10 srpna, 2017

KRTINEC č.237

232 komentářů:

  1. Díky za krtinec, pane domácí.
    Karolína Kamberská - Ve tvým stínu
    https://www.youtube.com/watch?v=H8PfdcSR8_Q&list=PLLu1-xoS3my6BeYEPD9jLICBIbeUMnu5h

    Sestry Steinovy | Stěsti
    https://www.youtube.com/watch?v=GPamO0cj_PA&index=6&list=PLD5VVGBFuD4Zj-OfXwbb6ECKPfXzpZgj_


    Dire Straits - Love Over Gold - (album completo)
    https://www.youtube.com/watch?v=_xO2Q0lqUuI

    OdpovědětVymazat
  2. Jen zpráva: po bouřce, silném vodorovném větru s kroupami a několikerém vypnutí elektřiny v dešťoměru přibylo 15 mm. Ze střechy vedlejší budovy dole čtyři tašky, dalšími hnuto. A píšu to znovu, protože asi ČEZ ještě opravuje a bliklo tu znovu.
    Chystala jsem se vypalovat fotky - za více než rok, raději to odložím na indová. A že jsem si tu s cestou vodorovně letící vodu ani nevyfotila.
    Ještě se podívám, co že panu Babišovi jiní dělají takovou bezplatnou reklamu dokonce s vydáváním nejen jeho, ba i pana Faltýnka a asi se dám na čtení.
    Zdravím pana domácího a všechny (i to první "s", co nám napsalo "h", vidím-li na to tečkování dobře), Anně dík za muziku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli to nebylo slunéčko sedmitečné, Jaguško.
      Psala sestra, že tam bylo taky ošklivo, větrno a padaly kroupy. Kéž jsou škody i u Vás co nemenší

      Vymazat
  3. Kosil jsem u kamaráda do bouřky, 32°C, vody 1mm, teď doma 24°C.

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, je Breivik sadista? Asi ano. Podle písemných projevů velmi inteligentní a kriticky myslící, narcis a plytce výřečný. A dál? V těchto znacích příčiny jeho činu určitě nespočívají.

    Mám dojem, že p. Palik, čím více zachází do velmi odborných záležitostí, tím více popularizuje své texty. Na několika místech se mi to, co píše, přímo nezdá. Tak s tou ovcí: nevím, zda vlka ucítí čichem nebo zvířecím instinktem, ale její strach mi přijde zcela pochopitelný. Zrovna tak já – mám-li se setkat s nepříjemným člověkem, vůbec to nemusí být sadista. Víc trpím s hysterkou, která má zrovna slovní výlevy, s lidmi, které prostě nesnáším a musím se s nimi o něčem dohadovat, s neustálými bolestíny, líčícími svá utrpení, apod. Za důkaz sadismu to nepovažuji.

    Jako muž musí být sadista vysoce šarmantní a taktní (Palik). Neříkám, že ne, ale žena by musela být dost povrchní, ba hloupá, aby nepoznala, co se pod tou pěknou slupkou skrývá. Aspoň stín podezření by na ni měl padnout, pokud má možnost jej jen trochu poznat.

    Sebeláskou a povrchní řečí dnes disponuje kdekdo, a nemusí být sadista. Také zásah vedle. A měli jsme ve škole dětského sadistu, který nemluvil skoro vůbec.

    Tak tentokrát panu Palikovi ode mě nula bodov. Takový článeček do zábavného magazínu, možná. Ačkoli - co jiného je A.cz :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jak může být vlk sadista? Palík má kulhavku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě. A na Lašsku prý jsou velmi komunikativní vlčci, přátelští k husám i husopaskám. Zpívá se:

      Pásla sem ja husku v lese, že ju žadný neodnese,
      počkaj, vlčku, něber mi ju, nebo mňa za tebe zbiju.

      (s dialektem si vůbec nejsem jistá - budu vděčná za opravu)

      Vymazat
  6. Vydejte nám babiše
    lebo kradnul nejspíše
    vydejte nám faldynka
    to je druhá jezinka.
    Strčily prsty do státní kasy
    zpívaly přitom tenkými hlasy
    že jsou malá formace
    že mají mít dotace
    na hnízdo čapí
    že čas kvapí.
    Smolíček nepoznal podvodníky
    z agročertu uličníky
    vysolil na dřevo hodně mega
    posílil jezinkám jejich ega.

    OdpovědětVymazat
  7. To: Liška
    Tak slunéčko že tu mezi námi je? Ó, my se máme.
    Škaredilo se jen asi hodinu, tašky snad zítra přeloží mladí - kupodivu se při pádu ani nerozbily. Snad nebude hůře - už zase vyfukuje a poprchá.

    Já nakonec přece jen fotky vypalovala. Jednou za rok je málo, málem jsem si zavařila závity, než jsem ťukla na myš vpravo. Buď provádět častěji či si napsat, že.
    Učinila jsem si pak ještě pořádek v poště, i v babí. Se mi tam toho na mazání také nastřádalo hodně.

    Jdu zavolat Lízu a spát. Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. CD a DVD mají větší ztrátu dat, než exterák. Z vybraných fotek je nejlepší normální album, které se dá otevřít i při výpadku sítě.

      Vymazat
  8. Tak dnes v noci si opravdu nemůže Morava stěžovat, že málo prší! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Marie:

    " Asi je to tak, že všechno je možné, a radši se nepídit."
    ****
    - Všechno zcela jistě možné není, ale možné je mnohé, co by si člověk, byť i s hypertrofovanou fantazií, dokázal jen velmi těžko představit...

    - Pídit se je nesmírně zajímavé, mnohem víc než si číst vymyšlené romány, ale na druhé straně je to dost riskantní.

    Mimo jiné i pro vlastní duševní rovnováhu... na druhé straně po několika málo desítkách let si dokážete vážit a respektovat i lidi, kteří jsou hóóódně mimo normu... pokud nikomu neubližují.

    A naopak si vypěstujete alergii na týpky, kteří se tváří jako arbitři Morálky a opory společnosti - a za sebou nechávají zcela vědomě spoušť.
    Humanitární bombardéři Pravdy a Lásky okresního či vesnického formátu, kterým se nepoštěstilo ničit či vraždit lidi po desetitisících, takže se spokojují jen s desítkami....
    JÁCHYM



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V takovém hicu nejen krtek, ale i píďalka pídí raději v noře než nahoře v oboře.
      Nemůžu spát.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Norek se do nory ponoří
      píďalka se pídí, topoří,
      ohýbá se v půli těla
      neví, jak noření se dělá
      po všem se jenom pídí
      jak zvědaví lidi.

      Vymazat
    3. Venku 14 st. - až jsem se z té zimy probudila :-)

      Vymazat
    4. "Operaci české armády proti Jugoslávii odsouhlasila vláda Zemana, ne Havel"

      Vymazat
    5. Klid, každý přece ví, že Václav Havel bombardovat Srby si nepřál.

      Vymazat
  10. marie:

    Znám osobně několik žen (chytrých a nepovrchních), co "pěknou slupku" sadisty (nebo přinejmenším agresora) nepoznaly... Nevím, čím to je. Možná tu slupku poznaly, a chtěly dotyčného tak nějak mateřsky a žensky převychovat do lepšího člověka, ale nezdařilo se... nepřekvapivě.
    Blogy pana Palika mi připadají jako určitě to lepší, co Bakalovy gumy nyní publikují, i když bych měl zrovna k tomuto článku taky výhrady... Chtěl jsem popíchnout agu, ohledně "kritického myšlení", ale tady to stačilo.

    Jáchym (z minulého krtince):

    Mám obdobnou zkušenost. 1. taky nemůžu spát, 2. taky znám spoustu (neúředně, ale občansky) uznaných úchylů. Na posledním třídním srazu jsem zaujal myšlenkou, jestli jsme nebyli součástí nějakého tajného výzkumného programu... co se stane, když se cca třicítka devinatů uskladní do jedné místnosti. Vzbudilo to veselí, ale stejně pořád tápu. Podivuhodné životní příběhy, které by mi sexuolog neuvěřil, a odmítl by je i každý - jen trochu soudný - scénárista či dramaturg...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenku,
      články p. Palika zatím čtu vždy od začátku do konce, jediné z nabídky. Přesto si myslím, že ty první byly nejlepší.

      Asi mám štěstí, že opravdového sadistu neznám. Agresor je něco jiného – neubližuje z potěšení, ale že se pod nějakým podnětem nedovede ovládnout a nechá vybuchnout své nervy a buší kolem sebe. Záchvaty vzteku a agresivity jsem jako dítě mívala, sice zřídka, ale znám to – a sadismus v tom nebyl, myslím si.
      Ty určující znaky, které autor uvádí, jsou příliš povrchně řečené a myslím i zavádějící.

      Že mnohé ženy nepoznají, co vše v muži dříme, je pravda. I to, že často doufají, že nehodného „předělají“, ovšem marně. Pokud ale žena „naletí“, tak to není kvůli galantnosti a uhlazenosti, většinou, ale že mu věří upřímnost a charakterové vlastnosti – i tam se dá blafovat.

      No a ti spolužáci – i u nás je to kaleidoskop povah a osudů, rozmanitost nejvyššího řádu, skoro nelze pochopit, jak jsme spolu dobře drželi tolik let a i dnes tam není snad nikdo, kdo by nepřišel rád. Ale zvláštnosti v sexualitě se v mé generaci asi ještě tolik neřeší, nebo jsem na některém z prvních srazů, když se to probíralo, chyběla.. :-)
      Ale Vaši tolerantnost, podmíněnou zkušenostmi, beru na vědomí a vcelku sdílím.

      Vymazat
    2. ti spolužáci, to je zvláštní, maturita na stejné škole, stejně výchozí podmínky a za 30 let škála od bezdomovce přes šedé myši po úspěšné a zazobané podnikatele nebo zaměstnance ministerstva. Ona škola je jen základ a odrazový můstek, ne určení, jak propaguje třeba Šteffl, že z jeho Scio školy budou všichni jen úspěšní a bohatí.

