23 února, 2018

KRTINEC č.292

203 komentářů:

  1. Brom zas na Acz. přepisuje dějiny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívala jsem se tam a čtu, jak mu prý "soudruzi nedovolili studovat archelogii kvůli třídnímu původu". Dost pochybuju, že to byl jediný důvod. Několik lidí z našeho ročníku z G chtělo jít na architekturu nebo archeologii a nedostal se nikdo, i když měli "původ" bezchybný. Prostě se hodně vybíralo, i ta protekce asi někde byla, mluvilo se o ní, ale záleželo, kde, já jsem se s ní nesetkala. Je fakt, že jsem i s dobrým prospěchem měla obavy, že se na pajdu nedostanu, přijímačky byly těžké, brali nás ze třiceti deset na hudebku, na jiné předměty to bylo ještě těžší.
      Brom asi dělal 1. stupeň, tam brali víc lidí, potřeba tam byla a je dodnes větší než na 2. stupeň. - A vidíte, dnes je absolventů archeologie spousta, a nemají umístění.

      Vymazat
    2. Přijímačky byly těžké23 února, 2018 19:28

      a přesto téměř všichni, kteří neuspěli na elektro-fakultách, medicině, přírodních vědách apod.- hravě zvládli pajďák.

      Vymazat
    3. Nikoli. Taky jsme jich v prvaku pár měli,jednoho z farmacie a jednoho medika a neuspěli ani na panděra,neb to byli lempli.
      Přetlak byl akorát na češtinu dějepis a biologii,jinak to vyšlo tak sůl nul a na obory s fyzikou se přihlásilo dokonce méně lidí,než brali,si to nabízeli těm z odvolání. Cestinaru je i dnes nadbytek a ne každý místo sežene. Na první stupeň byl podstav a dokonce dávali litr za ukončení rocniku do průměru 2,5.

      Vymazat
    4. Jedna věc je udělat školu, druhá je dělat profesi. Z pěti, kteří k nám do ročníku přešli z technických fakult, šel učit jen jeden a našel se v tom. Ostatní skončili nevím kde.

      Vymazat
    5. U nás taky jedna,nedostala se na zubařinu,tak šla z gymplu rok učit a další rok ji vzali na pajdák,chvíli pak učila,ale hned po revoluci si založila masážní a kosmetický salon.

      Vymazat
    6. Ale Broma prý dali na pedák soudruzi.On byl asi nesvepravný.

      Vymazat
    7. Ten se jim teď na A.cz hodí - takový věrozvěst nových, přepsaných a politicky korektních eurodějin. Mudrc...

      Vymazat
  2. Dnes večer v Ově:
    https://imgur.com/a/KOHPV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak todle je Ostrava? tý brďo, kdo by to řek´!:-)

      Vymazat
    2. Lepší ovál není ani v Praze. Uprostřed Boltka.

      Vymazat
  3. Tak ten můj kolega se rozhodl, že se pojede podívat na Machu Picchu. Prý si chce ještě užít ten zbytek života, chce vidět, co si přál vidět celý život. Třeba pojedu s ním...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aby nezemřel po cestě,měla byste starosti.

      Vymazat
    2. Láká mě to čím dál víc. Nemám strach ani starost, není o koho
      http://www.kudrna.cz/zajezd/peru-a-bolivie.html

      Vymazat
    3. To nemůže nikdo z nás z povzdálí posoudit, jen ten pán sám. Ať správně vyhodnotí rizika i přínosy, přála bych mu to. Ta cesta není úplně bez námahy, poradila bych se s někým, kdo tam jezdí, i s lékaři.

      Vymazat
    4. Hezké,tak jeďte

      Vymazat
    5. S kudrnou jsem jel Lofoty 94.

      Vymazat
  4. Já bych tipovala, že kolegovi lišky našli rakovinu, ale ne v termálním stádiu. Takže možná zájezd podnikne ještě před léčbou, plný síly, a pak se uvidí.
    Přeji vše dobré!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak má metastázy, to má sečtené,mojí švagrové,když jí to zjistili,zbývaly už jen 4 měsíce života

      Vymazat
  5. Na maču pikču mě to lákalo kdysi. Teď mě profláknutá místa nebaví a hledám taková, kde je minimum lidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nejlíp u nás, a neprozrazovat, kde to je, jinak tam nalezou turisti :-)

      Vymazat
  6. Zdravím do Nory. Už se začínám zotavovat... matku mají na víkend mé děti, já nastoupím do kolotoče zase v pondělí.
    V neděli jsem chtěla původně stříhat na chatě stromy, tak to musím odložit až na březen.
    Tak čtu různé zprávy na netu, ani se nerozčiluji politikou, protože z toho by člověk dostal brzy psotním.
    Našla jsem fotku herečky Angeliny Jolie, o té si myslím celá léta, že je magor, ale co teď podnikla s tetováním, to nemá obdoby. "Nechala si jej do kůže vrýt tradičním thajským způsobem – za pomoci dlouhých jehel a kladívka. Tohoto úkolu se zhostil slavný thajský tatérský mistr, Noo Sompong Kanhphaiin."
    https://s9.postimg.org/u6o5ksrxr/jolie-tetov_n.jpg

    Původně měla to napravo, nyní má to nalevo - to jsou její záda!
    To je konec...



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta paní je masochistka,vůbec nemá ráda své tělo. V dětství ji odmítal vlastní otec,nechtěl ji uznat za svou, možná ani její matka nevěděla,s kým ji má, až když v dospělosti se mu začla podobat.S prvním milencem si nechali odebrat krev a nosili to v lahvičce na krku, teď své desetileté dceři vnucuje to,že je vlastně kluk a chce ji nechat přeoperovat,boji se rakoviny,že si nechala odstranit ženské orgány ,ale že by mohla dostat rakovinu z těch tetovacích barev,ji nedochází. Je to magor k politování.

      Vymazat
    2. Navíc se jí to nejak rozjelo,kůže povolila nebo dost přibrala.

      Vymazat
    3. Hrozná představa, dát si to na záda. A utrpení.

      Vymazat
    4. Jenže tělo s tím bojuje,barvy rozkládá a játry a mízními uzlinami vylučuje,bílé krvinky jsou v pohotovosti a v podkoží probíhá zánět,imunitní systém našponován na odstranění cizorodosti.A tato se pak boji rakoviny a nechá si preventivně odstranit ženské orgány a ještě ponouká Shiloh,že musí pod kudlu též a to je jí teprve 10.

      Vymazat
    5. Nu ano, já to vidím úplně stejně a nechápu takové počínání. Trpí tělo i duše, nějak vůbec nechápu tetování, a ještě takhle velké. Cítí to nějak duchovně, jako že utrpením těla se vnitřně očišťuje, pozvedá svou mysl? Ale fyzično neoblafne, ta chemie a škodlivost tam musí probíhat. To bych se raději "odřízla" od Holywoodu... možná ten tlak na sebe jako herečku pociťuje víc a negativněji, než si umíme představit. Vedle slávy. Nevím.

      Vymazat
  7. V Melči ukousl pitbul babičce ruku.

    Noviny píší, že utrpěla ztrátové poranění horní končetiny!!!!! Kdyby jí muslim uřezal hlavu, utrpěla by ztrátové poranění části těla nad horní oblastí trupu.

    OdpovědětVymazat
  8. Ledecká vyhrála kvalifikaci. Jen aby jí to vyšlo i v závodě! Když to ti hokejisti projeli.

    OdpovědětVymazat
  9. Při střelbě lze zažít ziskové poranění v livolné části těla. Zisku v horní části hlavy se dá zamezit přilbou a zisku mezi krkem a pasem neprůstřelnou vestou. Zisková poranění bývají často neslučitelná se životem, nedokáže jim zabránit ani rychlý převoz do lékařské stavby létacím strojem s vrtulí.

    OdpovědětVymazat
  10. Odpovědi
    1. Vstala jsem akorát při opakování vítězné jízdy, takže do zlata, ale také do sluníčka. Ona bude Ester svéráz národního lovu :)

      Vymazat
    2. Od malá nic jiného nedělá,jen lyžuje,to se musí někde projevit.
      Kdoví,kam by ji zařadil ten genderově neutrální magor na i dnes, co tam tvrdí,že ženy bojují jen s tím nedat si košíček.

      Vymazat
    3. Jaký košíček, s krémem? :-)

      Hurá Ester, moc jí to přeju!

