22 června, 2018

KRTINEC č.323

213 komentářů:

  1. Parrdon trrochu jsem se unahlil....

    Ohledně psychického stavu Václava Havla jsou podle něj velmi zajímavé i pasáže popisující, jak moc se hlava českého disentu ládovala drogami. „Zajímavý je, kolik do sebe Havel ládoval prášků. O Hitlerovi se to už ví taky, ale Havel byl v podstatě furt sjetej. Když to přehnal s fenmetrazinem, zklidnil se dvěma rohypnoly.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nejen-milenka-Je-zde-dalsi-kostlivec-ve-skrini-Vaclava-Havla-Upozornil-na-to-pry-i-jeho-vlastni-bratr-542643

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Opilý Miloš Zeman – korunovační klenoty (online video)

      Vymazat
    2. Už jsem to kdysi psala,že Havel měl být komunistům vděčný a ne proti nim bojovat.Nebyt jich,udrogoval by se už v 60.letech,byl to takový zastydly hipík.

      Vymazat
    3. ale ze donutil Vodnanskou jit na potrat jeho ditete, to je sila !

      Vymazat
    4. Ládiku,
      tolik filmového materiálu (či později videokazet) tehdy estébáci nefasovali a ČT tehdy Hejvl zajímal asi tak málo, jako dneska pravda. Vaklaf byl ( nejen při přikulování) zjevně nakulený tak často, že by to byla nuda filmovat.

      Vymazat
  3. Asfaltový holub04 července, 2018 18:50

    Vy tady řešíte zesnulého proutníka, který se z důvodů neschopnosti zločinného komunistického režimu obstarat svým dizidentům kvalitní drogy musel uspokojit náhražkovým dexfenmetrazinem, rohypnolem, chlastem - a někdy dokonce jen pouhým sexem (!)

    A zatím, jak upozornila bdělá kmotra Liška, Putin vesele tráví nevinné britské narkomany!

    Putinova firma nejprve vypěstovala návyk britských narkomanů na rekreační drogu Nový Čok z nevyužitých armádních zásob - a když začala docházet, pokusil se ji řezat levnějším a dostupnějším heroinem.

    Na to doplatila dvojice rekreačních narkomanů, kteří si aplikovali drogu doporučeným způsobem - olizováním dveřní kliky, kam ji pravidelně mazali Putinovi poslíčci na základě internetových objednávek.

    Lze očekávat, že Putin bude spravedlivě potrestán Mezinárodním soudem v Háku, který jej odsoudí k bezplatné dodávce padesáti tun heroinu současným i příchozím britským narkomanům !!

    Být Putinem, už seju mák !!!

    OdpovědětVymazat
  4. Já teď řeším červené nárty. V Háku už byl Janoschig, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janoshig byl v jahastánském Háku ( ten má Putin na háku), tohle bude Eurohák!

      Vymazat
    2. Opice mají červené zadky a já nárty. Co s tím ?

      Vymazat
    3. Asfaltový holub04 července, 2018 19:40

      Já tajným službám věřím jako slovu Hejvlovu!
      Modleme se, aby byl Putinův britskou tajnou službou vylosovaný agent co nejdříve zatčen.

      Sprostý podezřelý bude okamžitě po zatčení preventivně zastřelen na předpokládaném útěku, aby svým alibi nenarušil vyšetřování.
      Přece ho nebudou při výslechu mučit aby se přiznal, nejsme ve Stalinově ljubljance či nedejpánbu dokonce v současném americkém Guantanamu!

      Vymazat
    4. Ládiku,
      pořiďte si opici a natřete jí solidárně nárty na červeno.
      (Poradil bych Vám, co máte udělat s vlastními hýžděmi, ale určitě byste mě poslal někam, kd už je možná přecpáno.)

      Vymazat
  5. Švihák týdne: „Lumpenkavárna“ se vysmívá Zemanovi za fotku v trenkách u rybníka

    OdpovědětVymazat
  6. Zítra napíši Ladikovi,jak to dopadlo,když jsem byla v tom Rumunsku s 5 borcema na nudistické pláži.Co oni měli na červeno.

    OdpovědětVymazat
  7. Mně nefunguje nic, nejde vkládat - už šestkrát! (Jach...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ještě jednou:

      Vymazat
    2. Jo, ale spadla mi plachta, nejen vlákno jako vám!
      Snažil jsem se oblbnout bdělého cenzora.

      Vymazat
  8. Kočka zase kradl. Ďuričko na hrad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje kočky si kradou jídlo
      https://www.youtube.com/watch?v=UhK43_aTfjM

      Vymazat
    2. U Baltu stále dlouhá chvíle, Ládiku!!!? Já tuhle zprávu ještě nečetla, ale pana Ďuričku bych na Hradě (pokud ho tedy neposíláte na Mírov) asi nechtěla.

      Naše kočka Líza dnes byla pochválena - nezištně nám nechala na venkovním schodku 2 ulovené myši. Jo, jo, Gaio - "kočičí bestie" jsou užitečné i jinak než jen potěšením z jejich společnosti.
      Včera si od našich mladých odvezla Sněhuli její nová panička. Kdo ví, jak moc je jí po sourozencích smutno. Každé kotě má svou misku, ale stejně si vždy ověří, že ostatní dostala úplně to stejné.

      My v tento sváteční den hned teď sklidíme zbytek cibule a přehlídneme mandelinčí prořídlé, ale stále pilné řady, potom budu moudře doma v chládku.
      Snad i na Velehradě bude pro všechny ty s dobrou vůlí dost stínu. Co jen ty lidičky nutí do davů a za každého počasí...

      Vymazat
  9. Já se krmím carpacciem s hoblinami pamazánu a parmskou šunkou s melounem, a vy si tady užíváte s Jáchymem a jeho asfaltovým holubem :-))

    OdpovědětVymazat
  10. Liško,
    objevil jsem nektar chudého důchodce:
    Australský Shiraz z Lidlu za šest pětek plus bůra!

    Bohužel z pěti lahví, které jsem v posledních týdnech postupně zakoupil, byla jedna se zcela jinak chutnajícím obsahem, který pouze odpovídal jeho ceně,za kterou neurazil ani nenadchl.
    Ve zbývajících byla tekutina, která mi chutná víc než vína čtyřnásobně drahá.
    Vás by to nejspíš neuspokojilo (alespoň pokud by Vám někdo toto víno nenalil do jiné lahve, nezašpuntoval ušlechtilejším špuntem a nepřilepil úctu budící cenovku), ale jinak bych jej doporučil kterémukoli venkovskému someliérskému buranovi mého typu! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučil jsem australský Shiraz i Asfaltovému holubovi, a chutná mu taky.
      Já mu chtě-nechtě fandím, je sice mešuge, pochopitelně o něco hloupější než já,duši má černou jako tér, ale srdce má ze zlata!

      Vymazat
    2. Ba ne, Jáchyme, nejsem snob. Aspoň si to myslím. Mám ráda věci dobré, aniž by byly drahé, včetně vín. V Lídlu jsou na taková vína specialisté, za 149 Kč jsou tam někdy poklady. Ten Shiraz zkusím, byť mám v létě radši vína bílá, event. růžová. Pozvala bych Vás na právě uvařené telecí ossobuco. Je báječné, jemné a přesto vyniká . Mám v obchodě paní, která ví, že se pídím po takových specialitách. Volá mi, když je zlevní třeba o 30%, někdy i víc. Prý to lidi moc neznají, tak má ze mě radost, že vařím jak vařím :))

      Vymazat
  11. Tužka napíše pro pana Ládíka,...z čeho by tak mohly být červené nárty.

