24 května, 2018

KRTINEC č.314

202 komentářů:

  1. Taky díky a kytka pro prvního.
    Pršelo. A stejně jako včera, v práci asi tak 8mm, doma možná jeden a půl

    OdpovědětVymazat
  2. 16000 kroků s kýbly a za sekačkou. Za odměnu kyblík Zorby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste mě inspiroval,zítra si ho tez koupím,s čerstvými jahodami bude super...

      Vymazat
    2. https://imgur.com/a/mrpW864

      Vymazat
  3. První letošní třešně přímo ze stromu jsem dnes ochutnala. Celých 7, Andy nechtěl.
    Hezký večer a dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  4. Sevastopol - Když Ukrajinci přišli o Krymský poloostrov, ztratili tím nejenom velkou část území, ale i skupinu delfínů z přístavního města Sevastopol. Nešlo o ledajaké delfíny, mořští živočichové žili ve speciálním akváriu, kde je Ukrajinci trénovali pro vojenské akce.
    Delfíni měli být v budoucnu schopni rozpoznat podmořské miny a nepřátelské potápěče, předat "echo" o možném nebezpečí nebo nést na hlavách výbušná zařízení, která by dokázali umístit na lodě protivníků.
    Jenže jak tvrdí stálý zástupce Ukrajiny na Krymu Boris Babin, tito delfíni pod ruským dohledem uhynuli. Drželi podle něj hladovku kvůli anexi Krymu.
    Ukrajinský politik věří, že delfíni zemřeli patrioticky, protože si odmítali brát krmení od ruských chovatelů a neposlouchali jejich příkazy. Řekl to pro ukrajinský televizní kanál 112.


    Čest jejich památce!

    OdpovědětVymazat
  5. Půjdu se mrknout na toho krtečka na nebi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letělo to ve 22:57-58 východním směrem, trochu severně od nadhlavníku. Měl to být nejjasnější objekt na obloze, ale nebyl. Měsíc svítil víc, dělal stíny. Jinak silný východní vítr, teplý a suchý, žádná rosa. Déšť šarlatánům nevyšel.

      Vymazat
    2. Nemohla bych sledovat, zataženo až do rána, leč nakapalo úplné minimum. Snad se to dnes trochu zlepší. Pes mě v noci budil, musela jsem jej pustit domů, asi bouřilo.

      Vymazat
  6. Pro Annu:
    https://www.youtube.com/watch?v=5BC62iJGhpM

    OdpovědětVymazat
  7. Anonyme (chorobně posedlý Ruskem a Zemanem), obvykle vás nekrmím reakcemi, ale udělám výjimku.

    Na předchozí straně jste napsal:

    "Jde o to, že Rusko zatím odmítá jakoukoliv zodpovědnost. Podle vyšetřovatelů byla raketa prokazatelně vypálena z území, které tehdy ovládali proruští separatisté. Zatím není jasné, zda byl povstalcům vydán rozkaz odpálit raketu, nebo zda povstalci jednali o své vůli."

    Mohl byste nastínit, co by Rusko takovým rozkazem ('sundejte civilní letadlo') - nota bene (prý!) zbraní z jeho regulerních armádních skladů - získalo? A nebojte se zapojit fantazii, budete ji dost potřebovat...

    Připomíná mi to podobný logický oříšek ohledně Assada. Ten taky pokaždé, když začne vítězit, samou radostí použije na civilisty chemické zbraně a pobouří světové mínění. Asi si nemůže pomoct...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podíval jste se někdy na ty jeho odkazy a četl tam diskuzi? Na fóru a echu jsou všichni jako náš apík. Nenávistí k Rusku a Zemanovi se zalykají, přání smrti a vyhubení celého národa jsou naprosto běžná. Nedivte se mu, viz včerejší zpráva:

      Soudce uvedl, že případ nese znaky indukované psychózy neboli šílenství ve dvou, pro níž se vžil francouzský název folie a deux. Je to stav, kdy osoba trpící bludy jimi „nakazí“ jiného jedince. V této kauze Kouiderová svým šílenstvím nakazila Medouniho.
      Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/francie-londyn-au-pair-sabrina-kouiderova-ouissem-medouni-sophie-lionnetova-au-pair-g3k-/zahranicni.aspx?c=A180524_135346_zahranicni_aha

      Vymazat
    2. Mi stačil ten klasický spalovací motor v ruské raketě. Jak se to startuje? Klikou? Nebo už proběhl pokrok?

      Vymazat
    3. před Bukem za Bukem25 května, 2018 09:55

      „Připomíná to staronový scénář...LOCKERBIE, neštastný KURSK ,zelené neoznačené mužíky na dovolené, posléze vyznamenaných samým Putinem.
      "Jde tu o vzorec nepodložených obvinění, jehož cílem je zdiskreditovat naši zemi v očích mezinárodního společenství,“ citovala agentura TASS ze stanoviska ruské diplomacie. Ministerstvo zahraničí přitom poznamenalo, že vyšetřovatelé na tiskové konferenci zcela ignorovali velké množství informací, které k případu poskytlo Rusko."
      Zdroj: https://www.lidovky.cz/boeing-jsme-nesestrelili-my-ale-ukrajina-reaguje-rusko-na-zavery-expertů
      Obsluha si zřejmě spletla civilní letadlos ukrajinským vojenským Antonovem.Rusové zřejmě nechtěli a nechtějí přiznat chybu, která
      by mohla dle jejich mínění ohrozit jejich "mezinárodní prestiž"
      Zroj: https://www.lidovky.cz/ptacek-spadl-chlubili-se-separatiste-na-internetu-sestrelenim-letadla-1z6-/zpravy-svet.aspx?

      Vymazat
    4. před Bukem za Bukem25 května, 2018 10:21

      Nicméně satelitní snímky, které dříve předložila ruská strana a měly prokázat její nevinu, se ukázaly jako zfalšované. Ze zjištěním přišla investigativní skupina Bellingcat. Snímky byly podle ní upravené v programu Photoshop a bylo také změněno datum. Ve skutečnosti byly pořízeny o zhruba dva měsíce dříve.
      Zbouřenci blokovali přístup na místo havárie letadla MH17.
      Rusové blokovali vznik tribunálu v RB OSN
      A ještě jistý Igor Girkin, je údajně podezřelý z toho, že vydal příkaz k sestřelení malajsijského letadla, jež se 17. července 2014 zřítilo v Doněcké oblasti. Pozůstalí osmnácti obětí na něj podali v červenci 2015 žalobu a požadují po něm 900 milionů dolarů . Žaloba se má opírat o vyjádření Girkinovy jednotky na ruské sociální síti Vkontakte po sestřelu: „Varovali jsme je – nelítejte po našem nebi.“ Ten byl vymazán po tom, co si jednotka uvědomila, že místo domnělého transportního letadla ukrajinské armády sestřelila civilní letadlo.[10]
      Zbaven všech funkcí byl v srpnu 2014, údajně na nátlak Kremlu. Vrátil se do Moskvy a prohlásil, že konečnému vítězství ruského lidu zabránili zrádci v okolí Vladimira Putina, kteří jsou řízeni ze zahraničí.
      Jinak k panu prezidentovi, nejvyššímu představiteli ČR
      Ten mi dokáže jediný vyvolat úsměv na tváři, když na prestižní Žofínské konferenci používá slova jako idioti apod.

      Vymazat
    5. před Bukem za Bukem25 května, 2018 10:50

      OPRAVA
      NE, Igor Girkin,
      ale Igor Strelkov, ruský občan, který se stal velitelem vzbouřeneckých jednotek v Doněcku, že vzbouřenci sestřelili ukrajinské přepravní letadlo An-26 a "že existují informace i o druhém letadle". Informace byla později vymazán a sehrál klíčovou roli v Ukrajinské válce roku 2014,[4] právě na Ukrajině byl obviněn z terorismu. Na konci dubna 2014 byl přidán na sankční seznam Evropské unie.[7] Je podezřelý z toho, že vydal příkaz k sestřelení malajsijského letadla, jež se 17. července 2014 zřítilo v Doněcké oblasti.[8][9] Pozůstalí osmnácti obětí na něj podali v červenci 2015 žalobu a požadují po něm 900 milionů dolarů (asi 22 miliard korun). Žaloba se opírá o vyjádření Girkinovy jednotky ...

      Vymazat
    6. "Podařilo se jim také rekonstruovat trasu přívěsu s raketovým systémem, který byl několikrát vyfocen nebo natočen. Záběry nalezli na sociálních sítích, jejich autenticitu prověřili.

