08 června, 2017

KRTINEC č.225

204 komentářů:

  1. Díky, pane domácí.

    Amalia Rodrigues - Nem As Paredes Confesso
    https://www.youtube.com/watch?v=2Hm692FACmM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kytka k prvenství, Anno:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/gMWl
      Už jsem u 21. kostela - pokud bude zítra teplo více než přes moc, tak alespoň vím, o co přijdeme.
      A jedna bezinka z Biskupského náměstí v Olomouci - větší jsem zatím nepotkala:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/gMWe

      Vymazat
    2. To snad není bez - není to nějaký jeřáb?
      Pozdrav Anně.

      Vymazat
    3. Bezinky jsou černé kuličky, to jste vedle.

      Vymazat
    4. Díky. Taky si myslím, že to není bezinka, ale jeřáb.

      El condor pasa - PERU
      https://www.youtube.com/watch?v=M_gSydN_BYM

      Vymazat
    5. Bez je keř.
      Toto je s největší pravděpodobností jeřáb břek /sorbus torminalis/.

      Jakelin

      Vymazat
    6. Dík všem za upozornění na omyl. Foceno před týdnem zdálky, listy a vůni si nevybavuji. Až půjdeme okolo, prohlídnu si pořádně.

      Vymazat
  2. Večer jsou v bedně Brdy ... Tři Trubky.

    OdpovědětVymazat
  3. Preference letí k zemi
    bohouš na to hloupě tlemí
    chovanec si drápe rozkrok:
    no nic naplat, je to pokrok.
    O 5% za 3 týdny
    zůstatek je hodně bídný.
    Je třeba se vzchopit, hoši!
    Nebo máme po rozkoši!
    Nádo jíti mezi lidi
    po čem jejich srdce pídí
    to jim třeba rychle slíbit
    soupeře na vrata přibít.

    OdpovědětVymazat
  4. Wabi a Miki Ryvola-Jarní kurýr
    https://www.youtube.com/watch?v=qJmdt4wxY94

    Radůza - Rixum pix
    https://www.youtube.com/watch?v=IqoUOngvJDQ&list=PL84FF37424000B61E&index=47

    OdpovědětVymazat
  5. Za prvenství jahodu:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gMf2

    OdpovědětVymazat
  6. Tisknou se ještě vůbec papírové noviny? Nebo jen reklamní letáky, kterých je v každé schránce tolik, že se do ní nevejdou?
    Docela bych se divila, kdo by je kupoval. A četl. Soudíc podle dalších blogů - p. Hamáčka a p. Hvížďaly.... a jak vidím, další, kdo řeší propad preferencí čeesesdé: Lipold by na to šel přes pivo.

    U Hvížďaly čtu: " Tyto občany tradiční témata ČSSD nezajímají. Vzdělaní lidé mají upřený zrak do budoucnosti a zajímá je, jestli budou moci dopřát svým dětem dobré vzdělání i doma a nebudou je muset posílat do zahraničí. Jak se vysoké školy budou schopné lákat na přednášky zahraniční profesory, jak se bude propojovat školství s praxí, kolik investic půjde do vědy, nových technologií a do informatiky, protože to jsou obory, které rozhodnou o kvalitě našeho života."

    Tak za prvé: lidi nezajímá jen výběr témat, ale hlavně to, jak strana své cíle plní. Pokud táhne zemi do Unie, aniž by dělala cokoli pro její bezpečnost (obé je protiklad, který lze těžko spojit), a má v čele ukecaného, nicneříkajícího plácala, jehož osobním cílem je podle všeho sám co nejdříve zasednout v Evr. parlamentu, asi nikoho příliš nezaujme.

    Za druhé: tu vysokou a stoupající vzdělanost bych konečně velmi ráda viděla nějak doloženou! Doufám, že si autor neplete úroveň dosažených znalostí a kompetencí, ono vzdělání, s pouhým dosažením "papírů", diplomů a vysvědčení. Tak hluboko snad ještě neklesl.

    O úrovni znalostí a dovedností žáků školního věku mluvím velmi často s kolegy ze ZŠ i G, a řeč je to vždy velmi neradostná. Letos u maturit nejeden absolvent gymplu nevěděl, v kterém století žil B. Smetana a neznal jediné jeho dílo, uvádím jen tak namátkou ze své oblasti. Podobné je to ale v každém předmětu. Je to jen chyba školy? To je na jinou diskusi, ale Hvížďala by si tu "rostoucí úroveň" měl vážně ověřit. Samotnou by mě moc zajímal malý test znalostí a dovedností těch ctižádostivých mladých lidí, toužících po nejlepším vzdělání.
    Vsadím krk, že 90 % vysokoškoláků mělo hlavní cíl svého studia co nejsnazší a nejrychlejší získání dokladu o absolvovaném studiu. Měl by si to Hvížďala ověřit, než něco tvrdí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Česko v datech08 června, 2017 18:51

      Přehledně o vysokých školách: Kam se vejde 311 tisíc českých studentů
      O počtu vysokých škol - těch veřejných i těch soukromých - je v dnešní době snadné ztratit přehled. Podle Registru vysokých škol a uskutečňovaných studijních programů se jich u nás nachází celkem osmašedesát, z toho 26 veřejných, 40 soukromých a 2 státní (Policejní akademie ČR v Praze a Univerzita obrany v Brně).

      Dohromady je v lednu 2017 navštěvovalo přes 311 tisíc studentů. Největší podíl měla na tomto počtu Univerzita Karlova v Praze, jejíchž 17 fakult dohromady pojme přes 46 tisíc lidí (všechny pražské vysoké školy dohromady jsou pak „domovem” pro více než jednu třetinu všech českých studentů). Masarykovu Univerzitu v Brně navštěvuje necelých 32 tisíc studentů, další čtyři vysoké školy (Univerzita Palackého v Olomouci, České vysoké učení technické v Praze, Vysoké učení technické v Brně a Česká zemědělská univerzita v Praze) se dostanou na počet zhruba dvaceti tisíc studentů.

      Vymazat
    2. Díky. Tahle čísla se jistě zjistit dají.
      Teď jde ale o tu kvalitu, výsledky studia. Neboli kvalitu voliče, o níž se v článku mluví. A jestli s ní lze počítat jako se zárukou "něčeho"....

      Vymazat
    3. už jsem to psala včera,např. dřív provozního v kině mohl dělat vyučený, zároveň byl promítač a údržbář, takže stačila brigádnice nebo důchodkyně na pár hodin k pokladně a na úklid, což v případě výpadku zastal ten provozní,a kina byla narvaná.Vstupenka 8 korun, děti 3. Dnes dělá ředitelku ( nikoli provozní) kina slepice, co absolvovala dějiny filmu a divadla na universite, promítat neumí, nic neopraví, do kasy si nesedne,má přeci vysokou, tak má pod sebou 10 lidí dotovaných městem a do kina chodí průměrně tak 8 lidí za 150 za lupen. Takže 19x dráž, ale málokomu stoupl za 27 let plat 19x a mnoho kin muselo zavřít, prodělečná jsou skoro všechna mimo multiplexu, kde je vstupné dokonce 4 kila.

      Vymazat
    4. Já byla naposledy v multiplexu na Pánu prstenů - a když si vzpomenu na ty žvejkaly popkornů, co věčně chodili během filmu sem a tam, co se bavili jako v obýváku u TV (sdělovali si své okamžité "myšlenky"), no... šla jsem znovu dopoledne, když byl sál skoro prázdný, sedla jsem si co možná nejdále od puberty - a bylo to naposled.
      Raději oželím plátno a vše, co s tím souvisí... a koukám na filmy na notebooku.

      Vymazat
    5. Alena: musíte chodit na filmy, na které nechodí puberťáci. :-)
      Nebo na přenosy z Metropolitní :-)

      Vymazat
    6. Já měla vždy raději živé operní představení, i když to někdy s výkony hapruje... :-), ale když to pak vyjde, nádhera!

      Vymazat
    7. Ad: Česko v datech

      "...Kam se vejde 311 tisíc českých studentů..."

      "...pro více než jednu třetinu všech českých studentů..."

      Data by mali byt presne. Ide o ceskych studentov, alebo studentov ceskych skol? :-).

      Vymazat
  7. Noři a Švédi - stačí si přečíst jejich současnou literaturu a shlédnout pár seriálů a filmů - pedofilie, incest, všechny možné perverze a úchylky, jsou to chudáci.
    A Barnevernet - to je jen zdroj pro pedofily a obchod s dětmi. Stát děti krade rodinám a dává je placeným pěstounům, ti jsou velice dobře živi jen z pěstounství, čim je dítě více "problematické", tím dostávají víc peněz. Dítě nemá žádnou ochranu, jde od jednoho "pěstouna" k dalšímu, až dospěje a začne svůj truchlivý osud předávat dál.
    Pro nevěřící - podívejte se na norský seriál Øyevitne z roku 2014
    https://www.csfd.cz/film/69811-ocity-svedek/prehled/
    Hlavní hrdina je v pěstounské péči u cizích lidí, pán živí celou usedlost z peněz, co na chlapce dostává. V průběhu děje vyjde najevo, že matka chlapce se upíjí k smrti, že také prošla "pěstounskou" péčí a nebyla stavu se postavit do života a založit funkční rodinu. A tak je to kolem nich všude.
    Mimochodem, jediné záběry z Osla jsou z policejních kanceláří, ulice s chodci prakticky neukáží, protože tam je černo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno,
      v Norsku žije dcera, mám norskou vnučku, která nemluví česky, párkrát jsem tam byl, dcera pravidelně jezdí sem, přijede za pár dnů...druhá dcera sice žije tady, ale obě absolvovaly norské střední školy...

