07 dubna, 2017

KRTINEC č.208

210 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Proč cizí? Jakože přeshraniční, nebo z jiného krtince?
      V každém případě jste první. Kytka :-)

      Vymazat
    2. Liško,jsem z jiného krtince.Tento,byl můj původní, mateřský.Tak si tu jen čtu staré známé nicky,ale diskutuji jen omezeně.Cítím,že sem tématicky nezapadám.Děkuji za gratulaci a někdy napsanou.

      Vymazat
    3. CK
      Tematicky zapadáte skvěle, ale názorově absolutně ne. Možná by Vám zdenekb založil vlastní krtinec, můžete diskutovat se sobě podobnými.

      Vymazat
    4. Ok. Ale změňte interpunkci, je docela zrádná. Jakože za čárkou, tečkou a tak se dělá mezera. Páč takhle píše jeden, však Vy víte :D)

      Vymazat
    5. ck-
      já bych uvítal pluralitu názorů, zpěv unisono není to pravé ořechové.

      Vymazat
    6. Náš multinick ať si tu píše co chce, ale kdyby to šlo bez osobních invektiv. Já ho přeskakuju, pokud mě přímo necituje a nevytahuje, co jsem kdy napsala. Asi čeká, že dostanu záchvat, tak aby věděl, že ne.

      Vymazat
  2. Z diskuse na Idnes:
    - “A už toho mám dost! Jako nadporučík v záloze, který si odkroutil vojnu u průzkumného praporu radiační a chemické ochrany, nebudu číst takové kraviny, že někdo prošel “mrakem nervově paralytické látky”, měl kašel a po pár minutách se v nemocnici vzpamatoval. Kdyby se ten blb jednou nadechl nervově paralytického plynu, už by se nevzpamatoval nikdy. Smrtelná dávka sarinu, který je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu a do těla prochází všemi cestami, včetně pokožky, je zhruba 5 mg, což je asi tolik, kolik se vejde na špičku nože. Pokud záběry, které ukazují záchranáře, kteří ošetřují osoby zasažené sarinem bez rukavic a ochranných prostředků, pak všichni ti záchranáři během dalších dvaceti minut zemřeli. Přestaňte z lidí dělat blbce!”
    http://jdem.cz/c58ac6
    Další koment:
    - A také mne poněkud zneklidnili “jasnovidci “,kteří chemický útok prý ohlásili na soc.sítích ? několik hodin před vzletem oné letky “asádových zločinců”, co raketami tu smrtící látku sypali na nevinné oběti, a pohotoví reportéři a kameramani, jsoucí na místě právě v rozhodném okamžiku, aby tu hrůzu zdokumentovali na místě (jak se tam v Idlibu ocitli v pravý okamžik, ví bůh)
    http://jdem.cz/c58ae9

    A potřetí:
    - V každém případě, zkušenosti jsou zkušenosti. Snad i díky této bravurní záchranné akci Bílých přileb přestanou protichemické jednotky pobíhat v těch hrozných atombordelech, když stačí respirátor a postižená místa postříkat vodou. Odteď lze v podstatě protichemickou jednotku vyslat i běžnou turistickou třídou... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou věci! Mě už v tom asi nepřekvapí nic.

      Vymazat
    2. Posloupnost těch látek je: yperit, soman, sarin, VX. Sarin je opravdu tak nebezpečný, jak je uvedeno výše.

      Vymazat
  3. To teď za doníčkem miloš nepoletí
    nevypadá to ani na objetí
    spíš to bude vyčkávací postoj
    a já budu zase platit prostoj
    celého zástupu lidí v saku
    nebudu věřit svému zraku
    jak zase obrací kabáty
    jaké zpívají sonáty
    kde sebrali ty nové noty
    a kam si chodí pro piškoty.

    OdpovědětVymazat
  4. Nechoď ladiku s pány na led
    lepší je v posteli se válet
    tam si nemůžeš zlomit nohu
    tak zalez zase do brlohu.

    OdpovědětVymazat
  5. Podívám se ráno do beskyd
    i když je venku nehezky
    chtějí mě vidět na Pstruží
    určitě někde za kaluží
    budu se zase lepit v blátě
    a potom kartáčovat gatě
    proč oteavují v sobotu
    když mám svoji robotu.

    OdpovědětVymazat
  6. Islám zazářil u vikingů
    naběhl rozjařen do ringu
    přivolává si soupeře
    s ručníkem na hlavě a v zástěře.
    Nevěří, že někde narazí
    že ho ďaurové porazí
    chtěl by půlměsíc ve fjordu
    a šaríju v oxfordu.
    Jen ať mi neleze na Smrk
    to bych se nasral na smrt
    a už vůbec ne na Lysú
    to bych je zapích jak krysu.

    OdpovědětVymazat
  7. Kanada nezvládá nápor uprchlíků. Tento týden přišli 3.

    OdpovědětVymazat
  8. nenápadný otec 4 dětí z Uzbekistánu.

    Kdo ta děcka živí, když otec lítá po atentátech? Když my měli děcka a to jen 2, nenápadný otec byl věčně na přesčasech, aby se vše poplatilo. Asi je atentátnictví lukrativní džob a i manželka je radši, když pak něco bere od nich a otec v base nebo mrtev, než by se s ním otravovala a nechala si přenášet pohlavní breberky od dalších 3 spolumanželek.Jinak by mu to zatrhla.Jinak si ty nenápadné otce povícero dětí a ekonomiku těch rodin nedovedu představit. Dávky pro samoživitelky v Uzbekistánu asi moc velké nebudou. A Evropané budou ještě špendlíčkem hrabat po Stalinovi, jak to tam držel v pořádku, neb minule v Londýně to prý zas byl Kyrgyz

    OdpovědětVymazat
  9. To: Ládik!!! 4:57
    Do Koutů se letos nechystám vůbec. SR je jaký sjezd? - žádnou pozvánku jsem nedostala.
    Vy jste se takhle před čtvrtou slunečního času vzbudil sám? Jo, mně také odlišné názory jiných nevadí. Cizí krtek by ale mohl zdejším známým sdělit, který že býval. Já tohle nepoznám asi nikdy.

    Dnes po ránu snad žádná jobovka. U nás ☼ vykouklo a zase zalezlo, slepicím jsem podstrojila pampeliškovým a bršlicovým listím, však si to zasluhují. Potkala jsem při tom jednoho vyžraného hlemýždě.

    Empire Of The Sun - Alive
    https://www.youtube.com/watch?v=IPKAwJKGSDc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. SR je Spartan Race. V sobotu Super, v neděli Sprint. Náš konyk běží oba. Apartmán jsem sehnal až včera.

      Vymazat
    2. Hm, tak mně web Spartanů nemíní naběhnout. Zda jede do Koutů ten "náš" - nevím. Jste ve své péči opravdu převzorný, Ládiku!!!.
      Když jsem tak ráno snižovala dvorní počet pampelišek (pořád nade mnou ještě nevyhrály) - letos zatím chroupání jejich listů pro zdraví nezačalo?
      Co to máte za zákazníky, že dávají víno v petkách? Ale třeba je dobroučké - ať Vám slouží co inspirace.

      Vymazat
    3. Napustil to z nerezových sudů, nějaký fanda do vína... Každý zákazník je jiný. Za komanče to ale bylo veselejší, o hodně.

      Vymazat
  10. Máte chuť zjistit, zda jste inteligentní, nebo hloupí? Tahle kritéria jsem ještě nikdy neslyšela :-), ale možná na nich něco je. Něco.

    http://veda-a-technika.eurozpravy.cz/veda/186099-jste-chytrejsi-nez-ostatni-zde-je-sedm-vedecky-podlozenych-znaku-inteligence/

    http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/184506-jak-poznate-ze-jste-inteligentni-hloupi-lide-maji-pet-navyku-ktere-chytri-nemaji-tvrdi-vedci/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ti vědci, co to vykoumali, jsou hloupí či inteligentní, Maruško? Na otázku, zda jsou inteligentní lidé šťastnější, mně vyhledávač co první nabídl, že "Inteligentní lidé nepotřebují přátele".
      Tak to nevím, kdo jim potom doporučuje třeba ty správné výživové poradce, že.

      Vymazat
    2. Víte, Jaguško, ono je na tom nejdivnější, že se jakživ nikdo nezeptá - "a jste proto šťastnější?", ani jinak na stav duše. Každý jen konstatuje, že je druhý hloupý - Vy to na diskuzích na A.cz máte kolem sebe pořád. Jako by inteligence byla nejdůležitější.
      Kdo nám to nakukal? :-) No věda přece.

      To je jako s kritickým myšlením. Aby někdo obstál před druhými, musí říkat nebo prokázat, že myslí kriticky. Pak je uznáván. Ve skutečnosti jde druhým o to, jaké máte názory. A máme to v současnosti pěkně zjednodušené - podle preference politiků a prezidenta, vlastně jen na dva tábory. Jako Sparta a Slavia. Kdepak inteligence, to je jen zástěrka, falešná stopa. O emoce jde, ale neříká se to nahlas.

      U těch poradců - pokud vím, vybírají si je ženy podle sympatií, kdo se chová mile, s pochopením. Je tu jeden takový, možná gay, ale každá si ho chválí, jaký je sympaťák a je s ním legrace. Kamarád, který Vám poradí, za řádnou sumu ovšem. Jinak myslím, že všichni mají stejný PC program, na ty jídelníčky, i měřící přístroje na stav těla. Takže - zase to není o té inteligenci. Nebo spíše o té emoční a sociální.

      Vymazat
    3. Když ono ani to štěstí nejde objektivně změřit - stejně jako přirozenou inteligenci či hloupost. Tak to alespoň vidím já.
      U těch preferencí jste zapomněla na další skupinu lidí - těch, co je jim politika fuk a dávají to najevo tím, že k volbám nechodí. A určitě i při výběru stran se rozvrstvujeme všelijak. Já tu žádné nesmiřitelné tábory opravdu nevidím. Ani vědce, co něco nehmatatelného rádi "odborně" komentují. Naštěstí bez následků pro jiné.
      Podle nás diskutérů na ACZ nelze stav naší mysli posuzovat a zobecňovat, někteří tam jiné popichují možná zcela cíleně. Když na to ti druzí reagují, dobře jim tak. Ujedeme ale asi nějakou větičkou občas každý. Vždyť je to jen zábava a o život tam ani zde nejde.

      Vymazat
    4. Štěstí.
      Co je štěstí?
      Muška jenom zlatá.

      Vymazat
  11. Právě jsem se vrátil z Beskyd. Dovezl jsem 3 petky nesířeného jihomoravského vína (m.portugal, rulandské šedé a to třetí už nevím) a nějaké prachy do foroty. Mlha, déšť, 7°C. Ve 14 má N nějaké taneční vystoupení...

