06 září, 2017

KRTINEC č.246

203 komentářů:

  1. Tak já to dnes začnu. Díky Zdeňkovi za nový krtinec!
    Je pošmourné ráno, snad bude líp.

    OdpovědětVymazat
  2. D.C.’s National Cathedral to Remove Stained Glass Windows Depicting Confederate Generals
    http://jdem.cz/defr75
    Národní katedrála ve Washingtonu D.C. ve středu oznámila, že odstraní dvě vitrážová okna, znázorňující generály Konfederace Roberta E. Leeho a Stonewalla Jacksona.
    „Pro mnoho Božích dětí jsou tato okna překážkou v uctívání svatého místa…“
    --
    K tomu v diskusi někdo dal citát z Orwellova románu 1984:
    ...Všechny záznamy byly zničeny nebo zfalšovány, všechny knihy byly přepsány, každý obraz přemalován, každá socha, ulice, budova přejmenovány, každé datum změněno. A tenhle proces pokračuje den za dnem, minutu za minutou. Dějiny se zastavily. Neexistuje nic kromě nekonečné přítomnosti, v níž má Strana vždycky pravdu....

    OdpovědětVymazat
  3. Na Parlamentních listech zase kouká z Okna Tereza Spencerová a jako obvykle si ani trochu nedává pozor na zobák.

    Co odstavec, to kyblík černých perel.

    Tak snad jednu marginálii, která by se mohla (pokud nás nespláchne příval automaticky odpálených atomovek z bunkrů již mrtvých generálů a politiků.)

    Pokud někdo máte mejl na Kima, zkuste ho převědčit, aby v případě povolení svobody slova v Koreji dal do smlouvy recipročně obnovení svobody slova v Česku.

    Než k té zmíněné smlouvě dojde, nejspíš bude už zrušena svoboda slova ve všech státech světa. A je velmi lákavá představa, že první dvě země světa s obnovenou svobodou slova budou Severní Korea a Česká republika.

    Domnívám se, že budou-li norníci připraveni, mohla by se stát Nora významnějším médiem než je dnes BBC, CNN a Aldžazíry dohromady:

    "Představa nějakého seriózního jednání zrovna s Pchjongjangem znít dost bizarně, ale… Opravdu je jednodušší obětovat „pár milionů“ lidí „kdesi v Koreji“, nebo dává větší smysl sednout s Kimem za stůl? A jednat. A jednat. A jednat. Klidně i několik let, během nichž by i Pchjongjang logicky musel jít na ústupky, a situace by se tak stala zvladatelnou… Třeba by výměnou za noc strávenou v newyorském Trump Tower s plným minibarem a nějakými těmi hosteskami a za lístky na zápas místních Knicks, když by dostal místa hned za střídačkou, vyměnil za to, že doma povolí svobodu tisku. MY JI SICE CHCEME MEZITÍM SHODOU OKOLNOSTÍ OMEZOVAT, ALE ale za jednu ze svých priorit ji DEKLARUJEME pořád, ne?"

    Praví Tereza .
    (Jáchym)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. soudruha kima bych nepodceňoval ...

      ,, V metropoli Severní Koreje rostou mrakodrapy jako houby po dešti ,,
      https://goo.gl/bqFcae

      co se postavilo za 30 let svobody u nás mě neni tak docela jasný ... vám i svatému grálu pro vizážisty to jasné je ?

      Vymazat
    2. Chrchel v Praze...se chtěl...

      Vymazat
  4. Ředitelka školy, popotahovaná hidžábnicí: ,,Nebudu chodit, nebudu chodit." Měla zlé oči a dupala. Tak to začalo...

    Studentkou se tedy nestala proto, že neměla vůbec podepsán zápisový lístek?

    To je podle školského zákona, že když není podepsán zápisový lístek, tak se nemůže stát žákyní školy. Nedoložila ani doklad o pobytu ani jiný požadovaný dokument. Druhá uchazečka měla doklady v pořádku, a tak u nás začala studovat. Školu navštěvovala do listopadu. Měla však velkou absenci, dle jejího sdělení pomáhala svému bratrovi v práci a vůbec se netajila tím, že chce odejít za svojí rodinou do Anglie. To se jí také podařilo, to máme potvrzené. Nikdy nezapomenu, jak jednou během září přišla do ředitelny v hidžábu s tím, že chce „přestoupit“ na studijní obor s maturitou řekla jen „přestoupit“ a dupla si. To opakovala několikrát i s tím dupnutím. Ptala jsem se jí, kam by tedy chtěla přestoupit. „Sociální činnost,“ několikrát po sobě takhle odpověděla a zase si u toho vždy dupla. Můžu vám říct, že to byl první moment, kdy jsem se začala bát. Její oděv, jak se mnou mluvila, jak si dupala. Měla zlé oči. To jsem se začala trochu bát. Nic takového jsem nikdy nezažila. Tak jsem jí k přestupu na maturitní obor dala souhlas. Věděla jsem, že studium nemůže zvládnout, což se také prokázalo při klasifikaci za první čtvrtletí. Ze všech předmětů měla buď neklasifikace, nebo nedostatečné s výjimkou anglického jazyka.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Reditelka-skoly-popotahovana-hidzabnici-Nebudu-chodit-nebudu-chodit-Mela-zle-oci-a-dupala-Tak-to-zacalo-503024

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechápu, proč ziskovky neprosadí, aby i střední školy bylo možno vystudovat s asistentem/kou - jako že by se za žákyni učil a ona by dupala.

      Vymazat
  5. školní rok ještě pořádně nezačal a marion nejenže vyhrožuje stávkou , ale pro jistotu si odjela rovnou do přírody ... a tak nevim , komu tuhle zprávu předat :

    ,, Na pulty českých knihkupectví se v říjnu dostane dětská pohádková kniha "Král & král & rodina" nizozemských autorek Lindy de Haan a Stern Nijland.

    Kniha je pokračováním knihy "Princ a princ", kdy si následník trůnu, který má nahradit unavenou královnu, vybere namísto princezny bratra jedné z nich. A je svatba.

    V nové knize jede král s králem na svatební cestu, kde se jim do kufru schová malá holčička. Přivezou ji s sebou domů a adoptují ji. ,,

    https://goo.gl/fR7R9F

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden parazit to vydal, druhý parazit to překládá a vše se to zase bude platit ze státních prachů. Pak to bude povinná četba místo Ema má mámu a tátu. Blééé!

      Vymazat
    2. do slovní zásoby by se mělo dostat nové slovo, ekvivalent slova oženit. Asi omužit. Když si chlap bere chlapa, pak se logicky nežení ani nevdává, ale omuží se.

      Vymazat
    3. táta jebe Edu, to by snad prvňáci zvládnout mohli.Ó, Eda se má.

      Vymazat
    4. A namísto manželství - manmužství.

      Vymazat
  6. Pro tátu a pro mámu:
    http://www.jpeg.cz/images/2017/09/07/Vm4SD.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/09/07/nHXQU.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na pallistech byla celá volební robejškova eskadra vyfocena pod souhrnným názvem - adamsova rodina ...
      druhý obrázek jenž zachytil váš zvídavý objektiv napovídá , že je může volit enem labuť ...

      Vymazat
    2. otřes, zrovna tady řešíme, jestli mámu hraje Eda a oni přijdou s něčím takhle zastarale stereotypním.

      Vymazat
    3. Pro tátu obranu rodiny
      pro mámu bezpečný domov
      pevnost lebeční spodiny
      na výběr jen on-off.
      To vám přeji realisti
      když 5% ukořistí
      bude jim to stačit,
      mají za co svačit.

      Vymazat
  7. "Mateřská škola v dolnorakouském Amstettenu se rozhodla vyřadit z jídelníčku vepřové maso a výrobky z želatiny s ohledem na stravovací zvyky dětí z jiných kultur. Omezení vepřového vyvolalo kritiku části rodičů a některých politiků." (idnes)

    Tak mateřská škola. Jestli ji nepatřila ta nebezpečná bílá dodávka.

    OdpovědětVymazat
  8. Ach jo, kdyby to nebylo tak smutné, bylo by to k smíchu, máma, táta ... a k tomu zmužnělý(á) Fiala
    https://tpc.googlesyndication.com/simgad/2372513897758055608

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zaujala mě větička - více svobody ... :-)
      ale že si před pár měsíci zvedli prachy více než o desítku nikde ani ťuk ... demokrati klamou , vlastně nezklamou což je totéž ...

      Vymazat
    2. Pořád je "více, lépe ..." a jiná pozitiva. Nikdo nenapíše na leták "méně keců". Tento vítězný trik nikoho nenapadne.

      Vymazat
  9. Keith Jarrett - The Köln Concert [Vinyl]
    https://www.youtube.com/watch?v=WSP9Na2ozWM

    Radůza - Až půjdu po úbočí
    https://www.youtube.com/watch?v=aAgD5-x8F08

    OdpovědětVymazat
  10. pane ládík , něco pro vás ...

    ,, Startuje druhé kolo Dešťovky, připraveno je 240 miliónů

    Ve čtvrtek startuje druhé kolo dotačního programu Dešťovka. Příjem žádostí o dotace na hospodaření s dešťovou a odpadní vodou v domácnosti se rozeběhne v 10 hodin dopoledne. Program je určen majitelům a stavebníkům rodinných a bytových domů, kteří chtějí hospodárně využívat dešťovou a odpadní vodu v domácnosti. ,,

    vzhledem k tomu že pořád něco kopete a jste největší nechvalně proslulý měnitel přírodních řečišť na sever od prahy , by vás to mohlo zajímat ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo odkaz - https://goo.gl/CFHf77

      Vymazat
    2. Bečku na dešťovku 8000 litrů jsem zakopal už v roce 1999 a o dotaci jsem nežádal.

      Vymazat
    3. rantišek Janeček, Zbraslavice
      Čt, 7. září 2017, 10:26:15 | Souhlasím | Nesouhlasím
      Program dešťovka je jedna z největších hovadin vymyšlených chorým mozkem.Už moje babička i její matka chytaly dešťovou vodu na mytí, praní či zalévání a bez dotace.Od jakživa používali zahrádkáři vodu nachytanou při dešti na zalévání, taky bez dotací.Proč vymýšlet a podporovat to, co je dávno zavedeno a rozhazovat na to státní prostředky?Stát by měl řešit v hospodaření s vodou projekty na které nemají prostředky jednotlivci, obce nebo kraj, vodní díla jako přehrady, protipovodňová opatření a podobné stavby velkého rozsahu a ne čučkařit na škopcích vody u okapu!

