06 září, 2020

KRTINEC č.478

204 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Gratulace první nájemnici a poděkování panu domácímu. Snad je někde v tichu lesů, dalek od neblahých zpráv všeho druhu.

      Vymazat
  2. Hezké ráno v nové noře! Včera jsem byla v lese, našla jsem hřiby smrkové i nachovýtrusné, podle starého atlasu ale černohnědé, masáky, pýchavky, lišky, jednoho dubáka a plstnaté hříbky, bedle, vzala jsem i holubinky, taková směs je nejlepší. Hned jsem ty velké nakrájela a suším, zbytek bude na omáčku, tu synové milují. Žádné koše, prostě dvě kila hub a radost z celého dne. Pesák spal ještě ráno, byli jsme ve třech lesech.
    Tak až ráno vidím, že zase jedu s rouškou, ale mám teď jen dva dny v práci, to přežiju. Do obchodu moc nemusím, všechno mám, chleba si klidně zase upeču. Aspoň budu mít čas na zahrádku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už slintám ale já se do lesa nedostanu

      Vymazat
    2. Já do lesa nepojedu,
      já do lesa nepůjdu,
      kdyby na mne hajný přišel,
      on by mně vzal sekyru.

      Vymazat
  3. Druhá vlna je tady. Zatím nikdo nechce stisknout tlačítko stop.

    OdpovědětVymazat
  4. S tim kovidem bude ještě sranda. Tady se zjistil pozitivní žáček ve 4. třídě,děti včetně učitelky 10 dní karantena plus rodiče zajistit 2 testy,ty se dělají až v sousedním městě a fronta na 2 hodiny,která se vine nemocničním parkem,neb musí byt odstupy. Zatím je ještě hezky,ale až začnou plískanice,stát tam 2x s 8 mletým děckem plus co vlastní práce. Asi půjde opravdu vše do kopru. Jdu dělat zásoby.

    OdpovědětVymazat
  5. Večerní kravské rozhledy http://imgway.cz/s/15E5

    OdpovědětVymazat
  6. Rozveselil bych Jáchyma, ale nevím, jak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má smutek? Tak ať si předtaví Vystrčila, jak přistál na letišti na Tchai pei a první, co jej čekalo, byla špejle, co mu strčili do nosa. To mě tak pobavilo, směji se ještě teď, když si to představím. Prostě hrdina, po jakém všichni šílí ;o))

      Vymazat
    2. Nebo by mu pomohl burčák. Mi včera volala firma ze Znojma, kdy konečně přijedu (dělám pro ně 25 let a ještě jsme se neviděli). Pro burčák chci jet, minule to byly Věstonice, tak letos udělám Znojmo ... prý se musí vypít tolik, kolik má člověk krve - ale toto pravidlo se upravuje na tolik, kolik člověk váží. To bych musel ve sklípku bydlet.

      Vymazat
    3. Stavební huť Arbeiter?
      Místo vinobraní budou otevřené sklepy po okolí. Naštěstí mám volno, moc se mi teď vířit nechce ☺

      Vymazat
    4. Nene, to jsou čerpadláři.

      Vymazat
  7. Tak konečně jsem ostříhaná - na delší páže. Pro ženskou jsou vlasy důležité a já nebyla u kadeřnice od února, ale tím jsem si nechala odrůst chlapecký sestřih, dvakrát jsem si zakrátila vlasy sama, abych to neměla tak dlouhé.
    Teď to vypadá dobře a na podzim si do toho ještě nechám udělat melír.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nebyla od vánoc a mám slušný culík takhle jsem to nosila do 5. třídy,asi si to nechám a vrátím se do dětských let

      Vymazat
    2. Nedávno jsem se stříhal strojkem kolem celé hlavy a vzadu mi zbyly nějaké ostrovy. Tam si nevidím, tak mi to nevadí. Hlavně, že se nemusím česat.

      Vymazat
    3. Já si dnes chtěla umýt vlasy, a nemůžu - nejde bojler, není teplá voda. To bude rodeo, než se to spraví.

      Vymazat
    4. Ostříhal jsem dceru.

      Vymazat
    5. Stříhám se sám, vidím celou hlavu pomocí dvou zrcadel.

      Vymazat
  8. Měla jsem krasnou procházku,babí leto je fajn díky za každý pěkný den

    OdpovědětVymazat
  9. Marie, oni to mají v Met trochu popletené, včera i převčírem byl přístupný Gounod i Massenet, dnes tak je konečně Berliozův Faust, ale Manon je pořád otevřená též...
    A nic nepřidali, tak to asi už bude fakt končit. No, máme zásobu, ne? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak jsem vám včera psala o Grigolovi, že ho vyhodili v Royal House i v Met, tak já jsem se původně jen dívala (po dojmu z Romea), jestli to vše jen nepředstírá (jako Fabiano :-)).
      Ale ne, je fakt normální, ale zdá se, že nedovede držet ruce na uzdě. Já si toho všimla i na konci Romea, kdy v rozhovoru pořád Damrau nějak chytal, objímal atd. Ona si zachovala tvář a dělala jakože nic.
      Jinak, jako mladý hoch byl fakt krásný!
      A sportuje, protože Damrau nesl v náručí, dokonce s ní sešel schod, já čekala, kdy ji vyklopí, ona se asi taky trochu bála...

      Vymazat
    2. Fausta si možná kousek poslechnu, ale mám dnes krizi, od rána samé jobovky, tak nevím.

      Vymazat
    3. Tak jsem půldruhé hodiny poslouchala Berliozova Fausta(ovo prokletí)..., no, rušily mě tam tentokrát (už ho jednou v tomto obsazení dávali) některé věci na scéně. Má to být maďarská lidová hudba, více než na zadrátované pavlači by se mi líbily sborové a baletní scenérie ve volné přírodě, - když to má navíc být o tom, že stará zima uvolňuje místo jaru. A také "maďarský pochod" vojáků, ve zpomaleném tempu a pozpátku... to už je té scénické symboliky nějak přespříliš.. aj.

      Mohu-li srovnat, více se mi líbil Faust a Markétka Gounodův, zvlášť s Kaufmannem a Poplavskou neměl chybu.

      https://www.youtube.com/watch?v=xu4tU_5Kvg4

      Vymazat
    4. Marie, vidím to taky tak. A to byla přitom jediná opera, kde se mi Giordani líbil. Já jsem se dívala jen chvíli, a pak jsem si pustila.... Semiramide zase v jiném provedení :-) Na youtube jich je plno, z Rossiniho festivalů a tak.
      Jedu dnes s kamarádkou na výlet, ozvu se večer.

