24 června, 2017

KRTINEC č.230

201 komentářů:

  1. Zdenále, vypadá to na falešný stud, tak já do toho jdu! Užívejte si krásný den a držte pěsti, ať neteř najdou dřív než...

    OdpovědětVymazat
  2. ROZHOVOR Ruce svázané psaním – nikoliv učebnic, ale sepisováním grantů. Tak to chodí podle světově uznávaného přírodovědce, geologa a milovníka paleontologie, docenta Václava Zieglera. Shánějí se peníze a neučí se mladá generace, ani ti, kteří budou učit onu mladou generaci. Rodina nemá čas a výuka spěje více k poznávání takzvaných celebrit a multikulturalismu než přírodních souvislostí a zákonitostí. Na prvním místě je třídění odpadů, záchrana tropických pralesů. Ale co náš domov? Pak se divme, že se stupňují následky sucha. Zapomínáme, co pěstovali naši předkové a upřednostňujeme dovážená rajčata, protože na polích „rostou“ montovny a překladiště.


    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Deti-nepoznaji-sykorku-ale-cpou-jim-do-hlavy-zachranu-destnych-pralesu-Nerozumime-sve-zemi-a-pak-se-divime-jak-je-znicena-Uznavany-prirodovedec-rozebral-o-co-vsechno-si-koledujeme-494337

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aprílové počasí venku, tak čtu.
      Přírodovědec pan prof. Ziegler má pravdu, co se týče výchovy dětí a školství s ním naprosto souhlasím.

      Stojí za to přečíst si i jiné články z jeho pera, např. tento:
      Oceňovaný vědec: V Česku se lže. Že migranti neublíží? O tom třeba. Zamlčuje se bohatství vlasti

      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ocenovany-vedec-V-Cesku-se-lze-Ze-migranti-neublizi-O-tom-treba-Zamlcuje-se-bohatstvi-vlasti-490824

      Závažné otázky o migraci, o životním prostředí u nás - jak to, že tyto názory odborníků z médií neslyšíme? Právě k nim by se měli kandidáti na prezidenta vyjádřit!
      Mimo jiné Ziegler mluví velmi přesně o kulturním a historickém vědomí lidí u nás, dětí ve školách. Musím jen souhlasit!

      "Opravdu si myslíte, že se o české historii mluví špatně? - Mluví, a nejen o ní. I o české kultuře. Při maturitě z českého jazyka se mluví o Harry Potterovi a jiné zahraniční literatuře, a lidé přitom neznají díla našich největších spisovatelů a básníků. Z hudby dnes známe jen Novosvětskou od Dvořáka, ale že napsal také skladbu Můj domov, to jsem už dlouho neslyšel. A dnešní repertoár Národního divadla? Kolik je tam českých kusů? Kdy tam naposled zněla Libuše? Kolikrát za rok zazní Smetanova Má vlast? Vzýváme Masarykovu republiku, ale její ideje jsme už dávno pohřbili. Nadbíháme – a já bych to řekl i jinak – blízkému i vzdálenému zahraničí, které toho o nás ví pramálo. Jak chceme hrdě vystupovat v cizině, když nám sdělovací prostředky říkají, že se máme stydět? Za co? Že jsme se chovali v minulosti jako ti druzí? Že naše kroky byly „odměnou“ za jejich předchozí? Nedávno jsem četl v novinách článek pana prezidenta Václava Klause o odvaze našich předků. Nemusím a také nesouhlasím se vším, co pan prezident Klaus říká, ale za tento článek bych mu chtěl opravdu poděkovat. Tolik pravdy jsem v poslední době neslyšel a nečetl."

      Vymazat
  3. Dnes je 1.7. a já dávala příspěvek 26.6. Prý celá Praha hledá neteř, ovšem ona v Praze evidentně není. Rojnice se dělá asi jen, když se ztratí dítě. Že i třicetiletá a více může být taky něčí dítě je šumafuk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. liško,
      jde o to, jak moc se snažila, aby ji nikdo nenašel.
      Kdyby "to" chtěla prostě jen udělat, tak by se nemusela schovávat ani nikam utíkat, ne? Jenže logiku v jejím chování hledat asi není moc logické.
      Stále držím palce.

      Vymazat
  4. 17100 kroků v montérkách; 7000 stavební práce HSV, zbytek běh v lese. Bavlněné triko je nanic, lepší je upnuté.

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Přes Bondovy kontrmelce z něj moc vidět nebylo.
      Zavzpomínala jsem si na Artu na Waldu.

      Vymazat
  6. Mátožná AfD ztrácí dech, na kritiku uprchlíků už Němci neslyší
    1. července 2017 16:55
    S velkými obavami vyhlíží Alternativa pro Německo zářijové parlamentní volby. Strana je v rozkladu a časy, kdy měla kolem dvaceti procent, jsou pryč. Pravicoví populisté budou podle předvolebních průzkumů rádi, když na podzim překročí pětiprocentní hranici.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/alternativa-pro-nemecko-afd-krize-dln-/zahranicni.aspx?c=A170630_115754_zahranicni_jj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://pilloni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=611298

      jsou tam články z italského tisku a diskuze pod nimi. Taliáni "srší" nadšením.

      Vymazat
  7. Pitomio byl dnes na Basinfestu ve Spáleném
    Poříčí!!! Nikdo, až na pár opilců mu nevěnoval pozornost.

    OdpovědětVymazat
  8. Každou chvíli narážím na to, že národopisné tradice doznívají, upadá zájem je udržovat, stávají se posledními opuštěnými ostrůvky "něčeho" z minulosti našich předků.
    Proto potěší video se Zdeňkem Ordeltem, který se věnuje obnově slovanských tradic. Povzbuzení ke své činnosti hledal i jinde ve světě, zejména u Mayů. Tradiční moravský folklór, také i z jiných našich národopisných oblastí včetně chodské, je živým odkazem slovanských tradic, nebo aspoň jeho poslední živou stopou.

    https://video.aktualne.cz/dvtv/ordelt-cesi-jsou-vykoreneni-chybi-nam-kontakt-s-nasimi-tradi/r~c5644fe44cdf11e7983b002590604f2e/

    OdpovědětVymazat
  9. Menší jela včera s národopisným souborem do Chorvatska. Odjezd v 19:00. Pro poruchu autobusu posunuto na 21:00. Dále posunuto na 23:00 s poznámkou, že v případě neúspěchu opravy se pojede dnes v 7:00. Ráno info, že se vyráží v 11.00. Nyní nové info, že jiný autobus přistaví ve 13:00. Takže soubor nikam ještě nejel, ubytování je placeno a všichni jsou spokojení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to k naštvání, že někdo nezkontroluje autobus včas. Ale zase lepší, než havárie cestou.

      Vymazat
  10. Dilema v pátek - polská restaurace:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gokj

    OdpovědětVymazat
  11. Čtu, že DOlní Morava je v Pardubíckém kraji. To je hodně divné. Z Kralického sněžníku stéká řeka Morava, symbol Moravy. A teď je v Čechách. Nebo jsou Pardubice na Moravě. Vždycky jsem Pardubice řadil do Východních Čech, na Moravu nikdy. Nová doba, vymknutá z kloubů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co třeba Čechy (pod Kosířem)?

      Jinak se mi jeví, že je o národní tradice pečováno dosti. Viz třeba ten soubor, se kterým vystupuje Natálka. No, hlavně ať dobře dojedou a šťastně se vrátí.

      Vymazat
    2. Na Moravě je zatím dobře, národopis pěstují i mladí a má velké zázemí na vesnicích. Na Slovensku taktéž. Ale u nás - znám asi 10 dětských folklorních souborů, které vedou pamětníci a po nich to zřejmě nikdo nepřevezme. Mimo soubory se místní, regionální písničky nezpívají, ve školách (nedávno byl průzkum) téměř vůbec, ani místní, ani obecně národní -vše převálcováno popíkem a rockem.
      A nejlepší muzikanti, základ hudebních škol - studenti současné konzervatoře u nás - vůbec folklor neuvádějí mezi oblíbené nebo navštěvované žánry. Prostě nezájem.

      Asi to bude chtít zakládat neziskovky pro ohrožené menšiny. Což neprojde, nacionalismus se nehodí do plánu.

      Vymazat
  12. Pane Jáchyme, objevila jsem Vám Libora Ámose Stejskala. Vrátil se k Bakalovi:
    Kdo ze současných kandidátů má zatím největší šanci získat napřesrok prezidentské křeslo?
    Libor Stejskal - editor
    https://nazory.ihned.cz/c1-65786320-kdo-ze-soucasnych-kandidatu-ma-zatim-nejvetsi-sanci-ziskat-napresrok-prezidentske-kreslo

    OdpovědětVymazat
  13. Cestou z večeře z Gutské krčmy, v pozadí Nová huť Klementa Gotwalda:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/goP0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný snímek - u nás jsem tak zlatě asi ještě neviděla. Dnes rostlo na obzoru ze země kus široké duhy, přes cestu přeběhl jeden zajíc a dvě srnky, fotit nebylo čím. A kroků ani ne 6 tisíc.

