24 ledna, 2017

KRTINEC č.185

203 komentářů:

  1. tak nevím, ano, ne?
    Zdravím v novém krtinci a přeji příjemnou, byť mrazivou noc :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký večer i Vám, liško.
    Zdravím také tuláčka a oznamuji, že máme dalšího pejska - křížence z útulku. Utíkat asi nebude moci - bohužel mladí bydlí v činžáku, ale aspoň že v přízemí, má to ven blízko. A já nejspíš budu mít další kousek na venčení (slíbila jsem jen výjimečně). Mezi baráky to nebude ono.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když mám volno, jdu s tím naším psiskem na takový okruh, má cca 4 km a občas potkáme další pejskaře. Když je to holka, je to ok, jinak dávám vodítko a pevně držím, aby se kluci nezačali prát. Včera jsem na tom zledovatělém sněhu dvakrát upadla, ale stojí ta procházka za to, moc Vám to přeju :-)

      Vymazat
  3. Oldo -
    mentálně mám 35 let, časem se podívám na další ... asi za týden, to budu v Adršpachu, bude čas ... je to zajímavé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ročník 1979, no jo, ženská, ale slovní zásobu mám dost dobrou ;o)

      Vymazat
    2. Ad: Ladik!!! mne vyslo o 8 rokov menej, ako Vam ☺.

      Vymazat
    3. Mně takhle dopoledne vyšlo 27 (je tu někdo, kdo je "něco mezi" muž a žena?), slovní zásoba na úrovni úřednických profesionálů - ale stejně jako Marie jsem leckdy přeložené nepochopila a jen střelila, příklad si žádný neuvědomuji a hledat zpětně nebudu. Vyrábět podobné testy musí být asi fuška...

      To: Ládik!!!
      Loňský lednový blog pana Honzáka jsem otevřela proto, že se vpravo ukázal co dlouhodobě nejčtenější a byla jsem zvědavá, co v něm je. Vůbec mě nenapadlo, že jsem se u něj před rokem dokonce i vykecla. Na první vrz jsem si pomyslela, že máte na ACZ novou Ötzovskou virtuální identitu... Však Vám ta nynější drží docela dlouho - vedete si přehled?

      Vymazat
  4. Josef Kopíček24 ledna, 2017 09:15

    Anna:
    Kdyby jahody a berušky se nám tak nejevily, přestaly by být červené?
    ---------------------------------------------------------------

    Z pohledu barvoslepého, který nevnímá červenou barvu, nebo na černobílé fotografii jistě. Nemyslíte? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslím.
      Jsou a byly červené dávno před výskytem lidí.

      Vymazat
  5. Ze nieco nazyvame cervenym (roth, red...), zelenym...je vecou ludskej dohody (zhody) na pomenovani, ze prave taka a taka farba sa bude nazyvat tak a tak. Kludne by sa cervenemu mohlo hovorit "jensi", napr. :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pak by zřejmě jahody a berušky přestaly být červené. Jahody jsou navíc dlouhou dobu zelené a kdyby se začalo říkat jinak zelené, přestaly by jahody být i zelené. :-)

      Vymazat
    2. O takových jevech se nejvíc názorů bude jevit v Jevíčku. Tam by byl JK vyjevený.

      Vymazat
    3. V Jevanech to bude slabší.

      Vymazat
    4. Anno
      si představuju, jak se zpívá Zelená, zelená, když jí hladím ramena...

      Vymazat
    5. JAHA:
      Věcí dohody je pouze forma označení, nikoliv vlastnost sama.

      Vymazat
    6. Na tom našem dvoře
      všechno to krákoře...

      Vymazat
    7. Cervene, zelene...nie je podla mna vlastnost, ale ktovie.

      Vymazat
    8. Absorpční schopnost hmotného tělesa pohlcovat část světla o určité frekvenci a jiné propouštět či odrážet je vlastností zmíněného tělesa.

      Vymazat
    9. Vy sa rad hrate so slovickami, ja tiez. Pisal som, ze nazov cervene, zelene... (to pochopil kazdy, myslim) nie je vlastnost. Vlastnost je (okrem mnohych inych definicii vlastnosti v inych odboroch ako optika:-)), ako ste spravne poznamenal,...pohlcovat...

      Vymazat
    10. To není slovíčkaření.
      Červené jahody odrážejí světlo vlnové délky 625 až 740 nm = o frekvenci 480 až 405 THz bez ohledu na někoho vjemy.
      Konec (marné) osvěty.

      Vymazat
    11. Když znáte jen fakta, dostanete špatné známky (o tom to asi celé je....)

      "Naznačil jste rozdílný přístup ke studiu na Cambridgi, můžete rozdíly mezi studiem v Británii a u nás popsat detailněji?
      Tamní školy nehledají chodící encyklopedie. Základní znalosti jsou nutné, ovšem vlastní iniciativa, přemýšlení a schopnost argumentace jsou zásadními kvalitami. U nás mi díky mé paměti stačilo si na zkoušky přečíst materiály. Téměř nikdy se mě tu nikdo neptal na to, co si o dané problematice myslím, ať o tom napíšu úvahu. Jenže právě vlastní přemýšlení se na Cambridgi hodnotí nejvíc, když znáte jen fakta, dostanete špatné známky. Škola učí studenty přemýšlet. Druhou věcí je, že na Cambridgi je kladen důraz na osobní přístup ke studentovi.

      A co samotní studenti, jaké jsou tam jejich vzájemné vztahy?
      Všeobecně je tam spíš konkurenční prostředí. Už z principu například není dobré vyzradit některé své argumenty nebo myšlenky, protože je může pak někdo jiný použít ve své eseji. Panuje tam velký tlak, studenti „makají“ přes 10 hodin denně. Jsou velmi přísně hodnoceni, pro mnohé premianty ze středních škol je to až neúnosné, nejsou na to zvyklí. Na druhou stranu při škole funguje asi na 500 různých spolků, ve kterých jsou studenti hodně aktivní. Takže kolektiv je tam skvělý."

      http://zahranici.studenta.cz/oxford-vs-cambridge-jak-to-chodi-mezi-rivaly/article/1792

      Vymazat
    12. Když neznáte fakta, neznáte nic.
      To je váš problém.

      Vymazat
    13. Pane Kopíčku,
      bavíme se především o tomto konkrétním případu a škole.
      Uvědomte si, že na uvedené univerzity se hlásí nejlepší a nejambicióznější studenti, kteří mají úspěšnou maturitu za sebou. Je zcela nepravděpodobné, že by neznali fakta v míře větší než velké.

      Vymazat
    14. Nikoliv, já se bavím o faktech a o vjemech, konkrétně o vlastnostech červené hmoty a jejím vnímání.
      Mmch. dcera spolužačky mé paní absolvovala universitu v Cambridge a zůstala tam pracovat, tedy něco o tamních poměrech víme.

      Vymazat
  6. prý největší německý hit měsíce ledna...
    https://drive.google.com/file/d/0B6Q-GOCgHxkOdWRTTkYza0RUMDFtd2pjTjRjQ2FDTUNZR0ZJ/view

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))
      .. začínám přepisovat učebnice-zpěvníky. To bude fuška, ale co se dá dělat.... Německo náš vzor.

      Vymazat
  7. something more exciting

    http://ix.sk/mbqL4

    OdpovědětVymazat
  8. stojí za přečtení:
    Proč feministkám nevadí islám, ale Trump?
    Michal Semín
    Události prvních dnů vlády Donalda Trumpa hovoří jasnou řečí: „Střídáním stráží“ v Bílém domě nedošlo k pouhé výměně republikána za demokrata. Vítězství Trumpa nad Clintonovou a tím, co ona reprezentovala, je v mnoha ohledech vítězstvím kontrarevoluce zdravého rozumu nad destruktivní revolucí pokrokářského liberalismu....

    Dnes je populární říkat, že jsme ve válce. Pro „pražskou kavárnu“ s Ruskem, pro jiné, a mnohem oprávněněji, s islámským terorismem. Obranná válka, již nyní vede Donald Trump, je však pro budoucnost naší civilizace ta nejdůležitější. Čelíme v ní těm, kteří ve jménu všeobecného humanismu ničí vše tradiční a přirozené. Právo na život, rodinu, národ, státní suverenitu, mravní hodnoty korespondující s křesťanstvím. V této kulturní válce byl zdravý rozum již téměř na lopatkách. Zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem dává naději i tolik potřebný impuls všem, kteří to ještě nevzdali.

    http://www.reflex.cz/clanek/komentare/77288/proc-feministkam-nevadi-islam-ale-trump.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakmile jsem viděla lesk v Madoniných očích, při bojovném hecování účastnic na začátku akce, hned mě napadlo, jak některé "celebrity" šoubyznysu vzrušuje pocit moci nad obyčejným davem (těch přitroublejších osůbek). A že tady jde jasně o politiku (zklamalo ji, že nedokázala slib Kilary, že jí pomůže zvítězit, splnit), a jakési ženské symboly jsou jen záminka. Na kterou bohužel občas i někdo slyší... Oni Amíci jsou odedávna dost hluší k tomu, co se děje za jejich hranicemi.

      Vymazat
    2. ☺☻

      "In one day, Trump got more fat women walking than Michelle Obama did in 8 years."

      Vymazat
  9. Hezky nám kraso- začalo - naší Hanzlíkové se dařilo a doufejme, že i volnou zajede stejně a bude s e po ní stejně krásně usmívat. No, jdu si na ty nejlepší pustit televizi. Do neděle mám o zábavu postaráno.

    OdpovědětVymazat
  10. Vrátila jsem se na sportovní dvojice k počítači - je přestávka. ME zahájeno, "želízko" jsem při tom přeskupování nepoznala. Šlo jim to ale pěkně - co by tam z Ostravy mělo typického být mě zatím nenapadlo. Paní ministryni to slušelo.

