03 října, 2018

KRTINEC č.345

204 komentářů:

  1. byla jsem na babinci, ale mám toho dost, nevím, že to některé baví.A ještě mi to stálo 123 korun, za kafe a zázvorovou limonádu, co si dávali včichni, zákusek jsem pod záminkou redukce váhy odmítla.
    radši se pobavím virtuálně. V klidu zadarmo.Škoda, že na Acz. jsou takoví debilové správci, už se zas metamorfoval joe diskus na duchoslava a JMatys na Emma Sojka, zas bylo velké banování a za chvíli tam nikdo , kvůli kterému by stálo zato kliknout, nebude.Na echu nemohhu nic ke čtení též najít, na seznamu může každý dát jen omezený počet příspěvků denně, takže to též není diskuse, jen soubor replik a na idnes chtějí pomalu rodné číso s fotkou, takže též nic.

    OdpovědětVymazat
  2. Nešlo mi psát z mobilu, tvářilo se to, že nejsem přihlášen na gůgle, ale byl jsem.
    Padaly kroupy; dramatické osvětlení hor .. a já neměl u sebe foťák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chyba je vždy mezi klávesnicí a židlí, jak říkáte.

      Vymazat
  3. Já dojela na chatu, posbírala kýbl ořechů a jdu zalehnout, mám rýmu jako trám. Ale zavinila jsem si to sama, v neděli jsem se odpoledne málo oblékla, úplně jsem cítila, jak prochládám.
    Poslouchám Vondrušku - příběhy Oldřicha z CHlumu. Jsou to historické detektivky, ale solidně podložené znalostí českých dějin a dobových zvyklostí.
    "Jménem krále" je na úložišti.
    Ještě tolik nemrzlo, jiřiny pořád kvetou, čekám, až je přejde mráz...

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Byl tam španělský policejní šéf nevím jaké policie a ten na slovo catalunya nechtěl reagovat, vlastně reagoval velmi výrazně, ovšem ten byl pro to, aby Španělé pobrali všecky uprchlíky. Sám se narodil v Casablance...

      Vymazat
  5. Vítám v noře. Celý den mi nejde psát z mobilu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikde, ci len tu, do nory? Ja som asi pred dvoma tyzdnami nemohol napisat nic z domaceho laptopu. Dva dni v kuse mi neponuklo moznost OVERIT pri odpovedi, len vzdy preskocit. Tak som potom spustil nejaky test na precistenie a potom to uz islo.

      Vymazat
    2. Jenom do nory. Ani jako anonymní, ani přes URL, ani přes gůgl.

      Vymazat
  6. Tiez vitam p. lisku. Az sa "aklimatizuje", mohla by napisat nejake zaujimavosti, co noveho v Spanielsku.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím všechny, Lišku s "vyhřátým kožíškem" obzvláště. To doma určitě bylo zvířecí radosti...

    To: Ládik!!!
    Dík za Váš ořešák. Náš včera vyhlížel takto, ořechy z něj jsou velikostí všeliké, "šípek" jsem asi poprvé zaznamenala na růžovém kaktusu. Míše včera dostala pelíšek do přízemí - okamžitě obsazený Lízou, co se tam vyvaluje i nyní, její výbavový je tu u počítače:
    https://www.jpeg.cz/album/bkHA/?sort=date_asc&page=1

    To: Alena
    Naše ořechy jsou opravdu tvrdé, ale zase ve slupce vydrží více let, loupe je můj jedinec dle potřeby. On louskáčkem, já je v případě nenadálé nutnosti třískám paličkou.
    Venkovní kytky se otužují stále venku a ani jiřiny a mečíky zatím nezmrzly. Truhlíky a květináče asi dáme domů na konci týdne, ze země budu hlízy dolovat až po zmrznutí. Je opravdu fajn mít "zahradnictví" u nosu, i když všechno má své výhody i nevýhody.

    OdpovědětVymazat
  8. Jak jsem psala, jsem doma, respektive v práci. Bylo dobře, koupali jsme se jak ve Středozemním moři, tak byla možnost se naložit do Man Menor, což je jakási "varianta" Mrtvého moře, tedy zvýšené množství soli, bahno a tak...
    Ryba i ve dvou provedeních na oběd i k večeři, samozřejmě další masa, ale mně týden s rybími pokrmy vyhovoval, spousta zeleniny a paella s různými masy, od plodů moře po králičí. Jeden den byly vysoké vlny, přišla jsem na pokoj úplně vyhopsákovaná, pak v Cartageně byly slavnosti Kartaginců a Římanů, tak jsme sledovali téměř tříhodinový průvod
    http://cs.allexciting.com/romans-carthaginians/
    Byla jsem s kamarádkou a byla tam i paní z Mýta (Mejta), bývalá spolumajitelka jakéhosi cukrářství. Gaia by mohla znát ☺
    Jinak na promenádě Česká hospoda, kde dělali nejlepší sangriu a nalévali nejlepší vína. Pila jsem ročník 2010, to bylo úžasné, 2011 a 2013 Rioju, majitel mi dával chutnat i bílá vína, když jsme odjížděli, vyšel ven nám zamávat. Bufalo z Havířova, žije tam 22 let.
    Všecko dobré, ale jednou stačilo, byť nám zdejší Češi tvrdili, že se tam žije skvěle, levněji a hlavně v zimě je den o dvě až tři hodiny delší. Prý v lednu kvetou louky a klidně je přes den i nad 20 stupňů.

    OdpovědětVymazat
  9. Lišce dobrý den doma a ať hned nenastydnete, rána jsou chladná (dnes přes den teplo) a virózy řádí.
    V rámci relaxu jsem si po dlouhé době pustila krasobruslení z Ostravy. Jen tak jsem projížděla jednotlivá vystoupení a velice mě zaujala Korejka Kim. Jela na krásnou Massenetovu skladbu, a jízda to byla skvělá po všech stránkách, 15tiletá holčina má sportovní nadání i je dokonale tanečně nadaná. Po ní jede Ruska, taky velice šikovná. Začíná to kolem 1. hodiny záznamu, před polovinou. Kim má modrošedý úbor a na to, jak velmi je štíhlá až hubená (ač prý nejraději peče cukroví), má nádhernou souhru a ladnost pohybů.

    https://www.ceskatelevize.cz/porady/12466715905-juniorska-grand-prix-2018-cesko/418232401052004/

    OdpovědětVymazat
  10. Hledala jsem Annu/Moniku na a.cz a našla jsem jakousi syrovátku. Prý je Drahouš předmětem, podmětem i přívlastkem neshodným pro dezinformátory. Měl by se ten Syrovátka věnovat také trochu češtině, páč žádná sláva, o slohu, fotce, oděvu ... se raději zmiňovat nebudu
    Sorry jako, ale kam jste se všichni poděli???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. martin bartoš abc • před 7 minutami
      Řekl bych, že pomlouvat umíte skoro jako Parlamentní listy. Proč to děláte?

      Vymazat
    2. Má svůj blok pod Klánem slunce ve dvou.

      Vymazat
    3. Diskluzák apík má zase službu?
      Anonymní, díky, podívám se.

      Vymazat
  11. furt mošt https://imgur.com/a/SkdkNSV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vám jabloně dělají jablka, já je zase mám plné listí...
      Kdo u vás mošt pije? U nás to nikdo nechce, tak mošt rozdávám. Dnes jsem udělala ve stolním moštovači 4 litry moštu, mám spoustu malých jablíček, tak je průběžně zpracovávám.
      Soused mi přinesl kapří hlavu a mlíčí (oni to vyhazují), tak jsem večer ještě vařila rybí polévku, normálně ji dělám jen na Vánoce. Takže zítra budu mít Štědrý den nanečisto :-)

      Vymazat
    2. Denně lisuju 5 litrů (s trháním a úklidem umytého zařízení to je 20 minut); já vypiju 2,5-3 litry, zbytek čtvrtka. Měsíc nekupujeme vody z kaufu, investice se vyplatila.

      Vymazat
    3. Voda se má pít, tu nějaký džus nenahradí já vypít 2 litry džusu za den,tak mám průjem

      Vymazat
    4. Jabloň jsme v Plzni nikdy neměli, ale v sousedství všude kolem nás jich je dost. A podivuju se, u kolika stromů jsou na zemi spadaná hnijící jablíčka. Malá, nevím na kolik červivá, ale divím se, že to lidi nijak neřeší a aspoń je neodklidí, když už z nich nedělají ani ten mošt. Já bych si šťávu určitě dělala, i z vykrájených. Čtvrtlitr denně a nemuselo by se ani kupovat ovoce.

