14 dubna, 2019

KRTINEC č.391

203 komentářů:

  1. Asi ponocuji jen já. Tak zdravím do Nory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já už jsem vzhůru,to bude zas dlouhý den.

      Vymazat
  2. Zdravím do nové jamky. Leze sluníčko, tak se těším, že mi vyhřeje domeček, kotel nenastartoval ani syn. Takže 25 tisíc a pan Mrázek...
    Ten seriál o matkách a dcerách nebudu obohacovat, protože nemám maminku od svých 36 let a byť nebyl náš vztah selanka, moc mě její nemoc a smrt zasáhla.
    A já dceru nemám, takže budu tchýně. Snad budu dobrou, ale to nechám na jejich hodnocení. Se synovou přítelkyní to bylo včera fajn, třeba to tak zůstane....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je zajímavé,že tu jsme 4 baby a 3 neměly selanku,ony ty vztahy matka dcera jsou opravdu zvláštní a zřejmě od puberty spíš špatné,asi jako 9 z 10 doktorů doporučuje....přesto to nic nemění na smutku,když zemřou.

      Vymazat
    2. https://www.dek.cz/produkty/detail/6777701353-viadrus-g42-eco-typ-3z020th-3cl-17kw?gclid=EAIaIQobChMI9vjh_MDR4QIVi-F3Ch2BKgwfEAYYCCABEgL_6PD_BwE&tab_id=popis

      Vymazat
  3. Dobré ráno, konečně slunce. Za chvíli vyrážím za dcerou, asistovat nebo překážet při šití, vaření. Půčila si můj zánovní šicí stroj a netuší, že ani já s ním úplně dobře neumím, no, máme český návod, snad Singrovku zvládneme. Šiju už málo, hadrů jsou plné skříně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš hadry je zavalená celá planeta opravdu obdivuji,že někdo šíje doma,zvlášť když to neumí ani se strojem.

      Vymazat
    2. Zařizují nové bydlení, jde jen o záclony a závěsy. Na oblečení už bych si dávno netroufla, to jsem šila jen na děti nebo drobné úpravy na dospělé.

      Vymazat
    3. To já mám závěsy i záclony i polštářky do barvy z internetového obchodu Dante,kde vám to ušijí opravdu profesionálně ,záclony se na obyčejném stroji stejně blbě šijí.I když dřív jsem si síla i cíchy,vyšlo to podstatně levněji a metráže byl i větší výběr,když jsme ještě měli vlastní textilky,ale to už je hóódně dávno.

      Vymazat
    4. Nějaké vybavení mají z bytu, kde byli před tím dva roky. Takže se něco upravuje, něco přidělává. Stavení je velké, i bývalá hospoda je u toho, takže oken spousta. To by se přes internet nedoplatili.

      Vymazat
  4. Dobře unaven, dobře vyspán, do 6. Z mobilu jsem se nepřipojil. Záclonu máme jenom 1, takovou pseudo, dlouhou cca 25cm. Jinak nic, závěsy po stranách oken. Nikdo tu do oken nečumí, jen zvěř.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj názor
      Oblečené okno vypadá lépe než neoblečené.To platí i o mnohých lidech,ať už mužích či ženách.

      Vymazat
    2. Mají krásné široké parapety, bílá ostění, dřevo tmavě hnědé ... škoda je halit do hader a přicházet o pohledy do přírody.

      Vymazat
    3. Má vaše paní čtvrtka pistolku, jako naše první dáma, když jste o samotě a bez záclon? Lesy kolem vás jsou určitě plné migrantů, což je zřejmě z vašich obav.

      Vymazat
    4. Z okna je vidět tohle.. i ta záclona nahoře
      https://imgur.com/t3XfR13

      Vymazat
  5. Jáchyme,
    máte záclony na střešním okně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám v kuchyni dokonce záclony tematické,jarní vánoční zimní tam to předělávám jinak mám jedny a po vyprání hned mokré těším,to je vůně....

      No když jsme u těch matek,to ta moje měla též jednu nesnesitelnost,i když vůbec nebyla věřící,ti mají povinnost úklidu tuto středu,tak ona vždy trvala,že musí být jistá okna a vyprané záclony do velikonoc,i kdyby čert na kole jezdil a já byla v kómatu,musela jsem okna mýt, jinak bylo peklo.Ted si okna vždy v klidu myji až v květnu,když je hezky a není mi u toho zima,ale vždy si vzpomenu,na matčin vrtoch a posedlost a nechápu,proč to dělala.
      Vy jste si koupil tu knížku o divných matkách,jsou tam vysvětlené nebo naznačené ty motivy toho jednání,proč to dělají?

      Vymazat
    2. Ládiku,
      já předloni přidal na všechna střešní okna dutinkový Macrolon, čímž jsem jednak získal trojnásobnou vzduchovou izolační vrstvu oproti originálu, druhak jsem nahradil záclony, třeťak dostala okna elyzejský šmrnc a pařížský střešní esprit.
      Doporučuji!

      -Prý se teď ve Francii vyrábí macrolon i ve žluté barvě, ale je zakázáno ho vyvážet do východních kolonií.
      Teď sháním 3D faximile Macronových vajec, v Lidlu je nemají. Nakonec zase skončíme u ruských vajec - vajec našich přátel! Ta tmavá čokládová budou zakázaná podobně jako ošklivá čukuládová kačátka, někdo říká, že jsou afrofobní, druhé, že jsou naopak afrofilní a hrozí, že by se rozdivočelé džendrtety příliš rozharašily a vyděšení pigmentovaní přistěhovalci by se k nám báli integrovat.

      Mimochodem- nevíte někdo, jestli je pravda, že ty dojičky v bankách cvičně kojí kakao?

      Vymazat
  6. I já všechny po ránu zdravím.

    To: Alena
    Gratulace a virtuální květiny k dnešnímu prvenství.

    To: Gaia
    Každý vztah je zvláštní a něčím jedinečný. Snad jsem spočetla správně, že nás tu rodu ženského píše nejméně 7 (Anna, Alena, já, Vy, Liška, Marie, Tužka), Gaio, občasné přispěvatelky bych musela hledat.
    Úplná selanka pravděpodobně nepanuje v žádné rodině, ale také tu zatím žádná ubližovaná květinka nenapsala, že to bylo až tak hrozné, že se při nejbližší možné příležitosti sbalila, práskla za sebou dveřmi a odstěhovala se na druhý konec republiky či světa, aby se už s maminkou nikdy neviděla. Jasně - posuzovat vztah jen z jedné stránky je podle slov hodně ošidné, jak včera napsala Maruška, ale tohle by dle mého bylo logické vyústění takového vztahu.
    Čekáte-li dnes den delší než jindy, sedněte a tvořte (vzpomenete si u toho určitě i na mnoho pěkného z dětství a mládí). I když díra na trhu už je momentálně sesbíranými Temnými matkami zaplněná.

    Jak vlastně skončily Vámi pečlivě vybrané ptačí lojové kuličky? Ty mnou zakoupené dnes konečně sundám a dám slepicím, zelené už dostaly.

    To: Liška
    Vy nejspíše budete úžasná babička pro všechny, co se dovede o sporném vždy dohodnout. Hlavně ať vše dopadne tak, jak má. Nový kotel ať dobře slouží.

    To: Marie
    Ať se Vám šití i pokec u něj vydaří.

    To: Ládik!!!
    Vám i nám všem sluníčko ve dne, v noci déšť. Nebo i déšť ve dne, všeho přiměřeně. Jaké je Vám nejbližší poutní místo, kde by si s tím možná poradili?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejbližší poutní místo15 dubna, 2019 09:26

      Bude mít asi pan Laďa U koníčka.

      Vymazat
    2. Já nemám poutní místo, jen potní místo. To je jižní stěna u nedodělanéhosoklu.

      Vymazat
  7. Nejlepší brambory jsou z kontaktního grilu. Žádné hrnce, voda, nebo dokoce nějaký stříkající fet z pánve a nádobí, jar a tak. Čistá práce.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak v rajfkách po celé ČR kojilo 10 kojiček. Novinářů prý přišlo násobně víc... kdo to platí? To jsou opravdu debilní nápady, ze kterých trčí intelekt kavárny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tohle nemá.
      "SPD Tomia Okamury - Expert na kulturu Miloslav Rozner"

      Vymazat
    2. Vedoucí je nějaká Olivová. Vybarvená duhovýma pastelkama. To je tedy kousek! Jistě sen každého muže :-)

      Vymazat
    3. ..."SPD Tomia Okamury by měla zapracovat na přípravě a výběru svých kandidátů. Výkřiky populistických hesel sice na některé voliče zafungovali, ale pokud bude podobných vystoupení více, potvrdí se jen obavy mnohých odborníků, že místo hodnotné a veřejně prospěšné politiky jde vedení SPD jen o vlastní zisk."...

      Je to rok 2017 - https://www.viralsvet.cz/ostuda-pro-spd-expert-na-kulturu-miloslav-rozner-trapas-v-tv/

      "VÝKŘIKY ZAFUNGOVALI" - ano, takové jen na kavárnu, tohle dokáže napsat VŠ novinář, vystudovaný za moje peníze. Hnus. Fialový hnus a humus, že jim není hanba, debílkům.

