11 března, 2017

KRTINEC č.199

223 komentářů:

  1. Brontosauři - Hejna včel
    https://www.youtube.com/watch?v=4XlM7LEgnmY

    Brontosauři - Slunovrat
    https://www.youtube.com/watch?v=mf3EDgRVVEM

    OdpovědětVymazat
  2. Další díl, předchozí jsem sem dala včera nebo předevčírem
    Zemský ráj to na pohled IV
    http://www.osel.cz/9290-zemsk-r-j-to-na-pohled-iv.html

    OdpovědětVymazat
  3. Přátelé krtci, obrňte se, buďte v klidu a překonejte v pohodě nastávající sérii dračích děr. Zítřkem počínaje (jasně, úplněk..) nás to čeká až do středy. Navíc spaní na nic. Jdu do vany relaxovat do bylinkové koupele. Levandulová :o)
    https://www.youtube.com/watch?v=B_RGmW1eji4&list=RDB_RGmW1eji4#t=44

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za varování. To spaní na nic jsem nacvičila poslední dvě noci. Tak si radši vezmu něco na noc.

      Melody Gardot Some Lessons - The Bedroom Sessions
      https://www.youtube.com/watch?v=_h6KVAm82Ec

      Vymazat
    2. Ad: liska

      Zabudol som, kde sa o tych dracich dierach docitam. Uz pred mesiacom som si to chcel pozriet, ale nevedel som kde. Viem, ze to davala, tusim Tuzka, ale nechce sa mi hladat. Nemozete poslat odkaz?

      Vymazat
  4. Doporučuju - Čmeláci zvládli základy fotbalu
    http://www.osel.cz/9270-melaci-zvladli-zaklady-fotbalu.html

    OdpovědětVymazat
  5. Je to ženská, ale podle dnešních poměrů má ty koule, co chybí nynějším politikům
    Vás mám brát vážně, pane Hollande? Věří vám čtyři procenta lidí a stejně už odcházíte, setřela prezidenta polská premiérka
    ...
    Končící francouzský prezident Francoise Hollande neopomněl Polsku připomenout, že z fondů EU čerpá miliardy eur, v tomto programovacím období pro léta 2014 až 2020 jde přesně o 100 miliard eur, takže by se vláda ve Varšavě mohla mírnit. Beata Szydlová mu ránu okamžitě vrátila.
    „To mám brát vážně vydírání prezidenta, kterému důvěřují jen 4 procenta jeho občanů a stejně už brzy nebude prezidentem?“ vysmála se polská premiérka Hollandovi. „Někteří vůdcové v Evropě věří, že si mohou za pomoci peněz zajistit úplně všechno, Já jsem včera v noci jasně řekla, že tento názor nesdílíme,“ doplnila premiérka. Novinářům také jasně řekla, že Polsko odmítne jakékoli německé návrhy na ustavení vícerychlostní Evropy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mozete uviest zdroj? Rad si to precitam a pripadne poslem priatelom.

      Vymazat
    2. Dobre, dakujem, ale co mam konkretne na tie dracie diery zadat. Nemozete mi dat link?

      Vymazat
    3. Dal som otazku na Dracie diery pod ine vlakno, ospravedlnujem sa. Ja som chcel vediet i o Szydlovej i o Dracich dierach. Szydlovu ste mi odkaz dali, najdem si, ale o tych Dracich dierach (vyssie) neviem, kde ich hladat.

      Vdaka.

      Vymazat
    4. Szydlovu uz som poslal kamosom na facebook:-).

      Vymazat
    5. výcuc o DĎ od paní Tužky:
      ...
      Žlutý Císař se věnoval celý život studiu přírody, vypozoroval,že v některých dnech během roku se sejde více nepříznivých okolností, a rostliny i zvířata méně prospívají. Nazval tyto dny,dny dračích děr, protože v nich hrozí jistá nebezpečí, zejména zdravotní. Sestavil i model, jak si tyto dny určit, protože je to i ovlivněno tou čtvrtinou dne k 365.
      .....
      Dny dračích děr, neotvírejte tkáně, to ale není dogma. Lékaři navštěvovali své nemocné pacienty, léčili vředy, léčili hnisající rány, viděli, že přemíra horkého jangu se usadila v ráně, šířé se kolem, ohrožuje život pacienta, bylo třeba rychle jednat, den dračích děr sem, den dračích děr tam, ránu je třeba otevřít, uvolnit horké jang, pacient by mohl zemřít, a mnoho dalších pacientů v okolí by zavřelo dveře svého obydlí,až k nim bude přicházet, protože už nebudou chtít, aby je léčil,... ztratil jejich důvěru.

      Dny DD pro rok 2017.
      Leden: 2-3-4 10. 12. 27-28
      Únor: 3. 6. 8. 10-11 16. 26.
      Březen: 12. 13-14-15 27-28-29
      Duben: 11. 19. 26.
      Květen: 3. 10-11 22!! 25!!
      Červen: 9. 17!! 24. 30.
      Červenec: 9. 19. 21-22-23 28-29
      Srpen: 1. 7. 21-22
      Září: 6. 20-21-22 25-26-27-28
      Říjen: 3. 5-6 11. 19-20
      Listopad: 4. 12. 18.
      Prosinec: 3. 18.
      Tentokrát je nápor rozkolísané energie soustředěn do nočních hodin,...zejména pár hodin před východem slunce.

      Vymazat
    6. Ad: Ladik!!!

      Dakujem. Tusil som, ze to pisala tuzka, ale myslel som, ze je i nejaky odkaz na server. Vdaka, musim si to vytlacit. lebo niekedy mam dojem, ze to funguje (aj ked osobne takym veciam neverim- ale netvrdim, ze zase neuznavam vplyv mesiaca na zem, priliv, odliv..., vplyv erupcii Slnka, vplyv elektromagnetickeho ziarenia... aby bolo jasne:-))).

      Vymazat
  6. Kvete plicník a letěly husy.
    http://www.jpeg.cz/obrazek/g6JH

    OdpovědětVymazat
  7. Dnes mam plnu hlavu jednej veci (nemam celkom naladu teda vedovat sa idiotinam odstartovanym magorom anonymnym). Bol so sa pozriet v blizkosti Presova na jeden celkom zbrusu novy projekt bytovky (zaujimavy architektonicky, ale aj lokalitou - par stoviem metrov pesky od Presova). Akurat, je to dost drahe, tak som chcel vediet, co cena obnasa. No zistil som, ze vlastne VSETKO - okrem kuchynskej linky. Teda komplet vybavenie okna, dvere, podlaha, vlastny kotol, rekuperacia, kupelna, Wc, sanita...Ked som si to spocital, plus, ze je to trieda A1+, tak to nie je zle, lacnejsie uz podobne byty nebudu. len - kde vziat na to peniaze...

    http://ix.sk/J6HBL

    http://www.bytysaris.sk/

    Ako sa Vam pacia, pan Ladik!!!?.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena 1,8mil. Kč za 50m2 ... dost drahé na tu lokalitu. Mám k pasivním stavbám averzi, jsem ze staré školy. Při výpadku el. vypadne ventilátor v rekuperáku a voda ze vzduchu jde do zdi. 4členná rodina vyprodukuje za 24 hodin bydlení 12 litrů vody do vzduchu, ten je potřeba odvést. Pasiv je těsný, větrání je JEN nucené, nikdy bych to nechtěl.

      Já teď dělám podobnou stavbičku, s prosklenou střechou a skleněnou stěnou naproti v přízemí - přes galerii je vidět dovnitř ... nejde to vytopit, po galerii musím dělat suchý systém podlahovky.
      http://www.jpeg.cz/obrazek/g6JS

      Vymazat
    2. Dakujem Vam za informacie a poznamky. Je to dvojizbovy byt, teda skor pre menej ludi (v tomto pripade, ak si to rozmyslim, max. 2:-). Jedna je ako ze obyvacia akoze s kuchynou (tak to ma aj dcera v Slapaniciach v 4 izbovom byte), druha spalna a rekuperacia je akurat tusim v kupelni, ci vo WC. Vsade su inac okna, balkon, ...Co sa tyka miesta, tak by ste musel poznat trochu polohu. Velky Saris je v podstate sucast Presova, chodi tam MHD. Od miesta, kde byvam teraz je to vzdialene cca 1,5 km, aj to sa tam da dostat po cyklistickom a chodeckom chodniku, ktory vedie cez cely Prešov v dlzke cca 10 km. Od mojho bloku na konci sidliska III., kde teraz byvam, az po tu bytovku vo Velkom Sarisi, nemoze byt viac, ako 2 km chodze, co je menej, ako odo mna na zaciatok sidliska III., kde byva moja mama, ku ktorej obcas chodim. Asi 5OO metrov od tejto bytovky je zastavka MHD PRESOV a ako som napisal, cyklisticky a chodecky chiodnik do Presova (ten je uz postaveny a vybudovany!) je asi 300 m od bytovky. Akurat, ze od bytovky na ten chodnik sa teraz neda dostat primo a rycho, lebo ich deli rieka Torysa, na ktoru je, ako aj na lesy okolo, vyhlad z bytu, ktory sa mi zapacil. Nic ine tam nebude, iba par rodinnych domov a vraj lavka cez Torysu k cyklistickemu chodniku bude postavena uz tento rok. Myslim, ze to (teda, aspon ja si myslim, ale rad si vypocujem Vase protiargumenty, aby som mohol pripadne jednat, preto Vam pisem!) zasa hovori dost pre kupu, aj ked to vyzera strasne draho. Ja som uvazoval a uvazujem asi takto. Mam rozpracovanych viacero moznosti, kde su ceny v Presove (nove stavby, holobyty, ciastocne vybavene byty) rozne, podla lokality. Vseobecne sa da povedat, ze holobyt - to znamena absolutne NIC! je za cca 1000€, skor 1100-1200€. Nadstavby na starych bytoch na inom sidlisku (tehla) cca 1100-1200 najmnej. Nerekonstruovany byt (iba s plastovymi oknami) na sidl. III., kde byvam, tak 2 izbovy - 1000-12000 €, teda 50-60 tis. €. A o sidl. III. je velky zaujem, lebo take sidlisko asi nie je NIKDE v byvalom Ceskoslovensku. Zelen, voda, vybavenie, klud, chodniky, cyklisticke trasy, restauracie, nakupne centra... Na inom, sice mladsom sidlisku, ale nie tak ziadanom, sa ceny pohybuju od cca 1000- 11000 v plne REKONSTRUOVANOM byte. Ale, samozrejme, tam je zaujem najmensi, lebo je to OTRASNE sidlisko. Len naozaj na byvanie - kralikaren. Inac povedane - byty, i stare, na sidl. III, kde byvam, su o 15-30 % drahsie nez inde v Prešove.

