28 května, 2019

KRTINEC č.399

218 komentářů:

  1. VIDEO: David Koller vyzval Andreje Babiše k podstoupení výslechu na detektoru lži

    OdpovědětVymazat
  2. Obří demonstrace. V Brně dokonce 500 lidí...
    Díky, pane domácí, o příští první se tu svede bitva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lišce k skoroprvnímu místu - kytice k vínu. :-)

      Pane domácí zdenkub, jestli tu čtete, napište nám taky něco hezkého. Jak se máte? Co posloucháte, nějaký objev?

      https://www.frutiko.cz/kytice-k-vinu?gclid=Cj0KCQjwuLPnBRDjARIsACDzGL0FoJk9C0OtmNw9m0lQ_sa8Cxcm42TclRRonoElqMS17KYuWexrhvEaAmmTEALw_wcB

      Vymazat
    2. V Brně, kde podle ČTK policie odhadla počet účastníků nejprve na 500 a později na 2500, vystoupil například hudebník David Koller a přednesl deset otázek, které má na premiéra Babiše. Týkají se zejména jeho podnikání v rámci koncernu Agrofert a využívání evropských dotací.
      Novinky.cz

      „Vyzýváme Andreje Babiše, aby podstoupil test na detektoru lži a odpověděl deset našich otázek. Týkají se jeho podnikání i angažmá v StB,” řekl Koller.

      Vymazat
    3. https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/babise-do-kose-hlasal-napis-na-jednom-z-transparentu-demonstranta-ve-znojme-20190528.html
      Opravdu silné. Skoro jako ten Koler. A to mi Babiš fakt žíly netrhá, nemám o něm žádné iluze, spíš naopak. Ale takový Jura Ludvík je taky pěkný lumen. A profesionální aktivista. Martinu jako ženu vynechám a Třetina je Topák. A to je Znojmo, největší okresní město JM...

      Vymazat
    4. No, Mylyjon chvylek už má splněno, prachy jsou doma. Užiteční idioti v Praze provedli to, co měli úkolem - před volbami. V pořádku!
      Regiony - to už je nad plán, ty jsou Minářovi u brusele.... No, ale aby se neřeklo, tak ještě pár zoufalců zagitoval. Koller - hudebník, to je tedy komik! :-)

      Vymazat
  3. Nám je to jedno, na nás to neplatí28 května, 2019 20:29

    my si dáme zahrát, on to někdo proplatí
    "Nejen linka na toasty. Brusel zatím neproplatí Agrofertu sušírny zrní nebo úpravy v Kostelci
    Ministerstvo financí nepředložilo Bruselu k proplacení kromě projektu stamilionové linky na toastový chléb Penam dalších 11 projektů firem holdingu Agrofert za více než 61 milionů korun. Je mezi nimi třeba příspěvek ve výši 19 milionů na odstranění staré ekologické zátěže pro firmu NAVOS, a. s., nebo 29 milionů, které měl dostat na pět projektů Výzkumný ústav organických syntéz, a. s. Ze státní kasy přitom peníze už vyplacené byly."
    iRozhlas

    OdpovědětVymazat
  4. https://vtm.zive.cz/clanky/blazniva-motorka-ma-motor-z-vrtulniku-a-prazdna-kola-kupodivu-ale-skutecne-jezdi/sc-870-a-197301/default.aspx

    Inspirace pro motorkáře - především Tužku.
    Výhodou modelu je především úspora času při čištění drátů obou kol a výkonová rezerva motoru.

    OdpovědětVymazat
  5. scallop Ládik !!! • před hodinou
    Ládík dostal pomeje,
    to se pěkně poměje.
    Sto melounů Burešovi,
    ládík jásá, šlichtu loví.
    Linka bude vbrzku,
    národ sobě dal přes držku.
    Na té lince Ládíci,
    radostní to pašíci.
    Podle svého rypáku,
    soudí všechny na dálku.
    Linka jede jen to sviští,
    Ládíci jak na cvičišti,
    s mávátky dávaji lajky
    a z linky vyjíždejí Kostelecké párky.

    OdpovědětVymazat
  6. Scallopovi se tentokrát vzácně podařilo vybalancovat úroveň složky formální a složky obsahové: Obě stojí za naprosto stejné hovno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak to dopadá, když se někdo chce měřit s Mistrem! :-)
      (Ten závěr už fakt uspěchal... :-) ).

      Vymazat
  7. Jáchym:

    :o))

    marie:

    Čtu, ale musím přiznat že spíš letmo. Víc nestíhám...
    Jednak jsem byl na cestách a hlavně se mi zas sešlo nějak moc práce.

    Takže poslouchám hlavně prověřené, a nové objevy nejsou.
    Objevil jsem ale fajn tip na ranní cvičení - pokud máte psa.
    Ty kliky si trochu ulehčuje, ale jinak zaručeně potěší...

    https://www.youtube.com/watch?v=hmm0ZsYXa_4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím psem to je naprosto k sežrání!!!, díky, chechtám se a mám nutkání, s naší by to šlo, ale je už dost stará, tak abych jí nepřivodila újmu.....

      Pekelně nám tu skřehotají straky a já si vždycky vzpomenu, jak jste nadával na tutéž potvoru, jak Vám čumí do oken nebo něco takového, jsou to pěkné potvůrky.
      Tak se mějte a aspoň pořádně relaxujte, na těch cestách! :-)

      Vymazat
  8. Tužka napíše pro pana Jáchyma,....óóö, díky,...jsem známá tím, že na velké extravagance si nepotrpím,...a mám zásadu, že, co se osvědčilo a funguje, to neopouštím. Mám svou oblíbenou JAWU, a Kawasaki,....a na léto si pravidelně půjčuji něco, co jsem ještě nejela,...mám družbu s jednou půjčovnou.
    To je celá story,....když jsem je poprvé navštívila zkraje devadesátek, byli to mladí kluci, co začínali podnikat jako půjčovna moto. Když jsem vyndala řidičák, jakože mohu půjčit a řídít moto, udělali úšklebek a z těch šuntů, co měli ve stodole mi nabídli největší herku. Projela jsem ji na dvoře, vyhodnotila její stav a konstatovala, že takový křáp mě jistojistě nedoveze ani domů,...a chtěla odejít. Jeden z nich asi nechtěl přijít o zákazníka a nabídl mi půjčení vlastní motorky,...jen na týden, pak,že ji potřebuje.
    Mám pána, velkého nadšence do motorek,...tak toho pána mám na údržbu,....jen motorek. Ten tu první půjčenou motorku dal dopucu,...vrátila jsem ji vypulírovanou, za slunečného dne, vyšlapující jak švýcarské hodinky,...a se svolením toho pána jsem se chlubila jeho peřím, tedy prací, jakože to byla moje údržba.
    Hošani za ty roky zmoudřeli,...stala jsem se jejich stálou zákaznicí,...dokonce mi už několikrát půjčili fungl nový stroj, abych ho zajela,....vědí, že to nebudu hned při prvních kilometrech huntovat co cajk drží,...že plním dohody, nikdy jsem jim jejich stroje ani neškrábla,...přiznám, že dostávám slevy z ceníku,...ále, myslím si, že na mně neprodělávají, motorku po mém ježdění mohou bez obav a kontroly obratem půjčit dál.

    Nojo, už pár dní dělám rozvahu, co si kdy půjčím, a těším se,...halt je to vácheň,...na jejím počátku byl kluk z vesnice, kde jsme byli na chmelové brigádě,...ten mi půjčoval svého Pincka a naučil mě na něm jezdit. Má první dvojitá láska,...osudné neštěstí po roce do toho vstoupilo,....láska k motorkám zůstala....a vzpomínky,...moc let ty vzpomínky bolely,...párkrát jsem si vzdychla ještě dnes,...jóó, jedna z třináctých komnat s kalichem hořkosti vypitým dodna.

    Furt poprchává,...už odpoledne bylo 23mm, je teplo, 15°C,...ZÍTRA MĚ ČEKÁ ŠOKING Z POHLEDU NA ZAPLEVELENÉ ZÁHONY ZELENINY.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  9. President Zeman nepřijal demisi ministra Staňka. Hamáček svolal novináře a okamžitě začal konat...
    http://jdem.cz/e6kn26
    Tak to u nás vypadá, když ministr kultury objeví ve svém resortu zlodějnu, tak nejen že se to nevyšetřuje a ministerstvo spravedlnosti nekoná, ale premiér donutí ministra kultury odstoupit!

