13 prosince, 2019

KRTINEC č.433

208 komentářů:

  1. Díky, zdenkub.
    Začalo hustě sněžit, letos poprvé.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky děkuji panu domácímu a přeji všem klidné předvánoční časy ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Já se přidávám s díky. Ještě že Noru máme.
    V Praze teď taky chvíli sněžilo, ale je to mokré...
    Dnes jsem zakoupila kuchyň na chatu, není to levné... až bude namontovaná, tak výsledek vyfotím. Příští týden ji dovezou, prý devadesát balíčků, to bude kontrola...:-)
    Byla jsem na skok na chatě, ve schránce jsme měli "milostný dopis" od nejmladší generace - holčička, která si moc ráda hraje s vnukem, mu do schránky hodila poníka Little pony s růžovou hřívou! :-)
    Pak jsem se stavila za mužem na hřbitově, zlikvidovala jsem vřes (pořád ještě kvete, ale co už s ním...), umyla hrob Magnésií (voda je vypnutá) :-)a dala věnec, ozdobený vánočními koulemi. Když jsem odjížděla, byl hrob zasněžený a svíčky jen tak tak blikaly. Vypadalo to tajemně.
    Udělala jsem velký nákup a v neděli asi přece něco upeču. Že to nebude rozleželé? A co?
    Parkovala jsem v děsné chumelenici, ale teď to přestalo.
    Ráda jsem četla na A.cz blog pana Brenny o Norsku. Dnes píše tak opatrně, asi ho už někdo udal pravdě a lásce (anebo ho už udala pravda a láska). A ten Apičus ho úkoluje, aby měl vše ozdrojované a bylo zřejmé, že fakta nepřebírá z norského Aeronetu či Sputniku.:-) To je tedy elf, jedna radost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je elf na jedničku s hvězdičkou! Někdy si myslím, že je to i náš elfík, aby nás tu vychovával. Mně se líbí, jak vychovávali i britské voliče, ale taky nějak blbě...

      Vymazat
    2. Ještě že jste mně připomněla ty svíčky,zítra jedu na hroby a připravila jsem vánoční žardinky a umělé vánoční růže do vazy,ale na svíčky jsem zapomněla. Mam toho zítra dost, mam 3 hroby na 2 různých hřbitovech a pak jedu do Billy udělat velký nákup, tipuji tak přes 2 litry. Už bude asi dost v marketu masakr.Ale už tam do svatku nepůjdu. Koupím jen trochu ovoce před Vánoci a nějakou sunku a pecivo na svátky v obchůdku a šlus.

      Vymazat
  4. Trošku jiná
    Jarmila Veselá

    Možná, že je to má vina
    možná, že jsem přepjatá
    možná, že jsem trochu jiná
    než jsou ostatní děvčata
    Necítím však zvláštní štěstí
    když mně on líbati chce
    třeba někde na náměstí
    a nebo u vchodu, před kinem
    na rušné křižovatce
    Před obchody
    domem módy
    u hospody
    jaký prosím smysl má to
    kdepak já to znám
    Vítr fouká
    auto houká
    kdekdo kouká
    kolem jezdí trolejbusy
    co z té pusy mám
    Možná, že je to má vina
    možná, že jsem přepjatá
    možná, že jsem trochu jiná
    než jsou ostatní děvčata
    Možná že je to má chyba
    v tom ale nedám si říct
    já se nedám takhle líbat
    protože chci mnohem, mnohem
    mnohem, mnohem víc

    Možná že je to má chyba
    v tom ale nedám si říct
    já se nedám takhle líbat
    protože chci mnohem, mnohem
    mnohem, mnohem víc
    protože chci mnohem, mnohem
    mnohem, mnohem víc
    mnohem, mnohem
    mnohem, mnohem víc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiří Dědeček má píseň v albu Prší nám do campari s názvem Postel úzká. To by sedělo jako pokračování. ...postel úzká ...Ruska z Ruska ... nakonec byla z Ukrajiny.

      Vymazat
  5. Dnes jsem byl na zakázce v SPŠ Vítkovice, kde jsem pře 42 lety maturoval. Uhelná kotelna už tam není, je plynová kondenzační v jiném místě. Jen rozvody zůstaly a topení taky, v pěkném marase, bez údržby od 1. republiky. Jak jsem tak v původní kotelně (téměř potmě, mezi krysami, v šíleném prachu) čuměl po stropě po potrubí, ztratil jsem na chviličku hmotnost a ocitl se v kanále. V ruce jsem měl mobil a brýle, papíry, tužku. Rozpažil jsem reflexivně ruce, mobil je bez úhony, ostatní ne. Podřel jsem si nohu o rezavé plechy a pošpinil džíny a americkou leteckou bundu. Ta se kvalitativně osvědčila - žádné díry, odřeniny, ani prach na ní není vidět. Jinak jsem byl jak prase a jel na další schůzku.

    OdpovědětVymazat
  6. Z přehrady už lezou ostrovy, nedostatek vody je kritický. Sousedova (nepoužívaná) lesní studna je bez vody, naše je o metr kratší a má 90cm, nosím pořád, pramen teď dává 15 l/hod.
    Komunisti v ČHMÚ pořád mají někde nějaké deště, ale vždycky jinde, tady je sucho. Měřicí stanice mají dlouhodobě 0,000 mm.

    OdpovědětVymazat
  7. Před týdnem mě přepadla neskutečná chuť na žemlovku, u nás říkáme semlbába. Doma plno jablek, v regálu obchodu se na mě smály čerstvé chřupavé rohlíčky, šly na mrazák a dnes na ně došlo. Dokonce i máslo - měli dneska za 22 (asi už mají všichni napečeno, cena šla dolů), vajíčka, mléko bylo doma, a už to jelo. Teď jsem si dobužírovala, ještě zatepla, půl pekáčku. Nemůžu se ani hnout....

    A to jsem si ještě pustila na chvíli televizi - Prostřeno. Vařil tam nějaký šikula mužský, gulášovku a řízečky, vypadalo to moc pěkně. Musím říct, že už jen vidět chlapa v zástěře, jak vaří a jak mu to docela jde, je pro mě vrchol exotiky, tomu prostě nemůžu věřit - nevidět to v té televizi! Tak to byl vrchol celého mého kulinářského podvečera.
    :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Na mě čumí přes větve Měsíc, závěsy jsou vyprané a suší se v bytě RPG.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/vesela-jarmila/la-luna-121645

      Vymazat
  9. Pod iniciálami BJ zde může klidně psát Boris Johnson.

    OdpovědětVymazat
  10. Teď mi přistál RD Miroslav. Aby nebyl Vidlákův.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebo bývalé starostky. Vidláka poznáte podle pěti(až sedmi) postýlek ;o))

      Vymazat
  11. To: Marie
    Gratulace s velkou virtuální kytkou k prvenství a dobré po chuti. Žemlovka nevím letos kolikátá u nás byla minulý týden. Příští rok už ale bude mnohem méně často, když nejranější jabloň bude po více než 40 letech pokácena a sezona domácích jablek tak začne později.

    To: Anonymní
    Převeliký dík za text. Teda jo, má paměť je převelice děravá – ale s hlasem paní Veselé tuhle píseň spojenu nemám, paní Zagorová to ale o mnoho let později nejspíše také nebyla (přes zpěvačky jsem nikdy přehled neměla a nemám).
    Také jsem díky Vašemu upozornění netušeně zchytrala, když už jsem na YT zavítala do Brna – že pan Kainar skládal i hudbu. Znala jsem jen interpreta – s jeho syny jsme v dětství se sestrou zažily různá alotria, zda je někdy na prázdniny dovezl i on už ale také nevím.
    Sedmikrásky nad Brnem – hudba a text Josef Kainar, zpívá Milan Směták
    https://www.youtube.com/watch?v=4pm-oKgjRJo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.youtube.com/watch?v=zxWeQHbgDN8

      Vymazat
    2. Baba Jaga: děkuji za gratulaci a za inspiraci na žemlovku. Nějaká jablíčka za rok jistě seženete a oblíbená pochoutka zase bude.

