02 srpna, 2022

KRTINEC č.581

204 komentářů:

  1. Jsem ani nevěděla,že ještěrky mají nějaké hlasy a teď jsem v rozpáleném skleníku jednu omylem polila a ona zanadávala jako když mám upozornění na mobilu.

    OdpovědětVymazat
  2. To: A-M.Re
    Pěkně u Vás máte - v těchhle končinách jsem i kratince byla, když jsme si zájezdově doplnili všeobecné vzdělání o Konopiště, Karlštejn a Křivoklát, Koněpruské jeskyně k tomu ještě mimo známou nám Prahu a Kutnou Horu byly.
    Dík i za výběr písní. No jo, od Pasternaka já nečetla nic a Doktora Živága viděla toho novějšího.

    Zkoušela jsem na YT marně najít : "U řeky u říčky třepotá se prapor, stojí u té říčky pionýrský tábor" - to tu asi nezná nikdo. Ládikoví by se mohlo do rýmování hodit "to je přece správná věc" i "copak je to správná věc", ba i "i v našem oddíle svého Péťu máme, jemi tuto píseň pěkně zazpíváme". Vobec nevím, kdy jsem ji slyšela naposledy, ale ráno mi na mysl přišla u snídaně.

    Ke vzpomenutým Kydům snad jen to, že u nás se říká: "Jaký principál, taková pimprlata" (nebo i "střelnice") - vztáhnout lze plně i na dvojjediného (či rozpolceného?) Alefa Zakladatele.

    Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  3. Jaxi - myslím na to, potřebuji trochu klidu, to přijde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To píšu já.

      Vymazat
    2. Himálaj snad do té doby ještě vydrží.

      Vymazat
    3. jaxi - tak to píšu zas já. Asi jsem se ještě neprobudila.

      Vymazat
  4. Byla jsem s vnuky na hřišti - Svět bludišť. Měli tam pro děti prolézačky, pískoviště, balónky, různá dřevěná bludiště, lanovku, atd.
    http://imgway.cz/s/d863
    http://imgway.cz/s/8VX2
    Mohli jít do kukuřičného bludiště
    http://imgway.cz/s/8VX3
    levandulového labyrintu
    http://imgway.cz/s/8VX4
    Bylo tam i habrové bludiště, cihlový labyrint, hradové bludiště. V každém labyrintu byly k hledání cedulky s úkolem, který děti plnily a doplňovaly slova do křížovky. V cihlovém labyrintu byly vystavené různé pomůcky pro pěstování a zpracování vinné révy na víno.
    Poblíž byla vyhlídková věž
    http://imgway.cz/s/8VX5
    Výhled byl určitě krásný, jen kdybych byla schopna vystoupat těch 11 metrů až nahoru. Bohužel. Tak jsem se těšila a zas to nešlo. No, fotila jsem tedy jak to šlo:-)
    http://imgway.cz/s/8VX6
    i mezi trámy
    http://imgway.cz/s/8VX7
    pod schodem, na který jsem již nevystoupala
    http://imgway.cz/s/8VX8
    A teď se mažu, protože jsem se spálila. Minule mi nepomohl ani krém padesátka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je žírná zem. Taková u nás není..

      Vymazat
    2. Ano, to je správné slovo, žírná zem. blíže k Pálavě. Letos však také dost postižená suchem. Ta kukuřice měla být tak vysoká, že by se v ní dospělý člověk ztratil. No, teď sprchlo, snad stihnou stromy "zadělat" alespoň částečně na příští rok a přežít zimu.

      Vymazat
  5. Není to jahoda. Co to je?
    http://imgway.cz/s/8VXb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jahodka indická jsem vygooglovala.To roste už v našich lesích?

      Vymazat
    2. Potvrzuji jahodku na 81%.

      Vymazat
  6. Tužka napíše,...jahodník to není,...je to druh mochny,...protože navidím postavení listů, ani barvu květu,...tak mochna plazivá, nebo bílá, nebo zlatá, nebo i další,....mochen je dost druhů. Tuhle s červenými plody dokonce pojmenovali jako jahodka.
    Mochny nejsou jedovaté,...nevím jak to chutná, nezkoušela jsem to, ani kosové o to nejeví zájem, plzáci taky ne, mravenci a mšice taky ne,...tak to nebude nicmoc dobrota.

    Pane Jáchyme,...vydržať,....covid je prevít,...znám jedince, co má tři očkování a covida počtvrté,....zplavený/jako změna stavu/, jak pískařská kobyla, sotva se vlek, ... než zalehl. Chce to klid.

    Budou žáry, to mě nebaví,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  7. Takovou "jahodu" neznám, vidím poprvé.

    OdpovědětVymazat
  8. Více než třetina Rusů věří, že Slunce obíhá okolo Země, více než pětina se domnívá, že lidé a dinosauři žili na Zemi současně, a sedm procent si myslí, že radioaktivní mléko je po svaření bezpečné.
    https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/slunce-obiha-okolo-zeme-veri-tretina-rusu-40404706#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jsem se dívala na pořad, tuším "Nikdo není dokonalý", který uváděl Krampol. A to jsem se divila, co všechno "ví" dotazovaní Češi a Slováci. Tak su v klidu i nadále.

      Vymazat
    2. Takoví se najdou vždy a všude. V Americe zase věří, že země je placatá.
      Ale třetina?

      Vymazat
    3. Uljanov byl Lenin, VŘSR byla v listopadu, vítěz vlastenecké války Džugašvili se jmenoval Stalin... z hrdiny se stal přes noc masovým vrahem....
      Gorbačov ukončil vysněný socialismus v Evropě a obrovský SSSR rozparceloval do nezávislých států. Car Putin to opět pospojuje obrannou válkou na Ukrajině, která je ale speciální vojenskou operací.
      Sankce Západu jsou jen závistí a nastupující chudoba a bída povede jen k vlastnímu posílení.

      Vymazat
    4. A máma je táta. V tomto jsou dokonce napřed před USA.

      Vymazat
  9. Ráno (za chladna) jsem třískově ubral 20mm z trámku a položil další kamenný parapet. Litinovým rašplovým kotoučem na úhlové brusce, dlátem a hoblíkem. Fotky dám z mobilu, je v nabíječce. Za horkého dne udělám zakázek a najedu 90km (45x2) do onkologického pavilonu s kámošem, bude to 7 týdnů každý den. Včera jsem to za provozu stíhal za 31min přes Vítkovice, už mám zjištěné všechny kamery.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://imgway.cz/s/d87l
      http://imgway.cz/s/d87m

      Vymazat
  10. ze včerejška večera...



    Bez tlaku jsou plynovody,
    plynoměry nuly hlásí;
    kde jsou vany teplé vody?
    co zas vláda vymamlasí?

    Elektrika strašně zdráhla
    na odbyt jdou louče;
    celá praha mýt se prahla,
    smrdí dcera, vnouče.

    Vláda hlásí oblast mytí:
    myjte rozkrok, podpaží!
    Tam, kde lidé nemaj zbytí,
    zkříží nohy, připaží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na teplákách slunečnice
      pod rameny hněď i žluť;
      za horka i za vánice
      díky vládo, dobrou chuť!

      Vymazat
  11. U porubské fakultní nemocnice není parkoviště. Jen uvnitř areálu, kde druhá a každá další půlhodina stojí 40Kč. Minule byla návštěva lékaře za 160Kč + cca 300 za benzín. A tak to bude po 7 týdnů každý den. Nechť žije tento demokratický systém! Vivat Fiallah! Zdarma má jen dárce v den odběru a dialýzátor. Ale včera jsem obešel pěšky areál a mám řešení.

    OdpovědětVymazat
  12. To: Jáchym
    Možná jste se tu zmínil a já to přehlédla, tak si dovoluji se doptat: covid Vám byl potvrzen testem? Neb v našem okresním městečku se nejen netestuje, ba ani neočkuje.
    Přeju Vám, ať jste po jeho prodělání vůči další virům a kde čemu zcela imunní. Já se budu k dalšímu preventivnímu očkování velmi rozmýšlet - pokud tedy bez něho opět nebude prudce omezen výskyt míst, kam se může.

    Můj jedinec je proti covidu stále neočkovaný a netestovaný, má v sobě zato 2 "protiklíšřatové" píchance, třetí až po Novém roce. I když se mu klíštěcí holky vyhýbají. Já letos měla klíště minimálně napité jedno, Míše asi 4 a Macek nepočítaně. Teď už hodně dlouho ne, třeba také nemilují vedra.

    To: Matka.D4
    Pěkný výlet jste s vnuky podnikla. Je až neskutečné, kolik různých kratochvílí je kde všude. Kdo ví, zda jsou proto naši potomci šťastnější než jsme bývali my v časech, kdy jsme si většinu zábavy zajišťovli sami.