      Jsem ke spoustě věcí v Norsku velmi, velmi kritický, ale tak mizernou prognózu jako má ČR přece jen nemají.

      Co se týče státní organizace péče o děti u nás - trochu do toho vidím, Braneverent tu sice ještě nemáme, ale mohl bych vyprávět české horory, kterým byste nevěřila.
      A bude podstatně hůř, už se na tom pracuje.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Já jsem k nim skeptická a nemyslím si, že co se týče rodinné výchovy a rodiny vůbec jsme na tom hůř (a určitě nepěstujeme incest), ale váš názor respektuji.
      Zdravím!

      Vymazat
  8. Ježiš, ten Sedláček je ale v.l!
    http://jdem.cz/c9vqh3

    ..."Je pomalu na čase přemýšlet o funkčním přechodu politiky z typu 0 na typ 1. ...Touto novou nadějí zdá se mi být Macron a staronovou sílu objevivší Merkelová. Snad se i Česká republika vzpamatuje a vyrazí stejným směrem..."
    ---
    HUŠ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doníčkovo zamřížované okénko ?08 června, 2017 19:02

      Ostře sledovaná výpověď: Jsem si jistý, že Rusové zasahovali do voleb, prohlásil před senátory odvolaný šéf FBI. Může vážně ohrozit prezidenta Trumpa
      HN

      Vymazat
    2. Co Rusové, nebojme se říci, že to byl přímo Putin, ne? Ten dokáže vše, ovlivnil volby v USA (a Hillary by byla tak skvělá - bůůůhůůů), v Británii (to se teprve chystá), v Rakousku, ve Francii - je to prostě kouzelník, lepší než Chuck Norris! :-)

      Vymazat
    3. Z článku:
      "Spolupráci mezi národy (NATO, EU), která jediná by mohla věc řešit, se brání a otázky, které vyžadují nadnárodní spolupráci (finanční krize, ekologická hrozba), bagatelizuje."

      Myslím, že pan Sedláček v té klíčové formulaci svého (a Macronova, Merkelové) názoru zapomněl připsat dost důležitá slova: VÝHODNÉ spolupráci mezi VYBRANÝMI národy (NATO, EU)... Ty ostatní národy nejsou spolupráce hodné a bude s nimi naloženo tak, jak si zaslouží a jak MY budeme potřebovat.

      Ale to už všichni vědí, tak nevím, proč autor skrývá tuto zásadní myšlenku za mlhovinu abstraktních teorií. Ne moc šikovně.

      Vymazat
  9. Bezdětní evropští vůdci …
    Ruský levicový intelektuál Eduard Limonov se zamyslel nad zajímavou okolností:
    "...Měl bych tu další seznam, a rovněž nepříjemný: evropští lídři jsou bezdětní!
    Angela Merkel nemá děti – Němka číslo jedna.
    Theresa May nemá děti.
    Emmanuel Macron – ten mladý ničema, nemá děti. Jeho žena-babička děti má, ale on ne. Paolo Paolo Gentiloni – italský lídr, je také bezdětný.
    Mark Rutte – holandský premiér, je bezdětný.
    Jean Claude Juncker – předseda Evropské komise, je bezdětný.
    Stefan Lofgven – švédský premiér, nemá děti
    Dalia Grybauskaite – ta tetka (prezidentka) z Litvy, podle mého je také bezdětná.

    Doplňte si další lídry, pokud o nich víte, a zamyslete se na tímto: – proč vlastně nemají děti? Zároveň všude kolem šíří prohlášení o veřejném blahu a organizují vám budoucnost, ale sami děti nemají..."
    http://limonov-eduard.livejournal.com/1097642.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... a já dodávám:
      u nás Havel....
      A v Irsku je nyní premiérem Leo Varadkar, syn emigranta z Indie. veřejně se přiznal k 4% orientaci...

      Já se neposmívám bezdětným lidem, ale jako politici ve vrcholných funkcích takoví lidé nemají zpětnou vazbu. Nezajímá je, co bude potom, co připravují pro další generaci. Zajímá je jen teď - žít, užít a po nás potopa.

      Vymazat
    2. Kolik jich má Sádik Chán? Odhaduju 50.

      Vymazat
    3. když jich má tolik, tak to je jak žádné, určitě je ani nedokáže vyjmenovat.Musi mít od nich odstup, jinak by se zbláznil, tudíž žádný vztah ani emoce.Nektere možná ani nezná, zvlášť ty od neoblíbených manželek.

      Vymazat
    4. Takových článků už jsem četla více. Složitá otázka.
      Rozhodně nejde říci - má děti, je dobrý člověk, a naopak.
      Lidi, kteří nemůžou nebo nechtějí mít děti z důvodu plánované profesní kariéry, bývají často spolehliví (pracovně), nic je nerozptyluje, jdou si za svými cíli a tudíž za cíli zaměstnavatele, plní bez okolků i náročné úkoly a nedbají na časovou náročnost - znám pár takových lidí.

      - Z druhé strany - snáze se mezi nimi najde bezohledný, ambiciózní sebežrout, myslící jen na svůj prospěch, schopný i leváren - to záleží na jeho morálce a charakteru.

      Měl by se od politika pro vysoké řídící funkce vyžadovat vysoký morální kredit, který velmi dlouhodobě, celoživotně, prokazuje. Protože velká míra lidskosti, soucitu, ochranitelství vůči potřebným, vcítění se do všeho, co souvisí s péčí o děti a mládež a to, co znají matky a otcové jako "myslet na budoucí blaho svých dětí", by se od nich vyžadovat měla.
      Na jejich obranu - mnozí se realizují v dětech nejbližších příbuzných, k nimž můžou mít i téměř rodičovský vztah.
      Kdybych měla rozhodovat, do úplně nejvyšších státních funkcí bych je přece jen nevolila, nebo jen výjimečně. A je fakt, že jich je v poslední době všude plno.

      Vymazat
    5. No, Marie, tihleti, mnou vyjmenovaní, to nebudou zrovna rodičovské typy, že? Asi se nechystají budovat lepší svět pro své případné synovce a neteře... :-)

      Vymazat
    6. Alena:
      Snažím se jich nějak "zastat", snad proto, že znám hodně bezdětných lidí. Jde to ale ztuha, v nejvyšších funkcích. Nedovedu si dost dobře představit, zda a s jakým plánem myslí na budoucnost.
      Vadí mi, že nás všechny chtějí vést, řídit a usměrňovat, tvrdí, že vědí, co je pro budoucnost země/Zeměkoule nejlepší, když ale sami k té budoucnosti mají jen neosobní vztah. A ještě: nejvíc se prý člověk naučí od vlastních dětí.
      Jak se ale do těch funkcí mohli dostat? Asi je naivní v tom hledat logiku.

      Vymazat
    7. A musím dodat, že z těch jmenovaných mám malé povědomí jen o některých, některé neznám vůbec. Takže čiré obecné úvahy.

      Vymazat
  10. J.S.Bach - Toccata and Fugue in D Minor
    https://www.youtube.com/watch?v=ho9rZjlsyYY

    Pavel SPORCL - J.Suk, Raduz and Mahulena
    https://www.youtube.com/watch?v=bo5_1u3jPsQ

    OdpovědětVymazat
  11. Kdopak se to v Číně v květnu zúčastnil jednání Fóra o Hedvábné stezce? Jak tam podle naší ČT kromě presidenta Zemana nikdo z Evropy přece nebyl?!
    http://jdem.cz/c9vsd5

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. copak Evropa, ale hlavně08 června, 2017 22:37

      V žádném letadle do Číny nesmí chybět Jaroslav Tvrdík a Jan Kohout a připojili se i prezidentův (neoficiální) poradce Martin Nejedlý (s diplomatickým pasem) a (oficiální) kancléř Vratislav Mynář (bez bezpečnostní prověrky).

      Vymazat
    2. No, já myslím, že kromě významných premiérů a presidentů zemí z celého světa tam např. byli premiéři Polska, Maďarska, president Španělska a jiní. Ale vás zajímá jen Zemanův doprovod, nenávist vám asi nějak zamotala hlavu.
      Tomu se říká - přes stromy nevidět les :-)

      Vymazat
    3. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá09 června, 2017 00:25

      Bylo mi ho spíše líto.

      Vymazat
    4. není nad elitu09 června, 2017 08:50

      Jede se mnou elita, říká před misí v Kazachstánu „Milošův přítel“ Zbytek
      9. června 2017 7:00
      Spoluzakládal Stranu práv občanů, měl vliv na Zemanovu úspěšnou prezidentskou kandidaturu a prezidenta dodnes často doprovází na zahraničních cestách. V pátek pak Zdeněk Zbytek, někdejší tankista a dnes podnikatel s hlavním zaměřením na energetiku, odlétá na důležitou misi na EXPO 2017 v Kazachstánu. „Jede tam se mnou elita,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro MF DNES.
      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zdenek-zbytek-rozhovor-mf-dnes-dmm-/domaci.aspx?c=A170608_214631_domaci_hro

      Vymazat
    5. každý den začít chvilkou nenávisti k Zemanovi - novinářům i vám asi bez toho netráví... copak to bude zítra? Kdopak se zase provinil tím, že chce obchodovat bez toho, aby to za nás přeprodávalo Německo?

