03 dubna, 2019

KRTINEC č.389

208 komentářů:

  1. Pekne video.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=jKl7puJqSvg&fbclid=IwAR1g4j3u6q-6Lgr9z52TpUj9Mz603V1zYf00jCJlQfOR964wkjK3GBWodZs

    OdpovědětVymazat
  2. Post s KBS vcera.

    Sprevádzanie


    Je jednou z našich úloh, aby sme sprevádzali iných a hovorili im o kráse života s Bohom. To si vyžaduje náš čas, trpezlivosť i námahu. Neznamená to len ukázať inému smer a popriať mu šťastnú cestu. Znamená to byť na tejto ceste s ním.

    A dnes.

    Talenty


    Aby vynikli naše zručnosti, vieme niekedy potopiť iných. Môžeme mať talent, že vieme iným hovoriť o Bohu, no sami mu príliš nedôverujeme. Boh rozdeľuje svoje talenty všetkým, aby rástli v zodpovednosti, kreativite a darovaní svojich darov pre celé ľudstvo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo tohle pořád vymýšlí?

      Vymazat
    2. Tusim, ze jeden biskup (taky mladsi), Mons. prof. ThDr. Jozef Haľko, PhD.

      Vymazat
    3. Titulu aaz na půdu,nevím,jestli to je něco pro plebs

      Vymazat
  3. V predchadzajucom krtinci sa trochu pisalo o Caputovej. Jeden, na Slovensku znamy novinar, ktory uz roky neda politikom dychat (a bol jeden z kandidatov na prezidenta) natocil tesne pred volbami dokument. Ako vieme, Caputova nedokazala vieryhodne odpovedat na mnohe ozazky inych blogerov, odpovedala iba v podstate jednu, suvisiacu s jej praxou koncipientky. Aj to odbila tym, ze zakon bol vtedy iny a ze vsetko okolo je klamstvo, ktore siria ti "zli".

    Pozrite si domument, ktory natocil ten novinar. Nazov je preto asi taky, ze hlavny slogan Caputovej bol "postavme sa proti zlu". Aj ked nikdy presne nepovedala, co (koho) pod tym mysli.

    https://www.youtube.com/watch?v=NUmu38irVuo


    P. S. Nie som fanusik toho novinara, mnohe veci narocky vyhrocuje, ale urobte si nazor sami (y).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ukáže se až teď,co je zač,stejně jako Dienstbier,v prvním kole dostal hodně,neb vypadal rozumne,že ho nikdo neznal a dnes,kdykoli vystoupí,žvaní jak blbec a být volby dnes,měl by nulu.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Už je po zákroku? Držím palce, ať je fit ☺

      Vymazat
    2. Jsme doma ... závěr z CT je ten, že není potřeba zákrok. Tlak 200 - zjišťovali příčinu - ráno zapomněli dát léky. U pokladny 3500,-- - i když nadstandard byl jediný volný pokoj, když ji přijímali (to mi ale nevadí, bylo to fajn). V propouštěcí zprávě uceden max. tlak 190/100, i když jí naměřili 280/120 a chodili se tam doktoři dívat, jak do ZOO; příčina - smovolné vysazení léků ... doktoři se kryjí, o záměně léků obvodním lékařem ani slovo. Už jsme byli dole ve dveřích a vidím, že v levé ruce jsou ještě zapíchnuté ty hadičky.. Tak znovu nahoru, vyndat to. Já nevím, asi chtěli prachy, ale neřekli si. Zkurvení hajzlové. Nebo jsem měl nabídnout? Nevím kolik a neumím to. Kdyby technik takhle lhal do technické zprávy nebo revizní zprávy, tak už dávno sedí v kriminále a je bez majetku. Potíž se dostat do nemocnice, potíž z nemocnice, pomoc pofiderní, bez empatie, bez zájmu, bez odpovědnosti. Svině, svině, svině. Nemám jiný výraz, a to jim fandím a platím to.

      Vymazat
    3. Obléká se a nevšimne si že má hadičky??
      Proč jste nepožádal o informace lékaře?
      Zmatení, uchvátaní vesničané.

      Vymazat
    4. Vaše dno nelze změřit. Pokaždé je hlubší a hlubší.

      Vymazat
    5. Debílku, dávali ji tam dost silné oblbováky, měla úplně zpomalenou mluvu. Hadičky nevisely, byly přilepené. A jakou informaci od lékaře jsem měl chtít? Kolik mu mám dát, zmetkovi? Bych se už asi neudržel.

      Vymazat
    6. Tak se nerozcilujte,jinde je hůř,teď koukám na Tureckou telenovela,tam dítě s rakovinou,pokud rodiče neseženou 200 tisíc dolarů,tak dítě nechají klidně umřít.

      Vymazat
  5. Tak jednoduché to není05 dubna, 2019 18:00

    Srovnávat složitý lidský organismus s technickým výkresem, jehož předpokladem je zánovní materiál může jen specifické individiuum.
    Cévy jsou sice trubky a srdce čerpadlo, ale...........
    Kdyby to bylo tak jednoduché, lidé by byli nesmrtelní a každá léčba úspěšná.
    Bohužel to tak není.
    Přeji pokud možno normalizaci a zlepšení stavu.
    Bohužel medicina není všemocná.
    Poměry v dané nemocnici nemohu posuzovat, neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel v nemocnici si všichni myslí,že medicína JE všemocná,přečtěte si jen trapnou diskusi pod článkem o domácích porodech na ACZ. Pokud bude žena ve špitále prispendlena jak brouk ve sbírce k monitorům,bude vše OK. Vše ostatní je zapovězené riziko.

      Vymazat
    2. Zato já poměry znám. Nechali před nemocnicí umřít pana Bílého, protože měl jinou zdravotní pojišťovnu. Beztrestně. Zkurvené svině, zmrdi, diletanti a vyděrači. Jinak jsem je nepoznal, tak bohužel.

      Vymazat
    3. Proč lžou? Z blbosti? Naměří 280 a napíše 190. Je to blb? Ne, má atestace a roky praxe. Napíše to úmyslně. Je to zkurvený křivák a drží se všichni navzájem. Proč lžou? Z principu? To není o technice, to je o lidskosti. Normální člověk nelže. Lže zkurvená svině.

      Vymazat
    4. A proč vůbec píší propouštěcí zprávu? Pro koho? Kdo to čte? Pro OL, který obchoduje s pozemky a zaměnil léky z vlastní vůle? Před kým si dělají alibi? Sami před sebou navzájem? Ať jsou do piče. Děkujeme, odejděte. A nevydírejte.

      Vymazat
    5. Buďte rád,že neplatíte v dolarech jako na západě

      Vymazat
    6. Propouštěcí zpráva05 dubna, 2019 20:21

      Se prostě při propouštění pacienta píše.
      Nebyla tam náhodou zmíněná současná medikace ve které by se mělo
      v terénu pokračovat?
      Ol můžete změnit.Zaregistrovat se jinde.

      Vymazat
    7. Já si svůj vysoký tlak hýčkám.Je to jediná naděje ,že člověka klepne a bude to mít rychle,umřít na starobu je hrůza a trvá třeba 20 let,co se sám člověk neobstará a je na někom zavisly,buď musí vykorisťovat detinebo solit a solit

      Vymazat
    8. Měřil jsem se nasraný a mám 130/82.

      Vymazat
    9. Gaia opět nezklamala. Tohle mám ráda, tu surovost v postoji k životu. Já budu babičkou tak se musím krotit, ale jinak... :)

      Vymazat
    10. Budete babičkou,ale ta nová generace musí mít přednost před Vámi,nesmíte jim být na obtíž a vysávat energii,tudíž buďte též vděčná za každou rychlou chorobu. ty srdeční se mi zdají nejprivetivejsi.

      Vymazat
    11. Ale já to vím, Gaio. Oni jsou budoucnost, já to mám jako Vy. Moc nepřekážet a být aspoň trochu užitečná

      Vymazat
  6. Poslední bitva vzplála,migranti se dali na pochod.

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasné filmy Karla Zemana, jeho Cesta do pravěku... včera jsem viděla záběry, a ... nostalgie, dnes málo co se jim vyrovná námětem, napětím. Je skvělé, že se daří filmy digitalizovat, aby zůstaly zachovány i příštím generacím.

    https://video.aktualne.cz/zabijak-kamila-fily/cesta-do-praveku-omladla-o-20-let-stale-uchvacuje-vztahem-fa/r~75431892578c11e9ad610cc47ab5f122/

    OdpovědětVymazat
  8. V noci nalilo na rozpraskanou zem 0,2mm vody. Na ČT předpovídali 10-15mm. Profíci. Norský web předpovídal 0,5mm. Kdo je lepší?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To neposoudím, neb občas kritizujete i Nory. Dokonalý jste vždy a za všech okolností přece jen Vy, Ládiku!!! - je Vám to přáno.
      U nás po ránu 4 mm, třeba ještě něco přikape. Včera příroda s "kyticemi" rozkvetlých stromů a keřů, 3 srnky a 1 čáp, co asi nesl potravu své družce.

      Kdo dnes u Vás bude vařit? Královna s gymnastkou by to jistě zvládly levou zadní, jsou-li tam. Čtvrtce i všem ostatním ustálené zdraví.

      Totéž i všem zdejším, další dle vlastních přání.

      Nedávala už sem Lištička? Stojí i za podívání - HAUSER - Waltz No. 2 (Shostakovich: https://www.youtube.com/watch?v=p_fprzrHvIM

      Vymazat
  9. Včera jsem na výstavě rostlin zakoupila koniklec vínové barvy,lomikámen bílý,co mi tuu rostl 40 let a vloni uschnul okrasnou šalvěj,ta je prý na suchá stanoviště a jahody senga sengana,tu odrůdu jsem už dlouho neměla,asi to začali znovu pěstovat.
    Sla jsem původně se jen podívat presvedcená,že nic nebudu kupovat,kvůli těm suchům,pak musím pořád jen zalivat,ale neodolala jsem a mám zas na sebe bič

    OdpovědětVymazat
  10. Neustále se tu přetřásá stav "čtvrtky", ale co ona sama na to všechno, jak je jí, to nevíme. Nemá cenu se k tomu vyjadřovat.
    Není mi dobře. Nakoupit a uvařit a půjdu si lehnout.

    OdpovědětVymazat
  11. Post s KBS.

    Rešpekt


    V dnešnom svete chýbajú ľudia ochotní počúvať. Počúvaním dávam inému najavo, že existuje a je pre mňa dôležitý. Každý túži byť (vy)počutý. Ježiš má prirodzený rešpekt. Vie vypočuť iných. Viem ho aj ja počúvať?