      Vymazat
  12. Dnes jsem toho stihla, když je hezky, tak se člověku hned líp pracuje!
    Mám nový jahodový záhon
    https://i.postimg.cc/1527yNCH/zahon.jpg
    a stáleplodící Aromas jsem vzala taky na milost, koukněte, co dovedou:
    https://i.postimg.cc/tg1Mb4kP/jahoda1.jpg

    Vyvezla jsem dva pytle do bioodpadu (listí, slupky z ořechu).
    Jak jsem tu psala o mapě výskytu škůdců a o tom, jak jsem stříkala proti obaleči... tak to jsem udělala dobře. Sousedé vynášejí kýble červavých hnijících jablek, já mám letos menší plody, ale spadalo mi minimum plodů. A na lískách je vše zdravé, zatím.

    Zdravím Lišku a přeji rychlou aklimatizaci! :-)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste sázela ty jahody teprve teď?jestli ano,to už vám nezakoreni. Stejně tak vykopat hlízy jiřina a meciku až zmrzne zem je blbost, jsou to tropické rostliny,ty to nevydrží.

      Vymazat
    2. Neučte orla létat, Gaio! :-)

      Vymazat
    3. Fotky hodné obdivu, i kamínky pěkně zatížené fólie a vystříhané čtverce, taky jsem si s tím kdysi takto vyhrála. Dnes šetřím záda a na plevel hledím s větší tolerancí :-) Tak ať se jahodám daří, vypadají krásně.
      Mně by nepomohla ani vzorná péče zvnějšku, protože vdole je to zlé - špatná zem. Tak jen pampeškuju.

      Vymazat
  13. Včera jsem odvezl auto na výměnu zadních kotoučů do lesního servisu - měřil jsem vzdálenost od domu po běhacích cestách. Bylo to 9,1km - zpět jsem šel pěšky stejnou trasou (v civilu), mobil hlásil 9,1km a 12100 kroků za 1h 29min. Stavil jsem se u Edy, sušil hajlpapír, na který mu kapala voda.
    https://imgur.com/a/4Y6wV0A

    Z mobilu se zatím nejde přihlásit - do Nory vůbec, do echa24 každý vstup zvlášť. Přičítám to aktualizaci ios12. Mezi kllávesnicí a židlí to nebude, protože mobil klávesnici nemá a obyčejně ani nejsem na židli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to z mobilu jde,občas mizí příspěvky tak to znovu vytvořím záložku a ta nová pak jde.nic jiného s tou technikou neumím

      Vymazat
  14. Jdu na internet zajímá mě jak to dopadlo s tou mambou, takhle páchat sebevraždu, to by mě nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem to projela a nikde nic zajímavého.

      Vymazat
  15. Rozhovor s jednym mojim dobrym priatelom. Jeho kniha vtipov skutocne stoji za precitanie☺.

    https://nm.sk/2672/ludia-sa-uz-nechcu-bavit-chcu-aby-ich-niekto-zabaval/

    OdpovědětVymazat
  16. Z Moravy to mate celkom blizko ☺. Uz zajtra.

    http://www.bosany.fara.sk/index.php/13-novinka/87-zastavme-zlo-z-istanbulu

    OdpovědětVymazat
  17. Na ACZ dnes 7 nových blogů. "Kvetoucí" kostely letos v národních barvách, u Sv. Mořice užity všechny a fotky jako u dalších nepřeházeny. Ty z alba minulého jsem přeházela do složek.

    To: Gaia
    Za orla jako paní Alena se nepovažuju, ale vězte, že u nás ještě nikdy první mráz, co spálí listy jiřin i mečíků, nepromrzl zem.
    Pokud nemáte jiný program, tak do Olomouce vyrazte. Jaká jsou jablka atd. na Flóře nevím, ale lidičky si už včera nosily v taškách různé "roští".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tento víkend mám ptačí festival, k jednomu rybníku se na přednášku a pozorování pojedu podívat.A má být hezky.

      Vymazat
    2. Babo Jago, to mi vždy říkal manžel, když jsem mu radila, co a jak má dělat: Neuč orla létat! A smál se přitom. Tak to berte taky s humorem.
      Já jahody pěstuji řadu let, systém mám už osvědčený, sázím oplégry, zakořeněné v květináčcích.
      Letos mi počasí udělalo čáru přes rozpočet, protože prakticky šest neděl vůbec nepršelo a do připraveného záhonu se zarytým dusíkatým vápnem pro desinfekci jaksi nešlo jahody zasadit. Tak jsem ty květináčky zalévala skoro dva měsíce a čekala na déšť, jak na smilování.
      Ale teď je pořád ještě pěkně, tak jahody vydrží, možná je na zimu trochu přihrnu.
      Jiřiny pořád kvetou, no, musejí ven, ale asi až příští týden, ještě teď vezmu pár květů do vázy matce.

      Vymazat
  18. Mrknu do volební místnosti a večer na premiéru Sněhurky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To: Ládik!!!
      Snad Vás tam neušlapou, když je dnes na Ticketportalu vyprodáno. Vaše želízko - královna ať svým tanečním uměním na ledě davy oslní, stejný úspěch přeju i všem ostatním účinkujícím na ledě i mimo.

      To: Liška
      Pro Vás, e-Liško: https://www.youtube.com/watch?v=Fnc4T26NslA

      Vymazat
    2. Přidám trochu osvobozující hudby Zimmerovy, snad tím Pirátům ze sněmovny nepřihraju hlasy :-)
      Hlavní témata zazní až po polovině. Obdivuji techniku pravé ruky houslistek.

      https://www.youtube.com/watch?v=Lw_Qlu4Y1dk

      Vymazat
    3. To: Marie
      Pěkné - Piráti z Karibiku mě minuli a nebojte, do sněmovny se právě nevolí.
      Možná všem po nich naskočila zajímavá skladba jiného hudebně - filmovéha mága s fešnou dirigentkou:
      Ennio Morricone: The Good, the Bad and the Ugly
      https://www.youtube.com/watch?v=enuOArEfqGo

      Dnes dobrou noc, díváme se doma svorně na První republiku a Einstena.

      Vymazat
    4. BJ: Ano, pěkné, filmová hudba je občas jediný můstek k srdcím žáků, když je chci zaujmout symfonickým žánrem. :-) Ale když je dobrá, tak je dobrá, a to tahle je. Dík za druhý odkaz, taky líbí.

      Já se těším na seriál o právnících, z PC. Na ty, co jdou právě v TV, možná dojde někdy v budoucnu... :-)

      Vymazat
  19. tak mamba se našla u sousedů v zahrádkářské kolonii.Důchodkyně naštěstí asi měla internet a věděla o tom. Ale přední herpetologové pěkně selhali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 50 posledních blogů na a.cz bych vyměnila za solidní psychologický a sociologický obraz takové majitelky mamby a co ji k chovu vede. Fakt by mě taková dáma zajímala!

      Vymazat
    2. Některé věci jsou pro druhé nepochopitelné, třeba proč muslimové nejedí vepřové nebo proč se ty ženské chtějí pařit v šátku, tohle bude z podobného ranku.

      Vymazat
    3. Vepřové nejedí všichni Semité, tedy ani Židé,

      Vymazat
  20. Gaia: jako že chovat mambu z náboženských důvodů? To si neumím představit.
    Třeba se to ještě dozvíme. Ale máte pravdu, že podobných magorů, bez urážky, je více. U nás nedaleko chlap chová jihoamerické pavouky, jeden druh je taky jedovatý, a samozřejmě už mu utekli, je to pár let. I nám teď hnízdí různě na zahradě, naštěstí ne ti prudce jedovatí. Jsou velcí a mají křiklavě žlutou kresbu na zádech a nohou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk často nerozumí ani sám sobě, natož rozumět druhým. Ale ta paní snad chtěla spáchat sebevraždu. Trochu
      bizarní způsob ale je mi jí trochu líto, že ji zachraňují a možná bude pak z toho jedu postižená.