      Vymazat
  12. Dobrou noc!

    The Willow Song
    https://www.youtube.com/watch?v=4iYm2MQWPUA
    Shakespeare Othello Act IV scene iii

    Seděla dívenka
    pod javorem,
    vrbičko, vrbo zelená,
    oči si mohla vyplakat skorem,
    vrbičko, vrbo zelená,
    potůček vzdychal
    a s každým vzdechem,
    vrbičko, vrbo zelená,
    ze smutku kámen
    obrůstal
    mechem,
    vrbičko, vrbo zelená,
    vrbičko, vrbo,
    mým věncem buď.

    OdpovědětVymazat
  13. 18000 kroků, necelé 2 hoďky běhu, Měsíc oslňoval. Srny na loukách byly vidět, měly větší odstupovou vzdálenost, než normálně. Psi mě úplně zasklili. Bezvětří, 12°C, vonělo seno.

    OdpovědětVymazat
  14. Teď jsem byl plašit kunu, je mezi latěma, mezi pojistnou hydroizolací a taškama. Odpoledne jsem pár tašek nadzvedl a podložil, nastříkal sprej proti kunám. Září na to 2 plašiče, značkování mám po její cestě od lesa a kunu jsem slyšel až z postele. Svítil jsem čelovkou, ta jí vadí. Jestli utekla, nevím. Možná s ní udělám krátký proces.

    OdpovědětVymazat
  15. Tužka napíše,...vzpomínám, jak jsem jako dítě viděla chycenou kunu v laťové bedně na brambory. Táta spolužačky si udělal vlastní sklapovák, chytil kunu na odrostlé živé kuře, ale ty latě musí být dost blízko, má neuvěřitelně pružné tělo a protáhne se mezerou, kde by to laik nečekal,...a kde se poloviční kočka neprotáhne,...má v oblibě vejce,...a taky borůvky,...její trus je v létě barevný od borůvek, a odvést. V chytrých knihách píší, že rajon kun je o průměru až 30 kilometrů. Pokud má už mláďata, / kunčata, kuňata, kuničky,/, tak se vrátí, má dokonalou orientaci a paměť a čich.

    Občas mi projde zahradou, asi,....najdu někdy trus a ve sněhu stopy,....mám hodně hnízdních budek, jsou opsazené, to ji láká, ale je to v teritoriu chráněném psy, ti jsou s ptáky v dobrém soužití, tak doufám, že se jí nedaří je ničit.

    Kosi už vyvedli druhé mladé, pak vrabci, a lejsek šedý, rehek ještě krmí,...ostatní jsou více tajuplní, nemám tolik času hodiny v úkrytu sledovat ty plašší druhy, zda u mne zahnízdili.

    Tužka, u nás je měsíc za mraky,....žeby zase zkráplo,....ještě nezalévám,....zem krásně voní,...a keře taky,...jistě, je nejhezčí období roku,...červen,...

    OdpovědětVymazat
  16. Slunko je vysoko, patulínek, velké úkoly - třeba vstávat.

    OdpovědětVymazat
  17. Hlavní novinová zpráva: Sobotková už má bohuša taky plné zuby, bude hledat jiný rámec soužití s ním.
    Stejně je divný, že tak dlouho drží ve funkci, po tolika lapáliích. že je mu strana milejší, než rodinný život. Nějak se vžil do své role fackovacího panáka a dělá mu to asi potěšení. Vždyť by se mohl živit jako advokát obyčejných lidí nebo zaorálkův šofér.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. některé vztahy se vyčerpají a 15 let je tak akorát dlouhá doba.Nejsou první ani poslední a je vidět, že to může potkat kohokoli.Chudaci děti.

      Vymazat
  18. Píšu z dálky, dnes se asi k počítači nedostanu. Tak jen popřeju - hezký den.

    OdpovědětVymazat
  19. koupili byste si knihu, beletrii za 350? Já ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám 5 pytlů cementu po 25kg a ještě benzín na dovoz.

      Vymazat
    2. i když já chutě zabetonovat planetu též nesdílím , hodně bych se rozmýšlela, zda zakoupit.

      Vymazat
    3. To: Gaia
      Pokud bych naznala, že ji budou číst i jiní a já se k ní budu vracet, tak ano. Číst úplně novou knihu je také požitek.
      Máte na mysli nějakou konkrétní?

      Vymazat
    4. Ládík
      i na výšku nic moc, vápenec v čudu a na obzoru krabice

      BJ
      ne , obecnou beletrii, kterou ještě chce překladatel zdražit o dvacku, aby si taky přišel na své

      Vymazat
    5. Takhle obecně o nákupech neuvažuji a blog pana překladatele jsem sice otevřela, ale co předlouhý nečetla. Asi dle uvedené ceny překládá tlustospisy. Že by hodně prodejné? Nevím, zda jsem se s některým jeho překladem potkala.

      Mějte se tu, vyrážíme přece jen i v tom teploučku na Noc kostelů. Snad nezapomenu vyfotit i květy a listy toho mnou nesprávně pojmenovaného stromu, určitě kolem něho půjdeme.

      Vymazat
    6. Vyfoťte i kmen, tj. jak vypadá kůra.
      Příjemnou kostelní noc.

      Jakelin

      Vymazat
    7. Žádná krabice, ale pískovcová přizdívka škaredého soklu.

      Vymazat
  20. Bití žen v islámu
    https://www.youtube.com/watch?v=e_hLg5WvUw0

    OdpovědětVymazat
  21. A máme zde první mediálně zveřejněný bezdůvodný útok "uprchlíky" u nás.

    https://www.novinky.cz/krimi/440372-uderem-pesti-skolili-mladici-v-centru-prahy-muze-k-zemi-utocniky-hleda-policie.html

    Toto je např. v Německu na úplně denním a nočním pořádku.
    Chovanec a celá vláda lžou.
    Brno samý exot a nejsou to jen studenti.
    Minulý týden např., když jsem si šel obnovit předplacenou šalinkartu, seděla na schodišti vedle Grandu tlupa postarších Arabáčů a nechutně slintala a pořvávala na okolo jdoucí ženy. Dokonce cosi řvali i na mně, asi jsem jim na chvíli zastřel výhled.

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba to je podle práva šaría a to musí PČR respektovat.

      Vymazat
    2. Stalo se to v praze
      kde je pořád blaze.
      Tři muslimští mladíci
      svobodně si chodící
      ráno o půl sedmé
      kdy už nebe bledne
      vyhlídli si křesťana
      co měl v sobě frťana.
      Dostal pěstí mezi kuky
      teď má život bez záruky
      leží někde na áru
      skončil s pitím u baru.
      Tři muslimští kamarádi
      vesele se spolu radí
      co vymyslí na zítra
      třeba zajdou do vnitra
      obohatit chovance
      o rány a kopance.

      Vymazat
    3. Policie hledá svědky
      nevidomé, báby, dědky
      po brně je prohání
      vymlátí z nich přiznání.

      Vymazat
    4. Já vám to říkala - v Opletalce, v ulici Politických věznů, na Václaváku - tam už jsou nasáčkovaní....

      Vymazat
  22. Výstavba nového sochařského parku na zarostlém hřbitově; dobromysl ještě nekvete; jasany usychají - mají nějakou nevyléčitelnou houbovou chorobu, jako nedávno jilmy:
    http://www.jpeg.cz/images/2017/06/09/FerWD.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/06/09/xhztQ.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/06/09/Kn8d4.jpg

    OdpovědětVymazat
  23. Já se dnes vracela z chaty do Havly a přede mnou na křižovatce stálo auto se zajímavou značkou:
    https://s13.postimg.org/u2xfkmup3/auto.jpg
    :-)
    Za co všechno lidi nedají peníze?

    OdpovědětVymazat
  24. Mladík v Londýně pobodán mačetou. Nejde o terorismus, uklidňuje policie
    http://jdem.cz/c9v5r2
    Tak to mě fakt uklidnilo. Přece mačeta, tu nosí každý druhý Londýňan, ne? Běžná věc, v Londýně.
    Ale jen mě mate, že přitom v Anglii nesmíte nosit žádný nůž, je to nezákonné!!
    http://www.truthinourtime.com/forum/showthread.php?t=42748
    A např. v Tescu a jiných obchodech, kde prodávají příbory (i plastové příbory na jedno použití!) mají u nich varovné nápisy a toto zboží si nemohou kupovat nezletilí (druhý obrázek shora – „bude vyžadován doklad o věku s fotografií, v případě pochyb nebude zboží prodáno“ – příbor!)! Také kampaně typu „Stop knifes, save lives“ (Zákaz nošení nožů zachrání životy) hodně pomohly, ti tři, co útočili v Londýně v neděli s 30 cm dlouhými noži, byli určitě rádi, že spořádaní Londýňané nemají v kapse ani rybičku.
    A o střelných zbraních ani nemluvím, ty nesmí nosit ani policisté.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kudly jsou v kursu a mládež se přizpůsobí. Včera jsem šla do města a tam viselo tablo, podotýkám, že našich českých dětiček, kde učitele navlékli do zeleného mundůru, ve kterém lékaři operují, ( už toto mi přišlo divné, učitel v podstatě v maškarním kostýmu na tablu) ten učitel drží v ruce mačetu a pod ním nápis, to bude masakr.
      katastrofální nevkus dle mého, ale toto si vymysleli studenti a učitel akceptoval a ještě poslušně panáčkoval.

