30 srpna, 2017

KRTINEC č.243

218 komentářů:

  1. Konečně jsem zase na drátě, zdravím pana Ládika !!! i pana domácího.
    Kouknu, co jste tvořili, snad bylo vše v pořádku :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Politická filosofie pro začátečníky
    *******************************************
    Středa, 30 Srpen 2017 08:12 Jan Vítek Komentáře


    Stručná vysvětlení na příkladu dvou krav.

    FEUDALISM : Máte dvě krávy. Panstvo vám vezme část nadojeného mléka.

    RYZÍ SOCIALISMUS : Máte dvě krávy. Stát vám je vezme a dá do stáje s krávami všech ostatních. Musíte o ně pečovat. Za to dostanete tolik mléka, kolik potřebujete.

    BYROKRATICKÝ SOCIALISMUS. Máte dvě krávy. Stát vám je vezme a dá do stáje s krávami všech ostatních. Pečují o ně bývalý chovatelé kuřat. Musíte se starat o kuřata, které stát vzal chovatelům. Stát vám dá tolik mléka a tolik vajec, kolik předpisy určují.

    FAŠISMUS : Máte dvě krávy. Stát vám je vezme, najme si vás, abyste se o ně starali, a prodá vám mléko.

    RYZÍ KOMUNISMUS : Máte dvě krávy. Vaši sousedé vám pomáhají o ně pečovat, a všichni se dělíte o jejich mléko.

    APLIKOVANÝ KOMUNISMUS : Máte dvě krávy. Musíte se o ně postarat, ale stát si vezme všechno mléko.

    DIKTATURA : Máte dvě krávy. Stát si obě vezme a vás zastřelí.

    MILITARISMUS : Máte dvě krávy. Stát si obě vezme a vás povolá do vojenské služby.

    RYZÍ DEMOKRACIE : Máte dvě krávy. Sousedé rozhodují, kdo dostane mléko.

    ZASTUPITELSKÁ DEMOKRACIE : Máte dvě krávy. Sousedé zvolí někoho, kdo rozhodne o rozdělení mléka.

    AMERICKÁ DEMOKRACIE : Vláda slíbí, že dostanete dvě krávy, když budete pro ni volit. Po volbách, prezident je obviněn, že spekuloval na burze s budoucími cenami mléka a svržen. Tisk to nazve «kravogate.»

    ANARCHIE : Máte dvě krávy. Buď prodáte mléko za přijatelnou cenu, nebo vaši sousedi se pokusí vás zastřelit a vzít si obě krávy.

    KAPITALISMUS : Máte dvě krávy. Jednu prodáte a koupíte si býka.

    FINANČNÍ KAPITALISMUS : Máte dvě krávy. Tři z nich papírově prodáte své akciové společnosti pomocí akreditivu od vašeho švagra, který pracuje v bance, jež ho vydala. Potom ve veřejné nabídce směníte akreditiv za cenné papíry své společnosti, abyste získali všechny čtyři krávy zpět s daňovou úlevou na pět krav. Majetkové právo na mléko ze šesti krav převedete přes panamského prostředníka na společnost na Kajmanských ostrovech vlastněnou tajným většinovým akcionářem, který prodá právo na mléko ze všech sedmi krav zpět vaší akciovce. Její výroční zpráva zaznamená, že vlastníte osm krav s předkupním právem na devátou. Zatím co se staráte o své virtuální zbohatnutí, obě krávy zajdou hladem a žízní.
    (Z amerických zdrojů vybral a přeložil Jan Vítek)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. současné demo : krávy už nebudou , hovězí je příliš drahé , navíc krávy příliš prděj a krkaj a tím přispívají ke skleníkovému efektu ...

      Vymazat
  3. Díky za krtinec, pane domácí.

    Carminho-alma 2012 - Album Completo
    https://www.youtube.com/watch?v=u8NkR2csotg

    OdpovědětVymazat
  4. Už je to tu zase
    v tomto letním čase:
    "Přijde vodní příval
    o kterém si sníval;
    ve čtvrtek či v pátek".
    je to kolovrátek;
    předvídají pro pražáky
    ale pro nás ubožáky
    jejich pindy neplatí
    asi tady nahatí
    skáčem z větve na haluz
    myslíme jen na falus
    vzhlížejíce k nebi
    nám je zapotřebí
    valit klíny do hlavy,
    když tu žerem ponravy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan domácí kdysi míval na verandě domeček s panáčkem a panenkou, na počasí. Docela to fungovalo.

      Vymazat
  5. Melanie si vzala do záplavového území lodičky na jehlovém podpadku. Myslím, že lodičky k vodě patří, nevím, proč se novináři zase čílí. To si měla vzít gumáky? Kde by je v bílém baráku vzali? Z mých zkušeností - do gumáků vždycky nateče vrchem a pak se dlouho suší a zasmrádnou. Melanie to udělala dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V těch lodičkách šla do letadla, z něj už vystoupila v botaskách a bundě.
      Je zábavné sledovat, jak a z čeho všeho si zprávaři a různí slídilové dělají živnost. Z podání ruky, zaváhání ve společenské konverzaci, z výšky kramfleků. Z nejistého kroku nemocného člověka. Nestojí to za povšimnutí, a přitom - kolik se jich na tom živí, a slušně! Nejvíc jsem si hyenismus papprazziů apod. uvědomila při zprávách o jejich přímém podílu na smrti Diany, až mě z toho mrazilo. A to jsem tu dámu nijak nemusela.

      Vymazat
  6. Asonance - Rybářská balada
    https://www.youtube.com/watch?v=zGUJpQtdoYA

    Zvláštní znamení touha / Wabi Ryvola
    https://www.youtube.com/watch?v=aVylw02oObI&index=3&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7

    OdpovědětVymazat
  7. Odpolední chvilka s ženským magazínem....

    Na poslední rok svého učitelování jsem se moc nevyzbrojila. Ani bojový sport jsem nezvládla, ač by se hodil. Tak nezbývá než se spoléhat na sílu osobnosti. :-)
    A tady máme odborný testík. Jak jste na tom, kolegové krtci?

    https://www.zeny.cz/motivace-a-kariera/co-ukaze-ze-jste-silna-osobnost-2422.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vedoucí tu všechnu slušnost musí považovat za slabost, jinak by nebyl člověkem na svém místě.

      Vymazat
    2. Ony ty body vypadají docela normálně, že je každý zvládá. Ale včera se mi stranou málem rozbrečel 23-letý kluk, nešťastný ze svého života, prý kromě jídla a spánku nemá to jeho pinožení se za zkouškami a povinnostmi žádný smysl. Než by šel učit, jde dělat skladníka, už to zkoušel brigádnicky a je rozhodnutý. A to byl na 11 táborech s dětmi a hrozně chtěl dělat kantořinu, hloupý rozhodně není. Ale klepe se jak osika, když mu něco řeknete. Síla osobnosti na nule.

      Vymazat
  8. Tužka napíše,...no v prvním momentu jsem si při pohledu na ty lodičky a velikost jehlového podpatku řekla,...holka, holka, to chtělo bagančata s protiskluzovou podrážkou, aby tě vítr v podobě tajfunu neodvál.

    ÁÁále, na druhý pohled jsem uznala, že udělala správné rozhodnutí,....noha v tom vypadá dobře, a ty jehly se dají jako kramle zadupnout do země, bez problému, ostatně všude bude dost měkko, takže to ke stabilitě asi postačí,....není zas tak prostorově výrazná, aby kladla proudu vzduchu velký odpor, takže asi ty parametry navzájem vyhovovaly. Zato deštník to odskákal, ale byli připraveni, hned dostala nový,...takže v Texasu připraveni jsou, né, že ne.

    A teď vážně,....je mi jich líto, velice líto, je to běs, dělá se mi mdlo, při pohledu na tu spoušť a lidské utrpení,...mám respekt k živlům,...a tady se voda vyřádila, a to je pouze začátek, problémy se budou zahušťovat.

    Když čtete knihy a odborné články Jamese Lovelocka, tak zjistíte, jak dokonale dokázal, podle nárustu různých úkazů před 40-50 lety, předpovídat události dnešní.

    Že je letošní rok na přírodní anomálie ale úrodný,...a to je teprve konec srpna,....Protože jsem toho dost od pana Lavelocka přečetla, tak mohu tvrdit, že tuhle modrou kuličku čekají ještě docela velké trable,...teď mám na mysli ty přírodní,...ty, co si lidstvo permanentně drobí na cestu do budoucnosti svojí krátkozrakou činností,... tak ty to budou ostře kořenit.

    Paní Marie, četla jsem si v minulém krtinci, dík,...a děkuji též panu domácímu za novou jamku do které se lze zavrtat.

    Den je nádherný, a ono má být ošklivo,...už jsem včera něco zalévala, mají zvyk na dostatek vláhy, a tak to k večeru pěkně ochláplo, okurky, cukety,...letničky taky dostaly, dostaly dost, už zas nesou hlavinky hore, letničky, ty neumí s vláhou hospodařit,...halt jsou na jedno použití, jako člověk na planetě Zemi.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  9. V pátek večer startuje B7. Je někdo přihlášený?

    OdpovědětVymazat
  10. Pro JAHA :
    Byl byste schopen a ochoten okomentovat z hlediska svých názorů (kromě toho, že totéž zřejmě chystají pro ČR Sobotka s Chovancem ) toto :
    Štefan Harabin, sudca Najvyššieho súdu :
    Fico a Kiska chcú odovzdať Slovensko pod nemecký protektorát. Je to zrada na Slovenskej republike
    Bratislava 30. augusta 2017
    (…)
    Mníchovská dohoda 2016 je obdobou Mníchovskej zrady v roku 1938. Znamená vznik európskeho superštátu. Tento projekt vypracovali vlády Nemecka a Francúzska. Fico s Kiskom pripravujú ponižujúcu zradu národnej zvrchovanosti a samostatnosti Slovenska. Chcú novodobým anšlusom urobiť zo Slovenska nemecký protektorát a pochovať myšlienku našich národných buditeľov o všeslovanskej vzájomnosti.
    Všimnite si, že mimovládky, mainstreamove médiá a ani opoziční politici neútočia voči strate národnej samostatnosti, suverenity a zvrchovanosti a Fica v tomto úsilí podporujú.
    Mníchovská dohoda 2016 znamená, že členské štáty sa vzdávajú vlastnej armády, vlastných tajných služieb, vlastného zákonodarstva, vlastného daňového systému, meny a kontroly nad štátnou hranicou, vrátane systému vpúšťania a relokácie migrantov.
    Fico po vzore mníchovskej zrady dostane Slovensko do úplnej podriadenosti Nemecka, v rámci ktorej nám vznikne povinnosť príjmať migrantov v nekontrolovateľnom množstve.
    Toto si tu nedovolil ani Hitler v roku 1939 voči vtedajšiemu Slovensku.
    Treba povedať, že Fico na to nemá mandát od občanov a dokonca ani od voličov Smeru, lebo toto vo volebnom programe nemal a nie je to ani vo vládnom programe. O tejto otázke môžu rozhodnúť iba občania v referende.
    Slovenskí občania stratia akýkoľvek dosah a vplyv na veci verejné. Ficovo jadro znamená, že o všetkých aspektoch nášho života budú rozhodovať nevolení úradníci v Bruseli a nemecká štvrtá ríša. Práve sa pripravujú procesy, ktoré budu právne nezvratné, vrátane zrušenia možnosti referenda o najzásadnejších otázkach. Toto odovzdávanie našich práv a samorozhodovania do Bruselu sa nedá nazvať inak, ako zrada na Slovenskej republike.
    Zdroj :
    http://www.hlavnespravy.sk/harabin-fico-kiska-chcu-odovzdat-slovensko-pod-nemecky-protektorat-je-zrada-na-slovenskej-republike/1118700

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolemjdoucí,
      pro rychlou orientaci doporučuji rychle projet články

      https://osobnost.aktuality.sk/stefan-harabin/

      Názor si asi musí udělat každý sám, jde o neúprosnou válku - zda o prohnilých proti prohnilým, nahnilých proti shnilým či je něco ještě jinak - to fakt nevím.

      Těžko ale očekávat nestranný názor u Jahy, který Tisa obdivuje - zatímco Harabin Tisa odsuzuje, stejně jako dvojici německých kancléřů 3. a současné naší 4. Říše.

