25 února, 2019

KRTINEC č.380

206 komentářů:

  1. Paca pussy.
    Koukej mi přinést víno.
    Hrad zveřejnil projev Zemana pro moderátora Soukupa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Projev je veřejné vystoupení. Na soukromých narozeninách se tomu tak neříká, tam se blahopřeje a baví. Blbě to nazvali, možná byl kancléř ještě navalený.

      ..." Milý Mirku, koukej mi přinést víno, abych připil, já to budu trochu protahovat, na další čtyři roky našich debat. Těším se na ně a myslím si, že jak nám oběma, tak zejména našim divákům přinášejí stejné potěšení, jako nám."

      Vymazat
    2. Také dobrý a úplně dnešní projev, takový celý procítěný: https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/projev-prezidenta-republiky-pri-oslave-96.-narozenin-genmjr.-emila-bocka-14607
      Hradní stránky nespravuje mluvka Ovčáček? No, mají toho s panem presidentem moc, ať ten či onen.

      Vymazat
  2. Možná si anonym neuvědomuje, co o něm to věčně bujaré povykování o "pussy" vypovídá.
    Psycholog by se na něm vyřádil, já bych mohla zoufalci také povědět pár věcí, ale nechce se mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už ale píše "Paca", dělá pokroky. Ještě dodělá "k" a bude mít jméno i přijmení.
      Díky za jamku.

      Vymazat
    2. Podle okruhu zájmů a slovníku to bude prostší jedinec. :-)

      Vymazat
    3. Ale no tak, Gaio, v krtincic 379 nestačilo?

      Na Oscarech se mi líbila růžová paní Mirrenová, ba i odiamantovaná Lady Gaga a ten páníček v sukni, co možná míní dohnat rovnost i v módě. (Moc foteček jsem neviděla.)
      V pátek se chystáme do Prahy na ty naše malíře v Bretani, snad tam bude pršet méně než předpovídají. Dívala jsem se, co se natržilo za Šímu - toho a impresionisty si také ujít nenechám.
      Mějte se, jdu na Rapla a Most!.

      Vymazat
    4. Baba Jaga:
      Jen Gaiu nechejte, ať se ještě víc odkope a já se více zastydim za svou naivitu, že jsem tak primitivní osobě chtěl prospět. Poučení z krizového vývoje společnosti. 😊😢

      Vymazat
    5. Ale upřímně, že jsem se trefila.

      A už zase chtěl někdo moje dobro.Na to už jsem alergická.

      Vymazat
    6. Oba se odkopavate stále víc, duševní striptýz.

      Abych to shrnul: dal jsem jedné zdejší paní odkaz na fotky míst, kde teď bydlím, Ladik reagoval tipem názvů ulic, což jsem nechal bez odezvy, a potom uveřejněnil souřadnice vytáhnute z fotek. Prostě smíracka prasarna. Další trapné lži ostatních, kteří se přidali, nekomentuji, snad jen trapné kecy Gaii o tom, že se mnou žádná žena prý nechce jít na rande. 😊
      Úroveň suterénu. Škoda, kdysi to zde bylo omnoho lepší. Měli byste být ohleduplnejsi vůči Zdeňkub, zasirate jeho projekt. T

      Vymazat
    7. ZM:

      Nechtěl jsem do toho nijak vstupovat, tak se jen mírně ohradím proti slovu "projekt". Projekt je něco plánovaného a promyšleného, Nora je čistá improvizace jednoho večera, kdy jsme zjistili, že už nemáme kam jít.
      Myslel jsem, že je to dočasné, než se najde jiné útočiště, ale dočasnost trvá čtvrtý rok... :o).

      Nijak moc mě to nezatěžuje (pokud nemám být hlídač a cenzor), takže v improvizaci hodlám pokračovat, dokud si tu alespoň dva lidi budou chtít normálně povídat.

      Jinak - samozřejmě si každý určuje, kolik toho ze svého soukromí prozradí.
      Nechci dávat rady, už proto, že jsem toho na sebe vyžvanil taky dost.
      Dost na to, aby mě i průměrně inteligentní podplukovnice BIS ve výslužbě dohledala a - až přijde čas - odeslala do Převýchovného tábora pravdy a lásky.

      Třeba se tam všichni potkáme.
      Jen ještě nevím, na jakých souřadnicích...

      Vymazat
    8. Díky Zdeňku za možnost si svobodně podebatit.
      Kauzu jsem sledovala spíš zpovzdálečí, nakonec se mě netýkala osobně.
      Jen podotýkám, že na netu by měl být člověk opatrný, i když vím, že i já ledacos vyzradila. Ale návodné fotky míst, kde bydlím anebo kde mám chatu, nedávám. A nepíšu třebas, že jsem z toho a toho města a že prodávám byt či dům. :-)
      Ono se ukazuje, že znalosti a vysoké IQ nevypovídají nic o sociální inteligenci.
      A když už člověk pochybí, nebo mu něco ujede, tak je dobré neslovíčkařit a přiznat chybu. Nebo si dát ruce za záda a chvíli raději nic nepsat.
      Tak krtci, dobrou noc.

      Vymazat
    9. Aleno, zase lžete, prý z povzdáli. 😊

      Vymazat
    10. Zdenekb:
      Bohužel nemáte pravdu, uveřejněni souřadnic sem jsem neurčil já, ale zdejší smirak.

      Vymazat
  3. Nahlídl jsem do Echa24 a diskutovat tam jde opět zadarmo, žádný blok. Asi jim zmizeli čtenáři.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A.cz už skoro nedokážu číst, pořád se tam opakují autoři a jejich názory, pro mě jen málokdy stravitelné. Ale v poledne jsem koukla na Tománka a má tam odkaz na video, je vtipné. Toto se dělá i na seminářích o osobnostním rozvoji atd., něco na způsob tiché pošty, ale posunky.

      Vymazat
    2. Nevím, jak ostatní čtenáři, ale já z Echa zmizel.
      Články přinejlepším průměrné, diskuse (i články) silně tendenčně zaměřené proti Rusku, Zemanovi, Babišovi.

      Ráj všech pacáků.

      Vymazat
  4. Minulý týden jsem koupila vnoučkovi pár knížek, které mu začínám číst. Patřily mezi mé oblíbené, ale někam se mi při stěhování zatoulaly.
    Eduard Petiška: Jak se Martínek ztratil. ilustroval Zdeněk Miler.1956.
    https://i.postimg.cc/bwvK2YHQ/martinak.png
    Ondřej Sekora: Na dvoře si děti hrály. 1955
    https://i.postimg.cc/fTFxxZ6G/dvur.jpg

    V tom Sekorovi jsou sice nějací soudruhové, ale místo toho budu číst "pan" :-), jinak je to prima čtení. A Martínek, to je přímo pro chlapečka, co začne chodit do školky.
    Některé věci si ze Sekory pamatuji dodnes, tak například děti si sedly na klepadlo a hrály si, že letí v letadle.
    https://i.postimg.cc/ZRpwBn7K/klepadlo.jpg
    Měly pytlík bonbónů, ty se rozdávaly jako jídlo, vymýšlely si, nad jakou zemí letí - vnuk už si loni v létě uměl hrát na "jako", tak ho to snad chytí. Říkadla a básničky už pomalu pro něj nejsou, s tím vyrukuji na jeho brášku, brzy.
    Včera u mě vnuk skoro po půl roce zase spal -tedy loni se mnou spal na chatě, teď v bytě. Tak jsem se trochu bála, co bude - no, v posteli začal napřed plakat, že chce mámu, ale já jsem mu vše v klidu vysvětlila, povídala jsem mu pohádku, zazpívala ukolébavku... byla ve mně malá dušička, co budu dělat, jestli se rozeřve a dostane se do "vývrtky", což on dovede. Ale uhrála jsem to dobře, nenechala jsem to rozběhnout, utěšila jsem ho. Spal až do rána, ráno si po mámě ani nevzdechl, zato rodiče mě pořád smskovali -jak spal, zda se nebudil atd. :-)
    Zítra jdu s matkou k zubaři, to bude horší oříšek - vypravit ji, dotáhnout ji ven, taxikem tam, vypajdat s ní do ordinace - a dtto zpět. Bude to pořádný horor.
    A v jednom Domově už mi ji odmítli...tak čekám, co napíší z dalšího.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes ale městské děti nevědí, co je dvůr a klepadlo a ven je rodiče též nepustí, kvůli bezpečnosti, mají život organizovaný jen s nimi
      Ale zase sankuji v Alpách a koupou se v moři

      Vymazat
    2. Podezírám tátu, jinak ohromného herce, četl přímo hypnoticky, že mu ty dětské knížky nevoněly, protože já se z jeho čtení pamatuju jen na pohádky a pohádkové příběhy, ty měl rád. Až v 1. třídě, Honzíkova cesta, O letadélku Káněti, Odvážná školačka atd., a pak už jsem si četla sama.

      Vymazat
    3. Je fajn, že u Vás může vnouček spát, to musí být pro rodiče občas úleva. A pročpak by se bál, vždyť Vás dobře zná, jistě by si brzy zvykl.

      Vymazat
  5. Tužka napíše,....inspirovala jsem se a vzpomenula jsem si, jak,... když jsem chodila do venkovské jednotřídky, tak tam začala chodit dívenka, která se ve škole velice bála. Nejprve s ní několik dní mamka seděla v lavici,...a pak celý rok na židli venku u dveří do třídy. Třeba několikrát za hodinu se šla podívat a přesvědčit, zda tam mámu má. Jednou si její mamka někam odběhla, holka otevřela dveře, máma nikde,....ten strašný řev a ten vyděšený výraz mi zůstal v paměti.

    A dodatek,....holka ještě před osmnácti otěhotněla a porodila. Jezdila do stejného města do školy, jako já,... pak chodila na ekonomku. Bylo to ééro. Její matka jí dítě hlídala, aby dostudovala a udělala maturitu.
    Každý den ráno s ní jezdila s kočárem vlakem do města, v deset hodin o přestávce přivezla dítě na kojení, pak zas courala s kočárem po městě, studentka-maminka měla zkrácené vyučování, poledním vlakem jezdily domů. Jak to bylo s otcovstvím dítěte, nevím,....žádného muže jsem nikdy vedle nich neviděla,....měla jsem fůru vlastních starostí s loopingy ve svém životě, bylo nutné urgentně je řešit, néé se starat,.... kdo s kým a proč a jak a kde.