    Ty přivandrovalé prý okrasné jahody máme v naší dvorní džungli dávno, nejspíš jsem o nich i psala, když jsem si je konečně určila. Vytrhávala jsem je, pokud byly vnučky malé. Teď si svobodně vegetují vedle lesních - ani na ty nám žádná havěť nechodí. Před dvěma lety jsme je viděli v botanické zahradě UP Olomouc - prý jsou bez chuti a ublížit by neměly. Zkoušet nebudu.

    Všem krásné léto bez potíží, pro mne nejraději s teplotami do 25 a v noci tak 15.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Covida jsem podle očekávání chytil od své dlouholeté spolubydlící - "čtvrtky".

      Mám naprosto totožné příznaky, jen vše o čtyři dny opožděné.
      Čtvrtka se objednala na testy - když ji syn dovezl (nebyla v stavu sama chodit či řídit), řekli jí, že testy nedělají.
      Objednala se (po dvou dnech pokusů se dovolat) zastupujícímu lékaři - ten její má dovolenou. Ten ji objednal na testy. Před několika hodinami přišel výsledek - podle očekávání pozitivní.
      ---
      Nejprve ona, pak já jsme před propuknutím chodili obhospodařovat její pětadevadesátiletou matku, trpící Alzhaimerem.
      Ta je zatím bez příznaků, nyní přijel a stará se o ni čtvrtčin bratr.

      Vymazat
  13. Už znám mechanismus závory, dá se projet.

    OdpovědětVymazat
  14. Covida jsem podle očekávání chytil od své dlouholeté spolubydlící - "čtvrtky".

    Mám naprosto totožné příznaky, jen vše o čtyři dny opožděné.
    Čtvrtka se objednala na testy - když ji syn dovezl (nebyla v stavu sama chodit či řídit), řekli jí, že testy nedělají.
    Objednala se (po dvou dnech pokusů se dovolat) zastupujícímu lékaři - ten její má dovolenou. Ten ji objednal na testy. Před několika hodinami přišel výsledek - podle očekávání pozitivní.
    ---
    Nejprve ona, pak já jsme před propuknutím chodili obhospodařovat její pětadevadesátiletou matku, trpící Alzhaimerem.
    Ta je zatím bez příznaků, nyní přijel a stará se o ni čtvrtčin bra

    OdpovědětVymazat
  15. ad.
    Baba Jaga03 srpna, 2022 15:32
    Ta bludiště jsou cca 20 km od nás, odvezl nás tam otec vnuků. Kluci se tam v pohodě zabavili 3 hodiny, i my dva dospělí jsme se tam prošli, bylo to (až na to mé připálení se) fajn. Třeba příště zvládnu i výstup na nějakou tu rozhlednu.
    Dnes byli kluci u nás, manžel s nimi šel ven přes vinohrady až k myslivecké oplocence pro bažanty. Ti tam bohužel ještě nejsou. Zvládli jsme těch 7 hodin dobře. Zítra znova, druhá babička má návštěvu, která si nemůže dovolit se s našimi nachlazenými vnuky potkat, mohlo by to znamenat ohrožení zdravotního stavu. Jestli jsou vnuci šťastnější? No, potřebují kolem sebe hlavně rodiče, případně žijící prarodiče. Tak my, co žijeme, se snažíme.

    OdpovědětVymazat
  16. Koho označuje slovo čtvrtka? Partnerka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polovička drahé polovičky... poloviční manželka.

      Vymazat
  17. Ještě k těm labyrintům - bylo to venku a většina z nich byla z rostlin, jen hradové bludiště bylo z jakýchsi plachet. Bylo tam možné posedět i ve stínu pod stříškou, koupit limonádu, hranolky, párek v rohlíku. Ale párek nedostali, na to bylo moc teplo. A to se bojím salmonely. Jediné, co mi dost vadilo, byly všudypřítomné vosy, snad že tam byly hodně blízko odpadové koše. Jinak to bylo dobré na přemýšlení i pro rodiče, či prarodiče.

    OdpovědětVymazat
  18. Tužka napíše,...co vím, dost labyrintů má zahrada u zámku Loučeň na Nymbursku. Když jedu v této oblasti, jsou tam na Loučeň upoutávky. Pro děti je v oblasti u Milovic zábavní park se spoustou atrakcí, Mirákulum.
    Nebyla jsem tam, vyhledávám klid a samotu,...má nervová soustava je ruchem a akcemi z tělocvičen, hřišť, zasněžených svahů a stadiónů docela opotřebovaná,...šetřím ji.
    Už teplota klesla ke dvacítce, do rána ještě o něco spadne, nebe je otevřené, mraky nejsou, ráno bude rosa, .... pokropila jsem i trávník,...bude krásné orosené ráno,...ještě je třeba se ho dožít,....nevíme dne ani hodiny smrti naší,...je napsáno v Bibli. Pro přehození myšlenkových výhýbek jsem si v ní chvíli četla.

    Mějte se fajn,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  19. Ranní Slunce http://imgway.cz/s/hkgI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte u baráku?

      Vymazat
    2. Jo, v pařezu po třešni.

      Vymazat
    3. A budou další.
      http://imgway.cz/s/8VZ6

      Vymazat
  20. jaxi

    Ani jeden rebelant.

    OdpovědětVymazat
  21. jaxi:
    knížky o Himálajích, které vidím v knihovně... některé:

    - Herzog: Velké himálajské dobrodružství
    - Novotný.. Severní Manásulu
    - Wolf: Šivova velá noc
    - Fritz: Himálajští tygři
    - Wolf: Řeka jménem červánky
    - Messner: Everest
    - Rakoncaj: K2 8611
    - Rost: Everest 82
    - Orolin: Strmé cesty k Himálajam
    - Piroh: Káčandžunga 8598
    - Stejskal: Zabudni na Everest
    - Šajnoha: Diamir - král vrchov
    - Gálfy: Makalu
    - Puškáš: Nanga Parbat 8125
    - sport: Na streche sveta.
    - Hillary: Od ocelánu k oblakům
    - Bobák: V peřejích pod Everestem
    - Bonington: Everest - tvrdá cesta
    - Hillary: Kdo neriskuje, nevyhraje
    - Čermák: Trůny bohů

    našel bych další, třeba S Matyldou po Indu, Království Mustang a jiné, ale nevidím je...

    OdpovědětVymazat
  22. Tohle nám opyluje becoky: http://imgway.cz/s/8VZ4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. migrant z jihu

      Vymazat
    2. Drvodělky. Hodné, pracovité, neagresivní. Nechávají se z květů zahnat i mnohem menšími konkurenty z řad opylujícího hmyzu. Máme je na zahradě, suplují práci včel i čmeláků.

      Vymazat
  23. Najetí na díru před nemocnicí http://imgway.cz/s/d88f

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pech... Napiš, jak jsi dojel domů a co je s autem.
      ---
      Já dnes až na pár hodin celý den prospal.

      Vymazat
    2. Jedu na rezervě. V servisu: to je neopravitelné… dám to kamarádovi, v pondělí, teď má dovču. Nové gumy koupím až na jaře. Teď jsme na stejku v Ligotce.

      Vymazat
  24. To: Jáchym
    Spánek prý uzdravuje (a zdraví prospívá), pane Jáchyme - tomu dočista věřím. Jsou ty viry asi vždy nekontrolovatelné a kdo ví, zda očkování pomáhá lehčímu průběhu covidu. Vaší "čtvrt-tchyni" ať se vyhnou.

    To: Ládik!!!
    Pokud byste nečinil dobré skutky a svého kamaráda do nemocnice denně nevozil, zajistilo by to naše zdravotnictví jak? Nějakou "sanitní linkou" s dlouhým čekáním?

    Já dnes ráno žel neměla čím zvěčnit malou zelenou kobylku, co se mi hezky producírovala na ruce. Všech 6 noh postupně zapojila do masírování tělíčka a mávala tykadly na hlavě i u úst. Na povíjnici na mě nepočkala.

    Jsem zvědavá, zda letos bude v čase kolem 13.8. jasno - ještě jsem letos žádnou padající Perseidu neviděla.Je i o nich dnes v časopise Moje země, bohužel dle oznámení v něm posledním. O Třebíči také pěkné čtení, co my tam nebyli je tam mnoho novot:
    https://www.mojezeme.cz/elementor-3610/

    OdpovědětVymazat
  25. Zítra jedu na rezervě, tak snad se nic nestane…. náhoda je blbec. Výměna kola při 34° za plného provozu nic moc, triko propocené ihned a ruce jak prase. Sousedka měla taky 35 ozářek, jednou jí dali sanitku do Nového Jičína, zbytek svým autem. Proplatili jí 11000. Teď nic.

    OdpovědětVymazat
  26. Zítra v noci přijede Bílá Rukavice a Spartan. BR se přihlásila na Běhejlesy v Bílé, tak budeme v lese. Běží cca 19 km. Spartan má v úterý operaci kolene, snad se všechno povede a stihneme vyrazit koncem září na říji.