      No a tie byty akoze v meste Velky Saris - to su vlasne byty v sirsom okoli masta Presov. Mam k tomu miestu z mojej bytovky asi o polovicu blizsie, nez na miesto svojho pracoviska.

      Takze, skuste sa pozriet na mapu a rad by som vedel Vase nazory po mojom upresneni (i napr, rekuperacie). Vybavenie by malo byt najlepsimi prvkami . napr, WC Geberit, atd. Ale prosim, aby ste bol maximalne kriticky. Lebo vazne rozmyslam zabezpecit si tam byt a neviem sa rozhodnut, ci by mi to stalo za to, hladat na to financie, alebo si rekostuovat svoj byt 75 m2 - ale treba robiť VŠETKO!

      Vopred Vam ďakujem za Vaš nazor, zvazenie a rady.
      P. S. Ked uz to bude horiet, dajte mail p. ZdenkoviB, on ma mail na mna. Myslim to seriozne a vazne (asko vzdy:-)).

      Vymazat
    3. To je TAK ZAJÍMAVÉ!
      Jen si nejsem jistá, jestli ten cyklistický chodníček není vzdálený skoro 350 metrů, ne 300! Taky nevím, jestli je na něm jen šotolina anebo asfalt! Vše hraje roli!
      A jaké-že číslo MHD tam staví? Napište nám taky jízdní řád, podrobně, zvlášť ve všední den a zvlášť o víkendech, vše je důležité!
      A kolik pak máte na účtě? A v jaké bance?
      No, já jen, že tahat z Ládíka odborné porady zadarmo není zrovna slušné, tak jestli to máte čím uhradit?
      A pište, pište dál!
      Můžete to proložit úvahami o období půstu nebo nějakým ZAJÍMAVÝM rozborem toho, co tady kdy kdo řekl a jak to řekl.
      Je to tak osvěžující!

      Vymazat
    4. To je TAK ZAJÍMAVÉ! a pokracovanie

      A co?

      Aka ste trapna!!! Co taham od neho, co by netehal niekto iny v tomto priestore. Znova - uz ste sa vsetky normalne ZBLAZNILI???

      Upresnoval som okolnosti, aby p. ladik!!! mal viacej informacii. A VY ste sa totalne asi zblaznili, ked este aj nieco take dokazete zneuzit proti mne - uplne CHORE!!!

      Ved sa spamatajte, udrzujte si aspon aku taku uroven!!!

      Inac to tu vyzera na seansu postihnutych!!!

      Maria by Vam povedala, ze ste STALKER!!! Lebo s Vami som sa nebavil, NIC som od Vas nechcel, vyjadrujete sa k veciam, co som s Vami nepreberal... To je STALKER.

      Čo myslite - bude p. Maria konecne seriozna a nazve Vas za tentio Vas vsup stalkerom??? "Lebo naplnil vsetky znaky:-).

      Ja si myslim, ze p. Marie bude verna tomu, co som napisal.


      No, ale p. Alena, ked nie idiot anonymny, tak KTOSI MUSEL aj na tejto stranke zacat hon na JAHU. Nie? Tak ste sa toho ujali. Sice totalne trapne, ale UJALI. Ste hviezda!:-))). Chory anonym Vas za chvilu pochvali:-))).

      Vymazat
    5. Další dávka!
      Jen pokračujte, Krtinec 199 je celý váš!
      Mimochodem, jaké jsou v tom bytě podlahy, plovoucí nebo litý beton?
      A budete si brát hypotéku?
      Stálo by za to taky vypočítat, kolik času byste ušetřil dojížděním z práce za měsíc, za půl roku a za rok! Čas jsou přece peníze!
      Pište, pište, je to tak zajímavé!

      Vymazat
    6. Jste trapná Aleno

      Vymazat
    7. Jste stručný, bezejmenný hrdino.

      Vymazat
    8. jasně ! zato Jahu pochvalte. Naplňuje podstatu trestného činu stalkingu,to vám jaksi nedochází
      zřejmě jste stejnýpřípad úchyla

      Vymazat
    9. Čím větší prachy bych dával do nemovitosti, tím širší vztahy by mě zajímaly. To z mapy všechno nejde. Poloha budovy v krajině - mrazová kotlina, vítr, smrady, hmyz, dálkovody, ochranná pásma, hluk, urbanistické záměry, majitelé okolních pozemků, doprava, ale i výhled, orientace oken, spolehlivost dodávek energií, kvalita vody, likvidace odpadů a podobně. Kvalita stavby je samozřejmostí. A pocit - ten je nejdůležitější. Můj vztah k místu a totéž u potomků.

      Vymazat
    10. Nikdo dopředu ale neví, co je lepší. To je přísně individuální. Třeba v mém případě rozhodovalo místo, bez ohledu na barák jako stavbu. Stejně jsem z něj nechal jen obvodové zdi, a i v těch jsem posunul nebo změnil stavební otvory a nakonec i obrys. Základy pod sklepem jsem spouštěl níž. Jinak je nové všechno. Na novostavbu jsem neměl - a po těch letech investic by vyšla určitě levněji. Čas ale nejde vrátit a litovat starých rozhodnutí už vůbec nejde - všechna byla tehdy ta nejlepší.

      Vymazat
    11. A máte tam mátovou louku! :-)

      Vymazat
    12. To jsem nevěděl, to byl bonus.

      Vymazat
    13. Souhlasil bych, že základ je lokalita. Jak vypadá okolí, jak je vybavené, a co se tam děje (nebo bude dít). Taková neočekávaná stavba baráku nebo silnice přímo před okny docela naštve.

      Svůj dům a byt si už každý zútulní podle svého. Nebo si prostě zvykne.

      Vymazat
    14. Vdaka za odpoved Lakik!!! i Zdenekb.

      Nad takymi normalnymi odpovedami sa clovek zamysli...

      Asi jedini, ktori pochopili, ze tento priestor som bral a beriem ako take virtualne rodinne stretnutie...

      Vdaka.

      Vymazat
  8. Nick Cave - To Be By Your Side
    https://www.youtube.com/watch?v=P0v9vd4JEeo&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMP0v9vd4JEeo

    Acordai, Tereza Salgueiro y el Ensamble Lusitania
    https://www.youtube.com/watch?v=es-3-psGMUU&index=17&list=RDZ23iac17VUQ

    Řeko mojí duše - Sestry Steinovy
    https://www.youtube.com/watch?v=nZb73kuDmsk&list=PLD5VVGBFuD4Zj-OfXwbb6ECKPfXzpZgj_

    OdpovědětVymazat
  9. Pro radikální lenochy nežádající grant (to jsem i já) :-)

    Eva Cassidy - What A Wonderful World
    https://www.youtube.com/watch?v=pPAGH0AT-os

    OdpovědětVymazat
  10. Doníčkovo okénko

    Trump vymetá prokuraturu, vyhodil téměř pět desítek státních zástupců
    http://jdem.cz/c3uv44
    Ministr Jeff Sessions požádal v pátek 46 zbývajících prokurátorů z éry Baracka Obamy, aby ještě během dne rezignovali.
    „Ačkoli mají státní zástupci mandát na čtyři roky a jsou jmenováni prezidentem, současný krok ministerstva spravedlnosti je překvapením“.. jo, tak to je opravdu překvapení. Jste jmenováni jedním presidentem na čtyři roky, přijde další vláda a vy jste překvapen, že nový president si chce jmenovat své lidi na své čtyři roky vlády… ANičko Barochová! No, nezbyde jim, než aby si zacvičili podle vašeho návodu a uklidnili tak mysl!
    A Trumpovi předchůdci nevymetali, nýbrž obměňovali, to je jasné, to je velký rozdíl!

    Z diskuse na Breitbartu:
    "Co to slyším za zvuk? Takový svištivý zvuk, pak bublání a nakonec říhnutí, zvuky se mísí… Jo, to Sessions splachuje záchod za tím, co bylo zákony nerespektující, banánovou Obamovou vládou…..."

    OdpovědětVymazat
  11. Holanďani nenechali přistát tureckého bratra ve zbrani. To je dobrý signál před volbama, už za 5 dnů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) a ta baba co prijela autem ,byla vnoci deportovana jako nezadouci na Nemeckou hranici :-) Bravo Nizozemci ,konecne se nekdo tem parchantum postavil .Bravo Bravo .

      Vymazat
  12. Ty osobní útoky jsou nahovno. Čas se dá využít příjemněji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wabi Ryvola - Noci
      https://www.youtube.com/watch?v=eHpiV-wXD3Y&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7&index=33

      Tenkrát v ráji-Radůza
      https://www.youtube.com/watch?v=VXCd7kUwiHU&list=PLaRQYLlu3p6-mjL5AwAcHHlJzQCh7zXrZ&index=15

      Szidi Tobias - Na hotelu v Olomouci (LIVE 2012)
      https://www.youtube.com/watch?v=6R5USQDC1aI

      Vymazat
  13. Asad „blahopřál“ Al-Káidě k udělení Oscara a uvedl, že zatím spolupráce s Trumpem není možná
    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/10014-asad-oskar-alkaida
    Syrský prezident Bašár Asad přijal záporně udělení ceny Oscar filmu The White Helmets (Bílé přilby), který vypráví o válce v Sýrii.
    Britský film The White Helmets režiséra Orlanda von Einsiedela o válce v Sýrii dostal v roce 2017 Oscara v kategorii Nejlepší dokumentární film.
    „Za prvé, musíme poblahopřát skupině Fronta an-Nusra k její první ceně Oscar! To je bezprecedentní událost ze strany Západu. Udělit Oscara Al-Káidě — to je neuvěřitelné, je to další potvrzení toho, že cena Oscar a Nobelova cena jsou politizovány, tak to beru", řekl Asad v interview pro televizní stanici Foenix...
    --
    No, k tomu dodám, že celé udílení Oskarů se odehrávalo jako hlasitý protest proti Trumpovi a Bílé přilby byly vedle zmrvené výhry homočerného Moonlightu jen plivancem na dortu.
    Dnes vychází najevo, že dokument o Bílých přilbách byl natáčen v kulisách...