      Vymazat
    2. Jo, nevkus jako bombastický Londýn.

      Vymazat
    3. vůbec tohle převlékání do kostýmů v našem školství, teď jsem viděla fotky ze dne dětí jedné školy, asistenti byli převlečení za včelku Máju a Minie z Kačera Ronalda a Vodníka ( asi co v půjčovně zbylo, jinak nechápu ten různorodý výběr). Nevím, jestli si jich děti pak víc váží, či jim to zvedne autoritu, či zda zrovna po tomto by toužili ti vyhořelí manažeři, vzdělané matky po mateřské či absolventi různých oborů VŠ s touhou učit, co píše Štefl . Ze školství dělají maškarádu, potom to bude přitahovat určitý typ lidí, třeba travestity.

      Vymazat
    4. Gaio,
      za celou tou maškarádou, co popisujete, je jedna věc - motivace. Motivace dětí ke škole. Děti nechodí rády do školy (většina, kterou nemotivují rodiče) a pokud v ní jsou, tak je nebaví učení, školní práce. Už dlouho je takový trend, přibližovat školu vnějšímu prostředí - zde i využíváním oblíbených postaviček z knížek a večerníčků. Že si tím děti školu jako více oblíbí.... A tak se učitelky oblékají při nejnemožnějších příležitostech do příslušných kostýmů, pořádají se spousty besídek a projektů, zase v kostýmech a s rekvizitami, atd. Dokonce - podržte se - je trend, aby učebnice připomínaly KOMIKSY! A několik takových už i je, pro 2. stupeň.
      Už od školky se tak dětem podlézá, jejich vkusu, místo aby se nějak usměrňovaly. Jenže dnešní doba velí - ustupte dítěti. Jeho práva nade vše.

      Vymazat
  25. Zajímalo by mě, jestli noční kostel nabídne něco víc, než denní kostel. Snad jiný pocit z teploty vzduchu.

    OdpovědětVymazat
  26. Vítám udovolenkovanou lišku, určitě se už těšila domů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, pane Ládiku, těšila, máte pravdu. Práce tu na mě čekala, prala jsem, vařila, uklízela a sekala zahradu, nemám potuchy, co se dělo, tomu nechávám zítřek. Jdu k sousedům s ouzem, olivovým olejem a čekuládou na znamení díků za starost o zvířenu a květenu :-)

      Vymazat
  27. Prý je čin v ramadánu aláhem 2x více hodnocený, než normálně. Je teprve polovina ramadánu, tak si ještě užijeme obohacení. Měl by parlament hlasovat, jestli bude ramadán státní svátek, že by se měsíc nedělalo, jenom činy pro aláha.

    OdpovědětVymazat
  28. Ramadán je státní svátek
    něco jako svátek matek
    každý na něj myslí
    celý rok si syslí
    prachy na tu slávu.
    Uříznutou hlavu
    nebo díru v davu
    přinese vlk samotář
    aláhovi na oltář.
    Saudský fatbalový manšaft
    předved kamarádšaft.
    Srali na minutu ticha
    jejich kámoš zrovná píchá
    lidi dlouhým nožem,
    co my robit možem.
    Posvítit na ajfelovku
    přebudovat minolovku
    na námořní taxi
    bo se to chce jaksi
    aby bílý kontinent
    vypadal jak orient.

    OdpovědětVymazat
  29. Olomoucká vonící bezinka - kdo nevěří, ať k arcibiskupskému paláci běží:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gMpL
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gMph
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gMp2
    Kdo asi z ní udělal strom?

    Univerzita neví, co s penězi - tady bude brzy odhalena lavička Václava Havla - aby jim ten stromek vydržel....
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gMp3

    Prošli jsme vybrané dosud nám neznámé (i známé) prostory (8 a bez davů), na gymplu Německého řádu a u baptistů se leccos zajímavého dozvěděli, podívali se na Sv. Kopeček z věže Husova sboru:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gMp6

    V kavárně u Sester františkánek jsem si ze "slovíček z bible na cestu" vybrala tuto moudrost - tak ať se nás všech drží:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gMp8

    Od rána nám krásně zahradnicky prší, k obědu bude k radosti mého jedince koprovka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To fakt vypadá jako bez, takový ušanovaný.
      U oné moudrosti - je to odkaz na korán?

      Vymazat
    2. Strom to ale nebude ... je to keř s hrubým kmenem. Listy to má jako bez, květy a kůru raky, vonělo to jako bez? U nás na kraji lesa má bez 10-12cm, víc ne, pak uschne.

      Vymazat
    3. 1 Korintským 13
      1Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale lásku bych neměl, jsem jenom dunící kov a zvučící zvon.
      2Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všecko poznání, ano, kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem.
      3A kdybych rozdal všecko, co mám, ano, kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje.
      4Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá.
      5Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy.
      6Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy.
      7Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá.
      8Láska nikdy nezanikne. Proroctví – to pomine; jazyky – ty ustanou; poznání – to bude překonáno.
      9Vždyť naše poznání je jen částečné, i naše prorokování je jen částečné;
      10až přijde plnost, tehdy to, co je částečné, bude překonáno.
      11Dokud jsem byl dítě, mluvil jsem jako dítě, smýšlel jsem jako dítě, usuzoval jsem jako dítě; když jsem se stal mužem, překonal jsem to, co je dětinské.
      12Nyní vidíme jako v zrcadle, jen v hádance, potom však uzříme tváří v tvář. Nyní poznávám částečně, ale potom poznám plně, jako Bůh zná mne.
      13A tak zůstává víra, naděje, láska – ale největší z té trojice je láska.

      Vymazat
    4. Tak toto jestli je fakt bez, tak by mne zajímalo, jak musí být starý, protože má brutální stromovitý kmen, korunu i výšku.
      škoda, že už nejsem v kontaktu se "strýcem virem", ten by to rozsekl ihned.

      Jakelin

      Vymazat
    5. U bezinky (u nás kozičky) žádná vysvětlující cedule není, asi žádná vzácnost. Zkusím se příležitostně doptat třeba na přírodovědě, i když katedru v centru města nemají, tak kolem ní asi moc nechodí.

      Večer je na ARTu pan Šporcl, v pondělí Don Giovanni s panem Plachetkou a jeho milou ženou. Bude na internetu.

      Vymazat
    6. Babo Jago, to je tedy úctyhodná bezinka. Já myslela, že je to jeřáb muk.

      K té moudrosti:
      Pavel Dobeš - Něco o lásce
      https://www.youtube.com/watch?v=sxY1vNA_fqs

      Marie Rottrová - Lásko voníš deštěm
      https://www.youtube.com/watch?v=m3KmYQ2NKXI

      Vymazat
    7. A ode mě pro BJ díky za upozornění - stihla jsem kus o Šporclovi, potěšilo opět.

      Vymazat
  30. Otázka v americké verzi Milionáře: Kdo může za všechny problémy?
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/06/10/vtip-na-tento-den-446/

    OdpovědětVymazat
  31. Vůně nealkoholického piva, Gutský vršek od Gutské bašky a Svátek tří bratří (STB) v Těšíně:
    http://www.jpeg.cz/images/2017/06/10/NyogW.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/06/10/wvb6o.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/06/10/7PXiV.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      Gutská baška je ta socha? To je nějaký kuchař, nebo jedlík?
      Nevím, kdo jsou tři bratři v Těšíně, kteří mají svátek.
      Ale mělo by se připomenout dnešní výročí lidické tragédie. Koukám, že některé komentáře našich skvělých novinářů na A.cz ji už taky převracejí vzhůru nohama, to se mi snad zdá.

      Vymazat
    2. to je bašta, ne baška ... asi jsou DDD

      Vymazat
  32. A teď nějaké drama na obloze, asy vyrazím pro zmoklíky:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gM17

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asy se Vám lýbý :-))
      Já jednou napsala hrubku jak čuně, hned jsem se omluvila, ale můj oblíbený anonym mi v tom vymáchal čumák...

      Vymazat
    2. těším se na případný popis...

      Vymazat
  33. tak se mi na zahradě u dlouho nepoužívaného pískoviště usídlili mravkolvi, snad 20 jamek a v každém byl jeden, tak jsem si hrála, házela jim tam mravence a oni je chytali, jak mravkolev Ťutínek ve Ferdovi mravenci.Zahradu mám 46 let, ale tohle na ni vidím poprvé.

    OdpovědětVymazat
  34. Vítám lišku z dálav a až si odpočine a dá vše do pořádku, doufáme v pár zážitků z cesty!

    Já jsem byla od čtvrtka v Praze, částečně za povinnostmi, částečně relax. Nocovala jsem u kamarádky, bydlí poblíž Hradu, tak jsme procouraly okolí, a taky kus nábřeží, vůbec je neznám. Všude je moc hezky, jen těch lidí a aut kdyby tolik nebylo...

    OdpovědětVymazat
  35. a je po dešti, ani moc nezmokly (y = správně)
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gM1O

    OdpovědětVymazat
  36. V Amsterdamz najelo auto do 5 lidí, 6 je zraněných, z toho 2 vážně. Abdula zadrželi, zkoumají, jestli mu auto taky nezpůsobilo zranění.