    K tomu výživná diskuse, uvedu jen pár komentů:
    - Mgr., docent bude vyměněn za absolventa gymplu.
    - ČSSD navrhuje Šmardu, protože ten má prý velké zkušenosti s kulturou, prý byl jednou na prohlídce Karlštejna a mnohokrát v kině.
    - ČT už spustila mimořádné vysílání... Všichni politruci nechť se dostaví do budovy ČT...!!! Kulturní fronta též. Spacáky sebou...nebo stačí Karel...
    - Když se ministrem obrany stane herec, tak je podle kašparů všechno OK. A když má šaškům velet nešašek, tak je to katastrofa?
    - Hamáček k panu prezidentovi: "Tatínek Vám vyhlásí válku...!!!"
    - Píše se rok 1998 a z Klausovy vlády se má pakovat havlista Jan Ruml. Svatý Venca však demisi svého kámoše nepřijímá a ten tak zůstává v čele resortu až do konce volebního období..... Havloidní sektě se člověk holt nezavděčí, přitom co jiného, než ctění odkazu velkého kulisáka by si mohli přát?

    A pár vážnějších:
    - Šmarda se v 18 letech natlačil do ČSSD a od té doby nepracoval. Dělal jen podržtašku aparátčíkům z ČSSD. U voleb neuspěl v roce 1994,1998,2002, 2004, do politiky se dostal až v roce 2006 jako náhradník….
    - Starý lišák si hezky počkal, až bude mít ČSSD po volebním debaklu. Zeman je hráč, donutí Al Hamího risknout předčasné volby, čímž ČSSD pošle mimo sněmovnu. Pochopitelně mimo sněmovnu pravděpodobně pošle tímto i TOP, STAN a možná i KDU. Pokud se podaří Klausovi ml. narychlo vytvořit stranu, což nepochybuji, může oslabit značně i ODS.
    - Vůbec nejde o kvalitní práci ministra, vypadá, že se někomu odsypávalo, a tím se šláplo někomu do kapříků. Kdopak to asi mohl být, kdopak má v Praze tak dlouhé prsty, kdopak to asi od socanů mohl prosadit a donutit tě, Hamáčku, že by známá socanská šedá eminence, asi nějakej lobista, co?
    ---

    A takhle my tu žijeme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedině Míla Rozner
      SPD Tomia Okamury - Expert na kulturu Miloslav Rozner

      Vymazat
  10. A já jsem zase ve 3 vzhůru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si vzala prášek na spaní....

      Vymazat
    2. To bych musela k doktorovi a to se mi nechce.A cpát se chemii už vůbec ne.To se radši deptám a v noci čtu na netu. V 6 usnu a spím do 9

      Vymazat
    3. Já už jsem to Gaie taky radila, ale někdy je lepší si moci postěžovat... :-)
      Na spaní jsou i bylinné přípravky, v lékárně se lze doptat, i v bylinné lékárně.
      Dnes jsem po delší době taky nemohla zabrat, ještě ve tři jsem nespala. Pak jsem se napila minerálky, protáhla se pár cviky a už to šlo. Bohužel jsem musela vstávat brzy.

      Vymazat
    4. Včera večer jsem měl tatarák a usnul jsem až v 01:00. Asi byl trochu těžký na noc. Pak to slehlo a spal jsem až do rána, venku pršelo.
      Aby člověk dobře spal, musí bý předtím unavený. Odpočatý má problém. Žluté boty na nohy a hodinu a půl poklus, tak 3 hodinky před spaním.

      Vymazat
    5. Když je člověk přepracovaný moc,tak taky nemůže spát,ono vše musí být v rovnováze a dávkované

      Vymazat
    6. Přepracovaný usne snáze, než přeleželý.

      Vymazat
  11. V týdnu prý bude k nule. To ty kedlubny nevypestuji

    OdpovědětVymazat
  12. Tužka napíše,... Gaio,...kedlubny nejezte, kedlubna je těžce stravitelná, nadýmá, zneklidní peristaltiku, když ji sníte ve tři odpoledne, tak při trávení 12-15 hodin nedá citlivému tělu spát.

    Na klidný spánek to chce taky dobře a rychle stravitelnou stravu,...neporadím, protože trávení je veliká chemická továrna a u kažého má trochu jinak nastavený provoz. Musí se vypozorovat, co se tráví dobře, a co špatně a pomalu,...ono mnohdy nestačí včasná večeře,...co se tráví pomalu, to se pohybuje trávicí trubicí celou noc a dráždí citlivá nervová zakončení.

    No,...teoretická rada by tu byla,...nevečeřet,...a dát si na noc vlahý vývar z ovesných vloček,...vločky se nejprve na několik hodin namočí,...pak půl hodiny vaří, a vlahý jen vývar sní,tak deset lžic, deci, je to poněkud zvláštní amaroun, ale výživný a léčivý, avena je vlajková loď správné výživy,...je to ideální na jakékoliv trávicí problémy,...i pro novorozence,...pokud nemají alergii na lepek. Čaj z kvetoucího ovsa je hlavní bylinou při léčení slinivky,/ která se chemii špatně léčí, a doktoři mnohdy tvrdí, že léčit slinivku je veliký problém, tak ji tímto alespoň konejšit./

    Tak nakonec přeci radím,...proč bych neporadila,...a zpětnou vazbou od mnohých, kterým jsem poradila vím, že to funguje. Svým starým psům taky dávám vývar z vloček. Posadím si je na klín, krmím lžící, ono to je takové hutné a lepivé, moc o to nestojí, tak jim rukou zavřu tlamu a jim nic jiného nezbývá, než to spolknout,...a aby to nevyhodili, dostanou nakonec kousek masa.

    Jo, a ty vločky si lze dát pak ráno k snídani,....s něčím, ???

    Plevelový šok jsem přežila, ale nejde ještě na záhonech pracovat, moc mokro,....až to trochu proschne,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ani ta rajčata nejsou moc zdravá ani kapusta hrách a ty věci,co doporučují

      Vymazat
    2. Gaia tu často píše, že po 17. hodině už nejí. Tak to má ve tři ráno určitě vytráveno nebo hlad. Mně kedluben nevadí, můžu ho i večer, syrový nebo dušený, a bez problému.
      Já stejně jako Ládik vsázím na fyzickou únavu, to si musí každý vyzkoušet, kolik potřebuje. Když mám přes den málo pohybu, tak to doháním večer, se psem nebo cvičením. Nejhorší je v mém případě sedět hodiny u počítače (TV) a pak se odvalit do postele.

      Vymazat
  13. Jáchym s poštou:29 května, 2019 11:01

    Pražští ptáci se rozlétnou po venkově, dostali po volbách do volete !
    ****************


    kklimo • před 13 hodinami

    Zprávy seznamu v neděli. "Demonstrující v Praze se dohodli, že příště se rozjedou demonstrovat do regionů".

    Zprávy seznamu dnes. "Naštvaná není jen Praha. Proti Babišovi a Benešové tentokrát demonstruje zbytek republiky"

    Není to kouzelné:-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to dělají v pracovní době? Na Ostravsku se jede minimálně na 2 šichty, častější je kolotoč... na demostrace není čas.

      Vymazat
    2. To jsem taky chtěla napsat,dnes má každý tolik svých starostí,že nějaký p stíhaný z podezření z něčeho....
      A Vondra,ten byl taky stíhaný a toho ještě vykrouzkovali na sesli.A z Peru eskortovali obviněného v kauze Promopro pěkně týden po volbách,proč ne před týdnem?

      Vymazat
    3. I termín je špatně načasovaný,lidé chystají dovolenou mají práci na zahradách nebo sportovní a turistické aktivity to. Říjen,který vyústil v sametovku byl příhodnější,do Vánoc daleko a na zahradách kole či výletech sychravo.

      Vymazat
  14. Za škrábnutí se ožralé feriny o parapet hrozí 2 lidem 3 roky vězení.
    Člověk se musí těmto temným typům na hony vyhýbat, nebo se dostane do arestu.

    OdpovědětVymazat
  15. Škrábla se ferina
    škrábla parapetem
    píše veterina
    že prý bajonetem
    píchli ji Moravané.
    Kavárna teď plane
    kavárna teď bučí
    že prý ji ferinu
    na Moravě mučí.
    Ferina se řehtá z fotky
    cení zuby krvavé
    ti dva půjdou do samotky
    právo máme churavé.
    Nad kotlinou vlají dredy
    černá je teď barva naše
    ebola, mor, mokré vředy,
    písek, placky z moučné kaše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balada o koňském ohonu29 května, 2019 14:31

      Hrdinný roker žaloval
      své zranění celou noc tajil
      druhý den doktorům žaloval
      v metru ho někdo zranil.
      Napadli jaklika
      našeho nacika
      přiznivce baldika
      co by nás ochránil.
      Napadli jaklika
      našeho tatika
      nikdo ho nebránil.
      Chrabrý to hrdina
      plakala kikina

      Vymazat
    2. Takže víme, kdo že je scallop, von je to náš elfík!

