26 prosince, 2019

KRTINEC č.435

209 komentářů:

  1. Připíjím portským na novou jamku.. přijelo právě ze Španělska-
    https://imgur.com/RfDmXXQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude Vás bolet hlava, to chce suché víno. Holub i Jáchym by mi dali za pravdu ;o)
      Anonymní má buď rychlé reakce, nebo nemá co na práci. Ale kytku si zaslouží :)

      Vymazat
    2. Propláchl jsem to Savoyem s kolou a OK.

      Vymazat
    3. Liško,
      my s Holubem raději pijeme víno mokré než suché.
      Ale na základce jsem měl předčasně inkludovaného spolužáka, který pojídal suchý líh.

      Vymazat
  2. U nás je ráno bílé samozřejmě od sněhu, ne od pančovaného alkoholu ;o)
    Uvařila jsem večer zelňačku, přečtu si pár blbostí na netu, dám si kávu a studenou sprchu a alou do práce! Tak si užijte hezkou sobotu!

    Předpověď vědmy pro rok 2020: Vodnáře čeká velice úspěšné období, Panny budou čelit změnám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muj vodnář je už 6 let v hrobě

      Vymazat
    2. To je mi moc líto, já to sem dala, že tu jsme dva vodnáři s panem Ládikem. Omlouvám se ♥

      Vymazat
    3. Tak to se na 2020 těším. Dodělám sokl a zateplení a horní koupelnu.

      Vymazat
  3. Ptáčci, navštěvující krmítko za oknem, jsou zatím mlsní, ještě není zle. Chia semínek se nedotknou, slunečnici zobnou jen sem tam, lojová koule je zatím taky jen mírně ozobnutá, ale co zmizí ihned - jsou ořechy. Ty z loňska, možná mírně žluklé, ale ptactvo je má za lahůdku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně šly špatně loupat přesušené ořechy, tak jsem je rozbila a dala do krmítka. Panečku, tam bylo veselo! Ovšem nasypaná směs, co jsem jim dala na Štědrý den, ta jim moc nejede. Ale dnes se ochladilo, třeba si to rozmyslí ☺

      Vymazat
    2. Mně se tu premnozily hrdlicky a okupuji krmitko a ty se mně nechce živit.

      Vymazat
    3. Já mám samé darované kameňáky, na ty se nedá jít než s kladivem! :-) A kdo to pak má jíst, tak ať si zobáčky máknou. :-)

      Letos jsem je od té štědré kolegyně, co mě s nimi zase chtěla zazásobit, odmítla. Tak je prý odvezla do cukrářství, několik kilo. Kdopak je tam asi roztloukal? Doufám, že nějaký trpělivý cukrář....

      Vymazat
  4. Moudrost z doskuse Acz

    Život je jako žebřík do kurníku krátký a posraný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krátkost i posranost je relativní.
      Máte jídlo, teplo, bezpečí - co by za to někdo dal.

      Vymazat
  5. Tužka napíše,...včera večer jsem skoukla blogy na Akt....teda,...většina mimoúrovňových. Hapala-blog vede zástup blogerů, co napsali pěkné ptákoviny,....navíc tam má chybu,...jedno špatné jméno ve výčtu evangelistů,...ani jsem ten blog podrobně nedočetla,...jen metodou žaves a ještě napřeskáčku,....děsná břečka.

    Čekala jsem, že někdo na chybu upozorní,...nezachytila jsem,...taky jsem to vzala žaves,...možná to tam je,....

    Ještěže pan Klán pořád píše,...jeho neotřelý pohled na spojení matematiky s čímkoliv kolem nás, je vskutku zábavný,....i když,...ctím matematickou klasiku, tak, jak jsem se jí naučila.
    Na blogy pana Klána se těším,...o čem to bude tentokrát,...si říkám, když zachytím, že zase psal,...vlastně jen prototo Akt. otvírám.

    Na hřbitov kupuji olejové svíčky Therésia,...inzerují mnoho hodin svícení. Letos jsem jednu dala i ke dveřím,....v předvečer Štědrého dne,...svíčka zhasla dnes popolední,...takže inzerovaných 110 hodin splnila,....poprvé jsem si to ověřila,...na hřbitově jsou vždycky vyhořelé,...dokonce mi už několik let svíčky neukradli,...ale,...před pár lety se mi pravidelně ztrácely,...dojedné.

    Je na nule,....v noci byl sníh s deštěm,...ráno to trochu klouzalo,...ale málo,....pneumatiky to prohrábly,...ani jsem nesypala výjezd,....musím rychle točit do pravého úhlu,...občas mi to ustřelí záď,...ještě nemám v kufru kusy železa, jako zátěž,....musím je tam dát,....

    Mám k večeru rande ve staré kavárně,...vypadá to na nějakou práci navíc,...musím si připravit omluvy a výmluvy,....nechce se mi,....lenivím,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak je důležité mít radost.
    Malého pejska křížence měli jeho páníci do pěti let, pak ho dali do útulku. Po třech dalších letech si ho odtud odnesli k sobě dcera s mužem. Pejsek se zdál být šťastný, těšil se na obvyklé rituály, doslova skákal radostí a těšením se na to, co měl rád. Pak o Silvestru dostal epileptický záchvat, příští rok se to opakovalo a ještě častěji. Odstěhovali se na venkov, další změna citlivému pejskovi asi taky neprospěla, i když zdálo se, že si zase dobře zvykl. Ale nervy byly příliš jemné a začaly epileptické záchvaty častěji. Nebylo zbytí než nasadit léky, tlumící nervovou soustavu.
    Najednou to ale bylo polomrtvé zvíře, které se neumělo těšit, z ničeho radovat, byl k nepoznání.
    Mladí šli za veterinářem na doporučení, a ten poradil doplněk stravy, který stimuluje mozkovou činnost. Zdá se to být na palici - jedny prášky utlumují, druhé nabuzují. Ale výsledek je dobrý - pejsek už je zase čilý, má obvyklý výraz, je zvědavý, prostě je, jak býval. Asi téměř.... Co s ním udělá silvestrovské střílení, které i na té vesnici je bujaré, to se neví. Nechá se hlasitě puštěná televize...
    Zdá se, že nejvíc se ulevilo páníkům. Pejsek nejspíš nic "nevěděl", ale oni trpěli jeho útlumem. A já se usmívám, jak velkou mají radost z jeho probuzení, tedy že mu bylo pomoženo.

    OdpovědětVymazat
  7. Ráno jsem čistil auto od ledu asi 15minut potmě, klouzačka. Teď -3°C, Lysá 62cm sněhu, u nás 4cm.
    Z 5 vnuků (1x spartan, 4x sportovkyně) jsou 4 do páru (N=13).. déle známe jen spartánku, jinak nové tváře - 9 mlaďochů pokupě, sranda veliká ... těch botů, ručníků, kartáčků... popelnice plná odpadků ... naštěstí jeli odpoledne šopovat.

    OdpovědětVymazat
  8. Já jdu do kina na Amundsena bílé pláně Antarktidy aspoň na plátně (natočeno na Islandu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Oslo jsem byl v muzeu. A v jiném mají vycpaného Amundsena a vedle něj je na zadních taky vycpaný lední medvěd, 4 metry vysoký.

      Vymazat
    2. Šlo to,ale zas žádný zázrak,té přírody jsem čekala víc.Ale scenka,jak Amundsena přepadl zezadu medvěd a nez ho zastřelili,udělal mu na zádech 4 rýhy od drápů a jak mu to na lodi sešívali, to bylo jak z hororu,typicky hollywoodské.

      Vymazat
  9. Některé rysy tváře Amundsena se hodně podobají babišovi nebo panu Čupovi (co chodí nahatý na Lysou). Možná babiš skrývá netušené polární vlastnosti.

    OdpovědětVymazat
  10. Ten borec má ale v hlavě guláš! Ta obsese se ukazovat ve spodním prádle, ta je opravdu nechutná... https://insomniacresurrected.com/tag/pavel-novotny/

    OdpovědětVymazat
  11. Tužka napíše pro pana Ládíka,....tak u Vás byly opravdu veselé vánoční svátky,...ono pozorovat cvrkot kolem,...těch vlastních i nevlastních,...xx-náctiletých, je docela dobrou psychologickou školou.
    ....A pak taky ty vjemy správně vyhodnotit a zařadit.

    Když o tom přemýšlím,...před mýma očima, pod mým vedením a dozorem, se pohybovaly stovky dětí a mladých lidí,....možná, že to už překročilo i tisícovku,....mohla bych to na jednotky přesně spočítat,....mám sportovní deníky uložené,...už jsem ty staré několikrát držela v ruce, že je spálím,...ale ještě k tomu nedošlo.

    Soukromé dopisy jsem spálila všechny,....vysvobodilo mi to ze zajetí část vzpomínek,....mohu zapomenout,...důkazy už nejsou,....

    Ze známých důvodů, chci zapomenout,....hezká píseň.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsme propláchli savoje jágrmajstrem a ráno bandu hodím pod Lysou.

      Vymazat
    2. 9 vyžírků a dva otroci

      Vymazat
    3. Zdravím, Tužko!
      Pište, prosím, častěji.
      (Já vím, ode mne to momentálně zrovna nesedí.)
      Ale čtu tady pořád a Vás si vždycky přečtu nejmíň dvakrát.

      Vymazat
  12. Poslední neděle tohoto roku. Příští už bude 2020. Takové číslo jsem si v kdysi ani neuměla představit, respektive, budoucnost jsem si představovala lepší, jako ve skutečnosti je. Ne ani směrem k mé osobě, ale úroveň společnosti jako celku. Škoda, lidé propásli svou šanci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Ani Erik Best, ani florista. Titul Ubožák roku za nehorázný výrok získává kremlofil Jiří Vyvadil"

      Vymazat
  13. JÁCHYM (+ A.HOLUB)29 prosince, 2019 09:44

    DÁMY KANTORKY, PROSÍME, POMOZTE!