    OdpovědětVymazat
  14. Další útok muslimáka v Düsseldorfu
    http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=181669
    Německé město Düsseldorf obchází strach. Včera ráno sekal mu-slimák (kosovský Albánec, to jsou ti teroristi UČK, které podporovala CIA a Spojené státy) lidi sekerou a na večer asi další mu-slimák podle vybavení zbraní, sekal do lidí mačetou.
    Sečné a bodné zbraně jsou modus operandi mu-slimáckých útočníků. Proto utajování entity těchto zločinů je v dnešní době jasné, jelikož islám s terorismem nemá nic společného, tak jako souložení nevede k početí. Ano, to je pravda, když v EU vládnou jen buzeranti!
    :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Docela dobrý film byl na dvojce. Vidím, že toho fakt moc nenaspím. Navíc je venku ježek, pesák není vůbec spokojený. Dobrou noc a klidné sny všem. Ještě budeme klid hodně potřebovat. Turci budou dělat binec. A my jich máme tady kousek v Rakousku hodně.

    OdpovědětVymazat
  16. Liško, myslím na vás. Je to těžké, ale bude líp!!!
    Dobrou noc!

    OdpovědětVymazat
  17. Tužka napíše pro pana Ládíka,...jak jste to tak rychle našel,...výpočty DD pro letošní rok jsem měla na papíru a někde to zanesla,...a první zmínku o DD mám u pana Klána, to vím, ale na kterém blogu,...to bych musela dohledat,...odhadem.

    Ještě pro špatné spáče,....čaj na nespavost,....vytvořte si směs.....třeba pomocí polévkových lžic,...směs z dílů.
    Tady je třeba použít sušené byliny, protože jsou jednotlivé ingredience velice vzdáleny dobou květu a růstu, chtít si to udělat ze živých, čerstvých rostlin dost dobře nejde.

    Tak ty poměry.

    Kořen kozlíku lékařského,drcený,....jedna lžíce.
    Květ třezalky tečkované,..dvě lžíce.
    Samičí šištice chmele,...tři lžíce
    Drcený květ levandule,...čtyři lžíce.
    Květ prvosenky, drcené okolíky,..deset lžic./ v přírodě je chráněná/

    Udělat směs,..jednu vrchovatou lžíci zalít čtvrtlitrem vařící vody, nechat 15 minut louhovat zakryté,...a pít hodinu před ulehnutím a zakousnout k tomu tři větší sousta suchého chleba,... těsně před ulehnutím dojít na WC, ...aby nebyl spánek rušen nutkáním na močení.

    Až budou kvést prvosenky,.../už se těším, mám je na zahradě za tímto účelem,/...tak si do šálečku dám pět kvítečků, zaleju horkou vodou, a za chvilku vypiju, těsně před spaním,...pomůcka na krásné sny,...fakt,...každý komu čerstvé kvítky uvařim před spaním,...ráno vypráví, jaké měl příjemné sny.

    Taky lze před spaním čtvrthodiny udělat cvičení z jógy.
    Turecký, nebo jiný sed s pohledem k prázdné zdi.
    Přivřít oči a utvořit si obraz tekoucí mírné vody,...nebo plujících oblaků.
    Vytěsnit myšlenky na cokoli,...to je nutné si nacvičit,...možná, že napoprvé se to nebude dařit.
    Ukazovák a palec bříšky prstu spojit,lehce se dotýkají, ostatní prsty jsou vzpřímeny,....ruce položit na stehna, dlaněmi nahoru.
    Řízený dech,...vnímáme, svůj dech, aby byl hluboký výdech a dobrý nádech,...jistěže si vyvětráme.

    Po čtvrthodině zalehneme do své oblíbené polohy,...a pokud nám to dovolí,...necháme prsty stále v popsané poloze,...tak....dobrou noc.

    Tužka,....Pane Jáchyme,...jak se chovají kolena,...už je lépe,...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DD mám na ploše ve wordu, to je ihned.... z kozlíku jsem kdysi dělal nějaký macerát podle receptu, spal jsem do 10 minut. Ještě mi fungovala betonika lékařská, tu jsem hledal asi měsíc po Beskydách.

      Vymazat
    2. A co meduňka?

      Vymazat
  18. Tužka napíše,...ještě jednu poznámku,....dnešní odpolední úplněk je v rozeklaném astrologickém trojmezí,...tedy síly, které ho provází jsou chaotické a neuspořádané,...takže jejich nápor nás může nečekaně zaskočit,...takže se připravit,....vydržet,...neklesat na mysli,....za pár dní se to docela zklidní.

    Pokud budou jakékoliv problémy,...svedu to na úplněk.

    Dnes jsem viděla mistra volantu,...asi taky už pod vlivem úplńku,...vyjížděl ze vrat, čekala jsem až vyjede,...mobil měl u ucha,...spěchal,....a nabral svojí netrpělivostí konec vrat, která se mu otvírala pomaleji, než to asi odhadl.
    Houkla jsem,... bacha,....možná by ta odřenina byla větší, šlápl na brzdu, vrata si ani moc nepoškodil,...fungáčovala dál,...šinula se k úplnému otevření,...

    Budu si dávat bacha,...s malým b.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  19. Classical Chillout - Pachelbel,Mozart,Beethoven,Debussy,Janacek,Bach,Handel
    https://www.youtube.com/watch?v=hSnD30bcAS8

    OdpovědětVymazat
  20. CARPE DIEM - AG FLEK
    https://www.youtube.com/watch?v=onbkJlsQiYs

    Wabi a Miki Ryvola - Rezavý šporny
    https://www.youtube.com/watch?v=sCcgAlSuyJw

    OdpovědětVymazat
  21. Na dvoře 7 srn, foťák vezme jen 4:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/g6NV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jako tady :-) Dole u souseda na zahradě (má obrovskou neoplocenou) bývají srnky každé ráno. Ale drží se víc při sobě. I dnes jsme se s nimi viděli. Už si zvykly, že chodíme po cestě se psy, tak už nemizí, když nás zahlédnou.

      Vymazat
    2. Tady jsou u sebe, 8ks, před pár lety (za špatného světla):
      http://www.jpeg.cz/obrazek/g6NO

      Vymazat
    3. Autokamera mi vzala všech osm.

      Vymazat
  22. Musela jsem v noci toho ježuru odnést za plot, pes poštěkával takovým vysokým hláskem, až budil okolí. No a bylo po spaní. Neotevřela jsem noťas, mohla jsem využít alespoň ten turecký posed. Spala jsem snad jen tři hodiny.

    OdpovědětVymazat
  23. Jáchyme,
    sice jsem ještě nechytil revma, ale přemýšlím o tom. Nešlo by ho zkroutit? Třeba ponořováním se ve fjordu? Já se tam ponořoval při každé příležitosti a nic mě potom nebolelo, jenom jsem vylezl celý oranžový a prosvítaly žíly. Nejstudenější byl Hraunhafnarvatn (lávový přístav na vodě), ale ten je na Islandu.

    OdpovědětVymazat
  24. V noci jsem sledovala tohle. Dáni jsou dobří, ale na můj žaludek to bylo až až...
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10711468315-dealer-3/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... a pak nemůžete spát.

      Vymazat
    2. Dívala jsem se, protože jsem nemohla spát. Byla jsem přetažená a taky mám nějaké starosti, vlastně celý kopec starostí! Přitom jsem si dělala bylinkovou koupel, čaj s medem a tak...

      Vymazat
  25. U toho jde dělat. Zrovna pasivní domek, ztráta 3kW, přitom z ní lze 1,1kW vycucat zpátky rekuperákem. Nechtěl bych...

    OdpovědětVymazat
  26. Vyrazili tureckou bábu
    ať si ometá kábu
    vyrazili tureckého ministra
    chtěl jít pro kebab do bistra
    někde v hágu či rotrdamu
    kdovíco měl na programu -
    agitovat v mešitě
    a pak vyrazit střelhbitě
    do kauflandu v essenu
    přilít benzin do plamenů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) V noci policie rozhnala turkonizozemce na konich ,nechybela vodni dela..bravo bravo Nizozemci.Tohle byl jasnej utok na stat a premier Nizozemcu nezavahal .Bravo a drzme Nizozemcum palce .

      Vymazat
  27. Protestovat jo, ale až po instruktáži :-))

    Americká unie občanských práv (ACLU) uspořádala v sobotu na Floridě celostátní instruktáž, aby aktivisty protestující proti politice Donalda Trumpa poučila o jejich právech a mobilizovala veřejnost k dalšímu odporu. Na sportovním stadionu univerzity v Miami řečníci z ACLU hovořili o organizování demonstrací, o právech zadržených a o obhajobě menšinových práv. Akce byla přes internet přenášena do všech padesátí států unie.
    Sobotní akce v Miami obsahovala instruktáž o tom, jak organizovat demonstrace na ulicích a ve veřejných parcích, jak se mají chovat lidé zadržení při protestech a jak postupovat v případě, že shromáždění místní úřady nepovolí. "Vláda vás nemůže cenzurovat jen proto, že nesouhlasí s vaším názorem," vzkázal aktivistům právní poradce ACLU Lee Rowland.

    OdpovědětVymazat
  28. Poledne v to okamžení, jedu na Freepport. Mám tam odloženou kabelku od Gaudí. Líbí se mi, ale možná ji dám jako dárek sestře k narozeninám. Dnes nemám komu vařit, tak se stavím i na oběd. Sice bych měla držet pitný režim, ale přesouvám jej na zítra. Chybí mi energie.

    OdpovědětVymazat
  29. Robert Křesťan a Druhá tráva - bluegrass i rocková klasika živě
    https://www.youtube.com/watch?v=EuAtZa472jM

    OdpovědětVymazat
  30. Nedělně zdravím od kafe. Po včerejším dojáku z MET (Traviata - i s minimální salcburgskou výpravou i režií už nejméně z roku 2005 a s Bulharkou paní Jončevou krásná) program na příští sezónu. Hm, pan Kaufmann nebude v Tosce. Škoda, nikoliv katastrofa - půjdeme asi i tak. I na Belliniho Normu, Verdiho Luisu Millerovou a Massenetovu Popelku.
    Tady koukám vše při starém...

