12 června, 2018

KRTINEC č.319

203 komentářů:

  1. Zdravím do Nory. Jsem na skok v Praze, vaše příspěvky z minulých krtinců jsem přečetla u dcery na jejím notebooku.
    Nás postihla žaludeční viróza, bylo to opravdu slavnostní zahájení letní sezóny s batoletem a dementní matkou...
    Já ležela den v horečkách, o všechny se starala dcera...
    Podával se oběd typu - rýže s mrkví, těstoviny s cuketou- večer a ráno suchý rohlík :-)
    Teď se z toho dostáváme, včera už jsem dělala kynuté ovocné knedlíky s višněmi. Je po jahodách.
    Ty Aromas, co mají být celoroční, jsou bez chuti, vevnitř bílé, malé a tvrdé - na podzim je vykopu. Zlatá česká odrůda Ostara!
    Kroupy nás zatím minuly, ale pršelo pořádně.
    Večer ještě napíšu něco o církvi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já 40 let množím Senga sengana a jak jsem se dočetla,jsem zřejmě jediná na světě,kdo ji má.Ostatni ji zprasili

      Vymazat
    2. Mně se zase osvědčila Sonata, ale nějaké Sengy Sengany mám také. Zato Karmen mi udělá tak dvě tři velké taštičky plodů, a pak už jen blechy.
      Ta Ostara je celoročně plodící, ale kvalitní stará česká odrůda. No, napálila jsem se, není nad vlastní zkušenost. :-)

      Vymazat
  2. Tak zas jedno celebrití batole utopené v bazénu
    a ubodaná puberťačka je zvláštní že ubodávají přednostně čtrnáctky.
    a utopený ve stoce s zřejmě utopil kvůli tomu,že hledal tu svou blbku,co se mu vysmekla.

    OdpovědětVymazat
  3. Závidím všem, kdo mají krásné velké jahody. Ale jsem ráda i za těch pár hrstí letošních, zatím ještě pořád trochu plodí. Mám špatnou zem.
    Zato rajčata - to je úplný zázrak, rostou za noc k nepoznání, k tomu ty lijáky 4 dny... mám 2 sazenice ve velikém květináči, dala jsem tam tři vrstvy zeminy z "kompostu" a proloženo koupeným univerzál substrátem, asi 1:1. Rostou jako divé! Tak ten "kompost" asi vezmu na milost a na konci léta ho trochu přiryju k jahodám, aby měly výživu. Už se tam nepřidávalo nic organického asi 10 let, tak by i ty fujtajbl zbytky snad měly být rozloženy a deštěm propláchnuty... ? Jinak tu zem budu používat hlavně pro kytky v truhlících a různě přihazovat ke keřům. Je jí tam dobrých 10-15 koleček.

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes jsem zobnul první lesní maliny. Žůžo labůžo.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak kšeft s výživou v nemocnicích vyžral Slimákové nějaký Vojáček

    OdpovědětVymazat
  6. Večeře na stromě: https://imgur.com/a/kynxUfc

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam!
    Já jsem třešně teprve vysadila, takže uvidíme za pár let. Višeň jsem loni ořezala, dala jsem jí ultimátum, tak obrazila, snaží se a máme pár kilo višní.
    Rybízy už taky červenají, nevím, nevím...potřebovala bych se naklonovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč?Vždyť nemusíte všechno sežrat.

      Vymazat
    2. Gaio, Gaio... sežrat? Zpracovat! :-)

      Vymazat
    3. Sousedka zpracované ovoce vyhazuje po 10 letech.

      Vymazat
    4. Já jsem předloni našla ve sklepě meruňkový kompot od mámy, z r. 1993. Vylila jsem ho, ale zdálo se mi, že mu nic není... Kdo umí, umí.

      Vymazat
    5. Taky jsem znala takové,co v létě v potu tváře pořád zavarely,potom vždy k obědu zapomněly přinést a dát na stůl a tak se to po několika letech vyhazovalo,nebo nejradši se k obědu vařilo vepřo knedlo zelo k čemuž se kompot nehodí

      Vymazat
    6. Ono když to dobře chytne,tak to vydrží věky a když ne,tak se to zkazí za týden

      Vymazat
    7. Já se pamatuju, že jsem si ho schovávala na nějakou lepší příležitost, protože meruněk bylo málo a kompot z nich byl aspoň u nás vzácnost. Schovávala, až zapomněla... jo, jo. Ale výdrž měl.

      Vymazat
    8. Já dělám džemy a myslím, že dobré. Jednak nakyslé červenorybízové - na linecká kolečka a tak, pak mám ráda angreštový džem, taky džem z bílého rybízu. Lahoda!
      Mám plno odběratelů - rodiny dětí, ty teď nepohrdnou, protože džem je vlastně koncentrovaná ovocná šťáva, tak to dávají dětem do tvarohu a je to lepší nežli kupované věci. Já sama taky ráda posnídám toust s máslem a džemem.
      Pak dávám skleničku kamarádkám na Mikuláše, to už je taková tradice. Tak teď jen najít sílu...

      Vymazat
    9. Já dělám jahodovou,letos 1 várka což jsou 3 skleničky a pak budu dělat rybízovou a ještě zavařovat okurky,neb je pěstuji,v obchodě se mi zdají dost drahé a dělám lepší,třešně nechám spadnout a višeň mi k me úlevě schnila a musela se porazit,stejně tak švestky,ty zas napAdla sarka hrušky byly dobré zavarit s jeřabinami,obojí však chytlo nějakou houbovou chorobu,v zájmu nezotročení další generace jsem nové nesazela,dělají to tak všichni,zahradu jen zakorni a jehličnany,a v tom je problém,že pak ovocné stromy nejdou,neb třeba túje a tisy jsou mezihostiteli těch plísní.
      Takových bláznů jako Alena a já v minulosti,už moc není,dnes heslo nevyžaduje se odvaz se a mládí se nechtějí stresovat nejakymi kampaněmi.tez nemají čas,neb v práci se musí makat intenzivněji a víc.

      Vymazat
    10. Já jím to, co aktuálně roste.

      Vymazat
    11. Tady v noře jsem odkoukala vaření marmelád, vlastně džemů, a je to opravdu bezvadné. Nejvíc se mi asi dařilo z nektarinek jako základu, k tomu přidávám vždy něco - angrešt, rybíz, někdy švestky, hodně s jablkem, i mandarinky, všechno sdělám, podle sezóny a cen. Většinou kupuju, protože toho dělám docela hodně na zimu a jaro, když není moc ovoce. Vlastní mám jen angrešt a rybíz, švestky. Umím i dia, kupodivu džem drží i se Sacharinem a je to cenově výhodné - za cenu jedné koupené skleničky já vyrobím tři až čtyři domácí.
      A drží to skvěle, jen s obrácenými horkými skleničkami, ještě se mi asi nic nezkazilo.

      Vymazat
    12. Máma dělala jenom borůvkovou, plný sklep.

      Vymazat
  8. I letos má naše hortenzie některé květy růžové, ale všechny malé, maliny nám zrají zahradní a jahody lesní ze semínek - ty se stěhují podobně jako Sengy Sengany po mamince (takže nejen Vy je máte, Gaio - na rozdíl ode mne ale opečovávané a zalévané) - už nejsou. Obilí zlátne, u políčka dozrály vrabčinky a u potoka už bude brzy plno špendlíků.
    https://www.jpeg.cz/album/WOSD/?sort=date_asc&page=1

    Panu Anonymnímu dík za odpověď, klauny já zná na rozdíl od Gaii různě pestré. Jinak se skláním před Vaší pamětí cen, Gaio - ještě v tom krásném saku chodíte?