    Zaujala mě diskuse ke zveřejňování programů divadel. Jsem z divadla v krajském městečku na zveřejňování obsazení zvyklá - to, co je na internetu dva dny předem platí, pokud se něco opravdu mimořádného nepřihodí. Stejné je to asi všude - v MET i v ND v Praze mají obsazení zveřejněno nadlouho dopředu, když tak sólisté vandrují tu i tam. Vybíráme podle toho, co se hraje, alternace jsou při tom jen podpůrné.

    Mějte se, jdu se dívat dál (a držet našim pěsti).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je odjakživa běžné, že aktuální obsazení visí až hodinu před představením na nástěnce v přízemí. Zdravotní stav pěvců se mění v době epidemií dost často v průběhu dne.

      Vymazat
    2. V Praze taky tak. A když jsem volala i do provozního odd., stejně jsem se to nedozvěděla, např. která alternace bude na první premiéře a která na druhé.
      Zjišťovala jsem si to třebas tak, že jsem se koukla na internetové stránky zpěváků, to někdy pomohlo.

      Vymazat
    3. Párkrát jsem byla odpoledne u známého foniatra, když k němu přicházeli sólisté, kteří měli ten večer vystoupit. Někomu dal obstřik, někoho poslal s antibiotiky ještě ten den do postele. Dopoledne se to bál rozhodnout, čekal záměrně, jak se zdravotní stav vyvine až v odpoledních hodinách.

      Vymazat
  11. Josef Kopíček24 ledna, 2017 09:15

    Anna:
    Kdyby jahody a berušky se nám tak nejevily, přestaly by být červené?
    ---------------------------------------------------------------

    Z pohledu barvoslepého, který nevnímá červenou barvu, nebo na černobílé fotografii jistě. Nemyslíte? :-)

    Josef Kopíček25 ledna, 2017 10:10

    Nemyslím.
    Jsou a byly červené dávno před výskytem lidí.
    ----------------------------------------------------

    Pane Kopíčku, podle mě jste přehlédl v mé odpovědi "Z pohledu barvoslepého". Vlastnosti věcí, zvířat a lidí jsou stejné, ať se člověku jeví a ví o nich, či nikoliv. Jestliže člověk o určitých vlastnostech neví, nevnímá je, nijak se mu nejeví, podle mě to může být pro něho jakoby neexistovaly. V případě, že by se nám jahody a berušky tak nejevily, podle mě je pravděpodobné, že bychom je jako červené neoznačili, takže by přestaly být červené, přitom samozřejmě vlastnosti by jahody i berušky měly stejné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co na to říct?
      I kdyby celé lidstvo osleplo, jahody budou červené.
      Na tom nic nemění, že slepé lidstvo by je tak neoznačilo.
      Zralé jahody totiž jsou červené an sich!

      Vymazat
    2. Podle mě osleplé nebo barvoslepé lidstvo nevnímající červenou barvu by velmi pravděpodobně případně mluvilo o frekvenci či vlnové délce a ne o červené.

      Vymazat
    3. To snad ani není pravda!
      Opravdu jste nepochopila, že jde o věci samé, jaké jsou, nikoliv o jejich pojmenování??!
      Kořeny humanoidního egocentrizmu jsou pěkně tuhé.

      Vymazat
    4. Pane Kopíčku, nějak Vám nerozumím, "červená" není pojmenování?

      Vymazat
    5. Ano, zrovna tak rotte, red, krasnyje, piros,...atd.
      Ať je lidstvo pojmenuje jakkoliv, zůstávají stejné.
      Jejich vlastnost barvy je nezávislá$ na lidském pojmenování, dokonce na lidské existenci. Nemohou přestat být červené, i když barvoslepí je tak nevnímají.

      Vymazat
    6. Podle mě by se žádný barvoslepý nevnímající červenou barvu nezeptal, proč jsou jahody a berušky červené. Takže je víc pohledů, nejen nás barevně vnímajících, i když jahody a berušky mají v obou případech stejné vlastnosti. A odpověď na danou otázku může být v obou případech různá. Jak to kdo vidí. :-)

      Vymazat
    7. Ještě pozměním můj nadcházející komentář na: Kdyby lidstvo bylo barvoslepé nevnímající červenou barvu, podle mě by se nikdo nezeptal, proč jsou jahody a berušky červené.

      Pane Kopíčku, od počátku mi bylo jasné, že dotaz směřoval jinam. Ale jak se říká: Kdo se ptá, moc se dozví. Podle mě by se na fyziku nemělo zapomínat. :-)

      Vymazat
    8. Meritum věci je v tom, že zde po fyzice nikdo ani nevzdechne a za nejdůležitější jsou považovány subjektivní vjemy.
      Podstatou je lidská arogance a žádný respekt k tvrdé realitě.
      A tak i zde se fakta rozpatlávají a rozpatlávají....
      Hlavně, že se kecá.

      Vymazat
  12. Anička letí vzduchem:
    http://www.imgup.cz/image/LFkC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak tohle může ustát, vždyť je mimo osu!

      Vymazat
    2. Ad: Ladik!!! Z takeho zaberu ide az hroza, ako to dopadne. Nepamatam si, ze by som videl nieco podobne v solovych jazdach, iba pri sportovych paroch pri tzv. odhodenej figure.

      Vymazat
    3. Jsou tam vidět ruce partnera.

      Vymazat
  13. Tužka napíše,.....něco k těm červeným a zralým jahodám a k beruškám.

    Znám zralé jahody i žluté, nový druh.,...pak znám zralé jahody i hnědé= nahnilé,...šedé=plesnivé,....a taky okousané a oklobané,....
    ....takže naprosto neúplné informace.

    A k těm beruškám,....opět chybné informace. Z hlediska přírodopisu, tedy druhové zoologie, existuje jen beruška vodní, =Asellus aquaticus, což je korýš.

    No, a takhle matou studenty naprosto chybnými informacemi.
    Za takovou ujetinu by měl dotyčný autor dostat pěkný kapky.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě více rozpatlané.
      Slunéčkovití (Coccinellidae) je čeleď brouků, kterým se lidově říká berušky. Jméno čeledi je odvozeno od jména rodu, slunéčka (Coccinella).
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Slun%C3%A9%C4%8Dkovit%C3%AD

      Vymazat
    2. Já o voze, Vy o koze.

      Vymazat
    3. Tužko,
      hrubě jste opomenula existenci žlutých slunéček- berušek.
      Nejspíše Vás zmátly ty hidžábky.

      Žluté hidžábky by mohly skrývat dalajlámu.
      Co se týče nahnilých jahod - zcela určitě by mohly být okupovány nahnilými beruškami, v tomto případě i vodními.

      To by byly pro Rndra kopíčka pravé kulinární antiorgie.
      Jak praví Vodňanský: "...a tiše zvracel ve svůj protiklad".

      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Josef Kopíček není žádný Rndr.
      A Vy jste ťáťmala.

      Vymazat
  14. A zase Doníček... :-)

    Trump podepsal výstavbu mexické zdi, potrestá města chránící migranty
    http://jdem.cz/cxkag9
    Komenty z IDnes:
    - Tohle u mě není žádný politik, on dělá, co slíbil a ještě si za tím stojí…
    - To je Trumpova agitace, to jsou jeho ,,koblihy". Takové bych si dal s chutí...

    - Vývoj sluníčkové rétoriky za poslední necelý rok:
    1) Nebude nakonec ani kandidovat
    2) Neproleze ani primárkami
    3) Volby nemá šanci vyhrát
    4) Otočí, sliby plnit nebude
    5) Zeď nepostaví
    :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Velmistr maltézských rytířů rezignoval kvůli aféře s kondomy

    „Papež ho požádal, aby rezignoval, a on souhlasil,“ potvrdil podle deníku The Telegraph mluvčí řádu maltézských rytířů. Rezignaci bude muset ještě potvrdit Suverénní rada řádu, jde už ale jen o pouhou formalitu. Po ní už rytíře povede dosavadní číslo dvě v jejich hierarchii – Ludwig Hoffmann von Rumerstein.

    Aféra s kondomy se v Barmě rozhořela na konci minulého roku. Katolická církev zakazuje používání kondomů a její konzervativní křídlo se staví proti jakékoli změně postoje v této věci." Novinky.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Komický chaos ve vlastních řadách: Transgenderoví aktivisté si stěžují, že Pochod žen ve Washingtonu se až příliš soustředil na biologické znaky žen
    http://jdem.cz/cxkau8
    ..."Zdá sa, že už za zdravý rozum ani netreba bojovať. Slabomyseľní sa pobijú sami medzi sebou."

    OdpovědětVymazat
  17. A ještě dvě pecky:
    D.Trump na poslední chvíli zastavil odeslání 221 mil. dolarů, které Obama poslal Palestincům (odkaz je anglicky).
    http://jdem.cz/cxka53

    Vláda amerického prezidenta Donalda Trumpa připravuje příkaz, který otevírá cestu k drastickému omezení role Spojených států v OSN a dalších mezinárodních organizacích.
    http://jdem.cz/cxka69
    Podle návrhu se má zastavit financování jakékoli organizace, která je „pod kontrolou nebo pod podstatným vlivem jakéhokoli státu, který sponzoruje terorismus“, která potlačuje práva menšin nebo systematicky porušuje jiná lidská práva.
    Zbylá finanční podpora mezinárodních organizací se má celkově snížit o nejméně 40 procent.

    OdpovědětVymazat
  18. Opavsko bez sněhu, Bruntoš 10, Rudná pod Pradědem dole 20, nahoře 30cm.
    Zahájení se povedlo, trochu moc tmy - nebyly vidět chyby, jenom Lukáš nemusel 2x spadnout - byl z té čtyřky sólistů nejlepší. Kraťas dvojic byl super, nejlíp jeli Rusové. Dole za kamerami byla místa pro činovníky ISU - pár bylo volných, tak jsme měli první řadu a ještě nás nějací cizozemci zdravili.