    Barva z bot,...Poláci si potrpí na přibarvování kůže a dalších materiálů na boty. Stačí se do nich nazout naboso, trochu zapotit,...nebo zapotit ponožky,....třeba i černé ponožky obarví kůži na červeno,...dnešní textilbarvy jsou nevyzpytatelné.

    Podráždění kůže od nějakých řas,...nebo od rozdrcených schránek mořských živočichů. Kůže nártů je citlivější než kůže chodidel.

    Reakce na dlouhodobé prochladnutí, tělo se brání a kůži prokrvuje.

    Dlouhodobý otlak, tlak po příliš pevně nazuté botě.
    Nebo něco, co souvisí s metabolismem,...tělo se to snaží poslat co nejdál od centra dění,...a to nejdál jsou nohy.

    Opálení,....slunce má sílu, ozónová díra nad severní polokoulí se stále vlní a trvá.

    Červenou barvu uvolňují i jisté druhy mořských mikroorganismů,...ale ty mají žít jen v tropických mořích,...takže, Balt se otepluje,...že by,???,....a žeby něco úplně jiného,....až to vypátráte, svěřte se,....pokud se to zadaří.

    Mně obarvily, ale komplet, nohy polské boty, když jsem v nich zmokla, a boty byly hnědé, jiné boty pustily zas modrou barvu, byly ušité z rifloviny. Boty umí udělat moc hezké, dobře se v nich chodí,...ale, ničí ponožky, je to nevypratelné.

    Zalévám, zalévám, furtaimrvére,....Tužka.

    OdpovědětVymazat
  12. ó,český národ neskoná
    peklo hrůzy navždy prekoná

    a pak stending ovejšn

    OdpovědětVymazat
  13. Je to od Slunce. Vždycky nosím boty a u moře ne. Za 8hodinovou šichtu se. skůra opeče.

    OdpovědětVymazat
  14. Ráno jsem potkala srnu. Byla za domem, koukala nám do zahrady. Pak odešla přes plot zase do své džungle. Je nádherná, štíhlá, elegantní :)

    OdpovědětVymazat
  15. Asfaltový holub05 července, 2018 10:33

    Tereza dnes mimo jiné opět skřípe, resp. skřípaluje.
    Je okouzlena nahrazením nového čoku úplně nejnovějším čokem.
    Držme palce nejen britským narkomanům, ale i kočkám a morčatům!
    Čert a Putinožka nikdy nespí a neustále vymýšlí, jak se ztrapnit ještě víc než Jakub Janda.
    Ale to má smůlu - neměl si znepřátelit eurohodnotné gayské pornoherce!
    Teď mu nepomůže ani katolická buzna, i kdyby jí zaplatil konverzi na pravoslaví.

    Co se zase děje v tom Salisbury? Opět novičok? Vždyť britská média psala, že traviči Skripala a jeho dcery zdrhli do Ruska…

    Jo, to je další z příznaků nevyléčitelné choroby „našeho“ Západu. Normálnímu člověku by se zdálo, že po blamáži se Skřípalovými, kteří snad jako první a jediní na světě přežili nějakou ruskou chemikálii a dneska jsou bůhvíkde, aby „zbytečně“ nemluvili, tak je tu další „Salisbury“. Británie, která nedokázala zabojkotovat mistrovství světa ve fotbale a prohrává tak píár válku, chce teď prostě dotáhnout své protiruské nadšení až do konce. A tak tu máme najednou pohled na ruskou tajnou službu, kterou Putin před usnutím večer osobně úkoluje, aby zase jako tupci jeli do toho samého Salisbury a zase si vybrali smíšený pár – gayové a lesby jsou podle obecně přijímaných „evropských hodnot“ chránění – a něco s nimi provedli tak, aby nakonec umřeli jen křečci a kočka… A salisburští lékaři sice zase nevědí, co s nimi je, ale zase jim okamžitě podávají adekvátní léky! To už je fakt „jak u blbejch“. A to navíc nikdo ani nevysvětluje, proč se o „ruském útoku“ informuje až se čtyřdenním zpožděním. To jako čekali, jestli Anglie v Rusku postoupí dál?

    Nejšílenější na tom je, že se kdosi znovu snaží, aby tomu lidé uvěřili. Nikdo sice netuší, jestli se tam fakt něco stalo, natož jestli se opravdu odehrál nějaký zločin, ale ta slečna/paní na ČT, kterou jsem včera náhodou zahlédla, se tvářila fakt zneklidněně… „Bacha, sice nic nevíme, ale… Víte, v Salisbury… Takže Rusko…“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. да правильно

      Vymazat
    2. Zajímavé, že nejsmrtelnější látka světa vůbec nezabíjí, útočí jen v Británii, konkrétně v okolí Salisbury, 05.07.2018 12:03:22
      vybírá si osamělé páry, vždy je pak zavleče do anglického parku, zde dokonce Parku královny Alžběty, a tam je vždy složí na lavičku. PL

      Vymazat
    3. Britský pár byl nalezen v sobotu v bezvědomí v domě ve městě Amesbury

      Vymazat
    4. To nevypadá dobře!
      Nejspíš jim doručil jed vycvičený křeček, který posléze poslal SMSku do jediné nemocnice, která má s (za Jelcina darovanými)novičoky zkušenosti a ukázněně chcípl.

      Dobrá zpráva je, že vlivem mnohaletého úsilí Zelených se nedělají pokusy na nedostatkových britských labolatorních potkanech, špatná zpráva je, že se dělají na nadbytečných britských narkomanech.

      Putin - na rozdíl od populárních žraloků na Jadranu - odmítá v okurkové sezoně žrát české učitelky. Ale třeba tam už ty žraloky trénuje.
      Jak jinak by zajistil pokračování úpadku českého školství?
      Česká ministryně nestačila zlikvidovat všechno!





      Vymazat
    5. Podle posledních zpráv propukla mezi křečky, vycvičenými britskou tajnou službou jako kamikadze panika.
      Několi set jich zběhlo a požádalo o azyl na ruském velvyslanectví v Londýně.
      Britská vláda v nepřetržitém zasedání požsduje odvetu proti ruským křečkům. Budou nasazeny subminiaturní jaderné pumičky, maskované jako obilná zrna.
      Na nátlak strany Zelených budou explozivní účinky redukovány natolik, že křeček po rozkousnutí pumy nezahyne, ale následkem výbuchu v lícní tornistře na tři týdny ohluchne.
      Silná radiace však způsobí, že křeček trvale zblbne na úroveň Terezy Májové.
      Několik aktivistů strany Zelených však na protest proti takové krutosti vyhlásilo hladovku a odmítají jíst cokoli jiného než ruský kaviár.
      Pokud Putin neodvolá zákaz vývozu kaviáru, bude to považováno za vraždu aktivistů a důkaz zběsilé nenávisti, kterou tento ďábel v lidské podobě vůči demokracii, pravdě, lásce a křečkům chová.

      Vymazat
    6. да правильно
      хорошая работа

      Vymazat
    7. Ad: JÁCHYM 17:01

      Po dlhej dobe som sa dobre zasmial. Palec hore:-)))

      Vymazat
  16. Na Velehradě v tom horku a tolik lidí poslouchá Duku,světci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po skončení přenosu vyplnila ČT pauzu pořadem o papežské soukromé kapli „Redemptoris Mater“ ve Vatikánu z roku 2017 (vzpomenuti v ní byli kardinál Špidlík a sochař Oliva - olomoucký rodák). Bych se ráda podívala znovu - neutkvěl Vám či jiným náhodou název? No, až si zase zapnu počítač, pohledám.
      Jinak přeju hezké odpoledne na plovce a ať tam není narváno, Gaio.