      Vymazat
    3. Mému otci se líbila písnička Jarmily Veselé Až rozkvetou lípy.
      https://www.youtube.com/watch?v=rrxs2FLqWaw
      Mně připadala směšná, s tím přízvukem - lípi :-)
      To víte, Prahe...:-)

      Vymazat
  12. Žij svůj život.


    To je důležité,nenechat se manipulovat,to dokáží hlavně matky,Alena by mohla vyprávět a já též,teď už je to naštěstí pryč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý žijeme svůj život, Gaio - tak či onak. Co nového v NG? Posílám trochu tepla se zvířátky: Weezer - Island In The Sun
      https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
      Já tedy trávu raději zelenou. I když by v tomhle čase mohla zachumelit, včerejší bílý "poprach" poledne nedočkal.

      Vymazat
    2. U nás poprášeno, ale už je nad nulou.
      Stejně to mám já, Jaguško, koček v různých velikostech a pes, co trochu vypadá jako ten medvídek, obložená jimi jako ve videu... ☺

      Vymazat
    3. Z NG

      10 tisíc plastových aplikatoru na tampony vyhodí za svůj život každá americká žena.

      No něco podobného vidím poprvé na obrázku v NG a nikdy jsem nic podobného nevyhodila, měli bychom,mně podobné dostávat nějaké klimatické kompenzace z povolenek?

      Vymazat
    4. Taky něco se zviratky,ale profkáknuté,má přes milion zhlédnutí

      https://youtu.be/1G4isv_Fylg

      Vymazat
    5. Oprava. Miliardu

      Vymazat
    6. K zamyšlení.

      https://lenkabartkova.cz/vzdycky-mas-na-vyber-zda-budes-zit-zivot-svuj-nebo-nekoho-jineho/

      Vymazat
    7. Vrtá mi hlavou - ne to, jestli jsou tahle moudra pravdivá - většinou jsou, vrací naše vnímání sebe i okolí do správnějšího, širšího úhlu pohledu. Ale spíše to, že to mnozí nechápou nebo je to nikdy nenapadlo, a jak jim to máme vysvětlit - objasnit, a zda má smysl někomu něco vysvětlovat, když mu to nepřijde na mysl samotnému.
      Asi to potřebné pro lidi je - viz Motivační obrazy.

      https://www.promotivaci.cz/Tvuj-cas-je-omezen-Proto-ho-neztracej-tim-ze-budes-zit-zivot-nekoho-jineho-d14_1022101460.htm#detail-anchor-description

      Vymazat
  13. Včera večer najednu bouchla taková řacha, že jsem sebou trhla. Někde začal ohňostroj... šlo to jakoby z centra města. Jedna rána za druhou, peklo. Najednou jako když utne, konec, úplně. Bylo to dost divné, většinou ještě doznívají ojedinělé výstřely, až to utichne.
    Teď čtu o neštěstí - mladíkovi to bouchlo v ruce.
    Kolikpak jich letos ještě bude...

    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/mladikovi-v-plzni-bouchla-v-ruce-petarda-je-tezce-zranen-40307091

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já včera byla v Bille, ve větší prodejně, a tam měli už vedle vánočních čokoládových a jiných dárků hromadu petard, různě vánočně zabalených.
      Tady v Praze už práskají skoro každý večer. Začalo to po Mikuláši...

      Vymazat
    2. Založím Hnutí proti petardám. Možná se nás na Letné sejde víc než Milioňáků. Akorát finance na organizování akce mi nikdo nedá.

      Vymazat
  14. Pamatujete u nás, při obou presidetských volbách, jak sluníčkáři obalovali neúspěch statistikou - že vlastně Zemana volilo jen tolik a tolik lidí, zatímco druhý vlastně skoro vyhrál...atd.
    To samé se ve světovém měřítku odehrávalo při volbách v USA, kdy Hillary vlastně taky vyhrála, jen by měl být použit jiný volební systém...
    Tak dnes, po přesvědčivém vítězství Borise Johnsona a brexitu ve Velké Británii napsaly Novinky:
    "Paradox voleb
    Labouristický lídr Jeremy Corbyn, kritiky označovaný za losera, který pokazil, co mohl, ve volbách získal více hlasů než jeho straničtí předchůdci Tony Blair a Gordon Brown v letech 2005 a 2010. Labouristé v roce 2005 získali o 700 tisíc voličů méně než letos a stačilo jim to na vítězství ve volbách.
    Konzervativní strana v čele s Borisem Johnsonem získala za získaných 300 tisíc hlasů navíc v porovnání s předchozími volbami navíc 47 nových křesel v parlamentu. A tak ačkoli se konzervativci mohou těšit z velkého vítězství na počet získaných křesel, největší příliv hlasů v těchto volbách zaznamenali liberální demokraté...." :-)
    http://jdem.cz/ffqme6

    ----
    To jsou komici. Teď ještě nějakého Skripala, aby za prohru mohlo Rusko a bude vše v úplném pořádku.
    Pan Havránek ve svém blogu zveřejnil smuteční, ba tragické obličeje zahraničních TV komentátorů:
    https://josefhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=739010


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, všimněte si, že se mnou by byl Apičus z A.cz spokojený, protože já vždy uvádím zdroj! :-)

      Vymazat
    2. Nevím, kolik je tam blogů o volbách a brexitu, toxické titulky mě odpuzují, četla jsem jen Svobodův a pod ním apičus chybí. Možná se odstěhoval...

      Vymazat
    3. Třeba si vybírá náhradní volno.
      Nebo včas nepřišly fondy na víkendové příplatky.
      Já bych neztrácel naději, na stesk je ještě brzy.

      Vymazat
  15. Průklest k vodě a Queen v 3nci.
    https://imgur.com/ka2RPmz
    https://imgur.com/15dZU4d

    OdpovědětVymazat
  16. Už se těším,co si zítra vylosuji. Dnes mám předvánoční depku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V 3nci to byla letošní derniéra, vyprodáno, suprová atmosféra, krásné výkony od všech.. díky.

      Vymazat
    2. Zítra jedu také za kulturou,National Geographic: Symfonie našeho světa
      ale dnes se mi stýská po starých vánocích,kdy jsme byli ještě všichni.

      Vymazat
  17. Prší. Večer byl šišoidní měsíc, obrovský a nízko nad obzorem. Třetí neděle adventní, tak si ji všichni hezky užijte, já jdu pracovat. Koupila jsem si pomelo k obědu a budu se těšit na večer, až přijedu domů :)

    OdpovědětVymazat
  18. Motor na dnešní den

    Odpusť sobě i ostatním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napíšete nám, komu a co jste odpustila?

      Vymazat
    2. Mně štve dost lidí a vím,že jsem naštvala mnohé i já.

      Vymazat
  19. I tady prší a poprchává. Oříšky v krmítku zůstávají nedotčeny, ptáčkové mají co zobat v trávě a také v okolí popelnic a kontejnerů. Předevčírem jsem viděla nálet vran (havrani to snad nebyli) kolem obchoďáku a sousední fastfoodové restaurace, kde lidi jedí stále ještě i venku pod přístřeškem. To je asi drobečků pro hladové letce!
    Nechce se mi přes den svítit, ráda zavřu oči a jen něco poslouchám. Takže odpočinková neděle.

    OdpovědětVymazat
  20. Zdravím v neděli, šedo a nevlídno i u nás. Díky velkým oknům ale zatím doma světla dost.

    To: Gaia
    Příroda podkreslená hudbou bude určitě krásná.Potom napište, kteří symfonici Vám k obrázkům hráli.
    Co všechno nepečeného nakonec u Vás bude? Poinspirujte mne, prosím - pořád ještě nic nového nemáme. U nás jsou od včera hotová Raffaela, dnes jsou v plánu ořechové úlky, holky si namíchají čokoládu a pak už jen ze zbylých bílků upečeme chlebíček a ze všech zbytků po slepování a zdobení budou punčové koule. Možná si ještě vyrobím krupicové kuličky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dělám cukrový salám a bananové jednohubky a do datlí dam mandli a namočím v čokoládě.A ještě dělám domácí čokoládu.Bílou a hnědou.