      Vymazat
  10. Majdanizační velvyslanci v Bělorusku nalezli nějaké paní do bytu a dělají z ní disidentku.

    OdpovědětVymazat
  11. Potěšila jsem se cizím neštěstím, hned je člověku lépe!

    Příčinou nehody (chtěl zabít mouchu) byl únik obsahu plynové lahve v daném domě. Když se jeho více než 80letý obyvatel začal v pátek při večeři ohánět elektrickou „raketou” na mouchy, byla výsledkem exploze. Podle BBC zničila nejen kuchyni, ale i část střechy domu.

    Francouzská média uvedla, že muž z departementu Dordogne měl zároveň štěstí, neboť mu výbuch způsobil jen popáleninu na ruce. Po hospitalizaci se nastěhoval do kempu nedaleko svého bydliště, které nyní opravují jeho příbuzní.

    https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/francouz-chtel-zabit-mouchu-vysledkem-byl-nicivy-vybuch-40335483#seq_no=8&dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=k0cCbl3srYV-202009101738&source=clanky-home

    OdpovědětVymazat
  12. Žádný běh, ani kolo.... dělám vytápění substrátu ve skleníku pro Bandiho, rád se hrabe v hlíně, kdo by to byl řekl. Saka šijí jiné ruce.

    OdpovědětVymazat
  13. Vyhlásil bych víkendovou soutěž o nejlepší fotku hřibů.

    OdpovědětVymazat
  14. Vyšla hvězda http://imgway.cz/s/1VHk

    OdpovědětVymazat
  15. Byl ten Koukal zlatokop?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to vám nejlépe odpoví bulvár:
      http://jdem.cz/fgrf89

      Tak to dopadá, když se sejde manipulátor s blbkou.

      Vymazat
    2. Všude zrušené diskuse

      Vymazat
  16. Tak dnes konečně vylezly první ocúny,co u stalo, že až v půli září? Vždy jsem je chválila, jak pravidelně oznamují začátek nového školního roku

    OdpovědětVymazat
  17. Lidi, u nás je ale krásně! Měla jsem štěstí a dostala se dnes do lesa i přes luka. Ta naše příroda nemá obdoby, žijeme tu prostě v ráji na zemi. Ne všude mají takové štěstí. Jak nekoukám na TV, překvapilo mě, že někde už zase řádí požáry. A moc ošklivé.

    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/znicena-jsou-cela-mesta-ztraty-budou-historicke-dron-ukazal/r~2267733ef40711eaa7deac1f6b220ee8/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem,jak to vzniklo. To nějací blboni chtěli oznámit pohlaví narozeného potomka po vzoru vyhlašování papeže,buď bílým nebo černým kouřem. Tak nakoupili pyrotechniku,co dělá růžový a modrý kouř a tím založili požár.

      Vymazat
    2. Jo, zhovadilé lidstvo žijící v blahobytu, již zcela postrádající pud sebezáchovy (hlavně musí být sranda!!!), se jednou vyhladí samo.

      To některé amazonské kmeny ještě zdravé pudy, jak se ochránit, neztratily.

      https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zemrel-expert-na-amazonii-izolovany-kmen-ho-trefil-sipem-kdy/r~57d79da8f42211eab1110cc47ab5f122/

      Vymazat
    3. To jsem taky četla a pomyslela si dobře udělali.

      Vymazat
    4. Zabít svého ochránce je projev vysoké inteligence.
      Také já schvalují atentát na Heydricha.

      Vymazat
    5. Vražda na tyranu neni zločinem,z hlediska vyššího principu mravního

      Vymazat
    6. Je s podivem, že si kmen jistě přečetl v novinách, že se blíží ochránce, přesto jej střlili šípem přímo do srdce. A návaznost na Heydricha je zcela logická ;o))

      Vymazat
    7. To byl jistě neziskový "ochránce", přinášel jim demokracii a oni do něj šípem? Kde zůstala jeho lidská práva? :-)

      Vymazat
    8. Jestli chtěl jejich dobro,tak jim ho měl radši nechat

      Vymazat
    9. Primitivové celého světa, spojte se.

      Vymazat
    10. Nechápeš lidská práva dřevařů.

      Vymazat
  18. K těm děrovaným rouškám - ovšem mě to taky napadlo, ale jen jako fór. Ušít ji ze záclon... Vím osobně o případech, že ostraha nevpustila zákazníky do obchoďáku bez roušky, včera i dnes. Já to schvaluji.

    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/odmitaci-vybizi-k-siti-rousek-ze-zaclon-chteji-obejit-narize/r~b726575ef2ab11ea95caac1f6b220ee8/

    OdpovědětVymazat
  19. Odpovědi
    1. Vy mě sejříte! Takové úlovky a já v práci můžu jen závidět!

      Vymazat
    2. Ládiku, to by mělo být zakázané, ukazovat takové fotky lidem, co o houbu ani nezavadí! Ach, bramboračka, kulajda, houbová omáčka...

      Vymazat
    3. To jsou jen torza, posílám z mobilu. PC je vypnutý. 19000 kroků, krásný den, krásný vzduch v rezervaci na Ropici. Do moštu jsem podrtil mátu, dá se...

      Vymazat
  20. Marie, přijela jsem z výletu, dívám se na Massenetův Cendrillon a je mi fajn.
    Přidali nám týden, také jsme již vše viděly, ale těším se znovu na Normu!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy mě sejříte! Já se chystám kritizovat... ne, je to laskavá kritika, jen subjektivní hodnocení. :-)
      --
      Kdepak, ani barvitost a křehká elegance Massenetovy hudby nedá mat Rossiniho hudbě, italsky přímočaré. Stejná pěvecká hvězda - Joyce diDonato, a dvě tak odlišná ztvárnění. Masseneta nezatracuji, jistě si i tato Popelka najde své příznivce. Ale osobně dám přednost italské podobě, a to zejména v podání Joyce a J. Flóreze, to byl před časem zážitek!
      Zkrátka, Popelka bez dortu na konec - to není ono. :-)
      P.S. Na dortu případně netrvám, beru i Flóreze v bílé sukni, ale musí ten zpěv mít kudrlinky. Tedy koloratury. :-)

      G.Rossini - La Cenerentola-(Joyce DiDonato, Juan Diego Florez)
      https://www.youtube.com/watch?v=0Zl8NntS5Dk

      Vymazat
    2. Jo, však víte, že Rossiniho stavím na piedestal a jeho opery teď poslouchám denně, hlavně tu jednu :-)
      Cenerentolu jsme též viděly, pamatuji si, že to bylo nejen výtečně zazpívané, ale i moc zábavné.
      Ale já mám dnes po hezkém výletu smířlivou náladu a raduji se i z Massenetovy Popelky:-) Štve mě jen ten pric-babochlap. Ale je to tak předepsané autorem.

