07 února, 2018

KRTINEC č.288

204 komentářů:

  1. A ještě zde na vysvětlenou Gaie, zda dnes nejedu nakazit vnuka střevní virózou, dávám svou odpověď z minulého Krtince:

    Ne, zaprvé už nejsem infekční, člověk je infekční v začátcích choroby anebo v době, kdy ještě ani neví, že ji má (den před...) a zadruhé, vnuk i snacha tuto nemoc prodělali minulý týden.
    Jinak bych tam, i když vím, že již nejsem infekční, pro jistotu nejela.
    Mimochodem, já jsem ten člověk, co pořád bere ohledy, pořád přemýšlí, abych nenakazila rýmou, kašlem, tím či oním rodiče, děti, vnuky... a pak jsem v pátek jela tramvají delší trasu a za mě si sedl nějaký páchnoucí jedinec neevropského vzhledu, který příšerně kašlal a proud infekce i chrchly mi lítaly za hlavou i nad hlavou a šířily se kolem mne ve vlhkém uzavřeném prostředí. Jel se mnou pět stanic, až jsem raději vystoupila, ale stejně jsem si nebyla jistá, jestli neměl otevřenou tuberkulózu nebo jiné nadělení, takových lidí jsou v ČR stovky. Vlezla jsem do dalšího spoje a za mne si sedl tatínek s dítětem, co mi kašlalo zase na hlavu a já už nevystoupila, protože jsem neměla čas na podobné hrátky (další spoj měl jet za 15 minut) a řekla jsem si, že dítě je jen nachlazené a tuberu určitě nemá.
    Tolik k nákaze v Praze.

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes mi volala kamarádka, co bydli na vsi někde u Brna, jela se známým brzo ráno do Prahy, dopoledne měla volno, tak šla na Hrad. Vyšla nahoře na Pohořelec a zoufale se mě ptala, jak má odtud jet, že tam jedou tramvaje, co tam nikdy nejezdily atd. No, nemá chytrý mobil, řídí se jen pamětí, to v pražské dopravě nevydrží ani měsíc.
    Já byla u vnuka, tak jsem se tam koukla na internet a fakt, ona tam jezdí nějaká náhradní dopravaa, ale jen dolů na metro. A paní chtěla jet odpoledne na Bulovku na návštěvu k nemocnému příbuznému. No, to byl horor, protože na Bulovku z Libně nejede nic, přes Letnou do Libně nejede taky nic, když je Libeňský most zavřený - trvalo mi to asi deset minut, než jsem jí poradila.
    Řekla: "Já bych v té Praze nebydlela ani minutu!" A já jí čím dál tím víc dávám za pravdu. Ale co dělat, mám se na stáří přestěhovat na chatu? Od dětí, od vnoučat? Od kamarádek, spolužáků...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zas si tam můžete užívat, já musím za kulturou na celodenní výlet.Tuhle se na mne cestou z divadla na vlak 23:17 navěsil bezdomáč,co chrchlal jak blbý,nasedl přes uličku a chrchlal a chrchlal,3x jsem přesedávala a pak radši stála mezi mladými v rohu u schůdků on pořád hledal až do Pardubic,tam ho teprve bez lístků vyhodili a on pořád za mnou,nemohla jsem ho setřást,pořád mi chtěl něco říkat a prskat na mne, tak jsem viděla staršího pána,co šel též od vlaku a říkám,támhle je můj manžel a letím k němu, zavěsila jsem se do něj a mrkám spiklenecky, on pochopil a kousek jsme šli, bezdomáč to vzdal,jinak by šel se mnou snad až domů,jak byl neodbytný, co ale pak s ním před dvěřma?

      Vymazat
  3. Tužka napíše,....tak si tady v Noře čtu,.....jo,...chřipková epidemie,.....když jsem před několika dny jela do krajského města a chtěla být odpočatá na jednání a nemuset se vyčerpávat kalamitou na silnici,...tak jsem váhala, co zvolím,...vlak, nebo autobus.
    Vlak je uzavřen, málo staví, málo větrá, otevřít okno je třeba si dovolit, a obyčejně si to nepřejí, smrádek, ale teploučko se preferuje. Zvolila jsem autobus.
    Cestou tam jsem si libovala,....nikdo nekašlal, nikdo nesmrkal,...sice jsem prozatím nikdy nic nedostala, žádná rýma, viroza, nebo chřipka,...ale,...časy se mění a tělo se opotřebovává,....takže do budoucna nemohu být jistá, že mě nějaký nový virus nesklátí do polohy zasaženého chodce.

    Cesta zpět byla jedno utrpení,...snad všichni chrchlali a posmrkávali,....děsivé,...snad jsem ještě něco podobného nezažila,...a to jezdím vlaky a autobusy celý život, hlavně v zimě, když jsou mizerné silnice.
    Vozím sebou Tea Tree oil, to kdybych si udělala nějakou ranku na prstech, ty mne živí, tak je opatruji, hned to ošetřím tímto olejem a zalepím, hojí to rychle. Napustila jsem si tím papírový kapesník a občas k tomu přiložila nos, abych si vydesinfikovala dýchací systém. Dřív to byla francovka,...ale od roku 1990, co to sem začali dovážet, preferuji australský čajovník.

    Nejhorší jsou chrlající nad nebaleným pečivem,....to ho pokropí, že na něj okamžitě ztratím chuť,...tak žiju jen o chlebu,...co si vozím od soukromého pekaře,...zatím nekašle,...až začnou kašlat,...upeču vlastní,...umím to,...u nás se chleba pekl. V létě, když bylo hodně práce tak ne, to se kupoval, ale v zimě ano. Mám na chalupě i ošatky, na malé i velké chleby, kulaté i veky,.....nevlastní prateta taky pekla chleba, někdy ve velkém a nosila do textilky kamarádkám, aby oblízly chleba z pece vytopené smrkovými větvičkami a šiškami.

    Jo, měla bych zase roztopit pec a napéct něco dobrot,....nejvíce je to znát při kynulém pečivu,...to je úplně jiné, než to z těch moderních pecí.
    V tom pečivu z pece vytopené smolnými šiškami, je ta vůně jehličí a lesa zapečená, a zůstane,...tak dlouho, dokud se to nesní. Popel shrnu ke kraji a nechám ho v peci vonět.

    Jo,...pohltí to spoustu času,....to je problém,...měla bych ubrat na životní rychlosti,....už si to plánuji kolik let,...jo.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužko, kdybych mohla být muškou zlatou, tak bych k vám zaletěla, ohřála se u té pece a načuchala se té vůně (a ochutnala bych si drobek z nějakého chladnějšího bochníčku :-) ). Takhle jsem se alespoň zasnila... Díky!

      Vymazat
    2. Já myslím,že autobus je horší,tam jsou lidé Vícha sobě namačkáni a prskají vám že zadu přímo na hlavu, vlak má vyšší sedadla a méně hushu,ale možná je to jen můj dojem.

      Vymazat
  4. A ještě na ráno:
    Představte si, že z Norska jede na zimní olympijské hry výprava astmatiků - statečně překonávají svůj hednikep - vrcholně sportují! To jen u Rusů se to jmenuje doping!
    http://norwaytoday.info/sport/norway-sent-6000-asthma-doses-olympics/

    Volný překlad první části textu:
    zprávy listu Norsko Dnes: Norský olympijský tým bere na zimní olympijské hry sebou přes 6000 dávek léků na astma. To je několikrát víc než týmy Švédska či Finska.
    Na seznamu léčiv v nákladu týmu je 1800 dávek Symbicortu, 1200 Atroventu, 1200 Alvesca, 360 Ventoline a 1200 Airomiru.
    „To lze obhájit. Při kalkulaci počtu jsme vycházeli z množství těchto léků, které jsme měli sebou v Soči“, řekla norská šéflékařka olympijského týmu, Mona Kjelsdsbergová...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hnus,z olympijské myšlenky se člověku dnes dělá zle. Olympiáda v Athénách stojí za obrovským zadlužením Řecka a ta letošní, studená válka hadr. A Koukalová,morální odpad,co ona propaguje,z principu nekoupím

      Vymazat
  5. Nějak nemůžu spát, tak brouzdám a... vyšmejdila jsem zajímavý rozhovor tehdejšího presidenta Havla s tehdejším předsedou ČSSD Milošem Zemanem o tom, co znamená funkce presidenta, před uzavřením opoziční smlouvy v létě roku 98. ČSSD tehdy ve volbách získala 32 %, ODS 27 %, KDU 9 % a Unie svobody 8,6 %.
    https://www.facebook.com/214437865669111/videos/392154614564101/

    OdpovědětVymazat
  6. Obyčejně mě sportovní zprávy zajímají, asi ze zvyku na masáž, jak se pravidelně střídají s politikou a počasím. Ale letos mě olympiáda vůbec nezajímá. O nějakém čangu v koreji jsem předtím neslyšel, to je asi město jako drahoš, umělé. Reportéři se mohou podělat nad čangovou proslulostí. Zpráva o norských feťácích mě dostala. Myslím, že i další výpravy budou dobře lékařsky zajištěny. Naši squadru politicky zaštiťuje štěch. Proč nejel nějaký chemik nebo akademik?

    OdpovědětVymazat
  7. Squadru vede štěch
    to zas bude pech.
    Sama čtvrtá místa
    může za to hlísta
    zapomněli na ni léky
    tak nemáme nové reky
    s věncem bobkového listu.
    Ale máme hlistu,
    hlistu domácí,
    štěch se kymácí
    pletou se mu kopýtka
    dopadne jak Rokytka.

    OdpovědětVymazat
  8. V Riu byl virus zika a v čangu mají zatím jen průjmy. Na zimní období docela překvapení. Proč neudělali olympiádu někde v Japonsku? Proč ji cpali k demarkační čáře? Zřejmě má i olympijský výbor politické oddělení, které přijímá instrukce z venku a řídí sportovně-chemickou sekci.

    OdpovědětVymazat
  9. Jsme pod sněhem, cca 15cm. Další sněžení až v pondělí večer.

    OdpovědětVymazat
  10. Mladí prý jsou více rasističtí než staří. Proč výzkum zkoumal pouze vztah k Židům a Romům? Vliv školy na názorové smýšlení je opravdu minimální.

    http://www.ceskaskola.cz/2018/02/vyzkum-mladi-maji-vice-rasistickych.html

    OdpovědětVymazat
  11. http://www.reflex.cz/clanek/glosa/84922/definitivni-konec-srandy-serial-pratele-je-pry-sexisticky-homofobni-transfobni-a-rasisticky.html
    Legendární seriál letos začal nabízet Netflix. Díky tomu ho viděla spousta mladších ročníků diváků. Těm se ale Ross, Chandler, Joey, Phoebe, Monica a Rachel moc nezamlouvají. Zvlášť se jim nelíbí vtipy o homosexualitě Rossovy exmanželky a také strachu Chandlera z toho, že ho lidi vnímají jako gaye.
    Uvědomělá mládež si také všimla, že parta šesti přátel trpí nedostatečnou rasovou diverzitou. Všichni jsou to běloši. To, že je Joey původem Ital, nebo Monica a Ross židé, rozhodně nestačí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zato v seriálu This is us je vidět pokrok! Tam po rasovém útlaku, který se hrdinům v retro-pohledu udál v 70. letech, nyní hraje na besídce Sněhurku černošská školačka a všichni rodiče se radují, jak jsou pokrokoví!
      U nás musíme ještě zatočit se Třemi králi!!!

      Vymazat
    2. Ještě by to chtělo vědět, jak na to všechno britský deník Independent vůbec přišel. Zase byl proveden nějaký (předem jasný) výzkum, nebo deník prošmejdil sociální sítě a vybral pár "vhodných" příspěvků?
      Já si jen vzpomínám, že jsme se mnohdy chovali jako "uvědomělá mládež". Chodili na povinné akce a tam tleskali a usmívali se, jako že se nám to líbí, občas někdo i položil otázku, která byla vyžadovaná kvůli dobré pověsti školy, nebo se do novin psaly zprávy o politicko-společenských akcích, jak je mládež pochvalně hodnotí, a zatím - každý si myslel něco o trapárně, zbytečnosti. To samé se děje i dnes, a často, prostě nutí nám korektní jednání.
      Chtěla jsem jen říct, že když se něco příliš vnucuje (multikulti, inkluze, politická korektnost), názor lidí to většinou nezmění, ba naopak. I když někdy platí i to - stokrát nic umořilo osla, neboli stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Však to věděli už naši dávní předci, nic nového.

      Vymazat
  12. Dědictví po Bořku Šípkovi (†66): Pro Machálkovou nic, milence to nejcennější!
    ...Pohledná kurátorka umění Iveta je podle svého životopisu i členkou dozorčí rady výtvarníkovy nadace. Už minimálně přes rok je také přítelkyní Daniela Hermana (54), ministra kultury z poslední Sobotkovy vlády. S nímž byla loni v červenci na filmovém festivalu v K. Varech a o měsíc později i na společné dovolené v italské Neapoli. Podle informací Blesku by spolu měli randit pořád. Herman býval přitom knězem a až do roku 2007 žil v přísném celibátu…

    OdpovědětVymazat
  13. Ještě k minulému krtinci:
    To: Ládik!!!
    Jasně, že si to potřebné a občas nějakou radůstku pořídí každý sám, ale občas naši milí, co s námi slaví či jen tak přijdou s nějakou drobnůstkou, která překvapí a potěší i ty, co raději dávají. Třeba modýlkem z hračkárny či na přívěsku, když už jste ho tu dal. Třeba tenhle:
    https://www.fordshop.cz/privesek-na-klice-mustang.html

    To: Gaia
    Jaká pavučina všednosti a co byste umírala, když budete v těch nových brýlích určitě nejkrásnější. No, já má zvlášť samozabarvovací do dálky a do dálky nablízko - třeba tady na počítač a obroučky tak do tisícovky.. Jsem v tomhle ohledu velký škrt – a to jsem ještě žádné brýle neztratila ani nerozsedla. Z potravinových doplňků kupuju jen hořčík s béčkem.

