13 května, 2019

KRTINEC č.396

213 komentářů:

  1. Ládi první! Gratulace. A Zdeňkovi díky za nový Krtinec.

    Já mám pořádnou krizi, už ležím pět dní v posteli....měla bych dělat milion věcí, a namísto toho ležím... Musím se zase zmátořit.
    Tak nějak to, že jsem si zlomila prst a nejedu na kurs, byla poslední kapka a dostalo mě to.
    Ono mě to přiměje vstát, protože už mi dochází jídlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi jídlo právě přišlo...

      Vymazat
    2. Já bych mohla rozdávat. Všecko, jídlo, kočičky, kytky, dokonce i energii. Jen zimu v baráku byste nikdo nechtěli :)
      Tak šťastný a veselý nový krtinec. A brzký návrat ztraceného krtka Jáchyma ;o)

      Vymazat
    3. To mě právě deprimuje,těch milion věcí na dělání.

      Vymazat
    4. Gaio, rozumím Vám, taky jsem doma na všecko sama. Zrovna jsem přišla ze zahrady, prostříhávám meruňky, jsou napadeny moniliozou, tak se zbavuji těch napadených větviček. Jenže to je práce na dva tři dny a ze žebříku. A na ty nejvyšší větve ani nemám šanci dosáhnout. Ale naštěstí se z toho nehroutím, co nestihnu, to nebude. A to je jen tahle legrace, odešel mi kotel, takže mě čeká výměna, moje krásná pergola potřebuje vyklidit a zušlechtit, bývalý chlívek chci upravit na takovou letní kuchyň, to není jen o práci. To je dost zásadně i o penězích. Přitom budu babičkou a peníze budu potřebovat ještě na kočárek, protože jsem řekla, že to je moje starost. A kočárky taky nejsou za hubičku. Jo,chybí mi ještě jeden příjem, byť je to to poslední, co mi chybí odchodem lišáka. Jasně, nemusela bych třeba na dovolenou za xx tisíc, ale snažím se celou dobu, tak zatím ještě. Třeba příští rok už nepojedu... (nebo třeba jo :))

      Vymazat
    5. a to zas jeďte,vnouček potřebuje spokojenou babičku víc než nějaké krámy.

      Vymazat
    6. Člověk zjišťuje, že hodně věcí je o penězích a že jich není nikdy dost, pořád se najdou skuliny a mezery, kam se vsáknou. Těším se, že snad spočítají slušně důchod a zmizí podstatná část dávek.. odhlásím se z DPH, přejdu na paušál a nazdar bazar.

      Vymazat
    7. Ale ty nejdůležitější věci se za peníze koupit nedají,láska, zdraví,přátelství ,čistý vzduch ale.

      Vymazat
  2. Našla jsem na zahradě v roští špičku ocasu té kuny,jak mi ji tu honili měšťáci ,asi se porvala. A potkala jsem tu policajtku a oni tu kunu prý odvezli za město a vypustili u lesa. Takže závěr historky,já se radovala,že o jednu kunu méně a ono nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože jste ji nezabila, jo, chudák zviřátko... no tak bude škodit dál.

      Vymazat
  3. Taky BJ absentuje, zrovna ve stejnou dobu, jako Jáchym.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jste tu někdy utrousil souřadnice jednoho nebo druhého, tak by to mohlo být docela podezřelé....
      Dobře jsem se prospala. Myslím, že požár bych ani po proškolení neuhasila. Akorát musím spočítat, kolik máme na pracovišti el. spotřebičů. Začnu el. pianem, zítra.

      Gaio, kuně to zmrtvýchvstání přejte, holt měla dobrou karmu. :-)

      Vymazat
  4. Ládiku, a kdyby to byl "Domaraść"?
    Nepoptal byste se?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, může to být Polák, mají tam taková jména. Ale co je to v překladu, čert ví. Že rostl doma...

      Vymazat
    2. Mně jde o to, jak to jméno vyslovit!

      Vymazat
    3. Ale nie tvrde š, ale ś. To sa vyslovuje tak, že jazyk, ktorý sa pri vyslovovani š nedotyka horneho podnebia, pri ś sa dotyka. Pokial mate niekde po ruke vychodniara, tak ten Vam to vyslovi spravne☺.

      Vymazat
  5. Pro pana Jáchyma bych já nebyla ta pravá společnice. Maruško. Snad se brzy ozve – zde či jinde.
    Já dnes poprvé viděla v naší dvorní džungli asi prý častého běláska řeřichového, na focení si nepočkal, postřehla jasem jen ty oranžové pruhy na křídlech: https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C4%9Bl%C3%A1sek_%C5%99e%C5%99ichov%C3%BD
    Jiného podobného motýla jsem zatím na internetu nenašla, zde je jich docela dost: http://motyli.kolas.cz/kvizy/z1_kviz.htm
    Foťák jsem neměla ani při courání se psy, neb jsem dnes Mišpuli z vodítka nehodlala pustit, protože se tuhle courala kus za námi s velkými prodlevami a po doběhnutí se 2x velmi oblizovala, naštěstí bez následků. Takže jsem si nezvěčnila ani čápa, procházejícího se po louce, byl docela do šeda.
    V sobotu, kdy tu odpoledne bylo příjemně teplo, měli naši rehci domácí, kterých je tu momentálně snad nejvíce, dorostový letecký den. Létali na krátké vzdálenosti a vraceli se do obydlí na desce pod střechou, kde kdysi hnízdili holubi tatínka. Spočítat se mi je nepovedlo a dnes už si troufali jako dospělí.

    To: Gaia
    Vámi uvedené „láska, zdraví, přátelství ,čistý vzduch“ nejsou věc a v krámech je nemají, ale dle toho, co píšete, myslím, že se Vám jich přiměřeně dostává. No, čistý vzduch je relativní pojem, kdo ví, zda kolem planety Země opravdu existuje a jaké jsou jeho parametry. Tak netraťte na mysli a nechejte si o nich dnes v noci nerušeně zdát, ať je zítra Vaše ráno jasné a krásné, třeba i s deštěm.

    Jdu kouknout, co je mimo hokej v televizi. Mějte se a dobrou noc a krásné sny nejen Gaie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem huba nevymáchaná, zvášť dnes, Jaguško; doufala jsem dodatečně, že si té řádky nevšimnete :-). U nás by se dnes bělásek ani žádný jiný motýl nevyskytl, protože tu tak fučí, že jsem nemohla k večeru ani pověsit prádlo, převracelo to sušák. A zima je veliká, i když to ukazuje kolem 10. Číslům já nevěřím. Identifikovat též nezkusím, nevyznám se.

      Vymazat
  6. Tužka napíše,...a máme nový Krtinec,...díky za něj,...asi byla nějaká zvláštní substance ve vzduchu,...taky jsem nadechla úvahy o životě a jeho opakujícím se běhu.

    Jo, taky se musím do různých činností nutit,...dělala jsem je tolikrát, že mě to občas nebaví.

    Neděli jsem měla v plánu zasvětit práci na zahradě,...ale,...hned po ránu jsem v trávě objevila kosáčata,...tuze malá, nedopeřená, bylo jich pět blízko sebe. Naše domácí to nebyla, kosice ještě sedí a krmí, teď mají jen tři. Asi přicestovali odjinud. V noci pršelo, byla mokrá, třepala se zimou,...šla jsem pro lopatičku a pinzetu, že budu dloupat a čtvrtit žížaly a krmit, když staří nikde,...dobře čtvrt hodiny se neukázali. Když jsem se vrátila, kosáčata nikde,...tak jsem to nechala osudu,...hrabala jsem pod jehličňany,...šest pytlů jehličí a větviček,...minulá povětří ty slabší větvičky očesalo. Postupně to budu sušit a pak to spálím a zakopu zpět do půdy.
    Jo,....kosáčata se ubytovala v záhonu trvalek,...staří se asi vzdálili jen hledáním potravy,...pečují o ně,...ale jsou pořád drobní, málo opeření, jen běhají, zatím nelétají,....to hnízdo opustili nějak brzy. A staří kosové mě pronásledují, jak mě vidí, nalétávají na mne, nalétávají i na psy, tak museli do ohraničeného psince,...protože staří kosové jen neklidně poletovali, výhružně klapali zobáky, a nekrmili. Moc jsem toho kvůlivá nim neudělala, abych je nezneklidňovala, šla jsem nakonec domů.

    Na zahradu chodí občas toulavé kočky, mají zvyk do zahradního domku,...tak jsem tam dala mísku kočičích granulí, docela velkou, aby se nasytily a už po zahradě nešmejdily,...snad ta drobotina přežije.
    Psi o nich vědí, ale nechávají ptáky napokoji,....přišli k záhonu, čuchali,...dostali rozkaz,-odchod- a -ne-, a už se té straně zahrady vyhýbají. Kontroluji z okna,...pořádek musí bejt, kam bych přišla, kdyby neposlouchali,...jsou nučeni i na prstové signály,...ukážu, poslechnou,...odměna je nemine,...pár kousků vařeného masa,...masíčko je nejúčinnější výchovný prostředek.

    Sadbu jsem musela zalít, dnes proschla,...zítra má pršet,...tak uvidíme. Pracovní zadání, co jsem si dala na víkend, není splněno, dost toho zůstalo, taky tím, že nemám to správné tempo.

    Pausíruju,...Tužka,

    OdpovědětVymazat
  7. Tak dnes v noci byl přízemní mrazík,zahrada v sevření jinovatky,jahody již však předčasně kvetou květák a kedlubny celé stříbrné dostaly dardu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve čtyři mě vzbudil pes, štěkal a štěkal, no jasně že na krtka. Když jsem jej brala domů (psa), tak to bylo venku 6°C, teď je zase 6° a sluníčko má naprosto jasno. Snad tedy mráz nebyl, bílou jsem nikde neviděla.