    Pokud se někdo rovněž hodlá 2 a kousek hodiny dojímat - Verdi, La Traviata (Festival Salzburg 2005):
    https://www.youtube.com/watch?v=rNDzmvcwJeY

    Nejen hudbou živ je člověk. Vyráběla jsem včera trubičky z máslového těsta a dnes je plnila jablečným sněhem. Sice nejsou jedna jako druhá, jak pekla moje matinka z těsta listového(nemusím)- ohodnotil můj jedinec, ale jedlé jsou.

    OdpovědětVymazat
  31. Tak jsem zašla na Vlkovu do Země Lea K. a přečetla si Právo civět na ženské tělo. Pod to bych se podepsala.

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/09/08/pravo-civet-na-zenske-telo/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamila Abbasi bude Evropankou teprve až si na koupališti v plavkách uvědomí, že si ji skoro nikdo neprohlíží.
      (Erotická) nadutost muslimů je směšná. Muslimští muži jsou puberťáky až do smrti.

      Vymazat
    2. Podle mě neuvěřitelné jsou i boje některých našich aktivistek proti "sexismu". Paradoxně dobře to vystihl muž Leo K. v tomto článku:
      Nemá-li být rovnoprávnost pouhou deklarací, je pro ženy důležité i to, aby si uvědomily vlastní smyslnost a sexualitu.
      Reakce, jež potírají ženskou sexualitu a slast, jsou úzkoprsé, protože z žen jen znovu dělají jednorozměrné bytosti, otrokyně. Pokud je ideálem muslimů asexuální matka, která plodí děti, pak by jejím proti-pólem v občanském smyslu neměla být asexuální intelektuálka a aktivistka, která děti mít nikdy nebude. Sex sám o sobě je naprosto přirozenou, nevulgární součástí lidského života. Kontroverzní téma z něj činí přetrvávající částečná tabuizace, jeho prezentace v médiích či ve škole a samozřejmě v pornoprůmyslu.

      Vymazat
    3. Korwin: Ženy vydělávají méně, protože jsou méně inteligentní
      "Samozřejmě, že ženy vydělávají méně než muži, protože jsou slabší, menší a méně inteligentní," řekl liberální politik Janusz Korwin-Mikke během debaty v Evropském parlamentu.

      4.3.2017

      Vymazat
    4. Podle mě za stejnou a stejně kvalitně prováděnou práci by měli dostávat muži i ženy stejně.

      Všichni nejsou stejně inteligentní, ani muži, ani ženy. Některé ženy jsou inteligentnější i než někteří muži, někteří muži jsou inteligentnější i než některé ženy.
      Jak je na tom s inteligencí pan Korwin?

      Vymazat
  32. To já běhal po sněhu, fotky večer, tady je 3G. Námraza od 900m, normální kosa. Salomonky už nemají vzorek, do kopce nešlo běžet a dolů nešlo zastavit. Podcenil jsem jižní stranu, měl jsem vzít inovejtky. Ale krása, i když bez rozhledů. 11,7km.

    OdpovědětVymazat
  33. začátek byl normální, pak to přešlo do zimy:
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/12/GUTHh.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/12/XZJ3A.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/12/u5jTt.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/12/H5ahC.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/12/x1e49.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/12/U60OH.jpg

    OdpovědětVymazat
  34. Krása! A toho sněhu, co tam u vás máte!
    V Havle už o sněhu nevíme, ale zima je pořád...

    OdpovědětVymazat
  35. Psychiatr Honzák zase zaperlil:
    Tři kluci ve věku šesti až deseti let vtrhli do ZOO v Jihlavě a umlátili zde plameňáka. To je stejně špatná zpráva, jako že Miloš Zeman bude opět kandidovat.

    OdpovědětVymazat
  36. Tak pokračujeme ve cvičení...
    Cviky na zpevnění svalového korzetu kolem páteře - pro Krtky sestavila Alena
    na břiše:
    • ležíme nataženi, dáme ruce do svícnu a pomalu se zvedáme a nedoléháme zpátky na zem, několikrát;
    • opřeme hlavu čelem o podložku, ruce máme ve svícnu, natáhneme je před sebe a zase zpět do svícnu, několikrát;
    • ruce dáme podle těla, opřeme se o dlaně a pomalu zvedáme hlavu a trup, obratel po obratli a zase zpět,
    •ležíme s hlavou, opřenou o čelo, natažené nohy postavíme na "fajfky" a pomalu zvedáme jednu a druhou, přitom máme bedra na zemi, pokoušíme se zvednutou nohu chvíli podržet ve vzduchu;
    • jednu nohu skrčíme do strany do pravého úhlu a pak ji takto pokrčenou suneme co nejvýše směrem k rameni a zpět, po několika cvicích nohy vystřídáme.
    --
    Po pravdě, cviky na břiše moc neprovozuji, dělám občas jen ten druhý a poslední. Ale jsou účinné a narazila jsem na ně už mnohokrát.
    Já jen polohu na břiše nevyhledávám, nějak se mi začne po chvíli dělat nedobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za cviky, paní Aleno - je jich právě stránka a zkusím. Zaujalo mě, že se některé mají cvičit do zemdlení. Nemohla byste, prosím, zopakovat, jak dlouho denně cvičíte a zda a jak jednotlivé polohy kombinovat?

      Vymazat
  37. A na noc jeden vtípek:
    Sedí lord ve svém pokoji, hledí zamyšleně do plápolajícího krbu, popíjí svojí obvyklou sklenku whisky, venku sněží a on čeká, až přijede jeho manželka s tchyní.
    Po chvíli vstoupí do pokoje Jean:
    "Pane, zaslechl jsem rolničky - přijely saně."
    Lord: "Obě, Jean?"

    OdpovědětVymazat
  38. Milí krtci,
    Desetkrát jsem přišla k počítači a zkoušela něco napsat, desetkrát jsem zase odešla. Je pro mě děsivá a nepřijatelná představa, že si tady otvírám srdce do společného prostoru, který sdílím i s takovým člověkem, který nedokáže respektovat moje jediné přání vůči němu: aby mě přestal obtěžovat svými mně zcela nepříjemnými řečmi a aby mi dal konečně pokoj. Když to nejde jinak, tak půjdu. Začínám se strachovat, kam až to ten blázen je schopen hnát.

    Jediné řešení by bylo, kdyby se našla nějaká šarišanka, která by s ním vydržela a držela ho na uzdě. Jenže to se nestane, takový optimista zase nejsem.
    Mějte se hezky, budu vzpomínat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budete tu chybět, Maruško. Je opravdu tolik obtížné nečíst všechno?

      Vymazat
    2. Ne, hned tak to nepřejde. Jsem plná hněvu, co si ten člověk s takovou drzostí dovoluje. Z Vás ostatních to nikdo tak nemůžete cítit, protože se vás to netýká. Já jsem něco tak hnusného na vlastní kůži už dlouho nezažila.
      Ať se Vás drží múza!

      Vymazat
    3. Co by z toho nějaká šarišanka měla? V JEHO věku?

      Vymazat
    4. Marie, mrzí mě Vaše rozhodnutí. Je i jiná cesta - nečíst, nereagovat na jeho příspěvky. Každý má nad Vámi takovou moc, jakou mu dáte. Jahovi jste evidentně dala moc Vás rozčilovat, psychicky ničit... Odeberte mu tu moc nad Vámi. Není to těžké, jen si stále opakovat, že takový člověk a jeho názory Vám můžou být ukradené. Vždyť ho znáte jen odtud.
      Sem, myslím, jste chodila ráda. A kvůli němu sem chodit nechcete.
      Prosím, vemte mu moc nad Vámi a zůstaňte s námi.

      Vymazat
    5. Jaguško, Anno,
      díky za podporu a dobrá slova. Nějak tu ani nejde o mě - já se s tím dokážu porvat. Ten člověk ale - ať už je blázen, nebo nemocný, nebo ta třetí verze, co včera na minulé straně napsal náš host - on se na mě jistým způsobem fixuje. A to musím přetrhnout, nechci to. Jinak než absencí to nepůjde. Však Vy si vystačíte! :-)

      Vymazat
    6. Ale, marie, ten se "fixuje" na každého, kdo mu něco odpoví. Jenže když si z něj JÁCHYM dělá legraci, tak na to nemá obranu, takovým lidem totiž chybí smysl pro humor a natož smysl dělat si legraci sám ze sebe.
      Pročetla jsem si několik krtinců a myslím, že jste teĎ víc citlivá, věci se vás víc dotýkají. To se někdy stane každému, nejsme ze železa.
      Zkuste si dát na jednu stranu vah nás a na druhou Jaháka. To on převáží? ???

      Vymazat
    7. pro Marii

      Nechoďte pryč.

      Jakelin

      Vymazat
    8. Maruško, ignorujte, nečtěte. Vždyť víte, jak jsem to měla i já. Ale krtci jsou pro mě taková vrba a chyběli by mi. A Vy moc!

      Vymazat
    9. Liško, díky, taková slova potěší.

      I Vy, Jakeline?
      No dobrá, beru na vědomí. Ale co kdybyste na oplátku Vy taky přispěl - něčím zajímavým z historie? Já třeba mám tolik bílých míst, že se divím, jak s tím můžu žít. Dodnes nechápu, že mám z dějáku jedničku z maturity - to bylo tím, že jsem si vytáhla pravěk, dál už by to byla katastrofa... :-)
      Tak šlo by to? Když už sem občas zajdete.