      Vymazat
    4. Z toho 5 kojiček přišlo v praze do 1 pobočky (!!!!), ty musely být úplně poblblé a kdoví co v mlíku měly za divotvorné látky.

      Vymazat
    5. Tak to jsem v klidu15 dubna, 2019 14:43

      Tak to jsem v klidu . Rozner za moje peníze toho moc nevyštudoval.
      Pracant.
      Ale hlava pan poslanec je. To se musí nechat.

      Vymazat
    6. Viz já - o pět Ládiků výše - problematiky mezinárodních vajec, střešních oken, Macrona, kačátek,vest,bankovních dojiček a propagace kakaa spolu úzce souvisí!

      Vymazat
    7. Kapitolská vlčice15 dubna, 2019 16:08

      Hele, dědkové.
      Vaše matky vás "nedojily" /výraz z nory/?

      Vymazat
    8. Hele, jinochu.
      Dej si obklad.

      Vymazat
    9. Na DVTV je zakladatelka té kojící guerilly,to je tedy mařena.Syna Monika do 5 let,ten to s ní tedy nebude mít jednoduché.

      Vymazat
    10. Ani nemusím DVTV, stačilo mi jedno foto na iDesu :-)

      Vymazat
  9. Rallye Dakar je přesune do kolébky Al-Kajdy, k našim přátelům vrahům novinářů, do Saúdské Arábie. Kdoví, jestli také pojedou ženy. Ty riskují podřezání. Já bych se na "Dakar" zvysoka, nikdo takový závod nechce, přihrávají si ho jako horký kobzol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně, že je to pořád rallye Dakkar, to je fuk, kde se jede...h

      Vymazat
  10. Kavárno, tak aplauduj
    Dakar bude u Saudů
    novináři, držte krky
    na aláha žádné frky.
    V zemi vrahů, paličů
    bude závod na piccu
    klec podpálí následník
    vítěz bude mučedník.

    OdpovědětVymazat
  11. Úplně mi vypadl návrat Tigera Woodse v Masters. Nejsem teď moc na netu, ale tohle mě docela potěšilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo na ČT Sport15 dubna, 2019 19:37

      ....Bylo zřejmé, jak je to pro Tigera Woodse důležité. Během finálového kola se usmíval jen minimálně, byl ve své zóně, maximálně soustředěný vždy jen na další ránu. Jen čím dál více zatínal pěsti.
      To, když se nejprve držel Francesca Molinariho, pak se mu, i díky jeho chybě na 12, vyrovnal, a nakonec nejen jeho, ale i zbytek startovního pole výsledkově předběhl. Major vyhrál vůbec poprvé v kariéře ve chvíli, kdy před finálovým kolem nevedl, ale musel dohánět.
      Patnáctým major titulem se navíc konečně přiblížil historickému maximu Jacka Nicklause v podobě osmnácti vítězství. K jeho dorovnání mu chybí už "jen" tři zářezy, další šanci na přiblížení dostane v květnu na PGA Championship.
      Jediné první místo mu chybí k dorovnání rekordního počtu 82 vítězství na PGA Tour, na která dosáhl Sam Snead. ....

      Vymazat
  12. https://www.novinky.cz/zahranicni/502599-reditelka-skoly-v-presove-vydirala-ucitelky-odsoudili-ji-na-ctyri-roky.html

    OdpovědětVymazat
  13. Hoří Notre Dame, asi zas nějaký obohacovač s pevným podpalovačem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak v planetě opic,symbol konce civilizace povalená socha svobody.
      Už se zřítila věž,to je hrůza.

      Vymazat
    2. anebo polský instalatér

      Vymazat
  14. Ty čůrky do plamene působí dost symbolicky. Buď nemají dost vody, nebo potřebnou techniku, aby se dostali k ohniskům (tipnul bych, že jich bylo víc), ale nejsem hasič a chybí záběry z více stran.

    Pokud katedrálu opraví, bude to trvat spíše desítky let než léta.
    Ale třeba pomohou Saudové a pošlou darem místo věží prefabrikované betonové minarety.

    Každopádně je to celoevropský průser, srovnatelný snad jen s personálním obsazením a ambicemi Evropské komise.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přenos živě:
      https://www.novinky.cz/zahranicni/502620-v-parizi-hori-katedrala-notre-dame-jedna-z-vezi-se-zritila.html

      Vymazat
  15. Tužka napíše, .... kolem katedrály je děsně málo místa, samá uzká ulička,...tam mohou jen se stříkačkami na cvičení žactva,....mám obavu, že to špatně dopadne s celou katedrálou. Dřevo, samé dřevo na vrcholcích, staré,...jímá mě hrůza a smutek, když to vidím,...hoří kus staré evropské historie.

    Katedrála se opravuje,...nevím, zda měli sundané zvony, jinak i jim by oheň odzvonil,...byla úžasná,.....byla, bohužel.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  16. Akropole také musela být úžasná a to jí schválně vyhodili do vzduchu Benátčané.Uzasne jsou i ty zbytky, ale už to není ono.Dobre už bylo.

    OdpovědětVymazat
  17. Notre Dame, no to je pěkné, musím si to najít.

    Tak jsem ještě stihla koncert. Na to, že to byli konzervatoristé, moc dobré. Nejlepší Americký kv., s hloubkou a vřelostí, Dvořák se vším všudy.

    OdpovědětVymazat
  18. Z mobilu sem nemůžu... nebudou žádné elegie. Vypínám.

    OdpovědětVymazat
  19. Požár Notre Dame mě rozesmutnil. Bylo to tak majestátní dílo, člověk před ním stál s tichou úctou a úžasem. Bohužel za zkázou stojí určitě zase jenom člověk....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je šílené... 10 útoků na kostely v Paříži za únor, 1 lehl popelem. Včera ve 21h na Wiki už byl Notre Dame vyhořelý, to ještě hasili. Hlavní frantík tvrdí, že nehoda, v žádném případě úmysl.
      Oplotit chalifáty v EU a nechat je povraždit navzájem. Není jiné cesty.
      Zamořil jsem Vidláka, tady nebyl přístup.

      Vymazat
  20. Hej ty tam! Opate!
    Říkám ti to popáté!
    Roucho svatého Ludvíka
    není žádná tunika!
    Sroluj ho do železné trubky
    mazej hupky dupky
    přes mosty na Séně,
    někam do zeleně.
    Já beru trnovou korunu
    jenom tu skříň odsunu
    trochu se to boří
    něco tady hoří.
    Jedna blbá sirka
    ve střeše je dírka
    právě spadla věž
    tak nečum a běž!

    OdpovědětVymazat
  21. Ahmede, Azízi, Abdule!
    Tohle bude fakule!
    Máte otýpky na místě?
    Kladete to nejistě.
    Pod krokev na pozednici,
    Aláhovi průkopníci!
    Na můj povel: pepo zapal!
    A teďka to rychle napal
    spouštějte se hbitě dolů
    objednáme kebab, kolu,
    nebo kozí ražničí
    než přijedou hasiči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přání otcem myšlenky

      Vymazat
    2. Viníkem je Makrolon a jeho prorokem Anděla.

      Vymazat
    3. No, pokud jsem dobře poslouchala, tak již je vyšetřeno. Prostě katedrála jen tak, bez cizího zavinění, shořela. Tomu věří opravdu jen dobrý věřící a Makrolon... Ty jeho žvásty ani nelze poslouchat, mně tady v Česku to víc vzalo, než prezidenta frantíků.

      Vymazat
    4. Miliardáři všech zemí, spojte se. Máte aspoň na co přispívat.

      Vymazat
    5. „Fluctuat nec mergitur“16 dubna, 2019 08:58

      Přesná příčina požáru zatím není známá. Francouzská média citují zástupce pařížských hasičů, podle kterých by mohl souviset s projektem renovace špičky kostelní věže za šest milionů eur. Úřad pařížského prokurátora vyloučil žhářství či souvislost s terorismem a uvedl, že případ považuje za nehodu.

      Vymazat
    6. Dopředu vyloučit nejpravděpodobnější příčinu je naprostá zhovadilost a nekompetentnost nebo zjevný úmysl vítače.

      Vymazat
    7. A pak to vydřou z těch dole
      Viz článek manžel salmy Hayek vydělal miliardu dolarů za jediný den.Vexlem,pochopitelně.

      Vymazat
    8. Naše Národní divadlo zapálili už v 1881.

      Vymazat
    9. Ať mi neříkají, že u stavby takového významu nebyla přijata a kontrolována nejvyšší bezpečnostní opatření. Oni jsou sice Francouzi dost bordeláři a lehkomyslní, ale tohle... Čím urputněji bude Úřad možné žhářství vylučovat, tím víc o něm budou lidi přesvědčeni.

      No nic, nejkrásnější katedrály jsou v Rouen. Tam je další Notre Dame.

      Vymazat
    10. „Fluctuat nec mergitur16 dubna, 2019 09:21

      Národní divadlo stavěli také bordeláři?
      Tenkrát byli zprvu v podezření Němci a Židé.

