15 ledna, 2017

KRTINEC č.182

202 komentářů:

  1. třeba to vyjde, hezký večer na 182. krtinci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blahopřání lišce a jeden multikulti pozdrav.

      „To jsem blázen,“ diví se primář porodního oddělení, „tento týden nám omdlel již desátý otec“. „Nedivte se, šéfe,“ kření se asistent, „narodil se nám také jeden černoušek…, a sestřičky ho ze srandy ukazují tatínkům.“

      Vymazat
    2. sestřičky jsou pěkná kvítka:-)

      jdu se dívat na Sherlocka, zrovna začal. Ale moc se v tom nevyznám, viděla jsem jen část minulého dílu, první jsem propásla...
      Dobou noc

      Vymazat
    3. Já jdu počítač ovečky. Možná i beránky. Zítra vstávám v šest...
      Dobrou.

      Vymazat
  2. V reklamách jsou samí černoši a ve zprávách marxová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se dívám na napínavý seriál Taboo
      http://www.edna.cz/taboo/

      To Angličani dovedou natočit. Anglie 19. století byla pěkně drsná, vezení pro dlužníky, dětské nevěstince, polovina lidí negramotných, vykořisťování kolonií - tak odpudivě se v R-U přece jen nežilo.

      Vymazat
  3. Když je v TV pořad nevhodný pro mladistvé, jdu bez odmlouvání automaticky spát.

    OdpovědětVymazat
  4. Tužka napíše pro pana Ládíka,...k Vašemu dotazu z minulého krtince.

    Ve všech metodikách pro pohyb jakéhokoliv druhu se píše,...že šanci ovlivnit a vytvořit zcela novou motoriku pohybu máme tak do věku 25-27 let. Tedy do věku, kdy tělo ukončí vývoj a růst.

    Po této době jde o to, že motorické centrum mozku a míchy už má pevně zabudované okruhy vjemů a popudů k pohybu,...takže je mnohdy vykonává automaticky z podvědomí.

    Ve středním a vyšším věku se už podle probíhajícího pohybu všechno pěkně natvarovalo,...takže někdy ani není možné tu změnu udělat, protože tomu brání návaznost tvaru kloubů a chrupavek, šlach, vaziva a mnohdy i svalů.
    Změnám nejvíc vzdoruje právě kyčelní kloub a pak koleno, to pro svojí složitost.

    Pokud byste chtěl předělat postavení chodidel, doporučovala bych postup pomalý.
    Takže,...posunutí jen o málo,...kdykoliv budete chodit, a nebudete se muset soustředit na jinou činnost, sledujte to posunutí chodidel. Třeba právě teď ve sněhu,...udělejte si stopu, jak běžně chodíte, a v ní choďte chvíli s tím posunutím úhlu.

    Doporučovala bych to trénovat za chůze,....než se dáte do běhu, tak tisíc kroků kontrolované chůze na začátek, každý den,...tak šest týdnů,...pak znovu nepatrný posun a zase šest týdnů,....a ještě až v třetí fázi šesti týdnů chodit na úvod běhu v úhlu, který chcete docílit.

    Pokud se v této době neobjeví bolest, kdekoliv v nohách,...můžete pokračovat v kontrolovaném postavení chodidel za běhu. Při tom se samozřejmě sníží rychlost i výkon,...to padne na oltář pilování techniky.

    Pokud nastoupí problémy,...tak bych doporučovala oželet teorii dokonalého pohybu podle tabulek a běhat si tak, jak se to tělo za ty roky naučilo.

    Určitě jste viděl běh Emila Zátopka,....podle učebnic měl naprosto špatné držení a pohyb těla nad pasem k hlavě,....jeho běh připomínal dětskou hru na mašinku,..proto mu přezdívali lokomotiva,...a stejně vítězil.

    Dnešní teoretici tvrdí, že kdyby uvolnil paže, šíjové svaly,...tak běhal ve své době podstatně lepší časy.

    Teorie je šedá,....praxe bývá o něčem jiném.

    Tolik asi,...možná jsem neodpověděla dost srozumitelně,....můžete se optat na doplňky,....odepíšu, ale asi až zítra. U nás dost nasněžilo v minulých dnech, tak jsem podávala výkon s koštětem a hrablem a mám asi otravu kyslíkem,...chce se mi spát.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, cítím to podobně, jak píšete. I za prostého stoje, při posunutí špiček o centimetr k sobě, cítím pohyby svalů od kyčlí po celé vnější straně nohou. Tak mě napadlo, že se budu snažit uvolnit kotníky, jejichž ztuhlost a omezenou hybnost cítím i při plavání. Mám pocit, že rozevření špiček mám větší, než kdysi a dávám to za vinu hmotnosti. Spárkatá zvěř to má podobně, tu jsem stopoval celý život. Když mi to nepůjde, tak toho nechám - stejně nemám jinou možnost. Ale než se večer válet u bedny, tak raději měnit motoriku a sledovat, jak tělo pomalu mládne.

      Vymazat
    2. Jenom mám trochu strach z degenerativních procesů - že chrupavky se už nebudou chtít moc obnovovat a budu muset přimontovat ke kloubům štauferky s vazelínou. Anebo se vrátit na kolo, ze kterého jsem slezl před 27 lety.

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Turecké letadlo
    na kyrgyzy dopadlo
    nevidělo letiště
    nezkusí to napříště.

    A to někde psali, že pátek 13. nešťastný je den. Pondělí 16. je horší.

    OdpovědětVymazat
  7. Komentář byl odstraněn
    autor by byl pohaněn
    za řetězec písmenek
    blízkých vzniku myšlenek;
    takhle zůstal v suchu
    posílen na duchu.

    OdpovědětVymazat
  8. To: Liška
    Velká kytka k prvenství - i této se brzy dočkáme (čmeláci se nedostavili):
    http://www.kotanec.cz/media/k2/attachments/007_kvytiny_flowers.jpg
    Já se koukala na ČT1 - Bohému asi vydržím celou, na "ujetého" Sherlocka fakt nemám.
    Jak jste se zmínila o kreditkách - jedna má kolegyně tvrdila již v dřevních dobách, že si nejraději čte ve vkladních knížkách. Kdo ví, zda takové ještě finanční ústavy třeba pro radost svých prominentů vystavují. Já si do jedné propadlé se zůstatkem 20 korunek (4% úrok) ukládám naši hotovost.

    To: Ládik!!!
    Máte na YT téměř jmenovce - Dolní Morava:
    https://www.youtube.com/watch?v=Nh12cyhdGII
    Ptáčky foťákem divočíte pořád? Přihoďte příležitostně i foto svého udělátka pro nápravu postavení nohou. Jdete odborně fakt na všechno.

    Hm, šťastný či nešťastný je den každý. Individuálně. Krásný týden se samými šťastnými dny všem, pokud by se v něm vyskytla dračí díra, obejít ji zdaleka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náš spartan závodil za SRTG Rokycany a říkal, že to bylo snadné, jenom ručkování klouzalo a musel udělat 120 angličanů.
      Ptáčky jsem plašil poprvé, v dalším kroku postavím ke krmítku stativ.
      Udělátko na zadní nohy ještě nemám ... normálně přibiju boty na desku ajeto.

      Vymazat
    2. Náš spartan je zde v 51. vteřině:
      https://www.youtube.com/watch?v=gG6MZJOHMz8

      Vymazat
  9. Sherlock - první dvě série nového Sherlocka s Benedictem byly dobré, překvapivě. Resp. mně se takové zdály. Člověk musel přijmout to, že staré se odehrává v novém prostředí, s mobily, počítači... ale docela se jim to dařilo.
    Ovšem třetí série měla rozpačitý ohlas, mně osobně se nelíbila a tak jsem se pak už přestala dívat, prostě mě to nezaujalo.
    A teď čtyřka - mám ji už s titulky, ale nějak jsem se na ní zatím nekoukla.
    Když jsem před léty objevila herecké kouzlo Benedicta Cumberbatche, tak jsem se podívala na film, ve kterém, ještě ne moc známý (alespoň pro mě) hrál - Až na konec světa (2005). Lze ho najít na úložišti.
    Cituji: "Velmi slušně natočený seriál BBC, který zcela neromanticky popisuje jak útrapy i radosti dlouhé cesty z Anglie do Austrálie, tak i lidské zrání nafoukaného, sobeckého mladíka. Doporučuji zejména příznivcům napjatých plachet britského námořnictva 19. století." Byl to miniseriál - tři části, ale na úložišti jsou jako film, dohromady.
    http://www.csfd.cz/film/221153-az-na-konec-sveta/prehled/

    Byla jsem kdysi v Portmouthu na prohlídce lodi admirála Nelsona HMS Victory a prvně v životě jsem viděla ty stísněné prostory, ve kterých žili námořníci celé roky. Čítávala jsem ráda Poklad na ostrově, Robinsona, verneovky -všude pluli na lodích, ale nikdy mi nenapadlo, že to v podpalubí bylo takové! ;:)

    OdpovědětVymazat
  10. Nerovnost prudce roste: Osm miliardářů je stejně bohatých jako polovina lidstva
    16. ledna 2017, 10:59 — Autor: ČTK

    Davos - Osm nejbohatších lidí vlastní stejný majetek jako chudší polovina světové populace, tedy 3,6 miliardy lidí. Uvedla to dnes nezisková organizace Oxfam, která závěry své analýzy vydává před zahájením Světového ekonomického fóra v Davosu. Majetková nerovnost je tak podle Oxfamu teď větší než kdy jindy.