    Jo, každej jsme ňákej,...je teplo,....Když je v únoru bláto na dvoře, bude za rok bída v komoře, ... říká jedna únorová pranostika. I na horách sněhu ubylo.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle opičí láska nedělá nikdy dobrotu.

      Vymazat
  6. Gaio, neodpověděla jste mi na otázku, kdy jste naposledy byla na rande. Ukojena byste možná nepsala primitivní ty. 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád níž a níž...:-)

      Vymazat
    2. Ano, jinak by Gaia nerozuměla. Dík za Vaš vstup "z povzdáli", další důkaz Vašeho lhaní.
      Nora poskytuje excelentní materiál pro studium psychosociopatologie.

      Vymazat
    3. BTW. s tím tématem přišla ona, z povzdáli to asi se snadno přehlédne. 😁

      Vymazat
  7. Tužka napíše pro Gaiu,.....inkvizice už u nás byla zrušena, pranýře taky,...svého času jste psávala takovou dobrou radu o používání vlažné vody,....myslíte, že by ta rada pomohla,?...já si myslím, že ne.

    Přeji Vám příjemnou zábavu do dalšího dne, i když, konstelace hvězd zrovna zábavě nepřeje,...naopak,....nastává čas rychlých akcí a šavlových tanců a tanečků všeho druhu..

    Když se někdo nudí, a neví do čeho répnout,... měl by si koupit medvídka mývala, ten udělá z bytu pravidelně kůlničku na dříví,...no,...a pak je o zábavu postaráno.
    Mývala pro každého répala.....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  8. A další figurka zdejšího panoptika. 😊
    Dočkal jsem se, i když to trvalo déle.

    OdpovědětVymazat
  9. Nedalo mi to a zalistoval jsem zpátky.... “ foceno z míst, kde teď bydlím”.... no nevím, to je celkem přesný popis bydliště. Souřadnice to ani nepotřebuje, ty jsem dal jen pro pořádek, určit si je může opravdu každý; pražák nemusí, ten ví okamžitě. Vesničan určil Střelničnou jen pohledem na mapu, bez přímky. Říká se, že pořádek dělá přátele.
    Napsal jste “z míst”, ne z místa. Tedy obecný, široký okruh. V tomto prostoru jsem určil souřadnice prostoru, tu terasu. Že to je přímo bydliště, to píšete Vy. Já ne. Vy. Je mi jedno, kde bydlíte, tak se vzpamatujte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, když pan K. napsal "foceno z míst, kde bydlím", tak jsem si hned po jejich shlédnutí řekla, že kdybych chtěla, tak i bez souřadnic budu vědět, kde bydlí, třebas ne přesně dům nebo tak, ale místo jistě. Protože některé fotky jsou z balkonu bytu.
      Jenže proč bych to dělala a věnovala tomu úsilí? Mně je to fuk.
      Pán to nechápe, bude pořád dokola bojovat za svou "pravdu".
      Vadí mi jen ta hrubost, se kterou všechny kolem uráží.

      Vymazat
    2. Z povzdáli jste nepochopila, ze se bráním hr
      ubosti a lhavosti Vaší.

      Vymazat
    3. Bráníte se sám před sebou.

      Vymazat
    4. To: Ládik!!!
      Rozkládá se to v té Vaší "putně" řádně dlouho, když už i listujete zpět. Hodně spokojen sám se sebou?

      Vymazat
    5. Nakrknul mě s tím šmírákem, nikoho jsem nikdy nešmíroval, není to můj styl, téměř každý je mi putna. Ale zaútočil na mě, podle mě bezdůvodně, což mi není jedno.

      Vymazat
    6. Takže spokojen. Ale utnout to šlo dle mého okamžitě s tou první putnou. Styl sem, styl tam.

      Vymazat
    7. Ne, spokojen nejsem. Zůstal jsem nasraný, to se nezapomíná.

      Vymazat
    8. Dobře tak. Vytáhnout z fotky souřadnice a uveřejněnit je jinde na chatu šmírováni bezesporu je.

      Vymazat
    9. Kde jinde. Dal jste je sem.

      Vymazat
  10. Vy si nedáte pokoj, přitom jste si nevšiml, že fotky nejsou z jednoho místa. Vaši popletenost jsem dosud ani nekomentoval. 😊
    Evidentne nejste v psychické pohodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezkoumal jsem to tak podrobně, jenom jsem přiblížil tu s chrámem a podíval se vlevo dolů na ulici. Chrám se přímo nabízel.
      Když fotky nejsou z jednoho místa, tak o co Vám jde? Proč Vás ty souřadnice tak popudily?

      Vymazat
    2. Ani jsem ji nepřiblížil... podíval jsem se znovu, přiblížil jste ji Vy, proto mi asi utqěla v mysli a vybídla k přímce. Jinak jste mohl počkat na počasí bez smogu, slušné fotky jsou tam 3-4. I stativ by našel opodstatnění.

      Vymazat
    3. Tady má někdo problém ale já to nejsem.
      A s mým EQ už jsem dokonce přišla i na to,proč, ale psát to sem nebudu,zatřepe to se všemi. Tohle předposlední stěhování

      Vymazat
    4. Mi teď přišel mailem nějaký Papež. Ten se bude stěhovat zvesela ještě párkrát. Zatím bude bydlet ve Zruči, do Vatikánu má daleko.

      Vymazat
    5. Z pecovatelskeho domu se každý stěhuje už je n do rakve nebo urny.

      Vymazat
    6. Mně už dva domovy napsaly zamítnutí žádosti - že je to pro ně moc náročná péče...
      Ale do těch jiných, kde jsou lidé s Alzheimerem, se mi matku dávat nechce, má jen stařeckou demenci, nemá krátkodobou paměť, ale ví, kdo je, kde je, jaký je den, měsíc, orientuje se v bytě, zná svou adresu, zná i pravnoučata jménem a ví, kolik jim je let.
      Kamarátky maminka měla A., to byl několikaletý boj, mamince bylo sedmdesát, byla čilá jak veverka, cestovala po městě (a ztrácela se, protože nevěděla, kde bydlí), přitom odmítala jen myšlenku na to, že by nebyla samostatná a normální. Odmítala i dceřinu pomoc s financemi, vše si řídila sama (to ještě nebylo on-line bankovnictví a pošťačky nosily lidem důchody domů).
      A jednou dcera zjistila, že maminka má exekuci na byt! Tak k ní, co se děje, matka se dušovala, že to není možné, že nájem pravidelně platí. A tedy jak? Ohromené dceři ukázala šuplík, kam strkala složenky a peníze z důchodu, prostě měla dojem, že když to dá dohromady, tak že se to v tom šuplíku zaplatí. Měla tam spoustu tisíc, dcera to nakonec za ní vyřešila, konečně v sobě našla sílu a matku nechala znesvéprávnit a nakonec ji umístila v domově pro lidi s A. Tam paní žila dvanáct let! Zemřela loni.
      Jo, je moc těžké smířit se s tím, že váš rodič, kterého jste respektovali jako autoritu, je najednou děcko a vy mu musíte velet a rozhodovat za něj.

      Vymazat
    7. Jen aby nenechala někdy puštěný plyn,vodu nebo dveře dokořán,mohlo by to být nebezpečné pro ni i sousedy.

      Vymazat
    8. Plyn je vypnutý, na uzávěr matka nedosáhne a jinak musíme doufat.

      Vymazat
    9. Chudáci sousedi

      Vymazat
    10. Gaio, vy jste nikdy v životě nenechala někde téci vodu nebo nezapomněla zamknout či neztratila klíče?
      Tak nepřehánějte.
      Plyn je nebezpečný, ten mám ošéfovaný, vypnutý na dvou místech. A jinak by nebyla první, ani poslední, kdo vytopil sousedy nebo se nezamkl v bytě. A v podstatě to nehrozí, musím to vědět lépe než vy. Je to moje zodpovědnost.

      Vymazat
  11. Jedu za dcerou, budu až večer. Pěkný den přeju.

    OdpovědětVymazat
  12. A naposled jsem byla na rande, když už to někoho tak zajímá, někdy koncem ledna 1977,pak už jsem měla pravoplatneho manžela a s tím se,jak známo na rande nechodí, ale žije

    OdpovědětVymazat
  13. Přišla mi Červená kniha. Modrou knihu mám už dávno. Ještě nějakou bílou a černou... Bílou vezu barvu, zářivou. Namočím štětku, začínám stropem.

    OdpovědětVymazat
  14. Pani Liska:

    Vy tak stavnato a kvetnato pisete o svojich akciach, vareniach, pripravach jedal..., ze ja, ktory som si doteraz myslel, ze som v tejto oblasti doma, mucivo tuzim sadnut si do nejakeho takeho zariadenia, kde nieco take pripravujete a OCHUTNAT to.

    Nie je to ziadne lakanie ziskat Vase suradnice☺.

    Aby ste si boli ista, i nas pan Kopicek a ini, ktori maju problem a myslia si, ze kadejakými kluckami sa neda zistit kde byvaju a odkial pisu, ze NEMAM zaujem o nicije suradnice, tak Vam napisem (i inym, ktori od toho varuju, aby to sme nepisali, lebo, lebo, lebo), ze byvam v Prešove.

    Na google mape tuto:

    https://lnk.sk/fwHP

    Dufam, ze si to vsimnete a pochopite, aki ste vsetci hlupi. Vratane p. Kopicka, ktory to vsetko zacal.

    Na co je mi, ako Jachymovi, pouzivat nejake ine alias (holub, asvaltovy☺☺☺ a ine kraviny) ako Kopickovi detto, ako gaii, Marii, ....detto??? A aj p. Ladikovi, samozrejme a inym...


    Ak by som mal zaujem, najdem vas, kedykolvek a kdekolvek.

    Ja nemam problem ani s menom, ani s adresou, ani s byvanim...

    A Vy mate PRECO???