      Folklor je dle mého věčný - zase ho někdo znovu objeví, kdyby měl být zapomenut. Dokladů o něm plno.

      Vymazat
    2. tak to zlato v uvozovkách, to také mohou být oxidy dusíku a jejich červenohnědá barva.Budte ráda, že to u vás není.

      Vymazat
    3. Ládik - ta barva oblohy a prostoru je opravdu zvláštní. Napadl mě popílek ve vzduchu, ale to snad ne..

      Baba Jaga - dokladů je sice plno, ale pokud se nepředává "živě", není autentický, ale jen rekonstruovaný.
      Jiná věc je, že člověku může pro život chybět něco důležitého z jeho podstaty. Doufejme, že si to lidi včas uvědomí. Už teď tady v Česku vyrostla celá generace bez vztahu k lidové písničce (a jejímu poselství).

      Vymazat
    4. Vzduch byl lesní, vlhký, 14°C. Fotka je na max. zoom, jaký mám ( v přepočtu 400 mm na kinofilm). Na druhou stranu zářilo slunko na 3nec, ale to sem nedám (1/40s... pohnuté).

      Vymazat
    5. aha, čtu Gaiu až teď - tak oxidy... ?

      Vymazat
    6. Autobus nakonec odjel v 15:00, narvali do něj cimbál a basu a neměli místo na kufry. Dnešní večerní vystoupení se nekoná.

      Vymazat
    7. Noxy jsou do žlutohněda, navíc byl vítr po frontě, žádný smog.

      Vymazat
  14. Zdravím Gaiu - teprve zpátky z letňáku?

    Myslíte si, Maruško, že by to novodobí národní buditelé nezvládli stejně dobře jako ti minulí? No, já na tohle odbornice nejsem, však ani nepoznám, zda se jedná o lidovky či písničky zlidovělé. Koukla jsem na WIKI, že Československý státní soubor písní a tanců byl zrušen a Český asi nevznikl - co není, může být.

    OdpovědětVymazat
  15. BJ
    Nejde o žádné národní buditele.. Pouze lidový zpěvák dovede písničku zazpívat tak, jak to má být - se všemi těmi jemnými finesami v projevu a výrazu. To nedokáže žádný školený zpěvák napodobit. Vím o čem mluvím, vyrůstala jsem v tom prostředí a všude kolem mě se zpívalo, tak jak to uměly jen babičky a dědové, a pak naši rodiče, a od nich snad i my. Dceři jsem to předala, ale těch vlaštovek je málo. A dnešní děti jsou často záměrně hluché.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.youtube.com/watch?v=s2wPmOCNidQ
      https://www.youtube.com/watch?v=B0PfYJpbPC4
      https://www.youtube.com/watch?v=w6DghIG9658

      Vymazat
    2. JK
      Díky, nádhera!

      Jaromír Horák: Zafúkyj větříčku
      https://www.youtube.com/watch?v=ypWt2ic4LUU

      Vymazat
  16. Odpovědi
    1. Jen si dopřejte, navstáváte se dost přes celý rok.
      Já si ráno užila prázdného města - vylidněné ulice, nikde nikdo, jen pár penzistů se někam přesouvá.. :-)
      Máte zprávy o Naty, dojeli v pořádku?

      Vymazat
    2. Nepíše a já trčím na STK.

      Vymazat
  17. Čtyři lidé byli zraněni před mešitou. Kromě toho utrpěla zranění čtyřčlenná rodina ve svém bytě zhruba 50 metrů od místa střelby, když ji zasáhla střepina z náboje, uvedl list La Provence.

    Minulý čtvrtek byl zatčen muž, který se pokusil z nejasného důvodu najet automobilem do davu před mešitou na pařížském předměstí Créteil. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.
    ******
    Doufám, že ta jedna střepina (z náboje do lovecké pušky !) co náhodně zranila v bytě čtyřčlennou rodinu se odloupla z té samé střely, která předtím prolétla čtyřmi lidmi před mešitou.

    Doufám, že celý incident vznikl tím, že šílená dodávka náhodně najela před mešitou na loveckou pušku, a ta náhodně vystřelila. Pušku si předtím náhodně odložil na chodník unavený myslivec, který ji nesl z opravny, kde z ní náhodně zapomněli náboj. Když Allah dopustí, i motyka spustí. Lze očekávat výnos Evropské unie o zákazu vlastnění motyk.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Jáchyme, motyka se tomu říká??

      Největší švédský hudební festival končí. Kvůli znásilněním a obtěžování žen
      Od roku 2018 se nebude konat hudební festival Bråvalla v Norrkopingu, který byl ve Švédsku největší a o tomto víkendu tam hráli System of a Down, Linkin Park a The Killers. Důvodem je vysoký počet obtěžovaných žen, policie přijala 11 zpráv o sexuálním napadení včetně znásilnění, uvedla v pondělí BBC.

      Vymazat
  18. Ten oheň v poslední době má neskutečné množství obětí!

    Zřejmě až osmnáct mrtvých a třicet raněných si v pondělí vyžádala srážka autobusu s kamionem na německé dálnici A9 nedaleko českých hranic. Zájezdový autobus, který vyjel ze Saska, po nárazu začal hořet, informovala s odvoláním na policii agentura DPA. Příčina nehody se vyšetřuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důchodci na cestě do Itálie.. V 7 hodin ráno, zřejmě řidiče přemohl mikrospánek.

      http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2170375-v-bavorsku-narazil-autobus-s-duchodci-do-kamionu-zemrelo-zrejme-osmnact-lidi

      Vymazat
  19. J. S. Bach, Sonata No. 1 in G minor, BWV 1001 - Ana Vidovich
    https://www.youtube.com/watch?v=NbYaYRAPvug&list=RDMMNbYaYRAPvug

    Enya "Only if ..."
    https://www.youtube.com/watch?v=4PAwN5IbroM

    The Sound of Silence (Original Version from 1964)
    https://www.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4&index=14&list=RDMMNbYaYRAPvug

    Wabi Ryvola-Tak už mi má holka mává
    https://www.youtube.com/watch?v=SgzEpoK5-is&list=RDMMNbYaYRAPvug&index=16

    OdpovědětVymazat
  20. Pokud nepřijdou změny, euro se nemůže udržet, říká exguvernér ČNB Singer


    chudák, dělal co mohl, to musí být zklamání, proč těch eur tedy tolik nakoupil do zásoby? Nebudou nějak jednodušší?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeho neštvou ty ve státní kase, ale ty, co má ulité někde na anonymním účtu. Jen co do toho nasypal Kelner před koupí O2!

      Vymazat
  21. Paní Tužko, p. Klán Vám odpověděl na poslední text.

    OdpovědětVymazat
  22. Čunek má rozum, ale bude mít problém s takovou anomálí prorazit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co že to pan Čunek vymyslel? - nic jsem nezaznamenala.
      Dávám si tu doma zmrzlý valmezácký smetanový jahodový jogurt. Ňam ňam je. Na polích zlátne obilí - podzim a Vánoce již brzy!

      Vymazat
    2. zajímavé, že prázdniny vždy utíkají rychleji, než školní rok a zima trvá déle než léto.
      já dnes měla zmrzlinu vanilka bourbon od firmy Eisman, co jezdí po republice s takovými žlutými auty, docela dobrá.
      Vánoce mne už neberou a musím se do nich nutit, ale můj synek, když měl 5 let, tak mi jednou povídá, babička, ta se má a já se ho ptala proč a on odvětil, že se má proto, neb už měla 70x Vánoce a on jen 5X, čímž mi nasadil do hlavy nový filozofický náhled, že i tak se k tomu dá přistupovat. A navíc, chlapi Vánoce jen konzumuje, takže pohoda, ale připravit a odedřít to musí vždy ženská.Takze v příštím životě chci být chlap.

      Vymazat
    3. Zítra jedu za mami a máme takový rituál: přivezu vždycky nanukáč a obě si dáme do nosu. Tedy po kousku, zbytek jde na mrazák. Kupuju jej cestou v Penny M., mají tam výborné, s višněmi nebo malinami a čokoládou - jedna báseň. Pro mě zážitek - zmrzku jsem nikdy moc nemohla, po ní následovala pravidelně angína. Tak si to nechám trochu povolit a pomalinku k horké kávě.. mňam. No a máma... ta si pro sebe nikdy dobroty nekoupila, tak musím aspoň takto.

      Musím se smát, protože mi to připomíná, jak moje babička, když jsme s bráchou byli ještě malí, většinou po kostele v neděli dopoledne k nám zašla a přinesla z cukrárny pár čerstvých zákusků. Mám podezření, že jsme se s bráchou těšili víc na ty zákusky, než na babi - to je vděk! :-)
      Tak si teď připadám jako ona - když přijdu, nosím dobroty.

      Vymazat
    4. škoda, že zmrzlinové dorty jsou dnes většinou složené jen z palmového ocukrovaného tuku.