    Dnes všem dobrou noc, i u nás chladnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybyste někdy dala půl platu za hadru,také byste si pamatovala
      hortenzii mám taky takovou a letos malé květy,ale hodně.

      Vymazat
  9. Tak mě vlezla do pokoje beruška,dala jsem ji na prst v okně a letěla do nebíčka

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za krtinec, pane domácí.
    Katie Melua - Wonderful Life

    Gratulace k prvenství, Ládiku!!!
    Wardruna - Isa
    https://www.youtube.com/watch?v=wNeIoOo1dXI

    Pavel Dobeš - Papíroví draci
    https://www.youtube.com/watch?v=13_yY8esOQk&index=8&list=RDMMZqK8BXbh7yg

    Pro pana Kopíčka
    Tchaikovsky - Symphony №5 (Bernstein)
    https://www.youtube.com/watch?v=w2JBT0HC98I

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý D-Fens s recenzí hry Naše-Vaše násilí a také s několika tvůrčími nápady
    http://dfens-cz.com/vase-nasili-jejich-nasili/
    "...Česká společnost je prostě příliš konzervativní, monokulturní, přízemní a maloměštácká, aby docenila tak geniální a převratné dílo. Je třeba představení včetně soudruha Frljiče, divadelního souboru a realizačního štábu exportovat do světa, co nejdál od zaprděných českých poměrů, které jim nedovolí dostatečný rozlet a kde jsou netolerantní lidé...
    ...Z důvodu úspory nákladů bych začal reprízami představení v no-go zónách v blízkém Německu. Je poměrně velká šance, že by se to vyřešilo už tam a další export hry by se už neuskutečnil. Hra by byla jistě skvěle přijata obecenstvem a slovinští herci by mohli ihned po představení, možná dokonce během něho začít navazovat styky napříč kulturami. Možná by došlo k tak intenzívnímu a hlubokému prolínání kultur, že by pro českou vlajku už nezbylo místo.

    V případě, že by soubor toto turné přežil a někomu se podařilo umělce shledat živé nebo alespoň vcelku, navrhuji hru i se souborem a s českými intoši, kteří tuto slátaninu do krve hájí, exportovat rovnou do epicentra dění. Ideální by byla Sýrie, nejlépe teritoria dosud kontrolovaná islámským státem, aby zažili arabské jaro live. Pokud jsou někteří z umělců teplomilní, a to teda jsou, tak něco dál na jih, třeba Nigérii nebo Mali. Vzhledem k poměrně rigidním pravidlům, která tam různě panují a která poněkud připomínají českou dopravní legislativu, by se jistě vytahování vlajky Islámského státu z vagíny stejně jako i jiné moderní výrazové divadelní prostředky setkaly s bezprostřední odezvou publika. Osazenstvo brněnského divadla by se tak možná kromě tradičních lokálních kratochvíl jako kamenování, bičování nebo zakopání zaživa mohlo zapojit i do propracovanějších forem multikulturní interakce, jako třeba uříznutí hlavy, provrtání lebky akuvrtačkou nebo upálení v kleci. Už by se nejednalo o naše násilí, ale výhradně jejich násilí. Skutečně nevím, zda by té bandě buzen za takových okolností pomohlo kontaktovat velvyslance v Sýrii a argumentovat sekulární a demokratickou povahou syrského zřízení. Pro zesílení svých mediálních pozic by mohli s sebou vzít profesora Martina C. Buznu, který by si ale měl přibalit ochranný opalovací krém s faktorem 100.000, protože lidi jako on v tomto multikulturně bohatém prostředí nečeká nic dobrého...."
    :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Má 4 dny pršet, jestli nekecají. To by mohlo oživit podhoubí.

    OdpovědětVymazat
  13. Není vidět naše srna
    bude hodně opatrná
    jako jarní rampouchy.
    Přivedla dva kolouchy.
    Zašívá je v pšenici
    aby šelmy slídící
    nepřišly na jejich stopy
    kdoví, jaké horoskopy
    ti kolouši mají,
    srna mi je tají.

    OdpovědětVymazat
  14. Pro Libušín na Pustevnách se už soutěží tepelné čerpadlo. Dodavatelé se mohou přetrhnout, aby ho tam dodali zadarmo. Vedle stojící hotel Tanečnice je totiž před rekonstrukcí a tam je šance se pěkně pohojit.

    OdpovědětVymazat
  15. Politická nálada
    denodenně uvadá.
    Kam se ztratil dělný lid?
    Každý člověk chce mít klid;
    K čemu jsou mu prapory?
    Opékané brambory
    mají v každé restauraci
    vůbec se už nevyplácí
    bojovat za žrádlo,
    nadšení ochladlo.
    Nemusí se loupit
    všechno se dá koupit
    objednám na internetu
    domek, auto, ba i tetu.
    Revoluční síly
    i gvardějec bílý
    čekají, jak kopne Messi
    v Jaroslavli nebo kdesi.

    OdpovědětVymazat
  16. Vstanu a hned jdu na ni.
    Na co? No na snídani.
    Zatím tam nic není.
    Mysl špajzku plení
    dala by si kousek špeku
    ale zatím tahá deku
    ještě chvíli přes ramena
    asi bude bavlněná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 6:25 a vy ještě ležíte? Nejste nemocen?

      Vymazat
    2. Teď už jsem ve výměníku v šopinparku.

      Vymazat
    3. čerpadla chladu ve strojovně:
      https://imgur.com/a/lAaYlxd

      Vymazat
  17. Podnikatel romantik
    mívá stresy, má i tik.
    Vždy v lyrické extázi
    o iluze přichází
    naráží na realitu
    na nadvládu parazitů.
    Kdyby býval rafan
    Kousal jako hafan
    řádně by s ním zatřepal
    a pak by se otřepal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemohu do své smrti odpustit své matce,že mi pořád vtloukala do hlavy,že musím být ta dobrá hodina, přitom je to na hovno,kdyby mi říkala musíš být agresivní megera,co jde jen za svým,kde já dnes mohla být.

      Vymazat
    2. Koukám,že tu dobrou hodinu doporucuji i na seznamu
      https://www.prozeny.cz/clanek/sex-a-plny-talir-neni-vsechno-7-veci-po-kterych-muzi-touzi-48189?dop-ab-variant=2&seq-no=1&source=hp


      Pak se není čemu divit,že je tolik rozvodu a nespokojených či dokonce zhroucených žen.

      Vymazat
    3. To: Gaia
      Tak nevím - možná byste i to odlišné "valení klínů do hlavy" své mamince vyčítala, kdyby to nedopadlo dle Vašich představ. Asi jste moc vzpurné či alespoň na just odporující dítě nebyla - čím Vás k tomu poslouchání donutila? Jen na ni nic nesvádějte - mimochodem se dle mého s životem i přes svou "obrannou" vyjadřovanou skepsi a s mnoha zájmy vyrovnáváte báječně.
      Naše maminka byla sice generál, ale většinou jen radící a celou rodinou oblíbený. Co nechtěla, to nám nepořídila (třeba rifle), ale měla pro nás pochopení. Žila jsem s rodiči v jednom domě a občasná má nakrknutí z toho vyplývající už jsou dávno zapomenuta.
      K rozvodům a zhrouceným ženám bez komentáře.

      To: Ládik!!!
      Naše víska má okolí nejen k Hostýnu, ale na všechny světové strany. I když z místa focení obilného pole je ho co nejvyšší blízký kopec možná také vidět, z kraje našeho políčka určitě. Je tam dle kamery stejně šedo jako u nás, kde nám v noci přikápl celý 1 mm.

