23 března, 2017

KRTINEC č.204

204 komentářů:

  1. Jste 1 !!!

    Leonard Cohen - Famous Blue Raincoat
    https://www.youtube.com/watch?v=DHqqlm9yf7M

    OdpovědětVymazat
  2. Cohen až druhý? To není fér!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak Ládikovi do sbírky - dnes další pokus najet autem do davu, naštěstí zmařen.

    "V belgickém přístavu Antverpy se muž pokusil autem najet do nákupní zóny. Uvedla to belgická policie, podle které byl řidič zatčen. Podle dostupných zpráv nebyl nikdo zraněn. Policie na místo vyslala posily a ve městě byli rozmístěni vojáci. Podle policie je zadržený muž "severoafrického původu" s francouzským pasem. Agentura Reuters s odvoláním na zdroj blízký vyšetřování zase píše, že je to Tunisan. V jeho autě registrovaném ve Francii policie našla zbraně. K incidentu došlo den po atentátu v Londýně." Aktuálně.cz

    OdpovědětVymazat
  4. a moje pažitka zanikla na konci minulé stránky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezanikla, stačila vyvolat moji závist - mám kozí Rondelle a jak já bych si k tomu dala chleba (ráno upeču) a pažitku (tu mám jen jako smínka k zasetí, což budeme dělat s vnoučaty pozítří).

      Vymazat
    2. za týden už budu mít dokonce vlastní ředkvičky ze skleníku, pak salát a kedlubny a pak už to pojede, okurky papriky rajčata květák cukety a zas salát, ale podzimní plus byliny tymián rozmarýn bazalka máta.

      Vymazat
  5. Teď jsem si u pana Bavora přečetla článek Pokus na ZŠ Karlov. Ve zkratce:
    Na ZŠ Karlov se týden učilo jako ve 30. – 50. letech 20. století!
    Po prvním dni jsme nemohly uvěřit tomu, že všechny děti dokázaly celou vyučovací hodinu sedět s rukama za zády, nevykřikovaly, nedožadovaly se pozornosti, a dokonce tu svou udržely, ačkoliv se ani jednou neprotáhly, nevyskočily z lavice, nesoutěžily, ani nezpívaly. Zkrátka jen a pouze frontální vyučování. Výklad, poslech, psaní do sešitu.

    Najednou jsme neměly ve třídě jediné dítě s poruchou pozornosti. Děti se hlásily, plnily úkoly, nezlobily a domů odcházely se slovy, že lepší výuku ještě neměly. Mnohé z nich to prohlašovaly i po celém týdnu takového vyučování.


    Článek končí:
    Pevný řád vede dítě k sebekázni, udává mantinely v myšlení a je klíčem ke svobodě v lidské společnosti.

    Zajímalo by mě, jak pevný řád udává mantinely v myšlení a proč mít mantinely v myšlení. Souhlasím s tím, že pevný řád je dětem ku prospěchu, ale nevím jak je klíčem ke svobodě. Podle mě svoboda by měla jít ruku v ruce s odpovědností, ale podle mě pevný řád odpovědnost nevytváří.

    https://poznamkypanabavora.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. řád je režimové opatření k upevnění kázně a pochopitelně i sebekázně, napomáhá vytvoření a upevnění dynamických stereotypů, které člověku pomáhají při vykonávání činností šetřit energii a spoustu věcí dělat podvědomě, takže i ta odpovědnost se dá cílevědomě nadrilovat.
      Tak se to učilo v minulosti a jistě to mělo výsledky a opodstatnění, dnes do procesu vstoupilo spoustu alternátorů, kteří hlásají neodzkousene metody jen kvůli tomu, aby mohli tvrdit, že z totality se vše dělalo blbě a neefektivně.Vysleďky ve školství za 27 let však hovoří o opaku.Taky do pomáhalo dospělým, neb výchova je přeci jenom obrana dospělých vůči dětem, a učitelé tak měli možnost přežít ve školství bez ztráty kytičky třeba i 40 let, což dnes nevím nevím, těm mladým nezávidím a výsledky budem znát zas až za těch 20 let, neb dnes ještě odcházejí do důchodu ucitelé, kteří aspoň půlku kariéry strávili v klidu v době, kdy ještě ten řád a kázeň byl a nikdo netvrdil, že je to fuk.

      Vymazat
    2. Tak já zkusím reagovat....
      Příliš málo informací o projektu, těžko se s určitostí vyjádřit. Především by mě zajímalo, jak paní učitelky děti k celé akci motivovaly. Když kouknu na fotky (je tam v diskusi odkaz na FB), z těch učitelek jde vážně docela strach, nebo respekt! :-) Možná jim osobnostně ta role přísných kantorek prostě sedla a na žáky (2. třída si dá ještě dobře říct) to působilo přesvědčivě a konstruktivně. Prostě se přestalo s blbostmi a rozptylováním, a začali soustředěně pracovat. Sen každého učitele!

      Jen třeba zlobení, rušení, rozptylování několik málo jedinci ve třídě vede u ostatních dětí k neurotickým poruchám nebo naštvanosti, bolí je hlava, apod. To si teď zřejmě nikdo nedovolil.

      Anno, pevný řád je zřejmě myšlen jako situace, kdy se všechny děti současně soustředí na jeden, zrovna probíraný, problém, a řeší jej. Děti nepracují individuálně nebo ve skupinkách, víceméně podle svého záměru (různá vyplňování úkolů v učebnicích, žák si dost často dělá, co chce, na otázky odpovídá, co ho napadne, myslí na věci, které mu můžou zatím být nepřiměřené, ztrácí tím čas, fixuje si chybné představy, apod.
      Že je pevný řád klíčem ke svobodě - je spíše filozofická myšlenka, ale platí. Kdo se nenaučí disciplině (práci podle požadovaného řádu, předpisu, stanov...., nezařadí se do pracovního procesu, ale také prokazuje, že nezvládne sám sebe, během nějakého časového období, nejčastěji při povinné školní docházce. Budu-li od narození pouze nepodřízený individualista, nenaučím se naslouchat druhým - požadavkům někoho jiného, staršího, zkušenějšího, učitele..., a navíc nebudu zodpovědný. Vždy budu myslet jen sám na sebe a svoji svobodu, zda nebyla pošlapána. O to ale přece v životě nejde - já osobně jsem přestala být svobodná, když se mi narodilo první dítě. Od toho dne už jsem žila především pro ně a pro jeho dobro, otázka míry osobní svobody pro matku přestane existovat. Dobrovolně a s radostí se jí vzdá. Tak beru tu svobodu. Proto je dobré, aby se dítě od mala připravovalo nejen na "žití ve svobodě", ale i na tu poslušnost, orientování se na druhého, ne pouze na sebe.

      Vymazat
    3. Gaio, nic proti, jen s tou odpovědností a pevným řádem, drilem nevidím spojitost. Asi záleží na tom, co si kdo pod odpovědností představuje. Třeba v klášterech je pevný řád samozřejmostí, ale o co jsou řádové sestry odpovědnější a v čem?

      Vymazat
    4. Anno
      odpovědnost k Bohu jim byla vštípena tím řádem a drilem dobře, ne? Nebo ony jsou snad nevěřící a povinnosti spjaté s klášterním životem( modlitby, zpívání, zdobení oltářů , zpovědi nebo já nevím co dalšího se tam ještě celý den dělá) snad neplní odpovědně?
      Prostě dodržování toho řádu je součást výchovy, když dítě dodržuje řád v dětství, bude ho jistě dodržovat i v dospělosti.

      Vymazat
    5. jen jestli neměl být výsledkem toho projektu naočkovat dětem do hlavinek nějaký antikomunismus, jaké to bylo ta totality hrozné a jaké byly děti chudáci. Dnes je možné vše.

      Vymazat
    6. Gaio,
      jistě, řádové sestry plní svoji odpovědnost k Bohu odpovědně. Ale co odpovědnost vůči vlastnímu životu, nezažít svobodu života mimo odpovědnost k Bohu je odpovědné?


      marie
      Podle mě je celá škála svobod - psychická, fyzická, projevu, podnikání... Už jsem to napsala, podle mě je pevný řád dětem ku prospěchu. Ale taky si myslím, že nic se nemá přehánět. Podle mě rodičovská výchova vyžadující stálé dodržování režimu a tvrdý dril ve škole z dítěte svobodného člověka nevytvoří.

      Podle mě by měla být svoboda vždy spojena s odpovědností. Nejdřív za sebe a za své činy, pak i za své děti. Proto já mateřství vůbec nevnímám jako ztrátu svobody.

      Vymazat
    7. Anna:
      asi jste měla někoho na hlídání. Já ne, nemohla jsem si dojít ke kadeřníkovi, na nákupy, na cvičení. Musela jsem přestat se svými zájmy i koníčky. Nevadilo mi to, protože jsem věděla, že se mi ta "oběť" mnohonásobně vrátí v kvalitě výchovy dětí.

      Mateřství jako ztrátu svobody nevnímáte, ale pořád řešíte, co ji ohrožuje a jak a čím ztrácíme svobodu. Já to nevím, mám svobody právě tolik, kolik jí chci a potřebuju. Vnitřní i vnější svobody. Asi je to věc každého, jak to má nastavené.