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravím do Nory.
    Ládiku, myslím, že byste měli zamířit jinam, já s mužem, otcem i sama poznala v poslední době plno nemocnic, a většinou to tam bylo dobré.
    Asi máte smůlu na špatné oddělení v špatné nemocnici.
    Zkuste jinou, vždyť kolem vás je tolik velkých měst. Přece se dnes nemusí chodit jen tam, kam patří člověk obvodem. A ke specialistovi můžete jít i bez doporučení, jen zaplatíte asi 200,-
    Vaše paní prostě musí najít lékaře, který ji tzv. sedne a který se bude skutečně zabývat jejím problémem.

    Já byla včera poprvé na návštěvě u matky, šla jsem tam jako svázaná a...byla jsem příjemně překvapená. No, abych to nezakřikla. Ale začíná se mi uvolňovat...
    Převčírem jsem si jela koupit náhradní sekačku, je to jen takový malý krám, ale službu snad udělá. Dnes ji půjdu poprvé vyzkoušet. Vezu na parcelu tři kanystry s vodou, tady vůbec neprší, tak chci zalít alespoň nově vysazené akvizice. A pokud něco posekám, tak to dám kolem stromků jako mulč.
    Večer budu vařit a péci na zítra - na chatě bude poprvé synovi pomáhat zeťák, ten je rozhodně všechno jiné, než pracant, takže raději zalezu na záhony a nebudu si toho moc všímat...

    OdpovědětVymazat
  13. Ad: Ladik!!!

    Nechce sa mi verit, ze v Cesku je stav v zdravotnictve takyto. Alebo je to iba u vas, na severe Moravy? Neviem. Ale keby len polovicka z toho bola pravda, tak toto je uplne nenormalne.
    Ako PRIBLBLE kecy anonyma. Jednoducho, Ladik!!! nie je v podplacani, liskani sa, pchani sa do riti, kedy treba a pod. tak zorientovany a skuseny ako VY, anonyme.

    Ladiku. U nas si to nedovolia ani na ciganov, ci hocijakych z ulice v noci pozbieranych bezdomovcov, nie ze aby robili nieco take, ako pisete. Podvadzanie s tlakom, neskontrolovany pacient pri odchode...Hroza.

    P. S. Ked davaju prepustaciu, ci inu spravu, aj z obycajneho osetrenia u odborneho lekara (nie u obvodneho, tam to podpisete raz za rok) u nas je povinnost na konci kazdeho takeho zaznamu napisat, ze pacientovi bol vysvetleny jeho stav, ze bol pouceny o liecbe a ze s liecbou a zistenim suhlasi. Ak pacien suhlasi, tak sa podpise. Ak nesuhlasi, tak podpise tiez, ked je tam predtym napisany nesuhlas s niecim (ja som napr. nesuhlasil s liecenim cholesterolu statinmi, tak lekar to do spravy napisal), alebo nesuhlas s niecim (napr. ze uviedli iny tlak, ako bol namerany!!!) SAM PACIENT do spravy napise a az potom sa podpise.

    P. S. Inac, mna ovela viac, ako anonyma irituje Vase nadavanie lekarom, lebo ako som davno pisal, moj brat je lekar a teraz dva roky i primar oddelenia operacnych sal a centralnej sterilizacie. Viem pritom, ze pracuje od vidim do nevidim, lebo pacienti chcu casto specialne jeho a niekedy nedodrzi kvoli nejakej nahlej a urgentnej operacii ani cas, ktory si napr. dohodneme na stretnutie.
    Ja ked chodim na rozne osetrenia, skoro vzdy (sem tam sa stane vynimka) som osetreny a prijaty normalne. A to nie preto, ze by som na to isiel cez brata, Prave naopak. Ani lekar, ani sestricka v 95 % pripadoch ani netusia, ze brat je primar vo fakultnej nemocnici. Cakam v cakarni ako ostatni pacienti, osetreny som, ako ostatni pacienti. Mozno 2 krat som vyuzil brata v prospech seba za cele tie roky.

    Ale, ako pisem, ak je len polovica z toho co pisete pravda, tak to je na zvracanie a uplne Vas chapem. Neviem, co by som urobil ja za cirkus v tej nemocnici...

    Ano, pre inych ludi sa sem tam u brata prihovorim, ale je to na nom, ci si urobi na niekoho cas, alebo nie. Napr. asi pred 3 tyzdnami ma poprosila o kontakt susedka, vcera jedna znama az z Noveho Mesta nad Vahom.
    Prave som nedavno prisiel od brata. Pozrel sa na to (z vysledkov z Noveho mesta) a da vediet, co si o tom mysli a ako by to navrhoval liecit. No a benefity z toho mam ja:-))), lebo on STRIKTNE (a to vedia vsetci v nemocnici, vratane sestriciek!!!) ODMIETA akekolvek pozornosti. Tak napr. suseda doniesla flasu Metaxy, plus nejaky dezertik mne, aby som to posunul dalej. Doniesol som to dnes k nemu domov, ked som "orodoval" za pripad z NMnV. Ked som odchadzal od neho, dal mi to spat a povedal. "Daj to niekomu, kto to potrebuje. Napr. je chudobnejsi, ma viac deti, nema na to, aby si to mohol dovolit...Ved ty uz niekoho urcite poznas."

    Tak som i s darcekom za sluzbu pre susedu odisiel naspat domov...Asi si dam glg Metaxy. Alebo ju radsej nebudem otvarat. mam tam este z minula nejaku slivovicku, ktora je otvorena:-))).

    OdpovědětVymazat
  14. Tužka napíše,...zkouška Nory, zkouška Nory,....kdo v Tobě píše,...mne to včera nepřijímalo,...tak.

    OdpovědětVymazat
  15. Zdravím z Vídně, kde jsme se dostali do dopravní špičky při návratu ze Sarvaru. Tepla voda ok, vezu si cipos klobásy a opálení :)

    OdpovědětVymazat
  16. Dnes jsem okopávala a vše bylo jako troud.Jahod bude asi hodně málo

    OdpovědětVymazat
  17. Pořád výletujem, aby byly jiné myšlenky.

    OdpovědětVymazat
  18. Tužka napíše,....děláte dobře,...taky výletujem, ale objíždím místa, kde by mohl být letní sportovní kemp,...ono se to nezdá, ale mám natočených od čtvrtka přes šestset kilometrů,....objíždět to koňmo, tak bych musela několikrát přepřahat, abych je neuhuntovala.

    Novodobí koně dostanou obroku do nádrže a hopsahejsa,...Brandejs to nebude.

    Pane Ládíku, najdete li čas, doporučte, co zajímavého jste viděli,...v těch končinách kolem Vás jsem nebyla roky,....a máte to tam rovněž krásné,....Beskyde, Beskyde, kdo po tobě idě,....

    Mělo by zapršet,...už zalévám,....děs,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  19. Kde je pan Ládik!!! v neděli ráno? Nějaká báseň by nebyla? A vůbec, krtci, kam jste se zahrabali?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad malá "náplast": Vladimír Holan - Ptala se tě...
      https://www.youtube.com/watch?v=xNB57Tyjcn4

      Já "bojuji" s klíšťaty - zvěřinec už máme nastříklý a vytáhla jsem samé světlé oblečení. Skoro to vypadá, že se příští rok i naočkovat nechám.

      Vymazat
    2. Doporučuji užívat každý den B-komplex, od dubna do podzimu. Tělu neuškodí, klíšťatům nevoní.
      Samozřejmě proti klíšťové encefalitidě je očkování dobré, ale na boreliozu zatím žádné nemají.

      Vymazat
    3. Prodávají i béčko speciálně proti klíšťatům,je na lahvičce klíště,je to obohacené o thyamin,což je složka,která klíšťatům obzvlášť smrdí.Vloni jsem užívala celý rok,neb klíšťata jsem úplně přitahovala.a pak jak když utne.Tajze mohu potvrdit,že účinkuje.

      Vymazat
    4. Thiamin je vitamin že skupiny B.

      Vymazat
  20. Přátelé,
    zatímco my tady v Česku krníme, Slovensko se stalo centrem evropského EUdění.
    Země, která před lety skandovala Dost bolo Havla teď třímá pochodeň jeho pravd a lásek. Situace je ovšem poněkud nesrozumitelná i pro rodilé Slováky.
    My jsme pak o této politické velikánce dosud
    nezjistili o moc víc , než že prezidentka je jednak odpůrkyní skládek
    odpadků, druhak příznivkyní Pravdy a Lásky (doufám, že jsem to
    nepřehodil).

    Dokonce mnozí tápeme, zda jako dědička myšlenek Václava Havla a
    vrchní velitelka armády přiměje Slovensko k nějakému tomu humanitárnímu
    bombardování.

    Vypadá to, že mnozí obyvatelé Slovenska na tom nejsou o mnoho lépe, nicméně včera jsem si přečetl vyčerpávající přehled analytika Čmouda z Vidlákových Kydů, který konečně mnohé osvětluje:

    "Čaputáři měli problém.

    Utvořila se totiž v jejich středu odchylka Čaputníků. Čaputáři volali
    Čaputníky k zodpovědnosti, ale než byla odchylka Čaputníků
    přesvědčena o svém omylu, vznikla ještě odchylka Čaputovců,
    která přišla se zcela novou koncepcí Čaputismu, která by předefinovala
    zcela orientaci hnutí.

    Čaputáři hledali pomoc Čaputníků, ale ti se spojili s Čaputovci, i když
    se nepřiklonili k Čaputismu, ale naopak vytvořili si vlastní koncepci
    Čaputinismu, která zaskočila Čaputáře doma i v cizině.

    Sám velký NadČaputář v USA byl zneklidněn vývojem na Slovensku.
    Do toho se na východě Slovenska odštěpila nová skupina extrémních
    UltraČaputíců, v podtatří malá, ale o to hlasitější skupina
    Čaputoníků, na Horehroní nenápadná a do sebe uzavřená skupinka
    fundamentalistický Čáputovcou, na beskidsku se objevili dokonce dvě
    skupinky mystičtí NeoČaputáři a bojovně orientovaná Real-Čaputira,
    napojená na Irsko.

    Situace na Slovensku je milí přátelé značně nepřehledná.
    Zatímco na zpátečnických univerzitách je zpochybňována sama existence
    Čaputové, v ulicích chodí mladí lidé s ikonami Čaputové, Kučiaka a
    Kušnírové, plní náměstí a každý se může svobodně vyjádřit, jaký je
    ten Fico sviňa."

    ***********

    Sám bych to nepopsal komplexněji.
    ---


    Pokud to nevezme Ládik,věřím, že při příští volbě prezidenta ČR zvítězí Václav Klaus mladší.