      Vymazat
  17. Vzduch 19, voda 15, vítr 4... holkám je v tom zima, sbalili jsme zástěny a hurá do smažalni. V sobotu asi nebude Baba Jaga, ale Berlín a v neděli Kardanova řečnice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady 32 a voda 24 báseň

      Vymazat
    2. Berlín? Tak to jsem asi s borovicemi v rezervaci byla hodně vedle - více než ta jedle.

      Od kdy se na sletech cvičí večer? Snad si ČT2 pustit nezapomenu.

      Vymazat
    3. Berlín je mimo plán, vedle jsme my.

      Vymazat
  18. "Vyvoz" novomenovanych Slovakov - biskupov na zapad pokračuje. Po nedavno "odsunutom" Lachovi, dalsi, iba 45 rocny.

    https://svetkrestanstva.postoj.sk/34619/slovensko-ma-noveho-biskupa-posobit-bude-v-kanade

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zaujimave je, ze obidvaja sa narodili v roku 1973, obidvaja patria k najmladsim biskupom (Lach bol vysvateny za biskupa ako 40!!! rocny, Pacak ako 45 rocny), obidvaja pochadzaju zo Spisa (Lach sa narodil v Kezmarku, Pacak v Levoci), obidvaja su vychodneho obradu.

      Este mladsi je treti biskup menovany za posledne roky (zapadneho obradu), PhDr. PsLic. Marek Forgáč, PhD., ten sa narodil v roku 1974 a biskupom sa stal ako 42 rocny. Ten zostal na Slovensku, v Kosiciach, ako pomocny biskup.

      Vymazat
  19. Díky za krtinec, pane domácí.
    Katie Melua - I Will Be There
    https://www.youtube.com/watch?v=7IRIP-hSfJ0

    Gratulace k prvenství, Vaklaf Hejvl.
    Karel Havlíček Borovský

    Píseň Čechů r. 1850

    Zle, matičko, zle!
    Švarcemberci zde:
    jeden, ten je jenerál,
    a druhý je kardinál;
    zle, matičko, zle!

    Vy české tajfuny
    https://www.youtube.com/watch?v=lsZXKTpAJOw

    OPSO - Šoupni mě do ledu
    https://www.youtube.com/watch?v=KNJfF0UKtek

    Wabi Ryvola - Slet divnejch ptáků
    https://www.youtube.com/watch?v=sdzWbUUWtPA

    Pro pana Kopíčka
    BEDŘICH SMETANA - Z ČESKÝCH LUHŮ A HÁJŮ
    https://www.youtube.com/watch?v=yI0NjgrFV6k

    OdpovědětVymazat
  20. Koukala jsem na sokolíky a musím konstatovat,že české ženy jsou dost obézní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začnu tam, kde včera vydařený sletový večer "federálně" končil:
      KOLLÁROVCI - Sokoly:
      https://www.youtube.com/watch?v=S6nb15RnqlI
      Večerní cvičení se v tom teploučku osvědčilo, odpoledne snad účastníci také nebudou uštváni. České ženy jsou, jaké jsou - cvičí ale s chutí. Vymóděné asi pohodlně a pro podívanou na celek, nikoliv na jednotlivce. Mile mě překvapila skladba mužů s dorostenci. A vlastně všechny. Pokračování na ČT2 dnes ve 14.

      Dostala jsem opět kupu přečtených Vlast. O Marise Peer, prý nejlepší britské terapeutce, jsem dosud neslyšela, v článku o ní jsou takové obecně známé kecy. Tohle je prý motivační písnička:
      The Black Eyed Peas - Let's Get It Started
      https://www.youtube.com/watch?v=IKqV7DB8Iwg

      Co všechno lze objevit v naší džungli - kdo ví, zda semínka byla zaváta či který fógl je ten zasloužilý:

      Vymazat
    2. Kontrolovat je dobré i po ránu, když jedna nikdy neví, kdy "publikovat" naskočí - naše džungle až zde:
      https://www.jpeg.cz/obrazek/ZIWyD

      Jedna "gender" lidová navrch - hezky jsem se nahledala:
      Ešte som sa neoženil - Hody Dolní Bojanovice 2016
      https://www.youtube.com/watch?v=sZQZctRL9Ck

      Vymazat
    3. To vám zasadil vnouček konopí,ne? Prý to takhle feťáci dělají, rozhází pod stromy semínka a nejde to vyjde a bez problémů se zákony.

      A české ženy,od sletu na Maninách pěkně pribraly a hezké to není, navíc ty oranžové šaty pěkně zdůraznily břicha.

      Vymazat
  21. Odpovědi
    1. Vyvážet biskupy,to je zvláštní komodita

      Vymazat
    2. Samozrejme, prahliadla ste tradicne, tentoraz uvodzovky pri slove vyvoz.

      Samozrejme, ze do USA a Kanady isli z rozhodnutia papeza, ktory ich tam ustanovil na uprazdnene miesta, "sede vacante".

      Vymazat
    3. Ad: Ladik!!!

      To mate pravdu. A su biskupmi i v zahranici. Jeden je napr. v Cesku (Hucko), dalsi na Ukrajine (Sasik), dalsi v Azerbajdzane (Fekete)...

      Na malu krajinu naozaj velky pocet zijucich.

      Tu je prehlad vsetkych:

      https://www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/konferencia-biskupov-slovenska/p/biskupi/i/biskupi-na-slovensku

      Vymazat
    4. Papež je z rozvojové země tak biskupové budou též.

      Vymazat
    5. Ad:Gaia


      Ze Vas ta nenavist a urazanie stale bavi☺☺☺

      Vymazat
    6. Gaia nepochopila, že papež poslal slovenské biskupy do civilizačně vyspělejších zemí, aby se naučíli běžně celebrovat i mimo konáre stromov.
      Ví, že zvyk je železný ornát!

      Vymazat
    7. Ad: 13:19 Anonym

      To musite byt pekne zamindrakovany, clovicku:-))).

      Vymazat
  22. Pojedu v noci. Nach Berlin, dresden, kardanova řečnice, svitavy.

    OdpovědětVymazat
  23. Odpovědi
    1. Ládiku,
      dybyste se stavil v Jindřichově hradci (pokud skutečně jedete přes KARDAŠOVU Řečici) mohli byste přespat u nás (pokud vás není moc nebo pokud máte pro mladší část osazenstva spacáky.)
      Uvařil bych vám buřtguláš a požadoval bych za něj pouze oslavnou báseň.

      Vymazat
  24. Tak slet nikoliv na ČT2, ale před fotbalem na ČT Sport a pan na jedničce. Já se teď dodívám na tohle (je na internetu poslední den, když jsem N. Zéland a Skotsko prošvihla:
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/12073125489-bajecne-krajiny/217382564460002-cina-po-stopach-tygra-a-draka/

    To: Gaia
    Občas mě udivuje, jak svérázně projevujete svou radost ze života - a že si ho dle mého užívat dovedete. (Není to reakce na poznámku pana JAHY).
    To konopí nebude to pro feťáky optimální, čítám, že je ze semínek "setého", co tu bylo na poli u naší vísky.

    OdpovědětVymazat
  25. Dík za otevřená vrátka
    vyjížďka je příliš krátká
    abych při ní mohl chrápat
    či se po guláši sápat;
    za ním bych jel světa kraj
    když mi ho tam zdarma daj;
    buřtguláš je moje mana
    to se chovám jak piraña
    to bych sežral i ten hrnec
    skáču po něm jako srnec.
    Kiláků je tisíc třista
    co bych to byl za turista
    kdybych dělal zastávky
    a chodil si pro dávky.

    OdpovědětVymazat
  26. Nejsou na Slovensku Poddunajské Biskupice? Tam bych čekal největší koncentraci biskupů. U Zbiroha jsou Biskoupky, tam bude jen učňák nebo něco slabého.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško,
      Podunajské Biskupice - tam je globální biskupská jednotka rychlého nasazení.
      Vpodstatě kasárna, ve které se biskupové udržují ve formě virtuálním kázáním a učí se globálním i lokálním jazykům.