    OdpovědětVymazat
  19. Akosi cítim v kostiach, že to tweetujúce dievčatko z Aleppa, ktoré je zase v médiách onedlho nájdu roztrhané na kusy po bombe od Putina. Samozrejme na nejakom kúsku ošatenia bude jej pas, aby sme vedeli...
    Živú ju už využiť nemôžu.
    A tu to porovnanie zaplnenia plochy ľuďmi pri inaugurácií, ktoré ste už asi videli:

    https://twitter.com/PrisonPlanet/status/823250307383754753

    oldo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opravdu neskutečné! Lidi se ale rádi nechávají oblbovat mainstreamem, zvlášť, když nevyhraje jejich kandidát, co měl tutově vyhrát...

      Vymazat
    2. Dorolujte až dolů, až to budete prohlížet. Opravdový pochod žen.... tři na řetězu. Asi by mu jinak utekly.

      Vymazat
  20. Anna25 ledna, 2017 23:25
    Podle mě osleplé nebo barvoslepé lidstvo nevnímající červenou barvu by velmi pravděpodobně případně mluvilo o frekvenci či vlnové délce a ne o červené.

    Pani Anna, dobre som sa zasmial. Perfektna a trefna odpoved. :-))).

    Este by som dodal, ze niektora cast ludstva nie je ani farboslepa, ani slepa a aj tak "nevidi", o com sa bavime - ze nie o fyzikalnych vlastnostiach hmoty:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím jenom dokazujete svou žvanivost.
      Od začátku zdůrazňuji tvrdá fakta.

      Vymazat
    2. Někteří krtci, navzdory všeobecnému přesvědčení o jejich slepotě, fakticky rozeznávají i jemné rozdíly mezi tvrdostí a natvrdlostí.
      JÁCHYM

      Vymazat
  21. Trump "jede", ziadne falosne "korektne", tvrda pravda o mainstreamovych mediach. Ti musia mat teda "nahnano" :-).

    http://ix.sk/VoPaE

    OdpovědětVymazat
  22. něco pro pana Ládika !!!
    V tuzemských interiérech běžně naměříte až 24 stupňů Celsia. A to přesto, že vyšší teplota stojí víc peněz, negativně ovlivňuje naše zdraví i životní prostředí. A samozřejmě také neprospívá ve smogové situaci, jako je ta, která v uplynulých dnech zasáhla většinu krajů. „Všude je pravděpodobně o dva stupně tepleji, než by bylo potřeba. A to jak oproti západním zemím, tak oproti tomu, co by bylo rozumné a zdravé,“ říká ředitelka ekologického institutu Veronica Yvonna Gaillyová. Podle ní je přitom snížení teploty o dva stupně minimum, klidně by to mohly být i čtyři.
    Napříč evropskými zeměmi totiž platí optimální norma 20 stupňů Celsia.

    Zdroj: http://www.lidovky.cz/vice-tepla-vice-penez-i-tak-cesi-doma-topi-hodne-oproti-jinym-evropskym-zemim-1wd-/zpravy-domov.aspx?c=A170125_210733_ln_domov_ele

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teplota se měří kulovým teploměrem uprostřed místnosti 1m nad zemí (zohledňuje i vliv sálání z okolních povrchů). Vzduch má jinou teplotu - a ta je podle teploty a provedení topné soustavy rozdílná podle výšky.
      Dá se říct, že 1°C (průměrně za topné období) v místnosti dělá cca 5% ročních nákladů na topení. Nebo 5% svinstva v ovzduší, pokud se něco někde spaluje.

      Vymazat
  23. Za mexickou zdí
    José s Pedrem bzdí.
    Najedli se fazolí,
    se žebříkem zápolí.
    "Hej hombré, Pedro
    tuná hrozné vedro;
    limec plný potu
    zadok mám na hrotu
    sonorského saguára
    levý sandál sa mi párá.
    Sbohom rodný chléve
    obe ruky levé
    už mi budou na dve veci
    dám tekily štyry deci
    v Oasa Grande
    sbohem kauflande
    v zemi Mayů,
    na severe viac mi dajů."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      jak to děláte, že víte, pod koho máte dát básničku? Mně Uhl,
      Sláma a Kučera splývají do jednoho hybridního roztoku.

      Vymazat
    2. Snažím se držet tématu. Tožička zmínil Karvinou, tak má o Karviné.

      Vymazat
  24. Deset mrtvých leopardů
    má turecká armáda
    chodí v bitvách do hazardů
    a prohrává nerada.
    Měla by si koupit pancíř
    ať tím střela neprojde
    neb je sejme každý kacíř
    to osmanům nedojde.

    OdpovědětVymazat
  25. Jáchym v sonorské poušti
    stepler z rukou pouští
    kdy jindy než teď
    může stavět zedˇ?
    Nivelákem měří lajnu
    potom míchá maltu fajnu
    cementovou s dráty
    nemá žádné ztráty
    času ani výztuže
    mexičanům pomůže
    vybudovat stát
    Guzmán dostal mat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LÁDIKU,
      A JÁ SE VÁS ZROVNA CHYSTAL POCHVÁLIT! Naseru vám,páč na mě dolehl záchvat mstivosti. I muži mají své dny!
      JÁCHYM

      Vymazat
  26. Milí norníci, musím nečekaně odjet na pár dnů pryč (cca do neděle), tak Vám sem šoupnu rezervní krtinec č.186. Neděste se a mějte se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vyjde, taky budu pryč.. havla, žebrák-točník.

      Vymazat
    2. Bezpečné cestování, pánové.
      A ve volných tancích bez našich naturalizovaných občanů. Je to dost kruté, že postupují jen dvě třetiny dvojic.

      Vymazat
    3. Teď mluvila Terka v bedně, v přestávce s Blaťákem.

      Vymazat
    4. Ládik!!!

      Jestli jedete dnes, v půli cesty si můžeme do protisměru zamávat...:o). Hezký pobyt.

      BJ:

      Děkuji.

      Vymazat
    5. Ládik!!! "teď zrovna" je mi platné jako v těch rčeních ☺

      Zdenál to má jednodušší, zná značku vozu i barvu, budou mazďáci koukat, kdo že jim mává, přesto pohodovou jízdu oběma.

      Vymazat
    6. Jedu až zítra po ránu. Boltka má závody v atleické hale a pak má 15 let, tak to se hodí něco přivézt.

      Vymazat
    7. liško -
      "video se připravuje" ... měla tam jen štěk, říkala "skvělý to bylo, moc se mi to líbilo". Až bude, dám odkaz.
      http://www.imgup.cz/image/LF9E

      Vymazat
    8. objevila jsem Honolulu! Bývá na Nové republice a tady je hned několikrát
      http://www.novarepublika.cz/2017/01/kontext-trumpova-vitezstvi-jeho.html

      Vymazat
    9. k Honolulu jsem dala blbě do jiné nitky, ale neva...

      Terka je už normálně ženská ♥

      Vymazat
    10. Jsem si říkala, že by to mohlo být Vaše želízko, Ládiku!!!. Vyrazí v pátek na volné žen?
      Malinko jsem čekala, že pan Blaťák prohodí něco o tom, proč to byl právě takový karneval - vždyť by obojí dívenky možná i kousek polky zvládly. Ale co, Humoreska mu i nám stačila.

      To: Liška
      Medaili co detektiv Nory si zasloužíte. Pan Honolulu asi v názorech neměnný - ještě se kouknu.

      Vymazat
    11. Jaguško
      je naprosto konzistentní, viz okopírovaný příspěvek níže

      Vymazat
    12. Dneska je ve škole (už si z ní dělají srandu, že ji neznají), zítra nevím (má "týden matky") - včera jsme ji zajistili odvoz my (předávka ve 23), zítra jsme mimo ... matka má problém s dopravou.

      Vymazat
    13. Ládíku, ta je hezká! Něco dovede a ještě je krásná, co dodat...

      Vymazat
  27. OHODNOTTE TY informace, ktere vam predkladam a nehodote moji osobu ! Zde mate DYNAMIT z Mexica !

    Kdyz byl Obama presidentem, tak udelal tajnou dohodu s presidentem Mexica ohledne barbaru z Afriky.

    Mexiko privezlo 20 000 cernochu z Afriky, kteri meli byt propasovany do Ameriky. Bylo pocitano s tim, ze az vyhraje volby Hillary, tak dostanou officialni pozvani a Americane z ulice k tomu nemohou mit zadne negativni pripominky...

    Stalo se nekolik veci, z nichz jedna je uplna groteska.
    Americti pohranicari chytli na hranicich z Mexicem nekolik barbaru a v celem Texasu nebylo jednoho cloveka, ktery by se s nimi dokazal domluvit.

    Zadny z cernochu neznal slovo spanelsky nebo anglicky. Toto vydesilo mnoho lidi a udivilo i Trumpa.
    Vzpomente si na Trumpovi projevy o tom, ze : "MY NEVIME KDO TO JE" !

    Amerika zminene cernochy nechce a Mexico take ne !
    Vcera, jak vite, president Trump vydal exekutivni rozkaz k uzavreni hranic neprodysne a prvnich 5000 lidi jede splnit jeho rozkaz ted, kdyz ctete moje radky.

    Cernosi ODMITAJI v Mexicu pracovat. Mexikani je NENAVIDI a vyhrozuji jejich mexickemu presidentovi, ktery je sice vzorny vlastenec, ale Obama s nim poradne vycural.
    Mexicani vyhrozuji i cernochum.

    V Mexicu zije mnoho mistnich lidi v bide a kdyz ted, mexicka vlada zmusi zivit 20 000 nezadoucich, tak v zemi roste napeti a super Nacionalismus.