      Jinak, nejvíc se mi líbí a dobře vystihuje situaci i tento výrok na iDnesu, diskuse: Z Ester se ted stane takovej fenomén, ze Janek letos vyhraje slavika.
      :-)

      Vymazat
    4. Chlap,co si nechal usmiknout pytlík a našít kozy a chvíli se prý chová jako žena a chvíli jako muž, takže žena bojuje,aby nesežraly kosicek,kdežto když hraje muže,tak zdvihne prostředníček,simuluje penetrační pohyby a pak napíchne ten košíček a strčí ho celý do huby, tohle jsou prý muži.

      https://ona.idnes.cz/model-modelka-rain-dove-gender-neutralni-fd9-/spolecnost.aspx?c=A180222_111954_spolecnost_haa

      Vymazat
    5. Tohle byla nehezká dívka, které se ve škole smáli, tak si v dospělosti ze svého zjevu udělala přednost a v modelingu uplatní dvoj-roli, a ještě se proslaví.
      To nabádání, aby se nikdo nenutil do toho, co nechce, a raději se stal tím, čím chce (třeba i proto, aby mohl jíst sladkosti) je spíš fórek, legrační motivace ke coming-outu.

      Já v sobě taky občas hecuju mužské vlastnosti, když potřebuju být za tvrďačku, někoho pořádně seřvat, dosáhnout svého, nahnat hrůzu a tak. To asi každá ženská, a bude to i naopak, kdy muž zjemní a změkne. Všichni mají v sobě obě dvě energie, ale většinou i jasněji vyprofilovanou osobnost k jednomu genderu a nedělá jim problém žít a posilovat si návyky na tu svoji roli. Někdo to má hodně vyrovnané, je přesně mezi, a může vzniknout problém, kdo jsem víc - on, nebo ona. Chápu to a nezávidím jim. Každý se s tím pak vyrovnává po svém. Mně se pouze nelíbí zase toho faktu využívat politicky a dávat je za příklad nebo záminku konformity a korektnosti, se všemi průvodními znaky těch hnutí.

      Vymazat
    6. Někoho seřvat? Mužská vlastnost? Já myslím,že uňafanost je vlastnost rýže ženská a pravý muž vše řeší s rozvahou a nadhledem

      Vymazat
    7. :-)
      No jo, hned je vidět, že nejsem pravý muž.
      Ale já když se zamračím, tak se i leckterý daremník lekne.

      Vymazat
    8. Ježibaby vždy strašily děti,to je jasné.

      Vymazat
    9. Ano, a když to máma s tím strašením přežene, tak ji drobek klidně zamkne na balkon. :-)

      Jdu dodělat oběd. Došla mi hrubá mouka, tak jsem na knedlíky zadělala částečně i z polohrubé a z pšeničné krupice. Tak jsem zvědavá, to bude dílo.

      Vymazat
  11. To je krásný padáček!
    Česká pošta vybaví odcházejícího šéfa Martina Elkána štědrým „zlatým padákem“. Díky podmínkám pracovní smlouvy a konkurenční doložce odejde s 8,5 milionu v kapse. LN to potvrdil člen vlády.
    Zdroj: https://www.lidovky.cz/zlaty-padak-pro-konciciho-sefa-ceske-posty-na-cestu-dostane-8-5-milionu-korun-1bw-/zpravy-domov.aspx?c=A180223_222430_firmy-trhy_ele

    OdpovědětVymazat
  12. I u nás slunce, mráz a obláčkové modro. Zlatá Ledecká se dle mého radovala přiměřeně tomu, že tuhle medaili od ní čekal kde kdo - určitě to musela být i úleva, že se zadařilo a všechny nás potěšila.

    To: Ládik!!!
    Co nejlepší výkon Boltce přeju.

    To: Liška
    A Vám šťastnou ruku při výběru dalekých cest. Já si co mladá přála do Libanonu - i tam už je to pro mne z ruky.
    Kdo ví, jakou smlouvu bude mít nový šéf České pošty a co nového vymyslí.
    Zázrak čekat asi nelze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaguško, jela bych, termín 25.5. by mi i vyhovoval, jen nevím, jestli se to uskuteční. Sama asi ne, jedině s někým. Uvidíme, já vím, že dnes už to není jako dřív, že i tam se hodně komerce začala projevovat, ale je to místo s úžasnou energií, sním o něm od mládí.

      Vymazat
  13. Od rána sněží, -10°C.
    Modřinka za letu; slepice; 4ks (babka, modřinka, koňadry):
    https://imgur.com/a/z8SGb

    OdpovědětVymazat
  14. ještě strakapoud https://imgur.com/a/rQVjG

    OdpovědětVymazat
  15. migrace
    https://cdn.i0.cz/public-data/22/b5/c39831fc364080300043e1fd8fd2_w1256_h834_g869a08d4e41611e7b6830cc47ab5f122.jpg?hash=9798d3bbac7c38db15ac892cafb4db32

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Páááni, a já blááázen jsem si myslela, že se svezu!"

      Vymazat
  16. Všichni neúspěšní budou kandidovat do Senátu v Praze. Jedině tam mají zřejmě šanci ☺

    Neúspěšní prezidentští kandidáti si brousí zuby na senátní volby v pražských obvodech. Poté, co ohlásil kandidaturu v Praze 12 bývalý diplomat Pavel Fischer, se vynořila informace, že v Praze 4 má zájem kandidovat poražený finalista souboje o Hrad Jiří Drahoš.
    Lidovci chtějí v Praze poslat do senátních voleb bývalého ministra kultury Daniela Hermana, kterému se na podzim nepodařilo probojovat do Sněmovny.

    OdpovědětVymazat
  17. BJ
    Podívala jsem se podle Vašeho odkazu na tu Učitelku, ale nevydržela jsem dlouho. Podle mě vykonstruovaný, nepravdivý pohled, asi jsem žila v jiném světě, jestli tohle má vystihovat realitu. Naštěstí snad ani moje děti nic takového nezažily. Takže - ubohá propaganda, ztráta času na to koukat.
    Jediné, co mě kdy podobně znechutilo, bylo, když na gymnáziu, na konci 90. let, dceřin ředitel i třídní neustále vybízeli k darování sponzorských darů na nákup počítačů, a očividně za to sponzorství protežovali děti těch štědrých rodičů.

    OdpovědětVymazat
  18. Na finále to nebylo. Zítra štafeta.

    OdpovědětVymazat
  19. Hala byla plná...
    https://imgur.com/a/iAI4d

    OdpovědětVymazat
  20. André Previn w. Joe Pass & Ray Brown - There'll Never Be Another You
    https://www.youtube.com/watch?v=l-JX6gtxMwM

    Francesca Gagnon - Dame la fuerza
    https://www.youtube.com/watch?v=Z4DLmTXZON0

    Jersey Girl - Tom Waits
    https://www.youtube.com/watch?v=j-ROB8kI_fw

    Radůza - Rixum pix
    https://www.youtube.com/watch?v=IqoUOngvJDQ

    Pro pana Kopíčka
    Fleret - Zafúkané
    https://www.youtube.com/watch?v=QU76aTiFcr8

    OdpovědětVymazat
  21. U nás dnes bylo modro (fouká už ale hodně fest a mrazivo od čtvrtka), doma mi kvete dendrobium. Andy vrhal "sloní" stín - foto nutné otevřít:
    https://www.jpeg.cz/album/Eesm

    To: Marie
    No jo, neoprostila jste se od své profese. Nicméně ani já se s někým, kdo by mě využíval, nepotkala a ani jsem nic takového nečinila a nečiním - ono se tak může dít nikoliv jen ve škole, někteří si dovedou vydobýt výhody i bez toho, že za sebou mají své postavení - znám takové. Film je o tom, že je nutné se tomu bránit - kdybyste se dívala "ne dlouho" (?), tak se tam i stalo.
    Učitelka pana Hřebejka na mě zapůsobila stejně silně jako jeho Musíme si pomáhat. No, každá(ý) to máme jinak.
    Hokej dnes mého jedince nenadchl - prý kvůli rozhodčím. Ale vzteká se občas kvůli úplně jiným věcem, i já ho dovedu vytočit - většinou úplně nechtěně, on mě občas taktéž. Ale nenudíme se spolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozor,brzy začne pylová sezóna.