      Vymazat
    10. Pro Marii

      Já to tady občas čtu, nějak zvlášť jsem nepřispíval, protože jsem byl dlouho pryč a ono se to tady zatím vyvinulo do podoby, kdy jsem nechtěl "rušit kruhy" - jsem ještě svobodný, děti zatím též nemám, odkazů na muziku je tady též dost a co se politiky naší i zahraniční týče, stačí mi to občas na disqusu. Mimochodem, občas se tam taky objevíte /nebo to je jiná "marie" ?/ a musíte vědět, že tam se to obtěžováním hloupými skřeky, podsouváním, nadávkami atd. jen hemží, někteří jsou ještě pověstní tím, že lživě drbou mimo vlákna, zejména jeden další "křesťan". A ještě se navzájem, jako tlupa neandertálců, plácají po ramenou. Tady jste měla problém - a nejen Vy, to je třeba vidět - jen s jedním stabilně a občasně s druhým. Je třeba se umět tomu postavit - buď to ignorovat, nebo to čas od času setřít, většinou je ta hloupost tak důkladná a směšná, že Vám sami nahrají na smeč. Z toho, že tyto typy se i z největší ostudy bez mrknutí oklepou a jedou bez problému dál zjistíte, že lidská blbost ve spojení s charakterními defekty jsou věci, se kterými lze těžko bojovat jen písmeny. To je problém virtuálního prostoru a zvláště takového, který nestanovil pravidla a spoléhá jen na pouhou lidskou slušnost, kterou někteří nemají. V běžném životě se tomu člověk vyhne snáze - od vyhýbání se jim -vykázání od stolu - po pár facek /někdy to s některými bohužel jinak nejde/. Když toto pochopíte, nebudete už pak odcházet kvůli takovým, kterým tím jen nahrajete a kteří takto "posíleni" ještě zvýší své zlo a jen si vyberou další oběť.
      Díky, že jste to rozhodnutí přehodnotila.

      S pozdravem Jakelin

      PS. Co se historie týče, vydržte, už brzy.

      Vymazat
    11. To bude príma, těším se spolu s Marií a jistě všemi. Chyběl jste :o)

      Vymazat
    12. Jakelin

      Ty naše "kruhy" vznikly jako fyzikální jev - prostě jsme tu na sebe zbyli, a tak nějak se naladili navzájem, aby to fungovalo. I když se tu objeví jiný názor, mně se moc líbí, když se kvůli tomu lidi nepohádají do krve: řeknu, zdůvodním, trochu emocí to může i okořenit, ale znát míru a připustit, že i ten druhý může mít (ne-li dnes, možná zítra) v něčem pravdu - tak to beru.

      Díky za rady a rozbor zdejší situace, v podstatě souhlasím. U toho posledního mi nevadí jinakost názorů, kdyby nebyly prosazovány s úporností, která ihned přejde do urážek druhé strany. A to právě souvisí s tím, co mi vadí a co píšete i Vy - promítá se do toho vystupování člověka jeho charakter, povaha, všechny typy inteligence. U jmenovaného je to právě to, co mi vadí.

      Na A.cz je jiná Marie, s velkým M, z neznalosti jsem si vzala stejný nick, tak aspoň ta malá odlišnost. Já si tam chodím jen občas číst.

      Vymazat
    13. Ukončím to tím, že brzy krtky /mám na mysli ten ustálený, naladěný kruh, o jiné nemám zájem/ pozvu na fajn akci, kterou pořádáme s Jemnickým 13.5., "liška" tak bude mít možnost provětrat tu novou kabelku :-)
      Podrobnosti brzy v detailu.
      Zatím se loučím,
      s pozdravem Jakelin

      Vymazat
    14. Este, aby som bol spravodlivy. Pani Alena (ktora, ako sa zda, ma "strasne" miluje, to presne, podla, mojho nazoru, vystihla.

      "Pročetla jsem si několik krtinců a myslím, že jste teĎ víc citlivá, věci se vás víc dotýkají. To se někdy stane každému, nejsme ze železa."

      Nic ine som p. Marii nepisal a snazil som sa jej to naznacit, aby sa zbytocne "nevzrusovala", ze ma specialne vobec nezaujima, a uz vobec (a to ma teda dostalo!!!), aby o mne napisala, ze pre obcasne reakcie na nu som vraj STALKER!!!

      Dufam, ze zase nejaky rozostvavac (anonymni anonymny sa asi ozve oko prvy, aby pokracoval vo svojej zlobe!!!), to zase nebude interpretovat ako nieco, cim chcem vniest rozkol. Iba som kvitoval, ze p. Alena, ktora laskou ku mne nekypi, vie uvazovat i v takej expresivnej veci, na rozdiel od skoro! vsetkych (vynimky som nenapadne pomenoval v inom prispevku!), racionalne ☺.

      Vymazat
  39. Ale Marie, to mi nedělejte! Já si zase nejraději v Noře povídám s Vámi a posledních pár dní mi Vaše komentáře a vtipné glosy moc chyběly.
    Já už taky skoro nikam nechodím, a kdyby zmizeli milí lidé ještě z Nory, tak to už nevím.
    Prosím, zůstaňte, třebas kvůli mně.
    Jaha je nemocný člověk, co má nutkání lézt na české blogy a tady otravovat.
    Nemyslete si, že mně bylo milé, když jsem tu před pár dny večer napsala něco osobního, dost bolestného a on do toho bezohledně leze svými cancy....
    Já vím, člověk napíše, končím - a pak nechce ztratit tvář ... ale v Noře je tma a krtci jsou všichni černí, do obličejů si nevidíme ...tak tu pobuďte ještě chvíli...
    Já vám napíšu, co zpívám vnoučkovi! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ženské jedny nezbedné, zrovna od vás bych čekala feministickou podporu proti machu... ! :-) A i paní Alena mě takhle citově vydírá.
      Však píšu, že to vlastně mám jako odvykací kúru pro toho nemocného - ani tak mi to nedovolíte? a já myslela, že si tu všichni oddechnou od mých slátanin...
      Dejte mi pár dní, nadechnu se a uvidím. Ale nic neslibuju.
      Tak co umíte zpívat?? :-)

      Vymazat
    2. To se dá vydržet do středy, pár je dva, ne :-)
      Já tu teď zpívám s Rezkem
      Přátelství
      https://www.youtube.com/watch?v=ablIo_j_9W0

      Vymazat
    3. Pozitiva vždy převáží. Vím to.

      Vymazat
    4. Tady nejde o to, co umím zpívat, ale komu to zpívám.
      Mně zpívala moje babička, já k tomu vedla děti. Zpívala jsem jim už před narozením, a pak když sjme přišli domů z porodnice.
      Ukolébavky, pak jednoduché písničky, ukazovali jsme si podle leporela s Ladovými obrázky - Kalamajka.., Skákal pes.., Karlíku, Karlíku.. Pásla ovečky... A k tomu Andulko šafářová...Travička zelená.. Já mám koně...Červený šátečku...Cibuláři...
      Děti začaly intonovat zpívat samozřejmě.
      No - a tak u vnoučka začínám se stejným repertoárem, není to sice každý den, ale opakování matka moudrosti.

      Vymazat
    5. To já včera hledala písničky pro děti, a našla tohle - vůbec ji neznám, tematicky akorát pro nás mladíky a mladice :-). Dva vypelichaní donchuani a Pepa Bohouš, toho můžu vždycky... tak posílám:

      Daniel Hůlka, Petr Kolář a Bohouš Josef - To stárnutí zrádné - Dům pro život - 2.3.2011
      https://www.youtube.com/watch?v=eDopvB03BaA

      A na sladkou noc jednu Simonku, idol mého táty - ani se mu nedivím, zpívá to nejlépěji - kolik takových zpěvaček dnes máme? prosím raději neodpovídat.

      Yvetta Simonová - Dříve než na lukách rozkvete kvítí (1962)
      https://www.youtube.com/watch?v=zi7WYL4YGRA

      Vymazat
    6. No Aleno, Vy jste rozený didaktik hudebního oboru! Přesně tak se to má dělat! tak to bych chtěla Vaše potomky učit, možná toho vnoučka bych ještě stihla... :-) Děti dřív zpívají, než mluví - říká se tomu mluvozpěv, hraní s hlasem, popěvování - to je hrozně důležité období, tam se podchytí pro muziku i zpěv obecně, když je někdo podpoří. A takových krásných lidových písniček, co u nás máme. Tak díky za tu hudební výchovu potomků! Určitě jste na tom byli podobně i s čtením knížek, jak Vás znám a tuším sečtělost podle vyjadřování. Ale o tom až jindy.
      Dobrou, já vstávám do práce. :-)

      Vymazat
    7. Simonku můj táta taky zbožňoval. Nedávno jsem ji viděla v pořadu u Šípa, vypadá skvěle, mluví skvěle, stále ještě vystupuje. Smekám.

      Dobrú noc, má milá
      https://www.youtube.com/watch?v=-p-qahrlyaw

      Vymazat
    8. Ad: skoro "vsichni" , zvlast ma zaujal svojim prispevkom JDM☺.

      Teda, vyfarbili ste sa. Tento priestor "zasral" anonymi anonymy. Vy ste vsetci naskocili na jeho kydy. Vas problem.

      Ale, aby ste vedeli, ze som iny, ako Vam to vyfarbuje "anonymni", a na co ste tak hlupo naskocili, tak ja som si na rozdiel od Vas uvedomil, ze ten ZLY MUSI nieco robit, aby PREZIL. Tak vas spracoval a vy ste sa dali☻.

      Preto, aby som mu nedal sancu, a aby ste si vycistili HLAVU a MYSEL, tak najmenej do konca postneho obdobia davam slovo, ze sa nebudem zapajat do debaty, aj keby ste na mna v zlosti, nepochopeni, ci z inych pohnutok napisali COKOLVEK! Mozno za ten cas i vam dojde, kde je ten zaciatok...

      Vymazat
  40. A ta návratnost, vždyť to se dávno předtím porouchá...
    To není vaše věc, já vím, jen podotýkám...

    OdpovědětVymazat
  41. Tužka napíše pro paní Marii,....rozdýchejte to, rozchoďte,....a opravdu ty vstupy přestaňte číst,...a nenechat se vyprovokovat.

    Musíme ty krtince pěkně držet, aby se nerozsypaly,....a Vás je tu taky třeba,....adrenalin postupně vyprchá s ustávajícím úplňkovým vlnobitím,....bude týden bez deště, dejte si alespoň doporučovaných šest kilometrů rychlé chůze denně do zapocení, a uvidíte, že hněv bude slabší.

    Tak zítra napočtenou,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko, zdravím a děkuju. Měl to být pokus o nápravnou výchovu, ale asi to vzdám.