      Zhruba v osm hodin ráno podle vyšetřovatelů svědek viděl konvoj s raketami BUK poblíž Jenakijeve. V následujících hodinách konvoj cestoval dál od ruské hranice, jak vyplynulo z odposlechnuté konverzace. Doprovázel ho i vůz značky Volkswagen a ruský jeep. V Doněcku se konvoj zastavil na dvou různých místech. O jeho přítomnosti mají obrazové záznamy. Pak pokračoval po dálnici směrem na Makajevku, dál na Zhures, Torez a až na Snižne".

      Schválně, kdo to dokážete, podívejte se, jak daný systém PVO cestoval. Hlavním úkolem PVO je být skryt. Tento jezdil po DLR jako smyslů zbavený, aby pak zakotvil u obce Pervomajskyj a sestřelil Boing.

      Dobře, předpokládejme, že té koloně velel šílenec a tento okruh skutečně proběhl. Hrubým odhadem na webu mapy.cz je to 280 km.

      No docela by mne zájímalo, jak to ta pásová vozidla ujela v jeden den, když minimálně raketa měla 30 let? Ale nezaobírejme se hloupostmi, že.

      Dále by mne zajímala záhada, že se operovalo s fotkama odpalovacího zařízení bez rakety, když k sestřelu mělo dojít až po tom šíleném 280 km okruhu? Po výstřelu již přece celý komplex zmizel v Rusku. Že by se vraceli po stejné okruhu, aby zmátli nepřítele? Děsivě ďábelské.
      Když tedy nepočítám, že by se našel někdo, kdo by při přepravě rakety nezakryl, i kdyby nebyl dvojnásobný důvod skrýt, že chybí jedna raketa.

      Již z toho je samozřejmě vidět, že slavná vyšetřovací komise šíří naprosté nesmysly.

      Uvedená raketa 9M38 má maximální dosah 50 km. Ta z roku 1986 spíše míň, ale nebudeme zbytečně pintlich. Ono to stejně nehraje zásadní roli.
      Jak jsme si již řekli, střela měla být vystřelena z obce Pervomajskyj a letadlo se zřítilo cca 20 km severozápadně u Hrabove.
      Letadlo evidentně spadlo v kuse. Jak dlouho asi letělo po zásahu, když bylo asi v 10 km výšce. Kolik kilometrů ještě takto uletělo než spadlo a kde tedy muselo dojít k zásahu?
      Vážení, kdyby byl letoun MH17 zasažen raketou 9M38 z Pervomajskyj, tak s jistotou spadlo na území Ruska.

      Vymazat
    7. A aby toho nebylo málo, tak jsem právě zjistil, že Nizozemská předběžná vyšetřovací zpráva ale v kapitole 2.10.1, obr.6 ukazuje, kde přesně došlo k zásahu letu MH17 a letové záznamníky přestaly nahrávat: stalo se to nad polem západo-jiho-západně od obce Rozsypne, na souřadnicích 48°07'40.0"N 38°31'33.3"E ±50 metrů.
      http://neviditelnypes.lidovky.cz/anal.../p_zahranici.aspx...

      Pak to letadlo muselo spadnout z těch 10 km doslova na pár metrech.
      Letadlo mělo být v kuse a tady ho někdo natáčel již v dolní letové hladině cca 1:30 min. Boing je celý a hoří mu motor. https://www.youtube.com/watch?v=yJiWi0mOLrk
      Ruská strana hovoří o tom, že raketa BUK byla vystřelena z pozice Zaroschenske, která je cca 20 km západně od Pervomajsky a to už s ohledem na místo pádu letadla dává mnohem větší smysl.

      Vymazat
    8. VYŠETŘOVÁNÍ PÁDU MH17
      Austrálie a Nizozemsko obvinily Rusko ze sestřelení letu MH17. Podniknou další právní kroky
      ECHO24, JHR4 NOVÉ 25. KVĚTNA 2018

      Vymazat
    9. Buš obvinil husajna z držení ZHN a jak to dopadlo. Účel světí prostředky.

      Vymazat
    10. Nebo jako v Katyni25 května, 2018 12:46

      Po dlouhá desetiletí byly masakry Poláků sovětskými orgány tabu, o kterém se nesmělo ve východním bloku diskutovat; oficiální propaganda označila za viníky německé nacisty. Teprve v roce 1990 sovětská vláda přiznala zodpovědnost za masakry a vyslovila hlubokou lítost.

      Vymazat
    11. Po desetiletích se pravda prodere na povrch.

      Vymazat
  8. Tak jsem vytahovala hned 2 klíšťata,asi jsem si je dotáhla včera z vycházky. A teď ráno našla,obě na nohách

    OdpovědětVymazat
  9. Počasí se prý o víkendu zklidní. Tak to jsem zmatený, tady bylo jasno a vítr. Tak jedině ten se zklidní. Ale proč mu říkají počasí? Nebo je počasí jenom v praze a okolí? Nor předpovídá na víkend 1,1mm, tak se těším. Ale myslím, že to (jako obvykle) nevyjde.
    Meteorolog už je jako novinář. Profesionální lhář, za prachy objednatele.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás prší. Nijak vydatně, ale kdyby to bylo celý den. A nápad na pěstování brambor pro nás, sekáče trávy.
      https://tojenapad.dobrenoviny.sk/ako-pestovat-v-pokosenej-trave/

      Jdu cvičit a pak uvařím koprovku.

      Vymazat
    2. To si koupím čipsy, než přenášet trávu. Stačí posekat, event. pohrabat a odvézt. Ještě z toho dělat záhony a potom zase uklízet, to je těžké hobby. Raději do hospody na placek se škvarkama.

      Vymazat
  10. Ode dneška by mělo fungovat GDPR. Na přístupu do katastru v mapách.cz jsou ale všechny údaje ... tak to bude zřejmě jen pro někoho.

    OdpovědětVymazat
  11. Sex bez jasného souhlasu se rozhodlo Švédsko označovat za znásilnění, a to i v případě, že nedojde k násilí či k jinému ohrožení. K přísnějšímu pohledu na sexuální kontakt partnerů dopomohla do jisté míry i kampaň pod názvem #MeToo. Pro vládní návrh zákona o „sexuálním souhlasu“ zvedlo ruku ve švédském parlamentu 257 poslanců, proti jich bylo 38. Informoval server Novinky.cz.
    Sexuálnímu kontaktu by měl předcházet souhlas ústní nebo písemný. Pro vyhnutí se případným sporům je podle advokátů vhodný souhlas písemný. Zákon říká, že pasivita v tomto případě není znamením souhlasu se sexem. „Pokud se chce člověk zapojit do sexuální aktivity s někým, kdo je neaktivní nebo má nejednoznačné signály, musí zjistit, zda je druhá osoba připravená," uvádí zákon.

    Zavolám neteři, jestli má nachystané tiskopisy :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle papírování zlikviduje švédské lesy.

      Vymazat
    2. sex bez spontánnosti nebude nikoho bavit. A chudáci mladí,i v lese a na loukách jsou kamery a fotopasti,kterými si jistě majitel rád přivydělá v Blesku.

      Vymazat
    3. Naposledy ji inspiroval příběh mladých dívek, které duchovní znásilnil pod záminkou slibu, že do jejich těla vloží „něco, díky čemu poté porodí syna“. „Paradoxem zůstává, že ačkoliv dělal takto ohavnou věc, dodržoval pravidla čistoty a ženám nakázal, ať na něj čekají v ložnici s pootevřenými dveřmi. Podle pravidel by totiž žena neměla být s mužem sama uzavřena v domě,“ popisuje.

      Mnohým zůstává nad naivitou poškozených žen rozum stát, ale právě to je podle Galronové největší problém. „Ty ženy vůbec nevěděly, co se jim děje. Netušily nic o svém těle ani sexualitě. Až tedy jedna po druhém znásilnění pochopila, že něco není v pořádku, a svěřila se,“ vysvětluje.

      Zdroj: https://kultura.zpravy.idnes.cz/hadar-galron-rozhovor-izrael-svet-knihy-ortodoxni-zidovstvi-puu-/literatura.aspx?c=A180524_132738_literatura_kiz

      Vymazat
    4. Tak švédská nevázanost v sexu, švédská trojka a vůbec otevřený švédský přístup k hrátkám v posteli pod. povede nakonec v jejich zemi k nutnosti písemného souhlasu před milováním.
      To jsou konce... :-)

      Vymazat
    5. A ruská trojka to bylo,že 2 souloží a třetí hlídá rifle,je to hned vedle a přístup k sexu úplně jiný.

      Vymazat
    6. Zákon se bude týkat je mužů pleti bílé...

      Vymazat
  12. Někdy bych chtěl být čtvrtkou: https://imgur.com/a/8GrwKii

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo,doufám,že jste nesnědl všechen Zorba ,to by teprve byla svačinka

      Vymazat
    2. Když něco sbírám, tak to nejím. Ani borůvky ... mám třeba 2 kýble po 10 litrů a ani neochutnám. Ani tyhle jahody. Zorbu hodím do břicha najednou, zbytkem je jenom ta pixla, co putuje mezi plasty.