      Vymazat
    2. U nás máme připraveny ingredience na včelí (vosí) úlky. Byli jsme pro ně v kaufu (já ne!! beru jenom vody a jdu hned k pokladně - nikdy to nebudu prohledávat, nikdy! Nikdy!) - ale čtvrtka se tam zasekla a nenašla kakao a piškoty, pojedeme ráno do nějakého menšího chrámu, nejlépe krámu. To je šílený blbakov.

      Vymazat
  21. A teď babo raď.
    Něco říká: kraď.
    https://imgur.com/JlSABlG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kousky mají tak 30-40 kilo, musím honit kroky a ne mačkat rameno; 3 už jsou doma.

      Vymazat
    2. No, to jste si dal! To zase budete muset BJ předkládat písemné!!! povolení od správce lesa, že můžete brát větve a kmínky silnější, než je povolených asi 8 cm v průměru. Že to sem dáváte! :-)
      Máte dát fotku, jak máte otýpku klestí zavázanou na zádech nebo v nůši, a jdete každý den padesátkrát, to by snad prošlo...

      Vymazat
    3. To já schválně, kvůli adrenalinu!

      Vymazat
  22. Motor na dnešní den je nějaký divný. Co bych si měl odpouštět, když se snažím nikoho nenaxrat a nikomu neublížit ani pohledem? A odpouštět ostatním? Ti mají odpuštěno už dopředu, bo když jednají blbě, tak nevědí, co činí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já odpouštím dost, ale párkrát jsem už taky neodpustila, a to - navždy. Nějak se s tím moje karma bude muset vyrovnat, asi budu v příštím životě mravenečkem.... :-)

      Vymazat
    2. Vy toho naděláte - Gaia taky, prý pár lidí naštvala... a někdo snad ne?
      Jde asi o to, netutlat to naštvání nebo ublížení (si, někomu) v sobě, přijmout to, říct si - jo, byla to (co?) chyba, a pustit dál. Však jsme jenom lidi a nic za to nestojí se dlouho trápit. A občas narazíte i na pořádnýho blba.. :-) Třeba s apičusem já bych trpělivost neměla!

      Vymazat
    3. ... mravenečka já bych docela brala :-) Malej, přičinlivej, nevzteká se, všechno pěkně podle řádu.., má tu svou kyselinku a kusadla, to by mi stačilo :-)

      Vymazat
  23. Jinak jsem si vzpomněla na ten můj povzbudivý čínský horoskop na letošní rok:
    "Rok 2018 nebyl pro vaše znamení úplně snadným a mohli jste mít často pocit, že od vás paní Štěstěna odvrátila tvář nebo že vás nechala svému osudu napospas. Čínský horoskop na rok 2019 ale předpovídá, že se konečně vymaníte ze svazujících řetězů a začnete být zase sám sebou.
    Mottem v roce 2019 je: Svěží vítr přivane nové, mnohé naděje."

    Tak čekám... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím klavírem jste se určitě (konečně) vrátila sama k sobě! :-)

      Vymazat
  24. Dnešní dešťový úhrn: 0,000 mm.

    OdpovědětVymazat
  25. Nevíte, prosím, co švihnout do nákladů? Ten mobil za 35000 by se dal, ale něco mi říká, že jde o dost velkou kravinu. Teď jsem se domluvil v očním studiu, aby mi napsali na fakturu "pracovní brýle" na multifokály, hned zítra tam zajdu. Letní gumy na auto už jsem vymyslel.. fakt nevím, díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Videokameru?
      objektivy k fotoaparátu?
      tablet/malý transformer s velkou výdrží?
      grafický tablet na kreslení?
      menší přenosný videoprojektor("na prezentace")?
      přenosný výkonný akumulátorový reflektor na stavbu?
      velký počítačový monitor s vysokým rozlišením(lze použít i jako TV po připojení set top boxu)
      zásobu fotopapírů
      kvalitní stativ k fotoaparátu
      nové potahy, koberečky do auta
      couvací kameru do auta s monitorem

      rychlé externí disky, paměťové karty,
      prodlužovací šňůry s navijákem
      kancelářský nábytek (křeslo, poličky)




      Vymazat
    2. Díky, ty první kusy jsou v mobilu (kameru už nechci, leží to šuplíku), tablet na kreslení nepoužívám, projektor taky ne (domů ke mě nikdo nesmí), reflektor jsem koupil před 14 dny, monitor má utrawide 29, do tonerů a papírů jsem dal 10tis., stativ mám (můžu koupit dobrou hlavu..), do auta už nic (vloni mělo taky letní gumy a couvací čidla za 30t), disky už mám 3, nábytky není kam dát... jsem v loji.

      Nevíte, co to je "advent"? Adiabatická ventilace?

      Vymazat
    3. Ládiku, tak ten advent kupte na internetu.
      Pokud nebude adiabaticky ventilovat, můžete ho do 6. ledna vrátit bez udání důvodu!

      Vymazat
    4. Osobně se domnívám, že se jedná spíše o aditivní ventilaci, zvanou lidově průvan v peněžence.

      Vymazat
    5. AD je mezinárodní zkratka Andorry, vent pochází z italského vendeta.
      Tedy potěš Vás pánbůh, hrne se na vás vendeta z Andorry.

      Vymazat
  26. Popadlo mě pečení, jen tak pro radost jsem vykutala bábovku, vlastní úprava receptu, tak jsem zvědavá - za chvíli půjde z trouby. Takové improvizace podle nálady, ne dle plánu, mě baví.

    OdpovědětVymazat
  27. Tak jsem doma z kultůry,měli dirigentku,to se málo vidí a obrázky z NG fakt super.

    OdpovědětVymazat
  28. Tužka napíše,...četla jsem si,...občas bych něco připodotkla,..no,...inspirovali jste mne.

    Je jediná věc, kterou jsem svým pěstounům odmítla splnit, vlastně jen nevlastní babičce,....jinak opravdu vše,...bez jediného odmítnutí,....

    Co jsem odmítla,....když mi v šesti letech řekli,...byl to nápad pana katechety, co mě soukromě vyučoval náboženství, že mám jít ke svaté zpovědi vyzpovádat se a pak ke svatému přijímání.
    Pan katecheta mi to navrhl a hned, že to domluví s panem farářem,....a na to jsem odpověděla, že se nemusím zpovídat, protože nedělám hříchy,....a tak si stěžoval u mé nevlastní babičky, že jsem pyšná a myslím si o sobě, že nehřeším,...když všichni jsme hříšní.
    Byla jsem u toho,...a protože mě to docela rozhodilo, že si na mne stěžuje,...tak jsem znovu opakovala,....já ale opravdu nehřeším,...jo,...a babička řekla, že jsem zlaté a hodné dítě,...a pak pan katecheta dodal, že třeba mám hříšné myšlemky, a z těch bych se měla vyzpovídat.
    A v tento moment mě už nevlastní babička nepodpořila,/chtěla, abych mohla ke svatému přijímání a to bez zpovědi nebylo možné,/....tak řekla, ... třeba si vzpomeneš na nějaký hřích,...nebo si jen s panem farářem ve zpovědnici popovídáš,....

    Óóvšem, odehrála se má jediná, první a poslední vzpoura,...prohlásila jsem, že nikam nepůjdu, protože nehřeším,...tak naco.

    Vím, že to mojí nevlastní babičku mrzelo,....občas se mě v kostele optala, zda mě nevadí, že nemohu ke svatému přijímání, že nemohu do průvodu Božího těla, že nemohu rozsvěcet svíce v kostele,....