    Dneska se to rozjelo u Vidláka na dvorku a kantorky a kantory tam bijiou!
    Potřebujeme naléhavě kvalifikované diskutérky - brigádnice!

    https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/skolstvi-jako-celek-v-praxi#comments

    Děkujeme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda jo - ty hodnotící obrázkové slepice tam vymyslel majitel blogu pro potěchu starší generaci, pane Jáchyme? Docela ráda bych někdy byla u toho, jak se proti svým nadřízeným vidlácky bouří.
      Já měla na kantory - soudě podle tamních diskutujících - asi opravdu štěstí.
      Že nám demokracie přinesla školství, které jde ode zdi ke zdi, na tom přece učitelé příliš nezmění, natož psanou notovací si kritikou. Ani svými řečmi bývalý učitel a ředitel, končící na výběrové soukromé škole, tedy Václav Klaus ml.. Učit už možná zapomněl - jaký by asi byl ministr školství? I když nejspíše touží "vejš", že.

      To: Liška
      Pročpak v neděli docela po ránu tolik pesimismu? Šance nikdy nekončí.
      Profil Vám ve W10 profil naskakuje automaticky či ho musíte jako já vypisovat? Zlatá W7.

      Vymazat
    2. Sorry,ale muj nejšťastnější den v životě byl,když jsem byla ve škole naposled.

      Vymazat
    3. Mě nikdo nebije - to bych mu dala! Jen ať diskutují, každý podle své zkušenosti, za svůj názor.
      Školství je přesným odrazem stavu společnosti. Jejích priorit, výchovy dětí, vztahu ke vzdělanosti.
      Proběhlo tu u nás několik školských reforem. V žádné nebyli slyšeni nebo žádáni o názor ani učitelé ze škol, ani odborníci na didaktiku a praxi z pedagogických fakult.

      Vymazat
    4. Přesně,v 90.si nejvíc nakradli ti bez zábran a skrupulí a rodiče se začli bát,že mít slušně vychovane dítě pro něj bude handicap. Ale ono Komenského škola bez kázně mlýn bez vody pořád platí ,tak nejak pořád bojují ty rozpory.
      Plus dnešní adorování těch handocapovanych,na Acz cely seriál o lidech s vadou,co dělají jakoby to byla zásluha.To se fotí dívky s vyvodem exhibuji lidé s rakovinou postiženými dětmi socky samozivitelky prodávají své historky a dokonce muž,co nezvladl doma svou megeru chodí do poradu o domacim nasili.

      Vymazat
  14. A kdy ten vidlak udelal ty 4 děti,když každý den tak ponocuje,nebo ty kydy ma místo antikoncepce, ?

    OdpovědětVymazat
  15. Pan Čupa z dronu: https://imgur.com/tkAe59s

    OdpovědětVymazat
  16. Skupinovka z dronu https://imgur.com/dyjUDen

    OdpovědětVymazat
  17. Kritický stav hlásí nejen Vidlák pro české školství, ale i Němci pro své zdravotnictví (RJ). V celém Německu chybí 17 000 pracovníků, nejvíce lékařů na lůžkových odd. a JIP. Vláda rozjíždí nábor z evropských zemí.
    Zkušenosti zahraničních zdravotníků tam jsou nepříliš dobré: neúnosné množství povinných přesčasů, problémy s komunikací hlavně s pacienty (nejen jazykově) a neuznávání diplomů z domovských zemí, takže nižší pracovní pozice než si myslel, že dostane.
    Učitelé jsou na tom hůře. Po stránce jiného pracovního uplatnění je jejich profese tak specializovaná, že jinak než přes jazyk se v cizině těžko uplatní. I když znám několik případů, ale vesměs tam skončili kvůli ještě nesnesitelnější kázni tamních žáků, hlavně cizinců.

    OdpovědětVymazat
  18. V lamanšském průlivu
    vodní stráž v údivu
    zadržela plavidlo,
    které mění pravidlo:
    s muslimkou těhotnou
    málem i gramotnou.
    Léta jezdí jenom muži
    každý doma něco dluží
    v rukách ajfon, dýku
    jako bratři v triku.

    OdpovědětVymazat
  19. Podoj stát
    začíná prorůstat
    nadbytečným tukem
    mlíko teče strukem...
    Je to vůbec možné?
    Nebo přání zbožné
    poblouznilo hlavu?
    V tom oboru plavu.

    OdpovědětVymazat
  20. Tužka napíše,....zobrazím se,...?

    OdpovědětVymazat
  21. Tužka napíše,....pokolikáté už,....psala jsem pro pana Jáchyma,....bude to stručnější, že bych přetáhla délku a proto mě to vypadlo,...pane Jáchyme,...díky,...chtěla jsem Vás upozornit a nabídnout Vám čtení o bylinách,...občas Vám není do zpěvu a tance,...tak zkuste tělu a duši pomoci bylinami.

    Podrobně jsem o nich psala pod blogem pana Klána z 26.3.2010 Život mezi životem a vědomím,...o bylinách píšu až v diskusi 28.3....před tím to je k textu a pár odpovědí diskutujícím.

    Zkuste byliny na podporu dobré kondice,....můžete i sušené,...i když, živé jsou lepší.

    Píšu teď krátce,...zda se to otiskne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (Zkouším poděkovat podruhé, poprvé se to neotisklo...)
      DÍKY! :-)

      Vymazat
  22. Tak Alena buď zkolabovala při povánočním úklidu, čemuž se nediví nikdo, kdo četl pozorně její předvánoční divočení. Nebo zamrzla někde na horách, k nimž se nám předem nepřiznala, abychom jí nezáviděli.
    Každopádně má neomluvenou absenci!

    OdpovědětVymazat
  23. Policie hledá 15letou těhotnou dívku - svěřenkyni ústavu v Moravském Krumlově, která utekla i se svým šestiměsíčním dítětem od babičky, k níž přijela do Prahy na propustku. Vyšetřovatelé pracují i s verzí, že se dívka může zdržovat u svého 17letého přítele, který je rovněž v celostátním pátrání.
    Třeba bude mít v životě štěstí, ale ten její 17letý přítel se o ni těžko postará. Kdysi asi mezi mladými chlapy byli i takoví, co dokázali uživit rodinu, ale mít dítě ve čtrnácti ani tehdy nebylo běžné u dívek. No jo...
    Alena absentuje? Chodím sem teď méně, nevšimla jsem si, ale Anna-Monika je na a.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou cigáni.
      Muj spolužák kdysi,učil se na kuchaře a zbouchl v 17 dívku,ve druhaku na gymplu,chtěla to dat pryč,ale zjistili dvojčata,tak se jim to zdálo blbé zabit hned 2 děti. tak se vzali,on šel brzy na vojnu,ona zůstala u rodičů a kdyz přišel z vojny, vařil v hotelu, oba dospeli a jsou spolu dodnes a mají se dobře.Ale další děti si už neporidili, ve 40 byl už dědeček.
      Tady to ale.vidím na basu za sex s nezletilou.

      Vymazat
    2. My to měli ve třídě, byli jsme na prázdninové praxi v Tatrách, zjistili jsme, že xxx je těhotná, nejdřív chichi, chacha, ale po prázdninách bříško rostlo, xxx s námi cvičila, běhala, prý teď hodně jí... Nakonec jsme se tři holky naštvaly a zavolaly si tatínka. A jestli to nevyřešíš do týdne, jdeme za třídní. Tak jeli do Lednice a pět minut před odjezdem vlaku to řekli jejím rodičům. V listopadu měli svatbu, 6.ledna dítě, on asi za tři týdny 18 a ona v březnu. Jsou spolu dodnes a vděk za pošťouchnutí nám "obrázci" projevují dodnes.

      Vymazat
    3. Někdy se zadaří.Ale v 15 to je fakt moc brzy.

      Vymazat
  24. Díky za krtince, pane domácí.
    Katie Melua - I Will Be There (Full Concert Version)
    https://www.youtube.com/watch?v=7IRIP-hSfJ0

    ANA VIDOVIC - LIVE CONCERT - CLASSICAL GUITAR RECITAL BADEN-BADEN
    https://www.youtube.com/watch?v=8IEezGQwgZk

    Radůza/22. Čutora
    https://www.youtube.com/watch?v=hwRM54iJBVE

    Hezký konec roku všem přeji, novoroční přání sem napíšu ve středu, budu mít už jen "počítačové" středy, tak sem vždy zajdu, jste můj internetový domov a moc Vám všem za to děkuji. Mějte se, jak chcete :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Asi půjdu po koncertě chrápat. Ráno jedu na ovál, tak abych neměl zbytkáč.

    OdpovědětVymazat
  26. Jdu frontovat biosalám na Silvestra.Tam jsou fronty i normálně,dnes to bude masakr.

    OdpovědětVymazat
  27. Vyzývat učitele k blogování, a tím iniciovat změnu českého školství, je úsměvné (viz včerejší Kydy). Už jen proto, že co učitel, to názor.
    Včera vyšel článek v Lidovkách, který by mohl zaujmout. Přinejmenším má informačně větší cenu, než jakési soukromé blogy.

    https://www.lidovky.cz/lide/kam-smeruje-ceske-skolstvi-bude-dulezite-zmensit-objem-uciva-rika-jaromir-beran-z-ministerstva-skols.A191218_170355_lide_krev

    OdpovědětVymazat
  28. Zdravím do Nory.
    Je to tak, neměla jsem připojení, vnuk mi rozbil router, ale nemůžu ho vinit, ještě mu není ani rok a půl, doma nemají prahy a já mám takový vysoký práh ve dveřích do předsíně. tak zakopl, natáhl se a my jsme řešili spíš jeho pláč než škody...
    Nechala jsem to být a udělala jsem si vánoční volno od internetu - a nebylo to taky špatné.
    Letos jsem měla po loňské vánoční hrůze docela pohodové svátky.
    Teď jedu vyřizovat zbylé resty (zaplatit sejf, vyzvednout opožděný vánoční dárek (František Kožík: Pohádky vánočního zvonku - dám to vnukovi jindy) a tady trochu zkontrolovat matčin - tedy můj byt. Ale asi se tam nedostavili vánoční skřítci a neprovedli za mne likvidaci všeho, tak to zbude na mě a já to odložím až na příští rok. :-)
    Obě děti jsou teď s rodinami na horách, v Praze je krásné počasí, ovšem jako zahrádkářka cítím, že je velké sucho - neprší, ani nesněží.
    Ládik se s mládeží nenudí - je to fajn mít občas na starost takovou velkou partu, alespoň se vedle nich omládne, člověk se nabije novou energií a chutí do života. Výlety vám přávidím, fotky z Lysé jsou nečekané - kdo tam měl dron?
    Kouknu se k Vidlákovi na debaty o školství, myslím si, že se tam sešla solidní parta diskutérů a diskutérek. Tak zatím pěkný povánoční den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď dronujem kolem domu...