      Tak u nás už pod ořechem dozrál i černý rybíz, z toho nedělám nic, červený teprve zrát začíná, musím kouknout, zda máme ještě rybízovou marmeládu na letošní Vánoce a 2 narozeninové dorty, nevyberou-li si holky jinou.

      Vymazat
    4. Vaše matka možná nebyla tak agresivní,manipulativni a neúnavná,jejiheslo a tlak řeknu ti to tisíckrát a po tisíci první bylo opravdu zničující a slyšet tisíckrát a po tisíci první,že musím by dobrá hodina by udělalo vraha i z opravdové dobré hodiny a co to je,jsem se tu dozvěděla celkem nedávno a potvrdilo se,že být dobrá hodina je pěkná blbost a patriarchální přežitek a říká i Ládika básnička

      Vymazat
    5. Možná by každý na rodičích něco našel. I na své mámě bych našla manipulativnost, vidím to i ve vztahu k vnučkám, jak jim něco nutí, v nejlepší víře, že to je pro ně to pravé... bojí se o ně a poměřuje jejich život svými zkušenostmi. To nejde tak docela.
      I já na ni měla mnohokrát vztek, proč mi něco nutí, párkrát jsem podlehla a pak litovala. A byla jsem ráda, že jsem pryč od rodičů - po maturitě na kolej byla úleva. I když jsem brečela, když jsem se od nich stěhovala... to pak člověk to negativní zapomene.
      Chci říct, neživit v sobě zlobu na mámu. Prostě byla, jaká byla, a asi jsem si ji "zasloužila". Dneska, a už vlastně dávno, s tím nemám problém, a beru si poučení. I ona už leccos uzná.

      Vymazat
    6. Děti většinou nezapomínají a rodičům neodpouštějí.

      Vymazat
    7. JK
      Když to říkáte... Zapomínat se nemá, ale odpouštět je dobré, i (hlavně) kvůli sobě.

      Vymazat
  18. Tužka napíše,...vypadá to, že mnou očekávaný evropský monzun přecijenom bude. První vlna přešla, z druhé právě lehce kape od Sicílie, Sardínie, přes jižní Francii,...s mezerami až na poloostrov Kola.
    Třetí vlna je u Britských ostrovů,...a další dvě nad Atlantikem,...nejsou moc silné,...třeba ještě něco z nich kápne i na suchotu ve Střední Evropě.

    Není nad satelity,...to se jim to předpovídá,...ale směry pohoří a vyprahlá krajina v tom dokáží udělat pěknou bramboračku.

    Nemusím zalévat,....to je bezva,...toho ušetřeného času.

    Z nebe padají milióny,...zisku i ztrát.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás začaly lijáky a bouřky v sobotu, teprve včera to trochu ustalo. V noci znovu, prší jemně, ale hustě a trvale. Nádrž na vodu se musí pořád upouštět, dávno by přetekla. Ráno lidi líčili, jak je silnice na Přeštice pod vodou a kde co je zatopené....
      Vůbec mi nejde do hlavy, jak může být o pár desítek km dál sucho.

      Vymazat
    2. Skončí mrak a nemá pršet z čeho,tuhle jsem šla v dešti z města a vyjdu k nám do ulice a tam na zemi jak čára předěl mezi suchou silnici a mokrou a moje zahrada zas jak troud.

      Vymazat
    3. Ještě včera předpovídali na dnešek 20mm.... nekáplo vůbec a předpověď na příští 3 dny říká jasně: NULA.

      Vymazat
    4. Tohle není jeden mrak, to je několikadenní vlna, monzun... Zataženo je celý den i noc.

      Vymazat
  19. V Německu zas řádí Bulhaři už druhé zneužití trinactky za 2 dny

    OdpovědětVymazat
  20. Tahle země je naše13 června, 2018 12:36

    Mynář prověrku potřebovat nebude, rozhodla koalice ANO, SPD, ČSSD a KSČM
    ECHO24, ČTK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím ji ani nepotřeboval.

      Vymazat
    2. "jen idiot nemění názory"13 června, 2018 14:54

      "Za čtrnáct dní tomu bude přesně rok, kdy prezidentův kancléř Vratislav Mynář požádal Národní bezpečnostní úřad o prověrku na stupeň přísně tajné. Učinil tak po ultimátu od Miloše Zemana, že bez prověrky v řádu „několika měsíců“ v úřadě skončí. Jenže ani po necelých dvanácti měsících Mynář prověrku nemá."

      Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/vratisla-mynar-celi-vyhazovu-z-hradu-dsw-/domaci.aspx?c=A141204_195336_domaci_ert

      Vymazat
  21. Tahle země je naše13 června, 2018 15:01

    ZEMAN CHYSTÁ PROHLÁŠENÍ
    Zeman si svolává na Hrad novináře. Téma prohlášení tají, dotazy nebudou
    ECHO24, ČTK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsem napsala u blogu pana Kopeckého, prošlo bez povšimnutí:
      "Čítám, že něco podobného, co trápí pana Kopeckého, zítra odpoledne pan president Zeman novinářům sdělovat nebude. Tipovala bych to na sdělení čerstvého zážitku z narozeninového koncertu pana Hůlky, když jeho zítřejší "Soukupo - hovory" jsou už jistě natočeny a tak tam o tom nebude. Místo dotazů přidá přizvaný oslavenec jednu píseň.
      Či žádný rozhovor na TV večer nebude, když ho Hrad neinzeruje, ale televize v programu má?"
      Nebo to snad bude o něčem hodně důležitém - třeba o podpisu presidentů - pánů Trumpa a severokorejského a ke kterému z nich se pan Zeman vydá dříve?

      Vymazat
    2. Proč by to dělal?

      Vymazat
    3. Přestalo ho to bavit. Má roky, něco na něj leze a všichni ho xerou. Má nárok na klid. Zapršelo, budou houby, zajde si do hospy na jedno, dá cígo a po obědě hodí chrupnu.

      Vymazat
    4. Odpověď uživateli @PREZIDENTmluvci
      Co nám asi dědek řekne?
      Že mu šedá kůra měkne?
      Že prostřelil zase plínku?
      To víme i bez brífinku!

      Vymazat
    5. Vypadá to, že nototo je Kačenka Zemanová nebo jiný přímý potomek. Už se nemůže dočkat, až bude dědit.

      Vymazat
    6. Anonym je takový ubožák..., ale proč se svou nechutností a nenávistí musí lézt zrova do nory, když na babišovém má volné pole působnosti, může psát všechny možné sprostoty a urážky presidenta a nikdo to nesmaže...

      Vymazat
    7. Bych viděl, že pravomoci převezme Bureš.

      Vymazat
    8. Anonym je pes, který značkuje teritoria, aby na nich nebyly jen pachy ostatních, které on nesnáší. Musí tam ten svůj prosadit. :-) Dávno ho nečtu.

      Dům z karet... Zrovna si přehrávám 1. sérii a jsem ráda, že vím, oč jde. Nejen kvůli slaĎoušovi Kevinovi, dokud ho ještě nesmazali. Je to fakt politický horor, tolik intrik, podrazů a podvodů, vše ve jménu demokracie. Nemohla bych to hrát ani jako herečka, měla bych problém to ustát, ti politici jsou mnohem větší herci než každý komediant na jevišti. Br, hrůza a běs, nevím jestli vydržím víc sérií, je to pro silné nervy. Aspoň že je tam docela dost psychologie a vtipné (no, spíš šílené) komentování hrdiny.
      Viděl to někdo, kromě Aleny, o té vím?