    Nic jsem neříkala,....viděla jsem kluka, jak dělá ministranta,...a přitom mluvil sprostě, plival na zem, šťoural do mraveniště,....mně strhával mašle z copu a dupal po nich,....jóó,...odpuštění,....

    Nevlastního dědečka jsem tím ale potěšila,....když mu to babička na mne prozradila,...vzal mne kolem ramen,...přitiskl,...a konstatoval,...koukej, já jsem nekřtěňátko, vživotě jsem v kostele nebyl, natož, abych se zpovídal,...hřeším,...furtaimrvére,...a žiju, žiju si podle vlastních přikázání. Jo, byl hříšník,...ale neuvěřitelně pracovitý a obětavý, koho měl rád, protoho udělal první a poslední,....nepřátel se nebál a dokázal se jim postavit čelem.....mám spoustu zážitků.

    Už tři svíce Adventní mi svítí u dveří,...venku šest stupňů, napršelo 23mm,...kdyby sněžilo, mohla jsem mít první výjezd na běžkách,....takhle mám ale upečené čtyři druhy cukroví,...jen tvary bez dokončení,...zatím jedu podle itineráře,...nic jsem nevyškrtla,...no uvidíme, jak dál se budu smekat.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spojovat si tuhle církev s odpouštěním, na to musí být fakt silný žaludek. Té šel vždy výborně tak prodej odpustků, to ano.

      Vymazat
    2. Ještě bych to ráda doplnila.
      Odpustit neznamená zapomenout.
      Ptejte se léčitelů, z čeho pochází většina rakovin: z přechovávaných smutků, pocitů ublíženosti nebo naopak viny. Stojí za to nějaká hrdost člověka? Já odpuštění chápu jako zbavení se vlastních špatných pocitů, protože i když vám někdo cizí ublíží, můžu si to nést jako vlastní selhání, že jsem si to vlastně zavinila, zavdala příčinu, apod. Proto se má problém od-pustit, přestat se tím trápit - já sám v sobě, ten druhý ať si třeba pukne, to je mi jedno. Odpustím to ze sebe, ale nikdy nezapomenu, bylo-li to vážné.

      U Gaiy snad nejsem sama, kdo vidí, jak je v ní nestrávená nenávist k matce - asi jí dost ubližovala, nebo ona to tak každopádně dodnes cítí. Právě proto si myslím, že v tomto případě by dodatečné odpuštění bylo na místě - třeba si říci, že matka to jinak neuměla, sama nepoznala štěstí a lásku, radost, byla v zajetí svých strachů a programů, atd., pokud to pomůže. Jestli to Gaia neudělá, nedistancuje se, může počítat s tím, že sama bude jako její matka, protože hluboce vryté vzorce chování prostě přebíráme po svých rodičích, i nevědomky.
      Omlouvám se, jestli se pletu, ale tak je nám to tu stále a opakovaně předkládáno, a proto reaguju. Už nebudu, není to má věc. Nebudu raději rozvádět ani své myšlenky k těm "motorům" zde, ať si to řeší, kdo to sem nosí.
      Dobrou noc.

      Vymazat
    3. Já bych do duší lidí moc nechodil, je to výsostné soukromí a každý si tam dělá pořádky sám, podle toho, jaký je. Mohu jen pozorovat projevy a chápat je podle sebe.

      Vymazat
    4. Výsostné soukromí nevěším každou chvíli a při každé příležitosti na sociální sítě. Ani fotky své rodiny.

      Vymazat
    5. Já jsem neodpustila jedné své příbuzné, co žije v zahraničí, protože se mi pokoušela zničit můj osobní i profesní život, a pak se mi vetřela zpátky do rodiny, a nikdy se mi neomluvila, ani se to nepokusila vysvětlit. A nejvíc mě na tom mrzelo, že rodiče i manžel nestáli při mně, že se za mými zády s ní stýkali. Tedy navštěvovala rodiče, i na chatě, oni jí ukazovali naše fotky a vykládali jí o nás. A když umíral muž a já mu začala vyřizovat mailovou poštu, našla jsem tam mail, který jim psal, slibovali si, že se sejdou, až přijedou do Čech. Nic jsem mu neřekla, ale mrzelo mě to.
      Ona dokonce měla tu drzost, že loni, když jsem měla matku na chatě, tam za ní přijela a chtěla ji navštívit! Přijít bez ohlášení, vlézt do mého soukromí, poznat mou dceru a vnuka a já bych se musela tvářit společensky, to už bylo na mě moc!
      ... no, naštěstí matka spala, já dělala, že ji neznám a odbyla jsem ji, že matka je nemocná a návštěvy nepřijímá. Ona se taky ani nepředstavila, viděly jsme se po třiceti letech, takže nás obě čas změnil, ale já ji poznala a ona mne taky, to poznáte v očích. Odešla a neřekla nic.

      Matce i otci jsem své dětství odpustila, už dávno, nakonec dělali, co mohli, matka si svou hysterickou vlohu taky nezavinila, už se tak narodila, taky proto jsem se o ně postarala..., ale nezapomněla jsem, to ani nejde. Samozřejmě že o křivdách nemudruji každý den, spíš na mě staré věci někdy nečekaně vyskočí samy, třebas když vidím někde rodiče, co se podobně chovají k dítěti.

      Vymazat
    6. Krajiny, přírodniny a výrobky nejsou nepovažuji za výsostné soukromí. Fotky jsou na veřejnosti dávno - na programech k vystoupení folklorního souboru nebo lení revui. Myslel jsem čistě duši, duchovní rovinu, žádné materiálno.

      Vymazat
  29. Tužka napíše,...taky jsem zachytila, jak pan Ládík psal, co se svíčkou, co nechce hořet,...občas mám taky takovou, pak spousty nedohořelého vosku,....dělám to tak, že do plastového, nebo keramického obalu od vyhořelé svíčky nadrtím vydlabaný vosk, dřívkem urovnám a udusám, udělám dolík pro čajovou svíčku, kterou vyndám z hlinikového obalu,...a ještě to dokáže hořet, až vyhořet. Totéž udělám se svíčkou, co z nějakého důvodu vzdoruje, důlek, a do něho vnitřek čajové svíčky,...nebo zbytek vánoční nebo dortové svíčičky.

    Těch zbytků mám docela dost,...protože rozžínám svíčky na hrobech i svých zvířecích přátel, co mám u plotu,...tak to takhle zužitkovávám už dost let....do mrti.

    Jinak, dá se v drogerii koupit knot, je to docela drahé,...vosk v plešce roztavit a udělat si vlastní svíčku.

    Už nevím přesně v kterém národopisném skansenu byla veliká svíčkárna a tam si bylo možno za patřičný obolus udělat vlstní svíčku pod dohledem rádce a pomocníka. Nedělala jsem to,...byl by to můj první pokus,...a nechtěla jsem při nezdaru být za obrnešiku,...ale docela to lidem šlo,...ani to mě nezlákalo, jen jsem si pár vícebarevných a prořezávaných svíček koupila,...a už jsem je všechny dozdala.

    Docela pršelo, měla bych skouknout, zda déšť s větrem svíčky neulil.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svíčka byla postříkána vánočním střikem a ten nehořel. Stačilo odříznout vršek tak, aby zase lezl knot a funkce se obnovila.

      Vymazat
  30. Včera maximum 12°C při silném větru,nad ránem je 5°C, pořád ani kapka vody. Na horách taky nic - je zaděláno na pěkný průser 2020. Možná v praze a někde v čechách ne, tam vládne všeobecná spokojenost, ale o to horší bude překvapení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je to nemilé, tady pořád poprchává, skoro každý den, ne tedy, že by to byl nějaký liják, ale přece jen.
      Jestli vám to nezpůsobuje nějaká uhelná elektrárna za hranicí?

      Vymazat
  31. Dnešnímu motu moc nerozumím

    Pusť se.

    A je u toho červený balónek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překládám co "odvažte se", Gaio. Jen tak pro radost - každý den.