    Asi první sedmdesátka a muzikál, co jsem viděla:
    My Fair Lady - Get Me To The Church On Time - Stanley Holloway
    https://www.youtube.com/watch?v=MZip6SkMZsc

    Už se zase hlasuje - poslala jsem stromu českému a slovenskému, našemu pošlu ještě naše další rodinné dva hlasy a 2 stromy vyberu dle oka. Přidejte se:
    https://www.treeoftheyear.org/ETY-2018/Uvod.aspx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jeden strom. Znám hezčí.

      Vymazat
    2. Nehlasuju, protože kdyby mě náhodou vylosovali, tak do Bruselu bych nejela ani za nic.

      Vymazat
  14. Teď v NG článek o funkcích mozku a prý masivu vrazi mají větší amygdalu.
    A běh světa,jak jsem se dočetla na Acz. řídí starý senil s nádorem v mozku (McCain)

    pak to dle toho vypada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ten McCain, co zabil McAbela?

      Vymazat
    2. Novodobě asi ano.

      Vymazat
    3. V tom článku z NG,třeba altruističtí dárci ledvin, že se nechají vykuchat ani nevědí kvůli komu,tak zkoumali jich 19 a všichni měli více citlivou pravou amygdalu,to mají asi všichni slunickari
      a jeden pán v USA měl nádor na mozku a ztratil empatii a když mu ji vyřízli,tak manželka děkovala doktorům,že ji vrátili jejího manžela,jaký byl dřív.Takze to vše hraje roli.

      Vymazat
  15. Taková bezohlednost mezi lidmi nebývala.
    Ráno je v hromadné dopravě tlačenice, všude se hrne mládež do škol. Dnes koukám, že nástupní plošinka hned za řidičem je prázdná a sunu se tam. Jenže ouha, stojí tu rozvalený tmavý nepříliš čistý mladík, kýchající s největší vervou přímo do houfu cestujících, v pravidelných intervalech cca 3x za minutu. To byly šlehy!! Všichni se odvraceli, nebylo kam ustoupit, uličky plné lidí a batohů. Chtěla jsem na něj zařvat - vem si kapesník - ale bylo jasné, že neví, co to je.
    Za týden mám zase jet do dálav, ale zruším to, vymluvím se na nemoc. Tohle utrpení mi za to nestojí.

    A v nejbližší lékárně zakoupím roušky. Bude to moje forma protestu, možná i ochrany.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A začíná to tím, že maminky v MHD stojí a dětičky sedí...tohle už je jeden z výsledků stylu výchovy -dítě je nad rodiči, ti se řídí přáním a požadavky dítěte.

      Vymazat
    2. Jo, zážitky. Asi vyhlásím kampaň Vytáhni svůj kapesník, když už musíš nachcípaný do tramvaje!
      Nebo by u každého sedadla mohla být krabička s tahacími papírovými. Přišlo by to levněji, než léčba nakažených.

      A úplně blbé je, když na jednom patře, pár metrů od sebe bez jakéhokoli oddělu, je čekárna gynekologie, plná těhotných, a čekárna praktické doktorky, kde jsou chřipkaři aj. A ještě vedle třeba urologie. Co je platné, že ty těhulky a ti ledvinoví pacienti přišli do čekárny zdraví... do tří dnů to mají doma. A jděte čekat jinam! leda sednout venku na schody.
      Kampaň by to chtělo, ale pořádnou!
      Jenže doktorům je to fuk, hlavně že se točí prachy v kvantech léků a mají body za ošetření pacienta.

      Vymazat
    3. Mně mizí příspěvky.... před chvílí jsem tu měla odpověď Aleně, a pak zmizela.

      Zkusím to znovu: zcela souhlasím, že nevychovanost je začátek bezohledného chování. Tyhle nevychované děti se možná chytí za nos, až jejich děti jednou budou díky podobným individuím neustále nemocné, a oni sami budou trpět chronickými obtížemi. Pak začnou přemýšlet, kde se stala chyba. Lidi se nikdy nepoučí včas.

      Vymazat
  16. BJ -
    dostal jsem knihu o řezu a tvarování dřevin. Umím řezy napříč dřevinavi a tvarování špalků na topivo. Nebo větví na topůrka seker či protézy noh u nábytku. Roubování jsem nikdy nedělal, vždy jsem přesazoval celé stromy (jablkoně a švestkoně), letos nějaký roub prubnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Roubování je moc hezká práce. Jen si nachystejte rouby a dejte je třeba do ledničky, aby nebyly narašené, když je budete roubovat na podnož, nebo na jiný strom. Neujaly by se, uschly by

      Vymazat
    2. Můžu naroubovat ořech? Vzít větvičku z takového, který má velké ořechy a naroubovat na malý ořešák noname?

      Vymazat
    3. To podle mne jistě půjde, my máme taky roubovaný ořešák. Ale já loni s celým roubováním pohořela, letos si zatím "lížu rány" po podzimních otřesech, tak jsem zatím roubování odložila.
      Ale, asi tam člověk musí být -mě kromě špatného načasování zaskočilo také jarní sucho, kdybych tam byla, stromky byl zalila...

      Vymazat
    4. Tady so půjčím text z jedné stránky, která se tomuto problému věnuje:

      Amatérsky roubovat ořešák jako ostatní druhy ovoce nelze, a nebo se zcela náhodným úspěchem. Ořešák se roubuje v ruce doslova v laboratorních podmínkách, kdy místo srůstu (roubovaná část) je po uložení do vlhkých pilin lokálně zahřívána v tmavé místnosti bez oken na +28-30 st.C při absolutní vzdušné vlhkosti. Celý proces se takto těžce popisuje. Proto roubovaný stromek stojí od 200Kc výše. Vím,že zahrádkář má velmi často k dispozici celou řadu semenáčků vlašského ořešáku a láká jej si je naroubovat. Ve velmi staré učebnici ovocnictví (tuším že z roku 1947) je popisováno i s vyobrazením roubování koncem dubna na kořenový krček těsně nad zemí kopulací a nebo do rozštěpu. Použit je krátký roub s vrcholovým pupenem (3 - 4cm dlouhý). Pokud máte chuť to zkusit, budete mít z případného náhodného úspěchu velkou radost.

      V podstatě jde o stratifikaci ve vlhku a teple stejně jako u révy vinné, jen se musí použít podnož s kořeny, ne řízky (jako je tomu u révy). Přeroubování si myslím nebude ve Vašich silách a ani já bych se do něj nepouštěla

      Vymazat
    5. Moje kamarádka roubuje melouny na podnože z dýně,prý se chytne každá a melounů a má každý rok hodně,krásně červené a sladké,lepší než z obchodu,prý ty naroubované na dýni lépe prosperují a ušetří,neb melouny jsou,na to,že to je v podstatě samá voda,dost drahé.

      Vymazat
    6. Ano, dělalo se i roubování okurek hadovek na dýni, pro pěstování ve skleníku. Okurky rostly rychleji,ale ta práce!

      Vymazat
    7. Tak to tedy, liško, zírám! Já si říkala, že ořešák to možná má trochu jinak, ale že až tak?
      Tak to není pro amatéry...

      Vymazat
    8. Tak koupím na jaře Jupiter. Mars už mám a Bohumila taky.

      Vymazat
    9. Mars už mají rozdělený Amíci a Rusové s Číňany, na Jupiteru je hrozná zima, tam ani morso nepomůže.

      Vymazat
  17. Holky, vy máte zážitků! Mě nikdo neohrožuje svým prskáním, ani mě nepronásledují bezďáci, takže se nemusím zdobit rouškou, či se věšet na cizí muže ☺))
    A Macek zase perlí
    Kolem tábora v Letech u Písku, kde za druhé světové války zemřely stovky Romů, to stále vře. Pravidelný glosátor veřejného dění Miroslav Macek proto přišel s návrhem, který by podle jeho názoru mohl diskutéry uklidnit. Jeho řešení je poměrně přímočaré. Kdo chce vybudovat památník v Letech, ať ho zaplatí.
    „Kdo souhlasí s památníkem, dostane domů složenku na mimořádnou daň (pod daňovými sankcemi) na stavbu památníku, kupříkladu na 1000 Kč. A bude ji dostávat opakovaně, až se patřičná suma vybere. Plátci daně budou spokojeni, neboť chtěli přece památník a jistě jej rádi zaplatí a neplátci též, neboť ho nechtěli a nevidí tedy důvod, proč ho ze svých daní platit. Lze aplikovat na mnoho dalších veřejných projektů, které jsou zbytné,“ napsal ve své pravidelné glose Macek.
    Vedle toho si Macek rýpl do lidovců, kteří by rádi odvolali Tomia Okamuru z vedení Sněmovny. Právě kvůli tomu, jak mluvil o táboře v Letech.
    „Lidovci (jak typické!) na jedné straně chtějí odvolat Okamuru z vedení Sněmovny kvůli vyjádření k cikánskému táboru v Letech, přitom Babišova nedávná slova pronesená na Šluknovsku „Byly doby, kdy všichni Romové pracovali. To, co píší v novinách ti blbečci, že tábor v Letech byl koncentrák, to je lež, byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval, šup, a byl tam; jim jaksi nevadí,“ podotkl Macek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes je místo pracovního tábora pracovní úřad.

      Vymazat
  18. Česká republika možná brzy přijme speciální úpravu spojenou s umělou inteligencí, zjednodušeně zákon o robotech. Podle advokátky Lindy Kolaříkové, která se stala na konci ledna právním talentem roku 2017, totiž nemůže dlouhodobě obstát jen občanský zákoník. Kolaříková však varuje před tím, aby byla robotům v budoucnu přiznána vlastní práva.

    OdpovědětVymazat
  19. Tak jsem byla běžkovat, na kopci za barákem na louce ,asi 5cm mokrého sněhu,ale už tam byli asi 3 borci v mém věku a vyjeli trať,kolečko,tak jsem běžkovala,tedy v mém podání spíš choďkovala,ale byla docela sranda,i s těma strejcema.

    OdpovědětVymazat
  20. Roubovat stromy neumím (zkoušet nebudu)a nevím ani, jak zajistit, aby všichni kašlající mohli zůstat doma až do úplného vyléčení. Žádná kampaň šíření bacilů pravděpodobně nezajistí.
    Dozvěděla jsem se konečně, že "snící" brožura pana Babiše váží 334 g - nějaká tuna papíru tedy rozdána byla. No, možná ji pan Babiš dokonce sám napsal i ilustroval - tohle pátrání už vzdávám. Majitel toho zvážené skvostu ho považuje u nás za jediného politika s vizí.

    To: Ládik!!!
    Že jste na ACZ zmínil zrušení letního času - kterého roku se tak dle Vás stane? Já si letos na foťáku ani zimní nenastavila.
    Jinak nepochybuji, že znáte krásnější stromy než ty soutěžící. Každý strom je jedinečný a má něco do sebe a na portugalský či ruský dub "náš" moravský ořešák nemá. Kdo ví, kolik ořechů se na něm urodilo - podpořili jsme ho rádi.

    To: Marie
    Vás by opravdu chtěli vylosovávat do Bruselu? Já hlasování nezkoumala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítězem myslí strom, špatně jsem to pochopila.

      Vymazat
  21. Vám praskajícím mohu doporučit,tedy mně aspoň na virózu pomáhá, koupelnový olej eukalyptus- tymián od firmy Karel Hádek.Nalit to do vody a na půl hodiny se do toho naložit a pak jít hned spát.A ráno budete jak znovuzrození a viry zas na změření.A pít,hodně pít,bylinné čaje a Vincentku,ohřátou,je to prý třetihorní voda plná minerálů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravy
      Prskajícím koupelový na umření

      Vymazat
    2. Gaio, jde hlavně o to to nechytit, pak už je stejně pozdě. Já mám téměř vždycky obyčejnou rýmu šmrncnutou s alergickou, a to mi nepomůže ani svěcená voda. Všechno aromatické, z borovice, eukalyptus, všechno mě dráždí a vysušuje, nesnáším ani tea tree v žádné formě. Vincentku ano, ale jen na krk, hrtan. Ještě tak ta moje šalvěj se mi osvědčuje, jinak nic. Teď bych zkusila tu kalobu, kdybych zase něco chytla.

      Vymazat
  22. Na neduhy jsou běžky, třeba dnes po dlouhé době:
    https://imgur.com/a/w9Kfz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí pes. Dnes mě hnala tu nejdelší trasu, v tomhle počasí je nejčipernější. Celou cestu odkládám svršky. :-)

      Vymazat
    2. Hezké,ale vyšlapávat si stopu,to už na mě není.