      Vymazat
    2. Lysá tam je.
      https://imgur.com/lCupYFq

      Vymazat
    3. Jo, tak to vám nadělil Ježíšek?
      Tak to tu teď uvidíme vaše výlety častěji, pěkně shora! To je fajn!

      Vymazat
    4. A nebo to movitější Ježíšek nadělil akčnímu mladíkovi? A teď to sám zkouší a hraje si? :-)

      Vymazat
    5. To je spartanovo, už rok to používá.

      Vymazat
  29. Pozdrav Aleně, jsme rádi, že vyvázla z obtíží a zase funguje :-).
    Jak píše Ládik o úhynu včel kvůli řepce, tak je nutno připomenout, že hmyz umírá z mnoha důvodů - negativní vliv člověka je všude. V USA varují před apokalypsou.

    Hlavním problémem je podle týmu vědců vedeného ekologem Brettem Seymourem umělé světlo. „To je osvětlení způsobené člověkem. Od pouličních lamp, po světlomety nebo reflektory. Může to ovlivnit každou část hmyzího života,“ říká Seymoure pro deník The Guardian.

    https://www.lidovky.cz/relax/veda/umele-svetlo-podle-vedcu-zabiji-hmyz-staci-zhasnout-rika-autor-studie.A191126_114542_ln_zahranici_ele

    OdpovědětVymazat
  30. Tak jsem vyfrontovala
    sloupenské karé, pytlacký kotlety a maďarskou roladu, vše 30 dkg, pak klobásu orlickou paprikovou a se sýrem, urazili od podsvinčete po výrobek a prodejnu jen 13 km,tudíž uhlikova stopa v cajku.
    A ve frontě zavzpominalq s pametnikem,jak jsme frontovali každý pátek,Ted už jenž rozezranosti,neb uzeniny plné město a bez front.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem také nakoupila na SIlvestra - namažu si pár chlebíčků...
      První rok potom, co zemřel manžel, jsem jich automaticky udělala celý plech a najednou jsem si řekla - a kdo to bude jíst? To bylo smutné.
      Tak teď si dělám jen pár na večer a pár na Nový rok.

      Vymazat
    2. Já to taky nemám snadné. Nakoupím, naplánuju, ale mužovi se dostaví zažívací obtíže a dva dny vařím jen krupicovou kaši. Teď to tak bylo o svátcích, nejspíš tak dopadne i konec roku. Vlastně každý den improvizuju podle situace, a většinou dvě verze, protože já se do té kaše nutit nebudu.

      Vymazat
    3. tady bude společnost.11 lidí,to zblajznou ajcvaj

      Vymazat
    4. Tak si to, Gaio, krásně všichni dohromady užijte, ať Vám to nadšení pak ještě dlouho vydrží.

      Vymazat
    5. Já chystám pro sedm, ale já vařím, nekupuju uzeniny. Ani je nemám ráda. Takže paštička je v troubě, waldorfský salát je hotov, pražskou šunku upeču zítra, stejně jako chateaubriand, k tomu mám sýry a udělám dvě tři pomazánky - z nivy, z uzeného lososa a z vaječných žloutků, bude tatarák a taky pošírované hrušky v červeném víně s krémem z mascarpone + ta dršťkovka z hlívy, to je bonus :))

      Vymazat
    6. To nez bych navarila,tak bych padla za vlast. To ja jen udělám oblozene mísy achtovky a bude se jist rukama a nebude žádné nádobí.

      Vymazat
    7. Z praktického hlediska jste Vy ve výhodě, Gaio, tak si to hezky užijte a nenechte se moc vysilovat. Já jsem zvyklá, ale jednou to vyřeším jako Vy ;o)

      Vymazat
    8. Tohle je taky dobré,že když někdo nechce jist,tak nemusí,kdežto když je něco na vidličku,tak se sedí a jíst musí.

      Vymazat
  31. Blogy dr. Honzáka čtu už jen ojediněle, a ještě toho je příliš. Není odstavce, aby neobsahoval urážku názorové opozici, ovšem politické. Jiné než politické úvahy už pana psychiatra ani nezajímají... a všechny své myšlenky k nim bhitě stáčí.

    Kam ta úroveň blogů a diskusí půjde dál? Může to mít ještě nějaký vývoj?
    Včera jsem náhodou rozklikla blog téhož autora, někdy z r. 2012, k tématu posunu času, zda vadí nebo nevadí. To se tak hezky pročítá - v blogu inteligentní úvahy, vtip, inspirace. V diskusi také. S dnešními hrůzami=blogy leckde, se to nedá vůbec srovnat. Lidi se dnes v názorech i v chování absolutně polarizují, to nemůže mít dobrý konec.

    Mimochodem, pod tím Honzákem je na konci roztomilé hádání Gaiy s Irenou, a - nic se za tu dobu nezměnilo! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná proto bude mít v ČT od nového roku pořad.

      Vymazat
    2. Kdo? Paní Gaia? nebo pan psychiatr? :-)), ten už má pořadů... kam se člověk podívá. Asi se rád někam strká.
      On si na veřejných přednáškách a v TV tolik vulgárně a primitivně politizovat nedovolí, přece jen je za odborníka a ego mu nedovolí moc se shazovat. Ale to máte jako s Havlem nebo Halíkem - kdo jednou prokoukl jejich názory, tak už můžou mluvit, co chtějí, a stejně víme své. Pokud slyším odezvu, tak na Honzáka se chodí, že je to sranda, pokud to ukočíruje v mezích trapnosti.
      Mně na něm nevadí, jaké má politické přesvědčení, ale že je montuje do každé druhé myšlenky, a že sám nemá ale ani za mák tolerance k jiným. Což je u psychiatra (jako u nikoho jiného!!) vrchol nedostatečnosti.

      Vymazat
    3. Perseverace.
      http://blog.aktualne.cz/blogy/radkin-honzak.php?itemid=35541

      Honzáků kabinet.
      https://www.ceskatelevize.cz/porady/13019620261-kabinet-dr-honzaka/

      Vymazat
    4. Perseverace neboli ulpívání myšlenky může být důsledkem opilosti, únavy nebo duševní poruchy (wiki), tak nevím.
      K pořadu - v diskuzi zatím hodnocení diváků nic moc. Já na něj zvědavá nebudu. I když, téma mu napoprvé nevybrali špatné.

      Vymazat
    5. Perseverace Honzáka Zemanem.

      Stalone už má svátek.

      Vymazat
  32. Tužka napíše,...u nás čtyři,...tři psi a moje maličkost,...a taky mi to bohatě stačí.

    Silvestr,....jediný den v roce, kdy je usnesením radních a vyhláškou povolena střelba, hudba do jedné v noci a ohňostroje na bezpečných místech určených policií a hasiči.

    Pár blbečků to nedodržuje,...bouchací kuličky jsou slyšet, tedy jen občas, od předvánoc.

    Těm dvěma psům, co jsou doma v suterénu, obložím venku okna pytli s listím, k tomu účelu nechanými,....pak tam není skoro nic slyšet, ale musím jim svítit. Prožijou to bez problémů.

    Horší to je s vlčákem, domů nejde,...má blok ze zavřených dveří. I když, už si na bouchání přivykl,....pamatuje si, že se nakonec nic neděje,...už mu nedávám čepici s napletenýma chráničema na uši, aby tolik neslyšel. Dnes jsem byla zrovna venku, když jakýsi blbeček šel ulicí a házel bouchací kuličky,....vlčák ke mně přiběhl, přisedl k noze a koukal, co já na to,...hlídá mě,....vždycky přidřepnu, hladím ho po hlavě a říkám,...dobrý, dobrý,....uklidní se. A hned mazal k boudě, zastavil se u ní, otočil,...a čekal, že příjdu a vstoupím k němu do boudy,...už se těší.

    Od té doby, co ho mám, trávím Silvestrovskou noc,...tak od půldesáté večer, do půl jedné popůlnoci, s vlčákem ve psí boudě. Ještěže jsem ji nechala udělat velkou, krásně se tam vejdeme,...zítra tam dám nové čisté seno, vezmu si starý spacák,...pes mě bude zahřívat,....už se chová, jakoby se nic nedělo.
    Když u mne trávil první Silvestrovskou noc, nebyl na ten rachot asi zvyklý,...tak byl po celou dobu naježený, při každém dělbuchu sebou trhl,...a to jsem boudu taky obložila pytli s listím, přehodila přes ní starý koberec, vyplnila senem dost, několikrát jsem musela pootevřít střechu,....málo kyslíku,...pes se klepal, měl z toho stres.

    S každým dalším rokem to snáší líp,...jsem tomu ráda,...a pak novoroční bouchání od debilů, co se bez toho neobejdou, už bere docela normálka.

    Město už ohňostroj nepořádá,...před lety jsem obešla asi padesátku pejskařů a při zasedání,... všichni, s kterými jsem o tom mluvila, přišli, ... když se projednával rozpočet města, jsme prosadili, že se peníze místo na novoroční ohňostroj přesunou městské policii na benzin. Povedlo se,...ovšem,...jeden zazobanej náfuka si pořádá soukromý ohňostroj na své zahradě,...trvá půl hodiny,...jak vypadá, ten ohňostroj, nevím, jsem ve psí boudě,...ale od jednoho nadšence, co tuhle lautrzbytečnou zábavu miluje, jsem obdržela hlášku, ....že mi děkuje, že jsem iniciovala zrušení ohňostroje pořádaného radnicí, protože tenhle soukroný je krásnější a delší,...jóó, cesta do pekla je občas dlážděna samými dobrými úmysly.

    Tak jim to zítra alespoň stopnu, jak dlouho ten blázinec potrvá,...

    Přeji příjemné zakončení roku 2019,...a optimistický start do toho 2020. Budu startovat se psí packou v ruce,... nezradí, je na ni spolehnutí.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Tužko,
      počítejte, prosím, v té boudě i s mou virtuální packou v ruce!