    OdpovědětVymazat
  12. Zelené ruce tedy nemám.. na zahradě sloužím spíš jako dříč a údržbář. Např. nedovedu zasadit tulipány, jakživo mi nevykvetou, nevím, kde dělám chybu... mám vždy jen zelenou nať.
    A teď se mi povedl kousek!
    Koupila jsem si takové plastové skleníčky na okno a vysela do nich květiny, že je pak přepíchám do větších květníků a dám v květnu ven.
    Vzala jsem si postřikovač a zapomněla jsem, že jsem v něm měla na podzim Round-up. Asi jsem ho špatně vypláchla, nebo nevím. Nevzešlo mi asi jedno semeno, nic! Teď to jdu ven vyhodit, zalévala jsem to tři neděle.... No, komedie!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tulipány je potíž. Taky jsem se sázením mívala někdy problém, asi záleží na hloubce. Zjistila jsem po čase, že nejlíp a nejhouževnatěji rostou a kvetou cibuloviny tam, kam jsem je vůbec nesázela, bůhví, jak se tam dostaly. A nebo začaly kvést až po pár letech. Tak to tak nechávám. :-)

      Postřikovač jsem taky kdysi popletla - namíchala jsem postřik na mšice a přilila ho ke zbytku vyčichlého round-upu, nebyl cítit a byla bych přísahala, že v té lahvi byl Pirimor na mšice - a ono ne. Všechno postříkané zašlo. Tak si to moc neberte, člověk si dá příště lepší pozor.

      Vymazat
    2. Dík, Marie, beru to jako pokyn shůry, abych se letos na kytky na zahradě vykašlala.... :-)

      Vymazat
    3. Kytky nejsou všechno, mně by v poslední době asi stačily k radosti i chudobky (pampelišky vyjímám, potvory všudevlezky) a to, co roste v trávě. Záleží, jestli si chcete zdobit třeba okna, ale i to spraví jeden muškát nebo petúnka, a je krásy a potěšení pro oči habaděj.

      Vymazat
  13. Je tam i nějaká TV, tak doufám, že nikde nebudu.
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gQN4

    OdpovědětVymazat
  14. O kávové pauze (pomlaskávám nad výborným pekanovým pletencem, už jsem skoro zapomněla, jak výborně chutná) mezi plením skalky se svěřím s překvapením.

    Máme taky Alenku, příbuznou. Nedávno se vrátila z Vietnamu, byly tam s děvčaty na turistickém pobytu a cvičit, takový sportovní kroužek. Včera mi vyprávěla, neskutečně nadšená vším, co zažila. Prý kdepak socialismus, spíše tvrdý podnikatelský kapitalismus. Cizí lidi si ostře hlídají konkurenci, obstát není snadné, naučili se dělat svůj malý byznys, třeba i jen v produkci a prodeji zeleniny. Zato v rodinách jsou vztahy vřelé, nedají na sebe dopustit, drží při sobě i celé veliké rodiny.
    Co holky nejvíc obdivovaly - vcelku pohodový, radostný styl života. I když hodně pracují, usmívají se a nikdo nepůsobí nervózně, vystresovaně. Život je pořád blízko přírodě a přirozenosti, i ve městech. Většina lidí má svá políčka.... a tak je všude plno zcela čerstvé a fantasticky zralé, sluncem vonící zeleniny. A to je to druhé, po čem naše cestovatelky roní slzy: úžasné čerstvé potraviny a jídla z nich. Svorně říkají: dodnes se na jídlo u nás nemůžu ani podívat, když si vzpomenu.. !
    Tak tu vietnamskou tržnici, plnou ovoce, zeleniny a sluníčka, si živě představuju při plení skalky.
    Nemohli by v Sýrii a jinde vědci vymyslet nějaký zavlažovací systém, aby tamní přemíra slunce byla využita k pěstování takové skvělé úrody, jako mají ve Vietnamu? Místo válčení a ničení země?
    Já vím, jsem fantasta.

    P.S. Jo a mluvily s dvěma chlapy Čechy, kteří se tam odstěhovali a oženili se tam. Jsou naprosto spokojení a zpět nechtějí.

    OdpovědětVymazat
  15. Právě jsem se vrátila ze Sárváru. Unavená, trochu opálená, trochu hladová - neměla jsem jít s kým na oběd, každý vybaven řízkem, si právě ohříván bramborový guláš. Na ten maďarský nedošlo, jen káva a jeden zákusek v cukrárně. A to já moc nemusím.
    Nejdřív jsem nakrmila dravou zvěř, asisi vyčistím zuby a vidím to na spánek. Spala jsem tři hodiny. Tak zítra...

    OdpovědětVymazat
  16. Vtip od Vlka. Kdyby to všechno nebylo tak smutný, tak bych se i zasmála. Dobrou noc.

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/04/07/vtip-na-tento-den-398/vystrizek-564/

    OdpovědětVymazat
  17. A vrah prý neměl komplice. A co ty miliony?

    OdpovědětVymazat
  18. Ke Koreji míří lodě
    jdu se schovat na záchodě;
    to zas bude sláva
    poražený mává
    bílým plátnem
    v stoji spatném.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. letos aby se člověk bál k moři na dovču.

      Vymazat
  19. tedy v České spořitelně mají za ekonomického analytika pěkné hovado.( jakýsi Skořepa)
    Minule mluví o lidech jako plebsu, teď zas zaměňuje za škodnou peníze s bankstery. Je vidět, jak už u něj došlo k degradaci hodnot a ani mu to nepřijde divné.

    OdpovědětVymazat
  20. Amerika - náš vzor, prohlašuje většina současné mládeže. Snad jim časem dojde, že i Amerika se chová podivně. Jak mohly elity USA tak snadno vyhodnotit, kdo zabíjel v Sýrii chemickými zbraněmi?

    Kutilová: Syrská válka je špinavější, než se zdá

    "Používání chemických zbraní v syrském konfliktu označuje za „totální odpornost“ i kolegyně Klicperové Markéta Kutilová. Upozorňuje však také na to, že situace v Sýrii je výrazně složitá. I proto, že proti sobě bojuje více stran.

    „V této válce nikdo nedodržuje vůbec žádná pravidla, tahle válka je bohužel daleko špinavější, než se může zdát. A to i proto, že faktorů do této války vstupuje příliš mnoho. Je tam složitá geopolitická situace, boj o zdroje a území, složitá náboženská i etnická situace. Poněkud se to vymklo z rukou i aktérům, kteří plánovali, že to bude podle nějakého scénáře. Je to již mimo kontrolu kohokoliv, dějí se tam naprosto nepředvídatelné a i odporné, špinavé věci.“
    „Je to obrovská hra různých proudů a skupin, které mezi sebou bojují o vliv. Je to složitá situace. Je velice jednoduché vykřiknout, že to byl Asad, nebo že to byli povstalci. Ale nikdo nemá jediný důkaz, aby jednoznačně podpořil některé z tvrzení,“ říká Klicperová.

    http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/461230/ceske-reporterky-o-chemickych-utocich-v-syrii-se-deji-odporne-veci.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

    OdpovědětVymazat
  21. "Útočná skupina Carl Vinson, která je tvořena stejnojmennou letadlovou lodí, torpédoborcem a menším bojovým plavidlem, zamíří od břehů Singapuru, kde v současnosti kotví, do blízkosti KLDR.

    Severní Korea v posledních týdnech provedla několik raketových testů, které znepokojily americké spojence v oblasti, Jižní Koreu a Japonsko. Trump před pátečním setkáním s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem uvedl, že jej hodlá přesvědčit, aby Peking přispěl k řešení hrotící se situace.

    Pokud však Čína, která má na KLDR patrně největší vliv, nebude spolupracovat, USA si podle Trumpa poradí samy. Jako důkaz pro toto tvrzení analytici vidí načasování amerického útoku na syrskou vojenskou základnu, které Trump nařídil v době Siovy návštěvy v USA."
    ***************************************************
    Mnohé zatím nasvědčuje tomu, že útok na Syrii byl ze strany USA dlouhodobě plánovaný. Včetně načasování. Což předpokládá, že USA věděly předem o chemickém "útoku" - a přesně jej nechaly načasovat.

    Stejně tak nejspíš USA věděly předem o připravovaných raketových testech KLDR. Koneckonců - mají nesmírně rozvinutou, byť i ne zcela dokonalou rozvědku.

    Ťin-pching teď mimo jiné dumá, za jak dlouho asi po návratu do Číny zemře neočekávaně na rakovinu.

    Blitzkrígu za Vítšzství celosvětové demokracie bez lidí je třeba přinášet lidské oběti.

    Já su tak ščastné, že po Oblbamovi máme místo Killary Doníčka!
    Myslím, že by ho klidně přijal i Václav Humanbomber Ruzyňský a zahrál s ním na fujaru Ódu na Pravdu a Lásku.

    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A do toho dalajláma jde do sebe a chce seknout s lámováním.. jestli mu to neporadil lídr pražské kandidátky turbanfírer herman.

      Vymazat
    2. Třeba Doníčkovi navrhli konec podobný JFK, když nebude šoupat nohama. Kdo ví? Nebo je to ještě větší ..... než jsme doufali

      Vymazat
  22. Dole je Masarykovo náměstí ve Znojmě, kde trhovci prodávali ovoce, zeleninu, jarní sadbu, kytky a tak. Ano, tak vypadá dnes...

    http://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=596582

    OdpovědětVymazat
  23. Hm, u pana Klímy diskuse neustala. Napsal mi tam včera Pepa Řepa:
    "Zatím mě nebanují , jsem Joe Babo Jago a vede se mi skvěle." Tak ať mu to i s nickem vydrží navždy.

    Pokoukám, co při neděli nového. Lištička už snad po výletu (jednodenním?) a Anna po slavení odpočaté.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednodenním. Na ponoření se do teplé léčivé vody to stačí. Hlavně jedeme parta mamin, co kdysi spolu naši kluci hrávali hokej. Máme si co povídat, známe se od roku 1991, když kluci byli ve druhé třídě, spolu i maturovali, pak si chodil na svatby a my byly skoro vždy u toho. I naše jubilea slavíme spolu. Taková další rodina.

      Vymazat
    2. Já slavím od pátku po částech, dnes byl oslavný oběd (jídlo se mi povedlo, dort a další mlsoty napekla dcera - já ráda vařím, ale nerada peču, dcera to má obráceně a peče skvěle) s celou rodinou a zítra odpoledne končím oslavy mým babincem odsud. Nějak mě to slavení zmáhá a to vůbec nepiju. Jsem ráda, že jsem zvolila oslavy doma, můžu případně ihned odpadnout. Teď nabírám síly na zítřek.