      Vymazat
    2. Dendrobium mi kvetlo každý rok v tuto dobu, letos si vzalo dovolenou. Ale kvetlo před půl rokem, což bylo nezvyklé, třeba mění květovou fázi.
      Neviděla jsem hokej, byla jsem v práci, ale neuznání třetího gólu bylo lehce kotraverzní (viděla jsem ze záznamu), v tom bych možná byla při Vašem jedinci.

      Vymazat
  22. Tohle není marné - i když nesouhlasím s tím, že "odsuzování a pomlouvání druhých je v Česku něco jako národní sport":
    https://zena.aktualne.cz/vztahy/odsuzovani-je-plytvani-vlastnimi-silami-na-ukor-druheho-rika/r~ad1924ec16ff11e8b8efac1f6b220ee8/

    Dobrou noc všem, jdu si číst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle problém mě netrápí, stačí nečíst blogy na A.cz.
      Horší je, že nám zamrzla voda. Ještě že mám staré zásoby voňavek....
      :-)
      Dobrou.

      Vymazat
    2. Ne, jenom v boileru na půdě. Studená teče. :-(

      Vymazat
    3. Bojler na půdě je extrém, normálně se vyskytuje ve sklepě, každopádně v nepromrzajícím prostoru. Na půdě rupne a po rozmrznutí všechno pod sebou zničí. Ihned zavřít přívod vody a udělat preventivní opatření.

      Vymazat
  23. Dnes máme výročí.
    Vítězný únor.
    Huňaté obočí
    dochází humor.
    Kožené kabáty
    klobouky na hlavě
    lid hledí za vraty
    zatleská váhavě.
    Ve skladech kulaků
    zavoní šunka
    hruď plná odznaků
    zatýká skunka.

    OdpovědětVymazat
  24. Ty jsi horník!
    Kdo je víc?
    Dřeš jak norník,
    kralevic!
    Kopeš štoly pro lidi
    úředníci závidí;
    sedmdesát tisíc lidí
    drží v ruce psací péro
    oko dělníka to vidí
    každý z nich je markýz gero.
    Nutno bodákem je kárat
    aby byli užiteční
    všichni zítra půjdou fárat
    vybudují stát sluneční.




    OdpovědětVymazat
  25. -13°! Únor je únor, a mít bojler na půdě je vskutku neobvyklé.
    Dobré ráno všem, u nás slunečno a na vítězný únor mi nějak nestačí vzpomínky. Pro mě byl Gotwald na obrázích tím nejodpornějším člověkem a nebyla jsem schopná pochopit, proč jej vždycky na 1.máje vytáhli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lidi v té době Gottwalda milovali ,jen podívejte,jaký měl pohřeb,kolik tam přišlo a přijelo lidí i z dálky a dobrovolně. I Tondu Zápotockého ctili a v 60. letech se měli tak dobře,že mu odpustili i tu měnovou reformu,chudí co nic neměli,o nic nepřišli a zničilo to akorát keťase.coz bylo správné. A nejlépe jsme se měli za Tondy Novotného,což se západu nelíbilo,co kdyby se chtěli kapitálu zbavit i jejich lidé,tak zosnovali kontrarevoluci.A přijeli tanky a dál už to známe,teď minulost popisují jen Židé,jak vidíme na Acz. Posledně se přiznal Svoboda,o ostatních co tam přispívají to víme dávno.

      Vymazat
    2. Panebože, kontrarevoluci??!
      Tak mluví ortodoxní komunisté.

      Vymazat
    3. Nikoli,pamětníci.
      NATO už se šikovalo,gestapáci v Argentině mobilizovali,bylo teprve 20 let po válce a kde je jantarová komnata věděli a chtěli si ji odvézt domů.

      Vymazat
    4. Naši se v 50. letech brali, začínali od nuly, na všechno si museli našetřit a zbudovat. Stát jim pomáhal, kdo nebyl líný, měl za chvíli bydlení i zařízení, táta i další chodili zdarma pomáhat stavět bytovky i pro jiné lidi. Kdo by to dnes udělal?

      Únor dal lidem naději, že útrapy války brzy překonají a budou dobře a v klidu žít. To je to hlavní, oč obyčejným lidem jde.

      Vymazat
    5. I Havel může komunistům děkovat,za to, že zemřel až ve stáří,jinak jako rentier nemakačenko by se uhulil a ufetoval už ve zlatých šedesátých.

      Vymazat
    6. Byyla to krásná léta25 února, 2018 10:37

      Ta krásná padesátá...
      politické procesy, a jaké krásné popravy ...i soudruzi se vraždili mezi sebou
      sovětští poradci radili jak na to, ty kultíky osobnosti...
      likvidace politických stran i toho odporného Sokola
      zabírání půdy a majetku, vystěhovávání kulaků a těch hnusných rodin
      Babice, ČinhoŠt, H.Pika
      a krásní taťkové v milicích
      pěst dělnické třídy, na studia jen prověření soudruzi, ostatní vyhodit
      inteligence do továren
      kde jsou ta krásná léta ?
      Kde?

      Vymazat
    7. Co je dnes jinak?
      politické procesy,mediální lynče
      poradci z Bruselu a Open society foundantion
      likvidace politických stran i toho odporného Babiše
      exekuce,vystěhovávání dehonestace pomocí strýčku Brady apd
      krásní štvaví taťkové v neziskovkách
      devastace školství
      inteligence na pracák
      střílení do lidí podřezávání krku nájezdy auty
      kde jsou jaké krásné časy?

      Vymazat
    8. Únor 1948 zdevastoval společnost. Lůza pokořila elitu. Zlo zvítězilo. Bahno, kam znovu padáme
      ECHO 24

      Vymazat
    9. Internet snese všechno

      Vymazat
    10. Jan Zábrana: O mém osudu rozhodli voliči komunistů v roce 1946
      Echo24

      Vymazat
    11. Ten píše za prachy.
      Ale jak už jsem psala,prvorepublikové boháče to samozřejmě štve na věčné časy.
      Ale já reagovala na lišku,že Klema byl hnusný.
      Přitom to bylo úplně jinak. Vše je v hlavě.

      Vymazat
    12. bylo to krásné a bylo toho dost25 února, 2018 11:54

      Bylo to krásné všichni je milovali a byli spokojení.Až na ty prvorepublikové boháče.
      Ale proč ten teror a vraždy ,aby se dostali k moci a udrželi se u moci 40 let?
      Proč zavírání a střílení lidí na hranicích kteří chtěli z komunistického pekla svobodně utéct ?
      A ten Jáchymov, to byla rekreace.

      Vymazat
    13. teror a vraždy? Vyprávějte,přehánějte.
      Aby byly hranice nestřežené a mohl přes ně kdokoli jak přes korzo,na to čas ještě nedozrál,bylo přeci jen brzy po válce to až dnes je prý humánní,že si do Evropy může priplavat kdokoli odkudkoli.
      Až dnes jsou věznice jako hotely a ne za trest.
      Z extrému do extrému.

      Vymazat
    14. Gaia:
      Jsem také pamětník a vím, že mnoho lidí Gottwalda nemilovalo.
      Padesátá léta patřila po protektorátních k nejhorším v novodobé české historii.
      marie:
      Únor 1948 možná dal lidem naději, kromě těch později pozavíraných a popravených, ale ta se nesplnila. Proto přišlo Pražské Jaro 1968, vinou Sovětů skončilo.
      Nostalgie seniorů bývá zavádějící.

      Vymazat
    15. JK
      Dobře, i to je názor.
      Naděje na mír a bezpečí byla hlavní, mnozí ovšem pokukovali po zahraničí a chtěli se mít líp. Někomu vadila omezená svoboda.
      Stejně to jednotně nepopíšeme, jak je vidět i v přítomnosti, názory lidí na stav společnosti se velice liší osobním úhlem pohledu.

      Vymazat
    16. Bože, Bože
      A tohle učilo a učí naše děti.

      Vymazat
    17. marie:
      Zkušenostmi. Mám je z obou stran. Krach reálsocializmu jsem předvídal jsem předvídal deset let před jeho pádem, dnešní borbel ihned po plyšáku.

      Anonymní:
      Na muziku je politika krátká, Dvořákova Novosvětská je pořád v e moll.

      Vymazat
    18. :-) akorát že "demokrati" by tvrdili, že Dvořák by volil Drahoše

      A jak to vůbec vidíte s tou dnešní demokracií, pane Kopíčku, co předvídáte?

      Vymazat
    19. Výjimečně odpovím: až trpaslíci ze Sněmovny vypadnou a Babiš to tady dá jakžtakž do pořádku, může se stát ČR normálním státem. Jestli ne, umřu nespokojen.