      Hněv je občas dobrá věc. Nerozhněvat se na sebe a svou lenost, např., tak bych plno věcí bývala vůbec neudělala. :-) Nesmí přerůst do sžíravosti, to pak chce vychodit nebo vyuklízet, to máte pravdu!

      Vymazat
  42. Zdá se, že Jáchyma atak revmatických bolestí nějak zkrušil, ani nepřispěl do mé podnětné konverzace s ..nejmenovat!
    Tak ať je vám, JÁCHYME, líp!

    OdpovědětVymazat
  43. Tužka napíše pro paní Alenu,....už jsem Vám opakovaně psala k tomu cvičení, ale bylo zrovna období, kdy se mi vstupy ztrácely do nenávratna. Taky jsem psala panu Jáchymovi na téma reumo,.....je to kdesi.

    Zaujalo mě, že Vám nevyhouje poloha v leže na břiše. Možná by bylo dobré identifikovat, co ten pocit nedobře způsobuje.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  44. Tužka napíše,....napíšu jeden,...a jen jeden cvik na všechno.

    Univerzální,...procvičí svaly,..klouby,...šlachy,...a hlavně i závěsy orgánů uvnitř těla,....možná, že pomůže i paní Aleně, aby se ji už při cvičení v leže na břiše nedělalo nedobře.

    Tak ten cvik,....

    Leh na zádech, ruce připaženy, mírně od těla.
    Nohy napnuté pomalu zvedáme, tak asi 15 vteřin by to mělo trvat,...až se nám špičky nohou dotknou podložky za hlavou. Během zvedání nohou děláme pohyb v kotnících, kroužíme dolení částí nohy a prsty zatínáme jak orlí drápy.

    Když máme nohy za hlavou, tak se mohutně nadechneme a nohama zapérujeme nahoru a dolů,...víckrát, až se tělo pěkně rozvibruje.

    Vydechneme,...a nohama za hlavou roznožujeme a snožujeme,...a střídáme,...špičky napnuté, i špičky s holení pod pravým úhlem,...to jsou ty fajfky, jak psala paní Alena.

    Několikrát opakujeme cvičení s nohama za hlavou,... a nohy, opět velice pomalu vracíme do výchozí polohy.

    Cvik opakujeme alespoň sedmkrát,...a během opakování měníme polohu rukou,...až do vzpažení.

    Tím procvičíte závěsy plic, srdce, žaludku, jater,....no prostě všeho,...chce to mít prázdný močový měchýř a vytrávený žaludek. Pomáhá to i peristaltice, je to součást cvičení pro ty, kdo mají líná střeva a obtížné vyprazdňování.

    Komu se ze začátku nepodaří dát napnuté nohy za hlavu, začne pokrčenými, kam až dosáhne,...soustavným opakováním se doberete konečného cvičení s napnutýma nohama.
    Chce se to před cvikem trochu poskakováním prohřát a uvolnit, aby se podařil co nejlépe.

    Tužka,...končím,...

    OdpovědětVymazat
  45. No, vlastně jsem o tom ani nepřemýšlela, beru to celý život jako skutečnost, ale když už jste mě k tomu, Tužko, přivedla, tak to může být tím, že jako malá měla operovanou břišní kýlu...
    Díky za zájem.

    OdpovědětVymazat
  46. To je řečí kvůli jednomu pitomci! Holt ženské.
    Chlapi řeknou krátce "Je to vůl." a stačí.
    Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. M.Donutil - Ten báječnej mužskej svět
      https://www.youtube.com/watch?v=lIMWLSWymXM

      :-)

      Vymazat
  47. Na půl mega turků
    dá na hlavu burku
    a pak půjdou volit;
    není příliš zdrávo
    dát volební právo
    zrovna turkovi
    tomu kriplovi
    co tenkrát u vídně
    skončil prachbídně.
    Ať svoje stupačky
    kluzké od sračky
    vrátí malé asii
    ať se zabíjí
    ve své vlasti
    plné slastí.

    OdpovědětVymazat
  48. Půjdou volit,
    zda přestanou smolit.

    OdpovědětVymazat
  49. Wabi Ryvola - Obyčejný pondelí
    https://www.youtube.com/watch?v=4xjyLmoUnmQ&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7&index=30

    OdpovědětVymazat
  50. Včera jsem usnula už u zpráv. Pak jsem se jen krátce osprchla hodně teplou vodou a spala jsem až do půl šesté! Jsem vyspaná, jako by žádný úplněk nebyl. Měsíc putoval okolo mě a já nic :-)

    OdpovědětVymazat
  51. Italský arcibiskup Luigi Negri v rozhovoru pro Rimini 2.0 potvrdil podezření, o kterém před měsícem informoval náš web Prvnizpravy.cz, že za abdikací papeže Benedikta XVI. může stát Obamova administrativa.

    „Není náhoda, že američtí katoličtí tradicionalisté vyzvali Donalda Trumpa k objasnění podílu amerických tajných služeb na abdikaci Benedikta XVI.,“ řekl v rozhovoru italský arcibiskup s odvoláním na další odhalení Wikileaks, týkající se úsilí Demokratické strany změnit směr katolické církve ve Spojených státech.

    "Abdikace zůstává zahalena tajemstvím i teď," řekl Luigi Negri, "ale jsem si jist, že odpovědné osoby důvody zjistí."

    Arcibiskup poukázal v rozhovoru na dopis napsaný skupinou amerických katolíků prezidentu Trumpovi v lednu požadující, aby bylo vyšetřeno možné spiknutí Soros-Obama-Clintonová za účelem rezignace papeže Benedikta XVI..

    V dopise je výslovně uvedeno, že "máme důvod se domnívat, že Vatikán by měl změnit svoji politiku podle pokynů Obamovy administrativy."

    Podle e-mailové konverzace zveřejněné Wikileaks, autoři tvrdili, "zjistili jsme, že papež Benedikt XVI. abdikoval za velmi neobvyklých okolností a byl nahrazen papežem, jehož zjevným posláním je změna politiky Vatikánu k ideologii mezinárodní levice. "

    OdpovědětVymazat
  52. Herribehera (Benito Lertxundi)
    https://www.youtube.com/watch?v=GrKo91xyLLg&index=16&list=PLHYqlFSrjiDKsdtmV67X8JIYERS8wkgA0

    BENITO LERTXUNDI - Oi Ama Eskual Herri
    https://www.youtube.com/watch?v=SXEO7YtXh1k&list=PLHYqlFSrjiDKsdtmV67X8JIYERS8wkgA0&index=4

    Teď jsem si našla, že Benito Lertxundi je z Baskicka.

    OdpovědětVymazat
  53. Toho mladšího Klause si přečtěte. Neříká sice nic nového, ale říká to dobře...
    https://www.novinky.cz/komentare/431885-komentar-dusseldorf-nema-nic-spolecneho-s-terorismem-vaclav-klaus-ml.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, liško, řekl to trefně a odvážně.
      Že jsou tu dva tábory názorů - ty, které vidíme my sami nebo jiní lidé na vlastní oči (třeba zabíjení kolemjdoucích přistěhovalými obyvateli, nebo zabíjení plameňáků dětmi v ZOO), a ty s "vygenerovanou vyšší ´objektivní´ hodnotou" z produkce velkých (rozuměj zaplacených) portálů a informačních center. Lidi tu hru znají dobře a zatím se jí ještě mohou dobře bavit, snad, i když kriminály čekají..

      Co mě nejvíc vrtá hlavou, je to, co to je za lidi, kdo se k tomu pohledu "skrz brýle evropských hodnot a lidských práv" propůjčují, a proč. Takový intelektuál jako pan dr. Honzák třeba, má to zapotřebí? Nebo starý pan kníže v blogu dnes (".. že jeho kampaň bude silná, velmi dobře financovaná" - píše o Zemanově odmítnuté předvolební kampani).
      Že by "jak staří, tak tvrdohlaví"?
      Nebo se naivně pořád doopravdy považují za ochránce jedině správných, tj. demokratických, tj. západních, hodnot? Cožpak právě dnes - v dennodenní praxi - nevidí, kolik zla sem z toho Západu plyne (možná i ty počítačové hry s honěním pelikána, plašení pelikánů je oblíbená simulační hra v letectví, atd., na netu jsou desítky příkladů virtuálního bojování s pelikány a jinými zvířaty)? Jaké ideály tu ještě zůstaly, které by neznal a nepraktikoval i ten jimi posmívaný Východ? Ale škoda řeči - kdo nechce vidět, nevidí.

      Nakonec mám dojem, že to u těch dvou starých pánů je vůči tomu třetímu - Zemanovi - jen normální boj soků. On je taky starý a nemocný, a přece ho podporuje hodně lidí. To těm dvěma asi nedá spát. Pro mě je toto nejpřijatelnější důvod toho, jak se oba chovají. A není pochyb, že jej tím podporují - to by aspoň pan psychiatr měl vědět. Nebo že by to věděl...? :-)

      Vymazat
    2. Rusové jsou schopní všeho. I zabít černohorského premiéra, říká Johnson
      Echo24, bp

      Vymazat
    3. Tak Zeman nepovede kampaň. Proč taky. Jeho jízdy po krajích stály zatím 15 milionůSvobodné forum

      Vymazat
    4. tak určitě, rusáci přeci dokážou ovlivnit volbu amerického prezidenta :-))

      Vymazat
    5. ... a jistí to Trump a armáda čínských hackerů!