      Vymazat
  21. Ještě tenhle http://imgway.cz/s/15G2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já se nepodívám! Nenechám se mučit!!

      Vymazat
    2. Ládiku, nemohl byste nám nějak virtuálně poslat alespoň jeden hříbek? :-)

      Vymazat
    3. A to zas jo, Ládik rád všechno virtuálně rozdá, že jo? :-)
      Dobrou noc.

      Vymazat
    4. Zajeďte si do lesa, Brdy nebo Šumava nejsou tak daleko. Hřiby rostou a Měsíc není v úplňku.

      Vymazat
  22. Krajina pod Ropicí, běhací
    http://imgway.cz/s/15G3

    OdpovědětVymazat
  23. Tužka napíše,...četla jsem si, prohlédla,...užívejte si, když je možnost.

    Problémy které jsou vám vzdálené, budou podstatně horší, až vás dostihnou,...jóó,...byly na obzorníku,...dělala jsem, že je nevidím,...nabraly tempo směrem ke mně,...ale, štěstí přeje připraveným,....nějak, asi podvědomí a zkušenosti měly připravené řešení,....jela jsem jak dráha,....jeden problém za druhým vyřešen,...ale vyždímalo mi to energii, to ano.

    Ještě jeden vyřeším v neděli,...a,...a budu čekat na další,...zas se urodí,...tak to jde furt dokola.

    To si pak považuji klidných dní,...a má být krásný příští týden,... zítra budu zalévat, některé trvalky si už o to říkají svěšenými listy,....
    .....mějte se jak nejlépe umíte,....koronaviru navzdory.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak jsem si objednala brambory. Letos 2 druhy,jedny na kaši jednyna saláty. Rozlišujete to,nebo vaříte pořád vsechno ze stejných?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od letoška vařím jen o víkendech a svátcích, takže těch pár kilo, co spotřebujeme, kupuju průběžně v kšeftu. Jestli jsou moučné nebo ne, nezkoumám.

      Vymazat
  25. Marušce k virtuálním jmeninám velká kytka.

    OdpovědětVymazat
  26. Taky přeji Marii příjemný den, já jdu sekat zahradu, tedy trávník, ale tráva je tak vysoká a hustá, že to bude boj :)

    OdpovědětVymazat
  27. Srdečné díky za gratulace! Mrzí mě, že většině krtkyň popřát nemohu, neboť jejich nicky nejsou v kalendáři.
    Tak aspoň taky všem - příjemnou sobotu.
    --
    Leda že by zdejší vynálezci vymysleli nový kalendář speciálně norní, v němž by se vyskytovaly pouze zdejší nicky a jejich svátky. Pak by ovšem náš rok byl dosti krátký, ale zase bychom se dožili třeba 300 let, což taky není špatné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaia je ženské křestní jméno. Jméno má řecký původ, znamenající země. Jmeniny má 24. prosince

      Vymazat
    2. Jméno Gaia má 30 lidí, je na 1890. místě a věkový průměr je 11 let. 2225. místo v r. 2012
      Je nejoblíbenější v oblasti Rokycany. P

      Vymazat
    3. 24. prosince mají jmeniny Adam a Eva.

      Vymazat
  28. I já přeju všechno nej k svátku.
    Jeden překlad je na místě: http://imgway.cz/s/1VIi

    OdpovědětVymazat
  29. Já také přeji Marii vše nejlepší.
    A dnes máme Lovce perel, tak to je potěšeníčko!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Další překlad, nová flexa a diamantový kotouč.
    http://imgway.cz/s/1VIw
    Mošt právě čerstvý.

    OdpovědětVymazat
  31. Dosekáno jest. Bylo to nakonec v pohodě, stačila jsem po profíkovi, který sekal vedle u sousedky. Malý rozdíl v konečném efektu je, ale kdo to bude hodnotit, že ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebylo na sekání vedro?

      Vymazat
    2. Bylo teplo, ale vedro ne, pěkně jsem vypotila nějaké nečistoty z těla ;o)
      Nakonec jsme si se sousedkou daly skleničku burčáku a já spala jako mimino. Teď jdu do zahrady chvíli budu plet, mezitím se peče kachna a pak tam půjde švestkový táč. Odpoledne přijdou holky, malá vnučka mi předvede, jak zvládá chůzi!

      Vymazat
  32. Lovci perel jsou z oper zahraničních autorů asi moje nejoblíbenější. Byla to nádhera. Kompoziční bohatství i skvělé provedení, dnes opravdu bonbónek. Duet Nadira a Zurgy Au fond du temple saint jsem si musela pustit 2x, a stejně jsem neodhalila, v čem jsou tak mimořádně přesvědčiví. Jestli je to zpěvem, nebo herectvím, nebo snad i osobním vkladem, kdo ví. Ale zpívají, chlapci, že má člověk husí kůži.
    V každém obrazu by něco stálo za pochvalu, nebudu tu vše rozvádět.
    Snad jen že jsem operu nedokoukala do konce - před chvílí jsem omylem zavřela okno z night streamu, a podruhé už se tam nedalo dostat, bylo zamknuto. Nu nevadí, ten konec si pamatuji. - Děkuji Met za milý dárek k svátku.

    OdpovědětVymazat
  33. Se mi zdálo, že jsem uvíznul v Anglii a hrůzou jsem se probudil. Zlatý domov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ztracen ve světě.

      Vymazat
    2. Muž je k tomu,aby žena řešila problémy, které by bez něj neměla

      Vymazat
    3. Její muž to vyřešil.

      Vymazat
    4. Pane, vy jste ale blb. To malé v je jasné, nevážený.