      Vymazat
  26. Nejhorší příklady byly ty,kdy auta vyjela proti sobě a kde se potkala.
    Naštěstí v dnešním nevyzpytatelnému provozu nelze stejně nikdy odhadnout,kdy někam dojedete a když dojedete,tak stejně nezaparkujete.A tak nějak přibližně si to člověk vždy nějak odhadne.

    OdpovědětVymazat
  27. Je třeba hodnotit události tehdejsi optikou,ne optikou dnešní a ještě zbohatlíků, co po válce přišli o prvorepublikové výsady.Ty byly jen pro úzkou vrstvu,většina lidí za první republiky třela bídu s nouzi a těžko se protloukala a tedy po válce chtěli zkusit něco úplně jiného.

    OdpovědětVymazat
  28. Měli bychom si umět rozhodnout,zda ve školách vyučovat počty,nebo matematiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak trochu jako jestli učit mluvnici, nebo literaturu. Mluvnice se nechává na základkách, takže se ji naučí málokdo, z literatury se pak dělá věda na středních, bifluje se jako telefonní seznamy. To se aspoň u té matematiky nedá.

      Na anonyma zbytečné reagovat, až si vezme prášek, uklidní se.

      Vymazat
    2. Počty se dají nabiflovat. Modelové postupy vtlouci do hlavy s= v.t a pak si to každý může pro život vypočítat aspoň přibližně.
      Kdežto ty rovnice o dvou neznámých s¹ s² rovná se x a přesný výsledek,to už je matematika a vyšší matematika,to už jsou limity a výsledek,že šíp nedohoní želvu.
      Co učit na ZŠ? Počty? Pak ale odsoudíme inteligentní k nudě a průměrnosti, matematiku? Pak zas ti průměrní nepochopí nic a nespočítají si nic ani průměrně.A učitel se může zbláznit.Taky sám Štefl,než by to někoho učil,tak radši vystudoval ještě něco humanitního a celý život jen žvaní.

      Vymazat
    3. Možná že inkluze podpoří princip diverzifikace, vyčleňování rozdílných skupin. Nemohou přece mít všichni stejné předpoklady a možnosti rozvoje, má to logiku, jak se toho chytí psychologové....
      Zavádění tříd s rozšířenou matematikou - chodili by tam jen ti schopnější a jen na matiku, z celého ročníku. Nebo na jazyky, na počítače, na vyšší úrovni. Jinak si to jednotné učení neumím představit, byl by to úplný propad. Základní školství potřebuje změny.

      Vymazat
    4. To se zas nemohou dohodnout,inkluze nebo exkluze? Církevní školy plus soukromé pro bohaté a plebs do jednoho pytle?
      Martu Gottwaldovu dehonestující,že měla jen obecnou školu.Ale říká to něco o její inteligenci? Když na vesnici,kde bydlela,jiná škola nebyla,na privát ve městě nebyly peníze a ona se musela od 14 sama živit? Nebyli proto potom všichni nadšení z Nejedlého koncepce jednotné školy a dnes mu proto chtějí zbourat pomník vedle rodného domku v Litomyšli,aby se na skvělou myšlenku zapomnělo?

      Vymazat
    5. ...Nikdy neměla příležitost chovat se jako dáma, ale když přišla na Hrad, zdálo se jí, že se to patří. A tak docházelo k trapným situacím, že manželka předsedy KSČ se nechala titulovat "milostivá paní", v letních vedrech nosila drahé kožešiny a v nejlepších módních salonech si nechávala šít modely, které se na její korpulentní postavu naprosto nehodily.
      Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/marta-gottwaldova-si-nechavala-rikat-milostiva-pani-fyw-/domaci.aspx?c=A080129_100128_zajimavosti_adb

      Vymazat
    6. Církvi bych tu inkluzi přála, aby s ní pomohla. Ale v pubertálním věku a všechny, a ne vybrané středoškoláky. Na to by měly právě řádové sestry trpělivost, a taky muka na zemi. Ale to by špatně dopadlo, pro obě strany.
      Kupodivu náboženská indoktrinace tam velká není - u nás na církevní G chodí většina žáků nevěřících, učí tam civilové a mají v regulích, že nikoho nepřesvědčují.

      Vymazat
  29. Tedy tak mě nasrali rosničkáři,prý bude dnes minus 20 a lidé by vůbec neměli vycházet, tak jsem odvolala svůj zájezd do Říček a ono krásně slunečno jen minus 7. Byl by super den.

    OdpovědětVymazat
  30. Hodnotit rok 1948 nemíním, ani věřit, že "osmičky" mají na historii našeho státu nějaký magický význam.
    Ráno (u nás 11,5) jsem pustila hokej dost po začátku první třetiny, přejícně jsem vzbudila mého jedince, takže nepřišel ani o jednu branku v ní. Dnes se hokejem jen kochal. On mě na oplátku upozornil na začátek kraso exhibice, i k obědu si výjimečně pustíme TV se zakončením a večer na ČT1 Beneše.

    Právě nyní je -6,6 - pokud nepřestane vítr, tak bude dnešní procházka super krátká či možná ani vůbec.

    To: Marie
    Přeju brzkou "bojlerovou" nápravu, vodu lze ohřívat, hůře by bylo úplně bez ní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ - díky, pár dní se to vydrží.

      Vymazat
    2. Zdravím a kopíruji:
      To bylo zase ráno!

      8:00 Postavil jsem dětem před naším domkem sněhuláka.

      8:10 Okolojdoucí feministka začala křičet, že jsem šovinista, protože jsem nepostavil sněhulačku.

      8:30 Postavil jsem sněhulákovi, sněhulačku.

      8:33 Sousedka si začala stěžovat, že má sněhulačka odhalená ňadra.

      8:40 Homosexuální pár od naproti se vyjádřil, že jsem měl postavit spíše dva sněhuláky.

      8:50 Vegani přes ulici začali pokřikovat, že mrkev je jídlo a neměla by se používat jako ozdoba.

      9:04 Byl jsem nazvaný také rasistou, protože je sněhový pár bílý.

      9:06 Soused muslim zase tvrdí, že by sněhulačka měla mít alespoň šátek.

      9:10 Jeden student na mne volá, co tím sleduji, že jsem sněhuláka ze sněhu uplácal tak, že vypadá jako jeden neúspěšný kandidát na prezidenta.

      9:12 Jedna paní se mne naopak zastala, že to není pravda,. Ale zato mne osočila, že si dělám legraci z tuzemské hlavy státu, když v uplácaném sněhulákovi poznala Miloše Zemana, o čem ji utvrdila horní ze tří sněhových koulí, která hledí s nadějí na východ.

      9:30 Někdo volá na policii, že by děti mohly koště ve sněhové ruce sněhuláka použít jako zbraň.

      9:50 Odvážejí mne na místní oddělení policie.

      10:30 Ptají se mne, jestli nemám nějakého komplice?

      11:00 Jsem propuštěn, i když jim mezitím nějaký vůl oznámil, že se k odpovědnosti za postavené sněhové postavy před naším domkem přihlásil Islámský stát,

      Vymazat
    3. POvedené! :-))

      A za to může, Jáchyme, politická korektnost a kritické myšlení v praxi (pravdu mám já, protože čtu názory Aranky, Radkina a Bohouše Slámy, a ti myslí kriticky).
      Co králíček, nezmrznul?

      Vymazat
    4. No, je fakt, že s jejich myšlením to někdy JE dost kritické, pokud míníte toto...:-)

      Králíček nezmrznul, jelikož když sedí vedle radiátoru ústředního topení na gauči, vyžaduje navíc, aby měl pod sebou polštářek, cožho účinně chrání od prochladnutím odspoda.

      Vymazat
    5. To: Jáchym
      Dík za zkopírované. Ale co se stalo se sněhulákem v poledne? Roztál?

      Opravuji dnešní večer na ČT1. O Janu Masarykovi to je, i když president Beneš tam nejspíše také bude. Jsem nějako pomýlená, jak se nyní k jeho osobě vyjadřuje kde kdo.

      Vymazat
    6. Babo J.,
      je pro Vás coby konzervativní hetrosexuálku typické, že vyjadřujete obavy o sněhuláka, naproti tomu osud sněhuláčice v éře globálního oteplování Vás nechává chladnou.

