03 ledna, 2017

KRTINEC č.179

255 komentářů:

  1. Vše dobré v novém roce
    tajemný norník

    OdpovědětVymazat
  2. Ad: Baba Jaga to JAHA

    Vy o té fobii některých ze psů píšete co jejich chovatel či ten, co se jich bojí? Já se s takovým člověkem zatím nepotkala, ale jistě jsou.


    Veeelmi ftipneee. Typicky postoj psickarky☺.

    Pokial ste si nevsimli, tak i tu sa ozvali minimalne dvaja, ktori bezne nepisu. Ak potrebujete menny zoznam ludi, ktorych som pisal, ze poznam a BOJA sa psov, niektori az PANICKY, dajte mi vediet. Zoznam skusim zostavit. Aspon tych, na ktorych si spomeniem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť jsem uvedla, že tací jistě jsou, nedoloženého seznamu mně neznámých lidí netřeba, pane JAHo. Stačí odpověď, zda se bojíte psů a jejich paniček Vy osobně. A když neodpovíte, přežiju to ve zdraví.
      Jak poznáte, že se ozvali právě ti, co běžně nepíší a že pouze neužili jiné internetové jméno? Vymyslet si zprávu z místního tisku - to již musí být nějaká motivace, nikoliv pravděpodobně psí. Pokud už tedy autora nějaká hodně vzteklá hafuška nepokousala...

      Nám polední procházka vyšla, i sluníčko chvilku hřálo. Srnky, ptačí hejna, jiný člověk či pes v dohledu žádný.

      Vymazat
  3. Samozrejme, meliete si svoje, opakujete hluposti, ktore maju odviest vec inam od MERITU veci

    (opakovanou otazkou, ci sa bojim psov, ked som JASNE pisal, ze poznam MNOHO ludi, co sa boja a maju az panicky strach. To by som pisal o sebe a v mnoznom cisle? Zaujimave konstrukcie v hlave takto zaciatkom roka...)

    - a to, ze mnohi majitelia psov nielenze NEDODRZIAVAJU zakony a nariadenia o vodeni psov, ale ze su NETOLERANTNI navyse netolerantni voci tym obcanom (detom, starym...), ktori sa jednoducho boja i macky, nieto este volne pobehujuceho psa.

    A nemal som na mysli ako tych DVOCH (dvaja je jeden+jeden) pisucich toho TRETIEHO, ktoreho uvadzate Vy i s jeho clankom, ale tychto DVOCH:

    občasný čtenář02 ledna, 2017 23:01
    Jen kroutím hlavou, co to v 'Cesku žije za ignorantské chovatele psů. Nemožné.

    Terezie H.02 ledna, 2017 23:56
    Já mám zoofobii

    OdpovědětVymazat
  4. Z trochu ineho (pivneho) sudku ☺.

    http://ix.sk/P8MfE

    OdpovědětVymazat
  5. akosi ma to minulo:

    "Takže za nejvýznamnější den roku 2016 považuji stále 16. únor. Toho dne byla v archivu Národního muzea po 231 letech nalezena skladba Per la ricuperata salute di Ophelia, kterou složili společně Mozart a Salieri u příležitosti uzdravení ve své době velice slavné anglické operní pěvkyně. Kromě této události se asi letos od nás do historie nic nezapíše."

    oldo

    OdpovědětVymazat
  6. Mozno by bolo dobre, aby som takym, ako Baba Jaga a "liska" , ktora vraj ocakava od niekoho SPROSTE reakcie, ktore mi chce poslat (i to svedci o niecom, ze!) napisal toto, aby KONECNE rozumeli, o com je rec.

    Byvam na sidlisku, kde zije asi 15 tis. obyvatelov. Len v nasom vyskovom bloku s jednym vchodom je 75 bytov, z toho asi cca 15 maju psa. Neviem odhadnut, kolko je psov na celom sidlisku. Ale viem, co robim a PRECO! (A preco sa nebojim:-)).

    Asi v roku 1993 sa stal pripad, ze nejaky pes napadol hrajuce sa deti. Vsetci so strachom utekali, ale ten pes dobehol PRAVE mojho syna (bol na 1. stupni ZS) a zahryzol sa mu do nohy. Samozrejme som isiel hladat tohoto psa, lebo inac hrozilo (ako mi to povedali v nemocnici), ze ked do 24 hod. toho psa nenajdem a nezistim, ci je ockovany, budu musiet syna hospitalizovat a nasledne mu pichat do brucha HNUSNE a SKODLIVE injekcie proti besnote. Precesal som so synom a svedkami napadnutia asi 10 km stvorcovych v okoli a IBA!!! som hladal toho psa a jeho majitela, aby som zistil, ci bol ockovany. Za 24 hodin sa nam nepodarilo zistit majitela tohoto psa a moj MALOLETY!!! syn bol umiestneny v nemocnici na specialnom oddeleni a pichali mu do brucha 7, ci 10 dni (uz si napamatam) injekcie proti besnote!!! Tie injekcie by si zasluzili majitelia toho psa!!! a dnes OBHAJCOVIA volne pobehujucich psov!!!

    Odvtedy som sa rozhodol, ze VZDY!!! ked na prechadzke stretnem "pejskarov", ktori nechavaju volne pobehovat psov, svojich milacikov, tak sa ich budem snazit usmernovat, aby DODRZIAVALI zakony.

    Chodil som po vsetkych moznych chodnikoch po nasom sidlisku. A ked som stretol niekoho, kto nema psa na vodzke, alebo neovlada svojho psa, tak ako prvu vec som ich SLUSNE! upozornil, ci vedia o nariadeni, ze maju mat psa na vodzke a pod kontrolou, aby neobtazoval okoloiducich. Ked sa mi vysmiali a veci zlahcovali, tak som ich upozornil, ze volam mestsku policiu. Pokial si i nadalej robili srandy, tak som policiu zavolal. Pokial ma chceli zastrasit svojim psom (a tu mate svoju vytuzenu odpoved!!!), upozornil som ich, ze ich pes odo mna dostane taku ranu, ze ho budu den kriesit. A niekolkokrat som to i spravil.

    Vysledok sa po rokoch dostavil. Dnes sa mozu ludia prechadzat po nasom sidlisku bez obav. Stane sa, ze niekto ma volne pusteneho psa, to ano. Ale minimalne 50 metrov pred nejakym clovekom (napr. predo mnou:-)) rychlo toho psa uviazu na vodzku, prejdu okolo a pripadne az potom ho znovu pustia, pokial nevidia (vacsinou mam na mysli neskory vecer) v dosahu ziadneho cloveka.

    A tak to ma byt!!! No a co sa stalo? V podstate nic. Vacsina majitelov, ci sprevadzatelov psov na nasom sidlisku si dava VELKY!!! pozor, aby ich pes ani NAHODOU nemohol ohrozit, vystrasit, ci napadnut akehokolvek cloveka, ktory si len tak vysiel na prechadzku. Pokial sa stane, (uz teraz velmi malo pripadov), ze niekto nema kontrolu nad psom, tak ich slusne upozornim a vacsinou (nie ako Vy tu), pochopia, ze su aj ini ludia, ako psickari a ze maju narok na slobodnu, nestresovanu prechadzku.

    Za poslednych najmenej 8 rokov som nepocul, ani necital o nejakom napdnuti dietata, ci dospeleho nejakym psom na nasom sidlisku.

    Chodim skoro denne, aj po tych menej osvetlenych chodnickoch po nasom sidlisku, a VSETKO je zatial OK, nemam problem sa prechadzat i o polnoci.

    Co myslite, Baba Jaga - cvicim psov, alebo sa ich bojim? Alebo len sa snazim, aby majitelia psov DODRZIAVALI ZAKONY?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Este, aby bolo jasne, kedze viem, ze sa tu kazdy chyta kadejakeho stebla.

      Moje rozhodnutie tvrdo postupovat voci NEZODPOVEDNYM! majitelom psov sa nezjavilo zo dna na den. Ale po tom, co som bol svedkom aspon 30 pripadov podobneho napadnutia (ci len obycajneho onuchavania, ale ktore sposobilo dotycnym postihnutym obrovsku traumu zo strachu zo psa!!! - nemohli vediet, ci ten pes sa s nimi chce iba hrat, alebo ich chce ohrozit, lebo nemali psa, nevedeli jeho reakcie, darmo nejake psickarky Baby Jagy a Lisky im hovorili - neboj sa, nic ti neurobi, on sa len tak hra!!!). Vtedy som si povedal - dost. Ti ludia viac miluju svoje ZVIERA!!!, ako vystrasene decko, ci dospeleho. A to je HROZNE!!! Takze PRETO, psickarky a psickari.