    Proc to Obama udelal ? Protoze mel svoji agendu ve prospech cernochu a Muslimu, na ukor belochu a podrzte se stolu ! I na ukor Zidu, kterym zadelal na poradny prusvich i kdyz to byli prave ONI, kdo mu pomohli k moci.
    (To je vsak jine thema.)

    On byl proste ukazkove verny svoji vychodo - africke krvi.
    Jsem plne presvedcen o tom, ze presidenta Trumpa poslalo samo nebe na zachranu zeme....

    Co bude dal s 20 000 barbary nikdo nevi. Co bude dal s celou vladou Mexica take nikdo nevi.
    At uz existuje o Mexicanech jaky-koliv nazor, tak jim nikdo nemuze uprit pracovitost.

    Toto byla informace o proradnosti politiku. Jak je to u vas NEVIM.
    Tato informace take ukazuje tajnou RASOVOU VALKU proti belochum na celem svete.
    nick HONOLULU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško 14:30,
      už jsem se uklidnil, ale skoro deset minut mi trvalo, než jsem se vzpamatoval ze svého rozhovnění. Proslzel jsem dva kapesníky - na každém oku jeden. Musel jsem si lehnout - ale slzy mi tekly do uší, tak jsem holt vzdoroval vestoje.

      Naštěstí neudržím dlouho myšlenku, takže jsem zamomněl, cože mě tak rozčílilo.
      Jenže co dělat, Ládikova básnička v 10:20 je fakt roztomilá, padni komu padni.
      Ale jestli mě naštve, překonám svou příslovečnou lenost a převychovám ho na komunistu a sluníčkáře, že i Uhl bude závidět!

      Dík za Honolula, už jsem měl o něj starost.
      Pokud můžete, předejte mu mé uctivé pozdravení a pozvání k návštěvě Nory, sprosťákovi.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Zajímavé, co Honolulu píše.
      A tady je ten jeho hudební pozdrav, zmiňuje se o písni o kousek dál -
      mexická Soledad, zpívá Nana Mouskouri.

      https://www.youtube.com/watch?v=BcNG_jD5dW8&index=1&list=RDBcNG_jD5dW8

      Vymazat
    3. mexická klasika...
      https://www.youtube.com/watch?v=KlKlmWrcP4M

      Vymazat
    4. Prý mám dostat výchovu
      že mám hubu plechovú;
      má být ze mě komunista
      přitažlivý jako hlista
      nebo horší, jako uhl,
      že prý jsem takový vůl
      že se stanu vítačem
      s otevřeným svěračem.
      Toho bohdá nebude!
      Ve mě rozum pobude
      ještě drahnou chvíli
      ať se Jáchym čílí;
      nejsem jeho králík
      Bilbo nebo Alík.

      Vymazat
  28. a tak jedna z dobrých zpráv

    Pomocnice ministra zahraničí USA pro Evropu a Eurasii Victoria Nulandová odchází ze svého postu, informuje Associated Press.
    Americký zahraničněpolitický úřad opustí hned několik vysokých diplomatů. Kromě Nulandové je to Joyce Barr a Michelle Bond a také náměstek ministra zahraničí Patrick Kennedy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sejde z očí,sejde z mysli

      Vymazat
    2. v čété naší střediskové to pojali tak, že řada čelních činitelů ministerstva zahraničí opustilo své posty :-)

      Vymazat
    3. To určině "na protest"! Ale skřípaly jim přitom zuby....
      Nulandová, bye, bye! A už sem nelez!

      Vymazat
  29. Řidiči - nechci buzerovat, ale jezděte opatrně. U nás je celý den hezky, slunečno, a už je na kontě několik bouraček. Před chvílí jsem z dálky 20 m viděla jednu - mladík zezadu naboural do rodiny v autě. Slyšela jsem tupou dunivou ránu - a bylo to. Najednou zácpa aut v obou směrech, do toho několik houkajících sanitek, které neměly kudy projet k jiné nehodě... horor.

    OdpovědětVymazat
  30. Doporučuji besedu Miloše Zemana s učni - pozoruhodná jeho zpracováním dotazů!

    Nejvíc se mi líbila jeho odpověď na dotaz učnice-kosmetičky: - "Co si myslíte o gotické subkultuře?"

    Zvláště důrazně doporučuji LÁDIKOVI !
    Je nejvyšší čas připravovat se na převzetí funkce.
    Pokud bude Miloš Zeman ukamenován, resp.uvejcován havlí kavárnou vařenými pštrosími vejci, bude to na Vás!

    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Blbci-Trump-ma-koule-Milos-Zeman-zostra-nastoupil-na-sal-plny-mladeze-472938

    Přece nás nenecháte úpět pod Horáčkem !
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem četl už kolem oběda .. zajímá mě ta gotická subkultura, kde to je?

      Vymazat
    2. Ládiku,
      číst to je nahovno, musíte si pustit video !!! Odkaz v článku.

      Vymazat
    3. Video je vložené jeden odstavec před koncem článku, stačí kliknout na šipku Přehrát v obrázku.

      Vymazat
    4. No jo, to má 44 minut, to bych si nevydělal na slanou vodu. Mi jsou nahovno měkké nebo hybtidní informace, beru jen tvrdá fuckta.

      Vymazat
    5. Ládiku,
      vidím do Vás jako do skleněné kozy:
      Sám tady produkujete ušlechtilé slovesné Umění na nejvyšší úrovni - a máte strach před konkurencí z uměleckého oboru bezmála sousedního - tj. z Mistra rétoriky.

      Ve sterém Římě byste si s tímhle přístupem ani neštrejch. (Možná ani v mladém Římě).
      JÁCHYM

      Vymazat
    6. Dyť já vidím i to, že jste podňaderný srdcař a co na srdci, to na jazyku a co na jazyku to na klábosnici!
      jáchym

      Vymazat
    7. A co COZY?
      https://www.aliexpress.com/item/Tipsy-seduction-beauty-Breast-glass-cups-glass-Shot-Glass-Personalized-Gift-two-containers-drink-more-for/962883113.html?spm=2114.40010408.3.1.5eK52t

      Vymazat
    8. na lascivní skleněné blbostě času nelitujete, ale rozšířit si vědomosti pohledem na autentickou příslušnici gotické subkultory a poslechem komentáře svého nejvyššího velitele a předchůdce ?
      To je vám hrabání mrzkého mamonu přednější!
      JÁCHYM

      Vymazat
    9. Jáchyme, ale všiml jste si té ceny? Vždyť to jsou cozy skoro zadarmo!!!

      Vymazat
    10. A Ládík bude presidentem stejně, nemusí si trénovat rozhovory u videa, a navíc o gotické subněco... :-)

      Vymazat
  31. Včera jsem zjistil, co to znamená "vypustit halu" a "napustit halu". Po osobní prohlídce (kdy jsem musel odhodit jídlo a pití), ještě před focením, přišel befel: Nepouštějte je tam, bude se vypouštět hala. Napouštět se bude až v 5. Namítl jsem, že máme celodenní vstupenku. Tak nás vyfotili, oskenovali kód a pustili dovnitř. Tam ochranka ke stánkařům: Ukončete činnost. Teď nesmíte nic prodávat. Tak jsem ještě rychle koupil Rajec (vodu z vajec) - vzali mi z toho víčko a vodu jsem mohl mít u sebe - tu samou, co jsem musel zahodit u turniketů. Pak nějací lidi v oblecích a s anténkami na uších udělali rojnici na chodbě a vypouštěli halu za turnikety. Nastalo zpětné skenování vstupenek. Pak dav chvíli stál a začlo napouštění. Focení a skenování. Turniket mě nepustil, pípalo to. Říkal jsem jim, že jsem ještě nic neviděl a že chci za své peníze zaplacenou službu. Tak mě pustili, byl jsem napuštěn. Celkem nasraný, jako všichni. Zejména zahraniční přátelé krasobruslení měli asi zážitek. A přitom nebyla nikde hlášena žádná bomba. Nasrali mě, tak jsem si sedl do první řady na místa ISU a byl klid. Sedli si za mě a něco cizozemsky štěbetali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. video s Terkou, čas 88:26
      http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11677254641-me-v-krasobrusleni-2017-cesko/417232401053004-me-2017-cesko

      Vymazat
    2. Napustit halu - česky ZAHALIT
      vypustit halu - česky VYHALIT

      Ládiku, byl jste nahlášen jako hybridní hrozba zdejším přidělencem Dlouhosádlové. Tak se nedivte těm manévrům.
      (mimochodem - na kdy po své dnešní návštěvě odhadujete zřícení stropu haly?)
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Ládíku,ruku na srdce.Nejste Vy tomu Ötzimu tak trochu podoben?

      Vymazat
    4. aha,tak proto ty manévry-běženec z orlických hor

      Vymazat
  32. Styď se, Ralphe Laurene. Nezapomeneme ti to! Nekupujte jeho oblečení! Ostrá kritika se snesla na amerického návrháře Ralpha Laurena na sociálních sítích za to, že vytvořil pro Melanii Trumpovou bleděmodrý model, který si oblékla na inauguraci svého manžela Donalda.