      Vymazat
  23. Zítra dělám meruňkový koláč. Z nejvyšších větví padají zralé a vítr tomu pomáhá. Začnu zakládat na kvas. O svátcích bych i sklízela, ale budu je prodávat u silnice? Taky bych se rozjela někam kolem Mníšku, nedá mi spát, že nikdo nic nedělá

    OdpovědětVymazat
  24. A já pořád, že slyším sirény, když jsem byla na zahradě :-(

    Sto hasičů, vrtulník a výjimečný stupeň poplachu – na Znojemsku hoří
    S požárem pole a pneumatik u Suchohrdel u Znojma bojuje od páté hodiny odpoledne řada hasičských jednotek.
    Zdroj: http://www.denik.cz/krimi/u-suchohrdel-hori-slama-a-pneumatiky-s-hasenim-pomaha-i-vrtulnik-20170703.html

    OdpovědětVymazat
  25. To: Ládik!!!
    Tuhle zprávu k panu Čunkovi jste snad měl na mysli? "Zlínský kraj snižuje počet úředníků". Třeba místo nich po dobu svého hejtmanství ani žádné jiné nepřibere...

    To: Gaia
    Proč si kazit chuť? Jak jste tuhle šla na ten kávový sedánek - složení konzumované zmrzliny znáte? Šlehačka snad nesprejová, klasická. No, asi víte, co platíte. I u Eismannů.

    To: Liška
    Škoda, že neteř žel nejde na Váš meruňkový koláč nalákat. Ale určitě to není tak, že ji nehledají a musela by být opravdu převeliká náhoda, kdybyste na ni narazila Vy. I když bych Vám to přála.

    To: Marie
    U maminky vždy báječně. Jakou písničku jste si doma nejčastěji zpívali? Já si nevzpomínám.

    Žluto. Balón byl nad docela jiným širým lánem, ani si dnes Andy nepoštěkal:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/goTL
    Hostýn malinko odjinud, úplně vlevo patrná i rozhledna na Kelčáku:
    http://www.jpeg.cz/images/2017/07/03/41Cwg.jpg

    No, Figarova svatba z MET (bylo už na Artu loni)ještě hodinu, podívám se. Co bylo do teď si pustím zítra na internetu.
    Dobrou noc všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viděla jsem test na zmrzliny v Černých ovcích a byla to palmová bída,ten tuk byl snad ve všech a smetany velmi málo nebo nic,proto o tom vím, ve složení se málokdo vyzná a rozumí, bez palmového tuku, to byste dnes snad museli zemřít hlady.

      Vymazat
    2. proto taky Slimakova začala kampaň, že tuk neškodí ani srdci ani cévám ani se po něm netloustne.Za chvíli to bude základní složka stravy, která může náhradu vše ostatní.

      Vymazat
    3. BJ
      Vy mě zkoušíte? :-)
      Nad Luženci jaloveček, naše nejmilejší. Hrom do Petrojc, Ten tranovskyj poklasnyj, Mrákovská věž, V Nevolickým oudolí, Vletěla husička, Jak jste vy hvězdičky, Ha ty svatyj Vavřinečku, Hdyž sem šel vod Domažlic, Domažlice jsou pěkný městečko, Žádnyj neví jako já, Hájo hájedlo, a asi tak sto dalších. :-)

      Vymazat
    4. Jaguško, není veselo v naší rodině, vůbec nevíme, čeho se dočkáme. Policie už odvolala pátrání, hledal ji jeden den vrtulník s termovizí, potapěč v nějaké nádrži a pes. Ta husí kůže, co mi naskakuje při představě!

      Vymazat
  26. Nene. Čunek nechce koalu se starosty.
    Před setměním:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/goTf
    Po setmění: svatojánské mušky se nepovedly, musím se zítra naučit ovládat foťák potmě. Expoziční čas bude min. 10 minut.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle by to asi mělo vypadat -
      https://cz.123rf.com/photo_31386294_svatoj%C3%A1nsk%C3%A1-mu%C5%A1ka.html

      Vymazat
    2. Takhle divoce si to nepředstavuji, odhaduju to na téměř čb obrázek a nepravidelné bílé trajektorie mušek. Musím sundat polarizační filtr, zvýšit podstatně citlivost a vypnout automatické ostření. Zítra má pršet, tak uvidím.

      Vymazat
    3. Ano, Čunek má rozum. Proto jsem jej volil.

      Vymazat
  27. BJ -
    U nás je obilí zelené. A dráty VN jsou neštěstím, kazí pěkné výhledy.

    OdpovědětVymazat
  28. Tužka napíše pro pana Ládíka,....díky za info,...těžko bych si toho všimla, už jsem ukončila sledování předcházejících blogů.
    Odpověď pana Klána je moc milá,...a já jsem jak vymačkaný citrón,...zastupují se dovolené,...akce musí běžet podle plánu,...a pořád jsem jednou nohou v kriminálu, kdyby se něco schrulo,...úrazy jsou mou noční můrou.

    Ale, pyšním se tím, že jsem nikdy při svých akcích nemusela sepisovat protokol o úrazu zůčasněných jedinců,...nic,....ani zápis o banalitách, které bych ošetřovala sama,...jsem na to náležitě namyšlená,...těch akcí, co jsem už měla podpalcem.
    Ovšem, všechno je do detailu připravené,...jsem permanentně ve střehu, a můj Anděl Strážný mě pomáhá,...a včas upororní, kde hrozí nebezpečí,.....mám štěstí,......Tak pfujpfuj, ať se mě drži pořád dál.

    Jsem total vydudlaná,...jen letmo vždycky proběhnu NORU a kouknu na radary a snímky z družic, abych vydedukovala jak bude druhý den, jaký udělat náhradní a katastrofický itinerář.....

    Ráda bych panu Klánovi něco napsala,....prozatím mě nic nenapadlo,...a kdyby přecijenom,....budete tak laskav a přepošlete mu to,.?..díky moc.
    Tak snad zítra,...budu pátrat ve zbytcích inspirace.

    Přeji klidné a láskyplné letní dny.....nejen panu Ládíkovi,....dnes všem norníkům,....protože dnes a zítra hvězdy hlásí,.....že zlo se ve zlém vrátí a jen dobro bude odměněno,....mezi nebem a zemí proudi silná magická energie,...a na Slunci jsou silné protuberance. Kdybychom dnes v noci letěli nad oblaky tak ve výšce deseti kilometrů nad severním pólem, uviděli bychom jedinečný úkaz, plápolajících, hořících mraků, ve skutečnosti samozřejmě nehoří,...jo,...a musí tam ty mraky taky být.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  29. Řecká pohřební hlídka střílela na tureckou nákladní loď. V NATO se nám to mele.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a KLDR střílí po Japončících a lidí je na světě jak sr....

      Vymazat
  30. Nevím, jestli jsem tam nehodil i korán. http://www.jpeg.cz/obrazek/gonG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bych si netroufla. Ani na Korán, ani na oheň. Máme málo vody na možné důsledky

      Vymazat
  31. Dnes s mužem máme 43. výročí seznámení a v pátek 40. výročí svatby. Ráno jsem měla velice úspěšné, podařilo se mi vymyslet, kde vytvořit pro muže "pracovničku", aniž bychom museli přemisťovat nábytek v obýváku nebo ložnici (uvolňujeme pokoj pro moji mamku), vybrala a po dohodě s mužem jsem objednala stůl, skřínku a police. Jsem spokojená, snad jsem konečně venku z deprese.

    Apocalyptica - 'Nothing Else Matters'
    https://www.youtube.com/watch?v=mjvGjUovxPU

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7&index=35

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 43 roků? Tak to je skoro už na výměnu.

      Vymazat
    2. Naštěstí je můj muž hodně konzervativní, nerad mění to, na co je zvyklý :-) Letos máme i 20. výročí rozvodu. Od toho bylo naše soužití výrazně lepší. A od té doby, co jsem onemocněla, je můj muž pro mě úplně nejlepší. Vždy měl v sobě silné pečovatelské sklony a starostlivost o staré nemocné ženy (svoji mámu a pak tetu) a teď to splňuji já. A aby toho neměl málo, tak s námi bude žít moje máma. Obávám se, že můj muž začne mít problémy procházet dveřmi - nejsou dělané na člověka se svatozáří.

      Vymazat
    3. no to teda. Hlavně ta tchyně a aby se z toho nepo....

      Vymazat
    4. To: Anna
      A proč také měnit to, co funguje, navíc po záruční době. Svatozář máte nejspíše i Vy, neb jste se svým mužem a "jeho" ženami sdílela to dobré i špatné také. ☼

      To: Ládik!!!
      Mně vedení v krajině nepřekáží, ba si je občas i fotím - jedno od nás kousíček dále:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/gonz

      No, však tenhle názor pana Čunka na tažení se starosty nový není. Třeba z něj bude nový předseda, pokud to nedopadne či to přece jen neodpískají.

      Ty hořící papíry se do sběru nehodily? Třeba prohnané skartovačkou? To venkovní paličování je pro mne docela dost nepochopitelné.