    P. S. Naozaj by som sa fajn najedol, ked pojdem k dcere a vnucatam a zatovi (ktorych podla Kopicka nenavidim, lebo okrem dcery maju ceske obcianstvo a ja Cechov preds nenavidim, ze) a zastavil by som sa v Znojme, p. Liska.

    To nie je navrh na rande☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejně jako je v Česku spousta Lhot, bude nejspíš v Jahistánu větší množství malých pralesních Prešovů.

      Na rozdíl od českých Lhot nebyly všechny jahistánské prešovy odvážnými čskými objeviteli, cestovateli a zvěrozvěsty objeveny, některé z nich byly prý přehlédnuty v podrostu a těsně minuty jen o několik desítek metrů.

      Američtí kartografovéne trpělivě očekávají, až budou jahistánské pralesy spaseny zmutovaným kůrovcem a několik posledních prešovanů bude moci být objeveno ze satelitů, zachráněno ze svých zemljanek a převychováno v táborech Evropských hodnot.
      Jakub Janda prý už shání evropské fondy na nákup korálků, zrcátek a v Polsku vyráběného plzeňského Prazdroje.

      Vymazat
    2. Harcariku, nelžete, začal to Ladik.

      Vymazat
    3. Matyášu, jestli mi nepřestanete opotřebovávat monitor a kolečko myši, přijedu vám načurat do pískoviště a rozšlapu vám bábovičky!

      Vymazat
    4. Každému vždy odpovím, jako první neoslovim.

      Vymazat
  15. Vidím, že svět je v pohybu, pan Kopíček se přestěhoval do Prahy, papež navštívil Saúdskou Arábii, Trump čeká v Hanoji na Kima a mě chce navštívit pan Jaha z Presova... Inu, někdy je dobré neponechávat ekologickou stopu. Pro dobro našich potomků.
    Až budu někdy dělat sezení pro krtky, budu je zvát všecky. Bylo by mi líto někoho vynechat. Třeba na to dojde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško, já se přimlouvám za ležení. Poslední dobou jsem děsně líná. Víte, jako ti Římani, jak hodovali v poloze pololežmo.... Jistě v noře najdu spřízněné duše.

      Vymazat
  16. Můj blbý tablet přepsal slovo. Mělo být nezanechávat.

    OdpovědětVymazat
  17. Liško,
    možná Jahovou zásluhou vstoupíte do dějin!
    Před lety jsem se snažil pomáhat Jahovi v jeho celoplanetární osvětové historické práci a dokázat, že Slováci naučili Egypťany stavět pyramidy.
    Byl lsem čučkař, podle posledních vědeckých a teologických výzkumů lidskou civilizaci založili buď banderovci, nebo Moldavané - (podle toho, kdo ve válce vyhraje).

    Poraďte u kvalitního vína Jahovi,aby se snažil prokázat, že právě ten ten opičák, z něhož se posléze vyvynul člověk, byl Slovák.To se bude těžko vyvracet!
    ******

    "Za tragikomický prejav prorumunského nacionalistického blúznenia v moldavských akademických kruhoch možno považovať názory historika, prvého prorektora Akadémie verejnej správy Moldavska A. Grozu. V knihe Rumunský jazyk – základ zrodu civilizácie (Limba rumână – fundament al nașterii civilizației umane), ktorú vydal v Kišiňove v roku 2018, vraj po 28 rokoch výskumu dospel k záveru, že rumunsky hovorili ľudia v Európe, severnej Afrike i Ázii. Zásadný spor s ním môže viesť azda iba laureát ceny Stepana Banderu, kňaz Ukrajinskej gréckokatolíckej cirkvi I. Car z Ľvova, ktorý tam tiež v roku 2018 vydal knihu Ukrajina – pravlasť ľudstva (Україна – прабатьківщина людства). Uvádza v nej, že Ukrajinci sú najstarším národom na svete (dali mu okolo 200 tisíc piesní), ktorý sa pred šesťtisíc rokmi usídlil na území Európy, Ázie a Afriky a v 2. stor. pred n. l. došiel do Jeruzalema, čo sa vraj spomína aj v Biblii. Nič by sa nestalo, lebo o podivné diela nie je núdza v žiadnom nacionalizme, problém však začína, ak sa podobné nezmysly berú príliš dôležito a šíria sa aj mediálno-politicky a stávajú sa súčasťou informačnej vojny, ktorá ľuďom vymýva mozgy."

    OdpovědětVymazat
  18. Tak nevím, na jaké vlákno hovoru mám navázat - asi radši na žádné. :-)

    Koukám na G zprávy, J. Pomeje to vzdal. Přece jen mladý věk, i když člověk i herec to byl všelijaký. Je to smutná nemoc.
    A mladý Wilík bude králem. Kate asi jásá, Camilla pláče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý nám zbývá maximálně 20az30 let,kdy na naší planetě ještě půjde žít,v roce 2050 se zhrouti ekosystémy i kapitalismus. A nastalá krize globální ekonomická i enviromentální tak to tu ještě nebylo,nakukali vědci z Pensylvánské university naší fakultě sociálních věcí a oni tlučou do studentů. Má ten život ještě nějaký smysl?

      Vymazat
    2. Do 10 let musíme vybít chovy,stát se vegetariány,přestat něco nakupovat,jezdit a v zimě netopit.

      Vymazat
  19. Tužka napíše,....Gaio, promiňte, že nebudu psát k tak závažné otázce, jakou jste nastolila, rovněž si myslím, že je pro planetu Zemi už pár minut po dvanácté,....ale,....

    Ale,...řekla jsem si, že trochu zapátrám v paměti, .... od kdy jste začala psát na Aktualně ?, ....já od jeho začátků. Nejprv jsem si pod blogy jen pár týdnu četla, pak semotamo jednou za týden, nebo i v delším intervalu, něco málo podotkla. Zkušeností s různými nicky mám neuvrekom... výborné, dobré, i ty horší a i špatné. To je stejné jako ve skutečném životě,....lidé jsou různé,...říkal jeden z bývalých náčelníků horské služby v Krkonoších, s oblibou ještě dodával,...pozor, někteří jsou svině./ Chudák pašíček, takhle ho urážet a přirovnat ho k homo./

    Mám paměť slona, dost si pamatuji, .....pamatuji si pár střetů, s nicky, to když jsem měla čas a chuť na utkání.
    Některé střety jsou nenávratně pryč, protože Akt. ty blogy zrušilo, ale některé jsou a mohou posloužit jako důkaz, že,...

    Že věta,...Každému vždy odpovím, jako první neoslovím....je zde účelovou nepravdou pro balamucení návštěvníků Nory.

    Nějak jsem si oblíbila Váš nick,...i to má svůj účel,....časem to odhalím,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, Tužko, "každému vždy odpovím, jako první neoslovím" - pořád na číhané, pořád ve zbroji, když to někoho baví...? :-)

      Každý, kdo do Nory píše, má za sebou, a možná i před sebou, kus obtížného života. Tady si můžeme popovídat, něco nového, zajímavého, třebas i nečekaného se dozvědět (a nebo taky ne :-)). Někdy se tu lidé chytnou, pak to zase odezní.
      Tak snad Nora přečká i jednoho Soptíka.

      Vymazat
    2. ... jen pokud Ládik !!! se svým programem neodhalí souřadnice Nory. To by byl náš konec!

      Vymazat
    3. Já začala diskutovat a to vím přesně,když se měl narodit Tatu v ZOO a vymýšlelo se pro něj jméno,byl na to blog a to jsem zatoužila k tomu dát své rozumy,tak to vím přesně a musel to být květen 2007, to už je hodně pár let,jak by řekl Kostka v nějaké reklamě na omlazovací kapsle.
      To byly zlaté časy diskusi a třeba u Natalky jsme vyměňovali názory 4 dny a bylo toho na 9 stránek. Dnes diskutují tak 4 nicky a půl dne a je konec a z toho ještě 3 blbci,které číst je ztráta času.

      Vymazat
    4. A koukám,že ten Tatu zemřel tragicky,jaký smutný konec,

      Vymazat
    5. ....diskutují 4 nicky a půl dne a je konec a z toho ještě 3 blbci,...

      Vymazat
    6. To je neuroza zdejších figurek, nemohou zde projít aniž by se otřely o nepřítele. Frustrace je previt. 😊

      Vymazat
    7. Tužko, lžete, není zde jediné vlákno zahájené mnou.

      Vymazat
    8. Aleno, odpovídat na Vaše štěky mě nebaví, ale nechat je bez reakce nechci. Kdo rozumný by potom sem psal?

      Vymazat
    9. No ale řekněte upřímně, jsou ty diskuse na Acz pořád zábavné nebo upadly?

      Vymazat
    10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  20. Tak jsem zvládla dnešní den, a to je co říci.
    Ráno jsem volala matce, ať se nasnídá a obleče, že jedu.
    Po třičtvrtě hodině u ní odemknu dveře a - matka sedí v pyžamu u stolu a říká: "Jé, kde se tu bereš" - no, tušila jsem to, přijela jsem k ní raději o hodinu dřív a bylo to tak akorát.
    Na chodbě domu zrovna paní vytřela, takže mi matka u výtahu skoro upadla, udržela jsem ji jen silou - vůle :-) (váží asi o 20 kg víc než já).
    Taxík nás dovezl k poliklinice, tam ale opravovali přístup do budovy, tak jsme se šouraly deset minut pěti metry staveniště.
    Zubař solidní, po hodině ošetření následovala anabáze domů...
    Pak jsem jela přes celé město hlídat vnuka, dále na cvičení a od 19 jsem vedla schůzi zase na dalším konci města, odtud promrzlá ledovou tramvají se dvěma přestupy domů. Ale dokázala jsem to, ráno jsem si myslela, že to nedám.
    Teď si "lížu rány" v posteli, zítra jedu hlídat druhého vnuka, od dcery, to je takový můj tajný miláček, asi můj nejoblíbenější - ale to si jen tak myslím, rozdíly nedělám.