      Vymazat
    2. Kdo ví, jak to bylo, já jsem noviny nečetla. U Klepatry se taky neví, jestli se nechala uštknout, nebo vypila jedovatý nápoj. Proč by si paní opatřovala tak nákladný způsob, když jsou i mnohem snazší... no tak to nechám kobyle. Já už jsem si myslela, že bláznivá sběratelka nebo vědkyně, či kýho výra. Někdo to může mít i na strašení sousedů.

      Vymazat
    3. jsem uhlobaron mě to baví.
      známá hláška z Cimrmanů
      tak třeba ji to baví

      Vymazat
    4. Bavit ji to může, ale má si to i uhlídat!! To je jako s bojovými psy - prd mě zajímá, jestli ji to baví, když mě pokousají nebo rovnou zakousnou. Opravdová zábava!

      Vymazat
  21. Pamatuje si někdo film V žáru noci se S.Poitierem? Dávají jej na Maxu. Starý, ale dobrý. Tak všem dobrou noc, budu se dívat, už si jej moc nepamatuju, jen že byl opravdu dobrý. Vlastně podle těchto filmů jsem si myslela, že tamější filmová tvorba má skutečnou kvalitu. Dnes bych to neřekla. Ale to bylo i u nás, že...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K něčemu ta cenzura přeci jen byla dobrá

      Vymazat
    2. A teď na Primě Zlodějka knih. Četla jsem knihu, uvidím, zda se liší film s předlohou, zatím ani ne...

      Vymazat
  22. Koment k volbám:
    "Kandidáty jsem si našel na internetu… Zdá se, že nejvíce našlápnuto mají gauneři, těsně sledováni hajzly, zatímco blbci a zloději se poněkud propadají, neboť jejich předchozí čelní představitelé operativně přestoupili ke gaunerům…
    Ale zdá se, že je to celorepublikový problém, podobné tendence pozoruju i ve svém přechodném bydlišti. Tam dokonce gauneři nazvali své uskupení velmi podobně, jako konkurenční, aby si je lidi pletli a dodali tak volebnímu klání patřičný chaos.
    Inu, pokud si vzpomínáte na Haškovu povídku “Obecní volby”, jedná se o nadčasový obraz této společnosti..."
    --
    A Hašek: Obecní volby:
    http://jdem.cz/egw7s6

    OdpovědětVymazat
  23. Acz mění redakční politiku.
    http://blog.aktualne.cz/blogy/ivo-cerman.php?itemid=32552

    OdpovědětVymazat
  24. A předvolební video, ježíš, ten Čižinský a spol., to jsou exempláře :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=xP1-48RoxO0&feature=youtu.be

    To nemáte! :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čižinský je libový... tomu to určitě nehodím.
      Ale jinak mám dojem, že k volbám chodím s čím dál menší chutí nebo dokonce přesvědčením. Asi stárnu. :o)

      Vymazat
    2. Tak nevím, všechno mi to připomíná nějaký karneval, ty obří plakáty, xichty s přehnanými výrazy... asi to u nás bude nová tradice.
      Dřív se oslavovala práce, dnes se hledá originalita, co tu ještě nebylo a co by tak mohlo lidi bavit... čím na sebe upoutat, jako ta Miluš a další. Nějak tomu nerozumím, mě to nebere. Asi taky stárnu.
      :-)
      P.S. Člověk by jim tu legraci rád dopřál, ať se baví, ale kdyby potom nenásledovalo období zmaru všech nadějí. Kolikrát už....

      Vymazat
  25. Docela hezký volební fejetonek!


    http://casopisargument.cz/2018/10/04/vsichni-jsou-blazni-jenom-ja-jsem-letadlo-aneb-lekce-z-politicke-korektnosti/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchym žije???! Uf, to jsem si oddychla. :-)
      Přečtu až zítra. Dobrou.

      Vymazat
    2. Na můj vkus docela hodně slov o ničem. Ale v blázinci, nebo aspoň v Kocourkově, žijeme, ne že ne.
      Ale žádné obavy, vše má svůj konec. Poslouchala jsem inženýra přes roboty, od nás z Plzně, jak s nadšením líčil úsilí, s nímž se vyvíjejí umělé inteligentní stroje s miliardami zvládnutých úkonů, které se už i chovají stádně, tedy myslí na druhé roboty a jsou s nimi ve vztazích. Myslím, že to už dlouho nepotrvá, a.... kdepak bude konec naší hře na demošku.

      Vymazat
  26. K mambě z Neviditelného psa:
    - No fuj, že se nestydíte, vy mambofobové! Znáte nějakou mambu osobně? Proč hned házíte všechny mamby do jednoho pytle? Toto byla jenom pychicky narušená mamba, která ale byla jinak klidná, tichá a přátelská. ..zradikalizovala se až v teráriu.
    - Sousedé ji měli rádi a s ostatními mambami to nijak nesouvisí.
    - Sourozenci mamby nevěří, že by byla schopna vůbec někoho uštknout. Mamby totiž vůbec nejsou nebezpečné. Horší je ta mambofobie!
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem si to přečetla "u zdroje", a ano, dobře řečeno! :-)

      Vymazat
  27. v červeném...
    https://imgur.com/a/NSxvQPO

    OdpovědětVymazat
  28. Dnes upeču řezy touha. Z 28 dkg ořechů. Letos jich mám úrodu. S tímhle koláčem budou ubývat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli chcete vědět recepty, jde to vygooglovat pod jménem ořechové řezy se zloutkovou polevou.

      Vymazat
    2. Ať se podaří a chutnají.
      Já zůstávám u ořechové bábovky, nejradši je jím jen tak nebo s trochou medu, čokolády nebo se suš. brusinkami, to můžu třeba každý den. Ale nevylučuju, že řezy někdy zkusím, receptů je spousta.

      Vymazat
  29. Přihlášení novým heslem. Sněhurka byla fantastická - výprava, hudba, výkony. Šel bych ještě jednou bez foťáku, mám 350 fotek. I nějaké video. Plná werkarena, zaparkovat se podařilo až po použití kouzelných ostravských slovíček.
    Povolit půjdu až dnes, včera to nevyšlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nad pohádky s dobrým koncem - si napište Ježíškovi o lupeny na derniéru Sněhurky v Ostravě, Ládiku!!!. Na ledě se i výkonně krasobruslilo či ho tam nebylo téměř třeba - co teď asi hlavní hvězda pan Verner bezchybně vyskáče? Neb i Holiday on Ice mi stačila jednou a z monstr-muzikálů jsme byli 2x jen na Cats.

      To Gaia:
      Se pomějete - my pečeme podobné žloutkové tyčinky na Vánoce. Já budu vyrábět ořechové řezy s karamelem, už jsem tu možná dávala - trošku na čas a mytí nádobí náročnější recept jsem takhle dostala před 10 lety, ale začala ho užívat až tehdy, kdy jsem zjistila, že se kondenzované karamelové mléko prodává hotové: https://www.jpeg.cz/obrazek/jYZQq

      Na mambu bych si sáhnout nechtěla, nejspíše má ale stejně příjemnou kůži jako jiní hadi (hladila jsem jednoho v cirkuse).

      To: Marie
      Dík za odkaz k výtečné pěvkyni Montserrat Caballé, co už je také v nebi.

      Venku je dnes pravé babí léto. Fouká, ořechy padají, prádlo schne.

      Vymazat
  30. Dědek chytal mamba smetákem a holou rukou. Frajer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. se divím,že ho neďobla do nohy, byl dost nešikovný a hlavně pomalý. Ale naštěstí je v noci zima, tak byla asi dost ztuhlá.

      Vymazat
  31. O Montserrat Caballé taky mnozí žáci tvrdili, že vyje, jako když ji kousla kobra. Po natočení duetu Barcelona ale zmlkli. R.I.P., primadona.

    https://www.irozhlas.cz/kultura/hudba/montserrat-caballe-zemrela_1810060859_haf

    OdpovědětVymazat
  32. "Pro mě to byly čtyři mimořádné roky. Po skončení své diplomatické kariéry se sem chci vrátit a žít právě v Praze. To stačí pro vyjádření toho, jak se mi zdejší život líbil. Má spoustu výhod: například tu každou chvíli můžete jít na koncert vážné hudby nebo mého milovaného jazzu. Ale nejde jen o Prahu, moc se mi líbilo například taky v západních Čechách, na Moravě, a taky v oblastech, které nejsou ekonomicky tak rozvinuté. V Praze sednete do auta a za 10 či 15 minut jste na nádherných místech. Kvalita života je tu vysoká." - říká italský velvyslanec. Zajímavé!