      Vymazat
    3. To máte pravdu, škola dá jen základ. A většinou už v té škole se poznalo, jak si kdo povede v životě, hrubým odhadem. Ti, kdo se neučili, ale byli šikovní a vedení k práci, mám radost, když slyším, jak si spokojeně živnostničí, někdo se vypracoval i hodně dobře. Holky, co byly do větru, zůstaly do větru- několik dětí, každé s jiným, několik zaměstnání, vykuřují nervózně a moc spokojenosti z nich nejde, ačkoli se snaží vypadat, že si život užily. Seriózní poctivci, kteří tenkrát moc sebevědomí nepobrali a většinou byli odstrkováni, jsou dnes rozesmátí, spokojení, většinou se jim život vydařil, přeju jim to.
      Tak nějak spravedlivě mi to připadá, že s námi život naložil.

      Vymazat
    4. Z gymplu nemám moc přehled, protože se setkáme vždy jen s částí lidí a všichni se rozprchli po krajích. Naposledy se nás sešlo šest, ze skoro třiceti. Tam nikdy moc dobrá parta nebyla, každý kopal za sebe. Ale to, co píšete, platí.

      Vymazat
  11. Z mohutného radarového dešťového mraku ani nekáplo, ale ochladilo se na 21°C. Dopoledne to vyleze na 34. Změna bude až zítra při Spartan Race v Litovli.

    OdpovědětVymazat
  12. Jak by mě někdo mlátil, tak jsem vyspaný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přes nás přešlo pět bouřek. Jedna právě skončila. Napršelo, to ano, ale netopíme se.
      Na čété je Jolka Krásná opravdu červený stromeček. Buď byly garderobiérky vtipné, nebo má někdo dost!

      Vymazat
    2. U nás se spalo dobře. Bouřilo relativně daleko, připršelo 4 mm a vítr už další škodu nezpůsobil. Televizi u nás kupodivu zatím nikdo nepustil.

      Papírové fotky jsem si nechávala v poslední době dělat na počkání jen na rozdávání, letos po dovolené to hodlám dohnat.

      Blog pana Palíka jsem tentokrát pouze přelítla hodně letecky a necítila potřebu se k němu vyjádřit.

      Vymazat
  13. Legendární pecky od brněnské skupiny Futurum
    https://www.youtube.com/watch?v=UJOLSU-MWPc&list=PLFiOdGQb_1hbos6wSuHwnv74BIsXEOc4c

    Radůza - Když zaduly žestě
    https://www.youtube.com/watch?v=MmLwP83WRDg&index=23&list=PLaRQYLlu3p6-mjL5AwAcHHlJzQCh7zXrZ

    OdpovědětVymazat
  14. Další bouřka. Napršelo tak 10mm a příroda jen valí oči :o)

    OdpovědětVymazat
  15. Tužka napíše,...no, tak jsem si blog pana Palíka taky přečetla,....se zaťatými zuby jsem to dočetla,....na můj vkus dost nepřesností,...docela mi vadí ta překroucená informace o vlku a ovcích.
    Ten pokus s vlkem a ovcemi vykonal po několik měsíců Avicenna a podrobně ho popsal, bylo to jinak, pan Palík to prokazatelně nečetl,...překlad jsem četla, když jsem měla období shromažďování informací o používání bylin ve starém lékařství. Jeho Kánon lékařství je přeložen i do češtiny,...stará vydání v knihovnách lékařských fakult.

    No,...příště ty jeho blogy vezmu asi metodou ŽAVES,....nebo to vůbec přeskočím.

    Včera jsem měla nutkání, napsat něco osobních zkušeností s jedinci, které nelze zařadit do psychotabulek,.....ááále,...přešlo mě to,....bylo by to dlouhé,...a vůbec,....řídím se zásadou, že neočekávám, že se lidé kolem mne budou chovat podle mého přání a představ, nebo v mantinelech mých socionázorů.

    Vy nespíte,...spím, spím dobře,...napíšu vám svůj dnešní sen,...byl jak z reality,.....byla jsem na houbách./ Ony skutečně rostou, v minulých dnech jsem potkávala lidi s košíky hub,...Jizerské hory, Lužické hory, Krkonoše,...tam byla úroda./
    Tak ten sen,...šla jsem na houby a na vodítku jsem měla tak patnáctikilového hnědého králíka,...hub bylo,...najednou se králík začal plašit a cukat vodítkem,...rozhlížím se,...a k nám běželi srnci, srny jeleni, kolouši./ Včera jsem se zastavila u obory a viděla jsem srnu s dvěma odrostlými kolouchy, vjem zůstal a promítnul se a ovlivnil sen./ No a ten králik se chtěl před zvěří schovat, začal se topit v rašeliništi, vytáhla jsem ho, vzala do náruče a běžela s ním domů,...s myšlenkou,...zas budu prát, zas mám za*ra*é oblečení....a košík hub zůstal v lese. Koš byl starý, nebudu se pro něj vracet.... ve snu.
    Jo, a ve snu jsem byla v našem lese,...bylo to přesně tak, jak jsme tam chodívali na houby,...to je let,...a v hlavě ty obrazy s jedinečnými detaily zůstaly.

    Jdu si rozmyslet, jakou krmi si dnes nandám na talíř,...prší,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  16. ČAPÍ HNÍZDO NENÍ MOJE. HITPARÁDA VÝROKŮ AB K JEHO DOTAČNÍ KAUZE
    -NEO - KAUZY, Z POLITIKY 11.8.2017

    OdpovědětVymazat
  17. Depresivní počasí. Déšť, vichr, temno. Ptáky už jsem neslyšela týden, neviděla létat ještě déle, jsou zalezlí, schovávají se ve větvích a vyplašeně koukají na ten svět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, tady je nádherně...! Šedo od obzoru k obzoru, od noci prší.
      Pokojík jsem si konečně vyvětral na 22°, to se mi naposled povedlo asi tak v květnu... Že jsou straky, co mi pravidelně cvičí na zábradlí, schované, to mi taky nevadí... :o)

      Vymazat
    2. To je ta relativita všeho... :-)

      Mezi dvěma bouřkami se včera v podvečer u nás z půdy začaly ozývat hrozné zvuky, jako bušení kladivem, napadl mě bezdomovec, ale kudy by se tam dostal.. Než jsem začala uvažovat, kdo tam vyleze, uviděla jsem oknem odlétat ze střechy něco velkého. Bůhví co to mohlo být, s pořádným zobanem. Je tu v okolí leccos. Teda ale to byly rány!

      Vymazat
    3. Ty moje straky jsou taky postavičkou spíš jako menší slepice.
      Což mi nevadí, ale mají příšerný hlas.
      Mám rád Buiku, mám rád třeba R.E.M., ale straky, to už je moc...

      Z jiného soudku:

      https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/soud-v-nemecku-poslal-do-vezeni-syrana-ktery-podvedl-dzihadi/r~782b48267e8111e7b1a4002590604f2e/?_ga=2.90269274.1745945432.1502289121-462231863.1495373713

      Doufám, že podvedený IS dostane odškodnění, nebo to požene až do Štrasburku...

      Vymazat
    4. Že jste, Zdenku, srandista, vím, ale todle je silný kafe a žádný hoax... Jedině mě napadá, že ho nemohli jinak poslat za nic do chládku, tak že aspoň za podvod. Jinak by fakt něco provedl.. nebo ne? možná je doopravdy líný a na víc než podvody se nezmůže. Dokud se nezradikalizuje, to taky známe.

      Buiku byste mohl dát do placu! Při té depce z venku ji snesu.... :-)
      A R.E.M. taky.
      Já jsem napojená na Záhořanský hon, moc rozkošná záležitost.

      Vymazat
    5. Stačí říct...

      Nostalgia
      https://www.youtube.com/watch?v=pkrBuW8TKGg

      La Bohemia
      https://www.youtube.com/watch?v=wQd2FPuAEN4

      Oh my heart
      https://www.youtube.com/watch?v=84nWzAN9IqM

      Vymazat
    6. a ještě jednu živější...

      Bad day
      https://www.youtube.com/watch?v=DEjzzZ42HqU

      Vymazat
    7. Díky, Zdenku!

      Vymazat
  18. Přivezl jsem z Beskyd fošny a dělal terénky u kamaráda; jasno, 33°C ve stínu, peklo. Ale šílené. Navzdory předvídání rosniček pršet nebude.

    OdpovědětVymazat
  19. Ládiku, tak vy vzdorujete radaru, to snad není možné! 8:!
    Vźdyť behem noci a dnes lilo prakticky všude...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kleslo to na 33, jasno, tráva jde do háje.

      Vymazat
    2. Je tu bouřka, kolikátá v řadě, chudák pes doma! Ten se zblázní. Můžu mu povídat, že kočičky se nebojí, tak ať je taky frajer :o)

      Vymazat
    3. V Havle celý den lilo, odpoledne bouřky, chvílemi přívalové deště, jela jsem za nemocným otcem MHD, to byla lahůdka! Vrátila jsem se úplně promočená, i přes deštník.
      Teď to odchází...
      A otec taky pomalu odchází, slábne, hubne... jakoby organismus prostě řekl: dost. Není nemocný, jen schází, co říct, věk je věk.

      Vymazat
    4. Aleno,
      moje máma je taky v pokročilém věku, to už člověk musí počítat se vším. Hlavně aby měli péči, co potřebují, a aby cítili naši účast a lásku. Víc se dělat nedá.

      Vymazat
    5. Nasadila jsem Nutridrink a Glukopur - snad se to alespoň na chvíli zastaví...

      Vymazat
  20. Neskutečně zpomalený internet máme - kupodivu Nora funguje, ACZ a Seznam ne. Tak dobrou noc a zítra na psanou.