      Váš kamarád pes s posttraumatickým stresovým syndromem snáší dost možná silvestrovské běsy díky tomu, že se domnívá, že má koho chránit a koho uklidňovat.
      Myslím, že dospěl k názoru, že u něj v boudě hledáte ochranu před děsivým raketovým Peklem, které na Zemi jako vesmírné memento mori jednou ročně sestupuje z Nebes.
      Myslím, že si zasluhuje naši nepředstíranou úctu. Ve vesmíru uvnitř své hlavy je možná mnohem odvážnější, než my všichni zde dohromady....ve vesmírech uvnitř svých hlav.





      Vymazat
    2. Pěkné povídání o silvestrovské noci, Tužko, díky. U nás mají střílení a ohňostroje na svých zahradách a blízkých pláccích na svědomí nejen "zazobaní náfukové", ale taky a možná častěji různí zamindrákovaní jedinci, kteří mají takto jednou v roce dojem, že je konečně někdo slyší a poslouchá, že nám všem ukáží. A fotři to nadšeně učí své potomky. O nějaké ohleduplnosti k okolí od rodičů neuslyší nic.

      Vymazat
  33. Odpovědi
    1. Já tam byla včera. Vyzvedla jsem si další pokutu za psa za zářijový incident. Inu, moc se mi daří, samé výdaje :)
      Já si ještě zajedu pro kytku, orchideje mi už zvadly, chci mít na Nový rok něco svěžího ve váze. Venku je nádherně!

      Vymazat
    2. Sebe litujete ale toho napadeného psa a vyděšenou majitelku ne??!

      Vymazat
    3. Vy chytráku, kde jsem psala, že lituju sebe, nikoliv tu paní? Ostatně, jak víte, že to byla paní a její pes, zase jste fízloval? A pokud jsem sem dala tu informaci, tak s patřičným textem, což jste ale zase raději přehlédl, že. Běžte už do háje, vy stalkere. Mohl byste mě zase anonymně prozvonit.

      Vymazat
  34. https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/537476-dvaja-chlapci-zomreli-po-intoxikacii-neznamou-latkou/

    Clovek nevie, co si ma o tom mysliet. V jednych spravach tvrdia, ze flasu nasli chlapci pri prehrabavani odpadkov (a ze islo asi o riedidlo), niekde sa vyjadroval rodic, ze mysleli, ze je to malinovka...
    Dufam, ze to bola naozaj nestastna nahoda pri hladani nejakeho fetu, ktory je v osadach rozsireny (toluen a pod. do igelitoveho sacka a vdychovanie) a nie nejaka reakcia na nedavne pripady napadnutia v dvoch obciach.

    https://magazin1.sk/padol-na-kolena-a-kopali-ho-dalej-romovia-brutalne-zbili-hasica-z-obce-vazec-video/

    https://www.infovojna.sk/article/video-styri-deti-z-osady-pri-richnave-brutalne-napadli-zenu-a-zhodili-z-mosta-romovia-ktori-napadli-hasica-a-jeho-rodinu-sa-uz-postavili-pred-sud

    OdpovědětVymazat
  35. Pro poslední letošní den jeden starší silvestrovský Lang Lang (asi se opakuji):
    Rhapsody in Blue: https://www.youtube.com/watch?v=ss2GFGMu198
    Kdyby se někdo opravdu nudil, může zkusit BLIND TEST: Musique classique (jsou na YT i kratší, má paměť už je opravdu vachrlatá, ale některé dlouho neslyšené skladby si postupně pustím)
    https://www.youtube.com/watch?v=ZkauJQAsJPw

    U nás dnes sluní, na večer ve dvou nic mimořádného chystat nebudu, zda vydržím vzhůru až do půlnoci jisté není. Možná odpoledne se psy dokrokuji prosinec na 10-tisícový průměr.
    Všem přeju neadrenalinový silvestrovský den i noc a těším se na občasnou výměnu názorů i v roce příštím. PF 2020


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Test jsem si ráda zkusila. Výběr skladeb je reprezentativní, shoduje se z 90 % s poslechovými skladbami v učebnicích hudební výchovy. Předpokládám, že by žáci nejvyšších ročníků mohli poznat i nadpoloviční většinu - záleží na tom, jak pozorně poslouchali, skladby se ve škole několikrát opakují, tak příležitost měli.
      Je potěšitelné, že ze 71 skladeb jsou dvě Dvořákovy a jedna Smetanova (Vltava), mohlo to být horší. Autoři testu jsou zřejmě Francouzi.

      Pro nemilovníky hudby a naopak milce přírody je tam i např. test křiků (hlasů) zvířat. V tom bych dopadla podstatně hůře.
      https://www.youtube.com/watch?v=7XjoDVCfBr0

      Vymazat
    2. Dík za test, asi dvě třetiny ano, třetinu ne, ale docela dobrý :))
      Taky hezký silvestr a ten příští rok ať je vlídný!

      Vymazat
  36. Také přeji všem krtkům pěkný silvestrovský večer!
    Panu domácímu děkuji za vlídný útulek.
    A ať se nám v novém roce daří norovat dál! :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Tak když už jste tu všichni odpřáli, tak i ode mě: - díky všem za virtuální povídání, které přijde vhod. Těším se i na další rok s vámi a s kecáním o všem možném i nemožném.

    Klidného Silvestra nám dvounožcům i těm čtyřnohým kamarádům a do dalšího roku hodně štěstí a zdraví.
    PF 2020!

    OdpovědětVymazat
  38. Přátelé,
    přeji silvestra podle představ každé a každého z vás!

    Děkuji panu domácímu za pečlivé pravidelné prohrábnutí Nory.
    Každému buď hodně zdraví nebo alespoň málo nemocí.

    Musel bych teď vyjmenovat každého, kdo mě potěšil - a občas to byl skutečně bez výjimky každý! (Včetně onoho osamělého stalkera, který mi neustále dodává sebevědomí, že to RELATIVNĚ s mou inteligencí není tak špatné a ještě dlouho bude trvat, než poklesnu na jeho úroveň, pokud to vůbec stihnu.)

    Dámy, mám tu pochopitelně několik favoritek, ale ze solidarity musím především pozdravit mužského favorita Ládika!!!, oporu nejen Nory, ale nyní i konkurenčních Kydů.
    My jseme na ně s Asfaltovým holubem dva (já mu jakožto blbějšímu musím napovídat a dodávat témata, ale on je na oba blogy sám!)

    Ládik je fenomenální básník a přestože se s ním nejednou neshodnu v ideovém obsahu jeho poezie i prózy, zůstávám jeho závidějícím obdivovatelem.

    VE ČTVRTEK ZAČNE LIDL PRODÁVAT ZA 999,-Kč zdokonalený seřiditelný typ stepleru, podporující rozvoj celého těla a elektronicky měřící i energetický výdej... Doporučuji VŠEM bez rozdílu věku a pohlaví! (škoda, že je zátěž omezena jen na 100,-kg...)

    OdpovědětVymazat
  39. Všem všechno dobré v novém roce, především zdraví a vztahy.

    Měli jsme být 2 (po těch davech). Jenže člověk míní a deprivant mění, budeme 4. Museli jsme rychle nakoupit (abychom nejedli jenom zbytky) a provést 95% úklid. Už to je. Nemáme jenom petardy... venku to ovšem lítá nad lesy.

    Jáchyme, si děláte pořád srandu, a to se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tváři lehký žal,
      hluboký v srdci smích...nebo jak to vlastně tehdá Váš kolega Mácha napsal...

      Vymazat
  40. Ted musím všechno,co jsem nakoupila sežrat, 3 druhy chlebíčků, 4 druhy jednohubek, obloženou mísu a cukroví.Proč se slaví vždycky jídlem a pitím? I když neni slavit co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak se stalo, nepřišli, ač slíbili? Nic si z toho nedělejte, ochutnejte a něco dejte zamrazit.

      Vymazat
    2. Přišli a donesli si taky.

      Vymazat
  41. Krtečkové, pěknou zábavu přeji31 prosince, 2019 19:21

    https://pbs.twimg.com/media/ENGwgZFX0AAtiRx.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. QASIMODO OD PÍKY31 prosince, 2019 19:52

      i tobě brácho, ty by si nám tu chyběl :-oooooo)))))

      Ty vogo, na tuhle nemá!!
      https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/385537/rozzarena-havlova-klabosila-s-basikovou-pila-sampicko-rozhazovala-rukama-a-potkala-se-se-svym-idolem.html

      Vymazat
    2. Vyzobaný slunečnice

      Vymazat
  42. Za války bych se asi zbláznila.Tady kanonáda nepřetržitě od 6 hodin,už mi to leze na nervy.

    OdpovědětVymazat
  43. Krásný a požehnaný nový rok, krtkové!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přidávám!
      (sám pro sebe bych si přál alespoň snesitelný)

      Vymazat
    2. Jé,to je hezké,že si takhle přejeme hned po půlnoci.

      Vymazat
  44. Pozor na to,co si přeješ.Může se to vyplnit.

    OdpovědětVymazat
  45. Má čtyři nohy a je nejlepším přítelem člověka; kdo je to? Kdepak pes, přece postel.

    OdpovědětVymazat
  46. Aby ten rok byl méně posraný, než minulý.

    OdpovědětVymazat
  47. Mne nikdy nic nevyšlo podle plánu,ale dnešní andělská karta říká

    Buď spokojena se vším.co jsi dosáhla.

    OdpovědětVymazat
  48. Ke zdejším přáním přidávám i moje - všem zdraví a pohodu po celý rok.

    Díky za krtince, pane domácí.
    Loreena Mckennitt Greatest Hits - Loreena Mckennitt Full Album 2018
    https://www.youtube.com/watch?v=PTr2EOfJcNQ

    Leonard Cohen Greatest Hits Full Album
    https://www.youtube.com/watch?v=2CHq0Hh0cew

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky přeju - hodně zdraví těla i duše !
      A jdu poslouchat Vaši muziku.

      Vymazat
    2. Díky, Jáchyme, mám předsevzetí na tom pracovat. :-) Budu "na počítači" vždy jen ve středu a v ostatní dny si budu užívat život bez počítače a budu se snažit, aby mi hlava stále fungovala - teď mi různě stávkuje. Ta bipolarita je sviňa a paranoidní stavy, které mě stále provázejí při diskutování na Aktuálně, mi berou mízu.

      Vymazat
  49. Vídenští filharmonici ve Zlatém sále v přímém přenosu, nějak je ale zlobí zvuk!

    OdpovědětVymazat
  50. Navzdory našim přáním se tu rodí něco hodně, ale hodně odpudivého.

