18 května, 2018

KRTINEC č.313

204 komentářů:

  1. Jak Zeman ve Slezských Pavlovicích ukradl Austrálii Senát a ještě vypadal chytře.

    OdpovědětVymazat
  2. První zaslouží kytku ☺
    http://forum.dortomanie.cz/gallery/image.php?mode=medium&album_id=2774&image_id=265890

    OdpovědětVymazat
  3. Šéf sudetských Němců Bernd Posselt počítá s tím, že se v příštích letech sjezd jeho sdružení poprvé uskuteční v České republice. Řekl to na tiskové konferenci v Mnichově před víkendovým 69. sjezdem Sudetoněmeckého krajanského sdružení (SL) v Augsburgu. Přestože se na rozdíl od předchozích dvou let sjezdu letos nezúčastní žádný člen české vlády, vidí Posselt budoucnost vzájemných vztahů optimisticky.

    On vypadá jako tlustý Hitler, viz:
    https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/sudetsti-nemci-se-sjedou-do-ceska-pocita-jejich-sef-posselt_480649.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle vypadá páradně.18 května, 2018 14:02

      a ochrání nás důkladně
      "Agent Vodička a další figurky z panoptika."

      Vymazat
  4. Skripal už zase skáče přes kaluže...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A titulek je boží: Otráveného agenta Skripala propustili z nemocnice
      On byl otrávený, že byl v té nemocnici moc dlouho asi...

      Vymazat
    2. Mě už nepřekvapí ani: Zabitý taxikář se vrátil za volant.
      Myslím že to je tou virtuální realitou.

      Vymazat
  5. Kdosi kdesi si dělal starost o Šojga, prý bude vystřídanej. Tak není

    Ruský prezident Vladimir Putin přijal všechny návrhy premiéra Dmitrije Medveděva na složení nové vlády. Sergej Lavrov a Sergej Šojgu i v novém kabinetu zůstanou klíčovými ministry zahraničí a obrany.

    Více na http://zpravy.e15.cz/zahranicni/politika/putin-uz-dostal-navrh-na-novou-vladu-jsou-v-ni-znami-a-zkuseni-lide-prohlasil-rusky-prezident-1346875

    OdpovědětVymazat
  6. Tak pečení postupuje zdárně,sladké už ve spajzu a lednicí,teď přemýšlím,jestli sekanou péci též na 180 jako sladké,či přidat na 200. A ještě u toho stíhám televizi,venku se dělá hezky a je zalito,takže zas úspora času.

    OdpovědětVymazat
  7. V Santa Fe osm mrtvých. Zase ve škole. Chudáci děcka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už je fakt přes míru.
      Říkám si, co to musí být za nenávist a za šílené sebevědomí - chtít si hrát na boha, který trestá křivdy. Je to více dostupností zbraní, nebo výchovou sebevědomých, bezohledných individualistů?

      Vymazat
    2. Několik školáků z Parklandu dnes na střelbu v Santa Fe na Twitteru reagovalo. Jaclyn Corinová vyzvala prezidenta Trumpa, aby "něco udělal", protože umírají děti. "Děti jsou vražděny a pro vás je to hra. Je to dvaadvacátá školní střelba jen v letošním roce. UDĚLEJTE NĚCO," vzkázala studentka do Bílého domu.

      Její spolužák David Hogg předpověděl, že politici začnou brzy projevovat lítost, jako by jim na dětech záleželo. "Starají se ale jen o své preference," napsal Hogg. A.cz

      Vymazat
  8. Kalamita je zase tady? Valí se tisíce uprchlíků, Erdogan nás trestá. Srbové mobilizují. Prý je to jen předvoj, který zjistí, kudy projít k nám
    18.05.2018 12:12

    Prezident bosenské Republiky srbské Milorad Dodik vyhlásil částečnou mobilizaci armády s cílem ochránit majetek a bezpečnost lidí v srbské části Bosny. Současně vyzval federální orgány v Sarajevu k úplnému uzavření hranic. Přes Bosnu se právě valí další migrační vlna asi šedesáti tisíc uprchlíků. Podle bosenskosrbských orgánů však jde jen o předvoj – hledače nových průchozích tras z Albánie do Chorvatska. Turecký prezident Recep Erdogan sice formálně nevypověděl smlouvu s EU, podle níž se zavázal za částku 3 miliard eur hlídat hranice před migranty, „fakticky však stažením pohraničních hlídek otevřel migrační stavidla,“ varuje ekonom a publicista Martin Kunštek. EU totiž Turkům nezrušila vízový režim, jak to Brusel Erdoganovi původně slíbil. PL

    OdpovědětVymazat
  9. Německá diplomacie má v Rusku tento týden napilno. Po návštěvě ministra hospodářství Petera Altmaiera a zahraničí Heiko Maase se dnes s ruským protějškem sešla i německá kancléřka Angela Merkelová. Hlavní témata její schůzky s Vladimirem Putinem v Soči byla předem jasná: společný zájem na záchraně jaderné dohody s Íránem a na projektu výstavby plynovodu Nord Stream 2. Právě na těchto tématech se naopak důrazně rozchází s americkým prezidentem Donaldem Trumpem – obrací se Německo kvůli problémům napříč Atlantikem směrem na Východ, jak píší někteří zahraniční komentátoři? „Absolutně ne,“ říká pro INFO.CZ odborník na německou politiku Vladimír Handl. Co dnešní schůzka přinesla?
    Nevím, na zprávy se nedívám /jsem skoro jako náš neanonymní anonym´/, ale nikde jsem na tuto infomaci nenarazila. Ale o Skřípalovi psali všichni, přitom jej nikdo neviděl :))

    OdpovědětVymazat
  10. Tak když dnes o té správné výživě, tak jeden příspěvek od Ladi Větvičky.
    Kolikrát jsem jedla hambáč? na prstech dvou rukou bych spočítala, párek v rohlíku - tak na třech. Ale že mladým chutnají, co s tím naděláme :-)

    P.S. Nemůžu nezmínit, že Laďa píše, aspoň si to myslím, v nářečí lépe a bez chyb, než paní Margit se svojí češtinou. Ty hrubky na chutnosti textu nepřidají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Burgrfestyval - amerycka kultůra v Česku

      https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=663207

      Vymazat
    2. Ládik: však ji najdete. Umíte být věc, zvíře i člověk.

      Vymazat
    3. jak si někdo může myslet,že nizkotucny neslazený jogurt s vločkami avokádem a chia semínky může spasit svět? Ale následovníků je zřejmě dost,zítra bude Margit mluvit v Praze na Food festivalu,kam je vstupné 2 a půl litru a když chcete ještě oběd a překladatele,tak 3 a půl.

      Vymazat
    4. Ona je ta racio výživa dost velký byznys. V rádiu říkali, že spousta lidí jí drahé bezlepkové věci, i když nemusí - a že to není zdravé, když tak jen občas odlehčit. S tím souhlasím, tělo potřebuje i zátěž, nejen ulevování, v čem nemusí.
      Vždycky se říkalo, že k snídani něco výživného, jako chléb s pomazánkou, šunku nebo vejce, sýr, a toho bych se taky držela. Vločky s nějakým ovocem pak klidně k svačině. Ale těm bio a makro apod. spotřebitelům jejich přesvědčení stejně nevymluvíte. Je to jako náboženství, skoro fanatismus.

      Vymazat
    5. To fakt obdivuji,že někdo dokáže zaplatit 2 a půl litru a pak celý den poslouchat,že by se měly jíst obilninové kaše a oříšky a podobné nesmysly místo chleba s máslem k snídani fermentované ječné kroupy doporučuje do nemocnic jeden mudrlant a hlavně to avokádo,to mě fascinuje,jak všichni to doporučují,když to tady ani neroste a vozí se to sem přes půl světa nezralé

      Vymazat
  11. Nebo to kešu,prý je zdravý puding z kešu,to se má umlit kešu oříšky a navrch dat jahodu.80 g kesu oříšků mají za 64 korun,už vidím,jak tím sytim rodinu s pubertaky,kteří byli schopni zblajznout svíčkovou s 8 a za chvíli měli zas hlad,že za odpoledne udělali klidně 10 rohlíků a stejně jim vylétaly z hubenosti zebra.