      Vymazat
    8. Já jsem nikoho na hlídání neměla (naši měli do důchodu daleko, muž už rodiče neměl), navíc jsem s dcerami bývala od března do listopadu na zahradě, aby byly na čerstvém vzduchu (mladší šla ve třech letech do školky). Na zahradě jsme měli povoleno postavit jen zahradnický domek (16 m2), u kterého jsme si udělali spací podkroví. Vodu ve studni, vyvářela jsem plíny a vařila na dvouvařiči, bez televize... Muž za námi jezdil na víkendy. Navíc jsem tam měla velmi často ještě další děti na hlídání (je to jednodušší, když si mají s kým hrát).

      Ztrátu svobody jsem nikdy neřešila, protože jsem si svobodná vždy připadala. Taky si myslím, že je to věc každého, jak to má nastavené.

      Vymazat
    9. Anno, to už bychom se dostali do vyšších filozofických sfér, diskutovat na téma
      nezažít svobodu života mimo odpovědnost k Bohu je odpovědné?

      ty jeptišky se osvobodily od všeho už tím vstupem do kláštera.Ony jsou svobodné už tom, že vlastně nemusí nic, než sloužit Bohu. Na rozdíl od jiných žen, co pořád něco musí. Ženy jsou přeci otrokyněmi
      otroků, jak definoval jiný filosof. Kdežto jeptišky nikomu neotročí, jen slouží bohů, což si svobodně (doufám) vybraly.
      Ale jeptišek dnes už moc není, takže to není dobrý příklad.

      Vymazat
    10. Ach du heilige Scheiße, filosofujici gaia...
      Ceho ja se nedockam? Anebo je to nova vesmirna Viola?
      Fragen über Fragen
      josef

      Vymazat
    11. Pane josefe, náhodou to Gaia vysvětlila dobře, z jednoho úhlu pohledu.
      Vy byste na Anniny dotazy odpověděl líp? ...?

      Anna by musela stanovit přesněji, jak chápe odpovědnost a jak svobodu.

      Vymazat
    12. Pani marie prekvapujeme, ze jste nepoznala, ze jsem podobneho nazoru jako jste i ja si myslim , ze to vysvetlila dobre a to je duvod pro me obrovske prekvapeni a proto take pochybuji o jeji prave identite(vesmirne Viola).
      josef

      Vymazat
    13. Tak to mě i za Gaiu těší.
      Je fajn ji tu mít, v krtkovišti - umí říct svůj názor na plné pecky a myslí jí to, jak vidíte. Proto ji to taky přitáhlo (i) k nám, protože my se tu za názory nebijeme a s ní se dá dobře shodnout.
      Jak je vidět, i Vás baví ji číst.

      Vymazat
  6. Má v mnohém pravdu a ptá se, jako každý normální obyvatel Evropy. Třeba jak je možné, že parlament v Londýně hlídají NEOZBROJENÍ!!! policajti

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/03/23/zase-budem-vsichni-londyn/#more-948828

    A ještě něco. Není vám divné, že tu nebyl pan Jaha takovou dobu? On má pravidelné pauzy, ale tahle je neobvykle dlouhá. Ne, nechybí mi, ale vlastně ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli si dobře vzpomínám, tak JAHA napsal, že tu nebude do konce postní doby, když se tu marie bouřila, že ji pronásleduje a nadhodila obavy, že je na ní závislý.

      Vymazat
    2. možná se stěhuje a ještě nemá připojení

      Vymazat
    3. Přiznám se, že tahle informace mi unikla. Já jej nečtu, nebo jen zřídka. Jen že jsem jej dlouho neviděla. Ale stejně zdravím, pokud nahlídne
      Dík, Renanno :-)

      Vymazat
    4. ó, jak zajímavé by bylo tento článek postavit vedle článku Reakce Britů na útok: Nebojíme se. Teror nevyhraje. V Česku teroristé už vyhráli od Fendrycha.A kdyby si ho i tento exot přečetl.

      Vymazat
  7. Na čt24 docela k dívání a snad i objektivní pořad o islámu v Belgii, Francii atd...

    OdpovědětVymazat
  8. Highlands, Orkney Islands and Isle of Skye on music from Dougie MacLean
    https://www.youtube.com/watch?v=awNbNmDbHI8

    OdpovědětVymazat
  9. Díky Ládiku, tomu "tak co" jsem to nepřála! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tužka napíše,....na jednom pracovišti, kde bylo nutné dávat bacha, abyste nepřišli k úrazu,...byly vypsané řády,...

    Řád bezpečnosti práce.
    Požární řád.
    Řád první pomoci.
    Řád pro pracovní dobu. /Třeba mašiny se mohly vypínat 5 minut před koncem pracovní doby,...pak teprve úklid pracovního místa,...atd...../

    Někdo pod to vyjetým olejem na zeď napsal,....řád je řád, kdo ho nedodržuje je neřád.
    Ať jste se snažili sebevíc, zamalovat a umýt se to nedalo,...vlezlo to do zdi, a zas to vystoupilo, chytlo prach a bylo čitelné,...

    Řád musí být,...sport se bez řádu a řazení úkonů neobejde,...řád usnadňuje zvládat životní chaos,...a tím dává více svobodného času, protože povinnosti jsou rychleji splněny.

    Taky připomenu dopravní řád,...jízdní řád.....vodní řád na přehradách,....to by to vypadalo, kdyby si každý dělal co ho momentálně napadne.

    Jsem velkou zastánkyní řádů všeho druhu,...řád, to jsou věci na svém místě, které nikdy nehledám,....řád, to jsou povinné úkoly během týdne a svobodný čas mezi tím,...a. t. d...
    Chaos je můj úhlavní nepřítel,...z něho je hlava jak vošatka netopejrů.....a v neposlední řadě úrazy.

    Česká republika je na prvním místě mezi státy Evropy v počtu úrazů, přepočítáno na hlavu jednoho dítěte. To jsou úrazy ošetřené a ohlášené. A kolik jich je, které nejsou v registraci.
    Nejméně jich mají v Rumunsku,....dovolím si tvrdit, že proto, že s tím nechodí tak často k lékařům....a nebo, jsou ty děti šikovnější,...nesedí u počítačů a televize, protože pořád tam jsou oblasti, kde není elektřina zavedena....tak se pohybují venku a získají na obratnosti.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj úhlavní nepřítel byly výkazy. Nepamatuju si přesně, kdy to začalo, každopádně to bylo pár let po revoluci, když jsme v práci (pracovala jsem jako programátorka v bance) museli vypisovat denně kolik času jsme čím strávili, zápisy z jednání... Pomalu se to blížilo k tomu, že celou pracovní dobu strávíme vykazováním.

      Vymazat
    2. Opoměly jste Zákl. ř. 1.

      Vymazat
    3. Co je Zákl. ř. 1?

      Vymazat
    4. To je vojenský základní řád.
      Ládik!!! opomněl, že diskutuje s dámami.

      Vymazat
  11. Trochu v tom bruslím
    když nejsem muslim.
    Mít tak sedm matek
    mám též v hlavě zmatek;
    kvikot z minaretu
    dírka do klozetu
    výpary z hašiše
    kinžál na břiše
    v knížce klikyháky
    a na vlajce taky -
    stal bych se parchantem
    trhal bych volantem
    nožem bych píchal
    za korán dýchal
    byl bych radikálem
    jako Honza králem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. transplantace se asi nezdařila

      Vymazat
    2. Pane Kopíčku, díky Vašemu Preparátu mám poprskanou obrazovku čajem. :-)

      Vymazat

    3. Česká varianta na otázku Proč? je Projektor.

      Vymazat
    4. https://www.youtube.com/watch?v=qGzzPq-gBW4

      Vymazat
    5. https://www.youtube.com/watch?v=xs--8prjEHI

      Vymazat
    6. Díky, pane Kopíčku. Nezapřu věk, slova se mi poměrně dobře vybavila :-)

      Vymazat
  12. Přijme Jarek metál?
    Tolik roků vzkvétal
    bez zlatého slavíka
    každý mu dal smajlíka
    a teď náhle bílý lev,
    dekorovat ho má šéf.
    To bude mít dilema;
    Jarek však ví, co se má
    ten ví, co se patří,
    z chování měl za tři.
    Leva strčí do kapsy
    v Praze budou kolapsy
    co je to za burana
    chlastal zas až do rána.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komentář: Metál od Zemana by měl Nohavica odmítnout. Dluží to nejen fandům

      Více na https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-komentare/457812/komentar-metal-od-zemana-by-mel-nohavica-odmitnout-dluzi-to-nejen-fandum.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

      Ani Václav Havel se nevyhnul pořádným skandálům.

      V roce 2002 se ale na seznam vyznamenaných dostala čtveřice vedená v Cibulkových seznamech spolupracovníků Státní bezpečnosti. Byli jimi herec Jan Tříska, překladatelka Soňa Čechová, skladatel Petr Eben a choreograf Pavel Šmok (všichni 2002). Podobně rozporuplné pocity pak vzbudilo také ocenění bývalých kovaných marxistů a dlouholetých členů KSČ Libuše Šilhánové, Jiřího Rumla a také bývalého ředitele Ústavu dějin socialismu a pedagoga z Vysoké školy politické Miloše Hájka (všichni 2001).

      Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/426670/havel-klaus-i-zeman-ocenili-estebaky-kdo-udelal-s-metaly-vetsi-botu.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

      Určitě bych nepotěšila pana Holce, autora uvedeného komentáře, protože vytrhnu jeho slova: "Svým početným fanouškům rozdává radost už přes čtyřicet let, což si nějaký metál určitě zaslouží." a dodám - podle mě zaslouží, i státní, a vůbec by mi nevadilo, kdyby ho přijal. Mně Nohavica nic nedluží, naopak mi písničkami hodně dal.

      Vymazat
    2. Myslím, že to přijme, + s patřičným komentářem.

      Vymazat
    3. Myslím, že je od novináře nanejvýš chucpe, aby zpěvákovi radil, zda se má nechat ocenit. Napsat to o mně, tak ho žaluju za omezování osobní svobody rozhodování.

      Vymazat
    4. Podvraťák radí Jarkovi, že má odmítnout metál.. Přesně, jak napsala marie - CHUCPE!

      Vymazat
  13. Trumpův tým byl „monitorován“. Prý ale jen náhodou, tvrdí republikánský šéf výboru

    „Monitorování“ komunikace lidí z okolí prezidenta USA Donalda Trumpa prováděly od loňského listopadu do ledna americké tajné služby. V noci na pátek to oznámil republikán Devin Nunes, šéf bezpečnostního výboru Sněmovny reprezentantů. Podle něj bylo monitorování náhodné a neznamenalo porušení zákona.

    Více na:
    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/433030-trumpuv-tym-byl-monitorovan-pry-ale-jen-nahodou-tvrdi-republikansky-sef-vyboru.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno! Taky mě praštilo do očí náhodné monitorování :o))

      Vymazat
    2. a ještě
      TOP 09 změnila logo, zařadila do něj motiv motýlka, jakého nosí její čestný předseda Karel Schwarzenberg. Ve čtvrtek to řekl předseda strany Miroslav Kalousek, podle kterého chtěla strana po devíti letech své logo oživit před volbami. Program pro volby by strana chtěla představit v první polovině května
      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/top-09-nove-logo-motylek-miroslav-kalousek-karel-schwarzenberg-p7f-/domaci.aspx?c=A170323_192525_domaci_ekl

      a z diskuze:
      No a když se ty dva trojúhelníky přiloží správně k sobě vznikne znak toho, kam to tady TOP09 dopracovala

      Vymazat
    3. Kdo přišel na to, že KS má motýla?

      Vymazat
    4. možná v břiše, nebo v LDNce, z reklamních důvodů občas vypustí na veřejnost jeho o 50 let mladšího dvojníka.

      Vymazat
    5. Měli by povinně všichni mít číro! To je přece tak mladistvé a Cool! Jako sám Karel!

      Vymazat
  14. Dnes je šedý pátek
    vstanu za příplatek
    dělat se mi nechce
    válell bych se lehce
    třeba do desíti.
    Ať už slunce svítí
    ať je modré nebe
    z šedého mi jebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nedivte se, tohle říká lunární kalendář k dnešnímu dni:

      Vodnář působí na lýtka, kotníky a žíly. Objevují se záněty žil. Kdo má sklon ke křečovým žilám, měl by se v těchto dnech vyhnout delšímu stání, obyčejná procházka po městě se může ve Vodnáři stát zlým snem. Nohy si během dne pokládejte nahoru a lýtka potírejte vhodnou mastí proti křečovým žilám. Unaveným nohám udělá dobře sprchování střídavě studenou a teplou vodou a masáže ve směru od kotníků nahoru. V tyto dny by se neměly provádět operace křečových žil. Kdo dnes bude mít křeče v lýtkách, měl by do stravy zařadit více hořčíku. Ten se nachází například ve slunečnicových semínkách. Provádíme natahovací a protahovací cviky na podporu krevního oběhu. Cviky s nohama nahoře jsou tedy vhodné, např.“svíčka“.

      Vymazat
    2. Dopřeju dnes nohám nějaké další jarní kiláky, zatím mám 14. A hned teď beru čtvrtku a jedem někam, nevíme ještě kam, ale bude v tom lehký oběd, možná kousek města a nějaká příroda. Asi koupím kus živého plotu (habry) a budu zítra sadit.

      Vymazat
    3. Začínám přemýšlet o inovejtkách Roadclaw 275, na tvrdý povrch - ty závodní Ultra bych brzo zničil.

      Vymazat
  15. Já jsem tak línej - Miki Ryvola
    https://www.youtube.com/watch?v=lQ4vr6d_2OY

    OdpovědětVymazat
  16. Aristokrat-Vodňanský-Skoumal
    https://www.youtube.com/watch?v=V6PUnzWIzNU

    Petr Skoumal - Starej pán
    https://www.youtube.com/watch?v=hCN7U2weuPU

    Bílá ... bílá ... bííííláááááááá :)
    https://www.youtube.com/watch?v=CWbQsDLNjFk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Vy jedna rasistko! Bílá by se Vám líbila, což! Že já na Vás pošlu Jandu.

      Vymazat
    2. Malovat si něco na bílo snad není zvykem jen u bílých :-)
      Tak abych to trošku vyvážila

      Paul Robeson - Ol' Man River (Showboat - 1936) J.Kern O. Hammerstein II
      https://www.youtube.com/watch?v=eh9WayN7R-s

      Vymazat
  17. Napadala mě myšlenka na vlka, co natáhl brka, ale to nemůžu.

    OdpovědětVymazat
  18. Jěžíšmarjá lidičky
    budíkovy ručičky
    budu zase ráno lámat
    abych se moh v čase klamat
    tohle státní nařízení
    vymysleli postižení
    na duši i na hlavu
    aby měli zábavu.

    OdpovědětVymazat
  19. Leonard Cohen - Closing Time
    https://www.youtube.com/watch?v=7-0lV5qs1Qw

    OdpovědětVymazat
  20. Chybí mi tu Doníčkovo okénko ...

    OdpovědětVymazat
  21. Všechny zdravím.
    Zajímavý náhled Gaii a Ládika!!! na věk 65+. Já to vidím někde uprostřed. Relativně "odžito" (= být otráven z kde čeho) mají někteří i mnohem dříve, začínat s maratony možná lze. Vitální osmdesátníky (fyzicky a hlavně psychicky) jsem včera potkala hnedle 2.

    Šnytlík nám také nevymrzl, Gaio. Po mátě jsem zatím nepátrala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hned 2, no to je úspěch a dalších 102 jste nepotkala, neb leží na plínach v LDNkách. Je umění včas odejít ze scény a Špinarové by se to mohlo s grácií povést, jinak dopadne jak Helenka, nebo ještě hůř, Karel.

      Vymazat
    2. V 65 se dá začít nový život. Akorát se nedá spoléhat na novomanželskou půjčku.

      Vymazat
    3. na nový život je třeba spoustu peněz a energie a to už málokdo má.
      A jizev na duši se stejně nikdo už nikdy nezbaví.
      Dle fotky Špinarová měla velkou nadváhu a vysoký krevní tlak, na jehož snížení zřejmě kašlala , po mrtvici se jí bude nový život začínat těžko, navíc žije na nějakém statku,to už zvládat nebude.

      Vymazat
  22. Tak jsem si přečetla dnešní páně Hvížďalův blog, kde píše:
    V Americe, která od vítězství Trumpa stále diskutuje o tom, proč zvítězil, se jedno zdá být jisté, a sice, že stejně jako za jeho vítězstvím, tak i za Brexitem je nový vztah k teritoriu. Teritorium se stává opět centrálním politickým faktorem této doby, zatímco v osmdesátých a devadesátých letech naopak šlo o otevřený pohyb kapitálu, zboží, informací i lidí. Na tento globalizační trend, který činí svět nepředvídatelně složitým, noví politici odpovídají deteritorializací. Lidé odmítají plout v globálních trendech a chtějí si chránit své území. A ti samí lidé, kteří tento trend podporovali, nyní chtějí zavést cenzuru, aby posílili svůj prostor a ochránili ho před fake news, které k nim přicházejí z cizích teritorií.
    ---

    a končí:
    ztrácíme schopnost přesně odpovědět na otázky: odkud přicházím, kdo jsem, kam jdu.
    ---

    Z toho se mi zdá, že Hvížďala ztratil schopnost přesně odpovědět na otázku, co napsal v tomto blogu.

    Podle mě rozumně se v diskusi vyjádřil:
    unidentified • před hodinou

    Autore, informace o neutěšeném stavu budou vždy zneklidňující, mají-li být pravdivé.

    Mainstreamová média přišla s mediální Potěmkinovou vesnicí, kdy mezi ovládaného voliče a zhoršující se realitu staví kulisy. Chvíli to fungovat může, ale s tím, jak občané nutně za kulisy nahlížejí, protože není v silách opinion makerů jim zabránit, aby nenahlíželi a čím více jim budou bránit, tím více podpoří konspirační teorie, vzrůstá nesoulad mezi mediálními obrazy a skutečností.

    S rostoucím nesouladem se lidé od mainstreamu odklánějí a předávají si informace bez něho a jinak. Tím ovšem utrpí i systém ztrátu důvěry, protože mainstreamová média - a na tom zakládají svoji prestiž - jsou pevnou součástí systému. Vítězí tedy do jisté míry antisystémová osobnost, která vzbuzuje dojem nápravy a schopnosti zreformovat „deep state“ zpět ve funkční „state“.