    "V satirickém klipu chór dívek s rozzářenýma očima a nepřetržitě se usmívajícím sbormistrem vyčítá babičce, že jí každý den laciné kotlety z diskontu, protože jsou dobré a skoro nic nestojí, k doktorovi jezdí svým SUV, přičemž u toho předjíždí dva dědečky s chodítky."

    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/babicka-je-ekologicke-prase-zpival-chor-v-nemecke-televizi-40308469

    OdpovědětVymazat
  51. Tak kdopak to stojí za tou šílenou, nenávistnou a nekončící kampaní proti Babišovi a Zemanovi?
    Německo.
    http://jdem.cz/fft996
    "... Proč skutečně tak moc vadí Babiš??? Stb, komunisti,či střet zájmů jsou jen zástěrka pro skutečnou podstatu. Zásadní odpor proti Babišovi je ryze praktického rázu. Jeho Agrofert totiž vlastní ve městě Wittenberg v Německu firmu Agrofert Deutschland, která je největším výrobcem certifikovaných hnojiv v Evropské unii a v České republice hospodaří Agrofert na značné výměře zemědělských ploch o které mají sudetští Němci eminentní zájem. To je Babišův problém. Pro odstranění Babiše byl vytvořen právě spolek milion chvilek, který se nijak netají tím, co je pro něj prioritním zájmem...
    ...Zde přesné tematické dělení.

    1. Rozštěpit české vlastenecké frakce tak, aby nebyly ochotné navzájem spolupracovat a neshromažďovaly odpor proti Německým zájmům v ČR.
    2. Postupná relativizace historie tak, aby se stala kompatibilní s Německým pohledem a uspořádáním Nové Evropy podle Berlína, kterou definovala už Angela Merkelová. Novodobí historici vykládající pokroucená historická fakta, relativizující řádění Německých Nacistů, zveličující údajné vyhnání Němců po 2. světové válce (podepsané na Jaltě).
    3. Přimět Českou vládu, aby sama a DOBROVOLNĚ usilovala o zrušení Benešových dekretů. Němci sami nesmí vstupovat do těchto procesů, které byly podepsány na Jaltě vítěznými mocnostmi, protože by postupovali v rozporu s mezinárodním právem.
    Tomuto svinstvu se říká Mariánské dialogy...
    ...O co Vás chtějí tito lidé připravit??? ...Jedná se téměř o 200000 tisíc staveb na vesnicích. Téměř o 250000 tisíc bytů, domů a jiných staveb ve městech a 23000 km/2 pozemků. To nemáte strach??? ...
    ...Už od základních škol mrší lidi. Proto ti mladí ani nevědí, co jsou to Benešovy dekrety. Proto mladí říkají, že naši zem osvobodili Američané a Německá zvěrstva se bagatelizují. Proto jsou záměrně vytahována zavádějící témata na štěpení vlasteneckých sil typu Vlasovci, migranti, cikáni, islám atp. O tomto ČT hlásí všechno možné, ale o tom co se za našimi zády děje ze strany Německa ČT mlčí..."
    ---

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minářové, Hřibové a podobní exoti neradi slyší, že jejich plány rozvracející republiku jsou už všeobecně známé.

      https://www.youtube.com/watch?v=zqlhJGTtt_8&t=2514s
      O tomto - od 1:05:30 hod.

      Vymazat
  52. Přejeme Vám mnoho šťastných chvilek v roce 2020.
    Děkujeme Vám, že jste v tom s námi! Díky Vám se věci dávají do pohybu.
    Milí a vzácní přátelé,
    v roce 2019 jsme společně dvakrát zaplnili Letnou, uskutečnili více než 1500 akcí po celé republice a vytvořili občanskou sílu, s níž musí politici počítat.
    To vše bychom nedokázali bez Vaší podpory. Někdo se zapojuje dobrovolnicky, někdo finančně, někdo v místě svého bydliště. Někteří šíří dál důležité informace a mluví s lidmi okolo sebe, další se sami občansky či politicky angažují, statisíce lidí se neváhají za demokracii postavit veřejně na demonstracích. To všechno se počítá.

    Vážíme si toho, že jste v tom s námi. Děkujeme Vám. Dává nám to sílu jít stále dál a pokračovat i v roce 2020 (máme velké plány).

    Někteří si myslí, že bojujeme s větrnými mlýny. Možná. My však máme víru, že má smysl bojovat. Já osobně budu raději odhodlaný blázen než rezignovaný pesimista, který říká, že se stejně nikdy nic nezmění. Věci se totiž mění už nyní.

    Jménem celého týmu Milion chvilek pro demokracii Vás srdečně zdravím a přeji Vám krásný a naplněný rok 2020.

    Mikuláš Minář

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdopak vás a Vendlovou platí, milionoví kluci ušati? Z veřejného účtu vám plat nejde a ze vzduchu nežijete. Přitom jste přestali studovat a nejste nikde v pracovním poměru?
      Kdyby se toto dělo na Hradě nebo u Babiše, propírala by to televize a internet denně, vy byste lítali po Praze s transparentama
      http://blog.aktualne.cz/blogy/jana-hamplova.php?itemid=35447

      Vymazat
    2. PROČ MÁTE VEDLE TRANSPARENTNÍHO ÚČTU I BĚŽNÝ ÚČET?
      Z transparentního účtu hradíme náklady na demonstrace a další jednorázové akce. Z běžného účtu financujeme dlouhodobou činnost spolku včetně mzdových nákladů.
      Vaše případné dotazy ohledně financování spolku ráda zodpoví Sára Klačko, klacko@milionchvilek.cz.

      Od jara 2019 je možné činnost spolku podpořit přes platební bránu Darujme.cz. Dary přes tuto platební bránu putují na běžný účet spolku. Tento způsob financování je běžný pro většinu neziskových organizací (můžete si prohlédnout další dárcovské projekty na webu www.darujme.cz) Stejně jako v případě transparentního účtu, jedná se z naprosté většiny o malé částky v řádech stokorun, průměrný pravidelný dar přes Darujme.cz se pohybuje okolo 250 Kč, jednorázový okolo 500 Kč. Díky množství dárců však dary umožňují pokrýt chod spolku. Možné způsoby podpory jsou přehledně vysvětleny na našem webu v sekci Podpořte nás.
      Běžný účet potřebujeme mimo jiné i kvůli ochraně našich smluvních partnerů. Řada dodavatelů nám poskytuje výrazné slevy a nepřeje si zveřejňovat smluvní podmínky kvůli svým obchodním partnerům a zákazníkům.

      V neposlední řadě nebudeme hradit mzdy z transparentního účtu kvůli ochraně osobnosti a osobních údajů těch, kdo ve spolku pracují na úvazek.
      Všechny příjmy a náklady z obou účtů zveřejňujeme ve výroční zprávě, jejíž součástí je i přehledná účetní závěrka.

      Vymazat
    3. A ještě, pro obzvláště zvídavé01 ledna, 2020 19:34

      Vaše případné dotazy ohledně financování spolku ráda zodpoví Sára Klačko, klacko@milionchvilek.cz.

      Vymazat
    4. No, však ono už se to vaše financování letos prošetří, nebojte, milionku.

      Vymazat
    5. Snad se to prošetří01 ledna, 2020 21:56

      Vyhlídky roku 2020: Babišovy problémy kolem auditů a Čapího hnízda, další propad ČSSD
      Forum 24

      Vymazat
    6. Sereš a nesereš, vsjo egal!01 ledna, 2020 22:40

      Máme dva druhy účtů:

      Jeden transparentně netransparentní, druhý netransparentně transparentní.
      Jeden je Sereš, druhý Nesereš.
      Ten Nesereš má krycí jméno Nasereš.

      Milionová potkaní hnízda bojují proti čapímu hnízdu. Potkanů je víc než čápů. Když potkani dojdou, nějaké dovezeme a přikoupíme, peněz nám v serešstánu natisknou dost.

      Vymazat
    7. Zklidněte hormon. Za dva roky bude vrchní čáp prezidentem a konečně potkany vymete z děr a dá si je k svačině. Vsadíte se?
      A jestli nějaký potkan uteče, mlčící většina se konečně rozhoupe k akci a to uvidíte ten myší úprk. Ještě bude veselo.

      Vymazat
  53. Ještě něco pro povánoční úsměv:
    https://i.postimg.cc/g0TZstZ8/dalajlama.jpg
    :-)

    OdpovědětVymazat
  54. Tak co,už je po kocovině?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě je tu jeden se zbytkáčem, něco mele o milionu.
      Já dnes skáču po jedné noze, aby mi odlehly uši. Takovou kanonádu, jako byla před a po půlnoci, jsem nezažila.

      Vymazat
    2. Taky mně to nervovalo a zbytky vybouchali sousedi ještě dnes v podvečer.

      Vymazat
    3. A co návštěvníci, potěšili Vás aspoň? A měli dobré cukroví nebo chlebíčky?

      Vymazat
    4. Ok ale už je po všem,dokonce i uklizeno,zítra ještě vyperu cíchy.

      Vymazat
    5. Gaio, jak na Nový rok, tak po celý rok! :-)
      To nevypadá na plovárnu v létě, to bude samý úklid! :-)

      Vymazat
  55. Tužka napíše,..jóó,....Silvestr ukázal, že lidi mají větší peníze a že je mohou vyhazovat za naprosté zbytečnosti pro život.

    V 17:30 to vypuklo,....v sídlištích pořádali malé soukromé ohňostroje,....vždycky pár minut,...půl minuty ticho a další,....prý dětem pro radost. To trvalo do 19:30. Byla jsem nucena být se psem venku,....byl neklidný,...běhal k plotu, koukal na rachejtličky a zase k domu a u dveří kňoural,...tak jsem s ním šla už v šest večer do boudy.
    Když to kolem té dvacáté trochu ustalo,...asi večeřeli,...chtěla jsem jít na chvíli ven z boudy,...ovšem,...začala kanonáda na pláži u řeky,...to trvalo do 22,....pak chvíli ticho, až neskutečné,...snad čtvrt hodiny ani ťuk,...no a potom až do půl jedné.

    Jak jsem dnes zjistila od informovaných,....byly tři soukromé větší ohňostroje na různých místech.

    Mají prachy,....bylo to větší a delší,...to hodnotili všichni.

