20 února, 2018

KRTINEC č.291

206 komentářů:

  1. A já si vždyckdy oddychnu, že nejsem první. Nějaký blok....
    Tak gratulace oběma na 1. příčce, Ládikovi virtuální věnec klobás, lišce lahvinka něčeho dobrého, co zná jen ona. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Stuhuju si Tři billboardy..., docela se na to těším. Mám teď krásné pokoukání, kontrastní a ostrý obraz i zvuk, kino mi fakt nechybí. Přes zimu jsem si zvykla denně nějaký díl seriálu, mám jich rozkoukáno víc, podle nálady. Jediné, co moc nemůžu, jsou ty Galacticy apod., je to moc akční a bojové, straší mě to pak v hlavě a nemůžu spát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užijte si je, je to opravdu dobrý film. Teda mluví se tam hodně ostře, ale my velký holky už něco snesem ☺

      Vymazat
    2. No jo, Marie, když vy jste se koukala na Galacticu z 80. let, já horuji pro Galacticu z roku 2004 - ta je kultovní:-)

      Vymazat
    3. Ba ne, spíš je to naopak! Ta idylická, pohádková, z 80. let, mi skončila po nějakých 8 dílech, další se nedaly najít, moc jsem litovala. Už jenom ta novější, a to je tvrďák, nad moje ubohé psychické síly :-)

      Vymazat
    4. Ona ta první se nechytla, tak ji přestali natáčet.
      Ta druhá byla kultovní, natočili čtyři řady a podle mne to stojí za shlédnutí.
      Jenže, kdo se začal dívat na první, tak se těžko smiřuje se změnou postav, Starbuck je žena a vůbec vše je jinak, atd, to chápu.

      Vymazat
    5. Film se mi líbil. Skvělá Mildred.., jednoduchý ale silný příběh postav.

      Vymazat
  3. Biopalivo paralyzovalo německé stíhačky, trénink pilotů nabírá zpoždění
    http://jdem.cz/dvbev7
    "Luftwaffe musí na týden odstavit stíhací letouny Tornado na vojenské základně Schleswig na severu země. Důvodem je příliš velké množství bionafty přimíchané do leteckého paliva."
    A několik komentů:
    - Za rok: Bundeswehr musí na měsíc odstavit elektrotanky, protože se v okruhu 20km nenacházela žádná další dobíjecí stanice.
    - Jasně, i stíhačky přece musí plnit normy Euro6. Jinak je Evropská komise zakáže…
    - A co tanky? Už prošly STKáčkem? Mají zelené nálepky?
    - Bitva u Stalingradu: Německé tanky jsou v pasti, došla jim řepka.
    - Ked sme pri bio. Nemohli by vymyslet aj biobomby?
    ---------

    Jestlipak víte, že pokřik „basketbal, basketbal“ je rasistický? :-)
    Škandál v NHL, fanúšikovia Chicaga rasisticky pokrikovali na hráča Washingtonu
    http://jdem.cz/dvbfj8
    Smith-Pelly dostal v tretej tretine päťminútový trest za bitku a na trestnej lavici došlo k incidentu s fanúšikmi, informoval spravodajský portál NBC Sports. Fanúšikovia kričali na hráča tmavej pleti "basketbal, basketbal, basketbal", uviedol hovorca Capitals.
    ------
    A ještě něco z olympiády
    Tréner Američanov nepodal ruku ruskému koučovi
    http://jdem.cz/dvbfp2
    Sobotňajší zápas Olympijských športovcov z Ruska s USA (4:0) v B-skupine hokejového turnaja na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu mal nešportovú dohru. Tréner USA Tony Granato odmietol po stretnutí podať ruku svojmu náprotivkovi Olegovi Znarokovi.
    Americkému koučovi sa nepáčil prístup Rusov - tí v závere zápasu za stavu 4:0 v ich prospech poslali počas presilovej hry na ľad najlepších hráčov. "Nebolo to od nich pekné, viedli už o štyri góly," cituje Granata portál insidethegame.biz.




    OdpovědětVymazat
  4. Nahlídnul jsem do obrazů Jakuba Schikanedera a jde na mě depka:

    https://www.google.cz/search?q=jakub+schikaneder+obrazy&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjkhf_ChLXZAhVSzaQKHWGCBUgQ_AUICigB&biw=1573&bih=739

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zjišťoval jste si, kde se ta depka v jeho obrazech bere?

      Vymazat
    2. Někdo je melancholik založením,s tím nic nenadelate.

      Vymazat
    3. Asi tak. Ještě že mu nedali namalovat oponu Národního divadla, neuspěl v soutěži. To bychom se po usednutí v hledišti rovnou rozplakali...

      V jeho době to souviselo i s filozofií epochy fin de siècle (konec století - to znáte z literatury), konec konců rád prý jezdil na Rujanu, tam to moc prosluněné není...
      Mnohem horší je, že ty deprese jsou zase hrozně moderní v dnešních malbách. Ať přijdu, kam chci, kde něco malují studenti pedagogiky pro mateřské školy (byly tu jejich výstavy), všude samý umrlec, černé a šedé stíny, umírání, smuteční vrby, slzy, mlha, někdy i lebky v povzdálí... hrůza. Bavila jsem se o tom s výtvarníky, a krčí rameny, doba to prý žádá.

      Vymazat
    4. Náhodou, klidně bych nějaký měla ráda pověšený na zdi.
      Jo, a ke kozám přidávám tuhle reklamu:
      http://www.tvspoty.cz/fio-banka-kohak-s-kozou-na-nakupech/
      Chudák koza :)

      Vymazat
  5. Byla jsem ve fitku a tam nějaké mladé slepice,zřejmě z gymplu ,se tak ošklivě bavily o učitelích, slova dělala jsem bordel ,je to debil a tak. Dřív děti zlobily nebo vyrušovaly,dnes se baví,že dělaly bordel. Úplně mně zkazily náladu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byly ještě nějaké slušňačky! :-)

      Vymazat
    2. Za chvíli budou učitelé potřebovat zbrojní pas. Nejhorší ale je,že až ty blbky neudělají přijímačky,jestli se neco takového ještě dělá,tak budou obviňovat pedagogy, že je to nenaučili.Nikdy si nevzpomenou,že dělaly bordel a ještě se s tím chlubily.

      Vymazat
  6. Drahož melouchaří v AV. Mohl by třeba demontovat billboardy u cest, bylo by ho vidět.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak mě moje kamarádka nepotešila. Teď stonala skoro tři neděle a bylo jí tak nějak pořád spíš hůř, než líp. Dnes mi řekla, že to na začátku bylo stejné jako u mě. Kašel, únava, bolesti svalů. Pak se přidala rýma a horečky... jsem zvědavá, jestli se to u mě taky tak potáhne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám zkušenost, ale předjaří je vždycky náročné. Jestli můžu radit, klid a odpočívat, vyzkoušené léky nebo prostředky. Pečovat o rodinu bude muset někdo jiný.

      Vymazat
    2. Ládiku, teď jsem fakt lákavý cíl. :-)
      Marie, já vím, jen si tu tak ulevuji...

      Vymazat
    3. Ulevujte, posílám ještě tvarohovo-kiwi-sypaný koláč, tomu žádná bolístka neodolá a uteče! :-) Tentokrát se povedl nad míru, furt musím uždibovat. A pak mám sílu bojovat s nemocemi. :-)

      Vymazat
    4. Aleno, ještě mi případně napište, on ten Starbuck byl původně chlap? V tom starém seriálu jsem si ho asi nevšimla, nebo se to k němu ani nedostalo. - Jinak máte pravdu, jsou tam velice dobré a důležité myšlenky, o lidstvu, vlastně varování, co se může stát, co hrozí při rozdělení a jak je důležité se spojit, při nebezpečí si to lidi uvědomí, atd., to nechci podceňovat a je to důležité. Jen že je tam i hodně těch bojových prvků, válčení, bitev, já to moc prožívám a pak to nemůžu pustit z hlavy.