    OdpovědětVymazat
  21. Z mého života:
    V noci mi uletěla ze skleníku část střechy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vás lituji, to je na nic. Člověk se snaží, ale nic není v klidu, já se taky skoro děsím, co zítra na chatě najdu...

      Vymazat
    2. Podívala jste se, jak to tam vypadalo před střechy startem?
      http://remembers.rajce.idnes.cz/citrusy_zraji/

      Vymazat
    3. Vy jste pobočka Botanické zahrady Na SLupi?
      Já vím, že Vám teď není do žertu...půjde to opravit?
      SNad jediná dobrá věc je, že se to stalo v teplém létě, tak citrusy by to mohly přežít, ne?

      Vymazat
    4. Ta oranžérie je přímo Vaše, pane Kopíčku? Obdivovala jsem ji minule. Skleník bude nesnadné opravit, dívala jsem se na na ta skla, to dnes nikdo neděla, nebo snad ano?

      Vymazat
    5. Dvorak: Rusalka - FINALE (1962), Šubrtová & Švehla and Malachovský
      https://www.youtube.com/watch?v=Xj2hBRk68lY

      Vymazat
    6. Alena, liška:
      Díky za účast. Panel střechy z marlonu (tedy ne ze skla, to jsme vyměnili za plast už dříve) byl nalezen v protějším rohu sousedovy zahrady. Byť poškozený, lze ho použít k připevnění na původní místo. Soused říkal, že ho viděl letět, když zavíral okna v nejvyšším podlaží.
      Firma přikvačí v nastávajícím týdnu. V noci pršelo přímo do skleníku a to mi ušetřil trochu práce se zaléváním z bečky čerpadly.
      Po onemocnění manželky jsem převzal veškerou péči, citrusy a další subtropické rostliny byly její hobby. Já měl biologie dost v zaměstnání.
      Citrusy přežijí až -5°C, v zimě přitápíme málokdy. Máme teplovod vedený z domu připojený na ÚT směšovacím ventilem.

      Vymazat
  22. Tak ani teď ne, Ládiku? Podle radaru má být u vás divočina... :-)

    Mimochodem, rekapča teď přestala zlobit a někdy ani nemusím nic určovat, zaškrtne se to na první dobrou. Je to jen u mě nebo je to obecné zjištění?

    OdpovědětVymazat
  23. Dnes byla noc klidná a slunce už svítí na modré obloze. Budu mít práci na zahradě, abych začala sekat, kopat a ještě bych i vysela bílou ředkev, vloni vyrostla velká a velmi dobrá. Chybí pomocník do zahrady :-(

    OdpovědětVymazat
  24. Po tolika dnech s 35° a tolika tropických nocích spadlo v přívalovém lijáku 8mm, to bude dost na další 3 měsíce, jak jistě neopomine podotknout nějaká lidka v tv. Na houby letos ani nemusím (jako vloni) - lesy jsou na troud. Ovoce ani jedno a soused bude kopat vařené brambory, povrchová teplota půdy byla 48°C. Zřejmě krásné léto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď je 15, uvnitř 24,0 - za noc vnitřní teplota spadla o 0,8°.

      Vymazat
  25. Nějak to všechno nabírá na obrátkách. Je jedno, že se jedná o bulvár, záhy se ukáže, že jen trochu předbíhá...

    Britský bulvární list The Sun na pozadí vzájemných hrozeb Spojených států a Severní Koreje vyzval k přípravě na třetí světovou válku a publikoval „Veřejného průvodce pro přežití“ jaderného výbuchu.

    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/the-sun-zverejnil-pruvodce-k-preziti-treti-svetove-valky/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vida, nejen bulvár!
      Nedívejte se do záblesku, nepoužívejte kondicionér. Na Guamu se šíří návod na přežití po raketovém útoku
      Civilní orgány amerického ostrova Guamu, ležícího na severozápadě Pacifiku, mezi obyvatelstvem šíří letáky s návodem, jak postupovat v případě jaderného útoku. Informovala o tom agentura Reuters. Letáky se objevily v reakci na vyostřené vztahy mezi Washingtonem a Pchjongjangem, kdy KLDR uvedla, že „pečlivě zvažuje“ útok na Guam.

      Vymazat
    2. Kde je nejbližší kryt, jsem si nedávno zjistila.

      Vymazat
    3. u nás z jednoho krytu je samoobsluha a další 2 jsou nechány napospas už 27 let, zásoby cvičných masek ve školách naházeny do popelnice.I za dob studene války jejich kapacita stačila tak pro třetinu obyvatel, podle jakého klíče by se tam umisťovali nikdo radši ani nepřemýšlel.

      Vymazat
  26. Teď se tu týden neobjevím, budeme tu mít vnoučata, tak trocha muziky

    Maria Muldaur A Woman Alone With The Blues
    https://www.youtube.com/watch?v=cjE8vMQH6q4

    Hugh Laurie - Let Them Talk: A Celebration of New Orleans Blues (all musics)
    https://www.youtube.com/watch?v=TniQraQd1TA

    Fleret v S1 - koncert v přímém přenosu
    https://www.youtube.com/watch?v=sSluxDb10G4

    Amy Winehouse greatest hits full album
    https://www.youtube.com/watch?v=Rnr3QAdBj_8

    Jean Ferrat Best Of - Les 30 plus belles chansons de Jean Ferrat
    https://www.youtube.com/watch?v=T6DL05szioI

    Carlos Santana with John McLaughlin - Live in Switzerland 2016 [HD, Full Concert]
    https://www.youtube.com/watch?v=k0KcWyZ8II0

    Miki Ryvola a Hobousárny 03. 06. 2013
    https://www.youtube.com/watch?v=P6jTVLtMQPM

    OdpovědětVymazat
  27. Tužka napíše,...v době mrazivé vzájemné války dvou nesmiřitelných táborů míru, jsem pár let byla ve vedení CO /civilní obrany/ fabriky.
    Česká kotlina byla východním táborem míru určena jako jaderné válčiště, teda, popisovali to zelené mozky jako jaderná obranná zóna. To proto, že hory kolem měly zadržet jaderný spad, a ten se teoreticky neměl dostat až za Ural, kde bylo hlavní velení tábora míru.

    Při jednom školení mě tak nasejřili, že jsem v závěrečném testu na dvacet otázek odpovídala většinou,...seru na to,...a psala jsem to červenou propiskou, aby to nepřehlédli. Byla tam i otázka, jak se má občan chovat ve chvílích jaderného výbuchu. Na tu jsem odpověděla. Vyseru se na povinnosti člena výboru CO, vylezu na tovární komín, postavím se čelem k výbuchu, abych to měla co nejdříve zasebou, jsem mladá, hubená, pečení nebude trvat dlouho.

    Nic z toho nebylo,....buďto to nečetli, nebo nad tím mávli okresní COáři rukou,...protože jim bylo jasné, že všechny ty šaškárny jsou ve chvíli skutečné události,...lautr nanic. Všechno je nakonec jinak.

    Doufejme, že někomu nebouchnou saze v palici, tak, jako se udrželi v dobách minulých,....ustojí to snad, ... i v současné době. Doufám, minulé strachy mě otužily,....beru to už jinak.

    Tužka....taky se to už dvakrát otisklo bez vyhledávání obrázků, že bych byla už prověřená dostatečně. Abych to nezakřikla....16°C,...zataženo,..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v dobách dávno minulých byla jiná situace, většina Američanů měla v Evropě příbuzné, které ještě znali z dob před svou emigraci a ti příbuzní měli zde majetky, to citové pouto mělo jistě vliv na rozhodování, toto dnes už není, nějací Korejci jsou pro Amíky navíc úplně cizí lidé

      Vymazat
    2. Tehdy po Černobylu Vám tikal dozimetr ze skladu CO v kabelce, že?
      Dobrý fór.

      Vymazat
  28. Venku příjemných 17, vítr si nedá ani chvilku oddech.
    Po obědě jedu na pouť, zkontrolovat příbuzenstvo. Možná si i půjdu poslechnout muziku a pokochat se kroji a budu si užívat, jak září barvami, ale jinak, než ty v průvodu hrdosti. :-)
    Hezký víkend všem.

    OdpovědětVymazat
  29. Venku 22, doma nahoře zchlazeno na 23,5, dole na 20, připršelo v noci 6. Internet v normě, u zveřejňování zde se mi jeví, že bez obrázků je to zcela náhodné, s obrázky problém nemívám, jen se občas malinko netrefím a je-li to opakovaně, pomýšlím na google.

    To: Josef Kopíček
    Vy jste u googlu zůstal či se stejně jako já s diskusemi na ACZ vrátil na internet explorer? Skleník opraven? Naše tašky na střeše zatím ne, nebyli naši doma včas.

    Jinak předpokládám, že 3. světová zůstane hodně dlouho (doufám, že navždy) pouze slovní a časem se třeba lidi slovně budou i na všem domlouvat.

    Jdu svému jedinci vyrábět žemlovku, jablek napadaných mnoho. Sobě sladkou rýži, když už zapnu troubu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ:
      Po instalaci W10 před 2-3 roky jsem přešel na EDGE.
      Skleník bude snad opraven v nastávajícím týdnu.

      Vymazat
    2. Tak to jsem byla pomýlená tím, že nám diskuse na ACZ byla omezena ve stejné době. S W10 jste spokojený? I když já zůstanu u W7 tak dlouho, jak to půjde.
      I u nás se žel zjistilo, že na opravu střechy bude nutné povolat odborníka. Holt také až po neděli - pokud se právě nebude dovolovat.

      Vymazat
    3. S W10 jsem spokojenější než jsem byl se sedmičkami. Automaticky se upgradují a zatím nezpůsobily žádný problém (ťukťuk). O pokročilejších funkcích nemluvě.

      Vymazat
  30. Projel jsem wapkou šutry, přivezl cement a dunato.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se dílo podaří!