      Vymazat
  23. Odpovědi
    1. A který, středoevropský nebo letní?

      Vymazat
    2. Stejný po celý rok bych myslela, Lištičko, třeba si hodí korunou, který vybrat.
      Ale že to teď někdy začnou projednávat a od 1.1.2019 to bude jinak? To by ale byl fofr - vlastně úplně zadarmo, tak proč ne. Já stejně nikdy nepochopila, co se tím šetří.

      Vymazat
    3. Nestrašte. Ale když už - kdo ví, zda mají Saudi také letní čas - aby se v EÚ náhodou nehandrkovali zbytečně. Vstávalo by se dle slunce ještě o hodinu dříve nebo by byl posunut začátek vyučovací i pracovní doby?

      Dnes je na TV Barrandov "Týden pana presidenta", asi předtočený (?) a v neděli v poledne zase. Kdo ví, zda každý jiný či stejný a který bude premiérový. No, sledovanost téhle TV nezvýším - i když tam mimo pořadů, moderovaných jejím ředitelem, možná něco bezva bývá, když souběžně vysílají 4 programy (kolikrát asi něco opakují - určitě tak nečiní pouze ČT). Jsem se u nich tuhle netušeně poučila. Něco je na internetu zadarmo, něco za penízky. Pana Soukupa jsem zkusila ve dvou různých pořadech - možná by měl v každém gestikulovat odlišně.

      Vymazat
  24. Kavárnu klepne ☻
    https://domaci.ihned.cz/c1-66043900-prezidentu-zemanovi-duveruje-55-procent-lidi-nejmensi-duveru-maji-poslanci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Prezidentovi častěji důvěřují lidé ve věku od 60 let, důchodci, pracující v dělnických profesích, lidé se středním vzděláním a vyučení bez maturity, obyvatelé Moravy, věřící katolíci, voliči ČSSD, ANO, KSČM a SPD a ti, kdo důvěřují ostatním ústavním institucím."

      Spokojenost se současnou politickou situací vyjádřilo v lednu 14 procent lidí, o pět procentních bodů méně než v prosinci. Třetina lidí se necítí být ani spokojena, ani nespokojena. Nespokojená s politickou situací pak je polovina Čechů.

      Průzkum se uskutečnil od 15. do 24. ledna a zúčastnilo se ho 1086 lidí.

      Vymazat
    2. Dělníci rolníci a pracující inteligence,co je na tom špatně?

      Vymazat
  25. Tak nám nasrali Doníčka...

    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/12085-trump-prekvapeni-udalosti

    Docela zábavné shrnutí.

    (mimochodem - nevíte někdo, zda je s politickou situací nespokojeno víc Zemanových voličů nebo Zemanových nevoličů ?

    A proč je spokojeno těch 14 procent? Nedělají si náhodou srandu?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivila bych se, kdyby bylo v poznámkách o panu Jáchymovi zdůrazněno, že je nebezpečnej, protože jeho otázky, ba i odpovědi, jsou rafinované :))

      Vymazat
  26. Sleduju čt24. Klepetko je trapný srandista a já musím s hrůzou sledovat Bureše, jak jej školí. Protože je to velmi, velmi slabý moderátor. No jo, měl by mu napovídat otázky někdo fundovanější

    OdpovědětVymazat
  27. Slova rozumného Slováka (JAHA to samozřejmě není):
    Nedávne české voľby sprevádzala priam masová mediálna hystéria a ich výsledky komentovali mnohí. Vo svojich vyjadreniach však najďalej zašiel Štefan Hríb ‒ člen hviezdneho slovenského novinárskeho neba, do ktorého sa bez ideologickej previerky nedostane len tak hocikto.
    Už roky všetkými desiatimi bráni slobodu a demokraciu a svojou prácou prispieva k tomu, aby nám to všetkým slobodne a demokraticky aj myslelo. Zo svojej kancelárie, v ktorej hrdo visí vlajka Spojených štátov amerických, Hríb píše o „kríze českej demokratickej spoločnosti“, nakoľko o tak dôležitej veci, akou je voľba prezidenta, rozhodla „plebejskosť mimopražského Česka“.
    Zeman vraj zvíťazil vďaka šíreniu lží a strachu, z výsledkov sa teší Moskva a Peking, a utečenci sú len „virtuálni“. Občania spáchali vlastizradu, český národ je ustráchaný, sebecký a PRIMITÍVNY (!). Ocitol sa na úplnom dne a mal by sa začať liečiť.
    Nenaučili ma, ako sa dá podobný výlev okomentovať korektne, skúsim to teda inak. Ak by sa mal niekto začať liečiť, je to evidentne práve Štefan Hríb – hoci je faktom, že pýchu a do neba volajúcu aroganciu, s ktorou nálepkuje všetkých s iným názorom, nevylieči len tak hocičo.
    Pohled ze Slovenska : České dno a cesta ven
    Nazvať primitívnym národ, ktorý si v slobodných a demokratických voľbách SLOBODNE a DEMOKRATICKY zvolil jedného z kandidátov (nech si už o tom ktokoľvek myslí čokoľvek) hraničí s totálnym dnom, na ktoré až môže žurnalistika klesnúť. Aby sme však Štefanovi nekrivdili – v tomto „biznise“ totiž ani zďaleka nie je sám.
    Taký Martin M. Šimečka z pozície akéhosi znalca psychológie národa zase bohorovne tvrdí, že o víťazstve Zemana, človeka Putina a Číny, rozhodol „český biely muž“, menej vzdelaní ľudia, ktorí sa boja globalizácie a majú strach zo zmien. Za Drahoša hlasovala globalizujúca sa SCHOPNEJŠIA (!) časť spoločnosti, za Zemana zase manuálne pracujúci ľudia s pocitom odstrčenosti, ktorí súboj s globalizáciou prehrávajú.
    Čo sa dá k tomuto vlastne dodať. K neskutočnej hlúposti a arogancii novinárskych úderiek, ktoré v mene demokracie cielene a tvrdo bojujú za tú „správnu“ ideológiu, toho „správneho“ kandidáta a za všetkých ľudí s tým „správnym“ názorom. Volajú po slušnosti, sami však slušní nie sú. Prekáža im rozdelená spoločnosť, pričom ju sami pomáhajú vytvárať. Rozprávajú o slobode, no v skutočnosti si ju nevážia. Majú plné ústa demokracie, ale v realite ňou pohŕdajú. Každého, kto s nimi nesúhlasí, demokraticky onálepkujú, odsúdia a „obesia“. Mysliac si, že majú patent na život a na pravdu. Súdruhovia novinári – smutní hrdinovia dnešných čias.
    https://www.dalito.sk/svet-podla-hriba-zemana-vraj-zvolil-narod-primitivov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.echo24.cz/a/SV6Pq/tuhle-bitvu-nemuzete-vyhrat-pratelsky-dopis-liberalnim-intelektualum

      Vymazat
  28. Tužka napíše pro pana Ládíka,....něco k vlastnímu pěstování, roubování a očkování ořešáků.

    Vypěstování vlastních podnoží.
    Ryhu, záhon o šířce 40cm a hloubce rovněž 40 cm zryjeme a naplníme kvalitní půdou.
    Ořechy sázíme hned jak spadly ze stromu, třeba i s zelenou slupkou, a to tak, že na ležato, to znamená, že rovina půlení ořechu je rovnoběžná s rovinou horizontu, to aby klíček a růstový puk byly ve své poloze kolmo k zemi. Hloubka sázení je 6 centimetrů. Ořechy klademe na tenkou vrstvu vlhkého písku promíseného se suříkem, aby to nevybraly myši. Vzdálenost taky asi 6 cm,...možno i víc.
    Zasypeme dobrou zemí, trochu utlačíme prkénkem a překryjeme vrstvou rašeliny s pilinami. Hrozí li holomrazy, máme připravené piliny na zasypání,...alespoň třicentimetrovou vrstvu, kterou na jaře odstraníme.
    Ořešáky už na jaře klíčí,...necháme růst podnože jako dvouleté špičáky.

    Po dvou letech přesazujeme na stanoviště, kde nehrozí průvanové studené proudy,...třeba mezi budovami, kde nehrozí na jaře hned oslunění při východu slunce,...a s dostatkem vláhy,...ovšem ne spodním zamokřením. Pokud nemají krček nad zemí 7-10 mm, čekáme ještě jeden rok s přesazováním. Přesazujeme od poloviny října do poloviny listopadu. Pokud není ještě spad lístků, ty odstřihneme, tak, že řapíky necháme a ošetříme štěpařským voskem, aby neztrácely vláhu.
    Rovněž kořeny krátíme na 15 cm délky.

    Další rok můžeme očkovat jako růže koncem srpna. Popis lze dohledat, očko bereme z vyzrálého jižního letorostu. Letorost ohýbáme velmi pomalu, tam, kde začíná jakoby praskat, tak pod tím místem směrem ke kmenu stromu jsou nejlepší očka.

    Roubování,...v předjaří, před tokem mízy. Nebo koncem srpna, kdy přeneseme roub a hned naroubujeme. Rouby bereme z jednoletých vyzrálých výhonů, z jižní strany, z větví, kde roubová větvička svírá s horizontem úhel asi 40°.

    Roubování i očkování nemá u ořešáků velkou úspěšnost,...nejvíce se osvědčilo na kozí nožku.

    Někdy napíšu, jak roubuju v krajině pláňata, aby měli ptáci a veverky radost z úrody. Jsem docela úspěšná,.....měla bych to spočítat,.....moje stopy jsou v České kotlině nad padesátou rovnoběžkou.

    Jinak,..Když je dost místa, je dobré rozsázet semenáče po prostoru, kde mohou žít,...počkat na druhou úrodu,...a ty nevhodné, které nedaly úrodu podle našich představ zlikvidovat. Druhá úroda je tak 7-9. rok po rozsazení semenáčka. Odhad, z deseti semenáčků kvalitních plodů mívají tak tři stejné vlastnosti, skutečně nekvalitní jsou jeden až dva.

    Semenáček se ještě šlechtí, asi se to dá dohledat, jak.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ale pro mě to je moc složité a časově náročné. Jeden soused má ořešák s velmi velkými plody; veverky je nosí do blízké smrkové houštiny a dají se tam najít velmi hezké mladé ořešáky - vysoké, rovné, štíhlé. V jednom roce jsem přesadil 3. Prý nebudou mít stejně velké plody, jako původní strom. Zatím neměly žádné, po přesazení 4 roky. Šlechtitelem asi nebudu, to je dlouhá trať, kde mi unikl start.

      Vymazat
  29. Někde v novinách proběhla informace, že sjezd čsd se odkládá pro velký počet uchazečů o místo přecedy. Hodně lidí čuje koryto u bureše v chlívku.

    OdpovědětVymazat
  30. U bureše v chlívku
    připravují skrývku
    ulehlého hnoje.
    Do smrduté sloje
    míří vůdce socanů:
    Já tam něco dostanu!
    Budu dobrý brav,
    masitý a zdráv!
    Teď jsem běhal po venku
    nemám vůbec červenku
    budu rychle přibírat
    už nebudu vydírat
    jen mi dejte šlichtu
    už mi roste z ksichtu
    normovaný rypák;
    kdy mi dáte, kdypak?

    OdpovědětVymazat
  31. Už to hoří už to praská
    takhle nějak vzniká láska
    cítím vnitřní pnutí
    je to láska k hnutí.
    ANO ANO krásná panno
    dobrý večer dobré ráno
    už utíkám pro růži
    zalezu ti pod kůži.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valentýn je až za 5 dní

      Vymazat
    2. Možná zrovna bude ten sjezd.

      Vymazat
    3. Budou se tam všichni objímat a dávat hubance

      Vymazat
    4. To je komedie! A jak to udělají s KSČM, snad pořád platí ta jejich budyšínská výzva, tedy nikdy ne do vlády s podporou KSČM?
      To jsou farizejové!
      Jinak, jako ženě by se mi nevíc líbil Zimola, má pěknou figuru, hezky se obléká a vůbec.. :-) Alespoň by se na něj dobře koukalo, kdo má pořád hledět na rovnátka s pleší?

      Vymazat
  32. Svobodné Forum09 února, 2018 10:17

    Zeman se už zase ukázal u Soukupa. V obvyklé formě plné nadávek a urážek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkal že pehe je hyena. Protože prý tvrdil, že příště už nebude naživu půl milionu zemanových voličů.. Co je pehe?

      Vymazat
    2. Úmrtnost v Česku prudce vzrostla. Zabíjely hlavně nemoci srdce a cév
      17. ledna 2017 11:43
      Počet úmrtí v Česku meziročně výrazně vzrostl. V roce 2015 zemřelo 111 173 lidí, což je zhruba o 5 500 víc než v roce předchozím a nejvíc od roku 2003. Střední délka života se u mužů nezměnila - činí 75,8 roku. U žen klesla o tři měsíce na 81,4 roku. Vyplývá to ze statistiky Ústavu zdravotnictví a statistiky, na níž upozornilo úterní Právo.
      Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/umrtnost-cesko-2015-pocet-zemrelych-d5c-/domaci.aspx?c=A170117_110138_domaci_pas

      Vymazat
    3. Třeba pehe myslelo mladé a zdravé voliče, kterým se přihodí úraz.