      Já osobně vidím Tisa jako velmi negativní postavu - nicméně v zájmu spravedlnosti musím uznat, že srovnávat Tisa se Sobotkou je urážka na cti. Urážka Tisa, pochopitelně.

      Vymazat
    2. Ad: Kolemjdouci

      Harabinovi by som neveril ani nos medzi ocami. Harabin je osobne zodpovedny za stav, aky tu je a aky teraz, ked ho trochu odstavili, akoze kritizuje. Skorumpovanost sudneho stavu sa za jeho vedenia dostala na uroven, ked potrva desatrocia, kym sa aspon priblizi urovni tesne po 1989. Zabralo by mnoho stran vymenovat jeho zasahy,po ktorych boli prepustani zlocinci, jeho statisicove zaloby, jeho statisicove odmeny sam sebe a jemu blizkym sudcom... Je to jeden z najhorsich skamenelin Meciarovho rezimu. Takze tak je potrebne brat i jeho angazovanie sa v poslednych dvoch rokoch. Snazi sa niecim zaujat, ked uz nemoze vela skodit.

      Ina vec je, ze urcite prebieha tvrdy boj vo vnutri slovenskej politiky, ci, nakolko a PRECO sa priklonit k dvojici Nemecko-Francuzsko, teda v konecnom dosledku k Nemecku, lebo Francuzsko je uz, podla mna stratene pre Europu. Fico nie je celkom padnuty na hlavu, ale tlacia ho oligarchovia, ktorym ide o peniaze z europskych fondov. Podla mna bude robit take tanceky najblizsie dva roky (ak teda vydrzia do riadnych volieb), aby byrokracia EU na nas nebrechala, ale aby nemusel realizovat nejake otvorene dvere migrantom. A ked, tak v najhorsom pripade, ak bude pritlaceny k muru, aby uz nieco uskutocnil, tak prijme Ukrajincov, mozno vacsi pocet syrskych krestanov (vacsi mam na mysli maximalne 100 rocne). Tie jeho plamenne reci o jadre su len, ako vzdy z jeho ust, reci. On ma davno vymyslenu (netvrdim, ze vlastnou hlavou) cestu, ako brat peniaze a s nikym sa nerozhnevat. Tu povie jedno, tam druhe, V4 tretie. A okrem toho, ponizil stranu SNS, osobne predsedu Danka. Kriza v koalicii trva a Danko je schopny pri vacsom tlaku na jeho marginalizovanie a nevyhovenie jeho poziadaviek (napr. na reciprocne odvolanie nejakeho ministra za Smer) tuto koaliciu, teda ZLEPENEC 4 stran (pamatajme, ze koalicia zacalo so 4 stranami, len jednu z nich, supernovu Siet, zhltol Bugarov "charakter") bude Danko destabilizovat a vo zmatku a hneve i polozi.

      Takze heslo Fica je "vydržať"! :-).

      Celkom trefne tanceky Fica vystihol myslim Sulik v závere clanku:

      https://dennikn.sk/blog/co-nam-prinesie-jadro/?ref=box

      "Inými slovami, Robert Fico ide zapredať Slovensko za eurofondy, ktoré on s jeho oligarchami budú môcť rozkrádať. Toto je jediný dôvod, pre ktorý nás ženie do bubliny, ktorú nazýva európske integračné jadro. Ak existujú iné vecné dôvody, vyzývam ho, aby ich čím skôr zverejnil."

      Vymazat
    3. Já bych nechal Tisu Tisou, v současné době je podstatné, že jediný Harabin se odvážil naplno říct, co to vlastně znamená být součástí "jádra". O tom se tady vůbec nemluví. Stejně jako se nemluví o tom, o čem informovala slovenská televize už 13. 6. 2017, že Avramopoulos navrhuje odebrat národním státům právo rozhodovat o své vlastní azylové politice a chce vytvořit centrální azylový úřad, který bude každý rok rozhodovat o tom, kolik která země bude povinna přijmout imigrantů. Být součástí jádra tudíž automaticky znamená i souhlasit s trvalou islamizací země.
      O tom nám ale Sobotka s Chovancem neřekli ani slovo a místo toho jen žvaní, že oni sem do voleb nikoho nepřijmou. - Kolemjdoucí

      Vymazat
    4. Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří.

      Vymazat
    5. Ad: Anonymny Anonymní

      Těžko ale očekávat nestranný názor u Jahy, který Tisa obdivuje - zatímco Harabin Tisa odsuzuje, stejně jako dvojici německých kancléřů 3. a současné naší 4. Říše.


      Tazko komunikoval s klamarom. Tisa neobdivujem, nikdy som sa takto neprezentoval, ani nic take nepisal. Ked som nieco pisal, tak veci, ktore sa dlho a vlastne DODNES o obdobi od cca 1936 do 1948 FALSUJU. Fakty sa zamienaju za kapustu natlacenu do hlav, tak aby to vyhovovalo tym, ktori tu propagandu robili aj tym, ktori ju prijali. Klise, KLAMSTVO, ktore sa dnes bezne pouziva ako fakt. Za vsetky jedno. "Tiso platil Nemcom za vyvoz Zidov do Osvietcimu."

      Cela tato veta je obycajna LOZ, nielen co sa tyka faktov, ale i konstrukcie, co si mozete kedykolvek zistit. Staci zistit fakty: Za co platil Slovensky stat Nemcom? Na co mali byt peniaze pouzite? Kam mali byt vyvezeni? A kam? A co mali tam robit? KEDY sa svet dozvedel (napr. od Vrbu, aj to mu este rok nechceli verit ani Zidia!!!) o Osvietcime a co sa tam robi?

      Atd., atd. Pravda sa dnes uz da zistit, dokumenty su este pristupne, kym ich nova multikultihomolobogenderkvoto diktatura znova neda pod cenzuru.

      Takze asi tolko k Vasej anonymne anonymnej objektivite:-).

      Vymazat
    6. JAHA – Díky za odpověď. Jen bych dodal, že pojem „jádro“ není žádný Ficův výmysl, existuje prý a je definován už od poloviny 90.let. Pokud jsou právní následky přípojení se k jádru takové, jak říká Harabin (a slyšel jsem i odjinud, že ano), pak v této souvislosti jsou sebepochybnější Harabinovy chrakterové vlastnosti a jeho minulé politické přešlapy vedlejší.

      Vymazat
    7. Ad: Kolemjdouci

      Ja netvrdim, ze pojem "jadro" si vymyslel Fico. Len tvrdim, ze sa s nim ohana teraz momentalne tak vehementne, lebo mu tecie do topanok. Chce odvratit pozornost ludi u nas od zlodejin s eurofondami. A aj preto, ze jeho hlavnou politikou je udrzat partiu, rozdelujucu si eurofondy pre oligarchov a nieco i pre seba, co najdlhsie. Takze - je potrebne verejne deklarovat (na poziadavku Bruselu) pchanie sa do riti trebars i Macronovi, tak to urobi. Bude politicka situacia taka, ze sa obyvatelstvo obrati kvoli migracii proti? Hohoho, on to myslel inac, vytrhnute z kontextu...Atd.

      Kazdy vie, ze v sucasnom stave tzv. EU nemoze existovat. Zalezi, co, ake hlasy a sily v nej vyhraju. Priliv emigrantov dokaze zastavit i nepatrne mnozstvo zoldnierov v severnej Afrike a na hraniciach s Tureckom. A podpisy zmluv a dohody?

      Francuzsko neplni dohody roky, bez akychkolvek nasledkov. Papier znesie vela, realne kroky budu vychadzat z realnej situacie.

      Ale obavat sa toho, ze bude suhlasit tato vlada s hocicim, co by jej zabezpecilo lepsi balik penazi, tak to sa musime.

      Preto je potrebne u nas pokracovat v tom, co robi OLaNO. Denne odkryva podvody tejto vlady. Jeden minister uz musel odist a kriza vlady sa prehlbila.
      Takto im bude tazsie plnit nejake potajomky odsuhlasene dohody.

      Vymazat
    8. Ad: Kolemjdouci

      Este by som dodal, ze Harabin len hovori o tom, co bolo zverejnene i v Cesku a z toho cerpa, podobne ako viacero dalsich blogerov na roznych strankach.

      http://www.zvedavec.org/komentare/2016/07/6960-mnichovska-dohoda-2016.htm

      Vymazat
  11. Kamarád archal zkrášluje prahu, ulici Grafickou, nad Strahovským tunelem:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/ga7F

    OdpovědětVymazat
  12. Nebyla jsem na netu dva dni, měla jsem návštěvu zo Slovenska, lebo mali ten sviatok. Unikl mi proto i Bělobrádek. Tak teď dočítám a tady je básnička skoro jako od pana Ládika!!!

    "Dobrý den. Napsal jsem ke včerejšímu tématu dne ještě básničku aby nám na něj zbyla hezká vzpomínka:

    Na políčku sedlák orá
    Čichá ňáký divný smrádek
    Jehož zdroj je úzká nora
    A v té noře Bělobrádek
    Nebojte se milé děti
    Neumřel tam zaseknutý
    Pouze chcípl v oné díře
    Poněvadž byl velké zvíře."

    http://www.dotyk.cz/publicistika/internet-vtipy-pavel-belobradek.html

    OdpovědětVymazat
  13. A ještě trochu skvělé hudby ☺
    https://www.youtube.com/watch?v=Fe3YsVvKZ_o

    OdpovědětVymazat
  14. Moje oblíbenkyně docentka píše s vlasteneckým obdivem o české politice:

    Česká politika je kvalitativně jinde
    ***********************************************
    30.8.2017 Ilona Švihlíková Komentáře

    Ilona Švihlíková trochu ironicky glosuje předvolební atmosféru v české politice, kde je, jak se zdá, všechno zase tak nějak jinak.

    Česká republika je před volbami do poslanecké sněmovny, o něco dále jsou volby prezidenta republiky. V jiných zemích probíhá volební kampaň nudně, ale u nás jsme o krok dál. Zatímco jinde jsou to voliči, kteří kádrují, posuzují a kritizují kandidáty, u nás je tomu obráceně.

    Nejenže naši skvělí zástupci veřejného života nabízejí diagnózu svých spoluobčanů, kteří by jim měli dát hlas, ale dočkáme se od nich i řady skvělých doporučení do života! No uznejte, kde jinde toto najdete?

    Například Milan Štěch ví, jak motivovat do práce. Celou pestrou kategorii osob samostatně výdělečných činných prostě shrnul do jednoho pytle, čímž ukázal svou levicovou radikalitu. Tyto OSVČ, od advokátů po matky na mateřské, hledající přivýdělek, naženeme do továren, čímž vyřešíme dlouhodobou degradaci učňovského školství. Zvýšíme tím HDP a naše růžová budoucnost se před námi předestře jako okvětní plátky růže.

    Zatímco pan Štěch se postará o osoby, které jsou v pracovně aktivní fázi života, pan ministr Pilný myslí i na seniory. Ví, jaké je to být nevyužitý na stará kolena, a proto již nyní plánuje rekvalifikační programy na sekání trávy pro seniorské vyžírky, kteří si snad myslí, že si celý život platili na důchod, kterého se ještě drze chtějí dožít.

    Pan vicepremiér Bělobrádek myslí i na jinak opomíjené skupiny, pro které má řadu inspirujících doporučení. Ženy samoživitelky si mají najít jiného chlapa, což je jistě indikace, že KDU-ČSL míní rozšířit své bohulibé působení na české politické scéně a pomocí peněz z církevních dotací otevřít seznamovací programy pro tyto ženy. Program povede třeba Jiří Čunek, který nevhodné kandidátky na seznámení přestěhuje do buněk a přemístí za město.

    Pan Bělobrádek ovšem myslí i na menšiny. Dokázal přesně definovat skupinu, která je vrcholně společensky škodlivá. Konkrétně se jedná „o městské liberální eko-etno-bio vychrtliny s korálky na krku, náušnicemi v nose, pupku a obočí, s plandající sukní a pijící čaje z misky.“ Tento detailní popis nejprve zmátl sociology a agentury na výzkum veřejného mínění, které se domnívají, že KDU-ČSL provádí vlastní, vysoce originální rozčlenění české populace. U některých to vyvolalo paniku i volání po nové metodologie průzkumu preferencí před volbami. Aby se nakonec zjistilo, že prý se jednalo o „konzervativní vtip.“

    V samotné KDU-ČSL, jak se nám podařilo zjistit, se ovšem šíří jiná varianta: Bělobrádek po neúspěšném projektu se Starosty plánuje návrat ke kariéře „řezníka“, a právě přesná definice „vychrtlin“ je jednou z cílových skupin jeho budoucí podnikatelské činnosti. Některé hlas ze strany tvrdí, že dokonce jako první marketingovou akci plánuje „zaříznout“ a „opéct na rožni“ svého stranického kolegu Čunka, aby tak ukázal, jak silná křesťanská láska ho k němu pojí.