    Svět se zbláznil. Lidi nemají mozek, nebo jej přestali používat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško,
      v tomhle jdu příkladem:
      Já si taky nekupuji oblečení Ralpha Laurena a nehodlám na tom nic měnit.
      Bleděmodrá mi totiž nesluší.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Na druhé straně jsem ocenil ty tisíce zdvořilých džendrtetek a polysexuálek, které se všechny naráz rozhodly pořídit si na protitrumpovskou demonstraci roztomilé růžové pohlavní pokrývky, které pojmenovaly "pussy", aby bylo jasné, že se jedná o kundičky(česky kavárensky kočičky), kdyby to náhodou někdo z Čech na první pohled nepoznal.
      A Madona vyhrožovala, že ho Trumpovi nevykouří (zřejmě zdědil po Fidelovi bednu kubánských doutníků a nabídl jí a ona je nekuřačka na protest proti Zemanovi)
      JÁCHYM

      JÁCHYM

      Vymazat
    3. No, Jáchyme, ona se tak nějak kapku přeřekla a namísto orálu slibovala Trumpovi, že vyhodí Bílý dům do povětří.
      "Yes, I have thought an awful lot about blowing up the White House,"...
      Byla vyšetřována a dnes ji přestala hrát všechna rádia ve státě Texas. Vyřadili její věci z playlistu.

      Vymazat
  33. na zítřejší degustaci chystám husí paštiku a waldorfský salát a tatarák ze žampionů a chybí mi ten, co mi louskal ořechy do salátu a ochutnával, jestli je vše ok a vůbec. Strašně mi chybí, můj bože, tak strašně!

    OdpovědětVymazat
  34. liško,
    držte se - nic lepšího Vám neumím poradit. Můžete být na sebe pyšná, že vůbec všechno tak dobře zvládáte.. držíme Vám palce.

    To Jáchym dneska jede - z toho by i zelená jahoda zčervenala :-)

    Chtěla jsem jen poznamenat, že ta skleněná těžítka tvaru Venuše určitě Ládik zamýšlí jako dárek k patnáctinám slečny krasobruslařky, no není to originální nápad? Je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že jsou to skleničky.
      Není to špatný, ale za tu cenu můžu mít flašku ferneta.
      Lepší cucat ho z flašky než koukat na prázdnou skleničku.

      Jo:
      http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/23596-tulsi-gabbardova-syrsky-narod-zoufale-potebuje-mir

      pokud to někoho zajímá, přečtěte si i diskuzi pod článkem.
      (Co se týče bruserské Evropy a jejích současných hovnot - obávám se, že Adolf bude zanedlouho blednout závistí, jak se držel zpátky.)
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. 15 má teď Boltka, vezeme jí ovoce; a koulařce taky, aby jí nebylo líto. Krasokorčuliarka má 15 za měsíc.

      Teď je v bedně finský les, u toho mi klesl tlak na 120/70. Posílám lišce svoji sílu.

      Vymazat
  35. A Doníček jede dál močálem černým kolem bílých skal...
    Trump vydal exekutivní prezidentský dekret, kterým zakázal do USA vstup muslimským „uprchlíkům“ ze sedmi zemí: Sýrie, Irák, Írán, Libye, Somálsko, Súdán, Jemen. Současně se úplně přepracuje imigrační politika.
    http://jdem.cz/cxkhx3

    Nechtěl by mu to soudruh NeRozumek vysvětlit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako kdysi Lenin se svými sekrety o míru a o půdě. Začala nová éra. Já bych napsal dekret o přízemí, ale nemám čas.

      Vymazat
  36. Jáchyme,
    díky za odkaz. Kéž by to blýskání na lepší časy z Ameriky k lepším časům dovedlo. Zatím to vypadá na "Díky Bohu za Trumpa".

    OdpovědětVymazat
  37. Vydávám dekret o sklepě
    bude se vymáhat sveřepě.
    Každý dům musí mít sklepy,
    tak jako bílou hůl slepý.
    Domy, co sklepy nemají
    si ho do roka dodají,
    bo je to v zájmu lidu,
    aby odvrátil bídu.
    Ve sklepě budou zásoby
    které nemají obdoby,
    aby lid v době krizí
    nekradl jídlo cizí,
    ale měl sobě vlastní
    a lidé byli šťastní.
    Ruší se tímto spíže,
    komory a spížní skříně,
    lid se podřídí disciplíně,
    zejména příměstské čtvrti
    kde se boháči vrtí
    pod tíhou hypotéky.
    Ve sklepech vinotéky
    budou mít povinně,
    jak dekret o víně
    záhy určí.
    Je doba tvůrčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      konstatuji, že propadáte zhoubnému odezdikezdizmu, respektive odpůdysklepismu.(V. I. Lenin Váš způsob uvažování kritizoval zprava v díle Dětská nemoc levičáctví)
      Jako majitel přízemní nemovitosti s půdní vestavbou naprosto opomíjíte dekrety o prvním patře, druhém patře, třetím patře...

      Věřím, že po nástupu do prezidentské funkce nezapomenete např. ani na občany Havle, kde je přízemních objektů pomálu, byť dekretů na půdy přibývá.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Nezapomínám, ty dekrety přijdou. Teď už jedu.

      Vymazat
  38. Na mexické zboží 20% clo. A pak že si mexičani nezaplatí zídku sami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jJ bych navrhl prezidentským dekretem okamžitě znárodnit českoněmecký automobilový průmysl a Škodovku přebudovat na montovnu žebříků (pochopitelně z tchnologicky vyspělých čínských šprušlí).

      Domívám se, že o žebříky k přelézání plotů bude v nejbližších letech enormní zájem.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. To by ale musela schválit turecká kancléřka.

      Vymazat
  39. Reportér se Šabatové ptá na její běžný pracovní den. Ona povídá, no tak ráno se probudíme, nasnídáme, manžel umyje pi.u, já jdu do práce. Na oběd se vrátím domů, poobědváme, manžel umyje pi.u a já jdu opět řešit nějaké důležitosti. No a večer přijdu domů, popovídám si s manželem, navečeříme se, manžel umyje pi.u, koukneme na zprávy a jdeme spát. Reportér na to, no to je hezké ale přece jenom není té hygieny trochu moc? Manžel pořád myje pi.u, divné. A Šabatová povídá, no a co asi máme dělat, když nám jí pořád kreslí na vrata...

    https://www.novinky.cz/krimi/427657-zive-soud-zamitl-zalobu-studentky-kvuli-noseni-hidzabu-ve-skole.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrá zpráva (vlastně obě). :-)
      Ještě aby to vydrželo.

      Vymazat
  40. Anno,
    hezký příspěvek i výběr, pod Vendlovou.
    Tomu blogu nemůžu přijít na chuť, nějak těm moderním matkám přestávám rozumět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se chutí týče, tak jsem si z blogů paní Vendlové všimla, že je mám mnohdy jiné než ona. :-)

      Nastalo tu divné ticho, muž veze vnoučata domů, tak jsem vytáhla dvě zakoupené knížky s CD, které mi v týdnu přišly, a studuju:
      Robin Král, Jiří Pazour - Písničky na hraní (Písničky a hry rozvíjející hudební tvořivost dětí)
      Zdeněk Šimanovský, Alena Tichá - Hrajeme si s písničkou (Zpěvník s návody na hry pro děti)

      Doufám, že tam najdu něco pro vnoučata zábavného. V pondělí je zase muž přiveze a budeme je tu mít týden, aby něco ve školce nechytly, protože pak jedou na 14 dní na hory, tak aby si je ve zdraví užily.

      Vymazat
    2. Obě knížky jsou bezva. Šimanovský - zpívající a kytarující psycholog, Tichá - asi nejlíp u nás rozumí dětskému hlasu. Jste v dobré společnosti :-)

      Vymazat
  41. Tak jsem podržela palce Jiřímu Bělohradskému - šlo mu to a ve volných bude.

    Blog paní Vendlové si teprve přečtu. Ale zaujala mě dnes diskuse u komentáře pana Fendrycha o povinné vojně. No jo, v 18 tu máme pořád děti. Asi si tohle slovo vykládám zcela chybně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško,
      s tou vojnou... neříkala jste, že Vám vyšlo něco mezi mužem a ženou? To by tomu zájmu odpovídalo.. :-)
      Vojna, která by zase dělala z kluků chlapy, se už nevrátí. Dnes nikdo neví, jak má takový dotyčný vůbec vypadat. Si myslím. :-)

      Nabývám dojmu, že správný chlap musí být hlavně neomylný politický glosátor, nejlépe virtuální - asi pořád ještě moc čtu diskuse na webech.

      Vymazat
    2. Mrkla jsem pro jistotu na článek, abych nemluvila úplně o něčem, co jsem nečetla. V zásadě bych taky uvítala a podpořila brannou přípravu chlapců, dokonce velmi, jen si neumím představit, jak to organizovat s dnešní línou a pohodlnou generací. Takoví vykukové jako Fendrych nebo M. Stropnický - ti by v první řadě koukali, jak se vyhnout nepohodlí a ulejt se, o opravdovém konfliktu ani nemluvě. Typičtí švejci. A kolik by zbylo těch poctivých, ochotných nasadit krk za druhé? ... fakt nevím.

      Vymazat
    3. Jako že v nějakém testu, Maruško? Nevím - moc na tohle nedám a mužem jsem si nepřála být nikdy. Šlo mě spíše o to osmnáctileté dětství - kam až se asi posune? A věk, kdy se lidé zcela osamostatní a (možná) rozhodnou i pro rodičovství?
      Nejlepší správný chlap je ten, kterého jsme si z jakýchkoliv důvodů vybraly a který s námi vydržel. Toť má definice.

      To: Anna
      Vy jste opravdu babička téměř úplně profesionální, jdete na to "vědecky". Vkus malých děti je dle mého snadné ovlivnit. Hlavně jim nic na sílu nenutit - to může odradit. To Vy ale určitě neděláte a jste ta nejúžasnější babička. Nejen pouze hlídací.

      Vymazat
    4. BJ

      Baba Jaga25 ledna, 2017 10:23
      Mně takhle dopoledne vyšlo 27 (je tu někdo, kdo je "něco mezi" muž a žena?) .... to bylo o tom jazykovém testu, od olda. Že bych špatně rozuměla? dost možná.