      Vymazat
    9. Ale, ale, Alenko.
      Uvedená "báseň" je otrocky opsaná přímo z twitteru Jiřího Ovčáčka.
      Tam to nesmazal ani Pan Jiří.
      "Ve čtvrtek dne 14. června 2018 v 16:30 hodin se na Pražském hradě uskuteční tiskový brífink prezidenta republiky Miloše Zemana"
      Také se divím, že jsou lidé tak zlí na našeho hodného, milého a vlídného pana prezidenta, který je zcela prost urážek, nechutností a sprostých slov.
      Kvík..Kvík....Taková křivda.
      Pláči.

      Vymazat
    10. Zeman dostal cenu za občanskou odvahu, dal mu ji kandidát na vyznamenání
      Je to dobrý soudruh.
      Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/prezident-milos-zeman-cena-unie-spisovatelu-karel-sys-navrezny-na-vyznamenani-gcl-/domaci.aspx?c=A180613_172824_domaci_jkk

      Vymazat
  22. Křičela sekačka, že je sucho
    volání zaslechlo moje ucho.
    I zželelo se mi kanárkové Stigy
    patří holka do nejvyšší ligy
    a třebaže mám šišek jak roků
    věnoval jsem jí 10 tisíc kroků.
    Plesala sekačka v jitroceli
    vyjede znova až po neděli
    zazpívala Děkuji od Kryla
    temnota sklepa ji přikryla.

    OdpovědětVymazat
  23. Joan Baez - Queen Of Hearts (Full Album) 1966
    https://www.youtube.com/watch?v=6L2ndhNNp5s

    Wabi Ryvola- Věřím
    https://www.youtube.com/watch?v=Vj1xLhlJ_3c

    Pro pana Kopíčka
    Dvořák - Symphony No. 9, "From the New World" (1953, Bernstein, New York Stadium SO)
    https://www.youtube.com/watch?v=IjqdNyMSCSk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Tam povede má druhá cesta, až to tady skončím. První do Číny.

      Vymazat
  24. Hledal jsem půl hodiny plasty ze zrcátka a našel - byly 2, téměř nepoškozené, jde to secvaknout. V Mazdě mi nabídli výměnu za 15000 vč. DPH, v Auto Kelly je sklo za 2500..
    https://imgur.com/a/02TAsiD

    OdpovědětVymazat
  25. Karel Kryl - Děkuji /echo cathedral/
    https://www.youtube.com/watch?v=lGXIuNhZrQk

    Petr Novák - Přátelství na n-tou
    https://www.youtube.com/watch?v=M3ByQChXeHo

    OdpovědětVymazat
  26. Teď zas budu mít třešňové orgie.Jahody končí,ale našla jsem pár lesních,tak jsem myslela na Ládika,jak on je jedl,že to u nás je opožděně,doufám,že neškytal.


    Teď čtu o muslimech v USA,to je sama milost,čistota,,modlení láska,proč v Německu znásilňují?

    OdpovědětVymazat
  27. ВСЕ ИЩУТ ЭТУ ПЕСНЮ !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.youtube.com/watch?v=q8AIPZNOKpM

      Vymazat
    2. Synkopy "Válka je vůl"
      https://www.youtube.com/watch?v=ZZ2BVnAX0cE

      Marie Rottrová-Řekni kde ty Kytky Jsou
      https://www.youtube.com/watch?v=hgZcyrllL8A

      Give Peace A Chance (1969)
      https://www.youtube.com/watch?v=0yU0JuE1jTk

      Vítězslav Nezval- Zpěv míru
      https://www.youtube.com/watch?v=uFqoWhVUSGU

      Vymazat
    3. War Is a Racket (Válka je kšeft) je kratší pojednání bývalého generálmajora námořnictva americké armády Smedleyho Darlingtona Butlera z roku 1935, ve své době nejvíce dekorovaný mariňák v historii Spojených států.

      O zhodnocení své vojenské kariéry řekl v roce 1935 následující:
      „ Strávil jsem 33 let a 4 měsíce v aktivní vojenské službě a během té doby jsem nejvíce času trávil jako vysoce postavený ranař pro velký byznys, Wall Street a bankéře. Jednoduše řečeno, byl jsem bandita, gangster kapitalismu. Pomáhal jsem udělat Mexiko a zejména Tampico bezpečné pro americké ropné zájmy v roce 1914. Pomohl jsem učinit z Haiti a Kuby decentní místo pro chlapce z National City Bank, aby tam vybírali výnosy. Pomáhal jsem znásilnit půl tuctu republik ve Střední Americe ve prospěch Wall Streetu. Pomáhal jsem očistit Nikaraguu pro International Banking House of Brown Brothers v letech 1902-1912. Přinesl jsem světlo do Dominikánské republiky pro zájmy amerického cukrovarnictví v roce 1916. Pomohl jsem učinit Honduras správným místem pro americké ovocnářské společnosti v roce 1903. V Číně jsem roku 1927 pomohl vyšlapat cestu Standard Oilu, který do ní expandoval nikým neobtěžován. Když se na to podívám zpětným pohledem, býval bych mohl Al Caponemu dát pár rad. On řádil přinejlepším ve třech okresech. Já na třech kontinentech. “
      — Smedley Butler, Common Sense, 1935

      War Is a Racket (Válka je kšeft) je rozdělena pěti kapitol:

      1. Válka je kšeft
      2. Kdo vykazuje zisky?
      3. Kdo to platí?
      4. Jak s tímto kšeftem zatočit!
      5. K čertu s válkou!

      a obsahuje toto shrnutí:
      „ Válka je kšeft. Vždy jím byla. Je to možná nejstarší, nejziskovější, určitě nemorální. A jediný mezinárodní ve svém měřítku. Jediným, ve kterém se zisky přepočítávají v dolarech a ztráty na lidských životech. Kšeft je podle mě nejlépe popsán jako něco, co není to, zač to považuje většina lidí. Jen malá ,vnitřní’ skupina ví, o čem to je. Je vedena ve prospěch velmi málo, na úkor velmi mnoha. Z války vydělá spousty peněz hrstka lidí."

      Vymazat
    4. Marta Kubišová a Waldemar Matuška - Píseň za padlé
      https://www.youtube.com/watch?v=9ajKsX_ss6w

      Lucie Bílá & Alexandrovci - Most přes minulost (live)
      https://www.youtube.com/watch?v=mdPfdt6Z2js

      Píseň míru
      https://www.youtube.com/watch?v=--9Z7-06LK0

      Vymazat
    5. Žít, zrození je lásky dar,
      co však plodí zlost a svár,
      to sotva pochopím.
      žít, slovo s tíhou závaží,
      otazník jak dál a žít.
      Kdy mocní zametou
      s touhle planetou.

      Žít, děsí mě ten stálý mráz,
      nadějí je láska v nás,
      láska v nás,
      ať píseň lásku v nás probudí.
      Žít, na čem víc tu záleží,
      co mi hlavou zní je žít.
      Teď jen to jediné.

      Žít, vodu pít a dýchat vzduch,
      rybám v řekách splácet dluh.
      Chci z tónů stavět most,
      zloby bylo dost.

      Žít, děsí mě ten stálý mráz,
      nadějí je láska v nás,
      láska v nás,
      ať píseň lásku v nás probudí.
      Žít, písní v lidech zlámat hráz,
      zbraní, kterou můj je hlas.
      Ať ten hlas, ať píseň lásku v nás probudí.

      Láska v nás, ať píseň lásku v nás probudí.