      To: Marie 3.7., 22:56 po 22:53
      Co bych Vás zkoušela... Dík, z Vámi napsaných znám 4 (pohledám), Chodsko prakticky ne. Ale dovolím si přece jen zastávat dál svůj názor, že není zase až tolik důležité, co a kde s dětmi zpívá, ale to, že s nimi komunikujeme a dostanou alespoň ukázkově na výběr co nejvíce.

      Vymazat
    5. To Vám muselo jiskřit koště!

      Vymazat
    6. A co s papírama, když netopím v kamnech? Popeláři nás dnes minuli (přijedou zase za 14 dnů, platíme normálně). Jsou v nich jména, adresy, razítka, smlouvy, ocelové částice. Dnes byl velký úklid (ještě je) - "na mokro". Něco jako vánoce.

      Vymazat
    7. žhavá skartovačka, no a co?
      Já taky vozím papíry na chatu a pálím je v kamnech... než se s tím stříhat...
      Zdravím do Nory, jsem na chatě s vnoučkem, úderničím... v Havle jsem jen na skok.

      Vymazat
    8. Nanukáč byl lepší než jsem očekávala, máti roztála a došlo i na zpívání :-)

      Baba Jaga
      Z hlediska zdravých hlasivek je ovšem jedno, v jaké řeči a s kým si dítě zpívá.

      Mně ale rve srdce představa, že za deset-dvacet let tady ty staré písničky nebude nikdo znát a kroje budou leda v muzeu. Vám by nevadilo, kdyby se na Moravě časem už zpívalo jen německy nebo turecky? V Rakousku už statisíce dětí ve své mateřštině zpívat nemohou a číst jen omezeně. A u nás je snaha zpívat hlavně anglické hity.

      Původně byla řeč ne o samotných písničkách, ale o mizení tradic, konkrétně slovanských. A nepřestávám tvrdit, že iniciativy uvedené ve videu jsou potřebné.

      Vymazat
    9. Já zpívám:
      Travička zelená; Andulko šafářová; Pod našimi okny; Nešťastný šafářův dvoreček; Kdyby byl Bavorov; Teče voda, teče; Skákal pes; Pásla ovečky; Kalamajka; Já nechci žádného; Červený šátečku; Široký hluboký; atd. Repertoár stále rozšiřuji. Je to prima, zazpívat si českou lidovou písničku a navíc ji zpívat dítěti!

      Vymazat
  32. Ben Webster - Soulville (1957) [Full Album]
    https://www.youtube.com/watch?v=dZhmuUhcn9k

    Radůza -- Jsou
    https://www.youtube.com/watch?v=FNmkNfGFUe8

    OdpovědětVymazat
  33. Sbohem kamarádky, 6 let jste mě provázely v zimě, v létě, a teď máte utrum:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gonc

    A zároveň vítám nové, pro tvrdé povrchy - kameny, šotolina, asfalt:
    http://www.jpeg.cz/images/2017/07/04/t8F6P.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/07/04/76ENq.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s těmi se neztratíte, ty svítí ☺

      Vymazat
    2. Červený Bedrník, tedy..hmm...Ládík se v lese neztratí! :-)

      Vymazat
    3. Potmě to je jedno. Na obrázcích jsou tmavší; párkrát projedou blátem a budou normální.

      Vymazat
    4. Musela jsem hledat... Tak snad jen mládí seriálu (1999) o Červeném Bedrníkovi mě omlouvá, že o postavě nemám vůbec páru. Měl by se už ale někdo takový konečně zjevit v reálu - je nejvyšší čas, potřebujeme ho. Minimálně jednoho na nového prezidenta.

      Ládiku, botasky jsou parádní. Letos nosí každý růžové nebo hráškově zelené, od prcků po důchodce, tak jedině tato barva! To já se za své nemoderní odstíny hluboce stydím. I když, jedny takové zlatostříbrné botky mám, aspoň.

      Vymazat
  34. Už vás někdy vezla řidička autobusu - žena?
    Já jsem koukala dost překvapeně, když jsem za volantem ráno uviděla asi 50tikilové stvoření se zvučným hláskem vydávat lístky. Na první křižovatce navíc zjistila, že jede špatným směrem... to už jsem se začala pevněji držet. :-)
    Nakonec jela dobře, i s nastupujícími v klidu vtipkovala.
    Je to předsudek, že řidič velkých vozidel musí být chlap jako hora? Asi ano, v případě kolize svaly nepomůžou, spíše postřeh a řidičská rutina. No, celou cestu jsem měla co pozorovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás jezdí tři. Ale já jezdím busem tak 3x do roka, takže mě ještě nevezla

      Vymazat
    2. u nás taky jezdí jedna a v pohodě

      Vymazat
    3. Občas tu ženy autobusy řídí, v krajském městečku i tramvaje - to asi u Vás taky. Kdybyste se dívala na mnohými opovrhovanou Ordinaci v růžové zahradě, tak tam jedna autodopravu vlastnila a tirák řídila.

      Ty Ládikovy!!! červené botičky do sucha i do vodičky nejsou od firmy Botas - ty toho asi tolik neumí. Zaujalo mě, že se s jinými loučil po 6 letech - pamatuji si jen Salomonky, co jsem je v žádném kšeftu zatím nepotkala a nemá se na ně chytat bláto.

      Vy myslíte, že v Rakousku si doma nezpívají dle svého, Maruško? Všude, nejen u nás na Moravě, folklór v té či oné podobě zachován zůstane (jako všechno, co za něco stojí), vůbec to katastroficky nevidím.
      Když už máte tu nařízenou dovolenou - nedoporučil Vám ředitel či ředitelka, ať se při ní radujete od rána do večera a od večera do rána? A když ne, tak to zkuste sama - nějaký důvod - třeba drobounký - se vždy najde.

      Vymazat
    4. Nemyslím městskou dopravu, ale dálkovou, meziměstskou.

      Vymazat
    5. BJ - copak je na mém psaní nebo na mé osobě tak hrozně deprimujícího, že mi takto radíte?

      Vymazat
    6. Na Vás nic, Maruško. Vyjadřovala jsem se k tomuhle:
      "Vám by nevadilo, kdyby se na Moravě časem už zpívalo jen německy nebo turecky?" a mizení tradic. Ty vznikají, zanikají či se porůznu a pomístně obnovují.
      Ty "naše" řidičky vídám v příměstské dopravě - tak plus mínus 20 km, na větší dálku jezdíme většinou vlakem.
      Mějte se, jdu ještě chvíli s Andym. Jaký nanukáč jste pro sebe a Vaši mami vlastně vybrala?

      Pan domácí se na dovolené jistě má a do neděle nám krtinec 230 vydrží.

      Vymazat
    7. A já se Vám, Jaguško, divím, že se pořád tak zaobíráte těmi mandelinkami. Nechte je, ať se nažerou!
      Když nebudou brambory, něco jiného se jistě najde. Vždycky byla, je a bude nějaká potrava, ne?
      :-)

      Ládikovi dík za poetické připomenutí svátku, trefné jako vždy.

      Vymazat
    8. jsou přímo jedovaté, to žluté, co z nich teče je jejich odpuzující zbraň, slunéčka to mají taky, navíc křivky z chitinu jsou nestravitelné, tudíž výživová hodnota nula nula prd.

      Vymazat
  35. VIDEO, které letí internetem. Merkelová jako břišní tanečnice řádí s uprchlíky
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-ktere-leti-internetem-Merkelova-jako-brisni-tanecnice-radi-s-uprchliky-494807

    OdpovědětVymazat
  36. Tak nám vyloučili Sagana! Je to hotová válka, prý jej vyloučili neoprávněně, tady je video https://streamable.com/j7gqb
    nevím, nerozumím tomu, ale nejen sportovci, i lidi se diví, že se to stalo

    OdpovědětVymazat
  37. Kozy nesmí mečet
    zpěvák nesmí ječet
    a večer žrát olivy
    vždycky jenom střízlivý
    bude každý turek.
    Bude více burek
    bude více mešit
    bonzák plní sešit.
    Tak se mi to líbí
    turkmeni se tříbí
    na pleva a zrny
    islám bez poskvrny
    jde do každé školky
    ruší bolky lolky
    vyzdvihuje tradice.
    Turek není z opice
    turka stvořil alach
    zamotaný v šálách.

    OdpovědětVymazat
  38. Sagan žduchnul kavendiše
    ten odletěl do cypřiše
    po sportovním pádu
    má krvavou bradu.
    Když chci vyhrát etapu
    všechny kolem zašlapu
    tůrdefráns je ring
    každý chce být king
    oblíknout si žlutou blůzu
    nebo puntíkatou hrůzu.
    Sám se vozit někde v pytli
    uprchlíka vpředu chytli
    a pak těsně před cílem
    za nějakým snažilem
    trochu šlápnu do pedálů
    už mě píšou do análů.

    OdpovědětVymazat
  39. Dnes má svátek Kyril
    co ty stromy vyryl
    co nadělal paseku
    v kravatě a obleku.