      Vymazat
  33. Zeman je skvělý prezident. Zatím měl vždycky pravdu. Pehe je nejen hyena.....

    OdpovědětVymazat
  34. Lidový prezident: Zeman bez saka a na dvě akce ve stejném oblečení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani já nemám sako. S burešem nemusel být ani ve vestě, klidně mohl přijít v šedomodré bundošce nebo v pruhovaném. U soukupa je oblečení úplně jedno, to je familiérní pořad, na který se dívají jen rodinní příslušníci a náhodní klikači dálkového ovládání.

      Vymazat
  35. Fišer se pasoval do role stínového presidenta. To je mi divné, protože za stínovou vládou stojí obyčejně opoziční strana. Za stínovým presidentem stojí kdo? Ani kavárníci ho nejmenovali. Možná se za něj někdo postaví, když už se jmenoval sám. Třeba zrovna to pehe. Jenže aby byl stínový president ve světle ramp, musí být předváděn ve sdělovadlech ... a to asi bude, nejvíce v těch veřejnoprávních, protože lid tomu tak chce.

    OdpovědětVymazat
  36. Na toho Okamuru museli něco navlíknout. Že prý zlechcovani holokaustu.

    OdpovědětVymazat
  37. "2018, Pchjongčchang a jeho překlady, zlato, stříbrný, bronz, medaile, snaha, představení, výzva, zima, hry, sponzor/sponzoři, vítěz, vítězství. "
    Toto jsou zakázaná slova po dobu Olympijských ger 3018, dávám si majzla.

    OdpovědětVymazat
  38. Presidenti a olympiády - pohled pravdy a lásky

    2018 - zahájení olympijských her v Koreji – president Zeman se omluvil.

    Titulek na IDnes: Zeman se nedostavil. A tak českým sportovcům přál slovenský prezident
    http://jdem.cz/duask5
    A nechutná diskuse pod tím – stejně by tam jen po…klenoty; ať jede na paraolympiádu; že se tam neprojel na běžkách..atd.

    2016
    Titulek: Zeman bude u zahájení her v Riu i otevření českého olympijského domu
    http://jdem.cz/duasn7
    To taky nebylo dobře. Ví ten chlap vůbec, co tam bude závodit muslimů?...atd.

    A teď zpátky do roku 2002
    Václav Havel na olympiádu nepojede
    http://jdem.cz/duasr6
    A IDnes vysvětluje: Prezident Václav Havel dostal od Američanů pozvánku na zahajovací ceremoniál zimních olympijských her. Do Salt Lake City se ale nevydal. "Letět na druhý konec světa není tak jednoduché," objasnil situaci mluvčí prezidenta Ladislav Špaček. "Je to skutečně namáhavé a prezident v tu dobu také měl řadu dalších povinností," vysvětlil mluvčí a ujistil, že Havel není nemocen.
    --
    To je, přátelé, docela něco jiného, u Havla to přece chápeme.

    OdpovědětVymazat
  39. Zakázat papíroviny! a projekty taky.
    :-)
    omlouvám absenci, nestíhám, snad je to naposledy, tohle spisování.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vás lituji. Učit je jedna věc a dnešní příšerná byrokracie, speciálně ve školství, je druhá věc. Ta druhá ničí tu první.

      Vymazat
    2. koukám, že učit hudebku je velice náročné.

      Vymazat
    3. Učit speciálně dnes hudebku je velice náročné.
      V rodinách ani ve společnosti není dnes ceněna muzikálnost a dovednost při hraní na hudební nástroje. Dřív se lidé za nemuzikálnost styděli. Ale dnes?
      Vždyť co, hudba se dá stáhnout a pouštět kdekoliv jakkoliv, zpívat můžete falešně a lidé vás ještě chválí.
      Takže dnes ve třídě není zajímavé to dítě, které pěkně zpívá, ale to, co bučí a dělá z toho zábavu.
      Učitele hudební výchovy obdivuji, musí mít velký pedagogický dar, aby dokázali zvládnout třídu oprsklíků, bez repektu k autoritám. A musí mít opravdu rádi hudbu, když přes skoro sysifovské úsilí stejně stále hledají cestu, jak by krásu hudby dětem přiblížili.
      A navíc musí o své práci stále vyplňovat tisíce papírů, dotazníků, sledovat směrnice toho a onoho...
      Klobouk dolů, Marie!

      Vymazat
    4. ...zlatá matfyz

      Vymazat
    5. Učit hudebku je nejtěžší, tvrdili už dva mí šéfové, nemám důvod jim nevěřit :-) Aleno, díky.

      Měníme celou koncepci školy, na to by ani zlatá matfyz sama nestačila.

      Vymazat
  40. http://www.reflex.cz/clanek/komentare/84960/karel-steigerwald-pitvorny-pan-z-hradu-aneb-par-pohlavku-a-obcanska-valka.html
    Ráno byla pod tímto slintem diskuze, teď tam není ani jeden příspěvek...

    OdpovědětVymazat
  41. Jedinečný plakát nově zvoleného prezidenta. Stáhněte si ho zdarma!

    OdpovědětVymazat
  42. Tužka napíše pro pana Ládíka,...jako odpověď na 6:38, dnes.

    Tak nevyžádaná rada, kterou je možno zapomenout. Jinak, jste šťastný pěstitel ořechů, veveruše udělaly kus práce za Vás.
    Vybrala bych ještě další ořešáky a zasázela je někde mimo les,...kde na ně nebudou dopadat první jarní paprsky. Slunce kolem rovnodennosti vychází v šest hodin SEČ, tak kouknout, kam nedopadají. To proto, že pupeny, květy a zárodky plodů jsou velmi choulostivé na namrznutí a teplotní šoky. Po nocích, kdy se teploměr pohybuje k nule, první ranní paprsek je touto dobou už dost teplý a způsobuje šokové rychlé rozmrzání vody na pupenech, květech, plodech,...no a strom to pak odhodí a není úroda. Stejně choulostivé jsou i peckoviny, nejvíce meruňky, nejlépe vzdorují jádroviny,....a nejotužilejší jsou jabloně.
    Tak to bylo k místu,...no a pak bych si těch semenáčků nanosila co nejvíce, počkala na druhou úrodu,...a když bude štěstí,...tak třetina bude stejně kvalitní jak matečná rostlina souseda. A při óóbr štěstí, může být i strom s ještě lepšími plody. Ostatní pak vykopat.

    Jak jsem psala, v desetiletí, mezi dvacátým a třicátým rokem svého věku, jsem se hodně toulala českou krajinou a zasévala do ní semena chráněných květin, sázela stromky, roubovala,...a zahrabávala na mýtinách ořechy a oříšky pro veveruše.

    Zajímavý úkaz, jeden z těch ořechů, které z nich vyrostly, má jádra s úplně rudou slupkou. Už jsem těch ořechů rozdala postupně snad kilo,...známí si je rovněž zasadili,...ale, žádný nemá jádra s rudou slupkou,....halt bojkotují komunistickou barvu.

    Pokud byste chtěl úrodu o rok dva urychlit,...kupte několik pytlů dobré zahradní zeminy bez obohacení chemií a lehce k nim zakopejte. Slunce ji bude zahřívat, kfdyž jim přinesete pár kýblů vody během roku, odvděčí se Vám rychlejším růstem a rychlejší první úrodou. Na kvalitu je směrodatná až ta druhá úroda.

    Nakonec pošlu kouzlo pro ty tři stromky, co už rostou,...ať jsou ořechy co nejkvalitnější,...pfujpfujpfuj. Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ořech kdysi též zasadila,a první úroda byla za 10 let,ořechy to tak mají.

      Vymazat
    2. Chtěl jsem jich přesadit ještě aspoň deset - letos to udělám tím tuplem, když je šance. Nejtěžší strom, který jsem přemístil i s hlínou, měl cca 200kg... všechno byly švestky, asi 40ks. Díky.

      Vymazat
  43. Jak pravdoláskovci pořád vytahují na Zemana to prohlášení, že xy národa je dementních, tak někdo objevil zdroj.
    Poslanec NS Miloš Zeman Cyrila Höschla citoval při vystoupení ve Federálním shromáždění 21. ledna 1992!!!
    http://www.psp.cz/eknih/1990fs/slsn/stenprot/020schuz/s020006.htm

    Tehdy se debatovalo o tom, zda přijmout zákon o referendu a upřímně, v roce 92 jsem ani já sama neměla tuchy, k čemu by nám to bylo. Věřila jsem poslancům, myslela jsem si, že už vše bude jen dobré...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťasten ten,kdo nedoufá,neboť nemůže být zklamán.
      I když s postojem,že je vše na hovno se též blbě žije.

      Vymazat
  44. Tak jsem byla zase choďkovat, dnes už to ale bylo mizerné a krtci asi nikdy nespí,ve stopě plno krtinců. A též moc nechápu ty nové materiály,dokud jsem měla rukavice od Vetnamců,tak pohoda,letos jsem si koupila nové rukavice ultra III membrane a po hodině mám ruce mokré a tím pádem studené.

    OdpovědětVymazat
  45. To jsou mi věci - nějaká paní Olena20 před chvílí začala u pana Peheho svou odpověď úplně stejnými slovy, která tu včera užila naše paní Alena. "Jo, začíná to v tramvaji, kde maminka stojí a dítě sedí; pokračuje to tím, že dítě rozhoduje a rodiče se řídí jeho rozhodnutími" - ještě myšlenku i rozvinula. Náhoda?
    Já se k výchově cizích dětí vyjadřuji nerada. Neb nikdy nevíme, jak se to s našimi vlastními potomky ještě vyvrbí.

    To: Gaia
    Jste opravdu nejlepší - tedy s pohybovými aktivitami. A určitě zdaleka ne taková pesimistka, jak tu píšete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Alena a Olena jsou jedna a tatáž osoba stejně jako Anna a Monika,jednou jsme to probírala ony to potvrdily.

      A pohyb,ten já potřebuji,jinak mám deprese. Zítra půjdu na kluziště.

      Vymazat
    2. Paní Gaio, já vám nikdy nic podobného nepsala, nikdy jsem netvrdila, že píšu do diskusí jinde. Chodím občas k Bavorovi, podepisuji se tam také Alena.
      Mám své názory a lidé mohou mít podobné či stejné názory nebo odlišné. Mohou také od sebe opisovat...
      Názor, na sezení dětí v tramvaji mám léta, už jsem to tu psala několikrát.
      Pouštěla jsem se i do výchovných připomínek, hlavně, když stojí babička a dítě sedí, ale lidé to nepochopí. Můžete si říci, že mi do toho nic není, ale když ty děti budou jednou hlavními tahouny společnosti..

      Vymazat
    3. Vždyť jste to sem někde psala,ještě to tu musí být ale hledat to nebudu.

      Vymazat
    4. Nikdy jsem nic takového nepsala. Já! to hledat nebudu, nedělám to také nikdy, neschovávám si, co kdo kdy psal. Debatím a to je celé.

      Vymazat
    5. Gaia: já to teď od Vás slyším prvně.

      Vymazat
  46. BJ:
    Když zabrousíte na stránky pro maminky a děti, nebo o výchově, psychologii atd., nic jiného tam nečtete: starší kritizují, že maminky a babičky na uvolněné místo posadí vnoučka, a samy stojí. Proč si ho nevezmou na klín, to že by se chudáček musel uskromnit? Tohle mě vytáčí taky, a každého, snad jen nejmladší ročníky už to zažily na sobě a je jim to jedno. Že škola selhává ve vzdělávání, je právě proto, že nedokáže převychovat špatně nebo ne-vychované mazlíčky. Kdo to nezažil v přímém denním kontaktu, neví o tom nic. Ve velkých městech jsou na to denně stížnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jednu historku, už jsem ji tu psala, ale je typická:
      malý hošík sedí v tramvaji naproti starému pánovi (byl to můj známý, 80tiletý profesor, vzor slušnosti) a z nudy ho neustále kope nožičkama. Maminka si toho až po dlouhé době všimla, pohladila prcka a řekla pánovi: nezlobte se, my teď máme tu svobodnou výchovu, nesmím ho okřikovat. Pán vystupuje, vyndá z pusy žvýkačku a mázne ji hošánkovi přes vlasy a tvář. "No co, já měl taky svobodnou výchovu", děl překvapené mamince.
      Výstižné řešení.

      Vymazat
    2. To: Marie
      Že by to tedy dle Vás bylo opsáno z jednoho zdroje? Všechno je možné.
      Píšete, že "Měníte celou koncepci školy" - to jako tam, co učíte či snad celostátně v rámci toho vedlejšáku? Snad ne k další zdi.
      Přimlouvala bych se, aby se v hudebce neznámkovalo či by to byl pouze volitelný či nepovinný předmět, nedostává-li se na ni kantorů a je tolik těžké ji učit. Na prvním stupni si lze s dětmi zazpívat vlastně v kterémkoliv předmětu. Kdo ví, jak to asi mají třeba ve SCIO... Nebo nemíníte být ovlivněna ničím?

      Vymazat
    3. Jak jsem rád, že veřejnou dopravou nemusím. Už bych určitě seděl za vraždu.

      Vymazat
    4. BJ
      No, to nevím, ale nemusí to být opsáno, to se zažívá dnes a denně v každé třetí tramvaji a všichni na to nadáváme.