    OdpovědětVymazat
  37. Nedělní pracovní ráno
    proč Maria panno
    proč musím pořád robit
    kdy si mám šťávu dobít
    někde na horském chodníku
    dyť z toho chytnu koliku
    pořád myslet na termíny
    proč si nefotím lekníny
    ale jen noční oblohu
    ze svého brlohu.

    OdpovědětVymazat
  38. STB je 3denní festival u příležitosti mýtického založení Těšína. Příležitost pro kapsáře a ožraly k aktivitě nejvyššího stupně.

    OdpovědětVymazat
  39. Úderné muslimské kobylky
    s fronexovými křidýlky
    svoje rodiště opouští
    nechtějí už datle na poušti
    nechtějí dojit kozy
    potřebují mít vozy
    s více než čtyřmi válci
    jenže jsou zahálky znalci
    a vůbec nevědí
    že hodně žrádla nesnědí
    když mají malé žaludky
    že ne všechno jsou lahůdky
    že nejdřív musí prodat.
    Tak začli kolem bodat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to deziluze zjistit, že něco jako krásná panna na světě neexistuje.

      Vymazat
  40. Správný vítač
    má být kmitač
    a ne lempl
    hlídat templ.

    OdpovědětVymazat
  41. Už je to v Amsterdamu 8 lidí a byla to nehoda. Srazil je automobil a řidič pak s ním narazil do zdi. Je to v idnesu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aroslav Sušeň, Vidče
      Ne, 11. června 2017, 10:19:26 | Souhlasím | Nesouhlasím | +14 / 0
      Hmm... takže národnost není známa a policie to tají. Takže je evidentní, že to nebyl Holanďan, a protože to policie tají, tak nejspíš ani Evpropan.

      Obrázek o ochraně běžných evpropanů nemuslimského vyznání si udělejte sami.

      A zde je třeba si položit otázky...kdo jsme? co je stát? čí je ten stát? kdo si platí ty neschopné zkorumpované nýmandy bez špetky vlastního názoru v parlamentech? kdo si platí Policii? kdo si platí armádu? kdo by měl být chráněn? kdo by měl být potlačen?

      Pokud nás stát nechrání a nestará se o nás - k čemu nám je? Proč si je platíme? K tomu aby chránil a živil cizí vetřelce a teroristy? Vždyť jim všichni ustupují a tolerují to co by nám rodilým evropanům netolerovali.

      Státy nejsou schopny již po staletí integrovat ani romskou (křesťanskou) populaci. Jak se jim asi bude dařit s nově příchozími? 90% z nich jsou muži - mladí muži. Co bude až budou chtít ženy?

      Vymazat
  42. Dobré ráno, dnes opět slunečno, sucho, jdu zalévat a okopat rajčata, než přijde další vedro.
    To auto v Amsterdamu nemělo vůbec žádné zlé úmysly...

    A něco pro naše hudbymilky :-)

    http://www.reflex.cz/clanek/veda/79974/na-co-zemrel-bedrich-smetana.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za smrtelně nemocné považuju spíše ty, kdo ho nechají exhumovat, jen aby mohli dehonestovat.
      Jak píší v diskusi: jeden z mála, který ač zemřel, je s námi pořád.

      Vymazat
    2. Je toto dehonestující?
      Nejzávažnějším argumentem je pozitivní sérologie. Vzorky z orbity, nazální kavity, obličejových kostí a mumifikovaných měkkých tkání a z obou stran pánve daly pozitivní výsledky v TPHA +, FTA-ABS IgG, rychlý reaginový test +++.
      http://www.hoschl.cz/files/4579_cz_Smetana-abs.pdf

      Po určitý čas jsem věřil potomkům rozhořčeným "znevažováním" památky skladatele. Jak vidno, mylně, nicméně soudný člověk nemůže příjici považovat za nějakou dehonestaci postiženého.
      O onemocnění syphilitídou se uvažuje i u Beethovena, který prý využíval služeb prostitutek.
      http://www.peengel.cz/nesmrtelna_milenka.htm

      Architekt Jan Letzel, autor současného Památníku míru v Hirošimě, také zemřel na následky syphillis. Umenšuje to snad význam Atomového dómu?

      Vymazat
    3. JK
      Nejméně desetkrát jsem tu psala, že ať měl W. A. Mozart psychické problémy jaké chtěl, a můžeme je považovat za příčinu jeho psychologického profilu – osobnosti velmi labilní, nezodpovědné, atd. – je možné a podle mě správné od nich odhlédnout a posuzovat pouze výsledek jeho snažení, tj. kvalitu hudby, kterou zkomponoval. Proč pitvat strasti života, které musel překonávat? Stejně posuzuji – a většina soudných lidí – i dílo jiných umělců. K životní cestě přihlížet mohu, ale ne tak, abych planě moralizovala. Každý má svůj osud.

      Ze snah o dehonestaci B. Smetany MĚ rozhodně nepodezírejte. Ale četl jste článek, na který odkazujete? I tam se dočtete, že o chorobné příznaky, vedoucí k dohadům o jejich původu, „se záhy po jeho smrti vedly ostré spory, nacionálně zabarvené“. O kousek dál se dočtete o sporech německých a českých lékařů a muzikologů o jeho diagnózu – zda duševní choroby skladatele souvisely s jeho pohlavní chorobou. Dále jsou zmíněny „zlovolné pomluvy Smetanova pronásledovatele Pivody, který se domníval, že se Smetana nakazil od operní zpěvačky Lelly Ricci“, atd. Bulvárních článků, spekulujících o bouřlivém Smetanově intimním životě, jsem před léty četla spoustu.

      Mám před sebou knihu Bedřich Smetana – fyzická osobnost a hluchota, antropologa a lékaře prof. Emanuela Vlčka, DrSc. (2001). Píše v ní: „Smetanova hluchota z otologického hlediska nebyla ještě u nás zpracována. Příznaky onemocnění i způsob léčby vedou k závěru, že příčinou byla získaná lues a ohluchnutí nastalo v druhém stadiu choroby. Samozřejmě to nelze jednoznačně dokázat, a není to ani důležité. … Lues byla v minulém století velmi rozšířená a byla-li tato nákaza příčinou Smetanova ohluchnutí, šlo o vzácnou komplikaci a osud byl k němu obzvláště kruž a nemilosrdný. Jakékoli moralizování zde nemá místo. Druhé Smetanovo manželství nepatřilo mezi šťastná. Bettyna porodila druhou dceru ´těžce a nebezpečně, že to již naposled´ (Deník, 1863). Jakou měrou se tato událost podílela na skutečnosti, že manželský slib přestal být plněn? Roku 1865 si Smetana podtrhává v deníku větu: ´V domácím životě počíná moje štěstí vadnouti.´Taková situace pro muže v plné síle nepotřebuje komentáře.
      Případ Smetanův jako by ukazoval, že mimořádná kreativita, tento zvláštní a jedinečný dar, je více využita tím, kdo je stíhán ranami osudu. Po ohluchnutí Smetana tvůrčí aktivitu nezpomalil a s výjimkou posledního roku života neutrpěla tím kvalita jeho děl. Více než hluchotou a ušními šelesty trpěl sociálními důsledky nemoci. Je velkým příkladem osudem těžce stíhaného člověka, který se nevzdal.“ (s. 62-63)

      Velká část textu vyznívá jako obrana skladatele před různými nařčeními a očerňováními – tedy jsem si je sama nevymyslela! Slaboduchů je všude dost.

      Vymazat
    4. marie:
      Ze snah o dehonestaci B. Smetany MĚ rozhodně nepodezírejte.
      Jak jste na něco takového přišla?

      Vymazat



  43. Avatar
    Mephisto Václav Hořejší • před 20 hodinami

    BIS ve své výroční zprávě popisuje i užívané metody a cíle takzvané hybridní války. Cílem ruského informačního působení v českém prostoru v roce 2015 bylo podle BIS zejména:

    * oslabení informačního potenciálu země (utajená infiltrace českých médií, internetu a masivní produkce ruské státem řízené distribuce propagandy a dezinformací);
    * posilování informační rezistence ruské společnosti (prefabrikované dezinformace z českých zdrojů pro ruské publikum);
    * ovlivnění vnímavosti a myšlení českého publika a oslabení vůle společnosti k odporu či konfrontaci (informační a dezinformační zahlcení publika, relativizace pravdy a objektivity, prosazení motta „všichni lžou“);
    * vyvolávání či přiživování vnitrospolečenských a vnitropolitických tenzí v ČR (zakládání loutkových organizací, skrytá i otevřená podpora populistických či extremistických entit);
    * narušování vnitřní soudržnosti a akceschopnosti NATO a EU (pokusy o subverzi česko-polských vztahů, dezinformace a poplašné informace očerňující USA a NATO, dezinformace vytvářející virtuální hrozbu války s Ruskem);
    * poškození pověsti Ukrajiny a její mezinárodní izolace (zapojením českých občanů a organizací do Ruskem skrytě řízených vlivových operací na Ukrajině či proti ní).

    Takto vybudovaná (dez)informační struktura může být podle BIS kdykoliv použita „k destabilizaci či manipulaci české společnosti či politické scény, pokud to bude v zájmu Ruska“.


    Odpovědět

    Sdílet ›


    Avatar
    Alles vergebens Mephisto • před 20 hodinami

    A já sem furt přemejšlel, kdo nám to v té ČT, ČRo, MF a RP furt lže.
    A von to Putin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šéf BIS promluvil: Ruští špioni jsou profíci, vyvolávají tu pocit, že všecko je špína.
      Aktuálně

      Vymazat
    2. Já mám už dlouho podezření, že Rusové skrytě platí Jandu, Fendrycha, Palatu a celou sestavičku na Kavčích horách, aby dělali Putinovým odpůrcům ostudu.