      Žít, děsí mě ten stálý mráz,
      nadějí je láska v nás,
      láska v nás,
      ať píseň lásku v nás probudí.

      https://www.youtube.com/watch?v=Xm1KM7BPC6Q&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbAVMlRBaN-QTpM4&index=2

      Vymazat
    6. Metallica - One
      https://www.youtube.com/watch?v=WM8bTdBs-cw

      František Nedvěd - Můj zvon
      https://www.youtube.com/watch?v=xHdrmvKeJhY

      Píseň míru
      https://www.youtube.com/watch?v=--9Z7-06LK0

      Vymazat
    7. Šel pocestný kol hospodských zdí,
      přisedl k nám a lokálem zní
      pozdrav jak svaté přikázání:
      omnia vincit amor.

      Hej, šenkýři, dej plný džbán,
      ať chasa ví, kdo k stolu je zván,
      se mnou ať zpívá, kdo za své vzal
      omnia vincit amor.

      Zlaťák pálí, nesleví nic,
      štěstí v lásce znamená víc,
      všechny pány ať vezme ďas!
      Omnia vincit amor.

      Já viděl zemi válkou se chvět,
      musel se bít a nenávidět
      v plamenech pálit prosby a pláč,
      omnia vincit amor.

      Zlý trubky troubí, vítězí zášť,
      nad lidskou láskou roztáhli plášť,
      vtom kdosi krví napsal ten vzkaz:
      omnia vincit amor.

      Zlaťák pálí, nesleví nic,
      štěstí v lásce znamená víc,
      všechny pány ať vezme ďas!
      Omnia vincit amor.

      Já prošel každou z nejdelších cest,
      všude se ptal, co značí ta zvěst,
      až řekl moudrý: Pochopíš sám
      všechno přemáhá láska.

      Zlaťák pálí, nesleví nic,
      štěstí v lásce znamená víc,
      všechny pány ať vezme ďas!
      Omnia vincit amor.

      Teď s novou vírou obcházím svět,
      má hlava zšedla pod tíhou let,
      každého zdravím větou všech vět:
      omnia vincit amor, omnia vincit amor ...


      Klíč - Omnia vincit amor
      https://www.youtube.com/watch?v=xj_f8Soafrc

      Vymazat
    8. FRÁŇA ŠRÁMEK: RAPORT

      Na levém křídle a poslední
      já budu stát,
      a tušit nebude, oč prosit chci,
      žádný kamarád -
      a paty k sobě, špičky od sebe,
      pro tebe, sne můj divný, pro tebe
      já budu meldovat.

      Hlásím, pane hejtmane,
      že se mi zdál sen,
      vojna byla a já ležel
      v poli zastřelen;
      a zrovna u mne váš kůň taky pad,
      nám přáno bylo spolu umírat,
      to z boží vůle jen.

      To k ránu bylo as, neb měsíc zrud,
      a váš kůň hlavu zdvih,
      a zvláštní věc měl jako já
      prostřelený břich,
      a v jeho očích takový styd žal,
      kdos divil se v nich, kdos se ptal
      a ruce lomil v nich.

      Že louky voní kol a jetely
      a kvete řeřicha -
      a on… kůň… což byl vinen čím?
      má díru do břicha,
      že na něm seděl kdos, už nesedí
      a oči vědět chtí, však nevědí
      a v hrdle vysychá…

      Oh, v hrdle vysychá… A chtěl by ržát…
      že neví, neví proč?:
      sluníčko zlaté, což neměl on tě rád -
      ty už ho nechceš… proč?
      proč necinkne už nikdy podkova,
      proč nebe v krvi, nohy z olova -
      hó, toč se, světe, toč…

      Hlásím, pane hejtmane,
      že byl to strašný sen,
      ty oči zvířete, ty křičely
      a z důlků lezly ven,
      křičely na mne, jestli já to vím,
      proč ležíme tu s břichem děravým -
      co měl jsem říci jen…?

      Hlásím, pane hejtmane,
      a já to musím říc:
      tož, člověk rád jde, člověk musí jít,
      když pán chce, smrti vstříc -
      však koní šetřte, prosím tisíckrát,
      to dobytče se strašně umí ptát,
      proč nesmí žíti víc…

      Modrý a rudý (1906)

      Vymazat
  28. podklad klienta: https://imgur.com/a/tFTyt1D

    OdpovědětVymazat
  29. Dnes začíná MS a v novinách ani zmínka. Demoška jede, vávrovo kafe voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesouložte s cizinci. Poslankyně nabádá Rusky před mistrovstvím světa
      14. června 2018 8:39
      Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/rusko-mistrovstvi-sveta-sex-s-cizinci-kopulace-mulati-deti-pqz-/zahranicni.aspx?c=A180614_074200_zahranicni_aha

      Vymazat
  30. Marie
    Dům z karet dokoukejte.
    Super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a tahle věta:"We don't submit to terror, we make the terror." je maso.

      Vymazat
    2. A hleďme, kdo je znalec seriálů :-)
      Vasjo, díky, dám na Vaše doporučení.

      Vymazat
  31. Tak ještě dva dny. Už mě to nebaví, ale pěšky domů nepůjdu.
    MS je přeci Putinova propaganda, pane Ladiku, budeme o něm psát, až budou naší hoši ve finále :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fotbal je docela debilni hra,nevím,co na tom ti chlapi vidí. Dlouho trvá,hřiště velké,než ho prebehnou tak se v podstatě nic neděje a gólů padne za tu dlouhou dobu velmi málo,takže žádný adrenalin a fandění,nechápu a Beckham vypadá jak stažený králík a toho povyku kvůli jeho rodině, nepochopitelné

      Vymazat
    2. Pro mě to jsou 2 hodiny výpadku (když vydržím) a jídla bez poklusu.

      Vymazat
  32. Proč vlastně rozkuchali tu Kambu?

    OdpovědětVymazat
  33. Přivezl jsem pytel flancků na živý plot, večer to napíchám do záhonu. Ještě musím někde nakopat habry.

    OdpovědětVymazat
  34. Na Acz se objevil soupis dnešních a zítřejších zápasů... aby se neřeklo... když celý svět teď nic jiného nezajímá. Ale Šlechtová je podstatně větší cereblita, bureš jí dá možná kopačky a miloš ji nikam nepozval... to mě zajímá, po této informaci celé ráno lačním.

    OdpovědětVymazat
  35. idnes se mi smrskne doleva, jako seznam nadpisů. To si můžou nechat. To platí babiš? Z dotací?

    OdpovědětVymazat
  36. Nepřehlédněte dnešní terezu!
    Vzhledem k turbulentnímu vývoji na Doníčkově pískovišti ijeho planetární ohrádce je o5 výživná...nebo spíše ošest.
    Co bych jí vytknul? Snad jen optimizmus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tereza-Spencerova-Vite-ze-EU-odsouhlasila-nove-prachy-pro-Afriku-Cele-se-to-borti-Hnusne-Rusko-Je-to-jinak-539988

      Vymazat
    2. Jaký optimismus? Její úvahy jsou docela realistické. Prachy do střední Afriky, bratru 10 miliard eurošů = 270 miliard kaček ... to je 2000 českých pandurů = 6000 portugalských pandurů ... a může být 10 000 afrických pandurů = 74km pandurů čumák na prdeli. To budou manévry!

      Vymazat
  37. Přehlédl jsem naši trombu!!
    Tromba je tornádo, které neklesne dostatečně nízko, takže se nedostane špicou do kontaktu se zemí.
    Takže nenasaje a neodnese drobnější předměty (stromy, střechy, krávy atd.)
    Viz fotografii!
    https://www.in-pocasi.cz/clanky/bourky/tromba-10.6.2018/

    OdpovědětVymazat
  38. Tak jsem sklidila první okurku s kefirem, karbanátkem a kaší žužolabužo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se ty poslední tři věci pěstují? Nejspíš ovládáte kouzla...