      Vymazat
    5. No jo, to nebyl výsledek, ale jedna možná odpověď v testu o věku, ne o znalostech cizích pojmů. Jste - "muž, žena, něco mezi" - přesně bych musela hledat.
      Píšu v mezičasech jízd, ale už se začnu dívat soustředěně.
      Jo, včera jsem ČT upozornila na pravopisnou internetovou chybu, opravena byla docela fofrem.

      Vymazat
    6. Babo Jago, děkuji za poklonu, ale do nejúžasnější babičky mám hóóódně daleko :-)
      "Vědecky" jsem vždycky přistupovala ve smyslu hledání inspirace a nových her pro děti. Kdo si hraje, nezlobí. A čím víc her, tím líp. Některé zabaví víc, některé míň, ale ono záleží i na momentální náladě všech, na ochotě si hrát, jestli se podaří děti ke hře pořádně "vyhecovat"...
      Výhoda je, že mě vždycky bavilo si hrát s dětmi a většinou si s nimi dobře rozumím.
      Jsem moc ráda, že tohle dlouhodobé hlídání vnoučat proběhlo v mém relativně normálním stavu. Kdybych byla v depresi, tak bych to nezvládla si s nimi hrát. A kdybych byla v mánii, tak bych skončila téměř jistě v Bohnicích.

      Potěšila jste mě, snad i já Vás potěším

      Josef Suk, Dvořák Violin Concerto Op.53, Karel Ančerl, 1961
      https://www.youtube.com/watch?v=VuMbpQcwYmY

      Vymazat
  42. jsem od rána v přípravách na večer, ještě jsem musela nakoupit pečivo a sýry, proto až nyní děkuji panu Ládikovi za energii a všem za podporu. Ono to byly včera dva měsíce. Čekám, kdy bude čas více milosrdný, zatím tomu tak není. Navíc jsou dračí dny, tak spánek není nic moc. Však to paní Tužka předeslala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že ti bruslaři asi o dračích dnech nic nevědí a nepodávají při nezdarech kolkované stížnosti na špatný výběr termínu ME, Lištičko.
      Jinak Vám držím ve všem pěsti a Lišák na Vás z nebe jistě laskavě dohlíží a pomáhá alespoň virtuálně...



      Vymazat
  43. Lyambiko Shades Of Delight
    https://www.youtube.com/watch?v=w1oiNo4OIWM

    The Eagles Greatest Hits
    https://www.youtube.com/watch?v=kwNO8QPYKK4

    Robert Krestan a Druha trava - Az si jednou
    https://www.youtube.com/watch?v=T2IU_MCCyKI&list=PLF86FB63C21660B67

    Radůza - Rixum pix
    https://www.youtube.com/watch?v=IqoUOngvJDQ&list=PLzJJuMn8d7RVMD2RYA0zUDJNGjub65hYS

    Wabi Ryvola - Šestačtyřicátej
    https://www.youtube.com/watch?v=1wjvRYDd3gQ&list=PLLmI1LYNNUnnKn7V44xmtZrjulIG92JNw

    OdpovědětVymazat
  44. jinak k ptačí chřipce
    http://img24.cz/images/54058409675886194697.png

    jsme strašní vrazi. Tohle se týká tří zvířat, kde jsou ostatní? A o zabitých lidech radši nemluvit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vždycky mě naštve, jak se vedou soudní procesy o prkotinách, třeba o hidžábu na zdrávce (přitom to děvče vůbec nezahájilo studium, a už chce odškodné a uznání), a někde za rohem se dějí mnohem drastičtější a nespravedlivé věci a nikdo to neřeší.

      Vymazat
    2. Konec světa je nejblíž od roku 1953, ukazují apokalyptické hodiny. Přeřídil je i Trump
      Konec světa je nejblíže od roku 1953. Alespoň podle redakce časopisu Bulletin of Atomic Scientists, který spravuje a pravidelně posunuje minutovou ručičku pomyslných hodin posledního soudu. Po inauguraci nového amerického prezidenta Donalda Trumpa se ručička hnula na za dvě a půl minuty dvanáct. Po dva předchozí roky přitom hodiny ukazovaly za tři minuty dvanáct.

      Vymazat
    3. K tomu soudnímu procesu o hidžábu na zdrávce - mám nepříjemný pocit, že to děvče bylo nějakými tuzemskými aktivisty cíleně na školu navedeno a k soudní při "přivedeno", prostě že to byla svým způsobem provokace.

      Vymazat
    4. anonymní,
      to pak nejsou "atomoví vědci", ale prognostici. Po osmi letech práce válekmilovného ušatce (byť to byl roztomilý a jak teď všude píšou - vzorně galantně se chovající člověk) ten atomový stav svědčí pouze o jeho aktivitách. A už i mainstream přiznává, že nikdy nebyl svět tak hluboce zabořen ve studené válce, jako na konci Oubamovy vlády.

      A vůbec žádný Trump je nepřeřídil - pouze SNAD zpomalí odpočet. Už si chystá telefonní číslo k řeči s Putinem, a na žádné nepřátelství to nevypadá.

      Vymazat
    5. Vědci upozornili na zuřící konflikty od Ukrajiny po Sýrii, na další jaderný test v Severní Koreji a nové napětí v Kašmíru mezi nukleárními velmocemi Indií a Pákistánem.
      Připomněli také, že se mezinárodní společenství sice dohodou v Paříži zavázalo snížit škodlivé emise a bojovat proti změnám klimatu, ale zatím tyto sliby nezačalo prakticky naplňovat.
      „Tato už tak hrozivá situace ve světě v roce 2016 tvořila pozadí pro nárůst hlučného národovectví včetně americké prezidentské kampaně, během níž Donald Trump, jenž se posléze stal vítězem, pronesl znepokojivé poznámky o užití a šíření jaderných zbraní a vyjádřil nedůvěru převažujícímu vědeckému konsenzu o klimatických změnách,“ upozornili autoři zprávy.

      Vymazat
    6. Mírové rozhovory o řešení krize v Sýrii, svolané pod záštitou OSN na 8. února do Ženevy, byly odloženy na konec února. V pátek to podle agentury Reuters oznámil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Termín jednání ve Švýcarsku byl přitom stanoven již před koncem loňského roku.

      Ženevské schůzce, která se věnuje politickému řešení války v Sýrii, předcházelo v minulých dnech setkání v kazašské metropoli v Astaně. Zde se Rusko, Turecko a Írán dohodly na tom, jak sledovat porušování příměří, které v Sýrii od 30. prosince platí.

      Ženevský mírový proces předpokládá, že režim syrského prezidenta Bašára Asada a jeho protivníci z řad politické i ozbrojené opozice se dohodnou na nové ústavě a volbách. Válka v Sýrii zuří již téměř šest let. Podle posledních údajů si vyžádala více než 300 000 obětí a z domovů vyhnala miliony lidí.

      Vymazat
    7. Zakažme a zničme jaderné zbraně, vyzval čínský prezident

      18. ledna, 19:56 - čtk

      Všechny jaderné zbraně by měly být zcela zakázány a zničeny. V sídle OSN v Ženevě to dnes řekl čínský prezident Si Ťin-pching, jehož země patří mezi jaderné velmoci.

      „Jaderné zbraně by měly být zcela zakázány a zničeny s cílem vytvořit svět bez jaderných zbraní,“ prohlásil podle agentury AFP v projevu před přibližně 800 přítomnými, mezi nimiž byl i nový generální tajemník OSN António Guterres.

      http://www.euro.cz/politika/zakazme-a-znicme-jaderne-zbrane-vyzval-cinsky-prezident-1325404#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink

      Vymazat
  45. Dneska jsme tu skoro dámská jízda, tak nabízím k lehce zábavnému čtení i zamyšlení rozhovor s vietnamskou blogerkou z iDnesu (hledala jsem původně Větvu). Přijde mi její povídání zajímavější a opravdovější (možná inteligentnější), než většina blogů naší Slunečnice.

    http://ona.idnes.cz/blogerka-do-thu-trang-asi-jatka-dzm-/spolecnost.aspx?c=A170119_125559_spolecnost_jup

    OdpovědětVymazat
  46. Odpovědi
    1. To jste změnili směr? Vždyť jste jeli na Havlu a Točník, a jste v Maďarsku?!

      Vymazat
    2. V havle byl osobák na 300m za 42:80 - žákyně.

      Vymazat
    3. https://cs.wikipedia.org/wiki/Tokajsk%C3%A9_v%C3%ADno

      Vymazat
    4. Tak když tak pošlete fotku, už jsem tam dávno nebyla.

      Vymazat
    5. Tak ještě gratulace k osobáku! Takže Tokaj by mohlo být na oslavu? Asi ne, to by spíš bylo šampáňo.

      Vymazat
    6. Až z pc, z mobilu nemám nerv.

      Vymazat
  47. Nejen Krvavá Madla, ale i „Amy“ z Teorie velkého třesku chce na protest proti antiimigrantské politice DT konvertovat k islámu!
    Tak do toho!
    http://www.bbc.com/news/world-us-canada-38755947?ocid=socialflow_twitter

    A něco k smíchu či k pláči – dle momentálního rozpoložení:
    https://s23.postimg.org/4kywczpiz/Women_hate_DT.jpg
    (láska trumfne nenávist)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to (konvertování) holkám přála.
      Takové muslimky - to bude rozvrat ideologie zevnitř. :-)

      Vymazat
    2. Já se těším na Madonu,jak bude v průsvitné v burce chodit do nudistické mešity.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Jáchyme,
      to abyste taky konvertoval, aby Vás tam za ní pustili..

      Vymazat
    4. Marie,
      spoléhám na Halíka, že nám vymůže kolektivní povinnou konverzi všech deseti miliónů najednou.
      Nechci mu v tom dělat zmatek a bejt pak tuplovanej muslim mi připadá zbytečně ambiciózní.
      Kromě toho není Madona můj typ - a něco mi říká, že já její taky ne.
      Ale trénuju v koupelně vytí muezzina a už jsem uříznul rukojeť u srpu a natřel ho nažluto.