    Ještě dám pár fotek z královské cesty z centra Prahy, kudy jsem byla včera nucena proběhnout (pravý, roduvěrný Pražák tam jinak ani nepáchne). Obchody vedou arabské gangy, zboží mají asi z Asie, od roku 90 prodávají cizincům matrjošky jako typický český tradiční výrobek - magistrát proti tomu nikdy nezakročil. Tak si Japonci, Indové, Číňané a Arabáci mohou koupit matrojšku podle svého vkusu, s Ježíšem, se Santou nebo s krtečkem.
    https://i.postimg.cc/nc4yHfzt/suvenir1.jpg
    https://i.postimg.cc/XJ2M6f7B/suvenir2.jpg
    https://i.postimg.cc/MTHPRhqX/suvenir3.jpg

    Zlatý Suvenýr z totáče, třebas ten od Waldy! :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=bvlT4dX2a8w

    OdpovědětVymazat
  21. Třicet let po totáči a zase chudáky kvůli podpisu vyhazují z práce! A nebo ne?
    http://jdem.cz/euxk43
    Prý kvůli podpisu petice na podporu přejmenovaní Letiště Praha Ruzyně na Letiště Baklabahabla vyhazují lidi ze zaměstnání, tvrdí režisér Fero Fenič, který akci inicioval.
    Na to v diskusi: "Dycky Ruzyně!" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nic nového pod sluncem27 února, 2019 09:51

      21. ÚNORA 2019 12:53, AKTUALIZOVÁNO 13:56 LIDOVKY.CZ > ZPRÁVY > DOMOV
      Hlasovali jste pro syrské sirotky? Máme vaše IP adresy, reagovalo SPD
      Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/vetsina-lidi-hlasuje-v-ankete-spd-pro-prijmuti-syrskych-sirotku-mame-vase-ip-adresy-reaguje-hnuti.A190221_122242_ln_domov_ele?recommendationId=00000000-0000-5000-8000-000000000000

      Vymazat
  22. Je tady docela dobře
    http://jdem.cz/eux2e8
    Fejeton pana Holáska stojí za přečtení! -)

    OdpovědětVymazat
  23. Dnes pod Pikorou poprvé něco chytrého a rozumného od Cynyca

    OdpovědětVymazat
  24. Včerejší malování stropu a ukázka rekonstruované koupelny a kuchyně v bytě RPG:
    https://imgur.com/a/nY5vl9n
    49.7798622N, 18.4268861E

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta koupelna je fakt děsná a kuchyň též,

      Vymazat
    2. To je u vás? Podle té macaté ruky, myslím, že je Vaše.
      Protože jinak nechápu, proč byste sem dával krom obrázku i souřadnice cizí koupelny.
      Pořád mám pocit, že si Ládiku něco potřebujete dokazovat. Pokud byste si to přiznal, tak to beru, tu potřebu má občas každý.

      Vymazat
  25. Já jdu převleknout postele, vyvětrám a uklidim, mám úkol dne. Od zítra musím zase chystat na akci. Únor bílý se nekoná, zato včelky makaji, mají nožičky plné pylu, sledovaly jsme je se sousedkou.

    OdpovědětVymazat
  26. Pakoši zadělali na růst hřibů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Indi letěli první a ještě vyhrožovali,že svedou k sobě 3 řeky

      Vymazat
    2. Kde se asi inspirovali27 února, 2019 08:54

      Kanál Dunaj-Odra-Labe.

      Vymazat
    3. Počátkem problémů je koloniální minulost,ne inspirace nějakým kanálem, trumbero

      Vymazat
  27. Myslím, že nadešel čas poděkovat zdenkovib za možnost využívat tento prostor k příjemnému pokecání s virtuálními přáteli. Tímto je všechny pozdravuji a snad někdy příště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem čekala, kdy to přijde, přitom z astrologickeho hlediska je dnešní datum docela pozitivní. A ona se zhroutí opora zdejší nory.Asi číslo 380,tam je ta pro mě nebezpečná trojka

      Vymazat
    2. Mali by ste to urobit ako ja. Napr. na takeho viacnickoveho Jachyma s jeho neustalymi pod...niami nereagujem a skor sa bavim na jeho alzheimerovi, ze pise uz par rokov jedno a to iste dookola (vid vyssie o opiciach a pod.) a mysli si, ze na jeho urazkach sa poniektori aj zasmeju. No myslim, ze ani ti najzarytejsi odporcovia, ktori maju Jahu v zuboch, sa uz z toho nesmeju. Vedia a citia, kedy je to uz vrcholne trapne a nakoniec i smutne, sledovat ako choroba postupuje...

      Kedysi davno som napisal, ze mozu (viacere nicky) pouzivat hocijake podpasovky, ja len tak nezmiznem☺.

      Tak by ste mal posledne dni hodit za hlavu a fungovat podla svojej vole a citenia. Viem, ze jeden zensky nick bol tou kvapkou, ale vsimnite si, s akou eleganciou odpalkuje podobne vypady iny nick, BJ.

      Vymazat
    3. To: Ládik!!!
      Tak s některými se třeba budete potkávat jinde. A tady třeba až alespoň dolistujete tu Červenou knihu (je tam hodně obrázků, když je jedna stránka za 9 korunek?)
      Katapult - Někdy příště
      https://www.youtube.com/watch?v=1Zw3KF_Pf0o
      Jinak netřeba odpálkovávat, stačí "moudře" nereagovat.

      Vymazat
    4. Membrana napsal:
      Logicky zaver Ladika.
      Prostor nory se byl posunul imho smerem ke klubovne. Nekteri nahodnejsi si ale vydupavaji podchod.

      Salut.

      Vymazat
    5. Na dvě poslední jamky chodím sporadicky, není tu pohoda. Holt, jaké si to uděláme takové to bedeme mít. A kdos bez viny hoď kamenem...
      Uvidíme, zda je to konec, raději nebudu predikovat, ale bez Ladika to prostě nebude Nora. Navíc je to skoro brácha! Vodnář a že stejného kraje, má stejnou hvězdu u Velkého vozu...
      Trochu mě mrzí pan JK, je nekompromisní, má jen svou pravdu. Marii omlouvám, smutek umí své, taky o tom něco vím, ale snad jsem nikdy nebyla příliš nespravedliva.

      Vymazat
    6. Ládik!!!

      Není zač děkovat.
      Doufám, že si to ještě rozmyslíte, nebo si třeba jen dáte - jako pan Jáchym - krátkou pauzu. Chyběl(i) byste.

      Do Nory není nikomu zamezen přístup, ale účast je dobrovolná... :o)

      Hezký večer všem.

      Vymazat
    7. liška:
      Je v "mé" pravdě podle Vás nějaká chyba?
      Urážky od Gaii snad byly kompromisní?
      Nemíním sem házet perly.

      Vymazat
  28. No, a kedze som vzdy mily a ustretovy, tak dam tu jeden link, kde je navod na pomoc.

    https://primar.sme.sk/c/6002388/zabudate-vzdy-to-nemusi-byt-choroba-otestujte-svoju-pamat.html

    OdpovědětVymazat
  29. Ad:BJ

    Mhm, ako by som to kulantne okomentoval. Palkovali ste, "mudro". Da sa to nalistovat. Pravda, nie hned, ale pri najblizsej vhodnej prilezitosti☺.

    OdpovědětVymazat
  30. Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří.

    OdpovědětVymazat
  31. „Je to jen úvaha.“ Babiš mírní návrh, aby stát přestal platit pojištění za děti a důchodc
    27. ÚNORA 2019

    OdpovědětVymazat
  32. Tužka napíše pro Gaiu,....ještě jednou díky,...zachvílku složím tu mozaiku.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  33. Tužka napíše,...dnes, vůdce Kim a prezident Donald hrají svou hru o osud jistě půlky planety,...dva total nepřátelské státy jim k tomu udělaly útočnou kulisu,...

    S globální politikou nehnu, ... ale,....dovolím si tady v Noře dohrát svou hru, kterou jsem si naplánovala,...a provokační plán mi nadmíru dobře vychází,...Gaio, ještě jednou díky.

    Jsem druhá na tahu,...mám černé figury.

    Středobodem mého zájmu se stala věta, napsaná 26.2.2019 20:25

    Každému vždy odpovím,jako první neoslovím.
    Fakt, konstatování arbitra všech ctností,.....kdyby,....kdyby ...chacháá,.... jsou zcela okamžité důkazy, že je to pouhé namyšlené konstatování manipulátora se leží a farizeje.
    Důkazem je oslovení mé maličkosti 27.2,2019 06:09

    I když,...otírání se o mé vstupy tady i onde se stalo pro tento nick pravidelnou,...řekněme zábavou,....aby si mohl stále a opakovaně dokazovat, že není nad jeho chytrost a vzdělanost. Stejným způsobem zachází i s jinými nicky,...důkazy jsou k mání i zde v Noře, a na Aktuálně se dá dohledat další pěkná řádka.

    Jenže, občas mu jiní vytřou zrak, že umí a znají víc než on,...to je ovšem pak výzva k slovnímu souboji,...kde si dotyčný nebere zrovna servítky.
    Důkazy jsou,...stačí pozorně číst,....a kdo by chtěl další,...na Akt. jsou k dohledání,...mám paměť slona.

    Doufám, že se dozvím, jakou figurkou jsem ve zdejším panoptiku, podle samozvaného arbitra veškerých ctností,který by to tady v Noře rád mustroval,...už se těším, čím budu v divadle rozmanitostí.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zbyněk Matyáš27 února, 2019 06:09
      Tužko, lžete, není zde jediné vlákno zahájené mnou.


      Namísto důkazu o opaku jste se zmohla na repetici svého lhaní o dalších Vašich blábolech nemluvě. Škoda, že tu svou údajnou "paměť slona" ani v nejmenších se nesnažíte prokázat.
      I Vy se svými plky čím dál více odkopáváte.

      Vymazat
  34. Zdravím Ládika (pokud to čte) a krtkyně!

    Omlouvám se všem, , ale nemám momentálně volné kapacity na to, abych tu sám a bez Ládika ředil konflikty, lákal palbu na sebe či neutralizoval současné soustředěné působení tří umanutých rozesíračů současně.

    Za běžných okolností je občas alespoň s Jahou a jeho dětskými provokacemi stranda, ale má pravdu, že hovadiny, kterými se snažím vyrovnat těm jeho, byly teď předstiženy jeho banerovskými a rumunskými nacionalistickými konkurenty - viz výše. Bude mít co dělat, aby vymyslel něco ještě blbějšího.