      Vymazat
    2. Tady ještě teď jen 4stupne a zitra Žofie,co má zatopit,tak nevím nevím,nějak ty pranostiky přestávají platit.

      Vymazat
    3. Dnes budete potřebovat deštník a kabát, radí mi můj tablet.

      Vymazat
    4. Před půlnocí jsem skončila spisování, byla mi neobvykle zima, tak jsem si šla pro přímotop, na chvíli zapla a ještě hledala nějakou "pohádku na dobrou noc" :-) A uhranul mě Job, musela jsem to poslechnout do konce a pak nemohla usnout. Naštěstí jsem si mohla dnes přispat.

      JÓB – ČLOVĚK SOUDÍ BOHA (Biblická poezie - ukázka)
      https://www.youtube.com/watch?v=4XoBm2ncZbc

      Vymazat
    5. Tak sice asi mráz úplně nebyl, ale moc nechybělo, jedna kytka je dost citlivá a je vidět, že se jí teplota dnešního rána nelíbila. No, uvidíme...

      Vymazat
  8. Tady hlavní zpráva v Blesku,že se žení hokejista Vampola,tak jsem si trochu googlila jeho první ženu ta psala bakalářskou práci na fakultě humanitních studií UK na téma Sourozenci a jejich pohled na genderové role u pohádkových postav.
    Jo Jó prachy po hokejistovi a pak se může dělat doktorát třeba z pohádek.
    Jako ex Plekanec,rigorózní práce Pohádky v československé kinematografii píše Předmětem mé rigorózní práce je teoretická analýza filmové pohádky jako sociokulturního jevu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám se po čase vytýkalo, že jsme byli poplatní dobové ideologii. Jsem si jistá, že po čase se bude vytýkat totéž i dnešním tvůrcům, je to jen otázka času, kdy zase přijde změna. A kterým směrem to bude.

      Vymazat
  9. Tak je úterý a do dnešního dne mělo spadnout podle páteční předpovědi 75 mm vody. Já to dělím deseti, abych se přiblížil reálu. Sobota 0,1mm, neděle 4,5mm, pondělí 1,1mm a dnes zatím 0,1mm. Celkem 5,8mm za deštivé období. Možná spadne dnes těch 70mm a vyjde jim to. Jak se ta hovada mohou uživit?

    OdpovědětVymazat
  10. Je tohle možný?!?

    Američané jsou jako sarančata, bouří se Poláci kvůli skladům armády

    Obyvatelé polské obce Powidz nedaleko Poznaně ve Velkopolském vojvodství, kde začíná na náklady Severoatlantické aliance rozsáhlá výstavba skladů pro americkou armádu, v přepočtu za téměř šest miliard korun, se netají pobouřením. Stěžují si, že Američané, kterých je tam asi tisícovka a tvoří rozhodující část stavebních skupin, se chovají „jako sarančata“.

    „V chráněném území evropského významu Natura 2000 zatím vykáceli 38 hektarů lesa a na dalších sto hektarů se ještě chystají. Stromy, na kterých hnízdilo cenné ptactvo, včetně čápa černého, padají jeden po druhém jako mouchy. Turisty oblíbená rekreační oblast v okolí Powidzkého jezera se mění v trosku,” napsal portál Natemat.pl.

    „Američtí vojáci ničí těžkou technikou úzké lokální cesty, elektrické sloupy, kanalizaci i majetek místních obyvatel. Navíc za stovky vozidel neplatí silniční daň. Polská armáda, která tam v minulosti sídlila, přitom tak činila, a citelně tak přispívala do místního rozpočtu,“ dodal portál.

    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/504731-americane-jsou-jako-sarancata-bouri-se-polaci-kvuli-skladum-armady.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě budou Poláci platit za jejich pobyt. Mají, co chtěli.

      Vymazat
    2. Jako sarančata ?14 května, 2019 10:20

      Spíše jako Rusáci

      " Zmocněnec vlády ČSFR s vojenskou Správou pro zabezpečení odchodu všestranně zorganizovali odsun celkem 73 500 sovětských vojáků a 56 832 rodinných příslušníků. Dále bylo nutné zajistit odvoz 34 790 kusů bojové techniky, zásob zbraní a dalšího vojenského materiálu. Použilo se k tomu 825 zvláštních ucelených vlaků o 20 265 železničních vozech. Dalších 11 088 vozů bylo přepraveno v dílčích transportech pravidelnými nákladními vlaky. Poslední vlak z Milovic do SSSR odjel 20. června 1991. Po silnicích se přesunulo 27 kolon o 1709 vozidlech. Leteckých transportů bylo patnáct."

      Vymazat
    3. Díkybohu, že do Brd jsme je nepustili. Zatím.

      Vymazat
    4. Tím jste vlastně napsal, že jsou stejní. Kdoví, kdy je budou vyhánět.

      Vymazat
    5. Vyhánět je budou14 května, 2019 10:59

      až budeme všichni v Euroasijské gubernii.
      Připravte si mávátka.

      Vymazat
    6. to je vůůůůůl!!!!!!!!

      Vymazat
    7. Panebože, to je vůůůůůl!!!!!!!!14 května, 2019 12:20

      ááááá, pán bude asi akademik od Pitomia

      Vymazat
  11. Američtí vojáci coby sarančata a lidstvo coby vytrvalý ničitel planety. Co s tím zmůže nějaká malá holka, vůbec bych ji neřešila. To bude chtít jiné páky, ani ona je nerozhýbe, nikterak výrazně. Je to takové divadýlko.

    "Hloubkové ponory prokázaly, že místa, která byla považována za pustá a bez života, ve skutečnosti obývají podmořští tvorové. A bohužel jsou silně znečištěná odpadem z našeho světa, od něhož je dělí masa mořské vody. Expedice také dodaly další důkazy pro to, že v těchto místech jsou jakési „uhlíkové jímky“, což hraje zásadní roli v regulaci klimatu Země."

    https://www.novinky.cz/veda-skoly/504742-ponorka-se-potopila-na-dno-marianskeho-prikopu-i-tam-nasla-igelitove-sacky.html

    Největší problémy světa vidím v astronomických kvantech odpadů, jsou vidět hlavně v ostrovech z plastů v oceánech. Pak kvanta jezdících aut, a kvanta létajících letadel. Jakékoli výrazné omezení nebo nahrazení těchto znečišťovadel bych ocenila nejvyšší cenou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co myslíte, marie14 května, 2019 12:23

      platí pan Ladík popelnici?

      Vymazat
    2. Nemyslím nic. Jestli má nebo platí popelnici, je jeho věc. Určitě si ale myslím, že dělá pro přírodu víc než my všichni. I když to někdy není zcela podle momentálních občanských zákonů.

      Vymazat
    3. Popelnici platím v dubnu. Už jako člověk, kolem 700. Ještě nedávno jsem za popelnici platil 3000 jako OSVČ, celá dlouhá léta.

      Vymazat
    4. Ládiku, tři táců bylo málo! Vzhledem ke své specializaci jste určitě házel popelnice nepřeberná kila bajtů.
      Poslal bych navás inspekci a doporučil jí, aby požadovali potvrzení, že odpadové megabajty likvidujete ekologickya třídíte zvlášť nuly a jedničky.
      ***********
      Zdravím všechny , byl jsem na Šumavě u dcery, řešil jsem problematiku nasazení norských sobů a losů na buducí šumavskou polopoušť.
      Ale neprošlo to - prý se podle EU jedná o invazní druhy.

      Místo toho se bude dovážet dřevo z Norska jako krmivo pro Zelenými přísně chráněného šumavského kůrovce, který nebude mít vbrzku v Česku - po zkonzumování lesů - co žrát.

      Problém bude, že se po zmizení lesů nebudou mít zelení ochránci kůrovce k čemu přivazovat. Mám několik nápadů k čemu a hlavně za co, ale musím se poradit s právníkem a odborníkem na nosnost některých orgánů. Zatím hledám lokality s co největším průvanem.

      Vymazat
    5. Já si říkal, že to bude fjord.

      Vymazat
    6. Popelnice, hodné chvály14 května, 2019 16:04

      Tak je chvályhodné, pane Laďo.
      U nás platíme 672/rok/osoba trvalé bydliště

      Vymazat
    7. Víte, jaký je rozdíl mezi černým, morbidním a brutálním humorem?
      ...
      Černý: 10 dětí v jedné popelnici.
      Morbidní: 1 dítě v deseti popelnicích.
      Brutální: 10 popelnic v jednom dítěti.

      Vymazat
  12. V Podhradiku https://lnk.sk/dKRZ

    (par km od Presova, hned za poslednou zastavkou MHD Presov vo Vysnej Sebastovej) napadal vcera sneh:-(

    OdpovědětVymazat
  13. Odpovědi
    1. Mě teď zahřáli jedni klienti, dali dýško 1000. To potěší i v zimě.

      Vymazat
    2. Já se zahreju ve fitcentru.

      Vymazat
    3. Ještě se dá zahřát bojem za mír.

      Za mír do posledního muže
      budeme bojovat
      ten vzadu ještě trochu může
      tak bude ládovat.
      Sice už nemá jednu nohu
      ale má obě ruce..
      radši ho odevzdáme Bohu
      ten už je bez poluce.
      Tak pozdrav tam nahoře anděly
      nebo holubičky
      kdybys byl více zbabělý
      nebylo třeba svíčky.

      Vymazat
    4. Zima, a celé odpoledne prší. V psí misce přibylo na 2 prsty dešťové vody, nemusím nic dolívat. A zrovna jde hustý liják s vichrem... Zítra už se to má lepšit.