      Vymazat
    5. Jak se do lesa volá......

      Vymazat
    6. Jedy téhle Gáji nesmíte brát vážně. Nenechte se otravovat. Je to Jedubaba.

      Vymazat
  34. Mně se zase včera zdálo, že mi narostl ohromný, černý, hustý plnovous a manžel mi povídá, abych si umyla vousy, že tam mám uvízlé zbytky polévky... Tak jsem si ho šampónovala...
    No, byla jsem ráda, že jsem se vzbudila. :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Druhý kámen http://imgway.cz/s/2lJz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to tam dostanete? Nejste obr? :-)

      Vymazat
    2. Muž by měl zvednout tolik, kolik váží. Jsem starý a v horní polovině těla netrénovaný, tak metrák zvednu jen do pasu. Ale stačí mi to; na další zvedání mám řetězový naviják na 1500kg.

      Vymazat
    3. Stejně si myslím, že vaše čtvrtka šílí, když to sám zvedáte...

      Vymazat
  36. Dva dny jsem kloktala a ulevilo se mi. Předevčírem a včera jsem se na to vykašlala, a zase se mi to vrací, škrabe v krku, kýchám. Cítím slabost, sotva jsem uvařila. Viry není radno podceňovat. Jdu si udělat řepík a lehnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, to vás lituji.
      Asi ani dnes nebudete mít náladu na Trójany...
      Já se jdu dívat, těším se hlavně na čtvrté a páté dějství.

      Vymazat
    2. Na opeře vždycky hledám něco dominantního. Někdy je to interpret, nebo orchestr, scéna. Na Trojanech je to jasně idea: Berlioz musel být ohromný vlastenec, ty davové scény plné osvobozeneckého odhodlání lidu vypovídají i v textu o typickém rysu Francouzů, vlastenectví a patriotismu. Vložil je do srdcí i svým Trojanům. - Tak to mě dnes nejvíc upoutalo, krom dobrého zpěvu ovšem. A připomnělo některé náměty Verdiho.

      Vymazat
  37. Teď řeším, jakou si dát zmrzlinu mají 14 druhů

    OdpovědětVymazat
  38. Tak nakonec, když jsem odmítla hlídat jednoho vnuka s rýmou a kašlem a odjela na chatu, přijela sem nečekaně snacha s dvěmi vnoučaty (tchán, ke kterému se chystali, je v karanténě...).
    Takže celý den byl ve znamení koloběžek a odrážedel, letadýlek a autíček. Teď jsem s nimi šla na nádraží a starší vnuk sebou řízl, má rozbité koleno, loket, naražený nos...
    Tak jsem docela ráda, že tu budu chvíli sama...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem si dávala tu zmrzlinu,tak tam jedenklouček taky pěkně pšikal,tak jsem zdrhla co nejdál od něj. Podzim bude veselý,budu sa bát lidí.

      Vymazat
  39. Tužka napíše....jak jsem si tak četla, tak jsem zaznamenala, že do Nory vlezla zase škodná-Oestridae,....škodič....paní Liška má naprostou pravdu.

    Paní Gaio, byly doby, že jsem byla velkou milovnicí zmrzliny,...tak kolem věku dvacet let. Můj osobní rekord je 17 mističek, těch normalizovaných naběraček na zmrzlinu,...ten rekord jsem udělala v Praze na Václaváku za odpoledne. Obrazila jsem všechny cukrárny, co tam v té době byly, a vyhodnotila.

    Kamarád, co tam se mnou chodil, jen soustavně říkal,...nejdřív,....budeš kašlat, pak, budeš mít rýmu, budeš mít zápal plic, budeš mít zánět žaludku,... u posledních porcí,...ty budeš určitě blít. Nic takového nenastalo. Nakonec mi řekl,...musím tě předvést rodičům,/ byl jedináček, doktorské dítě a nesměl jíst zmrzlinu/,...chtěl mě předvést svým úzkostlivým rodičům jako živý důkaz, že lze jíst zmrzlinu a neonemocnět.

    Jo,...a pak přišla doba, že mi pohled na zmrzlinu nic neříkal,...už jsem ji neměla několik let.

    Naposled v Poděbradech, v pojízdné prodejně prodávali velice příjemní mladí lidé z Jablonce nad Nisou, zmrzlina do dálky voněla ovocem,...dala jsem si malinovou se smetanovou vanilkou. Řikali, že si ji vaří sami,....byla opravdu dobrá,...fronta dlouhá jak na korovirytesty, jen to šlo rychleji a stáli jsme těsně za sebou. Dala jsem si ji ještě jednou,....měli výběr z víc jak deseti druhů.

    Ještě něco dodám,...od mládí testuji kávu s vaječným koňakem, a mám na to sešitek, kam si to zapisuji. Těch cukráren a kaváren,...a vite, že to moc neumí,...udělat perfekt tři vrstvy, vaječný koňak, horká káva, šlehačka,...pěkně do štíhlé vysoké sklínky, aby se to nepromíchalo....ale pár šikulek se našlo,...a zvláštní, nejlépe dopadly ty kávy u nás v Čechách,...čekala jsem, že to bude Vídeň nebo v Itálii,...ale,...mají v oblibě malé silné šálečkové kávy. Obyčejně jsem byla v ten moment jediná, kdo měl na stole tento druh kávy. Chyběl jim cvik.

    Budou ještě krásné dny,...takže káva venku v předzahrádce nebude marná, možná zajedu otestovat do místa, kde jsem ještě kávu nepila.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  40. Tužko, jako často plácáte hlouposti. Ladik napsal svůj sen a Gaia v reakci nesmyslně napadla všechny muže, další dámě se zdá o vousech....
    A já prý jsem škodič... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radite,ze by Alena potřebovala chlapa,aby neměla sny. To je pěkná blbost a na co vy pořád myslíte,zrovna s vámi by to nějaká chytla.

      Vymazat
    2. To je pablb, Gaio, to nemá cenu reagovat... Je to chudák, na stará kolena dopadl tak, že musí anonymně otravovat druhé na netu. :-)

      Vymazat
    3. Všem krtkům dobrou noc a Tužku zdravím!
      Mně nejvíc v životě chutnala zmrzlina v Chorvatsku.
      Teď dělají dobrou zmrzlinu v Praze 3, na náměstí Míru (u sv. Ludmily). Je to hned u zastávky tramvají a východu z metra A, kdybyste tam někdy zavítala. Mají plno ovocných i jiných zmrzlin, mou nejoblíbenější je "slaný karamel", to je lahůdka!