      Vymazat
  22. Dnes mrzlo,ve vaně mám led, takže letos zas nebude ovoce ani ořechy.Plus to sucho.Za zkažený květák si mohu sama,mohl zůstat ještě ve skleníku.

    OdpovědětVymazat
  23. 3 útoky na kostely ve Francii denně. 3x denně náhoda. Proč vyšetřovat? To je běžný kolorit chalifátu a vlstně se nic nestalo,jak píší české hyeny.

    OdpovědětVymazat
  24. Palmýra je též v troskách. Na světě je tolik hovad.

    OdpovědětVymazat
  25. Samá deprese,jdu radši na procházku.Mne život nebaví od roku 2003.

    OdpovědětVymazat
  26. Kéž bych jako mladší věděla, že se zamiluji do perfektního muže. Byla bych si ušetřila spoustu osobních dramat,“ řekla před časem Hayek. Její manžel před nedávnem vydělal za pouhý den přes miliardu dolarů. Na konci minulého měsíce jeho Kering zveřejnil čtvrtletní výsledky hospodaření, které byly více než dobré. Akcie společnosti na to zareagovaly růstem. Hodnota módní skupiny za jediný den vzrostla o 1,6 miliardu dolarů (přes 37 miliard korun).
    Zdroj: https://www.denik.cz/ostatni_kultura/manzel-salmy-hayek-vydelal-za-jediny-den-miliardu-dolaru-20171114.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo nechlastá a nekouří, ten má.

      Vymazat
    2. Samonafukovací asi kouří dobře.Linda Evangelista zůstala s nemanželským děckem,ale tuto si miliardář s děckem po rozvodu vzal a nemanželské děcko legalizoval.

      Vymazat
    3. Místo Salma hayek mi to napsalo samonafukovací.

      Vymazat
    4. Hlavně ženské musí utrácet za luxusní hadry

      Vymazat
  27. Mediální špína k Notre-Dame: Islám, Macron, Ovčáček a rady, jak truchlit, to vše plní internet

    OdpovědětVymazat
  28. Alach agbar spadla věž!
    Oběhnout si kábu běž!
    Jak ten plamen dřevo líže
    přichází k nám aláh blíže.
    Blbé věže hranaté
    co jsou málo špičaté
    dynamitu chtějí šulku
    jednu trochu hlubší ďurku;
    ty musí jít rovněž k zemi
    u frantíků smutno je mi,
    tolik věží, chrámů, soch
    hrozně málo pouštních ploch;
    slábne Ježíš, Maria
    k nebi stoupá šaría.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slábne rozum,slábne tělo
      čtyři roky by to chtělo
      Muž, který kácel stromy: 'První český terorista' baví internet

      Vymazat
  29. Niečo pre p. Ladik!!!a

    https://lnk.sk/owA2



    A post s KBS

    Individualizmus


    Uzavretosť do seba je niečo, čo sa protiví myšlienke spoločenstva. Cirkev je v skutočnosti spoločenstvo bratov a sestier, ktorí spoločne kráčajú po ceste viery. Musíme sa neustále učiť vychádzať z individualistického "ja" a smerovať k spoločnému "my". Ak odídeme von ako Judáš, hrozí, že bude noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco podobného měl v base pan Kajínek, než odešel přes mříže.

      Vymazat
    2. Spíš bych potřeboval pilu s tulejí, 300mm.

      Vymazat
  30. Mohu poprosit o radu, jak nějak jednoduše připravit kachní prsa? Alenu, nebo někdo, kdo umí. Zůstaly mi na mrazáku, budu si je dělat jen pro sebe, tak nic složitého. V podstatě váhám, jestli stačí na plotně, nebo musí do trouby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych udělala na pánvi nějakou čínu,tudíž nakrájet na kousky,oruestovat,zalít solamylem s vodou,za chvilku zasypat zeleninou( dloufám,že máte též v mrazáku nějakou) a dodusit. Jíst klidně s chlebem,nebo se zatím uvaří rýže.

      Vymazat
    2. Do janskeho skla vytreteho trochou extra virgin olejom naukladat zeleninu (mrkva, petrzlen, zeler...narezanu na vacsie kusky, na to kacacie prsia s kozkou narezanou na mriezky, na to osminky z dvoch cibul, 4 strucky cesnaku. celecierne korenie (par bobul), nove korenie, trochu osolit a vlozit do truby vyhriatej na cca 200 stupnov. Nechat zapekat otvorene cca 5-7 min. Potom zakryt vrcnakom podla velkosti masa nechat takto cca 20-25 min (skusit po tomto case ihlicou, ci je maso prepecene vo vnutri, ak nie nechat dalej podla vlastneho odhadu) a skusit ziz ihlicoi zeleninu.

      Ina varianta je po zapeceni 5-10 min prikryt, teplotu stiahnut na 110 stupnov a nechat takto dusit bez kontroly cca 1 hod.

      P. S. Kacacie prsia musia byt v celku, narezat iba kozku, nezarezat do masa. prsia ukladat v tomto pripade kozou hore (aby sa zapiekla), nie dole, ako pri inych, beznych sposoboch upravy v panvici.

      Ak chcete od profesionala:

      https://www.youtube.com/watch?v=y9Psnc_k9n4

      Vymazat
    3. Děkuji. Čínu ne, tu dělám z kuřecího, krůtího nebo vepře.

      Vymazat
    4. Klasika, naříznout kůži, osolit a opepřit, rozpálit pánev, dát kůží na pánev bez omastku, opéct, otočit a opéct z druhé strany, dát tak na 10 minut do vyhřáte trouby na nějakou pečící nádobu. Na pánvi do výpeku dát trochu červeného vína a přidat povidla, provařit a zjemnit troškou másla. Prsíčka krájet na plátky, přelít švestkovou omáčkou, příloha klidně bramborové noky nebo karlovarský knedlík.

      Vymazat
    5. Liško, děkuju, takhle to zkusím.

      Vymazat
  31. Krásné Velikonoce v blízkosti milých lidí přeju Vám všem. Papírové pohlednice jsem posílala včera, internetovou dnes. Kdo ví, zda jpeg už neskončilo úplně - pár obrázků od "konkurence" a k tomu Vivaldiho Jaro:
    https://www.youtube.com/watch?v=l-dYNttdgl0&list=RDl-dYNttdgl0&index=1

    To: Ládik!!!
    Zapomněla jsem tuhle ocenit Váš báječný výhled z okna - náhledy dovnitř asi příliš časté nejsou, takže "oblékat" ho dle mého netřeba.
    K Vidlákovi jsem se podívala a ujistila se znovu, že na tamní vševědoucí moudra nemám. A ani pořád nechápu, co ho k založení vlastního blogu přimělo, nudit se doma asi čas nemá. Touha podělit se s jinými o názory?

    To: Marie a Liška
    Radit s úpravou, natož s čímkoliv od peří, si také netroufám. Jsme-li doma sami, tak to většinou beru systémem "co dům dal". Ale ulakotila jsem se tuhle na divokou rýži, co ji dělá Lištička. Zatím jsem na ni nenarazila, a o jsem to už zkoušela i ve "zdravé výživě". Kde ji kupujete Vy, Lištičko?

    Ještě jedno ofotečkované Mládkovo Jaro - možná už jsem kdysi dávala:
    https://www.youtube.com/watch?v=gaPgbCOr0Zs

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mívají ji v edici Selektion, to jsou takové ty lepší potraviny před vánocemi nebo velikonocemi, taky v Albertu, Kaufu atd... Možná ale ve větších městech

      Vymazat
    2. Ad: Baba Jaga

      Hociaky zavedeny internetovy obchod so zdravou vyzivou.

      Napr.

      https://www.gurmand.cz/la-comtesse--ryze-divoka-kanadska--wild-rice--250g/

      alebo si vyhladajte ine obchody.

      Vymazat
  32. Dnes v tiskárně, rotačky chrlily, tonery mizely (střední obrázek je velín tiskárny) a nakonec vylezl Playboy.
    https://imgur.com/ctz6Io1
    https://imgur.com/fk6pMAJ
    https://imgur.com/g3sodvW

    OdpovědětVymazat
  33. Laďa Větvička: Když hoři symboly, přichaza blba doba
    https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=709457

    ..."A proč vam jeden vyhořely kostel tak vadi? Ještě včera vam to bylo ukradene. Přitom enem v loňskem roce proběhlo ve Francii 1063 utoku na kostely a svatostanky. To je skoro 20% narust proti roku předtym, kdy takych utoku bylo "enem" 878.

    To všecko robi zločinni "neznami pachatele". Proč vam nevadi, že třeba v městečku Thonon-les-Bains roztřiskal neznamy pachatel dva oltaře aji kazatelny, zničil sochy, vyrazil dveře a rozbil okna?

    Ja vim, proč vam to nevadi. Bo o tym nevite. Bo se o tym nesmi psat. To prostě neni politycky korektni. Zatimco když včera hořel ten barak v Pařiži, tam ste to všeci viděli v telce...."