      Vymazat
    3. Pamatujete si, že byste je sbíral takhle v květnu? Jinak tohle dělal lišák, nosil mi je třeba na stonku trávy, bylo to tak milé. Vyřiďte čtvrtce, že jí závidím... :(

      Vymazat
    4. Rostou v louce, kde nikdy nebyly ... mezi kopretinama.
      https://imgur.com/a/SUlcEPh

      Vymazat
    5. To je krása! A těch kopretin! Kvetly mi za pomníkem, lišák věděl, co mám ráda, z jara sněženky, pak ladoňky a teď kopretiny, to mě vítává, když za ním přijdu. Ve středu vše pokosili...

      Vymazat
    6. Za mého mládí tyhle jahůdky byly v srpnu a patřily k prazdninam,stejně jako čínské karafiáty učitelce při vysvedceni,ty dnes už kvetou teď a budou koncem června odkvetlé.
      Zorba kilovy už je doma,ale obal vyplachnu a pouziji na něco jiného,třeba na sadbu.

      Vymazat
    7. To je kilo? Myslel jsem, že půl. Po tom kyblíku už nemívám hlad.

      Vymazat
    8. Jo,kilo,4 980 kJ nebo 1 200kcal,to je denní příjem energie co mně doporučuje moje chytrá váha

      Vymazat
  13. Jinak prší od rána. Kolem 10:20 se rozpršelo vydatně, začalo být mokro i pod stromy! To mě těší, třeba v týdnu porostou i houby ☻

    OdpovědětVymazat
  14. pro marii... jak se drží viola (Viola má dnes svátek):
    https://www.youtube.com/watch?v=cL-bSd2e248

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viole k svátku všechno nejlepší!
      Ten gypsy drží violu jako violoncello, to je pozůstatek starých nástrojů. Ale hrát umí, i když zřejmě levák.

      Vymazat
  15. A ještě Macek
    http://www.macekvbotach.cz/patecni-glosy-25-5-2018/

    OdpovědětVymazat
  16. Budu muset na hory; od rána se trápím s jedním šíleným barákem, jak to mohl někdo chtít nebo vymyslet; bolí mě hlava jen z výkresů, realita povede k usebezazdušení. Rychle mezi lesy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná k sebeuzazdušení nebo i k něčemu horšímu.

      Vymazat
  17. To: Ládik!!!
    Už jste to jistě vydýchal i doma...
    Jasně, že třešně byly červené, nezralého - natož do vlastní pusy - netrhám nic.

    Dnes okolo nepůjdu, po roce razíme na Noc kostelů do Olomouce. Foťáčky mám nabité - jen zatím nevím, zda budu tahat oba (asi ten těžší svěřím svému jedinci).

    OdpovědětVymazat
  18. Nemají to ti kosove jednoduché,jedno hnízdění jsem jim zrušila když jsem seděla se slunečníkem blízko jejich hnízda a oni se tam celé odpoledne bali jít ale zahnízdili znovu ale dnes jim v noci zřejmě vykradla hnízdo kuna a našla jsem na terase jen jejich skořápky,mají je tak světle zelené.
    Teď jedu na výlet,je noc kostelů a v Litomyšli je jich prý 7,tak se ta na ně jedu podívat.

    OdpovědětVymazat
  19. Vymytý vzduch, ptačí koncert, je po dešti (zatím).

    OdpovědětVymazat
  20. Ad spalovací motor na jaderné raketě:

    Domnívám se, že v širším významu slova "spalovací" je i klasický rachejtlový motor, ve kterém se spaluje pohonná látka, opravdu spalovací.

    V ještě o chlup širším významu patří mezi spalovací motory i pra- či středověké mlýnské kolo na spodní vodu.
    Je totiž ze dřeva a po opotřebení (a usušení!) je z ekologických důvodů záhodno jej spálit a tudíž druhotně energeticky zhodnotit. A otom, že se jedná v případě mlýnského kola o motor snad nepochybuje nikdo, kdo v sedmé třídě ZŠ nepropadl.

    Nevím tedy, v čem je problém. Náš oblíbený anonym má v širším významu slova "pravda" pravdu. Jako obvykle! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na SPŠ strojnické i VŠ strojní je to jinak. Spalovák má píst, turbína má lopatky a reaktivní nemá vačkový hřídel. Takhle zobecňovat je nefér, to může jen politický geograf.

      Vymazat
    2. To by potom byl Michelangelo natěrač.

      Vymazat
    3. Michelangelo byl nesporně jeden z nejvýznačnějších malířů-natěračů všech dob, hned po Leonardovi d.V.! Specializovali se na větší prostory. Akorát místo bílení používal modření-vzhledem k tomu, že klenuté stropy měly evokovat nebeskou báň.

      Řešil jsem otázku, proč ani jeden z nich při své nesporné erudici nepoužíval malířský váleček a s obrázky andělů v sixtýnských a jiných maxikaplích se pinožil ručně.
      Pochopitelně je to proto,že válečkem lze nanášet obrázky pouze na rovnou plochu, nikoli na klenbu.

      Bylo by jistě možné válečkovat andělíčky na klenbu pomocí sudů, ale nejspíš mu bylo líto vrtat do dna a víka sudů díry pro osu. Možná také vadilo, že stropy kostelů by bylyly zlinkované (od obručí sudů).

      Vymazat
    4. Mîsto válečku kuláček!

      Vymazat
    5. V tom případě by bohatě stačil polokuláček.
      Usnadnilo by to nejen výmalbu, ale i celou stavbu.
      Ve výši budoucí klenby by se umístil polokuláč-kopyto klenby.
      Na něj by se nanesla výmalba, která by se shora omítla a do ještě vlhké omítky by se zezhora dozdila klenba.

      Ušetřilo by se za bednění.
      Problém by byl, jak posléze dostat polokuláček o rozměrech klenby dveřmama ven.
      Nejspíš by bylo nutno nejdříve odsranit stropní polokuláček a pak teprve dozdít stěny...i když i zde se rýsují drobné technické zádrhele, namátkou např. s nevhodným směrem gravitace.

      Vymazat
    6. A co použít 3D technologii? Možná by se ušetřilo...

      Vymazat
    7. Já bych odpálil pixlu s barvou.

      Vymazat
  21. Z Javorového do Pekla, 18000 kroků:
    https://imgur.com/a/BPzeCIG

    OdpovědětVymazat
  22. Myslím, chlapi, že vám bude sedět Kuras. (Alespoň necháte napokoji moje oblíbené malíře-natěrače LdV a MB)

    https://xtv.cz/archiv/neziskovky-v-rukach-sorose-jsou-skoro-mocnejsi-nez-demokraticky-zvolene-vlady-muslimu-se-bojim-rika-spisovatel-benjamin-kuras

    „To je zajímavá věc. Když 70 procent Maďarů je proti migraci a proti islamizaci, tak 70 nebo 60 procent si zvolí antimuslimskou vládu. V Itáliii 65 procent, a zvolí si antiimigrační vládu. A Češi v průzkumech říkají 80 procent – ale zvolí si jednu stranu deseti procenty, která je jediná, která se k tomu vyslovuje,“ kroutil hlavou host. Konkrétní stranu nejmenoval, ale zřejmě měl na mysli SPD Tomia Okamury, protože o ODS řekl, že se k tomuto důležitému tématu nevyjadřuje a Piráti a ČSSD se mu jeví spíše jako strany proimigrační

    OdpovědětVymazat
  23. Odpovědi
    1. To smrádě neo? Alespoň je vidět, kam ten svět spěje. Ělito vyhrává

      Vymazat
    2. Zítra budu Zaprášené plíce.

      Vymazat
    3. Že se vám chce pořád si zakládat nové maily...

      Vymazat
  24. Tak jsem udělala 4 kostely a 2 kostelní věže a jednu přednášku o restaurování starých cervotocivych skříní,to bych též potřebovala umět a mám toho dost,nohy bolí.Ale fraternici se snaží,vše vypulirovane a nacincane.A těch lidí, no dostanou se i do míst,kde je jindy zavřeno a zajímavé historicky.

    OdpovědětVymazat
  25. Zdravím do Nory.
    Byla jsem na dovolené a na chatě, tam nemám připojení.
    Včera a dnes dopoledne kolem Prahy lilo, bouřilo, tak jsou sudy plné.
    Co mě mile překvapilo, bylo to, že chata je uklizená, zahrada posekaná, záhony vypleté, dcera udělala bezinkový sirup... tak jsem se přece jen dočkala. :-)
    Dnes nám soused dal svazek kopru, tak jsem dělala koprovku s bramborem, moc jsme si pochutnali.
    Příští týden na chatu odvezu matku, bude tam s námi přes léto, už dopředu se toho děsím, ale podniknu to, uvidíme....
    Dívala jsem se na A.cz, ale tam se tedy mazalo, většinu z nicků neznám, který "dobroděj" to způsobil?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vida, jak to pěkně šlo, zbytečné byly obavy.
      Teď už jen zpacifikovat matku.