    Nemám o něm sice žádné iluze, ale jeho zásluhou budou české známky s
    portrétem prezidenta vypadat mnohem originálněji než ty slovenské.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládik promine, ale je-li s těmi prezidenty taková potíž, tak je nejvyšší čas je zrušit a zavést pouze královnu. Jako v té zaostalé Británii.
      Jen na který rod navázat. Poslední česká královna byla jaksi děvče z Toskánska. Jak jsme na tom s potomky Přemysla Oráče, to nevím.

      Vymazat
  21. Tu jsem.
    Když jsem byl malý, byla zde náhrobky a litinové kříže se jmény.
    https://imgur.com/QZdDoyN

    Musím sebekriticky uznat, že jse v nasranosti paušalizoval. Jistě jsou i jiní, lepší lékaři (nebude jich mnoho), než ti, na které stále narážím.
    Výsledkem CT bylo, že krkavice jsou čisté, tak alou domů. Musím se podívat, kde dělají denervaci karotického tělíska ultrazvukem na zakázku, když v nemocnici ne.

    BJ - nejsem dokonalý. Ale když dělám někomu projekt do baráku, musím se do toho prostoru vcítit, jako bych tam měl bydlet. Proto si nejraději výkresy kreslím sám, u toho se dá přemýšlet déle, než u výkresů, které mi přijdou v Autocadu hotové. Projekt musí být osobní, každý je jiný. A bohužel soudím tebe podle sebe a nechápu, že doktor vidí v pacientovi kombinaci masa a peněz.

    Pro paní Tužku - Beskydy. Nesmíte vynechat LH, i když to je k naštvání, jaká procesí tam jdou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vedlejší Smrk, 2. nejvyšší hora, kde nic není, měla před pár lety návštěvnost 1000, dnes 50 000 lidí ročně. Doporučil bych “zadní hory” po hranici se SR s ubytováním na Kmínku nebo údolí Lomné s ubytováním na Kamenitém.

      Vymazat
  22. Máte necelou čtvrthodinku čas?

    Pusťte si první část včerejšího pořadu Meteor!

    Zvlášť doporučuji Ládikovi, Gaie a Tužce.
    A dejte si to v hlavě dohromady s probíhající kůrovcovou kalamitou - a jejími následky.
    O skutečných ZÁSADNÍCHB příčinách sucha a klimatických změn.
    Oxid uhličitý coby skleníkový plyn se na nich podílí nezanedbatelně, ale přce jen MENŠÍ ČÁSTÍ.

    Jsem zvědavý, co tomu řeknete.

    https://dvojka.rozhlas.cz/meteor-o-komunikaci-bunek-pribramskem-meteoritu-a-hadu-ktery-vidi-ocasem-7887546

    (Stačí si poslechnout jen začátek pořadu)

    Je to jedna z nejdůležitějších věcí, které nás v blízké budoucnosti postihnou. A k jejich pochopení by měly stačit znalosti základní školy.
    (S Honzou Pokorným se znám, o těch problémech jsme spolu několikrát diskutovali.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, poslechnu doma, trousím uhlík.

      Vymazat
    2. Nevím,co budem dělat,aby to nedopadlo jak v té Jižní Americe v předkolumbovské éře,tam bylo sucho,tak oni obětovali celou jednu generaci dětí,od 6 do 12 let všechny sťali a rituálně pohřbili,dnes se našly hroby spadající do periody nejvyššího sucha.Stovky kostřiček s uťatou hlavou,Chimú cisarstvi,hroby Huanchaquito-Las Lamas, v takovém měřítku na světě nevídané.

      Vymazat
    3. To ale dobře znám odedávna, že civilizace, které vykácely lesy, zanikly. Já stromy sázím, nejen ovocné (těch jsem vysali na pozemku asi 60), ale i pionýrské (břízy, cca 30) a jehličnaté, ne smrky (modříny, borovice ...cca 10). To proto, že nejsem pičus, abych to neudělal. Jsme na kopci, potřebuji stín a vodu. Majitelé lesů v okolí lesy vyrabovali (jehličnaté) na kšeft a nechali holiny zaplevelit (chválapanubohu za to). Nechávali kůrovcem napadené stromy schválně stát, aby byla plocha napadená celá a dostali povolení k plošné těžbě.
      Vydržel jsem poslouchat 12 minut. Opakuji, mám všechny knihy o lese, chtěl jsem být lesák a nepovedlo se. Tak aspoň sázím a vlastní silou zvedám potenciální energii vody v krajině, navzdory nepřízni ekoložky Baby Jagy.

      Vymazat
  23. Proč lidi kradou kříže?
    Chtějí je k sobě blíže?
    A proč náhrobní kameny?
    Proč jsou takové hyeny?
    Proč vybržďuji dobytka,
    chce si lehnout na nosítka?

    OdpovědětVymazat
  24. dobytek vybržduje dobytka
    na márách budou mít nosítka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přehledný sešup, volnoběh ze 100 na 110, dole rovinka s vedlejší zprava, za ní táhlá levá dolů za horizont (plná čára), potom rovina 1km. Soudruh na vedlejší si počkal, až přijedu blíže, a vjel mi tam, abych musel prudce brzdit. Pak nezrychloval, protože čára asi 300-400m, tak celou dobu na dvojku 30km/h. Po sskončení čáry jsem chtěl debila předjet, hajzla. Začal zrychlovat, když jsem byl na jeho úrovni, nic nejelo, až do 150km/h, pak mu to asi nejelo. Tak jsem ho předjel a šlápl na brzdu, ale hajzl tušil, že to udělám (byl tmavý) a začal brzdit dřív. Mít kvér, tak ho rozstřílím na sračku, zmrda.

      Vymazat
    2. To asi nebylo na dálnici07 dubna, 2019 22:45

      Tak to vypadá, že oba účastníci silničního provozu jsou pěkně zakomplexovaní.
      Takhle jezdí mužští pod pantoflem.

      Vymazat
  25. Začli vylézat pavouci,dnes jsem jich zabila 5 a jakých velkých vypasených,mít arachnofobii,tak je po mně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je přemísťuju jinam, nezabil bych je.

      Vymazat
    2. Náš tatínek choval pavouka-křižáka na záchodě, měl nádhernou pavučinu předm oknem místo záclonky.
      Chytal mu mouchy a nosil mu je ještě živé do sítě.
      Protože otec na záchodě zároveň pilně studoval, měl na parapetu vždy nějakou knihu.
      Pavouk to nechápal a občas knihu použil jako kotvu pro svá lana.
      To se pak otec vydal do okresní knihovny zapůjčit si náhradní výtisk, aby nemusel kamaráda nutit k opravám či emigraci.

      Vymazat
    3. Zjišťuji, že i mezi pavouky jsou hysterici. Už několikrát vylezli a tvářili se, že už už to musí přijít, a zatím déšť ani omylem.

      Vymazat
  26. Bombarduje se Tripolis. Jen tak, naši novináři mlčeli celou dobu. Teď uvidíme, jaké noty obdrží. Je fajn být dobře informován.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 7. dubna 2019 17:16
      Minuta po minutě
      Nejméně 21 mrtvých si vyžádalo tažení maršála Chalífa Haftar na Tripolis, oznámilo libyjské ministerstvo zdravotnictví. Není jasné, zda jsou mezi oběťmi civilisté. Mise OSN vyzvala k dvouhodinovému humanitárnímu příměří. (TRT)

      Vymazat
    2. Je málo muslimů v Evropě.

      Vymazat
  27. BJ -
    nový foťák na procházky místo stárnoucího Olympusu:
    https://www.megapixel.cz/pentax-ricoh-wg-6?v=6895

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 246 g - tolik už se mi a ještě k tomu za ty penízky pokaždé do přírody nosit nechce a všech těch vymožeností bych si neužila. Na rychlé "napráskání" vzpomínkových nepapírových fotek mi stačí náš ještě starší a lehčí Panasonic, co tam vejde foteček "malosti" 100 až tak 170 kB přemnoho - příležitostně pohledám, čím ho nahradit, neb nic nevydrží věčně.
      Pavouky také přemisťuji, k dalšímu se vrátím zítra, neb jdu dokoukat Černé vdovy.
      Dobrou noc všem, Marušce už je doufám lépe.

      Vymazat
    2. Díky, BJ, snad to přejde. I ode mě dobrou.

      Vymazat
    3. Tu odolnost závidím,
      Taky cirkulární diodový blesk kolem objektivu - zvláště pro makro!
      Filmovat v super rozlišení by taky bylo fajn, to už se pak dá promítat i v kině.

      Pro mne by byla diskvalifikující chybějící optická stabilizace.
      U svého původního jsem ji také neměl - a je to s ní a bez ní nebe a dudy.
      A třicetinásobný zoom svého Sony DSC-HX 60 bych asi taky už dneska oplakal.
      Jen bych si dnes připlatil tisícovku a koupil variantu s GPS.

      Ale do terénu, na pískoviště a do vody to nejspíš je fajn volba.
      Tu širokoúhlou předsádku bych přikoupil.

      Jestli ale máte zbytných šest tisícovek, přikupte si ještě DSC HX60V.
      Je tam mnohem víc věcí na hraní i vychytávek, jen mechanicky to je asi proti Vašemu chrastítko a nedá se použít k sebeobraně utlučením agresora, pokud si ještě poté hodláte pořídit vítězné památeční selfíčko.




      Vymazat
  28. A už tu máme Přemysla ze Stadic. Bývalý hokejista A. Plachetka o vystupování ve velkých halách.
    Pod článkem je vzpomínkový koncert k výročí K. Zicha, též zavzpomínám.

    https://www.denik.cz/hudba/neni-potreba-strhavat-pozornost-jen-na-sebe-rika-pevec-adam-plachetka-20190407.html

    OdpovědětVymazat
  29. Praha má 4místné otevřené záchody v parku u hlaváku, aby nesmrděla svým pachem. Prý to ale smrdí stejně a močí se přímo málem v tlačenici. Paráda, reklama pro turisty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono WC v hale za 20, neviditelná ruka trhu pracuje.

      Vymazat
    2. Pražské hřiby rostou.

      Vymazat
    3. Jinde v EU se chodí za půl eura,je vidět, jakou má na hlaváku hodnotu

      Vymazat
  30. Cigánky přepadly vychovatelku. 10 let za loupež.

    OdpovědětVymazat
  31. NA SUCHÉ POLE NEPRŠÍ ANEB PLÝTVAJÍ STROMY VODOU?

    https://slideslive.com/38914060/na-suche-pole-neprsi-aneb-plytvaji-stromy-vodou?locale=de

    Ládiku,
    já vás nepodceňuji.