    OdpovědětVymazat
  34. Kolik paroží
    viděl Chrám Matky Boží,
    a jak se tam množí.
    Lidi se složí
    jeden dá poslední frank
    a nejbohatší z bank
    přihraje miliardu
    i prachy od hazardu
    půjdou na svatostánek
    makron už kreslí plánek
    se štíhlou věží
    modlí se kněží
    aby byla rovně;
    makron stojí v hovně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Horší je transplantace v hlavě
      vám provedla se hravě




      Vymazat
    2. Copak Makron, ale copak vy, člověče, vždyť vy nevíte, kam dřív skočit! To musí být tak, život na ho.no se furt tak honit pro mrzký život s mrzkymi penězi, abyste ukojil potřeby svých blízkých :)

      Vymazat
    3. Celý den tahám flašky
      a prodávám lidem splašky

      Vymazat
    4. Ubožák, co soudí lidi podle sebe, si tu zase ubryndl. Stane se...

      Vymazat
  35. Dnes nachozeno 19 tisíc kroků, byli jsme v NP Podyjí a byl to úžasný zážitek. Vše v květu, čistá voda v řece, ještěrky a slepýš, volavky, vlaštovky, labutě, v řece pstruzi, slunce na nebi i v duši ...

    OdpovědětVymazat
  36. To: Liška a JAHA
    Dík. Po internetu potraviny kupovat nemíním, tak moc zase zvědavá nejsem. Mimo "zdravých potravin" jsem zatím prohlížela jen "rýžové" regály.

    Kroků doma a s psisky já dnes malinko přes 10 tisíc. Mišpule se dnes vyštěkávala s hafuškou za plotem a téměř by se ztratila.

    OdpovědětVymazat
  37. Úplně vysátý, pitomá složitá zakázka, žádné kroky, žádná radost... končím.

    OdpovědětVymazat
  38. Všichni vysátí a deprimovaní, hlavu vzhůru a desetkrát opakovat, pokud možno zpěvmo a s pohybovým doprovodem:
    "Bez dobrého sýra
    v životě je díra!"

    (dnes v 1:50, Pod pokličkou; no nedostali byste na kus dobrého sýra chuť? :-) Já tu mám jen Eidam třicítku, no nic moc....)

    OdpovědětVymazat
  39. https://blog.postoj.sk/42532/upalili-francuzi-v-notre-dame-krista?fbclid=IwAR1aozRbUetaB7NSLQtyblh5qX2GKbYAUZ0vtqK0E1GIjTZTmsiVTs8jA8w

    OdpovědětVymazat
  40. Snad bude ráno moudřejší večera.

    OdpovědětVymazat
  41. Post s KBS

    Provokácia


    Neustále otázky ľudí nás cvičia v našej trpezlivosti. Ich pochybnosti a neistoty sú pre nás výzvou, aby sme prehodnotili silu našej viery a našich postojov. Kritika nemá ubíjať, ale napomáhať v raste.

    OdpovědětVymazat
  42. z mobilu ani ránu...

    zprávy z tisku:
    ",,,dubové vazníky ve zničeném trámoví jsou podle odborníků nenahraditelné. Byly dlouhé až 110 metrů a tak mohutné stromy už ve Francii nerostou...."

    Můj komentář: vazný trám leží napříč a je namáhán tahem a ohybem. Chrámová loď nemá napříč 110m, čili musel trčet do boků desítky metrů ven a byl (byly - je jich hodně) namáhán atmosférickými vlivy 800 let.
    Kdysi asi takové stromy ve Francii rostly, jak píše noovinář, možná mířící na post politického geografa. Dnes má nejvyšší strom 115m, sekvoj v USA. Možná dopravovali větší sekvoje předkolumbovští francouzi ze západního pobřeží Ameriky, proč ne.
    Moja rada Makronovi. Vysadit rychle rostoucí duby a počkat, až jejich rovné části budou mít 110m. To se do 5 let dá stihnout.

    Proč jsou ti novináři taková neskonalá hovada?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme, co ty na to? Nejsou to vaznice na sloupcích, píše se opravdu "vazník", v mužském rodu, tedy vazný trám.

      Vymazat
  43. Pro mne dnes ráno moudřejší večera - obrázky časem budou:
    "Jsem nemocný :/ Uzdravit bych se měl do konce týdne. Vaše obrázky jsou ale v bezpečí, nemějte strach :) - Váš server jpeg.cz"

    Kdo ví, zda pan Svoboda znovu kandiduje do EU a pokud ano, zda bude zvolen. I když asi z rozhodovací i reprezentační pozice je celkem jedno, kdo tam za nás je, díru do světa tam zatím asi neudělal žádný z nich.

    Možná jim třeba více sýra, Maruško. U nás doma momentálně opravdu velký kus Nivy, pepřový Hermelín, parenica,které dva druhy tvrdého bych se musela jít kouknout.

    To: Ládik!!!
    Radíte téměř stejně dobře a ke všemu jako pan Trump... (Chyby novinářů si ověřovat nebudu - možná jsou jejich informace převzaté, nejsou z mého pohledu pro obnovu chrámu asi ty nejdůležitější.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem blbý jako Doník, aby tam lili vodu z výšky na klenby. Ale v 18:20 bych běžel hasit, když EPS hlásila požár. Druhé hlášení bylo v 18:43 a to už se uráčili něco dělat, bo to už zabraly kouřové detektory. Teplotní hlásily v 18.20.

      Vymazat
    2. BJ: Si představte, co já jsem za tupouna. Nedávno jsem od bačů koupila dva válečky oštiepku, nechala je pár dní v igelitu sice v chladné místnosti, ale... zplesnivěly, zapomněla jsem je jíst. Tak okrojit, pes se poměl a já - škoda mluvit :-)

      Vymazat
  44. Řádem Galského kohouta bych ocenil toho frantíka, který navrhoval ono lešení nad střechou. Opravdu ji nepřitížil a lešení po požáru drží tvar střechy, i když bude vyžíhané na měkko.
    Určitě to nepočítal žádný přiběhlík z Ghany nebo hnědák z arábie, ale normální hloupý frantík ve žluté vestě.

    OdpovědětVymazat
  45. Kokot z Galie
    vodu nelije
    na ohnisko požáru;
    čumí z bulváru
    nohu přes nohu
    já hasit nemohu
    žeru zrovna bagetu
    já se nikam nepletu
    za mě myslí vláda;
    pozor, padá kláda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokot z terlicka žere bagetu
      většinu času tráví na netu
      radost má z cizího neštěstí
      málo mu stačí ke štěstí

      Vymazat
    2. Nic si z toho nedělejte, třeba na Vás působí škaredá středa nebo jste snědl nějakou povolenou polskou salmonelu nebo děláte rekognoskaci terénu, jak jde středověkými uličkami pronést dubvý trám 110m a moc ho přitom neprohýbat.

      Vymazat
    3. Ale nalepil se na Noru jak kus ...., chudák, asi nemá, čím by se zabavil, tak jen vypouští jedy. Zasmrdět a zmizet, to dovede.

      Vymazat
    4. Ten chram uz neni na ostruvku?

      Vymazat
  46. Zas byl úplněk,v noci světlo jako v poledne,to byla noc,ještě teď jsem se nevzpamatovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Úplněk bývá jako stvořený pro seznamování, odpouštění i usmiřování." píše se mimo jiné na:
      https://www.extra.cz/velky-prehled-pro-rok-2019-bude-to-rok-ve-znameni-osmickovych-uplnku
      Fotečky tam jsou boží, účinky úplňku na sobě nepociťuji asi nikterak, zato jarní únavou trpívám celý rok.

      Vymazat
    2. Úplněk bude v pátek. Ale dorůstá měsíc. To může mít vliv na funkci :)

      Vymazat
    3. Nepociťujete nikterak,co není,může být,já nepociťovala také,ale letos už po čtvrté,při úplňku je mi zle.
      Včera jsem šla po letech navštívit svou dávnou známou,náhodou jsem šla do těch míst,co ona bydlí,ona se zbláznila,měla zahradu do výše oken zarovnanou igelitovými pytli s odpadem,vůbec nevím,kudy chodí domu,u dveří to bylo do poloviny a celé schyod,žádná ulička,byla jsem úplně vedle,co se může s člověkem stát,bývalá učitelka,ročník 51,takže ještě celkem mladá.To mě načlo a pak ta noc plná světla a zářící kotouč,na který určitě ti Číňané něco dali. Mám to od té doby,dřív též nic.

      Vymazat
    4. Je to kompulsivní obsese, může to být počátek demence. Měla by se tím zabývat její rodina nebo sociálka.
      Spolupracovnice mojí matky byla stará panna, tak šla do důchodu až 57 a ještě přesluhovala. Kolegyně jí chodily navštěvovat do bytu, ale byt byl stále více zaplněn taškami, balíčky, nakonec, to za ní šla matka asi naposled, se už nemohla dostat předsíní, byla v ní jen úzká ulička mezi stohy novin a věcí...
      Jednou jsem tu už psala o případu bratrů Collyerových v New Yorku. O nich byl snad natočen i film.