    Prča bude,až Margit chytne rakovinu,jak Linda Mc Cartney,pořád propagovala prý zdravé vegetarianstvi a pak chytla raka hned po padesátce.

    OdpovědětVymazat
  12. Odpovědi
    1. Zase na druhou stranu, taková štika, jak jsem vařila včera, taky není k zahození
      https://www.labuznik.cz/recept/stika-s-maslovou-omackou-brochet-beurre-blanc/
      Den předtím byla polovina upečená na másle a k ní chřest v schwarzvaldské šunce a s holandskou omáčkou. Jen s pečivem. Mňam.

      Vymazat
    2. Štiku jsem nikdy nejedl, jenom pstruhy, co jsem chytal v dětství. A mořské ryby, vesměs z Baltu.

      Vymazat
  13. K dnešní asi hlavní britské události (film jsem neviděla):
    Čechomor - Svatební (Svatba na bitevním poli)
    https://www.youtube.com/watch?v=m04F7LrXquA

    Anna možná zná tu, co se v ní zpívá, že "už se zase jedna vdává, už je další ztracená" či nějak podobně - ale to ona má nevěstinka jistě rozmyšlené dobře, aby ji to nepotkalo. A ani katapultská Smutná nevěsta snad není:
    https://www.youtube.com/watch?v=LKbSrmKPJQY

    To: Ládik!!!
    Nepsal Vy jste tu jednou o kešu pomazánce (tu já v žádném kvelbu zatím nepotkala)? Já zachtivá koupila burákovou - po lžících se co velmi mastná jíst nedá, na rohlíku ano.
    Zkusila jsem Vám poslat u pana Peldy dotaz - zobrazí Vám ho ACZ v upozorněních nebo už opravdu nic a Třetímu Pilíři opravdu konec? Ale že Vám vydržel - téměř jste mne číselně dohnal, když já jsem BJ pořád jedna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde to, ani žádné z bývalých jmen na dočasné maily.

      Vymazat
    2. PŘ musel dne změnit nicx 2x. Vasja píše, že má strach na tu Johanu kliknout.

      Vymazat
  14. http://literarky.cz/politika/svet/26306-tereza-spencerova-o-politickem-minovem-poli

    Zase je tady článek od Spencerové, tentokrát víc bezradný v predikci dalšího vývoje rozpadu než jindy.
    Globální bordel na kvadrát.

    Ta Itálie a její potenciální ostoupení od Eura je zajímavé...
    Snad to vykompenzuje urychlený vstup našeho německého protektorátu do eurozóny.
    Nebo naopak dojde k bleskovému přechodu z koruny na šekel či americký dolar?
    Třeba si o nás příští rok Posselt zahraje na příštím plánovaném pražském sudetoněmckém setkání s americkým a izraelským velvyslancem partičku karet.

    OdpovědětVymazat
  15. Pomíjivá pivoňková a hlavně velmi krátkodobá "ibišská" krása (to bromélie za ním kvete už od loňského srpna) - první ale opakovaně naši šneci, že se mi ukázali:
    https://imgur.com/a/KmIQX2a

    OdpovědětVymazat
  16. Tak jsem sledovala královskou svatbu a zjistila,že britské impérium je vlastí černochů, kněz,zpěváci,umělci, samí černí a 7.naslednik bude též možná černý,jak se ty geny v další generaci vyštěpí rozhodne Matka příroda,na to jsem zvědavá velmi,jaké bude její rozhodnutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To: Gaia
      Jsem si právě prohlídla pár fotek a přidala hlas princezně Kate, co byla v den sňatku v bílých šatech přece jen o těch pár let mladší.
      Co by nemohl být král koloniální VB (však po světě ještě "vládne" leckde) černý rodem, když si už stejně barevného minulého presidenta ušáci dobrovolně zvolili? I když na možného následníka z tohoto manželství pravděpodobně stejně nedojde.

      My se včera s ČT potěšili jen večerním hokejem, tedy já - můj jedinec se před společným rekreováním se na políčku koukal asi na nějakou detektivku.

      To: Ládik!!!
      Jak bylo v krásném Krakově jinak?
      Až se Váš nějaký nový nick ujme, dejte vědět - však víte, že bych Vás nemusela poznat - i když rýmujete asi nejčastěji.

      Vymazat
    2. V Krakowě nízké Slunce, zpáteční cesta pod psa. Start a cíl blízko Rzepakova 29. Spartan nám neběžel, má na starosti Spartan shop, domů přijel dnes ve 3.
      https://imgur.com/a/BdudS2U

      Vymazat
    3. Podívala jsem se na kousek z té windsorské svatby a musím říct, že se mi šaty nevěsty moc líbí, mám ráda jednoduchost a u ní to šlo krásně dohromady s tou zdobnou čelenkou a výšivkami na závoji, krásný střih. Dala bych jí maximum bodů. A ještě jeden navíc, oproti Kate vypadá přirozenější, v chování. Nu, může si to dovolit, není tolik sešněrovaná protokolem. Ale i tak, lidsky se mi zdá fajn.
      Černošská část obřadu - taky se mi líbí, mám pro gospely, apod., slabost.
      Tak ať jim štěstí vydrží.

      Vymazat
    4. No když myslíte, Maruško. Za mě, já bych ji do rodiny moc nemusela, ale nevymlouvala bych ji. To je na každém, co si zvolí. Ve VB prý koluje vtip, že musela cestou za tím správným princem políbit všelisjakých žabáků...O to štěstí se budou muset starat oba. Třeba jim to vyjde.

      Vymazat
    5. Chtít nechtít ji do rodiny - nemám doma Harryho! :-) K němu se hodí. A co se týče minulosti, moc toho nevím, ale i on má za sebou leccos.

      Vymazat
  17. V Krakowě někteří s dopomocí: https://imgur.com/a/5CyOUZd

    OdpovědětVymazat
  18. Islamizace Francie. Tvrdá fakta

    Gatestone Institute v New Yorku je think-tank, který informuje veřejnost o tom, o čem mainstreamová média mlčí. Jeho vedoucí pracovník Soeren Kern se věnuje velice podrobně islamizaci Velké Británie, Německa i Francie. O překlad jeho textu Islamizace Francie v roce 2016 se pro českou verzi Gatestone Institute zasloužili Helena Kolínská a Libor Popovský a ParlamentníListy.cz ho v nezkrácené podobě zveřejňují. Původní článek v anglickém originále https://www.gatestoneinstitute.org/9791/france-islamization

    „Nejsem islamofob. Ženy mají právo nosit šátky, ale nerozumím, proč přijímáme toto náboženství [islám] a s ním spojené chování, které je neslučitelné se svobodami, které máme na Západě.“ - Pierre Bergé, francouzský módní mogul.

    Francouzské úřady odmítly nabídku izraelské společnosti na koupi protiteroristického sledovacího softwaru, který by jim býval pomohl identifikovat džihádistickou buňku, která provedla útoky. „Francouzským bezpečnostním pracovníkům se software líbil, ale úředník řekl, že existuje instrukce z vyšších míst nekupovat izraelskou technologii,“ prozradil dobře informovaný izraelský analytik.

    Kněz Jacques Hamel, kterému v kostele v Normandii podřízli dva muslimové hrdlo, daroval místním muslimům pozemek sousedící s jeho kostelem, aby si tam mohli postavit mešitu. Během Ramadánu jim umožnil využít farní sál a další zařízení.

    Přinejmenším pět z džihádistů, kteří provedli útoky v Paříži a Bruselu, žilo ze sociálních dávek: celkem získali více než 50 000 EUR (53 000 USD).

    Podle časopisu Le Canard Enchaîné se muslimští zaměstnanci společnosti Air France opakovaně pokusili sabotovat letadla. Představitel zpravodajské služby uvedl: „Pokud jde o společnost Air France, došlo před odlety komerčních letů k několika anomáliím.“

    „Neproběhne zde žádná integrace, dokud se nezbavíme tohoto atavistického antisemitismu, který je utajován. Alžírský sociolog Smain Laacher s velkou odvahou řekl: ‚Je to hanba zachovávat toto tabu – v arabských rodinách ve Francii i jinde každý ví, že antisemitismus se šíří s mateřským mlékem.“ Georges Bensoussan byl za to, že učinil toto prohlášení, žalován za údajnou nenávistnou řeč proti muslimům.