    Někteří kandidáti myslí i na naši zábavu. Již nyní se můžeme těšit na kluziště na Hradčanském náměstí, na kterém bude vystupovat Michal Horáček (zřejmě i se lvy) ve speciální Michal Horáček ice skating show. Vystoupení by měl moderovat Michal Kocáb. Zda u toho budou umělci neklidní se zatím nepodařilo zjistit, neboť americká ambasáda nereagovala na naše dotazy.

    Takže jen doufejme, že naši občané přestanou jako obvykle brblat a stěžovat si a ocení kvalitu, péči, a hlavně nekonečnou inovativnost naší politické scény"
    (z časopisu Argument zkopíroval JÁCHYM)

    OdpovědětVymazat
  15. Mám zprávu, která některé zdejší asi potěší (soudím ze zdejší diskuse v posledních dnech) - pan Kopíček se rozhodl, že do Nory už nikdy nevstoupí. Mě osobně to velmi mrzí.

    BEDŘICH SMETANA - Z ČESKÝCH LUHŮ A HÁJŮ
    https://www.youtube.com/watch?v=yI0NjgrFV6k

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, mohl jsem se dozvědět, co jsem viděl.

      Vymazat
    2. To tajemství bude tížit jeho duši, určitě se zase zjeví.

      Vymazat
    3. Nechce se mi to dohledávat, ale pokud si dobře vzpomínám, pan Kopíček stále trval na svém tvrzení, že do konzumního mléka se olej nepřidával. Podle mě má každý právo na svoji pravdu. Vy jste trval na své, on trval na své.

      Vymazat
    4. Jaké tajemství bude tížit duši pana Kopíčka, že jste si jistá, že se zase zjeví, marie?

      Vymazat
    5. Anno, není lépe už některé věci nechat být a pořád to nerozbírat dokola? Vy máte nějaké nutkání?

      Vymazat
    6. Nemám žádné nutkání, Aleno. Pouze jsem tu sdělila, co jsem se od pana Kopíčka dozvěděla a pak jsem jen reagovala na příspěvky Ládika!!! a marie.

      Vymazat
    7. Ale Anno, nemusíte vždy brát všechno doslova.

      Ládik připomněl, že se mohl dozvědět, co viděl, tím snad mohl naznačit, že p. Kopíček se domnívá, že toto ví sám nejlépe, nebo tak nějak.

      Já jsem na to rádoby vtipně odpověděla, že vlastně možná ještě ani nevíme, co vůbec ten Ládik tenkrát viděl, a že se to třeba ještě dozvíme.

      Duch mé repliky má býti humorný, neboť se domnívám, že jiný tón si celá záležitost nezaslouží.

      Vymazat
    8. Já to vidím jinak než Vy, marie. V této záležitosti jsem nic humorného neshledala.

      Vymazat
    9. Protože vy jste, Anno, moc doslovná a vše rozebíráte, zkuste spíš vidět věci z té humorné stránky, někdy je namísto dokazování a argumentace lépe se tomu všemu zasmát .. a nechat to být. Zkuste to, je to tak snadné!

      Vymazat
    10. Víte co, nechme každého, ať si reaguje jak chce a dělá si, co chce. Třeba se to (dopřát druhému svobodu slova a přijmout jiný názor) pak naučí i sám pan JK a nebude Ládika násilně převychovávat a tlouct mu klíny do hlavy, co se týče toho, co on sám viděl.
      Pana JK zdravím.

      Vymazat
    11. To, co píšete, nevypovídá o mně, ale o Vás, Aleno, o tom, jak mě vidíte... Na této záležitosti mi nepřijde humorného vůbec nic, místo k smíchu mi to celé přijde k pláči.
      S tím dokazováním a argumentací - já to vidím takto:
      - paní Tužka něco napsala, pan Kopíček napsal, jak to vidí on
      - Ládik!!! něco napsal, pak Kopíček napsal, jak to vidí on
      V obou případech nebýt následné argumentace, k dohadování by nedošlo. A znovu opakuji, že podle mě má každý právo na svoji pravdu i styl vyjadřování.

      Vymazat
    12. Je mi líto, že další krtek odpadl. Moc. Nemám ráda napadání, když začne útočit smečka, ani v dokumentech o zvířatech. Samozřejmě to je jen neohrabané přirovnání... Také pel paní Tužky není již takový motýlí, za jaký jsem jej měla.

      Díky, Anno.

      Vymazat
    13. Nevšimla jsem si, že by pan Kopíček Ládika!!! násilně převychovával a tloukl mu klín do hlavy. Oba, zdůrazňuji oba trvali na své pravdě a nepřijali názor toho druhého, na což podle mě mají všichni právo.

      Vymazat
    14. Moc děkuju, liško.
      Tak jsem se tu teď rozbrečela. Radši si vezmu prášek na uklidnění. Ještě dva dny musím vydržet, pak už tu bude můj muž, tak budu pod dozorem.

      Vymazat
    15. Já mám ráda diskusi, kde se argumentuje fakty, a ne, kde se lidé urážejí, kde, když člověk něco podotkne, hned sklidí od aktéra urážku nebo nadávku. Na tom není nic, co bych obdivovala nebo čeho bych si považovala, a osobní příběh neomlouvá. Leckdo z nás tu prožil nebo prožívá těžkou situaci, já zrovna tyto dny, ale nežádám od krtků úlevy ani pochopení pro případné nemístné poznámky.
      Jinak se vsadím, že to s JK dopadne jako s jiným jedincem, tedy že tu bude stále přítomen jako princ Drsoň:
      "Myslel jsem, že budu všechno zpovzdálí pozorovat a v pravou chvíli se do věci vložím. Teď mi nezbývá, než abych všechno jen zpovzdálí pozoroval. A víte, že to taky není špatný?"

      Vymazat
    16. Taky mám ráda diskusi, kde se argumentuje fakty, a ne, kde se lidé urážejí, kde, když člověk něco podotkne, hned sklidí od aktéra urážku nebo nadávku. Oproti reálu je tu možné se kdykoliv do kterékoliv zdejší diskuse vrátit a dohledat, jaké kdo psal příspěvky, jak a na co reagoval. A zas a znova - podle mě má každý právo na svoji pravdu, svůj styl vyjadřování. Není tu povinnost číst všechny příspěvky, je možné některé nečíst.

      Vymazat
    17. Promiňte, Aleno, ale tohle nemluví o faktech, jak se jimi oháníte, to je přesně to napadání. Když skoro všichni, tak i já...

      Alena27 srpna, 2017 00:08
      Pravda páně K. opět zazněla.
      Chvalme všichni pravdu pana K.!
      Alena27 srpna, 2017 00:18
      Jste "pronásledován" v Noře. To je ale situace... :-)
      Alena27 srpna, 2017 01:37
      Mně to přijde jako ze základky, kdy kluk je na holku hrubý, ona se mu zase vysmívá a hihňá se s kamarádkami - jen pokračujte, dejte tomu třebas celý jeden krtinec.
      Už jsme tu měli jednou sólo pro Annu, tak proč tu nemít sólo pro Tužku a pana Kopíčka?
      Alena27 srpna, 2017 01:43
      že by závěrečná pirueta? Anebo jen jednoho z aktérů už přemohl spánek? :-)

      Alena27 srpna, 2017 16:04
      Vidíte, Jáchyme, neuletěl! Tak to nenadnáší... :-)

      Je mi hnusně, že používám takový protiargument, ale fakt mi ta Vaše fakta chybí. Ano, jsme všichni zranitelní, každý máme svá trápení. A mně tu třeba moc pomohlo, že tu na mě byli skoro všichni hodní a měla jsem pocit, že mi to porozumění i pomohlo v těch nejhorších chvílích.
      Pan Kopíček s námi je od začátku, jasně, říkala jsem mu Zbyňku, ani na mě nebyl nejmilejší, ale od toho naše nory nejsou, abychom se uráželi za nějakou ulítlou reakci. Jo, takový slíďfák, co hledá vyloženě v rodinných souvislostech, co nahání husí kůži znalostí těch téměř neintimnějších informací /tzv. zneužití osobních dat/, toho bych nejraději žalovala, ale to byl snad jediný extrém zde v noře.
      Mrzí mě odchod pana Zbyňka alias Josefa, mrzí mě, že jsem měla málo času všem říct, že se nechovají férově, že přesila není pravdou.

      Vymazat
    18. Pátrat v minulých diskusích a dohledávat, jaké kdo psal příspěvky, jak a na co reagoval... to by mě tedy nebavilo. :-) "Vy jste řekl...ale ne, to vy jste 15.3. v 17.20 řekl.."

      Vymazat
    19. Vidíte, já bych řekla, promiňte, máte pravdu. A udělala nějaký pitomý obličej - emotikon https://cz.depositphotos.com/101804752/stock-illustration-vector-pensive-emoticon.html.
      Tak omluva. Dobrou noc.

      Vymazat
    20. No, liško, to se vám tedy nepovedlo... kde vidíte urážku nebo něco takového?
      Já jsem jen komentovala to zarputilé dění, snažila se to trochu odlehčit..
      Když už jste tedy v tom dohledávání a hlášení, tak se raději přiznám, v jednom z předchozích krtinců jsem nazvala pana K. otravou! Ach, to bylo ode mne nepěkné!:-)
      A nebudu hledat, co mi napsal on, je mi to totiž jedno...

      Vymazat
    21. Pochybuju, že lišku bavilo to dohledávání Vašich argumentů, Aleno. To je výhoda písemných diskusí, že se dá dohledat, kdo co.

      Vymazat
    22. Liško, je to marný, je to marný, je to marný. Jsem ráda, že jste dohledala ty Aleniny argumenty. Je mi smutno i z toho, že bych se podle Aleny a marie měla smát. Nevím, čemu se v této záležitosti zasmát.

      Vymazat
    23. Anno, máte ráda? Já moc. Taky dobrou noc přeji. Všem krtkům, i panu Kopíčkovi (Zbyňkovi Matyášovi)
      https://www.youtube.com/watch?v=tAGnKpE4NCI

      Vymazat
    24. Dohledávejte, dohledávejte! Tak je to správné, tak to má být!

      Já na to nemám čas :-)
      https://www.youtube.com/watch?v=Kxmwk9XqBLs

      Vymazat
    25. Díky, liško, Metallicu mám ráda a tuhle jejich písničku mám nejradši. Taky přeju všem dobrou noc.

      Petr Rezek - Přátelství
      https://www.youtube.com/watch?v=EfA4dCar2YM

      Vymazat
    26. A já přeji pěkné pátrání, už tu je 243 krtinců, tak to je vyhledávacího materiálu!
      Petr Skoumal: Poločas rozpadu
      https://www.youtube.com/watch?v=g_YqnHue86Q

      Vymazat
    27. Aleno, Vy jste se zaštiťovala láskou k diskuzi s argumenty. Použila jsem jen jeden inkriminovaný krtinec a použila argumenty z něj. Tedy, že argumenty použity nebyly. Prosím, nesnižujte se k další bezpředmětné konfrontaci. Nejste předmětem k pokračování sporu, Vaše ironie ale není příliš smířlivá. Prostě mě mrzí, kam některé diskuze mohou zajít, jsou-li dobře živeny.
      Ještě jednou přeji dobrou noc.

      Vymazat
    28. Mě nepřimějete, abych dohledávala a dokládala, co jsem tím mínila.
      Tím za sebe končím debaty v tomto směru.