      Školy teď mění své koncepce, nebo "filozofie vzdělávání", kloní se k různým programům apod. Mnozí za tím vidí modernizaci, úředníci mají zřejmě radost největší - mají pak co zavádět a co kontrolovat. Pro nás je to jen práce navíc. Vedlejšák s tím nesouvisí.

      K Hv - bych s Vámi souhlasila. Na mnoha školách zrušili Hv v 8. a 9. třídě, pokud s výukou zápasí natolik, že to nejde, tak radši nic. Jenže ono to nejde ani v jiných předmětech, a ty se tak snadno zrušit nedají. Souhlasím, že zpívat se má nejvíc na 1. stupni. Zase jsou školy, kde jsou výchovy velmi oblíbené a daří se tam pěv. sboru, big beatové kapele, dramatickému kroužku, dělají výstavy a vyrábějí keramiku, apod. Je to o lidech, včetně rodičů.

      Vymazat
    5. Tak taky přidám svou historku o nevychovanych dětech,stará asi týden.
      Tak do města chodím kolem školy a tam mají takový prkenný plot,aby nebylo za něj vidět,ale škvíry v něm jsou a vedle je hned chodník a lidí chodí a za tím plotem byl schovaný tak 8 letý zmrd,jinak ho nazvat nejde a on měl papírové( naštěstí ne šutry) koule a házel je pres ten plot na lidi, dovedete si představit ten binec.
      Ale když už jsme byli asi 3 chodci,takže početní převaha a viděli jsme,že on je malý,být to puberťák,tak bychom se asi bali,že si na nás někde počká,tak jsme mu přes ten plot začli vyhrožovat,že ho natočíme na mobil a pošleme na policii a oni ho už donutí uklidit,tak se lekl a dokonce to šel uklidit sám,tak jsme ho pochválili,ale šli domů též s tím,kam to lidstvo spěje.

      Vymazat
    6. Jednou jsem, před léty jela k večeru v poloprázdné tramvaji na Palmovku. Nevím, možná jsem to tu už psala... kdyžtak to přeskočte.
      Vzadu seděla mladá cikánka s dítětem v kočáru, druhé, starší dítě běhalo za jízdy po celé tramvaji, padalo, křičelo, lezlo po lidech. Taky přišlo ke mně, já ho vzala na klín, ukazovala jsem mu věci venku, mluvila na něj, chvilku to bralo, pak zase pokračovalo dál..
      Vystupovala jsem s tou paní, tak jsem jí pomohla s kočárem a dala se s ní do řeči. Říkám jí: proč si nevezmete dítě na klín a nepovídáte si s ním? Ona na mě nechápavě hleděla - o čem prý? Já jí říkam, no třebas mu budete říkat, co je venku, domy, stromy, auta, lidi, dítě se bude učit barvy, rozšíří si slovní zásobu (to její dítě jen houkalo). ALe asi to nemělo úspěch...
      Bohužel to nechápe i vzdělaná část maminek...raději stojí a civí do mobilu.

      Vymazat
    7. To já zase dojetím pláču, když mě vejrostek pustí sednout. :-)

      Vymazat
    8. Pak se nemůžou divit, že lidé, co na to mají, raději jezdí v Praze autem, a ne "sockou".

      Vymazat
    9. ale je známé,že někoho opravdu starého spíš pustí někdo středního věku a spíš ženy,než muži,ale to jim za zle nemam,ženská mnohdy má sedavé zaměstnání a chlap může stát 12 hodin u pásu, než výrostci,kteří prokazatelně drepeli celý den ve škole na prdeli a kdyby vstali,nic by se jim nestalo,spíš naopak.

      Vymazat
    10. Alena: no jasně, já to z tohoto důvodu taky tak chápu. Dřív jsem nevěřila, nebo litovala, zprávy o stavu cestujících v Brazílii a tam kolem, jak spousta lidí páchne a ohrožuje druhé alkoholismem, atd. A u nás se to tomu začíná podobat.

      - Ten prskající nemocný, co jsem o něm psala včera, byl tak 30cátník, tmavý jižní cizinec od pohledu. Těžko by si na něj někdo něco dovolil, ani napomenout. A co teprve dítě, aby se bálo. Dřív jezdily už druháčci sami tramvají, teď doprovázejí mámy nebo babičky mnohdy i větší děti.

      Vymazat
    11. Oni jsou hlavně zvyklí na to, že mají nárok sedět a rodiče, potažmo jiní staří, mají nárok leda stát.

      Vymazat
    12. Asi si pojedu koupit pepřák. Dokud se to smí.

      Vymazat
    13. K té nemluvící cikánce:

      nedávno jsem jela se skupinou dětí z mateřské školky. Byly rozděleny na dvě skupinky po šesti dětech, s každou jela jedna paní učitelka a byly od sebe kus. Ta jedna učitelka jim z okna pořád něco ukazovala - a co je tohle, tam o tom jsme si říkali, a co se vyrábí tam v té bráně? No nevíte?! pijí to tatínkové - no pivo, ani jedno dítě si nevzpomnělo, až jim to řekla, tak se smály. Ta skupinka byla v pohodě. - Druhá paní učitelka jen seděla a dívala se do neurčita. Děti kolem ní zlobily, vrtěly se, pokřikovaly... prostě bezprizorní. - Úplně jasný experiment, který nemůže jinak dopadnout. Pro maminky by to měli vysílat pro poučení, jenže ono je to často vůbec nezajímá. Důležitější věc je mobil a fejs, tomu se věnují neustále.

      Vymazat
    14. To je ono, jenže zabavit - to chce něco ze sebe vydat, a když ono je jednodušší civět do mobilu.
      Já si teď hraju s vnukem, ten má hraček za kolik tisíc, fakt, uplně mi přecházejí oči, ale mlčím!
      Tak si hrajeme, vezmu třebas plastovou krabičku na vejce, schovám mu do ní pár maličkých plastových zviřátek, naložím mu to do takového odrážedla, on s tím jede vedle, já mu mávám, pak začnu dělat hlasy těch zvířátek, že jako ke mně chtějí - on honem přišupajdí, spolu zkontrolujeme, že tam pořád jsou a vše se opakuje, dokud ho to baví, občas nepozorovaně zviřátko schovám, pak tam není, tak ho "hledáme", prostě se vyblbneme za pár korun půl hodiny. On výská a je šťastný, naběhá se sem a tam.. pak ho posadím vedle sebe a zpívám mu písničky, ukazuji mu obrázky, leporela mám ještě po dětech.. prostě to nic nestojí. Jen ze sebe něco vydat a to dělám ráda. Ještě mu dám pusinku na hlavičku a je mi dobře.

      Vymazat
  47. A hele, tak když ti správní "investigativní" novináři napsali kvůli Kroupovi petici a ředitel rozhlasu se letěl kát a omlouvat, tak hned poté následuje přežalobní výzva od Agrofertu Českému rozhlasu
    http://jdem.cz/dua4t2

    Janek Kroupa již jednou stál stát pořádné peníze, kolem kauzy Jourová, teď zřejmě bude muset rozhlas, potažmo stát, za jeho lživou reportáž zase platit - soudy, odškodné atd.

    OdpovědětVymazat
  48. Jdu se koukat na další seriál - Counterpart, tak vám pak poreferuji.

    OdpovědětVymazat
  49. To: Gaia
    Jak je to s Olenou netuším, komunikovala jsem s ní minimálně, ale že jsem oba ty výroky četla dnes, práskl mě ten druhý úplně totožný do očí - třeba sem chodí.

    Tak jsem na YT narazila na Imagine Dragons - a ejhle, v dubnu budou
    v Praze. Asi se na ně nevypravíme, Gaio - já tedy určitě ne, puštěné je ale mám už přes hodinu:
    It's Time
    https://www.youtube.com/watch?v=sENM2wA_FTg
    Demons
    https://www.youtube.com/watch?v=mWRsgZuwf_8
    Ještě jsem dnes velmi zchytrala, když jsem si našla, že "U potoka prádlo prala, byla jako malina" je prý v pro mě neznámé Hrubínově hře Oldřich a Božena aneb Krvavé spiknutí v Čechách. Asi si ji vypůjčil, neb já ji znám od mé sestřičky z doby dřívější. Na YT není, ba ani Matematika, matematika, to je tragika akademika" co jsme si s naší senzační mladou třídní zpívali v matice v šestce.

    Jinak v našem krajském univerzitním městečku pouští ve veřejných dopravních prostředcích mladí nás postarší sednout pravidelně. No rektorem prof. Millerem, co tu mnohé nenadchl, to nejspíše nebude. Ve vlacích a autobusech v čase našeho cestování většinou přeplněno nebývá.
    Žádnou špatnou zkušenost s dětmi či mládeží z poslední doby nemám. Nepomohlo by třeba to dítko slušně poprosit, aby vstalo, že ho vezmeme na klín?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ:
      V menších městech se spousta lidí navzájem zná a lidi jsou zvyklí se spolu bavit, chovají se přátelštěji. Ve velkých je absolutní anonymita, nikdo nikoho nepozdraví a baví se spolu jen dva kamarádi. Takže - cizí baba a dědek je vzduch. Až na výjimky.

      U toho dítěte, to si asi nerozumíme. Vadí, že někdo i starší se zvedne a pustí maminku nebo babičku s dítětem sednout. Jenže babča posadí třeba šestileté dítě, a sama se klátí nad ním. To navzteká. To větší dítě mohlo klidně stát, nebo když je malé, tak ho může vzít na klín. Nepouštím sednout dítě, ale mámu s dítětem.
      Jo, a sahat na cizí dítě, nebo mu dokonce nabízet, že je vezmete na klín, no to by mohlo být obvinění až na soud, kdyby to někdo nahrál na mobil. :-)

      Vymazat
    2. Dobrá. Proč tedy tu dospělou nepožádáte, aby Vás to dítě pustilo sednout zpět?
      No, je Plzeň větší než Olomouc. My jsme tam cizí a tudíž netuším, jak moc se mezi sebou zná sto tisíc tamních občanů + nevím kolik studentů. S vesničany máte pravdu v tom, že nás tu mladší a já ty starší zdravíme a občas i nějaké nezávazné slovo prohodíme, zdaleka všechny ale neznám. Ale to je čítám až na to zdravení obdobné i ve městech. Jak se chovám k ostatním, tak mi oplácejí oni. Nebo opravdu ne?

      Vymazat
    3. Nemůžu mluvit za druhé, proč se chovají, jak se chovají. Já už pár let nepouštím sednout nikoho kromě hodně starých nebo invalidů. Ale odhaduji, že málokdo má takovou odvahu a vyřídilku, jako Vy - po takové reakci: "zvedněte si to dítě, já si beru své místo zpět" by mohlo následovat nezřízené nadávání na blbou ženskou, která neví, co chce... to by málokdo riskoval. I když máte naprostou pravdu. Lidi radši mlčí, než by vzbuzovali zájem plné tramvaje a budili rozruch. Poučovat je nebudu, stejně by se nezměnili, ani moje máma by to neudělala, radši by trpěla a stála. Byli jinak vychováni a tyto věci nechápou a nemůžou už se změnit. Měla by z toho třeba srdeční záchvat, rozrušilo by ji to, způsobit nějakou takovou hádku na veřejnosti.

      Vymazat
  50. Bych jel na horní Indigirku nebo Janu, tam to musí být žůžo labůžo.

    OdpovědětVymazat
  51. Tužka napíše,...tak jsem se koukla na tu Indigirku, tam co ji protíná severní polární kruh.
    Mají mínus třicetpět, vlhkost devadesát osm procent, bezvětří, na ráno předpovídají mínus čtyřicet,.....teda, o to bych nestála.

    Při dnešní předpovědi počasí před devatenáctou na ČT 1 ukazovali, jak v mínus čtyřiceti chrstnou do vzduchu kbelík horké vody a ta se mění v zmrzlou mlhu. Udělali z toho skupinovou atrakci,...povedlo se jim to,...lze na TV1 dohledat.

    Na mínus čtyřicet by mne nikdo nevytáhl. Jo, za polárním kruhem jsem mohla být,...na ostrovech u Golfského proudu, za polární noci,...stačilo podepsat,...i psy jsem si mohla vzít sebou,...smlouva byla vypracovaná,....cukla jsem,...je tam místo mne třicetiletá Polka, čtyři ženské na stanici, ....dokud není zimní bouře, tak to ti, co oželí slunce, dobře přežijí....Golfproud úřaduje. Jsem šťastná, že jsem nepodlehla vábení polárních září, napsáno obrazně,....kdepák,...komu bych ráno vzdávala hold pozdravem slunci....a večer se s ním neloučila,...i když je za mraky,....vždycky výjde,...to je má jistota,...pevný základ každého dne....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na měsíc, na podzim, až nejsou komáři.

      Vymazat
    2. Kdysi jsme byli s mužem s cestovkou ve Francii a jeli jsme na jih do Camarque, bylo tam krásně, já si říkala, tady bych chtěla strávit léto. Byli jsme tam koncem května.
      Ale naše průvodkyně říkala, že v létě je tam strašně, protože celé Camargue je jeden vodní kanál a mokřad se spoustou komárů. Jely si to s majitelkou obhlédnout předem, přijely tam v létě a doslova si zoufaly.
      Jinak, 25 a míň pod nulou tu taky někdy bylo, tehdy, jak v 78 klesla na Silvestra teplota z +15 na -15 přes noc, tak si pamatuji, že pak některé dny bylo víc než -20.