    OdpovědětVymazat
  11. „Máš vůbec představu, kolik se vydělává na migrantech? Obchod s drogami přináší míň prachů..“
    http://jdem.cz/cwkvz2
    A u nás se lidé začínají oficiálně ptát vlády, proč dostává nadace Sorose ty miliardy ze státného rozpočtu. Mimochodem z toho platíme i ty strašné gendertety (Šiklová organizaci založila a je ve správní radě!), co rozvracejí už od školek rodinu, teď žádají, aby ve slabikáři nebyla básnička od Jiřího Žáčka o mamince (má tam asi být básnička o dvou tatíncích). Bléééé!
    http://jdem.cz/cwkxe2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Režisér Vít Klusák- absolutní troubeles, jinak to nelze nazvat.
      Kdyby bylo v čítance 30 básniček, z toho 10 o maminkách a jejich lásce a významu pro dítě, a jenom jedna nebo dvě o tatíncích a jejich lásce a významu pro dítě, tak to by bylo (genderově) nevyvážené.
      Ale z jedné básničky vyvozovat kritiku... máma a dítě, i to už někomu vadí? Škoda slov. I tady je důvod, proč se volí Trumpové a proč jsou brexity, a budou další. Není to nakonec všechno záměr?

      Vymazat
  12. Topím se, v lejstrech a ve sněhu.
    Včera jsem to s tím čutím jara ve vzduchu zakřikla. Od večera napadlo nejmíň 10 čísel a sněží pořád vydatně.
    Doufám, že další inspekci už nazažiju, u PC strávím víc času než na stupínku. Jak se dřív mohlo učit - bez sepisování zpráv, tabulek, rozborů a hodnocení? Jeden den sepíšete, druhý den přijdou jiné instrukce a děláte vše znova... lidi je třeba něčím zaměstnat, prostě.

    OdpovědětVymazat
  13. http://hnutiprozivot.cz/zpravy/2620-delal-jsem-asistovanou-reprodukci

    OdpovědětVymazat
  14. Jazz & Blues: The Best Collection Songs For The Soul
    https://www.youtube.com/watch?v=woZ9B7EHgGc

    Radůza - Sněží
    https://www.youtube.com/watch?v=5k1mK3VZsFo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sněžení bych bral, sněhu je málo, tak 10cm, na oraništích lezou hroudy a na loukách jsou vyfoukaná místa. Na běžky to zdaleka není.

      Vymazat
    2. U nás je sice bílo, ale na běžky to taky ještě není.

      Vymazat
    3. U nas z piatka na sobotu najvacsi naval snehu asi za poslednych 2O rokov (najmenej). Dodnes sa s tam niektore firmy, i mesto, tazko vyrovnavaju. Nieco sa za sobotu vecer, nedelu a dnes odhrnulo, takze sa da chodit po casti chodnikov na hlavnych tahoch, ale zostalo plno snehu na dalsich komunikaciach. Ale - vitame to, lebo je mraz, sneh sa netopi, takze zazivame drobne dobrodruzstva, ked chceme ist mimo hlanych tahov:-). Vyzera to, ze toho navalu snehu sa tak skoro nezbavime... Zaujimave - po asi 30-tich rokoch naozajstna zima, aka bola kedysi, ked som mal 30 ja:-).

      Vymazat
  15. Kyjevští sběrači kovů
    byli večer na lovu;
    když obloha tmavla
    poničili desku havla
    na rohu havlova bulváru.
    Chtěli ji dát do bazaru
    či lépe do sběrny
    bo mají život perný;
    za pár kilo slitiny
    mohli nakoupit svačiny
    že by to ani nezjedli,
    ač byli hladem posedlí.
    Jenže deska byla z plastu
    za to ani flašku chlastu
    na majdanu nekoupí,
    plasty se zatím neloupí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věšel ji tam herman
      poseltíkův sherman
      tančík našich krajanů
      věrný vítač turbanů.
      Jen měsíc tam visela
      hrála přitom kapela
      bubnovaly bubínky
      herman čural do plínky.

      Vymazat
  16. Wabi Ryvola - Rychlé šípy
    https://www.youtube.com/watch?v=l0GW0xt85Dk

    OdpovědětVymazat
  17. tady je skvělý film o EU a Brexitu. Samozřejmě se Britové v něm jeví jako to nejlepší z lidstva, ale jinak stojí za shlédnutí
    https://dotsub.com/view/8724474e-92e3-4322-ba4b-e3a2b497a34f?utm_

    OdpovědětVymazat
  18. Kotalík Halík opět v akci...

    Katolický kněz Tomáš Halík nesouhlasí s tím, aby papeže František přijal pozvání prezidenta Miloše Zemana a při příležitosti uctění památky lidické tragédie navštívil Českou republiku. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček Halíkovi vzkázal, že by měl přestat naslouchat hlasům z pekla.

    Zvací dopis poslal Zeman papeži už 10. ledna. "Jsem hluboce přesvědčen, že by papež rozhodně pozvání přijmout neměl, a doufám, že ho nepřijme," uvedl teolog Halík. Pozvání nepovažuje za snahu o uctění památky tragédie v Lidicích, ale pouze za součást předvolební prezidentské kampaně Miloše Zemana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten pekelník "kotalík"!
      Zemanovi Frantu nepřeje, ale sám by si ho určitě na svoji kampaň pozval. :-)

      Vymazat
    2. Zeman by mal hlavne co najskor presne menovat potulujuceho sa teroristu, aby zasa nekecal a nebol na smiech ako s Agcou, alebo sa pre istotu sa odobrat objimat stromy na Vysocine. Neverim svojim ociam a usiam, aj ked si odmyslim rozne alkoholicke "chripky" a vravorania pri statnych symboloch Ceska, ze moze niekto vo vrcholovej politike sa 2x zachovat ako PABLB. Raz ako premier a teraz ako prezident. A ze to ludom v cesku nevadi...

      Vymazat
    3. Je to abdul Alí muhammad. To ví každý, nemusí se pořád jmenovat.

      Vymazat
  19. Ve stoletém klavíru bylo ukryté zlato

    "Značné množství zlata objevili majitelé klavíru vyrobeného před více než sto lety v anglickém hrabství Shropshire. Drahý kov byl ukrytý v nástroji možná celé století. Majitelé na to přišli náhodou, když nechali piano opravit a naladit. Úřady se snaží vypátrat, komu zlato patřilo, informoval server BBC."

    Tak to mě pobavilo. Když odhlédnu od toho neobyčejného nálezu a jeho ceny, zaráží mě, že se na ten poklad nepřišlo mnohem dříve. Kdyby na klavír někdo opravdu hrál, musel by se nechat ladit pravidelně, aspoň jednou za rok... Tihle Angličané jsou opravdu někdy snobové - mít to doma jen pro okrasu...

    https://www.novinky.cz/koktejl/426428-ve-stoletem-klaviru-bylo-ukryte-zlato.html

    OdpovědětVymazat
  20. někdo má dokonce zlato v hrdle, třeba taková princezna Zpěvanka :-)

    OdpovědětVymazat
  21. držet dvanáct hodin hladovku, to už je opravdu vzácný počin. Můj ty Bože!!!!

    Výročí Palachova týdne si kromě politiků připomínají i studenti: od pondělní půlnoci až do 25. ledna drží řetězovou hladovku. Chtějí připomenout, o co Palach usiloval, a upozornit, že dnešní společnost se k problémům dost výrazně nevyjadřuje.

    Hladovku drží na dvacet studentů středních a vysokých škol ve dnech mezi výročím činu Jana Palacha a jeho úmrtím. "Mají rozpis a drží ji na mnoha různých místech. Někteří jsou v Brně na Masarykově univerzitě, jiní dojíždějí z různých koutů do Prahy a hladovku drží prostě tam, kde právě jsou," popisuje Petr Marek z platformy Bez komunistů.cz, která akci zaštiťuje.

    Jedním z hladovějících je Jan Deutsch z Filozofické fakulty Karlovy univerzity . "Držím hladovku právě teď. Pro každého trvá dvanáct hodin, já začínám v poledne a končím o půlnoci," vysvětluje. Hladovka je pro něj formou připomenutí a uctění toho, co Jan Palach a Jan Zajíc udělali. Přenesením jejich činu do dnešní doby a dnešní společnosti.

    OdpovědětVymazat
  22. -5°C, 11000 kroků s holemi, soupaž i střídavě, po ledě. Hladovka 2 hodiny.

    OdpovědětVymazat
  23. Co je těžší, kilo železa anebo kilo peří?
    To jsme řešili, když nám bylo 7 let a posléze vyřešili.
    Redaktoři tv NOVA to nevyřešili dodnes a proto radí shazovat sníh se střech dokud neztěžkne při oblevě, protože mokrý sníh je násobně těžší než prašan.
    NOVA a NORA zní skoro stejně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přitom plošné zatížení je příznivější, než nerovnoměrné.

      Vymazat
    2. Ne že bych se dnes cítila na učené disputace, pane Kopíčku, ale asi jsem připomínku nepochopila. Chcete říci, že není rozdíl, jestli mi na hlavu spadne z výšky 15 m kýbl prašanu, který se navíc částečně před dopadem rozptýlí, nebo stejný kýbl tajícího, ještě zmrzlého ledu?

      P.S. Pane opravovateli, opravte si, prosím, interpunkci ve dvou chybách ve 3. větě! :-)

      Vymazat
    3. P.P.S. A ještě, pro úplnost: v 1. větě se píše čárka před spojkou ve významu vylučovacím. Ve 2. řádku - souvětí - musí být čárkou oddělena 2. věta vedlejší, vložená, časová, od následující věty hlavní.