    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zpatky-do-italie-ne-chci-zit-v-cesku-rika-italsky-velvyslane/r~5593b8fac70711e89f96ac1f6b220ee8/

    OdpovědětVymazat
  33. Tužka napíše,...kam má paměť sahá, tak jsem se vždycky na křižovatkách volby rozhodla pro Českou kotlinu,...i když,...občas jsem váhala a říkala si,...možná si šlapeš po štěstí,...ááále,...coby-kdyby,...to nikdy nemůžete vědět,....mám zásadu, neopouštím to, co se osvědčilo,....občas se mi v cizině zalíbilo,...párkrát jsem už byla rozhodnutá se tam vrátit natrvalo,...óovšem, po návratu domů do tří dnů to vyprchalo a už jsem tu chvilkovou touhu opustila,...a tak je to se mnou se vším. Zatoužím po nové sukni,...a pak natáhnu rifle a zjistím, že jenom rifle a kostkovaná košile jsou mé nejoblíbenější věci,....a dobrý, žádná sukně mě už nadlouho zase neosní, natož abych si ji koupila.

    A panu velvyslanci se nedivím, zabalil to do kultury,...ale,....Čechy,...to je klídek,...Itálie,...to je jiný rachot po všech stránkách,...no, asi je už ve věku,...že nemí nad klídek a bezpečí.

    Dnes jsou natapetě volby a jejich výsledky,...tak kdopak u nás na rathausu zasedne za starý historický a vyřezávaný tisch. Sem zvědavá,...vedli předvolební boj, leták střídal leták ve schránce,....

    Je krásně, jdu ještě něco dělat ven.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky občas zatoužím po nové sukni, a natáhnu tepláky.

      Vymazat
    2. To Vám s tou svobodnou volbou genderu tedy zamotali hlavu, pane Kopíčku. Třeba se to usadí.

      Vymazat
    3. Nezamotali, myslel jsem i s obsahem.

      Vymazat
    4. Já Vás vůbec nepoznávám! :-)
      Ale jsem ráda, že máte dobrou náladu.

      Vymazat
    5. Když Tužka tak krásně nahrála na smeč...

      Vymazat
    6. Na tváři lehký smích...

      Vymazat
  34. Tedy ty zprávy dnes jsou únavné, pořád kdo má kolik procent plus kecy

    OdpovědětVymazat
  35. Kopíčkův oblíbenec ve Zlíně to dal

    OdpovědětVymazat
  36. Odpovědi
    1. Ten hejtmanuje, se zlínským magistrátem nemá nic společného.

      Vymazat
    2. Chce být senátorem a první kolo prý vyhrál slyšela jsem to ve zprávách

      Vymazat
    3. Obhajuje, je senátorem od 2006, teď je zvolen potřetí jako obvykle už v 1. kole.

      Vymazat
    4. Takže to dal měla jsem pravdu

      Vymazat
    5. Akorát ne ve Zlíně, volební obvod pro Senát č. 77 je na Vsetíně.

      Vymazat
    6. Ten má akční rádius ....

      Vymazat
    7. Doinformuji: Vsetín patří do Zlínského kraje a je vzdálen 26 km od Zlína, jeho volební obvod pro Senát má číslo 77. My zde máme do Zlína 45 km, náš volební obvod pro Senát je č. 78 Zlín.
      Společně jsme částí Zlínského kraje stejně jako 3 další volební obvody pro Senát (76, 80, 81).

      Vymazat
    8. Vždy obdivuji,kolik toho někteří lidé stihnou,2 práce a ještě na místech kilometry vzdálených.

      Vymazat
    9. Senátorů s další funkcí je víc, např. Kubera.
      Čunek navíc stihnul porazit iniciátory štvavé masové kampaně iniciované Kalouskem.

      Vymazat
    10. nejvíc toho asi stihl kdysi Bendl, ten dělal poslance hejtmana ředitele nemocnice ještě hrál s Rosákem divadlo a stihl se 4x oženit a 3x rozvést.Podobně Rath, který ještě stihl bigamii a zastupitele

      Vymazat
  37. Tak Drahouš prý sahá po předsednictví nad senátem. A víte co? Docela bych mu to přála, myslím, že se tam ukáže v celé své kráse, tedy nahotě, a mnohým docvakne. I když jistě ne hned.

    OdpovědětVymazat
  38. Jdu koukat na romantiku.Měsíc nad jezerem,to zní slibně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už přeskočila jiskra,ale dělat salát ze salámu a ještě do toho cibuli a worčestr,to má tedy někdo chutě, fuj

      Vymazat
    2. Docela jsem se pobavila - ne nad receptem, ale nad "přístupem" a postojem k vaření (jak tak pozoruju ty různé profíky u plotny, tak holt jsem náročná i na to, jak se u toho stojí a jak se co bere do ruky) u vaření Neapolského ragú s tagliatele. V provedení Bohdalové a Michaely Jílkové. Pokrm může být dobrý, ale zábavné je to poskakování kolem... :-)
      I na Vl. Dvořáka se zavzpomínalo.

      https://www.ceskatelevize.cz/porady/10314241266-hobby-nasi-doby/218562223000027/

      Vymazat
    3. tohle bych dělala v troubě a bazalku bych rozhodně nesmažila.

      Vymazat
  39. Jestlipak jste už měli polévku z dýně hokaido? Já ano 2x a byla výborná doporučuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hokaido mám nejraději, pro chuť i pro to, že se nemusí loupat, jen vydloube a nakrájí. Polévku jsem měla, nejvíc ji ale peču nakrájenou v troubě.

      Vymazat
  40. Tužka napíše,....tak dýněnky různého druhu jsem své známé letos opět vypěstovala,...nemá zahrádku, jen docela malý prostor pro sebe, dvě děti a muže v paneláku. Tak si u mne na zahradě něco pěstuje,...aby to letos rostlo, bylo třeba to průběžně zalévat. Dýním jsem udělala kapkovou závlahu,...dolík metr od nich a kapající hadici v dolíku. Odměnily se neskutečnou úrodou,....ještěže ovce a kozy souseda na chalupě to docela rády chroupou a nemají po tom srajdu,...jinak bych nevěděla co s tím,...dýně i třicet kilo veliká,...tu si děti kamárádky uskladnily u mne v garáži a budou vyřezávat,...jen abych na ni náhodou nenacouvala,...musím dávat bacha, mají ji na starém koberci a každou chvíli ji přetahují a kochají se její krásou. Mění se, byla zeleně žíhaná, už bude celá oranžová,...

    Jednou jsem si dýni upekla jako přílohu,...no,...zjistila jsem, že nejlepší je v biologické transformaci přes zažívání čuníka,...není nad pečenou flákotu,...mám napečeno,...budu i zítra dělat lehoučké zahradnické práce,..ty, co přichází s podzimem,...a krásně kvete záhon podzimních hvězdnic,...a teprve teď začaly klíčit jejich loňská semena, přečkala suché léto, záhon jsem nechala v klidu, neokopávala, abych zbytečně neodhalila kořeny do těch veder,...a kolem keřů je spousta nových rostlin,....budu rozsazovat, rády se sprášují, třeba budou příští rok nové barevné odstíny. To mne baví, to očekávání,...slimáci nejsou,...i když, pár by jich bylo třeba, potkala jsem minulý týden v noci ježky na zahradě, asi mladé, nebyli moc velcí,..těch 60-70 deka, která mají mít na přezimování, rozhodně neměli. Tak jsem jim už několikrát nakrájela na nudličky hovězí maso, na kousek prkýnka, ráno tam není,...kdo to ale zkonzumoval nevím,...sice to dávám do míst, kde jsou ježčí exkrementy,...ovšem, na zahradu chodí i kuny, viděla jsem i tchoře, a samozřejmě i kočky.

    Už znám výsledky voleb,...nejvíc hlasů dostala pětice kandidátů, co už na radnici pracují,...no,...tak ten nový doplněk snad taky mákne, aby to vykračovalo jaksepatří.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tuhle viděla na zahradě rejska a také se mi zdál nějaký malý, váhala jsem jestli to není bělozubka tak jsem pátrala v atlasech ale nevím. Již psali,že suchém mnozí živočichové nedorostli a celá generace je letos menší.

      Vymazat
    2. Ani ne tak suchem jako horkem, to se dost podílí na velikosti zvířat.