      Vymazat
  47. Jinak, už druhý den ležím, dostihlo mě asi to šílené tempo všeho, rozhodnutí a přestěhování matky... ještě jsem přečkala oslavu, ale v pondělí jsem už nedokázala jet na chatu, buď jsou to psychosomatické obtíže nebo mi něco je.
    Ale co mě v mém stavu utěšuje, že o matku je postaráno, že si nemusím dělat hlavu se svátky, nakoupit, vařit, vše zajišťovat až do úterý. Můžu ležet a nic nedělat. Poprvé.
    Chata, kde bychom se jako rodina mohli o Velikonocích sejít, je stále rozvrtaná a obývák stále tak "neútulný", tak děti pojedou na návštěvy a já tu budu sama.
    Doufám, že příští rok (pokud se toho dožiju), už bude vše v normálních kolejích. Teď se vzpamatovávám.
    V pondělí mě dorazil dopis z policie, kde mi píšou, že věc odkládají... volala jsem tam a policista mi vyložil, že cikána prostě nenašli, tak je po něm vyhlášeno celostátní pátrání a on už to chce smést ze stolu.
    Ale věci si vyzvednout nemůžu, to by bylo nezákonné.
    Tak jsem se ještě vzchopila a napsala dvě stížnosti, na Okresní zastupitelství a na krajské zastupitelství Východočeského kraje. Uvidím, co mi odpoví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi je nějaká špatná biopředpověď, já jsem taky dnes úplně down.

      Vymazat
    2. V práci i na pedikůře (což o to, to byl relax) jsem to zvládla, ale jsem ráda, že jsem doma. Teď už jen polehávat, snad zvládnu jednu várku prádla vyprat a ještě pověsit, na slunci to bude suché hned. Jinak - hlásím se také k jarní únavě. Však ono nic neuteče.

      Vymazat
  48. Tak dnes na Ošklivou středu se má zametat a smetí odnést na křižovatku. Tak jsem zametla odkvetou magnólii ,ta dostala zabrat nočním mrazíkem včera,tak jsem se s ní těšila jen 3 dny,místo obvyklých deseti.Ale na křižovatku nepoletím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chtěla poséct zahradu, ale sekačka po deseti minutách vyplivla. Zítra přijde syn, kouknou na to se sousedem, po kotli by to byla další rána...

      Vymazat
    2. Něco je fakt ve vzduchu

      Vymazat
    3. Vřetenovka od Fiskars nemá motor a na rovné plochy je super. Nože se nedotýkají a stříhá jak u holiče.

      Vymazat
    4. No jo, jenže to bychom musely mít vaši páru! Já mám také vřetenovku, Husquarnu, asi by potřebovala nabrousit, ale je to s ní taková dřina!

      Vymazat
  49. Dnes jsem měl zakázku pod Lysou horou, sice vítr, ale v hotelu dobrý tatarák, 150g za 225, to je slušná cena. Nálada o hodně lepší, než včera večer.
    Měla přijet bílá rukavice, ale nepřijede, tak jsme okna umyli zbytečně.
    V morsu praská, jdu louskat ořechy, bude bábovka ořechovka. Na notrdam jsem zcela zapomněl, všude vidím zlatý déšť a petrklíče, lidi dělali na zahrádkách, všude klid a mír.
    https://imgur.com/CArbMJu
    https://imgur.com/oMUZnqk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta co, experti17 dubna, 2019 22:52

      Na křivolaké uličky .
      Katedrála Notre Dame na ostrově Île de la Cité, na řece Seině.
      Pojišťovna Groupama nabídla 1300 dubů ze svých lesů na obnovu dřevěné konstrukce katedrály.
      Poradíte?

      Vymazat
    2. Duby o výšce 130-150m nerostou na Séně. V Galii vždy rostly proti proudu Sény, v oblasti Méry-sur-Seine. Lodní doprava v roce cca 1200 neměla ještě tak dlouhá říční plavidla a duby L=150m by musela armáda asterixů a obelixů nakládat na 2 menší lodě pod 30-50m s plochým dnem. Zákruty Sény se potom musely rovnat a když byla katedrála hotová, řeka si opět vytvořila jesepní a výsepní břehy.
      Mnohem pravděpdobnější je doprava již opracovaných 110m hranolů na ramenou francouzů napříč k Séně křivolakými uličkami, bo bourat dřevěné chýše v zatáčkách bylo snazší, než bagrovat zákruty Sény.

      Pojišťovna Roupama nemá asi co dělat a natahuje si triko. Odborníci řekli, že hranoly 110m z 1 kmene dubu v této moderní době už ve francii nerostou - možná má Roupama pozemky s vysokými duby někde v Dubaji nebo u obce Dębina v Kašubsku.
      Jenže je měli kácet už v zimě, teď mají mízu a musí se rok počkat. To Makron neřekl, že je měli kácet v únoru? To je teda pěkný chuj a ne zodpovědný státník.

      Vymazat
    3. Experte,
      přijmu předpoklad, že suchý dub má měrnou hmotnost 1000kg/m3 (jako že plave akorát na hladině vody při atmosférickém tlaku). Budu předpokládat, že dávní frantíci vytvořili štíhlou konstrukci a vazný trám měl průžez 50x20cm, aby se nezlomil vlastní váhou (ve skutečnosti musel nýt mnohem, mnohem hrubší, aby na rozeči 110m unesl svůj díl střechy, řekněme 1m (podle Roupama by tak katedrála byla dlouhá 1,3km). Takový trám potom váží 0,5x0,2x110= 11 tun. Zvedali ho do výšky 50m a tam s ním manipulovali. Jak vypadal jeřáb? Měli ocelová lana nebo řetězy? Nejspíš tehdy řetězy z Řetězárny Jeseník. Jinak by tam ty trámy museli tahat na ramenou po točitých schodech ve věžích a tam končí moje představivost. A to jsem přijal za své už to, že šířka katedrály je 110m. Nejsem pičus, abych nevěřil novinářům.

      Vymazat
    4. Brouku Pytlíku18 dubna, 2019 07:53

      ...........pojišťovna Groupama, která je současně třetím největším soukromým vlastníkem lesů ve Francii, nabídla 1300 dubů na obnovu dřevěné konstrukce katedrály. Počet není náhodný. Dřevěná opora vznikla právě z tohoto počtu stromů. Historicky se jí proto přezdívá „les“ katedrály Notre-Dame. Staleté duby by pocházely z Normandie, konkrétně z departementu Eure. Jak ale upozorňují odborníci, zatím není jasné, zda bude při obnově památky znovu použito dřevo........

      Vymazat
    5. .... a zda bude postavena štíhlá věž. Ta tam byla teprve od 19 století. Já bych to tipoval na ocelovou příhradovou konstrukci, pultovou střechu a na východním okraji, nad oltářem, ochoz pro muezzina; samozřejmě uvnitř s výtahem, protože chodit tam 5x denně je atletika, ne islám.
      Profily se dají navařovat k sobě (nemusí mít tak dlouhou válcovací trať), vazníky 110m tam šoupnou autojeřábem Demag, stačí zavolat do Hutních montáží a už to jede.
      Možná udělají uvnitř nové vzpěry od podlahy pod střechu, štíhlé ocelové, aby příliš nekazily interiér.

      Vymazat
  50. Tužka napíše,....nechci být špatným prorokem,...ale,...ta část zdiva, co se jí dotýkal oheň a pak následně proud vody na rozpálený starý kámen, co má už nejlepší období zasebou,....nevím, nevím,...být statikem, tak na to stejnou střechu s tou váhou nedovolím postavit,....tady bude veliký problém,....

    A mám taky problém,....volám déšť, a déšť nepřichází,....každý den smetám množství pylu ze schodů,...ještěže nejsem alergik,...dnes jsem důkladně zalila jahody, první keříčky už začínají kvést,...a další problém,...nejsou včely,....ještě jsem neviděla ani jednu,...a to kvetou keře, stromy,... a petrklíče, podléšky, sedmikrásky,pampelišky,...to snad budu muset lézt po jabloních se štětečkem aby byla úroda,....uvidíme,...jabloně mají nasazeno, vždycky ještě protrhávám,...jen nepoznám, kolik květů bylo opyleno,...třeba odhadem na jedné větvi, to se bez utržení květu a rozloupnutí semeníku nepozná. To bych musela alespoň jednu větev total prozkoumat a tím i zlikvidovat,...a výsledek by mi byl k ničemu, protože ostatní květy by už byly taky odkvetlé,....takže,..uvidíme, jak to s hmyzem bude vypadat, ani loni nebylo moc včel. Někteří včelaři museli nechat úly umrtvit. Mluvila jsem s jedním, u něho z dvanácti úlů jich přišlo vniveč sedm. Nařízení, aby se nemoc nešířila.

    JÓÓ,....život je o tom, že se stále čelí problémům a likvidují se následky,....které,....napíšu za sebe, jsem si nezavinila.