      Vymazat
    2. Nezabudnite pobozkat svoju hafusku:-).

      Vymazat
    3. To je mi Vašeho syna i Vás rodičů líto ještě dodatečně, pane JAHo. Ve svém okolí neznám případ, že by pes bezdůvodně napadl kohokoliv, děti už vůbec ne.
      My už hafušku nemáme a ani mít nebudeme, na špacír chodím s domácím "mazlem" rodiny dcery.
      Napadá mě k tématu ještě mnohé, ale pravděpodobně bychom si stejně neporozuměli. Ano, máte pravdu, psi nemají ohrožovat jiné - kohokoliv. A naopak.

      Vymazat
    4. Ježiš, to jsou jaholitánie...
      Kupte si pepřák, bojínku!

      Vymazat
  7. Cesta domů dnes odpoledne kolem 16h http://www.imgup.cz/image/L13W
    jsem zvědavý na zítřek, straší řádně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládíku, u vás je to tak pro džíp nebo sněžný skůtr!
      V Praze už není prakticky nic, jen sůl...
      Už několik let si kupuji na zimu kozačky z umělé kůže a drahé kožené nosím jen, když je sucho. Protože každé kožené boty mi doposud zničilo pár dnů s prosolenou břečkou (to teď není, ale když napadne víc, je to v Praze obvyklé). Impregnace nepomáhá.

      Vymazat
  8. Krtci sbírají sílu nebo berou sádlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkám mu, Ládik,
      mně ubývá sil...

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Jáchyme,
      Vy si to sugerujete! Šup s tím z hlavy ven!
      Na koho lezou represivní myšlenky, má prý umatlat pořádnou sněhovou kouli a pár jich mrsknout vší silou někam (raději ne do okna). Zbavíte se špatné energie.

      Vymazat
    3. nechtělo se mi sem, za ohradník, když tu bačuje ten, co nemá rád zvířata...

      Vymazat
    4. Jáchym měl tři sila
      jak mu byla milá
      skladoval v nich pšenku
      teďka ji má venku.
      Vzali mu je v restituci
      kočárníka hromotluci.
      Jáchym staví krechty
      zaměstnává knechty.
      Teď si stříhá nehty.

      Vymazat
    5. Ládiku,
      já žeru přednostně oves!
      Bez vloček ráno ani ránu!

      (Asi proto nemám rád koninu. Připadá mi to jako kanibalismus.)
      JÁCHYM

      Vymazat
    6. Nemÿslím.
      Silný ZELENÝ čaj plus vločky plus lžička medu, plus půlka pokrájeného banánu plus trocha olivového oleje (nebo variace na totéž v bledě modrém)
      JÁCHYM

      Vymazat
    7. Mi koupili kokosový olej (tuhý). Lžičku před během, že prý startuje spalování podkožních tuků. Vzal jsem si pro jistotu papír - nebyl třeba. Prý je to důkaz, že jsem pálil.

      Vymazat
  9. Německo: Koupím osm aut, nacpu do nich bomby..., těšil se podnikavý Syřan.

    „Teror přichází stále blíž,“ zahajuje svůj článek Bild. Speciální policejní jednotka v sárském Burbachu zatkla osmatřicetiletého Syřana podezřelého z toho, že měl připravovat teroristický útok s pomocí výbušnin umístěných v automobilech. Informace o plánovaném útoku získal Spolkový kriminální úřad.

    Z plánování útoku je podezřelý Hassan A., kterému byl přiznán azyl. Do Německa dorazil v roce 2014 v jedné z migračních vln. Od srpna 2016 žije s dalšími azylanty v Burbachu. Hassan byl podle informací policie v kontaktu s Islámským státem a měl k dispozici až 180 tisíc eur na koupi vozů, které plánoval později odpálit s pomocí výbušných zařízení. „Plánoval koupit osm vozidel, každé za 22 500 eur, a do každého z nich hodlal umístit 400 až 500 kilogramů výbušniny. Takovéto vozidlo chtěl zaparkovat na místo s velkou koncentrací lidí,“ píše deník.

    Celý článek v němčině naleznete zde.

    Sárský ministr vnitra Klaus Bouillon pochválil policii za rychle a skvěle provedenou práci. Podezřelý muž byl zatčen a lokalizován během několika hodin. Zdá se, že Syřan pochází původně z Damašku, kde před válkou provozoval kadeřnictví. V tuto chvíli sedí ve vazbě. PL

    OdpovědětVymazat
  10. Podnikavý Syřan se těšil.. a my se netěšíme vůbec, mloci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hasan byl holič,
      tuctový volič.
      Co vymyslí lékař
      nebo syrský rejdař
      to už není lůza,
      to nastane hrůza..
      Lékař koupí vlak
      (to mě trefí šlak)
      rejdař koupí koleje
      (to už mě pot obleje)
      nálož dají do laufu
      namíří to do kaufu
      když tam bude výprodej,
      to mě kozo pobodej.
      Já bych jim dal azyl!
      Šoupnul bych je na Zil
      a odvez je pryč,
      pak bych zabod rýč.

      Vymazat
  11. Za sedmero kopci
    kde se pásli skopci
    devatero potoky
    kde topili proroky
    a za třemi moři
    kde kálejí tchoři,
    tak jak se stal Honza králem
    stal se Hasan radikálem.
    Začleněn byl podle normy
    požehnal mu z uniformy
    i velitel celní stráže
    tak, jako mu zákon káže.
    Hasan nechtěl tříti bídu
    jako nikdo z jeho lidu,
    nechtěl být koš na dávky
    poslouchat ty nadávky
    tak vyslyšel aláha
    který slabým pomáhá
    vykonávat velké činy,
    nežít život bez příčiny.

    OdpovědětVymazat
  12. Hasane, Hasane!
    Co z tebe zůstane
    po explozi v pase?
    Budeš jako prase
    jak to hnusné čuně
    půjde z tebe vůně
    z obsahu tvých střev,
    víš, jak smrdí chlév?
    Vepřové jsi nesměl žrát
    ten semtex sis neměl brát
    měl sis vpálit kulku
    nebo hodit šňůrku.


    OdpovědětVymazat
  13. Němci jdou volit Angelu...
    http://jdem.cz/cvpp88

    OdpovědětVymazat
  14. Helmut volí andělu.
    To měl málo šrapnelů
    ve vlastním břiše,
    to chce furt tiše
    klást hlavu na špalek
    a záhon azalek
    pak čuchat zespodu?
    Kdysi šli v průvodu
    za svého vévodu
    bojovat na frontu
    teď mají na kontu
    každý mega euro
    a jsou z toho neuro.

    OdpovědětVymazat
  15. Tiše! Tiše!
    Hasan leze z chýše.
    Jenom chvíli se tam kál
    a je z něho radikál.
    Stačilo mu deset minut
    bombový pás už má svinut,
    do kapsy dal doklad,
    to je jeho poklad.
    Podle něho určí
    kdo svou práci tvůrčí
    dotáhl až do konce,
    jak to napsal v diplomce.

    OdpovědětVymazat
  16. Odpovědi
    1. mám ráda odhazování sněhu, nedala bych tolik kroků s lopatou, ale ani to nehrozí, u nás nic, jen poprašek. Zato fučí, až je mi zima jen při pohledu z okna! A to jsem celkem otužilá, v práci mám tak 16°C a ráno se sprchuju studenou vodou.

      Vymazat
    2. Já miluju sněhové krychle, nejlépe ve více vrstvách, na hloubku lopaty. Ale to je málokdy. .. Kroky mi přibyly cestou k silnici, kde jsem nabral (2x) posypový matroš.

      Vymazat
  17. Po sněhových bouřích, plánovaných českým hydrometeoriologickým ústavem, připadlo celkem 2cm sněhu na nynějších 8cm. Lunapark to osvětlil.
    http://www.imgup.cz/image/L1Sv

    OdpovědětVymazat
  18. Americké speciální jednotky se trvale usídlily v pobaltských zemích, kde trénují vojáky pobaltských zemí. Mají je připravit na nutnost obrany před potenciální hrozbou a snahami o destabilizaci ze strany sousedního Ruska.
    „Jsou k smrti vystrašení. A velice otevřeně to přiznávají. Zoufale si žádají naše vedení,“ komentoval pro americký deník New York Times svou aktuální zkušenost ze speciální mise generál Raymond Thomas, šéf Velitelství speciálních operací ozbrojených sil USA (USSOCOM). Dodal, že ’speciálové’ kvůli tomu zůstanou v Litvě, Lotyšsku a Estonsku trvale přítomní.

    http://www.lidovky.cz/jsou-k-smrti-vystraseni-americti-commandos-trenuji-armady-pobalti-proti-ruske-hrozbe-gqw-/zpravy-svet.aspx?c=A170103_154311_ln_zahranici_fas

    OdpovědětVymazat
  19. Prý v čem se bude letos běhat...
    http://rungo.idnes.cz/nove-bezecke-boty-pro-rok-2017-saucony-inov8-brooks-mizuno-asics-hoka-one-one-1td-/behani.aspx?c=A161225_180701_behani_ize

    BKB2 poběžím opět v I-8 Race Ultra, ale hodinu musím stáhnout, to je 10 kilo dolů, +247 gramů Olympus.