      Vymazat
  14. Celý den bylo +2°C, teď se oteplilo na +5°C. Dnešní zatímní úhrn 7,5mm. (chybí 62 mm, podle předpovědi).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ostrava V Beskydech sněžilo a další sněžení meteorologové očekávají i v úterý přes den a v noci. Na nejvyšším vrcholu Moravskoslezských Beskyd, Lysé hoře, by do středečního rána mohlo být až 15 centimetrů sněhu, aktuálně tam napadly zhruba čtyři centimetry, řekl Tomáš Ostrožlík z Regionálního předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v Ostravě.

      Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/v-beskydech-pres-noc-snezilo-podle-meteorologu-v-utery-snih-jeste-pripadne.A190514_092053_ln_domov_form

      Vymazat
    2. Přestože ve velkých nádržích šplouchá hladina v dostatečné výši, jinak je výchozí pozice letošního jara neveselá. „Polovina území je ve stavu půdního sucha, osmdesát procent vrtů a šestašedesát procent pramenů je ve stavu silného či mimořádného sucha. S ohledem na meteorologickou předpověď by v následujících dnech mohlo dojít ke zlepšení půdního sucha, ale stavu podzemních i povrchových vod to moc nepomůže,“ řekl po jednání ředitel Českého hydrometeorologického ústavu Mark Rieder.
      Zdroje jsou

      Problémem, který ani plná přehrada nezdolá, je fakt, že půlka republiky je zásobovaná z podzemí, odkud se šestým rokem čerpá, aniž by přitékalo, a stovky obcí závisí na mělkých podzemních vodách. Jak nejen majitelé studen v posledních letech zjistili, tam není z čeho brát, protože hladiny klesly, a vrty se musejí prohlubovat až ke stovce metrů.

      Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/nakrmene-nadrze-hrozici-suche-leto-zvladnou-rika-ministr-zemedelstvi-toman.A190508_215816_ln_domov_ele?foo-bar=1

      Vymazat
  15. Tak Jáchym i Jaguška jsou v pořádku, aj, to se mi ulevilo :)
    https://www.youtube.com/watch?v=FR5-l6sx_4A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však co by se jim mohlo stát. Vlk ani drak staré maso nežerou a vodník - kdoví, jak to mají s tou dušičkou do hrnečku, aby to nebylo kde nic, tu nic. A čerty u nás nemáme, posledního odnesla Káča.

      Vymazat
    2. S tím nelze polemizovat :))

      Vymazat
  16. Jsem zvědav na ráno, co zase vyvedl Írán.

    OdpovědětVymazat
  17. Marškumpačka balí polní
    tři vlastenci z Horní Dolní
    tlačí do ní ešus v kleku
    mají novou hypotéku.
    Ve Kbelích už chrčí Cassa
    modelem jí stála Vassa,
    vymetají kobylince
    vjíždí do ní Pandur z Lince.
    Směr - Isfahán!
    Ježíšek byl osahán
    svatá Maria Matko Boží
    jen ať na mě nejsou s noži
    mandle už mám dávno venku
    radši zapnu rozhalenku.

    OdpovědětVymazat
  18. Žofie má zatopit a ono je 6,3°C

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žofka je prý uchcaná a ona zatím jen 2mm od půlnoci.

      Vymazat
  19. Tankový prapor shání tanky
    v prdeli jsou radovánky.
    V noci befehl přišel z Říše
    že se musí vyjet tiše.
    Nalodí se v Hamburku
    číslo dejte na šňůrku
    nehořlavou kolem krku,
    neztraťte ho při úprku.
    Pepo, kam jsi ten tank dal?
    Ty jsi na údržbu sral!
    Třikrát ročně měls ho natřít
    s kým se zítra budem bratřit?
    teďka je z něj kupa šrotu
    jdu si stěžovat na rotu!
    Kurva pane veliteli
    my jsme tu rez z tanku dřeli
    ocelovým kartáčem
    teďka nad ním popláčem.
    Nepojedem do Hamburku
    neuvidím žádnou burku
    zůstaneme doma,
    odeženem Roma.

    OdpovědětVymazat
  20. Parkoviště vlajka šipky
    v amplionu hrají skřipky
    asi ódu na radost
    iluzí jsem zcela prost.
    Vrata chodba tělocvičný sál
    myslivci tu měli bál
    sem se vždycky vraceli
    předtím venku zvraceli.
    Řada stolů u stěny
    deset lidí štěstěny
    ulovilo voliče
    ať jdou všichni do čiče.
    Chtějí po mě doklady
    že jsem tady z osady.
    Do urny dám dvacet osum
    ať je konec rudým nosům.

    OdpovědětVymazat
  21. Venku je 5°C a v noci pršelo. Už by se mohlo oteplit, chodím navlečená a mám dokonce ponožky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v květnu ještě košilku!

      Vymazat
    2. Já mám ponožky pořád, přischly k teplákům.

      Vymazat
    3. Špína prý po 7 milimetrech sama odpadá

      Vymazat
    4. A jídlo, které leží na zemi pod 5 vteřin, se může jíst.

      Vymazat
  22. Konec kýblování, ve studni přibylo 80cm vody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hodně, nebo málo? Já už se v těch Vašich poměrech nevyznám....
      Budete muset jít na vejminek bydlet do města, tam je vody dost. Ráno jsem jela kolem party silničářů, dělá se tam oprava celé půlky vozovky za provozu v druhé půli, jednosměr. V kolmé ulici pár metrů od nich tryskala voda - asi z potrubí, vodopád 3 m do výšky, a nikdo si toho nevšímal. Zřejmě normálka. A já šetřím vody každý hrneček, jak můžu.

      Vymazat
    2. To je hodně vody, není kalná, je spodní. Teď by bez deště mohlo být měsíc a vody by bylo v podzemí dost.

      Vymazat
  23. Islám v pařížské MHD. Řidič nevpustil do autobusu ženu v minisukni
    15. května 2019 6:18
    „Napřed se pořádně obleč!“ zasyčel od volantu řidič s hustým vousem na zkoprnělou ženu, která v noční Paříži čekala s kamarádkou na poslední autobusový spoj. Ani se nenamáhal jim na zastávce otevřít dveře a zase se rozjel. Podle popisu je neurvalý zaměstnanec arabského původu.

    Zdroj: https://www.idnes

    OdpovědětVymazat
  24. Pouštím si záznam ČT z neděle – Má vlast mě potěší vždy, na internetu bude ještě 29 dní.

    To: Marie a Liška
    Tak nevím – proč si vlk nepočkal až na Karkulku? Hlad je hlad a kdo ví, co žerou draci, dojdou-li panny… S vodníky už asi žádných zkušeností nenabudu. Ale třeba někdy přijdu na to, co čerti dělají s hříšníky, co se u nich vaří v kotlích – možná ví pan Jáchym.

    Se srážkami už tedy konečně uspokojili předpovědníci i Ládika!!! a "studený máj, v stodole ráj". Snad letos na rozdíl od loňska usušíme seno alespoň 2x.
    Ale částka za tyhle kupky mi docela vyrazila dech, doma bych se raději dívala na jiný Monetův obrázek – byl-li by výběr jen jednoho ze všech známých, rozhodovala bych se přetěžko. https://www.novinky.cz/kultura/504840-monetovy-kupky-sena-vydrazili-za-rekordni-castku.html
    Koho asi vyberou tihle povolaní - Gréta to dle mne nebude, pokud právě není na řadě někdo z Evropy.
    “Nominations for the 2019 Nobel Peace Prize
    There are 301 candidates for the Nobel Peace Prize for 2019 out of which 223 are individuals and 78 are organizations.
    301 is the fourth highest number of candidates ever. The current record of 376 candidates was reached in 2016.” – dostal ji tehdy president Kolumbie. Kdo ví, zda se je mezi navrženými znovu i pan president Zeman.

    Tak nevím, zda mám FÚ šetřit papír a snižovat poště tržby, když jsem si včera přečetla u daně z nemovitostí, že je napřed nutné vyplnit tiskopis a platí:
    „Finanční správa České republiky upozorňuje, že budou-li údaje pro placení daně e-mailem zaslány poplatníkovi až po splatnosti daně či nebudou-li mu zaslány vůbec, nemá tato skutečnost, shodně jako u zasílaných složenek k úhradě daně, vliv na povinnost poplatníka uhradit daň v zákonem stanoveném termínu.“
    Shodně se budu rozhodovat i s možností dnes nabídnuté elektronické faktury od Innogy - i když ti si inkasují stejně jako u SIPO, kde nám výpisy ze SIPO chodí na mail od konce roku 2011.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím s tou elektronickou inogy též vaham.

      Vymazat
    2. Já chodím na pokladnu FU, tam platím.

      Vymazat
    3. Taky chodím na FÚ. A Innogy mi posílá fakturu mailem, stejně jako E-on. Přeplatky mi posílají poukázkou. Zatím se jedná jen o přeplatky, nedoplatky jsem zatím neřešila, ale nějak bych si taky poradila, ne?

      Vymazat

  25. Ve 44 státech USA je připravena hromadná žaloba na hlavní farmaceutické firmy, které v rámci společného postupu navýšily ceny za léky až o 1000 procent.

    OdpovědětVymazat
  26. Tužka napíše,...dívala jsem se, a dívala jsem se i v minulosti, na Eurovision Song, ani né tak kvůli hudbě a písním, jako kvůlivá technickým vymoženostem, které při tom uplatní a barvy a tvary a nápady,...co všechno jsou ochotni udělat, aby se zviditelnili a odlišili.

    Jinak, jsem toho velikým kritikem,...spravedlivé by bylo, aby na každého účastníka svítil jeden reflektor, ten přišel na jeviště-kolbiště v jednoduchém hodobóžovém oblečení, zazpíval, zahrál, pokud by se neobešel bez křoví, tak opět jednoduše nasvícené a třeba i úsporně oblečené,....tenhle cirkus, který už dost desetiletí předvádí, tak to teda nemá s enviromentálním myšlením, které už od roku 1975 hlásá OSN do světa, tak to nemá nic společného.