      Vymazat
    2. Zdrželo mě sekání kapes do starého soklu (ať se spojí s novým) a oběd, jinak to jde, je 23°C. Ve 35 nejde nic dělat.

      Vymazat
  31. Mosul: Krutá cena černobílého pohledu
    http://jdem.cz/dc8gq8
    Rusům a syrské legitimní vládě. se v Aleppu podařilo kombinací bomb a jednání přimět protivníky k odchodu. Západ a jeho spojenci nedokázali v Mosulu použít nic než jen ty bomby a granáty.
    Výsledek?
    Brutální Asad a Putin v Aleppu = 2000 civilistů. A pláč “humanistů” od rána do večera.
    Hitech a sofistikovaný Západ v Mosulu = 40 000 civilistů. A mediální ticho.
    A v diskusi lidé píší:
    -Jinak nevídaný článek na Novinkách
    - Novinky diky za clanek. Konecne pravda.
    - po dlouhé době korektně napsaný článek, jen tam chybí počty mrtvých děti. V Aleppu se za každé mrtvé dítě svolávala Řada Bezpečností OSN a v Mosulu byli asi všichni bezdětní.
    - ohohó, to je ale vskutku nezvyklý pokus o objektivitu, už jsme si odvykli, takže gratuluji autorovi!

    Jo, to jsme to dopracovali, někdo napíše objektivní článek a lidé jásají. Nemělo to být běžné, nemají tak novináři pracovat normálně?

    A nakonec jeden rozsáhlejší koment čtenáře:
    "Za všechno to zlo, mrtvé, ať vojáky, opoziční ozbrojence i civilisty, nemůže IS, ale USA, které jej "vyrobily", jako nástroj nastolovování své zlovůle vůči jiným národům a zemím, jež je nechtějí "dobrovolně" poslouchat a nechat si od nich rabovat své země. Nebýt USA, tak by žil Sadám, Kaddáfí, a ti by tyto "umírněné opozičníky" drželi pod krkem a k ničemu takovému, co se dnes děje, by nedošlo. Trošku odbočím: proč nesankcionují Izrael, který válčí a vlastní Abombu? Proč jim vadí jen KLDR? Protože Izrael má jen písek a je daleko od hranic RF, ale KLDR je blízko hranicím Číny a RF. Tam by se jim líbilo mít základny. No a Sýrie má smůlu, že má ropu..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale že to našim lidem trvalo, než pochopili, o co ve světě jde. Ono jde Čechům těžko do hlavy, že smyslem všeho je pro někoho moc, zisk a prachy.

      Vymazat
  32. Mizím na chatu, vlakem...(odvykla jsem :-) ).
    Mějte se!

    OdpovědětVymazat
  33. teď mám květákové období, narážela jsem jich 20 a teď každý víkend z toho jídlo, dnes byly v trojobalu a ještě jich 12 bude.

    OdpovědětVymazat
  34. Dělala jsem úklid dvora, odvezla jsem dva plné kufry u auta odpadu do sběrného dvora, posekala zahradu a teď jsem si udělala tatarák, aperolšpritz a koukám na Colomba. Mám nárok, dnes má narozeniny syn a byla to pěkná fuška jej dostat na svět :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak máte slavit a ne se takhle dřít.

      Vymazat
    2. Gaio, když to neudělám já, tak to nebude. A to nemůžu dovolit, abych tak klesla ze svých nároků k životnímu standartu. Dělala jsem novou kuchyň a pergolu,obojí značí spoustu nepořádku a věcí k likvidaci. Oba synové bydlí mimo a jsou dost zaměstnaní. Mohli by se domluvit na nějakém dni, já je však o to žádat nebudu. A oni(chlapi) to prostě nevidí. Jasně, moje chyba, ale když já jsem tak zvyklá si vše zařídit sama. Spíš vlastně udělat sama, lišák poslední dva roky nebyl schopen mi nějak pomoci. Ale to si nestěžuju, je to prostě tak...

      Vymazat
  35. Tak jsme strávili deset minut s duhovým PP, všichni jsme hrdí, jak jsme strašně tolerantní, dokonce se pokusíme ještě jednou se pořádně podívat, je-li naše sexuální orientace skutečně většinová, nebo se třeba něco změnilo...

    OdpovědětVymazat
  36. Bravo oštěpaři!
    Český turista se nejistil při sestupu z mont Blaníku a exnul....
    Jsem KO i bez běhu, 9000 kroků kolem jižní stěny, přilepeno 9 kamenů.

    OdpovědětVymazat
  37. Hrdý na svou jinakost.... nevím, proč je to v TV. Jiní jsou třeba hrdí na výnosy medu a ČT po nich ani neštěkne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I s akné jsme krásní, říkají modelky. Pupínky konečně nejsou ostuda


      zvrácení hodnot, pupínky nikdy nebyly ostuda, ale ke kráse nepřidaly.

      Vymazat
  38. Na americké bílé rasisty se podívám až ráno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je třináctého teprve dnes, že. U nás zatím zataženo a chladno. O té "hrdosti" jsem si početla až teď v blogu paní Stehlíkové, ale pokud Vás opravdu zajímá, proč to bylo v TV, doptejte se tam. Mail napíšete za chvilinku.
      Já včera kroků 10798 a úplně sama jsem si smazala všechny fotky z foťáku - loni jsem se musela poradit s vnučkou. Jsou ty přístroje čím dále chytřejší a jejich paměť na rady obsáhlejší. Na našem externím disku je prý hodně místa, tak časem přehraju všechny digitální či zdigitalizované fotečky i tam.

      Našla jsem si, co že to Liška včera měla k tataráku. Ze zvědavosti možná někdy zkusím.

      Vymazat
    2. ráno už s nádechem podzimu, to mám nostalgii, zas ta dlouhá zima a dlouhé noci...
      tak si mohu jen zpívat rewind rewind back to the summertime yeah..
      http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/zelmerlow-m-ns/rewind-677659

      ve středu ještě prý 26, tak snad pár bazénů ještě dám

      Vymazat
    3. Vyběhla jsem ven jen polehku a vrátilo mě to zpět. Nevím, kolik je stupňů, rozbila se mi "meteostanička", ale je chladněji, než bylo včera.
      Jaguško, ochutnejte, je to příjemně osvěžující

      A co se týče těch odporných bělošských extrémistů? Prý do davu najel jejich odpůrce, jen se netrefil do správného davu...

      Vymazat
    4. "Starosta Charlottesville Michael Singer ve zjevné narážce na xenofobní projevy Trumpova poradce Steva Bannona uvedl, že část viny lze hledat "v Bílém domě a v okolí prezidenta". Někteří zákonodárci včetně senátora Marca Rubia pak Trumpa vyzvali, aby nepokoje pojmenoval jasně jako dílo bělošských rasistů."

      Vymazat
  39. Tohle také internetem nejde poprvé:
    Kamila Moučková & Richard Pachman - Modlitba ve stáří HD
    https://www.youtube.com/watch?v=YWZLmbL1DP8

    (Za sebe musím přiznat, že si na to skrz jazyk či klávesnici nevzpomenu vždy včas.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bobkovi do zoo13 srpna, 2017 11:33

      Mrtvá zvířata, červi, výkaly a zápach. Po skandálu zvěřinec ve škole končí
      11. srpna 2017 19:06
      Plný výkalů, červů a mrtvých zvířat byl zookoutek na Základní škole Štefánikova v Hradci Králové. Jeho provozovatelka odjela na dovolenou a péči o zvířata svěřila dětem. Ty však zvěřinec s desítkami živočichů nezvládly. Případ řeší Státní veterinární správa, škola zookoutek sama zrušila.
      Zdroj: http://hradec.idnes.cz/ve-zverinci-ve-skole-nasli-v-ohromnem-neporadku-a-zapachu-mrtva-zvirata-1nh-/hradec-zpravy.aspx?c=A170811_161618_hradec-zpravy_pos
      http://hradec.idnes.cz/ve-zverinci-ve-skole-nasli-v-ohromnem-neporadku-a-zapachu-mrtva-zvirata-1nh-/hradec-zpravy.aspx?c=A170811_161618_hradec-zpravy_pos

      Vymazat
  40. To: Alena
    Všechno nejlepší přeju.
    Přání k svátku:
    https://www.youtube.com/watch?v=HGmieG14uJo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A že tu nikdo, tak ještě kytku za ten mnou včas nevychytaný YT text (příště se polepším, když opravu tu jako na ACZ učinit nelze):)
      http://www.jpeg.cz/images/2017/08/13/ARlTW.jpg
      a ostružiny (do mého palce mají daleko):
      http://www.jpeg.cz/obrazek/gTAv

      Odpoledne jsme nenedělně posbírali posledních pět řádků brambor, teď se ještě přidám pár kroků s Andym.

      Vymazat
  41. Krásná Aechmea a i ty ostružiny jsou jistě dobré, dnes jsem si taky na několika pochutnala. Byly doby, kdy jsme jezdili k sestře do Modry na kyblíky ostružin! Já si utrhla hrozen Irsaye, pak jsem upekla jablečno - švestkový koláč, to je nějakých vitamínů :-)
    Těch pár brambor má ještě zelenou nať, třeba jim ten déšť pomůže. Já nenedělně okopala jahody. Musím je přihnojit a doufat, že příští rok i sklidím...

    OdpovědětVymazat
  42. A na paní Alenu jsem nezapomněla, jen jsem vlastně nebyla na netu.

    Dnešní zprávy zase nehezké, raději ani nekomentovat.