      Jakmile někde na planetě vydechne nějaký biskup naposledy či ho zavřou pro neututlatelné intenzivní harašení s dosud genderově nevyprofilovanými věřícími, brnknou do batikánu a František popadne mobil a volá Jahovi, koho tam má poslat.

      Jaha totiž vede celoplanetární pracovní úřad pro zaměstnávání biskupů a pekařů biskupských chlebíčků.

      Zde v Noře provádí jednak obracení neznabohů na víru pravou, druhak provádí mezi hrstkou nás, znabohů, nenápadný nábor na místa kočovných biskupů, protože chytat slovenské biskupy ve větvích hlubokých hvozdů v okolí Biskupic je čím dál tím náročnější.

      Já bych biskupský úřad bral, vím, že mám u Jahy protekci,ale jsem již stár a duševně vetchý na biskupa... Pečení biskupských chlebíčků bych sice s Vaší instruktáží zvládl, ale nemám je rád, lepjej se na zuby a jím je pouze jako výraz své zbožnosti a pokory vůči Stolci.

      Vymazat
    2. Jáchyme, ta zbožnost ke stolici Vám může ublížit více nežli lepivý biskupský chlebíček. A vůbec v den výročí upálení, že... :))

      Vymazat
    3. Ad: JÁCHYM

      No, chcelo to byt vtipne, sem-tam to i davalo nadej na zasmiatie, ale "větve" odhalili tu inspiraciu v pozadi. Nakoniec ako sam sebakriticky pisete, ste uz "duševně vetchý". A nielen na biskupa:-))).

      Vymazat
    4. Jaha,
      kdo jiný než Vy by měl posoudit přijatelnou míru mé vetchosti na globálního kočujícího slovenského biskupa!

      Pohyb v haluzích zbylých podtatranských velikánů, stejně jako útěk před lovci vzácné živočisné misionářské bílkoviny v pralesích Papuy N.G. vyžaduje brilantní přírodní duševní formu, nezdegenerovanou desítkami let pobytu v civilizaci evropského typu!
      Takže souhlasím s Vámi, až na to zlehčující podezření, zda si snad tobož nedělám srandu.

      Vymazat
    5. Ve vetchém těle, vetchý duch.

      Vymazat
    6. alébrži,
      bohužel to do jisté míry platí, s ojetinou holt jedete pomaleji než v adolescenci a tu a tam musíte mrknout do mapy či zapnout džípíesku.

      Nicméně stále častěji potkávám mlaďochy, kterým to myslí (resp. nemyslí) tak, že bych jim hádal minimálně stopadesát a nebýt humanista, neviděl bych pro ně jiné využití než je nechat ekologicky sešrotovat. Přitom v běhu si vedou minimálně stejně dobře jako já a v sexu jsou prý dokonce flexibilnější, přestože mají dvakrát větší břicho než já.

      Vymazat
  27. Nakonec i ryb se člověk přejí, a to jsem se těšil. Dorsz, okoň, mintaj, morszczuk, kergulena... dosť bolo ryby, terazky kus špeku nebo tatarák. Něco pořádného do huby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      klidně bych Vám uvařil nejen buřtguláš, ale třeba i špekguláš, technologií výroby se zas tolik neliší!
      A servíroval ho do vydlabaného biskupského chlebíčku, abyste si neotloukl sklovinu při nedočkavém hryzání nerezových hrnců.

      Jediné co nejsem ochoten vařit, péct ani smažit jsou ryby.Ty nejím.
      A králíka. To je kamarád a kamarády nežeru, stejně jako psy, koně a jiné přítele člověků.



      Vymazat
  28. Dal bych si třeba i biskupský chlebíček... teď mě napadlo, jak vlastně to slovo vzniklo? Kup bezpečnostní informační službu? Nebo Biskajský záliv vzhůru? Nebo mám skoupit vismut? Nebo něco s bisquitem? Třeba to má latinský původ, jako bi-cykl. Bi-sk-upgrade. No nevim.

    OdpovědětVymazat
  29. Hamáček poslal 2 hasiče prověřit jeskyň v Thajsku. Odjedou dnes odpoledne linkovým autobusem. Kdo je ten hamáček?

    OdpovědětVymazat
  30. Melody Gardot Greatest Hits [BEST JAZZ]
    https://www.youtube.com/watch?v=ooDYSSAxmYM

    Wabi Ryvola - Cesta zpátky
    https://www.youtube.com/watch?v=oww1LSe4yZo

    Pro pana Kopíčka
    Jacqueline du Pre- Le Cygne-- The Swan. Saint-Saens
    https://www.youtube.com/watch?v=Rb3bhLXp1XA&index=15&list=RDEMv6JS1OcFDZcQVCxC3Ygjbg

    OdpovědětVymazat
  31. Doporučuji!
    http://www.reflex.cz/clanek/komentare/88390/jaka-je-dnesni-evropska-unie-povysenecka-a-agresivni.html

    OdpovědětVymazat
  32. Vítejte doma!
    Jedu do práce, doma mi to moc nefunguje, tak se ozvu později ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško,
      co se týče včerejška a problémů stolice, prý včera vyšla v mimořádném vydání Katolických listů křížovka s tajenkou, kde bylo např.
      Pevné palivo na tři:

      (Nápověda: hus)
      A Halík při kázání ekumenicky chrastil sirkama a cvakal zapalovačem se svěceným propanbutanem.

      Vymazat
  33. Tak to si zážitky Ládika!!! počtu a fotečky prohlédnu až příští neděli, neb se asi ještě dnes domů nepoženou.
    Já právě pohledala všechny potřebné nabíječky a prohlídla tatranskou předpověď počasí na příští týden. Že má pršet každý den, doporučila jsem mému jedinci, aby si nabalil pevnější deštník než jeho obvyklý halabala. Vidím to na odpočinkové "od cukrárny ke kavárně a naopak" - však mají kafe a zákusky dobroučké všude. V mezičase kratší procházky, botanickou zahradu nevynecháváme nikdy, památky a výstavy, možná i na Belanskou jeskyni po letech opět dojde. Letos jen od zítřejší neděle do soboty - to uteče rychleji než ta voda shora.
    Jo, včera nám zalilo 12 a přes noc další 2 mm.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam rokmi overene, ze najblizsie skutocnosti je 10 dnova predpoved. Tak Vam ju zasielam. No a podla nej to nevyzera az tak zle na cely Vas pobyt. No a ako pravidelna navstevnicka viete, ze pocasie v Tatrach sa meni hocikedy aj parkrat denne.

      http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_num_mgram10&nwp_mesto=31377&changed=1&picSelector=2

      Tu uz predpoved na podtatrie, mate tam teplotu, zrazky, tlak....

      Prijemny pobyt.

      Vymazat
    2. Děkuji za informaci i přání, pane JAHo. Já s jistou rezervou věřím předpovědím počasí na další den, však se ukáže. Občasný deštík je pro mne vítanější než vedro s pražícím sluncem.
      Dovolenou máme nakonec každý takovou, jakou si ji uděláme - zásluhy tu neplatí nic. Vlastně i celý život.

      Vymazat
  34. Začala mi doba cuketovych buchet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věnovala jsem jich již několik, neboť buchet se u nás neužije. Ještě tak cukeťáky. Koupím mleté maso a udělám plněné cukety a zítra něco ugrilujeme. Děsí mě doma ty namočené okurky, co je budu zítra zavařovat. Nejméně dvacet sklenic, spíš třicet...