      Vymazat
    4. Příjemcům dotace z programu Dešťovka zvedněte stočné, žádají vodohospodáři

      Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR (SOVAK) požaduje, aby v novém kole dotačního programu Dešťovka v případě využívání dešťové vody pro splachování na WC byly nutné smlouvy mezi příjemci dotace a provozovatelem kanalizace. Provozovatel vodohospodářské infrastruktury by pak měl chtít po příjemci o čtvrtinu vyšší stočné.
      https://www.novinky.cz/ekonomika/446979-prijemcum-dotace-z-programu-destovka-zvednete-stocne-zadaji-vodohospodari.html

      Vymazat
    5. Déšť je přírodní bohatství a jako takový je státním majetkem.
      Pochopitelně jen do doby, než bude obloha zprivatizována, to dá rozum!

      Déšť v přírodní podobě má kvalitu bio - takže se rozumí samo sebou, že bude posléze dva až třikrát dražší než voda dodávaná vodovody, t.č. převážně patřícími francouzské firmě.

      Takže ti, kteří si nyní pořídili dotovanou dešťovku budou závidět těm, kteří si budou fikaně na záchodě splachovat levnější vodou z petlahví, dováženou z Polska a prodávanou v Lidlu.

      Drahou dešťovkou si bude moci bez poklesu životní úrovně dovolit z prezidenského platu Ládik - a snad také Babiš, který si bude moci ve vězení na cele splachovat zdarma co hrdlo a pudel ráčí.

      Nám prostým krtkům zbudou jen oči a holé řitě pro pláč.
      JÁCHYM

      Vymazat
    6. Když se změní mušle za placatý kámen, není vody třeba.

      Vymazat
    7. tuhle psali v National geographic, že mongolští pastevci si placatým kamenem i vytírají zadek po akci, také nepotřebují ani toaletní papír, tedy než dojdou čisté kameny, neboť v Mongolsku velmi málo prší.

      Vymazat
    8. Ale rychle to tam schne, relativní vlhkost vzduchu tam je 20%.

      Vymazat
    9. pak se to asi rychle odloupe....
      ale pro mne to bylo nové, to by mne nenapadlo, že to tím placatým kamenem jde, ale když se to domyslí, asi to použijí jako škrabku

      Vymazat
    10. A jak to děláte na běžkách na hřebenu hor ve vánici, když nemáte papír?

      Vymazat
    11. to vydržím až do hotelu, ale jak to dělají ti Mongoli, když tam v zimě minus 50?

      Vymazat
    12. možná nemají co do huby, tak pak nemají ve střevech žádné zbytky, takže i ten předpoklad s tím jarem může být pravdivý.

      Vymazat
  11. V článku "Výzva: Lidl přestřelil, byl jsem zděšen, říká kněz Orko Vácha" je video s rozhovorem s ním. Většinu z toho vidím podobně.
    https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/lidl-prestrelil-byl-jsem-zdesen-rika-knez-orko-vacha-36780?dop-ab-variant=&seq-no=3&source=hp

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vácha : Dvě generace zpátky se rodiče snažili vychovat slušného člověka. Dnes se rodiče snaží vychovat úspěšného člověka

      Vymazat
  12. Krásné dnešní Znojmo - neviděno dvojmo:
    http://jpeg.cz/obrazek/gnua
    http://jpeg.cz/obrazek/gnun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se máte. Já mám ráno odevzdávat pasivní dům a jsem v polovině..

      Vymazat
    2. Doufám, že jste a ještě si je užijete. Město, z nějž můžete hledět do Národního parku Podyjí - nejmladší a nejmenší tuzemský národní park, se na 62 km2 táhne podél řeky Dyje od Znojma až po Vranov nad Dyjí...
      V Louckém klášteře se stavte na prohlídku s malou ochutnávkou. Stojí to za to. Nebudu Vás posílat vinobusem na další místa, to je pro vyloženě vinařské návštěvníky, ale ochutnat víno u nás prostě musíte :-)

      Vymazat
  13. Tužka napíše,...jak slyším termín pasivní dům, tak se mi dělá husí kůže jak pralinky,...mám dům aktivní,...je v něm tolik aktivit, že musím stále otvírat okna a dveře,...abych ty aktivity vyvětrala,...

    Opravdu se v pasivním domě nevětrá tak, že otevřete okna dokořán na jak dlouho chcete,...to by mě zabilo,...otvírám ráno okno při pozdravu slunci, jak bych ho mohla zdravit přes sklo, nebo dokonce plast, dvojitý, trojitý,....no fuj, dělá se mi úzko, už se dusím jen při tom pomyšlení,...

    Díky, pane Ládíku za přeposlání,...rozhodla jsem se, že trošínku prubnu pana Klána, jak je na tom s přátelstvím se sporákem,...ale dost možná, že si našel cestu i sem,...někde se zmínil, že čte tu i onde,....takže jsem prozradila svůj účel druhého vstupu,...jak rozumí kuchařským pojmům,...že matematice výborně, to už dávno vím,...ale co kuchaření,...snad odpoví,...uvidíme.
    Zachvíli jde Krajina na dvojce,.....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pasivák je hnus, nechtěl bych v tom bydlet, ale brzy se jiné nebudou moci stavět, tak si mmusím zvykat na novoty. Tenhle má izolaci střechy a stropů 660mm, podlahy 300mm, stěny z Ytongu 300mm + 280mm zateplení, okna U=0,8. Při 240m2 má ztrátu prostupem 4,3kW a ztrátu větráním (před rekuperací) 3,1kW - čili zdroj (tepelné čerpadlo) bude stačit 4kW + malá bivalence. Ale rekuperace v celém objemu, až 300m3/hod. Samá trubka a v ní roztoč. Když vypadne elektrika, tak náhradní zdroj musí hned naskočit, aby po sklech netekla voda. Tenhle domek je koncipován pro 2 rodiče (možná extrém - žena + muž) a 1 dítě, tvar T. To musel navrhovat nějaký mongol, tolik rohů a zákoutí.

      Vymazat
    2. Asi to brzo zalomím a ráno si přivstanu, to mám vyšší výkon.

      Vymazat
    3. jen aby na tolik trubek lidi měli peníze a nemuseli na černo bydlet v chatrčích z bedýnek

      Vymazat
    4. Všechno na elektřinu, všude samé filtry, věčně to čistit - to chci vidět!
      Ale pokud to bude novorodina, tak s teplem nebude takový problém...

      Vymazat
  14. Diskuzi Ládik/Gaia považuji za nesmírně plodnou a užitečnou - dalším stupněm Dešťovky se totiž logicky stane Bezsešťovka.

    Vzpomínám na velmi podrobně propracovanou socialistickou metodiku ze 7O. let, týkající se způsobu, jak si po vykonání velké potřeby vytřít konečník za použití jednoho jediného lístku na tehdejší MHD...pokud si vzpomínáte, bylo pamatováno i na způsob, jak si posléze několikanásobně přeloženým cípkem lístku vyšťourat zbytky zpoza umolousaných nehtů...

    Mongolský způsob, využívající recyklovaných toaletních oblázků přece jen, jak správně odhalila Gaia, vyžaduje tu a tam nějaký ten déšť.

    Diskuze krtčí L/G mikrokomunity mne nicméně inspirovala k, nestydím se říci, geniálnímu řešení:
    Představme si toaletní oblázek (může být s výhodou i z umělého či kovového materiálu, nejlépe z antibakteriálního ryzího stříbra), který je upevněn na laně s dostatečnou pevností v tahu (kvůli dynamickému vyvážení mohou být dva, každý na jednom konci lana).

    Po vykonání a vytření potřeby se lano se stříbrnými oblými vytěráky na konci roztočí.
    Při dosažení kritických otáček nutně překoná odstředivá síla adhezivní síly, poutající stolici ke stříbrnému povrchu a vytěrák se o5 stane čistoskvoucím a připraveným k použití dalším čekajícím zájemcem.

    V našich podmínkách přirozeně předpokládám pohon zařízení elektromotorem či motorem na kapalný vodík.

    Bude pochopitelně nutno vypracovat empirické balistické vzorce pro osoby vykonávající potřebu, určující, do jaké vzdálenosti je nutno se před dálkovým spuštěním perpetuálního vytěráku vzdálit, aby nedošlo k nežádoucímu potřísnění. Z bezpečnostních důvodů bych nicméně i tak požadoval před použitím uvedeného WC nasadit si brýle, pokud možno potapěčské.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme,
      abyste neprošlapával apendix. To je příliš složité. Dnes se razí metoda řešení problémů v místě, kde nastaly. Bude se řešit drsnost konečníku. Tak, jako jsou oční kliniky, kde Vám opraví šedý zákal, tak budou existovat prdelní kliniky na hnědý zákal. Bude se přišívat nanokůže a harmasan bude historií.

      Vymazat
    2. Jo, Jáchyme, a potápěčské brýle bude čistit kdo? :-)

      Vymazat
    3. Aleno,
      na čistění brýlí, jejich svoz a rozvoz bude nutno vybudovat síť rychlobrýločistíren. Což je další pozitivní dopad - bude zde možno zaměstnat jinak nezaměstnatelné vysokoškolské studenty ekologie plus některých humanitních oborů.
      JÁCHYM

      Vymazat
  15. Ládiku,
    pasivní dům ve tvaru T považuji za černý humor..dohánět pak ztráty bezmála třičtvrtěmetrem polystyrénu... Je vidět, že architekt byl odborník.

    Zajímal by mne poměr ztrát prostupem (stěny+střecha+podlahy) a ztrát okny - jak prostupem, tak sáláním...
    Osobně si myslím, že by pasivní domy měly mít tepelně izolované vnější okenice, které by se automaticky uzavíraly, pokud by v místnosti nikdo momentálně nebyl a momentální ztráty by převažovaly zisk ze slunečního záření... A pochopitelně večer a v noci.

    Myslím, že celkové reálné ztráty okny se obecně podceňují...a to nemluvím o vnějších a vnitřních parapetech coby dodatečných tepelných mostech.

    Naproti tomu rosení oken nepovažuji za natolik zásadní - koneckonců jej lze eliminovat ofukováním i malým ventilátorem - třeba počítačovým. (Jasně, ztráty se tím kapku zvýší, ale při alternativách ještě víc).

    - Jaká je předpokládaná účinnost zvoleného rekuperátoru a na jakém je principu ?
    - předpokládá se získávání tepla z odpadní vody, ať už rekuperací do vody nebo tepelným čerpadlem do vzduchu?