      Vymazat
    2. Pokyn je jednoznačný:
      Naplňte si svůj rudý balon vodíkem, vzlétněte do výšin - a pusťte se!

      Lístek v plném rozsahu naplňuje skutkovou podstatu trestného činu nabádání a napomáhání k sebevraždě. Jako polehčující okolnost ovšem na nezávislý soud významně zapůsobí, že balónek je rudý, nikoli modrý! (Pokud ne, pomůže naplnění soudní síně občany z Řeporyjí).Jedá se totiž o pokus zredukovat počet potenciálních voličů KSČM.

      Vymazat
    3. To: Jáchym
      Nevstal Vy jste dnes tou nesprávnou nohou, pane Jáchyme?
      "Červená je teplou stimulující barvou. Oživuje nás a dodává nám odvahu. Symbolizuje krev, vitalitu, sílu života a energii." - tohle všechno dle mého Gaia plně má, ba se občas i odvazuje.

      Vymazat
    4. Jago,
      Matka Země sice prahne po krvi a obdivuje vitalitu, leč co se týče odvazování z balónků ve větších výškách, činí tak z opatrnosti pouze nad hlubšími vodními plochami, s výhodou nad takovými, kde na dně probleskují pětikoruny.
      ***

      Ládiku,
      co se týče spouštění se - vidí realisticky své limity. Preventivně odmítla dokonce i nažhaveného Kopíčka!

      Vymazat
    5. Nazhaveneho ti dát po čuni.

      Vymazat
    6. To by on nikdy neudělal!
      Dává vždy přednost neúprosné skryté vnitřní osobní logice před brachiálním násilím!

      Vymazat
    7. Záleží na okolnostech.

      Vymazat
  32. Tak jsem měl prořezánu cestu k vodě... v noci něco křáplo a leží tam další jasan - možná ho podlezu, možná ne ... ale z větví bude dřevo na celý příští rok.

    https://imgur.com/HoqhJtG
    https://imgur.com/8mcO66G

    OdpovědětVymazat
  33. Jáchyme,
    večer jsem si vyřídil mailem nějaké náklady v očním studiu (očař seděl na mailu), dnes jsme tam se čtvrtkou zašli, poměřili nám oči a budou z toho troje brýle na 1 fakturu s názvem "pracovní brýle, 1ks" - v ceně toho blbého mobilu. Každá troška dobrá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Ládiku, jen bych si připravil argument pro případný audit:
      Oční studenti z toho studia na výrobu 1 ks neprůstřelných pracovních brýlí museli zakoupit 2 ks mobilů krytých n ezničitelným sklem Gorila glass!
      A přiložil bych potvrzení o jejich ekologické likvidaci (mobilů, ne očních studentů!).

      Vymazat
    2. Lékař měl ruské jméno a hovořil s ruským přízvukem, cítil jsem se tam neprůstřelně.

      Vymazat
    3. Je to český podnikatel, podvodník.

      Vymazat
  34. Tady je dnes veselo ;o))
    Včera mě nabídka Jaguška na rafaelo. Našla jsem recept a jdu se do nich pustit. Když to nebude jedlé, někomu to jistě udám, myslím, že moji angláni jsou prvními adepty. Zítra má Paul vařit jakýsi pokrm - vrstvené hovězí, zelenina a bramborová kaše, celé se to zapéká, tak uvidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Shepherd's pie. To je moc dobré, zítra poreferujte!

      Vymazat
  35. Chvíli jsem soumařil, to člověka dostane do pohody.

    OdpovědětVymazat
  36. Triumf Johnsona: Před kameru usedli totálně vyřízení Jan Čulík a elf Kartous
    http://jdem.cz/ffrb75
    Video jsem shlédla, je to neuvěřitelné! Ty řetězové maily, ten omezený, nebojme se říci, hloupý britský venkov, ty lži, ta propagandistická média, ta zpropadená data.....:-)
    A malá domů: Znělka pořadu - Ema Čulík.

    K tomu pár radostných komentů:
    - Ti voliči jsou strašní,oni si dovolují demokraticky zvolit kandidáta, který jim vyhovuje. Ty volby by se měly zakázat :D .
    - Labouristický program byl zkrátka a dobře pro venkovany příliš složitý, usoudil Čulík a další práskač. Si to snad pustím, vidět tyhle dva kňučet je svým způsobem perverzní potěšení.
    - Nejvtipnější je,že si předem zfalšují odhady, těm skálopevně věří a pak brečí, že je všechno jinak. A jako správní demokraté, ti liberální, hází vinu na voliče! Neuvěřitelná komedie.
    - Dva megazmrdi brečí ... Bože, to je tak rajská hudba .
    - Díky, Parlamentní listy! Vidět takové zoufalce je zážitek. Jen víc tak hloupých lidí. Potom i zdrženlivý člověk ví co má dělat a že to musí udělat.
    - Češi fandí Johnsonovi zrovna tak, jako Babišovi a Okamurovi - nádherný den!
    - Daily Mail a Daily Express jsou podle Čulíka propagandistické žumpy – to je objev roku! To my víme dávno a počítáme k nim i všechen mainstreamový tisk u nás.
    - Čulík má pravdu. Labouristům chybělo vzletné heslo. Například: "UDĚLÁME Z BRITÁNIE VENEZUELU!"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem před dvěma léty Kartouse viděla naživo, v debatním dni na nějakém gymnáziu, pozvala mě tam kamarádka, co tam učí - témata byla různá, nejen politická. Ale už tehdy těžce sluníčkářská. No, nechtěla jsem jí zkazit radost, se mnou tam šla i její maminka, tak jsem se snažila chválit, nebo mlčet...
      Sám Kartous jako muž je pohledný čtyřicátník, tehdy měl dlouhé vlasy, docela se mi líbil. Ale jen do chvíle, než otevřel ústa - dokáže hodiny žvanit o čemkoliv, takovou ptydepe vatou, je to až neuvěřitelné. No a pak jsem se večer koukla na Briské listy a přečetla si pár jeho článků -to mi stačilo. A že je vrchní elf, to je ještě navíc! Pablb a škodil!

      Vymazat
  37. Se mi poslední dobou líbí Jágr s reklamou na Čínu. To je jak rudý hadr...

    OdpovědětVymazat
  38. Tak jsem si udělala ještě vánoční mix starých šlágrů.
    A k tomu ještě Spirituál v té nejlepší sestavě:
    V jeslích dítě spinká (Lifková, Ortinský atd.)
    https://www.youtube.com/watch?v=BmIgHbJr_X4
    Jméno zná i král (Tichotová, Vančura, Ortinský, Nedvěd)
    https://www.youtube.com/watch?v=jNAuS5jKrs4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to paráda! Tahle je taky vánoční.
      Spirituál Kvintet- Bim Bam
      https://www.youtube.com/watch?v=qwEbxr4PH00

      Vymazat
  39. Marhoulovo Nabarvené ptáče je v užší nominaci na Oscary. Obstálo mezi 93 filmy
    ČTK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vloni tady u nás v kině byl týden oskarovych filmů,tak asi na 4 jsem šla, vynechala jsem jak homosexuální barevny drogové závislý lůzr bojuje o své místo na slunci ve společnosti plné nepochopení, a nějakou fantasy prisernost a tak a koukat se dalo jen na lalaland i když starcim na chmelu nesahalo ani po kotníky. Mé mínění je,ze ceny dostávají ty největší sracky,to je to umění.

      Vymazat
    2. Dostat oskara není žádná výhra.

      Vymazat
    3. Oskara bych nechtěl dostat
      to bych musel někde postát
      musel bych jít po koberci
      kde tak rádi zvrací herci
      zpěváci a darmošlapi,
      to je cena pro otrapy.
      Vybírá to úchyl ňáký
      na sobě dva baloňáky
      pod tím už je celý nahý
      mívá pořád pocit blahý.

      Vymazat
    4. Jo, USA a pedofilní sdružení těch nejvyšších v úřadech, to zaručuje nejen užší výběr.