    OdpovědětVymazat
  27. Na zítřek se těším. 22°, deštík. Beru hřeben a konvičku, inovejtky a foťák. Vojenskou pláštěnu, nožík, košík. Nějaký oplatek, vodu ne - ta bude vyvěrat sama. Jenom přetrpět dnešek, má být 37; vyluxováno už mám, pořádně, jako o vánocích. Ještě části na mokro, koupelnu a nakonec auto, hlavně uvnitř, kde je nastláno. A jeden výlet do Poruby ve špičce.

    OdpovědětVymazat
  28. Koupelna hotova.

    Co jsem našel v Olympusu, když ho teď vůbec nepoužívám...
    polská pláž 2018 http://imgway.cz/s/8W0m
    Už ho nabíjím a zítra beru na krk, je do deště.

    OdpovědětVymazat
  29. Ukrajinská taškařice:
    lodě plné kukuřice
    míří k vepřům do němec,
    nikdo nemá ruměnec.
    Muřínům však blednou tváře
    chtěli podle receptáře
    péci chleba kynutý,
    počítali minuty.
    Tak zas pečou antiloupu,
    nadávají na Evropu.

    OdpovědětVymazat
  30. Z ukrajiny plují lodě;
    ve válečné nadúrodě
    noří kýly do Black Sea,
    pak je čeká odyssea.
    K světadílu muřínů
    přejedených tuřínu;
    od kikonů k lotofágům
    přes kyklopy k jiným mágům
    a nakonec k praseti.
    Já si říkám: zase ti
    kdo nezaseli
    u žrádla se poveselí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro polotovar,
      či naložený flák masa
      k vozům s potravinovou pomocí zajdou,
      obilí jim přisypou,
      holaj duša, nebe peklo ráj,
      přec na pole nepůjdou,
      ještě by si z pole úžeh odnesli.
      A ti, kdož jim zrní sypou?
      Signál je jasný,
      je nutné se uskrovnit.
      Eh, prodávají nám chléb,
      který velmi brzy plesniví.
      Jako bychom byli prasata
      určená na porážku
      a snad i odvoz
      tam, kde si nás s chutí
      na gril či do kotle hodí.

      A tak strachy tuhnu,
      pravopis nezvládám.
      Sorry.

      Vymazat
  31. Bludisko Nová Ľubovňa. Ten ksicht, čo sa trocha ukáže, je vnuk.
    https://imgway.cz/8W0x/video-1657996932_(1).mp4

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedal som nick...

      Vymazat
    2. Tak tam bych teda nešla, mohla bych zabloudit :-)
      Ale vypadá to dobře.
      Ty labyrinty u nás poblíž - to pole majitelé koupili někdy v r. 2021, kdy začali labyrinty a příslušenství budovat. Děti tam vydrželi v klidu 3 hodiny. Jen já se spálila. Ale už jsem tu nedobrotu zdrclou vyzvracela a je zas dobře. :-) Dnes už jsem zvládla opravu 7 zubů a na některém zubu po více blombách,...

      Vymazat
    3. No, bludisko je to riadne. Porasty sú vysoke 2 metre(aj viac asi, ja mám 184 a nevidel som nič) tak ze cez nich nevidieť. Ale chodia tam rodiny s deťmi a vraj sa doposiaľ nič vážne neprihodilo, ak nepočítame, že niektorí vraj blúdili viac ako hodinu.

      Vymazat
    4. ad JAHA05 srpna, 2022 17:38
      Rozhodně bych tam neposlala děcko bez mobilu, sama bych dohlížela z onoho vyvýšeného místa a při nejhorším ho vyvedla ven. Náš vnuk si troufl jít sám jak do kukuřice, tak i do hradového bludiště, kde byly plachty vyšší než 2 metry. Zvládl to projít za cca 7 minut s tím, že mu otec řekl, ať nezmatkuje, kdyby zabloudil, že do 10 minut by pro něho přišel. Tak to bylo v pohodě. Dnes už jsou celá rodina na dovolené kdesi poblíž Boubína, tak snad to zvládnou bez nemocí, úrazů,....Mladší dcerka sjížděla na koloběžce jakýsi kopec v Jeseníkách od jezera a její přítel pak musel vyhledat ošetření v úrazovém špitále. Měl štěstí, má jen límec kolem krku, aby si svaly odpočinuly. Tak snad to bude dobré.

      Vymazat
    5. Dlouhé Stráně.

      Vymazat
    6. Nebylo to v černé kronice?

      Vymazat
    7. - Ano, Dlouhé stráně.
      - Ne, v černé kronice byli jiní zranění s otevřenými zlomeninami, letěl pro ně i vrtulník. Bylo to myslím nedaleko místa, kde se to stalo jemu.
      Tento hoch měl velké štěstí, spadl dobře, měl helmu, na zádech batoh,... rtg neukázal žádnou zlomeninu. Ale ony i obraženiny bolí a trvá to déle, než se vše zklidní. Zítra oslaví narozky, pekly jsme dortu, kterou dcerka poveze v ledničce na druhou stranu Pálavy na oslavu.

      Vymazat
  32. Chleba plesní druhý den;
    zákazník je podveden.
    V nudlích z Rosic nesu moly
    ještě živé i mrtvoly.
    V mouce bílé housenky,
    ve strouhance vlásenky.
    Obal krup je samá dírka,
    tam též bude pěkná sbírka.
    Tohle už je na paniku:
    v papírovém kapesníku
    larva na 2 centimetry,
    dokonalé parametry.

    OdpovědětVymazat
  33. Znám prázdniny uhelné;
    nebylo to smrtelné.
    Zavřely se chvíli školy,
    jely vleky, hutě, doly,
    obilí se mlátilo,
    v ulicích se svítilo..
    V kapíku je všechno nové:
    prázdniny jsou teď plynové.
    Na náměstí LEDka svítí
    šachty jsou už dávno v řiti
    zmrzla i Armáda spásy
    při hledání biomasy.

    OdpovědětVymazat
  34. Tak se jen pocvičím v mobil psaní, adresu se mi zadat nepodařilo. Slunko nesvítí a jdu ještě s Mišpulkou. Dobrou... Baba Jaga

    OdpovědětVymazat
  35. Pořešil jsem pneu, uvidíme, jestli to půjde spravit. Když ne, tak už jsem objednal 2 nové.

    OdpovědětVymazat
  36. 23°C: https://imgway.cz/d89I/IMG_1604.MOV

    OdpovědětVymazat
  37. U nás je venku tak horko, že nám do domu lezou cvrčci. Zatím se nám daří je dostat zavčas ven, aby tu v noci nezpívali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V noci neklesla teplota pod 23°C a nekáplo, teď se zatáhlo a podle radaru to vypadá na nějaké kapky. SKlidil jsem desky z lešení a vyrazíme na Bílou... ale nejdřív dáme ořechovou bábovku a kafe (až "pražáci" vstanou).

      Vymazat
  38. Vlaková zastávka Havířov: http://imgway.cz/s/d89T

    OdpovědětVymazat
  39. V noci bouřka, 15 mm a zatím prší dál. Venku 20°C, v baráku 25-30°C. Dozdobíme dortu, dcera odjede a budu mít pohov, než se vrátí druhá dcera z dovolené a budu mít vnuky na povel. Poslední okurky - přerostky jsme zavařily včera, něco cikánské omáčky už mám také ve sklenicích, rajčata praskají, tak je budu muset postupně mrazit a dodatečně když tak zavařovat,...papriky zrají také, ale pomalu, nestíhají ta rajčata, abych mohla vařit kečup, ďábelské tousty,...

    OdpovědětVymazat
  40. http://imgway.cz/s/d89V
    http://imgway.cz/s/d89W
    http://imgway.cz/s/d89X
    http://imgway.cz/s/d89Y
    http://imgway.cz/s/d89Z
    http://imgway.cz/s/d8a0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím všechny, bludišťáky obzvláště.

      Zadařilo se Vám jako vždy, M.D4 - virtuálně jsem ochutnala ke kafi.
      U nás od 6 do 11 napršelo 12, teď už se venku promodrává. Já mám od včera do zítra na povel Andyho a Jurinu, když se jejich lidi rozprchli na tři strany. Dcerenka s manželem k Bojnici, starší P k Brnu a mladší P na tábor - jen ta se vrací až příští neděli. Doma wifinu nemáme, tak jsem se s mobilem pocvičovala u nich - jde to rychle a určitě všechno funguje, když se ví, jak na to. No, i nastavení Messengera jsem si zrušila, s tím si nechám poradit, až ho budu k něčemu potřebovat.

      To: Ládik!!!
      Koukla jsem za Vámi na Bílou. Na start jste šli s BR pěšky či jen Vy nebo oba lanovkou?
      U nás doma bylo v noci i nahoře 23 i bez klimatizace. A jak se teď v nejteplejší chodbě zdá příjemně a venku skoro zima. Všechno je relativní...