    Takže si dám voraz a počkám spolu s Liškou, až prach poněkud opadne.
    Zatím přecházím na pozici pozorovatele.
    Potřeboval bych nějaký doping ve formě Ládikových veršů.

    Ještě jednou (skoro)všechny zdravím.



















    OdpovědětVymazat
  35. Ládiku, to mi prosím nedělejte!
    Pro mě jste jistota, že ještě existují muži všeumělové; muži, kteří nesou na zádech tíhu okolního světa a nestěžují si; muži, kteří si vydělávají pilnou prací, svými znalostmi a chytrostí; muži bojovníci...
    Někdo, vzdáleně podobný mému muži (ale ten neběhal a neveršoval, ten jezdil na kole a muzicíroval :-)).
    Vy jste jen nebyl dost ostražitý a podlehl jste dojmu, že jste tu v Noře mezi kamarády a že ostatní jsou na stejné vlně jako Vy. Když jste byl zpočátku tady v Noře víc otevřený, mohl jste už tehdy zjistit, že někteří tu jsou stále "na stráži"(kauza studna před pár lety nebo soušky z lesa předloni). Dobrosrdečně jste to přešel a jen jste se trochu stáhl.
    Teď se tu najednou na Vás rozpoutal hon.
    Začala to Marie, opravdu nespravedlivými odsudky. Já sama vím, co je to přicházet o děti a rozumím jejímu rozpoložení, ale to neomlouvá zarputilost, se kterou v tom pokračuje, namísto aby napsala - jo, ujelo mi to, pardon… Komentář „masitých rukou“ už je nad mé chápání…
    O tom nešťastníku, co sem dal fotky z míst, kde teď bydlí, ani nemluvím, myslím, že se cítíte dotčený, protože jste muž a nemáte zapotřebí nechat si nadávat a být urážen. Neudělal jste to s nějakým špatným záměrem, na požádání jste to smazal a většina lidí (včetně mě) ani neví, co by s těmi souřadnicemi dělala.
    Ale Ládiku, co bude Nora bez Vás? Těšil jste nás svou politickou poesií, někteří Vaši fanoušci Vás hodlali zvolit presidentem :-) :-), teď tu budeme ztracení, já tedy určitě.
    Společenství má být vyrovnané, mužský i ženský prvek, Jáchym to tu bez Vás nevydrží, bude tu na něj přesila... aha, než jsem to odeslala, už to napsal sám. :-(
    Doufám, že až si vše v klidu promyslíte, zase se tu jednou ráno objeví Vaše poesie všedního dne! Těším se na ten den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, opakuji: žádné fotky jsem sem nedal!
      Chápu, že morálně indiferentní lidé často ani nejsou schopni své lži rozpoznat, ale kdybyste vskutku byla slušnou osobou, aspoň byste zmlkla.
      No ale už dávno vím, že žádat slušné chování od Vás je marné.

      Vymazat
  36. Pro klid v noře si dávám pauzu. Stejně odjíždím, máme prázdniny.
    Sbohem nebo nashle, uvidím.

    OdpovědětVymazat
  37. Mně už jen napadá příměr k závanu motylich křídel.

    OdpovědětVymazat
  38. Říkáme si tu věci na rovinu, tak tedy jak to vidím já.
    Ne, nejsem umanutá, za umanuté považuju neustále blbnout se souřadnicemi, jen abych ukázal svou moc, nadřazenost a možnosti s programem, který jiní nemají. Malé dítě by pochopilo, jak je trapné, ale Ládik ne. Kdyby mně někdo lezl do soukromí tímto způsobem, tak bych mu to vůbec neodpustila a mít ho po ruce, dostal by co proto.
    Tím se nezastávám druhé strany, i on mohl mít rozum a nedávat kompromitující snímky, nebo ho to mohlo napadnout, co se bude dít.
    A jestli se to, jak to vidím, někomu nelíbí, nevadí mi to a nedonutí mě to lhát. Toto je můj názor a za tím si stojím.
    Mějte se dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už to nerozpatlávejte.

      Vymazat
    2. marie:
      Díky za rozumné slovo, bez Vás a několika dalších slušných krtků bych už si myslel, že tato Nora přitahuje jenom samé užvaněné egocentriky.
      Jenom poznamenávám, že mnou uveřejněné snímky nepovažuji za kompromitující - ostatně Ládik!!! ani nepoznal, že jsou z různých pražských čtvrtí :) - ale naštvala mě jeho vlezlá horlivost, se kterou ihned vytáhnul a sem přenesl souřadnice některých z nich.
      Nemyslím, že by jeho absencí zde zásadně utrpěla kvalita zdejšího obsahu, třeba se zaktivizují ti rozumnější, které osobní plky dosud odrazují. Ostatně stejně brzy po poznání, že nemá kde se vykecávat, se sem vrátí. :)

      Vymazat
  39. Dnes jdu spát oděná do parfému Lalique Lalique. Krásná vůně,takové kytky s mýdlem.

    OdpovědětVymazat
  40. Já si tady budu diskutovat sama.Jsem závislá na klikání.

    OdpovědětVymazat
  41. Tužka napíše,...Gaio,....budu sem taky psát ve známém intervalu jako dosud. Dnes Vám napíšu, četla jste, jak bylo vyvrženo mládě keporkaka na brazilském pobřeží patnáct metrů od moře do pralesních rostlin,....to jsou ty energie, o kterých jsem psala, rychlé, silné, nárazovité, způsobily nečekané a nevypočitatelně vysoké vlny v přílivu. Mají se seznámit se středověkými hvězdáři, mají příjmout jejich výpočty a nebudou se divit,....jak je to možné.?....jak jednoduché, je to ve hvězdách zakódováno.
    Tato nárazová energie se pomalu zklidňuje, zítra se bude měnit v chladnou pomalou energii s bezbřehým neomezením, aby se v neděli znovu vzedmula v několika vlnách a pak příjde nov. Černou Lunu na obzoru středověké čarodějnice vždycky prospaly, protože kouzlům se nedaří.
    Za týden, ve čtvrtek, se do chladné energie vnoří první vlny tepla,...takže střet různě teplých energií,...sledujte trávu a pupeny v těch dnech, kolem osmého, devátého března,....povyrostou,...jez nejez, pij nepij, dělej co dělej, růstu do délky, šířky, výšky a váhy, se vše v přírodě, na padesáté rovnoběžce, nevyhne.

    A jak to bude dál,...?...to napíšu za týden,....když budu mít čas a chuť to počítat podle středověkých hvězdářů.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  42. Gaia27 února, 2019 22:36
    Už to nerozpatlávejte.


    Zvláště, když máte pravdu. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužka:
      Výjimečně jsem zahájil vlákno. Omylem, omlouvám se.

      Vymazat
    2. Vy jste paličák.Když nerozpatlávat,tak nerozpatlávat, jinak se nikam nehnem

      Vymazat
    3. Jasně, už se vám to logicky hroutí, tak jste ochotni i přestat opruzovat. :)

      Vymazat
    4. Nehroutí se nic logicky. Hroutíte to tady Vy! Jsem Vámi zklamaná a Vaši hru na strážce morálky Vám nežeru. Byla jsem s Vámi, když Vás opustila navždy Vaše paní. Zůstala jsem jak opařená, když jste tu začal asi po dvou měsících nadbíhat paní Gaie. Asi jsem blbá, když si myslím, že velká láska existuje až za hrob! Místo toho se z Vás stal vychloubačný, sebestředný dědek, když použiji výrazivo Vaše směrem ke Gaii, a Vaše radost z nabourání Nory mi připadá jako plánovaná msta.

      Vymazat
    5. Liško, jste na tom daleko hůře, než jsem dosud vnímal.
      Jen body:
      1) Nikdy jsem Gaie nenadbíhal, pouze jsem reagoval na tehdejší aktuální konstatování, že jí všichni blízcí umřeli, prostě mně jí bylo líto o to víc, že jsem aktuálně prožíval podobnou situaci;
      2) Vaše snaha o charakteristiku mé osoby více vypovídá o Vás než o mně;
      3) Nora je více nabourávána slídily než kritiky.
      Je pravdou, že na existenci Nory mně osobně nezáleží, pokud vaše partička sebestředných tlachalů nadále bude okupovat téměř celý prostor a na oprávněnou obranu před šmírou bude hystericky reagovat křikem.
      Poznámka: Vaše názory o "velké lásce za hrob!" jsou jenom subjektivní názory bez opory v realitě. Další domněnky o mé údajné radosti z nabourání Nory jsou chucpe.
      S politováním konstatuji, že jste se připojila ke zdejšímu suterénu.

      Vymazat
  43. Tak tomu Jachymovi musim lezat v zaludku☺☺☺

    Citujem:

    Za běžných okolností je občas alespoň s Jahou a jeho dětskými provokacemi stranda, ale má pravdu, že hovadiny, kterými se snažím vyrovnat těm jeho, byly teď předstiženy jeho banerovskými a rumunskými nacionalistickými konkurenty - viz výše. Bude mít co dělat, aby vymyslel něco ještě blbějšího.

    Precital som si dnes rano a dobre som sa pobavil. Vie si Jachym predstavit nieco hlupejsieho, nez co tu verklikuje asi dva roky? Nuz asi nie. I ta predsavivost mu asi odisla. Tak verklikuje dalej.

    No a kedze som sucitny s jeho stavom a asi aj miernymi deprsiami z docasneho odchodu Ladik!!!a, tak mu trochu nahram na smec, mozno sa preberie a vypoti aj nieco nove.



    Infantilný dedko,
    skomentuje všetko.
    Najradšej však Jahu.
    Oceňujem snahu...

    Vraj za detské „provokace“.
    To je zvláštna „anotace“
    k prejavom, čo píše-
    a nevidí to klišé...