      Vymazat
    4. marie,
      když se necítíte (podle mého oprávněně) na disputace, proč se do nich pouštíte? Přece snad umíte číst natolik, abyste pochopila, že řeč je o sněhu ležícím na střechách a nikoliv o padajícím. Zřejmě jste věnovala větší pozornost interpunkcím a smysl Vám unikl. Při Vašem školometství není divu.
      P.S.: Až Vám opravdu spadne na hlavu kýbl se sněhem (pokud se již nestalo), ujišťuji Vás, že Vám bude lhostejné, zda při stejném váhovém množství bude v kýblu sníh prachový nebo mokrý.

      Vymazat
    5. P.S.:
      Kdo umí, dělá, kdo neumí, učí.
      Interpunkce.

      Vymazat
    6. P.P.S.:
      Děkuji za potvrzení, že aspoň ve Vašem případě NOVA a NORA zní téměř stejně.
      ☺☺

      Vymazat
  24. I Vy šprýmaři. Ale já se nedám!
    Tak aspoň tohle, než půjdu počítat ovečky:
    kýbl prašanu a kýbl zmrzlého sněhu, to je nutno chápat jako dané množství: 1 kýbl (cca 12 l). Vy jste to zaměnil za "kýbl se sněhem". Už jen prázdný kýbl by mě pravděpodobně zabil. Díky za tu krásnou představu. Vůbec jste mě nepřesvědčil, co udělá ten obsah kýble v obou případech.
    Dobrou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maje na paměti Váš výrok, že uznáváte jenom ta fakta, která chcete, se nesnažím Vás přesvědčit a konstatuji, že je to naopak. Vaše tanečky okolo tématu jsou nezajímavé a trapné.
      Na Nově několikrát zopakovali, že mokrý sníh oproti prašanu ztěžkne.
      Jste přesně ten cílový divák, kterým je tato hloupost určena.

      Vymazat
    2. To je paráda
      nohu na záda
      vypnout hruď
      a hrdý buď.
      To je oč tu běží
      vane vánek svěží.

      Vymazat
    3. Přísný, ale spravedlivý K.! :-)

      Vymazat
  25. Kubík mokrého sněhu váží 600kg, kubík prašanu i třeba 20 kg. Prašan ztěžkne přídavkem vody v nějaké formě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenomže kubík prašanu oblevou zhoustne třeba i jenom na 100 litrů mokrého sněhu.
      Pokud na střeše žádný sníh nebo voda nepřibyde, prašan oblevou neztěžkne, jak tvrdí NOVA.
      Máte k k chápání marie blízko. ☺

      Vymazat
    2. JK
      Předpokládat, že v zimě a v předjaří "nepřibyde sníh nebo voda", je blbost, protože toto se děje téměř neustále - prší, sněží, ve vzduchu je spousta vlhkosti...

      Střechy, propadlé pod tíhou zmrzlé mokroty, a lidi, polámané padajícím tajícím sněhem a ledem ze střech, které nikdo neodmetl, ta Vaše fyzika věru málo zajímá.

      Vymazat
    3. JK -
      mám jasně napsáno "přídavkem vody", chápete? A prašan nezhoustne, ale zmenší objem. Hustota a objem jsou různé veličiny, víte to? Nevyjadřujete se přesně, máte velké rezervy.

      Vymazat
    4. Těch Vašich 100 litrů bude mít pořád cca 20 kg. Normálně po oblevě by to bylo 60 kg, to muselo něco spadnout rampouchem nebo odtéct okapem.

      Vymazat
    5. Schválně nepíšu o sublimaci, to bude Vaše parketa.

      Vymazat
    6. Ale no tak, tvrdohlavost žádné diskuzi nesvědčí.
      Redaktor Novy se několikrát vyjádřil, že v případě oblevy prašan na střechách ztěžkne, protože mokrý sníh je hustší než prachový.
      Vaše další "obohacování tématu" je mimo mísu, proto končím.

      Vymazat
    7. To bylo Vaše obohacení.

      Vymazat
  26. Trump napsal anděle pětku
    že pozvala tolik zmetků
    bez dokladů, bez jména,
    islamistů zejména,
    mají jich teď plný dúm
    ozývá se prásk a bum,
    už je v říši pohádek
    ten německý pořádek.

    OdpovědětVymazat
  27. Tady končí humor
    němci mají tumor
    nejsou schopni vladařit
    potřebují ozářit.
    Potřebují určit dávku
    nebo ňákou vychytávku
    třeba ládi hrušky -
    rozdat lidem pušky.

    OdpovědětVymazat
  28. Jenom jedna anděla
    tolik toho podělá.
    Z jogurtů a smetan
    uchází z ní metan
    otravuje ovzduší
    teď jsou němci po uši
    v jejím teplém kravinci.
    Leonardo da Vinci
    býval chytrý ital
    němec vždycky kmital
    levá dva a pravá dva
    ten udolal aji lva
    tam v habeši na poušti
    teď ho rozum opouští
    tepny už mu kornatí
    nadělal si do gatí.

    OdpovědětVymazat
  29. Nejen plné majtky.
    Má i plné rajtky.
    To je, lidi, smradu
    jako v cařihradu.

    OdpovědětVymazat
  30. Tatanku Jotanku
    uvidíme na tanku
    na Helu a v Bjelověži
    obezřetně mír nám střeží.
    Kdyby hordy z východu
    chtěly zase pro vodu
    zajít do mé studánky
    tak narazí na tanky
    od tatanky jotanky
    a ne na osly a na koně
    seřazené v koloně
    maršálka sejmu.
    Ty já sejmu!
    Myslel si ivan
    co pěl jak skřivan.
    Narazil do plechu
    měl z toho neplechu.

    OdpovědětVymazat
  31. Nepřítel naslouchá.
    Bohuš poslouchá.
    Miloš poslouchá.
    Prostý lid poslouchá
    ta svatá slova
    co řekne nova.
    Slova korán tenka
    bývaj tuze tenká
    žádné hrubé kusy
    když nejde o rusy.

    OdpovědětVymazat
  32. Babiš kuje pikle
    Bohuš už se vikle
    jeho teplou sesli
    ze strakovky snesli
    dolů na chodník.
    Další podvodník
    bude slavně zvolen
    volič bude skolen
    po demokraticku
    zas do čela picku
    chytí mezi oči,
    zase na zem močí.

    OdpovědětVymazat
  33. V demokracii
    musíš s grácií
    do urny dát lístek
    frýdek nebo místek
    jistě vyhraje
    pak si partaje
    čtvrtí medvěda
    a ty do hněda
    zas budeš mít gatě
    zase serou na tě.

    OdpovědětVymazat
  34. Dobré ráno!
    Nora nebo Nova? Ale no tak, pane Zbyňku...
    Jdu do sprchy, pak jdu notovat nebo co k notářovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. liška:
      Vás se to netýká, Nováci=Noráci naposledy se ozvali jiní dva. ☺
      U notáře jsme byli v létě sepsat závěti.

      Vymazat
  35. Chudacikovia "hafusky", ze...

    http://ix.sk/wEU7E

    OdpovědětVymazat
  36. Omyl - spravny odkaz, ktorý som chcel dat je toto:

    https://www.postoj.sk/20519/list-trumpovi-volanie-po-studenej-vojne


    Oplati sa precitat!

    OdpovědětVymazat
  37. A je to tu zas
    hlásí silný mráz
    sněhové jazyky
    a plné kliniky
    zlámaných hnát,
    kdy přijde zvrat?
    Kdy u nás nasněží
    na plácek pro věží
    kde tlustí cigáni
    bělochy nahání?

    OdpovědětVymazat
  38. A Ládik, sám a jediný, tady táhne káru dál... :-)
    Proč jen musí být někteří besedníci tak otravní. Teď, když tu má prostor, tak mlčí, hrdina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli táhnu nebo tlačím..
      dělám, na co stačím
      hlavně, že se něco hýbá..
      krtek není leklá ryba
      krtek krtá v permafrostu,
      do nerostů, sloupů mostů
      a když křápne střecha
      proškolit se nechá
      co je ohyb, vzpěr
      kam vektor odklání směr
      co je hmotnost, co je tíha
      poučen pak v noci líhá.

      Vymazat
    2. Někdy krtek – žádná hanba –
      honí múzy, až se klenba
      Nory trochu zachvěje,
      To sem spadly závěje.
      Naštěstí to prašan byl,
      Šťoura si hned ulevil!

      Vymazat
    3. Marie, k tomu lze jen dodat, že když čert nemůže škodit, alespoň ....
      Tady zase padá prašan... :-)

      Vymazat
    4. Jen jsem to napsala a už tu nezdvořákuje zas...

      Vymazat
    5. Kopíčka si představuju jako Halíka. Neustále ve střehu, schovaný za sloupem, na hlavě anténu, v ruce zápisník (možná iPad) a stále připraven k akci. Jak něco šustne, jde na to.

      Za co mě teď označí, si přečtu až zítra. Dobrou.