      Vymazat
    2. Já jsem se vloni inspirovala grilováním plátků cuket, takže je peču zprudka v troubě na plechu ne pečicím papíru a dávám jako přílohu místo brambor k masu nebo je jíme jen s Ajvarem.

      Vymazat
  35. Odpovědi
    1. Telč jsem vypustila ze svého TOP seznamu. Na náměstí už stojí auta, lidí jak jste už naznačil, nee, zkuste celkem zastrčené Jaroměřice nad Rokytnou. Krásný zámek, park, klídek ☺

      Vymazat
  36. Doma, dnes 1350km, negativní zážitky z jízdy převáží pozitivní přínos dovolené.

    OdpovědětVymazat
  37. V Kardanově řečnici jsme byli kolem 13h, žádný kardanův klob jsem neviděl. JH jsme projeli hnad na to, na rondel a pryč na Strmilov.
    Předtím byl Stádlec, na milimetry. A předtím hráz Orlíka.

    OdpovědětVymazat
  38. Arab v polsce: https://imgur.com/a/d03rO7u

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný snímek pohotového fotografa - gymnastce i moři to sluší moc.

      Vymazat
  39. Mám tu 28 °C. Dnes jsem se koupala v požární nádrži ve vesničce poblíž toho bytečku s výhledem na rozhlednu a byla tak pěkná viditelnost,že byla vidět Sněžka v pozadí. Idyla,sama ležím v nádrži,voda modrá a tepla jak u Jadranu,ležím a vznasim se na zádech, čumím na scenérii a v pozadí ta Sněžka,též v barvě modré.

    OdpovědětVymazat
  40. Mně snad odešel notas. To mě štve. Jinak na idnesu je dobrý článek o tom, jak Američané nevěří médiím. Stojí za přečtení, i diskuze ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění, dala jsem ho na Aktuálně.

      Vymazat
  41. Petr Rezek - Přátelství
    https://www.youtube.com/watch?v=EfA4dCar2YM

    Zvláštní znamení touha / Wabi Ryvola
    https://www.youtube.com/watch?v=aVylw02oObI

    Pro pana Kopíčka
    Edvard Grieg - Solveig's Song
    https://www.youtube.com/watch?v=bR3N1yBEGbw&index=27&list=RDMMM3ByQChXeHo

    OdpovědětVymazat
  42. Dospal jsem projetou noc a řešíme klasickou otázku lidstva: kam na oběd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vaše chyba, Ládiku!
      Kdybyste se býval stavil, mohli jste si pochutnat na mém buřtguláši, prohlédnout si i jiné jindřichohradecké pamětihodnosti než jen rondel (například přezahrádku u mého domu, pečlivě bezzásahový mikroprales, který opečovávám dvakrát ročně po dvě dopoledne, abych v něm vytvořil průlezné průseky a zlikvidoval větve prolézající k sousedům.)
      Podle něj mne každý najde. Prostě řeknu dívejte se po nezpustlejší a vegetací bující předzahrádce a ještě nikdo se nespletl.
      ***
      A návykový buřtguláš jsem vám mohl nalít do petky se širším hrdlem a mohli jste zdarma, resp. za plody Vašeho básnického ducha debužírovat ještě teď!

      Komu není rady, ten se trmácí do hospody a prošustrovává peníze vydřené v probdělých nocích, kdy ospale mžourá na monitor a pozoruje, jak za něj pracuje sofistikovaný program a občas mu nalije do hárajícího disku sběračku dat!

      Místo aby psal jednu sbírku poezie za druhou a připravoval si předvolební prezidentské sliby.
      Jsem flustrovanej.

      Vymazat
    2. Všiml jsem si tam po levé straně u cesty okurkového pole, to bude sezóna jak prase! Ale jinak krásný kraj, s pomalými auty.

      Vymazat
    3. V JH jsem byla před třemi lety s lišákem. Užili jsme si krásný výlet a mám to spojené s touto vzpomínkou. Skončili jsme ve Slavonicich, tam mě to vždy zatáhne. Ach jo...

      Vymazat
  43. Všude dobře, doma nejlíp. Ale někam bych jel.

    OdpovědětVymazat
  44. Tužka napíše,...přečetla jsem si blog pana Bobka a,...a souhlasila bych s paní Violou,...řekla bych, že se jedná o páření žab,...alespoň tak mi to vysvětloval můj nevlastní dědeček,...a když jako kovář cestoval Evropou podél řek, protože kovárny byly u mlýnů,...zatímco se mlelo obylí, tak v době čekání, nechali si vozatajové překovat koně, .... tak těch žab viděl nepočítaně.

    V jednom filmu jsem viděla souboje samců tropických žab, to vypadalo jinak,..no čeští žabáci asi jsou zcela jiného založení,..no a pan Bobek by to měl vědět,...ikdyž,...i mistr tesař si někdy usekne,,....

    Rybníky v Českém ráji mám prohlédnuté všechny,....pohádkové jsou.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  45. POZOR na jedovatého brouka - cituji:

    Majka - jedovatý brouk, který může ublížit hlavně menším dětem!

    Zbystřit by měli hlavně rodiče, kteří vyráží v tomto období se svými dětmi do přírody pod stan nebo na výlety. Zvláště v oblasti jižní Moravy byl totiž zaznamenán zvýšený výskyt Majky fialové, jedovatého brouka.

    více na
    http://magazin.cz/zdravi/11646-majka-jedovaty-brouk-ktery-muze-ublizit-hlavne-mensim-detem?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    OdpovědětVymazat
  46. Jednoho z rodinných brdských horských psů uštkla zmije, v pátek v Lužických horách. Už se z toho otřepal, u veterináře ovšem byl.

    OdpovědětVymazat
  47. Angrešty v rubín mi ztmavly.
    https://imgur.com/a/SU8DgGZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte sedět doma a zavařovat.

      Vymazat
    2. Máma zavařovala a po 20 letech se to vyhazovalo. Tolik se nedá sežrat, každý rok borůvky. Raději aktuální žrádlo sežrat ihned čerstvé, na zimu si nechat ořechy a výpalky z ovoce.

      Vymazat
    3. Kdoví, zda BJ bude mít v Tatře hriby či narazí na medveďa a bude boj.

      Vymazat
    4. Letos je všude ovoce hodně.Svuj rybíz jsem nabídla kamarádce a ta si přišla otrhat,přičemž jsme si hezky pokecali,když jsem ji to pomáhala nést domu,tak na potvoru jsme potkali její tchýni,co mají chalupu a hrozně ráda by,aby tam ta kamarádka jezdila dřít,ale ta se drží a tchýně hned tak ironicky,ale to jsem ještě nezažila takovou ironii v hlase,pravila...co my máme svého rybízu,ale ten spadl,nemají ruce,aby to otrhali . Takže za dobrotu na žebrotu,aneb každý dobrý skutek je po zásluze potrestán, mám nového nepřítele,kamaradcinu tchýni.

      Vymazat
  48. Když je věž kostela pro zvony příliš malá nebo když není po ruce zvedací mechanismus, instalují se externí zvony.
    https://imgur.com/a/uPKBT1e

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvoní na to zvoník od svatého Antka nebo Jacka.

      Vymazat
    2. Trochu mi to trvalo - ale tu si mozete pozriet zvony mimo vezu (lebo tento kostol nema vezu).

      https://lnk.sk/nEW2

      P. S. To je moj farsky kostol na sidlisku:-).

      Vymazat
    3. Ten kostel u Jahy vypadá jak normalizační poliklinika


      Bití zvonu považuji za akustický smog a drze okupování veřejného prostoru. Nechápu,že si tolik lidí potrpí na kravál.

      Vymazat
    4. Nic proti, ale kostel v Rowech je hezčí.

      Vymazat
    5. To budou mormoni.

      JAHA, nemáte na normální iPad s diakritikou ? Kdo to má luštit.