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč to komplikovat? Teplo získáme přímo odsáváním z těl obyvatel domu - přísavky nebo čidla; dále z teplých výměšků; taky dech by se mohl zachycovat zrovna u pusy a jeho teplo využívat.
      Vůbec, já bych se s tím nemazala, lidi bych uvázala do lůžek a odebírala a odebírala - chtějí pasivní dům, tak proč nebýt pasivní? Takové malé pasivní peklíčko v pasivním domečku.

      Vymazat
    2. Jáchyme, chvíli vydržte, musím to dorazit.

      Vymazat
    3. Tady je to rozdělení, vybílil jsem jména a telefony

      http://www.jpeg.cz/obrazek/gnZZ

      stěn jsou 2 druhy (s omítkou a obkladem)... jinak se v tom vyznáte.

      Vymazat
  16. Tak jsem to odpálil do mejlu, termín jsem prošvih o 2 minuty, to se snad nikdo nepo.

    OdpovědětVymazat
  17. Hurikanizace ve sdělovadlech dosahuje maxima. To ten kurikán nemůžou něčím rozehnat? Tlakovou vlnou nebo tak nějak?

    OdpovědětVymazat
  18. Vítr míří do palm bíč
    tak z toho jsem celý pryč
    musím zabít okenice
    ať nefoukne do sednice.
    Ještě závaží na střechu
    ať není ráno bez plechu
    pytle s pískem kolem stěn
    ať nedozná kutloch změn.
    Odvezu koráb na hory
    bo budou vln nápory
    ať to nepocuchá plachty
    mojí nové jachty.

    OdpovědětVymazat
  19. Ještě vyřídit pojistku
    nasbírat kytici čtyřlístků
    pomodlit se k bohu
    ať si nezlomím nohu
    až budu s větrem utíkat
    vyřídit duplikát
    očkovacího průkazu
    kdybych chytnul nákazu
    moru nebo tyfusu
    nebo moribundusu.

    OdpovědětVymazat
  20. Tak prý pití
    zkrátí žití
    až o 20 roků,
    kolik to je loků?
    Tak to umřu ve stu
    musím sehnat vestu
    abych přežil slimáky
    dám si čtyři panáky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toť jistě novinka, která stála za studii. Kdo by to byl řek´
      Večer si dám vínko, ať jsem tu dlouho zdravá a v pohodě :o)

      Vymazat
    2. Teď mi volala syn. 12 litrů meruňkovice mám vypáleno! Chtěla jsem ji část prodat, ale včil mám dilema, zda nezkrátím někomu život. Většinu jsem rozdávala, co s tím, co na to moje svědomí?!

      Vymazat
    3. Musím jít do zeleného, nebo mi z té práce jebne.

      Vymazat
  21. Ládiku, dík,
    to hlavní se z té tabulky sice vyčíst nedá - bez toho, že by člověk viděl alespoň plán, ale i tak je to zajímavé...
    ...tedy pokud si jako laik ve Vašem oboru domýšlím správně.
    Neznám význam zkratek. Co je to ten 6. sloupec? Profouknutelnost oken ? Jak je ta veličina konstruována ?
    Jinak si ani nejsem jistý, co znamenají zkratky DO1 a DO2 Na dveře mi DO2 přijde velké.
    A co je to G, R a W ?
    (Ostatní se dá vytušit z kontextu a použitých jednotek.)
    Stydím se, ale jsem laik, nejsem stavař.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  22. Představme si na chvíli, že by se to stalo naopak. Že by Lidl například vymazal půlměsíc na islámské sakrální stavbě. Co by následovalo?

    Pokud by se stalo něco takového, tak by spousta z našeho pohledu civilizovaných, integrovaných muslimů, náhle přestala být civilizovaná. To by pak ale nevypadalo jako ta moje akce, ani by to neproběhlo tak poklidně. Kdyby muslimům někdo takovýmhle způsobem zasáhl například do snímku mešity, tak by toho množství těch aktivizovaných muslimů, i kdyby to bylo jen jediné procento všech, to by byl takový fičák, že by si s tím policisté ze široka daleka nedokázali poradit. Ti by tam vlítli do toho Lidlu. Muslimové jsou schopni se zaktivizovat během hodiny. To není jako my, sedět u piva a u knedlíků. Vlítli by do Lidlu, vyházeli by to tam a ještě by byli schopni ten Lidl vymlátit a zapálit. To si lidi vůbec nedokážou představit, s čím si tady kdo zahrává. Já jsem chtěl jen slušnou formou vyjádřit, že prostě takhle ne a že se sebou nenecháme manipulovat.

    Takže došlo ke smazání křížů na fotografiích. Co přijde dál?

    Já jsem jako voják sloužil v Jugoslávii, v Kosovu. K tomu, co řeknu, se dají najít záznamy a není jich málo. Já jsem s těmi Albánci mluvil a vím, po čem jdou jako první. Oni tam zničili nádherný tisíciletý kostel, o který tam pravoslavní kněží po tisíciletí pečovali. Srbové se tam chodili modlit. A první, po čem ti kosovští Albánci šli, tak šli po křížích. Zkrátka přišli a sebrali kříž. A potom v podstatě už řezali hlavy. Takže já bych řekl, že nejdřív půjde o ty kříže a potom už o řezání hlav. Ani teď ale nejde jenom o křížek. Mnoho lidí si to neuvědomuje. To bude takový průser. A jestli se lidé nepostaví na odpor proti vládním elitám a byznysmenům, kteří z toho těží, tak to skončí buď náboženskou válkou, válkou mezi velmocemi, ale taky klasickou občanskou válkou. Vidíme to na rozdělení společnosti na různé menší skupinky ohledně různých témat. Ať je to například pro Zemana, proti Zemanovi, pro Rusko, proti Rusku, pro gaye, proti gayům. Jsme rozdělení a elity to tak chtějí. Vede to k obrovskému průseru.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Mnoho-lidi-si-to-neuvedomuje-ale-to-bude-takovy-pruser-Mluvili-jsme-s-byvalym-vojakem-ktery-uradoval-v-Lidlu-s-krizem-v-ruce-Prozradil-nam-take-co-pry-provadeli-Albanci-v-Kosovu-502990

    OdpovědětVymazat
  23. Vloupat se někam, nemáte-li střechu nad hlavou, není zločin, rozhodl italský soud

    konec domovní svobody...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tohle je namířené na obyčejné lidi aby rozval společnosti byl úplný ... než aby stát bezdomovcům pomohl , nechává je terorizovat společnost ...
      týká se to už i uprchlíků ...
      podobná vloupání se už ani nenahlašují , nebo se vůbec neřeší , natož aby se registrovala ... jsou jich statisíce ...
      elita včetně její soukromé politické obslužné třídy tedy demokratů , mají hlídané domovy , ostatní maj smolíka ...

      Vymazat
  24. Pink Floyd - High Hopes
    https://www.youtube.com/watch?v=7jMlFXouPk8

    LETOKRUHY - WABI + MIKI RYVOLOVÉ
    https://www.youtube.com/watch?v=bAzTf0esXOo

    OdpovědětVymazat
  25. Ještě jednou včerejší Znojmo - 7 hodin jsme tam byli - bez vína či burčáku, jen kafe v radniční pasáži bylo:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gnDX
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gnDf
    Viděli jsme všechny památky, co jsme nutně chtěli, nejvíce času pobyli na hradě (i s čekáním na prohlídku v něm i v rotundě) a potom hodinu na radniční věži. V krásném městě Lištička žije. Překvapilo mě, kolik je tam náměstí, laviček, nově vysázených stromů v parku (dar od konkrétních občanů),zelená tráva, spadlý kaštan jsem žel žádný nenašla. Pošta na náměstí stále ve stejném domě.
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gnGi
    Všude blízko (do kopce či naopak)- pokud se tam vypravíme ještě jednou, začneme v Louckém klášteře, potom do spodního patra Václavské kaple a dál tam, kudy jsme tentokrát neprošli.
    Vlaky jezdily přesně. Jo, při hradním čekání mně při vyplňování dotazníku pro návštěvníky můj jedinec poradil odpověď na to, kde jsme se o Znojmě dozvěděli - v dějepise. Možná je ke svým občanům stejně laskavé jako k návštěvníkům. Jen na tu galerii v centru s obrázky malíře Velčovského jsme nenarazili a v IC dámy nevěděly. No, možná už tam není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znojmo má svůj půvab, někdy sice říkám, že dříve tu umírali králové a teď tu chcípl pes, ale to spíš v zimě, kdy ve čtyři je město vylidněné a takové smutné...
      Tak příště, Jaguško ☺

      Vymazat
  26. https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/kolumbijske-postrehy#comments

    Docela zajímavé.
    Včetně Vidlákovy odpovědi na varování v diskuzi...
    Mám podobné zkušenosti s exotickými cizinci jako on, jen možná rozsáhlejší.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  27. Jde o národní zájmy. Tady není v zájmu Unie, abychom dělali mléko. My jsme kdysi dělali třetinu čtvrtinu, co Holandsko. To jsou neskutečné rozdíly. Proto se jde na to, aby se snižovala produkce. Krav tady v roce 1999 bylo 1,3 milionu, dnes jich máme 370 000. Podle mne se pomocí řetězců prosazuje národní politika – západní versus východní Evropa. Naši sousedé ze Západu mají prvotní zájem sem poslat jejich výrobu a tady ji postupně utlumit, což se děje. Tady se skupuje půda a jde o obchodní válku.“ Když podle Krofty chtěla dodávat Mlékárna Kralovice do zahraničí, tak se nemohla prosadit. Když ji koupil zahraniční majitel a šlo to přes jeho značku, bylo to o něčem jiném. To je „jednotný a spravedlivý unijní trh“. PL

    OdpovědětVymazat
  28. Joan Baez - [sings dylan] full album
    https://www.youtube.com/watch?v=CCKGilveEWM

    Leonard Cohen - Dance Me to the End of Love
    https://www.youtube.com/watch?v=NGorjBVag0I

    OdpovědětVymazat
  29. A na noc - Jak se baví internet!
    http://pravyprostor.cz/jak-se-bavi-internet-jak-sbalit-mulatku/

    Najde se tam pár dobrých vtípků, např.
    Tradiční české Vánoce pohledem Lidlu:
    https://s26.postimg.org/jn1cwr0eh/lidl_tradicni_ceske_vanoce.jpg
    a další.
    Dobrou noc!