      (Mimochodem - autor zcela opomněl neradostný osud 4% teplých sněhuláků. Mají totiž nelehké dilema:
      Roztát nebo změnit z bezpečnostních důvodů svou sexuální orientaci v rozporu se svým genderem??)

      Vymazat
    7. To: Jáchym
      Co by - sněhulačka by určitě vydržela nejméně do 13.
      Pokud koulení obou probíhalo až dnes a pro velký úspěch došlo i na "teplé", tak se tam vespolek v mrazu radují ještě teď. Neb hlášce o islámském státu uvěřeno nebylo.

      A já přece jen s Andym na chvíli vyrazila, když foukalo malinko méně. Neví tu někdo, jak se zodpovědně měří pocitová teplota?

      Vymazat
    8. 5. pokus o připojení

      Vymazat
    9. Zkoušel jsem dát odkaz na tu pocitovou teplotu plus několik řádek, ale pod mým nickem se mi to pokaždé vymaže. J-a-ch..m
      Zkoušej cenzuru stokrát jinak.

      Vymazat
    10. Chyba je vždy mezi klávesnicí a židlí.

      Vymazat
    11. Mezi klávesnicí a židlí sedí pokaždé ten samý, ale je to v připojení. Dnes je zase špatné, to mi to vždy polyká komentáře hned po prvním kliknutí. Dnes několikrát. Zatím žádná cenzura, nebo o sobě nedává vědět.
      Delší komentáře - kopírovat, když to začne mizet, tak zavřít okno a znovu se připojit na webovou stránku. Ani aktualizace stránky nepomůže.

      Vymazat
    12. To: Jáchym
      Děkuji za ochotu, pane Jáchyme. Možná jste našel něco jiného než já, tedy jak se vypočítává. Já to moc nezkoumala, možná je tam někde, že se ty spočtené pocity mohou lišit. Třeba dle otužilosti nebo podle toho, zda jdeme po či proti větru (toť z mé včerejší a dnešní zkušenosti - do včera jsem tento pojem nezaznamenala).
      Čím mizí příspěvky netuším, mně většinou tím, že si stránku zavřu. Možná rychlostí internetu - ale tu my máme malou.

      Vymazat
    13. Přesně, Marie!
      Já musel nakonec zresetovat počítač i vifinu, pak se to chytlo...když jsem se přihlásil jako anonymní...
      -Jach-

      Vymazat
  31. Doufám že Brom už neučí a nevnucuje žákům ty své z prstu vycucane definice,aby je papoušková la.Pod Dolejšem zas perlí

    OdpovědětVymazat
  32. Venku je hezky, na sluníčku i příjemně teplo. Všechno docela zelené jako před mrazy, ani yucca nepolehla, tak uvidíme za pár dní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Venku mrzne, až to praští. Věšela jsem prádlo, bylo zmrzlé ještě před zavěšením. Ukazuje mi to -8°C

      Vymazat
  33. Naše návštěva ráno nestartla benzínový motor novou baterií, musel jsem točit Vítkovice 2x tolik. Štafety jsou až nakonec programu, oddíl byl 4. Jinak v hale super atmosféra, lepší, než upjatá na promrzlých zimních stadionech. Cesty už vymrzly, občas je nějaká louže nemrznoucí žíraviny, za oknem -13°C. Vedle haly byla ta olympijská kokotina, všude plno zakuklených ozbrojených policajtů. Islamista by neměl v Ostravě šanci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. My štafetově zpíváme, taky dobrá legrace.

      Vymazat
    3. Vidíte,to mě nenapadlo že kánon je vlastně pěvecká štafeta

      Vymazat
    4. :-) Kánon je spíš souběh, na dvou nebo více drahách, stejných běžců nebo běžkyň, vyběhnou a doběhnou se stejným zpožděním. :-)

      Písnička se zpívá tak, že jeden (nebo dvojice, aby se nestyděli) začne a na pokyn pokračuje druhý, většinou po dvou taktech, ale i nečekaně, musí reagovat na gesto. Je to legrace, protože všichni musí být vnitřně při věci a v duchu si píseň stále zpívat, aby mohli kdykoli pokračovat, bez "díry", přerušení melodie. Když má píseň hodně slok, tak je to dobré, jinak ji jedeme tak dlouho, až se všichni vystřídají.

      Vymazat
  34. Sůl země: https://imgur.com/a/aOd0N

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji včera smyla. Odpoledne. jak svítilo slunko, abych nezamrzla. Za deset korun mytí, za dalších deset oplach.
      Vychází slunko, je nádherně nachové a posouvá se víc a víc k východu. Zase ten Putin!

      Vymazat
    2. Tedy to vaše slunce se muselo zbláznit,když změnilo směr své rotace.

      Vymazat
    3. Východ slunce se skutečně posouvá víc a víc k východu, po slunovratu to bude opačně :)

      Vymazat
    4. U nás na kopci jsem rotaci Slunce nezaznamenal. Vždycky mi připadá, že se pohybuje Země.

      Vymazat
    5. Asi máte pravdu už jsem to pochopila.
      On je rozdíl,když napíšete poloha slunce při východu a slunce se posouvá

      Vymazat
  35. Patricia Barber: Two For The Road
    https://www.youtube.com/watch?v=CK8XMWby6Xg&index=7&list=RD95E3tKTnfQI

    Sabicas - Flamenco Fantasy (Complete)
    https://www.youtube.com/watch?v=7FYSzB2GKM8

    Wabi Ryvola - Co všechno vítr svál
    https://www.youtube.com/watch?v=Bjfvupp8ldU&list=PLdShpfwJRMRmki35AWmbLKkEXktwmABm7&index=48

    Pro pana Kopíčka
    MOZART Symphony No 40 in G minor KV550 LEONARD BERNSTEIN
    https://www.youtube.com/watch?v=p8bZ7vm4_6M

    OdpovědětVymazat
  36. Hamplova píše
    Ano, může - třeba Ester. Když jde na svah, aby pro nás vyjezdila dvě zlaté.


    Tak já si tedy myslím,že ti sportovci to dělají v první řadě pro sebe,pro svou slávu a ctižádost a že to jsou takoví svým způsobem autisté,mají posedlost dělat pořád jen tu jednu věc.
    A to pro nás pro národ stát na to je naroubované až v druhém plánu a ještě pozůstatek toho nacionalismu z dob vzniku sportu před sto lety,dnes klidně Ukrajinka závodí za Slovensko a Kanaďan za Francii

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hamplová píše, jako většinou, trochu tendenčně, až vypjatě. Myslí to dobře, je to její způsob přesvědčování o nějaké pravdě. Já s ní naprosto souhlasím, že náš stát, i v důsledku vnucené bruselské politiky, která takové postupy přímo nařizuje a financuje, podporuje velké skupiny lidí, kteří nejsou a nebudou ochotni jakkoli "máknout" a vyvinout snahu, chtějí se jen přiživovat na úkor druhých.

      Ledecká je nabízející se příklad opaku: bez podpory státu se vypracovala, s pomocí rodiny, včetně významné finanční podpory, na nejvyšší mety. Myslím, že by se našly i případy, kdy sportovec pochází z chudých poměrů, a přesto se prosadil- nejspíš mu někdo pomohl, jsou střediska vrcholového sportu, sponzoři, kluby, atd. (Ládik by to popsal přesněji).

      U té motivace těchto vynikajících případů sportovců, nebo umělců - nedělají to většinou v první řadě pro slávu nebo výdělek (rozumové důvody), ale vždy je to musí především bavit, jak Ester říká, miluje ten sport a miluje svůj tým lidí, má to především jako seberealizaci. Toto je nejsilnější emoce, která dává motor k přestání všech útrap a výdrž až k vrcholu, peníze nepeníze a sláva nesláva. Ona je ten upřímně dřící typ, který dře rád, protože ví, že na to má a protože ji to (včetně zúčastněných lidí kolem ní a rodiny, pro které to tak trochu dělá) obrovsky naplňuje (baví).
      To je asi tak všechno. Schopnosti, talent, vůli, inteligenci nejen rozumovou - nechávám stranou, to je kapitola sama pro sebe.

      Vymazat
    2. Bez podpory se dá tak maximálně běhat naboso. Až z toho vyběhne Abebe Bikila. K vrcholovému úspěchu musí být takřka laboratorní podmínky, někde i chemie. A přesto je řada hobíků, kteří jsou lepší, než podporovaní reprezentanti. Je to vidět třeba na B7 - MČR v horském maratonu dvojic. Vůle a snaha něco dokázat nesmí nikdy chybět. Třeba cikánům vůle chybí a nejde ji ničím vykřesat.

