26 srpna, 2017

KRTINEC č.241

207 komentářů:

  1. Zdravím do Nory

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se neřídíme heslem Cizinec není našinec, takže buďte zdráv, cizí krtku.
      A jako Anna i já děkuji panu domácímu za novou noru :-)

      Vymazat
    2. Žádný krtek není cizí, když je krtek. Jenže každý krtek je slepý a mohl by se nějak jmenovat.

      Vymazat
  2. Vařím švestkové čatní, jdu na kolaudaci k přátelům, musím je mít s sebou k sýrům. Ale jsem v časovém presu. Jede mi za chvíli autobus. Hezké odpoledne všem!

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za krtinec, pane domácí.
    Best of Amalia Rodrigues : Queen of Fado
    https://www.youtube.com/watch?v=Oih72wBaI0E

    OdpovědětVymazat
  4. Marie, ten můj příspěvek jsem okopírovala do minulého krtince, abych připomněla, že Vaše výhrady k příspěvkům pana Kopíčka (tehdy amata) tu už byly. Paní Tužka patří k mým oblíbencům, přesto shledávám příspěvky pana Kopíčka jako vyjádření jeho názoru k jemu vybraným příspěvkům.
    Tehdejší výměna názorů:
    marie07 července, 2015 10:05

    Anna

    Díky za názor, jsme ve shodě.
    Ale nedá mi to, nezastat se v tomto případě agy (mohla bych i v dalších případech):

    amat, 22:48
    aga:
    >Už jsem to psala mockrát, Vy se držíte nekriticky tezí, aniž byste se krtiticky zabývala tím, jak je možno je uvést do praxe, a aniž byste brala v úvahu to, že v naprosté většině nadělají ty nejrozumnější a nejušlechtilejší teorie v praxi tu nehorší paseku.<

    Úplný nesmysl.

    amat.
    - - - - - - - -
    Tak tohle já beru jako projev arogance. Jednak (skoro nikdy) amat nevysvětlí, jak co myslí a proč je to nesmysl. A jednak rovnou urazí, odsoudí, smete. Urážlivou formou, nenabídne a nepřipustí diskusi.

    Anna07 července, 2015 13:44

    marie

    Mě to vážně těší jen z důvodu větší stručnosti amatových příspěvků než jsou moje. Amat svým stručným způsobem reagoval i na můj příspěvek. Nebylo to nic pozitivního, přesně si nevzpomínám a nechce se mi to hledat. A nevadilo mi to. Já to beru jako jeho poznámky, podle mě ani nečeká odpověď, pouze glosuje. Mně by vadilo, kdyby ty poznámky byly např. "Vypatlaná palice.", "Šílená kráva."...

    Vadila by Vám takováto stručná vyjádření, kdyby byla pozitivní? Co třeba: "Skvělá myšlenka.".
    Předpokládám, že nevadila. Podle mě každý má právo vyjádřit pozitivní i negativní posouzení příspěvků stejným způsobem. Mně takovéto glosy nevadí. Já hůř nesu, když se dozvídám, co dělám a nedělám, co bych měla dělat... Ale každý je citlivý na něco jiného.

    Je-li amat vždy zcela nesmiřitelný k názorům druhých, pak lze jeho stručné poznámky brát jako pozitivní vklad do diskuse. Jednou za čas se objeví, pronese něco jako "Totální nesmysl." a zase zmizí. To diskusi nijak nenaruší. Nemá smysl se tím zabývat. Aga sama napsala, že by amatův příspěvek ignorovala.

    Anonymní07 července, 2015 13:45

    marie:
    Úplný nesmysl je úplný nesmysl a těžko cokoliv k tomu vysvětlovat. Aga napadla Annu s arogancí sobě vlastní: "Už jsem to psala mockrát, Vy se držíte nekriticky tezí, aniž byste se krtiticky zabývala tím, jak je možno je uvést do praxe, a aniž byste brala v úvahu to, že v naprosté většině nadělají ty nejrozumnější a nejušlechtilejší teorie v praxi tu nehorší paseku."
    Jak s tím souvisí Váš názor? " Znám spoustu příkladů, kdy celkem dobře znějící teorie byla v praxi neproveditelná, kvůli nepřesné nebo zavádějící formulaci, ale i kvůli nesmyslnosti svého obsahu. Týká se to hlavně pedagogických teorií, kdy jeden autor "opisuje" od druhého a nerozumí tomu. Nebo nevezme dostatečně v potaz změněné kvality-předpoklady současných žáků a omílá teorie 40 let staré." Znám spoustu příkladů, kdy celkem dobře znějící teorie byla v praxi neproveditelná, kvůli nepřesné nebo zavádějící formulaci, ale i kvůli nesmyslnosti svého obsahu. Týká se to hlavně pedagogických teorií, kdy jeden autor "opisuje" od druhého a nerozumí tomu. Nebo nevezme dostatečně v potaz změněné kvality-předpoklady současných žáků a omílá teorie 40 let staré."
    Týká se snad Anny?

    "Podobných arogantních, urážlivých odsudků jsem tu od amata četla dost a dost, téměř vše. Pak se aze nikdo nemůže divit, že jeho názory apriori nebere v potaz"
    Nehledě na to, že vcelku je mi lhostejné, zda někdo ne/bere moje názory v potaz, dovolím si jenom poukaz na selektivitu, se kterou se vymezujete vůči aroganci, která Vám vadí u mne a nevadí u agy. Proti gustu žádný dišputát, nicméně licoměrnost nic neřeší, naopak.

    amat.

    OdpovědětVymazat
  5. Marie, ke kritickému myšlení se už vyjadřovat nechci, bylo toho tady v černu a červenci 2015 napsáno opravdu, ale opravdu hodně. Vrátila jsem se k tomu jen kvůli kritice pana Kopíčka. Názor na jeho příspěvky jsem od té doby nezměnila, ostatně Vy taky.
    Já si pana Kopíčka vážím (nikoliv kvůli jeho zdejším příspěvkům).

    Petr Novák - Přátelství na n-tou
    https://www.youtube.com/watch?v=M3ByQChXeHo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dobrá, Anno. Už jsem k tomu řekla všechno, co jsem chtěla.

      Já se snažím nedělat si velké závěry o tom, kdo je jaký člověk a koho si vážit a koho ne, na to se tady známe příliš málo. Známe odhadem jen některé své vlastnosti a možná bychom byli v osobním styku překvapeni. Víme jen, jak kdo umí psát, a je pravda, že něčí vyjádření jsou mi bližší než jiného, ale to je asi tak vše.

      Vymazat
  6. Poznámka:
    Proč mnozí interpretují nesouhlas s nepravdivým tvrzením osobně?
    Tužka (a nejen ona) prostě vícekrát napsala nesmysl a já si dovolil na to poukázat. Udělal bych to, i kdybych za nesmysl považoval výtvor třeba Plnicího Pera. S názory na osobnosti diskutérů to nemá nic společného, i když na druhé straně i tu občas zřídka platí, že čeho je moc, toho je příliš.
    Zůstávám v údivu, že tak prostou věc nechápete a kolem toho tolik napolemizujete.
    Až příště budu s každým souhlasit, bude zde více falešné nudy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Končím otázkou: Proč namísto osobních výhrad nezkusí někdo vyvrátit mou věcnou chybu?

      Vymazat
    2. Možná proto, že nás prostě víc zajímají lidi, než věci, pane Kopíčku :-)

      Vymazat
    3. Podle mě by se zájem o lidi měl projevovat jinak, než vztahováním na sebe poznámek mířených na příspěvky, marie :-)

      Vymazat
    4. No, já viděl vstřik rostlinného oleje za účelem vyrobení mléka a Vy mi dokazujete, že jsem to neviděl. Tam potom polemika končí a máte pravdu. Ale já mám svou, kterou mi nevezmete, a je nás víc, kdo jsme to viděli. Byli jsme zaměstnanci Potravinoprojektu a viděli jsme to stejně. Ale nechci se přít.

      Vymazat
    5. Jak jste ten rostlinný olej poznal? ☺
      V žádném potravinářském podniku v Československu se rostlinný olej do konzumního mléka nikdy nepřidával.
      Tím opravdu polemika končí, přes to nejede vlak.

      Vymazat
    6. Poznal jsem to dotazem, navrhoval jsem lamelový výměník pro jeho ohřev. Potřeboval jsem znát viskozitu.... Opravdu to nemá cenu. Dělal jsem v PP pro mlékárny Kunín, Olomouc, Jeseník, Bruntál, Opava ... celkem jsem měl technologii v malíku, všude byla tehdy nízkotlaká pára, redukovaná ze středotlaké.

      Vymazat
    7. JK
      Přemýšlela jsem o tom. Nejsou to drby, protože to, co vím od jednotlivých lidí-nicků zde, si nevztahuju ke konkrétním, reálným osobám. Všechny nicky beru jako typy lidí, kteří někde žijí - já jen přibližně vím, kde, a jak se mi jeví. Zcela neosobně, jako literární postavy, o nichž čtu. Nevím, jestli to umím dost dobře vysvětlit.... Prostě jste pro mě něco jako "duchové", vůbec nevím, zda se za nicky neskrývá někdo úplně jiný, než si představuji. O takových virtuálních přízracích nelze šířit "drby", ty jsou přece sakra reálné. Leda zase jen drby na virtuální úrovni, ale pak je vše, co zde píšeme, možné označit za drby. Včetně Vašich vyjádření. Drb je to, o čem zde drbeme.

      Vymazat
    8. Zdravím do Nory.
      Souhlasím s Marií a s Ládikem.
      A panem K. se nezatěžuji, jednoho hádavého mám teď na chatě, má vždy pravdu a musí ji prosadit...tak se tím nebudu otravovat ještě v Noře, ne?

      Vymazat
  7. Chet Baker - Best Of Chet Baker
    https://www.youtube.com/watch?v=2Ynn3mzC2E4

    Wabi Ryvola - Slet divnejch ptáků
    https://www.youtube.com/watch?v=sdzWbUUWtPA

    OdpovědětVymazat
  8. Tužka napíše,...v dobách ještě za bolševika, se v některých oblastech dostávaly do mléka polychromované bifenyly z nátěrů silážních jam.
    Byly určeny mlékarny, které vyráběly speciální mléko pro potřeby jeslí, školek, školních jídelen a nemocnic.