    Starosta Beziers, Robert Menard, byl obviněn z podněcování k nenávisti za to, že tweetoval lítost nad tím, že je svědkem „velké náhrady“, kterou popisuje jako přečíslení bílého křesťanského francouzského obyvatelstva muslimy, kteří se narodili v cizině. „Právě jsem popsal situaci ve svém městě,“ řekl. „Není to hodnotový úsudek, je to fakt, je to to, co já tady kolem sebe vidím.“

    Muslimská populace Francie činila v roce 2016 přibližně 6,5 milionu, což představuje zhruba 10 % celkové populace 66 milionů. Ve skutečnosti má Francie největší muslimskou populaci v Evropské unii, za ní těsně následuje Německo.

    https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Islamizace-Francie-Tvrda-fakta-a-zla-realita-535153

    OdpovědětVymazat
  19. Jéžiši, já zaspal! Nepřijde na mě muslimská policie?

    OdpovědětVymazat
  20. Odpovědi
    1. Dosud bez rýmovaček (no, potkala jsem jen 2 komenty z nynějších 6)? Ostravu si budu muset znovu prohlídnout. Zatím mě ani nenapadlo, co máte na fotečce - pokud tedy odhaduji správně. Ať Vám vydrží nejméně tak dlouho jako ten Pilíř.

      Venku obláčkově modro (přesazené slunečnice by raději déšť či alespoň zamračeno), kvetou šípkové růže a černé bezy.

      Vymazat
    2. Už mám hotovou druhou várku sirupu, do druhé jsem přidala mátu a meduňku. Jinak taky obláčky, průběžně pleju, zítra poseču.

      Vymazat
  21. Hm, tak na A.cz je nová blogerka, co prý umí léčit duše.
    Byla jsem zrovna v jedné SŠ, kde je celé patro vyzdobeno výtvarnými výrobky - mandalami. Na pozadí azurových a slunečnicově žlutých stěn to působí moc dobře. Uklidňuje, harmonizuje, nabíjí. Všechno ostré, hranaté, špičaté z člověka odplouvá... tomu říkám psychoterapie, užívala jsem si jí.
    Naproti tomu blog na mě působí rozháraně. Jen ta podobizna, ty oči křičí, opravdu to má něco společného s Munchem (a jeho psychiatrickými potížemi?), výraz napůl člověk, napůl zvíře. To už bych si radši našla dutou vrbu, než se tomuhle stvoření svěřovat.
    A obsah? Mám dojem, že pro mnohé, i pro autorku, je hlavní jít proti zažitým zvyklostem, proti proudu (maně napadá - co tedy říká konzervativnímu životu britských monarchistů?), ukázat, jak jsem odlišný - a ty, kterým tradice a zvyklosti nevadí, pro jistotu znemožnit, odsoudit, třeba skrze příběhy klientů. Ten první ostatně vypráví tak sugestivně, že si myslím, že je to její vlastní příběh.
    A že se takový přístup a křik proti tradicím snadno přenese i na politiku, je jasné. Tak ať žije korektnost, milí agresoři a xenofobové!

    Nějak je mi té paní líto, ale nevím, jestli si tu pro svou živnost dělá dobrou reklamu.

    OdpovědětVymazat
  22. Odpoledne jsem 3 hodiny kosil, pak přišla žízeň a ztráta výkonu, tak jsem toho nechal:
    https://imgur.com/a/y0rnidO

    OdpovědětVymazat
  23. Stropnický prý bývá hodně náladový. Z příjemného vystupování se rázem promění v hysterika, který křičí na své podřízené. "Řve, uráží, ponižuje," řekl TÝDNU někdejší vysoce postavený ministerský úředník, jenž po několika Stropnického výbuších podal výpověď. Nebyl jediným, kdo odešel. Jiný Stropnického podřízený si vybavil jeho jízlivou poznámku: "To pochopíte i vy s inteligencí malého slůněte."

    https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/rve-urazi-ponizuje-nemaka-neznama-tvar-martina-stropnickeho_480768.html

    Nějak mě to nepřekvapuje, Žíla je prostě klasický anorektik. Pamatuji si, jak peskoval Žilkovou, ať "nežere", jak prý bude vypadat. Přitom i ona má k anorexii blízko, třeba popisuje, že si někdy dá rohlík se salámem, ale jen čtvrtku. A čokoládu jí tak, že si nechá rozpustit kousek v puse, pak ji vyplivne...

    OdpovědětVymazat
  24. Čtvrtka salámu je docela dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z tyčky kilového uheráku ano. To i já mám dost.

      Vymazat
    2. Asi jsem to blbě napsala, byla to čtvrtka rohlíku se salámem, pane Kopíčku. A Vy se pane Ládíku taky nepřejídejte, i když uherák není zas tak špatná volba :)

      Vymazat
    3. Možná, liško, že oba pánové tu čtvrtku štangle taky jen rozkoušou a vyplivnou... to je pak přiměřené množství :-)

      Vymazat
    4. To by byla škoda. A co hlad? Co potom s ním?

      Vymazat
    5. Hlad nehlad - berte to s humorem, jako Žilková!

      Máte nějakej salám," ptá se policista u pultu prodavačky.
      "Ano, ale už jenom točenej za sedumpadesát," povídá prodavačka.
      "To se nedá nic dělat, já si skáknu pro džbánek."

      Chuck Norris strčil do DVD-čka kolečko salámu a přehrál si celou zabíjačku od začátku.

      "Pane prodavači, proč je tamhleten salám v regálu tak zelený?"
      "To je speciál pro vegetariány", odvětí prodavač.

      Vymazat
  25. Já relaxuju,sestrenice se smeckou vnoučat odjela,naštěstí za 2 dny jen 1 malý úraz,děcka se vozila na bráně a té nejmenší holčičce skřípli paleček do pantů. No městské děti z činžáku na víkendu na vsi v přírodě a baráku byly naprosto u vytržení.Rano ve 4.20 už vzhůru v plné polní a hurá na zahradu.Ten stres to uhlídat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě uvažujete, že ta dítka pozvete na celé prázdniny...

      Vymazat
    2. Máte už nervy v kýblu.

      Vymazat
    3. Pozvala jsem je na týden v srpnu,ale do té doby budu muset ještě několik věcí zabezpečit.

      Vymazat
  26. Klasika,Kopíčkova logika je už dobře známá, dovedu si představit,jak krájí 3 kolečka mrkve na polévku a 3 dny strouhá starou housku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestrouhám, namáčím.

      Vymazat
    2. A kolečka mrkve krájím z šesti kusů najednou na kráječi a dusím na olivovém oleji. Mňam!

      Vymazat
  27. Asi se půjdu protáhnout s kýblama, cítím sa volajaký ztuhlý. A připravím se na pondělní telefony. Přitom by to chtělo chodit za sekačkou. Včera za kosou 12700.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já počkám, až oschne rosa a jdu sekat. Zatím aspoň převléknu postel. Na okna se raději nedívám, potřebovaly by umýt, ale ten slavný obchvat mě odrazuje, práce na dva, tři dny efektu.

      Vymazat
    2. Ke kosení: je rozdíl sekat nepěstěnou louku - na té, co jsem kosil 3,5+3 hodiny, byl porost z minulých 2 let, v tom mraveniště a krtince. Ani jsem nemohl kosit úplně po zemi, abych všechen ten bordel nebral. Ostří bylo pryč cca po 3 hodinách, nezávisle na mokru, a to ho vytahuju 2mm. Normálně vydrží den.

      Vymazat
    3. To vím, kdysi jsem taky s kosou trochu uměla, ale kosu jsme půjčili synovu kamarádovi a vypadá to, že už ji neuvidím. Jeden ze synů taky trochu umí, druhý asi ne.
      Mám za sebou perný den, není všecko hotové, ale od rána jsem se nezastavila. I na ta okna došlo. Jak jsem se tu naučila, žáves :))

      Vymazat
    4. Změřil jsem v mapách.cz pokosenou plochu za 6,5h; dělá to 16arů, to je cca 2,5 a/hod - ani nevím, jestli je to moc nebo málo, protože už to nikdo nedělá; nejspíš jsem za blbce.