    Dnes jsem byla na cestách,....cestou jsem potkala dvě havárky.
    Ta první byla v zatáčce, asi úplně čerstvá, z mé strany neviditelná, a na mé straně. Kamioňák na mne blikal a troubil, tak mě vyděsil, že jsem dala nohu z plynu a to mě zachránilo. Tímto mu veřejně děkuji. Dobrzdila jsem, jinak bych asi práskla do osobáku, z kterého běželi dávat pomoc. Na druhé straně stály dvě auta a řidiči telefonovali,...trojúhelníky nebyly,....ale jen jsem popojela do bezpečné vzdálenosti, vystoupila, a byla slyšet rychlá houkačka a hasiči,....tak jsem nasedla a nechala to na profesionálech,....musím říct, že s velkou úlevou.

    To druhá havárka,... auto bylo v pangejtu, na čistý rovině,...osazenstvo stálo v poli,...asi čekali na vyprošťováky.

    Silnice dost plné, přemisťovala se i zemědělská technika, tak se to štrůdlovalo,...asi půjdu zítra na vlak,...dnešek se mi na silnici vůbec, ale vůbec, nelíbil.

    Tak zítra,...volám déšť,...pršet nebude, budu zas něco zalévat,...s tou vodou to vidím černě,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná to bude horší rok, než 2015, kdy u nás nekáplo od dubna do ledna 2016. Letos nekáplo od února, nepočítám nedávnou mlhu, která namočila listy. Už kradu v kýblech vodu z lesní studánky, to bude BJ zase moralizovat.

      Vymazat
    2. Musíte si počítat kýble a z X litrů vody pak odvádět vodné - jinak to nepůjde. A ještě byste to měl mít PÍSEMNĚ povoleno, to pozor! :-)

      Vymazat
    3. Kýble počítám, výtěžnost není ani 10%. Těch 90% jen přemístím vodu do vyšší polohy, abych ji zadržel v krajině. Vím, že se to nesmí... voda musí z krajiny pryč co nejrychleji, doporučuje to 9 z 10 bab jag.

      Vymazat
  51. Hodný Makrolon bude děkovat hasičům. Žluté vesty počkají. Sbírá body, dokud to jde. Nehoda busu na Madeiře má 29 obětí! Chudáci prý to byli hlavně Němci. Mě Madeira taky láká, ale raději si nechám zdát.
    To Ladikovo Morso mi chybí ráno tu je dost zima. Pana Mrázka jsem ještě nekontaktovala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan Mrázek ... nomen omen. Kdyby to byl pan Teplík nebo pan Horký, vzbuzoval by větší důvěru.

      Vymazat
    2. Jsou to čučkaři18 dubna, 2019 08:05

      "řekl Makron"
      .........Poděkoval zejména hasičům, kteří při záchraně chrámu nasadili své životy. „Jsme stavitelský lid, vybudujeme ještě krásnější katedrálu Notre-Dame, doufám, že do pěti let. Věřím, že jsme schopni se mobilizovat,“ uvedl prezident v projevu. Odborníci ale odhadují spíše deset až dvacet let.
      Macron vyzval Francouze k jednotě. Podle něj je klíčové najít společnou celostátní cestu, hovořil o „lidském projektu“. „Máme před sebou společný úkol zajistit kontinuitu, která tvoří francouzský národ,“ podotkl.....

      Vymazat
    3. A poděkoval i tomu, který se vybodnul na signalizaci požáru EPS v 18:20? Začali hasit až po půlhodině od signalizace.. další signál EPS byl v 18:43 a pak se začlli hýbat. Dovnitř nešli, to by nasazovali životy, přilba by jim na letící klenbu byla málo pevná. Taky hasit klenbu zevnitř by bylo divné, když je kamenná nebo cihlová. Životy nasazovali na plošinách z aut, aby nespadli dolů. A další nasazovali životy u čerpadel, protože jim praskaly hadrové hadice při tlaku 0,5MPa.

      Vymazat
    4. ...."vybudujeme ještě krásnější katedrálu Notre-Dame"....
      Myslel jsem, že opraví střechu a umyjí začouzené stěny. Oni budou budovat novou katedrálu? Podle těch jeho keců ano. Tu starou asi sešmelcují na štěrk. Čert aby se v tom kohoutovi vyznal.

      Vymazat
    5. Najdeme celostátní cestu
      svlíknem lidem žlutou vestu
      navlíkneme tuniky
      budliky budliky
      alach je veliký.
      Aby nebyly klepy
      muezzin musí být slepý;
      Bilan ibn Ribah
      nebude žádná ryba
      ten bude halekat nad sénou
      už klečí na kolenou
      prdele trčí k nebi
      Ribah se vesele šklebí..
      Adhan, adhan
      ramadán
      kaftan
      satan.

      Vymazat
    6. Mistr Rozner by to nenapsal lépe.

      Vymazat
    7. Hlavním šiřitelem rasové nenávisti jsou podle zprávy o extremismu okamurovci

      Vymazat
    8. Vybudují novou, jen aby se nespletli při stavbě nové střechy a neudělali tam střechu mešity, z věžičky by mohl být minaret...

      Vymazat
  52. Vřetenovka mě taky napadla. Líp se za ní chodí a nesmrdí. Syn zkusí svíčku, mohlo by to být ono, včera jsem nastartovala, ale po cca 50 metrech "chcípla" a už jsem ji nanahodila.
    Prý udělají soutěž na novou tvář Noter Dame, takže duby možná porostou dál a budou čekat na nové požáry jiných chrámů a kostelů, ono jich ve Francii není zas tak málo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budou se inspirovat18 dubna, 2019 08:52

      V Gutech.

      Vymazat
    2. Zdravím, liško. Cituji z PL:
      Ostrá dohra světového truchlení nad Notre-Dame: Kde jste byli, když albánští teroristé v Kosovu vypálili desítky chrámů a klášterů?
      16.04.2019 20:24

      Pondělní ničivý požár světoznámého pařížského chrámu Notre-Dame ukázal na jinou stinnou část nedávné historie a tragických událostí v Evropě. „Kde jste byli, když hořely středověké křesťanské chrámy v Kosovu?“ ptají se mnozí Srbové.

      S dalším příspěvkem podobného rázu přišla politička a aktivistka Milica Djurdjević. „Francouzi se nás ptali: proč je pro vás Kosovo tak důležité? Dejte od něj ruce pryč, jako jsme my dali ruce pryč od Alžírska. Opomněli říct, že jejich Notre-Dame není v Alžírsku, ale v Paříži. Teď, když hoří perla křesťanské architektury a velká část lidstva truchlí nad ztrátou tak velikého historického pokladu, možná lépe pochopí nás Srby, kteří jsme byli svědky toho, jak během jednoho jediného dne 35 našich svatyní lehlo popelem,“ uvedla ostře politička.

      Narážela na tragické události ze 17. března 2004, kdy kosovští Albánci prováděli etnické čištění, ničili chrámy, kláštery, bořili domy a vyháněli a vraždili srbské obyvatelstvo. Šlo fakticky o pogrom, který mnohé v daném regionu překvapil.

      Kosovští Albánci se totiž k etnickému čištění, boření celých vesnic a pálení středověkých křesťanských chrámů odvážili i přes přítomnost mezinárodních vojsk na území Kosova a Metochie. Ještě větší šok přišel, když mezinárodní vojska tuto krvavou operaci nechala prakticky bez povšimnutí, nebyla schopna tomu zabránit, ani to zastavit. Ze strany mezinárodních sil nepadl jediný výstřel.

      Srbové tak nabyli dojmu, že západní svět stojí na straně albánských teroristů, které nechává beztrestně ničit světové architektonické dědictví. Během pogromu, který trval zhruba tři dny, bylo spáleno a zbořeno na 35 křesťanských chrámů, kostelů a klášterů. Existence řady z nich sahala až do 14. století. Na jejich místě zbyly jen ruiny a popel.

      Ze stovek komentářů a diskusních příspěvků jasně plyne, že Srbové sice pochopitelně litují škody na slavném chrámu Notre-Dame v Paříži, ale s lítostí pozorují, když tuto tragédii oplakává celý civilizovaný svět, zatímco ničení jejich středověkých chrámů ze strany Albánců nikoho nezajímalo.
      (více v citovaném článku)
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ostra-dohra-svetoveho-truchleni-nad-Notre-Dame-Kde-jste-byli-kdyz-albansti-teroriste-v-Kosovu-vypalili-desitky-chramu-a-klasteru-578024

      Vymazat
    3. On ten "civilizovaný svět", zahrnující západní Evropu a sev. Ameriku, je totiž neskutečně, ale naprosto a absolutně, povýšen nad zbytek světa, který má za póvl (včetně Číny, která si prostě moc dovoluje...). Nevylučuju, že menšina lidí se snaží nás ostatní vidět také jako téměř rovnocenné lidské bytosti - tak mi to vysvětlily mé dvě francozské kamarádky, které obě cítí velmi prosociálně a v té oblasti i pracují.

      Takže kdyby lehl popelem náš Sv. Vít, sice by "civilizovaný svět" vydechl překvapením, ale litoval by pouze pěkné turistické atrakce. K historii a duchu naší země nemají ani jedno obdivné slovo, jsme pro ně trapní primitivové a neschopové.