    Ani falešné naděje nejsou řešením na věčné časy. Jestliže selžou Bush i Obama, je Trump dost možná tím posledním, který může být antisystémovým „jen do jisté míry“. Poté může být ztráta důvěry absolutní a přerůst v totální likvidaci systému nepokoji nebo rovnou občanskou válkou.

    Mainstreamová média by měla vzít rozum do hrsti a i přes to, že jsou vlastněna hrstkou elitářů, si uvědomit svůj podíl na situaci a zodpovědnost. Následky ostatně nesou samy. Dost dobře je nikdo nebude potřebovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aga tam napsala:
      agaaa unidentified • před 41 minutami

      Je otázka, zda ty dostupné informace jsou zároveň těmi důležitými informacemi. Vzhledem k tomu, že vlastníci médií jsou zároveň těmi, kdo mají největší zájem na kontrole a manipulaci veřejnosti (proto si ta média pořídili), nelze jim věřit ani slovo.
      Jsme tu zase u té indoktrinace a u toho, jak už ani nemůžeme být schopni udělat si nějaký celkový smysluplný obrázek - z čehož pak plyne naše neschopnost něco vědomě měnit.
      ---

      Mrzí mě, že s tímto nepřišla v naší zdejší diskusi o kritickém myšlení. S tím souhlasím, kvalita informací je zásadní. Byly bychom tak dlouze nediskutovaly a aga by třeba neodešla. Bylo by fajn, kdyby se aga vrátila.

      Vymazat
    2. Ještě:
      unidentified • před 27 minutami

      Nakonec je velmi pozoruhodné, že představou páně Hvížďaly je, že média by svět neměla popisovat, nýbrž vytvářet...
      ---

      Doporučuji si přečíst v diskusi všechny příspěvky od unidentified.

      Vymazat
    3. Že by rejpal začal psát jako unidentified?

      Vymazat
    4. Mám radost, rejpal Frank Frantík se pod Hvížďalou rozjel. Vždycky mě těší, když si myslíme to samé a rejpal to pak výborně zformuluje, což já neumím. To je dnes bezva den :-)

      Vymazat
  23. Pohled z druhé strany, z té nekorektní, od novinářky z VB:

    "Média lžou. Lidé mají z útoků strach. Naštvaná britská novinářka se ozvala proti slovům politiků a zjevně ťala do živého

    Reportérka a komentátorka Katie Hopkinsová dlouhodobě kritizuje liberální přistěhovaleckou politiku a ideologii multikulturalismu. Pravidelně přináší reportáže z muslimských ghett ve Velké Británii a před třemi týdny se vypravila také do přistěhovalecké čtvrti Stockholmu Rinkeby, kde se pravidelně odehrávají násilnosti páchané zdejší muslimskou komunitou. „Nemohu uvěřit tomu, že se právě nacházím ve Švédsku 21. století,“ napsala mj. ve své pesimisticky laděné reportáži.

    U britských liberálů z médií i politické sféry je Hopkinsová pro své politicky nekorektní komentáře v nemilosti a terčem jejich kritiky se stala i po svém včerejším vystoupení na Fox News. „Mám už dost těch neustálých žvástů, které se objevují v mainstreamových médiích. To je pořád ‚nenecháme se teroristy zastrašit‘ a ‚zůstáváme jednotní‘. Ale to platí možná tak pro Londýn, a nikoli pro celou Velkou Británii,“ konstatovala Hopkinsová.

    „Lidé jsou zastrašení a bojí se. Stejně tak není pravda, že bychom byli jednotní. Velká Británie je naopak nejednotná a značně rozdělená. Více než kdykoli v minulosti. Fakticky tady máme hned několik ghett a liberálové si myslí, že multikulturalismus znamená, že tady musíme také všichni společně zemřít. To rozhodně není postoj, za kterým já osobně a jistě i mnozí další stojíme,“ uvedla rozhořčená britská novinářka. (PL)

    http://1url.cz/StVzA

    OdpovědětVymazat
  24. Škoda vlka - ušel stovky kilometrů, a pak ho srazilo auto na D1

    Miroslav Kutal z Hnutí Duha uvedl, že vlka, který přišel až z Karpat, je velká škoda. "Výskyt vlků na česko-slovenském pomezí je v posledních letech spíše sporadický," dodal. Kromě dopravy vlky ohrožuje i pytláctví, případně legální lov. Karpatská populace je lovem zatížena víc než celoročně hájená populace z nížin Polska a Německa. Rozptyl vlků z Karpat je proto podle ochránců přírody méně obvyklý."

    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vlk-srazeny-na-d1-na-vysocine-pochazel-z-karpat-hledal-zrejm/r~62f5fdca108111e794b9002590604f2e/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlci měli špatné období...

      Vymazat
    2. Přitom to tuleň nesl domovníkovi dýmku, zatímco vlk mu nesl jen psaní... a to mohlo počkat!
      https://www.youtube.com/watch?v=6ln8NQkZe8Y

      Vymazat
    3. A teď pěkně latinsky, studentko! :-)

      Vymazat
  25. Jiří Suchý - Kamarádi
    https://www.youtube.com/watch?v=Kwx_npcYG4Q

    OdpovědětVymazat
  26. Bílé kánoe - Duo červánek
    https://www.youtube.com/watch?v=kFhkTePygWc

    OdpovědětVymazat
  27. Klikněte levým tlačítkem, uvidíte motýla. Některé housenky jsou ale mnohem krásnější ☺
    http://www.ba-bamail.com/content.aspx?emailid=23665

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to se bude vnoučatům určitě moc líbit. Budou tu o víkendu, tak budu mít pro ně něco neobvyklého. Já jsem si to projela 2x :-)

      Vymazat
  28. Slušný a zdvořilý, s temnou minulostí. Portrét vraha z Londýna
    https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/slusny-a-zdvorily-s-temnou-minulosti-portret-vraha-z-londyna-29349?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

    To jsou zase blbé kecy, Hitler byl taky slušný a zdvořilý...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na dojemné nekrology teroristů je největší profík Mánert.
      On jim říká zradikalizovaní potížisté...

      Tenhleten byl taky moc milý chlapík, s dětmi hrál fotbal a sousedovi pomohl nedávno roztlačit auto...

      http://zpravy.idnes.cz/profil-khalid-masood-utok-londyn-d4z-/zahranicni.aspx?c=A170324_104705_zahranicni_ert

      Vymazat
    2. celý německý národ je stále milý,kdysi ve volném čase četli Goetha,Schillera, v pracovní době zaráželi vězňům špendlíky pod nehty.Dnes se na oko tváří, jak chtějí pomáhat každému migrantovi, pak je , jako kdysi Vietnamce , zkorumpují 50 tisíci eur aby se vystěhovali do Chebu.

      Vymazat
  29. Na svět přišel v hrabství Kent
    na sobě měl braun pig ment.
    Byl velice miloučký
    nožem krájel pavoučky.
    Rád zaléval trávník
    jednou chtěl být právník
    nebo banky ředitel
    nebo v Mekce učitel.
    Byl to dobrý přítel
    málem Honza Křtitel.
    Při tlačení Mondea
    napadla ho idea -
    poškozoval cizí věc
    a tak na něj spadla klec.
    Jak byl v kriminále
    myslel neustále
    na tatíčka Alláha -
    převtělil se do vraha.
    No a potom prostě
    jel vraždit na mostě.

    OdpovědětVymazat
  30. Centrum Ostravy dnes - módní dům Ostravica. Náladu mi spravila až poslední staroostravská hospůdka, kde mi 80ti letý majitel naťukal na dotykové klávesnici účet za 45Kč a já mu dal bez váhání 400, protože to tak mělo být. Tak se bojuje s EET.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty fotky (hosipa):
      http://www.jpeg.cz/images/2017/03/24/JTVd0.jpg
      http://www.jpeg.cz/images/2017/03/24/w2PnR.jpg

      Vymazat
    2. To je v té Ostravě víc takových velkých, nevzhledných baráků?
      Co se mu stalo - vyhořel? Zatéká?

      Vymazat
    3. však píše, že neměl náladu. Z takového prostředí není divu.

      Vymazat
    4. Gaia - a taky je to poznat na jeho příspěvcích. Z té psí zabijačky mám husí kůži ještě teď.

      Vymazat
  31. Reportáž Blesku za slovenské vesnice:

    "...Při běžné obhlídce jedné z osad najednou vidíme viset za nohy mrtvého velkého bílého čuvače, kterého právě stahovali z kůže!!!!!! Opravdu smrtelně vážně jsme zavítali na psí zabijačku,“ popsal pracovník otřesný výjev. Na zemi ležel další mrtvý pes, vedle seděla přivázaná fena dobrmana...."

    OdpovědětVymazat
  32. kristovanoho

    Die Welt ocenil Dominika Feriho z Teplic. Je nadějí Evropy, píše list
    Zdroj: http://usti.idnes.cz/dominik-feri-z-teplic-v-zebricku-nemeckeho-magazinu-die-welt-na-patem-miste-1t8-/usti-zpravy.aspx?c=A170324_124834_usti-zpravy_vac2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hraje dobře na piáno! Co byste chtěla víc, od takového mladého rozumbrady.
      A má vyřídilku. Politická kariéra našlápnuta.. Někdo tu EU zreformovat musí, přece!

      Vymazat
    2. hraním na piano? Možná nové dotace.