    OdpovědětVymazat
  20. Stejně je to osud.
    Já se tady holedbám, že mě počítače štvou a chci žít bez nich. A v tu ránu - bác, a jsem bez něj. Chodím se dívat, jak mu vybrakovali úplně vše do mrtě, teď tam dávají nové programy... Totiž, měla jsem tam spoustu věcí zbytečných, a byla líná udělat generální úklid, vymazat to nepotřebné. Můj milý osud to tedy učinil za mě :-), a vzal to důsledně.

    Snad v pátek by to mohlo být hotové. Zatím se tu mějte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se, marie, držte! Dají vám PC do pořádku... a začnete zálohovat... :-)
      V pátek nashledanou!

      Vymazat
  21. Nanča děla úlohy: http://www.imgup.cz/image/L1dI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nas Ostravaku se to toleruje :-)

      Vymazat
    2. na lišku zapomněla ☻

      Vymazat
    3. liško, jako já že jsem na vás zapomněla, pozdravila jsem všechny, pozdravuji i vás. Něco se u vás stalo, zatím jsem vše nečetla, v každém případě jsem s vámi.

      Vymazat
    4. Naty na lišku zapomněla. Malý princ. Učí malého prince, jak si jí má ochočit...

      Vymazat
    5. Lišku z Malého prince nenapsala do oblíbených postav Natálka, Violko.
      Jsem netušila, jak složité je bydlet na sídlišti. Děti i dospělí se tam chovají vždy mravně a napomínat je netřeba? Z domu snad neutíkají nebo to na nich není na pohled vidět, že.

      Vymazat
    6. Děkuji Babuško za vysvětlení, tak to bývá, když se něco přeskočí a diskutér není tak pečlivý, jako třeba JAHA, který si podle toho, co píše, vše pečlivě přečte.

      Vymazat
  22. Též pozdravuji v novém roce.
    Pročítám si, co stihnu a zaznamenala jsem psaní o psech. V poslední době mám oblíbený pořad "Volejte Cézara Milana" na Prima ZOOm, to je krotitel, nebo vychovatel psů a učí majitele psů, jak na ně. Moc se mi to líbí. Ale, jak to udělat, aby se pes nepodhrabal, nepřeskočil plot a vůbec neutíkal, to tam nebylo, prostě mít pevnou ohradu i se stropem. Ten cvičitel se chová ke každému psu stejně a každý pes ho respektuje. Zajímalo by mě, jak by se zachoval, kdyby proti němu vyběhl velký neznámý pes, jak by ho zvládl. Vždycky na ty psy má vodítko, ale když je pes bez vodítka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pes má být vždycky na veřejném místě na vodítku, u nás to policie pokutuje. Já ji pouštím na volno jen tam, kde nejsou lidi, a přivazuju vždy, pokud proti nám jdou malé děti nebo staří lidé - ne že by napadla, ale motá se jim pod nohama a obtěžuje. Labradoři jsou mírumilovní, ale už nám ji několikrát pokousala cizí fena, která byla na volno, velká plemena - několikrát na ni zaútočily i dvě březí feny najednou, majitelka mi ještě vynadala, proč ji mám na vodítku, že kdyby byla na volno, že by se těm jejím ubránila...

      Vymazat
    2. Také zdravím marie, nějak se mi nedařilo vkládat tu příspěvky, tak až teď. U nás na sídlišti je velká plocha speciálně pro venčení psů bez vodítka, kolem mám obavy chodit, protože ne všichni pejskaři mají dokonale své psy vycvičené. Ten pořad, co jsem uvedla krásně otevírá oči "milovníkům" psů. Pes by neměl být miláček, ale především pes. Já ovšem jsem také slaboch a ráda si pejsky pohladím, když si i s majitelkou, nebo majitelem krátce popovídám.

      Vymazat
    3. Ono to někdy nejde, musí se chvíli počkat....
      A pejsek tuláček.. ten to má prostě v hlavě a nedá se to řešit.
      Leda ošklivou cestou- popsal ji nedávno Neff v Hyeně - Výchova neposluchy :-)???

      Vymazat
  23. Pro JAHU, já vás na rozdíl od jiných chválím za odvahu napomínat pejskaře, můj muž je podobného ražení jako vy v tomto. Když jdu s maželem občas na procházku a jde proti nám majitel psa bez náhubku a bez vodítka, začnu uklidňovat především manžela, aby na toho pejskaře byl slušný a reagoval klidně, protože je nebzpečné, zvláště pokud jde o silného psa, se pouštět do diskuze nebo kárání. U nás se občas vykytují silní mladíci, co vedou klidně i bez vodítka i náhubku bojové plemeno a to už je o strach. Takže v tom případě manžela vedu na druhou stranu a klidním ho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A manžel je na vodítku?

      Vymazat
    2. Víte, Violo, bojová plemena - nejnebezpečnější je vlčák, ten byl veden k tomu útočit na lidi, ale stafordi, rotvajleři a všechni ti molosovití...ti byli šlechtěni na psí zápasy, na obranu proti dravcům a tak, jsou hlavně nebezpeční pro jiné psy, ale na lidi jen tak nevyrazí, leda nějaký zkažený jedinec.
      Pokud tedy váš pán nebude napadat jeho páníčka... :-)

      Vymazat
    3. pred rokmi, podobne ako skazený jedinec v Berline a v Nizze, tu vbehol, tuším pittbull, medzi deti a jedno to neprežilo.

      asi tak, skazený jedinec.

      oldo

      Vymazat
    4. Ládíku, manžela mám vždy na krátko pod paží :-)

      Vymazat
    5. oldo, ano, byl to zkažený jedinec, podobně je to u lidí....když se nevychovají...

      Vymazat
  24. Ještě malý poseroutka: http://www.imgup.cz/image/L1d7

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně předpřipravený čtenářský deník - ještě jsem neviděla. Natálka v pořádku a školy schopná?
      Lunaparkem budete svítit celý rok, Ládiku!!!? Docela by mě zajímalo, jak dlouho už jste si radosti z něho vizuálně užili.

      To: Liška
      Asi jste to už psala, jaký má Váš útěkář původ - já to ale šťastně zapomněla, tak prosím o zopakování. Očipovaný náhodou není? - v našem okresním městečku se tak psi k páníčkům vracejí snáze.

      Vymazat
    2. BJ: zapl jsem to do prodlužovačky 24.12. odpoledne a nechal být. Vypíná a zapíná to samo, podle intenzity denního světla. Momentálně to svítí, ale když bude přibývat sníh, smotám šňůry a bude po parádě. Možná to připevním vzhůru nohama pod přesah střechy jako orientační světlo.

      Vymazat
    3. N je v cajku a těší se zítra do školy.

      Vymazat
    4. Jaguško, je to poloviční borderkolie. Pracovitý, chytrý, ale potřebuje svůj prostor kontrolovat, obíhat, když se dostal k ovcím, měl hned potřebu je sehnat do stáda. Měl být společníkem lišákovi, když já byla v práci. Je strašně hodný, čistotný, miluje nás, po páníčkovi ještě stále občas pláče... čekám, až se protáhne den, abych s ním večer mohla po práci vyjít na ostřejší půlhodinovou procházku.
      Snad se fenky přestanou brzy hárat a trošku se to zklidní...

      Vymazat
    5. Border kolie

      Tento pes je živý, pozorný, obratný a vytrvalý a tudíž ke svému zdravému vývoji a spokojenému životu potřebuje každodenní pracovní náplň. Border kolie je prací v dobrém slova smyslu doslova posedlá. Pokud ji ale nemůžete svěřit její původní „zaměstnání" - tedy nahánění dobytka, je naprosto nezbytné postarat se o jinou náplň dne. Potřebuje pána, který se jí bude intenzivně věnovat např. při výcviku a učení agility, fresbee, flyballu apod. Border kolie se bez možnosti uplatnění stává nejprve smutným, později nervózním až agresivním psem, což mu však nelze klást za vinu. Z těchto důvodů by se majitelem border kolie měl stát pouze ten, kdo je ochoten věnovat práci a zábavě s border kolií maximum času.