    Mléko se dokonale odstředilo, protože polychromované bifenyly se nejvíce vázaly na mléčný tuk a pak se do toho odstředěného mléka v homogenizátorech v mlékarnách vpravoval slunečnicový olej. To proto, že některé tepelné úpravy pokrmů z mléka prostě ten tuk v mléce potřebují, jinak to slušně neuvaříte.
    Mléčné omáčky se sráží, dělají chuchvalce.... Třeba,...krupičnou kaši nemůžete dát do lahví, a byl problém krmení malých dětí.
    Současně se nesmělo používat při vaření ve výše jmenovaných institucích máslo, smetana, šlehačka.
    Organizovala jsem v té době sportovní soustředění, se vším všudy, i se stravováním dětí školou povinných.
    Nařízení od hygieny bylo, jaké mléko musíme používat. Současně jsme dostali seznam mlékáren, které takové mléko dělají, a od nich bylo třeba si ho telefonicky objednat, nebo přímo vozit. Vozila jsem ho z mlékárny ve Vrchlabí.
    Toť vše.

    Vím, že se o tom v minulosti vedla diskuse,...nevstoupila jsem do ní,...důvod je jasný z mých vstupů pár desítek hodin zpět.
    Teď se mi zachtělo do diskuse vstoupit,...třeba se dodatečně ještě něco dozvím na adresu nicku tužka,...předpokládám, že to bude věcné konstatování, že si vymýšlím.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  9. tak třeba do Sunaru nebo Feminaru se ten rostlinný tuk dával a to schválně, že se tím vylepší nutriční hodnota pro mimina a bylo to přímo uvedeno na obalu ve složení a bráno jako plus.
    Ve školkách se dětem nesmělo dávat sádlo, to si Tužka plete s máslem a smetanou. Ale dnes by Slimáková a podobní pseudovyzivari dětem mléko nejradši odepřeli úplně,jsou proti němu zaujati.A v posledních článcích obhajoba tuku, to začíná masáž, že se palmový tuk bude cpát do všeho a že nebude mléko, neb ho vychlastají v Číně, na to si máme zvykat prý už od Vánoc.
    Mně třeba štvalo letos na plovce, kde prodávali snad 15 druhů nanuků, že smetanový, bez té palmy nebyl ani jeden, ani klasický ledňáček, který měl kdysi na obalech , že je smetanový mražený krém, má už jen označení ledňáček a Polárka zmizela z trhu, místo toho jen hnusy z odstředěného mléka nebo dokonce jen syrovátky plus cukr a palmový olej.Strava středoevropana se začne podobat stravě domorodých inuitů, kteří rybí a tuleni tuk pili, neb nesehnali nic jiného. To jsme to dopracovali, zlatí komunisti.

    OdpovědětVymazat
  10. ale proč by se měly dělat chuchvalce a srážet omáčky z netučného mléka, to je mi záhadou a to jsem se jich něco navařila, ale poznáte po chuti, pokud přidáte smetanu.
    Ony ani ty nanuky ze syrovátky a palmového tuku tak nechutnají, jako když si koupíte opravdu smetanovou.Ale bohužel, 21.stoleti bude zřejmě stoletím potravinových náhražek, když miliardám z rozvojového světa přestane stačit hrstka rýže na den.A budou chtít maso máslo a smetanu, tolik krav se na svět nevejde. A teď ještě čtu, že herec Damon založil nějaký nonprofit water.org, který má zajistit každému Indovi doma splachovací záchod a sanitu, no to už bude konec světa, to se říkalo už před půl stoletím, že až bude mít každý Ind splachovací záchod, Indus a Ganga budou bez vody. A to se ještě nevědělo o globálním oteplování a že v Himálajích , které ty řeky napájení roztátou vodou ze sněhu, žádný sníh už nebude.

    OdpovědětVymazat
  11. za války se dělala krupičná kaše třeba z vody a bez chuchvalců a řídká třeba i do láhve, nechápu, k čemu by tam pro uvaření ten tuk měl být?

    OdpovědětVymazat
  12. Tužka napíše pro Gaiu,...nepletu,...organizovala jsem desítky soustředění,....že taky sádlo, to je možné,...ale my nesměli dětem namazat máslem chleba nebo rohlík, tak se dělaly pomazánky z taveňáků s přidáním vajec, paštik,...

    Když něco děláte několikrát do roka, jsou to týdny,...nelze si nepamatovat.

    To, že dávají palmový olej do čokolád a náplní některých mých oblíbených sušenek, to mě štve. Tak si peču vlastní,...linecká kola, ...vánoční cukroví z kila mouky, vykrájím sklenicí,...nemažu, jen tak ke kávě. Když dojdou, upeču zas.
    A objevila jsem docela dobrou čokoládu, levnou, a bez palmového oleje,...docela chuťově dobrou. I další výrobky předčí Orionku,...je to Carla ze Dvora Králové.
    Palmový olej a všechna ta tropická másla, která jsou ve výrobcích z Holandska, nebo Belgie, cítím to tam,...nechutnají mi

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ty pomazánky se dělaly k ulici rozpočtu, ono máslo bylo vždy dost drahé, ne že by bylo zakázané, a kvůli bifenylům už vůbec.

      Vymazat
  13. Tužka napíše,...lepí se to na lahev,...nestéká to, když to chladne, tuk drží teplo a chladnutí postupuje pomaleji. V jeslích a v nemocnici se krmí dvě děti najednou,....pracovala jsem v rehabilitačním ústavu pro nejmenší pacienty, pomáhala jsem sestrám při krmení,...když v kuchyni špatně navařili kaši,...tak vytřepat a krmit lžící, spousta věcí není tak jednoduchá jak na první pohled vypadá....
    Jen půl roku, víc už má duše nepobrala,...kojenci po úrazech,... ještě štěstí, že o tomto období se mi nezdá ve snech.

    Tužka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. krmí 2 děti najednou...... kase nestéká...možná jste opravdu pábitel

      Vymazat
    2. Gaio,
      teď jsem nepochopil, čemu se divíte.
      Krmit z lahve dvě děti najednou je standart - ono se to při nedostatku personálu nedá jinak stihnout - a co proti tomu máte?

      No a dát si do flašky kaši a pozorovat, jak se mění v průběhu času její viskozita, koheze i adheze, tixotropní vlastnosti - nejen v závislosti na teplotě, ale i tím, že dětská kaše je docela složitý fyzikálně.chemický systém, jehož vlastnosti se poměrně rychle mění...

      Já bych se nešklebil. Pábení se projevuje jinak. :-)
      *****
      JÁCHYM

      Vymazat
  14. teď se chystám spát, tak ještě zamyšlení, jaké různé tuky jsou ochotni cpát do kosmetiky, teď se např mazu něčím s mandlovým olejem. Nanuk s tímto by mohl být docela dobrý, ale že by byl nějakém jídle jsem nezaregistrovala. Že odtučňují kakao a oříšky to jsem si všimla, že by to dělali kvůli kosmetice? Místo aby se jedlo nešizeně, tak se to z jídla odstraní a nacpe do krému, co se s tím ženské patlou na noc?

    OdpovědětVymazat
  15. Tužka napíše,...Gaio,...kolik máte praxe v sociálních zařízeních s kojenci,...dejte do placu,....a uvařte si kaši z vody a mléka, půl na půl,...udělejte teplotu 25°C, dejte do lahve,...některé dítě pije docela pomalu, usíná, je nemocné,...budíte,...co udělá kaše, když vychladne,...mění se v nákyp,....stačí,...snad ano, .... ale jestli ne, tak si to vyzkoušejte,....ztuhne Vám i z plnotučného mléka.
    Musí v ní být určité množství krupice,..sledují se nutriční hodnoty,....udivujete mne,...no nic,....pokus lze udělat.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kaše nehoustne že by chladla, ale časem krupice pohlcuje vodu a bobtná,tím houstne, aby pořád tekla, musí se krupice předem namočit a kaše udělat dostatečně řídká , to doporučovala už Magdalena Dobromila

      Vymazat
  16. Marie,
    to co píšete, se do značné míry kryje s mým pojetím nicku - ostatně jsem už na toto téma diskutoval, když nezapomenutelný Pehe kdysi brojil za zákaz anonymních nicků.

    Beru nick jako avatara. Vpodstatě imaginární loutka, literární postava.
    Může a nemusí se více či méně krýt s vlastní představou, kterou má o sobě majitel nicku - a nemusí se taky krýt vůbec.

    Stejně jako když někdo píše román, mohou tam být reálné postavy a přesná autobiografie, nebo vůbec ne - nebo v různém poměru.

    Zpočátku jsem začal na Aktuálně psát téměř výhradně z toho důvodu, abych si vyzkoušel nové "literární médium".

    Dokonce jse měl několik nicků a párkrát nechal své nicky - literární polopostavy zuřivě diskutovat a vzájemně se urážet.

    Moje nicky se lišily genderem, inteligencí i povahou...
    Snažil jsem se ale vždy diskusi ostatním nezasvinit - pokud za něco stála a nezvrhla se v podpásové urážky.

    Teď už mě změna identit neláká, ale je to spíše leností pamatovat si, kdy má člověk přepnout :-)
    *****
    Víc než hrubost a vulgarita mi vadí, když někdo klade mimořádně asymetrické nároky na sebe a na svého protivníka v diskuzi.
    Tady pochopitelně mluvím hlavně o Jahovi a Kopíčkovi.

    Suverénně tvrdit, že někdo lže, protože jsem neviděl, jak tužka leze dírou, pes oknem - a pociťuji subjektivní jistotu, že u ůtvaru, u kterého jsem sloužil socialistické vlasti by tužka ni pes ani jedním ze zmíněných stavebních otvorů neprošli díky bdělosti a nasazení příslušníků armády stejně uvědomělých jako Kopíček mi přijde poněkud poťáplé.

    Uklidňuje mne, že se Kopíček pouze snaží Tužku nasrat či frustrovat: I kdyby předložila společnou fotografii sebe, psa a milence a místopřísežné deseti jeho spolupohraničníků, lze vždy kontrovat, že se jedná o fotomontáž a křivou přísahu.