      Vymazat
    6. Krásný kostel. Krásný park.

      Vymazat
    7. Ad: gaia

      To by ste najprv mala pouzit taku jednoduchu technicku pomocku google maps - "poprechadzat" sa vizualne (na fotkach vlavo je zatocenou sipkou znak, u ktorych fotografii to ide) po okoli kostola i v interieri, a POTOM pouzivat svoje normalizacne predstavy a slovnik☺.

      Netvrdim, ze je to nejaka suprstavba, ale je zaujimavo riesena. Pod kostolom je este velka spolocenska miestnost a pri kostole (prepojene) i fara.

      Celkovy pohlad a zasadenie do existujuceho sidliska je lepsie vidiet z inych map. Napr. z toho pohladu z vysky si mozete (rolovanim kolieska mysky) pozriet pohlad na umiestnenie kostola na sidlisku.

      https://lnk.sk/blR0

      Vymazat
    8. A este pre p. Gaiu.

      Na mape na poslednom linku si mozete dat zobrazenie 3D a stlacenim CTRL a pohybom mysi naklanat, rozne posuvat, rozsirovat...pohlad na koslol i okolie i cely okolity svet☺.

      Vymazat
  49. Trochu hudby i spomienok na Modus v Prešove-

    https://www.facebook.com/presovskahistoria/videos/1541882915931945/

    OdpovědětVymazat
  50. Tužka napíše,...když to tak po sobě čtu,...tak bývám často šťastná, že už nemusím dělat maturitu z češtiny,...ty ostatní předměty bych asi zvládla,..to jsou paradoxy,...proto tvrdím, že pravopisné chyby jsou mé hobby.

    Už od dětství dělám vždycky několik věcí najednou. Dost možná, že to bude ta prapříčina, myslím na víc věcí současně.
    Třeba do školy jsem si nosila pletení, a když byl výklad, a nic se nepsalo,...tak šups, a už jsem upletla pár řad.
    Jednou mi při deskriptivní geometrii, když už jsem měla dorýsováno a byl čas prostojů, upadlo klubíčko a dokutálelo se až ke stupínku. Učitel ho zvedl, namotával, a smál se,...prozradil, že věděl, že občas pletu,...jen čekal, kdy to klubko opravdu spadne,....domotal, strčil do lavice,...a konstatoval,...za trest mi přes prázdniny upleteš svetr,....souhlasila jsem,...byl to jen žert.

    Během studií a při přednáškách, zejména ty ukecané politické hodiny jsem využila,...tak jsem si upletla těch svetrů několik.
    Dneska omladina čučá do mobilu a dalších digi.

    Jenom za volantem a za říditky jsem naprosto soustředěná jen na jedno,...na jízdu,...a vyplácí se mi to. Zrovna dnes to bylo na silnicích,...natvrdo řečeno,...vohubu.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se v takových hodinách oddávala dennímu snění,krasne časy.A pletla jsem večer při televizi. Bez pletení vždy usnu. Takový vliv na mne televize má.

      Vymazat
  51. Mi vadí i tempomat, snižuje cit pro jízdu.

    OdpovědětVymazat
  52. Když tak sleduji oceněné filmy z festivalu v Karlových Varech,tak mám pocit,že je to nějaký festival politického filmu,něco jako písní v Sokolově,kde vždy vyhrála píseň o imperialistů,válce nebo proti kapitalistům
    Dnes je to zas samy Žid a osmasedesatnik.

    OdpovědětVymazat
  53. Velké širé rodné pláže
    bez lidí, jak zákon káže;
    písek, vítr, ptáci, vlny
    člověk nikdy není plný...
    https://imgur.com/a/6P38CPr

    OdpovědětVymazat
  54. V této boží oblasti
    Ježíš vlezl do pasti:
    https://imgur.com/a/pJpaMgl

    OdpovědětVymazat
  55. V těch koncentracích se musely dít věci,vůbec se nedivím,že se po válce ti lidé dál vraždili a nechávali popravovat a zavírali,kdo ví,co na sebe věděli a nechtěli,aby věděli jiní.

    OdpovědětVymazat
  56. Tak mám na zahradě čmeláka černého jak botu,to jsem nikdy neviděla a googluji, migranti drvodělka fialová? Lovelock měl pravdu,Slunce,jaderná pec se zvětšuje a tím víc a víc žhne,planeta zčerňuje druhý,aby to vydrzely.

    OdpovědětVymazat
  57. Běhací terén Sloviňského národního parku a nakonec liška u moře (Olympusem; Pentaxem bych ji viděl do obličeje):
    https://imgur.com/a/NQW7Qxo

    OdpovědětVymazat
  58. ... (vymazano mnou)...
    resp.
    ku.vy na akt....e nemaj/maj noty zastydly internacionaly - truelove, humanity, externity, racial multipolarity (exl. certain entyty:, esp. them) backed exlusovely by foeld fuhrers: frankb&flagg(geb.sauer?) .?.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sem psal ja, taky krtek,
      o ne sranda,
      ahoj :-)

      Vymazat
    2. 1,3 prom.
      prima matolino / vinko 17 proc.
      ...
      nemohu drzet,
      vse pod zamkem :-)
      chjo.
      Az pusti biezence,
      jak budou chtit resit?
      Za sebe vidim jednoznacne, ale...
      SIMULACE NEVYCHAZI DOBRE, NENI TO DOBRE, NENI!!!

      Vymazat
  59. Malá to vzdala
    opisovala
    lože si stlala
    a už cválá,
    je nezralá.
    Velká by držela
    jako makrela.

    OdpovědětVymazat
  60. byste l!!! dal prednost, xr nebo fov ?
    flir/seek
    thats die kvesvcn...
    Dle mne thets td o Kc, predevsom, cim vezsi fov, tim lepsi.
    je 36 dost, 20 ne. kdo ma na vic, je king. ... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zrejme pro Ladika !!|\!
      jde o infra gadgety ... 20" - 36" (stupne rozhledu)
      cena 8k-14k v obcanske laci,
      profi budou radove nadejnejsi, nemluvim o certif. soft.
      Ladik by mohl jednoduse nezavazne ukazat, kdo jiny, tudy--tudy?
      --kralovsky odmenit, :--))
      armade s jejimi tajnostmi nasit!

      Chjo.

      :-)

      Vymazat
  61. Máme rádi zvířata, zvířata, zvířata, protože jsou chlupatá , mají hebkou srst ...

    OdpovědětVymazat
  62. Marie Rottrová - Lásko
    https://www.youtube.com/watch?v=tS3fiD74Xjc

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE

    Pro pana Kopíčka
    Má vlast - 4. Z českých luhů a hájů
    https://www.youtube.com/watch?v=T0rDDjqcPJk

    OdpovědětVymazat
  63. Tak jsem byla na koncertě Buriana,co dřív psal na Acz. a ten se domnívá,že důvodem vysoké rozvodovosti je to, že kluci si berou svoje maminky popř. tchýně a pak je to s nimi nebaví.Viz píseň Kluci z naší třídy.

    OdpovědětVymazat
  64. Na Brenneru v jednom pruhu.
    Němec má strach z černých druhů.
    To vám bude špunt!
    Němec nechce šunt.
    Potrpí si na kvalitu
    nechce plíseň na jelitu.
    Esterajchská plíseň
    je německá tíseň.
    Bude zácpa na Brenneru
    že sa na to nevyserú
    noví němci z pouště.
    Už je nechce pouštět
    Angelína do komnaty
    tyhle nové technokraty.
    Taková to byla včera láska,
    dnes je na Brenneru páska.

    OdpovědětVymazat
  65. Prší prší......kytičky se snad napijí....plovárnička osiří....