      Vymazat
    3. Na A.cz Dominik Feri o sobě píše:

      Narozen v roce 1996, od listopadu 2014 je historicky nejmladším radním v ČR. Student Právnické fakulty UK, pobývající střídavě v Teplicích a Praze. Autor textů o Teplicích, internetových stránek o historii Teplic a problematice historie a současnosti Sudet.
      ---

      Proč mě to ocenění od Die Welt nepřekvapuje?
      Bude oceněna i ČR, že má takového mladého radního v Teplicích?

      Vymazat
    4. Ten porost na hlavě mi připomněl, že jsem se chtěla pochlubit: zítra také stříhám první pažitku - už má skoro 20 čísel a je pěkně silná, na to, že roste na stejném místě už plno let. Kdoví, kdo ji pohnojil, já ne. :-)

      Vymazat
    5. pažitka, stejně jako cibule nebo česnek, jsou tzv. rostliny třetí trati, to znamená, že se první rok pohnojí, pěstují se rostliny prvni trati, které čerstvý hnůj snáší a potřebují, druhý rok rostliny druhé trati, které čerstvé hnojení nesnáší, ale přesto potřebují výživu a teprve třetí rok se může dát ta pažitka nebo cibule a česnek a další rok je už půda vyčerpaná, živiny žádné, tak se zas pohnojí a rostliny se následující roky zas střídají podle uvedeného schématu, první trať, druhá a trať a třetí . Ve středověku se nechávala ten čtvrtý rok půda ladem nebo sela vojtěška.

      Vymazat
    6. No jo, Gaio, Vy to máte vědecky sesumírované, paráda. Jenže u nás se hnojí většinou tak, že se pes, když má hnačku, prostě vy-tento, někam ke straně. Co jí (fena) mám vysvětlovat, že má rok s tím hnojením počkat... :-)

      P.S. Za jeptiškami máte pochvalu.

      Vymazat
    7. tedy pažitku, do které sere pes, bych nevzala do pusy.Mně stačí k naštvání potulné kočky.A kuny, hrůza, ty nejraději chodí na rohožku.Tak ji musím na noc uklízet.

      Vymazat
    8. Gaio, ne, tak hrozný to není, pažitka je šikovně stranou. Já jen že při přírodních procesech se tam pár molekul může zatoulat. Je mi divný, že tak pěkně roste. Ale ona zase v létě zplaní.

      Vymazat
  33. K vražednému útoku na ruskou základnu v Čečensku se přihlásil Islámský stát
    Organizace Islámský stát se na internetu přihlásila k nočnímu útoku radikálů na základnu ruské národní gardy v Čečensku, při kterém v pátek zemřelo šest gardistů. Uvedl to na Twitteru server Conflict News. Kromě gardistů padlo také šest radikálů. Informovala o tom ruská tisková agentura TASS, podle níž se útok podařilo odrazit.

    OdpovědětVymazat
  34. Pan učitel Brom - konečně odhalen!

    http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zlatym-amosem-se-stal-lukas-lis-u-deti-vyhral-michal-zajicek/1465360

    OdpovědětVymazat
  35. 7 jarních km, po louce. Součet 21.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem jich možná 5-6 dala taky. Pes mě hnal, ještě stačila ožužlávat čerstvou travičku.. Ale tím honbu za kilometry končím. Počítání mě nebere.

      Vymazat
  36. Eva Cassidy - Over The Rainbow
    https://www.youtube.com/watch?v=2rd8VktT8xY&index=3&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMRvcVekXYHN4

    OdpovědětVymazat
  37. Musela jsem si vzít prášek na spaní, zítra musím být fit kvůli vnoučatům. Dostanu se sem až v neděli večer. Mějte se :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře se na to vyspěte! Taky se mějte a užijte si hlídání.

      Vymazat
  38. Velká rána pro Trumpa. Musel stáhnout návrh na zrušení Obamovy zdravotní reformy
    Americký prezident Donald Trump utrpěl v pátek politickou porážku. I přes jeho naléhání se mu ve Sněmovně reprezentantů nepodařilo prosadit zrušení zdravotní reformy, kterou zavedl jeho předchůdce Barack Obama. Vzhledem k hlasitému odporu mezi některými republikány se Trump nakonec rozhodl návrh zákona stáhnout. Pro jeho návrh by se nenašel dostatek hlasů, informovala agentura AP a zdroje televize CNN.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, uvidíme, jak to vše bude. Paul Ryan je jeden z nedůvěryhodných republikánů, možná že to je cesta, jak se ho zbavit ... dostal úkol a nesplnil ho...
      Nový návrh předloží vláda na podzim.

      Vymazat
  39. Žijeme v krasne době. Jen ty kamiony su furt nepřizpusobive...
    http://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=594632
    ...Neni to tak davno, podle reklam v hytlermarketach to bylo o Vanocach, kdy sem čital hroznu zpravu: "V Berlině vraždil kamion!" Ano, byl to neohroženy novinař Luboš, kery jako prvni odhalil tento strašlivy fakt, a za to mu patři srdečny dik...
    ...Všeci přece vime, že v Londyně nevraždil ani vlk, ani Brit, ale auťak! Tak kura zjistěte značku, zjistěte vyrobca a preventyvně zakažte jezdit všem Jaguarum, Bentlym nebo Rojsum! Nebudeme přece čekat, až ten auťak zrobi zločin znova, prevence je zaklad!...
    ...Jak k temu přijde ten ubohy Pakistanec, že z něho multykulturni tisk zrobil rodileho Brita? Tata Pakist, mama Pakistka a synek je rodily Brit? Lubošu, pomož!!!
    Tak to přece neni. Holanďani a Angličani žili v jižni Afice tři sta roku, a přece se z nich nestali černoši. Ani pleť jim neztmavla. Ani z černochu v Ameryce se nestali indyjanama. Němci žili tři sta roku v Česku, ale nestali se z nich Češi, furt to byli sudetšti Němci, anebo podle Masaryka "naši Němci". Dokud tihle Němci nevyvezli Židy na "Vychod", furt to byli polšti, češti nebo maďaršti Židi. ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a opět něco z diskuze
      ..... tak konkretně Palatu bych za ty jeho výrony vyznamenal !,- když sa začal formovat "VOX POPULI" tak drželo basu cca 60% národa,- šak Lubomír nás svejma korektně připitomělejma kydama dokázal vybičovat k neuvěřitelnýmu výkonu a díky němu má dneska má jasno cca 95% národa !,- ....... vobyčejnej jantar a takovej sukces,- neuvěřitelný

      Vymazat
    2. Az na tech trista roku dobry...
      josef

      Vymazat
  40. Obamacare je v ř..i, respektive Obamacare je zákon a nelze jej změnit. Řezníček ejakuluje. Páteční chvilka čt24

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšu k tomu výše.
      Trump předloží návrh znovu, toto byla "soft" verze!

      Vymazat
    2. https://www.zena.cz/volny-cas/18-celebrit-s-nejvyssim-iq-v-hollywoodu-prekvapi-vas/r~274f52ec732b11e69966002590604f2e/v~hint/

      Se pobavíte. Vážně ;o)

      Vymazat
    3. Alena
      já měla puštěno náhodně čt24. Řezníček viz výše. Největší prohra DT, já su tak šťastnej :-D)

      Vymazat
    4. Trumpův zákon o americké zdravotní péči (AHCA)
      Trumpův plán počítá se zrušením pojistné povinnosti a omezuje státní subvence. Daňové úlevy nebudou odvozeny od příjmu, ale od věku. Rozšíření programu Medicaid zavedené Obamou bude zrušeno, federální dotace jednotlivým státům unie se sníží. Přístup občanů k pojistným plánům soukromých společností bude snazší.
      Nová reforma má vyřadit z federálního financování řadu základních zdravotních služeb, které Obamacare přikazovala pokrýt z federálních zdrojů (viz výše). Napříště má být financování této péče přeneseno na jednotlivé státy unie, jak tomu bylo před Obamacare.
      Prodražit by se mělo pojištění seniorů: zatímco v rámci Obamacare mohlo být pojistné starších osob nanejvýš třikrát dražší než pojistné mladých, navržená reforma počítá až s pětinásobkem.
      Zachována zůstane naproti tomu možnost sdruženého pojištění rodičů a dětí a zákaz odepřít pojištění kvůli špatnému zdravotnímu stavu.

      Vymazat
    5. No, popravdě, já Ameriku nijak neobdivuji.
      Jen držím palce Trumpovi, přišlo mi to jako závan svěžího vzduch, uvidíme...
      Jinak Amerika, kde děti nemají v poledne ve škole teplý oběd; kde není člověk, který pracuje, automaticky zdravotně pojištěn; kde v době, kdy jsme běžně u nás chodili do školy a do práce s cikány -tam nesměli černoši do škol pro bílé a pracovali leda jako slouhové; kde si ženy v sedmdesátých letech teprve probojovávaly právo na to, chodit do práce a dělat i jiné činnosti než je sekretářka nebo ficka (viz seriál The Mad Men);
      Takže to jejich zdravotní pojištění... Obamacare vlastně uzákonil povinné zdravotní pojištění s nějakými výjimkami!
      Objevili Ameriku! :-)
      Před tím bylo v USA 48 milionů lidí bez zdravotního pojištění, to číslo se snižuje..ale jde o to, taky najít zdravotní pojišťovnu, u které by se člověk pojistil! A ty houfně z mnoha končin odcházejí.
      Ono je to moc zamotané, to není na krátkou glosu.
      My si to u nás vůbec neumíme představit.
      A čím se liší nová Ryancare, to taky nevím.. Trump si na tom dost zakládal, možná to opráší na podzim...