      Vymazat
  53. Díky za krtince, pane domácí.
    Katie Melua - On The Road Again
    https://www.youtube.com/watch?v=116ic5IS0Qc

    Chet Baker & Paul Bley - Diane (1985)
    https://www.youtube.com/watch?v=skSx-ECpzmw

    Wabi Ryvola- Věřím
    https://www.youtube.com/watch?v=Vj1xLhlJ_3c


    Všem příjemné prožití velikonočních svátků.

    Pro lidi na Rakovnicku konečně potěšující zpráva:
    ,,Vláda schválila výstavbu vodního díla Kryry, které je zásadním opatřením pro řešení sucha na Rakovnicku. Schválena byla i výstavba souvisejících převodů vody z Kryr do povodí Rakovnického potoka. Po dokončení všech opatření tak bude mít region Rakovnicka konečně zajištěný dostatek vody. Součástí celého komplexního řešení bude i realizace souvisejících opatření, která se budou financovat z dotačních programů našeho Ministerstva a ze zdrojů Ministerstva životního prostředí. K řešení sucha na Rakovnicku bylo nutno přistoupit komplexně, protože se suchem se potýká dlouhodobě," řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.
    http://www.enviweb.cz/113492

    Kéž by to bylo co nejdřív, tady je v posledních letech velký problém s vodou, v létě prázdné studny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anně díky a též přání příjemných svátků, stejně jako všem ostatním. Osobně za Velikonoce považuji až pondělí.

      Vymazat
    2. Marie, tak to by z vás Vladimír Vladimirovič18 dubna, 2019 13:07

      NEMĚL RADOST
      "Putin blahopřál křesťanům k Velikonocům © Sputnik / Michael Klimentyev
      SVĚT 16.04.2017
      Ruský prezident Vladimír Putin blahopřál křesťanům a všem obyvatelům Ruska k velikonočním svátkům a zdůraznil přitom, že velikonoční oslavy přispívají k zakotvování ve společnosti duchovních hodnot a ideálů, informuje tisková služba Kremlu.

      „Velikonoční svátky mají mimořádný mravní smysl, nesou v sobě neuhasitelné světlo víry, naplňují srdce lidí radostí, láskou a snahou dělat dobro. Velikonoční oslavy, které se konají v celé zemi, nás vracejí k mnoha set let starým tradicím našich předků, napomáhají tomu, aby ve společnosti zakotvovaly nepomíjející duchovní hodnoty a ideály," praví se v prezidentově telegramu ."

      Vymazat
    3. Marie,...
      Vladimír Vladimírovič by mi tak chutný bramborový salát, jak se mi dnes povedl, neudělal, takže co jako? Poslouchám sama sebe a nikdo mi nemusí radit. S p. Putinem souhlasím, duchovna je nám třeba. Myslím, že srdce naplněné radostí, láskou a snahou dělat dobro mám zcela dostatečně, doufám, že Vy též, když si slov ruského křesťana tak považujete.

      Vymazat
  54. Asfaltový holub18 dubna, 2019 09:00


    http://casopisargument.cz/2019/04/17/nestaci-uhasit-a-obnovit-jen-notre…


    ********
    Výňatek:

    "Pařížané se tak onoho pondělního večera mohli na vlastní oči přesvědčit, že pokud NĚKDO úmyslně či NĚCO nedopatřením zapálilo symbol evropské (křesťanské) kultury, že úplně stejným způsobem mohou časem přihlížet požáru ještě mnohem rozsáhlejšímu, při kterém budou zasaženy nejenom opěrné pilíře, střecha a věže chrámu, ale základy evropské identity. A opět bude stačit třeba jen dlouhodobá neopatrnost „při manipulaci“ se zákony a pravidly, nedostatečná pozornost v otázce ochrany evropské kultury, zvyků, norem, práva."
    ***
    Dočtě te si to sami.

    Hasiči - poté, co nikoli vlastní vinou (prý možná špatně zapojené čidlo) nechali požár rozhořet, dělali co mohli a odvedli dokonalou práciv rámci omezených možností.
    Stejně jako TEN, TA nebo TO, co chrám zapálil/a/o.


    Je skutečně možné, že na rozdíl od několika set předchozích policejně evidovaných útoků a vandalismu na chrámy a církevní stavby (a dvou evidovaných útoků přímo na tento chrám) šlo tentokrát opravdu jen o nešťastnou náhodu.
    Je to možné,i když nikoli pravděpodobné - ale nelze to vyloučit.

    Vzhledm k tomu, že ale byla pficiálně vyloučena verze úmyslného podpálení ještě dříve, než se stačil chrám pořádně rozhořet, LZE předběžně vyloučit možnost, že bude oficiálně zveřejněna skutečná příčina požáru, pokud nebude vyhovovat momentálním politickým cílům.
    Mimochodem - muslimská komunita není ta hlavní, komu požár velmi prospěl a přišel jako na zavolanou.




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, Jáchyme, za připomenutí Potopené katedrály Debussyho -

      https://www.youtube.com/watch?v=JAVyKDDsM3s

      S textem článku snad ani nelze nesouhlasit.

      Vymazat
    2. Nechte to na povolaných18 dubna, 2019 09:24

      Přání,otcem myšlenky, patlámo?

      ....padesátka policistů ze speciálního oddělení francouzské kriminálky. Takzvaná „La BC“ (Brigade criminelle, kriminální brigáda, pozn. red.) se obvykle zaměřuje na vyšetřování závažných zločinů, jako jsou vraždy, atentáty nebo únosy, ale do její působnosti spadají také záměrně založené požáry...
      ...a ještě přidejte tu o těch kojících dojičkách...to bylo moc pěkné.

      Vymazat
    3. Nesmí dovnitř katedrály.

      Vymazat
  55. Služba


    Kresťanstvo nie je súhrn poučiek. Je to vzťah s Bohom a s ľuďmi. A tomu sa musí prispôsobiť aj náš jazyk, spôsob života, autentickosť a pravdivosť vo vzťahoch. V tomto vzťahu sme si navzájom bratmi a sestrami. Ak si nedokážeme poslúžiť, ako nás môžu nechať na pokoji slová o Ježišovi, ktorý umýval učeníkom nohy?

    OdpovědětVymazat
  56. To: Ládik!!!
    Kampak dnes razíte na "zelený" oběd s vejci? U nás doma s nimi špenát.

    K Vaší osobní morálce ve vztahu k cizímu vlastnictví některými jinými zde obdivované už opravdu nemám potřebu cokoliv psát, jen Vám přeju, aby Vám (i nám všem) opět přiměřeně pršelo a Vaše tělesná schránka byla zbytečného zatěžování ušetřena, neb ji budete potřebovat ještě hodně dlouho.
    Jinak stárneme všichni a pořád a hrubých slov tu snad netřeba, ta Vaše
    v 9:08 jsou nepřehlédnutelná. Nebýval jste takový - kdo ví, zda Vám velikonoční zajíc něco donese.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ -
      nejde o zelený čtvrtek, ale o lkací čtvrtek. Špatný překlad z latiny do němčiny a z němčiny do češtiny - lingvista to vysvětloval na čt odborně.

      Hrubá slova to nejsou. Mpokud si chci zachovat dekórum a jít s moderní dobou, musím přizpůsobit vyjadřovací prostředky současnosti. Ježíš přišel na svět na Velikonoce (podle Listů Těrlicka), doktoři mohou do propouštěcích zpráv lhát podle libosti a zcela beztrestně, do nemocnice se bez známostí neprobojujete - ačkoliv platíte jak mourovatá, duby rostou nejméně do 110m (podle celostátních tiskovin) - tohle nerozporoval ani zdejší expert na gůglení. Společnost je debilizována zcela programově a nabírá to spád. Na velikonoce hoří křesťanská katedrála v muslimské čtvrti a sdělovadla hlásí, že že to je v pořádku, že svařovali dubové trámy nebo olověné pláty. Výraz "naser si" je v tomto kontextu velmi smířlivý a laskavý, nejde o hrubá slova.
      Veliknoční zajíc aby hlavně nadělal bobky, aby našel trávu. Já ji tetos na jaře sekat nebudu, a na povel pošahaného národního výboru v největší vedra 30.6. už vůbec ne a pokutu jim nezaplatím, to jim raději přinesu koktejl.
      Voda pro mě není cizí vlastnictví, ale společné.

      Vymazat
    2. Ládíku,Ládíku18 dubna, 2019 13:51

      .... "Na velikonoce hoří křesťanská katedrála v muslimské čtvrti...
      Île de la Cité.
      To myslíte Notre Dame?
      Že jste v tom Parízu v životě nebyl ?

      Vymazat
    3. A muslimové lkají, až mají červená stehna.

      Vymazat
    4. To mu asi řekl poslanec Rozner.

      Vymazat
    5. Co bych dělal v parizu? Nejsem kohout, abych navštěvoval chalifáty, kde podřezávají křesťanské kneze, vraždí na koncertech po desítkách vraždí na promenádách u moře. Tam může jet snad jen úplný blázen, nebo pošahaný vítač nebo nějaký extremista, kolaborant a vlezdoprdelista.

      Vymazat
    6. Nakonec budou z ploché střechy Notre-Dame shazovat bezvěrce; první půjdou duhoví.