      Vymazat
    5. Jak se mají lidé spojit v globalizovaném světě? Dnes jsem koukala na komisaře Rexe(5) a bylo tam tolik divných a ošklivých tetovaných a černých lidí,že se mi zvedl kufr. Jo,s Tobiasem Morreti,to by se člověk spojoval,i s Gedeonem Buckrhartem by to šlo ale s těmi z té pětky,fuj ani pomyslet.

      Vymazat
    6. Lidí už je málo, poslední zbytky na několika planetách v daleké soustavě. Ani nevědí, jestli Zem existuje, nebo je to jen legenda o jejich původu. Vytvořili roboty- androidy, od lidí k nerozeznání, kteří lidi ovládli a vedou proti nim válku. Dost reálná hrozba. No a v těch náročných situacích se vyskytují různé charaktery a typy lidí, někdo myslí na druhé, někdo je sám pro sebe.
      Rex je fajn, pamatuju si to z dávna.

      Vymazat
    7. Marie, tady:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Lieutenant_Starbuck

      V seriálu z roku 2004 je to žena, herečka se rolí proslavila:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Kara_Thrace

      Vymazat
    8. Gaio, já jak ležím, tak se dívám na různé seriály, jeden podprůměrné kvality natočila BBC loni, je to kriminálka a jmenuje se Bankroft - není důležité, o čem je, ale půlka policie jsou černoši, mafiáni jsou Arabové, když jednoho zastřelí, tak na hřbitově stojí chlapi u hrobu a pět metrů za nimi máma, manželka, dcery...

      Vymazat
    9. No tak já myslím, že v tom starém se děj k tomuto pánovi vůbec nedostal. Hráli tam stále dva chlápkové, jména si nepamatuju, legrační frajeři, kteří měli na Zemi vykonávat různé úkoly, něco hledat, a používali úžasná technologická vybavení, létající motorky, zneviditelnění, hráli si s pozemskými (americkými) dětmi, za jednu noc osázeli pole a sklidili úrodu pro okradeného farmmáře, apod. Občas je kontaktovala mateřská loď, které velel malý chlapec, génius, který všechno spávně věděl a nikdy se nemýlil. Byl to syn jakési bohyně a člověka. - V té nové verzi seriálu jsem se pak vůbec nechytala, všechno tam bylo jinak. Ale zase se k tomu někdy vrátím, aspoň něco, až bude hodně času.

      Vymazat
    10. No, kdybyste se do toho někdy pustila, tak v první sérii je dost otravná linka doktora Gaie a krásné Cylonky Trojky - to jsem přeskakovala. V dalších sériích to už naštěstí není.

      Vymazat
    11. Jsem někde v půlce druhé série, ale taky jsem přeskakovala, po kouskách, když mě to nebavilo.

      Vymazat
  8. Mayová se na konferenci v Mnichově rozhovořila o rozbití gangu českých otrokářů
    http://jdem.cz/dvbmh2
    Děkujeme Cikánům za „vzorovou“ reprezentaci České republiky Ve Velké Británii.
    Když se to hodí, jsou to Češi, jindy, když jde o tahání peněz ze státu, jsou utlačovanou menšinou…

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle visí na upcr (úřad práce)
    pečlivost a pracovitost, práce v kolektivu. Znolast Vietnamského jazyka výhodou
    Znalost češtiny tam opravdu třeba není. Ani na upcr.

    OdpovědětVymazat
  10. už zas je reklama na reality šou z plzeňské porodnice,hledají aktéry.To tedy nechápu,kdo se je ochoten při tom filmovat a pak detaily propírat v Blesku.Ale už jedno kolo bylo takže blázny,co se chtějí za pár šupů předvádět je asi dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych mohla poskytnout inspiraci z vlastního porodu :-)
      Když jsem funěla na hekárně, při druhém rození, už to trvalo dlouho a pořád nic, malé se ven nechtělo. Pak najednou přišla skupina mediků, pár mladíků a dvě děvčata, a sestra se mě ptala, jestli mě můžou prohlédnout. Bylo mi blbé stavět se proti profesnímu rozvoji studentů, na někom se to učit musí, tak jsem souhlasila. Doufala jsem, že se toho ujmou ta děvčata, ale kdepak. A tak když mě začal ten jeden promačkávat na břiše, moje bojovnice se probudila - a nastal fofr, honem na sál a za hodinu byla venku. Nakonec jsem za ty zvědavé mediky byla ráda, uspíšili mi porod. :-)

      Vymazat
    2. ale jestli byste byla ráda,kdyby to někdo točil a pak to dávali v TV a propírali v Blesku.

      Vymazat
    3. A jestli tam vůbec mají podmínky pro filmaře plus pro ty,co chtějí intimitu a ne humbuk,když třeba mají 2 nebo více porodů naráz. Což je častý jev.Jestli třeba všichni nejsou v haptáku před těmi,co filmují a jiné rodičky nerodí bez povšimnutí někde na chodbě nebo na pokoji,

      Vymazat
    4. To si, Gaio, vůbec neumím představit, že by je tam tenkrát vůbec pustili. Stará porodnice, kde jsem já byla, už je zrušená, v nové na Lochotíně mají návaly, protože tam je opravdu dobré zařízení i na komplikované případy, a u Mulačů, soukromá, tam je snad nepustí, dost dbají na ochranu soukromí. Je to ubohé, jestli je to, jak píšete. Filmaři chtějí vydělávat na nejintimnějších věcech a emocích, to nemají sakra své jiné náměty?! Já bych je hnala. Pro někoho to může být i šok nebo trauma, nechat se natáčet nebo muset to mít poblíž.

      Vymazat
    5. Ten seriál se jmenoval Malé lásky,běželo to na Primě a paralelně o tom psal Blesk.
      Např.http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-filmy-kino-a-tv/497582/milenci-z-decaku-v-malych-laskach-smutne-vzpominky-na-detstvi.html

      Teď už bude druhá řada a schánějí zájemce.

      Vymazat
    6. Změna,běželo to na Nově

      Vymazat
    7. Však já vím, proč na tu telku nekoukám :-), bez těch různých blbin se ráda obejdu.
      A už dobrou noc, spánek před půlnocí je nejzdravější. Jo, bejvávalo, kdy jsem chodila spát v deset. :-)

      Vymazat
  11. Na Acz píší

    Každý devátý si hodlá pořídit dítě a každý třináctý hodlá uzavřít manželství.

    To mi nějak nevychází,že by chtělo dítě milion lidí,jsou na to potřeba 2,tudíž by se měl narodit půl milionu děcek, většinou je to tak přes 100 tisíc děcek ročně, tudíž každý padesátý.

    OdpovědětVymazat
  12. Podle fotek to vypadá,že Trumpuv syn David má děcko s černoškou
    https://ona.idnes.cz/foto.aspx?c=A180220_122339_spolecnost_brv

    OdpovědětVymazat
  13. Odpovědi
    1. Zato ten biatlon jim nějak ujel,co celé ty 4 roky dělali.V Soči taková sláva a reklama a teď nic.

      Vymazat
    2. Budou žít z té slávy po zbytek života.

      Vymazat
    3. Jenže jim to vychytal Francouz. To ještě bude drámo :)

      Vymazat
    4. Koukalová si vydělala prý 19 milionů,tak se jí už nechce,ale jiní,vydělali víc a závodí do 40,to je vidět,kdo to dělá z lásky ke sportu a kdo z lásky k penězům.Ale že si to užívá s blbem, co nemá koule a dítě bude mít se zmrazenym nanukem,to obdivuji,do toho bych já v 25 nešla.

      Vymazat
    5. Někdo preferuje prachy, někomu chodí po dvoře žluna:
      https://imgur.com/a/tLokX

      Vymazat
    6. ad žluna
      Co je to to bílé na zemi? to neznám.

      Žluny nemáme, ale každé ráno tu skřehotají straky. Včera jedna prohlížela hnízdo na vysokém starém jasanu a dělala asi jarní úklid: vyhazovala větve, až dole lupaly o chodník, ještě že to nespadlo nikomu na hlavu. Přesně takhle hnízdo vypadá:

      http://www.naturfoto.cz/straka-obecna-fotografie-2623.html

      Vymazat
    7. To bílé vypadá jako sníh.