      Vážně profíci, ti špioni.

      Vymazat
  44. Honzák, to tedy musí být vědec.
    V ČR stoupá počet dětí s vrozenými vývojovými vadami přesto, že jsou těhotné ženy sledovány s cílem je včas odhalit.

    já tvrdím, že doktoři ty vady vyrábějí, právě nadměrným sledováním a stresováním těhotných, neb tehotenství by si měla žena užít a ne prosedět v čekárnách bílých havranů a následně prosvěcováním bůhví jakým zářením a vlnami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikoliv "bůhví" nýbrž "gaiaví", je to výstižnější.

      Vymazat
  45. a srpkovitá anémie, dědičná choroba rozšířená ve střední, malarické Africe, to nám v obohacení českého genofondu ještě chybělo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň se u nás neuchytí s oteplováním se šířící malárie.

      Vymazat
  46. Zemanova soap opera s návštěvou Bílého domu je nové vlevo dole
    Svobodné forum
    PETR NUTIL
    8.6.2017
    Tahle soap opera mě začíná dost bavit. Návštěva Bílého domu je nové vlevo dole:

    OdpovědětVymazat
  47. 11. 06. 2017 15:16:12
    Přesně třináctého prosince loňského roku se na internetu objevilo cosi, o čem jsem si myslel, že s tím nikdy nesetkám.

    Památné věty, které mám na mysli, se objevily v diskusi jednoho z hlavních českých internetových deníků u článku o kontroverzním bourání budovy VZP na Vinohradech.

    Jeden z diskutujících se začal posmívat odpůrcům výrazných stavebních změn, za což byl druhým diskutujícím nazván chytrákem. Zdálo se, že začíná pěkná hádka. První diskutující se neurazil a dokonce dal částečně odpůrcům bourání za pravdu. Jeho odpůrce se následně omluvil za svou invektivu, uznal stanovisko protistrany a oba diskutující se nakonec shodli.

    Ano, skutečně - dva diskutující s původně opačným názorem se nenechali vtáhnout do spirály vyostřujících se internetových vulgarit, ale místo toho si vzájemně uznali opodstatněnost svých argumentů. Pro mě se tak 13. prosinec 2016 stal významným datem českého internetu, i když je samozřejmě dost dobře možné, že k podobně smírně vyznívajícím diskusím došlo již dříve.

    Leckdo se na ohnivé internetové války slov dívá s odporem a pohrdáním. Diskuse na webu jsou považovány za cosi ostudného a odpudivého, za cosi, co je srovnatelné s obsahem záchodové mísy. Z tohoto pohledu je výskyt výše zmíněné umírněné diskuse srovnatelný s případem, kdy po sobě zapomenete spláchnout a po nějaké době zjistíte, že vám z mísy vykukuje květina.

    Zdroj: http://petrak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=608655
    :-)
    (Zkopíroval JÁCHYM)

    OdpovědětVymazat
  48. Berta Rojas plays Caazapa by Agustin Barrios
    https://www.youtube.com/watch?v=2Zo6UfK7o7k&list=PL_0ZqviakIBq3PAbK4KlIvzCQmBMpeHm_&index=7

    Mám radost, muž už jede domů, už je v tuzemsku.

    OdpovědětVymazat
  49. To: Anna
    Tak to už ho máte doma coby dup. Ustála jste to na jedničku.

    To: Liška
    Vy jste přijela dříve, než jste si zvykla lenošit. Co tam bylo nejlepší?

    A letem neúplným kostelním a kaplovým pátečním světem:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gPlh

    OdpovědětVymazat
  50. Sobotka u ČSSD končí, partaj do voleb nepovede, říkají Slováci.
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/tasr-sobotka-nepovede-cssd-do-voleb-chce-se-vzdat-postu-pred/r~6bf441ba4ec611e7898e002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=editor1-static&utm_term=position-1

    A JAHA mlčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak - smutno Vám po panu JAHovi?
      Vy jste na ACZ změnil nick, pane Kopíčku?

      Vymazat
    2. Já jen, že takovou příležitost k protičeskému rýpání si nechává ujít.
      Jo, teď už jsem nikdo.

      Vymazat
    3. Hm, život prý je změna, nikoliv u bab Jag - nemusí-li to být. Dobrá volba za kratší dle Verna či překlad?
      Dobrou noc.

      Vymazat
    4. Nutnost, ten učitelskej halogen a jeho banda nedali pokoj.

      Vymazat
    5. Vy si s ním víc rozumíte.

      Vymazat
    6. Ad:Josef Kopíček a Baba Jaga

      Ja som taky trochu podpichovacny, ale PRAVDIVY!!!, (ako vzdy pravdivy!) prispevok dal. Ked ktosi cosi pisal o CESKYCH studentoch na CESKYCH skolach. Je jasne, ze ten, co to pisal, je "minimalne" cechoslovakista, ked nie sovinista:-))). Pre neho su studenti na ceskych skolach Cesi. Typicky cesky...(doplnte si). Preto som reagoval takto, jasne, zrozumitelne. Aby aj narodovci ako Jakelin pochopili, o com roky pisem. (Pripomeniem: Co je slovenske, je pre Cechov ceskoslevenske. Co je ceskoslovenske, je pre Cechov ceske. No a co je ceske, to je ceske:-))).

      Takze, okopirujem, na co pan Kopicek nereagoval - preco nereagoval, ked mu to dalo naboj proti mne (ponadavat, pourazat...), tak to neviem.

      JAHA09 června, 2017 00:07
      Ad: Česko v datech

      "...Kam se vejde 311 tisíc českých studentů..."

      "...pro více než jednu třetinu všech českých studentů..."

      Data by mali byt presne. Ide o ceskych studentov, alebo studentov ceskych skol? :-).


      No a teraz odpoviem, preco som nereagoval na uplne nepodstatnu vec, na ktoru by som nereagoval, aj keby som bol neviem ako proticesky naladeny:-). To este p. Kopickovi NEDOSLO!!!. Ze ON si mysli, ze je to nejaky podnet na reakciu pre mna.
      NIE JE, p. Kopicku!!! Ja reagujem IBA na LZI, PODVODY, PREKRUCANIE...ako som Vam ukazal vyssie. Odchod nejakeho cloveka z funkcie...Na to mam ja reagovat:-))). Urcite nie.

      No a v neposlednom rade, preco som nereagoval je to, ze som bol na skvelej akcii s nazvom: "Druhý kongres apoštolov Božieho milosrdenstva na Slovensku". Bolo to v Kosiciach.

      Tri dni, od piatku do nedele. Hviezne obsadenie, arcibiskupi, najvyssi predstavitelia, najlepsi prednasajuci v sirokom okoli, zo Slovenska, Ceska, Polska ( medzi nimi i u vas v Cesku velmi znama Kateřina Lachmanova).

      Takze chapete, ze vas premier (ale ani prezident!) mi nestoji (ani nikdy nestal, poslednych 10 rokov) za pozornost.


      Kto by chcel nahravky perfektnych, naozaj, prednasok, prihovorov...nech mi da vediet, napisem mu adresu, kde sa to bude dat zohnat.

      Takze tak:-).

      Vymazat
    7. Ten premiér stál za hoax, kterou uveřejnila TASR (slovy: Tĺačová agentura Slovenskej republiky). Pravda víťazí!

      Vymazat
    8. (se mi vybavila Slovenská republika rád + Janoušek..)

      Vymazat
  51. Škoda bohuša. Narodil se jako 25letý a nedožil se politického důchodu.

    OdpovědětVymazat
  52. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  53. Chtělo by to bangladéšské jaro, ať sedí legenda.

    OdpovědětVymazat
  54. opraveno:

    Policejní čubka breše
    uprclíci z bangladéše
    jsou druzí co do počtu,
    co se ještě nedočtu.
    Vedou černí nigeráci
    do práce jsou jako draci
    syřan drží pátou dráhu
    pravidelně míjí Prahu.
    V bangladéši není válka
    nevadí ta velká dálka
    za tisíce dolarů
    střelí starou almaru
    a hurá do líbije
    ať chčije či nechčije
    na taxík od frontexu
    do fronty u tuzexu.

    Na Acz čekám na schválení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se ani moc nedivím. Hřebíčkem přímo na hlavičku :-)

      Vymazat
    2. Ale prošlo ..... vadila "čubka"

      Vymazat
    3. takhle se valili Evropani do Ameriky.Bohužel dnes není žádný volný kontinent.

      Vymazat
    4. ti pracovití, ne vyžírky

      Vymazat
    5. nepaušalizujte, byli mezi nimi i lenoší, dobrodruzi, utečenci před zákonem, prostitutky, padouši atd.

      Vymazat
    6. Manon Lescaut, rytíř des Grieux...

      Vymazat
    7. ti též emigrovali? To je pro mne novinka.

      Vymazat
    8. Byli emigrováni do Ameriky.
      Neznáte? :0

      Vymazat
    9. Na mamon lesko je odborník Ládik, ten by mohl vyprávět..