      Vymazat
    2. Lanovku nepoužívám.
      https://imgway.cz/d8bD/IMG_1622.MOV

      Vymazat
  41. Vylezlo slunko a má ještě grády

    OdpovědětVymazat
  42. http://imgway.cz/s/8W2z

    OdpovědětVymazat
  43. Čurabský klauz06 srpna, 2022 22:27

    http://imgway.cz/s/d8bC

    OdpovědětVymazat
  44. Mám 21000 kroků a mezi nimi cca 15minut běhu, když ve čtvrtek jdu na tu rehabku a tam by mě měli event. napravit. Bylo krásně. 13°C, mlha, bohužel bez borůvek. Tempo na krátký rukáv. Koleno drželo jak luterská víra.
    BR 19km za 2:10.

    OdpovědětVymazat
  45. Anna.Monika.Re07 srpna, 2022 08:33

    Díky za krtince, Zdenkub.
    LOREENA McKENNITT - Nights From The Alhambra
    https://www.youtube.com/watch?v=Fr1nYVCKTQ0

    Dnes se pokusím vzpomenout na oblíbené písničky zdejších diskutujících:
    Ládik!!! - Wabi Ryvola - Břehy mé duše
    https://www.youtube.com/watch?v=dZ_IFjPTDcA
    Baba Jaga - Dvořák: Rusalka - "Květiny bílé po cestě"
    https://www.youtube.com/watch?v=2QlUMtJLhFk
    Jáchym (díky za tip na rádio Swiss Jazz, poslouchám denně) - k létu vybírám
    Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Summertime
    https://www.youtube.com/watch?v=h3kQt14_5OQ
    Tužka - nevím, snad potěší Leo Rojas - El Condor Pasa
    https://www.youtube.com/watch?v=8kQZHYbZkLs
    JAHA - vybírám Sima Martausová - Čaro obyčajných vecí
    https://www.youtube.com/watch?v=VMSOw0vIlUc
    Gaia - jestli si dobře vzpomínám Kamelot - Za mokrou horou
    https://www.youtube.com/watch?v=IFNRwWqGabg
    matka.Dea4 - nevím, někdy si zpívám - Co bolí to prebolí
    https://www.youtube.com/watch?v=tuyHuaXxcQU
    jaxi - nevím, tak vybírám Přátelství
    https://www.youtube.com/watch?v=ablIo_j_9W0

    OdpovědětVymazat
  46. Celosvětově došla oranžová barva, zdroje jsou převážně v Indii.

    OdpovědětVymazat
  47. Conor dnes: https://imgway.cz/d8bQ/IMG_1661.MOV

    OdpovědětVymazat
  48. To: A.M.Re
    Za Dvořáka dík. Rusalku jsme naposledy naživo viděli co balet, v letošní sezóně má být v Olomouci nové "cabanovské" nastudování. Těším se.

    To: Ládik!!!
    Ať Spartana spraví co nejlíp. Je mu už vůbec 30? A Vy nečekejte, že po jednom cvičení bude hned zázračná obnova. Dodržovat doprovodné rady také nebývá marné.
    Koupou se domácí králíci? Conorova srst vyhlíží hedvábně, takovou má i letní srst náš Macek, co se koupe opravdu nerad a zcela výjimečně. A co ta psina za králíkem - cestují zvířátka ráda?
    Oranžové má zatím na skladě ☼ dost, moc zajímavé oranžovánky nám dnes na obloze nakreslilo.

    OdpovědětVymazat
  49. Tužka napíše pro paní Anna.Monika. Re....díky za El Condor Pasa.
    K této písni mám jednu vzpomínku...je z doby, kdy jsem vegetovala v Praze. Dole na Václaváku, na Můstku, hrála skupina hudebníku z Chile. Prvně jsem viděla hru na Panovu flétnu....malé, i různě velké flétny, každá zněla trochu jinak. Byli oblečeni v národních krojích obyvatel z horských oblastí. Nezpívali, netančili, jen hráli. Když hráli El Condor Pasa, naznačila jsem nad hlavou potlesk. Asi si toho povšimli,....protože, když jsem se rozhodla že odejdu,/měla jsem sjednané nahoře na náměstí rande/,...tak jsem se uklonila, zamávala jim a odcházela Václavákem středem,....a oni přerušili právě hranou skladbu, začali znovu hrát El Condor Pasa,....mávala jsem jim, couvala jsem středem náměstí směr nahoru, a oni hráli, dokud jsem neuhnula na chodník a nepohltil mě dav návštěvníků. Pamatuji si to, byl to milý zážitek,...i vzpomínka na něj mě teď potěšila.

    Mějte se jak nejlépe umíte,...všichni vespolek,....zdraví vás Tužka,...byl velmi příjemný den, bez žáru,...tak zítra se to má zopakovat,...ale to budu už muset zalévat....voda je, není co řešit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K nám jezdívali hudebníci z Chile před covidem na jarmarky. Zvláštní bylo, že jejich "ozembouch" zbavoval naslouchající nánosů v těle, přinášel úlevu. Byla to hudba léčivá.
      A jiný člověk odjinud, z Cuzka, prodával výrobky Amazonas, mi doporučil šperk - talisman, který mám dodnes. Naštěstí jsem se zeptala, co by mi doporučil, jinak bych si pořídila spoustu neúčinných, předražených hloupostí.

      Vymazat
  50. ad.
    Anna.Monika.Re07 srpna, 2022 08:33
    Má oblíbená píseň? Vlastně ani nevím, kdysi jsem si zpívávala "Za starů Breclavů", nebo "Lásko bože lásko" (jako nejznámější naši mantru), "Aká si mi krásná", dokonce jsem i předzpívávala ve skupině přátel, ale dnes mi již hlasivky ani dech tak dobře neslouží. Nicméně jak říkávám:
    "Jemná hudba tiše zní,
    srdce ozvěnou jí
    každou buňku rozzáří.
    Rty se začínají usmívat,...."

    To znamená, že hudba tělem vibruje stylem takovým, jakým zní. Mnohá hudba bývá léčivou.

    OdpovědětVymazat
  51. Spartan má 28.
    Doktor rehabilitátor povídal, že koleno ve své poloze drží kvadriceps. Protože mě bolelo, méně jsem nohu zatěžoval (navíc je odrazová) a doktor naměřil o 3cm menší obvod, než na druhé. Tzn zesílt sval, uvidím ve čtvrtek. Zatím jsem nastudoval elektrostimulaci.
    https://is.muni.cz/th/jvxv5/Diplomova_prace_-_Jankuv.pdf
    Jedním z vedlejších účinků prednisonu je zeslabení končetin a zvětšení trupu. Na to jsem nemyslel a začal běhat se 105kg… a poškodil si postranní kolenní vaz (na to doktoři zatím nepřišli). 10 měsíců nemůžu běhat, až předevčírem 15 minut, opatrně. Viděl bych pomoc v rehabilitaci, i pomocí elektrostimulátoru - ale takového, kde si budu moci volit výkon, amplitudu i tvar kmitů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě byste si takový přístroj dovedl vyrobit. Něco na principu Zapperu třeba.

      Vymazat
    2. To zas nestojí tolik, nějakých 5tisíc.

      Vymazat
    3. Choďte plavat.

      Vymazat
    4. Ro bych musel mít jezero.

      Vymazat
    5. Místo do Ligotky jeďte na Těrlickou

      Vymazat
    6. Tam se čtvrtce utopil bratr (3 malé děti); sinice, plno dědin na Stonávce ...
      Zkoušel jsem Šance (pitná voda, zákaz) - tam jsem se ve vodě potkal s velkou užovkou a hady vůbec nemusím. Žermanice přelidněny. Zkusil jse obhlídnout Čurabský klauz - vypuštěno, bo biskupské lesy budou odbahňovat. Vyhovuje jedině Balt.

      Vymazat
    7. Ani bazény nejsou k zahození

      Vymazat
    8. Není to volný prostor, ale klec, plná jedů a mikrobů.

      Vymazat
    9. U nás to dezinfikují ozónem a nikdy jsem nic nechytla.

      Vymazat
    10. V 3nci i Bys3ci chlorem a z toho štípou oči.

      Vymazat
  52. nejdou mi odesílat příspěvky. jáchym

    OdpovědětVymazat
  53. Ad:jachym
    Mne už asi pol roka, z laptop. Jedine z mobilu.

    OdpovědětVymazat
  54. Ad:Anna. Monika. Re
    Ďakujem za Sumu. Všetko dobré prajem.