      Vymazat
    3. Ale u černochů to neplatí, ti bývají i dost velcí a udělaní, ne?

      Vymazat
    4. však taky spousta černochů suchem vubec netrpí a žije v oblasti deštných lesů. Ti, co žijí v suchu, třeba Křováci v poušti Kalahari, jsou velcí jen jako desetileté děti.

      Vymazat
    5. Jo, to je pravda.

      Vymazat
    6. a sloni žijící v teple jsou velcí dost

      Vymazat
    7. Vlastně ne - myslela jsem na to horko - jak píše p. K., že je důležitější než sucho (v 10:22). Možná obojí.

      Vymazat
    8. rejsci stejně nejčastěji vylézají až za soumraku když už se ochladí.Ale možná to bylo mládě. Naši sousedi mají také teprve teď koťata, to je dost neobvyklý termín.

      Vymazat
    9. Je to biologický zákon o poměru povrchu k objemu. Čím chladnější klima, tím relativně větší objem a menší povrch. To se projevuje i na uších.
      Sloni žijí jenom v teple, jejich vyhynulí příbuzní mamuti žijící v chladnějších krajích byli větší.
      To se však týká pouze divokých zvířat.

      Vymazat
    10. Eskymáci jsou dost baculatí, aby měli tukové zásoby, ne?
      Moje tělo má na zimu taky tendenci si něco uložit do zásob :-)

      Vymazat
    11. Spíš na podzim člověk začne víc žrát a je víc doma na gauči než venku v pohybu.

      Vymazat
    12. Já se přes léto málo hýbu, jak je hic a plovárna daleko, a přibírám. Pak naopak - jak začne škola. Až zase na Vánoce, to proklaté cukroví.

      Teď mám za sebou lehké práce na zahradě, jak píše Tužka. Na astřičkách, těch mám rozkvetlé polštáře světle i tmavě fialových, jsou hejna včel, tak jsem se raději držela dál. Ale dlouho jsem tam nevydržela, fouká vítr a suchá zem mě dráždí při plení. Taky ještě krásně kvetou žluté gagliardy, mají plno poupat. A muškáty, těm ani mrazík nevadí.

      Vymazat
  41. Závidím malým obcím a městům, hlavně těm, kde si zvolili opět osvědčené kandidáty.
    V Praze jsme klasicky pohořeli. Vyžraná tlama Pospíšil nakonec možná bude primátorem, to už bych raději brala i toho Čižinského. A Piráti - vítači, to se Praha začerná ještě víc než doteď.
    Jediná věc, která mě těší, je že vypálí Dolínek a jeho parta.
    Můra pohořel, ale upřímně, jakou kampaň před volbami měl?
    Tak, volby jsou za námi, a očekávání nemám žádné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni ti v uvozovkách osvědčení též mohou být mafie a 28 let se střídají na radnici nebo v představenstvu městských služeb pak to akorát vede k tomu,že lidé nechodí k volbám

      Vymazat
    2. Praha 4
      J. Drahoš 52,66 %

      Vymazat
    3. Ale Praha je opravdu hezká a fotogwnická předevčírem jsem koukala na Prima love na romantiku z Hollywoodu natočeno v Praze fakt úžasné scenérie. ..Ale s vybydleností centra automobilovou dopravou a snahou bourat a stavět paskvily si těžko poradí i kouzelník navíc v koalici kde se neshodnou nikdo s nikým

      Vymazat
    4. Pokud jsem zaznamenala, tak se aspoň všechny strany (které jsem slyšela mluvit) shodují, že v Praze jsou zcela specifické problémy - a to doprava, parkování a byty. Do toho politiku snad moc nezatáhnou, výsledky práce budou konkrétně vidět. Pro-pravicoví a pro-západně myslící Pražané se snad nenechají opít rohlíkem.

      Vymazat
    5. :) Pražáci jsou dost potrhlí, rádi zbytečně demonstrují.

      Vymazat
    6. Troufnu si hádat, že to je tím, že se v tom chtějí vyrovnat obyvatelům metropolí - demonstrovat je OK. A těch aktivistů, kteří to tam pohánějí.. Jinak by o jejich "činnosti" nebylo vidět ani slyšet.

      Vymazat
    7. Nikoliv, je to o tom, že průměrní Pražáci vesměs považují nepražáky za hlupáky. Dnes to u Moravce tvrdil Pithart.

      Vymazat
    8. Má to znamenat, že Pražáci demonstrují proti hloupým nepražákům? To snad nedává smysl.

      Pithart mlel prázdnou slámu, stejně jako ty dvě kecálistky, hlavně Slovena. Ale pár chytřejších myšlenek jsem zaznamenala (slyšela jsem asi jen 15 min.). Na ódu Slovenky o globalizaci a o tom, jak moc se nám svět mění a jak moc je třeba to tak brát a reagovat na ty změny přizpůsobováním se (bože, kolik já zažila reforem jen ve školství, aby nám náhodou neujel vlak a stihli jsme se promptně přizpůsobit těm OBROVSKÝM změnám ve společnosti a technice... !, a kam to všechno vedlo...), tak Pithart docela překvapivě reagoval, že z pohledu staršího člověka ty řeči o prudkém globálním vývoji vyvolávají spíše hrůzu a odpor. Tím spíše, že se posléze ukáže, že to, čím nás strašili, se nekoná. Pak lidi tíhnou hlavně k jistotám a bezpečí ve "svém malém světě", protože cítí, že v tom globální jsou úplně ztraceni, nerozumí mu.

      Vymazat
    9. Pitharta ještě zvou se někam vykecavat?vždyť to byl senil už v 89.

      Vymazat
    10. Pražáci? Půl Prahy jsou náplavy, ve stylu poturčenec horší turka..
      A manifestace? Vždyť i Vendlová píše, jak na ty manifestace u koně a jinde svážejí autobusy manifestanty ze Středních Čech.
      A zahlcenost města auty je umělá, všude retardéry, každých 100 m světelná křižovatka, namísto zelené vlny jedete i v době minimálního provozu červenou vlnu, všude ostrůvky, zúžená vozovka, namísto dvou pruhů jeden a buspruh; nikde není stanoveno, že třebas od 10 večer mohou řidiči používat buspruh beztrestně...
      Pamatuji si, že jsme jednu dobu vozili známé každý týden do Stodůlek, tak kolem 11 večer, a pak jsme se vraceli do centra. Řídila jsem já, muž obvykle požil a nadával mi, jak to jedu, že pořád stojím na červenou. Tak jsem ho to jednou nechala schválně jet, prostě když naskočila zelená, tak na další světla jste nedojeli včas, pokud jste nejeli stovkou, a to jaksi ve městě nejde, takže zase červená, a další..a tak jsme o půlnoci poskakovali ze Stodůlek do centra Prahy. Dřív nechávali v noci blikat oranžovou, ale to by nebyl ten správný opruz řidičů...

      Vymazat
    11. Nedávno jsem jel Vinohradskou někam dolů podle navigace (po 22. hodině) a uviděl jsem toho koně s václavem. Se mi zdálo, že jedu v protisměru, tak jsem se někde vedle muzea otáčel na magistrále. Hnus.

      Vymazat
  42. Acz si opět plivlo na Čunka. Změna redakční politiky směrem k realismu se koná pouze historie Mnichova.