    Tvrzení, že nenaolejuje-li mi to mlíko Julie,nenaolejuji ho ani já sám (a vůbec nikdo ve světě širém a Ládikovi známí tuplem né), anžtož se o tom nikde nepíše,považuji za ostentativně mimomisní.

    JÁCHYM


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prózu jo, ale v poezii necháváte zaplaťpánbu imaginaci dostatečně proběhnout - občas je to až surreál.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Jo, já píšu taky reál. :-)
      Jáchyme, jediný háček vidím v tom, že i jako literární postava (nebo avatar) můžeme hrát na pravdu, nebo hrát role. Myslím, po zkušenostech tady, že významněji se přetvařovat, tedy hrát, zvládne málokdo. Není snadné býti hercem a nikdy z té role nevypadnout.... Takže více méně asi jsme tady upřímní. Jenže pořád jsme jen jakási písmena a věty, myšlenky různě vyjadřované a poskládané, ale od živého člověka se představa, takto vyvolaná (navíc u každého jiná) musí dost lišit. Což ve výsledku není ani dobře, ani špatně, ale je to tak. Připadá mi to dnes naléhavé, to tak zdůraznit, protože ty osobní útoky jsou, myslím, úplně od věci.
      Souhlasím i s ostatním, co píšete dále, dobře jste to vyjádřil.

      Vymazat
    3. Jáchyme,
      nezlobte se, ale kecáte a ničemu okolo mne nerozumíte.
      Přivítal bych, kdybyste se do vám nesrozumitelných věcí nepletl.

      Vymazat
    4. Jáchyme, k Vašemu "Víc než hrubost a vulgarita mi vadí, když někdo klade mimořádně asymetrické nároky na sebe a na svého protivníka v diskuzi.
      Tady pochopitelně mluvím hlavně o Jahovi a Kopíčkovi.":
      podle mě ani jeden z uvedených pánů neklade uvedené nároky, podle mě jsou přesvědčeni, že mají pravdu, píšou pravdu a chtějí, aby i ostatní psali pravdu. Podle mě je naprosto normální, běžné, obvyklé, že člověk vyjadřuje svůj názor svým způsobem. Zmínění pánové ho mají osobitý, ale kdo ho nemá? Podle mě pan Kopíček nechce paní Tužku naštvat ani frustrovat, pouze nesouhlasí s tím, co paní Tužka píše. A svým způsobem to vyjádří. Podle mě to není nic odsouzeníhodného, každý má právo na svůj názor, své přesvědčení, svou pravdu. Podle mě není dobré brát opačný názor jiného jako osobní útok. Podle mě by reakce měla směřovat na slova v příspěvku a ne k osobě pisatele.

      Já jsem za dobu komunikace v Noře získala kamarádský vztah asi ke všem, beru nicky jako osoby s tím, co o sobě píšou (já tu píšu reál). Pan Kopíček je jediný, o kom vím mimo informací z Nory něco ze soukromí a to mě vede k tomu, že si ho vážím. A že má svérázné příspěvky? Nikdo není dokonalý.

      Petr Rezek - Přátelství
      https://www.youtube.com/watch?v=EfA4dCar2YM

      Vymazat
    5. Já píšu taky reál. Někdy až socreál. Asi každý se mírně (třeba i nevědomky) stylizuje, ale vše, co jsem na sebe dosud vyžvanil, víceméně platí.

      Asymetrický nárok na sebe a protivníka je v diskusi víc pravidlo než výjimka. Možná se mi to taky někdy stane, těžko se tomu brání...

      Ke konzumnímu mléku nemám bohužel nic, jinak bych Vám to rozlousknul... :o).

      Vymazat
    6. Anno,
      Děkuji za důkaz, že všichni rozumní lidé Noru dosud neopustili. Jáchymovi však vysvětlujete marně, ten k nám nepatří.

      Vymazat
  17. Tužka napíše,...hrome,...chemie, neoblíbený předmět,...polychlorované bifenyly,...opravuji,...ted to po sobě čtu,..nojono.

    Tužka

    OdpovědětVymazat
  18. Tužka napíše,...pane Jáchyme,....teď jsem někomu nahrála na superóóbrsmeč,....a nebyl přítomen,...že by nevěděl, to opravdu nepředpokládám,...nojono,...odřela jsem si chrom na moto,...a ještě mi to straší v hlavě,...v tom to bude,...chrom šel z afaltu až do Nory. Jsem dnes nepozorná, moto jsem dala špatně na stojku, a ona padla k zemi a odřela si chrom. Koupím chromovou pásku, nalepím, nikdo nepozná,....Ještě že to nebylo na té půjčené,...to bych se musela kát,.

    Zdravím Vás, pane Jáchyme,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co sa tyka Vasho pisania, tak mne sa vacsinou paci. Mozno preto, ze nehladam v tom presnost vo vyjadrovani, ale skor sa pozeram na sujet.

      Pokial teda nedavate nejake chybne navody na konstrukcne riesenia, chemicke, fyzikalne reakcie, matematicke riesenia, atd...., po rieseni ktorych by mohlo dojst k urazu...

      Co sa tyka vojenciny, o ktorej tak radi chlapi debatuju, ako som pisal, bol som tankista. Takze i k tejto teme som debatoval na ACZ s odbornikom" na skoro vsetko, ktory netusil, ze v Sribre bolo viac utvarov a ze tam bol umiestneny tiez tankovy prapor a ze ten mal od beznych praporov viac takov. Bezne rota=3 caty, v jednej cate 3 tanky, 3x3=9 + jeden tank velitela roty, spolu 10, prapor 30+ veliteľ praporu=31. Samozrejme este nejaky vyprostovaci a spojovaci tank, teda technicka obsluha. V Stribre bola cata 4 tanky, rota 13 (3x4+1), prapor 39+1, teda 40. Co bolo o 9 viac ako sa evidovalo a vsade uvadzalo. Chceli zmiast imperialistickeho nepriatela:-).

      No a ten odbornik na vsetko pisal, ze "kecam", ze som tank ani nevidel, ze v Stribre boli iba motostrelci, a pod. Mam dojem, ze som sa vtedy zdrzal a neodpovedal mu. Nieco mu odpovedal na to nejaky iny nick.

      Takze mozno, ked ste si ista v niecom, tak to treba nachat tak:-).

      No, rozkecal som sa na mesiac dopredu...

      Vymazat
  19. Míří na křížového tátu
    metráky ostnatého drátu
    ochrání jeho duši
    železná mitra mu sluší
    už nebude cídit kopyta
    muslimská, nemytá.
    Za štítem gardy švýcarů
    bude dalek od tatarů,
    v neprůstřelném ornátu
    vyhne se dramatu.

    OdpovědětVymazat
  20. Ládik !!!26 srpna, 2017 19:02
    Poznal jsem to dotazem, navrhoval jsem lamelový výměník pro jeho ohřev. Potřeboval jsem znát viskozitu....
    A proto vám připravili zkušební médium s viskozitou rovnající se viskozitě mléka, aniž by plýtvali drahým mléčným tukem. Rozhodně však není pravda, že jste "viděl vstřik rostlinného oleje za účelem vyrobení mléka". Jediné možné vysvětlení vaší "pravdy".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se s Vámi nepřu, když víte, co jsem viděl.

      Vymazat
    2. Od začátku tvrdím, že do konzumního mléka (tj. mléka určeného pro konzumaci lidmi) se rostlinný olej nikdy nepřidával.
      Co jste viděl, je mi lhostejné, nakonec v dobré vůli přece jen jsem se pokusil vysvětlit váš omyl.

      Vymazat
    3. Podle mě je rozdíl, jestli se rostlinný olej do konzumního mléka nesměl přidávat a jestli se přidával.

      Výroba mléka Výroba konzumního mléka Tepelné ošetření mléka ... [http://www.primat.cz/moje-materialy/detail/80426?seoid=mendelu-af&do=download_green]
      www.primat.cz/moje-materialy/detail/80426?seoId=mendelu-af&do=download
      mléka a pasterací nebo opakovanou pasterací. • ESL mléko (z ... Konzumní mléko: Plnotučné – 3,3 ... zmáselnění nebo jsou oleje zahnětávány až do hotového ..

      DOC]Výroba konzumního mléka [http://www.primat.cz/moje-materialy/detail/71881?seoid=mendelu-af&do=download_green]
      www.primat.cz/moje-materialy/detail/71881?seoId=mendelu-af&do=download
      někdy se přidává do mléka a prodává se jako konzumní, ale nesmí se to, je to proti .... „Olej lisovaný za studena“ vyráběný pouze mechanickými postupy ...

      Vymazat
    4. Blog pana Havla na Aktuálně Rostlinný tuk v mléce je absolutní hloupost
      http://blog.aktualne.cz/blogy/petr-havel.php?itemid=9024

      Vymazat
    5. Za reálsocializmu byla výroba potravin kontrolována důsledně, takže nebyl rozdíl mezi ´nesměl se přidávat´ a ´nepřidával se´.
      Pracoval jsem v hygienické službě při kontrole potravin od 1969 do 1993.

      Vymazat
    6. Anno,
      ještě jednou děkuji za důslednou podporu rozumu v této přiblblé polemice.
      Nedivím se, že mnoho rozumných (za všechny JdM) se zde přestali angažovat. Asi nemají tvrdou palici jako já.

      Vymazat
    7. Není zač, pane Kopíčku, jen jsem napsala můj názor. :-)

      Vymazat
    8. P. Anna

      Caro nechceneho...

      V blogu, ktory ste uviedla z ACZ, hned stvrty v poradi a prvy vsevedko je nick, o ktorom som vyssie pisal:-).

      Vymazat

  21. Gaia26 srpna, 2017 21:15
    tak třeba do Sunaru nebo Feminaru se ten rostlinný tuk dával a to schválně, že se tím vylepší nutriční hodnota pro mimina a bylo to přímo uvedeno na obalu ve složení a bráno jako plus.
    Nedává se.
    https://www.sunar.cz/kojenecka-mleka/

    OdpovědětVymazat
  22. Tužka napíše,...v dobách ještě za bolševika, se v některých oblastech dostávaly do mléka polychromované bifenyly z nátěrů silážních jam.
    PCB v konzumním mléku u nás nikdy zjištěny nebyly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda páně K. opět zazněla.
      Chvalme všichni pravdu pana K.!