    OdpovědětVymazat
  40. Snad přijde i metoděj
    to byl rovněž dobroděj
    co roznesl hlaholici
    aby četli lidi všici
    že ten papež není zdravý
    na východě že je pravý
    nejsvatější muž
    tak se čechu tuž
    chce tě schlamstnout ten i onen
    tak ať nejsi v pase zlomen.

    OdpovědětVymazat
  41. A zítra na Honzu Husa
    jede konvoj hamrů USA
    někam dále za Dunaj
    to se mnozí zadumaj
    co tam asi bude robit
    nesmíme se na něj zlobit
    postaví tam pevnou hráz
    ať nepřijde v srpnu mráz.

    OdpovědětVymazat
  42. Potopil se gumák
    tak to je mi šumák
    já bych koupil letenku
    pak bych dostal stravenku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám přetlak
      doma mladá muška
      a o 16 let starší družka

      Vymazat
    2. Doporučuji přetlak vyměnit za protlak (třeba rajčatový),
      dodá sílu,
      zvládnete obě.

      Vymazat
    3. To je jasné. Fízl Pakoš. Nikdo jej nemá rád, jen on sám sebe. Sebeláska...
      https://www.youtube.com/watch?v=JGMJP2JLM3o

      Vymazat
  43. Dobré sváteční ráno, Česko!
    Včera jsem si dala slušný Sauvignon od Ampelosu a spala jsem celou noc, takže je mi docela pohodově. Přemýšlím, jestli se jet vykoupat, nebo se pustit do těch odkládaných skříní. Zalila jsem rajčata a papriky, už můžu i sklízet, ale je toho tak na lečo k obědu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jednoznačně doporučuji to koupání, na skříně bude dost času za dlouhých zimních večerů.Neb9 za deště.

      Vymazat
  44. To: Liška
    Tak u nás den jako každý jiný, spala jsem ale také déle než jindy. Vyberte si to, co se Vám více chce - ono jít si zaplavat či uklízet jde vlastně po celý rok...

    To: Marie
    Zvláštní logika - tak bohorovná zase nejsem, abych mandelinkám cíleně zajišťovala potravu. To už bych raději nesázela nic. Ještě jsem tuhle "koupila" názor, jak se vyhnout trvalému sekání trávy - všechno kvalitně zabetonujete a máte klid. U parcel nad 300 m2 nedoporučováno. Malinová marmeláda u nás letos asi nebude, stačíme je jíst. Pravděpodobně dojde na rybízovou, už je zralý i ve stínu - pokud se skutečně ochladí, tak klasickou odpařovací metodou naší matinky.

    Že by se nějaký člověk (a vlastně kdokoliv) mandelinkami či jejich larvami živil jsem ještě neslyšela, prý snad něco požírá jejich vajíčka, pamatuji-li si to dobře. Jedlé je ale určitě všechno, něco žel jen jednou, jak praví staré moudro.

    Krásné dny - takové, jaké jsou, když počasí a sebe nezměníme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. larvy žraly slepice, ale pustit do brambor slepice, tak to brambory máte hned vyhrabané

      Vymazat
  45. Zdravím krtky a mizím na chatu... Mějte se famfárově! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rčení nenajdu, snad to není nic sprostého! :-)
      Taky se tam mějte.

      Vymazat
  46. "Očekávejme, že se v budoucnu dají do pohybu severním směrem desítky milionů Afričanů. "Žijeme ve 21. století, které je stoletím globalizace," říká kamerunská novinářka Patti Beb Nefertari. Afričanů se podle ní také nikdo neptal, zda se v případě bílých přistěhovalců nebojí o svou kulturu. Pokud chce Evropa migraci omezit, musí přestat sponzorovat africké války."

    http://www.tyden.cz/tema/africane-maji-na-migraci-pravo_434979.html

    Vysvětlení postoje afričanů k migraci chápu, i když s uplatňovanou formou migrace a jejího přesouvání do zemí, o něž migranti nestojí, hrubě nesouhlasím. S těmi válkami má paní pravdu - a potvrzuje svými slovy to, co se u nás nesmí říkat nahlas. Kdo z Evropanů vlastně ty africké války sponzoruje? Proč to nevíme a proč se k tomu nikdo nepřiznává?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nelamte si s tím hlavu05 července, 2017 12:35

      SOUL/NEW YORK Severní Korea ve středu oznámila, že její nově vyvinutá mezikontinentální raketa, kterou vyzkoušela v úterý, je schopna nést silnou jadernou hlavici. Spojené státy a Jižní Korea po počátečním názoru, že šlo o střelu středního doletu, postoj změnily a také již tvrdí, že šlo skutečně o mezikontinentální raketu.
      Zdroj: http://www.lidovky.cz/nova-raketa-muze-nest-jadernou-hlavici-tvrdi-kldr-f7h-/zpravy-svet.aspx?c=A170705_120136_ln_zahranici_ELE

      Vymazat
    2. Máte pravdu. Jedna smrt lepší než druhá.

      Vymazat
  47. BJ:

    Pan domácí se měl moc hezky, ale teď musí dohnat, co nestihl před dovolenou... :o(

    liška:

    Video s Merkelovou výborné... ale líbí se mi i jako Putin (Putout) a papež... :o)

    https://www.youtube.com/watch?v=t-wFKNy0MZQ

    https://www.youtube.com/watch?v=RoJsKV6-e9M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon, video vkládal Anonymní, nikoliv liška - přehlíd' jsem se.
      Přesto zdravím Znojemsko.

      Vymazat
    2. Díky moc, neznala jsem, ale líbí se mi. Vítejte ze Světa a okolí. Jinak u nás teplo, sucho, meruňkovo :o)

      Vymazat
  48. Vítejte, pane domácí. Snad se vynacházíte přiměřeně zrekreován a osvěžen.
    S prací radím spíše poznenáhlu začínat, však neuteče! :-)

    Mám navařeno, uklizeno a sbaleno, za chvilku vyrážím na kurz toho pořadí letos první.
    Případným zvědavcům místo neprozradím, samozřejmě. :-)
    Přeju pohodu v Noře! a mějte se.

    OdpovědětVymazat
  49. Stanley Turrentine - Sunny
    https://www.youtube.com/watch?v=e21Nd58LrNQ

    Mark Knopfler - Going Home: Theme Of The Local Hero
    https://www.youtube.com/watch?v=3DB-uJ0TxKQ&list=PLOH77NdWbWhxa0y2eI5UIF1uJnlKKw4M5

    Radůza - Odyssea
    https://www.youtube.com/watch?v=h_yZb19cFUU&list=PLaRQYLlu3p6-mjL5AwAcHHlJzQCh7zXrZ&index=63

    Miki & Wabi Ryvola- Země tří sluncí
    https://www.youtube.com/watch?v=Szq8o0tP2ms&list=PLnSYu-5Yu7JUk4p7ftts2BDSLLZnNSWrX

    OdpovědětVymazat
  50. Angela Merkelová chce aby EU uzavřela co nejdříve investiční dohodu sČínou.

    OdpovědětVymazat
  51. Tužka napíše pro pana Ládíka,....díky,...a dám text pro pana Klána.

    Vážený pane Kláne,.....dovolím si nejprve poděkovat svému přeposílateli, že Vám mohu psát. Ten prvotní dík mu patří také za to, že mě upozornil na Vaší odpověď pod blogem z 16. dubna.
    Děkuji za ní, je moc milá. Na některé Vaše blogy se vracím,...třeba opakovaně do Neznámého města, škoda, že je už městem k diskusi zakázaným. Ale vrací se tam i jiní.

    3.6. 2015 ho uzavřeli s 48 193 vstupy,....před dvěma dny počítadlo vykázalo po mém vstupu číslo 56 964,...a určitě, kdybyste se tam podíval,...?....tak tam bude o pár vstupů víc,...škoda, že si tam nemůžeme volně povídat jako jsme si povídali,....a taky bych docela ráda věděla, kdo to tam chodí na návštěvu....?

    A pár vět k Vašemu současnému blogu už nenapíšu, bylo by to dlouhé,...a zajímavý je,...jako vždy,... propojení matematiky s pojmy, které bych k ní nepřiřadila,..měla bych obavy, že výslednice bude s mnoha chybami.

    Pojal jste to,.....napíšu,...Piramidálně.

    Díky za blog, a s potěšením jsem si četla i odpovědi k příspěvkům dalších diskutérů.

    Spokojené dny příští přeji, a těším se na další blog.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  52. Teda jo, u krtků svátečně pusto. Tuhle jsem při pohledu na krtince přemýšlela, jak dlouho už jsem reálného krtka vlastně neviděla - no nevím, vyfoceného nemáme určitě žádného. Neb asi nemají naši Lízu (ba ani předchozí kocoury) rádi.

    V noci nám trošku zalilo, nyní slunečno. Tak se tu všichni mějte. Letně.
    https://www.youtube.com/watch?v=DWuZYyhYYQ4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krtka jsem viděl naposledy ráno 21.srpna 1968 v Gdaňsku, když jsem v campingu vylezl ze stanu. Válel se po trávníku, pronikavě pískal a tím mě vzbudil. Asi byl zraněn po napadení.
      A my tenkrát taky.