      Vymazat
    6. fresbee, míčky, víčka od nápojů, cokoli bude chytat v letu a nosit zpět třeba celý den. Navíc si to umí naskládat jedno na druhé a nemůže pochopit, že to nejde vzít najednou...
      Bohužel i jeho táta je pěkný tuláček :o)

      Vymazat
    7. Ať je Vám pospolu s pesákem dobře, Lištičko. Třeba si začne svého domova považovat více a držet se ho, jeden nikdy neví.
      Neměli by Vám vlastně v útulku dávat množstevní slevu, když už ho tam asi docela dobře znají?

      Vymazat
  25. To: Ládik!!!
    Dík panu JAHovi Vám posílám pro potěšení oka.
    (Však po internetu kolovaly i popsané výhledy z Lysé hory - také až na nejmenší velehory světa - i s tím Kriváněm. Jó, když se počasí vydaří...)
    http://www.dobrenoviny.sk/c/90141/muz-si-chcel-na-novy-rok-odfotit-kosice-necakane-mu-zapozovali-aj-tatry

    To: Marie
    Tak mě teď napadlo - jak jste se vypravovala na konci roku do Prahy, stihla jste i Slovanskou epopej?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To snad není ani možné, není to montáž?

      Vymazat
    2. Výhled na Tatry a Fatry:
      https://www.youtube.com/watch?v=bV4xRLtCTq0
      Řádně přiblížené fotečky, kde jsou kopce také popsané a u Lomničáku uvedeno, že je tam z Lysaně 134 km, ke mně připutovaly v r. 2011.

      Vymazat
    3. Kdo hledá, najde i odkaz (o Úsobrnu jsem tedy neměla tušení):
      http://www.usobrnaci.cz/par-pohledu-z-lyse-hory/
      No, upravovalivíce či méně asi všichni, ale vidět do daleko muselo být.

      Vymazat
    4. Pohledů na Tatry z Lysé je dostatek...

      Vymazat
    5. Určitě. Já jich ale zase tolik neviděla a tyhle nejen na Slovensko mě zaujaly právě i těmi popisky.
      Nám dnes tálo a večer mírně přichumelilo. A ještě by před očekávanými mrazy mohlo více. Jste úplně nejlepší, že se vydáte i do nečasu. Asi jste (sám sobě) přísný trenér.

      Všem dobrou noc a sladké sny.

      Vymazat
  26. kde se inspiroval ministr vnitra pro nový odbor pravdy a lásky:

    https://s28.postimg.org/qak7iz7b1/x_bumerang.jpg

    OdpovědětVymazat
  27. Kolem 20:10h světlo, hromová rána a tlaková vlna do oken. Naštěstí bouřka, spíš vánice, asi minutu. Vyběh jsem do končícího sněžení a větru, s holemi, 8 kiláků. Pak se to uklidnilo, jen dramatická obloha.
    Žlutá záře Těšína, v popředí světla Žukova: http://www.imgup.cz/image/L1wO

    OdpovědětVymazat
  28. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pes-v-brne-pokousal-chlapce-zenu-i-jineho-psa/r~ecc397f0d29311e6b13b002590604f2e/

    OdpovědětVymazat
  29. Tak až teď jsem došla na 168 str.

    Liško, upřímnou soustrast.
    Zlomený prstýnek, to je jako z toho seriálu "věřte, nevěřte".
    Ale o duších se nedá pochybovat. Mezi věřícími se doporučuje za zemřelého udělat mši, aby duše odpočívala v pokoji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O duších se dá pochybovat, úspěšně. ☺

      Vymazat
    2. O duších se dá pochybovat ve vědě, protože pokusy s nimi se nedají opakovat.

      Vymazat
    3. To proto, že s dušemi žádné pokusy provádět nelze.

      Vymazat
  30. Tužka napíše.......o své duši nepochybuji.

    Napíšu, co se mi přihodilo,...už jsem to na Akt. psala,...pár let zpět,....pár nicků mě za to pěkně sepsulo,...nevadí,...napíšu znovu.

    Ve staré historické budově, kde mám i své detašované pracoviště, se vyměňovaly kanceláře pracoviště,...všechno se muselo odnosit,...výtahy nejsou.
    Šla jsem po schodech dolů,...opatrně, abych nevysypala obsah krabic, co jsem nesla,...a jak tak koukám dolů na odpočívadlo,....vidím tam sebe,...ležet v tratolišti krve s rozčísnutou hlavou.

    V ten okamžik jsem nevěděla, co je pravda, zastavila jsem se,...a bleskově jsem uvažovala, zda stojím na schodech, nebo opravdu ležím na tom odpočívadle,...když zespodu vyběhl jeden mladý kolega, s kovovou otáčecí žídlí k piánu, nesl ji nad hlavou, zakopl a práskl tou kovovou nohou do prvního schodu nad odpočívadlem.

    Kdyby mě Anděl Strážný nerozdvojil, a nepoložil moje druhé já bez duše na to odpočívadlo,...nezastavila bych se,...a tou židlí bych dostala rovnou bezi oči.

    Kdykoliv vstoupím na ten žulový schod a vidím tam tu prasklinu s odštípnutým kusem kamene,/správce to různě zaceluje, ale ono se to znovu vydrolí/, vzpomenu si na ten úkaz.

    Zrovna dneska,...několikrát, když jdu poschodech.

    A těch podobných příhod mám za ty roky dost.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  31. Tužka napíše pro pana Ládíka,.....mám radost, že je Naty bez problémů,...přeji samé štěstí, ať ji nic špatného nepotká,....přála bych jí stejného Anděla Strážného jakého mám já,....z kolika prekérních situací mě už vtáhl,... Děkuji Ti, můj Anděly Strážný.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo je vysavač energie, někdo ji rozdává. N. patří k těm druhým a snad nad ní někdo bdí.

      Vymazat
  32. Krtci opět pod duchnou ... mám 3000 s lopatou a jedu pryč. http://www.imgup.cz/image/L1yf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale kdež, uvařeno, vypráno, půl hodina házení s pesákem, sbaleno a hurá do práce. Jen se nemusím prokousávat sněhem. Nemáme o)
      Hezký den všem!

      Vymazat
  33. včera večer, když jsem se vrátila z práce, jsem zakopla o spadlou lopatu. Vítr mi ji zavál na chodník a já se v té tmě rozplácla jak široká tak dlouhá. Mám odřená obě kolena, prsty na levé ruce a pravá ruka je naražená, naštěstí se vše obešlo bez závažnějších zranění. Ta kolena mě ráno rozesmála. Jak malej harant ☻
    Za lišáka by se mi to nestalo, rozsvěcoval mi před příjezdem. Budu muset nechat nainstalovat nějaký senzor pohybu.

    OdpovědětVymazat
  34. Já teď nechal tágo v kavárně.

    OdpovědětVymazat
  35. Kopíček/ Tužka:
    Otázku existence či neexistence "duše" považuji za špatně položenou otázku.
    Stejně jako otázku existence či neexistence (kteréhokoli) boha či Boha.

    Na druhou stranu považuji za zcela legitimní upozornit na VNITŘNÍ rozpory kteréhokoli věroučného systému.

    Pokud se jedná o jakýkoli systém, který se snaží etablovat jako věda, pak navíc přistupuje "zákonná povinnost" podstoupit nikdy nekončící opakované testy střetu s objektivní realitou...
    U mladých věd - třeba takové neurologie - je poločas rozpadu znalostí pět let...

    JÁCHYM


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už tu nebylo dlouho vzpomenuto žádné dílo pana Koukolíka:
      https://www.levneucebnice.cz/p/mozek-a-jeho-duse-9788074920691/

      Nicméně já od něho pořád nečetla nic a ani se nechystám.
      Víru v cokoliv ponechávám na každém jedinci, neznám ani žádné "vysavače či dárce energie", jak se dnes zmínil Ládik!!!.

      Připutovalo ke mně tohle desatero:
      http://www.dobreoci.cz/common/file/ebook-desatero-pro-vase-oci/desatero-pro-vase-oci-2015.pdf
      Mám asi divné oči, neb pro ně bod 8. neplatí - brýle mně zrak nezhoršují. No, jinak tam asi není nic proti ničemu, živit se dá vším, za co jiný zaplatí. Ale ostří zrak přeji také všem.

      Vymazat
    2. Znám 2 vysavače energie. Stačí 20 minut v jejich společnosti a můžu jít na léčení. Opačné jsem znal taky 2, bohužel oba už umřeli.