    OdpovědětVymazat
  30. Bankovní revoluce. Přístup k účtům z 1 místa. Třeba z čapího hnízda. To bude za chvíli na světě šedá měna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to by se jim líbilo, aby měli naráz přehled o tom, co kde máte. A neplatit hotovostí, pak bude člověk úplně vydán na milost "státu".

      Vymazat
  31. Pro ty, co v kostelíku nikdy (stejně jako já) nebyli:
    http://prohlidky-virtualni.cz/guty/
    Pokud bude postaven znovu brzy, možná bychom na čumendu vyjeli - i když je to od nás veřejnou dopravou možná ještě více na konci světa nežli Znojmo. Jsem zvědavá, jak církev rozhodne o vnitřní výzdobě - budou kopie či současné originály?

    To: Ládik!!!
    Ten plyšák tam býval pořád či jen na Vánoce?

    Bankovní revoluce mě ponechávají v klidu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jezdím kolem do Bašty a nikdy mě nenapadlo vlézt dovnitř. Abych ho neznesvětil.

      Vymazat
  32. Dnes jen venku u kamene a po zahradě, chce to relax po minulém víkendu. Včera 16000 kroků, chtělo by to 30tis.

    OdpovědětVymazat
  33. kam zmizela můj příspěvek, ještě před chvílí tu byl?

    OdpovědětVymazat
  34. Tak jsem si myslela, že PEN klub s Vaculíkem svou písničkou "Kníže má k lidu blíže" dosáhli vrcholu trapnosti a vlezdo...
    ale Těžkej Pokondr se Sokolem je překonali ještě o pořádnej kus:
    Parodie a satira ???
    Já jsem kretén
    https://www.youtube.com/watch?v=fTYdnz4VN0c
    A k tomu komentář na PL:
    http://jdem.cz/depxm9

    OdpovědětVymazat
  35. Mytí otesaných kamenů
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gnL7

    OdpovědětVymazat
  36. https://www.novinky.cz/muzi/448452-miliardar-zalozil-skolu-bez-ucitelu-studenti-si-tam-opravuji-prace-navzajem.html

    Zajímavé ....
    Ještě zajímavější je, že náklady na jedno studijní místo vycházejí v této samoobsluze na pouhých cca jeden milión korun.

    Nabízí se otázka, nakolik by se zlepšila a nakolik zdražila zdravotní pěče v nemocnicích bez sester a lékařů.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vzhledem k tomu, že spousta pacientů jsou psychosomatici, simulanti nebo hypochondři, tak možná dost

      Vymazat
    2. k té škole

      Za disciplinární prohřešky přicházejí tresty, například v podobě manuální práce.


      no to my se ještě před 40 lety učili na pajdáku, že práce se nesmí dávat za trest, neb by se vytvořily v dětech špatně vzorce chování, práce přece má být potřebou a ne trestem a hle dnes je vše jinak, manuální práce má ostrakizovat..

      Vymazat
    3. „Původně požadovala École 42 na konci studia zvládnutí určitých dovedností, dnes už i tento konvenční prvek školství odpadl.“
      Jasně, zvládnutí určitých dovedností – to by bylo na škodu, to je konvenční prvek, něco konkrétního umět, proč?
      Já sleduji blog jedné paní, co dala dceru, které ve škole prakticky nic nešlo, na soukromou uměleckou školu. Paní o tom píše: „Multimediální obor je opravdu zaměřený tak, aby se ze studentů už v průběhu studia stali filmaři: scenáristi, režiséři, kameramani, střihači, zvukaři, animátoři ... „
      A škole je to málo, tak od školního roku přidá ještě mezinárodní ekonomické vztahy.
      To je komedie, co ty děti vlastně budou umět a jak se v životě uplatní?

      Vymazat
    4. tuhle psali v Blesku, že vedoucí nějaké multimediální katedry se má stát Agáta Hanychová, ta v září má porodit, ale stihne všechno, sama žádnou školu nemá, tak asi tak, vydělávat si budou, že budou zásobovat Blesk zprávami a ukazovat bradavku.

      Vymazat
  37. Chet Baker - Best Of Chet Baker
    https://www.youtube.com/watch?v=2Ynn3mzC2E4

    Wabi Ryvola - Noci
    https://www.youtube.com/watch?v=eHpiV-wXD3Y

    OdpovědětVymazat
  38. Zabedním nadpraží a namíchám ingredience.

    OdpovědětVymazat
  39. Na floridě větry vanou
    posunou mi barák stranou
    k sousedovi na kurt
    nebude tam na furt.
    Zase si ji trochu stluču
    moji starou dobrou kuču
    zinkasuju pojišťovnu
    i když barák je to k hovnu;
    stěny z pazdeří
    příčky z pápěří
    střecha z plechu
    odolá dechu
    kdybych ta dal beton
    stál by jak grand teton.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Já se dívala na ty fotky zkázy z ostrovů - normální domy zůstaly stát.
      ALe z čeho v Americe staví, jen z papundeklu, domy nestojí na desce, ale na muřích nohách, střechy z vlnitého plechu - je to papírová zem.

      Vymazat
    2. Už několikrát jsem si říkal, že by bylo zajímavé poslat nějaké stavební firmě z USA stavební plány a fotografie průměrného českého podsklepeného jednopatrového rodinného domu ze sedmdesátých let, za kolik by ho byla schona postavit... Takového, které si lidi u nás stavěli sami a za pomocí fušerů po práci a o víkendech.

      Moc bych se divil, kdyby to tam dneska byl někdo byl ochoten na klíč postavit jejich přibližnou kopii v přepočtu za pětadvacet miliónů korun včetně pozemku a sítí.
      Tehdy stačilo šedesát tisíc Kčs a pár hektolitrů potu při poloviční dávce Ládikovy kondice a nasazení.

      JÁCHYM

      Vymazat
  40. NENEDĚLNÍ TÉMA
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/09/10/digitalizace-versus-boj-proti-fake-news/#more-950551

    Ta čerstvá přecedkyně by si mohla s naším Bohušem vždy po týdnu měnit místo, JEHO úřad proti hybridním hrozbám je tím nejlepším doporučením.

    On by se zacvičil, jak našemu plebsu žvanit velké evropské lži a nikoli jen lži čecháčkovského formátu.

    A ona by pojistila, že destrukce Evropy a jejího infarktózního srdce by postupovala koordinovaněji.
    Naše řízená sebevražda by byla úpravnější a bez neestetického cukání na oprátce.

    Český stát není možné řídit jako FIRMU !
    Český stát je nutno řídit jako POBOČKU německé firmy - pobočku od počátku určenou k likvidaci:
    Použij, vydžusuj a zahoď.

    Heil Führerin, Bohu(šovi) díky !
    Vždyť povolební situaci rozehráli naši jasnozřiví ČSSĎáčtí hrobaříci dokonale - je vidět, že tři hlavy - třikrát víc rozumu. Už se těšíme na ten povolební společný chór kastrátů a mistrů popravčích!



    OdpovědětVymazat
  41. Připomínám Dny evropského dědictví a pouštím si znovu pana Pavarottiho:
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10840038978-pavarotti-hlas-pro-vecnost/21438775155
    Hm, dnes GEN o panu Zeleném - na ten se časem jistě podívám. V pátek jsme začali koukat na pokračování První republiky a Viktorii. Včera jsem špacírovala samotinká, s hafuškou byla jedna z jeho paniček - starší vnučka. Volavek na rybníku setrvalý stav, zvědavé na mne nejsou stále:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gn2k

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško
      včera tu byly spolužačky z Brna a Lednice, sešlo se nás sedm, dva spolužáci jsou tady ze Znojma, začali jsme kávičkou s dortíčkem, kupodivu jsem snědla i já, pak byl oběd v Blance, vaří tam poctivě a chutně. No a na prošli jsme opět Znojmo. Já byla před týdnem se synovcem a jeho rodinou, ale ten pohled se nikdy neomrzí. Holky obdivovaly naši květinovou výzdobu i to, jak Znojmo krásní. A opakovaly si cestu z intru do školy, která již školou není, nakonec jsme u našeho třídního páru, který jsme donutily svatbě, protože už bylo dítě na cestě, jim nebylo osmnáct a rodiče byli asi slepí, poseděli do večera u dvou sedmiček vína a něčeho na zub. Na některých se projevují závažné civilizační choroby, vloni to byli čtyři spolužáci, tak jsme byli na to vínečko tři. Zvířena měla sice opožděnou večeři, ale byl to moc příjemný den.

      Vymazat
  42. V Havle prší a je hnusně, Ládikovi bude dnes počasí nadále přát. Tak ať se kamenické práce daří!

    OdpovědětVymazat
  43. tak jsem narazila na zajímavý bonmot Josefa Váchala, tak dávám k zamyšlení

    Lež vyhledávej, koho zradila pravda.

    možná by se hodilo i pod Stehlíkovou.

    OdpovědětVymazat
  44. Diskuze pod Hořejším (Hořejší reaguje na Džamilu)


    Odpovědět

    Sdílet ›



    Avatar
    Adolf Jod • před 6 minutami

    V infantilizatoru (televize) bylo nedavno k precteni sdeleni , ze Severni Korea si dovolila za pul roku vyvezt nejake (blize neupresnene ) suroviny, za nekolik miliard singrovek Vyznelo to jako poboureni (jak si vubec mohou dovolovat neco vyvazet !!!), jako ze by se to melo zatrhnout.
    Toz tak jo, tak je zaizolujme , odstrihneme je od okoli, zazdeme.
    Vsak pak ten nasledny hladomor muzeme vzdycky hodit na autoritativni rezim, ze ?
    Jak snadne. Jak pohodlne, jak povznasejici (az na to, ze napr. v pripade Nemecka se to kdysi zvrtlo ve velkou valku a v pripade Iraku v obrovsky problem a cca 1 milion mrtvych).

    Co to bude za " Zapad" (a jeho udajne hodnoty) , ktery(e) budou nenavidet stale vetsi a vetsi masy lidi (krom muslimu ci velke casti Asiatu take napr, i Rusove) ? Co pak vlastne budou zdejsi lide branit - kdyz by doslo k odvetam daleko hroznejsim nez jake se deji dnes -at uz formou teroru ci obsazovani ?
    (kopíruje jáchym)

    OdpovědětVymazat
  45. Paco De Lucia Playlist
    https://www.youtube.com/watch?v=5hBDrAT_Llg

    Radůza - Až půjdu po úbočí
    https://www.youtube.com/watch?v=aAgD5-x8F08

    OdpovědětVymazat
  46. Z Vlkova:
    Nové technologie výrazně pozmění trh práce
    V souvislosti se zaváděním nejmodernějších technologií do výrobních procesů se stále častěji hovoří o tom, že rozšiřující se robotizace výrazně pozmění trh práce. Digitalizace a automatizace v současné době v Česku podle OECD ohrožuje 45 % pracovních míst. Studie ministerstva práce a sociálních věcí uvádí, že v důsledku robotizace v příštích dvou letech zanikne zhruba desetina pracovních míst, tedy přes 400 000 pozic.