      Vymazat
    6. marie:
      Inu, prostě blbě - očekávatelné.
      Bral bych fanatika faktů, osoby a jejich vzájemné tlachy mne nezajímají, dokud se do mne nezačnou navážet. Vy a Alena zjevně se cítíte být povolány kádrovat ostatní, obzvláště ty, kteří nezapadají do vašeho schématu pavlačového souseda. Proto také nejste schopny reálné věcné diskuze. Poslední vaše zmatené osobní reakce na upozornění na nesmyslnost tvrzení o ztěžknutí prachového sněhu při oblevě je toho demonstrativním důkazem.
      Pikantní paradox vašeho kádrování spočívá ve vašem osočování mojí osoby z toho, co provádíte vy samy.
      Inu, drbny. ☺

      Vymazat
  39. Takze, psickari a ich privrzenci. Vyssie som vam dal odkaz na roztrhanie mladeho cloveka. Asi ste to necitali, lebo pochybujem, ze by ste boli vsetci taketo havada, aby ste na to nereagovali, ale ktovie.
    Teraz po zacati vysetrovania je viac ako pravdepodobne, ze za utokom a usmrtenim mladeho cloveka je svorka (podla tunajsich priskarov INTELIGENTNYCH!!!) 5 vlčiakov, ktore choval jeden z obyvatelov v okoli toho priestoru. Moje tvrde slova na dristajucich psickarov platia - SVINE!!! - teraz zapricinili smrt 35 rocneho cloveka, ktory ocakaval prvy prirastok do rodiny. Kazdeho takeho psickara, ktory NEMA!!! pod kontrolou svojho psa, nech je ten pes AKEJKOLVEK rasy - tvrdy postih, prvy financny, druhy - do basy!!!

    Potom by sa podobne veci nestavali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Váš rozhořčený popud jsem si to přečetl. Jasně se tam píše, že někteří psi neměli majitele (někteří ano - utekli z kotců). Že jich tam je miliarda (to je zřejmě nadsázka). Jestliže se to někde hemží zdivočelými psy (bez majitelů), měl by zasáhnout stát. Obyvatelstvo by v takových podmínkách určitě nemělo vycházet neozbrojeno na volná prostranství, nebo alespoň v doprovodu myslivce nebo Policie Slovenské republiky. Necítím se jako hovado, toho člověka je mi líto..
      Ta zakrvavená kniha leží na sněhu a sníh zakrvavený není, vypadá to jako aranžmá.
      V našich krajích mohu večer běhat potmě, neozbrojen - a nemám strach. Minule jsem slyšel z houští chrochtat prase, ani to mi nenahnalo strach, spíše jistotu, že kolem dokola nikdo není. Na toulavého psa by štěkali všichni psi v okolí a brzy by bylo vše pořešeno k obecnému pořádku.

      Vymazat
  40. Právě jsem zabil ... komára.
    http://www.imgup.cz/image/LEwn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. komáři se ženili a vy jste jim možná zabil nevěstu ☻


      já sem nechodím, když je tu kdosi, co lidem nadává do hovad ... ¨
      souhlasím, že pokud někde řádí smečka psů, měli by zakročit myslivci, nebo nějaké ozbrojené složky, vždyť jde o život. Ale vypadá to, že jsme to dostali tady za vinu my, co máme nějakého psa

      Vymazat
    2. Virtuální nadávka mi až tak moc nevadí. Nemůžu říct, že vůbec - ale co nadělám. Půjdu se vyvenčit, okysličím oběh, popálím trochu tuku a mozek přijde na jiné myšlenky (nejlepší relax jsou žádné myšlenky). Někdy mi slova "ty jsi ale hovado" i lichotí, např. po fyzickém či pracovním výkonu, který by ode mě dotyčný nečekal.

      Vymazat
    3. A liško, váš tuláček nikoho neohrožuje. Děláte, co můžete, Jahu prostě přeskakujte...

      Vymazat
  41. http://ix.sk/1liYt

    Kto z Cechov vadi potratovej loby??? Lobby vadia najmenej 4 Slovaci. Ako pacuju vasi predstavitelia? Vsimol si ich vobec niekto? A v com?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě kdysi zajímala Vádí Halfa a Ummdurmán, myslím, že to bylo ve spojitosti s Mahdím.

      Vymazat
    2. Možná to byla kniha Pouští a pralesem, Jáchym ji určitě studoval.

      Vymazat
    3. Vyuzit slovenske slovo "vadi" na akoze srandicky by bolo smiesne, keby vec, o ktorej som pisal smiesna bola. O nejakychch "vádí" - vid interpunkciu - vie, samozrejme, kazdy priemerny blbecek i kazdy priemerny citatel Henryka Sienkiewicza.


      Skratka, nieco JE smiesne a nieco sa skratka nevydari a JE IBA TRAPNE.

      Vymazat
    4. Ládiku, to mi bylo asi čtrnáct, navzdory obecně rozšířenému přesvědčení si to, co jsem četl před půlstoletím pamatuji ještě blběji než to, co jsem četl včera.
      (Pochopitelně s výjimkou některých z Vašich nejzdařileších opusů)
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. Ládiku, mně nevádí ani slovenský suchý polder, natož vádí!
      JÁCHYM

      Vymazat
    6. Teď si to teprv matně vybavuji...Pouští a pralesem, to je druhý díl románu slovenského spisovatele Karla Mayevicze Divokým Jahastánem, žejo ?
      jáchym

      Vymazat
    7. Já to až tolik nežeru, viděl jsem napsáno vadi a sepla mi halfa. Nic víc. Nostalgie. Som trapák.

      Vymazat
    8. jáchyme - Divokým Jahastánem! :-)

      Vymazat
  42. Jupí, konečně slyším, dnes jsem si vyzvedla naslouchadla, takže už se nebudu na všechno přiblble uculovat a pokyvovat :-)

    ERIC CLAPTON AND FRIENDS BLUES NIGHT AT THE ROYAL ALBERT HALL LONDON 1990
    https://www.youtube.com/watch?v=4Ox1uP0Lfjg

    Szidi Tobias - Z plnejch plic
    https://www.youtube.com/watch?v=TfqlQJYmn6o&list=PLC29DDAC97DEB1212&index=23

    Miki & Wabi Ryvola- Země tří sluncí
    https://www.youtube.com/watch?v=Szq8o0tP2ms&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7&index=10

    Radůza -- Ocelový město
    https://www.youtube.com/watch?v=VrjujFasdZw

    OdpovědětVymazat
  43. poslechněte si to krásné tango, navíc i s tancem. To by se i dalo zatančit, teda skoro ☺
    https://www.youtube.com/watch?v=TG5F4rt2Ol4&index=27&list=RDIEVow6kr5nI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je paráda. Užila jsem si to, jako bych to sama tancovala :-)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  44. JAHA17 ledna, 2017 09:28

    Chudacikovia "hafusky", ze...

    http://ix.sk/wEU7E
    ----------------------------------------

    To, že psi zabili člověka, je tragédie. Je zvláštní, že v zalidněné části se pohybuje údajně velké množství toulavých psů. Copak na ně nikdo neupozornil? Jaké akce byly podniknuty na odchyt těchto psů?

    Podle mě se dá těžko na základě této tragédie nějak zevšeobecňovat. Kdybych to měla něčemu přirovnat, tak bych zvolila příměr, jako když zdrogovaný řidič zabije chodce.

    Máme dva psy - bišonka a novoskotskou retrívřici (tollerku). Přiznávám, že je mi stydno, když je mám na volno, nevšimnu si, že někdo jde a psiska na něho, sice v dobrém, skočí. Snažíme se je tento druh vítání odnaučit, jedenáctiletý bišonek takhle skáče už jen na hajného a když přijedou dcery, tak je takhle vítá, desetiměsíční tollerka takhle skáče ještě i na sousedy. Věřím, že časem ji to odnaučíme. V obci máme vždy psy na vodítku a nemám ráda okamžiky, kdy sousedovi uteče ze zahrady čtyřletý kříženec dogy s chrtem a chodí kolem, takže mám strach, aby nezaútočil na naše psy. Je to vždy o nervy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je cenne, ze si to uvedomujete a nieco aj ROBITE, aby sa spravanie Vasich psikov zmenilo. Pokial by tak konal a rozmyslal kazdy majitel psov, nestavali by sa nielen drobne neprijomnosti, ale ani take katastrofy, ako s tym 35 rocnym panom. Ja som reagoval s tymi "hafuskami" tak preto, lebo v predoslych krtincoch, ked som o tom pisal, tak ma skoro zdejsi "zdejsi" zozrali a zaroven si robili srandicky, ci sa ja bojim, ked na problem upozornujem.

      Vymazat
  45. Přátelé,
    tohle byly krásný časy!
    Ten zpěvák bohužel teď umřel, bylo mu dvaaosmdesát...

    https://video.aktualne.cz/ze-sveta/cernan-si-s-partakem-pri-chuzi-po-mesici-zpivali-astronaut-z/r~36c564e6dc9411e681020025900fea04/

    OdpovědětVymazat
  46. Občas bych se všemi šťouraly a revizory, kteří sami nic nedokázali, jen kritizovat druhé, nejradši vytřela podlahu.

    Básnička o mamince, tedy o tom, že se holky stávají maminkami, se jim hrubě nelíbí. Popíší tuny papíru a pohádají se s tisíci jinak smýšlejících, kteří na tom nevidí nic závadného. Ale marně čekám, že tedy - konečně - předloží ten správný, genderově vyrovnaný výtvor. Fakt bych si to hrozně ráda přečetla. Tak najde se už konečně někdo, kdo jen nekecá?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přitom ten blb Klusák má čtyři děti - to nemají mámu?
      No, aby to nebyl stejný typ jako Patočka, kterému žena nakonec spáchala "sebevraždu" (máma čtyř dětí, nic se nešetřilo...jako by se nic nešetřilo v Kuřimi, kdyby to ten soused nedal na internet...).