      Vymazat
    2. Tak co pane Kopíčku,taky vás pobouřil dekolt Jitky Čvančarové ?

      Vymazat
    3. Najednou je anonymní, Pakoš strakoš! Dekolty jej vzrušují a kdyby jenom ty! Fízlování, to je vzrůšo, z toho je on celý říčný!

      Vymazat
    4. Vygoogloval jsem, dekolt velký jako hloupost jeho nositelky.

      Vymazat
    5. liška:
      Nemá co dělat, nudí se.
      Mě zase nudí on.

      Vymazat
    6. Mě zase rozesmívá, trapák. Nic není trapnějšího, než hnusák, co je závislý na sbírání dat o jiných. Úvodní věta z filmu, co na něj koukám, byla v tom smyslu, že setká-li se lidské zlo a vytvoří sílu, pak je nutné, aby čestní lidé také vytvořili sílu

      Vymazat
    7. https://www.reflex.cz/clanek/komentare/80467/ekonom-vladimir-pikora-dekolt-jitky-cvancarove-aneb-v-roce-2018-budou-moderni-burky.html

      Vymazat
    8. Leona kompletně smazali, pitomci.

      Vymazat
    9. Kubelková taky na kozách vystavěla kariéru. Tak podle hesla, dívky, užívejte darů matky přírody, než vám je sebere otec čas.Ty co je nemají, zas mají výhodu, že se jim muži koukají aspoň občas do očí, což je taky hezké.

      Vymazat
    10. ještě jedna úvaha
      takhle to vyroste málokomu, takže to budí pozornost, ale dle Freuda mnoho mužů prý nemůže souložit s těmi prsaticemi, neb prý znovu prožívají oidipovský komplex a mohli by se i zbláznit, proto příroda nabídla i ty hubené a je to na osobním vkusu každého soudruha, jak by řekl major Terazki, takže toto jsem vyčetla v chytrých knihách, osobní názor nemám, jen tu Čvančarovou lituji, že se s tím musí pořád tahat, odložit to nejde ani na chvíli, odhadem to může mít i 3 kila na kus.

      Vymazat
    11. ad leon, anonymni napsal ve 22:14
      skoda, ze se ucinil predtim schovany...
      nevylucuji, ze se smazal sam.
      aktu blogy je pisecek hlidaci particky vyvalenych dusevnich mirku (masinu), obludne trapny konec snah amose libora.

      Vymazat
  53. U nás pršelo asi 30 sekund. U sestry na Slovensku 10 minut 10mm... to už by byl počin, ach jo :-(
    Sváteční den, ale moc svátečně jej necítím, odpoledne jedeme na přehradu se vykoupat, pak nachystám uzeného lososa s chřestem a ztraceným vejcem, přijde mi kamarádka, tak udělám dobrotu, samotná ani nemám na nic chuť. Sbírám spadené meruňky, jednu buchtu už jsem udělala, ještě udělám kynuté knedle a budu mít splněno, jinak do škopku na pálení. Uvidím, jak funguje sběrna, pod dvacet korun za kilo nepůjdu.

    OdpovědětVymazat
  54. Perfect Blues - 1920s, 30s and 40s Vintage Blues (Past Perfect) [Full Album]
    https://www.youtube.com/watch?v=9G5BuumJ5xA

    Wabi Ryvola - Co všechno vítr svál
    https://www.youtube.com/watch?v=Bjfvupp8ldU&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7&index=9

    OdpovědětVymazat
  55. Venku horko, tak jsem svátečně vybírala, na co půjdeme v nové sezóně MET. Hnedle první je Norma, co jsem se na ni co neznalec těšila. A ono ejhle - 7.10. sraz ze střední, dokonce ročníkový. Tak jsem si na YT našla pro poslech a občasné mrknutí provedení s paní Gruberovou:
    https://www.youtube.com/watch?v=gCU2ESQFr8E
    - zkuste alespoň krásnou předehru, příležitostně si pustím ještě jiné provedení - a možná bude stačit, když nestihnu to i ono. Určitě půjdeme - to už až po Novém roce - na Toscu, Cosi fan tutte s panem Plachetkou a Verdiho Luisu Millerovou - také jsem ještě neviděla. Jinak zatím nevím.

    Hm, kdo ví, co pan president Trump Polákům všechno prodal, když si tam tak pěkně ponotovali, jak dopadne summit G20 a kolik penízků bude EU muset poslat Turkům.
    Ani jsem nezaznamenala, kdo z vlády byl včera na Velehradě (lidovci?) a dnes v Betlémské kapli...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dívám se na Vojnu a mír. Těším se na Tichonova. V tom vojenském byl nádherný, aspoň tak si to pamatuju z holčičích let :o)
      Měly jsme s kamarádkou krásný den, koupání, piknik, povídání a vzpomínání, známe se dlouho a byla mi i za svědka.

      Vymazat
    2. mně se v holčičích letech líbil Mikukski, polský Redford anebo ten co hrál Štyrlice v 17 zastavení jara, dnes jsou herci nehezcí.

      Vymazat
    3. aha, tak to máme s liškou stejný vkus, kdo ví, co by řekla na Mikulskeho?

      Vymazat
    4. Mikulski se mi moc nelíbí, našla jsem si jej, ale není, respektive nebyl, to můj typ. To Tichonov je jiná třída! Líbili se mi tmavovlasí, proto jsem měla doma blonďáka. Ale báječného

      Vymazat
    5. škoda, že to 17 zastavení jara už nebudou opakovat, myslím, že by to mělo stejný úspěch jak major Zeman.

      Vymazat
  56. Tužka napíše pro pana Ládíka,....dovolím si,...pro klid své cimprlich dušičky,....ještě jednou poděkovat za přeposlání. Dík.

    Taky napíšu pro Gaiu,....měla jsem jednou za úkol mladší dorostence vypracovat soubor cvičení, aby ji tolik nerostla prsa,....byla talent, opravdu výborně skákala výšku,...ale příliš často právě prsem, nebo prsy, zavadila o laťku. Dokonce ji nechali,.../trénoval ji chlap/, ušít specialní korzet, kde jí je stahovali,...nemohla v tom pořádně dýchat, ani se volně pohybovat.
    Potřebovala jsem rentgen, jak je stavěná mléčná žláza,...měla ji třikrát větší než je tabulkový průměr.

    Doporučila jsem ji, ať se na atletiku razdvatři, a jde dělat volejbal,...tam přecijenom není tolik pohybu.
    Prsa rostla dál,...vzdala i ten volejbal,....byla jak kopie americké herečky Mainsfeldové / jestli jsem to dobře napsala/...měla i přezdívku Majnsfeldka.

    Rozruch s těmi balóny dělala, to je fakt,...odešla někam studovat vysokou,....ztratila jsem ji dokonale z očí, takže ani nevím, jestli toho využila v mateřství,...ikdyž,...nezáleží na velikosti mléčné žlázy při kojení, ale na její dokonalé funkci.

    Déšť a bouřka už je v Čechách,...jdu uklidit stromkové muškáty,...mají veliká, krásná květenství, aby mi je to nerozlámalo,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  57. Dvorak: Rusalka - FINALE (1962), Šubrtová & Švehla and Malachovský
    https://www.youtube.com/watch?v=Xj2hBRk68lY

    FLERET - Noční hlídač
    https://www.youtube.com/watch?v=1UF7eVL6PA0&list=PL564F078C01820D3C&index=9

    Enya "Only if ..."
    https://www.youtube.com/watch?v=4PAwN5IbroM

    BEDŘICH SMETANA - Z ČESKÝCH LUHŮ A HÁJŮ
    https://www.youtube.com/watch?v=yI0NjgrFV6k

    OdpovědětVymazat
  58. To: Marie
    Ještě něco k folklóru - pokud jste neviděla:
    https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/charles-a-camilla-neudrzeli-zachvat-smichu-rozesmal-je-tradicni-zpev-33925

    Copak čtvernožci - ale také to mají s muzikou každý jinak:
    https://www.novinky.cz/koktejl/442690-ctyrnohy-vetrelec-rozesmal-publikum-i-komorni-orchestr.html

    Malinko u nás krape - den jako vyšitý pro výrobu marmelády, rybíz jsem si nadrchala včera před večerem. Doufám, že náš historický mlýnek funguje stále bez vady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já budu dnes zavářet okurky, mám docela slušnou úrodu nakládaček.

      Vymazat
    2. já letos ani nesela. Nemám komu zavařovat. Snad příští rok, až mě přejde ta letargie. Sestra skončila v nemocnici, běželo jí srdíčko. Aby ne.

      Vymazat
  59. Soused mi včera tvrdil, že bude pršet, když jsem věšela prádlo. Schválně jsem to zprubla, ale nic. Až teď začalo krápat. Mělo by pršet aspoň tři dny v kuse
    Pan Ládik má asi Brdy, tak ať si je užije :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brdy nejsou, radikalizuju se.

      Vymazat
    2. A jak to děláte? Jak taková radikalizace probíhá a jaký účel to plní, být radikalizován?