      Vymazat
    3. Když jsem na koncertě viděla ten sto členný cikánský orchestr z Maďarska,jak byli disciplinovaní,tak tu paušální poslední větu bych přesto zmekcila sluvkem většina.nejak ten primas tu vůli hrát 100 procentně u nich vykřesal.

      Vymazat
    4. A normální rodiče asi většinou nechtějí mít z děti vrcholového sportovce, musí být sadisti,stále platí sportem k trvalé invaliditě,kolik operaci uz má Samková i Ledecká ve 20 letech,kdo má své děti rád,tak zrovna do tohohle by je netlačil

      Vymazat
    5. Muzika není sport. U toho se sedí v teple a nenamáhají se svaly, šlachy a klouby. Cikán má rytmus v těle, ale ještě jsem neviděl cikána třeba rytmicky pádlovat nebo běžet ultra. Výjimky jsou, ale ty jen potvrzují pravidlo.

      Vymazat
    6. Muzika je muzika, ale hráč na nástroj je řemeslník, který jej musí svým tělem mistrně ovládat a užívat. Víte, kolik fyzioterapeutů zná a využívá každý druhý orchestrální hráč? Kolik deformujících nemocí z povolání je čeká, už pár let po škole? Neznám učitelku klavíru, která by neměla bolesti zad a záněty šlach, spousta virtuózů si zničila zdraví přehnaným tréninkem, ochrnuly jim prsty na rukou, atd.
      Cikáni v kapelách mají výhodu, že mají cit pro přirozené držení nástroje (běloch se to musí učit a stejně se to tak dobře nenaučí, není zvyklý naslouchat řeči svého těla a instinktům od narození), nehrají často podle not, ale podle vycvičeného sluchu a paměti (emoce a temperament jim k ní pomáhají) a nejsou při hraní ve stresu, protože ho nemají v povaze. Je toho víc, co jim pomáhá, a navíc jsou to jen vybraní, mimořádně schopní hráči.
      Jinak máte pravdu, ale že je hrát hudbu námaha jako hrom, to jsem musela připomenout. Gott tvrdí, že odzpívat celovečerní koncert se rovná složení vagónu uhlí.

      Vymazat
    7. A profesionální hráči musí mít ještě něco navíc,tu vůli a disciplínu

      Vymazat
  37. Jsem v čekárně, 10:30 je termín. Prodloužení můstku. Starý odstranit i s jedním nosným zubem. Se těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně mě běhá mráz po zádech já mám zatím všechny svoje,akorát jednu korunku na stoličce,neb jsem jeden čas chodila k mamlasovi zubařce,teď mám dobrou,ale za 3 roky se chystá do penze a co pak?

      Vymazat
    2. 6LH s půlkou kořenů a částí můstku:
      https://imgur.com/a/4PCOU

      Vymazat
    3. Přemostěte, prosím :-(
      Ach jo, zubaři. Drazí, ale potřební, aby člověk vypadal. Nevím, jak u vás, ale tady teď letí vytrhat zuby, transplantovat štěp do dásně (např.z brady), do zaceleného štěpu nasadit implantát. Vše za hubičku, štěp tak 30-50 tisíc, 10-15tisíc/zub... Byla u mě paní, co dělá v Rakousku, tak na takové jsou u nás zubaři přímo vysazení. To je přesně ošetření pro ně, ti na to mají. Inu klienti, žádní pacienti.

      Vymazat
    4. Dnes už stomatologie přestává být medicínský sbor,ale spíš kosmetický,na udržení zdravého chrupu nejsou vůbec zainteresovaní,navíc nevěděli nové pacienty,takže spousta lidí nemá svého zubaře a armáda dětí se nemá kam přihlásit,když nemají movité rodiče nebo vlivné. Stav chrupu ukazuje a úroveň společnosti,zde to začíná být špatné,když dobré zuby může mít jen pracháč a ještě vlivný,který si protekci dokáže zubaře zajistit. Ne péči, tu máte jen se štěstím.

      Vymazat
  38. Tohle si určitě pusťte!

    https://video.aktualne.cz/dvtv/vsechno-hezke-je-od-migrantu-z-evropy-touha-odejit-je-v-sene/r~fd208a261a1911e894960cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=editor1-static&utm_term=position-1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, přehrála jsem si video, díky.
      Pro mě nic překvapivého. Že je tam, a nejen v Senegalu, situace velmi tristní, bída, 60 % mladých nemá žádnou práci, v úvahu připadá hlavně rybolov... je vcelku známo. A že emigranti z Evropy posílají velké množství peněz rodinám. Což vše dohromady prý svědčí pro to, že se emigraci nepodaří zarazit, ani vláda nemá zájem to nějak omezovat, vyhovují jí stav.
      Proč nelze pomoci v místě budovat infrastrukturu a pracovní příležitosti? - na to už se řeč nedostala. Evropa by měla pomoci, no ano, zní to hezky. Budou teď Němci kupovat ryby ze Senegalu, místo z Norska a Švédska, nebo možná mají i své.. ? To se to mluví. Na konstruktivní politiku "pomoci" se zatím neslyší. Amerika všude "pomáhala", cpala demokracii i násilím, a kde je jí konec.

      Vymazat
  39. Bude ještě slimáková migrovat na slovensko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slovenský novinář teď na RJ prohlásil, že slovenští novináři mají oproti českým mnohem horší podmínky k práci a že mnozí se bojí o své děti, že je jim často vyhrožováno, budou-li o něčem nežádoucím psát. Že policie kryje mega podvody a rozkrádačky, zatímco honí malé zlodějíčky. Slimákovou číst nebudu.

      Vymazat
  40. JÁCHYM /zkopírováno/26 února, 2018 13:41

    Havel v době plyšáku porodil…

    Havel v době plyšáku porodil dvojčata Pravdu a Lásku. Okamžitě se o ně začalo starat spousta chův, předháněly/i se, kdo jim vymění pokaděné plínky, kdo je líp pohoupá a také kdo se lépe pomodlí k tatínkovi bohu Havlovi.

    Jenomže ty holky Pravda a Láska jsou dnes už dávno dospělé a nezávislé. Mají svůj život a své životní zkušenosti.

    Část těch chův, zvaná havlérka, ty holky ale i dnes pořád pronásleduje a chce se za každou cenu o ně starat jako kdysi, chce je pořád posazovat na nočník, určovat jim co a kdy budou papat, s kým a čím si budou hrát...

    Tyhle chůvy zamrzly/i ve svém vývoji někdy na konci minulého století a nemají schopnost se z toho dostat. Pořád se znovu a znovu pokouší vrátit staré dobré časy, jsou to takoví trockisté - permanentní revolucionáři a petenti. Letos se pokoušeli udělat z Drahoše nového taťku Havla, ale dopadlo to smutně, protože z Drahoše Havla neupleteš.

    Teď v neděli se sešlo "jádro" havlérky pod koněm a znovu se pokoušeli o revoluci, ale zase to pokazil Putin, který na ně poslal mráz z Kremlu.

    Mimochodem, tak jsem se dívala na různé zpravodajské servery, kolikže tam bylo lidí pod tím koněm, ale nějak jsem to nemohla nikde najít. Až na Hovinkách jsem našla odhad 300-400 účastníků včetně všech vystupujících. Jako obvykle mě pobavil iDnes, který by měl už dávno být na špici seznamu dezinformačních a manipulativních webů. Ten totiž účast na mítingu komentoval pouze touto informací: "Na sociální síti přislíbilo účast na akci přes 1200 lidí."

    OdpovědětVymazat
  41. To: Ládik!!!
    Přeju rychlé zahojení - mrazu se vyhýbejte.
    Na krmítko Vám létá i sojka (foto ze soboty)? U nás dvorní ptactvo bez obměny.

    Fučí a mrzne i u nás pořádně a pořád, sníh nikde (na česneku se ale naštěstí drží). Snad se meteorologové nemýlí a na konci týdne budeme jaru blíže.

    OdpovědětVymazat
  42. Jaguško, Innogy uznalo moji reklamaci a zpětně mění smlouvu od 4.12.2017 zpětně. Monitorují hovory, což mě mnohdy štve, ale někdy se to vyplatí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to gratuluji, Lištičko.
      Já telefonem řeším maximálně objednávku u lékaře či řemeslníků - však na mně T-Mobile vydělá tak tři až čtyři stovky za rok (když své nejbližší mám pravda ve vedlejším domě).