      Vymazat
    2. Mám pocit, že je to u nich nějaký stav zblbnutí - jako by chtěli prospět myšlence osvobození žen od tradičních rolí a funkcí, že to ženy uráží... být považována za služku, stroj na rození dětí, případně sexuální otrokyni, atd. - takové ty kecy. Ve skutečnosti - koho z žen tyto věci opravdu urážejí? Já nevím, nikoho takového neznám, tak vyhraněnou ženu. Možná pár těch feministek, občas je slyším v médiích a nemůžu souhlasit...

      Je fakt, že jsou muži, kteří odmítají umýt doma hrneček po snídani a v životě by nešli s dítětem na procházku nebo pověsit prádlo... Ale ta generace už snad vymírá. A tímto se situace nezmění, byli tak vychováni a je to v nich hluboko.

      Pokud to vše směřuje k tolerování osvojování dětí homo-rodiči, tedy stírání rozdílnosti mezi pohlavími i z hlediska máma - táta, tak o tom radši vůbec nemluvit. Ubohost, zvrhlost.

      Vymazat
    3. To víte, že jde o to, maminky - to je jen jeden krůček z tisíce jiných. ALe ono to u nás nepůjde tak snadno, kolik žen by se toho leklo a nechtělo prožívat svou maminkovskou úlohu v životě?
      To by si neomarxisti museli vychovat novou generaci, někde jinde než v rodinách -- a to chvilku potrvá.
      Takže já na ně ukazuji prostředník, říkám vulgárně Nasr... ! a budu dál ve své rodině žít svou roli mámy. A štafetu posílám i dál.
      Je to na nás, ne na těch vypatlancích!

      Vymazat
    4. Nevím, proč se těmhle bláznům říká neomarxisti. Jsou to z části obyčejní fanatici (vždycky si představím Eulálii Čubíkovou ze Zvonokos), nejspíš s komplexem méněcennosti a zčásti vychytralci, kteří dostanou příležitost se zviditelnit. A když tihle lidé dostanou jakýkoli kousek moci a vlivu, i sebelepší myšlenka se zvrhne. Ale není to nic nového, před časem takhle štourali do etnické nevyváženosti některých pohádek. Možná tohle je kus "tajemství", proč v USA zvolili Trumpa, tam se blbne daleko déle a ještě víc.

      Vymazat
    5. Taky nechápu, jaká sorta lidí může tohle vymýšlet a stát za tím.
      Je fakt, že to mají moc dobře promyšlené, tnou do nejcitlivějších míst. Co člověka víc raní – emočně zasáhne a ovlivní: ztráta nějaké hromady peněz, nebo když zjistí, že ho vlastní máma neměla ráda, nechtěla, pořídila si ho jen jako kompenzaci pracovního neúspěchu… atd.? Zhroutí se mu celý život. A na tyhle struny oni hrají – znejistit lidi v nejzákladnějších a nejpotřebnějších věcech. Jestlipak by se onen Klusák ohražoval proti větě v čítance – „… protože všechny maminky milují své děti?“ Taky by křičel, že je to lež, že některé mámy své děti i zahubí?
      Aby se časem mohlo s klidem začít říkat – proč mámy, podívejte, co se všechno děje, jak selhávají ve svých rolích… je načase, aby se děti svěřovaly někomu zodpovědnějšímu, kdo je lépe vychová pro současný svět. Třeba státní péči, nebo umělým párům, třeba homosexuálním, to je jedno, hlavně že budou loajální k nové politice…
      Dřív bych těmhle absurditám vůbec nevěřila, ale když vidím, co se řeší…

      Vymazat
    6. Přijde mi to, jako když někdo postupně a cílevědomě rozvrací všechny nepsané kodexy, kterými se řídily celé generace. A ke všemu se to děje pod praporem lidí, kteří si říkají demokraté a mají plná ústa ušlechtilých ideálů. Takhle už zdevastovali pojem lidská práva, rodina, soucit, tradiční zvyklosti mají na kahánku. Jen mi uniká smysl toho všeho.Ono stačí jen to, jak semohl stát ombudsmankou člověk, který má za sebou ostudnou blamáž z kuřimské kauzy. A dohlížitelem na zjevené pravdy člověk s minulostí pornoherce. A není to jen u nás, stačí jen uznání existence biologického nesmyslu jako je třetí pohlaví, možnost eutanasie protože je někdo unaven životem a podobné lahůdky. Z Evropy se ponmalu ale jistě stává kocourkov par excellence.

      Vymazat
  47. Tonda Tajný na potulce
    chytil fleka místo šulce.

    OdpovědětVymazat
  48. Slunečnice bude mít Eli nebo Vaška. Hezky se čte

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fazolka bude tak mediálně známá a popsaná, že bych se skoro bála, že se naštve a emigruje do Vietnamu. Na just. :-)

      Vymazat
  49. Jdu se koukat na Vládu, tak se jen rychle zeptám Ládika!!!, než na to zapomenu.
    Někde jsem pochytila, že v JAR prý zaměstnavatel na 1 bílého zaměstnance musí přijmout 4 černé. Potkal jste se s tím při své tamější návštěvě či je to nesmysl?

    Všem dobrou noc a zítra na psanou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepotkal. Černého jsem tam neviděl dělat (v Sun City) - jedna parta tam stavěla zídku a za 3 týdny se nic nezměnilo. A bílý nesmí dělat rukama nebo mít mozoly, tak nevím. Ale to bylo v roce 97, teď už tam bílých moc nebude.

      Vymazat
  50. Američtí sluníčkáři znejistěli, motorkáři směřují na Trumpovu inauguraci
    http://jdem.cz/cwndm4

    Chris Cox, momentální hlava Svazu motorkářů v USA přislíbil, že motorkáři vytvoří při inauguraci Donalda Trumpa živý řetěz a budou chránit celou ceremonii.
    Podle Chrise Coxe účast na Trumpové inauguraci přislíbilo tisíce motorkářů. „Budeme tam a vytvoříme hradbu z těl. Budeme stát rameno u plece a budeme stát proti těm, kterým by se podařilo projít přes policisty „.

    Z Coxových slov jaksi rezonuje, že počítá i s teoretickou možností, určitého selhání americké policie. V americké policii a státních orgánech je totiž stále dostatek lidí, kteří mohou mít zájem na vytváření problémů pro Donalda Trumpa. V takovém případě motorkáři zastoupí policii...

    Koment pod textem:
    Pošlete tam vašeho "muže v kožené bundě", pražáci potroublí! :-)

    Sice naráží na Havlu, mé rodné město, ale jinak má pán pravdu. My motorkáře nepotřebujeme, máme muže v hnědé bundě!
    https://s24.postimg.org/gu9llirh1/muz_v_bunde.jpg
    :-)

    OdpovědětVymazat
  51. Putin: Ti, co objednali „kompro“ na Trumpa, jsou horší, než prostitutky!
    http://jdem.cz/cwneb9

    "Určité síly v USA chtějí podkopat legitimitu voleb Donalda Trumpa: vzniká dojem, že byli vyškoleni na Ukrajině na Majdanu, a to samé chtějí uskutečnit doma," řekl na tiskové konferenci ruský prezident Vladimir Putin.

    Distribuci nepotvrzených pomlouvačných informací o Trumpovi vypovídají podle Putina o degradaci amerických politických elit.

    „Lidé, kteří si objednali falzifikáty tohoto druhu, které se nyní rozšiřují proti zvolenému americkému prezidentovi, a používají je v politickém boji, jsou horší, než prostitutky. Nemají žádné obecné morální omezení."...

    OdpovědětVymazat
  52. Tužka napíše,...četla jsem si,...jóó,...taky jsem si chtěla sem-tam omočit svou inkoustovou tuhu,...a trochu to tady doplnit nějakou tou viditelnou skvrnou do fialova,...áááále, pak jsem si to rozmyslela,...a vůbec,...vědí dnešní děti co to je inkoust, a jak vypadala inkoustová tužka. Jednou jsem si ji dala do kapsy,...světlý kabát,...pršelo,...flek jak hrom,...tak jsem se rozhodla, že celý kabát nabatikuju,....no,...nepovedlo se, dal se nosit jen v noci,...i když v noci se pohybuji venku dost často,....a mám z toho taky pár zážitků,...ale,...možná byste nevěřili, kdybych to popsala,...možná při jiné příležitosti,....teď svět očekává nového poháněče otáčení zeměkoule,....no,...uvidíme, jak se vycajchuje,....jak ho budou poradci brzdit....zatím dělá, že je neřízená střela.
    Patří, nebo nepatří do kategorie pozérů,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. až na to ,Tužtičko, přijdem,bude už možná pozdě...........

      Vymazat
  53. No, Tužko, uvidíme po 20. ...
    Jedna možná fotka z budoucnosti:
    https://s28.postimg.org/636tenwql/kamosi.jpg
    :-)

    OdpovědětVymazat
  54. a z jednoho blogu:
    Řekněte dětem zřetelně: „Tohle není Vinnetou. To je úplně jiný příběh s ukradenými jmény!"
    http://valikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=580765

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za varování, na tohle bych se asi vydržela dívat pouze v případě, že bych neznala původní mayovky. Paní Valíkové věřím, co píše, má logiku.
      I když jsem se lekla, že má blogy na iDnes, musím si občas u ní počíst. Pamatuju si ji z velkých sporů kolem státní maturity, jako odpůrkyni centrálního hodnocení, nesouhlasila jsem s jejími názory. Aspoň že na Vinnetoua máme s paní češtinářkou shodný názor. .-)

      Vymazat
    2. V něčem můžu s paní XY souhlasit, dávám jí za pravdu. Přitom má v jiné oblasti názory, se kterými nesouhlasím, no, to je život, ne, Marie?