      Vymazat
  26. ISS letěla ve 22:02, ale Venuše byla mnohem jasnější. Celkem nuda v brně.

    OdpovědětVymazat
  27. České »černošce« hrozí kriminál! Rachel Dolezal zneužívala sociální dávky
    http://jdem.cz/d6zx44
    "...Rachel Dolezal se dlouhá léta vydávala za černošku a dokonce předsedala prestižní organizaci hájící lidská práva různých etnik NAACP. Když její bělošští rodiče zjistili, jak lže o svém původu, kontaktovali média a řekli jim pravdu. „Nechápeme, proč považuje za nutné klamat o své etnické příslušnosti. Je německého a českého původu, je bílá,“ prohlásili tehdy a příběh Rachel Dolezal se stal celosvětovou senzací. O místo v prestižní organizaci přišla a zároveň ji vyhodili i z Eastern Washington University, kde přednášela...
    ...Rachel se ... obhajuje, že se odjakživa cítila jako černoška a rozpovídala se i o diskriminaci, kterou jako žena černé pleti zažila..."

    OdpovědětVymazat
  28. Tužka napíše,...zkušební text,....nezobrazuji se.

    OdpovědětVymazat
  29. Londýn tvrdí, že zesměšnění ministra Johnsona zařídil Kreml
    https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=473157&sznu=HS8myIsPT3O0lcBA
    ---
    Představte si, že Kreml nasadil proti Británii komiky!
    K tomu komenty:
    - To je na odvolání minimálně pěti diplomatů a zvýšení americkych sankcí. U nás navrhuji plošnou likvidaci ruských vajec v nádražních bufetech a pouťovych ruskych kol.
    - Doufám, z NATO svého spojence podpoří a nasadí kontrakomiky.
    - NATO již kontrakomiky nasadila a vykopla je velmi vysoko. Jens Stoltenberg jako šéf NATO! (Původně komunistický aktivista. Angažoval se v Rød Ungdom - něco jako Rudí Mladí, odnož norské komunistické strany. Tedy typ komoušských intelektuálů padesátých let s horkým srdcem). To už tam rovnou můžou nasadit Šiklovou nebo Lídu Rakušanovou...

    OdpovědětVymazat
  30. Tři nejzralejší velké jahody nakousnuté, takže pomsta: 7 hlemýžďů chyceno a nasoleno, protože nemám čas s nimi běžet k řece. Jinak po deštích a na sluníčku je příroda jako živá, roste to před očima...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na Plzeňsku spadnou všechny deště a na Pardubicko nedojde nic,já ráno ztratila hodinu času,když jsem zalévala letničky,které jsem ve čtvrtek vysadila ,snad z nich něco bude.

      Vymazat
    2. No jo, prý jsme jedna z deštěm nejzalívanějších oblastí, no aspoň v něčem štěstí... :-)

      Vymazat
  31. Jak píšu, že mi lišák vždy připraví nějakou radost v podobě květů, které rozkvetou u hrobu, tentokrát to byly dvě houbičky. Klasické malé hříbečky. Nevěřila jsem svým očím, normálně v té kamenné drti!

    OdpovědětVymazat
  32. Všeobecná výzva :
    Můžete se zkusit připojit k Parlamentním listům ?
    Třeba otevřít jakýkoliv článek...
    (Spoléhám hlavně na Ládika, který je většinou furt na příjmu)
    Aktualizovaly se mi Windowsy, které jsou teď možná bdělejší, ostražitější a amerických hodnot poslušnější)
    Všechno ostatní mi chodí, jen PL ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, mně taky. Kein problem
      Jáchyme, nutíte mě se připojovat k nevhodným webům, to od Vás není pěkné ☻ Naštěstí to kompenzuji vhodnou hudbou
      https://www.youtube.com/watch?v=2bFo65szAP0h

      Vymazat
    2. Na příjmu nejsem, to spíš v příjmové fázi.

      Vymazat
  33. Jáchyme, mně jde momentálně připojování hrozně pomalu, a to ke všemu. K PL zatím vůbec, běží to, ale nic.... Bude přetíženo.

    OdpovědětVymazat
  34. Ta Kroupová je pěkný sobec,sama se přiznává,že sama těžko vychází e svým synem,ale po druhých chce,aby její dítě tolerovali,pomáhali nebo dokonce ještě měli radi, blbečka,který štěká při hodině? Toho ta děcka musí mít za magora,nebo učitelku za blbku,co neudrží kázeň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta paní je hloupá, nic jiného nemůžu říct. A ještě do toho míchá Zemana a politiku. Zdenek jí to napsal dobře.

      Vymazat
    2. Už 2x mi kvůli ní vzali život. Tak jsem se na Acz pověsil na kříž.

      Vymazat
  35. 8700 kroků při práci na spalujícím Slunci. Není lépe v lese? Dám 30 minut záda po o.

    OdpovědětVymazat
  36. Doprčic, jak já jsem naštvaná. Některým lidem nesmíte dát žádný úkol ani do ruky nůžky... tak místo přerostlého skalníku, který nestačím likvidovat, mám celou ostříhanou už nakvétající hortenzii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D) dopadla jsem stejně! Skalník budu muset ostříhat sama, hortenzie je sestřižená skoro u země

      Vymazat
  37. Chertoff: Rusové chtějí ovládnout naše srdce. Postavit se jejich vlivu musíte hned, říká exministr bezpečnosti USA
    Zdroj: https://www.lidovky.cz/chertoff-rusove-chteji-ovladnout-nase-srdce-fmk-/zpravy-svet.aspx?c=A180526_114747_ln_zahranici_ele

    Říká nějaký Čertov, co tak opravdu i vypadá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chválím Ládika za inspiraci,Zorba s prvními jahodami úžasná letní večeře.

      Vymazat
    2. No jo, Vy si večeříte a já jsem ještě v práci. Zorbu si asi taky koupím, to se vždycky hodí, jenže kilo je moc. No nic, jdu to tu sbalit a pojedu domů, moje zvířena mě jistě netrpělivě vyhlíží. Zatím se mějte

      Vymazat
    3. V lednici vydrží načatý i týden, já ho mám tak na 6x. Na sladko i na slano. Stejně mám chuť na jogurt každý den.

      Vymazat
  38. Tak úřad vlády se prý bude stěhovat do Plzně! pokud dojde na Větvova slova, jako že určitě.
    V pivovaru jim bude skvěle, na obědy do některého pivovarského šenku, u Salcmanů nebo Na Parkáně je to super... a konečně budou Plzeňáci mluvit do politiky, to si pište! Před Prazdrojem to bude samá demonstrace...

    OdpovědětVymazat
  39. Bloger: Rád Vám plivnu do tváře, pane generále!

    "Dnes se opět dostáváme do situace, kdy nám je vnucováno nebezpečí - tentokrát v podobě Ruska. Jedním z největších válečných štváčů je český předseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel. Ten ve svých mediálních výzvách již několikrát označil kapitalistické Rusko (úmyslně píši „kapitalistické“, protože některá média ráda dávají rovnítko mezi Sovětský svaz a Rusko) za nebezpečného nepřítele. Nejen to. Rád pravidelně uráží Čechy, když tvrdí, že nejsme vlastenci, protože podle průzkumů nechceme býti ve válce s Ruskem po boku NATO. Nevím, jestli pan generál vůbec tuší, co je vlastenectví, ale jeho fanatická touha po válce se dá považovat za trestný čin.

    Trestní zákoník v § 407 totiž mimo jiné uvádí, že kdo veřejně podněcuje k útočné válce, na které se má podílet Česká republika, takovou válku propaguje nebo válečnou propagandu jinak podporuje, bude potrestán odnětím svobody až na pět let.

    Praxe je samozřejmě jiná, protože pan armádní generál nemluví za Českou republiku, ale za NATO...

    Česká republika byla vždy mírumilovnou zemí. Lidé typu Petra Pavla se nás ovšem snaží za každou cenu zatáhnout do další války. Tvrdí, že se bez NATO neobejdeme, že bychom nebyli obranyschopní. Jenže to už jsme slyšeli před Mnichovským diktátem..."

    https://roun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=663776

    OdpovědětVymazat
  40. PL jsem zkusila pustit - asi už hrají všem. Ale že se na ACZ musím pokaždé znovu přihlašovat, to od nich hezké není.
    Jogurt Zorba je jako ty řecké z reklamy - otočíte a drží? Až nějaký zajímavý ovocný potkám, tak nad talířem zkusím
    Fotky ze včerejška musím teprve přebrat, autora tohoto obrázku v Dómu se mi zjistit nezadařilo (foto je z roku 2016 a přečíst mi tam nejde). Údajně dar z Vatikánu, blízko oltáře a bez přístupu a z těch, co jsem se na něho ptala, se na rozdíl ode mne nelíbí: https://www.jpeg.cz/obrazek/WnoQQ

    Trošku se ochladilo, déšť v nedohlednu, projdu se s Andym.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kupuji jen Řecký jogurt Natur, ovocný jsem ještě v kilovém balení neviděla. A jen občas, jinak střídám víc malé ovocné, různé.