      Vymazat
    5. Ládiku, to je tedy něco!!! To zírám!

      Vymazat
  28. podnikatel v oblasti vzdělání to je tedy profese.jiste vhodná do smart city pro globálního developera vždyť slovo developer by se jistě hodilo i pro učitele,developer dětských duší,proč ne?

    OdpovědětVymazat
  29. Á už jsem poznala nový Ladikuv Nick a opět trefná připomínka.

    OdpovědětVymazat
  30. To jsou věci (a to, prosím, píše A.cz!)

    "Tohle už není přátelství." Trump obrací Evropu k Rusku, Němci věří Putinovi víc než Američanům

    Hamburk - Rusko a jeho prezident Vladimir Putin mají v Německu už více stoupenců než současné Spojené státy v čele s jejich prezidentem Donaldem Trumpem.

    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/nemci-a-trump/r~10b8700a5a9111e89efbac1f6b220ee8/

    OdpovědětVymazat
  31. Dnes jsme byli u člověka, který dělá na migračním ozbrojený doprovod v letecké přepravě. Afg., Súdán, Maroko, Alžír, hodně Izrael... atd.. Prý se to obrací k lepšímu, hodně se jich lifruje zpět (z těch leteckých), asi 50%, za strašné náklady. A žádných 12, to bychom se divili, kolik jich tady je. Dělají se koridory přes hranice (mimo přechody), chráněné armádou.
    https://imgur.com/a/gKVfNGh

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten pán, " Air Marshal" asi mluvil více, než by měl.

      Vymazat
    2. Já jsem si dnes koupila do žardinky šruchu,ještě jsem to neměla,tak uvidím ,ale ty violky jsou také dobré

      Vymazat
    3. Však tu nic nepíšu, jen střípek.

      Vymazat
  32. To je zas patriarchátu a machismu pod blogem o porodech.
    Mnozí muži si skutečně mysli,že žena musí být potrestána za prvotní hřích a na potěšení mají právo jen oni,pochopitelně aby bylo bez následků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co je takovému vypatlanci do toho, až bude rodit, ať kecá!

      Jo, Peruánka v televizi porodila na poli. To sem tam nějaká robotující žena taky, však těch dětí se rodilo desetkrát víc než dnes a většina jich nepřežila. A co, kdejaká cikánka dneska taky porodí v průchodu, případně "to" hned pohodí do odpadků... Chceme tento model?
      Když čtu "názory" mnohých, přestávám mít chuť vůbec chodit na sítě. V tramvajích tolik hlodů neslyším, tam není taková anonymita.

      Vymazat
    2. To gro té Peruánky mohou české ženy jen závidět.Být do porodu aktivní,na čerstvém vzduchu v přírodě,obklopená komunitou a pak se jen kousek vzdálit s někým,komu bezmezně důvěřuji a v klidu,beze spěchu a stresu porodit.
      To naše zdravotnictví neposkytne nikomu ani za kdovíjaký poplatek a nadstandard.

      Vymazat
  33. Copak je s Annou? Doufám, že je v pořádku. Chybí mi její hudební výběr. Taky Jáchym dlouho abstinuje, jak on to dělá?!

    OdpovědětVymazat
  34. Mezi těmi opravdovými uprchlíky je v Evropě spící armáda. S vědomím špiček EU. To nebudu spát.
    Jáchym píše knihu, je u 7. kapitoly. Nejdřív to mělo mít kapitoly jenom 2.

    OdpovědětVymazat
  35. A Bašárovi al Asádovi blahopřeji k vyčištění Damašku. Dobrá zpráva.

    OdpovědětVymazat
  36. Dnes 15000 za sekačkou a běh jsem vzdal, snědl jsem kilo jahod.

    OdpovědětVymazat
  37. Tužka napíše,....taky jsem chtěla včera pokosit kus drápaniny u chalupy,...ale soused to chce všechno usušit pro berky,...tráva je ještě měkká a křehoučká,...kosení šlo jak do másla,....ovšem,...nechala jsem toho,...jen mě zmerčil, už koledoval ať posečkám, aby dozrála a bylo dost nedrtícího se sena. Kostřavy kvetou a už mi jsou dopasu. No, počkám s tím,...když to bude tvrdé, pokosí si to sám. Na krpálu se musí s kosou,...a je nás víc, co tak kosíme,...ale když jdou malí nedospělci tak koukají,...dost možná to viděli poprvé. Trávy je dost, ten svah měl štěstí, každý týden pravidelně zalit.

    Ovšem, jinak je někde opravdu vyprahlo a sucho.
    Aby byl úrodný rok, nesmí v máji pastýřovi hůl oschnout,...říká stará pranostika. Hůl je tak suchá, že by se za poledne mohla vznítit od brýlí, když je na ni položí. A bude hůř, všude, i na vesnicích, kolem baráků, zámková dlažba v cementovém loži. Takhle se voda v krajině neudrží, a náhlé místní záplavy bahna budou na každoročním pořádku,...pokud to lidem nedojde a nezačnou o mikroklimatech přemýšlet,...a hlavně,...urychleně dělat nápravu.
    Před čtyřiceti lety už bylo pozdě.

    Nenašla jsem ani jeden vstavač, ani jeden vemeník nebo pětiprstku žežulník. Jako dítě jsem si přesně na téhle louce jich vždycky z návštěvy nevlastní pratety odnášela celou kytici. Vemeník má jemnou, velice osobitou a zajímavou vůni. Dole v nížině ho na zahradě neudržím,...uhyne, nevyhovuje mu prostředí.

    Tráva je ještě zelená, roste, ale,...ale.!!! Pamatuji si tu louku s pestřejším osazenstvem. Bylo mi z toho smutno. Koroptve nikde, bažanti taky ne, zajíce jsem nezahlédla..a obojí chodili na hromadu pokosené trávy si vylepšit jídelníček,...dávno tomu.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já celý život pozoruju snižování nadmořské výšky pramenišť a mizení potůčků. Kdysi byly potůčky nad Barborkou na jižním úbočí Pradědu, to se chodilo na vrchol hadovkou kolem nich.
      Pod naším barákem lovili sousedi pravidelně pstruhy, teď tam neteče voda. Smrky zmizely, před 20 lety tady byl smrkový les. Na jeho místě je nálet z bříz. Smíšený les je čistě listnatý. Přežilo pár borovic, sázím modříny, ale ty chutnají srnám, musí se chránit.
      U táty v Jeseníkách mizí jasany; jilmy už jsou pryč.
      Podle mě je příčinou člověk, ne Slunce.

      Vymazat
    2. ranní louka s okolím: https://imgur.com/a/EE8VRal

      Vymazat
    3. To celé sečete?

      Vymazat
    4. Tuhle ne, má přesně hektar. Bere si ji vzdálený soused pro býky, seče ji 2x.

      Vymazat
    5. Býčci, to se ještě pěstuje? Pamatuji za totality,že se to vyplatilo,vypěstoval se za rok a prodal za 20 litrů,což byl roční plat učitelky,navíc se to dalo stihnout vedle normální práce,takže o trávu byl velký zájem,ale dnes? I když hovězí je drahé tak se spíš skot na maso pěstuje celoroční pastvou

      Vymazat
    6. Mají svých 20ha a rostlinnou i živočišnou výrobu. Starý hospodář zemřel před pár lety, jeho paní je vidět jen s motykou, děcka (50+) makají ve mzdě a večer na svém. Kéž by takoví byli všichni...