    OdpovědětVymazat
  55. Sloužím bohoslužbu
    za ropovod Družbu.
    Kdysi, jako malí,
    u pumpy jsme stáli;
    viděli jsme ze sedačky
    že normal byl za 2 kačky.
    A tak sbohem, ropovode
    hospodářský chámovode!
    Snad tě pustí v lepších časech;
    co můžem chtít po mamlasech
    kteří nás teď rdousí,
    po majetcích brousí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše Klára velmi chtěla
      obytňáček pro manžela
      Kde vzít ale k vozu klíče?
      (bez sto táců za půl míče)
      Za chvíli byl nápad venku
      zneužije asistentku
      ze státního pošle vatu
      300% bonus k platu
      za nájem to skásne tchán
      to je pičo supr plán!

      Vymazat
  56. Jezdím teď na ropu Brent,
    bo v Evropě je to trend.
    Levná ropa ze Sibiře
    asi končí někde v díře
    u Lvova ve městě Brody,
    kde ji Vasyl domorodý
    přečerpává do cisteren.
    Pak jede Böhmen-Mähren
    už jenom po železnici,
    štempl dají na hranici
    že to poslal Equinor,
    jeden vláček na únor.

    OdpovědětVymazat
  57. Na dálnici volský potah.
    Muchy bzučí ve šlápotách,
    levý volek zrovna sere:
    Kam to jedeš, Bundeswehre?
    Vezeš miny do Minsku?
    No, značku máš berlínsku
    tak to asi víš, co robiš
    jenom hovna strašně drobíš,
    neviděl jsi kravinec?
    Velký jako krtinec?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náš soused tam v 80 sátkách makal,když se to stavělo. Oni stavěli barák a neměli peníze,on tam jel na rok ,vydělal si 120 000 a barák byl za 200. Manželka s klukem byli sice rok sami doma,ale pak už za vodou. Uteklo to a škoda té práce i investice na tom ropovodu.

      Vymazat
  58. Fiallah se dlube v nose
    Vykulenec v kabanose
    Pekari se škrábe v řiti
    Jurečka jel na Tahiti;
    Vyhulenec dredy mastí
    český národ sedí v pasti.
    Zavírá se Družba, Jamal
    Vašek si už nohu zlámal
    když šel (blbec) s pány na led
    nejde ani šunku válet
    mizí skot a není hnůj.
    Kdy jsou volby? Bože můj.

    OdpovědětVymazat
  59. Někdo má rád prase z Přeštic
    lanýže jí zase šlechtic
    další hltá stejka
    z mlaďoučkého bejka.
    Čtvrtý vcucne ústřici
    pátý sype skořici
    na ovesné vločky.
    No a co já důchodec?
    Co napíchnu na bodec?
    Bída mě dost tíží
    budu půli rýži
    utáhnu si opasek
    u průhledných texasek.

    OdpovědětVymazat
  60. Tužka napíše,...nopane, tady se urodilo takových pěkných básní, ...ani není třeba číst noviny, stačí nakouknout do Nory,...a už jsem vobraze,....kdopak to je Naše Klára,..?..nový, či staronový návštěvník , či návštěnice.
    Pan Ládík je zavedená poetická instance,...tak, Klárko, ještě něco přidejte,...
    12. má svatá Klára svátek,....to je období, kdy nejvíce padají hvězdy,....letos bude horší viditelnost, protože úplněk osvítí oblohu a ty méně jasné slzy svaté Kláry nebudou vidět,...třeba nějaký ten mrak zastíní měsíc a oblast padajících hvězd bude bez oblačnosti. Proč ne? že ?
    Před lety, na jedné občanské hvězdárně její pracovník říkal, že jich v tomto období zaznamenají v průměru třicet za hodinu a má prý rekord čtyřicet pět. A taky říkal, že si bere dovolenou a v noci sleduje oblohu a ve dne spí. Mně stačí vidět pár padajících hvězd,...a jdu s klidem spát,...taky vím, že si nějaké to malinkaté přáníčko dokážu splnit,....velká přání nechávám vrtkavému Osudu,....zda splní, zda nesplní.

    Nastávají noci padajících hvězd a dny nesplněných přání,....všechno přejde.....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  61. Toč se a vrť,
    můj kolovrátku,
    kolo života.
    Neumím psát
    a přece píši.
    Neumím kreslit
    a přece kreslím.
    Neumím žít
    a přece žiji.
    Pouhá loutka jsem?
    Kdo o mne háže v kostky?
    I ten vlak si zpívá
    cukr, kafe, cukr, kafe
    nástup, výstup, zavíráme.
    Z vlaku vystoupit?
    Snad jen najít
    klidný, čistý vagon,
    zpívat, žít.

    OdpovědětVymazat
  62. Zalito. Zrají první rajčata, okurky končí. Švestky zaschly, asi spadnou. Jablka budou, už podpírám větve. Včera jsem dokončil ostění 2 oken ve štítu (s kamennými parapety) a demontoval lešení... bohužel musím dělat zakázky (stavby "hoří") a nestíhám svoji práci na baráku. Ani moc neseču, ve vedrech jsem trávu ponechal svému osudu a po deštích (55mm za 2 dny) pořádně zhoustla a porostla. Dívám se na oblačnost nad Atlantikem - nebude žádný déšť delší donu, jen slunečno.

    OdpovědětVymazat
  63. Únava Sluncem https://imgway.cz/4K8j/4487143D-DDDA-4181-AB0B-37CAA5C42107.jpeg

    OdpovědětVymazat
  64. potkala jsem maličkého hada, není o moc větší, než spadlý bílý květ nalevo od něj.

    https://imgway.cz/s/4K8r

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podle kresby na hlavě by to tak mohlo být. No, budu muset dávat pozor.

      Vymazat
  65. Včerejší výleto-výtvarná Olomouc - popisovat snad netřeba:
    https://eu.zonerama.com/Bj10/Album/8763714?secret=54IjY78Xkhkj3bPxkbp7Dfetw
    Dnes jsme dosbírali i červené brambory. A kdo ví, který fógl či větříček nám na políčko zasel cínie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Graffiti jako písmo svaté" - opravdu umělecký počin!
      Jó brambory ... nechtěl bych je sbírat, raději je budu vykopávat, Ještě zalívám, ať rostó. Mají sice kretší natě od narození (byly spaseny), ale hlízy se tlačí ven, mají málo hlíny.

      Vymazat
  66. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava:

      Začla jižní ofenzíva
      ví to každý mravenec
      Putin v Kremlu mocně zívá
      dávno není kojenec.

      Pouští jižní eskadrony
      ví to celý Pentagon
      pouští himars, pouští drony,
      kdo zaplatí paragon?

      Pouští, pouští, pouští.
      Potřetí i po sté
      Putin neodpouští -
      vždyť je to tak prosté.

      Vymazat
    2. pokud Putin odpustí,
      různé hordy
      mu to krutě vrátí,
      pokud i zapomene.
      Hrrrr, všichni na jednoho.
      US first,
      my v právu jsme,
      řvou,
      jak podřízený dobytek
      bychom byli.
      hrrrr, všichni na jednoho
      s námi,
      pro nás
      v první řadě
      musíte

      Vymazat
    3. Čí ruka ne tepně doby
      zlehoulinka drží prst?
      Pěstuj kobzol nebo boby
      ať máš denně aspoň hrst.

      Mužik svítí, mužik topí
      lord se choulí v kožichu.
      Mužik drží v ruce kopí,
      lord jde za ním po čichu.

      Jak ta ropa krásně voní
      kéž by byla jednou moje!
      Teď mu voní i řiť koní
      využívá teplo hnoje.

      Vymazat
  67. matka napsal:11 srpna, 2022 (14:18)
    Čí ruka uvolnila ruce,
    vypustila bumerang ?
    Vyslala jej,
    aniž by věděla,
    že se vrátí zpět ,
    a trefí se tam, kam má.
    Nepomůže choulení se,
    maskování vůní hnoje,
    pachem nafty,
    ba ani ten kožich
    nebude ku pomoci.
    Vyslaná zloba, hloupost,
    nenávist i nenažranost
    se vrátí zpět.
    a zasáhne tam,
    kde to bude lordy
    bolet nejvíce.
    Zatím si bezstarostně žijí.

    OdpovědětVymazat
  68. Teče ropa teče
    plynovodem Družba
    lid si maso peče
    jede bohoslužba.

    Ne nos indúcas in tentatiónem
    sed líbera nos a malo;
    pusť ten ventil, honem honem
    nám stačí tak málo.

    Pater noster Vladimírku
    my už budem hodní
    otevřem ti malou škvírku
    jsme Slované rodní.

    OdpovědětVymazat
  69. Zdravím všechny vespolek, čtu si, ale nějak mi přestává jít vkládat nebo mi mizí příspěvky - nejen tady, ale totéž se děje i asfaltovému holubovi u konkurence .
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  70. Právě jsem se vrátil z grilovačky. To je vyšší kultura, než jsme zvyklí.