    Je to do propagace ochrany životního prostředí vždycky pěknej zářez. Mělo by se to jmenovat místo Eurovision Son, Euro Eko Titanicsong.

    Nejzajímavější byly úvodní šoty z Izraele,...třeba ohromná otáčivá pyramida na výrobu elektřiny ze slunečního záření,...to jsem viděla poprvé,...ale jako nápad dobrý.

    A mne to inspirovalo, co takhle mrakodrap, ...hranoly, kvádry, válce, elipsoidy s pohyblivými deskami, aby paprsky dopadaly stále pod pravým úhlem,....pane Ládíku,...zkuste tomu dát dokonalé parametry,...a další z vás se mohou se svými výpočty připojit,...dobrých projektů v enviromentální záchraně světa není nikdy dost. Mohla by být za to i Nobelcena.

    Poprchává,...ráno pět nad nulou, teď sedm,....máj, lásky čas, a meze mokré a studené,...vidím to na hrnek horkého čaje.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je rozdíl mezi fototermickými a fotovoltaickými panely. FTV bere i difuzní světlo (třeba to po západu Slunce). Když FTV dám svisle na stěnu, aby se mi to neprasilo spadem, ztratím jen 25% výkonu a to mi stojí za to (než mít FTV např. na nepřístupné sedlové střeše). Nebo namířím panely do stínu.

      Vymazat
  27. Na podnět p. Tužky jsem si našla včerejší 1. semifinále v záznamu ČT1 a podívala se na prvních šest písní, až k našim zástupcům. Dál už jsem to nedala. Prostě nejsem cílová skupina. Slyšet jsou krásné a zajímavé hlasy, ale to, do čeho jsou obalené, mi nevoní. Umělý elektronický háv, přehnané zdůraznění rytmické složky, a pak to děsivé, bombastické vizuelní doplnění hudby.... Proto já se na tyto akce nedívám a neposlouchám.
    Naše skupina Lake Malawi s písní Friend of a Friend je dobrá, muzikálně ovšem super, ale to jsou všichni. Kluci hrají, jak se dívám, indie pop, což je druh alternativního nezávislého rocku, ale nevím, jestli právě ten výrazně zaujme mezi těmi melodičtějšími popovými songy.

    Nu, na záchranu světa to opravdu nevypadá. :-) Akorát, co je pozitivní, snad že kdo si hraje, nezlobí. A nehrozí válkou, na chvíli.

    OdpovědětVymazat
  28. Tohle je hezké video: https://www.youtube.com/watch?v=6geFk5wGYZU
    A tady je k němu komentář:
    14. března 2014 nechal chovatel vyvézt v bedně svého orla na vrchol nejvyšší budovy světa v Dubaji nazvanou Burj Khalífa, vysoké 828 m (počeštěně Burdž Chalífa) a odtamtud ho vypustil s kamerou připevněnou na zádech. Sám se postavil na trávník v parčíku. Orlovi to trvalo 5 minut a 32 vteřiny. V tom obrovském městě z té výšky si našel svého pána - a sledujete, jak reagoval, když ho mezi těmi tisíci lidmi našel – složil křídla a rychlostí 171 kilometrů za hodinu "šel střemhlavým letem dolů"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nějak mi tady nesedí to spojení ,,svého orla,, copak orel něčí může bejt? lidi nebudte takový ovce šmarjá panno

      Vymazat
    2. No jo, orel much nelapá :)

      Vymazat
    3. Tady je hodně pejskařů, v Dubaji zas orlařů,jsou to jejich domácí mazlíčci.

      Vymazat
    4. Nevím, co je na tom divnýho.
      Někomu (nebo pod někým) padne panna, jinýmu (nebo na někoho)vorel.

      Vymazat
  29. Tužka napíše, .... Saudové nechali pro své dravce vybudovat zakrytou letovou dráhu,...je to tubus, mezikruží,...rozměry jsem si nezapsala, ale ohromný,...temperovaný, správná vlhkost vzduchu aby jejich miláčkové netrpěli při letu suchým a přehřátým vzduchem, měli krásné a zdravé peří. Taky je u toho postavená veterinární klinika na ošetřování ptáků.

    Něco podobného mají i pro velbloudy,....jóó, ropa,...kdyby byl vynalezen bezropný provoz všeho,...ale,...ropu jako surovinu najdeme už ve více jak stovce průmyslových odvětví,...takže se rozcapovat mohou bezstarostně/prozatím/,...zásoby prý jsou.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  30. Moje matka onemocněla, odvezli ji na vyšetření do nemocnice, vůbec mi nezavolali. Najednou volá dcera (tu jsem uvedla jako druhý možný kontakt): "Mami, někdo mi volá, zda mají babičku vrátit tam či onam?"
    Tak jsem to začala zjišťovat, omlouvali se mi, pro jistotu ji poslali na vyšetření - v neděli - vynutila si sebou mobil, přitom už není stavu nikomu zavolat (naštěstí ji ho nikdo neukradl), dovezli ji zpátky, kožní diagnoza se potvrdila (nebojte, není to svrab ani filcky), tak bere antibiotikum a mažou ji to mastí. Vše museli koupit a strhli to matce z účtu, který tam má. Takže, jak jsem pochopila, těch 11 %, které má důchodcům zůstat po zaplacení DD, je na léky a sanitární potřeby, ne na kafe či dort :-).
    Já nic neříkám, maminka i já peníze na její potřeby máme, ale jen mě překvapilo, že jí tam nemůžou dát třebas černé uhlí, to vše musí mít své.
    Tak jsem tam včera vyrazila na svou první spanilou jízdu, tramvají - pořád jsem si dávala pozor, aby mi někdo nešlápl na nohu - to by mi asi tu zlomeninu dorazil.
    Matka na mě čekala jak na smilování, vše jsem ji doladila k její spokojenosti. Bohužel už začíná pleny používat pro oba způsoby, no, dala jsem ji do domova na poslední chvíli, teď z tou pochroumanou nohou bych se asi zbláznila.
    Večer jsem jela na chatu, přikryla jahody a šla spát. Tam se spí! Od 12 do 10, v teplíčku, v peřině.
    Ráno byl 1 nad nulou, tak jsem nechala jahody přikryté a odkryju je teprve zítra, uvidíme.
    Afrikány, které jsem vysadila před 14 dny, byly pěkné, vysoké 10 cm, silné, během minulého týdne zmizely. Prostě na záhoně nejsou. Určitě mi je nikdo nevzal, ale že by je mráz tak rozložil?
    Jiřiny mám zakryté hliněnými květináči, to prý taky pomáhá.

    Sedím doma a pokouším se ujasnit si svou finanční situaci, samé výdaje, samé účty, teď daň z nemovitosti, můj úkol údržbáře spočívá v tom, vše udržet v pořádku tak, aby to další generace mohly prodat...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jste udělala s bytem po matce? Byt v Praze,to musí být zlatý důl.

      Vymazat
    2. Tak matka je ještě živá, tak mi to nějak nedá už začít likvidovat její věci.
      Za druhé na to nemám vůbec sílu, byt je až ke stropu plný krámů a "vychytávek" mého otce (např. strop je pobit různými prkénky..), vše se musí přebrat, vyházet, prodat, vymalovat, vysekat nově elektriku atd. Já jsem unavená, tak platím Sipo a nic.

      Vymazat
    3. Aleno, tak aspoň že máte na chatě luxusní spaní, to je k nezaplacení, a ještě ušetříte za hotel. :-) To zrušení kurzu Vás nemusí mrzet, počasí je teď nanic a bez pobytu venku je to vždy ochuzené. Hotel doženete.
      Obavám o finance rozumím, když se to sejde, tak to dá zabrat. Já si poslední dobou užívám v tomto směru dostatku, nějak se sešly příjmy z projektů a práce navíc atd,, že jsem mohla i mladým půjčit na hypotéku i na druhé auto. Je to jistě dočasné, ale příjemné. :-)

      Afrikány mohly zničit kroupy, mě napadlo. Mně ty moje teprve klíčí za oknem v misce, chci je až na pozdní dobu, to tu moc kvítí v obrubnících a na skalce nemám. Tak Vám přeju brzké uzdravení a zahojení, oběma.

      Vymazat
    4. ale zas držet prázdný byt a platit z důchodu svoje inkaso a ještě jiné,to je,jak by řekli učenci, trvale neudržitelné.Jednou se rozhodnout ještě muset a udělat rázný řez

      Vymazat
    5. Nejlepší je asi byt pronajmout. Máte z toho pravidelný příjem.

      Vymazat
    6. Zas s těmi nájemníky bývá potíž,mnohdy se k cizímu bytu chovají jako dobytek

      Vymazat
    7. v Praze jsou realitky, další na vyklízení.

      Vymazat
    8. Já bych to střelila za 5milionu i s krámama a začala konečně žít.

      Vymazat
  31. I králové vzduchu jsou jenom lidi.

    Byl jsem na jednom hradě a tam předváděl nějakej vorlař svého mořského orla. Myslím, že ho vypiplal kdysi od kuřátka, ale tou dobou to byl už postarší orlí penzista. Vypadal, že trpí závratí, strachem z výšek a revmatizmem.
    Děti ho obdivovaly, jak se důstojným krokem prochází po nádvoří a jednou denně ho majitel vyvláčel na hradní věž a shodil dolů, což orel vždycky nějak ubrzdil, i když to občas vypadalo, že má virózu, jak se ve vzduchu potácel.
    Ale jednou chytil místo virózy termiku, spletl si směr, místo dolů letěl nahoru a dopředu a zmizel v dáli za lesem.

