim to v přístřeší.
    Ve strojírnách v Poličce
    potají a při svíčce
    opravujem munici
    co nebouchla v ulici;
    tam se řeší reklamace -
    vždycky špatná situace;
    je u toho riziko
    "nekuř tam, ty nešiko!"
    už to bouchá, už to lítá
    babiš škody popočítá
    jestli se to vyplácí
    zahrávat si s kremací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výbuchy ve strojírnách u Poličky zranily 19 lidí, tři bojují o život
      Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/vybuch-munice-policka-0uz-/pardubice-zpravy.aspx?c=A170223_121522_pardubice-zpravy_klu

      Vymazat
  24. Banka přeřadí Česko z vyspělých zemí do rozvojových. Neplníme příjem na hlavu...

    Ano, rozvíjíme se příjmově pomalu. Možná i couváme.

    OdpovědětVymazat
  25. Zítra naposledy si budu čistit boty sněhem.. už končí, 10°C. Země je rozmrzlá do 4-5cm, šílené bigo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás už je po sněhu pár dní, teploty vysoké a neuvěřitelný vichr, hlavně v noci - modlím se, aby to neodneslo střechu. Včera jsem měla dojem, že to psa chvíli neslo vzduchem - sama hnala domů, to normálně nedělá. Úplné tornádo.

      Vymazat
  26. Pan Ladik!!!

    Ja sa ospravedlnujem, ze ste JEDINY, ktory ste pochopil (vyrazom su Vase reakcie), ze ste od prakticky vsetkych tak trochu ostrakizovany - zvlast Vam to vytkol Jachym, ze ste POCHOPIL, co, preco a o com som pisal v suvislosti s "nedelami", ci "tydnami". A najviac ma mrzi. ze Vam (akoze nenapadne, ale o to sprostejsie") vec vyjasnil Jachym. Skratka - NESMIETE chapat, co nejaky , "cizozemec a bigotní nacionalistický neokatolík JAHA netuší". Musite podla Jachyma drzat basu. Jachym rozhodol, ze je to tak, tak to takto musite brat.

    Rozhadat sa s ceskymi prispievatelmi, tak to Vam neprejem, radsej sa distancujte, alebo je sa k tomu uz nevyjadrim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenka- o ženách po chemotarapii
      Je to prostě obludárium, demonstrace odporností, ponížení ženy, které teplouši nenávidí. To je celé.
      lištička- reakce na pingla
      Jste vzácný kus hnusu, ale to už tady všichni vědí.

      Vymazat
    2. reakce na estébáčka, ne na pingla. Protože dobrý pingl je výhra pro každý podnik, ale ten, kdo lustruje a šmíruje, to je prostě hnusu kus.

      Vymazat
    3. A jejda, soudce. Soudím tebe podle sebe.

      Vymazat
  27. https://www.sport.cz/ostatni/lyzovani/clanek/857889-to-je-asi-nejhorsi-bezkar-vsech-dob-svet-se-bavi-divaci-v-lahti-zasnou.html#hp-sez

    To si pusťte, úžasně pobaví ☺

    OdpovědětVymazat
  28. Tak rozvojová země z nás znovu bude... Zatím jsem si o tom nepočetla nic (jakož i novoty zde), ale čím má kdo menší zajištění půjček, tím mívá větší úroky - ale možná už banky svou taktiku změnily a rozvojové země mají nejraději.

    My dnes vyrazili do Olomouce - mimo jiné na Muzea umění a Arcidiecézního na anděly, když 12.3. končí:
    http://www.muo.cz/vystavy/sumeni-andelskych-kridel--1556/
    Komentovaná prohlídka byla prý i s ornitoložkou, my se tedy nedozvěděli, který by dle ní vůbec létat nemohl. A to já zase věřím, že zázrakem může jeden každý. Ale zajímalo by mě, zda malí andělíčci vyrostou a asi za jak dlouho, možná i to, jak se množí, když občas některý "padne". Není tu někdo na toto téma odborník?

    OdpovědětVymazat
  29. Do Nory chodím ráda, zvlášť po takovém zápřahu, jaký jsem měla v práci včera a dnes.
    Číst tady ale nadávky rozvracečů Nory, jací se tu dnes zase vyskytli, mě hrubě nebaví. Dobrou noc, všem slušným a normálním krtkům.
    Nejvíc druhé kritizují (s úmyslem ublížit) ti, kdo sami za nic nestojí.

    OdpovědětVymazat
  30. marie, zdravím!
    Dívám se na seriál Expanse, pro ty, kdo mají rádi sci-fi a vesmír, je to pokoukání. Běží už druhá série,
    http://www.csfd.cz/film/407858-the-expanse/prehled/
    Anonymy nečtu, po pravdě, někdy bych tím přeskočila i Jáchyma, když se v zápalu věci zapomene podepsat, ale jeho styl poznám hned po prvních slovech - je přátelský!!! :-)

    Pro Babu Jagu - krásná písnička o andělech z fetišistické revue Babička Divadla Husa na provázku (viděla jsem to asi 4x!!!)
    Tady to zpívá Pavlica, v divadle to zpívali herci.
    https://www.youtube.com/watch?v=FI9hkq8V8rk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, hezký večer přeju a dík za odkaz. Může to být dobrá oddychovka. Sci-fi jsem za mladších let dost hltala, naposledy ještě poměrně nedávno Hvězdnou bránu, seriál i film, to mě bralo...:-) Dnes ale brzy zalezu, jen dopíšu nějaké papíroviny, jsem fakt unavená. V takovém stavu mě vážně nejvíc dopálí falešné podlejzavé provokace, br.
      Písnička o andělech je nádherná, hudba i text. Nedivím se, že si ji Hradišťan vzal za svoji modlitbu.

      Vymazat
    2. Ten anonym se ohání mojí rodinou, ví, jak se jmenuju, kde bydlím, kde pracuju, zná jména mých synů, znal jméno lišáka. Vy jste si toho nevšimli, ale já samozřejmě vím. Jeho nicky bývají jména či místa z mého života. Musí mít i moje telefonní číslo, protože to je uvedeno na webovkách firmy. Takže mě šmíruje. To není příjemné. Není příjemné, když vás jednou dvakrát do měsíce prozvání soukromé číslo. Jen to nechá dvakrát zazvonit a položí. Je to on? Nestojí na ulici a nedívá se do oken? Chodí ke mně do práce a užívá si, že on ví a já ne? Jen se ptám, nepotřebuji odpověď. Protože stačí jen to, co předvádí tady v noře, to jsou jasné znaky úchyla, šmíráka.

      Vymazat
  31. PROHLÁŠENÍ

    Co nejdůrazněji se ohrazuji proti zlovolnému nařčení devizového (tj eurového) cizozemce JAHY , že bych jakkoli hodlal ostrakizovat Ládika, jehož uměleckou nadřazenost v oblasti poetické produkce jednoznačně respektuji a každý den mě naplňuje obdivem.

    Přesný opak je pravdou!

    Jeho poezii šířím i mimo hranice této republiky !
    Občas sice propadám závisti,protože je mi jasné, že i kdybych se kdovíjak snažil, ba posral, nemám ani teoreticky šanci obdržet druhou českou Nobelovu cenu za literaturu, protože se v nejlepším případě ocitnu až druhý kandidát v pořadí za Ládikem.

    Šedesát let urputného tréninku v sebeovládání a skromnosti mě však naučilo uznat, když je někdo lepší než já:
    Překousl jsem, že mě předběhl Jaroslav Seifert, v případě Ládika už mám zkušenost, zvládnu to také!