      Vymazat
  55. S těmi invazemi jste mi připomněli příhodu ze školy. Zaskakovala jsem před pár lety v menší obci, jen jedno půldne, nemohli nikoho sehnat. Děti tam rády zpívaly písničky od Kabátů - tak jsme je občas "dali".
    Chtěla jsem si vyzkoušet, jak sedmáci a osmáci rozumí textům písní, které mají rádi.
    Promítla jsem na interaktivní tabuli vedle sebe text písně Na sever a Uhlířův Severní vítr. Obě jsme si zazpívali a pak jsem se zeptala, co mají texty písní společného.

    Nebudete věřit, ale nikoho ze tří tříd nenapadlo nic, co by se dalo přijmout. O zlaté horečce, rýžování zlata za Západě USA a pak na Severu, Klondike na Yukonu a jak to tam chodilo, zřejmě nikdy neslyšeli. Jedné odpovědi jsem se dočkala:
    "To byl asi nějakej poustevník, kterýho už lidi štvali, tak šel od nich pryč."

    OdpovědětVymazat
  56. Seznam.cz
    Přímý přenos z Moskvy. Putin ven, skanduje dav. Navalnyj zatčen, policie zasahuje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zřejmě patříte k mužům, kteří sedí v dopravních prostředcích s roztaženýma nohama. To jsou pak ty důsledky!

      http://relax.lidovky.cz/mhd-v-madridu-zahajila-kampan-proti-muzum-kteri-sedi-s-roztazenyma-nohama-1rp-/zajimavosti.aspx?c=A170611_191326_ln-zajimavosti_ELE

      Vymazat
  57. Početný dav, zaplnil by skoro čtvrtinu Václaváku.

    OdpovědětVymazat
  58. Ještě k olomoucké bezince

    Z Arcibiskupství olomouckého, kterému patří, neb roste na jejich pozemku, jsem se dozvěděla toto:
    "Ano, je to opravdu velmi krásný strom, také značně unikátní. Černý bez takového vzrůstu je značně neobvyklý. Také proto si jej považujeme a pečujeme o něj.
    Co se týče Vašeho dotazu - není znám přesný datum "zasazení" tohoto stromu, spíše předpokládáme, že se jedná o nálet, který byl ponechán a později formován do současné podoby. Nicméně odborné posouzení stáří stromu je cca 70 - 80 let."

    Tož tak - až tam budete mít cestu, můžete na ni nakouknout a třeba si prohlídnout i Arcibiskupský palác.
    (A to mě můj jedinec nabádal, ať na bezinku zbytečně neupozorňuji, aby ji co příliš obyčejnou neporazili.)

    Mírně nám tu zalilo - celé 2 mm.

    To: Gaia
    Mravkolvy tu asi nevedeme, musela jsem na WIKI.
    Z Ferdy mravence se nám tu množí jen ploštice-ruměnice, za mého dětství tu nebývaly. Ba ani mnohé plevelné byliny.
    Prohlížela jste ty Vámi lovené mravence dobře, abyste jim nepředhodila samotného Ferdu?

    OdpovědětVymazat
  59. ZASE SE TO NEPOVEDLO !

    "Vlakům se podařilo bezpečně zastavit, takže se nesrazily," řekla Šubová. Zastavily 218 metrů od sebe. Nikdo nebyl zraněn, uvedla Drážní inspekce. Na stejné trati, také u Českého Brodu, se stal stejný incident již v sobotu. Vyjely proti sobě osobní a montážní vlak. Podařilo se jim zastavit 45 metrů od sebe. Při incidentu si nikdo nezranil ani nevznikla žádná hmotná škoda. Policie událost vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti.

    "Přestože obě události vypadají podobně, jsou odlišné," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. O víkendu vyjel proti vlaku montážní vůz z vyloučené koleje, kdežto pondělní nehoda spočívala v tom, že proti sobě vyjely dva vlaky na běžně provozovaných kolejích. Na detailnější popis incidentu je ale zatím příliš brzy, uvedl mluvčí.
    *******************************************************
    Česká drážní inspekce netrpělivě očekává, že do měsíce konečně dojde na stejné trati ke dvěma, maximálně třem zdařilým srážkám vlaků.

    Polovičaté pokusy se těžko vyšetřují...

    Pevně doufáme, že bude zjištěn a přísně potrestán ten, kdo oběma srážkám v poslední chvíli zabránil a tím vážným způsobem narušil vyšetřování dvou atraktivních rozsáhlých železničních neštěstí.

    Železniční masakry jsou výhradně v naší kompetemci!
    Měsíční harmonogram srážek vlaků si rozvracet nedáme!



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme,
      jenom jestli se nejedná o speciální cvičení antiteroristických vlaků, které budou umět zastavit i na 10 m od sebe, navíc budou vysokorychlostně plavat a létat! A magnetickými čidly zneškodní sekyry, mačety i batohy s výbušninou. Jak v tom má prsty P., tak se můžeme nadít všeho.

      Vymazat
  60. Ministr dopravy Islámského státu nabídl spřátelenému českému ministrovi dopravy několik proškolených výpravčích z řad svých extrémně umírněných teroristů.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  61. Nepanikařte!
    V Evropě rozšířená nemoc šílených dodávek je prostě přenositelná i na vlaky, nic mimořádného za tím nehledejte.

    Důležité je si uvědomit, že naprostá většina vlaků se stále ještě nesrazí.

    Což je důkazem toho, že Putin stále ještě nemá české dráhy ve své moci.
    Je třeba okamžitě preventivně propustit všechny průvodčí, kteří ještě umějí rusky.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daly by se vytrhat tratě a vlaky by byly namydlené.

      Vymazat
    2. Na sběru kolejnic by se dalo dobře nabalíkovat.

      Vymazat
  62. The Sound of Silence (Original Version from 1964)
    https://www.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4

    Demis Roussos - Forever and Ever
    https://www.youtube.com/watch?v=F3vCB3YBMUo

    Dvořák :4 romantic pieces/Josef Suk & Rudolf Firkušný
    https://www.youtube.com/watch?v=IiwW-ViOnGc

    The Rose - by Bette Midler
    https://www.youtube.com/watch?v=zxSTzSEiZ2c

    Coldplay - Paradise
    https://www.youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

    OdpovědětVymazat
  63. Sem čet někde na idnesu, že jeden z pražských radních za ČSD, který má na starosti dopravu, nemá řidičák. Třeba ti strjvůdcové byli na trati za ČSSD, tudíž nemuseli mít řidičáky na lokomotivu a pak to tak vypadá.

    OdpovědětVymazat
  64. Kancléř islámské státu stejně musel podepsat s EU nějakou relikační dohodu. Kam by ti obyvatelé Rakká šli? A proč se vůbec Rakká nepřekládá jako Rakovník, když Redouane je Radván?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pitomý mobil mi tam háže divná slova. Psal jsem relokační.

      Vymazat
    2. Ládiku,
      nebojte !
      Do voleb nebudeme podle Blébotkovo závazku přijímat uprchlíky, ale PAK jim to vynahradíme, doženeme a předeženeme Němce.
      Rakovník bude přejmenován na New Rakká !

      Nějak to ti připrchlíci musej do českých voleb překlepat, naštěstí jsou teplé noci a blondýny jsou povolné.

      Potmě je každá kráva černá a každej bejk taky.

      JÁCHYM

      Vymazat
  65. A tohle by mohlo bejt dobrý :-)
    .
    Unikátní série rozhovorů s Putinem na Prima ZOOM:

    19. 6. 20.00 - Svět podle Putina (1)
    20. 6. 20.00 - Svět podle Putina (2)
    21. 6. 20.00 - Svět podle Putina (3)
    22. 6. 20.00 - Svět podle Putina (4)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V každym případě, bude někdo z Primy pikat.

      Vymazat
    2. Putin řekl režiséru Stoneovi, že práce pro KGB byla jeho snem
      před 2 hodinami
      Americký filmový režisér Oliver Stone je známý jako obdivovatel diktátorů a autoritářských politiků. Rozhovory pro své dokumentární filmy dělal například s Fidelem Castrem nebo Hugo Chávezem. Měl zájem i o bývalého íránského prezidenta Mahmúda Ahmadínežáda, ale ten jeho žádost odmítl. Ruský prezident Vladimir Putin nabídku přijal, sešli se desetkrát. První část rozhovoru odvysílal kabelový kanál Showtime.

      Vymazat
    3. Jak živě, Ládiku!!!? Ale od 20 hod. - to jeho zajímavé Americké století nám ČT dávkovala sice už 2x, ale v noci - bývalo chvíli i na internetu. Na tohle asi chvíli nakouknu jen ze zvědavosti, 4 hodiny ve 4 dnech je docela dost.

      Také se Vám nejde dostat do vykecávání se na ACZ?

      Vymazat
    4. Jde mi to, zrovna jsem se vykecal u Havla.
      4 hodiny s Putinem vyměním za 4 hodiny běhání nebo jiné bohulibé fyzické aktivity. Zas tak angažovaný nejsem, abych žil vysokou politikou. Mi stačí ta přízemní, aby mi po zahradě nelezli slimáci.

      Vymazat
    5. no vykecal
      dnes už nikdo neremcá, lidi si zvykli,

      byste tedy mohl použít i na invazisty.A vůbec na cokoli, takže názor oproti tomu, co jindy píšete, trochu nekonzistentní.