      Vymazat
    6. „Říct o někom, kdo není pro válku s Ruskem, že je zrádce, je nejhorší podoba McCarthysmu, co jsem za čtyřicet let v politice zažil.“ Roger Stone, bývalý politický poradce Barry Goldwatera, Ronalda Reagana a Richarda Nixona.

      http://literarky.cz/politika/svet/23839-bloudi-duch-mccarthyho-washingtonem

      Vymazat
    7. svět chce být klamán13 března, 2017 14:25

      Trump se fláká? Rusko přiznalo: Ke zlepšení vztahů asi nedojde
      13. března 2017, 10:48 — Autor: lkn / EuroZprávy.cz

      Moskva - Téměř dva měsíce je Donald Trump oficiálně prezidentem Spojených států, dodnes se ale neuskutečnila plánovaná schůzka mezi ním a ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Podle Ruska je nečinnost ze strany USA zarážející a Moskva zlepšení vztahů už neočekává.
      Zdroj: http://zahranicni.eurozpravy.cz/evropa/184493-trump-se-flaka-rusko-priznalo-ke-zlepseni-vztahu-asi-nedojde/

      Vymazat
    8. A vůbec, proč platí svobodné fórum Zemanovi ty jeho cesty po krajích? Patnáct melounů je dost. Asi na to má (to svobodné fórum)

      Vymazat
  54. Možná pro vnoučata Anny: Fíha tralala - BUM BÁC
    https://www.youtube.com/watch?v=_obIgcL2gg8&list=PLNCsQDo-yfYNmEsUH_woFpQ0VtwFPTsGI

    Dobré příklady prý někdy táhnou hodně špatně. Ale zkusit by se to ve zdejším krtčím prostoru mohlo. Není povinné drbat za ušima toho či onoho, stačilo by třeba nekomentovat "přeznale" to, co se nás přímo netýká. Ptát se na cokoliv, co je nejasné, z mého hlediska povoleno, s anonymy či kýmkoliv komunikovat dle svého uvážení.

    To: Liška
    Co kabelka - už je doma?

    To: Jáchym
    Nějaký další domácí úkol pro krtky by nebyl?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ, zdravím a čtu si prostřední odstavec - ale nerozumím. Každá věta skrývá nějaké vlastní poselství, nebo všechny spolu nějak souvisí? Radši se vzdám komentáře, abych neurazila.

      Vymazat
    2. kabelka je krásná, psaníčko v pudrové barvě (podobná je téhle, má je však hezčí :o)
      https://www.bibloo.cz/damske/detail-vyrobku/41709-guess-cha-psanicko/vse/80667:bezova-champagne/?utm_source=glami.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=psanicka&utm_content=dmd_1041483617
      Byla jsem postříkat broskvoň proti kadeřavosti a jedu omýt pomník na hřbitov. Asi už i něco vyseju na zahradě, venku je krásně.

      Vymazat
    3. To: Liška
      Krásná nadčasová kabelka to je, já ale raději doplňky, co nejsou značkově "reklamní".
      Hezky i u nás, já pokračuji s hrabáním a začínám svůj marný každoroční boj s pampeliškami a mechy.

      To: Marie
      Už jsem se tu někdy urazila, Maruško? Mám nicméně občas dojem, že zde mnozí (i já) požadujeme od jiných to, co sami nečiníme.
      Jo, jo - "i když nám Bůh odpustí, lidé nikdy" - půjčeno od zbloudilé Violetty ze soboty. Tolerance k názorům jiných není nikdy dost.

      Vymazat
    4. Ta moje byla i za mnohem hezčí cenu :o) Nedala bych takové peníze a po Vuitonce rozhodně netoužím.
      Jedeme teď s kamarádkou na oběd, včera jsem si nakonec navařila sama, tak zbytek budu mít s sebou zítra do práce. Musíme dát dohromady přiznání, potom se stavím pro nějaká semena špenátu a ředkviček a mám vlastní šalotku. Navečer to tam vyseju a vysázím. Cibule byla lišákova práce...

      Vymazat
    5. Díky, Babo Jago, to se bude vnoučatům určitě líbit. Asi v tomto případě udělám výjimku a nechám je se párkrát na tu písničku dívat na YT, aby se naučili sled pohybů. Někdy trvají na tom, abychom se při stejné písničce i stejně hýbali. Jenže při mé paměti :-)

      Vymazat
    6. To já si ještě se setím a sázením počkám. Ale viděla jsem včera, že už tu jedni obzvláště pilní mají brambory pod fólií.
      Přiznání já odevzdala minulý týden, sazečku cibule jsem si napsala na lístek, také nějaká semena větší dýně než loňské halloweenské abych si pořídila.
      Pěkné plavací autíčko:
      https://www.novinky.cz/krimi/431923-hasici-vytahovali-havarovane-bmw-z-rybnika-ridic-cekal-na-strese.html

      Vymazat
    7. Bílá paní na hlídání-Poplach v ráji
      https://www.youtube.com/watch?v=HJpoREeIRG8

      Vymazat
    8. Tak to já, děvčata, Vuitonku mám...pravou, a jsem ráda. :-)
      A ta Gucci kabelka je nádherná!!!

      Vymazat
    9. Musím se taky pochlubit taškou, mám ji od školních let, je nebesky modrá, z kvalitního silonu a takhle složená:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/g6SU
      Lidé ji vidí neradi, není už moc čistá, po těch letech.

      Vymazat
    10. Moje mladší, když před časem přijela k francouzské babičce, dostala jako pozornost kabelku. Jen tak ji jako omrkla, poděkovala a odložila. Prý - co jí říkáš? Ani si nevšimla dvou propletených G a neuvědomila si, že je značková a asi dost drahá. Tak se to pak honem snažila nějak diplomaticky srovnat... no, doma o něčem takovém nikdy neslyšela! :-)
      A vidíte, ještě se mi s ní ani nepochlubila, pro ni je to krám, značkový.
      Ale to liščino psaníčko je hezké.

      Vymazat
    11. tu nebeskou modř jste kdesi skryl. Ale já Vám věřím. Zvláštní, kdybych si řekla, že Vás budu ráda číst před dvěma lety, sama sobě bych se vysmála. A je to tak, ráda Vás čtu. Hezký večer, Vám, i všem krtkům.
      Kabelkám zdar! Nebesky modrým zvlášť :o))

      Vymazat
    12. Ládiku,
      odborníci - taškologové tvrdí, že tašku je třeba jednou za čtyřicet až padesát let vyprat.
      JÁCHYM

      Vymazat
    13. Ládiku, nevěřte mu!
      Jáchym ji pere každý měsíc. Jenže nemá takovou nebesky modrou, tak je mu jedno, že je sepraná.

      Vymazat
  55. Pochodil jsem s vřetenovou sekačkou a můžu jít konečně dělat. Ještě se podívám na turecké noty.

    OdpovědětVymazat
  56. Stacey Kent Close Your Eyes
    https://www.youtube.com/watch?v=tBNSzr2DgBY

    OdpovědětVymazat
  57. Sice nic překvapivého, ale stojí za přečtení
    Kruh se uzavírá
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/03/13/kruh-se-uzavira/#more-948680

    OdpovědětVymazat
  58. Pavel Šporcl - Kde domov můj TEASER FULL VERSION
    https://www.youtube.com/watch?v=q85qlHMsm1U

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno,
      dík za upozornění. Jsou tam sice jen ukázky s vysvětlivkami, CD je nutno koupit, ale ráda vlasteneckého houslistu podpořím.

      Vymazat
  59. EU prodloužila protiruské sankce vůči vybraným lidem a firmám. Platit budou minimálně do září
    čt24

    OdpovědětVymazat
  60. Turci chtějí roztržku
    zase chytnou přes držku
    jako vždycky v historii
    všechny rány nevykryjí.
    Odvoláme velvyslance
    zablokujem konta v bance
    nespustíme elektrárnu
    vybijeme drůbežárnu
    kafe dáme instantní
    kebab méně pikantní;
    konec letů do Adany
    zůstaneme po kaštany
    u piva a tlačenky
    navodíme myšlenky
    co bych ještě zblajzl
    než půjdu na hajzl.

    OdpovědětVymazat
  61. Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien
    https://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88

    Honza a Franta Nedvědi a Paľo Habera Igelit
    https://www.youtube.com/watch?v=UG6gsIGA_tw

    OdpovědětVymazat
  62. Radůza Ať není mi líto
    https://www.youtube.com/watch?v=TbhAdtpBp84

    OdpovědětVymazat
  63. J. S. Bach, Sonata No. 1 in G minor, BWV 1001 - Ana Vidovich
    https://www.youtube.com/watch?v=NbYaYRAPvug

    OdpovědětVymazat
  64. Klíč - Nový den
    https://www.youtube.com/watch?v=w0stbbQ2lcw

    Jiří Suchý - Život je jen náhoda
    https://www.youtube.com/watch?v=eff1fop0YPg

    OdpovědětVymazat
  65. Zdravím , Krtci a Krtkyně!
    Díky za soucitné dotazy na koleno, je to momentálně lepší, ale je mi neveselo - asi tím úplňkem, to vždycky nespím. Dneska jsem uondán a otráven.

    Marie,
    zklamalo by mě, kdybyste se nechala vyprovokovat...
    Nechci se vytahovat, ale mě kdysi, ještě za c.k. Stejskalových dob dokonce tři experti vyhrožovali vypátráním a smrtí. Z toho jeden ajťák...
    Pravda je, že mám docela slušný životní trénink.

    Provokující blouni mi vadí asi méně než ovádi, pokud se vyskytne tu a tam nějaký ten provokatér se smyslem pro humor a zároveň určitou dávkou inteligence (což se tady v noře skoro nestalo, byť jedno či druhé tu a tam u některého otravy vypučí,vzácně však současně),
    pak to může být docela vzpružující.

    Ale co není, může být, když je inspirace unavená, i na vola si sedne.
    Smysl pro humor, ironii a sebeironii nesouvisí nutně s inteligencí.

    Symptomatické je, že málokterý provokatér snese, když dostane po ňufáku aymetricky.
    ************************
    S těmi domácími úkoly, co prý mám dát krtkům, opravdu tápu...
    Snad něco dietního...
    Vyhlašuji pro starší a pokročilé krtky demonstrativní protiturecké sankce - bojkot tureckého medu.

    A pokud má někdo zácpu, poslechněte si na Trubce víkendový bojovný sjezdový projev Ozubené Pleše - ale pro jistotu vsedě na WC.
    Přemýšlím, jestli moji nebožtíci socdemáci budou po volbách třetí nebo až čtvrtí.
    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsat cvičně naše názory na něco, co Vás zaujalo. Nebo nás tu úkoloval někdo jiný, pane Jáchyme? Já už občas zapomínám a jsem pomýlená.
      Ale na projev socdemáků prosím ne.

      Vymazat
    2. Jáchyme,
      teda já nevím, co je horší - vypátrání a smrt, nebo bydlení s Jahou v dvoupokojovém bejváku!!

      A psychologické analýzy, dvě za den, Vám taky ještě nikdo nedělal, že ne?