    Možná vás víc uspokojí tohle video s Pokorného přednáškou.
    Snad se i Vy dozvíte pár detailů, které Vám možná stejně jako zbytku světa dosud unikají.
    Třeba to, kolik promile sluneční energie vytěžíte spálením biomasy (dřeva) nebo na kolik tisíc kilometrů ovlivní počasí vykácení lesa. Mechanismus bočního nasávání vzduchu...a pár dalších dost zajímavých obrázků.
    Máte ale pravdu, že se dnes neuznávají či popírají i dávno známé skutečnosti.

    Jinak - ten přístroj na měření sálavé energie ve wattech na metr čtvereční si pořídím, infrateploměr už mám (předpokládám, že vy také). Je neobyčejně poučné se s ním procházet po okolím i po baráku.

    Video trvá cca padesát minut, za umělecký dojem bych strhl body, za snahu po popularizaci bych nějaké přidal.

    Jinak Pokorný dost klame nekomplikovanou lidovou mluvou,dělá těžkou aplikovanou vědu ,lítá na pozvání po všech světadílech a je dost uznávaný a respektovaný - pochopitelně nikoliv profesionálními politickými ekoalarmisty.

    Pokud by vám někdy ještě zbylo padesát minut času,mrkněte na to a napište, s čím nesouhlasíte,(včetně času na videu) co považujete za banální či čemu je blbě rozumět (je tami pár matoucích a příliš zjednodušujících formulací...když nepočítám třeba opakovanou záměnu metru za metr čtvereční :-)

    Určitě jste jako specialista topenář v alespoň v některých detailech větší odborník než on.
    No a ta Vaše znalost ekologie lesa je navíc.

    Váš názor bych mu tlumočil či přeposlal - případně byste mu mohl i napsat přímo, pokud chcete.
    Blbé je, že se suneme do mnohonásobného průseru, proti kterému bude druhá světová i padesátá léta procházkou růžovým sadem.
    Teď už neexistují dobrá řešení, jen ta špatná, katastrofální a kataklysmatická - EUropská.
    Není už jen za pět minut dvanáct, spíše tak půl druhé.







    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se vědělo už před 50 lety,že když se vykácí tropické lesy,že se změní podnebí, kácení tropických lesů byla hrozba pro přírodu stejně velká,jako přelidnění a války,ale zabránit se tomu nedalo.Jako dnes si chrochtaji v Indonésii,jak jim náhrada pralesa zvedla úroveň a odstranila chudobu,nějaké vzdálené cíle pro lidi jsou moc,oni se chtějí mít dobře hned teď a spoléhají,že to nějak dopadne.

      Vymazat
    2. Právě to biční nasávání vzduchu z moře se mi zdálo významově přestřelené, ale doposlouchám to, i když pondělí není ten klidný den. Vždycky jsem si myslel, že naše pevná planeta se točí a její plynný obal s různou viskozitou se točí s ní, ale trochu s obecným zpožděním, ovlivňovaným významnějšími vlivy, než bočním nasáváním pod lokálními frontami.
      Včera odpoledne byl na zoomu pořad, jak Číňani zalesňují pouště. Kolik to stojí úsilí po desítky let. Dělají si zelené plíce svoje.

      Vymazat
    3. Taky tam říkal spousty nesmyslů, on nemůže být všude les,jsou podnebné pásy a různé biotopy,pouště jsou kolem obratníků, vlivem tlakové výše, žádné sázení stromů z pouště les neudělá pak jsou třeba náhorní plošiny suché,neb vše spadne na úbočí a tak vysoko mraky nedošplhají. Z prérií též les neuděláte,neb jsou ve vnitrozemí,kam vláha nedoputuje vlivem znacne vzdálenosti od moře.

      Vymazat
  32. Tužka napíše pro pana Ládíka,...díky,...je tolik krásných míst, kam bych chtěla ještě zajít,....čas nezastavíš, dělejcodělej.

    Taky píšu pro pana Jáchyma, díky,...pořad Meteor jsem několik let sledovala, nosila s sebou tranďák,...jóó, ten čas,...psala jsem o kácení stromů,...ale, taky jsem sázela,...no, dost let zpět na Krkonoších a v Jizerských,...po úhynu vlivem kyselých dešťů,...jako soukromý dobrovolník jsem se dohodla s Harrachovským polesím, že budu pomáhat sázet, těch holin byla kvanta. Pochlubím se, budu si tahat triko, ale je to pravdapravdoucí,...mám na to doklad, nechala jsem si ho vystavit po ukončení dvouleté akce. A už jsem to na Akt. taky psala, když byla řeč o počasí a o ekologii,...tak, vysázela jsem při prodloužených volných dnech šesttisíc stromků všeho druhu. Nejčastěji za deště, ve starém montgomeráku, to aby nebe sadbu současně zalévalo....no, zalévalo i mne. Sázelo se po rozmrznutí půdy do 22. května. V tom dodržovali lesáci doporučení ze starých čarodějných knih,...čarodějnice to určovaly jako dva měsíce a dva dny po svátku svatého Josefa,...pak už žádný strom nesázet.
    Ovšem,...stejně, úhyn byl veliký,...jedna slunečná jižní stráň, co jsem osazovala, byla tak prořídlá, že jsem po letech vlastnoručně vysévala semena stromů,...ta vzešla,...prořezali to, už tam nejsou ty holiny,...ale pahýly uhynulých stromů jsou. Mám v svém lese pahýly uhynulých jilmů.

    Dělám na krpálu rigoly, aby zadržely vodu při tání a lijavcích, udržuji meze se šípkovou růží, to je rejdiště pro drobné ptáky,...na kraji lesa ke stromům navazuji balíky sena pro zajíce a srnčí, přikrmuji ptáky, dělám bejváky čmelákům,....musím nějak retušovat svou benzínovou stopu,...a vymýšlím další možnosti, jak šetřit vodou.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  33. Stát rozhazuje dotace na tepelná čerpadla, více než 75% z nich je vzduchových s průměrným ročním topným faktorem pod 3. Přitom pohon obstarávají elektrárny s průměrnou účinností kolem 30%. A kondenzační kotel umí využít nejen energii uhlíku z metanu, co kupujeme v trubce, ale i energii vodíku - přemění ho na vodu. Účinnost nad 100%.
    Prý bezemisní provoz, ekologický. Mnohá čerpadla slouží v létě pro chlazení a přitom vyrábějí teplo jinde. Co s tím dělat? Ministrem ŽP je hloupý Ríša a premiéérrem estébák. Presidentem málem prognostik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Srát na ně a sadit svoje stromy. Jiná obrana není, volby řešením nejsou.

      Vymazat
    2. On je problém,že dřív ekologie byla přírodní vědy a dnes humanitní. Takový Odum a jeho ekologie,to byl samy vzoreček výpočet a grafy, ekologie v podobě sociálních universit, to je jen strašení a zákazy, masem počínaje a topením konče.

      Vymazat
  34. Suché pole, Suché Kruty. Zpátky na stromy. Mi zbyly ořechy, tolik energie po zimě přišlo vniveč. K čemu mi jsou lány řepky nebo palmový olej v nutele. Já mám olej v ořechu a nemusím převracet ornici nebo něco kácet. Jabka s cukrem celé léto, o podzimu nemluvím. Pampelišky rostou na louce už v březnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ořechy můžete ještě pořád jíst,pokud jste je dobré usušil. Jinak mohu poslat nějaké recepty,obzvlášť kombinace ořechy sýr je chutná,ořechy ovoce též.A je z oblasti studené kuchyně,takže netřeba ani vařit.

      Vymazat
    2. Chtěl jsem je vyhodit, ale budu je tedy žrát i v létě, než budou nové.

      Vymazat
  35. Líbí se mi pohony strojů přírodou. Sluncem. Potažmo větrem, příliv nemáme, jenom odliv, a to pramenité vody z lesa. To jediné je cesta. Neuživí to ale velkoměsta nebo megapole, která serou pod sebe a jsou napojena produktovody na daleké zdroje z přírody. Ta si ovšem poradí. Stačí trochu sucha a lidstvo nebude stačit kopat hroby.
    Není to v řadu dní, ale v řádu desetiletí určitě. Mi bude bohatě do smrti stačit zajít pro ležící větev a slušně ji spálit, abych měl v zimě teplo. Elektřinu ze sítě ještě kupovat budu, pořád méně, ale jinak mi stát nic neříká. Dávám má za život tolik daní a nemělo to pro mě dosud význam, v 61 letech. Nečekám změnu k lepšímu, jen k horšímu. Zadarmo žerou jiní, tak ať se zalknou, já jim pomůžu.

    OdpovědětVymazat
  36. Člověk žere společnosti z kapsy cca 20 let, než začne vracet. Vrací 40 let, bude vracet 50, já budu vracet (plánuju) 60 let. V poměru 1:1.... z výdělku je půlka moje, půlka státu. Něco je špatně, ne? Někdo žere zadarmo celý život a nebude jich málo. Takhle to nepůjde. Posledních 20 let tedy nebudu do státu vracet nic, protože to by nebyla splátka, ale nenávratný dar. A ještě mě u toho stát kope do prdele a do hlavy. V takovém státě je těžko být vlastencem, před takovým státem se člověk musí bránit zuby nehty. Takový stát zahyne. On si klidně doveze i jmelí a bude ho hýčkat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buďte altruistou a nebude vám ta solidarita tak vadit.Bylo vám dáno,tak dáváte,ale také vám dáno být nemuselo a víc byste bral.

      Vymazat
  37. Ještě pro pána anonyma:
    Když někdo udělá v autě 3 úmyslné přestupky, s cílem mě ohrozit, nasrat a nakonec nejspíš zesměšnit, tak je to jiný styl jízdy, než praktikuji já. Já jezdím rovnoměrně, bezpečně a ohleduplně. Proto bych takové svinské, nepřízpusobivé a arogantní prase bez milosti smetl do škarpy, bez nejmenší výčitky. Patří do hrobu, ne mezi lidi. A musí to vědět, někdo mu to musí dát najevo, že přijde chvíle, kdy svým jednáním narazí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musite rozlišovat příčiny a následky, jinak máte v hlavě guláš a děláte chybné závěry.

      Vymazat
  38. Tužko,
    Meteor se vyplatí poslouchat ze záznamu z archivu na internetu - vybírat témata, která vás zajímají, přeskakovat.
    Proti minulosti je dnes mnohdy poněkud užvaněný, ale pořád se tam najdou perly.

    Takzvané "ekology" bez znalosti fyziky bych poslal do převýchovných táborů, škodí přírodě víc než cokoliv jiného. Jejich schopnost ignorovat zákon zachování hmoty a energie či druhou hlavnívětu termodynamiky je úděsná. Kde blb, tam nebezpečno. Propagace biopaliv a spalování biomasy je zločin proti lidskosti i přírodě zároveň.