      Vymazat
    5. „Víte, odkud byly ty stránky? Z Alabamy. Bohužel na Alabamu nemůžeme podat trestní oznámení, řekli mi ajťáci. Opravdu netuším, jak se může prezidentovi v Lánech někdo vlámat do počítače,“ dodal Zeman.

      Vymazat
    6. To je pech, že to president Zeman okamžitě nahlásil! Takže nemohli vystopovat žádné známky předchozího prohlížení úchylných stránek.
      To byste slintal jinou :-(

      Vymazat
  40. Jsi výhrou svého života.


    No toto...

    OdpovědětVymazat
  41. Ted si jdu setřít adventní los

    OdpovědětVymazat
  42. Metelka je blb,tvrdím to už dlouho.

    OdpovědětVymazat
  43. Ráno bych psal, ale dal jsem do kydů jenom 4ks...

    Koupil to národ sobě
    vašek se tetelí v hrobě
    máme bezpečné nebe
    prý se to málo jebe.
    Každý kraj dostane jeden
    obnáší to sto beden
    skládá se jako lego
    posiluje to ego.
    Každé technické služby
    splnily si své tužby
    každý kluk toužil jenom
    sestavit si svůj venom.
    Armáda petra a pavla.
    Vrtulník václava havla.

    OdpovědětVymazat
  44. No, niekto bude mat pekny darcek pod stromcek:-)

    https://lnk.sk/iT39

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak byla vytřeštěná! Tolik doteků a jeden byl špatně.

      Vymazat
    2. Po zadku se neplácá,to je neomalenost.

      Vymazat
    3. Neomalenost?
      Třeba ji neomalil jen proto, že chtěla omalit.

      Vymazat
    4. To poplacani po zadku je projevem patriarchalni povýšenosti, to urazi každou ženu po zadku placaji rodiče nezbedná dítka, zde doplněno sexuálním podtextem.Dobře že ten magor bude sedět.

      Vymazat
    5. Neomalení balíci, co jim čouhá sláma, si rádi plácnou a chechtají se tomu. V tom se ti bílí od černých hub ani neliší.
      Ale musí to být cizí ženská, kdepak ta jejich vlastní. Však kdyby jeden takový obtěžoval N, to by tu bylo skučících básní!

      Vymazat
    6. To bylo za běhu, v euforii, všichni jí dávali herdu.. a jeden chtěl být origo.

      Vymazat
    7. N by to vrátila i s úrokama.

      Vymazat
    8. Taky jsem jednou vrátila plácnutí po zadku. Odložila jsem, co jsem zrovna měla v rukou, pak mu jednu vlepila a šla dál. Beze slova. Chlapi si to sakra zapamatovali!

      Vymazat
    9. N už to udělala ve škole a nezůstalo u jedné rány. Říkala, že má pokoj.

      Vymazat
    10. V mojí pubertě jezdil naší čtvrtí jiný puberťák zvaný Šum na kole a vždy se přikrčil jak Indián na koni bez sedla a plácl mě po zadku a ujel takže nešlo mu to vrátit a z kola se blbě křenil. Dneska mu je už přes 70 a uz to nedela ale pořád ho mám za debila.

      Vymazat
    11. Plácnout spolužáka, většinou bývají v tomto věku o hlavu menší než holky, je teda hrdinství!! O přestávce, kdy je to na denním pořádku.
      Rána reportérce při živém vysílání, před kamerami, od cizího namakaného vola, to omlouváte a ještě prý "origoš"! Bože, netrestej mě s takovými.

      Vymazat
    12. Veď aj Sagan mal namale svojho casu. Akurat, ze dotycna z toho nerobila takú dramu:-).

      https://www.sportovymagazin.sk/peter-sagan-prehovoril-preco-chytil-hostesku-za-zadok-video/

      https://sport.sme.sk/c/6754634/nemohla-som-mu-vylepit-vravi-hosteska-o-saganovi.html

      Vymazat
    13. Místo mozku sval

      Vymazat
    14. Gaia: přesně.

      Vymazat
  45. Konečně doma z cest... silně ochabla voda ve studánce, musel jsem s čelovkou dát plastové trubky. A teď udělat ten RD v Miroslavi, bo mě sežerou. Umyto 6 oken, venku bylo 14°C. Vánoce na dece.

    OdpovědětVymazat
  46. Dnes jsem měla divnou karmu.Jak jsem o adventu na to duchovno, tak jsem se rozhodla projít si křížovou cestu ve Vysokém lese,o které jsem slyšela, to jsem ale netušila, jak je ten les rozlehlý a hluboký, nemít GPS navigace tak tam bloudim doteď a to se ke mně ještě přidalo malé kotě a pořád mnoukalo a pletlo se mi pod nohy a nešlo odehnat a já šla dost hluboko do lesa,až to konečně vzdalo, ale to jsem si uvědomila, že asi už nenajde cestu zpět a chcípne tam. Ale já a kočky. A najednou v hloubi lesa najednou za mnou hnědé auto s neprůhlednými skly a jelo krokem,když jsem začla utíkat, tak trochu přidalo a když jsem se zastavila, tak taky,tak jsem zase šla a auto stálo, vyšel chlap a začal čůrať, ale ne otočený ke stromu,ale ke mně, no já prd vidím, takže si nepomohl,ale bála jsem se jak blázen.Naštěstí nosím s sebou záchranářský nůž Viktorinox tak jsem ho otevřela a nesla v ruce a k té kapli ani nedošla,zahnula jsem do mlází, kam by auto nemohlo a běžela jsem naštěstí podle té GPS rovnou k nejbližší vesnici. Pak jsem se dostala domů a chtěla ještě udělat domácí vánoční čokoládu a tu jsem připálila a musela vyhodit.Teď mne tu uklidňuje Josh Groban a Peabo Bryson.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíte, jaký je běh fajn pohyb! Byly i ty žluté boty?

      Vymazat
    2. S takovým pánem máme se čtvrtkou podobný zážitek. Bylo krátce po plyšáku, dělali jsme nové topení v halách Kovohutě Břidličná. Jedeme od H. Benešova k Bruntošu (táhlý kopec, Š105S) - v polovině nás předjel veliký černý Mercedes, řidič byl sám. Dojeli jsme ho za kopcem na odpočívadle. Pan řidič stál rozkočen do cesty a čůral na asfalt. Byl to soudruh Krumnikl, nedávný ministr energetiky, který t.č. právě zprivatizval Kovohutě Břidličná. S jeho synem Igorem jsem chodil na průmku, prolízal se čtyřkama.

      Vymazat
    3. Na zimu mám kotníčkové Alpine pro.Nepromáčeli se tím během cestou necestou.

      Vymazat
    4. Nesmíte to duchovno moc přehánět, vidíte, že někteří jsou spíše hodně materiálně založení. Kotě Vás určitě chtělo chránit, byť kočky nemáte ráda. Už Vám nějaká předla v klíně? To je velká paráda, to zkuste :)

      Vymazat
    5. Když jste měla ty Alpine pro, nebylo čeho se bát!
      Ty by Vám ten chlap určitě nepročůral.

      Vymazat
    6. K tomu predeni na klíně musíte mít vztah.

      Vymazat
    7. To ano. Od děcka miluju zvířata. Já bych mohla mít klidně i krávu. Mají nádherné oči. Kočky jsou svérázná stvoření, trošku jako já :))

      Vymazat
  47. Co myslíte, budou chvilkaři příští úterý zase demonstrovat? Schválně, jaký by byl kurz v sázkových kancelářích? Já myslím, že skalní určitě ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další demonstrace za odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO) probíhá dnes večer v Praze. Protestující se sešli na Václavském náměstí, nyní už dorazili k úřadu vlády. Následně na Klárově poskytnou organizátoři akce ze spolku Milion chvilek prostor k vystoupení opozičních politiků. Podle odhadu policie se akce zatím účastní přes 7000 lidí, demonstranti pískají a volají po demisi premiéra.
      Možná přijde kromě Kalouska i kouzelník :)

      Vymazat
  48. Dnešní anglická večeře se nekoná, onemocněla hostitelska. Takže až silvestr...