    OdpovědětVymazat
  43. 15000 kroků, trochu v Beskydech ... nedodělaný komunistický hotel (Dolu 1. máj), příšernost. Kdo to odstraní?
    http://www.jpeg.cz/images/2017/08/13/tMvyI.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/08/13/9Fnbq.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/08/13/W4Iwd.jpg

    OdpovědětVymazat
  44. Přátelé sounorníci, od zítřka nebudu sice přímo na dovolené, ale chystáme na příští týden aspoň sérii výletů. Kdybych tedy někdy neotevřel včas, neděste se a vytrvejte!
    Jsem jen někde vyražen... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné výletování bez kufrování, pane domácí.
      Dík za upozornění. Jsme většinou odolní a trpěliví jedinci, ale měli bychom o Vás starost.

      To: Ládik!!!
      Já dnes kroků něco přes 12000. Co či koho živého jste potkal? My s Andym jen zdálky 2 zajíce, srnku, létající dravce a rozvážně po pooraném poli procházející se 4 čápy.
      Ten hotel se mi zase tolik hrozný nezdá - po dodělání by nemusel vypadat špatně a asi je od něj hezký výhled. Některá novodobá architektura možná ještě méně vzhledná.

      To: Liška
      K bramborám - u nás se natě po deštích také krásně zazelenaly a zesílily. Spousta nových pidi-brambůrků a dorostlé už začaly znovu klíčit, nemnoho jiných jako mírně sušených. Ne, že by se tak ještě nestalo. Před několika lety bylo na množství i objem mnohem více drobných - také jsme s nimi zimu přečkali.

      Vymazat
    2. Ten hotel je v závěru malebného údolí, dál už měla být jenom sjezdovka místo původního lesa. Naštěstí to nevyšlo. Potkali jsme i lidi... nebylo to na běh, po těch úmorných vedrech tělesná schránka nechce, bere ji spaní.

      Vymazat
    3. BJ:

      Děkuji, budu se snažit...

      Vymazat
  45. Teď nevím, je po dvaadvacáté hodině, ale vlastně už i před. Kvůli odkazu. Ale stejně jej sem pástnu :-)
    https://www.super.cz/519312-ze-by-cisarovy-nove-saty-kdepak-dansky-navrhar-ozvlastnil-prehlidku-svych-modelu-nahaci.html

    Zdenálovi hezké výletnění, všem soukrtkům pokoukání na oblohu plnou leonidů, a nezapomeňte si něco přát o))¨

    Dobrou noc. cestovala jsem a ještě se mi nechce spát

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím spaním je to zase na levačku.

      Vymazat
    2. Ládiku, taky jsem měla nespací období, ještě ve tři ne a ne zabrat. Přešlo to a bylo vystřídáno opačným, kdy usnu jako dřevo v 23 a dokonce i ve dne. Jsou to nějaké vnitřní biorytmy, záleží jak snášíte počasí a různé další vlivy. Organismus si sám řekne, kdy kolik spánku potřebuje.

      Vymazat
    3. Když tak o tom přemýšlím, tak od podzimu do jara, když jsou zavřená okna, mám spaní více méně úplně pravidelné. Rozvolní se to přes léto, asi hodně ruší život venku a horka.

      Vymazat
  46. Pěkný nový týden přeju. Aleně dodatečně vše nejlepší k svátku, panu domácímu veselé výletování.

    Pod paní Bečkovou na mě vyjukla stará známá flekatá chobotnice; sice mi to může být jedno, čím si Pražáci vyzdobí siluetu města, ale přece jen jsem si oddechla, že z toho nápadu nic nebude. Je to takové UFO, jenže neodletí a zůstalo by na dlouho, okoukané a nechápané. A zvlášť když se teď dozvídáme pozadí celé soutěže, to jsou věci! Kdo by to panečku býval řekl, že je to cinklé, že jo..
    Tak Jaguška holt si bude muset dát kávu někde jinde, snad se něco zajímavého k posezení po Praze najde. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítám z "pouťování", Maruško. Chodívali jsme v Praze rádi do Slávie, když tam nebývalo tolik hlučno (třeba už zase není, nevím). Nyní náhodně tam, kde jsme, příjemně bývá v Rudolfinu.
      Proč jste si tak jistá, že by se "chobotnice" nikdy většině nezalíbila? Minimálně by si všichni zvykli, stejně jako na federál (nyní muzeum - také bychom tam měli alespoň strčit hlavu) na Václaváku.
      Políčko volá - ještě se převlačuje. Tak se tu mějte.

      Vymazat
    2. Jaguško,
      o žádné většině a "zalibování" jsem nepsala. Napsala jsem pouze svůj názor. A ten je, že mi to připomíná velké ho-u - no, po kterém lezou mouchy. Dávat do exkrementu knihy, vrchol kultury a poznání, mi přijde hnusné - takový nelibý pocit z toho mám. Já osobně.
      Zvyknout si ovšem lze i na šibenici, ale nač tolik trpět?
      Neberte to prosím jako přesvědčování, pouze můj názor.

      Vymazat
    3. Chobotnice neměla být knihovnou, to byla jen kamufláž. Knihy pod zemí a nahoře výhled Okem blobu na město, to byste potřebovala, BJ? Za miliardy, které by to nakonec stálo? Nemůžete si na kafe sednout v Hanavském pavilónu (se stejným výhledem) anebo v některé restauraci u Hradu?
      Kaplický dodal jen studii, od studie k projektu je ještě dlouhý a drahý pochod. Jen se podívejte na osud budějovického Rejnoka, a ten už měl hotový projekt!
      http://jdem.cz/dc85g2
      Provoz blobu by asi vaše kafíčko nevytrhlo :-)
      A co dostupnost? Šla jste někdy od Chodkových sadů nebo z Hradčanské do míst, kde to mělo stát? Tam by běhali studenti pro knihy nebo do studovny?

      Vymazat

  47. Řím - Tři mezinárodní organizace přerušily záchranné operace ve Středomoří, kde se migranti z Afriky snaží dostat se do Itálie. K sobotnímu rozhodnutí Lékařů bez hranic (MSF) se dnes připojily Save the Children a německá Sea Eye.

    Šéf italské pobočky Lékařů bez hranic Loris de Filippi v sobotu také hovořil o "ohrožujícím chování" ze strany libyjské pobřežní stráže. "Nemůžeme posílat naše kolegy do nebezpečí," upozornil.

    Zdroj: https://globe24.cz/svet/37588-konec-pomoci-uprchlikum-zachranne-akce-ve-stredomori-prerusily-uz-tri-organizace


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zahlídla jsem v televizi (dokonce na čt1!) záběry "vylodění" černých uprchlíků na pláž ve Španělsku (aspoň myslím, že to bylo ve Španělsku, protože před tím říkali, že nápor migrantů teď není v Itálii, která zpřísnila přijímání, ale přes Španělsko).
      Vyskákali z člunů hned na mělčině a co nejrychlejším spurtem letěli na pevninu - téměř po čtyřech, aby se kryli. Vráželi přitom do lidí, úplně jak zvěř, jen co nejrychleji a co nejdál, aby je někdo nezastavil. I policajta povalili na zem a hnali se přes něj.

      Pak byly záběry, jak divoce křepčí a řvou nadšením, dělají oplzlá gesta, nadšení, že jsou v cíli. Hotové gorily po požití opia.
      Ach jo, tohle nás tu bude obohacovat.

      Jinak, liško, nejásejme. Blíží se volby, Merkelice má našlápnuto, tak se i politická gesta musí vyladit, aby to vyhrála. Po vítězných volbách přijde další kolo vítání.

      Vymazat
  48. Bašta v Baště nad kostelíkem v Gutech.

    OdpovědětVymazat
  49. Kamenný fragment: http://www.jpeg.cz/obrazek/gT2C

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste byl stavitelem pyramid. V minulém životě.

      Vymazat
    2. v takovém baráku bych si připadala jako v kobce.

      Vymazat
    3. Při předpokládaném oteplování má kamenná slupka své výhody....

      Vymazat
    4. To je sklep, tam se nebydlí. Nad tím je cihlné zdivo se zateplením, větranou mezerou a roubením. Sklep musí být hmotný, akumulační. Toto je jižní strana - po přizdívce 90cm, severní strana je v zemi, sokl je 25 cm.

      Vymazat
    5. Krásná práce s kamenem! Smekám!

      Vymazat
  50. tenhle problém mi vrtal dlouho hlavou a on opravdu existuje a už se projevil

    http://zpravy.idnes.cz/iran-hidzaby-parky-pro-zeny-dpp-/zahranicni.aspx?c=A170812_132036_zahranicni_fka


    íránky skutečně nebývale trpí osteoporózou a chybí jim vitamin D.Ale co ti Íránci, když jsou opravdu tak nepřející a nic jim nedovolí, nebo nemají sebeovládání?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zmiňovaná iránská islámská revoluce v r. 1979 utužila šíitský fundamentální islám jako oficiální ideologii, což vedlo k návratu k nerovnoprávnému postavení žen. (wiki) K odložení hábitu a k slunečnímu svitu se prý mohou ženy dostat pouze na vlastní zahradě, přes okno slunění nepomáhá. Takže - ženské parky jsou aspoň nějaká pomoc pro ty, kdo nemají jinou možnost dostat se na slunce, mimo zraky mužů.

      A je pochopitelné, že islámské feministky parky odmítají jako segregující, jenže těžko si vybírat. Buď do parku, nebo spousta nemocí.

      Když to tak čtu, stejně mi připadá, že to zahalování žen je jen kvůli strachu mužů z nich, tedy z ženství. Chlap se neovládne, tak se ženo musíš zahalovat. Zajímalo by mě, jak to v arabských zemích vypadá přes den, po pracovní stránce. Jestli chlapi makají, na stavbách, ve výrobě, nebo se živí převážně obchodováním a příjem jde z ropy, takže se velkou část dne poflakují a mají roupy.

      Jo a stejně si myslím, že od ženských vyjde nějaká reforma islámu a těch zvyků, spíše postupná. Ne že bych ty změny viděla jen pozitivně, ale určitě se začnou některé věci měnit. Prostě se to dalo do pohybu.

      Vymazat
    2. odpírat někomu sluníčko, jen kvůli tomu, že by někomu mohlo z pohledu začít hučet v klacku, to je zhůvěřilost.