    Vorlař nakop mopeda a brázdil do večera okolí, do rána nespal, orel nikde.
    Až druhý den odpoledne přihnala krále vzduchu babča ze sousední vesnice, šel celou dobu pěšky a babka ho občas postrkovala hůlkou, když remcal, že ho bolí nohy a chtěl, aby ho nesla.

    Přistál u ní na dvorku se slepicema a ona se bála, že jim sežere zrní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, král vzduchu! :-)

      Vymazat
    2. To měl cvičenou kačenu s obroušeným zobákem.

      Vymazat
    3. Ládiku, kachna to nebyla, nemělo to nikde blánu...ledaže by to byla deflorovaná, hodně velká, hormonama vyhnaná kachna.

      Nejsem orlitolog. Určitě to ale nebyl tučňák, ten při přistání z věže pleskne a stříká kolem sebe tuk.

      Moh to být leda pastevecký kondor, co je o něm ta písnička El kondor pasák (nebo El kondom prasák? Ale určitě se to hraje na Panovu flétnu.)

      Vymazat
  32. A jak si představuji dokonalý život? Takže od listopadu do března bych byla někde se svými běžkami Atomic na horách a brázdila hřebeny a večer vířivka,tanečky a tak a od května do září bych byla v Agios Nikitas a válela se na pláži Milos a živila se balkánským salátem gyrosem a řeckým jogurtem V mezidobí bych zajela domu zalít kytky.Kdo ví,na jak dlouho by mi těch 5 milionů českých korun vystačilo?

    OdpovědětVymazat
  33. No, to já zůstanu ve vleku milionu povinností, asi se neosvobodím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne,jen jsem se tak zasnila.

      Vymazat
    2. MILION CHVILEK PRO DEMOKRACII16 května, 2019 08:16

      MILION CHVILEK PRO DEMOKRACII

      Vymazat
  34. Vzhůru od pěti, byla jsem zkontrolovat, kolik přibylo srážek, není to zase málo a ještě stálo něco připadává. Ten studený máj je naprosto předpisový, jen já si to nějak ne a ne užít :)
    Tak nám rezignoval Staněk, asi to nebyl kdoví jaký odborník, jen mě netěší, že Fajt se cítí vítězně, stejně jako ta kulturní fronta. To je fakt strašné, normalizace hadra. Hlavně mít správný názor, pak ani zlodějina nevadí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studený máj ve stodole ráj,tak uvidíme,cibule se dováží z Nového Zélandu,že v Evropě došla,tak uvidíme.

      Vymazat
  35. Začala růst tráva. Kosit ji nebudu, jenom kolem baráku, kde je potřeba. V červnu koupím stroj a pak to pojezdím.

    OdpovědětVymazat
  36. Ondráček zase píchl do vosího hnízda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náš reprezentant a lídr jako řemen16 května, 2019 09:18

      “Přijíždí delegace České republiky.” Z auta s českou vlajkou vystupuje poslanec PČR Zdeněk Ondráček. Po přivítání “úřadujícím prezidentem” “Doněcké lidové republiky” Denisem Pušilinem zazní hymna ČR.
      A tohle je taky dobrý
      "Ozbrojení muslimové v Česku? Žádného neznám, nemůžu ověřovat všechno, tvrdí lídr SPD."

      Vymazat
  37. Zloděj pozastavil stavbu obchvatu. Ze strojů ukradl téměř tisíc litrů nafty

    Znojmo - Téměř tisíc litrů nafty ukradl zloděj ze strojů odstavených na stavbě obchvatu Znojma. Vznikla tak škoda za více než padesát tisíc korun.

    No, těžko to byl jeden zloděj, že...

    OdpovědětVymazat
  38. Díky za krtince, pane domácí.
    Katie Melua - I Will Be There
    https://www.youtube.com/watch?v=7IRIP-hSfJ0

    Norah Jones, Michael Buble Greatest Hits - Soul/Jazz
    https://www.youtube.com/watch?v=dNCWfWr-qvU

    Radůza: Čutora
    https://www.youtube.com/watch?v=IQZXu_gjXtU

    Srdečný pozdrav všem. :-)
    V sobotu jsme byli u mladší dcery a tak jsme si užili 18měsíční vnučky, je to upovídaná zvídavá šikulka stále se ptající: "Co je to?", poté co přinese další a další hračku (má jich spoustu). Má ráda písničky Svěráka a Uhlíře a své oblíbené, když je slyší, najde v knížce jejich písniček. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Anno, vítám Vás se čtvrtkovým hudebním příspěvkem a už se těším, až ta moje vnučka bude takhle chodit a ptát se: "Co to je?" ;o)
      Mažu do práce, mějte se tu, třeba se ozvu, když bude čas.

      Vymazat
    2. Já se vždy těším na vnoučata, je s nimi bezva zábava, čtvrté vnouče se má narodit koncem června. Příští týden u nás možná bude pětiletý vnuk, tak teď si opakuju, jak se vážou různé uzly, ale moc mi to nejde. :-)

      Vymazat
  39. Tak jsme koupili do bytu RPG novou automatku, ani se mi nezdála tak těžká, jako tomu bývalo kdysi. To kdyby bylo ve studni zase málo vody. Na baráku má whirlpoolka 20 let a chová se, jako nová. Na státní vodě je nějaká kratší životnost, či co.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co je byt rpg? Jak napojíte automatku na studnu?

      Vymazat
    2. A co je vám, anonyme, do toho? :-)
      To je starostlivost...máte studnu, platíte popelnici? Ještě by vám Ládik mohl napsat, kolik platí za elektřinu, jaké má číslo boty... vlezlost neuvěřitelná.

      Vymazat
    3. Tak když tu o tom Laďa píše, může čekat dotazy. Mě by to také zajímalo.

      Vymazat
    4. Obchodní firma
      RPG Byty, s.r.o.
      Sídlo
      Ostrava - Moravská Ostrava, Gregorova 2582/3, PSČ 701 97
      IČO 27769127
      DIČ CZ27769127

      Vymazat
    5. Kam by asi kupovali pračku?

      Vymazat
    6. https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/rpg-byty-se-prejmenuji-na-residomo-co-planuji-dal-20170113.html

      Vymazat
  40. Nějaké zátiší se sovou je za 4 melouny a nějaká socha zajíce dokonce za 4 miliardy

    OdpovědětVymazat
  41. Já dnes jela k doktorce, vyseděla jsem si tři hodinky, protože sestra si zlomila ruku, takže doktorka válčí sama... Napsala mi špatně recept, přijela jsem domů, jdu do lékárny a NIC.
    Jela jsem taky platit daň z nemovitosti (anonym - kolik platíte? Já -neřeknu :-)), pak tramvají domů. Zjistila jsem, že jezdit se zlomeným prstem na noze a v sandálech je horor, cestou domů ke mně přistoupila školka, na čtyřsedadle nás bylo sedm, děti si stoupaly, sedaly, skákaly, byla to cesta hrůzy, naštěstí jsem prst ochránila. :-)

    Budu taky prodávat obrazy, děda prý je před válkou kupoval, aby do nich uložil peníze... ale to víte, žádný Kupka tam nebude...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pražský zmrdi,to musí být hrůza

      Vymazat
    2. Třeba tam bude Ilja Repin.

      Vymazat
    3. https://cs.wikipedia.org/wiki/Burlaci_na_Volze#/media/File:Ilia_Efimovich_Repin_(1844-1930)_-_Volga_Boatmen_(1870-1873).jpg

      Vymazat
    4. A k tomu na březové LP desce vyrytý text:
      https://www.youtube.com/watch?v=0tw3g88JtWA

      Vymazat
    5. Paráda! Nejen ten Repin, stále doufám,že si jej jednou prohlídnu na vlastní oči, ale ta píseň! Připomnělo mi to Šaljapina. Díky, neva, že na březovém elpíčku ;)
      ttps://www.youtube.com/watch?v=s30Nb4PEQqw
      https://www.youtube.com/watch?v=Ij-co9EkbE0

      Vymazat
  42. Tak jsem byla v bazénu a bylo nás tam jen 20,takže lahoda,krásně jsem si zaplavala a měla pocit,že mi to tam patří.

    OdpovědětVymazat
  43. Kdyby byl finanční zisk z popularity, měla by ta Nagyová do smrti vystaráno. A ani by nemusela prodávat ty své šperky, darované jako vstupenka k premiérovi.
    Děsně mě štve, jak se tyhle kauzy vlečou a jako by se z nich stále něco hledá a vyvozuje nového. Tato kauza se měla neprodleně vyšetřit a dotáhnout do konce (ono to holt zasahuje příliš mnoho zúčastněných vysoce postavených, že, tak není snaha). A dejte už s tím, média, pokoj, nemůžu ji ani vidět, s tím jejím podržtaškou. Viz A.cz.

    OdpovědětVymazat
  44. Farmář Kurt Kaser z americké Nebrasky si musel minulý měsíc kapesním nožíkem uříznout pravou nohu pod kolenem. Chtěl se tak vyprostit ze šnekového dopravníku na obilí, kam se mu noha zaklínila. Podle americké televize ABC News neměl třiašedesátiletý zemědělec jinou možnost.
    Zdroj: https://www.idnes.cz

    Taky mám u sebe vždycky nožík, jenom u soudu jsem ho musel odevzdat a do letadla jsem ho ani nebral. Nůž je nejlepší přítel člověka.