    Sláva vítězům, čest poraženým!!!
    Marná Jahova snaha vrazit klín do nerozborné jednoty naší krtčí Nory - do naší jednoty v obdivu k poezii MISTRA LÁDIKA!!

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdo nevnese rozkol mezi milovníky a milovnice Ládikovy poesie!
      Ani den bez básničky! :-)

      Vymazat
    2. Ad: Jachym
      Vy si mozete - akoze- zaspasovat, ja nie? Pozrimeze, arbiter:-)

      Ja som Ladik!!!ovi reagoval na toto Jachymovske vyjadrenie, co som myslel, ze pochopi kazdy☺.


      Ládik !!!22 února, 2017 15:01
      Já myslel, že letěli jenom v neděli a od pondělí do soboty opravovli balón.


      Anonymous22 února, 2017 18:53
      Ládiku, tehdejší balóny ještě neobsahovaly dnešní standartní SÉRIOVÁ kurvítka!! TO JE VYNÁLEZ POSLEDNÍCH CCA TŘICETI LET!

      Tušil jsem, že to cizozemec a bigotní nacionalistický neokatolík JAHA netuší, ale Vy jste mě coby technik zklamal! :-)
      /Je zřejmé, že navíc podceňujete tehdejší gutaperčová kontaktní lepidla a cestovní turbobobource morušové/

      JÁCHYM


      Vymazat
  32. a pro ty, co chtějí vidět lásku o)

    https://www.instagram.com/p/BQgiow4A_O1/

    OdpovědětVymazat
  33. 15600 kroků, vichr.
    Nemám tiskového mluvčího, tak se nemůžu správně vyjádřit.

    OdpovědětVymazat
  34. Jsou horší věci, než šmíráci, ale když nejde o život.... třeba je to jeho povolání nebo záliba a má ze sebe radost. Tak mu ji přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jistě. Není to rozhodně to není to zdaleka to nejhorší, co mě potkalo, to uznávám. A máte pravdu, že někomu to může stačit k radosti. Ale chci k tomu básničku :o)

      Vymazat
    2. Liško, je to otrava, nevím, co z toho kdo má, copak nemáte už takhle dost starostí - stalkovat může jedině nějaký psychopat, nemocný člověk.
      Žijte svůj skutečný život, člověče-anonyme, ne ten vymyšlený na netu!

      Vymazat
    3. Nemusí být estébák
      Spíše bude Kagebak
      Nebo úchyl jezedak
      Jestli pije whisky
      Může být i z Bisky
      Hlavně aby nebyl z berňáku

      Vymazat
  35. Tužka napíše,...abyste věděli, že si vás čtu,....že nepíšu,...přicházím dost pozdě,...a není nic staršího, než zprávy z předešlého dne,...protože zítra,...zítra nás zahltí další,...mnohdy zcela neuvěřitelné zprávy.

    A nenechte se vykolejit,...pošlete problémové jedince na lampárnu,....už tam visí jen staré nepotřebné lampy,...jednu prachstarou mi jeden lampař daroval,...dávaly se do ní speciální svíčky. Na jedné svobodárně mi ji někdo ukradl,...protože pořídit si šperhák a krást nikdy nebyl problém,...mně toho na těch svobodárnách ukradli,....nejvíc mě mrzela alba známek,....áále co,....

    Když dýcháte, žijete,...tak zítra může být lépe,...pokud nebude hůř,...nebo,...nebo lautr stejně.

    Jak bude zítra,...to neřešim,.....mám v hlavě povinnosti,....ty musím splnit,...a ta další časová výplň jede podle momentální situace,....někdy to nestojí ani za psí štěk,...
    To není o počasí,...to je o životě,...ale byla i spousta nádherných dní,....nic netrvá věčně,...s tím je třeba se smířit,...jo,...tak si budu zítra zas pozdě večer číst v NOŘE,...a přeji pátek, jako šťastný den,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nas oblubenec pan Klan uz dlho nepise na ACZ. Ked nieco evidentne na ACZ chyba, tak jeho blogy. Skoda, ze nevie o nore, nieco kratucke by tu mohol dat ☺.

      Vymazat
  36. Říkal jsem si včera, co je s paní Tužkou, že určitě nestíhá.
    Mě večer přemohla únava, já běhal jsem 3 dny po sobě, tělo vsáklo 2 litry vody málem najednou a odešlo, tak jsem ho nechal.

    Jsme po 27 letech budování kapitalismu rozvojovou zemí. Za vydatné pomoci západních zemí, které nám dokořán otevřely trhy a poskytly své vyspělé technologie. Přiblížení Západu se ovšem nedostavilo. Nepomohly zlaté české ručičky, ani schopnost improvizace.
    Nejdřív jsem myslel, že to je dílo komunistů. Ti zinscenovali převrat s maskotem havlem a prodali majetky státu do rukou konkurence. Teď se nacházíme v době, kdy nastupuje jejich druhá generace. Mělo být vidět alespoň nějaké přibližování, můj odhad byl o třetinu. A ono opačně, chudneme. Něco tady nehraje.
    Když se podívám na sebe, mohu srovnávat. Dělám stále stejnou práci. Produktivitu jsem zvedl 20-30x. Co jsem v 90. udělal za měsíc, mám dnes za den. S odměnou to tak není, ta porostla 10x. Poslední roky cítím stagnaci, technologie už nejsou lepší, energie mají stejnou nebo vyšší cenu, než na západě, práce je nadbytek a pokrok nikde. A americký přítel říká: jsi nuzák, půjdeš do jiného koše. A to udělám více práce, než můj západní kolega se stejným vybavením. A teď babo jago raď. Mám se dělit s černouškem, kterého mi anděla přivezla přes moře?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mi to, Ládiku, vychází, že jste frustrovaný bílý muž.

      Lipold:
      "Čteme, jak politikou hýbe fenomén, pro zjednodušení označovaný jako vzpoura frustrovaného bílého muže. Všude tam, kde se tento biologicko-politologický druh vyskytuje. Frustrovaný bílý muž kráčí Evropou od voleb k volbám. Donaldu Trumpovi je prý rovnou vyhrál.

      Jak si asi rozumíme, nejde ani tolik o "muže", a vlastně ani tak o barvu jeho pleti a psychické ustrojení. Hybným momentem je nostalgie po časech, kdy svět byl ještě v pořádku, chlapi zpocení od práce a ženské od rána do večera opásané zástěrou."

      https://nazory.aktualne.cz/komentare/jiri-cunek-pristi-vudce-vzpoury-frustrovaneho-bileho-muze/r~13e85fd8f90d11e698c20025900fea04/?redirected=1487915272

      Vymazat
  37. Co má bohuš pod pleší
    to už nikdo neřeší.
    Teď dělá i za mládka
    zní to jako pohádka.
    Sám všecko stíhá
    kládu svou zdvíhá
    jako pírko
    kam se hrabeš Jirko.
    Tys chtěl vládnout s marťany
    Mirek zase s frťany
    a bohuš to zvládne sám,
    než na podzim zavře krám.

    OdpovědětVymazat
  38. Přidáno dostane každý
    blahobyt bude navždy
    zejména v nevýrobní sféře
    tam se netrhnou dvéře
    osobního oddělení
    to je nadělení!
    Tolik nových úředníků
    každý z nich měl velkou kliku
    že tam měl bratra
    z vyššího patra.
    Blíží se volby
    všude v kanclech dolby -
    dolby digital
    aby procital
    než přijde padla:
    chytí se madla
    sejde k svému mercedesu
    ujíždí domů k lesu
    domů do haciendy
    užít si dividendy.