      Vymazat
    3. To je jasné, že takoví vysavači jsou - melou hlavně o sobě a svých problémech, člověk se jim začne vyhýbat, protože i empatie má své meze :-)
      A charismatické lidi, co rozdávají pohodu a "zář", ty poznáte snadno, jsou oblíbení a lidé se kolem nich shlukují, chtějí být s nimi, v jejich blízkosti (a nejsou to politici ani boháči :-) ).

      Vymazat
  36. parkoviště před nehtovým studiem:
    http://www.nakole.cz/images/f/diskuse/d7/l/798288-1.jpg

    OdpovědětVymazat
  37. Bude -24°C.. fuj tajfl http://www.yr.no/sted/Tsjekkia/Annet/Horn%C3%AD_T%C4%9Brlicko/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A že na jasné dopoledne... Mívají pravdu? Že i nám předvídají studenější sobotu než na Seznamu, odpoledne rovněž "zamračené oteplení". No, vlaky jezdit budou - chystáme se do krajského městečka na přenos z MET.

      Vymazat
  38. Běžencům v Evropě pomáhají stovky Čechů. Jsou mezi posledními, kteří zůstali

    Bezmála čtyři tisíce Čechů už vycestovaly na hranice evropských států, na kterých se hromadili uprchlíci ze Sýrie, Iráku, Afghánistánu a dalších zemí. Vloni jich bylo více než devět set a pomáhali všude, kde běženci uvízli. Například na řeckém ostrově Lesbos, v Idomeni na řecko-makedonských hranicích, v srbských táborech Principovac a Adaševci, kde zůstávají jako jedni z mála dodnes. Dočkali se i ocenění, když jejich zástupci převzali od amerického velvyslance Andrewa Schapira cenu Alice G. Masarykové za lidská práva.

    Nepomáháte nám. Tisíce uprchlíků žalují Německo

    Z Německa na jednu stranu odchází stále více migrantů, ale současně masivně rostou počty těch, kdo nejsou spokojeni s přijímacím řízením a stěžují si u soudu. Počet soudních případů souvisejících s azylem se v uplynulém roce zdvojnásobil a v letošním roce by se mohl až ztrojnásobit. Upozornil na to server stanice Deutsche Welle.
    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/425566-nepomahate-nam-tisice-uprchliku-zaluji-nemecko.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je v pořádku. Když mi shořel barák, stát mi sebral byt. A nebyla žádná válka, na národních výborech bali normální komunisti, jako dnes.

      Vymazat
    2. A to oni si stěžují, že jim nepovolují přivézt si do Němec své rodiny, protože proto přece přijeli, ne? Množit se...

      Vymazat
    3. Pardon, Ládíku, mojé poznámka se týká Německa...

      Co se týče Vás, proč Vám, proboha, v té době, kdy jste přišel o dům, sebrali byt?

      Vymazat
    4. Protože jsem v něm 3 měsíce nebydlel, byl nájemní od města, a to se nesmělo. Bonzli to sousedi fízlům, kteří vyšetřovali sebevraždu o patro výše (skok z okna). A národní výbor jednal.

      Vymazat
    5. podobně jednal národní výbor s lišákem. Přišel o byt díky udání sousedů, že tam nebydlí... pak následovala šňůra negativních životních situací. Na starou adresu chodila pošta a tu holt někdo vyhazoval. A hned z toho byla exekuce za blbejch 200 Kč za pokutu. Zaplatil 14000 a pak za nějaký nedoplatek asi 3000,-, byť jej zaplatil a soudní řízení bylo zastaveno, dal nakonec 22 tisíc... Tak jsem si jej vzala a dala mu trvalé bydliště. Měli jsme za sebou 22 let žití na "psí knížku". Vím moc dobře, co je to být čtvrtkou. Náhodou moc hezké žití!

      Ale toho bytu škoda, mohl jej mít klidně mladej lišák, město je pak prodávalo.

      Vymazat
    6. Čtvrtka včera říkala, když mě viděla ustrojeného před během do té vánice, že by mě venku nechtěla potkat.

      Vymazat
    7. Vždycky jsem měl představu, co za lidi se zašívají na národních výborech, ale skutečnost daleko předčila i tu nejhorší verzi. Nechat si papírově potvrdit svazek takovými lidmi by byl skok do žumpy.

      Vymazat
  39. Ondřejník- Tajemství Bezručova pramene

    na Neviditelném pejskovi
    http://jdem.cz/cvqec6

    OdpovědětVymazat
  40. nepamätám si, či tu onehdá, v čase strýčka Bradyho, bol odkaz na rozhovor Drtinovej s Billom Warnerom o politickom isláme:

    https://video.aktualne.cz/dvtv/warner-je-tu-pliziva-saria-muslimove-maji-specialni-vyjimky/r~d8951e4c9c3911e6a222002590604f2e/

    oldo

    OdpovědětVymazat
  41. Tužka napíše pro pana Jáchyma,...souhlasím s Vámi,....

    Ovšem,...některé testy s objektivní realitou nemůžete zopakovat.

    Třeba,...nikdy se nemohu narodit opakovaně vícekrát,....

    Je spousta úkazů,...které i věda bere jako axiómy a postuláty,....a nejen v matematice.

    Ráda používám v názorových utkáních tento příměr,.....Letnímu vánku o bouři, studniční žábě o moři,...a to třetí obměňuji podle dané situace a používám vlastní příměr, podle okolností,.....staří čínští myslitelé už nemají šanci mě pokárat, jak jim z toho dělám bramboračku,...

    JÓÓ,...občas se ale najdou jiní, kteří z nedostatku jiné zábavy se v tom začnou přehrabovat./ To není narážka na Vás, Váš originálně-Jáchymovský postoj dokáže i pobavit./

    Začalo mrznout,...-7° C,....ráno bude víc,...jsou vidět Měsíc a hvězdy.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady -12°C, to je pohledu nedělního rána velmi teplo.

      Vymazat
    2. To je narážka na mne. S mylným obsahem, jako často.

      Vymazat
  42. Co mosulská ofenzíva?
    Není už to defenzíva?
    To vám byla sláva
    zaorálek mává
    vítězství je naše....
    Že by horká kaše?
    Ve východní čtvrti
    prý se v tanci vrtí
    koalice mnoha států
    oblečených do brokátu;
    a co sever, jih a západ?
    Začínám už zase tápat.
    Má snad vítěz pauzu?
    Řeší jinou kauzu?
    Kdo ten prostoj platí?
    Vysvlíknou mě z gatí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak dopadla Pámýra?
      Na černo se natírá?
      Jednou ten a pak zas onen,
      pošli zbraně, honem honem,
      na válečném poli
      plátce daně holí.
      Možná bude sbírka.
      Z prachů dynsbír jirka
      koupí mořské rafty,
      je expert na drafty
      inženýrů, doktorů
      mnoha oborů.

      Vymazat
  43. Islámskému státu
    demontují tátu.
    Bydlel v bílém domě,
    teď zase na stromě
    zbuduje si boudu,
    tam má rodnou hroudu.
    Zdalipak si bagdádí
    bez tatínka poradí,
    když už ani hilary
    nepošle mu dolary?
    Musí se to přeskupit,
    do turecka nakupit,
    tam se bude pomáhat
    tam se můžem namáhat
    dyť je to náš spojenec
    přispějem mu na věnec.

    OdpovědětVymazat
  44. Jdou sem beduíni
    neví, co je jíní
    neví co je zima
    v evropě je prima.
    Přichází k nám v přítmí
    přináší nám rytmy
    ze saharaké pouště,
    chytají tam tlouště.
    Svatý Vít už zvoní
    budem jako oni
    jako oni bohatí,
    bez kabátu, bez gatí.

    OdpovědětVymazat
  45. Oni tihle beduíni
    budou asi trochu jiní;
    vědí, co je karavana
    ale neví, co je vana;
    v Obi kladou pasti,
    bubínkama chrastí
    na mši v kostele
    a do postele
    nosí úlovky -
    dešťovky a vlaštovky.
    Musíme se od nich učit
    proč se máme pořád mučit
    někde v práci u stroje
    když můžeme do hnoje
    semena sadit
    a na zem kadit.

    OdpovědětVymazat
  46. Proč své kůže v písku
    a plechovou misku
    chtějí měnit za vilu?
    Kdo tu tlačí na pilu?
    Čím nás tito lidi zlatí
    do budoucna obohatí?
    Svoji černou duší?
    Nebo mají uši
    velikosti otíka
    co též běží z vigvamu?
    V úsudku se neklamu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... co z vigvamu utíká?
      ......

      Nechám toho, z mobilu to nejde, ztrácí se mi kontinuita a taky paměť.

      Vymazat
  47. Války nepřináší mír.
    Vůdce nemá knír.
    Doba vymklá z kloubů
    vlády plné troubů.
    Lidi čučí jako z jara
    mír odchází jako pára
    a muslimská invaze
    stočí kroky ku praze.