      Vymazat
    3. já už mám depku že léto brzo skončí a sluníčko neuvidíme zas 7 měsíců...

      Vymazat
  51. Vydejte zatykač
    je to polykač
    státních dotací
    akt vázací
    podepsal s estebe
    ten nás ojebe
    oškube dočista
    už ať je basista
    společně s rátem
    jinak si kasu
    otevře drátem.

    OdpovědětVymazat
  52. Děkuji všem krtkům za přání k svátku. Docela mě to dojalo, mám starosti, vrátila jsem se nakvap s chaty - nemoc v rodině...
    Na chatě jsem letos podruhé slavila pěstitelské úspěchy, jednak jsem sklízela broskve:
    https://s30.postimg.org/4724ae2dt/broskve1.jpg
    a pak mi dozrávají ostružiny, ty jsou letos velké jak palec a sladké:
    https://s18.postimg.org/6n2shn5gp/ostruziny.jpg
    Zatím jsem jich natrhala asi tři kila, další teprve zrají, ovšem nevím, kdy se tam zase dostanu vzhledem k nové situaci.
    Pro BJ - vaše fotka ostružin signalizuje, že je asi napadl vlnovník. To se mi stalo v posledních letech, plody nebyly stejnoměrně modré, zůstávaly v nich červená místa, a hlavně vlastně pořádně nedozrávaly, nebyly sladké.. Letos jsem v březnu stříkala Kumulusem, 2x. Myslím, že to pomohlo, plody jsou zase lahodné jako dřív.
    V Praze prodávají malou vaničku ostružin za 49,-, to nechápu.

    Pro Ládika, k dešti na Moravě... za posledních třicet let jsem zažila dvě léta, kdy u nás nepršelo, prakticky celé léto (v kuse šest týdnů). Vše uschlo, odešlo. Přitom v jiných krajích to nebylo a když jsme jeli k manželovým rodičům a tam se vše zelenalo, nemohli jsme to pochopit. Rozmary přírody! Příští rok bude líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládik ale asi bude opravdu v nějakém srážkovém stínu, když běduje nad suchem snad každý rok, co tady pamatuju..

      K úrodě, Aleno, gratulace, je parádní. Já mám ostružiny ve stínu, a ještě kdoví jestli nejsou nějaké zplanělé, zatím sem tam něco začíná černat. Švestky nakonec spadaly, jestli bude na dva koláče celkem.

      Teď jsem byla sekat trávník. Po 14 dnech, vlezla jsem do každého koutku, co šlo, a strávila tam přesně hodinu. Záda jsou v rozkladu, takže teď jsem schopná akorát polohy vodorovné a cvičit, abych nezatuhla. :-)
      K tomu je možná jedině pěkná pohádka, mám tu něco o čertovi, tak si poslechnu.

      Vymazat
  53. Tady má každý ovoce a já mám kýble, dnes jen 24, protože furt zimák..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase máte jistý, že přijdete do nebe.
      (s Váma by v pekle nevydrželi)

      Vymazat
    2. Co v nebi, tam je beztak nuda, žádný deprivant..
      Teď mi začalo pracovní ráno, zítra odevzdávám a zrovna můžu začít dělat - a to musím jít běhat, protože jsem zase jedl.

      Vymazat
    3. Vždyť makáte jako otrok, tak bodejť byste nejedl!
      Má se jíst každé 2-3 hodiny, ale nepřejídat se.

      Vymazat
  54. To: Alena
    Jste opravdu šikovná zahradnice, pečovatelka rovněž. Stíháte hodně. Naše ostružiny nám teprve dozrávají - vybírala jsem k focení ty s nejzralejšími plody a moc úplně zralých jsme zatím nepojedli (a nikdy je ničím nestříkali - možná se mi Vaše rada někdy sejde, dík). Na ostružinovou marmeládu se nechystám, zásob dosti. Palec co míru já myslela na délku, nikoliv na šířku.
    Návrh Kaplického knihovny se mi líbí, určitě by dle mého Praze tahle stavba neublížila, zadarmo není nic. Jenže už se snad psalo, že na původním místě ani být nemůže. Studenti by sice měli zdravý pohyb (zastávky jsem tedy nezkoumala), čítám ale, žebudovat se nebude. Z Hradčan dolů pěšky jsem chodívala, když to pro mne ještě bylo "blízko".
    A že tak píšete o Hanavském pavilonu - už tam výhled znovu je? Já ho pamatuji co mladá, potom už jen do zeleně. Kdy jste tam byla naposledy Vy?

    To: Ládik!!!
    Co není na zahradě letos, bude jindy. Jinak jsem zvědavá, zda si někdy přípojku necháte udělat či raději dům prodáte, až nebude nosičů vody. No, já už toho nejspíše nedočkám.

    Brambořiště před přesbíráním posledního kusu, na celém už zaseta hořčice s řepkou:
    http://jpeg.cz/obrazek/gT2q
    Že by kozí brada?
    http://jpeg.cz/obrazek/gT2Y
    Také nám čtvrteční vítr zlomil na políčku jednu jablůňku.
    Do 10 tisíc kroků mně chybí dva tisíce a čtvernožec je se mnou jistě rád absolvuje. Tak zatím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. něco plastového, to už dnes netrčí, to v 60. letech jsme byli nadšení z plastu, že to bylo něco nového a tudíž moderního, ale plastový kryt a na baráku a dnes? Jste se zbláznila.

      Vymazat
    2. Mně se svého času taky líbil Kaplického návrh, jako Vodnář jsem příznivkyně moderny a nadčasových návrhů a staveb. Neskutečně mě bavil kubismus a vila Tugendhat je mi na piedestalu všech staveb na místě z nejvyšších.

      Inu co člověk, to názor

      Vymazat
    3. Baba Jaga si nedá pokoj a sýčkuje.

      Vymazat
    4. Tugendhat není z plastu, není megalomanská, zapadá do prostředí a je nadćasova na rozdíl od toho plastového krytu.

      Vymazat
    5. Jasně, paní Gaio, Tugendat byla stavěna pro žití. Ale opravdu to měl být plast na tu chobotnici? Já to viděla jen ve formě návrhu, bez technických údajů

      Vymazat
    6. BJ nesýčkují, ale čarují. Tím pádem pokoj nepotřebují, pane Ládiku :-))

      Vymazat
    7. Ládiku, BJ vaše neexistující přípojka leží na srdci už dlouho, vždyť víte... :-)
      Já Vás oceňuji, jste muž pro svou čtvrtku a spol. na pravém místě, dovedete si se vším poradit! A voda zase doteče, počasí se změní. Zatím vás studánka a kýble drží v kondici, ne?
      Práce s kamenem, to je dřina, můj otec s dědou kdysi tak stavěli náš první sklep, ještě si to pamatuji. To není jen sázet to jeden na druhý, to se ty těžké kameny musí zvedat, otáčet v rukou a vybírat ten, co by nejlépe pasoval na konkrétní místo, a znovu, a znovu. Kolik pracovních rukavic jste už prodřel?

      Vymazat
    8. Kožené odejdou rychle. Teď mám z automobilky, ve kterých se dělá s kovem - aby se do ruky nezařízly ostré hrany, špony a otřepy. Jsou velmi jemné a vydržely zatím rok. Mám asi 10 párů.
      Kýble chci, nemusím. Stačí dát ponorné čerpadlo se spínačem a nemusím chodit. Ale Spyridon Louis taky nosil vodu.

      Vymazat
    9. Musela jsem si to najít - Spyridon Louis! :-)
      Ale ten jeho kroj nemáte, ne?

      Vymazat
    10. Kroj mám soudobý, Salomon + Craft.

      Vymazat
  55. On tam není výhled?
    http://hanavsky-pavilon.cz/fotogalerie.php
    Pokud je to tam moc drahé, tak kousek odtud je výhled z Letné zadarmo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. toho naděláte, s trochou té bryndy.
      Já kafe vždycky ve školním bufetu.
      Ale jednou mi je uvařil sám Marcel, v Karmelitské, heč. Docela ušlo. :-)
      Výhled tam taky mají a vnitřky parádní, některé sály znám z konferencí. Abych nebyla za takového blbce...

      Vymazat
    2. Petr Honzejk: Konec Gluma z Karmelitské ulice
      Rozloučení s prázdným Marcelem

      Vymazat
    3. Anonymní:
      hm, tak s článkem tak zcela nesouhlasím. Pokud jsem měla možnost něco občas posoudit, tak mně se na jeho myšlení zamlouvalo dost věcí (ostatně i na Dobešově). Odvolání obou byl spíše politický tah, než důsledek neschopnosti. S těmi financemi tedy průšvih byl, to nejspíš ano, ale... nezvládla je ani Valachová.
      Rezort, který by se nacházel ve větším průšvihu než školství, asi neexistuje.

      Vymazat
  56. A já, po ranním a dopoledním kopání, jezdila autem sem a tam, více jak 200 km. Narazila jsem ale na zahradnictví s nebývale nízkými cenami :-)
    Já být chlap, taky bych stavěla domy a sázela stromy... syny to nevím, jak se plodí, jen jak se rodí :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych nechala volný prostor a přírodu, budov je b Praze dost a mnoho nevyužitých nebo nevyužívaných.

      Vymazat
    2. Liško, tak to dělal můj muž, postavil za život několik domů (ne všechny nám :-) ), sázel stromy, syna taky zplodil... muzicíroval...renesanční člověk. Ti odcházejí brzy... rozdají se.

      Vymazat
  57. Jeden slovenský hrdinský vtip:

    Sedí bača u Liptovského Mikuláše a pozoruje krajinu.
    Přicházejí 2 imigranti a ten jeden se ptá:
    "Máš z nás strach?"
    Bača: "Podívej se na ten hřbitov, tam napravo jsou němečtí vojáci a nahoře vlevo je památník sovětských vojáků. Na Turky se nepamatuji, nevím, kde je naši zahrabali. A kolik je vás?“
    Imigrant: "Nás je asi 10 miliónů!"
    Bača: "Bohajeho, kde Vás tu všechny pochováme!"