    OdpovědětVymazat
  39. A zatím potulný ičař
    co nemá příjem jak Lžičař
    musí nést na trh kůži
    aby moh koupit růži
    správcové své daně
    aby ty podlé saně
    (dobrý den - zdravíčko - máúcta)
    nezajely mu do účta.

    OdpovědětVymazat
  40. Dobré ráno, venku je šest stupňů, jasno a počmárané nebe.
    A něco pro pana Ládika !!! Už jste projektoval něco podobného?
    http://bydleni.idnes.cz/ruzova-vila-hermina-sikma-podlaha-dl5-/stavba.aspx?c=A170222_120859_stavba_rez

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je po kroupové přeháňce, z okna mám tohle:
      http://www.imgup.cz/image/LN5E
      Podobnou vilku najdu v archlívu.

      Vymazat
  41. Není to to samé, ale i tenhle domek je divný:
    http://www.imgup.cz/image/LN5e
    http://www.imgup.cz/image/LN5F

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokus jinak - nějak dlouho se to načítá.
      http://www.jpeg.cz/images/2017/02/24/Y2vws.jpg
      http://www.jpeg.cz/images/2017/02/24/zt8xP.jpg

      Vymazat
    2. Člověk je divnej. Zasadit něco takového do přírody! Kdyby si to postavil v nějaké zástavbě, čert to vem.

      Vymazat
    3. Tady už nechal stromy v baráku:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/g2jH

      Vymazat
    4. Ten posledny domcek, co ukazal p. Ladik!!! sa mne celkom pozdava. Na rozdiel od toho ruzoveho. Asi som divny☺.

      Vymazat
    5. Každé zboží si najde svého kupce.

      Vymazat
    6. více domečků jako Bakala24 února, 2017 09:48

      Zeman myslí jako komunistický tankista Zbytek. Odmítá šumavskou divočinu, uráží zelené
      Zeman ve sněmovně sledoval i jiné zájmy, méně krajino-etické. Je známo, jakou roli v jeho návratu do politiky a zvolení na Hrad hrál bývalý velitel slánské tankové divize, plukovník v záloze Zdeněk Zbytek, který za revoluce 1989 podporoval Husákův tlející režim. Horuje za zásahovost. Má velkolepé plány, jimž zákon o ochraně přírody překáží.

      Zbytek chce, aby se bývalé českobudějovické armádní letiště proměnilo v místo, kam dosednou velká letadla třeba z Ruska, se kterým Zbytek obchoduje. Plán zní: dovalit zahraniční turisty na Šumavu. Zeman před poslanci jako by Zbytka citoval, jako by z něj plukovník promlouval, lobboval za své představy.
      22. 2. 8:00

      Doufejme, že nevyhrají projekty plukovníka a jeho politika, ale vize zeleně myslících občanů, kteří se chtějí uskrovnit a udělat místo přírodě.

      Vymazat
    7. Když už, Bakalo, cituješ, dej si to aspoň do uvozovek. Je to slušnost. A také napsat, z koho je opisováno.

      Vymazat
  42. Ten dlho nepožije...

    http://ix.sk/RJwrD

    OdpovědětVymazat
  43. Čína se v loňském roce poprvé stala nejdůležitějším obchodním partnerem Německa. Překonala tak Spojené státy, které se propadly na třetí místo za Francii.
    Celkový objem obchodu Německa s Čínou, tedy výše dovozu a vývozu mezi oběma zeměmi, loni stoupl na 170 miliard eur (4,6 bilionu korun). Objem obchodu s Francií činil 167 miliard eur a se Spojenými státy na třetím místě 165 miliard eur. V roce 2015 se USA staly největším obchodním partnerem Německa, když poprvé od roku 1961 překonaly Francii díky oživení americké ekonomiky a slabšímu euru.

    My jsme vlastně takovou spolkovou zemí, takže je to informace celkem relevantní

    A Stropnický chce přeci jenom hrát prezidenta :o(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. což o to
      proti tomu ,co je tam teď,by to byl zázrak.A ještě je kultivovaný a pohledný.Tak uvidíme
      [3] Střední školu zakončil maturitou na Gymnáziu Jana Nerudy na Malé Straně v Praze. Poté vystudoval Divadelní fakultu AMU (1976–1980), aby následně nastoupil do angažmá v Městských divadlech pražských. V roce 1986 se stal členem činohry Divadla na Vinohradech v Praze, kde setrval až do Sametové revoluce.
      Podepsal petici Několik vět.
      V novém demokratickém režimu změnil profesi a od roku 1990 pracoval na Ministerstvu zahraničních věcí ČSFR, kde působil v pozici diplomata až do roku 2002. V letech 1990–1991 absolvoval Diplomatickou akademii ve Vídni.[P 1] Na ministerstvu zahraničí se stal ředitelem sekce kulturních styků. Poté působil jako velvyslanec České republiky postupně v Portugalsku (1993–1994) a Itálii (1994–1997).[4] V letech 1999–2002 byl jmenován opět českým velvyslancem, tentokrát u Svatého stolce.[5][6]
      V roce 2002 získal cenu Thálie za svoji roli Howarda Katze ve stejnojmenné divadelní hře.
      Mluví anglicky, francouzsky a italsky, pasivně německy, rusky a portugalsky.

      Vymazat
    2. Záleží, jestli mu to dovolí babiš.

      Vymazat
    3. pracoval v pozici diplomata... asi takové jako šapiro - za odměnu nebo dobré politické smýšlení. Není to žádný diplomat, byl tam vyslán z politických důvodů. No a porotže to dobře umí zahrát, tak hovysílali dál... Svatý stolec, nenechte se vysmát!
      Pohledný?? Kdyby si alespoň dal odstranit ty bradavice v obličeji...
      A v současnosti předal polovinu naší armády Německu- což je vlastizrada.

      Vymazat
    4. "cizí krtek" zapomněl dodat, že se mu vlastně nejvíc líbí paní hercová, tedy manželka dotyčného - je velmi, velmi vstřícná k Afričanům a jiným samcům, jak se vyznává v tisku. Jejich děti budou také velkým přínosem pro českou politiku.
      Tady se člověk nasměje.

      Vymazat
    5. A když už jsme u toho, tak jedinou Stropnického kvalifikací v roce 90. bylo to, že jako syn politického kádra, komunisty, který byl tak prověřen, že byl vysílán do kapitalistické ciziny, tam cestoval s rodiči a naučil se cizí řeči. A od tatínka se naučil něco o diplomacii.
      No a v roce 90. takových lidí moc nebylo, tak ho poslali jako velvyslance, i s rodinou ... a už to jelo.
      Mimochodem, všude tam byl s tehdejší manželkou, dcerou skladatele Borovce, Lucií, se kterou má své tři děti, i tu Matějitu s pokusem o knírek pod nosem.

      Vymazat
  44. V Blesku píše Honsová, že díky větrům může zhubnout. To raději nečtu.

    http://pocasi.blesk.cz/clanek/zpravy-pocasi/452084/pocasi-s-honsovou-v-patek-muzete-diky-vetru-i-zhubnout-vikend-bude-zimni

    OdpovědětVymazat
  45. Mozno sa len zmylila a chcela napisat "zhebnout".

    OdpovědětVymazat
  46. Dobry link. Aby sudruhovia vedeli, akych sudruhov uz nevolit ☺.

    https://www.hlidacstatu.cz/zatmivaci?utm_source=hajzlici.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Poslouchám přenos z Lahti, skoky na MS. Na velkém můstku jsem tam byl nahoře v roce 96, v doskočišti byl pro léto bazén.
    2 stránky z alba:
    http://www.jpeg.cz/images/2017/02/24/vonbX.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/02/24/dcBuI.jpg

    OdpovědětVymazat
  48. Český rozhlas, ach jo!
    Já jsem poslechem rozhlasu odkojená, poslouchala jsem ho celý život, ale to, co se děje poslední roky, nemá obdoby.
    Už poslouchám jen Vltavu, ale i tu ničí, je to samý rozhovor, ráno moderní jazz, večer rádio Wave, tak si raději pustím Classic FM.
    A k tomu lži ve zprávách, neuvěřitelné.