      Vymazat
    3. Možná by stálo za to zjistit, koho volí náš elfí anonym, a řádně mu ho obásnit. Ten by koukal. Možná by i ztratil řeč.

      Vymazat
    4. Rýmovat "jaklíka, nacíka" může jen skutečný hlupák... :-)

      Vymazat
  16. U nás přestalo pršet. Včera nádherně voněly akáty, dnes je tolik necítím. Včelky asi nestihnou akátový med, to je škoda.
    Jinak mě pobavil celostní doktor Hnízdil, hotová reportáž psaná na oprátce. Čau, lidi, bděte ☺

    OdpovědětVymazat
  17. Pal, nepal, pal, nepal!
    Čo si to trepal?
    V Brusli na letišti
    kulky v éru sviští;
    burše kryje vinetů
    v purpurovém baretu;
    múzy mlčí
    smečky vlčí
    už nevrčí
    ale brešú
    jak v bangladéšu.

    OdpovědětVymazat
  18. Pokoj lidem dobré vůle
    další konvoj jede důle
    někam na jih k Dunaji
    pěkně v noci, potají.
    Vpředu jede papamobil
    kardinál si roucho škrobil;
    za ním chřestí pásy tanků
    poslouchají kapitánku
    jak říká do mikrofonu
    "neopouštěj eskadronu!
    "Mosty jsou tu strašně slabé,
    nehodný lid na ně dlabe
    všude kolem samá díra
    tamhle prdel na nás zírá!
    Už ať jsme v té Romanii
    podívejte na bestiii
    jak se na nás směje
    až se mi tank chvěje!"

    OdpovědětVymazat
  19. Demokraté.

    Stojí zeman u kůlu,
    chytili ho, má smůlu.
    Na hlavu mu dali mitru
    pod nohama deset litrů
    nebezpečné hořlaviny,
    ještě kilo trhaviny:
    "Sejmi tondu staňka!"
    Oči jako laňka
    má miloš v tu chvíli,
    jak by jedl chilli,
    tak velké má slzy.
    "Ještě je moc brzy!
    Počkáme, co soud!"
    Ucítíl jsem čoud..
    pak zametli troud.

    OdpovědětVymazat
  20. Padl výstřel, padl v letadle
    premiérr má líca prepadlé.
    "Čo sa to tu robí?
    Niesme v Nairobi?
    Lebo to je Mombasa?
    Do prdele, do frasa!
    Veď sme eště v bruseli,
    čo stě taký veselí?
    Tys podpísal vrtulníky?"
    "Dávají je na valníky
    povezou je po zemi
    přes přátelské území".

    OdpovědětVymazat
  21. Na tom pražském staromáku
    jak v Timbuktu, jak v Bamaku
    bude trčet minaret,
    no to bude kabaret.
    Bude se zvát mariánský;
    snad ho staví šlendriánsky
    snad se brzy zřítí;
    ať je navždy v řiti.

    OdpovědětVymazat
  22. Asfaltový holub29 května, 2019 18:26

    Někdejší ministr obrany Antonín Baudyš proslul jako první pokusem o inovativní techniku sestřelu vlastního letadla zevnitř.
    Nadějný pokus se (nepočítáme-li průvan) nezdařil, ale ukázal směr!

    Sestřel raketami je totiž velmi drahý, raketa má mnohdy vašší cenu než sestřelované letadlo a určitě několikanásobně větší hodnotu než ministr typu Baudyše.(Baudyš se ovšem posléze rekvalifikoval na astrologa, v čemž má mnohem větší úspěch než jako národní obranný ministrant.)

    Co se týče střelby v Babišově letadle, jedná se o další a hygieničtější krok ve vývoji vzdušného boje - letadlo lze sestřelit ještě před vzletem, trosky a drůbky posádky nejsou rozptýleny na tak velké ploše a úklidové práce se zlevní.

    Rozpaky vzbuzuje pouze pistole coby zvolená protiletadlová zbraň.
    Ale jako teprve druhý pokus v historii české státnosti dobré!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo nečte zprávy, je mimo(ň).
      O letadle jsem se dozvěděla jen, že tam zakázali kojit jisté Angličance a pak u ní stáli, dokud se neoblékla. Ale přitom se snad nestřílelo?

      Vymazat
  23. "Učení páni zkušení
    Já rád bych k vám teď podotknul
    Nikdo z vás nemá tušení,
    že v dálce stojí malý/velký/ /v/úl."
    Aneb

    Babiš vykládal Němcům, že „včely mají rády řepku, ať si novináři kecaj“. A „chceme znovu motýle“
    Svobodné forum
    Mňam....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sedí dvacetiletý adolescent v umyvadle s bylinkovým odvarem, opodál stojí jeho matka se sousedkou a ta se ptá ,co se mu stalo.
      Matka odpovídá: "Ale je to blbec zvědavá, chtěl se podívat do GAY KLUBU, co tam točej za pivo!"

      Vymazat
  24. Vrátila jsem se z Vídně z letiště, byla jsem pro syna a přítelkyni, jedu přes Dunaj, krásný, modrý, ale v Pešti jako by to nebyl on! Sedm mrtvých, pokud to ještě není poslední číslo, napadlo by vás, že se potopí loď na řece? Teda, ano, třeba na Nilu, ale to je snad trochu jiná řeka. Já jsem dokonce o takové plavbě po Dunaji uvažovala a není to žádná levná záležitost, to není žádná bárka!
    https://www.okruzni-plavby.cz/clanek/plavby-dunaj.html

    OdpovědětVymazat
  25. Tak jsem experimentovala,na noc kedlubnu a spala jsem do teď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já šla spát ve tři a vstala o půl osmé. Už bych neusnula, ale jsem pěkně nabouraná, v Rakousku od Hollabrunnu až do Schwechatu a zpět stále pršelo. Navíc mělo letadlo zpoždění. Mladí byli pěkně šokovaní tou zimou, co je tu čekala. V úterý odlétáme taky, prý je tam hezky teplo. Venku se trochu rozjasnilo. Zlomila se mi meruňka od toho velkého množství vody a plodů, měla jsem ji podepřít. Nenapadlo mě, že už teď, dělá se to před dozráváním.

      Vymazat
    2. Já včera koupila meruňky za 69 ale byly bez chuti a zápachu,ale v knedlíkách dobré.

      Vymazat
    3. Já jsem včera slupla pár červených jahůdek, měsíčních. Nemělo by to chybu, kdyby se nerozrůstaly do cestiček a trávy, kde překáží nebo se na ně šlape a seče se tam. Takže je zase zlikviduju, ačkoli právě v těch nevhodných místech jsou velké a brzy zralé.

      Vymazat
  26. Dva zcela nekonfliktní testy, co jsou internetem možná po několikáté:
    Morava a Slezsko
    http://mojebrno.jecool.net/inka--atest-morava.php

    „moravština“
    https://www.socialappbuilder.com/gfba2/a/599549/3/default.aspx?retake=1

    To: Liška
    Krásný zbytek těšení se a nádhernou klidnou dovolenou přeju.
    Meruněk ať Vám i tak dozraje co nejvíce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně stejně ☺

      Děkuji, Jaguško. Předtím ještě stihnu pohřeb bývalého souseda, já kamarádila s jeho sestrou, s ním zase můj brácha. Jeho dvojče umřelo před pěti lety, vzali to kluci rychle...

      Vymazat
  27. Tak jsem si zase jednou přečetla zprávy, abych rozuměla zdejším básním. Skončila jsem u titulků, je to hrůza. Doprava na D1 kolabuje kvůli obrněncům, mrtví na Dunaji, v letadle se střílelo, Klaus láteří, europoslanci berou čtvrt milionu měsíčně, klima nezvládneme - musíme se přizpůsobit, Gottová na mizině, podřezat Zemana jako s.ini, 12 tisíc Muskových satelitních družic zaneřádí obal Země a znamená pro ni nebezpečí, vraždy a zase vraždy, atd. atd. Radši jdu se svými puberťáky bojovat písní za mír.

    OdpovědětVymazat
  28. Bojovat s puberťáky...? Může být na světě něco horšího?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bok po boku? co když není nic lepšího? :-)

      Vymazat
    2. To potom musí být úplně hrůza,když není nic lepšího.