      Vymazat
  24. Fotografům:
    vybírám foťák a prosím o kritiku výběru:
    tělo Pentax K3 II, objektiv Pentax 18-270 (nepreferuji ostrou kresbu v rozích).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sobě na snímání ptactva v krmítku? Není-li člověk profík, záleží, zda s sebou raději nosí více vody či větší foťák na lov vzpomínek. Kolik váží?
      Já tu asi loni psala - když jste kupoval Olympus, že u nás příště bude(až nynější doslouží) kapesní ještě menší. No, nejsem fotograf.

      Vymazat
    2. Ládiku, vždyť vy máte vynikající foťák?!
      Já se Vás zrovna chtěla ptát, čím fotíte, potřebovala bych nějaký kompakt, co fotí dobře i vevnitř...

      Vymazat
    3. já fotím mobilem��

      Vymazat
    4. Vždycky jsem měl pořádný foťák .. před listopadem zrcadlovky Prakticu B200 (ze západu, tady se neprodávala), pak Minoltu (do Afriky), pak začaly digitální foťáky a kamery - koupil jsem kameru Canon na kazety, všechno rychle stárlo.. tak jsem rezignoval; až ve 2008 jsem zkusil ultrazoom Panasonic Lumix, mám doteď - ale končí po 9 letech, je to plast.
      Zrcadlovky nevymřely, umí zázračné věci (sledování hvězdné oblohy - třeba onen Pentax), objektivy mají tiché motorky, krásná hračka a hobby na dlouho, třeba nebudou někdy poslouchat nohy. Váha není velká (0,8+0,6kg), vodu stejně nenosím ve flašce, ale piju z přírody.

      Na vnitřní fotky s dobrou kvalitou musí být externí blesk, to na malý kompakt nejde. Mám zánovní Olympus TG4, to je odolné vodě a otřesům - na stavby, na hory (běh). Větší foťák bych viděl jako primární důvod túry.

      Vymazat
    5. Díky za info...já bych chtěla zase kompakt, neaspiruji na titul "fotografka roku", jen bych potřebovala, aby taky dobře fotil v místnosti, ten můj prevít, co mi ho dal kdysi muž k narozeninám a co stát spoustu peněz, odjakživa odmítal fotit vevnitř, vše bylo mázlé a plné pixelů... prostě nanic...
      Mívala jsem zrcadlovku, tahala jsem ji na výlety, na zájezdy, ale už na to nemám sílu.
      Vy fotíte krásně a máte cit pro záběr, já jen mačkám spoušť :-).

      Vymazat
  25. Nějak to bouchá v kostelích (Káhira, Alexandria, který další?). Nastává velikonoční týden, obohacený islámem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On jim papež do Egypta brzy přijede domluvit. Aby se k menšinám chovali slušně, a ne jako xenofobové.

      Vymazat
    2. Možná jim umyje nohy před mešitou.

      Vymazat
  26. Už se dá chodit za sekačkou ... foceno mobilem.
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gQjH

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá, ale u nás se v neděli neseká. V neděli mají mít sousedi klid na kafe na zahradě. Budu sekat zítra, snad nastartuju sekačku. Chybí kontrola, jestli je olej, benzín...

      Vymazat
    2. Já to projel vřetenovkou bez motoru ... a jsme mimo zónu, kde se nesmí v neděli dělat.

      Vymazat
    3. Tak tu bych na některé úseky taky potřebovala. Je mi vůbec sympatická, člověk za ní nečichá ty zplodiny.

      Vymazat
    4. Tady už to dnes začalo, pár sekaček zkoušelo chrapláky. Počkám den dva, aby to vzalo co nejvíc pampelišek.

      Vymazat
    5. Já mám starou vřetenovku, ale tu jsem používala jen na malou zahrádku, sekat s ní tisíc metrů, to už není pro mne.
      Teď mi přivezou novou benzínovku... jo, liško, taky jsem se musela naučit vyměnit po zimě olej v sekačce... předloni jsem o to na chatě požádala otce, ten špatně dotáhl uzávěr a mně během sekání najednou začal stříkat horký olej ven, polil celou sekačku, naštěstí jsem vypnula motor... Musela jsem počkat, až stroj vychladne, odšroubovat kryt a celou ji očistit, to byla radost! Bonus k sekání!

      Vymazat
    6. Donutili jste mě, krtci, najít si co je vřetenovka. No teda, mám teď podezření, že máte doma golfová hřiště! :-)
      Já už mám grif na odmotávání šňůry k elektrice, takže tak. A je tu malá plocha a místy ne moc rovná, a díkybohu za sekačku.

      Vymazat
  27. Spojené státy a jejich západní spojenci mají jasno: nervový plyn, který zabíjel v syrské provincii Idlib, je sarin pocházející ze skladů syrské armády. Ale jak je to možné, když Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) všechny nervové plyny v letech 2013 až 2014 údajně kompletně odvezla ze země a zničila? Nebo to přinejmenším tvrdila – a v neposlední řadě za to v říjnu 2013 dostala Nobelovu cenu za mír.
    http://jdem.cz/c59ge2

    A k tomu delší komentář z Bavora:
    ..."„Vlk se nažral a koza zůstala celá“, tak to je. Útok způsobil 12-ti hodinové přerušení provozu na jedné syrské letecké základně, odpoledne z ní už létali proti ISILu. Tohle gesto – víceméně Trumpův vnitropolitický tah – stálo US daňové poplatníky přibližně 100 milionů dolarů jen v ceně raket a opotřebení techniky.
    USA nemají v oblasti dostatečné síly pro větší útok a jejich shromáždění je při veškerém nasazení logistický problém na 3-6 měsíců, nepočítaje do toho nutné opravy a úpravy techniky. Například americké námořnictvo prochází nyní celkovou výměnnou kabeláže, místo metalických datových sítí instalují světlovody, protože se ukázalo, že Rusáci mají možnost přes metalické kabely elektromagneticky narušit lodní systémy (viz. mnohokrát přehnaný a převyprávěný „incident v Černém moři s lodí Donald Cook“).
    K „velké válce“ v Sýrii se chystala minulá administrativa, po zvolení Hitlery, ale jakmile byl zvolen místo ní Trump, bylo to odvoláno. …
    Nehledě na to, že z hlediska logistiky je americká válka v Sýrii proti Rusům nevyhratelná – Rusáci to mají kousek a jejich zásobovací trasy jsou obtížně napadnutelné a přerušitelné. …
    Nedá se asi pochybovat, že důvodem celého spektáklu bylo posílení pozice Trumpa vůči starému US establišmentu, přičemž reakce jsou přímo hysterické. Jak na straně „odmítačů“, tak na straně „vítačů“ Trumpa. Jedni jásají, druzí upadli do chmur a blábolů o tom, jak se Trump vzdal a provádějí „sebekritiku“ nebo se totálně přepólovali, když se jejich anděl změnil v čerta – podle naturelu pisatele. …
    Amíci a celý Západ dostal Blízký východ – po pádu Sojůzu – jako hračku na 28 let a velmi dobře pozorujeme, co s tím vším vyvedli. …Jediný pořádek na Blízkém východě, dokonce vlastními silami Arabů, spočíval v sekulárních státech se silnou sociální složkou, tedy v něčem, co by se dalo nazvat „arabským socialismem“. …
    Aby legrace byla úplná, USA a Západ by se spíš než o Blízký východ měl starat, jak to vypadá u nich (nás) doma, jelikož budoucnost jejich (našich) vlastních zemí nevypadá příliš růžově. V žádném ohledu, ani ekonomicky, vzdělanostně, kulturně, civilizačně. Při rozvráceném školství a výchově, nezaměstnanosti/nezaměstnatelnosti mladých skončí celý Západ do 20-ti let pologramotnou džamahérií, možná ovšem s mobilními telefony, pokud je Žluťák poskytne levně."

    OdpovědětVymazat
  28. Aleno,
    podobný vcelku konzistentní názor má první diskutující pod článkem

    http://www.literarky.cz/politika/svet/23998-mike-whitney-hrozici-stet-usa-a-ruska

    (Co se týče pravoisu - zjevně dlouhá léta žije mimo Čechii, není to tím, že by byl nevzdělanej. Moje VŠ humanitně zdělaná cera píše hůř.)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  29. Eva Olmerová - Jdou léta, jdou (1972)
    https://www.youtube.com/watch?v=8lCKla9fMz8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste nám nepodala zprávu, byly-li narozeniny vydařené :-)

      Vymazat
    2. Vydařené k mé naprosté spokojenosti, jen jsem utahaná, přestože jsem každý den měla čas na relaxaci. Holt stárnu :-)
      Ještě zítra babinec a pak pět let klid na čerpání sil na půlkulatiny. Koukám jak ten čas letí...

      JAK TEN ČAS LETÍ - VÁCLAV NECKÁŘ
      https://www.youtube.com/watch?v=g5hgYbaheoM

      Vymazat
  30. Oslavenkyně přežila, pomalu jí dochází, že si u věku musí psát zase o něco větší číslici, takže vše OK. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. - to bylo na Annu.

      Vymazat
    2. Nedochází, všude píšu datum narození :-)
      A s pocity to mám různé, většinou se na těch šedesát necítím, ale někdy se cítím na sto.

      Vymazat
  31. V pátek jsme posílali velikonoční pozdravy poštou, dnes mailová, když už bude v pátek svátek. Fotečku jsem obšlehla tuhle:
    http://www.milujivelikonoce.cz/cs/temata/show/prani/126-humorne-texty-na-velikonocni-prani/
    - jarní hudbu vybrala letos tuto: Antonio Vivaldi: Čtvero ročních dob - Jaro (Allegro) https://www.youtube.com/watch?v=qyFsW6TZqYA

    Možná tu někteří budou méně často, takže tímto přeji krásné a klidné prožití svátků jara všem už dnes. Kéž bez špatných zpráv odkudkoliv a napořád.