    Dnes vyšel na PL článek:
    Tak kdo tu šíří propagandistické lži?
    http://jdem.cz/c2xmt9
    ... Při druhém letošním zasedání Rady ČRo se proto přehrával záznam vstupu, který uvedl hlas ze studia těmito slovy: „Při volbách v Česku v roce 2013 působily desítky ruských tzv. expertů, kteří aktivně ovlivňovali veřejné mínění a dokonce upláceli členy volebních komisí. Tyto závažné informace zveřejnily ruské internetové stránky URA.Ru, pročetl je náš moskevský zpravodaj Martin Dorazín.“
    Posluchač musel nutně nabýt dojmu, že je mu Českým rozhlasem podávána ověřená informace, přičemž šlo o dezinformaci, kterou týž den oficiálně vyvrátila Bezpečnostní informační služba, ovšem to už rozhlas neodvysílal....

    Rada Českého rozhlasu v souvislosti s příspěvkem Martina Dorazína na ČRo Plus z 29. listopadu 2016 v ranních hodinách (nereflektované šíření lživých informací, tzv. fake news) vyzvala Český rozhlas k důslednému dodržování Kodexu Českého rozhlasu, především v článcích 6.6 a 6.8.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. René Zavoral, generální ředitel Českého rozhlasu, v reakci na to připomněl, že šlo o citaci v rámci přehledu médií. „Pan Dorazín ještě tentýž den ověřoval důvěryhodnost zdroje, na jehož svědectví byl ten článek postaven. Zároveň nás informoval, že ta důvěryhodnost úplně nemusí být. Čili my jsme se celý další vývoj toho dne na rozdíl od jiných médií, jak jsem se koukal, už tomuto tématu záměrně nevěnovali. A jenom říkám, že to nebyla zpráva, se kterou přišel Český rozhlas. Pouze ve své rubrice, kdy cituje a uvádí, co píše ten či onen tisk, v tomto případě server, uvedl, co psal URA.Ru.

      Vymazat
    2. Ale citovat, ze je to blud uz pan reditel zabudol dat do prehladu sprav, ze?

      Vymazat
    3. Tak pustit něco do oběhu, a pak se tomu už "záměrně nevěnovat", to je takové mile veřejnoprávní a vyvážené... :o)

      Vymazat
  49. U Vka vyšla už čtvrtá část Multikulturalismu po Německu.

    Pokud jste nečetli první díly,najděte je v

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/category/tema-9-hoste-php/

    Protože obě moje dcery vystudovaly mezi převáženě muslimskými emigranty ve Skandinávii (kde mladší dcera žije už čtvrtstoletí dodnes, byť s vikingem) mám tak trochu pojem o realitě - a autorka Lenka umí psát a nepodléhá jednostrannosti.
    JÁCHYM
    (Mimochodem - mlaldší dcera s mou vikingskou nevychovanou vnučkou zvanou Trolinka přistála před chvílí v Ruzyni).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenechám si rozkopat bábovičku!

      Vymazat
    2. Ládiku,
      nebojte, autorka by neměla na nevysychající pramen Vaší inspirace vliv - a když, tak pozitivní.
      Ona má z tohoto typu migrace větší obavy než Vy.
      Ostatně - vrací se s dětmi i kvůli tomu z Německa do Čech.

      A mně je líto jak našich dětí a vnuků, tak (o něco méně) dětí a vnuků přistěhovalců, kteří se na evropském území budou vzájemně mordovat- v souladu s plány globálních predátorů, kteří tuhle tragikomedii řídí.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. jen jestli se nevrací kvůli tomu, že tam nemůže sehnat nic jiného než pečovatelák. Ono pracovat za minimálku a ještě jen 20 hodin týdně, jak uvádí ta paní, to je na konzumním západě plném výkladních skříní na mašli. Navíc práce v pečovateláku je z 80% jen vynášení výkalů, měnění plen opět plných zlata a vytírání zadků ( opět velmi nechutných) . To pak člověk, který se cítí materiálně ve sr....a....ch. se v té práci cítí tak i ve skutečnosti, tak se návratu vůbec nedivím. Dělat v pečovateláku je skutečně to poslední, co může člověk dělat a málokdo na to má povahu. Věřte, že vím o čem mluvím. A jestli si Němčouři mysleli, že přičmoudlíci jim vyřeší problém, co se starými a ještě čekají vděk, tak jsou vedle jak ta jedle, za takovouto nabídku je budou tak leda nenávidět?

      Vymazat
    4. Ja myslim, ze LADIK!!! vyrazom "Nenechám si rozkopat bábovičku!" reagoval na vtip u vlka, kde bol akoze vtip na Kalouska. Ale, mozno sa mylim a som strasne mudry a nadupany vedomostami a nesledujem nejake bocne linie pribehov:-))).

      Vymazat
    5. JAHA -
      při své inteligenci reaguji jenom na světlo.

      Vymazat
  50. To: Alena
    Dík za odkaz na Anděla Hradišťanu, když "andělologií" se tu asi nikdo nezabývá. Nu, i já bych ráda věřila, že nade mnou někdo bdí a nemůžu si za všechno úplně sama.

    To: Liška
    S pronásledováním v této podobě jsem se osobně nesetkala. Že by zneuznaný ctitel? No, já anonymy či měnící se nicky čtu minimálně, vidím-li na konci např. Jáchym, vrátím se. Nejlépe je dle mého skutečně v tu chvíli odolat a nereagovat, ale to tu píšu pořád dokola.

    S růžovým "budníkem" jsem se znovu uvědomila, jak mnoho se někteří pokouší něčím zvláštním zviditelnit. Třeba i nový vlastník?

    Jinak i zde včera úplně jarně, dnes větrno a proměnlivo, vedle posledního kousku sněhu z velké hromady už venku špičky narcisů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ad: Baba Jaga

      ...když "andělologií" se tu asi nikdo nezabývá.

      No, mozno by sa aj niekto nasiel, ale ma teraz dost prace (myslim p. Violu).

      No a poniektori, co by nieco mohli povedat, sa skor podobaju na andelov padlych☺.

      Vymazat
    2. To: JAHA
      Pokud jste si prohlédl odkaz na výstavu, tak Vás možná potěšilo, že obraz na "poutači" je od Ľudovíta Kochoľa.
      Od konce března: "V oplatce jsi všecek tajně"
      http://www.muo.cz/pripravovane/podoby-eucharistickeho-Krista-ve-vizualni-kulture--1502/

      To: JÁCHYM
      Máte pro Vaše holky připraveno něco echt českého? Mimo sebe samozřejmě.

      Vymazat
    3. Jago,
      něco málo mám a ještě vyrážím do města cosi koupit.
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Jenom nekupujte Merci. To bych záviděl, minule jsem sežral na posezení tu s 32 kousky.

      Vymazat
    5. Mersíčka mi tu leží a nutím je známým, co sem přijdou. Snědla jsem čtyři kousky od narozenin. Příště přeposílám ☺

      Vymazat
    6. Ad: Baba Jaga

      Mna potesi kazdy normalny clovek. Nemusi nevyhnutne pochadzat zo Slovenska:-))).