      Vymazat
    3. Když je máte ráda, a oni vás, tak ne.
      (trochu přeháním, ale jen málo)

      Vymazat
    4. Není na světě člověk ten,aby se zalíbil lidem všem a pubertakum obzvlášť

      Vymazat
  29. 200 vložek krát tři miliardy, též hrozná představa a těch kridýlek

    OdpovědětVymazat
  30. Furt chčije ... ne moc, ale chtěl jsem najít druhý záhon, vyplet ho a zasadit cibuli a nejde to.

    OdpovědětVymazat
  31. Tak američtí hošové musí z dálnice... docela pokrok. Ještě pár zátarasů a možná je to přejde.

    OdpovědětVymazat
  32. Zatroubila polnice
    konvoj musí z dálnice.
    Cesta je zarúbaná
    naše karavana
    musí projet úvozem;
    pojedeme za vozem
    co táhne ten koník;
    napravo je zvoník..
    bim bam bim bam...
    já se v česku cimbám
    místo abych v romanii
    řadil naši kumpanii
    do šiku, do boje;
    budem celí od hnoje.

    OdpovědětVymazat
  33. Začly kvést růže,žluté a červené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděl jsem souseda s košíkem, asi rostou závojenky podtrnky. A ještě jsem viděl těhotnou srnu Julču se 2 lončáky.

      Vymazat
    2. Zrovna jsem si včera říkala, hledíc na zahrádky, že už kvete snad všechno, co má v létě kvést. Jestli to tak půjde dál, tak se budou muset přepisovat pohádky, protože najít fialky v lednu a zralé jahody v březnu bude asi normálka.

      Byla jsem s kamarádkou na capuccinu a prošly jsme se podél městských hradeb, jsou tam krásné parkové plochy a jezírko na mlýnské strouze, zatím skoro žádní turisté, bylo dnes nádherně. Polojasno, mírný větřík, zalito a voňavo, díkybohu za ten klid a že aspoň ta příroda funguje podle vyšších pořádků.
      U Ládiků taky chcát přestane a na cibuli dojde.

      Vymazat
    3. Červen je v zahrádce nejkrásnější, růže,orličky,kopretiny,čínské karafiáty, měsíčky ,pivoňky,lilie, gazanie, krásnoočka šalvěj travnicka delfinium floxy klematis heuchery čechravy hortenzie afrikány karafiáty
      to vše mám a kvete nebo bude,to bude nádhera.

      Vymazat
    4. Nesl kozáky jak talíř. To bych nebral.

      Vymazat
  34. Odpovědi
    1. Rád mám rád čas růží Kája Gotů
      Podívej kvete růže podívej národní stříbro Helenka

      Vymazat
    2. Aby to nebyla růže = streptokokové onemocnění kůže. Kdoví.

      Vymazat
    3. Tak honem ještě jednu správnou růži, mně se vybaví i tahle

      Spirituál kvintet - Krásná růže v sadu kvetla
      https://www.youtube.com/watch?v=GrvaIRkPRKk

      A za ní naskakuje jiná moc parádně podaná písnička, užijte si taky:

      Spirituál kvintet - Jozue (live)
      https://www.youtube.com/watch?v=2Pcw5f4n5D4

      Vymazat
  35. Babišova nová dálnice D1 dokázala zastavit i nejsilnější armádu světa
    Svobodné forum

    OdpovědětVymazat
  36. Tužka napíše,...Gloria Dei,...Sláva Dne, růže s velice pohnutou historií,...už kvete a voní,...je krásná, žlutá s růžovými okraji květních plátků,...vybírám si vždycky i vonící. Krasavice Super Star má nádherné poupě,....jenom,...slunce má velkou sílu,...někdy okraje lístků opálí do černosucha,....zavěšuji nad ty citlivky staré deštníky, když praží, aby déle byly krásné,.....nikdy je do vázy neřežu,....místo vázy mám na stole misku s růžovou ledovkou,...vydrží měsíce, a nadělá parády,...nebo jen zelenou kytici z různých druhů trávy.

    Svítíčko sluní,....fajn,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za připomenutí nejslavnější růže 20. století - je opravdu nádherná:
      https://www.zahrada-centrum.cz/clanky/nahled/51-gloria-dei-nejslavnejsi-ruze-dvacateho-stoleti

      Jen si dovolím opravit, zpívali jsme kdysi "in gloria Dei Patris", což znamená "ve slávě Boha Otce"...

      Vymazat
    2. Tedy Tuzko,vy se musíte nadřít

      Vymazat
    3. I my se učili, že to je "sláva bohu" nebo tak nějak (se dnem to nemá nic společného), nejznámější a nejvoňavější čajohybrid.

      Vymazat
  37. Po celodenním dešti jen 2,2mm. Víkend má být hezký, nebudu u pc..

    OdpovědětVymazat
  38. RECEPT PROTI TLOUSTNUTÍ?30 května, 2019 23:11

    RECEPT PROTI TLOUSTNUTÍ?
    Hladovte, radil ruský poslanec seniorům. To už dávno děláme, vzkázali mu
    ECHO24, ČTK

    OdpovědětVymazat
  39. Tužka napíše pro paní Marii,...díky za odkaz,....mám atlas růží,...tam o ní píší podrobněji,...ten název Sláva Dne ji dali proto, že křest růže v USA proběhl ve stejný den kdy byl pád Berlína,...takže její označení bylo po válce v Evropě překládáno i jako Slavný Den, Sláva Dne. Bývá prodávána i pod názvy Mme A. Meilland,...podle jména rodiny šlechtitele,Peace, mírová růže, Gioia, radost.
    Opatřit si licenci na její množení je téměř nemožné,...je to chráněno mnoha paragrafy,....ovšem, šikovná zahrádkář si ji namnoží,...od patentovaného originálu k nerozeznání,...je dlouhověká, a nevyžadují nijakou zvláštní péči,...Gaio,...dvakrát za sezónu okopu do hloubky 10 centimetru, při jarním okopávání dám dvě lžíce NPK,...je li dlouho sucho, tak občas zaleju,....má mohutné kořeny a vodu si umí dohledat,....na zimu přihrnu dobrou kompostovou zem nad očka. Remontuje,...v teplém podvečeru krásně voní,....moc práce nevyžaduje....je to opravdu Radost.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ty deštníky, minule zas něco vážete na stromy, vyrabite psí žrádlo, vaříte vločky, sušíte seno,kopete strouhy, no už jste toho popsala dost.

      Vymazat
    2. DEUS - Bůh genitiv Dei
      Dies - den genitiv diei ( diērum)

      Vymazat
    3. Krátce před začátkem druhé světové války rozesal Meilland očka této růže k namnožení do Německa, Itálie a do USA. Teprve po skončení války se dozvěděl, že růže byly adresátům opravdu doručeny. Šlechtitelé neměli během války jeden na druhého žádné kontakty, a tak jedna růže získala hned několik jmen: v Itálii ji pojmenovali ’Gioia’, v Německu ’Gloria Dei’, v USA ’Peace’ a ve Francii na počest šlechtitelovy matky ’Mme A. Meilland’.

      V USA proběhl oficiální křest růže jménem ’Peace’ v kalifornské Pasadeně shodou okolností ve stejný den, kdy padl Berlín - 29. dubna 1945. Když zanedlouho zasedala Organizace spojených národů v San Francisku, dostal každý z delegátů jednu "Mírovou růži".

      Vymazat
    4. Já jsem si utrhla pár růží z velké, sadové růže v jednom zákoutí ještě volné přírody u Petřína. Tak nádherně voněla! Mám ráda růže nejen pro jejich krásu, ale především pro vůni! Růže, která nevoní, není pro mne tak zajímavá...
      Tak jsem tři větvičky zasadila do země a uvidím, zda se nechytí. Hledala jsem, jaká odrůda to může být a pravděpodobně jsem ji našla:
      Westerland (Oblíbená oranžová keřová růže s nádhernou citrusovou vůní a neúnavným kvetením od června do zámrazu. Legendární odrůda keřové růže s nejvíce oranžovou barvou. Vyšlechtěna v roce 69.)
      https://www.nejkrasnejsi-ruze.cz/ruze/kerove/westerland
      Anebo je to Maigold (Kordes, SRN, 1953, dorůstá 220 až 300 cm, vykvétá brzo, často opravdu již v květnu. Barva květů je světle oranžová s růžovým nádechem, květy intenzivně voní, ale odrůda kvetení už neopakuje.)
      http://ruze.wi.cz/cs/maigold.html
      Uvidíme... vůně je omamná, mám pár okvětních lístků v mističce a voní ještě po dvou dnech. Nádhera!