    OdpovědětVymazat
  48. Žaludek si vyčisti
    dneska slaví chartisti
    uchopení moci
    proběhlo to v noci.
    Zítra slaví anticharta
    potomkové od mozarta
    národní zbabělci
    velcí umělci.
    Vždycky někdo slaví
    vždy jsou to praví
    bo normální lidi
    v dáli nedovidí.

    OdpovědětVymazat
  49. Jdou sem beduíni
    neví, co je jíní...

    Ládík výtečný jako vždy!

    OdpovědětVymazat
  50. Něco pro nás, Liško - asi si pěkně zanotujeme, jak milá zvířátka máme doma my dvě (já pravda jen jedno, druhé si půjčuji):
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes/216562221350001-pes-jozin-a-kocky-julinka-a-dejvik/
    vysílání: http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hledani/?filtr[SIDP]=11535735801 nebo na internetu

    To: Ládik!!!
    Kdybyste se Vám někdy zachtělo přece jen mít na vztah s Vaší dosud čtvrtkou papír, nemusíte přece na úřad. I když v kostele obřad trvá déle a zárukou trvalého vztahu také není, že. třeba se pro něj výhledově rozhodnete a Vaše mládež Vám ho dosvědčí. Všechno má výhody i nevýhody.
    Přenosy z MET začínají vždy čtvrt hodiny před předehrou a i během přestávek se tam povídá a ukazuje zákulisí. Začátky dle délky představení.

    U nás právě -7,2.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výhody a nevýhody administrativy jsme nikdy nezvažovali, protože je pro vztahy nadbytečná. Důležitější jsou jiné věci; víru klidně nahrazujeme důvěrou. U nás -9.

      Vymazat
    2. mám ještě tři kočky. Nejmenší nám někdo v dost vyhrocené době hodil přes plot. Chtěla jsem ji vychovat a dát k adopci, ale pak bylo všechno jinak. Teď už by měla třeba trauma, jako když se jí zbavili před těmi třemi měsíci, navíc je to vděčná vrnilka...
      večer se podívám na odkazy

      Ráno jsem vstala pozdě, bylo -5,9°C a doma 21,2°C, skoro o dva méně než bývalo...

      Vymazat
  51. Vědecký pokrok přivede lidstvo do záhuby, tvrdí Hawking
    ...
    V roce 2015 Hawking prohlásil, že "do sta let roboti takřka ve všem nahradí a překonají lidi". Podle něj je nástup umělé inteligence již takříkajíc za dveřmi. "Neexistuje žádný fyzikální zákon, který by bránil částicím, aby se organizovaly ještě lépe, než to dokáže lidský mozek," řekl s tím, že "umělá inteligence může ovládnout finanční trhy nebo vyvinout zbraně, o kterých v tuto chvíli nemáme ani ponětí."

    V roce 2010 zase prohlásil, že lidská rasa by měla v příštích stech až dvou stech letech kolonizovat vesmír, pokud chce přežít. Hrozbou pro lidstvo je podle něj přitom genetické inženýrství.

    tak tak




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje první týnejdžrovská literární láska byl nedoceněný román Čestmíra Vejdělka Návrat z ráje.
      (Pozor! Pokud byste na něj někdo náhodou narazili, pak si dejte pozor, zda se jedná o první nebo druhé vydání! To třetí, polistopadové, je přepsáno v duchu akceptování současné postmoderní bramboračky a sebevražedného globálního pdeudokapitalismu.)

      Od té doby jsem přečetl stovky SF knih, ale stále obdivuji to, jak jasnozřivě dokázal vejdělek před půlstoletím trefit hřebíček na hlavičku.

      Škoda jen že se mu nikdo jako tehdejšímu redaktorovi nejspíš nikdo z kamarádů neodvážil říct, ať knihu v rozvláčných historizujících pasážích seškrtá o třetinu... Po literární sránce kniha neurzí ani nenadchne, ale kdyby ji autor tehdy vyčistil a někdo přeložil do angličtiny, mohla to být TEHDY bomba. I dnes předbíhá běžný diskurz.

      Škoda jen, že si ji Hawking asi nepřečetl a nepřečte... :-)
      (Od Hawkinga a o něm jsem možná přečetl všechno, co v češtině vyšlo)

      JÁCHYM

      Vymazat
  52. To: Ládik!!! - právě mi nejde ve 179 odpovědět
    Nemám na mysli administrativu. Výhoda pro jedince ve volném vztahu je, že se rozhodne a volně ze vztahu kdykoliv odkráčí. Výhoda pro rodinu s "papírem" je, že se tak většinou nestane tak rychle a když, tak se domů možná vrací snáze. Jak je to s občas potřebným vzájemným zastupováním "čtvrtek" netuším. (A Vy jste vlastně Vaší čvrtky také čtvrtka?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když někdo chce odkráčet, papír tomu nezabrání. "Vracení se" jsme za 33 let nezažili, nebylo třeba. Co jsem já, to nevím, ale katastrálně jsme půlky.

      Vymazat
    2. A to je rozumné!
      Jinak žádný papír (ani od církevního sňatku) rozchodu nezabrání, to víme všichni dobře. Takže žít a nechat žít!

      Vymazat
    3. No jo, nezabrání. Dobře jste se vzájemně vybrali. Zda je pro Vás volný vztah výrazem důvěry či jisté opatrnosti - to víte jen Vy oba, půlky v katastru nedokládají nic.
      Já si tedy co od 26 vdaná také nestěžuji. Občas to zajiskří a kdyby se rozvádělo stejně rychle jako vdávalo, možná by se jeden z nás v mladším věku ukvapil. Nebo kdyby snad měl touhu k někomu či kam ze vztahu odejít, nevím. Nestalo se.
      Mráz ještě polevil na necelých šest, sluní, jdu se projít. Andyho k tomu na rozdíl od mého jedince nikdy přemlouvat netřeba.

      Vymazat
  53. Už jsem psala, že Šapiro končí.
    http://jdem.cz/cvqjf5

    Nijak si to neidealizuji, rozhodně si nemyslím, že Trump nám pošle nějaký zázrak, ale tohle tu snad už nebude...
    A Šapiro si stýská, že musí hledat byt a že je těžké umístit narychlo děti do škol... neměli bychom udělat sbírku a napsat Trumpovi petici?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě k tomu dodám,že těch 35 ruských diplomatů muselo odjet za dva dny - i s rodinami - a nikdo si nedělal hlavu, zda se v Rusku jejich děti dostanou do škol...nebo kde budou rodiny bydlet...

      A mimochodem, od Šapirovi někdo brání najmout si v Praze byt a nechat děti dochodit školní ročník v Praze? Je právník a určitě by se tady toho půl roku uživil...jasně, v trochu jiném postavení...

      Vymazat
    2. A kdybych chtěla být ládíkovsky stručná:

      Mise nesplněna...

      Vymazat
    3. Třeba bilderbejk na volné noze.
      Nebo americká spojka Jandových Evropských pornot.
      Červených karet není nikdy dost,může je nosit na poštu, zítra je sedmého a už oblbený český básník předládikovské éry kdysi pravil:
      Rudou barvou dneska září
      sedmička v mém kalendáři!

      JÁCHYM
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Hm, zajímavé, jak se k odjezdu kdo z velvyslanců staví.
      To paní velvyslankyně Denise Bauer se snaží zůstat v Belgii, dokud tam její dcera nedokončí střední školu. Šapirovi se u nás asi nelíbí...

      http://www.nytimes.com/2017/01/05/us/politics/trump-ambassadors.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=1

      Vymazat
    5. Bay, otíkův poskoku
      ber tašku a do skoku
      porovněj si hnáty
      pozdrav od potáty
      odtrhni si se zdi
      taxík ještě jezdí;
      v růžovoučkém smokingu
      zamávej nám z bojingu.

      Vymazat
    6. Pamatujete? Volby v USA byly 8. listopadu a hned 11. listopadu do Prahy přispěchala Madlenka, bývalá ministryně zahraničí a letěla na ambasádu - tak narychlo? Podle mne museli uklidit a zamést.
      Jestlipak za čtyři dny po volbách letěl nějaký rodilý Belgičan do Belgie? Asi ne...

      Vymazat
  54. Trump nechá stavět mexickou zeď. Kdo to zaplatí?

    Washington - Nastupující americký prezident Donald Trump hodlá splnit svůj předvolební slib o stavbě zdi na hranici s Mexikem jen částečně. Bariéra chránící Spojené státy před nežádoucími ilegálními přistěhovalci sice vyroste, její vybudování však zaplatí američtí daňoví poplatníci, nikoliv Mexiko. Uvedla to televize CNN, která se odvolává na zdroje z Trumpova týmu. Podle nich se budoucí prezident chystá požádat o finance Kongres.