    OdpovědětVymazat
  71. Nó, grilovat se musí umět, ale že by to bylo kulturnější, než kotlík? Záleží na tom, jak si to člověk udělá. Až budeme dělat příště kotlík, tak dám na dvůr pořádné lehátko, či skládací postel, aby si lidé, které mají potíže se zády mohli nejen sednout, ale i pohodlně lehnout....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My obyčejně pekli jen špekáčky na ohni, nebo pstruhy na klacku na ohni nebo holubinky na kmínu na plotně (nebo na plachu na ohni), maximálně makrely na paprice na roštu nad ohněm. Gril s víkem, teploměrem, na kolečkách, s propirietami okolo a stolem s dochucovacími ingrediencemi - to je na mě moc. Ze slušnosti jsme přivezli 2 kila masa, abychom nežrali někomu něco - opeklo se nad nějakými čenými briketami, co nevoněly jako dřevo.... pro mě to je vysoká kultura, do které nikdy nedorostu.

      Vymazat
    2. Lidi nemají co dělat,tak zábradlíjí odpoledne hračičkováním.

      Vymazat
  72. Včera jsem měl první rehabilitaci kolene. Paní cca 50, vyslechla si moje "stesky" (už mě nic nebolí) a bylo vidět, že věci rozumí daleko více, než nějaký ortoped v úkolu. Prohmata obě kolena, aby zjistila rozdíly, ověřila hybnost, dřep s oporou - potom začaly cviky, které by mě ani nenapadly. Po nich byl elektrostimulátor - ten jsem neviděl (byl za plentou); 2 elektrody na stehno a šlo brnění; měl jsem říct, kdy až mi to bude nepříjemné, že zastaví zvyšování výkonu. Nemám žádné měřítko, tak jsem ji nechal, ať tam pustí, co vydržím... nakonec řekla, že tak vysoko to ještě nikomu nepouštěla. Po stimulaci bylo 20 minut jakéhosi záření zblízka z boku na koleno, nebylo tepelné, ale nějaké pulsní, s nahodilou frekvencí - takový červený obdélník 5x8cm ze vzdálenosti 2cm. Procedur bude 8.
    Koupený stimulátor má mrtvý displej, nejde nabít - po reklamaci ho posílám zpátky, ať pošlou funkční.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Vám přeju, že jste našel spřízněnou duši. Kolik a jak těžkých kbelíků denně Vám doporučila nosit?
      Snad v tomhle budete úspěšnější než kdysi já. Požádala jsem neurologa o rady na cvičení, poslal mě rehabilitovat. Společné ani individuální cviky jsem dál neprováděla, i té elektroléčby na mě bylo škoda. Ještě, že chůze je pohyb zdravý a léčí také kde co.

      Vymazat
  73. grilování,.... gril nemáme, dřív jsme rozdělávali oheň ohraničený kameny, ale poslední roky dáváme přednost onomu kotlíku, a to buď bez deklu, kdy dáme nad oheň pruty se špekáčky, nebo s deklem, na který dáme podlité maso. Kotlík si udělal před několika desítkami let manžel sám, lehce se složí a rozloží, nezabere moc místa, teď ho tuším komusi půjčil.
    Kdysi chtěl jeden známý vypálit kosti, že z toho bude po rozdrcení aktivní vápník, tak manžel udělal z šamotu, či čeho ještě, ohniště a pálil...ale asi plynem, ne dřevem.
    Rehabilitace - nikdy jsem na žádné nebyla, zkušenosti nemám, ale před cca 10ti lety mi udělala párkrát kamarádka masáž zad a tuším i lymfy a bylo to úžasné. Naprosto. Další kamarádka mi masírovala záda, ale bylo to jen na fyzické úrovni, ta nadstavba úžasnosti tam chyběla.

    OdpovědětVymazat
  74. Dnes byl krásný,mírný,přívětivý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl fofr, jsem K.O.

      Vymazat
    2. Já byl včera taky úplně zničený. Spal jsem v noci (s přestávkami) skoro osm hodin a natolik mě to úsilí vyčerpalo, že jsem během dne prospal dalších osm.
      Večer jsem si musel odpočinout dvaceti minutami zalévání nejvyschlejších částí zahrady.

      Zjistil jsem, že ze schodů už chodím křepce jako jura, nicméně chůze do patra vyžadzje dvě přestávky.

      Musím si dnes dát vyšší tréninkovou dávku na stepleru: předevčírem jsem už ušlápl třicet v tahu, kroků, takže ještě zbývá 970 a bude to zase v bývalé normě.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Má pršet, tak asi pojedeme na Rejvíz do močálu a do Videl, tam všude jsou borůvkoviště. Rehabilituju koleno, tak ho otestuju.

      Vymazat
    4. Osobně považuji testování za logické: Jestliže odbornice zjistila asymetrii mezi zmrzačenou a nezmrzačenou nohou, je zapotřebí co nejrychleji dosáhnout vyváženého stavu zmrzačením kolene dosud nezmrzačeného.
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. https://imgway.cz/4Kac/3F1FC39B-8ECD-4726-9C77-DF18DA70C842.jpeg

      Vymazat
  75. Tužka napíše,....volám déééšť,...uvidím, zda příroda mé volání uslyší. Rozhodla jsem, že část zahrady nechám jen na přírodě, co s tím udělá,....můj malý soukromy parčíček,...jo, tráva v něm začíná polehávat a chce se stát senem nastojato, keříky nezvednou listy ani ráno a pár jalovců se rozhodlo, že mi naprotest bude házet ostré jehličky, zcela suché a rezavé, jako bývaly mé vlasy,...tak házet za krk, když se jich dotknu. Je to pokus, ještě jsem to nikdy neudělala, pokus, jak na vlastní oči uvidím, co by se dělo na zahradě, kdybych nepřidávala závlahu,...ale zrovna mě to netěší, možná změknu a začnu zalévat.

    Místy v přírodě jsou louky pěkně režné, a trávníky ve velkých parcích, co pečlivě sekali, vykazují znaky spasené a suché savany před příchodem dešťů,...taky smutný pohled,...a listí z listnáčů už jde místy taky dolů,....vláhy je málo.

    Znova voláám déšť. Tužka.

    OdpovědětVymazat
  76. Čerstvý https://imgway.cz/4Kag/BD87B737-946B-432F-BA89-54F9396F1A38.jpeg

    OdpovědětVymazat
  77. Dnes jsem chodil i za Jáchyma, po čerstvém vzduchu a snadném terénu. V Noskově chatě jsem si za něj dal borůvkové knedlíky, v Holzbergu vepřovou panenku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už je mi to konečně jasné! Já dnes neobědval ani nevečeřel a cítím se přežraně. Když jsi mě nacpal panenkou se švestkovýma knedlíkama, tak to se se nedivím! JÁCHYM

      Vymazat
  78. Když je člověk v lese
    lehký deštík snese,
    dobře se mu dýchá
    slyší ticho z ticha.
    Před ním mlha, za ním mlha
    levá noha trochu šklhá
    teď šklhla i pravá
    a to je ta zdravá.
    Chodím takhle rezervací
    hledím na tu inovaci -
    strom leží u pařezu,
    nemá značku na řezu.
    Přes něj leží druhý, třetí
    vypadá to na vymřetí
    jako bych šel po krchově
    nebo státem po Mnichově.

    https://imgway.cz/4Kak/6E51BD36-5790-4B9C-BEE2-2EA29665950A.jpeg

    https://imgway.cz/4Kal/81931E7F-0613-4AD5-A8E0-D543BECEBD9F.jpeg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba z těch stromů budeme pálit dřevoplyn a posílat ho v zimě reverzně plnovodem na Ukrajinu. JÁCHYM

      Vymazat
  79. Restaurace plná lidu
    každý čeká na tu bídu
    hodně se jí bojí,
    a tak ještě pojí.
    Levný oběd za tři stovky
    jenom birell je z plechovky
    ostatní je ve skle,
    všechno čisté, lesklé.
    Sem tam lítaj blanokřídlí
    někdo si tu řezal v židli
    uchoval si podobu,
    zažehnal tím chudobu.

    https://imgway.cz/4Kam/ACDBBD95-39EB-4B2D-B47C-4C5F7429A264.jpeg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při pohledu na židli už mi i ten tvůj včerejší oběd přestal chutnat !J ÁCHYM

      Vymazat
  80. Pavouk plete sítě.
    Říká mouše: chci tě!
    Já tě, moucho, v síti chytím,
    ze vzduchu se nenasytím
    potřebuju tvoji šťávu
    takovou mám blbou stravu.
    Omotám tě dokola
    ty jsi moje kofola,
    miluji tě, muško zlatá!
    Budeš se mnou navždy spjata.


    https://imgway.cz/4Kan/94183C55-84C3-4542-A380-5B171D985D43.jpeg

    https://imgway.cz/4Kao/CD2DFEC5-D03D-4635-83B9-3208C2901440.png

    OdpovědětVymazat
  81. V mekáči se žere z papíru
    s kulturou jsou tam na štíru,
    jak prase, rukama, ve spěchu,
    je to měřítko úspěchu.
    Mekáč je vizitkou kapíku
    chlemtáš cukr ze škopíku,
    zapíjíš přepálený tuk
    a všechno je ti fuk.
    Ničíš si svoje játra
    z mekáče mozek chátrá
    vychází hudba z hajzlu.
    Radši se najím v pajzlu
    čtvrté cenové skupiny,
    než žrát kuřecí šupiny
    objednám knedlo zelo,
    snad to též nezmizelo.