    OdpovědětVymazat
  45. Přijme Miloš rezignaci?
    Máme dobu pro legraci.
    Já bych Staňka ponechal
    třeba by též pojechal
    do Doněcka, Luhanska..
    je to duše slovanská
    mnohem lepší, než ten fajt
    slizoun jako klubko krajt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajta krajta, na co Fajta16 května, 2019 20:28

      Vždyť máme Mílu Roznera
      experta na kultůru
      takovéto odborníky
      SPD má v řadách fůru.
      Ale proč?
      Staněk se má ještě čile
      přiučil se všemu v Číně
      A proto.
      Do Národní galerie dáme Frantu Čecha
      vždyť nad jeho veledílem
      i zviřátko plesá.
      Troška půjde do opery
      bude sbírat další ceny
      nezůstane bez odměny.
      Po opeře žádné stesky
      třesky plesky Babovřesky.
      Vídeňská je obsazená
      tam nabídku Hůlka měl
      nezbylo tam ne něj místo
      maestro naň nevzpomněl..
      Ostuda pro SPD: Expert na kulturu Miloslav Rozner a trapas v TV

      Vymazat
    2. Bryti před 3 roky v referendu odhlasovali odchod z EU a přesto lezou do EP.

      Vymazat
    3. Rozmysli si UK, rozmysli16 května, 2019 23:42

      Na své štěstí, na své štěstí, dobře pomysli.............
      Musí...nebyli schopni se dohodnout a tvrdý Brexit odmítli 12.4.2019
      Hlas lidu....hlas parlamentu


      Referendum 2016
      2017 aktivace čl.50 Smlouvy o EU
      2018 výstupová dohoda - podmínky odchodu
      Parlament dosud neschválil, dohoda 3x odmítnuta parlamentem
      T. Mayová a lídr opozice J. Corbyn, požádala Velká Británie o odklad data vystoupení z EU.
      Irská pojistka!!!
      12.4.2019 odmítnutí tvrdého Brexitu
      UK žádalo o prodloužení do 30. června, na mimořádném zasedání Evropské rady dle čl. 50 SEU, rozhodli lídři EU, že datum vystoupení Velké Británie z Evropské unie bude odsunuto z 22.5.2019 na 31. října 2019, a lídři tak poskytnou britské vládě dodatečný čas na schválení výstupové dohody. Termín 31. října je koncipován jako nejzazší.
      "Bollocks to brexit"
      Anebo teta Kateřina
      Kdo chce kam, pomozme mu tam

      Vymazat
  46. Gaia má představu o dokonalém životě, já se ráno při venčení psa kochala dokonalostí přírody. Už několik dní bez ustání drobně mží, roste všechno před očima a po tom nekonečném suchu to konečně zčerstva dýchá. Nádhera, jen tak v tom být.
    Jinak mě trochu zmáhá asi to počasí bez sluníčka a hlavně finiš před koncem školního roku. Něco dodělám a půjdu si brzy lehnout. Ráda bych si poslechla Berlioze z Pražského jara, ale nevím, jestli někde dají záznam. Tak si poslechnu kousek Harolda z trubky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro příjemnější večer
      Jiří Pavlica a Hradišťan na Folkovém Chvojení 2014
      https://www.youtube.com/watch?v=2FVsvPSkl2w

      Vymazat
    2. Anno, díky a také přeju hezký večer.
      Ode mě Berlioz, z katedrály.

      Berlioz - Te Deum, op.22 - Abbado (1981)
      https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=QupRUy353oA

      Vymazat
    3. Program:

      Hector Berlioz:
      Harold v Itálii – Symfonie pro orchestr a sólovou violu, op. 16
      Te Deum, op. 22

      Hraje Karel Untermüller (viola), zpívají Nicholas Phan (tenor), Slovenský filharmonický sbor, Kühnův smíšený sbor a Kühnův dětský sbor
      Symfonický orchestr Českého rozhlasu, řídí John Nelson.

      Koncert na Vltavě vysíláme od 20:00 v přímém přenosu. 16. května ve 20:00 dále vysílá stanice D-Dur

      Vymazat
    4. Díky, chytla jsem.

      Vymazat
  47. Musel jsem ještě dospat. 4:45 na nádraží bylo brzo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes se mi taky spala dobře. Na tvrdo, ani nevím, co se mi zdálo. Od východu jde jasno, od jihozápadu černo, tak nevím, kdo to vyhraje. Právě vykouklo slunce, hned je za oknem líp.

      Vymazat
  48. Se smíšenými pocity jsem se dala do poslouchání pořadu o rusofobii. Můžu říct, že krátké povídání mladého člověka a snaha si sám před sebou něco objastnit, se poslouchá dobře. Nevadí podívat se na celou věc očima současnosti, kterou ti mladí kluci a holky představují, a přitom nemusím souhlasit se vším. Tak až nebudete mít co dělat....

    https://vltava.rozhlas.cz/ma-soukroma-rusofobie-co-delat-kdyz-nam-rustina-zaslechnuta-v-kazdodennim-zivote-7937505

    OdpovědětVymazat
  49. Do května jsem přidala několik fotek z včerejší šedozelené Olomouce, i ve Zdíkovském paláci Arcidiecézního muzea pro mne často něco nového:
    https://www.jpeg.cz/album/tdE4/?sort=date_asc&page=1
    Modro se objevilo až později odpoledne, u nádraží na stánku SPD sbíraly dvě vymalované dámy podpisy pod nějakou petici, ale spěchali jsme na vlak. No, domů nám připutovaly jejich předvolební noviny, třeba tam o tom něco je. Jinak jen letáček asi od Starostů a volební lístky.
    Dnes u nás modrobílo, ☼. U kafe a otevřeného okna tu poslouchám místní ptactvo, odpoledne nasážu jiřiny a nechám naočkovat Míšu proti vzteklině.

    OdpovědětVymazat
  50. Tady to od rána asi spí, žádný pohyb (kromě Jagušky). Tak aspoň hezký večer všem, krtkové :)

    OdpovědětVymazat
  51. Jo, a tohle je síla! Jawohl, Herr Hermann!

    Bezpečí, stírání rozdílů, tedy stejné platy i kvalita potravin, inovace a rozvoj a v neposlední řadě i kulturní diplomacie jsou témata, s nimiž mám zkušenosti a která chci v Evropě prosazovat. Víte, že umím věci prosadit a umím se i domluvit v několika jazycích.

    Pokud mi chcete dát svůj hlas, znamená to zvážit podporu kandidátce KDU-ČSL, i když třeba nejste našimi pravidelnými voliči. Moje jméno sice najdete na samém konci této kandidátky, ale váš hlas to může změnit. Děkuji vám, pokud se rozhodnete zakroužkovat č. 28.

    Jedině silou vzešlou ze svobodných voleb lze účinně bojovat proti demagogům zleva i zprava, kteří musí nejprve vyděsit, aby mohli následně „zachraňovat“.

    Moje volba je zodpovědnou volbou pro aktivní českou účast u společného stolu evropských národů, kde se rozhoduje o budoucnosti našeho kontinentu. Děkuji za vaši podporu!

    Váš Daniel Herman, č. 28 na kandidátce KDU-ČSL do eurovoleb, 24./25.5. 2019.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tůdle nůdle, Hermanne17 května, 2019 21:39

      Jedině Báábiš

      Vymazat
    2. No jo, anonyme, když musíte, tak se nepřemáhejte, je vás 30%

      Vymazat
    3. Ten Herman tedy opravdu nemá hranice - prostě chce funkci a nestydí se o ni říci. Chucpe!

      Vymazat
  52. Úplně jsem se bála, že to otevřu a vyskočí na mě politika. A taky jo! tak mizím. Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  53. Tužka napíše,...byla jsem, a ještě budu pracovně vytížená,...a....včera jsem už nenašla sílu zasednout k počítači,...musela jsem něco nechat i na dnešek,...trochu startovací energie,...jsou dny, kdy si ráno nesmím připustit myšlemku, že se mi chce otočit hlavu ke zdi a znovu usnout, ani minutu ležení nesmím přidat, jinak usínám a je malér,....zaspím,....udělala jsem to jednou,...jen pětminutek jsem si chtěla ještě poležet,...jóó, všechno bylo ztracené, ještěže to byla soukromá akce, ne pracovní povinnosti.....Teď mám zrovna období, kdy se budím několik minut před zvoněním budíku,...ale běda, kdybych hned nevstala,...tak usnu během chvíle na několik hodin a nic mě nevzbudí. Je cesta, čím mne vzbudit,...reaguji na vůně a pachy,...ne na zvuky a světlo. Potřebovala bych budík, kdy místo zvonku z něho ukápme vůně,...květinová, kávová, něčeho dobrého pečeného. Čas od času mi k posteli zavane vůně nebo pach i z dálky,...a vzbudí mne,...poznám, co to je,....někdy stačí, aby šel kuřák se zapáleným retkem v ulici a kouř natáhl dovnitř, to už jsem párkrát vyskočila s děsem, že v domě hoří,...několikrát jsem i obcházela dům,...až pohled ulicí na pravděpodobného kuřáka v dálce mě uklidnil.
    Příroda mi nenadělila hudební sluch, vynahradila mi to na čichu a chuti.

    Chtělo by to si něčím dobrým podepřít život,...ale, na noc se nemá jíst,...nevytrávené útroby ruší spánkové cykly,...tak vostrouhám,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak poradím,jak se hezky budit.Kupte si domácí pekárnu,ta se dá naprogramovat odložený start,večer dáte těsto a ráno,v určenou dobu vás bude budit vůně čerstvě pečeného pečiva plus bonus výborná snídaně.

      Vymazat
  54. Odpovědi
    1. Tak už to vezměte do Hradce. Tam je taky moc hezky. Jáchym určitě taky doporučí ☺ Taky bych jela, kdybych nemusela pracovat...

      Vymazat
    2. V tuhle hodinu na oběd přece jen trochu z ruky. Ale nebudou tam klíšťata, pokud nezajdete do parku - Líze se před chvílí jedno promenovalo v kožichu.
      Včera v našich jiřinových záhonech plno žížal, ba i jeden neúplně "dokončený" chroust (fotit jsem si nevzpomněla), na mandelinky jsem na políčku zatím pořád ještě nenarazila, zkontroluji dnes brambory důkladněji. I náletu odjinud se ubránit nelze.