      Vymazat
  38. Paní Kroupová se polepšila, článek se dá číst, na fotku se dá koukat beze strachu.
    V příčinách toho, co popisuje (hikimori), mají učitelé jasno.
    Především výchova, která dítěte dovoluje téměř vše a vyžaduje minimum. Dítěti jsou umetány cestičky, takže se nemá šanci naučit bojovat s problémy a samostatně odstraňovat překážky, v důsledku toho má malé sebevědomí, což zpočátku umně zastírá. Později jsou však od něj vyžadovány spousty věcí, co se týče trendové vizáže, oblékání, chování, které uznává a vyžaduje skupina nebo parta, proti tomu začnou tlaky rodičů, kteří najednou vidí důsledky své výchovy... a dítě/adolescent je v presu. Pokud nezapadne do skupiny vrstevníků, kamarádi ho "neberou", je zle. Uzavře se z obav a vzdoru ve své ulitě.
    Možnosti on-line komunikace a virtuálního života nejsou příčinou, jenom toto vše usnadňují.
    Děti na venkově tolik postižené nejsou. Mají kontakt s přírodou a vidí, jak (že) věci fungují i jinak, normálně, nepodléhají tolik falešné realitě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezká není ani trochu,dost divný typ,nevím,jestli by se mi chtělo se jí svěřovat s problémy

      Vymazat
    2. Bych jí tam reakci Marie kopnul...

      Vymazat
    3. Ba ne, Ládiku, to není nic nového a všichni to vědí.

      Vymazat
  39. Dnes budu zalévat kristalonem,doporučovali to v pořadu Po lopatě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nevím, Gaio, podle lunárního kalendáře Andělské paní by se dnes hnojit umělými hnojivy nemělo.

      ZAHRADA

      Dny Lva jsou dny plodu s klesající silou. V přibývajícím Měsíci jsou od ledna do července. Počasí bývá horké a často přijde bouře s krupobitím. Lev je velmi vysušující a ne příliš plodné znamení. Dnes nepoužívejte na rostliny žádná umělá hnojiva. Není vhodný den pro malířské a stavební práce v přírodě. Věnujte se plodové zelenině, ovocným stromům a keřům. Dny Lva jsou příznivé pro tyto činnosti, s ohledem na roční období a počasí:

      Sázení a výsev plodin, které nepotřebují mnoho vody
      Sázení stromů a keřů
      Sázení rychle se kazící zeleniny a jahod
      Výsev trávníku
      Setí obilí do vlhké půdy
      Přesazování ovocných stromů, keřů a rostlin nesoucích plody (ne však těch co potřebují mnoho vody)
      Šlechtění ovocných stromů
      Rytí, orba a pletí, podruhé plít hned ve dnech Kozoroha
      Kosení trávy na seno
      Sběr bylin a řez květin

      Vymazat
  40. Všiml jsem si v kalendáři zubaře, tak za ním vyrážím do Beskyd.

    OdpovědětVymazat
  41. Zdravím všechny krtky!
    Neztratil jsem se, každý den si tu všechno přečtu, ale ztrácím motivaci psát.

    Chyba je tedy ve mně.
    Ale pořád vás všechny čtu rád.


















































    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohl byste, Jáchyme, aspoň komentovat počasí! Vůbec nevíme, jak je u vás, jestli se od jihu třeba neženou povodně...

      Vymazat
    2. Nebo zuby.
      tady jsou moje, 4/2016 https://imgur.com/a/Ioj2FKL

      Ta 7 nahoře (na rtg) se 3 kořeny je pryč a ten můstek taky. Dnes mi brousil 8 a přebrušoval 5, na nich se bude klenout nový most. Po obtiscích jsem dostal mezi zuby něco oranžovo - růžového, myslel jsem, že je to losos, ale byl to vosk.
      Jinak už vím, jeké to je, když se vyplachuje mozek. Málem jsem se utopil. Hodina v křesle... ještě, že je to kámoš; běžel pražský maraton, info z první ruky taky nebylo k zahození.
      Za 3 dny startuje Horská výzva Beskydy, běží se psem 4. http://www.horskavyzva.cz/

      Vymazat
    3. Počasí v jihočechách a přilehlé Euroasii https://www.in-pocasi.cz/radarove-snimky/

      Pokud by se Nežárkou šířila tsunami a hrozila zaplavit přes Kardašovu Řečici např. Ostravu, určitě dám vědět!

      Vymazat
    4. Ne 4, ale 44km, to nebyl překlep, ale nedoklep.

      Vymazat
    5. To vypadá na Mlýn Krkavec.

      Vymazat
  42. Jáchyme,
    komentáře jsou ústavně-právní povinnost. Žijeme přece v právním státě, právo je vymahatelné, to není systém hej-počkej. Podívejte na orla Hamáčka, jak bojuje za demošku, nebo Peksu od korzárů ... to přece stojí za komentáře, větší inspirace ani nemůže být. Neomlouvá Vás ani nějaká jižní zapadlá nora bez wifi, data jsou za babku nebo dvě.

    OdpovědětVymazat
  43. A já si myslím, pane Jáchyme, že když Vás nerozepsala ani vévodkyně ze Sussexu, o níž řekl jeden bezvýznamný člen ODS, že je Cikánka, aby to dnes vzal zpět, pak není něco v pořádku. Zrovna Váš názor na ni mě zajímal ☺

    OdpovědětVymazat
  44. Jo, a Bimbo prý pojede za Doníkem. To Šauerovou asi trefí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já být bimbem, tak doníka nepřijmu.

      Vymazat
    2. Máme před sebou spoustu času22 května, 2018 19:39

      „Máme před sebou ještě šest a půl roku jeho mandátu, máme spoustu času,“ uvedl Bannon k Zemanově návštěvě a implikoval tím, že očekává, že Trump obhájí svůj mandát v roce 2020.
      Zdroj: https://www.lidovky.cz/

      Vymazat
  45. Český stát, když prachy má
    motivovat Jáchyma
    k psaní těžko donutí,
    nastalo mu klesnutí
    motivačních procesů;
    stát má málo otřesů.
    I když, včera v Chebu -
    (mámo, ja to ěbu!)
    země sebou škubala
    jak reportér Kubala
    když zpovídal Assada..
    to vám byla balada.

    OdpovědětVymazat
  46. Tak je nám konečně na políčku vidět řádkovat krmnou řepu, mák i slunečnice - už jsem přemýšlela, co dáme místo nich. Foťáček jsem neměla - a to jsem tam dnes potkala i nezvyklého pavouka. U Ládiků!!! už mají kila, u nás první 3 zralé jahody, co si vyrostly ve škvíře mezi betony - utrhnu je až večer. Přidávám bílou nefotogenickou Lízu, stejně barevné pivoňky a netypizovaná vejce od našich občas snášejících 3 slepic:
    https://www.jpeg.cz/album/F1ps/?sort=date_asc&page=1
    V naší dvorní džungli už jasmínově voní pustoryl, přesazené slunečnice snad požer hlemýžďů přežijí. Na políčku pro změnu slunečnice překusuje darebná zvěř - stonek i s listy zůstává na zemi.

    To: Liška
    https://www.novinky.cz/koktejl/472605-kde-skoncila-svatebni-kytice-meghan-nevesta-dodrzela-tradici.html
    Tohle je nový trend vázání svatebních kytic? Takový neuměle dětský mi připadá.
    Také jsem si prohlídla svatbu svých rodičů - nejspíše je v kostele ještě pořád ženich na tom čestnějším místě, u fotografa už nikoliv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy na fotečce mých rodičů, nikoliv na té oficiální královské.
      Hosty si dnes princ Charles nemohl pozvat jen tak? Slavit narozeniny takhle s hodně velkou tlupou hostů tolik dopředu by mě nenapadlo.

      Vymazat
    2. Kila byla z PLR, od dýlerů z krajnice.

      Vymazat
    3. I u nás kvete. Obojí, pustoryl i pivoňky. Jen nemám bílé. Líza je náhodou kočka!
      Co se týče vazeb, tohle je drahá kytka schválně dělaná v panenském stylu, aby nevěstu zjemnila. Už nebyly konvalinky, z těch se takové vážou, ostatně z nich měla kytici Kate, viz
      https://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=zahranicni&c=A110429_154517_zahranicni_taj&foto=JUP3aca76_kytka.jpg

      Vymazat
    4. Výběr květin v kytici (myrta, pomněnky...) je tam přece zdůvodněný, viz článek.

      Vymazat
    5. Konvalinky byly plastové.