      Vymazat
    4. Ukecaná partička se zlobí. :)
      Nezlobte se na zrcadlo, máte-li křivou hubu.

      Vymazat
  41. Se mi zdálo, že jsem jedl hadí maso. Kde se to v té hlavě bere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gaia zopakuje, že ženy řeší problémy, které by bez mužů neměly.

      Vymazat
    2. Ládikovi ženskou na sny nedoporučíte?

      Vymazat
    3. Ládík nemá ženskou? Pakliže se paní zdá o mužských vousech, pak je to vážné.

      Vymazat
    4. Manžel je člověk, který ženě pomáhá v nesnázích, do kterých by se nebyla dostala, kdyby si ho nebyla vzala.

      Helen Rowlandová


      Tohle je asi citát, který chtěla Gaia použít. Takže není ani první, zřejmě ani poslední. Prostě je to vtipné, pokud to s nadhledem chcete tak vidět. Jinak můžete dokola mlít to své, ale věhlasu citátu ndosáhnete.

      Vymazat
    5. Tak ještě můj názor, přečetla jsem si to.

      Gaia dělá ráda z žen oběti, i když sama má nejmenší důvod - měla prý muže dobráka. Takže jen ráda provokuje a má ji proříznutou. Pak se ale nemůže divit, že J. K. hned vyletí, když její rčení platí jen tak někdy a pro někoho, nenechá si nic líbit. - Tím se nikoho nezastávám, ať si to vyříkají sami, když začali.
      To rčení se dá docela dobře obrátit. Nebo ještě vylepšit: Do všech svých nesnází jsem se dostala tím, že jsem se narodila na tento svět. - Nevím, jak vy, ale já se z nesnází dostávám nejraději sama, a nebo je nechám být, oni časem vysublimují. Svádět je na druhé považuji za největší slabošství, nebo nezralost.

      Vymazat
    6. Je zvláštní, že k mužům se zde vyjadřují ženy, které žádného nemají.
      A bez souvislosti s tématem vlákna.

      Vymazat
    7. vůči Ládikovi, kterého se nezastala ani jeho věrná "fanynka" Alena.
      O jak je měnlivé to srdce ženy,
      napřed tě miluje, pak o tom neví.

      Vymazat
    8. Gainy průpovídky byste neměl brát příliš vážně. Ráda cituje anděly, karty, americký časopis nebo Blesk :-) A musíte počítat s tím, že ostatní ženy zde se jí zastanou, buď z principu solidarity, která nepotřebuje logiku, nebo z nesympatií k Vám, které také celkem chápu a na nichž důsledně pracujete. :-)
      Doporučila bych spíše se zde řečeným bavit, a pokud byste také dokázal něco obecně zábavnějšího vyplodit, nebylo by to špatné. Brát druhé i sám sebe příliš vážně bývá kamenem úrazu, aspoň mezi lidmi.

      Vymazat
    9. Však se bavím, jinak bych sem ani nenakouknul. :))

      Vymazat
  42. Zdravím všechny !!!
    Zjistil jsem, že jsem udělal několikanásobný osobní rekord:
    Čtyři dny jsem neotevřel rodnou Noru!

    Stydím se.
    Teď jsem si teprve přečetl, co se tu za těch několik dní urodilo.

    Včera jsem po několika měsících viděl dceru a vnoučata jinak než na obrazovce počítače.

    Počkali jseme, až se covid rozcovidí na desetinásobek jarní katastrofické úrovně a grilovali jsme u nás na zahradě maso. Ne hadí jako Ládik, kraví.



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudák Alenka.
      Tohle si nezasloužila. Není to kanibalismus?

      Vymazat
  43. Teplotu nemám, spíš podchlazení, jako obvykle :-) Ale v noci jsem se dost zpotila. Jsem ráda, že dnes nikam nemusím.

    OdpovědětVymazat
  44. Tak už máme 4 učitele v karanténě (kovid v rodině) a dvě třídy. Kancelář i knihovna jsou v karanténě. Hlavně kuchařky aby to nepotkalo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude ještě sranda

      Vymazat
    2. Čisté ruce, rouška
      odstup od černouška,
      ze všech věcí předně
      vypnout kecy v bedně.

      Vymazat
  45. Byl jsem na starém slezském baráčku (středová klenutá chodba a z ní na každou stranu 2 místnosti), který byl krásně opravený, jak ze škatulky, hotové venky, všechno dotažené do konce, krása... jen tam byly přímotopy s vysokými provozními náklady (změna systému je moje práce). Hodně mě to nabilo pozitivní energií - když člověk vidí, jak vypadá výsledek rekonstrukce starého domu. Navíc majitel dělá experta v Autodesku, takže mám po starostech se správou AutoCadu. Jenom vzdálený přístup, práce z domova, no úplná paráda.

    OdpovědětVymazat
  46. Já čistím před zimou sklep.Syn tam nechal válet kovovou polici s deskami, tak je vytloukám velkým kladivem a nosím ven. Vynáším taky lísky, myji je a suším na slunci, aby byly připravené.
    Jonared už jde trhat, tak zítra sklidím část, pěkná, vybarvená jablíčka, ostatní nechám ještě dozrávat.
    čistím taky bednu na brambory, musím je příští víkend uskladnit (přebrat venku, natahat do sklepa v kýblech).
    Nevím, jak dlouho to ještě dokážu dělat..., zatím to jde.

    OdpovědětVymazat
  47. Dnes se koukám na Werthera, tématika je mi sice cizí, ale Kaufmanna si poslechnu ráda znovu.
    Včera mě Trójani opět potěšili. Ještě že to Giordani vzdal a do role Aenea obsadili Hymela, s panem G. bych to asi nepřetrpěla. Líbí se mi hlavně čtvrté a páte dějství, Paul Appleby mě zas okouzlil svým "Vallon sonore".
    Ráda bych někdy Trójany viděla živě v opeře, ale to se mi už asi v tomto životě nepoštěstí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Téma nešťastné lásky mi přijde docela obvyklé, až na tu kulku do hlavy, tak to naštěstí končívá v reálu málokdy. :-)
      Z obdivu k tomuto provedení z r. 2014 jsem se tu již jistě před časem vyznala, tak se nebudu opakovat. Zpívají krásně. Také scéna je ve velmi romantickém duchu, filmové projekce přispívají k dojmu.