      Vymazat
    2. Tam měla být čárka

      Vymazat
    3. Karbanátek se dá sklidit v lednici.

      Vymazat
    4. Tak ještě navíc čárku - no to už ani Ládik nebude vědět, kde ji sklidit.

      Vymazat
  39. Já se taky těším na okurky. A taky na rajčata, cukety, lilky. Domácí, ne kupované.
    Jdu se mořit, abych byla umořena a opálená, jinak se nemůžu vrátit domů. A já už se těším, abych už doma byla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen proplachujte dutiny v mořské vodě,tuhle psal na Seznamu jeden gynekolog,že je to velmi zdravé

      Vymazat
  40. Pokládám svůj úřad
    na oltář vlasti
    lid je hejno kuřat
    v německé pasti.
    Ať to vede někdo jiný
    já už nemám nerv
    ať je třeba z Ukrajiny
    mě už hlodá červ.
    Jdu ho trávit k výčepu
    vy ptáci hrabaví
    než krovkama zatřepu..
    tak na zdraví!

    OdpovědětVymazat
  41. Půjčky, které si nikdo nemůže dovolit
    14. 06. 2018 - EB

    V hlavním vysílacím čase mezi reklamou na vládní program Nová zelená úsporám a upoutávkou na krém k léčbě plísní Canespor od firmy Bayer běží lákavá nabídka od společnosti Provident. Pokud zaplatíte včas první tři měsíční splátky, bude vám za odměnu jedna vrácena. Zatímco se Provident loučí jako „společnost licencovaná Českou národní bankou“, v dolní části obrazovky se objeví podmínky půjčky tak malým písmem, že to skoro nikdo nepřečte. Podmínky stanoví, že pokud si půjčíte 20 000 Kč v hotovosti, na poplatcích zaplatíte 48,9 % z výše půjčky, tedy 9 788 Kč. To zvyšuje úrokovou sazbu z 29,00 % per annum na RPSN 173,15 %, a to po započítání vyplacené odměny. Počkat. Nemělo přesně tomuhle zabránit zpřísnění pravidel pro spotřebitelské půjčky centrální bankou? Ne, zpřísnění pravidel centrální bankou mělo mít přesně tento efekt. Místo mnoha poskytovatelů půjček, které by držely na uzdě soudy a policie, nám zůstalo jen několik vyvolených, kteří si mohou účtovat 200 % s oficiálním štemplem od ČNB.
    (zkopíroval Jáchym)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jim na půjčky se. Půjdu si zapnout toho Miloše u Lumbálkovy vily.

      Vymazat
    2. Houby umíme předvídat - Vy a já taky. Veřejné pálení převelikých trenýrek - netušila jsem, co našeho pana presidenta potěší... (Skoukla jsem na Seznamu,)

      Vymazat
    3. Já sbíral třešně, zapnu bednu a chvojka. Počkám na fotbal.. stejně mám zarobeno, přišly nečekané prachy, úplně zbytečně.

      Vymazat
  42. Zacinkaly sklenky
    miloš pálil trenky
    měly velkou výhřevnost,
    joj, to byla příjemnost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejvyšší představitel státní moci. Reprezentat ČR.
      Alkoholická demence si vybírá svoji daň.

      Vymazat
    2. ..ještě, že nemáme atomovku.....

      Vymazat
  43. Na příští brífink už nikdo nepřijde, tohle byl konec srandy.

    OdpovědětVymazat
  44. Kvitová poznala řezbáře. Policie zapracovala.

    OdpovědětVymazat
  45. Byla jsem na koncertě a dvakrát usnula.
    To se mi ještě nestalo. :-)
    Tak dobrou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi stalo v zimní sezone divadla 2x,tak jsem zrušila abonmá

      Vymazat
    2. Já byl na koncertě včera a usnout tam nešlo.
      Lara Fabian přešla od šansonů převážně k disko rytmu... :o(
      Ale hlas má krásný, to jo.

      Vymazat
    3. Já byl na ptačím koncrtě a probudili mě.

      Vymazat
    4. Tak na tu bych nešla. Příliš sebeprodejná.

      Vymazat
    5. Marie -
      probudila jste se samovolně nebo až služba po koncertě?

      Vymazat
    6. V létě mě budí slunce, ani silná roleta nepomáhá.
      A fakt se vyčasilo, zase hice na obzoru, po deštích jsem ráda, že ta kvanta pylů a prachu jsou umytá, aspoň že to.
      Do pondělka budu pryč, tak se mějte.

      Vymazat
  46. Liška letí z Kosu
    celá od gyrosu
    umořená z moře
    za chvíli je v noře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gyros byl, caciky byly, odlet až v noci, ještě se jdu mořit. Zítra napsanou :)

      Vymazat
  47. Běží liška k Znojmu
    z Kosu plná dojmů;
    nechala tam bikiny
    domů veze burkiny
    k večeři jsou caciky
    5x denně praktiky.
    Pašík navždy pasé
    nikdy žádné prase
    jenom šunku z kozy
    jste tu neznabozi!

    OdpovědětVymazat
  48. Ladik
    Takhle řval srnec:-)
    https://www.youtube.com/watch?v=Y8n_X4gVtAU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme denně. Teď jsou v říji, klidně vyleze z lesa na louku a pase se 40m ode mě, zcela nekrytý. Papuánec by ho propích oštěpem, já ho natočím na mobil.

      Vymazat
  49. U nás smutek - ztratila se neznámo kam našich mladých Sandy, pečující to maminka 5 koťátek. Byla jsem je před chvílí zkontrolovat - z ruky už se parádně najedla i nejmenší Šklíba, tak to snad překonají. Naše stará Líza je asi zatím viděla je zdáli, doptám se jejich chovatelky, zda je zkusmo neseznámit.

    To: Liška
    Zítra a později se Vám bude dovolená zdát čím dál hezčí a za rok pojedete zas. Těším se, až napíšete, co mimo "moření" a opalování
    bylo nejlepší.
    Proč jste se vlastně nevydala do jižní Ameriky, o které jste (nemýlím-li se) uvažovala?

    To: Marie
    Co Vám k tomu koncertovému usnutí včera hráli? Že bych to někdy užila proti případné nespavosti.

    OdpovědětVymazat
  50. Tak dnes k obědu k vlastní okurce i vlastní paprika a bazalka,to se nám to hezky rozrůstá a po dešti před 2 dny odplaveny i molice z květáku,to je radosti na Starém Bělidle....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se málem utopil třešněmi a na to rebarborový kompot.

      Vymazat
  51. My One And Only Love Art Tatum & Ben Webster
    https://www.youtube.com/watch?v=1rYF_tZ_cTM&index=13&list=PL8BvQM-ayPDrtcUOlYTl2Q3v4Wtz-Q0xr

    Miki & Wabi Ryvola- Země tří sluncí
    https://www.youtube.com/watch?v=Szq8o0tP2ms&list=PLnSYu-5Yu7JUk4p7ftts2BDSLLZnNSWrX

    Pro pana Kopíčka
    Bernstein- Tchaïkovsky Marche Slave
    https://www.youtube.com/watch?v=YwqdOhF6LhE&index=28&list=RDEMSNhXvopJXUBZw_hhdjjFTw

    OdpovědětVymazat
  52. Javorový z parkoviště za 45minut, 23°C. Jako vždy dobrý pocit, vřele doporučuji převýšení 500m na maximální tepovku.