      Vymazat
    2. Oni jiný,než přírodní taky nemají.Zitra půjdu na třešně,vím,kde rostou a ničí nejsou a večeře bude pro změnu třešňová, mně to kilo vydrží tak na 5x.Ale v Řecku mě chutnal ten jejich víc. Jedlá jsem ho i s rajčaty a olivami.

      Vymazat
  41. https://www.lidovky.cz/hra-kde-jezis-znasilnuje-muslimku-byla-zastavena-aktiviste-narusili-inscenaci-na-divadelnim-svete-i4n-/zpravy-domov.aspx?c=A180526_193649_ln_kultura_ele
    Žít, či nežít Brrr... no? Jak kdo, já bych zas až tak nemusela. Rozhodně tahle hra by mě asi na kulturní zážitek nevylákala, byť bych i měla čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z diskuze
      "Slušní lidé, domů" skandovali... takže v divadle zůstali jen samý hovada. Pak má ta republika k něčemu vypadat...

      A nejlepší musela být ta scéna, kde si vytahuje českou vlajku jakási herečka. Pussynek fanynka??

      Vymazat
    2. Letos bez striptýzu26 května, 2018 23:49

      Konec kapitána Zemana: Prezident náhle mění plány, vynechá plavbu ve člunu
      Blesk.cz

      Vymazat
    3. Možná po něm přejmenují slavného Admirála Kuzněcova.

      Vymazat
    4. Ruská chlouba? Na letadlovém křižníku Kuzněcov ani nesplachují záchody
      ECHO24, VB705 NOVÉ 24. ŘÍJNA 2016

      Vymazat
    5. To musí dát práce. Hledat kolem poledne (ne)splachovací hajzlík. Nu což, dobrou chuť.

      Vymazat
    6. Tak nevím. plavba prý bude. Co si teď počnete?
      Challenger opět vypluje. Zeman řekl, že chce znovu na rybník. Budeme opět slavní...

      Vymazat
    7. Liško, já Vám toho anonyma tak závidím... ten tomu vždycky umí dát takovou korunu! ☺ ☻ ☺
      Nepronajmete ho?

      Vymazat
  42. Dík všem za zprávy o PL, už jdou normálně.

    OdpovědětVymazat
  43. Tady zas celá ulice griluje a opéká buřty,že tu mám takový smrad v bytě,že nemůžu už ani větrat

    OdpovědětVymazat
  44. Dnes návštěva bez chlastu, byl jsem šofér.

    OdpovědětVymazat
  45. Buxus Josef je Pepa Řepa?
    Na Aktuálně se valem ztrácí bdělost a ostražitost.
    Dokonce jsou schopni odpustit komonistům, že nechtějí válčit proti kapitalistickému Rusku bez předchozí výzvy OSN!

    buxus josef • před 2 hodinami

    V PS je jedna blondata komunistka docela hezka ty bych se nebal.
    Nechal bych se i ucloumat jak rika bystry autor i kdyz nevim co si pod tim predstavuje
    Ale z Kalouska jde nekdy hruza
    Toho se neboji jen pani Langsadlova takhle se na panicka diva baseth



    Avatar
    Jemnický • před 2 hodinami

    Kdyby ti komunisti nebyli, tak si je snad musíte vymyslet. Ať si Bábiš řekne ÁNO s ODS-demosratickými blokaři a můžete do pobaltí poslat celou naši armádu i se stíhacími větroni, bombardovacími čmeláky a letadlovou pramicí. Samozřejmě protichemickou cukrovarnickou jednotku pod velením azbestového skřípala. Protektorát mohou branně obsadit/bránit frickové, fricky frantíci, frantíky tomíci a tomíky yenkeeové.
    ***************
    Sodoma komora!
    Už i Jemnický!
    Pokusím se ukecat Ládika ke konverzi k islámu, jinak mi přijde jeho kandidatura na příštího prezidenta beznadějná; bez požehnání imáma Halíka ve svatovítské mešitě se neobejde.
    Pak spolu založíme Muslimskou komunistickou internacionálu a do Havle se bude jezdit na poutě místo do Mekky.
    Možná by se dalo uvažovat i o zveršování Koránu, myslím,že by to Ládik zvládnul, kdyby Kataři hodili dvě-tři miliardy grantu.


    OdpovědětVymazat
  46. Na tu uhlíkovou ligu se nedá dívat. Není to fér.

    OdpovědětVymazat
  47. BJ:
    ad J. Svoboda na a.cz
    Smím se zeptat, o jaké to nesvornosti mezi žáčky a učiteli jste se dozvěděla? Já jen, že všechna vyobrazení školy, od středověku do nedávné minulosti, měla vždy v jednom rohu žáka na hanbě a v prostředku rákoskou vypláceného žáčka... :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtělo by to přijímačky na ZŠ.

      Vymazat
    2. No však jsou! U zápisu musí uchazeč říct básničku nebo zazpívat. A říct, jak se jmenuje. A někdy i víc, měl by si umět zavázat boty, umýt ruce, aj. Každý to nezvládne.

      Vymazat
    3. To: Marie
      Nikoliv nesvornost mezi žáčky a pedagogy, ale mezi sebou soupeřící pedagogy třeba o ředitelování a nesoudržnost žáků, žalujících na sebe v míře větší nežli bývávalo za nás, co jsme ani šikanu nepoznali. Maruško, je možné, že některý pedagog šikanuje i žactvo, či učíte na škole, kde se nikdy nic takového nestalo, Maruško?
      Jistě, učitelé to díky mnohým rodičům jednoduché nemají, však když si kdysi mohlo dítko, které zasloužilo trest, vybrat mezi poznámkou a fackou, často volilo druhou možnost a ani ho nenapadlo, aby si doma postěžovalo.

      Vymazat
    4. BJ
      Tak to jsem Vaší větě - "Prý už je ale nesvornost mezi vyučujícími a žáčky i na mnohých základkách." asi špatně rozuměla :-)

      Všechno, co popisujete, je dnes úplně normální. Ovšem co jeden považuje za šikanu, to je pro dŕuhého možná jen projev přízně, co já vím. A péče o čistotu dítěte může být nazvána pedofilií nebo sexuálním zneužitím, vše se přece děje!

      Vztahy mezi lidmi? dřív jsme se snažili, většina z nás, se chovat slušně, neubližovat, nekrást, zodpovídat si sám za své záležitosti. Dnes mi to připadá přesně naopak. Dítě všechno smí, nic nemusí, za každé jeho provinění může někdo jiný. Tak vidí rodiče školu, a učitel nemá páku, jak to změnit. Však tu o tom píšeme často.

      Vymazat
  48. To jsem se dozvěděla dost o školství na noci kostelů a možná by nebylo špatně se z minulosti poučit.Takze jezuité vzdělávali bohaté chlapce a piaristé chudé chlapce. Takže se lišily i ty metody,chudým chlapcům se dávalo za odměnu jídlo,takže tam ta rákoska ani potřeba nebyla a vzdělávali,ale když chtěl někdo na universitu,což ti bohatí chtěli málokdy,tak museli na 2 roky na tzv filosofii právě do té Litomyšle a tam už studovali jen ti zanícení,nebo pár těch bohatých,kteří na to měli prašule,ale zas v tom podnebném prostředí těch chytrých a motivovaných spolužáků,kteří na tu u uversitu měli a chtěli ,tak oni je táhli a motivovali a výchovné ovlivnovali.Ale pak stejně ti piaristé byli rigidní,tak se studenti vzbouřili a udělali si v roce 1848 na truc majáles.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, Gaio, jak to bylo se sociálním původem. Klikla jsem na nějakou bakalář. práci z MU, a tam stojí např. že:

      Ke studiu byli sice přijímáni jen hoši (šlo o řádové školy), ale zásadní význam pro přijetí nebyl jejich původ ani majetek jejich rodiny, ale vědomosti a předpoklady ke studiu. Tak tyto školy vychovávaly žáky s velmi rozdílným sociálním zázemím, aniž
      by to při posuzování jejich výsledků hrálo roli. Propracovaný byl i systém postupných ročníků, jejich zaměření, rozvržení učiva během školního roku a návaznost jednotlivých stupňů.

      https://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/6761/marek_2008_bp.pdf?sequence=1&isAllowed=y

      Vymazat
    2. Ti piaristé prý pocházeli z Itálie a sbírali tam chudé hochy,kteří pak rádi chodili do školy,neb jim tam dali najíst,nevím,možná byli pedofilové??