      Vymazat
  51. Tabun, sarin, soman
    dýchá každý roman
    co bydlí u nové huti
    mittal si tam něco kutí.
    Ale látku VX
    nerozdýchá Fénix
    to by nevstal z popela
    byl by mrtvý docela
    jako je teď kim čong un
    býval kdysi černý kůň.
    Starý dobrý yperit
    v něm se dálo přátelit
    je dnes zcela vedle
    jí se jako knedle.

    OdpovědětVymazat
  52. Z idnesu o střední třídě:

    Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Cyrrus
    " Za střední třídu se obecně považují domácnosti, jejichž čistý příjem se pohybuje od 75 procent do dvojnásobku mediánové hodnoty. Podle tohoto měřítka se v ČR ke střední třídě řadí lehce přes 70 procent populace. Tento podíl navíc oproti začátku milénia nepatrně narostl. To je v zemích, které náleží do první desítky žebříčku členských států organizace OECD dle podílu středostavovské populace, ojedinělý úkaz, protože střední třída v nich buď zůstává od počátku milénia konstantní, nebo se smršťuje. V tomto žebříčku ČR zaujímá třetí místo.
    Jinými slovy, ke střední třídě se u nás řadí třetí nejvyšší podíl osob v hospodářsky vyspělých ekonomikách. Vyšší podíl vykazuje ze zemí OECD pouze Norsko a Island. ČR patří mezi většinu zemí OECD, jež vykazují vyšší podíl osob, které samy sebe subjektivně vnímají jako zástupce střední vrstvy, než nač ukazují data. Podíl lidí, kteří míní, že patří ke střední třídě, totiž v ČR dosahuje takřka 75 procent, tedy o několik procentních bodů více, než čemu odpovídá realita (zmíněných lehce přes 70 procent)."
    ------
    A do toho bach zakomponoval, že ČR je podle včera zveřejněných měřítek zařazena mezi rozvojové země, protože lidé mají malé příjmy. To jsou věci.
    Doktor bere v průměru 70tis., to je už vyšší třída, vrchnost. Z daní plebsu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikoliv z daní, nýbrž ze zdravotního pojištění.

      Vymazat
  53. Švestky zatím spí.
    http://www.jpeg.cz/obrazek/g2zP

    OdpovědětVymazat
  54. Musela jsem začít brát antidepresiva. Ozvu se, že mi bude líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držte se, Renčo! Brzy nashle, ať to zlé rychle odejde

      Vymazat
    2. Dejte si čas a klid. Diskuse neutečou.

      Vymazat
  55. Cestou pro souseda do hospody byl nádherný západ Slunce. Z Lysé vypadal takto:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/g2EC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příroda umí čarovat.

      Vymazat
    2. To já byla venku při západu slunce se čtvernožcem - krásné červánkové i jiné mraky, foťák jsem neměla, ani na nošení mobilu zatím nedošlo. Jinak 2 zajíci, hejno malých ptáků, při návratu ještě za světla večernice. Kdo už letos slyšel skřivánka? - já ne.

      To: Anna
      Přeji rychlý účinek léků, budete tu chybět. Jsem si teď četla o filmu Muzzikanti - s Nohavicou a dalšími i Těšínským Slezskem. Asi se na něj vypravíme do kina.

      Vymazat
  56. A ještě z diskuse k fake news v Českém rozhlase:

    - Spisovatel Karel Čapek : " Království lhářství není tam, kde se lže, ale kde se lhářství akceptuje ! "

    - Je nezbytné dostat ČT a ČRo zase pod kontrolu Parlamentu.
    1, První krok - ZRUŠIT VÝPALNÉ.
    2, Druhý krok - platit je z rozpočtu.
    3, Třetí - zkrouhout jim rozpočty o 50%, aby je přešla chuť financovat ožíračky v Karlových varech a točení dokumentů o ničem.
    4, Zákaz sponzoringu tzv. umělců z rozpočtů ČT a ČRo.
    5, Rada ČT = zástupci politických stran, které dosáhnou při volbách nad 2% - poměrově jako v PS

    OdpovědětVymazat
  57. Šumavy, jejího stavu, je mi moc líto. Bohužel znám jenom jednu okrajovou oblast, kam jezdíme se školou, tak nemůžu posoudit, jak to tam vývojově vypadá a co by nejlíp pomohlo. Nejspíš kompromis - péče nejzkušenějších lesníků a něco nechat i na přírodě samé.

    Kam se u nás člověk podívá, tam je to zanedbané. Myslím teď i na pole a role školní. Tolik různých názorů - a skutek utek, děti neumějí pořádně číst ani počítat, ani česky, ani anglicky. Hlavně že pořád řešíme, jestli máme (jako ty stromy v lese) dostatek svobody.

    OdpovědětVymazat
  58. Likviduju staré papíry, mám pořád plné šuplíky nepotřebností. Už jsem to mohla vyházet dávno. Co to jen je za zlozvyk, všechno schovávat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně, Marie, pomohlo stěhování. Loučila jsem se s věcmi s těžkým srdcem, ale šla jsem z velkého čtyřpokojáku do dvou pokojů, tak jsem prostě musela velkou část věcí vyházet, rozdat či prodat.
      Moje kamarádka je strašný sběrač, ta nevyhodí nic, bydlí v panelákovém třípokojáku, svůj pokoj má plný banánovek, plných novin, výstřižků. Tvrdí mi, že až bude v důchodu, vše si pročte a protřídí, ale zatím je to pořád horší. Když jim instalovali měřidla na topení, museli vystěhovat půl pokoje, aby se k tělesu dostali! :-)
      Já jí domlouvám, argumentuji tím, že ji jednou budou děti proklínat, že to vše vyházejí z okna do kontejneru a nikdo to ani neprohlédne...
      No, tak teď šla do sebe, hlásila mi první pokrok! Když vytočila na WC papír a zbyla jí rulička, přemýšlela prý, k čemu by se mohla hodit a.. nakonec ji vyhodila do koše! :-)

      Vymazat
    2. U nás je místa nadbytek, ale stejně není dobré všechno schovávat, protože se to někdy může hodit. Jednak se pak při hledání nic nemůže najít, jednak mám čím dál silnější pocit, že se v těch věcech, lejstrech, časopisech a bohužel i starých knihách - utopím. Už se mi o tom i zdálo. Takže po sobě začínám uklízet a zametat, reálně i symbolicky. :-) Mám z toho dobrý pocit.

      Vymazat
    3. Mi pomohl požár, už to bude 18 let letos. Pořád vím, co mi shořelo, které knihy a jaké nástroje. Téměř všechno šlo nahradit, jenom fotky a památeční věci ne.

      Vymazat
    4. Právě na Váš požár si mnohdy vzpomenu. Zažila jsem "vyhoření" veškerého duševního majetku v PC o Vánocích - a vidíte, obnovilo se jen to, co nutně potřebuji, to zbytné vzal ďas. A je mi dobře, cítím čistou hlavu. :-)

      Vymazat
  59. Po delší době večer jen u TV, to je opravdu marnost a motivace všechno sníst. Jáchym se teď určitě cpe lososem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      lososa nesnáším a za dcerami jedu až zítra!
      Možná si loknu akvavitu,což je předražená norská kmínka.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Máte výýýýýýborný nápad! Loknu si slivky (nikam nejedu), dělám topení do roubenky, která má víc skla, než dřeva - táhne z ní zima. Já zas můžu lososa dosyta, realizuju to ale v polsce u morza, ve smažalni.

      Vymazat
  60. Tužka napíše pro paní Marii,...protože je matematika má láska,...tak v obchodech s učebnicemi vyhledávám i ty pro matematiku a počty,...ono se tomu už počty neříká....zajímá mě to, jak se dnes vyučuje.