    OdpovědětVymazat
  53. Další kilo třešní v misce. Takové bomby dávno nebyly. Zalito, posekáno vřetenovkou, ještě sprcha a fotbal v křesle naležato.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes bylo tak mírně, hezky den,zakončila jsem ho jahodami se šlehačkou,třešně též byly

      Vymazat
  54. Když už kolektivní sport, tak ragby. Férový, bez primadon, simulování a podplacených rozhodčích.

    Socani po měsíci hlasování kývli, že půjdou s estebakem na led. Dobře jim tak. Ti by žrali i mrtvému z ucha a přesto bude ještě pár svéprávných voličů, kteří jim hodí hlas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udělali správnou věc.

      Vymazat
    2. Jak to myslíte? Nechám se poučit.

      Vymazat
    3. Pomohli překonat protivládní obstrukce ODS, TOP 09, KDU-ČSL a Pirátů, na prvním místě neprokázané obvinění Babiše ze spolupráce s StB.
      Je mi ovšem jasné, že vám to vykládám stejně marně jako bylo marné vysvětlování výroby mléka.

      Vymazat
    4. Josef Kopíček:

      Může to tak být, ale obávám se, že nic z toho nebylo jejich hlavní motivací - spíš vedlejší efekt. Já ČSSD volil tradičně, původně z přesvědčení, později ze zvyku... ale tentokrát to ani z toho zvyku nešlo. A pokud tam budou ve vedení tyto figury, ani do budoucna to nepůjde.

      Liška:

      Vítejte zpět!

      Vymazat
    5. zdenekb:
      Motivace je vedlejší, hlavní je výsledek.
      Figury-nefigury, jsou nějaké lepší?

      Vymazat
  55. Čtu, že Etiopie má 100 milionů lidí a za 25 let bude mít 200 mil., kteří nebudou mít práci. Proč to tak je? Příroda v tomhle nejede, za tím bude člověk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napadá mě, že se naučili ( s cizí pomocí) vyžírat své přírodní bohatství. Potom nastane populační imploze, jako u bělochů. To už tady nebudu.

      Vymazat
    2. Copak práci ,té je na světě pořád dost,ale dostat za tu práci ještě peníze.

      Vymazat
    3. No ale když se za Zemanovy trenky prý mohlo dostat 2 melouny a mohly zdobit muzeum....musí se to holt umět.

      Vymazat
  56. Dnes jedu na výlet.Na Konopiště.

    OdpovědětVymazat
  57. Já s Andym včera před večerem okruh 2,5 km s převýšením 22 m - stačilo, kroků za celý den 13579.
    Dvorní maliny jsou nejlepší po utrhnutí přímo do pusy - už jsem posvačila.
    Kocourci Zrzek a Garfield, kočičky Snížek, Mourinka a Šklíba, skupinové foto a Líza, dohlížející zatím raději jen zdáli:
    https://www.jpeg.cz/album/WzY8/?sort=date_asc&page=1
    Na zvěřinec dnes dohlížím celý den - určitě je po dvorku sama nevypustím. V pondělí koťatům bude měsíc, s potravou, pitím či kočkolitem už problémy žádné, při lezení z výšky jsou opatrná, přemisťují se ale velmi hbitě, nejraději každé jinam.

    Tak si myslím, že pan Filip zase tak velký mág není - asi mnozí budou aňáky příště volit napřímo, koho ti, co si zatím vybírají socdemáky, pokud se do vlády skutečně přidají? Proč vlastně pan Poche chce do vlády - že by se v EU parlamentu nudil?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oprava - kočička se nejmenuje Snížek, ale Sněhule či Sněhulka - že je nejsvětlejší.

      Já "pořádala" domácí kytky a tak mám po přesazení fialek opět květináčů víc.

      Vymazat
    2. Naše koťátka bohužel nepřežila nějakou těžkou infekci. Hlavně proto jsem nebyla schopná si dovolenou užít, jak bych si přála...

      Vymazat
  58. Selfí břicha 106kg při seběhu z Javorového:
    https://imgur.com/a/42A8RwB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové míval lišák taky. Při 186 cm měl 102 až 106kg. Když shubnul na devadesát, nebylo to ono a vlastně mu to říkal i lékař...
      Jsem doma, všecky zdravím, makám od půl desáté na zahradě, taky peru a byla jsem nakoupit. Sklízím krásné cuketety, vylamuju a vyvazuju rajčata, a taky vinnou révu. Zapršelo tu prý hezky, bála jsem se houbových chorob, ale zatím dobrý. Zatím nevařím, nemám hlad.

      Vymazat
    2. Vítám ve vlasti. Na dochtory bych nedal, i 90 kg je při 186 nadváha. To by se běhalo, bez těžkého ruksaku!

      Vymazat
  59. Tak jsem doma,hezky vylet,ale úmorné v autě,2 hodiny tam a 2 zpátky plus 2 objizdky

    OdpovědětVymazat
  60. Lepší než proklínat tmu je zapálit jedny trenýrky !

    http://casopisargument.cz/2018/06/15/lepe-nez-proklinat-tmu-je-zapalit-jedny-trenyrky/

    (Jáchym)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čeští europoslanci patří k nejpracovitějším. I mezi nimi jsou však černé ovce
      SERIÁL 17. června 2018 10:37
      Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/europoslanci-hodnoceni-evropska-unie-evropsky-parlament-referendum-o-vstupu-do-eu-gzm-/domaci.aspx?c=A180601_152952_domaci_hell

      Vymazat
  61. Asi už vstanu
    naliju kafe do hrdla
    když schránka spaním pohrdla,
    schránka tělesná
    dneska bezesná.
    Den bude asi nahovno
    chabé duchovno
    slabý výkon
    chce to příkon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Večer bouřka stojAte vody pročistí
      a mozek pak něco vymyslí.
      Včera jsem zas chytla klíště,zatracene Konopiště
      nějak moc jim chutnám
      béčko zítra zakoupím

      Vymazat
  62. Jsem tak vytížená prací, musím si ještě natrhat třešně na bublaninu, za 14 dní už budou meruňky. Sebrala jsem maliny, ale ne mnoho, tak na malinové řezy. Jen kdo bude jíst tolik sladkého? Mně stačí jeden kousek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsou zralé i borůvky,dřív se na ně chodilo až o prázdninách.

      Vymazat
    2. V Jeseníkách jsem sbíral i v říjnu, před sněhem.

      Vymazat
  63. Je zataženo. Mohlo by zapršet. Zítra máme namířeno do lesa na houby. Prý rostou.

    OdpovědětVymazat
  64. Na mělčině Libye
    gumový člun dno ryje.
    Stovka stejných vest
    usiluje fest
    nastoupit do blízké lodi
    snad už jim to lano hodí.
    Sláva! Lano letí
    mezi muže s černou pletí;
    alláh je veliký
    známe to z fyziky;
    buňky jak meruňky
    immám kvílí
    každou chvíli.
    Mobilní mešita na lodi
    600 se jich nalodí
    vlastně se zachrání
    možná i se zbraní.

    OdpovědětVymazat
  65. Havel poslal milenku na potrat

    Velkou váhu na jejím rozhodnutí měla reakce Václava Havla. „Oboje argumenty pro i proti mají nízké karáty. Kdyby V. jásal, tak tam nejdu. Uvědomuju si svoji k neunesení osamělost,“ napsala si tehdy do svého deníku. A Havel nejásal. Když se o jejím stavu dozvěděl, napsal jí dlouhý dopis, ve kterém jí vysvětlil, proč by si dítě měla nechat vzít.