      JÁCHYM

      Vymazat
    5. No, nechni mluvit za druhé - já myslím, že se takovým jako ona říkalo "olízaný vdolek" a v tom pojmenování nebyl sex.
      Ta si naběhla, začíná zjišťovat, že "panská láska po zajících skáče" (říká tetička ze Saturnina :-)) a že nemusí být celebritou napořád... podobně jako Whoopi a další hérečky, zpěvačky a moderátorky.
      Ono být Madonou v šedesáti - to už je pomalu důchodový věk!

      Vymazat
    6. Aleno,
      jestli konvertuje k muslimům Krvavá Madla, pak máme naději - tipnul bych, že se alespoň ze čtvrt miliardy muslimů pod vlivem tohoto otřesu stanou budhisti.

      Mám sen: Vidím dalajlámu, jak mektá v Mekce před Mekdonaldem.
      JÁCHYM

      Vymazat
    7. Vida, já mám s Jáchymem podobný vkus - taky není můj typ! :-)

      Olízaný vdolek, slyším, Aleno, asi prvně, ale tuším význam. Zajímavě se vyvíjel můj vztah k ní, který je vcelku minimální. Zaujala mě ve svých 16ti letech v nějakém časopisu pro mládež - že by Mlaďák? - taková zvláštní fotka, kde vypadala hodně španělsky a ne moc pohledná. To muselo být někdy kolem r. 1974. Pak jsem ji neslyšela, až o dost později, a nic moc. Občas mě zaujaly její písničky, měly švih, ale vím, že vždy byly velké kritiky, že zpívá falešně, hlas je malý a bez mikrofonu nepoužitelný, zpívá většinou na playback, atd. Mám ji vždy zařazenou jako provokatérku, která zpívat moc neumí, jen má dobrý rytmus, zato strhne publikum svými dokonalými show. Na její koncert bych nešla, ani zadarmo. Tak se dost divím, že má takové renomé - královna popu. Pro mě ne.

      Vymazat
  48. A těm bláznivým džendrtetám, a džendrstrejcům, co napráskali Jiřího Žáčka za básničku o maminkách ve Slabikáři:
    "K čemu jsou holky na světě? Aby z nich byly maminky, aby se pěkně usmály na toho, kdo je malinký,...
    http://jdem.cz/cwm4m8

    napsali jiní odpověď:

    K čemu je gender na světě?
    Je tu pro všechny nanynky,
    co ustrnuly v pubertě
    a jejich ega malinký.
    Aby nás štvaly proti všem
    že přemýšlíme pozpátku,
    gender studies jsou důkazem,
    že svět fakt není v pořádku…
    K čemu jsou tady Klusáci
    a Černohorské a Šabatky?
    Nechte je být… jsou chudáci,
    co vyrůstali bez matky..
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrabe jim z blížícího se konce jejich falešného světa - dodává Konvička, a má pravdu. Ono se to ještě ukáže, jestli ty hloupé myšlenky přežijí.
      Blbá zpráva je, že je určitě nahradí jiné... :-)
      Tak dobrou.

      Vymazat

  49. ---------- Původní zpráva ----------
    Od: (xxx)@centrum.cz
    Komu: jirihugozacek@seznam.cz
    Datum: 27. 1. 2017 22:11:04
    Předmět: Keller + Chtěla bych

    "Vážený pane Mistře Žáčku,
    nebudu Vás zasypávat dalšími sovami z Athén na téma Maminka a džendrtety.

    Jen se pro jistotu zeptám, zda Vám zcela náhodou neunikl sloupek profesora
    Kellera, nejjedovatějšího to poslance Evropského patlamentu, který si se
    zžíravou ironií sobě vlastní namazal ve sloupku nazvaném Nemravnost v deníku Právo "feministicko-uměleckou frontu" na chleba.

    Jeho odhalení rasisticko-falokratického podtextu Sládkovy Křišťálové
    studánky nemá chybu, nejdete v tom sám - dokonce i Antonína Sova dostala na zobák.

    Pokud jste to náhodou nečetl, napište !
    Věřím, že dílko coby básník oceníte.
    *******************************
    A nyní soukromá prosba:

    Moje dcera,( t.č. profesionální norská herečka) kdysi vyrostla na (české)
    dětské poezii. To jest z velké části i na Vaší.

    Vítězství ve své první soutěži si vydobyla básní s názvem Chtěla bych.
    Bohužel si nemůžeme vzpomenout na autora.
    Existuje asi třicetiprocentní naděje, že jste jím buď Vy - nebo že víte,
    který z Vašich konkurentů ji stvořil.

    Na internetu jsem ji nenašel.

    Báseň vypráví o dívce, která si přeje stát se konečně klukem a dělat vše co
    oni:

    "Chtěla bych čůrat do dálky
    přečurat všechny, nebýt pátá..."

    (u mantinelu sražena být pukem...chtěla bych být už konečně jednou klukem !)

    Nebo takňák.

    Dcera vyhrála (po tvrdém konfliktu mezi porotci) s touto básní svou první
    významnější soutěž (tuším tehdy u příležitosti Vítězného Února. )
    Byl z toho pochopitelně průser, ale ne moc velký - blížil se pro změnu
    Vítězný Listopad s novou a lepší intelektuální jelitou klusákovského
    formátu.
    TAKŽE - ZNÁTE TU BÁSEŇ a jejího autora?

    Se srdečným pozdravem a přáním mé nebožky babičky
    "Aby nás pánbu při zdravém rozumu zachovati ráčil"

    Váš
    (jáchym)
    ******
    A ČTVRT HODINY STARÁ ŽÁČKOVA ODPOVĚĎ:
    Milý pane Čížku,
    mrzí mě, že ta citovaná básnička není ode mne, ten úryvek se mi líbí. Kdo by
    to tak mohl být? Jiří Havel nebo Milena Lukešová? Pavel Šrut nebo Jiří
    Dědeček? Miloš Kratochvíl nebo Daniela Fischerová? Fakt nevím a mrzí mě to.
    - Kellera jsem četl, čtu ho rád. Překvapuje mě, kolik lidí stojí za mnou,
    tak to jistě genderové bojovnice na mě vytáhnou nějakou špínu. Ta se najde
    na každýho, a když se nenajde, tak se vyrobí. - Krédo vaší babičky je věčně
    platné, akorát že pámbu na to tak trochu kašle; kdoví jestli se lidskou
    blbostí nebaví...
    Zdraví Jiří Žáček

    OdpovědětVymazat
  50. Mayová v USA: Končí dny, kdy jsme přetvářeli svět k vlastnímu obrazu
    26. 1. 2017
    Británie i Spojené státy mohou pro příště vojensky intervenovat v zahraničí, jen pokud je to v bytostně národním zájmu. Prohlásila to britská premiérka Theresa Mayová na sjezdu republikánů ve Filadelfii. Zároveň varovala Američany před ruským prezidentem Putinem. Už v pátek se šéfka britského kabinetu setká s Donaldem Trumpem přímo v Bílém domě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trump potvrdil, že stoprocentně stojí za Severoatlantickou aliancí, která je podle něj základem společné obrany. Novinářům to řekla Theresa Mayová, která jako vůbec první státník od Trumpova nástupu do funkce jednala v Bílém domě s jeho novým šéfem.

      Řeč byla rovněž o protiruských sankcích, proti jejichž rušení se Mayová vyslovila. “Na diskuzi o sankcích je příliš brzy,” okomentoval situaci Donald Trump s tím, že doufá v obnovení dobrých vztahů s Ruskem - alespoň tak dobrých, jako jsou ty americko-britské. Oba státníci zdůraznili, že jejich cílem je posílení vzájemných obchodních vazeb a udržení “zvláštního vztahu” mezi Spojenými státy a Británií.

      View image on Twitter

      Vymazat
    2. A hlavní poradce DT v Bílém domě, Stephen Bannon řekl včera, že: "Média by se měla stydět a držet chvíli hubu a jen naslouchat. Média se tady chovají jako opoziční strana. Nerozumí své vlastní zemi. Ještě jim nedošlo, proč se DT stal presidentem USA."
      http://jdem.cz/cxq6n4

      Ježiš, to je krása, jednou to slyšet naplno! Jak přes kopírák!
      Já se dívala na oficiální rozhovor, který vedl dnes(tedy včera :-)) DT s panem Hannity z Fox News. Trump tam zmínil takovou drobnost, která ale dobře ilustruje situaci.
      Všechna média (i ta česká) přinesla zprávu, že Trump dal do Oválné pracovny namísto busty M.L. Kinga znovu bustu W. Churchilla.
      A už to začalo, rasista, neváží si odkazu M.L. Kinga, třetina Američanů jsou černoši... no, prostě hned hráli na tuto strunu.
      Přitom on jen vytáhl odněkud zpátky bustu Churchilla, kterou z Oválné pracovny odstranil Obama, a toho Kinga tam samozřejmě nechal!
      No, ale když se to zjistilo, byl doklad hned z prvního dne, tak o tom nevyšlo nikde žádné dementi, prostě se to nechalo tak.
      A takových drobných podlostí je za den milion.
      My to tady taky známe. ALe presstituti nechápou, že když se moc tlačí na strunu, tak ta obvykle praskne!

      Vymazat
  51. Dlho som nečítal pána Ruščáka a teraz ma prekvapil, že sa z Nórska vrátil do ČR:

    http://andrejruscak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=563736

    oldo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a diskusia je tam výživná, ako keby nasadení agenti na udržovanie dokonalej tváre Nórska. Ale možno je pán R. len veľmi nedôverčivý, aj keď písal skvelé blogy. Nikdy som nechápal jeho lásku k EU...