    "Strašení masem" je snad jejich jediný rozumný počin.

    Přechod individuální automobilové dopravy na elektromobilitu- a přitom plánovaná výroba elektřiny v elektrárnách na zemní plyn není ekologická debilita, ale idiocie. Nebo promyšlený zločin.(Moje norská dcera jezdí Teslou :-( Ale tam mají hydroelektrárny.

    - tepelná čerpadla by měla ekologické opodstatnění jen a pouze tehdy, pokud by nečerpala energii ze sítě. Nebo tam, kde je jediná jejich reálná alternativa přímotop.
    - Ládiku, vaše zdůvodnění účinnosti kondenzačního kotle nad 100% považuji za poněkud odvážné, asi bychom si oba měli zopáknout organickou a fyzikální chemii (já tedy určitě).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco jiného je spalné teplo a něco jiného výhřevnost... zopakujte ... něco se vztahuje ke 100% spálení uhlíku, a vodík není uhlík. Energetický obsah vodíku v metanu je 11%, uhlík dokážete spálit vysoko nad 90%.

      Vymazat
    2. abyste nehledal dlouho
      https://www.estav.cz/cz/517.jak-je-mozna-ucinnost-kondenzacniho-kotle-nad-100

      Vymazat
    3. Ládiku,
      dík, ale soryjako, to z https://www.estav.cz/cz/517.jak-je-mozna-ucinnost-kondenzacniho-kotle-nad-100 já přece pochopitelně vím!
      Spalné teplo a výhřevnost rozlišuji.


      Jen bych potřeboval odkaz, proč konvenční kotel údajně nespaluje ten vodík, kdežto kondenzační jo - a jak ten konvenční kotel brání onomu spalování vodíku v uhlovodících! To mi furt nějak uniká! :-)

      Vymazat
    4. Třeba Ládík vyrábí generátorový plyn

      Vymazat
  39. Ladik!!! + dalsi k teme zivotne prostredie, sadenie stromov, atd.

    Neviem, ci vsetci poznate toho spisovatela, ale oplati sa precitat, pripadne pozriet film, pripadne si to vypocut.

    Veeelmi poučné - ako hoviril kardinal Spidlik.

    Tak pocuvajte:

    https://www.youtube.com/watch?v=uAmqUjExnW4

    Alebo pozerajte:

    https://www.youtube.com/watch?v=W2oOaA2aqZQ

    OdpovědětVymazat
  40. Tady je to lépe, Jáchyme... str.9-10:
    https://www.fmmi.vsb.cz/export/sites/fmmi/modin/cs/studijni-opory/resitelsky-tym-2-metalurgie/paliva-a-topne-systemy/Toman_Paliva-a-topne-systemy.pdf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky - i při zběžném dvouhodinovém projetí jsem se dozvěděl mnoho zajímavého, pročtu si to důkladněji.
      Bohužel ale nic o problematice (ne)hoření vodíku v (ne)kondenzačních kotlích.

      V PDF chybí statě (výklad) posledních dvou kapitol (nebo je neumím otevřít). Právě ty nejzajímavější. Bez vysvětlení, proč tomu tak je.
      Nejspíš jde o opominutí, na které dosud žádný šťoural neupozornil.
      Možná ještě žádného studenta nenapadlo si to přečíst.
      (Poslední kompletní kapitola je o inhibitorech a katalyzátorech hoření).

      Jinak je to srozumitelný a čtivý text.
      Těch posledních kapitol je škoda.
      Jestli to není staré, možná by se vyplatilo z autorů vymámit, aby to doplnili.

      Vymazat
  41. Proč mají lidi pořád větší potřebu se přemísťovat?
    O centru a zácpách aut vůbec nemluvím. Ale tady, na kraji města, před takovými 20 lety projelo za 2 hodiny 1 auto. Teď každých 10 vteřin něco projede.
    Lidí snad tolik nepřibylo, tak čím to je??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Životní styl.Driv byly po městě rozesety sámošky, školky,školy a člověk si vše obstaral,dnes bez auta nenakoupite,neb market za městem,školky v centru zrušeny kvůli rozprodání budov takzetnejprve si musite poridit auto a až pak teprve dite a veřejná doprava jezdí jen kolem poledne pro důchodce. Úřady též za městem,neb potřebují palác s parkovištěm,nic ve městě,kam možno dojít atd už se to řetězí no a když už to auto máte,tak krok neuděláte.

      Vymazat
    2. Když to má někdo daleko nebo mu nevyhovuje spoj, tak není co řešit, musí jet po vlastní ose. Ale tady, jak sleduju, i do sámošky za rohem se jede autem, dítě 10leté má dvě stanice tramvají, ale do školy je vezou autem. Znám lidi, co do hromadné dopravy nikdy nesednou, a to tu je na slušné úrovni, tramvaje každých 4-7 minut, autobusy a trolejbusy většinou stejně. Místa v nich dost, jezdívají poloprázdné.

      Vymazat
    3. Jak máte auto,tak to je jako další boty a jako peníze plodí peníze( Marxova poučka) tak doprava plodí dopravu.

      Vymazat
  42. Post s KBS vcera.

    Ženy


    Vo veľkonočné ráno stretávame postavu Márie Magdalény, ktorá objavuje zmŕtvychvstalého Krista ešte skôr ako apoštoli. Mária ho hľadala, pretože ho milovala. Našla ho, pretože bola milovaná Pánom. Ženy vnášajú do sveta i do Cirkvi princíp nežnosti.

    A dnes.

    Pohlavie


    Kresťanstvo nie je zlučiteľné s akoukoľvek formou sexuálnej diskriminácie a násilia. V rovnakej miere podporuje prirodzené a zdravé rozdiely medzi mužom a ženou. Identitu osoby nemožno zredukovať len na sexuálnu oblasť. Človek je človekom v celej svojej komplexnosti.


    P. S. Moja poznamka: Tento text priam ponuka pustit sa do riadne od podlahy do Cirkvi. Akurat, ze text je o krestanstve☺...

    OdpovědětVymazat
  43. Nieco pre zeny.

    Jedna z mojich sesternic. Samozrejme☺, povodom z Presova, ako jej znamejsia sestra Kata.

    https://evaglavova.sk/muj-pribeh/


    https://www.idnes.cz/onadnes/lide/z-vasich-nedostatku-udelam-vyhody-tvrdi-profesionalni-koucka.A081013_100239_ona_ony_ves

    OdpovědětVymazat
  44. Obecní vyhlášky přikazují vyholit louky k 30.6., kdy je Slunce nejvýš, aby krajina co nejvíce vyschla. Jinak pokuta od národního výboru. Já na ty zmetky kašlu a kosím dříve, i když nemusím. Kvůli výmladkům, ne “plevelům”. Národní výbory jsou politické roty tupců a škůdců lidí. Kladou pasti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magistrát města Havířova, odbor životního prostředí, vykonávající přenesenou působnost na úseku rostlinolékářské péče dle § 73 odst. 3 zákona č. 326/1994 Sb., o rostlinolékařské péči a o změně některých souvisejících zákonů , upozorňuje vlastníky pozemků nebo osoby, které pozemky užívají z jiného právního důvodu, že jsou povinni při své činnosti omezovat výskyt a šíření škodlivých organismů a chránit pozemky a porost na nich před šířením plevelů a činit na vlastní náklady opatření k zamezování jejich výskytu.

      Žádáme, aby v termínu do 30. 6. 2007 byly pozemky posekány. Pracovníci odboru životního prostředí budou po uvedeném termínu provádět kontroly. V případě, že tento termín nebude dodržen, orgán státní správy ve věcech rostlinolékařské péče zahájí správní řízení, na základě kterého lze uložit pokutu.

      Vymazat
    2. Co bych za takovou vyhlášku dala! Možná že ji máme, ale nikdo nekontroluje provádění, a na moje stížnosti na odbor životního prostředí nikdo nikdy nevzal zřetel. Z jedné strany sousedíme s územím garážníků, družstvo asi 20 vlastníků, kteří nikdy neposekali a neudržují sousedící pozemek. Džungle plevelů a organismů prorůstá k nám, je to peklo. Kéž by aspoň jednou do roka posekali!

      Vymazat
    3. Tak s tím já zas též moc nesouhlasím,golfové trávníky jsou taková městská poušť,zlatě za rumiště a kopřivy,pokud to samozřejmě není na náměstí,u garáží lze tolerovat a vy díky těm v uvozovkách líným garážníkům můžete i ve městě spatřit motýlka nebo berušku,která se v anglickém trávníku pochopitelně nevylíhne a tímto bych reagovala na případnou pokutu a soudní spor bych jistě vyhrála.Navic,jistě může být taková vyhláška protiprávní,neb na svém soukromém pozemku mohu klidně nechat vyvíjet křoviny.Naridit mi louku nikdo nemůže.

      Vymazat
    4. § 73

      Obecní úřady a obecní úřady obcí s rozšířenou působností
      (1) Obecní úřady přijímají oznámení o výskytu nebo podezření z výskytu škodlivých organismů podle § 9 a předkládají je Ústavu k dalšímu řízení.

      (2) Obecní úřady vykonávají působnost na úseku letecké aplikace podle § 52 odst. 8.

      (3) Obecní úřady obcí s rozšířenou působností projednávají ve svých obvodech přestupky týkající se § 3 odst. 1 písm. a), jde-li o výskyt a šíření plevelů, jakožto škodlivých organismů, které se šíří z neobdělávané zemědělské půdy a neudržované nezemědělské půdy a které ohrožují životní prostředí nebo zdraví lidí nebo zvířat, a ukládají odstranění zjištěných nedostatků se stanovením lhůty. U statutárních měst členěných na městské části vykonávají tuto činnost městské části.

      (4) Na území hlavního města Prahy vykonávají úřady městských částí státní správu na úseku rostlinolékařské péče v rozsahu svěřeném tímto zákonem obecním úřadům obcí s rozšířenou působností.