    A tak jsem taky vzala do ruky učebnice pro výuku podle pana Hajného. Pátrala jsem na internetu,...a dopátrala se,...a mám z toho docela nepříjemný pocit.

    Ministerstvo školství poskytlo možnost učit podle metody pana Hajného,...a přitom nemají celkový plán výuky. Ten končí někde v sedmé třídě,...a letos už šesté třídy podle toho plánu učí. Učí,...to je nadnesené,...oni si jen tak hrají,...dvanáctileté děti převážně počítají s celými čísly v rozsahu do sta. To jsme se my učily ve třetí třídě. Ukázka marnění času,....a to chtějí, aby tyhle děti dělaly maturitu z matematiky. Na portálu je napsáno, že už 750 škol učí matematiku Hajného metodou. A přitom nevědí, co budou učit v osmičce a dalších třídách, a nevědí, jak vypadají učebnice a rozsah učiva, učebnice ještě nejsou ani v návrhu, jak jsem se dopátrala v tiskárně, která to má pod palcem.

    Být rodičem těchto dětí, tak dám trestní oznámení na ministerstvo školství pro úmyslný bojkot vzdělání v matematice.

    Fakt trestuhodné,...povolit výuku, když neznáme celý její vyučovací plán. A ten co je známý, je naprosto nekompetentní a nedostačující k tomu, aby nadané děti zvládly středoškolskou matematiku a maturitu z matematiky.

    Jak u Vás, taky patříte do kategorie pokusných morčat s cílem zmarnit agrotechnické lhůty pro výuku matematiky?

    Dokonce si začínám organizovat čas, a chtěla bych dojet na ministerstvo školství,...když nic, tak osobně předat stížnost proti podpisu někoho tam,....a ještě k tomu SCIO školy,...ty jsou zatím tři,...zastupitelstva měst by je měla zastřešit a to se jim moc nechce,...tam by se učitel nenazýval učitelem,...ale průvodcem. Průvodcem v pátrání po vzdělání,...jak jsem se dozvěděla,....

    Prý podle Komenského,...škola hrou, hrou, ?,....,?to chtějí až do pětadvaceti let věku přestárlého dítěte,?.... A kdy chtějí začít se skutečným vyučováním a řádem a pracovními návyky se nedovíte.

    Tužka,...jde to k nule,....bude to ráno klouzat. Dnes jsem po mnoha letech zažila sněhovou bouři,...dva blesky,....bílou tmu, mokrý sníh, a stěrače nakonec dělaly pohyb jen ve výseči tak šedesát stupňů,...ještěže byla odbočka do vesnice,...přečkala jsem to na návsi, shrabala dvě kupky sněhu z oken a po čtvrthodince dojela domů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,
      u nás podle Hejného nejedeme, matematikáři to odmítli, a to byli na mnoha školeních. Ze stejného důvodu, jaký píšete - nenávaznost na další stupně vzdělávání, tudíž více méně ztráta času. Motivace a názornost, konkretizace abstraktního, se dá zajistit i jinak, jen chtít (chtít se musí stejně na straně žáka i učitele).
      Pokud mluvím s kolegy z jiných škol, mávnou rukou a řeknou - to je tak vhodné pro 1. stupeň, pak už se dál neví, co s tím. - Takže - je to, jak píšete.
      Tím nechci říci poslední slovo, nevidím do toho až tak, třeba někdo geniální vymyslí vhodné pokračování, ale neumím si to představit.

      Vymazat
  61. Doníčkovo okénko

    Ve Washingtonu probíhá konference Americké konzervativní unie (CPAC) a včera, v pátek 24. 2. na ní Donald Trump přednesl projev.
    https://www.youtube.com/watch?v=32vH9pV38Zk
    Začal s tím, že on nepovažuje novináře za nepřátele, jak to zase média překroutila. On jen řekl, že „fake news“ považuje za nepřátele amerického lidu. Takže za nepřátele (ne své osoby, ale Američanů) považuje i ty novináře, kteří tyto zprávy šíří, vymýšlejí si a neuvádějí zdroje informací.
    Mluvil o předchozí vládě, co promrhala milionů za války na Blízkém Východě, atd. atd. Jaký dluh zdědil, zemi s problémy, mluvil o drogových kartelech, nelegální imigraci. Chce, aby imigrační centra našla zločinné nelegály a vyrazila je z Ameriky. Mluvil o firmách a o tom, jak začíná vytvářet pracovní místa v amerických podnicích.
    V 35.30 – říká zase – podívejte se, co se děje ve Švédsku! (lidé se smějí s porozuměním, protože už vědí, co se tam děje a že novináři zase lhali! ). Podívejte se, co se děje v Německu! V Bruselu, V Paříži! Paříž! Mluví o kamarádovi, co jezdil s rodinou každý rok do Paříže v létě, a teď už tam nebyl pět let . Řekl Donaldovi: „Paříž už není Paříží více!“
    DT říká, podívejte se, co se děje ve světě! My musíme být chytří a nedovolit to u nás.
    "Musíme poslat radikální teroristy pryč z naší země. Nikdy se nebudu omlouvat za to, že chci, aby Amerika byla bezpečná a že chci naše lidi ochránit. I když to znamená, že o mně budou špatně mluvit, to mě netíží. Bezpečnost našich lidí je pro mě na prvním místě.
    Můj kabinet pracuje dobře, i když zatím nemám všechny lidi schválené (Senátem..). Oni to pořád odkládají, protahují, je to smutné.
    Dveře Bílého domu bývaly zavřené, ale teď jsou otevřené pro všechny, co chtějí podnikat a dávat práci našim lidem.
    Plníme předvolební sliby, jeden po druhém, a nepřestaneme, dokud to nedokončíme.
    Snížíme daně, snížíme počet směrnic a nařízení, budeme podporovat policii (a bezpečnost), přebudujeme naši armádu, budeme hájit naše zájmy, postaráme se o veterány, budeme chránit naše hodnoty, napravíme špatně uzavřené obchodní dohody, zastavíme nesmyslné plýtvání…..
    Zapomenutí lidé Ameriky už nadále zapomenutí nebudou. Jsou srdcem Ameriky a budoucností Rebublikánů. Média se divila, kde se ti lidé vzali (myslí ve volbách..), kdo to je? No, to jsou těžce pracující úžasní Američané. Neuvěřitelní lidé, se kterými nebylo dobře zacházeno. Hillary je nazvala „deplorable“ (ubožáci). "
    Atd.
    Plný text projevu v angličtině najdete zde: http://jdem.cz/c2xur5
    Lidé skandovali, tleskali ve stoje.

    OdpovědětVymazat
  62. A ještě:
    Rex Tillerson začal čistku na ministerstvu zahraničí
    http://jdem.cz/c2xuv3
    Tillerson vyhodil personál ze sedmého podlaží ministerstva zahraničí, kterému ve čtvrtek hromadně řekl, že „jejich služby nejsou už dále žádány.“ Sedmé podlaží ministerstva zahraničí bylo „domovem stínové vlády.“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude zase překrucování a vytrhávání z kontextu!

      Vymazat
    2. Když člověk poslouchá Babiše, prostě to nejsou řeči o věrnosti volebnímu programu a o tom, nakolik si rozumí s koaličními partnery. Jsou to řeči člověka, kterému jde o kvalitu života lidí této země, dělá pro ně hodně, i sám ze své kapsy, a hlavně přemýšlí tak, aby jim prospěl, dlohodobě!, nejen ve svém volebním období aby něco nasliboval. Myslím, že i Okamura je mu v tom podobný, možná Čunek, a další se najdou, lidi si je najdou.