      Vymazat
    5. Ano, růže je zkrátka fenomén hodný obdivu! :-)
      Já s dlouhodobě omezeným čichem vnímám spíše barvy, ale právě i v tom jsou růže pastva - a zrovna ty, co se tu zmiňují. Nemusí být jen rudé.
      Chci jen Aleně napsat, že jsem původně kupovala pár druhů růží, ale nějak všechny zašly na nějakou chorobu. Pak jsem zkusila množit z darovaných - když se mi některá líbila, nedala jsem ji do vody doma, ale rovnou do záhonu. Myslím, že jsem to vždy přiklopila uříznutou pet-lahví, asi kvůli zachování vlhkosti, protože to bylo na slunci. A takto mám stále kvetoucích 5 ks růží, od růžových po oranžové a žluté, a choroba už roky žádná. - Tak ať se Vám růžičky přijmou!

      Vymazat
    6. Mám parfém Bvlgari rose essentielle a ta tak voní po růžích,že ji nemůžu nosit v létě,neb na mne nalétávají včely .Což je dost nebezpečné ,neb mám alergií na bodnutí.

      Vymazat
    7. Předevčírem tu všude rozkvetly šípkové růže, taky krása, a vůně.

      Vymazat
    8. Ad: anonymní 08:35

      Aspon niekto, kto ma trochu prehlad v latincine...

      Dies irae...

      Vymazat
  40. Srdečný pozdrav všem a se zpožděním, protože včera jsem byla přesvědčená, že je středa. :-)

    Díky za krtince, pane domácí.
    Amália Rodrigues - Gaivota (1970)
    https://www.youtube.com/watch?v=TP4BnfUm0eI

    Peter, Paul and Mary - All the Best
    https://www.youtube.com/watch?v=oiH5q4OHZxs

    Sima Martausová - Kam tento svet speje?
    https://www.youtube.com/watch?v=670IGpzUOFg&list=PLk7v5N3X9zjzUt5nb46MVxflyEVnSpUNF

    Wabi Ryvola- Věřím
    https://www.youtube.com/watch?v=Vj1xLhlJ_3c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozdravy pro Annu a dík Vám za písničky.
      PPM si vždycky ráda poslechnu, hlavně to jejich (Dylanovo) Vlaje ve větru.

      Vymazat
  41. Beskydy nebo Brdy
    všude je život tvrdý
    chleba o dvou kůrkách;
    nechci baby v burkách
    nebo muže v turbanu
    podobné janu urbanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už nebude život tvrdý31 května, 2019 09:29

      Blahobyt zásáhne i Brdy.
      Pro tlustou babu lepší burka
      té nestačí jen jedna kůrka
      ....Národní chlebodárce už se po volbách vyklidnil, je king pečiva...
      Jan Lipold
      Příští heslo na čepici bude Odříkaného chleba největší krajíc. Nebo Chléb a hry
      A náhodou
      je to fešák, ten Urban
      tomu by slušel i turban
      ...a chytrý

      Vymazat
    2. HN exkluzivně: Babiš je ve střetu zájmů, konstatuje Brusel. Česko by mělo vrátit část dotací pro Agrofert

      Vymazat
    3. Tak to vypadá, když je někdo nudný a nesnese špičkování, či trochu humoru..

      Vymazat
    4. Je tak milá, ta Alenka31 května, 2019 10:57

      Je tak milá!
      (Je tak milá!)
      (Přepůvabná!)
      (Přepůvabná!)
      Je báječná boží a neeej!
      A sladká jako medový kvíteček je

      Kdo zrcadlo kdo je ta princezna!
      (Není to klam!)

      Kdopak z vás pánové ji znáá
      (Já ji teď znám).
      lalalala lá la la lá lala

      Vymazat
    5. Jsem tak hezká - text S Soundtrack - Kurz sebeovládání

      Vymazat
  42. Jáchym s poštou:31 května, 2019 09:17

    Napsal uživatel Maneca (neověřeno) dne Pá, 31. 05. 2019, 01:27
    Trvalý odkaz
    Vzpomínám si, že někdy kolem…

    Vzpomínám si, že někdy kolem termínu 2.kola prezidentské volby v lednu 2018 sem Asfaltový holub dotáhl vyjádření "Lašského barda":

    Nezpíváš chór dervišů?
    Tak dostaneš na šišu
    bo blokuješ vývoj státu
    od palcátu k chalifátu.

    Tehdy mi to připadalo dokonalé.

    No pak už sem AH přitáhl rovnou celého Lašského barda Ládika!!! a asi nejenom já jsem pyšná na to, že tu v kurníku máme tak velikého básníka.

    Vlastně ta severní Morava vyprodukovala už víc takových velikánů (Větva by napsal umjelců): Nohavica, Větvička, Ládik!!!...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchym s poštou:31 května, 2019 09:21

      Napsal uživatel Asfaltový holub (neověřeno) dne Pá, 31. 05. 2019, 08:33

      In reply to Vzpomínám si, že někdy kolem… by Maneca (neověřeno)

      Jsem přísnej, ale spravedlivej!

      Maneco,
      díky Vám za to, že jste spravedlivě připomněla mou (a Jáchymovu) zásluhu na šíření Ládikova věhlasu a zmnohonásobení Jeho čtenářské obce!
      Na básníky jsem přísnej, ale spravedlivej!
      Poté, co začal ve velkém psát Ládik do krtčí Nory, přestali jsme s Jáchymem víceméně publikovat své vlastní básně a stačí nám hřát se v odlescích Mistrovy slávy!

      Vymazat
  43. Zajímavý postřeh k přesunu vojsk NATO po našich dálnicích.


    Povšimněte si, že jezdí, jak říšská dráha s transporty Židů.
    Jezdí již několik let jen na východ a pak se nějak "ztratí".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pravda. Ale my máme Ťokův průsmyk! :-)

      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tokuv-prusmyk-Pres-D1-neprojdou-Internet-rve-smichy-nad-anabazi-americke-armady-v-CR-583600

      Vymazat
  44. Dnes je opravdu moc hezky, dokonce i v práci. Pomalu si dělám v hlavě seznam, co si vezmu s sebou na dovču, předtím ještě musím sehnat aspoň tři výjimečná vína, protože hned po návratu mě čekají double padesátiny. Ji odbudu kytkou, ale jemu musím vybrat něco opravdu speciálního, nějaké oranžové, qvevri a jedno barikové červené. Taky mi přivezli noví přátelé z minulé soboty, kdy jsme se potkali na otevřených sklepích, dřevěnou žardinku na tu moji stromkovou růži. Vypadá skvěle, ještě dnes ji osázím!
    A jeden odkaz na pohodovou hudbu...
    https://www.youtube.com/watch?v=6vuE9dkQA6c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zdražili brutálně plovárnu,permanentku z 11 stovek na 3 tisíce,to mám po náladě.

      Vymazat
    2. ... ale zase ušetříte za moře nebo něco jiného, tak Vám to nemusí být líto. Zdražuje se všechno, to je fakt, a často až neúnosně. Prý to odpovídá růstu platů.

      Vymazat
    3. Roztáčejí inflační spirálu,aby nás připravili o úspory.
      Pracující si permanentku nekoupí,neb nemají čas,ji využít,tohle potrestá děti maminky na mateřské a důchodce a ti tam půjdou jen když bude supr počasí,jinak ne,takže oni nakonec prodělají

      Vymazat
    4. To je docela slušná nadílka! Zkuste si postěžovat, nebo se alespoň ozvěte, vždyť to je nárůst skoro o 200% A nebo leťte s námi na Rhodos! :))

      Vymazat
  45. R. Honzák se otvírá, nebo hraje roli? Nemůžu se rozhodnout, po vyslechnutí

    Radkin Honzák: Děsí mě analfabetismus dnešní mládeže. Společnost nedrží pohromadě
    https://www.youtube.com/watch?v=bhUmJhMlKFw

    Především to vůbec není ten Honzák, který chodí provokovat nebo snad vychovávat čtenáře na A.cz. Nic o politice, jen o duševním zdraví a dnešní době. Dobře se poslouchá, že člověk má být naladěn do radosti a veselosti, pak zůstane zdráv. Jenže vlastně doktor vůbec neporadí, jak se v té pozitivitě udržet. To přece ani nejde, i on má své vztekání, prohry, protivnosti atd.
    Že prý špatné je to minulé i to přítomné. Dřív byla nesvoboda a tlak, potom se lidi osvobodili, opona spadla, ale 2/3 lidí neumí žít ve svobodě, chtějí být vedeni. Mladí podléhají technologiím přespříliš, až je to zahubí, civilizace jde do kytek.
    Takže vlastně podle pana psychiatra nezbývá, než se všemu srdečně chechtat, po ten zbytek svých dní. Inu, rada nad zlato. Aspoň že nenutí prášky.
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebaví mě. Ani umírněný. Takže si to nepřehraju. Asi moje škoda...
      A tohle mě zajímá jen okrajově, ale náš elfík nejede v dalším informování, tak nevím. Tohle je z blesku, ale ten je v podstatě ještě umírněný proti jiným. Třeba echům, nebo fórům, atd... No uvidíme, co to s Bábišem udělá
      https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/608370/lhal-knoural-a-odesel-kalousek-sepsul-babise-ten-kricel-na-poslance-jste-mrtvi.html

      Vymazat
    2. Chápu averzi a netřeba číst, liško! :-)
      Já si to sem, ty odkazy, dávám místo deníčku. Mnohokrát už takto posloužilo. :-)

      Vymazat
  46. Venku je klid, bezvětří, ale hodně oblačno a zataženo. Uvidíme, jak bude zítra.