      Vymazat
    2. Koukám, že smečka se grupuje.

      Vymazat
    3. Jste "pronásledován" v Noře. To je ale situace... :-)

      Vymazat
    4. O mě nejde, to není pro mě nová zkušenost. Jsou zavile "pronásledována" fakta.

      Vymazat
    5. Teď jsem si přečetl vaše vstupy a zjistil jsem, že o faktech jsem se vám zmínil zbytečně, vy už máte úsudek hotový z chaty.
      Omlouvám se.

      Vymazat
  23. Ruské manévry budí obavy, ale NATO není okresní přebor, říká Šedivý
    http://jdem.cz/ddthn8
    „Problém cvičení série ZAPAD (konají se od roku 2009 v intervalu čtyř let) a zejména toho letošního spočívá zaprvé v jejich rozsahu – nebo spíše v rozporu mezi deklarovaným a skutečným rozsahem, zadruhé v jejich scénářích, tedy co Moskva tvrdí, že ruští vojáci procvičují, a tím, co pak ve skutečnosti dělají, a za třetí v politickém zaměření nebo účelu manévrů,“ říká v rozhovoru český velvyslanec při NATO Jiří Šedivý.
    Pár komentů:
    - No to je neuvěřitelné, Rusko provokuje, cvičí na vlastním území. Spojené státy šíří mír, pořádají manévry tisíce kilometrů od domova, u ruských hranic...;
    - Rusové cvičí na svém území a to, z čeho máte mít obavy, se už dávno prochází po evropských ulicích...;
    - Když Rusové cvičí na svém území, je to ukázka jeho agresivity. Když Američané cvičí u ruské hranice, jde o ukázku jejich mírumilovnosti. No, je vidět, že pan velvyslanec to má v hlavě srovnané a čeká jej ještě skvělá kariéra...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy nezamýšlené fóry obsahují už samotné články, nejen diskuse.

      Dnes např.:

      "Na akci v autonomním Katalánsku nazvané NEMÁM STRACH přijel i král Felipe VI., který se tak poprvé od nástupu na trůn před třemi lety zúčastnil občanského protestu. Mírový 1,5 kilometrový průvod skončil na Katalánském náměstí přečtením manifestu a zpěvem Písně ptáků."

      "Okolí centra, kudy průvod prochází, bylo od podvečera uzavřeno. Radnice také všechny vyzvala, aby zhruba od 15 hodin SELČ nejezdili do centra autem a aby se v sobotu pohybovali po městě buď pěšky nebo metrem. (...) Katalánská policie na Twitteru zveřejnila doporučení pro účastníky demonstrace, například aby u sebe měli doklady, aby dětem dali náramek s telefonním číslem a aby si nebrali velké tašky či batohy."

      NEMÁM STRACH jak vyšitý...

      Vymazat
    2. K tomu koment:
      - Demonstrovat proti terorismu - to je stejná stupidita jako demonstrovat proti klíšťové encefalitidě…

      Vymazat
  24. Tužka napíše,...tak jsem koukla, co na to teta wiki,...a ejhle,....kdo má zájem, ať si přečte,...ale hledejte ty polychlorované,...jak jsem to opravila,....a pak, že nikdy nebyly.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  25. Hororová jízda tramvají po Praze očima řidiče
    http://jdem.cz/aaaa2

    A tak to v Havle fakt chodí, lidé jsou z těch svých práv na to a ono už tak zblblí, že si myslí, že mají přece právo na přechodu i před tramvají..anebo jsou prostě jen hloupí.

    Já to vidím i za volantem auta, kolikrát dám přednost chodci na přechodu, ještě mu pokynu, aby věděl, že o něm vím...a no se otočí hlavou ode mne a začne se schválně šourat co noha nohu mine (podotýkám, že to dělají i mladí), prostě jen tak, zábavička. Má právo, ne?
    A o cyklistech ani nemluvím, na chodníku je to verbež, a na silnici, když považují čáru mezi pruhy za cyklopruh, předjíždějí mě zleva zprava (nezapomeňte, že v Havle se většinou městem všude táhnu max. třicítkou), nejsou vidět v zrcátku...ale kdyby se něco stalo, tak vinen je vždy automobilista.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste možná potkala mě. Zábavička a mládí v tom nehraje roli. Ale když není pořádně vidět řidiče a pokynutí (kvůli slunci nebo odrazu skla), začnu se šourat a auto raději nechám přejet, i když zdánlivě mírně přibrzdí. Omlouvám se. ;o)

      Vymazat
    2. Vy se, Zdeňku, můžete šourat, i když vám pokynu rukou - klidně! Počkám! Díky za Noru!!!

      Vymazat
  26. Tužka napíše,...ještě dodám,...ty polychromované byfenyly se dnes zjišťují v mateřském mléce. Některé ženy je v něm mají obsažené,...hledá se původ, ten se obyčejně nedohledá, hromadí se totiž v játrech, a z těch jsou i po letech uvolňována do mateřského mléka.
    Laboratoř stanoví množství, a doporučí, jak, a kolik kojit, nebo kojit zakáže úplně.

    Když je má v mléce žena, budou v mléce asi dalších savců,...dost možná, že i krav,....ono se to dnes tak nesleduje, záleží, odkud to mléko je a zda je v potravinovim řetězci té krávy.

    Tužka,...wiki mě zachránila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bifenyly
      Když je má v mléce žena, budou v mléce asi dalších savců,...dost možná, že i krav,....ono se to dnes tak nesleduje, záleží, odkud to mléko je a zda je v potravinovim řetězci té krávy.
      Tužko, proboha, přestaňte s těmi hloupými kecy, copak ženy jsou krávy??!
      Ujišťuji vás, že kdyby PCB se v konzumním kravském mléku vyskytly, určitě by to hygienická služba zjistila. A dnes PCB v prostředí už není problém.

      Vymazat
    2. Oprava: PCB v prostředí už nejsou problémem.

      Vymazat
    3. Koeficient přechodu PCB z potravy do mateřského mléka je mnohem vyšší než je tomu u krav. Záleží také na obsahu PCB v tělním tuku, který se také dostává do mléka a to především při hubnutí. Přechod polychlorovaných bifenylů v řetězci krmivo - kravské mléko - lidské mléko lze dokumentovat např. u PCB č.153 poměrem krmivo : kravské mléko : lidské mléko (1 : 17 : 331), kde krmivo je 1.
      http://www.toxiny.webz.cz/polychlorovane_bifenyly_.htm

      Vymazat
  27. Nakonec jsem se rozhodl pastnout sem článek Petra Havla celý kvůli kontrastu k přihlouplým zdejším příspěvkům.
    Rostlinný tuk v mléce je absolutní hloupost
    Petr Havel 22. 02. 2010 | 10:34 Přečteno 9789 krát
    Kdysi jsem měl ideu, že na tomto blogu čas od času napíši pár slov na téma osvěta spotřebitele, zejména proto, že kolem konzumace potravin, jejich označování a především jejich účinků na lidský organismus produkuje lidová tvořivost úplné nesmysly. Následně jsem od této myšlenky ustoupil, nikoho to totiž zjevně moc nezajímalo.
    V souvislosti se současnou diskusí o kvalitě mléka a kampaních pro či proti konzumaci mléka z mléčných automatů se nicméně v různých příspěvcích objevují hlouposti doslova kardinální, takže není od věci alespoň pár základních informací připomenout.
    První, úplně absolutní hloupost je teze, bohužel velmi rozšířená, neboť odvysílaná v televizi, že se do mléka přidává rostlinný tuk. NEPŘIDÁVÁ. Nikdo jej tam nepřidává. Kromě toho totiž, že by takové mléko bylo ještě hnusnější, než odstředěná obarvená voda, by byl rostlinný tuk v mléce velmi snadno zjistitelný prvním laboratorním rozborem. Navíc by bylo přidávání rostlinného tuku do mléka technologicky docela obtížné. Něco jiného jsou šlehačky z rostlinného tuku. Ty na našem trhu skutečně existují. Ne však „rostlinné mléko.“
    Další manipulací jsou teze, podle kterých má syrové mléko od krávy tučnost šest, osm nebo více procent. Není to pravda. Průměrná tučnost mléka od krávy v ČR se pohybuje kolem čtyř procent, absolutní špička je pak tučnost 4,5 procenta. Šestipropcentní tučnosti mléka od krávy by bylo možné dosáhnout jen za pomoci intenzivního šlechtění, nejspíše formou GMO.
    Poslední téma, abych neunavoval, jsou pak rozdíly v kvalitě mléka vyplývající ze způsobu jeho zpracování. výsledkem jsou v zásadě tři typy mléka - syrové, pasterované a sterilované (sterilizované) mléko. V souvoslisti s tím se v obchodech setkáváme s mlékem „čerstvým“ a „trvanlivým“. Čerstvé mléko je přitom biologicky (nutričně) hodnotnější než mléko trvanlivé.
    Není ale pravda, že jsou oba typy mléka pasterované. Pasterované je pouze mléko čerstvé, zatímco mléko trvanlivé je sterilované. V obou technologiích zpracování je rozdíl – při pasteraci se mléko zahřívá pouze na teplotu kolem 70 stupňů, přičemž smyslem pasterace (pasterilizace) je zničení možných nebezpečných mikroorganismů v mléce a tedy zdraví spotřebitele. Forem pasterizace je více – mléko lze například zahřívat na teplotu 75 stupňů po dobu 20 vteřin, stejně tak jako na teplotu 60 stupňů po dobu 30 minut. V zásadě platí, že čím nižší teplota, tím delší doba pasterizace. Naopak při sterilaci se mléko zahřívá na teplotu 140 stupňů po dobu dvou vteřin, přičemž smyslem je dosažení vysoké trvanlivosti mléka.
    Obecně platí, že na čím nižší teplotu je mléko při zpracování zahřáto, tím vyšší pozitivní nutriční vlastnosti si uchovává. Daní za zpracování za nižších teplot (pasteraci) je ale nižší doba trvanlivosti, řádově několik dní. Vůbec nejvíce pro organismus hodnotných látek má ovšem čerstvé syrové mléko, které lze koupit v rámci legislativně povolených prodejů mléka „ze dvora“, a například také prostřednictvím mléčných automatů. U některých osob ale při konzumaci nezpracovaného mléka hrozí riziko alergií nebo, což je častější – netolerance k syrovému mléku. Netolerance se přitom od alergie liší tím, že nemá významný negativní dopad na zdraví, pouze nám taková potravina (mléko) nechutná a spotřebiteli po něm může být špatně od žaludku.