    OdpovědětVymazat
  66. U nás včera večer spadlo asi 5mm, ochladilo se a vypadá to, že by mohly růst houby. Syn je na Mallorce a nemá mi kdo spravit notebook, zřejmě dojde na nový. Tak po obědě se sem mrknu, zatím se mějte, tomu novému krtkovi nějak nerozumím ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tak na 80%, asi se ještě rozkoukává, než mu zakrní oči.

      Vymazat
    2. Asfaltový holub10 července, 2018 13:36

      Mám dojem, že novému krtkovi jde blbě aloholtester - to nevypadá na pouhých 1,5%, jak uváděl! Leda v kombinaci s nějakými léčivy nebo s alergií na alkohol.
      Obávám se, že v našich úzkých podzemních chodbičkách každou chvíli narazí na vyčnívající kořen.
      Doporučuji smíchat Birel s podmáslím, alkoholová detoxikace pak probíhá oběma směry naráz, čímž je rychlejší.

      Vymazat
    3. Ad:Ah

      Dobra rada☺.

      Vymazat
  67. Tak už doprselo,takže pití nebude

    OdpovědětVymazat
  68. Udělala jsem test bezchybně, tak je vše ok. Taky jsem si přečetla knížečku od Klause jr. o českém školství, inu nic, co bych netušila, když jsem ze školství odcházela...
    https://knihy.abz.cz/prodej/cesta-do-hlubin-ceskeho-skolstvi

    OdpovědětVymazat
  69. Vysloužil jsem si před chvílí Valašského vojvodu 2 litry chlazené v petce + Zweigeltrebe 2016 z Habánských sklepů - za spoluúčast na přesunu horního ramene bukového schodiště na místo; mělo to tak 2metráky a v poslední fázi na špičkách jsme zbyli 2.
    Vojvoda je dobrý, nepasterizovaný.

    OdpovědětVymazat
  70. No to mě po... . Kmenové muňky proti ztrátě vlasů. Člověk celý život čeká a těší se, až se nebude muset česat, a kmenové muňky nakonec způsobí houstnutí hřívy. To je proti přírodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K čemu že jsou dobré kmenové muňky??? K houstnutí hřívy? Nejsem lev, ale stejně mně prostříhává kadeřnice vlasy a vždy tvrdí, že by mohla víc, byť mi tam nechá sotva polovinu. Že bych měla něco kmenového? ☺

      Vymazat
    2. To já kadeřnici neviděl, ani nepamatuju. Ani kadeřníka. Mám strojek, kterým ojedu hlavu kolem dokola a je vystaráno.

      Vymazat
    3. Ládíku,to vám závidím. Nedávno jsem tu psala o hrůze z barvení a hrůze ze šedin,kdyby nebyly předsudky a ženy mohly chodit holohlavé,byla bych první,kdo by to propagoval.

      Vymazat
    4. Mohla byste to udělat strojkem a nahoru čepici nebo paruku.

      Vymazat
    5. Já mám ráda povětří,chodila bych bez,akorát Slunce,to by mě mohlo zhora popálit,ostatně kvůli tomu asi vlasy jsou.

      Vymazat
  71. Zase trochu optimistické čtení:
    1.) Záchrana všech malých thajských fotbalistů
    https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/477354-vsichni-jsou-venku-a-v-poradku-zachranna-operace-v-thajsku-konci.html
    2.) Trošku Spencerky
    http://literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/26612-jih-syrie-se-vraci-k-damaku-konec-valky-zas-o-nco-bli

    OdpovědětVymazat
  72. Tak Ronaldo bude v Juventusu pobírat dávky 82 000 eurošů denně. Dobře mu tak,já bych nechtěl každé odpoledne smýkat takovou tašku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych kopala rok a pak už se na to navždy vybodla a začla žít.

      Vymazat
    2. Škoda, že za kopání motykou se tolik nebere. Ale viděl jsem ve Švédsku spousty golfových hřišť po lesích, tam třískají do míčku a za to taky nejsou malé prachy, proto jsou asi tak bohatí.

      Vymazat
  73. Musím se jít nachystat na fotbal. Připravit si čipsy, nějaké zdravé pití, zahřát ušáka, něco pod nohy... balím práci, počká. Popřemýšlím o běhu, zatím prší, drobně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si trochu odporujete,když na ten fotbal tolik lidí čumí,na chipsech určitě je i ta Ronaldova tlama,proč by z toho neměl něco mít?

      Vymazat
  74. Tužka napíše,...když jsem si poprvé přečetla, že se ta parta dětí ztratila v rozsáhlém podzemí a k tomu zaplavovaném vodou,...nevěřila jsem, že se je podaří najít, když se nevrátily.
    Přestala jsem to sledovat,...až teď v posledních dnech,...už když je našli, tak to jsem považovala za jedinečný úkaz náhody,...a uměla jsem si, asi jen částečně, představit to drama s čekáním na vysvobození na Světlo Boží.
    Pochybovala jsem, že se to podaří,...to, že jsou vysvobozeni a v tak krátkém čase, za tak špatných souběhů okolností, je skutečně jedinečný úkaz synchronizace znalostí desítek odborníků s podporou dalších stovek lidí. Zaslechla jsem, že na záchraně celkem pracovalo přes tisíc lidí,...přeju jim to,...přeju to těm rodičům,...musely to být děsivé dny, které proživali v napětí, zda se podaří zachránit právě to jejich dítě.
    Ti, co byli v přímé akci při záchraně, jsou úžasní,...dokázali to,...nemožné každý den, zázrak do tří dnů. Jen veliká škoda toho jednoho života dobrovolníka, jinak by ta akce měla punc neopakovatelného absolutoria.

    A na závěr pár slov natvrdo z logiky běhu událostí,...příčina-důsledek. Stačí jeden blbej nápad a víc jak tisícovka lidí ho likviduje, někteří až do vyčerpání posledních sil.

    Napršelo,...kdyby nenapršelo, tak teď ještě zalévám,...12mm,..to je na několik dní fajrum,...když nebudou slunečné dny,...zahrada si dáchne,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde psali, že thajští záchranáři,když to tam dole viděli,tak řekli,že je nejde zachránit a chtěli je prohlásit za mrtvé,ale byl v Thajsku nějaký britský potápěč na důchodě,co si na tom chtěl honit triko,tak ještě s jiným důchodcem je hledali až je našli a když se dostalo do médií,že jsou živí,nic jiného než je zachránit se pak už nedalo dělat.

      Vymazat
  75. Rozhodně budu fandit zítřejšímu vítězi

    OdpovědětVymazat
  76. Konečně jsem zase na netu! Mám už úplný absťák! :-) Zdravím!

    K tomu Thajsku, někde jsem viděla snad ukázku kousku terénu, kudy taky museli prolézat potápěči.
    https://www.facebook.com/forestrecord/videos/217371248899089/
    Ti kluci byli cca 4 km od vchodu, trasa se dělila na řadu úseků, některé pod vodou byly fakt úzké.
    Nákres trasy, kudy je táhli, najdete dole zde:
    https://www.bbc.com/news/world-asia-44757804
    Klobouk dolů a všechna čest!