    Jedním z klíčových témat Trumpovy předvolební kampaně byla migrace a příslib zastavit příliv nelegálních přistěhovalců, kteří proudí do USA z Latinské Ameriky přes mexickou hranici. Své stoupence přitom někdejší televizní showman známý populistickými prohlášeními ujišťoval, že zeď "zaplatí Mexiko". Mexická vláda tehdy tento nápad rázně odmítla a ostře se vymezila proti Trumpovým verbálním útokům na Mexičany.

    "Obamova vláda to neudělala, takže je teď na nás, abychom prostřednictvím financování kroku přijatého už před deseti lety zahájili plnění slibu pana Trumpa o zabezpečení hranic," řekl CNN republikánský Kongresman Luke Messer z Indiany. Připustil, že půjde o "velké peníze, je to však otázka priorit".

    Odhadované náklady na stavbu několikametrové zdi se pohybují v širokém rozpětí kolem deseti miliard dolarů (260 miliard Kč)."

    http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cnn-trump-pozada-o-penize-na-stavbu-mexicke-zdi-kongres/1434721

    Jenom přemýšlím, kde nechávají amíci ta lidská práva...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matiční ulice je kolem celého Rio Grande.

      Vymazat
    2. V Matiční jsou aspoň děti s rodiči. Migranti z jižních am. států posílají i samotné děti (pokud jim tedy už není víc roků, jako ti evropští v kapucích...).

      "Podle statistik bylo za první pololetí 2016 zadrženo na hranici USA téměř 26.000 dětí bez doprovodu dospělých a 29.700 lidí, kteří cestovali jako rodina. Převážně šlo o matky s malými dětmi, z nichž většina pocházela ze Salvadoru, Guatemaly a Hondurasu. Jde o tři země, ve kterých míry vražd a chudoby patří k nejvyšším na světě, uvedl UNICEF.

      "Je srdcervoucí myslet na tyto děti, převážně teenagery, ale i mladší, jak podstupují úmornou a nesmírně nebezpečnou cestu ve snaze najít bezpečí a lepší život," uvedl ve zprávě zástupce výkonného ředitele UNICEF Justin Forsyth. "Proud mladých uprchlíků a migrantů poukazuje na zásadní význam řešení násilí a společensko-ekonomických podmínek v jejich zemích původu," dodal.

      Spojené státy přitom vyvíjely tlak na Mexiko, aby posílilo v zadržování migrantů poté, co počet dětí bez doprovodu, které dorazily na hranici USA, v prvním pololetí 2014 prudce vzrostl na více než 44.500. Loni úřady zachytily téměř 36.000 dětí, z nichž více než polovina byla bez doprovodu."

      Že by za tu chudobu Lat. Ameriky mohl Putin? Kdo jiný.

      http://zahranicni.eurozpravy.cz/amerika/166409-migracni-krize-dopadla-na-ameriku-do-usa-dorazily-tisice-migrantu/

      Vymazat
  55. Problém se spánkem se téměř stal osudným britské panovnici. Když se Alžběta II. (90) v noci procházela po Buckinghamském paláci, málem ji zastřelila stráž. Člen hlídky totiž nevěděl, o koho jde.
    Zdroj: http://revue.idnes.cz/kralovna-alzbeta-ii-nocni-prochazka-straz-strelba-vetrelec-p4j-/lidicky.aspx?c=A170106_103837_lidicky_zar

    kdesi jsem četla, že po královně stříleli, ale že by to mohla být pravda a jaká je vlastně pravda... ☻

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to odvážná žena. Ještě před týdnem těžké nachlazení... a dnes už žertuje s hradní stráží. Snad z toho nakonec nemá náměsíčnost?
      Nebo aby neskončila jako naše Bílá paní, bloudící po cimbuřích hradů...

      Vymazat
  56. Odvezl jsem souseda do hospody, -12°C. Zkusil jsem kilák běžet, ale chtělo by to palčáky a lepší čepici, takže dnes večer nic ... budu dělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že rozvážíte sousedy buď do hospody, nebo do nemocnice. ☺

      Já zase trčím v práci a hledám si další a další činnost. Bojím se jít domů, s inovovaným počítačem. Že na mě vyskočí ještě nějaký zbylý virus... Musím se vzmužit, jdu.

      Vymazat
  57. Migranti sexuálně útočili na Silvestra v Innsbrucku. Noviny to tutlaly 6 dnů, už něco začíná prosakovat.
    "Podle samotných napadených žen mohlo jít o cizince." (zřejmě byla tma)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně jestli policie v Rakousku o útočnících nemluví jako o "Nafris", to by bylo neodpustitelné!

      Vymazat
    2. Měli by je dát chladit na Lysou, právě má -20°C.

      Vymazat
  58. Agrument Lídlu k letáku byl, že tisknou pro celou Evropu letáky stejné.
    Tak to je zajímavé, proč v Bulharsku je na tomže letáku běloch?
    http://www.lidl.bg/bg/513.htm?id=1329

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z diskuze na iDěsu pod článkem Černošský model z letáku Lidlu: Reakce diskutérů mi nahání strach

      Tí čo obhajujú Nemeckých lidláckych náckov, pozrite si Lidl.de a lidl.sk máte tam ceny v Eurách. Náckovia majú ceny nižšie, tovar obzvlášť potravinový kvalitnejší.

      Len blbá podložka na cvičenie pre Nemcov je za 5,99 a pre Slovákov za 6,99 a nedajú ani prácu Slovenským modelom na Slovensku.

      https://www.lidl.de/de/crivit-fitnessmatte/p236713?fromRecommendation=true&scenario=top_selling

      http://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?action=showDetail&id=41264

      Vymazat
    2. To nás zase chtěli Němci vychovávat... a nějak šlápli vedle! :-)
      Hned v dalším titulku se mládí pisálkové podivují, jakto, že Čechům nevadí černoch, co je ve Třech králích (černý vzadu) - no nevadí, kluci ušatí! Mně by nevadil ani černý manekým v letáku, kdybych nevěděla, že to je jen další krok v salámové metodě, jak lidi oblbnout. Jako že je to normální, přece Evropa je černá... ale to není pravda.

      Vymazat
  59. -17°C, ráno bude krušno... nechám topení celou noc.

    OdpovědětVymazat
  60. "Jdu takhle Londýnem a najednou proti mě černoch a nese notebook. Říkám si: Ten vypadá jako můj. Ale to je blbost, můj je doma a leští mi boty".

    OdpovědětVymazat
  61. to musím...

    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15871669_10211202696684662_4629177546169603747_n.jpg?oh=3b9e53791f9cfef08197beb409b42077&oe=59159969

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych měla taky problém si vybrat ☻

      Vymazat
    2. Soudci jsou na tom podobně, když jim pověsí taláry pěkně vedle sebe, a teď vybírejte..

      Vymazat
  62. Lunapark - zdroj: http://www.imgup.cz/image/L10e

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, todle je Vaše příjezdovka? To denně odhazujete, když napadne??

      Vymazat
  63. S+Š - Tu krásu nelze popsat slovy
    https://www.youtube.com/watch?v=qkWMAlKPkfA

    To už jsem neslyšela leta. Vytanulo mně možná pro tu královnu ze Sáby - na WIKI jí to sluší, moc o ní nevím.

    OdpovědětVymazat
  64. Zdravím. Dnes muž odvezl vnoučata a v neděli je mladí přivezou, hlídání bude pokračovat i příští týden. Tak musím rychle načerpat síly.

    Sensual Jazz - Time For Love, Jazz Blends
    https://www.youtube.com/watch?v=HrP_gzXduoU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a dík, Anno. S vnoučaty "vydržať" - jistě s nimi netušeně mládnete.

      Vymazat
    2. S vnoučaty mládnu, díky tomuto delšímu hlídání jsem se, dle slov mého muže, dostala na jejich úroveň :-) Naštěstí na tohle hlídání vnoučat jsem byla psychicky relativně v normálu, ale i tak mě to dost zmáhá. Tak jsem si teď uvařila ovocný čaj s citrónem a medem, zalezla do postele a pustila jednu z pro mě nejúčinnějších uklidňovaček a dobíječek energie
      Original Fireplace Video
      https://www.youtube.com/watch?v=xf5217IedRY

      Mám možnost se kochat pohledem do kamen, ale tam má muž puštěnou televizi, tak si užívám takhle :-)

      Vymazat
    3. ...Mám možnost se kochat pohledem do kamen, ale tam má muž puštěnou televizi,...
      Anno,
      máte tak velká kamna nabo tak malou televizi, že se mužovi do kamen vejde ?