      Vymazat
    6. Zdálky kytka špatně nevypadá a zadarmo nebyla - odbornice v tomto směru nejsem. Kdyby už nová vévodkyně (co jsem z ní tuhle učinila princeznu), měla už dítko, mohlo jí podobnou klidně uvít při troše dobré vůle taky. Důvod sem, důvod tam, Maruško. Neb čeho je moc, toho je příliš.
      Jisté je, že dávám přednost jednoduchosti a na kytky už nejraději koukám v přírodě či v květináči.
      https://www.jpeg.cz/obrazek/Wr4E3

      To: Liška
      Co Vaše koťátka, Lištičko? Našich mladých Sandy jich přivedla na svět 5, snad je všechny udají. Mně nikoliv - i když mají i 2 rezavé kocourky, Líza nám stačí.

      Vymazat
    7. Koťátka jsou krásná a budou i vymazlená, je jich taky pět, už vidí. Máma se stará, i pejsák může nahlídnout, budou taková multikulti ☺

      Vymazat
    8. No tak to pardon, Jaguško, tradice je tradice - a kdyby nikde jinde, tak v monarchii nabeton! Myrtu sázela sama královna pro svatby potomků a pomněnky jsou na památku Diany.
      Kruciš, já se to ještě naučím, když už to musím sama dohledávat! :-)
      A už o svatbě dost, mně se líbily šaty a úsměv nevěsty pro Harryho, ostatní mě až tak nezajímá.

      Vymazat
    9. A Líza je vykastrovaná?

      Vymazat
  47. NEÚSPĚCH RUSKÉ ARMÁDY
    Putinova revoluční chlouba, raketa na jaderný pohon, dokáže letět jen 35 kilometrů
    ECHO24, ČTK396 AKTUALIZOVÁNO 22. KVĚTNA 2018

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tamtéž:
      "Při startu používá klasický spalovací motor, který za letu přepíná na jaderný pohon..."

      Nevím, co to ECHO24 je. Klasický spalovací motor má písty s přímočarým vratným pohybem ve válcích. Na vojně jsem byl u PLRV a klasický spalovací motor měly Zily. Rakety měly raketové motory, už tehdy, v roce 82/83. Že by po 40 letech vývoje přešli ruští rakeťáci na spalováky? Nezdá se mi to věrohdné.

      Vymazat
    2. Anebo je ten redaktor pitchus, nebo jeho zdroj, nebo jeho korektor nebo jeho vedoucí. Nebo všichni.

      Vymazat
    3. A zítra je Vladimíra! Pozdravljaju s prazdnikom!

      Vymazat
    4. ... Raketa má neomezený dolet a její letová dráha je nepředvídatelná. „Nikdo ve světě takové rakety nemá,“ zdůraznil prezident...
      Podle NBC byla nová zbraň testována čtyřikrát v období mezi loňským listopadem a letošním únorem. Při každém z pokusů se zřítila a dokázala proletět maximálně 35 kilometrů. O riziku zamoření při pádu rakety s jaderným motorem se informace zpravodajských služeb nezmiňuje, uvádí televize.

      Kremelský mluvčí v komentáři k informacím o neúspěšných testech řekl, že ruští novináři by neměli vývodům amerických kolegů věřit. „Poslouchejte ruského prezidenta Vladimira Putina a věřte mu!“ řekl mluvčí Dmitrij Peskov.

      Vymazat
    5. Já věřím českým žurnalistům. Vidím to na vadné pístní kroužky.

      Vymazat
  48. Píší na Super

    I díky líčení (cenu kosmetických produktů, které Lady Kitty použila, vyčíslil britský Daily Mail na 16 400 Kč) vypadala opravdu královsky.

    To snad měla namalovaný na svým ksichte nějaký jiný

    OdpovědětVymazat
  49. Krteček tunelu22 května, 2018 19:43

    Všechny Zemanovy čínské miliardy zaplatili Češi a Slováci
    LENKA ZLÁMALOVÁ172 22. KVĚTNA 2018

    OdpovědětVymazat
  50. Posekala jsem, úroda trávy průměrná. Zato hejna mušek a hmyzu, schovaná v trávě, divoce útočila, jsem celá poštípaná. Až jsem se nastříkala Offem, trochu se to zlepšilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jahůdky už taky sbírám, měsíční, červenají se i tam, kde nemají být. Dobrota.

      Vymazat
  51. Přidávám jednu můru - asi lišaj smrtihlav, co jsem tu kdysi dávala jeho "veselou" žlutou housenku z brambořiště:
    https://www.jpeg.cz/obrazek/WrMTO

    To: Gaia
    Ano, Líza je vykastrovaná, koťata měla jen jednou, nechávali jsme si tehdy jejího kocourka - dožil se jen 4 let - z ničeho nic na gauči. Kocoury jsme kastrované neměli nikdy, kočku jsme měli jen jednu - byla velmi "shonná" a koťata měla i 4x do roka. U nás na lontu docela těžko udatelná, proto tohle řešení.

    Dnes se loučím, mějte se všichni fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem byla taky na zahradě a ještě drtila nějaké větve,po zalévání kristalonem ,byl docela klid a najednou začli kosove tak hrozně klapat zobáky,po chvilce mi to už dost lezlo na nervy,tak jsem šla zjistit co se děje a našla jsem pod stromem číhat sousedovic kočku,tak to měli kosove poplach.Tak jsem je vyhnala všechny.

      Vymazat
  52. 21200 kroků. Vůně trav, sena a bezu. Bezvětří, půlměsíc. Z 10 psů štěkli jen 2.

    OdpovědětVymazat
  53. Ó, Vy se máte! Tady slunce žblunce. Večer jsme grilovali a od západu se docela kabonilo, noc hvězdnatá.

    OdpovědětVymazat
  54. Včera jsem se hodinu učil klepat kosu na ostré babce plochou stranou kladiva. Mohu oznámit, že už mi to celkem jde. Celý život klepu ze zvyku na ploché babce úzkou stranou a bolí mě z toho ruka; učili mě to předkové a Valaši z Hrozenkova. Jiný postup je určitě lepší, mám ho z YT, ale trochu jsem ho modifikoval. Jenom ta babka není kvalitní, stála 200 a potřebuje přibrousit. Rakouská je za 1000, tak je nepodpořím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To my měli karborundum brousek a děda ve stoje tím vždy kosu obtáhl a bylo

      Vymazat
    2. Gaio, bez naklepání mohl karborundem brousit jak chtěl. Kosa se musí nejdřív vyklepat, jinak "žvejká"

      Vymazat
    3. Brousek nebrousí, ale rovná ostří.

      Vymazat
    4. Táta byl kovář a kosu naklepával každému, kdo přišel. To bylo kraválu, však taky přišel skoro o sluch. Mě odháněl, abych taky neohluchla, takže nevím, jakou stranou to klepal. Srp mi taky párkrát sklepal, ale teď už jen brousím brouskem a užívám ho málo.

      Vymazat
    5. Být kovářem je krásná práce, na průmce mě to v dílnách nejvíc bavilo. Nemohl bych ale podkovávat koně, to bych se bál, tak jsem to zavrhnul (jako povolání). Teď bych koval jako hobík, ale kovadlinu mám jenom malou a výheň žádnou, v podstatě nemám ani žádný vercajk. Musím se živit myší, kterou mám ale drátovou, abych nevypadal jako pučmidrát.

      Vymazat
    6. Koně koval táta moc rád, asi se jich nebál. A pak, tenkrát jich bylo plno, každý koňák měl zkušenost, jak toho svého podržet... Později dělal zámečníka a pak svářeče, ve fabrice by se jinak neuživil. Ale ze železa toho pro doma vyrobil spoustu, mám schovaný i železný hřeben na mé tupírované drdoly do tanečních - s normálním hřebenem bych to byla nerozčesala. :-) Kdoví, z čeho jej vyrobil, je dodnes krásně lesklý a hladký.

      Vymazat
    7. Můj táta měl koně. Pak přišlo JZD a bylo po koních. Já je znám jen z fotek.

      Vymazat
    8. Já mám 150 koní, naštěstí žerou benzin.

      Vymazat
  55. Norové mi předpovídají na dnešek 0,6mm srážek a 21°C. Za oknem je 26°C a dusno, ČHMÚ slibuje silné bouřky. To je správné zaměstnání!!! Člověk pindá kraviny, tváří se jako expert a bere prachy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čekám, co spadne z nebe. Nezalévala jsem, asi jsem měla...