    OdpovědětVymazat
  49. Novinky z High Society17 prosince, 2019 20:53

    Andrej Babiš vyběhl s Moničiným zahradníkem: Zneužil mou paní, říká
    ECHO24, RED607 NOVÉ 17. PROSINCE 2019

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím Vás, nezvěte mě nikdo na párty, já vůbec nevím, za co bych se vymodila.

      Vymazat
    2. Na druhé straně je děsné, že už nikde není soukromí, blbové a blbky se sami/y natáčejí a dávají to na net. My se naštěstí pohybujeme mezi staršími, kde se tohle ještě tak moc nedělá.

      Vymazat
  50. Tužka napíše,...no,...chtěla jsem si dnes dopřát adventní zážitek v Praze. Měsíc jsem si střádala volno na dnešní den,...a pak,...ráno vstávám,...obloha bez mráčku věstila krásný den, tak se s chutí oblékám,...a pak běhen několika vteřin šlus,...najednou se mi přestalo chtít někam jet,...v hlavě šla smyčka, že je to zbytečné a furt stejné,...Staroměstské náměstí, jednadvě výstavy, návštěva nákupního centra kde jsem ještě nebyla,...naco, .. proč marnit čas, je to rokcorok imrvére skoro stejné, až na ty výstavy.
    Napadlo mě, že bych mohla znovu zalehnout na hodinku, než výjde slunce,...jenže,...tam uvnitř v podvědomí začalo burcovat mé druhé a dobře vychované já,...neválet se, vstávat,...řád je řád, kdo ho nedodržuje je neřád a netáhlo. A slyším hlas své nevlastní babičky,....broučku, vstávej, pořádek musí bejt, kdo se nenaučí řádu a pořádku, bude z něj netáho na obtíž ostatním.

    Tak jo, žádné ležení,...v sušárně byl koš vypraného prádla, který měl přečkat Vánoce, nic z toho jsem nepotřebovala,...už je vyžehleno, došila jsem obaly na dárky, dva už zabalila, a ve čtyři odpoledne děkovala Andělu Strážnému, asi on mi nasadil myšlenku zůstat doma. Během krátké doby několika minut se snesla mlha tak hustá, že jsem od domu neviděla na psinec vzdálený třicet metrů. Kazan mě slyšel otevřít a zavřít dveře, a protože mě taky neviděl, myslím, že tato situace nastala poprvé, tak se lomcováním s plotem dožadoval kontaktu.

    Vrátila jsem se, oblékla psí oblečení a šla jsem si odpočinout k němu do psí boudy. Byl šťastný,...je to úžasné, když se k člověku tiskne a spokojeně mručí,...je to stejně krásné jako kočičí motor na klíně,...to znám z dětství též.

    Jen co se snesla mlha, byly slyšet houkačky, sanity, policie, hasiči,...teď už mlha zeřídla,...ale je stejně dost malá viditelnost,..jo,...a v tom bych jela domů,...takže dobrý, že jsem to vzdala,...vzdávám díky tomu, kdo mi zasel tu myšlenku,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  51. Poznej sebe sama


    Tak tohle mam tedy vyresene to je tak pro mladší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu jsem se ještě nedostal.

      Vymazat
    2. Vždyť se znáte jako své inovejtky :))

      Vymazat
    3. Kdo ví, zda už měl Ládik!!! vánoční večírek své živnosti. Třeba by mu k sebepoznání trošku pomohl, pokud po tom touží - i když by ho měl jen sám pro sebe, nemá-li mimo účetní žádné spolupracovníky.
      Za sebe nemohu tvrdit, že sama sebe dobře znám - občas se i notně překvapím. Však zajeté stereotypy jsou někdy docela nuda.

      Dnes při východu slunce červánky, ☼ pořád.

      Vymazat
    4. Jsem zvědavá,co vyjde na Štědrý den

      Vymazat
    5. „Na vánočních firemních večírcích nejvíc nesnáším to hledání nové práce druhý den.“
      Phyllis Diller
      :-)

      Vymazat
    6. Zvenku bych se poznal a zevnitř jenom pohmatem, ale lebku nemám moc pružnou a tak tam nejde nic nahmatat.

      Vymazat
  52. Tak seznam prý nikdo nesleduje a redaktoři odcházejí, nebo byli odejiti. Zajímavé, já myslela, že jej nesleduju jenom já :))
    U nás sluníčko, na náměstí kvetou stromy, takže ani barborek netřeba. Zajedu si do zásilkovny pro parfémy, koupím poukaz na kosmetické služby, pro malou mám Broučky a hračku, ještě nějaký obleček. Stromeček bude v pátek rovnou z lesa, jen u kapra nevím, kdy jej koupit, aby jej syn nachystal, nechce se mi kupovat už naporcovaný. A syn je v práci i na Štědrý den...

    OdpovědětVymazat
  53. Tak tento Seznam není pro starý18 prosince, 2019 09:25

    Šťastné pondělí: Pyžámkový den na Hradě, Simpsonovi a nejlepší vánoční přání politiků

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tento Seznam není pro čtenáře Parlamentních listů a Aeronetu18 prosince, 2019 09:32

      https://www.seznamzpravy.cz/sekce/autori

      Vymazat
    2. Ten, ten je pro roboty. Aktivované při slovech ze man/ová a ba biš/ová.

      Vymazat
    3. 0,17 procentní sledovanost, ten není ani pro mladý :-)

      Vymazat
    4. Na nové TV se objevil tento pogram poprvé, předtím jsem o něm nevěděl. Kliknul jsem na něj, ale byla tam nějaká kravina, tak už u mě skončil.

      Vymazat
  54. Anna dodržuje internetový půst, tak jedna méně odborně vybraná (W7 začnu řešit v lednu, bude-li to nutné):
    Billy Mack - Christmas is all Around
    https://www.youtube.com/watch?v=t_KI-mRyE_0&list=RDuaKzoX-M78w&index=2

    OdpovědětVymazat
  55. Tak dám drb, co si myslí mladá generace.
    Mluvila jsem s děvčetem, už dospělým, které se narodilo v Bavorsku a žije tam střídavě, má tátu Němce a maminku Češku. Máma ji naučila plynně česky. Po rozvodu rodičů před lety jezdí do Čech za maminkou a nyní se rozhodla se sem k ní přestěhovat nadobro, chce tu i dostudovat. V Bavorsku se jí nelíbí, popisovala to, co my tušíme - zamykání majetku, který se dříve zamykat nemusel (různé kůlny, garáže na kola atd.), tělocvičny u místních škol jsou už 2 roky mimo užívání žáků, neboť tam mají nasídlené běžence, zvýhodňování těchto je na každém kroku. Stále se bojí útoků, jsou vynervovaní a mnozí uvažují o vystěhování do klidnějších zemí, nejlépe do ČR. Za sebe říká, že mladí vůbec necítí vůči Čechům odpor ani nic negativního, to že přežívá u starých.
    Sama říká, že oželí čtyřnásobný plat tam za prostředí zde. - Tak mám docela smíšené pocity a holku chápu.

    OdpovědětVymazat
  56. Chtěl jsem větve svázat do otýpky, ale vyměknul jsem a vzal vždycky jenom jednu:
    https://imgur.com/MF9c8Ym

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, to neděláte dobře. Dřevo, voda ze studánky, to se vám nasčítá a přiletí kotrola - na koštěti! :-)

      Vymazat
    2. Včera jsem poplastoval studánku, aby netekla vedle. Zvyšuju polohovou energii vody - to není snad špatně ... ale bohužel u toho dýchám.