      Vymazat
  43. Opilec se vpotácí do kostela, vleze do zpovědnice a mlčí.
    Kněz zakašle, aby upoutal pozornost, ale nic.
    Kněz zabouchá na přepážku a opilec se hned ozve: "Boucháš marně kamaráde, tady taky není hajzlpapír."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jste pod práškama? :-)

      Vymazat
    2. Prášky jsem nebral. Zubař je kámoš běžec, má zlaté ruce.

      Vymazat
  44. Monika Lewinská přehodnocuje dodatečně dobrovolnost svého kouření.
    Pod dojmem kampaně meetoo začíná dodatečně váhavě přihlížet k dynamice této dobrovolnosti...

    Třeba bude ještě Clinton nějaký ten milión dolarů za kuřícký zážitek dodatečně trousit.
    https://globe24.cz/svet/50650-monika-lewinska-pry-kvuli-afere-metoo-prehodnocuje-svou-aferu-s-clintonem

    OdpovědětVymazat
  45. Ben Webster - Blue Light
    https://www.youtube.com/watch?v=8c80I8PP10U&list=PL8BvQM-ayPDrtcUOlYTl2Q3v4Wtz-Q0xr&index=4

    Bernie's Tune | Tommy Emmanuel & Martin Taylor
    https://www.youtube.com/watch?v=cCBgBXZeORc&list=PLZClVvCqkpw0UPgwXJv1UxjKQrSTEBjfH

    David Gilmour - High Hopes
    https://www.youtube.com/watch?v=TDfKRDYE3w0

    Radůza -- Odyssea
    https://www.youtube.com/watch?v=-TjJXAQEChc

    Pro pana Kopíčka
    FLERET - Noční hlídač
    https://www.youtube.com/watch?v=1UF7eVL6PA0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za Mozarta.
      Před desítkami let jsem na ČST sledoval seriál L. Bernsteina o hudbě.
      http://www.ceskatelevize.cz/porady/877036-leonard-bernstein-o-hudbe/
      Teď jde na ČTart, příští 8. díl v neděli 3. března..

      Vymazat
    2. Mám Bernsteina všechny díly na videu, skvělá věc.

      U nás něco podobného, k popularizaci vážné hudby a vhled do její tvorby, udělal Ilja Hurník - Umění poslouchat hudbu (6 CD), je to i pro mladší posluchače.

      Vymazat
  46. Dnes v 1:29 moje paní umřela.
    Byli jsme spolu přes 47 let.
    Tak jsme žili ve 20. století:
    https://www.youtube.com/watch?v=_KRn_vTsXP8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěl bych Vám poslat kus svých sil.

      Vymazat
    2. David Oistrakh - Suk: Píseň lásky
      https://www.youtube.com/watch?v=0fo3XVkAqog

      Vymazat
    3. Přeju Vám, pane Kopíčku, ať vše zvládnete.

      Vymazat
    4. Přeji Vám dostatek sil, čekají Vás těžké chvíle.

      Dvorak: Rusalka - FINALE (1962), Šubrtová & Švehla and Malachovský
      https://www.youtube.com/watch?v=Xj2hBRk68lY

      Vymazat
  47. Nebudu kondolovat, dobře vím, co teď prožíváte.

    OdpovědětVymazat
  48. Já brala 2 měsíce Neurol,docela dobře zafungoval,ale můj tchán,když mu zemřela kdysi manželka,tak za 2 měsíce umřel radši taky.Chlapi to nesou hůř,aspoň co tak sleduji okolo.

    OdpovědětVymazat
  49. Taky se zamýšlím nad dnešní posedlosti vše zaznamenávat a fotit,to se dělají fotky na porodním sále, na všech možných i nemožných místech až je nová diagnóza,zemřel při pořizování selfie,stejně na to člověk nemá čas koukat,neb v mládí jedny zážitky přebíjejí druhé, tak dnes to vystaví na síti,což zajímá hlavně stalkery a uchyly. A když se pak začínají lidé z těch fotek ztrácet,tak na to člověk stejně nemůže koukat,neb by se utrápil,tak ty fotky a filmy odnese do místnosti,která se nejméně používá a tam zamkne a další generace to vyhodí,fotky nových generací budou hnít v úložištích a plýtvat proud.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja by som to tak pesimisticky nevidel. Mnoho mladych (druha, tretia... generacia) naopak sa snazi dopatrat nieco o svojich predkoch a su velmi radi, ked maju moznost aspon niecoho sa zachytit.

      Samozrejme, sucasna moda fotit na mobil kazdu "blbost", to je o niecom inom.

      Vymazat
  50. Já se zrovna proplakala čtvrtým výročím manželova odchodu, byli jsme spolu 40 let - a stejně si nemůžu zvyknout na samotu. Asi to časem přebolí, ale čím je člověk starší, tím to nese hůř.
    Ach jo.
    Myslím na všechny utrápené...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli si dobře vzpomínám, máte ráda Schuberta.
      Schubert "Serenade"
      https://www.youtube.com/watch?v=ZpA0l2WB86E

      Vymazat
  51. Jak jelen napadl zvědavce v oboře:
    https://video.idnes.cz/?c=A180225_164516_domaci_rejs&idvideo=V180221_144303_budejovice_jda

    OdpovědětVymazat
  52. Beethoven - Symphony No. 5 (FULL)
    https://www.youtube.com/watch?v=6z4KK7RWjmk

    Yiruma - River flows in you
    https://www.youtube.com/watch?v=XsTjI75uEUQ

    Radůza -- Jsou
    https://www.youtube.com/watch?v=FNmkNfGFUe8

    Pro pana Kopíčka
    Bond - Space
    https://www.youtube.com/watch?v=-YK6zeEwoZc

    OdpovědětVymazat
  53. Meteorologický úřad prý před mrazy varuje do odvolání. Slepicím zamrzla v korýtku voda a dolní kuchyňské okno (starší než já) bylo pomalováno (vyfocena jen čtvrtina, i ta už sluníčkem mírně odtátá)
    https://jpeg.cz/obrazek/gG222
    Marně vzpomínám, zda jsem tuhle zimu viděla nějaké rampouchy. Sněhuláky tuhle na školkové zahradě. Jaro ale bude určitě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem zrovna přemýšlela, kdy jsem viděla okna plná ledových květů. Napadlo mě to při pohledu na starý dům se špaletovými okny, kde se tento "div" vyskytl. A Vy dnes přijdete se stejným tématem ☺

      Vymazat
    2. U nás holomrazy, ledový severák, žádná romantika.

      Vymazat
    3. Takový ledový les už asi naživo neuvidím, eurookna kam se podíváš.

      Vymazat
  54. U nás -12°C a sněží, ráno bylo -16. Pořád silný vítr, celou noc fičelo. Závěje jsou tak upěchované, že mě unesou. Občas mám problém projet s kopce; do kopce to objíždím po státní silnici, kde jezdí občas autobus. V autě mám lopatu a řetězy, zatím to ale vždycky vyšlo... Ze dveří střední školy vychází 1 kluk na 100 děvčat; kouří každá druhá až třetí, nad zástupem je oblak kouře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda že u nás nesněží šla bych běžkovat tak hoďku dvě bych mráz vydržela ale jet na celý den na hory tak to už je na mě moc.

      Vymazat
    2. Průmyslovka to asi nebude, tak možná zdrávka, ty kouří nejvíc.

      Vymazat
  55. Okamura vyhrál spor s úřady o tubusový dům. Bagry se už zakously do Břevnova
    23. února 2018 15:00
    Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/okamura-vila-tubusovy-dum-praha-brevnov-fdt-/domaci.aspx?c=A180221_124900_domaci_hell

    OdpovědětVymazat
  56. Kdo zavraždil slovenského novináře Jána Kuciaka? Stopy vedou ke dvěma mafiím: soudní nebo italské

    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/slovensko/r~67cc5f221ba411e8bacfac1f6b220ee8/

    Z článku vyplývá, že naši bratia tam u nich mají pěknou chobotnici.
    A já už jsem z diskusí pod nějakým blogem na tomtéž plátku nabývala dojmu, že nešťastného mladého novináře snad odkrouhnul náš prezident. Ani jsem z toho nespala, jak jsem mu to měla za zlé. (BJ: poslední věta je vtip)
    Jak může někdo něco tak nesmyslného plácat?