      Vymazat
  16. Zdravím krtky, děkuji Zdeňkovi za otevření dalšího krtince...
    Přečetla jsem si, co jste probrali, pobavila jsem Ládikovým vysvětlením rozdílu mezi mužem a ženou v lese :-) Snad se vám kotník usadí!
    Pro Marii mám vtip:
    https://s26.postimg.org/paid7q7vd/ucitel.jpg
    Vzpomínkové příběhy Tužky vždy ráda čtu. Zato slabost Anny pro některé diskutéry úplně nechápu, ale respektuji.
    Přávidím Gaie krásné dny na koupališti. Já si letos užila jen dva dny u rybníka, ale stejně se k nim utíkám v myšlenkách často. Tak ještě zítra!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem to tu několikrát zmínila, že paní Tužka patří mezi mé oblíbence a slabost mám pro Jáchyma a praguefranka. Pana Kopíčka si vážím na základě toho, co vím o jeho soukromém životě.
      Podle mě má každý právo na svoji pravdu a svůj styl vyjadřování. Podle mě by si nikdo neměl brát věci osobně.

      Vymazat
    2. Aleno! :-)))
      Autor je mimo jiné znalec, neboť právě 8.B je na každé škole ta nej-nej-nejvyhlášenější.

      Vymazat
  17. Tak jsem si zase prožila dvoudenní očistec, ale přitom jsem byla na své milované chatě a občas jsem se utrhla a chvíli pracovala na zahradě - to mám moc ráda.
    Když shrnu letošní pěstitelskou sezónu, tak:
    liška měla pravdu s roubováním, nechytl se mi ani jeden roub (bohužel jsem si čas nemohla vybírat, strom pokáceli v březnu... :-));
    ale co se týče pozdní výsadby mečíků a jiřin, tam předpovědi (nevím už koho) nevyšly - jiřiny vyrostly jako Adély, jsou už vyšší než já a kvetou o sto pět, mečíky kolem nich také, myslím si, že si je ještě v září užiju, pokud nepřijdou větší mrazíky. To žluté je pryskyřník.
    https://s26.postimg.org/ozxj2j61l/jiriny.jpg
    Také ostružinové orgie pokračují, ale teď to už byly necelá dvě kila a pomalu to začne končit..
    https://s26.postimg.org/3xxjo70pl/dalsi_davka1.jpg
    Podařilo se mi udělat nový záhon jahod, ale nějak jsem to zvrtala s fólií, tak ji mám na tři díly :-)
    https://s26.postimg.org/fup68o2mx/nove_jahody.jpg
    O neúspěších raději pomlčím, snad jen, že mi jablka spadala skoro všechna, každé je buď červivé nebo shnilé... přitom 3x stříkám. No, asi je vykácím a dám nové stromy.
    Tak to byl zahradničin necelý rok :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šla jsem dneska kolem jedné staré zahrady, a tam ve stínu hned u hradby se plazí při zemi ostružiny. A - taky ještě ani jedna zralá, pokud jsem dobře koukala. Tak jsem si oddychla. Třeba i ty moje ještě dozrajou, aspoň pár.

      Vymazat
    2. No, ty moje jsou beztrnné ostružiny Thornfree -už je pěstuji asi třicet let, ale letos se mi fakt dařilo :-)

      Vymazat
  18. Hodně se zatáhlo, čekám bouřku, ani nezalívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie, tedy nevím, koukám na radar, nikde nic, až zítra... možná nějaké místní bouřtičky... :-)

      Vymazat
  19. dnes byl opravdu nádherný den,byla jsem na plovce až do zavíračky , přišla domů před chvílí a zítra bohužel derniéra.Daji mi zpět stovku zálohu za permanentku a tak ji snad ze žalu propiju, neb na světě není krásnější místo, než naše plovárna, obkroužená 60 letými lipami a krásný bazén se skluzavkou a tobogánem.Kam chodím každé léto od té doby, kdy ji otevřeli a ty lípy vysázeli, tedy už 60 let.A nikdy mne tam nikdo nezarmoutil.

    OdpovědětVymazat
  20. Ella Fitzgerald and Louis Armstrong - Ella and Louis (1956)
    https://www.youtube.com/watch?v=VqOaQgD_2KA

    Hotel California - Eagles
    https://www.youtube.com/watch?v=EqPtz5qN7HM

    Procol Harum - A Whiter Shade of Pale, live in Denmark 2006
    https://www.youtube.com/watch?v=St6jyEFe5WM

    OdpovědětVymazat
  21. Pane JK,
    jestli jsem Vám někdy ublížil, tak přijměte mou omluvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radůza - Chci oplakat to dobře
      https://www.youtube.com/watch?v=foZYnVFxJPk

      Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
      https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

      Szidi Tobias - Na hotelu v Olomouci (LIVE 2012)
      https://www.youtube.com/watch?v=6R5USQDC1aI

      Vymazat
  22. Kolemjdoucí ... koukám že jste se zaangažoval na aeronetu ... celkem souhlas ... tenhle původně nadějný projekt se změnil , abych se vyjádřil kulantně ve smrad ...

    OdpovědětVymazat
  23. Ruské síly zabily v Sýrii o víkendu přes 800 teroristů ISIS, během čehož podle očitých svědků americká vojska letecky odvážela zbývající přeživší do bezpečí....
    http://jdem.cz/ddx346
    Jo, deep state!

    OdpovědětVymazat
  24. To by páni komentátoři pod Hellerem, kteří počítají, kolik žáků má být správně na 1 učitele a jak by stačilo těch učitelů mnohem méně, asi koukali... Aktuální zprávy z ciziny, kde už mají zaběhnutou inkluzi dětí z nepřizpůsobivých rodin nebo dětí s jiným jazykem, než je mateřský jazyk místních: ve třídách pracují minimálně dva učitelé a několik asistentů. Takových tříd - vyrovnávacích - je na škole několik, většinou v každém ročníku jedna i více.

    V ČR, tam, kde se škola přihlásila k programu Začít spolu, se už někde zavádí, že vyučují ve třídě také 2 učitelé/ky a k tomu asistenti. Na 1. stupni, druhý se řeší všelijak. Takže trend bude spíše opačný, než se mluví.
    Za chvíli bude muset mít každé dítě svého učitele. A stejně to nepomůže.

    OdpovědětVymazat
  25. Mám ráda Tolkiena, dětem jsem četla Hobita ještě v době, kdy to nebylo nijak populární... a sama jsem ho četla také mockrát, pak jsem postoupila k Pánu prstenů, ještě za totáče vyšel v MF.
    Jim Čert nazpíval Písně Středozemě:
    Tak nasedni
    http://jdem.cz/ddx7p6
    Pocta Gandalfovi
    https://www.youtube.com/watch?v=n4M81r-c13M

    Tak pro Marii a další milce mluveného slova POSLEDNÍ letní poslech:
    J.R.R. Tolkien: Hobit - první část (rozhlasová četba - adaptace)
    http://leteckaposta.cz/555130129

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že tady vždycky vejskám nadšením, až jsem tím trapná, ... mám z těch kniho-poslechů fakt radost. Na Tolkiena se ale doopravdy těším. Znám jen to, co šlo v televizi, a doufám, že si ještě jeho věci lépe utřídím a poznám. Mytologie, staré příběhy i fantasy žánr, bez komentáře. Stará skotská (?) muzika je požitek. Možná si časem i něco papírového přečtu, další prázdniny.
      Už jsem si na Tolkiena vzpomněla, ale nikde mi nepřišel do rány. Aleno, fakt moc děkuju. A nemusí to být poslední, co posíláte, po létu je podzim... :-)
      Díky!

      Vymazat
    2. Zase, abych Vás pořád jen nevyužívala - možná že to stahování platíte, nevím. Když tak mi jen poraďte, jak na to, můžu to zkusit sama. Když nemám nic na oplátku.

      Vymazat
  26. Ještě se vracím k tomu Ládikovu dělení na muže a ženy v lese...
    Nejsou jen velké věci, jsou i malé věci a tam je to ještě nespravedlivější! :-)
    Pamatuji se, jak jsme s mužem a s dětmi stavěli v takové řídkém (a jediném) lesíčku - na půl cesty k jeho rodičům.
    A nebylo vždy léto a krásné počasí, taky pršelo, sněžilo, byla zima.
    A muž si hezky stoupl zády k autu .. a bylo to. Já musela do lesíčka, někam za keř, odstrojovat se, dávat pozor, abych zpět něco nepřinesla na botách + stejně jsem byla trochu ze silnice vidět, ani jsem se nemusela rozhlížet :-)! Hrůza!
    Ta úleva, když v blízkém městečku otevřeli první větší pumpu s WC! Teplo, soukromí, umyté ruce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale ženy zas víc vydrží a když mužům začne prostata, musí chodit každou chvíli, možná proto jim příroda takto nadržela.Takže nějaká spravedlnost, to je pro přírodu indiferentní.

      Vymazat
    2. Žena může u krajnice mezi otevřenými dveřmi auta.

      Vymazat
    3. No, to jsem se pak taky naučila :-)

      Vymazat
  27. Tužka napíše,...čtu si pěkně v Noře,...nic nebudu komentovat,...V šestnácti a půl jsem se rozhodla, že mi bude jedno, co si kdo o mně myslí,...prostě jsem zvyklá udělat v danou chvíli to, pro co se rozhodnu a nést za to plnou odpovědnost.

    Tak to dělám i ve skutečném životě.

    Teď už se jen optám pana Ládíka, jak funguje noha,...a zda ví, pod jakým nickem píše na Akt. pan Kopíček,...nebo se přemístil na portál, kde exceluje pan Jakelin d M.?

    Čas plyne, napsané zůstává.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro Tužku:
      U nás v okresním městě přece jen panovaly jisté maloměstské manýry. Od mámy jsem slýchávala napomenutí - "Co by tomu lidi řekli!" a já to brala fakt vážně.
      Zbavovala jsem se té sebekontroly, ba určité masky, až dlouho v dospělosti. A vlastně až teď, ve věku velmi zralém, když všude kolem sebe vidím, jak lidi většinou kašlou na to, jak vypadají a co si o nich druzí pomyslí (stejně se s nikým neshodnete, co člověk, to názor, to ta svoboda...), jsem v klidu. A dost se mi ulevilo.

      Vymazat
    2. Bouřka zatím nepřišla. Všem dobrou noc.

      Vymazat
    3. Trochu bolí, běh jsem vynechal, ale kýblenosit můžu..

      Vymazat
    4. Ad: Tuzka

      A kde exceluje JdM?:-).

      Vymazat
    5. Tužka napíše,...je to má dedukce, podle toho, o čem píše,...JdM mění nicky, styl zůstává, podle toho to vyvozuji,...ale, protože nejsem si jistá,...a taky jsem tam nenahlédla dost dlouho,...takže si své dedukce nechám pro sebe,...nerada bych dala zásah mimo terč.

      Tužka.

      Vymazat
  28. Na jiných stránkách napsal jeden pán po sobotní bouřce. Mě to pobavilo, tak to sem dávám, snad se na mne pán hněvat nebude:
    "...Proto všem radím, nebojte se doma bouřky. Jen zavírejte okna, aby k vám nevletěl kulový blesk a nerozmlátil při té příležitosti vše, co doma máte.
    Třeba televizi, robot na přípravu pokrmů a jídel, kredenec, skříň na šaty, prádelník, klasický skleněný příborník po babičce, stoličku, židle a židličky, koš na prádlo, kýbl na uhlí - uhlák, krásně malovaný lustr, krásně bimbající hodiny nástěnné, veškeré hodiny na baterie, rádio, nástěnné zrcadlo, holicí strojek, obrázek dědečka a babičky, když se brali. Obrázek tatínka, když byl za vojáka, nástěnný kalendář, plynovou troubu čili klasický plyňák na vaření, kamna Musgrávky, kamna Petry, pračku automatickou, pračku ruční, valchu na praní v ruce; ždímačku, která je uložená pro strýčka příhodu, i když se nepoužívá jistě již více než padesát let; gumáky, ve kterých bydlí pavouk jako ruka , papuče , které jsou na nic a bydlí v nich tak leda moli; mlýnek na mák, mlýnek na maso; nabíječku na jitrnice a jelítka, co používáte jen jednou za dva roky, když zrovna někdo z rodiny vymyslí, že se zrovna u vás bude dělat zabíjačka za účelem sjezdu celé rodiny a přidružených přátel k tomu; zavařeniny všeho druhu, naložené okurky nakládačky, tajně uložené sklenice s kořalkou všeho druhu, i tu doma pálenou; několik demižonů s vínem, co si v poklidu pobublávají na skříni v ložnici; kameninový hrnec se sádlem, několik sklenic s marmeládou a povidlama všeho druhu; balík s hřebíky, který se tam nějak v kuchyni zapomenul; vrtačka; pilka a další nářadí, které se také nějak zapomenulo v bytě po poslední řemeslné práci v předminulém roce na vánoce; stojánek na vánoční stromeček, balík klasických svíček ve stylu " co kdyby něco "; balík svíček na hrob, který byl nakoupen na potřebu ve stylu, kdyby náhodou je přestali vyrábět. Také další naprosto nezbytné věci jako balík zápalek, ometadlo na prach, vysavač klasický, vysavač ruční, hadra na zem, mýdlo s jelenem, mýdlo bez jelena, mýdlo fajnové, mýdlo pro děti, prášek na praní laciný, prášek na praní voňavý drahý pro případ praní pro dceru nebo opět pro děti, zubní pasta laciná (pro mne), zubní pasta drahá (pro manželku), zubní pasta dětská (pro děti); ruční zrdcadlo, holící štětka, holení klasické ,zubní protéza, nůžky na nehty, šití na všechno lékárnička, balík léků k potřebě, balík léků k nepotřebě ale co kdyby ,letní boty, sandály, pohorky, kozačky, různé jiné křápy všeho druhu v ženském a mužském provedení ,které stejně nikdo nikdy nosit nebude, ale co kdyby; rukavice jemné letní , rukavice taneční, rukavice na zednické práce, rukavice na lyžování, rukavice na motorku, rukavice na svařování, rukavice kožené všeho druhu, ale hlavně na zimu atd. O čepicích, kloboucích, parohách na zdi, parohách na mé hlavě, akváriu, houslích, flétně a dalších důležitých věcech již dále psát nebudu...."
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)
      Novodobý Čapek? Na Vančuru to má málo sloves...