    Tak tohle se na nás vážení hrne. Dal by se napsat opravdu pěkný a řízný sloupek ve smyslu, že máme doslova pár dnů do voleb, že partaje slibují kde co včetně hor i s horákama a dolů s doláka / ty doslova/, že ale jsem zatím nezaznamenal, že by se někdo účinně zabýval onou průmyslovou revolucí 4.0, ačkoli podle zmíněné studie MPSV má do DVOU LET odbourat celou desetinu poracovních míst!!!!
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/09/10/digitalizace-versus-boj-proti-fake-news/

    OdpovědětVymazat
  47. Jěště k těm domům v USA. Já tam nikdy nebyla, posuzuji to jen z toho, co jsem viděla v seriálech a filmech.
    Z toho jsem pochopila, že ten americký sen, domek na předměstí se zahrádkou před domem, na který si berou hypotéku na celý život, je jen prostá, montovaná dřevostavba bez podezdívky, bez podsklepení, na muřích nožkách.
    Tak např. ve filmu L.A.-Přísně tajné (výborná detektivka) najde detektiv mrtvolu ukrytou právě pod dřevěným barákem...
    V seriálu Breaking Bad vidíme ten vysněný dům, obydlený rodinou, jak mu začíná hnít dřevěná podlaha v přízemí, a jak tentýž dům vypadá, když je pár let zavřený a neobydlený. Dále vidíme živnost, která je v USA běžná - deratizace celého domku kvůli napadení termity (celý dům zabalí plachtami a dovnitř napumpují jedovatý plyn.... lidé se musí na pár týdnů odstěhovat...). Nalevo i napravo zasaženého domku se dál bydlí jakoby nic...
    Nakonec v seriálu Mad Men (taky výborný) vidíme to samé, ono to vypadá krásně, ale je to jen montovaná dřevostavba s plechovou střechou, v tom bydlí tzv. střední třída. Ti chudí žijí často v karavanech....to u nás vůbec nemůžeme pochopit.
    --
    Když jsem se po smrti muže přestěhovala, měla jsem spoustu volného času a pořádné deprese, tak jsem se celou zimu dívala na seriály...a už mi to zůstalo...teď sleduji Mr. Mercedes, Strike a třetí sérii Outlandera... :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Dny evropského dědictví letos s podtitulem Památky a příroda - tak něco z toho druhého - dnešní magnólie v našem okresním městečku:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gnQi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné!
      Já znám magnólie, co kvetou na jaře, to jsem nevěděla, že květou i na podzim...?

      Vymazat
    2. to je asi fotka z jara

      Vymazat
    3. I tyhle už kvetly na jaře - příroda je občas nevyzpytatelná.

      Vymazat
    4. Kdepak, Gaio - opravdu foceno dnes, přidávám ještě jednu:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/gnQI
      2.10.2015 - na jablůňce květy i jablíčka:
      http://www.jpeg.cz/obrazek/gnQ6

      Vymazat
    5. Hejna magnolií mezi barákama jsou v Kroměříži.

      Vymazat
  49. Čověk není 2 dny na netu a je rady hurikanizace.

    OdpovědětVymazat
  50. Leo K.

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/09/11/velky-bratr/#more-950575

    OdpovědětVymazat
  51. Hle na Bakalovo! A.cz není taky náhodou v ohrožení?
    Vážení čtenáři, IHNED.cz už nadále nebude poskytovat prostor pro volnou diskusi pod články. Věcným připomínkám jsme vždy byli otevřeni a zůstáváme i nadále. Pokud jste v článku nalezli chybu nebo máte postřeh, který se týká probíraného tématu, zašlete nám jej prosím na adresu nazory@ihned.cz spolu s odkazem na článek, kterého se připomínka týká. Chybu rádi opravíme, zajímavé a věcné připomínky doplníme do článku. Nebráníme se ani diskusi na témata, která naše články otevírají. Ale zároveň chceme, aby to byla diskuse věcná, zajímavá a obohacující. Ne volná tribuna pro urážky, výmysly a nesouvisející debaty. Proto jsme se rozhodli neumožnit automatickou publikaci jakéhokoli zaslaného názoru. Příspěvky ke zveřejnění vybírá editor ze zaslaných podle stejných novinářských pravidel, jakými se sami řídíme při psaní. To vše děláme proto, aby čtenářské reakce mělo smysl číst. Děkujeme za pochopení a věříme, že tento krok pomůže snaze soustředit se na to podstatné, a tím je kvalitní a hodnotný obsah.

    OdpovědětVymazat
  52. Jaké bude počasí?
    S čím se pánbu vytasí?
    Vnitřní hlas mi říká "schrupni"
    hurikán na prvním stupni
    přinese jen vlahý deštík;
    v tv moderátor vřeští
    zaryglujte okna vrata
    to neletí sarančata
    katastrofa, hrůza, běs
    z nebe padá kočka, pies...
    Tak to chodí v americe
    tam mají i deště více
    větší sucha, větší větry
    větší litry, delší metry
    vítr je tam hurikánem;
    u nás vrabec pelikánem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      musím si dělat čárky do kalendáře - mám dojem, že jsem vás už dlouho nechválil za vaši pouzii... tak to tímto napravuji!
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. POEZII !
      To pouzii je překlep - aby v tom někdo nehledal neologismus, nejedné se ani o podezření, že Ládik tvoří pod vlivem ouza, ani to, že popírá kdejaký literární úzus!
      jáchym

      Vymazat
    3. na mé zahradě už vůně podzimu, ranní vlhko, chlad a mlžný opar, krůpěje na kytičkách, astry těší barevnými květy a afrikáni se přímo rozbláznili, nejvíce kvetou na začátku podzimu, jakoby cítili, že už je brzy spálí mráz, stromy začínají hýřit barvami listí, to jak se začal rozkládat zelený chlorofyl aby uvolnil místo barevným xantofylům.

      Vymazat
    4. Gaio,
      xantofyly ve mně taky vždycky probudí lyrika !
      JÁCHYM

      Vymazat
  53. U nás na zahradě se o přestávce zabývám tímto:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gnd7

    OdpovědětVymazat
  54. překopírováno z blogu p. Klána:
    Helen Zaurak před hodinou

    Milá paní Tužko,
    vyzkouším! Kdysi jsem již podle Vašeho receptu pekla mrkvové rohlíčky, byly výtečné. Až budu mít více jablek pohromadě, vyzkouším i Váš štrůdl. Obyčejně ho peču z kupovaného těsta. Místo piškotů - to je zajímavý nápad - plát těsta posypu trochou lehce osmažené strouhanky, to aby vsákla vlhkost náplně, a namísto jablíček, slouží mi jako náplň vanilkovým cukrem ochucený tvaroh s rozmíchanou polovinou žloutku z vajíčka, když jsou, přidám předem namočené rozinky či brusinky /ty mám ráda/ a pár ořechů; zbylým žloutkem potírám vždy. Faktem je, že zavinování je docela fuška, aby se mi štrůdl nepotrhal. Váš nápad se mi velmi líbí, i to, že tvaroh je již v těstu přítomen.
    Moc a moc děkuji, paní Tužko, těším se.
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. štrúdl paní tužky
      zadek tvar hrušky
      zajímavý to nápad
      bude co mít drápat

      osmažená strouhanka
      zdánlivá je selanka
      budeš jako poleno
      nedělej to heleno

      Vymazat
    2. štrůdl je z němčiny, český název od obrozenců jablkové svinstvo, dnes bohužel anglická jazyková kolonizace, tudíž páj.

      Vymazat
    3. ...tudíž páj....tudíž cpát se štůůdlem se novočechanglicky řekne "napájet se".
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. napájovat. Ale opravdu jsem ten název viděla v bufetu a vylezl z toho štrůdl.

      Vymazat
  55. tak jsem se rozhodla, že dnes zahájím topnou sezónu a spustila jsem kotel.Uz tu mám teplíčko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On se nepustí sám? Když venkovní teplota a zároveň vnitřní podkročí nastavenou hodnotu?

      Vymazat
    2. já to vždy na jaře vypnu natvrdo,tak v dubnu, ať je jak je, právě aby mi to netopilo v létě v chladnějších dnech a na podzim zapnu, ušetřím tím 2 tisíce ročně.

      Vymazat
    3. U nás pořád teplo. Žádné velké teplotní výkyvy a pořád nosím krátký rukáv. Jsem horkokrevná, mně je teplo i v zimě :-)

      Vymazat
    4. 11.9. pro mě má několik rovin. Vrátili jsme se předčasně z Chorvatska, nebylo mi dobře, v tv najednou kouřící mmrakodrapy a do toho telefonát, že se v Chorvatsku zabili naši přátelé. Hnusný den po hnusném víkendu, kdy jsem přesvědčila lišáka, že musíme vrátit domů, nebo mu umřu...

      Vymazat
  56. Francek má krvavé oko
    nebyla to haram boko;
    nedržel se dobře madla
    ještě že mu neupadla
    žehnací tyčka s křížkem
    nebo že nešel bříškem
    po cestě v kartageně
    křičel by "zatraceně".

    OdpovědětVymazat
  57. Chčije a chčije. Zdali porostou houby? Nebo zase houby?!
    Dostala jsem pokutu. Naprášil mě Ota. Pak se mi omluvil. Ale tři kila mi nedal

    OdpovědětVymazat
  58. kdo ví, jestli ještě dorazí babí léto?

    OdpovědětVymazat
  59. Tužka napíše pro pana Ládíka,...díky,...paní Helena je éterická bytost. Jednou někde dala svou fotku, jak sedí u klavíru,...foceno bokem, je vidět křehkou postavu, dlouhé světlé vlasy,....má ráda hudbu, hraje na klavír,....hodně jsme si občas spolu povídaly, zejména pod blogy pana Klána.
    Píše básně,...jednu tam rovněž také napsala,...psávala pod různými nicky,...přiznala předem, že si vždycky zvolí nick, aby se hodil k tématu o čem píše.
    I kdyby to nenapsala, byl její způsob psaní rychle rozpoznatelný.