      Vymazat
  14. André Previn's Trio Jazz - I'M BEGINNING TO SEE THE LIGHT
    https://www.youtube.com/watch?v=TZotgvkaulI&list=PLJSHkSN6XR7p_GDKi1vG1FvCjhTaDeLrO

    Jacques Brel - La chanson des vieux amants
    https://www.youtube.com/watch?v=L792xvfM70E&list=PLpVoNdiGYSUx4hQ-3qeWeT5dQL18Q-VBk&index=5

    Dire Straits - Walk Of Life
    https://www.youtube.com/watch?v=kd9TlGDZGkI

    Radůza - Chci oplakat to dobře
    https://www.youtube.com/watch?v=foZYnVFxJPk

    OdpovědětVymazat
  15. DomácíZahraniční iDNES
    Tajemník SPD je obviněný z popírání genocidy a podněcování nenávisti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je všecko houby, to si představte, že ti Rusáci vedou 5:1 a oni ještě musí vstřelit šestý gól! Já být těma Amíkama, čo to táram, Norama, tak jim ruku nepodám. Jako rozumíte mi, to zavání neúctou k soupeřovi, soryjako.

      Vymazat
  16. Je to v loji:
    https://imgur.com/a/7ZahY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky by si i pokecaly, ale mají plné zobáčky :))

      Vymazat
  17. Když vidím ty astmatické Norky, jak makají, jak statečně bojují s těmi zdravými soupeřkami, smekla bych klobouk, fakt, to jsou excelentní výkony!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. “Ahoj holky, co tu děláte?”
      “Hrajeme Wimbledon.”
      “Můžu si taky pinknout?”
      “Ty ne, Ester!” :-)

      Vymazat
  18. Pomocnice na zahradě. Tu bych brala hned! ☻
    https://www.youtube.com/watch?v=zKmSyO0dZhs

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda!
      A pořád radši labutě, než nějací zahradničtí roboti.. :-)

      Vymazat
  19. Tak jsem se půlhodinu po poledni zcela náhodou podívala na kraso - krátký program žen. Italku Kostnerovu jsem asi nestihla, ostatní nejlepší jely na výbornou.
    Není zvláštní, když je v gratulačním dopise presidenta zlaté Ledecké zmiňována i závist? Jinak obdiv za všech 6 různě sepsaných přacích dopisů. A ať jich ještě do neděle přibude...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třebas z něj mluví životní zkušenost... vy jste nikdy na závist nenarazila?

      Vymazat
    2. vždyť je přeci špatně uměle vytvářet elity.Rika nějaký Kartous na Acz. Co má co nějaká slípka,co nikdy nechodila do školy a neukázala bradavku,být nějaká celebrita?

      Vymazat
    3. EDUin (z něj jsou i Kartous a Šteffl) mi byl se svými názory většinou proti srsti, ale s něčím by se dalo souhlasit. Víceletá gymnázia se neměla nechat tolik rozrůst, mají podíl na zpustnutí 2. stupně základek, ale to je na dlouhou debatu.

      Vymazat
    4. To: Alena
      On pan president někomu něco hodně záviděl či tak bylo k jeho nelibosti činěno jemu?
      Dle mého nějaká "otrava" 23-leté dostatečně úspěšné a sebevědomé slečně Ledecké opravdu nehrozí. Neb kdo umí, umí.
      Povzpomínám, zda a co jsem někomu mohla závidět já - osůbka přející, mně asi viditelně nezáviděl nikdo nic.

      To: Gaia
      Vyhledávač mně na ACZ žádný blog pana Kartouse nevynašel, nasměrujte mne, prosím. Elity snad ani uměle vytvářet nelze, kdo něco skutečně chce a má na to, většinou (nu, i štěstí je občas třeba) to vlastní pílí dokáže.

      Vymazat
    5. Může mě někdo nasměrovat na ty gratulační dopisy?

      Vymazat
    6. President napsal doslova:
      "Držím Vám palce, ať se Vám nadále daří. A nenechte se otrávit těmi několika málo závistivci, kteří na Vás nesmyslně útočí. Zůstaňte nadále svá!"
      Vy si myslíte, že už se nenašli lidé, co slečně Ledecké závidí? Ale no tak.
      Nevím, proč za tím hledat něco víc, co tam není napsáno.

      Vymazat
    7. Asi se v novinách leccos mele, jako vždy po velké události. Na první dobrou mi padl ve vyhledávači tento název článku (a zřejmě se o děvčeti nebo spíše o médiích a jejich hysterii diskutuje na sítích o stošest):

      Válka o olympijskou vítězku E. Ledeckou, která nemluví s novináři

      "Na hvězdu nám nesahejte! Říkají jedni. Hvězda má dodržovat to samé, co ostatní. Oponují druzí. Tak vypadá válka o senzační olympijskou vítězku Ester Ledeckou, která se na olympiádě v Jižní Koreji většinou izoluje od novinářů. S těmi mluví jen málo. Protože jsem na olympiádě od samotného začátku, nemyslím si, že je to ale tak horké, jak se to před námi vaří. On je to totiž více problém samotných médií, než Ester Ledecké."

      https://www.reflex.cz/clanek/olympiada-2018/85179/valka-o-olympijskou-vitezku-ester-ledeckou-ktera-nemluvi-s-novinari-no-a-co-ma-byt.html

      Vymazat
  20. Technologická četo, honem vymyslet něco na narušování letu balónem, jinak tu máme vzdušnou cestu z Afriky do Evropy jako vyšitou!

    "Francouz chce v balonu s pedály přeletět Středozemní moře. Stroj vypadá jako z filmu Karla Zemana

    Francouzský balonista Stephane Rousson testoval svou vzducholoď poháněnou pedály. Na podzim se s ní chystá přeletět Středozemní moře. V minulosti se již pokusil zdolat Lamanšský průliv, ale po osmi hodinách šlapání nakonec let kvůli silnému větru vzdal."

    https://video.aktualne.cz/ze-sveta/zabery-jako-ze-zemanova-filmu-francouz-chce-v-balonu-s-pedal/r~5687253c163411e8a79a0cc47ab5f122/

    OdpovědětVymazat
  21. V šumavském návštěvnickém centru:

    "Jednoho z návštěvníků napadl ve výběhu nejsilnější jelen ze stáda. Událost se stala již před čtrnácti dny, správa parku ji však tajila. Zraněný muž ze setkání vyvázl s několika pohmožděninami a podlitinami, jelen bude utracen."

    Chudák jelen, trest smrti bez soudu. Pohmoždit návštěvníka muslim, šel návštěvník bručet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nějaká móda s těmi jeleny,na Suchém vrchu je měli taky,v ohradě jak pro kozy a okolo hafo lidí a foťáky cvakaly jak šílení.Jelenovi se nedivím,ale teď skončí v guláši.

      Vymazat
    2. Totéž v Gutech, jeleni s prasaty na malé ploše za plotem, ohryz stromů, hrůza hrůzoucí.

      Vymazat
    3. Už jsem se taky kvůli jelenovi naštvala. Co měl nějaký návštěvník strkat nos do výběhu.

      Jo, a Němci porazili Švédy. Tak to je senzace skoro jak Ledecká!

      Vymazat
    4. Ten malý prostor,z toho jim šibne a brzy i lidem,jak jsou namačkaní.

      Vymazat
    5. Chlápek si měl dát na parohy pytel :-)

      Vymazat
    6. To: Gaia
      Však ona ta původně svobodná zvířata jsou většinou chována na maso - my se s takovými ohradami poprvé potkali už pradávno v Dětřichově cestou z Rejvízu, digitálem jsme ještě neměli.

      DV TV neotvírám. Já laik se opravdu hodně divím. Bohumil Kartous z organizace EDUin - vedoucí komunikace a tiskový mluvčí (pusa mu jede dobře) - dostává tam více peněz než učitel? Uměl by učit? K čemu (mimo výdělku pro zaměstnance) asi takové Informační centrum pro vzdělávání slouží, když si tam zřejmě ani nemyslí, že za státní peníze má být všem dětem zajištěno stejně kvalitní vzdělání.
      Chválí Finy jako Anna - jsou skutečně vzdělanější než my?