    Já jsem to dnes vzala přes parcelu, tam mi stromky zasychají, protože je nemůžu zalévat, minule jsem je okopala a dala k nim vrstvu trávy jako mulč, dnes jsem jim do hlíny zaryla jestě gel, který v sobě dokáže držet vodu (něco jako kočkolit :-)). A stříkala jsem proti mšicím, ty mladé výhonky stromů úplně sežraly a hodují i na pletivu listů.
    Pak jsem začala sekat, je sucho, ale jitrocel a jiné houževnaté plevely kvetou o stošet - a vyhnala mě průtrž mračen. Ta spláchla i postřik...
    Tak zase příště.
    Doma projít e-maily, přečíst Noru a jiné stránky, kam chodím, zítra k doktorovi, k matce do bytu taky zalít a vybrat poštu.. a zase zpět na chatu, která se letos proměnila na pečovatelský dům. Někdy už si myslím, že to nevydržím, pak se na to vyspím a zase táhnu káru dál...
    Přeji všem krtkům pěknou dovolenou, pokud se někam chystají. Ládik už má Balt za sebou, letos bylo moře neklidné, ne?
    Zítra ještě napíšu, teď čtu Terezu S., vždy si vzpomenu na Obamu a americké politiky, co pořád tvrdili, že ASAD musí odstoupit, jít... a dnes vyklízejí (doufejme) sami pole!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy s tou chemii to prehanite a plastový gel se v půdě nikdy nerozloží,smutné,stejně jak ty zakrývací folie a podobbe hnusy.

      Vymazat
    2. Gaio, nepište o tom, čemu nerozumíte. Mám ruční postřikovač, gumové rukavice, beru do rukou jednotlivé větvičky mladých stromků a cíleně postřikuji mšice a spodní strany vrcholových listů. Co je na tom?
      Černou fólii pod jahody používám řadu let, vždy nakonec ji ze záhonu sundám a vyhodím do popelnice. A co?
      Gel se v hlíně rozkládat nemusí, naopak, budu ráda, když tam setrvá a bude jako houba vydávat zachycenou vodu. Mimochodem, máte ho v každém květináči, když si kupujete sadbu či kytky v květináčích.
      Tak nebuďte protivná. Taky ledasčemu rozumíte jako koza petrželi. Třebas letos s jahodami, jak jste mi kázala, že jsem neměla koncem března odstraňovat listy a hnojit je - no a jak se mi to vyplatilo! Skoro deset kilo jahod.
      Postřik proti obaleči jablečnému má taky smysl, jinak vynáším kýble nezralých spadaných jablek do popelnice, a pak si chodím kupovat jablka do obchodu? Stříkaná milionkrát a kdoví čím? Každý nemá možnost dostat či natrhat si jablka nestříkaná.
      Takže starejte se o své koupaliště a péči o mou zahradu nechte na mně.

      Vymazat
    3. K tomu Thajsku - já se hluboce skláním před trenérem těch kluků. Je úžasné, že se mu podařilo udržet je v dobrém psychickém stavu. Obdivuhodný člověk.

      Vymazat
    4. s těmi jahodami,letos je mimořádně teplý rok a v březnu už nemrzlo,že vám to letos vyšlo,za rok nemusí,existují agrotechnické lhůty,mnohokrát osvědčené a ty je dobré dodržovat. A postřik vám splachla voda,to jste sama psala,takže na nic.A ten gel nic nevydává, leda když si to rostlinka obalí koreny.Mikroplasty jednou zničí život na této planetě,to vám ale je zřejmě jedno.

      Vymazat
    5. Máte svou pravdu a já zase svou. Ale dělám si to na své zahradě. A myslela jsem, že zde v Noře si můžu napsat o tom, co mě trápí nebo co dělám - ale vy se zřejmě cítíte jako nějaký supervisor či co. Nejste moje máma ani můj mentor. Letos třebas šly vaše argotechnické lhůty do háje - to je příroda.
      Tak pro příště - své komentáře k mé zahradě si nechte od cesty. Když potřebuji, poradím se s odborníky.

      Vymazat
  77. Brom změnil Nick a je z něho Svarog 2.

    OdpovědětVymazat
  78. Klíč - Omnia vincit amor
    https://www.youtube.com/watch?v=xj_f8Soafrc

    Radůza - Ale že musím
    https://www.youtube.com/watch?v=jSQMvxZQawI

    Pro pana Kopíčka
    Josef Suk, Dvořák Violin Concerto Op.53, Karel Ančerl, 1961
    https://www.youtube.com/watch?v=VuMbpQcwYmY

    OdpovědětVymazat
  79. K Thajsku:
    Vedoucí dětské skupiny by neměl děti zasmýčit do zaplavované jeskyně v době dešťů. Je to nezodpovědnost a měl by být stíhán za obecné ohrožení + podílet se na nákladech záchranné akce.

    OdpovědětVymazat
  80. Kluci hledali dobrodružství, to chápu. Vlezli tam s vedoucím bez vědomí rodičů, už prý poněkolikáté. Ale kdo v pubertě neblbnul, ne? A vedoucímu je taky jen přes dvacet...
    Ale spíš mě zaujalo, že se do místa, kde je nakonec našli, museli při útěku před vodou dostat takovou neschůdnou cestou - už směrem tam (kudy je pak táhli zpět).
    https://s15.postimg.cc/5akuo4hd7/102432298_caverescue.png.jpg
    Možná tu zapadlo video, které jsem sem dala včera. To je ten doktor, který spolu s Thajci organizoval záchranou akci. Leze v nejužším místě, kde si musí tlačit láhev s kyslíkem před sebou.
    https://www.facebook.com/forestrecord/videos/217371248899089/
    Já si myslím, že trenér nebude stíhán. Sice kluky zavedl do jeskyně, ale když se stalo, co se stalo, zavedl je hlouběji a našel pro ně úkryt, udržel je řadu dní v pořádku. Těžko soudit od stolu.
    Uvidíme.
    https://www.facebook.com/forestrecord/videos/217371248899089/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, video jsem tam dala omylem dvakrát, je to to samé.

      Vymazat
    2. Děcka jsou nezletilá a vedoucí si má být vědom své odpovědnosti. Jeskyně je vždycky nebezpečná, stačí malá ... já jednou "našel" netopýří jeskyni pod Hvězdou v Jeseníkách (dnes je to rezervace) při hledání parohů. Bylo to důlní dílo dávných Němců, podle vytesaných nápisů na stěnách. Díra do země, dalo se tam dostat; pak do boku - velký dóm, ještě spoře osvětlený zvenku; vzadu díra do země, naprosto temná; házel jsem tam kameny, po čase čváchly do vody. Byl jsem tam ještě asi 3x (fotit, čb, na Prakticu FX). Jednou jsem tam přišel a ze stropu dómu ležel na zemi balvan velikosti autobusu. Od té doby jsem v ní nebyl. Pod takovým kamenem by po člověku ani pes neštěk.
      50.0489300N, 17.2945297E

      Vymazat
    3. Jedna menší díra je zde 50.0487603N, 17.2966989E - už zamřížovaná, kdysi to bylo volně v lese... ale nikdo tam nechodil;
      další je zde 50.0262639N, 17.3308333E - to jsme sehnali provazový žebřík a spustili se; dole byla díra, dalo se jen po břiše a těžko zpátky... tuhle bude znát Liška, je blízko místa jejího dětství.

      Vymazat
    4. No vidíte, jak jste divočil! :-)
      Já zase lezla s kamarádkami ze břehu po mostní konstrukci, dostaly jsme se až vysoko nad řeku, tam jsme měly takové doupě. Připadalo mi, že se nemůže nic stát...
      Místní nás jednou zahlédli a doma jsem dostala jeden z mála nářezů od otce. Dnes vím, že bylo za co.

      Vymazat
    5. Ale neměl jsem dospělý doprovod.

      Vymazat
    6. No, máte pravdu. Uvidíme, jak se s tím Thajsko popasuje.

      Vymazat
  81. A jeden vtip z Kosy:
    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/07/11/vtip-na-tento-den-735/
    :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem v kelu, pohádky jsem dávno zapomněl. Je to šípková růženka? Podle jabka by to mohla být i eva, ale ta byla nahatá.

      Vymazat
  82. Myslím, že tento krtinec je rekordní, s nejdelší dobou trvání. Asi to bude prázdninami.

    OdpovědětVymazat