    OdpovědětVymazat
  43. nemocniční pacient07 října, 2018 14:01

    Spánek (prý) léčí ...... proto v nemocnici:
    5:00 budíček
    5:30 další budíček - nese se čaj
    6:00 další budíček - nese se teploměr
    6:30 další budíček - nese se snídaně
    7:00 další budíček - šup z postele, ať primář vidí, že mám čisté prostěradlo. Že 16 hodin po operaci žlučníku bych klidně ležel na odpadcích a nijak by mně nevadili ani potkani hodující mojí podestýlku nikoho nezajímá.
    8:00 už skoro usínám, tak je potřeba, aby mě zkontroloval doktor, co nastoupil na ranní směnu. Operace žlučníku asi končí v 90 % případů smrtí, že nemůže počkat na vizitu.
    8:30 přemýšlím, jestli má cenu zkusit usnout nebo se radši podělám do postele, aby měl pan primář radost
    9:00 konečně vizita, pak se dospím
    10:00 budíček holoto, vytírá se podlaha. Přesně ta samá podlaha, co se vytírala včera večer. Možná kdyby se vytírala jen trochu pečlivěji, stačilo by to jednou denně.
    11:00 "Jéé, vy jste spal? Já se jdu jen zeptat, jestli vám něco nechybí ..." Odpovídám, že k dokonalosti mi chybí už jen klíč od dveří, ale z nějakého důvodu moji odpověď nikdo nebere vážně.
    12:00 Oběéééd. Super! Nic mě nedokáže vytáhnout z postele tak, jako ten stavební materiál, co dovezla firma honosně se označující za catering. Právě jsem přišel o důležitou část zažívacího traktu a k obědu jsem dostal kaši, kterou kdyby znali naši předchůdci, nepotřeboval by Karlův most rekonstrukci ještě dobrých tisíc let. A abych si pošmáknul, topila se v oleji. Sice obvykle nemám nic proti pintě kvalitního vypečeného sádla, ostatně proto taky můj žlučový zásobníček už raději spáchal sebevraždu, ale jak mám mít vůli doma dodržovat žlučníkovou dietu, když si už z nemocnice přivezu špatné návyky?
    13:00 "Jéé, vy jste nejedl?" Ačkoliv věřím v to, že evoluci, svini pomalý, bude trvat ještě tisíce let, než přizpůsobí zažívací orgány člověka nemocniční stravě, odpovídám laskavě, že jsem ochutnal a bylo to tak vynikající, že si na to nechci zvykat, protože doma by mi to chybělo a určitě bych si způsobil zánět slepáku, abych se mohl zase tak dobře najíst.
    14:00 První návštěva pro spolubydlícího
    14:30 Všichni společně volají babičce, která kvůli stáří nemohla přijet a evidentně už i hovno slyší.
    15:00 Svačina. A hele, puding! Zatím určitě nejlepší jídlo dne. Kdyby z něho šla vyndat lžička, určitě bych ho ochutnal. Ale voní hezky.
    15:30 Další návštěva pro spolubydlícího
    16:00 Návštěva pro mě
    17:00 Další opozdilci na návštěvě
    17:30 "Nese se večeře! Výborný kyselý chléb a máslíčko" Už je to jasný, chtěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě zabít. Přemýšlím, jestli jim připomenout, že ty tři díry v břiše neznamenají, že jsem si nechal udělat obřízku.
      18:00 Vytírá se podlaha. Je to velice krátká, za to ale hodně hlučná epizoda.
      18:30 Konečně dorazil objednaný čaj, který měl podle posledních informací z před hodiny dorazit "hned".
      19:30 Oči mi padají, půjde se spát.
      20:00 Měření teploty. Přemýšlím, že bych někomu nejraději narval do zádi celou meteostanici, ale asi bych nebyl první.
      20:30 Dědek vedle nabyl dojmu, že mám zájem rozebírat s ním scénář Ordinace v růžové zahradě. Jediné, co bych rád rozebral, je dědek. Tím, jak jsem se k němu otočil zády, jsem mu asi nechtěně potvrdil můj zájem, tak si s mojí zadní částí vesele povídá dál.
      21:30 Dědek jak mávnutím kouzelného proutku usíná se závěrečnýma titulkama. Jde se spát.
      22:00 Sestra si nás od dveří kontroluje, jestli spíme. Asi si nebyla úplně jistá, tak pro jistotu práskla dveřma. Dědek udělal jen "eeee chrrrrr", za to já bych teď ocenil tu výměnu prostěradla, kterou jsem ráno pohrdal.
      22:30 Dědek chrápe tak, že z vedlejší budovy odpadává izolace. Zkusil jsem po něm hodit bažanta, ale kapalina v něm na poslední chvíli nečekaně vychýlila jeho přesně vyměřenou trajektorii. Jsem bez munice jak Rus u Stalingradu. Kdybych nebyl po tom celodenním maratonu tak unavený, načůral bych mu do kapačky.
      23:30 Asi jsem si zvykl na dělostřelectvo, jehož batalion zakempil na druhé posteli, protože i přes vytrvalou ofenzívu pomalu usínám.
      0:00 Dědek rozsvítil, relé v nemocničních světlech nepochopitelně dělají takový kravál, že není možné to rozsvícení přeslechnout ani na rozjeté techno párty. Chce vylít bažanta, i když v něm má hovno. Teda "nic", aby snad nedošlo k mýlce. Zase takovej borec, aby nasral do bažanta, teda fakt není.
      1:30 Dědkův bažant má asi problémy s prostatou, protože dědek opět rozsvítil a chce vylít bažanta, kde skoro nic není. To už ho sestřičky sjedou, že mě nenechá spát a ať příště zavolá až ho naplní. Ještě že alespoň ony měly rozum a svůj šepot ztišily pod úroveň hluku startujícího Concordu.
      2:00 Dědek chrápe.
      3:00 Plomby už mám úplně vydřený, jak skřípu zubama.
      4:00 Usínám. Zdá se mi o řízku. Utíká přede mnou. Ale než zdolá val z bramborového salátu, je můj. Už se blíží k mé puse, kdežto v tom ...
      5:00 "Vstávejte vy lenoši, přece nám tu neprospíte celý den!" Kdo se sakra v 5 ráno prosil o veselou sestřičku?
      Ten spánek fakt bodl. Úplně cítím, jak se mé břicho přes noc krásně zahojilo. I kdybych si musel na pokoj objednat rikšu, dnes jedu domů. Zachráním tím život jednomu starci, co zrovna čte napínavé slevy v letáku Kauflandu. Ještě že mě nikdy nečeká pobyt na šestinedělí. To bych asi kojil kefír.
      Dobrou noc..

      Vymazat
    2. z oddělení šestinědělek07 října, 2018 14:28

      a to vám ještě netrhali peřinkou několikrát denně, aby zjistili miminku reflexy, jak to neustále dělají na odělení šestinědělí, proto je dnes tolik neurotiků, neb doktory ta škodolibost prostě baví, rodička zničená z porodu a dítě se bránit nemůže, vy byste přišel, k velké radosti výrobců umělé stravy o mléko a ditě bylo neurotik už do smrti.

      Vymazat
  44. Ladik.
    Denně lisuju 5 litrů (s trháním a úklidem umytého zařízení to je 20 minut); já vypiju 2,5-3 litry, zbytek čtvrtka. Měsíc nekupujeme vody z kaufu, investice se vyplatila.
    .
    Co máte za přístroj?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. drtič http://www.vares.cz/product/fruit-shark-16-drtic-ovoce-117/
      lis http://www.vares.cz/product/lis-na-ovoce-nerez-hydraulic-18l2t-doporucujeme-k-drtici-ovoce-shark-fruit-659/

      Vymazat
  45. Každý lisuje, tak nebudu mejdlo. Odšťavila jsem si tři obrmrkve a jedno jablko bez chuti. Výsledek luxusní chuť, 3 dcl.

    OdpovědětVymazat
  46. Po létech jsem zapomněl, jak obtížně se balí obrazy na transport. Hokna na celé odpoledne (Brňáci vědí, ostatní ať se zeptají). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aspoň se zabavíte. I když zkušení tvrdí, že je lepší vyhořet než se stěhovat.

      Vymazat
    2. Se říká u nás, že je lepší vyhořet, jak vymalovat, ale asi jak kde. Držím palce, vystěhovala jsem obývák a čekám na kontejner. Tak vím, o čem to je.
      Jinak jsem byla v práci a včera večer jsme měli setkání se spolužáky, žádné kulaté, jen tak pro radost. Bylo to fajn, my byli dobrá skvadra, říkal spolužák z vedlejší třídy, že oni to tak nemají. My se znali, navštěvovali, byť jsme byli z různých krajů čsr. Slováci u nás nebyli :))

      Vymazat
    3. Kontejner už mám za sebou, dokončuji půdu.
      Celé přízemí čeká.

      Vymazat
    4. Je to vlastně polosuterén ve svahu.

      Vymazat
    5. Není lepší vyhořet, lepší je malovat. Ověřeno. Dokonce je lepší i být vyplaven, než vyhořet - ověřeno při potopě v 97. To alespoň něco zbude a dá se repasovat, ale z požáru nezbude nic.

      Vymazat
    6. Nezbyde nic a to je právě to plus pak se nemusí nic balit převážet a stehovat vyhazovaz do kontejneru mučit se u toho zschraňovata repasovat

      Vymazat
    7. A co s tím přízemí? Když kontejner už pryč?