      Jinak jsem se na ACZ tuhle - když byla diskuse na Echu24 uzavřena - potkala s naším kdysi známým drakem Fafnirem (už se vrátil zpět na Echo). Vůbec asi nejste na internetu často, Gaio - když jsem se dívala před chvílí, napsal už 39120 komentářů a dostal za ně 59509 hlasů - asi je velmi oblíbený diskutér. Jsem stejně jako on na Disqusu od začátku bez změny nicku a připadám si ukecaná i se svými právě 6124 komentáři. Kdo ví, kolik jich mám přidáno zde.

      To: Liška
      Němci ještě nikdy nad Švédy nevyhráli? Pokud mě paměť neklame, tak nad námi už ano. Jó, led je kluzký a přivandrovalých sportovních občanů obecně mnoho.

      Vymazat
    7. https://budejovice.idnes.cz/jelen-napadl-navstevnika-centrum-kvilda-sumava-narodni-park-pl8-/budejovice-zpravy.aspx?c=A180221_122636_budejovice-zpravy_khr

      Výstižné komentáře pod článkem, naprosto souhlasím.

      A pochvala iDnesu za snahu o kompletní zpravodajství k případu, bohužel to hlavní - že jelen jen bránil své území a laně, člověk se má chovat tak, aby v přírodě nerušil (což ovšem většina nedokáže, tak jaképak asi mohl mít vůdce stáda zkušenosti s dvounožci)- už v článku řečeno není.

      Vymazat
    8. Tady je jedna z reakcí ☻

      Proslýchá se, tenhle jelen hlasoval pro vstup do 1. zóny pro turisty po celý rok. Argumentoval, že za celá ta léta co chodil volně po lese neviděl žádného tetřívka. Už za tyhle řeči byl odchycen a izolován do zvířecího blázince s názvem Návštěvnické centrum Šumava. Teď na něj hodili napadení a bude utracen. Hamba!

      Vymazat
  22. Ten Kartous je opravdu hezký chlap, přitažlivý, viděla jsem ho před rokem, když jsem se náhodně ocitla s kamarádkou na nějaké přednášce, kde také vystoupil.
    Ale jakmile promluví, všechno kouzlo je pryč. Takovou snůšku nesmyslů, lží, polopravd a demagogie, co on stačí vychrlit za hodinu, to by jeden nevěřil, že to je možné.
    Po návratu domů jsem si ho tehdy vyhledala na Britských listech a bylo mi vše jasné. Hrozný exemplář!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kanalizovat peníze,dál jsem to neposlouchala, žvanil na entou.

      Vymazat
    2. Hm, pirát, se špičatým frňákem, být mi o 30 míň, tak už radši toho Veselovského. A to jsem slyšela jen 3,5 minuty povídání.. ☻

      Vymazat
    3. Však taky dostávají prachy od Soroše.viz webovky eduin.cz

      Vymazat
    4. Já jsem s ním a ostatními eduiny diskutovala před lety na české škole, web, a byly to horory. Vůbec je nezajímají názory lidí z praxe, kdyby byli všichni jednotní, stejně jim nedají za pravdu v ničem. To video si přehraju, jestli vydržím celé. Je to jen jejich politika, jsou to lidi ze Scia, jde o prachy a školský byznys, vydávání učebnic, nákupy počítačů ve velkém, chtějí mít monopol na hlavní slovo při financování. Tyhle jejich osvětové řeči o vzdělávání jsou jen dekor.

      Vymazat
    5. No ono stačilo to po 4. minutě,že když se přidá ve školství,že to jde jen na platy a nejde ty peníze kanalizovat do soukromých zájmů.
      A to jim asi leží v žaludku.

      Vymazat
    6. Užvaněnej vyžírka.

      Vymazat
  23. marie, jestli se díváte na Battlestar, tak k začátku patří Pilot, úvodní film. Ten trvá skoro tři hodiny a je moc zajímavý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, myslím, že jsem se dívala - brala jsem to poctivě od začátku a zaujalo, tak jsem pak pokračovala. Vím, že ty Piloty jsou důležité.

      Vymazat
    2. Jste hodná, já jsem moc ráda, že se na BGT díváte! :-)

      Vymazat
    3. Tak jestli Vás to těší, slibuju, že to prohlídnu celé. Jen ty drastické scény přeskočím :-)
      Zajímá mě ta prezidentka, obdivuhodná paní, přála bych jí nějaké zázračné vyléčení. Ale neříkejte mi to předem.
      No a taky fandím Starbucce s tím Adamem, nebo jak se jmenuje syn toho šéfa, co k ní patří.
      Na těch stránkách, kde jsem to přímo najížděla bez potřebného stahování, teď začali vyžadovat registraci a přihlášení. Myslíte, že to tam mám dát, svá data? Nebo zdlouhavěji stahovat přes ulož to.

      Vymazat
    4. Já si to stáhla... data bych nikam nedávala. Vždyť to pak můžete vymazat.

      Vymazat
  24. To: Marie
    Pokud jste na "Hrad" zatím nenarazila:
    https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy

    To: Liška
    Ještě k zahradním labutím, co pomáhají. Zda-li po sobě uklízejí - ba i "labutince"? Já bych labutě doma nechtěla, ba ani pštrosy, co se z nich prý zužitkuje úplně všechno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ - díky, četla jsem, text blahopřání se mi velmi líbí. Ty konfrontační názory k Ester vyplývají ze štvavých médií, jako téměř vždy.

      Vymazat
    2. BJ - ještě k těm labutím. Samotnou by mě zajímaly detaily, ale v podstatě si myslím, že labuť někdo naučil vytrhávat všechno, co jí přijde pod zobák, takže pouhá "likvidační četa". (Ale ty krásné ladné a přesné pohyby dlouhého krku!:-) )
      Takže je to jen legrační sestříhané video. Vážně to snad nebere nikdo.
      Nevím, jak to vidí liška...

      Vymazat
    3. Určitě obdobně jako Vy či já, Maruško. Já si při prohlížení vzpomněla na Gaiu, co občas do něčeho šlápne, pštros je možná také učenlivý.
      "Štvavá" média dle mého slečnu Ledeckou určitě nedoženou, ale té formulací v presidenské gratulací se možná někdy její potomci podiví.

      Vymazat
    4. Ve středověku jedli labutě na královských hostinách, že?

      Vymazat
    5. Ta labuť je taková větší husa,tak proč ne?

      Vymazat
    6. To by mě nenapadlo, že se pekly labutě... :

      "...a to na panské dvory a šlechtická sídla, kde se podávala hlavně pečeně všeho druhu, ryby či zvěřina na jakýkoliv způsob. A drůbež. A taky asi všechno, co lítalo kolem. V historickém románu Ranhojič (Anglie a Orient v 11. století) jsem četla sofistikovaný recept na pečenou labuť. Bacha, je dost suchá, chce to hodně špeku! Běžné byly i vývary z vran (toužím ochutnat už od dětství, kdy jsem přečetla Babičku) a nadívaní slavíci či skřivani. O kvíčalách ani nemluvím. Onehdy jsem v parku takového obézního drozda zahlédla a už jsem ho viděla na středověkém pekáči.."

      https://sarkabayerova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=393170

      Čeho všeho se tu v té noře člověk nedopídí.. :-)

      Vymazat
    7. To víte, marie, čtenářka historických románů... tam se najedli labutí. :-)

      Vymazat
    8. Jednou ten Bobek,co dnes šéfuje ZOO dělal projekt přes Český rozhlas, okrouzkovali vzácného cerneho čápa ze Šumavy a vybavili vysílačkou,kam že poletí na zimu a každý den v rozhlase hlásili,kde je.Za půl roku zjistili,že se nehýbe v Pákistánu. Tak tam jeli a našli tu vysílačku u jedněch lidí na půdě, rodina 7 dospělých a udělala 48 dětí a ti čápa chytli a dali si ho k večeři a na vysílačku scháněli kupce. Hlad je hlad a jedlé je skoro vše.