      A Českem projede zase americký konvoj. Snad se zase nestřetne s fábií, to by byl konec s celým konvojem.

      Vymazat
  56. Znám lidi, kteří dávají nezištně, s radostí, obdarovat někoho (splňujícího nějaká kritéria) něčím, co ho potěší, je pro ně sladkou odměnou, a příliš nepřemýšlejí, jak je to drahé. Pak znám lidi, o kterých jsem nabyla přesvědčení, že dávají proto, aby se očistili, odčinili nějaké své viny. A je spousta lidí, kteří nedají nezištně nikomu nic (kromě nejbližších příbuzných).
    U Tománkova případu mám ale pochybnosti, jestli by mu taková schopnost obdarovávat druhé pomohla k tomu, aby byl dobrým a cítil se jako "pozitivní" člověk. Prostě mu nevěřím, že by to opravdu chtěl, být takový. On zase jen ukecává nás ostatní, abychom byli hodní, k němu. Tůdle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to tam v diskusi někdo napsal,ta paní asi byla v mánii.Neco nekomu dávat,proč?Rozdávat se mají nehmotné věci a dnes většina lidí ani od druhých nic hmotneho nechce,aby se nemuseli zavazovat a revansovat.Driv jsem rozdávala přebytky ze zahrady a měli jsme se sousedy takovou prvobytně pospolnou společnost,ale jejich mladí nebo noví sousedé už nic nechtějí a dali hned najevo,ať jim nic nenabizim,mají strach,že bych pak zas něco chtěla po nich.Takze ta historka je dost nepravděpodobná,buď si ji ten Tománek vymyslel nebo chce manipulovat,aby se na něj složili a on zas mohl sesmolit další kozí sýr nebo ta slečna byla opravdu nemocná,jiné vysvětlení není.

      Vymazat
    2. Neodolala jsem a šla se podívat na místo činu. Ta dívka mi připomněla moji neteř. Taky by nepoznal, že je odhodlaná změnit život za nežití. Přesně takhle rozdávala své drahé věci. A vypadala snad i šťastně. :-(

      Vymazat
    3. Myslím, že autorovi šlo jen o to se veřejně pochválit, jaký je pašák, že přitahuje samé dobré lidičky. A že se teď stane sám (ještě) lepším člověkem...

      Mimochodem, jsem zvědav, jak mu vydrží to předsevzetí nepsat o Zemanovi, Babišovi a komunistech. Tipuji max. 2-3 blogy.
      Pak zjistí, že opravdu nemá jiné téma.

      Vymazat
  57. Dnešní oběd: kulajda s čerstvým koprem a jahodové knedlíky s tvarohem. Dobrota. Zítra koprovka s vejcem a bramborem. Tahle jarní jídla mě baví ☻

    OdpovědětVymazat
  58. Pan president Zeman končí řeč na Žofíně - bonmot jsem nepochopila. Co asi je opak "protřelého politika" a kam se asi řadí on sám? Kteří jsou dle něho "žvaniví slimejši" mi uniklo, sebekritika to pravděpodobně nebyla.
    Včera mě potěšilo, když si své názory vyměňovali v Praze bývalí od ušáckých presidentů - kousek záznamu jsem viděla, pan Řezníček si vedl zdatně.
    No, odpovídá důkladně, ohozen je dobře. K příští Babišově vládě odpovídá jasně - těšme se na cokoliv.

    OdpovědětVymazat
  59. Tak tady pršelo,asi 3 minuty,do vany jsem nachytala asi 2 litry vody

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě v práci opravdu vydatně asi 15 minut. Ovšem zdali i doma???

      Vymazat
    2. Mám to suché jak troud,přesto už se objevila plíseň

      Vymazat
    3. Pierre Gros vyfotografoval na zahradě exotického červa dlouhého zhruba 40 centimetrů. Snímek se dostal do rukou zoologa, který zjistil, že obří červi jsou už 20 let rozšíření po celé Francii.

      Paříž - Obří červi pocházející z tropických oblastí Asie pomalu a nenápadně zaplavují Francii. Trvá to už desetiletí, ale vědce zalarmoval až jeden ze zahradníků, který invazi červů pocítil na vlastní kůži.
      https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/obri-cervi-nenapadne-zaplavili-francii-asie/r~75669a785e8211e8b6740cc47ab5f122/

      Vymazat
    4. "Teď už víme, že jsou tito invazivní červi rozšíření úplně po celé Francii," vysvětluje Justine.

      Není ten profesor tak trochu xenofob?

      Vymazat
    5. O profesora se nebojím, ale o zdenka - ještě aby z něj byl aktivista!

      Vymazat
  60. Tatíček sjednotitel23 května, 2018 18:31

    Zeman šil na Žofíně do „idiotů“ a Kalouska. Pro Babiše má dobrou ...
    https://www.blesk.cz › Zprávy › Politika

    OdpovědětVymazat
  61. Kdepak manická fáze, obyčejná skleroza! :-) Nebo náboženští blouznivci? (to je jiný případ, ale nejméně jednu takovou znám)

    Nevídaný trend: stále víc Čechů zapomíná peníze v bankomatech

    Před pár lety řešila redakce iDNES.cz případ, kdy klient banky zapomněl na rušné ulici v bankomatu peníze a odešel. Nebylo to málo, celkem 2 800 korun. Tehdy šlo o ojedinělý případ a majitel peněz za vrácení ani nepoděkoval. Zapomnětlivců však přibývá. Jde o desítky až stovky případů. Potvrzují to banky.

    https://finance.idnes.cz/bankomat-penize-vyber-roztrzitost-neodebrana-hotovost-banky-p6n-/sporeni.aspx?c=A180509_092049_sporeni_sov

    OdpovědětVymazat
  62. V Česku se to chvěje
    málo kdo se směje;
    v Chebu čtyři magnituda
    koho bureš dneska udá?
    Ten, kdo něco cekne
    na toho si klekne;
    slídí jako teriér
    bude znovu premiér;
    až mu mobil zapípá
    má na lince Filipa.

    OdpovědětVymazat
  63. Krause už nemůžu, balím to dnes. I zítra je den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za celý den spadlo 7,5 kapky. Hlavně že několikrát bouřilo jako o život.
      Je ale teplo. Vytáhla jsem se psem nové boty, že je vyzkouším. Ó hrůzo, jedna nějak dřela! Doma jsem zjistila, že jsem z ní nevyndala tu papírovou výztuž... no viděli jste větší tele? :-)
      Dobrou noc.

      Vymazat
    2. Krause nemusím od dob, kdy odešel z čété se všemi proprietami rovnou na Primu. Od té doby je vše od něj pasé. Ne kvůli Primě, ale kvůli jeho nenažranosti. Měl holt málo...

      Vymazat
  64. Terazky som premiérem
    to čo bolo, na to xerem
    na to hodím čáru hnědú
    uhni, teraz já vpred jedu
    čára bude pěkně tlustá
    tak už sklapni drzá ústa
    a vyklop mi daně,
    už se třepu na ně.

    OdpovědětVymazat
  65. Něco ve mě pořád hlodá
    Marvanová, Dlouhý, ODA
    nebo Breda - Kamil Kolek;
    nebyl bych já taky volek
    kdybych na to skočil,
    do gatí si močil?
    Nebo si mám vložit plínu
    čuchat odér bioplynu?
    Ten, kdo o tom nemá šajnu
    klidně bude držet lajnu
    pravdy lásky demošky
    navštěvovat sámošky
    rvát do hlavy nutelu
    nebo tleskat v tunelu.

    OdpovědětVymazat
  66. Chodit kolem horké kaše?
    Vyšla z útrob, je to naše?
    Tak to teda nemám zájem
    radši půjdu jiným rájem
    než-li pokálenou buší
    půjdu radši na ovzduší
    do čerstvého větru
    ve svém starém svetru.

    OdpovědětVymazat
  67. V kauze zastrelenia dvoch mladych ludi casto citam na ceskych forach meditacie, ze ktovie preco isli po Kuciakovi (ci nie pre nejake osobne, sukromne dovody a nie pre to, co vo svojich zisteniach pisal - o prepojeni mafie s najvyssimi spickami vlady, prokuratury, sudov...).