      Vymazat
    8. Byl už plný.
      Něco odvezu já, něco zeťákovi rodiče, něco popeláři...

      Vymazat
    9. škoda že nejsou bleší trhy, něco by se třeba udalo. I když u nás jsou i kontejnery od nějaké diakonie s nápisy, pro vás nepotřebné pro potřebné užitečné.Tam se mohou vhodit i kuchyňské potřeby a jiné, třeba elektronika a tak.

      Vymazat
  47. Rozhodne se později. Drahoš zatím neví, do jakého senátního klubu vstoupí
    Bóže, to snad ani není možné! Můj lišák říkal, že Pražáci jsou b.bí a žerou mejdlo. A ona to snad bude pravda ;o)

    OdpovědětVymazat
  48. Tužka napíše,...tak jsem si četla,..., do počtu mi dnes chyběl pan Ládík,...asi se nemůže připojit z mobilu a je plně vytížen konáním dobrých skutků na počkání,...doufám, že nic jiného v tom není,...a že není jen u svého počítače.

    V Praze chtějí Piráti post primátora,...to si troufají, kucíí a holkýý, ti nám rostou,...v té Praze budou ještě šavlové tance o posty,...na to bych vsadila dost.

    V době svých studií jsem byla Prahou nadšená,....prostě venkovský balík ve velkoměstě,....v posledních letech si nucený pobyt v jejím katastru zkracuji jak jen to jde. Ale kdo povede hlavní město mě zajímá.

    Udělal jsem moře práce,....uhrabala a připravila na zimu záhony, co už vydaly úrodu, otrhala jednu jabloň a připravila přepravky, zítra si je zájemci odvezou. Je sucho, doufala jsem, že třeba kápne, vypadalo to, že ano,....a nic.

    Ještě by mě zajímalo,...to se v té nemocnici opravdu tak brzo vstává,....díky bohu, nemám s nemocnicí skoro žádné zkušenosti,....jen občas mi tam něco potrhané kůže zašili a zasádrovali nějakou tu kost, /sportem k trvalé invaliditě /,...ale to jsem podepsala nějaké lejstro a šla raději brzy dom, jen co jsem se otřepala z nejhoršího.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  49. Tak Brno asi umřelo, neb žít brno je totálně v ři.i.

    OdpovědětVymazat
  50. xcxc

    Skuska.


    Re captcha uz druhy den iba - preskocit, preskocit, preskocit...

    OdpovědětVymazat
  51. Tužka napíše,...aby mi to příspěvek dalo do Nory, musím po kliknutí na publikovat okamžitě šipkou opustit místo a dát ji do volného prostoru,....jinak jdou obrázky furtaimrvére....a pak se mi po určité době příspěvek ztratí.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  52. Podařilo se mi přihlásit jen jednou, když jsem změnil heslo na gůglu. Pak už ne. Přitom přihlášený zůstávám, maily chodí, disvkus běhá. Můžu sem jen z kompu. Včera jsem dělal se skelnou vatou a ke kompu se mi nechtělo, dnes jedu na 9h do Přerova - tak jen vytisknu pár věcí a jedu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to tuhle taky blblo tak jsem zavřela záložku a udělala novou a pak už to bylo dobré

      Vymazat
  53. Králičí hody v senátu
    praha plná pirátů
    ano - líp by bylo
    kdyby něco zbylo;
    všechno pašlo k čertu
    zbytek agrofertu
    už jsme v kravské řiti
    z dálky slyším hřmíti
    kručí čepec nebo sléz
    kams to vole vlez.

    OdpovědětVymazat
  54. Obce plné babišů
    v praze tanec dervišů
    david rát je zastupič
    za pár let zas vezmi bič
    vypráskej ho z radnice
    takových jsou tisíce.

    OdpovědětVymazat
  55. U ná dostala přímá demkracie cca 8,5%, to je slušný zárodek pro budoucnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáme samopaly ani munici. SPD v Bruntále vysvětluje své neúspěchy

      Vymazat
  56. Tri dni som sa pokusal poslat vam toto celkom zaujimave citanie. Ale recaptcha chcela, aby som neovplyvnoval u vas volby, preto ma nepustila dat tento prispevok☺.

    Takze tu prevzaty:

    https://slobodnyvyber.sk/jan-baranek-stale-hlasnejsi-stekot-komunistickeho-nemrtveho-psa/

    a tu na povodnom mieste, na Baranekovom blogu

    https://glob.zoznam.sk/komentar-jana-baranka-stekot-nemrtveho-psa/

    OdpovědětVymazat
  57. No, a kedze to zatial funguje, tak este jeden clanok.

    https://slobodnyvyber.sk/do-europy-prudia-psychicky-chori-analfabeti-a-kriminalnici-z-afriky/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco na tom bude do Ameriky též proudili hlavně ti,co před něčím utíkali ,taky to tam podle toho vypadá, tuhle psali,že většina jich jede na drogách, věk dožití se velmi snižuje, což je znakem upadající civilizace.

      Vymazat
    2. Ale je tu jeden zasadny rozdiel. Tak, ako aj v pripade Ameriky (hlavne severnej), Australie a inych mnohych oblasti. Odchadzajuci belosi mali predsa len ake-take vedomosti a technicke i (v zmysle vtedajsej urovne) vedecke poznatky a zrucnosti, ze? Ved kolonizacia sa nerobila zivelne, utekom z Europy, ale cielavedomym dobijanim uzemia. A nasledne sa toto osidlovalo.

      Vymazat
    3. Jak může vyznavač věrouky Ježíše Krista, který má nastavit i druhou tvář..., být tak nesmiřitelný k trpícím bližním?! V případě, že s článkem, který sem strčil, souhlasí, a s ostatními tam tištěnými názory. Vůbec mi to s katolickou věroukou nejde dohromady.
      Vy jste pokrytec? Nebo něco jako podobojí?

      Vymazat
    4. byli gramotní, to je velký rozdíl, to je pravda.A v tak velké a málo obydlené zemi měli spoustu možností. To v přelidněné Evropě se spousty problémů a kde všechno už někomu patří, nemají.V Americe stačilo zatlouci do země kůl, přihlasit claim a bylo vše vaše.Tak se dalo mnoho zdrojů rychle vyplenit, ale hned zbohatnout. Třeba bizoni holub nebo sekvoje byly téměř nebo uplně vyhubeny během dvou generací.

      Vymazat
    5. komunismus je též náboženství, JAHA se bojí konkurence, proto to sem dal.

      Vymazat
    6. Ad: Marie

      Definitly, pre Vas som pokrytec, hajzel, nemoralny, ...a vsetko, co si prajete, aby ste spokojne existovali a aj pokojne usinali. Dufam, ze to pouzijete pri najblizsich reakciach na moje odkazy na zaujimave texty a ze s tym mojim priznanim, ze ste ma konecne odhalila, budete pokojne nielen usinat, ale i cez den zit. Ak by ste potrebovala na vacsiu kvalitu Vasho zivota nejake dalsie moje priznania, len kludne napiste, co som este vynechal. priznam sa, dobrovolne.

      Vymazat
    7. HeleĎte, Jaho, mně jste úplně ukradený a nezajímá mě, co si myslíte nebo píšete. Ale pokud si to někdy přečtu, tak mě zaráží, jak může člověk jako jste Vy o sobě tvrdit, že je čestný a žije zbožně.
      O Kuffovi možná někteří tvrdí, že je fašizoid (viz ty Vaše listy) - to nechám bez komentáře, jen že Vy se za jeho slova rád schováváte a máváte tu jimi. Proč? Já proti Kuffovi nic nemám. Ale mám proti Vám.

      Nesnášíte Čehůny a jak můžete, tak na nás plivete - našlo by se v zde v krtincích desítky, stovky důkazů. Nadávky, pomluvy, sprostoty - to je podle vás křesťanské chování vůči "přátelům", jak nás někdy sám nazýváte?!
      Jednáte vůči nám jako starozákonní, mstivý a trestající Bůh, a běda, když se někdo proti Vám ozve. Žádné "novozákonní" pochopení, odpuštění, slitování, ve Vašich názorech nevidím.