      Vymazat
  29. Čekal jsem od Trumpa zlepšení mezinárodních vztahů, stal se málem opak. To je i americký president takový maňásek, jehož slova jdou do větru?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, pamatujete se jistě, jak jsem za Trumpa kolem volby plédovala a dokonce jsem tu překládala některé jeho projevy či výroky.
      ALe .. holt ho to semlelo, ten Deep State je prostě mocnější, podle mne jde jemu a jeho rodině o život (ale to se jen domnívám soukromě, že ho drží v šachu).
      Jsem zklamaná, ale co už člověka, který prožil rok 1989, může ještě víc zklamat?

      Vymazat
  30. Tužka napíše, taky mě to pobavilo,...těch rukavic mám ještě povícero,...jsou roznoseny po baráku, podle toho, kde je budu potřebovat.

    Doma ve skříni,....letní šedé, a letní tmavě modré, obojí z kozinky. Jarněpodzimní s látkovou jemnou vložkou, stejné barvy. Zimní, z vlny, vlasnoručně upletené, některé dvojité, kupované zimní z kůže, černé, šedé, modré.
    Dole v komoře jsou v zvláštní tašce jen na rukavice,...rukavice na lyže, prstové, několikery, palčáky dvoje, rukavice na moto,...krátké, a dlouhé.
    V autě, ... několikery
    V garáži je krabice různých rukavic na různé práce,...
    V prádelně rukavice do horké vody vypolustrované a jinak jen normální,...taky více vydání,....jsou tam i rukavice na masírování psů, pro každého zvlášť, takže troje,...ty jsou zavěšené kolíčky u větracího okénka,...vime proč.

    O ruce musím pečovat, jsou mým pracovním nástrojem.

    Za rukavice dám víc financí,...ale, zase nechodím ke kadeřnici, nebyla jsem ani jednou v životě,...tady zas ušetřím.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  31. Vlk i přes to, že je nemocný, znovu otevřel Kosu. Pro jiné autory... (Já si ho moc vážím, i když s jeho mnoha politickými názory nesouhlasím. On je ale upřímný a publikuje pro i proti, tak to má být. A hlavně odvážně vedl přes rok a půl aktuální zprávodajství o dění na Ukrajině, zadarmo, zatímco naši presstituti lhali za prachy...).
    Leo K.: Liberální lež
    http://jdem.cz/ddy687
    ..."Zamyslíte-li se nad pojmem ekonomický liberalismus hlouběji, dojdete zákonitě k názoru, že je v zásadním rozporu nejen s konzervativními či socialistickými hodnotami, ale hlavně se zdravým rozumem. Že ekonomie není exaktní věda, to myslím, že není nijak zvlášť třeba dokazovat, stačí jenom si vzpomenout na její (nepředvídané) pády a krize. Žádná z mnoha ekonomických teorií dosud neplatila nikdy univerzálně, vždy se hodila jen pro určité, poměrně krátké období, a to většinou ještě na omezeném území. Její liberální větev s důrazem na soukromé vlastnictví, svobodný obchod, volný trh a zásadu laissez faire, popírá nutnost vypracovaných pravidel pro jakoukoliv hru. Podle této logiky stačí vymezit hrací plochu a hra („trh“) se vyreguluje sama. To neplatí ale nikde; ani ve hrách, ani v přírodě. Když do akvária dáte bez výběru rybičky všeho druhu, tak vám s největší pravděpodobností zbude na konci jedna (i když tlustá) ryba. To znamená, že do důsledku dodržené principy ekonomického liberalismu nejenom spolehlivě zlikvidují demokracii, ale i lidstvo jako živočišný druh..."

    OdpovědětVymazat
  32. Ad: Alena
    Nieco aktualnejsie pre Vas a trochu odpoved i Ladikovi na sklamanie z Trumpa.

    https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2017/08/30/obvineni-trumpa-od-louise-mensch-a-spoluautora-pochazeji-od-podvodnika/

    OdpovědětVymazat
  33. A na noc ještě něco o čtyřprocentních braších a jejich rostoucích požadavcích - postřehy na blogu jedné právničky:

    Christobel: Duhové nesmysly
    http://panirtenka.blogspot.cz/2017/08/duhove-nesmysly.html
    ..."Postoj homosexuálních lobbistů k manželství bych přirovnala k tomu, kdybych si stěžovala, že nedokážu uběhnout maraton a činila za to společnost zodpovědnou. Já ovšem nevím, jestli bych maraton dokázala uběhnout, možná je to mimo mé limity, ale možná bych to zvládla, kdybych trénovala. Mne ale ani nenapadne to zkoušet, zkrátka proto, že o uběhnutí maratonu vůbec nestojím a nevidím v tom pro sebe žádný smysl a i kdybych jej viděla, jsem na to líná. Ale, nemá snad každý právo uběhnout maraton?
    Ve společnosti více nakloněné nám, běžeckým lenochům, bych se ovšem mohla hlasitě domáhat toho, aby maratonem byla zákonem nazvána trať o délce jednoho kilometru - a tu bych uběhla. A mohla bych se chlubit, že jsem uběhla maraton.
    Bylo by potom jedno, že maratonem je tradičně zvána trať o délce 42,195 km, kterou podle legendy uběhl řecký běžec Feiddipidés? Asi ano. Máme přece zákon na to, že maraton měří jeden kilometr.
    Je zřejmé, že naplnit jiným zákonným obsahem pojem "maraton" nikoho ani nenapadne. Je mi proto záhadou, proč někoho napadá plnit jiným obsahem pojem "manželství", který je podobně tradiční a ještě mnohem, mnohem důležitější?..."

    OdpovědětVymazat
  34. Radnice londýnské čtvrti Tower Hamlets opakovaně svěřila pětiletou dívku do péče ortodoxních muslimských rodin, přestože dívka pocházela z křesťanského prostředí. Případem, na který upozornil deník The Times, se nyní zabývají také britští poslanci, kteří žádají jeho urychlené vyšetření. Vzápětí po zveřejnění kauzy soudce rozhodl, že dívka bude muslimským pěstounům odebrána a vrátí se ke své biologické rodině.
    http://jdem.cz/ddzj89

    Z diskuse, která tentokrát na IDnes není zábavná, ale smutná:
    -Británie je ztracená země, která s jasným úmyslem brání vstupu východoevropským křesťanům, kde státními a obecními úředníky jsou již muslimové a která muslimským rodinám platí za islamizaci země. Je ohromná ostuda západní civilizace, že se to děje ve 21.století;
    - Tak se podívejme na personálie -to jsou radní této londýnské čtvrti:
    https://democracy.towerhamlets.gov.uk/mgMemberIndex.aspx?bcr=1
    - Zvláštní je, že tihle muslimové by chtěli každé místo, kam přijdou, obrátit na většinové muslimské území. Ale paradox je v tom, že v momentu, kdy by se jim to podařilo, museli by zase o dům dál, neboť pak by z toho byl zase jen další Pákistan ci Bangladéš...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby se to stalo v ateistickém Česku, tak si řeknu - nevědí, co činí.
      V monarchii, kde mají se soužitím různých náboženství staleté zkušenosti a tato náboženská diverzita je jistě obsažena i v mnoha zákonech, je celý čin - svěření křesťanské dívky do péče ortodoxním muslimům - jasný záměr ji nábožensky převychovat. Dobře že se případ zveřejnil.

      Vymazat
  35. Baba Jaga slétá z tater
    pod hostýn, do nižších pater
    a ještě níž, do nory
    už si zouvá pohory.
    Tisíc kroků tisíc skoků
    Orion na levoboku
    třímá v ruce klávesnici
    určitě chce krtkům říci
    kolik tam je brumlů
    všichni v jednom chumlu.

    OdpovědětVymazat
  36. Pompéznost voleb:
    každý sloup polep
    všude sliby nastraž
    budem zdravit Na stráž
    řízky budou každý den
    tři i čtyři - ne jeden
    v každém toku pstruh a parms
    autobusy budou zdarma
    parkování ve městě
    bonus každé nevěstě
    invazistům stěnu breku
    za hubičku hyptéku...
    a nakonec spadla klec
    buď šťastný za svoji pec
    zase si vlez za ni
    buď rád, že máš spaní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zatímco pání v přepychu
      si budou žít z našich daní...nadále.

      Vymazat
    2. Ty jahody byly profi, myslím záhon.

      Vymazat
  37. KAMELOT- Já zas jak dřív
    https://www.youtube.com/watch?v=txy-yZZvtkw

    Radůza - Ale že musím + van Gogh
    https://www.youtube.com/watch?v=jSQMvxZQawI&index=16&list=PLaRQYLlu3p6-mjL5AwAcHHlJzQCh7zXrZ

    Miki & Wabi Ryvola- Země tří sluncí
    https://www.youtube.com/watch?v=Szq8o0tP2ms

    OdpovědětVymazat
  38. tak dnes mám derniéru, za chvíli razím, snad bouřky přijdou až večer, ale zahrádku mám jak troud, už ji nejrozmazlenější, ale krásně kvetou astry a ty jsou žíznivé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užijte si derniéru! Tady se hodně zatahuje. Na slunci je 38.

      Vymazat
    2. Co říkáte tomuhle?
      http://www.jpeg.cz/obrazek/ganc
      Čistá potoční voda z Rychlebských hor, nikde ani noha, hloubka 150cm, dole beton. Doběh BKB.

      Vymazat
    3. V 10 přišla první sprška. A po ní liják.

      Vymazat
    4. Voda byla asi chladnější, ne? Osvěžení...

      Vymazat
    5. Ta se dá i pít, jsou v ní pstruzi.

      Vymazat
  39. Situace s požadovaným odstraněním billboardů mi připadá taky tak nějak česky kocourkovská. Že zvyšují nehodovost, neboť odpoutávají řidiče od již tak špatné pozornosti věnované řízení auta, je nasnadě. Kolik životů stála letošní letní automobilistická sezóna!?!

    https://www.novinky.cz/domaci/447783-i-billboardy-s-vlajkou-pujdou-pryc-tok-povazuje-snahu-provozovatelu-za-usmevnou.html

    A pro někoho je zatěžko - za pět let, kdy už novela vstoupila v platnost - ty strašáky od dálnic odstranit. Jistě že jde jen a jen o peníze.

    Stejné jako s vyžadovanou kvalifikovaností učitelů. Měli zhruba 8 i více let na to si vzdělání dodělat, ale mnozí raději odejdou ze škol, než by se k tomu "snížili". Ano, někdy jsou jejich protidůvody pochopitelné, ale podmínky jsou nastaveny a mají platit rovně pro každého a pro všechny.