      Vymazat
    3. Jáchym je kdovíkde, ten pendluje mezi Kardašianovou řečnicí a Norskými fjordy v písku nebo sjíždí Bobíny na skejtu, toho bych těžko hledal. Nebo předcvičuje na nějaké universitě, a ty jsou dnes v každé střediskové obci.

      Vymazat
  55. Nedá se sem dostat, tak jen v rychlosti, než mi zase zmizí připojení.
    Hudební sluch není podmínkou u ptačích koncertů, obdivuju ty zpěváčky od rána. Mám radost, že i ti naši školní zpívají s radostí a chutí. Nikdo se nebojí zpívat, ani sám nebo ve dvou, a napočítali jsme, že umíme přes 300 písniček všeho druhu. Včera mi jedna žákyně řekla: nevím, jestli mě škola naučila něco důležitého, ale že jste mě naučila hrát a zpívat mi dělá největší radost. ☺ Tak to mě potěšilo.

    Jinak nedám nic, jen obyčejnou pracovní sobotu.

    OdpovědětVymazat
  56. Dnes budu sázet afrikány,cuketu a dýní Hokaido, zmrzli jsou doufám definitivně pryč.
    Ta Telč mi přijde od Beskyd též trochu z ruky.

    OdpovědětVymazat
  57. Co s tím, když jsou lidi prasata? Zakázat turismus.... nebo všude kamery a přísné postihy. K tomu to stejně všechno směřuje, zatím hlavně na silnicích.

    "Z výpočtů vyplynulo, že ostrovy jsou znečištěny 238 tunami plastu, včetně 977 000 bot a 373 000 kartáčků na zuby. To je množství odpadu, které by obyvatelé Kokosových ostrovů vyprodukovali zhruba za 4000 let. Celkově se na ostrovech má nacházet něco okolo 414 milionů kusů odpadků."

    Taky se tu podepisuje americká výchova: vše na jedno použití a vyhodit! Ať podpoříme výrobu. - Teď povídal Maurer na RJ, jak je nehospodárné mýt po každém hostu v restauracích po celém světě i několik příborů. A jak si dříve panstvo vozilo všude svůj příbor nebo lžíci na cestách a žádnou jinou nepoužívali. Jo, obrací se nám hodnoty a návyky; ne vše, co se považuje za lepší vychování, je dobré pro planetu. Ohledy k hospodárnosti slyším teď dost často.

    https://www.novinky.cz/zahranicni/505204-tropicky-raj-je-zavaleny-plastovymi-sandaly-a-kartacky-na-zuby.html

    OdpovědětVymazat
  58. Tak jsem posekala trávu, košů rekord, vůbec jsem to už nepočítala. Namulčováno mám kolem celé zahrady, kde se trochu dalo, záda bolí, ale pocit (a pohled na to dílo) je nejlepší. Teď už mě zajímá jen nejlepší způsob relaxace..... :-)

    Jakpak asi bylo v Telči?

    OdpovědětVymazat
  59. Na křižovatce před vinotékou byla havárka. Mladí kluci to napálili do auta, které zastavilo za odbočujícím automobilem. Nepřipoutaní, zhruba 300 metrů od semaforem řízeného zúžení vozovky. Rozbité hlavy a kolaps paní z auta, do nějž narazili. Dvě sanitky, dva hasičské vozy a policie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A doma mám takovou zimu, že i máslo, které jsem zapomněla uklidit do ledničky, je naprosto tuhé :))
      Kde se dnes zase všichni flákáte? Ládik !!!je v Telči, já byla v práci, ale Gaia? Leda by osázela celý Mejto ;)

      Vymazat
    2. Ode dneška už jsou tepla, tak vydržte, liško, i uvnitř se to brzy ohřeje. A píšou, že má ještě pršet dost dlouho, tak to nejsou špatné vyhlídky.

      Vymazat
  60. Dnes se opravdu krásně pracovalo na zahradě.Půda byla tak akorát vlhká,krásně teplá,to se to okopávalo. Taky trochu sekání,ale jen lehce,žádný vítr a ten klid.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem Vás měla na mušce. A nemýlila jsem se. Skoro.

      Vymazat
    2. Já nic jiného nemám,než to zahrádkaření a pak brzo už plovárnu a v zimě běžky.Jinak ani pořádně nevím,co pořád dělat. Hlavně aby to moc nestalo. Kdybych zbohatla,tak to už jsem sem psala,jaký bych vedla dokonalý život.

      Vymazat
    3. Gaio, moc váhám, jestli to napsat. Ale zrovna Vy tu tak hezky píšete o těch věcech, které se za peníze nekoupí. Mám dojem, že jste psala o druhém synovi, ale hrozně málo. Čím to je? Nemáte spolu dobrý vztah? Jestli nechcete, neodpovídejte, není to z mé strany jen zvědavost.

      Vymazat
  61. Měsíc zas svítí jako blázen,nezapomeňte si pořádně zatemnit.

    OdpovědětVymazat
  62. Zdravím do Nory. Byla jsem od čtvrtka na chatě, předtím jsem se stavila u matky, ležela, ten pásový opar ji dostal do kolen.
    Četla jsem o tom, že ho máme skoro všichni v sobě a že se objeví při stresové situaci - no tak to u matky přechod do DD jistě byl, ale já bych ho musela mít už padesátkrát!
    V pátek jsem vytlačila ven popelnici (musím pořád dávat pozor na nohu), pak jsem vyvezla pár krámů do sběrného dvora a že si umyji auto.
    Dám kýbl do sprchového koutu a najednou slyším ze sklepa randál - řvalo čerpadlo, tak tam vlezu, namísto 3 atmosfer 0. Čerpadlo jsem vypnula a ...
    měla jsem pocit, že už takhle dál nemůžu.. To čerpadlo rozvádí vodu po celé chatě, na WC, do koupelen, ven na zalévání přední části zahrady.
    Ježišmarjá, vždyť před dvěma lety jsem nechala v podobné situaci vyměnit tlakovou nádobu za 7 tisíc, a teď tohle?
    Zavolala jsem dceři, že už na to kašlu, že prostě nejsem chlap, abych musela řešit takovéto věci - proč nesplachuje záchod, proč nejde to či ono čerpadlo atd - že jedu domů. (Syn je na deset dní služebně mimo republiku a zeť je nepoužitelný, ten by tak o tom leda napsal román).
    Pak jsem se uklidnila, zavolala opraváře, ten se ptal, zda máme vodu v studni. Tak jsem šla, odtáhla tu betonovou půlku (nevím jak) a máme přes dva metry vody. Tím to není.
    Tak se na to přijde příští týden podívat a kdyby to nešlo opravit, koupím celé nové čerpadlo, už se s tím nebudu peklit. On si myslí, že máme zanesený koš či co, že to nějak propláchne...
    Takže jsem natahala kýble dešťovky k záchodům, přešla na mytí v kuchyni, kde máme vodu z vodovodního řadu a dnešek jsem tam nějak překlepala.
    Z chaty za matkou, ta seděla, najednou zjistila, že jaksi už to nestihla, tak jsem ji musela dotáhnout do sprchy, omýt, utřít, převléci, domů jsem přitáhla tašku ošklivého prádla, to visí na šňůře...
    Navíc jí nedali erární plenkové kalhotky, na které má nárok (do teď brala ty, co jsem jí dovezla z domu a ještě přikoupila), tak zase to řešit, mám dva balíky v autě a zítra tam pojedu s prádlem a plenami.
    Tak to je život vdovy s byty.... no, Gaio, tak jsem se taky zasnila, že bych si vzala z bytu našich jen alba, pár knížek, sošku Boženy Němcové a otcovy obrazy, zavolala firmu, nechala vše vyvézt... jenže kam bych asi v dnešní době tak jela? Kde bych ty peníze utrácela? Sama v lázních, u moře? Na to já nejsem stavěná. Já bych spíš koupila pár diamantů nebo tak něco... a žila jako doposud, takže sny zůstanou jen sněním.
    Oni piráti něco vymyslí, byt mi vyvlastní a bude to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zavzdušněné sací potrubí. Těsnění v sacím koši (žebřík do studny) nebo prasklá membrána v nádobě. Česká vydrží 2 roky (pak se prodře), Wilo vydrželo 12 let. Gumová membrána se musí dát do plastového sáčku na odpadky, pak se neprodře. Pokud netěsní sací koš, tak těsnění... stačí maličká blbůstka, lístek, tráva. Instalovat tepelnou ochranu motoru čerpadla.

      Vymazat
    2. Prasklá membrána, tu jsem právě měnila před dvěma roky. A potrubí se sacím košem muž měnil asi před osmi lety, bylo celé prorezlé - no ani jedna vyhlídka za moc nestojí...

      No a bohužel jsem si včas nepřečetla o pásovém oparu, že je infekční... Tak jsem minulý týden matce vše osahávala a venku jsem si pak mnula oči...
      Dnes mám obličej napjatý, oči mi pálí, je to asi jen hysterie, ale zítra ráno letím k doktorce a nechám se očkovat.

      Vymazat
    3. Potrubí jen z plastu, světlost 32.

      Vymazat
    4. Díky, zapíšu si to, snad to opravář bude vědět.

      Vymazat
  63. Jo, původně jsem sem vlastně chtěla dát tento odkaz:
    https://www.youtube.com/watch?v=JmNTc-36LAE
    Nahrávka je sice stará tři roky, ale je to tak pořád, někdo tam v diskusi píše:
    "Nejhorší je, že ten Trilog, ERT a AMUE fakt existuje! To je fakt humus úplně na zvracení! Je to jen čirý socialismus s povolením podnikat (avšak v realitě obřích daní, regulací atd.) a s omezenou garancí svobody slova.