      (5) Činnosti podle odstavců 1 až 3 jsou výkonem přenesené působnosti.HLAVA II

      OCHRANA ROSTLIN A ROSTLINNÝCH PRODUKTŮ PROTI ŠKODLIVÝM ORGANISMŮM A PORUCHÁM ROSTLIN
      § 3

      Základní povinnosti fyzických a právnických osob
      (1) Fyzická nebo právnická osoba, která pěstuje, vyrábí, zpracovává anebo uvádí na trh rostliny, rostlinné produkty nebo jiné předměty, a vlastník pozemku nebo objektu nebo osoba, která je užívá z jiného právního důvodu, jsou povinni

      a) zjišťovat a omezovat výskyt a šíření škodlivých organismů včetně plevelů tak, aby nevznikla škoda jiným osobám nebo nedošlo k poškození životního prostředí anebo k ohrožení zdraví lidí nebo zvířat,

      Vymazat
    5. Gaia: jenže já na své pár metrů zabírající zahrádce nemůžu skoro nic pěstovat, celý život zápasím s nálety pylu a semen plevelů, spoustami mravenců aj. Mezi "golfovým trávníkem" a jednou za rok posekáním je snad rozdíl. Zde neposečeno ani jinak neupraveno 30 let. A ještě si tam občas sami vyhodí nějaké odpady, takže to tam i hnije...
      Ano, mají právo. A mně nezbyde než postavit tlustou betonovou zeď.

      Vymazat
    6. Pane anonyme,
      najděte vyhlášku, co se rozumí plevelem. Nenajdete. Já měl s národním výborem o toto spor a prostudoval jsem jejich problémy. Tvrdili, že jsem neposekal pozemek, nestačila jim fotka s datem a pokosy, svině to chtěla pokostit podruhé. Neuspěla, nenašla páky. Skončila na definici plevele. Co je pro někoho plevel, pro druhého to může být předmět podnikání nebo něco jiného. Národní výbory jsou bandy tupců, pohrobci a pošrkobci komančů, kteří tam dělali bordel před nimi. Slušný člověk by tam ani nekandidoval.

      Vymazat
    7. Za komančů to bylo každý rok posekané. Asi byli lidi pořádnější.

      Vymazat
    8. Nález Ústavního soudu č.j. PI. ÚS 44/06 ze dne 3.dubna 2007 (uveden v obecních dokumentech).

      " (4) Vlastníci nebo uživatelé pozemků s porostem, které nepatří do zemědělského půdního fondu, jsou povinni omezit výskyt a šíření škodlivých organismů a chránit pozemky a porost na nich před šířením plevelů a činit na vlastní náklady opatření k zamezování jejich výskytů v době před květem plevelů. Posečení na těchto plochách je vhodné provést minimálně jedenkrát ročně.

      (5) Vlastníci nebo uživatelé pozemků náležejících do zemědělského půdního fondu, tj. orná půda, chmelnice, vinice, zahrady, ovocné sady, louky a pastviny, jsou povinní na těchto pozemcích hospodařit tak, aby nepoškozovalo okolní pozemky a chránili obdělávané pozemky. Posečení na neobdělávané orné půdě je vhodné provést dvakrát ročně, a to do konce června a do konce září běžného roku. Posečení na trvalých travních porostech je vhodné provést minimálně jedenkrát ročně, a to do konce června běžného roku. "

      Aplikaci Nálezu do vyhlášky Nár. výboru se mi nepdařilo rychle najít, ale všichni lidi to tady vědí a sekají v červnu jak diví, i obecní traktor seká a bez známosti ho neseženete.

      Vymazat
    9. Škodlivý organismus je z hlediska Matky přírody pojem naprosto irelevantní a rozhodně není v kompetenci nějaké úřednice toto určovat a rozhodovat.

      Vymazat
    10. Na Odboru mají seznam jedovatých rostlin, na které se to omezení vztahuje. I bolševník je tam.

      Vymazat
  45. My sme uz pripraveni, Jachyme. A co vy?☺

    https://auto.hnonline.sk/novinky/1915552-

    OdpovědětVymazat
  46. To: Ládik!!!
    Kdepak, ta dokonalost je ve Vás či alespoň ve Vašich psaných slovech pořád, Ládiku!!!.
    U Vás opravdu máte takovou obecní vyhlášku, kdy kosit „nedotační“ zcela soukromou trávu? V naší vísce nikoliv – zkuste mi kousek pro zajímavost zkopírovat - pokud není stejná jako ta havířovská.
    Neovocné stromy sázíte také na svých latifundiích či kde a dával jste už někdy fotečku? Budiž Vám za to chvála – tak my máme naši dvorní mírně regulovanou džungli, že. Včera první vykvetlá pampeliška dnes putovala i s listy slepicím, dlouho už ale vyhrávat nebudu.
    O potenciální energii vody na kopci s Vámi diskutovat nemíním – můj názor znáte předlouho.
    Neloupané ořechy vydrží několik let – aspoň ty naše.

    Až mi odejde „Panasoniček“, stačil by mi i do malé kapsy možná:
    https://www.datart.cz/Digitalni-fotoaparat-NIKON-COOLPIX-A100-RED.html

    To: Jáchym
    Na Vaše fotografické úlovky jsem docela zvědavá - zkuste tu nějaký dát.

    To: Alena a Gaia
    Dík za připomenutí B-komplexu, koupím si. I když to „mé“ letošní klíště bylo po 13 letech – naposledy si mě jedno našlo na Muráni a jeden známý, co ho pravidelně bral, se klíšťové encefalitidě nevyhnul. Domácí chlupatce prohlížím dál.

    Přidám nějaké kroky - vyměnit narcisy na hřbitově.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupte si komplex vitamínů B repelent od firmy Vitacare
      https://www.docsimon.cz/zbozi/vitaharmony-komplex-vitaminu-b-repelent-tbl-60?gclid=EAIaIQobChMI2qG6qpLA4QIVU-d3Ch2UBgL-EAQYBSABEgJbVfD_BwE

      Prý odpudí i komáry.

      Vymazat
    2. Jsem u doktora maxe a nemají to. Dá se to ale na koupit u nich na netu a vyzvednout v lekárně, za míň ...

      Vymazat
  47. Jdu do města a pro letošek končím s košilkou.Sbohem teple spodní prádlo a na podzim nashledanou,snad nesezerou moli.

    OdpovědětVymazat
  48. Jedu z města z lekárny (doplatek cca 1000, víc, než za oběd pro 3 lidi).
    Cestou ekologická likvidace vánočních stromků:
    https://imgur.com/EWkMt5Y
    Místo nich bude opět dotovaný suchý úhor, půdu už převrátil dotovaný John Deere a za chvíli ji přijede rozemlít na prachy. Třeba tam teď nasejí řepku, svině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste si měl dát raději oběd. Ušetřil byste.

      Vymazat
    2. Však do nemocnice jezdí denně 2 kamiony léků a kamion žrádla.

      Vymazat
  49. Jáchyme,
    u nekondenzačního kotle se vodík nepálí, ale uniká ve formě vodní páry do ovzduší. Místo využití jeho energie k ohřevu vody se vytěží na Jamalu další metan a levně se přesune k nám do plynoměru.
    V kondenzačním kotli jsou spaliny s vodní párou chlazeny zpátečkou z topných soustav; pokud mají 55 a méně °C, je kondenzace ekonomická. Čím nižší teplota, tím větší míra kondenzace (využití energie, obsažené ve vodíku, vázaného v CH4) - nemusí se na Jamalu tolik těžit a tolik přepravovat. Vycucám energii s minimem prachu a NOxů.
    Hnědouhelná el. energie pro pohon TČ vzduch/voda při -15°C, to je opravdu jiné kafe. Státem dotované. Stát je svině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Principu kondenzačního kotle rozumím.

      Pouze se domnívám, že vodík ve formě vody (ať už ve skupenství kapalném či plynném) je při spalování zemního plynu jednou ze "spalin" Tedy že vodík shoří na vodu. U kondenzačního stejně jako u nekondenzačního kotle.
      Rozdíl je v tom, že u klasického kotle ona spalina (vodní pára) vylítne komínem, kdežto u kondenzačního odteče posléze např. do kanálu.

      Po průletu komínem předá v prvním případě neužitečně teplo okolí, v případě druhém zkondenzuje ještě v kotli a předá (skupenské)kondenzační teplo vodní páry užitečně zpět.

      Nicméně bavíme-li se o fázi HOŘENÍ, tedy OXIDACI vodíku, pak je na tom opravdu vodík v obou typech kotle stejně.

      (Pokud v kondenzačním kotli přece jen tajně neprobíhá studená, resp. vlažná jaderná fúze :-), /jestlisi ještě vzpomínáte na tu nádhernou vědeckou ostudu před lety.../

      Vymazat
    2. Jasné, jenže když mluvíme o topení, těžím u kondenzačního kotle 10-12% přírodní suroviny méně, nepotřebuji těžicí zařízení, rozvody a konečná zařízení, nepotřebuji tolik lidské práce atd. Zkrátka nehuntuju tolik přírodní zdroje.

      Vymazat
    3. Co se týče úspor, asi tomu tak bude.
      Jen bych potřeboval vědět, jaký je podíl energie dodané během celého roku kotlem v kondenzačním režimu oproti běhu při vyšší teplotě (včetně přípravy teplé vody), o kolik je dražší a surovinově náročnější soustava radiátorů plus kotel, dimenzovaná na vytápění pomocí vody o nižší teplotě, nakolik prostě REÁLNĚ a ověřitelně vzrostou (nebo poklesnou?) energetické a surovinové vstupy v průběhu životnosti celé otopné soustavy.
      O kolik poklesne doba životnosti kotlů, které pojedou při nižší taplotě - vlivem koroze?

      Já to fakt nevím.

      Vymazat
    4. Odzkoušeno - minus 20%. Kondenzák má jiný režim topení, méně startů atd... je ze slitiny hliníku s křemíkem nebo nerez.

      Vymazat
  50. Zasadila jsem brambory a cibuli
    šalotku,, kočičky mi sekundkvaly a jistě záhy budu vše znovu upravovat, protože mají pocit, že hrabat se v mých záhonech je děsná psina. Jinak chodit do nory je velmi poučné :)

    OdpovědětVymazat
  51. Kantor Haftar
    https://cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/190405143119-khalifa-haftar-may-2018-exlarge-169.jpg

    OdpovědětVymazat
  52. Ahmed Ibn Abu Azíz: Maryčka.

    Jel starý Haftar z Benhgází domů
    v mešitě Zaid Ben Thabit 5x se stavil
    s rozbitou lebkou z Toyoty vypad;
    plakala Brygyta Makronová.

    Vůz plný datlí se na cestě zvrátil
    pod vozem zhasla Haftarova vdova.
    V harému dvanáct vzlykalo vdov,
    nejstarší Maryčka Haftarová.

    Kdo se jich ujme a kdo jim dá placky?
    Budeš jim mužem a budeš jim bráchou?
    Myslíš, kdo ropu má, má srdce taky
    tak jak ty, Maryčko Haftarová?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám,že v Benhgází se už bojuje nejen za Prahu, ale i za Ostravu!

      Vymazat
    2. V Bengází jim nic neschází
      majú tam moře a majú tam ropu
      rúpama se tam v prdele kopú
      5x denně sú v extázi.