      Vymazat
    6. Dobré postřehy, ad Alena, taky si říkám, že Americe moc nerozumíme - poměřovat ji našimi poměry je nerozum.

      Vymazat
  41. Theresa Mayová - My se nebojíme! Nás nezastraší!!!
    http://jdem.cz/c43a22
    Koukněte se na video!
    K tomu jeden delší koment:
    "Kdysi impérium, ale stále jeden z nejmocnějších států světa. Kde je jejich hrdost? Nejvyšší představitelka státu běhá jako potrefená husa a neví, co má dělat, evidentně jí to ani neměl kdo říct. Evidentně nemají ani plány, jak tyhle lidi dostat do bezpečí. Teď to pozorují ti setsakrametsky cvičení zabijáci, co sem nalezli do Evropy a není problém pro ně si opatřit zbraně, a musí z toho mít náramnou bžundu. Ten, kdo natočil tuto pozvánku, asi dlouho na svobodě nevydrží, docela je mi ho líto.
    Žili v představě, že se jim nemůže nic stát, pro ně to zatím byla jen hra, když šlo o život jiných lidí, dosud nevěřili, že se jim může něco stát. Teď jsou vyvedení z omylu. Ale protože jsou jen loutky a o ničem nerozhodují, vše zůstane při starém, jen se trochu budou sami víc chránit a sloužit těm, kteří drží moc a kteří mají tolik peněz, že je nějaké peníze již nezajímají. I tahle vláda je jen loutkové divadlo, abychom si mysleli, že tu máme úžasnou demokracii. Loutky, které nikdy nenapadlo, že mohou být ohroženy taky, to je svým způsobem dost legrační.
    Nejvyšší představitel státu. A co ti ostatní, kdo ty chránil? Tady končí veškerá sranda, tak daleko to došlo. Čím rychleji si uvědomí, že se dostali do válečného stavu, tím lépe pro ně. Je to smutné, ale je to tak. Chtěli multikulturní společnost, tak teď jí mají. Zatím ten strach byl jen na normálních lidech, konečně k němu přičuchli i oni. Útok na symbol moci, ať si nyní uvědomí, že jsou také smrtelní, a ať si uvědomí, že se ani na své ozbrojené složky, stejně jako nikdo tam, nemůže spolehnout. Co s tím teď Britové hodlají dělat, když se útočí na loutky v čele státu, který beztak reprezentuje někdo jiný. Teď by se i tyto loutky mohly začít vzpamatovávat....

    A kratší komenty:
    - Trochu zmateně, ale prchat umí !!!
    - Neústupná premiérka na tiskovce, okolo ní 5 bodyguardů, to se to chvástá, že NEUSTOUPÍME! Když jde o život, ustupuje tak koordinovaně, že ani netrefí správné auto.
    - Politici nám kážou cosi o nutnosti přijímání uprchlíků a nutnosti pomáhat kozomrdům, aby potom v doprovodu ochranky odjeli na dobře hlídaná místa. To je tak odvážný.....
    - ...ale vždyť říkali, že to zvládnou a nic a nikdo je nezastraší......to se bude nejspíše jednat o normální obyčejné lidi...za které paní Theresa promluvila...
    - Hnala se do auta jak kobyla po dostihu do stáje.
    - Tak jak, paní Mayová? My se nebojíme, nás nezastraší, my nebudeme měnit náš styl života.. a prcháte,jako krysa z lodi první! Máte strach a bojíte se…

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skotská regionální premiérka Nicola Sturgeonová věří, že londýnská vláda ignoruje fakt, že Skotové v loňském referendu o brexitu převážně hlasovali pro setrvání v EU. V úterý se proto obrátila na skotské poslance s žádostí, aby zahájili kroky k vypsání nového referenda o nezávislosti Skotska na Británii na konec letošního či začátek příštího roku.

      Vymazat
    2. No, to fakt pomůže proti islamistům.

      Vymazat
  42. Nebyl jsem ucítit památku
    neumím klečet na klekátku
    nebyl jsem nikdy ministrant
    a nejsem církve trafikant.
    Ámen kardinále, ámen
    přiklopí tě náhrobní kámen
    v chrámu svatého víta
    duše už někde lítá
    třeba je někde v teple
    možná ji chytli v pekle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už kluci nebeští vyřídí... kontrola u brány a buď nahoru nebo dolů!

      Vymazat
  43. Sobotka dneska v Římě
    dostane na záda břímě.
    Pojď ke mě bohušu blíž!
    Šulc má železný kříž
    rukavice z černé kůže,
    podle práva všecko může.
    Vzduchem zasviští bič
    Bohuš má oko pryč
    přitom se divně usmívá
    na hubě pěnu od piva.
    Proč máš zasrané boty?
    Už sis rozmyslel kvóty?
    Bohuš se usmívá ještě více,
    na líci otisk rukavice.
    "Nabízel dynsbír jirka
    že nepropadne sirka
    v tom muslimském zástupu
    který poběží v kalupu
    na východ přes rozvadov,
    Bohušu ty hovado!
    Bohušu podáváš demisi
    a poběžíš před komisi!"

    OdpovědětVymazat
  44. Z hlediska vyššího principu
    pod ránou bičem nechcípu
    cítím to jako slast
    žádá to ode mě vlast.

    OdpovědětVymazat
  45. tedy Ládiku, kdy vy vlastně spíte?

    OdpovědětVymazat
  46. Prý se má teď někdy posunovat hodinama.

    OdpovědětVymazat
  47. Se mi zdálo o zavedení hraničních kontrol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má o Vás starost Leon :-)
      Opravdu tady Ládik už dva dny neni.
      Mu to v těch Vrběticoch moc nevyšlo, tak jestli se nebyl vyřádit u Charkova.

      Vymazat
  48. Tatam je kafe arabika
    dyť vlastně ničím nevyniká
    je to jen hnědý hnus
    islamistický trus.
    Budu vařit čaj z kopřivy
    kafe vyřadím z výživy
    stejně jde o blbý obyčej
    žloutnou z něj zuby a obličej
    působí na mě močopudně
    a zamořuje studně.

    OdpovědětVymazat
  49. Ve vazbě zůstali dva podezřelí z útoku v Londýně. Policie pátrá po motivu

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/devet-z-11-lidi-zadrzenych-po-utoku-v-londyne-bylo-propusteno-p5k-/zahranicni.aspx?c=A170325_065731_zahranicni_zt



    To si nekdo dela z lidi prdel...
    josef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koment z diskuse:
      Tito tzv. radikální islamisté jsou jen netrpěliví muslimové, kteří chtějí ovládnout Evropu ihned (ale i ti jsou potřební), hrozí od nich " jen teroristické útoky a relativně nízké ztráty" - tímto ale neříkám, že nesoucítím z pozůstalými i oběťmi a není mi líto zmařených životů.
      Teroristé byli, jsou a budou prvotní hrozbou, ale pořád jsou to jen předskokané - ta pravá hrozba je zcela někde jinde - to hrozbou jsou ti trpěliví, naoko vlídní islamisté, ale postupně prosazující do demokratických států a jejich zákonů svoje islámská práva.
      A stejnou hrozbou jsou i jejich demokratičtí humanoidní podporovatelé, kterým je lhostejná naše minulost a chtějí přetvářet naší přítomnost i budoucnost.
      --
      Přesně řečeno!

      Vymazat
  50. Svět je plný špatnosti. A ta Topmodelka Stráská, to je tedy úplná katastrofa.Kde ji vyhrabali?To už opravdu musí být vše hnusné, jak to Patrikovi centrum Ostravy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas si od plic zanadávat je dobrý lék na blbost světa.
      Zrovna Gaia příroda ale taky ví, že epoch, kdy lidstvo horovalo pro hnus, už tady bylo, a je po nich...
      Hledat si ostrůvky pozitivní deviace dá čím dál víc práce, to je fakt.
      Kromě sluníčka a kytek venku mě potěšilo, že jsem našla krámek, kde se dá i v sobotu skoro všechno koupit, takže se nemusí jezdit bůhvíkam do tlačenic. A to je sakra dobrá zpráva! :-)
      Přeju do nory pokud možno hezkou sobotu.

      Vymazat
  51. a ten týden módy, další hnus, hnusný hadry, hnusný lidí, kam dál to povede?
    Ještě že mi kvetou cibuloviny.

    OdpovědětVymazat
  52. a že prý se Škodě 100 za hluboké totality říkalo hundrtka. To tedy čumím, kde jsem žila, nikdy jsem to neslyšela.

    OdpovědětVymazat
  53. Damúza Gru • před dnem

    Víte co je zajímavé? Causa Mašínových po 89 názorově rozdělila českou veřejnost. Na ty, kteří tvrdili, že násilné činy bratrů Mašínů a jejich společníků jsou opodstatněné bojem proti totalitě a na ty, kteří s touto verzí z různých důvodů nesouhlasili.
    Mám mezi svými přáteli a známými zástupce obou názorových variant. Zajímavé je to, že ti, kteří bratry obhajují, obhajují též přijímání ilegálních migrantů z muslimských zemí. Zkuste se porozhlédnout po diskutérech na Acz. Docela to sedí :-) Důvody netřeba psát.