    OdpovědětVymazat
  47. Krtečkové, můžete začít s překladem31 května, 2019 22:45

    Deník N zveřejňuje celou zprávu, kterou do Česka zaslala Evropská komise. Auditoři v ní konstatují, že premiér Andrej Babiš je ve střetu zájmů, a doporučují, aby Česko vrátilo všechny dotace pro Agrofert od 9. února 2017.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abyste se nepočůral!!!
      Líbí se mi, jak se Andy dobře baví, a jsem si jistá, že se bude stejně dobře bavit i za ty čtyři měsíce. :-) I když je mi to celkem ukradené.
      Kdyby ti troubové radši řešili něco užitečného, jenže na to nemají.
      Čau a dobrou noc.

      Vymazat
    2. Krtečkové.
      Pojďme a složme se na našeho trestně stíhaného, ubližovaného pana premiera. 451 milionů, to zase není tak velká suma.
      Podporujme jej a nakupujme ještě více jeho šmakulády.
      Sbírka se uskuteční v úterý 4.6. na Václavském náměstí.
      Pro mimopražské, pošlete svůj dar na transparentní účet 20201117 / 2010.
      Ano, bude líp.
      .

      Vymazat
    3. a nelži, nejde o žádnou zprávu EK, nýbrž návrh k reakci české strany.
      Vaše neustálé lži už nudí.

      Vymazat
    4. Don't Worry Be Happy.01 června, 2019 08:42

      Ale, já přece netvrdím, že jde o dokončenou auditní zprávu Ek. To jsou jen" ti mýtusy".
      Já pouze chci aby se mu tak neubližovalo. Sbírka mu pomůže, buďeme se mít ještě lépe.
      Ano, bude líp.
      Nezapomeňme na červenou čapku.

      Vymazat
  48. Tak jsem se vrátila ze Svitav,kde jsem byla na doporučení Baby Jagy na Plíhalovi nejblíž od nás ,a dobrý pobavil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ptám se Magdy: "Magdo,
      spáti s tebou má kdo?"
      A odpověď Magdy:
      "To máš těžký, jak kdy."

      Vymazat
    2. Jděte si seniore zacvičit do fosilovny

      Vymazat
    3. To byl taky Plíhal,měl toho víc.

      Vymazat
  49. Tužka napíše,...přečetla jsem si, co píšete,...má být teplý a slunečný začátek června,...začíná meteoléto,...je začátek plovárenských a dalších vodních radovánek,....léto,...dobře si ho naplánujte, načerpejte energii z mnoha hodin svitu slunce nad obzorem,...taky si sepíšu, co všechno bych chtěla dělat a podnikat,...pak to stejně jako vždy budu seškrtávat,...protože to ne-sti-hnu,...protože plán bude zase předimenzován. A už jsem začala vařit si poránu byliny, už mají od sluce pořádnou sílu,...je to generální údržba těla a ducha, obě složky občas dostanou pořádně zabrat,...tak aby vydržely alespoň do podzimu.

    Léto budiž pochváleno,....a červen je tu....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je jedno,jaká je roční doba a vše má své kouzlo a energii. Na létě je dobré,že je málo respiračních bacilu,málo chřipek,lidé v autobusech nechrchlají a jsou zdraví

      Vymazat
  50. Rozhovor s Kuffom.

    https://row.sk/7chyU

    OdpovědětVymazat
  51. Kedze je tu dost hospodariek a pestovateliek, posielam tento link.

    https://tojenapad.dobrenoviny.sk/kazdy-zahradkar-potrebuje-len-3-veci-z-kuchyne-2/?fbclid=IwAR3SLNGxNC4UkCGMAcQcRGsnGyZKI05LBoIHnE9LCIKgwpNRNd9-V_kPD2A

    OdpovědětVymazat
  52. Tak všem dětem a hlavně dospělým s dětskou duší - hezký den!

    Gaio, u nás momentálně marodí kvanta dětí, většinou angíny a rýmy. Baští zmrzliny a ledové nápoje, všude jsou chladicí automaty, a to jsou pak důsledky. V tramvajích a trolejbusech je všechno dokořán a hrozný průvan a puchy zvenčí. Takže taky žádná idylka.

    OdpovědětVymazat
  53. A pre milovnikov hudby.

    Najprv informacia (kto nepocul o virtuozovi z Bratislavy) - https://www.dobrenoviny.sk/c/144139/desatrocny-huslista-teo-z-bratislavy-ziskal-jedinecne-ocenenie-

    No a tu koncert z toho roku, ked ho predstavuje a uvadza Domingo.


    https://www.youtube.com/watch?v=4CuV2JjFjdA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A este nieco z toho roku.

      https://www.dw.com/en/a-musical-wunderkind/av-48802121

      Vymazat
  54. Všem hezký první červen. Ládik !!! chlastá v Brdech, já jsem v práci, co dělá zbytek nory, je záhadou ☺
    Na iDnesu lákají na 8. června na koncert zdarma. Budou tam úplně fšeci, od Klusa až po opice, pardon, Monkey. Tak jsem se celá šťastná, že budu na dovolené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla návštěvu, sestřenici,tak jsme kafovali dortovali klábosili a prohlíželi staré fotky a pak jsem šla na muzejní noc,ale už jsem doma?

      Vymazat
    2. Úplně obyčejná pracovní sobota.
      Drama - snad jen zklamání z plísně na dvouletém angreštu. Asi má moc vlhka a stínu. Zkusím ho ořezat "na dřeň" a přesadit na slunce, jestli by se chytl. Jinak je úplně obalený...

      Vymazat
  55. Česko čeká příliv pracovníků z Ukrajiny

    Nejsem povolána to hodnotit, asi je to dobře, naše firmy řvou, že nemají zaměstnance. Naši absolventi, vycházející ze škol, o mnohé profese nemají zájem.....tak co se dá dělat. Pořád radši Ukrajince, než jiné.
    Jen aby se to zase nepřepísklo. U nás potkávám a slyším ruštinu s ukr. přízvukem denně, fakt těch lidí přibývá. Když jsem čekala minulou sobotu na autobusovém nádraží na autobus, zrovna přijel obrovský autokar a vystoupili samí rusky mluvící, s velkými zavazadly, mladší lidé.
    TeĎ se jedná o to, aby neměli lepší pracovně právní ochranu než domácí, viz článek.

    https://www.novinky.cz/domaci/506444-cesko-ceka-priliv-pracovniku-z-ukrajiny.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno byl na titulce iděsu článek o pronajímaných nemovitostech a třeba i třikrát zaplacených postelích, klidně se tam střídají na tři směny. Čtyři a půl tisíce za hlavu. Neplatí za odvoz odpadů, neplatí samozřejmě žádné daně, myslím tím vlastníky nemovitostí, jde to tak daleko, že tohoto obchodu využívají i běžní občané, kteří se nechají podobnými praktikami taky zlákat k zisku. Pro sousedy většinou černá můra. Navíc tihle cizinci mají auta, která parkují už i tak na nedostačujících parkovištích, takže další problém. Ale hlavně, že máme levnou pracovní sílu...

      Vymazat
    2. On tam ještě někdo na té Ukrajině bydlí? Já myslela,že už jsou všichni tady.Navic v devadesátých jak budovali ten kapitalismus,tak se zapomněli rozmnožovat

      Vymazat
    3. Qui se exaltat est humiliati02 června, 2019 07:46

      Qui se exaltat est humiliati.