      Vymazat
    3. Ano, z Itálie přišli. Ve světských školách i u jezuitů se za vzdělání platilo, kdežto piaristé prý vzdělávali zadarmo, jako dar od Boha, k němuž se cítili povoláni, jako misijní činnost a žák nemusel před vstupem ani umět latinsky, jako u jezuitů. Nejen vzdělávali, také výchovu ke šlechetnosti a dobru měli v programu. Proto se proti nim bouřili světští učitelé i jezuité, že jim dělají konkurenci a nežádají výdělek.

      wiki, nebo
      https://theses.cz/id/1ccjm5/?lang=en;furl=%2Fid%2F1ccjm5%2F
      tam si otevřete DOC (ve wordu)

      Taky o tom vím málo... My v muzice všechny řády vychvalujeme, že šířily vzdělanost a hudbu i další umění. Mnoho nadaných chudých dětí tam dostalo vzdělání.

      "První piaristé přivezli v polovině 17. století mimo jiné také jevištní techniku italských operních divadel, která v té době byla již značně rozvinutá. Například teláry, což jsou třístranné rámy, na něž se dají napínat plátna s obrazy, které pak tvoří na jevišti iluzivní pozadí. Byla to výborná pohyblivá dekorace s efektem okamžité proměny scény." wiki

      Vymazat
  49. POkud vás již bolí ruce, nemáte medvídka mývala a nudíte se, zkuste třeba

    http://casopisargument.cz/2018/05/22/dobra-neni-nikdy-dost/

    Je to levicové, delší,leč nikterak náročné.
    Musímsi od autora ještě něco přečíst.

    OdpovědětVymazat
  50. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/snimek-hanebny-plysaci-mohl-poskodil-dobre-jmeno-loutek-tvur/r~cf7799ac618111e88b6aac1f6b220ee8/
    ****************
    Nebezpečný precedens!
    Urážka loutek může být žalovatelná.

    To aby se za chvíli člověk bál urazit Havla, Sobotku, Pocheho...

    "Los Angeles - Tvůrci legendárního dětského pořadu Sezame, otevři se podali žalobu na distributora nového hollywoodského filmu Hanebný plyšáci, který podle nich při propagaci snímku zneužil jejich loutky a poškodil jejich dobré jméno. Informovala o tom americká média. Nová krimikomedie Hanebný plyšáci má premiéru v srpnu a je postavena na akci reálných herců, kteří řeší vraždy loutkových postav."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plyšáci mohou jet na výlet do Prahy. Dostanou i masáž.

      Vymazat
  51. Borelióza,protilátky, klíšťata...
    Výcuc s odkazem na originální audio
    (Hlavně pro Ládika, i když možná pro něj nic nového...Jen k té přetrvávající hladině protilátek..

    OdpovědětVymazat
  52. soryjako...
    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/infektolozka-hana-rohacova-kliste-rozhovor_1805261124_kro

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inu mapka moc nepotěší...
      V životě jsem klíště nevyndala, ani sobě, ani jinému. Na rozdíl od zbývajících 3/4 rodiny, kteří vyndavali klíšťata psům naprosto bravurně. Já jen postřik od nohou, a pak sprchu hned po návratu. Tak snad to nezakřiknu ani do budoucna.

      Vymazat
  53. Na těšínském náměstí dětský den, 29°C, bez kouska stínu. Naty před národním výborem: https://imgur.com/a/mW2iIp6

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Frajerka! Tohle jsem nikdy nedokázala - salto. Hvězdy, stojky, stoje na hlavě jsem dělala do padesátky, pak jsem měla kvůli K. Peškovi (syn Lukáš jezdil silniční MS)úraz (vymknutý loket:)), tak jsem skončia :(

      Vymazat
    2. Tenhle cvik se jmenuje Arab

      Vymazat
    3. Také jsem to v mládí zkoušela,ale z jedné ruky jsem neměla odvahu se odlepit

      Vymazat
  54. Adresu mam Bidi Bidi
    žijí tady fajni lidi
    černe ruky černe vička
    bile bjelmo černa plička
    ja tě pochčim uhni cype
    divej jak to ze mě kype.
    Tak to není Bidy Bidy
    u nas mame meně bidy
    tak to budu vitkovice
    u okynka tlačenice
    litaju tu nadavky
    luďa přišli pro davky.

    OdpovědětVymazat
  55. Mám dnes "kočičí den". Koťata se seznamují s okolním světem. Jsou nádherná, dvě černobílá jsou po mamině dlouhosrstá, ostatní mourínci jsou zatím tak půl na půl. A mazlíci. Zvykla jsem je od narození na člověčí přítomnost. Brzy je naučím jíst a používat kočičí záchod. Poslední mrňous je stříbrno-šedý. Po tom bude velká poptávka.
    Hezké odpoledne všem :))

    OdpovědětVymazat
  56. Soused kosil louky, mám tedy posekáno. I kopretiny. Na mě zbyly okraje:
    https://imgur.com/a/1kgA0qo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta louka je něčí? Nebo ji sečete jen tak ze sportu, komu se zrovna chce?

      Vymazat
    2. Patří k našemu baráku. Ručně bych ji sundal za 8-10 dnů. Teď si ji soused bere pro býky.

      Vymazat
    3. No po těch kopretinách budou ti býci pěkně divocí!

      Ale jak se tu dozvídám, léčivá moc jim asi moc nevoní.

      https://magazin.biooo.cz/zdravi/zdravotni-problemy/sedmikraska-a-kopretina-bylinky-pro-zdravi/kopretina-symbol-stesti-i-leciva-bylina/

      Vymazat
  57. Tak jsem měla první třešně

    OdpovědětVymazat
  58. Uklízela jsem sklepní prostory (kde se pořád ti pavouci, pavučiny a mračna prachu berou?!) a pak se hodinu drhla.
    Jahůdky i velké jahody neskutečně rychle dozrávají - abych pomýšlela na jahodové knedle nebo první marmeládu!

    OdpovědětVymazat
  59. Stár mezera nula
    asi budu ťula
    nikomu nepošlu hlas
    byl tam růžový vlas
    a pět jiných uchazečů
    do hlavy je nenavleču
    uchází jim z hlavy tóny
    snad přežijí bez úhony
    tenhle hrozný pořad
    ta TV je zlořád.

    OdpovědětVymazat
  60. Nemá herečka pochvu v cajku
    když z ní vytáhne státní vlajku.
    Co potom vypadne z hlavy?
    Bude to hodno slávy?
    Zajisté to bude myšlenka
    kolik že stála vstupenka
    a kdo ji těm lidem platil
    a proč se Ježíš nepotatil.
    Copak teprve autor díla?
    Jakpak ho máma porodila?
    Nejsem tu svědkem případu
    že vyšel mámě zezadu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divadelní hra provokativního chorvatského režiséra Frljiće čelí kritice ze všech stran. Biskup Václav Malý se domnívá, že projevený nesouhlas je oprávněný. „Jsem nemile překvapen, s jakou necitlivostí organizátoři obhajují uvedení hry v Brně, aniž berou v potaz, že svoboda slova je pokřivena, pokud prezentuje sice dramaticky nadsazenou, ale nechutnou a urážlivou scénu o Ježíši,“ napsal na svém profilu na Facebooku podle serveru Echo24.cz biskup Václav Malý.
      Kritický ohlas již dříve neskrýval ani náměstek brněnského primátora Petr Hladík, který otevřeným dopisem požadoval od ředitele Národního divadla Brno zvážit nahrazení díla. Kritiku sklidil také od spolku Brno+ nebo hnutí Slušní lidé. PL

      Vymazat
  61. Tahle lípa je starší než já a začínala kvést vždy na konci školního roku. Včera večer voněla a ještě víc "hučela" - na dolní větvi ale včela žádná:
    https://www.jpeg.cz/obrazek/WzU5D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Jeseníkách na chatě kvetly lípy vždy v červenci ... začátkem září jsem nosil do školy čerstvé třešně. Kde ty doby jsou.

      Vymazat
    2. No jo, všechno se to předbíhá. Lípy kvetou v květnu, kaštany v dubnu. Na prázdninových brigádách jsem trhala jahody, pak rybíz, teď se snad budou česat jablka, či co.

      Vymazat
  62. Víru člověk dědí od své matky (F. L. Věk) nebo ji převezme od někoho, kdo je mu nejdražší. Urážet něčí víru je jako urážet jeho matku. Všude na světě je to nejtěžší hrdelní zločin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to test, kam až se může zajít s islamizací.