      Vymazat
    3. Ale jo, Aleno, to je život.

      Vymazat
  55. Když jsem býval v JARu
    to jsem ještě káru
    tlačil pěkně z vršku
    nerozbil si držku.
    To byl ještě kapitál
    chviličku jsem zakmital
    už jsem viděl soby,
    byly dřevní doby.
    Chvíli sloni, krokodýli
    chvílí vichr z Hekly kvílí
    Lofoty pod širákem
    to jsem býval junákem.
    Teď jsem radši doma
    co když přijde koma
    venku plno afričanů
    lepší je mít plnou vanu.

    OdpovědětVymazat
  56. Óds na radost:

    Radosti dám průchod
    dneska beru důchod
    vyhodím si z kopyta
    Praha bude poblita.

    OdpovědětVymazat
  57. Vcerajsie tango (p. liska) ma inspirovalo - vypocujte si zopar piesni z katogorie Slovenske tango, ale i dalsie.

    https://www.youtube.com/watch?v=yScq91kolpI
    https://www.youtube.com/watch?v=9njxhL-i7G0
    https://www.youtube.com/watch?v=ZIi1wuOcHeg
    https://www.youtube.com/watch?v=58u64bi4lKA

    https://www.youtube.com/watch?v=z2PyidrsFgc
    https://www.youtube.com/watch?v=U0dQAdZ4Las

    http://ix.sk/Z7Wyx

    A nieco, co by potesilo Putina.

    http://ix.sk/pGTAd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, moc se mi líbí Váš výběr. Dobře mě to naladilo :-)

      Vymazat
    2. I já znám jednu slovenskou - Nečakaj ma už nikdy (zpěváka ale ne):
      https://www.youtube.com/watch?v=b1wlHMrBeCQ
      Tuhle slyším poprvé - Michal Dočolomanský - Ĺúbim ťa:
      https://www.youtube.com/watch?v=CWnH7SpsOWU

      Zdravím Annu a pana JAHu - ten by se mohl od Aničky naučit, že je dobré uvést, co v odkazu je. Povinné to pravda není, ale ani si všechny odkazy přehrát. Dokonce ani o všem se všemi diskutovat.
      Všem krásnou celou středu přeju.

      Vymazat
    3. Dokonce ani o všem se všemi diskutovat.
      Bingo!

      Vymazat
    4. Úplně - dík, Babo Jago. Klikat mi tentokrát netřeba.

      Vymazat
  58. Telička má šanci stát se místopředsedou EP za agrofert.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A má to v kapse, může se jít ožrat do čapího hnízda.

      Vymazat
    2. psala jsem, že ti dva už nemusejí do konce života nic jiného dělat a jsou vysmátí, ale nešlo to odeslat. Rekapča se vůbec neobtěžovala se zjevit ☻

      Vymazat
  59. Občas si luštím pod články v LitN názory záhadné osoby jménem Vochkadech Jindara

    Jeho čeština je poněkud ojetá i ujetá, nicméně jeho názory neotřelé a jeho znalost rálií nesporná.

    Pokusím se o simultání jazykový převod - ryze pro to, abych Vám uetřil čas.
    JÁCHYM

    Převod je verzálkami.
    *****
    MINULÝ TÝDEN KE MNĚ PŘIŠLA MÁ ZÁKAZNICE DONA SE SYNEM, ABYCH PRO NĚJ NĚCO UDĚLAL.
    Donna moje zakaznice prisla minuly tyden se svym synem abych mu neco udelal.

    KLUK JE POVOLÁNÍM ZBROJNOŠ. MINULÝCH ŠEST TÝDNŮ CVIČIL S AMERICKÝMI RANGERS KDESI V KALIFORNSKÉ POUŠTI.Kluk je zbrojnos z povolani a minulych 6 tydnu cvicil s Americkymi rangers nekde v Californske desert.

    ZEPTAL JSEM SE HO, CO ŘÍKÁŠ NA EL TRUMPO? MÍSTNÍ PRESSTITUTKY TOTIŽ MLUVÍ NIKOLI O JEHO INAUGURACI, ALE O ODVOLÁNÍ,JE TO STEJNÝ FEKÁL JAKO V ČESKU Zeptal jsem s e ho a jak El Trumpo ? protoze ,mistni NZ presstitutky hovori o impeachment a ne inauguraci stejnej fekal jako v Cesku .

    ŘEKL MI, ŽE AMERIČANÉ VČETNĚ JEHO SPOLUAMÍKŮ SE TĚŠÍ, AŽ B.H.OBAMA OPUSTÍ JEVIŠTĚ. Povidal mne ze Americane a jeho spolu Amici se tesi az BHO opusti jeviste.

    TRUMP JE V MÓDĚ A POPULÁRNÍ. TO, ČÍM NÁS VÝBĚROVĚ ŽIVÍ ZUCKENBERGG JE V UŽ AMERICE PASÉ. Trump je modestne popularni a to cim nas vyberove Zuckenberg zivi s, je v Americe passe .

    PTAL JSEM SE HO NA POLITICKÉ ŠKOLENÍ MUŽSTVA, ON NA TO, ŽE JE NIJAK MOC NEINDOKTRINUJOU RUSKEM A ČÍNOU, TO JE SPÍŠ VÝROBA VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ.
    ON A JEHO KAMARÁDI JSOU "ZAMĚSTNANCI SMRTI". JE JIM ÚPLNĚ JEDNO, KOHO PŮJDOU VYVRAŽDIT, PROTOŽE JSOU PROFÍCI A JE PRO NĚ TUDÍŽ NEJDŮLEŽITĚJŠÍ BÝT PLACEN A PŘEDSTÍRAT, ŽE JE TO PRČA A NESTUDOVAT OTÁZKY MORÁLKY A SPRAVEDLNOSTI- TO POŠKOZUJE KVALITU A DOJEM...
    Ptal jsem se ho na PSM a povidal z eje nejak moc neindoktrinujou Ruskem a Cinou to ze je spis media delani opinion a ze jako Zamestnanci smrti je jim docela jedno koho pujdou vykynozit protoze jako profici je pro ne nejdulezitejsi byt placen a predstirat ze je to prc^a a nestudovat otazky moralky a spravedlnosti - to kazi qualitu a dojem. . .

    OdpovědětVymazat
  60. To: Ládik!!!
    No, kdo by to panu Teličkovi nepřál, že. I když o jeho předchůdcích v této funkci jsem asi ani nevěděla.

    Nemýlím-li se, psal jste tu, že jste se na nového Vinnetoua v ČT doma poprvé dívali. I na pokračování? Já si projela kus toho prvního a stačilo, možná jsem neviděla právě to, co by mne upoutalo. Dánská Vláda je dle mého dobrá stále.
    V JAR jsou běloši pořád a jiní tam za nimi jezdí výletovat také pořád. Byl jste při tom Vašem i Krugerově národním parku, co prý je velký plus mínus jako Morava? Při povídání o něm jsem já nejspíše ke své informaci o zaměstnávání tam přišla.

    Pan Vácha mě nepřekvapil. Docela bych si poslechla jeho kázání přímo v Lechovicích, kdybych to měla blíže. Pokud tam tedy ještě pořád jezdí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vinnetua 2.díl už ne, byl špatný signál, samá kostka. V JARu Pilenesberg, to je nemlich stejné. Teď jsem přijel z obhlídky domku, je moc pěkný:
      http://www.imgup.cz/image/LEJa

      Vymazat
  61. Trikrat prispevok zmizol, skusim stvrtykrat.


    Pre milovnikov konspiracii, kedze Pjakin skoncil, ponukam Petra (nie Petera) Insidera a Johna Lyncha.

    Staci ako introducing, pani BJ?☺

    http://ix.sk/QFaMw

    Kliknite na zalozku INTERVIEW a tam najdete tie mudra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně - dík, pane JAHo. Klikat mi tentokrát netřeba.

      Vymazat
    2. Je tam napsané:
      "Hudobný priemysel riadia svetovej elity. Sú to rôzne záujmovo mocenskej skupiny Ako napr. Slobodomurári, illumináti, sionistami, Lionisti, Rotariáni, P2, Rímsky klub, pripadne Bildenberg a pod. Každý z nich má svoje dopredu určenej pôsobisko. No a na zaklade zmieneného komorného "A" od ktoreho sa odvíjali hudobné skladby je naozaj 432Hz hodnota konštruktívneho, čiže pozitívneho komorného "A". Takže to ktore Pozitívne ovplyvňovalo Ľudí v podprahovej rovine k pozitívnemu myslením a konaním dobrých skutků. To, ktore je v podprahovej rovine dnes, ovplyvňuje ludí negatívne. Je to 440Hz, ktore by sme v podstate mohli charakterizovať Ako mínus a 432Hz Ako plus. Kvoli tomu, od akej základnej frekvenciám sa odvíjajú jednotlivé piesne, sa prejavuje hľa pozitívne, resp. Negatívny Vplyv jednotlivých piesní, ktore Ľudia počúvajú. To znamená, že ten kto sa chce vyhnut negatívnym vplyvom v rámci hudby, Ktory pocuva, by si mal frekvencie zistiť. Po prechode na komorné "A" s frekvenciám 440Hz na prelome 70-tych a 80-tych ROKOCH Ľudia z hudobného priemyslu skusal, Ako budu Ľudia reagovať na masové ovplyvňovanie. Jesli sa podarí, že to ovplyvnili ai pád celého východného bloku, kedy sa rozpadol Sovietsky zväz a následne na to padli jednotlivé režimy v bývalých socialistických štátoch na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. To je taká kuriozita a zároveň dôkaz toho, čo všetko dokáže s ludmi podprahové vnímaním urobit.