    OdpovědětVymazat
  44. A este som zabudol, pre potesenie.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tereza-Spencerova-Zarez-do-politiky-USA-Hlavne-ve-Venezuele-ale-i-v-Syrii-Humorne-pribehy-z-Ukrajiny-572132

    OdpovědětVymazat
  45. Zdravím zbylé krtky - do února jsem přidala včerejší "baletní" Olomouc i s 1 hvězdičkou nad památkou Unesco (zbylé tři kusy daleko od ní by pidi-foťáček nezachytil: https://www.jpeg.cz/album/HSjF
    Pokud zítra nezaspíme, tak nás čeká deštivá Praha a v sobotu přenos z MET.

    Hezky se to tu kastuje. Založíte-li si Vy, co "spolu mluvíte", další web jen pro zvané, mějte se tam blaze.

    OdpovědětVymazat
  46. Zdravím momentálně smutnící i rozdurděné krtkyně!

    Vzpomněl jsem si, že Ládik kdysi povolil volné zacházení se svými verši - i jejich přeposílání a publikaci. Takže:

    Skončilo to na hnoji

    u hotelu v Hanoji.
    Kydala kočka kydala myš
    lide zvědavý slyš:
    vláček jede Čínou
    pozlátkem i špínou
    bójink míjí honolulu
    na kontě má velkou nulu.


    Kopíruji jako první pomoc a prevenci proti abstinenčnímu syndromu jeho novotou vonící dnešní odpolední verše.

    Johne, když jsi teda náš -

    - kolik skalpů vůbec máš?
    Spočítám to, Ahmede...
    čtyři černé, dva hnědé
    a jedenáct blonďáků
    mám je tady ve vaku.
    To je pěkný výřad
    to máš šestnáct zvířat
    pěkně jsi se tužil
    s Alláhem si užil.
    Až se vrátíš do Menšestru
    dám ti levně svoji sestru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepodceňujte krtkyně, které už jste k Vidlákovi lákal, pane Jáchyme - když i já si na něho vzpomněla hnedle, když jsem Vámi zkopírované veršování uviděla. Není tam bez "elfa nevím už jak" trochu nuda či se přejmenoval?

      Vymazat
    2. Elf zatím stagnuje. Byla to taková kombinace pacáka,embéčka a dnešního a včerejšího Zbyňka Matyáše, akorát že technicky zdatnější a proškolenější. Kombinace asertivity s nasertivitou.
      Prudká alergická reakce nezkušeného kolektivu, který se snažil vykrývat provokace, tapetování, troling a flejmy a dokonce s ním věcně diskutovat! Svatá prostato!

      Vymazat
    3. Jáchyme, ocenil bych, kdybyste si mne přestal brát do své klábosnice. Před časem se Vám to docela dařilo, pokračování bych přivítal.

      Vymazat
  47. POCHVALA

    Musím dnes povzbudit i jahu, je to slušnost.
    Jeho báseň v 8:42 je zatím to technicky nejdokonalejší a nejupřímnější, co jsem od něj za mnoho let četl, vrátanie Aktuálně.cz.

    Myslím po stránce technické, ale i co do přesvědčivosti a vášnivého nasazení.
    Například svou milostnou poezii tahal z paty (či odkud to bylo).

    Pouze bych rád zkorigoval jeho přesvědčení, že jej mám v žaludku.
    Je to prakticky vyloučeno, Bůh je mi svědkem, že jsem ho nikdy nežral. V žaludku bych ho mohl mít pouze kdyby se mi tam dostal sondou - a to bych si pamatoval.
    Druhá ryze teoretická varianta je, že se mi tam vloudil per rectum, ale to bych si nejspíš taky vybavil, a nejspíš by se s tím i pochlubil.

    I pokud by se tak stalo ve spánku, stejně by okamžitě rychle sestoupil ze žaludku podstatně níže a nyní by už ani to nebylo tím pádem aktuální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žbrluch, Jáchyme28 února, 2019 16:02

      Prosím, prosím......
      Pokračujte.....
      Tak vtipné patláma matláma a jak nešroubovité. A ten bonmot o svaté prostatě, co jste si vypůjčil od řepy.
      Zkrátka, jak ten novinář Rokytka.
      Nejen dva semestry, ale ještě anatomický rychlokurz.
      Kdo umí, ten umí.
      To se pozná.

      Vymazat
    2. Ad: Žbrluch...

      :-)))

      Vymazat
  48. To: Gaia
    Co ty žluté běhací botičky - už ozkoušeny stejně jako vůně?

    OdpovědětVymazat
  49. Díky za krtince, pane domácí.
    Nick Cave - To Be By Your Side
    https://www.youtube.com/watch?v=P0v9vd4JEeo

    Pavel Dobeš - Papíroví draci
    https://www.youtube.com/watch?v=13_yY8esOQk

    Jako vždy jednu písničku pro Ládika!!!
    Radůza: Čutora
    https://www.youtube.com/watch?v=IQZXu_gjXtU

    Pro pana Kopíčka
    Krystian Zimerman - Beethoven - Piano Concerto No 3 in C minor, Op 37
    https://www.youtube.com/watch?v=R1QNhRNxvTI

    Srdečný pozdrav všem.
    Přečetla jsem si tenhle a minulý krtinec a je mi smutno. Mrzí mě, že jsem byla nepřímo příčinou toho zdejšího sporu. Ty fotky pan Kopíček dal do krtince jmenovitě pro mě. Nikdy by mě nenapadlo zjišťovat, odkud to přímo bylo foceno a zveřejnit pak souřadnice. Kdyby chtěl pan Kopíček zveřejnit svoji adresu, tak by to udělal.

    Ládiku!!!,
    moc Vás prosím, vraťte se sem brzy.
    Pink Floyd - Wish You Were Here
    https://www.youtube.com/watch?v=DPL_SV3n7IU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno, zrovna jsem vyplísnila výše pana Kopíčka, protože se až vysmívá tomu, že se to tu prý logicky hroutí! Psala jste, že je šťastný, má nový život a vyhýbá se internetu. Mně to tak nepřipadá.
      Stejně jsem ráda, že Vás tu vidím a přeji hezký den ☺

      Vymazat
    2. Příjemný večer, liško. :-) Přečetla jsem si tu výměnu názorů v tomto i minulém krtinci, své jsem k tomu napsala a myslím, že bude lepší se k tomu už nevracet.
      Melody Gardot - So we meet again. Live in San Sebastian Jazz Festival 2012
      https://www.youtube.com/watch?v=_XDL1jvHFsc

      Vymazat
    3. Anno,
      děkuji Vám, vystihla jste to přesně. Z obavy před zdejší smečkou záměrně jsem se nezmínil, že fotky jsem adresoval Vám.

      Vymazat
    4. Liško,
      laskavě si přečtěte mou odpověď na Vaše "plísnění" a pokuste se na mne zapomenout, nestojím za (o) to.

      Vymazat
  50. Zdravím, Anno,

    myslím, že si nemusíte nic vyčítat.
    Prostě se to někdy tak semele.

    Já si zase vyčítám, že jsem byl prapříčinou toho, že od nás odešela Aga. Totéž si vyčítá i pan domácí.
    Pravda je, že se mi po níněm stýská. Je to tak trochu exot, - ale kdo z nás zdejších není ???

    Napište, jak se máte.
    Stýská se mi po Vás i po vašich někdejších vstupech na Aktuálněm - zvláště těch o finském školství, protože skandinávské školství se mne dotýká jak svou zářnou nedávnou minulostí, tak současnou méně zářící přítomností.

    Mimochodem - mladší skandinávská dcera též zápasí se slabší bipolární poruchou, naštěstí v lehké formě a s výraznou převahou manické fáze.

    Včera jsem utrpěl narozeniny, takže jseme spolu mluvili a vnučka mi na dálku falešně zazpívala. Dokonce česky, ač normálně česky mluvit odmítá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dodatečně všecko nej, hlavně ať jste zdráv a čiperný jako ta Ryba ve vodě ☺

      Vymazat
    2. Díky!

      Byl bych určitě zdravější a čipernější, kdybych těch narozenin v minulosti absolvoval méně!

      Vymazat
    3. Jste se měl narodit až 29.

      Vymazat
    4. Zdravím, Jáchyme,
      ke včerejším narozeninám Vám přeju hlavně zdraví, štěstí a pohodu.

      PŘÁTELSTVÍ
      https://www.youtube.com/watch?v=JsLE3uGgm40

      Zdeněk Liška-Jáchyme hoď ho do stroje!
      https://www.youtube.com/watch?v=c2FGi9pvLW4

      Odchod Agy si taky vyčítám, neměla jsem s ní tenkrát diskutovat.

      Já už nějakou dobu píšu pod blogy na A.cz jako Monika, ale taky vzpomínám na časy za pana Stejskala. Touha po finském školství u nás mě ještě neopustila. :-)

      Já jsem teď po loňském půlročním vyšilování poměrně v pořádku. Kéž by mi to dlouho vydrželo. Včera a dnes jsem byla u zubařky kvůli provizornímu můstku, za 3 měsíce budu muset kvůli trvalému. Muž jede zítra s našimi staršími mladými a vnučkou do Rakouska na víkend si zalyžovat, tak mě to donutí k delším vycházkám s psisky.

      Vymazat
    5. Nemůžu tady nevlézt...
      Jáchyme, všechno nejlepší! Královna to utrpěla den před Vámi, měla čísla 1 a 7 ... třeba máte stejná, šťastná.

      Vymazat
    6. Mám radost, že tu jste, Ládiku!!!
      Wabi Ryvola - Slet divnejch ptáků
      https://www.youtube.com/watch?v=sdzWbUUWtPA

      Vymazat
  51. Jáchym s poštou:28 února, 2019 17:29

    Stav Ládikových veršů dnes v patnáct hodin odpoledne:



    Kene, tys byl tenorista?

    Dáš si na krk Jezukrista!
    Tys rovnala Palmyru?
    Spraví to pár klystýrů;
    kazajku máš flekatů
    tumáš šaty z brokátu.
    Jéžiš vy jste parádníci
    běžte robit na radnici
    potřebujem čisté město
    tohle není žádné gesto
    lidí je zas jako sraček
    dostanete na ně sáček.
    ***
    Herpeteolog Halík

    fásnul Frantův balík;
    podpořil mu pedofily
    černé v mitře krokodýly
    že prý je to dobrý styl.
    Na petici taky blil
    sturbanführer Herman
    ten jak Cortés Hernán
    (přes volební Noche Triste
    mívá vždycky místo jisté)
    dobývá náš Tenochtitlan
    na tohle byl v Říši piplán.
    ***
    Kdo to vrže na kúru?