      Vymazat
    3. To byl rok, kdy jsem byl na lyžáku na Švýcárně.

      Jinak komárů jsem si užil na cestách po Laponsku, tam je to normální. Hned první rok jsem nasbíral zkušenosti a další léta mi komáři nevadili. Netahal jsem s sebou stan, jenom karimatku, spacák a celtu. Vozil jsem na spaní elektrikářský husí krk a kus záclony - ten jsem zavedl do mumie a komár neměl šanci. Nejvíc komárů bylo na Inari, nejmíň na Lofotech, kde byl stálý vichr. Taky v horách sev. Švédska nic nebylo, je tam hodně ledu. A na Islandu jsou otravné mušky jenom kolem jezera Mývatn, jinde je čisto.
      Do Francie by mě nikdo nedostal, dobrovolně jih neberu. Ani zadarmo, zkoušeli to různí obchodní zástupci.

      Vymazat
    4. Vloni jsme po mnoha letech nebyli na Baltu a už teď je poptávka, už slyším vlny a vidím se běhat po volné pláži.

      Vymazat
  52. Ládiku, my máme Jupiter ořešák a je chutný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejně budu preferovat ty odkopky. Předkové mají věk dožití přes 90, mám 30 let čas, abych s ořechama něco dělal.

      Vymazat
    2. Stromy se sázejí do budoucna,aby po vás na planetě něco zbylo. A měli by u toho sázení asistovat děcka,aby,až tu nebudete,třeba za 50 let,říkali svým deckam,tohle sázel dědeček.A taky v dospělosti pod tim prikladem, něco zasadili.

      Vymazat
  53. V momentální starobě se mi volání dálek zdá slabší, než volání povinností. I když... každý večer v jiném jezeře, bez střídání dne a noci... to není špatná představa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si právě našla Sasyrskou kotlinu, kam byste rád poslal pana Peheho (hleďme, už je tam komentářů 656 - asi jeho názory opravdu zajímají nejen našeho presidenta)- pokud jsem Vás dobře pochopila. A ono žádná Sýrie, ale Sibiř - vyhledávač mi našel rozhovor o ní s panem Benešem.
      Tam by Vás nelákalo žádné volání? Mě tedy ne.

      Vymazat
    2. Jo, tam je Momonský hřbet.

      Vymazat
  54. Dva dny jsem nebyla na blozích a byla to úleva. To až teď mi to dochází, když zase otvírám jeden, a už se mi zvedá tlak: z toho pána s dírami v sýru, asi Tománek. Tolik nesmyslů a naprosto praštěných nápadů by nevymyslel ani náš Kája, třídní vyznavač sci-fi.

    Včera jsem zapla na chvlíli rádio a tam mluvil nějaký komentátor, byl dotazován, jaký má názor na situaci kolem prezidenta Trumpa - víc toho nevím. Nejdříve mě upoutala příjemná barva hlubšího hlasu, ale pak jsem slyšela řeč vcelku a udělalo se mi zle. Po každém třetím slově to příšerné a---, é--- mmmmm--- , jako když nemůžete přijít na správné výrazy. Chápu to u lidí, kteří dlouho pobývají v cizině a neumí plynule mluvit, ale u tohoto experta to bylo úplně hrozné. Někde jsem četla, že toto chrčení je projevem neurotismu, pocitu nedostatečnosti a snahy to maskovat, atd. - prostě psychiatrický případ. Tento v míře nejvyšší, fakt se nedal poslouchat, doslova jsem vypínala pozornost.
    Víte, kdo to byl? Prý amerikanista z UK, K. Kozák. Další náš oblbovač z A.cz. Aspoň že jenom píše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když to byla taková úleva, Maruško - co Vás vlastně pudí si na ACZ číst?
      Jinak moje matinka určitě nebyla taková puťka, jak tuhle generaci popisujete Vy. Jak se chovala v dopravních prostředcích si neuvědomuji, ale dovedla žít dle svého, i když její život rozhodně nebyla procházka růžovým sadem. Také by nikdy nikoho nenazvala oblbovačem či pablbem. Pomáhá to snad něčemu?

      Vymazat
    2. Jaguško, pudí mě tam to, jestli ti diskutéři někdy něčemu pomohou. Zatím ne.

      Co máte proti tomu krásnému slovu? To mám od doktora Honzáka a od dalších doktorů: píchnu ti oblbovačku, dám ti oblbováka... Normálka.
      Trochu té tolerantnosti by to chtělo. Nebo tu máte pouze pro veselé a spokojené lidičky? :-)

      Vymazat
    3. Hlas lidu může pomoci,třeba si to někdo,kdo má prostředky přečte a na lidi zacne myslet.

      Vymazat
    4. Slovo pablb je podle vzoru pakůň. Nebo patvar. Nějaká zmršenina mateční materie. Nikde není psáno, že zmršenina nemůže vykazovat lepší vlastnosti. Třeba patvar může mít jiný význam, použitelný jinak, než byl původní tvar. I pablb nemusí být horší, než blb - může být jiný, blbý jinak.

      Vymazat
    5. To: Marie
      Hm, taky důvod. Manévrujete se slovíčky moc hezky, Maruško. Že byste byla obdivovatelkou pana doktora Honzáka, když se od něho učíte? Ptala jsem se, zda tohle výrazivo něčemu prospívá. S mou tolerancí to nemá nic společného, pište si klidně cokoliv.

      Vymazat
    6. BJ
      Samozřejmě! Výrazivo přece pomáhá jedinému - vyjádřit své emoce. Jestliže se mi něco nelíbí nebo mě přímo štve, musím volit odpovídající výrazivo, protože chci mluvit a žít podle svého. I kdybych byla sprostá jako dlaždič. Nemusíte to číst.

      Vymazat
  55. "Zeman kritizuje kastování lidí, sám mluvil o béčkových umělcích a politicích"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nesouvisí. Lidi a umělci jsou 2 různé věci.

      Vymazat
    2. Áčko je áčko, to se pozná10 února, 2018 16:02

      Michal David, Zdeněk Troška, Daniel Hůlka, Helena Vondráčková, Tereza Bebarová nebo Jan Kuželka. Není divu, když jim hlava státu dává státní vyznamenání jako na běžícím pásu.

      Vymazat
  56. Kdypak jste slyšeli kokrhat kohouta? Já už ani nepamatuji. Mám puštěnou tv jako kulisu, odpočívám po včerejšku. Dávají Mrazíka a tři krásní kohouti Nastěnce zakokrhali. Ale až dopletla punčochu. Až budu doma, budu chovat slepice a kohouta. To bude paráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás kohouti kokrhají, většinou ale v tu dobu venku nebývám. Tuhle jsem jednoho kupodivu slyšela i venku při stmívání - kdo ví, co s ním kdo prováděl. My mívali kohouta do doby, kdy se jednou při vypouštění do ohrady nezajímal o to, co je v ní, ale řádně mě klovl do nohy. Stálo ho to život a musí se naše slepice odejít bez něho.
      Kde tu drůbež budete chovat, Lištičko? Pustit je na volno do zahrady bych nedoporučovala - i když možná 2 slepice a 1 kohout příliš škody nenadělají. A Váš pes by z nich možná měl radost.

      Vymazat
    2. Ono to s těmi kohouty není jednoduché,moje tchýně kdysi,již je přes 30 let mrtvá,takže to bylo jistě ještě za totality,též vždy chtěla mít kohouty,oni bydleli na kraji obce blízko lesa a ona měla zkušenost,že s kohoutem bylo víc vajec a méně slepic roztrhaných škodnou,ono se to nezdá,ale Baba Jaga má zkušenost,jak ji kohout klovl,takže on kohout je takový obránce a zvítězil by i nad těmi,u kterých se to nezdá,ale malá kuřátka,co se kupovala na nové,to byly vše slepice,neb pohlaví se zjišťuje už u jednodenních kuřat a hoši holt mají smůlu a dál se nekrmí,šup s nimi do zverimexu nebo ZOO na krmení.Takze moje tchýně,když chtěla kohouta,tak jednou za 5 let,tak musela nechat jednu slepici kvokat a nechat vysedět vajíčka a toho kohoutka si vypěstovat a když jich bylo víc,tak se po nich zaprášilo,jak to sousedky též chtěly.No ale pak trvalo ještě 2 roky,než ten kohout dospěl a pořád vypadal jak slepice, takže 2 roky se řešilo,jestli se tchýně nespletla při selekci a místo kohouta nebude jen další pracně vypěstovaná slepice,neb jinak si kupovala kuřice už vzrostlé,které začly během pár týdnů nést. Tak se pozorovalo,jestli kohoutek,dosud vypadající jak slepice,má ale už výrostkovské pubertální manýry a ač ještě nedospělý,už slepice obtěžuje a skáče na ně,říkalo se tomu,že pojímá, no a to trvalo 2 roky,než konečně kohout dospěl a narostla mu ta krásná pera na ocase a velký hřebínek.A začal slepice šéfovat,ty nemusely hlídat okolí a jen se na louce cpaly a to pak bylo vajíček a smaženice přímo oranžová.
      Dneska to nebude asi lepší a proto je kohoutů málo.

      Vymazat
  57. Nakonec tu válku spustí Izrael!
    https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/463067-izrael-je-po-rannich-bojich-nad-syrii-na-hrane-valky-bylo-uzavreno-mezinarodni-letiste.html

    OdpovědětVymazat
  58. http://www.literarky.cz/politika/rozhovory/25714-tereza-spencerova-usa-takova-supervelmoc-a-putin-si-s-nimi-dla-co-chce

    Už dlouho tu nikdo nedoporučil Spencerovou, začínáme být odtrženi od života mimo Kotlinku.

    OdpovědětVymazat
  59. Tak já přidám k ptáčkům a Bobkovi

    Tak v mém oblíbeném NG psali,že Italové normálně loví ty ptáčky zpěváčky na žrádlo a v Itálii se prý dají běžné koupit v marketu zmrazeni v mrazáku a doma to Italové upečou a žerou k obědu.
    No divím se,že Bobek,tak zcestovalý a kde všude byl,že si tohoto v Itálii nikde nevšiml.Asi se tam jen válel v Bibione na pláži a žral pizu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bobek chce jezdit do Itálie dál, za státní peníze, tak je nebude kritizovat.

      Vymazat
  60. Chřipkování

    Z každého, kdo chodí s chřipkou do práce a ještě se u toho tváří jako obětavec, jež svojí chrabrostí zachraňuje firmu, mi naskakuje husí kůže.

    Musím říct, že už dlouho jsem na ulicích nepotkala tolik lidí s kapesníky u nosu jako v posledních dnech. Nevypukl hromadný žal. Mají chřipku. Nebo virózu. Když je míjím, chci věřit jen tomu, že právě spěchají domů, kde si budou vařit čaj, loupat pomeranče a vymačkávat citróny, ale hlavně se tam izolují, aby nemohli nakazit ostatní. Chřipka je totiž lstivá. Ledva se u jednoho z nás domestikuje, už se mlsně rozhlíží, kdo další by jí mohl být dobrým hostitelem.

    Co mě momentálně nejvíc hněte, je skutečnost, že většina těch zavirovaných osob nemíří do postele, ale do práce. Podle medializovaných anket jsou důvody, proč dospělí chodí s kašlem, rýmou, bolestmi v krku a mnohdy i teplotou dál do zaměstnání, různé. Nejčastěji nechtějí přijít o peníze, zanedbat svoje pracovní povinnosti, zpomalit či vystoupit ze zaběhnutého tempa. Zkrátka nechtějí o nic přijít, aniž tuší, že právě přecházením nemoci mohou přijít o vše. Teď mám na mysli samozřejmě zdraví. I když si to mnozí stále myslíme, tak chřipka rozhodně není banálním onemocněním. Je známo, že řádně neléčená chřipka může napadnout třeba srdeční sval i trénovanému, otužilému sportovci. Bez klidu na lůžku se z ní stává záškodník, mající na svědomí ty nejhorší zdravotní komplikace.

    Možná si teď říkáte, no dobrá, každému, co jeho jest. Když si někdo koleduje, tak má, co chtěl. S tím však nesouhlasím. Z každého, kdo chodí s chřipkou do práce a ještě se u toho tváří jako obětavec, jež svojí chrabrostí zachraňuje firmu, mi naskakuje husí kůže. Já bych totiž všechny, kdo se alespoň na pár nejhorších dnů doma s kapénkovou nákazou neseparují, hnala k trestní odpovědnosti. Pokud totiž třeba astmatika, dítě či staršího člověka s chatrnou imunitou, obsluhuje chřipkou nakažená prodavačka, řidič autobusu, poštovní doručovatelka nebo s ním vyplňuje blanket unudlaný úředník, tak doslova ohrožují jeho život.