    OdpovědětVymazat
  82. Rozum přichází s věkem
    tvoří se v mozku měkkém
    kolečka začnou zapadat
    víš, jak má svět vypadat
    co je dobře a špatně
    uvažuješ víc státně.
    Rozeznáš prase a hovado
    víš, kde je El-dorado
    víš, co je ti k hovnu.
    Posíláš přes Úschovnu
    někdy taky přes Letušku,
    klikáš a nedbáš na tužku.

    OdpovědětVymazat
  83. Dneska makám jak brok, venku krásně a je neděle. Citonice, Kravsko, Dobšice. 3 domky za 1 den, to se mi podařilo snad jen jednou. Nikdo nevolá, neotravuje, pěkně to odsejpá... v přestávkách rehabilituju koleno. Jeden by neřek, jaké svaly se musí procvičovat, jak jsou zakrnělé a jak bolí. Z okna vidím trávu, jak žene nahoru; raději bych šel kosit, než tady počítat - ale i důchodce má své termíny.

    OdpovědětVymazat
  84. Večer na hřiby:
    https://imgway.cz/4Kcm/IMG_1772.MOV

    OdpovědětVymazat
  85. Už bude hezky jen 14 dní ( musím ještě 6x na plovku) a pak topit.Děs běs. Topná sezóna mě děsí,měla bych se léčit.

    OdpovědětVymazat
  86. Poctivě rehabilituju, cvičím kvadriceps a jeho úpony a musel jsem prozkoušet účinek úsilí. Záměrem byly hřiby, které nerostou. Před bouřkou večer do Řeky a klasická cesta z výšky 540m stále do kopce (zprvu mírný asfalt, potom strmější lesní cesta a nakonec strmý volný terén) asi do 850m rychlou chůzí (kape z obličeje). No a potom seběh tamtéž, opatrně, i když - vlivem končícího dne - s nejistým došlapem, hloubkově i stranově. Veliká žízeň mě přinutila vypít 3 dvouhrstě vody z potoka. No a koleno drží...
    Dnes jsem to říkal reahabilitátorce a ta měla dotaz: a kontrolka neblikala? No neblikala. Tak jsem musel dělat dřepy na balanční podložce. Předtím byl magnet a potom 2 elektrody na stehno - pral jsem se na výkon, 30mA. Další reha je v pátek.

    OdpovědětVymazat
  87. Až budeš mluvit s rehabilitátorkou, požádej jí, aby se příště na blikající kontrolky neptala, že už před lety jsi do všech svých pojistek nastrkal hřebíky, takže nehrozí, že by při jakémkoli přetížení vypnuly před havárií a kontrolky předtím byť i jen zablikaly.

    Já kdysi dokázal totéž, ale to mi bylo dvacet a když mi doktor řekl, že jsem vůl, po úvaze jsem uznal, že na tom něco možná bude.

    Rehabilitátorka nejspíš ctí tvé šediny a nechce být sprostá.
    --------------
    Nejdou mi pouštět tvoje videa - stýská se mi po tvých fotkách...Kdybys zas někdy vyšetřil pár vteřin...
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  88. A kdo že má dnes "krtčí" svátek? Ať žije Jáchym!
    Žádný snímek, dosahující kvalit těch Ládíkových!!!, ve svém archivu nenajdu - jistě Vám radost učiní on.
    U pouštění videí možná jen trpělivě si počkat, u toho posledního přicházíte o lesní cestu a "běžecký" zvuk. K Vašemu názoru v 17:23 se zcela připojuji. Ale možná Ládik!!! tentokrát bude dodržovat všechny rady, nikoliv jen ty, co se mu hodí. A menší cvičné kopce mají nespíše i v nejbližším okolí, jeho nejmilejšímu přibližovadlu je určitě jedno, že se neprojede...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za přání! JÁCHYM
      Jdu lehce poobědvat , je pět minut před desátou, večer ale ještě jsem to dneska nestihl.
      Uvařím si pytlíkajdu.JÁCHYM

      Vymazat
  89. Jen tak - dnešní: Pokáč - Rodinný typ [lyric video]
    https://www.youtube.com/watch?v=DUfWtJXefnE

    OdpovědětVymazat
  90. Uschl v mátě. https://imgway.cz/4Kd0/5C93BEF6-73C9-4931-BDAC-9EE80F5CAE42.jpeg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příliš vůně může být i životu nebezpečné!
      Přišlo mi to jako nenápadné varování Gaie.

      Ostatně - minulý týden umřel její patron, autor teorie Gaia.
      Bylo mu 103 let a byl natolik fit, že musel být utrpěn úrazem.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Ach jo. A další guru zemřel v prosinci. E. O. Wilson 92.

      Vymazat
  91. Stáří. https://imgway.cz/4Kd1/DA366C20-67FA-4B7D-B170-68AAE7EAD5AA.jpeg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vysušení. Na to umřu taky. Teď v létě,nemůžu se domazat. A všude. I oči. Kvůli tomu jsem byla i u doktora. Syndrom suchého oka. Netvoří se slzy.

      Vymazat
  92. Včelí placatý kámen. https://imgway.cz/4Kd2/40225727-D704-48F2-A9DB-98D5ED9A9848.jpeg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včelín po přátelské návštěvě medvěda? J.

      Vymazat
  93. Zahradník. https://imgway.cz/4Kd3/AC4FDBD9-D656-40FD-8AF7-A0819D14B430.jpeg

    OdpovědětVymazat
  94. Olej & škrob. https://imgway.cz/4Kd4/9CF2BEF8-C74F-4C2E-8DF0-F191025D371A.jpeg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou stavbičkou mi to přijde jako hrobka či pietní místo českého zemědělství.

      Vymazat
    2. Jsem záviděla slunečnice,co se otáčí za sluncem a koukám,že už taky kloní hlavy.

      Vymazat
  95. Zéland. https://imgway.cz/4Kd6/E4761DFD-5B9A-4CE9-AC7D-9A5ECE330C6E.jpeg

    OdpovědětVymazat
  96. Dík za obrázky, potěšily!
    Vytisknu si toho kozla zahradníka, připadá mi jako můj portrét...přitom jsem stál s noťasem v ruce před zrcadlem v koupelně a podstatnou vnější podobu mezi ním a mnou nevidím...nejspíš se jedná o duchovní portrét...či budoucí reinkarnaci.
    Mohlo by být hůř. JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si fandíte. První,co mě napadlo privezly pohledu,bylo zlaté rouno.

      Vymazat
  97. S křížkem po funuse přeji Jáchymovi všechno nejlepší xvátku a stydím se za zpoždění.
    U kozlíka mě napadlo totéž - jestli nemám vyměnit Ötziho za něj.

    OdpovědětVymazat
  98. Říkal svatý Petr
    ať si koupím svetr;
    přijímá z Brusle gratulace:
    to je ta správná regulace!
    Studená bude litina,
    to zlikviduje Putina
    a země plná ropy
    přijme se do Evropy.
    Ve školách klepou kosu
    svítí se svíčkou z nosu
    vymrzly viru mutace
    tisknou prachy na dotace.

    OdpovědětVymazat
  99. Zrovna jsem sedla ke kalendáři a počítači.
    Málem jsem včera zapomněla na svátek dcerky, ale stihla jsem popřát.
    Dnes v posledních minutách přeji i Jáchymovi, přeji vše dobré, co život může dát.

    OdpovědětVymazat
  100. Vykulenec valí bulvy
    jak jsou lidi strašné vulvy.
    Jak mu mohli na lep skočit
    jak teď může na ně močit.
    Ještě dneska dýchá čikuli
    bulvy se mu potom vykulí
    a mocně s nimi koulí,
    toče zeměkoulí.
    Áda taky valil oči
    v duchu viděl tanky v Soči
    ve snu čerpal ropu v Baku
    a pak dostal do rypáku.

    OdpovědětVymazat
  101. Starobní důchodce
    měsíčně důchod chce
    aby mu ho cizí dali
    živil je, když byli malí.
    —- —-
    Starobní důchodce
    měl by žít v Nachodce
    z lávky činorodě
    pozorovat lodě.
    Daleko od hnusu
    od leyna, od trussu;
    prožít klidné stáří
    tu se nepodaří.

    OdpovědětVymazat
  102. Kristušácka dolina!
    Čo to spadlo do klína!
    Áda, Fritzl, Vítek.
    Samý pěkný kvítek.
    Když sa čerti okotí
    traja stejní kokoti
    vyjdú z lůna pekla.
    Muřínová klekla:
    Bože to je krásná trojka!
    Ty já zapněm do obojka!