    Skoky jak na parkúru
    slivovice v kalichu.
    "Dělejte to potichu!"
    "Neruš vole biskupa
    to by byla potupa,
    přerušíš mu kázání,
    jsou pod kutnou svázání."

    OdpovědětVymazat
  52. Tak dnes jsem pekla koule,čeká mě v sobotu důležitá oslava a chtěla jsem něco mimořádného. Mám recept na takové koule,ale i když jsou mimořádně chutné,tak jejich zhotovení trvá 8 hodin,takže jsem je pekla jen 3x v životě.
    Nejprve se musí udělat takové košíčky z amonioveho těsta a vydlabat ty vnitřky,pak se naplní šlehačkou a spojí po 2 a nakonec pracný krém slehany ve vodní lázni a to se musí na ty naplněné koule naňahňat,píší to schválně tak,neb to je tak pracné a těžké a pak se ještě obalí v kokosu,pak to 2 dny musí ležet,nez se to spojí a změkne.Minule,když jsem to dělala,psal se rok 1997. Od té doby to občas všichni chtěli a já odolávala,ale dnes jsem tomu věnovala poslední únorový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý bude chtít recept,ale tím se potrestají

      Vymazat
    2. Máte můj obdiv Gaio, do toho bych se nikdy nepustila. Já vůbec nerada peču, ale ráda vařím. Mám kamarádky, které nerady vaří, ale rády uklízejí, což já ne, tak jsme se domlouvaly, že já bych vařila i pro ně a ony by chodily k nám domů uklízet, jenže jsem onemocněla a odstěhovali jsme se s mužem z Prahy.

      Vymazat
    3. Já nejradši peru,ale mám toho tak málo,že maximálně jednou za 14 dní,takže si neuziju,ale nestěžuju si,byvaly časy,kdy toho bylo tolik,že jsem přála třeba celou sobotu,klidně 5 cyklu.

      Vymazat
    4. Já z domácích prací jsem měla žehlení, při tom jsem se v duchu věnovala mé programátorské práci, a naprosto jsem nesnášela mytí nádobí, těsně před ním bylo utírání prachu. V posledních letech žehlím minimálně, máme myčku nádobí, s utíráním prachu to nepřeháním... :-)

      Vymazat
    5. Já už toho taky dělám míň a miň a možná umřu ve špíně, člověk se opotřebuje

      Vymazat
    6. Holky, jak já vám rozumím ☺

      Vymazat
  53. Zdravím Ládika,
    dík za přání!

    Vaše poezie byla pro mne dárkem k narozeninám (plnohodnotná oslava bude až v sobotu, takže vpodstatě i předčasným :-)
    Musím se o Vaše dílo nezištně podělit, jsem už takovej profláklej slovanskej dobrák.

    Jak sám vidíte, nastalo po Vaší jednodenní absenci zděšení, pláč(...skřípění zubů teď možná přijde také od některých nekulturních a předčasně jásajících jedinců.
    Já bych jim byl nakloněn odpustit. Protože jak pravil Pán: Blahoslavení chudí duchem imaginace, neboť nevědí co čuní (nebo tak nějak, už si to moc nepamatuju.)

    Prostě pod intelektovými švédskými bednami dosud panuje kulturní temno a neschopnost četby složitějších větných konstrukcí!

    OdpovědětVymazat
  54. Pro příjemněší večer doporučuju návštěvu Galerie Vladimíra Renčína
    http://www.rencin.cz/vismo/galerie2.asp?id_org=200014&id_galerie=1001&p1=51

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, doporučuju, díky!
      Já před lety rozebral Renčínovu poměrně drahou knihu a rozvěsil reprodukce po bytě.
      Bohužel barvy za pár let vyšísovaly.
      Asi si některé obrázky z galerie stáhnu a vytisknu.

      Vymazat
  55. To: Jáchym
    Já Vás s přáním přiřadila k těm z počátku února v posledním lednovém krtinci, tak ještě jednou o den později:
    Olga Lounová - Narozeninová
    https://www.youtube.com/watch?v=oTIAzvWYNNg

    To: Gaia
    Ty koule zkoušet nebudu - jen zvědavá technická otázka - ta šlehačka se do nich dává ušlehaná jen bez ničeho?

    To: Marie
    Jak jste tuhle psala o G zprávách - ty jsou kde?

    Dnes dobrou noc a zítra krásný celý den všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty košíčky jsou tvrdé jak kámen,samotné by se vůbec nedaly jist ale jak se do nich dá ta uslehana šlehačka, tak za den ony zmeknou ze nasají tu tekutinu a tuk a ta šlehačka v nich ještě víc ztuhne ze je jako krém takový jemný a mléčný, to je to kouzlo.

      Vymazat
  56. Dnes na noc volím bvlgari mon jasmine noir

    OdpovědětVymazat
  57. The Sound of Silence (Original Version from 1964)
    https://www.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4

    The Seekers - A World of our Own (1965 - Stereo, enhanced video)
    https://www.youtube.com/watch?v=PSxwqBJLU8A

    Katie Melua - I Will Be There
    https://www.youtube.com/watch?v=7IRIP-hSfJ0

    OdpovědětVymazat
  58. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba autor při svém odstraňování věděl co čuní.
      Ale možná nedělá dobře - já se fakt těšil, jak se duha míru opět rozklene nad zpěněnými rozbouřenými vodami!

      Vymazat
    2. Další, co si nedá pokoj.
      Odstranění komentáře bylo první etapou jeho přemístění, je jinde a nezahajuje vlákno.

      Vymazat
    3. Aleno, všimněte si, že se nesměju !!!
      Uznejte, že jsem lepší! :-(

      Vymazat
  59. Tužka napíše,...četla jsem si,...a když se tady píše o koulích, tak se mi vybavilo, že na jedné svobodárně byla dívka, která tuze ráda pekla různé dobroty, pak chodila po pokojích a většinu rozdala,...a když druhý den přišla z práce, tak zas něco pekla nebo vařila,....většinou pro druhé.

    A ta se taky piplala s koulema,....jinýma, napíšu, protože mnohé její počiny jsem odkoukla, když jsem si v kuchyňce dělala nějakou rychlovku.
    Jednou jsme spolu trávily Štědrý den a vlastně i první svátek vánoční, protože hodně mrzlo a bylo nebezpečí, že vlaky nepojedou, nebo budou na železnici problémy, tak jsem ani nejela helfnout do nádražní restaurace.
    Tak ty koule. Měla na to malé naběračky bez držadel,ta držadla si vlastnoručně zlikvidovala tak, aby koule dobře stály, rozklepala je na takovou plošku,....udělala těsto jako na piškot s oříšky, upekla v těch naběračkách,...taky trochu po vychladnutí vydlabala a otvor nejčastěji plnila oříškovým krémem,...ale v létě drobným ovocem se žloutkovým krémem,...tím krémem je rovněž pomazala a obalila v oříškách. Bylo to rovněž pracné,...bylo to rovněž velmi oblíbené, protože vrátní se ji občas ptali, kdy bude zase dělat koule, aby na ně nezapomněla. Říkala jim koule s tajemstvím, protože dovnitř dávala i něco jiného, jistěže jedlého,...jako legrácku si jednou ode mne vzala pár nudlí s kečupem, jako žert pro jednoho svého obdivovatele.
    No a ze zbylého vydlabaného těsta udělala kuličky na mnoho způsobů.

    Asociace,...jak jinak,...i proto si do Nory ráda chodím číst, protože se mi vybaví příběhy s rezonancí toho, co tady píšete.

    Tak pište,...nenechte se znechutit,...zdravím každého, kdo nemá v úmyslu, jen tak pro vlastní pokleslé potěšení, rozdupávat norníkům jejich napečené bábovičky....nebo vypečené,??,...jak je libo.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko,
      přivítal bych, kdybyste konečně se přestala o mě otírat. Vaše bábovičky jsou bohužel intoxikovány vašim zlolajstvím a slušného člověka odrazuje i pouhý pohled na ně.
      Dosud jste neprokázala svá nařčení.

      Vymazat
    2. Tužko,
      bylo by asi nošením dříví do lesa opakovat, že patříte mezi norníky/ice, kvůli nimž se tu rád vyskytuji, ba i se občas vybičuji ke psaní.

      Snad jediné, co mě na Vás občas zamrzí je snadnost, s níž se necháte rozhodit Vámi výše zmíněnými rozdupávači. Zamrzí mě to jednak kvůli Vám, druhak kvůli tomu, že tím poskytnete oněm rozesíračům nezasloužené potěšení.

      Oni za své nastavení nemohou.

      Jak jsem již řekl, jsem patologický slovanský dobrák.

      Nicméně musím složit poklonu Anně! Ta je o třídu tolerantnější než my všichni dohromady.
      Je zářným příkladem toho, jak může porucha mít pozitivní vyznění.

      Ostatně i Vy nebo Ládik!!! jste se stali tím,čím jste především díky utrpení a dost nehezkým životním peripetiím.
      ***
      Celkově pro mne Nora byla větší školou než metr psychologických knih.
      (O těch dvou dvousemestrových ZKOUŠKÁCH, (nikoli dvou SEMESTRECH) z psychologie a neurologie, které zmiňuje zacyklený Pacák/ MBčko Druhé ani nemluvím.
      Jak říká prof. Koukolík - poločas rozpadu nových znalostí z neurověd je cca pět let.
      Takže zbytek toho, co zůstalo z mých původních dvou zkoušek bych dnes nastudoval nastudovat během týdne. :-)

      Ale dělám co můžu, abych držel alespoň stopu. :-)




      Vymazat
    3. Díky za poklonu, Jáchyme. Vedle té mé poruchy na mě pozitivně zapůsobila kniha Čtyři dohody - 1. Nehřešte slovem, 2. Neberte si nic osobně, 3. Nevytvářejte si žádné domněnky, 4. Vždy dělejte vše, jak nejlépe dovedete. Dostala jsem ji od dcery k padesátinám a od té doby se snažím podle toho postupovat. Ale je to hrozně, hrozně těžké.