      Vymazat
    4. Ad: qui

      verum est

      Vymazat
  56. V pondělí je ten nov,to bude temná noc,už teď si pochvaluji, že je tma. To se vyspinkám,akorát včera měl někdo svatbu a o půlnoci si udělali ohňostroj,pěkný bengál,tohle by mělo být trestné,naštěstí,díky koncertu,jsem se teprve chystala spát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třičtvrtě na tři.Nejak ten můj předpoklad nevyšel.Ach jo

      Vymazat
  57. Krásné nedělní ráno všem. Včera u nás den jako jindy - mandelinek už ale 25, dnes vyrážíme do Prahy - snad nebude mít vlak zpoždění (zatím nemá)a my i něco uvidíme.
    (Sice tam má být 26, ale loni jsem tak dlouho čekala, až se ochladí, až jsme z Kramářovy vily odcházeli za dne tropického.)

    OdpovědětVymazat
  58. U nás taky krásné a slunečné. Jenže jedu do práce, tak budu výletovat až v úterý. Šla bych na houby!. Nevím, jestli u nás rostou, ale když vidím na netu ty koše a představím si radost z nalezeného hříbka, šla bych to aspoň zjistit.
    Tak hezkou neděli a... https://www.youtube.com/watch?v=swceEf1jTjo

    OdpovědětVymazat
  59. Mně čeká kosení trávy.

    OdpovědětVymazat
  60. Rtuťový sloupec na teploměru za oknem skoro praská - přes 45! Nejlíp bude ve stínu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď je ještě dobře, že noci jsou chladné a člověk si to vyvěrá, ale až budou noci tropické....
      Dnes v noci, co jsem se probudila, tak jsem měla v pokoji 24,7 stupňů, což je na spaní docela dost,tak jsem větrala. Možná se budím, když si vydycham vzduch a stoupne koncentrace oxidu uhličitého možná jsem citlivá na toto

      Vymazat
    2. Jak jste psala o těch vůních, že Vám dělají dobře i na noc, tak je docela možné, že jste hodně citlivá na nos. Nejlepší je hodně větrat před spaním, nebo už pomalu nechat přivřené okno v noci. Tady ale od půl šesté jezdí auta ve všední dny jako o závod, letos abnormálně kvůli objížďkám, tak nevím, asi se budu dusit. Jedině jít spát na opačnou stranu, kde je tma a chládek.

      Vymazat
    3. Tady zas řvali ptáci jako vztekle, byla ještě tma a už řvali

      Vymazat
    4. A to si mladí chtěli k deseti slípkám pořídit kohouta - ještě že jim to naše babi rozmluvila. To je taky správný budič....

      Vymazat
  61. Zaujalo mě: Podvody s logem České pošty. Starší muž zavolal na ‚výherní‘ číslo, stálo ho to 1600 korun

    Někdo nalítne kvůli chtivosti něco vyhrát, někdo z nepozornosti. To se stalo vloni mně, automaticky jsem mezi množstvím mailů odklikla, co chtěli, a tím jsem si zavirovala kompletně veškerý počítač. Na výkupné jsem nepřistoupila, řekla jsem si - tůdle, pitomci, za to mi nestojíte. Od té doby si dávám pozor. Ale starším lidem se nedivím, nemají zkušenost a nenapadne je, čeho jsou hyeny schopné.

    https://www.lidovky.cz/domov/podvody-s-logem-ceske-posty-duchodce-zavolal-na-vyherni-cislo-zaplatit-musel-1600-korun.A190531_145726_ln_domov_mber

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk musí být hodně opatrný na netu,my tu zažili aféru i v Noře se souřadnicemi zjistenymi z fotky.

      Vymazat
  62. Svítí slunce a prší,bude duha

    OdpovědětVymazat
  63. Sotva se lidi začnou venku koupat, už se topí. Zase už jsou první utonulí. Zřejmě leckdo přecení své síly, a neodhadne vodu. U nás na Košutce v jezírku, to je zatopený lom, taky jeden 19letý, prý křeč, nedivím se, voda jako led.

    OdpovědětVymazat
  64. Zdravím do Nory. právě jsem se vrátila z Hradu... ne, z chaty a od matky. :-)
    Dnes bylo zdrcující vedro. Pozvala jsem rodinu na oběd, moc jsme si pochutnali, pak jsme vyrazili k řece, ale to horko v autě, když jsem musela odjet.. horor.
    Minulou neděli jsem nechala otevřené střešní okno, tím v úterý vydatně dovnitř napršelo, dcera přijela a v koupelně stála voda...tak nevím co to udělá, snad to pomalu vyschne a nezůstane to nateklé pod dlažbou. Jsem blbá,pamatuji, že jsem si řekla, že prudce vyvětrám a hned to zavřu!, tak jsem to vyklopila... a zapomněla na to - ještě jsem se vracela, jestli jsem vypnula plyn, ale nekoukla jsem se na barák...
    Matka je ostříhaná, poprvé v životě nemá trvalou, zase se pomalu dává dohromady (alespoň už neleží). Jak jsem řekla, že jí můžou prát, tak jí zmizely osušky a plno prádla, no, neřeším to, má toho spousty, tak vezmu z bytu další sady, popíšu je a dám jí to, jen musím přikoupit tepláky.

    Gaio, tedy plovárnu vám zdražili pořádně! Ale zase, když to máte ráda, tak si to dopřejete i dražší, ne? A nemají nějakou slevu pro seniory?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se tu někdo objevil, už nám tu s Gaiou bylo tak nějak málo společensky živo... :-)
      Maminka je kabrňák, Aleno, že se z toho nepříjemného onemocnění takhle dostala, moc jí to přeju. A vůbec je dobrá, že to tam zvládá, v jejím věku se přestěhovat není snadné. S tím prádlem a tak - vzpomněla jsem si, jak jsem musela holkám do školky na všechno vyšívat monogram, a stejně plno věcí poztrácely a naopak domů natahaly cizí věci, které ale nikdo nechtěl vrátit...

      Vymazat
    2. Koupím si 20 vstupu za 1300. A pak budu chodit až po 16. hodině za 70, ale ono nemusí být léto jako vloni, třeba to 20x ani na plovku nebude.

      Vymazat
    3. Hlavně, že jste si našla svou cestu, jak se s tím popasovat. Já si taky myslím, že takové léto být nemusí.

      Vymazat
    4. Vloni jsem tam byla snad 90x. Už jsem si taky říkala,že to zbytečně přehráním,naštěstí tam mám pár lidí,kteří to taky tak praktikují už léta,třeba pan Karel mi říkal,že nač se někam placat k moři,všude daleko a draho,slaná voda mu ničí kůži a je velké vedro,tohle že má ideální.Hlavne klid a bez stresu,ono každé cestování je spojeno s určitou mírou adrenalinu a to na každého není.

      Vymazat
  65. U nás přešla bouřka,ale já nebyla doma a v práci nepršelo. Byla-li duha, nemám ponětí, ale někde jistě byla. Mám naťapáno 10290 kroků a ještě něco přibude. Zítra snad posekám a něco vypleju. Stejně, až se vrátím, bude tu džungle.
    Ten pan Ládík v těch Brdech asi zvlčil a zabloudil. Beskyde, Beskyde, co po tobě zbyde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy ten Ládík pauzíruje,asi syndrom vyhoření.

      Vymazat
    2. Tak to chce koupel nohou a pak už jen nahoru a odpočívat, liško :-) Jste zdatný chodec.
      Pan Ládik holt potřebuje občas pořádně vytáhnout paty a provětrat zásoby slivky, je mu přáno. On se vrátí, ten by jinde nevydržel.

      Vymazat
    3. Komu se dnes chtělo sedět ve vinotéce?

      Vymazat
  66. S těmi "šmejdy", co zneužili Tesco a namluvili lidem, že něco vyhráli - já jsem o tom jednou četla víc. To jsou pořád ty samé triky, cílí na určité lidi, co si o sobě myslí, že mají právo na to vyhrát a mít něco, co druzí nemají; že jsou ti vyvolení... A to jim zaslepí úsudek, protože kdyby to přišlo mně, tak se nad tím zamyslím, řeknu si, kde asi vzali na mě číslo; kde se o mně dozvěděli, když jsem v tescu nic nevyplňovala a do soutěží se nepouštím. A přinejmenším věc odložím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni ti staří lidé jsou jako děti, hrozně důvěřiví,ale též svéhlaví,nedají si říci.Rikal mně to i doktor,že člověk je 2x dítětem a jen jednou dospělý.

      Vymazat
    2. Kůň je jednou hříbětem a člověk dvakrát dítětem.

      Vymazat
  67. Včera jsme slavili narozeniny jedné dvaadevadesátileté dámy.
    Nejsem sice přímo vyhořelej, ale odoutnalej určitě.