      Stejné je to Trumpa a asi i jeho lidí. Méně verbálních politických manévrů a více činů; vysvětlit lidem jasně, o co mu jde. A ukázat, že to myslel vážně a že dělá, co slíbil.
      Je skoro jedno, za kterou politickou stranu tito lidé kopou, ale prostě se nechovají jako ti přežilí rektální politici, ale jako tátové svého lidu. To jim bude získávat čím dál více hlasů.

      Vymazat
    3. Velmi tu cistku na ministerstve zahranicia nebudu moct prekrucovat, lebo uradnici ministerstva pripravili Tillersonovi na jeho prvej ceste do zahranicia (na konferenciu o bezpecnosti do Nemecka) niekolko podrazov. Nezaistili mu ubytovanie a ked zacal svoju uvodnu rec pri stretnuti s Lavrovom, tak uradnik ministerstva (americky) ho prerusil a vykazal novinarov, na co sa ozval Lavrov, ze kto ste a co si to dovolujete. Skratka urobili Tillersonovi podraz, ale si vlastne nabehli. Teraz moze Trump robit na ministerstve cistky bez problemov.

      Vymazat
  63. Vyhodil lidi ze sedmého podlaží?
    Přežili to?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to víte, někteří to nepřežili a už píšou! Vždyť tam sloužili už za Bushe, osm let za Obamy a teď toto?
      Kmoníček to předvídal a tvrdil, že nový americký velvyslanec k nám přijde nejdřív za rok, až si to na MZ Ameriky trochu sedne...

      Vymazat
    2. JInak máte pravdu, ty dvě řádky s Tillersonem jsem stáhla odjinud, už se mi to nechtělo překládat. Oni asi použili jen google překladač - měla jsem si to přečíst a upravit to. Uznávám.

      Vymazat
  64. Maria Panno!
    Volební sjezd ANO!
    Zase po roce
    bouří emoce.
    Už se to mele,
    kdo bude v čele?
    Bude to blondynek
    soudruh foldynek?
    Nebo ťuk ze skansky
    či kralevic dánský?
    Sorry jako
    já mám sako
    z kašmíru a hedvábí
    co voliče přivábí
    a navíc je moje
    nemám ho od hnoje
    jako vy poskoci,
    vám není pomoci.

    OdpovědětVymazat
  65. Jáchyme,
    jak máte prochozené Norsko, prosím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      bohužel Norsko prochozené nemám.
      Poznal jsem Oslo, Bergen, okolí, pár městeček jižního Norska a jihozápadního pobřeží,pár fjordů...
      Sám se se svou (ne)znalostí angličtiny cestovat stydím - a dcera je obvykle natolik nárazově vytížená, že když mě pozvala, z velkorysých plánovaných výletů obvykle sešlo, protože dostala zakázku, kterou nebylo možno odmítnout. Je nejen hlavní herečkou, šéfovou, produkční, a obvykle autorkou kusu, ale zaměstnává tím pádem ještě 2-3 lidi, z toho často 1-2 třeba z Čech či Španělska...a cesta do práce z Madridu do Osla se prodraží.
      (Pustím si v koupelně norské turistické video, dám si na záda batoh a pochoduji na stepleru)
      V neposlední řadě je moje norská vnučka-jedináček natolik rozmazlený a vzteklý hysterický agresivní fracek (pokud se zrovna nechová jako okouzlující andílek), že bych neodolal a ručně výchovně zapůsobil, což by zpúsobilo, že bych zbytek svých smutných dnů strávil v norském vězení (bez možnosti svých turistických výletů na stepleru).

      Jinak je v Norsku stejně draho jako v Česku - pokud počítáte norskou korunu jako českou korunu, kus za kus.
      Problém je v tom, že za tu norskou zaplatíte cca tři české.
      Ale českokorunovým multimilionářům Vašeho typu Norsko vřele doporučuji !
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Tak to jsem myslel, že ho znáte jako své boty... Já to prošmatlal na Vesterálech a Lofotech, chybí mi NP Rago (zejména bych chtěl na Litlverivatnet), vylezl jsem na ledovec Svartisen, mám i Galdhopiggen a Glittertind, v Rondane jsem vylezl na Rondeslottet (nebo tak nějak), v Dovrefjellu mi chybí Snoeheta (Sněžka), měl jsem v plánu přejezd Hardangerviddy (ale pro nedostatek zájemců mi zrišili zájezd) - a nejpěknější tůry mám v Romsdalu - vylezl jsem na stěnu Trollryggen, bohužel z druhé strany, nejsem pavouk (fotka jak z letadla, 1200m nad řekou Rauma, stát na kraji se mi moc nechtělo). Norsko je parádní, takový předsupeň Islandu.
      http://www.jpeg.cz/obrazek/g2Sy
      (xicht jsem si smáznul, aláh zobrazení nepovoluje).

      Vymazat
    3. Jo, jenom jsem zapomněl, že to je z roku 94, teď už mám jiné hadry.

      Vymazat
    4. Fyzickou kondici stejnou, Ládiku!!!?

      Vymazat
    5. To těžko posoudit. Na mrtvý tah bych dal tenkrát víc, ale vytrvalostně jsem se (myslím) polepšil. Tehdy jsem neběhal, ale nosil jsem po horách těžký bágl nebo kýble borůvek a těžké pohory. Dnes ledvinku a lehké salomonky nebo inovejtky - život se nějak vyvíjí ... nemůžu přijít do důchodu nepřipravený; včera jsem vymyslel, že ho odložím o 2-3-4-5 let, mí předci se v pohodě dožívali k 90. Odložená spotřeba je nejlepší spotřeba.

      Vymazat
    6. Jáchyme,
      vezměte stepler do krosny a hajdy za Peerem Gyntem! Nebo lístek na hurtigruten a obrážet hory kolem pobřeží! Dyť jste skoro Nor! Nebo běžky a jedu do Vadso a Vardo, čváchnul bych se v Barentsově moři!

      Vymazat
    7. Já došla pouze na Preikestolen, ale i to byla krása!

      Vymazat
    8. Tak Ládik!!! zde v 10:24 otevřeně přiznal, že má něco s trolly. Bacha na něj.
      Prý to znamená Trollí hřbety?
      Skandinávie byl vždycky pouze můj sen. Asi už si ho odpustím.

      Vymazat
    9. Já už nepojedu ani do Paříže, Vídně, Říma...

      Vymazat
    10. Alena
      Koukám, že to berete vylučovací metodou... kdo by dnes někam jezdil :-)
      Do Paříže budu muset, zeť tam má příbuzné a prý tam s nimi už konečně musím. Ale budu trpět strachy.
      Já si v opravdovém důchodu, až mě nebude bavit chodit do práce, koupím velkou televizi a budu od rána do večera koukat na cestopisné dokumenty. Někdy je to tak věrohodně natočeno, a na širokoúhlé obrazovce zážitek, jako by tam člověk byl. Vážně, s mou fantazií nemusím už cestovat vůbec nikam. Je natočený snad celý svět...

      Vymazat
    11. no, já to spíš myslím tak, že co člověk projezdil a prošel v 90. letech a ještě i po roce 2000, to má. Dnes i v hlavních metropolích západních měst není bezpečno.

      Vymazat
    12. Alena - rozumím, to je pochopitelné, tak to asi bereme všichni.

      Vymazat
  66. Zrovna kejhá nějaký babišův ministrant, že chtějí do roku 2019 vyměnit 100 tisíc nejšpinavějších kotlů za moderní. Mohu zodpovědně tvrdit, že ti nejchudší, s těmi nejšpinavějšími šunty, ti o dotace nežádají. Žádají převážně doktoři, právníci a jiní potřební, patřící podle majetkových žebříčků nad tzv. střední třídu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovzduší je jedno, čí kotel přestane čoudit.