    OdpovědětVymazat
  28. Tužka napíše,...přečtěte si to černé na bílém, pane Kopíčku,...na wiki.

    A na Seznamu si zadejte do vyhledávače polychromované bifenyly,...naskočí Vám tam dost portálů,...no a čtěte si,....

    Tím končím,...Tužka.

    OdpovědětVymazat
  29. Tužka napíše,...už jste se, pane Kopíčku, uchýlil k manipulaci,...a urážky už zase padají z Vaší klávesnice.
    Nikde jsem nenapsala, že ženy jsou krávy,...jste manipulátor,...a ještě bude kličkovaná, ŽE, protože se ukáže, že Vše tvrzení jsou chybná.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšete jako často nesmysly. Z vašeho tvrzení explicitně vyplývá podobnost žen s kravami.
      Tužka coby Kozina: "Hin a sa hukáže!"
      Bohužel v polemice s vámi nelze zůstat neosobní: stáváte se čím dál osobnější a trapnější. Připomněli jste mi pošetilost, s jakou jste se snažila mne "poučit" o xantomonádách. Anebo to byly aeromonády, už si nevzpomínám.
      Na tu vaši kličkovanou se těším. ☺☺☺

      Vymazat
    2. Mně to přijde jako ze základky, kdy kluk je na holku hrubý, ona se mu zase vysmívá a hihňá se s kamarádkami - jen pokračujte, dejte tomu třebas celý jeden krtinec.
      Už jsme tu měli jednou sólo pro Annu, tak proč tu nemít sólo pro Tužku a pana Kopíčka?

      Vymazat
    3. Inu když to budete rozmazávat i vy...
      Každý to chápe podle své úrovně, vás očividně meritum věci nezajímá. Taky postoj, hlavně, že se kecá.

      Vymazat
  30. Mimořádná podpora na snížení produkce mléka 2016
    https://www.szif.cz/cs/mp-snizeni-produkce-mleka
    "S cílem zvrátit dlouhodobě zvyšující se produkci mléka na evropském i světovém trhu, řešit nerovnováhu mezi nabídkou a poptávkou a maximálně omezit propad cen mléka, vyhlásila Evropská komise dočasnou mimořádnou podporu zaměřenou na snížení produkce mléka. Evropská komise vyčlenila rozpočet ve výši 150 mil EUR, přičemž podporováno je snížení produkce mléka dodané prvnímu kupujícímu (přímý prodej je z podpory vyloučen). V celkovém množství se jedná o snížení produkce mléka v rámci EU ve výši 1,07 mil. tun. Výše podpory na 100 kg mléka nedodaného na trh činí 14 EUR. Pro přepočet na Kč bude použit směnný kurz v den vstupu nařízení Komise v platnost. Mimořádná podpora bude poskytována v souladu s nařízením Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/1612 ze dne 8. září 2016, o poskytování podpory na snížení produkce mléka. ..."
    ---
    A tak to Bruselu fakt vyšlo, mléčné výrobky zdražené o 100 % a ještě se jich nedostává, a bude hůř. Ona kráva se snadno porazí, déle trvá ji znovu začít chovat na mléko, že?
    Hoďte na ně síť!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evropu čeká na Vánoce nedostatek másla, upozornil mlékárenský gigant
      http://jdem.cz/ddtjd3
      A koment k článku:
      - Dostali dotace na omezení nadprodukce, snížili produkci mléka a mléčné výrobky tudíž zdražily. Takže si to zaplatíme dvakrát :-)

      Vymazat
  31. Tužka napíše,...pane Kopíčku,...přepošlete fakta,...přepošlete přesné formuce, to přece umíte,...nekličkujte, netahejte problémy, které jste měl s jinými nicky k nicku mému.

    Fakta, datum, blog,...kdy, ? kde.?...nic jiného mne nezajímá.

    Když si nevzpomínáte, o čem to vlastně píšete,?...jste úplně mimo,....

    Jste navýsost trapný,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdete na věc s ženskou rafinovaností, ale marně. Až se vypořádáte s tím množstvím faktů, které jsem dosud uvedl, potom možná se vám budu věnovat, hádavko.
      Aní si nepřejte vědět, jak se o vás vyjádřil JdM. ☺

      Vymazat
  32. že by závěrečná pirueta? Anebo jen jednoho z aktérů už přemohl spánek? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslyšte, Aleno, co vás nutí se věnovat polemice, aniž byste se obtěžovala předmětem sporu? Opravdu jen ženská vtíravost?

      Vymazat
    2. Dále si dovolím vám sdělit, že jdu spát.
      Mějte se tu, jak chcete.

      Vymazat
  33. Tady to v noci jelo. Beru si z toho poučení: když nebudu vědět, jestli mi má být teplo nebo zima, zeptám se. Na hygienické službě nebo v termohydrodynamickém institutu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hloupá ironie.
      Hlavně, že se nechcete hádat. ☺

      Vymazat
  34. Až budou rusáci v mexiku
    pořádat vojenské manévry
    nepůjde vůbec o taktiku
    co by mohla lézt na nervy.
    Až budou rusáci v kanadě
    přesouvat železné konvoje
    pak bude jasné a nasnadě
    že přece nejedou do boje.
    Až budou v mexickém zálivu
    rusácká letadla poletovat
    budeme řešit výživu
    či zda se máme potetovat.

    OdpovědětVymazat
  35. Až oddělají frantu
    dostanou hodně grantů
    z plnotučných fondů
    a metál džejmsů bondů.
    Až bude franta hore bradú
    půjde chovanec na poradu
    do bezpečnostní rady státu
    koupit si cukrovou vatu.
    V bedně bude jen žlutý kanál
    žumpa, moravec a anál
    politolog bude mít chaos
    kde je kambodža a laos.
    To bude zpravodajské terno
    všude zeleno a černo
    nové barvy duhy
    na vlajce nové pruhy.

    OdpovědětVymazat
  36. Teď nevím jestli jsem spal
    jestli jsem čůral a smál
    půjdu se zeptat na výbor
    co mi navrhne dalibor.
    Proč bych si lámal hlavu
    dám ji seno a trávu
    naplním čepec a knihu
    ucítím příjemnou tíhu;
    zeptám se, zda je to dobře
    prstík dám do huby kobře
    bude to všechno v cajku
    dostanu tisíce lajků.

    OdpovědětVymazat
  37. Nezájem co píše havel
    jak žehnal papež jan pavel
    jenom se dívám kam šlápnu
    a než jdu ven, se zapnu.
    Venku je každý jiný
    ze železa i z hlíny
    zrezne nebo se rozteče
    nebo se dostane do péče
    je mi to zcela u zadku
    třeba je ročilt v úpadku.

    OdpovědětVymazat
  38. Viděl jsem včera ve frenštátě
    pán to udělal na gatě
    nesloužily mu svěrače
    jedno, zda to byl versáče
    nebo kelvin klajn,
    bylo mu potom fajn.
    Sedl si znova na lávku
    obnovil svoji poptávku
    po zlatavém moku
    s novou jiskrou v oku.

    OdpovědětVymazat
  39. Svíral si nástroj mezi prsty
    štěstí, že byl pětiprstý
    když mu odešel vnitřní stisk
    asi už věděl, co je risk.
    Dávno už nebyl za hvězdu
    odbambelal se do průjezdu
    kde bylo méně lidí
    byl nerad, že ho vidí;
    povolil svoje objetí
    orgán mu plakal dojetím
    byly to slz potoky
    pokračovaly do stoky.
    Chvíli tam ještě postál
    jak sněhulák, když roztál
    pak se to vsáklo do boty
    co půjde v pondělí do roboty.
    Naštěstí to nešlo zezadu
    nebyl to papoušek kakadu
    byl to frenštátský valach
    neví, jak velký je alach.

    OdpovědětVymazat
  40. Z krajiny mizí motýli
    a taky bobky kobylí
    národ je v nové době
    měl by si trhnout sobě
    oponou, ne nohou
    pod modrou oblohou
    odkazu budem věrni
    jen trochu více černí
    jen trochu více uzení
    budíkem k práci buzení.
    Motýl bude mít jednu barvu
    učit se budem jednu larvu
    anebo je to kokon?
    Co bude pak a potom
    do toho nám nic nebude
    běž pryč osude
    nechci tě ani vidět
    měl by ses přede mnou stydět.

    OdpovědětVymazat
  41. Kostka je ve skluzu
    spadla mi na blůzu
    byla to kostka másla
    poslední naděje zhasla.
    Vanilkové rohlíčky
    podle receptu od babičky
    teď budou na špeku
    hodně jich napeku
    na tyto vánoce
    to budou emoce
    to bude radosti
    linecké od kosti
    kuličky se škvarkama
    přijede dalajláma
    a strejda brady
    slavit dny zrady.

    OdpovědětVymazat
  42. Miki & Wabi Ryvola- Země tří sluncí
    https://www.youtube.com/watch?v=Szq8o0tP2ms&list=PLnSYu-5Yu7JUk4p7ftts2BDSLLZnNSWrX

    Radůza - Tulák po hvězdách
    https://www.youtube.com/watch?v=JxzT8nts7vI&index=53&list=PLaRQYLlu3p6-mjL5AwAcHHlJzQCh7zXrZ

    Leonard Cohen - Tower of Song
    https://www.youtube.com/watch?v=oiAuXRK3Ogk&index=13&list=PLwjD81rPeQqXrMf0u_3Qk5Ye4X_2ddQjQ


    Maria Muldaur A Woman Alone With The Blues
    https://www.youtube.com/watch?v=cjE8vMQH6q4

    OdpovědětVymazat
  43. Chtělo by to vodu,
    dát zpět význam brodu,
    ve Vyšším ho mají
    ale význam tají.
    Inkluzivní vláda
    nedostatkem strádá;
    zůstala jen inkluze
    neopruzuj opruze
    nedělej si iluze
    že to spasí okluze.
    Přijde teplá fronta
    do města i lonta
    studená se rozpadne
    tak to bude bezvadné.