    OdpovědětVymazat
  32. Další trefný koment k současnému dění:
    "Výraz “ojedinělé teroristické útoky” nabývá netušených rozměrů.
    Třeba “třikrát za týden”.
    Včera kvůli tomu musela Idnes vrhnout do boje hned dva články, jeden o utrpení uprchlíků na americko-kanadské hranici a druhý o utrpení homosexuálů v koncentráku... "

    A norští xenofobové zamezili multikulturnímu obohacení obyvatel Osla.
    Norská policie v sobotu večer objevila v centru města podezřelý předmět, který vypadal jako zařízení „podobné bombě”. Při bližším zkoumání se ukázalo, že jde o podomácku vyrobenou nálož. Policie ji na místě odpálila. Zadržela i jednu podezřelou osobu.
    Pravděpodobně to zase bude nějaký zádumčivý starostlivý otec rodiny, přátelský a milý, nikoho by ani ve snu nenapadlo, že....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A k tomu diskuse na IDnes, přečtěte si Doporučované
      http://jdem.cz/c59ke7

      Vybírám jen pár postřehů:
      - Podomácku vyrobená bomba mohla způsobit jen omezené škody - šlo tedy o umírněného!
      - Nevadí, dáme jim vzdělání a to by bylo, aby za deset, dvacet let nebyly ty bomby kvalitnější a spolehlivější.
      - Odpověď na islámský terorismus musí být rázná a okamžitá. V první řadě bombardovat Asada a v druhé řadě prohloubit sankce proti Rusku. A zvýšit sociální dávky pro muslimské imigranty, aby neměli důvod k frustraci...
      :-)

      Vymazat
    2. OSLO Podezřelý, který byl zatčen v souvislosti se sobotním nálezem výbušného zařízení v centru Osla, je sedmnáctiletý občan Ruska, který v Norsku žádal o azyl a patřil ke kruhům „extrémního islamismu“ v zemi. Sdělila to v neděli norská policie a státní zastupitelství. Podle vyšetřovatelů zatím není jasné, zda plánoval teroristický útok.
      Zdroj: http://www.lidovky.cz/norska-policie-nalezla-v-centru-osla-bombu-podezrely-je-ve-vazbe-p8u-/zpravy-svet.aspx?c=A170409_072005_ln_zahranici_ELE

      Vymazat
    3. Musím se při vší té tragičnosti smát, jak reportéři z místa útoků v rádiu ani jednou neřeknou "pachatel" nebo útočník nebo vrah apod. Vždy: lidé se scházejí tam, kde auto narazilo... Kladou svíčky tam, kam by bylo auto narazilo, kdyby se nezastavilo o kandelábr.... Prostě za vše můžou auta.
      To v Egyptě mají nákladních aut málo, tam to musí jít ručně. Reportéři budou na rozpacích, jak to pojmenovat.

      Vymazat
    4. Extrémní islamista prchal z Ruska do Norska!
      To je věc!

      Vymazat
  33. Ve městě Verden u německých Brém nějaký řidič chtěl jít do budovy radnice, nevšiml si ale přitom, že pořád sedí v autě, jinak to ani nemohlo být, rozhodně nešlo o teroristický útok!
    http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/186697-v-nemecku-najelo-auto-do-budovy-radnice/

    OdpovědětVymazat
  34. Chudáci křesťani, ti to teď schytají.
    Velikonoce by se měly zrušit, abychom hosty zbytečně nedráždili.
    Bože, jak já jsem ráda, že žiju tady. Jenom kdyby to chtělo ještě aspoň pár let vydržet....

    OdpovědětVymazat
  35. Kdo rozhodl o americkém útoku na Sýrii? No přece Ivanka trumpová
    Ptáte se čím to je, že Donald Trump tak razantně změnil názor na dění v Sýrii? Je to jen díky dceři Ivance, která viděla video Bílých přileb o údajném útoku jedovatým plynem a mrtvé děti a Ivanka se pak zeptala svého otce, co s tím udělá.¨
    Je známo, že Ivanka má velký vliv na svého otce a je jedním z jeho nejbližších poradců. To je důvod, proč Trump změnil názor o nevměšování se v Sýrii a tak jednal emociálně a nařídil útok.

    Jen několik hodin poté Trump řekl médiím: „Včerejší chemický útok na nevinné lidi je urážkou lidskosti a tyto hrozné činy režimu Bašára Asada nemohou být tolerovány.“

    Pak dodal, že útok, který zabil desítky lidí, včetně dětí, je „ tak nepřijatelný, že jsem svůj postoj vůči Sýrii a Asadovi hodně změnil.“

    Ivanka pak tweetnula dne 7. dubna: „Časy, v nichž žijeme, jsou výzvou pro těžká rozhodnutí. – jsem hrdá na svého otce za jeho postoj k těmto hrozným zločinům proti lidskosti.“

    No, a máme viníka. Žádný Pentagon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanka a její manžel Jared Kushner jsou často napadáni Trumpovými stoupenci, protože jsou označováni za ty, kteří kousek po kousku likvidují Trumpovy předvolební sliby.
      Proto vznikla akce „Pryč s Kushnerem“. Obecný názor je: „My jsme nezvolili Ivanku a jejího manžela. Odejděte z Bílého domu.“

      Vymazat
  36. Jsem se ožral s edou, neumím poslat příohu

    OdpovědětVymazat
  37. Norskem otřásají skandály, ministryně uznala pochybná odebírání dětí a závažná porušování
    Zdroj: http://kuncova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=597308
    ...Norská ministryně pro děti Solveig Horne poprvé veřejně nepopírá, že Norsko porušuje lidská práva v oblasti péče o děti. Ministryně Horne říká, že ukončí praktiky Barnevernetu, chce začít vracet děti rodinám....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně jedna pozitivní Solveig´s Lied. Zdá se, že napomohl net a sociální sítě, že se o věci hodně psalo a mezinárodně se tlačilo na Norsko. Tak ještě záměr dotáhnout do konce.. a neskončit u slibů.

      Vymazat
  38. Ta petka s betejmenným vínem + frrnet, už sť je ráno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, dobře se z toho vyspěte!! :-) Dobrou.

      Vymazat
  39. ALe Ládik je za každé situace na příjmu! :-)
    Dobrou noc!

    OdpovědětVymazat
  40. Celosvěta četník z Ameriky,
    zase už dělá kykyryky!
    Poslal z lodí tomahawky,
    zabil 10 lidí a dvě kravky,
    válčit se muší je věc jistá,
    je to jasné, astala vista,
    vzbudíme teď antikrista!

    Ukázalo se, že ten Trump.
    bude zase jen kovboj a lump,
    byznys snad umí, to jo zas,
    v politice je však vocas,
    namachrovaný trouba tenhle pán,
    střílí jak slovenský partyzán,
    dělá to prý za něj zeťák,
    ten pejzatý ze Siónu fešák,
    šuká mu dceru a dělá válku,
    a svět má zase na kahánku!

    Dejte jim přes držku těmto volům,
    ať si sednou k jednacím stolům,
    jinak se svět změní ve žhavý popel,
    jaderných zbraní je tu plný kotel.
    Po válce té třetí by tu zavládli,
    havěť krysí, hadi a také švábi,
    nikdo by nepřežil, tuhle dobu,
    Howno sapiens by skončil v lomu....

    OdpovědětVymazat
  41. Vladimír Mišík Variace na renesanční téma ( Večernice)
    https://www.youtube.com/watch?v=dw-Tz255GFg&list=RDGMEMpBkrRsgmbnoWVzfUhAA61gVMdw-Tz255GFg

    OdpovědětVymazat
  42. Pan Ládik !!! ještě nevstal. Kombinace zřejmě nebyla nejvhodnější. A to, prosím, nebylo víno zasířené! Snad jej nečeká těžké opilcovo ráno :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vstal už dávno, pondělní ráno je hektické - telefony,... atd. Snad nemám zbytkáč, za chvíli bych měl vyjet. Ani jsem neměl čas si počíst. Ale Eda byl navalený pořádně, už mu nebylo rozumět. Vrátil se ze 4denního výletu na Kypr, 200km od Sýrie (říkal), tomahawky neviděl, jenom nějaké blýskání.

      Vymazat
    2. Edovy kočky:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/gQcE

      Vymazat
  43. Pod blogem autora Vhrsti na acz jsem uveřejnil následující závěr ke "sledování pedofilních stránek prezidentem republiky":
    Po konzultaci s IT odborníkem je mi už jasné, že v případě "sledovatele dětské pornografie" určitě šlo o dehonestační kampaň proti prezidentu republiky, která má ohlas mezi fanatickým zemanofoby. Pro odborníka není problém použít tagy a klíčová slova (i jméno a příjmení) k označení jakékoliv stránky, jejíž relevaci na efektivní úroveň (aby se odkaz na stránku zobrazil na předních místech) je možné zvýšit vysokými finančními investicemi.
    Možná reakce na vpašování pedofilní stránky do prohlížeče compu v Lánech bylo buď oznámení veřejnosti (což prezident na diletantské úrovni učinil) anebo mlčení a posléze napadení prezidenta někým jiným z prohlížení pedofilní pornografie. Tertium non datur.
    Zdejší zemanofobní propagandisté v čele s autorem zvolili tuto možnost, třebaže prezident otevření stránky zveřejnil.
    Když se chce psa bíti...
    V každém případě jde o špinavou politickou hru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plně s Vámi souhlasím. Děkuji!

      Vymazat
    2. Není zač. Mám v užší rodině dva IT pracovníky, žádný z nich není nakloněn M. Zemanovi.

      Vymazat
    3. Vidím to obdobně.

      Vymazat
  44. Z žen jsou chlapi, otcům chybí autorita, děti jsou chudáci
    http://jdem.cz/c59t53

    Když jsme z mužem jezdili z města, odkud pocházel a kde se staral o dům a zahradu po rodičích, měli jsme v autě puštěné rádio a v neděli odpoledne dávali na Vltavě zajímavé rozhovory... jednou tam byl rozhovor s dětským psychologem Jaroslavem Šturmou a ten právě spolupracoval s paní Prekopovou a využíval při léčbě dětí její terapii.
    Bylo to velice podnětné, koupila jsem si pak její knihu Malý tyran. Tam je vše.
    Pořad si pamatuji dodnes, ale teď, když čtu v článku, jak ji doporučuje použít i mezi starými rodiči a dětmi, tak já mám v sobě hodně pocitů křivdy z dětství...ale nevím, jestli bych to byla ochotna podniknout...
    Podle mne má byt v domově SUe Ryder, to je v Praze takový luxusní starobinec, naši známí ze Švýcarska tam také mají dva pokoje. To není nic pro běžné české důchodce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, díky za odkaz na článek, dobře se čte. S paní psycholožkou můžu souhlasit snad ve všem, co je uvedeno, i když asi je to přece jen pohled - někdo by řekl - konzervativní, tradiční, možná i trochu generačně podmíněný. Jenže co jiného, než tyto pravdy, vymyslí nové generace, vyrostlé dnes? Budou se nakonec pracně dostávat k stejným principům, protože tyhle "staré" vycházejí ze znalosti člověka, příčin jeho chování.
      Co se týče vztahů mezi mužem a ženou a toho omaminkování, naprostý souhlas, jen s dodatkem, že snaha by měla být oboustranná, ne stále jen z jedné strany, to se pak omrzí.

      Dětí tyranů možná malinko ubylo, hlavně starší lidi se vzpamatovali a berou občas výchovu i do vlastních rukou - zase už slyším "nekřič, nejsi tu sám/a", "nekopej, to se nedělá", a v případě neuposlechnutí i lehké plesknutí přes zadek, apod. Láska a laskavost je opravdu v něčem jiném, než v tom všechno dovolit.

      K soužití starých rodičů s dětmi jsem toho v článku moc nenašla, tak nevím. Celou knihu Malý tyran jsem nečetla.