      Vymazat
    9. Milá Jaguško, jak to ta Odetka má s úklidem, to nevím, mě prostě to video potěšilo. A jako ošetřovatelka ryb mi přišla absolutně perfektní. Snad v tom nehrají roli nějaké zištné důvody :)

      Vymazat
  25. BJ, možná se budoucí generace spíš budou divit, co si ke sportovkyni dovolili redaktoři českého rozhlasu a dalších médií, kterým Ledecká nic nedluží:
    http://jdem.cz/dvc6b2
    "...Troufám si tvrdit, že podobný přístup tady v Pchjongčchangu nenajdete u žádného jiného sportovce. A že je tu celá řada těch, kteří by si to na rozdíl od Ledecké mohli díky tomu, co už dokázali, třeba i dovolit. Jenomže je to ani nenapadne....
    ...Nikdo z nich se nevyhýbal médiím, každý plnil to, co je třeba na OH naprosto běžné a sportovci to berou jako svoji povinnost - tedy komunikovat s médii a jejich prostřednictvím se svými fanoušky, sponzory a podporovateli...
    ...Zatím sice vyhrává, jde nahoru a svět jí leží u nohou. Zatím ale jenom ten snowboardový svět, a ten je hodně malý. Za chvíli bude chtít jistě Ledecká prorazit stejně dravě do světa lyžařského, který už je o dost větší. Tam jí podobné manýry třeba taky budou tolerovat, pokud bude stejně úspěšná jako na snowboardu. V opačném případě může ale narazit, což se jí zatím nestalo."
    ---
    A chlapovi to nestačilo, rozmatlával to několik dní.
    Tak snad už to je i BJ jasné.

    OdpovědětVymazat
  26. Na jedničce běží téměř mimo mou pozornost nějaký seriál. Hraje tam Kukura v bláznivém červeno-béžovo-oranžovém saku a červené vestě a nestyděla by se za takovou šmíru snad ani Nova nebo Prima. Pravda, fakt nevím, o čem to je a ani to nezjistím, přepínám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kukuru v oranžovém jsem jen zahlédla na titulce. Koukala jsem z nostalgie po starých časech na Sama doma ze včerejška, ale přepla, stačilo mi to chvíli. Člověk je dnes tak náročný, hned tak s něčím se nespokojí. Jak jsme to dělali, když byl jen jeden program (resp. jednička a dvojka? :-) )

      Alenin film odložím na zítra, vypadá lákavě. Teď mám puštěnou BSG a pak musím něco upéct.

      Vymazat
  27. Kdybyste chtěli/y shlédnout pěkný, smutný a hořkosladký film o dospívání (tedy chlapeckém, ale stejně), tak tady je jeden:
    Kim Novaková se v Genezaretském jezeře nikdy nekoupala
    http://jdem.cz/dvdnj9

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkný snímek, a dneska mi bodl. Díky :-)

      Vymazat
  28. A novináři fňukají:
    Reportéři Seznamu: Proč přibývá útoků na novináře? Naše pověst není dobrá, jsme snadný terč, míní politický zpravodaj
    http://jdem.cz/dvd472
    "...a asi teď nedokážou docenit tradiční média, kamenné redakce, kde fungují zaběhlá pravidla, editorský systém. Kde není možné, aby si nějaký redaktor vymyslel zprávu a dokázal ji skrz systém protlačit tak, aby vyšla..."
    ---
    Pan redaktor je zřejmě komik.

    OdpovědětVymazat
  29. Tužka napíše,...četla jsem si,...jojojo. Svět je klam a mam,...čím dál větší,...halt technika dokáže dělat zázraky,....a média ji dokáží využít,....a že jsou ***** prodejný,...to jsem si ověřila mockrát.

    Je to asi čtrnáct dní, chtěla jsem do jedněch novin telefonem upozornit na chybu,....bilion v Evropské únii má jiný matemat. řád než v USA....takže chyba o tři řády.
    Volala jsem na pevnou linku pro veřejnost,....vyzvání několik minut, pak jde smyčka hudby, zas vyzvání, zas hudba, žádná informace,...nic. Volala jsem takhle několikrát po dva dny,....nikdo ten telefon nezvedl. Ve škole jim to asi nikdo neřekl, že to není řádově sjednocené.

    Je taky možné, že těch telefonátů bylo tolik, že to už toho, kdo u toho seděl, nebavilo, tak nezvedal telefon.
    Oni hodili kakáč na mne,...já po dvou dnech jsem se na to taky razdvatři. Pár dní jsem v novinách hledala, zda se pan redaktor opraví,...nic jsem nenašla.

    Mistifikuji veřejnost, někdy z blbosti /už jsem taky četla, že mám listy pokojových rostlin natírat sádlem, že se krásně lesknou a sádlo dodá rostlině výživu/....nebo manipulují, protože jsou ty hvězdičky prodejný, co za prachy jsou ochotny udělat, řekněme,...cokoliv.
    Jistě,...jsou i čestní a pravdiví,...to bych jinak popřela Gaussův výpočet pravděpodobnosti.

    Jen aby se Ester Ledecká nezranila,...a taky příliš záhy nevyčerpala svůj kbelíček tělesné energie, co jí do vínku dala příroda.
    Když bude mít štěstí, může na sněhu kralovat deset let,...a ona chce i na letní OH,...něco na vodě, nevím přesně co to je. Jen aby to nepřepískli,...každé tělo má svůj energetický strop,....vyčerpá se, jede na doraz,...a je úraz,...a pak se to dokáže sesypat až cugrunt.

    Jako správná sudička ji přeji jen úspěch,.....kecalům od médií ať padá čelist.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  30. Mydlí se to, mydlí
    každý někde bydlí.
    Třeba prase bydlí v chlívě
    vši a blechy bydlí v hřívě.
    Otočíme rychle list,
    zjistíme kde bydlí hlíst:
    kde babiše svrbí
    když se v hajzlu hrbí
    kde se rukou drápe
    kde z něj odpad kape.
    Právě tam je napříště
    na pár roků bydliště
    hamáčka a zimoly.
    Už si mydlí hrboly
    které mají na krku.
    Jdou do řiti v úprku.

    OdpovědětVymazat
  31. Právě si uvědomuji, na jaké intelektuální níži se nacházím a jak hluboko v mravním marasu se pohybuji. A navíc s tím nic nechci dělat, protože mi to k přežití postačuje.

    OdpovědětVymazat
  32. Pidhart zase dělá do beneše, asi je potřeba opět provětrat dekrety a posypat se popelem.

    OdpovědětVymazat
  33. Sice neznám důvody Vašeho uvědomění, pane Ládiku, ale hned mám veselejší ráno :)
    A ještě tohle
    Americká média přinesla před několika dny kuriózní zprávu. Nejmenovaný vysokoškolský vyučující, který vyučuje sociologii na Southern New Hampshire University, vytkl své studentce, že Austrálii vnímá jako zemi, což je chyba – dle jeho interpretace je chudinka Austrálie pouze světadíl.

    OdpovědětVymazat
  34. Domácí porod bych asi nezvládla. Minimálně ne psychicky, říká Lašková

    Oni ji ve špitále vyléčí z důvěry ve špitály.

    OdpovědětVymazat
  35. Azyl v Česku získalo 8 čínských křesťanů, dalších 70 neuspělo. Na vyřízení čekali dva roky

    Není to nespravedlivé? Někomu jo nekomu ne? Nebo podmazli?