      Vymazat
  53. Odešel ministr ťok
    táhnul to už pátý rok.
    Odrážel ostré úťoky
    utěk proto do záťoky
    svojí staré skansky
    ač byl velikánský.
    Gdo na jeho místo
    aby bylo čisto?
    Nejspíš někdo z Metrostavu
    ten je vhodný na dopravu
    nebo z Kapše čekatel
    ten má nejmíň nepřátel.

    OdpovědětVymazat
  54. Haftar je starý jak Zeman
    ten už bude poznamenán
    dlouhou vojenskou službou
    a s Longley družbou.
    To bude nejspíše loutka
    třeba ho posedla choutka
    vylepšit si penzi
    nebo měl jinou tenzi;
    třeba ho tlačí tumor
    a neztrácí humor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haftar je starší než Zeman
      co není poznamenán
      dlouhou vojenskou službou
      ta nebyla jeho tužbou
      ten takhle dát si jitrnici
      nechat se vozit na pramici
      občas ven tlačí humor/ ha,ha/
      a nemá žádný tumor/ /
      vylepšuje si penzi
      v kalhotech nemívá tenzi
      družbou nás na východ tlačí
      spíše je celý k pláči
      fňuk, fňuk


      Vymazat
  55. 6 půlek slivky, ráno termín.

    OdpovědětVymazat
  56. Odpovědi
    1. Gratulace. Prý vyrovnali 2:2 na zápasy.
      Pro mě je důležitější zpráva, že pršelo a ještě to vypadá na další várku.

      Místo na hokej koukám na Duška s J. Šulou, jestli je někdo znáte. Jak si zachovat zdraví bez lékařů. Naprosto výborné věci a vtipně řečeno.
      Prý - když už se duše nemá kam vyvíjet, tak umírá. Tak to se mi málem stalo, než jsem spadla do Nory. :-)
      A že má člověk každý den aspoň 90 minut mít pro sebe, jen tak lelkovat (meditovat). Začínám také úspěšně zvládat :-)

      A přepíšu sem jeden vtip o těch dnes probíraných léčivech.

      Babička nese velký pytel léků a všechno sype do popelnice. "Co to děláš!" zlobí se dědeček, "víš, kolik to stálo peněz?"
      "To víš, dědo, když já mám svého pana doktora, mám ho ráda a chci, aby žil, tak si to od něj nechám předepsat.
      A mám taky svého lékárníka, taky chci, aby žil, tak si to od něj koupím.
      No ale sama chci taky žít, tak to musím vyhodit."

      Jdu doposlouchat ještě 50´, všem dobrou noc.

      Vymazat
  57. Makám jak brok od 6:00, po slivce žádné následky. Vidlák má dobré téma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hořák odfrnut mailem... nastává běžný režim.

      Vymazat
  58. Tak jsem venku zalévala,krásné ráno,kosáci se mi zas motýli kolem nohou jako slepice,ale sami kluci.Kde jsou holky kosáčí,že by už seděli na vejcích?

    OdpovědětVymazat
  59. Potvrdila jsem účast na srazu se základkou. Těším se, tam bývá legrace.
    Zvlášť v tomhle věku, to už nám ani nic jiného nezbyde. :-)

    OdpovědětVymazat
  60. Teď mi volal mistr ze stavby veřejné zakázky, dělají podle mých výkresů. Ptal se, co znamená to dvojté "W". Tak jsem mu vystětlit, že to jsou "vaty" a dále už se nešlo domluvit, protože mu nešlo vysvětlit, k čemu je to dobré. Tohle je vítězná firma tendru... jestli takhle soutěžili soudruzi z národního výboru i most ve Studénce, tak se nedivím že spadl a že po 10 letech nevyšetřili, proč. Soudci budou stejní.
    Jednou jsem byl jako svědek u soudu, kdy montážní firma nezapojila napojovací uzel za kotelnou podle projektu a soudcům trvalo 2 roky, než rozhodli ... říkali, že jsou laici; přizvali si soudního znalce a ten to úplně podělal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chodí. Vyhrává nejlevnější nabídka. Kvalita? zbytečný luxus.

      Vymazat
    2. Vyhrává předem vybraná firma, které je určena vítězná cena.

      Vymazat
    3. O tom je demokracie.

      Vymazat
  61. Velikonoční zamyšlení.

    https://imgur.com/0TOVPnp

    "O Velikonocích si připomínáme příchod Božího syna Ježíše Krista na tento svět....
    Chození do kostela z tebe neudělá křesťana, stehně tak jako chození do garáže z tebe neudělá auto...."

    Toto je část myšlenek z Listů Těrlicka, které vychází jednou měsíčně na křídovém papíře. Někdy si to přečtu, abych byl správně orientován v čase a prostoru. Vždycky jsem si myslel, že ježíšek ležel v kolíbce v chlívku o vánocích a teď vidím, že mi všichni lhali. Rád se učím novým věcem. Škoda, že nemám garáž, zkusil bych to auto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba pan JAHA bude tvrdit, že příchod Božího syna Ježíše Krista na tento svět si připomínáme o vánocích. Nebude to tvrzení proti tvrzení? Co vyšetřovací komise? Listy Těrlicka vydává Národní výbor, a tam přece nesedí žádní kokoti, ale výkvět společnosti, nadlidé, známí doktorů a policajtů, téměř všichni pracovníci NV (kromě uklízeček a jejich řídícího štábu) jsou politici. Já se zjevím.!!! Možná mé zjevení někdo uvidí a popíše, místo, čas a co viděl. Mám namířeno do Batikánu. Kurňa, rýsuje se nová, duchovní etapa mého života. Jen ji dobře chytit za pačesy!

      Vymazat
    2. To je asi na vás moc09 dubna, 2019 11:03

      Boží hod velikonoční

      Vymazat
    3. Co Pačes? Ještě žije? To by byl dobrý kandidát na příštího presidenta. Souboj protikladů byl vždy hýbatelem pokroku a příčinou vývoje zezadu dopředu. Plešatý pačes nad stolem učitele v každé třídě.. To by byl motor! Handicapem by byla jeho barva, ale snad není albín a dá se opálit.

      Vymazat
    4. Jaký boží hod? Kladivem, koulí, oštěpem? Křížem?

      Vymazat
    5. Budoucnost není jen v aluminiu09 dubna, 2019 12:32

      Pro starýho pohana
      to není žádná pohana
      křestanství je vymýceno
      vše pro islám připraveno

      Vymazat
    6. https://kristusjezis.cz/kdy-se-narodil-jezis/

      Vymazat
    7. Nakonec budou mít zastupiči z Těrlicka pravdu...

      Vymazat
  62. Zmrtvýchvstání je něco jiného, než příchod na tento svět. To je jako montáž a zpětná montáž. Na stěně není nic a najednou je tam radiátor. Pak tam je 33 let a odejde, vyschne mu krev. Tak se sundá, přetěsní, odtlakuje pověsí znovu na stěnu a pustí do něj nová krev a zase topí. Radiátor vstal z mrtvých. Ale předtím byl živý, na svět přišel před 33 lety, když ho tam dávný montér pověsil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Montáž a zpětná montáž mají i jinou cenu v ceníku, v URS i v RTS. Jsou to 2 různé věci. Montáž je čistá jako lilie, zpětná montáž už je poskvrněná minulým provozem.

      Vymazat
  63. Přišel jsem na tento svět
    všude voní samý květ
    pode mnou je kobylinec,
    kravinec a slepičinec.
    Ležím si tu v jesličkách
    křížek třímám v ručičkách
    pusinku od ucha k uchu
    chtělo by to trochu vzduchu.
    Hody hody doprovody
    dejte vejce malovaný
    hastrman se kroutí
    že mu řežu proutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kravinec v hlavě maje
      pro transplantaci zraje
      předpověd Radkina vyplněna
      totožnost zústala nezměněna

      Vymazat
    2. Anonym si našel nový objekt svého ostrovtipu. Jak jen to dělá fízl, má snad na to fígl???

      Vymazat
    3. To může být i honzák osobně.

      Vymazat
  64. Zašla jsem po delší době na A.cz. Honzák má jiné starosti, než chodit básnit mezi 8 krtků a 3 anonymy. Zato psychoterapeutka Kroupová, to si přečtěte, to neuvěříte. Pomohli P. Novotnému v komunálních volbách, a teď lkají....

    http://blog.aktualne.cz/blogy/johana-kroupova.php?itemid=33790

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon, abych to upřesnila: všichni jsme anonymové, akorát že někteří užíváme stálý nick, takže jsme rozlišitelní.

      Vymazat
    2. 6x tam je “manžel”, je nějaká závislá.

      Vymazat
    3. S tím Tibetem mě dostala,on autismus je možná dědičný, akorát se u někoho tolik neprojeví

      Vymazat
    4. Teď se do toho vložil sám Novotný, s modrou kšticí nepřehlédnutelný. Nu, zdá se, že on i paní J. K. jsou docela exoti. Nechtěla bych být soudce sporu mezi nimi.

      Vymazat
    5. Mělo by zapršet potřebuji upravit květinový záhon a je děsně sucho. Dva dny makám na zahradě, dnes byl řezací a kopací den, práce pro jednu osobu nadlimitní. Ještě jsem chtěla posekat trávu, ale je tam spoustu kvetoucích rostlin, nechci brát včelám potravu...

      Vymazat
    6. Už nosím vodu ... k letošním a loňským stromům a nad studnu. Nevypadá ten rok vůbec dobře, jako 2015, to nepršelo od dubna do začátku ledna a tráva byla hnědá, jak ve stepi. Ale třeba to ve zprávách nazvou krásným počasím, jako vždycky.

      Vymazat
    7. Zahrádku zavezu kačírkem budu mít pokoj a začnu konečně žít.

      Vymazat
    8. Zasaďte tam strom, třeba kaštan.

      Vymazat
    9. Já si dělala srandu ale ono to uschne samo.

      Vymazat
  65. Čaputka čaputovala s knížem, prý kníže čaputoval před volbama.