      Vymazat
  60. Pane Matyáši, zítra je taky den!
    https://i.postimg.cc/gJ3Q9rhf/rencin.png

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obsedantní neuróza je zjevně nakažlivá. :)

      Vymazat
    2. Tak ji neobsedejte!

      Vymazat
    3. Jáchyme, proč tak úporně se snažíte prokázat, co ve skutečnosti jste?
      Ještě oslavujete anebo pouze ještě jste pod vlivem alkoholového rezidua?
      V každém případě se chováte jako šmejd.

      Vymazat
  61. Radůza - Až půjdu po úbočí
    https://www.youtube.com/watch?v=aAgD5-x8F08

    Radůza - Ale že musím
    https://www.youtube.com/watch?v=jSQMvxZQawI

    enya only if
    https://www.youtube.com/watch?v=POutyT63tMs

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si to pamatovala dobře :-) Jak se máte, Zbyňku?

      Vymazat
    2. Dík za optání, velice dobře. Bydlím 3 minuty chůze od Ríši, 5 minut od Zorky, k přítelkyni, která pochází z našeho kraje, jezdím 4 stanice metra. V úterý uplynul rok od úmrtí manželky, na hrob jsem umístil desku s údaji a s místem pro životní údaje moje, až přijde můj čas.
      Velice se mi zde líbí, Letňany znám už léta, tak si to zde užívám. Vyrůstal jsem ve velkoměstě a proto cítím se tady lépe než na Valašsku.

      Vymazat
    3. To jsem ráda, moc Vám to přeji.

      Vymazat
  62. Koukám, že jsem včera šla spát akorát včas a spala až do teď. Akorát se mi zdál zvláštní sen.Pořídila jsem si krásný byt s velkou koupelnou a dělala večírek, přišlo mnoho lidí a chválili ty mé koule a když odešli, tak jsem se šla sprchovat do té krásné koupelny, ale nevšimla si
    ,že jedna stěna je celá prosklená a na ní v rohu takové igelitové závěsy na zatažení, které jsem nezatáhla ,když už jsem byla skoro osprchována , tak jsem si všimla, že se pod oknem shromáždil hlouček lidí a pozoroval mě. Hrůza, Ta ostuda a z té jsem se probudila,jinak asi ještě spím, neb venku zataženo a celkem tma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se zdál zvláštní sen v noci na včerejšek - přejela mě tramvaj, jasně jsem viděla, jak ležím na kolejích, tramvaj na mě najíždí a já jsem si řekla: "To je konec.", tramvaj mě přejela a já se vzbudila, to bylo příjemné překvapení.

      Vymazat
  63. BLUE EFFECT (Radim Hladík) - Čajovna
    https://www.youtube.com/watch?v=PFejU3Ezvyc

    Roman Dragoun - Zdroj
    https://www.youtube.com/watch?v=M3ju3JFr-I0

    OdpovědětVymazat
  64. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  65. Ládik dnes složil báseň priam československú!
    Složil hold nejen svému oblíbenci Andymu, ale i Kačeru Donaldovi.
    Hromy divo bijú.
    +++++++++++++++++++


    ****
    A hrdý buď.

    Poklonit se bílému otci
    chodí z lesa domorodci.
    Dostanou za to dárek
    podrbání a párek.
    Navenek budu hrdý
    že jsem využil Brdy
    zasunul klacky do sila
    a jsme teď s otcem přesila.
    Byl to strategický tah
    ach můj doníku, ach
    jak jsem ti táto vděčný
    ty jsi můj přítel věčný.
    Jen ať tu není druhý hřib
    čo tárám... budě líp.
    ****
    Oroduj za nás.

    Žlté vlasy nášho otca
    ako repka z mojho kopca
    tak isto tak vlajú
    ludia sa dobre majú.
    Otecko náš na Potomaku
    čo pestuješ ty tony maku
    stoj pri nás pane bože
    putin si na nás brúsi nože.
    Oroduj za nás kolem káby
    nechcú už rodiť naše baby
    a priveď žrebce z nigeru
    nech si náš dôchod vyberú.
    Prinesol som ti slepicu
    a zvem ťa ešte na picu.

    OdpovědětVymazat
  66. Pro příjemnější den doporučuju páně Staníčkovy Básničky, blbůstky a jiná poezie
    http://www.pixy.cz/osobni/basnicky/index.html

    líbí se mi i páně Staníčkovy veršované pohádky
    http://www.pixy.cz/osobni/pohadky/index.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera mě potěšila nostalgická připomínka (tuším od pacáka, který vzpomněl na autora zlidovělého povzdechu Svatá prostato!
      Pepa Řepa byl v tomto ohledu skutečná jednička. Asi nejznámější je jeho přezdívka Potáta pro Diestbiera ml. Každého potěší, pokud se jeho hláška nebo neologismus rozšíří. Některé v úzkém kruhu, jiné proniknou i do komentářů v novinách.
      Pepa Řepa dokáže pracovat s jazykem na nejvyšší úrovni. Já také na Aktuálně dělal co mohl, ale zlidovělo jen pár výrazů. Některé po čtvrt roce odezněly, některé se kupodivu vynořují opakovaně (v našem krtčím mikroregionu jsem zaznamenal jen dva, které adoptoval Ládik, což mi dělá dobře.).
      Dalším expertem na neologizmy je Větvička, ale ty jsou díky ostravštině těžko přenosné mimo jeho texty, jinak by asi nevyzněly. jinak bych některé používal také.
      Míval jsem rád Christiana Morgensterna, jeho básnické hříčky převádět z němčiny do češtiny byl opravdu majstrštyk.

      Vymazat
    2. Pepa Řepa je můj oblíbenec.

      Mezi mé oblíbence patří i Emanuel Frynta, třeba jeho:
      ŹÁBA
      Jsem studovaná žába Mici
      a potrpím si na mluvnici.
      Moc věcí dělám jedině
      jen kvůli správné češtině.

      Vylezu třeba z kaluže
      a jdu se dívat na plže –
      to proto, že bych v kaluži
      hleděla chybně na plži.

      (A to je fajn i kvůli tomu,
      že plži ráda, u sta hromů!)


      KRÁVA
      Holub se točí na báni,
      neboť má k tomu nadání;
      docela klidně se tam vrtí
      jakoby nic, a s jakou chutí!
      Lítá si, vrká na střeše,
      a ještě nosí depeše.

      Kráva se dívá na holuba –
      závistí se jí třese huba.
      To si tak ale někdo žije!
      Vrká si – jaká poezie!
      Já jsem to měla doma říci
      a vyučit se holubicí.
      Co mám teď na tom světě? Nic.
      Jen ty dva rohy u čela.

      A nadechla se z plných plic
      a bučela a bučela.

      Vymazat
  67. Ana Vidovic - Guitar Artistry In Concert DVD
    https://www.youtube.com/watch?v=O1UrY_tRADk

    OdpovědětVymazat
  68. Anno,
    Staníček má některé věci dobré, některé mě neoslovily - což je normální.
    Silné čtyřverší je třeba toto:

    Bušil jsem do úlu
    násadou od lampy
    až začal včeličkám
    odpadat od tlam pyl

    Expertem na intelektuální prznění mateřštiny a její parodování byl také Ivan Mládek.
    Jaké davy rozzuřila text jeho budovatelské polky (nevím, která dechovka to nahrála):
    Ve Šluknovském výběžku
    kosí Vojta vojtěšku
    takovéhle výtěžky
    nemaj žádné výběžky!



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda i básničky Vodňanského, coby mlaďoška jsem chodila na vystoupení Vodňanského a Skoumala, mám jejich koplet 4 CD Život a dílo.

      Od půl jedné do čtvrt na tři
      radili se psychiatři.
      Kdybych plakal jako malé nemluvně,
      mávli by nade mnou rukou omluvně.
      Kdybych byl somnambul,
      navštívil bych Istanbul.
      Ale že se směju od ucha k uchu,
      tak prý mám duševní poruchu.
      Ejchuchu!
      ---------
      víc třeba na http://www.kytara.cz/basne/skoumal/

      Vymazat
  69. Tak co jste dnes dělali?
    Mně se roležely koule do konzumního stavu a svádím boj si nevzat. Jednu jsem už ochutnala,ale dost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se zatím koule nerozležely, ale raději Vám své souřadnice nepošlu !

      Vymazat
    2. Jak souřadnice dokáží vytočit.To já,kdybych měla ten imgur nebo rajče,tak ty své koule vyfotím a ukážu,jsou opravdu k nakousnutí.

      Vymazat
    3. Jáchyme, s těma koulema jste mi připomněl vtip:
      Rodina sedí u stolu a obědvá, malý synek se zeptá: "Tati můžu se zeptat na osobní otázku?" "Samozřejmě synku." "Kolik druhů prsou existuje?" Otec byl trochu překvapený, ale rychle se vzpamatoval. Synku, jsou tři druhy prsou: "Prsa mladé ženy jsou jako melouny-kulaté, pevné. Prsa ženy středního věku jsou jako hruška-stále pěkné, ale trošku ovisnuté. A prsa staré dámy jsou jako cibule." "Cibule?" "Ano vženou ti slzy do očí." Takový výklad totálně rozzuří manželku a dceru, které též sedí u stolu. Dcera se zeptá: "Mami, můžu se zeptat na něco osobního?" "Samozřejmě, zlato." "Mami kolik druhů penisů existuje?" Matka se usměje, podívá se na manžela a povídá. No zlato, shodou okolností jsou také tři: "Penis mladého muže je jako dub-silný a tvrdý. Penis muže středního věku je jako bříza-ohebný, ale spolehlivý. Penis starého muže je jako vánoční stromek." "Vánoční stromek?" "Ano, vysušený a koule jsou jen na ozdobu."

      Gaio, já jsem dnes k obědu upekla kachnu a k tomu jsem udělala bramborové knedlíky a červené zelí a k večeři jsem uvařila kaldoun s játrovými knedlíčky. Muž si zalyžovat neodjel, je mu už druhý den blbě, tak je otrávený, proto se snažím se držet stranou. :-)

      Vymazat