      Tak vidíte. Ať je Vám líp!

      Vymazat
    3. Jáchyme, u nás máme jen domácí, nikoliv turecký med. Ten já ignorovat nemohu.
      Se socanama to mám jak Vy. Komouše nevolím. Babiš je jasný Bureš, ODS, TOP, černoprdelníky, zelené, lesy taky ne, polojapončík s pirátama mně můžou... Tak a babo raď. Nebo Vy, Jáchyme... (:/)

      Vymazat
    4. Jáchyme, na mě padl splín, naštěstí téměř jsem se z něj teď dostala čtením uměleckého díla pana Staníčka Skákal pes (jak by to napsali jiní). Vím, že se Vám to taky líbilo, tak třeba Vám to taky zlepší náladu. Abyste nemusel hledat
      http://pixy.cz/osobni/basnicky/skakalpes.html
      ---

      Liško, a co Realisti (jestli jsou už strana)?

      Vymazat
  66. To: Ládik!!!
    Nemají ty Vaše včerejší boty být ty, co se na ně nechytá bláto? Já ty salomonky ještě ani nepotěžkala v ruce (musím se s přehlížením kvelbů více snažit) a Vy už je máte skoro na odpis...
    Na špacíru u nás dnes místo čtyř zajíců na kopci panáčkovali jen tři a nekvete u polňaček na rozdíl od venkovních záhonků vůbec nic.

    Podívala jsem se konečně, jak je to se Žlutým císařem - čínské dějiny znám jen "z rychlíku:
    https://cs.shenyunperformingarts.org/learn/article/read/item/6fvZ6JlKzlc/mythistorie-a-%C5%BDlut%C3%BD-c%C3%ADsa%C5%99.html
    Jak moc je web SHEN YUNG - čínských umělců z Ameriky - spolehlivý jsem nezkoumala, jejich představení je ale asi krásné. Nebyl na něm někdo před lety v Praze?

    Všem dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu muset dát brzy sítě do oken, jak je nechám chvilku otevřené, hned tam něco vleze.
      Odpoledne jsem našla na vnitřním parapetu divného brouka - něco mezi velkým pavoukem sekáčem a vážkou. Děsně jsem se lekla a honem to vystrkávala oknem ven. Ještě mi běželo hlavou - nesmíš tomu utrhnout nohu, jinak to bude v tisku! budou tě popotahovat.. Snad jsem tomu neublížila, ale sedělo to tam a koukalo asi 3 hodiny, pak to zmizelo.
      Takže u nás - fauna i flora v plném provozu.

      Dobrou noc ještě nepřeju, musím psát.

      Vymazat
    2. Salomonky nebyly od bláta, jen od špíny.

      Vymazat
    3. Marie,
      jestli to mělo modré oči a mrkalo to, tak to byla typická vážka-sekačka.
      Pokoušela se vás zhypnotizovat. Já osobnně bych jí dvě nohy klidně utrhl, ona má - jako kříženec mezi osminohými pavouky a šestinohými vážkobrouky dvě rezervní!
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Ne, bylo to celé šedočerné, s puntíky po zádech.
      Jste sadista!

      Vymazat
    5. nebylo to něco podobného? Nový druh amerického brouka.

      https://www.google.com/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=800&q=brouci&oq=brouci&gs_l=img.12..0l10.2889.5174.0.7527.6.6.0.0.0.0.215.921.0j5j1.6.0....0...1ac.1j4.64.img..0.6.912.j30yal1OvyM#imgdii=N_CqYz2lmNY54M:&imgrc=MsN9H0HiKTImDM:

      vroubenka americká

      Gaia

      Vymazat
  67. Eva Cassidy - True Colors
    https://www.youtube.com/watch?v=ZdYj89Mx6ik&index=6&list=PLONLmE9k7n1Pg0bTFIkaJJS0Wv7x47Hh1

    OdpovědětVymazat
  68. Rozbalená nebeská modř po 50 letech:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/g8eJ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro koho máte to modré z nebe?

      Vymazat
    2. Pajska to není. Silon znali, ale dělali z něj šatičky pro malé holky, aby byly smutné, kdyby jim takové nechtěli koupit;o) ...tašky přišly později

      Vymazat
    3. Když tu tašku nesu, musím jít sám. Nevím proč.

      Vymazat
  69. Pre kecalov, podryvacov, ZLYCH DUCHOV anonymni anonymnych...

    Este je DNES!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=nsplKoIlD-c

    OdpovědětVymazat
  70. Odpovědi
    1. Svobodné Forum13 března, 2017 22:14

      Chcete být chytřejší? Zkuste Institut Václava Klause

      Vymazat
    2. Ale ne, pan Kopíček tím odkazem na racionálno jen vymítá zlé duchy z elaborátu předřečníka.

      Vymazat
    3. Svobodné Forum:
      To je o duševních poruchách a neurologických onemocněních.
      marie:
      To bylo jen aktuální kouzlo nechtěného.
      Ten pošuk je nemocný.

      Vymazat
    4. JK
      .. a já jsem si z něj chtěla začít střílet. Tak to radši nebudu, nikdo nevíme, co nás jednou potká.

      Vymazat
  71. Tužka napíše,...nebeská modř to opravdu je,...to můj baťůžek, který jsem si darovala k prvnímu výletu pod stan s jedním mladým mužem,/ byla to i má první noc s mužem,...a mohu odpřisáhnout, že nic,...zůstali jsme kamarádi, a ani nevím, kde je mu konec,/....bylo mi už osmnáct,...

    ....tak ten baťůžek mám,...nebeská modř zůstala jen na té části, co se dotýká zad,...jinak je total vyšisovaný od deště a slunce,...ale žluté šití drží,...jelenicové dno a lemy rovněž. Jeho součástí byl i malý chlebník přes rameno,....no,...půjčila jsem ho,...a ta kamarádka halt nebyla z návrátilova,...takže,...než mi to vrátila, byla jsem odlifrována na detašované pracoviště,...a bylo vše zapomenuto.Chlebníček chybí.

    Baťůžek si občas beru na výlety,....budí pozornost,....tolik se odlišuje,...ale asi před několika lety jsem na jednom zámku při prohlídce zahlédla u jednoho manželského páru nééémlich stejný. Tak jsem před ně popošla, aby si všimli,...paní hned kontrolovala, zda pán baťůžek má,...držel ho v ruce,....oslovili mě,...pak jsme si dali v kavárně kávu a zavzpomínali, kde byly naše baťůžky zakoupeny.

    Oba krásně vyšisované, památeční,...ty kdyby vyprávěly,....

    NOOO,...jsem docela ráda, že moje věci jsou mlčenlivé,....některým příběhům by stejně nikdo nevěřil,....tak byly některé bizarní.

    Na blešácích si kupuji vázy,...mám pro ně slabost,...když je dokonale vydrhnu a postavím na stůl,....vždycky jim říkám,...promluvte,....vyprávějte svůj příběh.....nic neprozradily,...ani jedna.

    Přeji krásné dny,...dnes bylo opravdu jarně,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  72. Don McLean - Vincent ( Starry, Starry Night) With Lyrics
    https://www.youtube.com/watch?v=oxHnRfhDmrk&list=RDMMoxHnRfhDmrk


    Radůza - Ale že musím + van Gogh
    https://www.youtube.com/watch?v=jSQMvxZQawI

    OdpovědětVymazat
  73. Pavel Bobek - Ještě není tma (2007)
    https://www.youtube.com/watch?v=rjgzk4j8Xew

    Brontosauři - Sílu mi dej
    https://www.youtube.com/watch?v=ea92mPPKtQY

    OdpovědětVymazat
  74. Ještě mám pouzdro z první třídy, v 82 dochodilo výšku a teď ho nikdo nechce do školy nosit, vyšlo z módy. Kdysi šedé, ke konci funkčního období modré, popsané.

    OdpovědětVymazat
  75. WABI RYVOLA RYCHLÉ ŠÍPY
    https://www.youtube.com/watch?v=WZGXnq0AE3I

    OdpovědětVymazat
  76. Odpovědi
    1. Nejen dvoustovka, lámu se i já :-(

      Vymazat
    2. Vydržet, Anno, lámání se nepovoluje. ☼ ☼ ☼
      Mějte se tu fajn, prvnímu ve dvoustovce gratulace.

      Vymazat
    3. Anno, to bude dobrý! Držte se. Myslím na Vás.

      Vymazat
    4. Babo Jago, dělám, co je v mých silách. Ale je to špatný, hodně špatný. Kéž by se tu objevil rejpal a na něco příjemného zavzpomínal nebo dal nějakou country, na to je expert. Kéž by!

      Vymazat
    5. Díky, liško, jen aby to bylo dobrý co nejdřív. Takhle je to napytel.

      Vymazat
    6. Pokus o náhradu: Johnny Cash - Best Of
      https://www.youtube.com/watch?v=O-pV3qsiGCw

      Vymazat
    7. Jak na Vás působí Na plechárně nebo Sladký čtvrtek od Steinbecka? To já třeba můžu, takový zemitý humor

      Vymazat
    8. a třeba tenhle pořad s Poutníkama?
      https://www.youtube.com/watch?v=9_muEGDD84E

      Vymazat
    9. Díky, Babo Jago, když já teď potřebuju rejpala. Propukla u mě zase paranoia, mám teď problém sem chodit (vidíte, že bojuju) a velkým lákadlem by pro mě byl rejpal. Ten je pro mě moje spřízněná duše a nikdy mě "nesledoval".

      Liško, v tomhle stavu nejsem schopná číst ani sledovat film. Jinak Steinbecka mám ráda.

      Vymazat
    10. Díky, liško, hned jsem si Poutníky pustila. Až uslyším hvízdání...

      Vymazat
  77. Zrovna jsem to pustila na jedničku. Mluvil tam celkem chytrý člověk. O venkově, o dotacích, na které venkov nedosáhne, proto vznikají megalomanské projekty ve stylu socialismu a venkov se vilidňuje...

    OdpovědětVymazat
  78. vilidňuje je nadstav pro vylidňuje. Je to vůbec možné, co člověk může napsat?!

    OdpovědětVymazat
  79. Já teď půl hodiny platil bankingem, to byla jízda...

    OdpovědětVymazat