    OdpovědětVymazat
  36. Tak mám brusle z roku 1972,a občas na nich ještě jezdím,jsou kvalitní kožené,vyšlápnuté od firmy Botas. Tuhle jedná holcicka volala,ta paní má ale otriskané brusle,ale včera jsem viděla v pořadu Horizont,jak nějaká paní žije na břehu jezera Bajkal a má brusle z roku 43, v podstatě válenky a na nich řemenem přidělané nože a nedá na ně dopustit,že by lepší dnes nesehnala a denně bruslí na jezeře Bajkal,kde zřejmě moc nesněží,neb hladina byla jako sklo a ona nemusela odhazovat sníh. V 77.Dnesni plasťáky jsou tak na 2 roky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sportování a pohyb jsou skvělá věc, bojím se ale pádu. Znala jsem tolik lidí, kteří zemřeli na následky úrazu při pádu

      Vymazat
    2. U těch bruslí se taky trochu bojím,led je tvrdý, ale z lyží se padá do měkkého. Sama ale nespadnou,jen kdyby do mě někdo vrazil. Takže by člověk nemohl jezdit ani autem,tam je to riziko největší.

      Vymazat
    3. Bezpečný je běh, omlazuje a tříbí smysly.

      Vymazat
    4. Jen v posledních letech tři lidi z blízkého okolí zemřeli po pádu ze židle.

      Vymazat
    5. A Ládiku, paní čtvrtka tedy běhá, když má doma takový příklad a vzor?

      Vymazat
    6. Já poslední úraz měla na podzim,když jsem po cestě odcházela domu z hub, vyvrknutí kotník a 3 týdny ortéza.

      Vymazat
    7. Málo posilované vazy a kloubní lůžka. Běhat.

      Vymazat
  37. Na Acz.je video snídaně pro Ládika ze 6


    Připravte si luxusní snídani: Vejce Benedikt. To sníš
    To sníš: Vejce Benedikt

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedodíval jsem se, moc dlouhé. Dnes jsem měl makový závin, i ten byl moc dlouhý.

      Vymazat
    2. V podstatě se do mufinove formy na 6 mufin rozklepne 6 vajec se šunkou a upečou se volská oka a pak se polije tatarkou z 1 vejce a pul rozehřáté kostky másla a strčí na toast.Ja obdivuji, jak někdo může po ráno tolik tuku.

      Vymazat
    3. Vejce Benedikt dělám, jenže jsou to ztracená vejce a polévají se holandskou omáčkou. Vše se pokládá na toustík, lístky salátu a já přidávám místo šunky uzeného lososa...
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Vejce_Benedikt

      Vymazat
  38. Ten Krušelnickij je curler, curlinger nebo curlingář? To je jedno, stejně dopoval, aby mohl lépe kmitat smetákem. Co ti sporovci neudělají pro zisk olympijské medaile. A teď ji musí odevzdat, píší bakalonoviny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho zametání pěkně bolí záda,to vám potvrdí každá hospodyně. Léky proti bolesti jistě bere každý. Jen ta Ledecká,22, nedávno se narodila a čím vším už trpí, záda plotenky kolena vše operované.Jak jiný v 60.

      Vymazat
    2. Mají mít delší násadu.

      Vymazat
    3. Asi musí drbat fest,velkým tlakem a ten by se prodloužením násady zmenšil.

      Vymazat
    4. Měli by mít na smetáku železné závaží, na vojně se tomu říkalo kombajn.

      Vymazat
  39. Pokud jste nečetli, je to z diskuze pod Vidlákem
    https://www.lidovky.cz/musite-jist-bio-vitat-uprchliky-a-nenavidet-trumpa-rika-spisovatel-o-usa-1qn-/zpravy-svet.aspx?c=A171103_155714_ln_zahranici_mha

    OdpovědětVymazat
  40. Tužka napíše,....tak jste mne po ránu potěšili,...dnes jsem nemusela ráno do mrazu,...až odpoledne....Nora žije svým tempem,....

    Prozradím, co celý život snídám,....krajíc chleba, máslem zatřít jen dírky, takže je chleba vidět,...a kousek, někdy i kus sýra. Jezdím si na kozí farmu pro kozí sýr, ale nemohu si ho dát, když jdu někam, kde je teplo, a začnu se odpařovat, ... jak mám na sobě málo tuku, a ten nezadrží právě kozí odér, co sýr vydává a co moje plíce odpařují při trávení, tak ten sýr tak po čtyřech hodinách začínám cítit, že mi jde odér přes kůži do prostoru kolem mne. To bych se musela osprchovat Diorem, aby to okolí nepoznalo. Tak si kozí sýr dávám jedině, když už jsem doma.

    Jo,...ráno ve vlaku, nebo v autobusu lze od některých cestujících jen nosem zjistit, co snídali, eventuelně večeřeli,....to by koukali, až bych šla uličkou a referovala,...mám dobrý čuch,.....nekuřák, ani si zobák nevypaluji tvrdým alkoholem,...ten ředím čajem a kávou.

    V mládí jsem litovala, že nemohu do Francie dělat u Diora konkurs na čichače voňavek,...halt bolševik nepustil,..no,...tenkrát jsem si říkala, že bych uspěla. Zato jsem díky svému nosu zachránila desítky životů,.....možná jsem to už někde psala,....zavčas jsem cítila unikající plyn na svobodárně a několikrát na ulici.

    Pane Ládíku,...co to bylo za postesknutí poránu,....nikdo není dokonalý,...no a co, chybičky nás dělají jedinečnými,...v tom je ta úžasnost jedince.

    Jdu si udělat něco dobrého na talíř,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  41. Mně kozina smrdí i v puse.Ted mně vnutili vzorek kozí kosmetiky a bojím se to rozdělat a na sebe patlat.Asi to vyhodím,stejně jako vzorek s hadím jedem.

    OdpovědětVymazat
  42. Vysavač, vánoční úklid. Bílá rukavice na obzoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      prisámboh Vás chápu...
      Ale s tím vánočním úklidem už 22. února...
      Nepředbíháte se ??

      Vymazat
    2. Už chybělo jenom cukroví a koledy a slavnostní příjezd se překládá na zítra.

      Vymazat
  43. Jedu z práce, a lekla jsem se, že už něco vypuklo. Plné náměstí černých zakuklenců, bojové výkřiky, všude policajti, auta i hlídky. Nikdo nic nevěděl, honem jsme nastupovali. Až informovaná sousedka doma mě poučila, že Plzeň dnes hraje proti Bělehradu, a to fotbal. Zaplať pánbů, že nic horšího.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy už máte po prázdninách?
      Mně se ani nechce psát. Kolega, 49 let, má rakovinu. Je to docela vážné, vzalo mě to.

      Vymazat
    2. Ne, to jsou ty naše prázdninové pracovní akce, Gaia by věděla..

      Na to jsou, liško, všechna slova krátká. Nejlepší je být připraven na všechno, ale pak člověk zjistí, že vůbec není připraven. Pokuste se moc si to nebrat.

      Vymazat
    3. Gaia si to taky nebere22 února, 2018 20:54

      .......si to užívá s blbem, co nemá koule a dítě bude mít se zmrazenym nanukem.............

      Vymazat
    4. Máte službu? Tak poraďte. Metastázy jdou už k páteři, snad až do kostí, má sice nezdravou barvu, bolesti zad (proto to zpoždění, se zády měl problém od 28 let), ale nehubne, má dobře sto kilo. Je šance? Lze něco dělat? Obrací se na protonové centrum, je to naděje?

      Vymazat
    5. Tady snad pomůže už jen pořekadlo mojí babičky
      Co se má stát se stane.

      Vymazat
    6. a já si to právě beru, bála bych se mít dítě s někým,kdo měl rakovinu už ve 20 a byl tím vyřazen z přírodního výběru.

      Vymazat
    7. Na rakovinu by byliny asi nezabraly.

      Vymazat
  44. Tak vám popíšu,jak jsem si vyléčila chrapot a zadní rýmu.Uz jsem nechtěla vyhazovat za nějaké přípravky peníze ale že věřím bylinám,tak jedině co jsem doma měla,byla Alpa konopná na ztuhlé svaly a klouby a tak jsem si tím mazala krk a pak do tepla,omotat šálou a představte si, že to pomohlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aby se to nevrátilo. Ještě bych to párkrát namazala a zahřála, pro jistotu.

      Vymazat
    2. Dnes jsem jela autobusem, tak možná na mě skočily zas jiné bacily.