    OdpovědětVymazat
  58. Jedna zajímavá informace ke kauze Babiš a Čapí hnízdo (která mě před volbami nezajímá, stejně je volit nebudu...). Předem se omlouvám za trochu hrubší výrazy, nechci to moc cenzurovat....
    - Že by Čechie skrz lithium upadla v nemilost jako Rusko? Možná za tím vším je balkánská řeznice Madla, když Babiš chce nechat biliony za lithium v Česku. Té .... to nevyšlo s bohatstvím na Sibiři, tak se zkoušela zahojit v Krušnejch Horách. Měla Bohouška zmáknutýho a Andrej jí do toho hodil vidle. Zapomíná ta stará vražda, že už sjíždí devátý gumy, takže jí mamon bude k hounu. Zvyk je ale železná košile;

    - POZOR!! Tady se taky může jednat o několik biliónů za litium, které Babiš nechce pustit z republiky. A ti podrazáci z ČSSD a ostatních stran ... by rázem zbohatli korupčením při hledání "cizích investic" na těžbu a následné zpracování. A pokladny stran by byly plné a u ČSSD zaplacen dluh Altnerovým dědicům...;

    - České lithium. Babiš řekl, že musí zůstat v rukou státu, a nastalo trestní stíhání za letitou kauzu. Jde o 6 biliónů. Náhoda?

    OdpovědětVymazat
  59. Tužka napíše,...na vlastní oči a uši jsem loni slyšela pana Babiše, jak řekl,že,....osmdesát procent majetků, co leží na území České republiky, už patří cizincům,...a každým rokem díky tomu odtéká 250-až 300 miliard korun za hranice do nečeských rukou. A taky konstatoval, že tohle musí skoncovat.

    A to se pořád předhazují miliardy v řádu desítek, které nám EU ucmrdne,rozložené na roky,...a předtím tam taky něco musíme vložit.

    Permanentní manipulace jak vyšitá, abychom se před EU plazili vděčností na kolenou.

    Taky ještě se přidám k názoru na projekt pana Kaplického,...už jsem v minulosti psala na Akt....nelíbí,...jsem milovnice klasických geometrických tvarů a útvarů,....preferuji pravé úhly.

    Zborcené plochy, plochy, které vytváří křivky všeho druhu v pohybu, mě sice zaujaly jako příklady matematické analýsy,...ale na stavbách a v úpravách interiérů venkovních i vnitřních na mě působí disharmonicky.

    Neobdivuji to,...a Praha by měla zůstat v historickém centrálním středu celistvá,...neroztříštěná rádoby modernou.

    Těch mišmašů, které jsou součástí velkoměst Evropy,...jinde jsem nebyla,...tak těch mišmašů najdeme,...proč bychom to museli mít na Václaváku, Letné, nábřežích Vltavy,...takže,...Tančící dům se mi taky nelíbí. Když jste těsně v jeho blízkosti,...ten strakatý beton a okna bez ladu a skladu,...no někomu se to líbí,....nechám mu jeho názor a ponechám si ten svůj,...nakonec, nejde o život,...jsou horší názorové střety,...a v těch už někdy jde i o ten životní souběh.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  60. V Paříži vjel vůz. Zabil dítě. Sebevrah. Podle PFR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěl se zabít o dítě. Jak to můžou napsat?

      Vymazat
    2. Presstituti!
      EU by mělo zakázat auta, nože, kamiony, dodávky - prostě vše, co může zdivočet a žít vlastním životem.

      Vymazat
  61. 18200 kroků, Měsíc nikde, veřejné osvětlení taky mimo provoz, 16°C.

    Trénink v Orlové: http://www.jpeg.cz/obrazek/gT3f

    OdpovědětVymazat
  62. Demokratická radnice v Charlottesville zažehla největší rasové nepokoje v USA za posledních 40 let. Liberálové se pokusili odstranit ikonickou sochu konfederačního generála, a to byla poslední kapka. „White flight“ je u konce a už teče krev!
    http://jdem.cz/dc8754
    Najíždění aut do lidí a jejich vraždění pochopitelně odmítám.
    Článek ale obsahuje i jiné informace, z více stran.
    Nedávno tu marie zmínila, jak Němci u nás kupují byty a nemovitosti – White flight (útěk bílých) směr Východ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za odkaz, z těch útržkovitých zpráv, co jsou k vidění a slyšení, se nedalo dozvědět nic, co by dávalo smysl.

      S tím demonstrováním práv pedofilů - to je tedy síla!!

      Vymazat
    2. No, jdou podle Overtonova okna, já to tuším už dávno.
      A k teploušům jeden koment z IDnes:

      - před desítkami let: bojujeme proti kriminalizaci homosexuálů;
      - před několika lety: bojujeme za toleranci homosexuálů ...
      - současnost: bojujeme za respekt k homosexuálům ...
      - příští rok: bojujeme za obdiv k homosexuálům ...
      - za 2-3 roky: bojujeme za netolerování těch co nerespektují homosexuály ...
      - za několik let: bojujeme za kriminalizaci těch, co nerepektují a neobdivují homosexuály...

      Vymazat
  63. Jsem se díval z Paternkofelu na Tre Cime, kámoši tam dnes spali venku, já už to mám dávno za sebou.. stačí mi Rychleby nebo jiné malé hory.

    https://www.google.cz/maps/place/Paternkofel/@46.6252778,12.3152778,3a,75y,243.94h,90.67t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipNwGvuy5OOOvT4AiF9SYXX-gwIrya6mPyfCtWBr!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNwGvuy5OOOvT4AiF9SYXX-gwIrya6mPyfCtWBr%3Dw203-h100-k-no-pi0-ya8.499993-ro-0-fo100!7i7168!8i3584!4m5!3m4!1s0x4779cd80ce4761f3:0xa9c1d1c3a65de3cd!8m2!3d46.6252775!4d12.3152769

    OdpovědětVymazat
  64. Baroko, krásné baroko.Ale pro knihovnu tady není nic15 srpna, 2017 09:52

    ze zdejší diskuse ... Dávat do exkrementu knihy, vrchol kultury a poznání, mi přijde hnusné - takový nelibý pocit z toho mám...,
    Rozhovor Respekt 32- Knihovníci chtějí novou chobotnici a ředital NK jim rozumí.
    ....Nikdy by mi nenepadlo, že skoro po 30 letech budu znovu dávat knihy do beden ," říká správce studovny ...
    Jedna z prvních věcí, která se po listopadu dělala,bylo právě vyndavádání knih - které se za vlády komunistů coby čtenářům nedostupné plesnivé výtisky povalovaly v různých koutech knihovny- z beden.....
    Poslední dva měsíce se do beden opět ukládá většina nově zakoupených knih.Nevejdou se totiž do skladů, ani na ragála studoven a čtenářina ně mohou zapomenout.Putují pod zámek do traktu,ze kterého se odstěhovala Technická knihovna.
    Jak stojí v prohlášení,které nedávno zdejší knihovnické kapacity sepsaly k situaci v v Národní knihovně ,,je v bednách ,tedy nepřípustno uživatalům, uloženo zhruba 400 000 knih"
    Více v Respektu 32

    OdpovědětVymazat
  65. Nějací američtí vítači chtěli odstranit sochu jižanského generála Roberta Lee - kultu nadpozemské morální osoby v těžkých dobách, který podlehl v boji za šlechetné ideály ztracené věci.
    A zastánci existence jeho sochy jsou v tu ránu rasisti a vyvrhelové. Jako by u nás chtěl nějaký vítač odstranit sochu K.H. Máchy ... přívrženci Máchy by byli zemanovci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni ji odstranili. Kdyby jen to...
      Levičáci v USA svrhli sochu konfederačního vojáka, pak ji poplivali
      ...
      Asi stovka mladých levicových aktivistů z organizací Democratic Socialists of America, Workers World Party a Industrial Workers of the World výskala radostí.
      Někteří do vyvráceného pomníku kopali, jiní na něj plivali a pořizovali si u něj selfie. List The New York Times uvádí, že policie si celý incident natáčela, ale nikoho nezatkla.
      Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/severni-karolina-durham-0wm-/zahranicni.aspx?c=A170815_093725_zahranicni_aha

      Vymazat
  66. Přišlo na nás derečo
    není rajče na lečo;
    všecko leží urvané
    i ta střecha - ku.va né!
    Kdyby přišla tromba
    s účinkem jak bomba
    byl by bordel na fleku
    nebylo by průseků
    v celé širé vlasti;
    teď se můžem pásti
    čekat nové vichřice
    jako někde v Africe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Derecho se stane nový frekventovaný výraz, spustili to na idnesu; podle mě dosáhne stejné obliby jako "lokace", "el niňo" nebo "neslučitelný se životem".

      Vymazat
  67. Kdy Kim pustí rakety?
    Kdy budou ty nálety?
    Bude už ten přímý přenos?
    Derečo už mi sem nenos!
    To je nuda v Brně
    jako skvrna v skvrně
    chtělo by ňákou forsáž
    nebo aspoň fotomontáž
    třeba babiš na pláži
    jak mu v chůzi překáží
    nějaká ta kláda;
    nebo útok prasat
    které přišly drásat
    svatý kámen v Letech
    s kančími kly v retech.

    OdpovědětVymazat
  68. Tak veliké hnízdo čapí
    a teďka ho fízli čapí
    že ho stavěl z cizího..
    Ach ty moje kobliho
    teď budu mít kůrku chleba
    bylo mi to třeba?
    Moh jsem bydlet v monaku
    vanu plnou koňaku
    z dálky řídit agrofert
    vládnutí mi dlužil čert;
    kdo mi teďka pilník podá
    nebo štolu u záchoda
    do káznice prokopá?
    Už mi málem Evropa
    zobala zob z ruky
    měl jsem v hubě struky
    jejího vemene...
    mě z toho prožene.