    OdpovědětVymazat
  66. Tužka napíše,....všechno jsem si přečetla,....jako vždycky,...jako vždycky bych semotamo načrtla malou i větší glosu k probíranému tématu,...ale,....dnešek jsem opět zasvětila přírodě.
    Původně jsem měla v plánu vyřídit několik osobních záležitostí, co se nakupily, zorganizovala jsem si den volna,...tak jsem si na to přivstala a co nevidím a neslyším,...kosové vyváděli mladé, vedle zvonci taky vyváděli mladé a ještě modřinky. Hnízdí to všechno v popínavce na domě, mají tam pocit bezpečí. Na podzim jsem to chtěla umravnit a prořezat,....jen jsem do toho hrábla, tak vidím jedno hnízdo vedle druhého,...za ty roky tam nastavěli skutečně spoustu hnízd,...nechala jsem to být, jen jsem to místy zpevnila, aby se to jednorázově neodtrhlo, třeba v době, kdy ptáci hnízdí,...jo,...tak vyváděli mladé,...to je rachot, jak je pobízejí k letu.
    První kosáče vylétlo na jabloň a začal gejzír guána,...bodejť, kdo by se z toho neposral, první let z teplého hnízda do chladného rána,....a tak jsem pozorovala vyvádění mláďat a zůstala doma.
    Taky už týden futruju toulavé kočky,...dostávají syrové maso a taky mají v zahradním domku misku s granulemi,...k otevřenému oknu jsem jim přistavila kurnikový žebříček,...to aby byly syté a moc nerejdily po zahradě a neplenily hnízda. Do kočičích granulí se přidává nějaký sajrajt, jako ochrana proti jedu, když chytí přiotrývenou myš, a ten sajrajt vadí psům, tak to proto dávám tak, aby k tomu psi nemohli.
    Taky jsem to vyvádění mléďátek hlídala, aby je kočičáci nechaly/i/ na pokoji.
    Tak snad se zadaří a uhlídají se.
    Kočičáky budu futrovat masem až do podzimu, kdy končí hnízdění,...pak už budou zas jen o granulích,...toulavých koček je u nás dost,...nebo?, nebo možná někomu patří,...co já vím,....tak snad zítra nebudou zas vyvádět omladinu,...to už musím za povinnostmi,...a psi jsou naučeni, aby nechali kočky napokoji, jinak by na ně štěkali celé hodiny,....někdy se některý kočičák usalaší na stromě a psy provokuje, to by byl rachot,...jenže, jsou naučeni odejít.

    Ochlazuje se, vynesla jsem před pár dny muškáty pod stromy, příprava na venkovní pobyt,...zase jsem je vrátila domů, ještě nejsou dost otužilé,...mohlo by to špatně skončit,...a prdlání se s tím celou zimu by bylo nanic.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaia řekl(a)...

      Kočky loví, protože to jsou zabijáci a velí jim instinkt na jeden s tím nemá nic společného, akorát se budou ještě víc množit. Zbytečně ztrácíte čas a energii. A stará hnízda se mají shazovat, stejně si ptačí vždy postaví nové, neb stará plná parazitů a jen zabírají nejlepší místa ptáci pak nemají kde stavět

      Vymazat
  67. V Rýmařově někdo hlasitě protestoval proti výsledku komunálních voleb:

    Radnicí v Rýmařově na Bruntálsku otřásl dnes okolo 17:00 výbuch. Při explozi nebyl nikdo zraněn. Večer policisté na svém twitteru oznámili, že zadrželi člověka, kterého v souvislosti s výbuchem prověřují. Rýmařovský starosta Luděk Šimko řekl ČTK, že v budově v době výbuchu bylo několik lidí, nikdo na radnici ani v jejím okolí ale při výbuchu nebyl zraněn. Uvedl, že podle nepotvrzených informací někdo na radnici přinesl výbušné zařízení.


    "Co mám informace, tak ještě v objektu byli tři lidé. V celém spodním patře to rozbilo okna, vyvalilo okenice, takže jsem rád, že se nikomu nic nestalo," řekl starosta Šimko. Radnice bude ve středu uzavřená.

    OdpovědětVymazat
  68. Zdravím do Nory.
    Já jsem na tom teď jako v prosinci, jedu snad na náhradní pohon, jako když máte v nádrži pár kapek a potřebujete někam dojet...
    Matka v ústavu nechce být, vůbec to nechápe, v bytě je svinčík, teprve jsem začala prát to nejhorší, plno věcí budu muset hned vyhodit. Odhlásit telefon, vyklidit a vypnout lednici...
    Zatím nemá v domově nastaven pevný režim, musím se s nimi domluvit.
    Navíc má matka narozeniny, tak ji musím pěkně obléknout, pozvu rodinu s dětmi, pojedeme do restaurace s bezbariérovým přístupem, už aby to bylo za mnou...
    V Praze neprší už měsíc a hned tak nebude.
    Na parcele jsem musela zalít ze tří kanystrů, pak jsem sekala (poprvé, sekačka je taková hračka, na té mé hrbolaté parcele jen poskakuje, ale mám ji jen dočasně, doufám), a věříte, že jsem z posekané trávy sotva dokázala navrstvit mulč kolem nově zasazených keříků a stromků?
    Nová třešeň Karešova pěkně kvete, jsem zvědavá, zda bude opylena, není samosprašná, ale kolem je snad třešní dost.
    https://i.postimg.cc/xjxHfHft/Karesova-tresen.jpg

    Na chatě pokračuje běsnění, pokoj nyní vypadá takto:
    https://i.postimg.cc/Jn3qYhZS/pokracovani.jpg

    a obývák snad ještě hůře, než dřív:
    https://i.postimg.cc/0yL08SCL/obyvak.jpg
    V neděli jsem tam podávala oběd pro devět lidí, jedlo se na verandě, na etapy, protože příbory jsou někde dole v té hromadě.
    V pátek si připravím záhon pro jiřiny a mečíky, jinak na chatě zalévám dešťovou vodou z jímky. Chci taky posekat a mulčovat, jenže bych potřebovala po zimě vyměnit v sekačce olej a to mi moc nejde.

    V Praze už taky vše kvete, i na chodníku:
    https://i.postimg.cc/Jz7JbMN8/dlazba.jpg

    Dnes jsem šla s vnoučkem na hrob, než tam syn dá novou vázu (930 Kč, zloděj za tu ukradenou dostal dvacku? Pade?), udělala jsem náhradní velikonoční instalaci :-). Vnuk mi do petky nasbíral kamení.
    https://i.postimg.cc/NGrxMs4P/nahrada.jpg
    Tak jsem pohlcena starostmi a prací, pořád na cestách, pořád ve službě.
    Mám ovšem taky pár radostí - metoda zpívání od raného dětství dítěte funguje! Vnuk minulý týden poprvé čistě intonoval a zazpíval Kočka leze dírou! To jsem byla opravdu šťastná. Vkládám do něj, co můžu, jak s tím naloží, to už bude jeho věc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také zdravím. Tak jste nakonec pro matku nějaké útočiště našla? Já jsem myslela, že po odmítnutí té úzké nudle budete zase dlouho hledat něco jiného. Přeju mamince, aby si brzy zvykla a byla spokojená, nejspíš to bude otázka času.
      Díky za hezké fotky :-) I když jsem si v první chvíli řekla o té hřbitovní "instalaci" - vida, i z modré petky to jde a jak dobře to vypadá, jen aby se nepřevrátila... :-)

      Moje holky zpívaly taky brzy, i když jsem to tenkrát nikterak netlačila, zpívalo se jen tak mimochodem. Mám nahrávku (ještě na cívkovém magnetofonu, asi už bych to nepřehrála, ani ho nemáme) Skákal pes, docela čistě, v necelých 2 letech.
      Tak ať se daří a vše zvládáte, bez velkého honění se.

      Vymazat
    2. Šmankote, teď to čtu o tom kamení v petce ještě jednou a dochází mi... tak vidíte, na fotce to ani není k rozeznání, umělecký dojem petky a vázy je stejný! :-)

      Vymazat
    3. Obývák by potřeboval přebrat...

      Vymazat
    4. Taky doufám, že to tam tak nezůstane :-) Přebírat to musím s dcerou, protože já u plno věcí mám někde v zátylku" To je naše a nepřejeme si, abys ...".
      Pro anonyma - vnukovi jsou tři roky, zpívám mu od jeho roku, v raném dětství se vjemy nejlépe vtiskují a snacha má hluch. Pro mě je to důležité, každý má své priority, já si chci s vnoučaty zazpívat. S dcerou zpíváme dvojhlasně, kdy to jde. Jeden z nejpěknějších zážitků z mého dětsví je ten, když se mnou babička zpívala. Tak to předávám dál - buď to vyjde nebo ne.

      Vymazat
  69. Po 40 letech snad půjdu k OL s angínou, snad mi nepředepíše acylpyrin, to už jsem měl večer. Ani slivkou to nešlo vypálit. Třeba nastal pokrok a nedá mi penicilin, jako za komanče. Věřím OL, s pozemky to umí a zaměňovat léky též. Jenom si přečtu na netu, jakou účinnou látku ten lék obsahuje, aby to nebyl třeba dologran nebo pangamin nebo přímo nějaké jídlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Objednal jsem Streptokill, tak uvidím, jak rychle přijde a k OL bych nemusel.

      Vymazat
    2. Ještě se podívám, jestli si nemohu udělat a vyhodnotit doma sedimentaci, možná to bude snadnější, než obtěžovat zdravotnictví.

      Vymazat
    3. Tak angína jde snadno doma vyležet není to choroba,kvůli které by se nutně muselo k doktorovi,platí na ni Priessnitz a heřmánek a hlavně klid na lůžku, opravdu ležet a teplotu ani moc nesnižovat jen těmi zábaly a na krk slaný.

      Vymazat
    4. Jj, přidejte echinaceu, česnek a budete brzy jako rybička

      Vymazat
    5. A sedimentace se stejně nedá nijak léčit,je to jen ukazatel,že ještě nejste fit a je třeba se šetřit,takže nač ji dělat? Zbytečně se pichat.

      Vymazat
    6. Dostal jsem zázvor a mám termín..

      Vymazat
    7. Já si kupuji Stopangin ve spreji, nastříkám si to do krku v začátcích potíží, je to starý, osvědčený lék, dělal se ještě za totáče.
      Ale teď, když už se to rozběhlo, asi potřebujete antibiotika. K lékaři běžte, abyste se doma neuléčil k smrti...
      Ať je vám brzy líp.

      Vymazat
  70. Teda docela se ochladilo,jen 8 stupňů,snad to nepůjde pod nulu,mám už venku květák.

    OdpovědětVymazat
  71. Nováková končí taky
    sbalí si své saky paky
    půjde hrabat v jiné kapse
    už se jí spojují synapse
    kde se točí miliony
    ta zůstane bez úhony
    ta v tom umí chodit;
    miliardu zrodit
    ta dokáže levou zadní
    tak pracují nenápadní.

    OdpovědětVymazat
  72. Pás cudnosti se stane realitou. Kalhotky od Moiry mají houkat a budou superpevné

    Nesmějí jít probodnout nožem a žádají to zákazníci z Německa, kteří se bojí o bezpečnost svých dcer,když si jdou například zaběhat.

    OdpovědětVymazat