      Vymazat
  57. To: Alena
    Vaše vzpomínání mé osůbky při Vašich sdělení Ládikovi!!! mě má těšit či naopak, paní Aleno? Že je to v tomto krtinci hnedle 2x, připomnělo mi to, že jste mi tu k jeho pro mne stále zvláštnímu konání připisovala udavačské sklony. Na mou opakovanou otázku, kam a proč že bych to dle Vás měla hlásit, jste žel neodpověděla – to bych asi nepřehlídla. Co tak ještě letos – budu to od Vás mít k Ježíšku. Jsem zvědavá BJ, ptám se Vás na to nicméně úplně naposledy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osůbko BJ, mně prostě jen přišlo komické, jak jste zde již mnohokrát Ládika zpovídala, zda má povolení brát si dřevo z lesa, zda si může hloubit studnu atd. Schované to nemám, takže citace vám neuvedu, ale Ládik si to jistě pamatuje taky.
      Proto, když dává fotky kmenů z lesa, nebo něco o studánce, tak ho tím škádlím.
      Ale když vás to popouzí, už o tom psát nebudu.

      Vymazat
  58. Ještě k těm firemním večírkům a party: jak se říká - odříkaného chleba největší krajíc. A tak jsem jeden nečekaný dnes absolvovala, a bylo to milé a potěšující.

    Taky jste slyšeli ten dnešní vtip?
    "Policie mi dnes dělala test na drogy. Vyšel negativně. Budu si muset vážně promluvit se svým drogovým dealerem!"
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na jednom večírku byla včera a bylo to - úžasné. Neplánovaně výborné! Nejdřív jsme začali zpívat koledy, pak jsme přitvrdili, zpívali jsme dlouhé: Byla cesta ušlapaná; Když Panna Maria po světě chodila; Teče voda, vodička; - se všemi slokami! :-)
      A pak jsme zpívali i kramářské: Juliana, krásná panna; O Oldřichovi a Boženě. Mezitím jsme se dobře bavili, bylo to bezvadné.
      Jen jsem seděla u okna, kde táhlo, a docela jsem prochladla. Domů pak třičtvrtě hodiny v ledové tramvaji (oni šetří, netopí - taky kvůli bezdomovcům, aby se jim tam neusadili), no, doma hned do horké sprchy, horký čaj na pití a do rána jsem se z toho dostala.

      Pro marii jeden realistický vtip:
      https://i.postimg.cc/jqN4B0kC/vanocni-darky.jpg

      a pro všechny zase jednu retro vánoční: Takový sníh už nepadá
      https://www.youtube.com/watch?v=x-78q_Dok4A

      Vymazat
    2. Dopadla jsem stejně, jako v tom vtipu - jenom papírové přáníčko!
      :-)

      Vymazat
  59. Já si užila krásné odpoledne s mladýma, byli jsme na procházce, stavili se v enotéce, mladí ochutnali pár vzorků, Charlottka spala, pak doma házela samé úsměvy, prostě nádherný sluníčkový den. Taky jsme si popřály s dcerou lišáka hezké Vánoce, je to ok...
    Včera jsem posílala přání, osm do tuzemska a jednu do SR, zaplatila jsem 191 Kč. Prý chleba taky zdražuje, když jsem opáčila, zda by holub nebyl levnější :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asfaltový holub18 prosince, 2019 21:05

      I já se řídím zákonem nabídky a poptávky, neúprosně škrcen neviditelnou rukou trhu! Asfalt a ostatní ropné produkty nejsou zadarmo!

      Vymazat
    2. Poptávka po službách pošty je jaksi pomenší, určitě oproti chlebu. Naserou-li mne, skončím s nimi a holt zruším tradici písemnou. Nahradim ji blbou sms. Asfaltu a ropným produktům navzdory. Sorry,Jáchyme :-)

      Vymazat
  60. Já jsem šťastná,ze když je teď tma od 4 hodin,tak spím celou noc

    OdpovědětVymazat
  61. Mám plastikovou studánku
    kde soukromý je les
    tam v noci padaj jasany
    a dávno opad bez.

    Ať vládne Trump či obama
    tam denně chodím s kýblama
    když z nebe nechce lít
    já taky musím pít.

    Abych nechodil nadarmo
    když už je voda zadarmo
    chtěl bych se vody nabažit;
    zkouším s kýblema rozpažit
    jako to dělá každý orel;
    jenom abysem neochorel.


    https://imgur.com/yFkPPrm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dlouho se chodí s kýblem pro vodu
      až se ucho utrhne

      Vymazat
    2. Fakt je, že je sucho. A když tak, prší všude jinde, než u vás.
      Snad mezi svátky se to trochu zlepší.

      Vymazat
    3. Já si neumím představit, že bych musela denně s kýbly pro vodu - nemohla bych tam žít, to by byl středověk. Ládik je sice silák, ale stát se může všechno. Nevím pořád, proč nemají vodovod?
      Že by jen pro to gesto, aby tu mohl hlásat své výkony a nezávislost na státu, která je jeho ideálem? Možná skončí i s internetem a mobilem, kdo ví. - Jinak mně to jeho lítání s kýbly nevadí, ani zbla.

      Vymazat
    4. Četli jste Taneční hodiny pro starší a pokročilé od Hrabala?
      Vite kam si borci věšeli kýble plné vody?

      Vymazat
    5. S tím už tu kdysi řádil xerox! Jinak bych to nevěděla.

      Vymazat
    6. Nečetla a nebudu. Nedokážu číst nekonečný proud řeči.

      Vymazat
    7. Inu "češtinářka".

      Vymazat
    8. Má pravdu, text bez interpunkcí obtěžuje.

      Vymazat
    9. V proudu dlouhého nadechnutí a vydechnutí..19 prosince, 2019 12:43

      Nedostatek interpunkce dle Jankoviče.
      " mám tu radost při psaní, že mi najednou mizí, že dělám chyby, že koktám
      v textu, avšak nit se objeví a já ji navážu, donutím k dalšímu hovoru
      a pokračování, píšu vesele dál, dokonce se usmívám, protože jsem si
      vědom toho štěstí, že to ze mne teče. Když ode mně odejde drivod
      k takovému psani když cítÍm, že kohoutky se uzavřely, kdyŽ se potom
      zvědavě a současně plaše podívám na to, co jsem napsal, na to alla prima,
      nejvíc mne fascinují ty stránky, kde jsou chyby, zádrhely, koktání (...)
      jak je to v tom premiére mouvement"..(Spisy VIII, str.314)'

      Podmínkou takového způsobu psaní,
      autor později přirovnal k přirozenosti dýchání ,,Tento rytmus má v posledních letech mé psaní... To nadechnutí a vydechnutí, to takzvané
      kosmické dýchání věcí, ten rytmus, který je podoben kovářskému
      měchu...
      ---------------------------------------------------------------
      Tak to je na učitelku češtiny opravdu moc.

      Vymazat
    10. Jen si poslužte. Taky nemám ráda skopové a mlíkovou polívku.

      Vymazat
  62. Kartové moudro na dnes má zpoždění, Gaio? Asi jede s Arrivou a krtci spí.
    U nás po noční mlze sluní a krtinců v okolí přibývá fest.
    Vyrážím do městečka.

    OdpovědětVymazat
  63. Rozdavej z nevyčerpatelného vnitřního bohatství.


    Dnes jsem se ráno rozcilila,nejde karma.Možná vánoce bez teplé vody. Plynař nicméně přislíbil zítra přijít.

    OdpovědětVymazat
  64. Tak jsem zase nevyhrala na adventní los. Vloni už 11. dvacku a letos nic

    OdpovědětVymazat
  65. Na zlepšení vláhové bilance budete muset, Ládiku, postavit systémy kamenných kruhů, na energetických bodech. Kameny musí mít krystalickou mřížku. Kolem Plzně to už několik let funguje - (viz po 27. minutě):

    Slunovrat očima druida ~ Zbyněk Aladin
    https://www.youtube.com/watch?v=TLTbDGuACgM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to beru s lehkým nadhledem, protože nemám dostatečnou osobní zkušenost. Ale vše, co počítá s potencialitou přírody, se mi líbí a podporuji to, aspoň v duchu.

      Vymazat