      Vymazat
    2. Zdá se, že veřejná odezva přece jen zabrala, pro tentokrát.

      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/hejtman-chce-kvuli-jezisi-znasilnujicimu-muslimku-snizit-dotaci-pro-brnensky-divadelni-festival-48006

      Vymazat
  63. Helena Novotna

    "Sítě se plní jak jitrnice slovy" ,no,to tedy ano!!!Zářným příkladem je třeba europosranec Zdechovský.To je ten pán,který v Europarlamentu hlasoval (spolu s Šojdrovou a Svobodou) PRO sankce.Pro sankce za nepřijímání uprchlíků.Hlasoval tedy proti zájmu své vlasti...Čas oponou trhnul a helemese. Zdechlina plodí článek za článkem,vyjadřuje se tvrdě proti vítánï a přijïmánï!Jak se mu to stalo???Přišel na to sám,nebo mu to poradil nějaký imagemarker??? Jen slova, vždyť v té jitrnici je ještě místa!Tam se toho vejde!Blééé

    PRO uvalení sankcí na ČR hlasovali:
    ANO- Telička,Ježek,Charanzová,Dlabajová
    KDU-ČSL- Zdechovský,Šojdrová,Svoboda
    TOPka- Štětina,Niedermayer
    STAN- Polčák
    ČSSD- Poche,Poc

    Bohužel,občané mají krátkou paměť.Co platilo včera zítra už neplatï a furt tak...

    Z dnešní diskuze pod Bílkovým článkem na LitN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pondělí začínat takovým hnusem. Co bude večer?

      Vymazat
    2. ...Z 21 českých europoslanců se účastnili všichni kromě Jiřího Maštálky
      (KSČM) a Miroslava Pocheho (ČSSD). Velká většina se postavila proti
      přerozdělování žadatelů o azyl, výjimku tvoří jen Jaromír Štětina,
      Stanislav Polčák a Luděk Niedermayer (všichni z TOP 09). TOP 09 byla
      v této otázce nejednotná, neboť Jiří Pospíšil hlasoval proti.
      Musíte míň číst Okamuru, Parlamentní listy, a Czechfreepress,...

      Zajímavé je, že Evropský parlament už jednou o kvótách hlasoval, a to v dubnu 2015 . Součástí nezávazné rezoluce k imigrační krizi, kterou Evropský parlament tehdy přijal, byla také výzva k zavedení kvót na povinné rozmísťování uprchlíků po Evropě v rámci solidarity s jihoevropskými zeměmi.
      Čeští europoslanci tehdy hlasovali do značné míry opačně: Pro se vyjádřili Jan Keller, Olga Sehnalová, Miroslav Poche, Pavel Poc (všichni ČSSD), Tomáš Zdechovský, Michaela Šojdrová, Pavel Svoboda (všichni KDU-ČSL), Luděk Niedermayer, Jaromír Štětina, Stanislav Polčák (všichni TOP 09). Proti naopak byli Jan Zahradil (ODS), Petr Ježek, Pavel Telička, Dita Charanzová a Martina Dlabajová (všichni ANO). Ostatní poslanci se hlasování neúčastnili.

      Vymazat
  64. Tužka napíše,....

    OdpovědětVymazat
  65. Tužka zkouška znovu,....

    OdpovědětVymazat
  66. Tak 2 zprávy
    Brusel chystá zákaz příborů i brček na jedno použití. Chce chránit znečištěné oceány plné plastů
    Zákaz se má podle Evropské komise vztahovat například na plastové příbory,
    talíře, brčka, míchátka a tyčky k balonkům.

    Přejete si zbytek zabalit? Restaurace ve Francii budou muset nabízet krabičky či pytlíky
    Francie se rozhodla bojovat s plýtváním jídla. Lidé to podle průzkumu podporují, ačkoliv většina si zbytky domů nikdy neodnáší.


    Ty zprávy jsou dle mého úplně protikladné,vždyť ty krabičky a pytlíky budou též na jedno použití a jistě plastové.
    Ať se dohodnou

    OdpovědětVymazat
  67. Nebýt Okamury, tak by v poslanecké sněmovně nepřišlo na program „Projednání důsledků závazků a migračních rizik, které vyplývají z podpisu Marrákešského protokolu ministrem vnitra vlády České republiky“. ParlamentníListy.cz o něm informovaly jako jediné médium v ČR. Právě na jednání tohoto výboru se zrodil koncept nového řešení neblahých důsledků migrační krize, který si ve čtvrtek večer vzala za svůj celá Sněmovna.

    Jde o to, že pomoc Africe budeme chtít podmínit SPOLUPRACÍ DOTYČNÝCH AFRICKÝCH ZEMÍ při navracení těch migrantů, kteří nedostali azyl. Které země nespolupracují, těm nepřiznat pomoc (důsledky viz Fr, Be, Niz, Něm aj.). Velice moudré a nezbytné opatření!! A víte kdo byl proti?
    TOP, STAN a Piráti.

    V článku je i o tom, proč si Afričané myslí, že jim mohutně dlužíme, a jak je to doopravdy. Obávám se, že tohle vám ČT neříká...

    https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/My-Africanum-nic-nedluzime-Nasi-politici-prelomove-povstali-proti-migraci-cela-Evropa-se-muze-divit-Zde-je-to-presne-537649

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez kontroly porodnosti to nepůjde,přesto o tom v článku ani slovo

      Vymazat
    2. Protože článek není o lidnatosti Afriky ani o formách pomoci, ale o našem podepsání Mar. protokolu, který se zabývá pouze migrací. S tím nic nenaděláte.

      Vymazat
    3. Tou kontrolou porodnosti by se jim nejvíc pomohlo,pak by nás nemuseli dojimat články,jak nějaká migrantka a porodila na lodi Frontexu a byla s novorozencem dopravena do Itálie

      Vymazat
    4. Stoprocentní souhlas, Gaio. Jen je o tom přesvědčit a realizovat "to". Pak zase může nastat, že nebudou vědět, co v životě dělat, když nebudou rodit a pečovat o malé děti. Nevím radu.

      Vymazat
    5. No když si jich pořídí místo 8 kousků jen 4 tak se zabaví taky dost a ve zbylém čase se můžou třeba bavit

      Vymazat
    6. Vždycky mě hrozně těší, když slyším, jak se tam naučili hospodařit, zavlažovat, míří k potravinové soběstačnosti. V prosperující společnosti by si i ženy našly užitečné místo a totéž by hledaly pro své děti. Ale hlavním problémem tam mnohde budou oligarchové, zkorumpovaní vládci, kteří shrábnou většinu charitativních i oficiálních dotací. Na lidi zbyde minimum. A takovým vyhovuje nepořádek, ne-systém, i ta bída a zaostalost venkovanů, takoví chudáci se snadno ovládají.

      Vymazat
    7. Tam odedřou ženy všechno,muž ani vodu nedonese,radši by zemřel žízní.Jen pasou dobytek,jezdí autem nebo bojují,a dělají ty děti,neb když nic jiného nedělají,tak mají spoustu energie,a aby nemuseli dělat vůbec nic,proto mají mnohoženství,neb jedna by je neobstarala.A na ty,na které žena nevyzbyde a matka je vyhodí,tak ti buď musí nějaké ženy ukrást a zotročit nebo musí do světa.A pak je ti maje i s touto lenošnou filosofií.

      Vymazat
    8. Jsem pro zrušení mužské populace, začít se může v Africe. Buď se začne cítit jako žena, a bude makat, nebo....

      Vymazat
    9. to radši bude žít v Evropě na dávkách

      Vymazat
  68. To: Ládik!!!
    Teda jo - Váš ACZ nick je odvozený z tohoto? Zírám více než jindy.
    https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/eloi-eloi-lema-sabachtani
    Přidat k tomu byste v rámci šifrování mohl přidat třeba tyhle 2 šikovné "eloi" lamy:
    https://www.jpeg.cz/obrazek/WIZY5

    Jinak u nás už mezi některými bramborovými řádky praskliny, 3x zahřmělo a spadlo několik kapek. S mákem jsem se velmi mýlila, nevzešel, dýně i fazole ano.

    OdpovědětVymazat
  69. Tušíte někdo, proč se k nám nemůže Tužka od včerejška "dovolat" ?
    Anonymní28 května, 2018 13:25

    Tužka napíše,....
    Odpovědět
    Anonymní28 května, 2018 13:29

    Tužka zkouška znovu,....
    Odpovědět
    **************************
    Tady propiska, tady propiska, tužko, vidíte nás????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad už může - už se sem dopsala dvakrát! :-)
      Sumíruje si text na půlnoc.