      Vymazat
    2. Tedy asi ne do hlavy, ale do srdce, aby mě někdo nechytil za slovo. Já ten konec zase zbaběle přeskočila, ale když W. zranění přežil a ještě chvíli žil, zpívaje... :-)

      Vymazat
    3. Jo, Marie, kdyby mě nešťastně miloval pan Kaufmann nebo mladý pan Werther (a já v´byla v přiměřeném věku :-)), tak by se to hned změnilo ve šťastnou lásku!
      Tomu se nedá odolat! :-)
      Já vím, pak by začala realita života, ale zasnít se ženská může, že?

      Vymazat
    4. AHa, psala jsem a nečetla jsem vaše doplnění.
      Myslíte, že nás sleduje jeden ze zdejších anonymních blbečků, co opravuje operní reálie, třebas třikrát, když má dojem, že ani napodruhé jsme si toho nepovšimly? :-)?
      Tak ať, kašlete na něj! Je to naše zábava, potěšení, a to si nedámě nějakým oslem kazit, ne?

      Vymazat
    5. ještě Kaufmann:" Pourquoi me réveiller"
      https://www.youtube.com/watch?v=LsVhftNHALU

      Vymazat
    6. Tak takové sny, po p. Kaufmannovi a pod., si honem nechte zajít! Stejně bychom se mu nelíbily - já s nějakými kily navíc, Vy v pážecím melíru... :-) Hele, a co do zpěváka, radši ať umí utáhnout kapající kohoutek, ne? Nebo kamenovat podezdívku...

      Anonymů si lze i považovat, nastavují zrcadlo! :-) Vůbec si z anonymních kritik nic nedělám, a nechat si zkazit potěšení z čehokoli už vůbec ne. Jen nemám ráda, když má anonymní oponent pravdu v reáliích a já to musím uznat. Proto tomu raději předejdu opravou. V některých směrech mám silnou motivaci k dokonalosti. :-)
      Dnes jsem sekala zahradu, jdu dočerpat sílu. A ještě vykloktat, aspoň solný roztok.
      Dobrou! - všem.

      Vymazat
    7. Musím říci, že poslední dějství mě rozbrečelo, kolikrát se sama posmívám tomu, jak v opeře umírající ještě zazpívá vleže celou árii :-), ale Kaufmann s paní Koch to vše pojednali vkusně a dojemně, ach jo, fakt mě to dojalo...
      Tak zítra máme něco veselejšího, Dona Pasqualeho, na jaře jsem ho propásla, tak se zítra ráda podívám.
      Dobrou noc.

      Vymazat
    8. Marie, klobouk dolů!

      Vymazat
    9. Anonymnímu:
      Nemám ráda chválu, chvála smrdí. - Stačilo napsat, že jste rád, že jsem se pokusila být objektivní. To beru.

      Ten z anonymů, který napsal níže Jáchymovi v 00:18, je sám odporná sešlá kreatura.

      Vymazat
    10. Pozitivní výjimku je třeba vyzdvihnout.
      Kolega anonym reagoval na nechutného sešlého dědka ve stejném duchu.

      Vymazat
    11. Oprava: nikoliv kolega, nýbrž osobně já. Každému to jeho.

      Vymazat
    12. Ti dva anonymní ubožáci by si měli založit své stránky, a tam by se mohli kritizovat, opravovat, otravovat a chytat za slova navzájem. Zášť, zloba, jedovatost a urážky do Nory totiž nepatří.

      Vymazat
    13. Víte, Marie, od března měl každý možnost s námi debatit o operách, i třebas to, co nám předkládala Met, kritizovat, anebo vyslovit svou nechuť k opeře, vše bylo vítáno.
      Ale aby někdo číhal za bukem, dělal chytrého a opravoal nás, to tedy promiňte, to je ubohost, nic jiného.
      Jsme omylné, když na to přijdeme, opravíme si to samy, anebo nám napíše třebas BJ a upozorní nás, že je to jinak.
      Ale od těch anonymních špín nic neberu!

      Vymazat
    14. Čistému vše čisté.
      A opačně.

      Vymazat
    15. Aleno, vaše partička má Noru propachtovanou?

      Vymazat
    16. Zdá se, že Vás to trápí. Já už ani nevím, o čem byla řeč.
      Co se týče oprav, když po mně někdo opraví rok premiéry nebo správné psaní cizího jména, tak ať si poslouží, klidně mu poděkuju, ať je to Petr nebo Pavel, JK nebo skořicové sako. Když je to baví a nemají co dělat... Zakázat jim to nemůžu, aby sem psali jen, co se mi líbí; můžu na to jedině dlabat.

      Mohla jste si všimnout, že už nereaguji ani na hrubé osobní urážky. Do nory chodí lidi, kteří se znají navzájem, a tak nemusím nic uvádět na pravou míru ani se bránit. Nikoho z nás tu nic nepřekvapí.

      Vymazat
    17. Hrubé urážky zde produkují jenom členové zdejší partičky, a to ne všichni, jinak nikdo.

      Vymazat
    18. Nechutný sešlý dědek? Kdo to píše, ten to je, na toho to pasuje.

      Vymazat
    19. Takže jste nečetla Jáchymovy nechutnosti anebo jste selektivně
      tolerantní. Na mne to nepasuje, já o ejakulátech nepíšu. Chválabohu nepatřím do vaší partičky,jsem normální

      Vymazat
    20. "Nechutný sešlý dědek" a ještě k tomu perverzní.
      Citace:
      " verbální ejakulace lze bez problémů překročit.
      Jen tu nesmí člověk chodit bos, aby se k jeho ejakulátům zbytečně nepřilepil."
      Vám se to líbí, "Dámy" ?
      Zřejmě ano.

      Vymazat
  48. Anonymní14 září, 2020 07:34

    "Ukecaná partička se zlobí. :) "
    ---------------------------------------
    (Buď nejsem partička - nebo nejsem dostatečně ukecaný)
    Nechápu dost dobře, proč se zlobit.