    OdpovědětVymazat
  44. Teplá fronta už se blíží
    jižní vítr fouká mříží
    odfouklo to ptáky
    a ty půjdeš taky.
    Nevadí, že je vás moc
    volejte si o pomoc
    požadujte ochranu.
    Berte příklad z potkanů
    když opouští loď
    no tak sebou hoď
    nic si neber na cestu
    z arestu do arestu.

    OdpovědětVymazat
  45. Ládiku, díky za ranní chvilku poesie. Vy mě držíte nad vodou!

    Pro Marii a další opět trochu poslechu:
    Jirásek: F.L.Věk
    http://www.uschovna.cz/zasilka/OZFC6U7XCUVWM8PE-7M4/
    Čte Jiří Ornest.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda stahuji, díky.
      Našla jsem na YT oddíl Klasická literatura, četba a dramatizace, leccos se tam najde, co potěší.

      Vymazat
  46. Něco z dnešní snídaně:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gaij

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kristepane, taková dávka by mě zabila.To bych cítila slinivku celý den

      Vymazat
    2. Však nevíme, pro kolik je to lidí. Myslím, že tam mají děvčata.

      Vymazat
    3. dvoužloutkáče jsem naposledy viděla někdy před 40 lety, ještě když mi dávala vejce tchýně, a když zrály jeřabiny, slepice se od ní nehly a co spadlo sezobaly ,to byly žloutky téměř oranžové , pak tchýně zemřela, slepice jsme snědli a opuštěná jeřabina chytla plíseň a uschla.

      Vymazat
    4. Ládiku, já tušila, že to máte jen pro sebe.Ale marie se mě pokoušela zviklat

      Vymazat
    5. Mňam! Snědla bych tak půlku, ale s chutí!

      Vymazat
  47. tak mě vyděsila Ladikova báseň o mašle, že jsem začla počítat, v normální variantě potřebují 7 kostek másla na 14 druhů cukroví, pokud tedy z nouze zredukuji počet na polovinu, vynecháme třeba zázvorky škeble a Izidora, udělám prachy a linecké z Hery, což celkem též jde, tak se dostanu na 3 kostky , což je minimum, ale kupovat to teď a mrazit se mi nechce, tudíž budu opět frontovat, takové retro Vánoce, ořešák máme naštěstí svůj a úroda bude.

    OdpovědětVymazat
  48. Teď nemám čas, ale byla tu jakási bitva a já přitom měla tak příjemné odpoledne a večer, že nevím, budu-li číst...
    Hezkou neděli všem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no Kopíček je hnidopich a Tužka nesnese kritiku, marie má zas pocit, že ji někdo sleduje, tak to máte potom těžké.Jak se pak mají snést národy, rozdílná etnika, když se našinci nedomluví, zda se šípkovou nebo se zelím?

      Vymazat
    2. Poukázání na nepravdy a přímo lhaní je hnidopišství, pravila další paní učitelka. ☺

      Vymazat
    3. že někde skákali psi z okna, že není pravda, to můžete těžko dokázat.A vy jste zřejmě od 93 v penzi, tak nemůžete vědět, co se lije do mléka a co Ládík navrhoval po tomto datu. Dnes se jede na oleje, ty se lijí všude a do všeho, jejich výroba je asi zvlášť výhodná.

      Vymazat
    4. To bylo za komanče, někdy kolem 85-86. A speciálně Kunín. V Jeseníku jsem to neviděl, ani v Opavě či Bruntošu. Na Olmu si moc nepamatuju, dělal jsem přitom MILO (extrakce olejů z olejnatých semen ... sprchovalo se to hexanem, jehož stopy jsme pili v řepkovém oleji ... v té hnědé mastné flašce), tak mi to dost splývá, tam mě upoutal ten hexan. A to nejsem technolog, ale topenář. Na hexanu jsem ale udělal diplomku z projektování na strojárně, ti čuměli, co to mám.

      Vymazat
  49. tak co se dá udělat na Vánoce bez másla, výběr z mých receptů
    bilkové rohlíčky ořechové rohlíčky ovocné kostky kokosky nepečený salám banánové jednohubky čokoláda kandované ovoce v čokoládě
    pak místo másla z Hery
    Linecké pracky ořechy
    ale vanilkové rohlíčky letos vyjdou hodně draze
    to máte máslo za 70 a pytlík mandlí za 79.....

    OdpovědětVymazat
  50. Zdravím Ládika,
    dnešní příděl poezie byl nadprůměrný - myslím tím nadprůměrný i nad váš vysoký standart - to abyste věděl, že si furt všímám a neokorala mi percepce. :-)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedělní chvilka z horka.

      Vymazat
    2. Připisuji globálnímu oteplování malé, ale významné plus. JÁCHYM

      Vymazat
    3. Správně je standard.

      Vymazat
    4. Cosmo Standart je topný žebřík.

      Vymazat
    5. Cosmo Standard

      https://www.google.cz/search?q=Cosmo+Standard&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwixi-Twz_fVAhUGVxQKHU8MAM4QsAQILg&biw=1360&bih=652

      Vymazat
    6. https://www.gcprodukty.cz/topeni/radiatory-koupelnove/cosmo-standard/

      Vymazat
  51. No, Gaio, to mě ani tak nepálí, páč nepeču...
    ale jde o princip.
    Hajzlové z EU vyhlásí dotace na omezení produkce mléka v roce 2016, zemědělci toho hned využijí...
    a v roce 2017 nás balamutí, že je to kvůli Číně (ještě že jsou vůči Rusku ty sankce, jinak by nám lhali, že mléko vykupují Rusové), přitom je to jen kvůli jejich eoruzradě vůči evropskému obyvatelstvu a nenažranosti.
    A jak někdo dobře napsal, my to zaplatíme dvakrát, jednou zemědělcům v dotacích a teď ve dvojnásobných cenách...
    A ještě zase vybili další chovy krav na mléko.... však mléko dovezeme, že, jakýpak strach :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To euro-inženýrství, jak s lidmi, tak s chovnými zvířaty, je hnus. Vidíme důsledky. A druhý extrém je zase pěstování řepky a bůhvíčeho ještě, o čem komise rozhodnou.

      Vymazat
    2. teď přijel soused, co maká v Londýně na chvilku domů a v Londýně prý máslo v přepočtu vyjde na 40 korun.Je to bordel.

      Vymazat
  52. Evropský mininůž k sebeobraně před muslimem s mačetou:

    https://postovnezdarma.cz/multifunkcni-nastroj-k-sebeobrane-vice-barev?utm_campaign=akcnizbozi&utm_medium=cpc&utm_source=skrz.cz&utm_term=25229946639112557

    OdpovědětVymazat
  53. Ostře nesouhlasím s Gaiou a musím se zastat Rndra Kopíčka - on není hnidopich, on s láskou a péčí vyrábí syntetické hnidy a pak je pečlivě nafukuje mikropipetou až k hranici prasknutí - a když k ní dojde, opustí hnidu a vyrobí novou.

    Mám ho zvláštním způsobem rád pro jeho umanutou důslednost, která mně samotnému bohužel chybí. Bohužel si občas neuvědomuje limity a sebedestruktivní nebezpečenství slavné metody Stanislavského: Natolik se položí do role, že začne věřit i tomu, co původně položil jen jako verbální banánovou slupku do cesty nesoustředěnému norníkovi.

    Ale chyběl by mi tu.
    JÁCHYM


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. má místo mozku dvojkovou soustavu, to je s poetickou Tužkou z Venuše věřící hoaxum nekompatibilní.

      Vymazat
    2. Drbny se ozvaly.
      Další, prosím!

      Vymazat
    3. No já nevím, Jáchyme.
      Měla jsem sen, v němž někdo s dlouhým kopím řval "alau barbar" nebo tak nějak, a šla z něj hrůza. A ještě řval: buď jsi tam žádný vstřik rostlinného oleje neviděl, nebo tě dostanu!!

      Také pozor na ty, kteří v souboji užívají neobvyklé prostředky - např. nadměrečné psaní velkými písmeny a vykřičníky, nebo tučné písmo. Takové lze i snadno zradikalizovat, za vítězství v boji by dali duši.

      Vymazat
    4. já proti vám nic nemám, jen konstatuji.
      A ohledně těch PCB , ještě někdy na přelomu tisíciletí mě kdosi nutil podepisovat petici proti nim, já nechtěla nikde psát své jméno a adresu, ale to jsem se se zlou potázala, učila jsem tehdy v takové díře přírodopis, tudíž si obyvatelé pomysleli, že podepisovat petice je snad moje morální povinnost a pak mi tam dělali takové peklo, že jsem musela změnit místo. Takže ten PCB problém asi není zas tak starý.

      Vymazat
    5. A už přišla další. ☺

      Vymazat
    6. Na přelomu tisíciletí podepisovat petici proti PCB byla stejná pošetilost jako tvrdit, že se dostávaly do konzumního mléka (o výrobě mléka přidáním rostlinného oleje nemluvě - to je nesmysl většího kalibru).

      Vymazat
    7. Taky Vás ráda vidím, pane Kopíčku.
      Ale to Vaše vydupávání si své pravdy proti pravdě druhého, bez důkazů a beze svědků, velmi nesnáším.

      Vymazat
    8. Btw.: Dvojkový princip je základem nervové činnosti, buď vzruch vzniká a je nervy veden anebo ne. Třetí možnost neexistuje.

      Vymazat
    9. možná si Tužka to PCB spletla s DDT.

      Vymazat
    10. marie:
      To není moje pravda, to je pravda objektivní. Tak to prostě bylo a výmysly Ládik!!!a anebo !Tužky na tom nic už nemohou změnit. Pravdu je třeba i vydupávat právě proti jejím deformátorům. Vím, vás to nezajímá, vy jste na lidi ☺, přesto je třeba deformacím objektivní pravdy neustupovat. To je holt moje heslo hnidopicha.