      Vymazat
    3. Pane Ládik, Vy jste v Hamburku? ☻

      Vymazat
  60. o Čvančarové se drbe už i u nás v blbákově, představte si, že její táta prý ilustroval slabikář, ze kterého se v 60. letech učili celé generace děcek.

    OdpovědětVymazat
  61. MRKNĚTE NA VLKA!
    DOŽIVOTNÍ ZÁKAZ HROZÍ ZA NAPROSTO NEŠKODNÝ (ve srovnání s průměrnou Ládikovou básničkou)
    *********************************************************
    Vtip a vlastně nevtip na tento den.
    Posted on Červenec 7, 2017 by vlkp

    Dneska opravdu netuším, jestli jde o vtip nebo nevtip. Vlastně – původně šlo o vtip. Politický. A řekl bych docela neškodný. Jenže následně se z něho stal stal těžký nevtip. Co nevtip – prominte mi to slovo, ale je na místě – těžký průser.!Dokonale popisující naší dobu.

    Jde o to že šéfredaktor německého internetového serveru Junge Freiheit, který je asi tak 10x větší než Kosa a stejně velký jako u nás Echo 24 nebo na Slovensku portál SME na svém Facebooku uveřejnil následující karikaturu:

    Na té ceduli je nápis

    Manželství pro všechny – ohlašovna

    Celkem vtipné, pro běžného člověka nic pohoršujícího. Srandička.

    Kterou bych vydal bez mrknutí oka a myslel si, že příště musím sehnat něco údernějšího.

    Ne tak Facebook! Stein dostal tři dny od Facebooku zaracha pro publikování a varování, že opětné zveřejnění vtípku by vedlo k doživotní distanci!

    Nedávno jsem tady psal o novém německém zákonu, který má postihovat zveřejnování na sociálních sítích až pokutami ve výši 1,3 miliardy korun pro jejich provozovatele. A psal o nebezpečí předběžné cenzury . Upozornuji, že tohle se odehrálo ještě před přijetím toho zákona. A funguje to takhle!!!!!!

    Chce ještě někdo diskutovat o tom, kam naše společnost spěje?! Odpovídáte, že k našim Evropským hodnotám? Bojím se, že máte pravdu!"
    *********************************************************
    (jáchym)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten opravdu roztomilej vtip je tady:

      https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/07/07/vtip-a-vlastne-nevtip-na-tento-den/

      Vymazat
  62. jak ten čas letí,malému Pikorošichtařovi už jsou 4 měsíce.

    OdpovědětVymazat
  63. Kenny G - The Moment
    https://www.youtube.com/watch?v=447yaU_4DF8

    The Parting Glass
    https://www.youtube.com/watch?v=GRNZfV8rKQM

    Tom Waits - Invitation to the blues
    https://www.youtube.com/watch?v=CELo-AmUKiU

    Ana Vidovic plays Asturias by Isaac Albéniz
    https://www.youtube.com/watch?v=inBKFMB-yPg

    wabi ryvola - vším čím sem byl
    https://www.youtube.com/watch?v=_LUmEXWrIN4&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7&index=67

    OdpovědětVymazat
  64. Jé, na čété je pohádka. Prý kde jsou naše ryby, zní skandování poddaných. A mně se chce něco říct...

    OdpovědětVymazat
  65. Tedy úplně na rovinu, pane Ládik !!!, chybíte! A už mě to vadí. Protože z nory je jen krtinec. Dobrý, ale neúplný

    OdpovědětVymazat
  66. Pro Tužku:
    Předevčírem jsem potkal na své pravidelné každodenní indiánskoběžecké trase běžkyni - začátečnici. Se značně vyvinutými žlázami.

    Vypadala, že se snaží zhubnout právě v těchto partiích, což mi nedávalo moc velký smysl. Nebo se jen pokoušela nenápadně mírnit amplitudu melounů při běhu, nevím.
    Techniku měla zajímavou - držela pěstičky ve výši prsouch a střídavě obě XXXL kůzlátka nenápadně fackovala ve snaze je ukáznit, aby se těžiště těla nepohybovalo po sínusoidě s osou na kýžené trajekorii běhu.

    Podle mého názoru mě připadá jako nejvhodnější sport pro takto vyvinuté dámy cyklistika(na speciálně upravených kolech s přídavnými tlumiči) a šachy.
    JÁCHYM




    OdpovědětVymazat
  67. Tužka napíše,....za chvíli má NORA svátek,...celých 24 hodin,...tak všechno nejlepší, Noro,...ať tě norníci moc nerozhrabávají,.....

    Napršelo,...22°C , dusno jak v nevětrané prádelně, pár dní netřeba zalévat,...kroupy nás minuly,...ale, bylo to fousový....hasiče bylo slyšet několikrát vyjíždět,...mají extra nevhodný výjezd,....v dost ostré zatáčce.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  68. Tužka napíše pro pana Jáchyma,...víte, že ta velká prsa není vůbec žádná sranda,....byla jsem zděšena, jaké strije ta dívenka měla, jak se svalovina rozestupovala,...a to bylo mladé, pružné a sportující těla, a strije až k lopatkám,...když to ještě povolí věkem,....osobně považuji za smlouvu s dˇáblem, všechny ty implantáty,...na koupališti jsem zahlédla paní,...kde bych si vsadila dost, že implantát v blízké budoucnosti protrhne kůži.

    Měla jsem cukání ji to říct a varovat, ale,....ale, jak by to přijala, že,...snad to má podkontrolou.

    Jojó,...není všechno zlato, co se třpytí,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  69. Na libyjské mělčině
    je kaviár k svačině.
    Nasadíš si vestu
    končíš svoji cestu
    migrace je u konce
    už jsi zapsán v kolonce
    "syrský uprchlíček -
    EU pacholíček".
    Kostlán už tě kolíbá
    Franta nohy zulíbá
    Gūnter v Dháce šije boty
    ty nepůjdeš do roboty
    ty budeš náš konzument
    genetický instrument.

    OdpovědětVymazat
  70. Tak nakonec moje daně
    poputujou jenom na ně
    na africké invazisty
    aby měli lepší pisty
    se zámkovou dlažbou
    Helmut s Žánem pažbou
    mi to správně vysvětlí
    jaké že to uhnětli
    protentokrát těsto
    je jich plné město.
    Mají modré přilbice
    já mám pažbu u líce
    bohužel tu z jejich pušky
    reaguji na pohrůžky
    jak na slůvka maminky
    takhle mám být malinký.

    OdpovědětVymazat
  71. Kde je Mojmír Kadavý?
    Prý byl hodně churavý
    a tak podle ústavy
    přiletěli z Apulie
    z Kalábrie Sicílie
    oceloví ptáci
    hruškou zakymácí
    Mojmír už je dole;
    co teďka, ty vole?
    Dyť nemáme stavidla
    zbyla jenom mluvidla
    hodíme tam česle
    ať nemáme jesle
    z arabského jara
    bože to je čára
    přes náš chozrasčot
    avar už má plot
    Jellen tanky v breneru
    já se z toho poseru.

    OdpovědětVymazat
  72. Podnikoví náboráři
    ve škodovce jenom září
    začlo pršet štěstí
    nedostanou pěstí.
    Už ne lid od Pskova, Narvy,
    teď jen ti, co sbíraj larvy,
    od zambezi, z botswany,
    ti budou stát u vany
    kde se kastle pozikují
    ohraňují od okují
    to jsou správní inženýři
    ne nějací netopýři
    z východního bloku,
    byli šponou v oku,
    to teď budou super vozy,
    nedělám si z toho kozy.

    OdpovědětVymazat
  73. Má G20 vůbec střechu?
    Kdo teď dělá šťastnou blechu?
    Dyš je něco bez střechy
    hned vznikají neplechy
    bordel žádá pevnou ruku
    tu jsem! Kuku! Kuku!
    Kobzole jsou pořád v řádku
    nic tu není v nepořádku
    všechno jede podle plánu
    je sobota, brzy vstanu.

    OdpovědětVymazat
  74. Radůza/06 Půjdu kam chci
    https://www.youtube.com/watch?v=GKJRIKw4Bwg

    Radůza - Až půjdu po úbočí
    https://www.youtube.com/watch?v=aAgD5-x8F08

    Radůza - Marathon
    https://www.youtube.com/watch?v=zZr66tBNJ48

    Radůza - Chci oplakat to dobře
    https://www.youtube.com/watch?v=foZYnVFxJPk

    Jednou to pomine, Radůza
    https://www.youtube.com/watch?v=H3pRyn-Vawc&list=PLaRQYLlu3p6-mjL5AwAcHHlJzQCh7zXrZ&index=1

    OdpovědětVymazat
  75. Joan Baez - The First 10 Years [1970] (Full Album)
    https://www.youtube.com/watch?v=bVhnQ6ghztk

    OdpovědětVymazat
  76. Hezkou sobotu - takovou či onakou, bude dnes teploučko. Pes suverén s Nekudou:
    https://www.youtube.com/watch?v=Lea95swv5LM&list=RDLea95swv5LM

    Ještě k různým idolům. Mně nějako ty celuloidové i jiné různě vzdálené minuly. Do televize teď příliš nekoukám - včera jsem zkusila ždib norského Mammonu - neupoutal. Nepřišla jsem o něco?