    Měli bychom být coby norníci a nornice hrdí, že konávme vysoce společensky prospěšnou práci tím, že altruisticky poskytujeme kopíčkoidním entitám možnost uvolnit tenze a mít pocit, že alespoń někoho buzerují a někoho poškozují. Je to v nich jako v koze a nebýt tohoto prostoru, určitě by si našli ve svém okolí jiný terč verbální či jiné agrese, která by určitě mnohé zraňovala. Tady jsme skoro všichni dostatečně otužilí!

    Jeho zlomyslné verbální ejakulace lze bez problémů překročit.
    Jen tu nesmí člověk chodit bos, aby se k jeho ejakulátům zbytečně nepřilepil.







    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potrefený holub vzal Viagru a zakokrhal.
      A výsledek se dostavil. Přilepil se vlastním výtvorem.

      Vymazat
    2. Co vy jste za člověka?

      Vymazat
    3. Zvlášť když ten kopíčkoid má pravdu. To však uzná jenom formát, jako marie. Bohužel tady je sama.

      Vymazat
    4. Není drbna jako gaia.

      Vymazat
    5. Partička je kompletní, sešlý Jáchym se nakonec sám zařadil.

      Vymazat
    6. Zalez, anonymní stalkere!

      Vymazat
    7. Je to jeho jediná zábava.

      Vymazat
    8. Není jediná, ale hustá. :)

      Vymazat
    9. Musíme si vzít holínky (Jáchyme :-)) a ty dva anonymní nýmandy ignorovat.

      Vymazat
    10. Úchylné je spíš vaše rochnění se v biologických tekutinách, jsem zvědav, kam až se dostanete.
      Partička k pohledání. :)

      Vymazat
  49. Tužka napíše pro paní Alenu,...díky za tip, kde je dobrá cukrárna,...přiznám se, že se mi zrovna do Prahy moc nechce. Extra viroviště, a pokud bych něco chytla, tak dost lidem zkomplikuji život, protože mám prakticky každodenní pracovní kontakty,...tak brzdím ve svých nápadech a uzavřeným prostorám se snažím vyhnout,...jsme pořád venku, počasí je parádní,...až bude slejvák, bude hůř.

    Slaný griliáš jsem měla jednou, poprvé a zatím naposled,...jako přeliv na pečeném vepřovém mase se sťouchanými brambory, ty byly jen polité máslem, aby se nepřekryla chuť griliáše. No, jsem ve stravování konzervativní, mám ráda českou klasiku bez experimentu. Dala jsem si to, abych právě ochutnala ten slaný griliáš. V nabídce to v té zahradní letní restauraci mají stále, ale už si dávám zase něco obyčejného, pokud se tam cestou zastavím.

    Ještě napíšu,....když jsem četla od Irwina Shawa román Mladí lvi,...tak tam je zmínka, že pro americké vojáky na frontě v Severní Africe přepravovali přes Atlantik pomocí speciálních bombardérů stopadesát druhů zmrzliny, aby alespoň měli na chvíli, v tom válečném pekle, pocit, že je ještě někde život normální, a že se s jejich vitězstvím znovu vrátí.

    Knihu mám, možná, že bych v ní našla i ten kus papíru, na který jsem se pokoušela napsat, které druhy zmrzliny by to měly být,....měla jsem dojem, že číslo je nereálné, že vzniklo nepozorností v překladu. Kolik jsem tenkrát vypsala druhů zmrzliny si už nepamatuji,...je to let zpět.

    Román je úžasný,...měla jsem období, kdy jsem četla jen romány a povídky o druhé světové válce, nic jiného mezi tím,...ale vyčerpalo mě to citově,...už si nepamutuji, kterou knihu jsem nedočetla,...a od té doby se tomu vyhýbám, i válečným filmům, vrátila jsem se ke svým oblíbeným cestopisům a starým kronikám.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  50. Tužka napíše,...a zase střeček v Noře....vzpomínám, jak naše koně byli velice trpěliví, když je obtěžoval hmyz,...jenom střečky nesnášeli,...jak je zaslechli, nastražili uši, začali pohazovat hlavou a švihat ocasem, a to už se muselo zastavit a střečka, nebo střečky zlikvidovat, aby se neplašili. Volům to nevadilo,...jak jsem psala nedávno,....natírali jsme je vopichem,...aby je hmyz neobtěžoval.

    Jo,...román Střeček je taky dobrý román.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Střečci.

      Vymazat
    2. Já vím, Tužko, že se do Prahy teď nepohrnete, mezi námi, já teď na Mírák taky jen tak, kvůli zmrzlině, nepojedu, ani MHD, ani metrem. Všude se snažím jet autem, a to jde v Praze kvůli Prašivce a jeho spolku čím dál, tím hůř.
      My si letos dělali nanuky z ovoce samy, ale po pravdě bylo to moc zdravé! :-)

      Vymazat
  51. Noc se chýlí k ránu
    asi brzo vstanu
    no co si mám počít
    když musím jít močit.
    Umyju si zuby
    dám něco do huby
    k tomu pustím bednu
    na chvíli si sednu
    pojezdím si s myší
    Sakmar ze mě čiší.

    OdpovědětVymazat
  52. Pro Plzeňáky: 31.10. se běží MČR na 100km.

    OdpovědětVymazat
  53. Další apartmánový objekt na Znojemsku - v obci Suchohrdly. Jak tam mohou mít suchá hrdla?
    Asi si tam někde vezmem ubytko na 1 noc, na ten burčák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tour de burčák
      SOBOTA 19. 9. 2020, od 10:00
      Loucký klášter
      https://www.stezky.cz/akce/Krajem-vina-Tour-de-burcak-po-vinarskych-stezk-(3)

      Vymazat
    2. https://hotelhappystar.book-onlinenow.net/index.aspx?Page=3
      a ubytko ;o)

      Vymazat
    3. Víkend to určo nebude, to je moc lidí pohromadě.

      Vymazat
    4. Škoda, o víkendu jsem v práci, v týdnu ne, tedy ne tam, kde bude burčák. Ale zkuste to, je teď nádherné období, vinohrady se skví, příroda je po dostatečných přídělech vody překrásná, řeka Dyje neměla tolik vody snad od roku 2002 (syn má vyhlídnutou štiku kolem jednoho metru, utekla mu, ale prý ví, kde je, a půjde to zkusit znovu). Tak klidně do Znojma a okolí zavítejte, snad se Vám tu bude líbit, já to tu mám ráda. A Podyjí je sice malý NP, ale o to hezčí.