      Vymazat
    11. Gaia:
      Tužka s tím nálezem PCB v nátěrech silážních jam (btw. prokázaných v laboratořích hygienické služby) měla pravdu, bohužel ji převrstvila mocnou vrstvou svých nesmyslných názorů.

      Vymazat
    12. Technická:
      Kdyby se ty hnidy ještě trochu přifoukly a maplnily směsí řepkového a rybího oleje, šlo by je prodávat jako kaviár, velikostně by už odpovídaly.
      Když tu máme embargo toho ruského...
      JÁCHYM

      Vymazat
    13. ale jo, existuje třetí možnost, cožpak jste nikdy neslyšel o 50 odstínech šedi?
      Tužka viděla skákat psa z okna, Ládík lit olej do mléka a ještě v roce 99 někomu stálo za to vydat čas energii a papír a nutit lidí podepisovat petici proti PCB.A napsat do Wikipedie, že české ženy mají v mateřském mléku víc PCB než jiné ženy v Evropě.

      Vymazat
    14. jsou pábení nesmysly?Jak se k tomu postaví nervový vzruch? Ano,či ne?

      Vymazat
    15. Jo, dodám, že mezi ´vidět´ a ´domnívat se vidět´ je sémantický rozdíl.
      U nás zjišťovali v období 1986 - 87 postižení obyvatelstva okresu Jihlava chlorovanými pesticidy a PCB Kredl a kol. (1989,1990). Vyšetřili 47 vzorků lidské tukové tkáně a celkem 41 vzorků mateřského mléka. Zjistili, že obsah těchto látek v tukových tkáních roste s věkem lidí. Nejčetnější nálezy PCB jsou u mladých lidí. Průměrné hladiny PCB: v tucích 3,82 mg.kg-1, v tuku mateřského mléka 3,45 mg.kg-1. Ševčík a kol. (1985) sledovali distribuci polychlorovaných bifenylů. Zjistili zvýšenou koncentraci v mateřském mléce a stálost obsahu PCB v tuku mateřského mléka po celou dobu kojení. Zdůrazňují vysokou četnost překročení maximálních koncentrací v porovnání s doporučenými limitními hodnotami, což je varující. V Jihočeském kraji bylo v roce 1988 vyšetřeno 20 vzorků (OHS České Budějovice). Podle dostupných podkladů je zatížení populace ČSFR (průměrné hodnoty kolem 2,5 mg.kg-1 PCB v tuku) shodné s evropským průměrem zemí s rozvinutým průmyslem (SRN, Francie, Belgie, Velká Británie, Itálie).
      http://www.toxiny.webz.cz/polychlorovane_bifenyly_.htm

      Vymazat
    16. no vidíte a ve wiki se píše https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Polychlorované_bifenyly
      Podle prof. Ivana Holoubka mají české ženy nejvíce polychlorovaných bifenylů v mateřském mléku stále z celé Evropy.[5]

      to by měl ten Šefčík a kol s tím Holoubkem se nějak sjednotit.

      Vymazat
    17. "Litujeme, tento článek není v naší databázi."

      Inu wiki.

      Vymazat
    18. Vidíte, Jáchyme, neuletěl! Tak to nenadnáší... :-)

      Vymazat
  54. Tužka napíše, tak jsem si přišla číst a kouknout se, jak vypadá bitevní pole poránu.
    V zářivém jasu dopoledního slunce,...a v jasu z veršů pana Ládíka,...dobrý.

    Všem, kdo to vyhodnotili,..100+1 dík. Někteří jste se skutečně přiblížili na pár metrů k centru.

    Ovšem,...ta banánová slupka věru nemá chybu.
    Pane Jáchyme, když jste přiznal multinicky,...budu se muset kouknout do pravěku Akt. třeba to teď po více zkušenostech, rozkryju,....kerejvystetotambyl.

    Ovšem,...zaznamenala jsem v noci meteor velikosti výbuchu supernovy ....a sice,...27.8. 2017 00:59.

    Můj nevlastní dědeček by to vyhodnotil slovy,...to je pejcha, safra, to je pejcha.

    Tak si pěkně povídejte a pište si,...ze mne si příklad neberte.

    Zdravím do Nory,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je psáno v koránu, že nejlepší je to po ránu.

      Vymazat
    2. je, vy toto rčení také znáte? A je to pravda, nebo není? Biologické hodiny pohlavních orgánů jsou přeci kolem 23. hodiny a ráno mají útlum.( doktor Jonáš) Nebo chlapi to prostě chtějí pořád? Kde je pravda, kdo mi ji poví? ( Zvolání Kopčema v Lovcích mamutů)

      Vymazat
    3. Asi komentář ranní erekce. ☺

      Vymazat
    4. To bude záležet na obou.

      Vymazat
  55. K jazykovému koutku - standarT/ standarD :

    Už před desítkami let správně upozornil M. Horníček na nesprávné psaní slova obServatoř.

    Správně má být jednoznačně obZervatoř.
    Slovo je odvozeno od slovesa obZírati a nikoli od slovesa obSírati!
    (Vnucuje se myšlenka, zda čekoslovenská slovníky cizích slov neredigoval některý z Kopíčkových předků, který k variantě s "S" přirozeně tíhl).

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co ředitel, ten přeci také řídí a ne ředí.
      majitelé hlav s mozkem s dvojkovou soustavou musí z češtiny šílet.

      Vymazat
    2. Nechápu takového Palika, proč píše ustavičně česky, když o dovolených nemá, kdo by mu korigoval, a jeho text se hemží hrubkami. To se nedá číst, mám dávicí reflexy, nemůžu si pomoct. Přitom bych si to tak ráda přečetla v krásné slovenštině... některým myslitelům není rady.

      Vymazat
    3. Někdo nezvládá rozlišit slova standard vs. standarta.
      Doporučuji nepodléhat vnucujícím se myšlenkám.
      http://www.mojecestina.cz/article/2010070403-chytaky-v-cestine-standardni-nebo-standartni

      Vymazat
    4. JK
      Nám učitelům se vybaví standardizované testy, a hned jsme ve vobraze.

      Vymazat
    5. Někomu jinému zase rozstříhaná standarta.

      Vymazat
  56. Tužka napíše,..ale, ale,...tak ke vstupu 11:09,...tosouvěci,...že by tanečky, a kličkovaná, a veletoče se slovy a s fakty,...

    Teď se horečně řeší problém, jak ta fakta nastažit, nebo přikrýt banánovými slupkami,....

    Tohle panoptikum asi nebude mít chybu...už se zase bavím....na něčí účet.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  57. Úřad městské části Brno-střed uzavřel tři přestupky týkající se znehodnocení růžové tanku, který je instalovaný jako artefakt na místním Komenského náměstí. Tři členové brněnského vojenského klubu, kteří tank v květnu přemalovali nazeleno, vyváznou bez trestu, neboť jej dle radnice nijak nepoškodili. Pokutu nedostanou ani aktivisté, kteří stroj překryli modrou plachtou.
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/za-pretreni-ruzoveho-tanku-zadna-pokuta-fdh-/zpravy-domov.aspx?c=A170825_155440_ln_domov_rsa

    To je hezký obrat "znehodnocení růžového tanku" o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrá diskuse pod tím.
      Kdo tam ten růžový tank dal? Divím se, že tam vydržel stát tak dlouho. Výstavy se dělají v uzavřených galeriích a na omezenou dobu.

      Vymazat
  58. Které tuky jsou zdravé?
    Před pár dny jsem koupila Ramu s kokosovým a mandlovým tukem, bílá barva, na zkoušku. Švestkové knedlíky přelité místo rozpuštěným máslem tímto tukem, chutnaly nad očekávání dobře. Teď se dočítám, že kokosový olej zdravý není. Tak nakonec moje vychytávka - přeliju si ovocné knedle s tvarohem pouze smetánkou do kávy. Nouze naučila Dalibora housti. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.lidovky.cz/zrada-v-kokosovem-oleji-0s2-/dobra-chut.aspx?c=A170824_101931_dobra-chut_ape

      Vymazat
    2. Já na ovocné knedlíky dávám kysanou smetanu a když mám, tak na švestkové ještě strouhám perník nebo sypu mák.

      Vymazat
    3. Taky dobré. Jde o zvyk a chuť.

      Vymazat
    4. Zakysaná smetana, mascarpone, tvaroh na jahodové a meruňkové, na švestkové vždycky mák. A máslo. Máslo nejde nahradit, snad jen na bramborové švestkové sádlo, ale už si tu chuť nepamatuju. Dělala to tak babička.

      Vymazat
    5. Chutě a zvyky jsou různé. U nás doma se všechno sypalo tvarohem a cukrem, jen jablečné knedlíky byly se skořicí. Ale když mě tak přemlouváte, někdy ty švestkové zkusím s mákem. Ten já ráda na nudle.
      Teď jsou švestky nejlepší, nepřezrálé a akorát nakyslé. Aspoň vyzkouším koupené, když mi na stromě všechno pomrzlo. Strom si letos odpočine a napřesrok to doufám vynahradí.

      Vymazat
  59. Eric Clapton Greatest Hits Full Album
    https://www.youtube.com/watch?v=yDcNCqOxoMY

    Wabi Ryvola - Cesta zpátky
    https://www.youtube.com/watch?v=oww1LSe4yZo

    OdpovědětVymazat
  60. Jirásek v F. L. Věkovi vykreslil tak nádherný obraz maminky malého Františka, že se vkrádá otázka, zda takovou zažil sám? Nevíte, Aleno? Nemám o tom tak podrobné znalosti, ale spíše asi vytvořil lehce idealizovaný typ. I když ne až tak daleko od tehdejší reality.

    OdpovědětVymazat
  61. 12 koleček jílu u kámoše (32°C), za odměnu jsem si nadělil v Havu smetanovou maxi za 30kč, výborná!

    http://www.jpeg.cz/images/2017/08/27/gybdc.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/08/27/7QPLF.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co to tam máte na zmrzlině za jakoby drátěné oko?
      Jinak jíl, to jste si zamakali!

      Vymazat
    2. To je plastová lopatička a makal jsem sám, asi hodinu, doplnil jsem potom na ex litr vody, litr kofoly a hovězí vývar v hospodě.