    Podobně je to i s vymáháním daní u nás. Prostě - chytrák přemýšlí, jak obejít zákon, vyhlášku. Ano, zákony jsou mnohdy děravé a nespravedlivé, ale tam by se mělo zapřít úsilí, aby se zdokonalily. Když budou všichni jen obcházet nařízení, jde to se všemi s kopce. Takže dotyčný vych.ánek nakonec ani sám sobě moc nepomůže.

    OdpovědětVymazat
  40. Všechny zdravím - přijeli jsme včera už potmě. V Tatrách krásně, jen těch lidí opět přibylo. Zuřím, neb mi mail napsal, ať si změním heslo a podobné vzít nemíní. Tak jdu pověsit prádlo a přemýšlet, jak Seznam obelstím a vrátím se k heslu původnímu - však si u mě může číst každý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vicu Vás v tom hicu, myslel jsem, že opuštění hotelu je v 10 ráno.

      Vymazat
    2. Vítám poutnici z cest, doufám, že se měli báječně a bude nám o tom vyprávět!

      Na změny hesel jsem zvyklá, mám jich několik. Osvědčilo se mi rozdělit slovo na dvě části a za první část vložit dvě číslice, třeba jednotku a dvojku. Většina hesel je bezpečných pouze při kombinaci písmen a číslic (moje zkušenost, nevím, jak to vidí ostatní). A tím mohu jedno slovo "točit" v heslu i několik let. Mám to tak ve škole, kde musíme každý půlrok měnit heslo.

      Vymazat
    3. Mě to nutí ke změně furt, ale je tam volba "pokračovat se současným heslem", tak na číslice dlabu, mám jen písmena.

      Vymazat
    4. Zdravím, Babo Jago. Krásných míst, kam je možné se dostat a není tam moc lidí, je čím dál míň, obzvlášť v sezóně.

      Vymazat
    5. Také vítám BJ a těším se na vyprávění z cest!
      Co se týče hesla, jedno mám z roku 98 a to taky nehodlám měnit, už z principu, je to moje první e-adresa a první heslo :-). Tak vždy -Pokračovat beze změny...

      Vymazat
  41. Zabudol som to dat skor. V pondelok zomrel Majster N. Aj ked detske relacie si robil kazdy osve po rozdeleni statu, mozno sa nieco vysielalo predtym i v Cesku.

    Jeho hlasky, napady, poucenia...sa stali legendarnymi a zludoveli.

    https://www.cas.sk/clanok/588240/smutna-sprava-pre-deti-aj-dospelych-zomrel-legendarny-majster-n/

    OdpovědětVymazat
  42. Tužka napíše,....krásné snímky z družice NOAA,...7:29 UTC, což je pár minut zpět našeho času,....pohled na bouřkové mraky nad Německem.
    Na letištích zjistit sílu větru, směr,teplotu vzduchu,....počítat koeficient zpoždění o hory, podle výšky mraků,...a s přesností plus, mínus pakatel, budu vědět, kdy to k nám dorazí, nebo nedorazí,...není čas,...ale snímky bouřky z nadhledu jsou fakt, krásné. Snad nebude moc řádit.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  43. Divizna je prý suchomilná. V pondělí dostaly poprvé vodu nenebeskou vodu:
    http://www.jpeg.cz/obrazek/ga4I

    OdpovědětVymazat
  44. Tužka napíše, pane Ládíku, ty divizny jsou krásné, mohutné.
    Který druh to je si netroufnu určit,...není to D.fialová, tu jsem viděla jen jednou jedenkrát na Pálavě. U nás široko, daleko jsem ji nezahlédla.
    Taky to není D. knotovkovitá, ta má rozvětvené květenství.

    Divizny opravdu umí hospodařit s vodou,...je to oblíbená léčivka,...sbírají se převážně květy, vytrhávají se jenom květní koruny bez kalichu. Jsou velice choulostivé, hned hnědnou. Nedoporučuje se sbírat po dešti,...špatně se suší,...rostlina má hluboce zakódováno zadržovat vodu. Suším tak, že v lísce na slunci, kdy nad ní dám starý deštník, uvážu ho na kolík zabodnutý v zemi, aby proudil vzduch nad lískou.
    Květy dodají v zimě čaji medovou vůni bez medu, kdo nechce sladit. Je dobrý proti kašli, zejména tomu úpornému, zklidňuje křeče, lze využívat, když víme, který sval má tendenci dostávat křeče, tak natírat rozdrcenými živími květy, nebo v zimě silným výluhem za horka.
    List se taky používá,...má malou účinnost.

    Máte tam krásnou borovici a ten les tak blízko,..to je paráda.

    To bych měla slepice, vždycky bych je vypustila do lesa si nahrabat, a sama bych si vedle přenosné ohrádky pro slepičky dala hodinku leho. Vůně vajec, když si mohou slepice
    hledat v hrabance je nedostižná.


    Květ, živý i sušený, nádherně voní po medu, barví do zlatova,...dříve, když nebyly chemické barvy, používali je cukráři k barvení těst a krémů. Dá se sušený květ rozdrtit na prach, ten se pak vlhkostí rozpadne,...dokonce dodá i medové chuti. Semeno je jedovaté,....množství alkaloidů silně kolísá, tvrdí se, že nejjedovatější jsou první semena.
    Na jejich alkaloidy jsou velice vnímavé ryby.
    Ve středověku semana divizny využívali pytláci na řekách a rybnících k omamování ryb.
    Hodili hrst semen, během chvíle ryby, které byly nejblíže, byly omámeny, chvíli byly břichem nahoru, stačilo pobrat do pytle,....byla to otázka minut. Ryby se zase vzpamatovaly, semena a jed byl vodou rozptýlen.

    Tužka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že květy zaschly, stále 35°C ve stínu (v noci 23) JV expozice, jíl... slepice potřebují dozor nebo síť, sousedům je loví jestřáb - vlítne i mezi stromy na zahradu, metr rozpětí, to máte vidět ten frmol! Borovici jsem sadil koupil jsem borovici lesní ve školce u žida, dal jsem za ni 1000, dárek čtvrtce.Ostatní borovuce a modříny už jsou zadarmo, smrky téměř všechny uschly. Před 15 lety to byl smíšený les - duby, habry, jasany + smrky (jehličnany : listnáče 1:1); v několika teplých letech po sobě všechny smrky uschly, přežily borovice a modříny, hluboko kořenící (400-420m n.m.). Jenže borovice jsou v zimě křehké, láme je námraza, jsme na kopci.

      Vymazat
  45. Tužka napíše,...halt, pravopisné chyby jsou mé hobby,...nenechte se ovlivnit,...

    Tužka....pořád to na mě chce, ať určím, jak vypadá silnice,..no, někdy to vím docela dobře, když mám silniční lišej.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  46. Ach jo, tak si tady taky uvolním svou bolest: naše milá retrívřice, společnice dvou rodin, má rakovinu, ve velké bouli na zadní noze. Příští týden jde na operaci, ale může už to být tak rozsáhlé, že doktor navrhuje vzít celou nohu. Má pro psíka smysl takový život? A teď babo raď. Zatím máme naději, že to dokáží odoperovat tak, aby noha zůstala funkční. No, nebudu mít veselé myšlenky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem psa nenechala trápit, když to jde zařídit...

      Vymazat
    2. Dcera je rozhodnutá buď ji nechat na dožití, nechají-li jí nohu aspoň na pomalé chození. Pokud by to nešlo... nechat trápit a živořit, to ne.

      Vymazat
  47. Tužka napíše,...to je úděl všech, co k sobě někoho připoutají,....i Liška varovala Malého Prince,...

    Znám to, prožila jsem to vícekrát,...rozhodnout,...vždycky jsem to podstoupila v tvrdém nasazení,...zvíře chovala na klíně a hladila, nechala dát uspávající injekci, hladila do posledního vydechnutí,...vzala domů, ... mám dvě místa,...vlastnoručně pohřbím,...u baráku u plotu,.... druhé na chalupě....

    Je to cesta,...pro mne tady není vyhnutí, neulevuji si, .. může se, zvěrolékař to zařídí bez vaší přítomnosti. Musím tou zkouškou projít,....bolí to,...mě to rozhodí vždycky dost,...ale,...zas opatřím nové,

    Mám zásadu, nic nevzdávám,....ale nikdy nenechám zvíře trpět.

    Koně se také střílejí,...a utrácejí se častěji, než psi,...třeba prasklá Achillovka, koně utratí,..pes, kočka přežije, kulhá, občas nosí nohu, můj kamarád veterinář tvrdí, že je to nakonec nebolí.

    Asi tak.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  48. Je to sice dost dlhe, ale stoji to za precitanie bez ohladu na to, ci je niekto veriaci, ci ateista.

    https://www.postoj.sk/26415/odpustat-ale-nezabudat

    OdpovědětVymazat
  49. To: Marie
    Poradit nedovedu - pokud už je Vaše retřívčice starší, asi bych ji nechala uspat navždy a nechala mladším výběr nového pejska. Když ti hafuškové mají obecně kratší věk než je lidský.

    To: Ládik!!!
    Včerejší den byl vyhrazen Popradu. Tatry včera před 16 hod. z nádraží:
    http://www.jpeg.cz/images/2017/08/31/kudVN.jpg

    To: Anna
    V dlouhých dolinách (třeba v Bielovodské či Koprové) je dle mého i nyní celkem prázdno, ale na ty už já a můj jedinec nemáme. Ale že bylo tak hezky, tak jsme ve všech galeriích )ÚLUV, Encián i v Tatranské ve Smokovci i v Popradu)byli docela sami.

    Na Lomničák v mraku či bez jsme koukali každý den:
    http://www.jpeg.cz/images/2017/08/31/iuME.jpg
    Vody letos v Tatrách dost - Skalnaté, Štrbské a Popradské pleso
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gaF3
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gaF6
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gaF8
    Studený potok
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gaFI
    zeleno v Tatranské Javorině od Montfortu
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gaFd

    A ještě pro Lišku. Hotel Lomnica je konečně opravený, je také plný obrazů a má i vinotéku (nechutnali jsme, jen na kafe v kavárně byli):
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gaFk
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gaFP
    http://www.jpeg.cz/obrazek/gaFy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěl jsem vzít holky na 2 noci do hotelu Kempinski, ale dostal jsem vynadáno. Přičemž koulařku, boltku a spartana jsem v jejich mladším věku do něčeho takového (sice Partizán na Tále + Tálska bašta) vzal a vzpomínají dodnes na lokaje ve výtahu, bílý župan na posteli a v něm šup dolů do bazénu, kde nikdo nebyl.
      Počasí vám vyšlo ... v Javorině vidím pod břízou Páju? Javorovou dolinu jste proběhli? Meďodoly, Kopské sedlo ... jo kdyby byl čas a peníze.

      Vymazat
    2. Jaguško, na to první mám podobný názor. Nu, na ortely je ještě týden času....
      Děkujeme za hezké fotky, ráda jsem se podívala. Byla jsem coby pěší turista několikrát v Nízkých, Vysoké znám jen z dálky a asi bych se obávala tamních strmých cestiček. Nebo se dalo šlapat dobře?

      U nás liják už souvislý několik hodin, ochladilo se na 19. Tma, že si na práci musím svítit.

      Vymazat
    3. Tohle by se dalo proběhnout za 3:10, s focením za 3:20. Doprava busem ze ždiaru do javoriny, ve ždiaru auto nebo hotel... to se to plánuje .... a zakázka má termín až večer.
      https://mapy.cz/turisticka?planovani-trasy&x=20.2126687&y=49.2668814&z=13&rc=9uO55x8Nwk9ua05x8CqKhc0x8QCT&rs=coor&rs=coor&rs=coor&ri=&ri=&ri=&mrp=%7B%22c%22%3A132%7D&mrp=%7B%22c%22%3A132%7D&mrp=%7B%22c%22%3A132%7D&rt=&rt=&rt=

      Vymazat
    4. Děkuji BJ za fotky, ráda jsem si zavzpomínala na výlety, které jsme tam podnikali s rodinou. Taky počasí vám vyšlo, to je důležité, když je mlha a zima, tak je polovina potěšení z túry pryč, spíš člověk vítá každou horskou boudu s horkým čajem nebo grogem :-).