      Vymazat
  54. Dnes je jak v červenci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný, slunečný den. Musím pořád zalévat! :-)
      Máme tajemné rostliny, a ty nesmějí zaschnout.

      Vymazat
    2. U nás bylo včera ještě tepleji, ale je tu stále ještě léto.

      Vymazat
  55. Mrknu na dojezd etapy a půjdu vrtat 4 díry do betonu, DN20, délka 800mm.

    OdpovědětVymazat
  56. Jsem na webináři k distanční výukové technice. To jsou věci, všechno se dá přes obrazovku sdílet, i zpěv, ten nejvíc. :-)
    Odolávám pokušení pozvat si celou noru do virtuální třídy -ale asi odolám, Ládik by zlobil.

    OdpovědětVymazat
  57. To: Marie
    Sdílet kolektivní zcela nenakažlivý zpěv přes obrazovku mě neláká, spíše bych od Vás přivítala český jazyk a literaturu, Maruško. Změn je od časů mé maturity docela přes moc.

    To: Ládik!!!
    Barvu k šedému kameni už máte vybránu nebo zůstane u stávající žluté?

    "Trocha poezie nikdy nikoho nezabije..."
    https://www.zonerama.com/Bj10/Photo/6571756/240179566?secret=iyyK06jiMLN9WiI6FpOp66NwG

    Burčák mě nelákal nikdy, dnes jdeme na odložené jarní vystoupení paní Kalivodové.
    V Noře pro mne nic překvapivého - milo zde stále stejně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omítka půjde dolů, místo ní cementový střik, zateplení 12cm vatou mezi rošt a roubení

      Vymazat
    2. Zpěv je právě nakažlivý.Hudebkari a telocvikari nejvíc ohrožení víry se nejvíc šíří,kde se křičí a zpívá psali někde a je to logické

      Vymazat
  58. Češu jablka, no, je ještě trochu brzy, beru jen ta, která jdou utrhnout. Tak polovinu nechám ještě na stromě dojít.
    Zaleju, nakoupím a fičím do viroviště. Zítra mám schůzi, ach jo, každý rok musíme v domě něco řešit, není jeden rok, aby byl klid.
    Včera jsem u nádraží nasbírala kilo lískových oříšků, nikdo dnes nechodí pěšky po trati, neměla jsem to kam dávat, kapsy narvané a zbytek do uzlíku z kapesníku.

    OdpovědětVymazat
  59. Zítra musím odvézt PC na přeinstalování něčeho, tak do pátku máte ode mě klid.
    A já od nory! Konečně vyrazím do nočního života!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vás budu průběžně informovat o operním dění, a vy to pak prolítnete.
      Ale dnes ještě Dona Pasqualeho shlédnete, ne?
      Dojela jsem do Prahy (zase jsem jela z tmy, to je v září už nanic) a teď to pouštím a těším se! :-)

      Vymazat
    2. Na Pasquala se dívám, a je to vodotrysk! Kwiecien výborný, Netrebko také, Polenzani je miláček - takový zlatý roztomilý, a hlas mu zvoní jak tibetské zvonky. :-) Je to báječná sestava, moc se mi to líbí.
      Teď jsem si dohledala, že stejné obsazení jsme viděly - a já měla za to, že to tenkrát bylo mírně jinak, tak zase skleroza. Nevadí.
      Je radost to sledovat, tak pěkný zážitek i Vám přeju.

      Vymazat
    3. Já to tehdy propásla, myslím, že jsme ještě neměli na chatě zapojený internet nebo tak něco.
      Ohromně si to užívám, oni tam tvoří takovou partičku a fakt se i sami baví, je to vidět.
      Nejen že podávají špičkové výkony (já obdivuji i DOn Carla, výborný, už jsme ho viděly v Lazebníku, tam hrál a zpíval Dona Bartola).
      Tak přeji pár klidných dní bez netu.

      Vymazat
    4. Některé kousky jsou neuvěřitelně výživné! :-)
      38 Aspetta, Aspetta (ještě)

      Z té veselosti mě skoro přešla i skleslost, že už jsme Pasqualovi vrstevníci. Ale je to hrozné. ☻

      Vymazat
    5. Ježiš, ve třetím jednání museli Kwiecen a Don Carlo opakovat společnou árii! To není v Met běžné!!! (38, to tedy bylo něco!).

      Vymazat
    6. Tak to jsme se sešly, musíme si něco přát! :-)

      Vymazat
  60. Jestlipak už se vrátil z cest pan domácí? a zdali zdráv a vesel? a kovidu prost?
    Pozor na zdejší viry, Zdenku, tady toho lítá... možná i respirátor by to chtělo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pochybuji, že by pan domácí fandil zdejší ordinérní partičce. :)

      Vymazat
  61. Tužka napíše,....byl opravdu moc pěkný letní den. A ta viditelnost. Vyšla jsem dřív než hvězda ranní,...na silnici ještě nebyl velký provoz. Patnáct stupňů, volba padla na moto. Cestou zpět mě zlákala krásná daleká viditelnost,....tak jsem neodolala a místo zalévání obrazila pár kopců a kopečků a dala pozdrav slunci při jeho západu.

    Zítra vstanu opět dřív než hvězda ranní a budu zalévat,....mohla bych i teď s baterkou, mísy a květináče,...ale je příjemný noční chlad a bude rosa,...i kdyby měly rostliny v mísách sucho, tak naberou vláhu prostřednictvím rosy a přežijí v poklidu.
    Jsou trochu rozcapané, jak jsem byla dost doma, tak jsem zalévala a taky bylo na vláhu příznivé léto.

    A jak sleduji snímky z polárních družic, tak si letos Severní Afrika nemůže na nedostatek dešťů stěžovat, pršelo jim každý týden,....jenže, chybí stromy,....místo nich pěstují hydroponním způsobem brambory v písku pro Evropu a vyčerpávají si spodní vodu, dělají další hlubinné vrty,....dopadnou špatně,... Měli by sázet stromy a tou vodou je zalévat a udržovat při životě. V jejich stínu by narostla tráva. Letošek by jim v tom pomohl. Jenže, raději táhnou do Evropy. A Evropa ostatně taky dopadne špatně, až ji ty hladové a negramotné hordy budou deptat.

    Carpe diem,....Tužka....zítra.

    OdpovědětVymazat