    Štrůdle jsem dopekla před chvílí,...původní úmysl byl v pátek,...ale, šla jedna povinnost za druhou,...taky byla zdržení,...nevyšel čas. Ze všech stromů jsem načasala tak dvěapůl kila jablek. Hmyz to naďobával, padalo to, bylo vlhko, hnila, a celkem jich bylo málo, stromy,...nevím proč, měly málo poupat a tím už od začátku byla úroda ohrožena.

    Letos nemám jablka,...vlastně poprvé v životě budu jablka kupovat. Polovinu z načesaných jsem dala do štrůdlů, z druhé půlky udělám kompot, jsou naďobaná, nevydrží,....a to mívám taky až 5-7 metráků jablek. Dávala jsem hlavně do školky,...sponzorský dar, nestříkaná jablka.

    Začalo to tak, že sousedovic kluci, když byli malí, tak stáli u plotu a říkali,...jéééé, vy máte tolik jablek, my nemáme, my nemáme pro stromy místo.

    Vždycky jsem je pozvala, ať si dojdou vybrat. Každý z nich pamatoval na paní učitelku, vybírali jí nejkrásnější a největší jablka.
    Paní učitelka je obdivovala,...vzkazovala, jak jsou dobrá,...
    a tak jsem se rozhodla, že je vytřídím, a ta hodně zralá, která dlouho nevydrží, dám dětem do školky zavčas sníst.

    Už jsem vzkázala, že letos jablka nejsou,...musí opatřit jinde. Dokonce, když byla opravdu úroda, tak děti poslední den před Vánoci dostaly sáček vybraných jablek, Rubín, nebo Mio, ta jsou krásně červená,...a to ve školce je přes stovku dětí

    V okolních vesnicích jsou pěstitelé, mají sady,...jindy inzerují, že příjmou česáče,...letos to stihnou očesat sami,...taky malá úroda.

    Asi budu kupovat i pro kosy, jsou zvyklí, že mají v zimě i jablečné potěšení,.....když mrzne, tak už čekají každé ráno na schodech u domu, až dám něco do krmítek a do misek v pergole jablka. Z tepla domova se jim to krmení dobře vyklubává.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  60. Blues & Rock Ballads Relaxing Music Vol.2
    https://www.youtube.com/watch?v=VwWZ-ESHqHM

    Wabi Ryvola - Obyčejný pondelí
    https://www.youtube.com/watch?v=4xjyLmoUnmQ

    OdpovědětVymazat
  61. Před 18 lety v tuhle chvíli nám dohoříval barák.

    OdpovědětVymazat
  62. Tužka napíše,...pane Ládíku,....to jsou děsivé vzpomínky,....kdyby mě to mělo potkat v dnešní době,...já bych už neměla sil začít stavět barák znovu,...zas bych se potloukala po svobodárnách a podnájmech,...protože na chalupě není možnost zaměstnat se s mým zaměřením.

    Musela bych se přeorientovat na pastevectví ovcí a koz,...jenže,....mě to přiroste k srdci,...a pomyšlení, že si je odveze řezník, je pro mne nepřijatelné....pastevectví ne.

    Nebo bych konečně holdovala svému koníčku na plný úvazek,...a malovala svoje zátiší a krajinky,....no,...vodu mám,...pramen je kvalitní, pitná, dobrá voda,...brambory se mi vždycky urodí,....měla bych slepice, slepice na dožití,....no, na krpálu bych si vypěstovala základní zeleninu, sušila seno, se sousedem bych vedla výměnný obchod,...seno za mléko pro psy. A bylo by to jako v dobách mého mládí,...psi dostávali vařené brambory se syrovými vejci a mlékem,...někdy do toho otruby,...a žili docela dlouho, nevím, že by marodili. Maso výjmečně, jen když se zabíjelo,...ale u mne by se nezabíjelo,....maso jím ráda,...ale nemohu si při tom vzpomenout, že to zvíře bylo živé,...pak mi to přestane chutnat.

    Taky vytěsňuji různé vzpomínky,...někdy mě to dostihne,....a zleje duši, zleje,...Vždycky to jdu ven rozchodit.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  63. Ládiku, to je smutná a trpká vzpomínka! To vás lituji.

    OdpovědětVymazat
  64. Bylo mi 42 a to je jiný pohled. Říkal jsem, že za 2 roky je všecko zpátky. ... a není dodnes. Pořád něco chybí, zejména důvod požáru, podle policajtů i hasičů byl úmyslný. Máme svoji tezi, ale obvinit nikoho nejde. Hlavní poznatek je ten, že se protřídili lidi. Víme, kdo v nouzi pomohl a kdo ne. To jediné je cenné. Na prvním místě jsou vztahy, ne majetky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když vztahy, bohužel, jde ovlivnit jen částečně. Do druhých nevlezete. Ale takováhle všivárna, to je tedy síla.
      Já měla fajn kámošky naposledy na gymnáziu, v dospělém věku již jen interpersonální vztahy, každý měl již jen své osobní zájmy které prosazoval a často i na úkor druhého, vztahy ve škole mezi učitelkami, to bylo to nejhorší,napovrch se všechny na sebe usmívaly, oslovovaly se zdrobnělinami, to byla samá Evička, Lenička, Mařenka,ale člověk musel být neustále ve střehu a hlavně se neodhalit a neprozradit nic osobního, což by okamžitě s radostí zneužily.A hlavně nic neočekávat, mít neustále na paměti, že jsou to krávy, pak člověk nemohl být zklamán.

      Vymazat
    2. My poznali, že přísloví "kdo rychle dává, dvakrát dává" a "kdo se ptá, nerad dá" mají platnost. Od té doby se jimi řídím... žádné kecy, blbé otázky, nebo dokonce soucit. Vrazit prachy do ruky a nazdar, rychle pryč.

      Vymazat
    3. mně vyhovuje to přísloví, šťasten ten, kdo nic nečeká, neboť nemůže být zklamán a pak ta historka z Návratu do Could Mountain, person can survive of a goat, to už jsem sem dávala a jak ta baba nakonec tu kozu láskyplně zařízne, to je pokyn, že člověk nesmí na ničem moc lpět.

      Vymazat
    4. Kecám, 41, počítal jsem to znovu.
      K tomu lpění.... to mě netíží. Dělal jsem jednou barák starému pánovi, měl sbírku ručně malovaných středověkých terčů, sbírku zbraní a dával dokupy veterány, měl jich po stodolách asi 40, tatrovácké muzeum jsou čučkaři. Říkal - až umřu, ať si s tím mladí dělají, co chtějí, to už mi bude jedno.

      Vymazat
    5. mladí to chtít nebudou a bude je to jen zatěžovat.Mam z vlastní zkušenosti.

      Vymazat
  65. To tedy není hezké výročí. Ani si to nechci představovat. A už vůbec konání a myšlení toho, kdo to udělal. Žije? Nespáchal sebevraždu? To přeci musí na člověku zanechat cejch!

    Marii hezký svátek ..... https://www.youtube.com/watch?v=1Hp8-hwSlOg

    OdpovědětVymazat
  66. i když na ty teze též opatrně. To moje sousedka též měla tezi, že jsem jí otrávila psa. Já psy moc nemusím, to víte, dle mých diskusí s Metelkou, ještě než mne zabanovali.No a měla jsem nový plot a v rohu krásné sezení a maliny a borůvky k snědku a ta moje sousedka s manželem mi na ten plot bez dovolení privařili konstrukci, zem vybetonovali a v té konstrukci, bez boudy či přístřešku na tom betonku, který se přes den rozpálil a v noci studil, drželi chudáka boxera, který je sám k sobě spíš choulostivé a domácí plemeno a oni ho měli celoročně na tom betonku a nedopřáli mu ani stříšku. Smrděl a měl velmi smutné oči, tak jsem tam ani nemohla sedět a jak slintal, tak mi ani nechutnalo to ovoce, musela jsem to sezení přestěhovat jinam a ovocné keře zrušit. Pak pes, pochopitelně, asi za 2 roky takové zacházení nevydržel a chcipnul, já byla obviněna, že jsem ho otrávila, vždy jsem na něj divně koukala a vůbec jsem dávala najevo, že mi ta přivařená konstrukce na tom plotě vadí, jsem tedy jasný vyvrhel. To jsem se naštvala, vztahy nevztahy , soused nesoused,právník sepsal doporučený dopis,kvůli pomluvě,oni museli psa vykopat a dát na vlastní náklady na rozbor, který potvrdil, pochopitelně, moji nevinu.
    Takže paralela, oni též byli přesvědčeni, že jsem travička psů, ale pravdu neměli A já jsem dnes, po 46 letech ráda, že mi hned zkraje dali jasně najevo, co si o mě myslí, neb to nemělo se mnou nic společného , ale dobře to charakterizovalo hlavně je. 46 let se s nimi nebavím , čekám jen to nejhorší a tak nemohu být zklamána. A mám klid.
    Začal zas trpět soused z druhé strany, kde on měl sezení a jehličnaté stromy, oni u toho za plotem udělali své ohniště a dělali takové táboráky, že mu ty stromy chytly a z jejich strany ohořely.I takoví mohou být lidé.
    Ale i takoví mohou mít své motivy a člověk je může litovat, že jsou chudáci a ani za to nemohou.Soused byl z velmi bohaté rodiny, měli sanatorium, ale to jim znarodnili a on musel začít pracovat, byl z toho tam zapšklý, že se m rozpadlo manželství, s druhou ženou, která byla nevzhledná a povahově divná, pročež byla dlouho starou pannou, než se protivy sešly, starou pannou byla i její sestra, měli to v rodině, pak se přestěhovali k nám a svou zapšklostí začli otravovat sousedy.

    OdpovědětVymazat
  67. Naše sousedy bych neměnila ani za nic. Když umřel lišák, soused řekl, že jej měl jako svého bratra a bylo to tak. Těšili se na sebe, pokud mohli, pomáhali si, žádné naschvály, žádné hádky neznám. Druzí sousedé jsou takoví kliďasové, jejich mamince říkáme babičko a slavíme s ní narozeniny a čarodějnice pálíme. Je jí 87 let.

    OdpovědětVymazat
  68. Pro zájemce :-)

    http://auto.tn.nova.cz/clanek/novinky/financni-urad-ve-znojme-drazi-ford-mustang-fastback-67.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Raději letošní facelift, ale nemám volný mega.
      Zvuk v 1:09. https://www.youtube.com/watch?v=oJulY3_dGMc

      Vymazat
  69. Hlásím, že babí léto bude, jen nevím, kdy přesně. Takovéhle houbičky rostou na posečené louce a dokonce i na trávníku před domem u sousedů:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gnPu
    Napršelo za včerejší noc a den 14 mm, tak určitě budou i jiné - ne, že bych se na ně vydala.