    OdpovědětVymazat
  54. Tak téhle sympatické Francouzce to v rozhovoru s p. Putinem moc sluší.
    Proč jen z toho setkání mám velmi dobrý pocit? :-)

    A stejně tak obdiv tlumočnici. Kéž bych se byla víc učila jazyky, je to nádhera, takhle rozumět a mluvit.

    Le Penová se sešla s Putinem, popřál jí hodně štěstí ve volbách
    http://zpravy.idnes.cz/le-penova-putin-rusko-francie-prezidentske-volby-f76-/zahranicni.aspx?c=A170324_145156_zahranicni_aha

    OdpovědětVymazat
  55. Překvapení dne? Že Ládikovi nechali básničku o Robotkovi dneska v Římě, už celých 10 hodin. Cenzoři v sobotu vyspávají??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není tam nic závadného, dával jsem majzla.

      Vymazat
    2. No, pokud jde jen o písmenka, tak snad jo....
      Jen se neptat: Co tím chtěl básník říci? :-)

      Vymazat
  56. 12km volným beskydským terénem, paráda, nohy drží a samy běhají!
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/25/9NuEz.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/25/4aIM.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/25/I1aL.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/25/ftWvi.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, díky za obrázky - parádní výhled na konci, a skoro samá nakloněná rovina! Vy budete teda zdravej, tohle pravidelně zvládat.
      Ten Váš soused, co nedávno zemřel, taky chodil nebo běhal?

      Vymazat
    2. Ten byl šofér od mala, ten jenom jezdil a chodil o holi...
      Našel jsem krásné hřibové houštiny a borůvkoviště, daleko od cest a lidí.. už aby něco rostlo.

      Vymazat
  57. Dobrá zpráva pro firmy: V maturitních oborech je nejvíce studentů v historii a roste především zájem o techniku

    "Podíl maturantů v ročníku v minulém školním roce vystoupal na 70 procent. "Nejvyšší meziroční nárůst vykazují skupiny Právní a veřejnosprávní činnost, dále Zdravotnictví a Strojírenství," říká Úlovcová. U zdravotnictví by to byla dobrá zpráva, pokud by sestry které z těchto oborů vycházejí, zůstávaly v Česku. "Bohužel, například v Ústeckém kraji jich je velký nedostatek, protože často odcházejí pracovat za lepším platem za hranice," popisuje Mareš.

    Mareš upozorňuje na to, že nezná jednoznačný výzkum, který by potvrzoval, že když bude studentů víc, tak jich také více do firem skutečně nastoupí. I jiné výzkumy opakovaně ukazují, že ve většině krajů je učňů dostatek, ale zaměstnavatelé si z absolventů vyberou jen menšinu, ostatní nechtějí, protože nemají dobré pracovní návyky nebo nejsou šikovní."

    Podle něj je to i díky projektům na podporu polytechnického a odborného vzdělávání. Stát v minulých letech rozjel mohutnou kampaň, Rok technického vzdělávání či Rok řemesel, školy se vybavily technologiemi. Děti ze základních škol se často chodí učit, jak pracovat se dřevem či s kovy, do učňovských škol."

    http://1url.cz/UtVeh

    OdpovědětVymazat
  58. Tak jsem se rozhodovala, na co dnes v TV koukat. A že je Mefistofeles s paní Beňačkovou na YT, bude u nás dnes pohádka Řachanda, pochválená kdysi paní Vendlovou. Počtu si tu zítra, teď jsem jen obdivovala Ládikovy!!! Beskydy. Buky na druhé a třetí fotečce to jsou?
    Slavnostně jsem dnes dorobotovala na obecním trávníku, na dvorku se nám už také žlutí krokusy, pampelišky zatím nade mnou nevyhrály.
    Na koncertech leccos: KATICA ILLÉNYI - Folk Dance
    https://www.youtube.com/watch?v=8IrLehw_o8M

    OdpovědětVymazat
  59. BJ - ano, fagus sylvatica. Ty pokroucené na hřebeni v 840m.

    OdpovědětVymazat
  60. Přilbu na lebku
    dálniční nálepku
    do huby žvejku.
    A národ švejků
    na mostech mává
    to je ta pravá
    armáda míru
    muži bez kníru...
    nechtějí časy...
    maj různé rasy
    a vlajku z pruhů
    nad sebou duhu.
    Posílí lotyše
    ótéčkem u chýše.

    OdpovědětVymazat
  61. My rychle nejedem
    rači se rozvedem
    s unijními zbytky
    nejsme pysky stydký
    tak dlouho jsme rostli
    až jsme s bídou srostli
    jsme příbuzní chudí.
    Lidi už to nudí
    dřou furt jak koně
    a zisky jdou pro ně,
    pro ty němce
    a my serem tence.

    (Trochu se stydím.)

    OdpovědětVymazat
  62. Přednáška "Agresivita a šikana u dětí a mládeže", PaedDr Zdeněk Martínek, Pedagogicko-psychologická poradna Pelhřimov.
    https://www.youtube.com/watch?v=bxmaowE5RQo
    Moc zajímavá přednáška. Trvá sice hodinu, ale můžete ji poslouchat třebas při práci, není nutné pána při přenášce vidět…

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, díky moc za odkaz, poslechla jsem a celé - od první do poslední věty - skvěle a pravdivě řečeno. Vynikající přednáška.

      Vymazat
  63. Že by ostatní někde doháněli dnešní letním časem ztracenou hodinu?ˇ
    Včerejší Řachanda mě nenadchla. Jen těch dlouhých reklam, co v ní Nova měla - úplně stejně či lépe slepených.
    Potěšila jsem se teď Thálií pro "naši" japonsko - olomouckou Kitri. Moc jí cenu přeju.
    http://www.moravskedivadlo.cz/balet/umelci/?s=detail&id=164

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás běžel modrý kot. Ten byl tak bezkonkurenční, že příště už raději nic. Bude se pozdě stmívat, lépe bude venku.
      Herce už vůbec. Existuje nějaký, který táliji nemá? Možná někde nějaký ochotník v Horní Dolní.

      Vymazat
    2. Na Barrandově dávali romantiku od Inga Lindstrøm a dnes večer zas, takže je pořád na co koukat.A když ne, tak internet to jistí.

      Vymazat
  64. tak Kučera to již řekl bez obalu a přímo na tvrdo.

    Naše postavení je, ve srovnání se značkou „Swiss made“ dovolím si tvrdit, zcela jiné. A nijak se nemění. Nejsme prostě nic víc než zájmová zóna.


    to je tedy docela smutné zjištění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kučera je mozkový masér. Píše, že přijetí přistěhovalců (už NE MIGRANTŮ) je vlastenectvím, když on je ten vlastenec. Hlavní je, že migraci jako invazi - dal za pravdu zemanovi.

      Vymazat
    2. nějak se v tom motá.Ale dnes se odhalil a místo tolika slov stačilo napsat jen tyto 3 věty.

      Vymazat
    3. Vy už si povídat na ACZ nechodíte, Gaio? Diskuse u nového blogu po dvou dnech přibývá a Vás tam nevidím.

      Vymazat
    4. ne, mám svou hrdost. Zabanovali mě nejméně 5X, aniž bych porušila kodex , vždy jsem založila nový mail a nový nick, nakonec mi zabanovali až IP adresu, takže se tam nedostanu, ale jsem docela ráda, mám svou hrdost a tam to stejně ztrácí úroveň, neb to co mně, udělali zřejmě víc lidem, takže tam zůstalo jen málo lidí a z toho tak ještě stejně dost blbců, se kterými diskuse nemá úroveň, vůbec to tam jde hodně dolů.

      Vymazat
    5. Pepa Řepa tam už také nechodí...tedy naposledy tam byl jako Joe Disqus nebo tak nějak.

      Vymazat
    6. Mám obavu, že jde o zdravotní problém.

      Vymazat
  65. Včera Londýn: auto najelo večer do 3 lidí na zastávce, 3 těžce zranění. Nebyl to prý útok.

    OdpovědětVymazat
  66. Nerez - Samba v dešti
    https://www.youtube.com/watch?v=NJ8_FiYZ0HI&index=24&list=RD10A1rzJw4nQ

    Vlasta Redl - Čarodějova píseň
    https://www.youtube.com/watch?v=zeo9FxM6aAA

    OdpovědětVymazat
  67. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/premier-bohuslav-sobotka-skoncil-v-nemocnici-udajne-je-jen-n/r~1f5442e4122411e7b7fa0025900fea04/

    Po přečtení článku jsem usoudil, že Sobotka utrpěl nevážnou zlomeninu v důsledku nachlazení a přepracování, což je běžný úraz předsedů vlád.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  68. Byla jsem na Slovensku. Sestra a švagr měli narozeniny. A neteř má malinkou princezničku, co se narodila dva dny před lišákovým odchodem. Je tam nějaká velmi pozitivní zóna, vždy odsud přijedu osvěžená. Jdu se podívat, co se dělo doma i ve světě, tam utíká čas jinak...

    OdpovědětVymazat
  69. 5km turisticky (součet jarních 38), hledání doubku pro výsadbu. Konec túry u Edy (káže vodu a pije vodu, klepáč, konec práce a křeslo pro hosta):
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/26/H1tB.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/26/x6hA8.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/26/PLfJz.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/03/26/7eou4.jpg

    OdpovědětVymazat
  70. Hillary Clintonová již patrně strávila porážku v loňských prezidentských volbách a oznámila, že se vrací zpět do veřejného života. Spekuluje se, že by mohla kandidovat na starostku New Yorku.