    OdpovědětVymazat
  69. Ve Služebním zákoně:
    "Andy, vylez na koně!
    Sedni si před Vaška
    čehúňského šaška
    a kupředu koně řiď
    kočírovat není řiť!"

    OdpovědětVymazat
  70. Tak já se dnes "pasu" v Tatrách - o letošním potomku slovenského presidenta už jsem se tu zmiňovala, další novina zatím jen to, že po nevím kolika letech zprovoznili stáčírnu kyselky ve Starém Smokovci. Na Lomničák na kalendáři koukáme od začátku srpna, takový byl loni v červenci: http://jpeg.cz/obrazek/gT82
    Třeba ho uvidíme i letos - kdo ví, jaké bude počasí.

    To: Alena
    Chápu, že si obyvatelé Prahy své fotogenické město tak často nezpodobňují, ale ten ceník by mě opravdu potěšil více z Vaší vlastní dílny a s datem pořízení. Takhle jsme Hanavský pavilon viděli loni zdola my, stromy už možná vyhlídku znovu úplně nezarostou:
    http://jpeg.cz/obrazek/gT8I
    A když už jste se k mému vyjádření k Ládikově!!! přípojce vyjádřila, dovoluji si otázku: I Vy (či někdo jiný z rodiny) byste si ji nezřídila nejpozději při prvním problému s vodou? Však i ten Řek se nosičstvím živil jen proto, že tam vodovod nebyl. Ládikova!!! čtvrtka asi v jeho časem neomezené schopnosti bezmezně věří a nebo už ví, co s obydlím jednou učiní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem jednou psal, že frantíkovi do zadku nepolezu. Až bude nabízet vodu sám, tak to zvážím. Nebo až tam nebude. Černá studna stojí 50tis., černý odběr taky, celkem 100. To mi stojí za to, abych s frantíkem nejednal, když mě jednou naxral.

      Vymazat
    2. Se nečilte, Ládiku!!!. Hrdost nad vodu, že. Však se ptám paní Aleny, zda by postupovala stejně jako Vy, Vás už určitě nemíním k ničemu nabádat.
      Ono jednou začne víc pršet i u Vás, kéž je to bylo brzy a trvale a stačí Vám studna, co u domu je.
      Do Litovle se v sobotu vypravujete či ji Váš spartan vynechává?

      Vymazat
    3. V určitém věku zbývá pouze bezmezně věřit

      Vymazat
    4. Jedem ... zatím je v Chorvatsku, ale beží až odpolední charitu ... se mi zdá, že nevynechá nic, dere se do spartanské firmy.

      Vymazat
    5. Čtvrtka byla na tom jednání s frantíky se mnou a má stejný názor, jako já. Já se žádným frantíkem vydírat nenechám.

      Vymazat
    6. SmVaK jsou frantíci ?

      Vymazat
    7. A já, BJ, na chatě mám přípojku jen pro forma, s minimálním odběrem. Jinak na vše používám vodu ze studny a dešťovku. To tak, cpát prachy cizákům, stačí to v Havle, tam jinak nemůžu.

      Vymazat
    8. anonymní -
      v roce 99 tam byli frantíci, kladli si nekceptovatelné podmínky (nerezová šachtice, armatury Hawle, vyjímatelný vodoměr (aby se skrutátor nemusel ohýbat) - přitom všichni okolo mají vodoměr ve sklepě). Dnes je to možná smvak, zpoplatňují i žádost, nechť jdou do pi.e.

      Vymazat
    9. Rozhodnutí o snížení základního kapitálu společnosti
      Valná hromada společnosti Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava a.s. rozhodla dne
      25.05.2017 usnesením o snížení základního kapitálu takto :
      Valná hromada rozhoduje o snížení základního kapitálu společnosti Severomoravské vodovody a
      kanalizace Ostrava a.s., se sídlem 28. října 1235/169, Mariánské Hory, 709 00 Ostrava,
      IČO: 451 93 665, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, spisová značka
      B 347 (dále jen „společnost“):
      1. Základní kapitál společnosti se snižuje o částku 2.161.515.625,- Kč (slovy: dvě miliardy sto
      šedesát jedna milionů pět set patnáct tisíc šest set dvacet pět korun českých), tedy z částky
      3.458.425.000,- Kč (slovy: tři miliardy čtyři sta padesát osm milionů čtyři sta dvacet pět tisíc
      korun českých) na částku 1.296.909.375,- Kč (slovy: jedna miliarda dvě stě devadesát šest
      milionů devět set devět tisíc tři sta sedmdesát pět korun českých).
      2. Důvodem navrhovaného snížení základního kapitálu je zadluženost kvalifikovaného akcionáře,
      společnosti AQUALIA CZECH S. L., se sídlem Madrid, Avda del Camino de Santiago 40, Španělské
      království, registrační číslo: B-85794931, zapsané v obchodním rejstříku v Madridu na listu
      M-488820, který má potřebu peněžních prostředků a který tak požádal představenstvo
      o zařazení záležitosti „Přijetí usnesení o snížení základního kapitálu“ na pořad valné hromady,
      přičemž podle akcionáře AQUALIA CZECH S. L. má společnost přebytek pracovního kapitálu, který
      podle akcionáře AQUALIA CZECH S. L. může být použit pro vyplacení částky odpovídající snížení
      základního kapitálu, tedy částky 2.161.515.625,- Kč (slovy: dvě miliardy sto šedesát jedna milionů
      pět set patnáct tisíc šest set dvacet pět korun českých), akcionářům společnosti.
      3. Účelem snížení základního kapitálu je uvolnění disponibilních prostředků společnosti pro
      akcionáře, a tedy snížení zadluženosti akcionáře AQUALIA CZECH S. L., který o zařazení záležitosti
      na pořad valné hromady požádal

      Vymazat
    10. Díky.
      Ano, SmVaK.

      Vymazat
  71. Za Annu dávám něco k poslechu
    https://www.youtube.com/watch?v=2Ei6l9ZZlKQ

    OdpovědětVymazat
  72. Čtvrtka, půlka, čtvrtka, půlka... a co osmina? a šestnáctina? V muzice jsou.

    Má se zhoršit počasí.

    OdpovědětVymazat
  73. Kdyby to byla ta z horších zpráv, Maruško ☺

    Strašně, strašně mě zklamal vico32. Tolik sprostoty bych od něj nečekala. Poté, co zvolili Zemana, je z něj úplně jiný ?člověk? Malý výběr posledních jeho příspěvků...

    Lenin by o Klausovi ml. napsal : Václav Klaus mladší - poslední stadium syfilitidy...
    Musel jste se při tom sumírování návodu na použití rodenticidu zapotit jako pra se...
    Dumbo je opravdová swine...
    Článek slouží jako feromonová nástraha pro zdejší prašivé potkany...

    Když si vzpomenu, jakou v Praze měl kdysi Klaus podporu! Se tradovalo, že vítězství by klidně zajistila i jeho tenisová raketa... Nejvíc křičící byli a jsou vždy ti bývalí. Bývalí Klausisté, bývalí komunisté...

    OdpovědětVymazat
  74. marie15 srpna, 2017 17:04
    Čtvrtka, půlka, čtvrtka, půlka... a co osmina? a šestnáctina? V muzice jsou.
    *******************
    Jako autor výrazu "moje lepší čtvrtka" - coby obdoby klasického " moje lepší polovina", míněno "manželka", respektive "nesezdaná spolubydlící partnerka"

    - pociťuji povinnost se k problematice Vámi nanesené vyhjádřit!

    Výraz "osminka", resp. šestnáctina(a další záporné mocniny dvou)vyhrazuji pro nesezdané místní přítulkyně polygamních muslimských novočechů.

    Problémem je, že ani láska,mocná čarodějka neumožňuje ani tomu sebeumírněnějšímu muslimovi oženit se s nevěřící ženou (pokud jste křesťanky, pak ano, vzít si vás může - na rozdíl od křesťanů, kteří si za žádnou cenu nesmějí vzít muslimku, pokud nekonvertují).

    Takže - pokud jste parnerkou dostatečně bohatého a dostatečně potentního muslima, můžete se vbrzku stát třeba jeho lepší čtyřiašedesátinou, a ještě ušetříte za prstýnky.

    Doufám, že jsem problematiku objasnil s prostotou sobě vlastní.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  75. dnes byl krásný den, kolik takových ještě bude, než nastane podzim?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnešek byl opravdu nádherný den. Jen já jsem jej prospala do půl desáté (stalo se mi asi po 15 letech) a zbytek jsem byla v práci:-(

      Vymazat
  76. Tak jste v Praze nechtěli chobotnici a budete tam mít koblihu. Zlatou. Místo parku.

    Pražští radní odsouhlasili změnu územního plánu, která umožní Praze 1 postavit na místě parčíku na konci Revoluční ulice projekt takzvaného Zlatého vejce. Tedy galerie, s níž se původně počítalo jako s prostorem pro Slovanskou epopej. Nyní sice magistrát plánuje slavné obrazy umístit spíše na Těšnově, Praha 1 hodlá prostor přesto postavit.
    Zdroj: http://praha.idnes.cz/zlate-vejce-projekt-praha-1-galerie-revolucni-fnj-/praha-zpravy.aspx?c=A170815_184450_praha-zpravy_zuf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíme být přece potrestaní!
      A až postaví chrchel na Letné, bude se Oko dívat na Vejce - a tak to má být!

      Vymazat
  77. i když podzim má též své kouzlo, ale my plovárenští povaleči máme rádi to slunce, vodu, osvěžení....

    OdpovědětVymazat
  78. V ZČ už jim zase prší. Ti se umí modlit!

    OdpovědětVymazat