      Každopádně bych z bezpečnostních důvodů televizi před přiložením do kamen raději vypnul.
      (Nám nedavno vybuchla televize, bohužel mimo kamna, a tak jsem větral dvě hodiny. )
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Jáchyme, vystihl jste můj nešvar, který mého muže rozčiluje - nedoříkávám věty.
      Kamna, vlastně sporák s proskleným ohništěm a troubou máme v naší obývací kuchyni - běžně se taková místnost označuje jako obývák s kuchyňským koutem (tam mám elektrický sporák) a v obývací části jsme si jako životní labužníci místo kamen dali sporák, kde se můžeme zároveň kochat pohledem na oheň a pečící se maso.
      Stačilo, abych dopsala větu "Mám možnost se kochat pohledem do kamen v kuchyni" :-)

      Vymazat
  65. Historik Vilém Prečan je jednou z osob, bez kterých by se o Chartě 77 nikdo nemusel dozvědět.
    Díky kontaktům na západní diplomaty byl ve spojení s československým disentem, archivoval sbírky samizdatu a dokumenty Charty 77, které rozesílal zahraničním novinářům.
    V roce 1986 tak mohlo vzniknout Československé dokumentační středisko, které bylo financováno i CIA.

    http://domaci.ihned.cz/c1-65578940-chartu-77-podporovala-cia-i-zapadni-diplomate-rika-historik-ktery-disidentum-zajistoval-spojeni-s-demokratickym-svetem#disqus

    opravdu výživná diskuze ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale liško, to je něco jiného! Ruské tajné služby a americké - kdopak by to mohl porovnávat! :-) Jedny jsou móc špatné, mohou za všechno na světě, kdežto CIA to s námi myslí dobře!

      Vymazat
    2. Ruské tajné služby ovlivňují tajně,
      americké tajné služby se s ovlivňováním netají.

      Vymazat
    3. Anonyme, pak je to spíše Public Service, ne?

      Vymazat
  66. Nevím, jestli je tu někdo, kdo chodí pěšmo. Ale toto je rozhodně dobrá rada: na náledí choďte jako tučňáci!

    https://www.respekt.cz/denni-menu/pri-naledi-chodte-jako-tucnaci-a-neuklouznete-radi-nemecti-ortopedi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ledě se piluje běžecký styl.

      Vymazat
    2. Já myslím, že i tučňáci jsou dobří běžci. Jen jim zamávejte před nosem pěknou rybičkou, a nestačíte jim...

      Vymazat
  67. Tak tohle stojí za přečtení. Něco rasách a je to zpracováno velmi dobře!

    http://blog-o-vsem-moznem.ghost.io/rasova-realita/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejvíc se o národě dozví, kdo zná jeho školství a vzdělávání.

      http://plzen.idnes.cz/slabikar-siriri-pomoc-deti-afrika-ucitel-vzdelani-fve-/plzen-zpravy.aspx?c=A170104_150649_plzen-zpravy_pp

      Vymazat
  68. Tak CIA a NSA předložily Obamovi důkaz o "špinavém" ovlivňování voleb Ruskem venku.
    Důkazem byla bujará oslava politických činitelů v Moskvě, kterou tyto tajné složky "čistě" odposlouchávaly. To je tedy děsné!
    Na rozdíl od Rusů porážku H. Clintonové její příznivci "slavili" v USA vyvoláváním nepokojů, zapalováním aut a drancováním obchodů!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předložit obamovi důkaz je jako předložit rumunskému bačovi karuselový soustruh.

      Vymazat
  69. Teď mluví Urbanová, co ji nevzali na konzervu a vystudovala zpěv na LŠU v Plzni.

    OdpovědětVymazat
  70. na dvojce dávají Casablanca... tolik mně ji všichni chválili, ale asi pozdě. Nic mi neříká. Bogart vůbec, Bergmanová trochu, škoda, že jsem si nechala ujít to její kouzlo, že mě minulo...

    OdpovědětVymazat

  71. Jen krátká zpráva z německého tisku: atentátník z Berlína Anis Amri používal při svém pobytu v Německu celkem 14 identit. Píšou o tom čtvrteční Die Zeit, jakož i Süddeutsche Zeitung.

    Ach jo. Na jednu stranu se sledovací technika rozvíjí až orwellovsky, rozeznávání obličejů, poznávání lidí podle způsobu chůze atd. Na druhou stranu se děje toto. Vzpomeňte si na tuto epizodu, až vám zase někdo bude šermovat před očima stereotypem o Německu coby vysoce organizované a spořádané zemi. V minulosti možná. Realita časného roku 2017 tak pozitivně nevypadá.

    Pár dalších kousků, na které jsem si vzpomněl z hlavy. Nedělal jsem teď žádnou rešerši, jenom jsem si dohledal tyto případy, které mi uvízly v paměti z loňska.

    - Rádoby-atentátník s falešným výbušným pásem, kterého loni v lednu zastřelila francouzská policie, používal v Německu 7 identit a pod některými z nich si odseděl tresty odnětí svobody. Přišel do Německa v lednu 2014, čili dávno před tím, než začala vlna nově příchozích přesahovat možnosti úřadů.

    - Pákistánec, kterého mylně zadrželi v souvislosti s berlínským atentátem, používal podle Berliner Zeitung několik identit.

    - Účastník rvačky v uprchlickém středisku v Duisburgu používal minimálně šest identit.

    Zajímalo by mě, jak to vypadá mezi těmi, kteří se nedostali do hledáčku policie ani tajných služeb.

    Konec hlášení, přátelé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale pozor! Běda, když si při cestě do Němec náhodou vy zapomenete doklad!
      Na Čechy musí být přísnost, hlavně na ty bílé!

      Vymazat
  72. Bacha, tady je video,jak Ládik jezdí na kole v Beskydech!

    https://www.youtube.com/watch?v=zkf68CEUHrM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon vloudila se chybička, hned to opravím.

      Vymazat
  73. Zde je ta zmíněná oprava:

    https://safeshare.tv/x/ss57fc550e202a8#v
    (https://safeshare.tv/x/ss57fc550e202a8#v)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To neuznávám. Měli ukázat, jak to umí to kopce. Připomíná mi to lyžaře, co jezdí lanovkou nahoru a pak makají dolů s tlamou plnou keců.

      Vymazat
  74. Odpovědi
    1. Ze zastřelení pěti lidí a zranění osmi osob na mezinárodním letišti ve městě Fort Lauderdale na Floridě je podezřelý Esteban Santiago, jenž sloužil jako voják v Iráku. Před několika měsíci řekl FBI, že americká vláda ovládá jeho mysl a nutí jej sledovat videa teroristického Islámského státu (IS). Jeho duševní zdraví v minulosti zkoumali lékaři v nemocnici, uvedl web televize CNN

      Zdroj: http://www.lidovky.cz/na-floride-vrazdil-veteran-z-iraku-mel-zrejme-psychicke-problemy-pho-/zpravy-svet.aspx?c=A170107_075320_ln_zahranici_ele

      Vymazat
  75. u nás -13°C ...škoda, slunečno, mrazivo, jen sníh chybí

    OdpovědětVymazat
  76. Ráno -17. Nepřipadlo nic. Myslím, že dnes bych nechtěla být bezdomovcem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych nechtel ani den, doufam, ze me to nikdy nepotka...
      josef

      Vymazat
    2. Myslím, že hranice mezi "střední třídou" a bezdomovectvím je velmi tenká.

      Vymazat
    3. ano, stačí pár měsíců nevybírat poštu.... exekuce... a už to jede...
      A mezi vazaly hypoték je to docela nakažlivá "nemoc"...

      Vymazat
  77. Jáchyme,
    Vy jste ten technický typ. Můžete mi, prosím, vysvětlit, jaký účel plní u presidenta tvarová abnormalita na konci čepele?
    https://eshop.tescoma.cz/nuz-na-maslo-president

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A oko na konci druhého presidenta je na provázek, vedoucí z náprsní kapsy?
      https://eshop.tescoma.cz/lzice-president

      Vymazat
  78. V Praze pouze -10. Tedy v centru, tady se přece jen mezi bloky domů udržuje vyšší teplota, na okraji města je určitě míň.
    Těch -19, to už je dost, ale ono to snad nepotrvá dlouho.

    OdpovědětVymazat
  79. Před zimou se schovejte v Evropě, vyzvala běžence OSN

    to je divné, že by jim tady bylo tepleji, když jsou tu mrazy kolem 20-30°C ?

    OdpovědětVymazat