    Pro Clintonovou to v listopadu byla krutá prohra. Ve volbách sice získala o tři miliony hlasů více než Donald Trump, na to, aby se stala prezidentkou, to však nestačilo. Přiznala tehdy, že výsledek hlasování pro ni byl zdrcující. Před veřejnost předstoupila až druhý den ráno - nedorazila v noci do volebního štábu, jak bývá zvykem -, a i když se snažila zachovat dekorum, zklamání na ní bylo jasně patrné. "Je to bolestivé. A bude to bolestivé ještě dlouhou dobu," řekla.

    Killary se nikdy nevzdá, dokud peníze potečou. Škoda, že jí pořád nedochází, že si s sebou stejně nic nevezme.

    OdpovědětVymazat
  71. OUR SHANGRI-LA - Mark Knopfler and Emmylou Harris
    https://www.youtube.com/watch?v=6NwHjrD_v8E

    OdpovědětVymazat
  72. Ivanka Trumpová s manželem prý dělají sousedům ze života peklo
    Bydlení ve čtvrti Kalorama ve Washingtonu je peklo, tvrdí to někteří majitelé nemovitostí v této luxusní čtvrti. Po ulicích se válejí igelitové pytle s hnijícími odpadky, není kde parkovat, na každém kroku jsou tajní policisté, to je jen krátký výčet ze seznamu stížností. Viníkem je podle nich Ivanka Trumpová a její manžel Jared Kushner, napsal server Der Spiegel.

    Pytle s hnijícími odpadky? To tu ještě nebylo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti bodygardi jsou ale prasátka! A ani popelářům nedovolí vjezd, aby odvezli odpadky.
      Když to člověk čte, buď nevěří vlastním očím, a nebo prostě - kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Kdyby se tam nastěhovala taková Britney Spears - možná by byli zticha. Její otec není trnem v oku některým usedlíkům.

      Vymazat
  73. Dire Straits - Why Worry [Wembley -85 ~ HD]
    https://www.youtube.com/watch?v=DiGPWbYd8NA

    OdpovědětVymazat
  74. Rusko je vězeňskou velmocí Evropy. Gulag stále prosperuje, říká expert
    http://jdem.cz/c492e4
    Ten Mánert je ale blb!
    Přečtěte si diskusi v Doporučeně! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diskuse zábavnější (i poučnější) článku, jako často. Dávám jim za pravdu, kriminál má být kriminál, a ne hotel. Ono na to brzy dojde.

      Vymazat
  75. tak v Mali zas sežrali Bobkovi kvakoše, minule zas čápa v Pákistánu. Lidi opravdu vyžerou planetu do mrtě. Každého chlapa by měli po druhém děcku vykastrovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mne si Bobek dělá ze Zoo super cestovku. Kvakoši? A´t se jde vycpat, v Itálii dodnes snědí polovinu tažných ptáků, ale to by mu bylo blízko....

      Vymazat
  76. Tak jsem si trochu zaskypovala s dcerou. Ta mladá generace má energie, že nechápu, kde ji berou, tečou mi slzy od smíchu. A to zrovna ztratila peněženku se všemi doklady a kousl ji pod krk cizí pes na cvičáku, kam chodí dohnat výchovu jejich desetiletého pejska z útulku (pes je ale skvělý, mám ho moc ráda).
    Sluníčkáře a kavárnu na ně, aby je přešly ideály. Jsou tak naivní, že by klidně vítali... a já jim to zrovna přeju, ať mají, co chtějí.

    OdpovědětVymazat
  77. Jeden vtípek:
    Pan Novák dělal pilotní zkoušky a kamarádi se ho ptají:
    "Tak bylo to těžké?"
    "Kdepak, jenom mě naštval jeden grafolog."
    "A co říkal?"
    "Prý podle rukopisu jsem násilník a rváč."
    "A co ty na to?"
    "Co by? Rozbil jsem mu hubu!"
    :-)

    OdpovědětVymazat
  78. Nedávno jsem tu psala, že někdy rozvedu téma kolem skandálů týmu Hillary Clintonové a spol.
    Tak tady je první – kauza manželé Huma Abedin a Anthony Wiener.

    Huma Amerdinová se snaží zachránit manželství s Anthony Wienerem
    http://jdem.cz/c494c7
    Jak víte, Huma Abedin byla a je osobní asistentka Hillary Clintonové, je to muslimka, její rodiče jsou členy Muslimského bratrstva. Anthony Wiener je její manžel, bývalý kongresman
    Loni v říjnu začal být WIener vyšetřován kvůli sexuálnímu zneužití nezletilé osoby. Přitom se začal léčit ze sexuální závislosti, ale skončil kvůli nedostatku peněz ???!.
    FBI vše zjistila z laptopu, který obsahoval emaily ze soukromého serveru Hillary Clintonové (to je na jiné téma), a který také používali jak Huma ,tak Wiener k soukromým e-mailům (rozumíte tomu, oni jsou tak lakomí a bohorovní, jisti svou beztrestností, že si na to nepořídí ani svůj laptop a klidně to píší v práci na počítači Clintonky!).
    Pardon, dál to bude drsné ….Děvče, které měl Wiener zneužít, potvrdilo, že jí posílal své nahé fotky (s erekcí), sdílel s ní porno, vykládal jí své fantazie o znásilňování a během video rozhovorů masturboval....
    Od roku 2011 to už je několikátý sexuální skandál. Ten první ho donutil vzdát se funkce kongresmana, pak chtěl v roce 2013 kandidovat na starostu New Yorku, provalilo se další obtěžování (psal pod nickem Nebezpečný Carlos :-)), on si ale z toho nic nedělal, kandidoval dál a skončil pátý.
    Když se podíváte na jeho fotky, proboha, hnusný, vyžilý odpora!
    No, soud proběhne, přidali mu ještě sdílení dětské pornografie (aby ne, Pizzagate, ne, vše je to jedna banda), jeho žena se s ním nerozvede, protože jako manželé proti sobě nemusí svědčit…
    A teď si představte, že stačilo pár států, pár volitelů… a vládla by Hillary obklopená takovýmto pošahaným párem lidí… další členy jejího týmu si probereme jindy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amedinová - v nadpisu článku jsem se spletla...

      Vymazat
  79. Tužka napíše,....krásné jarní dny byly,...moc těch kilometrů nemám, ale kroků kolem baráku a na chalupě jsem teda nadělala. Protože jsem se rozhodla, že budu šetřit pravou ruku, tak jsem zahradničením dost zaměstnala i tu levou ruku,...jóó,...není zvyklá, poslední dobou odpočívala, takže se namohla,.....a bolí ji úpony na klíční kost od vyškrabávání mechu mezi kameny.

    A vtip o grafologii mi připomenul,...už jsem to někde psala,...tak mi připomenul, že jsem si nechala udělat u jednoho toho samého grafologa rozbor písma. Dva texty, na dobírku, dost mastnou. K textům jsem nepsala, kdo to psal,...jen stručná žádost.

    Oba texty jsem psala sama, jednou pravou rukou, pak levou,...nedělá mi problém cokoliv dělat kteroukoliv rukou,...i pletu, šiju. U pletení si musím dávat majzla, tam je to o jiném směru, druhou rukou...tak jak začnu, tak už musím dokončit, u háčkování rovněž.

    A k tomu grafologovi,...jednou mě prohlásil za ženu, u druhého listu za muže,...charakteristikou byl vedle, jak ta jedle,...a to se považoval za renomovaného soudního grafologa,...nevěřím grafologům,...neboóó, že jsem si měla nechat udělat i hormonální rozbor,...a chvíli jsem žena, pak zas muž, podle toho, zda v krvi převažuje testosteron nebo estrogeny.

    Celý týden má být krásně,...a letní čas mě sejří,...na protest jsem si neposunula hodinky a hodiny,/neposouvám je každý rok, nejen letos/,....ale posouvat se ráno musím,...to by už asi tolerancí okolí neprošlo.

    Přeji Norníkům krásné jarní dny,....Tužka.

    Už dlouho jsem panu Zdenkovi b nepoděkovala za krtince,...a blíží se doba nového založení,...takže díky, že o NORU pečujete.

    OdpovědětVymazat
  80. Já píšu levou zrcadlově k pravé, i rukopis je stejný, když se to otočí a dá na sklo. I rychlost psaní. Jenže mi to k ničemu není.

    OdpovědětVymazat
  81. Já také Zdeňkovi moc děkuji, Nora je jediné místo, kde může člověk volně psát...
    A já na své parcele na oplátku nechávám krtka řádit také volně :-).

    OdpovědětVymazat
  82. Zítra nadělám večer kilometry, v bedně je nemocnice rubava a policie modrava; jedině v pase zlomený sobotka by mě udržel u TV.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastně dneska. Zítra je den učitelů, to tady bude majdan.

      Vymazat
  83. Aby sem bobkovi cvičení kvakoši nelifrovali drogy.

    OdpovědětVymazat
  84. Bobek ještě nejel za státní do Austrálie, už o tom mudruje:
    https://www.zoopraha.cz/aktualne/pohledem-reditele/7348-zvire-ktere-nemuzeme-mit

    OdpovědětVymazat