      Vymazat
    3. Ad: p. Viola

      Je tam mnoho, mnoho inych vyjadreni na mnohe veci. Text o ovladnuti hudobneho priemyslu je jednym z nich (vyjadreni, myslim).

      Vymazat
  62. Nezávislá televize - v něčem nemusíme souhlasit, ale alespoň slyšíme víc názorů, po tom jsme přece volali...snad...
    https://www.youtube.com/watch?v=qw5v2mlRnUY

    OdpovědětVymazat
  63. Tu sa da najst vsetko mozne, i ta uz dost dlhu dobu fungujuca CNT.

    http://www.kanal22.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. By the way - propaguju tam aj jednu knihu Paula Bruntona. Ja som od neho cital "Tajnosti egyptske" a bolo to celkom zaujimave citanie pre mna (mozno aj vzladom na to, ze som chcel povodne studovat egyptologiu ☺).

      Vymazat
  64. Pekny postreh a zamyslenie z facebooku.

    Lubica Noscakova
    Včera v 7:49 ·
    MHD. Otvoria sa dvere, dnu vnesie maminka "vrieskajúceho" chlapčeka, ktorý vydáva neartikulované hlasité zvuky. Okamžite má pozornosť celého autobusu, ľudia začínajú mať hlasité poznámky, no maminka si bojovne vzdorujúce dieťa usadí na kolená tak, aby si videli do tváre, dotkne sa mu líca a povie
    -Vydrž ešte moment, hneď mi budeš môcť porozprávať, čo ťa trápi.
    Malý stále kričí, no už nebojuje, pozerá na maminku, ktorá mu rozopína overal a dáva mu dolu palčiaky.
    V tom okamihu malý zmĺkne, začne gestikulovať a maminka mu odpovedá-tiež posunkami.
    Nastane ticho, tá bezhlasitá reč zrazu umlčí všetky odsudzujúce, posudzujúce aj rozčuľujúce sa hlasy v autobuse.
    A ja rozmýšľam, aké hrozné musí byť pre dieťa dorozumievajúce sa posunkovaním dostať na ruky palčiaky. Akoby mne niekto na cestu zalepil ústa...
    Zamrazí ma a vôbec to nesúvisí s arktickou vlnou počasia, ale skôr s tou (ne)ľudskou.
    A potom ma tá istá vlna zahreje. Lebo jedna zo starých dám, ktoré sa hnevali na hluk, si presadne ku mame s chlapcom a začne s ním posunkovať.
    Ako tak na nich pozerám, hoci mu nerozumiem rovnako, ako on nerozumie nám, je jasné, o čom gestá sú. Silne pripomínajú niečo, čím by som ja ukázala "prekliate rukavice!" , nech už konečne prestane mrznúť , aby sme sa mohli rozprávať aj cestou, nielen doma. :) Vystúpia a ja si presadnem ku starkej. Spýtam sa jej, ako to, že posunkuje. A ona mi povie:
    -Tiež mám posunkujúce vnúča. A mám ho nesmierne rada- je jediné z tých mojich všetkých, kotré vždy, keď sa rozprávame, nehľadí do tabletu ani mobilu, ale priamo na mňa. Stálo za to naučiť sa jeho reč.

    OdpovědětVymazat
  65. liško,
    co ten Váš malý záletník - ještě nepřišel k rozumu? :-)

    Té naší jde zima vyloženě k duhu. Obživla. V létě skoro mrtvola - nechtěla udělat rychlejší krok, už jsme všichni mysleli, že má těžkou artrózu. Najednou skáče jak srnka a běhá, nemůžu se vynadívat, jako když bývala štěně. Tak hurá, nemocná asi není. Chladné počasí snáší nejspíš líp než teplo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. on je svéráz, když nejsem doma, to si asi rajzuje, když doma jsem, tak dělá vzorného psa. Plot má rozpletený, když jej zapletu, udělá si díru vedle. Plot jsme dělali spíš symbolický, aniž bychom tušili, že budeme mít psa. Pak jsem neodolala těm krásným štěněčím očím. No dopusťte, aby to stvoření skončila v útulku! Tak se tam alespoň teď občas podívá, aby věděl, čemu unikl ☻

      Vymazat
    2. ... možná jen touží po psí společnosti.

      Vymazat
    3. Mladší dcera s mužem se taky rozhodli pro pejska - z útulku. Malého podvraťáka, zatím to s ním zkoušejí.

      Vymazat
  66. Halie Loren Stages
    https://www.youtube.com/watch?v=I9A7ZeEVNPU

    DAVID GILMOUR ▲ ROGER WATERS - Comfortably Numb
    https://www.youtube.com/watch?v=G_MXLI5hyEc

    Wabi Ryvola - Bejt starej chlap
    https://www.youtube.com/watch?v=zqmxcw1cN2c&index=7&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7

    OdpovědětVymazat
  67. Celá Inaugurace presidenta Trumpa bude koncipována úplně jinak, než jako trdlování levičáckých zpěváčků a héreček z Hollywoodu a odjinud.
    Celé se to jmenuje „Voices of the People“ a bude to takový průvod. V prvních řadách půjdou hasiči a policajti z DC, ti to tam mají opravdu těžké, následovat budou váleční veteráni a jejich pozůstalí…atd. Prostě americká střední třída. A hrát k tomu všemu bude třeba Toby Keith, což je country hvězda(country je americká národní hudba),který za krátkou kariéru prodal jen v USA 40 miliónů desek, v době internetu. Čili ono to bude dobrý, jen mainstreamová média, kterým se Trump vysmívá, jedou svůj klasický anti-trump kolovrátek.
    https://www.58pic2017.org/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tenhle fešák mu bude hrát? :-)

      Toby Keith - As Good As I Once Was
      https://www.youtube.com/watch?v=ldQrapQ4d0Y

      Jo, je takový trumpský i trampský! Zpívat teda umí, já bych ho na inauguraci brala taky. A celkem působí lidově, žádný nóbl elegán. Řekla bych, že i Donald je v podstatě takový "country".
      Líbí se mi i ti motorkáři, kteří mu mají udělat živou hradbu.
      Donald se neztratí.

      Vymazat
  68. Pavel se opět pokusí o kontakt s Moskvou. Rusko zatím dělá mrtvého brouka
    Šéf Vojenského výboru NATO Petr Pavel se má pokusit o navázání smysluplného dialogu s generálním štábem Ruska. Vyzvali jej k tomu náčelníci štábu členských zemí Aliance. Spojenci přerušili takřka všechny kontakty včetně praktické vojenské spolupráce s Moskvou po ruské anexi Krymu v roce 2014.
    ...
    O navázání kontaktu s náčelníkem generálního štábu ruské armády Valerijem Gerasimovem se Pavel podle svých slov pokouší opakovaně. Jak uvedl před novináři, od nástupu do čela Vojenského výboru to bylo nejméně pětkrát. „Naposledy minulý týden,“ konstatoval Pavel.
    Zatím však neúspěšně. Podle generála se nepodařilo s ruskou stranou dohodnout ani témata debaty, která by měla vést ke snižování rizik a vyšší transparentnosti Ruska a NATO ve vojenské oblasti.
    Neúspěšné byly dosud i snahy začít s Gerasimovem prvotní diskusi, jež by mohla stanovit pravidla pro plnohodnotný vojenský dialog. Ten by podle Aliance mohl pomoci předcházet tragickým nedorozuměním, nehodám a pomoci rychle řešit případné incidenty, jakým bylo například sestřelení ruského vojenského letounu na hranicích Turecka.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/nato-chce-vojensky-dialog-s-moskvou-d68-/zpr_nato.aspx?c=A170118_161320_zpr_nato_inc

    copak, copak???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že petr a pavel bude bývalý komunista, jen opráší starý kabát a může do akce.

      Vymazat
    2. Jo, NATO stojí Rusku u hranic, nakýblovalo si armádu do Pobaltí a Norska - "cvičení" začne tak nějak náhodou 20. ledna - to by nikdo neuhodl - a Pavel chce jednat s RUskem! CHce ukázat, jak je NATO vstřícné a ochotné k jednání?
      To je vrchol pokrytectví!

      Vymazat
  69. Mám nějaký fofr a stressss ... dal jsem 2 velké ořechovky, ještě hoďku zaberu a půjdu poběhat, je tam božská kosa s větrem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to, že je -9, se šlo příjemně. My tak 3 km, to je na mě při této schůdnosti cest a zimě až až. Sníh pěkně křupal, ani to neklouzalo.
      Ať se dobře běží.

      Vymazat
    2. U nás fučí celý den, špacír jsem vynechala.
      Dobrou noc s Gershwinem - I Got Rhythm:
      https://www.youtube.com/watch?v=fpy0YjjriZg

      Vymazat
    3. báječné. Moc, takže dobrou noc ;o)

      Vymazat
  70. Davam vam do pozornosti pozoruhodny projekt. Len, aby ste nepovedali, ze ste o tom nevedeli. Zacne sa to za par dni, moze to sledovat kazdy, kto ma zaujem. Dufam (nevidel som, samozrejme, ako nezainteresovana kusovka vsetko:-)), ze aj vas v Cesku nadchne , povzbudi a inspiruje (aby ste okopirovali, ako uz mnoho veci od rozdelenia byvaleho statu:))).