    Nekonecne mnozstvo "nestandardnych" postupov (kusovka obhliadaci lekar, nie na to urceny odbornik, pohyb vysokeho funkcionara policie na mieste cinu, ktory tam nemal co robit, atd., atd.).

    Najnovsie zistenia:

    https://slovensko.hnonline.sk/1749056-prokuratura-reaguje-na-lipsica-a-priznava-nedostatky-pri-obhliadke-miesta-cinu

    OdpovědětVymazat
  68. Ládiku, vyhlídky jsou dobré!

    Devětašedesátiletému Sia Po-jüovi se minulé pondělí splnil sen, neboť se mu konečně podařilo pokořit vrchol Mount Everestu. Jako úspěšný se ukázal až jeho pátý pokus. Při tom prvním přišel následkem omrzlin o chodidla. O několik let později mu pak lékaři museli kvůli rakovině amputovat obě nohy od kolene dolů. Ani tyto nešťastné události však horolezce neodradily, píše list The Guardian.

    https://www.novinky.cz/muzi/472611-cinan-po-amputaci-obou-nohou-zdolal-mount-everest.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam nepolezu, je to Václavák. Bohatě mi stačí naše hory, ty se dají navíc poběhat.

      Vymazat
    2. Kolik tam nechal odpadu se nepochlubil?

      Vymazat
  69. Pro mou 1/4: https://imgur.com/a/W33lv2t

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta se má,když ji to někdo trhá,to já musím vše sama,ale ještě zralé nemám...

      Vymazat
    2. Tak oni tam na severu mají víc teplo, než máme my tu na jihu. Téměř subtropy.

      Vymazat
  70. Tak malajské letadlo sestřelili rusi, naznali z ničeho nic vyšetřovatelé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Novičok vyčichl, vytáhli letadlo. Do fotbalového MS se musí něco pořádně rozvrtat, ideální by byl bojkot, možná se na něm pracuje.

      Vymazat
    2. A tady je Tereza Spencerová, která to v podstatě potvrzuje
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tereza-Spencerova-Kdyz-je-situace-zla-zacnete-lhat-rekl-Juncker-Ty-lzi-miri-ke-treti-svetove-Pozor-na-blbosti-o-Italii-537153

      Vymazat
    3. před Bukem za Bukem24 května, 2018 14:57

      Prezident Pussy: System BUK byl vyráběn u nás.
      Nevíte krtečkové, proč Rusko v OSN zablokovalo, či vetovalo, zřízení mezinárodního tribunálu pro záležitost sestřelu letu MH 17?

      Vymazat
    4. Tady si to přečtěte, Buku
      https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rusko-vetovalo-vznik-tribunalu-osn-k-letadlu-sestrelenemu-nad-ukrajinou_201507292344_mtaborska

      Vymazat
    5. před Bukem za Bukem24 května, 2018 16:50

      "Rusko v Radě bezpečnosti OSN vetovalo návrh na vytvoření tribunálu, který by objasnil příčiny havárie malajsijského letadla nad východní Ukrajinou. Jeho zřízení navrhla Malajsie spolu s dalšími převážně západními zeměmi. Ruský zástupce Vitalij Čurkin byl jediný, kdo hlasoval proti. Jedenáct členů Rady bezpečnosti návrh podpořilo. Čína, Angola a Venezuela se hlasování zdržely."
      „Radě bezpečnosti OSN nepřísluší, aby v této věci zřizovala soudní tribunál. Zřícení letounu na Ukrajině není otázkou mezinárodní bezpečnosti," přednesl nedávno jeden z hlavních argumentů Ruska jeho velvyslanec při OSN Vitalij Čurkin.
      Tak takhle to bylo. Není to otázka mezinárodní bezpečnosti.
      Jen 298 mrtvých. Takže to mohou soudruzi udělat znovu a opět vetovat.
      To se mi ulevilo.

      Vymazat
    6. před Bukem za Bukem, copak už nebyly objasněny příčiny té havárie? Nebyly od začátku podávány informace o tom, že to udělalo Rusko?

      No, radši si ještě dám pokoj od čtení i tady.

      Vymazat
    7. před Bukem za Bukem24 května, 2018 18:30

      Anno,
      nechci zrovna Vás zneklidňovat.
      Jde o to, že Rusko zatím odmítá jakoukoliv zodpovědnost.
      Podle vyšetřovatelů byla raketa prokazatelně vypálena z území, které tehdy ovládali proruští separatisté. Zatím není jasné, zda byl povstalcům vydán rozkaz odpálit raketu, nebo zda povstalci jednali o své vůli. Rusko závěry vyšetřovatelů odmítlo a stále odmítá jako zkreslené a politicky motivované.



      Vymazat
  71. Anně a všem tady stálé "nebe na zemi".
    Jiří Šlitr a Eva Pilarová - Ach, miluji Vás (1968)
    https://www.youtube.com/watch?v=aulOLxASjIs

    OdpovědětVymazat
  72. Na Acz se nelze připojit, ani přes iOS, ani přes Win. Něco tam bakala tropí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli to neřídí z Chebu, mají tam zemětřesení.

      Vymazat
    2. Taky mi to nejde,už jsem se lekla,že to je u mě a nebudu to umět spravit

      Vymazat
  73. Musím nahradit Annu, chybí tu trochu hudby
    https://www.youtube.com/watch?v=tAGnKpE4NCI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tady je přídavek. Dvě čela ☺
      https://www.youtube.com/watch?v=qew2m1UdbXk

      Vymazat
    2. A v podobném stylu - tohle mají děti v naší škole v oblibě. :-)

      https://www.youtube.com/watch?v=ivASIwtHALM

      Vymazat
  74. Smutný moment historie
    Doník držkou v zemi ryje
    nemůže dát s Kimen zcuka
    to zasáhla boží ruka ...
    Kim určitě chystal léčku
    sarinu měl plnou bečku.

    OdpovědětVymazat
  75. Tak Doník se s Kimčíkem nepotká. Prý "showdown o nejlepší účes desetiletí nebude" ☺

    OdpovědětVymazat
  76. Včera jsem to sucho krásně zakřikla: lilo skoro celou noc, s úděsnými bouřkami. Dnes zase po poledni začalo, vypadá to na monzunové deště.

    OdpovědětVymazat
  77. Srdečný pozdrav všem,
    odpočívám v pokoji, i když v kuchyni taky odpočívám, tam aktivně vařením, to mě baví.
    Díky za muzikantský zástup.

    Jaromír Nohavica - 14 Dokud se zpívá
    https://www.youtube.com/watch?v=Pb8GprMXF_E

    Jiří Šlitr - Co jsem měl dnes k obědu (1965)
    https://www.youtube.com/watch?v=L5DRkHltXQg

    Radůza Miluju Vás
    https://www.youtube.com/watch?v=xvktEgWYRY4

    Pro pana Kopíčka
    BEDŘICH SMETANA - Z ČESKÝCH LUHŮ A HÁJŮ
    https://www.youtube.com/watch?v=yI0NjgrFV6k

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To patřilo pod Vás, Anno, taky miluju vaření
      Zdravím Vás a jsem ráda, že jste v pohodě ☻

      Vymazat
  78. Dostala jsem nabídku, zda bych nevařila pro cca 10 osob obědy. Že by chtěli takovou domácí kuchyni šmrncnutou s novými trendy vaření. To, co vařím já - klasika + ryby, zvěřina, jehněčí, sezonní zelenina, kuskus, bulgur... No vyřádila bych se, ale nemám nádoby na takové velké vaření a taky problém s podáváním. Na talíři to musí vypadat, to se nedá napráskat do jídlonosičů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravidelně vařit pro 10 osob bych taky nemohla, potřebovala bych i větší sporák. O víkendech někdy vařím pro 7 a mívám problém, že se mi na sporáku vysloveně těsní hrnce a pánve. Vařím podobně, klasika, moderna a mé speciality - u všeho mám problém uvařit stejné jídlo vícekrát, dávám vše "přiměřeně" a to je vždycky jiné :-)

      Vymazat