      Vymazat
    2. ale ty nejhorší kotle socek budou kouřit pořád, rozumíte vůbec psanému textu?

      Vymazat
    3. Ovzduší je jedno, čí kotle budou kouřit pořád.
      Nehledě na to, že většina socek rodinné domy s kotli obvykle nevlastní. Chtělo by to více logiky, anonyme.

      Vymazat
    4. Vzdálený soused pořád prolívá kaly olejem a topí tím. Bude muset ho nabonzovat doktor od vedle, co topí tepelným čerpadlem. Třeba dostane pokutu a zabaví mu ty kaly ... tak si přinese v tašce něco jiného zadarmo, aby měl v zimě teplo. Co má dělat, když nemá peníze? Aby si koupil dotaci?

      Vymazat
    5. JK -
      tady ve Slezsku je rozptýlená zástavba, k domku je 2-5 hektarů, bylo to tak vždycky; domky jsou staré a bydlí v nich mnohdy lidi na podpoře, kteří nemají práci. Nebo mají malý důchod. Děti mají ve městě.

      Vymazat
    6. Zajímalo by mě, kolik lidí je opravdu chudých, takže na otop nemají.
      Soused v ulici je středně movitý, krásný nový baráček, ale topí snad pneumatikami nebo mokrým dřívím, co kde v zimě ukradne.. prostě valí se mu z komína tolik smradu a hustý dým, že všichni honem prcháme. Nevím, jestli mu už někdo vynadal. Mělo by se?

      Jestli má někdo 10 tisíc důchod, třeba žije sám (ten váš vzdálený soused?), tak mu vážně nezbyde na plyn? Já se sama uživím za 3000 tisíce měsíčně, a dobře, pokud si sama vařím, uskladňuju ovoce a zeleninu, apod., což on taky může. Kde je problém, když žije ve vlastním? Nebo holt musí obývat jen jednu místonost, jako můj děda, a topil si tam pilinovým kotlem, později kamínky na dřevo a uhlí. Zcela spokojený, plyn nechtěl.

      Vymazat
    7. Josef Kopíček

      právě že ty největší socky mají baráčky na vesnicích, je to nejlevnější bydlení, kotel mít nemusí, spíš lokální topení, ale to kouří taky pěkně a spali odpad, takže někde nemusí mít ani popelnici, i když i to bývá dnes na vsích povinné za to platit.

      Vymazat
    8. Také jsem topil kaly. Proléval jsem je vodou, proto nečoudily.
      Pro orientované v chemii: C + H2O → CO + H2
      CO + H2 + O2 → C02 + H2O
      Slovy: vlhké kaly se přiloží na rozžhavené uhlí, v první etapě hoření vzniká oxid uhelnatý a plynný vodík, které v dalším shoří na oxid uhličitý a vodu.
      Bylo to nejvýhřevnější a současně nejlevnější topení bz vývinu kouře, pouze po zatopení uhlí asi čtvrt hodiny dýmilo.

      Vymazat
  67. Mnichovské konference o bezpečnosti se, z nějakého důvodu, zúčastnili i Rotschildové, Soroš, Gates …. a další…

    http://jdem.cz/c2xy44

    OdpovědětVymazat
  68. JÁCHYM. KOPÍRUJI!
    (Prosím Annu, aby to přeskočila!)
    Dnes by se to mohlo jmenovat Doníčkovo zamřížované okénko od Terezy Spencerové:
    **********************************
    http://www.literarky.cz/politika/rozhovory/23752-tereza-spencerova-u-je-mona-pozd-mli-bychom-tajit-dech-houstne-to

    Původně jsem chtěl zkopírovat ochutnávku, ale je to všechno vzájemně provázané, přečtěte si to sami.
    Jediné, co snad Tereze vytknout, je přetrvávající přílišný optimizmus.

    Na druhé straně - bez chlastu, psychofarmak či těžké mentální retardace dnes asi není možno si optimizmus zachovat. Poslední u ní vylučuji, takže mi začíná být podezřelá.
    Měl bych se jí zeptat, čím se udržuje ve své duševní kondici a přejít na její recept.

    JÁCHYM
    Doufám, že mě čeká to poslední, počítám s tím, že pokud se dožiju, ušetřím tím pádem za optimistický chlast a drogy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že to je tak dlouhé ... měl jsem bremberry, opékané, pěkný kopec k masíčku, a nějak se mi klíží víčka.

      Vymazat
    2. Závěrečnou větu podepisuji - možná jsem se i zde někdy už ptala, kdo "točí" americkou výkonnou mocí.
      Nějako mi ale uniklo, jak to s tím rozhovorem je. Paní Spencerová je zároveň tázající o odpovídající si, pane Jáchyme?

      Optimismus si lze dle mého uchovat za každé situace, důvěřivosti v hezké řeči (jako možná - nevím Marie ve 13:20 u paní Aleny v 1:02) k tomu netřeba.

      To: Ládik!!!
      Dotaz k dotačním kotlům - kolik nejméně jeden takový včetně instalace stojí a jaká bývá dotace? I 100%? Opravdu nemám přehled.

      Vymazat
    3. BJ -
      neúčastním se toho byznysu, nedělám odborné posudky - jenom PENB bez razítka, to musí dát energetický specialista (třeba stavař, který na to má školení). Já jsem jenom obyč. projektant, který ručí za funkčnost navrženého řešení. Ale kotel si navrhuje každý sám nebo laik. Já tam přijdu, až to netopí.

      Vymazat
    4. BJ
      No, kdyby ty Sobotkovy nebo Fialovy, Valachové, aj. řeči byly aspoň hezké.. co bych za to dala a jak ráda si je poslechla.
      Optimismus - to je široký pojem, nevím, jak to myslíte. Pro ten moc důvodů nemá ani ten, ani onen státník, leda nějaký slibovatel a lhář.

      Jdu užít slunečnou oblohu, budu ale kýchat, je hodně pylů.

      Vymazat
  69. Josef Kopíček25 února, 2017 13:04

    "Ovzduší je jedno, čí kotle budou kouřit pořád.
    Nehledě na to, že většina socek rodinné domy s kotli obvykle nevlastní. Chtělo by to více logiky,..."
    ******************************
    Ještě přísněji logicky vzato, pokud někdo vlastní rodinný domek s kotlem- šunkou, je to většinou socka-důchodce. A sockou se stal proto, že byl za totáče nadměrně pilný, šetřil na ciment a po práci si po večerech a nocích postavil dům svépomocí, vlastníma pazourama.
    Po Vítězné sametové mu bylo přes padesát, byl udřený a natolik hloupý, že se rozhodl živit se i nadále až do důchodu (tehdy v šedesáti)prací.

    Měl-li štěstí, o práci přišel, protože jeho podnik či výzkumák byl cíleně zlikvidován. Tudíž se skřípěním zubů začal podnikat, domek průběžně opravoval a kotle měnil.
    V problémech je až teď, kdy si sotva doleze nakoupit, reálná hodnota úsopor se snížila na pětinu a žije z deseti až čtrnáctitisícové penze.

    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím o čem to je, také jsem postavil.
      A nečmoudil jsem ani kaly.

      Vymazat
    2. Aktuální pohled z Javorového k 3nci, v popředí je hustá slezská zástavba, bokem je to řidší (od Vyšních Lhot přes Smilovice a Guty) ...
      http://www.jpeg.cz/obrazek/g2bN

      Vymazat
  70. Vtip z Kosy:
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/02/25/vtip-na-tento-den-362/

    OdpovědětVymazat