      Vymazat
    6. Nemám tu oblast z nějakých (nepochopitelných) důvodů rád, klidně bych to tam zatopil. Je to tam takové divné ... ani nížina, ani hory, všude daleko, žádná restaurace, pumpa, obchod, hřiby žádné, kameny škaredé ... úplně plonkovní místo.
      Proti zatopení Údolí Moravice jsem byl, bylo krásné, plno ryb a všechno OK. Pod Hartou je Kružberk - ten krajinu úplně zabil, život zmizel, ale probudil přírodu. Tam jezdím rád (Medlice, Kerhartice) ... hřiby, ostružiny, výhledy, všude daleko k lidem, ceverojižní spojnice přeťaty přehradou... Harta je obrovská, lidi přilákala jen do 2 míst a jinde ne, ... nedokážu říct, že zatopením údolí krajina něco ztratila. Myslím, že moc ne.

      Vymazat
    7. rostou tam lišky, ty jsou vzácnější než hřiby a kdybyste měl zatopit všechna místa, co se vám nelíbí....
      možná proto ⅔ povrchu planety pokrývají oceány...že by?

      Vymazat
    8. Původní údolí Moravice pod Kružberkem do Žimrovic je dost dlouhé na to, aby byl vidět ráz krajiny, jaký byl kdysi až do Roudna. Mezi Kruž. a Hartou je jen kousíček řeky (skoro nic), a nad Hartou je úplně jiný svět, jiné podnebí, rozlehlešjí krajina - Nízký Jeseník, zapadákov, kde snad jde ještě potkat nevystěhované němce (Guntramovice, Stříbrné Hory, Rýžoviště..). Ač je Harta velká, v krajině se ztratila. Nechci říct, že ji obohatila. Zkrátka mi nevadí.

      Vymazat
    9. Lišky poslední 3 roky rostou tak, jako za mého dětství. V Jeseníkách (na mých místech) celkem hojně, do smaženice dost.

      Vymazat
    10. hezky tam odpověděl Analytik

      ale oni si lidé zvyknou , na tiché jaro( bez zpěvu ptáků), suché léto, vichřicový podzim i zimu bez sněhu

      Vymazat
    11. a že je někde zapadákov bez lidí, když se to zaleje vodou, tak se může jedině zhoršit

      Vymazat
    12. Jasně, že už to nikdy nebude takové, jako kdysi. Ale pobřežní čára je delší, i když ne u tekoucí vody. Všechno špatné může být pro něco dobré (i naopak). Myslím, že přínosy nebo negativa takových zásahů do přírody nejde posoudit za 1 lidský život. Neříkám zatopit vodopády Iguazú nebo podobnou šílenost, ale část toku ve fádní krajině ... nevím ... myslím, že jde o zvyk.

      Vymazat
    13. kolik náklaďáků se štěrkem, kolik megatun cementu vyrobeného z vápence, který se stejně jako štěrk musí někde vytěžit a rozemlít, kolik zničených kopců a vyježděného benzinu a nafty, kolik zahraničních vykořeněnych gastarbaiterů bude pendlovat a zaměstnávat hlídky policie, ale vzroste HDP a obraty...Na externality nikdo nemyslí...

      Vymazat
    14. Harta je sypaná, beton je jen na návodní straně.

      Vymazat
    15. Četl jsem Cílka, co píše o biotopech vytěžených lomů.

      Vymazat
    16. Já bych uznávala takovou hydro-kultivaci, která zabrání následkům povodní. V tom je u nás určitě hodně co řešit, a nejen ve vodním hospodářství, to souvisí s celou krajinou a zemědělstvím.

      Vymazat
    17. marie -
      a čím výše na vodním toku, tím lépe.

      Vymazat
  66. Jede jede lokotka
    za volantem kokotka
    jede jede po trati
    vagónky si poteatí.

    OdpovědětVymazat
  67. Tužka napíše,...vlaky,...to byl velký kus mého života. Když jsem ho uviděla poprvé,...,místní páru a tři vagóny,...bylo mi kolem pěti,...rozhodla jsem se, že budu konduktérkou ve vlaku,...tohle okouzlení mě drželo jen do doby, než jsem začala v jedenácti letech pravidelně jezdit vlakem do města do školy,....konduktérkou ne,...někteří cestující se ukázali jako obrhajzlíci,....a s óbrhajzlíky z vlaku mám taky dost zážitků, ale nakonec,...díky Andělu Strážnému to dopadlo dobře.

    Jinak,...cestovala jsem se známým strojvedoucím a topičem na lokomotivě nákladním vlakem,...nejčastěji uhlákem, dřevákem, tam uhlí, zpět dřevo.
    A na tendru měli topič se strojvedoucím provizorní boudičku,...jezdili štreky z Chomutova až do Košic,...měli v depech přestávky na odpočinek,...časodčasu jsem s nimi tu štreku absolvovala,...když oni v depu spali, já šla do města,...a spala jsem ve spacáku na dřevě na tendru v dřevěné boudě jak pro velkého psa. V té boudě si během jízdy občas některý z nich muknul,....nikdy se nic nestalo,...žádný malér. Dělali dvě velké štreky s jednou kratší za měsíc,....pamatuji si, jak se o tom vždycky bavili,...dostávali naprosto stejné tratě, aby je dokonale znali, aby se předešlo možným nepředvídaným událostem.

    JÓO,oo, kde ty časy jsou,....jsou jiné časy, občas nečasy,....halt,..to je život,...jsou jahodové dny,...mělo by to trvat déle....,ty stáleplodící přecijenom nedají tolik, to bych jich musela mít děsně moc,...a kdo to má udržovat,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  68. Děda byl za první republiky ajznboňák; otec s bráchou proto jezdili často vlakem a to zadarmo. V 6 a 8 letech byli vlakem sami v Praze (z Ostravy - Svinova) ... Já vlaky nemám rád. Jel jsem naposled před více, než 20 lety. Předposlední vlak, kterým jsem jel z Kolína domů (nejel) nabíral zpoždění ... hlásili 30 minut, hodinu .. 2 hodiny ... a nakonec řekli, že rychlík nebyl vypraven. Poslední vlak (hřebíček do rakve ČSD) byl rychlík "Manager", se kterým jsem nabral cestou do prahy 2 hodiny zpoždění - tak jsem tam jenom přelezl na zpáteční vlak do Ostravy a s vlaky mám konec. Modrá armáda jsou u mě hajzlové.

    OdpovědětVymazat
  69. tak už chodce v Praze srážejí i tramvaje, že by terorističtí tramvajáci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic jste nepochopila, ženu srazila tramvaj, tramvaják s tím neměl nic společného. Situace podle PČR není jednoznačná a vyšetřuje se.

      Vymazat
    2. včera se tu psalo o islamistických vlacích, takže tak.

      Vymazat
    3. Islamistické vlaky teprve přijedou, z německa. Nebudou v nich řazeny dobytčáky, ale jen první řída a restaurační halál vozy.

      Vymazat
    4. Před chvílí se střílelo v Mnichově na nádraží.
      http://eurodenik.cz/zpravy/aktualne-strelba-na-nadrazi-v-mnichove-podle-policie-1-zraneny

      Zraněná policistka a dva civilisté, střelec zatčen. - Nejhorší na celé migrační vlně je, že se postupně budou přidávat ke kriminálním akcím i ti, kdo by se normálně neprojevili, a i z jiných důvodů než islamisti. Agrese je nakažlivá, v lidech to vře, naštvanost se posílí alkoholem nebo fetem - a je zle.

      A jsou tu další problémy:
      "Němečtí migranti hromadně konvertují ke křesťanství, aby se vyhnuli deportacím
      Ulf Küche, který je velitelem kriminální policie v Braunschweigu, uvedl, že migranti „podvádějí“ německou vládu tím, že konvertují ke křesťanství. Podle něj tak chtějí zlepšit své šance na setrvání v zemi. Küche zveřejnil své připomínky v souvislosti s brutální vraždou pětiletého dítěte, k níž došlo o víkendu v jednom z místních azylových domů. "
      - - -

      "Němečtí muži za peníze potvrzují otcovství dětem uprchlíků
      Státní zástupci v Berlíně se stále častěji setkávají s případy, kdy se němečtí muži výměnou za peníze lživě prohlašují za otce dětí uprchlíků. Matky těchto dětí díky tomu můžou v Německu zůstat."

      Vymazat
    5. dnes už nikdo neremcá, lidi si zvykli,

      napíše za pár let někdo na diskusi

      Vymazat
    6. Někdy mám pocit, že dnešní mládeži tak hrozně chybí adrenalin, že tyhle šílenosti snad i vítá.

      Vymazat
    7. to je vytržené z kontextu

      Vymazat
    8. marie
      ano, jim je to jedno, už jsem psala minule, že si dali na tablo učitele s řeznický nožem a nápis to bude masakr ve spojení se zkouškou z dospělosti.Mladí si zvyknou , budou muset a my to snad už nějak doklepeme

      Vymazat
    9. Jezdil jsem před zatopením Hartou na kole, i v době, když se lidi vystěhovávali, občas jsem se zastavil a pokecal. Dnes lidi v okolí opravdu neremcají, zvykli si, žijí dál, kousek výš. Podobné to bylo s přehradou Šance, nebo kousek vedle s Žermanicemi a Těrlickem. Lidé moc nelitují ztráty pozemků a staveb, které zůstaly pod vodou.

      Vymazat
  70. Mnohem horším zásahem do přírody bylo zbudování vltavské kaskády přehrad. Tam je škoda řeky, velké řeky. A praha by byla vyplachovaná, čistější, žila by lépe a radostněji.

    OdpovědětVymazat