    Samozrejme - to som si len rypol - ale co je pravda, to je pravda, ze:-).

    https://www.youtube.com/watch?v=SqEPAgzEJEk


    https://www.youtube.com/watch?v=r4uY5kQzE6o

    https://www.youtube.com/watch?v=JnQAIHiXMAg

    OdpovědětVymazat
  71. Čtu si zase diskusi pod Pohledem zblízka, k Žáčkově básni. Z těch mouder a filozofování jde hlava kolem, 400 nebo kolik názorů... Mám pocit, že snazší je porodit dítě, než sepsat učebnici pro děti. Když takovou čítanku začnou rozebírat dospěláci, dopadne to zle - ovšem až nyní, kdy máme tolik vědeckých poznatků, že nevíme, jak je zužitkovat. A tak se vymýšlejí pořád nové a nové teorie, jako je ta o genderech. Nebo o přínosu migrace.

    OdpovědětVymazat
  72. Obama má poslední tiskovku a čété naše středisková nic!? Absolutně nic. Nepřenáší, netlumočí, jak to ti svazáčci vůbec vydrží :o(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky Th. Mayová měla projev - svou představu brexitu. Moc se tu o něm asi nepsalo. Jen reakce makrely... A komentoval i Fico.

      "Mayová oznámila, že Británie nechce ani částečné či přidružené členství v unii. Hodlá odstoupit od Soudního dvora EU, od jednotného trhu a od dalších unijních struktur a také kontrolovat počet lidí přicházejících z unijních zemí."

      "Británie při vyjednáváních o brexitu nemůže vyzobávat rozinky," poznamenala Merkelová.

      http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/merkelova-k-projevu-mayove-eu-se-nesmi-pri-brexitu-rozdelit/1439511

      Vymazat
    2. holt dostávali instrukce a najednou nic! Chudáci jsou úplně mimo! Tak co vlastně máme říkat, nebo co nesmíme, totálně mimo bez not :o))

      Vymazat
    3. Já mám obamu, že toho bejvalého budou muset z Bílého domu vynést, to je nekonečný příběh, on snad bude mít tiskovku ještě v pátek dopoledne...

      Vymazat
  73. Donald Trump zve prostřednictvím videa na sociálních sítích veřejnost na svou páteční inauguraci. Lidé ho v komentářích odmítají ironickými omluvami. Nemají čas kvůli vymačkávání análních žláz svých psů nebo se budou dívat na film s Meryl Streepovou.
    "Přes vstupné zdarma je cena příliš vysoká. Já svou duši potřebuji," píše na Facebooku Kellie Kleinová.

    Několik komentářů se týká i Trumpova vztahu s Ruskem. "Ani náhodou! Ale mohl bych si stoupnout do fronty na lístky na senátní vyšetřování vašeho vztahu s Ruskem," komentuje Justin Hamula. Jennifer Storkamp Forwenglerová poznamenává, že by ráda šla, ale nemluví rusky a bojí se, že by ničemu nerozuměla...
    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/bojim-se-o-dusi-nemluvim-rusky-omluvenky-na-trumpovu-inauguraci_414169.html

    tak tohle jsme si už prožili, vlastně ještě stále zažíváme, že

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a tahle informace je vyloženě k pobavení :-)

      Kampaň ČSSD by měli dělat lidé z týmu Hillary Clintonové
      Nový volební manažer sociální demokracie Jan Birke vytáhl do podzimních voleb do Poslanecké sněmovny těžký kalibr. Kampaň by mu měla vést agentura, která chystala prezidentskou kampaň Hillary Clintonové. Je to paradoxní, protože premiér Bohuslav Sobotka před časem řekl Právu, že nechce skončit jako Clintonová...

      Vymazat
    2. Aspoň se uvidí, jakou výdrž má washingtonská kavárna.
      A jestli má své Em Sí Putny.

      Vymazat
    3. Doporučuji napřed poradit Podestovi, aby si změnil heslo v e-poště. :-)

      Vymazat
  74. 11600 kroků s holemi, soupaž i střídavě, -9°C, vichr, 3 vrstvy hader (moc)... křivý led a sníh, pocit tak 60%, lepší by bylo sněžení, abych se něčím prodíral. Únava po holích je úplně jiná, než čistý běh.

    OdpovědětVymazat
  75. u nás teď -9,4°C. To je oproti včerejšku znatelné ochlazení. I já, jinak horkokrevná, pociťuji chlad, budu muset vyměnit kabát za kožíšek. Samozřejmě za umělý, přeci nebudu chodit ve svém zvířecím!

    OdpovědětVymazat
  76. Havran zakroužil
    Husajn dosloužil.
    Končím v bílém domě
    v pátek bude po mě
    jdu zpět do chýše
    lovit slepýše.
    Spánembohem jdu od vás
    neublížil jsem
    neublížil jsem žádnému z vás
    ten čas vzal ďas
    Aláh je veliký
    Nežere knedlíky
    se zelím kyselým
    Ale jen datle
    rád se v nich matle.

    OdpovědětVymazat
  77. Ivanka Zelníčková18 ledna, 2017 23:42

    Ne,na krásu peelingy, módu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sem se musel na ten pílink podívat, co z toho leze, ale nic moc, rozdíl jsem nepoznal:
      http://salon-vivien.cz/wp-content/uploads/2014/09/chemicky-peeling-muz.jpg

      Vymazat
  78. Ivanko, to já se s váma ráda podělím o rady! To se vezme lógr s kafe, přidá se olej, já dávám olivový, ale vy si dejte klidně arganový, trošku citrónu a lžička medu. A tou pastou si odřete celé tělo. U vás pozor na plastiky, ať si nehnete se silikony, ale jinak je pak tělíčko krásně prokrvené, příjemně promazané a krásně voní po kávě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. samozřejmě z kafe, jsem já to ale popleta!

      Vymazat
    2. Už to živě vidím, Ivanka bude krááá...sná! :-)

      Vymazat
    3. Já bych ji překřtil na Trumpíčkovou.

      Vymazat
  79. Ivanka Zelníčková19 ledna, 2017 09:02

    Děkuji ,lištičko,nechám pro to coffee poslat Air Force One - do Lídlu a dodat do můj saloon.Děláte dnes u vás,v Rusku, očistnou koupel?

    OdpovědětVymazat
  80. Horští islamisti spustili lavinu na italský hotel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Putin sem svým ledovým dechem přivál další mrazy. Tady -18, ráno.

      Vymazat
    2. Tady -9°C aktuálně, zataženo. Teď jsem přijel z Nového Jičína, tam stejně. Podle věštců je jasno.

      Vymazat
  81. http://770.presov.sk/

    Predpokladam, ze uvod netreba, ci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je bomba. Text dokazuje, že mniši z kopřivnice napráskali němce z prešova za nepravost.... Přitom první zmínky o kopřivnici jsou z 1280-90 a tohle se událo v 1247. Takové datování a bádání je fajn práce, nic nelze ověřit...

      Vymazat
    2. Ziadna obec nezacala existovat prvou pisomnou zmienkou o nej ako o OBCI!!! ☺. Je jasne, pri mieste (osade...) nazyvanom Koprivnica sidlili cisterciani, ktori patrili pod cirkev/kostol (ecclesia) v Bardejove.

      "fratres de Copryvnicza Cisterciensis ordinis apud Ecclesiam Sancti Egidii de Bardfa“, čiže bratia z rádu cistercitov z Koprivnice pri kostole sv. Egídia z Bardejova.



      Ktori, ako niektori predpokladaju, stali pri zrode obce Bardfa (teda Bardejov).

      http://presov.korzar.sme.sk/c/7434215/cisterciani-mohli-spoluzakladat-bardejov.html

      A ktori, kedze patrili pod kostol sv. Egidia, su v dejinach vnimani a oznacovani aj ako stazuvatelia z Bardejova. A nieco o nich pise i mesto Bardejov vo svojej historii.

      http://www.bardejov.sk/bardejov/historia-mesta

      Vymazat
  82. Nadace Clintonových ukončila činnost! Abyste jim náhodou neposílali peníze :-)
    http://jdem.cz/cwnzq2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kurňa a zrovna včera mi po stížnostech udělali ve spořce banking, abych tam furt nemusel lítat a neplatil 600 za vedení účtu.

      Vymazat
  83. Už obamu vyvádějí,
    už obamu práskají,
    už obamu vyvádějí
    a hornisti troubějí.

    Zrychlete ten jeho přesun,
    nemusíte troubiti,
    zrychlete ten jeho přesun,
    dobře, že jde do řiti.

    OdpovědětVymazat
  84. Zaujimava zmena postojov...

    http://blog.aktualne.cz/blogy/jana-hamplova.php?itemid=28708

    OdpovědětVymazat
  85. Chvála Mazdy:
    http://autobible.euro.cz/mazda6-wagon-192-v-rocnim-testu-tvrdosijne-vlastni-cestou/
    Kam se hrabou skopčáci.

    OdpovědětVymazat
  86. Z netu k ptačí chřipce:
    "V souvislosti s migrací nehrozí Evropanům žádná zdravotní rizika. Ale když kýchne vaše kachna, tak vymlátíme všechno ptactvo v okruhu 3 kilometrů!" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta sedí! :-)

      A chudáci holubáři, a malochovatelé. I ty včely mají smůlu... Svět jde do...
      Kéž by aspoň ta drsná zima něčemu pomohla.

      Vymazat