    Podle vzpomínek Vodňanské s ní dokonce odmítl jít před potratovou komisi s tím, že mu na Hrádeček přivezou trámy a odvezou pohovky k čalouníkovi. Korunu tomu nasadil slovy: „Hlavu vzhůru! Nejsi ani první, ani poslední! Ber to sportovně!“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divím se,že s takovým chlapem sla nějaká na ostro.Co čekala?

      Vymazat
  66. To: Liška
    Škoda koťátek (co se má stát, to se stane) - jejich kočičí máma Vám zůstala?
    Tak jsem si při tomhle Vašem sdělení promítla, jak se dříve z dovolené v zahraničí poslala za 2 týdny každému z blízké rodiny jedna pohlednice a dost, naopak jen opravdu neodkladné zprávy (nestalo se nám).

    Tuhle mě překvapily České dráhy - od konce loňského roku požadují za vytištění jedné jízdenky pro dospělého do zahraničí na pokladně 50 Kč. Že tam zrovna byla zcela nenaladěná paní, co tvrdila, že si místa nemohu vybrat, musela jsem požádat dcerenku o internetový nákup. Karta IN50 mi byla dobrá jen k tomu, že se s ní budeme prokazovat průvodčím
    (že nevedu chytrý mobil či tablet, tak 6 stranami A4).

    Mladí včera byli s tou mladší na safari. Mimo ZOO pravda spousta kratochvílí, lanový park až od 18 - tak si tam s ní čas ukrátila i dcera. Doufám, že v Tatrlom ji nechají ho projít a prosvištět na závěrečném laně nad jezírkem stejně jako loni už samu. Neb jsem zatím nic, co by mě letos táhlo do Zakopaného, nevynašla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pimpája spí stočená u mých nohou. Potřebovala pohlazení stejně jako pesák házení míčku. Šťastná zvířata. Koťátek je mi líto, byla jsem u jejich porodu, smím je hned vzít do rukou, později za mnou chodila jako za mámou...

      Vymazat
  67. Nevím, co se děje, já, dcera a zeťák jsme dnes byli fyzicky na dně, na vnoučata to ale nezabíralo :-) Muž v pátek ráno odjel, jedou pánskou jízdu se dvěma kamarády zase Frísko kanálama na lodi. Muž měl radost, podařilo se mu najít kanály, kterými ještě nejel (Frísko takhle jede počtvrté, jednou jsem jela s ním).
    Doufala jsem, že budou teploty 18 až 20 stupňů, to mi vyhovuje na vycházky s psisky nejvíc. No, zatím to moc nevychází. Tak jsem utahaná i z horka. Psychicky jsem na tom dobře, mám pocit, že jsem v normálu. Vnučka se mě snažila naučit písničku o měsících a nevěřícně kroutila hlavou, že nejsem schopná si zapamatovat slova, ale pochválila mě, že si pamatuju, jak jdou měsíce za sebou :-)

    Karel Plíhal - O písničce
    https://www.youtube.com/watch?v=85ZKwiUpHqM

    Radůza -- Odyssea
    https://www.youtube.com/watch?v=-TjJXAQEChc

    Pro pana Kopíčka
    Josef Suk, Dvořák Violin Concerto Op.53, Karel Ančerl, 1961
    https://www.youtube.com/watch?v=VuMbpQcwYmY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anno, tohle se stalo když jsme byly s kamarádkou na dovolené. Je to její bývalá švagrová usnula (mikrospánek) ve čtyři odpoledne
      https://zpravy.idnes.cz/dopravni-nehoda-auto-citonice-znojemsko-zraneni-vrtulnik-pn3-/krimi.aspx?c=A180610_213936_krimi_pmk
      A tady umřela mladá holčina /po maturitě/
      https://brno.idnes.cz/nehoda-znojmo-motorkarka-0hb-/brno-zpravy.aspx?c=A180616_154645_brno-zpravy_linv

      K tomu jedna vražda naproti domu mé kamarádky. Co se to vlastně děje s tím naším světem? Lidé jsou neopatrní, ale co je příčinou tohoto chování?

      Vymazat
  68. Tak jsem pro zajímavost porovnal převýšení mé oblíbené sjezdovky na Javorový se známějšími sjezdovkami - Ještěd a Medvědín. Javorový vede, taková malá neznámá hůrka v Beskydech.

    OdpovědětVymazat
  69. Vypínám práci a jdu na Brazilce. V hlavě hala 4 hektary, v praze. To je maras, takové ohavné stavby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě natrhána miska třešní, ale končí viditelnost.

      Vymazat
    2. I já včera kus fotbalu viděla - nebyla to nuda, moc pěkně střižený trávník tam mají a šikovný švýcarský brankář je dobrý. I když mu Brazilci k úspěchům pomáhali svými střelami mimo zdatně.

      Vám třešně chutnají i z misky, Ládiku!!!? Mně nejvíc stejně jako ty maliny - z ruky do úst. Také jsem si tuhle po dlouhé době stejným způsobem pochutnala na černých moruších, co už opadávají na cestu (jinak bych strom přehlédla). Co Vámi vysázený stromek?

      Že by na panu Pochem něco bylo? No, možná se díky němu socdemáci z vlády přece jen vyvlečou a nechají pana Babiše vynikat samotného. Radit mu třeba budou ti "my" z Hradu a třeba to bude zábava nejen pro Vás, ale i pro mne.

      Vymazat
    3. Na stromě nemám televizi.
      Jedné oskeruši sedla na terminální výhon sojka a ulomila ho. Naštěstí stromek nezaschl.. dám k oběma vyšší tyčku.

      Vymazat
  70. Je tu nový woche
    hvězdou bude poche.
    Jméno ploché, placaté
    stvoření je tělnaté
    koník z Aspen institute

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty Brute?
      Dýchla republika
      oranžová bliká...
      srdce probodnuté
      tváře šedožluté....


      Blbě jsem to ukliknul a ztratil nit.

      Vymazat
  71. Tři tečky tři čárky tři tečky
    nejsou švestky do bečky
    republika zapípá
    přivolává Filipa.
    Filip píše čárku.
    Dyť jsi chytla šarku
    musíme tě spálit
    abys měla kvalit
    roste na tě choroš
    říká to pan Soroš.

    OdpovědětVymazat
  72. Není na co býti hrdý
    tento týden budou Brdy;
    středočeské Tatry
    štíty pražské chátry.
    U Padrťských rybníkú
    v kraji horských vodníků
    zkontroluju čučoriedky
    a jak tam les majú riedky
    nebo jsou tam hvozdy
    kde potkám i drozdy.
    Vezmu na ně Pentax
    a pár flašku metax
    víkend bude ve středu
    navštívím i předsedu
    nápravného zařízení
    prý lepšího není
    v celém širém státě
    běhá dlouhé tratě.

    OdpovědětVymazat
  73. Knoflíky má doplé
    z nosa tečou snople
    krátké gatě rudé uši
    zahradníčky, ty mu sluší.
    Socdemácký Versáček
    hrozitánský hamáček.
    Babiše chce vydírat
    už nebude vybírat
    jiného na zamini
    vůbec nectí šediny
    ostřílených kozáků
    bombu nese v ruksaku.

    OdpovědětVymazat
  74. Komu jste to fandil, Švýcarům? Zatím ty fotbalové výsledky musí sázkařům pěkně protahovat obličeje.
    Koukala jsem na toho Poche, pampaláš jak vyšitý, celý Hamáček :)

    OdpovědětVymazat
  75. Dnes se něco stalo na E35 někde u Vysokého Mýta,tipuji,od rána,od půl osmé houkání hasiči a sanitky,zalévala jsem na zahradě a děsný virvál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebo že by, ve Svitavách někdo skočil pod vlak.

      Vymazat