      Každopádně jsou to moc důležité věci, o rodičích a dětech. Poslední odstavec, s varováním před situací, podepisuji obzvlášť.

      Vymazat
    2. Díky za odkaz, Aleno. Podle mě by se to mělo vyučovat na Gender studies a vlastně na všech středních školách a učilištích. A přidat k tomu povinnou četbu Muži jsou z Marsu Ženy z Venuše, John Gray.

      Vymazat
    3. no teorie pevného objetí Jiřiny Prekopové je už dávno překonaná, dokonce vyhodnocena jako škodlivá, ale chápu, že babča, která si na ni namastila kapsu si teď potřebuje honorářem v tisku přilepšit k důchodu, když na ty její teorie v Německu už nikdo nevěří.

      Vymazat
    4. Podle mne je to dobrá teorie a osvědčila se i v praxi. Že má plno odpůrců, je možné. Já s touto teorií souzním, ale to neznamená, že se v rodině s každým pevně objímám, to má sloužit jen pro terapeutické účely.
      Není to pár facek ani vysvětlování, které stejně nikam nevede.
      A ano, ten, kdo objímá, má nad druhým moc, ale v rodině to snad tak je, nebo rodič je míň než dítě? Oba mají stejná práva? Ne, rodič je ten, kdo živí, pečuje, má odpovědnost, a tak má i víc práv.

      Vymazat
    5. O pevném objetí vím, a že se používá např. při záchvatech nezvladatelného chování u dětí.. Tam je projevem i síly nad ním, i lásky - "přijímám tě za každých okolností".
      Pro usmíření se starým rodičem si nejsem jistá, zda je to vhodná forma ze strany dospělého dítěte. Rodič by to nemusel správně pochopit, nezná tuto metodu, mohl by objetí cítit právě jen jako spoutání, sílu objímajícího vůči němu, tedy snahu něco mu vnutit.. Za vhodnější bych považovala třeba jen vzít za ruku, pohladit, usmát se, tomu by měl porozumět každý.

      Vymazat
    6. dnes se nesmí na děcka vůbec sahat, kód na cizí, takže dnes je tato metoda naprosto nepoužitelná a i ve své době byla dost kontraproduktivní a neověřená

      Vymazat
    7. Nemám osobní zkušenost, ale známá má syna autistu a pomáhalo to. Asi to není pro každého, pro učitele vůbec.

      Vymazat
  45. Dík za pana Mišíka, Anno. Přidávám B moll Čajkovského s panem Langem - ani nevím, zda jsme si ho tu už pouštěli:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ybg2BEy_pu0
    Navrch pro radost a zahnání chmur ještě Minutový valčík Chopina:
    https://www.youtube.com/watch?v=hKILwVH_MdM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Babo Jago, užívám si Vaši volbu.

      Vymazat
  46. ad p. Kopíček:
    Každá politická hra je špinavá, některá i více.
    Vážně si myslíte, že by veřejnost vzala vážně informaci o této Zemanově úchylce?!?
    Kromě toho, bylo by to vážné selhání našich novinářských čmuchacích psů, kdyby se ukázalo, že tak závažný rys u exponovaného politika úplně prošvihli a všimli si ho po jeho celoživotní kariéře až nyní! To mohl zamýšlet jen nějaký úplný pako. Spíše věřím tomu, že si epizodu, možná s něčím přispěním, záměrným nebo nezáměrným, Zeman zavinil sám nešikovností manipulace s PC.

    Jen připodotknu k blogu p. Honzáka, že mám jasnou závislost na jeho proslulých antizemanovských pointách. Čtu fofrem, a jen a jen hledám, kde už to bude.... a ono nic. Zklamání, i kdyby to náhodou bylo třeba i dobře napsáno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jste ten poslední blog pod Vhrsti Hackerský útok na prezidenta, zejména výživné repliky učitele Jóda? Špinavou propagandu jako součást špinavé politiky dělají špinaví propagátoři a agitátoři.

      Vymazat
    2. JK
      Ale ano, na ty trapné repliky jste zareagoval velmi dobře. Mně jen ta diskuse přijde zbytečná a celá "kauza" taky, tak jsem to myslela.

      Vymazat
    3. Nemyslím, že oponovat špinění prezidenta republiky, ať jím je kdokoliv, je zbytečné.
      Pokud se událost stala tak, jak jsem popsal, což je pravděpodobnost hraničící s jistotou, potom Zeman svou nešikovností nezavinil vůbec nic.
      Přečetla jste si dost pozorně můj vstup?

      Vymazat
    4. ten Brom je fakt nechutný, demagogie nejvyššího ražení, že tam vůbec ztrácíte čas. Mně tam 4X zabanovali, ani nevím proč, nikdy jsem nebyla vulgární, jednou jsem vytvořila nový profil, ale někdo tam zřejmě seděl a čekal a zabanoval mne hned u prvního nového příspěvku, tak na ně prdím a mám klid i když jsem za Stejskal diskutovala snad 7 let a možná měla už druh závislosti, ale je to pryč.

      Vymazat
    5. Brom je tím úplně posedlý, porno, porno... asi na něm sám visí a je šťastný, že se o tom může psát. Ubožák!

      Vymazat
  47. Maxová bude dost ambiciozní, zdá se. Za hejtmanku klidně oživí kmotry z ODS :o)

    OdpovědětVymazat
  48. To: Liška
    Co říkáte na kočky Ládikova!!! souseda pana Edy? Pěkné jsou, ale že si tak spí na sluníčku v snad pohotovostním sedu? To naše Líza nedělá. A co Vás útěkář? - nejspíše se polepšil a drží se domova. Mě tuhle překvapil Andy, když si při chůzi přede mnou najednou sedl. Asi že jsem na něj dlouho nemluvila, unavený z krátkého špacíru být nemohl.

    Paní Maxová v ANO asi moc neposlouchá, tak si hledá jiné spolupracovníky. Když jsou volby pořád dokola. Kdo ví, zda už vylepšila svůj šatník.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočičky sedí jako dvě kopie téhož, ocásky zavinuté... pěkná fotka.

      Vymazat
    2. Kočky jsou kouzelné, jak spí duo. Mně se vyvalil kocour do modřenců, kočky zase do konečně zrytého záhonu a nechají se hřát sluníčkem. Pejsák by zase jenom hrál fotbal, nechápe, že můžu dělat i něco jiného.
      Maxová možná ostrouhá, viz:

      Zimola zatím zůstává ve své funkci, ANO uvažuje o tom, že by na místo hejtmanky navrhlo hejtmanovu náměstkyni Lucii Kozlovou (ANO).

      Vymazat
    3. Opravdu kočky spí v této pozici? :-)
      Mně přišlo, že - jak jsou bystré - prostě jen před blesknutím foťáku obě reflexně zavřely oči...

      Vymazat
  49. Nový vyzyvatel na post prezidenta. Takový vlasatý. A trestaný :o)
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/novy-souper-zemana-odsouzeny-exposlanec-veci-verejnych_425280.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom podmínka za verbální útok na násilnické cigány. To je slabé, president by měl sedět, třeba jako husák.

      Vymazat
    2. Přiznám se, že jsem nečetla, jen mě zaujal účes o)
      U nás máme zrovna první jarní bouřku. Prší, to je fajn. Stihla jsem vyčistit záhon jahod, pěkně mě spálily kopřivy. Tak za mě příroda zalije,
      ale asi jen symbolicky...

      Vymazat
    3. Se máte. U nás nic. Asi půjdu dospat.

      Vymazat
    4. To je dobrý nápad. Stejně jsou dračí díry, lepší je je zaspat. Úplněk byl jasný, jak kdyby svítila lampa, teď je ale zamračeno a tma jak v noci.

      Vymazat
  50. Miroslav Žbirka - Atlantída
    https://www.youtube.com/watch?v=3ZgImLY3o94&list=RDMMYuCpTi0EtbU&index=7

    OdpovědětVymazat
  51. Průtrž jako v tropech, hukot, jde to ze dvou stran. Zprávy ze světa - v Kalifornii se střílelo v základní škole, dva mrtví, dva zranění. Asada chce americký poradce McMaster svrhnou, Egypťani pohřbívají oběti útoků, švédský premiér končí se vstřícnou politikou vůči migrantům.
    A je tu bouřka. Jdu zalehnout, divné časy.

    OdpovědětVymazat
  52. V Havle jen začalo pršet....

    Z netu ke Švédsku:
    „Švédsko se nikdy nevrátí k masové imigraci, kterou jsme měli na podzim roku 2015. Nikdy. Každý, komu byla zamítnuta žádost o pobyt, by se měl vrátit domů,” žertoval premiér Löfven.
    “Tebe se tak někdo bude ptát,” žertovali imigranti.....

    OdpovědětVymazat
  53. Ale jak se dívám na radar, tak by to brzy mělo být i u Ládika! Tedy na severu Moravy...deštík!

    OdpovědětVymazat
  54. Asi působí dračí díry, nejde spát. Objednal jsem si radost, měla by být skladem.

    OdpovědětVymazat
  55. Radikální žáček
    poslal na obláček
    po výstřelku
    paní učitelku.
    Ach synku synku
    v san bernardynku
    spi ten americký sen
    jenom tam nechoď ven
    bo ti ustřelí palici
    pistolkou nebo ručnicí.

    OdpovědětVymazat
  56. Kdyby to byl muslimáček
    nebyl by to jedináček
    měl by deset bratříčků
    binládínka na tričku
    a pět šest maminek
    jeden je tatínek
    ten to všechno řídí
    a aláh to vidí.
    Aláh se dívá
    muezzin zpívá
    z mešity své hity
    a volá ty ty
    ty si taky klekni
    e přitom řekni
    budliky budliky
    alách je veliký.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec to byl manžel .... to jsou ty neúplné zprávy.

      Vymazat
    2. Cedric Anderson: http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1445303/School-shooter-Cedric-Anderson-victim-seen-honeymoon.html

      Vymazat
  57. Kdyby tisíc atentátů
    bude tisíc potentátů
    v televizi tvrdit
    že se máme hrbit
    vždyť nemají komplice
    od stokholmu po nice
    jsou to naši kamarádi
    žádní vrazi či ovádi.
    Co to říká tam ten státník?
    Staň se taky atentátník!
    Získáš na to dotace
    rozjedou se kremace
    blaze bude v evropě
    budeš nosit na klopě
    jánského plaketu
    když odpálíš raketu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vileta mě rozesmál, prý

      A co se týče „pojistného“ a a čerpaného plnění? Za rok jsem na zdravotním zaplatil zhruba 23 500 Kč a vyčerpal 3 510 Kč a na sociálním jsem zaplatil zhruba 23 000 Kč a nevyčerpal ani korunu. Jsem zvědav, za jak dlouho vyčerpám všechny ty zaplacené „sociálky“, až budu v důchodu, jestli se vůbec dožiju toho, že bych dostal to, co jsem do systému nacpal.