      Sám se chováte sprostě, hrubě, často urážlivě a k jiným názorům nesmiřitelně, ale chcete, abychom my na to odpovídali laskavostí, odpuštěním a přátelstvím? O Vašem chvástání se a vytahování se ani nemluvím.
      Podle mě jste především vychcaný, to říkám dávno. Ze všeho si vytáhnete právě jen to, co Vám momentálně vyhovuje. Politický názor nechám stranou, ten je jen Vaší věcí.
      Soudit Vás bude až ten nahoře, v nějž věříte (?), ne já. Ale svůj názor jsem napsat musela, nedalo mi to stále mlčet.

      Vymazat
  58. Tak jsem si koupila na tržišti hrušky konference,dřív jsem je měla též na zahradě, ale jak tu má každý ty tisy, tak oni jsou mezihostitelem nějaké plísně a ony chytly takové žluté skvrny na listech a plody hned hnily ještě na stromech a též neměly slunce,neb ten můj debilní soused ty jehličiny zasadil 30 cm hned od mého plotu.
    Asi si půjdu koupit ještě, mají je za 46 korun kilo,což je,např oproti bananum z velké dálky dost,ale vím, jak se to těžko pěstuje, tak zaplatím. Dle nového George platím za potraviny 48 procent příjmů, což je dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrušky mám moc ráda a jsou zdravé, mimo jiné i alkalizují. O hruškových křížalách tu myslím psala Alena.

      https://www.relaxuj.cz/lecive-ucinky-hrusek/906

      Protože naše stará, dobrá hrušeň padla před pár lety nazmar právě díky té houbě či plísni v okolí, musím je kupovat. Tentokrát mi ale přišly draho. Při vážení na váze v samoobsluze mi hromotlucký mladík ze strany tak dupl na nohu, že mám nárt bolavý ještě dnes a chodim po schodech přískokem. Ani se neomluvil, i když jsem zařvala bolestí. To mi ty hrušky přišly draho.

      Vymazat
    2. Já mám Lukasovu máslovku, dřív vydržela do vánoc, teď zraje dříve, inu globální oteplování. Zpracuji ji na nějaký skvělý salát s gorgonzolou, bude příjemný k ochutnávce. Ty nejzdravější zkusím uskladnit. 46 peněz je dost.
      Aby mi nějaký George kontroloval, za co utrácím, to asi raději utratím Georgeho a přejdu jinam

      Vymazat
    3. máslovky jsem si nakonec koupila dnes, neb ty konference už nebyly. Ale musí ještě uležet.

      Vymazat
    4. snad to nekontrolují kvůli sobě.Ale kvůli mému přehledu. A mají hodně bankomatů, všude múžete jet bez hotovosti, to pro mě rozhoduje.

      Vymazat
  59. Tak jsem zjistila, že klávesnice kafe nerada. V sobotu jsem si polední téměř celé vylila na desku stolu, že nateklo i do ní jsem zjistila teprve v neděli, když se už nedalo psát. Dnes psala o řádek písmenek víc, třeba ještě funkční bude - máme zatím tu úplně nejjednodušší novou.

    To: Gaia
    Jak ten George pozná, kolik platíte za potraviny? Zkoumá účtenky detailně? Příležitostně kouknu - neutrácí vlastně spořka za reklamu?

    OdpovědětVymazat
  60. Tak jsem byl v Přerově, ze strany od Moštěnic - tam to zřejmě zná p. BJ.
    Bude se stavět Pavilon G ke stávajícím pavilonům Domova pro seniory na Kabelíkově ulici.
    Téměř hlavní postavou na jednání byl ing. arch. Jan Horký - pokritizoval, co se dalo a potom sdělil, že musí spěchat na koaliční jednání. Zřejmě z něj bude zastupič.
    Líbí se mi jeho hřbitovní zeď ... http://www.janhorky.cz/ to budou mít v Přerově terno.

    OdpovědětVymazat
  61. Ládiku, rýsuje se nebezpečná konkurence!!!

    Králotvůrce Jiří
    08. 10. 2018 - EB

    Pro některé je předseda TOP 09 přespříliš opatrným oportunistou, který je ochoten ke kompromisu úplně s kýmkoli, pokud to poslouží jeho osobním politickým ambicím. Jiní v něm vidí diplomatického hledače konsensu, který se snaží napětí spíše snižovat než zvyšovat. Teď se nachází v situaci, kdy může ukázat své pravé já. Koalice TOP 09 a STAN nyní sehrává na pražském magistrátu roli králotvůrce. Dvě z pěti stran s největším volebním ziskem (Piráti a Praha sobě) nechtějí spolupracovat s dalšími dvěma stranami (ODS, ANO). Osud města tak leží v rukou Pospíšilova týmu. Pokud se Pospíšil spojí s Piráty a Prahou sobě, bude vždy ve stínu Jana Čižinského. Pokud to dá dohromady s ODS a ANO (možná ve formě menšinové „reformní“ vlády), bude si moci nárokovat křeslo primátora a začít se pomalu stavět do pozice jednoho z jasných favoritů na nástupce Miloše Zemana. Pokud to teď Pospíšil zahraje chytře, z králotvůrce by se mohl stát králem na Hradě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinu v přímé volbě zvolí jen 4% voličů.

      Vymazat
    2. Pánbůh s námi a zlé pryč! Já to tuším, že Jiřina jede po primátorském postu s primátorským bytem, Kampa s Werichovou vilou je mu málo, potřebuje osobního šoféra a vše, co k tomu postu patří.
      Jinak smutné zhodnocení voleb v Praze:

      Zelené mamby na pražském magistrátu
      Pražské volby dopadly jasně – Žít Brno se svými 4,09 % se stěhuje do Prahy.
      Vznikající koalici lze označit za zelené mamby: sluníčkáře, kteří převzali agendu Strany zelených, která propadla. Je to rudá koalice neomarxistických vítačů.
      http://jdem.cz/eg84k3

      Vymazat
  62. Končím s ořechama, soused mi jich přinesl pytel, asi revanš. Mám teď celkem 4 přepravky, to budeme žrát celou zimu.
    https://imgur.com/a/1g9n19X

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můžete se podělit se sýkorkami.

      Vymazat
    2. Těm kupuju slunečnice a lojové koule.

      Vymazat
    3. vlašáky mají také rády

      Vymazat
    4. Ládiku, to jsou pěkné ořechy.
      Jak letos nebyly jarní mrazíky, tak se ořechy urodily všude. Já je rozdávám (ty čerstvé, co se dají sloupnout - mňam!), suším na sluníčku pro uskladnění, mám jich už deset malých lísek a pořád padají další.
      Je na to pěkné počasí, horší je, když pořád leje, člověk je sbírá nasáklé vodou, suší je u kamen nebo na topení, s tím mám špatnou zkušenost.

      Vymazat
  63. Bulvární novinář a moderátor Pavel Novotný (37) se připravuje na novou roli. Po úspěchu v komunálních volbách se stane starostou v Řeporyjích.
    Zdroj: https://revue.idnes.cz/pavel-novotny-reporyje-starosta-komunalni-volby-ods-pd2-/lidicky.aspx?c=A181008_145828_lidicky_zar
    Fakt měl ten lišák pravdu. V Praze je možné fšecko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asfaltový holub08 října, 2018 19:39

      AH

      Novotný toho blbce hraje přesvědčivě. Ale profesionální hráč pokeru, který dokázal vyhrát byť i jen několik málo miliónů korun v mezinárodních turnajích, blbec asi nebude.
      https://revue.idnes.cz/pavel-novotny-vyhral-800-tisic-v-pokeru-dhd-/lid…

      Nicméně si myslím, že řeporyjané museli hodně hřešit, když je pánbu potrestal bulvárníkem Novotným na radnici.

      (Bože, jak já jsem...eh, nic.)

      Vymazat
    2. Dobrá kvalifikace, umět blafovat.

      Vymazat
    3. Ale jako člověk je odporný, něco jako v ženské podobě (umírněnější) stará Žilková nebo Áňa - dovedou každého přeřvat, ukřičet urážkami, hrubostí, zesměšněním druhých - s takovými je lépe se vůbec nestýkat anebo rychle pryč.

      Vymazat
  64. Petříček se účastnil i voleb a získal 320 hlasů - asi od širší rodiny a některých spolužáků. Silný ministr zahraničí; v banánové republice by měl být někdo slabší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden hlas je můj. Tušil jsem, že socani takhle dopadnou, a jsem od přírody měkkosrdcatý... :o). (No, ve skutečnosti jsem všech sedm dalších možností vyhodnotil jako ještě horší).

      Vymazat