    Je dobré to vědět před volbami, já tedy volit jdu a budu volit Davida. A zjistím, jak to bude s volbami v DD, matce dám taky volební lístek - co, má občanku, svéprávnosti zbavená nebyla, tak bude volit.

    OdpovědětVymazat
  64. Jeptiška v Telči https://imgur.com/nOhGq9w

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měsíček svítil na cestu.

      Vymazat
    2. Kvůli měsíčku jsem zas kolem druhé 2 hodiny nespala

      Vymazat
    3. Taky jsem ve dvě nespala, měsíc svítil jako https://cz.depositphotos.com/stock-photos/kreslen%C3%A9-prase.html

      Vymazat
    4. Myslím,že trpím novou,ještě nepopsanou chorobou,noční alergií na úplněk.

      Vymazat
    5. Originálnější by asi byla denní alergie na úplněk, Gaio - tahle je zřejmě docela známá:
      https://www.prirodnicestou.cz/nespavost-pri-uplnku-kvuli-poklesu-melatoninu/
      Jinak včera jedna mandelinku a jeden mandeliňák - nevyhynuli ti brouci darební. I kopr už se na rozdíl od mrkve a petržele znatelněji vyklubal, pýr a máta ale rostou nejrychleji.

      Vymazat
    6. Originální, taková nějak celá, je i ta jeptiška.
      Jednou jsem zkusila hledat kvůli Gaie heslo probuzení v noci ve tři a vyběhly desítky rad a zkušeností.... třeba by se něco našlo.

      O úplňku vůbec nevím, že je, jen když tu o něm píšete. Mě budí ranní slunce, mezi pátou a půl sedmou. Pak zaleze a já spím dál. Budu muset přes žaluzie věšet nějaký závěs, přes léto.

      Vymazat
  65. Živá filmová hudba, večer, kolem 20:40 https://imgur.com/YfpRWVc
    Těžko se mi tady píše odborně o hudbě - ale bylo to hudební těleso, které čítalo 60-70duší, pod plachtou se mačkali, jak sardinky. Nejlepší byl Imperial march, to byla naprostá bomba. Banda byla z nějaké university od Masaryka, 1919-2019 - asi sto lat. Nejvíc na mě působily tympány a hluboký saxík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle? Mě Hvězdné války zcela minuly.
      https://www.youtube.com/watch?v=xRRtOJqB8PU

      Vymazat
    2. Ano, tohle. HV jsem neviděl a neuvidím, ale hráli to na maturiťáku Spartana.

      Vymazat
  66. Debilové na Novinkách píší
    Slunečné počasí pokazí déšť.

    Mestsští lidé jsou na hlavu a vedou lidstvo do záhuby

    OdpovědětVymazat
  67. Tak Eurovizi vyhrál Nizozemec. Jak tak poslouchám a koukám se na videoklip, něco mi nehraje, a ono jo. V anglické wiki ho označují za gaye, on sám o sobě mluví jako o bisexuálovi. Ne že by to vadilo, ale v kontextu trendů, co se dnes oceňuje a preferuje, je to zase trefa.

    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/eurovizi-vyhral-nizozemec-ceska-kapela-lake-malawi-je-jedenacta/1757395

    OdpovědětVymazat
  68. Kácení máje v Telči (už 18.5., všechno jde dnes rychleji):

    https://imgur.com/lpWruMF
    https://imgur.com/NZv1oMF
    https://imgur.com/5Cegv85
    https://imgur.com/R5X5d1n

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nemusím do Telče, velice podobně to vypadá v Domažlicích, včetně těch podloubí. Jenom Vietnamce odtamtud už dávno vyhnali.

      Vymazat
    2. Ze zvukové zkoušky:
      https://imgur.com/LvB96aW
      https://imgur.com/Ujx9RK2
      https://imgur.com/MTfOdMW

      Vymazat
    3. Píseň jiná, ale zpěváci zřejmě někteří z těchto.

      Pěvecký sbor Masarykovy univerzity - Adiemus
      https://www.youtube.com/watch?v=Hm3TUVqiUtA

      Vymazat
    4. Pozvánka na koncert filmové hudby v Telči
      https://www.youtube.com/watch?v=qMl2emD4v1U

      Vymazat
    5. To vypadá jako špička vánočního stromečku?
      A ten pán z první fotky asi nebyl u zubaře od povinných prohlídek kdysi ve škole...:-)

      Vymazat
  69. Hlavni autobusové nadraži v Bruselu je uzavřeno, protože „nebílí - nonwhite“ vetřelci zde šíří svrab, tuberkulózu a malárii
    http://jdem.cz/e5nta9
    Autobusy už nezastavují na autobusovém nádraží Brusel Sever, umístěném jen pár bloků od Evropského parlamentu z výše uvedených důvodů. Cestující a dopravci si dlouhodobě stěžovali na neudržitelnou situaci. Vetřelci totiž nelegálně obývají podchody a příchody ke stanici. Většina z ních pochází z Eritreje, Sudánu, Etiopie a jejich cílem je dostat se do Anglie.

    Já jsem před cca 15 lety byla několikrát v Bruselu. Pamatuji si, že jsem šla s kolegy takovýmto podchodem, tehdy tam přespávali už předchůdci současných nájezdníků a starala se o ně nějaká charita. Nesmělo se tam fotit. Nám to připadalo exotické, protože kolem roku 2000 jsme si migrační krici a nájezd vetřelců nedovedli vůbec představit. To ještě byla naše Kotlinka naše.

    OdpovědětVymazat
  70. A ještě:
    Extremisté nejsou na tomto náměstí, extremisté už dvacet let sedí v Bruselu. Okamura, Salvini, Le Penová a Wilders na jednom pódiu.
    http://jdem.cz/e5nty8
    Předáci vlasteneckých, euroskeptických a protimigračních stran se sešli v sobotu na mítinku v Miláně. Hostil je italský vicepremiér a ministr vnitra Matteo Salvini, který je známý svým nekompromisním postojem vůči imigraci a neziskovkám. Na akci vystoupili i předseda SPD Tomio Okamura, šéfka Národního sdružení Marine Le Penová či předseda nizozemské Strany pro svobodu Geert Wilders. Shromáždění na náměstí Piazza Duomo před milánskou katedrálou se podle agentury APA zúčastnily desítky tisíc stoupenců Salviniho Ligy.
    „Jsem hrdý na to, že Matteo, který zatočil s politickými neziskovkami i imigrací, je naším spojencem a přítelem. Společně s dalšími vlastenci zastavíme islamizaci i diktát Bruselu. Nejsme sami, tvoříme silnou alianci vlastenců, která může něco změnit. Je potřeba, aby lidi přišli 24. a 25. května k volbám,“ řekl ParlamentnímListům.cz Okamura.
    Na tomto náměstí nejsou žádní extremisté, rasisti nebo fašisti. Tady nenajdete stoupence krajní pravice, ale politiky zdravého rozumu. Extremisté jsou ti, kteří vládli Evropě posledních 20 let,“ prohlásil italský vicepremiér....

    OdpovědětVymazat
  71. Jsem se na ACZ moc nevyznamenala a asi to už lepší nebude.
    "Odpověděl/a jste správně na 2 otázky z 12.
    O Evropské unii toho příliš nevíte, možná vás ani nezajímá. Ale nikdy není pozdě začít!"

    To: Alena
    Jsem docela zvědavá, co SPD s onou "vlasteneckou" aliancí v EU předvedou (možná začnou tím, že sníží své vlastní platy a náhrady, když argumentují mzdou paní Jourové, však tam ti zvolení zadarmo taky nejsou).
    Na první stránce jejich novin Na vlastní oči, co jsme měli ve schránce, se praví, že "Evropská unie nás nutí jíst zkažené maso a nekvalitní potraviny" - tak to jsem ještě nepostřehla, už na některého zdejšího krtka dopadlo až tak, že neměl na výběr? No, o té olomoucké petici tam asi nic.
    Ano, mají pravdu, že "konec EU by nebyl pro nás žádnou katastrofou", jak by to bylo s vystoupením z tohoto těžkopádného předrahého spolku už si tak jistá nejsem, když jsme zatím více brali než dávali.

    OdpovědětVymazat
  72. Tužka napíše,....každý, kdo si myslí, že z EU víc dostáváme než dáváme podlehl klamu, který se u nás s příkazem právě z EU šíří.

    Díky blbosti vládních hlav v devadesátých letech, tak dnes asi,/ přesně se to neví, protože některé firmy přes Kajmanské ostrovy nedohledáte,/...tak asi osmdesát procent našich podniků, včetně bank, vodních režimů, půdy,....tak to patří zahraničnímu kapitálu, který každý rok vyvede z republiky do zahraničí 250-300 miliard Kš zisku. Loni to bylo,...na vlastní uši jsem slyšela pana Babiše,...tak to bylo 360 miliard. Banky a Spořitelna se činily, energetika taky, nám zdražují, Němcum levně prodávají, protože to většinou německé firmy vlaatní. No, a kolik dostaneme z EU,...tak kolem poloviny částky, než je ta co putuje cizímu kapitálu,...a on nemá smlouvy reinvestice na našem území,...takže si to strká kam chce.
    Do sporu o změnu smluv jít vlády nechtějí, paragrafy, co na to Brusel má jsou ještě dražší, než to, co putuje každý rok ven.

    Sklízíme úrodu důvěřivých vládních blbců z devadesátých let,...mysleli si, jaké je to terno, že o nás mají západní kapitalisti zájem,...chacháá,....ze západu navětřili prachy a blbost,...tak si hrabou na náš účet,...a z EU jdou flastry na hubu těch, co by chtěli protestovat.

    Tužka,...je krásné, teplé počasí,...a opět bude zalito,...snímky z družice to jistí.

    OdpovědětVymazat