    Za nás astmatiky můžu říct, že na tyto lidi pohlížím jako na zakuklené teroristy, chodící mezi námi se špatně zajištěným samopalem napěchovaným ostrými náboji. Minulý týden mě jedna taková odstřelovačka málem obsluhovala v prodejně lahůdek. Co vám mám popisovat. Však to znáte. Skelné, horečnaté oči, kašel a huhňání, které zaregistrujete hned, jak uslyšíte místo „prosím“, „pdosím“. Začala jsem z fronty couvat přesně v okamžiku, kdy na ni prodavačka od vedlejšího pultu volala, že další jejich kolegyně přijde na odpolední o něco později, protože jí právě poslala esemesku, že se o ni pokouší chřipka a cestou do práce si jde koupit paralen. A ta moje prodavačka jí zděšeně odpověděla: „Ježišikdyste, ať je doma, dyť nás tady eště všechny nakazí.“

    Něco vám povím. Když jsem se v ten okamžik začala dusit smíchy, mohlo to v očích jiných zákazníků vyvolat dojem, že se o mě taky pokouší chřipka. Ale i kdyby to byla pravda, vy se mého blogu nebojte, nakazit vás nemůžu, to bych vám ho musela donést osobně. Hepčí, hepčí!

    Zdroj: https://zdenkaortova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=648282

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes to vidím na 12km, jen se setmí a hurá do smogu.

      Vymazat
    2. Mají rýmu,ne chřipku a doktor by je stejně neuznal akorát by strávili půl dne u doktora a tu chřipku chytli tam.

      Vymazat
    3. S pravou chripkou se daleko nedojde.

      Vymazat
  61. The Dire Straits Experience - za týden v Praze. By mě vůbec nenapadlo, že na ně vyrazí plus mínus zletilá mládež...
    Telegraph Road: https://www.youtube.com/watch?v=TboZWFNcEaM

    Já pro změnu vypínám a projdu se s Andym.

    OdpovědětVymazat
  62. Koukala bych na krasobruslení,ta Dušková s Bidařem se mi líbí,ale o půl třetí v noci na to kašlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já, klidně se podívám na záznam - moc dlouho (všechno asi jen 3 dny?) ale v archivu nebude.

      Na žádné The Dire Straits Experience ta mládež nejde. Hnedle
      v pátek na Hollywood Undead. První jsem narazila na Your Life:
      https://www.youtube.com/watch?v=V5XOwWOAQBQ

      Vymazat
  63. Jaký máte názor na holení genitálií, pane doktore?

    Zeptala se v přímém přenosu chvíli po poledni divačka pořadu Sama doma pana doktora, gynekologa. Onen nebohý muž, jistě z ordinace zvyklý na leccos, několikrát polkl naprázdno.

    Chvíli přemýšlel. Dostat tuhle otázku před nastoupenými diváky České televize v pravé poledne je oříšek, který by dokázal vykolejit autobus.

    Musím se smát. Co si asi divačka tazatelka představuje, že gynekolog řekne?

    Třeba toto?

    "Ano, nejraději bych byl, kdyby si ženy na genitálie vyholovaly své jméno. Přišel bych k ní, ona rozvalená na gynekologckém křesle. Ano na tom, čemu se lidově říká koza, jednu nohu tady, druhou tam. Já jen mrknu na pí.., no tam dolů a hned vím, že se paní jmenuje Jaroslava Hammerschmiedová. Ovšem chápu, aby se jí tam tak dlouhé jméno vešlo, musela by ji mít jako vrata. No, a tak velkou jsem ještě nikdy neviděl. A že mýma rukama už prošlo nějakých píp." (režisér stihl slovo vypípnout).

    nebo:

    "Ano, pokud si ji nebudete holit, upravovat ochlupení do geometrických obrazců, nejlépe kosočtverců, budete mít problém s otěhotněním. Když nebudete používat brazilskou depilaci, nečekejte klidný průběh porodu. Je dokonce možné, že dítě se bude drát na svět nožičkama napřed, což je nebezpečné pro matku i dítě. A když tak nad tím přemýšlím, vidím to i na potrat v patnáctém týdnu."

    možná taky:

    "Ženy, nechoďte mi do ordinace s neupravenou chlupaticí. Kdo se má tím roštím pořád prodírat? K zubaři taky chodíte s vyčištěnými zuby."

    Ale pan doktor z této situace vybruslil elegantně a se ctí. Podrbal se na temeni a pak suše, bez náznaku úsměvu řekl: "Jestli má divačka na mysli holení pubického ochlupeni, tak s tim nemám problém. Je to otázka hygieny, módy a někdy i náboženství."

    Opravdu dotyčná zvedla telefon a zavolala tenhle dotaz do televize? Není snad sama schopná si tuhle otázku zodpovědět? Ztratila na cestě životem soudnost, schopnost zdravého úsudku, nebo ji nikdy neměla? Nejdřív jsem se smála, ale pak se hluboce zamyslím a uvědomím si, že je to spíš k pláči.

    Lidi, používejme hlavu a rozum. To je to jediné, co nás odlišuje od zvířat. Možná!

    Zdroj: https://zuzkasouckova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644670

    OdpovědětVymazat
  64. Anonymní krtek10 února, 2018 18:24

    Téma: Babičky si rády v MHD postojí

    Protože jsem během dvou dnů potkala už třetí babičku, jak se statečně kymácela v MHD nad svými vnoučaty školního věku, začíná mě to vrtat hlavou. Dneska odpoledne to byla prošedivělá, na pohled vetchá babička, která stála nad vnukem 8-9 letým (evidentně zdravým a čilým). Včera uvolnil nějaký čtyřicátník místo babičce, která tam usadilo svou 10-11 letou vnučku a trpělivě si počkala několik zastávek, než se uvolní další místo. Mně strašně vrtá hlavou, proč to ty babičky dělají, je to nějaký druh opičí lásky? Maminky se kymácejí nad svými ratolestmi školního věku dost často, což moc neřeším, ale přesto jsem si všimla, že takřka nikdy maminka dítě neupozorní, když nějaká babička nebo dědeček přistoupí a bylo by vhodné jim uvolnit místo.

    Proč ta rezignace na základní společenskou výchovu? Je to tím, že lidé předpokládají, že bezohlednější člověk bude v dnešní společnosti úspěšnější? Nebo jsou lidé prostě natolik utahaní z práce a povinnosti, že se jim vychovávat a dohadovat se s dětmi nechce? Jak je to u vás, je pro vás důležité naučit dítě i společenskému chování nebo jste rádi, když vůbec pořešíte školu?

    http://rodina.cz/scripts/diskuse/novep_tree.asp?all=yes&id=18751484&typ=0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ony ty děti, tak do 10 let,asi nedosáhnou na madla a jízda ve stoje je pro ně bez držení nebezpečná.Nebude toto jednoduché vysvětlení?

      Vymazat
    2. To asi, Gaio, nebude. Tramvaj nevynalezli dnes, já jsem jezdila v Praze tramvají se školkou a jako dítě s rodiči. A určitě jsme nebyli větší než dnešní děti. Takže ono je to jinak.
      Rodičům to nikdo - žádná autorita - neřekla, i s důvody, proč to není dobré. A na internetu to nenajdou. Tedy, že dítě musí mít respekt a vědět, že maminka sedí, protože ho živí, vychováívá, a je starší. Má právo sedět. Jako ve smečce. Aby si dítě uvědomilo, kde je jeho místo - že není první, že nemá ve všem přednost, že je součástí rodiny.
      Pak se nechtějí nechat zahanbit těmi "obětavými, vzorovými" matkami, co své děti nechají sedět - podobně jako dnes v travaji dítě neplácnete, i kdyby dělalo kdovíco. Co kdyby si vás někdo natáčel?
      Dále, všimněte si, že většina matek stojí a brejlí do mobilu. To je přece jednodušší než si vzít dítě na klín a muset se s ním bavit.
      A nakonec- když jsem byla malá, vtloukali nám do hlavy, že se mají starší lidé pouštět sednout. A jiskry, ty to měly přímo v popisu práce. A každé dítě v šedesátých letech prošlo jiskřičkami a bylo chvíli pionýrem. Když dáme stranou ideologii, tak se v dětech podporovala slušnost a uctivost ke starším. Doufám, že mě nikdo nebude obviňovat z náklonnosti ke komunistům, ale určitá morální výchova ve škole nebyla úplně marná. A kdo byl slušný, šel příkladem, nebyl směšný. A nikdo to nezlehčoval.
      No, suma sumárum, já to nenechávám být. Kde to jde, babičku či matku na to upozorním i za cenu odsudků. Argumenty jako - kam bych dala tašku - neberu. Já to taky nějak dělala, děti měly školní tašky, věci na kroužky, já kabelku, nákup - a seděly mi na klíně. Takže to jde.
      No, a když nade mnou stojí maminka či tatínek a dítě volá, že chce sedět, říkám to narovinu - pustím vás, když si vezmete dítě na klín. Ale nebudu stát, aby vaše dítě mohlo sedět.
      A pak si někdo dává nick - baba jaga. To já bych mohla mít nick - ježibaba :-)

      Vymazat
    3. V tramvajích a trolejbusech jsou svislé tyče na držení a u každého sedadla jsou držadla. Jezdí celé skupiny předškoláků a malých žáků, a drží se normálně, pokud zrovna neblbnou.

      Vymazat
  65. Drahoš si stěžuje na e-maily pro důchodce. Vedle Senátu zvažuje i „širší projekt“
    http://jdem.cz/dubys8
    Tak Drahouš pořád kňučí, teď prý za jeho prohru může negativní e-mailová kampaň na internetu, která byla zaměřena hlavně na seniory v regionech.
    Nevím, zatím jsem slyšela jen o té informaci, kterou dostávali lidé mailem před prvním kolem – že Zeman automaticky postupuje a že tedy nemusejí chodit k volbám. Ta podle ministra vnitra Lubomíra Metnara měla ovlivnit chování lidí při volbách, což je nepřípustné. Tuto zprávu skutečně vyšetřuje policie.
    Pár komentů k Drahošovi:
    - Pane Drahoši, však jste také důchodce, co nás podceňujete!
    - Jaký je rozdíl mezi Machem, Šebestovou a prof..Drahošem ? - žádný - bez sluchátka by byli všichni v ....!!!
    - O těch důchodcích by bylo dobré pomlčet, když paní Drahošová jezdila po důchoďácích, jak prodavači s hrncama...

    OdpovědětVymazat
  66. Reportáž z Koreje: Olympijské město, jehož stadiony zejí prázdnotou

    Mohli tam mít třeba Rusy, mají to kousek. No jo, nakonec olympijské hry zajdou na úbytě. Dnes jsem úplně vypustila přímé přenosy a zřejmě to tak zůstane. A to jsem byla velký sportovní fanda.

    OdpovědětVymazat
  67. Nedělní ráno je takové trošku Nedvědovské...
    https://www.youtube.com/watch?v=N_x9g8VboDg&index=5&list=RDMMEqPtz5qN7HM

    OdpovědětVymazat
  68. Chytla jsem rýmu a to jsem nikde nebyla,jen v přírodě.Asi z toho,jak jsem si tu o chrchlání pořád četla.Ono vše je v hlavě.Myslim,že není dobré pořád o nemocech psát a v TV referovat,ve zprávách každý den v TV upozorňují ne nějaké hrozby,předevčírem rakovina mezi nohama,kterou prý nedostanou ty,které si tam každý rok nechají špachtlí vyškrábat kousek a včera zas to rakovinné oko malé holčičky,radši už nekoukat ani na zprávy.

    OdpovědětVymazat
  69. O téhle paní čtu poprvé, kdybych bydlela v Praze, asi bych zašla - s dětičkami určitě:
    https://magazin.aktualne.cz/kultura/umeni/zalozit-se-do-sanonu-a-pockat-co-se-stane-vendula-chalankova/r~c10786f60d9f11e894960cc47ab5f122/r~de97026e0d9f11e8ac3d0cc47ab5f122/
    Teda jo - zatímco včerejší Amadeus je na internetu, tak záznam z krasobruslení jen na FB či Twitteru? To si možná na vybrané soutěže přece jen vstanu.

    Já se psem včera jen 3 km po suchém asfaltu.

    OdpovědětVymazat
  70. Tenhle magor by chtěl ženám v 45 preventivně řezat prsa a vaječníky,aby v 65 nedostaly do toho rakovinu.Dost podivný přístup gynekologa k ženám. To by se mohl člověk preventivně zbavit všech v uvozovkách přebytečných orgánů, aby mu v budoucnosti neonemocněly.Ale co by to byl za život?Jemu by někdo mohl uřezat koule.Tez v 45,neni to orgán pro život nezbytný.

    https://magazin.aktualne.cz/veda/dcera-muze-dispozici-k-rakovine-prsu-ci-vajecniku-zdedit-kli/r~8583f3720a5b11e89efbac1f6b220ee8/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se na to podíváme z finančního hlediska, preventivní péče a operace je ekonomicky výhodnější, ušetří se za léčbu nádorů. Píše lékař.


      Tragedie,co se to na ženy chystá. Jako s těhotnými,kvůli pár promile zmetků se podrobuje zákrokům celá těhotná generace, ještě více stresu a zakroku na zdravých lidech, tím doktoři nic nezkazí a mohou si žít svou rutinu,co však prožívají vystrašené ženy,které se musí podrobovat zbytečným zákrokům a mají jejich miminka pak nemoci způsobené léčbou,iatrogenní choroby se tomu říká,to už nikdo nezkoumá a zničena je celá generace matek i děti,psychicky.

      Nyní chtějí ponoukat zdravé ženy k invazivním operacím,vdově mládí a rozpuku strašit,že mohou v 65 umřít? Vždyť to není tak špatný věk,lepší,než umřít v 80 po 20 letech na LDN a zatěžovat potomky.