    OdpovědětVymazat
  57. Srnám nemám seno, ale žerou jmelí a nic jim z toho není.. tak jim na noc nějaké shodím. Přestávka ve sněžení, -13°C, na kotli 64°C, doma 22,5°C - zapínám Morso.
    https://imgur.com/a/LoCXi

    OdpovědětVymazat
  58. Se dívám na dárek a je to 40%, místo 60. Nebo se to odčítá?
    https://imgur.com/a/GfU2S

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 60 by bylo na oslepnutí

      Vymazat
    2. Slepnutí je z konzumace metylalkoholu, nikoliv z kvalitních destilátů, byť by měly vysoké objemové procento alkoholu. Šedesátka by mohla zničit pár tisíc mozkových buněk a při delším užívání vést i jejich degeneraci, ale slepota panu Ládikovi opravdu nehrozí.

      Dnes tu máme den smutku. Pane Kopíčku, nejste sám. Máte nás a my jsme s Vámi. Přeji laskavou noc.

      Vymazat
    3. Přijedou oba potomci z Prahy.
      A já začnu připravovat svůj odchod do Prahy. Kdysi jsem přijel na Valašsko za jednou dívkou...., ale ta už není.

      Vymazat
    4. Ladiku,vám ještě nikdo neumřel?Nebo jste nikoho neztratil?

      Vymazat
    5. Samozřejmě že jo, ale ne partnerka. Ani nejsem úplný sirotek...

      Vymazat
  59. Tužka napíše,...vzpomínám na největší mrázy prožité venku.
    Ještě za bolševika,....den před rozdáváním pololetního vysvědčení, měli ve škole, kde jsem na pár měsíců učila volitelný předmět míčové hry a matematická cvičení pro deváté třídy....zástup za učitele, který byl po úrazu.....tak v téhle škole měli naplánované branné cvičení v přírodě, které se podle osnov muselo konat každé pololetí.

    Mrzlo, mrzlo ještě víc než v dnešních dnech,...ale ředitel neměl splněno branné cvičení za pololetí, měl obavy, zda z toho nebude problém,...tak ho chtěl stejně uskutečnit.
    Že jako nejprve ve třídách zdravotní výchova, a pak do terénu, protože jedna z podmínek byla, aby děti měly taky pohyb venku.

    V sedm ráno mínus dvacet sedm,...jasno, svítilo slunce, takže to do deseti stouplo na dvacet tři pod nulou.
    Třídy 1.-5. ročníky, že zůstanou ve škole.
    Z ostatních ročníků, že se vyberou dobrovolníci, po kontrole, zda jsou dobře oblečení, co půjdou asi na hodinu,... pochod ven, s tím, že snad ještě pár stupňů mrazu k polednímu ubude.
    Ačkoliv můj rozvrh byl vždy odpoledne, a s jejich celoškolním branným cvičením jsem neměla nic společného a v pracovní slouvě o něm nebyla ani zmínka, požádal mě ředitel, abych vypomohla, protože hodně učitelů si přineslo od lékařů doklady, že do mrazu nemohou,....starší, důchodci, kardiaci,...

    Jo, dopadlo to tak, že z pararelních devítek se přihlásilo rovných čtyřicet dětí, že raději půjdou ven, než by šaškovaly v nácviku poplachu při jaderném útoku.
    Ujala jsem se toho úkolu,...pochod v terénu.
    Čtyřicet dětí doslova hnalo zmrzlou krajinou a nad tím zástupem ze vznášel oblak páry, dýchaly jak konvoj ze samých sentinelů,....čtyři hodiny,....nikdo nebyl pak nemocný,...přežily,...nezapomenutelný zážitek, jak měly jíní na čepicích, vlasech, které jim z nich vykukovaly,...mnohým šla pára i ze zad....a ojíněné bundy.

    Pak jsem jednou šla v noci ze Dvoraček do Rokytnice v mínus dvacetdevět, za bezvětří se to dá vydržet.
    Když je vítr a velká vlhkost, je ten pocit horší i u mínus deseti.

    Každou zimu jsem na horách,...vítr nemám v oblibě, ty doby, kdy mrzlo několik měsíců jsou dávno pryč.
    Ale přiznám, že bych zrovna mráz vyhledávala, to teda ne,...jen když není vyhnutí a je třeba řešit nastalý problém.

    Mrzne bez sněhu,...jednu výhodu to má,...likviduje to roztoče všeho druhu,...dala jsem ven dva vlněné koberce, vymrznout.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk nesmí zastavit. Jezdil jsem kdysi hodně na kole, 100-200km obden, několik krásných let. I v zimě. Nejtěžší to bylo z Havířova do Jeseníků na chatu, 110km, venku minus 10, sníh na cestě. Pořád kopec. Co bylo po asfaltu za 5 hodin, bylo ve sněhu za 10 a mnohem větší námahy. Žádný obchod nebo hospoda po cestě, voda zamrzlá. Propocené hadry i rukavice. Naštěstí mě nechytla křeč. Kolo těžké, ocelové, první horský Velamos. Na lehkém závodním jsem to dělal v opačném směru s větrem v zádech pod 3 hodiny. Ale v -20 jsem raději nevycházel.

      Vymazat
    2. Jednou jsme též měli pochoďák v lednu v takových mrazech,ale dřív se to tak nebralo,děti se tak nerozmazlovaly a šlo se právě kvůli tomu,aby se zocelily.Mela jsem ve třídě (6) jedno hyperaktivní hovado a když jsme šli kolem potůčku,tak vytáhl z kapsy igelitovou tašku ,naplnil ji vodou a chtěl tím polít jednu z nejmenších a nejslabších holčiček,co mu byla za spolužačku,ta však byla mrštná a uskočila,takže ji polil jen rukáv. Takže museli vyměnit bundy,tu dívčí na sobě hajzlík nedílnou a ještě měla mokrý rukáv,takže šel v podstatě ve svetru a asi půl hodiny cesty od školy.Hajzlik nechytil ani rýmu,ani neomrzl,ty mrazy se v dnešní době přeceňují.Ale byl celý rudy a jak začal rozmrzat,tak ho vše pálilo,z čehož jsem měla škodolibou radost.

      Vymazat
    3. Pamatuji si, že jsme šli jednou se čtvrtkou novoroční výšlap na Praděd, vyšli jsme o půlnoci na Silvestra, sněžilo, vítr, -15°C, nahoře zavřeno, celkem 24 km ... ale to už je dávno. Nikoho jsme nepotkali.

      Vymazat
    4. Památný byl Silvestr 1978, před tím jarní počasí,plus 15,tak jsme vyrazili slavit Silvestra pěšky ke známým na chatu asi 3 km ještě od vlaku.Ja naštěstí nosím čepici a rukavice od října do dubna,nikoli podle počasí,ale ostatní to tak neměli.A ráno se vracíme domu a minus 25.Vsem omrzly uši,týden rudé oteklé svedive boltce, to byla sranda.

      Vymazat
    5. Na toho Silvestra taky nezapomenu. Šli jsme na půlnoční turistický pochod na Vavřinec, vrch za městem. Samozřejmě ve větrovkách a na lehko, domů jsme mazali polozmrzlí.

      Vymazat
  60. Runrig - Every River
    https://www.youtube.com/watch?v=0uspq0Iq4tc&index=1&list=RDGMEMJQXQAmqrnmK1SEjY_rKBGAVM0uspq0Iq4tc

    Melody Gardot - Sweet Memory
    https://www.youtube.com/watch?v=9NO5zuATwkc&list=PLTIb4fKCEAev1nKj9CwdRblYWn3NDZ7S3

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

    Pro pana Kopíčka
    Beethoven - Symphony No. 3 in E flat major (Op. 55) Eroica Berliner Philharmoniker & Herbert von Karajan
    https://www.youtube.com/watch?v=nbGV-MVfgec

    OdpovědětVymazat
  61. 1) Nejmenší společný jmenovatel je 1.
    2) Gazdík je pytomec, naštěstí už neučí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi učit nemohl,proto se dal na politiku.To heslo kdo neumí učí má ještě další část
      Kdo neumí ani učit,tak dostane funkci.

      A takhle za totality končilo mnoho neschopných učitelů,buď na školském odboru nebo OVKSČ,kde zastávali funkce různých metodiků a metodiček.

      Dnes je pro změnu sněmovna plná doktorů.

      Vymazat
    2. Lékař léčí, příroda uzdravuje.

      Vymazat