    OdpovědětVymazat
  103. A plná plovárna Ukrajinců. To mě štve. Ale děti mají hezké. Takové slovanské s kulatými obličeji. Ne že bych jim nepřála aby se vykoupali,ale člověk si uvědomí tu hrůzu té politiky.Tolik děcek v cizině a a nevědí,kdy se vrátí a jestli. Ale vypadají dobře,hezké plavky,plná deka bazénových propriet,jedna měla dokonce kabelku Louis Vuiton docela kýčovitou s flitry možná fejk,ale to jsem zas přemýšlela,jestli musí být válka,aby burani mohli kupovat ubohé západní zboží s nějakou značkou. Přitom ty značky...já mam pytlík Arena,prý spešl na plavky,nebude propouštět vodu a prdlajs musím v něm mít docela obyčejný igeliťák. A válečné uprchlíky si představuju jinak. Však tihle se určitě v Bruselu za migranty počítat nebudou a budou nám cpát barevné a řvát kvóty kvóty

    OdpovědětVymazat
  104. Altruista, duše čistá.

    Furt dokola usínat
    koho to má bavit
    zdravý spánek utínat
    žrádlem se furt dávit.

    Ještě lež a usni
    proč by jsi měl vstávat
    všude lidi hnusní,
    co bys jim měl dávat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smutné,když není pro co vstávat. Já musím otevírat skleník a vypustit vosíky,jinak by se upekli

      Vymazat
  105. Ponorku na Dlouhé Stráně,
    Raptory - a jedem na ně!
    S Fialláhem na koni
    běží všichni pakoni
    směrem východ, proti proudu
    bránit svoji rodnou hroudu.
    S Jasánkem na zamini
    běží hrdě na miny;
    za Aspen a dědu bajdna
    zvítězíme, o tom žádná!

    OdpovědětVymazat
  106. Vyhořela plovárna Mšeno zařazená do 10 nejkrásnějších plovaren v ČR. Minuta ticha z mé strany

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve Mšeně i voda hoří.

      Vymazat
    2. Podle obrázků na idnesu jsou vidět nějaké kůlny. Ty musel porazit proud hasicí vody z plovky. Samé spory ... vidím to na úmysl - bez dalších průtahů se postaví novostavba a o tu šlo.

      Vymazat
    3. Byly tam dřevěné kabiny,jako u nás. A cervenožluté též

      Vymazat
  107. Kafemlejnek.

    Náš vedoucí rozvědky
    pere slipy od hnědky.
    Vykulenec ho sic drží
    balancuje nad tou strží
    ale jak to vypadá
    též se dolů propadá.
    Fiallah mu dává pocel;
    všichni nemohou jít do cel
    tak najednou, pospolu,
    v pruhovaném skampolu.
    Někdo musí zamést stopy
    trochu zvednout ceny ropy
    a zajistit odbyt svetrů
    podle daných parametrů.

    OdpovědětVymazat
  108. OZNÁMENÍ O OBDRŽENÍ

    Asfaltový holub napsal:
    17 srpna, 2022 (11:47)

    Schumachere,
    není to špatně napsané!
    Takové umírněné, nekonfliktní , smířlivé – prostě podle mého gusta.
    Uděluji vám Asfaltový řád třetího stupně.

    Pro informaci – Asfaltový řád prvního stupně jsem udělil zatím pouze jedinému člověku – tj. sobě.

    Asfaltový řád druhého stupně obdrželo několik zdejších významných jedinců. Jejich jména z bezpečnostních důvodů tutlám, prostě proto, že nechci mít v cele příliš přecpáno. Neoznamuji to ani jim, abych je nevyděsil.

    Výslovně jmenuji pouze Vidláka, Ládika a profesora Kellera. Tam už se stejně nedá nic zachránit.

    No a s určitými výhradami Targuse – za zásluhy. Hlavně proto, že dám na Ládikův odhad, dokáže jedním pohledem detekovat latentně inteligentní, hodnotné a nezištné osobnosti a vozit jim flašky slivovice (namátkou – Targusovi a mně).

    OdpovědětVymazat
  109. Stanové právo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Být ministrem vnitra
      je lepší, než mitra.
      Nežli býti teologem
      radši býti geologem
      bankovního účtu státu,
      mít ruku na termostatu.
      Nač obcovat s Bohem!
      Mešní víno, sbohem!
      Co má duši, nemá cenu,
      to platí od miocénu;
      cenu mají prachy!
      Na ně! Žádný strachy!

      Vymazat
  110. Tužka napíše,...když oni pánové od válu namají kam sáhnout. Jak někoho vytáhnou do světel státní politiky, tak se hned provalí, jak jsou ty politické strany prorostlé,...už chvíli hledám vhodné slovo, čím jsou prorostlé,...něco si dosaďte,...ale žvanit, vykrucovat se, lhát a házet špínu jeden na druhého, to jim jde....jsou to břídilové chtiví moci a peněz. Úplatná, proradná skvadra,...máme se na co těšit.

    Ovšem, Ukrajina je na tom mnohem hůř, zatím je léto, ... ale až příjde podzim, pak zima,.... úroda o mnoho menší, voda zamrzne, mrazy, města a vesnice plné rozvalin,....jímá mě hrůza při pomyšlení, jaké utrpení mají na horizontu. Život s válkou....jak to bude probíhat dál ???

    Horůčavy, zalévám, déšť se nám vyhnul......v sobotu se má ochladit, bylo by třeba.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  111. Venkovní kříž v Gutech je nový, dubový. https://imgway.cz/8WmS/D114979E-1B6F-45F3-A849-64A77EC26D1B.jpeg

    Původní je pod střechou, před vstupem do uzavřené části.
    https://imgway.cz/8WmT/3D405D19-D02C-4F09-96AB-49E6F26414CE.jpeg

    OdpovědětVymazat
  112. Nádherná práce
    https://imgway.cz/8WmU/BDDD6DC6-B88A-43CD-A88D-73289DD27600.jpeg

    4 kmeny do mé výšky 188, bez hřebíků, perfektně slícované, ručně tesané a hoblované, pořád bych to hladil.

    OdpovědětVymazat
  113. málem se utopila
    http://imgway.cz/s/8WmY
    http://imgway.cz/s/8WmZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je kudlanka? U nás máme křižáka albína. https://imgway.cz/4Ke3/FFB7AD12-9B18-4A97-BC36-628A3274266A.jpeg

      Vymazat
  114. Teplý bonz.

    Jdu s dálkovým teploměrem.
    Jsem to svině! Se záměrem.
    Mám i termokameru,
    já se s lidma neseru.
    Támhle Franta nějak září!
    Buď se doma pořád páří
    nebo příliš topí.
    Kolik plynu asi stopí?
    Píšu si ho do tabulky,
    Síkela mu dá přes kulky,
    má pokutu dvěstě litrů!
    A ještě ho udám vnitru.

    OdpovědětVymazat
  115. Mívám čelo mokré potem.
    A to nejsem Blériotem
    abysem se potil strachy.
    Už jsem zažil větší krachy.
    Život není žádná nuda!
    Teď se bojím, že mě udá
    kokot s tajným teploměrem
    že se octnu nad průměrem
    povolené hodnoty.
    Hoří mi tu 2 knoty
    tyvole a už jsem stíhán,
    převlíkán a stříhán!

    OdpovědětVymazat
  116. V potu tváře. https://imgway.cz/4Ke5/AB8302F1-4B1C-4EFD-B3A7-DEA1C9587642.jpeg

    OdpovědětVymazat
  117. dostal jsem včera večer zprávu, že umírá moje nejmladší teta, že je po mrtvici , na přístrojích, ve vegetativním stavu.

    Je to můj poslední příbuzný z předchozí generace (strýcové a tety plus rodiče, vč. přivdaných a přiženěných). Včera jsem si spočítal, že jich bylo dohromady šestnáct., teta je poslední.
    (Mnou vymírá po několika staletích náš rod po meči, což s tématem nesouvisí).

    Tetě je třiadevadesát.
    Po hodině smutku jsem si spolu s paní kněžnou řekl Šťastná to žena! a po měsíci jsem si načal lahev whisky a začal trénovat pozitivní myšlení:

    Alespoň v zimě nezmrzne - a ještě stihne dostatek plynu ve strašnickém krematoriu.
    Kdo z nás to má takhle jisté?
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímnou soustrast. U nás také vymíráme mnou po meči. Koza zamečí a co víc? Nic.

      Vymazat
    2. Sice se to nehodí, ale nadhodil jsi téma... plyn nebude a lopatou nikdo nebude dělat. To budou mít hrobníci malé bagry? Do nich zas nebude nafta. Tak jak to skončí? Jako Kleki Petra?

      Vymazat