      Vymazat
  70. Ilona Švihlíková okamžitě zareagovala na odstřelení italských voleb prezidentem:

    http://casopisargument.cz/2018/05/28/italie-prezident-proti-lize-a-peti-hvezdam-prezident-proti-demokracii/
    ----
    Domníval jsem se, že se z našich voleb postupně stane pouhá formalita, rituál, oblbovací fraška totožná s volbami za socíku.
    Není to pravda! Skutečnost již předčila obavy.
    Ani relativně velká země, jakou Itálie je, si nesmí zvolit vládu nedoporučenou a nedpředschválenou ze zahraničí...kým vlastně? Nemám tušení. Pěti lidmi? Deseti? Kdo to je a kde sedí?
    Výsledek voleb platí jen za předpokladu, že národ zvolí provařené týpky, u nichž je zaručeno, že půjdou proti jeho zájmům.

    Za socíku z nás alespoň nikdo nedělal voly tím, že by nás přesvědčoval, že naše účast ve volbách má jiný smysl než rituální potvrzení loajality.
    Nenamáhal se s předstíráním možnosti alternativy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hospodářské noviny
      "Italský prezident pověřil sestavením vlády Carla Cottarelliho. Ekonom, známý jako "Střihač", zemi nejspíš dovede k předčasným volbám."
      Prezident nemůže určovat, kdo se mu líbí, prezident jmenuje.
      Kde já už ten scénář viděl.

      Vymazat
    2. JMENOVÁNÍ BABIŠE PREMIÉREM
      Zeman jmenuje Babiše před koncem referenda ČSSD. Chce urychlit vznik vlády
      ECHO24, ČTK NOVÉ 28. KVĚTNA 2018

      Vymazat
    3. Jáchyme, ale bude to zajímavé, až zase pravdoláskaři začnou řvát, že náš president NESMÍ odmítnout jmenovat ministra/y připravované vlády.

      Vymazat
  71. Přijela jsem z chaty, teď mě čeká posledních pár dní klidu a soukromí...
    Chtěla jsem vám sem dát fotku letošního nového záhonu jahod, jak jsou pěkné, bujné:
    https://s33.postimg.cc/du557b5qn/nove.jpg
    ale mezitím jahody začaly mocně plodit, sklidila jsem už 2 kila:
    https://s33.postimg.cc/dhdr19kxr/nove1.jpg
    Mám Sonátu, Senga Senganu, Karmen a teď nově stáleplodící Aromas, na tu jsem zvědavá! :-)
    V neděli jsem dělala kynuté jahodové knedlíky:
    https://s33.postimg.cc/k94644hn3/nove2.jpg
    s tvarohem a moučkovým cukrem, to miluju.
    Jinak na chatě je jak v červenci, vedro, musí se zalívat, naštěstí minulý týden napršelo, takže máme vody v nádrži dost. Ve studni je 2,5 m, nemusíme tedy začínat nějaký krizový režim, který si pamatuji z minulosti. To jsme měli pod umyvadlem kýbl, ten se vynášel ke keřům či ovocným stromům, u sprchy byla minutka, každý měl 2-3 minuty na to, aby se umyl, atd. Protože kolem Prahy kromě jednoho dvou dnů skoro měsíc nepršelo...
    K divadelnímu představení v Brně bych snad dodala jen to, že tak dlouho bojovali herci z Husy na provázku za svobodu slova, až je současná absolutní svoboda slova zničila. ...


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě bych dodala, že už jsem musela instalovat svůj plašič kosáků a jiných zlodějů jahod - natahuji nad záhony provázky a na ně věším proužky alobala a vyřazená CD. Funguje to, resp. ptáci mi tak nesežerou všechno. Po sklizni provázky s alobalem + CD sbalím do tašky a příští rok použiju zas.

      Vymazat
    2. Knedlíky budu dělat o víkendu plus koprovou polévku
      jinak zatím konzumuji jahody se Zorbou dle inspirace Ládikem

      Vymazat
    3. Aleno, tak to jste tedy farmářka! Takovou úrodu já nemám, sotva poloviční. Však půdu nemám nic moc a přihnojila jsem jen jednou granulky kolem rostlinek, někdy v dubnu. Ale stejně mám radost, že něco bude. Stáleplodící zkouším úplně poprvé, jsem na ně zvědavá. Ty ještě nedozrávají, jen ty velkoplodé. A pak mám po zahradě různě poházené měsíční malé jahůdky, ty zobu rovnou.
      Kynuté knedlíky dělám stejně jako Vy. Dělávala jsem je i z tvarohového těsta (spíš na švestkové), ale kynuté jsou jednodušší.
      Jak chutnají jahody vnoučkovi? Já jsem po nich jako dítě měla kopřivku.

      Pár hodin se tu zatahuje, má přecházet od západu zhoršení.

      Vymazat
    4. Včera dopoledne jsem dostala chuť na mrkvovou šťávu, a v lednici dvě balení mrkve si o to říkala - tak jsem ji před odšťavněním důkladně myla. Nachytala jsem přitom plnou velkou mísu vody - to by se dalo v kuchyni při všelijakém omývání ovoce a zeleniny aj. pod tekoucí vodou ušetřit, kdyby člověk chtěl, na zalívání určitě. Jenže zatím mě to nenutí...

      Vymazat
    5. To já jednou taky takhle pořád šetřila,ale ucpaly se mi trubky a musela jsem to nechat prorážet perem a řemeslník mi řekl,že to mám z toho šetření,že ty trubky potřebuji taky propláchnout,ne jen vypoustet tu špínu a že když budu dále šetřit,že to už perem nepůjde a budu ty trubky muset nechat ze zdi vykopat a dát tam jiné,hrozná představa,takže nic se nemá přehánět.

      Vymazat
    6. Marie, určitě máte taky dobré jahody a dost - pro vaši potřebu, ne?
      Já se dala do pěstování proto, že mě to baví a že v naší písčité půdě se jen tak něčemu nedaří, ale pro jahody je to fajn.
      Vnoučci byli v neděli na chatě oba. Tomu staršímu, dvouletému, jahody moc chutnaly, pořád volal: "Bábo, ahůdku..." a já mu chodila utrhnout. Mladší je zatím mlčenlivý brach, ale pár jich už taky snědl.:-)
      S tím zachytáváním vody máte, Marie, pravdu. Spousta vody jen tak zbůhdarma utíká do kanálu..., a nás například jedna letní nouze před více než třiceti léty naučila s vodou lépe hospodařit a nastolit rychle úsporná pravidla, kdyby to bylo třeba.
      Loni jsem byla tři dny u známých na chatě a tam jim přestala téci voda, šla jen napumpovat. Oni to doposud nezažili, já jsem hned hledala dešťovou vodu v sudu, kýble, to na WC; jedno umyvadýlko do dřezu, tím zalévat; jedno do koupelny, tím splachovat...atd. A to nemuseli vozit vodu z řeky v sudu na kárce jako my s mužem - na zalití ovocných stromů.

      Vymazat
    7. Však já, Gaio, nepíšu, že to děláme pořád, to jsou přece jen dočasná opatření při nedostatku vody.

      Vymazat
  72. Teď větrám to hrozné vedro,co mi sem nalezlo mám tu 28 stupňů tak jsem otevřela všechna okna a dělám průvan akorát hlídám dveře,aby nepráskly venku příjemných 24,tak se to snad srovná,ale mám asi málo zateplené stropy a sálá mi sem rozpálená střecha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A dnešní jízda tramvají po Praze byla fakt chuťovka, seděla jsem na sluneční straně a myslela jsem si, že se rozpustím, než dojedu do cíle.
      Jela jsem platit daň z nemovitostí, nejvyšší čas.

      Vymazat
  73. Mám za sebou hezký den, nejdřív koupání v lomu, pak sběr hub, neuvěřitelné kousky, křemenáč ve tvaru pyje :))... orchidej v národním parku, nádhera !

    OdpovědětVymazat
  74. Tužka napíše,....vidím vás, čtu vás, ale v den, kdy začala nová ochrana dat se mi nedařilo umístit příspěvek do Nory. Jinam nepíšu,...pořád to na mě chtělo telefonní číslo a přihlásit se přes něco, čemu vůbec nerozumím,...takže mě to příspěvky neposlalo dál.

    Přískokem vpřed jsem se dobrala cesty do Nory. No, mohla bych požádat svého osobního počítačového poradce, ale, to bych mu musela prozradit, že mám nick a píšu,...a tak důvěrní si nejsme,...furt si dlouhé roky vykáme a tak to bude i nadále.

    Při mé nové cestě musím kliknout celkem sedmkrát na něco, z toho třikrát na nápis anonym, což dřív bylo jednodušší.

    Tak jdu na to,...snad se zadaří,...itinerář mám předsebou.

    Tužka,...díky, pane Jáchyme, pokud budou zádrhele i nadále,...budu jen tichým čtenářem.

    OdpovědětVymazat