      Vymazat
  62. Už hodinu se motá okolo nás bouřka. Tma, ale déšť nikde.

    OdpovědětVymazat
  63. Použít někdy zdravý rozum musí některé lidi hodně bolet. Tak ho prostě nepoužívají. Týká se to i sporu o to, zda cesty prezidenta Miloše Zemana po krajích jsou součástí jeho kampaně do lednových prezidentských voleb, nebo nejsou a kdo je má tedy platit. Zeman některými svými činy, postoji, výroky i jednáním mnoho lidí oprávněně štve. Jenže jeho výhody oproti jiným prezidentským kandidátům prostě plynou z titulu výkonu funkce hlavy státu. A do úřadu byl v roce 2013 zvolen v přímých volbách, je to rozhodnutí občanů.
    ...
    Malá poznámka na závěr týkající se přímo Miloše Zemana. Ve srovnání s jinými prezidenty a premiéry evropských zemí, kteří každý rok utrácejí zcela nehorázné státní a veřejné peníze za dovolené, obleky, holiče, vizážisty a další vymoženosti, je Zeman i v tomto extrémem. Ale opačným extrémem, České republice spíše ušetřil. Ne, že by to bylo vždy dobře, ale je to fakt. Takže ať si jezdí po krajích, je to finančně marginální záležitost. Ostatně kdyby se nějaký kraj vzmužil a odmítl cestu prezidenta hradit, udělat to může. Ale nejspíše nikdy neudělá. Pokud chtějí například Jiří Drahoš nebo Michal Horáček porazit Zemana, musí se smířit s tím, že prezident bude v kampani požívat některých výhod plynoucích z titulu výkonu funkce, diskuse o tom je zbytečná. Koneckonců, když někdo Miloše Zemana porazí, bude si podobných výsad pak užívat sám.

    http://www.reflex.cz/clanek/komentare/81483/je-to-kampan-ale-pocitat-cesty-zemana-do-kraju-do-nakladu-na-prezidentske-volby-je-nesmysl.html

    OdpovědětVymazat
  64. ačkoliv bylo nedávno zatmění slunce , joachym brezina nikde nic ...

    a tak jenom telegraficky k probíhajícímu konkláve z něhož se určitá odnož prapodivnou cestou odchýlila od nastaveného kurzu soustředěného tlaku domoci se pravdy pravd a vědomě se dožaduje zničehonic vysvětlení , cituji :

    ,, Nebo chlapi to prostě chtějí pořád? Kde je pravda, kdo mi ji poví? ,,

    nuže pravda je taková , že ženy to chtějí pořád , akorát o tom některé neví ...

    zde bych ještě upozornil inspirován průběhem uplynulých tvrzení jednotlivých aktérů vlekoucí se několik dní na jedno slovíčko jež také zaznělo a to - vstřikování ... a věnovat mu náležitou pozornost ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panebože, xerox!!! A horší, než dřív...
      A já chtěla dát zprávu, že za sobotu a neděli 10 skleniček mandarinkový..., tak to nemůžu, v kontextu komentáře.

      Vítejte xeroxi, co nového a jak žijete? :-)

      Vymazat
    2. Taky zdravím pana xeroxe. S tím joachymem máte recht, pohybuje se ještě vůbec v naší galaxii??

      Vymazat
    3. Zdravím, dal jste si na čas :-)

      Vymazat
    4. také zdravím ...

      marion ... bůh ještě pro vás zaplať pánbůh nejsem , ale blížím se zdánlivou oklikou , neboť nejkratší cesta do nebe vede jak známo středem pekla ...

      slečno liško ... byl jsem na obchůzce ...

      u pana ládíka jsem zaznamenal politický posun k samurajovi jenž podporuji ...

      suma sumárum to celkově docela de ...

      Vymazat
  65. JK -
    k tomu Standartu mám snímek obrazovky jako důkaz. Aktualizace databáze mi chodí pravidelně od dovozce (velkoobchod Gienger) a je tam celá léta CosmoStandart, obchodní zkratka CST.

    http://www.jpeg.cz/obrazek/gaCW

    Není tam CSD, vlastníma očima tam vidím CST. To máte stejný případ, jako s rostlinným olejem v odstředěném zbytku z mléka. Škoda, že tehdy nebyly digitální zobrazovací možnosti, nemusel byste tvrdit, že lžu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste dal odkazy na obchody, které u Giengra nakupují a při přepisu dělají chybu. Tu jste sežral.

      Vymazat
    2. Ládiku,
      snímek obrazovky nic nedokazuje!
      Určitě jste si to nakreslil pastelkama, oskenoval a teď se snažíte kopíčka podlým způsobem ofotošopit!
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Jáchyme -
      mi nevadí, že JK je umanutý, ale že dělá z lidí to, co nejsou.

      Vymazat
    4. ...mně že UMANUTĚ dělá z lidí to, co nejsou :-) Jáchym

      Vymazat
    5. To je stejné, Vaše je trochu alibističtější.

      Vymazat
    6. Si to tak neberte :-)
      Bude se tu brát, že napsáním "informativního" příspěvku se dělají ze zdejších krtků hlupáci?
      Nemá snad každý právo na vlastní pravdu?
      Když pan Kopíček nesouhlasí s tím, co je tu někdy napsané, tak vyjadřuje svůj nesouhlas. Tím podle mě z nikoho nic nedělá.

      Vodňanský, Skoumal - Jdou po ulici doktoři
      https://www.youtube.com/watch?v=2yKL1-McmUA

      Vymazat
    7. K padesátinám jsem dostala od dcery knihu Čtyři dohody, což byl skvělý dar, snažím se tím řídit, ale jde to pomalu, něco se mi už trochu daří. Je tam i:
      Dohoda druhá: Neberte si nic osobně

      3. Ať už si lidé myslí cokoli, cokoli dělají nebo říkají, neberte si to osobně. Názory druhých odpovídají tomu, čemu tito lidé věří, a proto ať si o vás myslí cokoli, ve skutečnosti se vás to netýká. Vždy to vypovídá jen a jen o nich.

      4. Berete-li si věci osobně, stáváte se snadnou kořistí dravců. Nachytají vás na jednu malou poznámku a pak už vás napouštějí jedem, jak se jim zachce. Vzepřete se jedu.

      Vymazat
    8. Anno,
      ale bod 3 byste měla poradit především panu Kopíčkovi, ten začal vyvádět. A chovala jste se přesně opačně, než je zde psáno - povzbuzovala jste p. Kopíčka proti názorům druhých. Poznamenávám na okraj, abychom byli důslední....

      Vymazat
    9. Marie, přiznám se, že vůbec nerozumím tomu, co jste teď napsala.
      Dala jsem sem "Neberte si nic osobně" s tím, že si to přečte každý, kdo bude chtít.
      Jsem si naprosto jistá, že jsem nikoho nepovzbuzovala, aby bral věci osobně. Můžete sem okopírovat, co považujete za "A chovala jste se přesně opačně, než je zde psáno - povzbuzovala jste p. Kopíčka proti názorům druhých."?

      Vymazat
    10. Tedy přátelé, vyplácat skoro celý blog na osobních útocích, to bych tady nečekala. Nemám ráda spory, nemám ráda, když jsou lidé na sebe nadstandardně nepříjemní a doufám, že příští, již brzký krtinec, bude zase takový normální, standardní a hlavně milý, sakryš!

      Vymazat
    11. To je přece jednoduché. Napsala jste to pod Ládikův komentář, ale číst by to měl hlavně JK.

      "3. Ať už si lidé myslí cokoli, cokoli dělají nebo říkají, neberte si to osobně. Názory druhých odpovídají tomu, čemu tito lidé věří, a proto ať si o vás myslí cokoli, ve skutečnosti se vás to netýká. Vždy to vypovídá jen a jen o nich." -

      ... Takže by mělo platit: ať si Ládik nebo Tužka říkají, co chtějí, vypovídá to pouze o nich a o tom, čemu oni věří. Jejich názory se druhých, tedy ani Kopíčka, netýkají. - To, že JK divoce reaguje na jejich názory, popis zážitků, prokazuje, že si jejich názory bere osobně. Kopíček je ztělesněná věda, a když mu na jeho vědecké názory někdo sáhne, ihned si to bere osobně a vyjede po něm.

      Namítnete, že si ty názory Tužky a Ládika nebral osobně? Stoprocentně ano! Ucítil totiž příležitost zabodovat, na kterou on zde obvykle číhá, to je to jediné, proč sem chodí. Hojit si ego. I když se hodně snaží, emoce z jeho psaní trčí jak péro z gauče. :-)

      Donutila jste mě, Anno, k polopatickému a málo taktnímu vyjádření, ale jinak to v tomto případě neumím.
      Vy jste Kopíčka k onomu jednání a hádání se víceméně povzbudila.
      P.S. Nekritizuji ani jednoho z Vás, dělejte si, co chcete, ale když jste sem dala ten text Dohody, není od věci se nad ním zamyslet. Činím tak i já.

      Vymazat
  66. Progres 2 - Píseň o jablku (Dialog S Vesmírem)
    https://www.youtube.com/watch?v=Uc1RuolWF1M&list=RDGMEMJQXQAmqrnmK1SEjY_rKBGAVMM3ju3JFr-I0&index=3

    Wabi Ryvola a Wabi Daněk - Zatoulanej kraj
    https://www.youtube.com/watch?v=hX9Wl3Pts8I

    OdpovědětVymazat
  67. tak dnes jsem četla o trampech v první polovině 20. století, tak šerif od každého z osady vybral 5 korun, koupil za to věnec buřtů sádlo čaj a trochu chleba, pak na osadě si vařili čaj a dávali do něj to sádlo, kvůli síle a opekli buřty a jedli s chlebem, takhle prožili víkend.
    Bylo to docela levné prožití víkendu za hospodářské krize. Měli bychom se učit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak trochu klasické trampské muziky
      Duo Červánek
      https://www.youtube.com/watch?v=cJUYlXWhAQM

      Vymazat
  68. Umanul jsem si, že jdu chrápat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo má rozum, jde spát, říkal jeden bývalý /snad prvorepublikový/ starosta :o))

      Vymazat