      Musí se snažit, aby se dostal do sněmovny. Jinak to, co cpe do systému, bude stačit na velmi střídmé žití...

      Vymazat
    2. ten se uchlastá a umarihuanuje, takže asi tuší, že se penze nedožije.Ale stejně se velká část rozkrade, platí se z toho nemocniční kaplani nebo sedmimiliónovy plat toho exota z českobudějovického holdingu, takže docela zázrak, když mnozí tak málo přispívají, co vše se z toho ukradne nebo vynaloží neadekvátně, že z toho zbytku ještě systém docela malinko funguje.

      Vymazat
  58. Možná se Doník nejdřív zeptal, jestli tam ty valašky může naházet. To bych bral.

    OdpovědětVymazat
  59. Na kima je tajný plán
    už tam letí eroplán
    z letadlové lodi
    bombičku mu hodí.
    Poradil to velký mao
    odsouhlasil Luboš zao
    ještě určit kerý den
    bude plánek proveden.

    OdpovědětVymazat
  60. Dívala jsem se včera na dvojku. Dávali film o Charlamovovi. Tudíž o hokeji, trenérovi Tarasovovi, sborné, kanadském poháru, o soudruzích...

    Legenda 17 Poutavý sportovní film věnovaný ikoně světového hokeje, Valeriji Charlamovovi. Ruské životopisné drama (2012)

    Až mě to překvapilo, jestli se nespletli :-)

    OdpovědětVymazat
  61. Cenu Františka Kriegla, kterou každoročně uděluje Nadace Charty 77, tento rok získá zpěvák a hudebník Radek Banga. Ocenění získal za „odvážný občanský postoj”, když při loňském vyhlašování hudebních cen Zlatý slavík protestoval proti ocenění skupiny Ortel.
    https://www.novinky.cz/kultura/434720-cenu-nadace-charty-77-dostane-banga-za-postoj-k-ortelovi.html

    OdpovědětVymazat
  62. Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE&index=25&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMM3ByQChXeHo

    Eva Cassidy - Songbird
    https://www.youtube.com/watch?v=bTNLYeaL7No&index=29&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMM3ByQChXeHo

    OdpovědětVymazat
  63. Elia Gudmen · Leader at Student
    Crrrrrrrrrr...

    Tady Putin, kdo tam?

    Zdravstvuj Voloďa, tady Trump!

    Doníku, to je dost, že se ozveš, ty starej chřestýši!

    Ladiku neraduj sa, za chviku - tak za čtyři hoďky tě budem v Sýrii bombardovat!

    Ti šibe, Doniku...

    Ale né Voloďa, posluchaj, to je betelné nápad. Mi to píchne tobě to píchne, fšecí budou spokojený...

    Donalde, brzdi... Ty sis zas nevzal prášek, co?

    Ne, vážně Voloďo - já jsem v pudeli, ty jseš v pudeli... Dobrá, ty míň, ale i tak ti to pomůže...

    No tak poudej, přeháněj...

    Tak co řešim já: dou po mňa všeci... za chviku mi z kolegů nezvostane kamen na kameni - jen že se paktujů s tebou...
    A taky prej su málo razantni. A do teho ta Korea - jak jim nahnat bobek a nemuset zmačknou čudlik...
    No - a ten tvoj Asad si už taky docela vyskakuje, no ni? A doma? Taky žádný žůžo, viď?
    Hele Voloďa, my se jako rozčůlíme nad tou chemijou - jasně, že nejste idioti, aby jste nějaký taký srajdy užívali, když už vůbec není proč... ale my se jako naserem, a prdneme vám tam na tu základňu pár tomahafků - jasně jen, tak, aby se neřeklo, vy si to stačíte zavčasu odvoziť a my to prsknem tak, aby jsme vám dráhy nepoškodili, to by šlo, no ni?
    Já budu tvrďák, ku Koreji pošlu nějaký bubáky a pro ty naše pitomce budu hrdina. No, a ty budeš mít taky vystaráno, na toho Medvíděfa a jeho nenažranost si nikdo ani nevzdýchne, stačí mu ňáký vostrý prohlášení na nás...
    A všechno bude zasejc v oukeji. Navíc se zbavím tý krávy v OSN, až praskne, že Asad nikdy žádnou chemiju nepoužil... Co ty na to, divochu?

    Doníku, ty seš Ajnštajn. Beru. Ale pro sichr tu S-400 radějc nezapnem, aby vám alespoň nějakej klacek doletěl...

    Fajne, Voloďa, ja vědíl, že je na teba spoleh, ty stará vojno! Čtyři hoďky ti na úklid stačej?

    Super Doníku, a až tě zas napadne nějaká bejkárna, zase se ozvi !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/24006-pro-zapadni-politici-a-media-spolehaji-zrovna-na-shajula-islama
      ***********************
      Varování!
      Pokud věříte médiím a západním politikům, může tento text ohrozit vaše zdraví,
      praví Spencerová.

      JÁCHYM

      Vymazat
  64. Až do maturity jsem žila kousek od nich, ale nikdy jsem o Němcích neslyšela takové drsné pravdy - ve škole, ani v učebnicích. Vlastně se to ale dalo tušit, co měli za záměry s českým obyvatelstvem.

    Němci měli s Čechy tajný plán. Roky je drželi ve lži

    "Adolf Hitler viděl v České republice novou část Třetí říše. O Slovensko paradoxně až tak velký zájem neprojevoval, nacističtí funkcionáři ale měli za to, že rasové složení Čechů odpovídá Němcům. Rozdělení na germánské a slovanské národy šlo stranou a nacisty zaslepila touha germanizovat všechny Čechy.

    Za války ale měli nacisté jiné priority. Dlouhodobé plány musely ustoupit válečnému stavu a ze všeho nejdůležitější bylo zajistit válečnou výrobu pro Německo. V čele českých orgánů proto zůstaly důvěryhodné osoby jako Emil Hácha a Alois Eliáš, kterým národ důvěřoval. Ve skutečnosti se ale ke skutečné moci nikdy nedostali.

    Lidé, kteří podle Němců neměli být schopni poněmčení, měli být vystěhováni na východ nebo popraveni. Germanizacě proto probíhala v tajnosti, aby nevyprovokovala Čechy ke vzpouře. Rasové prověrky proto probíhaly v rámci lékařských kontrol a vysidlování, které zakrývalo započatý proces vystěhovávání nepřizpůsobivých Čechů, se podle historika konalo pod záminkou získávání vojenských prostorů.

    Nacisté i přes svou krutost nechtěli Čechy podráždit. Viděli v nich levnou pracovní sílu, a zatímco v případě například Poláků v rukavičkách nejednali, v Protektorátu se na vše šlo v poklidu a s rozvahou. Němci si ostatně ze zkušenosti věděli, že pokud půjdou na Čechy pomalu, potají dosáhnou svého. Když ale například Heydrich zakázal pohlavní styk s Čechy a Poláky, občané Protektorátu se začali bouřit.

    Němci doufali, že Češi po válce budou ke germanizaci nakloněni. Chtěli proto některé z nich poslat do koncentračních táborů jako dozorce, a pracovat i se zarytými odpůrci nacismu. Takoví lidé měli být posláni do Německa na převýchovu, a pokud by se nezdařila, měli být zastřeleni."

    http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/186663-nemci-meli-s-cechy-tajny-plan-roky-je-drzeli-ve-lzi/

    OdpovědětVymazat
  65. To: Liška
    To jsem si včera paninku Maxovou hezky pomýlila s její stranickou středočeskou kolegyní. No, o téhle nevím nic. A když pan Zimola prý "chlapsky" odstoupil, možná se dočká i stejného postu.
    My se včera po Labyrintu koukali na Romea a Julii. Je na internetu, ale ze 151 minut zatím jen necelých závěrečných 60 - já si chtěla dokoukat začátek. Tak jsem si zatím alespoň zopakovala, jak se baleťácky padá ze schodů.

    To: Anna
    Máte po oslavách, tak se zvědavě ptám: nějaký překvapivý dárek byl? Nemyslím cenou, ale nápady druhých je někdy dobré do zásoby "nakoupit", když nám ta výročí chodí pořád dokola.
    Včera si u pan Honzáka i slovně hrálo - od pana Mišíka tohle:
    https://www.youtube.com/watch?v=LlDPp5kDLgM¨
    Pana Kahovce "Až nám věčnej pánbů holky dohodí" jsem si nevynašla.

    OdpovědětVymazat
  66. Babo Jago, tak jsem myslela, že už budu mít po oslavách, ale ještě mi přibyla jedna oslava zítra (abych byla fit, tak jsem odložila dnešní dopolední kolečko po doktorech, jen odpoledne jedu k zubaři). Krásných dárků hodně, ale pro mě překvapivý dárek byl voucher na 120 dvouhubek na můj včerejší babinec. Byly úplně čerstvé, když je můj muž vyzvedával, tak je dodělávali, 8 druhů po 15 kusech, výborné a krásně nazdobené. Všechny baby jsme se včera shodly, že i mít vše potřebné, tak bychom výsledek neměly tak krásný.
    Díky, pánové Mišík a Hladík patří mezi mé oblíbence.

    OdpovědětVymazat
  67. pro Babu Jagu - Karel Kahovec, zmíněný song (je to ta stažená verze) https://www.youtube.com/watch?v=1SN57YTqHus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To: Praguefrank 13:02 (nejde mi právě "odpovědět")
      Dík za odkaz - tak tahle písnička mě neminula, jen jsem si s ní textový odkaz nespojila.
      Máte dobrý Music blog s návštěvníky zdaleka - příležitostně ho prozkoumám více.

      To: Anna
      Rozšířila jsem si o dvojhubky obzor a koukla se na ně tu na internetu. Tak to jste vzala své výročí docela ve velkém stylu, ať takhle zvládáte všechno a napořád.

      To: Marie
      Opravdu škoda, že už na ACZ zrušili Dobré zprávy. O těch se diskutovalo lépe než o sebevraždách.
      Přidávám jednu já - kvetou nám pomněnky a kde co (zatím stále mimo pampelišek).

      Vymazat
    2. BJ:
      Díky za snahu o optimistický pohled na svět. :-)
      Já vím, diskutovat o pomněnkách není těžké. Jenom občas zkouším hledat odpovědi i na černé otázky, to abych věděla, co odpovídat -náctiletým, když se ptají, proč se o Němcích říká, že jsou zlí. Nebo jaký je nejlepší způsob sebevraždy. Pomněnkami se odbýt nedají.

      Vymazat
    3. Marie, co takhle jednou zkusit říci nevím, nerozumím tomu.