    Asi půjdi spát.

    OdpovědětVymazat
  68. Ještě je světlo,v 10 večer, kdo vymyslel ten letní čas,to byl tedy blboň,člověk by potřeboval spát a ono je světlo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem spokojená, hlavně na chatě, večer na zahradě udělám nejvíc práce.

      Vymazat
    2. V 10 večer ještě makat,to mě děsí.

      Vymazat
  69. Tužka napíše pro pana Ládíka,....byli jste někdy v Berouně na hrnčířských trzích,.?..jsou vyhlášené,...ikdyž,....ty v Kostelci nad Černými lesy se mi vždycky líbí víc,...to proto, že se tam dá koupit víc vyloženě zahradní keramiky,...ty v Berouně jsou co do množství prodejců spíš zaměřené na dekorativní keramiku. Některé věci jsou tak vypiplané,...k nevíře. Jednou tam měli vodní vílu,...nadélku asi metr,ležící,...krásná keramická dívka,....obdivovala jsem to vypracování vlasů,...půvabně ležela, hlavu podepřenou,...a mohl si každý podle fantazie ji dát do ruky z keramiky košíček a osázet květinami,...nebo lucerničku,...matýla, broučky na niti, ptáčka podle vlastního výběru,velkého broučka nebo pavouka, houby,....jako nápad do zahrady k vodnímu prvku moc pěkné,...vůbec to nepůsobilo jako kýč. Bavila jsem se s tím mladíkem, co to prodával,...byl velkým nadšencem pro práci s hlínou,...tak jsem se rozhodla, že mu musím taky udělat kšeft,/ačkoliv si zakazuji,... už nic nekupovat,mám toho za ty roky nanošenýho i z cest za hranice/,...koupila jsem si krásné krmítko pro ptáky,...ale, protože by ho venku zničily řasy, je to surová, neglazovaná keramika,...tak je pověšené u dveří na odložení klíčů.

    Je před námi letní týden,...červen, jak malovaný,....už se těším na ranní balady či romance, nebo jen glosy ve verších,....zdravím i ostatní osazenstvo Nory,...bude teplo, teploučko,...už jsem dneska jedno triko při práci na zahradě propotila durch,...leží v kbelíku,...jdu to dokončit, ráno bude suché,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trh už byl sbalený, přišli jsme pozdě. Ale šla tam parta nějakých pračechů a po nich prakoňů s povozy. Za nimi šly 2 paní, které sbíraly hovna do vozíku (foto výše). Říká se, že když nejde o život, jde o hovno. To byl právě tento případ - šlo o ta hovna. Byl o ně velmi velký zájem, asi zahrádkáři nebo nevím. Takovou při o hovno jsem ještě nezažil.

      https://imgur.com/XtXulZT
      https://imgur.com/SBURQbP

      Vymazat
  70. Tady jsou všichni pracanti, to já jdu strčit hlavu do písku a stydět se...
    Letní čas mi akorát zrušil návyk pravidelného spaní, takže na rozdíl od dřívějška, teď to mám úplně rozhozené. Mladí si přejí letní čas na furt, mně už je to vcelku jedno.
    Dnes jdu mimořádně brzy na kutě, tak dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alena,ta je fakt boží. Ještě že se aspoň zbavila vozeni té matky na trvalou.

      Vymazat
  71. Blbí a blbější. Obyvatelům bohatých států klesá IQ, jen Američanům nemá jak
    Západní Evropa i Austrálie čelí snižování průměrné inteligence měřené hodnotami IQ. Hloupnutí ještě vzdorují Spojené státy, napsal americký analytik Evan Horowitz. Podle něj způsobuje zvrat spíš zpohodlnění, než imigrace. Čeští psychologové jsou v hodnocení vývoje i významu IQ opatrnější.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/evropa-usa-australie-inteligence-iq-pokles-testy-hloupnuti-psychologie-spolecnost.A190530_091428_zahranicni_luka

    Jinak jsem se vrátila před chvílí domů, naštěstí zvířena již spí. Než usnu já, bude to chvíli trvat, mohla bych žehlit, ale to je ta nejméně záživná činnost v tuhle chvíli. Tak doufám, že se pan Ládik konečně přesune domů, Gaia bude mít klidný a nepřerušovaný spánek a vůbec všichni se ráno vzbudí svěží a odpočatí. I asfaltový holub :))

    OdpovědětVymazat
  72. Dnes vytáhnu letní šaty

    OdpovědětVymazat
  73. A mám posekano,tudíž na 14 dní pokoj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdy jste stihla posekat? Já vstala, že budu kopat, na sečení je u nás mokro. Ještě jsem si neudělala ani kafe. Jen jsem zapla pračku.

      Vymazat
    2. Sekala jsem včera,v tom vedru,pračku zapnu až odpoledne,to mám levnější proud.

      Dnes je to tak na plovku,ale moje stará teta mě vždy říkala,na Svatý duch do vody žbluch,dřív,že se nemáme koupat,je to o zdraví.Ale někdo mě tu poučil,že Svatý duch je svátek pohyblivý a vzhledem k tomu,že letos byly Velikonoce hodně pozdě, domnívám se,že i ten Svatý duch.
      Nevíte někdo,kdy to letos bude?

      Vymazat
    3. Jsou letnic neznalá, našla jsem zde:

      https://www.pastorace.cz/aktuality/letnice-svatodusni-svatky

      A je to letos 9. června.

      Vymazat
    4. A já mám okopáno. Teď se dám do pucu, v poledne jdu na pohřeb, a odpoledne posekám. Musím si koupit nějaký iontový nápoj, nejlépe jednu plzeň, abych doplnila to, co vypotím :)
      A pan Ládik má stále absenci. Neomluvenou!

      Vymazat
  74. Konečně v domácím úboru... tráva po pás až po prsa po celé zahradě, zrovna jsem objednal Dakr http://www.lignusfm.cz/produkt/1215/-dakr-sestava-panter-fd-3-500-mulcovac-m121 - už volali, bude do pátku. Tak to tady pomlátím. Konec malých sekaček, je jich plný sklep, půjdou do sběrného dvora.

    OdpovědětVymazat
  75. Domů jsme přijeli včera, mohli jsme přibrat BJ z práglu, měla zavolat. Pátek byl podstatně horší, to jsem byl v centru prahy v těch nejhorších zácpách.
    Včera jsme obědvali někde pod Milínem a jel jsem to zpět na Dobříš, Uhlířské Janovice, Čáslav, Heřm. Městec a Vysoké Mejto ... tam byla objížďka. Ale při cestě tam jsem viděl z cesty tobogán na Tyršově plovárně. Je tam nějaký veřejný bufet, zmrzlina pro pocestné?

    OdpovědětVymazat
  76. Spartan má 25, tak to jsme museli...
    Znalci poznají:
    https://imgur.com/r6gVOYW
    https://imgur.com/zwNBVKL

    OdpovědětVymazat
  77. Paní liška jede zítra mezi černochy.. tak pozor na ně! Hlavně nenasedat do letadla nebo na loď, to vždycky smrdí průšvihem. Lubič, autopilot, ožralý kapitán... Já bych už jedině autem.

    OdpovědětVymazat
  78. Pro Jáchyma:

    Setkal jsem se s jedním bezcelerem, posílám fotku obálky knihy a ukázkovou fotku jedné dvoustránky s textem. Hluboce pravdivé úvahy a navíc strhující děj - přečetl jsem to 1 dechem a doporučuji k zakoupení - člověka to navěky obohatí, získá nadhled a hluboký přehled, já po přečtení vidím i za roh (do břicha jsem každému viděl už předtím).

    https://imgur.com/ssPgAQk
    https://imgur.com/ZbKzzyr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Srdečný dík!
      určitě si to seženu. Ty dvě stránky jsem přečetl jením dechem. Uřízl jste na fotce poslední dvě řádky v okamžiku, kdy to začalo být nejnapínavější.

      Předpokládám, že jste knihu koupil jako dárek pro Bílou rukavici.
      Je to takové stylově čisté !

      Vymazat
    2. Těším se sám na druhý díl.

      Vymazat
    3. Ještě by to chtělo překlad do češtiny.

      Vymazat
    4. Tak co to znamená, česky?

      Vymazat
    5. že to už nejde dále přeložit, jedině napůl..

      Vymazat
    6. Já takhle překládám každou cizí knížku.

      Vymazat
    7. Znamená to "drž ty dveře". S hloubkou myšlenky souhlasím.

      Vymazat
  79. Kéž by kniha vyšla i jako audiokniha. Na večer, do auta, pro každou příležitost.

    OdpovědětVymazat