      Vymazat
  45. Člověk by měl umět se se vším vyrovnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale chce to čas,3 roky jsou minimum,5 let už jde

      Vymazat
    2. Pusťte si na dobrou noc tuhle supr věc:-)
      The Bellagio las Vegas ( Aida Nikolaychuk ) Lullaby
      .

      https://www.youtube.com/watch?v=tfaAWgBN3Js

      Vymazat
    3. Mnohdy těžkým zátěžovým situacím učila vojna, zvlášť u smrťáků. Tam se člověk naučil chovat za pár chvil.

      Vymazat
    4. Ale šrámy na duši zůstanou a jsou neodstranitelné,změní povahu,pak má duši plnou náplastí a stehů,když má štěstí,potká Heidi,děvčátko z hor,co ho naučí živou vodu pít a přikáže,lidem pomáhej.Ale někdo tu Heidi nepotká a umírá s pocitem,že lidé jsou svině,stává se z nich Harpagon.

      https://youtu.be/IKjWAKg4eMM (Heidi děvčátko z hor od Kamelotu.)

      Vymazat
    5. Taky máte duši pošramocenou.

      Vymazat
  46. Tužka napíše,...čtu si,....bylina, aby dala tělu, věčné mládí, stále pevné zdraví, nesmrtelnost,... není.
    Umí léčit, umí ničit, mají sílu,...některé větší, jiné menší,...nééžené.

    Už jsem několikrát psala, že jsem měla jedinou fenu,...kokra.
    Té se ve věku dvanácti let udělaly na břiše poblíž mléčných žláz bouličky. Najednou, několik, nejprve vypadaly jako jadýrka z hroznového vína,...rostly rychle. Můj spolužák veterinář operaci nedoporučoval, těch bouliček bylo moc, byla by celá rozřezaná, a asi by to ve svém věku nepřežila.

    Nejprve jsem se rozhodla, že ji nechám uspat a vyřeším její i moje trápení. Pejska ale byla stále veselá, přijímala dobře potravu, běhala, na bouličky si nechala sáhnout, prokazatelně ji nebolely, to by se po mně ohnala. Když měla jako štěně naraženou nohu, tak nikomu nedovolila se jí dotýkat,....tak jsem rozhodla, že ji nechám žít, dokud nebude viditelně strádat. Bylo léto, do pokrmů jsem jí dávala jitrocel, řebříček, pampelišku, nať petržele,....to jsou byliny na všechno. A rozdrceným jitrocelem jsem jí mazala celé břicho. Vždycky jsem ji musela zabavit, aby si to neolízala, ale jak to zaschlo, tak už to nechala na pokoji.

    Růst bouliček se zastavil, dokonce jsem měla dojem, že jsou takové měkčí a jako seschlejší.

    Když jí bylo patnáct let, přivezl mi kamarád veterinář štěně, které mělo být utraceno, špatně vyvinutý chrup, bez pomoci při krmení by strádalo. Jinak bylo krásné,...piplala jsem se s ním, byl z něho dobrý a milý pes. No a pesinka s ním jedno celé odpoledne lítala po zahradě, pak zalehla, a už nevstala. Asi zástava srdce. Příroda to rozhodla za mne.

    Mého kamaráda zvěrolékaře zajímalo, jak to bylo s těmi bouličkami. Nechal udělat testy,...některé zhoubné, jiné nezhoubné,...uvnitř v břiše byly ještě další,...všechny tak kolem velikosti hrachu.

    Domnívám se, že byliny pomohly místy zastavit, jinde zpomalit růst těch nádorků. Spolužák veterinář si to myslí taky,....má chovnou stanici německých ovčáků a feně pravidelně natírá břicho těmi třemi bylinami. I teď v zimě, silným vývarem ze sušených....říká, že jako prevenci.

    Nic neradím,...jen píšu o své zkušenosti,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  47. Špatná není ani bylinná hořká nebo Praděd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám doma Demenovku. Ta je taky dobrá, měli ji za dobrou cenu a má pro mě hodnotu vzpomínkovou na Roháče s lišákem. Nalévám ji sousedce, když se tu staví.

      Vymazat
  48. Co rikate sladkemu Rum Bozkov Republika, v Bi..a v akci?
    Ze by mel potenci zastavit zhoubne myslenky?

    Just a question.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na duši alkohol též není dobrý,tak pro zábavu, ale na léčení duše ne,neb vyvolává duchovní extáze a to je pro duši šok.Ale jinak na léčení nachlazení,na noc acylpyrin zapít grogem
      z velkeho panaka mívá dobré účinky.
      Na duši si musí každý najít svou živou vodu, co pomáhá je u každého jiné.

      Vymazat
    2. PS.
      a nezapomeňte hlášku,snad z Rozmarného léta
      Těžká jsou rána opilců.

      Vymazat
  49. Jelena, který na Kvildě zranil turistu, možná nezabijí

    "Osud jelena, který v návštěvnickém centru na Kvildě na Šumavě zranil před pár dny turistu, se zdál být ještě ve středu zpečetěn a správa národního parku hovořila o jeho odstřelu. Ve čtvrtek mluvčí Správy NP Šumava Jan Dvořák oznámil, že usmrcení zvířete je až krajní možností, jak celou věc řešit."

    https://www.novinky.cz/domaci/464190-jelena-ktery-na-kvilde-zranil-turistu-mozna-nezabiji.html

    V rádiu jsem slyšela, že na netu se pod petici za záchranu zvířete podepsalo v mžiku přes 20 tisíc lidí, takže se s jelenem naloží mírněji. Aspoň že tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správce NP už krájel cibuli na jelení guláš.

      Vymazat
    2. Možná dají jelenovi důtku s výstrahou.

      Vymazat
    3. Tak do soukromé obory.

      http://www.rozhlas.cz/cb/zpravodajstvi/_zprava/pres-20-tisic-lidi-podepsalo-petici-na-zachranu-jelena-ktery-zranil-turistu--1787847

      Lidi mají rozum. To je ta naše lůza.

      Vymazat
    4. Chudák jelen,takh ta ho vytrhnout že známého prostředí,z harému,kde si už něco vybudoval,někam pryč,kde zas bude muset o laně bojovat...
      Člověk by to neustál.

      Vymazat
  50. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Profesor-Keller-Halik-ma-pevne-nakroceno-na-cestu-do-pekla-Krajne-cynicke-pokrytectvi-Kauza-Lety-mne-naplnuje-hlubokym-smutkem-525435

    Keller se coby ateista modlí za Halíka,propadlého peklu,
    není si zcela jist, jestli je Pehe nejhloupější český novinář (vzhleem k velké konkurenci uchazečů o tento post)...
    a tak vůbec...

    Přečtě te si to, dobrý ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jan Štern Komentáře Blog: Sociolog Jan Keller má problém: členství v KSČ23 února, 2018 10:35

      Aktivně, již v 18 letech.
      "A jak psal Alexandr Solženicyn, když už nemáš odvahu nebo sílu bojovat se lží, tak jí alespoň aktivně nepomáhej."
      Taková byla morální maxima slušných lidí za normalizace. Z tohoto hlediska Jan Keller problém podle mě rozhodně má.

      Vymazat
    2. Myšlenky má jasné a téměř moje.

      Vymazat
    3. Ještě je čas23 února, 2018 10:51

      tak tam vstupte také.

      Vymazat
    4. Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.

      Vymazat
  51. Domácí stádo pohledem z okna a strakapoud zažene všechny ptáčky:
    https://imgur.com/a/LH9qb

    OdpovědětVymazat
  52. Zdravím, jen jsem se chtěla zeptat, zda Anna, co píše na aktuálně, je Anna z této diskuse. Pokud ano, tak bych jí chtěla informovat, že Sylva Šauerová je skutečná Sylva Šauerová, podplukovnice z BISu a poté spolupracovnice Junka. Už jsem to tam četla od Anny nejméně 2x, že si myslí, že jde o Kostlána, není to tak. Sylvu Šauerovou známe již mnoho let z aktuálně a mimochodem je to ...hm, inteligentní ale také velmi nenávistná osoba, která ovšem velmi vybíravě hodnotí různé činitele ...viz Junek. Ale co nenávidí nejvíc je Zeman, už po prvních volbách v roce 2013 napsala, že ho nenechají celých 5 let na pokoji, což se splnilo. Ted asi musela sníst "kravatu", ale v nenávistných komentářích pokračuje. Takže Anno, pokud jste to Vy, tak je to opravdu Sylva Šauerová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úplně jiná Anna, Kočko Šklíbo, informujte ji tam.