      Vymazat
    4. Gaio, no jo, ale když takhle jim odpovídají všichni! :-)
      Já se jich vždycky zeptám, proč si oni sami myslí, že to tak je, nebo co si myslí. Pak nasadím zamyšlený xicht, a něco pronesu. Nejhůř se cítím, když sama pořádně nevím, co a proč vlastně je, to mě štve.

      Vymazat
    5. vím, že nic nevím, Sokrates, tím se zapsal do dějin, zkuste to taky tak, proč se štvát kvůli něčemu, co je stejné po tisíciletí. Některé věci pochopit člověk nemá šanci.

      Vymazat
    6. To: Marie
      V jakém předmětu a Vám podobné otázky ti -náctiletí pokládají? Nebo jen tak na chodbě? Někdy je dobré plavně přejít třeba na různé životní radosti - určitě i od hypotetických sebevražd. Neříkejte, že to neumíte a pravděpodobně u svých žáčků víte, na co kteří zaberou. Hm, "co a proč vlastně je" - někdy není nutné všechno vědět a trápit se tím.

      Vymazat
    7. BJ:
      Jenže já jsem moc ráda, když vidím, že přemýšlejí a umí říct svůj názor - většina to neumí nebo ji zajímají jen šminky a mobily. Pokud to není jen drzá provokace, tu nemám problém utnout.

      Hudebka není jen o zpívání a poslouchání muziky. V textech máte úplně všechno o životě, od lásky po vojnu, války, vraždy. Nerozumět textu nebo záměrům skladatele, to je pak napůl zbytečné něco učit. Navíc i já si kladu otázky ráda, nebo spíš mi jde o to, jak formulovat odpovědi a jak s nimi mluvit. Kdyby mě to otravovalo, snadno bych je vykázala do patřičných mezí.

      Vymazat
  68. Napadá někoho nějaký logický, pochopitelný důvod, proč se ty dvě dobrovolně zabily?
    Motiv - neshody s rodiči nebo problémy ve škole?
    Když dvě, proč ani jedna druhé nezabránila, nerozmluvila jí to?
    Etnický původ snad motivem nebyl, za ten se romové většinou nestydí.
    Tak strašně nízké rozumové schopnosti nebo zmanipulovanost někým?
    Nenajdu žádný pochopitelný důvod činu. Pobloudilost, nejspíš.

    "Objaly se a vyšly proti rozjetému vlaku, líčí svědci tragédie u Mlékojed
    11. dubna 2017 8:15
    Tragédie, která se v sobotu odpoledne stala v Mlékojedech u Mělníka na frekventované trati mezi Všetaty a Neratovicemi, je nepochopitelná. Pod koly vlaku tam zemřely dvě dívky, podle všeho dobrovolně. Společná sebevražda je výjimečná, zvlášť u dětí. Jasný není ani motiv. Neshody s rodiči, jak o nich mluví známí obou dívek, se jeví jako příliš malicherný důvod."

    http://zpravy.idnes.cz/mlekojedy-vlak-srazil-divky-sebevrazda-fcg-/krimi.aspx?c=A170411_073046_domaci_pas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a proč byste to měla chápat? Zákruty lidské duše jsou tak složité, že lidé nerozumí ani sobě, tak natož sebevrahům.

      Vymazat
    2. no jo, vzdávám to. Na současné události nemám dost závitů.

      Vymazat
    3. Hlavně aby neprošly nápady M. J. Stránského (blog) a místo Velikonočních prázdnin jsme neměli Masarykovy nebo Karlovy prázdniny. Ten má taky zákruty duše, že se v nich sám ztrácí, řekla bych.

      Vymazat
    4. já čím jsem starší, tak chápu méně a méně, ten stále složitější a složitější svět. Proč je v pátek státní svátek nechápu taky, ale 4 dny volna potěší, ještě pamatuji dobu, kdy se velikonoční
      pondělí muselo v sobotu nadělávat.
      Taky nechápu letní čas, ty transventity, co si klidně nechají ufiknout prsa nebo penis a hrají si na opačné pohlaví,atd. vůbec bych mohla napsat celý seznam nechápaného.

      Vymazat
    5. ve třinácté komnatě Dalibora Jandy, jehož syn skočil z mostu a zabil se ve 21 letech, vysvětluje psychiatr Cimický, že jsou 2 druhy lidí, jak reagují na sebevraha v rodině, jedni pořád pátrají , proč to ten dotyčný udělal a myslí si, že když to vypátrájí, že se jim uleví, ale druzí to zas vědět vůbec nechtějí a uzavřou to do sebe a nemohou o tom vůbec mluvit a nakonec manželka Dalibora, matka toho sebevraha řekne po 10 letech, že proč to udělal, je vedlejší, on je ale mrtev definitivně.

      Vymazat
    6. My máme velikonoční prázdno už od čtvrtka. Pokud se pamatuju, mají na tom rozšiřování školního volna zásluhu rodičové, kteří dřív velmi rádi vyjíždívali mimo realitu všedních dnů (před krizí) a ředitel školy jim samozřejmě vychází vstříc.

      Na celkovém zblbnutí v tom smyslu, co píšete, aj., se myslím si hodně podílejí sociální sítě. Dospělí i děti nejraději napodobují, co se kde dočtou nebo vidí.. Jen ta masáž reklamou: četla jsem pár článků na webech, a za pár minut na mě x-krát vyskočila reklama: "Chcete, aby Vaše dítě úspěšně odmaturovalo?" To je normální psychický nátlak!- ani to nerozklikávám, bude to nabídka placených kurzů nebo brožůr "na pomoc maturantům". Kdyby student ve škole dával pozor a nehrál si s mobilem, nemuseli by mu rodiče platit kurzy, a vůbec se místo něho starat, aby tu maturu udělal. Bylo něco takového za nás?! To by nás rodiče hnali. - Prostě pohodlíčko, a pak platíme. I těmi sebevraždami nebo zdravím.

      Vymazat
    7. počet sebevražd je za celé století plus mínus konstantní.4 až 6 lidí denně. A máte pravdu, že dnes je tolik věcí, co děti rozptyluje , inflace všeho, informací, zboží, peněz, podnětů, zábavy, že soustředit se na učení je pro ně čím dál těžší, to za nás nebylo, tak jsme se drtili .
      tu komnatu Dalibora Jandy si pusťte, je to na YouTube a trochu pochopíte.

      Vymazat
    8. Gaio, pustila jsem si to. Jenže to je pohled z druhého břehu - reakce pozůstalých. O motivech se nic nedozvíme. Pak by prostě nezbylo než pokaždé jen mávnout rukou, protože takové věci se prostě stávají.

      Vymazat
    9. Podle mě motiv sebevraždy může být někdy velmi těžko pochopitelný. Patřím k lidem, kteří mají rádi život. Přesto mě v posledních dvou letech párkrát napadly myšlenky na sebevraždu. Vždy to bylo v těžké paranoii, vždy jsem před tím stálým pozorováním někam utéct, radši i zemřít, jen abych už měla klid. Tohle asi málokterý zdravý člověk pochopí.

      Vymazat
    10. V pubertě některé děti spáchají sebevraždu. Dospívání je složité.
      Syn našich známých se zabil v 17 letech. Zastřelil se tátovou pistolí, pustil si přitom desku Klaunova zpověď Petra Nováka. Vím jistě, že kdyby se ta černá chvíle překlenula, už by na to ani nevzpomněl a žil by dál... Někdy prostě dojdeme na rozcestí a záleží třebas na maličkosti...
      Pro rodiče je to strašné, to neutiší ani čas...

      A k Anně - vy jste zabraná do sebe a do své nemoci... myslíte si, že podobné myšlenky nemají i jiní lidé, občas? Ale důležité je to neudělat!

      Vymazat
    11. Alena: ano, tak nějak to většinou proběhne, pokud vím, většinou jde o zkrat. Myslím si ale, že jim hlavně chybí možnost to - daný problém, situaci, trauma -mít s kým probrat, vykecat se dá snad ze všeho... uleví se.
      Přežít vlastní dítě je opravdu nejhorší věc na světě. Mé druhé babi zemřela dcera, moje teta, na raka, bylo jí 40. Nebylo zbytí, tehdy to operovat neuměli. Přesto se z toho babi nikdy nevzpamatovala, fakt do smrti trpěla. I se pokoušela dávat si vinu. Peklo.

      Vymazat
  69. Odpovědi
    1. U nás podobně, možná 3. A fouká vichr, takže jako by nepršelo

      Vymazat
    2. Lidi, já jsem v Havle dnes byla odpoledne na venkovní akci a TAK JSEM VYMRZLA!!! Hrůza! Fičel ledový vítr, po hodině jsem byla úplně na kost. Musela jsem dělat, že nic a vydržet to, myslela jsem na horký čaj, na letní vedra - ale nic nepomáhalo. A Velikonoce mají být studené, má i sněžit...brrr!
      Jinak, na chatě mám plné sudy, ještě jsem tam nedala ten bazmek na odtékání vody, budu je muset trochu vybrat. Ledová voda - ani na to nechci myslet.

      Vymazat
    3. Tak to máte, Aleno, pravdu - tady bylo ráno v 7 jen 5 stupňů a fujavec. Kvečeru jsem chytla oteplení, ale hlavně se mi to asi zdálo, jak jsem za psem funěla do kopce, poměrně nabalená, to se člověk zahřeje :-)
      Jo, zima to ještě nevzdá, a aby taky jo - takové letní výkyvy, jako byly, to není normální.

      Helejte, s tím sudem, už je objednaná plastová nádrž na vodu, jak jste mi radila, docela velká, tak jsem ráda.

      Vymazat
  70. Určite už bylo na netu, ale tady velmi dobře shrnuto

    „Válka v Sýrii je jen další ‚potrubní válkou‘, kterou Spojené státy spolu se svými spojenci vedou v regionu Blízkého východu. Jedná se o dalekosáhlý střet zájmů mezi Sýrií, Ruskem a Íránem na jedné straně a Spojenými státy, Saúdskou Arábií a Katarem na straně druhé,“ tvrdí Robert F. Kennedy Jr. ze známé americké
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Valka-v-Syrii-Jde-o-neco-uplne-jineho-Koluje-vybusny-text-clena-mocneho-klanu-z-USA-483287

    OdpovědětVymazat
  71. Že ale dnes přibylo na ACZ blogů, ba i 2 komentáře. Asi budou prázdniny nejen ve školách.
    Beru zimní bundu a hafušku a jdu se kouknout na úplněk. Včera byl hezky přímo proti zapadajícímu slunci. Mějte se tu fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si užila výšlapy s pejskem, bylo hezky, jen frišný fukéř tam mohl zůstat. Snad jste si z výletu nepřinesla v botě jedovatou zápřednici, prý různí pavouci řádí. Ten náš americký brouk se tu nejspíš někde usídlil, byl za oknem už dvakrát.

      http://www.denik.cz/z_domova/jedovata-zaprednice-pokousala-mladika-v-podsedicich-20170411.html

      Tajuplná ukecaná Mirjam Kubičková, zastánkyně Halíka, papeže Františka i migrantů, mi silně připomíná kněze M. Váchu, ale možná se pletu. Jen mě to napadlo. Ale psssst!