    To: Marie
    K svátku všechno nejlepší - pokud jste ještě pořád se školáky v přírodě a včera jste se nedívala, tak Vás možná potěší "přebaletěná" Šípková Růženka, Maruško. Dobrý konec zaručen:
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11300099602-sipkova-ruzenka/21638775282/

    To: Ládik!!!
    I s neprokázanou vinou je asi život vedle dotyčného nepříjemný, ale Váš náhled na tuto smutnou událost s Vámi sdílím. Co když to přece jen bylo jinak - nepochybujete někdy? Kdo ví, zda se při potkání zdravíte... Já bych tak asi činila, jedná-li se o osobu starší.

    To: Gaia
    Jistě, vztahy s jinými jsou různé a jiné, ale vždy na nich mají podíl obě strany. Často se Vám to "čekání nejhoršího" splnilo, že se Vás tak drží? Vždyť Vy se dokážete ze života radovat...

    To: Liška
    Že jsem si ještě dodatečně přehlížela stránky krásného Znojma - tam "pes úplně chcípnout" nemůže, jen venčit je ho někde zakázáno:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gnPG

    To: Anna
    Co Vaši hafuškové - denní procházky trvají? Jsem zvědavá, jak rychle si na ně Vaše maminka zvykne.

    To: Zdenekb
    Že jsme si tu další krtinec pěkně pošetřili, Váš výlet byl jistě bez vady a v Praze opět blaze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás 20mm a nejen zdravíme, ale chodíme "slavit" narozeniny...

      Vymazat
    2. Babo, já nečekám nic a to je nejlepší.A to nejhorší přijde samo a často, pak mi klesá čelist.Ale už se mi nedotýká, n3b jsem smířená s tím, že lidé jsou hovada. Jako ta Olga Gálová píše, že měnit se může jen ona sama a druhým může leda tak požehnat...Blahoslavení chudí duchem...ale proč si to brát osobně, sice zabolí, když vám někdo podpálí barák nebo vás pseudopřítel podvede a vy zjistíte, že byl pseudopritel až potom, ale to si zas můžete nadávat jen sobě.

      Vymazat
    3. Jaguško, kousek je dětské hřiště a prolízačky. Dobře, že se tam nevenčí psi
      Napršelo, jdu zjistit kolik, ale bylo to vskutku vydatné, celé odpoledne a večer. Houbičky bych šla hledat, vidím to na pondělí s mladým lišákem :o)

      Vymazat
  70. Nieco pre hudobnych fanusikov.

    https://dolnyzemplin.korzar.sme.sk/c/20644336/slavny-rednex-ma-novu-spevacku-niku-karch-z-michaloviec.html

    OdpovědětVymazat
  71. https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/448921-irma-pripravila-o-zivot-v-usa-a-karibiku-46-lidi.html

    *****
    S těmi papundeklovými domy jsme některým Američanům docela křivdili, některé vydrží docela dost...

    Akorát že se v něm teď bude blbě bydlet, přistál v nesprávném úhlu, nábytek se neudrží ani na stěně, aani na stropě.

    Bude to chtít vyhodit postele, pořídit hamaky a skoupit provazové žebříky v širokém okolí ...Je to výzva pro hodně nekonveenčního bytového architekta.
    (Zarolujte, obrázek má titulek Hasič si prohlíží ... když obrázek zvětšíte, i hasiče si všimnete...)

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možná to naruší obecnou představu, že je výhodné ukládat peníze do nemovitostí.

      Vymazat
    2. Na druhé straně - dva jeřáby, jeden vlečný ženijní tank, lopatka, smetáček, pár mexických imigrantů s akuvrtačkami,dodávka sádrokartonových desek - a domeček je jako klícka...
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. No, pamatuji si, že jsem byla po povodni v roce 2002 pomoci známým, co mají chatu u Berounky (chata vydržela). Ale u sousedů na dvou parcelách zbyly jen základové desky, zatímco na další parcele měli najednou tři chaty, nevyžádané.

      Vymazat
  72. Marii posílám virtuální svařák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přidám citát Josefa Váchala

      Kdo pije, spálí si v mozku ganglie.

      Vymazat
    2. A co když žádné ganglie nemám? Třeba Eda od vedle říká, že mu zbyly už jenom 2 mozkové buňky, mezi nimi jistě nemude masivní informační tok.
      Svařák není žádný chlast, to je chuťovka do nevlídného počasí.

      Vymazat
    3. Doporučuji Marii i jiným oslavencům pustit si ke konzumaci alkoholu zprávy v ČT nebo komentáře...

      Svařák a zprávy se vzájemně zneutralizují a ganglie jsou v bezpečí.
      Váchal se alkoholicky devastoval zbytečně.
      Možná kromě Kalouska, Knížaťa a lancmančaftu řídí naši televizi Sdružení anonymních alkoholiků, kteří to s námi myslí dobře a zároveň se starají o další přísun členstva.
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. další vtip
      nejchytřejší buňka v lidském těle je prý mužská spermie.

      těch máte snad dost, ne? I ty se mohou pitím poškodit.

      Vymazat
    5. kdyby Váchal nechlastal, nevstoupil by do povědomí a dnes by po něm neštěkl pes.

      Vymazat
    6. další jeho citát
      můžeš být světlem v temnotě ale nikoli temnotou ve světle.


      to ale oponuji, já měla tolik vuvozovkáchpřátel, že mě akorát kazili a byli pro mne temnotou,naštěstí už na ně prdím.A na netu se snad nezkazim, od vás,virtuálních.

      Vymazat
  73. Zítra ráno nečekaně do Brna, Boltka závodí naposled na žákovských evropských hrách, dnes šoupla osobák v dálce 496. Zítra běží.

    OdpovědětVymazat
  74. http://www.literarky.cz/komentare/ostatni/24825-glosa-mohutna-a-sterilni-je-redakce-zpravodajstvi-t

    Musím si zas někdy po měsíční pauze pustit televizi, otrnulo mi - ale imunitní systém je neustále očkovat malými dávkami ideopatogenů...
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zpravodajství ČT věří podle půzkumu veřejného mínění (zveřejněno předevčírem v ČT) cca 25% lidí. Myslím, že tento průzkum je rovněž cinklý, jako všechno. Obyčejný lid má ze zpravodajství srandu. V podstatě to je nejlepší pořad v TV, něco jako bývaly silvestrovské estrády s menšíkem.

      Vymazat
    2. To jako, Ládiku, myslíte, že televizáci zfalšovali průzkum směrem dolů ?
      V národě je určitě víc než pětadvacet procent srandistů a ono zas tolik věcí pro zasmání není... jde jen o to se nepředávkovat, to člověk mezi záchvaty smíchu hodí šavli jako nic...a ne každý si před zprávami preventivně dává přes obrazovku igelit a pod nohy lavór.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Určitě nahoru a o 100%, jak je zvykem. Odhaduji střízlivě 10-12% věřících.

      Vymazat
    4. Podle mého názoru podceňujete, že většina respondentů byli také srandisté - a udělali si z tázajících prču.

      Takže pak agentuře vyšlo, že televizi věří nad padesát procent... Což natolik práskalo dveřma, že to buď sama agentura snížila o polovinu, aby si od ní vůbec ještě někdo objedanal další průzkum (vymyslet si hausnumero může přece každý poskok a nemusí platit statisíce za průzkum agentuře).

      Kromě toho - já třeba odmítám odpovědět na osm z deseti průzkumů. A pokud se nudím jako zvíře a svítá mi, k čemu a komu má výzkum sloužit, odpovídám nepravdivě a zmatečně - což musí být ale při zpracování odpovědí i každému kvalifikovanému programu v počítači jasné - takže stejně mé odpovědi vyřadí.

      Obzvláště miluji "zaručeně anonymní" dotazy po telefonu...
      Sedmdesát procent tázajících pochopitelně odmítne, deset procent inteligentně lže, deset procent neinteligentně lže, deset procent pravdomluvných je ducha mdlého.... A pak se někdo diví, nakolik se průzkum liší od reality!

      Jáchym



      Vymazat
    5. Jáchyme, píšete to fakt vtipně :-), ale ve skutečnosti je to tak smutné!
      Ježiš, když jsem za totáče nevěřila zprávám a považovala jsem komunisty v TV za lháře, ani ve snu by mně nenapadlo, že dvacet let po listopadu budou lhát ještě tisíckrát víc!
      Já prostě odmítám sedět s kýblem a igelitem, televizi jsem odhlásila (přístroj nemám) a z rozhlasu poslouchám jen vybrané pořady na Vltavě a jinak přes den Classic FM.
      ALe co to je? To je ta svoboda slova? Lhaní, manipulace s fakty, pomluvy - vše v mainstreamových médiích dnes a denně?

      Vymazat
  75. Teda jo, pánové - kterým zprávám a o čem se dá úplně věřit?

    To: Gaia
    Ty Váchalovy citáty jsou od toho, co má v Litomyšli ulici z hlavního k zámku s některými z nich a obrázky na domě? Toho znám jen podle jména - měla bych o něm vědět více?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, je to z té ulice, v neděli jsem si udělala výlet, když byly památky zadarmo.A poučení předávám. Ještě mě zaujal holobox. V něm byla hlavička Pražského Jezulátka a holograficky se mu měnily šaty. Ono jich má spoustu. Ono není prý pražské, ale litomyšlské, neb šlechtična, pro kterou byl postaven zdejší zámek, přivezla ze Španělska a měla ho tu až do doby, než se vdala její dcera,Polyxena, dostala ho jako svatební dar a odvezla do Prahy.Tammu teprve udělala promo, neb byla hodně bigotní.

      Vymazat
  76. "Jednadvacetiletý Afghánec Mohammed Násim už od dětství trpí obrnou. Dlouhých devatenáct let mu s následky této nemoci pomáhali pracovníci místní mise Červeného kříže. Mladík se potýkal s paralýzou, zahraniční terapeuti s ním neúnavně procházeli sérii cvičení a nabízeli i psychologickou pomoc.
    Více než rok se o něj starala osmatřicetiletá španělská fyzioterapeutka Lorena Enebral Perezová. Do Afghánistánu přicestovala loni v květnu. Předtím pomáhala v Malawi, Etiopii a Tanzanii. V řadách humanitárních pracovníků pracovala přes deset let. Specializovala se na děti a mladistvé, kteří měli následkem nemocí i války problémy s pohybem.
    V Afghánistánu se však za svou nezištnou pomoc dočkala tragické odměny. Násim, který je upoutaný na invalidní vozík, ji v pondělí dopoledne střelil do hrudi. Perezová zranění podlehla."