    Marmeláda se vyvedla. Šťáva odpařená na dvě třetiny a potom postupně řádně do zpěnění svařit jednu naběračku se 1/4 l krystalu - toť recept mé matinky, který možná užívá kde kdo. 8 velkých skleniček a jedna malá za dlouhou dobu, šťávu z černého rybízu s trochou červeného (kvůli mletí), co jí bylo málo, už jsem hezky rychle svařila za pár minut s gelfixem - 2 velké a 3 malé sklenice. A mám letos odmarmeládováno - maliny už zaschlé, meruňky zmrzly a ostružinové je ještě dosti. Nic jiného se nám doma nepěstuje.

    Tak si ještě přehlédnu zprávy o roztomilých dětičkách (kde asi Gaia to Pikorošichtařovo potkala?) a všelikých kráskách, co některé doma nemají zrcadlo. Venku se příležitostně pokoukám po nožičkách v chlupatých pantoflích, v naší vísce zatím žádné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kde potkala? No na netu, ve virtuálním světě. Ale 2 černoši a 4 Ukrajinci už i u nás v blbákově na plovárně skuteční.

      Vymazat
  77. U nás bez internetu, po 2 bouřkách 33mm. Jenom data.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To u nás včera za celý den 2,5 - lepší něco, než nic.
      Co Natálka - soubor vyrazil do světa na stejně dlouho co Mořský koník - tam jsou to asi tři týdny (jako kdysi tábory - ještě naše dcerenka v nich v tuzemsku pobývala)?
      Tuhle jsem narazila na zprávu o duchovním mužském pobytu v Tatrách. Jen od 18 do 40, místo utajeno:
      http://www.milosrdni.cz/kalendar/tatry-s-milosrdnymi-bratry/

      Vymazat
    2. U nás taky po bouřce, ale zase jen pár kapek. Meruňky padají, tak jdou do nádoby a na pálení. Zítra mám volno, zkusím nasbírat do beden a prodat. Marmeládu neplánuju

      Vymazat
    3. Prostřední řada, veřejně přístupné fotky http://www.ddmtesin.cz/fotogalerie/754-soustredeni-slezanku-v-chorvatsku-vodni-fotky

      O co později soubor odjel, o to dříve přijel - dnes ráno. Místo 5* hotelu byl 2*. Holt jižní národ - čím jižněji, tím větší podvodník.

      Vymazat
    4. Nevím, jak je to s těmi podvodníky... Podle foteček se zdá, že se výlet vydařil (včetně návratu) a ještě tam místní i turisty potěšili. Příště to jistě dopadne lépe i s cestováním. Horší hotel se chvíli přežít dá.

      Prázdniny jsou docela dlouhé, je-li třeba na dětičky celodenně dohlížet. Proto jsem si na Mořského koníka co odkladiště doktorských potomků vzpomněla - no, možná mají potomků s různými chorobami více než jiní rodiče. A nebo se mýlím a jezdí tam každý, kdo má nárok a penízky na úhradu.

      Vymazat
    5. A kdo ví, kdo dětičky hlídá paní Ivance Trumpové či zda je při "zaskakování" svého otce na G20 měla s sebou, aby byly zacvičeny od mala... No, vlastně mají tatínka a babiček a dědečků docela na výběr.

      Vymazat
  78. Včerejší měsíc: http://www.jpeg.cz/obrazek/goOP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je zítra úplněk, sledovala jsem jej taky. Jen nefotila. Asi má na svědomí to rabování a čurbes v Hamburku

      Očekávají se vůbec nejrozsáhlejší demonstrace, v ulicích Hamburku by mohlo být až 100 tisíc protestujících...

      Vymazat
  79. Se picnu
    Ekonomičtí migranti jsou mýtus. 80 % lidí do Evropy prchá, tvrdí zpráva
    Čtyři pětiny migrantů, kteří do Evropy plují přes Středozemní moře, prchá ze strachu před válkou a konflikty. Často zmiňovaný vysoký počet ekonomicky motivovaných běženců je pak mýtus. Tvrdí to alespoň zpráva britské univerzity v Middlesexu vzniklá ve spolupráci s několika dalšími organizacemi zabývajícími se migrací.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/uprchlici-ekonomicti-migranti-valka-evropa-libye-f7q-/zahranicni.aspx?c=A170708_101904_zahranicni_fka

    OdpovědětVymazat
  80. 13800 kroků, 12,4km za 1:15h, převýšení 250m, 18°C, vlhkost 100%, červené asfaltové inovejtky, nadoraz. Týdenní průměr 14500, zítra dám veget.

    OdpovědětVymazat
  81. Prchám
    k teplým sprchám
    vstříc těm mrchám
    co mi rozvrátily zemi
    kde teď smutno je mi.
    Běžím.
    Běžím k věžím
    běžím za vozem
    k věžím s ochozem.
    Otec immám matka burka
    nestačí mi chleba kůrka
    žádám pecen s hroudou másla
    moje koza už dopásla
    bodlák v poušti Rub al Chálí
    kopýtka ji v písku pálí
    chce zelenou louku
    nebo na palouku
    trsy žírné paše
    Evropa je naše.

    OdpovědětVymazat
  82. Proč nepluji z Tuniska?
    To by moje teniska
    byla hrozně suchá
    stráž by byla hluchá
    k uprchlické písni
    že jsem muslim v tísni;
    lépe vyplout z líbije
    tam mě vlna oblije
    po vestě i po papuli
    to se potom vox populi
    přidá na mou stranu
    když na přídi vstanu
    svého gumáku,
    to je diváků!
    Už mě fotí fotograf.
    Politický geograf
    z chudobného česka
    mě po zádech pleská:
    Ahmede můj zlatý
    ty nám zvedneš platy!

    OdpovědětVymazat
  83. Na břehu řeky Svratky kvete rozrazil
    první muslim z Německa už tam dorazil.
    Zkouší cestu proti proudu
    zda nenajde zlatou hroudu.
    Vykop z řádku jakous hlízu
    měla v sobě škrobní mízu
    tohle přece není zlato
    v Česku vybodnu se na to.
    Tu nekvete ani pšenka
    lid tu .ere .ovna tenká
    nula pošla od nuly
    to naložím na muly
    své muslimské saky paky
    bo mě viděl Bystrozraký;
    to Široký už jde po mě
    že jsem tady šmejdil v domě.
    Tady vládne Dlouhý
    zahoď svoje touhy.

    OdpovědětVymazat
  84. Běžím s písní na rtu
    mám Master card kartu
    dobitou, dobitou.
    To asi Manitou
    tam za velkou louží
    zachránit mě touží.

    OdpovědětVymazat
  85. Ta Múza, co líbá pana Ládika, by měla líbat i ty naše bruselské soudruhy :-)
    Spadly dva milimetry vody a deset kilo meruněk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíte, že by jim to pomohlo? Možná nemají ze základky a střední stejně kvalitní základy jako Ládik!!! - mně tedy dnes padl do oka Nezval na prvním řádku, když se žádné čtyřverší nekoná.

      Koukla jsem teď, že včerejšího Bonda jsme jako jediného viděli v kině - zrovna tam tehdy zavedli ozvučení ze všech stran, můj jedinec plakal o vstupné jen chvíli. Kdo rád i jiné nápoje než víno, zkuste tohle příjemné Bond-povídání (no, já nejraději gin fizz):
      http://www.ceskatelevize.cz/porady/0-bondfest/9337-svet-jamese-bonda/
      Dnes večer si na ARTu pustíme pana Plíhala - procházku zkrátím. Včera 9307 kroků, červencový průměr zatím 10307 - na Ládika!!! nemám.

      Vymazat
  86. Součet bouřkové vody 45mm. Minulý týden jsem už kýbloval, teď budu jenom sekat trávu.

    OdpovědětVymazat
  87. Szidi Tobias - Na hotelu v Olomouci
    https://www.youtube.com/watch?v=_4JeoIs0nBQ&index=6&list=PLC29DDAC97DEB1212

    Wardruna - Völuspá
    https://www.youtube.com/watch?v=6loWrABr8gA

    Wardruna Naudir
    https://www.youtube.com/watch?v=eeJ-z6lgojU

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

    OdpovědětVymazat
  88. TOP 20: JIŘÍ SUCHÝ (1967-1988)
    https://www.youtube.com/watch?v=RE3wrJGbAmo

    Amy Winehouse // Frank (Jazz Version) // Full Album // Fanmade
    https://www.youtube.com/watch?v=4a-Au0t1bKA

    Pavel SPORCL - My Violin Legends 2013, FULL CONCERT
    https://www.youtube.com/watch?v=aWYWEkXM4Dg

    OUR SHANGRI-LA - Mark Knopfler and Emmylou Harris
    https://www.youtube.com/watch?v=6NwHjrD_v8E

    OdpovědětVymazat