      Vymazat
  72. Kim hrozí jaderným útokem. Kdoví, jestli řídí stát jako firmu.

    OdpovědětVymazat
  73. Žít, jen žít - Waldemar Matuška
    https://www.youtube.com/watch?v=3558hdptLbY

    OdpovědětVymazat
  74. Jacqueline du Pré, Dvořák Cello Concerto in B minor op.104
    https://www.youtube.com/watch?v=llB7NaWLUc4

    Na YT se mi zobrazilo jako Mohlo by se vám líbit - JÁ BEZ MAKEUPU
    Nevím, proč se mi to v nabídce objevilo. Nikdy jsem se nelíčila. Mám pocit, že nabídku tvoří někdo, kdo o mně něco ví. Tenhle pocit je pro mě zničující. Mám strach, aby se mi zase nerozeběhla paranoia.

    Michal Penk - O bláznech
    https://www.youtube.com/watch?v=cZAoHTnxeww

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno, nikdo Vás nesleduje, pro google jste nezajímavá a jediní nadpřirození skřítkové jsou tu trollové! :-)

      Já jsem zase hledala jednu šíleně starou písničku od Matušky (lidi, to byl hlas, poslouchám Sedm dostavníků a jsem u vytržení.. ), a skáče na mě Věra Martinová! No ale tahle písnička, sice pobožná - to si můžete odmyslet, ale dodává mi sílu teda absolutně. Snad i Vám! Krásný text.

      https://www.youtube.com/watch?v=WxpjoDrIUaI

      Vymazat
    2. Díky, marie, jenže mě teď většinou ovládají pocity a to je děs běs. Mně je úplně jedno, co kdo o mně ví, nemám tajnosti, navíc za ty roky tady a na A.cz jsem toho o sobě vyžvanila. A pak uvidím jako Mohlo by se vám líbit - JÁ BEZ MAKEUPU a hned se ve mně všechno naježí, v duchu ječím: No a co! Proč to sem dáváte?
      Z paranoii mám největší strach, protože ji nezvládám a jedině v ní mě napadly myšlenky na sebevraždu. Nedávno jsem v mixu měla Paranoid eyes, teď tohle. Vím, že si tím škodím, že mě to rozhazuje. Jenže moje emoce jsou silnější :-(

      Díky, tahle písnička se mi líbí. Jenže teď právě jsem v rozpoložení silného vzdoru, takže nejvíc z toho vnímám: "ať jsme tvůj zástup, přej nám ó pane náš" a poslední, co si přeju, je být v zástupu Božím.

      Vymazat
    3. Jen se vyvztekejte, to potřebuje občas každej.
      Jak si tak myslím, občas vyjedete, když Vám někdo jako sahá na svobodu, osobitost, prostě Vaše "já". Jako že Vás někdo chce ovládat - proto i ten silný odpor k manipulacím všeho druhu, který jste tu mnohokrát ukázala (pozor, to není kritika, naopak, tohle cítí každý, jen to můžou u různých lidí spouštět různé věci).
      No a ty reklamy jsou právě šíleně agresivní a útočí i na naše podvědomí. U nás v práci to ajťáci neustále někomu řeší v PC, lidi z toho jsou úplně zoufalí, kam až se jim reklamy dostanou a jak nevítané. Na mě dnes dvakrát - kromě té maturity, o kterou fakt už nemám léta zájem - vyskočila reklama na jisté pánské potřeby, ani jsem nevěděla, že existují!! :-))
      A fakt jsem v životě nic podobného nehledala a neodklikávala.
      Tož tak. Musela bych být úplně říčná vzteky, ze všeho. Ale co s tím nadělám.... Prý před tím není ochrana, jen částečně, to Vy jako ajťačka asi umíte.

      Vymazat
    4. To jste trefila přesně :-)
      Jak si ochránit počítač to neumím, nikdy jsem se tomu nevěnovala a asi nikdy umět nebudu, protože se mi do toho nechce. Kamarádi ajťáci znalí věci kolikrát zuří při nastavování bezchybného chodu.

      Vymazat
    5. V novém noťasu mi před časem vůbec nešly číst blogy, i jiné texty z webů - bylo to často zpoloviny překryté reklamami. To jsem si nějak nastavením sama odstranila (jo, sem dobrá! :-)). Ty komerční reklamy prostě se snažím nebrat na vědomí, občas přes ně i věším kapesníky, aby mi to tu nevystrájalo a neblikalo :-)
      Nejvíc mě vztekají reklamy na začátku a vprostřed videí, obvykle dojemných a emotivních, kde se najednou zjeví ukřičená kravina, je to pěst na oko a musí se čekat, až to jde přeskočit, to taky znáte. No prostě neustálý boj. Říkám si - to je daň za internet, se vším všudy. Tak ať to zvládáte!!!!! :-)

      Vymazat
    6. Díky, marie. Já reklamy většinou ani moc nevnímám. Většinou mi dávají zabrat, když jsem v paranoie. Ale to JÁ BEZ MAKEUPU nebyla reklama, to bylo v nabídce mezi písničkami na yutube. Už jsem v pohodě. Ještě jednou díky.

      Vymazat
  75. Art Garfunkel - Bright Eyes
    https://www.youtube.com/watch?v=cGyQmH9NZcw

    Coldplay - Paradise
    https://www.youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg

    OdpovědětVymazat
  76. Přidávám se k Marušce - nikdo nás tu cíleně nesleduje, Anno. Něco si na nás reklamy pamatují a více je nabídek zcela náhodných - přehlížejte je.
    O zápřednici čtu poprvé, něco si o ní najdu.
    A veliký úplněk jistě nad mraky svítí krásně jako včera - jako bych ho viděla.

    Dobrou noc všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Babo Jago. Paranoia ví své. Blázni nemají jednoduchý život.

      Nezmaři - Ukolébavka
      https://www.youtube.com/watch?v=5syGE7DPzGY

      Vymazat
    2. Já se stěhovala před třemi lety a nakupovala jsem na netu různé kousky nábytku a vybavení.
      Lezou mi na to reklamy dodnes. A když se na netu jen na nějaké zboží podívám, už mi pak několik týdnů nabízejí podobné věci.
      A to nepíšu o tom, jak jsem si vybírala auto... :-)

      Vymazat
    3. Bylo moc vjemů, spousta gratulací, k tomu úplněk, to dá zabrat každému. A nakonec, kdo je vlastně normální?
      Hezký večer a ať je ráno lepší večera :o)
      https://www.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4&index=5&list=RDf4hsC0nRvZM

      Vymazat
    4. Reklamy mně taky někdy lezou na nervy a někdy beru osobně, že si pamatují, co jsem kdy sháněla. Ale dnes to JÁ BEZ MAKEUPU nebyla reklama, ale video v nabídce na youtube s upozorněním Mohlo by se vám líbit. Vzhledem k tomu, že jsem život prožila bez makeupu, tak mě to dostalo. Ale už jsem se uklidnila. Díky.

      Vymazat
    5. Liško, máte pravdu a díky, přesně tohle mi teď sedlo :-)

      Vymazat
    6. Greek Zorba Alexis Zorbas
      https://www.youtube.com/watch?v=2AzpHvLWFUM

      Vymazat
    7. A tohle zas mně. Miluju Zorbu. Přesně do mého naturelu. Ten tanec, to je wow!

      Vymazat
    8. Taky miluju Zorbu. Taky přesně do mého naturelu :-) A tohle filmové zpracování mám radši než knížku.

      Vymazat
  77. Tak už to bouchá z křoví i na fotbalisty.

    LIGA MISTRŮ: Výbuch u autobusu! Duel LM v Dortmundu odložen, Bartra zraněný

    http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-evropske-pohary-liga-mistru/299687/online-vybuch-u-autobusu-duel-lm-v-dortmundu-odlozen-bartra-zraneny.html

    OdpovědětVymazat
  78. Kechlibar- Universální slovní omáčka
    https://kechlibar.net/wordpress/2017/04/11/univerzalni-slovni-omacka/
    Anglicky, německy, švédsky, francouzsky, italsky, španělsky, česky. Pořád to samé. Ještě, než krev zaschne na chodníku, dozvíme se od našich politických lídrů, že:

    jsou hluboce šokováni,
    útok důrazně odsuzují,
    s pohnutím myslí na oběti a jejich příbuzné,
    nadešel čas pro semknutí se a solidaritu,
    teroristé nás nikdy nezastraší (koho „nás“?),
    a zejména nikdy neuspějí v tom, změnit náš způsob života.

    Tato záplava posvátných frází se opakuje ad nauseam. Číst to jednou nebo dvakrát, nic bych neřekl. Ale podesáté, podvacáté, potřicáté, to už jednomu opravdu leze krkem....
    ...Představa našich lídrů, že si nějakým způsobem kolektivně navykneme na projížďky příliš zbožných kamioňáků po pěších zónách měst, a přitom dále budeme u voleb odevzdávat hlas těm politikům, za jejichž mandátu se takové věci rozmohly, je naprosto ahistorická. Takhle lidská společnost nefunguje. Dojde-li ke změně bezpečnostních poměrů, dojde i ke změnám nahoře, jenom s určitou setrvačností. Možná toto je ten důvod, proč tak zuřivě tweetují: ach, udržet se u moci ještě jedno volební období! Ještě aspoň jedno!...

    OdpovědětVymazat
  79. Ani nacistický vůdce Adolf Hitler se nesnížil k tomu, aby během druhé světové války použil chemické zbraně. Na tiskové konferenci prohlásil mluvčí Bílého domu Sean Spicer, který tak okomentoval chemický útok v Sýrii, ze kterého Spojené státy viní režim tamního prezidenta Bašára Asada. Na následný dotaz novinářky o upřesnění, co přirovnáním k Hitlerovi myslel, vysvětlil, že nacistický vůdce nikdy chemický arzenál nenasadil způsobem jako Asad. Hitler je nicméně zodpovědný za vyhlazovací tábory, kde nacistické Německo masově likvidovalo především židy v plynových komorách.

    Ach, ti Amíci!

    OdpovědětVymazat
  80. Nad Českem byl vyfocen unikátní nadoblačný blesk elf

    http://www.tyden.cz/rubriky/veda/veda-a-my/nad-ceskem-byl-vyfocen-unikatni-nadoblacny-blesk-elf_425454.html

    A já konečně vím, kde se v poslední dny poflakuje náš Ládik !!!: on to lovil a vyfotil, toho Elfa! S těmi jeho foťáky. A vůbec se nepochlubil.

    OdpovědětVymazat