    Chudák Nasim, co s ním bude? Šup s ním do EU! Podle qót bude určitě náš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebohý násim vražíček
      kdo mu potlačí vozíček
      kdo mu zazpívá halí belí,
      rozumci přemoudřelí?
      Nebyl by lepší výpravčí
      který před četu popravčí
      by zajel s tím zmetkem,
      k hlavním předkem?

      Vymazat
    2. Provaz, kulka - jenže oni ho ještě omluví a udělají z něj chudáka.

      Vymazat
  77. ládiku dejte odkaz na ten průzkum , nevěřím tomu ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nebudu to hledat, byl to nějaký pořad o nedůvěryhodnosti informací, taky tam byla tabulka, kde všude lidi čtou zprávy ze sdělovadel ... nějakých 42% byla TV v křesle, kolem 40% vlak a 36% na záchodě ... fakt nekecám, mám fotografickou paměť

      Vymazat
    2. křeslo , vlak ani záchod nepovažuji ani já za důvěryhodné zdroje ... dávám přednost gauči ať už z toho nebo onoho důvodu ...

      ale např. zprávě že :

      ,, Češi patří mezi nejčistotnější národy ,,
      https://goo.gl/djmLjJ
      celkem věřím , průměr nám určitě kazí jedinci typu gaia ...

      Vymazat
    3. Myslíte, že po zavření plovárny je utrum?

      Vymazat
    4. je dost možný že vypadneme ze žebříčku ... :-)

      Vymazat
    5. vlastě ho může kazit nahoru..

      Vymazat
    6. no půl hodiny denně v koupelně asi fakt netrávím, co bych tam asi tak dlouho čistila?Takže ráno asi 5 minut, 2 minuty zuby, minutu ruce a obličej a 2 minuty oblékání a večer zas 2 minuty zuby a 5 minut sprška, v zájmu šetření s vodou to moc neprotahovat, takže 17 minut za den.A stačí.

      Vymazat
    7. Gaio, budete si asi muset kvůli pánům zařídit doma krytý bazén - přece nepokazíte statistiku! :-)

      Jinak, mimochodem, to vám to s koupalištěm klaplo! SKoro na den! DO posledního srpna bylo krásně, teplé dny i noci, super!

      Vymazat
    8. víte, ono ani nezáleží, jak dlouho se něco dělá, ale jak kvalitně to dělá. Ono usuzovat na čistotnost dle délky pobytu v koupelně dost dobře nejde, vzpomeňte si, jak jsme jako malé děti vydržely v koupelně dlouho, do vany si dávaly hračky a s nimi si tam hrály, ale z vany šly klidně špinavé a jen bez špíny, co se odmočila.
      Já např si z dětství pamatuji gumového kosmonauta, který mě ve vaně fascinoval, měl na hlavě takovou průhlednou plastovou helmu kulovitého tvaru, která se dala oddělat, takže nebyla součástí toho kosmonauta, takže ten kdoyž se dal do vody, tak byl svisle a ve vaně jakoby plavala jen ta koule, ale jak se to vše pomalu zaplavovalo vodou, tak hlava těžila a začala se potápět, čímž se kosmonaut postupně převracel do vodorovné polohy a později se dokonce potopil hlavou dolů a já se zaujetím zkoumala ty fyzikální zákony a vztah mezi polohou a množstvím vody, že na nějaké mytí nebyl čas, to až mamka, když se jí zdálo, že budu mít studenou vodu, tak přílítla do koupelny, vzala mýdlo a vydrbala mě tak za 30 sekund.

      Vymazat
  78. kdyby si chtěl někdo udělat obrázek o amerických marketech , mám tu dobrý jůtůbery kluků co tam žijí ... docela zajímavý ...

    https://goo.gl/XJHyi2

    OdpovědětVymazat
  79. Čtení jen pro silné nátury!
    http://pilloni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622187

    OdpovědětVymazat
  80. Jáchyme,
    v 6. odstavci je spárová průvzdušnost a G, R, W jsou lineární vazby - nehomogenity v konstrukci v místě napojení na sebe (základ, střecha, okno ground, roof, win..) - to jsou empirické hodnoty, které udává výrobce (měřeno v laboratorních podmínkách EU).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík!
      Nevím, jestli tomu rozumím přesně, ale vybavila se mi za mých studií hojně používaný Pišvajcův rektifikační koeficient Prk.

      "Pišvajcův rektifikační koeficient je číslo, kterým je nutno vynásobit výsledek, aby se tento stal správným."

      Ušetřil nám hodiny a hodiny úmorné práce a zajistil spokojenost profesora.

      Jen jsme nesměli opomenout zavést malou - a každý jinou - chybičku v "měření" a Prk vhodně ukrýt do nepřehledných sloupců čísel...dnes by to byl problém, tehdy jsme psali ručně a praseckými rukopisy.

      Představuji si kerak dnes Prky normalizuje a sjednocuje evropská komise na objednávku té které firmy.
      JÁCHYM

      Vymazat
  81. Před pěti lety umřel R. Brzobohatý, Tady vypadá skvěle
    http://img.ceskatelevize.cz/lideCT/photos/cards/large/1910.jpg?_ga=2.183695781.209111245.1505232826-923595088.1455042261
    Krásnej chlap to byl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, to byl herec, dnes už povětšinou existují jen odříkávači role.

      Vymazat
  82. Babo Jago, s psisky zase chodí na vycházky můj muž, já se k nim přidávám denně na jednu dvoukilometrovou. Psi a jejich štěkot jsou pro mou mámu největším strašákem. Ale říká, že si zvykne. Příští sobotu (23.) ji k nám stěhujeme. Tento týden by nám měli dodat skříň do ložnice, mladí nám ji pomůžou sestavit, přendáme tam věci, u mámy v pokoji ještě vyperu záclony a závěsy a máme hotovo. S mužem se už těšíme na říjen, ale už teď máme pocit dobře odvedené práce. Věřím, že se mojí mámě bude její pokoj líbit, i zdravotní postel, která je ve dřevě - olši, působí dobře. Podařilo se mi navrhnout a objednat věci a muž si z toho vytvořil pracovničku v rohu obýváku, kterou si zamiloval a která se nám všem (i vnoučatům) moc líbí. Vyřešili jsme tu i spaní pro další 4 lidi - mladí tu bývají o Vánocích, umístili jsme hračky pro děti (jedna krabice je plná jen látek na šití, jedna ubrusů, ty slouží jako kostýmy, Lego, formelína, hry...) - získala jsem titul Vrchní Zášupšák :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak za měsíc poreferujete. Jestli psi museli z domu a tak.

      Vymazat
    2. Naši psi jsou členové naší domácnosti, parťáci a vůči všem velmi tolerantní, ani v nejmenším nehrozí, že by od nás šli. Pro mámu to bude těžké, ke stálým bolestem, neschopnosti být soběstačná, po 40 letech doma sama, teď na stará kolena se stěhovat do domácnosti se psy... Vím moc dobře, že na to naše soužití musím mít trpělivost, trpělivost, trpělivost a trpělivost vyjednávat (moje máma co se rozhodne, to chce a hned - kdo ví, jaká budu v jejím věku, čím polezu dcerám na nervy). Poreferuju, budu si určitě potřebovat ulevit.

      Vymazat
  83. Ulrychovi - Touha (Ze starých LP)
    https://www.youtube.com/watch?v=sUHV9fuWTSo

    Vlasta Redl - Čarodějova píseň
    https://www.youtube.com/watch?v=zeo9FxM6aAA

    Wabi Ryvola- Věřím
    https://www.youtube.com/watch?v=Vj1xLhlJ_3c

    OdpovědětVymazat
  84. Brutální útok na židovskou rodinu. Jste židi, máte peníze, tvrdili útočníci
    http://jdem.cz/desgm9
    ...Cílem lupičů se stal dům Rogera Pinta, prezidenta skupiny Siona, která sdružuje sefardské Židy. Nejprve se prořezali přes okenní mříže a odstřihli dům od elektřiny. Po vniknutí do domu svázali jeho syna a zmlátili jeho manželku. Útočníci jim podle rodiny měli říkat, že „jakožto židé, musí mít peníze.“ Útočníci byli podle popisu rodiny „černošští dvacátníci či třicátníci“. Než Pinto starší zvládl kontaktovat policii, stihli z domu ukrást šperky, peníze a kreditní karty….

    K tomu pár komentů, tentokrát hořkosmutně cynických:
    - Dobro má mnoho podob a její vyznavači pořád doufají, že se islám vnitřně zreformuje podle pravidel, které Dobro předkládá. Zde však víra na plné čáře vyhrává nad realitou.
    Lze přepokládat, že poté, co Dobro společně s islámem zvítězí, začne nová válka - tentokrát mezi frakcemi dobra. A tak se může stát, že lidé bojující proti fašismu, nacismu a xenofibii budou časem nařčeni z těchto zločinů a nesmlouvavě odsouzeni jako zrádci .... Ale takhle se to děje pokaždé;
    - Na celý ten incident je třeba politicky korektně nahlížet jako na pozitivní diskriminaci Židů ze strany novofrancouzských zlodějů. Pachatelé o nich hovořili velmi uznale, nešlo tedy o rasovou nenávist;
    - A co také čekali ve Francii jiného: "volnost, rovnost, muslimství";
    - Ti mladí lidé, kteří jsou budoucností Evropy, potřebovali peníze. Kdyby je rodina hned vydala, tak k násilí vůbec nemuselo dojít;
    - Ta rodina je svým bohatstvím také k činu vyprovokovala;
    - Hodně by celou problematiku zjednodušilo, kdyby se Židé, a tentokrát sami a dobrovolně, začali označovat - ne pochopitelně žlutou hvězdou, což by nekorektně upomínalo na dobu již dávno minulou, ale třeba žlutým půlměsícem, kosočtvercem či vykřičníkem...
    Chudí unavení migranti by si pak chodili pro minimální příspěvek do takhle označených domácností...

    OdpovědětVymazat
  85. holčička z Granka byl přeci chlapeček.To je tedy kvalita novinářské práce.

    OdpovědětVymazat