      Vymazat
    5. marie -
      NT jsem kdysi šel na těžko z Donoval na Čertovicu, 2 noclehy na hřebeni, v dubnu, ještě bylo nahoře plno sněhu. Po dlouhém váhání (pokaždé, když je srovnávám) říkám, že NT jsou pro mě hezčí, než VT. Nepočítám Roháče, ty vedou.

      Vymazat
    6. No, Ládiku, upřímně - Vy se svými pohybovými výkony jste pro mě něco jako mimozemšťan. :-)
      Mně se v Nízkých taky líbilo. A to jsem tam jednou byla i s dětským letním táborem, v 70. letech. Tábor byl v B.B. a vyráželo se na šlapací nebo kombinované túry denně. Všichni nadšení, vážnější úraz nebyl. Děti dokonce letěly 1 cestu letadlem, my vedoucí jen vlakem, na 2 turnusy. Vzpomínáme dodnes.

      Vymazat
    7. To: Ládik!!!
      Být Vámi, tak šetřím kolena. Monkovou dolinou jsme šli kdysi nahoru (možná se tam urbariáníkům platí pořád) - Vy byste to opravdu zkoušel běžet i po pohledu na výškový profil dolů? Viděli jsme běžet jednu slečnu na Slavkovák a zpět, tam to tak strmé není.
      Prohlížela jsem teď fotky s dcerou, tak ještě pár či více párů přidám. Ano, v Javorině to je Pája.
      Teď ještě vyjdu kratince s Andym, mějte se.

      Vymazat
    8. Asi bych bral hole, v mém pokročilém věku... karbonové. Když nejsou kaluže, skáču přes kameny.

      Vymazat
  50. Byl jsem 2 hodiny kosit u kolegy, není doma, furt dělá a čeká vzácnou návštěvu. Včera hodinu startoval křoviňák a nic. Tak jsem dal do auta kosu a sekačku ajeto. Jen těch 31°C bylo na obtíž.
    http://www.jpeg.cz/images/2017/08/31/56td1.jpg
    http://www.jpeg.cz/images/2017/08/31/AICUx.jpg

    OdpovědětVymazat
  51. Krásně posečeno, jako z partesu! Vaše sekačka se nezastaví....
    Pěkný domek, teď to přichází do módy, přiznat cihly a neomítat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou k tomu ještě 4 hektary neposečených luk a pastvin, celé údolíčko, kde nikdo není. Málem jsme tam bydleli, kdyby ... byly... ryby. Ale na konec na kopci se mi líbí víc, než v údolí.

      Vymazat
  52. tak jsem dorazila z pohovky, hezky jsem se rozloučila s létem, byla jsem tam od půl 1 a super , takže šichta a teď mám depku jak po pohřbu, že zas něco hezkého skončilo.A člověk zas o sezónu starší a opotřebovanější.

    OdpovědětVymazat
  53. z plovky, pochopitelně, překlep

    OdpovědětVymazat
  54. Zaměstnanci otevřeli falešné účty, aby splnili přísné cíle stanovené managementem. Může jich být až tři a půl milionu.


    New York - Americká banka Wells Fargo & Co přiznala, že falešných účtů otevřela bez vědomí klientů mnohem více, než uváděla. Banka dnes oznámila, že jich může být až 3,5 milionu, a to z let 2009 až 2016.

    Loni na podzim banka uváděla, že falešných účtů je asi 2,1 milionu a že byly otevřeny v letech 2011 až 2015. Zaměstnanci je otevřeli, aby splnili přísné cíle stanovené managementem.

    Na revizi delšího časového úseku si banka najala poradenskou firmu. Ta nyní prověřuje účty zpětně až k roku 2002, řekl ve čtvrtek novinářům generální ředitel Tim Sloan.

    Banka zjistila, že vedle již objevených 2,1 milionu účtů z let 2011 až 2105 existuje dalších asi 450 000 účtů, které ušly pozornosti bankovní revize.
    Při prověřování rozšířeném na období 2009 až září 2016 bylo zjištěno 981 000 případů.
    ************************************************************
    No bóže, ti nadělaj!
    Vždyť ta banka je až třetí největší v USA.

    A určitě má i spoustu účtů, které falešné nejsou.

    Stači si koneckonců najmout externí firmu, a ta na čtyři pětiny podvodů přijde.

    Že nějakých slabých půl miliónu falešných účtů pečlivá přehlédla ?
    V tom fofru se může překouknout každý.

    Hlavně neztrácet důvěru v bankstery světového tahouna, jejich zaměstnance a najaté prověřovatele.

    To by se u českých koloniálních poboček německých bank stát nemohlo - a kdyby, nikdo by neměl to drzost na to upozornit.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď nevím, jaké mám účty.

      Vymazat
    2. Nejbezpečnější je pořídit si falešnou vkladní knížku, vydlabat ji a do dutiny vložit zlaté mince.
      JÁCHYM

      Vymazat
  55. Bělobrádek doporučuje mít děti jako nejlepší investici do společné budoucnosti. Nová generace bude jednou objevovat a vynalézat, roztáčet ekonomiku, starat se o seniory.

    no tedy kvůli tomuhle by si děti pořizoval jen blázen.Chudaci děti, když si představím, jak v potu tváře otáčejí kola ekonomiky nebo utírají seniorům zadky, já si děti pořídila jako mladá, abych ulevila hormonům a ukojila své pečovatelské pudy .
    A jak jste na tom byly vy? U mužů předpokládám, že byli uhnáni.

    OdpovědětVymazat
  56. Chtěla jsem děti. Mateřský pud a takové ty city se dostavily až po porodu.
    Bělobrádek omílá, co si myslí, že zaúčinkuje na voliče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že jste chtěla děti, tak to byl právě ten mateřský pud, ten nemít, tak jste děti nechtěla.

      Vymazat
  57. pořídíte si dítě a neseženete pro něho zubaře, časem možná ani pediatra, nedostanete se do porodnice, pak ho nevezmou do školky a ve škole ho potrápí cikáni a nakonec do něj vjede autem islamista, pěkná prognóza. Dnes už bych neměla odvahu zakládat rodinu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě děsí, jak jsou děti hlavně ve městech nesamostatné v praktických věcech. Dítěti to nestačí jednou vysvětlit, např. že se musí důkladně rozhlížet na přechodu, nechodit na okraj srázu, nevyklánět se z okna.. a nevím, je toho spousta, ale usuzuju podle neskutečného počtu úrazů. Viz letošní prázdniny. Děti se v přírodě neumí chovat, myslí si, že jim všechno projde, riskují, nemají kázeň. Je to o maličkostech, aby měly návyky "život-ochraňující", ony je prostě často nemají a je jen otázka času, kdy si přivodí neštěstí. Od nejranějšího věku se do nich musí ty věci vpravovat, později je pozdě "ohýbat proutek". Naši rodiče a prarodiče to uměli a dělali mnohem lépe.

      Vymazat
    2. No, Gaio, lidé měli děti za válek, v různých situacích - to je mocný pud, to nezastaví nic.

      Vymazat
    3. nebyla antikoncepce a znásilňovalo se, ale dnes je situace jiná.Dnes holky od 15 na práškách a těch nechtěných děti moc nebude.

      Vymazat
  58. Tak léto končí a já dokončuji, co jsem začala - letní poslech na dovolenou.
    Hobit 2
    http://leteckaposta.cz/722978038
    Hobit 3
    http://leteckaposta.cz/364905124
    Chtěla jsem vám udělat radost. ALe kauza dohledávání mě fakt dost zaskočila, nemyslela jsem si, že to v lidech je tak hluboko, tak už raději v nabídce mluveného slova nebudu pokračovat.
    Nakonec, jsou fantýmy a jejich stránky, kde si každý může najít to, co ho zajímá.
    Marii zdravím!


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, občas je člověk překvapen...
      Oboje jsem, Aleno, stáhla a moc děkuju ze všechny prima poslechy. Dnes jsem doposlouchala Věka, mám nějaký zánět spojivek (bůhví z čeho), tak se to hodí. Taky zdravím!

      Vymazat
  59. Tady v Havle leje, jde to celými Čechami, ale fronta, co směřuje na Moravu, se rozpadá, to snad není možné! Ládik zase ostrouhá!
    ALe zítra se dočkáte!

    OdpovědětVymazat
  60. Srstka nemá rád Bělobrádka, protože řekl, že zvířata chcípají, zdechnou nebo jsou poražena a neumřou.

    Já bych to zase humanisticky tlačil na smír:
    Některá zvířata umřou, jiná zvířata chcípnou, zdechnou nebo jsou poražena.

    Přeju si, aby byl Bělobrádek poražen.
    Pokud možno i se svou stranou.

    Chcípnutí ani zdechnutí bych mu nepřál, pokud si to výslovně nepřeje sám. Podle mne jsou v politice zvířata, která by si to zasloužila víc než on.

    Na druhé straně jsem osobně znal čtyři sympatické a inteligentní čistokrevné potkany, nesrovnatelně sympatičtější než on. Bohužel už umřeli.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že to byla nějaká taktika černopr., aby bylo o nich slyšet jinak, než že vyšplouchli Suché z nosu a spol. anebo že lezou za Posseltem.
      Porážka Bílébrady je více než žádoucí, bohužel to asi zase nevyjde a oni se zase nalepí ke komukoliv do vlády.

      Vymazat
  61. To jsem byla na táboře jako vedoucí a jeden kluk tam hrál u táboráku Chtít chytit vítr
    Tak dobrou noc!
    Merta/Hrubý: Chtít chytit vítr
    https://www.youtube.com/watch?v=3v2Ll0xqQgM

    Nebudu mít dost sil, zmizím do ticha,
    v poslední chvíli možná chytím vítr,
    a vítr chytí mě, odletíme společně...

    OdpovědětVymazat
  62. v pokoji mám 26,7 což je na spaní docela dost a to celou noc otevřené okno , venku je 18°C, od západu zataženo, což je vidět i přes noční oblohu , sprchnout by potřebovalo, přesazovala jsem lilie.

    OdpovědětVymazat
  63. Čunek drží stranu nad vodou
    jinak by už nebyla ani náhodou
    nad pětiprocentní hranicí;
    zvedá se ústrojí trávicí
    nad jejím krajanským členem
    mazlavým chrchlem či hlenem
    posselta dobrých zpráv
    doktorem říšských práv
    synovcem kanadského strejdy
    dodavatem německé kejdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo by fajn, kdyby byl ve vládě alespoň jeden člověk, který by se snažil o přežití českého státu s alespoň takovým nasazením, s jakým pracuje Hlenman na jeho likvidaci.
      JÁCHYM

      Vymazat
  64. Podle večerního předvídání mělo teď pršet. Posunuli to na zítra. Boží zaměstnání. A prachy berou furt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás prší a prší...
      Asi je víc podplácíme.
      JÁCHYM

      Vymazat
  65. Dva Italové dostali za močení do moře pokutu 86 tisíc

    Dva mladí Italové dostali pokutu 3300 eur (86 tisíc korun) za to, že si v malebném městečku Monterosso na pobřeží severoitalské Ligurie ulevovali do moře. Zprávu přinesl deník La Repubblica.
    ***********************
    Ještěže humanitární nevládní pašerácké organizace přidělují do člunu každému připrchlíkovi osobní chemické WC!
    Jinak by si za chvíli už nikdo netroufl Itálii obohatit a frustrované turistky by čekaly na znásilnění marně.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mají italové urologinieri v moři kolem pláží s teplotními a chemickými čidly?

      Vymazat
  66. Kolik je ještě disidentů
    v českém parlamentu
    kolik je v inuitním výboru
    českých rektorů,
    při problémech v rektu
    používajících smektu?
    Je doktor Max
    totéž, co Karel Marx?
    Budou babiše stíhat
    i když si bude líhat
    v monackm lůžku?
    Namíří chovanec pušku
    i do vlastních řad,
    dostane šlachta řád?
    To jsou otázky!
    A ne obrázky
    šílených krav
    z televizních zpráv.

    OdpovědětVymazat
  67. Prý někde prší
    voda se vrší
    do každé prohlubně
    ohrozí zárubně
    ve druhém patře,
    však se to natře.
    U nás ale vládne pepř
    suchý kašel má i vepř
    sucho je ve studni
    lidi jsou nerudní
    nejvíc Suchý z nosu
    tomu padá z šosu
    suchý pot
    do suchých bot.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je to jasné. Bratři a sestry z pouště půjdou nejraději k vám - tam to pro ně bude jako doma.