    Se psem jsem si to užila,...svítila jsem ve psí boudě baterkou danou ve sklenici, česala jsem ho, kartáčovala, vyčistila mu uši, namasírovala nohy, zastřihla jeden dráp, co mu rostl nakřivo a povídala si s ním.

    Dnes loudil, abych zase šla do boudy,...chytil mě za zápěstí a táhl k boudě,....tak jsem si vzala psí oblečení a chvíli jsem tam s ním byla,...pravidelně si tam s ním povídám,....tomu psovi by nevadil Silvestr 365 dní v roce,...kdybych s ním byla ve psí boudě,...

    Taky je po ulicích binec,...co to je za vynález, že se z rachejtlí sypou konfety. Konfety ve tvaru hvězdiček,...jinde plná ulice motýlů,....pak zas zlatých spirál,....běs,...tohle řádění nemá s ekologií nic společného. Farizejská omladina.

    Ještě dám svůj názor k Austrálii,....čtyři měsíce se tam bojuje s požáry,...jsou mrtví i mezi hasiči,....těch lesů, co padlo na popel, těch uhynulých zvířat, těch lidí, bez střech nad hlavou,....a oni si dělají ohňostroje s hudbou, tančí a veselí se,.....o něčem to v té společnosti vypovídá,...vždyť je to jeden stát,....tak by měli,.jo,...a převážně se hlásí ke křesťanství,....ano, část byla proti ohňostrojům,...neuspěli...

    Dnes bylo už ticho,...úžasný pocit,....tak vzhůru do běhu všedních dní,...vydržať,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svět se chce bavit! Jen aby nás nakonec nepobavil Kim.

      Vymazat
    2. Fuj.Tužka musí hrozně smrdět.

      Vymazat
    3. Asfaltový holub01 ledna, 2020 23:24

      Gaio,
      Tužka má nejspíš na rozdíl od vás doma koupelnu. Takže nemusí jako vy vyhazovat tisíce za parfémy,přebíjející Váš pach.

      Vymazat
    4. Víte, Tužko, ale v Austrálii je příroda s požáry svázaná. Tam jsou v lesní buši rostliny a keře, které nevyrostou jinak, než po požáru.
      Píše o tom pan George Svehla na Neviditelném psu.
      O rostlinách, co mají tak tvrdá semena, že ta puknou jen v žáru ohně. Za čtvrt roku se v místě požáru začíná příroda opět zelenat a dochází k postupné obnově buše.
      Tady jsou jeho fotky z buše po zničujícím požáru v roce 2014:
      https://hillbilly.rajce.idnes.cz/2014_02_02_regenerace_buse_3_mesice_po_ohnich/
      Ovšem dnes, kdy se lidská obydlí natlačila i do původně pustých prostor buše, jsou samozřejmě ohroženi i lidé a jejich majetky.

      Vymazat
    5. Má nejspíš koupelnu takže to ani není jisté
      a parfémy jsou pro radost ne aby se s nimi něco zakrývalo

      Vymazat
    6. Holub nasadil tvrdu pozu...

      Vymazat
    7. Asfaltový holub02 ledna, 2020 14:40

      Na hrubou Gaiu hrubý pytel!

      Vymazat
    8. To je určitě anonym, Jáchym není nikdy tak nepříjemný...

      Vymazat
  56. Po 36 dnech půstu 15500 běhacích kroků, opatrných, v mrazu, Měsíc zapadal.
    Loňský rok průměr 5258 běhacích kroků denně, + vody + dřevo... ale 10t to nebylo. Borelky, v prosinci postranní vazy v koleni. Teď OK, jenom ten mráz... krátký rukáv + návleky na ruce bylo málo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, opatrně, po těch antibiotikách. Vždyť za dva tři měsíce už zase přijde jaro, a pak se vám bude běhat o moc líp.

      Vymazat
  57. Ládiku, těším se na Vaše líčení pěstitelských úspěchů u cibule. Vidlák Vám jde s tématem na ruku!
    Tak zítra. Pro dnes už dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  58. Včera jsme byly s vnučkou a naší mladou na procházce městem a městskými parky. Ten nepořádek po silvestrovské noci mě úplně vyděsil. Všude lahve, vystřílená pyrotechnika, vysypané housky a občas zvratky, nebyl to úplně příjemný pocit z jinak slunečného dne prvního v roce! Dnes opět vysluněno, lehce omrzlo, vypadá to hezky z okna domova. Takže pokocháno, káva vypita, teď ještě nakoupit pár drobností a krmení pro zvěř a zase do práce. Proč? Protože práce šlechtí :))

    OdpovědětVymazat
  59. Je krásně,šedivec,ale já jsem hrozně unavená,hned po ránu,přitom s nástupem normálního času zmizely mé problémy se spaním a v noci se už nebudim.

    OdpovědětVymazat
  60. Vsetkym krasny, prvy pracovny den roku 2020.

    Nech sme vsetci zdravi (aspon primerane veku), nech nas bavi, co robime a neznechucuje, co sa nam robit nechce, ale musime, nech sa tesime z pritomnosti a nezatazujeme sa meditovanim o minulosti a spekulovanim o buducnosti. Toto prajem vsetkym, ale samozrejme, aj sebe.

    OdpovědětVymazat
  61. Umíte taky hrát nosem na kytaru?
    Já už delší dobu, když zasmrkám, tak se rozezvučí kytara kus ode mě. Asi dobrá frekvence...ovšem chce to pořádně zatroubit.
    Musela jsem se s tím někde svěřit, nora snese všechno.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smrkací troubení je multifrekvenční, s jednou z nich rezonuje ozvučná deska kytary.

      Vymazat
    2. marie :-)
      Kdo umí hrát, ten prostě umí!

      Posílám Vám (i druhým, pokud je to zajímá) jeden rozhlasový pořad, ještě vánoční, ale to snad pár dní od Vánoc nevadí.
      http://leteckaposta.cz/uploaded/186516251
      V roce 1960 napsal Pavel Tumlíř z Pionýrské jitřenky texty a Petr Eben složil hudbu ke třem vánočním písničkám, oba pak zajeli do dětského domova v Mašťově u Podbořan, kde tyto skladby nacvičil dívčí pěvecký soubor DD.
      Jsou tam slyšet i děti, tehdy ještě nebylo běžné prokládat dětskou mluvu slovy: ku..., čů.., mr... apod., jak to dnes slyším při rozmluvě dětí z druhého stupně ZŠ, když se mnou jedou v tramvaji.
      Hudba i texty jsou radostné, samozřejmě obcházejí Ježíška a křesťanské Vánoce (na druhou stranu se ještě mohou hodit, až bude našim premiérem Sahad a presidentem Muhammad).
      Ráda jsem zase slyšela Petra Ebena, tehdy mu bylo 31 let! Srostlý s klavírem, vysvětlil dětem, jak je hudba může provázet životem.

      Vymazat
    3. Dřív bylo poetična a tajemné závojoviny nad životy a světem nějak víc. Dnes je všechno odkryto až na dřeň, není co objevovat, tušit zpoza závoje... je to smutné.
      Moc milé poslouchání, Aleno. Nejen Eben a jeho skladby, i děti mají mé uznání. Vážně jsou to děti z DD? I kdyby byly z Dismanova souboru, tak všechna čest! Krásně zpívají i mluví, ten Míša je úžasný, až mě dojal. A zpěváčci museli mít výborné pedagogické vedení - takhle nezpívali (a v dnešní době už vůbec) ani vybraní žáci LŠU, taky jsem ve školním sboru zpívala. Tak díky za zaslání!

      Vymazat
    4. Taky troubíte multifrekvenčně, pane K.?

      Vymazat
  62. Riskuj nové životní zkušenosti

    Tak toto mamtedy z toho prvního pracovního dne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V novém roce s novým mužem!

      Vymazat
    2. Přečtěte si svůj čínský horoskop! :-) Čeká nás rok Kovové Krysy a je plný výzev.
      http://jdem.cz/ffubc6

      Vymazat
    3. Na mě to vůbec nesedí, ten čínský. Pořád prý posedlost vlastním profitem, ať jdou do prčic. :-(

      Vymazat
    4. Marie, já to dávám spíš pro zasmání. Vždyť horoskopy jsou tak dělané, aby si v nich každý našel něco, a to, co mu vadí, přeskočí.
      Kdysi dcera kamarádky dělala v novinách, přišly jsme za ní a ona zrovna připravovala horoskop do zítřejšího vydání.
      "Jak to děláš?" "No, vezmu si pět, šest z minulých let a nějak to dám dohromady. jen si musím dát pozor, aby třebas v červnu někdo nenašel ve svém znamení nebezpečí úrazu na sněhu nebo tak..." :-)

      Vymazat
    5. Aleno, však já vím, přece jsme se o horoskopech bavily a tyhle v magazínech jsou jasné :-) Ale některé rysy mi soustavně připisují skoro všechny charakteristiky znamení, a přitom taková vůbec nejsem. :-( Tak mě to vždycky nadurdí. Jasně že to neberu vážně, nebo prostě nejsme všichni toho znamení stejní, máme i ascendenty, a tak dále.
      Tak ať Vám rok Kovové Krysy vyjde! :-)

      Vymazat
    6. Jen aby někdo ty plechové krysy neotrávil. Nebo nehodil do sběru...

      Vymazat
    7. Mně nakonec ta předpověď z loňska vyšla, proč by taky ne, ta by sedla na každého: "Svěží vítr přivane nové, mnohé naděje."
      Nevím, jestli tedy byl svěží, ale naději máme skoro vždy, ne? Že bude líp anebo že nebude alespoň tak blbě. Ládik to sepsal do veršů níže.

      Vymazat
  63. I já zdravím v roce 2020 a těším se na první Noru letošního roku (zítra?).

    To: Gaia
    Andělských karet je na celý rok, Gaio? Některým životním zkušenostem se já vyhnula, když to šlo. Možná by byly objevné, ale co už.

    Jinak tu milo jako jindy. Marušce dík za upozornění na Vidlákova osivová moudra, i když nebylo pro mne. Je to tam - hlavně zprůměrovaná statistika přidělovaných slepic - úplně boží - přidávat je jsem odolala.
    V novém roce u nás běží všechno obdobně jako loni, s W10 ještě malinko problémy, třeba včera vyfocenou fialku mám uloženou bůhví kde. Dobře mi tak, neměla jsem bezmyšlenkovitě kliknout na další nabídku (však ji určitě někde objevím). A na krmítku jsem dnes viděla mimo sýkorek prvního brhlíka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško, i Vám novoroční pozdravy.
      Ve windousech já se nevyznám, vždycky jsem na mrtvici, když mi do nového PC dají novou výbavu a já se musím vše učit skoro od začátku... ale zase je dobré, že člověk do toho nového prostředí celkem brzy vpluje, když zjistí, že ta odlišnost není zase až tak velká. Tak ať to brzy zvládnete ku spokojenosti.