      Vymazat
    2. Na aktuálně chodím jen číst od dob kdy to nastavili na disqus, takže bohužel. Tak pokud byste jí tam někdy viděli, a vzpomenete si a nebude Vám to vadit, tak jí upozorněte :).

      Vymazat
    3. Zdravím, kočko šklíbo, škoda, že už nediskutujete na Aktuálně. Já jsem tam před registrací psala jako Anna, po registraci jako Anna A a v poslední době jako Monika. Annu jsem teď našla pod Pehe - Zpráva od nejhloupějšího českého novináře, tak jsem jí tam napsala:
      Monika Anna • před pár sekundami

      Zdravím, Anno :-)
      Jinde píšu jako Anna (tak jsem psala i zde před registrací) a tam napsala kočka šklíba upozornění pro Annu - Vás, z něhož cituji:
      Sylva Šauerová je skutečná Sylva Šauerová, podplukovnice z BISu a poté spolupracovnice Junka. Už jsem to tam četla od Anny nejméně 2x, že si myslí, že jde o Kostlána, není to tak.

      Vymazat
  53. Tak 15-letá Alina Zagitovová vyhrála kraso. Neříkalo se při krátkém programu, že jí bude 16 za týden? Na po-hokejový záznam se těším.
    Nebude-li proto, že branky doženeme a bude se prodlužovat, budiž to našim prominuto. Asi to nedopadne - bude to škoda, ale žádná katastrofa.

    Díval se někdo v neděli na Učitelku? Já ne, ale pustila jsem si kousek na internetu a dodívám se.
    Nejsem zdaleka tak náročný divák jako jiní zdejší, 1. díl Inspektora Maxe se nám líbil, když tuhle bylo ošklivo, zkusila jsem i Dabing Street. Loňský Trpaslík to není, ale půlhodina uteče jako nic. No, já se klidně můžu i Ordinaci.

    K léčení žel žádné rady nemám - jako ostatně vždy. Petice - ani za jelena - nepodepisuji. "Našeho" strakapouda jsem zahlédla naposledy v létě - asi mu jinde podstrojují víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na díla o škole se zásadně nedívám,až mne klekne televize,další už kupovat nebudu,škoda peněz a telekomunikační poplatky odhlasim,rádio též nepoustim.
      Já rad mám mám hodne, ale nikoho nezajímají.
      Jelena,kterému chtějí udělit trest smrti samozřejmě obhajuji.
      Strakapouda jsem tu též mivávala, ale poslední roky zmizel.Kdysi mi sem zavítal i Brkoslav severní,ale poslední roky nic zajímavého a ptáků spíš min a míň

      Vymazat
  54. Jestli u toho jelena nehrálo roli,že ta manželka byla těhotná,zvířata cítí ty hormony a jelena to mohlo poplést.
    Vzpomínám na příběh z mého mládí a návštěvu asi 20 studentek pedagogické fakulty v hřebčíně.Kone pokojně stali a 20 holek na ně cumelo a mladý inženýr měl přednášku a najednou se tam koním pod břichem něco začalo objevovat,já se divila,jak to že mají najednou pod břichem tak velké oje,kde se to tam vzalo,než jsem pochopila,ze ti koně v přítomnosti tolika lidských samic měli najednou všichni naráz hromadně erekci a inženýr říkal,že ošetřovatelky,co menstruují k nim nesmějí,neb by přišly k úrazu.
    Zvířata jsou citlivá a orientují se jinými smysly,než lidé,kteří 60 procent vnímají očima.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z jelena v říji mám strach i já. Ale přesto na říji chodím, je to jeden z nejsilnějších zážitků. Potmě v lese a zatroubí 100m vedle.

      Vymazat
    2. Jestli měl erekci i inženýr,nevím,tenkrát se chodilo do práce v plandavých mansestrácích,ale myslím,že lidé nejsou tak citliví.

      Vymazat
  55. Django Reinhardt - Minor Swing
    https://www.youtube.com/watch?v=uTlo809EIlo&list=PLMdpMzOy0l12uTUsQRuRDbcp0B-0hKNff

    Chantal Chamberland - What a Difference a Day Made
    https://www.youtube.com/watch?v=mqokRsCibrY&list=RDmqokRsCibrY#t=33

    Dvorak - The Wild Dove - Czech Ph / Talich
    https://www.youtube.com/watch?v=SIuR6kH_YBE

    Wabi Ryvola Bledá hvězda
    https://www.youtube.com/watch?v=uU79ppkxG28

    Pro pana Kopíčka
    Bond - Victory
    https://www.youtube.com/watch?v=j3nBuwOPu8A

    OdpovědětVymazat
  56. Tak jsem po prvním gólu napomínala mého jedince, ať nefandí Germánům, že podruhé Kanadu nejspíše neporazíme - a ono už to 1:4. No nějak to dopadne...

    To: Gaia
    Chápu, že se na "školní" filmy nedíváte, je ta Učitelka ale zajímavý film o vlastně neměnících se lidských charakterech, na internetu do 4.3. - ztracená hodin a půl a kousek to pro mne nebyla:
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10744634812-ucitelka/41523310005
    U nás televizi budeme mít určitě pořád, ona to zase bez satelitu tak drahá zábava není a na mnohé se lépe kouká na ni než na počítač.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně aby ho při fandění nekleplo, jako se to stalo včera u nás fanouškovi při zápase. Už mu nepomohli.

      Vymazat
    2. A to zase ne, bere to tak jako já - že vyhraje ten lepší či s více štěstím, Maruško.
      Ale že se ten jelen Standa má, když ze Šumavy poputuje do lánské obory.

      Vymazat
    3. BJ:
      Dovedu si Vašeho jedince tak trochu představit, že je rozumný, nic takového nehrozí. Ale vřava tam v tom kotli, na stadionu, to musí být síla.

      Standovi nezávidím, doplatí na to, že se s lidmi začal po jelenovsku "kamarádit". Mě jenom štvou lidi, kteří nevidí svou pošetilost, a pak svádí důsledky na zvíře.

      Vymazat
  57. S výchovou to není vždy jednoduché. Některým dětem se ani nedivím :-)

    Dvouletý chlapec zamkl matku na balkóně a šel si hrát. Před otevřením bytu usnul

    /VIDEO/ Pětatřicetiletou ženu zamkl ve čtvrtek na balkóně v šestém patře v bytě v centru Brna její dvouletý syn. Ženě, ani její kamarádce stojící na chodbě před bytem, se nepodařilo chlapce přesvědčit, aby odemkl. Na pomoc proto přijeli brněnští strážníci.

    https://www.denik.cz/krimi/dvoulety-chlapec-zamkl-matku-na-balkone-a-sel-si-hrat-pred-otevrenim-bytu-usnul-20180223.html

    OdpovědětVymazat
  58. Bild, největší a velmi vlivné německé noviny, čelí bouřlivé kritice, protože zveřejnily falešné e-maily, které měly dokazovat, že Kevin Kühnert, šéf mládežnické organizace vládnoucí sociální demokracie (SPD), spolupracuje s Rusy. Jenže byla to past, kterou nastražil na Bild satirický měsíčník Titanic. V Německu se teď hovoří o tom, jak je vůbec možné, že zkušená redakce na něco takového „skočila“.
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/85293/nejvetsi-nemecke-noviny-celi-velke-kritice-zverejnily-falesne-maily-ktere-mely-byt-od-rusu.html

    OdpovědětVymazat
  59. Dnes má osmdesát let Jiří Menzel. Oslava asi nebude, je zřejmě pořád ještě v nemocnici, proto mu přeji hlavně zdraví, vše ostatní jistě má.
    https://www.youtube.com/watch?v=rYFnCbWeyTI

    OdpovědětVymazat