      Vymazat
    2. A proto Ládik opevňuje stavení kameny - dělá kamenný val proti nájezdníkům - preventivně! :-)

      Vymazat
    3. Blbost, pouštní bratři jsou hledači vody, mají na ni čuch. U nás jsme za vodou, tady jim proso nepokvete.

      Vymazat
    4. I Vy nevěřící, Al áh pomůže a voda vytryskne i v horách!

      Vymazat
  68. Faulteenka bych vydal přímo mydlářovi.

    OdpovědětVymazat
  69. Ještě k Tatrám - my opravdu nejraději Vysoké, neb je tam téměř všude relativně blízko a program i bez auta i na ošklivé dny. Tamní značené cesty včetně kousku polských jsme prochodili za mladších let (s dcerenkou a potom sami), se starší vnučkou ještě i na Téryho a Zbojnickou chatu (vždy tam a zpět, přes sedlo byla malá)a Dolinou pěti ples v Polsku, na Mořské oko i s malou Pájou v golfáči. Tak tam teď s jednoroční přestávkou v Branné jezdíme od roku 2003 každý rok "naposledy". Za drahé ubytování neutrácíme - zlatý stříbrný býval hotel Sport ve Smokovci, co už je teď z něho kus Bellevue či chata za FISem, potom různě (4x i ve Smokovcích v soukromí), na stará kolena jsme se vrátili do Lomnice. Já se za mlada chystala do Patrie na Štrbském plese - Sluneční vyhlídkové kavárně napřed omezili provoz a teď už jsou z ní pokoje. Překvapilo nás, že jsme letos na plesech neviděli kačeny a vlastně ani ryby u břehu.

    Mé hůlky se do Tatrlom pro jistotu také provezly, chodím bez nich. Ale má je kde kdo a připadáte si s tím klepáním po kamení jako ve slepeckém ústavu. Naměřených kroků letos já za 10 dnů 169608.

    Studený potok letos téměř jako řeka:
    http://jpeg.cz/obrazek/gaBa
    Housenka a "jelenice":
    http://jpeg.cz/obrazek/gaBn
    http://jpeg.cz/obrazek/gaB4
    Pohled na Terynu z Lomnického sedla
    http://jpeg.cz/obrazek/gaBF
    jedna náladová a Pája poslední večer na lanové dráze
    http://jpeg.cz/obrazek/gaB9
    http://jpeg.cz/obrazek/gaBX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ
      Krása, ta příroda a zvěř.
      A máte sympatickou vnučku, jen by mě docela zajímalo, kdo víc špičkuje a dělá fórky, jestli mladá krev, nebo ostřílená blogerka. Vy dvě se spolu nejspíš nenudíte :-)

      Vymazat
    2. Jo, to je záviděníhodné. Ta jelenice neměla za zadkem yelena? Blíží se ruja.

      Vymazat
  70. boží mlýny ...

    říkají mi hurikán
    a já jsem jenom zbožný puritán
    říkají mi irma
    a já jsem jenom zbožná firma

    všude píšou že půjdu do akce
    že nemám ráda protizáplavové monstrance
    že nad atlantikem v posilovně jsem byla
    že do páté kategorie jsem postup skryla

    a mě se jenom země svobody nepáčí
    neboť pořád s někým válčí
    cizí země nutí k pláči
    jsou to sráči

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Xeroxíčku, že vstáváte popoledni a hned tu perlíte, co se Vám zdálo - to je OK. Že se rád cejtíte jako Ruka Páně, to vcelku taky :-)

      Takže Vám ty boží mlýny přeju. Ale vadí mi, že nám něco tajíte. Váš nick skrývá bohatou americkou firmu. Tak co, jste náš, nebo jejich?!?

      A todle jste viděl?
      https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/to-vas-zahreje-i-v-zime-vzperacky-znovu-odhalily-ladne-krivk/r~ed4065d28cab11e78c78002590604f2e/

      Vymazat
    2. marion ... prohlížet si vilná fota na plátku aktuálně vyvolává u mě smíšené pocity , něco jako padající tchýně do propasti v mém novém maserati ...

      kdybych se stal náhodou nedopatřením univerzálním dědicem této globální firmy , nepřejte si vidět to tóčo co by nastalo ... :-)

      Vymazat
  71. Sem vzal ráno expresní zakázku .... do pondělka školu i s kotelnou, už jsem ji byl zaměřit a jedu ... když má pršet. Zatím jsem přinesl 24 kýblů. A zítra jsou v Lomné Slezské dny a vystupuje Slezánek, tak nevim nevim.

    OdpovědětVymazat
  72. tak je tu podzim, zas jsem po dlouhé době vytáhla ponožky, neb začly zábst nohy. A ostružiny, ty už asi nedozrají.

    OdpovědětVymazat
  73. vůbec, teď přes léto jsem skoro nemusela prát, věčně v plavkách, bez ponožek a punčoch , když jsem přišla z plovky, tak jsem se už večer ani nekoupala, tudíž vydržel dlouho i ručník, lidé měli na plovárně ručníky z mikrovlákna, tak jsem také jeden zakoupila přes e shop, ručník značky Colombine a ten skutečně, jak byl nenasákavý, tak nezasmrádl ani po měsíci. Tudíž i úspora za prací prášek a plus pro ekologii, prala jsem za 2 měsíce asi 2x.Ty jižní národy se mají, ale neváží si, hrnou se sem,kde se musí ponožky nosit skoro po celý rok a to se pračka pak rychle plní.Hrnou za zlatým řetězem.Ktere se ukáže být jen fejkem že zrcátka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já přepírám po každém běhu, hadry jsou durch ... hned v noci jdou namočit, ráno je čváchnu a za půl hodiny ráno v tom pekle uschnou. Jinak bych mohl triko opřít o stěnu za 3 běhy.

      Vymazat
    2. gaia ... chlórový odér není zrovna to po čem muži touží ... když k tomu připočítám ještě ulpivší řekněme slušně - urin kvásek z celého města ... řeknu vám , nic moc s čím by se šlo chlubit ...

      Vymazat
    3. no víte, tady v Česku skutečně si žijeme, že si to někteří vůbec neumí představit. Představte si, že na naší plovárně teče pitná voda ze sprch a dokonce i na záchodě. Já se řádně sprchuji ne jen před každým vstupem do bazénu, jak z tlampače několikrát denně nabádá plavčík, ale i po opuštění bazénu, ten luxus v pitné vodě Přitom k pitné vodě nemají přístup stamiliony lidí na naší planetě a já se v pitné vodě sprchovala 6 až 8x za den.A doma, kde pak platím za kubík 68 korun pak mohu vodou šetřit.Navíc jsem sama, tak každému může být jedno, jak si doma smrdím.

      Vymazat
    4. matko ... co je doma to se počítá , i když osobně raděj číslovku 69 ...

      ,, 10 oficiálních stupňů smradu ,,

      https://goo.gl/8ptpMf

      Vymazat
    5. Když jste u té hygieny, zrovna čtu o návycích z mateřinek na
      http://www.tyden.cz/chat-s-osobnosti/jak-jsou-na-tom-deti-ve-skolce-s-hygienou-odpovidala-kristyna-konecna_926/

      Hanka: "Náš syn se oklikou svěřil, že mu je nepříjemné chodit ve školce na záchod kvůli ošklivému prostředí. Řešíte obecně jako lektoři tuto problematiku? Na koho se mohou rodiče obrátit se stížností? Dekuji za odpoved"

      Host chatu: "Bohužel se děti setkávají s nedostatečným množstvím hygienických potřeb a nedostatečnou kvalitou toalet často. Kvalita se odvíjí od toho, kolik má konkrétní mateřská škola finančních prostředků. Lektoři a také rodiče se snaží nějakým způsobem přispívat, například hygienickými produkty. Situace jako taková však není v kompetenci lektorů, ale vedení. Pokud jste sama toalety ve školce Vašeho syna viděla a opravdu je úroveň na hraně, mohl by pomoci projekt Domestos pro školy, o kterém jsem se nedávno dozvěděla, a který se na zlepšování prostředí toalet zaměřuje. Zde se kromě aktivity školky mohou zapojit také rodiče. Určitě najdete informace na webových stránkách."

      Také se domníváte, že chlapečkovi ve školce chybí výrobky zn. Domestos?

      Vymazat
  74. nějaké běhy já přes léto neprovozuji, když mám to plavání, ale v říjnu začnu zas chodit do fitka,to bude prádla a ponožek...
    proto si to léto pochvaluji a teď mám depku, že je to pryč.

    OdpovědětVymazat
  75. Jakoby mrholilo, ale na radaru mraky nejsou a nejdou sem žádné.

    OdpovědětVymazat
  76. Pár hodin do startu:
    http://www.beskydskasedmicka.cz/b7/pozor-pripomente-si-dulezita-pravidla-zavodu/

    OdpovědětVymazat
  77. Nemůžu si pomoci, ale už vám tam určitě leje, Ládiku!
    Já v Havle poprvé v silonkách a s košilkou pod tričkem, jéžiš, to léto bylo krátký!
    Gaio, užívejte si pitné vody, jsme rozvodí Evropy, tak proč bychom vodu neměli. Není, zač se bičovat, vše, co zde máme, vybudovali naši předci, prostěě se starali. Tak ať se jinde taky starají o svou vodu, jde to i v Izraeli. Ale když si někdo napráská třicet detí se sedmi ženami, má deset koz, všekolem spasené - tak to je jeho chyba, ne naše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak silonky! Tričko! No vy Pražáci se máte, takové teplíčko. Tady džíny, bundu, z nohavic kape ještě teď.
      Jo, bylo moc sucho, je to dobře. Ládikovi snad už prší!! Jestli není v Beskydech na závodech, závodníkům to teda nepřeju, deštivý víkend.

      Vymazat
  78. Ty gramofonové desky jsou tak těžké, štěstí, že tu byla dcera a pomohla mi je odnosit do sklepa. Muž přijede dnes v noci, měl v tomto týdnu narozeniny, tak jako překvapení jsem udělala ve sklepě místo, kam jsme teď s dcerou odnosily desky a další věci, pro které už v bytě nebudeme mít místo. Mám radost, že to zdárně postupuje, ale jsem hrozně utahaná. Dnes jsem tu měla na hlídání vnoučata, tak jsme blbli a tancovali a teď asi umřu.

    The Greatest Rock Ballads Of All Time - Rock Ballads Collection [Live Collection]
    https://www.youtube.com/watch?v=1a8_zfoZM9A

    Wabi Ryvola- Věřím
    https://www.youtube.com/watch?v=Vj1xLhlJ_3c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neumřete, Anno, to Vás určitě postavilo na nohy :-) Teda jako že vzpruha.
      Muž bude koukat.

      Vymazat
    2. Pod tíhou těch gramofonových desek se mi nohy podlamovaly. Vnoučata byla vzpruha po všech stránkách. Jsou bezva.

      Vymazat
  79. Přátelé,
    cítím se vopuštěnej.
    Mně se hrozně líbí blog
    http://blog.aktualne.cz/blogy/michal-palik.php?itemid=29840
    ,ale Třetí pilíř mi ho zepsul pod záminkou průsaku slovenského pravopisu.

    Já nevím.
    Je tu nějaká spřízněná duše, která by pochopila vocogou ?
    Přihlašte se, nestyďte se...já se taky nestydím.

    Pravda, je to dlouhý, ale dobře napsaný,
    /Prosím Marii, aby to nečetla, je to dlouhé a ztratil bych u ní další pracně získaný bod. Na svou obhajobu uvádím, že jsem bohužel zvrhlý syn právníka a poslední rok pracně doháním svůj poloanalfabetismus v oblasti sociologie a kulturní antropologie. Přiznám se bez mučení, že při tom trpím jako zvíře a že je to těžkej záhul na můj stárnoucí mozek. Jen můj s láskou hýčkaný cynismus mě chrání před zoufalstvím/

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám zánět spojivek, vidím rudě, kapu kapky, abych nebyla v pondělí za kvasimóda... nečtu nic než noru!!

      Vymazat
    2. Palikovy blogy čtu ráda, ale dnes jsem zvládla jen začátek, nevnímám, co čtu. Což není způsobeno tím textem, ale jen tím, že jsem utahaná. Zítra to roztočíme, drahoušku. :-)

      Vymazat