      Vymazat
  57. Já vyrážím na chatu, zalít. Potřebuji taky zasadit strom, ale nevím, jestli na to najdu sílu.¨Musím si taky nakoupit něco na dietu.
    Teprve teď si uvědomuji, že kdyby matka nebyla v domově, tak by mi teď čekalo nakupování, zítra bych jí musela jít vařit, prát, + vše nutné, pak dtto v sobotu, v neděli i v pondělí.
    Teď tam pojedu s prádlem zítra, koupím jí něco dobrého, znovu pak v neděli nebo v pondělí.
    Jinak budu na netu. Ale stejně vám všem krtům přeji klidné Velikonoce.
    Pro ty, co si rádi/y poslechnou hudbu, vztahující se k Velikonocům, dávám jeden díl pořadu ČRo- Liturgický rok v hudbě 15. a 16. století. Pěkný poslech!
    http://www.uschovna.cz/zasilka/MD73HRNUB78PBGG7-967/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užívejte klidu, zasloužíte si ho. Díky za muziku, liturgický rok si budu pouštět.

      Vymazat
  58. K odvolání ředitele Národní galerie Fajta dnes z Novinek (kde se rozhodně Zemanovi nefandí)

    Získali jsme audit: Fajt padl kvůli smlouvě, Národní galerie mu vyplatila více než milion
    http://jdem.cz/e2p997

    a ještě Eugen Brikcius:
    Dodatek Eugena Brikciuse ke kauze kolem výstavy Charta Story
    http://jdem.cz/aaaa6

    a navíc:
    Jana Dědečková
    Doc. Jiří Fajt a Národní galerie v Praze: hříchy pátera Hermana
    http://jdem.cz/e2qcy7
    Ta myslím shrnula vše kolem pokřivené osobnosti kariéristy a neumětela, parvenu, toužícího se dostat mezi panstvo či skutečné a oceňované znalce umění.

    Prostě, zase jednou měl Zeman pravdu. A teď si představte, kdyby podlehl neskutečnému nátlaku kavárny, tak by teď zase řvali, že Zeman jmenoval profesorem trestně stíhaného člověka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně odborník18 dubna, 2019 13:28

      Trochu kultury ke kafi.
      Nový šéf Národní galerie dříve pracoval v Babišově Penamu
      Ministr kultury Antonín Staněk pověřil řízením Národní knihovny Ivana Morávka. Podle ČTK dříve působil jako ekonomický náměstek v Národní knihovně. Podle veřejně dostupných informací na webu Národní knihovny byl ale Morávek také generálním ředitelem PENAM SLOVAKIA, tedy firmy, která spadá do holdingu Agrofert.
      Kdepak Europa Jagellonica v Kutné Hoře, lepší je kobliha.

      Vymazat
    2. Zloděj střídá zloděje. V politice od nepaměti.

      Vymazat
  59. Lorem ipsum: Nezapomenutelné Velikonoce, spoustu pohody a dobrého jídla!

    OdpovědětVymazat
  60. Králiček podalde misu. Pardon, kněžínek nebo jahenek, něco takového, neznámého.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó my se máme18 dubna, 2019 14:12

      Budeme asi mít krasavici Benešovou.

      Vymazat
    2. Prorok Balda to říkal taky.

      Vymazat
    3. Proroctví proroka Baldy patří pod Ladika 13:57

      Vymazat
  61. To: Ládik!!!
    Jen k některému výše zde Vámi již z dřívějška shrnutému:
    K vodě a lesu ode mne opravdu již naposledy, Ládiku!!!, neb je to jak kolovrátek - však Vy si s paní Alenou vystačíte s připomínkou na "BJ názory" sami.
    Ano, voda je státní, tedy všech a úplně živě si představuji, jak si může pro svou potřebu několik kbelíků z Vaší studny na Vašem pozemku kdokoliv a kdykoliv načerpat, pokud si donese svůj zdroj energie i čerpadlo. Nesílil jste si kdysi svaly nošením vody z potoka? Došla?
    A opravdu se u vás tráva musí sekat ausgerechnet 30.6., i když třeba právě nedosahuje požadované výšky?
    Výrazů si užívejte dle své libosti, uleví-li Vám to.
    Wiki praví, že: "Přívlastek zelený vznikl podle některých teorií zkomolením původního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek) na Gründonnerstag (zelený čtvrtek)." Rychlo-špenátový oběd míváme i jindy, máme ho rádi. Tak míváme i kapra na Štědrý den, čočkovou polévku na Nový rok a dost.

    Hm, do presidentského doprovodu už se asi končící ministr spravedlnosti nevejde...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čerpadlo nepoužívám a studánku jsem udělal já.

      Vymazat
    2. Přes pěšinu k potoku leží koruna jasanu. Budu muset ty větve uřezat. Vím, je to souška a kácet ji nesmím, ale chápu, je nová doba - kalamitní vývrat musí prosperovat i na zemi v rokli, aby jeho majitel nepřišel k finanční újmě a finančák taky.

      Vymazat
    3. Studánku jste "udělal" na svém pozemku?

      Vymazat
    4. Thle udělal ředitel taky na svém pozemku?
      https://mapy.cz/turisticka?x=18.507668888889&y=49.627975555556&z=16&source=coor&id=18.507668888889%2C49.627975555556

      Vymazat
    5. Nebo tuhle? Lidi tam tankují do demižonů.
      https://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjekt.aspx?encrypted=eyuoOpi_oWkGAlH1j9oZJ2V76-a5EOD25F9FIyt6tIpBTr-glfLvT3tN3T1FA9C_TcjUVbydCZ3zwREntdjEXOnm-sjFyj6VkAjlLf0nH079g4KhwG0ywhVzB_GR6FhUeHSieKNYy84=

      Vymazat
    6. Ladík je světec18 dubna, 2019 16:31

      Tak to jste "udělal" pro veřejnost a se souhlasem majitele lesa? Tak to je jiná.

      Vymazat
    7. Krade se tu voda do baráku už 200 let.

      Vymazat
  62. Úplněk je až zítra,to budu ještě nejméně 3 dny trpět. Co to tam ti Číňané namontovali,že od té doby,co tam byli,vždy kolem úplňku takhle hrozne duševně trpím.

    OdpovědětVymazat
  63. "Dary na Notre-Dame si miliardáři mohou odepsat z daní."

    No ještě aby ne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teprve teď můžu otevírat odkazy, dnes mi donesl syn nový noťas (nový pro mě, jinak užívaný), tak jsem mohla podívat. Ten kotel vypadá dobře, zkusím jej navrhnout panu Mrázkovi ☺

      Vymazat
  64. Koukám, že náš elf se tu nadobro zabydlel. No jo, elf do každého blogu, dnes máme výchovný čtvrtek. Tím nemyslím hudební vložky Anny, kterou tímto zdravím ☺ Já až teprve tady od našeho elfa zjišťuji, že existuje nějaký Rozner a je dokonce poslancem, nevím, kdo je prorok Balda, ale ověřovat si to nehodlám, jo to jsou mi věci!
    Zelený čtvrtek jsem uctila mangoldem s vepřovými výpečky a bramborovými noky. Bylo to skvělé, mám doma strávníky, to je bezva. Já pracuji a oni budou sekat zahradu, podaří-li se oprava sekačky. Zítra je velký pátek a navíc úplněk, určitě se nemá nic dělat se zemí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balda je guru našeho Laďika18 dubna, 2019 16:07

      Balda sympatizuje se stranou Tomia Okamury Svoboda a přímá demokracie (SPD). Soud přehrál telefonát, který měl s okresní koordinátorkou SPD Blankou Vaňkovou. Líčil jí, jak „půjde po nich (migrantech) jako po krysách, jako se jde po škodný v lese“. Ženám v burkách by pod pod nohy házel Molotovovy koktejly. SPD jeho jednání však oficiálně odsoudilo.
      Co provedl
      První strom pokácel v červnu 2017 na trať mezi Mladou Boleslaví a Bakovem nad Jizerou, ke druhé srážce došlo o necelé dva měsíce později mezi stanicemi Bezděz a Bělá pod Bezdězem. Jen šťastnou náhodou se nikomu nic nestalo.

      Jaký měl motiv
      Děsily ho zprávy o terorismu v Německu a Francii a zlé sny. „Pronásledovaly mě hrůzostrašný sny, že se sem valej vlakama jak v indickým filmu. Znásilňujou, obřezávaj nám ženský, kamenujou... Říkal jsem si, teď to u nás začne, začnou nás střílet.“

      Vymazat
  65. No to je skandalesní18 dubna, 2019 15:57

    Místo leasingu na trabanta nebo foťáček to ještě odepíší.

    OdpovědětVymazat
  66. Znalec:

    padá sklo z Národní tech.knihovny:

    "Podle znaleckého posudku Kloknerova ústavu byla příčinou první havárie námaha skla na nevhodné ukotvení."

    Tak námaha skla na nevhodné ukotvení. To je věta od debila, zřejmě kavárník. Námaha na něco .... debílek, ale znalec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Petr Fiala končí s ODS a bude trénovat Kometu ☺
      Zábranský končí jako trenér Komety, nahradit by ho měl Petr Fiala...

      Vymazat