      Vymazat
    2. Na druhé straně, člověk může měnit názory, poznávat realitu.
      Upřímně, kdyby nám někdo řekl před dvaceti, co, před deseti lety, jak svět, Evropa bude vypadat... já jsem taky měla jiné názory, věřila jsem jako mnozí po roce 89 v ledacos...
      Pán má malé děti, vyslovil se veřejně ke kauze Michaláková a Barnevernet, norské fondy jsou napojeny na pedofilní mafii...
      tady mu děti tak snadno (zatím) nevezmou, o to asi hlavně jde.
      Proto taky mizel v utajení, resp. asi nejdřív přesunul dítě a ženu...
      Já ho za změnu názorů nesoudím, udělal zkušenost a prohlédl - to se leckomu nepodaří celý život!!

      Vymazat
    3. Tiež ho nesúdim, tí divní ľudia v diskusiach o BV tam už boli predtým a je fakt, že takí presvedčení slniečkári kľudne človeka udajú pre jeho dobro, poznáme to u náckov aj u komoušov.
      Škoda, že môj kamarát z Bosny, ktorý v 1992 zdrhol do Prahy, spolu sme predávali na Karlštejne, pred pár rokmi po rozvode išiel do Stavangeru, v Nórsku mal už brata, že sa už neozýva. Vždy tak čudne prestane komunikovať. Naposledy sme sa bavili po Brejvikovom strieľaní...

      oldo

      Vymazat
  52. Zdravím v sobotu.
    Nejen některé země jsou úplně jinde, než si myslím, ba i naše města. Téměř přesně jsem trefila jen Opavu (při pokračování se některé obce opakují).
    Slepá mapa - http://www.ceske-mesta.eu/

    Hm - "zvláštní vztahy". Uvidíme, "kdo s kým o čem pro koho" a co ještě tým pana Trumpa či on sám v mezidobí před inaugurací nejen své zemi překvapivého připravili a jakým tempem budou pokračovat dál.

    OdpovědětVymazat

  53. - Pojďme si teď, když je Barack Obama z Bílého domu pryč, jednou provždy říci, prosím, do jaké míry je tvrzení, že Islámský stát založil Obama, hoax a nesmysl. Konspirátoři hovoří o záměru, jiní autoři píší o nezaviněném důsledku politiky. Tak tedy, co nyní již exprezident Obama „podělal“ svou nešikovností a co možná bylo, bylo-li, produktem jeho zlé vůle? Nastoupil v lednu 2009 a na stole mu ležel Irák coby zděděný problém.

    - "To se dostáváme trochu na nejistý led. Lze doložit, že Daeš, byť tehdy ještě pod jiným názvem, vznikal někdy před dvanácti třinácti lety v rámci diskusí mezi vězni amerického tábora Camp Bucca v Iráku. Lze doložit, že motorem a mozkem se posléze stali důstojníci ze Saddámovy armády a tajné služby, kteří byli už za Bushe rozprášeni a cítili silnou hořkost a zneuznání. To ale ještě Obama nebyl ve funkci. Nicméně, z výpovědí a oficiálních zpráv pozdějšího šéfa vojenské rozvědky Mika Flynna, který je dnes jedním z hlavních Trumpových poradců, víme, že už v roce 2012 si Pentagon byl plně vědom potenciálu Daeše a nechával ho být, protože v něm viděl mimo jiné účinnou nátlakovou zbraň na Bašára Asada. A Obamův ministr zahraničí John Kerry loni v září přiznal: „Věděli jsme, že Daeš sílí, sledovali jsme je, viděli jsme, že Daeš nabírá na síle, a mysleli jsme, že Asad bude ohrožen. Možná bychom za takové situace mohli Asada donutit k jednání, ale namísto vyjednávání mu přišel na pomoc Putin. Rusové přišli, protože Daeš neustále sílil. Hrozilo, že zahájí nástup na Damašek, proto Rusové vstoupili. Protože nechtěli vládu Daeše. A tak podpořili Asada.“

    Jinými slovy, je pravda, že Irák sice Obama zdědil, ale Sýrii si udělal sám, a přitom na základě chybného kalkulu – stejně jako kdysi s Al-Káidou v Afghánistánu – pomohl vytvořit monstrum Daeše, které se náramně ale hodí Pentagonu. Takzvaná Obamova válka proti Daeši už americké daňové poplatníky stála 11 miliard dolarů, přičemž asi čtvrtina té sumy padá na shozené bomby, zatímco zbytek připadá na technickou obsluhu letadel, pohonné hmoty atd. atp. Čili vojenskoprůmyslový komplex se mohl v rámci „boje proti Daeši“, jemuž americké nálety ovšem nijak zvlášť neublížily, napakovat ještě mnohem víc, ale… Trump teď tvrdí, že boj proti Daeši a Al-Káidě je jeho skutečnou zahraničněpolitickou prioritou. On je snad chce vážně zničit! Ale, jak říkám, počkejme si na činy. Nicméně, mít v Americe zbrojovku, tak vzteky zatínám zuby, až se sklovina bortí, a – spolu s dalšími postiženými – přemítám, jak si uchovat kohoutky penězovodů otevřené donekonečna. Na druhou stranu: ano, fakt, že zahraniční politiku za Trumpa po zbrojařích ovládne ropný průmysl, je možná dobré pro obchod s Ruskem i Čínou, je to možná dobré i z hlediska odvrácení možné „třetí světové“, ale z hlediska ekologického přežití planety to na žádné velké štěstí taky nevidím… "

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BuĎ jste sám autor textu, což se mi nezdá, tak by bylo vhodné dát vždy odkaz!

      Vymazat
    2. http://www.literarky.cz/politika/rozhovory/23602-tereza-spencerova-media-vam-neekla-jak-zle-je-to-s-eu-a-jaka-jednani-probihaji
      (jsou tam i vaginky)

      Vymazat
  54. kdyby nám někdo řekl před dvaceti, co, před deseti lety, jak svět, Evropa bude vypadat...
    Tenkrát jsem prohlásil, že ten nastupující bordel se nezastaví u nás a nakonec se rozlije po celém světě.
    Byla to prorocká slova.
    Mám svědky pamětníky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já řekl, že máme jistotu nejistoty.

      Vymazat
    2. Jistotu desetinásobku nejistoty, řekl by Kožený.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Nejistota je matkou pokroku

      Vymazat
    4. No a protože práce je taky matka pokroku,
      dokazuje to přínosnost registrovaného partnerství :
      Dvě virtuální matky v rámci svého registrovaného partnerství adoptovaly práci.

      Pochopitelně nejistou - prekarizovanou práci.
      JÁCHYM

      Vymazat
  55. Klasický filosof Jiří Fuchs hovoří
    http://jdem.cz/cxq6u7
    Nenechte se odradit bombastickým titulkem v PL a délkou článku...

    ….“Když se ohradíte proti rasismu barevných, kriminalitě migrantů, nadřazování homosexuálů, absurditám genderového rovnostářství, či loupení dětí státní mocí a agresivitě státem podporovaných levicových bojůvek, budou korektoři křičet, že jste rasista, xenofobní kriminálník, homofob, zajatec patriarchálních stereotypů, autoritář a fašista.
    Pravda je lež, dobro je zlem, netolerance ke kritikům pokrokovému humanismu je revoluční spravedlností a samotná kritika pseudohumanismu je pokusem o fašizaci společnosti – taková je logika dvojího metru kulturních marxistů a jejich křiklounů. Trocha sebereflexe by jim neuškodila, ale to bychom na nich chtěli moc. Oni jsou přece pyšní na svůj dějinný přínos. Ten spočívá v tom, že povýšili privilegované menšiny na nietzscheovské nadlidi, kterým stát musí garantovat jiný režim spravedlnosti; musí tedy provozovat dvojí spravedlnost….“
    Dotaz redakce -Myslíte si, že nastane „smrt Západu“, nebo ještě existuje šance na jeho obrodu? Jsou zde možná jisté vlaštovky v úspěších těch stran a politiků, které jsme zmínili…?
    „Vzteklé reakce amerických demokratů na Trumpa také něco prozrazují o totalitní mentalitě těch, kteří si vsugerovali, že mají lidské právo vést lidstvo k šťastným zítřkům (do pekel) až navěky. Záleží na tom, jak se v konkrétních situacích vzrůstajícího odporu veřejnosti proti ideologickým šíbrům ukážou aktuální možnosti a meze měkké totality – zda bude či nebude schopna přejít v totalitu tvrdou. Myslím, že obě strany sporu o bytí a nebytí západní civilizace jsou v napjatém očekávání. Vidím to půl na půl.“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Články "Filozofa" mě už mnohokrát zaujaly. Píše odborně, ale přesně a velmi výstižně.

      Vymazat
  56. Best Opera Arias: Turandot, La Traviata, Rigoletto, Cavalleria Rusticana, La Boheme, Aida, Norma...
    https://www.youtube.com/watch?v=Z1uvnuQkmUU

    Robert Křesťan a Druhá tráva - bluegrass i rocková klasika živě
    https://www.youtube.com/watch?v=EuAtZa472jM

    OdpovědětVymazat
  57. PŘÁTELÉ
    tohle je vrcholně důležité.
    A přesné!

    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/To-je-nejaka-zednarska-loze-Jan-Schneider-zvysil-hlas-kvuli-spolecne-akci-Sobotkova-uradu-a-Evropskych-hodnot-472010

    JÁCHYM


    OdpovědětVymazat
  58. Byla jsem za mami a mám radost, že mě zatím skoro na nic nepotřebuje, než na ostříhání (vlasů). Jo a ještě - aby jí někdo potvrdil, že to, co říkají v televizi ve zprávách, není pravda. Zanotujeme si, že Zeman to s lidmi myslí dobře... a je to v richtiku. :-)

    OdpovědětVymazat