      Vymazat
  64. Sežeru poslední pařížský rohlíček, cíchy hodím do pračky a půjdu se podívat do kontejneru na tříděný odpad,papíru a plastů se mi nashromáždilo dost a dost.A mám novoroční depresi, musím to rozchodit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nakonec došlo i na mě a budu třídit odpad. Zdražili nám podstatně odvoz odpadků, takže jsme se domluvili, že ho objednáme jen jednou za 14 dní. Stejně bývá popelnice i ze třetiny prázdná.

      A jelikož téměř všechny odpadky dělám já v kuchyni, a zrovna se mě dcera ptala, jestli bych náhodou neměla nějaké přání k narozeninám, tak mě napadlo si přát něco na zavěšení pytlíku ke straně stolu u odpadkového koše, a ji napadla i nějaká taška s uchy na tříděný odpad, která nezabere moc místa..... tak jsem to vzala od podlahy, a budu třídit. Kontejnery máme 30 m od domu, jen musím počkat, až odejde bezdomovec, který u nich nocuje, na své celodenní žebrací místo o kus dál.

      Vymazat
    2. U vás nemáte paušál? My platíme každý stejně, taky máme čtyři popelnice a sklo vozím do kontejneru u Penny. Na domácí odpad si pořiďte kompostér ☺
      https://www.mountfield.cz/komposter-domaci-organico-9vpr0264?gclid=EAIaIQobChMIvf2ywIbl5gIVGNtRCh1sGAqaEAQYAiABEgJeLPD_BwE

      Vymazat
    3. U nás dokonce od každého domu odváží jiná firma, s kým si nasmlouváte. Vím o nejméně třech.

      Vymazat
    4. Tak jsem to vzala ještě kolem kontejneru na baterie,ten je kousek dál v jiné ulici.Za vánoce jich mám 10 na vyhození. Po 2 ze světýlka ze 3 hrobů ty jsem tam dala na dušičky a teď nové na vánoce, 3 ze skleněné svítící sněhové koule,kterou jsem si koupila místo svíčky ,krásně mi o vánocích dotvářela atmosféru. A jednu ze svítícího řetězu, co jsem měla v okně. No moc ekologické to nebylo

      Vymazat
    5. Já jsem si před léty koupila v Makru balení 100 čajových svíček, a pořád jich mám spoustu, tak před svátky začnu a až do Tří králů svítím jednu po setmění, v domečku za oknem (uvnitř, na parapetu). Taková ta svítilnička, co se jí svítí z okýnek. Je to mrňavé, ale mně se to líbí.
      Jinak je mi líto elektřiny, ne kvůli útratě, ale z principu. Jen občas rozsvítím takový ten dřevěný svícen do trojúhelníku, blízko okna.

      Vymazat
    6. Ony ty ledky zas moc neberou,proto to je jen na baterky a ne do zásuvky.Ale to lithium uvnitř.....

      Vymazat
    7. To už jste tak zblblá Klimaalarmisty, že budete mudrovat, zda si dáte na Vánoce světlo do zásuvky nebo na baterky? Ano, vyvolat pocit provinění, zpytování duše, zda vše děláme řádně - to dovedou výborně. pak letí do Hong-kongu nebo do Jižní Ameriky na konferenci...
      Z pohledu Indie, Číny je deset baterií jen šlaboučký čajíček a vůbec se tím nemusíte zabývat.

      Vymazat
    8. A k marii - chápu, já na chatě taky třídím, protože vnuci zaplňují popelnici plenami a přitom mají pytíčka a miliony věcí v plastu atd. No, to se nedá nic dělat, naštěstí tady v obci na to dbají, v Praze na to kašlu, stejně tam nejde nikdy nic dát jinam, nevyvážejí ty kontejnery dostatečně, tak je kolem nich věčný binec, hromady krabic a petky v taškách, hrůza. A když si člověk uvědomí, že pro ten odpad stejně nemají využití... nejlepší by bylo mít víc spaloven.

      Vymazat
    9. Alena: já to moc neřeším. Četla jsem o paní v Rusku, která s rodinou udělá za rok jen 5 kg odpadu... :-) Spíš si chci zkusit, jak by to šlo. Lidi tu v okolí docela využívají kontejnery, a když už nám je tu vyvážejí, je škoda tam občas nevyhodit větší kvanta papíru nebo plasty, aspoň jsem se tím donutila k většímu úklidu. No a zkusím to, trochu větší věci odebrat a oddělit. Taky si chci zvyknout, jak píše liška, víc využívat slupky a ořezky ze zeleniny na kompost... A už to vidím, že ve výsledku stejně nebude popelnice nikterak přeplněná. Jen trochu jí odlehčím. V létě zase hřeším tím, že do ní vysypu sem tam kyblík vypleného plevelu... ono se to nějak srovná.

      Vymazat
  65. Na chvíli jsem zapnul komp, bo v 8 ráno mi volal nějaký hujer z magistrátu, prý jesli mě nebudí. Tak jsme si pokecali rozespalým hlasem přímo z postele a bohužel musím 5 minut pracovat.
    Dopoledne jsem byl pro "pracovní brýle" - paráda. Náklady koncem roku jsem pořešil tak, že jsem neposlal faktury za listopad a prosinec ajeto ...
    přesunuto do 2020.
    Čtvrtka uklouzla na čisté podlaze a spadla hlavou na sporák, když jsem nebyl doma. Naštěstí OK, jenom trochu otřes a šok. Sporák právě vybírám - sklokeramický už ne, indukční hučí, tak se vrátíme k plynu.

    Včerejší běh - upoutalo mě, jak málo mají lidi vyzdobené baráky a zahrady. To je šílený útlum, kdysi všecko svítilo, teď je téměř tma, jen stromek uvnitř a nějaké světýlko venku. Pár lidí ještě blbne, ale je jich do 10 za 1:50h běhu. Občas výbuch - nejdřív hřib, za 5-10s zvuk. Pohledy do daleka krásné, Orion vysoko, Sirius výše, než zapadající Měsíc na druhé straně nebeské báně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty blikací světýlka za okny mně budou chybět a ta povznášející atmosféra vánoc. Doufám,že nachumelí a vzpamatuji se při zimních radovankach.

      Vymazat
    2. Ládiku, ať se ještě zítra vaše čtvrtka sleduje, může mít slabý otřes mozku. Může se jí zvedat žaludek, motat hlava a tak.
      Já takhle kdysi spadla ze schůdků hlavou na opěradlo křesla, nebylo mi nic, a ráno jsem zvracela a museli mě odvézt na pozorování do nemocnice, bylo to docela dramatické.

      Vymazat
  66. Ty posraný roku
    hlavně že jsi pryč
    v Mili či Maroku
    snad tě zaťal rýč.

    Ukradls mi tátu
    měl jsi málo vody
    zcela bez mandátu
    mydlil jsi mi schody.

    Možná, že ten příští
    bude lepší, fajný
    prý se ledy tříští
    malujou mu lajnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pět slepic, hlavně za toho tátu.

      Vymazat
    2. Mně taky umřel táta v roce zakoncenem devitkou. Narodil se v roce zakoncenem trojkou. Před 100 lety se narodila moje tchyně a strýček. To byla milionova ženská,a dobrý chlap.

      Vymazat
  67. Já jsem na chatě, vytápím zde, protože zítra tu bude syn s tchánem montovat Ikea kuchyň. Máme ji zatím v 96 balíčcích a balících... :-)
    Dole topím ve wawkách, olejovým radiátorem a v kamnech (ty dávají nejlepší, rychlé a sálavé teplo), nahoře v ložnici jen wawkami, tam mám v současnosti tak 8 °C. To by byl můj muž šťastný, ten miloval boj s nepohodou, když jezdil do domku rodičů, tam topili celou zimu na cca 2°C, aby to nepromrzlo, on přijel a hned si nezatopil, spal v té zimě a byl nadšený. Nebo jsme přijeli sem v zimě na ples, v pokoji jako teĎ, když jsme se v noci vrátili, tak tam bylo 10, vše ledové, postel jak vana se studenou vodou. A to jsme tehdy nahoře topili v kamnech, takže to víc vytápělo. Muž jásal, to je to pravé!!! Naštěstí tehdy jsme byli mladí a společně jsme se v posteli zahřáli :-) Ráno to šlo, zdi se ohřály, to by se topilo snadno, jenže my jsme už šli na vlak....
    Dnes jsem doma vařila kotel guláše, tak bude dva dny k obědu, s knedlíkem. Upekla jsem bábovku a můžu vařit čaj a kafe. Jinak tu budu plonková.
    Přemýšlím o tom stepleru, dnes jsem ho v Praze v Lídlu viděla, ale když ta paní na fotce na krabici se tam na můj vkus nějak moc pohybuje!?! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste mi připomněla, jak se dřív bydlelo a topilo. Když jsem byla malá, jezdili jsme každé 3 týdny pomáhat babi a dědovi, kteří provozovali jednoťáckou hospodu na vsi a byly tam časté "muziky", taneční zábavy a bály. Na podzim a zjara to šlo, ale nejvíc toho bylo přes zimu. A nocovat jsme my "brigádníci" museli na půdě, tam byly postele, ale kamínka si vůbec nepamatuju. Bývala tam ukrutná zima, peřiny navlhlé a ledové, pro mě je nahřívali dole v kuchyni. Mám dojem, že se tam jen pouštělo teplo zdola, kde se v té kuchyni vařilo, tak tam bylo vedro. Ale na půdu vedlo nějakých 30 dřevěných úzkých schodů, okénky čišel mráz, tam ani žádné teplo nevystoupalo... no děs. Dnes máme pohodlí, všude nějaká kamínka, stavby jinak zateplené, to je něco úplně jiného.
      Tak ať se vám kuchyň podaří dobře složit, ať už máte po starostech.