      Vymazat
    2. Doktor potřebuje body, tedy pacoše. Zdraví ho nezajímá. Soudím podle naší obvoďačky, ta jede v obchodech s pozemky.

      Vymazat
    3. Ponoukat zdravé lidi,aby si nechali odebírat orgány a říkat tomu prevence,to mě šokuje.
      To by vám na preventivce u zubaře mohli hned vytrhat všechny zuby a dát klapáky. Hrozím se takového zdravotnictví.

      Vymazat
  71. Tužka napíše,...dostala jsem před pár dny dárek,...taková menší pozornost za protislužbu,/ počítám jednomu maturantovi příklady z matematiky s kterými si občas neví rady/,...a když si pro ně přišel, tak přinesl krabici čajů.

    Na první pohled exkluzivita sama, že jsem měla nápad, že si ji nechám jako dárek pro někoho,...a příležitostně pošlu dál. Minimální trvanlivost do konce roku 2020,....mohl by ležet jako pohotovost na nenadálou příležitost a výplň do sklerózy.

    Ovšem,...dnes jsem neodolala a otevřela, že si teda dopřeju jiný čaj, než jaký používám.

    Sáčkový čaj nemá u odborníků obecně dobrý zvuk,...tak ten dárek jsou sáčkové čaje pod názvem Premium tea collection.
    Papírová kazeta jako velká kniha, ... otevřete, ve třech řadách na každé straně třicet druhů čajů. Barvy, vzletné názvy, čaje ze všech čajových oblastí, příchutě různého ovoce a květin,.....inzerují v lesku na sáčcích.

    Tak jsem jeden sáček použila,...zlatý Cejlon,....výsledek po zalití horkou vodou,....černá špína bez chuti a bez jakékoliv vůně nebo zápachu. Čuchla jsem k tomu,...a nic, nic necítím,...pojala jsem podezření, že jsem ztratila čich, tak čuchám ke chlebu, máslu, sýru,...cítím dobře, rýma není.

    Takhle jsem zalila další tři sáčky jiných druhů,.....stejná černá špína, po chladnutí se na ní začaly dělat kalové sraženiny, zaneřádilo to konvici,....no, skončilo to na kompostu, abych zužitkovala alespoň tu vodu.

    Píšu to proto, že chci varovat,...vypadá to dobře, jako osňující dárek v duhovém provedení,.....ovšem,...
    Navrch huj, uvnitř fuj. Vyrobeno v Petěrburku, napsáno anglicky, v Leningradě, napsáno rusky a ukrajinsky,....to je zajímavé, to dvojí označení města.

    Jeho táta jezdí po Evropě, dost možná, že to přivezl z Ukrajiny nebi Ruska.

    Pokud přinese ještě příklady, tak se takticky vyptám, kde byl zdroj toho čaje.

    No, kdo si potrpí na černou hustou špínu, tomu to doporučuji,...pak je to stoprocentní. To zametli někde podpalubí na lodi, co vozí čaj, a udělali z toho "božský nápoj".

    Na vymytí konvice jsem potřebovala další litry horké vody, fakt to drží jak islámská víra.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Tužko, smutná zpráva na adresu výrobce takové kvality, pocházejícího ze země tradičního pití čaje.
      Zapátrala jsem, kdy kde vlastně ten sáčkovaný čaj vznikl...

      http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/encyklopedie/_zprava/jak-vznikl-sackovy-caj--1524747

      Ono to v současnosti asi bude s chutěmi čajů a poživatelů různé. Mnohé sáčkované mi chutnají velmi, a naproti tomu jsem zrovna vyhodila dva darované odvažované čaje v luxusních obalech a popisem vysoké kvality. Mně nechutnaly, divná nezvyklá chuť, něčeho tam bylo příliš.

      Vymazat
  72. Pod Robejškom na Gatta (inac, ten je Cech jak poleno:-)), i podla priezviska).


    Avatar
    nemo Zdeno Gatto • před hodinou
    Tak pravil primitiv slovenský.

    A Matyas cosi roky pise o slovenskom fasistovi, nacionalistovi...To choroba, o ktorej minule pisal, asi predsa len zasiahla i tuto krasnu cast Moravy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Harčariku, polopravda bývá horší, než lež.
      Celé je to takto:
      Zdeno Gatto snímající • před 5 hodinami
      To je pravda, pochopil to Babiš, Okamura i Zeman... pro českého primitiva je opravdu nutné redukovat "ideový balast".

      nemo Zdeno Gatto • před 4 hodinami
      Tak pravil primitiv slovenský.

      Nejen podle jména.
      A vy propříště řešte věci tam, kde vznikly, v tomto případě pod Robejškem.

      Vymazat
    2. Pametniku, potociku,...nemo...

      Co je na tom polopravda?

      Cech gatto (Pavel Hasenkopf) pisal "snímajícímu" napísal Vami citovanu vec: "to je pravda...", kde sa vyjadril, ako JA NIKDY!!!, ze pre ceskeho primitiva (to by som si NIKDY nedovolil takto napisat, a i keby som si to dovolil, tak by som to NEUROBIL!!!, ja take slova na ZIADNEHO cloveka, toboz Cech nepouzivam, ze je primitiv!!! Ironizujem, aj sem tam podpichujem, ale nazvat niekoho "primitiv"... No, mozno Vy to niekde najdete za roky mojho pisania, pripadne nejake moje vyjadrenie takto prekrutite. Ale, to je Vas problem, p. Kopicku, nie moj. Ja nie som takto nastaveny).

      Teda FAKT: Hasenkopf pisal odpoved nejakemu "snimajicimu" (ktory raz pise cesky, raz slovensky, Pan Boh vie, cim sa citi), teda Hasenkopf pisa VSEOBECNE!!!, ze, citujem "...pro českého primitiva..."

      No a Vy ste na to reagoval takto, citujem:"Tak pravil primitiv slovenský."

      Takze, kde je ta polopravda, horsia ako loz?

      A kto pisal POLOPRAVDY!!! o sifylise na vychode, pricom ste zaiste VEDELI!!!, ze sa jedna o Trebisov a este k tomu o jednu jeho cast, cigansku osadu?

      A co ste napisal, Vy "slusnak" na moju adresu v tejto suvislosti???

      To by nespravil ani len ten sifyliticky postihnuty clovek!!!

      Ale zdejsi "Cesi" Vam to zaiste prepacia, ze ste...Hlavne, ze ste to napisal na moju adresu...

      Hanba. Ani nie tak Vasa, s tym sa uz NIC neda robit. Ale HANBA vsetkym prispievatelom, ze Vam nenapisali, ze ste uplne prekrocili urcity rubikon...


      Na moj blog: "Já to tedy beru, šéfe...!" ste napisal, citujem:

      nemo • před 5 dny
      Na východním Slovensku vypukla rozsáhlá epidemie syfilitídy.
      Poškozuje i mozek.

      Teda NIC k teme. Iba obycajna NENAVIST!!!, ktora je uz, naozaj CHOROBNA.

      Ako pisal Vas jeden z najlepsich CESKYCH autorov, Emanuel Mandler v jednej zbierke poviedok "Atrakce", (pisem, ako VZDY PRIAMO, z hlavy, bez pomoci nejakych wiki, takze si mozno presne nepamatam!):

      "V ich ociach som nevidel nic! Ziadne porozumenie, ziadny sucit, NIC. Iba ocakavanie - ako to dopadne."

      P. S. Islo o nejaku situaciu, kde bolo potrebne nejakemu cloveku terorizovanemu inym, POMOCT a XZ ludi to videlo a NIC neurobilo.

      Pisal, pred desiatkami rokov O VAS a VAM PODOBNYCH!!!

      Vymazat
  73. Havlisté se stále nemůžou vzpamatovat z utrpěné lednové porážky. Urputná snaha dokázat nedokazatelné. Struktura pražské kavárny a její globální zakotvení. Kulturní válka sílí
    1url.cz/ytb7I
    "...Pro lepší pochopení si musíme nejprve objasnit co je základním krédem a jaká jsou dogmata kavárenské sekty. Hlavním cílem je zničit tradiční řád hodnot. Tato kulturní válka, probíhá dnes intenzivněji než kdykoli předtím. Prvním cílem je samotná existence národních států, které stojí v cestě vytvoření plnohodnotného bruselského impéria, dnes plně ovládaného touto skupinou. Druhým cílem je zničení tradičních hodnot a jejich nositelů, které drží národní státy i přes neustálé mediální a politické útoky stále při životě. Na místě prvním je to tradiční rodina a spolkový život. Třetím a rozhodujícím bodem je snaha o vyvrácení křesťanství a z něho vycházejícího morálního řádu, který je tmelem kterým národní státy i tradiční hodnoty drží stále pohromadě a vzdorují v tomto nerovném zápase....
    ...Václav Havel, který se stal hlavním „prorokem“ pražské kavárny a proto se česká větev této globální sekty správně označuje za havlisty, je skutečně lakmusovým papírkem. Součástí tohoto společenství nemůže být totiž nikdo, kdo neuznává tohoto nejvyššího kavárenského „proroka“. Jeho zpochybňování či jen lavírování, má za následek vyobcování ze společenství. ...
    ...Její vliv v politických stranách je nepopiratelný, Dá se říci, že většina hlavních politických stran je buď havlisty ovládána, nebo tam má tato sekta významný vliv. .. Sobotkovské křídlo ovlivňované Dienstbierem, Marxovou , Uhlem, Šabatovou, Špidlou a dalšími významnými členy levicového křídla Kavárny bude muset vymyslet nějaký nový trik , aby si dosavadní moc a vliv udrželo. ...
    ...Staré opory, které tvořily jádro havlistické scény jako TOP 09, STAN a vytunelovaní lidovci o zelených nemluvě, (parazitický organismus kavárny své hostitele někdy zcela zničí) budou muset být vyměněny, neboť se již zcela zdiskreditovaly. Boj bude tedy o ANO, které se i přes silnou kavárenskou divizi (Stropnický, Jourová, Vokřál, Krnáčová, Pelikán a další) po odchodu Teličky stále více sektě vzdaluje. ...
    ...Okamurova SPD stojí mimo systém, neboť vznikla mimo kontrolu Kavárny, takže můžeme sledovat urputnou snahu o zdiskreditování SPD a jejího lídra jak jsme toho svědky tento týden v uměle nafouknuté kauze Lety. ..
    ...Kromě vlivu v politice má kavárenská sekta samozřejmě obrovský vliv v médiích a mezi tzv. celebritami, na které se tradičně tato skupina zaměřuje. To jsme mohli vidět při minulé i letošní prezidentské volbě, kdy proti Miloši Zemanovi stála sešikovaná téměř kompletní kulturní a mediální fronta podporující svého kandidáta.
    Kromě těchto oblastí má tato zájmová skupina silný vliv také v akademickém prostředí, kde připravují její představitelé mladou generaci pro zářnou orwellovskou budoucnost. Zejména humanitní obory, které kavárna zcela ovládla, se staly v symbióze s neziskovým sektorem líhní nového euročlověka...."

    OdpovědětVymazat
  74. Tatíček sjednotitel11 února, 2018 14:47

    VIDEO: Zeman slib nespnil. Opět urážel: Blbeček, nejhloupější, idiot, lejno, hyena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tatíček Bimbo je přísnej, ale spravedlivej!

      Vymazat
  75. Tohle jsem před čtyřmi dny přehlédl...Já proč se Pehe tak upřimně rozhovnil!

    Doporučuji!

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Jan-Keller-Pohrebni-ustav-Pravda-a-laska-Pehe-jako-muzicek-ktery-poskakuje-radosti-nad-smrti-volicu-Reknu-vam-pravdu-o-EU-kvuli-niz-koncim-523320

    OdpovědětVymazat
  76. Není už toho Valentýna? Tohle sladké se hodí.
    Asi bych si nevybrala a ochutnala úplně všechno!

    https://video.aktualne.cz/3-nejlepsi/3-nejlepsi-cukrarny-v-praze-tady-ochutnate-fantasticke-dorty/r~92fcbd5a06a911e8a79a0cc47ab5f122/?utm_source=aktualne.cz&utm_medium=carousel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valentýn není českým svátkem, kdysi to nebylo.

      Vymazat
    2. Ať je z Říma nebo z Británie, mně šlo hlavně o ty dorty! Ten svátek klidně přenechám jiným.

      Vymazat
    3. Taky máte u vás takové parádní cukrárny?, holky ale dorty asi nejí. U nás všechny vyhlášené cukrárny zanikly, musím udělat výpravu, kde se co nachází, ztrácím přehled. Největší zájem je o internetové kavárny, jak jinak.

      Vymazat
    4. Bohužel, většina cukráren dnes jen rozmrazuje prumyslove vyrobené polotovary,takže to je zbytecne jíst, jak jen se většinově zkazily větrníky,dřív plněné krémem že žloutků a sněhu,dnes ocukrovanym umělým tukem.Chut přešla.No ale asi to je zdravé,do cukráren moc nechodit. A ušetří se.

      Vymazat
  77. JAHA chce po vzoru Ježíše nakrmit hladové a upřít ptáčkům svobodné a bezstarostné létání nebo dokonce námluvy.

    OdpovědětVymazat