      Vymazat
    2. Nám babička dávala do nohou horkou cihlu, zabalenou v ručníku, ale to jsme byli děti. Já si sem měla vzít termofor, to mi nenapadlo.

      Vymazat
    3. Aleno,
      to byste si nesměla koupit ani boty...
      V těch se dá taky stát, šourat se, chodit, pádit, sprintovat nebo běžet maraton.

      Když jsem se před lety vrátil z nemocnice po salmoneloze, ušlápl jsem osm jen dvojkroků, druhý den dvacet...ale rychle to přibývalo.
      Moje líná norma je šest set před spaním...v těchto dnech ale končívám na pouhých dvou stech a musím odpočinout. Forma se hrozně rychle ztratí, po sedmdesátce neuvěřitelně rychle, stačí pár dnů vynechat.

      Výhodou stepleru je, že je nenápadný, dá strčit pod postel nebo do kouta a nepřekáží - na rozdíl od rotopedu a jiného náčiní.
      A ten lidlácký bude za dobrý poměr cena/kvalita.
      Ono je fajn běhat nebo chodit, ale když prší, mrzne nebo je v ulicích smog, je dobré si alespoň trochu udržet kondici.
      Navíc - když na vás přijde venku únava a potřebovala byste s během přestat, obvykle se otočíte - a před sebou máte dalších sto procent dosavadní trasy.
      (No a já na stepleru občas ještě při šlapání čtu nebo si pouštím na počítači video nebo si čistím zuby. A udělat sto kroků po umytí rukou po návratu z WC spojí příjemné s užitečným, když máte stepler v koupelně pod umyvadlem.)

      Vymazat
    4. Jo, zahřívací láhev mívala máma a dost jsme ji využívali, to si taky vzpomínám. Já tedy ne, nějak mi vadila na omak :-) Nahřejte si aspoň nějakou deku...

      Vymazat
    5. Rozum mi říká, Jáchyme, že máte pravdu a že bych si to měla koupit, ale tělo se mi brání! :-)
      Uvidím zítra, pojedu do Prahy na otočku, možná si to koupím...

      Vymazat
    6. Jinak, už je tu ve vzduchu 17 °C, ale z koutů od země táhne - hu! V peřině a se dvěma vrstvami to jde.
      Kolem Silvestra jsem se dívala na Hříšné lidi města pražského, přivedl mě na to audio záznam z filmu Štědrý večer rady Vacátka.
      Musím po létech ocenit dokonalost seriálu, tam opravdu hráli Páni Herci (a Herečky), vynikající. Velké, malé role, vše perfektní. A točilo se v Praze, poznávala jsem své město, uličky, kde jsem později chodila na procházky a randila. Praha tehdy byla oprýskaná, měla ale takové kouzlo, to se nedá vypovědět.
      Procházela jsem se tedy znovu s kamerou filmu Hříšní .. svým městem a bylo to krásné.
      Na Čsfd psali, že když začal seriál v roce 68 běžet, stoupla v Divadle Na Vinohradech návštěvnost, začaly víc zase chodit "bláhovky" (ctitelky herce Josefa Bláhy). Koukla jsem se do jeho filmografie a stáhla jsem si z úložiště záznam divadelní hry Brouk v hlavě (1969). Teď se na to dívám a opravdu se bavím. Konverzačka s plejádou herců v jejich nejlepším období _ Bláha, Brodský, Řehoř, Hanzlík, Pleskot, Krška, Slunéčková, Jirásková... výborné divadlo.

      Vymazat
    7. Tak opravuji, druhé dějství už spíš taková řachanda, ale hráli dobře.

      Vymazat
  68. Přes svátky jsem se naučila ponocovat, čtením a koukáním na videa. Zítra musím zase vplout do režimu, nabrala jsem si práci, aby se mi nezkrátily žíly. :-) A vstávat v půl sedmé... to bude boj s vůlí.
    Ještě tu něco dodatluju na klávesnici, a pak už dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  69. Tužka napíše pro Gaia,..jóó,...se zvířecím odérem to může být pro někoho problém,...jsem dítě z venkova,....výpary z hnoje, prasečího chlívku, stájí, od slepic,...to nikdy nikdo u nás neřešil.

    Ještě, než jsem začala chodit do školy, mě naučili dojit,...začínala jsem u koz, musela jsem se postarat o kočky a psy,...nadojit mléko, nasypat otruby, zamíchat řídkou kaši,...každé ráno, než jsem šla do školy.

    V přípravně pokrmů pro zvířata byly pověšené pracovní pláště, zástěry, šátky na hlavu, boty,...já tam měla bundu od montérek, ohrnuté rukávy, bunda mi byla podkolena,...ale bezva matroš, nechytal špínu ani moc pachy. Jo a taky šátek na hlavu, abych ve škole nebyla cítit chlívem. Na venkovské jednotřídce jsme chlívem víceméně byli cítit všichni.

    Ježdění do města do základky,...to bylo horší. O psy a kočky jsem se musela starat pořád,...tak ráno do pracovního, hlavu zatočit do šátku,...nadojit kozí mléko kočkám a psům, sobě od krávy,...ukrojit si krajíc chleba,nemazala jsem ho, vložit do úst, a za pochodu snídat,...naplnit misky zvěři, převléknout do školního, a dva kiláky na vlak,...jezdil pár minut po sedmé.

    Venkovské děti jsme komplet chodily do Béčka,...občas někdo namyšlený z městských dětí z Ačka nás nazval hnojárnou,...možná, že ta vůně domova z nás byla cítit. To Ačkový namyšlenci, jako děti doktorů, vedení města, právníků a učitelů, atd,...si mysleliy, že jsou něco lepšího,...jen v hodinách tělocviku, kdy se spojovaly dívky a spojovali chlapci z paralelek,...tak tam jsme jim to značně natírali,...halt, každodenní pohyb udělal své,...rekordy školy byly naše. A v kronikách je to doloženo.

    Budu pokračovat,...za chvilku.

    OdpovědětVymazat
  70. Já šla udělat tečku za letosnimi Vánoci.Šla jsem do kina na film Past christmas,nataceny ve vanocne vyzdobenem Londýně a s překvapivou zapketkou,k to u pisneGeorge Michaela,docela dobrá oddychovka, ale ty nulové uhlikove stopy,to teda oni nedají.

    OdpovědětVymazat
  71. Tužka napíše,...tak, Gaio,...jak to řeším v současné době.
    Mám psí oblečení, které je rozvěšené v garáži. Boty, ponožky, prádlo,...komplet,...až po ten šátek na hlavu. Používám staré rifle, originály,...fakt fajn, nechytají moc špínu, když po mně psi skáčou,...po zaschnutí vykartáčuji rejžákem a dobrý,...ani to moc nepáchne,...jistěže to peru, máchám v octové vodě.

    Největší problém jsou vlasy,...pokud jsem déle ve psí boudě, tak to šátek všechen pach nezadrží a vlasy je třeba umýt.

    Vlčáka koupu tak v květnu, když jsou teplé dny,...pak dvakrát,třikrát v létě, a ještě v září, když je teplo. On je venku i v dešti, ale srst reaguje dobře,...stéká to po ní,...a když ji rozhrnu,...je u kůže suchá. Jak bych ho moc koupala, tak bych ho ohrozila,....nastydl by,....takhle si mokré nohy usuší v seně v boudě,...ještě nebyl nemocný,...díkybohu.

    Z oblečení nejméně chytá pachy čistá bavlna, a i dobře se jich zbavuje.
    Před pár lety jsem si koupila bundu,...bavlna a nějaké umělé vlákno. Jen chvíli jsem v ní nastřídačku nesla v náručí malé psy při delším pochodu. Už cestou jsem cítila, jak natáhla zvířecí pach. Prala jsem ji třikrát zasebou,...místa, kde se o mne opírali psi, byla stále cítit.
    Tak jsem ji při jedné cestě do sběrného dvora nechala viset na ramínku v hangáru na papír a textil,...byla úplně zánovní,...tak ji mohl někdo ze zaměstnanců využít jako pracovní,...nejdřív jsem si myslela, že ji rozstříhám malým psům do pelíšků,...ale,....mohli by od ní nasmrádnout po koupání,....froťáky jsou lepší,...vyperou se,...nepáchnou,...ono to zas s tím psím smradem není tak zlé,...to když se někteří lidi nafutrujou fazolemi, vejci, česnekem, cibulí,...tak jim to při metabolismu táhne přímo z kůže,...při sportu, když se zapotí, při masáži, mohla bych vyprávět,.... takže někteří smrdí víc jak psí kšíry.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  72. Tužka napíše pro Alenu,...díky,...s tou Austrálií a Australany jsem to myslela z pohledu psychosociálním,...společnost je dosti nesourodá,...jistě,...krátká civilizační historie a platforma začátků nezáviděníhodná.

    No,...někdo by mohl podotknout,..že Češi tu platformu nemají taky nijak osnivou,...jenže,... tisíciletá historie nás válcovala a tmelila,....no doufejme, že nám to moc štěnic nerozvrátí,...halt se následující generace musí snažit a bránit.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  73. Tak jsem nezmrzla. :-)
    Vyštrachala jsem vzadu uhlák s briketami a na noc jsem jich pár přiložila. Super. Už jsem při tom věčném topení dřevem zapomněla na blaho ranního opětovného přiložení do kamen namísto pracného zatápění!
    Steppler - no, jenže já v bytě nemám, kam bych ho zastrčila. A abych se na něj celý rok koukala a vyčítala si, že jsem dnes zase nešlapala, tak to asi neudělám.

    OdpovědětVymazat
  74. Ráno bylo pěkně chladno, stáhla jsem večer topení, zdálo se mi, že mám v ložnici přetopeno (20°). Ráno mlha, nebo to byl zase Plha? a už 3.leden! Bože, zklidni se a nespěchej!

    OdpovědětVymazat
  75. Bylo to z dronu: (obranný útok)
    „Na příkaz prezidenta podnikly americké ozbrojené síly rozhodný ”obranný útok”, aby zabitím Kásima Sulajmáního chránily americké příslušníky v zahraničí. Útok byl proveden s cílem odradit Írán od dalších plánů. Spojené státy podniknou všechny nutné akce, aby ochránily svůj lid a své zájmy kdekoli na světě,“ uvedl Pentagon.

    OdpovědětVymazat
  76. U Vidláka jede biomasa. Kéž by mě podpořil můj guru!

    OdpovědětVymazat